Címke: Vidékfejlesztés

Idén is bővült a Magyar Falu Program!

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!

Idén is bővült a Magyar Falu Program!

A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
👉2019: 150 milliárd forint támogatás
👉2020: 200 milliárd forint támogatás
👉2021: 250 milliárd forint támogatás
️ 2010 előtt: SEMMI.

️Ezek a számok, elvtársak! Vidéken élni többé nem "ciki", hanem egyre menőbb!
👉A sikeres pályázatok száma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program által megvalósult fejlesztések egy részét bemutatjuk a videónkban, kb. 34 perctől
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

A Magyar Falu Program megvalósult fejlesztéseit a Számok oldalon rendszeresen bemutatjuk!
👉Az országépítést bemutató videónkban legalább 2000 projektet mutatunk be
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉Válság ellenére is fejlődött az ország! - Országépítés az elmúlt 4 hónapban
https://szamokadatok.hu/Post/3757/Video_valsag_ellenere_is_fejlodik_Magyarorszag
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Amíg 2019-ben 150 milliárd forintot fordítottak falusi csokra, önkormányzati és egyházi pályázatokra, illetve a mellékutak fejlesztésére, addig 2020-ban több mint 200 milliárd, 2021-pedig 250 milliárd forintot meghaladó összeg áll rendelkezésre az ötezer lakosnál kisebb népességű települések fejlesztésére
– közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos vasárnap a hajdú-bihari Bakonszegen.

Gyopáros Alpár ismertetése szerint a program minden településre eljutott, eddig 12 ezer nyertes pályázatot hirdettek ki, és 130 milliárd forintot fizettek ki a nyerteseknek.

A hazai forrásból finanszírozott Magyar Falu Program rugalmas, gyors és folyamatosan bővülő program, amelynek eredményeként javul a vidéken élők életminősége, és az elmúlt két évben ezer kistelepülésen növekedett a népességszám – tette hozzá.

A kormány előbb átvállalta az adósságállományukat, nekilátott a gazdaságfejlesztésnek, a Magyar Falu Program keretében pedig a helyi igényekhez igazodva támogatja a kistelepüléseken élőket. A kormánybiztos utalt rá, hogy minden évben bővítik a kedvezményezettek körét, és amennyiben bizalmat kapnak, 2022 után is folytatódik, illetve bővül majd a program.

Gyopáros Alpár felsorolása szerint a falusi csokot már több mint 20 ezer család igényelte 100 milliárd forintot meghaladó értékben,
2019 és 2022 között felújítottak, illetve felújítanak háromezer kilométer mellékutat, és a jövő évi költségvetés alapján jövőre további ezerötszáz kilométer út felújítása kezdődhet meg.

Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a választókerületéhez tartozó 41 településen mindenütt látszik a fejlődés. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy ma már „városban vagy faluban lakni nem életminőség, hanem életstílus választás” kérdése.

A politikus elmondta: a Magyar Falu Program keretében választókerületében 214 nyertes pályázattal több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg.
Gara Péter, Bakonszeg polgármestere utalt rá, hogy a településük korábban önerő híján nem tudott fejleszteni, a 100 százalékos támogatottságú Magyar Falu Program keretében azonban jelentős beruházások valósulhatnak meg. Példaként említette az egészségház 30 millió forintos fejlesztését, a civil szervezetek 300 milliós támogatását, a templomfelújítást és a helyi önkormányzati zöldség-gyümölcs feldolgozó bővítésének tervét.

Forrás:
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/folyamatosan-bovul-a-magyar-falu-program-3783160/
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Címkék: Vidékfejlesztés 

Videó: válság ellenére is fejlődik Magyarország!

Mutatjuk, hogy mi épült az elmúlt hónapokban! Megtaláltuk a "lopott pénzt" :)

Rég jelentkeztünk fejlesztéseket bemutató videónkkal! Az előző videót több százezer ember látta és több ezren osztották meg. Közösen most is eljuttatjuk a valóságot mindenkihez!
Osszák meg minél többen! Jusson el a "Mészárosozókhoz", a "stadionozókhoz" és a lopást kiáltókhoz!

Előző videó, melyben a 2010-2020 közötti időszak legnagyobb fejlesztéseit mutatjuk be:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
A videókban bemutatott képekhez tartozó teljes cikkek leírással, további képekkel, számokkal, adatokkal, forrásmegjelöléssel, kereshető formában:
https://szamokadatok.hu/fejlodes

Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!

PS: Mivel bennünket senki sem fizet, így pénzünk sincs fizetett hirdetésben terjeszteni ezt a videót, ezért minden megosztásnak örülünk, minden megosztást köszönünk!

Címkék: Egészségügy  Fejlődés  Nemzet  Vidékfejlesztés  Videók 

Hasít a magyar agrár-külkereskedelem!

Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021 között

Hasít a magyar agrár-külkereskedelem!

A kormány arra törekszik, hogy ahol csak lehetséges, legyünk önellátók, közben növeljük az exportot! Egy jó példa erre az épülő alma logisztikai központ Újfehértón. A Szabolcsi Alma Centrum elnevezésű létesítmény Magyarország legjelentősebb almatermesztő körzetében, a nagy múltú Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet területén valósul meg. A tároló-, válogató és csomagoló infrastruktúrával is rendelkező logisztikai és kutatóközpont 9 ezer tonnás befogadóképessége mellett mintegy 16 ezer tonna étkezési és 4 ezer tonna ipari alma, illetve más gyümölcsök értékesítésére lesz képes. Magyarország almatermése egy átlagos évben 600 ezer tonna, amelynek kétharmada ipari és csak egyharmada étkezési alma. Az a cél, hogy ezt az arányt megfordítsuk. Azért volt tehát drága az alma, mert a magyar almából sűrítmény készült, mivel nem tudtul eltárolni, étkezési célra pedig külföldről vettünk almát, mivel Magyarországnak nem volt elegendő tárolókapacitása.

