Bomlik az elvtelenség koalíciója

Isten óvja Magyarországot attól, hogy ezek kormányra kerüljenek!

Bomlik az elvtelenség koalíciója

Amikor "ketten" voltak - MSZP és SZDSZ - akkor is a belső hatalmi harcaik áldozatává vált az ország, most meg hatan, vagy ki tudja hányan vannak, és már a választás előtt marakodnak.

Mi lenne, ha pozícióba kerülnének? Mi lenne, ha milliárdok fölött dönthetnének? Mi tudjuk a választ, és azt is tudjuk, hogy nem szeretnénk a saját zsebünkből fizetni az elvtelenség koalícióját, melyet csak egy dolog tart össze - a mérhetetlen hatalomvágy.

Hajrá Fidesz-KDNP!
Mi egészen biztosan el fogunk menni szavazni, mert nem a közvéleménykutatásokat kell megnyernünk, hanem a választást!
👍, ha egyetértesz és ha te is el fogsz menni szavazni!

Címkék: Politika 

A mai bejelentés mérlege

Szétfolyt az összetákolt moslékkoalíció!

A mai bejelentés mérlege

Gyurcsány tanácsadója visszalépett a gyerekverő javára, hogy Apró Antal unokája megnyerhesse az előválasztást, Orbán Viktor meg újabb kétharmaddal a választást!
STOP KARÁCSONY
STOP GYURCSÁNY meg Áprilisban következik :)

Köszönjük!
Hajrá Fidesz!

👉Videó: https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/509374014126209

Címkék: Politika 

Szijjártó az ENSZ-nek

„Magyarország nem kíván semennyit sem feladni nemzeti kompetenciájából a migrációs és menekültpolitikát illetően!"

Szijjártó az ENSZ-nek

Videó: Szijjártó Brüsszelnek. “Magyarország NEM LESZ bevándorlóország!”
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/357644402574152
2022-ben választunk!
Két út áll Magyarország előtt, és mi döntjük el, hogy melyiket választjuk! Jelezd hangulatjellel! Migráció vagy Családbarát Magyarország!
https://szamokadatok.hu/Post/4019/2022-ben_valasztunk

A migrációs és menekültpolitikának szigorúan nemzeti hatáskörben kell maradnia, a világ országainak pedig kölcsönösen tiszteletben kell tartaniuk az eltérő álláspontokat a bevándorlás kérdésében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának ülésén Genfben.

„Magyarország nem kíván semennyit sem feladni nemzeti kompetenciájából a migrációs és menekültpolitikát illetően, azonban konstruktív párbeszédre törekszik a nemzetközi partnerekkel” - hangsúlyozta a tárca szerint a külügyminiszter.

A közlemény szerint kiemelte, hogy a nemzetközi beavatkozás afganisztáni kudarca nyomán újabb bevándorlási hullámokra kell készülni, és ezek a koronavírus-járvány idején nemcsak biztonsági, hanem egészségügyi kockázatokat is jelentenek.

Mint mondta, az emberek Európában jól emlékeznek a 2015-ös válságra, amikor milliók érkeztek a kontinensre, így Magyarország határait is mintegy 400 ezren lépték át illegálisan. Hozzátette: „Nyugat-Európában a társadalmi integrációs projektek teljes kudarcot vallottak, több helyen párhuzamos társadalmak jöttek létre”.

Szijjártó Péter beszámolt arról is az ENSZ ülésén, hogy a magyar kormány álláspontja két pilléren nyugszik. Egyrészt a nemzetközi jog teljes körű tiszteletén, másrészt azon az alapelven, miszerint a segítséget kell oda vinni, ahol arra szükség van, és nem a bajt kell idehozni.

A nemzetközi jog világosan fogalmaz: ha valaki menekülésre kényszerül, akkor joga van ideiglenesen az első biztonságos országban maradni. Ahhoz azonban nincs joga, hogy békés, biztonságos országokon átkelve maga válassza ki az úti célját - húzta alá. Nem adunk menedékjogot annak, aki megsérti a határainkat bármelyik irányból - tette hozzá.

