Címke: Önkormányzat

Százmilliók mennek a haveroknak és ismeretlen célú "tréningekre"

Százmilliók mennek a haveroknak és ismeretlen célú "tréningekre"

Talán utcai harcosokat képeznek a 22-es választásra? Milyen "csapatépítőkről" lehet itt szó, miközben a lakosságot sarcolják, a helyi kedvezményeket eltörlik, a díjakat emelik, a várost elhanyagolják?

Mindenről természetesen egyszemélyes döntéseket hoznak, visszaélve a járványhelyzettel és a különleges jogrenddel. A Gyurcsány-pártoknak a járványhelyzet nem feladatot jelent, hanem lehetőséget!

"Budapest mindenkié" - bevetted? Budapest a haveroké, a ciprusi cégeké, Tüttő Kata volt élettársáé, a tanácsadóké, a 7 milliós jutalmakban részesülő kádereké, Czeglédyé, a túlárazott szerződéseké, a plakátoké, a rovarhoteleké, a genderideológiáé, a brüsszeli irodáké és az NGO szervezeteké!

Több mint 100 millió forintot költ csapatépítő tréningre a budavári baloldali polgármester

Miközben luxuskiadásokra van pénze a baloldali vezetésű településeknek, addig az egyszerű embereknek csak a megszorítások jutnak. Hosszú évek után Dunaújvárosban idén nem fognak kapni egyszeri juttatást a rászoruló idősek. Ózdon a rendőrség és a civilek jártak rosszul, miközben Pécsett továbbra sem csillapodnak le a baloldalon belüli kedélyek Péterffy Attila tervezett harmadik alpolgármesterének kinevezése körül. A budapesti baloldali kerületi vezetések egyrészt urizálásra költik a pénzt, másrészt szintén megszorítanak.

Szinte nincs olyan baloldali vezetésű település Magyarországon, ahol nem kirúgásokkal, megszorításokkal kezelnék a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetet a polgármesterek. A legtöbb helyen azonban a városvezetéshez hű pártkatonák a helyükön maradhatnak, miközben milliós fizetéseket vesznek fel.

Dunaújvárosban a héten döntöttek arról, hogy az idei pünkösdkor a rászoruló idősek nem fognak egyszeri pénzbeli juttatást kapni. Mindezek mellett a baloldali vezetés ténykedéséről is egyre több hír érkezik. A város korábbi polgármestere, Cserna Gábor azt írta közösségi oldalán, hogy tudomására jutott, hogy elbocsátások voltak a DVG Zrt.-nél, s azt beszélik, hogy még lesznek is.
Tudom, hogy baj van a sportegyesületek működtetése körül, s a Tourinform iroda dolgozói is aggódnak a munkahelyükért. A polgármesteri hivatalból is megkerestek dolgozók, akik féltik a munkahelyüket.

Ózdon Janiczak Dávid jobbikos polgármester - a rendkívüli jogrendet kihasználva - egy személyben elfogadta a 2021. évi költségvetést. Ez több megszorító intézkedést tartalmaz:

-jelentősen csökken a helyi civil szervezetek és sportszervezetek támogatása;
-a helyi egyházi közösségek támogatása elmarad a korábbiaktól;
-megszűnik a rendőrségnek és a helyi polgárőrségnek nyújtott 1-1 millió forintos támogatás.

A megszorítási spirál természetesen a baloldali vezetésű fővárosi I. kerületet sem kerülte el. V. Naszályi Márta a veszélyhelyzetet kihasználva polgármesteri hatáskörben akarja megalkotni a 2021. évi költségvetést.

A tervezetből kiderült, hogy felelős gazdálkodás helyett a baloldal a kormányra mutogat, miközben feléli az előző városvezetés által ráhagyott 10 milliárd forintos vagyont. Járvány alatt viszont a baloldali vezetés luxuskiadásokra szórja el a kerületi lakosok pénzét:

-csapatépítő tréningek – 109 millió forint
-reprezentációs jellegű kiadások – 200 millió forint
-lakásvásárlás –100 millió forint
-lakásfelújítás – 500 millió forint
-turistabusz-parkoló – 44,5 millió forint
-lakásügynökség létrehozása – 20 millió forint
-részvételi demokrácia címén álkonzultáció – 31,4 millió forint

A Gyurcsány-párti László Imre, a XI. kerület polgármestere felére csökkentette az óvónők és bölcsődei dolgozók cafetériáját. Az önkormányzati dolgozók cafetériáját megszüntették, valamint az iskolai igazgatók (az önkormányzattal külön kötött) megbízási szerződésének összegét a felére csökkentették.

Szombathelyen Nemény András polgármester levelet írt a helyi vállalkozásoknak, hogy fizessék meg az iparűzési adót, annak ellenére, hogy a kormány a felét elengedte. Mindezek mellett a város jelenleg nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel.

Fizetésemelés és baloldali belháború Pécsett
Bár Péterffy Attila pécsi baloldali polgármester is folyamatosan azzal kampányol, hogy a városnak nincsen elég pénze, mégis egy
TAVALYI DÖNTÉSSEL A KÉPVISELŐI FIZETÉSEK MÁR HARMADSZOR EMELKEDNEK AZ ÚJ CIKLUSBAN, EZ 3 MILLIÓ FORINTNYI TÖBBLETKIADÁST JELENT.

A fizetésemelés mellett persze a baloldali belháborúra is jut idő a városházán. Péterffy az esetleges harmadik alpolgármesterrel kapcsolatos szavazást elnapolta. Minden bizonnyal nem lett volna meg a döntés támogatásához szükséges többség.

