Címke: Külföld

Nem "a Zorbán", hanem a globális multicégek kapzsisága áll az infláció hátterében!

Miért emelkedett a fejlett országokban szinte mindenhol sokéves csúcsra az infláció?

Nem "a Zorbán", hanem a globális multicégek kapzsisága áll az infláció hátterében!

Röviden: legnagyobb részben azért, mert a teljes ágazatokat befolyásuk alatt tartó, a szűk keresztmetszeteken ülő globális óriáscégek a válság leple alatt soha nem látott extraprofitokat kezdtek realizálni jelentős áremeléseken keresztül.

Erre a jelenségre az elmúlt időszakban olyan több neves közgazdász is rámutatott, mint Robert B. Reich volt amerikai munkaügyi miniszter, Servaas Storm a Delfti Műszaki Egyetem kutatója vagy Matt Stoller amerikai trösztellenes közgazdász. Stoller úgy számolja, hogy a magasabb amerikai infláció 60 százalékban a növekvő vállalati extraprofitoknak köszönhető, és csak 40 százalékban magyarázható a nagyvonalú állami kiadásokkal. Ezzel összhangban vannak a Magyar Nemzeti Bank elemzései is, amelyek azt mutatják, hogy a magasabb hazai infláció 80 százalékban nemzetközi tényezőknek köszönhető, és csak 20 százalékban a hazai folyamatoknak.

Hogyan tudják mesterségesen – tehát közgazdaságilag nehezen indokolható módon – emelni a globális óriáscégek az árakat? Az imént említett Matt Stoller 5 csatornát azonosított:
1️⃣ A monopóliumok képesek meghatározni az árakat és csökkenteni a kínálatot, hiszen rajtuk kívül nincs más a piacon.
2️⃣ A piaci erejük kihasználása érdekében szándékosan előállított mesterséges szűk keresztmetszeteken keresztül. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok szándékosan úgy alakítják ki termékeiket, hogy azok mással lehetőleg ne legyenek helyettesíthetők, így a teljes értéklánc az ő termékükre és annak kínálatára legyen utalva, amit ők képesek befolyásolni.
3️⃣ A javításhoz való jogon keresztül: ebben az esetben a nagyvállalatok megakadályozzák a cégeket és a felhasználókat abban, hogy a megvásárolt terméket saját maguk meg tudják javítani.
4️⃣ Az erőfölényükön keresztül: az alapanyag-monopóliumok (ilyenek hagyományosan az energiaforrásokkal (olaj, gáz) rendelkező cégek, de az Ipar 4.0 korában ide sorolhatjuk a félvezető-gyártást is) gyártói egyeduralkodóvá váltak a világban.
5️⃣ A gazdasági diszkrimináción keresztül, aminek segítségével az óriáscégek kiszorítják a piacról a kisebb szereplőket azáltal, hogy a versenytársaiknak drágábban adják el a nélkülözhetetlen termékeket.

Mihez vezettek ezek a folyamatok?

Globálisan ahhoz, hogy az amerikai vállalatok profitja a COVID-válság óta korábban soha nem látott szintre növekedett, néhány hónap alatt 70%-ot (!) emelkedve. Ennek eredményeként azonban a fejlett világ valamennyi országában sokéves csúcsra emelkedett az infláció, amit a családok és a vállalkozások szenvednek meg.

Számos egyedi példa is alátámasztja ezt:
👉 A Procter & Gamble a nyersanyagárak és a szállítási költségek növekedésével indokolta áremelését áprilisban, de aztán érdekes módon a harmadik negyedév végére 24,7 százalékos profitról számolt be. Maradt ezenfelül 3 milliárd dollárja arra is, hogy saját részvényeit vásárolja vissza.
👉 A Coca-Cola és a PepsiCo szintén árat emelt a növekvő költségekre hivatkozva, és végül olyan jól sikerült az emelés, hogy a PepsiCo-nak 3 milliárd dolláros működési profitot is sikerült elérnie. A Coca-Cola hasonló mértékben és időben emelt árat, ami 28,9 százalékos profitrátát eredményezett.
👉 Az energiaválság közepette huszonnégy vezető amerikai olaj- és gázipari társaság 174 milliárd dollár profitot ért el, az Exxon 2017 óta nem látott nyereségre tett szert tavaly a harmadik negyedévben. Ennek is köszönhető, hogy az energiaárak rendkívüli módon növekedtek az elmúlt hónapokban, ami alapvető szerepet játszik az infláció növekedésében.

De mit tehet egy olyan kisméretű, nyitott gazdaság kormánya ebben a helyzetben, mint #Magyarország, hogy megvédje lakosait a globális óriáscégek okozta inflációtól?

