Címke: Vidékfejlesztés

Fejlesztések, új munkahelyek minden nap!

Így “nem segít” a Fidesz

Fejlesztések, új munkahelyek minden nap!

ūüüĘ Itt van egy vide√≥, mely kor√°bbi cikkeink alapj√°n k√©sz√ľlt, √©s t√∂bb mint 1500 hasonl√≥ fejleszt√©st tartalmaz!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
ūüüĘ Ez pedig az eg√©szs√©g√ľgy fejleszt√©se egy Sz√°mok vide√≥ban, benne a k√≥rh√°zak, a rendelŇĎk, a b√©remel√©sek, az egy√©b fejleszt√©sek, minden fel van c√≠mk√©zve, minden ellenŇĎrizhetŇĎ.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
ūüüĘ Ebben a cikkben a polg√°ri korm√°nyz√°s 10 √©ves munk√°j√°nak a legfontosabb, mindenki √°ltal √©rz√©kelhetŇĎ int√©zked√©seit szedt√ľk √∂ssze
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

Most pedig n√©zz√ľk a heti elsŇĎ "adag" fejleszt√©st!

1. B√∂lcsŇĎde √©p√ľl Tarnaleleszen!
Horv√°th Laci √≠rta: ÔłŹGŇĎzerŇĎvel zajlanak a munk√°latok, a telep√ľl√©sen pedig m√°r nagyon v√°rj√°k, hogy megnyissa kapuit az √ļj int√©zm√©ny. Komoly seg√≠ts√©g lesz ez a sz√ľlŇĎknek, hiszen gyermekeik biztons√°gos k√∂rnyezetben nevelkedhetnek, am√≠g ŇĎk dolgoznak.
A b√∂lcsi v√°rhat√≥an j√∂vŇĎ tavasszal n√©pes√ľlhet be cs√∂pps√©gekkel, a beruh√°z√°s pedig √ļj munkahelyeket is teremt!
Hajr√°, Tarnalelesz! Folytatjuk!
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/horvathlaszlo-3814193775338872

2. Magyar Falu Program - √ļjabb sikeres p√°ly√°zatok!
Ov√°di P√©ter √≠rta: Sikeresen p√°ly√°zott Bakonyn√°na √©s H√°rsk√ļt is a k√∂zter√ľlet karbantart√°s√°t szolg√°l√≥ eszk√∂z√∂kre a Magyar Falu Program keret√©ben. Itt a tavasz, b√°r az idŇĎj√°r√°s nem felt√©tlen √≠gy viselkedik. A telep√ľl√©sek m√°r haszn√°latba is vehetik az √ļj szerzem√©nyeket!
Gratul√°lok! Hajr√° Bakonyn√°na, hajr√° H√°rsk√ļt!
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/ovadipeter-3832527460200315

3. Meg√ļjul a v√°ci tŇĪzolt√≥s√°g √©p√ľlete!
Rétvári Bence osztotta meg ezt a remek hírt!
Meg√ļjul a v√°ci tŇĪzolt√≥s√°g √©p√ľlete. A Pest Megyei katasztr√≥fav√©delem helyi kirendelts√©g√©nek Szilassy utcai b√°zis√°t m√°r fel√°llv√°nyozta a beruh√°z√≥, hamarosan pedig a tetŇĎcser√©re is sor ker√ľl. A korszerŇĪs√≠t√©s a jelentŇĎs r√©szben uni√≥s forr√°sokb√≥l finansz√≠rozott, az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium √°ltal koordin√°lt K√∂rnyezeti √©s Energiahat√©konys√°gi Operat√≠v Program keret√©ben val√≥sul meg.
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/retvaribence-10159633119122044
http://estv.hu/news.php?extend.36771

4. Magyar Zene H√°za, Liget Budapest.
L√°tv√°nyos k√©peken a c√©legyenesben l√©vŇĎ fejleszt√©s
Magyarorsz√°g Korm√°nya oldal√°n osztott√°k meg a leg√ļjabb k√©peket: egy √©p√≠t√©szeti csod√°t l√°thatunk. √Črdemes megn√©zni!
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/kormanyzat-5370482183024458

5. √öj ipari parkot alak√≠tanak ki √ďzdon
A korm√°ny 650 milli√≥ forintos t√°mogat√°st ny√ļjt √ďzd v√°ros√°nak egy ipari park l√©trehoz√°s√°ra - jelentette be Riz G√°bor, a v√°ros orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎje az √≥zdi sajt√≥t√°j√©koztat√≥n. T√°j√©koztat√°sa szerint a korm√°ny j√≥v√°hagyta az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium √°ltal elŇĎk√©sz√≠tett 1,3 milli√°rd forint √∂ssz√©rt√©kŇĪ √≥zdi barnamezŇĎs rehabilit√°ci√≥s ipari ter√ľlet megval√≥s√≠t√°s√°t.
A 650 milli√≥ forintos √°llami t√°mogat√°snak √©s az √ďAM-√ďzdi Ac√©lmŇĪvek Kft. 650 milli√≥ forintos beruh√°z√°si forr√°s√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen lehetŇĎv√© v√°lik, hogy az √ďzdi Ac√©lmŇĪvek Kft. telk√©n l√©vŇĎ, jelenleg kihaszn√°latlan ipari ter√ľlet a j√∂vŇĎben h√°rom olyan c√©gnek is otthona legyen, amelyek tev√©kenys√©gei j√≥l illeszkednek a v√°ros koh√°szati m√ļltj√°hoz.
Ezzel √∂sszesen 550 √ļj munkahely teremt√©s√©re ny√≠lik lehetŇĎs√©g a v√°rosban 2022-ig.
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/magyarepitok-3854654747955456

6. N√©gy √ļjabb p√°ly√°zatot √≠rtak ki falusi fejleszt√©sek t√°mogat√°s√°ra
Gyop√°ros Alp√°r √≠rta: A p√°ly√°zatokat m√°jus 12-e √©s j√ļnius 11-e k√∂z√∂tt lehet beny√ļjtani, mondta Gyop√°ros Alp√°r modern telep√ľl√©sek fejleszt√©s√©√©rt felelŇĎs korm√°nybiztos.
ÔłŹFalvak, figyelemÔłŹ
4 √ļj p√°ly√°zat h√©tfŇĎn, a Magyar Falu Program keret√©ben!
Hajr√° falvak!
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/gyoparosalpar-1604356243106739

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

Segítség a falvaknak!

Indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, amelynek alapvető célja a beruházások ösztönzése!

Segítség a falvaknak!

25 milli√°rd forintos keret, 2-10 milli√≥ forint t√°mogat√°s v√°llalatonk√©nt, mely kombin√°lhat√≥ a 10 milli√≥s kamatmentes √ļjraind√≠t√°si k√∂lcs√∂nnel. A t√°mogat√°s ak√°r 70% is lehet, vagyis 100 forintonk√©nt 70 forintot √°tv√°llal az √°llam! Na √≠gy "nem seg√≠t" a korm√°ny....

Hamarosan, m√©g tavasszal indul a Magyar falu v√°llalkoz√°s-√ļjraind√≠t√°si program, amelynek alapvetŇĎ c√©lja a beruh√°z√°sok √∂szt√∂nz√©se - jelentette be az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium gazdas√°gstrat√©gi√°√©rt √©s szab√°lyoz√°s√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra kedden Budapesten, sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.
Gy√∂rgy L√°szl√≥ k√∂z√∂lte, hogy elsŇĎ k√∂rben 25 milli√°rd forint √°ll majd rendelkez√©sre a t√≠zn√©l kevesebb embert foglalkoztat√≥ c√©geknek. Egy t√°rsas√°g 2-10 milli√≥ forintot kaphat, a forr√°s kombin√°lhat√≥ a 10 milli√≥s √ļjraind√≠t√°si gyorsk√∂lcs√∂nnel - tette hozz√°.

A program l√©nyeg√©t az √°llamtitk√°r √ļgy foglalta √∂ssze, hogy kistelep√ľl√©seken mŇĪk√∂dŇĎ kisv√°llalkoz√°sok kis √∂sszegŇĪ t√°mogat√°sokra p√°ly√°zatnak. Ezek a juttat√°sok a szintl√©p√©s lehetŇĎs√©g√©t jelentik a c√©geknek - jegyezte meg.
A t√°mogat√°s intenzit√°sa legfeljebb 70 sz√°zal√©k, vagyis 100 forintonk√©nt maximum 70-et v√°llal √°t az √°llam a beruh√°z√°s k√∂lts√©g√©bŇĎl.

A forr√°s sok mindenre ford√≠that√≥, egyebek mellett b√©rekre, g√©pekre, mŇĪhelyekre, inform√°ci√≥s technol√≥giai fejleszt√©sekre √©s k√©pz√©sekre is. Az eur√≥pai uni√≥s k√∂vetelm√©nyek miatt legal√°bb egy lez√°rt √ľzleti √©vvel kell rendelkezni.

A részleteket a palyazat.gov.hu oldalra töltik majd fel.
György László azt hangoztatta, hogy nemcsak minden élet, hanem minden vállalkozás is számít.

Gyop√°ros Alp√°r, a modern telep√ľl√©sek fejleszt√©s√©√©rt felelŇĎs korm√°nybiztos kiemelte, hogy az √ļj p√°ly√°zati lehetŇĎs√©g a Magyar falu programmal √∂sszhangban ny√≠lik meg. Felid√©zte: a program - amelyre eddig 600 milli√°rd forintot ford√≠tott a korm√°ny - m√°r a harmadik √©v√©ben j√°r. Arra t√∂rekszenek, hogy minden falusi ember √©letminŇĎs√©ge javuljon - jelentette ki.

