Címke: Nemzet

Múltunk, jelen időben: ismét számos vár és kastély születik újjá

Múltunk, jelen időben: ismét számos vár és kastély születik újjá

📌 Az elején szögezzük le: Nem csak kastély és stadion épül. Íme legalább 1000 fejlesztés egy videóban. Kórházak, iskolák, óvodák, utak, szociális intézmények, stb stb.
https://www.facebook.com/szamokada…/videos/1540339236156957/

Kezd beérni a gyümölcse a 2016-ban elindult Nemzeti Kastélyprogramnak és Nemzeti Várprogramnak: decemberre teljesen elkészül a felújított tatai Esterházy-kastély kiállításainak berendezése, a jövő évben pedig további tucatnyi újjávarázsolt vár és kastély várja majd a látogatókat. Körképünk!

A négy éve zajló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram újabb fejlesztései készülnek el a következő időszakban. A tatai Esterházy-kastély – amennyiben ezt a járványügyi helyzet lehetővé teszi – még idén decemberben elkészül. A következő esztendő első felében pedig a felújított füzérradványi Károlyi-kastély, a nádasdladányi Nádasdy-kastély, a Trianon Múzeumnak otthont adó várpalotai Zichy-kastély, a bajnai Sándor-Metternich-kastély, a dégi Festetics-kastély, a sümegi Püspöki Palota, valamint a majki Kamalduli Remeteség épületegyüttese is látogathatóvá válik.

És a felsorolás ezzel még nem ér véget, 2021-ben több vár átadása is várható: Somló vára, a szögligeti Szádvár, a nagyvázsonyi, szigetvári, mosonmagyaróvári várak és a füzéri vár turisztikai fejlesztése is megvalósul.

Elsősorban a felújítások szellemiségét emeli ki György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a programmal kapcsolatban:

„Múltunk épített örökségének megőrzése alapvető kötelességünk és feladatunk, hiszen műemlék épületeink nemcsak építészeti értékkel bírnak, hanem történelmi jelentőségük révén kultúránk, identitásunk kézzelfogható alkotóelemeiként, nemzeti ereklyeként is tekinthetünk rájuk. Múltunk emlékeinek megőrzése, az egyes esetekben évtizedek óta pusztuló kastélyok és várak megújítása tehát egybecseng a kormány nemzetépítő politikájával, e sokat szenvedett nép sebeinek gyógyításával.”

A program életre hívásakor a kormány egyrészt azt tűzte zászlajára, hogy ezeket a műemlékeket eredeti pompájában helyreállítja, másrészt szellemileg is megújítja őket,
ami azt jelenti, hogy a korszerű, élmény-alapú kiállítások mellett új funkciókkal, szolgáltatásokkal is bővülnek az épületek. György István szerint a fejlesztéseknek köszönhetően nem csupán munkahelyeket teremtenek, hanem a környékbeli vendéglátók, szálláshelyek, termelők és mesteremberek is új lehetőségeket kapnak ahhoz, hogy fejlesszék vállalkozásaikat.

A munka tehát részben az értékmentésről és az ahhoz kapcsolódó szellemiségről szól, de fontos szempont az is, hogy a kastélyok, várak a gazdaságfejlesztés részeként önfenntartó módon, vagy amennyiben ezt adottságaik lehetővé teszik, akár profitot termelve működjenek.

Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerint ezek a felújítások nem csupán fizikai rehabilitációt jelentenek, szellemi rehabilitációról is szó van. A program jelmondata is az: „Múltunk, jelen időben”.

A jogi környezet, valamint a kastélyfelújítás minden szakmai részfolyamatára átlátása egyaránt fontos
– mondja a miniszteri biztos, aki művészettörténész és jogász is egy személyben.

A műemlékvédelem és az örökségmegőrzés alapvető szempontjai mellett fontos, hogy a kastélyok, várak a megnyitásuk után turisztikai vonzerővé váljanak. „Már egyre emelkedő számú hazai példa is van rá, hogy jól végiggondolt és felépített kínálat, s szakmai működési koncepció alapján, szervezett programokkal nyereségesen tudnak működni a várak és a kastélyok, és nem csak a turisztikai szempontból frekventált balatoni régióban, hanem például Kelet-Magyarországon is. Komplex módon, többféle bevételi forrásra támaszkodva látogatóközpontként, múzeumként, rendezvényközpontként, szálláshelyként, rendezvényközpontként lehet hasznosítani az épületeket. Mindez a gazdaságfejlesztést is szolgálja, hiszen ezek a felújított kastélyok így már munkahelyeket teremtenek, segítik a környező kis- és középvállalkozások fejlődését, és a vidékfejlesztést is szolgálják” – részletezte Virág.

