A baloldalnak semmi sem fontos, ők a megosztó politika hívei voltak és azok is maradtak

A baloldalnak semmi sem fontos, ők a megosztó politika hívei voltak és azok is maradtak

Soproni Tamás mindenféle furcsa zászlókat akaszt ki a Terézvárosi önkormányzat ablakába. Neki ma, 2020-ban, a koronavírus-járvány és a gazdasági válság kellős közepén az a legfontosabb, hogy társadalmi feszültséget keltsen, hogy kirekessze az önkormányzat épületéből a magyar emberek túlnyomó többségét.

Az ott egy állami közintézmény, milyen jogon szűkíti le az abba az épületbe várt állampolgárok körét? Talán azok, akik nem olyanok, nem mehetnek be? Miért kell nekünk a közintézményeinken a Nemzeti zászlónkon kívül bármi mást elviselnünk?!

Szerintünk egyetlen zászlónk van, ami egyesít, ez a Nemzeti zászlónk, minden egyéb zászló megosztó és súlyosan sértő a magyar társadalom többségére nézve.

A baloldalnak pontosan ez a célja, a megosztás. Időseket hergelnek fiatalok ellen, romákat magyarok ellen, orvosokat betegek ellen, zsidókat keresztények ellen, fehéreket feketék ellen, és még lehetne sorolni.

Módszerük "oszd meg és uralkodj", erről bővebben ebben a cikkben írtunk: https://szamokadatok.hu/Post/1075/Oszd_meg_es_uralkodj_-_semmi_sem_valtozott_a_Romai_birodalom_ota

2022-ben a Haza lesz a tét! Ha nem akarjuk, hogy ezek a Parlamenten is lecseréljék a zászlót, akkor mindenkinek ki kell nyitnia a száját! Elég volt meghunyászkodásból! Ha hallgatunk, ha elfogadjuk a devianciákat, akkor ők fognak nyerni, és az elmúlt 10 év alatt keserves munkánk árán elért eredményeinket lenullázzák egy év alatt, az országot meg visszavetik 20-30 évvel a fejlődés útján.

Ébresztő, Magyarok! 🇭🇺

Címkék: Politika 

A baloldal tizedik éve minden családtámogatást elutasít és támad

A baloldal tizedik éve minden családtámogatást elutasít és támad

Ha a baloldalt valóban egy percig is érdekelné a gyermekes családok megélhetése, akkor támogatták volna az eddigi családvédelmi és gazdaságvédelmi intézkedéseket, a családi adókedvezmény bevezetését és bővítését, a kisgyermekes családokat segítő támogatásokat, a devizahitelek eltörlését, az otthonteremtési támogatások bevezetését és az ingyenes tankönyvprogram bevezetését - reagált a nagyobbik kormánypárt Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára.

A baloldal tizedik éve minden családtámogatást elutasít és támad, ha rajtuk múlna, akkor ma se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény, se családvédelmi intézkedések nem lennének - írta a Fidesz.

Kiemelték, hogy a baloldal kormányzása alatt is sorozatos megszorításokkal sújtotta a gyermekeseket, elvette tőlük a családi adókedvezményt, devizahitelekbe, eladósodásba taszították őket, duplájára emelték a munkanélküliséget, és hagyták, hogy a piaci szereplők a családok kárára a tankönyvek árán is nyerészkedjenek.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta egyre bővülnek a családtámogatások, a járvány okozta válság ellenére is növeljük a gyermekesek támogatását, megvédjük a magyar emberek munkahelyét és a szeptemberben induló tanévben már minden általános és középiskolai tanuló ingyen kapja a tankönyvet - húzták alá a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200813-fidesz-a-baloldal-tizedik-eve-minden-csaladtamogatast-elutasit-es-tamad

bangóné hazugságait pedig ezen a linken lehet meghallgatni, csak erős idegzetűeknek ajánljuk, és csak evés után, különben elmegy az étvágy. Szerinte "brutálisan nőtt a munkanélküliség", a valóság pedig az, hogy 1 hónapig a korábbi 3,5% helyett 4,6% volt, mára a munkanélküliség ismét 4% alatt van. Amikor valóban brutálisan nőtt, az az ő kormányzásuk idejében, 11,3%-ra

Videó: https://www.facebook.com/mszpfb/videos/750177895768779

Címkék: Politika 

Nagyon jó volt a Fidelitas Balatonlellén!