De van itt más is!
Lebetonozzák Mocsárosdűlőt!
https://szamokadatok.hu/Post/3010/Lebetonozzak_Mocsarosdulot
Kalapács alatt a budapestiek vagyona!
https://szamokadatok.hu/Post/2982/Kalapacs_alatt_a_budapestiek_vagyona
Egy év alatt csaknem százmilliárdot tapsolt el Karácsony Gergely
https://szamokadatok.hu/Post/2968/Egy_ev_alatt_csaknem_szazmilliardot_tapsolt_el_Karacsony_Gergely
Karácsony Gergely vállalkozóknak küldött levele azon túl, hogy pofátlan, de még TÖRVÉNYTELEN is!
https://szamokadatok.hu/Post/2944/Karacsony_Gergely_vallalkozoknak_kuldott_levele_azon_tul_hogy_pofatlan_de_meg_TORVENYTELEN_is
Közbeszerzés vagy "közbe' szerzés"? Nem mindegy!
https://szamokadatok.hu/Post/2941/Kozbeszerzes_vagy_kozbe_szerzes_Nem_mindegy
Karácsony Gergelyt ma mindkét Orbán cáfolta
https://szamokadatok.hu/Post/2932/Karacsony_Gergelyt_ma_mindket_Orban_cafolta
Hahó! Budapesti balliberális szavazó!
Bevetted, hogy Budapest mindenkié? Tarlós idejében valóban az volt, de most már nem
https://szamokadatok.hu/Post/2907/Haho_Budapesti_balliberalis_szavazo
Karácsony Gergelynek javasoljuk:
Kevesebb tanácsadót! Több karbantartót!
https://szamokadatok.hu/Post/2884/Karacsony_Gergelynek_javasoljuk
Pénz van. Ész nincs!
Miközben minden közösségi program és rendezvény tiltva van, a balliberális moslékkoalíció szerint több pénz kellene közösségi programokra és rendezvényekre
https://szamokadatok.hu/Post/2870/Penz_van_Esz_nincs
Pénzeső a városházán, avagy "csörög a dollár" a haveroknak
https://szamokadatok.hu/Post/2858/Penzeso_a_varoshazan_avagy_csorog_a_dollar_a_haveroknak
Ez ám a "kivéreztetés!" 90 millióval lett gazdagabb Gyurcsány ügyvédje
https://szamokadatok.hu/Search?q=transparencyre

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210226-baloldali-varosvezetok-megszoritasok.html

Címkék: Budapest  Önkormányzat 

Újpest példáján mutatjuk be, hogy mennyire aljas módon hazudik a baloldal!

Lenézik az embereket, azt hiszik, hogy a valóság el tudják titkolni, azt hiszik, hogy mindenki buta és könnyen átverhető! Ennyibe nézik a választókat

Újpest példáján mutatjuk be, hogy mennyire aljas módon hazudik a baloldal!

Videóval cáfolták Déri és rablóbandája hazugságait!
Déri Tibor és Varjú László ismét hazudtak az újpestieknek

Újpesti Fidelitas videója, érthető, mindenki számára világos módon, számokkal, tényekkel mutatták be a valóságot! https://www.facebook.com/UjpestiFidelitas/videos/426456708626837

A Gyurcsány koalíció Újpesten is pénzügyi háborút indítottak az emberek ellen, hiszen miközben azért sírnak, hogy nincs elég pénze a baloldali önkormányzatoknak, a helyi propaganda sajtóra és a hazug óriásplakátokra mégiscsak jut pénz.

2019-ben 10 mrd forint plusszal vették át a várost, ez a pénz nem tudjuk, hogy most hol van, hiszen másfél év alatt semmilyen nagy helyi beruházás nem történt. A legjobban az újpesti Szakorvosi Rendelőintézet példáján keresztül lehet bemutatni azt, hogy amit az óriásplakátokon művelnek, hogy a Kormány miatt jut kevesebb pénz például az egészségügyre, az egy óriási nagy hazugság.
Magára a működésre a Kormány az Egészségügyi Alapból 2018-ban 1,5 mrd forintot, 2019-ben 1,95 mrd forintot, 2020-ban pedig 2 mrd forintot adott Újpestnek. Tehát a baloldali önkormányzat több működési támogatást kapott a Kormánytól, mint a Wintermantel Zsolt által vezetett fideszes önkormányzat. A megemelt éves működési támogatásán túl az elmúlt egy évben pedig több mint 900 millió forintos fejlesztési támogatást adott a Kormány az újpesti baloldali önkormányzatnak.

Ezt pedig Wintermantel Zsolt írta: Kilenc évig vezettem Újpestet, kilenc költségvetést készítettünk. Volt világgazdasági válság, volt működési átalakítás, változó finanszírozási környezet, sokféle kihívás. Hallott minket valaki akár csak egyszer is picsogni, siránkozni? Végeztük a dolgunkat!
A NYAFOGÁS ÉS KORMÁNYRA MUTOGATÁS NEM VÁROSVEZETÉS!

👉Ha valakit érdekelnek a valós számok, akkor itt: https://bit.ly/3bAqH9c
👉És itt olvashatja: https://bit.ly/3dFpCzQ

Még több "Déri"...
Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere
https://szamokadatok.hu/Post/2946/Elvette_a_fiatal_hazasok_lakastamogatasat_Ujpest_momentumos_polgarmestere
Akcióban a Fidelitas! A fiatalok felháborodtak Déri Tibor kormányellenes propagandáján és felfedték a valóságot Újpesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2852/Akcioban_a_Fidelitas
Visszanyal a fagyi: Az “összefogás” igazi arca
Magánrepülő, verés, idegengyűlölet, orosz kapcsolatok
https://szamokadatok.hu/Post/2680/Visszanyal_a_fagyi_Az_osszefogas_igazi_arca
Rendkívüli jogrenddel való visszaélés Újpesten
https://szamokadatok.hu/Post/2624/Rendkivuli_jogrenddel_valo_visszaeles_Ujpesten
Azt hazudják, hogy nincs pénz, ám haverokra mindig jut, nem kevés! Százmilliókkat kap Újpesten a haveri lakájmédia, Déri és Dobrev úgy tűnik a legnagyobb fokozatba kapcsoltak
https://szamokadatok.hu/Post/2470/Azt_hazudjak_hogy_nincs_penz_am_haverokra_mindig_jut_nem_keves
Gyurcsányék a válság kellős közepén elvették a nyugdíjasoknak járó támogatást Újpesten
https://szamokadatok.hu/Post/977/Gyurcsanyek_a_valsag_kellos_kozepen_elvettek_a_nyugdijasoknak_jaro_tamogatast_Ujpesten
100 millió forintot spórol az Újpesti Önkormányzat a diákokon
https://szamokadatok.hu/Post/923/100_millio_forintot_sporol_az_Ujpesti_Onkormanyzat_a_diakokon

Forrás: Újpesti Fidelitas (Király a videó! ) https://www.facebook.com/UjpestiFidelitas/videos/426456708626837

Címkék: Budapest  Önkormányzat 

Így lett “kivéreztetve” Érd

A Fidesz helyi politikusa, Simó Károly leleplezi Csőzik hazugságait

Így lett “kivéreztetve” Érd

Simó Károly írta:
A SÁNTA KUTYA MEGINT GYORSABB VOLT, MINT POLGÁRMESTERÜNK
- avagy így "vérezteti ki" a kormány az érdi önkormányzatot: 10%-kal TÖBB támogatást ad, mint korábban.

