Címke: Megélhetés

"Annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a vírus tönkretesz" - nem csak szavak!

"Annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a vírus tönkretesz" - nem csak szavak!

Az áprilisi mélypont óta nő a foglalkoztatottak száma. Augusztusban – idén először – ismét több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon (egész pontosan 4 514 000 a foglalkoztatottak száma). A 2020. augusztusi szám már csak 18 ezer fővel (0,4%-kal) volt alacsonyabb a tavaly augusztusinál, és már több, mint 20 ezerrel magasabb, mint a járvány kitörése előtt regisztrált foglalkoztatotti létszám.

🔴 Emlékeztető a feledékenyeknek: Gyurcsányék úgy adták át a kormányzást 2010-ben, hogy csupán 3 732 000 embernek volt munkája Magyarországon, és 469 000 regisztrált munkanélküli volt akkoriban.

SOHA TÖBBÉ BALOLDAL!

Forrás: https://www.ksh.hu/heti-monitor/index.html?utm_source=kshhu&utm_medium=banner&utm_campaign=home
2010-es adat: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf001.html

Címkék: Megélhetés 

“Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít” - ezek nem csak szavak!

“Annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít” - ezek nem csak szavak!

"Hétmilliárd forintos bővítést jelentett be a Sanofi" - szól a mai hír. Ahhoz, hogy egy átfogóbb képet kapjunk a gazdaságunk és az iparunk fejlődéséről, megnéztük az elmúlt 30 nap bejelentéseit. Sajnos egyetlen képre nem lehet bezsúfolni több száz ilyen hírt, de nézzük csak a legnagyobbakat. Íme a Számok listája a Magyar Építők cikkei alapján (❤️🇭🇺❤️)

📌 1. Nagyberuházás érkezik Budapest agglomerációjába: új gyár épül.
A 13 ezer négyzetméteres üzemben többek közt az akkumulátorokhoz szükséges elektrolitokat gyártják majd.
Mintegy 11 milliárd forintból létesít üzemet a Dongwha Electrolyte Hungary Kft., amellyel első lépésben 90 új munkahelyet teremt.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/nagyberuhazas-erkezik-budapest-agglomeraciojaba-uj-gyar-epul

📌 2. Elkészült Budapest egyik legmodernebb irodaháza a Váci úton
Átadták Budapest egyik legújabb irodaházát, a HB Reavis Construction generálkivitelezésében megvalósuló Agora komplexum Hub épületét.
Átadták Budapest egyik legújabb irodaházát, az Agora komplexum Hub épületét. Az okos funkciókkal felszerelt, prémiumkategóriás létesítmény különleges, letisztult formavilágú csomagolást kapott. A több mint 8000 m2-es, monumentális felület izgalmas burkolatát speciális technológiával szerelték fel a háttérszerkezetre. A végleges formájában öt irodaházból álló Agora Budapest 2023-ra készül el, mely a belvároshoz közeli Váci úti irodafolyosó egyik legmodernebb irodaház-együttese lesz.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/atadtak-budapest-egyik-legmodernebb-irodahazat-a-vaci-uton

📌 3. Magyarországon egyedülálló üzemet adott át a Hell Miskolctól északra
A magyar energiaitalgyártó 8 milliárd forintból bővíttette szikszói gyártókomplexumát, a munkát a PEKA BAU 2000 végezte el.
Eddig német bérgyártásban állíttatta elő a magyar tulajdonú Hell Energy Coffee termékeit, mostantól már saját üzemben készül el a cégtől megszokott energiaitalok alumínium dobozában árult kávé. A PEKA BAU 2000 Kft. kivitelezésében csütörtökön átadott gyártócsarnok mérföldkő a cég életében, mivel a három országban is piacvezető Energy Coffee-t elkészültével Magyarországról exportálhatják külföldre.
A cég közleményben tájékoztatott: az új gyár az első Magyarországon, mely ilyen jellegű termékeket gyárt. A Hell kávéja 100 százalékban magyar tej felhasználásával és magyar munkaerő bevonásával készül el.
Az üzem elindításával 50 új munkahelyet teremtettek az egyik leghátrányosabb helyzetű hazai régióban.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/magyarorszagon-egyedulallo-uzemet-adott-at-a-hell-miskolctol-eszakra

📌 4 Ivóvízből nyeri a hűtési- és fűtési energiát Kecskemét új laboratóriuma
A kivitelezés tizennégy hónapja alatt egy, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, korszerű laboratórium épült fel a Horváth Építőmester Zrt. munkájával.
Sajtónyilvános ünnepség keretében adták át a Bácsvíz Zrt. 70. évfordulója alkalmából a vállalat új laboratóriumát Kecskeméten. A részvénytársaság Izsáki úti központi telephelyén az elmúlt évtized legjelentősebb fejlesztése valósult meg, tizennégy hónap alatt, mintegy 700 millió forint önerőből, a Horváth Építőmester Zrt. kivitelezésében.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/ivovizbol-nyeri-a-hutesi-es-futesi-energiat-kecskemet-uj-laboratoriuma

📌 5. Üllőn és Bicskén is építkezik a SPAR: a cég 10 ezer négyzetméterrel bővíti logisztikai központjait
Összesen 4,5 milliárd forint értékben fejleszti Magyarország egyik meghatározó kiskereskedelmi vállalata két bázisát, a kivitelező a Weinberg '93 Kft.
Mind a Fejér megyei Bicskén, mind a Pest megyei Üllőn jelentős beruházással erősíti hazai raktározási és szállítási kapacitásait a SPAR Magyarország Kft. – derül ki a cég tájékoztatójából. A cég 382 saját működtetésű és 200 franchise-üzletének kiszolgálására szolgáló projektek befejeztével összesen 100 ezer tonnányi terméket tudnak majd egyszerre raktározni, illetve előkészíteni a kiszállításra. A fejlesztéseket a sárospataki központú Weinberg '93 Építő Kft. kivitelezi - tudta meg lapunk.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/ullon-es-bicsken-is-epitkezik-spar-10-ezer-negyzetmeterrel-boviti-logisztikai-kozpontjait

