Címke: Önkormányzat

Karácsony és csatlósai a tiltás ellenére sarcolták a lakosságot!

Mesterségesen, szándékosan okoztak nehézségeket! Felelni fognak!

Karácsony és csatlósai a tiltás ellenére sarcolták a lakosságot!

Eljárás indult a Fővárosi Önkormányzat és nyolc kerület ellen, amiért a tiltás ellenére is sarcolták a lakosságot!

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal – köztük Józsefvárossal – szemben indított eljárást a Fővárosi Kormányhivatal. Mint ismeretes, a Pikó András vezette önkormányzat a kormány tiltása ellenére változtatott a parkolási rendeleten, amivel a háztartásokban a második autó után megszűnt a lakossági várakozási hozzájárulás ingyenessége.

Figyelmen kívül hagyta nyolc budapesti kerületi önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat a kormány azon rendelkezését, miszerint 2021 végéig nem növelhetik a lakosság terheit – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel. Mint írták, a kormány döntésének betartása érdekében megvizsgálták az összes fővárosi kerület döntéseit és megállapították, hogy nyolc baloldali vezetésű kerületi önkormányzat (Józsefváros mellett az I., IV., VII., IX., XI., XIV., XVIII. kerületek) és a Fővárosi Önkormányzat is megsértette a jogszabályt, amikor lakossági díjemelésekről, illetve kötelezetti kör kiterjesztéséről döntöttek. A kormányhivatal ezért összesen 13 törvényességi eljárást indított. A jogszabályellenes döntések parkolási díjakat, lakbéreket, kommunális adót, anyakönyvi, gyermekétkeztetési és közterület-használati díjat is érintenek – közölte a kormányhivatal.

Mint azt korábban megírtuk Pikó András jelentősen drágította volna a parkolást Józsefvárosban, azonban azt kormányrendelet megtiltotta. A tiltást mégis kijátszotta a kerület baloldali vezetése, amikor a parkolási rendeletben egy betűt változtatott, így 2021. március 31-től a korábbi kedvezmény már nem lakosonként, hanem lakásonként jár. Ennek megfelelően az 1 lakásban élő családok esetében csupán 1 autó után nem kell fizetni. A másodikért már igen.

Ezt pedig Sára Botond írta Pikóék tervezett drogközpontja kapcsán: „Semmit rólunk nélkülünk!”- ezt ígérte a baloldal a józsefvárosiaknak. A lakók ezek után joggal várják el, hogy ne a fejük felett hozzanak döntéseket. Mégis ezt teszi a városvezetés, sokadszorra is. A polgármester most úgy döntött, a főpolgármesterrel karöltve drogközpontot akar nyitni a Teleki téren.

A lakókat derült égből villámcsapásként érte a hír. Semmit nem tudtak az egészről, pedig a döntést hosszú hetekig készítették elő. Csak őket felejtették el megkérdezni közben. Felháborodásukban aláírásgyűjtésbe kezdtek, követelve, hogy a városvezetés vonja vissza a döntést. A polgármester elintézte az egészet annyival, hogy hibázott, mert késett a KOMMUNIKÁCIÓVAL. Véletlenül sem az a hiba, hogy elfelejtette megkérdezni az ott lakók véleményét. De még utólag sem mer a szemükbe nézni, pedig lett volna lehetősége az összehívott lakógyűlésen, de csak sunnyog és lapít. Megint bebizonyosodott, hogy a részvételiség, párbeszéd és hasonló hangzatos kifejezések, csupán üres szavak a baloldalnak.

Ez a módszer a Demszky-időkre emlékeztet, amikor a polgármester és a főpolgármester az emberek megkérdezése nélkül döntött arról, hogy hajléktalanszállókat hoznak a kerületbe.
De nem meglepő a városvezetés lépése. Miért is kérdeznének meg bárkit, amikor a polgármester márciusban maga törölte el azt a rendeletet, ami kötelezte a lakókkal és civilekkel való egyeztetésre. Pedig ezt törvény írja elő. A jogsértés miatt a kormányhivatal törvényességi eljárást indított.

Ha pedig a városvezetés azt gondolja, hogy a józsefvárosiak becsapásával, "részvételiségre" hivatkozva elköltött százmilliókat nem fogjuk számon kérni, akkor nagyon tévednek!

