Címke: Nemzet

12 pontban arról, hogy miért a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatjuk!

Mi azt szeretnénk, hogy Magyarország maradjon magyar ország! Add tovább, ha te is!

12 pontban arról, hogy miért a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatjuk!

Egy áljobboldali Gyurcsány-báb sem fogja tudni megtéveszteni a többséget!
👉Videó: https://www.facebook.com/rakay.philip/posts/279037864088443
👉Cikk:
https://szamokadatok.hu/Post/4133/Veget_ert_a_Gyurcsany-show

12 átfogó cikkel (és további 4000-rel a weboldalunkon) mondjuk el, hogy miért támogatjuk a Fidesz-KDNP pártszövetséget! A tisztánlátás érdekében szögezzük le: bennünket nem fizet sem a Fidesz, sem Mészáros, sem a Megafon - senki! Mi "csupán" mezei adófizető állampolgárok vagyunk, és azért támogatjuk a jelenlegi kormányt, azért szerkesztjük ezt az oldalt, mert szeretjük a hazánkat, tudjuk, megtapasztaltuk, hogy milyen rossz volt a baloldali kormány idejében az életünk, és látjuk, hogy mennyivel emberségesebb most Magyarország, mennyivel jobb az élet, mennyivel több most a lehetőség. A Fidesz nem "halat osztogat", hanem lehetőséget ad arra, hogy "halásszunk", és ez az egyetlen helyes út! Haza, család, munka - nincs más alternatíva!

️A baloldal egyetlen programja az, hogy "bontsuk le az Orbán-rendszert". Ok, és mi lesz utána? Honnan lesz munkahely, családtámogatás, nyugdíj, egészségügy, oktatás, honvédelem? Hmm? https://szamokadatok.hu/Post/4122/2022-es_valasztas

Magyarország maradjon
Bátor
https://bit.ly/3xMUoxA

Szuverén
https://bit.ly/35NrYaK
Elismert
https://bit.ly/3wQQK5D

Gyarapodó
https://bit.ly/2Sjgngg

Jogállam
https://bit.ly/2Uk6GPh

Családbarát
https://bit.ly/2UwywrO

Egészséges
https://bit.ly/3gVoNmu

Innovatív
https://bit.ly/3d5egE8

Környezetbarát
https://bit.ly/35Q1V2k

Biztonságos
https://bit.ly/35J6sUz

Önellátó
https://bit.ly/3zLeIRL

Egységes
https://bit.ly/3xM0oGy

Minél jobban támadják Magyarországot külföldről, annál többen fogunk Orbán Viktor köré gyűlni, és a negyedik kétharmados győzelemmel 2022-ben elmondjuk a véleményünket mindenkinek arról, hogy mi hogyan látjuk a világot!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Bűnözés  Család  Egészségügy  Fejlődés  Környezetvédelem  Nemzet  Vélemény 

Békemenet október 23-án!

Már csak 7 nap! Mi ott leszünk! És te?

Békemenet október 23-án!

Megmutatjuk, hogy mi vagyunk a többség!

Keresd a "Számok" pólóban lévő barátainkat, akik szórólapot fognak osztani és támogasd az oldalunkat azzal, hogy meghívod ismerőseidet is az oldal követésére!

Útvonal, gyülekező: https://www.facebook.com/fidelitas.hu/posts/10159683116843431
Újra Békemenet: százezrek készülnek rá
https://www.origo.hu/itthon/20210930-a-bekemeneten-vonulok-kiabaltak-a-jardan-setaloknak-gyertek-velunk-interju-csizmadia-laszloval-a.html

Címkék: Nemzet  SzamokAdatok 

Az eddigi legnagyobb Békemenet készül!

Ha te is várod, add tovább!

Az eddigi legnagyobb Békemenet készül!

Ott leszünk
👉Közeledik annak az ideje, amikor az egyre súlyosbodó provokációk miatt – soha nem látott méretekben, békét sugallva, meghívva az operatív törzset és a pandémia legyőzésében résztvevő összes honfitársunkat, hősies munkájukat személyesen is elismerve – közösen haladhatunk a Békemeneten
– jelentette be Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Erőt adhat a nyolcadik Békemenet

Három és fél év kihagyás után ismét útjára indul békemenet, amely a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató civil kezdeményezése. Az október 23-ára meghirdetett eseményen a tizenöt évvel ezelőtti gyurcsányi rendőrterrorra is emlékeznek. A szervezők közlése szerint az idei felvonulás elsődleges célja, hogy megmutassák: sokan állnak ki hazánk szuverenitása mellett.
Nem szeretnénk egy bizonyos pártideológiára alapozott birodalmi rendszerben gondolni a jövőnkre. Meg kell őrizni szuverenitásunkat!

– mondta lapunknak Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára összehívott békemenettel kapcsolatban. Hozzátette: egyre nagyobb nyomás nehezedik a magyar kormányra, és ezzel együtt a magyar népre is Brüsszelből. Eközben – folytatta – a baloldal egész egyszerűen a kormány megdöntésére szövetkezik Brüsszellel. Elmondása szerint Brüsszel a hazai baloldal anyagi támogatásával próbálja érvényre juttatni akaratát. – Demokrácia csak ott van, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket saját sorskérdéseikről, úgy élhetik az életüket, ahogy szeretnék – hangsúlyozta.

