Címke: Momentum

A baloldali megélhetési pártoknak és politikusoknak mindösszesen 260 ezer ívet sikerült összelopkodniuk

A baloldali megélhetési pártoknak és politikusoknak mindösszesen 260 ezer ívet sikerült összelopkodniuk

Hatalmas sikerként állítják be, valójában nem az, hiszen a kérdőíveket 1 millió 793 ezren töltötték ki és küldték vissza a Kormányhoz. Ennek a mennyiségnek csupán a 14,5 százalékát sikerült a baloldalnak összelopkodnia. Nem leszünk demagógok, nyilván volt a begyűjtött ívek között elég sok, amit a megtévesztett híveik önként adtak nekik át, de az is tényszerűen igaz, hogy több alkalommal lebuktak szervezett akcióikkal, postaládákból lopták ki az íveket, kukába dobták az emberek személyes adatait, rengeteg postaládába meg sem jöttek az ívek, mert már kézbesítés közben "lábuk kerekedett" A Számok szerkesztői között is vannak sokan, akik meg sem kapták postai úton az ívet.
Azt is homály fedi, hogy vajon hány ívet sikerült nyomdai úton lemásolniuk, hiszen az ív nem egy védelmi elemekkel ellátott nyomtatvány, hanem egy sima A4-es nyomtatott papír, egy jobb minőségű otthoni nyomtatóval is sokszorosítható.

A Momentum pedig kifejezetten büszke arra, hogy 4 ember 1 éves munkaidejének megfelelő időt azzal töltöttek, hogy összegyűjtsenek 85 ezer ívet. Ha a Momentum ezt az időt valami hasznossal töltötte volna, például faültetéssel, idős, rászoruló embereknek való segítéssel, esetleg szemétszedéssel, vagy legalább azzal, hogy nem csinálnak semmit, akkor sokkal több támogatóra tehettek volna szert. Ez a 4 ember 1 éves munkaidejének megfelelő óra csak a Momentum számai, a többi megélhetési párttal és politikussal, aktivistáikkal közösen vajon hány ember hány évnyi munkaidejét pocsékolták el a semmire?

Szégyen ez a baloldal! Komolyan csak ennyire futja? Csak rombolni, másokat hátráltatni, gáncsolni tudnak? Miért nem végeznek építő jellegű tevékenységet? Csak egy kicsit, csak mutatóba, legalább "k. erős képek" kedvéért....

Az, hogy mennyire szánalmasak, a legjobban Gelencsér Ferenc posztja mutatja, mely 13 óra alatt mindösszesen 10 megosztást és 92 hangulatjelet ért el. Ez is azt mutatja, hogy még a saját szimpatizánsaik körében sem aratott osztatlan sikert a Nemzeti Konzultáció ellehetetlenítésére tett - mint utólag kiderült - sikertelen kísérletük.

Forrás: (Gelencsér posztja, nyugodtan írjátok le neki a véleményeteket) https://www.facebook.com/gelencser.ferenc.momentum/posts/337604664257095

A hivatalos végeredmény: https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/posts/191078432406699

Hadházy videója a "hatalmas sikerről" https://www.facebook.com/hadhazyakos/videos/4385721478166291

Címkék: Baloldali rombolás  Momentum 

A Momentum úgy hazudik, mintha nem lenne holnap

A Momentum újabb hazugságát leplezzük le

A Momentum úgy hazudik, mintha nem lenne holnap

Ezt írja a Momentum:
"Magyarország a harmadik legrosszabb GDP-mutatókat produkálta az EU-ban! Soha nem látott gazdasági visszaesés sújtja Európát, de a kormány sikerpropagandájával ellentétben Magyarország sajnos ismét a sereghajtók között van"

És ez a valóság:
Az Eurostat (https://bit.ly/3hvanrs) szerint ha megnézzük, momentumosok a "Percentage change compared with the previous quarter". azaz az előző negyedévhez mért változás adatait tartalmazó táblázatot tették bele, de a fejlécükben "elmúlt év azonos időszakához képest" van feltüntetve.
Ha ezt nézzük, akkor pedig Magyarország 13.5%-os csökkenése mellett 14.1%-ot csökkent átlagban az EU. Tehát éves szinten jobbak vagyunk, mint az EU-átlag.
Gizikét keverik a gőzekével.

Ha megnézzük, akkor Magyarországon az első negyedévben még kevésbé csökkent a GDP, mint máshol (negyedéves és éves összehasonlításban is). Mivel sok országban korábban kezdődtek a korlátozások, de előbb lett végük. Nálunk meg nagyjából a teljes második negyedévet felölelték, de ez csak logikus következtetés. Tehát magasabbról estünk, ezért nagyobb a különbség.

A Momentum ábrája hazug, mert előző negyedévhez számolt adatokat tüntet fel előző évhez képest kimutatott adatokhoz, és a valóságot durván eltorzítva, a magyar adatokat sereghajtónak feltüntetve hergelik a közvéleményt a kormány ellen.

A témában természetesen mi is írtunk korábban, íme a cikkünk: https://szamokadatok.hu/Post/1697/A_magyar_gazdasag_visszaesese_kisebb_az_EU-s_atlagnal

Ismételten hangsúlyozzuk: a 13,5% a második negyedévre vonatkozik, ahol az EU átlag 14,1%. Ettől a teljes év visszaesése sokkal jobb lesz, mi 4%-ra tippelünk. A 2019-es évet +5% növekedéssel zártuk, a 2021-es évre is növekedést jósolunk mi is és a vezető gazdasági elemzők is.

Némi nyugalomra ad okot az a tény, hogy a Momentum hazug írását mindösszesen 22-en osztották meg több mint 1 nap alatt. Ennél a Számok oldal eddigi nagyjából 1800 cikkének a legrosszabbika is jobban teljesített

A Momentum hazugsága: https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/posts/1778092518999222

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT

Címkék: Momentum 

A Momentum igazi lúzer!

