Címke: Vélemény

Regisztrálj! Még nem késő!

vakcinainfo.gov.hu

Regisztrálj! Még nem késő!

ADD TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET! Csak együtt sikerülhet!

Ne légy önmagad ellensége! Ne hallgass a baloldalra és a sarlatánokra! Nekik csak a hatalom kell, akár a te életed árán is!
A égészségedért első sorban te magad felelsz! Tartsd be az előírásokat és regisztrálj! Nincs mitől félni, minden oltóanyagot a magyar hatóságok által bevizsgáltak, azok használata biztonságos.
👉A COVID viszont megölhet, a mutáns vírus már a fiatalok körében is szedi az áldozatait.

Vajon a több, mint 14 ezer elhunyt közül hányan hitték el a sarlatán Gődény "tanait", hányan vették be a DK oltásellenes propagandáját, hányan nem viseltek maszkot, mert valami "okos" a maszkviselés ellen kampányolt? Gondolkozz!

Ha nem kéred az ingyenes és önkéntes oltást, nem Orbánnal tolsz ki, hanem önmagaddal.

A járvány legnehezebb két hete előtt állunk - erre figyelmeztetett Orbán Viktor (videó) https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/282655616623367
A nemzetközi helyzet is ijesztő
https://hirtv.hu/video/246482

Címkék: Egészségügy  Vélemény 

Az ellenzék a legnagyobb vírus, amivel 2022-ig biztosan meg kell küzdenünk

Ez ellen nincs vakcina

Egyetlen eszközünk van - a választás, amire mindenkinek el kell majd mennie, és ahová mindenkinek vinnie kell "még egy embert"!
ADD TOVÁBB!

MIT TETT VOLNA GYURCSÁNY KOALÍCIÓJA A JÁRVÁNY ALATT?

Nagyjából azt, amit ellenzékben. Sikoltoztak, hazudtak, mutyiztak és hergeltek. A Gyurcsány-féle demokratikus koalíció kimutatta a foga fehérjét.

#akopaszoszt #járvány #ellenzék

Címkék: Vélemény 

Rákay Philip megmutatja a balos halálkampány "szakembereit"

"Kik állnak a balos halálkampány mögött?
Megmutatom a baloldal híres egészségpolitikusait, akik még egy gyilkos világjárvány idején is egyfolytában azon ügyködnek, hogy elbizonytalanítsák és riogassák az embereket.
Véletlenül se higgyünk nekik!
Nézd meg, és add tovább!"

Megmutatom a baloldal híres egészségpolitikusait, akik még egy gyilkos világjárvány idején is egyfolytában azon ügyködnek, hogy elbizonytalanítsák és riogassák az embereket.

Véletlenül se higgyünk nekik!
Nézd meg, és add tovább!

Címkék: Baloldali rombolás  Vélemény 

A 10. Nemzeti Konzultáció!

Ez most nem csupán egy poszt, hanem egy feladat minden jóérzésű magyar ember számára!

A 10. Nemzeti Konzultáció!

️ ÖSSZEHANGOLT KIBERTÁMADÁS INDULT A KORMÁNYZATI OLDALAK ELLEN.

A baloldal azt szeretné, hogy ne töltsük ki a konzultációs ívet, azt akarják, hogy az emberek hangja el legyen némítva, a kormány és a lakosság közötti párbeszéd ne működjön!
A miniszterelnök konzultációval kapcsolatos mai bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen. Ez érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
Arról is tájékoztatott, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket. Korábban feljelentést tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda egy kamu konzultációs oldal miatt, mert hogy ilyen is volt!

A mi feladatunk tehát az, hogy a 10. Nemzeti Konzultációban minél többen részt vegyünk, és minél nagyobb számban mutassuk meg, hogy a szavunk nem "bohóckodás", a véleményünket pedig senki sem tudja elhallgattatni.

