Címke: Nemzet

Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!

Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!

ūüĎČGyurcs√°ny√©k mindent eladtak, amit csak tudtak, az √°llami v√°llalatokat, a k√∂zmŇĪc√©geket, az √©rt√©kes ingatlanokat, lenull√°zt√°k az aranyk√©szletet, IMF hitelt vettek fel, √©s 40 √©ves PPP szerzŇĎd√©sekkel terhelt√©k meg a magyar ad√≥fizetŇĎket. Ennek a korszaknak v√©ge! Rem√©lj√ľk √∂r√∂kre.

ūüĎČVan mire b√ľszk√©nek lenn√ľnk! A Fidesz legnagyobb eredm√©nyei 2010 √≥ta! https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
ūüĎČOrsz√°g√©p√≠t√©s (vide√≥) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
ūüĎČGyurcs√°ny√©k bŇĪnlajstroma: A lista NEM TELJES! https://szamokadatok.hu/Post/3364/Ime_a_DK_valasztasi_programja
ūüĎČDK: "Vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak" Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak

Visszaszerzi a korm√°ny az elherd√°lt √°llami vagyont
J√ď GAZDAK√ČNT KEZELIK A K√ĖZTULAJDONT: LETISZTULT, √ČRT√ČKTEREMTŇź PORTF√ďLI√ď KIALAK√ćT√ĀSA A C√ČL

Az √°llami vagyonk√∂rbe olyan elemeknek kell tartozniuk, amelyek strat√©giailag kiemeltek, mŇĪk√∂d√©s√ľk gazdas√°gos √©s hasznot hoz, √©sfelt√©tlen√ľl sz√ľks√©gesek az √°llami feladatok ell√°t√°s√°hoz ‚Äď jelentette ki B√°rtfai-Mager Andrea annak kapcs√°n, hogy a legfrissebb √∂sszes√≠t√©s szerint megk√∂zel√≠ti a 18 ezer milli√°rd forintot az √°llam vagyon√°nak √©rt√©ke. A nemzeti vagyon kezel√©s√©√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli miniszter hangs√ļlyozta, hogy a gyarapod√°s a 2010 √≥ta gyakorolt korm√°nypolitika eredm√©nye.

Megk√∂zel√≠ti a 18 ezer milli√°rdot a magyar √°llam vagyona, ami azt jelenti, hogy 2010-hez k√©pest 52 sz√°zal√©kkal, azaz mintegy hatezer milli√°rd forinttal nŇĎtt a nyilv√°ntart√°si √©rt√©k ‚Äď k√∂z√∂lte a nemzeti vagyon kezel√©s√©√©rt felelŇĎs t√°rca n√©lk√ľli miniszter. B√°rtfai-Mager Andrea elmondta: a magyar √°llam j√≥ gazda m√≥dj√°ra kezeli a k√∂zvagyont, amely az elm√ļlt √©vek sor√°n folyamatosan gyarapodott.

Míg 2010-ben 11 650 milliárd forint volt az állami vagyon értéke, ez 2020-ra elérte a 17 743 milliárd forintot.

A miniszter felid√©zte, mindez annak az eredm√©nye, hogy a korm√°ny 2010 √≥ta gyakorolt vagyonpolitik√°j√°nak elsŇĎdleges c√©lja az √°llami vagyon gyarap√≠t√°sa, √©szszerŇĪ √©s gazdas√°gos hasznos√≠t√°sa.

‚Äď A dinamikusan gyarapod√≥ √°llami vagyon √∂sszet√©tele 62 sz√°zal√©kban ingatlan, 21 sz√°zal√©kban t√°rsas√°gi r√©szesed√©s. A fennmarad√≥ r√©szt egy√©b vagyonelemek, p√©ld√°ul ing√≥s√°gok eg√©sz√≠tik ki. A hatezer milli√°rdot kitevŇĎ vagyongyarapod√°s egyr√©szt ingatlanv√°s√°rl√°sokb√≥l, m√°sr√©szt a t√°rsas√°gok val√≥s gazdas√°gi n√∂veked√©s√©bŇĎl ered, ami a v√°ls√°g ut√°ni megerŇĎs√∂d√©s k√∂vetkezm√©nye ‚Äď tette hozz√°.

Az elm√ļlt √©vtized tranzakci√≥i k√∂z√ľl a miniszter az energiaszektorban v√©grehajtott akviz√≠ci√≥kat emelte ki.

‚Äď A rezsics√∂kkent√©s eredm√©nyeinek megŇĎrz√©se √©rdek√©ben c√©lzott v√°llalatfelv√°s√°rl√°sokkal l√©trehoztuk a nemzeti k√∂zmŇĪ-szolg√°ltat√°s villamos energia, f√∂ldg√°z √©s t√°vhŇĎ √ľzlet√°gait mŇĪk√∂dtetŇĎ Nemzeti K√∂zmŇĪveket (NKM).

Az MVM Magyar Villamos MŇĪvek Zrt. strat√©giai √©s ir√°ny√≠t√≥ szerep√©nek √ļjragondol√°s√°val √©s a t√°mogat√≥ tev√©kenys√©gek NKM-ben val√≥ √ļjraszervez√©s√©vel pedig megval√≥sult az MVM-csoport √©s az NKM integr√°ci√≥¬≠ja. Az √≠gy l√©trej√∂tt nemzeti szolg√°ltat√≥ k√©pes egy sikeres region√°lis strat√©gia megval√≥s√≠t√°s√°ra, √©s nagym√©rt√©kben hozz√°j√°rul Magyarorsz√°g ell√°t√°sbiztons√°g√°hoz √©s a meg√ļjul√≥ energiaforr√°sok hasznos√≠t√°s√°hoz ‚Äď indokolt B√°rtfai-Mager Andrea.

A miniszter jelentŇĎs elŇĎrel√©p√©snek nevezte, hogy az MFB-csoport tagv√°llalatai azon dolgoznak, hogy a magyar v√°llalkoz√°sok bŇĎvebb finansz√≠roz√°si megold√°sokat √©rhessenek el. A hitelez√©s ter√©n a saj√°t forr√°s√ļ term√©kk√≠n√°lat bŇĎv√≠t√©s√©vel, fokozott kock√°zatv√°llal√°si hajland√≥s√°ggal, az eur√≥pai uni√≥s forr√°sok dinamikus piacra juttat√°s√°val l√°tj√°k el a fejleszt√©si int√©zm√©nyi feladatokat.

A sz√∂vetkezeti hitelint√©zeti szektorban 2019-ben fejezŇĎd√∂tt be az a f√ļzi√≥s folyamat, amelynek eredm√©nyek√©nt az √∂sszes takar√©ksz√∂vetkezet beolvadt a Takar√©kbank Zrt.-be, ezzel l√©trej√∂tt Magyarorsz√°g √∂t√∂dik legnagyobb bankcsoportja. Az egyes√ľl√©snek k√∂sz√∂nhetŇĎen az √ľzleti √©s informatikai szempontb√≥l egyar√°nt egys√©ges Takar√©kbank jobb, korszerŇĪbb term√©keket √©s szolg√°ltat√°sokat ny√ļjt √ľgyfeleinek az eg√©sz orsz√°g ter√ľlet√©n

‚Äď A 2010 √≥ta megn√∂vekedett √°llami szerepv√°llal√°snak a strat√©giai √°gazatokban az az eredm√©nye, hogy az √°llami tulajdonban l√©vŇĎ t√°rsas√°gok sz√°ma m√°ra megk√∂zel√≠ti a hatsz√°zat ‚Äď jelentette ki B√°rtfai-Mager Andrea. Hangs√ļlyozta: a t√°rsas√°gokkal szemben alapvetŇĎ elv√°r√°s, hogy eredm√©nyesen gazd√°lkodjanak.

A k√∂zszolg√°ltat√≥kra kit√©rve a miniszter elmondta, hogy elsŇĎdleges feladatuk az ell√°t√°sbiztons√°g megteremt√©se, v√©gsŇĎ soron a magyar csal√°dok √©rdekeinek, j√≥l√©t√©nek szolg√°lata. Hozz√° kell j√°rul¬≠niuk a nemzetgazdas√°gi √©s korm√°nyzati c√©lok hat√©kony megval√≥s√≠t√°s√°hoz is.

‚Äď Sz√ľks√©ges megv√°lni azon vagyonelemektŇĎl, amelyek t√°rsadalmi c√©lokat nem szolg√°lnak. A portf√≥li√≥tiszt√≠t√°s c√©lj√°b√≥l 2015-ben l√©trehozott nyilv√°nos √©s √°tl√°that√≥ online aukci√≥s fel√ľletnek k√∂sz√∂nhetŇĎen az √°llamnak eddig k√∂zel hatvanmilli√°rd forint bev√©tele sz√°rmazott ‚Äď k√∂z√∂lte a miniszter. ‚Äď K√∂zelebb ker√ľlt√ľnk ahhoz a c√©lhoz, hogy az √°llami vagyon k√∂re t√©nylegesen olyan vagyonelemeket tartalmazzon, amelyek strat√©giailag kiemeltek, mŇĪk√∂d√©s√ľk hasznot hoz, tulajdonban tart√°suk felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges az √°llami feladatok ell√°t√°s√°hoz. Munk√°nk sor√°n arra t√∂reksz√ľnk, hogy az √°llam olyan letisztult, √©rt√©kteremtŇĎ vagyonportf√≥li√≥val rendelkezzen, amely nagym√©rt√©kben hozz√°j√°rulhat az orsz√°g versenyk√©pess√©g√©nek n√∂vel√©s√©hez ‚Äď jelentette ki B√°rtfai-Mager Andrea.

Elkótyavetyélés helyett gyarapítás
‚Äď A balliber√°lis politikusok, akik az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok h√≠vei, √ļgy gondolkodnak, hogy a nemzet√°llamok rossz gazd√°k, ez√©rt mindent ki kell s√∂p√∂rni, eladni, privatiz√°lni ‚Äď mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre. A k√∂zgazd√°sz szerint azonban az √°llam igenis lehet j√≥ gazda. Boros Imre √ļgy v√©li, j√≥ l√©p√©s volt, hogy a haz√°nkban mŇĪk√∂dŇĎ bankrendszer fele magyar k√©zbe ker√ľlt. Szerinte legink√°bb a k√∂zszolg√°ltat√°sok ter√©n (v√≠z, g√°z, √°ram), illetve a strat√©giai √°gazatokban √©rdemes tulajdont szerezni. Ez t√∂rt√©nt 2010 ut√°n Magyarorsz√°gon is: g√°zt√°rol√≥kat vett az √°llam, tulajdonos lett nagy energetikai c√©gekben. Szint√©n az energetikai √ľgyleteket, valamint a Mol-r√©szv√©nyek visszav√°s√°rl√°s√°t eml√≠tette Parragh L√°szl√≥ lapunk megkeres√©s√©re a nemzetgazdas√°gilag jelentŇĎs √°gazatokban val√≥ poz√≠ci√≥szerz√©sekrŇĎl sz√≥lva.

