Címke: Média

Hazudott, álhírt terjesztett, majd gyáván törölte a cikkét az index

Hazudott, álhírt terjesztett, majd gyáván törölte a cikkét az index

A Pénzügyminisztérium (👍) cáfolta Magyarország legnagyobb és legrégebbi balliberális, propagandisztikus álhírgyártó gépezetének az állításait. A törölt cikket természetesen lementették, az eredeti poszt alatt a képek megtalálhatóak, mi pedig kommentben helyezzük el a képeket. Az index megint a maga szokásos stílusában, nevek nélkül, konkrét esetek nélkül, hasra ütésre ütésre írt egy általánosító cikket, mely azt a hamis látszatot kelti, mintha egy globális problémáról lenne szó. Az álhírgyártás egyik alapszabálya, hogy a cikkeket olyan módon kell megírniuk, hogy azt ne lehessen cáfolni. A cikkekben a következő mondatokkal operálnak:

"Úgy tudjuk, hogy..."
"Lapunk értesülései szerint..."
"Lapunknak nyilatkozó, a neve eltitkolását kérő orvos/vállalkozó/stb azt mondta, hogy...."
"Független források szerint...."
"Lapunk birtokába jutott adatok alapján...."
és még lehetne sorolni.

Ha valaki igazat ír, akkor írja le, hogy Ki mondta, hol mondta, mikor mondta. Ha ezek a részletek hiányoznak egy cikkből, akkor 99,9 százalékban biztosak lehetünk, hogy egy álhírrel van dolgunk. Az index, a telex, a hvg, a 444 és a többi kamugyár cikkei kevés kivétellel ezzel a módszerrel vannak megírva.

"‼️ Ismét álhíreket terjesztett az Index
Az Index „Dühösek a kkv-k: alig csordogál a beígért segítség” címmel ma megjelent – és néhány óra után törölt - cikkében súlyos álhíreket terjesztett, egyetlen adat és állítás sem felelt meg a valóságnak.
Az Index a gazdaságvédelmi célokra átcsoportosított fejlesztési forrásokat vizsgáló írásában azt állította, hogy a pályázati kiírás után majdnem fél évvel még mindig csak 15, 20 a sikeresnek ítélt pályázatok száma. Ezzel szemben a valóság az, hogy a két operatív programon keresztül már közel 4000 vállalkozás nyert el több mint 96 milliárd forint fejlesztési forrást, amely több mint 117 ezer munkahely megtartását támogatja.
A cikkben szintén tévesen írtak 50 milliárd forintos pályázati keretről. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány már 2020 júniusában megduplázta, 100 milliárdra forintra emelte a pályázatok keretét, ahogyan erről a sajtóban is több alkalommal tájékoztatást adtunk.
A cikk tévesen állítja azt is, hogy „a kormányzat 2000 körüli pályázattal számolt”. A valóság ezzel szemben az, hogy a Pénzügyminisztérium a pályázati keretnek megfelelően 4000 cég jelentkezésével számolt, ahogyan ennyi pályázat ténylegesen be is érkezett.
A támogatói döntések előrehaladásáról az adatok nyilvánosak, bárki számára elérhetőek a palyazat.gov.hu oldalon, ezért különösen sajnálatos, hogy a tájékozódást mellőzve súlyos valótlanságokat közöltek.
☝️A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program gazdaságpolitikai szerepét tekintve a 2014-2020 közötti fejlesztéspolitikai időszakban a legnagyobb súlyú operatív program hazai és európai szinten is. A közel 3000 milliárd forintos programból már több mint 2000 milliárd forint került a gazdaság vérkeringésébe, eddig több mint 23 ezer vállalkozást támogatott és közel 680 ezer embert ért el munkaerőpiaci és képzési programon keresztül. Forrásaiból idén több mint 420 milliárd forintot csoportosítottunk át a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére."

Forrás: https://www.facebook.com/penzugyminiszterium.official/posts/210186033847775
Az index törölt cikkének eredeti linkje (természetesen már nem működik, mert gyáván törölték!) https://index.hu/gazdasag/2020/11/19/duhosek_a_kkv-k_alig_csordogal_a_beigert_segitseg/

Címkék: Gazdaság  Média 

Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!

December 11-ig érvényesek a hatályban lévő intézkedések!

Hazudik az Index és a HVG! Álhír, hazugság!

Egyes sajtóhírekkel szemben a kormány nem hosszabbította meg a hatályban lévő korlátozó intézkedéseket, azokat december 11-ig kell alkalmazni.
A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg február 8-ig. Ez a kettő nagyon nem ugyanaz. A kormány arra kéri az érintett médiumokat, hogy a megjelent állításokat korrigálják.

Az Index és a HVG alaptalanul rémhírt terjeszt és szándékosan hazugságot állít a mai címlapján. A ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig. Arra kérjük a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket azonnal korrigálják! - zárul a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

A “független” HVG és az Index szerint: Mégsem 30 napra, hanem egészen februárig tartanak a korlátozások.

Forrás: https://kormany.hu/hirek/december-11-ig-ervenyesek-a-hatalyban-levo-intezkedesek
https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/posts/1314397045586834

Címkék: Média 

Libsi mese a focisták "milliós fizetéseinek az átvállalásáról"

Libsi mese a focisták "milliós fizetéseinek az átvállalásáról"

Az összes balliberális párt a Jobbiktól a DK-ig, az összes álhírgyártó szennylapjuk terjeszti azt a hazugságot, hogy a kormány átvállalja a "focisták több milliós bérének a felét"
Arról persze nem írnak, hogy 18 szektor érintett. Olyan ez, mint amikor 500 céget hirdetnek különböző pályázatokat győztesként, de a libsik kizárólag csak egyetlen cégről írnak: a Mészáros Kft-ről.

Gulyás Gergely a kormányinfón cáfolta a hazugságokat.