A baloldalról szólva azt mondta:

2002 és 2010 között már bizonyítottak, 2006-ban pedig egy délután alatt államterrorral véres köztársaságot hoztak létre a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Astoriánál.
– Korábban azt mondtam, hogy a következő békemenet október 23-án babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonul végig azon az útvonalon, ahol ők ezt a balhét elkövették. A baloldal már ki is forgatta e szavaimat. Mi békésen akarunk végigvonulni, meg akarjuk őrizni a csendet, ezt a kulturált üzenetet, és nem kívánunk olyan csetepatét, mint ami tizenöt évvel ezelőtt történt október 23-án – mutatott rá.

GYURCSÁNY NEM TÉRHET VISSZA

– Nem szabad engedni, hogy az elképesztően zajos és agresszív baloldali propagandakampány bárkit is elbizonytalanítson. A békemenet erőt adhat ehhez is – jelentette ki Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője. Robert Schumant, az EU egyik alapítóját idézve hangsúlyozta: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Bencsik András közölte azt is, hogy egy veszedelmes politikai bűnöző készül visszatérni a hatalomba, úgy hívják: Gyurcsány Ferenc.

– A volt miniszterelnök, a DK elnöke a felejtésben bízik. Meg kell mutatnunk, hogy ez az ember nem térhet vissza – hangoztatta Bencsik András.

VÉGSŐ CSATÁRA KÉSZÜLNEK

Fricz Tamás politológus a Demokratának úgy fogalmazott: azért van szükség az újabb békemenetre, mert a globalista erők, amelyek az elmúlt két évtizedben vezető szerepet alakítottak ki a bel- és külpolitikában, a nemzetközi közvéleményben, a társadalom szegmenseiben, a végső csatára készülnek: a nemzeti, szuverenista, konzervatív és keresztény politikusokat meg akarják buktatni és totális uralomra törnek. – Látványos és összehangolt támadás indult meg Magyarország ellen, és a 2022-es országgyűlési választásokon biztosra akarnak menni. A globalisták és a szuverenisták küzdelme a csúcspontjára érkezett.

Meg kell mutatnunk, hogy nemcsak a politikusaink küzdenek a hagyományos értékeinkért, hanem a magyar civil társadalom is, hiszen nélkülünk nem lehet a küzdelmet győzelemre vinni – jelentette ki Fricz Tamás.

Hozzátette, most kulturális vasfüggöny ereszkedett Európa közepére, és bár a hidegháború idején Magyarország a rossz oldalon állt, ezúttal a jó oldalon vagyunk. – Nincsenek ellenállhatatlan és legyőzhetetlen erők, csak olyanok vannak, amelyekkel szemben nem áll senki. A békemenet ellenáll a legyőzhetetlennek látszó fősodorral szemben, és legyőzi azt – fejtette ki a politológus.

SZÁZEZREKET MOZGATOTT MEG

A békemenet a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató civil kezdeményezése. A 2012 januárjában tartott első meneten „Nem leszünk gyarmat!” jelszóval mintegy négyszázezren álltak ki a hazai és nemzetközi támadások kereszttüzébe került Orbán-kormány mellett. Ilyen hatalmas tömeg hazánkban még soha nem demonstrált egy fennálló kormány mellett. A második Orbán-kormány (2010–2014) alatt – főként a nemzeti ünnepeinken – ezt követően még öt békemenetet tartottak, négyet Budapesten, egyet Gyulán. Minden fővárosi rendezvényen több százezren álltak ki a nemzeti kormányért, és tettek hitet hazánk függetlensége és szuverenitása mellett. A menethez csatlakoztak a határainkon túl élő magyarok és a kormány iránti szimpátiájukat kifejezni kívánó lengyelek is.

A 2014-es országgyűlési választások előtt egy héttel szervezett hatodik megmozdulás a szervezők szerint minden idők legnagyobb békemenete volt, és egészen biztosan hozzájárult a Fidesz második kétharmados győzelméhez.
A Belügyminisztérium szerint a résztvevők száma 460 ezer volt. A harmadik Orbán-kormány ciklusának végén, három héttel a 2018-as országgyűlési választások előtt megrendezett hetedik békemenet is csaknem négyszázezer embert mozdított meg. Ekkor készültek azok a ma már történelminek nevezhető fotók, amelyek a Margit hídon vonuló, végeláthatatlan tömeget és zászlóerdőt ábrázolják.

Videó: https://youtu.be/84MRW2xxzKI
Forrás: https://videkhangjai.hu/portal/pandemia-utan-johet-az-ujabb-bekemenet/
https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/erot-adhat-a-nyolcadik-bekemenet

Címkék: Nemzet  Vélemény 

1 000 000 aláírás! Hatalmas siker!

A Fidesz petícióját sokkal többen írták alá, mint amennyien részt vettek az ellenzéki előválasztósdin!

1 000 000 aláírás! Hatalmas siker!

Ez csak egyet jelenthet: MI VAGYUNK A TÖBBSÉG!
2022-ben el fogunk menni szavazni, és a 4. kétharmados győzelemmel végső csapást mérünk a Magyarországnak és a magyar embereknek ártani akaró ellenzékre!
👍, ha te is ott leszel!

