Címke: Vidékfejlesztés

Modern Városok Program - tények az álhírek ellen!

A balliberális álhírgyártó propagandamédia elhallgatja az eredményeket! Láss, ne csak nézz!

(Stadionozók, oktatásegészségügyezők olvassák végig a leírást!)

Modern Városok Program: történelmi léptékű fejlődésen megy keresztül Magyarország! A Fidesz-KDNP kormány Orbán Viktor vezetésével nem beszél fejlesztésekről, hanem cselekszik!
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos koordinálja az ország legnagyobb fejlesztéseit!

A videóval az évek óta terjesztett hazugságokat cáfoljuk! A baloldal szerint a Fidesz csak ígérget, de nem tesz semmit, és azt is terjesztik, hogy a kormány csak "fideszes" városokat fejleszt.

Nos, beszéljenek a képek és a tények!
ADD TOVÁBB!

Magyar Falu Program: több száz milliárd forint értékben fejlődnek a településeink! A Legkisebbek is! https://szamokadatok.hu/Post/4085/Ujabb_25_milliardot_biztosit_a_kormany_a_falusi_utcak_intezmenyek_felujitasara

Javaslatunk: készítsenek a Modern Városok Programnak és a Magyar Falu Programnak egy weboldalt, ahol kereshető formátumban minden egyes fejlesztés szerepel a legnagyobb, milliárdos projektektől a legkisebb falubuszig - minden! Képekkel, leírással, stb.

Kapcsolódó videók:
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés  Videók 

Újabb 25 milliárdot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására!

Elvonás? NEM! Több forrás a falvaknak!

Újabb 25 milliárdot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására!

12. éve nem hangzott el az a szó, hogy elvonás! Hahó! Libsik! Ez nektek szól! Íme a mai bejelentés:
https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/ujabb-25-milliardot-biztosit-a-kormany-a-falusi-utcak-intezmenyek-felujitasara

👉A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
2019: 150 milliárd forint támogatás
2020: 200 milliárd forint támogatás
2021: 250 milliárd forint támogatás, és ehhez jön most a +25 milliárd!
Ezek a számok, elvtársak! Vidéken élni többé nem "ciki", hanem egyre menőbb!

Videó
https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/videos/345507954031984

Korábbi cikkből:

👉Videó: https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/videos/2043776319118889/
👉A sikeres pályázatok száma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program által megvalósult fejlesztések egy részét bemutatjuk a videónkban, kb. 26 perctől
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

👉Ennyi mindenre lehet pályázni jelenleg, és aki pályázik, fejleszteni akarja a rá bízott települést, az nyer! Persze akik plakátolnak, azoknak nem a rájuk bízott város fejlesztése a céljuk, hanem a hergelés, az értelmetlen háborúzgatás, és ennek az adott településen élők isszák meg a levét.
Orvosi eszköz
Orvosi rendelők fejlesztése
Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás
Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása
Közösségi tér ki -/átalakítás és foglalkoztatás (egyházi)
Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (önkormányzat)
Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés
Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése
Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése
A Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása
Faluházak felújítása
Óvodaépület felújítása
Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése
Szolgálati lakás felújítása, kialakítása
Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztése
Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása
Önkormányzati kerékpárút építése
Temetői infrastruktúra fejlesztése
Építési telek kialakítása, közművesítés
Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése
Iskolaépület felújítása
Orvosi szolgálati lakás
Iskolaépület felújítása
Építési telek kialakítása, közművesítés

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma - mondta Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, akit a nemrég új elemmel bővült Magyar Falu program részleteiről kérdezték.

👉Milyen lakosságcsökkenés volt tapasztalható az elmúlt évtizedekben a hazai kistelepüléseken?

2019-ig falvainkban tapasztalható volt – egy, az országosnál jelentősebb mértékű - népességcsökkenés. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2003 és 2018 között 6,4 százalékkal csökkent a falvak népességszáma. Ennek a folyamatnak a megállítása érdekében indította útjára a kormány a Magyar Falu Programot, melynek végrehajtása 2019-ben kezdődött el.
A programnak köszönhetően nagyon hamar pozitív változás állt be: a KSH 2020-as statisztikái alapján a korábban csökkenő lélekszámú kistelepülések közül 900 faluban növekedésnek indult a népességszám.
A Magyar Falu program hosszú távú programnak indult, számomra is meglepő volt, hogy már egy-másfél év alatt ekkora eredményt sikerült elérnünk az intézkedéseknek köszönhetően.

👉Melyek a Magyar Falu program fő célkitűzései?

A Magyar Falu Program célkitűzése a kezdetek óta a kistelepüléseken tapasztalható népességcsökkenés megállítása, amely a falusi életkörülmények javításán keresztül érhető el. Újra vonzóvá szerettük volna tenni a vidéket a fiatalok számára, hiszen egy faluban élni rengeteg előnnyel jár a városi életmódhoz képest. Gondoljunk csak a nagyobb személyes térre, a jó levegőre, csendre és a családias közegre, ahol a kisboltban ismerősként köszönti az embert az eladó. Azonban ahhoz, hogy egy fiatal pár lakhelyéül a falut válassza a várossal szemben, el kell érnünk, hogy a két lehetőség közt ne legyen szakadék az életminőség szempontjából.
Vagy máshogy megfogalmazva: a város és a falu közötti választás ne életminőség és életminőség, hanem életstílus és életstílus közti választássá váljon.

👉Milyen eszközökkel lehet ezt a visszatérést támogatni a program révén?

A Magyar Falu Program éppen ezért összetett program. Az elmúlt két évben három, az idei évtől pedig már négy alprogramon keresztül kínál lehetőségeket és megoldásokat a falvak és lakóik számára.
Az első pillér a helyi életminőség javítását szolgáló kisléptékű fejlesztések támogatása, amely pályázatokon keresztül történik. Ezek kedvezményezettjei a települési önkormányzatok, az egyházak, és a falusi civil szervezetek.
A pályázati célok közt szerepelt az elmúlt években többi között falusi utcák, járdák és kerékpárutak, faluházak, óvoda- és iskolaépületek, valamint orvosi rendelők felújítása; tanya- és falugondnoki buszok beszerzése; közösségi terek kialakítása; testnevelési- és sportinfrastruktúra fejlesztése; szolgálati lakások kialakításának támogatása.
Továbbá 2020-ban új pályázati célként jelent meg a falvakban működő civil szervezetek támogatása is. Az elmúlt két évben több mint tizenkétezer nyertes pályázatot tudtunk támogatni, több mint 130 milliárd forint összegben.
A második fontos pillér a falusi útalap, melynek célja a hazai mellékúthálózat állapotának javítása. Ezzel az intézkedéssel igyekszünk megkönnyíteni és gyorsítani a települések közti mindennapos ingázást. 2019 és 2022 között várhatóan több mint 2500 kilométernyi útszakasz fejlesztése történik meg.
A harmadik alprogram a családok otthonteremtését, letelepedését segítő falusi CSOK. Ennek keretében gyermekvállalástól függően akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető használt lakóingatlan vásárlására és egyidejű korszerűsítésére vagy 5 millió forint a meglévő otthon felújítására.

👉Milyen mérhető eredménye van eddig a falusi CSOK-nak?

Azt látjuk, hogy a falusi CSOK rendkívül népszerű, amit a számok jól tükröznek: 2019. július 1-jei indulása óta, eddig több mint 17 ezer család igényelte a vissza nem térítendő támogatást, több mint 91 milliárd forint értékben.
A kormányzat ezért idén január 1-jével újabb közel 200 településen tette lehetővé a falusi CSOK felvételét, így már 2678 településen igényelhető a támogatás.

👉Hogy állnak a kisboltok újranyitását célzó támogatások?

2021-től egy negyedik pillérrel bővül a Magyar Falu Program, amely a falusi kisboltok megmentésére irányul. Az elmúlt évtizedekben százas nagyságrendben zártak be főként alapvető élelmiszereket forgalmazó boltok a kistelepüléseken, a még működő vállalkozások nagy része pedig a lét/nemlét határán táncol. Ezért megoldást kellett találni a szolgáltatás fenntartására, hiszen nem mindegy hogy friss pékáruért, vagy egyéb alapvető élelmiszerért leugrik az ember a sarki kisboltba, vagy adott esetben hosszabb autóútra kell indulnia a legközelebbi üzletig.
A kisboltok megmentésére 45 milliárd forint áll rendelkezésre, amely összegből sokszáz faluban tudunk majd támogatást biztosítani üzleteknek, amelyet ingatlan vásárlásra, ingatlan fejlesztésre, eszközbeszerzésre és bértámogatásra vehetnek majd igénybe a vállalkozások.