"A helyzet az, hogy nyilván mindenkinek nehéz otthon, ezért sokan ezt arra használják fel, hogy olyan cikkeket írjanak, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal. Tegnap arról olvashattunk, hogy az állam majd milliós focista fizetéseket fog kipótolni. Miután a legnagyobb bértámogatás amit lehet kapni az ugye az alapbér 50 százaléka, de ez az 50 százalék nem lehet több, mint a minimálbér másfélszerese, azaz bruttó 240 ezer forint, az amit a hozzájàrulásként az állam fizetni tud, ott ahol bérkiesés van.
Milliós fizetések kipótlására természetesen nincsen lehetőség. Bruttó 240 ezer forintig lehet a bér 50 százalékát az államtól megtéríttetni, abban az esetben ha valaki azon szektorokba tartozik, melyeket a kormányrendelet felsorol.
📌 Videó: 33:52-től van erről szó.https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/783505459173950

📌 Ezek a következők:
Éttermi, mozgó vendéglátás (TEÁOR 5610) tevékenységet,
Rendezvényi étkeztetés (TEÁOR 5621) tevékenységet,
Italszolgáltatás (TEÁOR 5630) tevékenységet,
Filmvetítés (TEÁOR 5914) tevékenységet,
Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése (TEÁOR 8230) tevékenységet,
Sport és szabadidős képzés (TEÁOR 8551) tevékenységet,
Előadó-művészet (TEÁOR 9001) tevékenységet,
Előadó-művészetet kiegészítő (TEÁOR 9002) tevékenységet,
Művészeti létesítmények működtetése (TEÁOR 9004) tevékenységet,
Múzeumi tevékenység (TEÁOR 9102) tevékenységet,
Növény-, állatkert, természetvédelmi terület működtetése (TEÁOR 9104) tevékenységet,
Sportlétesítmény működtetése (TEÁOR 9311) tevékenységet,
Sportegyesületi tevékenységet (TEÁOR 9312),
Testedzési szolgáltatás (TEÁOR 9313) tevékenységet,
Egyéb sporttevékenység (TEÁOR 9319) tevékenységet,
Vidámparki, szórakoztatóparki (TEÁOR 9321) tevékenységet,
Fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR 9604) tevékenységet, vagy
M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenységet (TEÁOR 9329) végző vállalkozás.

Tehát a valóság az az, hogy több százezer embernek segít a kormány, a focisták meg NEM kapnak milliós támogatásokat.
Ilyen egyszerű módszerekkel mossák ki a libsik egymás agyát, majd saját hazugságaikat el is hiszik, a végén pedig ezekből a tévhitekből következtetéseket vonnak le.

Gáz.

Forrás:
A DK hazugsága: https://www.facebook.com/dk365/posts/3454080704682319
A HVG hazug cikke: https://hvg.hu/gazdasag/20201111_labdarugas_focista_fizetes_kormany_atvallalas
A valóság:
MAGYAR KÖZLÖNY • 2020. évi 242. szám
485/2020 kormányrendelet.
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/e35363d964683da1d1a8b57aa9220fe36dfb5f7f/letoltes
Az Ágazati bértámogatási programról https://nfsz.munka.hu/nfsz/document/1/2/9/8/doc_url/HIRDETMENY.pdf
📌 Videó: 33:52-től van erről szó.https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/783505459173950

Címkék: Média 

Ma is hazudtak az álhírgyártó liberális propaganda-oldalak és a víruspárti baloldal

Nem ezt mondta a Miniszterelnök

Ma is hazudtak az álhírgyártó liberális propaganda-oldalak és a víruspárti baloldal

Orbán Viktor interjút adott az M1-nek. A teljes felvétel ezen a linken érhető el: https://youtu.be/rQPY5_JpbsM?t=129

Az interjúban Orbán Viktor a következőket mondta: Magyarországnak van a legtöbb kórházi ágya és a legtöbb lélegeztetőgépe. Eszközeink vannak, de az orvosaink és az ápolóink teljesítőképessége véges. Most azt tudom mondani, hogy ha minden így marad, akkor 50 százalék az esélyünk, hogy az egészségügy kitart, tehát intézkedések NÉLKÜL 50 százalék az esélyünk. Most ezeket a döntéseket meg kellett hozni annak érdekében, hogy az egészségügy működőképes maradjon.

Összegezve: szó sincs arról, hogy az egészségügy összeomlik. Pontosan ezért hozták meg a szükséges döntéseket.

Forrás: https://youtu.be/rQPY5_JpbsM?t=129

Címkék: Média 

Nagy pofont kapott a balliberális cenzúra!

Jogsértő Karácsony Gergelyék cenzúrarendelete

Nagy pofont kapott a balliberális cenzúra!

📌 Előzmények: "Ezt még Rákosi is megirigyelte volna" https://szamokadatok.hu/Post/2006/Nem_terjeszthet_lapot_a_koztereken_aki_nem_Karacsony_propagandistaja

Törvénysértőnek nyilvánította a kormányhivatal Karácsonyéknak az ingyenes lapokat ellehetetlenítő rendeletét, amellyel kapcsolatban törvényességi felhívást is kibocsátottak a fővárosnak. A rendelkezést az érintett lapok tulajdonosai, valamint a Magyar Újságírók Közössége elnöke is élesen bírálta.

Budapest Főváros Kormányhivatala törvénysértőnek minősítette a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat által megszavazott, ingyenes lapokra vonatkozó rendeletmódosítást, amellyel kapcsolatban törvényességi felhívást is kibocsátottak a fővárosnak – értesült a Magyar Nemzet. A kormányhivatalnak a Mediaworks Hungary Zrt. október 21-i beadványára küldött értesítésben kifejtették: hivatalból elvégezték a rendelet törvényességi szempontú felülvizsgálatot a főváros tulajdonában álló közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása kapcsán, és a jogsértő helyzet mielőbbi megszüntetése érdekében törvényességi felhívást bocsátottak ki.

