Menczer Tamás: "Önök megbuktak!" (videóval)

Menczer Tamás (Államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium) reagált Fekete-Győr András (meg igazából a teljes ellenzék) pálfordulására

Menczer Tamás: "Önök megbuktak!" (videóval)

Emlékeztető!
👉Oltásellenes kampány!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1373421809692565
👉Így hazudták végig a járványt az ellenzéki pártok!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842

️Fekete-Győr András: "Utólag sikeresnek bizonyult a kormány vakcinabeszerző stratégiája. Én is beoltatnám magamat Szputnyikkal”
Menczer Tamás: “Az a baj, hogy önök „utólag” nem tudnának életeket menteni. Önök politikai okokból támadták az orosz és a kínai vakcinákat! Ön miniszterelnök akar lenni, egy miniszterelnöknek a megfelelő időben kell helyes döntést hoznia.
Erre a magyar miniszterelnök képes, önök pedig megbuktak!”
Videó: https://maiposzt.hu/p/menczertamas-3848903665189262

ADD TOVÁBB!

Címkék: Politika 

"Mindig ki fogunk állni a kárpátaljai magyarság mellett" /Szijjártó Péter/ - videóval

Köszönjük! Mi egy vérből valók vagyunk!

"Mindig ki fogunk állni a kárpátaljai magyarság mellett" /Szijjártó Péter/ - videóval

Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna erős, stabil és demokratikus ország legyen, kiáll területi egysége és önállósága mellett, ugyanakkor elvárja, hogy tartsa tiszteletben a nemzeti közösségek, köztük a magyar közösség jogait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos, informális, videókapcsolaton keresztül tartott ülését követően.

Szijjártó Péter a Facebookon közzétett videójában emlékeztetett: Ukrajnában az elmúlt esztendőkben folyamatosan megsértették a magyar közösség jogait a kultúra, a média, közigazgatás és az oktatás területén egyaránt.

Közölte: a tanácskozás során arra kérte az ülésbe bekapcsolódó Dmitro Kuleba ukrán külügyminisztert, hogy tartsák tiszteletben a kisebbségi jogokat, és kerüljék a magyar nemzeti közösség olyan módon történő beállítását, mint amely közösség bármifajta veszélyt jelenthetne Ukrajna területi integritására.

Kijelentette: a kárpátaljai magyarság mindig számíthat az anyaország, a magyar kormány támogatására.

„Mindig, minden nemzetközi fórumon ki fogunk állni a kárpátaljai magyarság és jogiak mellett” – fogalmazott a miniszter.

👉Forrás, videó: https://maiposzt.hu/p/szijjartop-3811551695607189
https://demokrata.hu/magyarorszag/szijjarto-peter-mindig-ki-fogunk-allni-a-karpataljai-magyarsag-mellett-372686/

Címkék: Politika 

Tiszafüredről kapta a következő politikai pofont Szabó Tímea

az 1 százalékos Párbeszéd nevű törpepárt megélhetési politikusa

Tiszafüredről kapta a következő politikai pofont Szabó Tímea

Ez a nő (hadd ne illessük további jelzőkkel, úgyis mindenki tudja, hogy mire gondolunk) szerint Tiszafüred nemrég felújított és átadott főtere nem elég zöld. Az írás végén lesz egy videó, mindenki döntse el, hogy kell-e ennél több fa egy főtérre. Szerintünk nem, nem erdőt kell telepíteni a belvárosba, hanem egy minden funkcióra alkalmas közösségi teret kell kialakítani. Pl. koncertek, karácsonyi vásár, sportesemények, stb. Ezekhez kell igényes, burkolt terület is!

Nos, az lehet, hogy Budapesten egy nyamvadt kórót sem ültettek el a 2019-es önkormányzati választás óta, de Tiszafüreden meghagyták a meglévő fákat, és újakat is telepítettek. Ami miatt a főtér jelenleg "nem elég zöld", az azért van, mert a fák LOMBHULLATÓK! Ezt lehet, hogy Budapesten nem tudják, de vidéken ezzel mindenki tisztában van. Két héten belül a tér megzöldül. Ha esetleg a térköves burkolattal lenne problémája ennek a (mély levegő....) nőnek, akkor azt vegye tudomásul, hogy minden város központja le van burkolva. Talán nem gondolja, hogy sárban kellene dagonyázni? Szabó Tímea maradjon nyugodtan Budapesten, a körúton belül, ott talán talál olyanokat, akik hozzá hasonló módon (betegesen) gondolkoznak. Vidéken az ilyen embereket kiveti magából a társadalom.