Nagyon jó volt a Fidelitas Balatonlellén!

Kedves Fidelitas! A Balatonlellére szervezett felvilágosító kampány nagyon jó volt! A videót már 187 000 ember látta és több, mint 3600-an meg is osztották
📌 Videó: https://www.facebook.com/fidelitas.hu/videos/772828860201752
Az eseményről minden vezető TV csatorna és hírportál beszámolt (persze a liberális álhírgyártó propaganda, azaz a LÁP nem)
📌 Videó: https://www.facebook.com/fidelitas.hu/videos/1207965646222212

Köszönjük! Ez kiváló munka és remek teljesítmény volt! Arra bátorítunk titeket, hogy tartsátok "folyamatos össztűz" alatt a hazug baloldalt, legyetek ott mindenhol, ahol ők megjelennek, és hazudnak, ahol megpróbálják kimosni a fiatalok agyát. (ezt a kifejezést Gyurcsány Ferenc használta, ő mondta azt, hogy Orbán Viktort folyamatos össztűz alatt kell tartani) Legyetek az árnyékuk, és győzzön az igazság!

Aki egyetért ezzel, ossza meg, ezzel bátorítsátok ti is a fiatalokat, akiken nagyon sok fog múlni 2022-ben! A Fidelitas szerepe eddig is nagyon fontos volt, de most sorsdöntő lehet!

Hajrá patrióta fiatalok! 🇭🇺🧡
Hajrá Fidelitas! 🇭🇺🧡
Hajrá Illés Boglárka 🇭🇺🧡

Címkék: Politika 

Mindenre készen állunk, Zsolt!

Mindenre készen állunk, Zsolt!

Bayer Zsolt is jelezte: kimegy a jobboldal ha kell az utcára megvédeni Magyarországot.

A Sajtóklub hétfői adásában Bayer Zsolt arról is beszélt, hogy készülnünk kell, 2021 szeptemberétől a kampányban ki is vonulhat a jobboldal az utcára, amennyiben azt az erőszakosságot is áthozná ide az ellenzékünk, mint amilyenek most zajlanak a világban, Európában.

Látjuk az eseményeket Libanonban, Fehéroroszországban, ismerjük az Ukrajnai forgatókönyvet is. Amikor a baloldal nem tud demokratikus módon győzni, mert csekély a támogatottsága, akkor jön az erőszak. Ez Magyarországon nem fog megtörténni, mert az ilyen próbálkozásokat első sorban a rendőrség számolja fel, de ha kell, akkor mindannyian, közösen. Magyarországon kormányt szavazólapon választunk, és az erőszakot nem fogjuk megengedni. A baloldal mindig a demokráciát hiányolja - nos, demokrácia lesz. Erőszak helyett választás.

Zsolt, mind ott leszünk, ha kell. Magyarországot nem adjuk, itt nem lesz Maidan. Magyarországon rend lesz és demokrácia. Anarchia nem.

Forrás: https://youtu.be/QUF59OSsX2A

Címkék: Politika 

Magyarországon rend van, és az is marad

Magyarországon rend van, és az is marad

Kormányellenes tüntetésekre, utcai zavargásokra hangol közösen a pride, az amnesty és a momentum.

Figyelmeztetünk mindenkit, aki Magyarországon anarchiával, rendbontással álmodik: mi is ott leszünk és megvédjük Magyarországot. Bármilyen áron. Itt nem lesz se "maidan", se blm, se egyéb hiszti. Akik "diktatúrának" nevezik a fehérorosz elnök elsöprő győzelmét, azok az esetleges negyedik kétharmados Fidesz győzelemre is készülhetnek rendbontással, utcai zavargásokkal, törvénytelen, destabilizáló tüntetésekkel.

Ilyen itt nem lesz, és nagyon-nagyon gondolkozzon el mindenki, akik esetleg azzal álmodoznak, hogy demokratikus választás helyett egyéb módon győzné le a többséget Magyarországon.

A rendet fenntartjuk, hazánkat megvédjük. 🇭🇺
Isten engem úgy segéljen!

