Címke: Vélemény

Orbán már nem csak a magyaroknak, de az egész világnak mutatja a helyes irányt

Orbán már nem csak a magyaroknak, de az egész világnak mutatja a helyes irányt

Abból is látszik, hogy Orbán egy tényező, hogy a világ összes jelentős sajtóorgánuma foglalkozott a beszédével. Orbánt állva tapsolták a konferencia résztvevői, a normalitás vissza fogja szerezni a vezető szerepet a világon.

"Kevesebb drag queent, több Chuck Norrist!" - mondta Orbán!
itt a teljes videó magyar fordítással:
https://youtu.be/pCMxZsI70ZQ
Az eredeti videó fordítás nélkül:
https://youtu.be/pWEUTzI95wQ

Forrás: https://index.hu/kulfold/2022/08/05/orban-viktor-beszed-cpac-republikanusok-donald-trump-konzervativok/

Címkék: Média  Vélemény 

Ismét meghallgattuk a teljes beszédet és semmi kivetnivalót nem találtunk benne

Veled vagyunk, Orbán Viktor!

Ismét meghallgattuk a teljes beszédet és semmi kivetnivalót nem találtunk benne

Aki egyetért, jelezze kommenttel, hangulatjellel és/vagy megosztással! Álljunk ki a miniszterelnök mellett és utasítjuk el az ilyen nemtelen, indokolatlan és politikai haszonszerzésen alapuló támadásokat!

Itt a videó: https://youtu.be/qwDgIYXR2v4

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Te is tehetsz érte! Mi ezt tettük, hogy csökkentsük az áramfogyasztásuknat

Kormányzati és lakossági közös erővel elfogadható szinten tartható a rezsiköltség!

Te is tehetsz érte! Mi ezt tettük, hogy csökkentsük az áramfogyasztásuknat

Üdvözöljük, hogy meghallották a nép hangját! A felsorolt lépésekkel 500-ról 400 kWh-ra csökkentjük a havi fogyasztásunkat. Ugyan a számla összege így is az eddigi 19 ezerről (500 kWh régi áron) 21 ezerre nő (400 kWh új áron), de ez így már egy elfogadható drágulás.

️A felsorolt lépések egy részét a bejelentés előtt, más részüket a bejelentés után tettük meg.

Ház:
- Egy hónapja ment tönkre a mosógépünk, újat vettünk, ami 40%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint a régi gép
- Két hűtőnk van, egy 10 éves a házban (201 kWh/év) és egy 20 éves a nyári konyhában. A 20 éves hűtő éves fogyasztása 398 kWh, ezt most eladtuk, a 10 éves benti hűtő ment a nyári konyhába, a házba vettünk egy új, nagyobb, de energiatakarékosabb hűtőt (160 kWh/év), ezzel a „hűtős” fogyasztásunk éves szinten csökkent 238 kWh-val
- A nélkülözhető műszaki cikkeket kikapcsoltuk. Pl. világítós rádiós óra, az egyik WIFI jelerősítő, hálózati adattároló, stb.
- Az általunk használt PC-t kikapcsoltuk, helyette egy laptopot kötöttünk rá a monitorra, ezzel is jelentős megtakarítást érünk el, hiszen egy laptop harmad annyit fogyaszt, mint egy PC.
- A gépek ezentúl 10 perc helyett 5 perc inaktivitás után kapcsolják ki a monitort és 15 perc helyett 10 perc után mennek alvó állapotba.
- Van egy 40 literes villanybojlerünk, ami előmelegítette a vizet 40 fokra, és ez a víz ment tovább a gázkazánba. Mivel a gázfogyasztásunk az „átlag” közel harmada (átlagosan 55 köbméter/hó), ezért az előmelegítést kiiktatjuk, több gáz fogy majd, és kevesebb áram, a fogyasztást itt áttereljük a gázra, ami még így is benne lesz a „keretben”
- A klímát csak nagyon forró napokon, csak lefekvés előtt használjuk, amikor a házban a hőmérséklet túllépi a 26 fokot. A gyerekek nem tudnak ilyen melegben aludni, ilyenkor bezárjuk az ablakokat, lehűtjük a házat, majd amikor már alszanak, kinyitjuk az ablakokat. Ez 20-21 óra körül történik, ilyenkor már kint is elviselhető a hőmérséklet.
- Az összes világítótest a házban eddig is ledes volt, ahol lehetséges, kisebb teljesítményűre cseréltük
- A mosogatógépet egyel alacsonyabb hőfokon működtetjük.
- Főzéshez gázzal melegített meleg vizet használunk, így kevesebb áram fogy.
- Terveztünk szárítógépet venni, de ezt most hanyagoljuk. Marad a teregetés.
- A gyerekekkel megbeszéltük, hogy jobban vigyázzanak a rendre és a ruháikra, hogy kevesebbet porszívózzunk és mossunk.