Felvetjük, mennyit ártott a kivételes épületeknek, hogy 1945 után, a kommunista vezetés kórházakat, szociális otthonokat és elmegyógyintézeteket helyezett el a pompás épületekben. A miniszteri biztos első hallásra meglepő válasszal szolgál: „Bár nem ez volt a céljuk ebben a korszakban, paradox módon így kerültek konzerválásra ezek az épületeket, még akkor is, ha sok esetben például lemeszelték a freskókat – ám ezzel nem tudatosan, de egyúttal megőrizték őket az utókornak. Azok az épületek, amelyekbe nem került semmilyen funkció, üresen álltak, ma már nincsenek meg, összeomlottak vagy idővel lebontották őket.”

A kastélyok korhű berendezésére a Nemzeti Kastélyprogram műtárgyvásárlási programot indított értékmegóvási céllal: „Több esetben a második világháború végén széthordott tárgyak is felbukkannak a műtárgypiacon, amelyek szigorú eredetvizsgálat után, hivatalos értékbecslés alapján kerülhetnek megvásárlásra, de adományként is érkeznek eredeti tárgyak a turisztikai vonzerővé fejlesztett kastélyokba”.

A Nemzeti Kastélyprogramnak és Nemzeti Várprogramnak tervezés alatt áll a második üteme, amelybe az első ütemhez hasonlóan állami tulajdonú épületek kerülnek be,

így az ország területét lefedő kastély- és várlánc további elemekkel bővülhet.
Mivel a miniszteri biztos művészettörténész is, adódik a kérdés, számára melyik a legkedvesebb vár vagy kastély? „Egy épületet lehetetlen lenne kiemelni, más-más szempontból, de a programban részt vevő valamennyi műemlék, kastély és vár egyedi, így kiemelt figyelmet élvez” – összegzett Virág Zsolt.

A várak és kastélyok százszázalékos állami tulajdonban vannak, a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) a gazdájuk, üzemeltetőjük. Glázer Tamás a NÖF ügyvezető igazgatójaként vesz részt a felújítási programban. Mint mondta, mindez nagy büszkeséggel tölti el, hiszen „a magyar történelem, és ahhoz szorosan kapcsolódva az épített örökségi helyszínek patinás világa mindig is közel állt hozzám”.

A NÖF a Magyarországon található állami tulajdonú, örökségvédelmi szempontból kiemelt műemlékek üzemeltetéséért, fejlesztéséért és vagyonkezeléséért felel, ugyanakkor a felújított épületek turisztikai újrahasznosítása is a társaság feladata. Glázer Tamás kiemelte:
„Történelmi örökségünket láthatóbbá kell tenni és be kell kapcsolni az ország turisztikai vérkeringésébe, a hazai várak és kastélyok pozícióját meg kell erősíteni a Kárpát-medence közösségi, kulturális és turisztikai életében. Közös feladatunk és felelősségünk megőrizni és erősíteni nemzetteremtő, történelmi, hagyományőrző, kulturális, sőt, esetenként szakrális jellegüket, társadalmunkban betöltött szerepüket.”

A járvány második hulláma miatt a kastélyok és várak a tavaszi hullámhoz hasonlóan bezártak, téli álomba szenderültek. Az idei nyári turisztikai szezon azonban kiemelkedő eredményeket hozott.

„A nyári időszak látogatási adatai jóval meghaladták előzetes várakozásainkat” – emelte ki Glázer Tamás.

Az ügyvezető szerint ez azért is kiemelkedő teljesítmény, mert a járványügyi korlátozásoknak eleget téve idén jelentősen csökkenteni kellett az épületekbe egy időben beengedhető vendégek létszámát. „A hazai műemlék kastélyok és várak, valamint kastélykertek és parkok szeptember végéig csaknem 150 ezer érdeklődőt vonzottak. Júliusban 35, augusztusban 48, szeptemberben pedig közel 20 százalékkal többen látogatták meg a NÖF fenntartásában lévő műemlékeket, mint a tavalyi év hasonló időszakában úgy, hogy ráadásul több létesítmény felújítás alatt van” – hangsúlyozta Glázer.

Elsőként tehát – a járvány miatti korlátozások feloldása után – a tatai Esterházy-kastély adható át, aztán sorban jön a többi vár és kastély. Már vártuk, hogy ezek a pompás épületek visszakapják az eredeti szépségüket, és a 45 éves kommunista uralom után nem elfekvők és elmegyógyintézetek lesznek bennük, hanem látogatóközpontok, múzeumok és rendezvényközpontok – immár mindenki számára nyitva állva.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201125_hazai_varak_es_kastelyok

Címkék: Nemzet 

Nemzetek Ligája: Magyarország–Törökország 2-0

Szép volt, Fiúk!

Nemzetek Ligája: Magyarország–Törökország 2-0


⚽️ A magyar válogatott Európa 16 legjobb válogatottja között 🏆👏🇭🇺
A Fradi BL-csoportkörös.
Kijutottunk az EB-re.
Ma megnyertük a Nemzetek Ligája-csoportunkat.
Na akkor: a puffogók, a károgók, az örökös elégedetlenkedők, a futballt állandóan temetők, a bukott sportközgazdászok, a “minek kellenek stadionok?” jöjjenek elő most is, és mondják el, mi miért nem jó.
Mondjuk, az is elég, ha kánonban eléneklik, hogy az éjjel soha nem érhet véget.

