Címke: Oktatás

Gyurcsányék közölték: Ha hatalomra kerülnek, újra kifosztják az egyetemeket

Ellopják az egyetemek vagyonát, és saját ideológiai irányításuk alá helyezik az oktatást

Gyurcsányék közölték: Ha hatalomra kerülnek, újra kifosztják az egyetemeket

ūüĎČNekik nem kell szabad egyetem! Nekik kommunista k√°derk√©pzŇĎ kell, amit ŇĎk ir√°ny√≠tanak.

Az alap√≠tv√°nyi mŇĪk√∂d√©s l√©nyege az, hogy az egyetemek √∂nell√°t√≥v√° √©s f√ľggetlenekk√© v√°lnak, a korm√°ny nem sz√≥l bele az egyetemek mŇĪk√∂d√©s√©be, az egyetem pedig olyan szakembereket fog k√©pezni, melyek seg√≠ts√©g√©vel saj√°t anyagi helyzet√©t is jav√≠thatja, √©s k√∂zben pedig cs√∂kkennek az √°llam kiad√°sai is, hiszen ha az egyetemek saj√°t vagyonukkal gazd√°lkodnak, akkor √°llami finansz√≠roz√°sra m√°r nem lesz sz√ľks√©g.

Ezt t√°madja a baloldal, nekik ennek pont az ellenkezŇĎje kell. Az ŇĎ ide√°ljuk az ad√≥fizetŇĎk √°ltal fizetett, de k√∂zben √°ltaluk, saj√°t ideol√≥giai szempontok alapj√°n ir√°ny√≠tott k√°derk√©pzŇĎ, mint amilyen az SzFE is volt √©vtizedeken √°n. Az SzFE-buli nem j√∂tt √∂ssze, most a Parlamentben √©s annak falain k√≠v√ľl is megpr√≥b√°lnak hergelni a modellv√°lt√°ssal kapcsolatban.

Az ellenz√©k m√°ris meg√≠g√©rte, hogy el fogja rabolni az egyetemektŇĎl azt a vagyont, amit azok most megkaptak

M√©g a zakkant ellenz√©k√ľnk t√∂rt√©net√©ben is p√©ld√°tlan, hogy mekkora ŇĎrj√∂ng√©st v√°gtak le, amikor a parlament k√©tharmaddal megszavazta az egyetemi modellv√°lt√°s anyagi alapjait. A megannyi kis zsebminisztereln√∂k otthon, a konyh√°ban m√°r r√©g kisz√°molta, hogy a 2022-es rem√©nybeli gyŇĎzelm√ľk ut√°n mennyi mindent lehet majd ellopni √©s mivel lehet majd kifizetni a k√ľlf√∂ldi megb√≠z√≥ikat. Ezt m√°r 2002-ben √°t√©lt√ľk egyszer. √Čs most ki vannak akadva, hogy t√∂rv√©nyesen m√°r csak kis es√©llyel tehetik √ļjra t√∂nkre a felsŇĎoktat√°st √©s a magyar tudom√°nyt.
Nem csoda, hogy Gyurcs√°ny√©k ki vannak akadva, nagyon sz√©p eml√©keik vannak a 2002-es sz√°znapos fosztogat√°sr√≥l. 2002-ben senki nem gondolta, hogy Magyarorsz√°gon m√©g egyszer kommunista rabl√≥k korm√°nyozhatnak. KeserŇĪ tapasztalat volt, hogy az az elvileg magyar korm√°ny minden tekintetben kifosztotta Magyarorsz√°got, az √°llam tulajdon√°ban l√©vŇĎ mŇĪk√∂dŇĎ tŇĎk√©t elkotyavety√©lte, a lehetŇĎ legrosszabb konstrukci√≥kban vette fel a hiteleket √©s uzsor√°sok kez√©re adta a magyar lakoss√°got.

Jelenleg optimist√°n tekinthet√ľnk a 2022-es v√°laszt√°sok el√©, de az √∂rd√∂g nem alszik. Az ellenz√©ki koal√≠ci√≥ a magyar √°llami vagyon ellop√°s√°ra, a magyar termŇĎf√∂ldek k√ľlf√∂ldi tulajdonba ad√°s√°ra, a magyar felsŇĎoktat√°s liber√°lis ideol√≥gia szolg√°lat√°ba √°ll√≠t√°s√°ra, a magyar h√°ztart√°sok elad√≥s√≠t√°s√°ra szervezŇĎd√∂tt, k√ľlf√∂ldi gazd√°ik mindent meg fognak tenni az√©rt, hogy az orsz√°g a szolg√°ik kez√©re jusson.

Eg√©szen elk√©pesztŇĎ, hogy miket hazudoznak itt √∂ssze olyan emberek, akik az orsz√°got romba d√∂ntŇĎ privatizŇĎr Gyurcs√°ny m√ļltj√°t teljesen el tudt√°k felejteni. Olyan haza√°rul√≥kkal van dolgunk, akik lop√°snak merik nevezni a k√∂zmŇĪc√©gek visszav√°s√°rl√°s√°t, az √∂nkorm√°nyzatok ad√≥ss√°grendez√©s√©t, az orsz√°g aranyk√©szlet√©nek n√∂veked√©s√©t. Mindannak a fosztogat√°snak az ellenkezŇĎj√©t, amit Gyurcs√°ny√©k csin√°ltak.

Ez a banda az√©rt hisztizik, mert sok milli√°rd forint ellop√°s√°nak rem√©ny√©tŇĎl megfosztotta ŇĎket a felsŇĎoktat√°s ‚ÄúfeltŇĎk√©s√≠t√©se‚ÄĚ. Ezeknek a senkiknek csak egy dolog nem lop√°s, az, ha egyenesen az ŇĎ titkos banksz√°ml√°ikra utalj√°k a nemzeti vagyont √©s az ad√≥bev√©teleket. Ezeknek egyetlen olyan haverjuk sincs, aki nem lop el mindent, ami nincs lebetonozva. Ezek t√©nyleg azt gondolj√°k, hogyha nyernek, mindegyik√ľk hazavihet valami √©rt√©kesebb dolgot a ParlamentbŇĎl, a Nemzeti M√ļzeumb√≥l vagy a Nemzeti Bankb√≥l. √Čs mindegyik belet√∂rŇĎd√∂tt m√°r abba, hogy a Szent Koron√°t √©s a koron√°z√°si kell√©keket a Gyurcs√°ny csal√°d viheti haza, mert Jakab P√©ter, Schmuck Erzs√©bet, Szab√≥ T√≠mea, T√≥th Bertalan (MSZP) mind azt gondolja, hogy az ott van a legbiztosabb helyen.

√Čs mindegyik kin√©zte m√°r, hogy melyik megy√©t veszi a nev√©re, vagyis melyiket k√©ri cser√©be a szolg√°latai√©rt a patin√°s Gyurcs√°ny nemzetts√©g fej√©tŇĎl. Hiszen csak az nincs ellopva, ami az ŇĎ nev√ľk√∂n van.

A jogos felh√°borod√°sunkon t√ļl t√©ve magunkat, n√©zz√ľk t√°volabbr√≥l ezt az eg√©szet. Harminc √©v t√°vlat√°b√≥l az a k√©nyelmetlen k√∂vetkeztet√©s ad√≥dik, hogy a diktat√ļra √∂t√∂dik, hatodik vonala volt a rendszer legsz√∂rnyŇĪbb r√©sze. A k√©sŇĎ-k√°d√°rkor politikai elitje rendk√≠v√ľl szer√©ny k√©pess√©gŇĪ, de a nyilv√°noss√°g elŇĎtt mag√°t visszafogni k√©pes emberekbŇĎl √°llt. Horn Gyula m√©g a harmadik vonalb√≥l l√©pett elŇĎ, Medgyessy m√°r a hatodikb√≥l, a diktat√ļr√°ban elfoglalt hely√ľk a szem√©lyis√©g√ľkkel √©s emberi erej√©vel k√ľl√∂n√∂s m√≥don ar√°nyban √°llt. Magyarorsz√°got azt√°n sajnos √©ppen t√∂bbek k√∂z√∂tt Horn Gyula vezet√©s√©vel a hatodik vonalb√≥l felbukkan√≥ k√©pzŇĎdm√©nyek foglalt√°k el √©s rabolt√°k ki.

A korszak ‚Äúk√∂vetel√©skezelŇĎi‚ÄĚ (‚ÄúfegyŇĎr andr√°sai‚ÄĚ), vagyis a megh√≥d√≠tott f√∂lddel √©s lak√≥ival semmif√©le pozit√≠v √©rzelmi kapcsolatot nem √°pol√≥ rabl√≥k voltak, akik a diktat√ļra legals√≥ szintj√©n, √ľgyn√∂kk√©nt, bes√ļg√≥k√©nt beszervezve, majd alacsonyabb szintŇĪ bizalmi √°ll√°sokban m√°r a hetvenes √©vek elej√©tŇĎl hivat√°sszerŇĪen loptak. Ennek a mark√°nsan elk√ľl√∂n√ľlŇĎ t√°rsadalmi r√©tegnek azonban megvolt a maga √©rtelmis√©ge √©s mŇĪv√©szvil√°ga is, akik azt√°n az SZDSZ k√©p√©ben b√ļjtak elŇĎ a rendszerv√°lt√°s idej√©n. Kider√ľlt, hogy az egyetemeken √©s a kult√ļra vil√°g√°ban sokkal jobban siker√ľlt a kommunista hatalom√°tv√©tel, mint b√°rhol m√°sutt. 10 √©v jobboldali korm√°nyz√°s ut√°n ugyanott tartunk, mint 1990-ben. A Magyar √Āllam szinte teljes eg√©sz√©ben olyan t√°rsadalomtudom√°nyos felsŇĎoktat√°st finansz√≠roz, amely a nemzet hal√°los ellens√©geiv√© pr√≥b√°lja v√°ltoztatni a mindenkori egyetemi ifj√ļs√°got. Teljes egyetemek √©s a magas kult√ļra int√©zm√©nyrendszer√©nek sok eleme is r√©szei egy olyan h√°l√≥zatnak, amely csak a saj√°tjainak j√≥l√©t√©vel t√∂rŇĎdik √©s csak szipolyozza a magyar k√∂lts√©gvet√©st. Ennek a h√°l√≥zatnak a r√©sze a satnya p√°rtokb√≥l √©s jelent√©ktelen politikusokb√≥l √°ll√≥ magyarorsz√°gi ellenz√©k √©s az ellenz√©ki sajt√≥nak h√≠vott propagandag√©pezet is. Elk√©pesztŇĎ, hogy mennyire ki√ľr√ľlt intellektu√°lisan ez a t√°rsas√°g.

