Címke: Önkormányzat

Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

Vége az emberek és a vállalatok önkormányzati szinten való sarcolásának

Adóemelési stopot rendel el a kormány az önkormányzatoknál

KÖSZÖNJÜK!

Tegnap számoltunk be arról, hogyan emelik a helyi adókat a baloldali városok polgármesterei. Egyesek még a rendkívüli jogrend adta "teljhatalmat" is arra használják, hogy egy személyben döntsenek adóemelésekről. Miközben a fideszes városok okosan gazdálkodva megoldják a bevételkiesés miatti nehézségeket, a kiesett forrást nem a lakosságon és a helyi vállalatokon hajtják be, addig a baloldali városok élükön Budapesttel kizárólag a sarcolásban látják a megoldást. Cikkünk:
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/225660718911069

És akkor a kormány döntése:
A kormány újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedést rendelt el a koronavírus-járvány miatt: megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden az MTI-vel.
Mint a közleményben hangsúlyozzák, a kormány legújabb intézkedésével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat, a családokat és a lakosságot segíti.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet rögzíti, hogy a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell. A települési önkormányzatok jövőre nem vezethetnek be új települési adót se - írják a közleményben.

Emlékeztetnek arra, hogy kormány adócsökkentésekkel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, munkáltatókat, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság újraindításához is.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelet biztosítja a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét, jövőre ugyanis adóemelésekkel, megszorításokkal egyetlen önkormányzat sem sújthatja őket - mutatnak rá a közleményben.

Megszorítások helyett adóelengedés, béremelés, bértámogatásra van szükség!
Hajrá Fidesz-KDNP!

Forrás: https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/adoemelesi-stopot-rendel-el-a-kormany-az-onkormanyzatoknal-2512808
‼️ A baloldal, amikor kormányon volt, akkor is kizárólag az embereket sarcolta: https://szamokadatok.hu/Post/1933/Fel_evvel_meghosszabbitjak_a_hitelmoratoriumot_-_szol_a_mai_hir
‼️ Ezzel szemben a nemzeti kormány adókat csökkentett, új munkahelyeket hoz létre, egyszerűsíti az ügyintézést, képzési programot indított, bővítette a családtámogatási és az otthonteremtési rendszert, megőrzi a nyugdíjak reálértékét!
https://szamokadatok.hu/Post/1196/Ujabb_adocsokkentesek_jonnek_20200701-tol
https://szamokadatok.hu/Post/2374/Hatpontos_penzugyi_csomagot_fogadott_el_az_operativ_torzs
https://szamokadatok.hu/Post/2410/Uj_nap_-_uj_munkahelyek
https://szamokadatok.hu/Post/2126/Csaladtamogatasi_rendszerunk_ujabb_elemmel_bovult
https://szamokadatok.hu/Post/2156/Hetfon_uj_kepzesi_tamogatasi_rendszer_indul_a_vallalatoknak

Címkék: Adó  Önkormányzat 

Rendkívüli jogrend: Debrecenben feladat, Józsefvárosban lehetőség

Rendkívüli jogrend: Debrecenben feladat, Józsefvárosban lehetőség

Lássuk ki mire használja fel a rendkívüli jogrend adta "teljhatalmat". Ebben a cikkben Józsefvárosról és Debrecenről lesz szó, de írhatnánk bármelyik balliberálisok által "visszavett" városról és bármelyik Fidesz-KDNP által vezetett városról. A baloldali irányítású önkormányzatok nem segítik, hanem tovább rontják az emberek és a vállalatok helyzetét, a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel nem élnek, hanem visszaélnek vele, egyszemélyes döntésekkel politikai tisztogatást, adóemelést, elvonást, újabb sarcokról döntenek, míg a normális városokban segítik a lakosságot és támogatják a helyi vállalatokat, a munkaadókat, hiszen az egészség védelme mellett a második legfontosabb dolog a munkahelyek megőrzése.

📌 Debrecen: - Újraindult a Debrecen Város Segélyalap. Több ezer bajba jutott embert segítenek
- Csökkentik a bérleti díjakat, segítik a vállalkozókat, megvédik a munkahelyeket
Forrás: https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/hireink/ujraindul-a-debrecen-varos-segelyalap-informaciok-itt-olvashatoak
https://www.debrecen.hu/hu/debreceni/hireink/segitseg-a-debreceni-vallalkozasoknak

📌 Józsefváros: Pikó egy személyben döntött a kommunális adó 10,8 százalékos, a telekadó 10,9 százalékos és az építményadó 6,3 százalékos emeléséről. Pikó nem a megoldás, hanem a probléma része.
Forrás: https://hirnyolc.hu/jozsefvaros/itt-piko-csomag-adoemelesek-jozsefvarosban

Szégyellheti magát mindenki, aki Pikóra és a balliberálisokra szavazott. Önmagatok ellen szavaztatok!

Címkék: Budapest  Önkormányzat 

Könyörtelen lakbéremeléssel lehetetleníti el a miskolciakat a baloldal

Most is azokat ütik, akiknek a legjobban fáj, azokat, akik a legkevésbé tudják megvédeni magukat. (videóval)

Könyörtelen lakbéremeléssel lehetetleníti el a miskolciakat a baloldal

Tiltakozik a miskolci Fidesz–KDNP-frakció, amiért a város baloldali vezetése szerintük brutálisan megemelte az önkormányzati lakások bérleti díját. A kormánypártok úgy vélik, hogy ezzel számos bérlőt a fizetőképtelenség szélére sodortak. A város vezetése szerint a megemelt díjakból a rossz állapotú lakásokat újítanák fel. A Fidesz–KDNP-képviselők azt mondják: nemcsak vissza kellene állítani a korábbi lakbéreket, hanem segíteni kellene a nehéz helyzetbe került vendéglátóipari és taxis vállalkozásokat – derült ki az M1 Híradójából.