Címkék: Politika 

Káosz Erzsébetvárosban, A közlekedés összeomlott, ez a populista, inkompetens politika eredménye

Káosz Erzsébetvárosban, A közlekedés összeomlott, ez a populista, inkompetens politika eredménye

📌 Videó: https://www.facebook.com/Informatorhirtv/videos/1215023898858847

Káosz Erzsébetvárosban: Életbe lépett a megváltozott forgalmi rend a VII. kerületben.
Ahogy korábban mi is megírtuk, mától élnek az új közlekedési szabályok a VII. kerületben. Az Informátor stábja ki is ment a helyszínre, hogy megnézze mit eredményezett a Niedermüller Péterék által megváltoztatott forgalmi rend.

Vajon milyen lehet egy ilyen polgármester kerületében lakni? Milyen érzés lehet az, hogy nem tudsz hazamenni az autóddal, mert az utcádban épp a "Budapest mindenkié" politika révbe ér? Mire gondolnak azok az emberek, akik el sem tudnak indulni a házuk előtt parkoló autójukkal, mert folyamatos a dugó. Ha mondjuk vízvezetékszerelőt hív oda egy lakó, akkor 10-ből hány mester lesz, aki elvállalja ezt a melót?

Niedermüller Pétert és a többi cinkosát is megválasztották. Sajnáljuk azokat, akik voltak szavazni, és nem rájuk szavaztak, és haragszunk azokra, akik Fideszesek, de valamiért nem mentek el a választás napján, és nem szánták rá azt a félórát, hogy a következő 5 évül jobb legyen.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20200810_kaosz_erzsebetvarosban

Címkék: Politika 

Árad a gyűlölet a baloldalról (videóval)

Árad a gyűlölet a baloldalról (videóval)

📌 Videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/704667863679652
A közbeszéd eldurvulásáért a Fidesz a felelős – hallgatjuk már évek óta a baloldalról. A teljesség igénye nélkül csokorba szedtük a legbotrányosabb ellenzéki megnyilvánulásokat.
Mécs János: Istenkém, hogy rühellem a vidékieket - Gulyás Balázs: Tanulatlan, vidéki, idős emberek képezik a Fidesz táborát - Kertész Ákos: A magyar genetikusan alattvaló
Szarvas Koppány Bendegúz a kormányról: Megdolgoznak a fiúk a lámpavasért

„Küldd el a fenébe az összes helikopterező, kurvázó, kábítószerező senkiházit” – ordította utolsó kampányrendezvényén a valódi demokrata szerepében tetszelgő Karácsony Gergely. „Hogy lehetséges az, hogy miközben a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, az MSZP-é egyfolytában csökken?” – kérdezték az ATV műsorában Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőt, amire az MSZP-s politikus úgy felelt: „Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon.” A momentumos Nagy Blanka pedig így engedte ki a gőzt egy ellenzéki tüntetésen: „Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz.” Majd nyomdafestéket nem tűrő szavakkal gyalázta Áder János államfőt, azt üvöltve, lépjen egyet hátra, és „b…za arcon magát ez a bajszos s…r”.

Bangóné Borbély Ildikó a fideszesekről: Sok a patkány Magyarországon

Közkeletű baloldali lózung, hogy a közbeszéd eldurvulásáért a Fidesz, s az Orbán Viktor által vezetett kormányok a felelősek. Az idézett esetek is azt mutatják azonban, hogy a gyűlöletbeszéd sokkal inkább a baloldalon üti fel a fejét. Ez azért is érdekes, mert az ellenzéki pártok, így a DK, a Liberálisok, az LMP, az MSZP, illetve a Momentum képviselői egy évvel ezelőtt aláírtak egy olyan nyilatkozatot, melyben vállalták azt is, hogy a megfelelő fórumokon jelentik a szélsőséges megnyilvánulásokat, és elvárják az államtól, hogy biztosítson feltétel nélküli jog- és törvény előtti egyenlőséget. Ezen a téren is érvényes a részükről a kettős mérce alkalmazása. A kormányellenes közszereplők és politikusok gyűlölködő, fenyegető, illetve becsmérlő kirohanásaik miatt egyszer sem kaptak megrovást pártjuktól, szellemi holdudvaruktól. Zéró elhatárolódás, zéró következmény – egy-két bocsánatkéréstől eltekintve. Érdemes megjegyezni, a Simicska Lajos elhíresült trágár sértegetése nyomán zászlóra tűzött O1G-jelszót valamennyi baloldali párt magáénak vallja, ahogy azt a 2018. végi parlamenti és utcai botrányos ak­ciók óta megtapasztalhattuk.