Az önkormányzati rendelet – amelyet Karácsony Gergely főpolgármester DK-s helyettese, Gy. Németh Erzsébet, és a Zuglót vezető Horváth Csaba (MSZP) jegyzett – a közterület-használati hozzájárulás fejében „legalább” négy oldalt követelt az ingyenesen osztogatott lapokból a főváros számára. Ráadásul a városvezetés kizárólagos döntése lett volna a minden egyes lapszámban elhelyezett négy oldalnyi „közérdekű” tartalmat.

A jogsértő módosítás jelenleg a Pesti Hírlapot és a Metropolt érinti. Az utóbbit tulajdonló Mediaworks a kormányhivatal döntését követően nyilatkozatot nyújtott be a fővárosnak, amelyben jelezték, hogy nem tesznek eleget a négy oldal rendelkezésre bocsátásának, és továbbra is kérik a közterület-használati engedély megadását az újságtartók elhelyezésére, mert a kézből történő laposztás álláspontjuk szerint nem engedélyköteles.

Karácsonyék módosításának átgondolatlanságát, és életszerűtlenségét a Magyar Újságírók Közösségének elnöke, Lovas Dániel, valamint a másik érintett sajtóorgánum, a Pesti Hírlap tulajdonosa, Milkovics Pál is élesen bírálták.

Utóbbi a Médiapiacnak korábban úgy vélte, hogy „bizonyosan csak valamiféle félreértés” lehet a baloldali városvezetés előterjesztése, amely szerint az újság bele sem szólhat, hogy milyen tartalom kerül az átadott négy oldalra.

– Elképzelhetetlen, hogy bárhol Európában hasonló igényeket támasszanak például a több nagyvárosban is megjelenő Metro újsággal kapcsolatban. A Pesti Hírlap 12 oldalából négy elvétele 33 százalékos tartalomveszteséget jelentene, a lap 16 oldalra bővítése pedig olyan áremelkedést jelentene, amit nem tudnánk kigazdálkodni napi megjelenés mellett – fejtette ki Milkovics, hozzátéve: jelenleg is milliós összegeket fizetnek a fővárosnak azért, hogy a közterületeken osztogathassák az ingyenes lapot úgy, hogy éppen csak túl tudták élni a járvány okozta sokkot.

Az üzletember szerint az önkormányzati rendelet teljesen ellehetetlenítené a Pesti Hírlapot, amit jeleztek is a fővárosnak, és jogászok közreműködésével kezdték értelmezni az előterjesztés tartalmát és célkitűzéseit.

Milkovics arra is felhívta a figyelmet, hogy a városvezetés is ellentmondásosan nyilatkozott a módosításról, hiszen míg arról is lehetett hallani, hogy egységesen vonatkoznának minden terjesztőre a rendeletben foglaltak, Karácsony Gergely a Hvg.hu-nak adott interjúban már arról beszélt, hogy a laptulajdonosokkal külön-külön kötnének megállapodást.

Lovas Dániel szerint a rendelet inkább provokáció és politikai hisztériakeltés, semmint szakmailag megalapozott javaslat, s életbe léptetése a sajtószabadságba történő beavatkozási kísérletnek minősülhetne. A MÚK-elnök a Médapiacnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a módosítás ezer sebből vérzik, s amellett, hogy szakmai szempontból átgondolatlan, a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen. Szavai szerint eleve problematikus az ingyenes sajtótermék definíciója, s az sem világos, mi történne, ha a jelenlegiek mellett újabb ingyenes lapok is megjelennének a közterületeken.

– Mivel ez a szabályozás napilapokat is érint, szinte megoldhatatlan technológiai problémák merülnek fel a gyártás során, hiszen mindegyik lapnak más a formátuma, a lapzártája, a nyomdába küldési határideje – fogalmazott.

Azt is életszerűtlennek nevezte, hogy a főváros egy több száz fős apparátust működtetne a négyoldalas melléklet napi menedzselésére. Még ha – folytatta – ugyanazt a „közérdekű” tartalmat tennék is bele a különböző lapokba Karácsonyék, akkor is minimum 10-15 főfoglalkozású újságíróból és más, a lapgyártásban járatos szakemberből álló szerkesztőséget kellene felállítaniuk és fenntartaniuk, nem is beszélve az éves szinten százmilliós összegre rúgó költségekről.

Lovas Dániel arra is felhívta a figyelmet: az is tisztázandó, hogy mit takar a „közérdekű” kifejezés, hiszen szavai szerint egy újságba bekerülő külső, nem szerkesztőségi tartalom a jogi szabályozás szerint csak fizetett felület, azaz valamilyen hirdetés lehet.

– Ha bármilyen politikai vonatkozást tartalmaz az említett rész, akkor pedig politikai hirdetésnek minősül, arra pedig megint más szabályok vonatkoznak. Minden esetben fel kell tüntetni, hogy hirdetésről vagy politikai hirdetésről van szó, s annak egyértelműen el kell különülnie a szerkesztőségi tartalomtól, és ennek az olvasó számára is egyértelműnek kell lennie – fejtette ki.

Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke nem osztotta ezeket az aggályokat. A Médiapiac érdeklődésére úgy fogalmazott, az ügyben csak azt tudja jogsértő mozzanatként elképzelni a kiíró részéről, ha az diszkriminatív feltételt szab meg, és csak bizonyos lapokra vonatkoztatja a négy oldal ingyenes biztosításáról szóló előírást. Szerinte „nem kötelező” közterületen lapot terjeszteni, s mivel ez például a közösségi közlekedés helyszínein jelentős versenyelőnyt jelent a nagy forgalom miatt, a terület fenntartója jogosult arra, hogy a sajtótermékek bizonyos felületeit a saját tartalmai számára követelje.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/jogserto-karacsony-gergelyek-cenzurarendelete-8894708/

Címkék: Budapest  Média 

Ismét beindult a kommunista időket idéző cenzúra a Facebookon

Ma reggel több száz, talán több ezer magyar felhasználót tiltottak le INDOKOLATLANUL

Ismét beindult a kommunista időket idéző cenzúra a Facebookon

Mindenkit letiltanak, akinek volt korábbi - általában úgyszintén jogtalan - tiltása. Mindegy, hogy most nem követett el még a Facebook saját törvényei alapján sem semmilyen "jogsértést", a tiltás 30 napra jár, és egészen véletlenül ebbe az időszakba beleesik az amerikai elnökválasztás is. Milyen érdekes, ugye?

