Címke: Momentum

Ki hisz már ezeknek?

️Tényleg azt hiszik, hogy ha mást hazudtak volna, akkor ők nyernek?

Ki hisz már ezeknek?

Bandi! Tök mindegy, hogy mit mond az ellenzék! Nem hiszünk nektek! 12 éve gáncsoljátok az országot, beszélhettek bármit! Külföldről pénzelt, külföldi érdekeket kiszolgáló pártocskák nem fognak itt kormányozni, sem együtt, sem külön, sehogy.

Négy egymást követő kétharmados Fidesz-győzelem után talán te is fel tudod fogni, hogy a magyar embereket nem lehet új logókkal, új szövegekkel átverni! Tudjuk és látjuk, hogy kiket képviseltek, tudjuk és látjuk, hogy kik pénzelnek benneteket és azt is, hogy mi a céljuk. Ez itt kevés lesz a boldoguláshoz! Kevés!

Tény, hogy mi sem értünk egyet mindig a Fidesszel, egyes politikusaik nyilatkozatait egyenesen elítéljük, de a helyzet az, hogy jelenleg csak ők képesek kormányozni, csak ők képviselik a magyar emberek érdekeit. És mint látod, bennünket senki sem fizet, ezért is fogalmazhatunk szabadon, ezért is írhatunk kritikát, ha kell. Ez az igazi szabadság! Egyetlen párt, egyetlen nyomtatott vagy online újság és egyetlen TV sem teheti ezt meg, mi pedig igen.

#STB, azaz Soha többé baloldal!

ADD TOVÁBB!

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20220602_fekete_gyor_andras_belfold_haboru_olajembargo

Címkék: Momentum 

Ne vegyetek részt! Támogatjuk!

De akkor nem is lesztek képviselők, és nem is fogunk nektek fizut adni. A pénzt inkább kapja meg valamelyik segélyszervezet

Ne vegyetek részt! Támogatjuk!

Az Országgyűlés megbízatása alakuló ülésével kezdődik, amelyet – a választást követő 30 napon belül – a köztársasági elnök hív össze.

Az alakuló ülés feladata, hogy az Országgyűlés megteremtse működésének alapvető személyi és szervezeti feltételeit: elfogadja a választási beszámolókat, igazolja a képviselők mandátumát, megválassza az Országgyűlés tisztségviselőit. A képviselők az alakuló ülésen esküt tesznek. Azzal, hogy a Momentum tagjai nem mennek el az alkuló ülésre, megspórolnak az országnak pár százmillió forintot 4 év alatt, ugyanis ez azzal jár, hogy nem kapnak majd fizetést. A jogszabály szerint a képviselő tiszteletdíjra az eskütételétől a megbízatásának megszűnéséig jogosult.

A román pártoknak kampányoló Momentumot amúgy sem szeretnénk fizetni, szóval hajrá! Ne vegyetek részt az ülésen, képviselőként amúgy sem tekintünk rátok, ti csak külföldről pénzelt anarchisták vagytok.

Azt is olvastuk, hogy "feltételekhez kötik a részvételüket az Országgyűlés alakuló ülésén"... Micsoda? Ekkora zakó után ti még feltételeket szabtok? Gyerekek! Ne rontsátok tovább a helyzeteteket! Ennél mélyebbre már nem lehet süllyedni! Több szerénységet! Több tiszteletet a választópolgárok és a magyar demokrácia irányába!

Forrás: https://pestisracok.hu/ugy-ulnek-be-hogy-nem-ulnek-be-a-momentum-frakcioja-bojkottalja-a-parlamenti-alakuloulest/

Címkék: Momentum 

Ballib cenzúra és diktatúra - Osszátok ezerrel!

A képen látható, külföldi érdekeket kiszolgáló politikusok azt kérik a Facebooktól, hogy töröljék az oldalunkat, mert az eddig írt kb 5000 posztunk mellett lefordítottunk pár videót magyarra (a többségét a konfliktus előtt)

Ballib cenzúra és diktatúra - Osszátok ezerrel!

️Másképp: ellenzéki politikusok kérik a Facebookot, hogy tiltsák le a kormánypárti, civilek által szerkesztett Számok oldalt, a Számok közösséget. Mi ez, ha nem külső beavatkozás a magyar választási rendszerbe? Mindezt az EP nevében, az EP képviselői státuszára hivatkozva teszi. (Elvileg) magyar képviselő, aki Moszkvai irányításúnak megbélyegez egy magyar civilek által 2,5 éve szerkesztett oldalt, megpróbálja azt letöröltetni, mert politikai riválisukat, a Fidesz-KDNP-t támogatjuk!