Alapvetően három dolgot:
Az inflációt minél jobban meghaladó mértékben szükséges emelni a béreket. Ezért kiemelt fontosságúak ebben a helyzetben a minimálbér 200 ezer forintra és a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelése, a számos ágazatot érintő béremelések, valamint a nyugdíjemelés és a 13. havi nyugdíj visszaépítése.
Fenntartjuk a 2013-ban bevezetett rezsicsökkentést! Míg más országokban az elmúlt egy évben a családok és a kisvállalkozások rezsije másfél-kétszeresére emelkedett, addig Magyarországon a válság előtti rögzített áron számlázhatnak csak az energiaszolgáltatók! Ezzel hazánkban az egyik legalacsonyabb a háztartások rezsi díja az Európai Unióban.
Diszkrecionálisan korlátozni szükséges a kritikus termékek áremelkedését: ezért vezettünk be 480 forintos hatósági árat az üzemanyagok esetében, ezért korlátozzuk az építőalapanyagok exportját, ezért vezettünk be kamatstopot, és február 1-jétől ezért vezetünk be élelmiszerár-stopot 6 alapvető élelmiszer esetében.

A globális folyamatokat – és így a külföldről begyűrűző inflációt – teljes mértékben nem tudjuk megállítani, de azon dolgozunk, hogy azok hatásait minél kevésbé érezzék a magyar családok és vállalkozások.

Mert Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra!

Forrás: https://www.facebook.com/gylaszloitm/posts/519355476222659

Címkék: Gazdaság  Külföld 

Megelőzzük az álhíreket!

Előre szólunk! Felesleges írni, hogy “Orbán csak keleti diktátorokkal találkozik”

Megelőzzük az álhíreket!

És azt is felesleges terjeszteni, hogy “Orbán elszigetelődött” Mint látjuk, ez nem igaz. Csak a balliberálisok agyában van egy állandó választási kényszer, a normális politikusok mindenkivel üzletelnek, partneri kapcsolatokat építenek, ha azt a nemzeti érdekünk megkívánja. Paks II és az olcsó gáz ide tartoznak.

Külpolitikánk lényege az, hogy nem ellenségeket, hanem barátokat keresünk! A balliberálisok agyában kizárólag a "vagy" szerepel: nyugat VAGY kelet, Fudan VAGY diákváros, adókedvezmény VAGY családi pótlék, stadion VAGY kórház, "tisztek helyett tesztek".
https://szamokadatok.hu/Post/3860/Balliberalis_mentalitas
A Fidesz politikája az "ÉS" - mindenre van politikai akarat, pénz és szakértelem! Amit meg tudunk venni olcsón keleten, azt keleten vesszük meg, amit nyugaton, azt nyugaton, ha keleti cégek jönnek hozzánk, és teremtenek új munkahelyeket, annak örülünk, ha nyugati cégek, annak is!

Bomba bejelentés!
Orbán és Putyin a hazánk szuverenitását növelő Paks II. projekt előrehaladásáról tárgyalnak hamarosan!
https://szamokadatok.hu/Post/4720/Bomba_bejelentes

Címkék: Külföld  Média 

Lássunk tisztán ÁFA ügyben!

Ahol alacsonyabb az áfa, ott magasabb az SZJA!

Lássunk tisztán ÁFA ügyben!

Sehol sincs kolbászból a kerítés! Amikor a balliberálisok áfacsökkentést kiabálnak, akkor ez azt jelenti, hogy adóemelésre készülnek!

Mi inkább fizetjük Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és a magas áfát, mint fordítva! Így lehetőségünk van eldönteni, hogy inkább alacsony, kedvezményes ÁFA tartalmú húst és tejet veszünk, vagy inkább magasabb ÁFA tartalmú "lapostévét"

Itt van két térkép, meg lehet nézni a különbségeket!
SZJA: https://taxfoundation.org/personal-income-tax-rates-europe/
ÁFA: https://taxfoundation.org/value-added-tax-2021-vat-rates-in-europe/

Összességében pedig elmondható, hogy a magyar adórendszer 37 országot vizsgálva a 13. helyen áll, azaz a legjobbak között szerepel.
https://taxfoundation.org/publications/international-tax-competitiveness-index/

Ez az ún. nemzetközi adó-versenyképességi rangsor (2021 International Tax Competitiveness Index Rankings)

