Címke: Önkormányzat

Add tovább, hogy a te polgármestered is lássa, hogyan kell kommunikálni a fejlesztésekről

Add tovább, hogy a te polgármestered is lássa, hogyan kell kommunikálni a fejlesztésekről

Rengeteg minden fejlődik Magyarországon, de sajnos sok mindent elhallgat a pénzért dolgozó média. Nyilván egy országos médiumban nincs helye egy vidéki óvoda megújulásáról szóló hírnek, mert az nem fog akkora nézettséget hozni, mint a "kispandák születtek a Müncheni állatkertben" című hír.

Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán most egy fantasztikusan jó listát tett közzé arról, hogyan fejlesztették a kormánnyal közösen a város közintézményeit. Iskolák, óvodák, orvosi rendelők, idősotthonok, szociális intézmények, közterek és sportpályák, játszóterek és hivatalok. Olvassák el, és adják tovább ezt a cikket, hogy az önök polgármestere is lássa, hogyan kell kommunikálni, mi hiányzott az októberi kampányból.

Az elhallgatott hírek most teret nyernek. A lőtéri kutyát nem érdekli az, hogy ki őrködik épp a SzFE teraszán, vagy épp miért tüntet a baloldal. Íme a valóság.

Balaicz Zoltán írta: (teljes lista a cikk második felében. A képen a felsorolt intézmények közül néhány szerepel, ez a Számok gyűjtése)

"A DÓZSA ÉS A LISZT ISKOLA FELÚJÍTÁSA UTÁN ELKEZDŐDTEK A MUNKÁLATOK A PETŐFI ISKOLÁNÁL IS

Elkezdődött a Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása, melyre 2017-ben nyert pályázati forrást az önkormányzat, majd az előkészítés, a tervezés, és a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés után 2020. nyarán indulhatott el a munka. A felújítás közel 337 millió forintos ráfordítással valósul meg és a tervek szerint 2021 márciusára végeznek vele a szakemberek. Eredetileg az önkormányzat 270 millió forint támogatást nyert el a célra, a hiányzó, több mint 65 millió forintos összeget a kormány biztosította a városnak ráemeléssel.
A projektindítón beszédet mondott Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Bali Zoltán alpolgármester, dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő, Kajári Attila állami tankerületi igazgató és Kovács Éva intézményvezető.
Külön köszönetet érdemel a Polgármesteri Hivatal részéről Kovács Roland, a felújítást koordináló szakreferens, valamint a kivitelező zalaegerszegi B&G Építő és Üzemeltető Kft.
Nemrég elkészült a Liszt iskola felújítása 345 millió forintos ráfordítással és a Dózsa iskola megújítása 324 millió forintos projekt keretében, továbbá épül a Dózsa iskola új tornacsarnoka is 1,25 milliárd forintos beruházással. A Petőfi iskola 337 millió forintos felújítását is ide számolva ennek a három intézménynek az esetében közel 2,3 milliárd forint értékű munka valósul meg.
Bár már 7 éve, 2013. január 1-je óta már nem a városi önkormányzathoz tartoznak az iskolák, hanem az államhoz, a városvezetés mégis fontosnak tartja, hogy támogassa az intézmények megújítását.
A zalaegerszegi intézményrendszer megújítására évtizedeket kellett várni, most azonban látványosan zajlik a program:
- Elkészült a landorhegyi csecsemő és gyermekotthon felújítása 100 millió forintból
- Elkészült a Napsugár utcai bölcsőde felújítása 101 millió forintból
- Elkészült a Cseperedő bölcsőde felújítása 105 millió forintból
- Andráshidán új óvoda épült 360 millió forintos ráfordítással
- Megújult a Landorhegyi Óvoda 100 millió forintból
- Elkészült a Mikes utcai óvoda felújítása 84 millió forintból
- Elkészült a Petőfi utcai óvoda felújítása 145 millió forintból
- Elkészült a Kodály utcai óvoda felújítása 140 millió forintból
- Ovi sport pályák épültek
- Megújultak az Ady iskola oktatási épületei 150 millió forintos ráfordítással.
- Elkészült az Ady iskola tornatermének felújítása 147 millió forintból
- 500 millió forintos ráfordítással megújult a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épülete, most pedig 3,3 milliárd forintos beruházás keretében új, modern tornacsarnok és vívóterem épül
- Új multifunkciós pálya épült az Eötvös iskola udvarán
- Új műfüves pálya épült a Liszt iskola udvarán
- B33-as kosárlabda pályák épületek a Zrínyi Miklós Gimnázium és a Landorhegyi Általános Iskola udvarán
- Elkészült a Kaffka Margit Kollégium 140 millió forintos felújítása
- Elkészült a Landorhegyi Általános Iskola felújítása 324 millió forintból
- Elkészült az Izsák Imre Általános Iskola bővítése 130 millió forintból
- A Kölcsey Ferenc Gimnázium 150 millió forintos ráfordítással újult meg.
- Zalaegerszeg mindhárom felsőoktatási intézménye egyetemi rangra emelkedett, így a zalai megyeszékhely „egyetemi város” lett. Az egyetemi beruházások, fejlesztések, projektek összege: 4,4 milliárd forint, melynek keretében elkészült a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi Gazdálkodási Karán az Innovációs és Tudásközpont egymilliárdos beruházással.
- A munkaerőhiány kezelése, a kellő számú munkaerő biztosítása szempontjából kulcsfontosságú az oktatás szerepe, különösen a szakképzés, a felnőttképzés, az átképzés. Ezért épül 646 millió forintos ráfordítással a volt Petőfi laktanya egykori parancsnoki épülete helyén a duális szakképző központ.
- Felújítjuk a Ganz Ábrahám Szakközépiskolát. A beruházásra kormányzati támogatást nyertünk el, 2020-ban indulhat a munka.
- Megújul és bővül a Szent Család Óvoda.
- Megújult a Dózsa György Általános Iskola.
- Megépül a Dózsa György Általános Iskola új tornaterme.
- Megújul a Petőfi Sándor Általános Iskola.
- Megújult a Liszt Ferenc Általános Iskola.
- Megújul az Eötvös József Általános Iskola.
- Megújul a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
- Megújul a Zrínyi Miklós Gimnázium.
Emellett 433 millió forintos ráfordítással megújult a város minden szociális, idősügyi intézménye, klubja. Ezzel a megyeszékhelyek közül ez a projekt is elsőként Zalaegerszegen zárult le:
- Elkészült a Nyugdíjas Otthonház és Belvárosi Idősek Klubja felújítása
- Elkészült a Landorhegyi Idősek Klubja felújítása
- Elkészült a Család- és Gyermekjóléti Központ felújítása
- Elkészült a Szociális Klub felújítása
- Elkészült az Idősek Gondozóháza felújítása
- Elkészült az Andráshidai Idősek Klubja felújítása
A megyeszékhelyek közül szintén elsőként Zalaegerszegen zárult le az egészségügyi alapszolgáltatásokat érintő projekt: 353 millió forintos keretből újult meg 9 felnőtt háziorvosi, 5 gyermekorvosi, 17 védőnői körzet és a Botfy utcai központi ügyelet.
- Andráshida utca 5. (1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Ola utca 10-12. (2 háziorvosi rendelő, 1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Kinizsi utca 105. (1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Göcseji utca 53. (1 háziorvosi rendelő és 4 védőnői szolgálat)
- Wlassics Gyula utca 13. (2 háziorvosi rendelő)
- Hegyalja utca 39. (1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Nemzetőr utca 15. (1 gyermekorvosi rendelő és 1 védőnői szolgálat)
- Köztársaság utca 55/A (2 háziorvosi rendelő)
- Köztársaság utca 55. (2 háziorvosi rendelő)
- Petőfi utca 21-25. (4 védőnői szolgálat)
- Botfy Lajos utca 1. (központi ügyelet)
A felsorolásban nem szereplő intézmények felújítására pedig egy közvetlen brüsszeli, Európai Uniós pályázatot, az ún. Elena projektet nyertük el, melynek keretében 2024-ig 10 milliárd forintot fordíthatunk 15 önkormányzati intézmény energetikai korszerűsítésére és felújítására.
Ez azt jelenti, hogy néhány év alatt több mint 20 milliárd forintos nagyságrendben újítottuk/újítjuk meg az intézményrendszerünket nyertes pályázatokkal, és a munka tovább folytatódik, ledolgozva több évtized elmaradását."

Forrás: https://www.facebook.com/balaiczz/posts/3669431933067127
🇭🇺 Köszönjük, Balaicz Zoltán Polgármester úr! Le a kalappal!

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat 

A budafok-tétényi önkormányzat is csatlakozott a babazászló mozgalomhoz!

Itt sem "az" a zászló lobog :)

A budafok-tétényi önkormányzat is csatlakozott a babazászló mozgalomhoz!

Karsay Ferec polgármester írása

"Újabb zászló lengedez az önkormányzat épületén! A mai napon csatlakoztunk egy nemes kezdeményezéshez, amellyel kifejezzük hitünket és elkötelezettségünket! Önkormányzatunk 2017 óta Családbarát hely – ezt a megtisztelő címet a mostani kezdeményezés gazdájától, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól kaptuk. Ennek szellemében a szivárványos zászló helyett mi egy rózsaszínű és egy kékszínű lobogót választottunk. Ezzel erősítjük meg a magyar családokba és a gyermekáldásba vetett hitünket. Nemzetünk jövőjét a családok gyarapodása, a gyermekek megszületése biztosítja.

