Címke: Megélhetés

Évről-évre egyre több lakás épül és kerül megvételre

“Minden rossz” - hazudják a hataloméhes baloldali politikusok

Évről-évre egyre több lakás épül és kerül megvételre

ūüĎČKiugr√≥an sok, t√∂bb mint 28 ezer lak√°st adtak √°t tavaly. Nincs sv√°jci frank, nincsenek dupla t√∂rlesztŇĎk, de van CSOK, babav√°r√≥, kedvezm√©nyes forintalap√ļ hitel √©s sok egy√©b t√°mogat√°s!
ūüĎČMi√©rt? Ez√©rt!
Csal√°dpolitika sz√°mokban. "J√≥ √ļton indultunk el"
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el

Varga Mih√°ly p√©nz√ľgyminiszter kedvezŇĎnek nevezte, hogy minden m√°sodik lak√°st csal√°d, √©s nem beruh√°z√≥ √©p√≠tett. Szerinte az otthonteremt√©si program seg√≠teni fogja a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°t.

√Čvtizedes cs√ļcsot d√∂ntve, a 2019. √©vin√©l harmad√°val t√∂bb, 28 208 lak√°s √©p√ľlt tavaly, a javar√©szt m√°r a koronav√≠rus-j√°rv√°ny s√ļjtotta √©vben. A nagyar√°ny√ļ t√∂bblet fŇĎk√©nt a vid√©ki √©p√≠tkez√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎ: m√≠g Budapesten 2020-ban 6341 lak√°st vettek haszn√°latba, ami alig 9 sz√°zal√©kkal t√∂bb a megelŇĎzŇĎ √©vin√©l, addig a megyei jog√ļ v√°rosokban 55, a t√∂bbi v√°rosban 31, a k√∂zs√©gekben 45 sz√°zal√©kkal t√∂bb lak√°s √©p√ľlt fel.

A K√∂zponti Statisztikai Hivatal gyorsjelent√©se szerint nagyv√°rosokban tapasztalhat√≥ erŇĎs n√∂veked√©s csaknem fel√©t h√°rom nagyv√°ros: Debrecen, GyŇĎr √©s Szeged adta ‚Äď mindh√°rom megyesz√©khelyen ezern√©l t√∂bb lak√°st vettek haszn√°latba. A fŇĎv√°rosi lak√°sok mintegy harmada √öjbud√°n val√≥sult meg, ami egy√ļttal azt jelenti, hogy a XI. ker√ľletben √©p√ľlt fel tavaly az √∂sszes lak√°s csaknem tizede.

T√∂bb mint k√©tszeres√©re nŇĎtt az √ļj lak√°sok sz√°ma 2019-hez viszony√≠tva az √Čszak-Alf√∂ld√∂n, de jelentŇĎs a n√∂veked√©s a D√©l-Dun√°nt√ļlon (181 sz√°zal√©k) √©s a D√©l-Alf√∂ld√∂n (170 sz√°zal√©k) is. Az √ļjonnan haszn√°latba vett lak√°sok 52 sz√°zal√©ka csal√°di h√°zat jelentett, 39 sz√°zal√©ka t√∂bblak√°sos √©p√ľletben, mintegy 6 sz√°zal√©ka lak√≥parkban tal√°lhat√≥.

ElŇĎt√©rben a csal√°dok
Ez tizenegy √©ves rekordot jelent ‚Äď jelentette ki Varga Mih√°ly a k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n k√∂zz√©tett friss vide√≥j√°ban, hozz√°t√©ve: kedvezŇĎ, hogy a n√∂veked√©s minden telep√ľl√©skateg√≥ri√°ban erŇĎteljes volt. A p√©nz√ľgyminiszter felh√≠vta r√° a figyelmet, hogy a term√©szetes szem√©lyek √°ltal √©p√≠tett lak√°sok ar√°nya megk√∂zel√≠tette az √∂tven sz√°zal√©kot, teh√°t minden m√°sodik lak√°st nem beruh√°z√≥k, hanem a csal√°dok √©p√≠tettek.

‚Äď A kedvezŇĎ adatok azt mutatj√°k, hogy eredm√©nyes a korm√°ny otthonteremt√©si programja √©s c√©lt √©rnek az erre ford√≠tott k√∂lts√©gvet√©si t√°mogat√°sok ‚Äď hangs√ļlyozta a t√°rcavezetŇĎ. Mint mondta, azzal sz√°molnak, hogy az √©v elej√©n jelentŇĎsen kibŇĎv√≠tett otthonteremt√©si program is seg√≠teni fogja a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°t. A lak√°s√©p√≠t√©si √°fa √∂t sz√°zal√©kra cs√∂kkent√©se, a csok ig√©nybev√©tel√©nek bŇĎv√≠t√©se √©s az otthonfel√ļj√≠t√°si t√°mogat√°s is erŇĎs√≠theti az √©p√≠tŇĎipart, √≠gy a gazdas√°g teljes√≠tm√©ny√©t.

Eltántorító budapesti árak
Ugyanakkor bizonytalans√°g √©rezhetŇĎ az √ļj lak√°sok tervez√©s√©ben: az √©p√≠t√©si enged√©lyek √©s egyszerŇĪ bejelent√©sek alapj√°n √©p√≠tendŇĎ lak√°sok sz√°ma 22 556 volt, ami 36 sz√°zal√©kkal maradt el a 2019-es mennyis√©gtŇĎl. A lak√°s√©p√≠t√©si kedv valamennyi telep√ľl√©skateg√≥ri√°ban cs√∂kkent, de a kisebb telep√ľl√©sekben m√©rs√©keltebben. Budapesten 48, a megyei jog√ļ v√°rosokban 39, a t√∂bbi v√°rosban 32, a k√∂zs√©gekben 14 sz√°zal√©kkal kevesebb lak√°s √©p√≠t√©s√©t kezdem√©nyezt√©k.

A lak√°s√©p√≠t√©sek sz√°ma 2020-ban a v√≠rushelyzet ellen√©re is dinamikusan n√∂vekedett. Ennek magyar√°zata egyr√©szt a v√≠rushelyzet elŇĎtt jelentŇĎsen javul√≥ j√∂vedelmi helyzet, illetve hogy ez a t√°rsadalom egy r√©sz√©ben a j√°rv√°nyhelyzet ellen√©re sem v√°ltozott ‚Äď √≠rta lapunknak k√ľld√∂tt komment√°rj√°ban RegŇĎs G√°bor.

A Sz√°zadv√©g Gazdas√°gkutat√≥ makrogazdas√°gi √ľzlet√°g√°nak vezetŇĎje eml√©keztetett r√°, hogy b√°r az √ļj lak√°sok kedvezm√©nyes √°f√°j√°t tavaly √°ltal√°noss√°gban kivezett√©k, de azon √©p√≠tkez√©sek, amelyek 2018. november 1-j√©vel bez√°r√≥lag rendelkeztek enged√©llyel, m√©g a kedvezm√©nyes √°fakulcs mellett k√©sz√ľlhettek el. RegŇĎs G√°bor a kisebb budapesti n√∂vekm√©nyt a magas √°rakkal magyar√°zta, szerinte sokan ink√°bb az agglomer√°ci√≥ban √©p√≠tettek √ļj h√°zat.

Noha a kiadott √©p√≠t√©si enged√©lyek sz√°ma tavaly cs√∂kkent, mivel ezek sz√°ma 2019-ig √©rdemben meghaladta az √©p√≠t√©sek√©t, ez nem okoz felt√©tlen√ľl azonnali visszaes√©st. RegŇĎs G√°bor hangs√ļlyozta: 2021-tŇĎl az √ļj lak√°sok √©p√≠t√©se ism√©t a kedvezm√©nyes √°fakulccsal ad√≥zik, ami seg√≠theti a magas lak√°s√©p√≠t√©si szint fennmarad√°s√°t.

Elérni az álomhatárt
B√°r a koronav√≠rus-j√°rv√°ny a m√ļlt √©vben kedvezŇĎtlen hat√°ssal volt a lak√°spiac eg√©sz√©re, a kor√°bbi √©vekben elkezdŇĎd√∂tt lak√°s√©p√≠t√©sek jelentŇĎs r√©sze tavaly fejezŇĎd√∂tt be, ez l√°tszik a mostani kiugr√≥ eredm√©nybŇĎl ‚Äď k√∂z√∂lte lapunkkal Balogh L√°szl√≥, az Ingatlan.com vezetŇĎ gazdas√°gi szak√©rtŇĎje. Szerinte az √°llami lak√°sprogramban el√©rhetŇĎ t√°mogat√°sok, valamint az idei √©vtŇĎl el√©rhetŇĎ √ļj elemek, k√∂zt√ľk a kedvezm√©nyes lak√°s√©p√≠t√©si √°fa √ļjb√≥li bevezet√©se ism√©t lend√ľletet adott a lak√°s√©p√≠t√©seknek.

B√°r m√©g neh√©z pontosan megmondani, hogy mikor √©r v√©get a j√°rv√°ny √©s mikor kezdŇĎdik a gazdas√°gi fellend√ľl√©s, de a lak√°spiacon szinte biztosan erŇĎs √©v v√°rhat√≥. ‚Äď A mostani kil√°t√°sok alapj√°n, r√©szben az √°llami lak√°sprogramnak k√∂sz√∂nhetŇĎen a 2020-as √©vek elsŇĎ fel√©ben a piac el√©rheti a kor√°bbi √©vtizedekben ‚Äě√°lomhat√°rnak‚ÄĚ sz√°m√≠t√≥ √©vi 40 ezer meg√©p√≠tett √©s √°tadott lak√°ssz√°mot, ami a lak√°s√°llom√°ny meg√ļjul√°s√°hoz sz√ľks√©ges szintet jelenti ‚Äď jelezte Balogh L√°szl√≥.

ūüĎČForr√°s: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/tizenegy-eve-nem-epult-annyi-lakas-mint-a-jarvany-idejen-9423116/
ūüĎČVide√≥: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/187024453217720

Címkék: Megélhetés 

Uniós elismerés a kormánynak!

Hazugság a 4 millió éhező! (+ további linkek a cikk végén!)

Uniós elismerés a kormánynak!

A szegények száma Magyarországon több, mint egymillióval csökkent az uniós mérés szerint, az arányuk az unió átlagánál kisebb, a javulásunk a legnagyobbak egyike a tagállamok között!

Piroska Szalai munkaerŇĎpiaci elemzŇĎ √≠r√°sa:
(a teljes grafika kommentben lesz elhelyezve)

Több, mint egymillióval csökkent az uniós mérés szerint a szegények száma, Magyarországon az arányuk az unió átlagánál kisebb, a javulásunk a legnagyobbak egyike a tagállamok között

(Ez az írás is és még további hasonló minielemzések olvashatók a www.szalaipiroska.hu oldalon is.)

Az EU2020 strat√©gia 5 legfŇĎbb c√©lter√ľlet√©nek egyike a szeg√©nys√©g elleni k√ľzdelem (a foglalkoztat√°s, a kutat√°s, az energia, az oktat√°s mellett). Ennek m√©r√©s√©re haszn√°lja az EUROSTAT a szeg√©nys√©g vagy t√°rsadalmi kirekeszt√©s komplex mutat√≥j√°t. A szervezet mindig az adatfelv√©tel √©v√©t megjel√∂lve (azaz a vonatkoztat√°si √©v ut√°ni √©vmegjel√∂l√©ssel) teszi k√∂zz√© az √©rt√©keket. EzekbŇĎl a sz√°mokb√≥l azt√°n az ENSZ, az UNICEF √©s m√°s nemzetk√∂zi szervezetek is a gyermekszeg√©nys√©grŇĎl sz√≥l√≥ jelent√©seket is k√©sz√≠tenek. Teh√°t a ‚ÄěStatistics on Income and Living Conditions‚ÄĚ - azaz EU-SILC adatai nagy visszhangot szoktak kapni. Ehhez a statisztik√°hoz a KSH a ‚ÄěH√°ztart√°si K√∂lts√©gvet√©si √©s √Čletk√∂r√ľlm√©nyek Adatfelv√©tel‚ÄĚ-ben gyŇĪjti az adatokat.

