Címke: Vélemény

A színes forradalmak mindenhol egy forgatókönyv szerint készülnek

Zseniális videó Rákay Philiptől!

Nem furcsa, hogy Magyarországon is ugyanarra a receptre készülnek a kormányellenes tüntetések mint Lengyelországban, Hong Kongban vagy épp az Egyesült Államokban? Véletlen volna mindez?
Kik állnak a tüntetések hátterében?
Videóban a válasz. Nézd meg, és add tovább!

További cikkeink:
🔴 Így mossák az agyadat a baloldali pártok, propagandamédiájuk és az álcivil szervezeteik - Az Alinsky módszer
https://bit.ly/38WBkno
🔴 Nem a rendőröktől kell félni, hanem az erőszakos, szélsőséges, anarchista liberálisoktól!
https://bit.ly/2UDxh75
🔴 Utcai zavargásokat éltet és a demokratikusan megválasztott lengyel kormány ellen hergel a Momentum
https://bit.ly/32YU3uF
🔴 Mire készülnek a balliberálisok 2022-ben?
https://bit.ly/2IPQLCN
🔴 Utcai zavargásokra, árnyékkormányzásra készülnek a magyar anarchisták.
https://bit.ly/3pR0qtQ

Címkék: Vélemény 

Tisztelet és hála az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak!

Személyes pozitív élményünk volt az OMSZ munkájával kapcsolatosan!

Tisztelet és hála az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak!

Ez most egy kicsit más cikk lesz, nem politika, nem számok, hanem egy személyes tapasztalatot szeretnénk megosztani mindenkivel, de főleg az OMSZ munkatársaival! Példamutató, ahogyan helyt állnak ebben a helyzetben!

Oldalunk egyik szerkesztőjének légúti panaszai lettek, így hát felkereste háziorvosát, aki a szokásos terápia mellett a tesztelést javasolta neki. A tesztelésre volt két választható opció: az egyik az, hogy a Mentőszolgálat munkatársai mennek házhoz, és ott történik a tesztelés, a másik pedig az, hogy a városban újonnan nyílt tesztelési pontra kell elmennie. Ez utóbbi opció a saját gépkocsival és amúgy enyhe tünetekkel rendelkező betegeknek ajánlott. Szerkesztőnk is ezt választotta, hogy így csökkentse a mentők terhelését, és meg is kapta az időpontot másnap reggelre. (Azért csak másnapra, mert akkor nyílt a tesztelési pont)

Az egészet úgy kell elképzelni, mint egy McDrive: A városban korábban bezárt menekülttábor területén fel volt állítva két sátor (két kocsiállás), az oda vezető út és a haladási irány szépen ki voltak táblázva, a tesztelés teljes procedúrája az autóban ülve történt: az OMSZ egyik munkatársa ellenőrizte a TAJ számot és a személyi igazolványt, így ő érintkezett a feltételezett fertőzöttel, de mellette semmi máshoz nem nyúlt. A másik munkatárs pedig anélkül, hogy bármit is megérintene (személy, gépkocsi, stb) elvégezte az INGYENES PCR tesztet. A helyszín minden szükséges eszközzel fel volt szerelve, az OMSZ munkatársain védőfelszerelés volt, minden, ahogy elő van írva.

Nagyon fontos kiemelni két dolgot: a tesztelés szabadtéren történt, így ha oda fertőzött emberek jönnek, akkor jelentősen csökken a fertőzésveszély, hiszen nem egy zárt terembe mennek be egymás után fertőzött és nem fertőzött emberek. A tesztelés nem kórházban, de még csak nem is annak közelében történt, ezzel is csökkentve a kórházak melletti fertőzésveszélyt és a zsúfoltságot.
Jelképes a helyszín is, az egykori menekülttábor is megkapta azt a funkciót, ami a magyar emberek érdekét szolgálja.

Mind a telefonos munkatársa az OMSZ-nek, aki az időpontot adta, mind a helyszínen dolgozó kollégák nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, minden kérdésre készségesen, udvariasan válaszoltak. Tudjuk, hogy rengeteg a munkájuk, szerkesztőnk azt is látta, hogy kimerültek, az arcukra volt írva, de hősiesen helyt álltak, és ezért hatalmas elismerést és köszönetet érdemelnek! Látszik, hogy a Mentőszolgálatnál nagy hangsúlyt fektetnek az "ügyfél elégedettségre"!

Mindenkit arra szeretnénk kérni, hogy segítsék a mentők munkáját azzal, hogy amennyiben tesztelést ír elő a háziorvos, akkor lehetőség szerint ne házhoz hívják a mentőket, hanem saját gépkocsival és enyhe tünetekkel rendelkezve menjenek el egy ilyen tesztelési pontra! Az egész procedúra nem tartott 2 percig, egy tesztelési ponton legrosszabb esetben is 5 percenként elvégezhető egy teszt, míg ha házhoz mennek a mentők, akkor jelentős időveszteséggel jár az egyes helyszínek közötti utazásuk.

