Címke: Oktatás

Értékteremtés felsőfokon!

Hatalmas munkát végez a Mathias Corvinus Collegium - MCC!

Értékteremtés felsőfokon!

Azon túl, hogy a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozással foglalkozó képzési programját indítják el, számos műemlék épületet is felújítanak! A pécsi, a debreceni és a miskolci fejlesztések után bejelentették a szegedi Bartók Béla Művelődési Ház korábbi épületének a fejlesztését is! Íme a részletek:

Megújul a pécsi tiszti kaszinó!
https://mcc.hu/hir/visszaadjuk-a-nagy-multu-tiszti-kaszino-regi-fenyet-pecsett
Megújul a miskolci Avas Szálló!
https://www.mcc.hu/en/article/ot-even-belul-ujra-eletre-kel-az-egykori-avas-szallo
Megújul a debreceni Aranybika hotel!
https://mcc.hu/hir/konzervativizmusrol-az-aranybikaban
Megújul a szegedi Bartók Béla Művelődési Ház korábbi épüle!
https://mcc.hu/hir/megvan-az-mcc-szegedi-tehetseggondozo-kozpontja
És ilyen lesz a Mathias Corvinus Collegium új központja
https://mcc.hu/hir/harmoniaban-a-kornyezettel-igy-ujulhat-meg-az-mcc-budapesti-kozpontja

🤍A képzési programról korábban már beszámoltunk, a cikket itt olvashatják:
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
Óriási lehetőség a fiatalok számára!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el

Köszönjük, Orbán Balázs!

️Erre mondják a hataloméhes balliberális pártok, hogy "fideszes magánalapítványok".... No comment! A Momentum már "követeli vissza" a pécsi tiszti kaszinót. Miközben Magyarország Kormánya és a Mathias Corvinus Collegium - MCC dolgoznak, romos, kihasználatlan, lepusztult épületeket újítanak fel, oktatást szerveznek és valóban foglalkoznak a fiatalok tanulásával, jövőjével, tehetséggondozó intézményt építenek fel, addig a magát fiatalosnak és a fiatalok érdekeit képviselő pártnak pozicionáló Momentum megpróbálja megakadályozni ezt a munkát és azt követeli, hogy a pécsi műemlék tiszti kaszinó maradjon úgy ahogy van - romos, kihasználatlan, pusztuló, a pécsi és környékbeli fiatalok meg NE kapjanak lehetőséget a tanulásra.

Forrás: Orbán Balázs https://www.facebook.com/orbanbalazsandras/posts/468798394615535
https://szamokadatok.hu/Post/3717/A_Momentumnak_uzenjuk_NEM_a_pusztulasra_IGEN_a_fejlodesre

Címkék: Fejlődés  Oktatás 

Mi történik az egyetemekkel?

A baloldal azt hazudja, hogy Orbán ellopta az egyetemeket. A valóság ezzel szemben az, hogy Orbán megduplázta a felsőoktatás állami támogatását!

Mi történik az egyetemekkel?

Add tovább, hogy a Telex és a 444 olvasóihoz is eljusson a hír!

Megduplázódik a felsőoktatás állami támogatása
Az idei 210 milliárd forintról több mint 400 milliárd forintra nő a felsőoktatás állami támogatása jövőre.

Az idei 210 milliárd forintról több mint 400 milliárd forintra nő a felsőoktatás állami támogatása jövőre – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, amikor elhelyezte a Budapesti Gazdasági Egyetem új központi könyvtárának és hallgatói centrumának alapkövét csütörtökön a fővárosban.

A következő időszakban eddig soha nem látott mértékű, az egyetemek által összeállított program alapján 2700 milliárd forintnyi fejlesztési pénz áll a magyar felsőoktatás rendelkezésére – közölte a miniszter. Ebből mintegy 2100 milliárd forintnak már megvan a forrása, a fennmaradó összeg előteremtésén pedig dolgozik a kormány – tette hozzá.

Palkovics László úgy vélekedett, hogy sikeresnek bizonyult a 2014-ben megfogalmazott, a felsőoktatás fokozatváltását célzó kormányzati stratégia, amelynek nyomán létrejött az államtól független fenntartói struktúra. Ezt bizonyítja, hogy

az idén 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatási intézményekbe, mint az elmúlt évben.
A 102 ezer jelentkező közül 67 ezren felvételt nyertek, 81 százalékuk államilag finanszírozott képzésre – közölte.

Hozzátette, hogy a pályázók 65 százaléka modellváltó egyetemre adta be a jelentkezését, és a 280 ezerből már 180 ezer hallgató olyan egyetemen tanul, amelynek nem az állam a fenntartója. Palkovics László kiemelte, hogy a 17 200 diákot oktató BGE – az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem után – az ország harmadik legtöbb hallgatóval rendelkező felsőoktatási intézményévé vált.

Ahhoz, hogy az intézmény meg tudjon felelni a szerepének, folyamatos innováció szükséges; ezt szolgálja az egyetem zuglói kampuszán felépülő új központi könyvtár és hallgatói centrum is – ismertette a miniszter. Úgy vélekedett, hogy a BGE akkor válhat egyre vonzóbbá a külföldi hallgatók számára is, ha regionális tudásközponttá válik. Ez utóbbi törekvés egybecseng a külföldi hallgatók számának növelését célzó kormányzati szándékkal. A stratégia sikerét mutatja, hogy a 2014-es 8 százalékról mára 15 százalékra nőtt a hazai egyetemeken tanuló külföldi hallgatók aránya – fűzte hozzá.