👉Milyen keretösszeggel tudnak gazdálkodni a programban részt vevők, mennyi idő intervallumra nézve? Mikor indulnak az első pályázati kiírások?

A Magyar Falu Program sikeres, rengeteg pozitív visszajelzést kapunk maguktól a kistelepülésektől. Ennek egyik oka az, hogy a programot együtt alkottuk meg az érintettekkel, hogy minél inkább a helyi igényekre szabott keretek közt tudjunk segíteni, fejleszteni. A program indulását számos egyeztetés előzte meg. Több mint 120 találkozón vagyunk már túl országszerte, melyeken polgármesterekkel, civil szervezetek, egyházközségek képviselőivel, de közmeghallgatás keretében a falvakban élő emberekkel is tárgyalóasztalhoz ültünk. A program másik előnye, hogy rugalmas.
A polgári kormány kiemelten kezeli a vidéki Magyarország fejlesztését, ami az anyagi erőforrások tekintetében is megmutatkozik.
A Magyar Falu Program 2019-ben 150 milliárd forintos költségvetéssel indult, tavaly 210, idén pedig már több mint 250 milliárd forintot fordíthatunk a falusi életkörülmények javítására.
Az első pályázati kiírások már nyilvánosak, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére 20 milliárd forint, közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és közösségszervező bértámogatására pedig egymilliárd forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtására április 16-tól lesz lehetőség. Ezeken kívül megjelent a falusi kisboltok támogatásának szabályait tartalmazó rendelet is.

👉A koronavírus hatására látnak olyan tendenciát, ami a kisebb települések felé kiköltözésre utal?

Egyrészt a statisztikákból azt látjuk, hogy egyre több fiatal pár veszi igénybe a falusi CSOK-ot és választja a falusi életet a városi léttel szemben. Másrészt a kistelepülések polgármesterei is arról számolnak be, hogy a korábbi évekhez képest gyorsuló ütemben cserélnek gazdát az eladó ingatlanok.
A koronavírus valóban szemléletváltással járt a lakóhelyet illetően, a bezártságban felértékelődött a saját udvar, kert. Azonban azt gondolom, hogy a lakhelyváltoztatáshoz a pandémia önmagában még nem jelent kellő motivációt, egy ilyen döntés meghozatala komoly mérlegelést követően történik meg.

Van-e az adott településen óvoda, iskola, megfelelő felszereltségű orvosi ellátás, járhatóak-e az utak, megoldható-e helyben a bevásárlás, rendezett-e a településkép, van-e lehetőség állami támogatással saját otthonhoz jutni. És itt jön képbe a Magyar Falu Program, amely mindezekre a kérdésekre megoldást kínál. Azt látjuk, - a visszajelzések azt mutatják - hogy mindezen intézkedések együttes hatásának köszönhető, hogy az elmúlt időszakban valóban megindult egy bevándorlási folyamat a kistelepüléseink irányába.

🟥Kapcsolódó cikkek:
A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
https://szamokadatok.hu/Post/2922/A_Magyar_Falu_Program_100_szazalekban_hazai_forrasbol_valosul_meg
Példák a fejlesztésekre
Fejlesztések, amelyekről balliberális álhírgyártó propaganda nem fog beszámolni
Országépítés 2010-2020 (videó) https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Egészségügy fejlesztése 2010-2020 (videó) https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
A bajba került falusi kisboltoknak is segít a kormány
https://szamokadatok.hu/Post/2787/A_bajba_kerult_falusi_kisboltoknak_is_segit_a_kormany
7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Forrás: https://novekedes.hu/interju/kezdenek-visszaterni-a-kisebb-falvakba-erzodik-a-magyar-falu-program-hatasa
https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/ujabb-25-milliardot-biztosit-a-kormany-a-falusi-utcak-intezmenyek-felujitasara

Címkék: Vidékfejlesztés 

Orbán: Helyre kell állítani a magyar vidék méltóságát

Ha a miniszterelnök mond valamit, akkor az úgy is lesz!

Orbán: Helyre kell állítani a magyar vidék méltóságát

Új tudásközpont lesz a Tokaj-Hegyalja Egyetem!

Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén, szombaton Sárospatakon.

A kormányfő beszédében kiemelte: a magyar vidék feladata a magyar létezés természetes és egészséges állapotának biztosítása. Ideje végre rendezni Magyarország tartozását a vidékkel szemben, helyre kell állítani azt a méltóságot és azt az erőt, amelyet elvettek a magyar vidéktől - fogalmazott.

Hangsúlyozta: egy egyetem felavatása önmagában is rendkívüli esemény, de az is legalább ennyire felemelő, „ha egy régi adósságunkat tudjuk végre megnyugtatóan rendezni”. Most „egyetemet is avatunk, adósságot is rendezünk” - fűzte hozzá.

„Micsoda dolog az, hogy csak most létesül önálló egyetem azon a helyen, amit a Bodrog parti Athénként is emlegettek egykor; szinte bűn, sőt egyenesen hiba, hogy eddig nem volt önálló egyetem abban a városban, ahol a magyar szellem oly régóta otthonra talált” - mondta.

Kifejtette: az adósság felhalmozásának okait a múltban kell keresni. Az elmúlt száz év magyar történelme - „a száz év magyar magány” történetének évei - alatt Magyarország megfeledkezett a vidékről - mondta, rámutatva, kezdődött mindez a vesztes világháborúval és Trianonnal, a háborúban ugyanis megbomlott a főváros és a vidék közötti egyensúly, „Trianon pedig megadta a kegyelemdöfést”, korábban egybetartozó térségek szétszakadtak és perifériákká váltak.

A miniszterelnök közölte: ezután a kommunizmus erőltetett iparosítása és a szocialista városiasítás a vidék kárára történt, falvak néptelenedtek el, szárnyaló szellemi központok váltak provinciálissá. A kommunistáknak az ország egyet jelentett a fővárossal, a vidékre pedig másodrendű Magyarországként tekintettek - mondta.

Megjegyezte, hogy a rendszerváltás sem orvosolta ezt a történelmi igazságtalanságot, „a kétszer is visszatérő kommunisták” számára sosem volt fontos a nemzeti eszme és a vidék, a rendszerváltoztatás után a vidék leszakadása nem állt meg, hanem folytatódott.

Orbán Viktor kiemelte: a nemzeti kereszténydemokrata kormányoknak azonban a vidék „nem valaminek a széle, a perifériája, hanem valaminek a közepe, a veleje”. „A mi szemünkben a főváros és a vidék egységet alkot” - fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott, „a vidéki levegő hazafivá tesz”, itt még él az a magyar észjárás, testtartás, habitus, amely megmaradásunk alapját képezi a jövőben. Innen „táplálkozik a magyar küldetéstudat, amely értelmet ad életünknek, alapját szolgáltatja jogainknak, ránk rója kötelességeinket és kijelöli céljainkat” - mondta.

Arról is beszélt, hogy Hegyalja különleges térsége Magyarországnak, „itt a hely szelleme az, hogy ez a szellem helye”. A közelben van II. Rákóczi Ferenc fejedelem szülőhelye, Sárospatak a magyar reformáció rendíthetetlen bástyája, itt van a modern magyar nyelv bölcsője, „és itt van a bor” - sorolta.

A miniszterelnök szerint az a tény, hogy a borászat mesterségét, a pedagógiát és a kulturális örökségvédelmet oktató egyetemet egy szabadságharcos kereszténydemokrata kormány hozza létre itt, maga a megtestesült szükségszerűség.

Kitért rá: a térségben hamarosan nagy dolgok fognak történni az egyetemen túl is, közútfejlesztések, városrekonstrukció, idegenforgalmi, mezőgazdasági és ipari beruházások tucatjai indulnak el. Olyan szintű fejlesztés kezdődik, amilyenre az elmúlt száz évben nem volt példa - jelentette ki.

Orbán Viktor szavait azzal zárta: „azt kívánom önöknek, ragadják meg az esélyt, legyenek egy erősödő, egyre magabiztosabb nemzet büszke polgárai, akik szomjazzák a bölcsességet és az erkölcsi tanítást”.

Stumpf: Új tudásközpont épül Tokaj-Hegyalján

Az ünnepségen beszédet mondott Stumpf István, a felsőoktatási modellváltás koordinálásáért felelős kormánybiztos, az intézményt fenntartó Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke is, aki úgy fogalmazott: a térség polgármestereinek, borászainak és értelmiségének segítségével új tudásközpont épül Tokaj-Hegyalján

Beszédében hangsúlyozta, a nemzet az egyetem megalapításával régi adósságát törleszti a hányattatott sorsú vidék felé, és nagyon komoly intellektuális beruházást jelent.

