Címke: Nyugdíjasok

25 éve történt a nyugdíj einstand!

Nem a Fidesz "nyúlta le", hanem a baloldal privatizálta a nyugdíjkassza egy részét a haveri köröknek!

25 éve történt a nyugdíj einstand!

A kamuvideós, külföldi érdekeket kiszolgáló hazug baloldal időközönként ismétli azt a mantrát, miszerint "a Zorbán lenyúlta a magánnyugdíjakat", ezért mi most ismét cáfoljuk a hazugságokat. Lássuk hát a valóságot! De nem csak úgy, bekiabálva, hanem tényszerűen, dátumokkal, százalékokkal, összegekkel, linkekkel, stb.

Cikkünk 3 részből áll: rövid összefoglaló az elején, részletesebben a magánnyugdíjrendszer megreformálásáról, illetve a nyugdíjrendszer fejlesztéséről az elmúlt 10 évben., plusz egy másik cikk, más ember tollából a végén.

Előszóként nézzük meg, hogy mit tett a Fidesz! Ebben az írásban benne van az elmúlt 12 év összes emelése és juttatása, plusz egy jelen évre vonatkozó konkrét példa is.
https://szamokadatok.hu/Post/4462/Tudtad

1. Tények röviden.
- 1997-es döntés alapján 1998-tól KÖTELEZŐ volt a magánnyugdíjpénztárba való belépés mert az olyan “demokratikus”
- 2010-ben VÁLASZTHATÓ lett a rendszer. Az emberek 97 százaléka az állami nyugdíj mellett döntött! Mindenki nyilatkozhatott, aki maradni szeretett volna a tőzsdecápák markában. Magánnyugdíjpénztári számlát amúgy azóta is lehet nyitni, bárki megteheti.
👉Összegezve tehát a baloldal volt az, akik az emberek többségének akarata ellenére KÖTELEZŐ jelleggel ráerőltették a magyarokra a magánnyugdíjpénztári rendszert, a Fidesz volt az, akik választhatóvá tették azt. Így tehát elzavarni nem a Fideszt kell, hanem a rablóprivatizáló, kamuvideós, hazug és magyarellenes balliberális politikusokat.

2. Hogyan fejlődött a nyugdíjrendszer az elmúlt 10 évben? Tények kifejtve.

A Nézőpont Intézet a nyugdíjasokról is szót ejtett:
„A nyugdíjak vásárlóértékét nemcsak megőrizték, de 10 százalékkal növelték is, az öregség után járó társadalmi juttatások egy főre jutó értéke vásárlóerő-egység alapján 2010-ben 1529,3, 2018-ban 1766,5 volt. A gazdasági intézkedések sorában szimbolikus jelentőségű, hogy a Kormány 2021-től fokozatosan visszaállítja a 2009 tavaszán kivezetett 13. havi nyugdíjat.”

Kiegészítésképpen:
A 2010-es 97259 forintos átlagnyugdíj 2019-re 142114 forintra (1) emelkedett (46,1%), míg az infláció 27%-os volt ugyanezen időszakban (2), így az átlagnyugdíj emelkedése 19%-kal meghaladta az inflációt.

A 13. havi nyugdíjat a balliberálisok vették el (3) és közben van pofájuk folyamatosan kritizálni a nyugdíjrendszert. 2009. július 1-től a Bajnai-kormány törölte el a 13. havi nyugdíjat, és szüntette meg a tiszta svájci indexálást, amely fele-fele arányban veszi figyelembe az inflációt valamint várható nettó keresetnövekedést is. Még ők vezették be cserébe az akkor gazdaságilag elképzelhetetlen nyugdíjprémiumot, ugyanis abban az időben a GDP növekedés nem érte el a 3,5%-ot, ami a nyugdíjprémium alapfeltétele. Nesze semmi, fogd meg jól! Továbbá ők szüntették meg a svájci indexálást (3), azaz vezették be azt a szabályt, hogy ha a GDP növekedése 3% alatt marad, akkor csak az infláció mértékével nő a nyugdíj, 3-4% között 80-20 arányban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 4-5% között 60-40%-ban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 5%-tól pedig a klasszikus svájci indexálás szerinti 50-50%-ban.

2012-től csak az inflációhoz kötik a nyugdíjak emelését.
A balliberálisok persze visítanak a nyugdíjak miatt (4). Vizsgáljuk meg a visításuk jogosságát! 2009-ben eltörölték a 13. havi nyugdíjat, ezért visíthattak volna, de nem visítottak, mert ezt a Bajnai intézte. 2010-ben, 2011-ben a GDP nem nőtt 3,5% fölé (5), tehát mindenképpen inflációval nőtt a nyugdíj: nincs különbség, Bajnai-fél nyugdíjrendszer élt.

A 2012-től bevezetett új nyugdíjrendszer szerint is, valamint a Bajnai-féle verzió szerint is 2012-ben, 2013-ban csak az inflációval nőttek volna a nyugdíjak, ugyanis 3% alatti mértékben nőtt a GDP. 2014-ben a GDP 4,2%-kal emelkedett, az infláció -0,2% volt, átlagkereset pedig 3%-ot nőtt, 2015-ben 3,8%-os GDP növekedés mellett az infláció -0,1%-ot tett ki, a nettó átlagkereset növekedése pedig 4,3%-ot ért el. A matek szerint a nyugdíjaknak nem kellett volna emelkednie ezekben az években, azonban 2014-ben 2,4%-kal (6), 2015-ben pedig 1,8%-kal emelkedtek (7). 2016-ban a GDP növekedése nem érte el az 3%-ot, nincs vita a nyugdíjemeléssel kapcsolatban.