A Magyar Kereskedelmi √©s Iparkamara eln√∂ke szerint eg√©szen m√°s elvek ment√©n kezeli az Orb√°n-korm√°ny a nemzeti vagyont, mint azt a 2010 elŇĎtti kabinetek tett√©k, amelyek sz√°mos vagyont√°rgyat elk√≥tyavety√©ltek. ‚Äď L√°tv√°nyos privatiz√°ci√≥ zajlott a Bokros-csomag idej√©n, de a Gyurcs√°ny-korm√°ny is √©len j√°rt a nemzeti vagyon ki√°rus√≠t√°s√°ban ‚Äď jegyezte meg Parragh L√°szl√≥, hangs√ļlyozva, hogy a nem elherd√°lt, illetve a visszav√°s√°rolt vagyont√°rgyakat a term√©szetes gyarapod√°s is jellemzi. ‚Äď A visszaszerz√©sek mellett √ļj elemek jelentek meg √©s √©rt√©kelŇĎdtek fel az √°llami vagyon k√∂r√©ben, amelyek jelentŇĎs√©ge igaz√°n az elm√ļlt √©vekben ker√ľlt elŇĎt√©rbe, √≠gy az informatik√°val, digitaliz√°ci√≥val kapcsolatos tulajdonjogok ‚Äď magyar√°zta. Hozz√°tette, hogy a k√∂zleked√©si infrastrukt√ļra √©s a j√°rmŇĪpark is √≥ri√°sit fejlŇĎd√∂tt az elm√ļlt √©vekben. (Kiss Gergely‚ÄďPint√©r Bal√°zs)

Kastélyok magánkézben
A sz√°llodaipar tipikus mag√°nos√≠t√°si ter√ľlet volt az √ļgynevezett spont√°n privatiz√°ci√≥ 1989-tŇĎl 1992-ig tart√≥ idŇĎszak√°ban, illetve az √©vtized sor√°n. 1992-ben a Szakszervezetek Orsz√°gos Tan√°csa √ľd√ľltet√©si fŇĎigazgat√≥s√°ga jogut√≥djak√©nt l√©trehozt√°k a Magyar Nemzeti √úd√ľl√©si Alap√≠tv√°nyt, amely a h√ļszn√°l kevesebb SZOT-√ľd√ľlŇĎvel egy√ľtt √∂sszesen 365 ingatlant jegyzett, n√©gymilli√°rd forint becs√ľlt √©rt√©kben ‚Äď ezek t√ļlnyom√≥r√©szt √°llami √ľd√ľlŇĎk √©s kast√©lyok (Balatonederics, Csehimindszent, D√©destapolcs√°ny, Dubics√°ny, Mikossz√©plak, Szilv√°sv√°rad, T√≥alm√°s, Zalakom√°r) voltak.

A kast√©lyvagyon nagy r√©sze ma is mag√°nk√©zben van: p√©ld√°ul a sereg√©lyesi Zichy-kast√©lyt jegyzŇĎ Taurus Rt.-t 1996-ban adta el az √ĀPV Rt. a Compagnie Financiere Michelin c√©gnek. 1998-ra 88 kast√©ly, palota maradt √°llami tulajdonban, addigra mag√°nk√©zbe ker√ľlt p√©ld√°ul Abony, Bodajk, K√©ked, Kisb√©r, Sopronhorp√°cs, S√ľlys√°p, V√°l kast√©lya. Az alap√≠tv√°ny k√©sŇĎbb gazdas√°gi t√°rsas√°gak√©nt l√©trehozta az ut√≥bb Hunguest VagyonkezelŇĎ Rt.-v√© alakult Nemzeti √úd√ľltet√©si √©s Vagyonkezel√©si Kft.-t, √©s ¬≠2013-ig h√ļsz √©vre sz√≥l√≥ √ľzemeltet√©si szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt a c√©ggel 36 nagyobb sz√°lloda vagyonkezel√©s√©re. 1996-ban az √ľd√ľlŇĎvagyon ‚Äď k√∂tv√©nykibocs√°t√°si konstrukci√≥ seg√≠ts√©g√©vel ‚Äď l√©nye¬≠g√©ben t√∂bbs√©gi mag√°ntulajdonba ker√ľlt ¬≠Leisztinger Tam√°s c√©g√©ben, aki eg√©szen 2016-ig birtokolta a sz√°llodav√°llalatot, amely t√∂bb v√°lt√°st k√∂vetŇĎen ma 22 saj√°t √©s partnersz√°llod√°val a legnagyobb belf√∂ldi hotelv√°llalatk√©nt az Opus Global Zrt. √©rdekelts√©g√©ben van.

A magyar tŇĎzsdei c√©g√© a Balatontourist kempingeket √ľzemeltetŇĎ v√°llalkoz√°s is, amelyek t√∂bbs√©ge az e ter√ľletet √©rintŇĎ √°tgondolatlan privatiz√°ci√≥ miatt ma is √∂nkorm√°nyzati tulajdont k√©pez. A balatoni haj√≥z√°sban tavaly kedvezŇĎ fordulat t√∂rt√©nt, a kor√°bban sz√©tdarabolt √©s forr√°shi√°nyos vezet√©s helyett az √°llami szerepv√°llal√°s ism√©t elŇĎt√©rbe ker√ľlt. Az √°llam a balatoni haj√≥k√∂zleked√©s versenyk√©pes mŇĪk√∂d√©se √©rdek√©ben 6,6 milli√°rd forintos tŇĎkeemel√©ssel 75 sz√°zal√©kos t√∂bbs√©gi tulajdonhoz jutott a Bahartban. (Thurz√≥ Katalin)

Forr√°s: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/visszaszerzi-a-kormany-az-elherdalt-allami-vagyont-7755101/
https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159688640797044
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese

Címkék: Gazdaság  Nemzet 

Ma 10 éves az Alaptörvényünk!

Isten, áldd meg a magyart!

Ma 10 éves az Alaptörvényünk!

Mi az Alaptörvény?
Az Alkotm√°ny az √°llam alapt√∂rv√©nye, a legmagasabb szintŇĪ jogi norma, amely tartalmazza az √°llam fel√©p√≠t√©s√©vel √©s mŇĪk√∂d√©s√©vel kapcsolatos legfontosabb szab√°lyokat. Az Alkotm√°ny a legmagasabb szintŇĪ norma Magyarorsz√°gon, √≠gy nem lehet olyan jogszab√°lyt hozni, amely ellent√©tes annak tartalm√°val. Az Alapt√∂rv√©ny Magyarorsz√°g jogrendszer√©nek alapja. Az Alapt√∂rv√©ny √©s a jogszab√°lyok mindenkire k√∂telezŇĎek. Az Alapt√∂rv√©ny rendelkez√©seit azok c√©lj√°val, a benne foglalt Nemzeti hitvall√°ssal √©s t√∂rt√©neti alkotm√°nyunk v√≠vm√°nyaival √∂sszhangban kell √©rtelmezni.

Mikor fogadták el az Alaptörvény?
2011. √°prilis 18-√°n az Orsz√°ggyŇĪl√©s elfogadta Magyarorsz√°g √ļj Alapt√∂rv√©ny√©t, melyet Schmitt P√°l k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k 2011. √°prilis 25-√©n, h√ļsv√©th√©tfŇĎn √≠rt al√° √ľnnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt. Az √ļj normasz√∂veg 2012. janu√°r 1-j√©n l√©pett hat√°lyba. Az √ļj alapt√∂rv√©nnyel hat√°lyon k√≠v√ľl helyezett normasz√∂veget eredeti form√°j√°ban 1949. augusztus 18-√°n fogadta el az Orsz√°ggyŇĪl√©s az 1936. √©vi szovjet Alkotm√°ny alapj√°n. Ez volt az 1949. √©vi XX. sz√°m√ļ t√∂rv√©ny. B√°r az Alkotm√°nyt 1949 √©s 1989 k√∂z√∂tt t√∂bb alkalommal m√≥dos√≠tott√°k, 1989-ben pedig alapvetŇĎ, gy√∂keres m√≥dos√≠t√°sokra ker√ľlt sor, 2012 janu√°rj√°ig az 1949. √©vi XX. sz√°m√ļ t√∂rv√©ny volt Magyarorsz√°g Alkotm√°nya.

Mi√©rt volt sz√ľks√©g √ļj Alapt√∂rv√©nyre?
Magyarorsz√°g az √ļj alkotm√°ny elfogad√°s√°val egyr√©szt szimbolikusan is lez√°rta a m√ļltat, hiszen az egykori kommunista t√©rs√©g orsz√°gai k√∂z√ľl haz√°nk volt az utols√≥, amely a szovjet mint√°j√ļ alapt√∂rv√©ny√©t lecser√©lte. Az √ļj alapt√∂rv√©ny √ļj fejezetet nyitott az orsz√°g t√∂rt√©net√©ben. Az 1949-es d√°tummal ell√°tott alapt√∂rv√©nyt imm√°r olyan alkotm√°ny v√°ltja fel, amelyet Magyarorsz√°g maga √≠rt, a nemzeti √©s az eur√≥pai √©rt√©kek ir√°nt elk√∂telezve.
M√°sr√©szt az √ļj normasz√∂veg megteremti a gazdas√°gi meg√ļjul√°shoz, az √°llamad√≥ss√°g cs√∂kkent√©s√©hez, f√©ken tart√°s√°hoz sz√ľks√©ges alkotm√°nyos garanci√°kat. Az √ļj magyar alkotm√°ny c√©lja teh√°t elsŇĎsorban nem a k√∂zjogi rendszer megv√°ltoztat√°sa, hanem a gazdas√°gi, szellemi meg√ļjul√°s a m√∂g√∂tt√ľnk √°ll√≥ √ļtkeres√©ssel teli h√ļsz √©v ut√°n.

MirŇĎl rendelkezik az Alapt√∂rv√©ny?
Az Alkotm√°ny meghat√°rozza a magyar t√°rsadalmi-politikai-gazdas√°gi berendezked√©s legfontosabb szegmenseit. A normasz√∂veg √∂t r√©szbŇĎl √°ll, melyek sorrendje a k√∂vetkezŇĎ: Preambulum (Nemzeti Hitvall√°s), Alapvet√©s (√°llamforma, ter√ľleti strukt√ļra, jelk√©pek, √ľnnepek, eur√≥pai integr√°ci√≥, hat√°ron t√ļl √©lŇĎ magyarok √©s Magyarorsz√°gon √©lŇĎ nemzetis√©gek), Szabads√°g √©s felelŇĎss√©g (alkotm√°nyos alapjogok), Az √°llam (l√°sd az alkotm√°nyos rendszern√©l), K√ľl√∂nleges jogrend (rendk√≠v√ľli helyzetek).

Az Alapt√∂rv√©ny a Nemzeti Hitvall√°ssal kezdŇĎdik, amely r√∂gz√≠ti Magyarorsz√°g hely√©t a nyugati civiliz√°ci√≥ban, √©s felid√©zi azokat a szellemi √©rt√©keket √©s t√∂rt√©nelmi t√©nyeket, amelyek haz√°nk t√∂rt√©net√©ben kiemelkedŇĎek. Az alkotm√°ny tagadja a magyar nemzet √©s polg√°rai ellen a nemzetiszocialista √©s kommunista diktat√ļr√°k uralma alatt elk√∂vetett emberis√©g elleni bŇĪn√∂k el√©v√ľl√©s√©t. A preambulum utal arra, hogy Magyarorsz√°g mai szabads√°ga az 1956-os forradalmunkb√≥l eredeztethetŇĎ. Kiemeli a szabads√°g√°√©rt √©s f√ľggetlens√©g√©rt folytatott k√ľzdelmek jelentŇĎs√©g√©t.

Haz√°nk az √ļj alkotm√°ny elfogad√°s√°val megerŇĎs√≠ti elk√∂telezetts√©g√©t a jog√°llam √©s a demokr√°cia √©rt√©kei ir√°nt, a k√∂zt√°rsas√°gi √°llamforma keret√©ben megŇĎrzi a magyar parlamentarizmus hagyom√°nyait, fenntartja a jelenlegi √°llamszervezet bev√°lt int√©zm√©nyeit. Az eddigi szab√°lyoz√°s√°hoz k√©pest ugyanakkor kibŇĎv√ľl a t√∂rv√©nyek alkotm√°nyoss√°gi vizsg√°lata, az √ļgynevezett elŇĎzetes normakontroll lehetŇĎs√©ge. Az ut√≥lagos normakontroll sor√°n az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°gnak lehetŇĎs√©ge lesz konkr√©t b√≠r√≥s√°gi √≠t√©letek alapjogi fel√ľlvizsg√°lat√°ra is. Az alkotm√°ny a jog√°llami norm√°knak megfelelŇĎen garant√°lja az igazs√°gszolg√°ltat√°s f√ľggetlen √©s befoly√°st√≥l mentes mŇĪk√∂d√©s√©t. A nemzetis√©gek jogainak v√©delm√©t is ell√°t√≥ egys√©ges √©s hat√©kony ombudsmani hivatal j√∂n l√©tre. A k√∂lts√©gvet√©s elfogad√°s√°nak folyamat√°ban ‚Äď az √°llamad√≥ss√°g f√©ken tart√°sa √©rdek√©ben ‚Äď v√©t√≥jogot kap a K√∂lts√©gvet√©si Tan√°cs.