Kert:
- Az utak nagy részét agroszövettel fedtük le. Ennek előnye, hogy nem nő a gaz, nem szárad olyan gyorsan a föld, nem kell gyomirtózni és/vagy nyírni a füvet.
- Ahol csak lehet, az eddigi szórófejes öntözés helyett csepegtető öntözést építettünk ki, ezzel csökkent a veszteség, nem párolog annyira a víz, kevesebb ideig jár a szivattyú
- A házat árnyékoljuk, ahol csak tudjuk: pl. 2,5 méteresre növesztettük a sövényt a nyugati oldalon, napvitorlával árnyékolunk a délin, lehúzzuk a redőnyt mindenhol, ahol besüt a nap, ezzel kevésbé melegszik fel a ház, stb.
- Igyekszünk fákkal árnyékolni a kertet, nem csak alacsony növényeket, de magasra növő fákat is ültettünk, ezzel is jelentősen csökkenthető a párolgás.
- A füves területet csökkentettük, mulcsos, kavicsos, geotextiliás területeket alakítottunk ki, ahol lehet, ez is visszatartja a vizet.
- Az elektromos fűnyírót benzinesre cseréltük
- A kisebb munkákhoz sövényvágó helyett kézi sövényvágó ollót használunk
- A kerítésre 95%-os műanyag hálót tettünk, ez nem hullik, mint a nád, csökkenti a széljárást, árnyékot ad, ugyancsak hozzájárul ahhoz, hogy ne száradjon annyira a föld. (Továbbá a szomszéd kutyája sem fog többé átvizelni!)
- Talajtakaró növényeket is bevetettünk, a veteményest leszámítva mindenhol valamilyen állandó talajtakaró megoldást alkalmazunk. A veteményesben pedig ideiglenest (pl. a levágott fű kiválóan alkalmas talajtakarásra)
- Nem esik az eső, ennek egyetlen előnye van, hogy nem kell olyan gyakran mosni a kocsit.
- Amikor esik az eső, a háztetőről lefolyó vizet akkor sem vezetjük a csatornába, hanem a háztól elvezetve elszikkasztjuk a telken belül. A víz nagy kincs, ne pazaroljuk! Erre kiválóan alkalmasak a 30-50 cm mélyre elásott perforált 100-as drain csövek.

️Te is tehetsz érte! Rajtad a sor! Add tovább!
Szerintünk ez a "lemondás" elfogadható és nagyon messze van még a mécsessel való fűtéstől és világítóstól. Ha neked is vannak jó ötleteid a spórolásra, írd meg nekünk. A javaslatokat összegyűjtjük és megosztjuk egy újabb posztban. [email protected]