Civileket zaklatnak

A Momentum igazi lúzer!

🔴 Igazi lúzerek! A Momentum szemetet szórt Rogán Antal szomszédjának kertjébe.
Vajon hogy visítana a teljes balliberális kórus, ha a Fidesz tenné ezt? Szerintünk Dobrev Klára lesátrazna az EP előtt, a Cseh/Donáth páros terrorról posztolna ki több tucat bejegyzést a Twitteren és a Facebookon, a körúton belül vonagló anarchisták meg maratoni tüntetést szerveztek volna a Fidesz székháza elé.

Nagyon unalmas és egyben szánalmas is ez a kettős mérce. Mondjuk azok után, hogy egy rasszistát támogatnak Borsodban, már semmin sem lepődünk meg.

Több zsáknyi nemzeti konzultációs ívet szórt Rogán Antal szomszédjának kertjébe a Momentum Mozgalom. A párt eredetileg a Miniszterelnök kabinetfőnökének szánta az általuk "az emberek véleményének" titulált szemetet, azonban a háromlakásos társasházban nem a kertkapcsolatos ingatlant lakja, így a szemét a szomszédnál kötött ki. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy értékelte az akciót: Gyurcsány Ferenc és társult segédcsapata üzemszerűen támadják az egészségügyi vezetőket, álhírgenerátort üzemeltetnek, most pedig a konzultáció támadásával újra az összefogást gyengítik.

Dömötör: Az ellenzék ott folytatja, ahol abbahagyta
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán reagált a Momentum akciójára.

Gyurcsány Ferenc és társult segédcsapata, a Momentum megint akciózott. Ezeket elnézve

teljesen egyértelmű, hogy a baloldal a járvány második hullámában is pont ott folytatja, ahol abbahagyta. Nem szavazták meg a védekezést segítő intézkedéseket, üzemszerűen támadták az egészségügyi vezetőket, álhírgenerátort üzemeltettek, most pedig a konzultáció támadásával újra az összefogást gyengítik - írta bejegyzésében Dömötör Csaba.

Az államtitkár ezt követően felhívta arra a figyelmet, hogy

"Van egy alapvető különbség köztünk. Ha közel kétmillió ember elmondja a véleményét, mi azt tisztelni fogjuk. Ők kétségbe vonják. Ilyenkor legalább minden magyar számára kiderül, hogy nehezebb időszakokban kikre lehet számítani és kikre nem. Rájuk most sem lehet" - szögezte le.

Sok millió ember erőfeszítése van abban, hogy Magyarország eredményesen küzd a vírus ellen. A mi feladatunk most az, hogy ezt az összefogást megerősítsük, mégpedig úgy, hogy a munkahelyeket megvédjük, az ország működőképességét pedig biztosítjuk. Sajnáljuk, hogy ehhez a baloldal sem gondolatot, sem segítő cselekvést nem tud hozzátenni - zárta a posztot Dömötör Csaba.

https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/posts/1255426831483856

Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/a-momentum-szemetet-szort-rogan-antal-szomszedjanak-kertjebe-2508098

Címkék: Momentum 

El a kezekkel a gyerekektől, Momentum!

El a kezekkel a gyerekektől, Momentum!

Már az óvodákba is bevinné a genderpropagandát a Momentum!
Magyarország Kormánya: LEGYEN BŰNCSELEKMÉNY AZ ILYEN DOLGOK TERJESZTÉSE FIATALKORÚAK KÖRÉBEN!!! Meddig tűrjük? Ha ezek győznek 2022-ben, akkor a Parlamentre is kiteszik azt a zászlót, és már pelenkás kortól elkezdik a gyerekek agyát átmosni, és lelki traumákat okozni nekik. Kétharmados törvényt kell hozni arról, hogy a gyerekek körében, azaz 18 éves kor alatt ilyen propagandát terjeszteni tilos, az elkövetője bűncselekményt követ el, mely letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálható. Az elkövető párt vagy szervezet tevékenysége pedig felfüggeszthető.

Hosszas cikkben elmélkedik a Momentum azon, milyen jó is lenne már óvodás kortól elkezdeni a gyerekek agyát átmosni, és saját nemi vonzalmaik szerint alakítani másokat is. Nem részletezzük tovább, akinek van hozzá idegrendszere, olvassa el, a Momentum Facebook oldalán meg mondja el nekik, mi a véleményük erről.

Egyet leszögezünk: A Számok oldal több szerkesztőjének is óvodás korú gyerekei vannak. Ha egyetlen Momentumost is meglátunk az óvodák környékén, ha egyetlen szóval is ott bárki megemlíti ezeket a dolgokat, benneteket bilincsben fognak elvinni a rendőrök! Nem fogjátok a gyerekeink egészséges fejlődését befolyásolni és mindenféle neoliberális eszmékkel a fejüket teletömni! Mindenkinek a magánügye, hogy mihez vonzódik, mi sem mondjuk meg nektek, hogyan meg kivel csináljátok, ti sem fogjátok nekünk, és pláne nem a gyerekeinknek! Ez az a piros vonal, amit ne próbáljatok meg átlépni.