A sejtésem az önkormányzat pénzügyi helyzetével kapcsolatban beigazolódott. Többszörösen is. Kiderült, hogy végig az volt - és az VAN - amit mondtunk. Ezért igyekezett titkolni a polgármester - még az önkormányzati képviselők elől is - a valós helyzetet.

Tegnap este megkaptuk a polgármester előterjesztését a 2021. évi költségvetési tervezetre. Ebből most csak a bevételi oldal egy részét emelem ki (de döbbenetes dolgok vannak még benne!)
Amiből kiderül, hogy gyakorlatilag, amiről harsogott a városházi propaganda és az országos baloldali média abból SEMMI NEM IGAZ! Pont az ellenkezője az igaz!

416 millió forinttal több támogatást ad a kormány, mint amennyi a tavalyi eredeti költségvetésben volt! Tehát nemhogy "kivéreztetné" a kormány az önkormányzatot, hanem több pénzt ad, csak kellene tudni gazdálkodni belőle.
Korábban mondtam, hogy az elfogadott költségvetési törvény szerint 2020-ban is, 2021-ben is TÖBB működési támogatást kap az érdi önkormányzat a kormánytól, mint korábbi években. Úgy, hogy lényegében a feladat ugyanaz.

Íme számokkal és idézve a polgármesteri előterjesztésből, ami tekinthető beismerő vallomásnak is:
„A feladatfinanszírozási rendszert illetően több változás történt az előző évhez képest. Kedvező körülmény, hogy megszűnt az ún. „beszámítás” rendszere, amely korábban csökkentő tényezőként jelent meg az egyes jogcímeken kiszámított támogatások tekintetében, ennek köszönhetően jelentősen növekedtek a Települési önkormányzatok működésének általános támogatása jogcímen biztosított összegek a zöldterület gazdálkodás és a közvilágítás támogatása sorokon.

- A szolidaritási hozzájárulás számítási módját azonban önkormányzatunk számára kedvezőtlen módon alakították át. Az idei évtől szolidaritási hozzájárulás fizetésére kötelezett az önkormányzat, ha az 1 főre eső iparűzési adóerő képessége meghaladja a 22.000 forintot. Településünkön az 1 főre eső iparűzési adóerő képesség 27.246 forint/fő, amely alapján önkormányzatunk évi 213.007.110 forint szolidaritási hozzájárulás fizetésére kötelezett. A szolidaritási hozzájárulás összegének teljesítése a nettó finanszírozás keretében, havi levonással történik.
A jogcímeket tételesen megvizsgálva megállapítható, hogy a tavalyi évhez képest a változás az alábbiakra vezethető vissza:

- Az Önkormányzati Hivatal működésének támogatása tekintetében a fajlagos összeg az előző évi 5.450.000 forint/főről 5.475.000 forintra növekedett, ami a finanszírozott létszám 151,7 főről 152,91 főre való emelkedésével összesen 10.689.750 forint bevétel növekedést eredményez.
- A település-üzemeltetési feladatok tekintetében a zöldterület-gazdálkodási, közvilágítási és általános településüzemeltetési feladatokra az előző évihez képest lényegesen magasabb összegű, összesen 360 millió forinttal több forrást kap az önkormányzat.
- Az óvodák működtetési céljára szolgáló, köznevelési feladatok támogatásának növekedése a pedagógusok bértámogatásának emelkedése formájában valósult meg.
- A kulturális feladatok támogatása jogcím arányaiban szintén jelentős emelkedést mutat. A kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakításáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXII. törvényben foglaltakra tekintettel a kormány 6%-os bérfejlesztéshez szükséges többletforrást biztosított, amely beépült a kulturális feladatokkal kapcsolatos normatív támogatás összegébe. A 6%-os bérfejlesztéshez szükséges fedezetet a személyi juttatás előirányzatok soron az érintett intézmények (könyvtár, művelődési ház, múzeum) költségvetésében biztosítottuk.”

Forrás: https://www.facebook.com/simo.karoly.kozeleti/posts/1049762938868469

Címkék: Önkormányzat 

Belháborúk a baloldal által vezetett városokban!

A Gyurcsány-lista emberei marakodnak a pozíciókon - a számlát te fizeted!

Belháborúk a baloldal által vezetett városokban!

2022-ben Magyarország működőképessége, a családunk jövője lesz a tét! Gondolkozz!

👉 Másfél éve vették át több nagyváros vezetését a Gyurcsány-lista emberei. Azóta szinte mindegyikben állandósultak a baloldali pártok közti belháborúk, egymást lejárató akciók. Közben zajlik a haverok, családtagok zsíros pozícióba helyezése és kifizetése.
👉 Ha képtelenek vezetni egy települést, vajon mit művelnének az országgal?

Íme néhány példa. A számlát te fizeted! Most csak egyes városok isszák a működésképtelen, 6 egyenrangú tagból álló koalíció belháborúinak az árát. Ha hatalomra kerülnek, akkor az országunkat fogják tönkretenni.

Koalíciós válság Zuglóban: a szocialista Tóth Csaba keményen kiosztotta az előválasztáson indulni szándékozó Hadházy Ákost.
https://drot.info/rovat-4/koalicios-valsag-gyurcsanyeknal-a-drot-altal-elsokent-lekozolt-video-miatt
Az ellenzék belharcot folytat Szombathelyen
https://magyarnemzet.hu/belfold/az-ellenzek-belharcot-folytat-szombathelyen-6713720/
Ellenzéki belháború Pécsett
https://hirtv.hu/video/245046
Kitört az ellenzéki belháború Gödön: feljelentették a momentumos polgármestert
https://szamokadatok.hu/Post/2714/Az_ellenzeki_osszeborulasnak_a_torveny_nem_jelent_semmit
Ellenzéki belháború Szigetszentmiklóson
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201027-asztaltoreshez-vezetett-a-koncon-valo-marakodas-szigetszentmikloson
Bukta a többségét a szivárványkoalíció Egerben, tombol a belháború
https://demokrata.hu/magyarorszag/bukta-a-tobbseget-a-szivarvanykoalicio-egerben-318425/
Ellenzéki háború Szolnokon, összeomlik a baloldali koalíció
https://www.origo.hu/itthon/20200427-szolnoki-ellenzeki-egyuttmukodes.html
Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció
https://szamokadatok.hu/Post/1427/Ennyit_er_a_latszatkoalicio_a_szamlat_a_lakossag_fizeti

Forrás:Dr. Hoppál Péter https://www.facebook.com/hoppalpeter/photos/a.112239985456289/4267724943241085

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kommunizmus Szegeden!

