Címke: Külföld

Orosz válasz a NATO-nak!

"Rossz helyen keresitek az ellenséget!"

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő reagált a NATO Oroszországot fenyegető retorikájára. Nem Oroszország jelent veszélyt a NATO-ra és a NATO tagországokra, hanem azok belső, megoldatlan, elhallgatott problémái. Zaharova utalt az elcsalt választásokra az Egyesült Államokban, a durva cenzúrára, Trump elnök (és mások) letiltására, a nyugati média egyoldalú propagandájára, a migrációra és az abban rejlő veszélyek figyelmen kívül hagyására, a BLM nevű rasszista mozgalomra, az emberek ideológiai okok miatti diszkriminációjára (pl. Petry Zsolt) és még sok minden másra is!

Az oroszok senkit sem támadtak meg és nem is áll szándékukban, de a saját országukat, önmagukat meg fogják védeni.

Előzmények: Az orosz elnök figyelmeztette a legújabb provokáció szervezőit: nem bánt a medve, ha békén hagyják. (videó)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/5674965495854736

Címkék: Külföld  Videók 

A hataloméhes ellenzék szerint Magyarországon nincs tömeges oltás

A valóság ezzel szemben az, hogy világelsők vagyunk a lakosságszám arányában beadott oltások tekintetében!

A hataloméhes ellenzék szerint Magyarországon nincs tömeges oltás

Magyarország világelső
Bizony, bizony!
👉A lakosságszám arányában MAGYARORSZÁGON adták be az elmúlt 7 napban a legtöbb koronavírus elleni vakcinát.
👉Ezt mutatta vasárnap este az egyik legkomolyabb internetes oldal, amelyik a járvánnyal kapcsolatos statisztikákkal foglalkozik.
👉Közvetlenül mögöttünk Bahrein, Uruguay, az Egyesült Államok, majd szépen sorban a többiek.
👉3 millió magyar ember már tett valamit azért, hogy mihamarabb feloldjuk a korlátozásokat! Most rajtad a sor! Regisztrálj! vakcinainfo.gov.hu
👉Jár a gratuláció mindenkinek, aki részt vesz az oltási kampányban!

Fotó: az oltási világranglista mai állása. Azt mutatja a grafikon, hogy az elmúlt egy hét adatai alapján, Magyarországon naponta átlagosan 100 emberből 1,28 kapott oltást.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations#how-many-covid-19-vaccine-doses-are-administered-daily
https://szamokadatok.hu/Post/3271/3_000_000
https://maiposzt.hu/p/nemethbalazs-294755069033782

Címkék: Egészségügy  Külföld 

A tömeges tesztelés nem megoldás

Avagy bolond lyukból bolond szél fúj

A tömeges tesztelés nem megoldás

Bernadett, akit épp a Momentum felé fújt a szél, újra a tömeges tesztelés mantráját vette elő, holott még az Euronews is megírta, hogy a tömeges tesztelés hamis biztonságérzetet ad.

Korábban már írtunk a Szlovákiában végrehajtott tömeges teszt eredményéről. Megfigyeltük, hogy a járványgörbére csak rövid ideig tartó hatást gyakorolt a tömeges tesztelés. Illetve azt is megállapítottuk, hogy nem egyértelmű, hogy az ideiglenes csökkenés mögött milyen mértékben áll a tömeges tesztelés, valamint a néhány héttel a tesztelés előtt/közben bevezetett korlátozások hatása.

Január végén újabb tömeges tesztelést hajtott végre Szlovákia közel hárommillió ember bevonásával, amely az ország lakosságának 50-60%-át teszi ki. Ugyanúgy antigén gyorsteszteket alkalmaztak, mint korábban, amelyek hatékonysága messze elmarad a PCR tesztekétől. 30 ezer kiszűrt emberről (1%) beszélünk. Párhuzamosan korlátozó intézkedéseket vezettek be.

De mi a helyzet az antigén tesztek által nem kimutatott fertőzésekkel? Illetve mi a helyzet a lakosság másik felével, akiket nem teszteltek?

Kutatók igazolták, hogy a tömeges tesztelés rendszeresen végrehajtva hatékony lehet, azonban hamis biztonságérzetet ad a tesztelési eredmény illékonysága (csak akkor igaz, amikor végzik, másnap már nem), valamint az antigén gyorstesztek magas fals negatív aránya miatt.