2017-től azonban már jobban jártak volna a nyugdíjasok, ha a nettó bérnövekedést is figyelembe vették volna 2017-ben 60%-ban, 2018-ban 50%-ban, 2019-ben pedig 60%-ban. Azonban a nyugdíjprémiumot ezekben az években már megkapták a nyugdíjasok, megérkezett hozzájuk a rezsiutalvány valamint az Erzsébet utalvány is.

2020-tól pedig 4 év alatt fokozatosan visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj, amely átszámolva felfogható 4 éven keresztül évi +2%-os emelésnek is az infláción felül.

A dolgozó nyugdíjasok járulékmentességet élvezhetnek 2020. július 1-től, amely 14%-os keresetnövekedést jelent (8).
A magánnyugdíjpénztárakra áttérve a következő olvasható az elemzésben:
„A kormány ösztönözte a magánnyugdíjpénztári tagok visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe, mivel túlságosan költségesnek és kevéssé hatékonynak ítélte az 1997-es nyugdíjreformmal létrehozott második nyugdíjpillért és az intézkedés révén stabilizálódott a magyar nyugdíjrendszer.”

Kiegészítésképpen: A magánnyugdíjpénztárba (manyup-ba) a munkavállalót terhelő nyugdíjjárulék majdnem teljes összege került, míg a munkáltatói rész az állami nyugdíjpénztárba.
Az állami nyugdíjkassza felosztó-kirovó rendszerű, azaz bevétel-kiadás alapján működik. A munkavállalóktól befolyó nyugdíj(jellegű)járulékból kerülnek kifizetésre a nyugdíjak. Ha a bevétel kevesebb, mint a kiadás, akkor azt máshonnan kell előteremteni, mivel Magyarországon törvény szerint kötelező a nyugdíjak kifizetése.

Az idők során egyre többen léptek be a munkaerőpiacra úgy, hogy a nyugdíjjárulékuk egy részét a manyupnak fizették, azaz nem az államnak. Az aktív munkavállalók aránya nem nőtt a megfelelő módon, sokan rohantak el fiatalon nyugdíjba. A GDP növekedése jócskán elmaradt az elvárható 5%-tól, az államháztartás hiánya tarthatatlan volt, az infláció elszállt, a manyup működési költsége a tőkearányos 0,3%-nak többszörösére rúgott, közben pedig a nyugdíjakat fizetni kellett. Ezek a tényezők okozták, hogy 2010-re összesen közel 3000 milliárd Ft terhet rótt az államháztartásra a manyup működése úgy, hogy minden évben rosszabbodott a helyzet.

A manyup működéséhez szükséges gazdasági feltételeket az utóbbi években az Orbán-kormány tudta csak biztosítani.
Amikor az Orbán-kormány 2011-ben helyretette a nyugdíjrendszert (manyup tagok 97%-a automatikusan visszalépett az állami nyugdíjba, kötelező belépés megszűnt), akkor 3000 milliárd Ft-os manyup vagyont államosított.

Ennek fele magasan kamatozó állampapírban volt, amely kintlévőséget, adósságot jelentett az államnak. Mivel az állam önmagának nem tartozhat, ezért ezen állampapírokat egyszerűen bevonták, amely egyszeri, drasztikus államadósság-csökkentést eredményezett.

A maradék összegből pedig az állam fizette a nyugdíjakat, a családi pótlékot, munkahelyeket teremtett, adókedvezményt adott a családoknak, alapvetően ez az összeg nagyban hozzájárult a gazdaság beindításához.

Tehát lopásról szó sincs, csak rosszindulatú és/vagy tudatlan hazugságokról a balliberális fake news média és megvezetett olvasóik részéről. A manyup megszüntetésével sok 1000 milliárd Ft felesleges kiadástól és adósságtól menekült meg Magyarország (9).

3. Még egy összefoglaló a magánnyudíjakról, érthetően, világosan.

A balliberális oldal egyik kedvenc témája a magánnyugdíjak. Állításuk szerint: "Orbán Viktor haveri zsebekbe tömködte, elherdálta az állami nyugdíjpénztárba kényszerített emberek időskori megtakarításait." Tegyük tisztába tehát, a magánnyugdíjak kérdését is!

A Horn-kormány a Világbank "ösztönzésére" vezette be az önkéntes alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert. A lakosság befizetései mellé a kormány havi 30.000.000.000 forinttal (!!!) "támogatta" ezeket a pénztárakat.

Honnan volt havi harminc milliárd erre?! Hát, hitelből!!! Honnan jött a hitel?! Magánbankoktól busás kamatra! Ezek a bankok és a magán nyugdíjbiztosítók pedig hálából komoly összegekkel "támogatták" a bevezetést szorgalmazó kormánytagok külföldön vezetett bankszámláit.

A havi 30 milliárd és a hozzáadott évi 40 milliárd kamat évente 400.000.000.000 forintba került az adófizetőknek! Vagyis, ezek a magánkasszák, évi 400 milliárd államadósságot termeltek! A tizenhárom éves működésük alatt, cca. 5.000 milliárdot nyúltak le az államkasszából! Ugye milyen remek üzlet maszekként az államot fejni?!

Ez az óriási hiány hatalmas lukakat ütött a költségvetésen. Mindezt a Veres Jani szorgalmasan meghamisítgatta az uniós költségvetési jelentésekben, Gy. Ferenc kérésére. "Trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük." (Gy.F. Öszödi beszédéből)

A szoclib kormányok a kedvenc bankjaikat és biztosítóikat hozták helyzetbe, a magyar emberek kárára! Ugye milyen nagy a hasonlóság a devizahitelesek és a magán nyugdíj pénztárosok tönkretétele között?! Mindig a bankok és a biztosítók a kedvezményezettjei az aljas árulásoknak! De mit is várhattunk el ilyen bankárkormányoktól?!