Forrás:
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/215650333260858

Címkék: Nemzet 

Zrínyi 2026 Program: Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország

(+ további fejlesztések és egy videó a cikk végén)

Zrínyi 2026 Program: Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország

Nagyon nagy öröm látni, ahogy fejlődik a Magyar Honvédség. Újabb remek hírek érkeztek: Deszantolásra is alkalmas katonai gépeket vesz Magyarország

(Azok kedvéért, akik szerint inkább másra kellene költeni, íme egy videó arról, hogy a Honvédség fejlesztése mellett mi minden egyebet is fejlesztünk. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957)

BRAZIL GYÁRTÁSÚ KC-390-ESEK ÉRKEZNEK 2023-TÓL A MAGYAR HONVÉDSÉGHEZ

Két KC-390-es hadszíntéri szállító repülőgép beszerzéséről írt alá ma szerződést a Honvédelmi Minisztériumban Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Jackson Schneider, a brazil Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója – közölte a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága.

A két darab légi utántöltési feladatok elvégzésére is alkalmas KC-390-es gépeken kívül a pilóták és technikusok kiképzése, valamint egyéb szolgáltatások és támogatás szerepel a szerződésben. A gépekkel tovább erősödnek a Magyar Honvédség képességei, különös tekintettel a taktikai légi szállítmányozásra, a légi utántöltési feladatokra és az orvosi evakuálásra .

„A 2018-ban beszerzett, főként személyszállításra használható A319 és a Falcon 7X repülőgépek mellé 2023-24-ben megérkeznek Magyarországra a nagyméretű terhek hadszíntéri szállítására is alkalmas KC-390-esek. Ezzel kiteljesedik a honvédség légi szállítási, kimenekítési, légideszant és légi utántöltő képességének fejlesztése. Sokoldalú flottát szerzünk be a haderőnek, mellyel a felmerülő feladatok legszélesebb spektrumát tudja megoldani nemzeti keretek között, szuverén módon” – nyilatkozta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Jackson Schneider, az Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország Kormánya és a Magyar Honvédség termékünket, a piacon fellelhető legkorszerűbb többfeladatú szállítógépet választotta. Portugáliát követően Magyarország a második európai ország és NATO tagállam, mely a KC-390 mellett döntött. Egy kiemelkedően hatékony repülőgéptípusról van szó, köszönhetően a sebesség, a hasznos terhelés és a többfeladatúság példátlan kombinációjának”.

A megállapodás értelmében a honvédség úgynevezett rámpás szállítógépeket kap, melyekkel hadműveleti körülmények között is képes lesz 23 tonna tömegig nagyméretű terhek, katonai felszerelések, járművek és személyi állomány (80 felszerelt katona vagy 60 ejtőernyős) célba juttatására. Különleges kialakítása révén a gép alkalmas betonozott repülőtéren kívüli rossz minőségű (például füves repülőterek) terepviszonyok közötti fel és leszállásra, illetve ejtőernyős légideszant műveletek kiszolgálására is. Felszereltsége lehetővé teszi vészhelyzeti kimenekítés, illetve nagy létszámú beteg- és sebesültszállító feladatok végrehajtását is.

A beszerzéssel mindezen túlmenően a honvédség egy teljesen új képességgel is gyarapodik. A KC-390-es típus alkalmas harci repülőgépek légi utántöltésére, valamint saját hatótávolságának és repülési idejének növelése érdekében képes üzemanyagot felvenni repülés közben. Ezzel a magyar beruházás hiánypótló fejlesztést jelent a régióban a NATO szempontjából is.

A repülőgép tankolhatja a magyar JAS 39 Gripent, valamint más, ugyanezt a technológiát alkalmazó repülőgépeket. A KC-390 teljes mértékben NATO-val kompatibilis.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/deszantolasra-is-alkalmas-katonai-gepeket-vesz-magyarorszag-8965067/
https://mandiner.hu/cikk/20201117_hadszinteri_szallito_repulogepeket_vasarol_a_magyar_honvedseg

❤️ Videó, benne további fejlesztések. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/655442785111279
❤️ Ilyen gépek érkeznek (videó) https://youtu.be/UokJ9T0YejI

📌 1. Újabb Airbus helikopterek érkeznek a szolnoki bázisra
https://szamokadatok.hu/Post/2270/Ujabb_Airbus_helikopterek_erkeznek_a_szolnoki_bazisra
📌 2. Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
📌 3. Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget
https://szamokadatok.hu/Post/1875/Emlekezteto_Igy_tettek_tonkre_Gyurcsanyek_a_Magyar_Honvedseget
📌 4. Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!
https://szamokadatok.hu/Post/1870/Magyarorszagi_gyartasu_harckocsik_nem_alom_-_valosag
📌 5. Újabb Leopard harckocsik érkeztek Tatára
https://szamokadatok.hu/Post/1859/Ujabb_Leopard_harckocsik_erkeztek_Tatara
📌 6. Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program_-_a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben
📌 7. Megérkezett Budapestre a magyar állam szélestörzsű áruszállító repülőgépe!
https://szamokadatok.hu/Post/2119/Megerkezett_Budapestre_a_magyar_allam_szelestorzsu_aruszallito_repulogepe

Címkék: Nemzet 

Videó: Fidesz-KDNP: Az országépítők

Add tovább a valóságot!