A Tax Foundation évente közli az ún. nemzetközi adó-versenyképességi indexét (International Tax Competitiveness Index), mely azt méri, hogy az OECD-országok adórendszerének struktúrája mennyire támogatja az adott ország versenyképességét az adósemlegességen és az alacsony adóterheken keresztül. A mutató komplex, ugyanis öt kategóriában (társasági adók, egyéni adók, fogyasztási adók, vagyonadók, nemzetközi szabályozási adók) több mint 40 változót vesz figyelembe. Az intézmény legutóbbi felméréséből pedig az derült ki, hogy Magyarország 13-ik lett a vizsgált 37 OECD tagország közül. Hazánk többek között megelőzi az Egyesült Királyságot, Németországot, Lengyelországot és Ausztriát is. Érdekesség, hogy a listát Észtország vezeti, míg utolsó helyen Olaszország áll. Ennek tükrében érdemes megnéztünk, hogy mit is jelent ez pontosan, és a kedvező mutatónak van-e szerepe Magyarország versenyképességének alakulásában. Előre bocsátjuk: a jó adópolitika alacsonyan tartja a marginális adókulcsokat, ugyanis a magas ráták elriaszthatják a befektetőket, melynek kedvezőtlen hatása van a növekedésre, és növeli az adóelkerülés hajlandóságát.

A Tax Foundation egy adópolitikával foglalkozó vezető amerikai kutatóintézet és hosszú idő óta vizsgálja azt, hogy az egyes adórendszerek mennyire biztosítanak megfelelő környezetet a befektetések, a munkavállalók és a vállalkozások számára. Talán nem meglepő, hogy Magyarország kapcsán elsőként azt emelik ki, hogy az OECD országok között a legalacsonyabb a társasági adó mutatója (9%), felhívják még a figyelmet arra is, hogy az átlagosnál jobbak a nemzetközi vállalatokra vonatkozó adójogszabályok. Nem mellékesen az egykulcsos adórendszer kapcsán is kiemelik annak előnyös voltát. Rámutatnak ugyanakkor, hogy túlzottan nagyok a fogyasztást terhelő adók, és valójában kritizálják az általános forgalmi adó (áfa) 27 százalékos mértékét. A Tax Foundation ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a gazdasági növekedést leginkább a magas vállalati adók tartják vissza, ugyanakkor a személyi jövedelemadónak és a fogyasztást terhelő adóknak kisebb a hatásuk a gazdasági fejlődésre nézve.

A szervezet még kiemeli azt is, hogy a hazai adórendszer versenyképességi szempontból sokat lépett előre az utóbbi időben, és a legversenyképesebbek közé tartozik. Versenyképességi szempontból fontos, hogy folyamatosan és fokozatosan tovább csökkennek a munkáltatói terhek és egyszerűsödik a vállalkozások átalányadózása is. A korábbi évek mutatói és helyezései alapján pedig nem lepődhetnénk meg azon, hogy Magyarország továbbra is előre tud lépni a rangsorban. Az elmúlt években ugyanis hazánk folyamatosan javította a pozícióját; 2016-ban az országok sorrendjében 19-ik volt, 2018-ban 13-ik lett, amit azóta is meg tudott tartani.

További érdekesség, hogy a második helyen egy másik balti-állam, Lettország végzett és még Új-Zélandot is maga mögé utasította. A visegrádi országok között Csehország és Szlovákia előttünk járnak, ugyanis ezek az országok sorrendben a 6-ik és a 11-ik pozíciót foglalják el, míg Lengyelország adórendszere a legkevésbé versenyképes, ugyanis az ország a 36-ik helyen szerepel.

Kapcsolódó:
Balliberális “közgazdászoknak”
Az ÁFA csökkentése nem jelenti azt, hogy kevesebbet fogsz fizetni!
https://szamokadatok.hu/Post/4675/Balliberalis_kozgazdaszoknak
Botrány! Rezsim! NER! 4 millió éhező!
Közben 2021-ben 14%-kal többet költöttünk!
https://szamokadatok.hu/Post/4658/Botrany_Rezsim_NER_4_millio_ehezo
Orbitálisat hazudott megint a DK! All in! Hatalomért bármit!
Most épp azt hazudták, hogy a sertéshús drágult 30(!) százalékot év végén. De mi a valóság?
https://szamokadatok.hu/Post/4657/Orbitalisat_hazudott_megint_a_DK_All_in_Hatalomert_barmit
Az „unortodoxozók” figyelmébe
Ha nem érted a patrióta gazdaságpolitika lényegét, akkor a hiba benned van és nem a zorbánban
https://szamokadatok.hu/Post/4651/Az_unortodoxozok_figyelmebe
12. éve megszorítások helyett adócsökkentést, béremelést és újabb támogatásokat jelent a magyaroknak a január!
Orbán Viktornak és kormányának üzenjük: Számíthatunk önökre, ezért önök is számíthatnak ránk!
https://szamokadatok.hu/Post/4500/12_eve_megszoritasok_helyett_adocsokkentest_beremelest_es_ujabb_tamogatasokat_jelent_a_magyaroknak_a_januar
Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben
A számok azt mutatják, hogy bár drágult az élet körülbelül 50 százalékot 2009-hez képest, mégis jobban élünk most, mint a baloldali kormányzás idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/4691/Egy_atlagos_csalad_bevetele_most_es_2009-ben