Forrás: https://momentum.blog.hu/2020/08/19/mar_ovodaban_is_megmenthettem_volna_en_a_kiralylanyt

Címkék: Momentum 

Brutális fairtás Terézvárosban

Kapkodás, zűrzavar és sunnyogás a Benczúr utcai fasor körül

Brutális fairtás Terézvárosban

Példa nélküli, brutális fapusztítás készül a Terézvárosban, a Benczúr utcában, ahol 29 fát terveznek kivágni az elkövetkező napokban a 216 egyedet számláló, különleges értéket képviselő fasor fái közül. A helyi lakók értetlenül állnak a sunnyogva bejelentett, erőből és különös sietséggel levezényelt fairtás előtt, és petíciójukban amiatt is aggódnak, mi lesz amikor a 216-ból megmaradt 187-et is megvizsgálják? A Főkert Zrt. és az elvileg zöld programjával befutó momentumos kerületvezetés felelősségét firtatva felteszik, hogyan fordulhatott elő, hogy ennyi fa “az elvileg folyamatos fenntartás mellett egyszerre és hirtelen lett ilyen rosszul”? A mostani gyorsaság azért is botrányos, mert a kampányidőszakban akár egy fa megvédéséért is óriási civil-, és sajtófelháborodásnak most nyoma sincs. Csak politikai eszköz volt a fák védelme?
Egy júniusi fakidőlést követően a Főkert vizsgálatot végzett a Benczúr utca 216 fájából 31 egyed esetében, amelyek közül 29-et kivágásra ítélt. A megfelelő tájékoztatás híján maradt helyiek szerint számtalan kérdést fölvet a sietve elindított fapusztítás.

egy júniusi fakidőlést követő, sietve elvégzett ellenőrzés során hogyan derülhetett hirtelen fény arra, hogy a fasor fáinak több mint 10 százalékát ki kell vágni?
hogyan és miért juthattak a 2016-ban még jó állapotú fák, hogy a megmenthetőségük mára csak 0,01 százalék?
miért nem kezdték meg a fák gyógyítását, kezelését, amikor még menthetőek lettek volna a fasor pusztulásra ítélt egyedei?
ha egyes fákról ilyen rövid idő alatt kiderült, hogy ki kell azokat vágni, egy újabb ellenőrzés vajon hány fát ítél halálra?
miért maradt el a lakossági konzultáció, miért nem érvényesül a fakivágások során a fokozatosság elve, miért nincs egységes koncepció a fasort illetően, és hol maradnak a hangos környezetvédők, amikor szükség lenne rájuk?

KAPKODÁS, ÉS FURCSA MAGYARÁZKODÁS A BENCZÚR UTCAI FASOR ÜGYÉBEN
Terézváros honlapján szűkszavú indoklás jelent meg arról, hogy a Benczúr utcában sürgősen beteg fákat kell kivágni egy júniusi fakidőlés után elvégzett felmérés nyomán,

a járókelők és a parkoló autók biztonsága érdekében.

Mint hozzáteszik, a Főkert Zrt. tájékoztatása szerint a munka előkészítése megkezdődött, annak elvégzésére augusztus 10. és 14. között kerül sor. Ígéretük szerint a kivágott fákat ültetési időszakban helyben pótolják. A Főkert tájékoztatása szerint a “Benczúr utca adottságainak köszönhetően a fasori fák hosszú távú fenntarthatóságát tekintve, nem előnyös”. A fővárosi cég kifejti, “a fahelyek közvetlenül az épületek előtt a járdába az út szélén kerültek kialakításra, az épületek árnyékoló hatása miatt a fák fényre való törekvése (fototropizmus), külpontos fejlődést eredményez”. Hozzáteszik, hogy a termőhelyi adottságoknak és az ártalmakkal terhelt urbanizált környezetben (sózás, légszennyezés, út és közmű építések, stb.) a fákra gyakorolt negatív hatások az idő előrehaladtával fokozódnak és kihatnak a hosszú távú megtarthatóságára”.

Sajnálatos tény, hogy jelen esetben a termőhelyi adottságok eredményeképpen, látványosan megfigyelhetők az ártalmak, negatív hatások az egyedeken

– állapítja meg a Főkert, az általánosságokon felül azonban felmerül a kérdés, mindezek tudatában miért engedték olyannyira leromlani mintegy 30 fa állapotát, hogy ilyen drasztikus fairtásra kerüljön sor.

A fasor egészségi állapotromlásának lassításáért elvégzendő ápoló célzatú kertészeti beavatkozásokkal tervezünk, a fahelyek átalakítása nem javítana a területen található idősebb fák állapotán

– teszik hozzá, lényegében megválaszolatlanul hagyva a helyiek aggályait.

PÁR ÉV ALATT AZ EGÉSZ FASORT KIVÁGHATJÁK?
Portálunk megkeresésére a név nélkül nyilatkozó helyi lakók elmondták, kedden jelent meg a tervezett fakivágásokról egyáltalán információ a momentumos Soproni Tamás-vezette Terézváros Facebook-oldalán, amelyben eredetileg még az indoklás sem szerepelt, vagyis hogy fakidőlés miatt végezték el az ellenőrzést. Ráadásul akkor még a Főkert Zrt. sem tett fel semmilyen tájékoztatót, a felmérésről készült jegyzőkönyv is csak a hét második felében került fel a honlapjukra.

Azaz, kevesebb mint egy héttel a fakivágások megkezdése előtt a lakók még semmilyen információval nem rendelkeztek a fapusztításról.
A helyiek nehezményezték, hogy az önkormányzat késve reagált a megkereséseikre is, és nem indokolták meg azt sem, miért kell ilyen hirtelen 29 fát kivágni, illetve, hogy miért nem készült akkor már teljes felmérés a fasor összes fájáról. A portálunknak nyilatkozók ez utóbbit azért is tartanák fontosnak, mivel nem értik, hogy hogyan derülhetett ki egyik pillanatról a másikra, hogy közel harminc fa ennyire rossz állapotban volt, ugyanis ez azt jelenti, hogy nem vizsgálták a fák állapotát folyamatosan. A lakók elmondása szerint a júniusban kidőlt fa valószínűleg a csatornamunkák áldozatául eshetett, elvághatták a gyökerét, és a megjelölt fák közül valóban vannak menthetetlennek tűnő, csúnyán vágott, kiszáradt egyedek. Azonban legalább 10 olyan fa van, amely gyönyörű, nagy lombbal rendelkezik, jó állapotúnak tűnik, annyira biztosan, hogy ne kelljen sürgősen kivágni. Mint megjegyezték, ilyen ütemben és hirtelenséggel pár év alatt az egész, Budapesten különben komoly értéket képviselő fasort kivághatják.