A videóban több, mint 1000 fejlesztést mutatunk be. Sokan csak stadionokat látnak, mi bemutatjuk a valóságot!
Kórházak, iskolák, óvodák, orvosi rendelők, bölcsődék, utak, tömegközlekedés, zöldterületek, megújuló energia, színházak, műemlék épületek, kerékpárutak, hidak, vasút és még sok minden más!

Dobrev a kétkezi munkásokat szidta, holott a videóban szereplő fejlesztéseket pont ők valósították meg. Tisztelet és hála minden magyar embernek, akik nem beszélnek, hanem dolgoznak országunk és nemzetünk javára, a döntéshozóktól a segédmunkásokig!

🇭🇺 A videóban az alábbi programok keretein belül megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések töredéke!
📌 Steindl Imre Program
📌 Egészséges Budapest Program
📌 Magyar Falu Program
📌 Kórházfejlesztési program
📌 Nemzeti Hauszmann Program
📌 Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program
📌 Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram
📌 Modern Városok Program
📌 Bölcsődeépítési program
📌 Széchenyi 2020
📌 Nemzetfásítási Program
📌 Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program
📌 Zrínyi 2026 Program
📌 Nemzeti Iskolafelújítási Program
📌 50 Megújuló Vasútállomás Program

Oszd meg "stadionozó" ismerőseiddel! Mutassuk meg mindenkinek a cáfolhatatlan valóságot!

Címkék: Fejlődés  Nemzet  Videók 

A magyarság tettekben mutatkozik meg, nem a személyi igazolványban

A magyarság tettekben mutatkozik meg, nem a személyi igazolványban

A képen szereplő 6 ember közül öten bár papíron magyarok, de cselekedeteikkel minden egyes nap bizonyítják, hogy ők ártani akarnak országunknak és nemzetünknek. A hatodik, Loïc Nego, a magyar labdarúgó válogatott tagja, 2019-ben tett állampolgári esküt. Akkor a következő szöveget mondta el:

📌 "Én, Loïc Nego, esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. Magyarországnak hű állampolgára leszek, az Alaptörvényt és a jogszabályokat tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom. Isten engem úgy segéljen."

Ezt a szöveget sosem fogjuk hallani Gyurcsánytól, Dobrevtől, Donáth Annától, Fekete-Győrtől és a többi hazaárulótól. Ki sem jönne a szájukon!

Loïc Nego pontosan azt tette, amire felesküdött. Szereti és tiszteli Magyarországot, a meccsen gólt lőtt, majd megcsókolta címerünket. Köszönjük, és tiszteljük érte a francia származású honfitársunkat!

📌 1. Fekete-Győr: Megint román párt mellett kampányol a magyarellenes Momentumot vezető Fekete-Győr András.
https://szamokadatok.hu/Post/1966/Megint_roman_part_mellett_kampanyol_a_magyarellenes_Momentumot_vezeto_Fekete-Gyor_Andras_videoval
📌 2. Gyurcsány: Egyik kijelentése "Nekem az, hogy magyar, nem jelent semmit ..."
https://www.youtube.com/watch?v=6p4BWQdC2u8
📌 3. Donáth Anna: Szlovák párt mellett kampányolt a momentumos Donáth Anna
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szlovak-part-mellett-kampanyolt-a-momentumos-donath-anna-2490046
📌 4. Dobrev: folyamatosan Magyarország elleni szankciókat, pénzelvonást sürget Brüsszelben. https://www.kemma.hu/orszag-vilag/dobrev-klaraek-magyarellenes-ultimatumot-fogalmaztak-meg-2714228/
📌 5. Bangóné: Bangóné nem bánta meg, hogy a határon túliak elleni kampány arca volt
https://vasarnap.hu/2019/04/09/bangone-borbely-ildiko-nem-banta-meg-hogy-a-2004-es-gyalazatos-nepszavazasi-kampany-plakatarca-volt/
📌 6. Loïc Nego: az Izland elleni meccsen lőtt gólja után megcsókolta címerünket.
https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201114-csok-a-cimerre

ADD TOVÁBB!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Loïc_Nego

Címkék: Gyurcsány  Momentum  Nemzet 

A Nemzeti közművek után Létrejön a Nemzeti Vízművek is

Az ivóvíz többé soha sem lesz eladható!

A Nemzeti közművek után Létrejön a Nemzeti Vízművek is

📌 Nem felejtjük el: a baloldal eladta a Fővárosi Csatornázási Műveket, a Fővárosi Vízműveket, a Pécsi Vízművet, előkészületben volt több más vízműcég eladása is.
(Bővebben a Forrásnál. Folyamatban van az Elmű-Émász visszaszerzése és a Budapest Airport is magyar kézbe kerülhet.)