Botka önkényesen felszámolta a Cserepes sori piacot, több száz árust tett ezzel földönfutóvá, a piacért harcoló Szabó Bálint képviselőt pedig kitiltotta a városházáról!

Kommunizmus Szegeden!

A baloldal évtizedek óta azt hangoztatja, hogy "fizessenek a gazdagok", közben a gazdagok azok ők maguk, fizetni meg mindig a szegények fizetnek, jelen esetben több száz piaci árus megélhetése forog kockán!

Gondoljunk bele, hogy mi lenne, ha egy Fideszes polgármester tiltana ki egy ellenzékit a városházáról?! Ezeknek mindent lehet?!
Reméljük a hatóságok és a kormánypárt kiállnak Szabó Bálint mellett, mert ilyet talán még a legsötétebb kommunista időkben sem tettek, hogy kitiltanak egy képviselőt!

Botka a rendkívüli jogrenddel visszaélve egyszemélyes döntéseket hoz, a kialakult helyzetet nem feladatként, hanem lehetőségként kezeli. Botka bezárta a piacot, a döntés mögött telekmutyit sejtenek az árusok, a piaci árusok érdekeit képviselő Szabó Bálint képviselőt pedig egyszerűen KITILTOTTA a városházáról, hogy az ne tudjon neki kérdéseket sem feltenni.

Videó: https://www.facebook.com/mindenkiszegedert/videos/238037967938308

Mutyit sejtenek a háttérben a Cserepes sori árusok, nem is kicsit!

Nem értik, minek kell pár méterrel arrébb költözniük a "semmibe", ha minden adott a bezárásra ítélt piacon. Szabó Bálint eközben bejelentette: hűtlen és hanyag kezelés miatt feljelenti Botka László polgármestert.

Komócsin szelleme, avagy szándékosan tehették tönkre a piacot
Újabb sajtótájékoztatót tartott a független önkormányzati képviselő a Cserepes sori piacnál. Szabó azt állítja, 2016-ban Rácz Attilát azért nevezték ki a piac élére, hogy szándékosan tönkre tegye azt. A Mindenki Szegedért Mozgalom első embere szerint az előző évben azért működött veszteségesen a piac, mert Botka László a járványügyi helyzet kellős közepén két hónapra bezárta, ez pedig felveti a hűtlen és hanyag kezelés gyanúját.

Hogyha van független szegedi és magyar igazságszolgáltatás, akkor Botka Lászlónak – hasonlóan a már hűtlen kezelésért elítélt kabinetfőnökéhez, volt alpolgármesteréhez és korábbi főjegyzőjéhez – a vádlottak padján van helye azok után, amit a Cserepes sori piaccal művelt az elmúlt két évben – fogalmazott a képviselő.

A sajtótájékoztatón ott volt Dorogi György, a Mi Hazánk Mozgalom Csongrád-Csanád megyei önkormányzati képviselője is, aki azt mondta, a rendszerváltás előtti időket idézi Botka László. Úgy fogalmazott, hogy “Komócsin elvtárs szelleme a mai napig átjárja Szegedet”.

„Kommunikációs blöff az új helyszín”
Mint arról a SzegedMa beszámolt, az önkormányzat tájékoztatása szerint március 6-tól Móravároson egy héthektáros területen, a Cserepes sor 14–18. alatt folytatódnak heti rendszerességgel a szombati kirakodóvásárok. Ezzel kapcsolatban Szabó azt mondta, ez csupán egy kommunikációs blöff a városvezetés részéről. Úgy véli, Botka Lászlóék így próbálják menteni a menthetetlent.

A kereskedők sem értik, hogy mi szükség van új helyszínre
A helyszínen lévő kereskedők közül többen is elmondták, hogy nem értik, mi értelme van a kirakodóvásárt tíz számmal arrébb költöztetni, amikor minden infrastruktúra adott a jelenlegi Cserepes sori piacon. Voltak, akik elkeseredésüknek adtak hangot a sajtótájékoztató során.

Telekmutyitól tartanak
Szabó Bálint emlékeztetett, a dorozsmai nagybani piac és az újszegedi fürdő esetében az önkormányzat miután bezáratta az intézményeket, jóval a piaci ár alatt értékesítette a területeket. A képviselő szerint a Cserepes sori piac bezárása mögött is hasonló privatizációs szándék állhat.

Egy infrastruktúrával ellátott, 30 éve működő, teljesen felszerelt, európai uniós támogatásból felújított Cserepes sori piacot bezár Botka László, és helyette tíz házzal arrébb, a préri kellős közepén, az orángután, a csimpánz és az elefánt feneke végében ki akar nyitni egy új Cserepes sori piacot a pusztában” – magyarázta Szabó Bálint.

A sajtótájékoztató végeztével a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője folytatta a hétfőn megkezdett ülő-állósztrájkját, abban bízva, hogy a polgármester kinyitja a vásárteret.

Videónk is van a szombat délelőtti eseményekről, érdemes megnézni: https://www.facebook.com/252439751452248/videos/125427879451685

Forrás: https://szegedma.hu/2021/02/mutyit-sejtenek-a-hatterben-a-cserepes-sori-arusok-nem-is-kicsit

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

A jó vezetők nem sírnak - Zalaegerszeg

Zalaegerszeg folyamatosan fejlődik, ez vonatkozik a középületekre, az úthálózatra, az iparra, a parkokra, a közterekre, mindenre

A jó vezetők nem sírnak - Zalaegerszeg

A városnak van gazdája, aki nem sír, hanem dolgozik.

Az emberek azért választanak polgármestert, hogy az a város és az ott élők érdekeit képviselje. Plakátokkal teleszórni a várost, panaszkodni, molinókat kifüggeszteni, facebookozni, 55 tanácsadót etetni, ciprusi cégekbe pumpálni ki a közpénzt az nem munka. Karácsony Gergely és a többi "szabad" város polgármestere jobban tennék, ha 15 hónap semmittevés után végre munkához látnának, mert eddig egyetlen önálló tervet sem láttunk tőlük.

Ezek a felújítások kormányzati támogatással valósulnak meg. A pénz nem nő a kerítésen, a pénzre pályázni kell, célokat kell kitűzni és támogatást kell nyerni ezek megvalósítására. A balliberális polgármesterek pocsék menedzserek, fogalmuk sincs arról, hogy mekkora a feladat komolysága. Ők azt hiszik, hogy választásig valahogy "kibekkelik" a korábbi városvezetés által elindított, és az ő "érájukban" befejezett projektek átadásával, de tévednek. Mindenki látja, hogy miről van szó, hiszen új projektek nem indulnak, a városokat elhanyagolják, és még a kukákat is leszerelik. Egyesek még a korábban átadott, megújult intézményeket is bezárják, elbocsátják az alkalmazottakat. Nekik elégedetlenség kell, hogy közben a kormányra mutogatva próbáljanak politikai babérokra szert tenni. Budapest, Vác, Miskolc, Érd, Göd, Pécs és a többi "visszavett" város és lakosságuk most a balliberálisok túszai, tudatos károkozás történik.