HOL VANNAK A “FAVÉDŐK”, AKIK KORÁBBAN HÁROM FA MEGVÉDÉSÉÉRT IS ÖLRE MENTEK?
Egy lakó portálunknak felidézte, a korábbi, jobboldali városvezetés idején a Benczúr-kertben terveztek fakivágást, e három fa megmentése miatt lakók, civilek és az ellenzéki média is összefogott.

Az akkori városvezetés tanácskozást hívott össze a lakókkal, így végül is megmaradtak az öreg fák a parkban, az önkormányzat ugyanis felülbírálta korábbi döntését.
A helyiek ezért is furcsállják, miért nem tájékoztatták őket megfelelően – erre 2008 óta jogszabály is kötelezné az önkormányzatot –, ha közel harminc fa sorsáról van szó, és hiányolják azt a médiavisszhangot is, amelyet a kampányidőszakban az ellenzéki sajtó produkált. Úgy gondolják, hogy csak felháborodásuknak köszönhető, hogy az információk egyáltalán fölkerültek a honlapra. A lakók úgy vélik, egy zöld programmal induló városvezetés legalább a fokozatosság elvét betarthatta volna, de harcolhatna is a fák megmaradása, megmentése érdekében.

Félelmetesnek nevezték továbbá, hogy a Főkert jegyzőkönyvének tanúsága szerint volt olyan fa, amelyiknek 0,01 százalék a megmenthetősége, és nem értették, hogyan juthatott el idáig egy fa állapota. Mindenkit érdeklő kérdésnek nevezték a többi fa állapotát, hiszen eszerint egy év múlva újabb brutális fagyérítés következhet be. Egyes lakók szerint a Főkert elhanyagolta a fák gondozását, ugyanakkor a cég a júniusi fakidőlés után fél az anyagi felelősségtől, ezért fordultak a drasztikus lépéshez, a zöldnek mondott kerületvezetés ugyanakkor nem harcol a fák túléléséért.

A FASOR KIEMELKEDŐ VÁROSKÉPI ÉRTÉKET KÉPVISEL…
A helyi lakók időközben petíciót indítottak “Ne vágják ki a Benczúr utcai fákat!” címmel, amelynek a rövid idő alatt is 184 támogatója volt. Tiltakozásukban felidézik, Terézváros és a Főkert Zrt. 2020. augusztus 4-én jelentette be, hogy a Benczúr utca nagyságrendileg 200 fából álló fasorából 29-et 2020.augusztus 10-től kezdve kivágnak, azaz mindössze 6 napjuk volt a reagálásra. Úgy vélik,

a Benczúr utcát több városblogger is Pest legszebb utcájának tartja. A fasor olyan kiemelkedő városképi érték, amit mindenáron védeni kell és aminek sorsáról nem szabadna a lakosság háta mögött dönteni.

A kezdeményezők hiányolják a lakosság teljes körű tájékoztatását, hiszen sem a kerületvezetés, sem a Főkert Zrt. nem hozott nyilvánosságra konkrét cselekvési tervet “a megmaradó fák állapotára és a teljes fasor jövőbeli értékmegőrző védelmére vonatkozóan”. Úgy vélik, egy-két hetet biztosan lehetett volna várni a kivágással annak érekében, hogy a tájékoztatás korrekt legyen és a lakosság megbizonyosodjon az utca és a fasor sorsáról.

A petícióban nehezményezik, hogy arról sem lehet tudni, van-e engedély a fakivágásokra, ezért kérik a gyérítés elhalasztását, és a teljes körű lakossági párbeszédet. A petíció kezdeményezői megjegyzik, furcsa, hogy 29 fa egyszerre kerül ilyen hirtelen életveszélyes állapotba, másrészt az engedélyezett fakivágások listáján nem egy olyan fa van, ami ugyanezen okokra hivatkozva kapott kivágási engedélyt. Érthetetlennek tartják, mi alapján lehet eldönteni, hogy mikor kell azonnal kivágni egy fát és mikor kell megvárni az engedélyt.

MIÉRT ROMOLHATOTT LE A FÁK ÁLLAPOTA ILYEN HIRTELEN?
Arra is kitérnek, a kerületre vonatkozóan van ugyan fakataszter, de 2016-os adatokkal, amelyben a most kivágandó fák még egész jó pontokat kaptak.

Ez csak mélyíti az aggodalmunkat aziránt, hogy vajon pár éven belül mi lesz a többi fával? És hogy lehet, hogy az elvileg folyamatos fenntartás mellett egyszerre és hirtelen lett ilyen rosszul 29 fa?

– fogalmaznak. Hozzáteszik,

az önkormányzat állítása szerint sok mindent tervez: a Benczúr utcai közterület megújítását a fák jobb élőhelyének biztosítása érdekében a lakók bevonásával, a teljes fasor állapotának felmérését, fa-örökbefogadási programot. Ezekre mind a mai nap folyamán kapott e-mailes reakciókból derültek ki, de semmi konkrétumot nem tartalmaznak, így egyelőre nem tudjuk a botrány elhárítását célzó üres ígéretnél többnek értelmezni őket.

Hangsúlyozzák, a 33 megvizsgált fából 29-et halálra ítéltek! Vajon mi lesz amikor mind a 216-ból megmaradt 187-et megvizsgálják? Továbbra sincs átfogó kép a fasor állapotáról és kitűzött dátum sem, amikor vizsgálnák…

Megjegyzik,

ha igaz az, hogy ennyire rosszul vannak a fák ilyen nagy számban (és ez ilyen egyszerre derül ki) akkor mi történt eddig “fenntartás” címen?