„A nemzeti függetlenség megőrzésének és a minőségi, értékorientált oktatás megújításának egyik zászlóshajója ez az egyetem” - fogalmazott Stumpf István.

Kiemelte, hogy az új felsőoktatási intézménynek kitüntetett szerepe lesz a hazai borászképzés megújításában, a Tokaj Wine Business Institute felállításával. Világszerte elismert professzorok meghívásával „le akarjuk tenni névjegyünket a nemzetközi borászképzés piacán” - fűzte hozzá.

Stumpf István elmondta, Hegyalja és Sárospatak történelmébe aranybetűkkel íródik be ez a nap, az egykor híres iskolaváros tárt karokkal fogadja az új egyetemet. A „Bodrog-parti Athén” évszázadokon keresztül szellemi világítótornya volt a magyar nemzetnek, „szent föld volt”, itt tanyáztak a szabadság oroszlánjai, I. Rákóczi György építtette át Patak várát, amely hosszú időn át Magyarország és Erdély szövetségének jelképe, a magyar nemzeti kultúra egyik bölcsője volt - idézte fel a korábbi alkotmánybíró, kancelláriaminiszter.

Emlékeztetett, a református kollégium megalapítása és Comenius Sárospatakra hívása megalapozta a város hírnevét, illetve az oktatás megújításában játszott vezető szerepét.

A pataki vár a nemzeti függetlenségért folytatott szabadságküzdelmeinknek, míg a református kollégium a nemzeti kultúra megőrzésének, az értékalapú oktatás és nevelés szimbólumává vált - hangoztatta.

Az intézmény küldetéséről szólva Stumpf István kiemelte, a pataki diák és a pataki szellem értékrendje jelöli ki az egyetem hallgatói számára a közéleti cselekvési irányokat. A református gimnázium programjával együttműködve hazahozhatja a külföldre szakadt magyarok gyermekeit, megtaníthatja nekik szüleik nyelvét és bemutathatja azt a kultúrát, amelyet ezer éven keresztül a nemzet megmaradásának érdekében odaadással ápoltak az őseink - tette hozzá.

Ha sikeresek vagyunk az új generációk képzésében és szocializálásában, akkor ők fogják vinni hírnevünket szerte a világban - hangsúlyozta.

Az egyetem szakmai programról szólva a kormánybiztos azt mondta, a parlament döntése révén a fenntartó alapítvány megkapta a térség legnagyobb borászata, a Grand Tokaj Zrt. tulajdonjogát, a kabinet pedig lehetővé tette a két tokaji szakközépiskola egyetemhez történő integrálását is.

„Hiszem, hogy Tokaj-Hegyalja reneszánsza elkezdődött és az új egyetem katalizátora lesz a hagyományok megőrzésének és a térség megújulásának” - zárta szavait Stumpf István.

Bolvári-Takács Gábor, a Tokaj-Hegyalja Egyetem megbízott rektora az ünnepségen arról beszélt, Sárospatakon az elmúlt száz évben ötödik alkalommal tartottak országos jelentőségű tanévnyitót.

Sárospatak neveléstörténetében az alkalmas és alkalmatlan idők periodikusan váltották egymást, az alkalmas idők pedig olyan fejlesztéseket eredményeztek, amelyek mögött kiemelt kormányzati figyelem állt - hangoztatta a rektor.

A Tokaj-Hegyalja Egyetem hivatalosan augusztus 1-jén nyitotta meg kapuit, a részben az egri Eszterházy Károly Egyetemből kivált Comenius Campus, részben pedig zöldmezős beruházásként létrejött új egyetem az elérhető szakok továbbvitele mellett több új képzést is elindított, például szőlész-borászt, turisztikai-vendéglátóiparit, gazdálkodás és menedzsmentet, vállalkozásfejlesztésit, valamint kulturális örökség tanulmányokat is.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210925-orban-viktor-meg-kell-adni-a-videknek-ami-jar-neki

Címkék: Vidékfejlesztés 

Egy vidéki sikertörténet!

A Fidesz-KDNP pártszövetségre minden település számíthat, a legkisebbek is!

Egy vidéki sikertörténet!

Novák Katalin adta át Nekézseny új óvodáját, amit a régi, rossz statikai állapota miatt lebontott óvoda helyére építettek.

A Miniszter írta:
"A 650 fős Nekézsenyben jártam, ahol mára eljutottunk oda, hogy többen költöznek ide, mint ahányan elmennek, tehát Nekézseny már gyarapszik. Ezt kívánom az egész vidéknek! A nekézsenyi Napraforgó Óvodát ma avathattuk fel. Néhány évvel ezelőtt nehéz helyzetbe került a település, mivel a meglévő óvoda épületét életveszély miatt le kellett bontaniuk. Omladozó falak, egészségtelen belső levegő, kinyithatatlan ablakok – ez volt a múlt. Mára már egy modern, a mai kor igényeit kielégítő, csodaszép óvodát vettek birtokukba a nekézsenyi gyerekek. Önfeledt játékot, sok közös élményt kívánok az óvodásoknak, az intézmény dolgozóinak és a családoknak egyaránt!"

A legjobb elismerés a magyar gyerekek boldog arca!

Hajrá Fidesz-KDNP!
Győzni fogunk!

Forrás: https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/4108867869212414
További fejlesztések (mivel ez sem egy kiragadott eset): https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Vidékfejlesztés 

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!

Ez sem “unióspénz” (videóval)

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!

👉A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
2019: 150 milliárd forint támogatás
2020: 250 milliárd forint támogatás
2021: 250 milliárd forint támogatás
Ezek a számok, elvtársak! Vidéken élni többé nem "ciki", hanem egyre menőbb!

👉Videó: https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/videos/2043776319118889/
👉A sikeres pályázatok száma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program által megvalósult fejlesztések egy részét bemutatjuk a videónkban, kb. 26 perctől
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

👉Ennyi mindenre lehet pályázni jelenleg, és aki pályázik, fejleszteni akarja a rá bízott települést, az nyer! Persze akik plakátolnak, azoknak nem a rájuk bízott város fejlesztése a céljuk, hanem a hergelés, az értelmetlen háborúzgatás, és ennek az adott településen élők isszák meg a levét.
Orvosi eszköz
Orvosi rendelők fejlesztése
Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás
Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása
Közösségi tér ki -/átalakítás és foglalkoztatás (egyházi)
Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (önkormányzat)
Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés
Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése
Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése
A Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása
Faluházak felújítása
Óvodaépület felújítása
Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése
Szolgálati lakás felújítása, kialakítása
Egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztése
Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása
Önkormányzati kerékpárút építése
Temetői infrastruktúra fejlesztése
Építési telek kialakítása, közművesítés
Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése
Iskolaépület felújítása
Orvosi szolgálati lakás
Iskolaépület felújítása
Építési telek kialakítása, közművesítés

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma - mondta Gyopáros Alpár, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, akit a nemrég új elemmel bővült Magyar Falu program részleteiről kérdezték.

👉Milyen lakosságcsökkenés volt tapasztalható az elmúlt évtizedekben a hazai kistelepüléseken?

2019-ig falvainkban tapasztalható volt – egy, az országosnál jelentősebb mértékű - népességcsökkenés. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2003 és 2018 között 6,4 százalékkal csökkent a falvak népességszáma. Ennek a folyamatnak a megállítása érdekében indította útjára a kormány a Magyar Falu Programot, melynek végrehajtása 2019-ben kezdődött el.
A programnak köszönhetően nagyon hamar pozitív változás állt be: a KSH 2020-as statisztikái alapján a korábban csökkenő lélekszámú kistelepülések közül 900 faluban növekedésnek indult a népességszám.
A Magyar Falu program hosszú távú programnak indult, számomra is meglepő volt, hogy már egy-másfél év alatt ekkora eredményt sikerült elérnünk az intézkedéseknek köszönhetően.

👉Melyek a Magyar Falu program fő célkitűzései?