László Imre az 1938-as Hitlerről: Az a munkája, amit addig kifejtett, gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta
Folytatva a sort, óriási felháborodást váltott ki, persze csak a konzervatív oldalon, hogy Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, miután kiderült, hogy a Kossuth-díjas rendező, Vidnyánszky Attila lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, azt írta közösségi oldalára: ha hatalomra kerül, minden értelemben földönfutóvá teszi a rendezőt. A DK-elnöknek természetesen nem ez az első, és vélhetően nem is az utolsó kirohanása, 2006-os őszödi beszéde óta tartja magát a „színvonalhoz”.

Gyurcsány párttársa, Újbuda polgármestere egy júniusi képviselő-testületi ülésen azt mondta, hogy a harmadik birodalom diktátorát, Adolf Hitlert 1938-ban megérdemelten választották az év emberének. László Imre úgy fogalmazott, a Führernek „az a munkája, amit addig kifejtett, gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után”. A DK-s politikus elnézést kért botrányos okfejtése után, ám a Gyurcsány-párt és szövetségesei nem határolódtak el tőle. Nem ment ez másképp a Momentum esetében sem. Fekete-Győr András pártelnök közösségi oldalán nevezte „csicskának” és gyáva embereknek a koronavírus-járvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait. És ehhez a szinthez „nőtt fel” Gulyás Balázs Jobbik-közeli filmesztéta, megmondóember, aki szerint „tanulatlan, vidéki, idős emberek képezik a Fidesz táborát”. Majd a minap folytatta a sort Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, aki arról beszélt, csak a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek szavaznak a Fideszre, a többiek pedig jellemzően kimennek külföldre. Volt mire alapoz­niuk: Bruck Gábor egykori SZDSZ-es tanácsadó idén áprilisban értekezett arról a Népszavában a kormánypárt támogatóira utalva, hogy a „nagy és tanulatlan szavazótábort a lelke mélyén csak az izgatja, ami közvetlenül érinti a személyes vagy a család biztonságát. Így vagyunk huzalozva”. Szerinte „2014 óta Orbán csak a krokodilagynak beszél”.

Ha visszatekintünk még korábbra, összeállításunkban előkelő helyre kerülhet a DK-s Niedermüller Péter botránykeltő megjegyzése is, mely így hangzott: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem-magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heretoszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés.”

Niedermüller Péter: Rémisztő képződmények a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak és nők
Ugyancsak érdemes visszaidézni a Momentum-alapító Kádár Barnabás okfejtéseit is. Ő az a politikus, aki például degradáló módon azt írta a sofőrökről, hogy „nem lesz a taxisofőrből se mestségesintelligencia-kutató, se kórházi ápoló”. Egy korábbi bejegyzésében arról értekezett, hogy azért kell megvonni a választójogot az idősebb állampolgároktól, mert rossz helyre adják le a voksaikat. Azt megelőzően pedig közölte: míg a most születendő gyermekek a jövőben a társadalomnak felesleges költséget fognak jelenteni, addig az illegális bevándorlókra szükség van, mert harminc év múlva ők fogják megtermelni a nyugdíjat.

Ha már a Momentumnál tartunk: egyik politikusuk, Mécs János még 2013-ban írt arról, mennyire utálja a vidékieket. Konkrétan ezt írta le: „Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.”

A közelmúltbeli, pártpolitikai megszólalók mellett érdemes kitérni egyes, a közvélemény formálásában aktív szerepet vállaló baloldali szimpatizánsokra is. A DK-közeli Hommonay Gergely például legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy azt állította: ürülékkel olcsóbb lett volna leönteni Horthy Miklós szobrát. Tavaly nyáron pedig úgy fogalmazott, „közeledik augusztus 20., amikor a pesti belvárosban szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét (lapulevéllel valszeg, mert akkor még nem volt WC-papír). Imádjátok!”.

Dániel Péter Izraelbe szökött baloldali ügyvéd is előszeretettel ekézi a jobboldalt, Twitter-oldalán például írt ilyet is: „Orbán Viktornak a koronavírus a legjobb barátja. Sokáig a migránsok voltak, de ez a járvány beelőzte őket is. Orbán Viktor pedig végre megkapta az esélyt, hogy rendkívüli állapotot hirdessen, kiépítse a totális diktatúrát, és leszá-moljon régi ellenségével, a magyar demokráciával.” Az egykor DK-s, ma már momentumos Szarvas Koppány Bendegúz a járványkezelés kapcsán fogalmazott így a minap: „Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.” Pár napja a 444-es, volt indexes Bede Márton pedig nemes egyszerűséggel lefasisztázta Müller Cecília országos tiszti főorvost, csatlakozva a sikeres védekezés egyik kiemelt szereplőjét gyalázó baloldaliak kórusához.

