Címke: Vélemény

A többség elégedett Orbán Viktorral!

A többség elégedett Orbán Viktorral!

👉Tízből hat felnőtt magyar (58 százalék) elégedett a miniszterelnök munkájával, s csak minden harmadik (35 százalék) kritikus vele. Ehhez hasonlóan magas elégedettségi mutatószám a koronavírus elleni védekezés hosszú esztendeje után kevés európai országban fordul elő!

Tudjuk, "hogy választást kell nyerni, és nem közvélemény-kutatást", ez azonban mégis egy jó jel. Ezek szerint az emberek többsége nem a hazug baloldali propagandának hisz, hanem a saját szemének, a saját pénztárcájának.

És ezt a szakértők is így látják!
👉Az IMF szerint a kormány jelesre vizsgázott!
https://szamokadatok.hu/Post/3380/Az_IMF_szerint_a_kormany_jelesre_vizsgazott
👉Elégedett velünk a Moody's
https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
👉A Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
👉De még az Európai Bizottság is!
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
👉Elismerés az Eurostattól
https://szamokadatok.hu/Post/2732/Ujabb_hatalmas_elismeres_Magyarorszagnak_es_a_magyar_valsagkezelesi_intezkedeseknek
👉Uniós elismerés a kormánynak!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak
👉Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója elismerte Magyarország kiváló teljesítményét!
https://szamokadatok.hu/Post/3316/Hans_Kluge_a_WHO_regionalis_igazgatoja_elismerte_Magyarorszag_kivalo_teljesitmenyet
👉Van mire büszkének lennünk!
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

Hat százalékpontra nőtt a teljes felnőtt népességen belül a kormánypárt (40 százalék) előnye a baloldallal (34 százalék) szemben a Nézőpont Intézet múlt heti, országosan reprezentatív közvélemény-kutatása szerint. Az átrendeződés az oltások sikerével magyarázható: a védekezést irányító miniszterelnök munkájával a magyarok 58 százaléka elégedett.

Tízből hat felnőtt magyar (58 százalék) elégedett a miniszterelnök munkájával, s csak minden harmadik (35 százalék) kritikus vele. Ehhez hasonlóan magas elégedettségi mutatószám a koronavírus elleni védekezés hosszú esztendeje után kevés európai országban fordul elő. A 2021 tavaszán megugró oltási hajlandóság, a vakcinabeszerzés sikere és az átoltottság európai csúcsa magyarázhatja a magas mutatószámot. Az Orbán Viktor munkájával való elégedettség a járvány előtt adathoz viszonyítva még növekedett is (4 százalékponttal), igaz, a tavaly tavaszi csúcs-érték (72 százalék) aligha ismételhető meg.

A kormányfő munkájának társadalmi elismerése rossz hír a kormányellenességben reménykedő baloldal számára. A múlt héten készült közvélemény-kutatás a baloldali lista gyengülését regisztrálta a kormánypárttal szemben: a Fidesz a felnőtt magyar népesség 40, míg a baloldal csak 34 százalékát tudta megszólítani. Márciushoz képest a kormánypárt támogatottsága két százalékponttal emelkedett (a januári adathoz hasonló értékre), míg a baloldal három százalékpontot veszített. A baloldal a közös lista felállítása óta még nem volt ilyen gyenge, amely az oltások sikere ellenére kialakult oltásellenes imázzsal magyarázható.

A választásokat az aktív választók döntik el, így a teljes népesség mellett ebben a körben is fontos vizsgálni a pártpreferenciát. 2022-ben két nagy pártlista versenyére lehet számítani, amelyben jelenleg 51 százalékkal egyértelműen vezet a Fidesz. A baloldali közös lista „most vasárnap” 43 százalékot kapna, de az aktív választók további hat százaléka is elégedetlen a kormány munkájával. Közülük a Kétfarkú kutyák (2 százalék) és a Mi hazánk (3 százalék) szavazói azonosíthatóak be.

Forrás: https://nezopont.hu/nott-a-fidesz-elonye/

Címkék: Vélemény 

Gyurcsányné és a többi hergelő - most jól figyeljetek!

"Reggel, éjjel meg este" nem hazudni kell, hanem dolgozni, keményen!

Gyurcsányné és a többi hergelő - most jól figyeljetek!