Összegezve tehát: amíg ez a kormány vezeti az országot, addig a magyar agrárium egészen biztosan fejlődni fog!
7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
Ezen kívül továbbra is elérhető a Magyar Falu Program, a Falusi CSOK és a Modern Városok Program is!
https://szamokadatok.hu/Post/3440/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021. január-áprilisa között – jelezte Nagy István agrárminiszter.

Nő a magyar agrárexport, miközben a behozatal csökken, ez pedig jó hír mert a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, tehát makrogazdasági jelentősége meghatározó – mutatott rá a VG megkeresésére Nagy István agrárminiszter. Az elmúlt években az agrárgazdaság a nemzetgazdaság pozitív egyenlegének harmadát-felét biztosította.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az agrárexport 2021.január-áprilisában 3 480,3 millió euró volt, 4,5 százalékkal haladta meg a 2020. évi azonos időszaki értéket. Mindeközben az agrárimport 2 212,6 millió eurós értéke 1,9 százalékkal csökkenés mutatott a vizsgál időszakban éves összehasonlításban. A két adat eredőjeként az agrár-külkereskedelmi többlet 17,7 százalékkal növekedett

Nagy István felhívta a figyelmet arra is, hogy az export és az egyenleg is látványosan nőtt az elmúlt évtizedben. Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021. január-áprilisa között.

Az agrártermékek aránya a teljes nemzetgazdaság külkereskedelmi többletéből 2021. január-áprilisban 43,3 százalék volt, az agrárgazdaság 1 267,7 millió euróval járult hozzá a nemzetgazdaság 2 927,2 millió eurós többletéhez. A szakminiszter szerint mindez jól bizonyítja, hogy az ágazat kimagasló teljesítményt nyújtva jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az ország az elmúlt évtizedben meghatározó eredményeket tudott felmutatni makrogazdasági szinten is.

A KSH adatai vizsgálva kiderül, hogy az agrárexport 2021. évi január-áprilisi növekedése meghatározóan a feldolgozott takarmányok, az élő állatok és a növényi olajok nagyobb forgalmának tudható be.

A tavalyi azonos időszakához képest leginkább a zöldség- és gyümölcskészítmények, a dohány és feldolgozott dohánypótlók és az olajos magvak kivitele csökkent. Az import csökkenését pedig főként a húsfélék, húskészítmények behozatalának visszaesése okozta, miközben nőtt a dohánypótlók, a növényi olajok és az állati takarmányok behozatal.

Magyarország kiválóan ki tudta használni a román piac uniós csatlakozását, hiszen az elmúlt bő évtizedben az odairányuló kivitelünk szignifikánsan emelkedett. Az idei év első harmadában Romániába volt legnagyobb exportpiacunk, 512,2 millió eurónyi termékünket fogadták. Hagyományos piacnak tekinthető a németországi, ahová 472,8 millió eurónyi agrárterméket szállítottunk, és harmadik legnagyobb piacunk Ausztria, amely 280,2 millió eurónyi magyar agrár- és élelmiszeripari termékünket fogadta. Import szempontjából kissé átrendeződik a sorrend, az év első harmadában Németország 414,3 millió euróval került a képzeletbeli dobogó első helyére, Lengyelország 279 millió euróval a másodikra és közel 200 millió eurós behozatali értékkel Szlovákia a harmadik helyezett.

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/07/nagyon-hasit-a-magyar-agrar-kulkereskedelem
https://www.agroinform.hu/gazdasag/hatalmas-alma-logisztikai-kozpont-epul-szabolcsban-49561-001

Címkék: Gazdaság  Vidékfejlesztés 

Emeletes vonat a Balatonnál!

Megújuló pálya, útépítések, tömegközlekedés fejlesztése: nem álom! Valóság! Az álhírekkel ellentétben a Balaton nem "a Fideszé", hanem mindenkié

Emeletes vonat a Balatonnál!

Schanda Tamás írta: Emeletes motorvonat először a Balatonnál!
Magyarországon a járvány harmadik hullámát letörtük. A nyarat családunk, barátaink körében tölthetjük kedvenc nyaralóhelyeinken.
👉A magyar tenger kényelmes és biztonságos megközelítése érdekében az elmúlt években összesen több mint 300 milliárd forintot fordítottunk térségi közlekedésfejlesztésre. Hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontját autón, vonaton, autóbusszal vagy biciklin is rövidebb idő alatt, fennakadások nélkül érhetik el, járhatják körbe az emberek.
👉A Budapest elővárosi forgalomban már tíz emeletes motorvonat üzemel. A 600 ülőhelyes járművek először ma szállítanak utasokat a nyugati országrészben. Az idei idegenforgalmi főszezonban a hétvégéken közlekedő Napfürdő expresszvonat Szolnok és Fonyód között, a Jégmadár expresszvonat pedig Szob és Fonyód között jár emeletes KISS motorvonattal. Ezzel teljesen új összeköttetés jön létre a Dunakanyar felől a Velencei-tó érintésével a Balatonig.
👉A fejlesztések természetesen még korántsem értek véget, töretlen lendülettel folytatjuk a munkát a Balatonnál élők és Balatonon nyaralók érdekében!