Azon szem√©lyek vannak kit√©ve a szeg√©nys√©g vagy a t√°rsadalmi kirekesztetts√©g kock√°zat√°nak, akik eset√©ben a k√∂vetkezŇĎ 3 t√©nyezŇĎ k√∂z√ľl legal√°bb 1 fenn√°ll:
- relatív szegény: olyan háztartásban él, ahol a háztartás jövedelme (income, azaz a háztartás minden bevétele, nemcsak a munkával szerzett kereset) nem éri el a medián ekvivalens jövedelem 60%-át. Az EU átlagnál jobbak vagyunk.
- nagyon alacsony munkaintenzit√°s√ļ: olyan h√°ztart√°sban √©l, ahol a munkak√©pes kor√ļ (itt: 18-59 √©ves) szem√©lyek a lehets√©ges munkaidej√ľk kevesebb, mint 20%-√°t t√∂lt√∂tt√©k munk√°val. A mutat√≥nk az uni√≥s √°tlag jobb.
- s√ļlyosan depriv√°lt: az al√°bbi 9 fogyaszt√°si t√©tel k√∂z√ľl legal√°bb 4 eset√©ben anyagi okb√≥l lemondani k√©nyszer√ľl. (Fizet√©si h√°tral√©kos, v√°ratlan kiad√°sait k√©ptelen fedezni, anyagi okb√≥l nincs telefonja, sz√≠nes TV-je, mos√≥g√©pe, szem√©lyg√©pkocsija, √©vente egy h√©t √ľd√ľl√©st, k√©tnaponta h√ļsfogyaszt√°st √©s a lak√°sa megfelelŇĎ fŇĪt√©s√©t nem tudja finansz√≠rozni.) ‚Äď voltak nagyon magas √©rt√©keink, jelenleg az uni√≥s √°tlag (5,5%) m√°sf√©lszeres√©n √°llunk (8%)

ÔłŹ A k√∂vetkezŇĎ napokban k√ľl√∂n postokban tervezem majd r√©szletesen is bemutatni az egyes t√©nyezŇĎket. ÔłŹ

Az EU2020 strat√©gia 2010-ben c√©lul tŇĪzte ki, hogy 2020-ra 20 milli√≥val cs√∂kkenjen a szeg√©nyek vagy t√°rsadalmi kirekesztŇĎd√©ssel fenyegetettek sz√°ma az uni√≥ban. K√∂zel 12 ezer fŇĎs cs√∂kken√©st siker√ľlt 2019-ig el√©rni, a 2020-as adatokra m√©g v√°rni kell. A magyar v√°llal√°s 450 ezer fŇĎs cs√∂kken√©s volt a 2008-as b√°zis√©vhez viszony√≠tva. 2008-ban 2794 ezren voltak √©rintettek, 2020-ban 1695 ezren, azaz a megc√©lzott 450 ezer fŇĎs cs√∂kken√©s k√©t √©s f√©lszeres√©t √©rt√ľk el, 1099 ezer fŇĎvel cs√∂kkent az √©rintettek l√©tsz√°ma. Haz√°nkkal egy√ľtt √∂sszesen 9 orsz√°g (Magyarorsz√°g, Lengyelorsz√°g, Rom√°nia, Bulg√°ria, Portug√°lia, Csehorsz√°g, Lettorsz√°g, Szlov√©nia √©s Litv√°nia) teljes√≠tette a v√°llal√°s√°t 2019-re, de 10 olyan orsz√°g is van m√©g, amelyn√©l az √©rintettek sz√°ma √©s ar√°nya nemhogy javult volna, hanem meghaladja a 2008-as √©rt√©ket. 21 tag√°llam tett konkr√©t v√°llal√°st, mi c√©loztuk meg a 6. legnagyobb l√©tsz√°mcs√∂kken√©st.

A t√°rsadalomban az √©rintettek ar√°nya 2010-ben 29,9% volt, amely az uni√≥ban √°tlagos 23,9%-n√°l 6 sz√°zal√©kponttal magasabb, ez csup√°n a 22. helyre volt el√©g. 2019 az utols√≥ ismert √©rt√©ke a tag√°llamoknak, itt m√°r a 12. helyre l√©pt√ľnk elŇĎre e mutat√≥ban.

2018 √≥ta jobbak vagyunk az uni√≥s √°tlagn√°l. A 2020-as adatunkat a KSH k√∂zl√©s√©bŇĎl ismerj√ľk, s v√°rhat√≥an tov√°bbi elŇĎrel√©p√©s fogunk el√©rni. 2010 √≥ta a magyar javul√°s Bulg√°ria ut√°n a m√°sodik legjelentŇĎsebb, s ha 2013-2019 k√∂zti idŇĎszakot vizsg√°ljuk, akkor pedig a legnagyobb r√°tacs√∂kken√©st mi √©rt√ľk el a tag√°llamok k√∂z√∂tt.

Az √©rintettek ar√°nya 2008-2013 k√∂z√∂tt folyamatosan nŇĎtt, ami legink√°bb a devizahitelek terheinek n√∂veked√©s√©vel √©s a foglalkoztat√°s cs√∂kken√©s√©vel valamint a magas munkan√©lk√ľlis√©ggel magyar√°zhat√≥. Legjobban a s√ļlyosan depriv√°ltak ar√°nya emelkedett meg, k√∂z√ľl√ľk is a v√°ratlan kiad√°saikat fedezni k√©ptelenek √©s a fizet√©si h√°tral√©kosok ar√°nya nŇĎt hatalmasat. Ezt majd egy k√∂vetkezŇĎ postban mutatom meg.

A sorozat kor√°bbi cikkei:
Az alacsony keresetŇĪek ar√°ny√°nak cs√∂kken√©se Magyarorsz√°gon volt a m√°sodik legnagyobb 2010 √©s 2018 k√∂z√∂tt!
https://szamokadatok.hu/Post/2886/Az_alacsony_keresetuek_aranyanak_csokkenese_Magyarorszagon_volt_a_masodik_legnagyobb_2010_es_2018_kozott
Az Orb√°n-korm√°ny jelentŇĎsen cs√∂kkentette a k√ľl√∂nbs√©get a legszeg√©nyebbek √©s a leggazdagabbak k√∂z√∂tt!
https://szamokadatok.hu/Post/2854/Az_Orban-kormany_jelentosen_csokkentette_a_kulonbseget_a_legszegenyebbek_es_a_leggazdagabbak_kozott
√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
Lélektani határ! 400 000 fölött az átlagkereset!
https://szamokadatok.hu/Post/2817/Lelektani_hatar
Fordul√≥pont! 2020-ra a term√©kenys√©g el√©rte a Bokros csomag bevezet√©se elŇĎtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
2020-ban a magyar bruttó havi átlagkereset meg fogja haladni a 400.000 Ft-ot!
https://szamokadatok.hu/Post/2800/2020-ban_a_magyar_brutto_havi_atlagkereset_meg_fogja_haladni_a_400000_Ft-ot
2020-ra teljes√≠tett√ľk a megc√©lzott 75%-os foglalkoztat√°si r√°t√°t a 20-64 √©ves korcsoportban!
https://szamokadatok.hu/Post/2792/2020-ra_teljesitettuk_a_megcelzott_75-os_foglalkoztatasi_ratat_a_20-64_eves_korcsoportban
Febru√°rt√≥l nŇĎ a minim√°lb√©r, j√ļliust√≥l tov√°bbi emel√©s v√°rhat√≥
https://szamokadatok.hu/Post/2751/Februartol_no_a_minimalber_juliustol_tovabbi_emeles_varhato
Haz√°nkban v√°ltak a legnagyobb ar√°nyban foglalkoztatott√° a munkan√©lk√ľliek!
https://szamokadatok.hu/Post/2729/Hazankban_valtak_a_legnagyobb_aranyban_foglalkoztatotta_a_munkanelkuliek
Hogyan adózik egy 25 év alatti fiatal?
https://szamokadatok.hu/Post/2703/Hogyan_adozik_egy_25_ev_alatti_fiatal
Az OECD nyilvántartása alapján 2010-2019 között Magyarországon növekedett legjobban a minimálbér reálértéke Litvánia után
https://szamokadatok.hu/Post/2864/Az_OECD_nyilvantartasa_alapjan_2010-2019_kozott_Magyarorszagon_novekedett_legjobban_a_minimalber_realerteke_Litvania_utan
A nett√≥ minim√°lb√©r 85-170%-kal nŇĎtt, a nett√≥ garant√°lt b√©rminimum pedig 108-190%-kal 2010 √©s 2021 febru√°rja k√∂z√∂tt
https://szamokadatok.hu/Post/2874/A_netto_minimalber_85-170-kal_nott_a_netto_garantalt_berminimum_pedig_108-190-kal_2010_es_2021_februarja_kozott
Az ezer fŇĎre jut√≥ h√°zass√°gok ar√°nya 2020-ban el√©rte az 1985-√∂s szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Valódi segítség a tízmillió forintos mikrohitel!
https://szamokadatok.hu/Post/2914/Valodi_segitseg_a_tizmillio_forintos_mikrohitel
A magyar munkav√°llal√≥k √©s k√ľl√∂n√∂sen a magyar nŇĎk a legjobbak k√∂z√∂tt vannak!
https://szamokadatok.hu/Post/2894/A_magyar_munkavallalok_es_kulonosen_a_magyar_nok_a_legjobbak_kozott_vannak

Forr√°s: http://szalaipiroska.hu/blog/2021/02/23/tobb-mint-egymillioval-csokkent-az-unios-meres-szerint-a-szegenyek-szama/

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

A hűtőszekrény ára (és még sok minden másé)

Mennyit ér az átlagbér most és mennyit ért 10 éve? - 16. rész

A hűtőszekrény ára (és még sok minden másé)

Itt az ideje, hogy mŇĪszaki cikket is v√°s√°roljunk! V√°s√°rolhatn√°nk laptopot, tabletet, lapost√©v√©t is, azonban ezeket neh√©z egym√°ssal √∂sszehasonl√≠tani t√≠z √©v t√°vlat√°ban. Feltehetn√©nk a k√©rd√©st, hogy milyen processzor, mennyi mem√≥ria, milyen felbont√°s, milyen kijelzŇĎ vethetŇĎ √∂ssze ilyen idŇĎt√°von. Mivel ezekre a k√©rd√©sekre neh√©z v√°laszolni, ez√©rt a hŇĪtŇĎszekr√©ny √°r√°t hasonl√≠tjuk √∂ssze. Ott a m√©ret a l√©nyeg! Nyilv√°n nem WiFi-re kapcsol√≥d√≥ okos hŇĪtŇĎt v√°lasztunk.

B√∂ng√©szhetn√©nk valamelyik mŇĪszaki √°ruh√°zl√°nc katal√≥gus√°t is, de ennek hi√°ny√°ban maradunk az Auchan katal√≥gusn√°l. A 2011. j√ļniusi katal√≥gusban tal√°lunk egy 180 cm magas, kombin√°lt, 8 rekeszes, A energiaoszt√°ly√ļ Gorenje hŇĪtŇĎszekr√©nyt 84 990 forint√©rt. Szint√©n Gorenje gy√°rtm√°ny√ļ m√©g t√≠pus√°ban is hasonl√≥, 185 cm-es, kombin√°lt, A+ energiaoszt√°ly√ļ, hasonl√≥ belsŇĎ ŇĪrtartalm√ļ, 4+3 polcos hŇĪtŇĎszekr√©ny jelenleg 103 990 forintba ker√ľl.