Az Alkotm√°ny kifejezi Magyarorsz√°g elk√∂telezetts√©g√©t az Eur√≥pai Uni√≥ k√∂z√∂s alkotm√°nyos √©rt√©kei √©s hagyom√°nyai ir√°nt, r√∂gz√≠ti az orsz√°g polg√°rainak ‚Äď tartozzanak b√°rmely nemzetis√©ghez ‚Äď egy√©ni √©s k√∂z√∂ss√©gi jogait, √©s az EU Alapjogi Charta szellem√©ben meghat√°rozza az alapvetŇĎ szabads√°gjogokat. Az √ļj alkotm√°ny r√∂gz√≠ti az alapvetŇĎ jogok mellett a k√∂teless√©geket is. Kifejezi, hogy a legfŇĎbb k√∂z√∂s √©rt√©kek: a csal√°d, a rend, az otthon, a munka √©s az eg√©szs√©g. Az alkotm√°ny kiemeli a csal√°dok √©s az emberi √©let v√©delm√©nek jelentŇĎs√©g√©t.

Az √ļj alkotm√°ny mind preambulum√°ban, mind normasz√∂veg√©ben r√∂gz√≠ti, hogy a Magyarorsz√°gon √©lŇĎ nemzetis√©gek a magyar politikai k√∂z√∂ss√©g r√©szei √©s √°llamalkot√≥ t√©nyezŇĎk.
Az √ļj alkotm√°ny kifejezi, hogy a hat√°ron k√≠v√ľl √©lŇĎ magyars√°g a nemzet teljes √©rt√©kŇĪ r√©sze.

Az √°llamad√≥ss√°gf√©knek k√∂sz√∂nhetŇĎen alkotm√°nyos v√©delmet kaptak a j√∂vŇĎ nemzed√©kek, egy gener√°ci√≥ sem √©lheti f√∂l a k√∂vetkezŇĎ j√∂vŇĎj√©t. B√°r az emberek akarat√°nak megfelelŇĎen nem ker√ľlt be az alkotm√°nyba a gyermekek ut√°n j√°r√≥ szavazati jog, ugyanakkor erŇĎsen jelen van a gyermeknevel√©s elismer√©se, a sz√ľlŇĎk k√∂telezetts√©gei, √©s az az elv, hogy a k√∂z√∂s teherv√°llal√°s m√©rt√©k√©t a gyermekes csal√°dok eset√©ben a gyermeknevel√©s kiad√°sainak figyelembev√©tel√©vel kell meg√°llap√≠tani.

Az alkotm√°ny √ļj, hangs√ļlyos k√∂zp√©nz√ľgyi fejezetet tartalmaz.
Az alapt√∂rv√©nyhez sz√°mos sarkalatos t√∂rv√©ny fog csatlakozni, amelyek r√©szletesen szab√°lyozz√°k az egyes ter√ľleteket. Mint pl. a helyi √∂nkorm√°nyzatokr√≥l, az orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎk v√°laszt√°s√°r√≥l, a csal√°dok v√©delm√©rŇĎl, az √°llami vagyonr√≥l, a takar√©kos √°llami gazd√°lkod√°sr√≥l √©s k√∂lts√©gvet√©si felelŇĎss√©grŇĎl sz√≥l√≥ t√∂rv√©nyek. A sarkalatos t√∂rv√©nyeket m√©g 2012-ben megalkotja a Parlament.

Ki és hogyan módosíthatja az Alaptörvényt?
Alapt√∂rv√©ny elfogad√°s√°ra vagy az Alapt√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°ra ir√°nyul√≥ javaslatot a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k, a Korm√°ny, orsz√°ggyŇĪl√©si bizotts√°g vagy orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ terjeszthet elŇĎ. Alapt√∂rv√©ny elfogad√°s√°hoz vagy az Alapt√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°hoz az orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎk k√©tharmad√°nak szavazata sz√ľks√©ges. Az Alapt√∂rv√©nyt vagy az Alapt√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°t az Orsz√°ggyŇĪl√©s eln√∂ke al√°√≠rja, √©s megk√ľldi a k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂knek. A k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂k az Alapt√∂rv√©nyt vagy az Alapt√∂rv√©ny m√≥dos√≠t√°s√°t a k√©zhezv√©tel√©tŇĎl sz√°m√≠tott √∂t napon bel√ľl al√°√≠rja, √©s elrendeli a hivatalos lapban val√≥ kihirdet√©s√©t.

Id√©z√ľnk az Alapt√∂rv√©nybŇĎl

NEMZETI HITVALL√ĀS
MI, A MAGYAR NEMZET TAGJAI, az √ļj √©vezred kezdet√©n, felelŇĎss√©ggel minden magyar√©rt, kinyilv√°n√≠tjuk az al√°bbiakat:

B√ľszk√©k vagyunk arra, hogy Szent Istv√°n kir√°lyunk ezer √©vvel ezelŇĎtt szil√°rd alapokra helyezte a magyar √°llamot, √©s haz√°nkat a kereszt√©ny Eur√≥pa r√©sz√©v√© tette.

B√ľszk√©k vagyunk az orsz√°gunk megmarad√°s√°√©rt, szabads√°g√°√©rt √©s f√ľggetlens√©g√©√©rt k√ľzdŇĎ ŇĎseinkre.

B√ľszk√©k vagyunk a magyar emberek nagyszerŇĪ szellemi alkot√°saira.

B√ľszk√©k vagyunk arra, hogy n√©p√ľnk √©vsz√°zadokon √°t harcokban v√©dte Eur√≥p√°t, s tehets√©g√©vel, szorgalm√°val gyarap√≠totta k√∂z√∂s √©rt√©keit.

Elismerj√ľk a kereszt√©nys√©g nemzetmegtart√≥ szerep√©t. Becs√ľlj√ľk orsz√°gunk k√ľl√∂nb√∂zŇĎ vall√°si hagyom√°nyait.

√ćg√©rj√ľk, hogy megŇĎrizz√ľk az elm√ļlt √©vsz√°zad viharaiban r√©szekre szakadt nemzet√ľnk szellemi √©s lelki egys√©g√©t. Kinyilv√°n√≠tjuk, hogy a vel√ľnk √©lŇĎ nemzetis√©gek a magyar politikai k√∂z√∂ss√©g r√©szei √©s √°llamalkot√≥ t√©nyezŇĎk.

V√°llaljuk, hogy √∂r√∂ks√©g√ľnket, egyed√ľl√°ll√≥ nyelv√ľnket, a magyar kult√ļr√°t, a magyarorsz√°gi nemzetis√©gek nyelv√©t √©s kult√ļr√°j√°t, a K√°rp√°t-medence term√©szet adta √©s ember alkotta √©rt√©keit √°poljuk √©s meg√≥vjuk. FelelŇĎss√©get visel√ľnk ut√≥daink√©rt, ez√©rt anyagi, szellemi √©s term√©szeti erŇĎforr√°saink gondos haszn√°lat√°val v√©delmezz√ľk az ut√°nunk j√∂vŇĎ nemzed√©kek √©letfelt√©teleit.

Hissz√ľk, hogy nemzeti kult√ļr√°nk gazdag hozz√°j√°rul√°s az eur√≥pai egys√©g soksz√≠nŇĪs√©g√©hez.

Tisztelj√ľk m√°s n√©pek szabads√°g√°t √©s kult√ļr√°j√°t, egy√ľttmŇĪk√∂d√©sre t√∂reksz√ľnk a vil√°g minden nemzet√©vel.

Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.

Valljuk, hogy az egy√©ni szabads√°g csak m√°sokkal egy√ľttmŇĪk√∂dve bontakozhat ki.

Valljuk, hogy egy√ľtt√©l√©s√ľnk legfontosabb keretei a csal√°d √©s a nemzet, √∂sszetartoz√°sunk alapvetŇĎ √©rt√©kei a hŇĪs√©g, a hit √©s a szeretet.

Valljuk, hogy a k√∂z√∂ss√©g erej√©nek √©s minden ember becs√ľlet√©nek alapja a munka, az emberi szellem teljes√≠tm√©nye.

Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.

Valljuk, hogy a polgárnak és az államnak közös célja a jó élet, a biztonság, a rend, az igazság, a szabadság kiteljesítése.

Valljuk, hogy n√©puralom csak ott van, ahol az √°llam szolg√°lja polg√°rait, √ľgyeiket m√©lt√°nyosan, vissza√©l√©s √©s r√©szrehajl√°s n√©lk√ľl int√©zi.

Tiszteletben tartjuk történeti alkotmányunk vívmányait és a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát és a nemzet egységét.

Valljuk, hogy a t√∂rt√©neti alkotm√°nyunkban gy√∂kerezŇĎ √∂nazonoss√°gunk v√©delmez√©se az √°llam alapvetŇĎ k√∂teless√©ge.

Nem ismerj√ľk el t√∂rt√©neti alkotm√°nyunk idegen megsz√°ll√°sok miatt bek√∂vetkezett felf√ľggeszt√©s√©t. Tagadjuk a magyar nemzet √©s polg√°rai ellen a nemzetiszocialista √©s a kommunista diktat√ļra uralma alatt elk√∂vetett embertelen bŇĪn√∂k el√©v√ľl√©s√©t.

Nem ismerj√ľk el az 1949. √©vi kommunista alkotm√°nyt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ez√©rt kinyilv√°n√≠tjuk √©rv√©nytelens√©g√©t.

Egyet√©rt√ľnk az elsŇĎ szabad Orsz√°ggyŇĪl√©s k√©pviselŇĎivel, akik elsŇĎ hat√°rozatukban kimondt√°k, hogy mai szabads√°gunk az 1956-os forradalmunkb√≥l sarjadt ki.

Haz√°nk 1944. m√°rcius tizenkilencedik√©n elvesz√≠tett √°llami √∂nrendelkez√©s√©nek vissza√°llt√°t 1990. m√°jus m√°sodik√°t√≥l, az elsŇĎ szabadon v√°lasztott n√©pk√©pviselet megalakul√°s√°t√≥l sz√°m√≠tjuk. Ezt a napot tekintj√ľk haz√°nk √ļj demokr√°ci√°ja √©s alkotm√°nyos rendje kezdet√©nek.

Valljuk, hogy a huszadik sz√°zad erk√∂lcsi megrend√ľl√©shez vezetŇĎ √©vtizedei ut√°n m√ļlhatatlanul sz√ľks√©g√ľnk van a lelki √©s szellemi meg√ļjul√°sra.

B√≠zunk a k√∂z√∂sen alak√≠tott j√∂vŇĎben, a fiatal nemzed√©kek elhivatotts√°g√°ban. Hissz√ľk, hogy gyermekeink √©s unok√°ink tehets√©g√ľkkel, kitart√°sukkal √©s lelkierej√ľkkel ism√©t naggy√° teszik Magyarorsz√°got.

Alapt√∂rv√©ny√ľnk jogrend√ľnk alapja, sz√∂vets√©g a m√ļlt, a jelen √©s a j√∂vŇĎ magyarjai k√∂z√∂tt. √ČlŇĎ keret, amely kifejezi a nemzet akarat√°t, azt a form√°t, amelyben √©lni szeretn√©nk.

Mi, Magyarorsz√°g polg√°rai k√©szen √°llunk arra, hogy orsz√°gunk rendj√©t a nemzet egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©re alap√≠tsuk.

Legy√ľnk b√ľszk√©k arra, hogy magyarok vagyunk! Nek√ľnk van a vil√°gon a legcsod√°latosabb Haz√°nk!

ūüĎČ√Čs most 3 √∂sszefoglal√≥ cikkel mutatjuk be, hogy mit √©rt√ľnk el az elm√ļlt 10 √©v alatt!
Fejleszt√©sek: √≠gy √©p√ľlt Magyarorsz√°g 2010 √≥ta! Ez nem minden, de ez is sok.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
Van mire b√ľszk√©nek lenn√ľnk! A korm√°ny legnagyobb eredm√©nyei az elm√ļlt 10 √©vbŇĎl. B√©remel√©sek, ad√≥cs√∂kkent√©sek, csal√°dt√°mogat√°s, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk
A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)
https://szamokadatok.hu/Post/3114/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020

Forr√°s: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100425.atv
https://2010-2014.kormany.hu/hu/mo/az-alaptorveny

Címkék: Nemzet 

Hamarosan nyitás!