A milliárdos Gyurcsányné, aki folyamatosan azért dolgozik Brüsszelben havi nagyjából 5 millió forint közpénzért, hogy lejárassa Magyarországot, eljárásokat kezdeményezzen Magyarországgal szemben, hazudjon "reggel éjjel meg este" (pontosan úgy, ahogy a férje, lásd "Hazugság módok" videó, az írás végén) a következőket nyilatkozta egyszer az ATV-ben:

„A gyenge forint és az infláció miatt brutálisan mennek föl az árak. Épp azon gondolkodtam valamelyik nap, hogy néztem a gyümölcs- és zöldségárakat, hogy valószínűleg Magyarországon gyerekek százezrei fognak úgy felnőni, ha minden így marad, hogy mondjuk málnát nem kóstolnak. Háromezer forint egy kiló málna. Kinek van erre Magyarországon pénze?” – kérdezi az ATV-ben Gyurcsányné Klára.

Figyelmesen olvasd ezeket a sorokat, Klára! Egy egyszerű magyar ember, egy vidéki mezei munkavállaló, egy adófizető írja ezt.
Tudod, Klára, a dolog az úgy néz ki, hogy a jelenlegi politika középpontjában a munka és a magyar családok állnak. Neked ezek a szavak ismeretlenek, mert amikor lehetőséget kaptatok kormányozni, sem a munkavállalást, sem a családalapítást nem ösztönöztétek. Regnálásotokat 250 ezer új munkanélküli, 12 százalékos munkanélküliség, devizacsapda, rablóprivatizáció, IMF hitel, áremelések, egekbe szökő rezsiárak jellemezték. Akkoriban valóban lehetőségünk sem volt arra, hogy saját otthonunk legyen, családot alapítsunk, gyermeket vállaljunk, és adott esetben vegyünk egy kis málnát!

2010 óta, szemléletváltás következett be. Mi ugyanazok az emberek maradtunk, ugyanúgy vidéken élünk, dolgozunk, adót fizetünk, szeretjük a hazánkat, tiszteletben tartjuk annak törvényeit és hagyományait, csak közben lehetőséget kaptunk arra is, hogy gyarapodjunk. A kormány családpolitikájának, adócsökkentéseinek, otthonteremtési támogatásainak köszönhetően saját, tehermentes otthonunk lett, lettek gyönyörű, okos gyerekeink, lett saját kertünk, új autónk, magtakarításaink. 2010 előtt álmodni sem mertünk róla, hogy valaha is saját kertes házunk lesz, mára ez valósággá vált. Az adókedvezmények, az ingyenes tankönyvek, a családi pótlék, az ingyenes óvodai étkezés, a rezsi árának 25 százalékkal való csökkentése és az ár 8 évvel ezelőtti befagyasztása, a béremelések, az adócsökkentések mind hozzájárultak ahhoz, hogy ma már NEM VAGYUNK FÖLDÖNFUTÓK - bármennyire is szeretnétek, hogy azok legyünk mi is, és minden magyar család. Bennünket nem tudtok már megvenni „egy zsák krumplival", de tudjuk, hogy ez a célotok. Nektek kiszolgáltatott, segélyeken élő emberekre van szükségetek, mert csak azokat tudjátok szédíteni ilyen "alapjövedelem" meg ahhoz hasonló dilettáns, demagóg baromságokkal.

A "málnát" (most formálisan értjük, bármiről legyen szó, amit meg lehet venni, vagy meg lehet termelni) nem a kormánytól kell várni! A "málnáért" dolgozni kell - keményen, reggeltől estig, látástól vakulásig. Nem hazudni kell "reggel éjjel meg este", hanem DOLGOZNI, és akkor lesz "málna", lesz minden!

Ha munka van - minden van, és szerencsére munka ma van Magyarországon. Még a járvány ellenére is 850 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint a ti időtökben. A kormány nem "málnát" ad, hanem lehetőséget teremt arra, hogy mindenki meg tudja vásárolni, vagy megtermelhesse a "málnát", és innentől kezdve ez mindenkinek a személyes hozzáállásán múlik. Ha valaki akar tanulni, dolgozni, fejlődni, mert váltani annak érdekében, hogy magának és családjának jobb körülményeket teremtsen, az boldogulni fog. A ti támogatóitok pedig 70 éve csak a markukat tartják, és most épp "a zorbántól" várják, hogy adjon nekik.
Az ingyenélés, a munkakerülés, a segélyalapú társadalom véget ért, és azt a munkaalapú társadalom váltotta fel.

Ideje lenne felnőnöd a feladathoz, és ha már szerinted vannak olyan gyerekek, akik nem esznek „málnát”, vagy bármi mást, a milliárdjaidból igazán meglephetted volna őket egy pár szemmel. Mi pedig dolgozunk tovább annak érdekében, hogy a családunk semmiben se szenvedjen hiányt! Soha nem tartottuk a markunkat, és soha nem is fogjuk, de most van lehetőségünk dolgozni, a ti kormányzásotok ideje alatt meg nem volt!

