Dobrev Klára rekordidő alatt bukott le, Brüsszelből cáfolták az újabb hazugságait

Dobrev Klára rekordidő alatt bukott le, Brüsszelből cáfolták  az újabb hazugságait

AZ UNIÓS MINIMÁLBÉR-KONZULTÁCIÓVAL TÉVESZTI MEG A HAZAI MUNKAVÁLLALÓKAT GYURCSÁNYNÉ

Nincs napirenden európai minimálbér bevezetésével kapcsolatos terv, az Európai Bizottság határozottan kijelentette, az államok döntenek a fizetésekről. Dobrev Klára DK-s európai parlamenti alelnök ennek ellenére mást mond: szigorú uniós jogalkotást és európai minimálbért vizionál. Ráadásul Gyurcsányné szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kizárólagos akadályozója a nyugati bérszínvonalnak.

Továbbra sincs napirenden az európai minimálbér, sőt az Európai Bizottság az idén már többször – legutóbb a napokban – is megerősítette, eszük ágában sincs beleszólni a tagállamok legkisebb keresetekkel kapcsolatos politikájába. Ennek ellentétét állítja a DK-s Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, megtévesztve a magyar munkavállalókat.

Szerinte szigorú uniós szabályozás jön azokban az országokban, ahol a szakszervezetek nem erősek, tehát nincs meg irántuk a bizalom vagy nincs hagyománya ennek a fajta érdekképviseletnek. Úgy fogalmaz: 2021-ben már az új, szigorú uniós szabályokkal egy lépéssel közelebb kerülünk az európai minimálbér bevezetéséhez, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz nem akar.

Senki sem akar európai minimálbért
Dobrev Klára gyorsan lebukott, amikor állításával szinte egy időben Brüsszel közleményében kiemelte: nem igaz, nem cél, hogy egységes európai minimálbért állapítson meg a bizottság, mint ahogy az sem, hogy harmonizálja a minimálbér-megállapítási rendszereket. A tagállamok saját minimálbér-megállapítási rendszereiknek és hagyományaiknak megfelelően eltérhetnének az esetleges uniós szintű intézkedésektől. Kiemelték: teljes mértékben megmaradnának a nemzeti hatáskörök, valamint a szociális partnerek szerződési szabadsága.

Az északi államok tiltakoztak a leghevesebben bármilyen közös lépés ellen, de más országok sem erőltették az uniós szintű bérpolitikát. Nemcsak uniós és tagállami, de a szociális partnerek szintjén sem túl nagy a lelkesedés: Európa meghatározó munkáltatói képviseletei és szakszervezetei közül több is nyilatkozatban utasította el a nemzeti hatáskör csorbítását.

Hónapok óta hazudik a baloldal
A tavalyi EP-választások kampányában Gyurcsányné slágertémája volt az európai szintű minimálbér, ám már akkor sem volt sok remény a bevezetésére, idén január óta pedig tény.

Ursula von der Leyen bizottsági elnök már januárban világossá tette, hogy közös, uniós minimálbérről szó sincsen. Ráadásul nem csak beválthatatlan kampányígéreteivel maradt magára az unió túlnyomó többségével szemben, Gyurcsányné globalista törekvéseit a baloldal is bírálta.

Európa tehát már jó ideje eldöntötte, tagországi hatáskör, hogy mekkora összegű a minimálbér. Ennek ellenére a hazai baloldali pártok rendszeresen azzal próbálják meg áltatni az alacsonyabb keresetű munkavállalókat, hogy mindössze a Fidesz-kormány akadályozza meg a nyugat-európai bérszínvonalat Magyarországon.

Másról konzultál az unió, másról Dobrev
Nem az európai minimálbérről, hanem összességében a minimálbérről kezdődött európai szintű konzultáció az év első hónapjaiban. A járványhelyzetet követően most indul ennek a párbeszédnek a második fordulója. Szeptember elejéig a szociális partnerek véleményét kéri az Európai Bizottság arról, miként határozható meg az a legkisebb munkabér, amely ténylegesen hozzájárul az uniós állampolgárok tisztességes megélhetéséhez. A Gyurcsányékhoz közeli Magyar Szakszervezeti Szövetség szinte azonnal kijelentette, Brüsszel parancsát kellene követnie Magyarországnak, noha a képviselet szerepe meghatározó a minimálbérekkel kapcsolatos érdekegyeztetéseken.