Mi megyünk! Gyertek velünk!

Hamarosan nyitás!

4 milli√≥ beoltottn√°l, a j√∂vŇĎ h√©t k√∂zep√©n megnyitj√°k a szolg√°ltat√°sok sz√©les k√∂r√©t, a sz√°llod√°kat, az √©ttermek belsŇĎ r√©sz√©t is a v√©detts√©gi igazolv√°nnyal rendelkezŇĎk sz√°m√°ra.

ūüĎČHa m√©g nem tetted meg, Regisztr√°lj olt√°sra!
Ne hallgass a sarlat√°nokra √©s a meg√©lhet√©si politikusokra! Nem az olt√°st√≥l kell f√©lni, hanem a v√≠rust√≥l, annak sok esetben v√©gzetes k√∂vetkezm√©nyeitŇĎl!
https://vakcinainfo.gov.hu/
ūüĎČBŇĎvebben: https://szamokadatok.hu/Post/3008/Regisztralj_Meg_nem_keso

A k√©pen a saj√°t v√©detts√©gi igazolv√°nyaink szerepelnek. Mi nem csak besz√©l√ľnk errŇĎl, hanem be is oltattuk magunkat!
Csatlakozz a szabads√°g klubj√°hoz!

Orb√°n Viktor: J√∂vŇĎ h√©ten nyithatnak a mozik, sz√≠nh√°zak √©s a sz√°llod√°k is a v√©dettek sz√°m√°ra.

A beoltottak sz√°ma √°tl√©pte a 3,5 milli√≥t, √≠gy szombatt√≥l nyithatnak a vend√©gl√°t√≥helyek teraszai, j√∂vŇĎ h√©ten pedig el√©rj√ľk a 4 milli√≥t, ekkor a v√©detts√©gi igazolv√°nnyal rendelkezŇĎk sz√°m√°ra a szolg√°ltat√°sok sz√©les k√∂re v√°lik majd el√©rhetŇĎv√© - mondta Orb√°n Viktor a Kossuth R√°di√≥ J√≥ reggelt, Magyarorsz√°g! c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban p√©nteken.

Orb√°n Viktor a besz√©lget√©s elej√©n k√©rd√©sre v√°laszolva elmondta, hogy a WHO vezetŇĎj√©vel izgalmas besz√©lget√©st folytatott. Az √©rdekelte, hogy lesz-e m√©g egyszer ilyen v√≠rus. A nyit√°st nem a WHO v√©lem√©ny√©tŇĎl tett√ľk f√ľggŇĎv√© - tette hozz√°.

A korm√°nyfŇĎ k√∂z√∂lte, a beoltottak sz√°ma √°tl√©pte haz√°nkban a 3,5 milli√≥t, √≠gy szombatt√≥l kinyithatnak a vend√©gl√°t√≥helyek teraszai. ‚ÄěR√°m is v√°r egy kors√≥ s√∂r a teraszomon‚ÄĚ - jegyezte meg a minisztereln√∂k. Hozz√°tette, hogy szombatt√≥l a kij√°r√°si tilalom este 11 √≥r√°t√≥l kezdŇĎdik majd.

Orb√°n Viktor elmondta, v√°rhat√≥an a j√∂vŇĎ h√©t k√∂zep√©re el√©rj√ľk a n√©gymilli√≥ beoltottak, ezt k√∂vetŇĎen a szolg√°ltat√°sok sz√©les k√∂re megny√≠lik a v√©detts√©gi igazolv√°nnyal rendelkezŇĎk elŇĎtt: megny√≠lnak a sz√≠nh√°zak, a t√°nc- √©s zenemŇĪv√©szeti esem√©nyek, a cirkusz, az edzŇĎ √©s fittnestermek, a j√©gp√°ly√°k, az √°llatkertek, k√∂nyvt√°rak, m√ļzeumok, a f√ľrdŇĎk √©s uszod√°k, a j√°tsz√≥h√°zak, a sportesem√©nyek, a kalandparkok, √©s kinyithatnak a sz√°llod√°k, √©s kinyitnak az √©ttermek belsŇĎ helyis√©gei is.

Messze 50 sz√°zal√©k f√∂l√∂tt volt az iskol√°kba √©s √≥vod√°kba j√°r√≥ gyerekek ar√°nya - mondta a korm√°nyfŇĎ. Mindig van vita a vakcin√°k hat√©konys√°g√°r√≥l, √©s most is vil√°goss√° tett√©k, hogy az egy olt√°ssal rendelkezŇĎk k√∂z√∂tt egy sz√°zal√©k a visszabeteged√©si ar√°ny - ismertette Orb√°n Viktor.

Orb√°n Viktor sz√≥lt arr√≥l is, hogy a felnŇĎtt lakoss√°g fele v√©dett lesz a j√∂vŇĎ h√©tre, de ennek ellen√©re tov√°bbi regisztr√°ci√≥ kell. Most indult egy √ļj internetes fel√ľlet, hogy idŇĎpontot lehet k√©rni - tette hozz√°. Tov√°bbra is az olt√°s p√°rtj√°n kell lenni - mondta a korm√°nyfŇĎ. Az olt√°sellenesek hangja erŇĎs, a teljes baloldal ide tartozik - fŇĪzte hozz√°.

Oltani fogják a 16-18 éveseket is

A minisztereln√∂k arr√≥l is besz√©lt, hogyha mindent magyar beoltottak, akkor a vil√°gb√≥l is √©rkezhetnek a magyarok olt√°sra. A 16-18 √©v k√∂z√∂ttiek beolthat√≥ak Pfizerrel, ez√©rt annyi Pfizer olt√≥anyagot kell elk√ľl√∂n√≠teni, ami el√©g ennek a koroszt√°lynak. Az ŇĎ olt√°suk rendj√©rŇĎl a k√∂vetkezŇĎ napokban tesznek k√∂zz√© inform√°ci√≥kat. A 12-16 √©v k√∂z√∂ttiek olt√°s√°t egyelŇĎre Magyarorsz√°g nem v√°llalja - tette hozz√°.

Orb√°n Viktor a vesz√©lyhelyzet meghosszabb√≠t√°s√°r√≥l azt mondta, hogy az orsz√°g cselekvŇĎk√©pess√©g√©t fenn kell tartani, a korm√°nynak cselekvŇĎk√©pesnek kell maradnia, mivel a j√°rv√°nyhelyzet nem m√ļlt el. J√≥l d√∂nt√∂tt√ľnk, hogy beadtuk ezt az ind√≠tv√°nyt - tette hozz√°.

Több méltósággal kellene beszélni a járványban elhunytakról

A korm√°nyfŇĎ k√∂z√∂lte, hogy az emberben van egy rossz √©rz√©s, amikor a halottak sz√°m√°val v√≠vnak politikai csat√°t. Kiemelte, hogy nem sz√≠vesen vesz r√©szt a hal√°loz√°si statisztik√°kr√≥l sz√≥l√≥ vit√°kban, √©s √ļgy v√©lekedett, t√∂bb tiszteletet kellene adni az embereknek, √©pp el√©g baj az is, ha egy ember meghal. Hozz√°tette, valahogy m√©giscsak kell besz√©lni a t√©m√°r√≥l, de ez t√∂bb m√©lt√≥s√°ggal kellene tenni.

Orb√°n Viktor elmondta, Magyarorsz√°g egy tarthat√≥ poz√≠ci√≥ban van a hal√°loz√°sokat tekintve az utols√≥ b√©ke√©vhez k√©pest. R√°mutatot: itthon nem tesznek k√ľl√∂nbs√©get ak√∂z√∂tt, hogy Covidban, vagy Coviddal halt meg valaki.

Azért állunk jól az oltásokkal, mert Magyarországnak senki nem mondhatja meg, mit tegyen

A minisztereln√∂k szerint t√ļl sok √©rdek van a h√°tt√©rben a vakcin√°k k√∂r√ľl. A gy√≥gyszergy√°rak √©rdeke is k√∂zbesz√≥l, √≠gy sok esetben nem lehet tudni, hogy p√©nz vagy szakmais√°g van a vakcin√°k k√∂r√ľli vit√°kban. Politikai vita is kialakult az olt√≥anyagok k√∂r√ľl, de Magyarorsz√°g ebbŇĎl kimaradt - mondta a korm√°nyfŇĎ.

Lesz√∂gezte: csak j√≥ √©s rossz vakcina l√©tezik, nem keleti √©s nyugati, ha a √©letrŇĎl van sz√≥, akkor nem szabadna politik√°t csin√°lni belŇĎle, N√©metorsz√°gban is egyre t√∂bben teszik f√©lre a politik√°t.Most az√©rt √°llunk j√≥l az olt√°sokkal, mert Magyarorsz√°gnak senki nem mondhatja meg, hogy mit tegyen, vagy mit ne tegyen - fogalmazott Orb√°n Viktor.

A korm√°nyfŇĎ k√∂z√∂lte, hogy a j√∂vŇĎben is egy-egy rendelettel kell m√≥dos√≠tani a k√∂lts√©gvet√©st, mivel gyorsan v√°ltoznak a dolgok. A 2021-es m√≥dos√≠tott √©s a 2022-es k√∂lts√©gvet√©s is a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l: megind√≠tottunk hatalmas lak√°sfel√ļj√≠t√°si programot, t√∂bb sz√°zmilli√°rd forint jutott a v√°llalkoz√°soknak - fŇĪzte hozz√°.

Orb√°n Viktor elmondta, hogy a p√©nteki br√ľsszeli megbesz√©l√©seken nincs mirŇĎl t√°rgyalni, mivel a p√©nz√ľgyi k√©rd√©sek rendezve vannak. Hozz√°tette: az uni√≥ j√∂vŇĎj√©t √©rintŇĎ k√©rd√©sek enn√©l sokkal fontosabbak. Azt is megjegyezte, szeretn√© l√°tni, hogyan k√©sz√ľl fel az uni√≥ egy hasonl√≥ j√°rv√°nyhelyzetre, √©s hogyan alakul az √ļj amerikai adminisztr√°ci√≥val val√≥ kapcsolat, √©s nem szorul-e be az uni√≥ K√≠na √©s az USA k√∂z√©.

Elismer√©s illeti a rendŇĎr√∂ket is
A szocializmus idŇĎszak√°val ellent√©tben ma m√°r az emberek nem elnyom√≥ szervezetet l√°tnak a rendŇĎrs√©gben, hanem a rend ŇĎr√©t - fogalmazott a korm√°nyfŇĎ. Kiemelte: ha nincs egy vil√°gos rend, akkor nincs szabads√°g. ‚ÄěA rendŇĎrs√©g helye az emberek fej√©ben a tiszteletrem√©lt√≥ foglalkoz√°sok k√∂z√∂tt van, a v√°ls√°g idej√©n sok idŇĎt t√∂lt√∂tem vel√ľk. Egyszerre kellett a migr√°nsokkal szemben v√©dekezni√ľk, valamint szigor√ļbb hat√°rrend√©szeti int√©zked√©seket tenni√ľk a j√°rv√°ny miatt. A k√∂zrend nem bomlott fel a mostani j√°rv√°nyhelyzetben sem‚ÄĚ - mondta Orb√°n Viktor.

Az orvosok √©s az √°pol√≥k mellett elismer√©s illeti a rendŇĎr√∂ket is a munk√°juk√©rt - jegyezte meg a minisztereln√∂k.

Forr√°s: https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/5428475903891752
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210423-orban-jovo-heten-nyithatnak-a-mozik-szinhazak-es-a-szallodak-is-a-vedettek-szamara
https://szamokadatok.hu/Post/3277/A_hatalomehes_ellenzek_szerint_Magyarorszagon_nincs_tomeges_oltas

Címkék: Egészségügy  Nemzet 

Ma van a Műemlékvédelmi világnap!

A kormány pedig nem beszél erről, hanem cselekszik!

Ma van a Műemlékvédelmi világnap!