Kapcsolódó cikkek:
👉Környezetvédelem, tömegközlekedés a gyakorlatban!
Lezárult a dízelkorszak az észak-balatoni vasút egy szakaszán
https://szamokadatok.hu/Post/3605/Kornyezetvedelem_tomegkozlekedes_a_gyakorlatban_lista_a_cikk_vegen
👉Magyarország mert nagy lenni! (+lista)
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/3471/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
👉Tömegközlekedés, környezetvédelem
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
👉Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
👉31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
Na de mit tett a kormány? Mutatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom
👉Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
👉Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
👉Közép-Európa legnagyobb naperőművét adták át Kaposváron
Beszéd helyett
https://szamokadatok.hu/Post/3492/Kozep-Europa_legnagyobb_naperomuvet_adtak_at_Kaposvaron
👉Közlekedési problémák kezelése
Ízlelgesd ezt a két megközelítést, és jövőre ne szavazz magad ellen!
https://szamokadatok.hu/Post/3596/Kozlekedesi_problemak_kezelese
👉Budapest többet érdemelne
Visszatértek azok az idők, amikor a mások által levedlett, más országok által leselejtezett járműveket vesz a főváros... Szégyen!
https://szamokadatok.hu/Post/3602/Budapest_tobbet_erdemelne
👉Értékteremtés Magyarországon!
Átadták az M85 autóút Csorna nyugat - Balf csomópont közötti szakaszát!
https://szamokadatok.hu/Post/3559/Ertekteremtes_Magyarorszagon
👉Az M8-as gyorsforgalmi út első szakaszát már átadták!
https://szamokadatok.hu/Post/3531/Az_M8-as_gyorsforgalmi_ut_elso_szakaszat_mar_atadtak_lista_a_cikk_vegen
👉A fejlesztéseket bemutató videónkban 13 perc 35 másodperctől van szó infrastrukturális fejlesztésekről
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
👉Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
👉2010 óta összesen 6000 km út és 500 km gyorsforgalmi út épül vagy újult meg teljesen.
https://szamokadatok.hu/Post/2539/Utepites_maskepp
👉Sopron is bekapcsolódott a gyorsforgalmi úthálózatba
A projekt költsége 150 milliárd forint TISZTÁN HAZAI FORRÁS
https://szamokadatok.hu/Post/2502/Sopron_is_bekapcsolodott_a_gyorsforgalmi_uthalozatba
👉Teljessé vált Eger gyorsforgalmi kapcsolata
(Nem hitelből és nem 35 évig fizetendő PPP konstrukcióban)
https://szamokadatok.hu/Post/1521/Teljesse_valt_Eger_gyorsforgalmi_kapcsolata
👉Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
Így "lopta szét" Orbán az országot, pontosabban így építi újjá Magyarországot!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
👉2020-ban 214 projektben 642 kilométernyi útszakasz újult meg.
https://szamokadatok.hu/Post/1775/Utepites_regen_es_most
👉1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
👉Indul az M6-os autópálya horvát határig vezető szakaszának a kivitelezése!
És mivel a Fidesz építi, ezért nem kell majd 35 évig törleszteni és így nem keletkezik 2853 milliárd forintos kár!
https://szamokadatok.hu/Post/3006/Indul_az_M6-os_autopalya_horvat_hatarig_vezeto_szakaszanak_a_kivitelezese
👉Indul az építkezés: 36 kilométernyi négysávos úttal gazdagodik Észak-Dunántúl
Nem beszélünk fejlesztésekről, hanem megvalósítjuk azokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2097/Indul_az_epitkezes_36_kilometernyi_negysavos_uttal_gazdagodik_Eszak-Dunantul
👉Átadták az M4-es legkeletibb szakaszát, ezzel elérte a román határt
https://szamokadatok.hu/Post/1843/Atadtak_az_M4-es_legkeletibb_szakaszat_ezzel_elerte_a_roman_hatart
👉Négysávos úttal vált gyorsabbá Debrecen megközelítése keleti irányból. A beruházás értéke 10,5 milliárd forint. Nem beszélnek róla! Megépítik!
https://szamokadatok.hu/Post/1767/Negysavos_uttal_valt_gyorsabba_Debrecen_megkozelitese_keleti_iranybol
👉Szolnok közelébe ért az M4
https://szamokadatok.hu/Post/1544/A_heten_a_masodik_gyorsforgalmi_utszakaszt_adjak_at

👉Tömegközlekedés fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem

👉A kistelepülések úthálózatát a Magyar Falu Program is segíti
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama
👉Kalocsa-Paks Duna-híd: átadták a munkaterületet, indul a kivitelezés
https://szamokadatok.hu/Post/2853/Kalocsa-Paks_Duna-hid_atadtak_a_munkateruletet_indul_a_kivitelezes
👉Így épül a jövő Magyarországon!
Lendületesen halad az M85 építése! Hamarosan elkészül a balfi csomópont. Egyre közelebb az átadás
https://szamokadatok.hu/Post/3398/Igy_epul_a_jovo_Magyarorszagon
👉Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000 fejlesztés, útépítések is!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
👉Hidat építünk, ami összeköt! 2010 óta több száz híd épült illetve újult meg! Mutatunk néhány példát!
https://szamokadatok.hu/Post/3570/Hidat_epitunk_ami_osszekot_2010_ota_tobb_szaz_hid_epult_illetve_ujult_meg
👉Hódmezővásárhelyi Népkert megállóhely
11 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3482/Hodmezovasarhelyi_Nepkert_megallohely

Forrás: https://www.facebook.com/schandatamasjanos/posts/931826310716826

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

2022-ben választunk!

Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!

2022-ben választunk!