A Számok egyik szerkesztőjét is korlátozták, holott privát profiljával gyakorlatilag semmit sem írt, és amit írt, az sem volt sértő. Nem is csoda, hogy a Facebook nem jelezte ebben az esetben sem, hogy mégis melyik bejegyzés sérti szerintük a "közösségi alapelveket", melyek ugyanolyan módon vannak megfogalmazva, mint a "jogállamiság" - gyakorlatilag bármikor bárkit elhallgattatnak, ha az illető véleménye nem egyezik a liberális mainstream álhírgyártó propaganda véleményével. A képen jól látszik, hogy legutóbb júniusban volt a szerkesztőnknek "szabálysértése", ami ugyanilyen indokolatlan volt, mint a mostani. Ma pedig arra hivatkozva ismét letiltották 30 napra, holott júniusban is megkapta indokolatlanul a szájzárat 1 hónapra.

Nem adjuk fel, nem félünk, mert itt korlátozhatnak, de a gondolatainkat, a véleményünket nem tudják korlátozni.

- Eddig sem írtunk, meg ezentúl sem írunk semmi sértőt. A politikai véleményünket fogalmazzuk meg, amit a Facebook ezzel az indokolatlan döntésével korlátoz. Akik a sajtószabadságot valóban féltik, osszák meg ezt a bejegyzést, mert a sajtószabadság valóban veszélyben van, csak nem a magyar kormány miatt, hanem a külföldi véleménydiktatúrát alkalmazó kibersztálinista cégek miatt.
- Eddig is és ezentúl is ki fogunk állni a magyar nemzeti érdekek mellett. Minél jobban fogják be a szánkat, annál jobban fogjuk szeretni Magyarországot, annál inkább fogjuk támogatni az Orbán Viktor vezette nemzet kormányt
- Eddig is és ezentúl is megteszünk mindent annak érdekében, hogy Magyarország maradjon magyar ország.

Kommentben írjátok le, ha az elmúlt 24 órában a Facebook letiltott bárkit is a környezetetekben. Nyilván azok, akiket letiltottak nem tudják ezt megírni, mert a cenzúra épp befogta a szájukat.

Ha egy ideig nem jelenik meg új cikk az oldalon, akkor tudjátok, hogy az összes szerkesztőnket letiltották.
SOHA NEM ADJUK FEL!

🇭🇺 Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!
ADD TOVÁBB!

PS: Tudomásunkra jutott, hogy Jeszenszky Zsolt privát profilját is tiltották indoklás nélkül, íme az ezzel kapcsolatos írása az oldalán

"Nagyon vigyázzatok a Facebook-kal! Ismét beindult a cenzúra-úthenger.
Nem számít, milyen oldalon állsz; ha egy kicsit is önálló véleményed van, ha nem tökéletesen azt nyomod, amit a liberális kánon előír, akkor veszélyes vagy, és utánad mennek.
Most, hogy jönnek az amerikai választások, különösen magas fokozatba kapcsolt a Zuckerberg-galaxis. Van egy amerikai politikával foglalkozó, ZÁRT(!!!) csoportunk, az ebbe posztolt AUGUSZTUS ELEJEI(!!!) bejegyzésemet szedték le már korábban, az ügy le is lett zárva, de MOST kaptam rá egy 30 NAPOS TILTÁST.
Ezért a személyes profilom nem működik, az üzenetekre sem tudok válaszolni, így ezúton kérek elnézést mindenkitől, akinek 1 hónapig nem reagálok.
Az oldalamnak van másik adminja is, így - egyelőre még - itt tudok posztolni. Kváncsi vagyok, mikor csap le Vágó Istvánék DK-s feljelentgető brigádja.
Mert ne feledjük: itthon ugyan váalsztások most nem lesznek, de a koronavírus kezelése kardinális kérdés, és a baloldal eltökélt, hogy ők tudjanak tematizálni, ők határozzák meg a közbeszédet, terjeszthessék a pánikot és az elégedetlenséget.
Ezért nagyon vigyázzatok, mit posztoltok. Ne használjátok a tiltott szavakat (b-vel, c-vel, m-mel, n-nel, zs-vel kezdődnek), sem sértő kifejezéseket, ne küldjétek el a 'csába azokat, akik ezt egyébként megérdemelnék.
Így működik sajnos ma a "liberális" világ. Megszabják, mit lehet mondani. Nagyon óvatosan, virágnyelven kell beszélni. Pont mint anno a kommunizmusban.
De fontos, hogy ne adjuk fel, ne hagyjuk magunkat. Szintén ahogy anno a kommunizmusban tették a szüleink, nagyszüleink. Ha virágnyelven, akkor virágnyelven, de el kell mondani az igazságot. Le kell törni a hallgatás falát, illetve nem szabad hagyni, hogy a neomarxisták, a velük teljesen összefonódott tech-cégekkel és médiájukkal falat építsenek a szabadsággal szemben. (Miközben persze álságosan épp ők papolnak a sajtó- és szólásszabadságról, demokráciáról.) Erről szól a mostani amerikai választás is, és várhatóan erről fog szólni 2022-ben a magyarországi is."