Ha megnézzük a Worldometer Szlovákiára vonatkozó aktív fertőzöttek ábráját, akkor láthatjuk, hogy a január végi tömeges tesztelés és a párhuzamosan bevezetett korlátozások megtorpanást okoztak ugyan, de hosszútávú javulást nem. Ettől eltekintve pont úgy nő a járványgörbe, mintha nem végeztek volna tömeges tesztelést, lásd Magyarország ugyanezen ábrája.

Tehát kijelenthető, hogy az éppen a minden lendületet és nyomatékot nélkülöző Momentumnál szeleburdiskodó Bernadettnek még egy momentum, egy pillanat erejéig sem sikerült teljes mellszélességgel vállalható álláspontot kialakítania. Ámbár gondolatai teljes mértékben beleillenek a retorikáját szélkakas módjára változtatgató ellenzéki agymenésbe.

A tömeges tesztelés tehát csak és kizárólag rendszeresen végrehajtva, megfelelő biztonsági intézkedések mellett lehet hatékony. Azonban számunka elképzelhetetlennek tűnik, hogy sokmillió embert, egy ország teljes lakosságát néhány hetente, hétvégente leteszteljenek. Inkább fókuszáljunk az oltásokra! Az bizonyítottan beválik, lásd Izrael és Anglia.

Forrás:
https://mandiner.hu/cikk/20210329_szel_a_kovetkezo_logikus_lepes_a_tomeges_teszteles
https://hu.euronews.com/2021/02/12/mire-jo-a-tomeges-teszteles
https://szamokadatok.hu/Post/2308/Megbukott_a_tomeges_teszteles_Szlovakiaban
https://infostart.hu/tudositoink/2021/01/25/ujabb-jarvanygocokat-szurt-ki-a-tomeges-teszteles-szlovakiaban
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/

Címkék: Egészségügy  Külföld 

Az ellenzék szerint a magyar oltási program rosszul van megszervezve!

Akkor nézzük meg a "jól szervezett" Németországot!

Az ellenzék szerint a magyar oltási program rosszul van megszervezve!

Hatalmas sorok, mozgáskorlátozott, idős emberek várnak kint esőben, hidegben! Magyarországon ezt nem tapasztaltuk! Az oltás gyorsan megy, az időpontra való érkezés miatt néhány perc alatt mindenki végez. Nézzük a részleteket a "fejlett nyugatról"

Erding: Több száz ember áll órákig a sorban!
https://bit.ly/3fZHHtz
München: A riemi oltópontnál is katasztrofálisak a körülmények. A müncheni lakosoknak órákig kell várakozniuk hidegben, esőben, míg sorra kerülnek.
https://bit.ly/3uEPvoD
Dortmund, Hörde: több száz ember a sorban
https://bit.ly/3uJOLi4
Aachen: Oltási káosz a hóviharban Aachenben. Hóviharban, fagyban, esőben kint várakoznak az emberek órákig, mivel nem időpontra érkeznek, nincs olyan jól megszervezve az oltási program, mint Magyarországon.
https://bit.ly/3a5SYVh
Sankt Augustin: Az idősek órákat várnak a hidegben az oltásokra. Egy nő, aki elkísérte édesanyját, a BILD-nek azt mondta: „Kínos, kínos. Az embereknek meg kellett dermedniük, és sorban álltak a kerékpárúton. A helyzet kaotikus. Anyámmal másfél órát kellett várnunk a hidegben!"
https://bit.ly/3wWBjtd
Celle: Káosz az oltási központban: hosszú sorok, több mint 90 perc várakozási idő. Idős emberek ÁLLVA várakoznak, mert arról sem gondoskodtak, hogy ülőhelyet biztosítsanak számukra.
https://bit.ly/3g3zapi

És akkor most jusson eszedbe, hogy Te milyen körülmények között kaptad meg az oltást! Magyarországon nagyon jól meg van szervezve minden, ezt immár saját bőrünkön is tapasztaltuk, hiszen múlt héten mi is megkaptuk az oltást!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Egészségügy  Külföld 

Német “jogállamiság”

Döbbenetes: Petry Zsoltot politikai véleménye miatt kirúgta a Hertha! Petry Zsoltnak az volt a "bűne", hogy a normalitás oldalán áll

Német “jogállamiság”

Zsolt! Tekintse ezt elismerésnek, és SOHA ne kérjen elnézést azért, mert a normalitás oldalán áll! A balliberálisok gyengék, nem tűrik a vélemények sokféleségét, holott folyamatosan azt hirdették, hogy a sokszínűségért harcolnak. Ez nem igaz! Ők csak egy bizonyos propagandát nyomnak, amiből mi nem kérünk! Zsolt, jöjjön haza, itthon biztosan nem fogja senki sem meghurcolni azért, mert NORMÁLIS.