A feladat egyszerű!
👉1. Vegyünk részt a Nemzeti Konzultációban: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/
👉2. Adjuk tovább ezt az üzenetet. Megosztásokkal százezreket, milliókat érhetünk el, de csak közösen!

👉Az előző 9 Nemzeti Konzultációról és az eredményekről ebben a cikkben számoltunk be, számokkal, évekkel, stb.
Nemzeti Konzultáció - a világ egyik legdemokratikusabb eszköze a választópolgárok akaratának érvényesítésére
https://szamokadatok.hu/Post/1362/Nemzeti_Konzultacio_-_a_vilag_egyik_legdemokratikusabb_eszkoze_a_valasztopolgarok_akaratanak_ervenyesitesere

Forrás: https://kormany.hu/hirek/osszehangolt-kibertamadas-indult-a-kormanyzati-oldalak-ellen

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Az állatvédelem közös ügyünk!

Töltsd ki te is a kérdőívet! 1 perc az egész!

Az állatvédelem közös ügyünk!

A kérdőívet itt lehet kitölteni: https://allatvedelem.kormany.hu/

Orbán Viktor írta: 13 fontos kérdés az állatvédelemről. Alfival már kitöltöttük // 13 important questions on animal welfare. Alfie and I have already answered them!
https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10159013149771093

A felmérésről
A kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kérdésekben. Ezek közé tartozik az állatvédelem is. Ezért online párbeszédet indítunk annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről.

Az online kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe.
Mondja el Ön is véleményét!
A kérdőívet itt lehet kitölteni: https://allatvedelem.kormany.hu/

Ez azért fontos, mert a baloldal az állatvédelem és a természetvédelem kérdését úgy próbálják meg beállítani, mintha a kormány nem tenne semmit ez ügyben, de nekik meg fontos. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány tesz lépéseket ezekben az ügyekben, a baloldal meg csak demagóg módon hangzatos lózungokat mond. Az a kutya, amivel Karácsony Gergely kampányolt visszakerült a menhelyre, a menhelytől meg elvonták a pénzt. Ennyit az ő állatbarátságukról.

Kapcsolódó cikkek:
Teszteltük a Hulladékradar alkalmazást https://szamokadatok.hu/Post/2425/Teszteltuk_a_Hulladekradar_alkalmazast
Videó: A kormány nem beszél “zöldségeket”, hanem valódi intézkedéseket hoz az élhetőbb jövő érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1778/A_kormany_nem_beszel_zoldsegeket_hanem_valodi_intezkedeseket_hoz_az_elhetobb_jovo_erdekeben
A jelenleg futó környezetvédelmi projektek egy része (lista)
https://szamokadatok.hu/Post/2076/Ujabb_olcso_ballib_propaganda_65_oran_at_demonstral_a_Greenpeace_Orban_hivatalanal

Címkék: Vélemény 

Kiállunk Varga Judit mellett!

1 megosztás = 1 támogató üzenet a Miniszter asszonynak!

Kiállunk Varga Judit mellett!

A HVG és aljas publicistája minden határt átléptek! Így senki sem beszélhet egy nőről, egy miniszterről! Olyan gusztustalan cikket írt
Tóta W. Árpád, a HVG publicistája, hogy azt nem is fogjuk idézni. Akit érdekel, megnézheti itt: https://www.facebook.com/alapjogokert/posts/4056022251096483
Hazug állításokat kombinált gusztustalan és megalázó kifejezésekkel, mindezt azért, mert Varga Judit még bőven azelőtt, hogy kinevezték Miniszternek, a 3 gyereke mellett csokot vett fel, közben az senkit sem zavart, hogy Tóth Bertalan képviselőként, pártelnökként a csokot nem szavazta meg, a szabályozást átláthatatlannak nevezte, majd sunyiban felvette, és luxusházat vett belőle.