Rem√©nyt keltŇĎ viszont, hogy az egyetemi elitek d√∂ntŇĎ t√∂bbs√©ge, ott ahol val√≥di tud√°s √©s √©rt√©kteremt√©s √°ll a karrierek m√∂g√∂tt, rugalmasan elszakadni l√°tszik a balliber√°lis rabl√≥banda √°ltal felaj√°nlott tov√°bbi posv√°nyban val√≥ dagony√°z√°st√≥l. T√∂bb ezer magyar egyetemi ember √©rzi versenyk√©pesnek mag√°t a vil√°g tud√°spiac√°n, de nem genderesekkel, meg marxist√°kkal akar boz√≥tharcolni a forr√°sok√©rt Gyurcs√°ny k√∂rnyezet√©ben, hanem a t√°rsadalmi hasznoss√°g szempontj√°b√≥l n√©zi oktat√≥i √©s kutat√≥i karrierj√©t.

Az egyetemek a t√°rsadalom tud√°sszolg√°ltat√≥i, az √°llam √©s az emberek ig√©nyeit kell kiszolg√°lniuk, √©s nem √∂nmegval√≥s√≠t√≥ feminist√°knak, tehets√©gtelen mŇĪv√©szeknek √©s √©l√©nk k√©pzeletŇĪ t√°rsadalomm√©rn√∂k√∂knek kell j√°tsz√≥teret biztos√≠taniuk.

Nem v√©letlen√ľl t√°madt√°k a momentumosok p√©ld√°ul olyan elsz√°ntan azt, hogy a Magyar Korm√°ny a helyre√°ll√≠t√°si alapb√≥l is ezermilli√°rdokat akar a felsŇĎoktat√°sra k√∂lteni. Nem akarnak ezek norm√°lis felsŇĎoktat√°st, csak aktivistak√©pz√©st maguknak.

Nem szabad megengedn√ľnk, hogy az ellenz√©k lehetŇĎs√©get kapjon a felsŇĎoktat√°s kifoszt√°s√°ra. Mert most m√°r az is a c√©ljaik k√∂z√∂tt szerepel.

Kapcsolódó cikkek:
Romokban az oktat√°s - kiab√°lj√°k azok, akik 14.000 tan√°rt r√ļgtak ki, t√∂bb sz√°z iskol√°t z√°rtak be √©s akik bevezett√©k a tand√≠jat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
Oktatási reform Gyurcsány módra
https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra
Orb√°n Viktor adta √°t a R√≥zsakerti Demj√©n Istv√°n Reform√°tus √Āltal√°nos Iskola √©s Gimn√°zium √ļj k√∂z√©piskolai √©p√ľlet√©t
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
√öjj√°√©p√≠tj√ľk, fel√ļj√≠tjuk oktat√°si int√©zm√©nyeinket!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
A szeksz√°rdi Szent J√≥zsef Iskolak√∂zpont fel√ļj√≠tott √©p√ľletegy√ľttese
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
"Aki iskol√°t √©p√≠t, a j√∂vŇĎt √©p√≠ti!" /Varga Mih√°ly/
"Romokban" az oktat√°s, ugye? Egy √ļjabb iskol√°t fejleszt a korm√°ny 5,3 milli√°rd forint "ellopott p√©nzbŇĎl"
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
A Debreceni Egyetemen nem lesz bohóckodás a modellváltás miatt
Az egyetem szen√°tusa 65 igen szavazattal, ellenszavazat n√©lk√ľl d√∂nt√∂tt az alap√≠tv√°nyi modellv√°lt√°s mellett
https://szamokadatok.hu/Post/2741/A_Debreceni_Egyetemen_nem_lesz_bohockodas_a_modellvaltas_miatt
Corvinus Campus Székesfehérvár
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
Vége a bulinak: hazamennek az illegális egyetemfoglalók
https://szamokadatok.hu/Post/2283/Vege_a_bulinak_hazamennek_az_illegalis_egyetemfoglalok
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
Befektet√©s a j√∂vŇĎbe
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
√ďri√°si lehetŇĎs√©g a fiatalok sz√°m√°ra!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
"Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga."
https://szamokadatok.hu/Post/3211/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_az_alhirgyartok
Az EU-hoz k√©pest Magyarorsz√°gon nincs pedag√≥gushi√°ny! A 100 di√°kra jut√≥ pedag√≥gusok sz√°ma 8,7-rŇĎl 9,6-ra nŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
A 2021-es k√∂lts√©gvet√©s fŇĎbb sz√°mai.
https://szamokadatok.hu/Post/3160/Ugy_hazudik_a_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_mintha_nem_lenne_holnap_ebben_elen_jar_a_Telex_nevu_alhirgyar
A 2010 √≥ta eltelt 11 √©v alatt t√∂bb mint 2,5-szeres√©re, 2600 milli√°rdra emelt√ľk a csal√°dok t√°mogat√°s√°ra ford√≠tott √∂sszeget!
Az 5% feletti GDP-ar√°nyos csal√°dt√°mogat√°ssal Magyarorsz√°g vil√°gelsŇĎ!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
Mindenhol m√°st jelent az oktat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/2909/Mindenhol_mast_jelent_az_oktatas
A Gyurcs√°nyist√°k betegesen gyŇĪl√∂lik az iskol√°kat!
https://szamokadatok.hu/Post/2875/A_Gyurcsanyistak_betegesen_gyulolik_az_iskolakat
Döntöttek az egyetemek!
Modellváltás: Igen, bohóckodás: Nem!
https://szamokadatok.hu/Post/2798/Dontottek_az_egyetemek
1500 milli√°rd forintot fektet be a korm√°ny a j√∂vŇĎ √©p√≠t√©s√©be!
https://szamokadatok.hu/Post/2797/1500_milliard_forintot_fektet_be_a_kormany_a_jovo_epitesebe
Fiatal hŇĎs√∂k a frontvonalon!
Már mintegy 5200 hallgató vett részt a járvány elleni védekezésben
https://szamokadatok.hu/Post/2783/Fiatal_hosok_a_frontvonalon
A MezŇĎgazdas√°g Az Orsz√°g Legfontosabb B√°sty√°ja
Az agr√°rszakma √ļjra "szexi" lett! Rengeteg fiatal l√°tja benne a lehetŇĎs√©get! 7 537 milli√°rd forint megy a vid√©ki Magyarorsz√°g fejleszt√©s√©re!
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok
(tudj√°k, azok, akik t√∂bb sz√°z iskol√°t z√°rtak be 2010 elŇĎtt √©s t√∂bb ezer tan√°rt r√ļgtak ki) K√∂zben t√∂bb mint 500 milli√≥ forintb√≥l √ļjult meg a Szent J√≥zsef Katolikus √Āltal√°nos Iskola Szeksz√°rdon
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
"Romokban az oktat√°s" - kiab√°lj√°k azok, akik 14.000 tan√°rt r√ļgtak ki, t√∂bb sz√°z iskol√°t z√°rtak be √©s akik bevezett√©k a tand√≠jat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
√öjj√°sz√ľletik a miskolci Avas sz√°ll√≥, oktat√°si int√©zm√©ny lesz belŇĎle!
https://szamokadatok.hu/Post/2378/Ujjaszulethet_a_miskolci_Avas_szallo
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
√ďri√°si lehetŇĎs√©g a fiatalok sz√°m√°ra!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
Corvinus Campus Székesfehérvár
Jelk√©pes p√©ld√°ja a baloldal nemt√∂rŇĎd√∂ms√©g√©nek, tolvaj korm√°nyz√°s√°nak √©s a Fidesz kiv√°l√≥an gazd√°lkod√≥, nemzet√©p√≠tŇĎ tev√©kenys√©g√©nek
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
Gyurcsányék több száz iskolát zártak be!
A Fidesz-korm√°ny fel√ļj√≠tja azokat √©s √ļjakat √©p√≠t (a cikk v√©g√©n egy kis √°ttekint√©s az egyes korm√°nyok "teljes√≠tm√©ny√©rŇĎl")
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
√Ātadt√°k a 2,4 milli√°rd forint √°llami forr√°sb√≥l fel√ļj√≠tott Brenner J√°nos Hittudom√°nyi FŇĎiskola √©p√ľlet√©t szerd√°n GyŇĎrben
https://szamokadatok.hu/Post/1873/Atadtak_a_24_milliard_forint_allami_forrasbol_felujitott_Brenner_Janos_Hittudomanyi_Foiskola_epuletet_szerdan_Gyorben
A balliber√°lis k√≥rus √ľv√∂lt√∂z√©se ellen√©re elindult az √ļj Nemzeti Alaptanterv szerinti oktat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
√öjj√°√©p√≠tj√ľk, fel√ļj√≠tjuk oktat√°si int√©zm√©nyeinket!
Mik√∂zben Budapesten hisztiznek a libsik a SzFE miatt, az oktat√°si rendszer√ľnk soha nem l√°tott m√≥don fejlŇĎdik!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
Modern városok: kétmilliárdos szakképzési fejlesztés valósult meg Tatabányán
T√ľkr√∂t √°ll√≠tunk a baloldal el√©: ŇĎk hagyt√°k leromlani az oktat√°st √©s az eg√©szs√©g√ľgyet, az Orb√°n-korm√°ny √ļjj√°√©p√≠ti azt!
https://szamokadatok.hu/Post/1798/Modern_varosok_ketmilliardos_szakkepzesi_fejlesztes_valosult_meg_Tatabanyan
30%-kal nŇĎtt a szakk√©pz√©sben oktat√≥k b√©re! Most mi lesz?
"Oktat√°seg√©szs√©g√ľgyezŇĎk" figyelem!
https://szamokadatok.hu/Post/1660/30-kal_nott_a_szakkepzesben_oktatok_bere_Most_mi_lesz
A P√©csi Tudom√°nyegyetem k√∂r√ľli √°lh√≠rekrŇĎl: val√≥di sz√°mok
https://szamokadatok.hu/Post/1641/A_Pecsi_Tudomanyegyetem_koruli_alhirekrol_valodi_szamok
Meg√ļjult az egri egyetem Delta √©p√ľlete
M√°r megint nem stadion
https://szamokadatok.hu/Post/1596/Megujult_az_egri_egyetem_Delta_epulete
Az Orsz√°ggyŇĪl√©s megszavazta a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©st. FŇĎbb sz√°mok.
https://szamokadatok.hu/Post/1407/Az_Orszaggyules_megszavazta_a_jovo_evi_koltsegvetest
1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát
https://szamokadatok.hu/Post/3071/16_milliard_forinttal_tamogatja_a_kormany_a_2023-as_Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat
SzFE r√©gi √©s √ļj koll√©gium
https://szamokadatok.hu/Post/2849/SzFE_regi_es_uj_kollegium