Üdvözlöm Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnökének új kezdeményezését, miszerint az önkormányzatok egy „babazászló” kifüggesztésével jelezhetik, ha a településen gyermekáldásra került sor. Ahogy fogalmazott: az egész ország és saját boldogságunk szempontjából is nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek. Mint írta a mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, tehát a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum.

👨‍👩‍👧‍👦Külön öröm számomra, hogy az elmúlt években láthatóan növekedett a kerületünkbe költöző fiatalok, ifjú házasok és családot alapító ifjak létszáma. Jó érzéssel tölt el, hogy otthonra találnak nálunk. Mivel nekem is van otthon három királyfim és három királylányom, sőt, már három unokám is, minden fiatalnak üzenem: bátran vágjanak bele életük legnagyobb kalandjába, koronázzák meg párkapcsolatukat a gyermekáldás csodájával, hogy még boldogabbak lehessenek!

❣️Ünnepeljük és tisztelegjünk az új életeket köszöntő zászló kitűzésével a családok és a gyermekek előtt! A szexualitás magánügy, de gyermekeink nélkül ránk sem várhat nyugodt, békés öregkor. A természet törvényei nem ideológiák, propaganda, vagy pártpolitika alapján működnek. Nem csak azért vagyunk felelősek amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg."

Forrás: https://www.facebook.com/karsayferenc/posts/1690992501074176
Zászlót rendelni itt lehet: https://www.haromkiralyfi.hu/babazaszlo

Címkék: Család  Önkormányzat 

Gödöllő is “mindenkié”

Gödöllő is “mindenkié”

Gödöllő baloldali polgármestere csökkentette a városi dolgozók fizetését a járványra hivatkozva, majd elutazott közpénzen a horvát tengerpartra, vett magának egy új szolgálati autót, meg jelenleg felesleges bútorokra is milliók mentek el.

Több baloldali polgármester is visszaélt a veszélyhelyzet adta lehetőségeivel, de talán senki sem úgy, mint Gémesi György, aki sorra hozta az arcpirítóbbnál arcpirítóbb döntéseket a kritikus időszakban. Gödöllő vezetője miután csökkentette a városi alkalmazottak fizetését és a városi intézmények költségvetéseit, saját hivatalának egymilliárd forint értékű felújításáról, és egy több millió forint értékű hivatali luxusterepjáró beszerzéséről is döntött. A rendkívüli jogrend megszüntetésével nem adta alább: kabinetfőnökével, L. Péterfi Csabával egy önkormányzati esemény apropóján a horvát tengerpartra utazott nyaralni - természetesen közpénzből.

Az orvos végzettségű Gémesi György legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a végsőkig tagadta a koronavírus-járványt. Amikor már szerte a világban 170 ezren fertőződtek és 6500-an haltak meg, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiát hirdetett, amikor itthon elrendelték a veszélyhelyzetet, a Pest megyei település baloldali vezetője még arra buzdította a gyerekeket, hogy menjenek ki a játszóterekre játszani.

Ilyen előzmények után kérdéses volt, hogyan fog menni neki a válságkezelés. Főleg úgy, hogy a különleges jogrend bevezetésével a polgármestereknek rendkívüli hatalmuk lett, egy-egy fontos ügyben a képviselő-testület megkérdezése nélkül dönthettek.

"Ínséges" idők: zöld lámpa a luxusterepjárónak és a hivatal felújításának
Gémesi azonnal belevetette magát a munkába, először a baloldal országos mintája alapján - a járványra hivatkozva - csökkentette a városi alkalmazottak fizetését, csökkentette a városi intézmények költségvetését, azaz drasztikus megszorításokat vezetett be. "Sok gödöllői érzi saját bőrén a válságot. Valaki úgy, hogy csökkentik a bérét, vagy fizetés nélküli szabadságra küldik, mások a városi intézményeken keresztül kénytelenek elszenvedni a spórolást, de vannak, akik közvetlenül egy-egy civil szervezet vagy sportklub támogatásának csökkentése miatt kerülnek nem várt helyzetbe" - írta még májusban a Gödöllői Hírek magazin.

Csakhogy nem mindenki járt ilyen rosszul, Gémesi György polgármester és barátai például kifejezetten a nyertesek közé tartoznak. A veszélyhelyzet alatt a városvezetés több, már-már az arcpirító kategóriába tartozó döntést hozott meg.

Egymilliárd forint ment a Polgármesteri Hivatal felújítására. Április 22-én Gémesi a gödöllői önkormányzat nevében a GENERALBAU CENTER Kft.-vel aláírta a polgármesteri hivatal kivitelezéséről szóló szerződést. A megállapodás értelmében a cég 999.786.886 forint + ÁFA értékben újíthatja fel az épületet 2022 áprilisáig.

Erősen visszatetsző, hogy miközben Gémesiék csökkentették a gödöllői közalkalmazottak fizetését, addig egy budapesti székhelyű vállalkozást hoztak ki győztesként egymilliárd forint értékű projektnél. Arról nem is beszélve, hogy a beruházás bruttó értéke a 2021-es és 2022-es városi költségvetést is terhelni fogja.

Új szolgálati terepautó beszerzése milliókért. Ha a polgármester kényelméről van szó, akkor mindjárt más a helyzet, egyből zárójelbe kerülnek a veszélyhelyzet okozta nehézségek. A baloldali polgármester ugyanis a rendkívüli időszak alatt "hivatali használatra", szigorúan közpénzből vetetett egy új városi luxusterepjárót. "A polgármester új terepjáró autót vesz, erre 5 millió forintot biztosít" - olvasható a helyi sajtóban. A kiválasztott jármű alapára egyébként listaáron 8 millió forintnál kezdődik.

Közel ötmillió forint értékben vásárolt székeket az önkormányzat. Miközben az önkormányzati dolgozók fizetésének megtartására nem jutott pénz, az önkormányzat 4,5 millió forintot szórt el székekre. A Testőrlaktanyába soron kívül beterveztek mintegy 80 darab széket arra hivatkozva, hogy egyszer majd lesznek itt rendezvények. Könnyen kiszámolható, hogy a gödöllői önkormányzat bőven a piaci ár felett, nagyságrendileg 55-60 ezer forint értékben vásárolt székeket.

Nem véletlen az elszántság: a Testőrlaktanya felújítása Gémesi kabinetvezetőjének, L. Péterfi Csabának a projektje. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy várhatóan saját műkincsgyűjteménye kap helyet majd itt. Van olyan vélemény, miszerint a város tényleges irányítása évek óta nem Gémesi, hanem tanácsadójának a kezében van. Egyébként L. Péterfi szellemi terméke volt az Új Kezdet nevű párt is, amit a korábbi Új Kezdet Alapítvány mintájára hoztak létre.

Kiugrottak Horvátországba
Miután a járvány első hulláma "lecsengett", Gémesiék nem engedtek korábbi életmódjukból. A polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy tanácsadójával egy önkormányzati esemény apropóján közpénzből a horvát tengerpartra utazott nyaralni.

"Idén Rijeka/Fiume/ és Opátia/ Abbázia/ Európa kulturális fővárosa. Sajnos a koronavírus miatt a legtöbb rendezvény elmaradt. Gödöllőről Czédly Mónika gyönyörű Erzsébet királyné ruháinak másolatával tavaly az ünnepi év előtt kiállítást nyitottunk közösen Opátiával. Idén egy másik kiállítást terveztünk, azonban az ismert okok miatt nem jött létre. A város polgármesterének kérésére a tavalyi kiállítás mellé egyedi és különleges Herendi porcelánokat állít ki Gödöllő városa" - fogalmazott a gödöllői polgármester, aki a város pénzén utazott el bizalmasával a horvát tengerpartra.

Tehát miközben a baloldali önkormányzat a városi alkalmazottak fizetését és a városi intézmények költségvetéseit drasztikusan csökkentette, több százezer forintért készíttetett másolatokat, és eredeti műkincseket utaztatott a tengerparti nyaralóhelyre. Az meg elég visszás, hogy a gyűjteményben helyet kaptak L. Péterfi Csaba tulajdonában lévő Herendi porcelánok. Arról meg nem is beszélve, hogy a biztosítások, a kiszállás és kiszállítás, a szállásdíjak, a napidíjak minimum több százezer forintot emésztettek fel, de könnyen lehet, hogy az egymillió forintot is elérte az akció végösszege.

Mindenesetre a hangulat jó volt, ezt mutatja Gémesi tanácsadójának a bejegyzése, aki azonnal jelentkezett a napsütötte horvát tengerpartról. "És megérkeztünk. Ráadásul a saját Herendi tányérommal találkoztam, ezzel reklámozzák az új kiállításunkat. Szeretlek Opatija" - üzent L. Péterfi Csaba.

Hogy Gémesiéknek egy kis pihenésre is maradt idő, arról szintén a tanácsadó számolt be. "Tízkor nyit a múzeum, ahol a kiállításunk lesz. Akkor mehetünk pakolni. Addig egy kis tengerpart, napozás" - dicsekedett el a polgármester bizalmasa, aki szerint soha nem volt ilyen illata a tengernek, mint most. "Imádom érzés" - toldotta meg a vízből jelentkezve.