Magyarország kétféle minimálbért alkalmaz
Hazánkban kétfajta központilag szabályozott kötelező legkisebb kereset létezik. Ezt pedig az ellenzéki politikai erők is rendszeresen kihasználják, félrevezető módon. Az idén bruttó 161 ezer forintos, általános minimálbér szerepel a nemzetközi statisztikákban is, és általában a kormányzati bírálatok során is ezt az összeget veszik elő, noha keveseket érint. Ennél az összegnél nem kereshetnek kevesebbet az alkalmazottak, illetve sok ellátás, juttatás számítási alapja is az összeg. A munkaerőpiaci szereplők ráadásul úgy látják, alig haladhatja meg a százezer főt a ténylegesen ekkora összegért munkát vállalókat. A minimálbéres munkavállalók jelentős része ugyanis zsebbe kapja jövedelme további részét. Ez tehát azt jelenti, hogy a nemzetközi statisztikák összehasonlításakor gyakorlatilag olyan összeget emlegetünk, amelynél már szinte mindenki jobban keres, ráadásul nem vesszük figyelembe, hogy középfokú végzettséggel rendszerint többet kell fizetnie a munkáltatónak.

A garantált bérminimum, tehát a középfokú végzettséghez kötött minimálbér idén bruttó 210 600 forint. Az összeg már jelentősebb munkavállalói réteget érint. A munkakör vagy az adott szakma határozza meg nyilvántartás szerint, elvárás-e a középfokú végzettség. Amennyiben igen, akkor nem kerülheti ki a munkáltató, ez számít a kötelező legkisebb keresetnek. A statisztikai adatokban ugyanakkor nem szerepel ez az összeg.

A koronavírus-járvány előtt felvetődött, hogy a szociális partnerek nyitottak a minimálbérrendszer felülvizsgálatára, akár egyfajta kötelező keresettel. Ha a kétféle minimálbér egyösszegű, súlyozott átlagát vesszük alapul – tehát az érintettek létszámát is figyelembe véve –, akkor idén bruttó 199 ezer forintot jelentene az összeg. Ezzel pedig valósabb képet mutatnának a statisztikák is, az összeg Európa középmezőnyébe kerülne, a visegrádi államok közt pedig a legmagasabb lenne. A járványhelyzet miatt egyelőre az elképzelés lekerült a napirendről, ám az őszi bértárgyalásokon újra előjöhet.

A Pénzügyminisztérium adatai szerint 2020-ban

a minimálbér bruttó 161 ezer forint, 487 euró. 250 ezer munkavállalót érint, ebből 22 ezret a közszférában
a garantált bérminimum bruttó 210 600 forint, 639 euró, 795 ezer munkavállalót érint, ebből 150 ezret a közszférában

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/brusszel-buktatta-le-dobrevet-8199284/ Magyar Nemzet
Hazugság: https://www.facebook.com/…/19756312158463…/2990169251059250/

Címkék: Politika 

Megköszönte: szembeköpte a magyarokat

Megköszönte: szembeköpte a magyarokat

Az aradi (!) származású DK-s Szaniszló megtiltotta a Trianon emlékmű felállítását a XVIII. kerületben
Történnek még döbbenetes dolgok 100 évvel Trianon után

Az elmúlt 100 évben igencsak hányattatott sors jutott a XVIII. kerületi Hargita térnek. Itt áll egy kereszt, amihez az alapanyagot, a földet, és a sziklákat Nagy-Magyarország 64 vármegyéjéből hozták ide. A Rákosi korszak lerombolta, majd a nemzetépítők újra felépítették, aztán újra lerombolták, majd újra felépítették. Nem egyszerű eset.

A Fidesz-KDNP a keresztnél tartott megemlékezést Trianon 100-ik évfordulóján. Az emléknap alkalmából Ughy Attila, volt polgármester (jelenleg a fővárosi frakció tagja) tartott beszédet.

Az emlékezés bizonyos szempontból olyan csonka volt, mint a jelenlegi Magyarország. Egy magánvállalkozó ugyanis jelentkezett, aki hajlandó lett volna 40 millió forintot adni egy csodálatos Trianon emlékmű létrehozására a téren. De sajnos közbejött az önkormányzati választás, amit nem a nemzeti oldal, hanem újra a kommunisták nyertek meg, Szaniszló (DK) személyében.