Megbuktak a balliberálisok! Nem jött össze a forradalmasdi :)
T√∂bben jelentkeztek a Sz√≠nh√°z- √©s FilmmŇĪv√©szeti Egyetemre, mint tavaly √©s mind√∂ssze n√©gy fŇĎ hagyta el az egyetemet
https://szamokadatok.hu/Post/2981/Megbuktak_a_balliberalisok_Nem_jott_ossze_a_forradalmasdi_
√ĀSZ: Az SZFE gazd√°lkod√°s√°t sorozatos szab√°lytalans√°gok jellemzik + Verebes kor√°bbi mondatai
Milyen √©rdekes egybecseng√©s? Egy kis eml√©keztetŇĎ a baloldal holnapi vonagl√°sa elŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2151/ASZ_Az_SZFE_gazdalkodasat_sorozatos_szabalytalansagok_jellemzik_Verebes_korabbi_mondatai

Forr√°s: https://kiettemeg.pestisracok.hu/2021/04/az-ellenzek-maris-megigerte-hogy-el-fogja-rabolni-az-egyetemektol-azt-a-vagyont-amit-azok-most-megkaptak/

Címkék: Baloldali rombolás  Oktatás 

Íme a "romokban lévő" oktatás

Ebben a posztban most épp Budakalász lett “kivéreztetve”

Íme a "romokban lévő" oktatás

ūüĎČ3,5 milli√°rd forint ‚Äúellopott p√©nzbŇĎl‚ÄĚ meg√©p√ľlt a Patakpart √Āltal√°nos Iskola - gy√∂ny√∂rŇĪ √©s vag√°ny lett! Ezt l√°tni kell (+tov√°bbi k√©pek!)

√Čs mielŇĎtt b√°rki azt mondan√°, hogy ez egy "kiragadott eset", el√°ruljuk, hogy leg√ļjabb vide√≥nkban sz√°mtalan ehhez hasonl√≥ p√©ld√°t mutatunk be! Eg√©szs√©g√ľgyi fejleszt√©sekkel kezdŇĎdik, majd oktat√°s j√∂n, ut√°na mŇĪeml√©k √©p√ľletek, sport, k√∂zleked√©s, j√°rmŇĪvek, parkok, f√°s√≠t√°s, telep√ľl√©sek fejleszt√©se, stb. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965

Id√©n becs√∂ngetnek az √ļj budakal√°szi √°ltal√°nos iskol√°ba

Már zajlik az oktatási intézmény használatbavételi eljárása.
A brutt√≥ 3,5 milli√°rd forintos fejleszt√©s sor√°n a telep√ľl√©s egy √ļj, 16 tantermes int√©zm√©nyt kap.

A kiv√©teles elhelyezked√©sŇĪ, patakparton fekvŇĎ iskola kivitelez√©s√©rŇĎl, √©s az √©p√≠tkez√©s kih√≠v√°sair√≥l Nagy Bal√°zzsal, a kivitelezŇĎ SWIETELSKY projektvezetŇĎj√©vel besz√©lgett√ľnk.
Bevezet√©sk√©pp a szakember ismertette, hogy az iskola √©p√≠t√©se 2019 m√°rcius√°ban kezdŇĎd√∂tt. A munkater√ľlet √°tad√°s-√°tv√©telt k√∂vetŇĎ r√©g√©szeti felt√°r√°sokon a helysz√≠nen 88 t√°rgyat t√°rtak fel a kora vaskori √©s az ezt k√∂vetŇĎ idŇĎszakb√≥l.

Az alapoz√°si munk√°k 2019 nyar√°n kezdŇĎdhettek meg. Az √©p√≠tkez√©st a koronav√≠rus megjelen√©se h√°tr√°ltatta, hiszen a k√ľlf√∂ldrŇĎl √©rkezŇĎ alapanyagok besz√°ll√≠t√°sa akadozott. Ennek ellen√©re a kivitelez√©ssel √ľtemterv szerint elk√©sz√ľltek.

Jelenleg folyamatban van a mŇĪszaki √°tad√°s √°tv√©telt k√∂vetŇĎ haszn√°latba v√©teli elj√°r√°s.
Az idŇĎj√°r√°s nem k√∂nny√≠tette meg a szakemberek munk√°j√°t
Nagy Bal√°zs szerint a kivitelez√©s egyik legnagyobb kih√≠v√°s√°t a hozz√°vetŇĎleg 1400 k√∂bm√©ter beton bedolgoz√°s√°t ig√©nylŇĎ alapoz√°si munka jelentette. Az √©p√ľlet pont √©s gerendar√°cs alaprendszeren nyugszik, melyek kivitelez√©s√©t az idŇĎj√°r√°s jelentŇĎsen befoly√°solta: a rendszeres esŇĎz√©sek miatt t√∂bb alkalommal is alapoz√°si munk√°ra alkalmatlan √°llapotig √°zott el a munkater√ľlet. Emiatt t√∂bb esetben talajcser√©t is kellett v√©gezni.

Hozz√°tette: megk√∂nnyebb√ľl√©st jelentett, amikor el√©rt√©k az alapoz√°si rendszer felett k√©sz√ľlŇĎ vasbetonlemez kivitelez√©s√©t. Az ezt k√∂vetŇĎ tart√≥falas √©s vasbetonpill√©res vegyes rendszerŇĪ tart√≥szerkezet √©p√≠t√©se is kih√≠v√°sokkal terhelt idŇĎszak volt, hiszen itt t√∂bb megb√≠zott kivitelezŇĎ munk√°j√°t kellett folyamatosan koordin√°lni, √©s az egym√°sra √©p√ľlŇĎ f√°zisok idŇĎben √©s t√©rben t√∂rt√©nŇĎ √∂sszehangol√°sra kellett √ľgyelni.

A hagyom√°nyos, k√©tkezi technol√≥gi√°t r√©szes√≠tett√©k elŇĎnyben
Az √©p√ľlet tervezŇĎje az Ybl-d√≠jas Turi Attila √©p√≠t√©sz, aki 23 √©vig t√∂lt√∂tte be a v√°ros fŇĎ√©p√≠t√©szi tiszts√©g√©t. Az √°ltala k√©pviselt st√≠lusir√°nyb√≥l √©s a helyi adotts√°gokb√≥l ad√≥d√≥an nem k√≠v√°nt meg speci√°lis technol√≥gi√°t a kivitelez√©s, sŇĎt a gyorsan v√©gezhetŇĎ g√©pes√≠tett folyamatokkal szemben a szakipari munk√°k eset√©ben a hagyom√°nyos kivitelez√©s m√≥dj√°t a l√©tsz√°mmal kellett ellens√ļlyozni ‚Äď tette hozz√° Nagy Bal√°zs.

A projekt leg√©rdekesebb r√©sz√©nek a ‚Äěhagyom√°nyos‚ÄĚ m√≥don k√©sz√≠tett tetŇĎ√©p√≠t√©st, √©s √≠gy a be√°z√°smentes √°llapot el√©r√©s√©t tartja a szakember. Az elŇĎregy√°rtott j√≥l szervezhetŇĎ elemes rendszerekkel, √©s a gyorsan v√©gezhetŇĎ lemezes szigetel√©sekkel szemben a teljes tetŇĎszerkezetet k√©tkezi √°csmunk√°val helysz√≠ni kivitelez√©ssel kellett elv√©gezni: minden egyes faelemet, f√≥li√°t, cserepet k√©zzel illesztettek a hely√©re.

Sz√°mokban is impoz√°ns az √ļj iskola
A szakember elmondta, multim√©di√°s k√∂nyvt√°r √©s napelemekkel fedett tornaterem is helyet kapott a projektben, melyet √≠ves toldott r√©tegragasztott fatetŇĎszerkezettel fedtek le √©s 22 m√©teres feszt√°vols√°g√ļ sportpadl√≥rendszert kapott. Ennek tetŇĎfel√ľlet√©n 210 napelemt√°bl√°t is elhelyeztek.

Nagy Bal√°zs emellett betekint√©st adott a beruh√°z√°s teljes m√©ret√©be sz√°mok seg√≠ts√©g√©vel is. Kifejtette, hogy az √©p√ľlethez tartoz√≥ telek ter√ľlete k√∂zel 12 ezer n√©gyzetm√©ter: itt t√∂bbek k√∂z√∂tt 45 f√©rŇĎhelyes parkol√≥, j√°tsz√≥t√©r, fut√≥p√°lya, t√°volugr√≥ g√∂d√∂r √©s is sportp√°lya √©p√ľlt.

V√©g√ľl elmondta azt is, funkci√≥ szerint hogyan osztott√°k fel a h√°romszintes, 4500 n√©gyzetm√©teres √©p√ľletet. Itt az alagsorban √©s f√∂ldszinten 16 √°ltal√°nos tantermet √©s 2 csoportszob√°t alak√≠tottak ki, illetve h√°ztart√°si, technika, nyelvi, informatikai szaktantermek v√°rj√°k majd a tanul√≥kat. A felsŇĎ szinten a term√©szettudom√°nyi √©s a biol√≥gia szaktantermek, az utcai torony legfelsŇĎ szintj√©n pedig a multim√©di√°s k√∂nyvt√°r kapott helyet.

További képek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/04/iden-becsongetnek-az-uj-budakalaszi-altalanos-iskolaba

Címkék: Oktatás 

Gyurcsányék kamuszakszervezete ismét megbukott!

Hiába hergelt az iskolák nyitása ellen a PDSZ - labdába sem tudtak rúgni!

Gyurcsányék kamuszakszervezete ismét megbukott!