Az előző hasonló posztban összehasonlítottuk a számokat, aki még nem látta, nézze meg, és ossza meg!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/337877367689403
Most pedig megnézzük az elvi különbségeket a két oldal között

Határvédelem
Baloldal: "álprobléma" https://bit.ly/3il6Cce
Fidesz: Határvédelemben nincs kompromisszum. https://bit.ly/3wTpina
Megélhetés
Baloldal: segély https://bit.ly/2Ro5edB
Fidesz: munka https://bit.ly/2Rn726E
Sport
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uWxBgG
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3chGn2g
Betelepítés, multikulti
Baloldal: támogatják https://bit.ly/3wZZjKS
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/3il7622
Vidékfejlesztés
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uTN55l
Fidesz: támogatja https://bit.ly/3uRsoXG
Megkülönböztetés, listázás
Baloldal: listáznak, mint a nácik https://bit.ly/2Ro64af
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/34N3y0f
Identitás
Baloldal: "k. ország" https://bit.ly/3plmjl8
Fidesz: édes hazánk https://bit.ly/3uU2gLM
Adózás
Baloldal: adóemelés https://bit.ly/3z4c3Cc
Fidesz: adócsökkentés https://bit.ly/3ijBkCr
Egészségügy
Baloldal: fizetős, privatizált https://bit.ly/3cjULae
Fidesz: fejlődő, állami https://bit.ly/3w6I0Ys
Iskolák, Bölcsődék, Óvodák
Baloldal: bezárták https://bit.ly/3x15M8G
Fidesz: építenek https://bit.ly/2TN2TtP
Családtámogatás
Baloldal: valamit mindig elvettek https://bit.ly/3x00tGe
Fidesz: folyamatosan bővítik https://bit.ly/3w6WSq9
Környezetvédelem
Baloldal: beszélnek róla https://bit.ly/2S3temV
Fidesz: cselekednek https://bit.ly/2S5haS6
Honvédelem
Baloldal: leépítették https://bit.ly/3cjbmex
Fidesz: folyamatosan fejlesztik https://bit.ly/3g8U0SN
Nyugdíj
Baloldal: elvették https://bit.ly/3gqWqwj
Fidesz: 13. havi+emelések https://bit.ly/2RuuGyk
Egyházak, vallás
Baloldal: folyamatosan provokálnak https://bit.ly/3cmAYHg
Fidesz: partnerség https://bit.ly/3yXaWnI
Fejlesztések
Baloldal: loptak és leállították https://bit.ly/3cmB3uy
Fidesz: transzparens folyamatok, fejlesztés https://bit.ly/3pr4AJ8
Nemzetközi kapcsolatok
Baloldal: provokációk, botrányok: https://bit.ly/3poRCvt
Fidesz: partneri kapcsolatok https://bit.ly/3gcZD2k
Műemlékvédelem
Baloldal: hagyták pusztulni https://bit.ly/3vZotJC
Fidesz: felújítják https://bit.ly/3posp45
Munkahelyteremtés
Baloldal: nem támogatták https://bit.ly/3po7FJF
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3z414st
Állami vagyon, Aranykészlet
Baloldal: elherdálták https://bit.ly/3vYiqVQ
Fidesz: gyarapítják https://bit.ly/3clKdYl
IMF-hitel
Baloldal: felvették, felélték https://bit.ly/3uUmJzS
Fidesz: visszafizették, és soha többé nem veszik fel https://bit.ly/3ijXlBe
Tömegközlekedés
Baloldal: leépítik https://bit.ly/2Ro58mi
Fidesz: fejlesztik https://bit.ly/3il9PIO
Energiaszektor
Baloldal: privatizálták, eladták https://bit.ly/3ikTeVd
Fidesz: visszaszerzik magyar tulajdonba https://bit.ly/3clKB9f

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Vidékfejlesztés 

Az elmúlt években összesen 114 fürdőhelyet újítottak fel a Balaton, a Dunakanyar, a Tisza, a Tisza-tó, valamint a Velencei-tó körül

Álhírek helyett!

Az elmúlt években összesen 114 fürdőhelyet újítottak fel a Balaton, a Dunakanyar, a Tisza, a Tisza-tó, valamint a Velencei-tó körül

️ Nem Orbánnak, nem Ráhelnek, nem Mészárosnak, nem Tiborcznak, nem Rogánnak, nem a FIdesznek, hanem MINDENKINEK

👉Megelőzzük az álhíreket!
53 szabadstrand és
57 fizetős strand van a Balatonon.
A szabadstrandok hossza 25 km.
A fizetősöké pedig 15 km.

👉Nem csak a DK és a többi ellenzéki próbálkozó készül az idei szezonra, hanem mi is. Igaz ők álhírekkel, mi meg cáfolatokkal :) Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 2020-as "csokrot", terjesszétek!
Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
Kálmán Olga már gondolkozik, hogy mit hazudjon idén!
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
👉Ez a 3 napja átadott Tiszafüredi Szabadstrand
https://szamokadatok.hu/Post/3500/Atadtak_a_szabadstrandot_Tiszafureden
👉Ez pedig a 2 napja átadott, Örvényes újjászületett strandja
https://szamokadatok.hu/Post/3506/A_tiszafuredi_utan_Orvenyesen_is_atadtak_a_felujitott_SZABADSTRANDOT_Szabad_ingyenes

Ebben a cikkben a Magyar Turisztikai Ügynökség beszámolója következik. Tehát amikor a baloldal azt hazudja, hogy "Orbán Ráhel kap 5 milliárdot", a valóságban ez azt jelenti, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség dolgozik, és fejleszti az ország turizmusát.

Országszerte megszépültek a strandok. Az elmúlt években összesen 114 fürdőhelyet újítottak fel a Balaton, a Dunakanyar, a Tisza, a Tisza-tó, valamint a Velencei-tó körül. A cél, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon – hangzott el az M1 Híradójában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán tavaly mintegy 600 millió forintból újult meg Balatonboglár hat strandja, köztük a Platán is.