2011-ben a havi nett√≥ √°tlagkereset 140 332 Ft volt, ami √©ves szinten sz√°molva 20 hŇĪtŇĎszekr√©nyt √©rt. Mivel m√©g nem √°ll rendelkez√©s√ľnkre relev√°nsabb adat, ez√©rt 2020. √©v elsŇĎ 11 h√≥napj√°nak 265 500 Ft-os nett√≥ √°tlagkereset√©t sz√°molva 12 h√≥napra 30 hŇĪtŇĎszekr√©nyt tudunk v√°s√°rolni 2021 febru√°rj√°ban.

Teh√°t √ļgy tŇĪnik, hogy t√∂bb hŇĪtŇĎszekr√©nyt v√°s√°rolhatunk az √°tlagb√©rbŇĎl, mint 10 √©ve.

A keresŇĎbe be√≠rva az √°ltalunk vizsg√°lt Gorenje RK6191ES4 hŇĪtŇĎszekr√©nyt, a megjelenŇĎ rekl√°m szerint forintra ugyanannyi√©rt adja ezt a term√©ket az Euronics, a MediaMarkt √©s az eMAG is.

Az un. fogyaszt√≥i kos√°r minden ember, csal√°d eset√©ben elt√©rŇĎ. Baloldali taktika az, hogy sz√°nd√©kosan olyan term√©keket emelnek ki, amelyek √°ra egy r√∂vid idŇĎszakban drasztikusabban emelkedett. Pl. alma, h√ļs. Arr√≥l persze m√°r nem sz√°molnak be, ha cs√∂kken a term√©kek √°ra. Mivel az √°rak ingadoznak, ez√©rt kiragadott term√©kek r√∂vid idŇĎszakra vonatkoz√≥ vizsg√°lata manipul√°ci√≥ra utal. EbbŇĎl ad√≥d√≥an mi sokf√©le term√©ket vizsg√°lunk t√≠z √©ves idŇĎszakot fel√∂lelve.

ElŇĎzm√©nyek:
A kávé ára
https://szamokadatok.hu/Post/2933/A_kave_ara_es_meg_sok_minden_mase
A sör ára
https://szamokadatok.hu/Post/2868/A_sor_ara_es_meg_sok_minden_mase
Az √ļj aut√≥ √°ra
https://szamokadatok.hu/Post/2814/Az_uj_auto_ara_es_meg_sok_minden_mase
A csirkeh√ļs √°ra
https://szamokadatok.hu/Post/2760/A_csirkehus_ara_es_meg_sok_minden_mase
Mennyi maradt a rezsi kifizetése után most és 2010-ben?
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
A kedvezŇĎ ad√≥z√°s miatt t√∂bb a nett√≥ b√©r√ľnk!
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A rezsicsökkentés hatása: átlagosan 1 millió forint / háztartás
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
42,3 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent a ‚Äúszilveszteri malac h√°tulja‚ÄĚ √°ra!
https://szamokadatok.hu/Post/2607/423_szazalekkal_csokkent_a_szilveszteri_malac_hatulja_ara
Szaloncukor: https://szamokadatok.hu/Post/2562/A_szaloncukor_ara_es_meg_sok_minden_mase
FenyŇĎfa √°rak: https://szamokadatok.hu/Post/2486/A_karacsonyfa_ara_es_meg_sok_minden_mase
A magyar élet mégsem drága: https://szamokadatok.hu/Post/1911/A_magyar_elet_megsem_draga
√územanyagok √°rai: https://szamokadatok.hu/Post/209/Mese_a_draga_benzinrol_
Benzin: https://szamokadatok.hu/Post/193/Mennyi_a_benzin
https://szamokadatok.hu/Post/1670/Mese_a_draga_langosrol_-_ime_a_Szamok
A minimálbér vásárlóértéke: https://szamokadatok.hu/Post/979/A_minimalber_vasarloerteke
A kenyér ára: https://szamokadatok.hu/Post/320/A_kenyer_ara
Az albérlet ára: https://szamokadatok.hu/Post/322/Az_alberlet_ara
Sert√©sh√ļs: https://szamokadatok.hu/Post/241/Meg_egy_kis_serteshus
H√ļs: https://szamokadatok.hu/Post/192/Mennyi_a_hus_Mennyi_a_kenyer
Burgonya: https://szamokadatok.hu/Post/2370/A_burgonya_ara_es_meg_sok_minden_mase
Tej: https://szamokadatok.hu/Post/2524/A_tej_ara_es_meg_sok_minden_mase
Marhah√ļs: https://szamokadatok.hu/Post/2456/A_marhahus_ara_es_meg_sok_minden_mase
Paradicsom: https://szamokadatok.hu/Post/2415/A_paradicsom_ara_es_meg_sok_minden_mase
Dar√°lth√ļs: https://szamokadatok.hu/Post/2338/A_daralthus_ara_es_meg_sok_minden_mase
√Čtolaj: https://szamokadatok.hu/Post/2292/Az_etolaj_ara_es_meg_sok_minden_mas
Alma
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/248056340004840

A Domestos √°ra
https://szamokadatok.hu/Post/2662/A_Domestos_ara_es_meg_sok_minden_mase

A sajt √°ra https://szamokadatok.hu/Post/2713/A_sajt_ara_es_meg_sok_minden_mase

Forr√°s: https://www.scribd.com/doc/56948458/akciosujsag-hu-Auchan-2011-06-03-06-09
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli050b.html
https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ker/ker2011.html
https://online.auchan.hu/shop/search/gorenje+hŇĪtŇĎszekr√©ny

Címkék: Megélhetés 

Bréking! Kiszivárgott, mire készül a kormány!

ADD TOVÁBB!

Ha munka van, minden van!
Magyarorsz√°g erŇĎsebben fog kij√∂nni a v√°ls√°gb√≥l, mint ahogyan belement.
BŇĎv√ľlt az otthonteremt√©s rendszere
Bértámogatás a vállalkozásoknak
Történelmi béremelés az orvosoknak és az ápolóknak
13. havi nyugdíj visszavezetése
Jövedelemadó-mentesség a 25 év alattiaknak
Hitelmoratórium
10 milliós kamatmentes hitel a kisvállalkozásoknak
6000 milliárd áll rendelkezésre
2030-ra Eur√≥pa 5 leg√©lhetŇĎbb √©s legversenyk√©pesebb orsz√°ga k√∂z√∂tt lesz√ľnk
Tov√°bb nŇĎ a b√∂lcsŇĎdei f√©rŇĎhelyek sz√°ma, a megl√©vŇĎket korszerŇĪs√≠tik
Lesz iskolabusz
1500 milli√°rdb√≥l fejlesztik a felsŇĎoktat√°st
Felz√°rk√≥ztatj√°k a 300 legh√°tr√°nyosabb telep√ľl√©st
V√≠zgazd√°lkod√°s, mezŇĎgazdas√°g erŇĎs√≠t√©se
Zöld közlekedés
K√∂rnyezetbar√°t vas√ļt
Zöld busz program
NŇĎ a meg√ļjul√≥ energiaforr√°sok ar√°nya
Energetikai korszerŇĪs√≠t√©sek
Napelemes rendszerek
Körforgásos gazdaság, a hulladék alapanyag!
Digitális képességek növelése
Eg√©szs√©g√ľgyi kiad√°sok tov√°bb nŇĎnek
VersenyelŇĎnyre fogunk szert tenni
A baloldal megszorított és adókat emelt a válság mellé
Megszor√≠t√°sok helyett t√°mogat√°s √©s lehetŇĎs√©g mindenkinek
Csak közösen lábalhatunk ki!

K√ĖSZ√ĖNJ√úK! ūü§ć

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

Hatezer milli√°rd forint √°ll a korm√°ny rendelkez√©s√©re arra, hogy Magyarorsz√°got m√©g erŇĎsebb√© tegye √©s haz√°nk 2030-ra Eur√≥pa √∂t leg√©lhetŇĎbb √©s legversenyk√©pesebb orsz√°ga k√∂z√© ker√ľlj√∂n - mondta az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium (ITM) parlamenti √©s strat√©giai √°llamtitk√°ra a k√∂z√∂ss√©gi oldal√°ra felker√ľlt vide√≥ban.

Schanda Tam√°s kijelentette: annak √©rdek√©ben, hogy a magyar fiatalok a j√∂vŇĎ nyertesei legyenek, soha nem l√°tott m√©rt√©kŇĪ, 1500 milli√°rd forintos t√°mogat√°s jut a felsŇĎoktat√°s ter√ľlet√©re. Ez biztos√≠tja Magyarorsz√°g sikeress√©g√©t hosszabb t√°von - tette hozz√°.

A tervek k√∂z√ľl az √°llamtitk√°r kiemelte a b√∂lcs√∂dei f√©rŇĎhelyek sz√°m√°nak tov√°bbi n√∂vel√©s√©t, a gyerekek k√∂zleked√©s√©nek megk√∂nny√≠t√©s√©t iskolabusz rendszerrel, a h√°romsz√°z legh√°tr√°nyosabb telep√ľl√©s felz√°rk√≥ztat√°s√°t, a v√≠zgazd√°lkod√°s korszerŇĪs√≠t√©s√©t, a k√∂zleked√©s korszerŇĪbb√© √©s z√∂ldebb√© t√©tel√©t, a meg√ļjul√≥ energiaforr√°sok ar√°ny√°nak n√∂vel√©s√©t √©s a digit√°lis k√©pess√©gek megerŇĎs√≠t√©s√©t.

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét - mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.

A munk√°t folytatja a korm√°ny a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°nak akci√≥terv√©vel, amelynek keret√©ben p√©ld√°ul bŇĎv√≠tett√©k az otthonteremt√©si t√°mogat√°sokat, b√©rt√°mogat√°st ny√ļjtottak a v√°llalkoz√°soknak, t√∂rt√©nelmi l√©pt√©kŇĪ b√©remel√©st hajtottak v√©gre az orvosokn√°l, visszavezetik a 13. havi nyugd√≠jat, j√∂vŇĎ √©vtŇĎl a 25 √©v alattiaknak j√∂vedelemad√≥ mentess√©get biztos√≠tanak, fenntartj√°k a hitelmorat√≥riumot √©s a legkissebb v√°llalkoz√°soknak 10 milli√≥ forintos kamatmentes hitelt biztos√≠tanak - sorolta.

Schanda Tam√°s √ļgy fogalmazott, hogy a baloldal ad√≥emel√©sekkel megsarcolta az embereket a gazdas√°gi v√°ls√°g idej√©n, de a probl√©m√°kat k√©ptelen volt megoldani. A jelenlegi korm√°ny a megszor√≠t√°sok √©s seg√©lyek √ļtj√°ra nemet mondott, helyette mindenkinek lehetŇĎs√©geket √©s t√°mogat√°sokat biztos√≠t - jegyezte meg.

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210221-a-kormany-hatezer-milliard-forintot-fordit-a-versenykepesseg-novelesere
https://www.facebook.com/schandatamasjanos/videos/3872037039521928

Címkék: Adó  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Oktatás  Videók 

620 új munkahely! Újabb hatalmas beruházás!

Közel 16 milliárd forintos logisztikai konténerterminál épül Zalaegerszegen! (+ korábbi bejelentések, munkahelyek a cikk végén!)

620 új munkahely! Újabb hatalmas beruházás!

Az elm√ļlt √©vekben Magyarorsz√°g elv√©gezte a sz√ľks√©ges munk√°t, amit j√≥l mutat a t√©ny, miszerint a vil√°g orsz√°gait logisztikai szempontb√≥l rangsorol√≥ list√°n 2010-ben az 52. helyen voltunk, 2018-ra azonban m√°r a 31. helyre j√∂tt√ľnk elŇĎre.