A miniszter szerint ahelyett, hogy otthonuk elhagyására bátorítják az embereket, a helyben maradást kellene támogatni, ott megfelelő körülményeket teremtve. Ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy Magyarország már nagyjából 250 ezer közel-keleti és afrikai kereszténynek segített abban, hogy ne kelljen elhagynia a lakóhelyét. Mintegy 70 millió dollárból házakat, iskolákat, templomokat építettek újra a Hungary Helps program keretében.

Végezetül leszögezte, Magyarország tiszteletben tartja, hogy bizonyos államok támogatják a bevándorlást, és hajlandók több migránst befogadni, de cserébe elvárja, hogy ne akarják rákényszeríteni mások az álláspontjukat.

Magyarország 2030-ra GDP-je 3 százalékát fogja kutatás-fejlesztésre fordítani

Magyarország kormánya számos intézkedéssel támogatja a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységet, fő célja, hogy az erre fordított összeg 2030-ra elérje a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékát - jelentette ki a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) genfi ülésén.

A közlemény szerint beszédében a külügyminiszter arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány számos tanulsággal szolgált a világ számára és világosan megmutatta az innováció fontosságát. Ezzel kapcsolatban pedig köszönetet mondott a kutatói és orvosi közösségnek, amiért ilyen rövid idő alatt sikerült kifejleszteniük az oltóanyagokat.

Leszögezte: a vakcinák jelentik az egyetlen megoldást a válság egészségügyi dimenziójára, így a világ teljes lakosságának beoltására képesnek kell lennie a nemzetközi közösségnek, azaz a sikeres védekezés mára elsősorban kapacitás kérdése. Majd hozzátette, hogy Magyarország ezért saját oltóanyaggyárat épít, és remélhetőleg más országok is hasonlóan tesznek.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy nem szabad ideológiai vagy politikai kérdésként kezelni a különböző vakcinákat, hiszen azok az életmentés eszközei. A hatóságoknak szakmai, tényeken alapuló eljárást kell folytatniuk az engedélyezések terén, kizárva minden egyéb szempontot - vélekedett.

Aláhúzta: egyesek szeretnék, ha a járványra tekintettel feloldanák a koronavírus elleni vakcinák szabadalmi oltalmát, azonban a magyar kormány szerint ez eltántoríthatná a kutatókat munkájuk folytatásától a jövőben.

Végezetül kiemelte, hogy a világgazdaság és világkereskedelem szempontjából "fekete évnek" számító 2020 után ösztönözni kell a beruházásokat, így támogatva a munkahelyteremtést, miután tavaly 140 millió ember vált munkanélkülivé globálisan. Ehhez fontos a kis- és közepes vállalkozások támogatása abban, hogy képesek legyenek külföldi piacokra lépni. Mint mondta, ez különösen lényeges Magyarországon, amely a világ egyik legnyitottabb gazdasága, így a kormány továbbra is nagy erőkkel fogja segíteni a K+F-kapacitások fejlesztését.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20211004-a-migracios-politikanak-szigoruan-nemzeti-hataskorben-kell-maradnia

Címkék: Politika 

Liberálisok, kapaszkodjatok!

Szijjártó Pétert, Orbán Viktort és Magyarországot dicsérték az egyik legnézettebb orosz politikai műsorban!

Liberálisok, kapaszkodjatok!

A "60 percben a lényegről" c. műsorban a következő hangzott el: “Magyarország az egyetlen olyan uniós ország jelenleg, ahol a nemzeti érdek a brüsszeli ruszofóbia fölött áll! A magyarok nagyon bölcsek!” Az egyik téma természetesen a magyar-orosz gázvásárlási szerződés és a körülötte kialakult "nyugtalankodás" volt. Világos, hogy ez sokaknak nem tetszik, főleg azoknak, akik nem ritkán 7x drágábban veszik most a gázt, mint Magyarország.