ūüĎČA pedag√≥gusok 99 sz√°zal√©ka felvette a munk√°t h√©tfŇĎn! Nekik h√°l√°san k√∂sz√∂nj√ľk, hogy egy√ľttmŇĪk√∂dnek, √©s azt teszik, ami a k√∂teless√©g√ľk, ami a hivat√°suk!

A marad√©k 1 sz√°zal√©k egy r√©sze nagyon elvetem√ľlt DK-s aktivista lehet, ezeknek pedig semmi keresnival√≥juk nincs a k√∂znevel√©sben! Term√©szetesen lehet ebben az 1 sz√°zal√©kban olyan norm√°lis pedag√≥gusok is, akik √©pp betegszabads√°gon voltak, nekik jobbul√°st k√≠v√°nunk!

H√©tfŇĎn az √°ltal√°nos iskol√°k als√≥ tagozatain megkezdŇĎd√∂tt a jelenl√©ti oktat√°s √©s az √≥vod√°k is megnyitottak; noha t√∂bben biztatt√°k arra a sz√ľlŇĎket, hogy gyermekeiket ne engedj√©k iskol√°ba, √ļgy tŇĪnik, a riogat√≥k nem j√°rtak sikerrel: lapunk inform√°ci√≥i szerint az als√≥sok 75 sz√°zal√©ka megjelent a tan√≥r√°kon.

√ögy tudjuk, az √≥vod√°sok sz√ľleinek k√∂r√©ben is nagyon v√°rt√°k m√°r a nyit√°st: a kicsik 60 sz√°zal√©ka ment h√©tfŇĎn √≥vod√°ba. Ugyanakkor orsz√°gos szinten a pedag√≥gusok 99 sz√°zal√©ka rendben felvette a munk√°t, azaz megjelent az iskol√°ban, √≥vod√°ban, hogy fogadja a gyermekeket.

A korm√°ny mindent megtett, hogy az iskol√°k als√≥ tagozatai biztons√°gosan kinyithassanak h√©tfŇĎn, eml√©keztetett Szentkir√°lyi Alexandra korm√°nysz√≥vivŇĎ h√©tfŇĎn reggel, hozz√°t√©ve: ŇĎ maga az als√≥s gyermek√©t nyugodt sz√≠vvel tette ki az iskola elŇĎtt reggel.

Felid√©zte, az elm√ļlt hetekben beoltott√°k azokat az iskol√°kban, √≥vod√°kban √©s b√∂lcsŇĎd√©kben dolgoz√≥ pedag√≥gusokat, akik ezt k√©rt√©k, √©s fertŇĎtlen√≠tett√©k az iskol√°kat, a nyit√°s ut√°n pedig visszat√©rnek a kor√°bbi protokollok, mint a testhŇĎm√©rs√©klet-m√©r√©s, a fertŇĎtlen√≠t√©s, a t√°vols√°gtart√°s.

Szentkir√°lyi Alexandra felh√≠vta a figyelmet arra, hogy az als√≥ tagozaton a fertŇĎz√©s ar√°nya fele, harmada a felsŇĎ tagozatosnak, mert az als√≥sok csak n√©h√°ny, √°lland√≥ tan√≠t√≥val vannak kapcsolatban, m√©g nincs oszt√°lybont√°s, ‚Äěnem keverednek a gyerekek‚ÄĚ.

Az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma h√©tfŇĎi k√∂zlem√©ny√©ben kiemelte: a pedag√≥gusok szinte valamennyien munk√°ba √°lltak. A t√°rca k√∂sz√∂netet mondott minden √≥vodai √©s iskolai dolgoz√≥nak a jelenl√©ti nevel√©s, oktat√°s √ļjraind√≠t√°s√°√©rt v√©gzett ‚Äě√°ldozatos munk√°j√°√©rt‚ÄĚ.

Kapcsolódó:
A pedagógustársadalom szégyene a DK pártpolitikai feladatait végrehajtó PDSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3191/A_pedagogustarsadalom_szegyene_a_DK_partpolitikai_feladatait_vegrehajto_PDSZ
Tiltakoztak az érettségi ellen, majd követelték a szóbelit, de még a béremelés ellen is tiltakoztak
https://szamokadatok.hu/Post/1729/Kozeledik_a_tanev_a_langos-hisztit_felvaltja_az_iskola-hiszti
Hisztériát keltettek a Nemzeti Alaptanterv miatt
https://szamokadatok.hu/Post/1370/Ismet_elovettek_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_temajat_lathatoan_keves_sikerrel
"Orsz√°gos ellen√°ll√°s" - egy 30 fŇĎs t√ľntet√©st siker√ľlt √∂sszehozniuk, szŇĪk bar√°ti k√∂rben.
https://szamokadatok.hu/Post/377/PDSZ_oriastuntetes_es_orszagos_ellenallas

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210420-a-pedagousok-99-szazaleka-felvette-a-munkat-hetfon
A PDSZ hergelése: https://nepszava.hu/3115808_a-pdsz-mindent-megtesz-hogy-ne-nyithassanak-ki-az-iskolak-aprilis-19-en

Címkék: Gyurcsány  Oktatás 

"Romokban az oktatás" - hazudják az álhírgyártók

Közben a valóság, a számok mást mondanak

"Romokban az oktatás" - hazudják az álhírgyártók

Rétvári Bence írta: "Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga."

Kor√°bbi cikkeink alapj√°n:
Az EU-hoz k√©pest Magyarorsz√°gon nincs pedag√≥gushi√°ny! A 100 di√°kra jut√≥ pedag√≥gusok sz√°ma 8,7-rŇĎl 9,6-ra nŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
A 2021-es k√∂lts√©gvet√©s fŇĎbb sz√°mai.
https://szamokadatok.hu/Post/3160/Ugy_hazudik_a_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_mintha_nem_lenne_holnap_ebben_elen_jar_a_Telex_nevu_alhirgyar
A 2010 √≥ta eltelt 11 √©v alatt t√∂bb mint 2,5-szeres√©re, 2600 milli√°rdra emelt√ľk a csal√°dok t√°mogat√°s√°ra ford√≠tott √∂sszeget!
Az 5% feletti GDP-ar√°nyos csal√°dt√°mogat√°ssal Magyarorsz√°g vil√°gelsŇĎ!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
Sokkal kevesebb ad√≥t fizet√ľnk, mint Gyurcs√°ny√©k idej√©ben!
https://szamokadatok.hu/Post/3119/Ne_legy_a_magad_ellensege
A szegények száma Magyarországon több, mint egymillióval csökkent az uniós mérés szerint, az arányuk az unió átlagánál kisebb, a javulásunk a legnagyobbak egyike a tagállamok között!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak
Mindenhol m√°st jelent az oktat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/2909/Mindenhol_mast_jelent_az_oktatas
A Gyurcs√°nyist√°k betegesen gyŇĪl√∂lik az iskol√°kat!
https://szamokadatok.hu/Post/2875/A_Gyurcsanyistak_betegesen_gyulolik_az_iskolakat
Döntöttek az egyetemek!
Modellváltás: Igen, bohóckodás: Nem!
https://szamokadatok.hu/Post/2798/Dontottek_az_egyetemek
1500 milli√°rd forintot fektet be a korm√°ny a j√∂vŇĎ √©p√≠t√©s√©be!
https://szamokadatok.hu/Post/2797/1500_milliard_forintot_fektet_be_a_kormany_a_jovo_epitesebe
Fiatal hŇĎs√∂k a frontvonalon!
Már mintegy 5200 hallgató vett részt a járvány elleni védekezésben
https://szamokadatok.hu/Post/2783/Fiatal_hosok_a_frontvonalon
"Aki iskol√°t √©p√≠t, a j√∂vŇĎt √©p√≠ti!" /Varga Mih√°ly/
"Romokban" az oktat√°s, ugye? Egy √ļjabb iskol√°t fejleszt a korm√°ny 5,3 milli√°rd forint "ellopott p√©nzbŇĎl"
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
A MezŇĎgazdas√°g Az Orsz√°g Legfontosabb B√°sty√°ja
Az agr√°rszakma √ļjra "szexi" lett! Rengeteg fiatal l√°tja benne a lehetŇĎs√©get! 7 537 milli√°rd forint megy a vid√©ki Magyarorsz√°g fejleszt√©s√©re!
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok
(tudj√°k, azok, akik t√∂bb sz√°z iskol√°t z√°rtak be 2010 elŇĎtt √©s t√∂bb ezer tan√°rt r√ļgtak ki) K√∂zben t√∂bb mint 500 milli√≥ forintb√≥l √ļjult meg a Szent J√≥zsef Katolikus √Āltal√°nos Iskola Szeksz√°rdon
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
"Romokban az oktat√°s" - kiab√°lj√°k azok, akik 14.000 tan√°rt r√ļgtak ki, t√∂bb sz√°z iskol√°t z√°rtak be √©s akik bevezett√©k a tand√≠jat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
√öjj√°sz√ľletik a miskolci Avas sz√°ll√≥, oktat√°si int√©zm√©ny lesz belŇĎle!
https://szamokadatok.hu/Post/2378/Ujjaszulethet_a_miskolci_Avas_szallo
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
√ďri√°si lehetŇĎs√©g a fiatalok sz√°m√°ra!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
Corvinus Campus Székesfehérvár
Jelk√©pes p√©ld√°ja a baloldal nemt√∂rŇĎd√∂ms√©g√©nek, tolvaj korm√°nyz√°s√°nak √©s a Fidesz kiv√°l√≥an gazd√°lkod√≥, nemzet√©p√≠tŇĎ tev√©kenys√©g√©nek
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
Gyurcsányék több száz iskolát zártak be!
A Fidesz-korm√°ny fel√ļj√≠tja azokat √©s √ļjakat √©p√≠t (a cikk v√©g√©n egy kis √°ttekint√©s az egyes korm√°nyok "teljes√≠tm√©ny√©rŇĎl")
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
√Ātadt√°k a 2,4 milli√°rd forint √°llami forr√°sb√≥l fel√ļj√≠tott Brenner J√°nos Hittudom√°nyi FŇĎiskola √©p√ľlet√©t szerd√°n GyŇĎrben
https://szamokadatok.hu/Post/1873/Atadtak_a_24_milliard_forint_allami_forrasbol_felujitott_Brenner_Janos_Hittudomanyi_Foiskola_epuletet_szerdan_Gyorben
A balliber√°lis k√≥rus √ľv√∂lt√∂z√©se ellen√©re elindult az √ļj Nemzeti Alaptanterv szerinti oktat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
√öjj√°√©p√≠tj√ľk, fel√ļj√≠tjuk oktat√°si int√©zm√©nyeinket!
Mik√∂zben Budapesten hisztiznek a libsik a SzFE miatt, az oktat√°si rendszer√ľnk soha nem l√°tott m√≥don fejlŇĎdik!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
Modern városok: kétmilliárdos szakképzési fejlesztés valósult meg Tatabányán
T√ľkr√∂t √°ll√≠tunk a baloldal el√©: ŇĎk hagyt√°k leromlani az oktat√°st √©s az eg√©szs√©g√ľgyet, az Orb√°n-korm√°ny √ļjj√°√©p√≠ti azt!
https://szamokadatok.hu/Post/1798/Modern_varosok_ketmilliardos_szakkepzesi_fejlesztes_valosult_meg_Tatabanyan
30%-kal nŇĎtt a szakk√©pz√©sben oktat√≥k b√©re! Most mi lesz?
"Oktat√°seg√©szs√©g√ľgyezŇĎk" figyelem!
https://szamokadatok.hu/Post/1660/30-kal_nott_a_szakkepzesben_oktatok_bere_Most_mi_lesz
A P√©csi Tudom√°nyegyetem k√∂r√ľli √°lh√≠rekrŇĎl: val√≥di sz√°mok
https://szamokadatok.hu/Post/1641/A_Pecsi_Tudomanyegyetem_koruli_alhirekrol_valodi_szamok
Meg√ļjult az egri egyetem Delta √©p√ľlete
M√°r megint nem stadion
https://szamokadatok.hu/Post/1596/Megujult_az_egri_egyetem_Delta_epulete
Az Orsz√°ggyŇĪl√©s megszavazta a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©st. FŇĎbb sz√°mok.
https://szamokadatok.hu/Post/1407/Az_Orszaggyules_megszavazta_a_jovo_evi_koltsegvetest
1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát
https://szamokadatok.hu/Post/3071/16_milliard_forinttal_tamogatja_a_kormany_a_2023-as_Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat
SzFE r√©gi √©s √ļj koll√©gium
https://szamokadatok.hu/Post/2849/SzFE_regi_es_uj_kollegium