Forrás: https://hirnyolc.hu/budapest/eljaras-indult-az-onkormanyzat-lakossagi-sarca-miatt
https://www.facebook.com/sarabotond/posts/4094622280594551

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Önkormányzat 

Így van "kivéreztetve" Miskolc

15,5 milliárd forint állami támogatással Kívül-belül megújul a diósgyőri vár

Így van "kivéreztetve" Miskolc

A projekt finanszírozásban nincs uniós pénz, teljes egészében nemzeti finanszírozású!

Varga Judit írta: "Nem véletlen mondta Petőfi: ha az angyalokat kiűznék az égből, Diósgyőrbe jönnének lakni

Jó érzés látni, hogy gyermekkorom meghatározó helyszínei nemcsak megújulnak, de évszázadok után újjá is születnek Miskolcon. A rom helyén most ismét vár áll. Kiss János miniszterelnöki biztossal körbejártuk a projekt főbb állomásait, a már elkészült részeket és áttekintettük a következő ütemmel kapcsolatos teendőket. Mindketten meggyőződtünk arról, hogy az építkezés a legnagyobb rendben halad, a miskolciak pedig nemsokára Európa legszebb lovagvárával büszkélkedhetnek majd.

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően a diósgyőri vár két szint magasságig újra felépült, három torony újjászületett, a palotaszárnyban pedig helyreállították Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a várkápolnát és a királynék lakótermét is. De ne feledkezzünk el a Lovagi Tornák Teréről és a Vásártérről se, ahol a pandémia előtt lovagi tornákat, sporteseményeket, szabadtéri színházi előadásokat és koncerteket tartottak.

A jelenleg zajló 2. ütem keretében teljes egészében megtörténik a belső vár és a tornyok teljes rekonstrukciója és visszaépítésre kerül a nyugati híd és elkészül a várterasz és a sziklakert is. A külső várfal egy látogatói sétányon körbejárhatóvá válik, kialakításra kerülnek a vár kapubástyái, és újraépül a középkori konyha. A következő, harmadik ütemben pedig újjászületik a vár körüli vizesárok.

A projekt teljes költségvetése 17 milliárd forint, ebből 15,5 milliárd forintot a magyar kormány finanszíroz, 1,5 milliárdot pedig Miskolc önkormányzata. A projekt finanszírozásban nincs uniós pénz, teljes egészében nemzeti finanszírozású.
Hajrá, Miskolc! "

Forrás:
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/4269143499771240
Részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/02/az-epkar-bevette-a-diosgyori-varat

Címkék: Önkormányzat 

Járványkezelés helyi szinten

Te melyik városban élnél szívesebben?

Járványkezelés helyi szinten

Hiesz György, Gyöngyös ellenzéki polgármestere miután soron kívül beoltatta magát és feleségét, a lakosoknak hatszoros áron adta a tesztet, most elvont 13 millió forintot a háziorvosoktól és csökkentette az oltási időt
Részletek: https://www.origo.hu/itthon/20210329-dobrev-klara-koronavirus-maszk-nelkul.html

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere regisztrált az oltásra, kivárja a sorát, és újabb 65 millió forint támogatást biztosított a helyi egészségügyi intézményeknek.
Részletek: https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/posts/5153052194769332

Mi választottunk! Hajrá Fidesz!
ADD TOVÁBB!

Korábbi cikkek:
Az egészségügy nekik üzlet, a rendkívüli jogrend pedig lehetőség
https://szamokadatok.hu/Post/2885/Az_egeszsegugy_nekik_uzlet_a_rendkivuli_jogrend_pedig_lehetoseg
Egészségügyi programok. Mindenkinek fontos az egészségügy. Kinek a saját egészsége, kinek a városlakók egészsége
https://szamokadatok.hu/Post/2819/Egeszsegugyi_programok

Címkék: Önkormányzat 

Niedermüller bírságolja a bezárt vendéglátóhelyeket

Így "segíti" a balliberális koalíció a vendéglátósokat

Niedermüller bírságolja a bezárt vendéglátóhelyeket

Ettől már a sajátjaik is kiakadtak. Hont írta: „A környezetvédő, klímatudatos, szabadság- és fiatalpárti, a vállalkozásoknak extra segítséget követelő politikai erők által polgármesteri székbe juttatott Niedermüller Péter kíméletlenül lecsap a fabűnözésre. A helyi Schutzstaffel megbírságolja a hónapok óta zárva lévő, Budapest egyik védjegyévé vált vendéglátóhelyet, mert az saját költségen (évek óta) dézsákban fát tart a saját bejárata előtt.”