A Velencei- tó körüli is folynak a fejlesztések. Az egyik legfontosabb a Velencei-tó partfal rekonstrukciója. Kicserélik a leromlott betonelemeket és új lépcsőket helyeznek be.

A Dunakanyarban történő felújításoknak köszönhetően a kisgyerekes családok és a fiatalok is megtalálhatják a szórakozási lehetőségeket.

Itt első ütemben röplabdapályát, kondiparkot, napozótereket és okospadokat helyeztek ki. A második ütemben pedig továbbfejlesztik a wifi lefedettséget és a biztonsági kamerák rendszerét is.

A Tisza-tó körül az elmúlt három évben kilenc strand újult meg. Abádszalókon öltözőket építettek, kibővítették a csúszdaparkot, valamint homokfoci- és strandröplabda pályát is kialakítottak.

A 2017 elindított támogatásoknak köszönhetően már 114 fejlesztés valósult meg több mint 11 milliárd forint értékben, a cél, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon.

Forrás: https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/05/30/megszepult-strandok-varjak-a-furdozoket-orszagszerte

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

Erről sem fog írni az álhírgyártó ballib sajtó!

Együtt milliókhoz tudjuk eljuttatni a valóságot! Add tovább!

Erről sem fog írni az álhírgyártó ballib sajtó!

Ezek nem "kiragadott példák", hanem az ország tervszerű és 11 éve tartó folyamatos fejlesztésének elemei. További 2000 fejlesztés egyetlen videóban!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Korábbi posztok: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Most pedig itt van a mai "adag"

Épül a Győr-Pannonhalma kerékpárút
A Colas munkájával a két település között összesen 17,7 kilométer hosszú kerékpárút épül, amelyből 11,6 kilométer teljesen új építésű szakasz lesz.
A befejező munkákat végzi a kivitelező Colas Út Építőipari Zrt. a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárúton. A szakasz már 80%-ban elkészült. A kerékpáros útvonal fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést nettó 1,8 milliárd forint értékben végzik el. A beruházás a Modern Városok Program (MVP) keretében, hazai finanszírozásból valósul meg.
Jelenleg az érintett települések egyes belterületi szakaszain folynak még szegély- és pályaszerkezet építési munkák. A lakott területen kívül jellemzően olyan befejező munkákat végeznek, mint a humuszolás, a burkolati jelek felfestése és a táblázás. Hamarosan elkészülnek a közvilágítási munkák és a kerékpáros pihenőhelyek is.
Több kerékpáros hidat is emeltek
A két település között összesen 17,7 kilométer hosszú kerékpárút épül, amelyből 11,6 kilométer teljesen új építésű szakasz. További 6,1 kilométeren pedig a meglévő mezőgazdasági, önkormányzati, valamint gyalog- és kerékpárutakat újították fel, szélesítették ki, illetve közlekedést segítő burkolati jeleket festettek fel. A teljes szakaszon 495 darab KRESZ táblát helyeztek ki, ezzel segítve az eligazodást és a biztonságos közlekedést.
Győrújbarát és Écs településeken a 11. számú, Győr-Veszprém közötti vasútvonal keresztezésénél két új fénysorompóval és félsorompóval is biztosított vasúti átjárót létesítettek a kerékpáros közlekedés biztonságos átvezetésének érdekében.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/05/uj-uton-tekerhetnek-a-kerekparosok-a-kisalfoldon

Bővült a Polgári Ipari Park
Varga Mihály írta: Jó hír az észak-alföldi cégeknek: 7600 négyzetméteres raktárcsarnokkal bővült a Polgári Ipari Park.
Az 1,3 milliárd forintos beruházással:
- Várhatóan 100 új munkahely jön létre az Észak-Alföldi Régióban.
- Költséghatékonyabbá válik a raktározás.
- Napelem-park és elektromos járműtöltő állomások is létesültek.
- Erősödik a térség logisztikai potenciálja.
A fejlesztést a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán 650 millió forinttal támogattuk.
Forrás: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160868974253776

Veszprém, új csomópont, próbaterhelés
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. írta: Veszprémben a 8. sz. főúton az Almádi csomóponti híd próbaterhelése 2021. május 27-én sikeresen lezajlott.
Forrás: https://www.facebook.com/nifzrt/posts/1836706869835779

Megújult a strand Székesfehérváron
Dr. Cser-Palkovics András írta: Elkészült a strand nagymedencéjének felújítása! A nyári szezonra már közel teljesen készen áll így a strand, a fejlesztést pedig ősszel folytatjuk, egy merev, fűtött sátor felállításával a nagymedence felett.
Forrás: https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/posts/5465721136835768

Új gyermekorvosi rendelő Gyenesdiáson
Manninger Jenő írta: Gyenesdiáson átadtuk az új gyermekorvosi rendelőt, mely saját forrás mellett uniós támogatás segítségével épült. Ennek keretében felújították a háziorvosi rendelőket is, és az új fogorvosi rendelő is elkészült, amit még be kell rendezni.
Így a folyamatosan fejlődő településnek már az egészségügyi alapellátása is korszerű.
Forrás: https://www.facebook.com/manningerjeno/posts/944702789418863