📌 6. A világ egyik legmodernebb hadiüzeme épül meg Zalaegerszegen
A 60 milliárd forint értékű beruházás keretében a gyártóüzemen túl egy tesztkörnyezetet is kialakítanak a Zalazone járműipari teszpályán.
Palkovics László a ZalaZone Járműipari Tesztpályán tartott rendezvényen Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel közösen jelentette be, hogy mintegy 60 milliárd forintos beruházással épül meg egy harcjárműveket gyártó üzem és 20 hektáros területen tesztpályát is kialakítanak mellé. A termelés 2023-tól indul el majd el, az üzem a beszállítókkal együtt mintegy 500 embert fog foglalkoztatni, és a gyártáson kívül fejlesztéssel is foglalkoznak majd. A Rheinmetallal együttműködve, a gyártóüzemen túl egy, a Lynxek és off road járművek tesztelésére alkalmas tesztkörnyezetet is létrehoznak a ZalaZone járműipari tesztpályán.
A beruházás 500 új munkahelyet hoz létre.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/a-vilag-egyik-legmodernebb-hadiuzeme-epul-meg-zalaegerszegen

📌 7. 2300 négyzetméterrel bővül a szerencsi csokigyár
A csokoládégyár fejlesztés a jövőben munkát biztosíthat a térség fiataljainak is.
Új üzemcsarnokkal bővül a szerencsi csokoládégyár. A kormány 282 millió forinttal támogatja a Szerencsi Bonbon Kft. csaknem 600 millió forintos beruházását.
A beruházásban létrejövő 2300 négyzetméteres üzemcsarnokkal 130 munkahelyet sikerül megmenteni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/2300-negyzetmeteres-uzemcsarnok-epul-szerencsen

📌 8. Már működik a magyar építőipari gyártó németországi leányvállalata
A krízisre adott gyors válaszaival a Masterplast több országban növelni tudta piaci részesedését.
A Masterplast árbevétele a második negyedévben 27,499 millió euró volt, ami 4 százalékkal marad el az előző év azonos időszakától. Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó és értékesítő vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján számolt be a legfrissebb adatokról. A cégcsoport adózott nyeresége elérte az 1,838 millió eurót, szemben a bázisidőszak 1,824 milliós nyereségével.
A társaság jelentése szerint az árbevétel csökkenését ellensúlyozta a növekvő kereskedelmi árrés. Az üzemi eredmény 2,757 millió eurós összegével az EBITDA (az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) mutatója elérte a 10 százalékos rekordszintet, az egy évvel korábbi 8,4 százalékkal szemben.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2020/08/mar-mukodik-a-magyar-epitoipari-gyarto-nemetorszagi-leanyvallalata

📌 9. Több mint tízezer négyzetméterrel bővül a pátyi ipari park.
A beruházás keretein beül az épületek körüli útépítési munkálatok is zajlanak 7000 négyzetméteren.
A NIPÜF Páty Ipari Park Kft. megrendelésére a West Hungária Bau Kft. megkezdte a pátyi ipari park fejlesztését. A beruházás a Pátyi Inpark területén valósul meg, ahol a WHB által 2017-18-ban kivitelezett G-X jelű csarnoképület két további épületrésszel bővül: egy 3600 négyzetméteres G-IX jelű épülettel, valamint egy 6600 négyzetméteres H-XI jelű épülettel.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/tobb-mint-tizezer-negyzetmeterrel-bovul-a-patyi-ipari-park

📌 10. Mai bejelentés: Európa egyik legmodernebb gyógyszeripari gyárává nő a miskolci Sanofi
A fejlesztéssel 50 %-kal bővül a termelési kapacitás, az új gyártósor óránként 9 ezer fecskendőt fog előállítani.
A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci üzemét - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
A vállalat jelentősen, csaknem 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását a kormányzati támogatás segítségével. Az új gyártósor óránként 9 ezer fecskendőt is előállíthat.
A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában fogja értékesíteni.
A beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. A Sanofi az elmúlt közel három évtizedben 24 milliárd forintot költött az üzemre, és ezzel bebizonyította, hogy hosszú távra kötelezte el magát Magyarország mellett.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/europa-egyik-legmodernebb-gyogyszeripari-gyarava-no-a-miskolci-sanofi

📌 11. Magyar cég gyártja, Európa legmodernebb üzemében, mi az?
Hosszú távú védelem a szennyeződéssel szemben, hosszan tartó élénk szín, óriási forma - és színválaszték – többek közt ezt is tudja a Viastein. Mutatjuk, mi a megoldás, ha valaki igazán jó térkövet keres!
A különböző kereskedelmi adatok szerint a járvány hatására rendkívül keresetté váltak az otthoni felújításokhoz kapcsolódó termékek, a magyar emberek tehát nem töltik tétlenül a korlátozottabb mozgással és elmaradó nyaralásokkal felszabadult időt.
A jól bejárható, esztétikus külső területek egyik legfontosabb eszköze a térkő, mellyel hangulatosabbá, színesebbé varázsolhatják otthonuk környezetét.
A lakosság körében is egyre többen tudják, hogy Európa egyik legmodernebb térkőgyára jelenleg Magyarországon, Biharkeresztesen található, a ráadásul 100 százalékban magyar tulajdonú VIASTEIN Kft. 2017 közepétől kiemelkedő minőségben prémiumkategóriás térköveket gyárt.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2020/08/magyar-ceg-gyartja-europa-legmodernebb-uzemeben-mi-az

