Címke: Momentum

A Momentum "valódi konzultációt" indított

A Momentum "valódi konzultációt" indított

A Momentum nem kiváncsi a dolgozó és adófizető emberek többségének és a nyugdíjasok véleményére.

Az alábbi hirdetésből meg is érthetjük, szerintük mit is jelent a "valódi": budapesti, 18-40 év között, aki érdeklődik a 444 iránt.
Én már annak is örülök, hogy Magyarországgal kapcsolatban egyáltalán a magyarokat kérdezik....

Forrás: Farkas Örs

Címkék: Momentum 

Érettségi volt, látnivaló nem

Az érettségit bojkottálták volna, feleslegesen

Érettségi volt, látnivaló nem

Idén is lezajlottak az érettségik. Emlékszik még valaki, milyen hisztéria folyt emiatt előzetesen? Emlékezzünk csak azért!
Az elmúlt hetekben élénk érdeklődést kiváltva lezajlottak az érettségik. Ezért – mielőtt bármi megjegyzést is hozzáfűznék – érdemes felidézni, hogy a független és objektív sajtó, illetve a legszakmaibb szakmaisággal felvértezett szervezetek milyen véleménnyel voltak az érettségi időpontjáról és hogyan fogadták azt. Hiszen – tegyük fel először jóhiszeműen, én kivétel nélkül mindig ezt teszem, mielőtt a második eshetőséggel törődnék – nyilván amennyire tőlük telt, ezúttal is szakszerűen, jóindulattal és segítő szándékkal álltak a probléma megoldásához.

Már április 9-én lejött a Népszavában egy glossza, „Nem segít a kormány az érettségizőkön”, amelyben már rögvest a kezdő sorok érdemesek a figyelmünkre: „Ez nem az egeret szülő hegyek, hanem a sántáknak kiosztott púp este. Mondhatnánk, hogy a szokásos fideszes ajándék, de egyszerűen képtelenség megszokni, hogy valaki, aki hatalmat és lehetőséget is kapott, hogy segítsen, a baj enyhítése helyett inkább súlyosbítja azt.”

Következzék a PDSZ április 25-én kelt nyilatkozata, amely szintén a Népszavában jelent meg. Felütésként is azt írják, hogy a döntésnek – mármint az érettségi megtartásának – biztosan lesznek áldozatai, ezért felszólítják Maruzsa Zoltánt, hogy ne tartsák meg a vizsgákat. Fontos pontosan idézni pár mondatot a cikkből: „A PDSZ szerint egyetlen ember egészségét és életét sem szabad veszélyeztetni olyan esetben, amikor nincs maximális biztonság és van kockázatmentes alternatíva. Márpedig lehetőség van az érettségik és az egyetemi őszi szemeszter kezdetének elhalasztására, és ezen túl is jó pár más lehetőség kínálkozik, beleértve akár a jegymegajánlást vagy az online érettségit is”. Az írásban megszólaltatják Trencsényi Lászlót is, a Magyar Pedagógia Társaság elnökét, aki elmondja, hogy óriási egészségügyi kockázata van az érettséginek.

Ugyanezen a napon olvashattuk a Népszavában, hogy a Demokratikus Koalíció petíciót indított az érettségi elhalasztásáért,
mivel a kormány veszélyezteti a diákok, a tanárok, a családtagok és a barátok egészségét is!

Kicsivel korábban, április 17-én hozott le a 444 egy beszámolót a helyzetről, „Az írásbeli érettségi nem a diákok valós tudását fogja tükrözni” címmel. Nézzük, milyen meglátásokkal kezdtek a hergelésbe: „Az érettségi napján a diákok ellepik majd a tömegközlekedési eszközöket, pedig közülük sokan maguk is krónikus betegségekben szenvednek, cukorbetegek vagy asztmásak, ráadásul rengeteg diák a nagyszülőkkel él együtt. Arról nem is beszélve, hogy a tanártársadalom nagy része is 50 pluszos, és sokuk szakmai ártalomként magas vérnyomással küzd.” Hozzátették: „Az érettségi az egy rítus. Az, hogy a diákok kiöltöznek, készülnek, megjelennek a vizsgabizottság előtt, aztán a banketten. Ezek most mind érvényüket vesztik, és nagyon nehéz elképzelni egy maszkos, gumikesztyűs érettségit.”