Brutális lakbéremelést kapnak a nyakukba a miskolci bérlők a városvezetéstől – erről írt hétfőn a Magyar Nemzet. A cikk szerint a Borsod megyei város balliberális vezetése drasztikusan megnövelte az önkormányzati lakások bérleti díját Miskolcon, amivel több ezer polgárt sodornak a fizetőképtelenség szélére.

Többek között a miskolci cementgyár egykori dolgozóit, akik közül van, akinek 50 százalékkal vagy akár a duplájára is nőhetnek a havonta fizetendő lakhatási költségei.

A döntés szerint emellett januártól a lakóknak kauciót is fizetniük kell,
amit az önkormányzat nemcsak az új bérlőktől hajtana be, hanem visszamenőleg azoktól is, akik évtizedek óta élnek az önkormányzati lakásokban.

A lakók közül az M1-nek többen arról beszéltek, hogy ha a kaucióval együtt kifizeti az új bérleti díjat, akkor szinte semmi sem marad a nyugdíjukból.

A bérlők szerint ráadásul az önkormányzat a lakók jelentős részétől jogtalanul kérne kauciót is.
Azt ugyanis a lakásokra kötött eredeti szerződések alapján már sokan ledolgozták a helyi üzemekben.

A bérlakásokat kezelő Miskolc Holding Zrt. az M1 megkeresésére azt állította, hogy a megemelt díjakból a rossz műszaki vagy kiadhatatlan állapotban lévő önkormányzati lakásokat újítaná fel a városvezetés.

Azt írták: a befolyt összeg 60 százalékát fordítanák rekonstrukcióra, válaszukból az viszont nem derült ki, hogy a bérlőktől beszedett pénz többi részét mire költenék.
A miskolci Fidesz–KDNP-frakció szerint az is elfogadhatatlan, hogy a felújításokat a rászoruló lakókkal akarják megfizettetni.

Soós Attila kormánypárti önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a baloldali városvezetésnek erre akár pályázati forrásokból vagy a városban befolyt adóbevételekből is lenne lehetősége.

Mint mondta, a döntés 3800 lakást és több ezer miskolcit, köztük a nyugdíjasok mellett több száz kisgyermekes családot is érint, akikkel az ügyben az önkormányzat nem egyeztetett.
Közben a kormánypárti képviselők szerdán nem csak a baloldali városvezetés bérlakásokra vonatkozó döntése ellen emeltek szót.

A Fidesz–KDNP képviselői indítványozták azt is, hogy a miskolci önkormányzat a koronavírus-járványra való tekintettel december végéig engedje el a vendéglátósokra és a taxisokra kiszabott közterület-használati díjat és a bérleti díjak egy részét is.

Hasonló javaslatot nyújtott be nemrég a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció is, amit Budapesten a Karácsony Gergely vezette közgyűlés elutasított.
A balodali városvezetés a fővárosban napirendre sem vette az 50 milliárdos mentőprogramot, helyette egy olyan saját előterjesztést nyújtott be, amelyben a Fidesz javaslatához képest csökkentették a budapestieknek szánt támogatások mértékét.

Forrás, videó: https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/10/27/konyortelen-lakberemelessel-lehetetleniti-el-a-miskolciakat-a-baloldal

Még több "Veres Pál"
🔴 1. Plágium-önkormányzat Szentendrén, másolt, lopott vagy el sem készült gazdasági programok Miskolcon, Érden és Tatabányán
https://szamokadatok.hu/Post/1926/Plagium-onkormanyzat_Szentendren_masolt_lopott_vagy_el_sem_keszult_gazdasagi_programok_Miskolcon_Erden_es_Tatabanyan
🔴 2. Eladó fél Miskolc!
https://szamokadatok.hu/Post/1354/Elado_fel_Miskolc
🔴 3. Csőd szélén a város
https://szamokadatok.hu/Post/1268/Veres_Palek_teljesitmenye_Miskolcon_-_csod_szelen_a_varos
🔴 4. 7 hónap alatt 7 milliárd a hiány
https://szamokadatok.hu/Post/1138/Miskolc_is_a_csod_szelere_sodrodott_7_honap_alatt_7_milliard_forint_hiany_keletkezett
🔴 5. Az inkompetenciájuk miatt a vár fejlesztése is elmarad.
https://szamokadatok.hu/Post/908/Valotlansagokat_allit_Veres_Pal_a_Diosgyori_var_15_milliard_forintot_erinto_forraselvonasarol

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

1 év alatt 10 milliárd forint tűnt el Érden, most milliárdos hitelt akar felvenni a moslékkoalíció!

1 év alatt 10 milliárd forint tűnt el Érden, most milliárdos hitelt akar felvenni a moslékkoalíció!

Simó Károly képviselő írta Facebook oldalán.

"A BALOLDAL ÉRDEN IS AZ ÖNKORMÁNYZAT ELADÓSÍTÁSÁBA KEZDENE, PEDIG HARMINC ÉS FÉL MILLIÁRD FORINT VAN A BANKSZÁMLÁKON

Ma a Pénzügyi Bizottság ülése előtt 5 perccel (!!) kaptunk egy előterjesztést, amely szerint 1.200.000.000, azaz több mint egy milliárd forint új folyószámlahitelt kíván felvenni a városvezetés még idén. Csütörtökön akarnak róla dönteni a Közgyűlésen.

A baloldal azzal indokolta a város eladósítását jelentő hitelfelvételt, hogy vírushelyzet van és hogy nem jönnek az adóbevételek, meg különben is csökkentek az állam miatt az önkormányzat bevételei.