A képen a saját termésünk látható! A körúton belül lakó híveidnek meg azt üzenjük, hogy költözzenek vidékre, mert a vidéki élet csodálatos!

PS: Idén is drága lesz a gyümölcs, főleg a barack, mert a fagy elvitte a 90 százalékát! Ez nem a „Zorbán” miatt lesz, hanem az időjárás miatt! Előre szólunk! Mi viszont már februárban (amikor te még ki se dugtad az orrodat a lopott villádból) megmetszettük a málnát, meg is trágyáztuk, meg is kötöztük annak érdekében, hogy idén is teremjen bőségesen! Veled ellentétben mi szoktunk adni belőle a rokonainknak, a szomszédainknak, rászoruló gyerekeknek is, te viszont a milliárdjaidból még 10 szem málnát sem adományoztál!

Sok „sikert” az újabb, szezonális hergelésekhez!
A Számok alapítója.

👉Hazugságmódok - példákkal! (videó)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842

(A Számok csapata egy külön sorozatot indított annak érdekében, hogy az épp szóban forgó „drága” dolgokkal kapcsolatosan megnézzük, valóban annyira drágák-e! Minden újabb ilyen cikkbe linkeljük az összes előző cikket is, íme a legfrissebb írás! A következő pedig holnap reggel jelenik majd meg. https://szamokadatok.hu/Post/3259/A_benzin_ara_es_meg_sok_minden_mase)

Címkék: Vélemény 

Azért adható be több Pfizer vakcina, mert keleti vakcinánk is van

Mi lenne, ha a baloldal kormányozna – 3. rész

Azért adható be több Pfizer vakcina, mert keleti vakcinánk is van

Elsőre kicsit furcsának tűnik az állítás, de elmagyarázzuk, hogy miért oltható be jelenleg több ember Pfizer és egyéb EUs vakcinákkal azért, mert keletit is beszereztünk. Nyilván a végeredmény kiegyenlítődik pár hónapon belül.

Az 1. forrás első táblázatának a megérkezett vakcinák alatti Fő oszlopában 2 817 848-at látunk összesítésként. Hogyan lehetséges ez, amikor már több mint hárommillió főt beoltottak az első dózissal? Hazudik a Fidesz, mondanák a nyomorultak.

Március elején az oltási protokollt úgy változtatták meg, hogy minden vakcinát eloltanak első dózisként, amit lehetséges, ugyanis már az első dózis is nagyban véd. Sőt, a második dózis fontossága eltörpül az első dózisé mellett! Tudni kell, hogy a Szputnyik V vakcina esetében tér csak el az első és a második dózis tartalma, ugyanis más az alkalmazott adenovírus (Ad26, Ad5). A többi vakcina esetében a két dózis megegyezik, így ezeknél csak arra kell figyelni, hogy a két dózis közötti időtartam a gyártói ajánlásoknak megfeleljen. Ez a trükk egyik kulcsa. Március elején Pfizer esetében 3 hétről 5 hétre, AstraZeneca esetében 4 hétről 12 hétre emelték a második dózis beadási idejét.

A balliberális hergelés ellenére kitűnő minőségű Sinopharm kínai vakcinából eddig 1 100 000 adag érkezett. Az első dózis után a második dózis 4 héttel adandó. Az első körben érkezett 550 000 adag után érkezett még 450 000 és 100 000 adag, azonban egy jó ideje semmi. Tehát a kínai vakcinával 550 000 ember oltható be, ennyi embert oltottak be két dózisban. Ha a két utóbbi szállítmányt is első dózisra használták volna fel, akkor nem lett volna tartható a 4 hetes gyártói ajánlás a második dózisra vonatkozóan. Érkezni fog még az elkövetkezendő 1-2 hónapban 3 900 000 adag Sinopharm vakcina, amely így további 1 950 000 fő oltására lesz elegendő.

A Szputnyik esetében mindig megjelölik, hogy első vagy második dózis érkezik-e. Ezért látható (1) az érkezett adag oszlopban 1 225 600, míg a fő oszlopban pedig 802 800. Tehát Szputnyikból még cca. 200 ezer fő első oltására alkalmas dózis érkezik szerződés szerint áprilisban, a többi már második dózis lesz.

A Pfizer vakcinájából már hetente érkeznek szállítmányok kétszázezres nagyságrendben kiszámítható, és remélhetőleg növekvő mennyiségben. A többi EUs vakcina szállítási üteme lassabb és nem is ennyire megbízható.