Kapcsol√≥d√≥ fejleszt√©s: Megkezdt√©k Eur√≥pa legnagyobb intermod√°lis termin√°lj√°nak √©p√≠t√©s√©t F√©nyeslitk√©n. 400 √ļj munkahely Szabolcs megy√©ben!
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken

A Metrans 15,7 milli√°rd forintb√≥l l√©tes√≠t √ļj vas√ļti-k√∂z√ļti logisztikai kont√©nertermin√°lt Zalaegerszegen, amelyhez a magyar korm√°ny 3,9 milli√°rd forintos t√°mogat√°st biztos√≠t - mondta Szijj√°rt√≥ P√©ter k√ľlgazdas√°gi √©s k√ľl√ľgyminiszter sajt√≥t√°j√©koztat√≥n, Budapesten.

Szijj√°rt√≥ P√©ter kiemelte, hogy a Metrans Eur√≥pa vezetŇĎ logisztikai √©s sz√°ll√≠tm√°nyoz√°si v√°llalatcsoportj√°nak, a Hamburger Hafen und Logistik AG-nak (HHLA) a tagja.

Ismertette: Zalaegerszegen m√°r most is komoly √°tmenŇĎ vas√ļti forgalom van, csak a Metransnak naponta 12-14 vonatja halad el a v√°ros mellett.

Annak √©rdek√©ben, hogy Zalaegerszeg legyen az adriai-tengeri kik√∂tŇĎk felŇĎl a bel√©p√©si pont Magyarorsz√°gra Szlov√°kia, Csehorsz√°g √©s Lengyelorsz√°g ir√°ny√°ba, a Metrans √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy egy logisztikai b√°zist, egy kont√©nertermin√°lt √©p√≠t ott.

A KOPER, FIUME √ČS TRIESZT KIK√ĖTŇźIBŇźL √ČRKEZŇź, ILLETVE AZ ODA TART√ď VONATOK RENDEZ√ČS√ČNEK HELYSZ√ćNE LESZ A ZALAEGERSZEGI B√ĀZIS.

A beruh√°z√°s k√∂zvetetten 120, k√∂zvetve pedig 500 √ļj munkahelyet teremt - tette hozz√°.

Kit√©rt arra is, hogy a vil√°gj√°rv√°ny okozta gazdas√°gi v√°ls√°ghelyzet egyik legfontosabb tanuls√°ga, hogy a logisztika mint ipar√°g rendk√≠v√ľli m√©rt√©kben fel√©rt√©kelŇĎdik. Ahhoz azonban, hogy egy orsz√°g logisztikai k√∂zpont legyen, infrastruktur√°lis fejleszt√©sekre van sz√ľks√©ge.

Kiss P√©ter, a Metrans csoport eln√∂k-vez√©rigazgat√≥ja video√ľzenet√©ben elmondta, hogy
AZ √öJ, ZALAEGERSZEGI TERMIN√ĀL MEGNYIT√ĀS√ĀT 2023-T√ďL T√ĖBB L√ČPCSŇźBEN TERVEZIK, √ČS MINDENT MEGTESZNEK AZ√ČRT, HOGY A KIVITELEZ√ČST M√ČG ID√ČN EL TUDJ√ĀK KEZDENI.
Az eln√∂k-vez√©rigazgat√≥ szerint Zalaegerszeg v√°rhat√≥an nagy jelentŇĎs√©gŇĪ csom√≥pontt√° fejlŇĎdik a j√∂vŇĎben a d√©l- √©s d√©l-kelet-eur√≥pai, a trieszti, koperi √©s rijekai tengeri kik√∂tŇĎk, valamint az eur√≥pai piacok k√∂z√∂tt h√ļz√≥d√≥ k√∂zleked√©si tengelyen.

AZ ADRIAI KORRIDOR KIEMELT KERESKEDELMI √öTVONALL√Ā V√ĀLIK, √ČS EBBEN ZALAEGERSZEGNEK KULCSSZEREPE LESZ.

Ismertette: a Metrans a HHLA intermod√°lis √°rusz√°ll√≠t√°ssal foglalkoz√≥ le√°nyv√°llalata, amely ter√ľleten Eur√≥pa piacvezetŇĎi k√∂z√© tartozik. Vas√ļti rendszer√©vel √©s kont√©nertermin√°ljainak h√°l√≥zat√°val m√°r t√∂bb mint t√≠z orsz√°gban szolg√°lja ki az √°rusz√°ll√≠t√°si ig√©nyeket. A v√°llalat strat√©gi√°j√°nak l√©nyege, hogy az √©szaki √©s d√©li nagy eur√≥pai tengeri kik√∂tŇĎk√∂n kereszt√ľl zajl√≥ glob√°lis kont√©neres √°ruforgalom r√©szek√©nt korszerŇĪ, hat√©kony √©s k√∂rnyezetbar√°t logisztikai megold√°sokat k√≠n√°ljon a kelet-k√∂z√©p-eur√≥pai orsz√°gokban, k√∂zt√ľk Magyarorsz√°gon is.

A jelenleg 17 vas√ļti termin√°lb√≥l √°ll√≥ nemzetk√∂zi h√°l√≥zattal rendelkezŇĎ Metrans 2017-ben nyitotta meg elsŇĎ saj√°t tulajdon√ļ magyarorsz√°gi termin√°lj√°t Budapesten. A c√©gcsoport az elm√ļlt √©vek dinamikus n√∂veked√©se miatt, valamint Magyarorsz√°g strat√©giai elhelyezked√©s√©nek √©s a befektet√©seket √∂szt√∂nzŇĎ gazdas√°gi k√∂rnyezet√©nek k√∂sz√∂nhetŇĎen d√∂nt√∂tt √ļjabb kont√©nertermin√°l meg√©p√≠t√©se mellett - fŇĪzte hozz√°.

Vigh L√°szl√≥ miniszteri biztos, Zala megye 1. sz√°m√ļ v√°laszt√≥ker√ľlet√©nek orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎje (Fidesz) azt tette hozz√°, hogy a Metrans beruh√°z√°sa m√©lt√≥n beleillik a t√©rs√©g fejleszt√©seibe, hiszen egy logisztikai k√∂zpontot alak√≠tanak ki Zalaegerszegen, amely lehetŇĎv√© teszi az orsz√°gba √©rkezŇĎ sz√°ll√≠tm√°nyok hat√©kony sz√©toszt√°s√°t.

ūüüĘ √ćme az elm√ļlt idŇĎszak 50 nagy bejelent√©se:
1. Continental, 150 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/202001007959124
2. Richter Gedeon, 125 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/203555547803670
3. Lenovo, 1000 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/646265252704643
4. G√ľntner, 150 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/200023911490167
5. MST, 77 munkahely megvédése
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/203568571135701
6. Auchan, elektromos t√∂ltŇĎh√°l√≥zat ki√©p√≠t√©se
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/202195681272990
7. Dunakeszi J√°rmŇĪjav√≠t√≥, t√∂bb sz√°z √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/201676477991577
8. Huawei, √ļj cloud center, √ļj munkahelyek
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/202201474605744
9. Bettermann, t√°rgyal√°sok √ļj beruh√°z√°sokr√≥l, jelenleg 1200 embernek adnak munk√°t
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/203035634522328
10. Pannon S√ľtŇĎ, 243 munkahely megŇĎrz√©se, fejleszt√©s
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/202022374623654
11. Marso, 50 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/203517144474177
12. Bumet, 158 munkahely megtart√°sa, √ļj beruh√°z√°s
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/203582321134326
13. √öj gy√°rt√≥csarnokkal bŇĎv√ľl a B√©res Gy√≥gyszergy√°r Szolnokon, 69 √ļj munkahely
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/uj-gyartocsarnokkal-bovul-a-beres-gyogyszergyar-szolnokon
14. Patec is Miskolcon fejleszt: 1,7 milli√°rdos beruh√°z√°s, 71 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/727572644636602
15. 800 √ļj munkahely √ďzdon
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/205259010966657
16. 160 √ļj munkahelyet hoz l√©tre a Nestl√© a b√ľki gy√°rt√≥k√∂zpontj√°ban
https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/indul_az_orszag_legnagyobb_elelmiszeripari_beruhazasa.715261.html
17. 1500 n√©gyzetm√©teres betonelemgy√°rt√≥-√ľzemmel bŇĎv√≠ti kapacit√°s√°t a Bodrogi Bau
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/1500-negyzetmeteres-betonelemgyarto-uzemmel-boviti-kapacitasat-a-bodrogi-bau
18. A vil√°g legmodernebb ker√©kt√°rcsa gy√°ra √©p√ľl meg Sz√©kesfeh√©rv√°ron, 90 √ļj munkahely j√∂n l√©tre
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/a-vilag-legmodernebb-kerektarcsa-gyara-epul-meg-szekesfehervaron
19. Chevron Aut√≥, 138 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/208126547346570
20. 350 √ļj munkahelyet hoz l√©tre Budapesten a Sanofi gy√≥gyszergy√°r, szolg√°ltat√≥k√∂zpontot hoznak l√©tre.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/208202424005649
21. Zalaker√°mia: 210 √ļj munkahely, 22,1 milli√°rd forintos beruh√°z√°ssal
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/208406440651914
22. A Huawei √ļj kutat√°s-fejleszt√©si (k+f) k√∂zpontot hoz l√©tre Budapesten. 100 √ļj m√©rn√∂ki munkahely
https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/szijjarto-a-huawei-uj-kutatas-fejlesztesi-kozpontot-epit-budapesten-2510287
22. 15 √ļj munkahelyet hoz l√©tre a Hajd√ļs√°gi S√ľt√∂d√©k Kft
https://piacesprofit.hu/gazdasag/uj-uzem-epul-debrecenben-tovabbi-munkahelyek-is-letrejonnek/
23. 90 √ļj munkahely S√≥sk√ļton, Mintegy 11 milli√°rd forintb√≥l l√©tes√≠t √ľzemet a koreai Dongwha Electrolyte Hungary Kft
http://www.jarmuipar.hu/2020/10/90-uj-munkahely-soskuton/
24. 130 √ļj munkahely a Continental √ļj veszpr√©mi tesztp√°ly√°n
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/130-uj-munkahely-a-continental-uj-veszpremi-tesztpalyan-2508716
25. Nagy bejelent√©s √©rkezett: 75 milli√°rd forintos, √ļj aut√≥ipari nagyberuh√°z√°s val√≥sul meg Tatab√°ny√°n, 200 √ļj munkahely j√∂n l√©tre.
https://www.origo.hu/gazdasag/20201030-gyar-tatabanya-delkorea.html
26. √ďri√°sberuh√°z√°s √©rkezik Debrecenbe. 65 milli√°rd forintb√≥l √©p√ľl 100 ezer n√©gyzetm√©teres gy√°r, 440 √ļj munkahely j√∂n l√©tre.
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/oriasberuhazas-erkezik-kelet-magyorszagra-100-ezer-negyzetmeteres-gyar-epul
27. Dunaf√∂ldv√°r, Vajda Pap√≠r kft, 16 milli√°rdos beruh√°z√°s, 50 √ļj munkahely, t√∂bb sz√°z munkahely megv√©d√©se.
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/694589124774313
28. √ďri√°si beruh√°z√°st hoz Budapestre egy amerikai szoftveripari v√°llalat. 300 √ļj munkahely.
https://www.origo.hu/gazdasag/20201123-diligent-globalis-kozpont-budapesten.html
29. K√©t vegyipari nagyberuh√°z√°s egy napon Borsod megy√©ben! Kischemicals Kft √©s BorsodChem, 23 milli√°rd forintnyi beruh√°z√°s, 3200 munkahely biztons√°ga garant√°lva, 30 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/702719057315504
30. IBM: Korm√°nyzati t√°mogat√°ssal 300 √ļj munkahely Sz√©kesfeh√©rv√°ron
https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/posts/4626503197424237
31. Continental, 25,5 milli√°rd forintos beruh√°z√°s, 4127 munkahely megmarad√°s√°t garant√°lja
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/225154268977131
32. 100 √ļj munkahely: Schneider Electric, Zalaegerszeg
https://www.origo.hu/gazdasag/20201203-komoly-bovites-magyarorszag-schneider.html
33. TDK: Újabb 4 milliárdos fejlesztés, 2100 munkahely biztonságban van.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/226684358824122
34. SCHOTT Hungary, A 13,5 milliárd forintos beruházás 550 magyar ember munkahelyét védi meg
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/226646952161196
35. SMP, milli√°rdos beruh√°z√°s, 3000 munkahely j√∂vŇĎje biztos√≠tva.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/233383918154166
36. Tiszt√°n elektromos aut√≥k gy√°rt√°s√°ba kezd a Mercedes Kecskem√©ten. 4 400 munkahely j√∂vŇĎje lett ezzel betonbiztos.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/234442764699531
37. Rosenberger, 150 √ļj munkahely.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/234664598026098

38. Debrecenben tiszt√°n elektromos aut√≥kat fog gy√°rtani a BMW. 1000 √ļj munkahely!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/235891467887994
39. 3200 munkahely megv√©d√©se √©s 300 √ļj munkahely l√©trehoz√°sa.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/235563451269546
40. 18,5 milli√°rd forintnyi beruh√°z√°sr√≥l √©s 1500 munkahely megv√©d√©s√©rŇĎl √°llapodtunk meg.
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160384977948776
41. A Shenzhen Kedali Industry G√∂d√∂llŇĎn megval√≥sul√≥ beruh√°z√°sa 14,1 milli√°rd forintos √©rt√©ket k√©pvisel √©s 330 √ļj munkahelyet teremt a t√©rs√©gben, amihez a korm√°ny 1,2 milli√°rd forintos t√°mogat√°st biztos√≠t.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/237738137718744
42. Synlab: √ļjabb fejleszt√©s, 900 munkahely j√∂vŇĎje biztos√≠tva.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/247588753400349
43. A 3DHISTECH kft. beruh√°z√°sa digit√°lis mikroszk√≥pok tov√°bbfejleszt√©s√©t illetve gy√°rt√°s√°t teszi lehetŇĎv√©. Ennek keret√©ben egy 4000 n√©gyzetm√©teres gy√°rt√°si k√∂zpont j√∂n l√©tre, amely az eddigi 220 munkat√°rs mellett 70 √ļj munkahely l√©trehoz√°s√°t is jelenti.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/247511883408036
44. 150 √ļj munkahellyel bŇĎv√ľl a Sangsin j√°szber√©nyi gy√°ra.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/249557143188093
45. √öj glut√©nmentes tortilla chips gy√°rt√≥√ľzem val√≥sul meg Baj√°n, l√©trehozva ezzel 60 √ļj munkahelyet a v√°rosban. 5,4 milli√°rd forintos beruh√°z√°s 1,7 milli√°rd forintos √°llami t√°mogat√°ssal.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/250561566436401
46. 3 japán vállalat összesen 6,5 milliárd forint beruhása mellé a kormány 2 milliárd forint támogatással járul hozzá, 6500 munkahelyet védenek meg.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/264237828381620
47. 14 milli√°rd √©rt√©kben fejleszt a Linde, t√∂bb sz√°z munkahely j√∂vŇĎje biztos√≠tva van.
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/a-linde-14-milliard-forintos-beruhazast-hajt-vegre-hazankban-9229571/
48. H√°rom n√©met v√°llalat √∂sszesen 4 milli√°rd forint √∂sszegben val√≥s√≠t meg beruh√°z√°st H√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyen, Balassagyarmaton √©s Veszpr√©mben. Ez 1770 magyar munkahely megv√©d√©s√©t is jelenti, amihez a korm√°ny 1,2 milli√°rd forint t√°mogat√°st biztos√≠t.
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/254750659350825
49. 80 √ļj fejlesztŇĎm√©rn√∂ki √°ll√°s Veszpr√©mben! T√∂bb sz√°z hasonl√≥ p√©lda a le√≠r√°sban!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/258353325641808
50. 200 √ļj munkahely, 12 milli√°rd forintos beruh√°z√°s
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/259427942216430
51. Hydro Extrusion Hungary Kft., 50 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/263080688517822

52. 2500 √ļj munkahely Iv√°ncs√°n, rekord beruh√°z√°s, 681 milli√°rd forint. https://www.facebook.com/szamokadatok/photos/262196065257534
53. HILTI, 7,2 milli√°rdos beruh√°z√°s, 73 √ļj munkahely
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/263576471801577

54. Megkezdt√©k Eur√≥pa legnagyobb intermod√°lis termin√°lj√°nak √©p√≠t√©s√©t F√©nyeslitk√©n. 400 √ļj munkahely
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken
55. Az orsz√°g legnagyobb kapacit√°s√ļ keny√©rgy√°ra j√∂n l√©tre Hatvanban, 260 √ļj munkahelyet adva a t√©rs√©gnek!
https://szamokadatok.hu/Post/2953/Az_orszag_legnagyobb_kapacitasu_kenyergyara_jon_letre_Hatvanban_260_uj_munkahelyet_adva_a_tersegnek
56. M√©sz√°ros LŇĎrinc √ļjabb 500 munkahelyet hoz l√©tre!
https://szamokadatok.hu/Post/2776/Meszaros_Lorinc_ujabb_500_munkahelyet_hoz_letre

57. 574 megv√©dett √©s 30 √ļj munkahely Mosonmagyar√≥v√°ron https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/269132821245942
58. Tam√°si-H√ļs Kft: 255 √ļj munkahely j√∂n l√©tre Tam√°siban, amellyel a v√°llalati l√©tsz√°m is 500 f√∂l√© emelkedik. https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/274061397419751

Forr√°s: https://www.origo.hu/gazdasag/20210219-metrans-zalaegerszeg-nagyberuhazas.html
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/273979940761230
https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/3770704719686278 Vigh László

Címkék: Fejlődés  Megélhetés 

Eurostat: Jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt

Nem mi mondtuk. omjáthi "éhségmenetelő" Imre ma reggeli álhíreit cáfoljuk részletesen!

Eurostat: Jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt

ūüĎČOssz√°k meg min√©l t√∂bb helyen!

ūüĎČA mai napunk azzal indult, hogy egyik olvas√≥nk felh√≠vta figyelm√ľnket a szocialista Komj√°thi Imre ma reggeli agymen√©seire az ATV Start c. mŇĪsor√°ban. Az egykor "√©hs√©gmenetet" szervezŇĎ, √°m j√≥m√≥d√ļ Komj√°thi nem kevesebbet mondott, mint hogy A b√©rt√°mogat√°s az parasztvak√≠t√°s, a szeg√©nyek √©s a gazdagok k√∂z√∂tti "oll√≥" nem z√°rul, hanem "elk√©pesztŇĎen" ny√≠lik, 2008-ban 60 800 forint volt a k√∂zmunk√°s b√©r, most nincs v√°ls√°g, a vid√©ki lakoss√°g 75 sz√°zal√©ka inakt√≠v, stb. Nos menj√ľnk v√©gig pontr√≥l pontra, √©s c√°foljuk a hatalom√©hes baloldal √ļjabb adag √°lh√≠r√©t.

1. Az Eurostat kimutat√°sai szerint a s√ļlyos anyagi n√©lk√ľl√∂z√©sben √©lŇĎk ar√°nya egy √©vtized alatt 23,4 sz√°zal√©kr√≥l 8,7 sz√°zal√©kra cs√∂kkent, ami uni√≥s szinten is sz√°mottevŇĎ eredm√©ny: a lista alj√°r√≥l, a 6. legrosszabb helyrŇĎl ugrottunk a lista elej√©re, a 9. legjobb helyre az Eur√≥pai Uni√≥ 27 tag√°llama k√∂z√ľl.

Az Eurostat t√∂bb olyan mutat√≥ alapj√°n √°llap√≠tja meg a n√©lk√ľl√∂zŇĎk sz√°mat, melyek a h√°ztart√°sok mindennapi gazd√°lkod√°s√°t veszik alapul. Egy √©vtized alatt fel√©re cs√∂kkent azok sz√°ma, akiknek nincs tartal√©kuk egy v√°ratlan kiad√°sra, p√©ld√°ul egy mos√≥g√©p vagy egy hŇĪtŇĎszekr√©ny kicser√©l√©s√©re. Szinten egy √©vtized alatt k√©t √©s f√©lmilli√≥val nŇĎtt azok sz√°ma, akik m√°r megengedhetnek maguknak egy h√©t nyaral√°st.

T√≠z √©ve m√©g minden negyedik embernek gondot jelentett a lak√°ssal kapcsolatos fizet√©si h√°tral√©k vagy a hitelt√∂rleszt√©s, most m√°r ez csak minden tizedik embert √©rinti. Ebben d√∂ntŇĎ szerepe volt a devizahiteles mentŇĎcsomagoknak. Egy √©vtized alatt harmad√°ra esett vissza azok sz√°ma, akiknek gondot jelent a lak√°suk kifŇĪt√©se, ami a rezsics√∂kkent√©snek is k√∂sz√∂nhetŇĎ.

A szeg√©nys√©g elleni legjobb politika a munkahelyteremt√©s. Ez√©rt fontos, hogy az elm√ļlt √©vekben 800 ezer √ļj munkahely j√∂tt l√©tre. A munkahelyeket a j√°rv√°ny alatt is siker√ľlt megv√©deni, a foglalkoztatotts√°g szintje 2020 december√©ben ugyan√ļgy 4,5 milli√≥ fŇĎ volt, mint a j√°rv√°ny elŇĎtt 2019 december√©ben.

A minim√°lb√©r k√∂zel k√©t √©s f√©lszeres√©re emel√©se nem csak a kiskeresetŇĪek j√∂vedelm√©t n√∂velte, de hozz√°j√°rult a t√∂bbi fizet√©s emelked√©s√©hez is. Az ad√≥cs√∂kkent√©sek szint√©n p√©nzt hagynak az emberekn√©l, a magyar csal√°dokn√°l.

Magyarorsz√°gon kisebbek a j√∂vedelmi k√ľl√∂nbs√©gek is az EU-s √°tlagn√°l. M√≠g az uni√≥ban a t√°rsadalom legjobban √©s legrosszabbul keresŇĎ √∂t√∂d√©nek a j√∂vedelme k√∂z√∂tt k√∂zel √∂tsz√∂r√∂s a k√ľl√∂nbs√©g, addig n√°lunk ez csak 4,23-szoros.

2. Eurostat: A nyugd√≠jasok helyzete Magyarorsz√°gon √©s az uni√≥ban. Magyarorsz√°gon a harmadik legalacsonyabb a nyugd√≠jasok k√∂r√©ben a f√©rfiak √©s nŇĎk k√∂zti j√∂vedelem k√ľl√∂nbs√©g, mintegy 10%, mik√∂zben 2010-ben m√©g 15% volt, az EU-s √°tlag pedig most is 29%.
https://szamokadatok.hu/Post/2838/Eurostat_A_nyugdijasok_helyzete_Magyarorszagon_es_az_unioban

3. Tov√°bb cs√∂kkent a szeg√©nys√©g √©s t√°rsadalmi kirekesztetts√©g kock√°zata Magyarorsz√°gon. A teljes lakoss√°g 18,9 sz√°zal√©k√°t √©rinti a szeg√©nys√©g √©s a t√°rsadalmi kirekesztŇĎd√©s kock√°zata, ez 11 sz√°zal√©kkal kevesebb, mint 10 √©ve, √©s 0,7 sz√°zal√©kkal kevesebb, mint 1 √©ve. Teh√°t ism√©telj√ľk meg Komj√°thi Imre kedv√©√©rt: nem nŇĎ, hanem CS√ĖKKEN.
https://szamokadatok.hu/Post/2104/Tovabb_csokkent_a_szegenyseg_es_tarsadalmi_kirekesztettseg_kockazata_Magyarorszagon

4. Egyre t√∂bb magyar engedheti meg mag√°nak a nyaral√°st! M√≠g 2010-ben a magyarok 35 sz√°zal√©ka engedhette meg mag√°nak, hogy elmenjen nyaralni, most m√°r 58,5 sz√°zal√©knak van meg erre az anyagi lehetŇĎs√©ge. Ez persze az√©rt van, mert k√∂zben √©heznek, ugye, Komj√°thi "√ļr"?
https://szamokadatok.hu/Post/1538/Egyre_tobb_magyar_engedheti_meg_maganak_a_nyaralast

5. Az Orb√°n-korm√°ny jelentŇĎsen cs√∂kkentette a k√ľl√∂nbs√©get a legszeg√©nyebbek √©s a leggazdagabbak k√∂z√∂tt! Magyarorsz√°gon cs√∂kkent 2010-2018 k√∂z√∂tt a legnagyobb m√©rt√©kben a legszeg√©nyebbek √©s a leggazdagabbak k√∂z√∂tt a k√ľl√∂nbs√©g Columbia ut√°n a m√°sik √°br√°n l√°that√≥ 24 OECD orsz√°g k√∂z√∂tt
Olvasson √©s √©rtelmezzen, Komj√°thi "√ļr"!
https://szamokadatok.hu/Post/2854/Az_Orban-kormany_jelentosen_csokkentette_a_kulonbseget_a_legszegenyebbek_es_a_leggazdagabbak_kozott

6. Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején. Dupla bérek, házak, lakások, autók, megtakarítások, állampapírok - van minden! (Persze csak annak, aki dolgozik!)
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen

7. Ez a valódi teljesítmény!
Adómentesség a fiataloknak
https://bit.ly/3tYtmlp
CSOK, babaváró a fiatal pároknak
https://bit.ly/2OFUt4V
Ad√≥kedvezm√©ny, otthonfel√ļj√≠t√°s a csal√°doknakhttps://bit.ly/3tXk4Gw
13. havi nyugd√≠j az idŇĎseknek
https://bit.ly/2ZdixxJ
Rezsicsökkentés, adócsökkentés, fejlesztések mindenkinek!
https://bit.ly/3jN5AUO
https://bit.ly/2NsJ33v
https://bit.ly/3qlepYG
https://szamokadatok.hu/Post/2920/Ez_a_valodi_teljesitmeny

8. Rezsi! Komj√°thi Imre azon t√ļl, hogy elfelejtette megeml√≠teni, hogy ma 25 sz√°zal√©kkal kevesebbet fizet√ľnk a rezsi√©rt, de m√©g szem√©lyesen meg is szavazta 2010 elŇĎtt az √°remel√©seket!
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton

9. Val√≥ban nem seg√≠t a korm√°ny? Olvasson √©s tanuljon, Komj√°thi √ļr!
-Hitelmoratórium
-Bérkompenzáció
-0 százalékos hitel
-Bérleti díj elengedés
-IparŇĪz√©si ad√≥ cs√∂kkent√©se
-Fejlesztési támogatás
-Képzési programok
-Európa legalacsonyabb társasági adója
-Európa legalacsonyabb rezsije
-5 éve csökken a kisvállalati adó (16 százalékról 11-re csökkent)
https://szamokadatok.hu/Post/2914/Valodi_segitseg_a_tizmillio_forintos_mikrohitel

10. Az alacsony keresetŇĪek ar√°ny√°nak cs√∂kken√©se Magyarorsz√°gon volt a m√°sodik legnagyobb 2010 √©s 2018 k√∂z√∂tt!
https://szamokadatok.hu/Post/2886/Az_alacsony_keresetuek_aranyanak_csokkenese_Magyarorszagon_volt_a_masodik_legnagyobb_2010_es_2018_kozott

Korábbi kapcsolódó cikkeink:
Az Orb√°n-korm√°ny jelentŇĎsen cs√∂kkentette a k√ľl√∂nbs√©get a legszeg√©nyebbek √©s a leggazdagabbak k√∂z√∂tt!
https://szamokadatok.hu/Post/2854/Az_Orban-kormany_jelentosen_csokkentette_a_kulonbseget_a_legszegenyebbek_es_a_leggazdagabbak_kozott
√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
Lélektani határ!
https://szamokadatok.hu/Post/2817/Lelektani_hatar
Fordul√≥pont! 2020-ra a term√©kenys√©g el√©rte a Bokros csomag bevezet√©se elŇĎtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
2020-ban a magyar bruttó havi átlagkereset meg fogja haladni a 400.000 Ft-ot!
https://szamokadatok.hu/Post/2800/2020-ban_a_magyar_brutto_havi_atlagkereset_meg_fogja_haladni_a_400000_Ft-ot
2020-ra teljes√≠tett√ľk a megc√©lzott 75%-os foglalkoztat√°si r√°t√°t a 20-64 √©ves korcsoportban!
https://szamokadatok.hu/Post/2792/2020-ra_teljesitettuk_a_megcelzott_75-os_foglalkoztatasi_ratat_a_20-64_eves_korcsoportban
Febru√°rt√≥l nŇĎ a minim√°lb√©r, j√ļliust√≥l tov√°bbi emel√©s v√°rhat√≥
https://szamokadatok.hu/Post/2751/Februartol_no_a_minimalber_juliustol_tovabbi_emeles_varhato
Haz√°nkban v√°ltak a legnagyobb ar√°nyban foglalkoztatott√° a munkan√©lk√ľliek!
https://szamokadatok.hu/Post/2729/Hazankban_valtak_a_legnagyobb_aranyban_foglalkoztatotta_a_munkanelkuliek
Hogyan adózik egy 25 év alatti fiatal?
https://szamokadatok.hu/Post/2703/Hogyan_adozik_egy_25_ev_alatti_fiatal
Az OECD nyilvántartása alapján 2010-2019 között Magyarországon növekedett legjobban a minimálbér reálértéke Litvánia után
https://szamokadatok.hu/Post/2864/Az_OECD_nyilvantartasa_alapjan_2010-2019_kozott_Magyarorszagon_novekedett_legjobban_a_minimalber_realerteke_Litvania_utan
A nett√≥ minim√°lb√©r 85-170%-kal nŇĎtt, a nett√≥ garant√°lt b√©rminimum pedig 108-190%-kal 2010 √©s 2021 febru√°rja k√∂z√∂tt
https://szamokadatok.hu/Post/2874/A_netto_minimalber_85-170-kal_nott_a_netto_garantalt_berminimum_pedig_108-190-kal_2010_es_2021_februarja_kozott
Itt a fŇĪt√©si szezon, n√©zz√ľk a sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat
√ćgy v√°ltozott a b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke az elm√ļlt 30 √©vben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
Csal√°dpolitika sz√°mokban. "J√≥ √ļton indultunk el"
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
Mennyi maradt a rezsi kifizetése után most és 2010-ben?
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
A rosszabb élethez ragaszkodók figyelmébe!
https://szamokadatok.hu/Post/2694/A_rosszabb_elethez_ragaszkodok_figyelmebe
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
Kevesebbet adózunk, a gyermektelenek is!
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
Az otthon melege: sereghajt√≥k voltunk, az EU √°tlag√°n√°l sokkal jobban teljes√≠t√ľnk jelenleg!
https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Az olcs√≥ rezsi√©rt megdolgoztunk: √≠gy ker√ľltek √°llami √©s hazai tulajdonba k√∂zmŇĪc√©geink
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt
"Világpiaciárazók' figyelmébe, tények következnek
https://szamokadatok.hu/Post/2180/Vilagpiaciarazok_figyelmebe_tenyek_kovetkeznek

Forr√°s:https://kormany.hu/hirek/tiz-ev-alatt-jelentosen-csokkent-a-raszorulok-szama-magyarorszagon
Eurostat adatok:https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do

Címkék: Megélhetés 

“Kizsákmányolás, kivéreztetés, lopás, rezsim, diktatúra, Mészáros" és a többi sületlenség helyett

2020 év végére 66.080 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, ami 5.445 milliárd forintos növekedés az előző évhez képest!

“Kizsákmányolás, kivéreztetés, lopás, rezsim, diktatúra, Mészáros" és a többi sületlenség helyett

2020 IV. negyed√©v v√©g√©re 66.080 milli√°rd forintra nŇĎtt a h√°ztart√°sok p√©nz√ľgyi vagyona, ami 2.176 milli√°rd forintos n√∂veked√©s az elŇĎzŇĎ negyed√©vhez k√©pest, √©ves alapon pedig 5.445 milli√°rd a gyarapod√°s - emeli ki a Takar√©kbank friss elemz√©se.

A háztartások kötelezettségeinek szintje 11.536 milliárd forint volt, 404 milliárdos negyedéves növekedéssel, míg az éves változás 1197 milliárd forint emelkedés.
√ćGY A KETTŇź EREDM√ČNYEK√ČNT A NETT√ď P√ČNZ√úGYI VAGYON 1772 MILLI√ĀRDOS NEGYED√ČVES N√ĖVEKED√ČSSEL, 54.544 MILLI√ĀRD FORINTRA NŇźTT.

A Takar√©kbank elemzŇĎi a lakoss√°g p√©nz√ľgyi vagyon√°nak n√∂veked√©s√©vel kapcsolatban az al√°bbi t√©nyezŇĎket emelik ki:

A vagyonn√∂veked√©sben tranzakci√≥s alapon szerepet j√°tszott, hogy a k√©szp√©nz√°llom√°ny ism√©t 154 milli√°rd forinttal nŇĎtt, ezen fel√ľl kiugr√≥ m√©rt√©kben, 663 milli√°rd forinttal nŇĎtt a l√°tra sz√≥l√≥ bet√©tek √°llom√°nya √©s 79 milli√°rddal a ‚Äělek√∂t√∂tt bet√©tek√©". Tov√°bbra is kiugr√≥ dinamik√°val, 469 milli√°rd forint√©rt v√°s√°rolt hossz√ļ lej√°rat√ļ, m√≠g 84 milli√°rddal cs√∂kkentette a r√∂vid lej√°rat√ļ k√∂tv√©ny√°llom√°ny√°t a lakoss√°g. TŇĎzsdei r√©szv√©nyeket 52 milli√°rdnyi √©rt√©kben adott el a lakoss√°g, - tal√°n nem alaptalanul ‚Äď megpr√≥b√°lva kisz√°llni a rali cs√ļcs√°n, m√≠g a befektet√©si jegyek negyed√©ves nett√≥ tranzakci√≥ja plusz 174 milli√°rd forint volt, biztos√≠t√°sokba pedig 72 milli√°rd forintnyi √°llom√°nyt tett√ľnk be. Ezen fel√ľl az √°t√©rt√©kelŇĎd√©sek is jelentŇĎsen befoly√°solt√°k a h√°ztart√°sok vagyon√°t.

A TŇźZSDEI R√ČSZV√ČNYEKN√ČL A V√ĀGTAT√ď GLOB√ĀLIS RALINAK K√ĖSZ√ĖNHETŇźEN 231 MILLI√ĀRD FORINT VOLT AZ √ĀRFOLYAMNYERES√ČG, A BEFEKTET√ČSI JEGYEK UGYANEZEN OKB√ďL KIFOLY√ďLAG 146 MILLI√ĀRDNYI PLUSZT MUTATTAK ‚Äď VISZONT AZ ELŇźZŇź NEGYED√ČVET JELENTŇźSEN LEFEL√Č REVIDE√ĀLT√ĀK -, A H√ĀZTART√ĀSOK BIZTOS√ćT√ĀSI INSTRUMENTUMAINAK FELPATTAN√ĀSA PEDIG 176 MILLI√ĀRDOS PLUSZT MUTATOTT.

N√∂vekedett a nem tŇĎzsdei c√©gekben l√©vŇĎ h√°ztart√°si vagyon √©rt√©ke is, 152 milli√°rd forintos volt a pozit√≠v √°t√©rt√©kelŇĎd√©s, a valut√°kon √©s devizabet√©teken pedig 11 milli√°rd forint volt az √∂sszes√≠tett vesztes√©g a forint√°rfolyam v√°ltoz√°s√°b√≥l eredŇĎen. A hitelk√∂telezetts√©gek teljes √°llom√°nya tranzakci√≥s alapon 441 milli√°rd forintos pluszt mutatott, ezen bel√ľl a r√∂vid lej√°rat√ļ hitelek √°llom√°nya 3 milli√°rddal nŇĎtt, m√≠g a hossz√ļ lej√°rat√ļ, elsŇĎsorban ingatlan- √©s hosszabb lej√°rat√ļ szem√©lyi hitelek √°llom√°nya ism√©t kiugr√≥ m√©rt√©kben, 311 milli√°rddal emelkedett, amit az akt√≠v ingatlanhitelez√©s mellett a babav√°r√≥ hitelek felfut√°sa eredm√©nyezett. Ezen fel√ľl a negyedik negyed√©ves szezonalit√°snak megfelelŇĎen a h√°ztart√°sok egy√©b k√∂telezetts√©gei 125 milli√°rd forinttal ugrottak.

Eur√≥pai √∂sszehasonl√≠t√°sban A MAGYAR H√ĀZTART√ĀSOK KIFEJEZETTEN POZIT√ćV K√ČPET MUTATNAK A K√ĖTELEZETTS√ČGEKKEL CS√ĖKKENTETT P√ČNZ√úGYI VAGYONT TEKINTVE.

A legfrissebb, 2019-es Eurostat adatok alapj√°n a magyar h√°ztart√°sok nett√≥ p√©nz√ľgyi vagyona az az √©vi GDP 108 sz√°zal√©k√°n √°llt √©s a kiugr√≥an dinamikus GDP n√∂veked√©s ‚Äď a nevezŇĎ ‚Äď miatt nem tudott tov√°bb emelkedni. 2019-ben ez az ar√°ny a cseh h√°ztart√°sok eset√©ben 95,4 sz√°zal√©k volt, a horv√°tok eset√©ben 91,6, Bulg√°ri√°ban 91,2, Szlov√©ni√°ban 89,6, G√∂r√∂gorsz√°gban 85,2, Finnorsz√°gban 71,3, Lengyelorsz√°gban 63,3, Rom√°ni√°ban 50,9, Szlov√°ki√°ban pedig a GDP 49,2 sz√°zal√©ka volt a h√°ztart√°sok nett√≥ vagyona. Az osztr√°k szint tov√°bbra is 135,8 sz√°zal√©k, a n√©met 139,3 sz√°zal√©kon √°ll, viszont az olasz 193, a sv√©d 233 vagy a holland 241 sz√°zal√©k jelentŇĎs elŇĎnnyel vezeti az eur√≥pai relat√≠v mezŇĎnyt.

ūüĎČ√Ābra: https://bit.ly/3jU7eEo

A tavalyi √©v m√°sodik fel√©ben √©s jelenleg is a legfŇĎbb meghat√°roz√≥ trend a lakoss√°gi vagyonv√°ltoz√°sban a ‚Äěk√©nyszermegtakar√≠t√°s" mot√≠vuma, mivel korl√°tozottak a lehetŇĎs√©gek a szok√°sos fogyaszt√°si szint fenntart√°s√°t illetŇĎen, √≠gy k√©nyszerŇĪen is gyorsabban nŇĎ a h√°ztart√°si vagyon, de ezen fel√ľl jelentŇĎs szerepe van a korm√°nyzati transzferek kifizet√©s√©nek √©s az EU-s forr√°sok kiugr√≥an dinamikus √°raml√°s√°nak is.

A K√ČSZP√ČNZ TERM√ČSZETESEN TOV√ĀBBRA IS MEG√ĀLL√ćTHATATLANUL N√ĖVEKSZIK, A HOSSZ√ö LAKOSS√ĀGI √ĀLLAMPAP√ćROKAT IS AKT√ćVAN V√ĀS√ĀROLJ√ĀK A H√ĀZTART√ĀSOK √ČS A HITELFELV√ČTEL TOV√ĀBBRA IS K√ĖZEL NEGYED√ČVES CS√öCSOKAT D√ĖNT.

Ezen fel√ľl a vagyonszerkezetet √©rtelemszerŇĪen az √°ltal√°nos hazai √©s glob√°lis makrogazdas√°gi k√∂rnyezet mozgatta, a tavaly √©v v√©ge √≥ta tart√≥/√ļjraindul√≥ rali a tŇĎkepiacok volatilit√°s√°nak kitett instrumentumok eset√©ben most jelentŇĎs √°t√©rt√©kelŇĎd√©si plusszal j√°rult hozz√° a vagyonhoz.

A 6000 milli√°rdot k√∂zel√≠tŇĎ k√©szp√©nz√°llom√°ny n√∂veked√©s√©nek meg√°ll√≠t√°s√°ban tov√°bbra sem siker√ľl elŇĎrel√©pni, nem lehet a lakoss√°g egy √©rdemi r√©sz√©t meggyŇĎzni, hogy ne ezt a jelentŇĎs nemzetgazdas√°gi k√∂lts√©ggel rendelkezŇĎ ‚Äěmegtakar√≠t√°st" v√°lassza, hanem valamely az imm√°r l√°that√≥ m√©rt√©kŇĪv√© √©ledt infl√°ci√≥t el√©rŇĎ hozamtermelŇĎ k√©pess√©gŇĪ instrumentumot, amivel egyben a re√°lgazdas√°gi hasznosul√°sa is biztos√≠tva lenne ezeknek a forr√°soknak. A vonz√≥ lakoss√°gi √°llampap√≠rok eset√©ben ‚Äď b√°r az infl√°ci√≥ l√°that√≥ √©s stabil √©l√©nk√ľl√©s√©vel a nem infl√°ci√≥-index√°lt pap√≠rok vesz√≠thetnek a vonzerej√ľkbŇĎl - n√©mi kiszor√≠t√°si hat√°st tov√°bbra is lehet l√°tni a t√∂bbi eszk√∂zh√∂z kapcsol√≥d√≥an, mivel tov√°bbra is ez a legkiugr√≥bban n√∂vekvŇĎ eszk√∂zoszt√°ly. De ez alapvetŇĎen a hasonl√≥ hozam/kock√°zat param√©terekkel rendelkezŇĎ alternat√≠v√°kat √©rinti, illetve egyben hozz√°j√°rul t√∂bb fontos nemzetgazdas√°gi c√©l teljes√ľl√©s√©hez is, mint p√©ld√°ul az √°llamad√≥ss√°g (re)finansz√≠roz√°si stabilit√°s√°nak √©s belf√∂ldi finansz√≠roz√°s√°nak n√∂vel√©se, illetve az √°llami kamatkiad√°sok hazai nemzetgazdas√°gban t√∂rt√©nŇĎ lecsap√≥d√°sa.

Az idei √©vre elŇĎretekintve kiemelhetŇĎ, hogy a korl√°tok v√°rhat√≥ fennmarad√°s√°val az elsŇĎ √©s a m√°sodik negyed√©vben is hasonl√≥an dinamikus vagyonemelked√©s val√≥sz√≠nŇĪs√≠thetŇĎ a k√©nyszermegtakar√≠t√°si mot√≠vumb√≥l eredŇĎen. Viszont a felold√°sokkal p√°rhuzamosan - az √©v m√°sodik fel√©tŇĎl -, a t√∂bbc√©l√ļ elmaradt kereslet p√≥tl√°s√°val a kor√°bbi √©vekben l√°tott dinamika al√° lassulhat a vagyon n√∂veked√©se, viszont ez egyben t√°maszthat is adhat a GDP gyorsabb visszapattan√°s√°hoz fogyaszt√°si oldalr√≥l.

Forr√°s: https://www.origo.hu/gazdasag/20210217-nott-a-haztartasok-penzugyi-vagyona.html

Címkék: Megélhetés 

Megkezdték Európa legnagyobb intermodális termináljának építését Fényeslitkén

400 új munkahely Szabolcs megyében! (videóval a cikk végén)

Megkezdték Európa legnagyobb intermodális termináljának építését Fényeslitkén

De van itt még más is!
Országépítés 30 percben (videó)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363
Magyarorsz√°gnak √öjra van tengeri kik√∂tŇĎje
https://szamokadatok.hu/Post/2834/Magyarorszagnak_Ujra_van_tengeri_kikotoje
√Ātfog√≥ k√©p a Magyar √Āllamvasutak helyzet√©rŇĎl
https://szamokadatok.hu/Post/1760/Atfogo_kep_a_Magyar_Allamvasutak_helyzeterol
Nagyv√°llalati beruh√°z√°si t√°mogat√°s!
https://szamokadatok.hu/Post/2873/Nagyvallalati_beruhazasi_tamogatas
A megl√©vŇĎ 25 ezer mell√© √ļjabb 500 munkahelyet hoz l√©tre M√©sz√°ros LŇĎrinc - vas√ļti kocsikat gy√°rtanak Magyarorsz√°gon!
https://szamokadatok.hu/Post/2776/Meszaros_Lorinc_ujabb_500_munkahelyet_hoz_letre
Finisben a Budapest‚ÄďHatvan (80a) vas√ļtvonal korszerŇĪs√≠t√©se!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese

A 125 hekt√°ros ter√ľlet megv√°s√°rl√°s√°t k√∂vetŇĎen megkezdt√©k a f√©nyeslitkei East-West Gate (EWG) intermod√°lis kombitermin√°l √©p√≠t√©s√©t. Az EWG Eur√≥pa elsŇĎ, saj√°t 5G-h√°l√≥zatot haszn√°l√≥, z√∂ld technol√≥gi√°ra √©p√ľlŇĎ, vas√ļti nyomt√°vv√°lt√°son alapul√≥ intermod√°lis kombitermin√°lja lesz, amely √°tad√°s√°t k√∂vetŇĎen elm√©leti kapacit√°s√°t √©s ter√ľlet√©t tekintve is a legnagyobb ilyen l√©tes√≠tm√©ny lesz a kontinensen. A termin√°l √©vente ak√°r 1 milli√≥ darab 20 l√°bas kont√©nert (TEU) is tud majd kezelni. √územbe helyez√©sekor 15 ezer n√©gyzetm√©ter rakt√°rter√ľlet szolg√°lja ki az √ľgyfeleket. A 22 milli√°rd forintos mag√°nberuh√°z√°shoz a Magyar √Āllam 2,95 milli√°rd forint munkahelyteremtŇĎ t√°mogat√°st ny√ļjt. Az EWG-termin√°llal Magyarorsz√°g akt√≠v r√©szese lehet a K√≠na √©s Eur√≥pa k√∂z√∂tti √öj Selyem√ļt kontinent√°lis forgalm√°nak, √©s √ļj lehetŇĎs√©gek ny√≠lnak meg a K√≠n√°ba ir√°nyul√≥ export sz√°m√°ra is.

A Szabolcs-Szatm√°r-Bereg megyei F√©nyeslitk√©n megkezdt√©k az EWG intermod√°lis termin√°l kivitelez√©s√©t azt k√∂vetŇĎen, hogy a beruh√°z√≥ East-West Intermod√°lis Logisztikai Zrt. tulajdon√°ba ker√ľlt a termin√°l 125 hekt√°ros ter√ľlete, amelyet az √°llami tulajdon√ļ Region√°lis Fejleszt√©si Holding Zrt.-tŇĎl v√°s√°rolt meg. Az ipari parkban jelenleg a termin√°l al√©p√≠tm√©ny√©nek √©p√≠t√©si munk√°latai, valamint a norm√°l vas√ļti csatlakoz√°s ki√©p√≠t√©se zajlik. A l√©tes√≠tm√©ny pr√≥ba√ľzem√©nek megkezd√©s√©t 2022 janu√°rj√°ban, m√≠g v√©gleges √°tad√°s√°t 2022 elsŇĎ negyed√©v√©ben tervezik.

A beruh√°z√°s k√∂zvetlen√ľl mintegy 140 √ļj munkahelyet hoz l√©tre a h√°tr√°nyos helyzetŇĪ t√©rs√©gben, k√∂zvetve 400 ember foglalkoztat√°s√°t teszi lehetŇĎv√©.

A t√°rsas√°g a beruh√°z√°shoz kapcsol√≥d√≥an t√∂bb milli√°rd forint √©rt√©kben v√©gez fejleszt√©seket a k√∂zforgalm√ļ vas√ļti h√°l√≥zaton is.

A legmodernebb technológiák: helyi 5G és zöld megoldások
Az EWG az √°tad√°s√°t k√∂vetŇĎen

Eur√≥pa legnagyobb √©s legmodernebb nyomt√°vv√°lt√°son alapul√≥ sz√°razf√∂ldi intermod√°lis kombitermin√°lja lesz, amely 5 sz√©les √©s 5 norm√°l nyomt√°v√ļ, 850 m√©ter hosszan daruzhat√≥ v√°g√°nnyal rendelkezik.
Egy idŇĎben n√©gy, 740 m√©ter hossz√ļ vonatot is ki tud szolg√°lni. A f√©nyeslitkei az elsŇĎ olyan sz√°razf√∂ldi intermod√°lis kombitermin√°l a kontinensen, amely saj√°t 5G-h√°l√≥zatot haszn√°l a belsŇĎ kommunik√°ci√≥ra √©s a technol√≥giai eszk√∂zeinek mŇĪk√∂dtet√©s√©re. A l√©tes√≠tm√©ny energiaell√°t√°sa ‚Äď az EU vas√ļti √©s kl√≠mastrat√©gi√°val √∂sszhangban ‚Äď z√∂ldtechnol√≥gi√°val val√≥sul meg. Nagy teljes√≠tm√©nyŇĪ napelempark, valamint hŇĎszivatty√ļs rendszer biztos√≠tja az energiaell√°t√°st, a termin√°l ter√ľlet√©n pedig kiz√°r√≥lag elektromos termin√°ltraktorokat √©s e-aut√≥kat haszn√°lnak.

A hasonl√≥ tev√©kenys√©gi k√∂rŇĪ eur√≥pai l√©tes√≠tm√©nyekhez k√©pest gyorsas√°ga mellett az EWG jelentŇĎs elŇĎnye lesz, hogy ATEX- √©s ADR-minŇĎs√≠t√©ssel rendelkezŇĎ, 45 tonna teherb√≠r√°s√ļ darui speci√°lis anyagokat ‚Äď p√©ld√°ul g√°zkont√©ner-tart√°lyokat √©s vegyszereket ‚Äď is √°trakodhatnak,
tov√°bb√° a termin√°l alkalmas hagyom√°nyos k√∂z√ļti f√©lp√≥tkocsik vas√ļtra rak√°s√°ra is a NIKRASA-technol√≥gi√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen. Az EWG elm√©leti kapacit√°sa az orsz√°gos vas√ļti infrastrukt√ļra jelentŇĎs fejleszt√©se (bele√©rtve a Budapestet elker√ľlŇĎ V0 vas√ļti k√∂rgyŇĪrŇĪt) eset√©n √©vi 1 milli√≥ TEU. A jelenlegi vas√ļti infrastrukt√ļr√°val kont√©ner √©s kombi kapacit√°sa 300-500 ezer TEU egys√©g.

A termin√°l teljes k√∂rŇĪ logisztikai szolg√°ltat√°st ny√ļjt, √ľzembe helyez√©sekor 15 ezer n√©gyzetm√©ter b√©relhetŇĎ rakt√°rter√ľletet k√≠n√°l majd az √ľgyfeleknek. A rendelkez√©sre √°ll√≥ be√©p√≠tetlen ter√ľleteken pedig ig√©ny eset√©n tov√°bbi 500 ezer n√©gyzetm√©ter rakt√°rt, √∂sszeszerelŇĎ- vagy gy√°rt√≥√ľzemet lehet l√©trehozni.

Az √öj Selyem√ļt nyugati kapuja Magyarorsz√°gon
A 21. sz√°zad termin√°lja az √öj Selyem√ļt nyugati kapujak√©nt a keletrŇĎl √©rkezŇĎ √°ruforgalom sz√°m√°ra alternat√≠v lehetŇĎs√©get k√≠n√°l Ausztria, Sv√°jc, Olaszorsz√°g, Szlov√©nia, Horv√°torsz√°g √©s N√©metorsz√°g fel√©.
Az EWG meg√©p√≠t√©se emellett a magyar v√°llalatok √©s az √Āzsi√°ba ir√°nyul√≥ exportforgalom sz√°m√°ra is hatalmas lehetŇĎs√©get biztos√≠t. Z√°hony t√©rs√©g√©ben az elm√ļlt h√°rom √©vtized sz√°mos terve ellen√©re nem √©p√ľlt megfelelŇĎ sz√≠nvonal√ļ √©s kapacit√°s√ļ infrastrukt√ļra. A beruh√°z√°snak k√∂sz√∂nhetŇĎen Magyarorsz√°gnak lehetŇĎs√©ge lesz az √öj Selyem√ļt kontinent√°lis forgalm√°nak meghat√°roz√≥ szereplŇĎj√©v√© v√°lni.

ūüĎČForr√°s: https://www.vg.hu/vallalatok/energia/megkezdtek-europa-legnagyobb-intermodalis-terminaljanak-epiteset-fenyeslitken-3477739/
ūüĎČVide√≥: https://youtu.be/07liZmhQVXk

Címkék: Fejlődés  Megélhetés 

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!

Magyarország Kormánya kiváló munkát végzett, és ezt már világszerte elismerik! (videóval)

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!

Varga Mihály videója: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/132485068669562

A gazdasági visszaesés 5,2 százalék lett, ami az uniós átlagnál (6,4%) jobb eredmény!
A gazdas√°gv√©dŇĎ int√©zked√©sek √°ltal ma t√∂bben dolgoznak, mint a j√°rv√°ny elŇĎtt!
Az államadósság uniós átlag alatt maradt!
A hiány pedig uniós szinten van.
A hitelminŇĎs√≠tŇĎk pozit√≠van √©rt√©kelt√©k a magyar gazdas√°got.
Az idei m√°sodik negyed√©vben k√©tsz√°mjegyŇĪ n√∂veked√©s j√∂het!
A magyar csal√°dt√°mogat√°si rendszerre m√°r a jap√°nok is felfigyeltek!
Magyarorsz√°gon az ezer fŇĎre jut√≥ h√°zass√°gk√∂t√©sek sz√°ma 6,7 volt, s ezzel a tag√°llamok k√∂z√∂tt Litv√°nia ut√°n a m√°sodik helyen √°lltunk Lettorsz√°ggal holtversenyben. Ez az adat nagyon sok mindent el√°rul a t√°rsadalom √©s a gazdas√°g √°llapot√°r√≥l!
Mindezt ad√≥emel√©sek helyett ad√≥cs√∂kkent√©ssel, csal√°dt√°mogat√°ssal, beruh√°z√°si t√°mogat√°sokkal √©rt√ľk el! Lehet √≠gy is gazdas√°got mŇĪk√∂dtetni!

Varga Mihály: Több ezer milliárd forintos fejlesztések jönnek

A Gazdas√°g-√ļjraind√≠t√°si akci√≥terv eddigi l√©p√©seit, √≠gy az 5 sz√°zal√©kos lak√°s√°f√°t, az otthonfel√ļj√≠t√°si t√°mogat√°st, a 25 √©v alattiak ad√≥mentess√©g√©t, a kamatmentes gyorsk√∂lcs√∂nt √ļjabb int√©zked√©sek, t√∂bb ezer milli√°rd forintos fejleszt√©sek k√∂vetik - jelentette be Varga Mih√°ly p√©nz√ľgyminiszter a k√∂z√∂ss√©gi oldal√°ra kedden felt√∂lt√∂tt vide√≥ban a statisztikai hivatal frissen k√∂zz√©tett adatait komment√°lva.

Kiemelte: a t√°rca sz√°m√≠t√°sai szerint a magyar gazdas√°g id√©n a m√°sodik negyed√©vben vissza√°ll a n√∂veked√©si p√°ly√°ra √©s k√©t sz√°mjegyŇĪ bŇĎv√ľl√©st mutat majd abban a negyed√©vben.

Varga Mih√°ly elmondta, hogy Magyarorsz√°g eredm√©nyesen v√©dekezett uni√≥s √∂sszehasonl√≠t√°sban a j√°rv√°ny gazdas√°gi hat√°saival szemben. A magyar gazdas√°g teljes√≠tm√©nye a v√°rtn√°l kisebb m√©rt√©kben, 5,1 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent tavaly, mik√∂zben az uni√≥s √°tlag m√≠nusz 6,4 sz√°zal√©k volt. Ezzel olyan orsz√°gokat elŇĎzt√ľnk meg, mint Ausztria, Belgium, Franciaorsz√°g, Olaszorsz√°g, vagy √©ppen Csehorsz√°g - tette hozz√°.

A visszaes√©st egyr√©szt a magyar gazdas√°g ellen√°ll√≥k√©pess√©ge, m√°sr√©szt a gazdas√°gv√©delmi int√©zked√©sek f√©kezt√©k - h√ļzta al√° a p√©nz√ľgyminiszter utalva arra, hogy az ellen√°ll√≥k√©pess√©get a magyar emberek elm√ļlt √©vekbeli munk√°ja √©s a magyar gazdas√°gpolitika alapozta meg.

Felh√≠vta a figyelmet arra, hogy a munkahelyv√©delmi t√°mogat√°soknak √©s az ad√≥cs√∂kkent√©seknek k√∂sz√∂nhetŇĎen tavaly √©v v√©g√©n 4,5 milli√≥an dolgoztak Magyarorsz√°gon, ami megegyezik a j√°rv√°ny elŇĎtti szinttel. Tavaly a korm√°ny 4 ezer milli√°rd forintot ford√≠tott a k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl a fejleszt√©sek t√°mogat√°s√°ra - mutatott r√° jelezve, hogy az uni√≥ban GDP-ar√°nyosan az egyik legt√∂bb beruh√°z√°s Magyarorsz√°gon val√≥sult meg.

Magyarorsz√°g egyens√ļlyi mutat√≥i j√≥val kedvezŇĎbbek, mint a 2008-as v√°ls√°g ut√°n, ezt a minap k√©t nagy hitelminŇĎs√≠tŇĎ is elismerte - id√©zte fel Varga Mih√°ly. Arra is r√°mutatott, hogy az √°llamad√≥ss√°g m√©rt√©ke tavaly az √©v v√©g√©n az uni√≥s √°tlag alatt maradt, a deficit pedig uni√≥s szintet √©rt el.

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210216-varga-mihaly-tobb-ezer-milliard-forintos-fejlesztesek-jonnek
Az Eurostat GDP növekedési adatai: https://bit.ly/3jVbGCP
Ez a valódi teljesítmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2920/Ez_a_valodi_teljesitmeny
Az ezer fŇĎre jut√≥ h√°zass√°gok ar√°nya 2020-ban el√©rte az 1985-√∂s szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Orb√°n Viktor ismertette a legfontosabb sz√°mokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Nagyvállalati beruházási támogatás - így jönnek létre a munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2873/Nagyvallalati_beruhazasi_tamogatas
A hazai beruh√°z√°si r√°ta vezetŇĎ helyen √°ll az uni√≥ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Has√≠t a magyar k√ľlkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem
Kilenc ter√ľletre f√≥kusz√°lva √°ll helyre a gazdas√°g
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Az eg√©sz vil√°gon egyed√ľl√°ll√≥ a magyar v√°ls√°gkezel√©s!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Az ipar m√°r jobban teljes√≠t, mint a v√≠rus elŇĎtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Adó  Család  Európai Unió  Gazdaság  Megélhetés