Az új DK-s polgármester, aki nem mellesleg aradi (!) származású, viszont nem fogadta el az ingyen pénzt, pedig nem kevés összegről lett volna szó. Ha úgy tetszik, Szaniszló Sándor megtagadta saját erdélyi származását (vajon milyen érzés lehet felköpni, és aláállni?), és megtagadta a kerületi lakosoktól is ezt a 40 millió forintot és az emlékművet.

A megemlékezés a Székely Himnusz eléneklésével ért véget. Ezt követően az egybegyűltek átvonultak egy magáningatlanhoz, ahol a tervezett emlékmű nemrég felállított és megszentelt mini másolatát tekintették meg, mert a magyar már csak olyan, hogy makacs, és nem hagyja magát. Azért is lett egy Trianon emlékműje a XVIII. kerületnek!

Forrás: http://mindenszo.hu/agyhalal-az-aradi-szarmazasu-dk-s-szaniszlo-megtiltotta-a-trianon-emlekmu-felallitasat-a-xviii-keruletben/

Címkék: Politika 

Török Gábor: a kormány politikai szempontból is leiskolázta az ellenzéket

(+videó)

Török Gábor: a kormány politikai szempontból is leiskolázta az ellenzéket

Török Gábor szerint tudatosság és profizmus jellemezte az elmúlt időszakban a kormánypártok politikáját. A Fidesz-KDNP politikai szempontból is leiskolázta az ellenzéket. A politológus, aki két hónappal ezelőtt még úgy vélte, az ellenzéknek érdemes előrehozott választásra készülnie kedd este az ATV műsorában kifejtette, hogy ha így folytatja az ellenzék, a leghalványabb esélye sem lesz 2022-ben a választásokon.

Török Gábor két hónappal ezelőtt még azt mondta, hogy az ellenzéknek érdemes lehet előrehozott választásra készülnie. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában tegnap megkérdezték az elemzőt, szerinte hogyan alakulnak az események azóta. Török szerint most a kormány jobb helyzetben van, az ellenzék viszont gyengébb, ezért erre nincs szüksége a kormánynak. Két hónappal ezelőtt még az látszott, hogy a gazdasági és társadalmi helyzet miatt lehet jobb lesz a kormánynak egy őszi választás. A politológus véleménye szerint amit az elmúlt időszakban láttunk a kormánynál – a politikai tudatosság és a profizmus – az az ellenzéknél teljesen elmaradt, ezért a kormánynak most már nem kell ebben gondolkodnia.

A kormány politikai szempontból leiskolázta az ellenzéki pártokat, azok ugyanis – mint mondta – semmi értékelhetőt nem tudtak felmutatni. Ha ez így folytatódik tovább, akkor az ellenzéknek semmi esélye nem lesz 2022-ben – mondta Török Gábor.

Török azt várná az ellenzéktől, hogy valami politikai stratégia, vízió alapján elkezdjen politizálni.

Ha én nem tudom mi ez, akkor az emberek honnan tudnák?
– tette fel a kérdést a politológus.

Az ellenzék nagyon-nagyon rossz helyzetben van Magyarországon – hangsúlyozta Török Gábor.

Videó: http://www.atv.hu/videok/video-20200602-remenytelen-helyzetben-az-ellenzek
Forrás: https://pestisracok.hu/torok-gabor-a-kormany-politikai-szempontbol-is-leiskolazta-az-ellenzeket/

Címkék: Politika 

Karácsony új fát ígért minden budapesti újszülött tiszteletére

Újabb választási demagógiára világítunk rá

Karácsony új fát ígért minden budapesti újszülött tiszteletére

Egyik kedvenc olvasmányunk a "szeretett" és 353 593 ember által "szabadon választott" főpolgármesterünk választási programja (választási hazugságai). A dokumentumot itt éritek el, amíg azt persze nem törlik. (mi lementettük minden esetre)(https://parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/budapest_mindenkie_1.pdf

Nagyon trendi és nagyon demagóg választási szöveg volt az "Új fát ültetünk minden budapesti újszülött tiszteletér" jelmondat, amit persze az összes balliberális jelölt bele is copy/paste-el a programjába, Geri sem volt kivétel ez alól.