Vágó István: Nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát
Az ugyancsak gyurcsányista Vágó István egykori kvízmestert sem kell félteni, ha „karcos” megjegyzésekről van szó. Egy korábbi, lapunk által elsőként ismertetett, nagy botrányt kiváltó Facebook-posztjában például kijelentette, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát. Bocsánatot nem kért, a baloldali nyilvánosság pedig nem zárta ki magából.

Végezetül pedig a Kanadába kiköltözött írót, Kertész Ákost sem hagyhatjuk ki összeállításunkból. Kertész ugyanis májusban az MSZP-közeli Hírklikknek megerősítette korábbi nyilatkozatát, mely így hangzott: „A magyar genetikusan alattvaló. A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, mindent másra hárít, mindig másra mutogat, boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni.”

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200810-arad-a-gyulolet-a-baloldalrol

Ha valaki esetlen nem ismerné fel ezeket az embereket, a képen:
- Niedermüller Péter
- László Imre
- Bangóné Borbély Ildikó
- Szarvas Koppány Bendegúz
- Vágó istván
- Kertész Ákos
- Dániel Péter
- Kunhalmi Ágnes
- Hommonay Gergely
- Dobrev Klára
- Mécs János
- Kádár Barnabás
- Cseh Katalin
- Soproni Tamás
- Márki-Zay Péter
- Fekete-Győr András
- Gyurcsány Ferenc
- Simicska Lajos
- Karácsony Gergely

Címkék: Politika 

"Megnyugtat, hogy az országnak kompetens, határozott és erős vezetése van" /Boross Péter/

"Megnyugtat, hogy az országnak kompetens, határozott és erős vezetése van" /Boross Péter/

„Rendkívül káros az illegális migráció”
Nemzeti Konzultáció 2020. Boross Péter hazánk koronavírus elleni védekezéséről: Megnyugtat, hogy az országnak kompetens, határozott és erős vezetése van.

Kiemelkedő teljesítmény, hogy már 1,4 millió ember kitöltötte a nemzeti konzultáció kérdőívét – hangoztatta a lapunknak adott interjúban Boross Péter. Magyarország 1993 és 1994 között regnáló miniszterelnöke aláhúzta, a listán szereplő kérdések közül ő az illegális migrációra vonatkozókat tartja a legfontosabbnak.

– A nemzeti konzultáció melyik kérdését véli a legégetőbbnek?

– Azt, amelyik a bevándorlásra vonatkozik. Az illegális migráció rendkívül káros folyamat. Nem szükséges nagy kombinációs képesség annak belátásához, hogy ha mindez úgy menne tovább, ahogy 2015-ben zajlott, milyen mértékben rajzolná át Nyugat-Európa vagy akár a saját hazánk arculatát.

– A jogosulatlan kérelmezők kiutasítása nem megoldás?

– Ez a mesék világába tartozik még Németországban is.

– Migráció korábban is zajlott.

– Ez igaz, de korábban alapvetően olyan emberek vándoroltak az európai országok között, akik hasonló elvek mentén élték az életüket. Őket a kulturális és vallási különbségek nem arra sarkallták, hogy a fennálló viszonyokat erőszakkal kell megváltoztatni, hanem megértették a befogadók szokásait, vallását és értékeit. Az illegális migránsok tömegeinél erről szó sincs, ők kizárólag jól akarnak élni, mert az „nekik jár”. Nyugat-Európa e szempontból mostanság eléggé szomorú képet mutat.

– Mit gondol a járvány-intézkedésekről?

– Végtelenül örülök és megnyugtat, hogy az országnak kompetens, határozott és erős vezetése van. S ahogy látom, erről a kérdésről a lakosság döntő többsége is hozzám hason­lóan vélekedik.

– A baloldal ezt vitatja.