A hivatkozott videó: https://youtu.be/tlA9wYJ4HIM
Még saját csatlósai is elküldték Ferit jó messzire!

Sokan nem akarják, hogy Gyurcsány Ferenc visszatérjen a hatalomba, ezt mutatja a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióhoz csatlakozó több mint egymillió magyar ember is - fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, melyben az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottságának Magyarországra küldött tényfeltáró delegációjáról is beszélt.

Hollik István az előválasztásról úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc mivel régóta nem tud már országgyűlési választásokat nyerni, ezért szervezett magának egy „kis házibajnokságot”. A számok mind azt mutatják, hogy Gyurcsány Ferenc újra leuralta a baloldalt és tanulságosnak nevezte azt, hogy a Momentum utolsó helyezésével a baloldal megújítására tett kísérlet is megbukott.

Közölte: mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője és az is, hogy az előválasztásnak innentől már nincs tétje. Csak az a kérdés, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc felesége vagy Karácsony Gergely főpolgármester lesz, aki már több mint 17 éve dolgozik neki - mondta.

A 2022-es országgyűlési választás tétje azonban annál nagyobb lesz: bő fél év múlva két politika, a 2010 óta folytatott országépítés és Gyurcsány Ferenc politikája között kell választani - hangsúlyozta Hollik István.

A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióval szeretnének minden olyan embert elérni, aki egyetért abban, hogy nem szabad visszatérni a múlt politikájához. Elmondta: mindenkihez bekopogtatnak és nemsokára elindul az online kitöltési lehetőség is.

Kiemelte, míg a Fidesz-KDNP kormány adót csökkent a vállalkozásoknak, a baloldal emelte azokat. A baloldal elvette a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatásokat, ezzel szemben a jobboldali kormány jövőre visszaadja a gyermeket nevelő szülőknek az általuk befizetett adót. A baloldal egyhavi nyugdíjat is elvett az idősektől és megemelték a rezsit, ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány visszaadja a nyugdíjasoknak a 13. havi nyugdíjat és olcsón tartja a rezsit. Ezzel az időseknek járó biztonságot garantálják - emelte ki.

Hollik István arra is kitért: Brüsszel nem fogja kifizetni a magyar vállalkozásoknak az európai színvonalú bért. Azt a magyar gazdaság tudja kitermelni és ezt csak munkaalapú társadalom építésével lehet megtenni akkor, ha egyre többen dolgoznak, van gazdasági növekedés, fogyasztás és ezáltal a vállalkozások tudnak fejleszteni, kapacitásokat bővíteni, új munkahelyeket létrehozni és radikálisan, dinamikusan béreket emelni - mondta.

Hollik István szerint az is világos, hogy Gyurcsány Ferencék Európai Egyesült Államokat akarnak, ezzel megszüntetve Magyarország szuverenitását. Emlékeztetett: 2010-ben Magyarország bár jogilag független volt, de ki volt szolgáltatva, mert az államadósság, az energiaszektor, a bankszektor nagy része külföldi kézben volt. Vissza kellett szereznünk a szabadságunkat és a kiküzdött szabadsággal Magyarország „képes jól élni” - tette hozzá.

„Nekünk az EU csak egy eszköz ahhoz, hogy a saját nemzeti céljainkat el tudjuk érni” - fogalmazott Hollik István, hozzátéve: ehhez erős Európára, nemzetek Európájára van szükség, nem pedig egy újabb birodalomra. Gyurcsány Ferencék viszont a „kritikátlan igazodás” és a „merjünk kicsik lenni politikája alapján” megint be akarnak hódolni, most éppen Brüsszelnek. De láttuk, hogy ez a politika 2010 előtt kudarchoz vezetett - jelentette ki.

A műsorban Hollik István kitért arra is: a LIBE-delegáció összetételét tekintve könnyű arra a megállapodásra jutni, hogy „a tények és a valóság nem zavarja meg a tisztánlátásukat”. Megjegyezte: a delegáció tagja volt egy LMBTQ-aktivista mellett csupa olyan liberális politikus, akik folyamatosan támadják Magyarországot. Rámutatott arra: az eljárási szabályok szerint egy ilyen delegációnak az érintett tagállam európai parlamenti képviselője nem lehet a tagja, Donáth Anna liberális baloldali képviselőnek mégis megengedték ezt. Először a saját maguk által állított szabályokat kellene betartani és utána lehet elkezdeni vizsgálgatni más országok berendezkedését és jogállami helyzetét - vélekedett Hollik István. Arról is beszélt: Deutsch Tamás meghívta a delegációt a CÖF kamionjához, amely a 2006-os október 23-i eseményeket mutatta be, mert ha volt Magyarországon jogsérelem, amikor durván sérült a jogállam, az 2006. október 23-án volt. Érdekes módon a bizottság erre a kiállításra nem volt kíváncsi - tette hozzá.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20211003-tobb-mint-egymillioan-alairtak-a-stop-gyurcsany-stop-karacsony-peticiot

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Honvédség régen és most

Orbán Viktor kormánya újjáépíti a Magyar Honvédséget! Tisztelet és hála érte!