Kiderült, hogy megint nem mondtak igazat! Pénteken (2020. október 16-án) kaptam meg ugyanis adatkérésemre a hivatalos és valós adatokat, amelyek az önkormányzat bankszámláin, értékpapírban és pénztárban levő pénzeszközeit tartalmazzák.

Ezek szerint kb. 650.000.000, azaz több mint félmilliárd(!!) forint szabadon elkölthető pénze van a városnak. Tehát szó nincs arról, hogy folyószámlahitelre szorulna a város!

A bizottsági ülésen azt is megerősítették, hogy meglepően jól zárult a szeptember, sokkal több bevétel folyt be, mint amire számítottak.

A polgármester kabinetfőnöke mégis személyesen jött el a bizottsági ülésre kardoskodni a hitelfelvétel mellett, pedig máskor nem szokott jönni. Az is elhangzott, hogy politikai döntés született, hasonlóan más baloldali önkormányzatokhoz.

Jól látható, hogy csupán arról van szó: a baloldali önkormányzatok hamis látszatot keltve azt szeretnék elhitetni a választókkal, hogy csődközelben vannak vagy lesznek év végére az önkormányzatok.

Miközben a valóság az, hogy százmilliók vannak szabadon elkölthetően, összesen pedig több mint 30.380.000.000, azaz több mint 30 milliárd(!!) forint van a bankszámlákon és pénztárban.

Egy éve 40.500.000.000 forinttal vették át a várost. Közben eltűnt a számlákról tíz milliárd forint.

Látszik ez a városon?"

Ezek a számok, ez a "visszavett" Érd. Gratulálunk azoknak, akik megválasztották Csőziket, és azoknak is, akik nem mentek el szavazni. Ha marad T. Mészáros András akkor Érd ma egy virágzó város maradt volna, de az érdiek úgy döntöttek kísérleteznek önmagukon, mint látszik rossz ötlet volt. Azt, hogy hová tűnt el 1 év alatt 10 milliárd forint, azaz átlagosan havi 833 millió, azt reméljük a hatóságok kivizsgálják, és amennyiben hűtlen kezelés merül fel, akkor eljárnak az ügyben.

Forrás: https://www.facebook.com/pg/simo.karoly.kozeleti/photos/?tab=album&album_id=964037174107713

ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Hazudik és sértegeti a fideszeseket az EzaLényeg.hu

Az álhírgyártás nem állt le

Hazudik és sértegeti a fideszeseket az EzaLényeg.hu

Az előző fideszes polgármester és városvezetés munkájának eredményét állítja be a jelenlegi balliberális városvezetés sikerének az EzaLényeg.hu

Tisztázzuk: az új egészségháznak örülünk mi is, és bizonyára a helyi lakosok is, ez a cikk most másról szól. Ez a cikk arról szól, hogyan próbálják meg a baloldali lakájmédia álhírgyárai ferdíteni a valóságot, és mások munkáját sajátjukként kiadva hogyan próbálnak politikai babérokra szert tenni.

Az álhíroldal arról természetesen nem számol be, hogy a projekt nem 2019 október 13-án indult, hanem legalább egy évvel korábban. Az egészségház projekt előkészületei már 2018-ban elindultak, amikor is a város polgármestere Szabó József volt, ezzel kapcsolatosan számtalan bizonyíték van fent az interneten, a legszemléletesebb talán Szigetszentmiklós városi lapjának, a Kisvárosnak a 2019. októberi száma. Az újságban jól látszik, hogy az épület látványterve pontosan ugyanolyan, mint a képen szereplő végső állapot, tehát a tervezés, a sikeres pályázat, a forrás, a telek már mind rendelkezésre álltak.

Ez egy 2018 januári írás, és már akkor is megvolt a pénz a fejlesztésre.
"Ezúton tájékoztatjuk városunk lakosait, hogy az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében c. kiírásra benyújtott "Új egészségügyi intézmény létesítése Szigetszentmiklóson" c. pályázatunkat a Támogató, Nemzetgazdasági Minisztérium 200 000 000,- Ft támogatásban részesítette.
A pályázat keretében Önkormányzatunk Szigetszentmiklós-Bucka városrészben a 7030 hrsz-ú ingatlanon új felnőtt háziorvosi rendelő és új gyermek háziorvosi rendelőt kíván építeni. A projekt eredményeként 1 felnőtt- és 1 gyermekorvosi rendelő, valamint kiszolgáló helyiségek épülnének meg. A rendelők megépítésével 2 új felnőtt és 2 új gyermek körzet kialakítására lesz lehetőség. A helyiségek komfortosítását megfelelő eszközök, bútorok beszerzésével kívánjuk biztosítani."

http://szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=3159
Link: https://bit.ly/3d2b1Mv (az újság PDF formátumban letölthető)

Az összes lapszám pedig itt található: https://bit.ly/2GMFMss

A cikk szerkesztése közben megnéztük Nagy János polgármester oldalát, és az történt, hogy éppen élő fogadóórát tartott. A lehetőséget kihasználva feltettünk neki egy kérdést:

Videó: https://www.facebook.com/103845594479140/videos/3439837539431944 (és alatta a kommentek, ha nem törlik ezeket idővel. A videóban elhangzott, hogy a "moderátor" nem volt elérhető az élő adás alatt)

A kérdésünk:

"Miért írja az EzaLényeg.hu, hogy a Buckai egészségház az Ön érdeme, miközben a projekt még 2018-ben indult, az előző vezetés pályázott, nyert, terveztette meg az épületet, biztosította a telket, keresett kivitelezőt, stb. Önnek csak meg kellett várnia, hogy elkészüljön az épület. Miért tagadják le közösen ezzel az álhírgyárral a valóságot? https://szigetszentmiklos.ezalenyeg.hu/helyi-ugyeink/sikeres-az-uj-szigetszentmiklosi-vezetes-elkeszult-az-egeszseghaz-a-buckaban-19916"

A polgármester többszöri, a válasz elkerülését célzó nekifutása után (sértegetett bennünket, a vidékiekre is lenéző kijelentéseket tett, tőlünk nevet követelt, holott tudhatná mi a különbség egy oldal és egy privát profil között, stb) végül válaszolt: ‼️Nem tudja miért írta ezt az EzaLényeg.hu‼️

Mondjuk az örvendetes, hogy a folyamatban lévő beruházást legalább nem állították le, mint Budapesten a centrumkórház építését.