Megnéztük a KSH születési adatait, és azt olvastuk ki belőlük, hogy Budapesten (tehát nem Pest megyében, hanem kizárólag Budapesten) nagyjából 7300 gyermek születhetett a választások óta. A szám nem egészen pontos, mert a KSH negyedéves adatokat jelenít meg, de nagyságrendileg stimmel, főleg mert a számot összevetettük a korábbi évek adataival is.

Tehát 7300 gyermek - hol vannak a fák, Geri? 7300 fával egy kisebb erdőt be lehetne telepíteni, de eddig valahogy egyetlen olyan hírt sem olvastunk, hogy Budapesten akár egy tulipánhagymát is elültettek volna.

Eddig csak azt olvastuk, hogy életerős, egészséges fákat vágnak ki. Azokat a fákat, melyeket Geri még meg akarta védeni a csúf és gonosz Tarlóstól a kampányban.

Vajon milyen érzés lehet annak a 353 593 embernek nap mint nap felkelni, tükörbe nézni és szembesülni azzal, hogy mennyire naivak és könnyen megvezethetőek voltak....

Ahol a faültetés nem csak demagógia, hanem valóság: Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium. https://youtu.be/_bkRdcPN2o0

Forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wns001.html
https://szamokadatok.hu/Post/1012/Visszavettuk_Budapestet_-_Karacsony_Gergely_most_eppen_85_fa_kivagasarol_dontott
https://parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/budapest_mindenkie_1.pdf

Címkék: Politika 

Beindultak a magyar liberálisok - az anarchisták Magyarországon is polgárháborús állapotokat akarnak látni

Beindultak a magyar liberálisok - az anarchisták Magyarországon is polgárháborús állapotokat akarnak látni

Nálunk is kezdődik: Black Lives Matter tüntetést szerveznek Budapesten.

Mint ismert, Amerikában mar napok óra elszabadult a pokol George Floyd halála után, aki egy rendőri intézkedés közben vesztette életét.

Azóta az Antifa és az afroamerikaiak elkezdtek gyújtogatni, fosztogatni és ártatlan fehér civileket terrorizálni.

A balliberálisok próbálják áthozni a kontinensünkre is, ezidáig Londonban és Berlinben voltak nagyobb megmozdulások. Illetve sportolók és sportklubok próbálták reklámozni.

Most vasárnapra azonban Budapestre is akarnak szervezni egy Black Lives Matter (fehér ellenes mozgalom) elnevezésű demonstrációt.

Érdemes megnézni az esemény szervezőit. A Facebook profilok mind hamisak, még a kilétüket sem merik vállalni.

Semmi közünk ehhez az egészhez, itt nem szabad megengedni, hogy az anarchisták gyűlöletet szítsanak hazánkban!

Magyarország Kormánya: Sok millió magyar ember nyugalmának érdekében kérjük: TILTSÁK BE EZT A RENDEZVÉNYT!

Miért nincs ilyen hiszti, amikor (sajnos elég gyakran) egy fehér bőrű amerikai állampolgár esik az ottani rendőri túlkapások áldozatául? Miért nem háborodnak fel ugyanezek az emberek?

A mi meglátásunk az, hogy az egész messze nem a szerencsétlen áldozatról szól, hanem a közelgő amerikai elnökválasztásról, az ottani liberálisok (a Demokrata Párt) ilyen módszerekkel is próbálja gyengíteni az elnök hatalmát.
Ezt a hullámot akarják meglovagolni egyesek Magyarországon is, de nagyon reméljük a rendőrség és a kormány most a sarkukra állnak, és nem engedik a rendbontást.