Az újonnan létrejövő társaság egységes alapokra helyezi a működési mechanizmusokat.
A kedden benyújtott törvényjavaslat alapján a jövőben megalakulhat a Nemzeti Vízművek Zrt., amely az állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatók, illetve víziközmű-rendszerek felett gyakorolhatja az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket - tájékoztatta szerdán a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala az MTI-t.

A törvényjavaslat elfogadása esetén a társaság a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter stratégiai kontrollja alatt működik majd és tulajdonosi joggyakorlója lehet – az állami tulajdonú víziközmű-rendszereken túl - többek között az öt állami tulajdonú regionális víziközmű társaságnak: a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-nek, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nek, az Északdunántúli Vízmű Zrt.-nek, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-nek, valamint a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-nek.

A Nemzeti Vízművek Zrt. társasági szinten kezdeményező és koordináló szerepet tölt majd be a kutatás-fejlesztési és az innovatív műszaki-gazdasági projektekben, hozzájárulva ezzel az ellátásbiztonság növeléséhez és a közszolgáltatás zökkenőmentes ellátásához.

A kormány szándéka szerint az újonnan létrejövő társaság egységes alapokra helyezi a működési mechanizmusokat, hatékonyabbá teszi a költségvetési és európai uniós források felhasználását, a szinergiák kihasználásával végső soron elősegíti az állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatók és víziközmű-rendszer gazdaságos működtetését a meglévő szakemberállomány bázisán.

📌Idézet egy 2010-es cikkből: Csődbe vitték az országot, IMF hitelt vettek fel, majd úgy táncoltak, ahogy az IMF fütyült.
A vízprivatizáció és az IMF
A vízprivatizáció kérdése erősen átpolitizálódott, nem utolsósorban azért, mert a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igen aktív szerepet játszottak a szegény országok vízügyi politikájának meghatározásában, és egyértelműen a magánosítást ösztönözték, gyakran feltételül szabva azt a strukturális hitelekért. A rendszerváltás után a volt szocialista országokban is a vízügy privatizációját szorgalmazták a nemzetközi pénzintézetek, Magyarországon ma már a vízszolgáltatás negyven százaléka részben vagy egészében privatizált vállalatokon keresztül történik.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201111_letrejohet_a_nemzeti_vizmuvek
📌 A privatizált vagyon visszaállamosítása: http://econ.core.hu/file/download/mtdp/MTDP1507.pdf
📌 Ma már nem mi adjuk el közműcégeinket, hanem mi vesszük meg másokét: https://szamokadatok.hu/Post/1466/Megvasarolja_a_cseh_foldgazkereskedo_ceget_az_MVM-csoport
📌 Energiaszektor eladása:
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/129825245161284
📌 Rablóprivatizáció:
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/164011008409374
A baloldal által támadott Mátrai Erőműről:
https://szamokadatok.hu/Post/169/Mese_a_Matrai_Eromurol
📌 Újra magyar kézbe kerülhet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/ujra-magyar-kezbe-kerulhet-ferihegy-8792333/
📌 Még az idén bejelenthetik, hogy az NKM Nemzeti Közművek átveszi az Elmű és az ÉMÁSZ egyetemes lakossági szolgáltatását a német RWE-től!
https://www.vg.hu/vallalatok/energia/nagy-falat-az-nkm-tanyerjan-2-3159778/
📌 A 2. és 3. Orbán-kormány visszaállamosításai
https://www.mtakti.hu/wp-content/uploads/2018/04/10_Visszaallamositas_KTRK_eloadashoz.pdf

Címkék: Gazdaság  Nemzet 

Az anya nő, az apa férfi

“Olyan időket élünk, hogy ezt nem árt az Alaptörvényben rögzíteni” /Varga Judit/

Az anya nő, az apa férfi

Lesz visítás a balliberálisoknál! Felháborító, hogy bekerül az alaptörvénybe az, ahogy az emberiség évezredek óta él "Az anya nő, az apa férfi" - Hát nem felháborító? Liberális szemmel ez kirekesztő, sovoniszta, rasszista, nőellenes, irredenta, szélsőséges PROPAGANDA.
A valóságban pedig a NORMÁLIS családmodell támogatása, a kiskapuk bezárása.

És elindult már az álhírgyártás: "Beleteszik az Alaptörvénybe a 📌keresztény nevelést" Mintha az ateistáknál, a buddhistáknál, a muzulmánoknál, a zsidóknál, és a többi vallási csoportnál az anya nem lenne nő, az apa meg nem lenne férfi. Hát nem szánalmasak? Ez a normalitásról szól, arról szól, hogy évezredek óta, sőt az evolúció elmélete szerint évmilliók óta így élünk: vannak férfiak és nők, belőlük párok, házaspárok alakulnak, és lesznek gyerekeik. De így van ez az állatoknál, sőt még a növényeknél is. Mesélje el a Telex mondjuk a barackfának, hogy innentől kezdve nincs bibe meg porzó, csak porzó van, de azért teremjen
https://telex.hu/belfold/2020/11/10/alaptorveny-modositas-csalad-no-ferfi-anya-apa

📌 Idézet a benyújtott módosító javaslatból:
"Az Alaptörvény L) cikk (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes
elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet
fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek
viszony. Az anya nő, az apa férfi.”