A teszt eredményét amúgy ügyfélkapu regisztráció és TAJ szám segítségével le lehet kérdezni ezen az oldalon: https://www.eeszt.gov.hu/

Országos Mentőszolgálat ❤️
Győrfi Pál ❤️
Köszönjük, hogy ilyen kiválóan helyt állnak!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Vélemény 

“Taotámogatásozók” figyelmébe

“Taotámogatásozók” figyelmébe

Nagyjából fél évvel ezelőtt írtunk a stadionozásról, mint az évtized demagógiájáról (1). Eljött az idő, hogy a taotámogatásozást is leleplezzük.

A TAO-támogatásokról sok tévhit kering, de a legnagyobb probléma a féktelenül terjedő hazugságok garmadája.
A Piac és Profit hosszasan ír (2) a TAO-támogatások működéséről, de a dolog lényege röviden, hogy a cégek társasági adójuk egy részét kiemelt sportágakban tevékenykedő szervezetek, előadó-művészeti szervezetek és filmgyártás részére ajánlhatják fel. Egészen pontosan előadó-művészeti szervezetek 2019-től már nem támogathatók a sok visszaélés miatt (3). A sport támogatása látvány-csapartsportágak (jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda) esetében lehetséges (4). Nyilván ezek a legköltségesebb sportágak és nem a távolugrás.

A Zoom (5) pontosan összegyűjtötte 2018-ig, majd a 24.hu kiegészítette a pontos 2019-es adattal a sportra vonatkozó TAO-támogatások mértékét (6).
Számításaink szerint összesen 679,3 milliárd forint TAO támogatás jutott sportra a 2012-2019-es időszakban, amely nagyjából 900 milliárd forintra rúg kultúrával és filmgyártással együtt (7).

Ha balliberális újságírók lennénk akkor most orbánoznánk egyet, és szidnánk a magyar focit, de mi inkább megnézzük, hogy mennyi volt a központi költségvetés kiadása összesen az említett 8 évben: 106700 milliárd forint (8).
Azaz 0,64%-ot fordítottak, TAO-támogatást nyújtottak az említett sportágaknak. Ez nyilván az arányok szintjén igaz, mert inkább adóbevétel kiesésről beszélhetünk, ugyanis a bevételi oldalon keletkezett hiány a támogatások miatt. Ha nem lennének TAO-támogatások, akkor a központi költségvetésből kellene fizetni hasonló nagyságrendű összeget.

Ezek alapján kijelenthető, a központi költségvetésből 99,36% másra ment.
Sport esetében pl. profi és amatőr szervezetek is támogathatók. Utánpótlás-nevelésre, versenyeztetésre, személyi jellegű költségekre, tárgyi eszközökre, felújításra, fejlesztésre, képzésre fordíthatók a támogatások (9).

Forrás:
1. https://szamokadatok.hu/Post/899/A_stadionozas_avagy_az_evtized_demagogiaja
2. https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/a-tao-tamogatasrol-kozerthetoen/
3. https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/asz-ezert-kellett-megszuntetni-a-kulturalis-tao-t
4. https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
5. https://zoom.hu/hir/2018/06/24/szazmilliardnyi-tao-penz-kerul-jovore-a-sportegyesuletekhez/
6. https://24.hu/belfold/2020/10/13/tao-2019/
7. https://merce.hu/2018/02/13/a-tao-tamogatasok-rendszeret-csak-megszuntetni-erdemes/
8. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qse007h.html?down=32
9. https://tao-palyazatok.mlsz.hu/a-tao-palyaztatasrol

Címkék: Adó  Vélemény 

A polgári kormányzás 10 éve

Lezárás – 28 az egyben (linkek a cikk végén)

A polgári kormányzás 10 éve

Az utóbbi bő öt hónapban, összesen 28 részen keresztül bekezdésről-bekezdésre haladva tekintettük át a Nézőpont Intézet elemzését, amely az eltelt 10 év polgári kormányzásának eredményeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

Köszönjük a Nézőpont Intézetnek, hogy ilyen összeszedett és részletes elemzést alkottak meg. Gondolataik mindenhol tényszerűséget, magas szakmai színvonalat és mély ismereteket sugároznak. Tudjuk, hogy minden körülmények között a kompakt megfogalmazásra és a legfontosabb tények ismertetésére törekedtek, ugyanis ez egy akkora téma, amelyből tízszer vagy akár százszor terjedelmesebb írást is készíthettek volna.

28 részes sorozatunkban a témaköröknek külön-külön posztot szenteltük, így részletesebben és egy-egy témára fókuszálva próbáltunk meg még átfogóbb és egyben mélyebb képet adni.

Minden szekciót megmagyaráztunk, kiegészítettünk, részleteztünk, sőt legtöbbször grafikonok segítségével világítottuk meg a leírtakat. A posztok formába öntése során mi is sok újdonságot tanultunk, és reméljük, hogy olvasóink is jobban megismerték és felelevenítették az elmúlt 10 év eredményeit.

2019 év elején egy hasonló sorozat futott a Magyar Nemzet hasábjain „Az orbáni modell” címmel Giró-Szász András tollából, amelynek mindig héten nagyon vártuk a következő részét.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonló sorozatot zárunk tehát a Számok tolmácsolásában, amely a polgári kormányzás 10 évét taglalta és a Nézőpont Intézet írását használta kiindulási alapként.