Itt van az esemény. érdemes megnézni, kik állnak mögötte.
Írjátok meg nekik kommentben, hogy ti mit gondoltok erről, és a adjátok tovább ezt az üzenetet, hogy minél több ember lássa, hogy a baloldal semmitől és senkitől nem retten meg - 2022-ig MINDEN ESZKÖZT be fognak vetni annak érdekében, hogy megszerezzék a hatalmat. Ukrajna kiváló példája annak, hogy mire is képesek a hatalomért. Ukrajna elveszítette a szuverenitását, a területeinek jelentős részét, a lakosságában 25%-át és 14.000 ember halt meg a 2013-2014-es erőszakos, fegyveres hatalomátvétel miatt.

https://www.facebook.com/events/272897473906403/
Forrás: https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/02/nalunk-is-kezdodik-black-lives-matter-tuntetest-szerveznek-budapesten/

Címkék: Politika 

Karácsony értékrendjéről, szemléletesen

Kerigeri szerint a főváros feladata az LMBTQ támogatása

Karácsony értékrendjéről, szemléletesen

‼️ Magyarország szégyene ez az ember. Hosszú 4,5 év áll még előttünk, és azok előtt, akik megválasztottak ezt az alkalmatlan embert a Nemzet Fővárosának élére. Reméljük, hogy mindenki tanul a leckéből:
- Azok is, akik megszavazták
- Azok is, akik nem mentek el szavazni.

Címkék: Politika 

Márki-Zay pünkösdje: Orbán = Hitler, börtönbe a fideszesekkel!

Márki-Zay pünkösdje: Orbán = Hitler, börtönbe a fideszesekkel!

Hatalmasat ment a pünkösdi hosszú hétvégén Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Péter elszabadult hajóágyúként tombolt és rombolt, hogy megkísérelje elterelni a figyelmet aktuális zűrös, balhés ügyeiről és az általa vezetett város súlyos helyzetéről. Ennek jegyében újabb szintre emelte a Fidesszel való „együttműködést”: Orbán Viktort Hitlerhez hasonlította, és Lázár János bebörtönzéséről értekezett. Politikai tőkét akart kovácsolni a Deák téri mészárlás utóéletéből, de csúnyán megégette magát.

„Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak, nagyot koppan akkor, azután elhallgat.” Arany János feledhetetlen sorai jutnak e sorok szerzőjének eszébe annak a látványos bénázásnak a kapcsán, amit Márki-Zay Péter országos politikai csörtetése, öncélú politikai érdekeinek hajszolása kapcsán a pünkösdi hosszú hétvégén lenyomott. Ahelyett, hogy családi körben ünnepelt volna, a vásárhelyi polgármester megint csak beleártotta magát a nagypolitikába, és a Deák téri brutális lincselés, az ártatlan magyar fiatalok lemészárlása kapcsán tartott megemlékezés(ek) kapcsán mindenkit ütött, akit csak ért.

A sport, így a labdarúgás ellen bevallottan beoltott politikusnak sikerült azonban összekevernie a szezont a fazonnal, azaz a Mi Hazánk tüntetését a különböző klubok szurkolói csoportjainak közös, békés megmozdulásával, amiért kapott is hideget-meleget a kommentelőitől, hogy azt nem teszi zsebre. (A MÁRKI-ZAYNAK CÍMZETT ÜZENETEKBŐL, HOZZÁSZÓLÁSOKBÓL A CIKK ALJÁN MUTATUNK VÁLOGATÁST!) Eredeti hétfői posztját követően így aztán szánalmas magyarázkodásba volt kénytelen menekülni, de sajnos a fröcsögés után vajmi keveset ér a kései mentegetőzés – ezúttal is akkor maradhatott volna bölcs, ha hallgatott volna.

Csakhogy a mindenhez is értő, de sok más mellett a futballhoz sem konyító Márki-Zaynak nem szokása, hogy csendben maradjon. Különösen, ha botrányszagot érez maga körül, vagyis politikai szempontból szorult helyzetbe kerül. Ilyenkor mindig kettőzött erővel támad, vagdalkozik, hogy megkísérelje elterelni a figyelmet saját zűrös ügyeiről és az általa vezetett város helyzetéről. Mire is gondolunk?
Márki-Zay körül az utóbbi néhány hétben megszaporodtak a balhék.

1, Saját maga turnézta végig az országos balliberális sajtót azzal, hogy a csőd szélén táncol, legfeljebb augusztus végéig fizetőképes a vásárhelyi önkormányzat, és leépítésekre, elbocsátásokra is sor kerülhet. A válsághelyzetre való hivatkozással közel száz önkormányzati munkavállaló bérét vágták vissza brutálisan, 50-75 százalékkal, miközben a polgármesteri hivatalban – hogy, hogy nem – nem csökkentették a jövedelmeket, és a város vezetői továbbra is milliós illetményeket visznek havonta haza.