Honvédség régen és most

Mit tett a baloldal? Ezt!
2004. december 11. Magyarország hetvenhét tankot ad Iraknak
https://www.origo.hu/nagyvilag/20041211magyarorszag.html
2015. június 02. A Magyarország által Iraknak ajándékozott T-72-es tankokkal nyomul az Iszlám Állam
https://alfahir.hu/a_magyarorszag_altal_iraknak_ajandekozott_t_72_es_tankokkal_nyomul_az_iszlam_allam
Honvédség 2002-2010. Csak erős idegzetűeknek
https://figyelo.hu/matrix/a-kivereztetett-honvedseg-7394/

Mit tett a Fidesz? Mutatjuk! (a cikkekben további linkek vannak!)
Jövőre 1003 milliárd forint lesz a Magyar Honvédség költségvetése!
https://szamokadatok.hu/Post/3982/Jovore_1003_milliard_forint_lesz_a_Magyar_Honvedseg_koltsegvetese
Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
Soha nem látott beruházások érkeztek!
https://szamokadatok.hu/Post/3817/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Forrás: https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/406683694162568

Címkék: Fejlődés  Nemzet 

Ezermilliárdokat spórolt Magyarországnak és a magyar családoknak azzal, hogy mindig időben lépett!

Orbán Viktor előrelátó vezető!

Ezermilliárdokat spórolt Magyarországnak és a magyar családoknak azzal, hogy mindig időben lépett!

550 milliárd forintot spóroltunk a keleti vakcinák beszerzésével!
https://szamokadatok.hu/Post/3388/550_milliard_forintot_sporoltunk_a_keleti_vakcinak_beszerzesevel
Felbecsülhetetlen az, hogy mitől is védte meg időben Magyarországot Orbán döntése, ami miatt diktátorozták, majd pedig szépen, csendben követték a magyar gyakorlatot
https://szamokadatok.hu/Post/3872/Litvania_nem_csupan_keritest_de_falat_epit_a_hataron
Orbán Viktor döntése alapján harmincszorosára nőtt az aranytartalékunk, miközben az arany ára azóta is folyamatosan nő.
https://szamokadatok.hu/Post/3759/Itt_van_a_nemzet_aranya_Rekordszinten_van_a_mennyisege
Időben kötöttünk gázvásárlási szerződést!
https://szamokadatok.hu/Post/3959/1_ev_alatt_negyszeresere_nott_a_foldgaz_vilagpiaci_ara

Brutális rezsinövekedésből marad ki Magyarország!

Elszállt a gázár több uniós országban, miután későn léptek, s nyár elején kivártak tárolóik feltöltésével, azt gondolva, csökkenni fognak az árak. Magyarország időben lépett, biztonsággal vághat neki a télnek, s a rezsiszámla növekedésének veszélye sem áll fenn.

Folyamatosan drágult az elmúlt időszakban a gáz Európában, ami főként azon országokban okoz nagyobb problémát, amelyek elszámították magukat, és amikor az áremelkedés a nyár elején elindult kivártak a téli betárazással. Most viszont már rekordárakon tudnák beszerezni a hidegebb hónapokra szükséges gázmennyiséget. Magyarország már júniusban elindította ezt a folyamatot, ezért, illetve a közelmúltban aláírt új gázszerződésnek is köszönhetően nyugodtan várhatja a téli fűtési időszakot.

Egyébként világszerte tovagyűrűző gazdasági problémákat okoz a földgázhiány, ami Európában egy év alatt megötszörözte az energiahordozó árát, vállalkozások leállását okozva, például a műtrágyagyártásban.

A helyzet várhatóan nem javul, hanem rosszabbodik a következő hónapokban. Az északi féltekén érkezik a földgázfogyasztást növelő tél, amiről nem tudható előre, mennyire lesz hideg, s az orosz Gazprom aligha tölti meg a félig üres európai tározókat, miközben az energiakereslet nő a válságból kilábaló világban, beleértve Kínát.

Magyarország nem csak az feltöltött tárolók terén lépett időben, a hosszú távú szerződéseinek köszönhetően az árak, s ezen belül főként a lakosságot érintő árak sem szálltak el, amint az több uniós országban megtörtént, s ami miatt jelentősen megugrott a rezsijük is. Ezért több ország is rezsicsökkentő intézkedések bevezetésén dolgozik. A román kormány az energiaszolgáltató cégek különadóját is felvetette már. Romániában az elektromos energia és a földgáz árának meredek emelkedése nyomán alacsony jövedelműek milliói kerülhetnek nehéz helyzetbe. De hasonló a helyzet több más nyugat-európai országban is. A lakosságra nehezedő terhek mérséklése érdekében Spanyolország és Görögország is energiaár-csökkentő lépéseket jelentett be a lakosság számára, és Franciaország is hasonló intézkedéseket tervez.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) augusztusi nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint a lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak.

A lakossági fogyasztók villamosenergia-átlagára 10,63 eurócent/kWh volt, amely a vizsgált fővárosok listájában az uniós országok közül az első helyre rangsorolja a magyar fővárost. Idén augusztusban a földgáz lakossági átlagára 2,87 eurócent volt kilowattóránként Budapesten, ez a felmérésben szereplő uniós fővárosok között a legolcsóbb.