A Magyar Falu Program célkitűzése a kezdetek óta a kistelepüléseken tapasztalható népességcsökkenés megállítása, amely a falusi életkörülmények javításán keresztül érhető el. Újra vonzóvá szerettük volna tenni a vidéket a fiatalok számára, hiszen egy faluban élni rengeteg előnnyel jár a városi életmódhoz képest. Gondoljunk csak a nagyobb személyes térre, a jó levegőre, csendre és a családias közegre, ahol a kisboltban ismerősként köszönti az embert az eladó. Azonban ahhoz, hogy egy fiatal pár lakhelyéül a falut válassza a várossal szemben, el kell érnünk, hogy a két lehetőség közt ne legyen szakadék az életminőség szempontjából.
Vagy máshogy megfogalmazva: a város és a falu közötti választás ne életminőség és életminőség, hanem életstílus és életstílus közti választássá váljon.

👉Milyen eszközökkel lehet ezt a visszatérést támogatni a program révén?

A Magyar Falu Program éppen ezért összetett program. Az elmúlt két évben három, az idei évtől pedig már négy alprogramon keresztül kínál lehetőségeket és megoldásokat a falvak és lakóik számára.
Az első pillér a helyi életminőség javítását szolgáló kisléptékű fejlesztések támogatása, amely pályázatokon keresztül történik. Ezek kedvezményezettjei a települési önkormányzatok, az egyházak, és a falusi civil szervezetek.
A pályázati célok közt szerepelt az elmúlt években többi között falusi utcák, járdák és kerékpárutak, faluházak, óvoda- és iskolaépületek, valamint orvosi rendelők felújítása; tanya- és falugondnoki buszok beszerzése; közösségi terek kialakítása; testnevelési- és sportinfrastruktúra fejlesztése; szolgálati lakások kialakításának támogatása.
Továbbá 2020-ban új pályázati célként jelent meg a falvakban működő civil szervezetek támogatása is. Az elmúlt két évben több mint tizenkétezer nyertes pályázatot tudtunk támogatni, több mint 130 milliárd forint összegben.
A második fontos pillér a falusi útalap, melynek célja a hazai mellékúthálózat állapotának javítása. Ezzel az intézkedéssel igyekszünk megkönnyíteni és gyorsítani a települések közti mindennapos ingázást. 2019 és 2022 között várhatóan több mint 2500 kilométernyi útszakasz fejlesztése történik meg.
A harmadik alprogram a családok otthonteremtését, letelepedését segítő falusi CSOK. Ennek keretében gyermekvállalástól függően akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető használt lakóingatlan vásárlására és egyidejű korszerűsítésére vagy 5 millió forint a meglévő otthon felújítására.

👉Milyen mérhető eredménye van eddig a falusi CSOK-nak?

Azt látjuk, hogy a falusi CSOK rendkívül népszerű, amit a számok jól tükröznek: 2019. július 1-jei indulása óta, eddig több mint 17 ezer család igényelte a vissza nem térítendő támogatást, több mint 91 milliárd forint értékben.
A kormányzat ezért idén január 1-jével újabb közel 200 településen tette lehetővé a falusi CSOK felvételét, így már 2678 településen igényelhető a támogatás.

👉Hogy állnak a kisboltok újranyitását célzó támogatások?

2021-től egy negyedik pillérrel bővül a Magyar Falu Program, amely a falusi kisboltok megmentésére irányul. Az elmúlt évtizedekben százas nagyságrendben zártak be főként alapvető élelmiszereket forgalmazó boltok a kistelepüléseken, a még működő vállalkozások nagy része pedig a lét/nemlét határán táncol. Ezért megoldást kellett találni a szolgáltatás fenntartására, hiszen nem mindegy hogy friss pékáruért, vagy egyéb alapvető élelmiszerért leugrik az ember a sarki kisboltba, vagy adott esetben hosszabb autóútra kell indulnia a legközelebbi üzletig.
A kisboltok megmentésére 45 milliárd forint áll rendelkezésre, amely összegből sokszáz faluban tudunk majd támogatást biztosítani üzleteknek, amelyet ingatlan vásárlásra, ingatlan fejlesztésre, eszközbeszerzésre és bértámogatásra vehetnek majd igénybe a vállalkozások.

👉Milyen keretösszeggel tudnak gazdálkodni a programban részt vevők, mennyi idő intervallumra nézve? Mikor indulnak az első pályázati kiírások?

A Magyar Falu Program sikeres, rengeteg pozitív visszajelzést kapunk maguktól a kistelepülésektől. Ennek egyik oka az, hogy a programot együtt alkottuk meg az érintettekkel, hogy minél inkább a helyi igényekre szabott keretek közt tudjunk segíteni, fejleszteni. A program indulását számos egyeztetés előzte meg. Több mint 120 találkozón vagyunk már túl országszerte, melyeken polgármesterekkel, civil szervezetek, egyházközségek képviselőivel, de közmeghallgatás keretében a falvakban élő emberekkel is tárgyalóasztalhoz ültünk. A program másik előnye, hogy rugalmas.
A polgári kormány kiemelten kezeli a vidéki Magyarország fejlesztését, ami az anyagi erőforrások tekintetében is megmutatkozik.
A Magyar Falu Program 2019-ben 150 milliárd forintos költségvetéssel indult, tavaly 210, idén pedig már több mint 250 milliárd forintot fordíthatunk a falusi életkörülmények javítására.
Az első pályázati kiírások már nyilvánosak, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére 20 milliárd forint, közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és közösségszervező bértámogatására pedig egymilliárd forint áll rendelkezésre. A pályázatok benyújtására április 16-tól lesz lehetőség. Ezeken kívül megjelent a falusi kisboltok támogatásának szabályait tartalmazó rendelet is.

👉A koronavírus hatására látnak olyan tendenciát, ami a kisebb települések felé kiköltözésre utal?

Egyrészt a statisztikákból azt látjuk, hogy egyre több fiatal pár veszi igénybe a falusi CSOK-ot és választja a falusi életet a városi léttel szemben. Másrészt a kistelepülések polgármesterei is arról számolnak be, hogy a korábbi évekhez képest gyorsuló ütemben cserélnek gazdát az eladó ingatlanok.
A koronavírus valóban szemléletváltással járt a lakóhelyet illetően, a bezártságban felértékelődött a saját udvar, kert. Azonban azt gondolom, hogy a lakhelyváltoztatáshoz a pandémia önmagában még nem jelent kellő motivációt, egy ilyen döntés meghozatala komoly mérlegelést követően történik meg.

Van-e az adott településen óvoda, iskola, megfelelő felszereltségű orvosi ellátás, járhatóak-e az utak, megoldható-e helyben a bevásárlás, rendezett-e a településkép, van-e lehetőség állami támogatással saját otthonhoz jutni. És itt jön képbe a Magyar Falu Program, amely mindezekre a kérdésekre megoldást kínál. Azt látjuk, - a visszajelzések azt mutatják - hogy mindezen intézkedések együttes hatásának köszönhető, hogy az elmúlt időszakban valóban megindult egy bevándorlási folyamat a kistelepüléseink irányába.

🟥Kapcsolódó cikkek:
A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
https://szamokadatok.hu/Post/2922/A_Magyar_Falu_Program_100_szazalekban_hazai_forrasbol_valosul_meg
Példák a fejlesztésekre
Fejlesztések, amelyekről balliberális álhírgyártó propaganda nem fog beszámolni
Országépítés 2010-2020 (videó) https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Egészségügy fejlesztése 2010-2020 (videó) https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
A bajba került falusi kisboltoknak is segít a kormány
https://szamokadatok.hu/Post/2787/A_bajba_kerult_falusi_kisboltoknak_is_segit_a_kormany
7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Forrás: https://novekedes.hu/interju/kezdenek-visszaterni-a-kisebb-falvakba-erzodik-a-magyar-falu-program-hatasa

Címkék: Vidékfejlesztés 

Lista, amit sokan vártak! Van mire büszkének lennünk!

Összeszedtük Magyarország Kormánya eddigi talán legnagyobb, legeredményesebb és leglátványosabb intézkedéseit!

Lista, amit sokan vártak! Van mire büszkének lennünk!

Korábban már tettünk közzé egy listát, az a baloldal "eredményeiről" szólt. Akik nem látták, itt elolvashatják. 8 év alatt legalább 30 évvel vetették vissza az ország fejlődését!
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

Most pedig lássuk a Fidesz-KDNP eredményeit. A lista nem teljes, most csak azokat az intézkedéseket és azok hatásait szedtük össze, melyeket a hétköznapokban is érezhetünk a saját bőrünkön.