📌 12. Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült gyár Debrecenben
Elkészült a Market a német Deufol délkelet-európai regionális központjával.
Átadták a német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult debreceni gyárát, amelyhez a kormány 1,4 milliárd forinttal járult hozzá. Ahogy azt már korábban megírtuk, a kivitelezést a Market Zrt. végezte.
A sajtóeseményen elhangzott: kicsit kevesebb, mint 11 hónappal a 2019 október elején történt első kapavágás után, az ellátási lánc megoldások és ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-jén megkezdte működését új magyarországi létesítményében. A megvalósult beruházás 120 új munkahelyet teremt a városban.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/vilagviszonylatban-is-egyedi-technologiaval-letesult-gyar-debrecenben

📌 13. Agrárberuházással gazdagodik Bács-Kiskun megye: új üzem épül
A KÉSZ Csoport tagvállalatainak és stratégiai partnereinek együttműködésében, a MATECH Magyar Technológiai Kft. fővállalkozásával bővül a Pannon Növényolajgyártó Kft. jelenlegi gyára, ahol a kinyert nyersolajból finomított olajat állítanak majd elő.
Letették a Bács-Kiskun megyei Foktőn a Pannon Növényolajgyártó Kft. növényolaj-finomító üzemének alapkövét, amely a KÉSZ Csoport tagvállalata, a MATECH Magyar Technológiai Kft. technológia fővállalkozásában (EPC) valósul meg. A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportjához tartozó vállalat beruházása hozzávetőlegesen 40 új munkahelyet teremt a térségben, ezáltal a gyár dolgozói létszáma várhatóan 25 százalékkal növekszik majd.

Forrás, további részletek:
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/agrarberuhazassal-gazdagodik-bacs-kiskun-megye-uj-uzem-epul

📌 14. A teljes kontinenst ellátó logisztikai fejlesztést adtak át Tatán
A Günter-csoport létesítménye mintegy 7,7 milliárd forintból készült el.
Ma délelőtt felavatták a Güntner-Tata Hűtőtechnikai Kft. 65 ezer négyzetméteres, digitalizált megoldásokkal felszerelt új logisztikai központját. Az immár 30 éves magyarországi jelenléttel bíró Günter-csoport tatai központjában 150 új munkahely jött létre a csoport európai logisztikai központjának létrehozásával és egy 1200 négyzetméteres kapacitásbővítő beruházással. A 7,7 milliárd forintos fejlesztéshez az állam 1,6 milliárd forint támogatással járult hozzá.
Klímatechnológiai beruházás jött Magyarországra
Szabó János, a Coolbridge Kft. nevet viselő logisztikai központ ügyvezető igazgatója elmondta, a Güntner logisztikai feladatait végzik el,
integráló szerepet töltenek be az európai és tengerentúli vállalatcsoport gyárainak alapanyag-ellátásában és vevőinek kiszolgálásában.

Forrás, további részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/a-teljes-kontinenst-ellato-logisztikai-fejlesztest-adtak-at-tatan

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés  Megélhetés 

Amikor Szijjártó Péter új munkahelyekről beszél, akkor ezek nem csak szavak

Íme egy remek példa Debrecenből (képekkel, videóval)

Amikor Szijjártó Péter új munkahelyekről beszél, akkor ezek nem csak szavak

📌 2019.07.04. - bejelentik, hogy új cég érkezik Debrecenbe, 120 új munkahely jön létre
https://www.dehir.hu/debrecen/ujabb-nemet-ceg-jon-debrecenbe/2019/07/04/

📌 2019.10.08 - Lerakták a Deufol debreceni gyárának alapkövét
https://www.dehir.hu/debrecen/leraktak-a-deufol-debreceni-gyaranak-alapkovet-latvanytervekkel/2019/10/08/

📌 2020.09.16. - Megkezdte működését a Deufol Debrecenben. Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült a gyár.
https://www.dehir.hu/debrecen/megkezdte-mukodeset-a-deufol-debrecenben/2020/09/16/

Debrecen - Kevesebb, mint 11 hónappal az első kapavágás után átadták a globális piacvezető cég új logisztikai parkját a Déli Ipari Parkban.

Az ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-én kezdte meg működését új magyarországi létesítményében, Debrecenben. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér közelségében, a Wallau utcán található új logisztikai park mintegy 60 ezer négyzetméternyi terület beépítésével készült el a Deufol Hungary tulajdonában álló, a debreceni Déli Ipari Parkban található 15 hektárnyi területen.

A logisztikai park két, egyenként 4 ezer négyzetméter nagyságú logisztikai célokra épült csarnokból, valamint egy közel 47 ezer négyzetméteres, részben védőtetővel fedett külső tároló és logisztikai területből áll.

Mindezek mellett egy irodaépület is átadtak.

A csarnokokban a Deufol egyrészt a legújabb automatizált technológiával készülő csomagolási alapanyagokat gyárt (faládákat, egyéb fából készült csomagolási alapanyagokat, szállítókonténerekhez készült raklapokat, alumínium bélelőzsákokat), másrészt számos különböző típusú és méretű ipari termék csomagolását végzi automatikus feldolgozási módszerrel, részben nagy teherbírású daruk segítségével. A csomagolás többek között egy világviszonylatban is egyedinek számító, hozzávetőlegesen 50 m hosszúságú csomagolósor segítségével történik, amelyet kifejezetten a Deufol igényeire terveztek és gyártottak a debreceni létesítmény számára. Mindezeken túl, a csarnokok további logisztikai tevékenységeknek is helyet adnak.

A Deufol 2019 áprilisában kezdte meg tevékenységét Debrecenben, a magyarországi csapat pedig mára már 40 fő körüli létszámmal működik.

2021 végéig várhatóan 120 főre növekszik a munkavállalói létszám.