Miért támogatjuk még a Fideszt? Ezért!
https://bit.ly/3o6J5wP
https://bit.ly/3BQ34Vj
https://bit.ly/3FEJvS0
https://bit.ly/3GZwmVm
https://bit.ly/3GxEjjS
https://bit.ly/3Kiuh8q
https://bit.ly/3KgfSK8
https://bit.ly/3A5sZZK
https://bit.ly/33onGZI
https://bit.ly/3frqSpM

Forrás:
https://www.oeconomus.hu/oecoglobus/milyen-iranyba-tart-magyarorszag-adorendszerenek-versenykepessege/

Címkék: Adó  Külföld 

Dojcsland elesett! HATSZOROSÁRA emelnék a hús árát!

Büntető adóval fognák vissza a húsfogyasztást Németországban!

Dojcsland elesett! HATSZOROSÁRA emelnék a hús árát!

Érted, ugye? BŰNÖS vagy, mert ESZEL!

Teljes a kamuzöld balliberális téboly! Erre már nincsenek szavak! Ne egyél húst, mert szennyező az előállítása! Ne egyél növényeket, mert akkor károsítod a természetet. Ne egyél semmit! Ne is légy!

Ezzel szemben Orbán Viktor csökkentette a hús áfáját, hogy minden magyar családnak elérhető legyen a hús, mint alapvető élelmiszer!
Ezt is vedd figyelembe, amikor szavazol! Ha hatalomra kerül a baloldal, ők ugyanazt a politikát vinnék itthon is, amit a balliberális cinkosaik nyugaton!

Úgy tűnik, hogy Németország drasztikus intézkedések bevezetésére készül a klímavédelem fokozása érdekében. Az egyik ilyen meglepően drasztikus javaslatot egy tavaly júliusban létrehozott kormánybizottság terjesztette elő, és a húsadózásról szól.

A szóban forgó bizottság arra a következtetésre jutott, hogy egy kilogramm marhahúsnak ötször-hatszor többe kell kerülnie a jelenleginél. Vagyis a jelenlegi átlag 13 euró körüli németországi árat kilónként 80 euró fölé növelnék (~30 000 Ft).

Ha Dojcsland így folytatja, vissza fognak fejlődni az őskorba. Igaz húst még az ősember is evett.

Kapcsolódó:
Gyorsuló önpusztítás: Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét
Egykor 26 atomerőművük volt, 2021 végére maradt 6, most már csak 3 van, amit 2022 végén úgyszintén leállítanak
https://szamokadatok.hu/Post/4597/Gyorsulo_onpusztitas_Nemetorszag_leallitotta_a_megmaradt_nuklearis_kapacitasanak_a_felet
Már az Euro 4-es dízelautókat is kitiltották Brüsszelből!
Gondolkozz amikor szavazol! Ezek az utcádból is kitiltják az autódat! A brüsszeli érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló baloldal megteszi!
https://szamokadatok.hu/Post/4608/Mar_az_Euro_4-es_dizelautokat_is_kitiltottak_Brusszelbol

Forrás: https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/01/husado-bevezetese-is-teriteken-nemetorszagban

Címkék: Külföld 

Durva statisztika!

Az Eurostat megmutatta, hogy a született gyerekek milyen arányban kapták meg az adott ország állampolgárságát!

Durva statisztika!

Mit jelent ez? Ha egyik szülő sem állampolgára az adott országnak, akkor a gyerek sem lehet az. A statisztika jól mutatja, hogy Magyarország nem bevándorlóország, és ha a jelenlegi kormányon múlik, sosem lesz az!

Magyarországon 2020-ban összesen 92 521 gyerek született, közülük csupán 488-an (~0,5%) nem lettek magyar állampolgárok. Kik lehetnek a szüleik? Például itt tanuló külföldi egyetemi hallgatók, vagy Magyarországon üzleti tevékenységet folytató külföldi állampolgárok, stb. A lényeg az az, hogy a szüleik NEM a kerítésen másztak át, hanem jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, vízumot kértek és kaptak, tehát átestek egy átvilágításon, a hatóságok az ő ideiglenes itt tartózkodásukat nem ítélték veszélyesnek a magyar emberekre nézve.

Ezzel szemben "a fejlett nyugaton" más a helyzet, a táblázat baloldalán az összes született gyerek látható, a jobboldalán azok, akik nem lettek állampolgárok.