Április 20-án ugyanez a 444 közölte a Szülői Hang aggódó közleményét, idézem „megmagyarázhatatlan, mire alapozva lehet az írásbeli érettségi megtartását mégis biztonságosnak ítélni. Fontos, hogy a kormány tegye nyilvánossá annak a döntésnek az indoklását, ami több százezer embert közvetlenül is érint, diákok, pedagógusok, iskolai technikai dolgozók, szülők és nagyszülők egészsége, akár az élete is múlhat rajta.” Szintén a 444-en, április 24-én hozták le a „Az Oktatói Hálózat az érettségi lefújását kéri” elnevezésű írást, amelyben idézik Pásztor Erzsébetet, aki elmondta, a legfontosabb szempont a járványügyi, minden más csak után következik.

És emlékezzünk meg a legvisszataszítóbb mozzanatról is, amely szintén a PDSZ-hez kötődik. A Magyar Hang április tizennyolcadikai tudósítása alapján koordinált szabadságkivétellel akarták ellehetetleníteni az érettségik lebonyolítását. Arra kérem a kedves olvasót, hogy próbáljuk átérezni ennek a húzásnak minden súlyát.

A PDSZ arra utasította volna a tanárokat, hogy hagyják cserben a diákokat.
Azokat, akiket évekig felkészítettek, tanítottak és segítettek, életük addigi – tanulmányi szempontból – legfontosabb pontján maradjanak támogatás nélkül. Komolyan érdekelne, hogy aki ezt megtette vagy megtette volna, az onnantól hogyan néz majd a diákjai szemébe? Hogyan lép be újra az iskolába és hogyan fogadják azok, akik esetleg nem most érettségiznek, de örök mementót kaptak arról, mennyire és hogyan számíthatnak erre a tanárra, amikor valódi szükség van?

Az ápolóknak, orvosoknak, kormányhivatali dolgozóknak, boltosoknak és patikusoknak is a lovak közé kellett volna dobniuk a gyeplőt?

No, de az érettségi minden kerékkötői kísérlet ellenére sikeresen, fennakadás nélkül lezajlott.

Hallottunk bármiféle problémáról, szerencsétlenkedésről, botrányról?
A független és objektív sajtó, a legszakmaibb szakmai egyesületek nagyítóval vizsgálták azokat a napokat, ha bármi említésre is érdemes esemény történik, azonnal megemlítik, leírják, beszámolnak róla, hiszen a legapróbb morzsáért is lehajolnak.

Nem történt ilyesmi, ellenben mindenki túl van egy nehéz feladaton, a dolgok természetes rendje szerint. Látnivaló egy szál se.

Gondoljuk el, mi lenne, ha célt érnek. Mindenki szívott volna, mindenkinek jóval rosszabb és bonyolultabb lett volna, a semmiért, a hisztériáért.

Ezek után két magyarázat kínálkozik megoldásképpen, semmivel sem több. Tegyük fel, hogy valóban szakmai nívójuk tetejét képviselve, saját igazuk tudatában harcoltak az érettségi elhalasztásáért. Ha így van, ideje visszavonulni a szakértéstől, mert teljesen nyilvánvaló, hogy nem értenek hozzá és szakmai mulasztásuk tízezrek életét nehezítette volna meg. Magam azonban valószínűbbnek tartom a második szcenáriót. Nem szakmáztak ezek semmit sem, csak tettek egy újabb kísérletet a rombolásra. Ezúttal sem sikerült, és ezt sem feledjük.