📌 Varga Judit írta:
A mai napon benyújtásra került a Kormány Alaptörvény módosításra vonatkozó javaslata, amely hazánk, családjaink, gyermekeink biztonságát hivatott szolgálni. Az Alaptörvény eddig is kifejezetten a gyermekek jogaként rögzítette a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemre és gondoskodásra való jogot. A módosítás biztosítja minden gyermek számára Magyarország keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, és garantálja a gyermek születési nemének megfelelő háborítatlan fejlődését.

📌 Alapjogokért Központ írta
Igen, a nő az nő, a férfi az férfi. Igen, ezt ki kell mondani, a gyermekeket pedig meg kell védeni.

Magyarország Alaptörvényének ma benyújtott módosítása egyértelműen állást foglal a normalitás mellett. Bár a normális dolgokat magától értetődőknek tartjuk, épp ezért sokszor úgy gondoljuk, hogy azokról felesleges is beszélni - hiszen mindenki tudja a bevett fogalmakról, mi mit jelent. A homoszexuális-propaganda és a genderideológia korában azonban ez a kényelmes fotelszurkolás már nem tartható. Fel kell menni a pályára és játszani kell - ha szükséges, karakán, őszinte szellemben.

Igen, ma már ki kell mondani és alkotmányos szinten kell rögzíteni, hogy "az anya nő, az apa férfi". Igen, ki kell mondani, hogy a születési nem megváltoztathatatlan, hogy nincsenek olyan agyrémek, mint a "genderfluid" meg a "non-bináris agender". Igen, ki kell mondani, hogy a gyerekeknek joguk van genderideológia és a nemátalakítási kísérletek elleni védelemhez, a születési nemüknek megfelelő önazonossághoz.

"Az emberi közösségek formáira és tartalmára vonatkozó természeti törvényszerűségek, az azzal harmonizáló és a közösségek fennmaradását biztosító, a Teremtés rendjéből fakadó fogalmak folyamatos fenyegetettség alatt állnak" - írja a javaslat indokolása, és helyesen írja. Korábban úgy hittük, a klasszikus vicc az SZDSZ-es szülőkről - "Milyen aranyos baba, kisfiú, kislány? - Majd ha felnőtt lesz, eldönti!" - valóban csak egy vicc. Azonban időközben kiderült, nem az, ezt ők véresen komolyan gondolják.

A javaslatból persze óriási cirkusz lesz. "Emberi jogok" és "alapvető európai értékek" megsértésére fognak hivatkozni. Jönnek majd az ellenzéki pártok, a TASZ, a Helsinki, a fél nyílt társadalom-hálózat, az EU, az ENSZ, a homoszexuális érdekvédő szervezetek, a Momentum talán még a NATO-t is behívja. (Persze itthon ezt majd letagadják.) A liberális ideológia ugyanis saját életmódszabadságait állítja be a 'világnézeti semlegesség' követelményének: úgy gondolják, hogy amit ők mondanak, végső soron az az igazság. Például, hogy a férfi és a női "nemi szerepek" csak társadalmi konstrukciók.

De nem úgy van az. Ha a progresszió élharcosainak joguk van az érzékenyítésnek hívott agymosáshoz, a gyermekek "hagyományostól eltérő nemi szerepekkel" történő megismertetéséhez, akkor egy konzervatív kormánynak is joga van ahhoz, hogy kiálljon a normalitás, a Teremtés rendje mellett.

Hiszen a nő az nő, a férfi az férfi. Ilyen egyszerű. Nem kell ezt túlbonyolítani. Csak kimondani.

Forrás: https://www.facebook.com/alapjogokert/posts/3812496465449064
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/
A javaslat: https://www.parlament.hu/irom41/13647/13647.pdf

Címkék: Nemzet 

Jogállamiságról röviden

Jogállamiságról három rövid pontban, egyszerűen és érthetően! ADD TOVÁBB! OSZD MEG!

Jogállamiságról röviden

📌 1. A jogállamiság, mint objektív szó, a jog uralmát jelenti. A joguralmat tekintve Magyarország illeszkedik az európai normákba, nincs abban hiánya, tehát Magyarországon a jogállamiság működik! A jogállamiság objektív fogalmába viszont az európai balliberális oldal belefűzte a saját politikai érdekeit és azt eszközként igyekszik felhasználni a céljai elérése érdekében. (Jogosan vetődik fel a kérdés, kit képvisel valójában és mi a célja az Európai Bizottságnak?)