Az 1. forrás EU-beszerzés táblázatában szereplő Fő oszlop értékei az „orthodox” módszer esetében lennének igazak, valójában sokkal több embert oltottak be ezekkel (pl. Pfizer) a vakcinákkal. Ugyanis jelenleg a finomított oltási protokollnak megfelelően minden vakcinát a lehető legnagyobb mértékben első dózisra használnak fel. Például a 2. forrásban említett, április 13-án érkezett 248 ezer adag Pfizer nagyját, összesen 180 ezret használnak fel első dózisként (kórházak és pedagógusok), és csak a maradékot (68 ezer adag) adják második dózisként.

Tehát jelenleg a lehető legtöbb EUs vakcinát első dózisként adják be. Időközben az utóbbi hetekben érkezett 500 ezer első dózisos Szputnyikot már nagyrészt eloltották, Sinopharmot már korábban. Várjuk a maradék 200 ezres első dózisos Szputnyikot, amely rövidesen megérkezik. Várjuk továbbá szintén elkövetkezendő hetekben érkező Sinopharmot. Amint ezek megérkeznek, akkor a később érkező EUs vakcinákat jobbára második dózisra fogják felhasználni, sőt kell, hogy felhasználják, hogy az első dózis után időben megkapják az emberek a második dózist. Mindeközben drasztikus mértékben fogják növelni az átoltottságot a kínai Sinopharm vakcinával, ugyanis azokat újra első dózisként adják majd.

Kijelenthető, hogy a keleti vakcinák birtokában lehetséges ennek az (eddig is mindig célravezető) unorthodox megoldásnak a tökélyre fejlesztett alkalmazása, jelenleg csak a keleti vakcinák birtokában oltható be sokkal több ember EUs vakcinával első körön.

Tehát az egymástól független keleti és nyugati rendelés teszi lehetővé, hogy ezt az irdatlan nagy oltási ütemet hozni tudjuk. Jelenleg többszázezer fővel többet oltottunk be az unorthodox módszerrel, mintha orthodox módon állnák a kérdéshez.

Máshogy gondolkodva, ha nem lennének keleti vakcinák, akkor sokkal kisebb terünk lenne csak a nyugatiak birtokában optimalizálni a dózisokat.

Ezek voltak az állítások. De miért is?

Ha csak EUs, többségében Pfizer vakcinánk lenne és egy ideig csak első dózist oltanánk, akkor utána egy ideig csak második dózist lehetne oltani, mert eltelne a két dózis közötti idő. Tehát az átoltottság (megkapta az első dózist) grafikonja hullámvölgyekkel lenne tűzdelve. Azaz időintervallumonként nem vagy csak nagyon lassan nőne a lakosság átoltottsága, ami furcsa kérdéseket vetne fel. A keletivel együtt ezek a hullámvölgyek kisimíthatók, az átoltottság jobban növelhető és kiszámíthatóbb. Nyilván a végeredmény ugyanaz lesz pár hónapon belül, de ezzel a megoldással a kritikus köztes időben növelhető az átoltottság, amely életeket menthet. Sokkal jobban növelhető az átoltottság, mintha csak egyszerűen összeadnánk a vakcinák számát.

Nem mellesleg Szputnyikból sem véletlenül először az első dózis érkezett nagy tételben.

Tehát itt egy nagyon felelősségteljes, átgondolt és nemzeti érdekeket, emberéletet figyelembe vevő, a végletekig optimalizált oltási program zajlik. Ennek az oltási tervnek a meglétét tagadta és tagadja, ezt kritizálja a balliberális ellenzék. Aki kicsit használja az eszét, az azt sem hiszi el nekik, amit kérdeznek.

Sajnos a beadott vakcinák típusára vonatkozó pontos kimutatással még nem találkoztunk. A fenti gondolatsort a Kormány és az Operatív Törzs által közölt tények alapján vezettük le.

Forrás:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-10(1)
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyorgy-istvan-magyarorszag-dupla-utat-tett-meg-az-oltasban-az-unios-atlaghoz-kepest(2)
https://szamokadatok.hu/Post/3208/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_2_resz
https://szamokadatok.hu/Post/3170/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_1_resz
http://pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210318/kiszamoltuk-uszni-fog-magyarorszag-a-vakcinakban-igy-akar-mar-aprilisban-lehetne-nyitni-474602

Címkék: Egészségügy  Vélemény 

Német “jogállamiság”

Döbbenetes: Petry Zsoltot politikai véleménye miatt kirúgta a Hertha! Petry Zsoltnak az volt a "bűne", hogy a normalitás oldalán áll

Német “jogállamiság”

Zsolt! Tekintse ezt elismerésnek, és SOHA ne kérjen elnézést azért, mert a normalitás oldalán áll! A balliberálisok gyengék, nem tűrik a vélemények sokféleségét, holott folyamatosan azt hirdették, hogy a sokszínűségért harcolnak. Ez nem igaz! Ők csak egy bizonyos propagandát nyomnak, amiből mi nem kérünk! Zsolt, jöjjön haza, itthon biztosan nem fogja senki sem meghurcolni azért, mert NORMÁLIS.