Forrás: Mandiner https://mandiner.hu/cikk/20200622_erettsegi_volt_latnivalo_nem
Grafika: Számok - a baloldali álhírek ellenszere

Címkék: Gyurcsány  Jobbik  Média  Momentum  Oktatás 

Donáth Anna központilag finanszírozott "agymosodát" szervezne

A magyar családok védelme helyett pénzügyi alapot követel az "európai értékek" oktatására

Donáth Anna központilag finanszírozott "agymosodát" szervezne

Donáth Anna ismét Magyarországot támadja, most épp "európai értékeket" akar oktatni és erre még pénzt is kér az uniótól.

Szerintünk inkább a magyar családok megsegítésére kellene pénzt kérnie, a munkájukat elveszítő magyar állampolgárok támogatására vagy a keresztény kultúra értékeinek védelmére. Az "európai értékekből" mi nem kérünk.

Nem kérünk liberális kettős mércét, nem kérünk BLM rasszizmust, nem kérünk Antifa terroristákat, nem kérünk betelepítési kvótákat, nem kérünk beavatkozást a belügyeinkbe, nem kérünk hazugságokat, nem kérünk történelemhamisítást, nemzetellenességet, hungarofóbiát, cenzúrát, erőszakos érdekérvényesítést a többség kárára, és nem kérünk Momentumot sem Donáth Annával az élen.

Nem Magyarországnak kell változnia, hanem a nemzetellenes baloldalnak ideje lenne észrevennie, hogy a népszerűségük nem véletlenül csökken. Hiába gyártottak sok pártot, logót, kamujobboldali pártokat (Jobbik, Mi Hazánk, stb), hiába hoznak létre álfideszes oldalakat és csoportokat, a magyarok többsége józan gondolkodású.

🇭🇺🇭🇺🇭🇺 NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Donáth Anna dilettáns posztja: https://www.facebook.com/…/photos/29870244…/860503671105356/

Címkék: Európai Unió  Momentum 

Liberális értékek

Így fenyegetik, sértegetik és támadják a magyarokat a balliberális politikusok és megmondóembereik

‼️ Videó ‼️ Így fenyegetik, sértegetik és támadják a magyarokat a balliberális politikusok és megmondóembereik. Szabó Tímea kiforgatta Kövér László szavait, és napokig hisztizett a többi baloldali női politikussal egyetemben azon, hogy a Házelnök szóvá tette modortalan viselkedését és a határon túli magyarokról szóló újabb kirohanását (maszk kérdésben). A Számok csapata összeszedett néhány baloldali politikus és közszereplő által tett kijelentést, melyek magyarok millióira nézve sértőek és fenyegetőek.

"Számok" - fél éve a magyar nemzeti érdekek szolgálatában.
Már több, mint 30 000 ember követi oldalunkat, csatlakozz te is!
Tükröt állítunk a baloldal elé, számokkal, adatokkal, tényekkel mutatjuk be a valóságot.
Kövessétek Facebook oldalunkat https://www.facebook.com/szamokadatok
És iratkozzatok fel Youtube csatornánkra.
https://www.youtube.com/c/SzámokAdatok
Korábbi cikkeinket megtaláljátok weboldalunkon (kereshető)
https://szamokadatok.hu/
Videóink elérhetőek a Facebookon is: https://www.facebook.com/szamokadatok

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Jobbik  Kettős mérce  Momentum  Videók 

Göd momentumos polgármestere most épp 179 milliós kárt okoz a városnak

Göd momentumos polgármestere most épp 179 milliós kárt okoz a városnak

A polgármester tétovázása miatt nem kezdődhet meg Gödön a nyugati bekötőút építése, amelyre a város már 140 millió forintos kormányzati támogatást kapott – állítja a momentumos polgármester kormánypárti ellenzéke. Szerintük Balogh Csaba annak ellenére sem kívánja elindítani a munkálatokat, hogy a Pest Megyei Önkormányzat kész további 39 millió forinttal kiegészíteni ezt a keretet. Göd képviselő-testületének Fidesz-frakciója ezért nyílt levélben tiltakozik a polgármester viselkedése ellen, amellyel kárt okoz a településnek, a városnak ugyanis szüksége van erre a bekötőútra – írja a Magyar Nemzet.