Akik nem tudják, mi az az "Ezalényeg.hu": ez egy olyan oldal, ami a választás előtt 5 ezer taggal rendelkezve 55 millió forintot költött Facebook-hirdetésre. Honnan van egy alig néhány taggal rendelkező anonim álhíroldalnak ennyi pénze reklámra? Ezt is szívesen megkérdeztük volna a polgármestertől, de láthatóan ellenséges hozzáállása, oldalunkon és a vidéki embereken való gúnyolódása miatt további kérdéseket már nem tettünk fel neki. A videót lementettük, mivel azt feltételezzük, hogy törlésre kerül előbb utóbb. Bővebben erről az álhírgyárról:
https://szamokadatok.hu/Post/817/MSZP-kozeli_propaganda-oldal_55_000_000_Forintot_koltott_csak_a_Facebookon

A polgármester jelölő szervezetei: https://bit.ly/2GAAWz1
A videóban is elhangzik, hogy egyetlen pártnak sem tagja, és magát függetlennek pozicionálja, a valóságban viszont ő nagyon is függő: A DK-MOMENTUM-JOBBIK-MSZP-LMP-MINDENKI MAGYARORSZÁGA jelölték őt közösen a polgármesteri helyre.

Az EzaLényeg.hu nevű hazug oldalnak azt üzenjük, hogy 2022-ben valóban lesz kormányváltás: a negyedik Orbán-kormányt váltja az ötödik Orbán-kormány.

Forrás:

EzaLényeg hazug cikke: https://szigetszentmiklos.ezalenyeg.hu/helyi-ugyeink/sikeres-az-uj-szigetszentmiklosi-vezetes-elkeszult-az-egeszseghaz-a-buckaban-19916
A polgármester online sajtótájékoztatója: https://www.facebook.com/103845594479140/videos/3439837539431944
A projektről: http://szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=3860

Címkék: Média  Önkormányzat 

4 év - 13 felújított orvosi rendelő Debrecenben

Papp László polgármester egy kiváló képsorozatot tett közzé oldalán

4 év - 13 felújított orvosi rendelő Debrecenben

Debrecen polgármestere is felvette a kesztyűt az álhírekkel szemben. Sokan hazudják azt, hogy Magyarország Kormánya nem költ az egészségügyre, csak stadionokat épít. Nos a valóság ezzel szemben az, hogy csak Debrecenben 13 orvosi rendelő újult meg 4 év alatt, országosan meg több ezer!
A képen a Jánosi utcai rendelő a Gyurcsányéktól örökölt állapotban és a rendelő mai állapota látható.
Az alábbi link alatt pedig a többi képet is megnézhetik:
https://bit.ly/3jAyyXo

Hajrá Debrecen!
Hajrá Papp László!
Együtt újra sikerülni fog! 🇭🇺

Forrás: https://bit.ly/3jAyyXo

Címkék: Egészségügy  Önkormányzat 

Add tovább, hogy a te polgármestered is lássa, hogyan kell kommunikálni a fejlesztésekről

Add tovább, hogy a te polgármestered is lássa, hogyan kell kommunikálni a fejlesztésekről

Rengeteg minden fejlődik Magyarországon, de sajnos sok mindent elhallgat a pénzért dolgozó média. Nyilván egy országos médiumban nincs helye egy vidéki óvoda megújulásáról szóló hírnek, mert az nem fog akkora nézettséget hozni, mint a "kispandák születtek a Müncheni állatkertben" című hír.

Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán most egy fantasztikusan jó listát tett közzé arról, hogyan fejlesztették a kormánnyal közösen a város közintézményeit. Iskolák, óvodák, orvosi rendelők, idősotthonok, szociális intézmények, közterek és sportpályák, játszóterek és hivatalok. Olvassák el, és adják tovább ezt a cikket, hogy az önök polgármestere is lássa, hogyan kell kommunikálni, mi hiányzott az októberi kampányból.

Az elhallgatott hírek most teret nyernek. A lőtéri kutyát nem érdekli az, hogy ki őrködik épp a SzFE teraszán, vagy épp miért tüntet a baloldal. Íme a valóság.

Balaicz Zoltán írta: (teljes lista a cikk második felében. A képen a felsorolt intézmények közül néhány szerepel, ez a Számok gyűjtése)