Közben pénzért kuncsorognak
"Az önkormányzatok működési mozgástere évről évre folyamatosan csökken. (...) Ezt az állapotot kell túlélnie az önkormányzati rendszernek a koronavírus-járvány után, ami önmagában is rengeteg többletköltséget eredményezett az önkormányzatoknak" - az előbbiek ismeretében megmosolyogtató módon így fogalmazott Gémesi György, aki július elején Karácsony Gergellyel tartott közös sajtótájékoztatót az önkormányzatok "sanyarú" helyzetéről.

Mint ismert, a válsághelyzet és a járvány csúcspontján a kormány létrehozott egy járványügyi alapot, azt kérve az önkormányzatoktól, járuljanak hozzá a küzdelemhez. A kormány azért döntött így, mert a járvány elleni védekezés költségeiből mindenkinek ki kell vennie a részét, együttműködésre van szükség. A másik fontos, a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos döntés az úgynevezett szolidaritási hozzájárulás. Ennek lényege az, hogy a gazdagabb önkormányzatoknak támogatniuk kell a szegényebb településeket. A baloldal egyiket sem támogatja, akadályozván a közös védekezés sikerességét.

Felmerül természetesen a kérdés, hogy miért.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200809-gemesi-gyorgy-veszelyhelyzet-hivatal-felujitas-nyaralas.html

Címkék: Önkormányzat 

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

🔴 Baloldali bukta Egerben: el sem olvasták az általuk beterjesztett, a korábbi ciklustól ellopott, kopipésztelt javaslatot, már megvalósult fejlesztéseket akarnak ismét megépíteni, mellékesen adósságcsapdába vezetik a várost, a közvagyont meg kiárusítják.
Ezekre az emberekre bízták Eger városát a szavazók? Taps!

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

A MIRKÓCZKI-FÉLE VEZETÉS KOMOLY HITELFELVÉTELLEL TERVEZ, ÉS KIÁRUSÍTHATJA A KÖZVAGYONT

A közvagyon kiárusítására készülnek a balliberális vezetésű Egerben, miközben egymilliárd forintos, működésre is fordítható, szabad felhasználású folyószámla-hitelkeretet szavazott meg a közgyűlés. Mirkóczki Ádám polgármester közben azzal vált nevetség tárgyává, hogy olyan gazdasági programot terjesztett elő, amely megvalósult fejlesztéseket tartalmazott.

Nemcsak a balliberális többségű Tatabányán, hanem a Mirkóczki Ádám vezette Egerben sincs elfogadott gazdasági programja a városnak – erről tájékoztatta lapunkat Oroján Sándor, a hevesi megyeszékhely Fidesz–KDNP-s frakcióvezetője. Az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület megalakulását követő hat hónapon belül minden településnek el kell fogadnia a gazdasági programját, amely a következő ötéves ciklusról szól. Ez azonban nem történt meg Egerben sem, a különbség annyi, hogy amíg Tatabányán még nem is tárgyalt a gazdasági programról a közgyűlés, a hevesi megyeszékhelyen szavaztak is a javaslatról.

– Mirkóczki Ádám polgármester jobban tette volna, ha nem nyújtja be a gazdasági programját, mert akkor nem égett volna meg a közgyűlés előtt. Az történt ugyanis, hogy a városvezetés az előző ciklusban elfogadott programot terjesztette elénk, valamelyest módosítva. Megvizsgáltuk az anyagot, és kiderült, hogy az több mint hatvan százalékban betűre megegyezik az öt évvel ezelőtt elfogadott programmal, még a tartalomjegyzékét sem változtatták meg. Emiatt fordulhatott elő, hogy a Mirkóczki-féle javaslatban olyan fejlesztések voltak, amelyek mostanra megvalósultak – hangsúlyozta Oroján Sándor.

A kormánypárti politikus példaként említette, hogy az anyagban benne van az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése. – Ők ráadásul a benyújtott gazdasági programjukba még kétszer egy sávos út megépítését tervezték, miközben a kétszer két sávos M25-öst két hete már átadták – tette hozzá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető. Oroján Sándor kifejtette: Mirkóczkiék az anyagban javasolják több út rendbe tétele mellett a Bárány István Sportuszoda és az Eszterházy tér felújítását, csakhogy az elmúlt ciklusban ezek is elkészültek. – Ezért történhetett meg az a blama, hogy több balliberális képviselő is leszavazta a gazdasági programot. Mirkóczki Ádámnak minél hamarabb új javaslattal kell előállnia, mert az önkormányzat már így is mulasztásos törvénysértést követ el azzal, hogy Egernek nincs elfogadott gazdasági programja – mutatott rá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető.

Oroján Sándor aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy miközben a balliberális többség a legutóbbi közgyűlésen egymilliárd forintos, működésre is fordítható folyószámla-hitelkeretet fogadott el, a közvagyon elherdálására készülnek. – Módosították a vagyonrendeletet akként, hogy a polgármester bármilyen, maximum 25 millió forint értékű ingatlan értékesítéséről egy személyben dönthet. Emellett határoztak arról, hogy az önkormányzat vagyontárgyait, ingatlanjait fel kell mérni, és amit lehet, elő kell készíteni értékesítésre – emelte ki Oroján Sándor. Hozzátette: a régi, gyurcsányi módszerekkel tönkreteszik a várost.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/egyszer-mar-atadott-fejleszteseket-epitenenek-egerben-8483481/
https://szamokadatok.hu/Post/1597/Elherdaljak_az_onkormanyzati_ingatlanokat_a_baloldali_polgarmesterek
https://szamokadatok.hu/Post/997/A_jobbikos_Mirkoczki_kinyirta_a_legendas_egri_vizilabdacsapatot
https://szamokadatok.hu/Post/1067/Kirugasok_politikai_tisztogatas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1076/Fejlesztes_helyett_adossag_Peldatlan_mulasztas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1106/Egri_Vizilabda_Klub_-_Mirkoczki_csodbe_vitte_a_Kormany_megmenti
https://szamokadatok.hu/Post/1128/Politikai_verengzes_Egerben

Címkék: Jobbik  Önkormányzat 

Elherdálják az önkormányzati ingatlanokat a baloldali polgármesterek

A pénzt felélik, az eladások háttere zavaros és korrupciógyanús

Elherdálják az önkormányzati ingatlanokat a baloldali polgármesterek

VÁCOTT, EGERBEN ÉS A FŐVÁROSBAN IS ELADNÁK A „CSALÁDI EZÜSTÖT"

Bár a balliberális összefogás polgármester-jelöltjei kampányukban szinte kivétel nélkül az önkormányzati vagyon megőrzésére, sőt gyarapítására tettek ígéretet, megválasztásuk óta ennek épp az ellenkezőjét hajtják végre. A közösségi tulajdon, első sorban a bérlakásállomány elherdálása az ellenzéki többségű vidéki és a fővárosi önkormányzatokra egyaránt jellemző.

Megszavazták az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről szóló rendelet módosítását a váci képviselő-testület júliusi ülésén. A sok sebből vérző előterjesztés a város ingatlanvagyonának kedvezményes kiárusítását vonhatja maga után – hívta fel a figyelmet a Váconline.hu számára küldött olvasói levélben Sigray István. A Vácon élő egyetemi oktató jelezte, hogy a módosítás a korábbinál sokkal jelentősebb elővásárlási kedvezményt biztosít azok számára, akik az ingatlant legalább öt éve bérlik és egy összegben kifizetik a vételárat. – Ár alatt értékesíteni persze nem feltétlenül ördögtől való, ha a kedvezményt jól meghatározott célok elérésére adják. A fő probléma ezzel az, hogy kimaradt az előterjesztésből a célhoz kötött garanciális elem. Például, hogy a kedvezményesen megvásárolt lakás öt éven belüli továbbértékesítése esetén a kedvezményt a város visszakövetelheti – fogalmazott Sigray István. Hozzáteszi: mivel a korábbi rendeletben a kedvezmények nagysága spekulatív akciókra sokkal kisebb teret engedett, ezért ott nem volt szükség garanciális elemre. Szóvá teszi azt is, hogy egy tollvonással megsemmisítették a nem elidegeníthető lakásokat tartalmazó listát. – Ezen összesen huszonöt, köztük több főtéri épület is szerepel, melyek egy része rossz műszaki állapotú. Ha az önkormányzat a város emblematikus épületeiben akár nyomott áron is értékesíthet lakást, akkor azok rendbehozása sokkal nehezebb, és sokkal drágább lesz – hangsúlyozta az egyetemi tanár.

Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, júniusban Eger új, exjobbikos polgármestere, Mirkóczki Ádám a koronavírus-járvány miatt biztosított rendkívüli jogkört és felhatalmazást kihasználva, egy személyben döntött a 300 éves, műemléki védettség alatt álló Senator-ház eladásáról. Oroján Sándor, a Fidesz–KDNP helyi képviselőcsoportjának vezetője akkor azt közölte: „Minden eszközzel igyekeznek megakadályozni a város egyik ékszerdobozának, jelképének, családi ezüstjének kiárusítását, Eger privatizációpárti polgármesterének ámokfutását.” – Mirkóczki Ádám emellett döntött nyolc önkormányzati telek eladásáról is, ahol jól járnak a vevők, az egyik esetben például a vásárlónak csak öt év alatt kell kifizetnie a vételárat.

Döntés született arról is, hogy Eger városfejlesztő cégét, amely a helyi fejlesztéseket koordinálja több milliárd forint értékben, az alá az Evat Zrt. alá rendelte, amelynek vezetője Koltai Zsolt, a jól ismert hajdú-bétes ember. Ő az, aki tagja volt a Széchenyi Bank igazgatóságának, amelynek több szereplőjét a napokban őrizetbe vették gazdasági bűncselekmény gyanújával – fogalmazott lapunknak Oroján Sándor.