️A balliberálisok azt hazudják, hogy fontos a sajtószabadság, a szólásszabadság, tisztelik a vélemények sokszínűségét, a civil szervezeteket, a gyakorlatban megpróbálják elnémítani azokat, akiknek más a véleménye.
Most épp egy magyar, 100 ezres civil patrióta közösséget próbálnak meg elnémítani.
Szégyen! Ezért fogtok megbukni a választáson!

Egyet jegyezzetek meg jól: A Facebookon a haverjaitokkal együtt talán be tudjátok fogni a szánkat, de sosem fogjátok befogni a szánkat a gyakorlatban! Amíg élünk az ellen a pusztító politika ellen fogunk harcolni, amit ti képviseltek!

️Itt van Donáth Anna nyílt, uszító, gyűlöletkeltő, cenzúrát követelő posztja, alatta a másik kettő kommentje.
https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/posts/502291137920168

️Ha egy ellenzéki politikus kérésére a Facebook törli az oldalt, akkor teljesen világos lesz, hogy külső beavatkozás történik. Ezt a média segítségével el fogjuk mondani minden csatornán.

️Erről a ballib véleményterrorról pont ma reggel írtunk:
https://szamokadatok.hu/Post/4973/Barkit_kikapcsolnak

️Sosem fognak elnémítani, ha törlik az oldalt, újrakezdjük!
Minden korábbi poszt elérhető itt: https://szamokadatok.hu

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce  Külföld  Momentum 

Ez az igazi balliberális képmutatás!

Arra bízzák a korrupció elleni küzdelmet, aki maga is korrupt!

Ez az igazi balliberális képmutatás!

Cseh Katalin családi cége ellen több eljárás is folyamatban van!
Vizsgálódik az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF)
Nyomozást indított a NAV
Vizsgálódik a Gazdasági Versenyhivatal
Eljárást indított a Közbeszerzési Hatóság

De ez ott Brüsszelben senkit sem zavar, úgy tesznek, mintha mi sem történt volna! Cseh Katalin a korrupció és a csalás elleni jelentéstevő az EP-ben! Úgy tűnik, rablóból lesz a legjobb pandúr.

Forrás: https://bennfentes.net/2021/10/14/ezt-nem-hiszi-el-cseh-katalin-a-korrupcio-es-a-csalas-elleni-jelentestevo-az-ep-ben
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20211014-cseh-katalin-ugye-az-olaf-elott
https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210804-a-nav-is-vizsgalja-cseh-katalin-ugyet
https://www.origo.hu/itthon/20211019-cseh-katalin-kozbeszerzesi-hatosag.html
https://demokrata.hu/magyarorszag/nem-nyugodhatnak-meg-cseh-katalinek-a-dontobizottsag-elott-a-szerzodes-439674/

Címkék: Kettős mérce  Momentum 

FIktív címek, felvett milliárdok, zéró teljesítés

Így működik a momentumos Cseh Katalin pénzszivattyúja

FIktív címek, felvett milliárdok, zéró teljesítés

Tudják, ezek beszélnek korrupcióról, meg "tolvajozzák" a Fideszt, miközben erre egyetlen bizonyítékot sem tudnak felmutatni. Nos mi tudunk bizonyítékot szolgálni arra, hogy nem a Fidesz, hanem a baloldal tolvaj!

Fontos megemlíteni, hogy Cseh Katalin a Momentum egyik alapítója, tagja, Fekete-Győr András barátja és szövetségese, Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Jakab Péter és a többi "összeborult" politikus SZÖVETSÉGESE, s így a felelősség is közös!

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben bűncselekménygyanút emlegettek azokkal a vállalkozásokkal összefüggésben, amelyekről mára egyértelműen kiderült, hogy Cseh Katalinék céghálózatához tartoznak. A testület szóban forgó üléséről felvétel is készült, amelyet bárki megtekinthet.

Egy olvasó hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét arra, hogy bár sok minden kiderült a momentumos politikus köréhez kötődő céghálóról, a sajtó figyelmét eddig elkerülték a Szécsény városában történtek.

A Mediaworks Hírcentruma ezt követően bukkant rá arra a 2019-es videófelvételre, amelyen a helyi képviselő-testület korabeli ülése tekinthető meg.