Mindkettő kötelező olvasmány libernyákoknak!

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📌Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
📌Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
📌Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
📌Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
📌A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
📌Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
📌Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
📌Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
📌Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Egészségügy
~~~~~~~~~
📌Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
📌Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
📌Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
📌Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
📌Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
📌Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
📌Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
📌Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
📌Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
📌Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
📌A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
📌Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
📌A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
📌Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
📌Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
📌Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
📌Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
📌Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

Címkék: Vélemény 

Ti és mi

Ti és mi

Írta: Polgári Demokrata 👍

"Tegnap egy ismerősöm nekem támadott itt a facebookon, az esti posztom kapcsán. Számon kérte rajtam, hogy milyen alapon használom a többes szám első személyt, mikor az mondom Mi magyarok? Miért lennének ők kevésbé magyarok, mint „az elmebeteg diktátor se..ét nyaló Fideszesek?” Ők a jövő, az értelmiségi fiatalok, akik ellenállnak a diktatúra elnyomásának, az ötvenhatosok méltó jogutódjai, Ők az igazi magyarok.

Nem vitatkoztam vele, az ilyen embernek nem lehet elmagyarázni mit jelent magyarnak lenni. Nem lehet, mint ahogy egy férfinak sem lehet elmagyarázni milyen a szülés, vagy egy vaknak, hogy mi a különbség a rózsaszín és a magenta között.

Bonyolult dolog lenne definiálni a nemzeti identitás feltételrendszerét, magam nem is tudom megmondani ki a magyar, ellenben azt meg tudom mondani, ki az, aki biztosan nem.

Nem magyar, aki nem tiszteli nemzeti összetartozásunk szimbólumait, akiből semmilyen érzést nem váltanak ki a nemzeti színek. Akinek az örömóda a himnusz alternatívája, amit vidáman lehet közösen énekelgetni, aki műanyag szalaggal tekeri be Szent István szobrát, Árpád vezért, vagy WC papírral a turul szobrot. Nem magyar, aki ukránozza, szlovákozza és románozza a határon túli magyarokat, s nem magyar az sem, aki nem tudja a himnuszt, vagy tabletről szavalja a nemzeti dalt.

Nem mi mondjuk rólatok, ti bizonyítjátok be eseményről eseményre, hogy nem tartoztok közénk.

Hogy értsétek is miről beszélek. Tegnap október 23-a volt, az 56-os forradalom napja, mely augusztus 20, és március 15 mellett a magyarság legnagyobb nemzeti ünnepe. De nektek, fontosabb volt borvirágos orral örömódát énekelni, mint megemlékezni 56 áldozatairól, akik valóban a hazáért haltak meg. Igen, értünk magyarokért.

Ti pedig verhetitek a melleteket, hogy épp olyan magyarok vagytok mint mi, hogy nektek is az szerepel a személyi igazolványotokban, hogy állampolgársága magyar, buzdíthatnak benneteket a színpadról hajrá magyarok felkiáltással, cselekedeteitek a legfőbb tanúbizonysága annak, hogy a legcsekélyebb mértékben sem vagytok magyarok.

S ha már megmondtam mik nem vagytok, ez esetben azt is megmondom mik igen. A mi szemünkben, egyszerűen senkik vagytok. Szép napot kívánok.

Üdvüzlettel,
Polgári Demokrata."

Címkék: Vélemény 

Civilek és a Kormány, tények a hazugságok ellen

Civilek és a Kormány, tények a hazugságok ellen

Egy évtizede hazudja azt a balliberális álhírgyártó propagandagépezet, hogy a kormány (de főleg "a zorbán!") civilellenesek, valamilyen harcokat vizionálnak, teljesen alaptalan és értelmetlen vádakat fogalmaznak meg ezen a területen (is)