2, Világossá vált, hogy a kétéves politikai cirkusz, a permanens háborúskodás és az el nem végzett munka százmilliárdos veszteséget jelent Vásárhelynek a Modern Városok Programban, hisz csak az a két projekt (tram-train, katonai középiskola és kollégium) halad, melyet az állam, illetve Lázár János kormánybiztos koordinál.

3, Visszafelé sült el a visszafelé mutogatás: miközben Márki-Zay bő két éve fideszes elődeit hibáztatja, vádolja Vásárhely anyagi nehézségei miatt, mantrázza a korrupcióról szóló sejtetéseket, a visszaélésekkel kapcsolatos gyanúsítgatásokat, saját összeállításából derült ki, hogy csekély számú büntetőfeljelentést tett(ek) csak a korábbi városvezetések tevékenységével kapcsolatban, és az eljáró hatóságok egyik esetben sem állapítottak meg bűncselekményt.

4, De ha már visszaélések, egy szegedi fegyveres rablássorozat kapcsán maga a polgármester volt kénytelen elismerni, hogy az általa vezetett önkormányzatnál bizony történhettek visszaélések az utóbbi két év során! Miután robbant a bomba, hogy – a sajtóhírek szerint, senki által nem cáfoltan – egyik korábbi bizalmas embere, bizalmi jogásza, vezető beosztású hivatali munkatársa követhette el a szegedi bűncselekményeket, a kutyaszorítóba került Márki-Zay hirtelen arról kezdett el beszélni, amiről a városban már régóta suttogtak: a hivatalban valóban felmerült a vesztegetés elfogadásának gyanúja, így egy bizonyos munkatárstól(…) néhány hónapja megváltak. De kínzó kérdés marad: miért csak most, a szegedi fegyveres rablások utáni napokban állt elő ezzel a „tényfeltárással” a híres korrupcióüldöző, és vajon miért csak éppen most, a fegyveres rablásokhoz közeli napokban tettek feljelentést ebben az ügyben?

5, És ha már visszafelé elsült visszafelé mutogatások, valamint immár hivatalosan is elismert visszaélések az utóbbi két év hivatali működésében: a polgármesterről is egyre nyilvánvalóbb, hogy hadilábon áll az igazsággal és az igazmondással. A napokban immár az ötödik alkalommal (ezúttal Juhász Tünde kormánymegbízottal és Holubán Csilla járási hivatalvezetővel szemben) veszített jogerősen személyiségi jogi, polgári pert a független magyar igazságszolgáltatás előtt. Vagyis sorra mondják ki róla a bíróságok, hogy nem mond igazat és/vagy valótlanságokkal sároz be, járat le magánszemélyeket, közéleti szereplőket és intézményeket, önös és önző politikai kampányának kedvéért sérti meg jóhírnevüket. Ráadásként az Alkotmánybíróság is elhajtotta abban a bosszúhadjáratban, amit portálunk, a Promenad.hu ellen folytat immár lassan két éve: a taláros testület megüzente neki, a média nem sért törvényt, amikor teszi a dolgát, és beszámol egy a polgármesterrel szemben kritikus sajtótájékoztatóról…

Márki-Zay ezekről a botrányokról azzal igyekszik elterelni a figyelmet, hogy csúcsra járatja a bő két éve zajló politikai kampányát, az érdemi városvezetői tevékenység és felelősségvállalás helyett kommunikációs síkra tereli a történetet, és gőzerővel támadja a kormányt, a Fideszt, Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár Jánost, a térség országgyűlési képviselőjét. Ahogy fentebb utaltunk rá, ezt a célt szolgálja, hogy a két magyar fiatal Deák téri aljas kivégzése kapcsán tartott megemlékezések szánalmas és szerencsétlen egybemosásával (KAPITÁLIS BAKOT LŐVE!) célkeresztbe vette a kormányzatot, és cigányellenes uszítással vádolta meg a Fideszt, Orbánt. Vasárnapi Facebook-prédikációjában megint előhúzta a náci kártyát, Adolf Hitlerrel állította párhuzamba a magyar kormányfőt.
„Egyszerűen az történik megint csak, hogy egy újabb olyan gumicsontot talál Orbán Viktor, ami mentén egyrészt meg lehet osztani az országot, és indulatokat lehet kelteni egy csoport ellen, és majd megmentőként természetesen ismét Orbán Viktor fog megjelenni. Volt már ilyen megmentő a világtörténelemben egyébként, Adolf Hitlernek hívták, ő hasonlóképpen tudott egy rendkívül erős és bátor ellenséget találni a zsidóság személyében, majd őket fényesen le tudta győzni. Orbán Viktor hasonlóan bátran talál mindig ellenfelet…” – hallottuk tőle pünkösdvasárnap.