A program t√∂bb pill√©ren nyugszik. Idesorolhat√≥ a falusi csal√°di otthonteremt√©si kedvezm√©ny (csok), amellyel m√°r csaknem 20 ezer csal√°d √©lt, 100 milli√°rd forint √©rt√©kben. Alacsonyabb rendŇĪ √°llami utakat 2500 kilom√©ter hossz√ļs√°gban √ļj√≠tottak vagy √ļj√≠tanak fel. Folyamatosan √≠rnak ki p√°ly√°zatokat √∂nkorm√°nyzatoknak, egyh√°zk√∂zs√©geknek, civil szervezeteknek, k√©t √©v alatt 12 ezer nyertest hirdettek, 130 milli√°rd forint √©rt√©kben ind√≠tottak fejleszt√©seket; renov√°ltak majdnem 3 ezer falusi √©p√ľletet, int√©zm√©nyt - p√©ld√°ul szolg√°lati lak√°st, √≥vod√°t, iskol√°t -, hogy legyenek orvosok, pedag√≥gusok. Idei √ļjdons√°g, hogy a kisboltokat is meg akarj√°k menteni, √ļjra akarj√°k nyitni - sorolta Gyop√°ros Alp√°r.

A korm√°nybiztos megjegyezte, hogy a Magyar falu program eddig kiz√°r√≥lag k√∂lts√©gvet√©si forr√°sokb√≥l mŇĪk√∂d√∂tt. B√°r t√∂rekedtek eur√≥pai uni√≥s p√©nzek bevon√°s√°ra, ez csup√°n most v√°lik majd val√≥s√°gg√°. A Magyar falu v√°llalkoz√°s-√ļjraind√≠t√°si programban legal√°bb 2-3 ezer c√©get fognak t√°mogatni, de ak√°r az is lehet, hogy 5-6 ezret - k√∂z√∂lte.

Ebben a cikkbe √∂sszeszedt√ľk a korm√°ny tov√°bbi v√°ls√°gkezelŇĎ int√©zked√©seit, √©s az azt megelŇĎzŇĎ 10 √©v legnagyobb eredm√©nyeit, melyek hozz√°j√°rultak ahhoz, hogy ez "ne f√°jjon"
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

Forr√°s: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2021/04/06/lehet-te-is-erintett-lehetsz-indul-a-magyar-falu-vallalkozas-ujrainditasi-program
https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/posts/1601836860025344

Címkék: Vidékfejlesztés 

Hasít a magyar agrárium!

A járvány alatt is nőtt az agrárexport, az ágazat válságálló!

Hasít a magyar agrárium!

2010 √©s 2020 k√∂z√∂tt pedig az agr√°rexport 63,7 sz√°zal√©kkal, az egyenleg 50,3 sz√°zal√©kkal bŇĎv√ľlt!

A v√°ls√°g alig √©rintette az √°gazatot, aminek rendk√≠v√ľli jelentŇĎs√©ge van. A 2020. m√°rcius-decemberi agr√°rexport 1,7 sz√°zal√©kkal, 7873,6 milli√≥ eur√≥ra emelkedett az elŇĎzŇĎ √©v azonos idŇĎszak√°hoz k√©pest, az agr√°rimport pedig 5201,5 milli√≥ eur√≥ra, 1,4 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent, azaz a statisztikai adatok szerint a koronav√≠rus-j√°rv√°ny alig √©rintette az agr√°r-k√ľlkereskedelmet. Ez igen j√≥l mutat r√° arra, hogy a magyar agr√°rium teljes√≠tm√©nye erŇĎsen v√°ls√°g√°ll√≥ ‚Äď mondta a Vil√°ggazdas√°gnak Nagy Istv√°n agr√°rminiszter. A gazdas√°gi napilap p√©nteki sz√°m√°ban megjelent cikkben a szakt√°rca vezetŇĎje kiemelte: az export n√∂veked√©se legink√°bb a gabonaf√©l√©knek, a k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ehetŇĎ k√©sz√≠tm√©nyeknek (√©trend-kieg√©sz√≠tŇĎknek), a malomipari term√©keknek √©s a z√∂lds√©g- √©s gy√ľm√∂lcsk√©sz√≠tm√©nyeknek k√∂sz√∂nhetŇĎ.

Ugyanakkor, tette hozz√°, cs√∂kkent a h√ļsok (kacsa, pulyka), a n√∂v√©nyi term√©kek, p√©ld√°ul dugv√°ny, oltv√°ny, az √©lŇĎ √°llatok √©s az olajos magvak kivitele. Az importban viszont √©ppen a doh√°ny √©s a feldolgozott, doh√°nyp√≥tl√≥ term√©kek, az √©lŇĎ √°llatok √©s a gy√ľm√∂lcs√∂k ar√°nya nŇĎtt. Mindezek eredŇĎjek√©nt az agr√°rgazdas√°g koronav√≠rus-j√°rv√°ny alatti egyenlege 2020. m√°rcius-decemberben 2672,1 milli√≥ eur√≥ volt, ami 8,3 sz√°zal√©kkal (203,7 milli√≥ eur√≥val) haladta meg 2019 azonos idŇĎszak√°nak egyenleg√©t, egy√ļttal a 62,6 sz√°zal√©k√°t adta a nemzetgazdas√°g 4271,6 milli√≥ eur√≥s egyenleg√©nek.

Nagy Istv√°n felh√≠vta a figyelmet, hogy a mezŇĎgazdas√°gi √©s √©lelmiszeripari term√©kek k√ľlkereskedelme √©vrŇĎl √©vre nagym√©rt√©kben hozz√°j√°rul a nemzetgazdas√°g pozit√≠v egyenleg√©hez, ez√©rt gazdas√°gi jelentŇĎs√©ge meghat√°roz√≥.

Az elm√ļlt √©vekben az agr√°rgazdas√°g a nemzetgazdas√°g pozit√≠v egyenleg√©nek harmad√°t-fel√©t biztos√≠totta
‚Äď mutatott r√°. A tavalyi √©v eg√©sz√©ben p√©ld√°ul az agr√°rexport 9563,4 milli√≥ eur√≥ volt, ami 2,3 sz√°zal√©kkal haladta meg a 2019-es √©rt√©ket. Az import pedig 0,9 sz√°zal√©kkal emelkedett 6358,1 milli√≥ eur√≥ra. T√≠z√©ves t√°vlatban, a 2010-2020-as idŇĎszakot tekintve, szint√©n l√°tv√°nyosan nŇĎtt az egyenleg. Ebben az idŇĎszakban az agr√°rexport 63,7 sz√°zal√©kkal, az egyenleg 50,3 sz√°zal√©kkal bŇĎv√ľlt ‚Äď ismerteti a Vil√°ggazdas√°g.

Kapcsolódó:
A Magyar Agr√°r- √©s √Člettudom√°nyi Egyetem alap√≠t√°sa t√∂rt√©nelmi esem√©ny!
https://szamokadatok.hu/Post/2821/A_Magyar_Agrar-_es_Elettudomanyi_Egyetem_alapitasa_tortenelmi_esemeny
A MezŇĎgazdas√°g Az Orsz√°g Legfontosabb B√°sty√°ja
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
√öj ad√≥z√°si szab√°lyok: fell√©legezhetnek az ŇĎstermelŇĎk
https://szamokadatok.hu/Post/2074/Uj_adozasi_szabalyok_fellelegezhetnek_az_ostermelok
Kl√≠mahiszti helyett: Megdupl√°zott keret√∂sszeggel folytatja a korm√°ny a Telep√ľl√©sf√°s√≠t√°si Programot
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett
Magyar élelmiszeripar támogatása! https://szamokadatok.hu/Post/2542/Magyar_elelmiszeripar_tamogatasa
L√°z√°r J√°nos: Nemzeti mintagazdas√°got hoznak l√©tre MezŇĎhegyesen
https://szamokadatok.hu/Post/1766/Lazar_Janos_Nemzeti_mintagazdasagot_hoznak_letre_Mezohegyesen

Forr√°s: https://mandiner.hu/cikk/20210312_nagy_istvan_erosen_valsagallo_a_magyar_mezogazdasag
Nagy Istv√°n
https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/posts/2779486285622659

Címkék: Gazdaság  Vidékfejlesztés 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Van mire büszkének lennünk!

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

√Ėsszefoglal√≥ lista: t√©nyek, sz√°mok, adatok! Add tov√°bb!

Nemr√©g megosztottuk leg√ļjabb vide√≥nkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel l√°that√≥ fejleszt√©seket: k√≥rh√°zak, iskol√°k, utak, mŇĪeml√©k √©p√ľletek, √≥vod√°k, tanuszod√°k, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Most pedig n√©zz√ľk a t√∂bbi eredm√©nyt: szoci√°lis biztons√°g, rendteremt√©s, gazdas√°g talpra √°ll√≠t√°sa, demokratikus norm√°k, stb.

Az ut√≥bbi bŇĎ hat h√≥napban, √∂sszesen 28 r√©szen kereszt√ľl bekezd√©srŇĎl-bekezd√©sre haladva tekintett√ľk √°t a N√©zŇĎpont Int√©zet elemz√©s√©t, amely az eltelt 10 √©v polg√°ri korm√°nyz√°s√°nak eredm√©nyeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

K√∂sz√∂nj√ľk a N√©zŇĎpont Int√©zetnek, hogy ilyen √∂sszeszedett √©s r√©szletes elemz√©st alkottak meg. Gondolataik mindenhol t√©nyszerŇĪs√©get, magas szakmai sz√≠nvonalat √©s m√©ly ismereteket sug√°roznak. Tudjuk, hogy minden k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt a kompakt megfogalmaz√°sra √©s a legfontosabb t√©nyek ismertet√©s√©re t√∂rekedtek, ugyanis ez egy akkora t√©ma, amelybŇĎl t√≠zszer vagy ak√°r sz√°zszor terjedelmesebb √≠r√°st is k√©sz√≠thettek volna.

28 r√©szes sorozatunkban a t√©mak√∂r√∂knek k√ľl√∂n-k√ľl√∂n posztot szentelt√ľk, √≠gy r√©szletesebben √©s egy-egy t√©m√°ra f√≥kusz√°lva pr√≥b√°ltunk meg m√©g √°tfog√≥bb √©s egyben m√©lyebb k√©pet adni.

Minden szekci√≥t megmagyar√°ztunk, kieg√©sz√≠tett√ľnk, r√©szletezt√ľnk, sŇĎt legt√∂bbsz√∂r grafikonok seg√≠ts√©g√©vel vil√°g√≠tottuk meg a le√≠rtakat. A posztok form√°ba √∂nt√©se sor√°n mi is sok √ļjdons√°got tanultunk, √©s rem√©lj√ľk, hogy olvas√≥ink is jobban megismert√©k √©s feleleven√≠tett√©k az elm√ļlt 10 √©v eredm√©nyeit.