PS: Az oldalunkat a rezsiáremelés eredeti tervét kritizáló írásunk miatt mocskoló, a jelenlegi rendszertől függő, az okoskodást pénzért végző megélhetési megmondóembereknek meg azt üzenjük, hogy nekünk legalább lehet saját véleményünk, nektek meg nem! Attól nem lesz valaki libsi, hogy a több ezer támogatott intézkedés mellett egyet kritizál, attól viszont hiteltelen lesz, ha köztudottan pénzért "dolgozik", és bármit tesz vagy tervez a kormány, azt gondolkodás nélkül elfogadja még akkor is, ha a tervezett intézkedés családok százezreit tenné tönkre. Ha a rezsicsökkentés részleges eltörlése az eredeti tervek szerint valósult volna meg, akkor ez történt volna. Szerencsére a kormány meghallotta az aggályokat és újragondolta az egészet. A végső változat számunkra is elfogadható, így ez a kormányzati intézkedés is támogatott lett :) Nektek meg sok sikert, további jó "üzletmenetet" :)

Rezsikalkulátor: https://www.money.hu/rezsi-kalkulator
Részletek:
https://mandiner.hu/cikk/20220721_rezsicsokkentes_bejelentes_gazdasag_villanyszamla_gazszamla
https://mandiner.hu/cikk/20220721_rezsicsokkentes_bejelentes_nemeth_szilard_adatok_gaz_energia

Címkék: SzamokAdatok  Vélemény 

Az utcai politizálás nem jó semmire sem!

️Akinek problémája van egy kormányzati intézkedéssel, az fogalmazza azt meg, és írásban, akár nyilvánosan, juttassa azt el az illetékesekhez!

Az utcai politizálás nem jó semmire sem!

Firkálással, szemeteléssel, mások ellehetetlenítésével nem fogtok elérni semmit sem! Feri nyugodtan készülhet, de kormányozni akkor sem fog, ha a fejetek tetejére álltok. A többség a Fideszre szavazott, az áprilisi választás óta szinte az összes időközit is a Fidesz nyerte. Nincs többségetek, ezt tudomásul kell vennetek.

Ha valóban vannak problémáitok, akkor azt írjátok le, megoldási javaslatokkal, és tárgyaljatok a kormánnyal. Mi is ezt tesszük, nem megyünk fekáliákat dobálni az utcára, hanem leírtuk, hogy a több ezer intézkedésből melyikkel nem értünk egyet. Ez ilyen egyszerű!

PS: A baloldal csak kihasznál titeket, ezt jobb ha tudjátok. Ha ők kormányoznának, akkor sem lenne könnyebb az életetek, sőt!

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20220718_tuntetes_belfold_margit_hid_kata_rendorseg

Címkék: Baloldali rombolás  Vélemény 

Eddig azt mondták, hogy a sávos rezsiárak és a sávos adózás trükközéshez vezet!

Egyetértünk! Ha mindenképp árat kell emelni, akkor legyen a lakossági áram ára a jelenlegi 37 forint helyett 50 forint!

Eddig azt mondták, hogy a sávos rezsiárak és a sávos adózás trükközéshez vezet!

Ha sávos lesz, akkor elindul az áramlopás, a családi házakat társasházzá fogják nyilvánítani, felszerelnek több mérőt, stb.
Ha kompenzációt adnak, akkor elindul az átjelentkezés, a gyerekek örökbe fogadása (tudjuk, milyen körökben!)
A 210 kwh/hó “átlag” egy vicc, ez az üres lakásokkal és nyaralókkal együtt jöhetett ki!

Ha mindenképp árat kell emelni, akkor emeljék meg mindenkinek pár forinttal. Így is beszedik a tervezett pénzt, de igazságos marad a rendszer, és továbbra is elmondhatják, hogy van rezsicsökkentés, hiszen nem piaci áron lesz a lakossági áram, hanem olcsóbban.

Ezzel elkerülhető a trükközés, fennmarad a rendszer igazságossága, senkivel sem fognak kitolni, nem fogják kifosztani a családokat!
Ugye azt írják, hogy "Áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti." - magyarul van 1,4 millió renitens, akik többet fogyasztanak (családban élnek, szegényebbek, ezért a házuk nincs korszerűsítve, régi hűtőjük van, stb.