Az Elek Gergő regionális operatív igazgató által vezetett helyi csapatot szorosan támogatják a Deufol csoport más lokációin működő egységek, a legszorosabb kapcsolatok a csehországi, szlovákiai, osztrák és német helyszínekhez kötődnek. Ilyen módon a gyártási kapacitások határokon átívelően is optimalizálhatók, és az ügyfelek logisztikai igényeinek kiszolgálására nemcsak helyben, hanem a teljes ellátási lánc mentén lehetőség nyílik, beleérte a Hamburgban, Bremerhavenben és Antwerpenben található tengeri kikötőkben végzett logisztikai tevékenységeket, valamint, amennyiben arra igény van, az egyes áruk célországában ellátandó szolgáltatásokat. A Deufol szolgáltatási portfólióját testre szabott IT megoldások is kiegészítik a teljes ellátási lánc mentén. Épp ezért a cég elkezdte felépíteni IT erőforrásait is Magyarországon, az új debreceni helyszínén, amely a globális IT csapatának részeként működik. Következésképpen, a frissen felépülő magyar csapat az anyaország, valamint a világszerte 90 helyszínen található többi lokáció tudását és tapasztalatát is hasznosítani tudja.

Az új létesítmény működésének kezdetén a Deufol Hungary két ügyvezető igazgatója, Jürgen Hillen és Jürgen Schmid kiemelték az új logisztikai park stratégiai jelentőségét, a cégcsoport délkelet-európai növekedésének központjaként.

Debrecentől nemcsak azt várják, hogy a teljes ellátási láncot lefedő, széles körű logisztikai szolgáltatásokat nyújtson a meglévő nemzetközi ügyfelek, valamint az új magyarországi kliensek részére, hanem további növekedésre is számítanak mind a magyarországi területek, mind a szomszédos országok felé.

A jövőben mobil csomagolócsapatokkal és kis szatellit-helyszínekkel kiegészülve biztosítja a cég, hogy bárhol, ahol szükséges, kiszolgálják a ügyfelek igényeit. Az új debreceni helyszínen működő logisztikai park jelenleg is biztosítja már szolgáltatásait egy meglévő, nagy ügyfél számára, hosszú távú együttműködés keretében. Mindemellett a Deufol Hungary készen áll számos további ügyféligény teljesítésére.

A Deufol eddig több mint 20 millió euró értékű beruházást hajtott végre az új debreceni helyszínén. A jövőbeli növekedés kiszolgálására további 90 ezer négyzetméternyi terület áll rendelkezésre.

A jelenleg már működő logisztikai parkban megvalósult rövid építkezési idővel a Deufol bebizonyította, hogy a cég jelmondata – „Túllépni a határokat” („Removing limits”) – nem csak magukra a logisztikai szolgáltatásokra vonatkoztatható, hanem a cégnek arra a képességére is, hogy bármikor, beláthatóan rövid időtartamon belül biztosítson az ügyféligényekre szabott infrastruktúrát.

Az építkezés gyors megvalósításához és a stratégiai jelentőségű beruházáshoz nem csak a kivitelezésben részt vevő partnerek járultak hozzá. Kiemelkedő szerepe volt mindebben annak a támogatásnak is, amelyet Magyarország Kormánya, a HIPA, Debrecen város önkormányzata és a helyi partnerek, többek közt az EDC Debrecen és a Debreceni Ipari Centrum nyújtottak a cégnek. A jelenlegi járványügyi helyzetet figyelembe véve a logisztikai park hivatalos nyitóünnepségét az eredetileg tervezett szeptemberi időpontban nem tudta megrendezni a cég, azonban amint a körülmények azt lehetővé teszik, a Deufol megtartja az eseményt. Emellett látogatói napokat is tervez a cég, amelyek során az érdeklődők és potenciális ügyfelek betekintést kaphatnak az új logisztikai park
működésébe, az általa nyújtott szolgáltatásokba és a Deufol csoport teljes szolgáltatási portfóliójába.

A Wallau utca 2. szám alatt található új logisztikai parkot szeptember 16-án adták át hivatalosan egy zárt sajtóesemény keretében.

Az utca a Rajna-Majna vidékén található Hofheim-Wallau településről kapta a nevét, ahol a Deufol SE, a Deufol Hungary anyacégének székhelye található. A névadással Debrecen város önkormányzata folytatja azt a hagyományt, amely szerint a Déli Ipari Park utcáit az oda elsőként betelepült cégekhez kötődő utcanevekkel adja át.

A Magyar Építők cikke:

Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült gyár Debrecenben
Elkészült a Market a német Deufol délkelet-európai regionális központjával.

Átadták a német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult debreceni gyárát, amelyhez a kormány 1,4 milliárd forinttal járult hozzá. Ahogy azt már korábban megírtuk, a kivitelezést a Market Zrt. végezte.

A sajtóeseményen elhangzott: kicsit kevesebb, mint 11 hónappal a 2019 október elején történt első kapavágás után, az ellátási lánc megoldások és ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-jén megkezdte működését új magyarországi létesítményében. A megvalósult beruházás 120 új munkahelyet teremt a városban.

A nemzetközi repülőtér közelében található új logisztikai park mintegy 60 ezer négyzetméter terület beépítésével készült el a Deufol Hungary tulajdonában lévő, a debreceni déli ipari parkban található 15 hektárnyi területen.

Egyedileg tervezett soron folyik a csomagolás
Az elkészült csarnokokban a Deufol egyrészt a legújabb automatizált technológiával készülő csomagolási alapanyagokat - faládákat, egyéb fából készült csomagolási alapanyagokat, szállítókonténerekhez készült raklapokat, alumínium bélelőzsákokat - gyárt, másrészt számos különböző típusú és méretű ipari termék csomagolását végzi automatikus feldolgozási módszerrel, részben nagy teherbírású daruk segítségével.

A csomagolás többek között egy világviszonylatban is egyedinek számító, hozzávetőlegesen 50 méter hosszúságú csomagolósor segítségével történik, amelyet kifejezetten a Deufol igényeire terveztek és gyártottak.

A Deufol csoport 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni a 91. üzemük. Szolgáltatási körükhöz tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT-megoldások.

Képek, videó, forrás: https://www.dehir.hu/debrecen/megkezdte-mukodeset-a-deufol-debrecenben/2020/09/16/
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/vilagviszonylatban-is-egyedi-technologiaval-letesult-gyar-debrecenben

Címkék: Megélhetés 

A magyar élet mégsem drága!