2019 √©v elej√©n egy hasonl√≥ sorozat futott a Magyar Nemzet has√°bjain ‚ÄěAz orb√°ni modell‚ÄĚ c√≠mmel Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s toll√°b√≥l, amelynek mindig h√©ten nagyon v√°rtuk a k√∂vetkezŇĎ r√©sz√©t.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonl√≥ sorozatot z√°runk teh√°t a Sz√°mok tolm√°csol√°s√°ban, amely a polg√°ri korm√°nyz√°s 10 √©v√©t taglalta √©s a N√©zŇĎpont Int√©zet √≠r√°s√°t haszn√°lta kiindul√°si alapk√©nt.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
V√°llalkoz√°sok t√°mogat√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztr√°ci√≥s terhek √©s a b√ľrokr√°cia cs√∂kkent√©se
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A f√∂ld az√©, aki megmŇĪveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
√Ėnkorm√°nyzati rendszer √°talak√≠t√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
RendŇĎrs√©g m√©lt√≥s√°g√°nak helyre√°ll√≠t√°sa, k√∂zbiztons√°g n√∂vel√©se
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
RendŇĎrs√©g szem√©lyi √°llom√°nya, b√≠r√≥s√°gi √ľgyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Eg√©szs√©g√ľgy
~~~~~~~~~
Eg√©szs√©g√ľgyi b√©rfejleszt√©s, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
V√°r√≥lista, kiel√©g√≠tŇĎ ell√°t√°s, eg√©szs√©ges √©letm√≥d
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
K√≥rh√°zak ad√≥ss√°grendez√©se, mentŇĎk fejleszt√©se, gy√≥gyszer√°rt√°mogat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Eg√©szs√©g√ľgyi kiad√°sok alakul√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szoci√°lis biztons√°g
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
Munka √©s a gyermekv√°llal√°s √∂sszeegyeztethetŇĎs√©ge
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megv√°ltozott munkak√©pess√©gŇĪek foglalkoztat√°sa, akad√°lymentes√≠t√©s, gyermekv√©delem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus norm√°k
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
Korrupci√≥ellenes int√©zked√©sek, √©s egy kis eml√©keztetŇĎ
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
V√°llalkoz√°sok: kisz√°m√≠that√≥s√°g √©s n√∂vekvŇĎ termel√©kenys√©g
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
Kiindul√°si √°llapot √©s teendŇĎk az eg√©szs√©g√ľgyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
HaderŇĎfejleszt√©s √©s moderniz√°l√°s
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

√Čs v√©g√ľl de nem utols√≥ sorban l√°ssuk az egyes int√©zked√©sek konkr√©t sz√°mait!

√ČvrŇĎl-√©vre egyre t√∂bb lak√°s √©p√ľl √©s ker√ľl megv√©telre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
Hopp√°! Az ipar m√°r jobban teljes√≠t, mint a v√≠rus elŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken

Kilenc ter√ľletre f√≥kusz√°lva √°ll helyre a gazdas√°g
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most

A hazai beruh√°z√°si r√°ta vezetŇĎ helyen √°ll az uni√≥ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az eg√©sz vil√°gon egyed√ľl√°ll√≥ a magyar v√°ls√°gkezel√©s!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most

Eurostat: JelentŇĎsen cs√∂kkent a r√°szorul√≥k sz√°ma Magyarorsz√°gon t√≠z √©v alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orb√°n Viktor ismertette a legfontosabb sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
MunkahelyteremtŇĎ beruh√°z√°sok: lista (r√©szlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
T√∂bben dolgoztak decemberben, mint egy √©vvel ezelŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
‚ÄúP√°nikkorm√°nyz√°s‚ÄĚ - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
JelentŇĎsen cs√∂kkent az √°llami szolg√°ltat√°sok √©s √ľgyint√©z√©s d√≠ja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktat√ļr√°ban 47 sz√°zal√©kr√≥l 20 sz√°zal√©kra cs√∂kkent a t√ļlzs√ļfolt lak√°sokban √©lŇĎk sz√°ma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
JelentŇĎsen t√∂bb p√©nz marad az emberek zseb√©ben a rezsics√∂kkent√©s, az ad√≥cs√∂kkent√©s √©s a 2010 √≥ta folyamatosan emelkedŇĎ b√©rek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar √°llampolg√°rs√°g√°t!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat

Magyarorsz√°gon van a legkevesebb rabl√°s az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban

EgyszerŇĪ √∂sszef√ľgg√©s: Min√©l t√∂bben dolgoznak, ann√°l kevesebb a bŇĪncselekm√©ny!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az eg√©szs√©g√ľgyben dolgoz√≥k b√©remel√©sei (orvosok, √°pol√≥k, h√°ziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban

A legszebb eredm√©ny! +115 000 gyermek sz√ľletett a csal√°dt√°mogat√°si rendszernek k√∂sz√∂nhetŇĎen.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
JelentŇĎsen nŇĎtt a magyar tulajdon ar√°nya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya

Itt a fŇĪt√©si szezon, n√©zz√ľk a sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajt√≥k voltunk, az EU √°tlag√°n√°l sokkal jobban teljes√≠t√ľnk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb v√°ls√°gkezelŇĎ! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Eg√©szs√©g√ľgy fejleszt√©se: v√°r√≥list√°k, eszk√∂z√∂k, b√©rek, l√©tsz√°m, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat

Az ezer fŇĎre jut√≥ h√°zass√°gok ar√°nya 2020-ban el√©rte az 1985-√∂s szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordul√≥pont! 2020-ra a term√©kenys√©g el√©rte a Bokros csomag bevezet√©se elŇĎtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demogr√°fiai fordulat √©vtized√©n vagyunk t√ļl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 √≥ta 936 736-tal, az ut√≥bbi egy √©vben 108 786-tal nŇĎtt a forgalomban l√©vŇĎ szem√©lyg√©pkocsik sz√°ma Magyarorsz√°gon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Sz√°rnyal a beruh√°z√°si r√°t√°nk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Eg√©szs√©g√ľgyi beruh√°z√°sok, c√©l a teljes √∂nell√°t√°s.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

√öjabb hitelminŇĎs√≠tŇĎ ismerte el a magyar gazdas√°g √©s a magyar korm√°ny teljestm√©ny√©t!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejleszt√©s Magyarorsz√°gon: Honv√©delem, √ľzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarorsz√°gon 10,3%-kal n√∂vekedett a mezŇĎgazdas√°gban a munkaerŇĎ termel√©kenys√©ge
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege

Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Meg√©p√ľl Paks II - az energiabiztons√°gunk z√°loga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarorsz√°g megelŇĎzte Szlov√°ki√°t az egy fŇĎre jut√≥ GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti k√∂zmŇĪvek ut√°n l√©trej√∂n a Nemzeti V√≠zmŇĪvek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az orsz√°g felminŇĎs√≠t√©sei https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
√öjra magyar tulajdonba ker√ľl a TIG√ĀZ √©s a TIT√ĀSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanyna
k
Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Ez pedig a baloldal list√°ja...