A villamos energia átlagára Koppenhágában, Berlinben és Londonban a legdrágább, rendre 33,82, 33,55 és 27,81 eurócent kilowattóránként. A földgáz lakossági átlagára Stocholmban, Koppenhágában és Amszterdamban a legmagasabb: 22,33, 12,38 és 10,99 eurócent kilowattóránként.

A Reuters kimutatása szerint január óta több mint 250 százalékkal nőttek a gázpiaci referenciaárak. Franciaországban és Németországban is megkétszereződtek a gázárak ebben az időszakban, főként mert az áprilisi hideg idő miatt az ötéves átlag alá csökkent tartalékokat a tél közeledtével most töltik vissza. Az energiaárak emelkedésében emellett az is szerepet játszott, hogy a közelmúltban először szökött 60 euró fölé a szén-dioxid-kvóta ára tonnánként, miközben az időjárás kedvezőtlen változása miatt idén a tavalyitól nagymértékben elmaradt a szélenergia-termelés. A megugró gázár és a gyenge szélenergia-termelés a szén árát is magával ragadta, megháromszorozva idén az egységárat. Ennek ellenére sokat nőtt a szénfelhasználás az európai villamosenergia-termelésben.

Ráadásul az energiaárak várhatóan nem is ereszkednek lejjebb egyhamar, elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a mostani állapot Európában valószínűleg egész télen fennmarad.

Ebben a piaci környezetben értékelhető igazán az a tény, hogy Magyarországnak a napokban sikerült aláírni az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződést. Mint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelezte, az egyezség ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát. Kiemelte, hogy a földgáz-felhasználás mértéke 2020-ban 400 milliárd köbméter volt az Európai Unióban, és mértékadó vélemények szerint ezen energiaforrás jelentősége a belátható jövőben nem is fog csökkenni.

A megállapodás tíz plusz öt évre, azaz tizenöt évre szól, azonban tíz év után van opció a vásárolt mennyiség módosítására, adott esetben csökkentésére. A szerződés évi 4,5 milliárd köbméter gáz megvásárlására vonatkozik. A miniszter azt is elárulta, hogy az ár jóval kedvezőbb, mint amit a most lejáró, 1995-ben megkötött szerződés alapján fizetett a magyar fél.

Hozzátette: ennek köszönhetően pedig szerinte megőrizhetők hosszú távon a rezsicsökkentés vívmányai, a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb gázárat fogják fizetni Európában.

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/09/brutalis-rezsinovekedesbol-marad-ki-magyarorszag

Címkék: Gazdaság  Megélhetés  Nemzet 

2010 óta 3000 templom épült, vagy újult meg a Kárpát-medencében!

Orbán Viktor: Mi, magyarok, ezer éve templomépítő nemzet vagyunk!

2010 óta 3000 templom épült, vagy újult meg a Kárpát-medencében!

Az "oktatásegészségügyezők" előbb nézzék meg ezt a 3 videót
👉Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955

Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy "mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat", hanem újakat építünk. Minden egyház számíthat a kormány segítségére a jövőben is, hiszen tudják, hogy a nemzet és a kereszténység megőrzésében milyen fontos munkát végeztek és végeznek az egyházak.

Egyetlen politika sem mondhatja meg az embereknek, hogyan éljenek, ugyanakkor minden felelős politika kötelessége, hogy megteremtse a tartalmas élet lehetőséget az emberek számára.

Az oktatási rendszeren belül az egyházi oktatás választása minden állampolgár szabad értékválasztása, amelyet a felelős politikának nemcsak tiszteletben kell tartania, hanem támogatnia is kell, és a mi kormányunk támogatja is.

Az elmúlt 10 évben a Kárpát-medencében 120 új templom épült és összesen 3000 újult meg. A magyar egyházak életében "ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű gyarapodásra és megújulásra az elmúlt száz esztendőben nem volt példa".

Emellett a határon túli magyar közösségek anyaországi támogatással összesen 160 bölcsődét és óvodát építenek.

Mindenhol korszerű, jól felszerelt intézmények jönnek létre, melyek képesek a 21. században betölteni hivatásukat, és felkészíteni gyermekeinket a magyar és az európai keresztény kultúra művelésére.

A miniszterelnök is részt vett az első budapesti Makovecz-templom felszentelésén. A Magyar Nemzet beszámolójában azt írja, a pesterzsébet-szabótelepi református templom látványtervét Makovecz Imre vetette papírra, de a terveket, a mester halála miatt, már tanítványa, Dósa Pap Tamás fejezte be. Az építkezéshez nélkülözhetetlen pénz gyűjtését Bagdy Emőke kezdte, akinek az édesapja lelkipásztorként szolgált Szabótelepen.

Az épület példás akusztikáját bizonyította a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarának produkciója, amikor Medveczky Ádám vezényletével előadták Mendelssohn Reformáció szimfóniáját, írja a Magyar Nemzet a felszentelési szertartásról.

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a Krónikák 2. könyve 5. rész verseiből olvasott fel, amelyek Salamon templomának felszentelését mesélik el.