Szégyen! Ezek jönnek bennünket kioktatni jogállamiságból? Ezek, akik kirúgnak egy embert azért, mert annak VAN SAJÁT VÉLEMÉNYE! Olyan ez, mintha egy magyar cég kirúgná egy német munkatársát, aki szerint a család az valami más, amint ahogyan azt mi, magyarok, évszázadok tudjuk. Mekkora visítás lenne? És ők vádolnak minket homofóbiával, miközben ők maguk üldözik a NORMALITÁST képviselő embereket! Apropó, erre nincs valamilyen kifejezés? Lassan már a normalitás lesz üldözött... Mi nem félünk, és semmilyen nyomásra sem fogunk értelmetlen alakzatokat firkálgatni a tenyerünkre....

A Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését, miután a klub magyar kapusedzője a Magyar Nemzetnek adott interjúban politikai véleményét is megfogalmazta.

A Hertha közleménye azzal indokolja Petry Zsolt kirúgását, hogy a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata nincsen összhangban a klub által képviselt értékrenddel. A szerződésbontásnak tehát nem szakmai okai voltak, hanem az, hogy a csapat alkalmazottjaként a klubnak nem tetsző véleményt fogalmazott meg. (Zárójelben: ezek szerint a német munka törvénykönyve ezt lehetővé teszi! A magyar nem!)

„Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékeltük a Hertha kötelékében eltöltött évei alatt. Segítőkész, toleráns és nyitott embernek ismertük meg, aki sosem tett homofób vagy idegengyűlölő megnyilvánulásokat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – idézi a Hertha honlapján megjelent írás Carsten Schmidt vezérigazgatót.

A közleményben Petry Zsolt is megszólalt: „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Sajnálom a bevándorlási politikáról tett nyilatkozatomat, elnézést kérek mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk és akiket megbántottam. Szerettem a Herthánál dolgozni, és tiszteletben tartom a döntést. Minden jót kívánok a klubnak a jövőben.”

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának a tagja. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője volt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/sport/petry-zsolt-hertha-9617951/
https://mandiner.hu/cikk/20210406_petry_zsolt_kirugasarol

Címkék: Kettős mérce  Külföld  Vélemény 

Németország kijózanodott: Nagy hiba volt az atomstop!

Időjárásfüggő energiaforrásokra nem lehet gazdaságot és ipart alapozni!

Németország kijózanodott: Nagy hiba volt az atomstop!

Kapcsolódó:
Demagóg energiapolitika és klímastratégia
https://szamokadatok.hu/Post/3176/Teljesen_ellehetetleniti_az_EU_az_autozast_a_kozuti_aruszallitast_es_a_mezogazdasagot
Svédországban elfogyott az áram! (videó)
https://szamokadatok.hu/Post/2900/Svedorszagban_elfogyott_az_aram
Orbán–Lihacsov találkozó: a paksi beruházás ütemterv szerint halad
https://szamokadatok.hu/Post/2428/OrbanLihacsov_talalkozo_a_paksi_beruhazas_utemterv_szerint_halad
Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
Orbán Viktor és Emmanuel Macron közös levelet írt az Európai Bizottsághoz
https://szamokadatok.hu/Post/3184/Orban_Viktor_es_Emmanuel_Macron_kozos_levelet_irt_az_Europai_Bizottsaghoz

A németekben mára megérett a felismerés, hogy az atomenergiáról való lemondás és a megújuló energiaforrások tömeges rendszerbe állítása katasztrófához vezet. Erről tanúskodik a független openpetition.de véleményközlő portálon megjelent felhívás, amely szerint a Bundestagnak, a német parlament alsóházának sürgősen vissza kellene vonnia atomellenes döntését, amelyet néhány hónappal a fukusimai atomerőmű balesete után, 2011. június 30-án hozott meg. Miközben a németek mára belátták, hogy totális zsákutca az Energiewende és az atomstop, a magyarországi ellenzéki politikusok még mindig abból próbálnak maguknak politikai tőkét kovácsolni, hogy a Paks II. projekt leállításával kampányolnak.