Szégyen! Ezek jönnek bennünket kioktatni jogállamiságból? Ezek, akik kirúgnak egy embert azért, mert annak VAN SAJÁT VÉLEMÉNYE! Olyan ez, mintha egy magyar cég kirúgná egy német munkatársát, aki szerint a család az valami más, amint ahogyan azt mi, magyarok, évszázadok tudjuk. Mekkora visítás lenne? És ők vádolnak minket homofóbiával, miközben ők maguk üldözik a NORMALITÁST képviselő embereket! Apropó, erre nincs valamilyen kifejezés? Lassan már a normalitás lesz üldözött... Mi nem félünk, és semmilyen nyomásra sem fogunk értelmetlen alakzatokat firkálgatni a tenyerünkre....

A Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését, miután a klub magyar kapusedzője a Magyar Nemzetnek adott interjúban politikai véleményét is megfogalmazta.

A Hertha közleménye azzal indokolja Petry Zsolt kirúgását, hogy a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata nincsen összhangban a klub által képviselt értékrenddel. A szerződésbontásnak tehát nem szakmai okai voltak, hanem az, hogy a csapat alkalmazottjaként a klubnak nem tetsző véleményt fogalmazott meg. (Zárójelben: ezek szerint a német munka törvénykönyve ezt lehetővé teszi! A magyar nem!)

„Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékeltük a Hertha kötelékében eltöltött évei alatt. Segítőkész, toleráns és nyitott embernek ismertük meg, aki sosem tett homofób vagy idegengyűlölő megnyilvánulásokat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – idézi a Hertha honlapján megjelent írás Carsten Schmidt vezérigazgatót.

A közleményben Petry Zsolt is megszólalt: „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Sajnálom a bevándorlási politikáról tett nyilatkozatomat, elnézést kérek mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk és akiket megbántottam. Szerettem a Herthánál dolgozni, és tiszteletben tartom a döntést. Minden jót kívánok a klubnak a jövőben.”

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának a tagja. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője volt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/sport/petry-zsolt-hertha-9617951/
https://mandiner.hu/cikk/20210406_petry_zsolt_kirugasarol

Címkék: Kettős mérce  Külföld  Vélemény 

Nyílt levél az EU döntéshozóinak

Ne verjék át a fogyasztókat! Add tovább!

Nyílt levél az EU döntéshozóinak

A Baromfi Termék Tanács, a Hússzövetség, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Tej Terméktanács valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet határozottan felszólítja az EU döntéshozóit: ne engedjék a fogyasztók megtévesztését hamis elnevezésekkel!

NYÍLT LEVÉL
A „hús” hús. A „tej” tej.

A Baromfi Termék Tanács, a Hússzövetség, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Tej Terméktanács valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet határozottan felszólal azért, hogy az Európai Unió ne engedje az élelmiszerek megtévesztő elnevezését.

A „hús” hús. A „tej” tej.
Kérjük az EU döntéshozóit, hogy ne engedjék a trükközést az elnevezésekkel!

A hazai állattenyésztőket és hús-, tejfeldolgozókat képviselő szervezetek határozottan támogatják abban a – 171-es számú – módosító javaslatban foglaltakat, amely az EU közös piacszervezési szabályokra vonatkozó új jogszabály-tervezetének trilógus tárgyalása keretében került a közelmúltban benyújtásra.
A javaslat az egész Európai Unióban korlátozná az olyan kifejezések használatát, mint: „joghurt (vagy túró) stílusú”, „sajtutánzat”, „tejszín ízű”, „laktózmentes tejhelyettesítő”, „sajtszerű”, és minden összefüggésben megtiltaná a tejet nem tartalmazó áruknál a tej/tejtermék név használatát. A javaslatban foglaltakon túl
továbbra is célnak tartjuk, hogy a jövőben semmilyen módon ne lehessen megtéveszteni a fogyasztókat: „húsnak”, „kolbásznak”, „steaknek” csak az állati eredetű termékeket hívhassák! Az olyan növényi alapú tejtermék utánzatok, mint például a „cheddar/permezán/gouda ízű növényi tömb”, a „mylk”, a „vajas ízű
margarin” vagy a „szójagurt” elnevezései körül is igen nagy a tejtermelői felháborodás.