A város polgármestere, Ujvári Imre reagált Szabó Tímea fröcsögésére!
"️KÖZLEMÉNY
Tiszafüred nevében visszautasítom azt a lekezelő hangnemet, amellyel Szabó Tímea, az 1 százalékos Párbeszéd országgyűlési képviselője szeretett városunkról nyilatkozik.
Képviselő asszonynak, aki valószínűleg sosem járt Tiszafüreden, de talán még a Tisza-tónál sem, nem tetszik Tiszafüred új főtere! Fanyalogva és nagyképűen szólja le - Budapestről szemlélve - az új közösségi teret, amely a tiszafüredieknek régi vágya és igénye volt, mindezt úgy, hogy láthatóan fogalma sincs sem a projektről, sem a városról, sem az itt élőkről. Nyilván azt sem tudja, hogy milyen állapotok uralkodtak ezen a városrészen.
Önjelölt meteorológusként trópusi hőséget vizionál ide, sőt gyalázatos vádakkal illeti azokat, akik a megvalósításon dolgoztak.
Ezt az új városközpontot tiszafürediek építették a tiszafüredieknek. Tehát amikor a munkánkat becsmérli, és gyanúsítgat bennünket, akkor a helyi emberek munkáját minősíti és sértegeti.
Az átadás után tiszafüredi családok százai vették nagy örömmel birtokba az új játszóteret és a főteret, hiszen régóta vártak már erre a fejlesztésre.
De egyre népszerűbb a Tisza-tó fővárosa a turisták körében is, sőt, egyre többen költöznek ki ide a nagyvárosokból, többek között Budapestről is, mert vonzó nekik a természeti környezet és a fejlődő város.
Nem tudom, hogy a tudatlanság, vagy az irigység szülte-e ezt a színvonaltalan kirohanását, mindenesetre nem Szabó Tímea fogja Budapestről megmondani, hogy milyen városközpontunk legyen. Pontosan ezért nem kér Tiszafüred belőle és az ellenzéki összeborulásból sem most, sem a jövőben."

Forrás:
A polgármester közleménye: https://www.facebook.com/Ujv%C3%A1ri-Imre-1522376201425707/
Szabó Tímea fröcsögése: https://www.facebook.com/szabotimeapm/posts/3964333896956514
Tiszafüreden valóban elültetik a született gyerek után ígért fákat
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2768935850103063&id=1522376201425707
Budapesten jelenleg nem! (Tarlós ültetett 10 000 fát!)
https://szamokadatok.hu/Post/2340/Faultetesi_programok_1_ev_utan_tisztan_elvalik_a_hazugsag_a_valosagtol
Csodálatos videón a város főtere: https://www.facebook.com/1522376201425707/videos/310012550548049

Címkék: Politika 

Válasz a Párbeszéd nyílt levelére!

Válasz a Párbeszéd nyílt levelére!

dr. Vitályos Eszter, az EMMI államtitkára, a Pest megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerület elnöke reagált az oltásellenes Párbeszéd legújabb agymenésére!
(Az írás végén lesz egy videó és pár link, mely összegzi az ellenzék oltásellenes kampányának legdurvább kirohanásait!)

Vitályos Eszter írta:
"Válasz a Párbeszéd Magyarországért nyílt levelére!

A Párbeszéd Magyarországért képviselőjelöltje nyílt levélben keresett meg azzal a céllal, hogy közös videóban buzdítsunk oltásra.

Hosszú idő kellett ugyan, de végül a Gyurcsány vezette baloldalon is belátták, hogy a vakcinaellenes harcuk káoszba és hiteltelenségbe fulladt. Válaszlevelemet alább olvashatják:

Tisztelt Béres Úr!

Levelét nehezen tudom értelmezni, mivel rég elmúlt már április elseje.

Láthatóan nyomon követi a közösségi oldalaimat, ezért biztos tisztában van azzal, hogy én az első naptól az oltás mellett kampányolok.

Megértem, hogy mára Önnek is igen kellemetlen az, amit a Párbeszéd Magyarországért párttársai az elmúlt hónapokban tettek vagy inkább nem tettek.

Amennyiben esetleg nem emlékezne, szívesen segítek, hogy az elmúlt időszakban milyen megszólalásokat, illetve fizetett hirdetéseket közöltek az ellenzéki összefogás pártjai és tagjai:
A Párbeszéd szerint „A nyugdíjasoknak az engedély nélküli kínai oltást szánja a Fidesz-kormány."

Szabó Tímea: „A kormány bukott járványkezelése miatt itthon nemcsak a halálos áldozatok száma drámai nemzetközi viszonylatban, de az oltással kapcsolatos bizalmatlanság is jóval nagyobb, mint az Unió többi országában. Mindkettő vaskosan Orbán Viktor felelőssége.”
Az Önök főnöke, Gyurcsány Ferenc így buzdított oltásra: „Jól teszed, ha csak olyan vakcinát használsz, amit engedélyeztek az EU-ban!”

A DK az alábbi fizetett hirdetéseket tette közzé: „Oltásra IGEN, az EU-ban nem engedélyezett kínai vakcinára NEM! Írd alá a petíciónkat!"; „Ezért indítottunk petíciót a kínai vakcina ellen. Írd alá te is!"; „Petíciót indítottunk, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az európai gyógyszerügynökség."

Fekete-Győr András szerint a „KÍNAI VAKCINA: ELŐBB A KORMÁNYTAGOKAT OLTSÁK BE! ...ezek a vakcinák a nyugati cégek védőoltásaihoz képest jóval átláthatatlanabb módon készültek, és még a megfelelő európai hatóságok engedélyét sem kapták meg.”
Arató Gergely: „A magyar polgárok jó része nem kér az EU által nem engedélyezett, zavaros módon beszerzett orosz és kínai vakcinából! Az európai magyarok megérdemlik a biztonságos oltást!”

Kálmán Olga: „Jobban bízok az Európai Gyógyszerügynökség politikai függetlenségében.”

Tóth Bertalan: „Miért akar olyan kínai készítménnyel oltatni, amit nálunk nem vizsgáltak? Az, hogy egymillió embert más országokban mivel oltanak, az ottani kormány felelőssége!!! A Fidesz-rezsimé meg az, hogy a magyar emberek biztonságos oltóanyagot kapjanak!”

Z. Kárpáti Dániel: „Senkitől nem lehet megtagadni az oltás lehetőségét, de csak a biztonságos, ellenőrzött vakcinával. A Jobbik véleménye szerint a kínai és az orosz szer egyelőre nem felel meg ezeknek a feltételeknek.”

Hosszú idő kellett ugyan, de végül Önök is belátták, hogy a baloldal vakcinaellenes harca káoszba és hiteltelenségbe fulladt.
Az Önök hitelességét azonban sem Orbán Viktor miniszterelnök úr, sem mi, Fideszes politikusok nem adhatjuk vissza.

A kormánypárti képviselők, a kormány tagjai és az állami vezetők, közöttük én is minden, a koronavírussal kapcsolatos nyilatkozatomban, interjúmban, beszédemben és a közösségi oldalaimon való megosztásaimban a járvány súlyosságára, az emberi életek védelmére, az egészség megőrzésére, a megfelelő védekezésre, a védőoltásokra való regisztrációra és a vakcinák származástól független beadására hívtam fel a figyelmet.

Ez a jövőben sem fog változni! Nekünk Magyarország és a magyar emberek az elsők.

Tisztelt Béres Úr!
Az elmúlt hónapokban számos baloldali politikus az orosz és kínai vakcina ellen kampányolt, majd végül mégis (több esetben titokban) ezekkel a vakcinákkal oltatták be magukat. Szomorú, hogy a Gyurcsány vezette baloldal nem állt ki a Kormány mellett, helyette inkább álhírekkel próbálták meg elbizonytalanítani az embereket. Remélem, hogy a készülő videóban valóban az oltás fontosságáról fognak beszélni, mivel a baloldal, - többek között párttársa- , Szabó Tímea is korábban határozati javaslatot kezdeményezett a Parlamentben, amelynek indoklásában le akarták beszélni az embereket egyes oltásokról.

A közös videóban való szereplésről köszönettel lemondok, Önöknek sok sikert kívánok hozzá.

Bízom benne, hogy a jövőben támogatni fogják a Kormány védekezéssel kapcsolatos intézkedéseit és abban is, hogy nem akadályozzák a járványkezelés sikerességét.

Tisztelettel,
Vitályos Eszter

Forrás: https://maiposzt.hu/p/vitalyoseszter-3852851568136231
Kapcsolódó:
👉Az internet nem felejt! Egy csokorban Gyurcsányék oltásellenes kirohanásai (videó)
https://szamokadatok.hu/Post/3232/Az_internet_nem_felejt
👉Szabó Tímea a kínai vakcina ellen hergel: https://youtu.be/QMKYH-GwxwE
👉Az ellenzék, és azon belül a Párbeszéd is "vizsgálóbizottságot" hoztak létre a kínai és az orosz vakcinák miatt. A dokumentumot Szabó Tímea is aláírta!
https://www.parlament.hu/irom41/14723/14723.pdf
👉Szabó Tímea: Orbán erőlteti a kínai vakcina behozatalát
https://mandiner.hu/cikk/20210119_koronavirus_vakcina_szabo_timea_orban_viktor
👉Etikai vizsgálat indult az ellenzék "kedvenc" háziorvosa ellen az oltásellenes kirohanásai miatt
Oltásellenes kijelentései miatt etikai vizsgálat indulhat a Gyurcsány-párti háziorvos ellen
👉Közben már a magyarok háromnegyede oltáspárti. Az oltásellenes kampány megbukott!
https://szamokadatok.hu/Post/3262/Mar_a_magyarok_kozel_haromnegyede_oltasparti
👉Az ellenzék nem áll le: Az oltási program elején "adatgyűjtésnek" nevezték, most pedig eltörölné a regisztrációs rendszert a baloldal
https://szamokadatok.hu/Post/3258/Az_oltasi_program_elejen_adatgyujtesnek_neveztek_most_pedig_eltorolne_a_regisztracios_rendszert_a_baloldal

Címkék: Politika 

Ki áll az emberek oldalán?

A Magyarországot kifosztó balliberálisok, vagy a Fidesz?

Ki áll az emberek oldalán?

Botka nagy választási szövege volt a "Fizessenek a gazdagok" jól ismert kommunista duma, ami lefordítva annyit jelent, hogy mindig azok fizetnek, akik a legnagyobb bajban vannak! Míg a balliberális polgármesterek sarcoltak, a kormány bértámogatást adott, elengedte az adókat, kibővítette a családtámogatásokat, megőrizte a munkahelyeket, visszavezette a 13. havi nyugdíjat, ingyenes parkolást biztosított, a fiataloknak adómentességet vezetett be, ingyenes teszteléssel és ingyenes vakcinákkal segíti a magyar embereket. A válságkezelésről egy részletes cikket fogunk belinkelni a poszt végén!

Ezzel szemben az ellenzék emberei az általuk bitorolt (mert erre más kifejezést nem találunk) városokban végig azon dolgoztak, hogyan lehet az amúgy sem rózsás helyzetet tovább rontani. Emelték a helyi adókat, a tarifákat, önkormányzati dolgozókat rúgtak ki, óvodákat zártak be végleg, leállították a fejlesztéseket, és még az épp zárva lévő, és így nagy anyagi nehézségeket elszenvedő vendéglátósokba is sikerült belerúgniuk. Azt hittük Niedermüller esete egyedi, de nem az! Aki esetleg lemaradt róla, annak leírjuk: Niedermüller egy zárva lévő vendéglátóhelyet azért büntetett meg, mert a bejárata előtt volt két darab fa (!!!), dézsában elültetve, melyek évek óta díszítették a bejáratot és javították az utcaképet. Ezen már a full liberális Hont is felháborodott.

Botka viszont még tovább ment! Brutálisan megemelte a közterület-használati díjakat a szegedi önkormányzat. A vendéglátósok a napokban kapnak értesítést arról, hogy mennyit kell majd fizetniük a teraszokért a következő években. A Gulyáscsárda üzemeltetője szerint most kést döftek beléjük. Eddig szezononként, ami áprilistól október végéig tart, nagyjából 160 ezer forintba került egy 32 négyzetméteres terasz közterület-használati díja. Most azt írta az önkormányzat, hogy ez jövőre már 515 ezer 200 forint lesz.

A dokumentumból az is kiderül, hogy az önkormányzat tartja magát a lépcsőzetes áremeléshez. Így már azt is tudják, hogy 2023-ban és 2024-ben mennyit kell majd fizetni a 32 négyzetméterért.
Kapaszkodjanak meg, 644 ezer és majdnem 773 ezer forintról beszélnek. Ezt ebben a helyzetben lehetetlenség kitermelni. Most az önkormányzat kést döfött a vendéglátósokba.
A szegedi önkormányzat jövőre 2500, utána 3125, majd pedig 3750 forintot kér négyzetméterenként a teraszért.

Ne legyen senkinek sem olyan illúziója, hogy ez a díj a vállalkozókat terhelné, a vendégeket meg nem. Pénz nem nő a kerítésen, ezért a vállalkozók kénytelenek lettek volna beszedni azt az ételek és az italok árainak emelésével.

A kormány viszont segíti a vendéglátósokat, és most az adóelengedésen, a bértámogatáson, a fejlesztési forrásokon és a kamatmentes újraindítási kölcsönön túl a teraszdíjat is elengedik! Ez az intézkedés felülírja Botka, és a hozzá hasonló károkozók terveit! Elmarad a buli, Laci!

Forrás:
👉Botka aljas húzása.
https://szegedma.hu/2021/04/kest-dofott-a-varoshaza-a-vendeglatosokba
👉A Miniszterelnök bejelentése
https://maiposzt.hu/p/orbanviktor-10159177385861093
👉Ebben a cikkben felsoroljuk a baloldal adóemelési terveit és a járvány kitörése óta megvalósult sarcolásait
https://szamokadatok.hu/Post/3278/Nem_tanultak_semmit
👉Ebben a cikkben összegyűjtöttük a kormány válságkezelésének legfontosabb intézkedéseit és eredményeit
https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
👉Niedermüller aljas húzása: https://szamokadatok.hu/Post/3175/Niedermuller_birsagolja_a_bezart_vendeglatohelyeket

Címkék: Politika 

Egy átlagos hétfő

Szijjártó Péter egyetlen nap alatt többet tett, mint bármelyik balliberális politikus egész pályafutása alatt

Egy átlagos hétfő

Kapacitásbővítés, új munkahelyek, Százhalombatta
https://maiposzt.hu/p/szijjartop-307144624111428
Ford alkatrészelosztó központ, 55 új munkahely
https://maiposzt.hu/p/szijjartop-307175430775014
Újabb 140 000 adag orosz vakcina érkezik
https://maiposzt.hu/p/szijjartop-307290457430178
Bosch, szolgáltatóközpont, 225 új munkahely
https://maiposzt.hu/p/szijjartop-307433704082520
Egyeztetés a Monacoval
https://maiposzt.hu/p/szijjartop-307324434093447
Egyenes beszéd, atv (igen, ő nem fél elmenni egy ellenzéki TV-hez sem)
https://maiposzt.hu/p/szijjartop-186613156609458

Kemény lehet Szijjártó Péter beosztottainak az élete, ellátja őket munkával rendesen, megdolgoznak a pénzükért!

Köszönjük a kiváló munkát!

Címkék: Politika 

A normalitás reneszánszát éli!

Mérföldkőhöz érkezett az európai jobboldal Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini találkozójával!

A normalitás reneszánszát éli!

A képen Európa új vezetői szerepelmnek.

Most jön a munka dandárja – hosszú út áll még az „európai reneszánsz” előtt

Mérföldkőhöz érkezett az európai jobboldal Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini találkozójával. Akad közös pont bőven, de az új felállás intézményesülésével még lesz bőven teendő.
Kohán Mátyás írása a Mandiner hetilapban.

Március elején drámai fordulatot vett az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz főszereplésével lassan három éve játszódó uniós szappanopera. Miután a két tartományi választás gyenge közvélemény-kutatási eredményeitől megrettent német Kereszténydemokrata Néppárt (CDU) sürgetésére a néppárt módosította a frakciószabályzatot – amely nagyban megkönnyítette volna a felfüggesztett Fidesz kizárását –, Novák Katalin, a magyar kormánypárt külügyekért felelős alelnöke bejelentette: elhagyják az EPP képviselőcsoportját. Bő egy hétre rá a pártból is kiléptek.

A döntés nem volt teljesen váratlan: Wilfried Martens volt belga kormányfő, huszonhárom évig regnáló EPP-elnök halálával a pártcsalád egyre kevésbé tudott ellenállni az egységben cselekvő uniós baloldal zsarolási kísérleteinek, és a 2013-ban néhány néppárti képviselő hathatós segítségével megszavazott, Magyarországot élesen elítélő Tavares-jelentéssel bizalmi válság robbant ki a Fidesz és az EPP között. Bár Joseph Daul 2014-ben még kampányolt a magyar kormánypártnak, a továbbiakban inkább szurkálódások irányultak Magyarország felé, mintsem támogatás. Nem védte meg a néppárt a magyar tagpártját az unió igazságügyi biztosának, a luxemburgi Viviane Redingnek a támadásaitól, sokan együtt szavazták meg a baloldallal Judith Sargentini Magyarország elleni vádiratát, ami után a Fidesz 2019 márciusában felfüggesztette néppárti tagságát. A felek közti viszonyt egy háromfős „bölcsek tanácsa” volt hivatott felülvizsgálni, amely végül semmire sem jutott.

Az Európai Néppárt több vezetője számára személyessé vált a Fidesz elleni harc. A 2019. májusi európai parlamenti választás után a magyar kormánypárt keze is benne volt abban, hogy a vele szemben gyakran kritikus frakcióvezető, Manfred Weber, akinek a csúcsjelölti rendszer szerint az Európai Bizottság elnöki széke „járt” volna, végül nem nyerte el a tisztséget. Az emiatt megorroló bajor politikus innentől kezdve igyekezett a frakción belül ellehetetleníteni a fideszes képviselőket: Deutsch Tamás delegációvezetőt, miután élesen kritizálta őt, gyakorlatilag cenzúrázta a saját néppárti képviselőcsoportja.

Donald Tusk volt lengyel miniszterelnököt, aki 2019. november vége óta az EPP elnöke, belpolitikai okokból szintén nem fűzi szívélyes kapcsolat a magyar kormánypárthoz. Miután jobbközép pártját, a Polgári Platformot (PO) 2014-ben leváltotta Lengyelország, a PO erősen balra sodródott, Orbánék pedig helyettük az új kormánypárttal, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakcióban politizáló Jog és Igazságossággal (PiS) építettek ki szövetségesi kapcsolatot. A Fidesz által sorozatosan elszenvedett megaláztatások, az EPP-vezetők Orbán Viktor iránt táplált antipá­tiája, valamint a márciusi, a CDU számára rendkívül fontos német tartományi választások végül robbanékony elegynek bizonyultak, a néppárti frakciószabályzat módosítása mögé bújtatott Fidesz elleni célszerszámot már nem kívánta tesztelni magán a nagyobbik magyar kormánypárt. Minden kapcsolatot azonban nem vágott el a magyar jobboldal néppárti szövetségeseitől: a KDNP tag maradt, EP-képviselője, Hölvényi György továbbra is a Weber vezette frakcióban folytatja az üldözött keresztény közösségek megsegítésére irányuló politikáját. Armin Laschet új CDU-elnökkel pedig arra a megegyezésre jutott a Fidesz elnökeként is dolgozó magyar kormányfő, hogy kapcsolataikat ezentúl pártközi alapon ápolják – igaz, ebbe a képbe némiképpen belerondított Markus Söder bajor miniszterelnök azon kijelentése, miszerint a magyar kormánypárt „végleg elbúcsúzott az Európai Néppárt kereszténydemokrata értékeitől”.

A kontinens politikai helyzete a jobboldali reneszánsznak kedvez a következő időszakban”
Az európai jobboldal ma három nagyobb egységre oszlik, ebből kettő található az EPP-től jobbra: a 62 mandátummal bíró ECR-frakció, amelyet a brexitig a brit Konzervatív Párt dominált, azóta pedig a harmadát adó lengyel kormánypárt, a PiS irányít, egységben Giorgia Meloni Olaszország Fivérei (FdI) pártjával, valamint a cseh Polgári Demokrata Párttal (ODS). Egy lépéssel jobbra található a 75 fős Identitás és Demokrácia (ID) képviselőcsoport, amelyet olasz–francia–német triumvirátus vezet: idetartozik Matteo Salvini Ligája, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése, valamint az Alternatíva Németországnak (AfD), és itt politizál az Osztrák Szabadságpárt (ÖVP) és a holland Szabadságpárt (PVV) is.

A lapunknak a múlt csütörtök esti budapesti Morawiecki–Orbán–Salvini-találkozó után nyilatkozó volt olasz belügyminiszter, Matteo Salvini is rámutatott arra, hogy az ID, az ECR és a Fidesz együtt már ma az Európai Parlament második legnagyobb frakciója lehetne – azonban a két politikai csoport egyesítése rendkívül nehéz politikai feladat. Orbán Viktor számára Marine Le Pen, akit Matteo Salvini rendkívül nagyra tart, már a túlfelére esik a szélső-jobboldaliság vörös vonalának – bár könnyen lehet, hogy a végletekig megosztott Franciaországban rajtuk kívül senki olyat nem talál a közép-európai jobboldal, aki egyszerre képviseli az általuk vallott elveket, és érdemi társadalmi támogatottsággal rendelkezik. Az AfD szintén kemény dió: bár Salviniék a legteljesebb természetességgel működnek együtt velük, Orbánék érthető módon vonakodnak attól, hogy Tuskék PO-ja mintájára a nagyobbik német kormánypárttal is megromoljon a kapcsolat egy számára vállalhatatlan belpolitikai konkurenssel kötött szövetség miatt. Ha viszont az AfD a következő hónapokban meg tudja győzni az ilyesmire rendkívül érzékeny lengyeleket és a magyarokat arról, hogy mentes bármiféle szélsőjobboldali elhajlástól, túlesik a párton belüli hatalmi harcon, a CDU pedig elveszíti a következő német választást, látszik esély az AfD és Közép-Európa megbékélésére.

Az oroszokkal való együttműködés kérdésében a PiS ellenében van egyetértés a Fidesz, a Liga és az AfD között: a lengyeleknek történelmi tapasztalataik miatt ellenérzéseik vannak az oroszokkal szemben, a többiek a pragmatikus együttműködés pártján állnak. Lorenzo Fontana, a Liga főtitkárhelyettese lapunknak úgy nyilatkozott: „az a veszély fenyeget, hogy ha túl sok ó ellenségeskedést szítunk Oroszországgal, az a kínaiak karjaiba hajtja őket”, így az ideologikus hozzáállás helyett pragmatizmusra van szükség.

A magyar–lengyel–olasz szövetség útjában álló olasz belpolitikai akadályt, úgy tűnik, a múlt csütörtöki tárgyaláson sikerült elhárítani. Bár Matteo Salvini Ligája tagja az olasz technikai kormánykoalíciónak, Giorgia Meloni egyre erősebb FdI-je viszont ellenzékben van. Salvini lapunknak úgy fogalmazott: „bizonyosan” szeretné bevonni Meloniékat az új jobboldali együttműködésbe. Felhívta a figyelmet arra, hogy önkormányzati és régiós szinten továbbra is együtt kormányoznak, kapcsolatuk nem romlott meg.

A Liga vezetője arra számít, hogy akár már két éven belül egység jöhet létre az európai jobboldalon – ami abban a tekintetben reális előrejelzés, hogy 2021 őszén minden bizonnyal lezajlik a német Bundestag-választás, így az AfD rendezheti sorait; a 2023-as olasz választást az olasz jobboldal minden valószínűség szerint közösen pályázza meg, a belső viták elülnek; Oroszországban pedig lassú politikai-személyzeti változások hozhatnak olyan átalakulásokat, amelyek javíthatnak a feszült orosz–lengyel viszonyon. „Sok munkával és gondolatokkal” kell a baloldali egységet legyőzni – mondta lapunknak Matteo Salvini. A következő két évben alig látnak majd ki a munkából az új európai jobboldal politikusai – de a kontinens politikai helyzete a jobboldali reneszánsznak inkább kedvez majd a következő időszakban, mintsem hogy gátolná, így Salvini „kétéves terve” könnyen valóra válhat.

Forrás: https://maiposzt.hu/p/mandiner-10159381064756941

Címkék: Politika 

A Momentum igazi arca!

Százmilliók a haveroknak és propagandára, az óvodáknak meg semmi

A Momentum igazi arca!

Az óvodák támogatása helyett propagandára szórja a közpénzt Soproni Tamás. https://maiposzt.hu/p/mandiner-10159373286291941

Komoly feszültség alakult ki a momentumos polgármester és szövetségesei között a százmilliós kommunikációs kiadások és a pártkáderek alkalmazása miatt.
Tovább éleződik a feszültség az ellenzéki összefogás képviselői között a momentumos polgármester viselkedése miatt Terézvárosban – olvasható a Kontra cikkében. A portál, amely korábban már beszámolt a költségvetés miatt kialakult helyi ellenzéki konfliktusokról, most azt írja, hogy a kerület polgármestere, Soproni Tamás nagyjából 2,7 millió forint közpénzt költ minden hónapban(!) a saját magát népszerűsítő propagandára.

Százmillió forint „lakossági tájékoztatásra”
A momentumos polgármester – pontosabban az önkormányzat – e célra három személyt is foglalkoztat, az ő fizetésük havonta 2 millió, emellett évi 8 millió forintot fizet egy cégnek videók készítéséért. Információik szerint az önkormányzati költségvetésben egyébként 101,3 millió forintot különítettek el lakossági tájékoztatásra, miközben több kerületi óvodának és iskolának, vagy például a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának sem jutott elegendő pénz a költségvetésből.

Mindez komoly feszültséget szült az ellenzéki összefogás pártjai között, a büdzsét a Fidesz képviselői mellett a helyi MSZP-sek sem voltak hajlandók megszavazni. A Kontra szerint a hivatalos megfogalmazás szerint „lakossági tájékosztatás céljára” elkülönített milliók valójában Soproni Tamás imázsépítését szolgálják.
Ezt mutatja a portál szerint az is, hogy a helyi közéleti történésekről szóló információk elsőként mindig Soproni saját Facebook-oldalán jelennek meg, és csak ezt követően kerül ki szó szerint ugyanaz a tartalom az önkormányzat honlapjára. Jó eséllyel tehát az önkormányzat finanszírozza a momentumos politikus oldalán megjelenő tartalmak nagyobb részét. Erre vonatkozóan kérdéseket küldtek a polgármesternek de válasz eddig nem érkezett.

Három sajtós...?
A polgármester ráadásul több momentumos politikust is benyomott önkormányzati állásokba. Ilyen például Környei Balázs, aki egyébként a XVII. kerületben önkormányzati képviselő, vagy például Pleszel András, aki nemrégiben még a Ferencvárosi vagyonkezelő felügyelőbizottságának tagja volt, jelenleg pedig a Momentum pártalapítványának kurátora.

Soproni Tamás nem felejtette el párttársait, az önkormányzatnál több olyan momentumos politikusnak is találtak állást, akiknek semmi köze Terézvároshoz,
sőt közülük néhányan korábban más választókerületekben indultak, vagy épp most is képviselők! Ilyen például Gerencsér Mária, aki korábban a Momentum sajtóreferense volt, majd 2018-ban még Vas megye 3. számú választókerületben indult egyéni jelöltként a Momentum színeiben, 2020-ban már Terézváros sajtófőnökeként hivatkoztak rá.

Pozíciójának neve más, de vélhetően ugyanezeket a feladatokat végzi Hikádé Beáta az önkormányzat kommunikációs osztályvezetője. Ő korábban a Demszky vezette városháza sajtóreferense, később az LMP sajtófőnöke volt és Zuglóban is dolgozott hasonló pozícióban. A Kontra arra is rákérdezett az önkormányzatnál, hogy a két sajtós feladatai miben térnek el, és ki a főnök közülük, de egyelőre erre sem reagáltak.

De itt még nem ért véget a sajtósok sora, hiszen ott van még Kertész Anna, a Terézváros magazin főszerkesztője, aki korábban a régi mszp-s hetilap, a Vasárnapi hírek vezetője volt. A portál információi szerint

Soproni három sajtóügyekért felelős embere együtt nagyjából 2 millió forintot kap az önkormányzattól
Ehhez jön még az az évi 8 millió forint, amit véletlenül éppen egy Momentum-tagnak fizetnek, aki videókat készít Soproniéknak. Bár ezt a munkát állítólag egyébként egy külön fotós cég is végzi az önkormányzatnál Mindez együtt 2,7 millió havi szinten, azaz évente több mint 30 millió.

Momentumos ejtőernyősök Terézvárosban
Soproni Tamás az említett párttársak mellett ifjú momentumosoknak is „talált” állásokat. Személyi titkárként dolgozik neki György Áron, településfejlesztési referensként pedig Lovász Tamás, akik mindketten a Momentumban kerültek a közélet közelébe. A hírek szerint a kerület vagyonkezelőjéhez került vezetőnek Pleszel András, a Momentum pártalapítványának kuratóriumi elnöke.

Pleszel ráadásul emellett nemrégiben még felügyelőbizottsági tagként dolgozott a korábban Baranyiék parkolási botrányát okozó, közbeszerzési bírságokkal megtűzdelt FEV IX Zrt-ben is. De még nála is érdekesebb Környei Balázs András személye, akit Soproni úgy alkalmaz beruházási ügyintézőként, hogy a politikus eközben jelenleg is a XVII. kerület önkormányzati képviselője!
Rajtuk kívül pedig ott van még Tóth Miklós kabinetfőnök, aki nem momentumos, viszont szakállamtitkár volt Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalában.

Az óvodákra és az iskolákra nem jutott elég pénz
A Kontra úgy értesült, hogy a kerületben a százmilliós kommunikációs kiadások és az önkormányzati pozíciók pártkatonákkal való feltöltése miatt feszültség alakult ki a helyi MSZP és Soproniék között. A szocialisták ugyanis a költségvetésben lefaragtak volna az említett több mint 100 millió forintból és annak a cikkben kiemelt elemeiből, és a zöldítésre szánt szintén kiemelkedően magas, közel félmilliárd forintos tételből is.

A kommunikációval szemben egyes kerületi „intézmények”, felújítására, támogatására viszont nem jutott elegendő pénz a költségvetésben.

Soproniék nem szántak pénzt többek közt a Patrona Óvodának, a Színyei Merse Pál Gimnázium felújítására.
Ezekre mindössze 26 millió forint, a momentumos polgármester kommunikációs kiadásainak a negyede kellett volna. A helyi fideszesek 40 millió forintot szántak volna a Játékvár Óvoda és 15 millió 500 ezer forintot az Erkel Ferenc Általános Iskola felújítási munkálataira, valamint támogatták volna a Bajza Utcai Általános Iskolát is

A fentieken kívül a kerületi Fidesz javasolt 500 ezer forint támogatást a Derkovits Alapítvány számára, iskolai kirándulások céljából, valamint szintén 500 ezer forint támogatást Terézvárosi Tudástér Alapítvány számára. A valódi szociális értékek jegyében pedig mind a kerületi Fidesz, mind a kerületi MSZP támogatta volna egy helyi civil szervezet, a Terézvárosi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának (TERÉZÉNO) felújítását is.

Forrás: https://maiposzt.hu/p/mandiner-10159373286291941

Címkék: Politika 

Kiképzőtisztek irányították a SZFE hallgatóit a szervezett provokáció felé!

Kiképzőtisztek irányították a SZFE hallgatóit a szervezett provokáció felé!

Az Alinsky-módszer forgatókönyve szerint nekik “szakrális áldozatokra” volt szükségük, de a kormány bölcsességének köszönhetően ez az elem elmaradt, így az egész balhé kudarcra lett ítélve.