"A DÓZSA ÉS A LISZT ISKOLA FELÚJÍTÁSA UTÁN ELKEZDŐDTEK A MUNKÁLATOK A PETŐFI ISKOLÁNÁL IS

Elkezdődött a Petőfi Sándor Általános Iskola felújítása, melyre 2017-ben nyert pályázati forrást az önkormányzat, majd az előkészítés, a tervezés, és a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés után 2020. nyarán indulhatott el a munka. A felújítás közel 337 millió forintos ráfordítással valósul meg és a tervek szerint 2021 márciusára végeznek vele a szakemberek. Eredetileg az önkormányzat 270 millió forint támogatást nyert el a célra, a hiányzó, több mint 65 millió forintos összeget a kormány biztosította a városnak ráemeléssel.
A projektindítón beszédet mondott Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Bali Zoltán alpolgármester, dr. Káldi Dávid önkormányzati képviselő, Kajári Attila állami tankerületi igazgató és Kovács Éva intézményvezető.
Külön köszönetet érdemel a Polgármesteri Hivatal részéről Kovács Roland, a felújítást koordináló szakreferens, valamint a kivitelező zalaegerszegi B&G Építő és Üzemeltető Kft.
Nemrég elkészült a Liszt iskola felújítása 345 millió forintos ráfordítással és a Dózsa iskola megújítása 324 millió forintos projekt keretében, továbbá épül a Dózsa iskola új tornacsarnoka is 1,25 milliárd forintos beruházással. A Petőfi iskola 337 millió forintos felújítását is ide számolva ennek a három intézménynek az esetében közel 2,3 milliárd forint értékű munka valósul meg.
Bár már 7 éve, 2013. január 1-je óta már nem a városi önkormányzathoz tartoznak az iskolák, hanem az államhoz, a városvezetés mégis fontosnak tartja, hogy támogassa az intézmények megújítását.
A zalaegerszegi intézményrendszer megújítására évtizedeket kellett várni, most azonban látványosan zajlik a program:
- Elkészült a landorhegyi csecsemő és gyermekotthon felújítása 100 millió forintból
- Elkészült a Napsugár utcai bölcsőde felújítása 101 millió forintból
- Elkészült a Cseperedő bölcsőde felújítása 105 millió forintból
- Andráshidán új óvoda épült 360 millió forintos ráfordítással
- Megújult a Landorhegyi Óvoda 100 millió forintból
- Elkészült a Mikes utcai óvoda felújítása 84 millió forintból
- Elkészült a Petőfi utcai óvoda felújítása 145 millió forintból
- Elkészült a Kodály utcai óvoda felújítása 140 millió forintból
- Ovi sport pályák épültek
- Megújultak az Ady iskola oktatási épületei 150 millió forintos ráfordítással.
- Elkészült az Ady iskola tornatermének felújítása 147 millió forintból
- 500 millió forintos ráfordítással megújult a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épülete, most pedig 3,3 milliárd forintos beruházás keretében új, modern tornacsarnok és vívóterem épül
- Új multifunkciós pálya épült az Eötvös iskola udvarán
- Új műfüves pálya épült a Liszt iskola udvarán
- B33-as kosárlabda pályák épületek a Zrínyi Miklós Gimnázium és a Landorhegyi Általános Iskola udvarán
- Elkészült a Kaffka Margit Kollégium 140 millió forintos felújítása
- Elkészült a Landorhegyi Általános Iskola felújítása 324 millió forintból
- Elkészült az Izsák Imre Általános Iskola bővítése 130 millió forintból
- A Kölcsey Ferenc Gimnázium 150 millió forintos ráfordítással újult meg.
- Zalaegerszeg mindhárom felsőoktatási intézménye egyetemi rangra emelkedett, így a zalai megyeszékhely „egyetemi város” lett. Az egyetemi beruházások, fejlesztések, projektek összege: 4,4 milliárd forint, melynek keretében elkészült a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) zalaegerszegi Gazdálkodási Karán az Innovációs és Tudásközpont egymilliárdos beruházással.
- A munkaerőhiány kezelése, a kellő számú munkaerő biztosítása szempontjából kulcsfontosságú az oktatás szerepe, különösen a szakképzés, a felnőttképzés, az átképzés. Ezért épül 646 millió forintos ráfordítással a volt Petőfi laktanya egykori parancsnoki épülete helyén a duális szakképző központ.
- Felújítjuk a Ganz Ábrahám Szakközépiskolát. A beruházásra kormányzati támogatást nyertünk el, 2020-ban indulhat a munka.
- Megújul és bővül a Szent Család Óvoda.
- Megújult a Dózsa György Általános Iskola.
- Megépül a Dózsa György Általános Iskola új tornaterme.
- Megújul a Petőfi Sándor Általános Iskola.
- Megújult a Liszt Ferenc Általános Iskola.
- Megújul az Eötvös József Általános Iskola.
- Megújul a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
- Megújul a Zrínyi Miklós Gimnázium.
Emellett 433 millió forintos ráfordítással megújult a város minden szociális, idősügyi intézménye, klubja. Ezzel a megyeszékhelyek közül ez a projekt is elsőként Zalaegerszegen zárult le:
- Elkészült a Nyugdíjas Otthonház és Belvárosi Idősek Klubja felújítása
- Elkészült a Landorhegyi Idősek Klubja felújítása
- Elkészült a Család- és Gyermekjóléti Központ felújítása
- Elkészült a Szociális Klub felújítása
- Elkészült az Idősek Gondozóháza felújítása
- Elkészült az Andráshidai Idősek Klubja felújítása
A megyeszékhelyek közül szintén elsőként Zalaegerszegen zárult le az egészségügyi alapszolgáltatásokat érintő projekt: 353 millió forintos keretből újult meg 9 felnőtt háziorvosi, 5 gyermekorvosi, 17 védőnői körzet és a Botfy utcai központi ügyelet.
- Andráshida utca 5. (1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Ola utca 10-12. (2 háziorvosi rendelő, 1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Kinizsi utca 105. (1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Göcseji utca 53. (1 háziorvosi rendelő és 4 védőnői szolgálat)
- Wlassics Gyula utca 13. (2 háziorvosi rendelő)
- Hegyalja utca 39. (1 gyermekorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat)
- Nemzetőr utca 15. (1 gyermekorvosi rendelő és 1 védőnői szolgálat)
- Köztársaság utca 55/A (2 háziorvosi rendelő)
- Köztársaság utca 55. (2 háziorvosi rendelő)
- Petőfi utca 21-25. (4 védőnői szolgálat)
- Botfy Lajos utca 1. (központi ügyelet)
A felsorolásban nem szereplő intézmények felújítására pedig egy közvetlen brüsszeli, Európai Uniós pályázatot, az ún. Elena projektet nyertük el, melynek keretében 2024-ig 10 milliárd forintot fordíthatunk 15 önkormányzati intézmény energetikai korszerűsítésére és felújítására.
Ez azt jelenti, hogy néhány év alatt több mint 20 milliárd forintos nagyságrendben újítottuk/újítjuk meg az intézményrendszerünket nyertes pályázatokkal, és a munka tovább folytatódik, ledolgozva több évtized elmaradását."