Mit lehet még ehhez hozzátenni: tudatos balliberális károkozás zajlik. A baloldal mindent elkövet annak érdekében, hogy az emberek elégedetleneke legyenek, közben a kormányra mutogatva azt a hamis látszatot próbálják kelteni, mintha Orbán tehetne mindenről. Van itt pénz mindenre: 22 millió plakátokra, 47 millió mobiltelefonokra, tanácsadókra, helyettesekre, rovarhotelre, Czeglédyre, darázs-garázsra, Facebook propagandára, postaládákba eljuttatott önfényező szórólapokra, ciprusi offshore cégekre, a helyettesek élettársaira, molinóra, aszfaltfirkára, arculatra, jutalmakra és egyéb, a 2022-es kampány sikerét szolgáló dolgokra, csak épp a melósokra nincs pénz.

Ők mutyiznak, milliókat tesznek zsebre havonta, még számukra tiltott bevételekre is szert tesznek (pl. Hadházy), a hétköznapi adófizetőket meg sarcolják és ellehetetlenítik. Nem lepődnénk meg azon sem, ha kiderülne, hogy az adott vendéglátóhelynek az a "bűne", hogy a tulajdonosa nem libsi.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210324_nidermuller_kimeletlenul_lecsap_az_ikonikus_vendeglatohelyre_egy_fa_miatt
https://szamokadatok.hu/Post/3174/A_transzparencia_bajnoka

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Önkormányzat 

Így lett “kivéreztetve” Tatabánya

Köszönjük az előző, Fideszes vezetés munkáját!

Így lett “kivéreztetve” Tatabánya

Schmidt Csaba nem plakátolt, nem hisztizett, nem is épített rovarhoteleket, hanem fejlesztette a várost.

Tatabánya előző, Fideszes polgármestere, Schmidt Csaba írta: "Öt éve, 2016. március 22-én írtam alá miniszterelnök úrral a Modern Városok Megállapodást, mely új lehetőséget nyitott városunk fejlesztésében. A megállapodás közel 100 Mrd forint értékű kormányzati fejlesztést tett lehetővé Tatabányán. Bencsik János országgyűlési képviselő úrral együtt győztük meg miniszterelnök urat a programban szereplő fejlesztések támogatásáról. Az ipari park fejlesztésétől a könyvtár átépítésén keresztül sok régi és új álmunk belekerült a programba, melyből mára a legtöbb valósággá vált. Vannak fejlesztések, melyek még kivitelezés alatt vannak, mint a Bánhida-Sárberek aluljáró, a bányakórház, az új kórházi pavilon,
és a sportcsarnok építése. Vannak olyan fejlesztések, melyek elindítása már az új városvezetésre maradt, például a piac, ami új helyszínre kerülhet, vagy a vasútállomás, melynek továbbvitelét Bencsik János vállalta fel miniszterelnöki biztosként a MÁV-val közösen. Egy biztos, városunk elmúlt harminc évének legnagyobb fejlesztési programja indult útjára ezzel az aláírással. Köszönöm mindenkinek, akivel közösen dolgoztunk a fejlesztések megvalósításán! Igazi csapatmunka volt!
(légifelvételeket köszönöm a Drone Tatabányának)"

Ebben a videóban további 1500 fejlesztés szerepel, benne több Tatabányai is!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Ebben a videóban pedig csak az egészségügy (mivel ez a balliberálisok erogén zónája)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
Ebben a cikkben összeszedtük a nemzeti kormány legjelentősebb intézkedéseit és azok eredményeit
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
Azoknak, akik szerint az uniós pénzt ingyen kapjuk: Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte

Forrás: https://www.facebook.com/schmidtcsabaTb/posts/3841153192620587

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Van mire büszkének lennünk!

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Összefoglaló lista: tények, számok, adatok! Add tovább!

Nemrég megosztottuk legújabb videónkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel látható fejlesztéseket: kórházak, iskolák, utak, műemlék épületek, óvodák, tanuszodák, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Most pedig nézzük a többi eredményt: szociális biztonság, rendteremtés, gazdaság talpra állítása, demokratikus normák, stb.