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Gazdaság  Környezetvédelem  Kultúra  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Magyar Falu Program - valódi segítség a legkisebb településeknek is!

Így "lop a zorbán"

Magyar Falu Program - valódi segítség a legkisebb településeknek is!

A Magyar Falu Program keretein bel√ľl t√∂bb ezer kistelep√ľl√©st t√°mogat a korm√°ny.
ūüĎČA nagy sz√°mokr√≥l, a program r√©szleteirŇĎl ebben a posztban √≠rtunk:
https://szamokadatok.hu/Post/2922/A_Magyar_Falu_Program_100_szazalekban_hazai_forrasbol_valosul_meg
ūüĎČA Magyar Falu Program eredm√©nyeirŇĎl pedig ebben:
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Most l√°ssunk egy list√°t a t√∂bb sz√°z, a program keretein bel√ľl v√°s√°rolt k√∂zter√ľlet karbantart√≥ g√©prŇĎl. A felsorolt telep√ľl√©sek k√∂z√∂tt van olyan, mely lakoss√°ga nem √©ri el a 100 fŇĎt! √ĖnerŇĎbŇĎl sosem tudt√°k volna megvenni a traktort, de a korm√°ny seg√≠tett.

Gerjen: https://bit.ly/38yFgtb
Döbörhegy: https://bit.ly/3cuCVka
Mesteri: https://bit.ly/3exbclC
Balatonederics: https://bit.ly/3visJ6W
R√°bapord√°ny: https://bit.ly/2OpqlLb
SzigetszentmaŐĀrton: https://bit.ly/2OOpd3q
Ipacsfa: https://bit.ly/38yQjCU
Cece: https://bit.ly/3l7T82Q
Murakereszt√ļr: https://bit.ly/3vlNXB9
Mucsfa: https://bit.ly/3tesZCh
Teleki: https://bit.ly/3l7Tgzm
Alsószentiván: https://bit.ly/38vnJSM

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

A Magyar Falu Program által átadott több száz falubusz viszi az idős embereket az oltópontokra!

A kormány megint időben lépett

A Magyar Falu Program által átadott több száz falubusz viszi az idős embereket az oltópontokra!

Egy konkrét példa: Mátraballa!
2 hete kapt√°k meg a falubuszt, √©s most ez a busz sz√°ll√≠tja az idŇĎseket a Par√°df√ľdrŇĎn l√©vŇĎ olt√≥pontra.
ūüĎČVide√≥: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/videos/882605082539727

ūüĎČFalubusz-p√°ly√°zatok.
2019-ben 278 sikeres p√°ly√°zat
2020-ban további 200 busz beszerzése történt meg
Idén folytatódnak az átadások.

ūüĎČA Magyar Falu Program 100 sz√°zal√©kban hazai forr√°sb√≥l val√≥sul meg! A Magyar Falu Program egy igazi sikert√∂rt√©net! Egyetlen √©v leforg√°sa alatt 900, kor√°bban cs√∂kkenŇĎ n√©pess√©gŇĪ faluban emelkedett a lakoss√°g sz√°ma!
2019: 150 milli√°rd forint t√°mogat√°s
2020: 250 milli√°rd forint t√°mogat√°s
2021: 250 milli√°rd forint t√°mogat√°s

A falubuszok a legkisebb telep√ľl√©seknek √©s a tany√°kon √©lŇĎknek seg√≠tenek. Olyan emberek sz√°m√°ra jelentenek hatalmas seg√≠ts√©get, akiknek nagyon sok esetben nincs saj√°t g√©pkocsijuk, √©s a t√°volabb esŇĎ helysz√≠nekre nem, vagy csak nehezen tudn√°nak eljutni.

A Korm√°ny c√©lul tŇĪzte ki a kistelep√ľl√©sek n√©pess√©gmegtart√≥ √©s n√©pess√©gn√∂velŇĎ erej√©nek n√∂vel√©s√©t, a fiatalok helyben marad√°s√°t. Ezen c√©lok el√©r√©s√©nek egyik alappill√©re a k√∂zszolg√°ltat√°sok fejleszt√©se, az egyenlŇĎtlens√©gek m√©rs√©kl√©se. A falubusz √©s a tanyabuszbeszerz√©s√©nek t√°mogat√°sa hozz√°j√°rul a vid√©ki kistelep√ľl√©sek h√°tr√°nyainak m√©rs√©kl√©s√©hez, az √©letminŇĎs√©g √©s a k√∂zszolg√°ltat√°sok el√©rhetŇĎs√©g√©nek jav√≠t√°s√°hoz, valamint az ifj√ļs√°g vid√©khez val√≥ k√∂tŇĎd√©s√©hez. A p√°ly√°zat c√©lja a falugondnoki √©s/vagy tanyagondnoki szolg√°ltat√°st mŇĪk√∂dtetŇĎ vagy √ļj szolg√°ltat√°s ind√≠t√°s√°t v√°llal√≥ telep√ľl√©sek eset√©ben a szolg√°ltat√°s biztos√≠t√°s√°t lehetŇĎv√© tevŇĎ magas sz√≠nvonal√ļ, alacsonyabb k√°rosanyag-kibocs√°t√°s√ļ √©s √ľzemanyag-fogyaszt√°s√ļ g√©pj√°rmŇĪvek beszerz√©s√©nek t√°mogat√°sa.

ūüĎČA sikeres p√°ly√°zatok sz√°ma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program √°ltal megval√≥sult fejleszt√©sek egy r√©sz√©t bemutatjuk a vide√≥nkban, kb. 26 perctŇĎl
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
ūüĎČEnnyi mindenre lehet p√°ly√°zni jelenleg, √©s aki p√°ly√°zik, fejleszteni akarja a r√° b√≠zott telep√ľl√©st, az nyer! Persze akik plak√°tolnak, azoknak nem a r√°juk b√≠zott v√°ros fejleszt√©se a c√©ljuk, hanem a hergel√©s, az √©rtelmetlen h√°bor√ļzgat√°s, √©s ennek az adott telep√ľl√©sen √©lŇĎk issz√°k meg a lev√©t.
Orvosi eszköz
Orvosi rendelŇĎk fejleszt√©se
√Ėnkorm√°nyzati tulajdonban l√©vŇĎ √ļt-, h√≠d√©p√≠t√©s/fel√ļj√≠t√°s
√Ėnkorm√°nyzati j√°rda√©p√≠t√©s/fel√ļj√≠t√°s anyagt√°mogat√°sa
Közösségi tér ki -/átalakítás és foglalkoztatás (egyházi)
Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (önkormányzat)
K√∂zter√ľlet karbantart√°s√°t szolg√°l√≥ eszk√∂zbeszerz√©s
√ďvodai j√°tsz√≥udvar √©s k√∂zter√ľleti j√°tsz√≥t√©r fejleszt√©se
Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése
A Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása
Faluh√°zak fel√ļj√≠t√°sa
√ďvoda√©p√ľlet fel√ļj√≠t√°sa
√ďvodai sportterem, tornaszoba fejleszt√©se
Szolg√°lati lak√°s fel√ļj√≠t√°sa, kialak√≠t√°sa
Egyh√°zi k√∂z√∂ss√©g tulajdon√°ban l√©vŇĎ temetŇĎk infrastruktur√°lis fejleszt√©se
Elhagyott ingatlanok k√∂zc√©lra t√∂rt√©nŇĎ megv√°s√°rl√°sa
√Ėnkorm√°nyzati ker√©kp√°r√ļt √©p√≠t√©se
TemetŇĎi infrastrukt√ļra fejleszt√©se
√Čp√≠t√©si telek kialak√≠t√°sa, k√∂zmŇĪves√≠t√©s
Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése
Iskola√©p√ľlet fel√ļj√≠t√°sa
Orvosi szolg√°lati lak√°s
Iskola√©p√ľlet fel√ļj√≠t√°sa
√Čp√≠t√©si telek kialak√≠t√°sa, k√∂zmŇĪves√≠t√©s

ūüĎČKor√°bbi cikk√ľnk a falubuszokr√≥l: https://szamokadatok.hu/Post/1871/Falubusz-palyazatok_2019-ben_278_sikeres_palyazat_iden_tovabbi_200_busz_beszerzese_tortenik_meg
ūüĎČKor√°bbi cikk√ľnk a Magyar Falu Programr√≥l
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Címkék: Vidékfejlesztés 

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!

Ez sem “unióspénz”

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!

ūüĎČA Magyar Falu Program 100 sz√°zal√©kban hazai forr√°sb√≥l val√≥sul meg!
2019: 150 milli√°rd forint t√°mogat√°s
2020: 250 milli√°rd forint t√°mogat√°s
2021: 250 milli√°rd forint t√°mogat√°s
Ezek a sz√°mok, elvt√°rsak! Vid√©ken √©lni t√∂bb√© nem "ciki", hanem egyre menŇĎbb!
ūüĎČA sikeres p√°ly√°zatok sz√°ma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program √°ltal megval√≥sult fejleszt√©sek egy r√©sz√©t bemutatjuk a vide√≥nkban, kb. 26 perctŇĎl
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

ūüĎČEnnyi mindenre lehet p√°ly√°zni jelenleg, √©s aki p√°ly√°zik, fejleszteni akarja a r√° b√≠zott telep√ľl√©st, az nyer! Persze akik plak√°tolnak, azoknak nem a r√°juk b√≠zott v√°ros fejleszt√©se a c√©ljuk, hanem a hergel√©s, az √©rtelmetlen h√°bor√ļzgat√°s, √©s ennek az adott telep√ľl√©sen √©lŇĎk issz√°k meg a lev√©t.
Orvosi eszköz
Orvosi rendelŇĎk fejleszt√©se
√Ėnkorm√°nyzati tulajdonban l√©vŇĎ √ļt-, h√≠d√©p√≠t√©s/fel√ļj√≠t√°s
√Ėnkorm√°nyzati j√°rda√©p√≠t√©s/fel√ļj√≠t√°s anyagt√°mogat√°sa
Közösségi tér ki -/átalakítás és foglalkoztatás (egyházi)
Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (önkormányzat)
K√∂zter√ľlet karbantart√°s√°t szolg√°l√≥ eszk√∂zbeszerz√©s
√ďvodai j√°tsz√≥udvar √©s k√∂zter√ľleti j√°tsz√≥t√©r fejleszt√©se
Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése
A Falusi Civil Alap keretében civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása
Faluh√°zak fel√ļj√≠t√°sa
√ďvoda√©p√ľlet fel√ļj√≠t√°sa
√ďvodai sportterem, tornaszoba fejleszt√©se
Szolg√°lati lak√°s fel√ļj√≠t√°sa, kialak√≠t√°sa
Egyh√°zi k√∂z√∂ss√©g tulajdon√°ban l√©vŇĎ temetŇĎk infrastruktur√°lis fejleszt√©se
Elhagyott ingatlanok k√∂zc√©lra t√∂rt√©nŇĎ megv√°s√°rl√°sa
√Ėnkorm√°nyzati ker√©kp√°r√ļt √©p√≠t√©se
TemetŇĎi infrastrukt√ļra fejleszt√©se
√Čp√≠t√©si telek kialak√≠t√°sa, k√∂zmŇĪves√≠t√©s
Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése
Iskola√©p√ľlet fel√ļj√≠t√°sa
Orvosi szolg√°lati lak√°s
Iskola√©p√ľlet fel√ļj√≠t√°sa
√Čp√≠t√©si telek kialak√≠t√°sa, k√∂zmŇĪves√≠t√©s

Egyetlen √©v leforg√°sa alatt 900, kor√°bban cs√∂kkenŇĎ n√©pess√©gŇĪ faluban emelkedett a lakoss√°g sz√°ma - mondta Gyop√°ros Alp√°r, Modern Telep√ľl√©sek Fejleszt√©s√©√©rt felelŇĎs korm√°nybiztos, akit a nemr√©g √ļj elemmel bŇĎv√ľlt Magyar Falu program r√©szleteirŇĎl k√©rdezt√©k.

ūüĎČMilyen lakoss√°gcs√∂kken√©s volt tapasztalhat√≥ az elm√ļlt √©vtizedekben a hazai kistelep√ľl√©seken?

2019-ig falvainkban tapasztalhat√≥ volt ‚Äď egy, az orsz√°gosn√°l jelentŇĎsebb m√©rt√©kŇĪ - n√©pess√©gcs√∂kken√©s. A K√∂zponti Statisztikai Hivatal adatai szerint 2003 √©s 2018 k√∂z√∂tt 6,4 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent a falvak n√©pess√©gsz√°ma. Ennek a folyamatnak a meg√°ll√≠t√°sa √©rdek√©ben ind√≠totta √ļtj√°ra a korm√°ny a Magyar Falu Programot, melynek v√©grehajt√°sa 2019-ben kezdŇĎd√∂tt el.
A programnak k√∂sz√∂nhetŇĎen nagyon hamar pozit√≠v v√°ltoz√°s √°llt be: a KSH 2020-as statisztik√°i alapj√°n a kor√°bban cs√∂kkenŇĎ l√©leksz√°m√ļ kistelep√ľl√©sek k√∂z√ľl 900 faluban n√∂veked√©snek indult a n√©pess√©gsz√°m.
A Magyar Falu program hossz√ļ t√°v√ļ programnak indult, sz√°momra is meglepŇĎ volt, hogy m√°r egy-m√°sf√©l √©v alatt ekkora eredm√©nyt siker√ľlt el√©rn√ľnk az int√©zked√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎen.

ūüĎČMelyek a Magyar Falu program fŇĎ c√©lkitŇĪz√©sei?

A Magyar Falu Program c√©lkitŇĪz√©se a kezdetek √≥ta a kistelep√ľl√©seken tapasztalhat√≥ n√©pess√©gcs√∂kken√©s meg√°ll√≠t√°sa, amely a falusi √©letk√∂r√ľlm√©nyek jav√≠t√°s√°n kereszt√ľl √©rhetŇĎ el. √öjra vonz√≥v√° szerett√ľk volna tenni a vid√©ket a fiatalok sz√°m√°ra, hiszen egy faluban √©lni rengeteg elŇĎnnyel j√°r a v√°rosi √©letm√≥dhoz k√©pest. Gondoljunk csak a nagyobb szem√©lyes t√©rre, a j√≥ levegŇĎre, csendre √©s a csal√°dias k√∂zegre, ahol a kisboltban ismerŇĎsk√©nt k√∂sz√∂nti az embert az elad√≥. Azonban ahhoz, hogy egy fiatal p√°r lakhely√©√ľl a falut v√°lassza a v√°rossal szemben, el kell √©rn√ľnk, hogy a k√©t lehetŇĎs√©g k√∂zt ne legyen szakad√©k az √©letminŇĎs√©g szempontj√°b√≥l.
Vagy m√°shogy megfogalmazva: a v√°ros √©s a falu k√∂z√∂tti v√°laszt√°s ne √©letminŇĎs√©g √©s √©letminŇĎs√©g, hanem √©letst√≠lus √©s √©letst√≠lus k√∂zti v√°laszt√°ss√° v√°ljon.

ūüĎČMilyen eszk√∂z√∂kkel lehet ezt a visszat√©r√©st t√°mogatni a program r√©v√©n?

A Magyar Falu Program √©ppen ez√©rt √∂sszetett program. Az elm√ļlt k√©t √©vben h√°rom, az idei √©vtŇĎl pedig m√°r n√©gy alprogramon kereszt√ľl k√≠n√°l lehetŇĎs√©geket √©s megold√°sokat a falvak √©s lak√≥ik sz√°m√°ra.
Az elsŇĎ pill√©r a helyi √©letminŇĎs√©g jav√≠t√°s√°t szolg√°l√≥ kisl√©pt√©kŇĪ fejleszt√©sek t√°mogat√°sa, amely p√°ly√°zatokon kereszt√ľl t√∂rt√©nik. Ezek kedvezm√©nyezettjei a telep√ľl√©si √∂nkorm√°nyzatok, az egyh√°zak, √©s a falusi civil szervezetek.
A p√°ly√°zati c√©lok k√∂zt szerepelt az elm√ļlt √©vekben t√∂bbi k√∂z√∂tt falusi utc√°k, j√°rd√°k √©s ker√©kp√°rutak, faluh√°zak, √≥voda- √©s iskola√©p√ľletek, valamint orvosi rendelŇĎk fel√ļj√≠t√°sa; tanya- √©s falugondnoki buszok beszerz√©se; k√∂z√∂ss√©gi terek kialak√≠t√°sa; testnevel√©si- √©s sportinfrastrukt√ļra fejleszt√©se; szolg√°lati lak√°sok kialak√≠t√°s√°nak t√°mogat√°sa.
Tov√°bb√° 2020-ban √ļj p√°ly√°zati c√©lk√©nt jelent meg a falvakban mŇĪk√∂dŇĎ civil szervezetek t√°mogat√°sa is. Az elm√ļlt k√©t √©vben t√∂bb mint tizenk√©tezer nyertes p√°ly√°zatot tudtunk t√°mogatni, t√∂bb mint 130 milli√°rd forint √∂sszegben.
A m√°sodik fontos pill√©r a falusi √ļtalap, melynek c√©lja a hazai mell√©k√ļth√°l√≥zat √°llapot√°nak jav√≠t√°sa. Ezzel az int√©zked√©ssel igyeksz√ľnk megk√∂nny√≠teni √©s gyors√≠tani a telep√ľl√©sek k√∂zti mindennapos ing√°z√°st. 2019 √©s 2022 k√∂z√∂tt v√°rhat√≥an t√∂bb mint 2500 kilom√©ternyi √ļtszakasz fejleszt√©se t√∂rt√©nik meg.
A harmadik alprogram a csal√°dok otthonteremt√©s√©t, leteleped√©s√©t seg√≠tŇĎ falusi CSOK. Ennek keret√©ben gyermekv√°llal√°st√≥l f√ľggŇĎen ak√°r 10 milli√≥ forint vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°s ig√©nyelhetŇĎ haszn√°lt lak√≥ingatlan v√°s√°rl√°s√°ra √©s egyidejŇĪ korszerŇĪs√≠t√©s√©re vagy 5 milli√≥ forint a megl√©vŇĎ otthon fel√ļj√≠t√°s√°ra.

ūüĎČMilyen m√©rhetŇĎ eredm√©nye van eddig a falusi CSOK-nak?

Azt l√°tjuk, hogy a falusi CSOK rendk√≠v√ľl n√©pszerŇĪ, amit a sz√°mok j√≥l t√ľkr√∂znek: 2019. j√ļlius 1-jei indul√°sa √≥ta, eddig t√∂bb mint 17 ezer csal√°d ig√©nyelte a vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°st, t√∂bb mint 91 milli√°rd forint √©rt√©kben.
A korm√°nyzat ez√©rt id√©n janu√°r 1-j√©vel √ļjabb k√∂zel 200 telep√ľl√©sen tette lehetŇĎv√© a falusi CSOK felv√©tel√©t, √≠gy m√°r 2678 telep√ľl√©sen ig√©nyelhetŇĎ a t√°mogat√°s.

ūüĎČHogy √°llnak a kisboltok √ļjranyit√°s√°t c√©lz√≥ t√°mogat√°sok?

2021-tŇĎl egy negyedik pill√©rrel bŇĎv√ľl a Magyar Falu Program, amely a falusi kisboltok megment√©s√©re ir√°nyul. Az elm√ļlt √©vtizedekben sz√°zas nagys√°grendben z√°rtak be fŇĎk√©nt alapvetŇĎ √©lelmiszereket forgalmaz√≥ boltok a kistelep√ľl√©seken, a m√©g mŇĪk√∂dŇĎ v√°llalkoz√°sok nagy r√©sze pedig a l√©t/neml√©t hat√°r√°n t√°ncol. Ez√©rt megold√°st kellett tal√°lni a szolg√°ltat√°s fenntart√°s√°ra, hiszen nem mindegy hogy friss p√©k√°ru√©rt, vagy egy√©b alapvetŇĎ √©lelmiszer√©rt leugrik az ember a sarki kisboltba, vagy adott esetben hosszabb aut√≥√ļtra kell indulnia a legk√∂zelebbi √ľzletig.
A kisboltok megment√©s√©re 45 milli√°rd forint √°ll rendelkez√©sre, amely √∂sszegbŇĎl soksz√°z faluban tudunk majd t√°mogat√°st biztos√≠tani √ľzleteknek, amelyet ingatlan v√°s√°rl√°sra, ingatlan fejleszt√©sre, eszk√∂zbeszerz√©sre √©s b√©rt√°mogat√°sra vehetnek majd ig√©nybe a v√°llalkoz√°sok.

ūüĎČMilyen keret√∂sszeggel tudnak gazd√°lkodni a programban r√©szt vevŇĎk, mennyi idŇĎ intervallumra n√©zve? Mikor indulnak az elsŇĎ p√°ly√°zati ki√≠r√°sok?

A Magyar Falu Program sikeres, rengeteg pozit√≠v visszajelz√©st kapunk magukt√≥l a kistelep√ľl√©sektŇĎl. Ennek egyik oka az, hogy a programot egy√ľtt alkottuk meg az √©rintettekkel, hogy min√©l ink√°bb a helyi ig√©nyekre szabott keretek k√∂zt tudjunk seg√≠teni, fejleszteni. A program indul√°s√°t sz√°mos egyeztet√©s elŇĎzte meg. T√∂bb mint 120 tal√°lkoz√≥n vagyunk m√°r t√ļl orsz√°gszerte, melyeken polg√°rmesterekkel, civil szervezetek, egyh√°zk√∂zs√©gek k√©pviselŇĎivel, de k√∂zmeghallgat√°s keret√©ben a falvakban √©lŇĎ emberekkel is t√°rgyal√≥asztalhoz √ľlt√ľnk. A program m√°sik elŇĎnye, hogy rugalmas.