A magyar élet mégsem drága!

A svájci UBS bank számításai szerint 2018 első hónapjaiban a francia főváros volt Európa legdrágább városa. Egy párizsi lakás havi bérleti díja majdnem 3.000 amerikai dollár volt (pontosan 2.854 USD). A második helyen az angol főváros áll. Egy londoni apartman havonta 2.548 USD-be kerül. A harmadik helyen - kicsivel lemaradva - Luxembourg áll 2.480 USD havi költséggel.

🇭🇺 Budapest a negyedik legolcsóbb város a listán. A 693 dolláros havi bérleti díj 14 százalékkal van a pozsonyi, 18 százalékkal a varsói és 22 százalékkal a prágai költségszint alatt. A lista elején álló városok pedig nagyságrendekkel drágábbak a magyar fővárosnál. A párizsiak 4,12-szer, a londoniak 3,68-szor, a luxembourgiak pedig 3,58-szor annyit fizetnek havonta, mint a budapestiek.

A tanulmány linkje https://bit.ly/32yJvCr
Forrás: Oeconomus https://bit.ly/2ZINpXC

Korábbi cikkeink a bérekről (reálbér, adóterhelés, egyes élelmiszerek, benzin, tankönyvek, infláció, stb)

1. https://szamokadatok.hu/Post/1528/Szeptembertol_minden_diaknak_ingyenes_a_tankonyv_szol_a_hir_video_a_cikk_vegen_benne_Retvari_Bence
2. https://szamokadatok.hu/Post/1421/Mese_a_Kirivo_magyar_adoterhelesrol
3. https://szamokadatok.hu/Post/1381/88_honapja_tart_a_realkeresetek_emelkedese_Magyarorszagon
4. https://szamokadatok.hu/Post/1064/Gyurcsanyek_szemrebbenes_nelkul_hazudnak
5. https://szamokadatok.hu/Post/425/Realbernovekedes_Magyarorszagon_es_az_Europai_Unio_tobbi_tagallamaban
6. https://szamokadatok.hu/Post/296/400_ezer_felett_a_brutto_atlagkereset_a_vallalatoknal
7. https://szamokadatok.hu/Post/207/Atlagber_novekedese_az_inflacio_tukreben
8. https://szamokadatok.hu/Post/205/Minimalber_emelesei_az_inflacio_tukreben
9. https://szamokadatok.hu/Post/192/Mennyi_a_hus_Mennyi_a_kenyer
10. https://szamokadatok.hu/Post/171/Szamok_-_a_szemelyi_jovedelemado
11. https://szamokadatok.hu/Post/155/Ne_legy_a_baloldal_jatekszere
12. https://szamokadatok.hu/Post/1603/A_KSH_valos_szamokat_kozol_az_inflaciorol_is
13. https://szamokadatok.hu/Post/193/Mennyi_a_benzin

Címkék: Külföld  Megélhetés 

Munkahelyek száma - aktuális helyzet és némi visszatekintés

A baloldaltól továbbra sem kérünk kioktatást munkahelyteremtés területén

Munkahelyek száma - aktuális helyzet és némi visszatekintés

Megnéztük a KSH adatait, a jelenlegi foglalkoztatottságra voltunk kíváncsiak, mivel egyre több helyen olvassuk, hogy itt milliók vannak munka nélkül és éheznek.

Nos tény, hogy a járvány és a tavaszi leállás sok munkahelyet ideiglenesen tönkretett, de a helyzet messze nem olyan tragikus, mint ahogyan azt Gyurcsányékkal az élen a baloldal kiabálja.

A KSH adataiból azonos időszakokat hasonlítottunk össze, a táblázat minden év esetében a második negyedév számait mutatja. A grafikon alapján jól látható, hogy Gyurcsányék járvány nélkül is képesek voltak 208 ezer munkavállalót, 208 ezer magyar családot munkanélkülivé tenni. A baloldal mindig a gazdasági válságra hivatkozik, csakhogy a gazdasági válság 2008-ban jött, Magyarországon pedig a munkahelyek már 2002 után a rablóprivatizáció miatt elkezdtek rohamosan fogyatkozni.

Ezzel szemben Orbán Viktor kormánya a 2010 utáni időszakban közel 800 ezer új munkahelyet hozott létre. Ezt a mennyiséget a járvány nagyjából 100 ezerrel megrövidítette, de a kormány ígéretének megfelelően "annyi munkahelyet fognak létrehozni, amennyit a járvány tönkretett"

A számok azt mutatják, hogy a kormány képes lesz rá, és bár hivatalos statisztika a harmadik negyedévről még nincs, a különböző hírek alapján bátran tudjuk állítani, hogy ma Magyarországon annyi ember dolgozik, mint a járvány kitörése előtt.

Egy remek példa munkahelyteremtésre Szijjártó Péter mai bejelentése:
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/200023911490167

"A Güntner-csoport úttörő volt a Magyarországon befektető német cégek sorában a rendszerváltás idején és már többször bizonyította, hogy hosszú távú partnerként tekint országunkra.
A csoport legnagyobb üzeme hazánkban található, és a mostani két, összesen 7,8 milliárd forintos beruházással, melyhez a kormány egyedi döntés alapján 1,6 milliárd forint támogatást biztosít, tovább bővítheti gépparkját és 1200 négyzetméternyi új gyártási területet is létre hoz.
A csoport jelenleg 1403 munkavállaló megélhetését biztosítja, és a ma átadott beruházás nyomán 150 új munkahely létesül, ezzel 150 magyar család kap biztos megélhetést a régióban."

Forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf021a.html

Címkék: Megélhetés 

Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa

Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa

Nagyjából havi ciklikussággal előveszik a baloldal "karizmatikus" politikusai az ingyenpénz témáját, és ezzel csábítják az arra fogékony, lusta, dolgozni nem akaró embereket. A jelenség annyira nem új, hiszen már az októberi kampányban is ment az európai minimálbér, európai nyugdíj, alapjövedelem, és egyéb aljas hazugságok.