Forrás: https://bit.ly/2CjkbGl

Címkék: Budapest  Momentum 

Donáth Anna és a többi magyar ballib az anarchiát és az indokolatlan forradalmat támogatják Fehéroroszországban

Donáth Anna és a többi magyar ballib az anarchiát és az indokolatlan forradalmat támogatják Fehéroroszországban

Arról, hogy mi és miért történik ma Fehéroroszországban beszámoltunk ebben a cikkben:
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/191604615650013/

Arról is írtunk, hogy erről miért kell tudnunk, miért kell értenünk az eseményeket, és miért fontos előre felkészülnünk a legrosszabb forgatókönyvre.

A balliberálisok, amennyiben demokratikus választáson nem tudnak győzni, akkor polgárháborúval, "maidannal", "arab tavasszal" próbálják meg a hatalmat magukhoz ragadni. Ez egy bevált módszer, és jelenleg Minszkben ugyanat a forgatókönyvet játsszák le, amit 6 éve Kijevben. A különbség csak annyi, hogy Janukovics gyáva volt rendet tenni, Lukasenko nem lesz gyáva.

Donáth Anna szerint a választáson hatalmas vereséget elszenvedő és jelenleg az utcákon randalírozó, gyújtogató, kődobáló csőcselék a “bátor fehéroroszok”. Ha ők győznek, az demokrácia, ha ők buknak, az diktatúra. nem tudjuk, mire készülnek a balliberálisok sorosékkal a zsebükben, de mi bármilyen áron megvédjük Magyarországot az esetlegesen randalírozó csőcseléktől.

Donáth Anna: Minszkben nem lesz "Maidan", de Budapesten sem! Magyarországot megvédjük - bármilyen áron. Nem leszünk gyávák, ha kell, mi is utcára fogunk menni, nem csak a rendőrök és a katonák. Eszetekbe ne jusson itt utcai zavargásokat szervezni, mert gyorsak leszünk, határozottak és hatékonyak. Magyarországon rend lesz, ezt jól jegyezzétek meg.

Forrás: https://www.facebook.com/…/photos/29870244…/898447337310989/

Címkék: Kettős mérce  Momentum 

Momentum szerint sokan csicskák, a többiek szaktudása pedig keleti színvonalú

Momentum szerint sokan csicskák, a többiek szaktudása pedig keleti színvonalú

‼️ Oszd meg, ha téged is felháborít.
A Momentum vezetője szerint az orvosok, a tanárok, a vezető szakemberek, a köztisztviselők “csicskák", a magyarok szaktudása meg "keleti színvonalon van”, a nyugdíjasok és a diploma nélküliek meg ne szavazzanak. Ez a Momentum.

‼️ Ébredj fel, Momentum szimpatizáns! Neked most lehet jó buli és trendi a kormányt szidni, de te sem leszel örökké fiatal. Pár év, és családot fogsz alapítani, gyereknevelés mellett fogsz dolgozni, húzni az igát, nagyon nem lesz mindegy, hogyan viszonyul majd hozzád, családapához, családanyához az állam!

Döbbenetes posztot tett közzé Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a közösségi médiában, amelyben számos közintézmény vezetőjét egyszerűen csak csicskának nevezte.

Fekete-Győr az Index környékén kialakult liberális belharc kapcsán fogalmazta meg véleményét. Posztjában többek között a világjárvánnyal küzdő kórházak professzorait, orvosait, a több százezer diákot tanító oktatási intézmények vezetőit nevezte csicskának.

De kapott Fekete-Győr epéjéből az igazságszolgáltatás is: a lila párt elnöke csicskának tartja a független hatalmi ághoz tartozó bíróságok vezetőit is.

Állítása szerint e hivatások vezetői mind „becsicskultak” Orbán Viktor miniszterelnök előtt. Fekete-Győr meglátása szerint ők tehetnek arról, hogy „a magyarok tudása, egészsége, gazdasági lehetőségei, informáltsága” nem európai, hanem keleti szinten van.

Mint ismeretes, a jogász végzettségű Fekete-Győr András négy hónapig dolgozott a General Electricnél követeléskezelőként.

‼️Ebben a cikkben arról írtunk, hogy a Momentum alelnöke egyszerűen nem engedné szavazni az időseket, a vidékieket és az "alacsonyabb iskolázottságúakat"
https://szamokadatok.hu/Post/1493/Sulyos_jogallamisag_elleni_tamadast_inditott_a_Momentum

‼️Ebben a cikkben arról írtunk, hogy a Momentum szerint a gyerek csak felesleges költség.
https://szamokadatok.hu/Post/1530/Az_idoseket_tamado_momentumos_szerint_a_gyerek_csak_folosleges_koltseg

‼️Ebben a cikkben a Momentum gyűlöletkampányáról van szó
https://szamokadatok.hu/Post/1540/Kibukott_a_Momentum_nemzetellenes_politikaja

‼️Ebben a cikkben arról írtunk, hogy a Magyarországnak járó pénz elvonását kéri a Momentum
https://szamokadatok.hu/Post/1571/Index-balhet_a_Kormanyra_kennek_penz_elvonasat_kovetelik

‼️Ebben a cikkben arról van szó, hogy hogyan veszélyezteti a Momentum több ezer ember munkahelyét Gödön. https://szamokadatok.hu/Post/1467/Ujabb_botrany_Godon_A_baloldal_a_varos_es_kornyezeteben_elok_munkahelyet_tamadja

‼️Itt arról írunk, hogy Donáth Anna hogyan járatja le Magyarországot Brüsszelben.
https://szamokadatok.hu/Post/1247/Ismet_Magyarorszagot_tamadja_Brusszelben_Donath_Anna_a_Momentum_bukott_elnoksegi_tagja

‼️A lista VÉGTELEN!