A világban sokfelé kísérleteznek növényi alapanyagokból és genetikailag módosított anyagokból öszszeállított, húshoz hasonló állagú és hasonlóképp fűszerezhető „anyagokkal”. Ahogy genetikai manipulációval, laborban, gyorsan előállított húshelyettesítőkkel és „műhúsoknak” hívott kreálmányokkal is.

Határozottan ellenezzük azt, hogy ezen termékek nevében bármilyen formában is szerepeljen a „hús” vagy bármely más, kapcsolódó szó. Bár az Európai Parlament és az Európai Tanács – állati eredetű élelmiszerek különleges higiéniai szabályainak megállapításáról szóló – 853/2004/EK rendeletének 1. melléklete egyértelműen rögzíti a hús, a tej, valamint a húskészítmények és tejtermékek fogalmát, az állati eredetű termékek, valamint
a növényi alapú utánzatok elnevezései körül nem tiszta a helyzet.

A Copa-Cogeca – az Európai Gazdálkodók és Európai Termelőszövetkezetek – és társszervezetei 2020
őszén nyílt levelet tettek közzé, „Hívjuk az ásót ásónak!” címmel. Ahogy ezen szervezetek, mi is tiszteletben tartjuk az európai fogyasztók egy – kicsiny – szegmensének azon igényét, hogy a növényi alapú, hús- és tejmentes, illetve ezen termékek pótlására szolgáló (vegetáriánus/vegán) termékek aránya növekedjen. Azonban tisztességes és következetes marketingtevékenységet várunk el Európa-szerte. Olyat, amely tiszteletben tartja a hús- és tejtermékeket fogyasztókat, valamint a vegetáriánus/vegán vásárlókat is, továbbá a mezőgazdasági termelők, valamint a hús- és tejipar által végzett munkát.

A megtévesztő elnevezésekkel piacra kerülő hús- és/vagy tejpótló termékeket sok esetben – megalapozatlanul - egészségesebbnek és környezetbarátabbnak, a hússal, tejjel azonos tápértékűnek tűnően reklámozzák. A Copa-Cogeca „Ez nem steak” címmel kampányt is indított, felhívva az Európai Parlament képviselőinek figyelmét arra, hogy mérlegeljék a „steak”, a „burger” vagy éppen a „kolbász” kifejezések növényi alapú termékek elnevezésében használatának ‒ mind a fogyasztókra, mind az állattenyésztési
ágazatra gyakorolt ‒ kedvezőtlen hatásait, illetve a szándékos megtévesztő marketinget.

Kérjük az EU döntéshozóit, hogy ne engedjék a fogyasztók megtévesztését.
A „hús” legyen hús. A „tej” legyen tej.

Budapest, 2021. március 26.
Az aláírók:
BAROMFI TERMÉK TANÁCS
HÚSSZÖVETSÉG
MAGYAR ÁLLATTENYÉSZTŐK SZÖVETSÉGE
NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA
TEJ TERMÉKTANÁCS
VÁGÓÁLLAT ÉS HÚS SZAKMAKÖZI SZERVEZET

Forrás: http://www.nak.hu/images/2021/Nylt-levl_A-hs-hs_A-tej-tej_20210326.pdf

Címkék: Európai Unió  Vélemény 

Csatt a baloldalnak Zacher Gábortól

Csatt a baloldalnak Zacher Gábortól

Már a baloldali megmondóemberek körébe tartozó, az index által rendszeresen nyilatkoztatott Zacher Gábor is belátta, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a halál. A DK még mindig folytatja a fizetett oltásellenes propagandáját!

Forrás: https://bit.ly/3qCOUkI

Címkék: Egészségügy  Vélemény 

Egy adófizető, ha úgy tetszik, egy beteg üzenete a hisztiző orvosoknak és ápolóknak

Egy adófizető, ha úgy tetszik, egy beteg üzenete a hisztiző orvosoknak és ápolóknak

👉Szögezzük le az elején: az orvosok és az ápolók túlnyomó többsége tisztességes, ez az üzenet nem is nekik szól. Az orvosok és az ápolók túlnyomó többsége sokkal jobban jár a megemelt bérekkel és az új szerződésekkel, mivel ők eddig sem harácsoltak. Van azonban az egészségügyi dolgozók azon része, akik luxusházakban élnek, luxusautókkal járnak, a hivatásuk pedig a gyógyítás mellett (vagy helyett) az adózatlan pénzek beszedése azoktól a betegektől, akik az ő bevételeik töredékét keresik, adóznak utána, fenntartják az egészségügyi rendszert, és akik nem BMW-vel mennek a kórházba, hanem busszal. Ezeknek a betegeknek a befizetett adójából származik az orvosok és az ápolók bére is!