Nemrégiben adtunk hírt róla, hogy Zugló baloldali vezetése is folytatja a kerület ingatlanvagyonának elherdálását; legutóbb egy villanegyedbeli épület jóval áron aluli eladásáról döntöttek. A baloldali többségű képviselő-testület megszavazta, hogy 18 millió forintért adnak túl a Thököly út 64/B szám alatt található villa mellett álló 155 négyzetméteres épületen, amelyhez az 1400 négyzetméteres telek 28 százaléka is hozzátartozik. – Abszurd, hogy a bérbe adott ingatlanjainkat, az aranytojást tojó tyúkokat egyszeri bevételért eladják. Ez az önkormányzati vagyon lassú, de biztos feléléséhez vezet – fogalmazott lapunknak Várnai László független önkormányzati képviselő, aki úgy véli: a villanegyedben elhelyezkedő épület és a telekrész akár 50 millió forintot is megérhet. A gazdasági szempontból nehezen indokolható eladással kapcsolatban a baloldal sincs teljes egyetértésben, hiszen a Momentum sem szavazta meg az LMP, a DK és a szocialisták által támogatott döntést. Zuglóban közben lehetővé tették az önkormányzat tulajdonában álló összes tetőtér értékesítését is. Várnai szerint a tetőterekben az önkormányzat akár szociális bérlakásokat is kialakíthatna, hiszen Horváth Csaba (MSZP) polgármester a kampányában új szociális lakások építéséről beszélt.

Józsefvárosban a magát civilnek beállító polgármester, Pikó András kezdett az önkormányzati bérlakások kiárusításába. – Pikó növekvő bérlakásállományt ígért, ehhez képest már januárban döntöttek arról, hogy csak az idei évben hatvan bérlakástól válnának meg – írta az eset kapcsán a helyi Fidesz. Az is beszédes, hogy a Klubrádió egykori hírolvasójából lett polgármester kampányának fő eleme a lakhatás volt: többször állította, hogy a VIII. kerületben 1200 üres önkormányzati lakás van, amelyeket rászorulóknak utal majd ki olcsón. Azóta kiderült, csak 800 lakás áll üresen, azok is lakhatatlanok. Október óta rengetegen várták a szociális bérlakások pályázatának megjelenését, ám helyette sok millió forintos felújítási kötelezettséggel terhelt és 2200 forint/négyzetméter havi díjú, piaci alapon bérelhető lakásokra lehet pályázni.

Júliusban derült ki, hogy Ferencváros ősszel megválasztott balliberális polgármestere is úgy módosítaná a kerület lakásrendeletét, hogy az lehetőséget adjon a szociális bérlakások, illetve a szolgálati lakások áron aluli értékesítésére. Baranyi Krisztina végül elvetett előterjesztését még a vele szövetséges Momentum, LMP, Párbeszéd, Jobbik alkotta Új Pólus-frakció sem szavazta meg, Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP IX. kerületi képviselőcsoportjának vezetője pedig közölte, hogy ezeknek az ingatlanoknak kerületi tulajdonban kell maradniuk. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az ingatlanelidegenítés homlokegyenest szembemegy Baranyi választási kampányban tett ígéreteivel.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/felelik-vagyonukat-a-baloldali-onkormanyzatok-8428422/
https://szamokadatok.hu/Post/954/A_DK-s_Obuda_a_veszelyhelyzetre_hivatkozva_kiarusitja_vagyonat
https://szamokadatok.hu/Post/1354/Elado_fel_Miskolc
https://szamokadatok.hu/Post/1076/Fejlesztes_helyett_adossag_Peldatlan_mulasztas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1345/Egri_kirandulas_-_Mirkoczki_Mutyibirodalma

Címkék: Önkormányzat 

A Balatonról hazudnak, közben pont ők azok, akik felszámolják az ingyenes strandokat

Bolsevik módszer

A Balatonról hazudnak, közben pont ők azok, akik felszámolják az ingyenes strandokat

Szeged összes szabadstrandját felszámolta Botka László.
Miközben a Balaton mindenkié, rengeteg ingyenes, jól felszerelt, gondozott strand áll a fürdőzni vágyók rendelkezésére, Szegeden, a baloldal hithű fellegvárában ilyen lehetőség nincs.

Legutóbb pont Kunhalmi Ágnes hazudott egy hatalmasat, mikor pont Fonyódon sopánkodott, ahol az összes strand ingyenes. https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/188369149306893

A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen, ezért követeljük, hogy a Fidesz-közeli cégháló ne tudja megszerezni és fizetőssé alakítani a balatoni szabadstrandokat – ezzel kampányol napok óta a DK-s mentőövre vágyakozó MSZP. A párt aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is.

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, a párt közgyűlési frakcióvezetője azonban arról számolt be a Magyar Nemzetnek: ugyanezek a politikusok az elmúlt másfél évtizedben ahhoz asszisztáltak, hogy a baloldali városvezetés Szeged összes szabadstrandját fölszámolja.

Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban megjegyezte: az ezredfordulón a tápéi Sárga-üdülőtelepen, a felsővárosi panelek tövében létesített Foka szabadstrandon, valamint a Belvárosi híd újszegedi hídfőjének mindkét oldalán, a Partfürdőn és a Lapos-parton is működtek kijelölt szabadstrandok.

Mára a baloldali városvezetés valamennyi ingyenes tiszai fürdőzési lehetőséget megszüntette Szegeden
– emelte ki a kormánypárti politikus.

A Fidesz önkormányzati képviselője elmondta:

minimális költségből újra lehetne működtetni a felszámolt szabadstrandokat. Ehhez szerinte az kellene, hogy az önkormányzat újra fürdőhellyé jelölje ki az érintett területeket, bójákat helyezzen ki, mobilkonténeres mosdót, vécét létesítsen és vízimentőt foglalkoztasson.
– Persze nagyobbat is álmodhatna, néhány kilométerre a megyeszékhelytől, a korábban Szegedhez tartozó Algyőn jelentős fejlesztésekből kulturált ingyenes strandolási lehetőséget kínálnak a helyieknek és a látogatóknak a Tisza-parton – emlékeztetett Német Ferenc.

Haág Zalán azt emelte ki, hogy a Botka László vezette Szegeden

a szabadstrandok helyett az autósok bosszantására, fővárosi mintára, a rakpartot adják oda nagylelkűen a gyalogosoknak hétvégére a helyi Momentum javaslatára.
Legalábbis azon keveseknek, akik a napsütéses időben a forró aszfalton szeretnék tölteni a nyarat.

– Ahelyett, hogy a Tisza szemközti oldalán visszaadnák az ingyenes strandolási lehetőséget a szegedieknek – teszi hozzá Haág Zalán.

Forrás: Szegedma Hírportál https://szegedma.hu/2020/07/szeged-osszes-szabadstrandjat-folszamolta-botka-laszlo

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

A baloldal teljesítménye járvány idején - a legnagyobb botrányok

Teljes lista +1 videó. Erre szükség lesz 22-ben

A baloldal teljesítménye járvány idején - a legnagyobb botrányok

Ezt nem teszik ki a falra, mi pedig sosem felejtjük el nekik. A magyar baloldalra járványhelyzetben sem számíthattunk. Politikusaik visszaéltek a bizalommal és a rájuk ruházott hatalommal, a járványt politikai haszonszerzésre használták.

Kamuvideók, álhírek, rászorulók, gyerekek, óvodák sarcolása, bérelvonás, idősotthonok és hajléktalanok cserbenhagyása, megfélemlítés, fejlesztések leállítása és akadályozása, közvagyon elherdálása, szabad véleménynyilvánítás akadályozása, fideszes kerületek büntetése, zsebszerződések, külföldi és belföldi lejáratás, a városok és a városi cégek eladósítása, kormányzás és védekezés akadályozása, választók átverése, kommunista módszerek, megfélemlítés, listázás, szájzár, politikai tisztogatás, turizmus, vendéglátóipar támadása, társadalmi feszültségek keltése, tarhálás.

A Számok csapata összegyűjtötte és tematikusan csoportokba rendezte a leginkább embertelen és a legbotrányosabb intézkedéseiket. Osszátok meg ezt mindenkivel, mert szükség lesz rá a 2022-es választás előtt. Az emberek hamar elfelejtik a rosszat, és inkább a jóra emlékeznek, ezért fordulat ma elő, hogy Gyurcsány Ferenc, aki padlóra küldte az országot és a magyar családok millióit, kilövette a szemünket, ma a baloldal vezére lehet.