Forrás: https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2020/07/27/tanarokat-orvosokat-csicskazott-le-a-momentum-elnoke/

Címkék: Momentum 

Az index csontjai fölött verekednek a dögkeselyűk

Az index csontjai fölött verekednek a dögkeselyűk

Nem a sajtószabadságról de még csak nem is a kormányról vagy a Fideszről szól ez az egész hiszti, hanem a baloldali pártok között megy a rivalizálás, Gyurcsány célja az, hogy beszántsa és sóval beszórja az összes ellenfelét. Ő nem akar koalíciós partnereket, nem akar pártszövetséget, és nem akar konkurenseket sem. A Jobbiknak annyi, az MSZP-nek is, a Párbeszéd és az LMP nem is léteznek, az ilyen "ISZOM" meg kutyapártokat senki sem veszi komolyan. Két nagy játékos van a baloldalon, a DK és a Momentum. Nagyok a többi baloldali párthoz képest, ezt szögezzük le.

Bodolai, aki kirúgta az Index főszerkesztőjét, azt nyilatkozta, hogy az Index szétverésében nem a jobboldalt látja. Eddig az Index inkább a Momentumot reklámozta, ezért például nem írtak a momentumos idősekkel kapcsolatos kijelentésekről sem. A harc a DK és a Momentum között zajlik, nem véletlenül került egy DK-s a felügyelő bizottságba, ezért nevezték ki a vezérigazgatói posztra Szombathy Pált, a Horn-korszak vezető baloldali újságíróját is. Itt Gyurcsány a Momentumot akarja lenyomni azzal, hogy átveszik az irányítást az Index felett.

Feltűnően külön tiltakoznak a DK és a Momentum szimpatizánsai, holott máskor mindig együtt visítottak. Akinek még vannak illúziói azzal kapcsolatosan, hogy itt bármilyen "összellenzéki összefogás" van, vagy ilyenről lehet szó 2022-ben (vagy pláne utána) azok tévednek! Ezek a hatalomért még önmaguk között is marakodnak, és kisebb baj, ha ezt ellenzékben teszik, nagy baj ha vezető pozícióban. Áll a bál Gödön, ahol a baloldali képviselőtestület felfüggesztette a Momentumos polgármestert, áll a bál több "visszavett" városban. A baloldal az energiáját nem az emberek életminőségének javítására, hanem a Fidesz lejáratására, és az egymással való hadakozásra, kamuvideók és álhírek gyártására fordítják, közben talicskázzák ki a közpénzt a haveroknak nagy tételben. A számlát pedig mindenki fizeti, azok is, akik megválasztották a baloldali vezetőket.

Szégyen, hogy ezek az emberek a politikai élet részét képezhetik.

Az első képen Fekete-Győr András, aki épp járvány idején tömegrendezvényt szervez, és félti a sajtószabadságot, a második képen Fekete-Győr András épp betört az Origo szerkesztőségébe, és megfélemlíti, számon kéri Kovács Andrást, az Origo szerkesztőjét, hogy miért írta le azt, amit leírt, azaz páros lábbal tiporja a szólás szabadságát és a szabad sajtó fogalmát.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=IxUtSUQFfaE

Címkék: Média  Momentum 

Kibukott a Momentum nemzetellenes politikája

Kibukott a Momentum nemzetellenes politikája

Kirekesztő megnyilvánulásokkal próbál szavazókat toborozni a szélsőbaloldali párt. Gyűlöletkampányt folytatnak, és ezt sokan nem veszik észre.

Nyugdíjasok szavazójogának elvétele, családellenesség, alacsonyabb iskolázottságú választópolgárok és a sofőrök lenézése, sportsikerek megfúrása, nemzetellenesség, bevándorláspártiság és abortuszlobbi – ez jellemzi a többnyire fiatalokból álló Momentum mozgalmat. A nyugdíjasok szavazójogát megkérdőjelező pártalapító Kádár Barnabás szélsőséges megnyilvánulásaira a napokban irányult figyelem, amikor megpendítette az idősek választásból történő kizárását, Majd azt tanácsolta: ne menjenek el szavazni. Kirekesztő megnyilatkozásai tükrében a Momentum a jövőt nem a magyar családokban, és nem a fizikai, kétkezi munkától nem idegenkedő polgárokban látja.

Kádár Barnabás Momentum-alapító már másfél évvel ezelőtt a kormány hétpontos családvédelmi akciótervét támadta, amelynek célja a magyar családok életkörülményeinek javítása. A baloldali politikus akkor úgy fogalmazott: a megszülető gyermekekre a gazdaságnak nem lesz szüksége, mivel az automatizált termelés kevesebb embert igényel majd. Ezért a most megszülető gyerekek a jövőben nem pénzt és hasznot hoznak az államnak, hanem eltartottként csak nettó költség lesznek az ország számára. Kádár arról is írt, hogy a gyermekek híján fellépő munkaerőhiányt bevándorlókkal helyettesítené, ők termelnék ki az akkori idősek nyugdíját.

Megalázó beszéd a sofőrökről is

A momentumos politikus Facebook-oldaláról az is kiderül: tanulásra képtelen, lenézni való embereknek tartja a hivatásos sofőröket. Nem lesz a taxisofőrből AI-kutató, se kórházi ápoló – írta korábban közösségi oldalán Kádár. Érvelése egy autós-kerékpáros vitában hangzott el, ahol lealacsonyítóan beszélt a sofőrökről. A momentumos politikus a buszsofőrökről azt mondta: felmerül a kérdés, hogy miként fogja magát átképezni az a nem olyan agilis korosztály, akinek az életében munkák sokasága fog eltűnni. Lehet minden buszsofőr programozó? – tette fel cinikusan a kérdést a Momentum-alapító. Ugyan a Momentum politikája a fiatal egyetemistákat célozta meg, de az alapító tag azzal nem számol, hogy a kormányzóképességhez a társadalom fele szükséges, amelyet nagyrészt a gyermekes családok tesznek ki. Kádár gondolatai egyértelműen megmutatják, mit is gondol valójában a Momentum az átlagos, kétkezi munkát végző magyar emberekről.