Magunk részéről a következőt tesszük: Bojkottáljuk a HVG-t! Erről a szennylapról többé említést sem fogunk tenni, töröltük a könyvjelzők közül és letiltottuk az oldal címét a routeren! Most már véletlenül sem fogunk a HVG oldalára kattintani, befejeztük.
Hol vannak a hírhedt nővédők? Valahogy nem látjuk tiltakozni Kunhalmit, Gurmait, Bangónét, Vadait, Szélt, Szabó Tímeát... Hol vannak a petíciók, a közös sajtótájékoztatók, a politikai akciók, a molinók? Valahogy nagy a csend!

Magyar Anna, a Régiók Bizottságának alelnöke írta:
"GYALÁZAT! GYALÁZAT! GYALÁZAT! (Osszátok mindenfelé!)
Elképesztően aljas megnyilvánulás, ami ellen a leghatározottabban tiltakozom, mint nő. Megpróbálja megalázni miniszter asszonyt, minden szavát egy tőrdöfésnek szánja ez az újságírónak nem nevezhető anarchista bomlasztó "képződmény".
Felszólítom a feminista szervezeteket, hogy álljanak ki Varga Judit miniszter asszony méltóságának megőrzése mellett, most mutassák meg, hogy a liberális érzékenység nem féloldalasan érvényes!
Kérem továbbá nőtársaimat, civileket és politikusokat, jobboldaliakat, baloldaliakat, liberálisokat és pártoktól függetleneket, hogy egyesült erővel utasítsák vissza az ilyen felháborító inszinuációt, és ezt a személyes kiállást minden lehetséges módon tegyék közzé!
A magát újságírónak nevező anarchistát pedig egyesült erővel bojkottáljuk!
Jómagam pedig ezúton is köszönöm miniszter asszony fáradhatatlan erőfeszítéseit."

Minden jóérzésű embert arra kérünk, hogy egy megosztással álljon ki a Miniszter asszony mellett, egy megosztással támogassa azt, hogy ez az üzenet minél több emberhez eljusson! Sokan vagyunk, de nem vagyunk elég hangosak! Ezen ideje változtatnunk.

A Fidesz pedig a következőket teheti:
- Kitilthatják a HVG-t a sajtótájékoztatókról,
- Kiadhatnak a Fidesz női képviselői egy közös nyilatkozatot, melyben visszautasítják a rágalmakat és a gyalázatos szavakat,
- belföldi és külföldi botrányt csinálhatnak ebből a cikkből, pont úgy, ahogy azt a baloldal is teszi,
- A HVG székháza elé demonstrációt szervezhetnek,
- A bojkottot mindaddig fenntarthatják, amíg a HVG, mint kiadó és a publicistája személyesen nem kérnek bocsánatot Varga Judittól és minden magyar nőtől, akik felvették a csokot.
Keményebben kell velük bánni, szervezetten, erőt demonstrálva, mert sokan kifogásolják a megengedő, túlzottan diplomatikus nyelvezetet, az azonnali reakciók hiányát! Emlékezzünk Trump elnök szavaira: "Túl tisztelettudóak vagyunk az ellenségeinkkel, pedig nem kellene! Ha nem tudunk pokoli mód harcolni, akkor a végén nem lesz országunk, amiért harcolhatunk...” https://bit.ly/3jGvjhR

ADD TOVÁBB!

Ennyire rossz a CSOK
https://szamokadatok.hu/Post/2825/Ennyire_rossz_a_CSOK

Címkék: Média  Vélemény 

A magyarok túlnyomó többsége (70%) nem nyitáspárti Magyarországon!

Úgy tűnik a baloldal hergelése csak a saját hívekre van hatással :)

A magyarok túlnyomó többsége (70%) nem nyitáspárti Magyarországon!

A teljes nyitás attól függ, hogy milyen ütemben érkeznek a vakcinák, és azt mennyire vagyunk hajlandóak igényelni! Szerencsére már több forrásból is kapjuk az oltóanyagot, és az oltási terv szerint haladva hamarosan az aktív korúak következnek.