Új tanösvény a Holt-Tiszán
Új tanösvénnyel született újjá a Holt-Tisza Tiszakécske térségében
A Duna Aszfalt közel jár a befejezéshez a Közép-Tisza egyik fontos területét újjáélesztő fejlesztésben, mindhárom érintett holtág esetében befejeződtek a kotrási és a partrendezési munkák.
Átfogó beruházást kivitelez a Duna Aszfalt Zrt. Tiszakécske térségében, a Közép-Tisza mentén.
A projektben mintegy 60 hektáron élesztik újjá a Tisza három holtágának élővilágát.
A fejlesztés állásáról egy helyszíni fotóriport által, illetve Varga Csabától, a kivitelező Duna Aszfalt területi igazgatójától nyert információk alapján számolunk be.
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív (KEHOP) kereteiben zajló beruházás célja, hogy a korábbi évtizedek során meggyengült vízi élőhelyek visszanyerjék a vitalitásukat, és otthont adjanak számos védett fajnak. A projekt magában foglalja az 1-es, 3-as és 4-es holtágak kotrási feladatait, egy tanösvény létesítését,
valamint a holtágak vízutánpótlását biztosító tiszai vízkivételi műtárgy megépítését.
A halállomány áttelepítésére is szükség volt
Varga Csaba beszámolójából kiderült, mindhárom érintett holtág esetében befejeződtek a kotrási és a partrendezési munkák, továbbá a kapcsolódó kisműtárgyak felújítási munkái is elkészültek.
Forrás: https://magyarepitok.hu/vizgazdalkodas/2021/05/uj-tanosvennyel-szuletett-ujja-a-holt-tisza-tiszakecske-tersegeben

Zöld Busz Program, Szolnok
Steiner Attila írta: Köszönöm a meghívást Szalay Ferenc polgármester úrnak! Nagy öröm számomra, hogy immár Szolnokon is elindult a Zöld Busz Program tesztüzeme, amelynek köszönhetően a szolnokiak 1 hónapon keresztül ingyen utazhatnak a klímabarát, tiszta energiával működő elektromos busszal. Szolnok ezzel a jövőbe fektet be. Hajrá!
Magyarország zöld úton jár!
Forrás: https://www.facebook.com/steiner.attila.itm/posts/179614917498372

Halad a süttői óvoda és bölcsőde építése
Völner Pál írta: Nagyon jól halad a süttői óvoda és bölcsőde építése! Mindig öröm, ha olyan beruházások valósulnak meg egy településen, amelyek azt mutatják, hogy a fiatalok a szülőhelyükön akarják folytatni az életüket. Köszönet illet mindenkit, aki részt vesz ennek az épületnek a kivitelezésében. Hajrá, Süttő! Hajrá, Czermann János polgármester úr!
Forrás: https://www.facebook.com/volnerpal/posts/3849073955189773

Címkék: Fejlődés  Gazdaság  Vidékfejlesztés 

Átadták a szabadstrandot Tiszafüreden!

Tehát nem fizetős, nem Fideszes, nem Mészárosé, nem Tiborczé, nem Ráhelé, nem “a Zorbáné” és nem is Rogáné, hanem ️MINDENKIÉ és INGYENES

Átadták a szabadstrandot Tiszafüreden!

Nem csak a DK és a többi ellenzéki próbálkozó készül az idei szezonra, hanem mi is. Igaz ők álhírekkel, mi meg cáfolatokkal :) Ebben a cikkben összegyűjtöttük a 2020-as "csokrot", terjesszétek!
Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
Kálmán Olga már gondolkozik, hogy mit hazudjon idén!
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen

Új korszerű szabadvízű stranddal gyarapodott a Tisza-tó térsége. Május 28-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a felújított Tiszafüredi Szabadstrandot, és az új Tourinform irodát. Fotók: Ujvári László

– Egy csodának lehetünk tanúi, egy olyan csodálatos fejlődésnek, melyre korábban nem volt példa – fogalmazott beszédében F. Kovács Sándor.

– Lassan rá sem lehet ismerni az újjáépülő városra, bizonyára nagy meglepetés éri azokat, akik régen jártak Tiszafüreden. A változás, az elért eredmények magukért beszélnek – üdvözölte a fejlesztést a térség országgyűlési képviselője.

Az átadóünnepségen részt vett még Molnár Anita, a Magyar Turisztikai Ügynökség programigazgatója, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. Utóbbi rámutatott:

az újragondolt és korszerűsített szabadstrand, valamint az április elején átadott új főtér együttes beruházási értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Három ütemben, több száz millió forintból újult meg a Tiszafüredi Szabadstrand, teljesen új fogadóépület, mosdók, öltözők és családbarát kiszolgáló helyiségek épültek, emellett új, egységes fedett teraszt kaptak a büfék. Új homokfoci- és strandröplabda pályát, teniszezésre és kosárlabdázásra alkalmas multifunkciós sportpályát, valamint kondiparkot alakítottak ki a strand területén.

A legnagyobb attrakciót azonban az elsőként tavaly kihelyezett új stégrendszer jelenti, amely fürdőlétráival, napozószigeteivel, vízi játékelemeivel és vízilabda pályájával rögtön közönségkedvenc lett.

A félmilliárd forintot meghaladó beruházás a város történetének egyik legnagyobb projektje volt, a kivitelezés közel évig tartott, és a tervek szerint, június elejétől fogadja majd a strandolókat.

Május közepén nyitott meg az új Tourinform iroda a szabadstrand bejárata mellett. A Magyar Turisztikai Ügynökség húszmillió forintos támogatásával kialakított konténeriroda teljesen felszerelt, korszerű informatikai eszközök, bútorok és LED-panel segítik az ott dolgozókat a betérő vendégek tájékoztatásában.

Forrás, képek: https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/napokon-belul-megnyitja-kapuit-a-megujult-tiszafuredi-szabadstrand-3547276/

Címkék: Fejlődés  Vidékfejlesztés 

A 2022-es az újraindítás költségvetése lesz!