Az idősek szavazati jogának elvétele

Lapunk korábban beszámolt arról, hogy Kádár Barnabás megpendítette az idősek választásból történő kizárását, majd azt tanácsolta nekik: ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést. „A populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat, míg az ellenzék tarolt a fiatal, tehetősebb, városi és iskolázottabb szavazók között” – írta posztjában Kádár. Később egy helyesbítést adott ki, amelyben azt írta, hogy rosszul fogalmazott és nem akarta az időseket megbántani. A tűzoltásnak szánt posztban feltehetően pártutasításra megjegyezte: „Fontos, hogy a korábbi bejegyzésem nem tükrözte a Momentum álláspontját.”

Generációs feszültségek élezése

A Momentum népszerűsége a választók életkorával fordítottan arányos, ezért kommunikációjuk is kifejezetten a fiatalokhoz szól – véli a Magyar Nemzet számára készített elemzésében Erdélyi Rezső Krisztián. A Nézőpont Intézet elemzője hozzáteszi: a fiatalok szavazataira építő pártként ugyan fontos a saját célközönség megszólítása, ez azonban nem valósítható meg a generációs feszültségek kiélezésével. Ha az adatokat életkor szerint vizsgáljuk, már sokkal változatosabb képet kapunk – mutat rá az elemző. A hatvan év felettiek körében csupán feleakkora támogatottsággal rendelkeznek, mint a fiatalabb korcsoportokban. Jellemzően az általuk használt csatornákon kommunikálnak a fiatalokkal. Nem mellesleg a Momentum költötte a legtöbbet Facebook-hirdetésekre.

Magyar- és életellenes kijelentések

Donáth Annától, a párt EP-képviselőjétől sorra hangzanak el az Európai Parlamentben Magyarországot támadó, lejárató kijelentések és hazánkra jókora büntetést követelő felszólalások. Donáth a koronavírus-járvány magyarországi kitörésekor azon kesergett, hogy irániak voltak az első koronavírussal fertőzött betegek, mert szerinte ez a miniszterelnöknek jelentett politikai előnyt. A párt másik EP-képviselője, Cseh Katalin – akinek civil foglalkozása szülész – többször abortuszt támogató szervezetek mellé állt. Mi több, egy rádióinterjúban nagyon tetszett neki, hogy a beszélgetőtársa botmixerhez hasonlította azt az pengével ellátott szívóeszközt, amivel az orvosok a terhesség-megszakításokat végzik. Cseh nevetve hozzátette: „Ezt még nem hallottam! Majd elterjesztem én is a kis körömben.”

Trianon-gyalázás és gyűlölködő lámpavasazás

Magyarkodó, póz- és Trianon-fájó versenynek nevezte Szarvas Koppány Bendegúz a június 4-én trianoni békediktátumra emlékezőket. A józsefvárosi momentumos önkormányzati képviselő azt is megemlítette „ünnepi” Facebook-posztjában: magukat jobboldalinak mondó politikai szereplők azon küzdenek egymással, hogy ki tud hivalkodóbban sajnálkozni az idén 100 éves tragédia fölött. „Ezért kifejezetten utálom az emléknaposdit, aztán majd lehet, hogy megszeretem, ha nem a pózolásról szól, meg a múlt rózsaszínre színezéséről, hanem a magyar jelenről és jövőről”– írta Szarvas Koppány Bendegúz, aki a fideszesekről tavasszal még azt mondta gyűlölködve: mindent megtesznek a fiúk a lámpavasért.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/kibukott-a-momentum-nemzetellenes-politikaja-8414118/

Címkék: Momentum 

Az időseket támadó momentumos szerint a gyerek csak fölösleges költség

Bárcsak a szülei is így gondolták volna!

Az időseket támadó momentumos szerint a gyerek csak fölösleges költség


https://www.facebook.com/FideszHU/videos/203014644474450

A megszületendő magyar gyerekek csak fölösleges költséget jelentenek – többek között egy ilyen bejegyzést tett közzé a nyugdíjasok szavazati jogát elvenni akaró radikális baloldali momentumos Kádár Barnabás. Fekete-Győr András régi bizalmasa másfél évvel ezelőtt élesen támadta az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervet, mivel szerinte azért nincs szükség arra, mert az automatizálás révén csak felesleges terhei lesznek az államnak a későbbi évtizedekben a most megszületendő gyerekek. Kádár érvelését nagyban rontotta, hogy egy másik posztjában a migránsok befogadása mellett állt ki. A Momentum radikális baloldali politikusától eddig egyetlen baloldali párt sem határolódott el. Kádár kijelentései világosan megmutatják, hogy mit is gondol a magyarokról és a magyar társadalomról a baloldal.

Komoly botrányt okozott Kádár Barnabás, a Momentum alapító tagja, Fekete-Győr András pártelnök régi bizalmasa és az olimpiaellenes kampány vezetője, amikor azt tanácsolta az idősebb korosztálynak, hogy maradjon otthon szavazáskor, bízza inkább a fiatalokra a döntést. „Úgyis mi szenvedjük meg annak következményeit” – indokolt a radikális baloldali politikus, aki nem titkolta el, mit gondol a szüleit-nagyszüleit soraiban tudó generációkról. Később természetesen elmagyarázza, hogy miért nem akarja, hogy az idős emberek szavazzanak: szerinte az általa nem kedvelt konzervatív politikusok a nyugdíjasok szavazataival győztek, győznek. (Jegyezzük meg: ezt semmilyen vélt vagy valós számítás nem bizonyítja.)