Forr√°s: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159607363512044
Adatok: https://bit.ly/31zc29P

Címkék: Oktatás 

Úgy hazudik a balliberális álhírgyártó propaganda, mintha nem lenne holnap, ebben élen jár a Telex nevű álhírgyár

Úgy hazudik a balliberális álhírgyártó propaganda, mintha nem lenne holnap, ebben élen jár a Telex nevű álhírgyár

A magyar m√©diat√∂rt√©nelem tal√°n legnagyobb hazugs√°g√°val ("Orb√°n bedar√°lta az indexet") l√©trej√∂tt Telex azt √≠rta, hogy a korm√°ny t√∂bbet k√∂lt sportra, mint eg√©szs√©g√ľgyre. Ezt term√©szetesen √°tvett√©k a hatalomm√°ni√°s balliber√°lis p√°rtok is, pl. a sportellenes Momentum.

A val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy a j√°rv√°ny√ľgyi v√©dekez√©sre, √©s √≠gy az eg√©szs√©g√ľgyre is egy fel√ľlrŇĎl nyitott keret √°ll rendelkez√©sre. Csak maszkot, l√©legeztetŇĎg√©pet, vakcin√°t √©s egy√©b kell√©ket t√∂bb sz√°z milli√°rd forint√©rt vett√ľnk. Mivel az eg√©szs√©g√ľgy nem esett el bev√©telektŇĎl, ez√©rt ott kompenz√°lni sem kell semmit. Csak az orvosok, az √°pol√≥k, a h√°ziorvosok b√©remel√©s√©re √©ves szinten t√∂bb sz√°z milli√°rd forintot k√∂lt√ľnk!

A 2021-es k√∂lts√©gvet√©s fŇĎbb sz√°mai:
Oktat√°s: 2229 milli√°rd
Eg√©szs√©g√ľgy: 2245 milli√°rd
Nyugell√°t√°sok: 3090 milli√°rd
Csal√°dt√°mogat√°s: 2295 milli√°rd

A Telex nevŇĪ √°lh√≠rgy√°r sok minden m√°st is elhallgat, illetve torz√≠t. Ebben a cikkben √∂sszeszedt√ľk azokat a dolgokat, melyekrŇĎl √©rdemes lenne besz√©lni, √©s ŇĎk nem teszik.
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
Ebben a cikkben pedig az eg√©szs√©g√ľgy fejleszt√©s√©t mutatjuk be. A balliber√°lis √°lh√≠rgy√°rt√≥ propaganda k√∂zben rom√°n laktany√°k k√©peivel √°br√°zolja a magyar k√≥rh√°zakat. A cikkben vide√≥k, tov√°bbi cikkek szerepelnek, ez is egy gyŇĪjtem√©ny.
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja

Mint l√°tjuk, Sportra tized annyit k√∂lt√ľnk, mint nyugd√≠jra, √©s nyolcad annyit, mint oktat√°sra, eg√©szs√©g√ľgyre vagy csal√°dt√°mogat√°sra. Libsi fejjel gondolkozva ez is sok lehet, de a norm√°lis emberek √©rtik, hogy p√©ld√°ul az √ļj iskolai tornatermek, sportp√°ly√°k, vagy a j√°rv√°ny miatt bev√©tel n√©lk√ľl maradt l√©tes√≠tm√©nyek t√°mogat√°sa nem kidobott p√©nz. Az elŇĎbbiek a gyerekek fejlŇĎd√©s√©t seg√≠tik, az ut√≥bbi pedig MUNKAHELYEKET V√ČD.

EbbŇĎl kiindulva a sportra elk√∂lt√∂tt 289 milli√°rd √∂sszegszerŇĪen is hazugs√°g lehet, nem is tudjuk honnan vett√©k ezeket a sz√°mokat, mert vel√ľnk ellent√©tben, a t√∂bb mint 100 embert Soros p√©nz√©n foglalkoztat√≥ Telex olyan sil√°ny minŇĎs√©get produk√°l, hogy az √°ll√≠t√°saikat sosem szokt√°k hivatalos dokumentumokkal al√°t√°masztani. Pl. hol van a Magyar K√∂zl√∂ny ide vonatkoz√≥ r√©szeire val√≥ hivatkoz√°s? Hol vannak egy√©b, az √°ll√≠t√°saikat al√°t√°maszt√≥ iratok? Nincs ilyen, hiszen HAZUDNAK.

A balliber√°lisok azt sem √©rtik, hogy a sportra elk√∂lt√∂tt p√©nz az nem kiad√°s, hanem befektet√©s. Ňźk betegs√©geket szeretnek gy√≥gytani, a Fidesz meg ink√°bb megelŇĎzi azokat az eg√©szs√©ges √©letre val√≥ nevel√©ssel, a sport n√©pszerŇĪs√≠t√©s√©vel illetve a sportol√°si lehetŇĎs√©gek bŇĎv√≠t√©s√©vel.

Olyan ez, mintha most mi leírnánk, hogy a Telex 1 év alatt 10 milliárdot költött volna vazelinre, és közben ezen állítást nem támasztanánk alá semmivel sem.

A Telex sil√°ny minŇĎs√©ge l√°tszik az olvasotts√°g√°n is, hi√°ba vettek k√∂zel 400 000 Facebook k√∂vetŇĎt, aki megn√©zi a legut√≥bbi 10 posztjukn√°l az interakci√≥k sz√°m√°t (megoszt√°s, hangulatjel, komment) annak vil√°goss√° v√°lik, hogy a lŇĎt√©ri kutya sem olvassa a Telexet.

Ez a propaganda-lap am√ļgy od√°ig s√ľllyedt, hogy m√°r vel√ľnk kapcsolatosan is √°lh√≠reket terjesztenek. Vas√°rnap azt √≠rt√°k, hogy "a h√©ten" feltett√ľnk egy megt√©vesztŇĎ grafik√°t, ami hazugs√°g, mivel azt t√©ved√©sbŇĎl 1 √©ve tett√ľk fel, √©s szinte azonnal t√∂r√∂lt√ľk is. Ez volt az egyetlen hib√°nk, √©s a TelextŇĎl kezdve, az Azonnalin √°t, most m√°r a balliber√°lis politikusokig (pl. Sz√©l Bernadett) az√≥ta is ezen lovagolnak, √©s mindig azt hazudj√°k, hogy mostan√°ban tett√ľk fel. Ez sz√°munkra el√©g nagy b√≥k, hiszen ebbŇĎl az der√ľl ki, hogy sem elŇĎtte, sem ut√°na nem √≠rtunk vagy tett√ľnk k√∂zz√© olyan adatot, ami kifog√°solhat√≥ lenne, ellenben vel√ľk, akik minden egyes nap HAZUDNAK, Teszik ezt "reggel, √©jjel meg este", ahogy a fŇĎn√∂k√ľk mondta.

Forr√°s: A h√≠rhamis√≠t√≥, hazug Telex cikke (kommentben k√©pk√©nt is betessz√ľk, m√©g mielŇĎtt ut√≥lag manipul√°lj√°k)
https://telex.hu/sport/2021/03/22/atcsoportositas-289-milliard-sport-egeszsegugy-koronavirus
A Momentum √°ltal √°tvett hazugs√°g: https://www.facebook.com/feketegyorandras.momentum/posts/745161629494104
Stummer János, Jobbikos bolsevik felhívása arra, hogy jelentsék híveik az oldalunkat: https://www.facebook.com/janos.stummer/posts/1644311742446335
Sz√©l Bernadett tŇĎl√ľnk lopott grafik√°ja, amit gyerekes, sz√°nalmas m√≥don k√∂rbev√°gott. https://www.facebook.com/szelbernadett/posts/3687356004710648
A valóság: https://szamokadatok.hu/Post/2995/2853_milliard_forint_kart_okoztak_Gyurcsanyek_csak_az_autopalyak_PPP_szerzodeseivel
A költségvetés számai: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2000090.tv

Címkék: Család  Egészségügy  Média  Nyugdíjasok  Oktatás 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Van mire büszkének lennünk!

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

√Ėsszefoglal√≥ lista: t√©nyek, sz√°mok, adatok! Add tov√°bb!

Nemr√©g megosztottuk leg√ļjabb vide√≥nkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel l√°that√≥ fejleszt√©seket: k√≥rh√°zak, iskol√°k, utak, mŇĪeml√©k √©p√ľletek, √≥vod√°k, tanuszod√°k, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Most pedig n√©zz√ľk a t√∂bbi eredm√©nyt: szoci√°lis biztons√°g, rendteremt√©s, gazdas√°g talpra √°ll√≠t√°sa, demokratikus norm√°k, stb.

Az ut√≥bbi bŇĎ hat h√≥napban, √∂sszesen 28 r√©szen kereszt√ľl bekezd√©srŇĎl-bekezd√©sre haladva tekintett√ľk √°t a N√©zŇĎpont Int√©zet elemz√©s√©t, amely az eltelt 10 √©v polg√°ri korm√°nyz√°s√°nak eredm√©nyeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

K√∂sz√∂nj√ľk a N√©zŇĎpont Int√©zetnek, hogy ilyen √∂sszeszedett √©s r√©szletes elemz√©st alkottak meg. Gondolataik mindenhol t√©nyszerŇĪs√©get, magas szakmai sz√≠nvonalat √©s m√©ly ismereteket sug√°roznak. Tudjuk, hogy minden k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt a kompakt megfogalmaz√°sra √©s a legfontosabb t√©nyek ismertet√©s√©re t√∂rekedtek, ugyanis ez egy akkora t√©ma, amelybŇĎl t√≠zszer vagy ak√°r sz√°zszor terjedelmesebb √≠r√°st is k√©sz√≠thettek volna.

28 r√©szes sorozatunkban a t√©mak√∂r√∂knek k√ľl√∂n-k√ľl√∂n posztot szentelt√ľk, √≠gy r√©szletesebben √©s egy-egy t√©m√°ra f√≥kusz√°lva pr√≥b√°ltunk meg m√©g √°tfog√≥bb √©s egyben m√©lyebb k√©pet adni.

Minden szekci√≥t megmagyar√°ztunk, kieg√©sz√≠tett√ľnk, r√©szletezt√ľnk, sŇĎt legt√∂bbsz√∂r grafikonok seg√≠ts√©g√©vel vil√°g√≠tottuk meg a le√≠rtakat. A posztok form√°ba √∂nt√©se sor√°n mi is sok √ļjdons√°got tanultunk, √©s rem√©lj√ľk, hogy olvas√≥ink is jobban megismert√©k √©s feleleven√≠tett√©k az elm√ļlt 10 √©v eredm√©nyeit.

2019 √©v elej√©n egy hasonl√≥ sorozat futott a Magyar Nemzet has√°bjain ‚ÄěAz orb√°ni modell‚ÄĚ c√≠mmel Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s toll√°b√≥l, amelynek mindig h√©ten nagyon v√°rtuk a k√∂vetkezŇĎ r√©sz√©t.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonl√≥ sorozatot z√°runk teh√°t a Sz√°mok tolm√°csol√°s√°ban, amely a polg√°ri korm√°nyz√°s 10 √©v√©t taglalta √©s a N√©zŇĎpont Int√©zet √≠r√°s√°t haszn√°lta kiindul√°si alapk√©nt.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
V√°llalkoz√°sok t√°mogat√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztr√°ci√≥s terhek √©s a b√ľrokr√°cia cs√∂kkent√©se
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A f√∂ld az√©, aki megmŇĪveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
√Ėnkorm√°nyzati rendszer √°talak√≠t√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
RendŇĎrs√©g m√©lt√≥s√°g√°nak helyre√°ll√≠t√°sa, k√∂zbiztons√°g n√∂vel√©se
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
RendŇĎrs√©g szem√©lyi √°llom√°nya, b√≠r√≥s√°gi √ľgyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Eg√©szs√©g√ľgy
~~~~~~~~~
Eg√©szs√©g√ľgyi b√©rfejleszt√©s, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
V√°r√≥lista, kiel√©g√≠tŇĎ ell√°t√°s, eg√©szs√©ges √©letm√≥d
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
K√≥rh√°zak ad√≥ss√°grendez√©se, mentŇĎk fejleszt√©se, gy√≥gyszer√°rt√°mogat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Eg√©szs√©g√ľgyi kiad√°sok alakul√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szoci√°lis biztons√°g
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
Munka √©s a gyermekv√°llal√°s √∂sszeegyeztethetŇĎs√©ge
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megv√°ltozott munkak√©pess√©gŇĪek foglalkoztat√°sa, akad√°lymentes√≠t√©s, gyermekv√©delem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus norm√°k
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
Korrupci√≥ellenes int√©zked√©sek, √©s egy kis eml√©keztetŇĎ
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
V√°llalkoz√°sok: kisz√°m√≠that√≥s√°g √©s n√∂vekvŇĎ termel√©kenys√©g
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
Kiindul√°si √°llapot √©s teendŇĎk az eg√©szs√©g√ľgyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
HaderŇĎfejleszt√©s √©s moderniz√°l√°s
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

√Čs v√©g√ľl de nem utols√≥ sorban l√°ssuk az egyes int√©zked√©sek konkr√©t sz√°mait!

√ČvrŇĎl-√©vre egyre t√∂bb lak√°s √©p√ľl √©s ker√ľl megv√©telre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
Hopp√°! Az ipar m√°r jobban teljes√≠t, mint a v√≠rus elŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken

Kilenc ter√ľletre f√≥kusz√°lva √°ll helyre a gazdas√°g
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most

A hazai beruh√°z√°si r√°ta vezetŇĎ helyen √°ll az uni√≥ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az eg√©sz vil√°gon egyed√ľl√°ll√≥ a magyar v√°ls√°gkezel√©s!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most

Eurostat: JelentŇĎsen cs√∂kkent a r√°szorul√≥k sz√°ma Magyarorsz√°gon t√≠z √©v alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orb√°n Viktor ismertette a legfontosabb sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
MunkahelyteremtŇĎ beruh√°z√°sok: lista (r√©szlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
T√∂bben dolgoztak decemberben, mint egy √©vvel ezelŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
‚ÄúP√°nikkorm√°nyz√°s‚ÄĚ - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
JelentŇĎsen cs√∂kkent az √°llami szolg√°ltat√°sok √©s √ľgyint√©z√©s d√≠ja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktat√ļr√°ban 47 sz√°zal√©kr√≥l 20 sz√°zal√©kra cs√∂kkent a t√ļlzs√ļfolt lak√°sokban √©lŇĎk sz√°ma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
JelentŇĎsen t√∂bb p√©nz marad az emberek zseb√©ben a rezsics√∂kkent√©s, az ad√≥cs√∂kkent√©s √©s a 2010 √≥ta folyamatosan emelkedŇĎ b√©rek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar √°llampolg√°rs√°g√°t!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat

Magyarorsz√°gon van a legkevesebb rabl√°s az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban

EgyszerŇĪ √∂sszef√ľgg√©s: Min√©l t√∂bben dolgoznak, ann√°l kevesebb a bŇĪncselekm√©ny!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az eg√©szs√©g√ľgyben dolgoz√≥k b√©remel√©sei (orvosok, √°pol√≥k, h√°ziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban

A legszebb eredm√©ny! +115 000 gyermek sz√ľletett a csal√°dt√°mogat√°si rendszernek k√∂sz√∂nhetŇĎen.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
JelentŇĎsen nŇĎtt a magyar tulajdon ar√°nya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya

Itt a fŇĪt√©si szezon, n√©zz√ľk a sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajt√≥k voltunk, az EU √°tlag√°n√°l sokkal jobban teljes√≠t√ľnk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb v√°ls√°gkezelŇĎ! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Eg√©szs√©g√ľgy fejleszt√©se: v√°r√≥list√°k, eszk√∂z√∂k, b√©rek, l√©tsz√°m, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat

Az ezer fŇĎre jut√≥ h√°zass√°gok ar√°nya 2020-ban el√©rte az 1985-√∂s szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordul√≥pont! 2020-ra a term√©kenys√©g el√©rte a Bokros csomag bevezet√©se elŇĎtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demogr√°fiai fordulat √©vtized√©n vagyunk t√ļl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 √≥ta 936 736-tal, az ut√≥bbi egy √©vben 108 786-tal nŇĎtt a forgalomban l√©vŇĎ szem√©lyg√©pkocsik sz√°ma Magyarorsz√°gon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Sz√°rnyal a beruh√°z√°si r√°t√°nk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Eg√©szs√©g√ľgyi beruh√°z√°sok, c√©l a teljes √∂nell√°t√°s.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

√öjabb hitelminŇĎs√≠tŇĎ ismerte el a magyar gazdas√°g √©s a magyar korm√°ny teljestm√©ny√©t!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejleszt√©s Magyarorsz√°gon: Honv√©delem, √ľzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarorsz√°gon 10,3%-kal n√∂vekedett a mezŇĎgazdas√°gban a munkaerŇĎ termel√©kenys√©ge
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege

Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Meg√©p√ľl Paks II - az energiabiztons√°gunk z√°loga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarorsz√°g megelŇĎzte Szlov√°ki√°t az egy fŇĎre jut√≥ GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti k√∂zmŇĪvek ut√°n l√©trej√∂n a Nemzeti V√≠zmŇĪvek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az orsz√°g felminŇĎs√≠t√©sei https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
√öjra magyar tulajdonba ker√ľl a TIG√ĀZ √©s a TIT√ĀSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanyna
k
Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Ez pedig a baloldal list√°ja...
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Gazdaság  Környezetvédelem  Kultúra  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Bréking! Kiszivárgott, mire készül a kormány!

ADD TOVÁBB!

Ha munka van, minden van!
Magyarorsz√°g erŇĎsebben fog kij√∂nni a v√°ls√°gb√≥l, mint ahogyan belement.
BŇĎv√ľlt az otthonteremt√©s rendszere
Bértámogatás a vállalkozásoknak
Történelmi béremelés az orvosoknak és az ápolóknak
13. havi nyugdíj visszavezetése
Jövedelemadó-mentesség a 25 év alattiaknak
Hitelmoratórium
10 milliós kamatmentes hitel a kisvállalkozásoknak
6000 milliárd áll rendelkezésre
2030-ra Eur√≥pa 5 leg√©lhetŇĎbb √©s legversenyk√©pesebb orsz√°ga k√∂z√∂tt lesz√ľnk
Tov√°bb nŇĎ a b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek sz√°ma, a megl√©vŇĎket korszerŇĪs√≠tik
Lesz iskolabusz
1500 milli√°rdb√≥l fejlesztik a felsŇĎoktat√°st
Felz√°rk√≥ztatj√°k a 300 legh√°tr√°nyosabb telep√ľl√©st
V√≠zgazd√°lkod√°s, mezŇĎgazdas√°g erŇĎs√≠t√©se
Zöld közlekedés
K√∂rnyezetbar√°t vas√ļt
Zöld busz program
NŇĎ a meg√ļjul√≥ energiaforr√°sok ar√°nya
Energetikai korszerŇĪs√≠t√©sek
Napelemes rendszerek
Körforgásos gazdaság, a hulladék alapanyag!
Digitális képességek növelése
Eg√©szs√©g√ľgyi kiad√°sok tov√°bb nŇĎnek
VersenyelŇĎnyre fogunk szert tenni
A baloldal megszorított és adókat emelt a válság mellé
Megszor√≠t√°sok helyett t√°mogat√°s √©s lehetŇĎs√©g mindenkinek
Csak közösen lábalhatunk ki!

K√ĖSZ√ĖNJ√úK! ūü§ć

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

Hatezer milli√°rd forint √°ll a korm√°ny rendelkez√©s√©re arra, hogy Magyarorsz√°got m√©g erŇĎsebb√© tegye √©s haz√°nk 2030-ra Eur√≥pa √∂t leg√©lhetŇĎbb √©s legversenyk√©pesebb orsz√°ga k√∂z√© ker√ľlj√∂n - mondta az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium (ITM) parlamenti √©s strat√©giai √°llamtitk√°ra a k√∂z√∂ss√©gi oldal√°ra felker√ľlt vide√≥ban.

Schanda Tam√°s kijelentette: annak √©rdek√©ben, hogy a magyar fiatalok a j√∂vŇĎ nyertesei legyenek, soha nem l√°tott m√©rt√©kŇĪ, 1500 milli√°rd forintos t√°mogat√°s jut a felsŇĎoktat√°s ter√ľlet√©re. Ez biztos√≠tja Magyarorsz√°g sikeress√©g√©t hosszabb t√°von - tette hozz√°.

A tervek k√∂z√ľl az √°llamtitk√°r kiemelte a b√∂lcs√∂dei f√©rŇĎhelyek sz√°m√°nak tov√°bbi n√∂vel√©s√©t, a gyerekek k√∂zleked√©s√©nek megk√∂nny√≠t√©s√©t iskolabusz rendszerrel, a h√°romsz√°z legh√°tr√°nyosabb telep√ľl√©s felz√°rk√≥ztat√°s√°t, a v√≠zgazd√°lkod√°s korszerŇĪs√≠t√©s√©t, a k√∂zleked√©s korszerŇĪbb√© √©s z√∂ldebb√© t√©tel√©t, a meg√ļjul√≥ energiaforr√°sok ar√°ny√°nak n√∂vel√©s√©t √©s a digit√°lis k√©pess√©gek megerŇĎs√≠t√©s√©t.

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét - mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.

A munk√°t folytatja a korm√°ny a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°nak akci√≥terv√©vel, amelynek keret√©ben p√©ld√°ul bŇĎv√≠tett√©k az otthonteremt√©si t√°mogat√°sokat, b√©rt√°mogat√°st ny√ļjtottak a v√°llalkoz√°soknak, t√∂rt√©nelmi l√©pt√©kŇĪ b√©remel√©st hajtottak v√©gre az orvosokn√°l, visszavezetik a 13. havi nyugd√≠jat, j√∂vŇĎ √©vtŇĎl a 25 √©v alattiaknak j√∂vedelemad√≥ mentess√©get biztos√≠tanak, fenntartj√°k a hitelmorat√≥riumot √©s a legkissebb v√°llalkoz√°soknak 10 milli√≥ forintos kamatmentes hitelt biztos√≠tanak - sorolta.

Schanda Tam√°s √ļgy fogalmazott, hogy a baloldal ad√≥emel√©sekkel megsarcolta az embereket a gazdas√°gi v√°ls√°g idej√©n, de a probl√©m√°kat k√©ptelen volt megoldani. A jelenlegi korm√°ny a megszor√≠t√°sok √©s seg√©lyek √ļtj√°ra nemet mondott, helyette mindenkinek lehetŇĎs√©geket √©s t√°mogat√°sokat biztos√≠t - jegyezte meg.

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210221-a-kormany-hatezer-milliard-forintot-fordit-a-versenykepesseg-novelesere
https://www.facebook.com/schandatamasjanos/videos/3872037039521928

Címkék: Adó  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Oktatás  Videók 

Így "lop" az Orbán-kormány

Ma "megbukik a rezsim"

Így "lop" az Orbán-kormány

Orb√°n ellopta a p√©nzt a ciprusi offshore c√©gektŇĎl √©s 17 munkahelyet l√©trehozva, 429 milli√≥b√≥l √ļj, 48 f√©rŇĎhelyes b√∂lcsŇĎd√©t √©p√≠tett belŇĎle a ‚Äúkiv√©reztetett‚ÄĚ Nagyk√°t√°n, ahol 30 √©ve nem volt b√∂lcsŇĎde! (az √©p√≠tkez√©s tov√°bbi munkahelyeket teremtett illetve tartott meg!)

Viccet f√©lret√©ve: Czerv√°n Gy√∂rgy vide√≥j√°t n√©zze meg mindenki! Meghat√≥ √©s felemelŇĎ √©rz√©s, amilyen √ľtemben fejlŇĎdik az orsz√°g. Tal√°n nem t√ļlz√°s azt mondani, hogy a fejlŇĎd√©s t√∂rt√©nelmi l√©pt√©kŇĪ!
2022-re dupl√°j√°ra, 70 ezerre nŇĎ a b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek sz√°ma!
https://www.facebook.com/czervan1959/posts/4401759333170754

További több ezer milliárd "ellopott" pénz (videó)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

Hajr√° Nagyk√°ta!
Hajr√° Magyarorsz√°g!
Hajr√° Fidesz!

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Oktatás 

Mindenhol mást jelent az oktatás

Mást a "visszavett" Budapesten, és mást az "elnyomott" Debrecenben

Mindenhol mást jelent az oktatás

Niederm√ľller ellopta a di√°kokt√≥l az elŇĎzŇĎ, Fideszes polg√°rmester √°ltal fel√ļj√≠tott iskol√°t, Niederm√ľller √©p√≠teni nem tud vagy nem hajland√≥, ŇĎ csak rombol. Ilyen az eg√©sz balliber√°lis √∂sszeborult ellenz√©k! Mindenhol csak a puszt√≠t√°st hagyj√°k maguk ut√°n!
Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/2896/Niedermuller_masodjara_is_besetalt_abba_a_bizonyos_erdobe

Dr. Papp L√°szl√≥, Debrecen Fideszes polg√°rmestere √°tadta a di√°koknak a fel√ļj√≠tott Fazekas Mih√°ly Gimn√°ziumot. "BefejezŇĎd√∂tt a Debreceni Fazekas Mih√°ly Gimn√°zium korszerŇĪs√≠t√©se!
Az √∂nkorm√°nyzat az ut√≥bbi √©vekben t√∂bb mint 3,5 milli√°rd forintot ford√≠tott a Debreceni Tanker√ľleti K√∂zpont fenntart√°s√°ban l√©vŇĎ iskol√°k energetikai korszerŇĪs√≠t√©s√©re.
Debrecen iskolav√°rosk√©nt nagy figyelmet ford√≠t arra, hogy a di√°kok modern k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt tanulhassanak, ami megfelel a v√°ros k√∂rnyezettudatos strat√©gi√°j√°nak is!
Egy√ľtt vagyunk Debrecen!
Forr√°s: https://www.facebook.com/drpappl/posts/2940447699522761

A Fidesz √©p√≠t, a baloldal rombol. Vide√≥ - √≠gy fejlŇĎd√∂tt az orsz√°g 10 √©v alatt!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Hivatali vissza√©l√©s √©s hŇĪtlen kezel√©s bŇĪntette miatt tett feljelent√©st a Freeszfe Egyes√ľlet √©s Niederm√ľller P√©ter botr√°nya miatt T√©nyi Istv√°n
https://pestisracok.hu/feljelentettek-niedermullereket-a-freeszfe-egyesulet-botranya-miatt/
PET√ćCI√ďT IND√ćTOTT A MOLN√ĀR ANTAL ZENEISKOLA ‚Äď ITT √ćRHATJA AL√Ā!
https://www.peticiok.com/epulete_a_molnar_antal_zeneiskolanak

ADD TOV√ĀBB!

Címkék: Oktatás 

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság

Orbán Viktor célja az, hogy Magyarország 2030-ra Európa 5 legélhetőbb állama közé tartozzon!

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság

√ćgy tervez egy igazi vezetŇĎ Add tov√°bb!

A magyar gazdas√°g v√°ls√°g ut√°ni √ļjraind√≠t√°sa √©rdek√©ben √©s azzal a c√©llal, hogy Magyarorsz√°g 2030-ra Eur√≥pa √∂t leg√©lhetŇĎbb √°llama k√∂z√© tartozzon, a korm√°ny rendeletben hat√°rozta meg a Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Terv elk√©sz√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges programter√ľleteket.

A Magyar K√∂zl√∂nyben megjelentek szerint ezek a k√∂vetkezŇĎk:

Demogr√°fia √©s k√∂znevel√©s ‚Äď a c√©l gyermekv√°llal√°si kedv √©s a hazai lakoss√°g sz√°m√°nak n√∂vel√©se az ezt elŇĎseg√≠tŇĎ csal√°d-, ad√≥- √©s eg√©szs√©gpolitikai eszk√∂z√∂kkel. Szint√©n c√©l a fiatal gener√°ci√≥k XXI. sz√°zadi k√∂vetelm√©nyeknek megfelelŇĎ, nemzeti alapokon √°ll√≥, minŇĎs√©gi oktat√°s√°nak biztos√≠t√°sa;
Egyetemek meg√ļj√≠t√°sa ‚Äď a felsŇĎoktat√°si √©s a felnŇĎttk√©pz√©si rendszerek, valamint az ehhez kapcsol√≥d√≥ szakk√©pz√©s meg√ļj√≠t√°s√°val el kell √©rni, hogy a magyarorsz√°gi egyetemek Eur√≥pa legmagasabb sz√≠nvonal√ļ oktat√°si, tudom√°nyos, innov√°ci√≥s √©s kultur√°lis k√∂zpontjaiv√°, a helyi k√∂z√∂ss√©g √©s a gazdas√°g- √©s kutat√°sfejleszt√©s motorj√°v√° v√°ljanak.
Felz√°rk√≥z√≥ telep√ľl√©sek √©s r√©gi√≥k ‚Äď a programpont a fejlŇĎd√©sben lemaradt telep√ľl√©sek √©s r√©gi√≥k teljes k√∂rŇĪ fejleszt√©s√©t √≠rja elŇĎ a munka √©s a tanul√°s lehetŇĎs√©geinek bŇĎv√≠t√©s√©vel.
V√≠zgazd√°lkod√°s ‚Äď a feladat a hazai felsz√≠ni √©s a felsz√≠n alatti v√≠zk√©szletek v√©delme, a v√≠zgazd√°lkod√°s meg√ļj√≠t√°sa, versenyk√©pess√©g√©nek √©s j√∂vedelemtermelŇĎ k√©pess√©g√©nek n√∂vel√©se. C√©l a kl√≠mav√°ltoz√°s mezŇĎgazdas√°gi termel√©sre gyakorolt negat√≠v hat√°sainak ellens√ļlyoz√°sa is.
Fenntarthat√≥, z√∂ld k√∂zleked√©s ‚Äď Magyarorsz√°g √∂sszes telep√ľl√©s√©t egy nemzeti k√∂zleked√©si rendszerbe kell √∂sszekapcsolni, ehhez bŇĎv√≠teni a telep√ľl√©si, a region√°lis, a v√°rosk√∂zi √©s az √°rusz√°ll√≠t√°si √ļtvonalakat, illetve elterjeszteni kl√≠mabar√°t technol√≥gi√°kat.
Energetika (z√∂ld √°t√°ll√°s) ‚Äď meg kell erŇĎs√≠teni Magyarorsz√°g energiaf√ľggetlens√©g√©t, ehhez n√∂velni kell az energetikai √∂n√°ll√≥s√°got √©s √∂nrendelkez√©st, korszerŇĪs√≠teni az energiaszektort, n√∂velni az energetikai rendszerek hat√©konys√°g√°t √©s elŇĎseg√≠teni a digitaliz√°ci√≥t. Tov√°bbi c√©l az energiaszektor sz√©n-dioxid-kibocs√°t√°s√°nak cs√∂kkent√©se, a Magyarorsz√°g √°ltal v√°llalt kl√≠mav√©delmi c√©lok teljes√≠t√©se.
K√∂rforg√°sos gazdas√°g ‚Äď cs√∂kkenteni kell a h√°ztart√°sok √©s a gazdas√°g √°ltal termelt hullad√©k mennyis√©g√©t, √©s fokozni a hullad√©k fejlett technol√≥gi√°kon alapul√≥ k√∂rnyezetbar√°t √ļjrahasznos√≠t√°s√°t.
Digitaliz√°ci√≥ ‚Äď a c√©l a korszerŇĪ technol√≥gi√°kon √©s informatikai h√°l√≥zatokon alapul√≥ hat√©kony √©s versenyk√©pes gazdas√°gi, √°llamigazgat√°si, oktat√°si √©s eg√©szs√©g√ľgyi rendszerek ki√©p√≠t√©se √©s fejleszt√©se.
Eg√©szs√©g√ľgy ‚Äď Folyamatosan jav√≠tani kell a magyarok √°ltal√°nos eg√©szs√©gi √°llapot√°t az eg√©szs√©g√ľgyi szolg√°ltat√°sok sz√≠nvonal√°nak emel√©s√©vel √©s az infrastruktur√°lis, hum√°nerŇĎforr√°s √©s informatikai felt√©telek fejleszt√©s√©vel.
A rendelet elŇĎ√≠rja a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszternek, hogy a Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Terv r√©szleteinek kidolgoz√°sa √©rdek√©ben 2021. m√°rcius 31-ig folytassa le a sz√ľks√©ges egyeztet√©seket az Eur√≥pai Bizotts√°ggal, √©s koordin√°lja programter√ľletek Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Eszk√∂z c√©lkitŇĪz√©seihez illeszkedŇĎ tartalm√°nak kialak√≠t√°s√°t. Szint√©n e miniszter feladata, hogy folyamatosan koordin√°lja a tervben szereplŇĎ beavatkoz√°sok Helyre√°ll√≠t√°si √©s Ellen√°ll√≥k√©pess√©gi Eszk√∂z c√©lkitŇĪz√©seihez illeszkedŇĎ tartalm√°nak kialak√≠t√°si munk√°it, √©s ennek keret√©ben d√∂nts√∂n a megval√≥s√≠tani k√≠v√°nt fejleszt√©sek t√°mogat√°s√°r√≥l.

Az eur√≥pai uni√≥s forr√°sok felhaszn√°l√°s√°√©rt felelŇĎs miniszternek ki kell alak√≠tania a terv v√©grehajt√°s√°val kapcsolatos elj√°r√°srendet, √©s azt m√°rcius 31-ig a korm√°ny el√© terjesztenie.

A terv egyes pontjai√©rt felelŇĎs szakminiszterektŇĎl febru√°r 28-ig v√°rja el a korm√°ny a programter√ľletekhez illeszkedŇĎ projektek elŇĎk√©sz√≠t√©s√©nek megkezd√©s√©t, √©s azt, hogy gondosodjanak az azokhoz kapcsol√≥d√≥ felt√©teles k√∂zbeszerz√©sek megind√≠t√°s√°r√≥l. Szint√©n e minisztereknek kell hetente t√°j√©koztatniuk a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ minisztert ‚Äď az √°ltala megjel√∂lt tartalom szerint ‚Äď arr√≥l, hogy hol tartanak a feladat v√©grehajt√°s√°val.

A programter√ľletek szakpolitikai felelŇĎsei a k√∂vetkezŇĎk:

Demogr√°fia √©s k√∂znevel√©s ‚Äď a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter a csal√°dok√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli miniszter az emberi erŇĎforr√°sok miniszter√©vel egy√ľttmŇĪk√∂dve
Egyetemek meg√ļj√≠t√°sa ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter
Felz√°rk√≥z√≥ telep√ľl√©sek √©s r√©gi√≥k ‚Äď a bel√ľgyminiszter
V√≠zgazd√°lkod√°s ‚Äď az agr√°rminiszter
Fenntarthat√≥ z√∂ld k√∂zleked√©s ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter √©s a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter
Energetika (z√∂ld √°t√°ll√°s) ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter
K√∂rforg√°sos gazdas√°g ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter
Digitaliz√°ci√≥ ‚Äď az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs miniszter, a minisztereln√∂k kabinetfŇĎn√∂ke √©s a bel√ľgyminiszter
Eg√©szs√©g√ľgy ‚Äď emberi erŇĎforr√°sok minisztere

A k√∂zl√∂nyben megjelent a Kamatmentes √öjraind√≠t√°si Gyorsk√∂lcs√∂nrŇĎl sz√≥l√≥ korm√°nyhat√°rozat is. Mint a hat√°rozat hangs√ļlyozza, a korm√°ny arra t√∂rekszik, hogy a magyar emberek sz√°m√°ra biztos√≠tsa a k√∂z√∂ss√©gi v√©detts√©g el√©r√©shez sz√ľks√©ges mennyis√©gŇĪ olt√≥anyagot, √©s ennek eredm√©nyek√©nt a koronav√≠rus j√°rv√°ny terjed√©s√©nek megelŇĎz√©s√©hez sz√ľks√©ges v√©delmi korl√°toz√≥ int√©zked√©seket ‚Äď r√©szben vagy eg√©szben ‚Äď a lehetŇĎ leghamarabb feloldhassa. Kijelenti, hogy a korm√°ny a j√°rv√°ny miatt neh√©z helyzetbe ker√ľlt v√°llalkoz√°sok sz√°m√°ra t√∂bb t√°mogat√°st is ny√ļjt.

A hat√°rozat szerint a Gazdas√°g-√ļjraind√≠t√°si Akci√≥tervben indul√≥ Kamatmentes √öjraind√≠t√°si Gyorsk√∂lcs√∂n hitelprogramban el√©rhetŇĎ gyorsk√∂lcs√∂n olyan forg√≥eszk√∂z hitel konstrukci√≥, amelynek keret√©ben legfeljebb 10 000 000 forint hitel vezetŇĎ fel.
A hitel egyar√°nt felhaszn√°lhat√≥ a b√©r, a j√°rul√©k, a rezsi, a mŇĪk√∂d√©si k√∂lts√©g, valamint k√©szlet finansz√≠roz√°s√°ra. A hitel √ľgyf√©l √°ltal fizetendŇĎ √©ves kamata 0 sz√°zal√©k, a futamideje legfeljebb 10 √©v. T√∂rleszt√©s√©t az ad√≥s a hitel foly√≥s√≠t√°sa ut√°n 3 √©v t√ľrelmi idŇĎ ut√°n kell megkezdeni. A gyorsk√∂lcs√∂n hitelprogram ig√©nyelhetŇĎ keret√∂sszege 100 000 000 000 (sz√°zmilli√°rd) forint.

A korm√°ny felh√≠vta a p√©nz√ľgyminisztert, az innov√°ci√≥√©rt √©s technol√≥gi√°√©rt felelŇĎs minisztert, a nemzeti vagyon kezel√©s√©√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli minisztert, valamint a Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ minisztert, hogy tegyen javaslatot a Kamatmentes √öjraind√≠t√°si Gyorsk√∂lcs√∂n ‚Äď az MFB Magyar Fejleszt√©si Bank Zrt. √°ltal lebonyol√≠t√≠tand√≥ ‚Äď v√©grehajt√°si konstrukci√≥j√°ra, a sz√ľks√©ges keret biztos√≠t√°s√°ra, ezen bel√ľl az ig√©nybev√©telre jogosultak k√∂r√©re, a Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamar√°val egyeztetve.

Forr√°s: https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/gyorskolcson-helyreallitas-kamatmentes-3539818/

Címkék: Család  Gazdaság  Környezetvédelem  Oktatás  Vidékfejlesztés