Pünkösdhétfőn pedig még tovább ment. „ÁLLÍTSUK MEG ORBÁN ÚJABB GYŰLÖLETKAMPÁNYÁT: NEM A MÁS BŐRSZÍNŰEKET, HANEM A TOLVAJ, GYILKOS BŰNÖZŐKET KELL BÖRTÖNBE ZÁRNI!” – ezzel a felkiáltással tett közzé Facebook-posztot, melyben ismerteti politikai küldetését: „2022-BEN KÜLDJÜK EGYÜTT BÖRTÖNBE A BŰNÖZŐKET!” Nem is rejti véka alá, kire, kikre gondol a „börtönbe küldendő bűnözők” címkézés alatt, hiszen a bejegyzésben hangsúlyozza, hogy bizonyos szocialista politikusok mellett „Simonka, Lázár és Rogán” is „szabadlábon van” még. Vagyis – hogy ne menjünk tovább – Hódmezővásárhely polgármestere nem is oly burkoltan börtönnel fenyegette meg Hódmezővásárhely korábbi városvezetőjét, jelenlegi országgyűlési képviselőjét. Miután Hitlerhez hasonlította a magyar miniszterelnököt. Pestiesen szólva: nem semmi!

Az olvasókra bízzuk annak eldöntését, a továbbiakban mennyire hiteles, amikor Márki-Zay a kormánnyal, Orbán Viktorral és Lázár Jánossal való együttműködésről beszél, illetve az érintetteket hibáztatja azért, hogy nem kezelik őt partnerként. Végül e helyütt ismét, sokadszorra szögezzük le: a nagypolitikába csörtető balliberális városvezető kisstílű és öncélú politikai vircsaftjának bizony Vásárhely, a város és közössége a vesztese…

Forrás: https://www.promenad.hu/2020/06/02/marki-zay-punkosdje-orban-hitler-bortonbe-a-fideszesekkel/

Címkék: Politika 

Karácsony szerint a főváros feladata az LMBTQ-közösség támogatása. Szerintünk a bajba jutott magyar családok támogatása lenne a feladata

Karácsony szerint a főváros feladata az LMBTQ-közösség támogatása. Szerintünk a bajba jutott magyar családok támogatása lenne a feladata

Ti tudtátok, hogy van "Pride-hónap"? Ez a kifejezés nekünk új volt, aztán egy kicsit tovább gondolkodva rájöttünk, hogy ebben nincs semmi meglepő. Karácsony Gergelynek és a többi balliberálisnak nem csak Pride-hónapjuk van, hanem Pride-évük, és Pride-életük. A Főpolgármester jobban tenné, ha a Lánchíddal foglalkozna ilyen nyilatkozatok helyett, vagy inkább megpróbálna segíteni a Budapesten élő és a járvány miatt bajba jutó MAGYAR CSALÁDOKON.

„Budapest ereje sokszínűségében rejlik. Nemcsak összetartó közösség, amely bármilyen bajban segíti egymást, de elfogadó, nyitott is. Mi azt valljuk, nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy” – így köszönti a HUMEN magazinban megjelent közleményében Karácsony Gergely az amúgy júniusról augusztusra elhalasztott Pride-hónapot. A főpolgármester nem bírta kivárni az eseményt, és azon kesereg, hogy „júliusban a járványhelyzet miatt nem vonulhatunk együtt”, ezért mindenkinek azt ajánlja, tájékozódjon önszorgalomból az LMBTQ-ügyekről, olvasson fontos LMBTQ-mozgalmárok életéről, nézzen ilyen filmeket, és persze támogassa a mozgalmat. Nagyon fontos, hogy az emberek kellőképpen képzettek legyenek ideológiailag!