A tanácskozás akkor válik izgalmassá, amikor Stayer László független polgármester megadja a szót dr. Serfőzőné dr. Fábián Erzsébetnek, aki a Tegyünk a szécsényiekért Egyesület támogatásával jutott be a testületbe. A politikus mindenre kiterjedő vizsgálatot szorgalmazva elmondta, hogy a Mondat Nyomdaipari Kft. és a Royal Press Hungary Nyomdaipari és Kommunikációs Kft. szerinte bűncselekménygyanús körülmények között juthatott 1,5 milliárd forintnyi támogatáshoz, kihasználva azt, hogy Szécsény kiemelten kedvezőtlen adottságú településnek számít.

Video: https://youtu.be/FCU0zB5lZb4

Ez azért lényeges, mert a városban működő cégek különböző pályázatokon indulva, az önrészt minimalizálva, kiemelt támogatást tudtak igénybe venni a térség fejlesztése érdekében.

Mivel a projekt megvalósítási helye Szécsény volt, dr. Serfőzőné érdeklődését is felkeltette, hogy vajon mit profitált a város a két vállalkozás tevékenysége következtében. Azt különösen érdekesnek tartotta, hogy a cégek egy olyan ingatlant neveztek meg fióktelepként, amely akkor az önkormányzat tulajdonában volt.

Éppen ezért a polgármestertől egyebek mellett arra várt választ, lehet-e tudni, hogy milyen tevékenység, fejlesztés zajlott az ingatlanban. Stayer László válaszából gyakorlatilag az derült ki, hogy semmilyen, a kulcs ugyanis az önkormányzatnál volt, amelyet senki nem vett fel.

Cseh Katalin gyakran emelte fel szavát az uniós támogatások miatt. Vajon most is megteszi? Fotó: Didier Bauweraerts

Az elmúlt hetekben egyértelműen kiderült, hogy a két vállalkozás is ahhoz a céghálózathoz tartozik, amely Cseh Katalin momentumos politikushoz köthető. A cégcsoport az elmúlt években meglehetősen gyanús körülmények között, hozzávetőlegesen 4,8 milliárd forintos uniós támogatást zsebelt be. A sajtó kiderítette, hogy a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve maximalizálták a profitot.

Az csak a hab volt a tortán, hogy a Cseh Katalin által aláírt egyik pályázat szövege arra a budapesti olimpiai pályázatra hivatkozva pályázott támogatásra, amelynek megfúrásában a jelenlegi EP-képviselőnek komoly szerepe volt.

Az ügyben először hetekkel ezelőtt egy magánszemély jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt tett feljelentést. Nemrég pedig Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő jelentette be közösségi oldalán, hogy a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. A politikus arról is írt, hogy átadta azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy a Cseh Katalinék érdekeltségébe tartozó céghálózat miként lopta el az európai uniós és az állami támogatásokat.

Eközben ráadásul az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF is megindította a vizsgálatot az uniós pénzeket is érintő zűrös ügyek miatt.

Tehát az ügyben csalás gyanúja miatt már több hatóság is vizsgálódik. A botrány egyelőre következmények nélkül maradt, hiszen bár Cseh Katalin nem adott elfogadható magyarázatot a történtekre, pozícióiról nem mondott le.

A Momentum egyébként annak ellenére lezártnak tekinti az ügyet, hogy korábban Fekete-Győr András a Hír TV-ben arról beszélt: ha egy momentumos politikusról kiderülne, hogy uniós forrásokkal élt vissza, akkor őt is elszámoltatnák.

Előzmények: https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/09/ujabb-botranyos-palyazatok-cseh-katalinek-cegbirodalmaban
Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/09/ebben-a-botranyban-komolyan-meguthetik-a-bokajukat-cseh-katalinek

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce  Momentum 

Nemdemokratikus előválasztási színjáték

Nemdemokratikus előválasztási színjáték

Véglegesnek tekinthető az ellenzéki előválasztás jelöltjeinek listája, folyik az aláírásgyűjtés. Szigorúan a számok oldaláról nézve, az adott jelöltek esélyeit most nem latolgatva néhány meglepő és mulatságos tényre mutatunk rá.

A 106 helyért 251 jelölt méri össze erejét. Tehát az 5-6 „komolyan” vehető párt átlagban 2,36 jelöltet állít 1 választókerületben, amely rámutat a visszalépések mértékére. Egészen konkréten 11 helyen nem is tartanak előválasztást, mert ezeken a helyeken egy jelöltet indítottak. Ez kérem az un. balliberális demokráciafelfogás netovábbja. 55 helyen, tehát több mint a választókerületek felében mindösszesen 2 jelölt mérettetik meg egymással. 32 helyen 3, 6 helyen 4, és 2 helyen 5. Minél több a jelölt annál több ÚVNP tűnik fel, ami azt jelzi, hogy a valóságban sokkal egyértelműbbek az esélyek.

A legtöbb jelöltet a DK indítja, szám szerint 60-at, majd következik a Momentum 59 fővel. A Jobbik 50 helyen indul, az MSZP 42 helyen, az LMP 16 helyen, a Párbeszéd pedig 12 helyen. Illetve vannak az indultak még. Annak vizsgálata, hogy ezek a jelöltek hol milyen eséllyel szerepelhetnek, azt a politikai elemzők jobban látják, illetve heteken belül úgyis kiderül.

A Jobbik Gyurcsányék ellen jött létre anno. Ennek fényében kifejezetten érdekes, hogy 19 helyen a DK jelöltje mögé álltak be, illetve egy híján húsz esetben a DK állt be a Jobbik jelöltje mögé.

További érdekesség, hogy a DK és a Jobbik, olyan választókerületekben ahol 2 jelölt indul, ott ezek a pártok mindösszesen 7 helyen állnak egymással szemben az 55-ből, illetve 6 helyen a 32-ből. Ezek a számok nagyban tükrözik azt, hogy milyen mértékű alkucunamival és előre lejátszott meccsekkel állunk szemben.

A legnagyobb támogatottsága más pártok részéről a DK-nak van, ugyanis 60 jelöltjüket támogatja legalább egy, de legtöbbször több másik párt. Ezt a hozzáállást ellenben a DK nem nagyon viszonozza, ugyanis mindössze 38 helyen támogatják más párt jelöltjét. A Jobbikot 50 helyen támogatják, mindeközben 46 helyen ad támogatást más pártnak. A Momentumot 59 helyen támogatja más párt, 34 helyen adja vissza ezt a támogatást. A csicskaság mértéke az MSZP esetében már látszódik, ugyanis ők 42 helyen kapnak támogatást, de 57 helyen kell, hogy visszaadják azt. Az LMP jelöltje 16 helyen kap máshonnan támogatást, míg 78 helyen ők támogatják más párt jelöltjét.

A Hazafias Népfront jelöltjeit ellenben hiányoljuk. Ja, nem! Az ellenzék maga a neomarxista, neoliberális, barnainges identitásvesztett Hazafias Népfront. A kommunista nem vész el, csak átalakul.

Forrás: https://elovalasztas2021.hu/oevk-jeloltek

Címkék: Gyurcsány  Jobbik  Momentum 

Fizesd vissza az elcsalt pénzt!

1 megosztás = 1 üzenet a NOmentumos tolvajnak!

Fizesd vissza az elcsalt pénzt!

Cseh Katalin cége az olimpiára hivatkozva nyert el egy 68 millió forintos pályázatot, közben Cseh Katalin az olimpia ellen kampányolt, a lóvét eltette, közben meg "Mészárosozik", "Orbánozik" és "tolvajozik"! Hab a tortán, hogy a NOlimpia kampány után tegnap a Facebookon gratulált az olimpiai aranyat nyert sportolónknak. Kell a like, kell a szavazat...
https://www.facebook.com/szamokadatok/photos/p.370476964429443/370476964429443

👉Hollik István: Cseh Katalin ügye a baloldali kétszínűség iskolapéldája
👉Videó: https://youtu.be/V2F_1JdVIaM
Cseh Katalin momentumos EP-képviselő ügye "a baloldali kétszínűség iskolapéldája" - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi videónyilatkozatában.

Hollik István kifejtette: a politikus egy olyan családi céget vezetett 2013 és 2018 között, amely arra hivatkozva nyert uniós pénzeket, hogy a 2024-es magyarországi olimpia megszervezésében vesz részt. Tehát abban az időszakban történt ez, amikor a Momentum a NOlimpia kampányt folytatta, és ezzel „megfúrta ezt a magyar álmot” - közölte.

Úgy fogalmazott, megdöbbentő ez a kétszínűség, hogy a politikus az olimpiára hivatkozva nyer el „uniós milliókat”, miközben az olimpia ellen kampányol. Hangsúlyozta: most, hogy ez kiderült, az a minimum, hogy Cseh Katalin családi cégei visszafizetik ezeket a pénzeket.

Előzmény: https://szamokadatok.hu/Post/3768/Adj_cimet_a_kepnek
Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210727-hollik-cseh-katalin-ugye-a-baloldali-ketszinuseg-iskolapeldaja
👉Kapcsolódó:
Cseh Katalin lebukott, milliárdokat tett zsebre, közben pedig “Mészárosozik” és “Orbánozik”
Kiderült azonban az igazság!
https://szamokadatok.hu/Post/3743/Ismet_lebukott_a_hazug_tolvaj_baloldal
Lebukott a képmutató Karácsony!
Luxusvillába van bejegyezve a demagóg szlogenekkel operáló mozgalma!
https://szamokadatok.hu/Post/3754/Lebukott_a_kepmutato_Karacsony
Hadházy Lebukott!
Hazudott a vagyonnyilatkozatában, ezért azonnal távoznia kell!
https://szamokadatok.hu/Post/3167/Hadhazy_Lebukott
Szabó Tímea lebukott
A megélhetési politikus az ápolók napjára egy ápolókról szóló hazugsággal készült, de újra lebukott. Minden ki van fizetve - előre!
https://szamokadatok.hu/Post/2965/Szabo_Timea_lebukott
Ismét lebukott a kamuvideós MSZP és a teljes baloldali hazugságokra épülő megélhetési politika
https://szamokadatok.hu/Post/2227/Ismet_lebukott_a_kamuvideos_MSZP_es_a_teljes_baloldali_hazugsagokra_epulo_megelhetesi_politika
4 év után is büszke a NOlimpia akciójára ez a román!
Felháborító! Elképesztő!
https://szamokadatok.hu/Post/2950/4_ev_utan_is_buszke_a_NOlimpia_akciojara_ez_a_roman
Momentum előtte/utána
https://szamokadatok.hu/Post/2402/Momentum_elotteutana
50 pontban arról, hogy miért hazaáruló a Momentum
https://szamokadatok.hu/Post/2263/50_pontban_arrol_hogy_miert_hazaarulo_a_Momentum

Címkék: Momentum 

Adj címet a képnek

Az olimpián nyerészkedett a baloldali összeborulás egyik vezéralakja, majd bedöntötte az olimpiát a gyűlöletkeltő kampányukkal

Adj címet a képnek

Cseh Katalin cége 68 millió forintos uniós pályázatot nyert az Olimpia népszerűsítésére, majd Cseh Katalin részt vett a gyalázatos “NOlimpia” kampányban, a lóvét meg eltette.

Rétvári Bence írta: "Cseh Katalin cége az olimpiára hivatkozva kért és kapott uniós támogatást.
Cseh Katalin pártja olimpiaellenes aláírásgyűjtést folytatott.
Vajon az olimpiára hivatkozva kapott pénzből jutott az olimpiaellenes kampány nyomdaköltségeire is?"

👉Részletek: https://demokrata.hu/magyarorszag/az-olimpiai-palyazattal-is-penzt-keresett-volna-cseh-katalin-408103/
https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159884243622044

Kapcsolódó:
Cseh Katalin lebukott, milliárdokat tett zsebre, közben pedig “Mészárosozik” és “Orbánozik”
Kiderült azonban az igazság!
https://szamokadatok.hu/Post/3743/Ismet_lebukott_a_hazug_tolvaj_baloldal
Lebukott a képmutató Karácsony!
Luxusvillába van bejegyezve a demagóg szlogenekkel operáló mozgalma!
https://szamokadatok.hu/Post/3754/Lebukott_a_kepmutato_Karacsony
Hadházy Lebukott!
Hazudott a vagyonnyilatkozatában, ezért azonnal távoznia kell!
https://szamokadatok.hu/Post/3167/Hadhazy_Lebukott
Szabó Tímea lebukott
A megélhetési politikus az ápolók napjára egy ápolókról szóló hazugsággal készült, de újra lebukott. Minden ki van fizetve - előre!
https://szamokadatok.hu/Post/2965/Szabo_Timea_lebukott
Ismét lebukott a kamuvideós MSZP és a teljes baloldali hazugságokra épülő megélhetési politika
https://szamokadatok.hu/Post/2227/Ismet_lebukott_a_kamuvideos_MSZP_es_a_teljes_baloldali_hazugsagokra_epulo_megelhetesi_politika
4 év után is büszke a NOlimpia akciójára ez a román!
Felháborító! Elképesztő!
https://szamokadatok.hu/Post/2950/4_ev_utan_is_buszke_a_NOlimpia_akciojara_ez_a_roman
Momentum előtte/utána
https://szamokadatok.hu/Post/2402/Momentum_elotteutana
50 pontban arról, hogy miért hazaáruló a Momentum
https://szamokadatok.hu/Post/2263/50_pontban_arrol_hogy_miert_hazaarulo_a_Momentum

Címkék: Momentum  Vélemény 

Ismét lebukott a hazug, tolvaj baloldal!

A Fideszt vádolják 11 éve azzal, amit ők maguk követnek el!

Ismét lebukott a hazug, tolvaj baloldal!

Cseh Katalin lebukott, milliárdokat tett zsebre, közben pedig “Mészárosozik” és “Orbánozik”
Kiderült azonban az igazság! A Momentum hazaáruló politikusa korábban azt írta Facebook oldalán, hogy “Nem maradhat következmények nélkül, hogy a Fidesz saját politikusainak játssza át az EU-s forrásokat”
Akkor hogy is van ez? Most mi lesz a következmény? Talán lemond minden tisztségéről, és elhúz a közéletből? Talán visszaadja a lóvét? Dehogy is! A baloldalon az ilyesminek nincs következménye.

👉A helyén maradt a kamuvideós Korózs
👉A helyén maradt a jogerősen elítélt Czeglédy
👉Köszöni szépen, jól van a cigicsempész Legény Zsolt
👉Szabadlábon van a hivatalában áramlopást rejtegető Niedermüller
👉Vidáman folytatja “munkáját” a magyarokat lepatkányozó Bangóné
👉Továbbra is Momentum-tag a lámpavasazó Szarvas Koppány
👉Hadházy sem mondott le, amikor kiderült, hogy képviselőként üzleti tevékenységet folytatott
👉A Dobrev/Gyurcsány páros sem tűnt el, miután lebuktak uzsorázással (uniós pénzt adtak “kölcsön” Czeglédynek)
👉De már Gréczy is megint a környéken ólálkodik.

👉Részletek: https://www.origo.hu/itthon/20210720-anonymusbotrany-momentumos-ep-kepviselo-allhat-a-celkeresztben.html

👉A baloldal kommunista szokásuk szerint mindig a Fideszt vádolja azzal, amit ők maguk követnek el!
https://szamokadatok.hu/Post/3740/_A_baloldal_a_Fideszt_vadolja_a_sajat_maga_altal_elkovetett_bunokkel

ADD TOVÁBB!

Címkék: Kettős mérce  Momentum 

2,5 perc szégyen!

Fekete-Győr András elment megsemmisülni Gulyás Mártonhoz

2,5 perc szégyen!

👉Videó: https://www.facebook.com/frappansfiatalosfelhasznalonev/videos/298977394965560

Írta: Kacsoh Dániel
Az egyórányi szekunder szégyent csak fokozza a Momentum-elnök utólagos magyarázkodása.
Pedig olyan jól indult az egész. Újbalos-felkapott-trendi YouTube-csatorna az ellenzéki utcai aktivizmus modern médiamunkássá szelídült vagabundjával. Nem holmi gonosz „propagandaműsor”, hanem egy valóban független-objektív platform, olyan hely, ahol igazi kérdéseket tesznek fel, nem kézi vezérelt a szerkesztés, ráadásul a közös cél is egységbe forraszt, nevezetesen az Orbán-ellenesség. Az egész olyan cool meg ellenzéki!

Legalábbis Fekete-Győr András Momentum-vezér fejében efféle gondolatok kavaroghattak, amikor beült Gulyás Mártonék stúdiójába.

Aztán a kedélyes Fidesz-shaming helyett/mellett lett belőle

hebegés-habogás, „erre nem tudom a választ”, önellentmondássá fajuló érvelések, és olyan megmondások, mint hogy „szerintem 2006-ban tizenhat éves voltam”.
Összefoglalóan: nem éppen egy leendő miniszterelnök alakját rajzolta meg az egyórás interjú, pedig a kémia működött, a szimpátia megvolt, itt mindenki jót akart. Ám ha valami nem megy, akkor nem megy, hiába erőltetik.

Nyilvánvalóan nem reprezentatív fokmérője egy adott médiatartalomnak az alatta olvasható kommentfolyam, sőt, ám ebben az esetben mindenképp tanulságos egy pillantást vetni a hozzászólásokra. Íme egy-két aranyköpés:

„Nem szeretném miniszterelnöknek. Rettentő tájékozatlannak tűnik.”
„Mint egy frissdiplomás az első állásinterjún.”
„Az, hogy ilyen képességekkel elindul az előválasztáson, tökéletes cáfolata annak az interjúban elhangzott állításnak, hogy rendelkezik önreflexióval.”
„Ez annyira kemény volt, hogy még a pornhubról is leszedették volna.”
És még vagy egy szakajtónyi hasonló, megsemmisítő megjegyzés.

Alighanem Fekete-Győr is érezte, hogy ez nem sikerült valami kiválóan, ráadásul egyik szövetségesébe, az MSZP-be is sikerült (ismét) belegyalogolnia, de ez most mellékes, mindenesetre kénytelen volt szombaton, tehát egyetlen nappal az egyórás videó közzé tétele után közleményben magyarázkodni. Ezzel azonban csak még mélyebbre ásta magát a kommunikációs gödörben, atomerőműként működő napelem nem tudná már visszahozni ebből a szakadékból a felcsuti perről hadováló pártvezetőt.

„Sokan írjátok, hogy ég és föld az eredeti, vágatlan Partizán interjú, és a tegnap kikerült összevágott verzió. Ez többek között azért van így, mert a vágott anyagba sajnos alig-alig érdemeltek helyet azok a társadalmi, gazdasági, és politikai értékválasztások, elképzelések és programpontok, amiket a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjeként képviselek” – írta ki a Facebookra Fekete-Győr. Némi horngábori éllel jegyezzük meg rögtön: nem, András, nem azt írták!

De mindegy is. Amikor valaki egy ilyen, még a potenciális szimpatizánsokból is szekunder szégyenérzetet kiváltó szereplést követően, huszonnégy órán belül képes egyáltalán mentegetőzni, sőt, az interjúkészítőt hibáztatni, az aligha alkalmas bármilyen politikai szerep betöltésére. Közhatalmi funkcióról ne is beszéljünk! Ezt nyilván magától nem fogja belátni, ám ettől még konstatálhatjuk:

a jogállamiságot zárójelbe tenni óhajtó Fekete-Győr András ezzel a performansszal végleg kicsinálta magát.
A magyarázkodó közlemény azonban tartogat még egy érdekes részletet, ami csak tovább erősíti az iménti következtetést: „Szerencsére Spotify-on (és Partizán-patronálóként videó formátumban) az eredeti, hiteles, vágatlan interjút is meg lehet hallgatni (illetve nézni). Már ha azok, akik az előválasztáson részt kívántok venni, a valós, teljes kép alapján akarjátok meghozni a döntéseteket.”

Vagyis, ha jól értjük, a Momentum elnöke nemcsak Gulyás Mártonéknak szúr oda, mint valami sértődött óvodás, hanem azoknak is, akik nem elég igényesek, kíváncsiak, alaposak, hogy megelégedjenek egyórányi Fegyőr-dadogással. Aki részt akar venni az előválasztáson (értsd: demokratikus gondolkodású és kellően ellenzéki elkötelezettségű), az utánajár a vágatlan verziónak is, vagyis összesen rászán vagy fél napot arra, hogy megismerje a hisztis interjúalany elképzeléseinek a teljesnél is teljesebb spektrumát. Ha nem teszi, úgy kvázi meg sem érdemli, hogy elnök úrra szavazzon. Punktum.

Nekem elég volt hatvan perc ebből a szenvedésből, pontosabban sok is, úgyhogy efféle önkínzásra nem vetemednék, ám abban biztos vagyok, hogy más se nagyon fog.

Amúgy ki gondolta volna? A budapesti olimpia elkaszálásával berobbanó Momentum első emberének karrierjét a köztársasági elnöki palotát festékkel dobáló Gulyás Márton „zárhatja le”. Innen ugyanis nem nagyon van már visszaút a ringbe, ez a produkció így együtt felér egy vödör hideg vízzel, egy üvöltő kislánnyal és egy lóval. Megsemmisítő!

Forrás: https://maiposzt.hu/p/mandiner-10159396168001941

Címkék: Momentum