Minimálisan, de nőtt az eddigi intézkedéseket túl szigorúnak tartók aránya (22 százalék), azonban a túlnyomó többség még mindig nem nyitáspárti Magyarországon (70 százalék) – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív, a Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából.

2020 novembere óta stabilan 50 százalék fölött van a kormányzat koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit megfelelően szigorúnak tartók aránya. A tavalyi év végéhez és az idei év elejéhez képest viszont helyet cserélt a kormányzati intézkedéseket túl szigorúnak és az azokat nem elég szigorúnak tartók táborának mérete: még mindig jelentős kisebbségben van (22 százalék), de valamivel nőtt a nyitáspártiak tábora. A további szigorításokat kívánók (11 százalék) és a jelenlegi korlátozásokkal elégedettek (59 százalék) aránya összeadva jelenleg 70 százalékos, az oltások számának növekedésével, illetve a jobb idő beköszöntével azonban várhatóan a nyitást pártolók aránya növekedni fog. Már csak minden tizedik magyar állampolgár szigorítana tehát tovább az intézkedéseken, tavaly ősszel még volt, hogy a 40 százalékot is meghaladta a korlátozó intézkedések számát sürgetők aránya. A novemberben bevezetett szigorítások azonban a közvélemény számára kielégítőek voltak, ezt mutatja a szigorúságot megfelelőnek tartók folyamatos masszív többsége.

A vírussal kapcsolatos intézkedések kapcsán sem egységes baloldali ellenzéknek a szavazótábora is megosztott, az Orbán Viktor munkájával elégedetlenek közel fele is a jelenlegi, vagy szigorúbb intézkedések pártján van, 39 százalékuk nyitáspárti, de jelentős körükben a további szigorításokat kívánók aránya is (18 százalék). A leginkább nyitáspárti demográfiai csoport a legfiatalabb korosztály, de a 18-29 évesek körében is kevesebben vannak ezen az állásponton (41 százalék), mint amennyien elégedettek, vagy akár további szigorítást tartanának kívánatosnak (50 százalék). Érdekesség továbbá, hogy Budapesten is bőven többségben van a jelenlegi szabályozással elégedettek tábora (56 százalék), valamint nincs szignifikáns különbség a további nyitást (18 százalék) és a további szigorítást (15 százalék) igénylők között, tehát nem csoda, hogy a nyitást követelő fővárosi tüntetések kevés embert mozgattak meg.

Forrás: https://nezopont.hu/meg-nem-akarnak-nyitast-a-magyarok/

Címkék: Vélemény 

Párbeszéd az állatvédelemről

Mondja el Ön is véleményét!

Párbeszéd az állatvédelemről

A kérdőívet itt lehet kitölteni: https://allatvedelem.kormany.hu/

A felmérésről
A kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kérdésekben. Ezek közé tartozik az állatvédelem is. Ezért online párbeszédet indítunk annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről.

Az online kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe.
Mondja el Ön is véleményét!
A kérdőívet itt lehet kitölteni: https://allatvedelem.kormany.hu/

Ez azért fontos, mert a baloldal az állatvédelem és a természetvédelem kérdését úgy próbálják meg beállítani, mintha a kormány nem tenne semmit ez ügyben, de nekik meg fontos. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány tesz lépéseket ezekben az ügyekben, a baloldal meg csak demagóg módon hangzatos lózungokat mond. Az a kutya, amivel Karácsony Gergely kampányolt visszakerült a menhelyre, a menhelytől meg elvonták a pénzt. Ennyit az ő állatbarátságukról.