️Ebben a helyzetben ne velük fizettessék meg a háború árát. Az egységes, csak a szükséges mértékű áremelést támogatni tudjuk. Számításaink szerint a 37 forintról 50 forintra való emelés elegendő lenne, hogy beszedjék azt a pénzt, amit a jelenleg ismert sávos, igazságtalan rendszerrel akarnak beszedni. Az egységes tarifa igazságos marad és mindenki spórolásra fog ösztönözni.

Aki egyetért, ossza meg!

PS: A fogyasztásunk csökkentése érdekében mi már most egészen konkrét lépéseket teszünk. Erről bővebben majd egy külön posztban fogunk beszámolni. Sok százezer forintot költünk erre, sok mindenről memondunk, de akkor sem lesz a 400-500 kWh/hó átlagból 210. Jó ha 400 alá le tudjuk vinni.

Címkék: Vélemény 

Nem mi mondtuk, hanem a jobboldali, hivatalos média

Öveket bekapcsolni, pénztárcákat kinyitni: 50-100 ezres drágulás könnyen összejöhet annál, aki a rezsicsökkentett átlagos sávhatárhoz képest többet fogyaszt

Nem mi mondtuk, hanem a jobboldali, hivatalos média

Hogy jött ki a 210 kWh/hó átlag? Benne vannak az üresen álló lakások és a nyaralók is?
️Gondolják újra ezt a szabályozást!
🟠Ne toljanak ki azokkal, akik a szavazóbázisukat képezik: a vidéki, családi házban élő, gyermeket nevelő családokkal!
️A mi fogyasztásunk 400 kWh/hó és nem a medencét fűtjük! Erről részletesebben az előző két posztban írtunk.
https://bit.ly/3uN63xb
https://bit.ly/3uO1D9a

A bennünket fideszbirkázó ballibeknek és a bennünket hazaárulózó Fidesz-szimpatizánsoknak üzenjük:
Nem törték fel az oldalt
Nem lettünk libsik
Nem vagyunk mások, mint előtte.
Ha 999 intézkedést támogatunk - mert egyetértünk vele - és egyet nem, attól még a Fideszre szavaznánk ma is, mert a baloldal sokkal rosszabb lenne. DE! Mivel az oldalunkat nem vezérli, nem pénzeli senki sem, ezért ellentétben SOKAKKAL, nekünk lehet és van is saját véleményünk. Szólásszabadság van, nem? Legalább is ezt olvassuk a jobboldali médiában!

Ha egy intézkedés másoknak jó, de ránk nézve nem hátrányos, azt támogatjuk
Ha egy intézkedés nekünk rossz, tőlünk vesz el, akkor sorry, de nem fogjuk támogatni. Ez ilyen egyszerű.

Reméljük a kormány belátja, hogy hatalmas hibát követ el akkor, ha megadja a 210 kWh/hó kedvezmény egy egyedülállónak, akinek mondjuk van három ingatlana, és ugyanennyit ad egy négytagú családnak, akik egyszerűen nem jönnek ki 400 kWh/hó alatt (az előző posztokban felsorolt okok miatt)

🟠Legyen a rezsicsökkentés nem fogyasztási helyhez, hanem személyhez kötött! 210 KWh/hó alap, egynél több lakó esetén plusz 100 kWh/hó/fő! Ez igazságos lesz, és mindenki csak egy fogyasztási helyen veheti ezt igénybe! A nyaralókat, az üresen álló lakásokat meg ne számoljuk bele az átlagba, ez komolytalan!

Aki egyetért, ossza meg ismerőseivel is!

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/07/kisokos-kiszamoltuk-mennyivel-no-augusztustol-a-rezsi

Címkék: Vélemény 

Ne büntessék a családokat! Nekünk fájna a legjobban!

️A gyerekektől veszik el ezzel a pénzt!

Ne büntessék a családokat! Nekünk fájna a legjobban!

Az "átlagos" háztartásban nincs két, három vagy több gyerek! A fűnyíróelv alapján meghúzott határ azt jelenti, hogy pont a CSALÁDOK fizetik majd meg a háború árát, ami szöges ellentéte annak, amit a miniszterelnök ígért.