Bármit hazudik az ellenzék, a valóságot nem lehet letagadni! Itt vannak a részletek!

A 2022-es az újraindítás költségvetése lesz!

🟠A munkára rakodó adóterhet 2 százalékponttal csökkentik
🟠A 25 év alattiak szja-mentességet kapnak
🟠1000 milliárd forint jut munkahelyteremtésre
🟠2022-re 70 000 bölcsődei férőhely lesz
🟠Folytatják a 13. havi nyugdíj és nyugdíjprémium folyósítását
🟠2778 milliárd forint jut családtámogatásra
🟠2884 milliárd forint jut egészségügyre
🟠250 milliárd forint jut a Magyar Falu Programra
🟠Magyarországon már többen dolgoznak, mint a járvány előtt

️ Még több eredmény: https://szamokadatok.hu !

A járvány miatt a 2022-es költségvetés tervezetének leghangsúlyosabb eleme a gazdaság újraindítása, mindemellett megőrzi a kormány eddigi értékeit, így a családok védelmének, a gyermeket nevelők támogatásának és az idősek megbecsülésének is kiemelt szerep jut.

A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a 2022-es központi költségvetés tervezetét. Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, ez Magyarország újraindításának költségvetése.

A tervezetben dinamikus, 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számolunk, GDP-arányosan 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett.

A javaslat hat célnak felel meg, ezek: a gazdaság újraindítása, a családok támogatása, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, a 25 év alatti fiatalok adómentessége, a munkáltatói adóterhek további csökkentése és a munkahelyteremtéshez, illetve a beruházások támogatásához szükséges források biztosítása.

A tervezetben a gazdaság újraindítására 7308 milliárd forint áll rendelkezésre. Az újraindítási akcióterv a modern magyar történelem legnagyobb gazdasági programja.

A legfőbb területek 2022-ben a korábbi évekhez hasonlóan több forrással gazdálkodhatnak; családi támogatásokra - például fiatalok szja-mentességére, otthonteremtésre - 2778 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetés-tervezetben, ami az ideinél 483 milliárd forinttal magasabb.

Jövőre is áfa- és illetékmentességgel segítjük az új otthonba költöző családokat, ami 170 milliárd forint megtakarítást jelenthet az érintetteknek.

Nyugdíjkifizetésre 255 milliárd forinttal többet költünk 2022-ben az ideihez képest; rendelkezésre áll az összeg - 160 milliárd forint - a 13. havi nyugdíj visszaépítésére is. A nyugdíjak az infláció várható ütemét fogják követni (a költségvetésben 3 százalékos infláció szerepel). Magasabb növekedés esetén nyugdíjprémiumra is számíthatnak az idősek, amire 68,5 milliárd forintot irányzott elő a kormány.

Egészségügyre 2884 milliárd forintot, az ideinél 769 milliárddal többet fordítunk jövőre, amelyből folytatódhatnak az intézménymegújító és egészségjavító programok. A járvány frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozók béremelésére 460 milliárd forint jut, amivel a többletmunkájukat kívánjuk elismerni.

Különböző adó- és járulékcsökkentésekkel a családoknál és a vállalkozásoknál jövőre - a 25 év alattiak kedvezményét is figyelembe véve - 423 milliárd forinttal több pénz marad. A munkaadók, munkavállalók és a kormány 2016-os megállapodásának eredményeképpen folytatódik jövőre a szociális hozzájárulási adó csökkentése újabb 2 százalékponttal.

A gazdaság újraindításával a kormány célja az, hogy 2030-ra Magyarország azon sikeres országok közé tartozzon, ahol jó élni, lakni és dolgozni.

A törvényjavaslat menetrendje várhatóan a korábbi évekhez hasonló lesz, 30 órás időkeretben először az általános vitát tartják meg. A bizottsági tárgyalásokat, a költségvetési bizottság összefoglaló javaslatát és a részletes vitát követően várhatóan legkésőbb július 14-én elfogadhatóvá válik a törvény.

Forrás: https://kormany.hu/hirek/a-2022-es-az-ujrainditas-koltsegvetese-lesz
Jövőre is cél a bérek emelése
https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/403310970697575
Munkahelyek megerősítése és teremtése 2022-ben
https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/984437658959609
Jövőre is kiemelt összeg jut az egészségügyre
https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/160587682743765
Évről évre több jut a családok támogatására
https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/770783770302706
Varga Mihály beszéde az Országgyűlésben
https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/176778624240371
Így “nem segít” a kormány a nyugdíjasoknak
A jövő évi költségvetésben jut forrás nyugdíjemelésre, nyugdíjprémiumra és a 13. havi nyugdíj visszaépítésére is
https://szamokadatok.hu/Post/3401/Igy_nem_segit_a_kormany_a_nyugdijasoknak
Így “nem segíti” a kormány a magyar családokat!
A valóság ezzel szemben: A 2021-es költségvetéshez képest jövőre mintegy 500 milliárd forinttal több, 2778 milliárd forint jut a családok támogatására!
https://szamokadatok.hu/Post/3402/Igy_nem_segiti_a_kormany_a_magyar_csaladokat
A 12. év következik, amikor NEM LESZ sarcolás, adóemelés, elvonás, csökkentés, "kiigazítás", és "fájó" intézkedések
Sokan elfelejtették, hogy 2010 előtt minden év azzal indult, hogy drágult a rezsi, nőttek az adók, csökkentek a kedvezmények!
https://szamokadatok.hu/Post/3451/A_12_ev_kovetkezik_amikor_NEM_LESZ_sarcolas_adoemeles_elvonas_csokkentes_kiigazitas_es_fajo_intezkedesek
Adócsökkentések!
Jövőre további 400 milliárd forint maradhat az adófizetőknél!
https://szamokadatok.hu/Post/3432/Adocsokkentesek
Így “nem fejleszti” a kormány az egészségügyet!
Valóság: Egészségügyre 2884 milliárd forintot, az ideinél 769 milliárddal többet fordít a kormány jövőre, amelyből folytatódhatnak az intézménymegújító és egészségjavító programok!
https://szamokadatok.hu/Post/3399/Igy_nem_fejleszti_a_kormany_az_egeszsegugyet
Több mint 8,5 százalékponttal csökkent a munkabérre rakódó közteher 2009 és 2019 között
https://szamokadatok.hu/Post/3474/Tobb_mint_85_szazalekponttal_csokkent_a_munkaberre_rakodo_kozteher_2009_es_2019_kozott
Idén is bővült a Magyar Falu Program!
Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!
https://szamokadatok.hu/Post/3472/Iden_is_bovult_a_Magyar_Falu_Program