Kapcsolódó cikkek:
Teszteltük a Hulladékradar alkalmazást https://szamokadatok.hu/Post/2425/Teszteltuk_a_Hulladekradar_alkalmazast
Videó: A kormány nem beszél “zöldségeket”, hanem valódi intézkedéseket hoz az élhetőbb jövő érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1778/A_kormany_nem_beszel_zoldsegeket_hanem_valodi_intezkedeseket_hoz_az_elhetobb_jovo_erdekeben
A jelenleg futó környezetvédelmi projektek egy része (lista)
https://szamokadatok.hu/Post/2076/Ujabb_olcso_ballib_propaganda_65_oran_at_demonstral_a_Greenpeace_Orban_hivatalanal

Címkék: Vélemény 

Van baj, nem kicsi!

A baloldal provokátorai most épp a családosok és a gyerekek ellen hergelik az arra fogékony (most még) egyedülálló embereket

Van baj, nem kicsi!

Nem tudjuk ki ez az ember, sose hallottunk róla és reméljük, hogy soha többé nem is fogunk, de nem tudtunk szó nélkül elmenni az LMP-s Ungár Péterhez köthető azonnali.hu oldalon megjelent írása mellett.

Ez a valaki nem kevesebbet állít, mint hogy gyermeket vállalni bűn, mivel az csupán egy ökológiai lábnyom, egy környezetszennyező valami, ami ráadásul pénzbe is kerül, és mivel magát adófizetőnek tekinti, ő nem hajlandó "mások gyerekét" eltartani.

📌 Vajon ez az ember önmagára is ökológiai lábnyomként tekint, és vajon a szüleit is hibáztatja, amiért világra hozták őt?
📌 Vajon tisztában van vele, hogy az ő nyugdíját azok fizetik majd, akik ma még meg sem születtek?
📌 Vajon tudja, hogy Magyarország népessége csökken?
📌 Vajon érti, hogy a ma születő gyerekek között vannak a jövő orvosai, kutatói, tanárai, ápolói, tűzoltói, gazdái, mérnökei?
📌 Érti ő egyáltalán, hogy mi az élet értelme, legalább is lecsupaszítva, a biológia szerint? Minden faj csak addig létezhet, amíg képes termékeny utódot előállítani.
📌 Vajon azt tudja, hogy a gyermeket nevelő családok is fizetnek adót, dolgoznak, építenek, ezzel munkát adnak a gyermekteleneknek is?
📌 Tisztában van ő azzal, hogy ha nem születnek gyerekek, az ilyenek, mint ő mehetnek az utcára, mivel nem lenne elegendő munkahely? (gazdasági visszaesés, megszűnő iskolák, óvodák, bölcsődék, egyetemek, csökkenő fogyasztás, csökkenő adóbevételek, stb) Sokkal több adót fizetne, ha mások nem hoznának világra újabb „ökológiai lábnyomokat”!
📌 Fel tudja fogni ez az ember, hogy ha nem születne gyermek, nagyjából 40 éven belül kihalna az emberiség?
📌 Vajon elég bátor-e ahhoz, hogy ezt a véleményét mondjuk Iránban, Szíriában, Nigériában, Törökországban, Indiában, Csecsenföldön, Dagesztánban vagy mondjuk az Egyesült Arab Emirátusokban is megfogalmazza?
📌 Vajon a családja olvassa a "gyermekük" sorait? Mit szólnak hozzá?

Ez az a cikk, amit egyszerűen nem tudunk tovább írni, mert annyira gyalázatos az egész téma, annyira szánalmas, hogy ilyen vélemények megjelenhetnek, és formálhatják az arra fogékonyak véleményét, hogy felrobbanunk. De ami a legnagyobb szégyen az az, hogy ez az ember a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány által támogatott egyik "tehetség".
https://kmta.hu/tamogatottak/vagi-marton/

A végén egy személyes: Mi, akik most ezeket a sorokat írjuk, veled nagyjából egykorú családos, adófizető, gyermekeket nevelő emberek vagyunk. A mi gyermekeink fogják majd fizetni a te nyugdíjadat is, ők fogják megteremteni az orvosi ellátásodhoz szükséges pénzt, ők fognak majd rád is vigyázni, amikor már magatehetetlen leszel. Azt kívánjuk neked, hogy légy egészséges, élj sokáig, legalább száz évig - egyedül!