És most jól figyeljünk! Az államtól cca. 5.000 milliárd átvándorolt, a MANYUP-ba. Viszont 2010-ben, a rendszer felszámolásánál mindössze csak 2.400 milliárd forintnyi vagyon került vissza! Hová lettek a 10-12 évnyi befizetések, és az államtól kapott összegek nagy része?! Eltűnt a tőzsdéken és egyéb útvesztőkben!

A pénztárak hazánkban állomásozó menedzsmentjei viszont rendszeresen milliárdos jutalmakat vettek fel! Volt olyan pénztár, amelynek vezetői 5 milliárdot utaltak haza a számlájukra, a válság idején, miközben a megtakarítások zöme eltűnt! És ezek után azt merészeli mondani akármelyik ellenzéki, hogy a Fidesz lopta el a nyugdíját több millió befizetőnek?! Persze, hogy merészeli, mert velejéig aljas, hazug gazember mind! Hiszen most azt is merészelik, hogy tüntetésre hívják az embereket. Tüntetni azok ellen, akik rendet tettek és tesznek.

Hány ócska cirkuszt művelnek még az utcákon, hergelve a népet, hogy megdöntsék a kormányt?! Vajon miért kellene a nyolc évvel ezelőtt megválasztott kormányt megdönteni?! Hiszen Európában demokratikus választáson soha nem tapasztalt arányban nyert. Mi magunk szavaztuk meg őket, nem a hottentották! Ja igen, értem! Mert általuk napvilágra kerül minden aljasság.

Nyolc éve hallgatjuk, hogy a Fidesz ellopta a nyugdíjakat. Nyolc éve hallgatjuk, hogy a "Zorbán" kisemmizte az embereket. Nyolc éve ontja a hazugságot MANYUP-ügyben is a teljes ellenzék. Nyolc éve tűri Orbán Viktor a súlyos, hazug rágalmakat.
A valóság azonban az, hogy a szocialista-liberális rendszer megléte volt maga az erőszak!

A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket! Ők követtek el világraszóló aljasságot velünk szemben! Meglopták és meglopattak több millió magyart, és most van bőr a képükön kánonban hörögni, hogy a "maffiakormány kisemmizi a dolgozókat, és nem törődik a nyugdíjasokkal".

Közben senki nem tud felmutatni olyan törvényt, amiben a kormány kötelezte volna a lakosságot arra, hogy visszalépjen az állami nyugdíjrendszerbe! Választható volt; vagy maradunk a privátban, vagy visszalépünk az államiba. Ellentétben a szocialisták kötelező erejű rendeletével!

Mivel a nyugdíjrendszer visszaalakítását a teljes Jobbik frakció is megszavazta, most felettébb furcsa az ő vádaskodásuk. Szavazóik, szimpatizánsaik megvezetésének eredményeként ma a jobbikos kötődésűek a legharsányabb védelmezői a szoclibek árulásainak!

A lakosság jó megérzéseit mutatta, hogy legtöbben visszamenekültek a biztos állami rendszerbe, mert 10-12 évnyi befizetésükből szinte semmit nem tudott felmutatni a magánkassza! Nemhogy gyarapodott volna a náluk gyűjtött betét, hanem még abból is csak morzsák maradtak, amit mi bíztunk rájuk, gondos kezelésre!

Erről ennyit...

Részletek:
1. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_fsp001.html
2. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf001.html
3. https://www.jogiforum.hu/hirek/20569
4. https://merce.hu/2020/04/20/atlagosan-3600-forintot-vesz-ki-a-nyugdijasok-zsebebol-az-inflacio/
5. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html
6. https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdijemeles_2014_1Y5XOL
7. https://www.origo.hu/gazdasag/20141222-kisebb-lesz-a-nyugdijemeles-2015-ben.html
8. https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adougyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-uj-jarulekszabalyok-evente-350-milliardot-hagynak-a-csaladoknal-a-lakossagnal-es-a-vallalkozasoknal
9. https://szamokadatok.hu/Post/427/Tenyleg_ellopott_a_Fidesz_3000_milliardot

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket!
https://flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/a-magannyugdijpenztar-gate

Címkék: Baloldali rombolás  Nyugdíjasok 

Figyelem! Tények következnek!

Na ezért támogatjuk a Fideszt!

Figyelem! Tények következnek!

A felsorolt eredmények mindannyiunk életére hatással vannak, éves szinten millik maradnak a zsebünkben pluszban! Ha a baloldal hatalomra jut, ezt a pénzt EL FOGJÁK LOPNI tőlünk!

Ha neked sem mindegy családod jövője, tegyél azért, hogy a baloldal ne kerülhessen hatalomra!
Oszd meg ezt a posztot te is!

Forrás:
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/469875537835694
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/476716007151647

Címkék: Adó  Család  Gazdaság  Megélhetés  Nyugdíjasok 

Orbán és kormánya tették!

Márki-Zay meg közben annak örül, hogy sok idős embert vitt el a járvány (akik szerinte főleg "fideszesek" voltak)

Orbán és kormánya tették!