👉Kezdjük a tényekkel:
- Az orvosok bére duplájára nőtt, 2010-hez képest pedig ötszörösére!
- Az ápolók 2020-ban 34 százalék béremelést kaptak, 2022 januárjában ezt követi a következő 30 százalékos emelés, 2010-hez képest az ápolók bére háromszorosára nő!
- Minden egészségügyi dolgozó megkapta az 500 000 forintos plusz juttatást.
- 10 éve másról sem szól a politika, mint az egészségügyről, és azon belül is az egészségügyi dolgozók béremeléséért lobbizik mindenki.
- Az orvosok és az ápolók képzését a magyar társadalom, a magyar adófizetők állták.
- A magyar adófizetők 2245 milliárd forintot fordítanak az egészségügyi rendszerre 2021-ben, ez 1047 milliárd forinttal több, mint a 2010-es összeg.
- A hálapénz a fent említett béremelések mellett be lett tiltva: nincs több harácsolás, adózatlan, fekete bevétel, nem lehet a beteget sarcolni és különbséget tenni a betegek között a pénztárcájuk vastagsága alapján.
- Az álhírekkel ellentétben nőtt a háziorvosok finanszírozása is, a fogorvosok díjazása, 7300 fővel nőtt a dolgozó orvosok száma, a Humán-egészségügyi és a szociális ellátás területen dolgozók száma pedig a 2010-es 196 ezer fő helyett 260 ezer főre nőtt, ezáltal jelentősen csökkent a terhelés is.

A hisztiző orvosok és egyéb egészségügyi dolgozók szégyelljék magukat! A fenti adatokat mindenki ismeri, egy átlagos munkavállaló bére nem, vagy csak nagyon csekély mértékben nőtt 2020-ban, a munkáltatók a járványhelyzetre hivatkozva sok helyen befagyasztották a béreket, még az olyan területeken is, melyek a kialakult helyzet nyertesei (pl. élelmiszerláncok, telekommunikációs cégek, online kereskedelem, kiszállítás, stb)

Ezek az emberek nem sírnak, nem panaszkodnak, nem akarnak bedönteni semmit sem, hanem teszik a dolgukat annak érdekében, hogy együtt, közös erővel minél hamarabb túl legyünk ezen az egész pandémián. Ezzel szemben pont ti, pont a járvány legkritikusabb hetében, a megemelt béreitekkel, a magánrendeléseitekkel, a drága autóitokkal, az elit otthonaitokkal megpróbáljátok zsarolni a kormányt és a magyar társadalmat, mert nektek még mindig nem elég? Mennyi lóvé kell még? Mennyit adózzon a pék, a buszvezető, az eladó, a mérnök, a kőműves vagy a tanár, hogy tovább emelje a bevételeiteket? Ennyi erővel a társadalom bármely csoportja összefoghat! Ha mondjuk a villanyszerelők kezdenek el zsarolni, akkor a kórházatokban nem lesz áram, ha az autószerelők, akkor megáll alattatok a BMW, stb.
Ti sem vagytok kiváltságosak! Diploma ide, tudás oda, ez is egy szakma, egy munkahely, és nincs olyan, hogy az egyik fontosabb, mint a másik!

Ennyire fáj, hogy megszűnik a boríték? Csak nem arról van szó, hogy eddig zsebbe, "okosba", sokkal több pénzt harácsoltatok, mint amennyi a jelenlegi, tiszta szabályozás esetében jár?

Egyszerű, mezei adófizetőként üzenem nektek: ha ez sem elég, húzzatok el az állami egészségügyből! A helyetekre beállnak majd a lelkes, fiatal orvosok, akik indiántáncot járva fognak dolgozni ezekért a fizetésekért, ti meg mehettek, ahová akartok, de többet nem viszitek majd be a magánrendelésre érkező betegeket soron kívül az állami fenntartásban lévő kórházba elvégezni a költséges vizsgálatokat közpénzen, és így nem is fogjátok a betegeknek benyújtani a számlát a magánrendelőben! Ilyen pénzéhes orvosokra és ilyen ápolókra nekem nincs szükségem!
Mindenki pótolható!