Az utóbbi bő hat hónapban, összesen 28 részen keresztül bekezdésről-bekezdésre haladva tekintettük át a Nézőpont Intézet elemzését, amely az eltelt 10 év polgári kormányzásának eredményeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

Köszönjük a Nézőpont Intézetnek, hogy ilyen összeszedett és részletes elemzést alkottak meg. Gondolataik mindenhol tényszerűséget, magas szakmai színvonalat és mély ismereteket sugároznak. Tudjuk, hogy minden körülmények között a kompakt megfogalmazásra és a legfontosabb tények ismertetésére törekedtek, ugyanis ez egy akkora téma, amelyből tízszer vagy akár százszor terjedelmesebb írást is készíthettek volna.

28 részes sorozatunkban a témaköröknek külön-külön posztot szenteltük, így részletesebben és egy-egy témára fókuszálva próbáltunk meg még átfogóbb és egyben mélyebb képet adni.

Minden szekciót megmagyaráztunk, kiegészítettünk, részleteztünk, sőt legtöbbször grafikonok segítségével világítottuk meg a leírtakat. A posztok formába öntése során mi is sok újdonságot tanultunk, és reméljük, hogy olvasóink is jobban megismerték és felelevenítették az elmúlt 10 év eredményeit.

2019 év elején egy hasonló sorozat futott a Magyar Nemzet hasábjain „Az orbáni modell” címmel Giró-Szász András tollából, amelynek mindig héten nagyon vártuk a következő részét.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonló sorozatot zárunk tehát a Számok tolmácsolásában, amely a polgári kormányzás 10 évét taglalta és a Nézőpont Intézet írását használta kiindulási alapként.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Egészségügy
~~~~~~~~~
Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

És végül de nem utolsó sorban lássuk az egyes intézkedések konkrét számait!

Évről-évre egyre több lakás épül és kerül megvételre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
Hoppá! Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most

A hazai beruházási ráta vezető helyen áll az unióban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most

Eurostat: Jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orbán Viktor ismertette a legfontosabb számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Munkahelyteremtő beruházások: lista (részlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
“Pánikkormányzás” - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
Jelentősen csökkent az állami szolgáltatások és ügyintézés díja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
Jelentősen több pénz marad az emberek zsebében a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és a 2010 óta folyamatosan emelkedő bérek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar állampolgárságát!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat

Magyarországon van a legkevesebb rablás az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban

Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az egészségügyben dolgozók béremelései (orvosok, ápolók, háziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban

A legszebb eredmény! +115 000 gyermek született a családtámogatási rendszernek köszönhetően.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya

Itt a fűtési szezon, nézzük a számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajtók voltunk, az EU átlagánál sokkal jobban teljesítünk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb válságkezelő! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Egészségügy fejlesztése: várólisták, eszközök, bérek, létszám, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demográfiai fordulat évtizedén vagyunk túl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 óta 936 736-tal, az utóbbi egy évben 108 786-tal nőtt a forgalomban lévő személygépkocsik száma Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Szárnyal a beruházási rátánk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Egészségügyi beruházások, cél a teljes önellátás.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