Amint arról a német felhívás is tanúskodik, az ottani választópolgárok belátták: rossz lóra tettek, amikor Angela Merkel kancellárnak hagyták, hogy a pillanatnyi politikai érdeke oltárán feláldozza az atomenergiát. A tömegével rendszerbe állított, ellátásbiztonságot garantálni nem képes időjárásfüggő megújulók, a nap- és szélerőművek hektikus termelése az összeomlás szélére sodorja az egész európai villamosenergia-rendszert. Csak egy hajszálon múlt 2021. január 8-án az összeurópai blackout (erről itt és itt lehet részletesen olvasni). Ez, akárcsak Texasban, a létfontosságú infrastruktúrák összeomlásához vezetett volna. Belegondolni is borzasztó, hogy a mostani pandémiás helyzetben mivel járna a hazai ellenzék energetikai téveszméinek megvalósulása. A járvány miatt emberéletek ezrei múlnak a megbízható áramellátáson. Ezt kockáztatja az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP Magyarország ellátásbiztonságot fenyegető atomellenes politikája.

De maradjunk a szakmai kérdéseknél, a makacs tényeknél, amelyek alátámasztják, hogy miért kerülendő a német út! Németország az ezredforduló óta, de különösen a fukusimai atomerőmű-baleset után erőltetett ütemben állította rendszerbe a hektikusan termelő, időjárásfüggő megújulókat, döntően nap- és szélerőműveket, miközben a jövő év végéig a stabil termelésre képes összes, még üzemelő német atomerőművet leállítják.

Atom helyett gáz- és szénerőművek

Teljesen egyértelmű, hogy a leállított német atomerőművek „helyét” nem a nap- és szélerőművek veszik át, hanem a fosszilis erőművek. Ennek ékes bizonyítéka, hogy az elmúlt öt évben a német gázerőművek villamosenergia-termelése megduplázódott, valamint még mindig jelentős és megkerülhetetlen szerep hárul a szénerőművekre is. A még üzemelő atomerőművek végleges leállítása, és a klímavédelmi okokból a szénerőművek 2038-ig történő tervezett kivezetése, súlyos kapacitáshiánnyal fenyeget. Ezért is olyan fontos Németországnak az Északi Áramlat-2 gázvezetékrendszer megépítése és üzembe helyezése, amit az USA viszont akadályozni próbál. Nyilvánvaló, hogy az orosz gáz nélkül, az atomerőművek és a szenes erőművek leállításával az agyaglábakon álló német megújuló gólem azonnal térdre rogyna. Németországban tavaly 80 millió tonnával csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, de ennek kétharmada a koronavírus-járvány okozta fogyasztáscsökkenéshez köthető, e nélkül csak 25 millió tonna lett volna csak a csökkenés. Mindez azt is jelenti, hogy a járvány elmúltával, a gazdaság és a fogyasztás növekedésével, ismét növekedni fog a német kibocsátás.

Németország ellátásbiztonságát ma ugyanis kizárólag a bezárásra ítélt atomerőművek, a szén- és gázerőművek tudják biztosítani akkor, amikor a nap- és szélerőművek termelése minimális, sőt gyakran importra is szükség van. A szénerőművek érdekében ma is falvakat és akár templomokat is lerombolnak, hogy a helyükön új szénbányák nyíljanak. A német energiapolitika egyik legtragikusabb következménye, hogy a leállított atomerőművi blokkok helyét fosszilis erőművek veszik át a jövőben. Egy amerikai tanulmány szerint az általuk okozott légszennyezés évi 1100 ember idő előtti haláláért felelős.

Agyontámogatott megújulók vs. olcsó atom

A német megújulók összességében mintegy 330 milliárd euró támogatást kaptak az elmúlt húsz évben. Ezt az összeget lényegében a fogyasztók zsebéből vette ki a német kormány. A nap- és szélerőművek beépített kapacitása a 2005-ös 20 500 MW-ról 117 000 MW-ra, azaz több mint ötszörösére nőtt 2020-ra. A német háztartások az ezredfordulón 13,94, 2020-ban viszont már 31,47 eurócentet voltak kénytelenek fizetni kilowattóránként.