Lássuk a valóságot! A felsorolt cikkek mindegyike megtalálható a https://szamokadatok.hu/ weboldalunkon, (ha esetleg a cenzúra törölné)

🔴🔴🔴 Videó a lent felsorolt bűnök egy részéről: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3335953163089582

🔴🔴🔴 Kamuvideók, hazugságok, álhírek
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165787684898373
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165918944885247
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182790373198104
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181093480034460
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/179910270152781
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174553534021788
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174149607395514
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173109067499568
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/171834330960375
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170525301091278
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169694301174378
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169036557906819
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166941164783025
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168764117934063
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168528787957596
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168417794635362
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161992225277919
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160343528776122
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/159793425497799
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/157025385774603
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160563055420836
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160589218751553
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161749658635509
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163659918444483
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163708268439648
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164064561737352
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164170668393408
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164616941682114
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168207831323025
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165931001550708

🔴🔴🔴 Rászorulók, gyerekek, óvodák sarcolása, bérelvonás, idősotthonok, hajléktalanok, megfélemlítés
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182662383210903
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182184199925388
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177938993683242
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177651247045350
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170142864462855
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169944117816063
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169887091155099
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169739437836531
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168161704660971
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165047781639030
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163435421800266
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161701225307019
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/162108428599632
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/146434483500360
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/143276693816139

🔴🔴🔴 Fejlesztések leállítása és akadályozása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182542949889513
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180890323388109
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177395567070918
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/171819367628538
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/143997770410698
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181461589997649
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180554666755008
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168105681333240
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166879294789212
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/162868641856944
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161799155297226
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/143132830497192
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182308666579608

🔴🔴🔴 Közvagyon elherdálása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178796943597447
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/175613943915747
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164261285051013
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174728544004287

🔴🔴🔴 Szabad véleménynyilvánítás akadályozása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181743369969471
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180945526715922
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180654010078407
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178911076919367

🔴🔴🔴 Fideszes kerületek büntetése
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180218313455310
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176777273799414
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174520364025105

🔴🔴🔴 Zsebszerződések
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180079223469219
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181395466670928
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177932980350510
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176812087129266
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174728544004287
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174668814010260
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166872968123178
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/158905868919888
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/148798933263915
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/172553730888435
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182184199925388
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177646640379144

🔴🔴🔴 Külföldi és belföldi lejáratás
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174658750677933
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182700346540440
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182804689863339
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182210173256124
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181675833309558
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180502826760192
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180235400120268
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176924723784669
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/176523560491452
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176138763863265
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173531477457327
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/167021204775021

🔴🔴🔴 A városok és a városi cégek eladósítása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170297037780771
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169166237893851
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168122541331554
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/159458288864646
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/158238078986667

🔴🔴🔴 Kormányzás és a védekezés akadályozása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182625806547894
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181743369969471
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180963013380840
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174107327399742
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173127530831055
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165625164914625
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160599462083862
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161727321971076
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/158777212266087

🔴🔴🔴 Választási ígéretek és a valóság
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181689956641479
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/176466837163791
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/171930167617458
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/171861524290989
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170155687794906
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166072551536553

🔴🔴🔴 Kommunista módszerek, megfélemlítés, listázás, szájzár, politikai tisztogatás
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178657656944709
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177672237043251
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/121115352698940
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/119366529540489
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/146434483500360
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181405516669923
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/175068977303577
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170024801141328

🔴🔴🔴Turizmus és vendéglátóipar támadása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178363633640778
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177336210410187
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163115615165580

🔴🔴🔴 Lölőzés
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/172423617568113
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/172480910895717
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173029317507543
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/167857878024687
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165837994893342

🔴🔴🔴 Társadalmi feszültségek keltése
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170613244415817
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168079348002540

🔴🔴🔴 Tarhálás
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/154020072741801
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/150173723126436
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/152712939539181
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163555345121607

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Kettős mérce  Média  Önkormányzat 

Ízekre szedtük a 444 kamuvideóját

Hazugságok, csúsztatások, vélemények

Ízekre szedtük a 444 kamuvideóját

🔴🔴🔴 Ízekre szedtük a 444 nevű sorosblog egyik legújabb kamuvideóját. Ennyi hazugságot még Kálmán Olga sem volt képes egyetlen videóban összezsúfolni, a 444-nek sikerült a lehetetlen. A Számok 12 pontban cáfolja a balliberálisokat.
Csak erős idegzetűeknek, ez a 444 "remekműve" https://youtu.be/e6B6_BNBRj0

A videó nagyobb része (úgy 60%-a) véleményekből, érzelmi alapú és megalapozatlan, minden konkrétumot mellőző állításokból áll. Ezekre reagálni sem fogunk, mert nincs mire. Egyes esetekben 20 éve elhangzott nyilatkozatokat állítanak szembe a váratlan járványhelyzet miatt hozott rendkívüli intézkedésekkel, meg hasonló „finomságokkal” van tele a képzett álhírgyártók összeállítása. 20 éve például az oktatási és az egészségügyi intézmények önkormányzati fenntartásúak voltak, Gyurcsányék meg folyamatosan bezárták azokat, jelenleg ezek központi költségvetés és irányítás alatt állnak, és az állam folyamatosan fejleszti mindkét területet. A videóban elhangzott konkrét ügyeket pontokba szedve cáfoljuk.

‼️1. Diósgyőri vár: Hazugság, hogy a kormány vonta vissza a támogatási szerződést.

A valóság ezzel szemben az, hogy Veres Pál, Miskolc polgármestere több mint fél éven keresztül képtelen volt aláírni a szerződést. Ahogy megmelegedett Veres Pál széke, elkezdte szétverni a terveket! A konc reményében újabb és újabb műszaki változtatásokat akart átvinni az új városvezetés a tervekben! És a kormányzat még ezt is elfogadta. Jelentős volt a késés, de az idén február 20-án a kormány esélyt adott Veres Pálnak és csapatának, hogy érvényes szerződést kössenek a kivitelezővel. Veres Pál ehhez képest további két hónapig képtelen volt dönteni, és aláírni a kapcsolódó kivitelezési szerződést. Ha aláírja, ma Miskolc 1.5 milliárd forinttal gazdagabb

Teljes cikkünk a témában: https://szamokadatok.hu/Post/908/Valotlansagokat_allit_Veres_Pal_a_Diosgyori_var_15_milliard_forintot_erinto_forraselvonasarol

‼️2. Iparűzési adó: Hazugság, hogy a kormány elveszi az iparűzési adót, és főleg hazugság ezt úgy általánosságban mondani, minden településre értendően. A valóság az, hogy senki semmit nem vesz el.
Miről van szó:
A kormány különleges gazdasági övezetté nyilváníthatja a legalább 5 milliárd forint költségigényű, munkahelyteremtő és megtartó beruházásokat egy törvényjavaslat szerint. Mi a kormány célja? Megvédeni a munkahelyeket - se több, se kevesebb. Göd esetében a pénzt nem veszi el senki, a pénz a Megyei közgyűlés hatáskörébe kerül át, és helyben is lesz felhasználva a polgármesterekkel való szoros együttműködésben. Igaz lopni nem lehet majd, és ez nagy probléma számukra. Ha lesz több helyen is különleges gazdasági övezet, akkor ott sem vesz el a kormány semmit, a kormány ad - milliárdokat munkahelyteremtésre, amiből lesz sok új munkahely (ahogy 2010 óta 850 000 lett), abból meg fizetőképes lakosság lesz, mely helyben elköltve a pénzt erősítik az adott város, térség gazdaságát.
Gödön nem a Samsung gyár különleges gazdasági övezetté nyilvánítása a probléma, hanem a balliberálisok egymás közötti marakodása. A Kormány nem akarta ennek túszául ejteni a Samsung gyár több, mint 4000 munkavállalóját.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/1019/Sir_a_baloldal_es_a_fakenews_mediajuk_mert_nem_tudjak_ELLOPNI_az_emberek_penzet
https://szamokadatok.hu/Post/1427/Ennyit_er_a_latszatkoalicio_a_szamlat_a_lakossag_fizeti

‼️3. Gépjárműadó: Hazugság, hogy ez jelentős elvonás, és az is, hogy ez „padlóra küldi az önkormányzatokat” A valóság az, hogy a járványkezelésre a kormány a GDP 20%-át fordítja, és mindenki kiveszi a részét a teherviselésből. Az önkormányzatoktól mindösszesen a bevételeik 1,13%-át kérte a kormány. Ennél sokkal több kiesése volt a munkavállalóknak, a cégeknek, a vállalkozóknak, az állami vállalatoknak, és magának az államnak is. A kormány mindig is segítette az önkormányzatokat, 2013-ban például 1200 milliárd forint adósságot vállalt át azoktól, most cserébe mindösszesen 34 milliárd forintot kért. Csak Budapesten több, mint 2000 milliárd értékű fejlesztés valósult meg, melyek jelentős része új bevételeket is hoz a városnak.
Az önkormányzatok jövőre a 34 milliárdos „sarc” 3,4-szeresét kapják vissza.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/718/Balliberalis_polgarmesterek_alairasgyujtese
https://szamokadatok.hu/Post/709/Egy_szemleletes_abra_a_kivereztetett_onkormanyzatokrol
https://szamokadatok.hu/Post/1129/118_000_000_000_forint_a_kivereztetett_onkormanyzatoknak
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere

‼️4. Parkolás: Hazugság, hogy a kormány elveszi a parkolási pénzeket. A valóság az, hogy a parkolást a kormány ingyenessé tette átmeneti időre (aminek amúgy régen vége van) a járványhelyzet egyik intézkedéseként. Miközben például Karácsony Gergely a járatokat ritkította és összezsúfolta az embereket a buszokon, a Kormány felelős döntést hozott, és ingyenessé tette szükséges időre a parkolást, hogy aki akar és tud, az gépkocsival közlekedhessen, mert a legfontosabb a magyar emberek élete. A balliberálisok mindig is kifizetőhelyként használták a parkolócégeket, Karácsony Gergely Zuglói parkoló cége volt az egyetlen veszteséges parkolási vállalat Tarlós idejében. Nem tudni, hová tették a pénzt. Főpolgármesterként Karácsonyék 30%-kal emelték a parkolás árát, idióta és felesleges biciklisávokat jelöltek ki, és mindent elkövetnek, hogy az autósok életét ellehetetlenítsék.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/1340/Minel_nagyobb_a_baj_a_baloldal_annal_jobban_lehuzza_az_embereket
https://szamokadatok.hu/Post/1145/Indokolatlanok_es_veszelyesek_Karacsony_Gergely_kerekparsavjai
https://szamokadatok.hu/Post/700/Hetfotol_dijmentes_lesz_a_kozteruleti_parkolas_Magyarorszagon