Újabb hitelminősítő ismerte el a magyar gazdaság és a magyar kormány teljestményét!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarországon 10,3%-kal növekedett a mezőgazdaságban a munkaerő termelékenysége
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege

Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Megépül Paks II - az energiabiztonságunk záloga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti közművek után létrejön a Nemzeti Vízművek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az ország felminősítései https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
Újra magyar tulajdonba kerül a TIGÁZ és a TITÁSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanyna
k
Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Ez pedig a baloldal listája...
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Gazdaság  Környezetvédelem  Kultúra  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Debrecen a legjobb 10 között - globálisan!

Hatalmas elismerés!

Debrecen a legjobb 10 között - globálisan!

👉A befektetési stratégiáját tekintve Debrecen globálisan felkerült a világ 10 legjobb városának listájára!
👉Dr. Papp László nem plakátolt, hanem dolgozott!

"New York, Montreal, Hong Kong vagy Abu Dhabi mellett Debrecen is kivívta , hogy a világ legjobb befektetési helyeinek tízes listáján szerepeljen a Financial Times fDi Intelligence divíziója által elkészített globális felmérés szerint. Ez nagy elismerés a város számára.
2015-ben indítottuk el azt a gazdaságfejlesztési folyamatot, amelynek fontos eleme volt, hogy elnyerjük a befektetők valamint az elemzők figyelmét és bizalmát.
Debrecen, a befektetési stratégiáját tekintve globálisan felkerült a 10 legjobb város listájára! Büszke vagyok arra, hogy városunk nemzetközi megítélése évről-évre jobb.
Debrecen fejlődik!"

Gratulálunk, Polgármester úr!
Hajrá Debrecen!

👉Részletesebben (videóval): https://www.dehir.hu/debrecen/new-yorkkal-es-hong-konggal-egy-listan-szerepel-debrecen/2021/03/01/
👉Forrás: https://www.facebook.com/drpappl/posts/2953426238224907

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat 

Százmilliók mennek a haveroknak és ismeretlen célú "tréningekre"

Százmilliók mennek a haveroknak és ismeretlen célú "tréningekre"

Talán utcai harcosokat képeznek a 22-es választásra? Milyen "csapatépítőkről" lehet itt szó, miközben a lakosságot sarcolják, a helyi kedvezményeket eltörlik, a díjakat emelik, a várost elhanyagolják?

Mindenről természetesen egyszemélyes döntéseket hoznak, visszaélve a járványhelyzettel és a különleges jogrenddel. A Gyurcsány-pártoknak a járványhelyzet nem feladatot jelent, hanem lehetőséget!

"Budapest mindenkié" - bevetted? Budapest a haveroké, a ciprusi cégeké, Tüttő Kata volt élettársáé, a tanácsadóké, a 7 milliós jutalmakban részesülő kádereké, Czeglédyé, a túlárazott szerződéseké, a plakátoké, a rovarhoteleké, a genderideológiáé, a brüsszeli irodáké és az NGO szervezeteké!

Több mint 100 millió forintot költ csapatépítő tréningre a budavári baloldali polgármester

Miközben luxuskiadásokra van pénze a baloldali vezetésű településeknek, addig az egyszerű embereknek csak a megszorítások jutnak. Hosszú évek után Dunaújvárosban idén nem fognak kapni egyszeri juttatást a rászoruló idősek. Ózdon a rendőrség és a civilek jártak rosszul, miközben Pécsett továbbra sem csillapodnak le a baloldalon belüli kedélyek Péterffy Attila tervezett harmadik alpolgármesterének kinevezése körül. A budapesti baloldali kerületi vezetések egyrészt urizálásra költik a pénzt, másrészt szintén megszorítanak.

Szinte nincs olyan baloldali vezetésű település Magyarországon, ahol nem kirúgásokkal, megszorításokkal kezelnék a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetet a polgármesterek. A legtöbb helyen azonban a városvezetéshez hű pártkatonák a helyükön maradhatnak, miközben milliós fizetéseket vesznek fel.

Dunaújvárosban a héten döntöttek arról, hogy az idei pünkösdkor a rászoruló idősek nem fognak egyszeri pénzbeli juttatást kapni. Mindezek mellett a baloldali vezetés ténykedéséről is egyre több hír érkezik. A város korábbi polgármestere, Cserna Gábor azt írta közösségi oldalán, hogy tudomására jutott, hogy elbocsátások voltak a DVG Zrt.-nél, s azt beszélik, hogy még lesznek is.