A megújuló energiaforrások irdatlan támogatási rendszere az elmúlt években igazi bürokratikus szörnnyé fejlődött. Ezért volt szükség tavaly nyáron immár német kormányzati beavatkozásra, az EEG-pótdíj csökkentésére az áramárak további növekedésének megakadályozása érdekében. Ennek azonban súlyos ára van, hiszen a német költségvetés idén és jövőre kénytelen 11 milliárd eurót a megújulók támogatását szolgáló EEG-kassza hiányának pótlására fordítani. Enélkül a háztartási villamosenergia-árak közel 10 százalékkal növekedtek volna.

A kormányzati beavatkozások ellenére az EEG kassza idei összege a tervek szerint közel 34 milliárd euró lesz (mintegy 12 500 milliárd forint)! Úgy tűnik, hogy az áramárakra gyakorolt politikai „nyomásgyakorlás” nem érte el a célját, hiszen tavaly decemberben egy berlini háztartási fogyasztó még csak 32,87 eurócentet (mai árfolyamon: 121 forint) fizetett 1 kWh áramért, idén februárban már 33,78 eurócentet (124 forint), miközben Budapesten csak 38 forintot kell fizetni érte. Ez annak köszönhető, hogy Magyarországon az áram felét az olcsón termelő Paksi Atomerőmű állítja elő.

Összehasonlításképpen: a két új paksi, VVER-1200 típusú blokk 12,5 milliárd euróba kerül. A németek csak az idei, megújulók támogatására szánt összegből 5 ilyen típusú atomerőművi blokkot tudnának építeni, és még egy kis apró is maradna nekik. Éves szinten mintegy 43 TWh klímabarát áramot tudnának termelni és ugyanennyi kapacitást képviselő szénerőművet állíthatnának le, éves szinten 35 millió tonna szén-dioxid kibocsátását előzve meg...

A német ipar is nagyon aggódik…

A német jogszabályok szerint az ipari nagyfogyasztók számára a rendszerhasználati díjak összegét a „legközelebbi megfelelő erőműhöz vezető fizikai út alapján” kell kiszámítani. A nagyerőművek jórészt az ipari nagyfogyasztók közelében vannak. Ha a közeli szén- vagy atomerőművet leállítják a következő „megfelelő”, értsd: folyamatos termelésre képes, erőmű távolabb lesz, ezért a távolság növekedésével a rendszerhasználati költségek is meredeken növekednek.

Riasztó hangulat uralkodik a német alumínium-, acél- és vegyiparban. Azok a szektorok, amelyek különösen függenek a versenyképes energiaáraktól, hirtelen észreveszik, hogy a szén- és atomerőművek fokozatos leállításnak olyan súlyos következményei vannak, amelyekre eddig nem gondoltak. A rendszerhasználati díj, amely a villanyszámla egyik legnagyobb tétele, gyakorlatilag egyik napról a másikra megduplázódik. Ez a hatás eddig csak néhány nagyfogyasztót érintett, de az alaperőművek további leállítása miatt hamarosan újabb és újabb cégek fogják megkapni a sokkal magasabb villanyszámlát, ami jelentősen ronthatja majd a német ipar versenyképességét.

A fizika és az időjárás mindenhol helyre teszi a politikusokat

2021. január 1-jén véglegesen leállítottak 11 széntüzelésű német erőművet, amelyek 4700 MW kapacitást képviseltek. Az üzemeltetők a korai bezárásért kártérítést is kaptak. Azonban ezeknek az erőműveknek a leállítása csak 8 napig tartott, hiszen január 8-án a németországi sötét, havas, hideg és szélcsendes napon a nap- és szélerőművek alig termeltek, az import lehetőségek beszűkültek, de hatalmas volt az áramigény, ezért a leállított erőművek közül többet arra utasítottak, hogy haladéktalanul kezdje meg újra a termelést. Az ok prózai: Németországban kevés lett a villamos energia.

A január 1-jén végleg leállított, de közben mégis üzemelésre „kötelezett” Heyden-4 szénerőművi blokkot február végéig például hatszor kellett üzembe állítani az ellátásbiztonság garantálása érdekében. Ráadásul további leállított szénerőműveket köteleznek arra, hogy tartalék erőműként készenlétben álljanak. Az Uniper például le akarja állítani az Ingolstadt olajtüzelésű erőművét, de erre nem kap engedélyt.

Úgy is fogalmazhatjuk, hogy a leállított szénerőművek miatti „energiaátmenet” már azelőtt meghiúsult, mielőtt elkezdődött volna. A fizika nemes egyszerűséggel helyre teszi a német politikusokat.