- Németországban az arány 13,6%
- Olaszországban 14,5%
- Spanyolországban 15%
- Svájcban 27%
- Ausztriában 19,6%
- Az EU átlag 8%
- Magyarországon pedig 0,5%

A következtetést meg mindenki vonja le maga. Mi csak annyit mondunk, hogy hajrá Fidesz-KDNP!
Magyarország maradjon magyar ország. Mondjunk nemet a nemzetállamok eltörlésére és a bukott multikultira!

Magyarország Kormánya: "A migrációt nem menedzselni kell, hanem megállítani. Az unió külső határait nem átjáróházzá kell tenni, hanem meg kell védeni. A keresztény kultúrát nem háttérbe kell szorítani, hanem elsőbbséget kell neki adni." https://bit.ly/3mVNl2j

Forrás:
https://www.facebook.com/EurostatStatistics/posts/3136757679942478
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/EDN-20211217-1
https://bit.ly/3eMiTU7 - itt alapból az összes született gyereket mutatja. A jobb oldalon a "Country of citizenship" résznél kell kiválasztani a "Foreign country and stateless" opciót, ekkor mutatja azok számát, akik nem lettek állampolgárok

Címkék: Család  Külföld 

A magyar emberek nem földönfutók!

Eurostat: Magyarországon az emberek 91,3 százaléka saját tulajdonú otthonban él!

A magyar emberek nem földönfutók!

A baloldali álhírgyártó sajtó minden leírja, hogy milyen szegények vagyunk, közben az egyik legfontosabb mutatóban is a legjobbak között állunk!

Álhírgyártók: "Már Dzsibuti és Malawi is megelőzi Magyarországot"
Valóság: A magyar emberek 91,3 százaléka saját tulajdonú otthonban él, míg az EU-ban az emberek egyharmada bérli az otthonát.

Az EU átlag közben 69,7%, Németországban ez az arány csupán 50,4%, Bezzegausztriában 55,3%, Dániában 59,3%, Franciaországban 64%, Bezzegsvédországban pedig 64,5%

Ez persze nem azt jelenti, hogy az emberek 91,3 százalékának a nevén lakástulajdon van bejegyezve a Földhivatalban, ez azt jelenti, hogy a lakás, amiben él az emberek 91,3 százaléka nem egy bérlemény, nem szociális bérlakás, hanem az ő vagy a családtagja tulajdona, és így az otthon használatáért nem kell fizetni senkinek sem. Egy egyszerű példa: egy négytagú család minden tagja saját tulajdonú otthonban él akkor is, ha a Földhivatalban a lakás az egyik szülő nevére van bejegyezve. Sem a gyerekei, sem a házastársa nem fizetnek azért, hogy ott lakjanak, a lakás a család tulajdonában van.

Nem így van ez a "fejlett nyugaton", ahol az emberek jelentős része bérli az otthonát, és bár magasabbak a fizetések, az ingatlanok ára csillagászati, a bérek egy jelentős része az otthon bérlésére van költve. Magyarországon sokkal megfizethetőbb a saját otthon, mint például Németországban vagy Ausztriában! Az árak nagyjából megduplázódtak nálunk is, de az ingatlan ára más országokban is drágult.

Magyarországon páratlan családtámogatási és otthonteremtési rendszer lett bevezetve, ami lehetővé teszi, hogy a fiatal családok minimális önerő mellett, akár 27,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással saját otthonhoz jussanak. Ilyen, de főleg ilyen mértékű otthonteremtési program egyik uniós országban sincs. A támogatási elemek kombinációjával (pl. babaváró, csok, ÁFA visszaigénylés, stb) egy 50 milliós új családi házat ki lehet hozni nullára is. Az otthonteremtés többé nem csak álom a fiatal pároknak, hanem elérhető valóság. Magyarország Kormánya abban segít, hogy mindenkinek legyen saját tulajdona!

Nyugaton ezzel szemben minden afelé megy, hogy az emberek legyenek totálisan kiszolgáltatva: lakjanak bérelt lakásban, járjanak tömegközlekedéssel, vagy bérelt autóval, legyen minden adatuk a "felhőben", legyenek totális függőségben, és így kiszolgáltatottságban is. Egy embert percek alatt teljesen el lehet lehetetleníteni, ha egyszerre mondanak fel neki a munkahelyén, mondják fel a bérleti szerződését és tiltják le a hozzáférését minden adatához. Senki sem fogja észrevenni, hogy az ember "eltűnt"

Magyarországon pedig attól, hogy valakinek megszűnik a munkahelye, még nem lesz azonnal hajléktalan, mert az élet más területein (otthon, család, közlekedés, stb) még nem borult fel semmi sem, és így több időnk és lehetőségünk van orvosolni azt az egy problémát, ami épp van. A 3,6 százalékos munkanélküliség mellett ez nem egy nagy feladat.