A baloldal "legalkalmasabb" emberének újévi nyilatkozatait még a saját propagandalapjuk, az Amerikai Népszava is elítéli. Azt írták, hogy „Ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása” https://bit.ly/3JzJhPe

Kapcsolódó, a képen látható állításokat alátámasztó anyagok:
Így indul az év Orbánnal!
Valaki linkeljen be egyetlen megszorító intézkedést! Csak egyet!
https://bit.ly/3HkeNyG
"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldal!
A számok meg azt mutatják, hogy 12. éve fejlődik Magyarország és ezzel párhuzamosan nő a jólét is
https://bit.ly/3eKWaaK
Amikor szavazni fogsz, gondolj a pénztárcádra! A kormányváltásnak ára van, ami "minden magyar családnak, minden magyar embernek" FÁJNA!
Videó: https://bit.ly/3eHT1bW
12. éve megszorítások helyett adócsökkentést, béremelést és újabb támogatásokat jelent a magyaroknak a január!
https://bit.ly/3pHP0u7
Így álltunk fel a szégyenpadról! Az elmúlt 10 év az elmúlt 100 év legsikeresebb időszaka volt!
https://bit.ly/3JwrSH4
A magyar munkanélküliségi ráta az egyik legjobb az EU-ban!
Orbán Viktor és kormánya kiváló válságkezelők!
https://bit.ly/3EGPNzP
A történelmünk miatt kialakult 40 éves lemaradást nem lehet ledolgozni 10 év alatt, de nagyon jó úton járunk!
A tények makacs dolgok!
https://bit.ly/32JbO41
Az OECD tagállamaiban jelenleg az emberek 11,1 százaléka él relatív szegénységben
Magyarországon ez az arány 11 év alatt harmadára, 23,4 százalékról 8 százalékra csökkent.
https://bit.ly/3HxAb3H
Beszéd helyett számok
A baloldal elvette a fél fizetésünket! Nem a Fidesz - a baloldal!
https://bit.ly/3FKt7A7
Eurostat: Magyarországon harmadára csökkent a szegénységben élők aránya az elmúlt 8 év alatt!
https://bit.ly/3EEKIIt
Toronymagasan a régió élén a magyar gazdaság! Az Európai Unióban a harmadik leggyorsabb növekedés volt a magyar!
Nekünk Magyarország az első - ezt jelenti a gyakorlatban!
https://bit.ly/3qyhHc8
2022-ben erről fogsz szavazni!
Nem Orbánra vagy a baloldalra szavazunk, hanem a saját jövőnkre!
https://bit.ly/34eJhE3
Sorsdöntő lesz a választás!
A kérdés az, hogy fejlődünk tovább vagy visszafejlődünk a 2010 előtti szintre
https://bit.ly/3JyKxlt
Magyarország előre megy!
A számok magukért beszélnek! Járvány ÉS válság ellenére is csökkennek a lakosság és a munkáltatók terhei
https://bit.ly/3JA639k
Na most lehet "világpiaciárazni"!
5x drágább a gáz a tőzsdén, mint a te gázszámládon! Te meg szidod Orbánt? Ez nagyon gáz!
https://bit.ly/3sKyBqV
2021-ben épült! (videó)
Nézd meg mit tett "Orbán és bandája" (ahogy a libsik mondják) és gondolkozz!
https://bit.ly/3HqqHXR
Videó: Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://bit.ly/3EG2Wt2
Videó: Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://bit.ly/3eJNjpO
Videó: Modern Városok Program eredményei
https://bit.ly/3zjMUnm
Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://bit.ly/3pNzays
Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://bit.ly/3EQIqWC
Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://bit.ly/3sMISCY
Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://bit.ly/3naIeM7
További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

👉További részletek: https://szamokadatok.hu

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Megélhetés  Nyugdíjasok 

Így indul az év Orbánnal!

Valaki linkeljen be egyetlen megszorító intézkedést! Csak egyet!

Így indul az év Orbánnal!

Nincs ilyen, mert nem a baloldal van kormányon!

Amikor szavazni fogsz, gondolj a pénztárcádra! A kormányváltásnak ára van, ami "minden magyar családnak, minden magyar embernek" FÁJNA!
Videó: https://bit.ly/3eHT1bW

Részletek: 12. éve megszorítások helyett adócsökkentést, béremelést és újabb támogatásokat jelent a magyaroknak a január!
https://bit.ly/3pHP0u7

Köszönjük, Orbán Viktor!

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Megélhetés  Nyugdíjasok  Oktatás 

2022-ben erről fogsz szavazni!

Nem Orbánra vagy a baloldalra szavazunk, hanem a saját jövőnkre!

2022-ben erről fogsz szavazni!

Akik a baloldalt támogatják, azok vagy nem tudják, hogy mit műveltek 2010 előtt, vagy elfelejtették, vagy önmaguk és családjuk ellenségei. Ez ilyen egyszerű. Aki nem szereti a "visszamutogatást", az nézze meg a baloldal miniszterelnök-jelöltjének a nyilatkozatait, és rájön, hogy semmi sem változott: adóemelés, rezsiáremelés, bérek befagyasztása, 13. havi nyugdíj elvétele, migránsok "integrálása", és temérdek gyűlölet! (pl. trágyaevő gombák, aberráltak, stb) Ez a programjuk!

Nézzük a számokat, mit tett és mit fog tenni a Fidesz (a jövőbeli tervek rajtunk múlnak!)

Családi adóvisszatérítés: 600 milliárd
https://bit.ly/2Z6RdVx
Nyugdíjprémium: 200 milliárd
https://bit.ly/3Frz8Bc
25 éven aluliak szja-mentessége: 150 milliárd
https://bit.ly/3DPCxZW
13. havi nyugdíj: 320 milliárd
https://bit.ly/3CFcV0F
Rezsicsökkentés 2013 óta: 2500 milliárd
https://bit.ly/3DGy7Vj
Családtámogatás 2022-ben: 3500 milliárd
https://bit.ly/3x53E0M
6 havi fegyverpénz: 178 milliárd
https://bit.ly/3qXDHPQ
Egészségügy 2022-ben: 2883 milliárd
https://bit.ly/3kY7Uue
Honvédelem 2022-ben: 1003 milliárd
https://bit.ly/3DPCPQw
Sport 2022-ben: 405 milliárd
https://bit.ly/3x7cniZ
Otthonteremtés: 381 milliárd
https://bit.ly/3nAsfHr
Egészségügyi béremelés: 458 milliárd
https://bit.ly/3Fy03eC
Önkormányzatok támogatása 873 milliárd
https://bit.ly/3nBCWtk
Oktatás: 2180 milliárd
https://bit.ly/3rbQDSj
Vidékfejlesztés 2027-ig: 7537 milliárd
https://bit.ly/2Z7Dv4O
Útépítés: 3000 milliárd
https://bit.ly/3cAgr1S
Magyar Falu Program: 1000 milliárd
https://bit.ly/3cwqxkn
Szuperkórház: 300 milliárd
https://bit.ly/3Hz6jEG
Egészséges Budapest Program: 700 milliárd
https://bit.ly/3CCEgRb
1800 milliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a települések
https://bit.ly/3oGOgUw
szocho, kiva, iparűzési adó csökkentése, szakképzési hozzájárulás eltörlése: 750 milliárd
https://bit.ly/30H5J6T

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Vidékfejlesztés 

Sorsdöntő lesz a választás!

A kérdés az, hogy fejlődünk tovább vagy visszafejlődünk a 2010 előtti szintre

Sorsdöntő lesz a választás!

Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. A kiváltságosok (a haverok) ki tudják majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos! Orbán Viktor pedig ellenzékben is a Parlamentben lesz, ellenzékben is a magyar politika meghatározó szereplője lesz, és még pihenni is fog, hiszen az ellenzéki politikusokat semmilyen felelősség nem terheli. Ebből következik, hogy akik valamiért nem kedvelik Orbán Viktort, azok is úgy "tolhatnak ki" vele, ha rá szavaznak, ezzel pedig további 4 év kemény munkát sóznak a nyakába.

Nézzük a részleteket!
Gyes
2010 előtt: https://bit.ly/2RaFgdq
Most: https://bit.ly/2Qf2IGa
Munkanélküliség
2010 előtt: https://bit.ly/2Q85UmV
Most: https://bit.ly/2ZUjVJV
Földgáz ára
2010 előtt: https://bit.ly/3tDOvzY
Most: https://bit.ly/3bit69k
Villamos energia ára
2010 előtt: https://bit.ly/3f7rHn3
Most: https://bit.ly/3tzWRZG
Társasági adó
2010 előtt: https://bit.ly/33Bpw61
Most: https://bit.ly/3eyaVyu
Átlagbér
2010 előtt: https://bit.ly/3hikqUq
Most: https://bit.ly/3mKkP4e
Minimálbér
2010 előtt: https://bit.ly/3bisQHo
Most: https://bit.ly/3wlqeSA
2022-től: https://bit.ly/3F3g6kz
Garantált bérminimum
2010 előtt: https://bit.ly/3bieIOn
Most: https://bit.ly/3o59ryR
2022-től: https://bit.ly/3F3g6kz
Tankönyvek
2010 előtt: https://bit.ly/3w0B92t
Most: https://bit.ly/33y58CO
13. havi nyugdíj
2010 előtt: https://bit.ly/3bnHCfU
Most: https://bit.ly/3BRvNZQ
https://bit.ly/3mMGw3D
IMF Hitel, PPP mutyi:
2010 előtt: https://bit.ly/3w25Lkm
Most: https://bit.ly/3o8Acm1
Személyi jövedelemadó
2010 előtt: https://bit.ly/3eA3FSx (szuperbruttóval 21,6%, 5 millió fölött 40,6%)
Most: https://bit.ly/3y2no5e
Öröklési sarc (haláladó)
2010 előtt: https://bit.ly/33vGC5a
Most: https://bit.ly/33vGC5a
Vizitdíj, kórházi napidíj
2010 előtt: https://bit.ly/3eB072x
Most: https://bit.ly/3uFkn8Y
Családi adókedvezmény, babaváró, adóvisszatérítés
2010 előtt: https://bit.ly/3twcwco
Most: https://bit.ly/3bhTvE5
https://bit.ly/3nZpSwT
https://bit.ly/3COtubr
Otthonteremtési támogatás
2010 előtt: https://bit.ly/3o5OHH4
Most: https://bit.ly/2R3gKv0
Otthonfelújítási támogatás
2010 előtt: https://bit.ly/2SIJzgG
Most: https://bit.ly/3EPic7c
Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása
2010 előtt: nem volt ilyen
Most: https://bit.ly/2RXDlJX
Szja-mentesség (fiatalok, sokgyerekes anyák)
2010 előtt: nem volt ilyen
Most: https://bit.ly/34GTVAf
és https://bit.ly/3g36KdD
Vidékfejlesztés
Lásd: https://szamokadatok.hu/fejlodes
Munkahelyteremtés
2010 előtt és most: https://bit.ly/3ERsyUn
Aranytartalék
2010 előtt és most: https://bit.ly/3CQedXF
Szegénységben élők aránya
2010 előtt és most: https://bit.ly/3nXVaEp

Ráadás: elvi különbségek!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/339093487567791
Határvédelem
Baloldal: "álprobléma" https://bit.ly/3il6Cce
Fidesz: Határvédelemben nincs kompromisszum. https://bit.ly/3wTpina
Megélhetés
Baloldal: segély https://bit.ly/2Ro5edB
Fidesz: munka https://bit.ly/2Rn726E
Sport
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uWxBgG
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3chGn2g
Betelepítés, multikulti
Baloldal: támogatják https://bit.ly/3wZZjKS
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/3il7622
Vidékfejlesztés
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uTN55l
Fidesz: támogatja https://bit.ly/3uRsoXG
Megkülönböztetés, listázás
Baloldal: listáznak, mint a nácik https://bit.ly/2Ro64af
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/34N3y0f
Identitás
Baloldal: "k. ország" https://bit.ly/3plmjl8
Fidesz: édes hazánk https://bit.ly/3uU2gLM
Adózás
Baloldal: adóemelés https://bit.ly/3z4c3Cc
Fidesz: adócsökkentés https://bit.ly/3ijBkCr
Egészségügy
Baloldal: fizetős, privatizált https://bit.ly/3cjULae
Fidesz: fejlődő, állami https://bit.ly/3w6I0Ys
Iskolák, Bölcsődék, Óvodák
Baloldal: bezárták https://bit.ly/3x15M8G
Fidesz: építenek https://bit.ly/2TN2TtP
Családtámogatás
Baloldal: valamit mindig elvettek https://bit.ly/3x00tGe
Fidesz: folyamatosan bővítik https://bit.ly/3w6WSq9
Környezetvédelem
Baloldal: beszélnek róla https://bit.ly/2S3temV
Fidesz: cselekednek https://bit.ly/2S5haS6
Honvédelem
Baloldal: leépítették https://bit.ly/3cjbmex
Fidesz: folyamatosan fejlesztik https://bit.ly/3g8U0SN
Nyugdíj
Baloldal: elvették https://bit.ly/3gqWqwj
Fidesz: 13. havi+emelések https://bit.ly/2RuuGyk
Egyházak, vallás
Baloldal: folyamatosan provokálnak https://bit.ly/3cmAYHg
Fidesz: partnerség https://bit.ly/3yXaWnI
Fejlesztések
Baloldal: loptak és leállították https://bit.ly/3cmB3uy
Fidesz: transzparens folyamatok, fejlesztés https://bit.ly/3pr4AJ8
Nemzetközi kapcsolatok
Baloldal: provokációk, botrányok: https://bit.ly/3poRCvt
Fidesz: partneri kapcsolatok https://bit.ly/3gcZD2k
Műemlékvédelem
Baloldal: hagyták pusztulni https://bit.ly/3vZotJC
Fidesz: felújítják https://bit.ly/3posp45
Munkahelyteremtés
Baloldal: nem támogatták https://bit.ly/3po7FJF
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3z414st
Állami vagyon, Aranykészlet
Baloldal: elherdálták https://bit.ly/3vYiqVQ
Fidesz: gyarapítják https://bit.ly/3clKdYl
IMF-hitel
Baloldal: felvették, felélték https://bit.ly/3uUmJzS
Fidesz: visszafizették, és soha többé nem veszik fel https://bit.ly/3ijXlBe
Tömegközlekedés
Baloldal: leépítik https://bit.ly/2Ro58mi
Fidesz: fejlesztik https://bit.ly/3il9PIO
Energiaszektor
Baloldal: privatizálták, eladták https://bit.ly/3ikTeVd
Fidesz: visszaszerzik magyar tulajdonba https://bit.ly/3clKB9f

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Adó  Család  Fejlődés  Gazdaság  Megélhetés  Nyugdíjasok  Vidékfejlesztés 

Süllyed a baloldal hajója!

Két hónap alatt rekord-népszerűségvesztést sikerült elérnie a baloldal miniszterelnök-jelöltjének!

Süllyed a baloldal hajója!

Persze mi nem hisszük el a közvélemény-kutatások eredményeit, főleg azokét, amit a baloldal rendelt meg, inkább nézzük a tényeket! A "kapitány" mindent elkövet annak érdekében, hogy a SZEM-LŐ-HEGYI politika visszatérhessen Magyarországra. Hiába hazudja magát jobboldalinak, az általa képviselt program egy az egyben az őszödi "csomagok" világát idézi.

️A baloldal 2010 előtt
A rezsiárakat emelték
A 13. havi nyugdíjat elvették
A minimálbért befagyasztották
A családi adókedvezményt elvették
Az szja felső kulcsa 36% volt
Tüzet nyitottak az emberekre
Eladták a közvagyont haveroknak

️A baloldal most
A rezsiárakat emelnék
A 13. havi nyugdíjat elvennék
A minimálbért eltörölnék
A családi adókedvezményt elvennék
Az szja-t megemelnék
A kritikusokat fenyegetik, letiltják
Eladják a közvagyont

A Fidesz 2010 óta
A rezsiárakat csökkentették
A 13. havi nyugdíjat visszaadták
A minimálbért 172%-kal emelték
A családi adókedvezményt növelik
Az szja felső kulcsa 15%
Nem tiltanak le senkit sem
A közvagyont gyarapítják

Amikor szavazni fogsz, gondolj magadra, a családodra, gyerekeidre, unokáidra, gondolj a jövőtökre! Nem Orbánnal tolsz ki, ha a baloldalra szavazol, hanem saját magaddal. Hidd el, Orbán Viktor ellenzékben is a Parlamentben lenne, a fizetése akkor is 1,5-2 millió forint lenne, neki nem okozna problémát a gázszámla, vagy a 13. havi nyugdíj hiánya, de neked igen!

„Nekünk Magyarország az első, ezért kormányzásunkkal azok is jobban járnak, akik nem ránk szavaznak” /Orbán Viktor/

Népszerűségvesztés: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20211220-sullyed-a-kapitany-hajoja

👉Forrás, a felsoroltak részletes kifejtése:
Márki-Zay Péter Bajnait dicsőíti azért, mert elvette a 13. havi nyugdíjat
https://www.origo.hu/itthon/20211219-marki-zay-a-megszoritasokat-bevezeto-bajnai-kormanyt-dicseri-1.html
https://szamokadatok.hu/Post/4464/Szavazz_es_add_tovabb
https://szamokadatok.hu/Post/4516/Lehet_orbanozni_meg_meszarosozni_de_ezek_a_tenyek
https://szamokadatok.hu/Post/4500/12_eve_megszoritasok_helyett_adocsokkentest_beremelest_es_ujabb_tamogatasokat_jelent_a_magyaroknak_a_januar
https://szamokadatok.hu/megelhetes
https://szamokadatok.hu/baloldali_rombolas

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Család  Megélhetés  Nyugdíjasok 

Tudtad?

A nyugdíjasok 17,1 százalékkal több pénzből gazdálkodnak, ami az infláció mellett is növelte a nyugdíjak vásárlóértékét

Tudtad?

A januári emeléssel, a 13. havi nyugdíjjal és a 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal az idősek 17,1 százalékkal több pénzből gazdálkodhatnak éves szinten. Az infláció a KSH szerint 7,4 százalék volt, ez pedig azt jelenti, hogy az egész világon növekvő infláció mellett is a magyar nyugdíjasok nem fognak hiányt szenvedni.
Az ilyen Jakab-féle demagóg és populista politikusoknak külön leírjuk: 17,1 > 7,4!

Megvizsgáltuk a 2021 novembere és a 2022 novembere közötti időszakot.

Átlagnyugdíj most: 157 800 Ft
Januári emelés után: 165 690 Ft
13. havi nyugdíj: 165 690 Ft
Nyugdíjprémium: 80 000 Ft

👉12 havi bevétel emelés, prémium és 13. havi nyugdíj nélkül:
12 x 157 800 Ft=1 893 600 Ft
👉12 havi bevétel emeléssel, prémiummal és 13. havi nyugdíjjal
(2 x 157 800 Ft) + (10 x 165 690 Ft) + 165 690 Ft + 80 000 Ft = 2 218 190 Ft

Ez 17,1 százalékos bevétel növekedést jelent.

Mindezt azért tartottuk fontosnak leírni, mert a hazug baloldali politikusok kiragadnak egy számot (pl. a januári 5 százalékos emelést) és azt összevetik egy olyan termékkel, ami a legtöbbet drágult. A rossz termés miatt az étolaj sokat drágult, és igen - ha a nyugdíjas csak étolajat fog inni egy évig, akkor valóban kevesebbet ér a pénze. Azonban a nyugdíjasok is fizetnek rezsit, ami ma 25 százalékkal alacsonyabb, mint 9 éve volt, ők is közlekednek, vesznek tejet, húst, kenyeret, más élelmiszert, stb stb stb.

Elmondhatjuk tehát, hogy Orbán nem hagyta cserben az idős embereket, amit megígért (megőrizzük a nyugdíjak reálértékét), azt teljesítette idén is, sőt, túl is teljesítette azt az elmúlt 12 év mindegyikében. Nézzük meg azt, hogyan nőttek a nyugdíjak és milyen egyéb juttatásokban részesültek a nyugdíjasok az elmúlt években, és ezt vessük össze az inflációval.

2011 januárjában 3,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, amit ősszel egy 0,5 százalékos korrekció követett. Az éves infláció 3,9 százalék volt, tehát az éves emelés infláció feletti lett.
2012 januárjában 4,2 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, amit ősszel egy 1,6 százalékos korrekció követett. Az éves infláció 5,7 százalék volt, tehát az éves emelés ismét infláció feletti lett.
2013 januárjában 5,2 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Az éves infláció 1,7 százalék volt, tehát az éves emelés jóval infláció feletti lett.
2014-ben 2,4 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Az éves infláció -0,2 százalék volt, tehát az éves emelés megint jóval infláció feletti lett.
2015-ben 1,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Az éves infláció -0,1 százalék volt, tehát az éves emelés ebben az évben is infláció feletti lett.
2016-ban 1,6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Az éves infláció 0,4 százalék volt, tehát az éves emelés megint infláció feletti lett.
2017 januárjában 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat. Mivel a 2017-es infláció 2,4 százalék volt, így novemberben további 0,8 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak januárig visszamenőlegesen.
2017 novemberében 10 000 forintos Erzsébet utalványt kaptak a nyugdíjasok.
2017 novemberében átlagosan 12 000 forint nyugdíjprémiumot is kaptak a nyugdíjasok, ez is tovább növelte az emelés éves mértékét, így elmondható, hogy az emelés infláció feletti volt.
2018 januárjában 3 százalékkal emelték a nyugdíjakat. A 2018-as infláció 2,8 százalék volt, tehát az emelés infláció feletti lett.
2018 márciusában 10 000 forint értékű Erzsébet utalványt kapott minden nyugdíjas
2018 novemberében átlagosan 18 000 nyugdíjprémium került kifizetésre, ami tovább emelte az éves emelés mértékét.
2019 januárjában 2,7 százalékkal nőttek a nyugdíjak.
2019 novemberében további 0,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, és nyugdíjprémium is kifizetésre került (átlagosan 22 ezer forint). Az éves infláció 3,4 százalék volt, így a prémiummal és a rezsiutalvánnyal összességében infláció feletti volt az éves emelés.
9 000 forintos rezsiutalványt kapott minden nyugdíjas 2019 őszén.
2,8 százalékkal nőttek a nyugdíjak 2020 januárjában
2020 Novemberében jött a kiegészítő nyugdíjemelés, 1,2% visszamenőleg egész évre, ezzel a 2020-as emelés 4 százalék lett, ami több, mint az éves infláció (3,4%)
2021 januárjától 3 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, amit ha szükséges, további korrekciós emelés követ novemberben.
2021 júniusától további 0,6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak
2021 novemberében újabb 1,2 százalékkal nőttek a nyugdíjak, és az emelés ebben az esetben is visszamenőleges, január 1-től érvényes, tehát a nyugdíjasok egy összegben megkapják azt egész évre.
Minden nyugdíjas egységesen 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kapott 2021 novemberében. A KSH szerint 157,8 ezer forintra emelkedett az átlagnyugdíj év végére, a 80 ezer forintos prémium a 2021-es év tekintetében újabb 4,22%-os emelést jelent. Ezzel együtt az éves emelés 2021-ben is infláció feletti lett. (Az inflációs becslés 5%)
2022 januárjától a tervezett 3 százalék helyett 5 százalékkal nőnek a nyugdíjak.
2021-ben 1 heti, 2022-től azonban már egész havi 13. nyugdíj érkezik minden nyugdíjasnak. Egész évre lebontva ez 8,33% emelést jelent éves szinten 2022-ben. Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy a 13. havi nyugdíj is 5%-kal emelkedik.
A rezsi ára 8 éve csökkent, és azóta sem nőtt. A baloldal háromszorosára emelte a gáz, és duplájára az áram árát. A rezsicsökkentés a nyugdíjasoknak is segít, sőt! Talán nekik segít a legjobban!
Nincs vizitdíj, nincs kórházi napidíj, a baloldal ezt bevezette, a nyugdíjasoknak "fájt"

ADD TOVÁBB!

PS: Ebben a cikkben Jakab segítségével bemutattuk, hogy mennyivel többet a minimálbér
https://szamokadatok.hu/Post/4317/Petya_Ez_neked_szol

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20160426/az-orban-kormany-kifizeti-a-13-havi-nyugdijat-230853
https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far2111.html
https://szamokadatok.hu/Post/4438/Rendelet_alairva
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf001.html
https://mfor.hu/cikkek/makro/jovore-meg-jobban-jarnak-a-nyugdijasok-mutatjuk-mennyivel.html

Címkék: Nyugdíjasok 

Orbán Viktor a nyugdíjasoknak

Pontos elszámolás a jó barátság titka

Orbán Viktor a nyugdíjasoknak

A következő évben visszaadott 13. havi nyugdíj összege is 5 százalékkal emelkedik! Köszönjük, Orbán Viktor!

A baloldal ellopta
A Fidesz visszaadta!

Kapcsolódó:
👉12. éve nem adó- és áremelésekkel indul a január! Ezt lépte a Fidesz a jelen kihívásaira reagálva.
https://szamokadatok.hu/Post/4455/Orban_ellopta_az_elvonast
👉Nyugdíjasoknak járó emelések, juttatások: íme az elmúlt 6 év! (Nem kiragadott számok, hanem 6 év, kronológiai sorrendben, inflációval összevetve!)
https://szamokadatok.hu/Post/4438/Rendelet_alairva

👉Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20211210-orban-viktor-radiointerju-2021-december-10.html
👉Hangfelvétel: https://mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/12/10/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-december-10

Címkék: Nyugdíjasok 

Orbán ellopta az elvonást!

12. éve nem adó- és áremelésekkel indul a január!

Orbán ellopta az elvonást!

Sokak azt hiszik, hogy ez természetes, azt gondolják, hogy ez mindig is így volt. Ki kell hogy ábrándítsuk: 2010 előtt minden január adóemelésekkel, rezsiáremeléssel és elvonásokkal indult.
https://szamokadatok.hu/Post/4378/Kommentar_nelkul
https://szamokadatok.hu/Post/3490/Uj_egyensuly_program

És mi van most? Nézzük, mi változik januártól. Ezek az eddig ismert részletek.

10%-kal nő a katonák bére
https://bit.ly/3dCBH7t
21%-kal nő az ápolók bére
https://bit.ly/3lFGUjt
10%-kal nő a pedagógusok bére
https://bit.ly/3DCke9T
9%-kal nő a postai dolgozók bére
https://bit.ly/31DgU1k
20%-kal nő a szociális dolgozók bére
https://bit.ly/3lKrvyk
Érkezik az orvosi béremelés 3. üteme
https://bit.ly/3345aFj
20%-kal nő a kulturális dolgozók bére
https://bit.ly/3oBwKCp
20%-kal nő a bölcsődei dolgozók bére
https://bit.ly/3lGMcuY
Megjött a rekord összegű nyugdíjprémium
https://bit.ly/31ATBoR
5%-kal nőnek a nyugdíjak
https://bit.ly/3DJJET3
Érkezik a 13. havi nyugdíj
https://bit.ly/3dTdfz7
10%-kal nőnek a bérek a Volánbusznál és a MÁV-nál
https://bit.ly/334HFfn
6 havi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi dolgozók
https://bit.ly/3rMBBmc
10%-kal nő a rendvédelmi dolgozók bére
https://bit.ly/3ybQQWV
200 000 forintra nő a minimálbér
https://bit.ly/3ECFWvB
260 000 forintra nő a garantált bérminimum
https://bit.ly/3pGzIF3
Adómentességet kapnak a fiatalok
https://bit.ly/3lMOrwN
A családok visszakapják a befizetett adót
https://bit.ly/3DyfF0o
1500 milliárd forinttal csökkennek az adók
https://bit.ly/3ozMuWp
Európa legolcsóbb közüzemi díjait fizetjük
https://bit.ly/3ouXJ2h
Jön a kisvállalati rezsicsökkentés
https://bit.ly/3IB3unc
Rekord gazdasági növekedés
https://bit.ly/3DGA6bA
Rekord aranytartalék
https://bit.ly/3lRe53G

Ingyenes tankönyv és közétkeztetés
https://bit.ly/3oFzDlq
Családi adókedvezmény, CSOK, babaváró, stb
https://bit.ly/30fP0ry
Otthonfelújítási és autóvásárlási támogatás
https://bit.ly/30fP0ry
Öröklési sarc törölve, nincs haláladó
https://bit.ly/31LpFGf
Harmadára csökkent a szegénység
https://bit.ly/3IvUwHT
A GDP 6,2%-át költjük családtámogatásra,
️amivel világelsők vagyunk!
https://bit.ly/3oyYSWz

A felelőtlen döntés árát te fizetnéd meg!
Hajrá Fidesz-KDNP! Látjuk, érezzük a pozitív változást!

Címkék: Adó  Család  Megélhetés  Nyugdíjasok