Mindenki tegye fel magának azt az egyszerű kérdést, hogy dolgozna-e azért, hogy másnak ne kelljen? A pénz nem terem a fán, azt valakiknek meg kell termelniük, tehát lenne a társadalomnak egy része, mely dolgozik önmaga, családja, gyerekei helyett és mellette eltartja a többi ingyenélőt. Ugye, hogy nem dolgozna mások helyett! Mert mi sem.

Lázár Jánosnak tette fel ezt a kérdést korábban az ATV riportere, Lázár János meg a maga határozott stílusában ki is fejtette erről a véleményét. Itt van mindkét videó:

1. Karácsony és Szabó Tímea hazug videója.
https://youtu.be/FTZMSW-H_u4
(Van benne persze egy kis "NER", jacht, repülő, stadion, és a többi szokásos kifejezés a baloldal nagyjából 200 szóból álló szókészletéből) Persze elhangzanak még olyan hazugságok, hogy a kormány az elmúlt 10 évben nem segítette a családokat, csak a gazdagokat támogatja, "dolgozók millióit taszította szegénységbe", vagy "családok százezreit hozta teljesen kiszolgáltatott helyzetbe"

2. Lázár János korábbi reakciója erre a felvetésre:
Lázár János rendkívül határozottan válaszolt Csuhaj Ildikó újságírónak, aki a Kormányinfón a szociális érzékenység hiányát kérte számon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren az alapjövedelem kérdésköre kapcsán.
https://youtu.be/gzmyqtxS12g

A magyar társadalom túlnyomó többségének józan gondolkodására vall, hogy a videót mindösszesen 426-an tekintették meg, a "Párbeszéd" Youtube csatornáját összesen 1350 ember követi, és a videóra 29 "Like" érkezett.

Ennyit az alapjövedelemről, és a populista hazug politikusokról.

Mivel járna, ha mégis bevezetnék?
- Adóemeléssel járna
- Növelné a segélyből élők számát
- Tartósan tömegek esnének ki a munkaerőpiacról
- Feketemunkára ösztönözne
- Végül újabb megszorításokhoz vezetne
Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/993/Ezek_lennenek_az_alapjovedelem_bevezetesenek_kovetkezmenyei
https://www.origo.hu/itthon/20200507-a-baloldalnak-fogalma-sincs-hogy-mennyibe-is-kerulne-az-ingyenpenz.html

ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Megélhetés 

A koronavírus-járvány sem törte meg a CSOK népszerűségét! 466 milliárd forint 148 ezer magyar családnak

Az otthonteremtés és a családalapítás minden fiatal házaspár számára elérhető, és valósi segítséget nyújt

A koronavírus-járvány sem törte meg a CSOK népszerűségét! 466 milliárd forint 148 ezer magyar családnak

Töretlen a csok népszerűsége, a kifizetések a koronavírus-járvány ellenére megduplázódtak. Az idei első fél évben családi otthonteremtési kedvezmény (csok) formájában több mint 63 milliárd forinttal támogatta az állam a családokat - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Tájékoztatása szerint 2020 első fél évében felpörögtek a csok-kifizetések: míg 2020. január 1. és 2020. június 30-a között 63,2 milliárd forintot, addig tavaly ugyanebben az időszakban ennek az összegnek a felét, mindössze 31,9 milliárd forintot fizetett ki erre az államkassza.

A Magyar Államkincstár kifizetési adataiból egyértelműen kiolvasható, hogy még a veszélyhelyzet ideje alatt is éltek a csok kínálta kedvező lehetőséggel a családok, és folyamatosan intézték az igénybevételéhez szükséges ügyeket - mondta.

A csok jelentős segítség az otthonteremtésben, ezzel a kormány 2020. július 31-ig több mint 148 ezer családot támogatott 466 milliárd forinttal - húzta alá az államtitkár.

A csok mellett a kormány számos - a családokat és a fiatalokat támogató - intézkedéseinek is betudható az, hogy sikerült demográfiai fordulatot elérni - emelte ki Tállai András, emlékeztetve arra, hogy 2020 első fél évében a születések száma 5,5 százalékkal több volt, mint az előző évben.

Már több mint ötéves a csok, amelyet új lakás vásárlására vagy építésére, használt lakás vásárlására, bővítésére lehet felhasználni. Meglévő gyermekeik után a házastársak, az élettársak és az egyedülálló szülők, valamint a gyermeket vállaló házaspárok is igényelhetik - emlékeztetett az államtitkár.

A magyar családi otthonteremtési rendszer egyedülálló abban is, hogy a kormány biztosította kedvezményrendszer folyamatosan bővül - mondta az államtitkár. A tavaly július 1-én debütált falusi csok hatása megkérdőjelezhetetlen, hiszen azon túl, hogy július végéig közel 13 ezer család otthonteremtését segítette, hozzájárult kilencszáz olyan kistelepülés népességének a növekedéséhez is, ahol korábban lélekszámcsökkenés volt - tette hozzá.

A falusi csok használt lakás és ház vásárlására és korszerűsítésére és/vagy bővítésére, valamint a meglévő ingatlan korszerűsítésére és/vagy bővítésére használható fel tanyán, birtokközponton vagy preferált kistelepüléseken. Három gyermek után már akár 10 millió forint állami támogatás is járhat - ismertette Tállai András.

Mivel számokkal dolgozunk, ezért a támogatás sikerességét is számokban mutatjuk ki:

Közel 5 százalékkal több gyermek jött világra eddig idén, mint 2019 azonos időszakában!

• 2020 január-júliusában 52 825 gyermek született, ami 2488 újszülöttel több, mint a tavalyi adat. Közel 5 százalékkal magasabb ez a szám, mint 2019 első hét hónapjában.
• A gyermekvállalási kedv (TTA) 1,44-ről 1,53-ra nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.
• Az év első 7 hónapjában negyedével mérséklődött a természetes fogyás. (Köszönthetően a halálozások jelentős csökkenésének, valamint a születések érezhető emelkedésének.)"

Köszönjük a kormány családtámogató intézkedéseit!
"Minden magyar gyermek, újabb őrhely" /Orbán Viktor/
❤️🤍💚

🇭🇺 Családtámogatás, teljes lista: https://szamokadatok.hu/Post/996/Minden_a_csaladtamogatasrol_-_Teljes_lista_a_baloldali_alhirek_ellen
🇭🇺 Videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/556505975240465
https://szamokadatok.hu/Post/1777/Minden_gyerek_egyenlo_eselyekkel_kezdheti_a_tanevet

Forrás:
https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/a-koronavirus-jarvany-sem-torte-meg-a-csok-nepszeruseget
https://szamokadatok.hu/Post/1764/Kozel_5_szazalekkal_tobb_gyermek_jott_vilagra_eddig_iden_mint_2019_azonos_idoszakaban

Címkék: Család  Megélhetés 

Már több mint 170 közösségi piac létrehozását segítette a kormány

Ez az, amit a baloldal sosem tenne, nem támogatták és a jövőben sem fogják támogatni a magyar gazdákat, a magyar termelőket, a magyar embereket

Már több mint 170 közösségi piac létrehozását segítette a kormány

A Vidékfejlesztési Program 12 milliárd forintot meghaladó értékű pályázati felhívásaival több mint 170 termelői piac létrehozását segítette a kormány - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szamosszeg községi piacának átadásán.

Vitályos Eszter az ünnepségen hangsúlyozta, egy falu életében fontos a közszolgáltatások fejlesztése, mivel óriási megtartó erővel bír például a települési óvoda, iskola vagy az orvosi rendelő mellett a helyi piac is. Létezése sokban segíti a megélhetést, munkahelyeket ad a helyi közösségnek és erősítheti a helyi gazdaságot - fogalmazott az államtitkár, megjegyezve, a hazai és európai uniós támogatás révén, közel 45 millió forintból megépült új községi piac a helyi termelési hagyományokat is segíti Szamosszegen.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a pályázati konstrukciót a vidéki térségekben élők élethelyzetének javítására, a helyi termelők piacra jutásának elősegítésére, illetve az ilyen jellegű beruházások megvalósítására írta ki a kabinet.

Elmondta: Szamosszegen már tervezik az új piachoz tartozó, mintegy 110 millió forintból felépülő savanyítóüzemet, amelyet várhatóan a közeljövőben adnak majd át és piac mellett további munkahelyeket fog biztosítani az itt élők számára.

A fejlesztésekről szólva megjegyezte, hazai támogatásból és uniós forrásból az elmúlt időszakban több mint 400 milliárd forint érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, Szamosszeg pedig a 2014 és 2020 közötti ciklusból egymilliárd forint értékű beruházással részesült.

Vitályos Eszter a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetési ciklussal kapcsolatban megerősítette, hogy a végrehajtási jogszabályokat és a forrásallokációt érintően az elosztási folyamat a tárgyalási szakaszban van, a magyar kormány célja pedig továbbra is az, hogy az önkormányzatok és civil szervezetek minél több forrásra pályázhassanak 2020 után.

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke, országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy a községi piac a helyben megtermelt, jó minőségű, háztáji zöldségek értékesítését segíti.

Egy település önkormányzata és testülete akkor működik jól, ha van elképzelése és víziója, valamint ha a kisebb eredményeknek is tud örülni - mondta az eseményen Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője.

Gergely Lajos polgármester kifejtette, Szamosszegen folyamatban van a külterületi utak fejlesztése 92 millió forintból, elkezdődött egy rekortánpálya építése a Magyar Labdarúgó Szövetség 76 millió forint értékű beruházásában, valamint 524 millió forintos ráfordítással megépül a községi bölcsőde.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20200828-kozossegi-piacok-kormanyzati-segitseg.html

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

A rendszerváltás óta nem nyaraltak ennyien a Balatonon, mint idén!

A többi Magyarországi üdülőhely is kiváló szezont zárt! Teljes Balatoni körkép a cikk végén (összegyűjtöttük a szezon végére az összes hírt, amit ezzel kapcsolatosan megosztottunk korábban)

A rendszerváltás óta nem nyaraltak ennyien a Balatonon, mint idén!

Pedig mennyire görcsösen erőlködött a baloldal, hogy elriasszák a magyarokat a Balatontól...Hazudtak, hogy drága, hazudtak, hogy mindent lezárt a Fidesz, hazudtak, hogy nincs szabadstrand, és hogy ötezer egy lángos, aztán kipukkant a lufijuk.

„Soha ennyi magyar turista belföldön még nem üdült”

A Magyar Turisztikai Ügynökség hivatalos podcastjának legfrissebb adásában az MTÜ vezérigazgatója, Guller Zoltán arról beszélt, hogy minden eddigi rekord megdőlt ezen a nyáron, soha ennyi magyar turista belföldön még nem üdült, nem pihent július-augusztusban.

Ami július és augusztus hónapban itt Magyarországon történt, az példa nélküli, a rendszerváltás óta a belföldi turizmus ilyen jó nyarat még nem zárt - értékelt Guller.

Hozzátette: 1,2 millió magyar volt vendég júliusban, tavaly ilyenkor valamivel több mint 1 millió 40 ezren választottak belföldi úticélt. Augusztusban is hasonló számokat várunk.

Kiemelte: akinek lehetősége volt rá, az Magyarországon belül utazott és pihent, ezáltal pedig minden rekord megdőlt ezen a nyáron.

Valamennyien nagyon nagy örömmel láttuk azt, ami a Balatonnál, a Tiszánál, a Dunánál vagy éppen Hajdúszoboszlón történt, megteltek a szálláshelyek, megteltek az éttermek - mondta Guller. Természetesen a Balaton volt a legnépszerűbb - fűzte hozzá.