Forrás: https://www.facebook.com/balaiczz/posts/3669431933067127
🇭🇺 Köszönjük, Balaicz Zoltán Polgármester úr! Le a kalappal!

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat 

A budafok-tétényi önkormányzat is csatlakozott a babazászló mozgalomhoz!

Itt sem "az" a zászló lobog :)

A budafok-tétényi önkormányzat is csatlakozott a babazászló mozgalomhoz!

Karsay Ferec polgármester írása

"Újabb zászló lengedez az önkormányzat épületén! A mai napon csatlakoztunk egy nemes kezdeményezéshez, amellyel kifejezzük hitünket és elkötelezettségünket! Önkormányzatunk 2017 óta Családbarát hely – ezt a megtisztelő címet a mostani kezdeményezés gazdájától, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól kaptuk. Ennek szellemében a szivárványos zászló helyett mi egy rózsaszínű és egy kékszínű lobogót választottunk. Ezzel erősítjük meg a magyar családokba és a gyermekáldásba vetett hitünket. Nemzetünk jövőjét a családok gyarapodása, a gyermekek megszületése biztosítja.

Üdvözlöm Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnökének új kezdeményezését, miszerint az önkormányzatok egy „babazászló” kifüggesztésével jelezhetik, ha a településen gyermekáldásra került sor. Ahogy fogalmazott: az egész ország és saját boldogságunk szempontjából is nagyon fontos, hogy megszülessenek a kívánt gyerekek. Mint írta a mozgalomnak ötpárti támogatottsága van, tehát a vágyott kisbabák megszületése össznemzeti ügy, nemzeti minimum.

👨‍👩‍👧‍👦Külön öröm számomra, hogy az elmúlt években láthatóan növekedett a kerületünkbe költöző fiatalok, ifjú házasok és családot alapító ifjak létszáma. Jó érzéssel tölt el, hogy otthonra találnak nálunk. Mivel nekem is van otthon három királyfim és három királylányom, sőt, már három unokám is, minden fiatalnak üzenem: bátran vágjanak bele életük legnagyobb kalandjába, koronázzák meg párkapcsolatukat a gyermekáldás csodájával, hogy még boldogabbak lehessenek!

❣️Ünnepeljük és tisztelegjünk az új életeket köszöntő zászló kitűzésével a családok és a gyermekek előtt! A szexualitás magánügy, de gyermekeink nélkül ránk sem várhat nyugodt, békés öregkor. A természet törvényei nem ideológiák, propaganda, vagy pártpolitika alapján működnek. Nem csak azért vagyunk felelősek amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg."

Forrás: https://www.facebook.com/karsayferenc/posts/1690992501074176
Zászlót rendelni itt lehet: https://www.haromkiralyfi.hu/babazaszlo

Címkék: Család  Önkormányzat 

Gödöllő is “mindenkié”

Gödöllő is “mindenkié”

Gödöllő baloldali polgármestere csökkentette a városi dolgozók fizetését a járványra hivatkozva, majd elutazott közpénzen a horvát tengerpartra, vett magának egy új szolgálati autót, meg jelenleg felesleges bútorokra is milliók mentek el.

Több baloldali polgármester is visszaélt a veszélyhelyzet adta lehetőségeivel, de talán senki sem úgy, mint Gémesi György, aki sorra hozta az arcpirítóbbnál arcpirítóbb döntéseket a kritikus időszakban. Gödöllő vezetője miután csökkentette a városi alkalmazottak fizetését és a városi intézmények költségvetéseit, saját hivatalának egymilliárd forint értékű felújításáról, és egy több millió forint értékű hivatali luxusterepjáró beszerzéséről is döntött. A rendkívüli jogrend megszüntetésével nem adta alább: kabinetfőnökével, L. Péterfi Csabával egy önkormányzati esemény apropóján a horvát tengerpartra utazott nyaralni - természetesen közpénzből.

Az orvos végzettségű Gémesi György legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a végsőkig tagadta a koronavírus-járványt. Amikor már szerte a világban 170 ezren fertőződtek és 6500-an haltak meg, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiát hirdetett, amikor itthon elrendelték a veszélyhelyzetet, a Pest megyei település baloldali vezetője még arra buzdította a gyerekeket, hogy menjenek ki a játszóterekre játszani.

Ilyen előzmények után kérdéses volt, hogyan fog menni neki a válságkezelés. Főleg úgy, hogy a különleges jogrend bevezetésével a polgármestereknek rendkívüli hatalmuk lett, egy-egy fontos ügyben a képviselő-testület megkérdezése nélkül dönthettek.

"Ínséges" idők: zöld lámpa a luxusterepjárónak és a hivatal felújításának
Gémesi azonnal belevetette magát a munkába, először a baloldal országos mintája alapján - a járványra hivatkozva - csökkentette a városi alkalmazottak fizetését, csökkentette a városi intézmények költségvetését, azaz drasztikus megszorításokat vezetett be. "Sok gödöllői érzi saját bőrén a válságot. Valaki úgy, hogy csökkentik a bérét, vagy fizetés nélküli szabadságra küldik, mások a városi intézményeken keresztül kénytelenek elszenvedni a spórolást, de vannak, akik közvetlenül egy-egy civil szervezet vagy sportklub támogatásának csökkentése miatt kerülnek nem várt helyzetbe" - írta még májusban a Gödöllői Hírek magazin.