A gödi Fidesz Facebook-oldalán közzétették azt a nyílt levelet, amelyet a város polgármesetrének címeztek. Mint írják: meglepetéssel vettük tudomásul, hogy Ön, a képviselő-testület tagjainak megküldött levelében nem támogatja annak a megállapodásnak a hatályba lépését, amelyet személyesen Ön kötött meg a Pest Megyei Önkormányzat elnökével. Ezt úgy értelmezzük, hogy Ön visszalépett attól a megállapodástól, amelyre városunk már korábban elnyerte a szükséges támogatást.

Mint ismert, Göd város önkormányzata 140 millió forintot kapott kormányzati forrásokból az iparterülethez vezető, 048/6 hrsz.-ú nyugati bekötőút megépítésére, az újabb tervezett megállapodás értelmében pedig a Pest Megyei Önkormányzat további 39 millió forintos kiegészítő támogatást biztosítana a pluszköltségekre. Meggyőződésünk, hogy városunknak is érdeke ennek az útnak a megépítése. Az Ön tétovázása mögött csak a halogatási szándékot látjuk, amivel hátráltatni szeretné ennek az építkezésnek a megkezdését, ráadásul ezáltal közvetett módon jelentős kárt okoz városunknak. Városunk helyzetéért felelősséget érző képviselőkként tiltakozunk ez ellen, és követeljük, hogy a saját politikai érdekei helyett inkább Göd város érdekeit helyezze előtérbe, annak a városnak az érdekeit, amelynek polgármesteri székében ül. Felszólítjuk, hogy a megtévesztés – amit a Pest megyei önkormányzatot képviselő tárgyalópartnereivel szemben tanúsít – és a politikai hangulatkeltés helyett álljon ki, és nyíltan, nyilvánosan indokolja meg, miért fordult szembe egyik napról a másikra egy olyan megállapodással, amelynek részleteiben éppen Ön egyezett meg

– olvasható a levélben.

A Samsung-gyár területét a közelmúltban sorolta a kormány különleges gazdasági övezetként a megyei önkormányzat hatáskörébe. Balogh Csaba önkormányzati egyesült ellenzéke, az LMP-től a DK-n át a Fidesz–KDNP-ig egyöntetűen véli úgy, hogy a momentumos polgármester szándékosan próbálta akadályozni a Samsung-gyár újabb 2700 munkahelyet teremtő beruházását. Szerintük is szükség volt tehát arra, hogy kiemelt különleges gazdasági övezetbe sorolják a területet, kivéve ezzel a gödi polgármester hatásköréből.

Balogh azonban továbbra is minden erejével a bővítés megakadályozásán van, vélhetően pártja vezetésének tudtával. Mindezt teszi úgy, hogy a 12 fős testületben kétharmados többségben van a vezetési stílusát és intézkedéseit maximálisan elutasító ellenzéke. Az önkormányzati választásokon még őt támogatók pedig feljelentették Balogh Csabát szakmai és emberi alkalmatlanság címén az önkormányzati választási koalíció pártjainak első számú vezetőinél.

Forrás: https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/01/god-momentumos-polgarmestere-most-epp-179-millios-kart-okoz-a-varosnak/

Címkék: Momentum  Önkormányzat 

Brüsszel is, és az ellenzék is diszkvalifikálva lettek a "nagy maszkversenyen"

Brüsszel is, és az ellenzék is diszkvalifikálva lettek a "nagy maszkversenyen"

Dobrev Klára 20 maszkja, a Momentum "01G" maszkjai után most Brüsszelből érkezett 54 ezer használhatatlan maszk.