Tudom, hogy baj van a sportegyesületek működtetése körül, s a Tourinform iroda dolgozói is aggódnak a munkahelyükért. A polgármesteri hivatalból is megkerestek dolgozók, akik féltik a munkahelyüket.

Ózdon Janiczak Dávid jobbikos polgármester - a rendkívüli jogrendet kihasználva - egy személyben elfogadta a 2021. évi költségvetést. Ez több megszorító intézkedést tartalmaz:

-jelentősen csökken a helyi civil szervezetek és sportszervezetek támogatása;
-a helyi egyházi közösségek támogatása elmarad a korábbiaktól;
-megszűnik a rendőrségnek és a helyi polgárőrségnek nyújtott 1-1 millió forintos támogatás.

A megszorítási spirál természetesen a baloldali vezetésű fővárosi I. kerületet sem kerülte el. V. Naszályi Márta a veszélyhelyzetet kihasználva polgármesteri hatáskörben akarja megalkotni a 2021. évi költségvetést.

A tervezetből kiderült, hogy felelős gazdálkodás helyett a baloldal a kormányra mutogat, miközben feléli az előző városvezetés által ráhagyott 10 milliárd forintos vagyont. Járvány alatt viszont a baloldali vezetés luxuskiadásokra szórja el a kerületi lakosok pénzét:

-csapatépítő tréningek – 109 millió forint
-reprezentációs jellegű kiadások – 200 millió forint
-lakásvásárlás –100 millió forint
-lakásfelújítás – 500 millió forint
-turistabusz-parkoló – 44,5 millió forint
-lakásügynökség létrehozása – 20 millió forint
-részvételi demokrácia címén álkonzultáció – 31,4 millió forint

A Gyurcsány-párti László Imre, a XI. kerület polgármestere felére csökkentette az óvónők és bölcsődei dolgozók cafetériáját. Az önkormányzati dolgozók cafetériáját megszüntették, valamint az iskolai igazgatók (az önkormányzattal külön kötött) megbízási szerződésének összegét a felére csökkentették.

Szombathelyen Nemény András polgármester levelet írt a helyi vállalkozásoknak, hogy fizessék meg az iparűzési adót, annak ellenére, hogy a kormány a felét elengedte. Mindezek mellett a város jelenleg nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel.

Fizetésemelés és baloldali belháború Pécsett
Bár Péterffy Attila pécsi baloldali polgármester is folyamatosan azzal kampányol, hogy a városnak nincsen elég pénze, mégis egy
TAVALYI DÖNTÉSSEL A KÉPVISELŐI FIZETÉSEK MÁR HARMADSZOR EMELKEDNEK AZ ÚJ CIKLUSBAN, EZ 3 MILLIÓ FORINTNYI TÖBBLETKIADÁST JELENT.

A fizetésemelés mellett persze a baloldali belháborúra is jut idő a városházán. Péterffy az esetleges harmadik alpolgármesterrel kapcsolatos szavazást elnapolta. Minden bizonnyal nem lett volna meg a döntés támogatásához szükséges többség.

De van itt más is!
Lebetonozzák Mocsárosdűlőt!
https://szamokadatok.hu/Post/3010/Lebetonozzak_Mocsarosdulot
Kalapács alatt a budapestiek vagyona!
https://szamokadatok.hu/Post/2982/Kalapacs_alatt_a_budapestiek_vagyona
Egy év alatt csaknem százmilliárdot tapsolt el Karácsony Gergely
https://szamokadatok.hu/Post/2968/Egy_ev_alatt_csaknem_szazmilliardot_tapsolt_el_Karacsony_Gergely
Karácsony Gergely vállalkozóknak küldött levele azon túl, hogy pofátlan, de még TÖRVÉNYTELEN is!
https://szamokadatok.hu/Post/2944/Karacsony_Gergely_vallalkozoknak_kuldott_levele_azon_tul_hogy_pofatlan_de_meg_TORVENYTELEN_is
Közbeszerzés vagy "közbe' szerzés"? Nem mindegy!
https://szamokadatok.hu/Post/2941/Kozbeszerzes_vagy_kozbe_szerzes_Nem_mindegy
Karácsony Gergelyt ma mindkét Orbán cáfolta
https://szamokadatok.hu/Post/2932/Karacsony_Gergelyt_ma_mindket_Orban_cafolta
Hahó! Budapesti balliberális szavazó!
Bevetted, hogy Budapest mindenkié? Tarlós idejében valóban az volt, de most már nem
https://szamokadatok.hu/Post/2907/Haho_Budapesti_balliberalis_szavazo
Karácsony Gergelynek javasoljuk:
Kevesebb tanácsadót! Több karbantartót!
https://szamokadatok.hu/Post/2884/Karacsony_Gergelynek_javasoljuk
Pénz van. Ész nincs!
Miközben minden közösségi program és rendezvény tiltva van, a balliberális moslékkoalíció szerint több pénz kellene közösségi programokra és rendezvényekre
https://szamokadatok.hu/Post/2870/Penz_van_Esz_nincs