Forrás: https://www.facebook.com/politikaihobbista/posts/680554042571897

Címkék: Kettős mérce  Média 

Jól haladnak a munkák az M8-as autóút Körmend és az osztrák határ (Rábafüzes) közötti 28 kilométeres szakaszán

Álhírek vs valóság

Jól haladnak a munkák az M8-as autóút Körmend és az osztrák határ (Rábafüzes) közötti 28 kilométeres szakaszán

Reszketnek, összefüggéstelenül beszélnek a balliberálisok, ha Magyarországon valami ÉPÜL.
Már megszoktuk, hogy a balliberális álhírgyártó propaganda minden fejlesztést olyan színben próbál feltüntetni, mintha az arra fordítandó pénz egy vállalkozó (adott esetben is Mészáros Lőrinc) zsebében landolna, a milliárdok kizárólag őt gazdagítanák, és közben persze nem történne semmi, nem épülne semmi, hiszen a munkálatokról már nem számolnak be. Az építkezés menetéről sem az index sem a többi hazugsággyár már nem írtak, egyedül a döntésről szóló hírt forgatták ki olyan módon, hogy azzal démonizálják a kormányt (az ő nyelvezetükben ez a "NER") és a 25 ezer embernek munkát adó, itthon adózó, fejlesztő, adományozó Mészáros Lőrincet.

A liberális álhírgyártó propaganda (azaz "LÁP") másik eszköze az, hogy szinte csak és kizárólag a Mészáros által elnyert pályázatokról írnak, ezzel azt a hamis látszatot keltik, mintha Magyarországon mindet egyetlen cég építene, ami persze hazugság. Számokkal mutattuk meg az arányokat, a "LÁP" akkor csendben van, ha a Swietelsky, a Strabag, vagy más külföldi cég nyer egy-egy pályázaton.
📌 Mészáros Lőrinc alig nyert közbeszerzést a 2011-2019-es időszakban
https://szamokadatok.hu/Post/1188/Meszaros_Lorinc_alig_nyert_kozbeszerzest_a_2011-2019-es_idoszakban

Mindig lesz persze egy olyan réteg, melyet a gyűlölet és az irigység vezérli, ezért az álhírgyártásnak mindig lesz "piaca". Szerencsére ez a réteg vékonyodig, ezt mutatta a borsodi időközi választás.

Nézzük mi ezzel szemben a valóság.
Az M8-as autóút projekt teljes költsége 62 milliárd forint. Ebben benne van minden: a kivitelezés költsége, az alapanyagok ára, a munkabérek, az adó, a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése, stb stb. Nyilván a teljes összeg valamennyi százaléka lesz majd a kivitelező nyeresége, hiszen így működik a gazdaság, ha nem lenne nyereség, akkor miért dolgozna egy cég? A 62 milliárdból lehet, hogy 1-2 milliárd valóban a Mészáros építő cég haszna lesz a végén. Mi ennek örülünk, hiszen Mészáros már eddig is 25 ezer embernek adott munkát, ebből a pénzből meg valószínűleg további munkahelyek jönnek majd létre.
Ennyit a dolog anyagi hátteréről, és most lássuk mit kap Magyarország a projekt során:

A Magyar Építők hülyeségek helyett a valóságról számoltak be.

Így haladnak a völgyhídon is átívelő M8-as út munkálatai

A Duna Aszfalt, valamint a Mészáros és Mészáros által kivitelezett projektben közel 30 kilométer hosszan alakítanak egy 2x1 sávos autóutat.

Jól haladnak a munkák az M8-as autóút Körmend és az osztrák határ (Rábafüzes) közötti szakaszán, amely a Duna Aszfalt Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. közös munkájával készül mintegy 62 milliárd forintból – adott tájékoztatást közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) mint beruházó.

A projekt munkálatai 2018 tavaszán kezdődtek meg, amelynek keretében 2x1 sávos autóutat alakítanak ki 28,9 kilométer hosszan.

Jelenleg is a szakasz teljes hosszán zajlik a kivitelezés, azonban egyes szakaszok műszaki készültsége eltérő: bizonyos szakaszokon a beton burkolatalap készül, más helyszíneken már az aszfalt kötőréteg is elkészült.

Körmend és Rábafüzes között a beruházás keretében megvalósul:
négy különszintű csomópont (Körmend nyugat, Csákánydoroszló, Vasszentmihály, Szentgotthárd),
egy szintbeni csomópont (86. sz. főút, kezdő csomópont),
egy pár egyszerű pihenő (Gasztony),
valamint egy pár komplex pihenő (Szentgotthárd) létesül.
A teljes szakaszon öszesen 22 felüljáró, 13 aluljáró, 8,6 kilométer útkorrekció, 5,1 kilométer szervizút, 700 méter kerékpárút (Körmend Nyugati csomópontnál) és 1,2 kilométer zajárnyékoló fal (Körmend-Horvátnádalja térségében) épül.

A projekt során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek, illetve 336 175 darab fát és cserjét ültetnek. Ezen kívül a kivitelezők több mint 2 millió köbméter töltésanyagot építettek be.

Egy közel 10 kilométeres szakasz már tavasztól használható lesz A beruházás két szakaszra bontva valósul meg. A Körmend és Vasszentmihály közötti szakasz várhatóan 2021 augusztusára készül el, míg a Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó 9,45 kilométeres szakaszt már jövő áprilisban forgalomba helyezik.

A kivitelezési munkákat az idei évben nehezítette a térséget érintő csapadékos időjárás és a Rába árterülete miatti folyamatos magas talajvíz.

A völgyhídon már a pályalemezt építik
A szakaszon épül Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 575 méteres vasszentmihályi völgyhíd. A projektben a hídépítési feladatokat alvállalkozóként az A-Híd Zrt. és a Hódút Kft. végzi el.

A jelenleg zajló hídfejlesztések közül az egyik legnagyobbak számító műtárgyon az alépítmény már elkészült, az acél főtartók is a helyükön vannak, jelenleg pedig a vasbeton pályalemez építése zajlik. A pályalemez a vasszentmihályi völgyhídnál kilenc ütemben épül meg, melyhez a Doka zsaluzatait használják.

A 11 támaszú völgyhídnak 22 méteres pillérei is lesznek annak érdekében, hogy átívelje a Vörös-patak völgyét, illetve a Nemesmedves-Vasszentmihály közötti utat.

A teljes szakasz forgalomba helyezése előtt várhatóan az alsóbb rendű keresztezőutakat és műtárgyaikat helyezik forgalomba annak érdekében, hogy a főpálya befejező munkálatai is elkészülhessenek.