– Sajnos a mai ellenzék tevékenysége leginkább Károlyi Mihály borzasztó országlására emlékeztet. A határozottság helyett a romboláson jár az eszük, s ez rémisztő s egyben elszomorító. Az pedig végképp lehangoló, ahogy egyes, magukat publicistának gondoló gazemberek megnyilatkoztak – például Müller Cecíliáról. Az intézkedéseket lehet kritizálni, lévén itt alig találunk két azonos szakmai álláspontot. De a tiszti főorvos asszony munkabírását, az ügy iránti odaadását, jobbító szándékát, ne adj Isten korát kigúnyolni, nos, szerintem ez finoman szólva is elképesztő.

– Az eddig visszaküldött 1,4 millió válasz sok vagy kevés?

– Kiemelkedő teljesítménynek tartom, hogy eddig 1,4 millió ember postázta a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét. Gondoljunk bele, egy statisztikai felmérés mikor merít ilyen hatalmasat? Ha egy cég valakinek a megbízására begyűjt – mondjuk – tízezer reprezentatív választ, a megrendelő már örülhet. Itt pedig bőven millió feletti feleletről beszélünk! S azt sem szabad elfeledni, hogy a legtöbb, felméréssel foglalkozó vállalkozás Budapestre koncentrál, ahol a politikai viszonyok okán nem igazán tudunk pontos képet kapni a polgárokat valóban foglalkoztató ügyekről és az azokra adható válaszokról. Ezért a vidékben bízom, ahol az emberek inkább megőrizték a józanságukat, mint a fővárosban. De akad itt még egy fontos jelenség, mégpedig az a végtelen ellenzéki rosszindulat, amely az ívek ellopására, megsemmisítésére buzdít. Egyébként korántsem mellékesen ez is azt mutatja, hogy ők teljességgel alkalmatlanok ennek az országnak a vezetésére. Ha tényleg a demokrácia talaján állnának, akkor sokkal inkább a válaszadásra, mintsem az ívek „elnyelésére” ösztönöznék a híveiket.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200810-rendkivul-karos-az-illegalis-migracio

Címkék: Politika 

Újabb "arab tavasz", azaz demokráciaimport?

Újabb "arab tavasz", azaz demokráciaimport?

Magyarország feltételek nélkül támogatja a bajba jutott Libanont, az EU képes volt feltételekhez kötni a humanitárius segélyt. Ezek után az is kérdés, hogy véletlen baleset történt-e. Az események kísértetiesen hasonlítanak bármely korábban külső beavatkozással romba döntött, és azóta is nyomorgó országban történtekhez. Felhergelt és utcára vitt tüntetők, a "rezsim" bukása, majd éhség, polgárháború, szegénység, romok. Kinek áll ez érdekében?

Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az emberi életek megmentését, a kármentést és az újjáépítést – jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az EU képes volt feltételekhez kötni a humanitárius segélyt a Libanonnak

Ez már tényleg a legalja, politikailag kihasználni egy katasztrófa áldozatát. A nyugati országok lényegében az arab tavasz késői bimbóját próbálják ezzel a zsarolással átnyomni.
Jelentős erőforrásokat ígértek vasárnapi rendkívüli adományozó konferenciájukon a donorországok Libanonnak a keddi, pusztító erejű, bejrúti robbanás utáni helyreállításhoz, és a hosszabb távú gazdasági talpra állást is hajlandóak támogatni, de

a libanoni vezetéstől azt várják el, hogy kötelezze el magát a libanoniak által követelt reformok mellett.
A videokonferencia végén kiadott nyilatkozat konkrét összeget nem említ, de leszögezi, hogy a segítséget „időben, kellő mennyiségben és a libanoni nép szükségleteinek megfelelően kell folyósítani, közvetlenül a libanoni lakosságnak, teljes mértékben hatékony és átlátható módon”.

Libanon már a keddi robbanás előtt is hónapokon át forrongott. 2019 ősze óta hatalmas tüntetések voltak országszerte, az ország gazdasága és a libanoni font értéke mélyrepülésbe kezdett, és a tömegek követelték az általuk a válságért felelősnek tartott politikai elit távozását.

Jelentős erőforrásokat ígértek vasárnapi rendkívüli adományozó konferenciájukon a donorországok Libanonnak a keddi, pusztító erejű, bejrúti robbanás utáni helyreállításhoz, és a hosszabb távú gazdasági talpra állást is hajlandóak támogatni, de a libanoni vezetéstől azt várják el, hogy kötelezze el magát a libanoniak által követelt reformok mellett.