Ha egy közösség fontos állomáshoz érkezik, ha azt érteni akarja, a Szentíráshoz kell fordulnia. Ha Istennek házat szentelünk, az első igazi templom szenteléséhez kell fordulnunk

– figyelmeztetett Balog Zoltán, aki felidézte a Krisztus születése előtt ezer évvel történteket: amikor megérkezett a frigyláda, először az előtérbe, ahová mindenki bemehetett, majd vitték tovább a belső udvarba, s egyre beljebb, ahová mind kevesebben juthattak, végül a szentek szentjébe, ahová a főpap is csak egyszer léphetett be egy esztendőben.

A kerubok két szárnya közt volt egy kicsi rés, ott, ahol a hitetlennek nincs semmi. Évszázadokkal később a pogány fejedelem, IV. Antiokhosz bement, s hahotázni kezdett: nincs itt senki, nincs itt az istenük. Ám amint lovával kiugratott, holtan zuhant le a nyeregből – idézte fel a püspök, majd folytatta a szentíró leírásának magyarázatát: egyszerre Illés Dávid esperes imádsága után Börzsönyi János lelkész, a szabótelepi református közösség lelkipásztora összefoglalta a templom felépítésének történetét. Valami szokatlan történt, a papok nem tudják ellátni a hivatásukat.

Meglepetésszerűen megjelent az Úr dicsősége. Megjelent, így tovább nem volt szükség a papok szolgálatára. A zene ellenben tovább szólt. A zenében pedig az Úr dicsősége – mutatott rá Balog Zoltán, megjegyezve: nem véletlenül nevezik Johann Sebastian Bachot az ötödik evangélistának.

A lelkész úgy fogalmazott, Isten jelenléte mindannyiunk életére vigyáz.
MINDEN TEMPLOMÉPÍTÉS TÖRTÉNETE AZT ÜZENI: HA ELKÉSZÍTED A LELKEDET, HA IMÁDSÁGBA FOGLALOD A VÁGYAIDAT, HA ÉNEKELSZ, ZENÉLSZ NEKI, AKKOR ISTEN DICSŐSÉGE BETÖLTI AZ ÉLETEDET, A HÁZAD, A NAPJAID. CSAK TARTSD ÜRESEN AZT A TERET, AMIT MÁS NEM FOGLALHAT EL.

Illés Dávid esperes imádsága után Börzsönyi János lelkész, a szabótelepi református közösség lelkipásztora összefoglalta a templom felépítésének történetét. Majd Kató Béla, az erdélyi református egyházkerület püspöke mondott beszédet, amelyben kiemelte, a református templomoknak ritkán adnak nevet, ám ezt a templomot méltán fogják híres tervezőjéről emlegetni.

TI ÚGY GONDOLTÁTOK, A TÖRTÉNELMI PILLANAT AZT KÍVÁNJA, HOGY MEGMAGYARÁZZUK A VILÁGNAK, HOGYAN VOLT LEHETSÉGES FELÉPÍTENI EZT A TEMPLOMOT. A KULCSSZÓ AZ ÖSSZETARTOZÁS. AZ EGYÉN, A KÖZÖSSÉG, A NEMZET ÖSSZEFOGÁSÁBÓL SZÜLETETT, TÖBB MINT HÁROMEZER TÁRSÁVAL A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN
– hangsúlyozta Kató Béla. – Azért vagyok itt, mert a szabótelepi közösség kifejezte óhaját, hogy templomuk az erdélyi bözödújfalui Összetartozás templomának testvére legyen.

Hálaadás az első szavam, hiszen, ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építői. Hálás vagyok, amiért elfogadta Isten az én szolgáló felajánlkozásomat, hogy elinduljak lelkész édesapám nyomdokain az Úr háza felépítésének szolgálatában
– mondta Bagdy Emőke, hozzáfűzve: hét éve indult a megvalósulás felé az egykori álom, három éve pedig szilárd realitás lett az alapkő letételével, 80 évi reménykedés után.

Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepi istentiszteleten köszöntőjében úgy fogalmazott: mi, magyarok ezer éve templomépítő nemzet vagyunk, és Szent István idején rajtunk kívül ezt még sokan elmondhatták magukról. Szerinte azonban ma más időket élünk: nem egyre több, hanem egyre kevesebb templomépítő nemzet van Európában.

Úgy vélte:
NYUGAT-EURÓPA MA A KULTURÁLIS ÉS CIVILIZÁCIÓS TALAJ- ÉS EGYENSÚLYVESZTÉS FÁZISÁBAN VAN,
a nagy történelmi szerep és küldetés, amit a keresztény-keresztyén európai civilizáció az elmúlt 500 évben betöltött, most gyengül és szertefoszlik, feladta a küldetéstudatát, kulturális és szellemi örökségét, egyszerűen eldobta a jövőjét.

Ilyenkor eszembe jut, hogy hányan és hányszor akartak bennünket felzárkóztatni oda, ahol ma már nem építenek templomokat, csak mecseteket - jegyezte meg a kormányfő.

Ugyanakkor hangsúlyozta:
A MAGYAROK NEM AKARNAK SEM LETÉRNI, SEM LESODRÓDNI ARRÓL AZ ÖSVÉNYRŐL, AMELYEN EZER ÉVE JÁRNAK, DE EZ AKKOR LEHETSÉGES, HA BELÁTJÁK, HOGY AZ ÁLLAMNAK ÉS AZ EGYHÁZI KÖZÖSSÉGEKNEK EGYÜTT KELL MŰKÖDNIÜK.