A valóság ezzel szemben az, hogy még sosem jutott ennyi pénz a civil szervezetek támogatására, mint az utóbbi években. Évi 350-400 milliárd forint támogatás jut a civil szervezeteknek, miközben 60 ezer ilyen szervezet van Magyarországon. Ha elosztjuk ezt a két számot ez azt jelenti, hogy átlagosan egy civil szervezetre évente 6,6 millió forint állami támogatás jut. Pályázni pedig 15-20 ezer szokott, azaz nagyjából 20 millió forint jut egy civil szervezetre évente.

Friss hír: Csaknem 1600 civil szervezet nyert forrást a Magyar falu programon belül működő Falusi civil alapból összesen ötmilliárd forint értékben – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken Budapesten.

Gyopáros Alpár sajtótájékoztatón felidézte: idén az ötezer lakos alatti településeken működő civil szervezetekkel bővült a program kedvezményezetti köre, amelyek számára tavasszal írtak ki pályázatot.
Tájékoztatása szerint az érintett szervezetek választhattak, hogy hatmillió forintig ingatlanfejlesztésre, ötmillió forintig gépjármű-beszerzésre, szintén kétmillió forintig egyéb eszköz beszerzésére, vagy programok, rendezvények megvalósítására pályáznak ugyancsak kétmillió forint erejéig.

A kormányzat ötmilliárd forint értékben támogatja 1572, kistelepülésen működő civil szervezet egy-egy nyertes pályázatát – közölte a kormánybiztos.
Mint kiemelte, így minden második településen található nyertes civil szervezet.

Ennyit a civilellenességről. Azt meg, hogy ezek a szervezetek mivel foglalkoznak, a kormány nem szabja meg, nem szól bele, és nem is korlátozza. Ha mezei pockot akarnak szaporítani, akkor azt is megtehetik, ha politizálnak, akkor azt sem tiltja semmi ma Magyarországon. Ez így is fog maradni, és semmilyen liberális diktatúra nem fogja a magyarok száját befogni, sem 2022 előtt, sem utána.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/evi-350-400-milliard-forint-tamogatas-jut-a-civil-szervezeteknek-8801351/
https://demokrata.hu/gazdasag/kozel-1600-civil-szervezet-nyert-forrast-a-falusi-civil-alapbol-303968/

Címkék: Vélemény 

Új összetevő a moslékba, avagy készül az újabb trójai faló. A hangsúly az újabb szón van

Ismét egy rendhagyó cikk, most nem lesznek számok, de a téma komoly, ezért beszélnünk kell róla

Új összetevő a moslékba, avagy készül az újabb trójai faló. A hangsúly az újabb szón van

Megvették kilóra Pálinkást, megalakult vezetésével az "Új Világ Néppárt", első bejelentése az lett, hogy "nem zárkózik el az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől" Hoppá!

Mit csinál az összeborult ellenzék, miután a közösen indított jelöltjük vereséget szenved Borsodban? Alapítanak egy új pártot, egy újabb trójai fa lovat. Sokan nem értik, mire gondolunk, de kifejtjük. Bizonyára lesznek sokan, akik nem értenek majd egyet velünk, mert nekik szimpatikus a Mi Hazánk, vagy majd ez az új párt, de ne verjük át önmagunkat: A választáson nincs több győztes, csak egy van, és ha győzni akarunk, akkor mindannyiunknak fel kell sorakoznunk a Fidesz-KDNP mögött.

Egyesek azt mondják, hogy jó dolog a Mi Hazánk, mert "ők normális ellenzék" vagy "kell az ilyen ellenzék, jó, hogy vannak". A helyzet szerintünk teljesen más, és sokan teljesen félreértik a 2022-es választás tétjét. Itt most nem pártok között fogunk választani, hanem élet vagy halál között. Ha teret engedünk ezeknek a gondolatoknak, ha nem képezünk egyetlen hatalmas egységet, akkor ki fogunk kapni, mert a baloldal "trükkök százait" veti be ellenünk 10 éve, és trükkök ezrei jönnek majd az elkövetkezendő másfél évben.

Nézzük pontokba szedve mi a helyzet.

1. A moslék életképtelen. Látjuk a Borsodi választás eredményét egy olyan körzetben, ami nem nevezhető fideszesnek, az összeborult ellenzék kikapott, mert az emberek rájöttek arra, hogy ha ezek győznek, akkor nem a fejlődésé lesz a fő szerep, hanem a pozíciók elosztásáé, a pénz kitalicskázásé, a hatalmi harcoké. Tudjuk mi megy Gödön, mi megy Vácon, Budapesten, a többi ellenzéki városban, milyen ellentétek vannak a baloldali pártok között, mennyire nem fontos nekik az emberek képviselete, és mennyire gusztustalan és gátlástalan módon lopják a közpénzt, helyezik pozícióba haverjaikat, azok cégeit, hogyan látják a világot és hogyan szeretnék Magyarországon is bevezetni azokat a beteges neoliberális eszméket, amelyek gyorsabban terjednek a világon, mint a vírus. Borsodban megbuktak, és teljesen nyilvánvaló, hogy a 2022-es választáson is megbuknának, hiszen a Fidesz támogatottsága talán még sosem volt olyan magas, mint most. Valamit tehát változtatni kell.