A Pride hivatalos honlapján olvasható kronológia szerint 2002 óta nem fordult elő, hogy Budapest hivatalban lévő főpolgármestere nyitotta volna meg a Budapest Pride felvonulást – így örvendezett a hírnek a 444.hu, amely láthatóan alig bírja már kivárni a főváros minden kétséget kizáróan legeslegfontosabb eseményét.

Ahogy Karácsony sem bírta kivárni, hiszen a járvány miatt a július 4-re tervezett vonulást amúgy augusztus 22-ére halasztották, ahogy a Pride-hónap is csúszik augusztusra, ő mégis elképzelte, milyen lenne, ha már júniusban megnyithatná.

A főpolgármester lelkesedése ugyanakkor érthető és el nem ítélhető, hiszen végre egy olyan ügyben is megszólalhat, amelyhez ért. Ritka alkalom ez az ő pályafutásában, így teljesen helyénvaló, hogy megbecsüli. Végre nem holmi idősotthonokkal kell foglalkozni, hogy legyen bennük orvos meg kellő számú ápoló, hogy ne alultáplált, felfekvéses, helyenként rühes idős emberek kapják el bennük tömegesen a koronavírus-fertőzést. Józan ésszel belátható, hogy ez sokkal unalmasabb és lehangolóbb, mint képzelt Pride-hónapra üdvözlőbeszédet írni.

Természetesen Karácsony Gergely sem hallgathatta el, hogy az LMBTQIAAP+ mozgalom sikere nem lehet teljes, amíg léteznek a világon olyan megveszekedett fasisztoid erők, akik szerint csupán két nem létezik, és minden egészséges esetben már születéskor eldől, hogy az illető férfi, avagy nő – írja a PestiSrácok.hu

Az országgyűlés által elfogadott 33-as törvény mindannyiunk számára vereség. Nincs is annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen. Ha ebben akadályozva van, az az emberi jogok teljes eltiprása – rögtön ezzel indított a főpolgármester, utalva arra a törvényre, amely a bírálói szerint ellehetetleníti a nemváltást, valójában azonban csupán jogilag is rögzíti a biológiai tényt, hogy az emberek születéskori neme végleges.

Egy valamirevaló ideológia persze nem létezhet ellenségkép nélkül, Karácsony pedig kapott az alkalmon, hogy a heteroszexuális, fehér, keresztény férfiak mostanra alaposan körülgyűlölt körénél még jobban leszűkítse „az elnyomó” kilétét: a törvény kormánypárti megszavazóira.

Mi azt valljuk, nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy – írta a főpolgármester, de ez valószínűleg nem vonatkozik például a Pride mögé beálló, nemzetek feletti óriásvállalatokra, amelyek alkalmazottait a HR általi meghurcolástól a kirúgásig komoly retorziók fenyegetik, ha felszólalnak az LMBTQIAAP+ lobbi nyomasztó jelenléte ellen a munkahelyen.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/karacsony-a-fovaros-feladata-az-lmbtq-kozosseg-tamogatasa-8186969/

Címkék: Politika 

Donald Tusk leszerepelt a világjárvány hatásainak kezelése során

Donald Tusk leszerepelt a világjárvány hatásainak kezelése során

❗️ A világjárvány kezelése egyértelműen megmutatta és megmutatja a különbséget a vezetők között.
Donald Tusk Európa legnagyobb pártcsaládját vezeti, ami nyílván lehetővé teszi (tette volna) számára, hogy segítsen az európai embereknek az elmúlt hónapokban.

Adódik a kérdés: hány lélegeztetőgépet sikerült Európába hoznia? Milyen intézkedéseket kezdeményezett az európai gazdaság újraindítása érdekében? Hány európai ember hazautazását szervezte meg?

Nos, a válasz nyilvánvaló: Donald Tusk leszerepelt a világjárvány hatásainak kezelése során. Erejéből és képességéből mindösszesen sunyi nácizásra, hazugságok és álhírek terjesztésére tellett. Donald Tusk vezetése alatt az Európai Néppárt folyamatosan távolodik az eredetileg képviselt értékeitől, folyamatosan veszít erejéből és befolyásából.
Nem meglepő...

Forrás: Szijjártó Péter 🇭🇺 ❤️

Címkék: Politika