A videokonferencia végén kiadott nyilatkozat konkrét összeget nem említ, de leszögezi, hogy a segítséget

"időben, kellő mennyiségben és a libanoni nép szükségleteinek megfelelően kell folyósítani, közvetlenül a libanoni lakosságnak, teljes mértékben hatékony és átlátható módon".

A részt vevő, mintegy 30 ország külön-külön tett nyilatkozatai alapján Franciaország például légihidat állított fel, és 18 tonna egészségügyi és 700 tonna élelmiszersegélyt szállít Libanonba.
Az Európai Unió 30 millió euró többlettámogatást tesz elérhetővé az újjáépítéshez. Csütörtökön az EU már bejelentett 33 millió euró segítséget.
Az Öböl-országok részéről Katar 50 millió dollár gyorssegélyt, és további, egyelőre be nem jelentett összegű segítséget ígért. Kuvait 40 millió dollárt ajánlott fel. Az Egyesült Királyság a héten korábban 5, most pedig további 20 millió font segítséget ígért, és orvoscsoportot is küldött.

A donorországok azonban a jelek szerint nem kívánnak biankó csekket kiállítani a libanoni vezetésnek, amelyet a libanoni tiltakozók korruptnak és alkalmatlannak tartanak, emellett a síita Hezbollahon keresztül Irán befolyása is aggodalmakra ad okot egyes országok körében.
A donorországok azt is szorgalmazzák, hogy a robbanás okát hiteles és független vizsgálat tárja fel.

A házigazda, Emmanuel Macron francia elnök nyitó beszédében arra kérte a résztvevőket, hogy tegyék félre nézeteltéréseiket, és segítsenek a libanoniaknak. A segítségnyújtást szerinte az ENSZ-nek kellene koordinálnia.

A Fehér Ház közleményt adott ki, amelynek tanúsága szerint Donald Trump amerikai elnök a konferencián nyugalomra szólított fel, és elismerte a békés tiltakozók jogos, átláthatóságra vonatkozó követelését.

Újabb tüntetések kezdődtek vasárnap
Közben Bejrútban újabb tiltakozások kezdődtek vasárnap, és a tüntetők kövekkel dobálták meg a parlamenthez vezető utat lezáró rendőröket. A helyi televíziók tudósítása szerint
a téren tűz is keletkezett. A Reuters hírügynökség szerint ismét ezrével áramlanak a tiltakozók a parlament előtti tér irányába és a Vértanúk terére, ahol szombaton halálos összecsapások voltak a rendfenntartók és a tiltakozók egy csoportja között.

A tiltakozásokat amiatt kezdődtek, hogy kedden hatalmas robbanás rázta meg a libanoni fővárost. Több mint 2700 tonna, bármilyen óvintézkedés nélkül évek óta a kikötőben tárolt ammónium-nitrát robbant fel, ami miatt legalább 150 ember meghalt, mintegy hatezren megsérültek és százezrek otthona vált lakhatatlanná Bejrútban.

A detonációt követően kiderült, hogy illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de végül senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.
Ezt követően egymásra mutogatás kezdődött, és a hatóságok 19 embert őrizetbe vettek, köztük a bejrúti kikötő és a vámhivatal vezetőjét. Vasárnap egy biztonsági forrás azt is közölte, hogy a detonáció helyén 43 méter mély kráter keletkezett.

Libanon már a keddi robbanás előtt is hónapokon át forrongott. 2019 ősze óta hatalmas tüntetések voltak országszerte, az ország gazdasága és a libanoni font értéke mélyrepülésbe kezdett, és a tömegek követelték az általuk a válságért felelősnek tartott politikai elit távozását. A januárban hivatalba lépett Haszan Diáb kormányfő azóta azt is bejelentette, hogy Libanon nem törleszti szuverén adósságát, ami azt jelenti, hogy az ország csődbe jut. Szombaton Diáb bejelentette, hogy előrehozott választások kiírását javasolja.

Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20200809-reformokat-kovetelnek-libanontol.html
https://888.hu/amerika-london-parizs/az-eu-kepes-volt-feltetelekhez-kotni-a-humanitarius-segelyt-a-libanonnak-4266047
https://szamokadatok.hu/Post/1630/Magyarorszag_egymillio_euroval_segiti_a_libanoni_karmentest

Címkék: Politika