A végeredmény:
EU: 54.000 használhatatlan maszk: Diszkvalifikálva.
https://bit.ly/2Bbm3Qx

DK, azaz Gyurcsnyné Dobrev Klára 20 maszk: Diszkvalifikálva.
https://bit.ly/2B5rTCX

Momentum: 01G maszkok: Diszkvalifikálva.
https://bit.ly/2MbEQNO

Magyar Kormány: 150 millió használható maszk: Győztes.
https://bit.ly/2Be4RtQ

Brüsszel olyan használhatatlan maszkokat küldött a tagállamoknak, hogy meg kell azokat semmisíteni

A brüsszeli bürokrácia finoman szólva nem volt hatékony, sőt, sokak szerint megbukott a koronavírus-járvány kezelésében. A tagállamok magukra maradtak a járvány elleni védekezésben, és a kezdettől nemzeti alapon védekeznek. Most újabb kínos brüsszeli hibáról lehet hallani. Brüsszel olyan használhatatlan maszkokat küldött a tagállamoknak, hogy szó szerint meg kell őket semmisíteni - az Operatív Törzs megerősítette az Origo információját a mai tájékoztatóján. Ráadásul még a megsemmisítés költségét is fizetheti Magyarország.

A történet előzménye, hogy az Európai Bizottság Egészségügyi Főigazgatósága FFP2 maszkokat vásárolt, szerzett be és szállíttatott ki a tagállamok által megadott helyszínre. Magyarországra az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz május 12-én 54 ezer maszk érkezett meg a hazánknak szánt 250 ezer darab maszkból.

Másnap a brüsszeli bizottság arról értesítette Magyarországot, hogy a 18 országban szétosztott maszkokkal kapcsolatban komoly minőségi aggály merült fel, és amíg ez nem tisztázódik, azokat ne osszák szét. Ezért ki se szállították azokat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ raktárából. A maszkokat több tagállamban is bevizsgálták, és kiderült, hogy a minőségük valóban nem kielégítő. Majd pár napja hivatalos tájékoztatás is érkezett, amelyben
arra kérik a tagállamokat – köztünk hazánkat –, hogy a maszkokat még a kiszállítás helyén semmisítsék meg.

A brüsszeli bürokrácia ráadásul azt is kikötötte, hogy ha a megsemmisítés költségeit a tagállamok szeretnék megkapni, akkor még a megsemmisítési eljárás előtt szükséges erről a brüsszeli bizottságon keresztül a gyártót informálni. Így most a járvány elleni védekezést irányító szervek - ha nem lenne elég dolguk -
a maszkok megsemmisítési eljárásáról is egyeztethetnek a brüsszeli bürokratákkal,
hogy nehogy a végén a magyar költségvetést terhelje a megsemmisítés költsége.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200529-brusszel-hasznalhatatlan-maszkokat-kuldott-a-tagallamoknak.html

Címkék: Egészségügy  Európai Unió  Gyurcsány  Momentum 

A Momentumos hazugságok elapadhatatlanok az EU-s pénzek kapcsán

A Momentumos hazugságok elapadhatatlanok az EU-s pénzek kapcsán

Korábban már (1) és (2) hivatkozásokban hivatalos forrásokra támaszkodva cáfoltuk Cseh „botmixeres” Katalin és Donáth „perverzlánya” Anna hazugságait. Most újra a régi mantrát tolják.

A (3) forrás egészen világosan, ékes magyar nyelven elmondja ugyanazt újra, a lehető leghitelesebb oldalon - az Európai Bizottság oldalán -, amit (1) és (2) is. Nincs plusz pénz.

Szövegszinten idézzük az EU-s forrást, és ahol kell magyarázatot adunk rá:
- „Az EU költségvetésének méretét a tagállamok előre meghatározták, így abból „pluszpénz” nem folyósítható.”

Ezt már a Magyar Kormány 1000x elmondta. Azt hittük, hogy még a Momentumosok is megértették. De tévedtünk.

- „Ugyanakkor az EU hétéves költségvetése utolsó, 3 milliárd eurós tartalékát a tagországok egészségügyi rendszereinek támogatására mozgósítja.”
Mi már allokáltuk a pénzeket, nem tudjuk a pénz felhasználni felszabadítani. Azt a pénzt, ami már nem létezik, mert fejlesztésekre fordítottuk (a 7 éves ciklus végén járunk, ez a normális) azt nem is lehet másra fordítani.