Ez csak akkor lehetséges, ha az állami és egyházi közösségek együttműködnek, amit szentesít az alaptörvényünk – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök. – A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg.

Határok közé zárt ország, de határtalan lélek: ez Magyarország. Nemcsak templomépítő nemzet vagyunk, hanem, hogy megmaradjunk, templomépítő nemzetnek kell lennünk. Minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben - mondta a miniszterelnök.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210926-orban-viktor-mi-magyarok-ezer-eve-templomepito-nemzet-vagyunk.html
https://szamokadatok.hu/Post/1828/Megvedjuk_kereszteny_kulturankat

Címkék: Nemzet 

700 000!

Már 700 000 ember üzent a baloldalnak: STOP!

700 000!

Soha, egyetlen ellenzéki petíciót sem írtak alá ennyien! Ez azért van, mert MI VAGYUNK A TÖBBSÉG!
A józanul gondolkodó, hazaszerető, családcentrikus hétköznapi magyar emberek tábora, akik nem felejtették el a 2010 előtti repressziókat, és akik meg fogják akadályozni, hogy a baloldal újabb esélyt kapjon hazánk és családjaink tönkretételére!

Már 700 000-en aláírtátok a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót. Ez 700 000 nemet jelent a kudarcos Gyurcsány-korszakra.
Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt!
Csatlakozzatok a petícióhoz minél többen, nincs megállás!

️Emlékszünk a baloldal legutóbbi nagy akciójára, amikor Hadházy vezetésével lopták a Nemzeti Konzultációs íveket? Hetekig gyűjtötték, és csupán 260 000 ívet tudtak összegyűjteni illetve ellopni. Ez igaz, nem petíció, de hasonló, "talpalós" véleménynyílvánítás, mint a Fidesz petíciója, ami úgyszintén a köztereken gyűjti az aláírásokat, nem lehet azt mondani, hogy az egyik online, a másik meg személyes jelenlétet igényel.
https://szamokadatok.hu/Post/1924/A_baloldali_megelhetesi_partoknak_es_politikusoknak_mindosszesen_260_ezer_ivet_sikerult_osszelopkodniuk

Ezek a számok, elvtársak!

Forrás: https://www.facebook.com/FideszHU/posts/10161184064599307

Címkék: Nemzet  Vélemény 

Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!

Lehet hisztizni, Mészárosozni, Tiborczozni, hazudozni, vonulgatni, és egyéb nevetséges dolgokat csinálni!

Mi pedig köszönjük, hogy Magyarország megmarad magyar országnak!

Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!
Hajrá Fidesz-KDNP!

ADD TOVÁBB!
A valóság megosztásokkal terjed.

👉Mielőtt bárki jönne a kórházakkal, ezt is nézze meg: videó
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/560222238648239
👉További részletek:
https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Nemzet  Videók 

Jövőre 1003 milliárd forint lesz a Magyar Honvédség költségvetése!

Jövőre 1003 milliárd forint lesz a Magyar Honvédség költségvetése!

👉Gyurcsány elajándékozta a magyar harckocsikat Iraknak, ezek később az "iszlám állam" nevű terrorszervezet kezébe kerültek, ártatlan embereket öltek velük.
Orbán nem mások haderejét növeli, hanem a Magyar Honvédséget fejleszti!

Friss hír: Bokrétaünnepség az épülő zalaegerszegi Lynx harcjárműgyárban https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/09/bokretaunnepseg-az-epulo-zalaegerszegi-lynx-harcjarmugyarban
És miért fontos erősíteni és fejleszteni a Honvédséget? Pl. ezért!
https://szamokadatok.hu/Post/3981/2022-ben_valasztunk

További példák
Az első 10 Gidrán csak a kezdet!
Több mint ️300, főként itthon gyártott Gidrán kerül a hadsereg állományába!
https://szamokadatok.hu/Post/2942/Az_elso_10_Gidran_csak_a_kezdet
Újabb Leopárdok érkeztek az új tatai hangárba
https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/10/29/ujabb-ket-leopard-2a4-harckocsi-erkezett-a-tatai-laktananyaba
https://www.facebook.com/nemeth.szilard.fidesz/posts/2702343553362690
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4774170032655679
Hadipar: https://www.szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek
Új légvédelmi radarokat vásároltunk
https://www.szamokadatok.hu/Post/2473/Liberalis_konnyek_hullanak_uj_radarokat_vasarol_a_Magyar_Honvedseg
NASAMS légvédelmi rakétarendszert kap a Magyar Honvédség
https://szamokadatok.hu/Post/2339/NASAMS_legvedelmi_raketarendszert_kap_a_Magyar_Honvedseg
Újabb Airbus helikopterek érkeznek a szolnoki bázisra
https://szamokadatok.hu/Post/2270/Ujabb_Airbus_helikopterek_erkeznek_a_szolnoki_bazisra
Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget
https://szamokadatok.hu/Post/1875/Emlekezteto_Igy_tettek_tonkre_Gyurcsanyek_a_Magyar_Honvedseget
Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!
https://szamokadatok.hu/Post/1870/Magyarorszagi_gyartasu_harckocsik_nem_alom_-_valosag
Újabb Leopard harckocsik érkeztek Tatára
https://szamokadatok.hu/Post/1859/Ujabb_Leopard_harckocsik_erkeztek_Tatara
Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program_-_a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben
Megérkezett Budapestre a magyar állam szélestörzsű áruszállító repülőgépe!
https://szamokadatok.hu/Post/2119/Megerkezett_Budapestre_a_magyar_allam_szelestorzsu_aruszallito_repulogepe
Zrínyi 2026 Program: Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/215870306556777
Videó: Nincs erős ország erős hadsereg nélkül.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/655442785111279
Honvédségi kiadások: még mindig NATO kötelezettségünknél kevesebbet költünk erre a célra.
https://www.szamokadatok.hu/Post/518/Tombol_a_baloldali_hazugsaggyar
Szolgálati gépkocsik
https://honvedelem.hu/media/aktualis-videok/folytatodik-a-magyar-honvedseg-fejlesztese.html