Visszatérve Zalaegerszegre: Átadták Zalaegerszegen a felújított Ostoros Károly Csarnokot

Szinte pontosan 45 esztendővel az 1976-os átadása után, péntek óta az immár felújított Ostoros Károly Csarnok bejáratánál a névadó emléktáblája is megtalálható. A 615 millió forintos költséggel megújult és igazi, modern csarnokká vált létesítmény továbbra is Zalaegerszeg sportéletének egyik fontos színtere marad.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a Magyar Labdarúgó Szövetség részére biztosított támogatás révén, az építtető ZTE FC Zrt. jóvoltából gyakorlatilag kívül-belül újjávarázsolták a csarnokot. Böjte Sándor önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy az évtizedek során nagyon sokan itt szerették meg a sportot és reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia folytatódik.

A munkacsarnokot 1976. január 28-án, szinte napra pontosan 45 évvel ezelőtt avatták fel és 1994. december 2-tól viseli az Ostoros Károly Csarnok nevet. Az építtető ZTE FC tulajdonosa, Végh Gábor egy személyes emléket idézett.

– Amikor először érkeztem Zalaegerszegre, mint leendő tulajdonos az első utam ide vezetett, ugyanis a ZTE irodája is ebben az épületben volt és itt találkoztam a város vezetőivel – mondta Végh Gábor. – Akkor is felvetődött, hogy kezdeni kellene vele valamit a stadion mellett, s most jött el az ideje, hogy teljesen megújuljon, és a csarnok mellett egy kis közösségi teret is kialakítottunk.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere felidézte: 45 esztendővel ezelőtt nagy szó volt a város életében, hogy megépült a munkacsarnok, ám az évek során már romlott az állaga. Úgy fogalmazott: Végh Gábornak két nagy álma volt, amikor tulajdonosa lett a ZTE FC-nek, az egyik, hogy a klub az NB I-be jusson, és az, hogy infrastrukturálisan is magasabb szintre kerüljön. Mindkettő teljesült.
Vigh László országgyűlési képviselő egy futballpéldát említett. A ZTE FC játékának van stílusa, és ahogy fogalmazott: ha valaki ránéz erre az új épületre, az kell, hogy eszébe jusson, ennek a városnak is van stílusa.

Ezt követően került sor az 1989-ben elhunyt Ostoros Károly emléktáblájának leleplezésére, amely előtt a legendás testnevelő életútját ismertették, kiemelve, hogy a zalai és az egerszegi kosárlabdázás alapjait is ő fektette le. Dömötörné Ostoros Zsuzsanna, a névadó lánya köszönte meg, hogy édesapjának ezzel is emléket állítottak.

– Sajnálom, hogy testvéreim és a volt tanítványok már nem lehetnek itt. Ha jól tudom, ide óvodások és iskolások is járnak testnevelés-foglalkozásokra. Édesapám mindig azt vallotta, hogy a versenysport alapját az iskolai sportnak kell adnia, és mindig tisztességre nevelte tanítványait – mondta el beszédében Dömötörné Ostoros Zsuzsanna.

Forrás, további képek: https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/atadtak-zalaegerszegen-a-felujitott-ostoros-karoly-csarnokot-4889179/

Címkék: Önkormányzat 

A jó vezetők nem sírnak

Karácsony Gergely vs dr. Papp László, Debrecen polgármestere

A jó vezetők nem sírnak

Karácsony Gergely vs dr. Papp László, Debrecen polgármestere.
Miközben Karácsony Gergely 22 millióért plakátokon hirdeti, hogy nincs pénze, dr. Papp László, Debrecen polgármestere, felújította a 14. orvosi rendelőt.

Karácsony Gergelynek Gyurcsány azt a feladatot jelölte ki, hogy minden áron elégedetlenséget okozzon, ne fejlessze a várost, hanyagolja el annak köztereit, és közben a budapestiek pénzén azt propagálja, hogy mindenben a kormány a hibás. Budapest költségvetése legalább tízszer akkora, mint Debrecené, az összes nagyvállalat székhelye Budapesten van, és ezek a vállalatok továbbra is fizetik az iparűzési adó teljes összegét. Karácsony Gergely azért sír, mert a 20% kis- és középvállalkozás 2 százalékos iparűzési adójából 1% nem a főváros kasszájába megy (újabb plakátokra, tanácsadókra, rovarhotelekre és ciprusi cégekre), hanem ott marad a vállalkozásoknál, ott marad a budapesti munkavállalóknál.

Debrecen is pontosan ugyanazokkal a nehézségekkel szembesült a járvány miatt, mint Budapest, csak a város felelős vezetője, Papp László nem sír, mert őt nem azért választották meg az emberek, hogy kifogásokat gyártson, hanem azért, hogy fejlessze a várost. Papp László épp a 14. felújított orvosi rendelőt tekintette meg, mely márciusban nyílik. Jelenleg már az eszközbeszerzés zajlik, több ezer ember kapja vissza hamarosan az évtizedek alatt leromlott orvosi rendelőjüket felújított állapotban.

Hajrá Debrecen!
Hajrá Magyarország!

PS: Azok, akik megválasztották a balliberális városvezetőket meg tegyék fel maguknak a kérdést, hogy miért lettek önmaguk ellenségei?