Orbán Viktor: A háború árát ne a magyar családok fizessék meg.
https://bit.ly/3o37TWO

Legyen a "keret" plusz 100 kWh/hó gyermekenként! Ez azt jelentené, hogy egy négytagú család esetében a keret 410 kWh/hó-ra módosulna.

Változtassanak a szabályokon, még van idő!

Címkék: Vélemény 

Az intézkedés nagyjából 50 000 forintot vesz el a családunktól

Ez van, átvert bennünket a Fidesz (félig) Nem erre szavaztunk!

Az intézkedés nagyjából 50 000 forintot vesz el a családunktól

Nem, nem a medencét fűtjük, hanem kertészkedünk. Nem, nem a gyepet locsoljuk, hanem zöldséget és gyümölcsöt termesztünk, amit az aszály miatt LOCSOLNI kell, ehhez pedig áram kell, sok áram. Egy négytagú család vagyunk, az otthonunk hőszigetelt, ezért a gázfogyasztásunk átlag alatti, de a kert miatt az áramszámlánk a duplája. Két választásunk van: vagy befejezzük a kertészkedést és a sokéves munkánkat hagyjuk elpusztulni, vagy 50 ezer forinttal többet fizetünk érte.

Elhittük, hogy a Fidesz képes megvédeni a rezsicsökkentést, hiszen azt hittük, hogy az áramot itthon termeljük, a felét Pakson, a másik felét egyéb módon. Hittünk benne, hogy a rezsivédelmi alappal a Fidesz fenntartja ezt az intézkedést a lakosságnak, de tévedtünk, erre csak félig lesz lehetőség, és ki tudja mi jön még. Most 210 kWh a határ, majd lesz 100, meg 50.

Sorry, de nem fogjuk megvédeni sem a mai bejelentést, sem a KATA módosítását, mert mindkettővel a kormány elvesz az emberektől. Választás előtt kaviár volt homárral, utána jött a fekete leves. Az ilyennek általában a politikában ára van, és csak reméljük, hogy a Fidesz észhez tér. Nem az embereket kell adóztatni, hanem a milliárdosokat és a nagy cégeket.

PS: Az arcvesztés elkerülésével egy lehetséges megoldás lenne a határok módosítása: pl. 400 kWh, ezzel tényleg csak azokat szűrnék ki, akik a medencét fűtik. Az már csak hab a tortán, hogy a Fidesz megint a 3, vagy többgyermekes családoknak ad további kedvezményt a gáznál, a kétgyerekesek megint hátrányosan vannak megkülönböztetve. Mivel a gázfogyasztásunk alacsonyabb, így ez nem érint, csak megjegyeztük. A két gyerek is több mint a nulla, és az egy gyerek is! Be kellene végre fejezni a gyermekek megkülönböztetését. Értjük a demográfiai dolgokat, de azzal, hogy az egyik gyereknek többet adnak, mint a másiknak, nem oldódik meg semmi sem.

Korábbi cikkeink a kertünkről:
https://bit.ly/3Pojf3w
https://bit.ly/3O4AoOs

Címkék: Vélemény 

Szomorú, de az van

A dráguló élelmiszerekről viszont nem Orbán tehet, ő csak segíteni tud valamelyest

Szomorú, de az van

Üzemanyagárstop, rezsicsökkentés, családi adókedvezmény, fiatalok adómentessége, nyugdíjemelések, prémium, 13. havi nyugdíj, családi adóvisszatérítés, élelmiszerárstop (6 termék), minimálbér emelése, SZÉP kártya használatának kiterjesztése, stb - csak néhány azon intézkedések közül, melyekkel a kormány segíti az embereket átvészelni ezt az időszakot, amit ezúton is köszönünk!

Az elégedetlenkedők pedig értsék meg, hogy a kormánynak nincs saját pénze - a közös pénzükkel rendelkeznek, tehát aki még több támogatást szeretne, az azt is írja le, hogy hol és kiknek emelné az adókat, mert ha nő a kiadás, a bevételnek is nőnie kell.