T√∂bb sz√°z mŇĪeml√©k √©p√ľlet √ļjult meg az elm√ļlt 10 √©v alatt! A fel√ļj√≠t√°sok sor√°n az √©p√ľletek eredeti pomp√°jukat kapt√°k vissza √©s funkci√≥kkal l√°tt√°k el azokat!

ūüĎČAz Orsz√°g√©p√≠t√©srŇĎl sz√≥l√≥ vide√≥ban nagyon sok ilyen p√©ld√°t bemutattunk, √©rdemes megn√©zni! 18 perc 40 m√°sodperctŇĎl, de √©rdemes az eg√©sz vide√≥t megn√©zni!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

ūüĎČAz ellenz√©k programja: O1G
ūüĎČA korm√°ny programjai (a lista nem teljes!)
Steindl Imre Program
Egészséges Budapest Program
Magyar Falu Program
Kórházfejlesztési program
Nemzeti Hauszmann Program
Nemzeti K√∂znevel√©si Infrastrukt√ļra Fejleszt√©si Program
Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram
Modern V√°rosok Program
B√∂lcsŇĎde√©p√≠t√©si program
Széchenyi 2020
Nemzetfásítási Program
K√°rp√°t-medencei √ďvodafejleszt√©si Program
Zrínyi 2026 Program
Nemzeti Iskolafel√ļj√≠t√°si Program
50 Meg√ļjul√≥ Vas√ļt√°llom√°s Program
T√©ry √Ėd√∂n Nemzeti Turistah√°z-fejleszt√©si Program
Otthonfel√ļj√≠t√°si Program

ūüĎČA Nemzeti Kast√©lyprogram keret√©ben a k√∂vetkezŇĎ kast√©lyok ker√ľlnek fel√ļj√≠t√°sra:
Bajna ‚Äď S√°ndor‚ÄďMetternich-kast√©ly
D√©g ‚Äď Festetics-kast√©ly
Feh√©rv√°rcsurg√≥ ‚Äď K√°rolyi-kast√©ly
FertŇĎd‚ÄďEszterh√°za ‚Äď Esterh√°zy-kast√©ly
F√ľz√©rradv√°ny ‚Äď K√°rolyi-kast√©ly
Geszt ‚Äď Tisza-kast√©ly
Keszthely ‚Äď Festetics-kast√©ly
Koml√≥dt√≥tfalu ‚Äď Becsky‚ÄďKossuth-k√ļria
N√°dasdlad√°ny ‚Äď N√°dasdy-kast√©ly
Nagycenk ‚Äď Sz√©chenyi-kast√©ly
Oroszl√°ny‚ÄďMajkpuszta ‚Äď Esterh√°zy-kast√©ly, kamalduli remetes√©g
S√ľmeg ‚Äď p√ľsp√∂ki kast√©ly
Szabadk√≠gy√≥s ‚Äď Wenckheim-kast√©ly
Sz√©cs√©ny‚ÄďBencz√ļrfalva ‚Äď Bencz√ļr-k√ļria
Sz√©cs√©ny ‚Äď Forg√°ch‚ÄďLipthay-kast√©ly
Tata ‚Äď Esterh√°zy-kast√©ly
Tiszadob ‚Äď Andr√°ssy-kast√©ly
V√°rpalota ‚Äď Zichy-kast√©ly

ūüĎČA Nemzeti V√°rprogram keret√©ben a k√∂vetkezŇĎ v√°rak ker√ľlnek fel√ļj√≠t√°sra:
Doba ‚Äď Soml√≥-v√°r
Eger ‚Äď v√°r
F√ľz√©r ‚Äď v√°r
Kisv√°rda ‚Äď v√°r
Miskolc‚ÄďDi√≥sgyŇĎr ‚Äď v√°r
Mosonmagyar√≥v√°r ‚Äď v√°r
Nagyv√°zsony ‚Äď Kinizsi-v√°r
S√°rospatak ‚Äď R√°k√≥czi-v√°r
Soproni v√°rosfal √©s a hozz√° kapcsol√≥d√≥ m√ļzeumnegyed
S√ľmeg ‚Äď v√°r
Szigetv√°r ‚Äď v√°r
Sz√∂gliget ‚Äď Sz√°dv√°r
Csesznek ‚Äď v√°r
√ďnod ‚Äď v√°r
V√°rgesztes ‚Äď v√°r

Szentkirályi Alexandra írta: Magyarország csodás!
Mondhatjuk ezt b√°tran nem csak a term√©szeti √©rt√©keink, de √©p√≠tett √∂r√∂ks√©g√ľnk kapcs√°n is. T√∂bb sz√°z olyan √©p√ľlet van az orsz√°gban, amelyek sikerkorszakainkat √©s t√∂rt√©net√ľnk nehezebb, gy√°szos pillanatait is felid√©zik elŇĎtt√ľnk.
Az egyik kiemelt, jelenleg is folyamatban l√©vŇĎ program, a Nemzeti Kast√©lyprogram √©s Nemzeti V√°rprogram c√©lja, hogy meg√≥vja ezeket az √©rt√©keket √©s olyan funkci√≥kkal is bŇĎv√≠tse azokat, hogy adotts√°gaikhoz m√©lt√≥ m√≥don megfeleljenek a mai kor turisztikai ig√©nyeinek.

A programnak k√∂sz√∂nhetŇĎen 30 mŇĪeml√©k ‚Äď 18 kast√©ly √©s 12 v√°r ‚Äď √ļjul meg, ma a mŇĪeml√©ki vil√°gnap alkalm√°b√≥l pedig ezekbŇĎl mutatok meg n√©h√°nyat.

A fel√ļj√≠t√°sok befejez√©se ut√°n rem√©lj√ľk mielŇĎbb saj√°t val√≥jukban is megcsod√°lhatjuk ezeket az √©p√ľleteket, amiknek √≠gy m√°r nem csak m√ļltjuk, de j√∂vŇĎj√ľk is van.

K√°rolyi-kast√©ly (F√ľz√©rradv√°ny)
A Zempl√©ni-hegys√©gben √°ll√≥ f√ľz√©rradv√°nyi kast√©ly p√°ratlan term√©szeti k√∂rnyezetben fekszik, a Pajna-domb √©s a Korom-hegy l√°b√°n√°l. A mai kast√©ly elŇĎdj√©nek sz√°m√≠t√≥ √©p√ľletet a 16. sz√°zad v√©g√©n R√©they P√©ter √©p√≠tette, az akkor m√©g Radv√°ny nevŇĪ telep√ľl√©sen. Az √©p√ľlet historiz√°l√≥ st√≠lus√°t gr√≥f K√°rolyi Ed√©nek k√∂sz√∂nhetj√ľk. A tervez√©st Ybl Mikl√≥sra b√≠zta, de ŇĎ maga is r√©szt vett benne. Ybl jellegzetes, √°rk√°dos, k√∂nnyed architekt√ļr√°ja √©s a neorenesz√°nsz ablaksorok m√°ig meghat√°roz√≥ jegyei a kast√©lynak.

Nádasdy-kastély (Nádasdladány)
Egy mes√©be illŇĎen legend√°s szerelem, melynek eml√©k√©t a Tudor-st√≠lusban √©p√ľlt kast√©ly falai ŇĎrzik‚Ķ N√°dasdy Ferenc gr√≥f tudta, hogy mit jelent az egy √©leten √°t tart√≥ hŇĪs√©g. Feles√©g√©t huszonn√©gy √©vesen elragadta a koleraj√°rv√°ny, t√∂bb√© soha nem nŇĎs√ľlt meg √©s a k√∂z√∂sen meg√°lmodott szerelmi f√©szek minden term√©t √ļgy rendezte be, mintha Zichy Ilona m√©g √©lne. A terveket egy b√©csi √©p√≠t√©sz, Linzbauer Istv√°n k√©sz√≠tette el angol Tudor-st√≠lusban. Az √©p√≠tkez√©s 1873-ban kezdŇĎd√∂tt √©s 1876-ban bek√∂lt√∂zhetŇĎv√© v√°lt az √©p√ľlet. A legd√≠szesebb termek belsŇĎ munk√°i 1876-t√≥l az 1880-as √©vek elej√©ig folytak. Linzbauer 1880-as hal√°la ut√°n Hauszmann Alajos vette √°t a tervez√©si munk√°kat.

EKamalduli remetes√©g (Oroszl√°ny ‚Äď Majkpuszta)
Ahol ma is meg√©rint a csend miszt√©riuma, az egyszerŇĪs√©g ereje, √©s a szakralit√°s‚Ķ Ahol az ar√°nyosan egyform√°ra tervezett, egym√°s mellett sorakoz√≥ tizenh√©t cellah√°z, a k√∂z√©pen √°rv√°lkod√≥ templomtorony √©s a Foresteria (fŇĎ√©p√ľlet) Vogl Gergely falk√©peivel mind-mind azt sugallja, hogy e feh√©r fallal k√∂r√ľlz√°rt vil√°g lak√≥i megtal√°lt√°k a teljess√©get. Az √©szak-v√©rtesi erdŇĎs√©g m√©ly√©n, n√°ddal k√∂r√ľl√∂lelt tavak szomsz√©ds√°g√°ban b√ļjik meg a majki kamalduli remetes√©g, Magyarorsz√°g Eur√≥pa-szerte kuri√≥zumnak sz√°m√≠t√≥ mŇĪeml√©kegy√ľttese. A majki remet√©k t√∂bb mint 250 √©vvel ezelŇĎtt n√©mas√°gi fogadalmat tettek √©s √©vente csak k√©tszer sz√≥lhattak egym√°shoz, h√ļsv√©tkor √©s kar√°csonykor.

Mosonmagyar√≥v√°r ‚Äď v√°r (Mosonmagyar√≥v√°r)
A magyar√≥v√°ri v√°r t√∂rt√©nete r√≥mai kori gy√∂kerekkel rendelkezik, mivel a mai v√°rkapu ter√ľlet√©n egy megerŇĎs√≠tett legio t√°bor majd a limes√ļt √°llom√°sak√©nt castrum √°llt Ad Flexum n√©ven a Lajta foly√≥ j√≥l v√©dhetŇĎ sziget√©n. 1364-ben kezdŇĎd√∂tt meg a mai v√°rkast√©ly √©p√≠t√©se, amit az √©vsz√°zadok sor√°n t√∂bbsz√∂r √°t√©p√≠tett√©k. Elmondhat√≥, hogy GyŇĎr-Moson-Sopron Megy√©ben az egyetlen olyan v√°r, amely a k√∂zfelfog√°sban elterjedt v√°r fogalm√°hoz jelenlegi √°llapot√°ban legk√∂zelebb √°ll. A V√°rat d√©li, nyugati √©s √©szaki oldalon k√∂r√ľl√∂lelik a fennmaradt v√©dmŇĪvei, annak pincerendszere, a v√°rkert (kor√°bban v√≠zzel teli v√°r√°rok), a v√°rh√≠d √©s v√°rkapu, majd a v√°rt√≥ √©s a Lajta foly√≥.

Az egyes v√°rak √©s kast√©lyok teljes t√∂rt√©nete, valamint a Nemzeti Kast√©lyprogram √©s Nemzeti V√°rprogram r√©szletei el√©rhetŇĎk a program honlapj√°n, a link kommentben megtal√°lhat√≥.
Forr√°s: nkvp.hu

Kapcsol√≥d√≥: M√ļltunk, jelen idŇĎben: ism√©t sz√°mos v√°r √©s kast√©ly sz√ľletik √ļjj√°
https://szamokadatok.hu/Post/2379/Multunk_jelen_idoben_ismet_szamos_var_es_kastely_szuletik_ujja
Forr√°s: https://maiposzt.hu/p/szentkiralyialexandra-303454997835708

Címkék: Nemzet 

2 500 000 honfitársunk beoltva!

Holnap nyitnak az üzletek és újraindulnak a szolgáltatások!

2 500 000 honfitársunk beoltva!

K√∂sz√∂nj√ľk! Kiv√°l√≥ az olt√°si program √©s a v√°ls√°gkezel√©s!