A járvány eddigi legnehezebb hetében nem ezt várom az orvosoktól és az ápolóktól, hanem azt, hogy ha az adófizetők mellettetek álltak, amikor megemelték a béreteket, akkor ti is legyetek ott, amikor mi betegek leszünk!

A jelenleg is dolgozó, gyógyító orvosoknak és ápolóknak pedig hálásan köszönöm áldozatos munkájukat! Az egészségügy fejlesztése közös érdekünk, és én, mint mezei dolgozó ebben partner leszek továbbra is.

👉Szögezzük le a végén is: az orvosok és az ápolók túlnyomó többsége tisztességes, ez az üzenet nem is nekik szól, hanem azoknak, akik a járványt nem feladatnak, hanem lehetőségnek tekintik, és zsarolják a kormányt és a magyar adófizetőket, a betegeiket.

️ Add tovább, ha téged is felháborít az egyes egészségügyi dolgozók az egészségügyet bedönteni szándékozó ténykedése!

Friss hír: Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését. (A maradék 5 százalékról szólt ez az írás)
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210302-az-egeszsegugyi-dolgozok-tobb-mint-95-szazaleka-alairta-az-uj-szerzodeset
👉Ebben a cikkben vannak további linkek, itt leírjuk, hogyan fejlődött az egészségügy az elmúlt 10 évben: https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
👉Ebben a videóban pedig bemutatjuk 7 percben a fejlődést:
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/2848283332165305
👉És kik állnak a jelenlegi hiszti háttérében? Tippeljenek!
https://www.facebook.com/184272521594541/videos/3669785709737583
👉A debreceni Traumatológusok esete: folyamatosan nő a bérük, itt vannak a számok! Kevés? Szégyen!
https://civishir.hu/helyben-jaro/2021/02/traumatologusok-folyamatosan-no-a-beruk-megis-problemaznak

Címkék: Egészségügy  Vélemény 

Nyílt levél Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének

Nyílt levél Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének

CSÓKAY ANDRÁS ORVOS, IDEGSEBÉSZ AZ ETIKAI VIZSGÁLATOK AZONNALI MEGINDÍTÁSÁT, ILLETVE A KAMARA ELHATÁROLÓDÁSÁT SÜRGETI A POLITIZÁLÓ HÁZIORVOSOKTÓL
Köszönjük!

Tisztelt Elnök Úr!

A lakosság köreiből több olyan visszajelzés érkezett, hogy háziorvos kollégáink egy része elbizonytalanítja az oltásra jelentkező betegeket a kínai és orosz vakcinákkal szemben.

Ennek fényes bizonyítékául szolgált a Komáromi Zoltán háziorvos-doktor úrral, a DK egészségügy-politikusával történt beszélgetés az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amelyben Komáromi nyíltan el is mondta, hogy ő mint háziorvos hogyan bizonytalanítja el a hozzá oltásra jelentkezőket a kínai vakcinával kapcsolatban. A felháborodott lakossági bejelentések is erről számolnak be. Egészségügyi vészhelyzet lévén azonban a katasztrófa medicinát érintő szabályai az érvényesek, ezt minden orvosi egyetemet végzett embernek tudnia kell. Így az oltóanyag harmadik fázis szerinti vizsgálatát nem kell befejezni, ahogyan az ebolajárványnál sem történt meg ez ahhoz, hogy megkezdődjön a tömeges oltás, amennyiben egy teljesen ismert oltóanyag-technológiáról van szó.

Márpedig az elölt kórokozó, jelen esetben a vírus mint oltóanyag lassan kétszáz éves sikeres múltra tekint vissza. Nem százezrek vagy milliók, hanem százmilliók halálát, súlyos szövődményét lehet így megakadályozni. A kínai vakcináról a legmagasabban rangsorolt tudományos lapok is közölték már a jó eredményeket. Sajnos a hazai háziorvosok egy része, megszegve a hippokratészi esküjüket, tudatlanságuktól, vagy a kormány sikeres munkája elleni bosszújuktól vezetve jelentős mértékben hátráltatják a járvány elleni védekezés sikerét, annak legyőzését, súlyosan vétkezve ezzel a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexében foglaltak ellen.

Elnök Úr!

Kérem a szükséges etikai vizsgálatok azonnali megindítását, illetve a kamara halasztást nem tűrő elhatárolódását ezektől a kollégáktól!

Tisztelettel:
Dr. Csókay András PhD idegsebész, osztályvezető főorvos, Honvédkórház

Forrás: https://magyarnemzet.hu/velemeny/nyilt-level-dr-kincses-gyulanak-a-magyar-orvosi-kamara-elnokenek-9444374/

Címkék: Egészségügy  Vélemény