Magunk részéről a felsorolt, részben bennünket is érintő intézkedések pozitív hatását kiegészítjük a kertünkben megtermelt zöldségekkel és gyümölcsökkel. Sok munka van vele, de megéri. Ősszel majd készítünk egy mozaikképet az idei termésekből 🫐🧅🧄

Mindenkinek kitartást, sok erőt és egészséget kívánunk! Csak közösen győzhetjük le a nehézségeket!

Címkék: Adó  Gazdaság  Megélhetés  Vélemény 

Ti féltek attól, hogy Oroszország megtámadja Magyarországot? Mert mi nem

Ukrajnában sem csak úgy kezdtek hadműveletet! 8 év oroszellenes terror előzte azt meg

Ti féltek attól, hogy Oroszország megtámadja Magyarországot? Mert mi nem

Magyarország PARTNERI kapcsolatokra törekszik mindenkivel, és ez így van jól. Sajnos nem mindenki gondolja így, a brüsszeli, amerikai érdekeket kiszolgáló politikusok okozzák a magyarok minden problémáját: miattuk van infláció, miattuk van energiaválság és miattuk van élelmiszerválság is.

️Ez pedig a háború oka, Kiprovokáltuk, ennyi.
https://bit.ly/3OuIsJc
Az oroszok tűrték a NATO keletre nyomulását egészen addig, amíg a közvetlen szomszédjukban lévő Ukrajnába nem kezdett el özönleni az amerikai fegyver, a biolaborok, az amerikai katonák és kiképzőtisztek. Ukrajna az Egyesült Államok utasítására polgárháborút indított saját lakossága ellen, gyilkolták a keleten lakó oroszajkú embereket, betiltották nekik a nyelvhasználatot, blokád alatt tartották őket, elzárták a vizet, a fűtést, nem fizették a nyugdíjakat, lefoglalták a vagyonukat, betiltották az ellenzéki pártokat és az ellenzéki médiát, másodrendű emberekként kezelték őket, az egyik ukrán bank pedig óriásplakátokon hirdette az akcióját: "10 000 dollár egy oroszért" - azaz nyíltan az oroszok meggyilkolására szólított fel, és még fizetett is ezért. https://bit.ly/3OYqMq6

Az ukrán rezsim bukásra van ítélve, ilyen ország nem lehet Európában, és főleg nem lehet tagja az Európai Uniónak. A neonáci alakulatok civilekkel takaróznak, a külföldi fegyverszállítmányokat személyvonatokkal viszik, és csodálkoznak, hogy az oroszok célpontként nevezték meg a vasúti infrastruktúra egyes elemeit?
Teccettek volna viselkedni és teccettek volna az ukrán emberek érdekeit képviselni, most nem lenne hadművelet.

️Itt van egy kis videó, így terjeszkedett a NATO: https://youtu.be/ug2468hDl6E

Ezek után feltesszük a kérdést: Mit tennének az amcsik, ha orosz rakéták jelennének meg Mexikóban, Kanadában és a két part mentén? Mit tennének a németek, ha valahol 14 000 németet gyilkolnának le 8 év alatt? Mit tennénk mi, ha mondjuk a románok blokád alá vennék az Erdélyben élő magyarokat? Hmm? Szerintünk kevesen vártak volna 8 évet a válasszal!

️Azt se felejtsük el, hogy Oroszország egy megoldásokat tartalmazó javaslatcsomagot küldött az Egyesült Államoknak még decemberben, bőven a hadművelet előtt, azaz megpróbálták ezt a problémát tárgyalások útján rendezni. Választ nem kaptak. https://bit.ly/3FmqGEC

Összegezve: Oroszország nem támad meg senkit sem, ha nem provokálják őket. Mi békét akarunk, az oroszokkal is PARTNERI kapcsolatokat fogunk építeni és nem az ellenséges viszont fogunk gerjeszteni.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20220620_kulfold_haboru_volodimir_zelenszkij_ukrajna_oroszorszag_tamadas

Címkék: Külföld  Vélemény