Kádár azonban nemcsak az idősekre rontott rá, hanem
korábban egyértelműen kiállt az illegális bevándorlók Magyarországra telepítése mellett, valamint értelmetlennek nevezte az Orbán-kormány által meghirdetett családvédelmi akciótervet is.
De nézzük is részletesen, miket is írt korábban a momentumos radikális baloldali politikus.

Kádár szerint csak költség a gyerek
2019 februárjában, amikor Orbán Viktor bejelentette a családvédelmi akciótervet, akkor Kádár arról írt, hogy
a megszülető gyermekekre a gazdaságnak nem lesz szüksége, mivel az automatizált termelés kevesebb embert igényel majd. Ezért a most megszülető (2019-2020-ban) gyerekek a jövőben nem pénzt és hasznot hoznak az államnak, hanem eltartottként csak nettó költség lesznek az ország számára.

Kádár arra hivatkozott bejegyzésében, hogy a Mckinsey nevezetű gazdasági tanácsadó cég elemzése szerint 2050-re 15-75 százalék között lesz az automatizálás mértéke Magyarországon.
Ráadásul ez még csak a munkába állás pillanata, 20 ledolgozott év után ugyanez a szám 47-99 százalék.
Ez azt jelenti, hogy sokan közülük (akik 2019-2020-ban születnek) jó eséllyel nettó költség lesznek az ország számára (természetesen a már most is élő emberekkel együtt, de ez egy adottság) – tette hozzá.
https://www.facebook.com/…/photos/31086584…/549629562185498/

Bevándorlást is akar
Kádár mindezek mellett 2019 februárjában arról is írt, hogy
30 év múlva majd a bevándorlók termelik meg az akkori idős generáció nyugdíját.
https://www.facebook.com/…/photos/31086584…/554524251696029/

Kádár azt is írta, hogy
a bevándorlás egy nehéz és érzékeny téma, de lehet jól csinálni. Erős integrációs programmal, olyan emberek lehetnének honfitársaink, akik rengeteget tudnak hozzátenni a gazdasághoz.
Amikor tehát a magyar gyerekek megszületéséről van szó, akkor azzal érvelt a Momentum politikusa, hogy az „automatizált" termeléséhez szinte nem is kell majd ember, azonban egy másik bejegyzésében már a bevándorlás mellett érvelt, arra hivatkozva, hogy kell a munkaerő. A kettő együtt meglehetősen nagy logikai ellentmondás

Tudatos munkamegosztás van a Momentumban
Kádár Barnabás elmúlt napokban és korábban tett nyilatkozatai alapján ki lehet jelenteni, hogy a Momentumban egy jól látható munkamegosztás érvényesül.
Míg a széles közvéleménynek adott esetben szimpatikus dolgokat a párt vezetői mondják, addig a kevésbé előtérben lévő tagok a párt valódi politikáját, gondolatait és arcát mutatják be.
Az utóbbi egyben tesztelése is a közvéleménynek, hogy vajon meddig is lehet elmenni, és ennek milyen hatása van a párt támogatottságára. Értelemszerűen a Momentum ismertebb arcai nem merik elmondani a valódi gondolataikat, így azt meghagyják az alsóbb szinten lévőknek.

„Ez embertelen, és jogilag teljesen nonszensz”
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője korábban az Origónak elmondta, hogy Magyarországon nem ez az első eset, hogy nyomás alá helyezik az időskorú választói közösséget, és már leselejteznék a szavazati jog vonatkozásában ezt a társadalmi csoportot. Ez embertelen, erkölcsileg elfogadhatatlan, és jogilag teljes mértékben nonszensz.

Sokadszorra bizonyosodik be, hogy a baloldal és a Momentum lenézi az időseket és a vidékieket, „szívük szerint még a szavazati jogot is megvonnák tőlük" - jelentette ki korábban Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus szerint felháborító, amit Kádár Barnabás megengedett magának.

„A Momentum és a baloldal nem először megy neki az időseknek és a számukra ellenséges választói csoportoknak" - mondta Nacsa Lőrinc, felidézve, hogy a Momentum korábbi elnökségi tagja korábban azt mondta, hogy „rühelli a vidékieket", és „a mára teljesen baloldalivá vált Jobbik farhát-kommandónak és hülyének nevezte a nyugdíjasokat". Nacsa Lőrinc a felsorolást folytatva úgy fogalmazott, hogy
a gyurcsányista Niedermüller Péter a fehér keresztényektől félti a magyar választásokat, a szocialista Bangóné pedig lepatkányozott minden kormánypárti szavazót.
Ugyanez a baloldal - mutatott rá - a migránsokat tömegével telepítené be. Ahogy megírtuk, korábban Vona Gábor gyalázta az idős embereket, még Jobbik-elnökként.

A baloldal mélyen hallgat
Arról is írtunk, hogy a baloldali pártok az Origo kérdésére sem reagáltak a radikális baloldali momentumos szavaira. Nem véletlen a hallgatás: a baloldal bármire, de szó szerint bármire képes a hatalom és persze a pénz megszerzéséért.
A mostani botrány kapcsán bebizonyosodott: fontosabb számukra a politikai szövetségesek védelmezése, mint egy társadalmi csoport érdekeinek képviselete.
Korábban a Hitlert éltető, DK-s polgármester, László Imre esetében is hasonló volt a forgatókönyv.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200721-kadar-barnabas-momentum-csaladok-tamadasa-migransok-betelepitese-idosek.html

Címkék: Momentum