‼️5. Semjén Zsolt törvényjavaslata: Ezt nem fogadták el, sőt vissza is vonták, pont azért, hogy ne legyen visítás, de ennek ellenére lett visítás. Erről írtunk egy cikket korábban, mivel előre láttuk, hogy még szükség lesz rá. Konkrétan a T/9934 javaslatról van szó, melyet amúgy vissza is vontak a kormánypártok az együttműködés jegyében. Azért érdemes erről írni egy pár szót, mert a baloldal biztosan nem fogja elfelejteni ezt a javaslatot.
A javaslat értelmében azoknak a polgármestereknek, akik vészhelyzetben szabotálják a kormány intézkedéseit vagy direkt pánikot keltenek, az általuk vezetett település lakói között, erre nem lett volna több lehetősége. Emlékezzünk a Mohácsi MSZP-s polgármester kirohanására, aki önkényesen átvette az operatív törzs hatáskörét és a járvány gócpontjává nyilvánította Mohácsot, karanténba tette a várost és kijárási tilalmat rendelt el. Ezzel túllépte a hatáskörét, és még az a szerencse, hogy nagy igyekezetében nem rendelte el a pallosjogot és az első éjszaka jogát.
Mi volt ezzel a törvényjavaslattal az ellenzék gondja?
Az volt a fő problémájuk, hogy amennyiben a törvényt elfogadták volna, a polgármesterek nem dönthettek volna egy személyben, hanem mindannyiunk testi épsége érdekében döntéseiket a védelmi bizottsággal meg kellett volna vitatniuk.

Teljes cikkünk a témában: https://szamokadatok.hu/Post/672/A_polgarmesterek_dontesi_joga_koruli_nyugtalankodasrol_avagy_a_balliberalisok_altal_oly_sokat_emlegetett_fekek_es_ellensulyok_rendszererol

‼️6. Göd ismét: Egy nagyobb adag „sírás” következik: (por, zaj, út állapota, „gödiek akarata”, stb): a polgármester gyárellenes és munkahelyellenes nyilatkozataira nem tudunk mit mondani: ez a magyar baloldal! A gyár 4300 embernek ad munkát, ha nem ez, akkor nem tudjuk, mit ért a 444-es újságíró a „gödiek érdeke” alatt. Minden tényező (por, zaj, út, stb) a környezetvédelmi határértékek alatt vannak, a gyárból származó bevételek is helyben lesznek elköltve, többek között útfejlesztésre. Nem a Kormány az, aki leállítja a fejlesztéseket, hanem pont a gödi balliberális marakodás eredménye a fejlesztések lenullázása. A polgármester visszaélt a veszélyhelyzet adta különleges jogkörével, és azt arra használta fel, hogy például a pandémia alatt a Welsz Tamás-féle Sólyom Airwaysben egykor feltűnő Lucsik Jánoshoz köthető Iglu Ltp Kft.-vel kötött önhatalmúlag szaktanácsadói szerződést. Annak ellenére tette ezt, hogy az önkormányzati testület többsége is ellenezte a megállapodást, a pénzügyi bizottság pedig nem döntött az előterjesztésről. Információnk szerint Balogh döntését a Momentum külsős bizottsági tagja erősítette, aki személyes ismerőse Lucsiknak.

Teljes cikkeink a témában:
https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet
https://szamokadatok.hu/Post/1175/God_momentumos_polgarmestere_most_epp_179_millios_kart_okoz_a_varosnak
https://szamokadatok.hu/Post/1314/Furdostop_Godon_a_momentumos_polgarmester_miatt
https://szamokadatok.hu/Post/1329/Cegvezetestol_eltiltott_szemely_ad_tanacsokat_a_Momentumnak_Godon

‼️7. „Samsung gyár nincs tájékoztatva” – Ezt kétszer is visszahallgattuk, mert nem akartunk hinni a fülünknek, hogy ezt a 444 behazudja, több ezer ember meg elhiszi. Ha nem lenne tájékoztatva, akkor nyilván nem jött volna ide, és főleg nem indította volna el a gyár második ütemének a fejlesztését.

Teljes cikkünk a témában: https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet

‼️8. „Lakosok kártalanítása” – nem tudjuk hogyan lehet kártalanítani a lakosokat, de szerintünk 4300 munkahely az éppen elég kártalanítás. Egyesek azt mondják, hogy külföldiek dolgoznak a gyárban, és ez lehet részben igaz is, de van egy kis bökkenő: a magyar törvények úgy szólnak, hogy külföldi munkavállalót kizárólag akkor lehet alkalmazni, ha az adott pozícióra nincs megfelelő magyar jelentkező, tehát minden magyar munkavállaló, aki a gyárban szeretne dolgozni, az dolgozhat ott. Esetleg Karácsony Gergely, Csőzik László, Niedermüller Péter vagy Botka megmutathatnák, hogy ők hogyan „kártalanítják” a lakosokat egy gyár miatt.

‼️9. Csökkent a városok bevétele: Bravó! Mindenkié csökkent: csökkent az államé, csökkent az állami cégek bevétele, csökkent a vállalatok, a magánvállalkozók, az üzletek, a benzinkutak, az autópályák, meg gyakorlatilag mindenki bevétele csökkent. A turizmus és a vendéglátóipar bevétele lenullázódott, a baloldali önkormányzatok meg nyerészkedni akarnak a helyzeten? Annak ellenére, hogy évről évre nőttek a bevételeik, és a költségvetésük, ők nem hajlandóak a közös teherviselésből kivenni a részüket? Ezen már meg sem lepődünk, de ha látunk egy ilyen „visítást” akkor reagálunk rá. Budapest példáján mutatjuk be az alábbi cikkekkel, hogy milyen gátlástalan módon hazudnak. Pont ők azok, akik elveszik a fideszes kerületektől a pénzt, Tarlós ezt nem csinálta. Tarlós utolsó költségvetése 385 milliárd forintos volt, Karácsony idei költségvetése 415 milliárd, a jövő évi pedig 425 milliárd. Miről beszéltek?

Teljes cikkünk a témában:
https://szamokadatok.hu/Post/1303/Karacsony_Gergely_a_mai_napot_is_munka_helyett_Facebookon_valo_hazudozassal_toltotte
https://szamokadatok.hu/Post/1299/A_kormany_segithet_a_fovaros_altal_lenullazott_keruleteken
https://szamokadatok.hu/Post/1214/A_szamok_cafoljak_Karacsonyt

‼️10: Védekezés költsége: A baloldal ezt is kormánnyal fizettetné meg, közben például Czeglédy Csabára van 36 milliójuk, de a védekezésre nincs 35 milliójuk. A járvány nem csak új kiadásokat jelentett, de jelentős megtakarításokat is. Az alábbi cikkben Újpest példáján mutatjuk be, hogy miről is van szó. Például
*csökkenő energiaszámlák
*elbocsátások az SZTK-ban
*bölcsődei, óvodai ellátás szüneteltetéséből adódó megtakarítások
*az elmaradt programok megtakarított költségei
*a működésüket szüneteltető kulturális intézmények megtakarításai
Ez Újpest esetében 100 milliós összeg, ami nagyjából háromszorosan fedezi a védekezés költségét.

Teljes cikkünk a témában:
https://szamokadatok.hu/Post/1415/6_millio_forint_kozpenzert_turkalhat_a_Soros-fele_Trasparency_a_Niedermuller_vezette_Erzsebetvaros_onkormanyzati_dokumentumai_kozott
https://szamokadatok.hu/Post/923/100_millio_forintot_sporol_az_Ujpesti_Onkormanyzat_a_diakokon
https://szamokadatok.hu/Post/1250/A_rasszista_Niedermuller_368_millio_29_millio_AFA_Czegledynek_van_vedekezesre_35_millio_nincs

‼️11: VIII.-IX. kerületek "elvont milliárdjai": Hazudnak, senki semmit nem volt el.

Pikó, VIII kerület: Kronológia.
A kerületi 1 milliárd útja:
2019 április: Sára Botond kéri.
2019 június: Kocsis Máté kilobbizza a kormánynál.
2019 július: a parlament megszavazza (Csárdi Antal “NEM”-mel szavaz!)
2019 október: Pikó polgármester lesz.
2020-ban elérhetővé válik a pénz.
2020 február 13-március 23.: Pikónak fogalma sincs, mit kell csinálni -> nem hívja le a pénzt, míg más városok igen.
2020 március 23.: a kormány a járványhelyzet miatt zárolja a pénzt, mint fel nem használt forrást.
Azóta: Pikó András ahelyett, hogy belátná, hogy egy balfácán, folyamatosan hazudik, és másokat okol.

Teljes cikkünk a témában:
https://szamokadatok.hu/Post/1133/A_Jozsefvarosi_1_milliard_utja

IX. kerület Baranyi 400 milliója.
Baranyi Krisztinának nem kellett a 400 millió forintos támogatás, majd megvádolta a kormányt, hogy nem adta oda ezt a pénzt.