Nagyon röviden:
- hatalmi ágak el vannak választva
- jog uralma van, a törvények mindenkire vonatkoznak (akkor is ha Gyurcsány még szabadlábon van)
-sajtószabadság és szólásszabadság van, (mindenki azt ír le és azt mond amit akar, annak viseli a felelősségét)
- a legnagyobb TV és internetes portálok baloldaliak és ellenzékiek, véleményt lehet nyilvánítania bárkinek bármiről. (Az más kérdés, hogy diktatúrát kiált a balliberális oldal, ha valami nem az érdekei szerint alakul)

📌 2. Az Európai Unió alapszerződésében, nincs jogállamisági mechanizmus leírva, valóban nincs! Egyetlen, a hetes cikkely szerinti eljárás van, ami egyébként elvileg még most is tart ellenünk, illetve más országok ellen is. Viszont ugyanakkor beléptünk az Európai Unióba és bizony, az Európai Unió Bizottsága most keresi azt a lehetőséget, hogy dönthessen az általa kevésbé kedvelt, nem az érdekeinek megfelelő folyamatokról.

Az alapszerződésben foglaltak szerint, nem az Európai Bizottság dolga döntést hozni, hanem az Európai Tanács az Európai Parlamenttel közösen, például a költségvetési kérdésekben, a Bizottság csak javaslatokat tehet.
(Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor a Bizottság valójában túlterjeszkedik és nem az alapszerződés szerint jár el?)

A kötelezettségszegési eljárások gyakran politikai okokból történnek, ilyen például a bevándorlás, a migráció kérdése is, de finanszírozási problémák, anomáliák okán is lehetségesek. (Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem emelik bele maradéktalanul, az objektív jogállamiság fogalmába mindezeket?)

📌 3. Ebben kérdésben például a Donáth Anna (Momentum, Renew Europe liberális pártszövetség) úgy fogalmaz: „amíg az Európai Unió nem hoz – legalábbis vízióban – olyan dolgokat, hogy ő mit ért a jogállamiság alatt, és ez neki miért fontos és ezért miért köti például a kifizetéseket jogállamisági kritériumokhoz, addig a Fidesz narratívája, Varga Judit narratívája – aki a jog nyelvén érvel –, addig sajnos ez labdába rúg, sőt addig végül is nekik van igazuk”.

Azért mondta ezt, mert tudja, hogy a jogállamiságnak nincs egységes definíciója az Európai Unióban, ezért arra hivatkoznia nem jogszerű, mégis folyamatosan ezt teszi.
Donáth Anna egy pártcsaládba tartozik és rendszeresen egyeztet Věra Jourovával, az Európai Bizottság jogállamiságért felelős alelnökével, és közös céljuk az Európai Bizottság érdekeinek a képviselete.

A Momentum videókonferenciáján így fogalmazott: "Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfóliójába tartoznak a jogállamisági kérdések."

A Momentum európai pártcsaládja, a Renew Europe, a harmadik legerősebb európai szervezet. A liberális képviselőcsoport többségében támogatja a bevándorlást, az abortuszt, a gender szubkultúrát, legális kábítószer-használatot is. Ezzel szemben a magyar emberek többségének a döntéseit és értékeit képviselő legitim kormányunk, következetesen elutasítja ezeket az életellenes törekvéseket, nagyon helyesen, részben ezért is alakulhatott ki a feloldhatatlannak tűnő értékkülönbség.

Tehát a jogállamisági kifogás, az értékkülönbségen is alapuló hazugság, amely részben azt a célt szolgálja, hogy a liberálisok által uralt Európai Bizottság, rákényszeríti az érdekeinek és a liberális felfogásuknak megfelelő akaratát, a világról másként gondolkodó nemzeti országokra. A liberális szótárban a jogállam annyit tesz, hogy „szélsőséges liberális diktatúra“. Aki ezt így nem hajlandó elfogadni ott ÁL-JOGÁLLAMISÁGI vádakat fogalmaznak meg vele szemben.

Az ÁL- JOGÁLLAMISÁGI vád, napjaink tömegpusztító fegyvere. Amivel Magyarországot vádolják, az nem a jogállamiság hiánya, hanem a balliberális eszmék korlátlan terjedési lehetőségének a hiánya, de ez így van jól.

Nem engedünk óvodákba ilyen propagandakönyveket, nekünk a magyar családok, a magyar gyerekek, a magyar munkavállalók az elsők. Összegezve: nekünk Magyarország az első, nekik nem.

Címkék: Nemzet 

Újabb Airbus helikopterek érkeznek a szolnoki bázisra

Magyarországot meg fogjuk védeni!

Újabb Airbus helikopterek érkeznek a szolnoki bázisra

(+ bővebben a Zrínyi 2026 programról)

Újabb két H145M helikopter érkezik a MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra hétfőn – tudta meg a Magyar Nemzet. A most érkezőkkel tizenháromra emelkedik a Magyar Honvédség korszerű többcélú katonai könnyűhelikopter flottája. A tervek szerint idén 16 gép kerül a honvédség kötelékébe, és jövő év közepére lesz teljes a H145M-flotta.

Mint azt a Magyar Nemzet is megírta, 2018-ban húsz H145M könnyű szállító, kutató-mentő és támogató helikoptert rendelt meg az európai hadiipari vállalattól a Magyar Honvédség.