📌 A balliberálisok módszere: Oszd meg és uralkodj.
https://szamokadatok.hu/Post/1075/Oszd_meg_es_uralkodj_-_semmi_sem_valtozott_a_Romai_birodalom_ota

Forrás: https://azonnali.hu/cikk/20210203_miert-nekem-kell-fizetnem-azt-ha-te-gyereket-akarsz
https://www.facebook.com/azonnali/posts/1083832162094998
(itt a kommenteket érdemes elolvasni, nagy a sötétség)

Címkék: Vélemény 

Nyílt levél Tibi atyához és a nyitni, lázadni akarókhoz

Ne háborogj, inkább rendelj ebédet a közeli vendéglőből!

Nyílt levél Tibi atyához és a nyitni, lázadni akarókhoz

Először is: támogatásunkról és együttérzésünkről szeretnénk tájékoztatni Titeket, vendéglátósokat. Lassan egy éve tart a világjárvány, ennek az egy évnek a nagyobbik részét sajnos zárva, vagy korlátozva kellett leéljük. Mi is, és a magyarok milliói igyekeztünk a válságban is hazai terméket és hazai szolgáltatásokat választani: nektek, rajtatok segíteni. Nekünk sem volt sokszor könnyebb, de büszkék vagyunk a kiváló magyar turisztikai és vendéglátószektorra, ezért próbálunk segíteni rajtatok.

Sajnos azonban, az elmúlt hetekben egyre hangosabbá váló lázításra reagálnunk kell, különösképp, miután Tibi atya több, mint egymillió kétszázezres olvasótáborához juttatja el a lázadást szító gondolatokat. Bár mellettetek állunk, de úgy gondoljuk, hogy nektek is mellettünk kellene állnotok azzal, hogy vigyáztok ránk. Hiszen ezt tettük mi is. Azzal, hogy százezres méretű tüntetést akartok, és a körúton bazárt nyitni, azzal minket, a vendégeket sodortok veszélybe. Hosszútávon ez nagyon rossz stratégia! Az emberek túlnyomó többsége érti és támogatja a fennálló korlátozásokat, az ebben a helyzetben lázadó éttermeknek meg kell fontolniuk a vendégkör jövőbeli esetleges csökkenésének lehetőségét is. Most összefogásra és nem megosztásra van szükség, az összefogás és a megosztottság nyitás után is megmaradnak, hosszútávon nem éri meg a többséggel szembe menni, és vállalkozóként bármelyik politikai oldal mellé állni, mert ez könnyen felezheti a vendégek körét. Ha összetartunk, nyitás után két adaggal rendelünk majd mindenből, ha nem, akkor mi, vendégek is tudunk lázadni, szervezkedni, bojkottálni, térképeket rajzolni, listázni, stb. Ez lenne a cél? A miénk nem.

Kezdjük ott, hogy olyan időket élünk, amikor nem a kormányok kezdeményezik a helyzeteket, hanem egy felettük álló erő: a koronavírus. Ezután a kormányok több kevesebb sikerrel, reagálnak a vírushelyzetre. A válság okozójaként a kormányt megnevezni tehát ostobaság és hazugság, mi, és több, mint 56 ezer követőnk nagyon jól tudjuk, hogy Magyarország jelenlegi kormánya mennyi energiát, pénzt fektetett az elmúlt évtizedben a gazdasági növekedésbe, a vállalkozások megsegítésébe. Az adócsökkentésektől a pályázatokon át, felsorolni is nehéz, hogy hány lehetőséget adott az elmúlt 10 évben a vendéglátóiparnak. Nem is csoda, hogy hazánk az elmúlt években Európa turizmusának jelentős központja lett. Szögezzük tehát le: ezért a válságért nem a kormány a hibás. Újra: nem a kormány a hibás.