- „A beruházási kezdeményezés révén Magyarország összesen több mint 500 milliárd forintnyi többletlikviditáshoz jutott, és a közeljövőben kiírásra kerülő mintegy 1000 milliárd forintnyi új uniós pályázatot célzottan a koronavírus járvány elleni fellépésre összpontosíthatja.”

Mi és sokan mások már leírták, de a magyarázat a cikk szövegében később: „Magyarországnak nem most, hanem csak 2025-ben kell elszámolnia a korábban kapott EU-s fejlesztésekhez kapcsolódó előlegekkel és a később járó előlegekhez is hónapokkal korábban hozzájutott. Ezáltal Magyarország összesen több mint 500 milliárd forintnyi többletlikviditáshoz jutott a válság időszakában.”

Valamint: „A beruházási kezdeményezés keretében nyújtott kedvezményeknek köszönhetően Magyarország célzottan a koronavírus járvány elleni fellépésre összpontosíthatja a közeljövőben kiírásra kerülő mintegy 1000 milliárd forintnyi uniós támogatásra vonatkozó pályázatot. Olyan területekre is költhet EU-s forrásokból, amelyekre eddig nem költhetett”

Magyarul az EU-s források felhasználási köre bővül.

Amit a két "politikus" nagy zsének, dellának, gubának, dohánynak gondol (fiatalos szlengben megfogalmazva, hogy újmagyarul beszélő Momentumosok is értsék), az 100 milliárd Euro hitelkeret: „Összességében, az új eszköz akár 100 milliárd euró értékű hitelt nyújthat a tagállamoknak. Ennek háttere, hogy az EU ugyanennyi forrást von be a piacokról alacsony kamattal, amelyet az EU ’AAA’ (vagyis az elérhető legjobb) minősítése garantál.”

A hitel aztán valóban nem plusz pénz. Mivel a hitelnek van egy olyan tulajdonsága, hogy legalább akkora összeget kell visszaadni, mint amennyit felvettünk.
Meg különben is az 100 milliárd Euro az 500 millió fős EU-ra vonatkozik, csókolom. Mi 10 millióan vagyunk. Ez csak egy apró gondolatébresztő felvetés a végére.

Hazugság: https://www.facebook.com/…/682479245157012/3751951204876452/

Forrás:
1. https://szamokadatok.hu/Post/699/Koronavirus_es_EU_tamogatas
2. https://szamokadatok.hu/Post/710/Meg_hazudni_sem_tudjak_ugyanazt
3. https://ec.europa.eu/hungary/news/eu-myths/crii_hu

Címkék: Európai Unió  Momentum 

A Momentum ismét a szegényeket sarcolná

A Momentum ismét a szegényeket sarcolná

Nagy pofon érte a Donáth családot tegnap: kiderült, hogy az elkészült pszichológus szakvélemény is a volt MSZP-s politikus, Donáth László bűnösségét erősítheti. Ezért hát Anna úgy gondolta, hogy el kell terelni gyorsan a figyelmet, és ismét egy bődületes nagy hazugságot osztott meg a Facebookon.

Anna szerint a rezsicsökkentés nem segíti a szegényeket, holott egy nagycsoportos óvodás gyerek is érti, hogy a rezsicsökkentés mindenkinek jár, és fogyasztásfüggő, tehát nem csak a szegényeket, hanem mindenkit segít egyenlő mértékben (%)

Korábban írtunk arról, hogy mennyit jelent a rezsicsökkentés egy 4 tagú, energiatakarékos, hőszigetelt házban élő család esetében. Akik otthona nincs hőszigetelve, azoknak a nagyobb fogyasztás miatt a rezsicsökkentés nominális értelemben még többet jelent, hiszen a magasabb fogyasztásból járó 20-30% kedvezmény összege is magasabb. Az általunk megkérdezett család által bemutatott számlák alapján az eddigi megtakarításuk 583 ezer forintot tett ki, ami állításuk szerint ez számukra 2 nyaralás árát jelentette.

Add tovább, ha téged is felháborít a Momentum magyarellenes fellépése.