És hogy mennyire "rossz" minden, talán ezek az ábrák szemléltetik a legjobban: Nézd végig ezt a 6 linket is!
https://bit.ly/3o6J5wP
https://bit.ly/3BQ34Vj
https://bit.ly/3GZwmVm
https://bit.ly/3oBg9gz
https://bit.ly/3oEvnSc
https://bit.ly/3nq2QQR

👉Részletek: https://www.facebook.com/EurostatStatistics/posts/3146084995676413
https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-eurostat-news/-/wdn-20211230-1

Címkék: Külföld  Megélhetés 

Gyorsuló önpusztítás: Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét

Egykor 26 atomerőművük volt, 2021 végére maradt 6, most már csak 3 van, amit 2022 végén úgyszintén leállítanak

Gyorsuló önpusztítás: Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét

👉Videó: https://youtu.be/QCXv7nCdXBI

Németország bezárta 3 legújabb és legjobb atomerőművét, amivel több mint 4050 MW villamos energia tűnik el Észak-Európa villamosenergia-hálózatából. A 4050 MW pedig megfelel Dánia évi villamosenergia-fogyasztásának, másképp fogalmazva ez volt Németország áramfejlesztésének a 7 százaléka.

"Kinek mit intézett a kormánya" - Orbán Viktor szavaival élve. Miközben egekben a villamos energia és a gáz ára, miközben a német katasztrófavédelem áramkimaradásokkal fenyegeti a lakosságot, ők önként kapcsolják le az áramfejlesztő kapacitásaikat. Olyan ez, mintha egy lélegeztetésre szoruló beteg kihúzná a konnektorból a saját lélegeztetőgépét... A német autógyárak pedig menekülnek, és Németország helyett máshol hoznak létre új munkahelyeket. Magyarország ideális befektetési célország, hiszen nálunk van minden: van viszonylag jó vasúti és közúti infrastruktúra, alacsonyak az adók, van jó munkaerő, van olcsó energia, és van egy kormány, amely partner a beruházásokban. Ezért (is) a válság ellenére is nálunk az egyik legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta. Az Opel, az Audi és a Mercedes után gyárat épít Debrecenben a BMW.

A németek közben szenet bányásznak és égetnek, súlyosan szennyezve a környezetet, a franciáktól vásárolnak atomerőművekben termelt áramot, a dráguló, történelmi rekordokat döntögető gázárakra úgy reagálnak, hogy felfüggesztik az Északi Áramlat II. engedélyezését, a lakosságnak és a német vállalatoknak meg emelik az árakat. Ettől biztos, hogy nem lesz versenyképes Németország, és ez még csak a probléma fele! Mivel az európai országok gazdaságai millió szálon kapcsolódnak egymáshoz, a dráguló energia miatt dráguló német termékek hatását megérzi mindenki. Németország ezzel a politikával nem csak magának, de az egész uniónak okoz gazdasági károkat!

Nem fogjuk megköszönni.

Kapcsolódó:
Közben a “Bezzegországokban”
A felelőtlen kamuzöld politika és az indokolatlan ruszofóbia eredményeit láthatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/4398/Kozben_a_Bezzegorszagokban
Demagóg lózungok helyett! Saját energia = szuverenitás!
Januártól ássák Paks II. alapjának a gödrét!
https://szamokadatok.hu/Post/4542/Demagog_lozungok_helyett_Sajat_energia_szuverenitas
Így kezelik az energiaválságot!
Demagóg, romboló balliberális (kamu)zöldpolitika helyett Magyarország felelős döntéseket hozott!
https://szamokadatok.hu/Post/4553/Igy_kezelik_az_energiavalsagot
“Kinek mit intézett a kormánya”
Varga Judit: "Németország elesett"
https://szamokadatok.hu/Post/4380/Kinek_mit_intezett_a_kormanya

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_Germany
https://www.portfolio.hu/uzlet/20220101/nemetorszag-bezarja-a-meg-mukodo-hat-atomeromuve-felet-518946
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2021/12/hiaba-az-energiavalsag-ujabb-nemet-atomeromuvek-allnak-le

Címkék: Gazdaság  Külföld 

Putyin a BBC-nek:

"Itt az orosz emberek döntenek, és nem az önök megrendelői!"

Megvolt a szokásos éves nemzetközi sajtótájékoztató Oroszországban is, ezen hangzott el a videóban szereplő nyilatkozat. A videó végén lesz egy kép az "elnyomott" és az "ellehetetlenített" sajtóról.