Forrás:
📌A képen szereplő orvosi rendelő: https://www.facebook.com/drpappl/posts/2929340960633435
📌A korábban felújított 13 orvosi rendelő:
https://www.facebook.com/media/set/…
📌Karácsony 22 milliós plakátkampánya: https://szamokadatok.hu/Post/2740/Duborog_a_balliberalis_partok_22_millios_kampanya_melyben_azt_hazudjak_hogy_nincs_penz
https://szamokadatok.hu/Post/2716/Csucsra_jaratjak_a_hazugsagkampanyt
📌Karácsony pénzszórása: https://szamokadatok.hu/Post/2738/Ket_videki_stadion_araval_megegyezo_osszeggel_roviditette_meg_Budapestet_Karacsony_Gergely_es_barati_kore
📌Az iparűzési adóról érthetően: https://szamokadatok.hu/Post/2618/Vilagosan_es_erthetoen_fogalmazott_Orban_Balazs_az_iparuzesi_adoval_kapcsolatosan
📌Iparűzési adó számokban: https://szamokadatok.hu/Post/2725/Ezert_alsagos_Karacsonyek_siras-rivasa_hogy_kivereztetik_Budapestet
📌A kormány évente százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére
https://szamokadatok.hu/Post/2718/A_kormany_evente_szazmilliardokat_biztosit_Budapest_fejlesztesere_es_mukodesere

Címkék: Önkormányzat 

Gyöngyös már “szabad” város! Mindent szabad, de csak nekik

Az oltásmutyi után itt van a parkolási mutyi is

Gyöngyös már “szabad” város! Mindent szabad, de csak nekik

15% áremelés A lakosságnak, mozgáskorlátozott hely a polgármesternek. Ez ám a demokratikus ellenzék! Igazi összefogás! Egymásnak falaznak! A polgármester természetesen NEM MOND LE, és az őt hatalomra juttató pártok sem teszik szóvá erkölcstelen magatartását. https://bit.ly/36jnUQb

📌 Hiesz György a közlekedési szabályokat sem tartja be
Hiesz György polgármester - hatalmával ismét visszaélve - a közlekedési szabályokat sem tartja be.
A városházát közterület felügyelőkkel őrizteti, ám arra nem figyelt, hogy saját autójával szabálytalanul mozgáskorlátozott helyen parkolt.
Úgy tudjuk, hogy a polgármesternek nincs jogosultsága a fenntartott helyen parkolni, sőt még egy mozgáskorlátozott igazolványt sem tett ki a szélvédő mögé.
Egyébként, aki jogosulatlanul használja ezeket a parkolókat 50 ezer forintos helyszíni bírságra számíthat, míg egy szabálysértési eljárás esetén a pénzbírság már 100.000, - Ft.
Ezek fix összegű bírságok.
Hiesz György autóján nem volt büntetőcédula.

📌 A Google utacaképen már 2018-ban is egy VW parkolt ezen a helyen, igaz még nem tudjuk, hogy ez Hiesz György előző autója vagy sem (az esetleges márkahűség miatt feltételezhető, hogy az, de ez még nem biztos, aki tudja, írja meg kommentben!). Érdekes az is, hogy az adott parkolási hely előtti parkolóra felfestették a parkolni tilos jelet, ami a KRESZ szerint nem minősül ebben a formájában korlátozásnak, hiszen azt csak a közlekedési tábla tilthatja meg. Azt sejtjük, hogy a VIP mozgáskorlátozott helyre való ki- és beállást segíti ez a tiltás jelen esetben.
https://www.google.com/maps/@47.78407,19.9241264,3a,75y,76.13h,70.2t/data=!3m7!1e1!3m5!1sgywvhV1w3vaC1YDKSIMViA!2e0!5s20180601T000000!7i13312!8i6656

Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/hiesz-gyorgy-a-kozlekedesi-szabalyokat-sem-tartja-be-2515778
Drágulás: https://gyongyostv.hu/44758-az-ingyenes-idoszak-utan-jovo-hettol-dragul-a-parkolas/

📌 Előzmények: "A család az család", avagy "Mi folyik itt Gyöngyösön?"
Hiesz György feleségét is soron kívül beoltották, de megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Úgy látszik nekik a saját életük számít, de a veszélyeztetett csoportokba tartozó emberek élete nem.
https://szamokadatok.hu/Post/2779/A_csalad_az_csalad_avagy_Mi_folyik_itt_Gyongyoson

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Az elmúlt 10 év legnagyobb eredményei 28 pontban

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

📌 Nemrég megosztottuk legújabb videónkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel látható fejlesztéseket: kórházak, iskolák, utak, műemlék épületek, óvodák, tanuszodák, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

📌 Most pedig nézzük a többi eredményt: szociális biztonság, rendteremtés, gazdaság talpra állítása, demokratikus normák, stb.

Az utóbbi bő hat hónapban, összesen 28 részen keresztül bekezdésről-bekezdésre haladva tekintettük át a Nézőpont Intézet elemzését, amely az eltelt 10 év polgári kormányzásának eredményeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

Köszönjük a Nézőpont Intézetnek, hogy ilyen összeszedett és részletes elemzést alkottak meg. Gondolataik mindenhol tényszerűséget, magas szakmai színvonalat és mély ismereteket sugároznak. Tudjuk, hogy minden körülmények között a kompakt megfogalmazásra és a legfontosabb tények ismertetésére törekedtek, ugyanis ez egy akkora téma, amelyből tízszer vagy akár százszor terjedelmesebb írást is készíthettek volna.

28 részes sorozatunkban a témaköröknek külön-külön posztot szenteltük, így részletesebben és egy-egy témára fókuszálva próbáltunk meg még átfogóbb és egyben mélyebb képet adni.

Minden szekciót megmagyaráztunk, kiegészítettünk, részleteztünk, sőt legtöbbször grafikonok segítségével világítottuk meg a leírtakat. A posztok formába öntése során mi is sok újdonságot tanultunk, és reméljük, hogy olvasóink is jobban megismerték és felelevenítették az elmúlt 10 év eredményeit.