📌 Forrás, további képek: Magyar Építők 🇭🇺https://magyarepitok.hu/utepites/2020/10/igy-haladnak-a-volgyhidon-is-ativelo-m8-as-ut-munkalatai
📌 Az index démonizáló hazug cikke: https://index.hu/gazdasag/2017/12/23/63_milliardos_kozbeszerzessel_kivant_boldog_karacsonyt_meszaros_lorincnek_a_ner/

Ez pedig egy rövid összefoglaló a libsik által gyűlölt egyik legsikeresebb magyar vállalkozóról, Mészáros Lőrincről:
(Bárcsak több Mészárosunk lenne!)
📌 1. Elkezdődött az ország egyik legnagyobb árvízvédelmi beruházása
https://szamokadatok.hu/Post/1745/Elkezdodott_az_orszag_egyik_legnagyobb_arvizvedelmi_beruhazasa
📌 2. Azért Mészáros épít, mert övé a legjobb ajánlat, mint mindig https://szamokadatok.hu/Post/1795/Azert_Meszaros_epit_mert_ove_a_legjobb_ajanlat_mint_mindi
📌 3. Baloldali "köpködés" ellenére is sikeresek az idei Erzsébet-táborok https://szamokadatok.hu/Post/1711/Baloldali_kopkodes_ellenere_is_sikeresek_az_idei_Erzsebet-taborok
📌 4. Ösztöndíjjal támogatja a tehetséges diákokat a Mészáros Alapítvány https://szamokadatok.hu/Post/1702/Osztondijjal_tamogatja_a_tehetseges_diakokat_a_Meszaros_Alapitvany
📌 5. Kinek mennyi a "hozzáadott értéke" https://szamokadatok.hu/Post/1665/Kinek_mennyi_a_hozzaadott_erteke
📌 6. Ilyen állapotú “üdülők” újjáépítését, új munkahelyeket ellenez a baloldal https://szamokadatok.hu/Post/1664/Ilyen_allapotu_udulok_ujjaepiteset_uj_munkahelyeket_ellenez_a_baloldal
📌 7. A Hídépítő és a Mészáros által kivitelezett hidat hamarosan már birtokba veheti az utazóközönség https://szamokadatok.hu/Post/1594/A_Hidepito_es_a_Meszaros_altal_kivitelezett_hidat_hamarosan_mar_birtokba_veheti_az_utazokozonseg
📌 8. Újabb 200 milliós jótékonysági felajánlás Mészáros Lőrinctől https://szamokadatok.hu/Post/1484/Ujabb_200_millios_jotekonysagi_felajanlas_Meszaros_Lorinctol
📌 9. Gyurcsányék 2000 millió forint osztalékot vettek fel cégükből, közben a járványügyi védekezésre egy büdös vasat sem áldoztak https://szamokadatok.hu/Post/1426/Gyurcsanyek_2000_millio_forint_osztalekot_vettek_fel_cegukbol_kozben_a_jarvanyugyi_vedekezesre_egy_budos_vasat_sem_aldoztak
📌 10. Köszönjük Mészáros Lőrincnek, hogy felújította az Erzsébet-táborokat! https://szamokadatok.hu/Post/1372/Koszonjuk_Meszaros_Lorincnek_hogy_felujitotta_az_Erzsebet-taborokat
📌 11. A magyar tulajdonú vendéglátóipari egységeket támadja a baloldal https://szamokadatok.hu/Post/1311/A_magyar_tulajdonu_vendeglatoipari_egysegeket_tamadja_a_baloldal
📌 12. 25.000 embernek ad munkát Mészáros Lőrinc https://szamokadatok.hu/Post/1203/25000_embernek_ad_munkat_Meszaros_Lorinc
📌 13. Mészáros Lőrinc alig nyert közbeszerzést a 2011-2019-es időszakban https://szamokadatok.hu/Post/1188/Meszaros_Lorinc_alig_nyert_kozbeszerzest_a_2011-2019-es_idoszakban
📌 14. Bővült a lista: Újabb adomány Mészáros Lőrinctől https://szamokadatok.hu/Post/1070/Bovult_a_lista_Ujabb_adomany_Meszaros_Lorinctol
📌 15. Újabb iskola épül Magyarországon, melyen egy helyi magyar vállalat építhet
https://szamokadatok.hu/Post/1920/Ujabb_iskola_epul_Magyarorszagon_melyen_egy_helyi_magyar_vallalat_epithet_ezuttal_Felcsuton

Címkék: Fejlődés  Média 

Hazudik és sértegeti a fideszeseket az EzaLényeg.hu

Az álhírgyártás nem állt le

Hazudik és sértegeti a fideszeseket az EzaLényeg.hu

Az előző fideszes polgármester és városvezetés munkájának eredményét állítja be a jelenlegi balliberális városvezetés sikerének az EzaLényeg.hu

Tisztázzuk: az új egészségháznak örülünk mi is, és bizonyára a helyi lakosok is, ez a cikk most másról szól. Ez a cikk arról szól, hogyan próbálják meg a baloldali lakájmédia álhírgyárai ferdíteni a valóságot, és mások munkáját sajátjukként kiadva hogyan próbálnak politikai babérokra szert tenni.

Az álhíroldal arról természetesen nem számol be, hogy a projekt nem 2019 október 13-án indult, hanem legalább egy évvel korábban. Az egészségház projekt előkészületei már 2018-ban elindultak, amikor is a város polgármestere Szabó József volt, ezzel kapcsolatosan számtalan bizonyíték van fent az interneten, a legszemléletesebb talán Szigetszentmiklós városi lapjának, a Kisvárosnak a 2019. októberi száma. Az újságban jól látszik, hogy az épület látványterve pontosan ugyanolyan, mint a képen szereplő végső állapot, tehát a tervezés, a sikeres pályázat, a forrás, a telek már mind rendelkezésre álltak.