Köszben az ellenzék...
Új egyensúly program
Emlékszel még? Sokan nem is tudják! Mutassuk meg a fiataloknak, ki az ellenzék vezére, és mire számíthatnak, ha újra hatalmat kap ő és csatlósai!
https://szamokadatok.hu/Post/3490/Uj_egyensuly_program
A baloldal mindent támad, amitől fejlődne az ország!
Ezek miért gyűlölik ennyire Magyarországot?
https://szamokadatok.hu/Post/3488/A_baloldal_mindent_tamad_amitol_fejlodne_az_orszag
Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!
(És sok minden más is! Lista a cikkben!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
Gyurcsányék újabb támadást indítottak az egészségügy ellen!
Az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját támadják, mert azt most nem tudják privatizálni és leépíteni
https://szamokadatok.hu/Post/3475/Gyurcsanyek_ujabb_tamadast_inditottak_az_egeszsegugy_ellen
A baloldal folyamatosan és következetesen HAZUDIK!
Most épp a költségvetésről, ismét
https://szamokadatok.hu/Post/3462/A_baloldal_folyamatosan_es_kovetkezetesen_HAZUDIK

Címkék: Adó  Gazdaság  Megélhetés  Nyugdíjasok  Vidékfejlesztés 

Idén is bővült a Magyar Falu Program!

Egyetlen év leforgása alatt 900, korábban csökkenő népességű faluban emelkedett a lakosság száma!

Idén is bővült a Magyar Falu Program!

A Magyar Falu Program 100 százalékban hazai forrásból valósul meg!
👉2019: 150 milliárd forint támogatás
👉2020: 200 milliárd forint támogatás
👉2021: 250 milliárd forint támogatás
️ 2010 előtt: SEMMI.

️Ezek a számok, elvtársak! Vidéken élni többé nem "ciki", hanem egyre menőbb!
👉A sikeres pályázatok száma meghaladta a 10 ezret! Mindent nem tudunk felsorolni, de a Magyar Falu Program által megvalósult fejlesztések egy részét bemutatjuk a videónkban, kb. 34 perctől
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Amíg 2019-ben 150 milliárd forintot fordítottak falusi csokra, önkormányzati és egyházi pályázatokra, illetve a mellékutak fejlesztésére, addig

2020-ban több mint 200 milliárd, 2021-pedig 250 milliárd forintot meghaladó összeg áll rendelkezésre az ötezer lakosnál kisebb népességű települések fejlesztésére
– közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos vasárnap a hajdú-bihari Bakonszegen.

Gyopáros Alpár ismertetése szerint a program minden településre eljutott, eddig 12 ezer nyertes pályázatot hirdettek ki, és 130 milliárd forintot fizettek ki a nyerteseknek.

A hazai forrásból finanszírozott Magyar Falu Program rugalmas, gyors és folyamatosan bővülő program, amelynek eredményeként javul a vidéken élők életminősége, és az elmúlt két évben ezer kistelepülésen növekedett a népességszám – tette hozzá.

A kormány előbb átvállalta az adósságállományukat, nekilátott a gazdaságfejlesztésnek, a Magyar Falu Program keretében pedig a helyi igényekhez igazodva támogatja a kistelepüléseken élőket. A kormánybiztos utalt rá, hogy minden évben bővítik a kedvezményezettek körét, és amennyiben bizalmat kapnak, 2022 után is folytatódik, illetve bővül majd a program.

Gyopáros Alpár felsorolása szerint

a falusi csokot már több mint 20 ezer család igényelte 100 milliárd forintot meghaladó értékben,
2019 és 2022 között felújítottak, illetve felújítanak háromezer kilométer mellékutat, és a jövő évi költségvetés alapján jövőre további ezerötszáz kilométer út felújítása kezdődhet meg.

Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a választókerületéhez tartozó 41 településen mindenütt látszik a fejlődés. A legfontosabbnak azt nevezte, hogy ma már „városban vagy faluban lakni nem életminőség, hanem életstílus választás” kérdése.

A politikus elmondta: a Magyar Falu Program keretében választókerületében 214 nyertes pályázattal több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg.
Gara Péter, Bakonszeg polgármestere utalt rá, hogy a településük korábban önerő híján nem tudott fejleszteni, a 100 százalékos támogatottságú Magyar Falu Program keretében azonban jelentős beruházások valósulhatnak meg. Példaként említette az egészségház 30 millió forintos fejlesztését, a civil szervezetek 300 milliós támogatását, a templomfelújítást és a helyi önkormányzati zöldség-gyümölcs feldolgozó bővítésének tervét.

Forrás:
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/folyamatosan-bovul-a-magyar-falu-program-3783160/
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Címkék: Vidékfejlesztés