Címke: Nemzet

Nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt!

Töltsd ki te is, és add tovább mindenkinek, hogy a Nemzeti Konzultáció online is kitölthető!

Nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt!

ūüá≠ūüáļ https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ ūüá≠ūüáļ

A baloldali p√°rtok √©s az √°ltaluk megb√≠zott tolvajok a bor√≠t√©kokat ellophatj√°k - de a v√©lem√©ny√ľnket nem!
A nemzeti konzult√°ci√≥kr√≥l besz√©ltek a k√©pviselŇĎk a h√©tfŇĎi napirend elŇĎtti felsz√≥lal√°sok m√°sodik fel√©ben

A fideszes Selmeczi Gabriella arr√≥l besz√©lt, hogy Magyarorsz√°g megnyerte a koronav√≠rus elleni v√©dekez√©s elsŇĎ szak√°sz√°t. A t√∂meges j√°rv√°ny elker√ľl√©se az idŇĎben meghozott d√∂nt√©seknek, az √∂sszefog√°snak √©s fegyelmezetts√©gnek, valamint a kiv√°l√≥ szakembereknek k√∂sz√∂nhetŇĎ - tette hozz√°.

Am√≠g nincs vakcina, addig a vesz√©ly vel√ľnk marad, ez√©rt sz√ľks√©g van a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©g fenntart√°s√°ra - hangs√ļlyozta. Mik√∂zben Magyarorsz√°gon az akt√≠v megbeteged√©sek sz√°ma alacsony, addig az eg√©sz vil√°gr√≥l aggaszt√≥ adatok √©rkeznek √©s megvan az es√©ly, hogy a k√ľlf√∂ldrŇĎl √©rkezŇĎk √ļjra behurcolj√°k a v√≠rust - emelte ki.

M√≥ring J√≥zsef Attila (KDNP) azt k√©rdezte, hogy mi√©rt fontos a koronav√≠rus elleni v√©dekez√©srŇĎl √©s a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ nemzeti konzult√°ci√≥.

Guly√°s Gergely Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter azt mondta, hogy az emberek hajland√≥ak v√©lem√©nyt mondani √©s azt fontos is megismerni. Hozz√°tette, a v√≠rus a sikeres v√©dekez√©s ellen√©re sem tŇĪnt el, √©s re√°lis lehet egy m√°sodik hull√°m. Az eddigi sikeres v√©dekez√©s alapja is a sz√©lesk√∂rŇĪ egyet√©rt√©s volt, ami an√©lk√ľl j√∂tt l√©tre, hogy az ellenz√©k t√°mogatta volna a v√°ls√°gkezel√©s l√©p√©seit - sz√∂gezte le.

A v√©dekez√©s elsŇĎ szakasz√°nak tapasztalatai alapj√°n megalapozottan lehet v√©lem√©nyt mondani, ez√©rt hasznos, ha mindenki elmondja a v√©lem√©ny√©t, a nemzeti konzult√°ci√≥ sor√°n - jelentette ki.

Rendk√≠v√ľl nagy az √©rdeklŇĎd√©s a nemzeti konzult√°ci√≥ ir√°nt, √©s b√°r m√©g messze a felad√°si hat√°ridŇĎ, de a h√©tfŇĎ reggeli √∂sszes√≠t√©s alapj√°n m√°r 396 ezren kit√∂lt√∂tt√©k a k√©rdŇĎ√≠vet - k√∂z√∂lte v√°lasz√°ban a Minisztereln√∂ki Kabinetiroda parlamenti √°llamtitk√°ra.

D√∂m√∂t√∂r Csaba egy parlamenti napirend elŇĎtti k√©rd√©sre adott v√°lasz√°ban √ļgy fogalmazott: mindez azt bizony√≠tja, hogy aktu√°lis, fontos √©s mindannyiunk √©let√©t √©rintŇĎ k√©rd√©sekrŇĎl van sz√≥, amikrŇĎl √©rdemes v√©lem√©ny√©t mondani. A koronav√≠rus-j√°rv√°ny alatt Magyarorsz√°g az egyik legjobban √©s legeredm√©nyesebben v√©dekezŇĎ orsz√°g √©s a korm√°ny szeretn√©, ha ez √≠gy is maradna, ez√©rt a v√≠rust a hat√°rokon k√≠v√ľl kell tartani - sz√∂gezte le a politikus. Eml√©keztetett, hogy a kabinet emiatt beutaz√°si korl√°toz√°sokr√≥l d√∂nt√∂tt, √©s h√°rom (v√∂r√∂s, s√°rga √©s z√∂ld) kateg√≥ri√°ba sorolja az orsz√°gokat - tette hozz√°.
Az √°llamtitk√°r hangs√ļlyozta, hogy a nemzeti konzult√°ci√≥ban vil√°gos k√©pet ad majd arr√≥l, hogy melyek a magyarok √°ltal legink√°bb t√°mogatott int√©zked√©sek.

D√∂m√∂t√∂r Csaba kijelentette, hogy az ellenz√©k azonban √ļjra √©s √ļjra "torped√≥zza a konzult√°ci√≥t". A h√≠rek szerint kiveszik a k√©rdŇĎ√≠veket a postal√°d√°kb√≥l, m√°shol lev√°gj√°k azokr√≥l a szem√©lyes adatokat. A Momentum obszc√©n tartalmakat firk√°l az √≠vekre, mik√∂zben s√ļlyos k√©rdŇĎjelek vannak ak√∂r√ľl, hogy a f√ľggetlen Hadh√°zy √Ākos hogyan kezeli a szem√©lyes adatokat - sorolta probl√©m√°it.

A politikus k√∂z√∂lte, nem √©rtik, hogy a baloldali p√°rtok mi√©rt akarj√°k akad√°lyozni, hogy az emberek elmondj√°k a v√©lem√©ny√ľket a j√°rv√°nyr√≥l, a j√°rv√°ny elleni k√ľzdelemrŇĎl. Ha a v√©delmi √∂sszefog√°shoz nem tudtak semmit hozz√°tenni, legal√°bb a p√°rbesz√©det ne akad√°lyozz√°k - k√©rte.

Nagy Csaba (Fidesz) azonnali kérdésében felszólította a baloldalt, hogy ne akadályozza a koronavírus-járványról szóló párbeszédet.

A korm√°nyp√°rti politikus felh√°bor√≠t√≥nak nevezte, hogy - mint mondta - a baloldal a postal√°d√°kb√≥l lopkodja ki a k√©rdŇĎ√≠veket, megsemmis√≠ti azokat.

Hangs√ļlyozta, a baloldal pr√≥b√°lja meghi√ļs√≠tani a korm√°ny √©s a t√°rsadalom k√∂z√∂tti p√°rbesz√©d kialakul√°s√°t, akad√°lyozz√°k a magyarokat a szabad v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°sban, mik√∂zben k√©pmutat√≥ m√≥don naponta t√∂rnek l√°ndzs√°t a jog√°llamis√°g mellett.

Nagy Csaba azt k√©rdezte, ezekben az esetekben felmer√ľl-e a jogs√©rt√©s gyan√ļja.

V√∂lner P√°l, az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium parlamenti √°llamtitk√°ra v√°lasz√°ban √ļgy fogalmazott, a baloldal kor√°bban a koronav√≠rus-j√°rv√°ny elleni k√ľzdelmet nehez√≠tette, most pedig meg akarja akad√°lyozni, hogy az emberek elmondj√°k a v√©lem√©ny√ľket a nemzeti konzult√°ci√≥n.

Hangs√ļlyozta, a kit√∂lt√∂tt konzult√°ci√≥s √≠vek baloldal √°ltal t√∂rt√©nŇĎ begyŇĪjt√©se agg√°lyos lehet adatv√©delmi szempontb√≥l √©s felmer√ľl a szem√©lyes adattal t√∂rt√©nŇĎ vissza√©l√©s b√ľntetŇĎ t√©ny√°ll√°snak megval√≥s√≠t√°sa.

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200713-nagy-az-erdeklodes-a-nemzeti-konzultacio-irant
https://szamokadatok.hu/Post/1423/Momentumos_demokracia_csucsra_jaratva_osszelopkodjak_a_boritekokat_majd_kukaba_dobjak_a_konzultacios_iveket
https://www.origo.hu/itthon/20200624-baloldali-aktivista-nemzeti-konzultacio-lopas-szolnok.html

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek!

Neked 3 perc - a Kormánynyak hatalmas segítség. Töltsd ki online - ezt nem lophatja el a baloldal

Már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek!

‚ÄľÔłŹ https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/‚ÄľÔłŹ

Az index m√°r olyat is hazudik, persze a "neve elhallgat√°s√°t k√©rŇĎ forr√°s√°ra" hivatkozva, hogy nem biztons√°gos az online rendszer. Ez nem igaz, ez HAZUGS√ĀG! A baloldal a Nemzeti Konzult√°ci√≥ sikertelens√©g√©ben √©rdekelt, ez√©rt most k√ľl√∂n√∂sen fontos az √∂ssznemzeti √∂sszefog√°s! Gyer√ľnk, magyarok! ūüá≠ūüáļūüá≠ūüáļūüá≠ūüáļ

Nagyon nagy az √©rdeklŇĎd√©s a nemzeti konzult√°ci√≥ ir√°nt, a szerda reggeli √∂sszes√≠tett adatok alapj√°n m√°r 232 ezer k√©rdŇĎ√≠vet t√∂lt√∂ttek ki a magyar emberek - mondta D√∂m√∂t√∂r Csaba, a Minisztereln√∂ki Kabinetiroda parlamenti √°llamtitk√°ra szerdai budapesti sajt√≥t√°j√©koztat√≥n.

D√∂m√∂t√∂r Csaba t√°j√©koztat√°sa szerint az √≠vek t√ļlnyom√≥ r√©sz√©t postai √ļton k√ľldt√©k vissza.

Figyelembe v√©ve, hogy messze m√©g a felad√°si hat√°ridŇĎ √©s m√©g messze nincs v√©ge a k√©zbes√≠t√©seknek, ez nagyon nagy √©rdeklŇĎd√©st jelez - √©rt√©kelt a parlamenti √°llamtitk√°r.

D√∂m√∂t√∂r Csaba r√°mutatott: b√°r a koronav√≠rus-j√°rv√°ny elleni k√ľzdelem elsŇĎ szakasz√°t sikeresen z√°rt√°k, de a v√≠rus v√°ltozatlanul jelen van, a k√∂rnyezŇĎ orsz√°gokban n√∂vekvŇĎ sz√°mokr√≥l sz√≥lnak a besz√°mol√≥k, √©s mivel vakcina v√°ltozatlanul nem √°ll rendelkez√©sre, Magyarorsz√°gnak is fel kell k√©sz√ľlnie a m√°sodik hull√°mra. Akkor tudj√°k mindezt a legeredm√©nyesebben megtenni, ha tudj√°k, melyek a j√°rv√°ny elleni k√ľzdelem legink√°bb t√°mogatott int√©zked√©sei, a konzult√°ci√≥ ebben ad majd vil√°gosabb k√©pet - hangs√ļlyozta.

A parlamenti √°llamtitk√°r sajn√°lat√°t fejezte ki, hogy a baloldali p√°rtok √©s m√°s szereplŇĎk a kor√°bbi rossz gyakorlatuknak megfelelŇĎen most is t√°madj√°k a konzult√°ci√≥t. Van, ahol postal√°d√°b√≥l veszik ki a k√©rdŇĎ√≠vet, van, ahol a k√ľldem√©nyeket gyŇĪjtik √∂ssze, √©s a szerdai p√©lda alapj√°n a konzult√°ci√≥s honlapot is t√°madj√°k. Minden egyes ilyen t√°mad√°s √ļjabb ok arra, hogy mindenki elmondja a v√©lem√©ny√©t - mondta D√∂m√∂t√∂r Csaba.

Kit√©rt arra is, minden politikai szereplŇĎt, k√ľl√∂n√∂sen a baloldali p√°rtokat, arra k√©rnek, hogy ne l√©pjenek ki a t√∂rv√©nyess√©g z√≥n√°j√°b√≥l. Ha nem akarnak r√©szt venni a koronav√≠rusr√≥l sz√≥l√≥ p√°rbesz√©dben, akkor legal√°bb ne akad√°lyozz√°k azt, m√°r csak az√©rt sem, mert a v√≠rus teljesen k√∂z√∂mb√∂s a belpolitikai vit√°k ir√°nt - fogalmazott.

Arra a k√©rd√©sre, hogy a DK ism√©t gyŇĪjti a konzult√°ci√≥s √≠veket, most Veresegyh√°zon t√∂rt√©nt ilyen eset, azt mondta: alapjaiban probl√©m√°s, ha egyes politikai szereplŇĎk megpr√≥b√°lj√°k a konzult√°ci√≥t, a p√°rbesz√©det megakad√°lyozni egy olyan k√©rd√©srŇĎl, amely mindannyiunk j√∂vŇĎj√©t √©rinti. A korm√°nynak az az √°ll√°spontja, hogy fontos k√©t v√°laszt√°s k√∂z√∂tt is kik√©rni az emberek v√©lem√©ny√©t. Ha jogi felhatalmaz√°s n√©lk√ľl gyŇĪjtenek szem√©lyes adatokat, azzal t√∂rv√©nytelens√©get k√∂vetnek el. √Črdemes az adatv√©delmi biztosnak is elj√°rnia, √©s √©rdemes feljelent√©st is tenni - mondta a parlamenti √°llamtitk√°r.

Arra biztatott, hogy inkább a baloldali pártok is foglaljanak állást a feltett kérdésekben.

Az elm√ļlt napokban vit√°t kiv√°ltott orvosi mŇĪszerrŇĎl is k√©rdezt√©k D√∂m√∂t√∂r Csab√°t. Azt mondta: nem tudj√°k, mikor √©rkezik meg a v√≠rus m√°sodik hull√°ma, de azt l√°thatj√°k, hogy az √°lh√≠rek m√°sodik hull√°ma meg√©rkezett. Ebben az esetben arr√≥l van sz√≥, hogy azt √°ll√≠tott√°k, l√©tezik egy mŇĪszer, amely vill√°mgyorsan kimutatja a koronav√≠rus jelenl√©t√©t. Ezzel szemben a gy√≥gyszer√©szeti √©s √©lelmez√©s-eg√©szs√©g√ľgyi int√©zet rendszer√©ben nincs nyoma annak, hogy ilyen mŇĪszert regisztr√°ltak volna. Az √°ll√≠t√°sokkal ellent√©tben sem az emberi erŇĎforr√°sok miniszter√©t, sem az eg√©szs√©g√ľgyi √°llamtitk√°rt nem kerest√©k meg - r√∂gz√≠tette. Ezek alapj√°n nem neh√©z kik√∂vetkeztetni, hogy ilyen v√≠rustesztelŇĎ "csodamasina" nem l√©tezik - tette hozz√°.

Kit√©rt arra is, hogy nem ez az elsŇĎ √°lh√≠r az elm√ļlt idŇĎszakb√≥l. Az √°ll√≠t√≥lagos mentŇĎs tiszt mellett - aki a nyilv√°ntart√°sban egy√°ltal√°n nem szerepelt - p√©ldak√©nt eml√≠tette a hal√°loz√°si adatokr√≥l val√≥ sz√≥l√≥ val√≥tlan √°ll√≠t√°sokat. A P√°rbesz√©d azt mondta a parlamentben, hogy Magyarorsz√°gon a legrosszabbak a hal√°loz√°si ar√°nyok a vil√°gon, mik√∂zben a t√©nyek szerint a legjobban v√©dekezŇĎ √°llamok k√∂z√∂tt vagyunk. Azt is √°ll√≠tott√°k egyes baloldali k√©pviselŇĎk, hogy az orvosok nem kaptak megfelelŇĎ v√©dŇĎfelszerel√©st, amit az egyes int√©zm√©nyek vezetŇĎinek kellett megc√°folni. Azt is mondt√°k, hogy nem √ľl√©sezik a parlament, de ez nem akad√°lyozta meg ŇĎket, hogy az √ľl√©sekre bej√°rjanak - sorolta.

Úgy fogalmazott: jó lenne, ha a baloldali álhírgyár végre bezárná a kapuit.

Az airbnb tervezett szab√°lyoz√°s√°r√≥l elmondta: a korm√°ny a szerdai √ľl√©s√©n t√°rgyal r√≥la. ElsŇĎ helyen t√°mogatott verzi√≥k√©nt az ker√ľlt a korm√°ny√ľl√©s napirendj√©re, hogy az √∂nkorm√°nyzatok kapj√°k meg a szab√°lyoz√°s jog√°t

Forr√°s: https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/parlamenti-allamtitkar/hirek/mar-232-ezer-nemzeti-konzultacios-kerdoivet-toltottek-ki-a-magyar-emberek

Címkék: Közös jövőnk  Nemzet 

Nemzeti Konzultáció - a világ egyik legdemokratikusabb eszköze a választópolgárok akaratának érvényesítésére

Nemzeti Konzultáció - a világ egyik legdemokratikusabb eszköze a választópolgárok akaratának érvényesítésére

A baloldal sosem volt k√≠v√°ncsi a v√°laszt√≥polg√°rok v√©lem√©ny√©re, ŇĎk csak a kamp√°nyra f√≥kusz√°ltak, ott √∂sszehazudtak f√ļt-f√°t, majd ut√°na 4 √©vig azt tettek, amit csak akartak: privatiz√°ltak, elad√≥s√≠tottak, elbocs√°tottak √©s el√°rultak.

Ezzel szemben a Nemzeti Korm√°ny nem csak n√©gy√©vente, hanem √°tlagosan √©vente felm√©ri a v√°laszt√≥polg√°rok v√©lem√©ny√©t az orsz√°g sz√°m√°ra kulcsfontoss√°g√ļ k√©rd√©sekben. √ćgy lesz ez id√©n is. N√©zz√ľk a kor√°bbi Nemzeti Konzult√°ci√≥k eredm√©nyeit:

ūüá≠ūüáļ 2010: Nemzeti Konzult√°ci√≥ a nyugd√≠jakr√≥l (200 000 v√°lasz √©rkezett vissza, ezt csak a nyugd√≠jasok kapt√°k)
ūüá≠ūüáļ 2011: Az √ļj Alapt√∂rv√©nytŇĎl sz√≥l√≥ nemzeti konzult√°ci√≥ (920 000 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2011: Szoci√°lis Konzult√°ci√≥ (1 143 308 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2012: Gazdas√°gi Konzult√°ci√≥ (674 176 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2015: A bev√°ndorl√°sr√≥l sz√≥l√≥ Nemzeti Konzult√°ci√≥ (1 254 000 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2017: √Āll√≠tsuk meg Br√ľsszelt! (1 680 933 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2017: Nemzeti Konzult√°ci√≥ a Soros-tervrŇĎl (2 332 755 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2018: Nemzeti Konzult√°ci√≥ a csal√°dok v√©delm√©rŇĎl (1 382 000 v√°lasz √©rkezett vissza)
ūüá≠ūüáļ 2020: Koronav√≠rusr√≥l √©s a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ Nemzeti Konzult√°ci√≥: RAJTUNK A SOR! Mutassuk meg, hogy a baloldal k√©rdŇĎ√≠vlop√°si akci√≥ja ellen√©re a mostani Konzult√°ci√≥ legal√°bb olyan sikeres lesz, mint az eddigiek √°tlaga (kb. 1 200 000 visszak√ľld√∂tt √≠vre lesz sz√ľks√©g√ľnk!)

Nemzeti Konzult√°ci√≥: az elm√ļlt t√≠z √©vben errŇĎl k√©rdezte a korm√°ny az embereket

Az Orb√°n-korm√°ny, ellent√©tben a baloldali korm√°nyokkal, rendszeresen kik√©ri a magyarok v√©lem√©ny√©t a fontos t√°rsadalmi k√©rd√©sekben. A kabinet nyilv√°noss√°gra hozta a kilencedik Nemzeti Konzult√°ci√≥ k√©rd√©seit, a k√©rdŇĎ√≠vek m√°r t√∂bb telep√ľl√©sen is meg√©rkeztek a postal√°d√°kba. Ennek kapcs√°n az Origo √∂sszegyŇĪjt√∂tte, milyen fontos k√©rd√©sekben k√©rdezte meg a magyarokat a korm√°ny az elm√ļlt √©vekben.

Mi, magyarok 2010-ben √ļgy hat√°roztunk, hogy minden fontos k√©rd√©st megbesz√©l√ľnk egym√°ssal, mielŇĎtt d√∂nt√©seket hozunk
- Orb√°n Viktor √≠gy hat√°rozta meg n√©h√°ny √©ve a nemzeti konzult√°ci√≥ l√©nyeg√©t. A minisztereln√∂k szavaib√≥l vil√°goss√° v√°lt, hogy a polg√°ri korm√°ny a baloldallal ellent√©tben az emberekkel egy√ľtt, a v√©lem√©ny√ľket kik√©rve szeretn√© korm√°nyozni Magyarorsz√°got. Az elm√ļlt 10 √©vben bebizonyosodott, a Nemzeti Konzult√°ci√≥ p√©ld√°tlanul sikeres, rengetegen mondt√°k el v√©lem√©ny√ľket. Ezt mutatja, hogy a korm√°ny imm√°r kilencedik alkalommal k√©rdezi meg az embereket.

ElsŇĎ konzult√°ci√≥
A Nemzeti Konzult√°ci√≥s Test√ľletbŇĎl, illetve a 2005-√∂s konzult√°ci√≥sorozatb√≥l kinŇĎtt int√©zm√©nyt a korm√°nyv√°lt√°st k√∂vetŇĎen azonnal bevezette a korm√°ny. 2010 szeptember√©ben Orb√°n Viktor minisztereln√∂k bejelentette, hogy levelet k√ľld minden nyugd√≠jasnak, arra k√©rve ŇĎket, hogy egy v√°laszukban ossz√°k meg vele gondjaikat, √©s √≠rj√°k meg, szerint√ľk mi lenne a korm√°ny legfontosabb teendŇĎje az orsz√°g jelenlegi helyzet√©ben. A nyugd√≠jakkal √©s t√°mogat√°sokkal kapcsolatos k√©rdŇĎ√≠veket 2010 december√©ben 1,7 milli√≥ h√°ztart√°sba k√ľldt√©k el, ez t√∂bb mint 2,8 milli√≥ nyugd√≠jast jelentett. A Minisztereln√∂ks√©g k√∂zl√©se szerint mintegy 200 ezer v√°lasz √©rkezett vissza a konzult√°ci√≥ v√©g√©t jelentŇĎ okt√≥ber 1-jei hat√°ridŇĎig.

Második konzultáció
Egy √©vvel k√©sŇĎbb, 2011-ben az Alapt√∂rv√©nyrŇĎl k√©rdezte meg az embereket a magyar korm√°ny. A tizenk√©t k√©rd√©sbŇĎl √°ll√≥ k√©rdŇĎ√≠ven t√∂bbek k√∂z√∂tt arr√≥l k√©rt√©k ki a polg√°rok v√©lem√©ny√©t, hogy

az √ļj alkotm√°ny csak az √°llampolg√°ri jogokat vagy a k√∂telezetts√©geket is deklar√°lja-e;
korlátozza-e az állam eladósodását;
vegyen-e védelem alá olyan közös értékeket, mint a család, a munka, az otthon, a rend és az egészség.
A k√©rdŇĎ√≠vet 920 ezren k√ľldt√©k vissza. 91 sz√°zal√©kuk √°llt ki amellett, hogy az Alapt√∂rv√©ny a jogok mellett az √°llampolg√°ri k√∂telezetts√©gekrŇĎl is sz√≥ljon. A k√©rdŇĎ√≠vnek volt egy nyitott r√©sze is, ahov√° le lehetett √≠rni, milyen √©rt√©keket, elveket kellene m√©g az Alapt√∂rv√©nybe bevenni. A leggyakrabban elŇĎfordul√≥ szavak k√∂z√∂tt volt a kereszt√©nys√©g, a szent √©s a korm√°ny.

Harmadik konzultáció
2011-ben a korm√°ny egy m√°sik t√©mak√∂rben is k√≠v√°ncsi volt az emberek v√©lem√©ny√©re. A "Szoci√°lis konzult√°ci√≥" elnevez√©sŇĪ k√©rdŇĎ√≠v t√≠z k√©rd√©st foglalt mag√°ban, t√∂bbek k√∂z√∂tt az idŇĎsekkel, a devizahitelesekkel, a k√∂zmŇĪszolg√°ltat√≥kkal √©s az oktat√°si t√°mogat√°sokkal kapcsolatban. A feltett k√©rd√©sekre √∂sszesen 1 143 308-an v√°laszoltak. A v√°laszad√≥k 86 sz√°zal√©ka k√©rte azt, hogy az √°llam szor√≠tsa korl√°tok k√∂z√© a k√∂zmŇĪszolg√°ltat√≥k mag√°n√©rdekeit, amire a rezsics√∂kkent√©s elŇĎfut√°rak√©nt lehetett tekinteni. A Szoci√°lis konzult√°ci√≥ eredm√©nye az√≥ta is sz√°mos korm√°nyzati int√©zked√©s alapj√°ul szolg√°l.

Negyedik konzultáció
2012-ben a korm√°ny a "Gazdas√°gi konzult√°ci√≥" nevŇĪ k√©rdŇĎ√≠vet k√ľldte el a magyar h√°ztart√°sokba. Tizenhat gazdas√°got √©rintŇĎ k√©rd√©st tettek fel, k√∂zt√ľk a 20-n√°l kevesebb fŇĎt foglalkoztat√≥ magyar v√°llalkoz√°sok √°tal√°nyad√≥z√°si lehetŇĎs√©g√©vel, a nyugd√≠jas kor√ļ, de tov√°bb dolgoz√≥ emberek b√©r√©nek ad√≥- √©s j√°rul√©kmentess√©g√©vel kapcsolatban. A polg√°rok v√©lem√©nyt mondhattak tov√°bb√° a m√©lt√°nyos k√∂ztehermegoszt√°sr√≥l, a minim√°lb√©rrŇĎl, a fiatalok elhelyezked√©s√©nek t√°mogat√°s√°r√≥l, az √°faszab√°lyok √©rz√©kenyebb√© t√©tel√©rŇĎl, √©s arr√≥l is, hogy az alacsonyabb j√∂vedelmŇĪek a cafeteria juttat√°st k√©szp√©nzben kapj√°k-e meg. V√©g√ľl 674 176 darab v√°lasz √©rkezett.

√Ėt√∂dik konzult√°ci√≥
A migr√°ci√≥s v√°ls√°ggal egy √ļj t√°rsadalmi probl√©ma jelent meg Magyarorsz√°g hat√°rain√°l. A korm√°ny 2015-ben errŇĎl is megk√©rdezte az embereket "A bev√°ndorl√°sr√≥l √©s a terrorizmusr√≥l" sz√≥l√≥ k√©rdŇĎ√≠vben, amely az Eur√≥pai Uni√≥val kapcsolatos k√©rd√©seket is tartalmazott.
A következetes magyar bevándorláspolitika kialakításában fontos szerepe volt ennek a nemzeti konzultációnak.

A v√©geredm√©ny azt mutatta, hogy a v√°laszad√≥k hasonl√≥an gondolkodtak a 12 k√©rd√©srŇĎl: minim√°lis volt az elutas√≠t√≥ v√°laszok ar√°nya. √ćgy a konzult√°ci√≥s k√©rdŇĎ√≠vet visszak√ľldŇĎk egy√©rtelmŇĪen a szigor√ļbb szab√°lyoz√°s, √≠gy az illeg√°lis hat√°r√°tl√©pŇĎk meg√°ll√≠t√°sa mellett foglaltak √°ll√°st. Nem mell√©kes, hogy a konzult√°ci√≥ hozz√°j√°rult ahhoz is, hogy az ideiglenes hat√°rz√°r meg√©p√ľlj√∂n √©s a t√∂rv√©nyi szigor√≠t√°sokat a korm√°ny bevezesse.

A hivatalos adatok szerint 1 milli√≥ 254 √≠v √©rkezett vissza a korm√°nyhoz, tov√°bb√° csaknem 58 ezren elektronikus √ļton nyilv√°n√≠tottak v√©lem√©nyt.

Hatodik konzultáció
K√©t √©vvel k√©sŇĎbb, 2017-ben az "√Āll√≠tsuk meg Br√ľsszelt!" elnevez√©sŇĪ k√©rdŇĎ√≠vben az uni√≥s elit tev√©kenys√©g√©rŇĎl mondhatt√°k el a v√©lem√©ny√ľket a polg√°rok. A konzult√°ci√≥t a hagyom√°nyos postai forma mellett interneten kereszt√ľl is ki lehetett t√∂lteni. √Ėsszesen hat k√©rd√©st tettek fel a nemzeti f√ľggetlens√©ggel kapcsolatban: ezek a rezsics√∂kkent√©s √©s a munkahelyteremt√©si t√°mogat√°s megtart√°s√°ra, a migr√°nsok beenged√©s√©re, az ad√≥cs√∂kkent√©srŇĎl val√≥ szabad rendelkez√©sre, valamint a nemzetk√∂zi szervezetek √©s fizetett aktivista csoportok √°tl√°that√≥s√°g√°ra vonatkoztak.

√Ėsszesen 1 680 933 √°llampolg√°r t√∂lt√∂tte ki a konzult√°ci√≥s k√©rdŇĎ√≠vet, akiknek a 94 sz√°zal√©ka postai √ļton k√ľldte vissza az √≠veket. A hat√°ridŇĎt k√∂vetŇĎ napokban tov√°bbi 7111 k√©rdŇĎ√≠v √©rkezett vissza post√°n.

Fontos hangs√ļlyozni, hogy a v√°laszad√≥k 99 sz√°zal√©ka egyet√©rtett a korm√°ny √°ll√°spontj√°val - minden k√©rd√©sben.

Hetedik konzultáció
2017-ben nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor a magyar korm√°ny az emberek v√©lem√©ny√©re volt k√≠v√°ncsi. A korm√°ny a bev√°ndorl√°ssal √∂sszef√ľgg√©sben a Soros-tervrŇĎl ind√≠tott konzult√°ci√≥t. Jelenlegi √°ll√°s szerint ez volt eddig minden idŇĎk legsikeresebb konzult√°ci√≥ja. A post√°t√≥l sz√°rmaz√≥ v√©gleges adatok szerint a hat√°ridŇĎig 2 332 755 k√©rdŇĎ√≠v √©rkezett vissza, amelyek k√∂z√ľl 2 154 264-et nyomtatott form√°ban, tov√°bbi 178 491-et pedig az interneten t√∂lt√∂ttek ki. Mint a be√©rkezŇĎ v√°laszok √∂sszes√≠t√©s√©bŇĎl kider√ľlt, 2,3 milli√≥ v√°laszad√≥, azaz a magyarok gyakorlatilag egyhang√ļlag utas√≠tott√°k el a Soros-tervet.

Nyolcadik konzultáció
A magyar korm√°ny 2018-ban is a polg√°rokhoz fordult, t√≠z k√©rd√©st felt√©ve, a t√©ma pedig a csal√°dok v√©delme volt. A t√°mogat√°si c√©lokra vonatkoz√≥ k√©rd√©seken k√≠v√ľl r√°k√©rdeztek arra is, hogy kapjanak-e k√©tharmados v√©delmet a csal√°di t√°mogat√°sokkal kapcsolatos t√∂rv√©nyek, valamint hogy a gyereknek joga van-e any√°hoz √©s ap√°hoz. A k√©rdŇĎ√≠vben mindemellett volt k√©rd√©s a val√≥di fŇĎ√°ll√°s√ļ anyas√°g int√©zm√©ny√©nek bevezet√©s√©rŇĎl is.

A hivatalos adatok szerint √∂sszesen 1 milli√≥ 382 ezren v√°laszoltak a korm√°nynak, a v√©geredm√©ny alapj√°n a magyar emberek nagy felhatalmaz√°st adtak a csal√°dt√°mogat√°si rendszer bŇĎv√≠t√©s√©re. P√©ld√°ul a "n√©pess√©gfogy√°st nem bev√°ndorl√°ssal, hanem a csal√°dok erŇĎteljesebb t√°mogat√°s√°val kell orvosolni" felvet√©sre a v√°laszad√≥k 99,18 sz√°zal√©ka v√°laszolt igennel.

Kilencedik konzultáció
A korm√°ny febru√°rban jelentette be, hogy √ļjabb Nemzeti Konzult√°ci√≥t ind√≠t, azonban a koronav√≠rus-j√°rv√°ny miatt a v√©dekez√©s lett a legfontosabb. A v√©dekez√©s elsŇĎ szakasz√°nak lez√°rta ut√°n ism√©t lehetŇĎs√©g van megk√©rdezni az embereket. A kilencedik Nemzeti Konzult√°ci√≥ban a j√°rv√°ny, illetve annak gazdas√°gi k√∂vetkezm√©nyei ker√ľltek a f√≥kuszba, de van k√©rd√©s a m√°sodik Soros-tervre, √©s a magyar bev√°ndorl√°spolitik√°ra vonatkoz√≥an is.

A k√∂vetkezŇĎkre volt k√≠v√°ncsi a korm√°ny:

A j√°rv√°ny √ļjabb hull√°ma eset√©n √Ėn az al√°bb javasolt int√©zked√©sek k√∂z√ľl melyiket t√°mogatn√°? (Kilenc int√©zked√©s k√∂z√ľl lehet v√°lasztani, de t√∂bb is megjel√∂lhetŇĎ, √≠gy kij√°r√°si korl√°toz√°s bevezet√©se, t√°vols√°gtart√°s elrendel√©se, maszkvisel√©s elrendel√©se, orsz√°ghat√°rok lez√°r√°sa, oktat√°si int√©zm√©nyek bez√°r√°sa, √°tt√©r√©s digit√°lis oktat√°sra, rendezv√©nyek korl√°toz√°sa, a 65 √©ven fel√ľliek k√ľl√∂n v√°s√°rl√°si s√°vj√°nak fenntart√°sa, a v√©dekez√©shez sz√ľks√©ges eszk√∂z√∂k kivitel√©nek korl√°toz√°sa, ingyenes parkol√°s)
√Ėn egyet√©rt-e azzal, hogy a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©get mindaddig fenn kell tartani az eg√©szs√©g√ľgyben, am√≠g fenn√°ll a j√°rv√°ny visszat√©r√©s√©nek kock√°zata?
√Ėn szerint sz√ľks√©g van arra, hogy tov√°bb erŇĎs√≠ts√ľk az idŇĎsotthonok j√°rv√°ny√ľgyi v√©delm√©t?
√Ėn egyet√©rt-e azzal, hogy a korm√°nynak arra kell t√∂rekednie, hogy a v√©dekez√©shez sz√ľks√©ges felszerel√©seket Magyarorsz√°gon lehessen elŇĎ√°ll√≠tani, √≠gy cs√∂kkentve a kiszolg√°ltatotts√°gunkat?
√Ėn egyet√©rt-e azzal, hogy a j√°rv√°ny alatt az iskol√°s gyereket nevelŇĎ csal√°dok √©s tan√°rok sz√°m√°ra legyen ingyenes az internet?
A j√°rv√°ny idŇĎben val√≥ √©szlel√©se √©s a v√©dekez√©sre val√≥ felk√©sz√ľl√©s √©rdek√©ben √Ėn szerint sz√ľks√©g van √°lland√≥ magyarorsz√°gi j√°rv√°ny√ľgyi figyelŇĎszolg√°latra, √≠gy cs√∂kkentve a kiszolg√°ltatotts√°gunkat?
√Ėn szerint a j√°rv√°ny elleni v√©dekez√©s idej√©n a bankok √©s multinacion√°lis v√°llalatok is j√°ruljanak hozz√° a v√©dekez√©s k√∂lts√©geihez?
√Ėn egyet√©rt azzal, hogy √∂szt√∂n√∂zni kell a hazai term√©kek, hazai szolg√°ltat√°sok v√°s√°rl√°s√°t, √©s n√©pszerŇĪs√≠teni kell a hazai turizmust?
√Ėn szerint a korm√°nynak a j√°rv√°ny elm√ļlt√°val is fenn kell tartania a munkahelyv√©dŇĎ √©s -teremtŇĎ programokat?
√Ėn elutas√≠tja Soros Gy√∂rgy terv√©t, amely bel√°thatatlanul hossz√ļ idŇĎre elad√≥s√≠tan√° haz√°nkat?
√Ėn mit gondol, Magyarorsz√°g v√©dje meg a magyar v√°llalatokat az ellens√©ges c√©l√ļ k√ľlf√∂ldi felv√°s√°rl√°st√≥l?
√Ėn egyet√©rt azzal, hogy a korm√°ny tov√°bbra is l√©pjen fel a bev√°ndorl√°s ellen, √©s tartsa fenn a magyar hat√°r szigor√ļ v√©delm√©t?
√Ėn egyet√©rt azzal, hogy a magyar korm√°ny a Br√ľsszellel val√≥ ny√≠lt konfliktus √°r√°n is tartson ki a bev√°ndorl√°st tilt√≥ szab√°lyok mellett?

A kabinet hivatalos oldal√°n el√©rhetŇĎ t√°j√©koztat√≥ szerint augusztus 15-√©ig kell visszak√ľldeni a k√©rdŇĎ√≠veket.

Forr√°s: https://www.origo.hu/itthon/20200608-nemzeti-konzultacio-tortenete.html

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!

Magyarország szuverén ország

Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!

Az elm√ļlt harminc √©v legnagyobb honv√©delmi √©s haderŇĎ-fejleszt√©si programj√°t hajtja v√©gre 2017 janu√°rj√°t√≥l a Magyar Honv√©ds√©g, Zr√≠nyi 2026 n√©ven. A haderŇĎ t√°rsadalmi kapcsolatainak szorosabbra fon√°sa, illetve a tervezett technikai fejleszt√©sek mellett folytat√≥dik a katon√°k √ľtemezett illetm√©nyemel√©se, a laktany√°k moderniz√°l√°sa, az infrastrukt√ļra fejleszt√©se, a Honv√©ds√©g l√©tsz√°m√°nak n√∂vel√©se √©s Honv√©deink k√©pz√©se.

2010-re teljesen elavult a Magyar Honv√©ds√©g fegyverzete √©s eszk√∂z√°llom√°nya, hiszen a baloldal egy√°ltal√°n nem fejlesztette azt. ErrŇĎl bŇĎvebben itt olvashattok: https://figyelo.hu/matrix/a-kivereztetett-honvedseg-7394/

2017 elej√©n jelentett√©k be, hogy Zr√≠nyi 2026 n√©ven t√≠z√©ves program indul a Magyar Honv√©ds√©g fejleszt√©s√©re. √öj fegyvereket, j√°rmŇĪveket szereznek be, bŇĎv√≠tik a katonas√°g l√©tsz√°m√°t. 2026-ig t√∂bb mint 3500 milli√°rd forintot fejleszt√©s val√≥sul meg.
2018-ban 2 darab A319-es csapatsz√°ll√≠t√≥ rep√ľlŇĎg√©pet v√°s√°roltunk. Zajlott az orosz Mi 24-es harci helikopterek fel√ļj√≠t√°sa. Airbus k√∂nnyŇĪ helikopterek √©s √ļj k√∂zepes sz√°ll√≠t√≥helikopterek beszerz√©s√©rŇĎl is d√∂nt√©s sz√ľletett.
√öjraind√≠tj√°k a magyar fegyvergy√°rt√°st. A magyar katon√°k √ļj fegyvereit, a a cseh-magyar kooprodukci√≥ban k√©sz√ľlŇĎ P-07, P-09 t√≠pus√ļ pisztolyokat, BREN 2 t√≠pus√ļ g√©pkarab√©lyokat √©s a Scorpion Evo 3 g√©ppisztolyokat Kiskunf√©legyh√°z√°n √°ll√≠tj√°k elŇĎ.
2018 v√©g√©n szerzŇĎd√©st √≠rt al√° a honv√©ds√©g a n√©met Krauss-Maffei Wegmann c√©ggel 44 darab Leopard 2-es harckocsi √©s 24 darab PzH 2000 √∂nj√°r√≥ l√∂veg beszerz√©s√©rŇĎl.
200 darab Puma t√≠pus√ļ gyalogs√°gi harcj√°rmŇĪvet is vesz√ľnk N√©metorsz√°gb√≥l.

A k√©pen l√°that√≥ eszk√∂zfejleszt√©sekrŇĎl gyŇĪjt√∂tt√ľnk √∂ssze n√©h√°ny cikket, sz√°njatok egy kis idŇĎt arra, hogy tanulm√°nyozz√°tok a val√≥s√°got. Magyarorsz√°got senki sem v√©di meg, kiz√°r√≥lag √∂nmagunkra sz√°m√≠thatunk. Erre a j√°rv√°nyhelyzet is j√≥ p√©lda volt, Br√ľsszelbŇĎl csak g√°ncsol√°sokat kaptunk, seg√≠ts√©get nem.

‚ÄľÔłŹ1. Airbus A319 csapatsz√°ll√≠t√≥ g√©pek
https://honvedelem.hu/cikk/bevaltott-remenyek/
‚ÄľÔłŹ2. Airbus H145M helikopterek
https://honvedelem.hu/galeriak/atadtak-a-honvedseg-uj-helikoptereit-szolnokon/
‚ÄľÔłŹ3. Szolg√°lati g√©pj√°rmŇĪvek
https://honvedelem.hu/galeriak/atadtak-az-uj-honvedsegi-szolgalati-gepjarmuveket-a-fovarosban/
‚ÄľÔłŹ4. √Ātadt√°k a sz√°zadik honv√©ds√©gi Currus Aries buszt
https://honvedelem.hu/cikk/atadtak-a-szazadik-honvedsegi-ikarus-buszt/
‚ÄľÔłŹ5. S√°rk√°nyok √©s nom√°dok √©rkeznek a honv√©ds√©ghez
https://magyarnemzet.hu/belfold/sarkanyok-es-nomadok-erkeznek-a-honvedseghez-nezze-meg-8264415/
‚ÄľÔłŹ6. √öj mentŇĎkkel bŇĎv√ľlt a honv√©ds√©gi j√°rmŇĪpark
https://honvedelem.hu/galeriak/uj-mentokkel-bovult-a-honvedsegi-jarmupark/
‚ÄľÔłŹ7. √öj j√°rmŇĪveket kaptak a tŇĪzszer√©szek
https://honvedelem.hu/cikk/uj-jarmuveket-kaptak-a-tuzszereszek/
‚ÄľÔłŹ8. √ļj R√°ba teheraut√≥kat vett √°t a honv√©ds√©g
https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/honvedseg-a-rabak-utan-jonnek-a-nagyobb-falatok-3849165/

‚ÄľÔłŹA Zr√≠nyi 2026 programr√≥l r√©szletesebben: https://honvedelem.hu/cikk/zrinyi-2026/
‚ÄľÔłŹLaktanya-fel√ļj√≠t√°si program nyolcvanmilli√°rd forint√©rt
https://magyarnemzet.hu/belfold/laktanya-felujitasi-program-nyolcvanmilliard-forintert-7297511/
‚ÄľÔłŹJELENTŇźSEN NŇź A HONV√ČDS√ČG L√ČTSZ√ĀMA
https://www.magyaridok.hu/belfold/jelentosen-no-a-honvedseg-letszama-3624893/

Címkék: Nemzet  Országépítés 

Széchenyi István forog a sírjában, amiért ilyen dilettánsok kezébe került a Nemzet Fővárosa

Karácsony Gergely és a baloldal nem nőttek fel a feladathoz

Széchenyi István forog a sírjában, amiért ilyen dilettánsok kezébe került a Nemzet Fővárosa

Korábbi írásaink:
https://szamokadatok.hu/Post/1214/A_szamok_cafoljak_Karacsonyt
https://szamokadatok.hu/Post/1200/Karacsony_Gergely_mar_targyalni_sem_akar_Budapesti_fejlesztesekrol
https://szamokadatok.hu/Post/1158/Karacsony_Gergely_bejelentette_a_Lanchid_felujitasanak_elhalasztasat_holott_a_penz_megvan

Címkék: Baloldali rombolás  Nemzet 

Trianon: 2120-at írunk

Milyen lesz Magyarország 2120. június 4-én?

Trianon: 2120-at írunk

K√©tsz√°z √©vvel ezelŇĎtt ezen a napon √≠rt√°k al√° a Magyarorsz√°got megcsonk√≠t√≥ dikt√°tumot Trianonban. Az orsz√°gban 16 √≥ra 30 perckor egy percre meg√°llt az √©let, hogy mindenki eml√©kezzen arra a sz√∂rnyŇĪ napra, de szerencs√©re ma m√°r ez a nap annak a jelk√©pe lett, hogy a legsz√∂rnyŇĪbb helyzetbŇĎl is talpra tud √°llni a magyar nemzet. 1991-ben a szovjet csapatok t√°voz√°s√°val Magyarorsz√°g ism√©t elnyerte f√ľggetlens√©g√©t. Az orsz√°g, ha lassan is, de elkezdett talpra√°llni. A 2030-as √©vek elej√©re siker√ľlt el√©rnie az akkor vezetŇĎknek, hogy a magyarok m√°r jobban √©ltek, mint az olaszok, vagy a spanyolok. A k√∂vetkezŇĎ √©vek az Eur√≥pai Uni√≥ sz√©tes√©s√©rŇĎl sz√≥ltak, b√°r ez kiss√© visszavetette a magyar n√∂veked√©st, de az integr√°ci√≥nak egy olyan form√°ja j√∂tt l√©tre 2045-re, ami v√©gre nem arr√≥l sz√≥lt, hogy Br√ľsszel, hogyan sz√≥l bele egyes orsz√°gok belpolitik√°j√°ba, hanem, hogyan tud val√≥s seg√≠ts√©get adni.

A 2050-es √©vekre hosszas k√ľzdelem ut√°n siker√ľlt a magyar csal√°dpolitik√°nak el√©rnie, hogy v√©gre nulla k√∂zel√©be cs√∂kkent a hazai n√©pess√©g fogy√°sa, sŇĎt voltak m√°r olyan √©vek, amikor minim√°lis n√∂veked√©s t√∂rt√©nt. IdŇĎk√∂zben a nemzetk√∂zi politika is alapvetŇĎen √°talakult: K√≠na, India, √©s Ausztr√°lia vezet√©s√©vel a vil√°gnak azon hatalmai ker√ľltek d√∂ntŇĎ poz√≠ci√≥ba, akik mindenk√©ppen szerett√©k volna fel√ľl√≠rni az elsŇĎ √©s a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ √°ltal r√°nk hagyott rossz kereteket. Felismert√©k, hogy a K√∂zel-Keleten, Afrik√°ban √©s persze Eur√≥p√°ban csak akkor rendezhetŇĎek a vit√°s k√©rd√©sek, ha a kor√°bbi d√∂nt√©seket az √©rintettekkel k√∂z√∂sen fel√ľl√≠rj√°k. Az √ļj vil√°grendszer, az Egyes√ľlt √Āllamok, Oroszorsz√°g √©s Nagy-Britannia v√©gleges elgyeng√ľl√©se a 2070-es √©vek elej√©re Eur√≥p√°ban is elhozta a r√©g lez√°rt k√©rd√©sek √ļjranyit√°s√°t.

A magyar diplom√°cia a XXI. sz√°zad 10-es √©veitŇĎl kezdve v√©gre kil√©pett a ‚Äěmerj√ľnk kicsik lenni‚ÄĚ felfog√°s√°b√≥l. Ennek eredm√©nyek√©nt egyre jobb, √©s egyre hat√°rozottabb diplomat√°ink, √©s k√ľl√ľgyminisztereink jelentek meg a nemzetk√∂zi sz√≠nt√©ren. A XXI. sz√°zad utols√≥ harmad√°ban vil√°gosan l√°tt√°k meg annak a lehetŇĎs√©get, ha csak kis m√©rt√©kben is, de most elj√∂tt az idŇĎ, hogy valamilyen m√≥don korrig√°lni lehessen a kor√°bbi d√∂nt√©seken. Az √ļjonnan l√©trej√∂tt nemzetk√∂zi int√©zm√©nyek keretein bel√ľl megkezdŇĎdtek a t√°rgyal√°sok. A magyar diplom√°ciai sz√°m√°ra a legfontosabb az volt, hogy a K√°rp√°t-medenc√©ben bel√ľl mindenhol n√©pszavaz√°son d√∂nthessenek az emberek ak√°r az auton√≥mi√°r√≥l, ak√°r a hat√°rok kism√©rt√©kŇĪ v√°ltoz√°sr√≥l.

2084-re siker√ľlt a pontos keretek meghat√°rozni, √©s a sz√ľks√©ges n√©pszavaz√°sokat megtartani. Szlov√©ni√°b√≥l Lendva √©s k√∂rny√©ke t√©rt vissza Magyarorsz√°ghoz, Horv√°torsz√°gt√≥l k√©t falu, m√≠g Szerbi√°t√≥l a Vajdas√°g √©szaki r√©sze, Szabadka k√∂rny√©ken. Rom√°nia eset√©ben n√©pszavaz√°ssal megval√≥sult a r√©g v√°rt sz√©kely auton√≥mia, valamint Nagyv√°rad √©s Szatm√°rn√©meti k√∂rny√©ke a Magyarorsz√°ghoz csatlakoz√°s mellett d√∂nt√∂tt. Ukrajn√°ban a beregsz√°szi j√°r√°s d√∂nt√∂tt n√©pszavaz√°son Magyarorsz√°g mellett. Szlov√°kia eset√©ben a d√©li r√©gi√≥b√≥l t√∂bb sz√°z telep√ľl√©s szavazott arra, hogy visszat√©rn√©nek Magyarorsz√°ghoz.

√Ėsszess√©g√©ben Magyarorsz√°g ter√ľlete 105 ezer n√©gyzetkilom√©terre n√∂vekedett, m√≠g a lakoss√°ga el√©rte a 11 milli√≥ fŇĎt. A k√∂vetkezŇĎ √©vtizedek egyr√©szt a teljesen √ļj vil√°grendhez val√≥ alkalmazkod√°sr√≥l, valamint a kor√°bbi gazdas√°gi eredm√©nyek megtart√°s√°r√≥l sz√≥ltak. 2100-ra Magyarorsz√°g lakoss√°ga el√©rte a 12 milli√≥t, mik√∂zben a szomsz√©dos orsz√°gok lakoss√°ga folyamatosan cs√∂kkent. A XXII. sz√°zad elsŇĎ k√©t √©vtized√©ben haz√°nk Eur√≥pa tizedik legerŇĎsebb gazdas√°g√°v√° v√°lt, √©s beteljes√ľlt az √©vtizedes magyar √°lom: siker√ľlt el√©rnie az orsz√°gnak az osztr√°k √©letsz√≠nvonalat!

Tegy√ľnk az√©rt, hogy 100 √©v m√ļlva egy ilyen napra √©bredhess√ľnk!

Forr√°s: Kov√°cs Andr√°s

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Új Hungarikumok

Új Hungarikumok

ūüá≠ūüáļ BŇźV√úLT A HUNGARIKUMOK GYŇįJTEM√ČNYE √ČS A MAGYAR √ČRT√ČKT√ĀR. Hungarikumok GyŇĪjtem√©nye ūüĎćūüĎćūüĎć

√öj Hungarikumok:
- a cs√≠ksomly√≥i p√ľnk√∂sdi b√ļcs√ļ √©s kegyhely,
- a klasszikus magyar szablyavívás,
- a szŇĎregi r√≥zsatŇĎ,
- a tiszavirág és tiszavirágzás.

A cs√ľt√∂rt√∂ki bŇĎv√≠t√©ssel a Hungarikumok GyŇĪjtem√©ny√©be jelenleg 75 √©rt√©k, m√≠g a Magyar √Črt√©kt√°rban tal√°lhat√≥ kiemelkedŇĎ nemzeti √©rt√©kek sz√°ma 175-re emelkedett. Mindegyikre b√ľszk√©k lehet√ľnk!
Nyolc √©ve mŇĪk√∂dik a magyars√°g kiemelkedŇĎ kincseit √∂sszegyŇĪjtŇĎ mozgalom, amely c√©lja, hogy nyitott√° v√°ljunk a fontos √©rt√©keink felismer√©s√©re, gondoz√°s√°ra, megismertet√©s√©re - arra, hogy b√ľszk√©k legy√ľnk a saj√°t kincseinkre. TŇĎl√ľnk, √°llampolg√°rokt√≥l indul a kezdem√©nyez√©s, amikor √©szrevessz√ľk saj√°t falunk-v√°rosunk fontos jellegzetes kultur√°lis, term√©szeti, √©p√≠t√©szeti, gasztron√≥miai √©s m√°s √©rt√©keit, telep√ľl√©si √©rt√©kt√°rba gyŇĪjtj√ľk, b√ľszk√©k vagyunk r√°, √°poljuk-fejlesztj√ľk, mert ezek nek√ľnk ott helyben sokat jelentenek.

Vannak olyan √©rt√©keink, amelyek egy nagyobb t√©rs√©g, egy megye sz√°m√°ra is fontosak, ezek a megyei √©rt√©kt√°rakba ker√ľlnek. A hat√°rainkon t√ļli √©rt√©keket gyŇĪjtik a k√ľlhoni √©rt√©kt√°rak, a hat√°rainkon bel√ľli nemzetis√©gek pedig r√©szei a telep√ľl√©si, megyei gyŇĪjtem√©nyeknek.

A kiemelkedŇĎ nemzeti √©rt√©kekre, a Nemzeti √Črt√©kt√°r tagjaira az eg√©sz magyars√°g b√ľszke lehet, √©s k√∂z√ľl√ľk is azok, amelyekrŇĎl a magyars√°g a k√ľlf√∂ldiek sz√°m√°ra is megismerszik, azaz amelyekkel bemutathatjuk magunkat nemzetk√∂zi szinten is, a Hungarikumok GyŇĪjtem√©ny√©t alkotj√°k.

Ez egy olyan mozgalom, amit m√°s nemzeteknek is j√≥ sz√≠vvel aj√°nlhatunk, ha figyelni akarnak √©rt√©keikre, de mindenesetre mi j√≥ p√©ld√°val j√°runk el√∂l, √©s n√©pszerŇĪs√≠tj√ľk a saj√°t kincseinket. Kih√≠v√°s m√°soknak: lehet k√∂vetni a magyar p√©ld√°t ebben is!

Szerte az orsz√°gban folyik a gyŇĪjtŇĎ, rendszerezŇĎ, √©rt√©keket √°pol√≥ tev√©kenys√©g, falvakban, megy√©kben, √©s orsz√°gosan a Hungarikum Bizotts√°gn√°l is. A Hungarikum Bizotts√°g m√°jus 21-i d√∂nt√©s√©vel √ļjabb 4 javaslatr√≥l d√∂nt√∂tt kedvezŇĎen, √©s befogadta a hungarikumok k√∂z√©:

"A Hungarikum Bizotts√°g idei elsŇĎ √ľl√©s√©nek d√∂nt√©se √©rtelm√©ben a j√∂vŇĎben a gyŇĪjtem√©nyt gazdag√≠tja a cs√≠ksomly√≥i p√ľnk√∂sdi b√ļcs√ļ √©s kegyhely, amely az √∂sszmagyars√°g egyik legjelentŇĎsebb vall√°si √ľnnepe, a nemzeti √∂sszetartoz√°s jelk√©pe. A bizotts√°g a mai d√∂nt√©s√©vel a klasszikus magyar szablyav√≠v√°s hagyom√°ny√°t, a magyar kardiskola alapj√°t, mint kiemelkedŇĎ jelentŇĎs√©ggel b√≠r√≥ nemzeti √©rt√©ket is a hungarikumok k√∂z√© emelte.

A hungarikumok k√∂z√© frissen beker√ľlt, l√°tv√°nyos rajz√°sa r√©v√©n k√∂zismert k√©r√©sz√ľnk, a tiszavir√°g v√©dett term√©szeti- √©s t√°j√©rt√©k, nem csak haz√°nkban, de vil√°gviszonylatot tekintve is egyed√ľl√°ll√≥. A t√°rcavezetŇĎ a szŇĎregi r√≥zsatŇĎt m√©ltatva elmondta, hogy fagytŇĪrŇĎ k√©pess√©ge, hosszan tart√≥ vir√°gz√°si peri√≥dusa √©s sziromlevelei sz√≠nj√°t√©k√°nak intenzit√°sa miatt is egyed√ľl√°ll√≥ minŇĎs√©get k√©pvisel, m√©lt√°n ismert √©s elismert exportcikk√ľnk."

Tov√°bbi 7 √©rt√©ket a Nemzeti √Črt√©kt√°r elemei k√∂z√© vett fel a Bizotts√°g: a hajd√ļn√°n√°si szalmafeldolgoz√°st, mint tradicion√°lis h√°ziipari tev√©kenys√©get, az 1568-as vall√°sszabads√°g t√∂rv√©nyt, a Tavaszi eml√©khadj√°ratot, az √ļjfeh√©rt√≥i f√ľrt√∂s meggyet, a beregi keresztszemes h√≠mz√©st, az aracsi templomromot √©s az aracsi k√∂vet, a kocsi kocsit, illetve a balatonf√ľredi Anna-b√°lt.

A t√©m√°r√≥l √©s az √ļj d√∂nt√©srŇĎl bŇĎvebben t√°j√©koz√≥dni lehet:
http://www.hungarikum.hu/

Hungarikumok GyŇĪjtem√©nye ūüĎćūüĎćūüĎć
A cs√≠ksomly√≥i p√ľnk√∂sdi b√ļcs√ļ √©s kegyhely, a klasszikus magyar szablyav√≠v√°s, a szŇĎregi r√≥zsatŇĎ valamint a tiszavir√°g √©s tiszavir√°gz√°s is beker√ľlt a Hungarikumok GyŇĪjtem√©ny√©be, emellett a Magyar √Črt√©kt√°r is nyolc t√©tellel bŇĎv√ľlt ‚Äď mondta el Nagy Istv√°n agr√°rminiszter a Hungarikum Bizotts√°g 25. jubileumi √ľl√©s√©n, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n, Budapesten.

A Hungarikum Bizotts√°g idei elsŇĎ √ľl√©s√©nek d√∂nt√©se √©rtelm√©ben a j√∂vŇĎben a gyŇĪjtem√©nyt gazdag√≠tja a cs√≠ksomly√≥i p√ľnk√∂sdi b√ļcs√ļ √©s kegyhely, amely az √∂sszmagyars√°g egyik legjelentŇĎsebb vall√°si √ľnnepe, a nemzeti √∂sszetartoz√°s jelk√©pe. A bizotts√°g a mai d√∂nt√©s√©vel a klasszikus magyar szablyav√≠v√°s hagyom√°ny√°t, a magyar kardiskola alapj√°t, mint kiemelkedŇĎ jelentŇĎs√©ggel b√≠r√≥ nemzeti √©rt√©ket is a hungarikumok k√∂z√© emelte.

A hungarikumok k√∂z√© frissen beker√ľlt, l√°tv√°nyos rajz√°sa r√©v√©n k√∂zismert k√©r√©sz√ľnk, a tiszavir√°g v√©dett term√©szeti- √©s t√°j√©rt√©k, nem csak haz√°nkban, de vil√°gviszonylatot tekintve is egyed√ľl√°ll√≥. A t√°rcavezetŇĎ a szŇĎregi r√≥zsatŇĎt m√©ltatva elmondta, hogy fagytŇĪrŇĎ k√©pess√©ge, hosszan tart√≥ vir√°gz√°si peri√≥dusa √©s sziromlevelei sz√≠nj√°t√©k√°nak intenzit√°sa miatt is egyed√ľl√°ll√≥ minŇĎs√©get k√©pvisel, m√©lt√°n ismert √©s elismert exportcikk√ľnk.

A bizotts√°g a mai d√∂nt√©s√©vel a Magyar √Črt√©kt√°rba vette a hajd√ļn√°n√°si szalmafeldolgoz√°st, mint tradicion√°lis h√°ziipari tev√©kenys√©get, az 1568-as vall√°sszabads√°g t√∂rv√©nyt, a Tavaszi eml√©khadj√°ratot, az √ļjfeh√©rt√≥i f√ľrt√∂s meggyet, a beregi keresztszemes h√≠mz√©st, az aracsi templomromot √©s az aracsi k√∂vet, a kocsi kocsit, illetve a balatonf√ľredi Anna-b√°lt.

V. N√©meth Zsolt, a kiemelkedŇĎ nemzeti √©rt√©kek fel√ľgyelet√©√©rt felelŇĎs miniszteri biztos az √ľl√©sen a Magyar √Črt√©kt√°r √ļj elemeit m√©ltatva elmondta, hogy a magyar j√°rmŇĪkult√ļra egyik legjelentŇĎsebb felfedez√©se, a ‚Äěkocsi kocsi‚ÄĚ, egy olyan magyar eredetŇĪ megold√°s, amely m√°r 500 √©vvel ezelŇĎtt is a k√∂z√ļti k√∂zleked√©s k√©nyelm√©t √©s gyorsas√°g√°t n√∂velte. Az aracsi templomrom √©s az aracsi kŇĎ kapcs√°n kiemelte, hogy a XII. sz√°zadban √©p√ľlt templom romos √°llapot√°ban is fens√©ges l√°tv√°ny, amely a b√°cskai magyars√°g jelk√©p√©v√© √©s nemzeti zar√°ndokhely√©v√© v√°lt. V. N√©meth Zsolt a f√ľredi Anna-b√°lt m√©ltatva hangs√ļlyozta, hogy a minden √©vben az Anna naphoz legk√∂zelebbi szombaton megtartott Anna-b√°lok a 19. sz√°zadban az orsz√°g legelŇĎkelŇĎbb √∂sszej√∂vetelei k√∂z√© tartoztak, ahol a haza legjelesebb mŇĪv√©szei, politikusai, k√∂z√©leti szereplŇĎi is tal√°lkoztak √©s mai napig kult√ļrt√∂rt√©neti jelentŇĎs√©gŇĪ esem√©ny.

A cs√ľt√∂rt√∂ki bŇĎv√≠t√©ssel a Hungarikumok GyŇĪjtem√©ny√©be jelenleg 75 √©rt√©k, m√≠g a Magyar √Črt√©kt√°rban tal√°lhat√≥ kiemelkedŇĎ nemzeti √©rt√©kek sz√°ma 175-re emelkedett.

Címkék: Nemzet 

Tombol a balliberális demagógia - ők majd megmondják, mire kell költeni a tűzijáték árát

Tombol a balliberális demagógia - ők majd megmondják, mire kell költeni a tűzijáték árát

CT, vagy l√©legeztetŇĎg√©p? Esetleg csal√°di p√≥tl√©kra, vagy seg√©lyre? Ugye milyen hangzatos dolgok ezek? A baloldal mindent t√°mad, ami magyar, ami nemzeti, ami a kult√ļr√°nk, az identit√°sunk r√©sz√©t k√©pezi, most √©pp az √°llamalap√≠t√°s √ľnnep√©t kezdt√©k f√ļrni, adatgyŇĪjt√©ssel foglalkoznak (pet√≠ci√≥) √©s mindent elk√∂vetnek annak √©rdek√©ben, hogy ebben a k√©rd√©sben is megossz√°k a magyar t√°rsadalmat.

K√ľl√∂n √©rdekess√©g, hogy ma azok t√°madj√°k a tŇĪzij√°t√©kot, akik a k√∂zelgŇĎ vihar ellen√©re is megrendezt√©k, √©s ezzel meg√∂ltek 4 embert √©s tov√°bbi 300 embert megsebes√≠tettek. https://index.hu/bulvar/aug20a0821e/

Olimpia se. Vizes VB se. Atlétikai VB se. Liget projekt se. AirRace se. Giro d'Italia se. Centrum kórház se. Ugyan ezek miatt buktuk anno a Világkiálltast
De a 44 tanácsadónak, 5 alpolgármesternek fizetés, meg a több száz milliós haveri kifizetésekre arra van pénz.
https://szamokadatok.hu/Post/539/Karacsonynak_negyvenegy_tanacsadoja_van_havonta_harmincmilliot_fizet_nekik_Bemutatjuk_oket

A tŇĪzij√°t√©kra tervezett √∂sszeg vetekszik azzal, amit a baloldali p√°rtok √©s politikusaik k√∂lt√∂ttek propagand√°ra, (csak a Facebookon!)
https://szamokadatok.hu/Post/777/_Balliberalis_propaganda_Lelegeztetogepek_es_adomanyok_helyett_172_millio_csak_a_Facebook_oldalaikra
https://szamokadatok.hu/Post/817/MSZP-kozeli_propaganda-oldal_55_000_000_Forintot_koltott_csak_a_Facebookon

Egy egyszerŇĪ, h√©tk√∂znapi embernek nagyon dr√°g√°nak tŇĪnhet a "t√∂bbsz√°zmilli√≥s" rendezv√©ny, de n√©zz√ľk meg, hogy egy orsz√°g tekintet√©ben mit is jelent ez az √∂sszeg. A 2019-es tŇĪzij√°t√©k √°ra mell√© tett√ľk a rezsics√∂kkent√©s, a csal√°di ad√≥kedvezm√©ny √©s a csal√°di p√≥tl√©k √©ves √∂sszeg√©t.

Az eredm√©ny az, hogy a tŇĪzij√°t√©kn√°l 4551-szer t√∂bbet k√∂lt√ľnk csak e 3 juttat√°sra √©ves szinten. A j√°rv√°ny miatti gazdas√°gi mentŇĎcsomag pedig az egyik legnagyobb eg√©sz Eur√≥p√°ban, a GDP 18-20%-a

√ćgy m√°r mindj√°rt m√°s a "le√°nyz√≥ fekv√©se", ugye?

Forr√°s:
https://www.origo.hu/itthon/20190816-tuzijatek-augusztus-20.html
https://szamokadatok.hu/Post/994/Tordai_szerint_aprocska_a_magyar_mentocsomag_video
https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adougyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ma-tiz-eves-a-csaladi-adorendszer-amely-iden-is-tovabb-bovul
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/a-magyar-gazdasagvedelmi-akcioterv-kiemelkedo-2176932/
http://www.vdsz.hu/files/1/540/rezcsicsokkentes_20161130.pdf
https://index.hu/gazdasag/2018/12/04/csaladi_potlek_10_ev_2008_csaladok_eve_elinflalodott_realertek_csaladpolitika/
https://www.youtube.com/watch?v=6p4BWQdC2u8

Címkék: Kettős mérce  Nemzet 

Megható videóval emlékeznek meg Trianon centenáriumáról

‚Äě√Ėsszetartoztunk! √Ėsszetartozunk!‚ÄĚ c√≠mmel k√©sz√≠tettek kisfilmet a trianoni b√©kedikt√°tum 100. √©vfordul√≥ja √©s a nemzeti √∂sszetartoz√°s napja (j√ļnius 4.) alkalm√°b√≥l.

A szívbemarkoló alkotást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány készítette.

Címkék: Nemzet 

Összegyűlt az 1 millió online aláírás is a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett európai polgári kezdeményezéshez!

Összegyűlt az 1 millió online aláírás is a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett európai polgári kezdeményezéshez!

Ma d√©l k√∂r√ľl besz√°moltunk arr√≥l, hogy megvan az 1 000 000 al√°√≠r√°s, akkor az interneten t√∂bb mint 854 ezren csatlakoztak a felh√≠v√°shoz, √©s az SZNT eln√∂ke, Izs√°k Bal√°zs szerint legal√°bb 220 ezer pap√≠ron gyŇĪjt√∂tt al√°√≠r√°s m√°r a kez√ľkben van, √©s m√©g tov√°bbi √≠veket v√°rnak.

10 √≥ra leforg√°sa alatt t√∂bb, mint 150 000 ezer ember csatlakozott a kezdem√©nyez√©shez, √©s ezzel hat√°ridŇĎre √∂sszej√∂tt az 1 000 000 online al√°√≠r√°s is!

Csod√°latos √©rz√©s, hogy ennyire √∂ssze tudunk fogni! Tisztelet √©s h√°la mindenkinek aki al√°√≠rta, √©s mindenkinek aki n√©pszerŇĪs√≠tette a kezdem√©nyez√©st. Magyarnak lenni fantasztikus √©rz√©s!

R√©szletesebben mai kor√°bbi cikk√ľnkben: https://www.facebook.com/‚Ķ/photos/10914131‚Ķ/164308285046313/

Hajr√°, magyarok! ūüá≠ūüáļūüá≠ūüáļūüá≠ūüáļ

Forr√°s: https://bit.ly/3bdnHgP

Címkék: Európai Unió  Nemzet