Különösképpen nem értjük, hogy miért ezt a kormányt támadjátok, amely a megoldást, a vakcinát az EU-ban talán a legharcosabban próbálja megszerezni, figyelve a biztonságunkra és arra, hogy minél korábban újra indulhasson az élet. Nézzünk körül egy kicsit Európában, milyenek a szabályozások máshol:
📌 Portugáliában teljes lezárás van, és országos kijárási korlátozás. A harmadik hullámban az esetek és a halottak száma a legrosszabb a világon, a mentők nem tudnak bejutni a kórházakba.
📌 Franciaországban a napokban döntenek arról, hogy legyen-e teljes lezárás, kijárási tilalom. Jelenleg este 6 és reggel 6 között kijárási tilalom van és minden üzlethelyiség be van zárva.
📌 Németországban ugyan lehet elvitelre házhoz szállítani, de csak a szükséges üzletek lehetnek nyitva.
📌 Angliában csak akkor lehet elhagyni a lakóhelyet, ha munkába, vagy élelmiszerért, illetve gyógyszerért mennek az emberek. Szintén csak a legszükségesebb üzletek lehetnek nyitva.

Magyarországon Európa országaihoz képest kevésbé szigorúak, viszont következetesek a szabályok. Ennek köszönhető, hogy a vírus második hulláma leágazó tendenciákat mutat, és nem robban be a harmadik hullám. Ennek ellenére is naponta 100-an halnak meg, ezernél is többen fertőződnek meg. Ha kinyitnánk, 2 héttel később teljes lezárás kellene. A kormánynak pedig az állampolgárok életének védelme az első feladata, így a szabályszegéseket (legyen az kijárási tilalom megszegése, maszkviselés elmulasztása, vagy éppen szabálytalan nyitva tartás) meg kell akadályoznia.

Arra kérjük a tisztességesen és becsületesen dolgozó, de most bajban lévő vendéglátósokat, hogy tartsanak ki: minden egyes fegyelmezetten töltött nappal közelebb jutunk a lezárások feloldásáig. Ne nyissatok ki, mert ha most kinyittok, pár héten belül minden eddig elért eredményünk elveszhet. Ti 6 hónapos bezárást, vendégeitek 150 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot fognak kapni, ennek csak vesztesei lehetnek. Illetve nem - ennek egy nyertese lesz, az a baloldal. Ők állnak a hergelés hátterében, ők szervezik az álcivil, kamuvendéglátós csoportokat és mozgalmakat. Nekik társadalmi ellentétekre van szükségük, mert szent meggyőződésük, hogy a kormányt csak akkor tudják leváltani, ha az emberek egymásnak esnek és súlyos gazdasági károkat és munkanélküliséget okoz a járvány. Tervezett balliberális károkozás zajlik, se több, se kevesebb. Nyáron a Balatonról hazudták, hogy 5000 Ft egy lángos, közben a turizmusnak és a vendéglátóiparnak nyújtott támogatásokról terjesztették az álhíreket (Ráhel, Tiborcz, Lőrinc, stb), és most a járvány miatt akarnak nektek rosszat.

Megkérjük a baloldalt, hogy ne hergelje az embereket, ne akadályozza a védekezést, ne használja hangulatkeltésre a járványhelyzetet. Előbb-utóbb lesz elegendő vakcina, az élet visszatér a régi kerékvágásába, gazdaságunk szárnyalni fog, de mindenkinek felelnie kell majd a járvány alatt elkövetett tetteiért, nektek is, legkésőbb 2022 tavaszán!
⚠️ A levél a Mi Hazánk nevű párthoz is szól: 2022 közel van! Nem felejtjük el, hogy ti is a ventillátorra piszkítottatok.

És végül, de nem utolsósorban: azt kérjük a követőinktől, hogy segítsék az elvitelre szállító éttermeket, nyitva tartó kis üzleteket és rendeljenek hazait, vegyenek hazait!