Miután Baranyi Krisztina azzal támadta a kormányt, hogy "elvett 400 millió forintot" Ferencvárostól, a parlament 2020.05.18-i ülésén kiderült, ez teljes hazugság. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára parlamenti tájékoztatásában közölte, Baranyi a tárcának címzett levelében azt kérte, a fejlesztés ne valósuljon meg. Álszent politikai kommunikáció a IX. kerület baloldali polgármesterétől, ugyanaz történt, mint Pikó Andrással Józsefvárosában.
"Elvettek 400 millió forintot Ferencvárostól. A magyar költségvetésből épp ez a - végletekig lerobbant közösségi ház felújítására szánt - összeg hiányzik a járvány elleni védekezéshez. Marad a romhalmaz, jó lesz az kulturális, idősügyi, ifjúsági programok megtartására a József Attila lakótelepieknek. Kifosztanak minket!" - április végén Baranyi Krisztina ezzel a drámainak szánt bejegyzéssel tudatta követőivel, hogy az általa irányított kerület ismét komoly fejlesztési pénzektől esett el, szerinte a kormány miatt. Csakhogy a Juhász Péter-féle Együtt volt képviselője nem bontotta ki az igazság minden részletét: a városrészt ért veszteség miatt ugyanis egy valaki okolható igazán, őt pedig Baranyi Krisztinának hívják.
Kocsis Máté: Ízléstelen Baranyi
Kocsis Máté közösségi oldalán reagált a legújabb fejleményekre. "A József Attila lakótelepi közösségi ház kapcsán Baranyi Krisztina maga kérte fejléces levélben, hogy ez a beruházás ne valósuljon meg" - ismertette az Országgyűlésben elhangzottakat a Fidesz frakcióvezetője, miszerint
a ferencvárosi polgármester maga kérte, hogy a beruházás ne valósuljon meg.
Kocsis úgy értékelte, hogy ízléstelen Baranyinak az ügyben tanúsított viselkedése. "Enyhén szólva is ízléstelen, hogy ezek után két hónappal másokat (elsősorban a kormányt és engem) okol az felújítás elmaradásáért. "Marad a romhalmaz" - írta közösségi oldalán csalódottságot színlelve. Hát marad, mert a polgármester asszony így akarta. A sánta kutyát is később érik utol." - fogalmazott.

https://www.origo.hu/itthon/20200518-baranyi-krisztina-ferencvarosi-kozossegi-haz-kocsis-mate.html

‼️12: Csökken az önkormányzatok mozgástere: Nagyon érdekes! Egyetlen Fideszes önkormányzat sem sír, holott őket pont ugyanezek a „sarcok” terhelik. Ők megoldják, szépen, csendben, okosan. A baloldal annyira hazudik ezen a területen, hogy még a meglévő, már rendelkezésre álló forrással bíró, esetleg kivitelezés fázisában lévő fejlesztéseket is leállítanak, és ezt nem a járvány idején kezdték, hanem már előtte, holott pénz van – szakértelem nincs. A pénzt haverjaikra költik, a városoktól, a lakosoktól csak elvonnak, adókat emelnek és új sarcokat vezetnek be. Nézzük néhány példát.

https://szamokadatok.hu/Post/1200/Karacsony_Gergely_mar_targyalni_sem_akar_Budapesti_fejlesztesekrol
https://szamokadatok.hu/Post/1288/Karacsony_Gergely_programja_13_oldal_1_bekezdes_Panelprogram
https://szamokadatok.hu/Post/1338/Stop_liberalisok
https://szamokadatok.hu/Post/1388/180_milliard_forint_van_volt_Budapest_kasszajaban
https://szamokadatok.hu/Post/1420/Karacsony_Gergely_-_a_kamuallatvedo
https://szamokadatok.hu/Post/1437/Nem_csak_a_Lanchid_felujitasa_all_egesz_Budapestet_leallitotta_a_baloldal_5_evre
https://szamokadatok.hu/Post/1435/Mese_az_ures_kasszakrol_-_ime_a_szamok_ime_a_valosag
https://szamokadatok.hu/Post/1443/Beerett_Marki-Zay_szerencsetlenkedese_nem_epul_meg_az_uj_konyvtar_Vasarhelyen
https://szamokadatok.hu/Post/926/Csokkentette_az_altala_kivalasztott_onkormanyzati_dolgozok_beret_es_kirugassal_fenyegeti_oket_Marki-Zay_Peter

További cikkek a https://szamokadatok.hu/ oldalunkon, ahol a valóságot mutatjuk be a balliberális álhírgyártó propagandával szemben!

Kövessétek a Számokat - a legsikeresebb jobboldali portált.

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Budapest  Gazdaság  Média  Önkormányzat 

Beérett Márki-Zay szerencsétlenkedése: nem épül meg az új könyvtár Vásárhelyen!

Milliárdokat vesztett Hódmezővásárhely Márki-Zay miatt (+ hivatalos dokumentum)

Beérett Márki-Zay szerencsétlenkedése: nem épül meg az új könyvtár Vásárhelyen!

‼️ 5 000 000 000 forintot vesztett Hódmezővásárhely azzal, hogy Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester miatt meghiúsult a tudásközpont és könyvtár építése - jelentette ki Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő csütörtökön az alföldi városban.

A politikus sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a fejlesztés elmaradása nagyon jó példája annak, „hova vezet a politikai cirkuszolás”. Márki-Zay Péter „nem a várost akarja építeni, hanem saját politikai karrierjét”, „elsősorban az foglalkoztatja, az ellenzéki tülekedésben hogyan tudja előrenyomni magát a pályán” - mondta.

A képviselő emlékeztetett: a korábbi városvezetés 2017 májusában állapodott meg a kormánnyal a Modern városok program keretében az új könyvtár és tudásközpont építésének csaknem ötmilliárd forintos támogatásáról. A lakossági igényeknek megfelelően négy alkalmas, belvárosi helyszínt is kiválasztottak, majd nemzetközi tervpályázatot írtak ki, amely 2018 tavaszán eredményesen le is zárult.

Márki-Zay Péternek az időközi választáson egyik kampányígérete volt, a könyvtár nem a tervezett Kossuth téri helyszínen valósul meg, 2018 őszén pedig egy internetes szavazást követően egy másik belvárosi telket választottak. Ezt követően több mint egy évig nem történt semmi, az idei év elején pedig a polgármester bejelentette, mégsem ott, hanem egy a központtól távolabb eső helyszínen építenék meg a könyvtárat, így a nulláról újra kell kezdeni a tervezési folyamatot.

A kormány miután a beruházás megkezdése éveket tolódott, és az önkormányzat a megállapodás újabb módosítását kérte, nem engedélyezte a támogatási okirat meghosszabbítását. A városnak vissza kell fizetnie a korábban folyósított támogatásokat - tudatta a képviselő.

Cseri Tamás kitért arra is, hogy egy mélygarázs kialakítása is a projekt része volt, amely megoldotta volna a belváros parkolási problémáját.

A politikus hangsúlyozta, miután az önkormányzat megszegte a szerződéseket, és nem indította el a beruházásokat, más, a Modern városok program keretében tervezett projekt - így a külterületi kerékpárút-hálózat több mint 100 kilométeres meghosszabbítása, több iskola bővítése - is veszélybe került.

Márki-Zay Péter és az új városvezetés bő kétéves töketlenkedése és politikai cirkuszolása miatt újabb milliárdoknak mondhat búcsút Hódmezővásárhely: most éppen az új könyvtár és tudásközpont megvalósítása hiúsult meg, súlyos milliárdokat bukott a város. Feltesszük a kérdést: mi jöhet még?

A Modern Városok Program keretében a kormány egy ötmilliárd forintos új könyvtár és tudásközpont építésének támogatását vállalta 2017 májusában. Az akkori, fideszes városvezetés egy Kossuth téri helyszínre már konkrét tervekkel is rendelkezett a nagyszabású és fontos fejlesztésre. Márki-Zay Péter azonban új helyszínen akarta megvalósítani a beruházást, ezért gyakorlatilag megpuccsolta a Kossuth téri projektet. Azóta mintegy két és fél év után már a harmadik helyszínnél tartunk, ahol újra a nulláról kell kezdeni a tervezési folyamatot. A kormány tekintettel arra, hogy a beruházás évek óta még csak el sem indult, egy újabb támogatásmódosítást már nem támogatott. Márki-Zay Péter két és fél éves tevékenységének eredményeként elbukta Hódmezővásárhely a könyvtár és tudásközpont támogatását. Milliárdokat vesztett a város. Ráadásul – derül ki a városvezető által posztolt kormányzati levélből – a csúfos kudarcot mélyíti, hogy a 2019. március 31-ig fel nem használt támogatási összegeket is vissza kell fizetnie az önkormányzatnak.

Mondjuk ki: ez bizony száz százalékig a polgármester “tevékenységének” az eredménye, ugyanis az új könyvtárból is politikai cirkuszt és kampányt csinált. Új helyszínekről szavaztatgatta a vásárhelyieket, miközben már rég a megvalósítás felé kellett volna robogni.