A polg√°ri korm√°ny kiemelten kezeli a vid√©ki Magyarorsz√°g fejleszt√©s√©t, ami az anyagi erŇĎforr√°sok tekintet√©ben is megmutatkozik.
A Magyar Falu Program 2019-ben 150 milli√°rd forintos k√∂lts√©gvet√©ssel indult, tavaly 210, id√©n pedig m√°r t√∂bb mint 250 milli√°rd forintot ford√≠thatunk a falusi √©letk√∂r√ľlm√©nyek jav√≠t√°s√°ra.
Az elsŇĎ p√°ly√°zati ki√≠r√°sok m√°r nyilv√°nosak, √∂nkorm√°nyzati tulajdonban l√©vŇĎ ingatlanok fejleszt√©s√©re 20 milli√°rd forint, k√∂z√∂ss√©gszervez√©shez kapcsol√≥d√≥ eszk√∂zbeszerz√©sre √©s k√∂z√∂ss√©gszervezŇĎ b√©rt√°mogat√°s√°ra pedig egymilli√°rd forint √°ll rendelkez√©sre. A p√°ly√°zatok beny√ļjt√°s√°ra √°prilis 16-t√≥l lesz lehetŇĎs√©g. Ezeken k√≠v√ľl megjelent a falusi kisboltok t√°mogat√°s√°nak szab√°lyait tartalmaz√≥ rendelet is.

ūüĎČA koronav√≠rus hat√°s√°ra l√°tnak olyan tendenci√°t, ami a kisebb telep√ľl√©sek fel√© kik√∂lt√∂z√©sre utal?

Egyr√©szt a statisztik√°kb√≥l azt l√°tjuk, hogy egyre t√∂bb fiatal p√°r veszi ig√©nybe a falusi CSOK-ot √©s v√°lasztja a falusi √©letet a v√°rosi l√©ttel szemben. M√°sr√©szt a kistelep√ľl√©sek polg√°rmesterei is arr√≥l sz√°molnak be, hogy a kor√°bbi √©vekhez k√©pest gyorsul√≥ √ľtemben cser√©lnek gazd√°t az elad√≥ ingatlanok.
A koronav√≠rus val√≥ban szeml√©letv√°lt√°ssal j√°rt a lak√≥helyet illetŇĎen, a bez√°rts√°gban fel√©rt√©kelŇĎd√∂tt a saj√°t udvar, kert. Azonban azt gondolom, hogy a lakhelyv√°ltoztat√°shoz a pand√©mia √∂nmag√°ban m√©g nem jelent kellŇĎ motiv√°ci√≥t, egy ilyen d√∂nt√©s meghozatala komoly m√©rlegel√©st k√∂vetŇĎen t√∂rt√©nik meg.

Van-e az adott telep√ľl√©sen √≥voda, iskola, megfelelŇĎ felszerelts√©gŇĪ orvosi ell√°t√°s, j√°rhat√≥ak-e az utak, megoldhat√≥-e helyben a bev√°s√°rl√°s, rendezett-e a telep√ľl√©sk√©p, van-e lehetŇĎs√©g √°llami t√°mogat√°ssal saj√°t otthonhoz jutni. √Čs itt j√∂n k√©pbe a Magyar Falu Program, amely mindezekre a k√©rd√©sekre megold√°st k√≠n√°l. Azt l√°tjuk, - a visszajelz√©sek azt mutatj√°k - hogy mindezen int√©zked√©sek egy√ľttes hat√°s√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy az elm√ļlt idŇĎszakban val√≥ban megindult egy bev√°ndorl√°si folyamat a kistelep√ľl√©seink ir√°ny√°ba.

Kapcsolódó cikkek:
A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
https://szamokadatok.hu/Post/2922/A_Magyar_Falu_Program_100_szazalekban_hazai_forrasbol_valosul_meg
Példák a fejlesztésekre
Fejleszt√©sek, amelyekrŇĎl balliber√°lis √°lh√≠rgy√°rt√≥ propaganda nem fog besz√°molni
Országépítés 2010-2020 (videó) https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Eg√©szs√©g√ľgy fejleszt√©se 2010-2020 (vide√≥) https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
A bajba ker√ľlt falusi kisboltoknak is seg√≠t a korm√°ny
https://szamokadatok.hu/Post/2787/A_bajba_kerult_falusi_kisboltoknak_is_segit_a_kormany
7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Forr√°s: https://novekedes.hu/interju/kezdenek-visszaterni-a-kisebb-falvakba-erzodik-a-magyar-falu-program-hatasa

Címkék: Vidékfejlesztés 

Vidékfejlesztési Kormánybizottságot hozott létre a kormány!

7537 milliárd forintot fordítanak 2027-ig a vidék megerősítésére!

Vidékfejlesztési Kormánybizottságot hozott létre a kormány!

Nagy Istv√°n Miniszter √ļrral k√©sz√ľlt interj√ļ fontosabb √ľzenetei:

7537 milli√°rd forintot ford√≠that a korm√°ny a k√∂vetkezŇĎ h√©t √©vben a vid√©k megerŇĎs√≠t√©s√©re
Az elm√ļlt t√≠z √©vben megtanultunk termelni, a mennyis√©gi kibocs√°t√°sunk 165 sz√°zal√©kkal n√∂vekedett.
Lengyel alma √©s krumpli helyett √°prilisban is magyar term√©ket fogunk enni, bŇĎv√≠tj√ľk a t√°rol√≥kapacit√°sokat
Mindenk√©ppen szeretn√©nk fokozni a versenyk√©pess√©get, bŇĎv√≠teni √©s erŇĎs√≠teni az √©lelmiszeripart, n√∂velni a feldolgozotts√°gi szintet, √≠gy m√©g t√∂bb, j√≥ minŇĎs√©gŇĪ magyar √©lelmiszer lesz a polcokon, a magyar csal√°dok asztal√°n.
N√∂vekedni fognak az agr√°r-k√∂rnyezetgazd√°lkod√°shoz, √∂kol√≥giai gazd√°lkod√°shoz, erdŇĎs√≠t√©shez kapcsol√≥d√≥ t√°mogat√°sok.
Ebben nagy szerepe van a du√°lis k√©pz√©s megerŇĎs√≠t√©s√©nek
√ľt√©s√°ll√≥v√° v√°lt az agr√°rium, a felv√°s√°rl√°si l√°z eset√©ben is helyt √°lltunk
K√©tsz√°zezer hekt√°ron √∂nt√∂zz√ľnk a mostani 87,5 ezer hekt√°r helyett!
A járvány ráirányította a figyelmet az önellátás fontosságára. Bármikor bezárhatnak a határok.
Figyelj√ľnk arra, mit vesz√ľnk le a polcokr√≥l - magyar term√©ket vegy√ľnk!
A k√∂vetkezŇĎ h√≥napokban 400 milli√°rd forint √©rt√©kŇĪ fejleszt√©si t√°mogat√°sr√≥l fogunk d√∂nt√©s hozni, ami meg√ļjul√≥ √°llattart√≥ telepeket, √ļj √ľvegh√°zakat, hŇĪtŇĎh√°zakat jelent.
Nem utols√≥sorban pedig a korm√°ny √°ltal biztos√≠tott lehetŇĎs√©gekkel √©lve 1500 milli√°rd forintnyi p√°ly√°zat idei ki√≠r√°s√°n dolgozunk a vid√©k, az agr√°rium √©s az √©lelmiszeripar sz√°m√°ra.
A teljes interj√ļ: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210215-a-jarvanyhelyzet-idejen-is-helytalltak-a-magyar-gazdak

A minisztereln√∂k vezet√©s√©vel, √©s az agr√°rminiszter r√©szv√©tel√©vel mŇĪk√∂dŇĎ Vid√©kfejleszt√©si Korm√°nybizotts√°g c√©lja, hogy erŇĎs√≠tse a magyar mezŇĎgazdas√°got √©s √©lelmiszeripart, az agr√°riumhoz k√∂zvetlen√ľl √©s k√∂zvetve kapcsol√≥d√≥ ipar√°gakat, t√©rs√©geket √©s k√∂z√∂ss√©geket.
Az Eur√≥pai Uni√≥ k√∂z√∂s agr√°rpolitik√°j√°nak kereteit jelentŇĎsen kit√°g√≠t√≥, a nemzeti k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl 80%-kal kieg√©sz√≠tett, 4265 milli√°rd forint √©rt√©kŇĪ vid√©kfejleszt√©si forr√°sok t√∂rt√©nelmi lehetŇĎs√©get jelentenek a magyar vid√©k sz√°m√°ra, hiszen az eddigi forr√°sok h√°romszorosa √°ll 2021-tŇĎl rendelkez√©sre.

A c√©l, hogy a magyar agr√°rium versenyk√©pes √©s vonz√≥ legyen, valamint olyan fejleszt√©sek megval√≥sul√°s√°t √∂szt√∂n√∂zze, amelyek a legmodernebb technol√≥gi√°k min√©l sz√©lesebb k√∂rben val√≥ alkalmaz√°s√°t is elŇĎseg√≠tik, emellett marad√©ktalanul √©rv√©nyes√≠tse a fenntarthat√≥ fejlŇĎd√©s k√∂vetelm√©nyeit a hazai mezŇĎgazdas√°gi fejleszt√©sekben.

Mindezek mellett az √ļj test√ľletnek feladata, hogy eur√≥pai l√©pt√©kben is megerŇĎs√≠tse a magyar k√∂z√©p- √©s felsŇĎfok√ļ agr√°rk√©pz√©st, hozz√°j√°ruljon Magyarorsz√°g szuverenit√°s√°nak egy √©vtizede tart√≥ erŇĎs√∂d√©s√©hez, bŇĎv√≠tse a nagyv√°rosokon k√≠v√ľl √©lŇĎ honfit√°rsaink √©letlehetŇĎs√©geit. Ezzel is j√°ruljon hozz√° a vid√©ki Magyarorsz√°g megtart√≥ erej√©nek helyre√°ll√≠t√°s√°hoz, √∂szt√∂n√∂zze √©s t√°mogassa Magyarorsz√°g K√°rp√°t-medencei szellemi √©s gazdas√°gi szerep√©nek megerŇĎs√≠t√©s√©t.

A l√©trej√∂tt Vid√©kfejleszt√©si Korm√°nybizotts√°gban Nagy Istv√°n mellett Stumpf Istv√°n, Navracsics Tibor √©s L√°z√°r J√°nos korm√°nybiztosok egy√ľtt alak√≠tj√°k ki haz√°nk t√≠z √©vre sz√≥l√≥ mezŇĎgazdas√°gi, vid√©kfejleszt√©si √©s √©lelmiszeripari strat√©gi√°j√°t, valamint meghat√°rozz√°k a sz√ľks√©ges int√©zked√©seket. Ebben a k√∂z√∂s munk√°ban az Agr√°rminiszt√©rium akt√≠v javaslattevŇĎ szerepet t√∂lt majd be.