Türelmesnek kell lennünk, és össze kell fognunk – de nem egymás ellen, hanem a vírus ellen. Vigyázzunk egymásra!
Ha minden háztartás csak 1 adag ételt rendel átlagosan 1500 forintért, akkor 6 milliárd forint megy azonnal a vendéglátósoknak (4 millió háztartással számolva)
Tibi atya inkább ezt népszerűsítené!

A Számok csapata.
Ha elolvastad, kérjük, oszd meg ezt a bejegyzést!
Forrás (szabályozások Európa-szerte)
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs
https://www.origo.hu/itthon/20210127-baloldali-az-uzletek-ettermek-ujranyitasa-mogott.html

PS: Miért nem nyitnak az éttermek
⚠️ Nyitni kell!! - ezt követelik egy ideje a járványkezelésből is képzett politikusok és a sajtó egy része.
⚠️ A kormány azonban úgy döntött, hogy márciusig biztosan marad a zárás!
📍Érdemes ismét körbe nézni külföldön! Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a nyitáspártiak például Moszkvában találhatnak maguknak “barátokat”, a kormány pedig a nyugat-, illetve közép-európai országok intézkedéseire hivatkozhat.
Néhány hely, ahol fogadnak vendégeket az éttermek:
🇷🇺 Az orosz fővárosban az éttermeknek és a szórakozóhelyeknek eddig este 11-kor kellett bezárniuk, de - éppen tegnap - az éjszakai működésre vonatkozó korlátozást is eltörölték.
🇺🇦 Ukrajnában a vendéglátóhelyek nappal zavartalanul nyitva tarthatnak, éjjel elvitelre főzhetnek.
🇲🇰 Észak-Macedóniában is működnek az éttermek, egy hete 18 óra helyett este 9-re tolták ki a kötelező zárást.
🇪🇸 Spanyolországban létszámkorlátozással nyitva vannak/voltak az éttermek, de a harmadik hullám berobbanása miatt egyre több településen újra teljes zárlatot rendelnek el.
🇸🇪 Svédországban továbbra is enyhébb korlátozások vannak: az éttermek este nyolc óra után nem árusíthatnak alkoholt, és legfeljebb négy vendég ülhet egy asztalnál.
Az európai országok többségében azonban hetek, sőt most már hónapok óta nem lehet étterembe járni:
🇦🇹 Ausztriában a szállodák, az éttermek és a bárok legkorábban márciusban nyithatnak.
🇫🇷 Franciaországban január 20-án szerették volna kinyitni az éttermeket, de a brit vírusmutáns terjedése miatt erről szó sem lehet.
🇩🇪 Németországban november óta korlátozások vannak érvényben, egyelőre nem is látszik a vége... Nyitás helyett inkább újabb utazási szigorítások jöhetnek.
🇭🇷 Horvátországban laposodik a járványgörbe, de a kávézók és az éttermek egyelőre nem nyithatnak ki.
🇩🇰 Dániában is szigor van: a bárok, kávézók és éttermek csak elvitelre vehetnek fel rendelést.
🇳🇱 Hollandiában február 9-ig biztosan zárva maradnak az iskolák, az élelmiszert nem árusító üzletek és a vendéglátó egységek.
🇧🇬 Bulgáriában az éttermeknek, a kávézóknak és a bároknak várhatóan még hetekig zárva kell tartaniuk.
🇵🇱 Lengyelországban elkezdődött egy lassú enyhítés, de a boltok, a szállodák és az éttermek még zárva vannak.
📍 A sort még lehetne folytatni. Európa még mindig nagyon messze van a járvány végétől. A WHO éppen ma figyelmeztetett, hogy veszélyes lenne túl korán feloldani a korlátozásokat❗️

Forrás:
https://www.facebook.com/nemethbalazsvagyok/posts/240920161083940

Címkék: SzamokAdatok  Vélemény