Ebben a videóban az országépítést mutatjuk be
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Ebben a videóban pedig csak az egészségügyet (mivel ez a balliberálisok erogén zónája)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/560222238648239
Videó: válság ellenére is fejlődik az ország!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
Vélemények helyett beszéljenek a számok.
https://szamokadatok.hu/Post/3453/Velemenyek_helyett_beszeljenek_a_szamok
Évről-évre egyre több lakás épül és kerül megvételre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
MAGYARORSZÁGON CSÖKKENT A LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN A MUNKABÉRRE RAKÓDÓ KÖZTEHER
https://szamokadatok.hu/Post/3143/Tobb_mint_85_szazalekponttal_csokkent_a_munkaberre_rakodo_kozteher_2009_es_2019_kozott
Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most
A hazai beruházási ráta vezető helyen áll az unióban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Beruházási rekord Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3139/Beruhazasi_rekord_Magyarorszagon
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot. Ezzel hazánk legnagyobb belterületi fásítási kezdeményezése valósul meg.
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett
A 2010 óta eltelt 11 év alatt több mint 2,5-szeresére, 2600 milliárdra emeltük a családok támogatására fordított összeget! Az 5% feletti GDP-arányos családtámogatással Magyarország világelső!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most
Eurostat: Jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orbán Viktor ismertette a legfontosabb számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Munkahelyteremtő beruházások: lista (részlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
“Pánikkormányzás” - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
Jelentősen csökkent az állami szolgáltatások és ügyintézés díja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
Jelentősen több pénz marad az emberek zsebében a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és a 2010 óta folyamatosan emelkedő bérek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
Szavak helyett beszéljenek a számok!
👉Munkanélküliségi ráta 2010
Magyarország: 11,3%, EU átlag: 9,6%
👉Munkanélküliségi ráta most
Magyarország: 3,9%, EU átlag: 7,6%
https://szamokadatok.hu/Post/3386/Szavak_helyett_beszeljenek_a_szamok
A nagy “diktatúrában” egyre több új lakás épül!
https://szamokadatok.hu/Post/3390/A_nagy_diktaturaban_egyre_tobb_uj_lakas_epul
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tömegközlekedés, környezetvédelem.
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar állampolgárságát!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat
Magyarországon van a legkevesebb rablás az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban
Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az egészségügyben dolgozók béremelései (orvosok, ápolók, háziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban
A legszebb eredmény! +115 000 gyermek született a családtámogatási rendszernek köszönhetően.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya
Itt a fűtési szezon, nézzük a számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajtók voltunk, az EU átlagánál sokkal jobban teljesítünk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb válságkezelő! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Egészségügy fejlesztése: várólisták, eszközök, bérek, létszám, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is
Több mint egymillió családot mentettünk meg az otthona elvesztésétől!
https://szamokadatok.hu/Post/3417/Retvari_tobb_mint_egymillio_csaladot_mentettunk_meg_az_otthona_elvesztesetol
Nyugdíjak, Manyup, emelések, stb
https://szamokadatok.hu/Post/3355/Igy_nem_segitette_a_kormany_a_nyugdijasokat

https://szamokadatok.hu/Post/3401/Igy_nem_segit_a_kormany_a_nyugdijasoknak
Rekord szinten az aranytartalékunk!
A 2010-es szint harmincszorosára, 94,5 tonnára nőtt Magyarország aranytartaléka!
https://szamokadatok.hu/Post/3240/Rekord_szinten_az_aranytartalekunk
Elfogadta a parlament a fiatalok szja-mentességét!
https://szamokadatok.hu/Post/3356/Elfogadta_a_parlament_a_fiatalok_szja-mentesseget

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demográfiai fordulat évtizedén vagyunk túl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 óta 936 736-tal, az utóbbi egy évben 108 786-tal nőtt a forgalomban lévő személygépkocsik száma Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Szárnyal a beruházási rátánk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Egészségügyi beruházások, cél a teljes önellátás.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

Újabb hitelminősítő ismerte el a magyar gazdaság és a magyar kormány teljesítményét!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarországon 10,3%-kal növekedett a mezőgazdaságban a munkaerő termelékenysége
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege
Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Megépül Paks II - az energiabiztonságunk záloga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti közművek után létrejön a Nemzeti Vízművek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az ország felminősítései https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
Újra magyar tulajdonba kerül a TIGÁZ és a TITÁSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak

Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Az OECD nyilvántartása alapján 2010-2019 között Magyarországon növekedett legjobban a minimálbér reálértéke Litvánia után
https://szamokadatok.hu/Post/2864/Az_OECD_nyilvantartasa_alapjan_2010-2019_kozott_Magyarorszagon_novekedett_legjobban_a_minimalber_realerteke_Litvania_utan
Öröklési és ajándékozási sarc - a Fidesz eltörölte
https://szamokadatok.hu/Post/2615/Oroklesi_es_ajandekozasi_sarc_-_a_Fidesz_eltorolte

2022-ben választunk! Íme a számok. 1. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3416/2022-ben_valasztunk

2022-ben választunk! Íme a számok. 2. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3419/2022-ben_valasztunk_2_resz

Nem mi mondtuk!
A baloldal szerint a Fidesz rosszul kormányoz. A világ ezt másképp látja!
https://szamokadatok.hu/Post/3415/Nem_mi_mondtuk
Munkanélküliségi ráta: Köszönjük, jól vagyunk! https://szamokadatok.hu/Post/2529/Munkanelkulisegi_rata_Koszonjuk_jol_vagyunk
Európai szinten Magyarországon alacsonyak a lakhatás költségei
https://szamokadatok.hu/Post/2516/Europai_szinten_Magyarorszagon_alacsonyak_a_lakhatas_koltsegei

Az otthonunk a tulajdonunk! Magyarországon 91 százalék a magánlakások aránya! https://szamokadatok.hu/Post/2497/Balliberalis_mantra_30_eve_azt_hazudjak_hogy_nyugaton_kolbaszbol_van_a_kerites
"Világpiaciárazók' figyelmébe, tények következnek
https://szamokadatok.hu/Post/2180/Vilagpiaciarazok_figyelmebe_tenyek_kovetkeznek

2020 év végére 66.080 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, ami 5.445 milliárd forintos növekedés az előző évhez képest!
https://szamokadatok.hu/Post/2948/Kizsakmanyolas_kivereztetes_lopas_rezsim_diktatura_Meszaros_es_a_tobbi_suletlenseg_helyett
2020-ra teljesítettük a megcélzott 75%-os foglalkoztatási rátát a 20-64 éves korcsoportban!
https://szamokadatok.hu/Post/2792/2020-ra_teljesitettuk_a_megcelzott_75-os_foglalkoztatasi_ratat_a_20-64_eves_korcsoportban

Jelentősen nőtt a dolgozó orvosok száma
https://szamokadatok.hu/Post/3162/Alhir_nincs_orvos_es_romokban_vannak_a_korhazak

Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga.
https://szamokadatok.hu/Post/3211/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_az_alhirgyartok

Magyarország a második legnagyobb adócsökkentő!
https://szamokadatok.hu/Post/1841/Magyarorszag_a_masodik_legnagyobb_adocsokkento

Rekordméretű forrás az egészségügyben!
https://szamokadatok.hu/Post/3182/Rekordmeretu_forras_az_egeszsegugyben

Egyre több magyar engedheti meg magának a nyaralást!
https://szamokadatok.hu/Post/1538/Egyre_tobb_magyar_engedheti_meg_maganak_a_nyaralast

A jelenlegi 4,1 százalékos magyar munkanélküliségi ráta a negyedik legjobb mutató az Európai Unióban https://szamokadatok.hu/Post/1380/A_jelenlegi_41_szazalekos_magyar_munkanelkulisegi_rata_a_negyedik_legjobb_mutato_az_Europai_Unioban
Japánban is felfigyeltek a magyar családpolitika eredményeire! https://szamokadatok.hu/Post/2633/Japanban_is_felfigyeltek_a_magyar_csaladpolitika_eredmenyeire
Magyarország visszafizette az IMF-EU hitelt
https://hirado.hu/2016/04/06/magyarorszag-visszafizette-az-imf-eu-hitel-utolso-reszletet/

Minden önkormányzati adósságot átvállal a kormány
https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/minden-onkormanyzati-adossagot-atvallal-a-kormany-4076509/

1 év alatt négyszeresére nőtt a földgáz világpiaci ára
Közeledik a fűtési szezon, de 2010 óta nem kell aggódnunk az árak miatt, mert azok nem emelkednek!
https://szamokadatok.hu/Post/3959/1_ev_alatt_negyszeresere_nott_a_foldgaz_vilagpiaci_ara
Újabb csúcson a foglalkoztatottság, valóra vált egy évtizedes ígéret
https://szamokadatok.hu/Post/3955/Ujabb_csucson_a_foglalkoztatottsag_valora_valt_egy_evtizedes_igeret