Valaki linkelje már be a német, a francia, az angol, a holland vagy a svéd nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol az orosz sajtó kérdést tehetett fel! Nehéz feladat lesz ez, hiszen germán barátaink Dojcslandban nem mernek kiállni a kamerák elé, az orosz sajtót pedig BETILTJÁK. Részletek: https://bit.ly/33WS8tU

Emlékszünk még, hogy mit mondott Szijjártó Péter Brüsszelben? "A magyar emberek kijelölték a követendő irányt a következő esztendőkre. Kicsit más következtetésre jutottak, mint önök!" Ezek szerint nálunk is VALÓDI demokrácia van, az emberek, a többség dönt, és nem az erőszakos, külföldről finanszírozott kisebbség.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/357644402574152

Orbán Viktor is megtartotta a nemzetközi sajtótájékoztatót, mint láthatjuk, nálunk is szabadon működik a sajtó, a külföldről finanszírozott is (pl. Telex) Orbán Viktortól a hazai balliberális sajtón túl kérdezhetett a BBC, a Financial Times, az ARD, az AP, és az Euronews is.
https://bit.ly/3Fu1paI

👉A videó fordítása:
"Ha már a történelemről van szó, akkor említsük meg azt is, hogy mit mondtak az ellenfeleink az évszázadok során: "Oroszországot nem lehet legyőzni! Oroszországot csak az oroszok segítségével, belülről lehet bomlasztani" Ezt sikeresen meg is tették az első világháború után, és a 90-es években, amikor a Szovjetunió hullott darabjaira. BE-LÜL-RŐL! És kik tették ezt? Azok, akik idegen érdekeket szolgáltak, amelyek nem függenek össze az Orosz Birodalomban, Szovjetunióban és a mai Oroszországban élő emberek érdekeivel.

Ön említett egy embert, akit állítólag megmérgeztek. Az orosz ügyészség több alkalommal kérte, hogy adjanak valamilyen bizonyítékot a mérgezésre. NINCS egyetlen bizonyíték sem! Mivel lehet ezt megmagyarázni? Egyetlen sincs! Novicsok, vagy micsoda? Nem akarnak mintát venni, mi már azt is felajánlottuk, hogy a mi szakembereink elutaznak oda (Németországba), dolgozzunk együtt! Én személyesen is ajánlottam a francia elnöknek, a német kancellárnak... Engedjétek, hogy a szakembereink is részt vegyenek ebben, vegyünk mintát, adjatok legalább valamilyen alapot arra, hogy büntetőeljárást indítsunk. NEM! Nulla. Mivel magyarázzák ezt? Hallgatnak. Szóval ezt hagyjuk, lapozzunk, ha nincs válaszuk erre.

Ami az elítélteket illeti: elítéltek minden országban vannak és lesznek. Nem kell bűncselekményeket elkövetni, és nem kell közben politikai tevékenységgel takarózni.

Ami a hatalom egy kézben való koncentrációját illeti: Nálunk a hatalmi ágak elkülönülnek. Van végrehajtó, törvényhozó és bírói hatalmi ág. Világos, hogy minden országban a fejlődés során kérdések merülnek fel ezen hatalmi ágak feladatait illetően. Mi arra fogunk törekedni továbbra is, hogy ezek elkülönülten működjenek, hogy az országunk egységes, hatékony legyen, hogy előre menjünk. Végső soron az orosz állam és a társadalmunk berendezkedését az orosz emberek fogják meghatározni, és nem azok, akiket ön ma kiszolgál!"

👉Forrás: https://youtu.be/1GD7fpnPOgg?t=3540
👉További, általunk lefordított videók itt: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos

Címkék: Külföld  Videók 

Putyin a nyugatnak: nálunk is az anya nő, az apa meg férfi!

A normalitást nem lehet brüsszeli diktátumokkal felülírni!

A 4 órás nemzetközi sajtótájékoztatón sok minden elhangzott, a legfontosabb, számunkra is releváns dolgokról, mi is beszámolunk. Az egyik ilyen nyilatkozat a hagyományos értékek védelméről szól. Az oroszoknál sem lehet összemosni a nemeket, a házasság intézményét sem fogják relativizálni. A "nyugatnak" csak annyit üzent, hogy "csináljanak ott, amit akarnak!"