Ez egy 2018 januári írás, és már akkor is megvolt a pénz a fejlesztésre.
"Ezúton tájékoztatjuk városunk lakosait, hogy az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében c. kiírásra benyújtott "Új egészségügyi intézmény létesítése Szigetszentmiklóson" c. pályázatunkat a Támogató, Nemzetgazdasági Minisztérium 200 000 000,- Ft támogatásban részesítette.
A pályázat keretében Önkormányzatunk Szigetszentmiklós-Bucka városrészben a 7030 hrsz-ú ingatlanon új felnőtt háziorvosi rendelő és új gyermek háziorvosi rendelőt kíván építeni. A projekt eredményeként 1 felnőtt- és 1 gyermekorvosi rendelő, valamint kiszolgáló helyiségek épülnének meg. A rendelők megépítésével 2 új felnőtt és 2 új gyermek körzet kialakítására lesz lehetőség. A helyiségek komfortosítását megfelelő eszközök, bútorok beszerzésével kívánjuk biztosítani."

http://szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=3159
Link: https://bit.ly/3d2b1Mv (az újság PDF formátumban letölthető)

Az összes lapszám pedig itt található: https://bit.ly/2GMFMss

A cikk szerkesztése közben megnéztük Nagy János polgármester oldalát, és az történt, hogy éppen élő fogadóórát tartott. A lehetőséget kihasználva feltettünk neki egy kérdést:

Videó: https://www.facebook.com/103845594479140/videos/3439837539431944 (és alatta a kommentek, ha nem törlik ezeket idővel. A videóban elhangzott, hogy a "moderátor" nem volt elérhető az élő adás alatt)

A kérdésünk:

"Miért írja az EzaLényeg.hu, hogy a Buckai egészségház az Ön érdeme, miközben a projekt még 2018-ben indult, az előző vezetés pályázott, nyert, terveztette meg az épületet, biztosította a telket, keresett kivitelezőt, stb. Önnek csak meg kellett várnia, hogy elkészüljön az épület. Miért tagadják le közösen ezzel az álhírgyárral a valóságot? https://szigetszentmiklos.ezalenyeg.hu/helyi-ugyeink/sikeres-az-uj-szigetszentmiklosi-vezetes-elkeszult-az-egeszseghaz-a-buckaban-19916"

A polgármester többszöri, a válasz elkerülését célzó nekifutása után (sértegetett bennünket, a vidékiekre is lenéző kijelentéseket tett, tőlünk nevet követelt, holott tudhatná mi a különbség egy oldal és egy privát profil között, stb) végül válaszolt: ‼️Nem tudja miért írta ezt az EzaLényeg.hu‼️

Mondjuk az örvendetes, hogy a folyamatban lévő beruházást legalább nem állították le, mint Budapesten a centrumkórház építését.

Akik nem tudják, mi az az "Ezalényeg.hu": ez egy olyan oldal, ami a választás előtt 5 ezer taggal rendelkezve 55 millió forintot költött Facebook-hirdetésre. Honnan van egy alig néhány taggal rendelkező anonim álhíroldalnak ennyi pénze reklámra? Ezt is szívesen megkérdeztük volna a polgármestertől, de láthatóan ellenséges hozzáállása, oldalunkon és a vidéki embereken való gúnyolódása miatt további kérdéseket már nem tettünk fel neki. A videót lementettük, mivel azt feltételezzük, hogy törlésre kerül előbb utóbb. Bővebben erről az álhírgyárról:
https://szamokadatok.hu/Post/817/MSZP-kozeli_propaganda-oldal_55_000_000_Forintot_koltott_csak_a_Facebookon

A polgármester jelölő szervezetei: https://bit.ly/2GAAWz1
A videóban is elhangzik, hogy egyetlen pártnak sem tagja, és magát függetlennek pozicionálja, a valóságban viszont ő nagyon is függő: A DK-MOMENTUM-JOBBIK-MSZP-LMP-MINDENKI MAGYARORSZÁGA jelölték őt közösen a polgármesteri helyre.

Az EzaLényeg.hu nevű hazug oldalnak azt üzenjük, hogy 2022-ben valóban lesz kormányváltás: a negyedik Orbán-kormányt váltja az ötödik Orbán-kormány.

Forrás:

EzaLényeg hazug cikke: https://szigetszentmiklos.ezalenyeg.hu/helyi-ugyeink/sikeres-az-uj-szigetszentmiklosi-vezetes-elkeszult-az-egeszseghaz-a-buckaban-19916
A polgármester online sajtótájékoztatója: https://www.facebook.com/103845594479140/videos/3439837539431944
A projektről: http://szigetszentmiklos.hu/index.php?p=news&act=show&cid=3860

Címkék: Média  Önkormányzat 

A 444 számokban

Nem csak négyesekkel

A 444 számokban

A 444 alapítása Uj Péter nevéhez fűződik, amikor 2013-ban otthagyta az Indexet és többedmagával a Magyar Jeti Zrt. berkein belül elindította új álhírgyárát. A cég 2019-es éves beszámolója szerint az eredménytartalék -514.949.000 forinton áll, amely azt jelenti, hogy ennyi pénzt égettek el az évek során sok százezer olvasó alternatív valóságképének kiépítésére és fenntartására. Máshogy fogalmazva: fél milliárd forintot dobtak ki az ablakon azért, hogy hazudhassanak. Elég elszántak. A 444 mindössze egy veszteségesen működő gazdasági társaság, ami aztán nagyon nem a Zorbán hibája. Nem fenntartható az üzleti modell.

2018-as üzleti évig évente 40 és 119 millió forint közötti veszteséget termelt a lap, amely 2019-re 2 millió forint nyereségbe torkolt. Na ez nem azt jelenti, hogy annyira jól gazdálkodtak volna, mindössze annyit, hogy 2019-ben már 95 millió forint olvasói támogatást kaptak, a 2018-as 57 millió, és a 2017-es 26 millió forint után. Ugyanígy az Egyéb bevételek között jelenhetett meg az az akár 80 millió forintnak megfelelő összeg, amelyet a Magyar Jeti Zrt. nyert a Google Digital News Initiative Fund-tól az utóbbi években.