Így “nem segít” a kormány
A jót könnyű megszokni, sokak számára ez természetes, és úgy érzik, hogy egy baloldali kormány vezetése alatt is megkapnák ugyanezeket a juttatásokat, de tévednek!
https://szamokadatok.hu/Post/3953/Igy_nem_segit_a_kormany
6000 milliárd
Újabb mérföldkőhöz ért a Magyar Állampapír Plusz, átlépte a 6000 milliárd forintot a megtakarítások értéke!
https://szamokadatok.hu/Post/3947/6000_milliard
70 000 000 000!
Hetvenmilliárdos munkaerő-fejlesztési programot indít a kormány! A Fidesz támogatja a "melósokat", nem a szemkilövetők! Ők csak elvették a munkahelyeket!
https://szamokadatok.hu/Post/3915/70_000_000_000
Több ezer ember szenved a “diktatúrától” a debreceni strandon
Olvasónk küldte, mai képek! Add tovább a valóságot!
https://szamokadatok.hu/Post/3839/Tobb_ezer_ember_szenved_a_diktaturatol_a_debreceni_strandon
Már 184 ezer család otthonteremtését és 25 ezer család lakásfelújítását segítette a kormány
Gyurcsányék meg eltörölték a szocpolt
https://szamokadatok.hu/Post/3818/Mar_184_ezer_csalad_otthonteremteset_es_25_ezer_csalad_lakasfelujitasat_segitette_a_kormany
Lebuktattuk a hazug DK-t!
Elmentünk, megnéztük, hogy mennyibe kerül a Balaton!
https://szamokadatok.hu/Post/3799/Lebuktattuk_a_hazug_DK-t

Az okos liberálisokat kérdezzük
Ha mindent "ellop a zorbán", akkor
https://szamokadatok.hu/Post/3769/Az_okos_liberalisokat_kerdezzuk

Három évtizede nem látott szinten a hazai foglalkoztatás!
https://szamokadatok.hu/Post/3729/Harom_evtizede_nem_latott_szinten_a_hazai_foglalkoztatas

Mennyi marad a rezsi kifizetése után?
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldal kerül hatalomra, a rezsi drágulni fog, az adók nőni fognak, a családtámogatás rendszerét pedig lenullázzák! Fájni fog!
https://szamokadatok.hu/Post/3639/Mennyi_marad_a_rezsi_kifizetese_utan
Bomba bejelentés!
5,5 százalékos GDP-növekedés esetén a kormány visszaadja a gyereket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett adót (az átlagbér erejéig!)
https://szamokadatok.hu/Post/3558/Bomba_bejelentes
Az energia biztosított!
Lesz olcsó (továbbra sem dráguló) villamos energia és lesz olcsó (továbbra sem dráguló) gáz, persze csak akkor, ha marad a Fidesz! A baloldal megemeli a rezsi árát, ha hatalomhoz jut!
https://szamokadatok.hu/Post/3527/Az_energia_biztositott
A 2022-es az újraindítás költségvetése lesz!
Bármit hazudik az ellenzék, a valóságot nem lehet letagadni! Itt vannak a részletek!
https://szamokadatok.hu/Post/3496/A_2022-es_az_ujrainditas_koltsegvetese_lesz
Íme a magyarázat a folyamatos torlódásokra az M7-es autópályán! (+ kapcsolódó cikkek a leírás végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3957/Ime_a_magyarazat_a_folyamatos_torlodasokra_az_M7-es_autopalyan_kapcsolodo_cikkek_a_leiras_vegen

Varga Mihály: "Beszéljenek a számok!"
Történelmi csúcson a beruházások
https://szamokadatok.hu/Post/3903/Varga_Mihaly_Beszeljenek_a_szamok

Jelesre vizsgáztunk!
Menczer Tamás ismertette a számokat, közben egy 3 milliárd forintos beruházás keretében létrehozott 120 új munkahelyet is bejelentett!
https://szamokadatok.hu/Post/3902/Jelesre_vizsgaztunk
Toronymagasan a régió élén a magyar gazdaság! Az Európai Unióban a harmadik leggyorsabb növekedés volt a magyar!
https://szamokadatok.hu/Post/3851/Toronymagasan_a_regio_elen_a_magyar_gazdasag_Az_Europai_Unioban_a_harmadik_leggyorsabb_novekedes_volt_a_magyar

Valahogy így “lop a Zorbán”
A valóságot nem lehet letagadni! (Igaz, a balliberálisok 11 éve próbálkoznak vele)
https://szamokadatok.hu/Post/3826/Valahogy_igy_lop_a_Zorban

Orbán visszavásárolja azt, amit Gyurcsányék eladtak!
Gáztározók, energetikai vállalatok, MOL részvények, áramszolgáltatók, erőművek, stb. Az ország energiaellátása nem lehet külföldi kézben!
https://szamokadatok.hu/Post/3812/Orban_visszavasarolja_azt_amit_Gyurcsanyek_eladtak
A kutya ugat, a karaván halad!
A szakértők elismerik a kormány munkáját, a meghozott intézkedéseket jelesre értékelték
https://szamokadatok.hu/Post/3798/A_kutya_ugat_a_karavan_halad

Itt van a nemzet aranya! Rekordszinten van a mennyisége!
Vélemények helyett beszéljenek a számok!
https://szamokadatok.hu/Post/3759/Itt_van_a_nemzet_aranya_Rekordszinten_van_a_mennyisege

Hasít a magyar agrár-külkereskedelem!
Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021 között
https://szamokadatok.hu/Post/3718/Hasit_a_magyar_agrar-kulkereskedelem

600 milliárd forint!
Ennyit nyert a jó oltási számokkal a magyar gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/3625/600_milliard_forin
t
Minden a nyugdíjakról
https://szamokadatok.hu/Post/3886/Nagy_sallert_kapott_a_hazudozo_Toth_Bertalan_Varga_Mihalyto
l

A polgári kormányzás 10 éve - 28 rész egyben

👉A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa

Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

👉Rendteremtés
~~~~~~~~~
Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese

Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

👉Egészségügy
~~~~~~~~~
Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxiso
k
Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

👉Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese

Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

👉Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitas
a
Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

👉További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg

Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

ADD TOVÁBB!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Útfejlesztések!

A Fidesz nem sárga csíkokat fest, hanem utakat épít mindenkinek!

Útfejlesztések!

Útfelújítások: jelenleg is félezer kilométeren dolgoznak
Főként vidéken javult jelentősen az úthálózat - ezzel együtt a helyiek életminősége - a Magyar Közút nyári munkáival.

Augusztus végéig mintegy kilencszáz kilométeren fejeződtek be, illetve tartanak még most is az útfelújítások az országban. A munkák a nyár ellenére sem álltak le, több mint félezer kilométeren most is dolgoznak – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ha sikerül tartani az eddigi tempót, idén összesen több mint 1200 kilométeren javulhat elsősorban az alsóbb rendű közutak színvonala. Ez évtizedes rekord lenne, amely a tavalyihoz képest két és félszeres mennyiségű fejlesztés – mondta el Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Nyáron főként a vidékiek életminősége javult
A kormány több programban, jelentős részben hazai forrásból támogatja a fokozatos előrehaladást. A tavasszal tömegesen megindult útfelújítások által elsősorban vidéken, a kistelepüléseken javul a helyiek életminősége.

A nyári hónapokban összesen 260 kilométernyi utat újított fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Többek között

a Gyula-Makó összekötő út közel 8 kilométeres,
a Szarvas-Szentes
és a Tokaj-Taktaharkány összekötő utak külön-külön hozzávetőleg 6 kilométeres szakasza.
Ezen kívül javult az összekötőutak minősége a Nagybajom-Lábod,
a Nyírbátor-Nyírábrány
és a Szarvaskő-Vadna között is (mindhárom esetben 5 kilométeres szakaszokról van szó).
Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nzrt. vezérigazgatója közútkezelői szempontból is örvendetesnek nevezte az előzetes terveket túlszárnyaló felújításokat.

A forgalombiztonság és a rövidebb utazási idők ugyanis hozzájárulnak a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, közintézmények gyorsabb, kényelmesebb eléréséhez.