"A hagyományos értékeinket kell megvédenünk" - mondta Putyin. Pontosan ezt tettük mi is: senkit meg nem bélyegezve beleírtuk az Alaptörvényünkbe azt, hogy Magyarországon az anya nő, az apa meg férfi, azaz megvédtük a hagyományos értékeinket.
https://szamokadatok.hu/Post/2285/Az_anya_no_az_apa_ferfi

A baloldal ezzel szemben bejelentette, hogy hatalomra kerülése esetén kétharmad hiányában is kukába dobja az alaptörvényünket. Egy ilyen lépés polgárháborúhoz vezethet!
https://bit.ly/3psN3BH

Az Alkotmánybíróság sem hagyta szó nélkül a baloldali pártok terveit. Az Alkotmánybíróság üzenete a baloldalnak!
Az Alaptörvény lebontására vonatkozó ellenzéki elképzelések a jogállamiság és a demokrácia elleni súlyos támadások!
https://bit.ly/3FtWBCj

👉PS: Valaki linkelje már be a német, a francia, az angol, a holland vagy a svéd nemzetközi sajtótájékoztatót, ahol az orosz sajtó kérdést tehetett fel! Ennyit arról, hogy hol van sajtószabadság, és hol nincs.

Forrás: https://youtu.be/1GD7fpnPOgg?t=11155

Címkék: Külföld  Videók 

"Bezzegnyugat"

Most épp 600%-kal drágább cseppfolyós gázt vásárolnak, miközben vehetnének négyszer olcsóbb orosz, vezetékes gázt is!

"Bezzegnyugat"

"Bezzegnyugat"
Most épp 600%-kal drágább cseppfolyós gázt vásárolnak, miközben vehetnének négyszer olcsóbb orosz, vezetékes gázt is!

“Kinek mit intézett a kormánya” - mondta Orbán Viktor, és mennyire igaza volt! Közvetlenül persze a döntéseket a politikusok, a kormányok hozzák meg, de közvetve, hosszabb távon mi döntjük el, hogy mi legyen az irány! Amikor áprilisban szavazni mész, gondolkozz el azon, hogy mennyit ér neked a kormányváltás vagy a jelenlegi kormány megtartása. Számold ki, hogy 4 év alatt mennyit buknál, ha ellenzékbe kerülne Orbán.

Készen állsz milliókat fizetni ezért? Akkor támogasd a baloldalt!
Ha nem, akkor menj el szavazni, és támogasd a Fideszt, hogy Magyarország maradjon magyar ország, hogy előre menjünk, és ne hátra!

Nézzük az eseményeket szépen sorban!
Európa borzasztó áron vesz gázt, mert fél az áramszünettől
Csúcson van az európai gázár, ezért eredetileg Ázsiába tartó LNG-szállítmányokat, vagyis cseppfolyósított gázt szállító hajókat irányítottak át, amiért a fogyasztók ráadásul jóval többet fizetnek.
https://bit.ly/3ehVglV
A cseppfolyósított gáz ára az év eleje óta 600 százalékkal emelkedett, és nincs megállás! Méreg drágán veszik az LNG-t, ami ráadásul hajókkal érkezik, borzasztó környezetszennyező a szállítása is, és az előállítása is. Hol vannak ilyenkor a "zöldek", akik amúgy vörösek?
https://bit.ly/3qmnl15
Ebben a videóban Putyin elárulja, hogy 70 milliárd köbméter gáz hiányzik Európából, ennek okait is kifejti, és azt is elmondja, hogy a hosszútávú gázvásárlási szerződésekkel rendelkező országok jelenleg NÉGYSZER olcsóbban veszik a gázt, mint a többiek a tőzsdén! A videó magyar feliratos, nézd meg, ha még nem láttad!
https://bit.ly/3emnHPz
A balliberálisok úgy kezelik az energiaválságot, hogy leállították az Északi Áramlat II. engedélyezési eljárását, a hazai baloldal pedig leállítaná Paks II-t.
https://bit.ly/3qpIDLr
Az orosz elnök hosszú távú gázszerződéseket ajánlott Európának. Az Északi Áramlat II. fel van töltve gázzal, amint kiadják a németek az engedélyt, másnap elindul a gáz! Ebben a videóban is van szó róla: https://bit.ly/3emnHPz
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2021/12/az-orosz-elnok-hosszu-tavu-gazszerzodeseket-ajanlott-europanak

Így kell önként versenyhátrányba sodorni az európai ipart!
👉Ebből további drágulás lesz, az pedig inflációt jelent! Mivel az európai országok gazdasága millió szálon kötődik egymáshoz, az energiaválság miatti inflációt mindenki érezni fogja, sajnos mi is.

A ruszofóbia drága mulatság, jobb lenne ezt befejezni és békében élni, üzletelni mindenkivel.

Közben a Fidesz
Hosszú távú gázvásárlási megállapodás
https://bit.ly/3H8XCQA
Épül Paks II.
https://bit.ly/3Epkqd4

Címkék: Baloldali rombolás  Európai Unió  Gazdaság  Környezetvédelem  Külföld