Nyilván nem véletlen a január 8-ai dátum. Ezen a napos csak egy hajszál választott el bennünket az egész Európára kiterjedő masszív áramszünettől (erről itt és itt lehet részletesen olvasni). Ezt a rendszerszintű problémát jelzi Svédország esete is, ahol –Németországhoz hasonlóan – száműzni kívánják az éjjel-nappal, télen-nyáron termelni képes atomerőműveket, miközben 100 százalékban a megújulókra akarnak alapozni. Minderről a hazai atomellenes ellenzéki párt és politikusaik mélyen hallgatnak, valószínűleg azért, mivel ez sehogy sem illik a Paks II. elleni mantrájukba.

A tények Paks II. mellett szólnak

Szerencsére az ellenzéki politikusok helyett beszélnek a tények. A Paks II. Atomerőmű megtérülését az Európai Bizottság lezárult vizsgálata is egyértelműen alátámasztja, hiszen az eredmények szerint a két új blokknak köszönhetően nemcsak a befektetett pénz térül meg, hanem jelentős profit is keletkezik. A Paks II. projekt a teljes életciklus alatt évi 7,35 százalék hozamot hoz majd a magyar államnak. A számítások tartalmazzák például a hulladékkezelés és a majdani leszerelés költségeit is.

Az atomerőművek gazdaságosságát rangos szakmai szervezetek is alátámasztják. Tavaly jelent meg a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) tanulmánya, amelyből kiderül, hogy a közeljövőben az atomerőművekből származó villamos energia költségei egyre alacsonyabbak lesznek. Ez annak köszönhető, hogy az új építési projektekhez szükséges tanulságokat mára levonták. Ennek révén az atomenergia továbbra is a legmegbízhatóbb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológia maradhat, a legkisebb várható egységköltségekkel.

Ahogy azt Móricka elképzeli...

Az „olcsó”, vagy ahogy a hazai ellenéki politikusok szeretik őket emlegetni, az ingyenes nap- és szélerőművek csak a mesében léteznek. A megújulók óriási közvetett és közvetlen támogatásokkal életképesek. Jó példa erre, hogy az Európai Bizottság kiadványa szerint 2008-2018 között az Európai Unióban a megújulók összességében 612 milliárd euró támogatásban részesültek. De példaként lehet említeni, hogy 2019-ben a hazai megújulók a támogatási rendszereken keresztül összesen mintegy 59 milliárd forintot kaptak, ami 2,2 Ft/kWh értékkel növelte az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók villanyszámlájának összegét. Az LMP frakcióvezetőjének, a humánszervező diploma mellett okleveles közgazdász végzettséggel is rendelkező Keresztes László Lórántnak erről is illene beszélnie, amikor ország-világ előtt hirdeti, hogy nincs szükség az atomenergiára. Végül is a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András már tudja, hogy a naperőmű az valójában atomerőmű... Nos, igen...

A német választópolgárok a saját kárukon tapasztalták meg, hogy az energiapolitikai döntések nem a következő választásokig szólnak, hanem évtizedekre határozzák meg a mindennapi életet. Remélhetőleg a fentiek ismeretében itthon is megértik az emberek, hogy miért kell hozzáértő politikusokra bízni az energiapolitikát. Az egészséges energiamix magyar viszonylatban az atomenergiára és a naperőművekre alapoz, mert akkor biztosan lesz áram a konnektorban. A többi üres beszéd.

Forrás: Atombiztos - Hárfás Zsolt blogja 👍
https://atombiztos.blogstar.hu/2021/03/27/nemetorszag-kijozanodott-katasztrofahoz-vezet-az-atomstop/107589/

Címkék: Gazdaság  Környezetvédelem  Külföld 

Magyar színekben a világ legmagasabb épülete!

Március 15. tiszteletére piros-fehér-zöldben pompázik a 828 méteres Burj Khalifa felhőkarcoló Dubaiban

Magyar színekben a világ legmagasabb épülete!

"A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!"

Az Emirates légitársaság Facebook-oldalán jelent meg a fotó egy magyar nyelvű poszt mellett, amely szerint március 15. tiszteletére piros-fehér-zöld kivilágítást kapott a 828 méteres Burj Khalifa-felhőkarcoló Dubaiban.

Íme! 🇭
https://www.facebook.com/Emirates/posts/3637585096351213

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210315_magyar_szinekben_a_vilag_legmagasabb_epulete

Címkék: Külföld  Nemzet 

Már a nyugati sajtó is elismeri, hogy Magyarország bizony jól teljesít az oltások tekintetében is!