Kapcsolódó:
👉Nem hitel, nem PPP, nincs mutyi!
És nem is Mészáros cége építi, ezért van csendben a ballib álhírgyártó média!
https://szamokadatok.hu/Post/3880/Nem_hitel_nem_PPP_nincs_mutyi
👉Befejezéshez közeledik az Európában egyedülálló tiszaugi Tisza-híd kivitelezése - videó
Na de hogyan tájékoztatta a baloldali lakájmédia az olvasóit erről a projektről?
https://szamokadatok.hu/Post/3849/Befejezeshez_kozeledik_az_Europaban_egyedulallo_tiszaugi_Tisza-hid_kivitelezese_-_video
👉Hidat építünk, ami összeköt!
2010 óta több száz híd épült illetve újult meg! Mutatunk néhány példát!
https://szamokadatok.hu/Post/3735/Hidat_epitunk_ami_osszekot
👉Magyar cég tervezte, magyar cégek építik az Európában egyedülálló M44-es Tisza-hidat!
Lehet "NER-lovagozni"!
https://szamokadatok.hu/Post/3732/Magyar_ceg_tervezte_magyar_cegek_epitik_az_Europaban_egyedulallo_M44-es_Tisza-hidat
👉Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton
Mutatjuk, hol épülnek új utak idén!
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
👉ÖTSZÁZMILLIÁRD FORINTNYI NÉGYSÁVOS ÚTFEJLESZTÉS KÉSZÜLT EL 2020-ban. 2010 óta összesen 6000 km út és 500 km gyorsforgalmi út épül vagy újult meg teljesen.
https://szamokadatok.hu/Post/2539/Utepites_maskepp
👉Emeletes vonat a Balatonnál!
Megújuló pálya, útépítések, tömegközlekedés fejlesztése: nem álom! Valóság! Az álhírekkel ellentétben a Balaton nem "a Fideszé", hanem mindenkié
👉Környezetvédelem, tömegközlekedés a gyakorlatban!
Lezárult a dízelkorszak az észak-balatoni vasút egy szakaszán
https://szamokadatok.hu/Post/3605/Kornyezetvedelem_tomegkozlekedes_a_gyakorlatban_lista_a_cikk_vegen
👉Magyarország mert nagy lenni! (+lista)
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/3471/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
👉Tömegközlekedés, környezetvédelem
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
👉Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
👉31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
Na de mit tett a kormány? Mutatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom
👉Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
👉Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
👉Közép-Európa legnagyobb naperőművét adták át Kaposváron
Beszéd helyett
https://szamokadatok.hu/Post/3492/Kozep-Europa_legnagyobb_naperomuvet_adtak_at_Kaposvaron
👉Közlekedési problémák kezelése
Ízlelgesd ezt a két megközelítést, és jövőre ne szavazz magad ellen!
https://szamokadatok.hu/Post/3596/Kozlekedesi_problemak_kezelese
👉Budapest többet érdemelne
Visszatértek azok az idők, amikor a mások által levedlett, más országok által leselejtezett járműveket vesz a főváros... Szégyen!
https://szamokadatok.hu/Post/3602/Budapest_tobbet_erdemelne
👉Értékteremtés Magyarországon!
Átadták az M85 autóút Csorna nyugat - Balf csomópont közötti szakaszát!
https://szamokadatok.hu/Post/3559/Ertekteremtes_Magyarorszagon
👉Az M8-as gyorsforgalmi út első szakaszát már átadták!
https://szamokadatok.hu/Post/3531/Az_M8-as_gyorsforgalmi_ut_elso_szakaszat_mar_atadtak_lista_a_cikk_vegen
👉A fejlesztéseket bemutató videónkban 13 perc 35 másodperctől van szó infrastrukturális fejlesztésekről
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
👉Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
👉2010 óta összesen 6000 km út és 500 km gyorsforgalmi út épül vagy újult meg teljesen.
https://szamokadatok.hu/Post/2539/Utepites_maskepp
👉Sopron is bekapcsolódott a gyorsforgalmi úthálózatba
A projekt költsége 150 milliárd forint TISZTÁN HAZAI FORRÁS
https://szamokadatok.hu/Post/2502/Sopron_is_bekapcsolodott_a_gyorsforgalmi_uthalozatba
👉Teljessé vált Eger gyorsforgalmi kapcsolata
(Nem hitelből és nem 35 évig fizetendő PPP konstrukcióban)
https://szamokadatok.hu/Post/1521/Teljesse_valt_Eger_gyorsforgalmi_kapcsolata
👉Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
Így "lopta szét" Orbán az országot, pontosabban így építi újjá Magyarországot!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
👉2020-ban 214 projektben 642 kilométernyi útszakasz újult meg.
https://szamokadatok.hu/Post/1775/Utepites_regen_es_most
👉1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
👉Indul az M6-os autópálya horvát határig vezető szakaszának a kivitelezése!
És mivel a Fidesz építi, ezért nem kell majd 35 évig törleszteni és így nem keletkezik 2853 milliárd forintos kár!
https://szamokadatok.hu/Post/3006/Indul_az_M6-os_autopalya_horvat_hatarig_vezeto_szakaszanak_a_kivitelezese
👉Indul az építkezés: 36 kilométernyi négysávos úttal gazdagodik Észak-Dunántúl
Nem beszélünk fejlesztésekről, hanem megvalósítjuk azokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2097/Indul_az_epitkezes_36_kilometernyi_negysavos_uttal_gazdagodik_Eszak-Dunantul
👉Átadták az M4-es legkeletibb szakaszát, ezzel elérte a román határt
https://szamokadatok.hu/Post/1843/Atadtak_az_M4-es_legkeletibb_szakaszat_ezzel_elerte_a_roman_hatart
👉Négysávos úttal vált gyorsabbá Debrecen megközelítése keleti irányból. A beruházás értéke 10,5 milliárd forint. Nem beszélnek róla! Megépítik!
https://szamokadatok.hu/Post/1767/Negysavos_uttal_valt_gyorsabba_Debrecen_megkozelitese_keleti_iranybol
👉Szolnok közelébe ért az M4
https://szamokadatok.hu/Post/1544/A_heten_a_masodik_gyorsforgalmi_utszakaszt_adjak_at

👉Tömegközlekedés fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem

👉A kistelepülések úthálózatát a Magyar Falu Program is segíti
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama
👉Kalocsa-Paks Duna-híd: átadták a munkaterületet, indul a kivitelezés
https://szamokadatok.hu/Post/2853/Kalocsa-Paks_Duna-hid_atadtak_a_munkateruletet_indul_a_kivitelezes
👉Így épül a jövő Magyarországon!
Lendületesen halad az M85 építése! Hamarosan elkészül a balfi csomópont. Egyre közelebb az átadás
https://szamokadatok.hu/Post/3398/Igy_epul_a_jovo_Magyarorszagon
👉Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000 fejlesztés, útépítések is!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
👉Hidat építünk, ami összeköt! 2010 óta több száz híd épült illetve újult meg! Mutatunk néhány példát!
https://szamokadatok.hu/Post/3570/Hidat_epitunk_ami_osszekot_2010_ota_tobb_szaz_hid_epult_illetve_ujult_meg
👉Hódmezővásárhelyi Népkert megállóhely
11 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3482/Hodmezovasarhelyi_Nepkert_megallohely

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/09/utfelujitasok-jelenleg-is-felezer-kilometeren-dolgoznak
Konkrét példák: https://magyarepitok.hu/kereses/q:útépítés

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

A ballib média által elhallgatott hírek mai adása következik!

A valóság megosztásokkal terjed! Add tovább!

A ballib média által elhallgatott hírek mai adása következik!

🟢Hiányolod a kórházakat? Ez a videó neked készült!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/560222238648239
🟢Országépítés 2010-2020
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
🟢Videó: válság ellenére is fejlődött az ország! Videó.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
🟢A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Abádszalók: megújult a 3216-os út
F. Kovács Sándor írta: Biztonságosan, jó minőségű úton közlekedhetnek az abádszalókiak és a Tisza-tóhoz látogatók! Ma délelőtt adtuk át a 3216-os út abádszalóki szakaszát.
A több mint 600 millió forintból (Magyar Falu Program) megvalósult beruházásnak köszönhetően ismét nagyot lépett előre Abádszalók. A látogatókat korszerű, jó minőségű utak fogadják, míg a helyiek kiváló utakon járhatnak-kelhetnek a mindennapok során, intézhetik ügyeiket a városban, és a szomszédos járásszékhelyen.
Gratulálok Balogh Gyula polgármester úrnak és a városnak a soha nem látott mértékű fejlődéshez, ami Abádszalókot jellemzi az elmúlt években. Balesetmentes közlekedést kívánok!
Forrás: https://www.facebook.com/f.kovacs.sandor/posts/2033146160180610