2019 év elején egy hasonló sorozat futott a Magyar Nemzet hasábjain „Az orbáni modell” címmel Giró-Szász András tollából, amelynek mindig héten nagyon vártuk a következő részét.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonló sorozatot zárunk tehát a Számok tolmácsolásában, amely a polgári kormányzás 10 évét taglalta és a Nézőpont Intézet írását használta kiindulási alapként.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📌Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
📌Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
📌Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
📌Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
📌A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
📌Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
📌Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
📌Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
📌Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Egészségügy
~~~~~~~~~
📌Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
📌Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
📌Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
📌Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
📌Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
📌Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
📌Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
📌Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
📌Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
📌Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
📌A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
📌Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
📌A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
📌Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
📌Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
📌Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
📌Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
📌Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Megélhetés  Nemzet  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Aki fejleszteni, építeni akar, az pályázik, nyer, és épít

Az örökké panaszkodó polgármesterenek ez kötelező olvasmány

Aki fejleszteni, építeni akar, az pályázik, nyer, és épít

Balaicz Zoltán: BRAVÓ! Hatalmas teljesítmény! 🇭🇺

📌 Korábban megosztottuk már Zalaegerszeg középületeinek fejlesztéséről szóló cikkünket, ebben óvodákról, iskolákról, idősotthonokról és még sok minden másról is szó esik.
https://szamokadatok.hu/Post/1935/Add_tovabb_hogy_a_te_polgarmestered_is_lassa_hogyan_kell_kommunikalni_a_fejlesztesekrol

📌Most nézzük a "nagyobb falatokat"
Üstökösként tör előre Zalaegerszeg
A ZALAI MEGYESZÉKHELYEN OLYAN FEJLŐDÉST ÉRT EL A KORMÁNYPÁRTI VEZETÉS, AMI A BALLIBERÁLIS OLDALT LERADÍROZTA

Kétszázmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett és érkezik Zalaegerszegre 2014 óta, amelyből a hagyományos értékeket megtartva lényegében újjávarázsolják a várost. Közben olyan ultramodern munkahelyteremtő beruházások valósulnak meg a településen, amelyek nemcsak a megyeszékhely jelenét, hanem a távoli jövőjét is biztosítják. A zalaegerszegiek értékelik a kormánypárti vezetés erőfeszítéseit, a környező nagyvárosokból pedig egyre inkább irigykedve tekintenek a szomszéd várra.

Nagyon sok megyei jogú városban született szoros eredmény a 2019-es önkormányzati választáson, legalább féltucat megyeszékhelyen néhány százaléknyi szavazaton múlt, hogy az adott település élére kormánypárti vagy ellenzéki polgármester állt. Éppen a kiélezett küzdelem miatt fordult elő három helyen is – Nagykanizsán, Szekszárdon és Szolnokon –, hogy a polgármesteri széket fideszes politikus hódította el, de a közgyűlésben a polgári oldalnak nem lett többsége. Ha úgy tetszik, Zalaegerszeg a tipikus ellenpélda.

A hatvanezer lakosú zalai megyeszékhelyen a kormánypártok színeiben induló Balaicz Zoltán a voksok csaknem hetven százalékát besöpörte, miközben ellenfele, az összbaloldali Keresztes Csaba csak a szavazatok alig több mint 22 százalékát kapta.

Ezek után nem meglepő, hogy a polgári oldal jelöltjei mind a tizenkét egyéni körzetben megszerezték a mandátumot, balliberális politikusok pedig csak listáról jutottak be a közgyűlésbe. Balaicz Zoltán polgármester ráadásul arra a bravúrra is képes volt, hogy nemcsak megtartotta a már 2014-ben is erős pozícióit, hanem növelni is tudta a támogatottságát. Amíg a hat évvel ezelőtti megméretésen kevesebb mint tízezer voksot kapott, addig 2019-ben már csaknem 15 ezret.

S hogy mi Balaicz Zoltán és a polgári oldal titka Zalaegerszegen? Erre a város első embere – aki 2006-tól önkormányzati képviselőként, majd 2010-től alpolgármesterként dolgozott a zalai megyeszékhelyért –, azt mondja: nincs titok, csak sok-sok munka, s az a körülbelül kétszázmilliárd forint fejlesztési forrás, amely az utóbbi években a településre érkezett. – Amikor 2014-ben az emberek bizalmából a város polgármestere lettem, úgy láttam, hogy ha a kultúra, az oktatás és az egészségügy területéről érkező kihívásokra sikerrel kívánunk válaszolni, akkor először a gazdaságot kell megerősíteni. Azt tapasztaltam, hogy 2010-től a környéken levő megyei jogú városok az Orbán-kormány segítségével olyan aktív gazdaságfejlesztésbe kezdtek, ami Zalaegerszegen kevéssé mutatkozott meg, és ezt pótolnunk kellett. Néhány adat pontosan megmutatja, hogy mára hová jutottunk: 2014-ben a helyi iparűzési adó 3,2 milliárd forint volt, a járvány előtt pedig már elértük az ötmilliárdos határt, közben 2020 elejére négyezer új munkahely jött létre a városban, míg a regisztrált álláskeresők száma 2,3 százalékra csökkent.

Aki ma Zalaegerszegen akar és képes dolgozni, el tud helyezkedni – mondja el Balaicz Zoltán. Hozzáteszi: ezért is gondolkoztak abban, hogy munkáshotelt építenek, így a távolabbról érkező munkaerőt is el tudják helyezni a városban. Szavai szerint egy újabb szálló építésére még inkább szükség lesz a jövőbeni fejlesztésekkel párhuzamosan.

Ultramodern fejlesztések

A gazdaság folyamatos erősítése lehetőséget teremtett Zalaegerszegen arra, hogy több fontos beruházásba kezdjenek.

– Ehhez egy önkormányzat azonban önmagában kevés lenne, ezért is vagyunk hálásak a magyar kormánynak, hogy a Modern városok program elindult. Eger és Sopron után mi voltunk a harmadik helyszín, ahová Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott.