Csakhogy nem mindenki járt ilyen rosszul, Gémesi György polgármester és barátai például kifejezetten a nyertesek közé tartoznak. A veszélyhelyzet alatt a városvezetés több, már-már az arcpirító kategóriába tartozó döntést hozott meg.

Egymilliárd forint ment a Polgármesteri Hivatal felújítására. Április 22-én Gémesi a gödöllői önkormányzat nevében a GENERALBAU CENTER Kft.-vel aláírta a polgármesteri hivatal kivitelezéséről szóló szerződést. A megállapodás értelmében a cég 999.786.886 forint + ÁFA értékben újíthatja fel az épületet 2022 áprilisáig.

Erősen visszatetsző, hogy miközben Gémesiék csökkentették a gödöllői közalkalmazottak fizetését, addig egy budapesti székhelyű vállalkozást hoztak ki győztesként egymilliárd forint értékű projektnél. Arról nem is beszélve, hogy a beruházás bruttó értéke a 2021-es és 2022-es városi költségvetést is terhelni fogja.

Új szolgálati terepautó beszerzése milliókért. Ha a polgármester kényelméről van szó, akkor mindjárt más a helyzet, egyből zárójelbe kerülnek a veszélyhelyzet okozta nehézségek. A baloldali polgármester ugyanis a rendkívüli időszak alatt "hivatali használatra", szigorúan közpénzből vetetett egy új városi luxusterepjárót. "A polgármester új terepjáró autót vesz, erre 5 millió forintot biztosít" - olvasható a helyi sajtóban. A kiválasztott jármű alapára egyébként listaáron 8 millió forintnál kezdődik.

Közel ötmillió forint értékben vásárolt székeket az önkormányzat. Miközben az önkormányzati dolgozók fizetésének megtartására nem jutott pénz, az önkormányzat 4,5 millió forintot szórt el székekre. A Testőrlaktanyába soron kívül beterveztek mintegy 80 darab széket arra hivatkozva, hogy egyszer majd lesznek itt rendezvények. Könnyen kiszámolható, hogy a gödöllői önkormányzat bőven a piaci ár felett, nagyságrendileg 55-60 ezer forint értékben vásárolt székeket.

Nem véletlen az elszántság: a Testőrlaktanya felújítása Gémesi kabinetvezetőjének, L. Péterfi Csabának a projektje. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy várhatóan saját műkincsgyűjteménye kap helyet majd itt. Van olyan vélemény, miszerint a város tényleges irányítása évek óta nem Gémesi, hanem tanácsadójának a kezében van. Egyébként L. Péterfi szellemi terméke volt az Új Kezdet nevű párt is, amit a korábbi Új Kezdet Alapítvány mintájára hoztak létre.

Kiugrottak Horvátországba
Miután a járvány első hulláma "lecsengett", Gémesiék nem engedtek korábbi életmódjukból. A polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy tanácsadójával egy önkormányzati esemény apropóján közpénzből a horvát tengerpartra utazott nyaralni.

"Idén Rijeka/Fiume/ és Opátia/ Abbázia/ Európa kulturális fővárosa. Sajnos a koronavírus miatt a legtöbb rendezvény elmaradt. Gödöllőről Czédly Mónika gyönyörű Erzsébet királyné ruháinak másolatával tavaly az ünnepi év előtt kiállítást nyitottunk közösen Opátiával. Idén egy másik kiállítást terveztünk, azonban az ismert okok miatt nem jött létre. A város polgármesterének kérésére a tavalyi kiállítás mellé egyedi és különleges Herendi porcelánokat állít ki Gödöllő városa" - fogalmazott a gödöllői polgármester, aki a város pénzén utazott el bizalmasával a horvát tengerpartra.

Tehát miközben a baloldali önkormányzat a városi alkalmazottak fizetését és a városi intézmények költségvetéseit drasztikusan csökkentette, több százezer forintért készíttetett másolatokat, és eredeti műkincseket utaztatott a tengerparti nyaralóhelyre. Az meg elég visszás, hogy a gyűjteményben helyet kaptak L. Péterfi Csaba tulajdonában lévő Herendi porcelánok. Arról meg nem is beszélve, hogy a biztosítások, a kiszállás és kiszállítás, a szállásdíjak, a napidíjak minimum több százezer forintot emésztettek fel, de könnyen lehet, hogy az egymillió forintot is elérte az akció végösszege.

Mindenesetre a hangulat jó volt, ezt mutatja Gémesi tanácsadójának a bejegyzése, aki azonnal jelentkezett a napsütötte horvát tengerpartról. "És megérkeztünk. Ráadásul a saját Herendi tányérommal találkoztam, ezzel reklámozzák az új kiállításunkat. Szeretlek Opatija" - üzent L. Péterfi Csaba.

Hogy Gémesiéknek egy kis pihenésre is maradt idő, arról szintén a tanácsadó számolt be. "Tízkor nyit a múzeum, ahol a kiállításunk lesz. Akkor mehetünk pakolni. Addig egy kis tengerpart, napozás" - dicsekedett el a polgármester bizalmasa, aki szerint soha nem volt ilyen illata a tengernek, mint most. "Imádom érzés" - toldotta meg a vízből jelentkezve.

Közben pénzért kuncsorognak
"Az önkormányzatok működési mozgástere évről évre folyamatosan csökken. (...) Ezt az állapotot kell túlélnie az önkormányzati rendszernek a koronavírus-járvány után, ami önmagában is rengeteg többletköltséget eredményezett az önkormányzatoknak" - az előbbiek ismeretében megmosolyogtató módon így fogalmazott Gémesi György, aki július elején Karácsony Gergellyel tartott közös sajtótájékoztatót az önkormányzatok "sanyarú" helyzetéről.