Magyarorsz√°g minisztereln√∂ke a mai napon bejelentette, hogy haz√°nkban el√©rt√ľk a 2,5 milli√≥s sz√°mot a beoltott szem√©lyek tekintet√©ben. Ennek √©rtelm√©ben 2021. 04. 07-tŇĎl, azaz szerd√°t√≥l:
ūüüĘ A kij√°r√°si tilalom az este 10 √≥ra √©s reggel 5 √≥ra k√∂z√∂tti idŇĎszakra m√≥dosul.
ūüüĘ Az √ľzletek reggel 5 √≥ra √©s este 9.30 k√∂z√∂tt lehetnek nyitva. Az √ľzletek, k√∂zt√ľk a m√°rcius 8-a √≥ta z√°rva tart√≥ √ľzletek √ļjfajta, n√©gyzetm√©ter-alap√ļ szab√°lyok ment√©n ugyan, de nyitva lehetnek. (√Ātlagosan 10 n√©gyzetm√©terenk√©nt 1 v√°s√°rl√≥ lehet az √ľzletben az √ļj szab√°lyoz√°s szerint.)
ūüüĘ A szolg√°ltat√°sokkal kapcsolatos ideiglenes v√©delmi int√©zked√©sek megszŇĪnnek, √≠gy kinyithatnak a fodr√°szok, kozmetik√°k √©s m√°s szolg√°ltat√≥k.
A vend√©gl√°t√≥ helyis√©gek tov√°bbra sem nyithatnak ki norm√°l √ľzemben, csak az ott dolgoz√≥k tart√≥zkodhatnak ezekben az egys√©gekben. Csak az elvitelre alkalmas √©telek kiad√°sa √©s sz√°ll√≠t√°sa √©rdek√©ben az ehhez sz√ľks√©ges idŇĎtartamig mehetnek be az √©ttermekbe a vend√©gek.
A sz√°llod√°k tov√°bbra sem fogadhatnak vend√©geket, kiv√©ve az √ľzleti, gazdas√°gi, oktat√°si tev√©kenys√©g c√©lj√°b√≥l √©rkezŇĎket.
Vigyázzunk magunkra és egymásra!

ūüüĘ √Čs hogy ne legyenek olyan √°ll√≠t√°sok, melyeket nem t√°masztunk al√°, √≠me a t√©nyek:
ūüĎČV√°ls√°gkezel√©s: A cikkben √∂sszegyŇĪjt√∂tt√ľk a legfontosabb adatokat (lista) https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
ūüĎČOlt√°si program:
https://szamokadatok.hu/Post/3219/Brusszel_elhibazta_a_vakcinabeszerzest_keson_szerzodtek_es_lassan_erkeznek_a_szallitmanyok
https://szamokadatok.hu/Post/3234/A_husveti_unnepek_alatt_276_000_fot_oltottak_be
https://szamokadatok.hu/Post/3170/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_1_resz
https://szamokadatok.hu/Post/3208/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_2_resz
https://szamokadatok.hu/Post/3188/A_keleti_nyitas_eleteket_ment

Forrás: A Miniszterelnök videója https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/186162889832861
https://www.origo.hu/itthon/20210406-orban-viktor-bejelentes.html
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210406-orban

Címkék: Egészségügy  Nemzet 

Elindult a maiposzt.hu – a nemzeti hírfolyam

A Számok szellemi műhelyének fejlesztése a cenzúra ellen!

Elindult a maiposzt.hu – a nemzeti hírfolyam

Sokan √©s r√©g√≥ta s√©relmezt√ľk, hogy a Facebook, √©s a t√∂bbi monopolhelyzetben l√©vŇĎ techc√©g d√∂nti el helyett√ľnk, hogy mit l√°thatunk a h√≠rfolyamban √©s mit nem, ŇĎk d√∂ntik el, hogy ki tehet k√∂zz√© posztot, √©s ki nem, √©s azt is ŇĎk d√∂ntik el, hogy egy adott posztot h√°ny ember l√°that. A Facebooknak hatalmas befoly√°sa van a k√∂z√©letben, a politikai √©letben, √©s ahogy azt az Egyes√ľlt √Āllamok p√©ld√°j√°n l√°thattuk, m√©g a v√°laszt√°sok kimenetel√©t is k√©pesek befoly√°solni. Egy olyan vil√°gban, ahol a hivatalban l√©vŇĎ amerikai eln√∂k√∂t is letilthatj√°k, nem v√°rhattunk √∂lbe tett k√©zzel.
A https://maiposzt.hu egy √ļjfajta megk√∂zel√≠t√©se a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°n alapul√≥ kommunik√°ci√≥nak. Tudjuk, hogy haz√°nkban, a felhaszn√°l√≥k magas sz√°m√°ra tekintettel elker√ľlhetetlen a Facebook haszn√°lata a jobboldali v√©lem√©ny form√°l√≥k r√©sz√©rŇĎl. Azt is tudjuk, hogy kiszolg√°ltatott helyzetben vannak a tech√≥ri√°sokkal szemben. Ezt a kiszolg√°ltatotts√°got szeretn√©nk kompenz√°lni. A v√©lem√©nyterrort eredm√©nyezŇĎ elfogult, a baloldali liber√°lis oldalnak, egyoldal√ļ elŇĎnyt ny√ļjt√≥ k√∂z√∂ss√©gi m√©dia platformok akarat√°t tudjuk r√©szben fel√ľl√≠rni az oldallal.

A https://maiposzt.hu teljesen f√ľggetlen a Facebookt√≥l √©s a t√∂bbi k√∂z√∂ss√©gi platformt√≥l, a weboldalon megjelenŇĎ tartalom biztons√°gban van, azt senki sem t√∂r√∂lheti, √©s senki sem rejtheti el elŇĎl√ľnk, nincsenek algoritmusok, nincsenek tr√ľkk√∂k. Az oldalra bek√∂t√∂tt√ľk a legn√©zettebb √©s a leg√©rdekesebb jobboldali szereplŇĎket, az orsz√°gos √©s a megyei politikusokat, a civil szf√©ra v√©lem√©nyform√°l√≥ alakjait, a m√©diumokat √©s a bloggereket. Az oldalon nem lehet kommentelni, megosztani √©s kedvelni, mivel a https://maiposzt.hu nem egy k√∂z√∂ss√©gi h√°l√≥zat. Ugyanakkor egyetlen kattint√°ssal az eredeti poszt alatt mindezekre lehetŇĎs√©g van, teh√°t hozz√°sz√≥lni, megosztani √©s kedvelni az eredeti poszt alatt lehet, √©s kell is.
A https://maiposzt.hu azt garantálja a polgári oldal közösségének, hogy többé nem lesz olyan tartalom, amely nem tud eljutni nagy tömegekhez, mert azt a techcégek elrejtik vagy letiltják. A shadowban, vagyis az árnyék tiltás korszakának ezzel vége van.

Tegy√ľk fel a Facebook √ļgy d√∂nt, letilt egy n√©pszerŇĪ oldalt egy mondvacsin√°lt okkal. P√©ld√°ul a Sz√°mokat. A Sz√°mok innentŇĎl nem a Facebookon, hanem a Telegram oldal√°n, vagy a saj√°t weboldal√°n folytatja a tartalomszolg√°ltat√°st. A https://maiposzt.hu olvas√≥i szinte nem is √©szlelik, hogy a Facebook a nemzeti oldalt√≥l √©s a val√≥s √©rt√©kektŇĎl val√≥ retteg√©s√©ben megsz√ľntetett egy oldalt a saj√°t k√∂z√∂ss√©gi platformj√°n.
A https://maiposzt.hu egy olyan hely a cenz√ļr√°zott k√∂z√∂ss√©gi platformok vil√°g√°ban, amely biztos√≠tja sz√°munkra a szabad inform√°ci√≥el√©r√©st f√ľggetlen√ľl att√≥l, hogy ez tetszik valakinek vagy sem a techc√©gek cenzork√∂zpontjaiban.

Az oldalon mindenki be tudja √°ll√≠tani mag√°nak, hogy az ott megtal√°lhat√≥ szereplŇĎk k√∂z√ľl kiket k√∂vet, √©s kiket nem. Mi azt javasoljuk, hogy lehetŇĎs√©g szerint jel√∂ljetek be min√©l t√∂bb forr√°st, az alap√©rtelmez√©s mellett a FŇĎv√°ros vagy a lakhely szerinti megy√©t mindenk√©pp. De √©rdemes nemcsak a saj√°t megy√©nk politikusait k√∂vetni, hiszen gyakran elŇĎfordul, hogy orsz√°gos jelentŇĎs√©gŇĪ tartalmakat egy m√°sik megye politikusa oszt meg. Az oldalt ments√©tek el a kedvencek k√∂z√©, √©s naponta legal√°bb egyszer (vagy sokszor) fuss√°tok √°t. A mŇĪk√∂d√©si elve a m√°r j√≥l megszokott g√∂rget√©sen alapul, igyekezt√ľnk egy mindenkinek ismerŇĎs m√≥dszert alkalmazni. Minden poszt alatt ott van a ‚ÄěForr√°st n√©zem, kedvelem ott‚ÄĚ gomb, ezzel egyszerŇĪen √°t lehet navig√°lni az eredeti helyre, √©s ott lehet reag√°lni (l√°jkolni) √©s megosztani. √Črdemes ezt haszn√°lni, hiszen akkor lesz teljes a dolog, ha a cenz√ļra ellen√©re is t√∂bb ezren osztjuk meg a n√©pszerŇĪ bejegyz√©seket. A szerzŇĎ nev√©re kattintva megjelennek az adott oldal cikkei, posztjai, amelyek a maiposzt.hu-n el√©rhetŇĎek, a szerzŇĎ n√©v ut√°n tal√°lhat√≥ Facebook (vagy egy√©b) ikonra kattintva pedig egy √ļj oldalon, az adott szerzŇĎ eredeti k√∂z√∂ss√©gi m√©dia oldala j√∂n fel. A vide√≥k automatikusan elindulnak, de n√©ma √ľzemm√≥dban, hogy ne okozzon senkinek se kellemetlens√©get a v√°ratlanul felcsend√ľlŇĎ zene vagy egy√©b hang. A hangerŇĎikonra kattintva lehet √°ll√≠tani a hangerŇĎt. A Facebookra, vagy b√°rmely egy√©b platformra felker√ľlŇĎ tartalmak nem jelennek meg azonnal a https://maiposzt.hu oldalon, hanem k√∂r√ľlbel√ľl 15-20 perc k√©sleltet√©ssel t√∂rt√©nik mindez.

A https://maiposzt.hu indul√°s√°nak h√≠r√©t ossz√°tok meg m√°sokkal is! Legyen a https://maiposzt.hu a garancia arra, hogy sem a Facebook, sem a Youtube, sem a t√∂bbi tech√≥ri√°s nem tudja majd √°rny√©k tilt√°ssal √©s eln√©m√≠t√°ssal befoly√°solni a 2022-es v√°laszt√°s eredm√©ny√©t! A https://maiposzt.hu a garancia arra, hogy t√∂bbet nem kell f√©ln√ľnk a monopol k√∂z√∂ss√©gi v√°llalatok diktat√ļr√°j√°t√≥l. Az oldalt a lehetŇĎ legegyszerŇĪbbre szabtuk, nem kell regisztr√°lni, nem t√°rolunk szem√©lyes adatokat, a hozz√°f√©r√©s szabad √©s korl√°tlan mindenki sz√°m√°ra.