2. Már jó pár évvel ezelőtt kettéválasztották a Jobbikot. Szándékosan használjuk ezt a szót, ugyanis a Jobbik nem kettészakadt, hanem ez egy tudatos lépés volt. Az egész Jobbik jelenség nem más, mint az "oszd meg és uralkodj" elv egyik szüleménye, a Jobbikot tervszerűen hozták létre a Fidesz megosztására, és ez részben sikeres is volt, hiszen a Jobbik fénykorában a 20 százalékot is elérte. Ami miatt akkor nem tudtak nyerni az az volt, hogy külön indult a Jobbik, külön a többi ellenzéki párt. A második kétharmados vereséget követte a harmadik, és a baloldal ismét cselekvési kényszerbe került. Rájöttek, hogy a Jobbikosok között sokan nem szívesen közelednének Gyurcsányhoz, másik részük viszont igen. Ha marad minden a régiben, akkor előre tudható módon a baloldal sem együtt, sem külön nem győzhet, hiszen ha a Jobbik külön indul, akkor megismétlődik a 2018-as választás eredménye, ha együtt indulnak, akkor elveszítik a Gyurcsányt támogató jobbikosokat, és azok szépen átmennek a Fideszhez, mivel nem volt másik alternatíva számukra.

3. 2018. június 23: megalakul a volt jobbikosok által létrehozott Mi Hazánk Mozgalom annak érdekében, hogy a DK és a többi balliberális párt irányába tolódó Jobbikból távozó politikusok, képviselők és szimpatizánsok menedékéül szolgáljon. De nem ám csak menedékéül! A Mi Hazánkkal pontosan ugyanaz a tervük, mint a Jobbikkal: megosztani a Fideszt, összegyűjteni a Fideszből ilyen vagy olyan oknál fogva kiábrándult, a balliberális propaganda hatása alá került, személyes sértettség miatt távolodó embereket és a 2022-es választáson látszólag külön indulva a baloldaltól gyengíteni a Fideszt. Ne feledjük - a Mi Hazánk pártot (vagy mozgalmat) olyan emberek támogatják, akik NEM akarnak együttműködni Gyurcsánnyal de Orbánt sem kedvelik valamiért (nem értjük, hogy miért, mit ártott nekik...). A párt vezetése viszont hajlandó lesz együttműködni Ferenccel, efelől ne legyen senkinek semmi kétsége! Ahogy a Jobbikról se gondolta senki 2010-ben, hogy valaha is Gyurcsány mellé állnak, úgy most a Mi Hazánkról is sokan ugyanezt gondolják, de ne ringassuk magunkat ebben a tévhitben. Kutyából nem lesz szalonna.

4. A Mi Hazánk mozgalomnak van egy visszataszító ereje a normális fideszesek számára, azért csak e párt vezetőinek a múltjához kapcsolódik a Magyar Gárda, a Jobbik, az a megosztó romaellenes politika, amit most nyíltan nem vállalnak már fel, de korábban ugyanezek az emberek fekete egyenruhában meneteltek a romák lakta településeken, ez részben meg is magyarázza, hogy miért ilyen alacsony ennek a pártnak a támogatottsága, a 2% valljuk be nem sok.

5. A Borsodi időközi választás megmutatta, hogy amit eddig tettek, a trükkök százai nem voltak elegendőek, és újabb lépések kellenek. kell egy olyan párt, a tizedik, vagy fene tudja hányadik a sorban, amely összegyűjti azokat az embereket, akik úgyszintén valamiért csalódtak a Fideszben, de számukra vállalhatatlan a Mi Hazánk. Remek káder erre a célra a kilóra megvásárolt Pálinkás József, aki ugyancsak eltávolodott a Fidesztől. Ennek az okait most nem boncolgatjuk, de azt látjuk, hogy Pálinkás egy ideje kemény fideszellenes retorikát nyom, a ballib sajtó meg előszeretettel terjeszti azt. Ez volt a felvezető szakasz, hiszen sokan azt sem tudták már, ki is az a Pálinkás. Pálinkás József magyar atomfizikus, politikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 2008 és 2014 között annak elnöke - egy rendes ember, nemde? Nem is akarjuk az ő renoméját rombolni, ennek a cikknek nem ez a célja, de a helyzet az, hogy Pálinkás most egy pártot alapított, ami a Fidesz ellen fog elindulni a választáson. Együtt a moslékkal, vagy külön, miniszterelnök-jelölt lesz vagy sem, ezek még részlet kérdések, de amit eddig megtudtunk, azt önmagában is kezeljük intő jelként.

Soha nem volt még ekkora tétje egy országgyűlési választásnak, és soha nem volt még ekkora az ellenszél. A baloldal élvezi a nyugati "liberális erők" támogatását, korlátlan mennyiségű pénz áll a rendelkezésükre Soros által, az ő oldalukon állnak a közösségi oldalak, a pálya egyértelműen a mi irányukba lejt.

Össze kell fognunk még az eddigieknél is jobban, mert a mi erősségünk, a fegyverünk az, hogy mi többen vagyunk. De többség csak akkor leszünk, ha egységesen felsorakozunk a Fidesz mögé, és mindannyian elmegyünk majd szavazni 2022-ben. A választásig még hosszú út áll előttünk, és ezt az utat közösen kell megtennünk. Félre kell tenni minden fajta rivalizálást, "izé"-méregetést, arcoskodást, egyéni sérelmet és nézeteltéréseinket. A választás nem egyénekről, nem pártokról fog szólni, a választás élet és halál között lesz.