Ukrajna reakcióját elítélték, a brüsszeli ruszofób megélhetési politikusok döntéseit pedig abszurdnak minősítették. Ezt a gázpiac liberalizációjára értették. Magyarország ezzel szemben a nemzeti érdekeit első helyre helyezve időben lépett és megkötötte azt a szerződést, mely birtokában minden magyar háztartásban meleg lesz idén télen is, és a következő 15 évben is.

👉A gáz körül kialakult helyzetről több cikkben is értekeztünk már, ezeket a weboldalunkon és itt a Facebookon is megtalálják. A legfrissebb ez:
👉Újabb csúcson a gázár!
Közel 1200 dollárba kerül 1000 köbméter gáz a “fejlett nyugaton” Magyarországot ez a veszély nem fenyegeti!
https://szamokadatok.hu/Post/4059/Ujabb_csucson_a_gazar

Két kapcsolódó videó:
Szijjártó Péter válasza (videó) Senki sem szólhat bele abba, hogy kivel kötünk szerződést! https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/398137548559319
Putyin Brüsszelnek: liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!…(Itt még "csak" 650 dollár volt 1000 köbméter gáz, ma már 1200!)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371

Forrás: https://youtu.be/OjUjpAh3gCs?t=1667
(A felvétel természetesen orosz nyelvű, ezt most videó formátumban nem fordítjuk le, túl nagy munka és túl gyorsan pörögnek az események)
Itt meg lefordították Szijjártó Péter reakcióját az ukrán hisztire: https://youtu.be/OjUjpAh3gCs?t=1770

Címkék: Politika 

Nyikorog a kiskertajtó

Az ukránok tényleg azt hiszik, hogy Magyarország akkor és azokkal köt szerződést, akikkel és amikor az ukránok azt megengedik? :) Ez valami vicc?

Nyikorog a kiskertajtó

Előzmény: Megvan a hosszú távú gázvásárlási megállapodás - Magyarország energiabiztonságának és a rezsicsökkentés intézményének az alappillére.
https://szamokadatok.hu/Post/4034/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van

Közben az ukránok évekig zsarolták az oroszokat, az EU-t, megcsapolták az EU tagországok által megvásárolt gázt, volt, amikor teljesen ellehetetlenítették a szállítást. A 2014-es ukrán belső konfliktus kitörése után folyamatosan emelik a tranzit árát, és most azon csodálkoznak, hogy az eladó (az oroszok) és a vásárlók (mi, a többi EU tagország) megkerüljük az ilyen "partnert"? Ebben nincs semmi meglepő, ők főzték ezt a "levest", most kanalazzák! Több milliárd euró tranzitbevételtől estek el a ruszofóbia miatt. A ruszofóbia olyan, mint az orbánfóbia - pénzbe kerül.

Oroszország megbízható partnert, mivel mindig teljesítette a szerződéses kötelezettségeit, Ukrajna meg egy pis piti pióca, amelyik élősködik másokon. Az immár kihasználatlan, elavult és a szovjet időkből örökölt csővezetékükkel meg csináljanak azt, amire most gondolunk, és amit inkább nem írunk le a Facebook cenzúrázott világában.

Apropó: megépült az Északi Áramlat II, kedves Kuleba "úr", erről hallott már? És arról hallott, hogy ezen a vezetéken megy majd a csúnya, antidemokratikus orosz gáz Németországba? És azt tudja, hogy ez a vezeték is elkerüli Ukrajnát? Valahogy nem láttuk a németeket bíráló nyilatkozatokat... Jah, igen... Ahhoz már gyávák!
Tévednek, ha azt hiszik, hogy "túszul ejtve" kb 130 000 kárpátaljai magyart, az anyaország majd úgy fog táncolni, ahogy az ukrán rezsim fütyül! Ukrajna megpróbálta már az oroszajkú lakosságra ráerőltetni az akaratát, és elfogadtatni velük az elfogadhatatlant: az erőszakos, fegyveres puccs által hatalomra került juntát, és ennek az eredménye az lett, hogy Ukrajna elveszítette területének egy jelentős részét.