Logisztikai központ épült
https://honvedelem.hu/hirek/a-21-szazadba-lepett-a-katonai-logisztika.html

Átadták a századik új buszt
https://honvedelem.hu/galeriak/atadtak-a-szazadik-honvedsegi-currus-aries-buszt.html

Új bázis a tartalékosoknak
https://honvedelem.hu/media/aktualis-videok/uj-bazis-a-tartalekos-ezrednek.html

Új lőtér
https://honvedelem.hu/media/aktualis-videok/uj-loteret-adtak-at-neszmelyen.html

Bejelentették: több mint 300 újfajta katonai járművet szerez be a Honvédség
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/239158814227926
Hírek 2007-ből:
👉Megszűnik Magyarország utolsó harckocsizó alakulata
https://index.hu/belfold/t520301h/
👉A Magyarország által Iraknak ajándékozott T-72-es tankokkal nyomul az Iszlám Állam
https://bit.ly/3wdqyBK

Jövőre átlépi a Magyar Honvédség költségvetése az ezermilliárd forintot, egészen pontosan 1003 milliárd forint lesz – közölte a honvédelmi miniszter Veszprémben, a nyugállományú katonáknak és honvédségi nyugdíjasoknak tartott tájékoztatóján.

A fórumon Benkő Tibor kiemelte, hogy 2016-ban még csak 299,1 milliárd forint volt az éves költségvetés, idén már 778 milliárd forint. Megemlítette, hogy minden évben több pénzből gazdálkodnak, mint a költségvetés összege, mert évről évre plusztámogatásokat kapnak az államtól, mint 2020-ban, amikor egy év alatt 246,6 milliárd forintot kaptak.

A miniszter szerint Magyarország „a keleti és a déli fenyegetettségek metszéspontjában van”, ezért kell a Magyar Honvédségnek a térség meghatározó katonai erejévé válnia, és képesnek kell lennie az ország és a régió megvédésére. Ennek érdekében a honvédelmi célokra fordítandó költségvetési pénzek 2024-ben GDP-arányosan elérik a két százalékot, és ennek legalább 20 százalékát beszerzésre fogják fordítani.

Benkő Tibor örömének adott hangot amiatt, hogy a honvédelempolitika is jó úton van, az elindított haderőfejlesztés révén régi álmok valósultak meg az elmúlt években és a következő időszakban is ez várható. Hangsúlyozta, hogy mindenből a lehető legkorszerűbb eszközök beszerzése a fő irány, ezért vásároltak és vásárolnak többek között Airbus többfunkciós helikoptereket és Leopard harckocsikat.

A miniszter célnak nevezte a magyar hadiipar, a hazai fegyver- és felszerelésgyártás újraindítását, hogy „tetőtől talpig magyar eszközökben legyenek a magyar katonák”.

Mint mondta, az első lépések megtörténtek, az ország képes lesz kézifegyverek, repülőgépek, aknavetők, gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító harcjárművek, lőszer- és lőporgyártásra is, és ha minden téren önellátó lesz, akkor a gyártási kapacitásokat nemzetközi piacokon kívánják lekötni.
Benkő Tibor közölte, hogy a korszerű technikai eszközök mellett nagy szükség van az azokat jól kezelő, lojális katonákra is.
A miniszter rámutatott, hogy a sorkötelezettség 2004-es eltörlésével az ország védelmi képességei jelentősen gyengültek, és Magyarország megvédésére ma sem elég 30 ezer aktív állományú katona és 20 ezer tartalékos, mindenkire szükség van a társadalomból.

Éppen ezért kiemelt figyelmet kap az utánpótlás biztosítása, az új parancsnok, Ruszin-Szendi Romulusz egyik fő feladata lesz minden régióban önkéntes tartalékos ezredek felállítása, amelyek egyelőre csak Székesfehérváron és Nyíregyházán vannak.
Tervben vannak bentlakásos katonai középiskolák létrehozása, a debreceni után 2030-ig további nyolcat szeretnének az ország minden részében elindítani.

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/jovore-1003-milliard-forint-lesz-a-magyar-honvedseg-koltsegvetese-392577/

Címkék: Nemzet