Palkovics László arról is szólt, hogy a modellváltó intézményekkel kötendő, teljesítményi és minőségi követelményeket is tartalmazó finanszírozási szerződések véglegesítése a napokban megtörténik, és azokat a jövő héten alá lehet írni. Az is elhangzott, hogy az új, 1750 négyzetméter alapterületű könyvtár és hallgatói centrum állami forrásból, 5,3 milliárd forintos beruházással valósul meg.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210729_megduplazodik_a_felsooktatas_allami_tamogatasa

Címkék: Oktatás 

Az okos liberálisokat kérdezzük

Ha mindent "ellop a zorbán", akkor

Az okos liberálisokat kérdezzük

Miből kapod a rezsicsökkentést?
Miből mehetnek ingyen táborozni a rászoruló gyerekek?
Miből épülnek az utak, autópályák?
Miből épülnek a kórházak, orvosi rendelők, mentőállomások?
Mitől ingyenes a tankönyv?
Mitől ingyenes az étkezés több mint 1 millió gyermeknek?
Miből vásárolja vissza a kormány a baloldal által eladott vagyont?
Miből újulnak meg az iskolák, óvodák, bölcsődék?
Miből van 13. havi nyugdíj?
Honnan van pénz az orvosok, ápolók béremelésére?
Miből van családi adókedvezmény, CSOK, babaváró, nagycsaládos autó?
Hogyan lehetséges a 25 év alattiak adómentessége?
Mitől lett ingyenes a vakcina?
Miért működik az egészségügy vizitdíj és kórházi napidíj nélkül?
Hogyan lett eltörölve az öröklési sarc?
Hogyan csökkent az SZJA 15 százalékra?
Miből épül a vasút, újul meg a tömegközlekedés?
Ki fizeti a településfásítási programot?
Hogyan lett ingyenes az állami ügyintézés?

Gondolkozz! Ne légy Gyurcsány játékszere! Nekik csak a hatalom kell, a számlát viszont te fizeted majd. Ők ki tudják majd fizetni a rezsit, a törlesztőt, a nyaralást, a számlákat, de te nem biztos!
Mindenről részletesen: https://szamokadatok.hu

ADD TOVÁBB!

Címkék: Adó  Egészségügy  Fejlődés  Megélhetés  Nyugdíjasok  Oktatás 

Így van “romokban” az oktatás... (+lista a cikk végén!)

Tanítjuk és neveljük a gyerekeket! Itt nem lesz “átprogramozás”

Így van “romokban” az oktatás... (+lista a cikk végén!)

Magyarországon 1,8 millió gyermek és fiatal vesz részt a köznevelésben
Az óvodákban az egy pedagógusra jutó átlagos gyermeklétszám 11,1 főről 10,4 főre javult 2010 óta
Az általános iskolákban ez a szám 10,3 főről 9,4 főre javult 2010 óta
Közben megújulnak az iskolák, az óvodák, a bölcsődék, sok helyen új intézmény épült
Ingyen van a tankönyv, sok esetben az étkezés is!

Javult a tanár-diák arány, több figyelem jut a gyerekekre
Nőtt az általános iskolások és a felsőoktatási hallgatók száma

Kedvezően változtak az oktatási mutatók a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint. Az elmúlt tanév adatai szerint az óvodákban és az általános iskolákban egyre kevesebb gyerek jut egy tanárra, többen tanulnak a felsőoktatásban és a doktori képzésekben, a külföldi hallgatók száma pedig megduplázódott.

Elkészítette a 2020/21-es tanévről szóló oktatási jelentéseit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A napokban publikált beszámolók szerint Magyarországon 1,8 millió gyermek és fiatal vesz részt a köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás különböző szintű képzéseiben. Az előző tanévhez képest az óvodás gyermekek (323 ezer fő) és a középfokú intézmények tanulóinak (469 ezer fő) száma csökkent, az általános iskolásoké (729 ezer fő) és a felsőoktatási hallgatóké (287 ezer fő) nőtt.

A hivatal emlékeztet arra, hogy a tanév jelenléti munkarendben indult, de a Covid–19-járvány miatt tavaly novembertől a középiskolák, majd 2021 márciusától az általános iskolák is digitális oktatásra tértek át, de a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását követően a felsőoktatás kivételével végül hagyományos formában zárhatták a tanévet az intézmények.

Az óvodai nevelés kapcsán kiemelték, hogy jelenleg több mint négy és fél ezer telephelyen működik óvoda országszerte, számuk az elmúlt tíz évben öt százalékkal nőtt. Az óvodás gyermekek létszámának 2016 óta tartó növekvő tendenciája 2020-ban megállt, jelenleg az előző évinél 7,8 ezerrel kevesebb a gyermek az intézményekben, ami részben az érintett korosztály mérséklődő létszámnövekedésének, részben a hatévesek növekvő arányú általános iskolai beiratkozásának köszönhető.

Országos szinten a férőhelyek kihasználtsága egyre csökken: míg a 2010/2011-es nevelési évben több mint 91 gyermek jutott száz óvodai férőhelyre, addig az idén 84, így az egy pedagógusra jutó átlagos gyermeklétszám 11,1 főről 10,4 főre javult.

Hasonló változás figyelhető meg az általános iskolákban is, ahol a pedagógusállomány tíz év alatt közel 1,6 ezerrel bővült, míg a tanulólétszám ez idő alatt 31 ezerrel csökkent. Így egy pedagógusra 10,3 helyett csak 9,7 gyerek jut. Az adatok egyébként nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket, az OECD-átlag ugyanis pedagógusonként 15 gyerek. Az Emmitől úgy tudjuk, többek közt

Ausztriában, Csehországban, Olaszországban, Szlovéniában vagy épp Írországban is jóval több tanuló jut egy tanárra, mint hazánkban.

Általános iskolában egyébként országszerte 726 ezren tanulnak, 5,4 ezerrel többen, mint egy évvel korábban. A létszámnövekedés az első évfolyamra való nagyobb arányú beiskolázásnak köszönhető: az elsősök 13 százalékkal lettek többen egy év leforgása alatt. Jelenleg a települések valamivel több mint felében (56 százalék) működik általános iskola, a pedagógusok száma pedig megfelel az előző tanévinek (75,2 ezer).

Jó hír, hogy megint többen lettek, akik a tanköteles kor után, felnőttként iratkoznak be iskolába: a gimnáziumokban több mint harmincezren folytatnak tanulmányokat felnőttoktatásban, 7,2 százalékkal többen, mint tavaly. Általános iskolában három és fél ezer felnőtt tanul, a létszámbővülés itt tízszázalékos.