A gyártóval kötött szerződés öt évre szóló logisztikai támogatást, kiképzést, valamint átképzést is tartalmaz. Az elérhető legmagasabb szintű, úgynevezett HForce fegyverzeti rendszer alkalmazására képes új gépek személyszállításra, egészségügyi kiürítésre, kutató-mentő, tűztámogató és felderítő, valamint határőrizeti feladatok ellátására éjjel és nappal egyaránt alkalmasak. A honvédség a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program részeként 16 H225M típusú, az Airbus franciaországi gyárában készülő, közepes méretű katonai szállítóhelikoptert is rendelt. Ezek a nagyobb méretű forgószárnyasok 2026-tól a kifutó, még szovjet gyártású MI–8-as és MI–17-es szállítóhelikoptereket váltják fel. Az európai hadiipari óriáscéggel való együttműködés eredményeként az Airbus egy új, helikopter-alkatrészek gyártásával foglalkozó kompetencia-központot is felépít Gyulán.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/ujabb-airbus-helikopterek-erkeznek-a-szolnoki-bazisra-8925044/

🇭🇺 Zrínyi 2026 program - így fejlődik a Honvédség jelenleg

📌 1. Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
📌 2. Zrínyi 2026 Program - a Magyar Honvédség fejlesztése mindannyiunk és hazánk érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/1313/Zrinyi_2026_Program__a_Magyar_Honvedseg_fejlesztese_mindannyiunk_es_hazank_erdekeben
📌 3. Videó: Erős országhoz modern hadseregre van szükség
https://szamokadatok.hu/Post/2099/Eros_orszaghoz_eros_hadsereg_kell_Video
📌 4. Magyarországi gyártású harckocsik, nem álom - valóság!
https://szamokadatok.hu/Post/1870/Magyarorszagi_gyartasu_harckocsik_nem_alom_-_valosag

🔴 És így tették tönkre a Honvédséget Gyurcsányék.

📌 1. Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget
https://szamokadatok.hu/Post/1875/Emlekezteto_Igy_tettek_tonkre_Gyurcsanyek_a_Magyar_Honvedseget
📌 2. 8 év alatt 15 720 fővel, harmadával csökkentették a Honvédség létszámát Gyurcsányék
https://szamokadatok.hu/Post/1751/8_ev_alatt_15_720_fovel_harmadaval_csokkentettek_a_Honvedseg_letszamat_Gyurcsanyek

Címkék: Nemzet 

Bevándorlás és kivándorlás mérlege

Többen jönnek haza, mint ahányan elhagyják az országot!

Bevándorlás és kivándorlás mérlege

Pedig a liberális média évtizedek óta reklámozza, hogy milyen jó külföldön mosogatni!

Korábban már írtunk erről a témáról, de a Növekedés.hu egy pár hete megjelent cikkétől inspirálva, aktuális adatokkal frissítsük a ki- és bevándorlásra vonatkozó megállapításainkat és grafikonjainkat.

Elérhető a 2019-es adat a KSH „A magyar állampolgárok nemzetközi vándorlása” statisztikájában, amely górcső alá veszi a ki- és visszavándorló magyar állampolgárok mellett a külföldön született magyar állampolgárokat. Ők lehetnek kettős állampolgárok, de akár visszavándorlók külföldön született, magyar állampolgársággal (is) rendelkező gyerekei.

Ha a teljes képet nézzük, akkor már 2018-ban 9.817 volt a magyar állampolgárok nemzetközi vándorlásának mérlege, tehát ennyivel többen jöttek haza, vagy külföldön született magyar állampolgárként költöztek Magyarországra, mint ahányan elhagyták az országot. Ez a szám 2019-re 11.384 főre nőtt.

Örömteli, hogy ha csak a Magyarországon született állampolgárokat nézzük, akkor a 2014-es mélypont után (-20.029) 2019-ben 1.272-őt mutat a mérleg, tehát többen jönnek vissza a korábban kivándorlók közül, mint ahányan elhagyják az országot. 2018-ban 407 fő híján már majdnem egyensúlyba kerültünk.

Évről-évre csökken a kivándorlók száma, amely még inkább alátámasztja a marxista média (Index, 444, HVG, 24.hu, stb.) Magyarországgal kapcsolatos hazugságait, továbbá a kivándorlók a saját kárukon jönnek rá, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés.

2011. május 1-jével megszűntek a munkavállalók szabad mozgására vonatkozó korlátozások hazánk esetében is. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2011 után megindultak a királyfik és királylányok a gazdag nyugat felé. Miután a királyfi elhagyta az országot a patrióta valóság megkérdezi őt: „Hány éves vagy, királyfi?”. Királyfi válaszolt: „26”. Visszakérdez a patrióta valóság: „És még mindig hiszel a mesékben?”

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/506/Kivandorlas_es_bevandorlas_netto_erteke
https://novekedes.hu/elemzesek/ezrevel-vandorolnak-be-a-nemetek-magyarorszagra
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnvn004.html
https://szamokadatok.hu/Post/1625/A_magyarok_itthon_boldogulnak_OeconoMaps
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/IP_11_506

Címkék: Külföld  Nemzet