Ugyancsak tanulságos, hogy a közgyűlés annak ellenére szavazta meg a hódtói helyszínt, hogy a tavaly nyáron a helyi adófizetők pénzén megszervezett városi konzultáción a lakosok kétharmada a Zrínyi utca 12–14. üres telkére tette le a voksát. Rendkívül sokan – joggal és érthetően – csalódottak is voltak emiatt, hiszen megkérdőjeleződött a konzultáció értelme és valós szándéka. Hiszen anno még Hódmezővásárhely honlapja is azzal a főcímmel közölte a végeredményt, hogy „A Zrínyi utcára szeretnék a könyvtárat”. A polgármester ezt érzékelve úgy igyekezett magyarázni a bizonyítványát, hogy a lakosság véleményének megkérdezése azt célozta: a közel tucatnyi szóba jöhető terület közül kiválasszák a legjobb hármat. Ezek közül pedig a főépítész javaslata alapján a közgyűlés meghozta a végleges, hódtói döntést.

A tetejébe ez is idén januárban történt, és azóta semmi információ nem látott napvilágot arról, hogy mi történt a beruházás kapcsán.

Tehát, míg az előző városvezetésnek kész tervei voltak, ő két és fél év alatt sehová sem jutott. Portálunk is hónapokkal ezelőtt jelezte: a helyszínmódosítás miatt új tervpályázatra van szükség, és figyelmeztettünk, a polgármester és a városvezetés addig totojázik, míg arra rámehet a beruházás.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig ahogy várható volt, jelezte: mivel 2017 óta nem sikerült megindítani a beruházást, nem tudja tovább támogatni a semmittevést.

Most pedig – a lehetőségekhez mérten – próbáljuk hideg fejjel végiggondolni a történteket: ha az új könyvtár és tudásközpont ilyen hirtelen köddé vált, vajon milyen milliárdos projektek úszhatnak még el az örökös acsarkodás és politikai hangulatkeltés miatt?

Forrás: https://www.promenad.hu/2020/07/08/beerett-marki-zay-szerencsetlenkedese-nem-epul-meg-az-uj-konyvtar-vasarhelyen/
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200709-fidesz-milliardokat-vesztett-hodmezovasarhely-marki-zay-miatt

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Mese az üres kasszákról - íme a számok, íme a valóság

Mese az üres kasszákról - íme a számok, íme a valóság

Milliárdokat örököltek a fideszes vezetéstől baloldali önkormányzatok
NEM VÁLLALNAK SZOLIDARITÁST ÉS CSUPÁN A KORMÁNYT BÍRÁLJÁK AZ ELLENZÉKI TELEPÜLÉSVEZETŐK

Az októberben baloldalivá vált nagyobb települések zárszámadási adatai:

Budapest Fővárosi Önkormányzata: 160 milliárd államkötvény + 40 milliárd készpénz.
Baja: 4,2 milliárd
Miskolc: 2,3 milliárd
Budapest XI. kerület (Újbuda): 6 milliárd
Budapest II. kerület: 9,3 milliárd
Budapest VI. kerület (Terézváros): 8,4 milliárd
Budapest VII. kerület (Erzsébetváros): 3,6 milliárd
Budapest VIII. kerület (Józsefváros): 2,6 milliárd
Budapest IX. kerület (Ferencváros): 3,6 milliárd
Budapest III. kerület (Óbuda): 6,4 milliárd
Budapest IV. kerület (Újpest): 4 milliárd
Budapest XVIII. kerület: 3,6 milliárd
Dunaújváros: 1,4 milliárd
Eger: 23,8 milliárd
Érd: 41,5 milliárd
Vác: 620 millió
Szombathely: 267 millió

Budapest Fővárosi Önkormányzatának (Karácsony Gergelynek) Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet, hogy 40 milliárd forint készpénz és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére, tehát nehezen lehetne azt állítani, hogy ne lenne pénze a kötelezettségeire.

Míg elvonásokra panaszkodnak a tavaly ősszel megválasztott baloldali polgármesterek, a nagyobb települések friss zárszámadásából az derül ki, hogy az előző fideszes vezetéstől milliárdos maradványokat örököltek. Ez egyes esetekben több mint tízmilliárd forintra rúg: Érden például – amelynek polgármestere, Csőzik László egyenesen a csőd lehetőségéről beszélt az állítólagos elvonások miatt – a büdzsé nyolcvan százalékát kitevő 41 milliárd forint maradt meg.

Jól megfigyelhető Magyarországon az a tendencia, hogy míg a jobboldali, konzervatív kormányok többnyire fegyelmezett költségvetési politikát folytatnak, nem engedik el a hiányt, addig a baloldali kabinetek felelőtlenül, sokszor fedezet nélkül szórják a pénzt, nehéz hitelekkel terhelve meg utódaikat. Miközben az elmúlt hetekben az ellenzék folyamatosan amiatt panaszkodott, hogy a kormány kivéreztetné az általuk vezetett önkormányzatokat, a most elkészülő zárszámadásokból az derül ki, hogy a volt jobboldali polgármesterek jelentős forrásokat hagytak örökül baloldali utódaik számára.

Mannaosztás Józsefvárosban
Az adatok szerint a politikailag legfűtöttebb hangulatú Budapesten komoly összegekkel számolhatnak az új baloldali polgármesterek. A legjobban a II. kerület járt, ahol 9,3 milliárd forint maradvány keletkezett tavaly, Terézvárosban 8,4 milliárd, őket pedig Óbuda követi 6,4 milliárd forint maradvánnyal. Számos vidéki településen még jelentősebb összegekről van szó: Érden 41,5 milliárd, Egerben pedig 23,8 milliárd forint maradt a kasszában, de Baján és Miskolcon is milliárdos többletforrással számolhatnak jövőre az ellenzéki városvezetők. A Józsefvárost vezető Pikó András kemény hangú üzenetekben támadta a kormányt, amiért arra kérte az önkormányzatokat, hogy vegyék ki a részüket a járvány elleni védekezésből. A szóban forgó szolidaritási hozzájárulás egyébként sem elvonás, hanem a rosszabb anyagi helyzetben lévő településeknek juttatott segítség. Azt azonban már sokatmondóan „mannaosztásnak” nevezte a momentumos hátterű polgármester, hogy eldönthetik, hogyan költsék el azt a pénzt, ami tavalyról megmaradt az előző, fideszes kerületvezetés gazdálkodásának köszönhetően. Utóbbi pénzmennyiség Józsefvárosban 2,6 milliárd forint, ami tehát jóval több mint kétszerese a pandémiás kiadások miatt beszedett összegnek.

Egyébként már Pikó tavaly októberi győzelmekor is világos volt, hogy az új, baloldali városvezetésnek nem lehet oka panaszra, hiszen 13 milliárd forint többlettel és 26 folyó beruházással vették át a VIII. kerületet. Amellett sem lehet elmenni, hogy Pikó az ellen nem emelt szót, hogy az Orczy tér felújítása és a környékbeli utak modernizációja kikerült a főváros terveiből, miután Karácsony Gergely a veszélyhelyzet ideje alatt a Fővárosi Közgyűlés nevében így döntött. Ezzel a főpolgármester komoly, 1,4 milliárdos projektet vett el Józsefvárostól, amit a baloldali polgármester nem tett szóvá neki, ahogyan azt sem, hogy Karácsony a Blaha Lujza tér esetében is törölt egy másik, 1,8 milliárd forint értékű fejlesztést.

Túlárazott szerződések
A szolidaritási hozzájárulás leghangosabb bírálói közé tartozik az érdi polgármester, Csőzik László is, holott az általa vezetett önkormányzat rekordösszegű, 41 milliárdos maradványt örökölt kormánypárti elődjétől. Egy lapinterjúban azt panaszolta, hogy a fejlesztésre fordítható források negyedét elvitte az állam, holott az önkormányzat ötvenmilliárd forintos évi büdzséjének több mint nyolcvan százalékát képezi a maradvány. Karácsonnyal közös, múlt pénteki sajtótájékoztatóján Csőzik egyenesen arról beszélt, hogy a jövő évi központi költségvetés alapján a kormány „gombnyomásra” viheti csődbe az önkormányzatokat. Figyelemre méltó, hogy az eseményen szintén jelen lévő Gémesi György, Gödöllő polgármestere ezt ott helyben cáfolta.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere szintén a valósnál nagyobb tehernek tüntette fel a szolidaritási hozzájárulást. Utóbbi összeg 1,1 milliárd, szemben a VII. kerület fideszes városvezetése alatt megmaradt 3,6 milliárd forinttal. Mindeközben Niedermüller hivatala a máshol megszokott összegek többszöröséért, közel harmincmillió forint értékben kötött szerződést a hatmilliárdos adócsalással megvádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával. A vélhetően túlárazott kontraktust jelenleg Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálja az arányosság és a szükségesség elve alapján.

Mérlegek és kimutatások
A kormányt rendszeresen vádolja elvonásokkal Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere is, aki – baloldali bírálatokat is kiváltva – olyan előterjesztést jegyzett, amely alapján évi nagyjából százmillió forintot költene a kerület parkolószoftverekre.
Az államháztartásról szóló törvény világosan meghatározza, hogyan kell az államnak és az önkormányzatoknak elszámolni a közpénzzel. A vagyonról és a költségvetés végrehajtásáról éves költségvetési beszámolót, ez alapján pedig zárszámadást kell készíteni. A törvény azt is rögzíti, hogy a helyi önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelettervezetet a jegyző készíti elő és a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé. A grémiumnak tájékoztatásul mérlegeket és kimutatásokat kell bemutatni például az elköltött pénzekről, a helyhatóság adósságának állásáról, az önkormányzati cégek főbb adatairól és természetesen a vagyonról.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/milliardokat-orokoltek-a-fideszes-vezetestol-baloldali-onkormanyzatok-8348592/

Címkék: Budapest  Önkormányzat