Kisszállás: megnyílt az Értéktár
Bányai Gábor országgyűlési képviselő írta: Kisszállás számtalan olyan értékkel rendelkezik, melyeket érdemes megismernünk és Rozsnyai Attila polgármester úr egyik fő célja is, hogy ezek az értékek a jövő generációi számára is megőrzésre kerüljenek, azokat a fiatalabbak is megismerhessék.
Ennek egyik hozadékaként tavalyi évben sikeresen pályázott a település a Hungarikumok pályázatán és a támogatásból sikerült létrehozni egy Értéktár bemutató teret, a régi vadászház felújításával. Gratulálok a kezdeményezéshez!
Forrás: https://www.facebook.com/banyaigaborkepviselo/posts/4371922012846011

Dunaföldvár: új munkásszálló épült
Süli János írta: Az iparosítás nálunk elképzelhetetlen az emberi szempontok figyelembe vétele nélkül!
Erről szól ez a 1️20 férőhelyes munkásszálló is Dunaföldváron, amit ma adtunk át és a jövőben az itt dolgozók kényelmét szolgálja majd. Köszönöm dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott úrnak, Horváth Zsolt polgármester úrnak és Varga Lajosnak, az Unikorn-Épker Kft. ügyvezető igazgatójának, hogy velem tartottak a beruházás zárórendezvényére!
Forrás: https://www.facebook.com/sulijanosminiszter/posts/908350746420442

Szekszárd: új tudásközpont épül
Ács Rezső írta: A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) átadta az épülő tudásközpont munkaterületét a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek. A ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek 600 napja van, hogy felépítse a felnőtt- és gyermekkönyvtárnak, valamint a levéltárnak is otthont adó épületet a tervek szerint 2023. áprilisára. A 2017 óta gondozott projekt végre tehát a célegyenesben, köszönhetően a kormány június végi döntésének is, ahol a hiányzó összeget biztosították. A Modern Városok Programban épülő új intézmény felső költségkerete 7,3 milliárd forint. A munkálatok várhatóan napokon belül megkezdődnek a területrendezéssel.
Forrás: https://www.facebook.com/acsrezso.szekszard/posts/2068562526653465

Magyar Falu Program: újabb nyertesek
Horváth Laci írta: Újabb lépés előre!
Magyar Falu Program által biztosított új gépekkel, eszközökkel könnyebb és gyorsabb lesz a közterületek fenntartása és gondozása Bükkszéken, Detken, Gyöngyöspatán, Mátraderecskén és Pálosvörösmarton is! A Magyar Falu Programot folytatjuk, szebbé, szerethetőbbé tesszük a kistelepüléseket!
Forrás: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/posts/4205642662860646

Tárnok: átadták az új óvodát
Dr Aradszki András országgyűlési képviselő írta: Tárnok legújabb büszkesége új óvodája, amely 100 gyermek fogadására épült, 4 csoporttal, külön játszóudvarokkal, parkolóhelyekkel!
Mindez 460 millió forintos állami támogatással épülhetett meg!
Önökért folytatom!
Forrás: https://www.facebook.com/drandras.aradszki/posts/4257001511050498
http://tarnokitenyek.hu/2021/08/26/ovoda-avato/

Rém: megújult a főút
Zsigó Róbert írta: Gyorsabban és biztonságosabban juthatunk el Rémre
Elkészült a több mint 400 millió forintból megvalósult rémi bekötőút második szakaszának felújítása, ami azért fontos fejlesztés, mert így sokkal biztonságosabbá és gyorsabbá válhat a közlekedés. Az elmúlt években sok fejlesztés valósult meg a településen, ezt a munkát a jövőben is folytatjuk!
Továbbra is azért dolgozunk, hogy a kistelepüléseken is jobb legyen élni!
Forrás: https://www.facebook.com/zsigorobert/posts/252338076709823

Pusztaberki: megújult az orvosi rendelő
Balla Mihály írta: ÁTADTUK A MEGÚJULT ORVOSI RENDELŐT PUSZTABERKIBEN
Kurisné Nagy Bernadett Erzsébet polgármester asszonnyal átadtuk Pusztaberkiben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 27 millió forintból kívül-belül megújult háziorvosi és gyermekorvosi rendelőt.
Orvosaink jelenlétében Máthé György esperes úr áldotta meg az épületet. Gratulálok a pusztaberkieknek!
Forrás: https://www.facebook.com/ballamihalyogy/posts/4423862967699686

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

Lehet “Orbánozni” és “Mészárosozni”

Látványos videón a balatoni régió infrastrukturális fejlesztései!

Lehet “Orbánozni” és “Mészárosozni”

Az álhírekkel ellentétben a Fidesz nem "einstandolta" a Balatont, hanem fejlesztette azt. Most az infrastrukturális fejlesztésekről készült egy remek videó, amely itt tekinthető meg:

Tekintsék meg a NIF Zrt. 2021-es balatoni filmjét: https://youtu.be/p_xg0lBWaIk

Szakmai szemmel a Balaton körül - A NIF Zrt. egy kisfilmben mutatja be a balatoni régió infrastrukturális fejlesztéseinek részleteit

Nagysikerű balatoni imázsfilmje után ezúttal egy szakmai fókuszú, a technikai részletekre is kiterjedő újabb kisfilmmel jelentkezik a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A belföldi turizmusban hazánk fő turisztikai vonzerejét a Balaton jelenti, amelynek közlekedési-infrastrukturális fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír. A NIF Zrt. 2015-től kezdődően, jelenleg és a közeljövőben is számos kiemelt vasúti, közúti és kerékpáros beruházást valósít meg, illetve tervez a Balatonon és vonzáskörzetében. Az elkészült kisfilmben a NIF Zrt. ezen régiós projektjeit mutatja be részletesen, elsősorban a szakavatott közönségnek.

A szakmai információkban és adatokban bővelkedő film részletekbe menően tárja a közönség elé a NIF Zrt. balatoni projektjeit. Az érzésekre és hangulatokra építő megközelítés ezúttal kevésbé hangsúlyos, mint a nyár elején bemutatott imázsfilmben. Sokkal inkább egy a szakértő közönséget, az infrastrukturális fejlesztések iránt érdeklődőket megszólító, szakmai fókuszú anyag készült, amit a film mintegy tízperces hossza is jelez.

A hazai turizmusban idén kiemelt figyelem irányul a balatoni régióra. A turisztikai szezon kifejezetten erősnek ígérkezik, éppen ezért a balatoni infrastrukturális beruházások fokozott jelentőséggel bírnak. A NIF Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően a Balaton autóval, vagy vonattal való elérése, de akár a tó körüli kerékpáros közlekedés is minden szempontból kényelmesebbé vált és válik folyamatosan.

Útfejlesztési beruházásaink által jelentős lépéseket tettünk és teszünk az északi és a déli part zökkenőmentes közúti megközelítése felé. Célunk, hogy a Balatonra lejutás gyorsabb és biztonságosabb legyen. Erre egyre korszerűbb és szebb utakon nyílik lehetősége az autóval közlekedőknek.

A vasúti fejlesztések komfortos, utasbarát közlekedést tesznek lehetővé a Balaton körül. Ezzel együtt a kiszámítható vasúti menetrend és a csökkenő menetidő miatt mind az északi, mind a déli part megközelítése is gyorsabbá vált. Az akadálymentesítés jegyében több balatoni állomás és azok környezete újult és újul meg folyamatosan.

A kerékpáros közlekedés szempontjából a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal kiépítése és a Balatoni Bringakörön zajló munkálatok is fontos elemei a fejlesztéseknek. A folyamatban lévő beruházások korszerűbb és lényegesen biztonságosabb infrastrukturális feltételeket biztosítanak a sportoláshoz és a kiránduláshoz.

Lényeges a fejlesztések zöld aspektusa is: a vasúti pálya átfogó felújítása, a villamosítás, és ezzel együtt az új villanymozdonyok forgalomba helyezése nagymértékben hozzájárul a közlekedés okozta környezeti károk csökkentéséhez. Ez a környezetbarát megközelítés a kerékpáros beruházások esetében is kiemelt szempont.

Kapcsolódó:
Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3731/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
Az országépítést bemutató videónkban az első 6 perc egészségügyi fejlesztésekről szól, majd oktatás jön, utána tömegközlekedés, zöldterületek, strandok, intézmények, stb stb.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Videó: válság ellenére is fejlődött az ország!
https://szamokadatok.hu/Post/3757/Video_valsag_ellenere_is_fejlodik_Magyarorszag

Forrás: https://nif.hu/2021/07/szakmai-szemmel-a-balaton-korul-a-nif-zrt-egy-kisfilmben-mutatja-be-a-balatoni-regio-infrastrukturalis-fejleszteseinek-reszleteit/

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés