Címke: Nemzet

A 10. Nemzeti Konzultáció!

Ez most nem csupán egy poszt, hanem egy feladat minden jóérzésű magyar ember számára!

A 10. Nemzeti Konzultáció!

️ ÖSSZEHANGOLT KIBERTÁMADÁS INDULT A KORMÁNYZATI OLDALAK ELLEN.

A baloldal azt szeretné, hogy ne töltsük ki a konzultációs ívet, azt akarják, hogy az emberek hangja el legyen némítva, a kormány és a lakosság közötti párbeszéd ne működjön!
A miniszterelnök konzultációval kapcsolatos mai bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen. Ez érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
Arról is tájékoztatott, hogy a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket. Korábban feljelentést tett a Miniszterelnöki Kabinetiroda egy kamu konzultációs oldal miatt, mert hogy ilyen is volt!

A mi feladatunk tehát az, hogy a 10. Nemzeti Konzultációban minél többen részt vegyünk, és minél nagyobb számban mutassuk meg, hogy a szavunk nem "bohóckodás", a véleményünket pedig senki sem tudja elhallgattatni.

A feladat egyszerű!
👉1. Vegyünk részt a Nemzeti Konzultációban: https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/
👉2. Adjuk tovább ezt az üzenetet. Megosztásokkal százezreket, milliókat érhetünk el, de csak közösen!

👉Az előző 9 Nemzeti Konzultációról és az eredményekről ebben a cikkben számoltunk be, számokkal, évekkel, stb.
Nemzeti Konzultáció - a világ egyik legdemokratikusabb eszköze a választópolgárok akaratának érvényesítésére
https://szamokadatok.hu/Post/1362/Nemzeti_Konzultacio_-_a_vilag_egyik_legdemokratikusabb_eszkoze_a_valasztopolgarok_akaratanak_ervenyesitesere

Forrás: https://kormany.hu/hirek/osszehangolt-kibertamadas-indult-a-kormanyzati-oldalak-ellen

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Az első 10 Gidrán csak a kezdet!

Több mint ️300️, főként itthon gyártott Gidrán kerül a hadsereg állományába! (+ lista: további honvédségi fejlesztések!)

Az első 10 Gidrán csak a kezdet!

Ismét jelentős lépéshez érkezett a Magyar Honvédség korszerűsítése. A múlt héten tíz török gyártású, Gidrán típusú, támogató feladatú páncélozott jármű került a hadsereg arzenáljába, és hamarosan újabb negyven érkezik belőlük. Összesen több mint háromszáz darabot szerzünk be.

Darabonként tizenhat tonnát nyom, a motorja háromszázhetvenöt lóerőt ad le, legnagyobb sebessége pedig százhúsz kilométer óránként – technikai paramétereit tömören összefoglalva így néz ki a Magyar Honvédség legújabb, kilenc katonát befogadni képes páncélozott szállítójárműve, a török gyártású Gidrán. A rendkívül korszerű MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – azaz aknabiztos és rajtaütésvédett), hétszáz kilométeres hatósugárral rendelkező eszközből jelenleg tíz szolgál Tatán, a MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában, és hamarosan újabb negyven darab érkezik belőle.

A teljes mennyiség pedig, amellyel a honvédség rendelkezni fog, meghaladja a háromszázat, e kontingens egy részét idehaza, Kaposváron, a Rheinmetall mérnökeinek bevonásával állítják majd elő. Az első negyven 4x4-es Gidránt a honvédségi igényeknek megfelelően átalakítva még Törökországban készíti el a Nurol Makina vállalat, ami esetünkben annyit tesz, hogy német gyártmányú szenzorrendszerek és kommunikációs berendezések kerülnek a páncélozott beltérbe.

A Gidrán alsó páncélzata akna-, kerekei pedig golyóállóak, lövegtornyába egy stabilizált 12,7 milliméteres géppuskát szereltek, ám az itthon készülő példányok másféle fegyverzetet kapnak. A beruházáshoz kapcsolódó gyártást és kutatás-fejlesztést a továbbiakban német–magyar együttműködésben végzik.

Fontos leszögezni, hogy Magyarország az első európai uniós állam, amely a Gidránt hadrendbe állítja, ám a típus különböző változataiból eddig több ezer készült el, ezek a világ számos pontján állnak szolgálatban. A hír kapcsán érdemes felidézni, hogy Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos korábban egy háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott: az MRAP kategóriában korábban az amerikai katonai 4x4-es járművek rendszeresítésének lehetősége is felvetődött, illetve látókörbe került a nagy múltú és budapesti székhelyű Gamma Műszaki Zrt. Komondor gépkocsija is. Azért vetették el mindkettőt, mert ár-érték arányban a török eszközök jobb alapot adtak egy újfajta MRAP-projekthez.

A hazánkba került Gidránok elődei ugyancsak a Nurol Makina által gyártott Ejder Yalcin és NMS 4x4 katonai járművek voltak. Utóbbi kettő a nemzetközi szakértők szerint kategóriájában az egyik legjobbnak tekinthető. A hazánkba kerülő Gidránok a jelenleg is több százas nagyságrendben rendszerben lévő, szovjet–orosz eredetű BTR–80 és BTR–80A páncélozott járműveket váltják fel.

Utóbbiak mind idehaza, mind a külföldi missziókban jól beváltak, de mivel több mint harminc esztendeje kerültek a honvédség kelléktárába, elavultak. Az A vál-tozat toronyfegyverzete egyébként különösen erősnek mondható, harminc milliméteres gépágyújával iszonyatos pusztítást tudott okozni a tálibok soraiban.

A Digitális Katona Program a Magyar Honvédség teljes gondolkodásmódját meg fogja változtatni
https://honvedelem.hu/hirek/a-digitalis-katona-program-a-magyar-honvedseg-teljes-gondolkodasmodjat-meg-fogja-valtoztatni.html
Így fejlődött a Magyar Honvédség és újjászülető hadiparunk 2020-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2606/Igy_fejlodott_a_Magyar_Honvedseg_es_ujjaszuleto_hadiparunk_2020-ban
Újabb 40 páncélozott jármű érkezik a honvédséghez
https://szamokadatok.hu/Post/2540/Ujabb_40_pancelozott_jarmu_erkezik_a_honvedseghez
Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek
NASAMS légvédelmi rakétarendszert kap a Magyar Honvédség
https://szamokadatok.hu/Post/2339/NASAMS_legvedelmi_raketarendszert_kap_a_Magyar_Honvedseg
Újabb Airbus helikopterek érkeznek a szolnoki bázisra
https://szamokadatok.hu/Post/2270/Ujabb_Airbus_helikopterek_erkeznek_a_szolnoki_bazisra
Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget
https://szamokadatok.hu/Post/1875/Emlekezteto_Igy_tettek_tonkre_Gyurcsanyek_a_Magyar_Honvedseget
Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!
https://szamokadatok.hu/Post/1870/Magyarorszagi_gyartasu_harckocsik_nem_alom_-_valosag
Újabb Leopard harckocsik érkeztek Tatára
https://szamokadatok.hu/Post/1859/Ujabb_Leopard_harckocsik_erkeztek_Tatara
Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program_-_a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben
Megérkezett Budapestre a magyar állam szélestörzsű áruszállító repülőgépe!
https://szamokadatok.hu/Post/2119/Megerkezett_Budapestre_a_magyar_allam_szelestorzsu_aruszallito_repulogepe
Zrínyi 2026 Program: Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/215870306556777
Videó: Nincs erős ország erős hadsereg nélkül.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/655442785111279
Liberális könnyek hullanak: új radarokat vásárol a Magyar Honvédség
https://szamokadatok.hu/Post/2473/Liberalis_konnyek_hullanak_uj_radarokat_vasarol_a_Magyar_Honvedseg

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210217-ujabb-erosites-a-magyar-honvedsegnel

Címkék: Fejlődés  Nemzet 

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel

Európában a legjobbak egyike vagyunk

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel

"Piroska Szalai munkaerőpiaci elemző írása:
Az Eurostat ma ezzel a házasságkötéseket bemutató térképgrafikonnal köszöntötte a Bálint napot.
Én pedig szeretettel egészítem ki egy olyannal, ahol jól láthatóaz, hogy hogyan alakult a házasságkötések aránya az elmúlt 60 évben hazánkban.

Az Eurostat legutolsó ismert adatai a 2019-es évről vannak, akkor Magyarországon az ezer főre jutó házasságkötések száma 6,7 volt, s ezzel a tagállamok között Litvánia után a második helyen álltunk Lettországgal holtversenyben. A KSH a napokban közzé tette a 2020-as adatokat is, onnan tudható, hogy 6,9-re nőtt a múlt évben ez a mutatónk. Legutóbb 1985-ben volt ekkora a házasságkötések aránya nálunk.

A házasságkötések aránya és a termékenységi ráta nagyon hasonló módon alakult az elmúlt 60 évben. (Korábbi postban részleteztem azt.) A GYES és a szocpol lakásvásárlási kedvezmények emelték a házasságkötések arányát, a munkanélküliség megjelenése, a Bokros csomag hatására pedig jelentősen csökkent ez az arány. A csökkenés 1998-2020 között az első Orbán kormány idején megállt, stagnálni kezdett 4,4-4,5 szinten, majd a kormányváltás után ismét zuhanni kezdett, s 2010-re elérte a 3,6 minimum szintet. 2010 után az Orbán kormányok új családpolitikája hatására már majdnem megduplázódott ez az arány. Míg 2010-ben az unió 27 tagállama közül a 23. helyen álltunk (mindössze Spanyolországban, Luxemburgban, Bulgáriában és Szlovéniában volt kisebb a házasságkötések aránya), addig 2019-re a 2. helyre léptünk előre. Ilyen növekedés sehol nem volt a tagállamok között.

Minden kutatás arról számol be, hogy a házasságban több gyermek születik, mint házasság nélküli párkapcsolatban. De az is igaz, hogy csak akkor kötnek az emberek házasságot, ha bíznak a jövőben, az anyagi biztonságérzetük van olyan szinten, hogy mernek tervezni, azt érzik, hogy saját kezükben a sorsuk irányítása. Ha azt érzik, hogy érték a család a társadalom, a közösségek számára is.
Nagyon fontos látni, hogy a javulás a pandémia alatt sem állt meg nálunk. További javulás csak akkor elképzelhető, ha további jelentős családtámogatási intézkedések születnek. Ilyenek a baloldali kormányok alatt nem születtek, az Orbán kormányok alatt pedig folyamatosan.

Boldog Bálint/Valentin napot mindenkinek! "

Az eredmények nem maguktól születtek, hatalmas kormányzati munka áll mögötte! Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

Forrás: https://www.facebook.com/piroska.szalai.54/posts/3258573091058911
Eurostat https://www.facebook.com/EurostatStatistics/posts/2907309706220611

Címkék: Család  Nemzet 

A határvédelem kérdésében nincs és nem is lesz kompromisszum

(Persze csak addig, amíg a társadalom nagyobb része nem válik önmaga ellenségévé)

A határvédelem kérdésében nincs és nem is lesz kompromisszum

A világ legjobb terepjáróival védik a határt a rendőrök!
AZ ÚJ TEREPJÁRÓK ALAPÁRA 15 MILLIÓ FORINTRA TEHETŐ

További rendőrségi fejlesztések a videónkban (13 perc 40 másodperctől)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

Az Országos Rendőr-főkapitányság Nehéz terepjáró gépjárművek beszerzése a külső határra elnevezésű projektjével ötvenkét olajzöld Toyota Land Cruiser 2,8 D–4D típusú terepjáró áll csatasorba a napokban Magyarország déli és keleti végeinek határvédelmi feladataihoz. A 177 lóerős terepjárók képesek a 42 fokos emelkedőre is felkapaszkodni, de ami a mi határainkon sokkal fontosabb, hetvencentis vízben és sárban sem akadnak el, így az országhatár út nélküli, mostoha terepviszonyaival is elboldogulnak.

Lengyel János közlekedésbiztonsági szakértő szerint ez a modell közel négy évtizede az egyik legkedveltebb terepjárója a katonai és rendvédelmi szerveknek az egész világon.

Ugyanúgy bírja a sivatagi port és a hőséget, mint a sarki fagyokat, havat, nem tesz kárt benne a trópusi eső sem, egy félméteres gázlón simán áthajt, rugózása a hegyi terepekre is alkalmassá teszi. A magyar rendőrség által beszerzett modellek emellett kúszásvezérlő programmal is rendelkeznek: az automatika az út- és forgalmi viszonyok mellett extrém, lassú, szakaszos haladást igénylő esetekben maga választja ki a megfelelő nyomatékot, így csökkentve a fogyasztást. A rendőrségi Toyotákat felszerelték körkörös kamerarendszerrel, holttér figyelő rendszerrel, az egyedi olajzöld, matt hatású festése pedig kevésbé sérülékeny, mint az átlagos fényezés.

A rendőrségi használatra szánt terepjárók természetesen megkapják a megkülönböztető fény- és hangjelző berendezéseket, a sofőröknek pedig a gyártó európai forgalmazója elméleti és gyakorlati típusismereti oktatást is tartott.

Az 52 Toyota a déli és keleti határokkal rendelkező nyolc megye határrendészeti igazgatóságaihoz kerül.

A legnagyobb haszna azokon a területeken lesz, ahol az országhatárt nem védi az ideiglenes biztonsági határzár kerítése. Ez azért is fontos, mivel az illegális bevándorlás visszaszorításán dolgozó bűnügyi felderítők információi és a statisztikai adatok is azt bizonyítják, a migrációs nyomás ma a műszaki zár nélküli zöld határra tolódott át. A Vezess.hu szerint a rendőrség által hadrendbe állított új terepjárók idén februárra érvényes alapára 15 millió forint, vagyis ez az utóbbi idők egyik legnagyobb, több mint háromnegyed milliárdos kormány által támogatott gépjárműpark fejlesztése.

A Toyota Land Cruisert használja többek között a lengyel határőrség, az olasz és a francia csendőrség, a finn rendőrség, a Scotland Yard, a kanadai állami, a városokon kívüli területeken illetékes rendőrség, a Royal Canadian Mounted Police, a marokkói és az egyiptomi rendőrség. Ezt a típust rendszeresítették a spanyol határőrségnél, a német hadsereg egyes alakulatainál, az Európában és Ázsiában állomásozó amerikai katonai egységeknél és a francia idegenlégiónál is. Megbízhatósága, terhelhetősége kiemelkedő, szervizigénye alacsony. Az arab országokban és Afrikában nem mennek ritkaságszámba az olyan harminc évnél öregebb Land Cruiserek sem, melyekbe már egymillió kilométert is megtettek eddigi tulajdonosaik. A Toyota terepjáróit a terroristák is használják, a gyors mozgás miatt az ISIS is Land Crusiserekből álló konvojokkal indította támadásait.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-vilag-legjobb-terepjaroival-vedik-a-hatart-a-rendorok-9361742/

Címkék: Fejlődés  Nemzet 

A székelyek harca, mellyel megmozgatják Európát

A nemzeti kisebbségek általános védelme és a nemzeti régiók ügye az a két ügy, amelyért folyik a küzdelem az EU-ban

A székelyek harca, mellyel megmozgatják Európát

Magyar Anna, a Régiók Bizottsága alelnökének írása.

Mindkettő az EU jogi lehetőségével élve, Európai Polgári Kezdeményezés formájában igyekszik a nemzeti kisebbségek érdekvédelmének jogi kereteit megalapozni.

Két embléma látható a képen.
Az első jelképezi az Európai Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, a Minority Safepack-et, amely jogi védelmet kér a nemzeti, etnikai kisebbségek számára. Ezt hosszú évekkel ezelőtt indították a székelyek, és hosszas, viszontagságos procedúra után 2021 januárjában utasította el a benne foglaltakat az Európai Bizottság, a történet azonban még nem ért véget.
A második pedig a Nemzeti Régiók kezdeményezését jelképezi, amely el akarja érni, hogy gazdasági egységként kezeljék a nemzeti régiókat, megfelelő források juttatásával. Ez szintén eljutott az aláírásgyűjtés sikerességéig, a február 7-i köztes hatásidőre túlteljesítve a feltételeket, de még május 7-ig folytatódhat az aláírásgyűjtés.

Mi is az az Európai Polgári Kezdeményezés?
Az EU-ban a tagállamok állampolgárainak biztosított egyetlen jogi lehetőség, amellyel közvetlenül befolyásolhatják az EU döntéseit. 2012 óta létezik ez a jogintézmény, amely keretében egy előzetesen megfogalmazott és az Európai Bizottság által jóváhagyott kezdeményezés támogatására gyűjthetők aláírások az EU összes tagállamában. Ahhoz, hogy érvényes legyen a gyűjtés, legalább 1 millió aláírást kell összegyűjteni 1 év alatt, és legalább 7 országban egy előre meghatározott minimum feletti támogatást kell megszerezni. A nehézséget jelzi, hogy 2012 óta 76 ilyen kezdeményezést indítottak el, de mindössze 6-nak sikerült eljutni az érvényes beadásig: 1 év alatt 1 millió aláírásig, 7 országból.
A hatodik ilyen sikeresen beadott kezdeményezés volt az Európai Kisebbségvédelmi Kezdeményezés, amelynél a mintegy 1,3 millió összegyűjtött aláírásból mintegy 1,1 milliónál több bizonyult érvényesnek, és a 7 helyett 11 országban volt meg az elegendő aláírásszám. A hetedik pedig a most még le nem zárult székely kezdeményezés, a Nemzeti Régiók ügye lesz majd!
Azaz a székelyek Európa frontvonalában vannak, hiszen kétszer is megmozgatták egész Európát!
A mintegy 450 milliós EU-ban mintegy 45-50 milliós nemzeti, etnikai ill. nyelvi kisebbség él, az ő érdekeiket képviseli mindkét aláírásgyűjtés; persze, közte a magyarok, székelyek ügyét is, ami nekünk legfontosabb. Jó ez így. Széles összefogással kell próbálkozni, úgy nagyobb a figyelem és a támogatás.

Hol tartanak ezek az ügyek?
👉 Az első, az Európai Kisebbségvédelmi Kezdeményezés ügyét az Európai Parlament is tárgyalta, és páratlanul nagy, minden-párti támogatást nyert el, felkérve az Európai Bizottságot, hogy indítsa el a jogszabály-alkotási folyamatot. Nagy előzetes nemzetközi támogatást is kapott az ügy, például a német Bundestag is támogató deklarációt fogadott el. Mindezek ellenére Jourová alelnök január 15-én bejelentette, hogy nem szándékoznak jogi szabályozást előkészíteni.
Immár lassan 1 hónapja vet egyre nagyobb hullámokat az ügy, tiltakozások sorozatával kell szembenéznie Jourová alelnöknek és az Európai Bizottságnak; felszólításokat kapnak, hogy vizsgálják felül az álláspontjukat, és kezdjenek hozzá a munkához. Nyilatkozatban tiltakoztak az Európai Parlament képviselői, a hollandiai frízek tartományi parlamentje, német kisebbségek szervezetei, magyarok-székelyek önkormányzatai, magánemberek – megváltozott a közhangulat. A brüsszeli Régiók Bizottságában is volt egy vita február 4-5-én, neves politikusok (pl. a belgiumi németség vezetője, az olaszországi Dél-Tirol tartományi kormányzója, stb.) szóltak keresetlen hangon, jómagam sem kerteltem a hozzászólásomban, magyarországi német nemzetiségű kolléga is reklamált, és határozott hangon fogalmazott a szlovákiai magyar kollégám is. Azt reméljük, hogy a járvány kapcsán egyébként is megtépázott tekintélyű Európai Bizottság végre meghátrál, és hozzáfog a kisebbségvédelmi jogalkotáshoz.
👉 A másik, a Nemzeti Régiók ügye egy sikeres köztes eredménynél tart. Bőven megvannak a szükséges aláírások, a 7 helyett 9 ország is teljesítve van, azonban a járvány miatti határidő-módosítás lehetőségét kihasználva május 7-éig még gyűjtenek, hogy még nagyobb legyen a rátartás. Igazán viszontagságos út vezetett idáig.
Az Európai Bizottság eleve nem is akarta engedélyezni a gyűjtést, úgy kellett egy hosszú, 6 éves bírósági eljárással kikényszeríteni belőlük a megkezdés engedélyezését. Az aláírásgyűjtés sikeresen haladt, de közbejött a világjárvány, ami miatt a kampány nehezen ment, ezért az Európai Parlament meghosszabbította a gyűjtési határidőt 2021 február 7.-ig. Vasárnap éjfélig fényes sikert ért el a gyűjtés: a 7 helyett 9 országban érték el a szükséges aláírásszámot. Mivel azonban a járványra tekintettel jogilag lehetséges május 7-ig még egyszer kiterjeszteni a határidőt, a kezdeményező Székely Nemzeti Tanács úgy döntött, hogy folytatják. Ez a pár hónap nemcsak újabb aláírások megszerzésére lesz jó, hanem az európai kisebbségi szervezetekkel kialakítandó további együttműködésre is. Ugyanis nem lesz sétagalopp a Nemzeti Régiók Ügyének további sorsa sem. A Bizottságnak foglalkoznia kell a beadott üggyel, de nincs előírva, hogy hogyan. Dönthet megint úgy, hogy nem akar jogi szabályozást alkotni. Ehhez kell megint a lobbi: minél többen minél hangosabban állnak ki az ügy mellett, annál nagyobb az esély.

Hogy miért hoztam össze a két kisebbségi ügyet egy cikkbe?
Nemcsak azért, mert a témájuk hasonló, és nemcsak azért, mert mindkettőnél éppen „helyzet van”, napi történések keltik fel a figyelmet.
Azért is. mert a két ügy összekapcsolódik, egymást erősítik. Az az üzenet, hogy „A székelyek nem hagyják magukat, és magukkal tudják ragadni egész Európát”. Mindkettő jó példa arra, hogy összefogással és kitartással kell küzdeni, addig, amíg nem győzünk.

Forrás: https://www.facebook.com/anna.magyar.587/posts/4045500938802945 (itt további linkek is vannak!)

Címkék: Európai Unió  Nemzet 

A legszebb eredmény!

Orbán Viktor nem választási ciklusokban, hanem generációkban gondolkozik

A legszebb eredmény!

"Ha nem vezettük volna be a családtámogatási rendszert, akkor 115 ezerrel kevesebb gyermek született volna az elmúlt 10 évben."

Talán minden korábban felsorolt eredményünk közül ez a legfontosabb! A polgári kormányzás további eredményeit ebben a sorozatban részleteztük, érdemes megosztani!
🟢 A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)
https://szamokadatok.hu/Post/2768/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020

Köszönjük, Miniszterelnök úr!

Forrás: (videó) https://www.facebook.com/FideszHU/videos/1396396227374601

Címkék: Család  Nemzet 

Magyar tulajdon aránya

Magyarország mert nagy lenni!

Magyar tulajdon aránya

📌 Részletek: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/265729721570835
📌 A polgári kormányzás 10 éve
https://szamokadatok.hu/Post/2768/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020
📌 Országépítés
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363
📌 Energiaárak
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat
📌 Rablóprivatizáció https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
📌 Az energiaszektor főbb államosításai illetve visszavásárlásai https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt
📌 A Nemzeti közművek után Létrejön a Nemzeti Vízművek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Címkék: Gazdaság  Nemzet 

Klapka György Dandár - Tata

Átépül szinte az egész laktanya

Klapka György Dandár - Tata

Bencsik János - A Tatai medencéért írta:
Az elmúlt esztendőben elbontották a már használhatatlan barakképületeket, melyek helyén a következő két év során a folyamatosan érkező harcjárművek elhelyezésére és szervizelésére szolgáló csarnokokat építenek. A meglévő harckocsi-hangárok közül kettőt már felújítottak, további kettőt pedig tavasszal fognak korszerűsíteni. A sokak által csak "kupolaként" ismert épületet is felújítják, továbbá új szárnyakkal bővítik, mely a jövőben szimulációs központként fog majd funkcionálni.

A haderőfejlesztés során eddig száz fővel gyarapodott a laktanyában szolgáló katonák száma. A vonzóbb elhelyezési körülmények biztosítása érdekében megkezdődött a legénységi épületek korszerűsítése is. Két éven belül két teljesen új körlet felépítésére is sor kerül, hiszen további 400 fővel gyarapszik majd a szerződéses állomány.

Az új harcjárművek érkezése egyre több technikusi és műszaki végzettségű fiatal számára biztosítja a honvédség kötelékébe történő belépést.

További kapcsolódó cikkek:
📌 A határvédelem kérdésében nem lesz kompromisszum!
https://szamokadatok.hu/Post/2762/A_hatarvedelem_kerdeseben_nem_lesz_kompromisszum
📌 Így fejlődött a Magyar Honvédség és újjászülető hadiparunk 2020-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2606/Igy_fejlodott_a_Magyar_Honvedseg_es_ujjaszuleto_hadiparunk_2020-ban
📌 Újabb 40 páncélozott jármű érkezik a honvédséghez
https://szamokadatok.hu/Post/2540/Ujabb_40_pancelozott_jarmu_erkezik_a_honvedseghez
📌 Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek
📌 Liberális könnyek hullanak: új radarokat vásárol a Magyar Honvédség
📌 NASAMS légvédelmi rakétarendszert kap a Magyar Honvédség https://szamokadatok.hu/Post/2473/Liberalis_konnyek_hullanak_uj_radarokat_vasarol_a_Magyar_Honvedseg
📌 Zrínyi 2026 Program: Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország
https://szamokadatok.hu/Post/2325/Zrinyi_2026_Program_Deszantolasra_is_alkalmas_katonai_gepeket_vesz_Magyarorszag
📌 Újabb Airbus helikopterek érkeznek a szolnoki bázisra
https://szamokadatok.hu/Post/2270/Ujabb_Airbus_helikopterek_erkeznek_a_szolnoki_bazisra
📌 Erős országhoz erős hadsereg kell. Videó!
https://szamokadatok.hu/Post/2099/Eros_orszaghoz_eros_hadsereg_kell_Video
📌 Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
📌 Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget
https://szamokadatok.hu/Post/1875/Emlekezteto_Igy_tettek_tonkre_Gyurcsanyek_a_Magyar_Honvedseget
📌 Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!
https://szamokadatok.hu/Post/1870/Magyarorszagi_gyartasu_harckocsik_nem_alom_-_valosag
📌 Újabb Leopard harckocsik érkeztek Tatára
https://szamokadatok.hu/Post/1859/Ujabb_Leopard_harckocsik_erkeztek_Tatara
📌 Magyarországon fogják gyártani a világ egyik legmodernebb harcjárművét
https://szamokadatok.hu/Post/1718/Magyarorszagon_fogjak_gyartani_a_vilag_egyik_legmodernebb_harcjarmuvet
📌 Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program_-_a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben

Forrás: https://www.facebook.com/tataimedenceert/posts/3649953501752926

Címkék: Fejlődés  Nemzet 

Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!

A nemzetellenes erőknek nem sikerült annyi kárt okozniuk, hogy ne tudjuk azt helyrehozni!

Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!

2010 és 2020 közötti 24 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv hazánkban, ami a legjobb adat Európában.

Piroska Szalaimunkaerőpiaci elemző írása:
Tegnap a KSH nyilvánosságra hozta a decemberi születési adatokat, amellyel már a 2020-as teljes év ismertté vált. 2020-ban a KSH mérése szerinti teljes termékenységi ráta 1,55-re emelkedett. Ekkora mértékű termékenységi ráta legutóbb 1995-ben volt. Ebben az évtizedben 0,32-dal emelkedett, amelynél nagyobb javulás legutóbb a hetvenes évek közepén volt csupán.
Tekintsük át a magyar termékenységi ráta utóbbi 70 évben történt változását!

Az első jelentős hatást az 1953-1956 között a Ratkó korszakban életben levő abortusztilalom és gyermektelenségi adó gyakorolta. Az intézkedések 1956 nyarán történő megszűntetése és a forradalom utáni megtorlások következtében egészen 1962-ig zuhant a ráta, majd a családok gazdasági helyzetének kis mértékű javulása hatására a zuhanás megállt, de emelkedni a GYES bevezetésének hírétől kezdett. A három éves GYES 1967 január 1-től lépett életbe. Rövid időre visszaemelkedett a 2-es szintre a ráta, de gyorsan ismét csökkenni kezdett. 1969-ben volt a legtöbb abortusz hazánkban, száz szülésre 134 abortusz esett.

1973-ban bevezették azt a szociálpolitikai csomagot, ami a lakhatási körülményeket támogatta a korábbihoz nem mérhető mértékben. Ekkortól már a „bevállalt” gyermekre is lehetett hitelt és „szocpol” támogatást kapni. Ebben az időben a szülő nők átlagéletkora 25 év volt, tehát épp akkor vezették be a programot, amikor a Ratkó gyermekek legtöbbje szült. A program hatására a termékenységi ráta felugrott 2,4 körüli értékre. Nagy létszámú anyai korcsoport magas rátával nagyon magas születésszámot eredményezett. 1974-1976 között 180 ezer feletti gyermek született.

Majd 1980-ra már ismét 2 alá esett a termékenység. Mivel sok magas iskolai végzettségű és a korábbinál magasabb kezdő fizetésű nő jelent meg ekkorra a munkaerő-piacon, a családjaik számára egyre nagyobb problémát okozott a GYES alacsony mértéke. 1985-től bevezették a GYED-et, aminek következtében ismét a rendszerváltásig emelkedett a termékenység.
A munkahelyek 1989-1992 közti óriás mértékű megszűnése olyan veszélyt jelentett a családokra, hogy elkezdték „halasztani” a gyermekvállalást. Szerettek volna gyermeket, de nem merték bevállalni. Majd 1995-ben a Bokros csomag megszűntette a GYED-et. Ez volt az első olyan rendelkezés, ami a családok kedvezményeit megnyirbálta. Egyértelmű üzenete volt, hogy az állam számára innentől nem érték a gyermek, a közösség egyedül hagyta a gyermekes családokat. Ezáltal 1,5 alá esett a termékenység, sőt 1999-re 1,3 alá. 2000-ben az első Orbán kormány ugyan visszavezette a GYED-et, de bevezette mellé a minimálbér 140%-át jelentő GYED plafont is. Ennek hatására megállt a zuhanás pár évre ismét 1,3 fölé emelkedett a ráta ugyan, de jelentősen emelkedni már nem tudott. Ekkor 28 év volt a szülő nők átlagos életkora. A 1974-1976 közti „szocpol” gyerekek (sokszor hibásan Ratkó unokáknak hívják őket) 2002-2004 között értek ebbe a korba, amikor nagyon alacsony volt a termékenységi ráta, s nem is volt várható, hogy a kormány bármilyen családi vagy gyermekkedvezményekben gondolkodjon. Így aztán nem lett magas az éves születésszám. Ezt még a Bajnai kormány azzal tetézte, hogy a 42 év óta működő GYES-t 2009-ben lecsökkentette 2 évre – igaz, hogy 2010 júniusi hatállyal. Ennek is rendkívül negatív üzenete volt. A 2010-re 10% fölé kerülő munkanélküliség, a reálbér csökkenése, a devizahitel válság miatt rengeteg családot fenyegető szegénység és társadalmi kirekesztődés hatására aztán ismét jelentős csökkenést tapasztalhattunk a termékenységben. 2011-re elérte a valaha mért érték minimumát, 1,23-t.

2010-ben a második Orbán kormány egyik első intézkedéseként visszaállították a 3 éves GYESt, 2012 januártól korábban nem látott mértékű családi adókedvezményt vezettek be, amelynek hatására 0,11-gyel emelkedett a ráta. 2013-tól a munkahelyvédelmi akció keretében a GYED/GYES-ről visszatérő anyák munkáltatói a magyar gazdaságtörténetben először járulékkedvezményt kaptak. 2014-ben a GYED extra keretében megszűnt a GYED és a GYES alatt a nők munkavállalási tilalma, s ennek következtében 0,07-tel tovább nőtt a termékenység. Majd 2015-től elindult a CSOK, ami 0,05-ös növekedést eredményezett. Ezen a 1,49-es szinten maradt négy éven át. S 2020-ban a CSOK 2019-es jelentős kibővítésének hatására ismét jelentősen emelkedett, 0,06-tal, s az intézkedések hatására a KSH módszerével számított termékenységi ráta 1,5 fölé került (Bokros csomag óta először).

A KSH és az Eurostat termékenységi adatai között különbség van, amely abból adódik, hogy az Eurostat az unió bármely országában születő magyar gyermekeket számolja bele a rátába, a KSH pedig Magyarországon megszülető bármilyen nemzetiségű gyermekeket veszi alapul. Az Eurostatnál 2016-ra 1,5 fölé kerültünk, s 2018-ra éppen meghaladtuk az uniós átlagot. Az EUROSTAT 2019-es és a 2020-as adataira még várni kell.

Forrás:https://www.facebook.com/piroska.szalai.54/posts/3248229368759950
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul
https://mandiner.hu/cikk/20210129_novak_katalin_zajlik_a_demografiai_fordulat_magyarorszagon

Címkék: Család  Nemzet