Földi László: „Kiképzőtisztek” irányították a SZFE hallgatóit a szervezett provokáció felé

Már hónapokkal a tüntetések előtt készültek az egyetemfoglalásra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói – derül ki a Hülye fiatalság címet viselő, a tiltakozó diákságot bemutató YouTube-filmből. Ez azért is fontos, mivel a tüntetéssorozat idején a hallgatói önkormányzat részéről azt hangsúlyozták, hogy az általuk szervezett blokád spontán akció volt.

Az említett film egy megkonstruált film, bizonyos érdekeket képvisel, ennek értelmében pedig nem a valós tényekből, eseményekből indul ki – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

„Tudni kell azt, hogy a háttérben vannak olyan érdekviszonyok, amelyek a világot elég sajátosan kezelik. Ha egy adott ország érdekeivel nem értenek egyet, úgy munkálkodnak a háttérben, hogy provokációt szítsanak az ország állampolgárai között” – tette hozzá.

Ennek voltunk tanúi az SZFE körül kialakult helyzet kapcsán is. Az egyetem átalakítása egyfajta belső ellenállást váltott ki a hallgatók egy részéből, akik spontán módon kezdtek tiltakozni az új rendszer ellen. Erre az első mozgalomra telepedtek rá az úgynevezett „kiképzőtisztek”, akik a háttérben azon munkálkodtak, hogy saját érdekeik mentén alakítsák át a társadalmat, az érdekviszonyrendszereket.
A „kiképzőtisztek” bekapcsolódása a hallgatók akciójába tisztán érzékelhető volt, hiszen a kezdeti spontaneitást gyorsan felváltotta egy összeszedett, jól megkonstruált cselekvési terv – emelte ki.

Hozzátette, már azt is tudjuk, hogy a berlini Momentum szervezetének kiképzőtáborából érkeztek „segítők”, akik elmagyarázták a hallgatóknak, hogyan folytassák tüntetésüket, hogy komolyabb provokációt váltsanak ki.

Az említett berlini „kiképzőtiszteken” túl még más segítője is volt a hallgatóknak, mindazon személyek, szervezetek, akik és amelyek a magyar baloldal mellett állnak. Hiszen az egyetem átalakításából politikai akció vált, és ebbe mindenki bekapcsolódott, aki a jelenlegi kormány ellen munkálkodik – jelentette ki Földi.

👉Az Alinsky-módszerről bővebben: https://szamokadatok.hu/Post/504/Igy_mossak_az_agyadat_a_baloldali_partok_propagandamediajuk_es_az_alcivil_szervezeteik_-_Az_Alinsky_modszer
👉Forrás: https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/04/07/foldi-laszlo-kikepzotisztek-iranyitottak-a-szfe-hallgatoit-a-szervezett-provokacio-fele
👉Megbuktak a balliberálisok! Nem jött össze a forradalmasdi :)
Többen jelentkeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, mint tavaly és mindössze négy fő hagyta el az egyetemet
https://szamokadatok.hu/Post/2981/Megbuktak_a_balliberalisok_Nem_jott_ossze_a_forradalmasdi_

Címkék: Politika 

Kocsis Máté: Ki kell állni Petry Zsolt mellett!

Kocsis Máté: Ki kell állni Petry Zsolt mellett!

Köszönjük, Kocsis Máté! Nagyon kemény szavak, és nagyon időszerű az összefogás! Ezek a dolgok gyorsabban terjednek, mint a vírus, és oltóanyag sincs ellenük!

Idézet:
"Ki kell állni Petry Zsolt mellett!
A Hertha kiváló kapusedzője pusztán azért vesztette el az állását, mert elmondta a véleményét egy interjúban. A véleményét! Mellesleg igaza volt: Európa felszámolta magát az eszetlen migrációval!
Kirúgásával azt is elintézték a véleményterroristák, hogy várhatóan nehezen tud majd új munkát találni, mert a vasököl arra is lesújt, aki esetleg adna neki. Nagyon remélem, hogy Gulácsi Péter kiáll majd mellette is...
Elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idi*** liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása.
Botrány, amit már mindenki ismer, így néhány kérdés maradt csupán:
1️⃣ Ilyen lenne a nyugati szólás- és véleményszabadság, amit szerintük követni kellene?
2️⃣ Miért lapít most itthon az összes nagypofájú liberális, akik más esetben már ájulásig őrjöngték volna magukat?
3️⃣ A sokszínűség azt jelenti, hogy egy álláspont létezhet egy társadalmi-közéleti vitában?
4️⃣ Hol van Vera Jourová és a sokszor hangos honi jogvédő különítmény?
Küldd tovább, álljunk ki Petry Zsolt mellett! "

👉Korábbi írásunk a Petry Zsolttal szembeni liberális terrorról: https://szamokadatok.hu/Post/3235/Nemet_jogallamisag
👉Varga Judit: Jourová fejezze be a zsarolást
https://szamokadatok.hu/Post/3149/Varga_Judit_Jourova_fejezze_be_a_zsarolast
👉Jourová újra betegnek nevezte a magyar demokráciát (szerintünk az övék az!)
https://szamokadatok.hu/Post/3003/Jourova_ujra_betegnek_nevezte_a_magyar_demokraciat
👉Forrás: https://www.facebook.com/kocsismate/posts/10158568386408241

Címkék: Politika