A jobboldali k√∂z√∂ss√©g k√∂zszereplŇĎinek pedig azt javasoljuk, hogy mindenki hozza l√©tre saj√°t statikus weboldal√°t! Az elm√ļlt √©vekben sokan elhitt√©k a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia szolg√°ltat√≥knak, hogy ez a j√∂vŇĎ, csak rajtuk kereszt√ľl lehet el√©rni t√∂megeket. A statikus weboldalak megl√©te √©s mŇĪk√∂d√©se, a k√©sŇĎbbiekben rendk√≠v√ľl fontos lesz! Am√≠g engedi a nemzeti, jobboldali szereplŇĎk megjelen√©s√©t az adott k√∂z√∂ss√©gi platform √©s legfeljebb csak h√°tra sorolja a megosztott tartalmait, nem hissz√ľk el, hogy j√°rhatunk √ļgy, ahogyan a hivatalban l√©vŇĎ amerikai eln√∂k j√°rt, p√°r h√≥napja! Ha neki lett volna egy olyan rendszere, ahol el√©ri a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°nak nevezett platformok n√©lk√ľl is a k√∂vetŇĎit, tal√°n kevesebb lett volna a bizonytalans√°g, mert az internet szabad, az alapelve is ez volt. Csak a saj√°t weboldal garant√°lhatja a k√∂zz√©tett tartalom biztons√°g√°t, onnan senki sem t√∂r√∂lhet posztot, cikkeket, vide√≥kat, csak a weboldal tulajdonosa. Mi abban tudunk seg√≠teni, hogy az √°ltalatok ezen weboldalakon l√©trehozott tartalom eljusson milli√≥khoz! EttŇĎl m√©g lehettek, sŇĎt, am√≠g lehet, legy√ľnk is a k√∂z√∂ss√©gi m√©dia fel√ľleteken. Viszont nem kell √©let-hal√°l harcot v√≠vnunk a tech√≥ri√°sokkal a bar√°taink, t√°mogat√≥ink, a k√∂z√∂ss√©g√ľnk t√∂bbi tagj√°nak el√©r√©s√©√©rt a tov√°bbiakban.

√Ėtleteket, javaslatokat az [email protected] c√≠mre v√°runk! Az oldallal kapcsolatos inform√°ci√≥kat ezent√ļl a https://www.facebook.com/maiposzt.hu oldalon tesz√ľnk majd k√∂zz√© (ezt √©rdemes k√∂vetni)
A tartalom természetesen megjelenik majd a https://maiposzt.hu weboldalon is.

ūüĎČADD TOV√ĀBB!
ūüá≠ https://maiposzt.hu
Egy√ľtt √ļjra siker√ľlni fog!

Címkék: Média  Nemzet  SzamokAdatok 

A túlélésünk törvényei

2020.08.20 - Részlet Orbán Viktor beszédéből, melyet az Összetartozás emlékhely avatásán mondott

A túlélésünk törvényei

1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse;
2. Minden magyar gyermek √ļjabb ŇĎrhely;
3. Az igazs√°g erŇĎ n√©lk√ľl keveset √©r;
4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni;
5. Minden m√©rkŇĎz√©s addig tart, am√≠g meg nem nyerj√ľk;
6. Hat√°ra csak az orsz√°gnak van, a nemzetnek nincs;
7. Egyetlen magyar sincs egyed√ľl.

"Mik√©nt a term√©szetnek √©s a csillagok j√°r√°s√°nak, √ļgy a megmarad√°snak √©s a t√ļl√©l√©snek is t√∂rv√©nyei vannak. S miut√°n meg√©rtett√ľk, fel kell v√©ss√ľk ŇĎket Magyarorsz√°g tart√≥oszlopaira oly‚Äô √©lesen, hogy t√∂bb√© egyetlen nemzed√©k se tudja levenni r√≥la a szem√©t. Haza csak addig van, am√≠g van, aki szeresse! Minden magyar gyermek √ļjabb ŇĎrhely! Az igazs√°g erŇĎ n√©lk√ľl keveset √©r! Csak az a mi√©nk, amit meg tudunk v√©deni! Minden m√©rkŇĎz√©s addig tart, am√≠g meg nem nyerj√ľk! Hat√°ra csak az orsz√°gnak van, a nemzetnek nincs! Egyetlen magyar sincs egyed√ľl! Ez a XXI. sz√°zadi Magyarorsz√°g nemzeti politik√°j√°nak k√∂nnyekkel √©s v√©rrel kiizzadt h√©t t√∂rv√©nye."

Videó: https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/3255286854548028
Orbán Viktor, a Nemzet Miniszterelnöke.
A teljes besz√©d itt olvashat√≥, ezek √∂r√∂k √©rv√©nyŇĪ szavak! https://miniszterelnok.hu/orban-viktor-beszede-az-osszetartozas-emlekhely-avatasan/

ADD TOV√ĀBB!

Címkék: Nemzet 

A keleti nyitás életeket ment!

Kétszer kevesebb ember lenne ma beoltva, ha a kormány nem lép időben, és nem kezdi el a vakcinák beszerzését minden lehetséges forrásból!

A keleti nyitás életeket ment!

Magyarországra érkezett vakcinák típusa és mennyisége
EU beszerz√©sbŇĎl: 1 879 435 adag
KeletrŇĎl: 1 955 600 adag

L√°tva a hal√°loz√°si sz√°mokat √©rthetŇĎ teh√°t, hogy a korm√°ny idej√©ben meghozott d√∂nt√©se tal√°n ezrek √©let√©t mentette meg.

M√°r 1 870 631 embert oltottak be haz√°nkban! Mivel fejenk√©nt 2 adag vakcin√°ra van sz√ľks√©g, ez 3 741 262 adag vakcin√°t jelent. Az lehets√©ges, hogy a m√°sodik adagot m√©g nem kapta meg mindenki, de azoknak, akik megkapt√°k az elsŇĎ adagot, a m√°sodikat is biztos√≠tj√°k, az a bead√°s napj√°ig rakt√°rozva van ilyen m√≥don biztos√≠tva, hogy a vakcina rendelkez√©sre fog √°llni, amikor arra sz√ľks√©g lesz. Eddig √∂sszesen 3 835 035 adag vakcina √©rkezett, a k√©t √∂sszegbŇĎl l√°that√≥, hogy mind√∂sszesen 93 773 vakcina volt olyan, aminek m√©g ne lenne "helye", ezek vagy √ļton voltak √©pp egy olt√≥pontra, vagy √©pp a bead√°suk t√∂rt√©nt, vagy √©pp ellenŇĎrizt√©k a hat√≥s√°gok. A korm√°ny √©s az eg√©szs√©g√ľgy nem "sp√°jzolja" a vakcin√°kat, hanem a lehetŇĎ legr√∂videbb idŇĎn bel√ľl beadja ŇĎket. A kezdeti bizalmatlans√°got lassan "k√∂zelharc" v√°ltja fel, √©s most m√°r mindenki azt szeretn√©, hogy min√©l hamarabb megkapja az olt√°st.

Elmondjató tehát, hogy a baloldal oltásellenes kampánya... (lassan mondjuk, hogy Dobrev is megértse)... M E G B U K O T T!

√öjabb - az eredetileg √≠g√©rtn√©l j√≥val kevesebb - AstraZeneca-sz√°ll√≠tm√°ny √©rkezett. Az eredeti sz√°ll√≠t√°si √ľtemterv szerint 191.638 adag vakcin√°nak kellett volna √©rkeznie, ehelyett csak 21.600 adag olt√≥anyag √©rkezett. Magyarorsz√°g imm√°r 5 olt√≥anyaggal rendelkezik, ennek is k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy felgyorsulhatott az olt√°s, √©s m√°r t√∂bb mint 1,8 milli√≥ a beoltottak sz√°ma √©s haz√°nk az √°toltotts√°gban a m√°sodik helyen van az uni√≥s ranglist√°n.

A baloldal hazugs√°gaival ellent√©tben nem √°ll t√∂bb milli√≥ adag vakcina rakt√°rakban, az eddig Magyarorsz√°gra √©rkezett olt√≥anyagok nagy r√©sz√©t m√°r beoltott√°k elsŇĎ √©s m√°sodik olt√°sokra, minden az orsz√°gba √©rkezŇĎ vakcin√°t r√∂vid idŇĎn bel√ľl kisz√°ll√≠tanak az olt√≥pontokra √©s a h√°ziorvosokhoz. Az a vakcina, amely m√°r az orsz√°gban van, de √©ppen m√©g nincs beoltva, az vagy m√°sodik k√∂r√∂s olt√°sra biztons√°gi tartal√©k, vagy √©ppen kisz√°ll√≠t√°s alatt van, vagy hat√≥s√°gi vizsg√°lat alatt √°ll √©s annak befejez√©sig nem enged√©lyezett az olt√°sra.

Az eddigi 6,5 milli√≥ adagr√≥l 10,9 milli√≥ra n√∂velt√ľk a lek√∂t√∂tt Pfizer-BioNtech olt√≥anyag mennyis√©g√©t. Magyarorsz√°g √≠gy m√°r √∂sszesen 31 milli√≥ adag olt√≥anyagot k√∂t√∂tt le. EbbŇĎl 24 milli√≥ adag olt√≥anyagot v√°runk az uni√≥s beszerz√©sbŇĎl, ennek eddig a 8%-a √©rkezett meg h√°rom gy√°rt√≥t√≥l (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Az Eur√≥pai Gy√≥gyszer√ľgyn√∂ks√©g (EMA) m√°r jelentette, hogy forgalmaz√°sra aj√°nlja az Eur√≥pai Uni√≥ban a Johnson & Johnson olt√≥anyag√°t is, de ennek a sz√°ll√≠t√°sa v√°rhat√≥an csak √°prilis m√°sodik fel√©ben kezdŇĎdik el. A Janssen vakcin√°b√≥l 4,36 milli√≥ adagot v√°r Magyarorsz√°g, amely ugyanennyi ember olt√°s√°t teszi lehetŇĎv√©, mert ez az elsŇĎ olyan vakcina, amely egyd√≥zis√ļ.

Miut√°n az uni√≥s beszerz√©sbŇĎl lassan √©s kev√©s vakcina √©rkezik, az olt√°sok felgyors√≠t√°sa √©rdek√©ben Magyarorsz√°g orosz √©s a k√≠nai vakcin√°k beszerz√©s√©re is szerzŇĎd√∂tt, ezekbŇĎl √∂sszesen tov√°bbi 3,5 milli√≥ ember olt√°s√°ra el√©g vakcina √©rkezik majd a k√∂vetkezŇĎ h√≥napokban. A k√≠nai vakcin√°b√≥l eddig 1,1 milli√≥ adag √©rkezett, amelyet a regisztr√°lt idŇĎsek elsŇĎ √©s m√°sodik k√∂r√∂s olt√°s√°ra haszn√°ltak √©s haszn√°lnak m√©g a h√°ziorvosok. Az eddig √©rkezett Szputnyik-vakcin√°val a regisztr√°lt idŇĎsek olt√°s√°t v√©gezt√©k a k√≥rh√°zi olt√≥pontokon, a legut√≥bbi sz√°ll√≠tm√°ny m√©g hat√≥s√°gi vizsg√°lat alatt √°ll. Az Eur√≥pai Gy√≥gyszer√ľgyn√∂ks√©g (EMA) m√°rcius 4-√©n bejelentette, hogy a Hum√°ngy√≥gyszer Bizotts√°ga megkezdte az orosz fejleszt√©sŇĪ Szputnyik V (Gam-COVID-Vac) koronav√≠rus elleni olt√≥anyag folyamatos fel√ľlvizsg√°lat√°t. Az EMA k√∂zlem√©nye szerint az olt√≥anyag uni√≥s k√©relmezŇĎje az R-Pharm moszkvai sz√©khelyŇĪ gy√≥gyszergy√°r n√©metorsz√°gi le√°nyv√°llalata.

Az Orsz√°gos Gy√≥gyszer√©szeti √©s √Člelmez√©s-eg√©szs√©g√ľgyi Int√©zet (OGY√ČI) m√°rcius 22-√©n jelentette be, hogy hamarosan √ļjabb k√©t keleti vakcina (a CanSino √©s a CoviShield) v√°lhat hamarosan el√©rhetŇĎv√© haz√°nkban. Amennyiben a t√°rgyal√°sok sikeresek lesznek √©s az √ļjabb forr√°sb√≥l is vakcinasz√°ll√≠tm√°nyok √©rkeznek Magyarorsz√°gra, √ļgy ‚Äď a kor√°bbiakhoz hasonl√≥an ‚Äď minden gy√°rt√°si t√©tel a Nemzeti N√©peg√©szs√©g√ľgyi K√∂zpont (NNK) j√≥v√°hagy√°s√°t k√∂vetŇĎen ker√ľlhet alkalmaz√°sra.