A Magyar Turisztikai Ügynökség podcast-adását alább hallgathatja meg teljes hosszában:
https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200828-soha-ennyi-magyar-turista-belfoldon-meg-nem-udult

Korábbi cikkeink:
📌1. Kocsis-Cake Olivio lángosos hazugsága:
https://szamokadatok.hu/Post/1506/Kocsis-Cake_Olivio_honatya_szerint_egy_langos_tobb_ezer_forintba_kerul_Orban_oligarchai_miatt_a_Balatonon
📌2. Kunhalmi egy ingyenes strandon követelte a szabadstrandokat
https://szamokadatok.hu/Post/1584/Kunhalmi_ismet_lyukra_futott
📌3. Mese az elzárt Club Aligáról
https://szamokadatok.hu/Post/1742/A_Club_Aliga_strandja_nem_lesz_elzarva
📌4. Teltházas hosszú hétvége
https://szamokadatok.hu/Post/1727/Hatalmas_osszefogas_oriasi_siker
📌5. Zánka, Erzsébet táborok:
https://szamokadatok.hu/Post/1711/Baloldali_kopkodes_ellenere_is_sikeresek_az_idei_Erzsebet-taborok
📌6. Önmagát cáfolta a HVG
https://szamokadatok.hu/Post/1707/A_sajat_hazugsagait_cafolja_a_balliberalis_propaganda
📌7. DK-Jugend a Balatonra jár hazudni
https://szamokadatok.hu/Post/1688/A_Balatononra_jar_hazudni_a_DK-Jugend_azaz_a_DEL
📌8. Mese a drága lángosról
https://szamokadatok.hu/Post/1670/Mese_a_draga_langosrol_-_ime_a_Szamok
📌9. Romos üdülők felújításáról
https://szamokadatok.hu/Post/1664/Ilyen_allapotu_udulok_ujjaepiteset_uj_munkahelyeket_ellenez_a_baloldal
📌10. M7-es autópályáról és a strandról készült fotó
https://szamokadatok.hu/Post/1655/Magyarok_szazezrei_mentek_le_a_Balantonra_ezen_a_hetvegen_is
📌11. Így lopta szét a baloldal a Balatont, az SCD mutyi
https://szamokadatok.hu/Post/1654/Igy_arusitottak_ki_Gyurcsanyek_a_Balatont_Hazugsagok_es_a_valosag
📌12. Az LMP hazugságait cáfoljuk
https://szamokadatok.hu/Post/1639/Az_LMP_sem_maradhatott_ki_a_Balaton_koruli_hazudozasbol_meg_is_kaptak_az_erte_jaro_pofont
📌13. Kié a Balaton? Kálmán Olga hazug videójára reagáltunk
https://szamokadatok.hu/Post/1631/Kie_a_Balaton
📌14. Olvasói beszámoló az árakról. Csak a hülyéknek drága, vásárolni tudni kell.
https://szamokadatok.hu/Post/1616/Valosag_a_Balatonrol_-_az_alhirek_ellen
📌15. Strandfejlesztési program
https://szamokadatok.hu/Post/1606/Folytatodik_a_Strandfejlesztesi_Program_a_negyedik_utemmel

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Akkora a nyomor Magyaroroszágon, hogy a lakosság 13 százaléka tervez lakáskorszerűsítést

Akkora a nyomor Magyaroroszágon, hogy a lakosság 13 százaléka tervez lakáskorszerűsítést

Miközben a Momentum azzal plakátolja tele az internetet, hogy vidékiek milliói veszítették el munkájukat és éheznek, főképp a vidéki, családi házzal rendelkező emberek vágnának bele jelentős anyagi vonzatú építkezésbe és lakásfelújításba.

A lakásállomány 13 százaléka korszerűsödhet a következő egy évben, vagyis mintegy 500 ezer lakáson végezhetnek fejújítást, korszerűsítést – derült ki a Masterplast támogatásával augusztusban készült GKI-felmérésből.

A GKI negyedévente végez reprezentatív felmérést a lakosság lakásfelújítási és -korszerűsítési terveiről.

Az MTI-nek küldött közleményben kiemelték, a lakosság lakásfelújításokra és korszerűsítésekre vonatkozó
2020. harmadik negyedévi várakozásai a következő egy évre negyedéves és éves alapon is javultak.

A koronavírus okozta járvány és annak következményei a lakásfelújítási piacra tehát egyáltalán nem hatott negatívan, a következő egy évben a magyar háztartások csaknem 13 százaléka tervez nagyobb összeget költeni lakására. Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor egy éven belül mintegy 500 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkákat – állapították meg.
A családi házak lakói körében a legerőteljesebb a felújítási szándék, ezen háztartások mintegy 16 százaléka tervez ilyen beruházást.

Ezzel szemben a legkisebb korszerűsítési kedv a panellakásokban élők körében tapasztalható, alig 8 százalékuk hajlandó erre költeni. A tégla építésű társasházakban lakók tervei valahol a kettő között helyezkednek el.

A közlemény szerint
Budapesten a megkérdezett háztartások 11 százaléka, a megyeszékhelyeken és az egyéb városokban 13-13 százaléka készül felújításra.G
A községekben valamivel magasabb, 16 százalékos a felújítási szándék, esetükben vélhetően a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) év elejétől hatályos szabályai jelentenek ösztönző erőt.

A felmérésből kiderül, hogy Magyarország régiói közül a közép-magyarországiban, a közép- és nyugat-dunántúliban, valamint a dél-alföldiben várható az országos átlagot meghaladó felújítási-korszerűsítési tevékenység.

Forrás: https://888.hu/ketharmad/akkora-a-nyomor-magyaroroszagon-hogy-a-lakossag-13-szazaleka-tervez-lakaskorszerusitest-4269533/

Címkék: Megélhetés