Kártyavárként dőlt össze a Gyurcsány-koalíció hazugságkampánya

Már a nyugati sajtó is elismeri, hogy Magyarország bizony jól teljesít az oltások tekintetében is!

Die Welt: Magyarország Európa-bajnok lett oltásban.

A Die Welt német lap csütörtöki számában arról írt: Magyarország az elmúlt napokban extrém módon felgyorsította az oltásokat – ezzel pedig gyorsabb, mint bármelyik EU-s ország.
Gregor Schwung kommentárja a Die Welt csütörtöki számában azt fejtegeti, hogyan lett Magyarország európai viszonylatban az első a beadott oltásokat illetően.

Kínai és orosz
A szerző szerint Magyarország már az év végén kilógott az európai rendelési procedúrából, miután 7 millió oltóanyagdózist rendelt Moszkvából és Pekingből –az EU-ból rendelt 19 millión kívül. A kínai és orosz oltóanyagokat pedig jelenleg gyorsabban is szállítják. Az EMA most vizsgálja a Szputnyik V oltóanyagot, Magyarország azonban mindenkinél előbb cselekedett. Orbán Viktor ezzel az EU-t politikai nyomás alá is akarta helyezni, azonban ami sokak szerint csak egy reklámfogás volt, az mostanra sikeres oltási stratégiává vált.

Pár hete még sok magyar kételkedett a kínai oltóanyagban, mert szkeptikusan álltak hozzá a gyors engedélyezéshez. A szakértők szintén szkeptikusak voltak és egyes orvosok is vonakodtak beadni a Sinopharm oltóanyagát. Orbán az év eleje óta személyesen reklámozta a vakcinát, mondván a kínaiak ismerik a legrégebb óta a vírust, ezért azt gondolom, ők tudják róla a legtöbbet".
A kormányfő a témát az EU kritizálására is felhasználta, mondván, ha Európából nem jön az oltóanyag, akkor máshonnan kell azt beszerezni.

Gyorsuló tempó
Amikor az ország két hete elkezdte a Sinopharm alkalmazását, az oltási tempó nagyon begyorsult és pár nap alatt minden nagyobb uniós tagállamot lehagytak. Az NNK elmondta:
Sokkal nehezebb helyzetben lennénk, ha nem lenne a kínai oltóanyag."
A szkepticizmus rövid idő alatt megszűnt az országban. Falus András immunológus elmondta az újságnak, hogy „a harmadik hullámban vagyunk, a kórházak tele és rekord magasak a halálozási adatok... ez gondoskodik róla, hogy az emberek minden oltóanyagot elfogadjanak –mindegy, honnan jön".

Ellenzéki kritikák
Bihari Ádám (HVG) hasonlóan látja dolgot. Arról beszélt, hogy sokan, főleg az ellenzékiek mindig azt mondták, nem fogadják el a kínai oltóanyagot, csak azt, amit az EMA is engedélyezett:
Azonban, ha felhívják őket és választás elé állítják, hogy a Sinopharm vakcináját kapják vagy várnak még pár hetet, akkor megváltozik a helyzet”.
Az ország sikere mögött még egy tényező áll: Magyarország mostanra felborította az oltási tervet: csak az első csoport kapta a tervek szerint az oltást, a többi csoport most párhuzamosan jön. Falus szerint „nagy káosz alakult ki, de ez lehet az oka annak, hogy egyszerűen gyorsabban megy”.

A gyors immunizálás az egyszerű infrastruktúrának is köszönhető: ha valaki oltást szeretne, a kormány weboldalán regisztrál adataival, amik továbbításra kerülnek a kórházaknak és orvosoknak, majd a páciensek SMS-t vagy telefonhívást kapnak. Bihari szerint ez egész jól működik és az emberek így gyorsan időponthoz jutnak.
Eddig csak egy tévedés történt: a múlt héten 75.000 ember kapott véletlenül SMS-t, amit aztán vissza kellett hívni. Magyarország pedig még gyorsíthat is, mert eddig a leszállított dózisok csupán 59 százalékát adták be. Az egészségügyi hatóság bizakodó: április elejéig további 1,3 millió első dózissal számolnak – júliusra pedig a teljes lakosság beoltásával.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210311_die_welt_magyarorszag_europa_bajnok_lett_oltasban
Eredeti, német írás a Die Welt oldalán: https://www.welt.de/politik/ausland/article227970733/Ungarns-Impf-Triumph-Nummer-eins-in-Europa.html

Címkék: Egészségügy  Külföld  Média 

A nagy tech cégeket is meg lehet nevelni!