A Magyar Jetivel párhuzamosan Uj Péter és Kardos Gábor Miklós létrehozták a PlanCman Kft-t, amely kezdetben a Magyar Jeti 100%-os tulajdonosa volt. A kezdeti 180 millió forintos befektetett eszközkészletét illetve kötelezettségét 2015-ben 282 millió forintra növelte, tehát ezt az összeget a 444-be fektették (kölcsönözték?). Hogy honnan szedte a PlanCman illetve a tulajdonosaik ezt a pénzt? Homály fedi.

2014-ben a Media Development Investment Fund(MDIF)/Digital News Ventures LLC 28%-os tulajdonrészt vásárolt a Magyar Jetiben fél millió dollárért, azaz több mint 100 millió forintért akkori árfolyamon. Az MDIF szoros kapcsolatot ápol Soros Györggyel és az Nyílt Társadalom alapítvánnyal. Természetszerűleg az MDIF-es Marie Nemcova és Valér Kot is tisztséget kaptak a 444-ben. Marie a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány cseh fiókjának programigazgatója is volt. Szóval díszes társaság jött össze. A Soros-blog megnevezés innen már egyértelmű.

A Magyar Jeti lekötött tartaléka 2017-ben 97 millió forintot, majd 2018-ban már 307 millió forintot tett ki. Valószínűsíthető, hogy a PlanCman kölcsönként adta a pénzt a Magyar Jetinek, amely nem tudta kigazdálkodni a kölcsön visszafizetését, ezért azt elengedték.

A 444 működése is fenntarthatatlan jelenlegi formájában, úgy, ahogy az Indexé is az volt. A helyzet az, hogy ahogy ebben a nagy médiaelnyomásban a balliberális álhíroldalak sorra alakulnak és felfutnak, úgy osztódik a többi árbevétele. Ugyanis a magyar olvasók nem tudnak befogadni egy adott álhírmennyiségnél többet, így a hülyeségmegmaradás törvénye alapján, ha ugyanazt az álhírmennyiségét több kakásvödörből öntik, akkor a kakásvödrökből mindig kisebbet kell vásárolni. Ezzel párhuzamosan oszlik a reklámbevétel is.

Lehet, hogy a 444 lesz a következő, amely az Index-Telex-hez hasonlóan a Kormányra mutogatva felbukik, majd még ennél is undorítóbb pöcegödörként újraéled. De az is lehet, hogy régi tulajdonosok újabb befizetéseivel vagy újabb tulajdonosok bevonásával illetve a szokásos tarhával még sokáig hazudnak változatlan formában, mi meg cáfolhatjuk a marhaságaikat.
Forrás:
https://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap
https://www.e-cegjegyzek.hu/
https://media1.hu/2019/06/12/444-magyar-jeti-jelentos-veszteseg-kardos-gabor/
https://www.mdif.org/about/
https://www.mdif.org/people/marie-nemcova/
https://www.mdif.org/people/valer-kot/
https://media.mandiner.hu/cikk/20160510_balogh_akos_gergely_hazudni_hazai_palyan_uj_peter_a_szuletesnapos_444_es_a_barati_sajto
https://szamokadatok.hu/Post/1287/A_balliberalis_media_onmagat_pusztitja_kozben_a_nemzeti_mediara_mutogat

Címkék: Média 

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Várjuk Vera Jourová és az összes sajtószabadságozó balliberális felháborodását!

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Korlátozza a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítást Karácsony Gergely vezette főváros egy a szerdai közgyűlésen megszavazott dokumentumban foglaltak révén. A baloldal által megszavazott előterjesztés úgy szól: a fővárosi önkormányzat számára négy teljes oldalt kell ingyenesen biztosítania annak a sajtóterméknek a tulajdonosának, aki közterületen kívánja ingyenesen terjeszteni a lapját. Az új rendelet leginkább a Metropolt és a Lokált érinti.

– Egészen elképesztően gátlástalan és arrogáns: Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba neve alatt Karácsonyék a gazdasági segítségnyújtás szükségességét önös, a minimális demokratikus jogokat is nélkülöző, a pártpropagandájukat szolgáló jogszabály meghozatalára használták – reagált a Láng Zsolt vezette Fidesz–KDNP frakció arra, hogy a jövőben Budapest közterületein csak akkor lehetséges ingyenes újságot osztani, ha abban négy teljes oldalon a Fővárosi Önkormányzat saját irománya jelenik meg ellenszolgáltatás nélkül.

– Ezt még Rákosi elvtárs is megirigyelné! – fűzték hozzá. Kovács Péter, Kertváros polgármestere sem hagyta szó nélkül Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslatát.

– Már nem is tudom, mit mondjak. 2020-ban a Karácsony Gergely által vezetett Budapesten ez is megtörténhet, a Szabad Nép-félóra ehhez képest kismiska volt – reagált Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a fővárosi döntés után.

🔴 A dokumentum: https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/10/+otf/691w/120468538101597284916823163431680491981516863o.jpg

Az előterjesztés kimondja: csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a fővárosi önkormányzat által meghatározott tartalmaknak.

Az ügy érdekessége, hogy az előterjesztés kiegészítése nem önálló napirendi pontként került szavazásra, hanem a gazdasági mentőcsomag kiegészítéseként dugták el a kíváncsi szemek elől.

A Fidesz–KDNP frakció a fővárosi közgyűlés ülésén azt kérte, hogy külön szavazzanak az előterjesztés oda nem illő kiegészítéséről. A kormánypártok leszögezték: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni. Végül a baloldali képviselők többsége áldását adta az előterjesztésre.

Karácsony Gergelynek megválasztása után az első dolga az volt, hogy a Lokál ellen háborút indítson, és száműzze azt a metrólejáratokból.

Decemberben fel is bontotta a lappal kötött fővárosi szerződést.

Forrás: Magyar Nemzet https://magyarnemzet.hu/belfold/nem-terjeszthet-lapot-a-koztereken-aki-nem-karacsony-propagandistaja-8745462/

Címkék: Kettős mérce  Média