Mint ismert, a válsághelyzet és a járvány csúcspontján a kormány létrehozott egy járványügyi alapot, azt kérve az önkormányzatoktól, járuljanak hozzá a küzdelemhez. A kormány azért döntött így, mert a járvány elleni védekezés költségeiből mindenkinek ki kell vennie a részét, együttműködésre van szükség. A másik fontos, a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos döntés az úgynevezett szolidaritási hozzájárulás. Ennek lényege az, hogy a gazdagabb önkormányzatoknak támogatniuk kell a szegényebb településeket. A baloldal egyiket sem támogatja, akadályozván a közös védekezés sikerességét.

Felmerül természetesen a kérdés, hogy miért.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200809-gemesi-gyorgy-veszelyhelyzet-hivatal-felujitas-nyaralas.html

Címkék: Önkormányzat 

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

🔴 Baloldali bukta Egerben: el sem olvasták az általuk beterjesztett, a korábbi ciklustól ellopott, kopipésztelt javaslatot, már megvalósult fejlesztéseket akarnak ismét megépíteni, mellékesen adósságcsapdába vezetik a várost, a közvagyont meg kiárusítják.
Ezekre az emberekre bízták Eger városát a szavazók? Taps!

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

A MIRKÓCZKI-FÉLE VEZETÉS KOMOLY HITELFELVÉTELLEL TERVEZ, ÉS KIÁRUSÍTHATJA A KÖZVAGYONT

A közvagyon kiárusítására készülnek a balliberális vezetésű Egerben, miközben egymilliárd forintos, működésre is fordítható, szabad felhasználású folyószámla-hitelkeretet szavazott meg a közgyűlés. Mirkóczki Ádám polgármester közben azzal vált nevetség tárgyává, hogy olyan gazdasági programot terjesztett elő, amely megvalósult fejlesztéseket tartalmazott.

Nemcsak a balliberális többségű Tatabányán, hanem a Mirkóczki Ádám vezette Egerben sincs elfogadott gazdasági programja a városnak – erről tájékoztatta lapunkat Oroján Sándor, a hevesi megyeszékhely Fidesz–KDNP-s frakcióvezetője. Az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület megalakulását követő hat hónapon belül minden településnek el kell fogadnia a gazdasági programját, amely a következő ötéves ciklusról szól. Ez azonban nem történt meg Egerben sem, a különbség annyi, hogy amíg Tatabányán még nem is tárgyalt a gazdasági programról a közgyűlés, a hevesi megyeszékhelyen szavaztak is a javaslatról.

– Mirkóczki Ádám polgármester jobban tette volna, ha nem nyújtja be a gazdasági programját, mert akkor nem égett volna meg a közgyűlés előtt. Az történt ugyanis, hogy a városvezetés az előző ciklusban elfogadott programot terjesztette elénk, valamelyest módosítva. Megvizsgáltuk az anyagot, és kiderült, hogy az több mint hatvan százalékban betűre megegyezik az öt évvel ezelőtt elfogadott programmal, még a tartalomjegyzékét sem változtatták meg. Emiatt fordulhatott elő, hogy a Mirkóczki-féle javaslatban olyan fejlesztések voltak, amelyek mostanra megvalósultak – hangsúlyozta Oroján Sándor.

A kormánypárti politikus példaként említette, hogy az anyagban benne van az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése. – Ők ráadásul a benyújtott gazdasági programjukba még kétszer egy sávos út megépítését tervezték, miközben a kétszer két sávos M25-öst két hete már átadták – tette hozzá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető. Oroján Sándor kifejtette: Mirkóczkiék az anyagban javasolják több út rendbe tétele mellett a Bárány István Sportuszoda és az Eszterházy tér felújítását, csakhogy az elmúlt ciklusban ezek is elkészültek. – Ezért történhetett meg az a blama, hogy több balliberális képviselő is leszavazta a gazdasági programot. Mirkóczki Ádámnak minél hamarabb új javaslattal kell előállnia, mert az önkormányzat már így is mulasztásos törvénysértést követ el azzal, hogy Egernek nincs elfogadott gazdasági programja – mutatott rá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető.

Oroján Sándor aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy miközben a balliberális többség a legutóbbi közgyűlésen egymilliárd forintos, működésre is fordítható folyószámla-hitelkeretet fogadott el, a közvagyon elherdálására készülnek. – Módosították a vagyonrendeletet akként, hogy a polgármester bármilyen, maximum 25 millió forint értékű ingatlan értékesítéséről egy személyben dönthet. Emellett határoztak arról, hogy az önkormányzat vagyontárgyait, ingatlanjait fel kell mérni, és amit lehet, elő kell készíteni értékesítésre – emelte ki Oroján Sándor. Hozzátette: a régi, gyurcsányi módszerekkel tönkreteszik a várost.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/egyszer-mar-atadott-fejleszteseket-epitenenek-egerben-8483481/
https://szamokadatok.hu/Post/1597/Elherdaljak_az_onkormanyzati_ingatlanokat_a_baloldali_polgarmesterek
https://szamokadatok.hu/Post/997/A_jobbikos_Mirkoczki_kinyirta_a_legendas_egri_vizilabdacsapatot
https://szamokadatok.hu/Post/1067/Kirugasok_politikai_tisztogatas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1076/Fejlesztes_helyett_adossag_Peldatlan_mulasztas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1106/Egri_Vizilabda_Klub_-_Mirkoczki_csodbe_vitte_a_Kormany_megmenti
https://szamokadatok.hu/Post/1128/Politikai_verengzes_Egerben

Címkék: Jobbik  Önkormányzat