Forr√°s: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2021/02/13/itt-a-bejelentes-videkfejlesztesi-kormanybizottsagot-hozott-letre-a-kormany

Címkék: Vidékfejlesztés 

A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!

3 év alatt 650 milliárd forint jut az 5000 fő alatti településeknek!

A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!

M√©g soha egyetlen korm√°ny sem t√°mogatta ekkora m√©rt√©kben a legkisebb telep√ľl√©seket! A vid√©k mindig m√°sodrang√ļ volt, a baloldal √°ltal elfelejtett √©s len√©zett emberek lak√≥helye volt hossz√ļ √©veken √°t. Ezzel szemben most minden magyar ember fontos! A Magyar Falu Program a kistelep√ľl√©seket, m√≠g a Modern V√°rosok Program keretein bel√ľl a v√°rosokat fejlesztik.

A sikeres p√°ly√°zatok sz√°ma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program √°ltal megval√≥sult fejleszt√©sek egy r√©sz√©t bemutatjuk a vide√≥nkban, kb. 26 perctŇĎl
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

√öjabb t√°mogat√°si form√°k √©rhetŇĎk el a Magyar falu programban
FALUSI KISBOLTOK T√ĀMOGAT√ĀS√ĀRA, √ĖNKORM√ĀNYZATI INGATLANOK FEJLESZT√ČS√ČRE √ČS K√ĖZ√ĖSS√ČGI PROGRAMOK FINANSZ√ćROZ√ĀSA IS P√ĀLY√ĀZHATNAK A KISTELEP√úL√ČSEK

Negyven√∂t milli√°rd forintot k√ľl√∂n√≠tett el a korm√°ny a falusi kisboltok t√°mogat√°s√°ra. A keret√∂sszeg a k√©tezer fŇĎ alatti telep√ľl√©sek t√°mogat√°s√°ra vonatkozik, amely ak√°r hatvan-hetvenmilli√≥ forintot is jelenthet √ľzletenk√©nt. H√©tfŇĎtŇĎl az √∂nkorm√°nyzati tulajdon√ļ √©p√ľletek fejleszt√©s√©re √©s k√∂z√∂ss√©gi programok biztos√≠t√°s√°ra is el√©rhetŇĎ az √°llami t√°mogat√°s.

‚Äď √Ėnkorm√°nyzatok is p√°ly√°zhatnak a falusi kisboltok t√°mogat√°s√°ra a Magyar falu programban. A t√°mogat√°s nemcsak m√°r megl√©vŇĎ √ľzletekre vonatkozik, hanem √ļj boltok nyit√°s√°ra is ig√©nyelhetŇĎ, amelynek √∂sszege ak√°r hatvan-hetvenmilli√≥ forint is lehet ‚Äď mondta el Gyop√°ros Alp√°r (Fidesz), a modern telep√ľl√©sek√©rt felelŇĎs korm√°nybiztos a Kossuth r√°di√≥ Vas√°rnapi √ļjs√°g c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban.

Gyop√°ros Alp√°r kifejtette: Magyarorsz√°gon sz√°mos p√©lda van arra, hogy egy kistelep√ľl√©sen nincs olyan v√°llalkoz√≥ szellemŇĪ ember, aki boltot nyitna, ez√©rt az √∂nkorm√°nyzat mŇĪk√∂dteti az √ľzletet. A kisboltok t√°mogat√°si programja elsŇĎsorban a k√©tezern√©l kisebb l√©leksz√°m√ļ telep√ľl√©sekre koncentr√°l. Ahogy lapunk arr√≥l besz√°molt, egy kor√°bbi sajt√≥t√°j√©koztat√≥n a korm√°nybiztos elmondta, hogy

a t√°mogat√°si konstrukci√≥val a l√©tezŇĎ kisboltok mŇĪk√∂d√©se √©s fejleszt√©se mellett a kor√°bban bez√°rt egys√©gek √ļjranyit√°s√°t √∂szt√∂n√∂zn√© a korm√°ny. T√∂bbletszolg√°ltat√°sokat k√≠n√°l√≥, √ļgynevezett integr√°lt piaci szolg√°ltat√≥ centrumokat szeretn√©nek l√©trehozni.

A Magyar Nemzetnek Zs. SzŇĎke Zolt√°n, az √Āfeosz-Coop Sz√∂vets√©g eln√∂ke kor√°bban azt mondta, hogy a fejleszt√©ssel szolg√°ltat√≥h√°zakk√° alakulhatnak √°t a falusi kisboltok. Sok kisboltnak az√©rt kellett bez√°rnia, mert nem tudt√°k kigazd√°lkodni az egyre emelkedŇĎ b√©reket.

Gyop√°ros Alp√°r a Kossuth r√°di√≥ Vas√°rnapi √ļjs√°g c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban arr√≥l is besz√©lt, hogy a Magyar falu program egy olyan, hossz√ļ t√°v√ļ program, amelynek elind√≠t√°sa elŇĎtt a korm√°ny √ļgy gondolta, hogy legal√°bb t√≠z √©vre lesz sz√ľks√©g ahhoz, hogy az √©rintett k√©tezer-√∂tsz√°z telep√ľl√©s eln√©ptelened√©se meg√°ll√≠that√≥ legyen, azonban m√°r az elsŇĎ h√°rom √©v tapasztalatai is pozit√≠vak.

‚Äď ElsŇĎsorban a falusi csoknak k√∂sz√∂nhetŇĎen, m√°sodsorban pedig az infrastrukt√ļra-fejleszt√©sek k√∂vetkezt√©ben a kedvezm√©nyezett k√©tezer-√∂tsz√°z telep√ľl√©sbŇĎl kilencsz√°z kistelep√ľl√©sben elindult a n√©pess√©gn√∂veked√©s, amely egy megd√∂bbentŇĎen pozit√≠v adat ‚Äď mondta a korm√°nybiztos.

Gyop√°ros Alp√°r a h√©tfŇĎtŇĎl el√©rhetŇĎ, √ļjabb p√°ly√°zati keretrŇĎl is besz√©lt.

K√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°mogat√°si √∂sszegekrŇĎl van sz√≥ att√≥l f√ľggŇĎen, hogy az adott int√©zm√©ny milyen feladatokat l√°t el. A n√©h√°ny milli√≥s ig√©nytŇĎl eg√©szen a sz√°zmilli√≥s fejleszt√©si t√°mogat√°sig is eljuthatnak a p√°ly√°z√≥k.

A h√ļszmilli√°rd forintos p√°ly√°zati keretrŇĎl is besz√©lt, amelyet √∂nkorm√°nyzati tulajdonban l√©vŇĎ √©p√ľletek fel√ļj√≠t√°s√°ra, fejleszt√©s√©re ig√©nyelhetnek a falvak. A b√∂lcsŇĎde, √≥voda, orvosi rendelŇĎ vagy k√∂z√∂ss√©gi h√°z funkci√≥j√°t ell√°t√≥ √©p√ľletek fel√ļj√≠t√°s√°n √©s fejleszt√©s√©n t√ļl a falvakban dolgoz√≥ szakembereknek kialak√≠tott szolg√°lati lak√°sokra is felvehetŇĎ a t√°mogat√°s. A szint√©n h√©tfŇĎtŇĎl el√©rhetŇĎ egymilli√°rd forintos keretbŇĎl a k√∂z√∂ss√©gi programokat ell√°t√≥ szakemberek b√©rez√©s√©hez, valamint k√∂z√∂ss√©gi programok, rendezv√©nyek szervez√©s√©hez sz√ľks√©ges eszk√∂z√∂k beszerz√©s√©re ig√©nyelhetnek t√°mogat√°st a kistelep√ľl√©sek.

A korm√°nybiztos hangs√ļlyozta, hogy a Magyar falu program tiszt√°n hazai forr√°sb√≥l, a k√∂zponti k√∂lts√©gvet√©s terh√©re val√≥sul meg.

A korm√°ny a kistelep√ľl√©sek t√°mogat√°s√°ra 2019-ben sz√°z√∂tvenmilli√°rd, 2020-ban pedig k√©tsz√°z√∂tvenmilli√°rd forintot ford√≠tott. Id√©n a program finansz√≠roz√°sa biztosan meghaladja a k√©tsz√°z√∂tvenmilli√°rd forintot.

Forr√°s: https://magyarnemzet.hu/belfold/ujabb-tamogatasi-formak-erhetok-el-a-magyar-falu-programban-9373655/
https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200817-mar-majdnem-minden-telepules-nyert-a-magyar-falu-programban
https://palyaz.hu/magyar-falu/
https://szamokadatok.hu/Post/2232/Magyar_Falu_program_-_tobb_mint_10_000_nyertes_palyzat
https://szamokadatok.hu/Post/1871/Falubusz-palyazatok_2019-ben_278_sikeres_palyazat_iden_tovabbi_200_busz_beszerzese_tortenik_meg

Címkék: Vidékfejlesztés 

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság

Orbán Viktor célja az, hogy Magyarország 2030-ra Európa 5 legélhetőbb állama közé tartozzon!

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság

√ćgy tervez egy igazi vezetŇĎ Add tov√°bb!

A magyar gazdas√°g v√°ls√°g ut√°ni √ļjraind√≠t√°sa √©rdek√©ben √©s azzal a c√©llal, hogy Magyarorsz√°g 2030-ra Eur√≥pa √∂t leg√©lhetŇĎbb √°llama k√∂z√© tartozzon, a korm√°ny rendeletben hat√°rozta meg a Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Terv elk√©sz√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges programter√ľleteket.

A Magyar K√∂zl√∂nyben megjelentek szerint ezek a k√∂vetkezŇĎk:

Demogr√°fia √©s k√∂znevel√©s ‚Äď a c√©l gyermekv√°llal√°si kedv √©s a hazai lakoss√°g sz√°m√°nak n√∂vel√©se az ezt elŇĎseg√≠tŇĎ csal√°d-, ad√≥- √©s eg√©szs√©gpolitikai eszk√∂z√∂kkel. Szint√©n c√©l a fiatal gener√°ci√≥k XXI. sz√°zadi k√∂vetelm√©nyeknek megfelelŇĎ, nemzeti alapokon √°ll√≥, minŇĎs√©gi oktat√°s√°nak biztos√≠t√°sa;