Korábbi cikkeink itt olvashatóak:
https://szamokadatok.hu/Post/167/Rezsicsokkentes_a_Propaganda
https://szamokadatok.hu/Post/15/Rezsicsokkentes
https://szamokadatok.hu/Post/1065/Tombol_a_balliberalis_demagogia_-_ok_majd_megmondjak_mire_kell_kolteni_a_tuzijatek_arat

Forrás: https://www.facebook.com/…/photos/29870244…/841702929652097/
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/168706577939817/

Címkék: Megélhetés  Momentum 

Az anarchista NOmentum ismét a törvények megszegését támogatja

Csóka-Szűcs János hazudott, rémhírt terjesztett, a rendőrség eljárt vele szemben, most visítanak...Szánalmasak!

Az anarchista NOmentum ismét a törvények megszegését támogatja

A következő sorokat írta Facebook oldalára a "Momentum Békés megye"

"😱 Rémhírterjesztés miatt előállították és rabosították ma hajnalban tagunkat, Csóka-Szűcs Jánost.
🤬 Tudtuk, hogy politikai bunkósbotként fogják használni ezt a törvényt. Igazunk lett.
💪 Kiállunk és mindig is ki fogunk állni azért, hogy ilyet senkivel se lehessen megcsinálni.
🧔Hajrá János, veled vagyunk!"

Miről is van szó?

A momentumos Csóka-Szűcs János saját oldalán terjesztette a rémhírt:

„Az elmúlt napokban országosan több, mint 30 ezer, Gyulán a hírek alapján ezer feletti kórházi ágyat szabadítottak fel a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak”. (erről egy képet elhelyezünk kommentben)

Az általa állítottakkal ellentétben nem küldtek haza sem haldokló betegeket, sem 30 ezer ágyat nem szabadítottak fel. Erről részletesebben itt írtunk: https://szamokadatok.hu/Post/832/Mese_a_36_000_hazakuldott_betegrol

Ha Csóka-Szűcs János olvasná a Számok cikkeit, akkor nem kerülne olyan kellemetlen helyzetbe, hogy rémhírterjesztés miatt kihallgatásra elviszik a rendőrök.

Ragyogj, momentumos János, ragyogj!

Egy nap leforgása alatt csinált saját magából országos hírű politikust az egyik gyulai momentumos. Ez azért teljesítmény! Igaz, tisztán politikával nem sokra jutott eleddig sem szűkebb, sem tágabb értelemben, de egy bűncselekmény gyanúja és a média egyik része azonnal beemelte őt a köztudatba. Csóka-Szűcs Jánost szinte már-már egy elesett emberként ábrázolják, akit sajnálni kell, aki a hatalom által megfélemlített, kirekesztett, beteg ember. Ragyogj, momentumos János, ragyogj! Neked is kijár ez a néhány napig tartó talmi dicsfény. Aztán majd egyszer úgyis kiderül, hogy bűncselekmény-e az, amit tettél.

A gyulai Csóka-Szűcsnek nem ez az első feltételezett rémhírterjesztése. Próbálkozott korábban is ezzel. Nevéhez és szélsőséges politikai köréhez nem egy, nem kettő olyan közösségi oldal köthető, amelyiknek egyetlen célja a helyi közélet megzavarása, a mocskolódás, mások lejáratása.

Nem mindenki tudja, hogy Csóka-Szűcs János jelenleg vádlott egy rágalmazási perben, de ez még nem minden. A momentumos politikushoz és szellemi bajtársaihoz köthető közösségi oldalakon megjelent tartalmak miatt két esetben tettek feljelentést. Az egyik szintén rémhírterjesztés miatt történt, a másik szerzői jogok megsértése miatt. Mindkét ügyben eljárás van folyamatban.

Ilyen emberek ezek, Csóka-Szűcs János és bajtársai. Azt gondolják, hogy a hatalom megszerzése érdekében bármit büntetlenül megtehetnek.