Lelassították a Twitter adatforgalmát Oroszországban, mert az öngyilkosságra buzdító tartalmakat, gyerekpornográfiát és a kábítószerek fogyasztását propagálta!

A nagy tech cégeket is meg lehet nevelni!

A közösségi mikroblog-szolgáltató nem távolította el az öngyilkosságra buzdító tartalmakat, valamint a gyerekpornográfiát és a kábítószerek fogyasztásához való tanácsadást.
Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor lelassította a Twitter forgalmát szerdán, arra hivatkozva, hogy a közösségi mikroblog-szolgáltató nem távolította el az öngyilkosságra buzdító tartalmakat, valamint a gyerekpornográfiát és a kábítószerek fogyasztásához való tanácsadást.

Röviddel a korlátozás bejelentésért követően hozzáférhetetlenné vált a Kreml, az orosz miniszterelnök, a kormány és a Roszkomnadzor weboldala. Zavarok mutatkoztak az orosz parlament, a gazdasásfejlesztési és a pénzügyminisztérium, valamint az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) honlapjának működésében. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jogszerűnek nevezte a Roszkomnadzor intézkedését, rámutatva, hogy a Twitter 2017-től kezdődően nem távolította el a tiltott tartalmakat.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210310_lelassitottak_a_twitter_adatforgalmat_oroszorszagban

Stummer János, Szél Bernadett - ezt is feltétlenül osszátok meg!

Címkék: Külföld  Média 

Indulhat a visítás: a szlovákokat sem a teszt védi meg, hanem a Sputnik-V!

Megérkezett az első 200 000 adag orosz vakcina Szlovákiába!

Indulhat a visítás: a szlovákokat sem a teszt védi meg, hanem a Sputnik-V!

A szlovák ellenzék viszont nem fog fizetett hirdetésben oltásellenes kampányt folytatni, mint idehaza a DK...

Az orosz oltóanyagot szállító katonai repülő hétfő este landolt Kassán.
Megérkezett az első, 200 000 adagnyi orosz vakcinaszállítmány Szlovákiába – közölte az Euronews. Mint arról beszámoltunk, Szlovákia kétmillió adag Szputnyik V-t vásárol, Igor Matovic miniszterelnök szerint egy hónapon belül egymillió vakcina érkezésére számítanak, májusban és júniusban pedig a második millió orosz oltóanyagnak is meg kellene érkeznie Szlovákiába.

Szlovákia vált ezzel egyébként a második uniós tagállammá Magyarország után, amely orosz vakcinát rendel. Mint ismert, ezt a készítményt az Európai Gyógyszerügynökség eddig még nem engedélyezte. Szlovákiának azonban égető szüksége van a minél több vakcinára, hiszen a világ összes országa közül Szlovákiában a legsúlyosabb a helyzet a koronavírus-járvány tekintetében.

Kapcsolódó:
👉15 548 855 ember beoltására rendelt vakcinát a magyar kormány!
https://szamokadatok.hu/Post/3026/15_548_855_ember_beoltasara_rendelt_vakcinat_a_magyar_kormany
👉Portfolio: Csak a keleti vakcinák segíthetnek abban, hogy június végéig a teljes lakosságot be tudjuk oltani!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/279762273500913
👉A képek magukért beszélnek: Brüsszel csak “csepegteti” a vakcinát, közben Kínából és Oroszországból értékelhető mennyiségek érkeznek!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/280750936735380
👉Csuhaj Ildikó, az ATV munkatársa: “Az, hogy a keleti vakcinák iránti bizalmatlanság valóban nagy, az az ellenzéki pártok kommunikációjának is köszönhető”
Videó: https://youtu.be/aOBcSLELdXE?t=716
👉Dömötör Csaba felsorolta a DK oltásellenes "intézkedéseit"
https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/465937287926670
👉Az ellenzék hazugságkampánya megbukott!
Magyarországon oltották be a legtöbb embert Európában a múlt héten! Sikeres a magyar oltási stratégia: a beoltottsági arányt tekintve Magyarország már a harmadik helyen áll az EU-n belül.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/280856830058124

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210302_megerkezett_200_000_adag_szputnyik_v_szlovakiaba

Címkék: Külföld