Egyetemek meg√ļj√≠t√°sa ‚Äď a felsŇĎoktat√°si √©s a felnŇĎttk√©pz√©si rendszerek, valamint az ehhez kapcsol√≥d√≥ szakk√©pz√©s meg√ļj√≠t√°s√°val el kell √©rni, hogy a magyarorsz√°gi egyetemek Eur√≥pa legmagasabb sz√≠nvonal√ļ oktat√°si, tudom√°nyos, innov√°ci√≥s √©s kultur√°lis k√∂zpontjaiv√°, a helyi k√∂z√∂ss√©g √©s a gazdas√°g- √©s kutat√°sfejleszt√©s motorj√°v√° v√°ljanak.
Felz√°rk√≥z√≥ telep√ľl√©sek √©s r√©gi√≥k ‚Äď a programpont a fejlŇĎd√©sben lemaradt telep√ľl√©sek √©s r√©gi√≥k teljes k√∂rŇĪ fejleszt√©s√©t √≠rja elŇĎ a munka √©s a tanul√°s lehetŇĎs√©geinek bŇĎv√≠t√©s√©vel.
V√≠zgazd√°lkod√°s ‚Äď a feladat a hazai felsz√≠ni √©s a felsz√≠n alatti v√≠zk√©szletek v√©delme, a v√≠zgazd√°lkod√°s meg√ļj√≠t√°sa, versenyk√©pess√©g√©nek √©s j√∂vedelemtermelŇĎ k√©pess√©g√©nek n√∂vel√©se. C√©l a kl√≠mav√°ltoz√°s mezŇĎgazdas√°gi termel√©sre gyakorolt negat√≠v hat√°sainak ellens√ļlyoz√°sa is.
Fenntarthat√≥, z√∂ld k√∂zleked√©s ‚Äď Magyarorsz√°g √∂sszes telep√ľl√©s√©t egy nemzeti k√∂zleked√©si rendszerbe kell √∂sszekapcsolni, ehhez bŇĎv√≠teni a telep√ľl√©si, a region√°lis, a v√°rosk√∂zi √©s az √°rusz√°ll√≠t√°si √ļtvonalakat, illetve elterjeszteni kl√≠mabar√°t technol√≥gi√°kat.
Energetika (z√∂ld √°t√°ll√°s) ‚Äď meg kell erŇĎs√≠teni Magyarorsz√°g energiaf√ľggetlens√©g√©t, ehhez n√∂velni kell az energetikai √∂n√°ll√≥s√°got √©s √∂nrendelkez√©st, korszerŇĪs√≠teni az energiaszektort, n√∂velni az energetikai rendszerek hat√©konys√°g√°t √©s elŇĎseg√≠teni a digitaliz√°ci√≥t. Tov√°bbi c√©l az energiaszektor sz√©n-dioxid-kibocs√°t√°s√°nak cs√∂kkent√©se, a Magyarorsz√°g √°ltal v√°llalt kl√≠mav√©delmi c√©lok teljes√≠t√©se.
K√∂rforg√°sos gazdas√°g ‚Äď cs√∂kkenteni kell a h√°ztart√°sok √©s a gazdas√°g √°ltal termelt hullad√©k mennyis√©g√©t, √©s fokozni a hullad√©k fejlett technol√≥gi√°kon alapul√≥ k√∂rnyezetbar√°t √ļjrahasznos√≠t√°s√°t.
Digitaliz√°ci√≥ ‚Äď a c√©l a korszerŇĪ technol√≥gi√°kon √©s informatikai h√°l√≥zatokon alapul√≥ hat√©kony √©s versenyk√©pes gazdas√°gi, √°llamigazgat√°si, oktat√°si √©s eg√©szs√©g√ľgyi rendszerek ki√©p√≠t√©se √©s fejleszt√©se.
Eg√©szs√©g√ľgy ‚Äď Folyamatosan jav√≠tani kell a magyarok √°ltal√°nos eg√©szs√©gi √°llapot√°t az eg√©szs√©g√ľgyi szolg√°ltat√°sok sz√≠nvonal√°nak emel√©s√©vel √©s az infrastruktur√°lis, hum√°nerŇĎforr√°s √©s informatikai felt√©telek fejleszt√©s√©vel.
A rendelet elŇĎ√≠rja a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszternek, hogy a Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Terv r√©szleteinek kidolgoz√°sa √©rdek√©ben 2021. m√°rcius 31-ig folytassa le a sz√ľks√©ges egyeztet√©seket az Eur√≥pai Bizotts√°ggal, √©s koordin√°lja programter√ľletek Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Eszk√∂z c√©lkitŇĪz√©seihez illeszkedŇĎ tartalm√°nak kialak√≠t√°s√°t. Szint√©n e miniszter feladata, hogy folyamatosan koordin√°lja a tervben szereplŇĎ beavatkoz√°sok Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Eszk√∂z c√©lkitŇĪz√©seihez illeszkedŇĎ tartalm√°nak kialak√≠t√°si munk√°it, √©s ennek keret√©ben d√∂nts√∂n a megval√≥s√≠tani k√≠v√°nt fejleszt√©sek t√°mogat√°s√°r√≥l.

Az eur√≥pai uni√≥s forr√°sok felhaszn√°l√°s√°√©rt felelŇĎs miniszternek ki kell alak√≠tania a terv v√©grehajt√°s√°val kapcsolatos elj√°r√°srendet, √©s azt m√°rcius 31-ig a korm√°ny el√© terjesztenie.

A terv egyes pontjai√©rt felelŇĎs szakminiszterektŇĎl febru√°r 28-ig v√°rja el a korm√°ny a programter√ľletekhez illeszkedŇĎ projektek elŇĎk√©sz√≠t√©s√©nek megkezd√©s√©t, √©s azt, hogy gondosodjanak az azokhoz kapcsol√≥d√≥ felt√©teles k√∂zbeszerz√©sek megind√≠t√°s√°r√≥l. Szint√©n e minisztereknek kell hetente t√°j√©koztatniuk a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ minisztert ‚Äď az √°ltala megjel√∂lt tartalom szerint ‚Äď arr√≥l, hogy hol tartanak a feladat v√©grehajt√°s√°val.

A programter√ľletek szakpolitikai felelŇĎsei a k√∂vetkezŇĎk:

Demogr√°fia √©s k√∂znevel√©s ‚Äď a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter a csal√°dok√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli miniszter az emberi erŇĎforr√°sok miniszter√©vel egy√ľttmŇĪk√∂dve
Egyetemek meg√ļj√≠t√°sa ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter
Felz√°rk√≥z√≥ telep√ľl√©sek √©s r√©gi√≥k ‚Äď a bel√ľgyminiszter
V√≠zgazd√°lkod√°s ‚Äď az agr√°rminiszter
Fenntarthat√≥ z√∂ld k√∂zleked√©s ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter √©s a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter
Energetika (z√∂ld √°t√°ll√°s) ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter
K√∂rforg√°sos gazdas√°g ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter
Digitaliz√°ci√≥ ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter, a minisztereln√∂k kabinetfŇĎn√∂ke √©s a bel√ľgyminiszter
Eg√©szs√©g√ľgy ‚Äď emberi erŇĎforr√°sok minisztere

A k√∂zl√∂nyben megjelent a Kamatmentes √öjraind√≠t√°si Gyorsk√∂lcs√∂nrŇĎl sz√≥l√≥ korm√°nyhat√°rozat is. Mint a hat√°rozat hangs√ļlyozza, a korm√°ny arra t√∂rekszik, hogy a magyar emberek sz√°m√°ra biztos√≠tsa a k√∂z√∂ss√©gi v√©detts√©g el√©r√©shez sz√ľks√©ges mennyis√©gŇĪ olt√≥anyagot, √©s ennek eredm√©nyek√©nt a koronav√≠rus j√°rv√°ny terjed√©s√©nek megelŇĎz√©s√©hez sz√ľks√©ges v√©delmi korl√°toz√≥ int√©zked√©seket ‚Äď r√©szben vagy eg√©szben ‚Äď a lehetŇĎ leghamarabb feloldhassa. Kijelenti, hogy a korm√°ny a j√°rv√°ny miatt neh√©z helyzetbe ker√ľlt v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra t√∂bb t√°mogat√°st is ny√ļjt.

A hat√°rozat szerint a Gazdas√°g-√ļjraind√≠t√°si Akci√≥tervben indul√≥ Kamatmentes √öjraind√≠t√°si Gyorsk√∂lcs√∂n hitelprogramban el√©rhetŇĎ gyorsk√∂lcs√∂n olyan forg√≥eszk√∂z hitel konstrukci√≥, amelynek keret√©ben legfeljebb 10 000 000 forint hitel vezetŇĎ fel.
A hitel egyar√°nt felhaszn√°lhat√≥ a b√©r, a j√°rul√©k, a rezsi, a mŇĪk√∂d√©si k√∂lts√©g, valamint k√©szlet finansz√≠roz√°s√°ra. A hitel √ľgyf√©l √°ltal fizetendŇĎ √©ves kamata 0 sz√°zal√©k, a futamideje legfeljebb 10 √©v. T√∂rleszt√©s√©t az ad√≥s a hitel foly√≥s√≠t√°sa ut√°n 3 √©v t√ľrelmi idŇĎ ut√°n kell megkezdeni. A gyorsk√∂lcs√∂n hitelprogram ig√©nyelhetŇĎ keret√∂sszege 100 000 000 000 (sz√°zmilli√°rd) forint.

A korm√°ny felh√≠vta a p√©nz√ľgyminisztert, az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs minisztert, a nemzeti vagyon kezel√©s√©√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli minisztert, valamint a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ minisztert, hogy tegyen javaslatot a Kamatmentes √öjraind√≠t√°si Gyorsk√∂lcs√∂n ‚Äď az MFB Magyar Fejleszt√©si Bank Zrt. √°ltal lebonyol√≠t√≠tand√≥ ‚Äď v√©grehajt√°si konstrukci√≥j√°ra, a sz√ľks√©ges keret biztos√≠t√°s√°ra, ezen bel√ľl az ig√©nybev√©telre jogosultak k√∂r√©re, a Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamar√°val egyeztetve.

Forr√°s: https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/gyorskolcson-helyreallitas-kamatmentes-3539818/

Címkék: Család  Gazdaság  Környezetvédelem  Oktatás  Vidékfejlesztés