Bármennyire is jól hangzik a momentumos mártír szájából a politikai megfélemlítés, természetesen szó sincs arról, hogy itt őt és bajtársait bárki fenyegetné. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak bizonyos határok: a rágalmazás, a rémhírterjesztés és a lopás bűncselekmény. Amennyiben Csóka-Szűcs János és/vagy társai rágalmaztak, rémhíreket terjesztettek és szerzői jogokat sértettek meg, akkor annak minden bizonnyal lesz jogi következménye.

A sajtó egy része elfelejtette Csóka-Szűcs János teljes posztját idézni. Nem a „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat” mondat miatt gyanúsították meg szerdán a politikust rémhírterjesztéssel. Csóka-Szűcs ezt írta le: „Az elmúlt napokban országosan több, mint 30 ezer, Gyulán a hírek alapján ezer feletti kórházi ágyat szabadítottak fel a járványra hivatkozva, ami valójában haldokló betegek, magatehetetlen idősek és rehabilitációra szoruló sérültek hazaküldését jelenti. Ez gonosz és embertelen lépés, rettenetes terhet és szenvedést jelent az érintetteknek és családjaiknak”.

Köztudomású, hogy sem haldokoló beteg embereket, sem magatehetetlen, rehabilitációra szoruló sérülteket nem küldtek haza a gyulai kórházból. Csóka-Szűcs megtévesztő posztjával akart kivinni minél több embert egy autós demonstrációra Gyulán. A Hadházy Ákos kezdeményezésének mintájára megszervezett gyulai tüntetésen – amelynek másik főszervezője Bod Tamás újságíró volt, aki cikkével mártírt csinált a Magyar Narancsban Csóka-Szűcsből – kereken nyolc autós vett részt.

Ez a történet egyáltalán nem egy elesett, a hatalom által megfélemlített emberről szól. A Momentum politikusa vélhetően hibát követett el. A Gyulai Rendőrkapitányság rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást vele szemben.

Forrás: Gyulai Hírlap
https://www.gyulaihirlap.hu/131255-ragyogj-momentumos-janos-ragyogj
https://www.facebook.com/…/photos/12088790…/257483982275909/

Címkék: Bűnözés  Momentum 

Rabosították a Momentum közvagyont rongáló anarchistáit

Rabosították a Momentum közvagyont rongáló anarchistáit

Nagy öröm számunkra olvasni az index hírét, melyben azon sivalkodnak, hogy rabosították a Momentum közvagyont rongáló anarchistáit.

A Momentumos fizetett rendbontók úgy gondolták, hogy a világ legtermészetesebb dolga az, hogy festékfújóval megrongálják a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületének bejárata előtti közterületet. A Momentum károkozása számokban is kifejezhető: az FKF estében 210.068 forint, míg a Városüzemeltetési kft esetében 185.000 forint többletköltség merült fel. Ezen felül adófizetők pénze megy most az eljárásra, a bírók, az ügyészség munkatársainak fizetéseire, stb.

A Momentum és az index visítanak, mert állítólag az eljáró rendőrökön nem volt maszk, közben azt az apróságot elfelejtik megemlíteni, hogy rajtuk sem volt. A maszkviselés az eljárás idejében nem volt kötelező, és most is csak az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön kötelező.

Mondja ezt az a Momentum, melynek képviselője, Barnabás István, olaszországi magánútja után senkinek sem jelezte, hogy a koronavírus európai gócpontjának számító országban járt, majd mintha mi sem történt volna, részt vett az önkormányzat munkájában, sőt, munkahelyére, a Paksi Atomerőműbe is bement.

Tudomásul kell venni azt a tényt, hogy Magyarország jogállam, és senki sem követhet el büntetlenül jogellenes lépéseket.

Minden ilyen tettüket fel kell jelenteni, és minden anarchista tudomására kell adni, hogy a személyi szabadság és az egyéni jogok addig terjednek, amíg azokkal mások szabadságát és jogait nem sértik.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/591/Felelotlenek_a_Momentum_politikusai
https://index.hu/belfold/2020/05/02/a_koronavirus-jarvany_kozepen_rabositottak_a_momentum_aktivistait/

Címkék: Bűnözés  Momentum