Tanuljanak ebből az esetből! Mi, magyarok sem fogjuk hagyni, hogy a kárpátaljai magyarokba beletöröljék a mocskos lábukat!

https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese

🇭🇺Szijjártó Péter írta:
"Tegnap aláírtuk a hazánk gázellátását a következő tizenöt évre garantáló szerződést a Gazprommal. Ez nagy siker, mert egyrészt a mai bizonytalan világban mindennek, ami kiszámíthatóságot biztosít, nagy értéke van, másrészt pedig olyan árformulában állapodtunk meg, mely biztosítja a rezsicsökkentés eredményeinek hosszútávú fenntartását.
Mélységesen felháborít viszont az ukrán kormány azon döntése, mely szerint az Európai Bizottságnál támadják meg ezt a szerződést. Ezért tegyünk gyorsan világossá pár dolgot:
1. Az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel miről állapodunk meg.
2. Szuverenitásunk és nemzetbiztonsági érdekeink súlyos megsértésének tartjuk, hogy meg akarják akadályozni hazánk biztonságos gázellátását, a magyar emberek otthonainak fűtését és az ipar működtetését.
3. Barátságtalan ez a lépés azon sok támogatás (lélegeztető gépek, egészségügyi felszerelések, katonák ápolása, gyerekek üdültetése, beruházások finanszírozása) után, amit Ukrajna eddig tőlünk kapott.
A szuverenitásunk megsértésére tett kísérletet kikérjük magunknak, az ukrán nagykövetet mára a Külügyminisztériumba bekérettük."

KÖSZÖNJÜK, Miniszter úr!
Csak keményen! Ezekkel nem lehet tárgyalni, mert ezek minden megállapodást felrúgnak! A legjobb példa erre a minszki egyezmény, melyet 7. éve nem teljesítenek.

Forrás: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/416201266539096

Címkék: Politika 

Egy miniszterelnök nem ilyen, Geri!

Karácsony Gergely annyira szánalmas, hogy már saját hívei is kinevetik

Egy miniszterelnök nem ilyen, Geri!

A "szeretett és szabadon választott" főpolgármester pártjának az oldalán jelent meg egy kép, ahol Karácsony épp azt hirdeti, hogy "Ilyen is lehet egy miniszterelnök", miközben épp valamilyen szakadt pulcsiban a metrón hobózik. Nos, amint látjuk, a képre érkezett is sok reakció, de az emberek többsége még a hívek táborában is kineveti Gy. F. tanácsadóját. Akit nem tiltottak még le, azok elmondhatják a véleményüket itt:
https://www.facebook.com/parbeszedmagyarorszagert/posts/1992092270954772

Szerintünk egy miniszterelnök határozott, hazafi, családbarát, karizmatikus, kemény tárgyalópartner, akit senki sem irányít! A miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják 12. éve, és ez így fog maradni 2022 után is, mivel a többség sosem fog maga ellen szavazni. Budapest példáján láthatjuk, hogy milyen az, amikor egy vezető "ilyen"....

Vajon ki venné komolyan a magyar miniszterelnököt, ha jogsi hiányában metróval vagy kerékpárral járna? Vajon ki veszi komolyan azt a vállalkozót, aki kerékpárral és valami szakadt pólóban jön el a tárgyalásra? Ki veszi komolyan azt a mestert, aki busszal jön el felmérni a terepet? A miniszterelnök a nemzetet képviseli, és ennek a munkakörnek is megvannak a maga attribútumai.

PS: Amúgy Orbán Viktornak van jogsija is, és azon túl, hogy 12. éve sikeresen vezeti az országot, még autót is szokott vezetni, ami számodra Geri, egy elérhetetlen magasság. Ebben a videóban épp angolul beszél vezetés közben Chuck Norrissal. Tudod, az angol a világnyelv, amit minden valamire való vezető beszél! Egy multinál már a legalacsonyabb pozíciókban is alapelvárás. https://youtu.be/1yvy4CaORfY

ADD TOVÁBB!

Címkék: Politika 

Ezek igazi kommunisták

Ezt nem csak úgy mondjuk, hanem mutatunk is konkrét példákat! Mondjuk el megosztásokkal a baloldalnak azt, hogy STOP! Elég volt!

Ezek igazi kommunisták

A Fideszt vádolják krumpliosztással, közben ők osztják a krumplit!
https://bit.ly/2Zp88Cu
A Fideszre mondják, hogy elhallgattatja az embereket, közben ezt pont ők teszik!
https://bit.ly/2XTx0Ch
A Fideszre mondják, hogy lopnak, közben ők maguk milliárdokat lopnak
https://bit.ly/2XTjWg9
A Fideszre mondják, hogy illegitim, közben ők két miniszterelnököt is kineveztek választás nélkül
https://bit.ly/2WeHf37
A Fideszre mondják, hogy erőszakos, közben ők verőlegényekkel félemlítik meg az embereket
https://bit.ly/3i6gfus
A Fideszre mondják, hogy választást csalnak, közben az előválasztásukat még Biden is megirigyelheti!
https://bit.ly/3uc1kU4

ADD TOVÁBB!

Címkék: Politika 

2022-ben választunk!

Két út áll Magyarország előtt, és mi döntjük el, hogy melyiket választjuk! Jelezd hangulatjellel!

2022-ben választunk!

- Gyurcsányt, a bábjait és az általuk tervezett bevándorlóországot akarom!
👍 - Családbarát, nyugodt, békés országban szeretnék élni, ahol a kormány nem ellensége az embereknek, hanem partnere. Hajrá Fidesz!

Orbán: A Nyugat nem akarja fenntartani önmagát
Videó: Orván Viktor beszéde a demográfiai csúcson!
https://youtu.be/E_8lGO5q7kE

Míg bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a Nyugat erre nem képes, „egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, csütörtökön, a Várkert Bazárban.

A kormányfő kifejtette: vannak, akik szerint mindez nem is probléma, míg mások a migrációval oldanák azt meg. Utóbbi azonban az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti, és akik ezt látják megoldásnak, nem veszik figyelembe a demográfia kulturális vetületét, holott Európában ez a migráció lefontosabb dimenziója - fűzte hozzá.

„Itt, nálunk, a migráció identitáskérdés” - hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve: Európában egy ország csak akkor működik, ha az ott élők a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak. Ha ez nincs így, egy ország, egy nemzet menthetetlenül szétesik - jelentette ki.

Leszögezte: Európában így a gazdasági megközelítésen alapuló utak járhatatlanok.

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját - jelentette ki felszólalásában Orbán Viktor.

A magyar kormányfő kifejtette: ennek része, hogy a gyermekvállalás egy család számára anyagilag is előny legyen, illetve a családokat saját tulajdonú lakáshoz segítse. A családpolitikát az édesanyákra kell alapozni, és az egész ország működését családbaráttá kell változtatni. Emellett a jog eszközeivel is meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket - fűzte hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a népességfogyás egyenletének egyetlen helyes és járható megoldása létezik: az államnak segítenie kell a családalapítást és a családok boldogulását.

Úgy értékelt: pénzt osztogatni a családoknak könnyű dolog, amihez „nem kell túl sok ész”. Azonban - folytatta - úgy kell támogatást adni a családoknak, hogy közben a gazdaság tartósan növekedjen. A magyar GDP 5 százalékát fordítjuk családtámogatásra, még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, az út felénél járunk, de legalább az irányt már ismerjük - tette hozzá.

Duplájára nőtt a házasságkötések száma, megfeleződött a művi terhességmegszakításoké

Kijelentette: ha nem lett volna az új speciális magyar családpolitika, és minden maradt volna a régiben, akkor tíz év alatt 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna. Hozzátette: a házasságkötések száma csaknem kétszeresére növekedett 2010 óta, és 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítások száma Magyarországon.

A kormányfő megjegyezte: egy ilyen konferencia önmagában is értékválasztást jelent, hiszen nem mindenki véli úgy, hogy a demográfiai folyamatok alakításáról egyáltalán gondolkodni kellene. „Mi azonban azért vagyunk itt, mert nem elszenvedni, hanem alakítani akarjuk a népesedési folyamatokat” - hangsúlyozta.

Szerinte míg bizonyos civilizációk képesek reprodukálni magukat, a Nyugat erre nem képes, „egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát”. Kifejtette: vannak, akik szerint mindez nem is probléma, míg mások a migrációval oldanák azt meg. Utóbbi azonban az új munkásosztály betelepítésének globális tervét jelenti, és akik ezt látják megoldásnak, nem veszik figyelembe a demográfia kulturális vetületét, holott Európában ez a migráció lefontosabb dimenziója - fűzte hozzá.

„Itt, nálunk, a migráció identitáskérdés” - hangsúlyozta Orbán Viktor, kiemelve: Európában egy ország csak akkor működik, ha az ott élők a legfőbb kérdésekben nagyjából azonos értékeket vallanak. Ha ez nincs így, egy ország, egy nemzet menthetetlenül szétesik - jelentette ki. Leszögezte: Európában így a gazdasági megközelítésen alapuló utak járhatatlanok.

Aggasztóak a Nyugaton hódító mozgalmak

A magyar kormányfő arról is beszélt: aggodalommal figyelik a Nyugaton „szélsebesen teret hódító” újmarxista, újbaloldali, woke mozgalmakat, amelyek „már az óvodákban félre akarják nevelni” a gyerekeket, gyermekeket használnak „pride-aktivistaként”, és a gyermekeknek népszerűsítik a szabad nemválasztást.

Ugyanakkor arra figyelmeztetett: Közép-Európában más a helyzet, itt ismerik a marxista gondolat természetét, hiszen 40 évig kellett együttélni vele. „Mi be vagyunk oltva a woke-izmus ellen, a történelmünk úgy véd bennünket a kulturális baloldaltól, ahogy a vakcinák védenek a koronavírustól” - fogalmazott.

Arra is felhívta a figyelmet: a magyarok védekeznek, mert a nyugati baloldal támad, úgy támadja a hagyományos családmodellt, hogy a család fogalmát relativizálja. Ennek eszköze szerinte az LMBTQ-lobbi és a genderpropaganda. „Célba veszik a gyermekeinket, nekünk tehát védekeznünk kell” - hangsúlyozta, jelezve, hogy Magyarországnak van egy alkotmányos család- és gyermekvédelmi rendszere, amely „automatikusan bekapcsol, ha veszélyben látja a családot”.

A családvédelmi rendszer legfontosabb védvonala az Alaptörvény

A kormányfő a magyar családvédelmi rendszer legfontosabb védvonalának az alkotmányt nevezte, idézve az Alaptörvény családra, házasságra és gyermekekre vonatkozó részeit. Hangsúlyozta: míg Magyarországon ennek a védvonalnak a megerősítése érdekében nemzeti konzultációkat és népszavazásokat tartottak, addig Nyugat-Európában és Brüsszelben soha senki sem kérdezte meg az embereket, sem az LMBTQ-propagandáról, sem pedig a migrációról. Kiemelte: a kormány családpolitikája, az intézkedések és az alkotmányos védvonalak mögött létezik egy szellemi vagy antropológiai jellegű megfontolás is, ami mindennek az alapja, ez pedig az, hogy gyermeket vállalni öröm.

Orbán Viktor csütörtökön és pénteken kétoldalú megbeszéléseket folytat a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsra érkezett állami vezetőkkel és a konferencia előadóival a Karmelita kolostorban - tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor elsőként Mike Pence korábbi amerikai alelnököt fogadta, majd Aleksandar Vucic szerb államfővel tárgyalt. Ezt követően Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja érkezett a Karmelitába.

A tervek szerint a nap folyamán és pénteken további egyeztetéseket folytat Orbán Viktor a fórum előadóival, Dan Schneiderrel, az American Conservative Union (ACU) ügyvezető igazgatójával, Marion Maréchallal, a francia Nemzeti Front korábbi képviselőjével, a lyoni ISSEP politikai iskola főigazgatójával, Jaime Mayor Oreja korábbi spanyol belügyminiszterrel, a One of Us Federation elnökével, valamint Éric Zemmour francia filozófus-esszéistával - közölte a sajtófőnök.

Emlékeztetett: két hete járt Budapesten a szentatya, aki bátorította Magyarországot a családpolitikában. „Azt mondta, ne torpanjunk meg. Mi nem is adjuk fel, és Brüsszellel meg fogjuk vívni a gyermekvédelemről szóló csatát. A magyarok nem szoktak ígérgetni. Fogadkozás helyett én is csak annyit mondhatok, itt állunk, és másként nem tehetünk. Tudjuk, mi a dolgunk” - jelentette ki.

Orbán Viktor beszéde elején külön köszöntötte az eseményen részt vevő Mike Pence volt amerikai alelnököt, akinek azt kívánta, „térjenek vissza minél hamarabb”. Szintén külön köszöntötte a cseh és a szlovén miniszterelnököt, akiket arra emlékeztetett: együtt küzdenek Közép-Európa érdekeiért, országaik szuverenitásáért, a keresztény örökségért és az európai emberek biztonságáért.

A szerb elnököt és Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagját köszöntve Orbán Viktor kijelentette: a Balkán jövője fogja meghatározni az európai biztonság jövőjét, ezért meg kell győzni a brüsszelieket, hogy ne folytassák az évszázadok óta alkalmazott politikájukat, amelyben a Balkánt ütközőzónának használják a saját kényelmük és biztonságuk érdekében.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210923-orban-a-nyugat-nem-akarja-fenntartani-onmagat

Címkék: Politika 

A legitimitás témakörhöz

A baloldali hazug politikusok szerint a Fidesz-KDNP kormány nem elég legitim, az Alaptörvénytől pedig remegésük van, és összefüggéstelenül beszélnek miatta

A legitimitás témakörhöz

Nos nézzük a tényeket!

2002: A választást a Fidesz nyerte, Medgyessy Péter kizárólag az SZDSZ által lehetett miniszterelnök.
https://bit.ly/3EwoxVL
2004: Gyurcsány gyakorlatilag puccsal vette át a hatalmat, választás nélkül lett miniszterelnök.
https://bit.ly/3lAsMqV
2006: "Elk*rtuk!" - Gyurcsány "trükkök százaival", a választókat, a belföldi és a külföldi sajtót, elemzőket átverve, Brüsszelnek is hazudva, a költségvetési számokat meghamisítva, csalással lett miniszterelnök.
https://bit.ly/3lHwuz1
2009: Bajnai úgyszintén választás nélkül lett miniszterelnök, és ez a korszak is "fájt" mindenkinek
https://bit.ly/3EvsUQW
2010: Kétharmados Fidesz-KDNP győzelem, Orbán Viktor a legitim miniszterelnök. A baloldal súlyos vereséget szenvedett
https://bit.ly/3CFnSzV
2014: Kétharmados Fidesz-KDNP győzelem, Orbán Viktor a legitim miniszterelnök. A baloldal súlyos vereséget szenvedett
https://bit.ly/3hINuUs
2018: Kétharmados Fidesz-KDNP győzelem, Orbán Viktor a legitim miniszterelnök. A baloldal súlyos vereséget szenvedett
https://bit.ly/3nN2sg2
2022: Hajrá Fidesz-KDNP! Fel, győzelemre!

Miközben az ellenzék épp előválasztási csalással foglalkozik, a világ pozitívan értékeli az Orbán-kormány eddigi eredményeit. Ma 1 000 000 emberrel többen dolgoznak Magyarországon, mint 10 évvel ezelőtt, fejlődik az oktatás, az egészségügy, az úthálózat, a tömegközlekedés, csökkennek az adók, nőnek a bérek, és nyugalom van, mert a határt is védjük.
https://szamokadatok.hu/Post/3994/Ellenzeki_elovalasztasi_csalas_helyett

Nekünk nem kell a sötét Gyurcsány-féle korszak! Senki se támogassa a baloldalt, mert akik egyszer kiadták a tűzparancsot, kiadják másodjára is.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/572101746808791

Címkék: Politika