A KSH adatok szerint 2020-ban összesen 67,6 ezren tettek sikeres rendes érettségi vizsgát, és kedvező változások figyelhetők meg a felsőoktatásban is, ahol ismét többen iratkoztak be nappali képzésekre.

A legnépszerűbbek továbbra is a gazdasági és műszaki szakok, emellett a bölcsészet és az informatika is sokakat vonzott a legutóbbi felvételin. Doktori képzésben jelenleg kilencezren tanulnak, ami az összes hallgatóhoz mérten ugyan csekély szám, de 9,3 százalékkal magasabb, mint a korábbi tanévben mért adat.

Örvendetes az is, hogy a Magyarországon tanuló külföldi hallgatók száma is tovább nőtt, sőt a 2010-es tanévhez képest mostanra meg is duplázódott. A KSH rámutat, hogy az elmúlt tíz esztendőben a külföldi diákok száma 15 ezerről 32 ezerre változott, az összes hallgatón belüli arányuk 6,9 százalékról 17 százalékra nőtt. Közülük legtöbben egészségügyi képzési területen folytatják tanulmányaikat, ezenkívül a műszaki tudományok, illetve a társadalomtudományok népszerűek körükben.

Kapcsolódó:
👉Ebben a videóban több száz iskola, óvoda és bölcsőde építését illetve felújítását mutatjuk be: https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga.
https://szamokadatok.hu/Post/3730/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_az_alhirgyartok
👉Ebben a cikkben pedig részletezzük, hogy mekkora hazugság a "tanárhiány", amit 11 éve terjeszt a baloldal:
https://szamokadatok.hu/Post/2003/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
👉Itt a tankönyvekről és a tankönyvkiadóról van szó:
https://szamokadatok.hu/Post/3701/Tankonyvkiado_2010_elott_es_most
👉Az EU-hoz képest Magyarországon nincs pedagógushiány!
Ma több pedagógus, több tanári figyelem jut egy diákra, mint 2010-ben. (+ további adatok az oktatásról a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
👉Az EU-hoz képest Magyarországon nincs pedagógushiány! A 100 diákra jutó pedagógusok száma 8,7-ről 9,6-ra nőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
👉A 2021-es költségvetés főbb számai.
https://szamokadatok.hu/Post/3160/Ugy_hazudik_a_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_mintha_nem_lenne_holnap_ebben_elen_jar_a_Telex_nevu_alhirgyar
👉A 2010 óta eltelt 11 év alatt több mint 2,5-szeresére, 2600 milliárdra emeltük a családok támogatására fordított összeget!
Az 5% feletti GDP-arányos családtámogatással Magyarország világelső!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
👉Sokkal kevesebb adót fizetünk, mint Gyurcsányék idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/3119/Ne_legy_a_magad_ellensege
👉A szegények száma Magyarországon több, mint egymillióval csökkent az uniós mérés szerint, az arányuk az unió átlagánál kisebb, a javulásunk a legnagyobbak egyike a tagállamok között!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak
👉Mindenhol mást jelent az oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/2909/Mindenhol_mast_jelent_az_oktatas
👉A Gyurcsányisták betegesen gyűlölik az iskolákat!
https://szamokadatok.hu/Post/2875/A_Gyurcsanyistak_betegesen_gyulolik_az_iskolakat
👉Döntöttek az egyetemek!
Modellváltás: Igen, bohóckodás: Nem!
https://szamokadatok.hu/Post/2798/Dontottek_az_egyetemek
👉1500 milliárd forintot fektet be a kormány a jövő építésébe!
https://szamokadatok.hu/Post/2797/1500_milliard_forintot_fektet_be_a_kormany_a_jovo_epitesebe
👉Fiatal hősök a frontvonalon!
Már mintegy 5200 hallgató vett részt a járvány elleni védekezésben
https://szamokadatok.hu/Post/2783/Fiatal_hosok_a_frontvonalon
👉"Aki iskolát épít, a jövőt építi!" /Varga Mihály/
"Romokban" az oktatás, ugye? Egy újabb iskolát fejleszt a kormány 5,3 milliárd forint "ellopott pénzből"
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
👉A Mezőgazdaság Az Ország Legfontosabb Bástyája
Az agrárszakma újra "szexi" lett! Rengeteg fiatal látja benne a lehetőséget! 7 537 milliárd forint megy a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
👉"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok
(tudják, azok, akik több száz iskolát zártak be 2010 előtt és több ezer tanárt rúgtak ki) Közben több mint 500 millió forintból újult meg a Szent József Katolikus Általános Iskola Szekszárdon
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
👉"Romokban az oktatás" - kiabálják azok, akik 14.000 tanárt rúgtak ki, több száz iskolát zártak be és akik bevezették a tandíjat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
👉Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
👉Újjászületik a miskolci Avas szálló, oktatási intézmény lesz belőle!
https://szamokadatok.hu/Post/2378/Ujjaszulethet_a_miskolci_Avas_szallo
👉A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
Óriási lehetőség a fiatalok számára!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
👉Corvinus Campus Székesfehérvár
Jelképes példája a baloldal nemtörődömségének, tolvaj kormányzásának és a Fidesz kiválóan gazdálkodó, nemzetépítő tevékenységének
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
👉Gyurcsányék több száz iskolát zártak be!
A Fidesz-kormány felújítja azokat és újakat épít (a cikk végén egy kis áttekintés az egyes kormányok "teljesítményéről")
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
👉Átadták a 2,4 milliárd forint állami forrásból felújított Brenner János Hittudományi Főiskola épületét szerdán Győrben
https://szamokadatok.hu/Post/1873/Atadtak_a_24_milliard_forint_allami_forrasbol_felujitott_Brenner_Janos_Hittudomanyi_Foiskola_epuletet_szerdan_Gyorben
👉A balliberális kórus üvöltözése ellenére elindult az új Nemzeti Alaptanterv szerinti oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
👉Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!
Miközben Budapesten hisztiznek a libsik a SzFE miatt, az oktatási rendszerünk soha nem látott módon fejlődik!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
👉Modern városok: kétmilliárdos szakképzési fejlesztés valósult meg Tatabányán
Tükröt állítunk a baloldal elé: ők hagyták leromlani az oktatást és az egészségügyet, az Orbán-kormány újjáépíti azt!
https://szamokadatok.hu/Post/1798/Modern_varosok_ketmilliardos_szakkepzesi_fejlesztes_valosult_meg_Tatabanyan
👉30%-kal nőtt a szakképzésben oktatók bére! Most mi lesz?
"Oktatásegészségügyezők" figyelem!
https://szamokadatok.hu/Post/1660/30-kal_nott_a_szakkepzesben_oktatok_bere_Most_mi_lesz
👉A Pécsi Tudományegyetem körüli álhírekről: valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/1641/A_Pecsi_Tudomanyegyetem_koruli_alhirekrol_valodi_szamok
👉Megújult az egri egyetem Delta épülete
Már megint nem stadion
https://szamokadatok.hu/Post/1596/Megujult_az_egri_egyetem_Delta_epulete
👉Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést. Főbb számok.
https://szamokadatok.hu/Post/1407/Az_Orszaggyules_megszavazta_a_jovo_evi_koltsegvetest
👉1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát
https://szamokadatok.hu/Post/3071/16_milliard_forinttal_tamogatja_a_kormany_a_2023-as_Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat
👉SzFE régi és új kollégium
https://szamokadatok.hu/Post/2849/SzFE_regi_es_uj_kollegium

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/javult-a-tanar-diak-arany-tobb-figyelem-jut-a-gyerekekre-10099907/

Címkék: Oktatás 

Nem a “méhlegelőktől” fejlődik az ország!

A Fidesz 11 éve fejleszti az országot, csak ezt a média elhallgatja!

Nem a “méhlegelőktől” fejlődik az ország!

👉Íme az újabb 8 fejlesztés! Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Épül a Nyírbátor-Nyírgyulaj kerékpárút
Simon Miklós országgyűlési képviselő írta: Remek ütemben halad a Nyírbátort Nyírgyulajjal összekötő külterületi kerékpárút építése, melynek jelentős szakaszán immár a második aszfaltréteg is felhelyezésre került.
A 2018-ban felújított 4105-ös jelű úttal párhuzamosan mintegy 420 millió forint ráfordításával létesülő kerékpárút tovább növeli az útszakasz biztonságát mind a gépjárművezetők, mind a kerékpárosok számára.
A munkálatok végeztével újabb jelentős szakasszal bővül térségünk kerékpárút hálózata, mely nem csupán a közlekedésbiztonságot javítja, de lehetőséget kínál a sportolni, kirándulni vágyóknak.
Gratulálok Nyírbátor!
Gratulálok Nyírgyulaj!
Bővebben:
Értékteremtés a Nyírségben 161.: Külterületi kerékpárút létesül Nyírbátor és Nyírgyulaj között
https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk/posts/2797671487213922
Forrás: https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk/posts/2879255955722141

Megújult hivatal Csörögön
Legalább egy tucat fejlesztést sorolt fel Rétvári Bence a videójában: Kormányzati támogatások Csörögön. A település szépen fejlődik, hála a Fidesz vidékfejlesztő politikájának!
Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159845302437044

Új diagnosztikai tömb Budapesten
Pánczél Károly országgyűlési képviselő írta: Újabb jelentős fejlesztés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban.
A kormány Egészséges Budapest Programja keretében új diagnosztikai épülettel gyarapodik a kórház a Köves utcai központi telephelyen. Ezenkívül új diagnosztikai eszközök kerülnek beszerzése összesen közel 400 millió Ft értékben. Ennek keretében egy modern MRI berendezéssel és egy csontsűrűségmérővel gyarapodik a jövőben az intézmény.
A kórházban évente több mint 40 ezer beteget gyógyítanak, a járóbetegek száma pedig meghaladja az évi 660 ezret.
Összesen 30 milliárdból újul meg a Dél-pesti Kórház
https://www.delpestikorhaz.hu/30-milliardbol-ujul-meg-a-del-pesti-korhaz/
Forrás: https://www.facebook.com/PanczelKarolyOrszaggyulesiKepviselo/posts/4170834172971918

Új közösségi tér Nagykutason
Vigh László írta: Gratulálok a Nagykutason felépült új pajtához, ami a közösségi programokkal tovább tudja erősíteni a közösségi összetartozást a településen.
Örülök, hogy egyre több település érzi szükségesnek hasonló létesítmények létrehozását, hogy a programok nélküli hosszú időszak után a zalai térségben is fellendülhessen az élet.
Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/4203897083033704

Új rendezvényház Göncön
Dr. Hörcsik Richárd írta: Ha GÖNC, akkor GÖNCI BARACK…
…akár gyümölcsként, akár üvegekbe töltve a mi nagy büszkeségünk és mindenki kedvence!
Ezt a kincset ünnepeljük ezen a hétvégén a GÖNCI BARACK ÜNNEPEN!
Érdemes eljönni Göncre! Részletes program a képek között!
A rendezvényház projektről részletesebben: https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/december-vegen-atadjak-a-gonci-palinkateraszt-4698145/
Forrás: https://bit.ly/3z6GUxd

Megújul az iskola Lentiben
Feszes határidővel dolgoznak a Szabadics Zrt. szakemberei, és az összes munkát párhuzamosan végzik, hogy a szeptemberi tanévkezdésre teljesen elkészüljenek. Az iskola ’70-es években épült állapota nagyon leromlott, ezért vált szükségessé a modernizáció. Az iskola új liftet is kap
A fejlesztés során komplett felújítás történik, melynek keretében
kicserélik a tetőt és hőszigetelik azt,
ugyancsak hőszigeteléssel látják el a homlokzatot,
belső festéseket végeznek,
komplett új hidegburkolást kap az épület,
kicserélik a homlokzati és a belső nyílászárókat,
szárazépítést hajtanak végre,
melegburkolást végeznek,
valamint a teljes épületgépészeti felújítást is megoldják.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/07/igy-ujul-meg-a-hatarmenti-varos-iskolaja

Megújult a hivatal Lengyelen
Potápi Árpád János írta: Három sikeres beruházás átadóján vehettem részt ma délelőtt a választókerületemben. Közülük két projekt Lengyelen valósult meg, melyre a Terület és Településfejlesztési Operatív Program adott lehetőséget. A település önkormányzata 7️2 millió forintot nyert önkormányzati épületeinek korszerűsítésére, melynek köszönhetően megújult a polgármesteri hivatal és az óvoda épülete. Szívből gratulálok polgármester úrnak és az önkormányzat dolgozóinak!
Forrás: https://www.facebook.com/potapiarpad/posts/4798643490150352

Megújul a nagyvázsonyi Kinizsi vár
Fenyvesi Zoltán írta: Dömötör Csaba államtitkár úrral és Fábry Szabolcs polgármester úrral megtekintettük a nagyvázsonyi Kinizsi várban folyó munkálatokat. Jó látni, hogyan épülnek vissza a falak, alakulnak ki a termek, a belső udvar. Néhány hónap múlva a nagyközönség számára is megnyílik egyik legszebben megújított várunk. Köszönjük a kalauzolást Szencz Lajos úrnak, a kivitelező SZL-Bau KFT tulajdonosának.
Forrás: https://www.facebook.com/fenyvesizoli/posts/353803242781159

Add tovább a valóságot!

Címkék: Oktatás 

"Romokban az oktatás" - hazudják az álhírgyártók

Közben a valóság, a számok mást mondanak

"Romokban az oktatás" - hazudják az álhírgyártók

Rétvári Bence írta: "Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga."

Ebben a cikkben pedig részletezzük, hogy mekkora hazugság a "tanárhiány", amit 11 éve terjeszt a baloldal:
https://szamokadatok.hu/Post/2003/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
Itt a tankönyvekről és a tankönyvkiadóról van szó:
https://szamokadatok.hu/Post/3701/Tankonyvkiado_2010_elott_es_most
Az EU-hoz képest Magyarországon nincs pedagógushiány!
Ma több pedagógus, több tanári figyelem jut egy diákra, mint 2010-ben. (+ további adatok az oktatásról a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany

Korábbi cikkeink alapján:
Az EU-hoz képest Magyarországon nincs pedagógushiány! A 100 diákra jutó pedagógusok száma 8,7-ről 9,6-ra nőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
A 2021-es költségvetés főbb számai.
https://szamokadatok.hu/Post/3160/Ugy_hazudik_a_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_mintha_nem_lenne_holnap_ebben_elen_jar_a_Telex_nevu_alhirgyar
A 2010 óta eltelt 11 év alatt több mint 2,5-szeresére, 2600 milliárdra emeltük a családok támogatására fordított összeget!
Az 5% feletti GDP-arányos családtámogatással Magyarország világelső!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
Sokkal kevesebb adót fizetünk, mint Gyurcsányék idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/3119/Ne_legy_a_magad_ellensege
A szegények száma Magyarországon több, mint egymillióval csökkent az uniós mérés szerint, az arányuk az unió átlagánál kisebb, a javulásunk a legnagyobbak egyike a tagállamok között!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak
Mindenhol mást jelent az oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/2909/Mindenhol_mast_jelent_az_oktatas
A Gyurcsányisták betegesen gyűlölik az iskolákat!
https://szamokadatok.hu/Post/2875/A_Gyurcsanyistak_betegesen_gyulolik_az_iskolakat
Döntöttek az egyetemek!
Modellváltás: Igen, bohóckodás: Nem!
https://szamokadatok.hu/Post/2798/Dontottek_az_egyetemek
1500 milliárd forintot fektet be a kormány a jövő építésébe!
https://szamokadatok.hu/Post/2797/1500_milliard_forintot_fektet_be_a_kormany_a_jovo_epitesebe
Fiatal hősök a frontvonalon!
Már mintegy 5200 hallgató vett részt a járvány elleni védekezésben
https://szamokadatok.hu/Post/2783/Fiatal_hosok_a_frontvonalon
"Aki iskolát épít, a jövőt építi!" /Varga Mihály/
"Romokban" az oktatás, ugye? Egy újabb iskolát fejleszt a kormány 5,3 milliárd forint "ellopott pénzből"
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
A Mezőgazdaság Az Ország Legfontosabb Bástyája
Az agrárszakma újra "szexi" lett! Rengeteg fiatal látja benne a lehetőséget! 7 537 milliárd forint megy a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok
(tudják, azok, akik több száz iskolát zártak be 2010 előtt és több ezer tanárt rúgtak ki) Közben több mint 500 millió forintból újult meg a Szent József Katolikus Általános Iskola Szekszárdon
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
"Romokban az oktatás" - kiabálják azok, akik 14.000 tanárt rúgtak ki, több száz iskolát zártak be és akik bevezették a tandíjat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
Újjászületik a miskolci Avas szálló, oktatási intézmény lesz belőle!
https://szamokadatok.hu/Post/2378/Ujjaszulethet_a_miskolci_Avas_szallo
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
Óriási lehetőség a fiatalok számára!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
Corvinus Campus Székesfehérvár
Jelképes példája a baloldal nemtörődömségének, tolvaj kormányzásának és a Fidesz kiválóan gazdálkodó, nemzetépítő tevékenységének
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
Gyurcsányék több száz iskolát zártak be!
A Fidesz-kormány felújítja azokat és újakat épít (a cikk végén egy kis áttekintés az egyes kormányok "teljesítményéről")
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
Átadták a 2,4 milliárd forint állami forrásból felújított Brenner János Hittudományi Főiskola épületét szerdán Győrben
https://szamokadatok.hu/Post/1873/Atadtak_a_24_milliard_forint_allami_forrasbol_felujitott_Brenner_Janos_Hittudomanyi_Foiskola_epuletet_szerdan_Gyorben
A balliberális kórus üvöltözése ellenére elindult az új Nemzeti Alaptanterv szerinti oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!
Miközben Budapesten hisztiznek a libsik a SzFE miatt, az oktatási rendszerünk soha nem látott módon fejlődik!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
Modern városok: kétmilliárdos szakképzési fejlesztés valósult meg Tatabányán
Tükröt állítunk a baloldal elé: ők hagyták leromlani az oktatást és az egészségügyet, az Orbán-kormány újjáépíti azt!
https://szamokadatok.hu/Post/1798/Modern_varosok_ketmilliardos_szakkepzesi_fejlesztes_valosult_meg_Tatabanyan
30%-kal nőtt a szakképzésben oktatók bére! Most mi lesz?
"Oktatásegészségügyezők" figyelem!
https://szamokadatok.hu/Post/1660/30-kal_nott_a_szakkepzesben_oktatok_bere_Most_mi_lesz
A Pécsi Tudományegyetem körüli álhírekről: valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/1641/A_Pecsi_Tudomanyegyetem_koruli_alhirekrol_valodi_szamok
Megújult az egri egyetem Delta épülete
Már megint nem stadion
https://szamokadatok.hu/Post/1596/Megujult_az_egri_egyetem_Delta_epulete
Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést. Főbb számok.
https://szamokadatok.hu/Post/1407/Az_Orszaggyules_megszavazta_a_jovo_evi_koltsegvetest
1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát
https://szamokadatok.hu/Post/3071/16_milliard_forinttal_tamogatja_a_kormany_a_2023-as_Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat
SzFE régi és új kollégium
https://szamokadatok.hu/Post/2849/SzFE_regi_es_uj_kollegium

Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159607363512044
Adatok: https://bit.ly/31zc29P

Címkék: Oktatás 

A Momentumnak üzenjük: NEM a pusztulásra, IGEN a fejlődésre!

Valódi értéket teremt a Mathias Corvinus Collegium!

A Momentumnak üzenjük: NEM a pusztulásra, IGEN a fejlődésre!

👉Miközben Magyarország Kormánya és a Mathias Corvinus Collegium - MCC dolgoznak, romos, kihasználatlan, lepusztult épületeket újítanak fel, oktatást szerveznek és valóban foglalkoznak a fiatalok tanulásával, jövőjével, tehetséggondozó intézményt építenek fel, addig a magát fiatalosnak és a fiatalok érdekeit képviselő pártnak pozicionáló Momentum megpróbálja megakadályozni ezt a munkát és azt követeli, hogy a pécsi műemlék Tiszti Kaszinó maradjon úgy ahogy van - romos, kihasználatlan, pusztuló, a pécsi és környékbeli fiatalok meg NE kapjanak lehetőséget a tanulásra.

👉Nem utolsó sorban ez a fejlesztés Pécs BALOLDALI vezetésével egyetértésben történik, annak támogatásával újul meg az épület, és létesül benne oktatási központ. Hasonló példa a Miskolci Avas Szálló felújítása is, melyet úgyszintén a város BALOLDALI vezetésével egyetértve újít meg a MCC.

Egy vicc ez a Momentum! Nagyon szánalmasak!
Itt van a "követelésük" Vajon kit képviselnek? A fiatalokat egészen biztosan nem! A Fidesz valóban tesz a fiatalokért (is), a baloldal csak hazudik, hazudik, hazudik....
https://www.facebook.com/mauripartizan/posts/1527287804275113

👉Azon túl, hogy a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozással foglalkozó képzési programját indítják el, számos műemlék épületet is felújítanak!

MCC ÉPÍTŐ munkája:
Megújul a pécsi tiszti kaszinó!
https://mcc.hu/hir/visszaadjuk-a-nagy-multu-tiszti-kaszino-regi-fenyet-pecsett
Megújul a miskolci Avas Szálló!
https://www.mcc.hu/en/article/ot-even-belul-ujra-eletre-kel-az-egykori-avas-szallo
Megújul a debreceni Aranybika hotel!
https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/hivatalos-elkelt-az-aranybika-5233612/
https://www.facebook.com/MCC.Budapest/videos/489534355573555
És ilyen lesz a Mathias Corvinus Collegium új központja
https://mcc.hu/hir/harmoniaban-a-kornyezettel-igy-ujulhat-meg-az-mcc-budapesti-kozpontja

🤍A képzési programról korábban már beszámoltunk, a cikket itt olvashatják:

A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
Óriási lehetőség a fiatalok számára!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el

Erre mondják a hataloméhes balliberális pártok, hogy "fideszes magánalapítványok".... No comment!

Orbán Balázs: Köszönjük!

Címkék: Fejlődés  Oktatás 

Tankönyvkiadó 2010 előtt és most

Ugye érezhető a különbség?

Tankönyvkiadó 2010 előtt és most

A baloldal eladta a tankönyvkiadót egy haveri cégnek, a tankönyvek ára évről évre emelkedett, valakik nagyot kaszáltak a gyerekeken!
👉Idézet: "A botrányos körülmények között privatizált Nemzeti Tankönyvkiadót és az egykor Gyurcsány Ferenchez köthető Perfekt Zrt.-t is eladják, mégpedig a tulajdonos Láng Holding értékesítése révén. A tankönyvkiadó külföldi kézbe kerülhet."
https://magyarnemzet.hu/archivum/archivum-magyarnemzet/trukkel-adjak-el-a-tankonyvkiadot-5676086/
👉Tankönyvbiznisz Gyurcsány-módra
A magánkiadók kijátszották az árkorlátot, két félévre bontottak egy kiadványt, két kötetben adták ki és külön vásároltatták meg, többszörösére növelve az eredeti könyv árát
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190523-tankonyvbiznisz-gyurcsany-modra

És mit tett még a baloldal?
14000 tanárt rúgtak ki, bezártak 487 iskolát meg 283 óvodát. mellé természetesen elvették a családi adókedvezményt, elloptak egy évnyi gyest, elvették az otthonteremtési támogatást, és emelték a rezsit: a gázt háromszorosára, a villamos energiát duplájára, mindezt 12 százalékos munkanélküliséggel fűszerezték. Igazi "családbarát" kormány volt, ugye? Fájt a kormányzásuk!
https://szamokadatok.hu/Post/310/Kettos_Merce
https://szamokadatok.hu/Post/3639/Mennyi_marad_a_rezsi_kifizetese_utan

És mit tett a Fidesz?
👉A Tankönyvkiás ismét állami tulajdonban van, és még a tankönyvek előállítását végző debreceni Alföldi Nyomdát is megvásárolta az állam, hogy a teljes folyamat egy kézben, állami kézben legyen, és senki se tudjon nyerészkedni ezen. A tankönyveket a gyerekek ingyen kapják! Az iskolákat, az óvodákat, a bölcsődéket felújítják és újakat építenek, a rezsit csökkentették 25 százalékkal 8 éve, és azóta nem emelték, és bevezették minden idők legnagyobb családtámogatási rendszerét!

👉Készülnek a tankönyvek a debreceni nyomdában. Az előző évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítjuk a tankönyveket a köznevelésben és szakképzésben tanuló diákoknak.
Biztosított az idei tankönyvellátás: 13,3 millió tankönyv gyártása van folyamatban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára pénteken a debreceni Alföldi Nyomdában, ahol megtekintette a gyártást.

Maruzsa Zoltán jelezte:
az előző évhez hasonlóan a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diáknak biztosítják az ingyenes tankönyveket, erre idén 13 milliárd forintot fordítanak.
Hozzátette: 2010 előtt 7,5 milliárd forintba kerültek a tankönyvek a központi költségvetésnek, 7,5 milliárd forint költség pedig a családokra hárult. Az államtitkár azt mondta, az állami tankönyvellátással – bár időközben az alapanyagok és az élő munka ára is nőtt -, jó minőségben, olcsóbban állítják elő a tankönyveket.
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/5808277149244957
https://haon.hu/orszag-vilag/maruzsa-zoltan-biztositott-a-tankonyvellatas-5446085/

Gondolkozz, mert az orbánfóbiának ára lesz, ha a baloldal hatalomra került, és ezt a számlát te fizeted majd!

2022-ben választunk!
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Sokan ki tudják majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3589/2022-ben_valasztunk
Rablóprivatizáció!
Kevesek meggazdagodtak, az államot, az adófizetőket közben kifosztották!
https://szamokadatok.hu/Post/3489/Rabloprivatizacio
Van mire büszkének lennünk!
Összeszedtük Magyarország Kormánya eddigi talán legnagyobb, legeredményesebb és leglátványosabb intézkedéseit!
https://szamokadatok.hu/Post/3465/Van_mire_buszkenek_lennunk
A balliberális kórus üvöltözése ellenére elindult az új Nemzeti Alaptanterv szerinti oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
Minden gyerek egyenlő esélyekkel kezdheti a tanévet!
A mindenkinek járó ingyenes tankönyvek mellett ingyenes tanszer csomagot is kapnak a rászoruló iskolások
https://szamokadatok.hu/Post/1777/Minden_gyerek_egyenlo_eselyekkel_kezdheti_a_tanevet
Szeptembertől minden diáknak ingyenes a tankönyv
https://szamokadatok.hu/Post/1528/Szeptembertol_minden_diaknak_ingyenes_a_tankonyv_szol_a_hir_video_a_cikk_vegen_benne_Retvari_Bence

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Megélhetés  Oktatás 

A “lopást” kiabálóknak!

Nehéz kérdés következik: Ha Orbán "lop", Gyurcsány meg nem lopott, akkor most miért jut mindenre pénz, és miért törölte el a Gyurcsány-vezette baloldal a támogatásokat? Adunk időt gondolkozni, szükség lesz rá!

A “lopást” kiabálóknak!

13. havi nyugdíj, nyugdíjprémium, nyugdíjemelés az időseknek
️A baloldal eltörölte a 13. havi nyugdíjat!

Adóvisszatérítés, otthonfelújítási támogatás, CSOK a családoknak
️Ilyen nem is volt, a CSOK elődje a szocpol volt, amit úgyszintén eltöröltek.

SZJA mentesség, babaváró támogatás, szakképzés a fiataloknak
️Támogatás nem volt, de a tandíjat be akarták vezetni!

Rezsicsökkentés, adócsökkentés, munkahelyek, fejlesztések mindenkinek
️12% munkanélküliség, háromszorosára emelt gázár, duplájára emelt villamos energia ár.

Megújulnak a közintézmények, a kórházak, az orvosi rendelők
️A kórházakat bezárták vagy eladták.

1000 km út újul meg idén, 2010 óta 1500 km kerékpárút és 6000 km út épült
️Megépült az M6 autópálya, ami kihasználatlan, alagutakat és hidakat építettek a pusztába, a PPP szerződéssel 2853 MILLIÁRD forintos kárt okoztak.

Fejlődik a vasút, a tömegközlekedés, az infrastruktúra
️Eladták a MÁV CARGO-t, 80 milliárd forintos adósság a BKV-nál, 300 milliárd forintos adósság a MÁV-nál

Nagycsaládos autóvásárlási támogatás, nagyszülői gyed, gyes extra
️Ilyen sem volt

Magyar Falu Program, Modern Városok Program, Országfásítási program
️Nem volt, a vidéki települések teljesen el voltak felejtve.

Beruházások támogatása, bértámogatás, képzési programok
️"El lehet menni Magyarországról"

Rekord szinten van az aranytartalék és a lakosság megtakarítása
️Surányival az élen eladták az aranytartalékot

Egyre több lakás épül, egyre több autó van forgalomban
️Lakások épültek...DEVIZAHITELRE! Orbán csak a Nemzeti Eszközkezelő segítségével 155 000 családot mentett meg a kilakoltatástól.

Óvodák, iskolák, bölcsődék, szociális intézmények épülnek és újulnak meg
️Gyurcsányék bezárták ezeket nagy tételben, az ingatlanokat vagy eladták, vagy a Fidesz volt kénytelen rendezni a sorsukat. Pl. az iskola Csepelen.

Megújulnak a sportlétesítmények, a játszóterek és a zöldterületek.
️A baloldal gyűlöli a sportot, ennek megfelelően nem is újult meg semmi sem.

OECD, IMF, EU, Fitch, S&P, Moody’s, WHO, Global Capital: mind elismerik a teljesítményt
️Gyurcsány ámokfutásának következtében Magyarország bóvli lett.

Akkor ki az, aki lop?

Kapcsolódó:
👉2022-ben választunk! - számok
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
👉2022-ben választunk! - elvi különbségek
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk
👉Van mire büszkének lennünk!
Összeszedtük Magyarország Kormánya eddigi talán legnagyobb, legeredményesebb és leglátványosabb intézkedéseit!
https://szamokadatok.hu/Post/3465/Van_mire_buszkenek_lennunk

👉Részletek:
https://szamokadatok.hu/Post/3240/Rekord_szinten_az_aranytartalekunk

https://szamokadatok.hu/Post/3139/Beruhazasi_rekord_Magyarorszagon
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
https://szamokadatok.hu/Post/3402/Igy_nem_segiti_a_kormany_a_magyar_csaladokat
https://szamokadatok.hu/Post/3390/A_nagy_diktaturaban_egyre_tobb_uj_lakas_epul
https://szamokadatok.hu/Post/3615/Csillagos_otos_a_kormanynak
https://szamokadatok.hu/Post/3589/2022-ben_valasztunk
https://szamokadatok.hu/Post/3572/Minden_a_nyugdijakrol_az_emelesekrol_magannyugdijpenztarakrol_es_meg_sok_minden_masrol
https://szamokadatok.hu/Post/3558/Bomba_bejelentes
https://szamokadatok.hu/Post/3521/Ha_a_baloldalt_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal_Szamold_ki_a_sajat_peldadon
https://szamokadatok.hu/Post/3489/Rabloprivatizacio
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama
https://szamokadatok.hu/Post/3440/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere
https://hu.wikipedia.org/wiki/Modern_Városok_Program

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Gazdaság  Nyugdíjasok  Oktatás 

2022-ben választunk!

Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!

2022-ben választunk!

Az előző hasonló posztban összehasonlítottuk a számokat, aki még nem látta, nézze meg, és ossza meg!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/337877367689403
Most pedig megnézzük az elvi különbségeket a két oldal között

Határvédelem
Baloldal: "álprobléma" https://bit.ly/3il6Cce
Fidesz: Határvédelemben nincs kompromisszum. https://bit.ly/3wTpina
Megélhetés
Baloldal: segély https://bit.ly/2Ro5edB
Fidesz: munka https://bit.ly/2Rn726E
Sport
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uWxBgG
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3chGn2g
Betelepítés, multikulti
Baloldal: támogatják https://bit.ly/3wZZjKS
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/3il7622
Vidékfejlesztés
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uTN55l
Fidesz: támogatja https://bit.ly/3uRsoXG
Megkülönböztetés, listázás
Baloldal: listáznak, mint a nácik https://bit.ly/2Ro64af
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/34N3y0f
Identitás
Baloldal: "k. ország" https://bit.ly/3plmjl8
Fidesz: édes hazánk https://bit.ly/3uU2gLM
Adózás
Baloldal: adóemelés https://bit.ly/3z4c3Cc
Fidesz: adócsökkentés https://bit.ly/3ijBkCr
Egészségügy
Baloldal: fizetős, privatizált https://bit.ly/3cjULae
Fidesz: fejlődő, állami https://bit.ly/3w6I0Ys
Iskolák, Bölcsődék, Óvodák
Baloldal: bezárták https://bit.ly/3x15M8G
Fidesz: építenek https://bit.ly/2TN2TtP
Családtámogatás
Baloldal: valamit mindig elvettek https://bit.ly/3x00tGe
Fidesz: folyamatosan bővítik https://bit.ly/3w6WSq9
Környezetvédelem
Baloldal: beszélnek róla https://bit.ly/2S3temV
Fidesz: cselekednek https://bit.ly/2S5haS6
Honvédelem
Baloldal: leépítették https://bit.ly/3cjbmex
Fidesz: folyamatosan fejlesztik https://bit.ly/3g8U0SN
Nyugdíj
Baloldal: elvették https://bit.ly/3gqWqwj
Fidesz: 13. havi+emelések https://bit.ly/2RuuGyk
Egyházak, vallás
Baloldal: folyamatosan provokálnak https://bit.ly/3cmAYHg
Fidesz: partnerség https://bit.ly/3yXaWnI
Fejlesztések
Baloldal: loptak és leállították https://bit.ly/3cmB3uy
Fidesz: transzparens folyamatok, fejlesztés https://bit.ly/3pr4AJ8
Nemzetközi kapcsolatok
Baloldal: provokációk, botrányok: https://bit.ly/3poRCvt
Fidesz: partneri kapcsolatok https://bit.ly/3gcZD2k
Műemlékvédelem
Baloldal: hagyták pusztulni https://bit.ly/3vZotJC
Fidesz: felújítják https://bit.ly/3posp45
Munkahelyteremtés
Baloldal: nem támogatták https://bit.ly/3po7FJF
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3z414st
Állami vagyon, Aranykészlet
Baloldal: elherdálták https://bit.ly/3vYiqVQ
Fidesz: gyarapítják https://bit.ly/3clKdYl
IMF-hitel
Baloldal: felvették, felélték https://bit.ly/3uUmJzS
Fidesz: visszafizették, és soha többé nem veszik fel https://bit.ly/3ijXlBe
Tömegközlekedés
Baloldal: leépítik https://bit.ly/2Ro58mi
Fidesz: fejlesztik https://bit.ly/3il9PIO
Energiaszektor
Baloldal: privatizálták, eladták https://bit.ly/3ikTeVd
Fidesz: visszaszerzik magyar tulajdonba https://bit.ly/3clKB9f

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Vidékfejlesztés