Pénzeső a városházán, avagy "csörög a dollár" a haveroknak
https://szamokadatok.hu/Post/2858/Penzeso_a_varoshazan_avagy_csorog_a_dollar_a_haveroknak
Ez ám a "kivéreztetés!" 90 millióval lett gazdagabb Gyurcsány ügyvédje
https://szamokadatok.hu/Search?q=transparencyre

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210226-baloldali-varosvezetok-megszoritasok.html

Címkék: Budapest  Önkormányzat 

Újpest példáján mutatjuk be, hogy mennyire aljas módon hazudik a baloldal!

Lenézik az embereket, azt hiszik, hogy a valóság el tudják titkolni, azt hiszik, hogy mindenki buta és könnyen átverhető! Ennyibe nézik a választókat

Újpest példáján mutatjuk be, hogy mennyire aljas módon hazudik a baloldal!

Videóval cáfolták Déri és rablóbandája hazugságait!
Déri Tibor és Varjú László ismét hazudtak az újpestieknek

Újpesti Fidelitas videója, érthető, mindenki számára világos módon, számokkal, tényekkel mutatták be a valóságot! https://www.facebook.com/UjpestiFidelitas/videos/426456708626837

A Gyurcsány koalíció Újpesten is pénzügyi háborút indítottak az emberek ellen, hiszen miközben azért sírnak, hogy nincs elég pénze a baloldali önkormányzatoknak, a helyi propaganda sajtóra és a hazug óriásplakátokra mégiscsak jut pénz.

2019-ben 10 mrd forint plusszal vették át a várost, ez a pénz nem tudjuk, hogy most hol van, hiszen másfél év alatt semmilyen nagy helyi beruházás nem történt. A legjobban az újpesti Szakorvosi Rendelőintézet példáján keresztül lehet bemutatni azt, hogy amit az óriásplakátokon művelnek, hogy a Kormány miatt jut kevesebb pénz például az egészségügyre, az egy óriási nagy hazugság.
Magára a működésre a Kormány az Egészségügyi Alapból 2018-ban 1,5 mrd forintot, 2019-ben 1,95 mrd forintot, 2020-ban pedig 2 mrd forintot adott Újpestnek. Tehát a baloldali önkormányzat több működési támogatást kapott a Kormánytól, mint a Wintermantel Zsolt által vezetett fideszes önkormányzat. A megemelt éves működési támogatásán túl az elmúlt egy évben pedig több mint 900 millió forintos fejlesztési támogatást adott a Kormány az újpesti baloldali önkormányzatnak.

Ezt pedig Wintermantel Zsolt írta: Kilenc évig vezettem Újpestet, kilenc költségvetést készítettünk. Volt világgazdasági válság, volt működési átalakítás, változó finanszírozási környezet, sokféle kihívás. Hallott minket valaki akár csak egyszer is picsogni, siránkozni? Végeztük a dolgunkat!
A NYAFOGÁS ÉS KORMÁNYRA MUTOGATÁS NEM VÁROSVEZETÉS!

👉Ha valakit érdekelnek a valós számok, akkor itt: https://bit.ly/3bAqH9c
👉És itt olvashatja: https://bit.ly/3dFpCzQ

Még több "Déri"...
Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere
https://szamokadatok.hu/Post/2946/Elvette_a_fiatal_hazasok_lakastamogatasat_Ujpest_momentumos_polgarmestere
Akcióban a Fidelitas! A fiatalok felháborodtak Déri Tibor kormányellenes propagandáján és felfedték a valóságot Újpesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2852/Akcioban_a_Fidelitas
Visszanyal a fagyi: Az “összefogás” igazi arca
Magánrepülő, verés, idegengyűlölet, orosz kapcsolatok
https://szamokadatok.hu/Post/2680/Visszanyal_a_fagyi_Az_osszefogas_igazi_arca
Rendkívüli jogrenddel való visszaélés Újpesten
https://szamokadatok.hu/Post/2624/Rendkivuli_jogrenddel_valo_visszaeles_Ujpesten
Azt hazudják, hogy nincs pénz, ám haverokra mindig jut, nem kevés! Százmilliókkat kap Újpesten a haveri lakájmédia, Déri és Dobrev úgy tűnik a legnagyobb fokozatba kapcsoltak
https://szamokadatok.hu/Post/2470/Azt_hazudjak_hogy_nincs_penz_am_haverokra_mindig_jut_nem_keves
Gyurcsányék a válság kellős közepén elvették a nyugdíjasoknak járó támogatást Újpesten
https://szamokadatok.hu/Post/977/Gyurcsanyek_a_valsag_kellos_kozepen_elvettek_a_nyugdijasoknak_jaro_tamogatast_Ujpesten
100 millió forintot spórol az Újpesti Önkormányzat a diákokon
https://szamokadatok.hu/Post/923/100_millio_forintot_sporol_az_Ujpesti_Onkormanyzat_a_diakokon

Forrás: Újpesti Fidelitas (Király a videó! ) https://www.facebook.com/UjpestiFidelitas/videos/426456708626837

Címkék: Budapest  Önkormányzat