A magyar korm√°ny a vakcinabeszerz√©sek √ľgy√©ben a nyilv√°noss√°g p√°rtj√°n √°ll. Guly√°s Gergely Minisztereln√∂ks√©get vezetŇĎ miniszter m√ļlt h√©ten nyilv√°noss√°gra hozta a k√≠nai √©s az orosz szerzŇĎd√©seket. Emellett a korm√°ny arra k√©rte az Eur√≥pai Bizotts√°got, hogy ŇĎk is hozz√°k nyilv√°noss√°gra a Br√ľsszel √°ltal k√∂t√∂tt vakcinaszerzŇĎd√©seket.

A j√°rv√°ny harmadik hull√°m√°nak meredeken felsz√°ll√≥ √°g√°ban vagyunk, egyre nŇĎ a betegek sz√°ma, ez√©rt az olt√°si strat√©gia is v√°ltozott. Az a c√©l, hogy min√©l t√∂bben min√©l elŇĎbb kapj√°k meg az elsŇĎ olt√°st. Jelenleg is a regisztr√°lt idŇĎsek olt√°sa az elsŇĎ, mert ŇĎk √©letkorukn√°l fogva fokozottan ki vannak t√©ve a v√≠rusfertŇĎz√©s s√ļlyos, ak√°r v√©gzetes lefoly√°s√°nak. Az eddig regisztr√°lt 65 √©v felettiek 71%-a m√°r megkapta az olt√°st.

Forr√°s: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-8

Címkék: Egészségügy  Nemzet 

Magyar színekben a világ legmagasabb épülete!

Március 15. tiszteletére piros-fehér-zöldben pompázik a 828 méteres Burj Khalifa felhőkarcoló Dubaiban

Magyar színekben a világ legmagasabb épülete!

"A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit r√°kentek a sz√°zadok,
Lemossuk a gyal√°zatot!"

Az Emirates l√©git√°rsas√°g Facebook-oldal√°n jelent meg a fot√≥ egy magyar nyelvŇĪ poszt mellett, amely szerint m√°rcius 15. tisztelet√©re piros-feh√©r-z√∂ld kivil√°g√≠t√°st kapott a 828 m√©teres Burj Khalifa-felhŇĎkarcol√≥ Dubaiban.

√ćme! ūüá≠
https://www.facebook.com/Emirates/posts/3637585096351213

Forr√°s: https://mandiner.hu/cikk/20210315_magyar_szinekben_a_vilag_legmagasabb_epulete

Címkék: Külföld  Nemzet 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Van mire büszkének lennünk!

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

√Ėsszefoglal√≥ lista: t√©nyek, sz√°mok, adatok! Add tov√°bb!

Nemr√©g megosztottuk leg√ļjabb vide√≥nkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel l√°that√≥ fejleszt√©seket: k√≥rh√°zak, iskol√°k, utak, mŇĪeml√©k √©p√ľletek, √≥vod√°k, tanuszod√°k, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Most pedig n√©zz√ľk a t√∂bbi eredm√©nyt: szoci√°lis biztons√°g, rendteremt√©s, gazdas√°g talpra √°ll√≠t√°sa, demokratikus norm√°k, stb.

Az ut√≥bbi bŇĎ hat h√≥napban, √∂sszesen 28 r√©szen kereszt√ľl bekezd√©srŇĎl-bekezd√©sre haladva tekintett√ľk √°t a N√©zŇĎpont Int√©zet elemz√©s√©t, amely az eltelt 10 √©v polg√°ri korm√°nyz√°s√°nak eredm√©nyeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

K√∂sz√∂nj√ľk a N√©zŇĎpont Int√©zetnek, hogy ilyen √∂sszeszedett √©s r√©szletes elemz√©st alkottak meg. Gondolataik mindenhol t√©nyszerŇĪs√©get, magas szakmai sz√≠nvonalat √©s m√©ly ismereteket sug√°roznak. Tudjuk, hogy minden k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt a kompakt megfogalmaz√°sra √©s a legfontosabb t√©nyek ismertet√©s√©re t√∂rekedtek, ugyanis ez egy akkora t√©ma, amelybŇĎl t√≠zszer vagy ak√°r sz√°zszor terjedelmesebb √≠r√°st is k√©sz√≠thettek volna.

28 r√©szes sorozatunkban a t√©mak√∂r√∂knek k√ľl√∂n-k√ľl√∂n posztot szentelt√ľk, √≠gy r√©szletesebben √©s egy-egy t√©m√°ra f√≥kusz√°lva pr√≥b√°ltunk meg m√©g √°tfog√≥bb √©s egyben m√©lyebb k√©pet adni.

Minden szekci√≥t megmagyar√°ztunk, kieg√©sz√≠tett√ľnk, r√©szletezt√ľnk, sŇĎt legt√∂bbsz√∂r grafikonok seg√≠ts√©g√©vel vil√°g√≠tottuk meg a le√≠rtakat. A posztok form√°ba √∂nt√©se sor√°n mi is sok √ļjdons√°got tanultunk, √©s rem√©lj√ľk, hogy olvas√≥ink is jobban megismert√©k √©s feleleven√≠tett√©k az elm√ļlt 10 √©v eredm√©nyeit.

2019 √©v elej√©n egy hasonl√≥ sorozat futott a Magyar Nemzet has√°bjain ‚ÄěAz orb√°ni modell‚ÄĚ c√≠mmel Gir√≥-Sz√°sz Andr√°s toll√°b√≥l, amelynek mindig h√©ten nagyon v√°rtuk a k√∂vetkezŇĎ r√©sz√©t.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonl√≥ sorozatot z√°runk teh√°t a Sz√°mok tolm√°csol√°s√°ban, amely a polg√°ri korm√°nyz√°s 10 √©v√©t taglalta √©s a N√©zŇĎpont Int√©zet √≠r√°s√°t haszn√°lta kiindul√°si alapk√©nt.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
V√°llalkoz√°sok t√°mogat√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztr√°ci√≥s terhek √©s a b√ľrokr√°cia cs√∂kkent√©se
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A f√∂ld az√©, aki megmŇĪveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
√Ėnkorm√°nyzati rendszer √°talak√≠t√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
RendŇĎrs√©g m√©lt√≥s√°g√°nak helyre√°ll√≠t√°sa, k√∂zbiztons√°g n√∂vel√©se
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
RendŇĎrs√©g szem√©lyi √°llom√°nya, b√≠r√≥s√°gi √ľgyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Eg√©szs√©g√ľgy
~~~~~~~~~
Eg√©szs√©g√ľgyi b√©rfejleszt√©s, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
V√°r√≥lista, kiel√©g√≠tŇĎ ell√°t√°s, eg√©szs√©ges √©letm√≥d
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
K√≥rh√°zak ad√≥ss√°grendez√©se, mentŇĎk fejleszt√©se, gy√≥gyszer√°rt√°mogat√°s
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Eg√©szs√©g√ľgyi kiad√°sok alakul√°sa
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szoci√°lis biztons√°g
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
Munka √©s a gyermekv√°llal√°s √∂sszeegyeztethetŇĎs√©ge
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megv√°ltozott munkak√©pess√©gŇĪek foglalkoztat√°sa, akad√°lymentes√≠t√©s, gyermekv√©delem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus norm√°k
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
Korrupci√≥ellenes int√©zked√©sek, √©s egy kis eml√©keztetŇĎ
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
V√°llalkoz√°sok: kisz√°m√≠that√≥s√°g √©s n√∂vekvŇĎ termel√©kenys√©g
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
Kiindul√°si √°llapot √©s teendŇĎk az eg√©szs√©g√ľgyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
HaderŇĎfejleszt√©s √©s moderniz√°l√°s
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

√Čs v√©g√ľl de nem utols√≥ sorban l√°ssuk az egyes int√©zked√©sek konkr√©t sz√°mait!

√ČvrŇĎl-√©vre egyre t√∂bb lak√°s √©p√ľl √©s ker√ľl megv√©telre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
Hopp√°! Az ipar m√°r jobban teljes√≠t, mint a v√≠rus elŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken

Kilenc ter√ľletre f√≥kusz√°lva √°ll helyre a gazdas√°g
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most

A hazai beruh√°z√°si r√°ta vezetŇĎ helyen √°ll az uni√≥ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az eg√©sz vil√°gon egyed√ľl√°ll√≥ a magyar v√°ls√°gkezel√©s!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most

Eurostat: JelentŇĎsen cs√∂kkent a r√°szorul√≥k sz√°ma Magyarorsz√°gon t√≠z √©v alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orb√°n Viktor ismertette a legfontosabb sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
MunkahelyteremtŇĎ beruh√°z√°sok: lista (r√©szlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
T√∂bben dolgoztak decemberben, mint egy √©vvel ezelŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
‚ÄúP√°nikkorm√°nyz√°s‚ÄĚ - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
JelentŇĎsen cs√∂kkent az √°llami szolg√°ltat√°sok √©s √ľgyint√©z√©s d√≠ja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktat√ļr√°ban 47 sz√°zal√©kr√≥l 20 sz√°zal√©kra cs√∂kkent a t√ļlzs√ļfolt lak√°sokban √©lŇĎk sz√°ma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
JelentŇĎsen t√∂bb p√©nz marad az emberek zseb√©ben a rezsics√∂kkent√©s, az ad√≥cs√∂kkent√©s √©s a 2010 √≥ta folyamatosan emelkedŇĎ b√©rek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar √°llampolg√°rs√°g√°t!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat

Magyarorsz√°gon van a legkevesebb rabl√°s az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban

EgyszerŇĪ √∂sszef√ľgg√©s: Min√©l t√∂bben dolgoznak, ann√°l kevesebb a bŇĪncselekm√©ny!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az eg√©szs√©g√ľgyben dolgoz√≥k b√©remel√©sei (orvosok, √°pol√≥k, h√°ziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban

A legszebb eredm√©ny! +115 000 gyermek sz√ľletett a csal√°dt√°mogat√°si rendszernek k√∂sz√∂nhetŇĎen.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
JelentŇĎsen nŇĎtt a magyar tulajdon ar√°nya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya

Itt a fŇĪt√©si szezon, n√©zz√ľk a sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajt√≥k voltunk, az EU √°tlag√°n√°l sokkal jobban teljes√≠t√ľnk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb v√°ls√°gkezelŇĎ! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Eg√©szs√©g√ľgy fejleszt√©se: v√°r√≥list√°k, eszk√∂z√∂k, b√©rek, l√©tsz√°m, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat

Az ezer fŇĎre jut√≥ h√°zass√°gok ar√°nya 2020-ban el√©rte az 1985-√∂s szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordul√≥pont! 2020-ra a term√©kenys√©g el√©rte a Bokros csomag bevezet√©se elŇĎtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demogr√°fiai fordulat √©vtized√©n vagyunk t√ļl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 √≥ta 936 736-tal, az ut√≥bbi egy √©vben 108 786-tal nŇĎtt a forgalomban l√©vŇĎ szem√©lyg√©pkocsik sz√°ma Magyarorsz√°gon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Sz√°rnyal a beruh√°z√°si r√°t√°nk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Eg√©szs√©g√ľgyi beruh√°z√°sok, c√©l a teljes √∂nell√°t√°s.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

√öjabb hitelminŇĎs√≠tŇĎ ismerte el a magyar gazdas√°g √©s a magyar korm√°ny teljestm√©ny√©t!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejleszt√©s Magyarorsz√°gon: Honv√©delem, √ľzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarorsz√°gon 10,3%-kal n√∂vekedett a mezŇĎgazdas√°gban a munkaerŇĎ termel√©kenys√©ge
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege

Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Meg√©p√ľl Paks II - az energiabiztons√°gunk z√°loga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarorsz√°g megelŇĎzte Szlov√°ki√°t az egy fŇĎre jut√≥ GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti k√∂zmŇĪvek ut√°n l√©trej√∂n a Nemzeti V√≠zmŇĪvek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az orsz√°g felminŇĎs√≠t√©sei https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
√öjra magyar tulajdonba ker√ľl a TIG√ĀZ √©s a TIT√ĀSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanyna
k
Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Ez pedig a baloldal list√°ja...
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Gazdaság  Környezetvédelem  Kultúra  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés