Címke: Megélhetés

Nehéz a balliberális propagandisták élete

A FOS ("független, objektív" sajtó) megpróbálja megmagyarázni, hogy miért rossz, ha nem adózik a fiatal

Nehéz a balliberális propagandisták élete

OLVASD VÉGIG! ÚGY VAN ÉRTELME!

Ennyire "rossz" most a fiataloknak.
https://szamokadatok.hu/Post/4418/Igy_nem_segit_a_kormany_a_fiataloknak

A FOS azt sem tudja, hogy senki sem azzal a bérrel megy nyugdíjba, amivel elkezdte a pályát. A bérek nőnek, és mire 25 éves lesz, már jó eséllyel az adózott bére is magasabb lesz, mint most az adómentes. Ha családot alapít, és gyereket vállal, akkor meg még magasabb lesz a nettója! Nézzünk is egy példát!

"Gipsz Jakab" elvégezte a szakközépiskolát, és mivel ma nemzeti kormányunk van balliberális helyett, az alacsony munkanélküliség és az ipari termelés folyamatos növekedése miatt azonnal munkába is állt (2021 nyarán, 20 évesen, a 2021-es szakmunkás bérminimummal, azaz bruttó 219 000 forinttal). Pályakezdőként munkáltatója a tapasztalt kollégáknál alacsonyabb bérrel vette fel, azzal a kitétellel, hogy 1 éven belül felülvizsgálják a fizetését.
Annak ellenére, hogy "Gipsz Jakab" januárban még csak egy féléve dolgozott a cégnél, a kormányzati döntés miatt a nettó bére 145 635 forintról 211 900 forintra nőtt. (Adómentességet kapott, a szakmunkás bérminimum pedig bruttó 260 000 forintra nőtt)
A példában szereplő fiatal a munkahelyén jól teljesít, hiszen érti, hogy nem Orbán tehet első sorban az ő boldogulásáért, hanem ő maga. Munkáltatója látta, hogy a fiatal egyes tapasztaltabb kollégáknál is többet "termel", ezért megállapodott vele: évente 10 százalékot emel a bérén a következő 5 évben. Ezzel a lépéssel a munkáltató is jól jár, hiszen hosszabb távon is meg tudja tartani az ügyes kezű "Jakabot", és a fiatal is jól jár, hiszen előre tudhatja, hogy 5 éven belül a mostani bérének a több mint másfélszeresét keresi majd.
Eltelik az 5 év, és Jakab is eléri a 25 éves kort. Bekövetkezik az apokaliptikus állapot, amit a HVG vizionál - NAGY A BAJ! Vagy mégsem? Jakab fizetése a 2022-es bruttó 260 000 forintról 5 év alatt 418 732 forintra nőtt, ami nettóban, gyerek nélkül 278 457 forintot jelent.

Van oka aggodalomra a példában szereplő fiatalnak? Szerintünk nincs! Bátran alapíthat családot, vállalhatnak leendő feleségével gyereket, a kormány segít az otthonteremtésben, és adókedvezményt is ad nekik. Jakab okos srác, és feleséget sem kizárólag az alakja miatt választ magának. Jakab összekötötte az életét egy hozzá hasonló, ügyes, szorgalmas lánnyal, aki az életét hozzá hasonlóan munkával töltötte, munkahelyén pedig igyekezett, így az ő bére is nőtt 5 év alatt.

Nézzük meg, hogy mennyit NEM fizetnek be 2022-2027 között, ha mindketten garantált bérminimumról indultak el és évente 10 százalékot nő a bérük.
2022 (Bruttó 260 000): 39 000 Ft / fő / hó = 936 000 Ft
2023 (Bruttó 286 000): 42 900 Ft / fő / hó = 1 029 600 Ft
2024 (Bruttó 314 600): 47 190 Ft / fő / hó = 1 132 560 Ft
2025 (Bruttó 346 060): 51 909 Ft / fő / hó = 1 245 816 Ft
2026 (Bruttó 380 666): 57 100 Ft / fő / hó = 1 370 400 Ft
2027 (Bruttó 418 732): 62 810 Ft / fő / hó = 1 507 440 Ft

Összesen: 7 221 816 Ft marad a zsebükben, ennyit NEM FIZETNEK BE! Ha ezt a pénzt nem bulizzák el, hanem elteszik, 25 évesen családot alapítanak, összeházasodnak, és vállalnak 3 gyereket, a kormány 10 millió csokkal, 10 millió babaváró támogatással, áfamentességgel és egyéb juttatásokkal egészíti ki a megtakarításaikat, hogy megvegyék első otthonukat. Ez csak az a pénz, amit a kormány ad! Ha ezen felül még takarékoskodnak, azzal tovább javítanak a helyzetükön. Egy vidéki családi ház így minimális hitellel megvásárolható, vagy minimális családi támogatással akár hitelmentesen is!

A kormány nem segélyt ad, hanem munkát biztosít, hogy mindenki LEHETŐSÉGET kapjon a boldogulásra. Ehhez azonban első sorban nekünk kell igyekeznünk!

Kik tettek többet a fiatalokért?
Nézzünk néhány példát! Mi nem véleményt fogalmazunk meg, mi a konkrétumokról beszélünk!
https://szamokadatok.hu/Post/4650/Kik_tettek_tobbet_a_fiatalokert
Mit tett még a Fidesz? Ez egy linkgyűjtemény! Nézd meg, ne légy rest!
https://szamokadatok.hu/Post/4719/51_volt_az_eves_inflacio

Összegezve: Magyarországon megéri dolgozni, igyekezni, családot alapítani és a nemzeti kormányt, a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatni!

Kevesebb HVG, több munka és igyekezet, és akkor minden lesz!
PS: A példában említett fiatal nem hozható összefüggésbe a Jobbik elnökével. A Jobbik elnökére a fent leírt tulajdonságok NEM VONATKOZNAK.

A FOS hazug cikke: https://hvg.hu/gazdasag/20220120_25_ev_alattiak_szjamentessege_hitel_bank360
Bérkalkulátor: https://www.hrportal.hu/berkalkulator.html
https://szamokadatok.hu/Post/4418/Igy_nem_segit_a_kormany_a_fiataloknak

Címkék: Média  Megélhetés 

Párhuzamos valóságban él Kabul rózsája!

"Sosem látott munkanélküliségi adatokról" beszél

Párhuzamos valóságban él Kabul rózsája!

Sosem látott? Hát ha úgy nézzük, hogy sosem látott alacsony munkanélküliség, akkor igen. Közben a valóság:
👉Munkanélküliségi ráta 2010
Magyarország: 11,3%, EU átlag: 9,6%
👉Munkanélküliségi ráta most
Magyarország: 3,8%, EU átlag: 7,2%

1 millió új munkahelyünk van, munkanélküliségünk az EU átlag fele.
Miről beszélsz, Timikém? Ennyire ne nézzétek le a saját híveiteket! Miért hazudsz az emberek szemébe? Milyen "soha nem látott" szintről beszélsz? Mi láttunk, és sok százezer ember látta, tudod mikor? 2010 előtt, amikor a munkanélküliségi rátánk 11% fölött volt.

Olyan meg sosem lesz, hogy 0% a munkanélküliség, mert az embereknek egy része egyszerűen nem akar dolgozni, a családi hátterük megengedi ezt, vagy épp nem engedné meg, de ennek ellenére nem akarnak dolgozni, tanulni, fejlődni. Orbán nem kötelez munkára senkit sem, de lehetőséget teremt arra, hogy aki akar dolgozni, az dolgozhasson. Ennyi.

Adatok (nem bekiabálások, hanem ADATOK az EUROSTAT rendszerében)
👉Baloldali kormány idejében
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/STAT_11_5
👉Most:
https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/une_rt_m/default/table?lang=en
👉KSH: https://www.ksh.hu/thm/2/indi2_3_2.html

Címkék: Megélhetés 

Azt hiszed, nyugat-európai árak vannak Magyarországon?

Kevés a nálunk olcsóbb ország!

Azt hiszed, nyugat-európai árak vannak Magyarországon?

Előzmények:
Lássunk tisztán ÁFA ügyben!
Ahol alacsonyabb az áfa, ott magasabb az SZJA!
https://szamokadatok.hu/Post/4696/Lassunk_tisztan_AFA_ugyben
Infláció felett nőtt a fogyasztás 2021-ben. Ezek szerint van pénzünk!
Ez a lényeg, a többi csak duma
https://szamokadatok.hu/Post/4698/Inflacio_felett_nott_a_fogyasztas_2021-ben
Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben
A számok azt mutatják, hogy bár drágult az élet körülbelül 50 százalékot 2009-hez képest, mégis jobban élünk most, mint a baloldali kormányzás idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/4691/Egy_atlagos_csalad_bevetele_most_es_2009-ben
Mennyi az Euró? Sok? Valóban?
A nagy diktatúrában, az Orbán-rezsimben még “drága euróban” is többet keresünk, mint a Gyurcsányi Szem-lő-hegyi “demokráciában”
https://szamokadatok.hu/Post/4686/Mennyi_az_Euro_Sok_Valoban
Még több cikk a megélhetéssel kapcsolatosan:
https://szamokadatok.hu/megelhetes

Sokat ér a pénzünk: kevesen vásárolnak a magyaroknál is kedvezőbb árakon az unióban

A magyarok vásárolhatnak legolcsóbban ruhát és energiát az unióban, erre jutott az uniós statisztikai hivatal, amely vásárlóerő-paritáson hasonlította össze az egyes országok árszintjeit. Nagyon fontos mindez, hiszen a rohamosan növekvő reálbérekből a magyarok így még olcsóbban is tudnak vásárolni, mint más országok lakói. Miközben a német és osztrák hadsereg már a nagy áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot, komoly eredmény, hogy a magyarok energiához és ruházati cikkekhez is a legalacsonyabb árakon juthatnak. A rezsicsökkentési politikának is köszönhető, hogy az energiaszegénység kevesebb mint harmadára csökkent hazánkban 2010 óta.
December közepén tette közzé az Eurostat a tagországok összehasonlító árszintjét az egyes országokban. Több mint kétezer fogyasztási cikk és szolgáltatás árát vizsgálták, és megállapították, hogy 2020-ban az EU tagállamai közül a fogyasztási cikkek és szolgáltatások legmagasabb árszintje Dániában volt (40 százalékkal az uniós átlag felett), a legalacsonyabb pedig Bulgáriában (45 százalékkal az átlag alatt).

A vizsgálatot az Eurostat – OECD vásárlóerő-paritások (PPP) programjában résztvevő 37 európai országban végezték, azaz az adatok vásárlóerő-paritáson mértek, így képesek kiküszöbölni például az árfolyamok hatásait. A vásárlóerő-paritás pedig egy olyan elméleti árfolyam, amely a kutatók által vizsgált termékkosár nemzeti pénzekben megadott árait egyenlővé, így összehasonlíthatóvá teszi.

A részt vevő országok csoportjába beletartozik az unió 27 tagállama, három EFTA-ország (Izland, Norvégia és Svájc), az Egyesült Királyság, öt tagjelölt ország (Albánia, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Törökország) és egy potenciális tagjelölt ország (Bosznia-Hercegovina).

Az egyes országok árszínvonalát az európai átlaghoz viszonyították. Így kapták meg az eredményt, miszerint az általános árszínvonalban Magyarország az európai átlag 66,3 százalékán áll.
Érdekes, hogy a régiónkban megelőz minket Ausztria 112,2 százalékos eredménnyel, majd Szlovákia 89,9 százalékos, Szlovénia (87,7%), Csehország (76,9%) és Horvátország (70,8%) is. Magyarországnál alacsonyabb árszínvonalat csak Lengyelországban élvezhetnek, ahol az európai átlag 59,8 százalékára mérték az árszínvonalat, illetve Romániában (55,5%).

Érdekesség, hogy mekkora a különbség a visegrádi országok között. Ha kivesszük közülük Csehországot, ahol magasabbak az átlagbérek, akkor nehezen magyarázható a kiugró szlovák árszínvonal. Ez a bérek magasságával nem magyarázható, hiszen lassan a V4 országai közül már náluk a legalacsonyabb az átlagbér.

Keresik is a szlovák drágaságnak az okát a helyi gazdasági szakírók, bár egyelőre kizárják azt, hogy esetleg az országban bevezetett euró okozná mindezt. Megemlítik viszont a szürke és a feketegazdaság meglétét, noha ebben a tekintetben Lengyelország is hasonló utakon jár.

Az a magyarázat már közelebb járhat az igazsághoz, hogy az ötmilliós piac teljesen másképp működik, mint egy tízmilliós, vagy egy 40 milliós piac. Más haszonkulcsokkal dolgoznak a cégek, és a nagyobb piacok többszereplősek, nagyobb lehet a konkurencia, míg egy kis országban lehet, hogy könnyebben tud piaci túlerőre szert tenni egy-egy cég.

És kétségkívül hat az árszínvonalra, hogy egy ország mennyire önellátó, mennyire kényszerül behozatalra olyan alapvető termékekből, mint például az élelmiszer. Ha ugyanis az otthoni, hazai termelés bőségesen ellátja a hazai fogyasztókat, akkor ez növeli a kínálatot és az ország legalább nem más országok folyamatainak lesz túlzottan kitéve.

Mindenesetre érdemes tovább vizsgálódni az európai statisztikában, ahol részletesebben, egyes termékcsoportok szerint is bemutatják a tagállamok árszínvonalát.

Élelmiszerek, italok, dohányáruk, ruházati cikkek és lábbelik
Átlagosan a háztartások kiadásainak 19 százalékát teszik ki az élelmiszerek és alkoholmentes italok, 5 százalékát az alkoholos italok és dohányáru, 3 százalékát a ruházat, illetve 1 százalékát a lábbelik.

Az EU tagállamai közül Luxemburgban a legmagasabb az élelmiszerek és az alkoholmentes italok árszínvonala (125%), míg Dániában a legdrágább a ruházat és a lábbeli (130%). Írországban a legdrágábbak az alkoholtartalmú italok és a dohánytermékek (204%).
Az összes ország közül Svájcban a legmagasabb az élelmiszerek és az alkoholmentes italok (172%), Norvégiában az alkoholos italok és a dohány ára (221%).

A 37 ország közül Észak-Macedóniában a legalacsonyabb az élelmiszerek és az alkoholmentes italok (63,75), valamint az alkoholos italok és a dohányáruk árszintje (49,1%). A vizsgált országok közül Törökországban a legolcsóbb a ruházat és a lábbelik (38-42%).

Az EU tagállamai közül Románia a legolcsóbb ország az élelmiszerek és az alkoholmentes italok tekintetében (68,7%). Bulgária a legolcsóbb ország az alkoholos italok és a dohányáruk (65,1%), valamint a lábbelik tekintetében (69,2%), míg a ruházati árszint Magyarországon (75,5%) a legalacsonyabb.

A legnagyobb árszóródást az alkoholtartalmú italok és a dohányáru esetében látni, ami betudható a termékek adóztatásában fennálló nagy különbségeknek.

Ábra: https://bit.ly/33p93oY

Energia, bútor, háztartási gépek és szórakoztató elektronikai cikkek
Átlagosan a háztartások kiadásainak 4 százalékát teszi ki az energia (villamos energia, gáz és egyéb tüzelőanyagok), 2 százalékát a bútorok és lakberendezési tárgyak, szőnyegek és egyéb padlóburkolatok, 1 százalékát a háztartási gépek, illetve 1 százalékát a fogyasztói elektronika.

Az árak szóródása e négy termékcsoport között jelentősen eltér, a villamos energia, a gáz és az egyéb tüzelőanyagok esetében a legkifejezettebb.

Itt a 37 részt vevő ország közül Dánia a legdrágább (126%), Törökország pedig a legolcsóbb (42,4%), míg az EU-ban a legalacsonyabb árszint ebben a kategóriában Magyarországon volt található (51,4%) a 2020-as évben.
A másik három csoport esetében az árak szóródása jóval alacsonyabb – különösen a szórakoztató elektronikai cikkeknél.

Az EU-tagállamok közül Luxemburgban a legmagasabb a bútorok és berendezési tárgyak árszintje, míg Bulgáriában a legalacsonyabb. A háztartási gépek tekintetében Málta a legdrágább ország az EU-tagállamok közül, míg Hollandiában a legdrágábbak a fogyasztói elektronikai cikkek.

Ábra: https://bit.ly/3FAf92S

Személyi szállítóeszközök, szállítási szolgáltatások, kommunikáció, éttermek és szállodák árszintjei
Átlagosan a háztartások kiadásainak 3 százalékát teszik ki a személyi szállítóeszközök, 2 százalékát a szállítási szolgáltatások, 3 százalékát a kommunikáció (szolgáltatások és berendezések), illetve 6 százalékát teszik ki az éttermek és szállodák szolgáltatásai.

A személyszállítási eszközök árszórása nem jelentős. A 37 ország közül Dánia kiemelkedik (137%), aminek oka az autókra kivetett magas adózási szint. Ehhez a termékcsoporthoz a legalacsonyabb árszintet Lengyelországban találták (82%).

A másik három szolgáltatási kategória (közlekedési szolgáltatások, kommunikáció, valamint éttermek és szállodák) között lényegesen nagyobb az árszórás. Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatások árai általában nagyobb eltéréseket mutatnak az egyes országok között, mint az áruk árai, a szolgáltatásokba fordított munkaerő-ráfordítás nagyobb aránya és a bérek országok közötti nagy szóródása miatt.

A szállítási szolgáltatások tekintetében Izland (179%) a legdrágább az összes ország közül, míg Svédország (154%) jelenti a legmagasabb árakat az EU tagállamai közül. Az összes ország közül a legalacsonyabb árszínvonal Észak-Macedóniában (46%) figyelhető meg, míg Bulgária (52%) a legolcsóbb EU-tagállam ebben a kategóriában.

A 37 vizsgált ország közül a legmagasabb kommunikációs árszint Norvégiában (176%), a legalacsonyabb pedig Romániában (38%) található.

Végül Svájc (172%) a legdrágább éttermekkel és szállodákkal tűnik ki, míg ezeknek a szolgáltatásoknak a legalacsonyabb árai Törökországban (45%) vannak. Az EU-tagállamok közül ezeket a pozíciókat Dánia (154%), illetve Bulgária (46,5%) foglalja el.

Ábra: https://bit.ly/3fyLYm5

Forrás: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220112_sokat_er_a_penzunk_kevesen_vasarolnak_a_magyaroknal_is_kedvezobb_arakon_az_unioban

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Infláció felett nőtt a fogyasztás 2021-ben

Ez a lényeg, a többi csak duma

Infláció felett nőtt a fogyasztás 2021-ben

Infláció felett nőtt a fogyasztás 2021-ben
Ez a lényeg, a többi csak duma

2021 második felében meglódult az infláció, nemcsak Magyarországon, de az egész világon. Globális jelenségről beszélünk. Magyarország Kormánya mindent megtesz az infláció kordában tartása végett: évekkel ezelőtt bevezette a rezsicsökkentést, maximalizálta a benzinárat, kamatstopot vezetett be, korlátozza az építőanyagok kivitelét, élelmiszerár-stopot hirdetett legutóbb.

Inflációt önmagában elemezni fals következtetések szül, ezért most összevetettük a kiskereskedelmi forgalom alakulásával. 2021 január-november adatokon havonta megnéztük, hogy hány százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom egy évvel korábbhoz képest, ebből levontuk az adott havi éves inflációt. Tehát nem a volumennövekedést néztük, hanem azt, hogy mennyivel többet költöttünk az infláció felett. A decemberi adatok még nem állnak rendelkezésre.

Az alábbi következtetésekre jutottunk:
- 2021. év elején a koronavírus-korlátozások csökkentették a fogyasztást, szenvedtünk a bezártságtól.
- Áprilisban, májusban megkezdődött a nyitás, kiszabadultunk, ami meg is látszik a fogyasztáson. Elköltöttük azt a pénz is, amit megspóroltunk az év elején. 2020-ban pont ebben az időszakban voltak a lezárások, azaz akkor a kiskereskedelmi forgalom csökkent. Ehhez képest számolandó a 2021-es növekedés.
- Az év hátralevő részében stabilan az infláció felett fogyasztottunk. Nyilván, mivel a bérek az infláció felett nőnek, és ez a lényeg.
- Előre vetítve 2022. év elején drasztikusan bővülni fog a fogyasztás, ugyanis megérkezik a családi SZJA visszatérítés, nőnek a nyugdíjat és a bérek, megérkezik a 13. havi nyugdíj.
- Áprilisban pedig minden racionálisan gondolkodó rendes magyar ember a Fidesz-KDNP-re szavaz. Nemcsak az anyagi jólét miatt, hanem a béke, nyugalom, fejlődés megtartásáért, a családjaink biztonságáért és a normalitás megőrzéséért.

Az Index.hu, a Telex.hu, az atv.hu, a 444 ezt nem írják le, ezért osszuk meg minél többen!
Kapcsolódó
https://novekedes.hu/elemzesek/egyre-tobbet-es-tobbet-fogyasztunk
Forrás:
https://www.ksh.hu/stadat_files/bel/hu/bel0018.html
https://www.ksh.hu/stadat_files/ara/hu/ara0065.html

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben

A számok azt mutatják, hogy bár drágult az élet körülbelül 50 százalékot 2009-hez képest, mégis jobban élünk most, mint a baloldali kormányzás idejében!

Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben

Egy újabb példát mutatunk be, ahol egy teljesen átlagos magyar család helyzetén keresztül szeretnénk cáfolni a baloldal "4 millió éhező országa" c. hazugságát.

Tételezzük fel, hogy az egyik szülő minimálbért keres, a másik pedig átlagbért, tételezzük fel, hogy a rezsijük jelenleg 45 000 Ft (víz, áram, gáz, szemétszállítás, stb). Ha ma ennyit fizetnek, akkor 2009-ben 60 ezret fizettek volna azonos fogyasztás mellett. A kormány 2013-ban 25 százalékkal csökkentette a rezsi árát, ebből pedig már kiszámolható a 2009-es rezsi. A példa természetesen szabadon átírható, bárki behelyettesíthet bármilyen bért és bármekkora rezsit, a lényeg, a mérték nem változik. Tehát aki ma mondjuk 75 ezret fizet a közművekért, az azonos fogyasztás mellett 100 ezret fizetett 2009-ben.

Az átlagos családnak így ma 3x annyi pénze marad a rezsi kifizetése után, mint 2009-ben! Ehhez jönnek az ingyenes tankönyvek, az ingyenes vagy kedvezményes étkezés, az otthonfelújítási és az otthonteremtési támogatások, a családi adóvisszatérítés és még sok minden más is! Szóval, lehet itt "családipótlékozni", de a valóságot attól még letagadni nem lehet.

És a lényeg: mire elég ma a 3x annyi pénz? HAZUDIK, aki azt mondja, hogy ekkora volt a drágulás 2009 óta. Itt vannak egyes termékek árai sok évre visszamenőleg, meg lehet nézni! Nagyítóval kell keresni olyan terméket, ami ma 3x drágább! A legtöb termék esetében kb. 50 százalékos a drágulás. Minden egyes terméke esetében ki lehet számolni, hogy mennyit tudunk belőle venni most, és 2009-ben.
https://www.ksh.hu/stadat_files/ara/hu/ara0004.html

Miért támogatjuk még a Fideszt? Ezért!
https://bit.ly/3o6J5wP
https://bit.ly/3BQ34Vj
https://bit.ly/3FEJvS0
https://bit.ly/3GZwmVm
https://bit.ly/3GxEjjS
https://bit.ly/3Kiuh8q
https://bit.ly/3KgfSK8
https://bit.ly/3A5sZZK
https://bit.ly/33onGZI
https://bit.ly/3frqSpM

ADD TOVÁBB!

Kapcsolódó:
Minimálbér vs infláció
https://szamokadatok.hu/Post/4238/Minimalber_vs_inflacio
Családi pótlék helyett családi pótlék ÉS családi adókedvezmény van most.
https://szamokadatok.hu/Post/4127/Na_most_lehet_csaladipotlekozni
Nyugdíjakról részletesen
https://szamokadatok.hu/Post/4017/Nyugdijakrol_reszletesen

Adatok:
👉Átlagbér: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli042.html
👉Átlagbér most: https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ker/ker2110.html
👉Minimálbér: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli041.html
👉Bérkalkulátor 2009: https://nettober.com/index.php?p=berkalk20090101
👉Bérkalkulátor 2022: https://nettober.com/index.php?p=berkalk20220101
(A bérkalkulátor a családi pótlékot és a családi adókedvezményt is mutatja, az egyik szülőnél be kell írni az eltartottak számát: 2, a másiknak szabadon kell hagyni ezt a mezőt)

Címkék: Család  Megélhetés 

Mennyi az Euró? Sok? Valóban?

A nagy diktatúrában, az Orbán-rezsimben még “drága euróban” is többet keresünk, mint a Gyurcsányi Szem-lő-hegyi “demokráciában”

Mennyi az Euró? Sok? Valóban?

A baloldal folyamatosan kiemel egy adott terméket vagy árfolyamot - nyilván az álhírgyártás szempontjából a "legelőnyösebbet" - és azt a hamis látszatot próbálják kelteni, hogy most rosszabbul élünk, mint az ő kormányzásuk idején. Ha megnézzük a bevásárlóközpontok P-s, R-es és S-es rendszámú új autókkal tömött parkolóit, akkor persze láthatjuk, hogy hazudnak, de most ne érzések hanem tények alapján nézzük meg, hogy mi is a valóság!.

Azt már kimutattuk, hogy "drága Orbáni benzinből" is többet tudunk venni most, mint Gyurcsány "demokratikus" üzemanyagaiból (2010-ben 169 litert, most 277 litert)
https://szamokadatok.hu/Post/4290/Folyamatosan_no_a_berek_vasarloerteke
Azt is megnéztük, hogy az elmúlt 20 évben melyik kormány hogyan emelte a NETTÓ minimálbért, és ezt összevetettük az inflációval. Az jött ki, hogy az inflációt kivonva a baloldal 8 év alatt összesen 7,2 százalékkal, míg a Fidesz 110,7 százalékkal emelte a nettó minimálbért 2000 óta.
https://szamokadatok.hu/Post/4516/Lehet_orbanozni_meg_meszarosozni_de_ezek_a_tenyek
Mennyi marad a rezsi kifizetése után? Ezt is érdemes megnézni!
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldal kerül hatalomra, a rezsi drágulni fog, az adók nőni fognak, a családtámogatás rendszerét pedig lenullázzák! Fájni fog!
https://szamokadatok.hu/Post/4143/Mennyi_marad_a_rezsi_kifizetese_utan
Lehet persze "családipótlékozni" is, de mielőtt bárki bolondot csinál magából, ezt nézze meg.
https://szamokadatok.hu/Post/4127/Na_most_lehet_csaladipotlekozni
Azt is megnéztük, hogyan csökkentek a munkabéreket terhelő adók
https://szamokadatok.hu/Post/4637/Ki_segit_az_embereknek_es_a_munkaltatoknak
Átfutottuk a többi adónemet is, a többi fontos számot
https://szamokadatok.hu/Post/4647/Figyelem_Tenyek_kovetkeznek
És végezetül lehet jönni a nyugdíjakkal is, de célszerű átfutni előtte a valóságot
https://szamokadatok.hu/Post/4462/Tudtad

👉Most pedig kiszámoltuk "drága euróban" is a NETTÓ minimálbér vásárlóértékét. Meglepetés nincs itt sem: ma a gyermektelenek is többet keresnek, mint Gyurcsány idejében a gyermeket nevelő családok. A számokkal az a "baj", hogy nem lehet velük vitatkozni, mert minden tényeken alapszik. Lehet itt "óegygézni", de nem éri meg: az emberek túlnyomó többsége nagyon is jól tudja számolni a pénzt, főleg ha a saját pénzükről van szó.

Az már csak hab a tortán, hogy most a MAGASABB nettóból fizetjük az OLCSÓBB rezsit!

ADD TOVÁBB!

Ez van, elvtársak! A Fidesz jobban kormányoz, és pont.
És ez még nem minden! Ide süss: https://szamokadatok.hu/Post/4236/Lop_ugye
Tény: a baloldal mindig csak elvett az emberektől
A Fidesz-kormányok alatt nőtt a minimálbér vásárlóértéke!
https://szamokadatok.hu/Post/4048/Teny_a_baloldal_mindig_csak_elvett_az_emberektol
Ha a baloldal hatalomra kerül, a családi adókedvezményt el fogják törölni!
Egyszer már eltörölték, másodszor is megteszik
https://szamokadatok.hu/Post/3427/Ha_a_baloldal_hatalomra_kerul_a_csaladi_adokedvezmenyt_el_fogjak_torolni
Rezsicsökkentés - íme a konkrét számok!
Ha hatalomra kerülne az elvtelenség koalíciója, akkor ennek vége!
https://szamokadatok.hu/Post/4231/Rezsicsokkentes_-_ime_a_konkret_szamok
Beszéd helyett számok
Gyurcsányék elvették a fél fizetésünket! Nem a Fidesz - Gyurcsányék!
https://szamokadatok.hu/Post/4150/Beszed_helyett_szamok

Forrás:
Minimálbér (bruttó) https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qli041.html
Minimálbér idén: https://www.origo.hu/itthon/20211103-megszuletett-az-alku-a-minimalberrol-veglegesites-alatt-a-megallapodas.html
Euró árfolyam 2009: http://www.mnbkozeparfolyam.hu/arfolyam-2009.html
Euró árfolyam most (360): https://www.mnb.hu/arfolyamok
Bérkalkulátor a nettó kiszámolásához: (itt van a 2009-es bérkalkulátor is!)
https://nettober.com/index.php?p=berkalk20220101

Címkék: Megélhetés 

"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldal!

A számok meg azt mutatják, hogy 12. éve fejlődik Magyarország és ezzel párhuzamosan nő a jólét is

"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldal!

"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldal!
👉A számok meg azt mutatják, hogy 12. éve fejlődik Magyarország és ezzel párhuzamosan nő a jólét is.

A bérekkel és azok vásárlóértékével már foglalkoztunk, ezeket a cikkeket linkeljük majd a jelen cikk végén. Most nézzük a meg a megtakarításokat, a lakosság vagyonát! Megint KSH adatok jönnek, nem csak úgy, mint pl. a DK bekiabál mindenféle badarságokat, mi amit mondunk, azt alá is támasztjuk hiteles forrással.

Forgalomban lévő személygépkocsik száma [db]
👉2010: 2 984 063
👉Most: 3 920 799
Röviden pedig annyit, hogy közel 1 millióval nőtt a személygépkocsik száma!
Adatok: https://bit.ly/31QCEqi
Korábbi cikk külön erről: https://bit.ly/3HeXzmX

Forgalomban lévő motorkerékpárok száma [db]
👉2010: 142 251
👉Most: 194 594
Adatok: https://bit.ly/31QCEqi
A motorkerékpár az valljuk be, inkább hobbi, mint közlekedési eszköz. Aki motorozik, annak autója is van. Bő 50 ezerrel nőtt a motorok száma!

Lakások száma [db]
👉2010: 4 330 681
👉Most: 4 501 344
Adatok: https://bit.ly/30aObjs
Közel 170 000 új lakás épült, a meglévő lakások pedig bővülnek, megújulnak. Ez is persze azért lehetséges, mert "lopik az Óbán", ugye?
Korábbi cikk külön erről: https://bit.ly/30e7mJA

Háztartások pénzügyi vagyona [Milliárd]
👉2010: 16 443
👉Most: 63 804
Adatok: https://bit.ly/3n0dwp3
Korábbi cikk külön erről: https://bit.ly/3HbR6sV
Ez is persze azért van, mert minden rossz, ugye?

Állampapírokban lévő háztartási vagyon [Milliárd]
👉2010: 727
👉Most: 9 135
Adatok: https://bit.ly/30cvICQ
Ebből csak a MÁP+ állomány 6 000 milliárd forintot tesz ki! https://bit.ly/3H960QN
Ezzel párhuzamosan csökkent az ország nettó külső adóssága: https://bit.ly/3F3qGYC

Foglalkoztatottság [fő]
👉2010: 3 748 000
👉Most: 4 687 000
Adatok: 2010: https://bit.ly/3dMxYES 2021: https://bit.ly/3BgZLGs
Korábbi cikk külön erről: https://bit.ly/3HfsPT8

Rászorulók aránya [%]
👉2010: 23,4
👉Most: 8,3
Adatok: https://bit.ly/3qsw9nC
Korábbi cikk külön erről: https://bit.ly/3F2q45y

Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben
A számok azt mutatják, hogy bár drágult az élet körülbelül 50 százalékot 2009-hez képest, mégis jobban élünk most, mint a baloldali kormányzás idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/4266/Egy_atlagos_csalad_bevetele_most_es_2009-ben
Na most lehet "családipótlékozni"
A Számok azt mutatják, hogy Orbán sokkal jobb vezető, mint bármelyik baloldali báb, akik újra elvennék a támogatásokat!
https://szamokadatok.hu/Post/4258/Na_most_lehet_csaladipotlekozni
Baloldal vagy Fidesz?
A számok magukért beszélnek! Hajrá Fidesz! Hajrá Orbán Viktor! Hajrá Magyarország Kormánya!
https://szamokadatok.hu/Post/4246/Baloldal_vagy_Fidesz
Mennyi az Euró? Sok? Valóban?
A nagy diktatúrában, az Orbán-rezsimben még “drága euróban” is többet keresünk, mint a Gyurcsányi Szem-lő-hegyi “demokráciában”
https://szamokadatok.hu/Post/4239/Mennyi_az_Euro_Sok_Valoban
Megvan a megállapodás a minimálbérről!
2022 januárjától a minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum összege pedig 260 ezer forintra nő, és még "drága benzinből" is többet tudunk venni, mint régen.
https://szamokadatok.hu/Post/4235/Megvan_a_megallapodas_a_minimalberrol
Így álltunk fel a szégyenpadról!
Az elmúlt 10 év az elmúlt 100 év legsikeresebb időszaka volt!
https://szamokadatok.hu/Post/4588/Igy_alltunk_fel_a_szegyenpadrol
2022-ben erről fogsz szavazni!
Nem Orbánra vagy a baloldalra szavazunk, hanem a saját jövőnkre!
https://szamokadatok.hu/Post/4583/2022-ben_errol_fogsz_szavazni
Sorsdöntő lesz a választás!
A kérdés az, hogy fejlődünk tovább vagy visszafejlődünk a 2010 előtti szintre
https://szamokadatok.hu/Post/4581/Sorsdonto_lesz_a_valasztas
A kisembereknek a Fidesz segít, és nem a baloldal! Ki mennyit emelt a minimálbéren?
https://szamokadatok.hu/Post/4516/Lehet_orbanozni_meg_meszarosozni_de_ezek_a_tenyek
Számok, azoknak, akik nem csak néznek, de látnak is!
Négy konkrét példa segítségével mutatjuk meg, hogy mennyivel jobb Orbán Viktor adórendszere, mint a baloldalé
https://szamokadatok.hu/Post/4493/Szamok_azoknak_akik_nem_csak_neznek_de_latnak_is
Ha munka van, minden van! +1 millió munkahely, harmadára csökkent szegénység a mérleg!
https://szamokadatok.hu/Post/4678/Ha_munka_van_minden_van_1_millio_munkahely_harmadara_csokkent_szegenyseg_a_merleg
Magyarország: 0%!
Infláció most mindenhol van, bennünket azonban nem fenyeget a rezsiáremelés!*
https://szamokadatok.hu/Post/4673/Magyarorszag_0
Kik tettek többet a fiatalokért?
Nézzünk néhány példát! Mi nem véleményt fogalmazunk meg, mi a konkrétumokról beszélünk!
https://szamokadatok.hu/Post/4650/Kik_tettek_tobbet_a_fiatalokert
Figyelem! Tények következnek!
Na ezért támogatjuk a Fideszt!
https://szamokadatok.hu/Post/4647/Figyelem_Tenyek_kovetkeznek
Ki segít az embereknek és a munkáltatóknak?
Egy konkrét példa segítségével mutatjuk be a valóságot
https://szamokadatok.hu/Post/4637/Ki_segit_az_embereknek_es_a_munkaltatoknak
Egyesek szerint Orbán és kormánya nem tettek semmit
Akkor nézzünk néhány intézkedést ebből a semmiből!
https://szamokadatok.hu/Post/4623/Egyesek_szerint_Orban_es_kormanya_nem_tettek_semmit

Minden összefügg mindennel!
Ha munka van, minden van!
ADD TOVÁBB!

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Ha munka van, minden van! +1 millió munkahely, harmadára csökkent szegénység a mérleg!

Balos választási hazugságok helyett itt van néhány eredmény, amit a Fidesz a szegénység leszorítása területén ért el

Ha munka van, minden van! +1 millió munkahely, harmadára csökkent szegénység a mérleg!

Szögezzük le za elején: szegény mindig volt, van és lesz, hiszen vannak olyan emberek, akik nem is akarnak dolgozni. A kérdés itt annyi, hogy mekkora ezeknek az embereknek az aránya, és ki a felelős azért, hogy ők szegények! A 12 százalékos munkanélküliség mellett 2010 előtt azoknak sem volt munkája, akik szerettek volna dolgozni, a felelősség egyértelműen a baloldali kormányé volt.

Most 1 millióval több munkahely van Magyarországon, és ma már csak azok nem dolgoznak, akik nem is akarnak. A kormány adócsökkentéssel, a családtámogatások munkához kötésével, olcsó rezsivel, képzéssel, béremeléssel segíti az embereket, de az egyén boldogulásáért első sorban ő maga felel.

Szegénység kockázatának kitettek aránya
https://bit.ly/3qrk9T7
Súlyos anyagi deprivációban élők aránya
https://bit.ly/3qrk9T7
Alacsony munkaintenzitású háztartásban élők aránya
https://bit.ly/3qrk9T7
Nem tudják kellően melegen tartani otthonukat
https://bit.ly/3I1ZBGL
https://bit.ly/3npyhuc
Túlzsúfolt lakásban élők aránya
https://bit.ly/3fo0LjA
Forgalomban lévő gépkocsik száma
https://bit.ly/3Frtq1C
Családi adókedvezmények összege
https://bit.ly/3zUa0l2
Háztartások pénzügyi vagyona
https://bit.ly/34Rojvd
Munkanélküliség
https://bit.ly/3tsIERM
Bűncselekmények száma
https://bit.ly/3flqxVt

Mit tett a Fidesz? Nézzük!
Kik tettek többet a fiatalokért?
Nézzünk néhány példát! Mi nem véleményt fogalmazunk meg, mi a konkrétumokról beszélünk!
https://szamokadatok.hu/Post/4650/Kik_tettek_tobbet_a_fiatalokert
Figyelem! Tények következnek!
Na ezért támogatjuk a Fideszt!
https://szamokadatok.hu/Post/4647/Figyelem_Tenyek_kovetkeznek
Ki segít az embereknek és a munkáltatóknak?
Egy konkrét példa segítségével mutatjuk be a valóságot
https://szamokadatok.hu/Post/4637/Ki_segit_az_embereknek_es_a_munkaltatoknak
Egyesek szerint Orbán és kormánya nem tettek semmit
Akkor nézzünk néhány intézkedést ebből a semmiből!
https://szamokadatok.hu/Post/4623/Egyesek_szerint_Orban_es_kormanya_nem_tettek_semmit
Megígérték, megtették!
Azért támogatjuk a Fidesz-KDNP-t, mert azt teszik, amit ígérnek!
https://szamokadatok.hu/Post/4621/Megigertek_megtettek
Orbán és kormánya tették!
Márki-Zay meg közben annak örül, hogy sok idős embert vitt el a járvány (akik szerinte főleg "fideszesek" voltak)
https://szamokadatok.hu/Post/4600/Orban_es_kormanya_tettek
Senki sem tett annyit a legszegényebbekért és az átlagemberekért, mint Orbán Viktor és kormánya!
Hajrá Fidesz-KDNP! Győzni fogunk!
https://szamokadatok.hu/Post/4593/Senki_sem_tett_annyit_a_legszegenyebbekert_es_az_atlagemberekert_mint_Orban_Viktor_es_kormanya
Így indul az év Orbánnal!
Valaki linkeljen be egyetlen megszorító intézkedést! Csak egyet!
https://szamokadatok.hu/Post/4592/Igy_indul_az_ev_Orbannal
"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldal!
A számok meg azt mutatják, hogy 12. éve fejlődik Magyarország és ezzel párhuzamosan nő a jólét is
https://szamokadatok.hu/Post/4589/Minden_rossz_-_harsogja_a_hatalomehes_kulfoldi_erdekeket_kiszolgalo_baloldal
2022-ben erről fogsz szavazni!
Nem Orbánra vagy a baloldalra szavazunk, hanem a saját jövőnkre!
https://szamokadatok.hu/Post/4583/2022-ben_errol_fogsz_szavazni
Sorsdöntő lesz a választás!
A kérdés az, hogy fejlődünk tovább vagy visszafejlődünk a 2010 előtti szintre
https://szamokadatok.hu/Post/4581/Sorsdonto_lesz_a_valasztas
Magyarország előre megy!
A számok magukért beszélnek! Járvány ÉS válság ellenére is csökkennek a lakosság és a munkáltatók terhei
https://szamokadatok.hu/Post/4570/Magyarorszag_elore_megy

ADD TOVÁBB!

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Magyarország: 0%!

Infláció most mindenhol van, bennünket azonban nem fenyeget a rezsiáremelés!*

Magyarország: 0%!

*Amíg a Fidesz-KDNP van kormányon
A baloldal rezsicsökkentése így nézne ki: https://szamokadatok.hu/Post/4667/Gondolkozz_Meg_van_ido

Orbán Balázs írta: Míg az EU-ban átlagosan 31 százalékkal nőtt az áram és 51 százalékkal a gáz ára az elmúlt évben, addig a magyarok ugyanannyit fizetnek, mint korábban. A rezsicsökkentés kiállta az idők és az energiaválság próbáját.

A 2002 és 2010 közötti kormányzat engedte az áram árának megduplázódását és a földgáz árának megháromszorozódását, a jelenlegi kormány azonban kiszámítható és alacsony energiaár-környezetet teremtett a lakosságnak.

Ennek köszönhető, hogy hazánkban átlagosan 25 százalékkal csökkent a rezsi ára, és még ma, csaknem tíz évvel később is ugyanannyit fizetnek a magyarok az áramért és a gázért, mint korábban. A kormány rezsicsökkentés-politikája tehát kiállta az idők és az energiaválság próbáját.

A rezsicsökkentés sikerét a Household Energy Price Index adatai is igazolják, amelyek az európai fővárosokban fizetett lakossági villamosenergia- és gázárakat tartják számon.

A statisztikák szerint az energiaválság az uniós tagállamok többségét jelentős mértékben érintette, így az EU állampolgárai ma hazájuk fővárosában átlagosan 31 százalékkal kénytelenek többet fizetni a villamos energiáért és 52 százalékkal többet a gázért, mint egy évvel korábban.

A villamos energia ára a holland és román fővárosban emelkedett leginkább, ahol 1 év alatt több mint duplájára nőtt. A lakossági gázárakban hasonló a változás, de a növekedés mértéke még drasztikusabb. Romániában háromszoros, míg Görögország, Belgium, Dánia és Luxemburg esetében több mint kétszeres az áremelkedés.

Mindeközben hazánkban a rezsicsökkentésnek köszönhetően a villamos energia és a gáz ára is változatlan maradt. Sőt mi több, az EU-tagállamokat tekintve a magyar állampolgárok fizetik a legkevesebbet az energiafogyasztásért: a villanyért kevesebb mint felét, a gázért pedig kevesebb mint harmadát az uniós átlagnak. Eközben egy dán állampolgár villanyszámlája négyszer, egy svéd gázszámlája több mint hétszer akkora, mint egy magyaré.

A kormány rezsicsökkentési intézkedéseit számos kritika érte a bevezetésüket követően, a magyar baloldal pedig még ma is támadja a hatósági ármeghatározás intézményét.

A lakosság válság idején is fenntartott energiabiztonsága azonban a rezsicsökkentés-politikájának eredményességét igazolja.

Forrás: https://www.facebook.com/orbanbalazsandras/posts/572307214264652

Címkék: Európai Unió  Megélhetés