Ahogy Jakab fogalmazott, "megyünk a levesbe", vagy sem. Akarjuk-e mindazokat a beteges eszméket, amit a Momentum képvisel, amit a DK-t vezető Gyurcsány tett Magyarországgal 2010 előtt, amivel fenyegetőzik Jakab, akarjuk-e, hogy Magyarország feladja nemzeti érdekeit, és alárendelje magát a nyugati "liberális" világ akaratának. Készen állunk-e arra, hogy feladjuk családtámogatási rendszerünket, leálljanak a fejlesztések, a munkahely-teremtést a növekvő munkanélküliség váltsa fel, az állami vagyon gyarapodása helyett egy újabb rablóprivatizációs hullám csapjon össze a fejünk felett, az adókedvezmények rendszerét a megszorítások váltsák fel, a rezsicsökkentést a rezsi áremelés kövesse, stb.

Szerintünk azok, akik a Mi Hazánk mozgalmat, ezt az új pártot, bármilyen egyéb pártot támogatnak, azok Gyurcsányt támogatják. Nem azért, mert Pálinkás rossz ember lenne, biztosan kiváló szakember, meg Dúró Dóra is nyilván egy bájos hölgy, de most nem szabad kísérletezni ilyen dolgokkal. Az nyilvánvaló, hogy a Fidesz-KDNP az egyetlen olyan erő, amely a nemzeti oldalon választást nyerni és kormányozni képes. Álljunk hát oda mindannyian, és seperjük le a liberális eszméket 2022-ben!

PS: Kérjük, hogy azok, akik szerint a Mi Hazánk meg majd ez az új párt hasznosak, ne haragudjanak ránk! Lássák be, hogy a rájuk adott minden egyes szavazat veszélyezteti a nemzeti kormányzást. Az új Jobbik, azaz a Mi Hazánk egy erősen orbánfóbiás párt, ők most szavazatokat gyűjtenek azzal, hogy olyan ügyek mellé állnak, melyek nélkülük is átmennének a Parlamentben, ezzel próbálják magukat egyre több fideszes szívébe belopni. (https://bit.ly/3nXfxkc)

Ha nem akarjuk, hogy Gyurcsány nevessen a végén, fogjunk össze. Hajrá Fidesz!

📌 És még valami: ezt érdemes elolvasni, Élet-halál választás közeleg
https://magyarnemzet.hu/velemeny/elet-halal-valasztas-kozeleg-8788259/
📌 Divide et impera, avagy oszd meg és uralkodj: https://szamokadatok.hu/Post/1075/Oszd_meg_es_uralkodj_-_semmi_sem_valtozott_a_Romai_birodalom_ota
📌 Mire készülnek a balliberálisok 2022-ben?
https://szamokadatok.hu/Post/2083/Mire_keszulnek_a_balliberalisok_2022-ben

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201012_uj_partot_alapit_palinkas_jozsef

Címkék: Vélemény 

Kiállunk Bagdy Emőke pszichológus professzor mellett!

Petíció! ‼️Írd alá és add tovább!‼️

Kiállunk Bagdy Emőke pszichológus professzor mellett!

‼️ Link: https://www.peticiok.com/kiallok_bagdy_emke_pszichologus_professzor_mellett

A Számok csapata kiáll Prof. Dr. Bagdy Emőke mellett, mert az ellene indított liberális gyűlöletkampányra méltó választ kell adnunk. Meseország NEM mindenkié! Meseország KIZÁRÓLAG a gyerekeké!

Támogató petícióval kelnek Bagdy Emőke védelmére, szakmai munkáját méltatva.

Támogató petíciót indítva állnak ki a magyarok Bagdy Emőke pszichológusprofesszor mellett, aki az utóbbi napokban a Meseország mindenkié genderideológiát népszerűsítő mesekönyv kapcsán került a támadások kereszttüzébe. Az ismert szakember a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában számos tudományos tényt felsorakoztatva hívta fel a figyelmet a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire. Ezt követően több mint ezer pszichológus támadt neki azoknak a szakembereknek, akik velük ellentétes véleményeket fogalmaztak meg, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is elhatárolódtak, valamint a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, sőt gyűlöletkeltési szándék feltételezésével vádolták meg.

A kezdeményező a petíció indokolásában kifejti: a pszichológus szakma liberális befolyásoltságú része bosszúból nevezte Bagdy Emőket gyűlöletkeltőnek, pusztán azért, mert kiállt amellett, hogy a kisgyermekek szexuális fejlődését ne ronthassák meg homoszexuális lobbicsoportok.

Hangsúlyozza, hogy ez az egész akció nem más, mint „megfélemlítési kísérlet azok ellen, akik mernek másképp gondolkozni, mint a liberális, gendersemleges tanokat hirdető mainstream, akik köztudottan csak akkor ismernek el valakit szakembernek, ha az a személy a libertariánus doktrínák szerint gondolkodik.

Az aláírás-kezdeményezés életre hívója tiltakozásra szólít fel a liberális véleménydiktátorok, valamint az általuk indított nemtelen támadásokkal szemben, Bagdy Emőke szakmait érdemeit elismerve pedig kijelenti: nem szabad megengedni, hogy a neves pszichológust – aki nagy szeretettel és humanizmussal tanít, és nevel egy egész társadalmat – meghátrálásra kényszerítsék, azért mert kiállt a gyermekek egészséges fejlődése mellett.

‼️Üzenet az aláíróknak
Bagdy Emőke a Magyar Nemzetben reagált azokra a vádakra, amelyeket az a több mint ezer pszichológus fogalmazott meg, akik teljes mellszélességgel kiállnak az első magyar LMBTQ-ideológiát tartalmazó, botrányt kiváltó mesekönyv mellett. A klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta kijelentette: soha semmiféle gyűlöletkeltést nem aktivált és nem is fog, de a tudomány nevében tiltakozik az alaptalan vádak ellen, hiszen az általa elmondott tények cáfolhatatlanok, és nem a közízlés hivatott eldönteni azok igazságát.

‼️ Petíció: https://www.peticiok.com/kiallok_bagdy_emke_pszichologus_professzor_mellett
Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/tamogato-peticioval-kelnek-bagdy-emoke-vedelmere-szakmai-munkajat-meltatva-8798825/

‼️ Lista: ők írták alá a Bagdy Emőke elleni petíciót: Mindenki fontolja meg, hogy kér-e segítséget ezektől a pszichológusoktól. https://demokrata.hu/magyarorszag/akik-az-on-gyermekere-veszelyesek-lehetnek-302444/

‼️ Teljes átverés: így gyűjtik a kamualáírásokat Bagdy Emőke ellen
https://vasarnap.hu/2020/10/13/teljes-atveres-igy-gyujtik-a-kamualairasokat-bagdy-emoke-ellen/

‼️ Bagdy Emőke reagált az őt ért vádakra
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/bagdy-emoke-reagalt-az-ot-ert-vadakra-2509880

Címkék: Vélemény 

A MOSZ-nak semmi sem jó

A MOSZ-nak semmi sem jó

🔴 Tovább hergel a Gyurcsány egészségügyi államtitkára, Kincses Gyula által vezetett MOK és a saját bevallása szerint jelenleg külföldön (Newport, Wales) dolgozó Szabad Zoltán által vezetett MOSZ.

🔴 Szögezzük le az elején: NEM a tisztességesen dolgozó, és a jelenlegi béremelést üdvözlő, normális orvosokról szól ez a cikk, hanem az orvosbárókról, akik esetében a törvény gátat szab a visszaéléseknek és felszámolja a korrupciót. Tehát NEM általánosítunk.

Történelmi előrelépést jelentő béremelést ad az orvosoknak a magyar kormány: soha ekkora mértékben nem növekedett Magyarországon az orvosok bére, és talán nincs is olyan terület, olyan szakma, ahol duplázódtak volna a bérek valaha is. A képen látható nyilatkozatok szerintünk kimerítik a zsarolás fogalmát. Felháborítónak tartjuk azt, hogy miközben az ország és az egész világ gazdasági válsággal küzd, világjárvány tombol, naponta emberek ezrei halnak meg, Magyarországon pedig sok ezer milliárdos veszteségeket könyvelünk el, az orvosok egy része, jelen esetben a MOK és a MOSZ hergelnek, zsarolnak, fenyegetőznek.

Milyen ellátórendszer veszélyeztetésről beszél a MOK, amikor a törvény világosan fogalmaz, hogy az elsődleges pont az ellátórendszerben való munkavégzésük lesz. Másodállást akkor vállalhatnak, ha arra szükség van, és az elsődleges munkahelyük ezt lehetővé teszi. Tehát ha mondjuk az összes tüdőgyógyászra szükség lesz, mert naponta 100 magyar ember hal meg a koronavírus miatt, akkor igenis vezényelhetőek lesznek az orvosok, és igenis megtiltható lesz számukra a csillagászati árakkal dolgozó magánrendelés, mert ezt lesz akkor Magyarország érdeke.

Miért sérelmezi a külföldön dolgozó vezetővel rendelkező MOSZ, ha a fizetésért cserébe ellenszolgáltatást kell nyújtaniuk? A MOSZ nincs tisztában azzal, hogy más szakmában sem jár puszira a béremelés? Lehet, hogy Walesben ez így van, de Magyarországon nem. Azzal vajon tisztában vannak, hogy hány ember veszítette el az állását a járvány kitörése óta? Kincses Főnöke, Gyurcsány azt hazudta, hogy az emberek 35 százaléka! Ez persze nem igaz, de több tízezer ember munkahelye szűnt meg. Azzal tisztában van a MOSZ vezetője, hogy a pedagógusok csupán 10% béremelést kaptak, ami az ismerten alacsony pedagógusbérek esetében nettóban mindössze 15-20 ezer forintot jelent havonta? Annyi, mint egy magánrendelésen egyetlen beteg első vizsgálata.... És azt tudják, hogy a pedagógusok mekkora áldozatot hoztak a digitális tanrenddel? Online órákat kellett tartaniuk, miközben a saját gyerekeiket is felügyelniük, etetniük, tanítaniuk kellett. Azzal tisztában van a MOSZ, hogy hány nem állami vállalat tagadta meg idén még az inflációkövető béremelést is a munkatársaitól a járványra hivatkozva? Szerintük mondjuk a pékek, a buszvezetők, a takarítók, a bolti eladók, a rendőrök, a katonák nem vállaltak több ellenszolgáltatást a járvány idején? Sokuk a bére egyáltalán nem nőtt, a fegyveres testületek pedig úgyszintén 10% béremelést kaptak, és nem zsarolnak senkit sem!

Ezek az emberek fizetik be az adót, amely adóból fizeti a magyar társadalom az orvosok béremelését! Az egészségügy bárhogy is nézzük egy kiadás, egy szükséges intézményrendszer, tiszteletben álló orvosok, ápolók dolgoznak benne, de az egészségügyi ellátórendszer működése évente több ezer milliárd forintjába kerül az országnak. Ez volt az a kormány, amely 915 milliárd forinttal növelte az egészségügyi kiadásokat. Nominálisan 76 százalékkal, reálértéken 37,7 százalékkal többet költünk egészségügyre, mint a baloldal.

Szerintetek nem várhatja el a magyar társadalom, hogy a történelmi mértékű béremelés mellett, amit mi - adófizetők - dobtunk össze nektek, hogy cserébe segítsetek, ha nagy a baj? Nem várhatjuk el azt, hogy az állami intézményeben való munkavégzésetek legyen az elsődleges a magánrendeléseitekkel szemben, ha már fizetjük a TB-t, az állam meg folyamatosan fejleszti az egészségügyet? Ez olyan nagy elvárás? Ez a hisztéria, amit most a MOK és a MOSZ kelt, pontosan ugyanolyan, mint az un. "Rabszolgatörvény" kapcsán szervezett baloldali lejáratókampány. Eltelt egy év, és kiderült, hogy senki sem dolgoztatja agyon a munkavállalóit, a túlóra továbbra is a munkáltató és a munkavállaló megegyezésén alapul.

Vajon mit gondol az a pék, aki épp most készül bemenni a munkahelyére (igen, ők éjjel dolgoznak, hogy reggel ott legyen a boltokban a friss kenyér), és akinek talán évek óta nem emelte a vidéki munkáltatója a bérét, mivel megteheti monopol helyzeténél fogva? Tőle nem vár el ellenszolgáltatást a munkáltatója? Írhatunk bármilyen példát - mindenkinek keményen meg kell dolgoznia a fizetéséért, a dupla fizetésért meg pláne! Az orvosok bére ezzel az emeléssel magasabb lesz, mint az országgyűlési képviselők bére. Egy rezidens bére az átlagbér kétszeresét súrolja majd, egy 15-20 éve dolgozó orvos fizetése meghaladja majd a másfél milliót. Mennyi pénz kellene, hogy végre maradjatok csendben, és alázattal dolgozzatok úgy, mint a többi ember, úgy, ahogyan az elvárható lenne tanult, köztiszteletben álló emberektől? Mi nem követelőzünk, mi is vállaltuk a járvány okozta többletterhelést, de nekünk sok esetben nem nőtt a fizetésünk, és ennek ellenére meg sem fordul a fejünkben, hogy bárkit zsaroljunk.

Akkor hol voltatok, amikor Kincses Gyulával az élen Gyurcsányék elvettek egy havi fizetést tőletek? Nagy volt a csend! https://szamokadatok.hu/Post/2045/Gyurcsanyek_bucsuajandeka

🔴 Szögezzük le a végén is: NEM a tisztességesen dolgozó, és a jelenlegi béremelést üdvözlő, normális orvosokról szól ez a cikk, hanem az orvosbárókról, akik esetében a törvény gátat szab a visszaéléseknek és felszámolja a korrupciót. Tehát NEM általánosítunk.

Forrás:
Előző cikkünk ebben a témában:https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/205510967592711
MOK nyilatkozata:
https://mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elnoksegenek-allasfoglalasa-az-egeszsegugyi-szolgalati-jogviszonyrol-szolo-torvenyrol
MOSZ nyilatkozata
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3602933893103478&id=147069375356631&__xts__%5B0%5D=68.ARC6MHRAUaOoGJQryjAN2vN9T_59FF0zAEnsmshwmizjH8pDoFPlDfFzPQpBb8JRnYQBBX3yPlBpAhjhlXtzIlnpBe_AnlJvwjUdZsnvVJSSmpQ-7ai1adg7I9ud089Jxgird6zVrc-fly5xT222rN2sNbDxAZIOkQAOgbbY2H_WVFh91uG0Z3Q6zkMzcvt34A2M68PX7GeZEVRb-Efa9yHnwjddPd5r_zHwMDCnnFLphEifLm6bxZYGZDyBEnRGtSjxqW5MatkgeRTorQDC71riMKNdWsubTumiYrIB_V-QM5PbZ1GrgTyRwfBQH3ZnXZBxYqnjiI33ITvxMiJfD3s&__tn__=K-R

Címkék: Vélemény 

Közlemény

Közlemény

Oldalunk védelme érdekében kénytelenek voltunk törölni egy cikket. A ma reggel megjelent "Már 78 ezren tiltakoznak a *****-mesekönyv ellen. Írd alá te is!" című cikkünk megosztóit elkezdte üldözni a Facebook vélemény rendőrsége, több olvasó jelezte, hogy törölték a megosztását, egyesek jelezték, hogy a Facebook nem engedi megosztani a cikket.

Nyilván "sértő" az, ha a SAJÁT GYEREKEINK MELLETT kiállunk. A cikk eredeti változatában megtalálható weboldalunkon - https://www.szamokadatok.hu/ - bárki elolvashatja, és bárki láthatja, hogy senkire nézve sem volt sértő, senkit nem támadtunk, a gyerekeink MELLETT álltunk ki. A balliberálisoknak már az is sértő, rosszabbak, mint a kommunisták.

A Facebook oldalunkon lévő több, mint 1800 cikk védelme érdekében kénytelenek voltunk engedni a liberális diktatúra nyomásának.

Megértésüket köszönjük.
Számok.
Mi nem részt venni megyünk!
Mi győzni megyünk.
🔴 Kövessétek oldalunkat, fogjunk össze!

Címkék: SzamokAdatok  Vélemény