A szerződést 2015 áprilisában írtuk alá, amelynek köszönhetően olyan fejlesztésekre nyílt lehetőség, amelyekről korábban még álmodni sem mertünk. Ilyen például a kétszer két sávos M76-os gyorsforgalmi út megépítése, amely 170 milliárd forintból valósul meg. Ha 2023-ra teljesen elkészül, akkor megszünteti Zalaegerszeg elszigeteltségét, ennek segítségével pedig a gazdaságfejlesztés is sokkal könnyebb lesz – hangsúlyozza a polgármester. Balaicz Zoltán kiemeli azt is, hogy az M76-os gyorsforgalmi úthoz kapcsolódóan több nagy fejlesztést álmodtak meg az északi ipari parkba. Úgy fogalmazott, köszönettel tartoznak Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek azért, hogy a járműipari tesztpálya a városban valósul meg, amely az elektromos és önvezető autók kutatásfejlesztését teszi lehetővé. A létesítmény részben üzemel, már most csaknem kétszáz céggel működnek együtt, de a fejlesztés végső átadása várhatóan 2022 tavaszán lesz. S ehhez kapcsolódóan elindult a Science Park beruházás is. Hamarosan megkezdi működését a Drónkompetencia Központ, ahol a légi közlekedés kapcsán végeznek kutatásokat, fejlesztéseket. Emellett a közelmúltban tették le egy hadiipari üzem alapkövét, ahol a német Rheinmetall és a magyar állam vegyesvállalata Lynx harcjárműveket gyárt majd. Ott ötszáz új munkahely létesül. Balaicz Zoltán úgy véli, e nagy fejlesztések segítségével Zalaegerszeg nyertes pozíciót foglalhat el. Kiemeli azt is, ebben a munkában számíthatnak Vigh László országgyűlési képviselő segítségére, akivel közösen dolgoznak a város fejlesztésén.

Messze a kort meghaladva

Ahhoz azonban, hogy az újonnan épülő és már meglevő cégeket ki tudják szolgálni helyi munkaerővel, meg kell erősíteniük a szakképzést, ehhez a Ganz Ábrahám Technikumot szeretnék fejleszteni. Emellett szükség van egy erős felsőoktatási háttérre is a megyeszékhelyen, ennek elemeként a Pannon Egyetem január elsejétől helyben létrehozta a Zalaegerszegi Egyetemi Központot. Ennek két lába van: az egyik a gazdálkodási kar, a másik a Műszaki Mechatronikai Intézet, amelyet idővel szintén karrá fejlesztenének. Ez nagy segítség lesz abban, hogy a fiatalokat, majd a fiatal családokat helyben tudják tartani, mert ha valaki Zalaegerszegen piacképes képesítést szerez és el tud helyezkedni, akkor jó eséllyel a városban képzeli el a jövőjét is.

– Ahhoz azonban, hogy az itt élők jól is érezzék magukat a településen, magas színvonalú szolgáltatásokra, programokra is szükség van. Az ezekhez szükséges fejlesztéseket szintén a Modern városok programból valósítjuk meg.

Ötvenszázalékos készültségnél tart az új uszoda építése, de minden épített örökségünket megújítottunk vagy megújítunk az elkövetkező időben, ezekhez a munkálatokhoz állami segítséget kaptunk – mondja a zalai megyeszékhely első embere. S persze a fejlesztések nem állnak meg itt, már elkészült a Zalaegerszeg 2030 program, amelyre várják a kormány áldását. A polgármester szerint ha ezek a fejlesztések mind megvalósulnak, akkor egy évtized múlva a településen lakók úgy lehetnek majd büszkék a város múltjára, hagyományaira, értékeire, hogy közben egy olyan modern településen élnek majd, amely nyitott lesz a XXI. század kihívásaira. Sőt a digitalizációban és robotizációban élen járva felkészült lesz a távoli jövőre is.

Az ellenzék elsorvadt

A Zalaegerszegen tapasztalható fejlődés lényegében felőrölte helyben az ellenzéket, a folyamat a végéhez ért. A városban 1994 óta van polgári vezetés, amely legutóbb már úgy tarolt, hogy nemcsak minden egyéni körzetben, hanem az összes szavazókörben is nyert. Balaicz Zoltán azt mondja, hogy a közgyűlésben ülő ellenzéki képviselőkkel korrekt az együttműködősük, a város ilyen értelemben is a béke szigete, ahol mindenki a szakmaiságra igyekszik koncentrálni, a politikai botrányok így elkerülik a települést. Nem úgy a Covid-járvány, amely Zalaegerszeg életére is negatívan hat, de ahogy a kormány, úgy helyben a Balaicz Zoltán vezette város is a gazdaság élénkítésében, a munkahelyek megőrzésében és a családok támogatásában látja a kiutat. Úgy véli, 2021 nem lesz könnyű év, idén járványköltségvetésre lesz szükség, de a város működni fog, a munkahelyek megmaradnak, a fejlesztések haladnak tovább, 2022-re viszont már újra gazdasági fejlődést vár.

Elégedett helyiek

Optimisták a zalaegerszegi emberek is. A hirtelen jött tavaszias időnek köszönhetően sokan döntöttek úgy, hogy kimerészkednek a szabadba, az épülő Alsóerdei Sport- és Szabadidő-központ környékén is többen kocogással, sétával kapcsolódnak ki. A napos időben a városközpontban is többen tartózkodnak, az egyik padon két középkorú asszony beszélget és élvezi a napsütést. Kérdésre elmondják, hogy mindketten Zalaegerszegen születettek, és egész életükben itt éltek, és soha semmi pénzért nem költöztek volna el a városból, amit nagyon szeretnek. Nagyon örülnek a sok zöldövezetnek, az egyikük a Landorhegy környékéről nagyon kellemes gyermekkori emlékeket őriz, az ottani platánsorról valósággal ódákat zeng. Egybehangzóan állítják, hogy Zalaegerszeg nagyon is élhető település, ahol minden megtalálható, ami fontos nekik. Mint mondják, rengeteg fejlesztés történt a megyeszékhelyen, megfelelő a tömegközlekedés, jó a közbiztonság, a város a béke szigete.

– Eszembe sem jutna félni Zalaegerszegen. Azok a negatív, rossz hírek, amelyeket a televízióban látunk, nálunk nem történhetnek meg, legalább is eddig nem volt rá példa – mondja mosolyogva egyikük.

Szeretik azt is, hogy a városban jellemzően nagyon sok program van – ezeket persze a koronavírus-járvány miatt most nem lehet megtartani –, alapesetben a nyáron egymást érik a fesztiválok. Emiatt nemcsak ők, de még a gyermekeik is Zalaegerszegen maradtak, itt vásároltak lakást is. – Pedig a lányom egyetemista korában azt mondta, hogy Zalaegerszeg egy halott város, ahol nem lehet semmit csinálni. Azóta sok minden, így az ő véleménye is pozitív irányba változott, így szívesen lakik a településen, itt képzeli el a jövőjét – emeli ki az asszony.

Dicséret a szomszéd várból

Nagyon jó véleménnyel van a városról az egyik helyi bevásárlóközpont felé igyekvő fiatal nő is. Azt mondja, otthon érzi magát a megyeszékhelyen, hiszen ide született, itt vannak a barátai, ismerősei, akikkel szívesen tölti együtt az időt. A városban minden fontosat megtalál, de szívesen venne még több kiülős szórakozóhelyet. – No, nem most, télen, főleg a járvány idején, de akkor lenne rájuk igény, ha újra visszatér az élet a normális kerékvágásba. Ettől függetlenül, ha nincs járvány, nagyon sok jó program van Zalaegerszegen – jegyzi meg nevetve. Úgy véli, új nagy fejlesztésekre nem feltétlenül van szükség a városban, de azt megemlíti, hogy az utakra kellene még pénzt költeni, bizonyos szakaszokra ráférne a felújítás.

Az elért eredményekre a szomszéd várban, Nagykanizsán is felfigyeltek. Sok mindent elárul, hogy egy magát nagykanizsainak valló férfi a következő hozzászólást tette Balaicz Zoltán polgármester évértékelő interjújához, amelyet Zalaegerszeg hivatalos Facebook-oldalán is közzétettek: „Gratulálunk! Rendszeresen járok Egerszegen, kanizsai lakosként is élmény látni a sikeres munkahelyteremtő beruházásokat, a látványos városfejlesztési eredményeket, általános modernizációt és a hatalmas, stratégiai közlekedési infrastruktúra fejlesztéseket.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/ustokoskent-tor-elore-zalaegerszeg-9273236/

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat