Címke: Külföld

Putyin a CNBC-nek: Önöket átverik!

Mi nem csökkentettük, hanem NÖ-VEL-TÜK a gázszállítást Európába!

Sok hazug váddal illetik Oroszországot a jelenleg kialakult európai energiahelyzet miatt. Drága az áram, drága a gáz, és egyben hiánycikknek számít mindkét energiaforrás, ám ahelyett, hogy az uniós döntéshozók belátnák saját hibáikat, másra mutogatnak. Miről is van szó?

Az energiaválság fő oka az energiapiac EU által megvalósított liberalizációja. Erről az orosz elnök ebben a videóban beszélt:
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371
Putyin már 2013-ban figyelmeztette a németeket, hogy a demagóg zöldpolitika semmi jóhoz nem vezet. "Ha így folytatják, fával fognak fűteni" - videó
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1317785535322386
Az idei nyár az átlagosnál szélcsendesebb volt, így hiány keletkezett a szélerőművek által előállított energia területén
A járvány miatti lezárások miatt a gázfogyasztás csökkent, majd az újranyitást követő nagy gazdasági fellendülés miatt meg hatalmasat nőtt az igény rá!
Az európai gáztározók töltöttsége alacsony, és jelenleg már elegendő idő sincs azok teljes feltöltésére. Az EU tagállamok kivártak, azt hitték olcsóbb lesz, de ahogy közeledett a tél, a "világpiacon" a piac szabályainak megfelelően (kereslet/kínálat/ár) az árak emelkedni kezdtek.
Az Egyesült Államokból korábban érkező cseppfolyós gáz "elúszott" Ázsiába, mert ott többet fizetnek érte. 14 milliárd köbméterrel csökkent az így érkező gáz mennyisége.
A fentiek miatt az oroszok már most 15 százalékkal több gázt szállítanak Európába, és ezt a mennyiséget - az tagállamok kérésére - tovább tudják növelni, de ezt önként nem tehetik, ezt kizárólag az EU által bejelentett és szerződött mennyiségekre tudják megtenni.
Több útvonalon érkezik jelenleg a gáz, beleértve Ukrajnát is, de mivel ez az útvonal még a szovjet időkben épült, és semmilyen karbantartást nem végeztek rajta, a rendszer összetevőinek a 80 százaléka elavult és rossz műszaki állapotban van, így ezen a csövön nem tudják már tovább növelni a gáznyomást, mert félő, hogy baleset lesz a vége, és így nagy kiesés keletkezik.

👉Az Északi Áramlat II gázvezeték is megépült, már csak az engedélyezési eljárás van folyamatban, és akkor ezen az útvonalon is megindulhat Európába az évtizedek óta stabil és megbízható orosz partnertől a gáz!
https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese

👉Sok minden más is elhangzott az "Orosz Energiahét" nevű fórumon, a teljes videót nincs kapacitásunk lefordítani, de az anyag itt van, akik még tanultak orosz nyelvet, megnézhetik!
https://youtu.be/ahdhZpZSJhM
Az általunk megosztott részlet 33 perc 20 másodperc körül található a teljes felvételben.
Ez pedig az a részlet külön, amit megosztottunk: https://youtu.be/Npm3FMN_qmE

PS: Putyint nem tudta zavarba hozni a szőke riporternő (Megyn Kelly), ezért most küldtek neki egy barnát (Hadley Gamble-t), de mint láthatjuk, dörzsöltebb annál az orosz medve, hogy ilyen trükkökkel levegyék a lábáról :)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/739671483376841

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Külföld  Videók 

Óriási üzleti és történelmi külgazdasági siker!

A magyar közlekedési ipar valaha volt legnagyobb megrendelésének teljesítése zajlik jelenleg!

Óriási üzleti és történelmi külgazdasági siker!

👉Egy 370 milliárd forintos projekt keretein belül 1300 vasúti kocsit építünk Egyiptomnak, 676 kocsi Dunakeszin készül, 53-at már ki is szállítottunk, 624 kocsi pedig Oroszországban készül.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy tíz év alatt két és félszeresére nőtt a magyar-egyiptomi külkereskedelmi forgalom, csak tavaly 43 százalékkal emelkedett az Egyiptomba irányuló magyar export a koronavírus-járvány ellenére.

Előzmények
Elindultak az első kocsik Egyiptomba
https://szamokadatok.hu/Post/2992/Oriasi_uzleti_es_tortenelmi_kulgazdasagi_siker
2021 a magyar export rekordéve lesz!
Na ennyire “rossz” az Orbán-kormány gazdaságpolitikája!
https://szamokadatok.hu/Post/4099/2021_a_magyar_export_rekordeve_lesz

Gratulálunk, Miniszter úr! Köszönjük, hogy Magyarországot és a magyar emberek érdekeit képviseli! Csak ez a projekt 500 új munkahelyet jelentett a magyar embereknek!

Forrás (videó): https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/3121525768078329

Címkék: Gazdaság  Külföld 

Videó: Putyin már 2013-ban figyelmeztette a németeket!

Ha így folytatják, fával fognak tüzelni! (De tűzifáért is Szibériába kell menniük!) Ma a német katasztrófavédelem már áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot!

Kemény szavakat mondott az orosz elnök a németeknek 2013-ban, akkor még nevettek rajta, ma már nem nevetnek!
A német katasztrófavédelem áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot, és egy mosolygós nénivel mutatja be, hogy milyen jó áram nélkül, kabátban, kesztyűben melegedni a mécsesnél.
Külön figyelmet érdemelnek a videóban az érkező vendégek, talán a hölgy lánya lehet és annak barátja....

PS: Sokan kérdezték, miért foglalkozunk annyit az orosz elnökkel. Nos a válasz egyszerű: Ő egy hasonlóan bölcs és előrelátó politikus, mint Orbán Viktor, amit Putyin mond és csinál, az az orosz nép érdekében áll, ahogyan Orbán szavai és tettei is a magyar nép érdekében állnak. Nekünk Magyarország az első, neki meg Oroszország, és ez így van jól! Őt is démonizálja az álhírgyártó libbant média, és Orbánt is, holott mindketten a normalitást képviselik. Az aktuális témában pedig Oroszország és az orosz álláspont megkerülhetetnen, hiszen ők adják el a gázt.

Kapcsolódó:
Videó: Paksfóbiások figyelmébe - Svédországban elfogyott az áram!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/431719358085205
Videó: Putyin Brüsszelnek: liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!…
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371
Videó: Putyin: “Az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél”
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/739671483376841

Forrás:
👉Az orosz elnök szavai: https://youtu.be/Exhb9A8no5A
👉A német katasztrófavédelem videója: https://twitter.com/BBK_Bund/status/1443516558232461314

Címkék: Külföld  Videók 

Újabb csúcson a gázár!

Közel 1200 dollárba kerül 1000 köbméter gáz a “fejlett nyugaton” Magyarországot ez a veszély nem fenyegeti!

Újabb csúcson a gázár!

Videó: Az orosz elnök is üzent a brüsszeli korrupt politikusoknak: "liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!…"
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371

1 dollár jelenleg 308 forint,
ez azt jelenti, hogy 1 köbméter gáz 370 forintba kerül a világpiacon, és ez csak a beszerzési ár!
A fogyasztók még többet fizetnek!
A mi gázszámlánkon 1 köbméter gáz ára 122 forint, és ez a végfelhasználói ár, ebben benne van minden (adó, rendszerüzemeltetési díj, alapdíj, stb)

Újabb történelmi csúcsra emelkedett a földgáz tőzsdei ára pénteken Európában

Január óta ötszörösére nőttek a földgázárak a legnagyobb európai gáztőzsdén, a holland TTF-n (Title Transfer Facility), ezen belül is szeptemberben drasztikus volt az emelkedés, gyakorlatilag megduplázódott az ár. A földgáz árának emelkedése felfelé hajtja az elektromos energia árát a fűtési szezon közeledtével, miközben Európában a gáztározók töltöttségének szintje az átlagosnál is alacsonyabb.

A Világgazdaság című magyarországi napilap cikke szerint a holland TTF novemberi határidős jegyzésében a földgáz ezer köbméterenként 1197 dollárba, azaz megawattóraként 100 euróba került eddigi napi maximumán. Szeptemberben a legközelebbi határidős jegyzésekben még 759 dollár volt az átlagár. Miközben sem vezetéken keresztül, sem cseppfolyósított formában nem érkezik elengedő földgáz, Európa kénytelen árversenybe bocsátkozni az elsőrangú ázsiai piacokkal a cseppfolyósított gázért.

Az S&P Global Platts amerikai pénzügyi szolgáltató vállalat által szolgáltatott adatok szerint Ázsiában a cseppfolyósított földgáz japán és koreai referenciaértéke (JKM) csütörtök este további 39 dollárral 1100 dollárra nőtt ezer köbméterenként. Az európai kereskedés pénteki nyitásakor ez automatikusan újabb történelmi csúcsokra tolta fel a gázárakat.

Miután későn léptek, több uniós országban is elszállt a gázár, nyár elején pedig kivártak tárolóik feltöltésével, abban bízva, hogy az árak csökkenni fognak – olvasható a lap cikkében. Magyarország például még időben lépett, így biztonsággal vághat neki a télnek, és a rezsiszámla növekedésének veszélye sem áll fenn.

Kapcsolódó:
👉Történelmi pillanat!!!
A zsaroló Ukrajnát elkerülve évente 3,5 milliárd köbméter orosz gáz érkezik Magyarországra a ma nyomás alá helyezett szerb-magyar interkonnektoron keresztül az új szerződésünk alapján!
https://szamokadatok.hu/Post/4050/Tortenelmi_pillanat
👉Ezermilliárdokat spórolt Magyarországnak és a magyar családoknak azzal, hogy mindig időben lépett!
Orbán Viktor előrelátó vezető!
https://szamokadatok.hu/Post/4049/Ezermilliardokat_sporolt_Magyarorszagnak_es_a_magyar_csaladoknak_azzal_hogy_mindig_idoben_lepett
👉Az olcsó rezsinek két feltétele van
https://szamokadatok.hu/Post/4034/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van
👉Miért repül Szijjártó? Például azért, hogy legyen olcsó gáz!
A bezzegországokban meg közben csődbe mennek a vállalatok
https://szamokadatok.hu/Post/4020/Miert_repul_Szijjarto_Peldaul_azert_hogy_legyen_olcso_gaz

Forrás: https://kronikaonline.ro/gazdasag/tortenelmi-csucsot-dontott-a-foldgaz-ara-europaban

Címkék: Európai Unió  Külföld  Megélhetés 

Számok bizonyítják a Keleti Nyitás létjogosultságát!

Magyarország időben felismerrte azt, amit sokan politikai okokból, saját nemzetüknek kárt okozva nem akarnak felismerni

Számok bizonyítják a Keleti Nyitás létjogosultságát!

Az EU világgazdasági súlya csökken. Nem kicsit, nagyon! Míg 2006-ban a világ GDP-jének 30%-át tette ki az EU gazdasága, addig 2019-ben már csak 20,9%-át, ami 9,1%-os csökkenést jelent, elveszítette súlyának harmadát. Ugyanezen idő alatt az USA részesedése 27%-ról 24,4%-ra csökkent. A legprosperálóbb keleti gazdaság, Kína ez idő alatt az 5,4%-os részesedését 11%-kal 16,4%-ra emelte, azaz megháromszorozta a súlyát.

Magyarország természetesen nemcsak Kínával, hanem a több keleti, pl. Türk Tanács országaival is jó viszonyt ápol.

Hogy miért fontos a Keleti Nyitás politikája? Ugyan az EU gazdasága nominálisan nő, de gazdasági súlya csökken. Ezzel szemben Ázsia, és leginkább Kína gazdasága nemcsak nominálisan, hanem a világgazdasági súlyát tekintve is eszeveszett növekedésbe kapcsolt. Vajon a magyar gazdaság úgy nő jobban, ha „merjünk kicsik lenni” módjára csak az EU-s, esetleg amerikai lehetőségeket keresi, vagy ha dinamikusan növekvő keleti lehetőségeket is kiaknáz?

Vajon mikor lesz több munkahely, mikor lesz több beruházás, mikor nő jobban az export? Nyilván akkor, ha a dinamikusan növekvő keleti lehetőségeket is kihasználjuk a relatíve csökkenő nyugatiak mellett. Nagyon fontos, hogy nem helyett, hanem mellett.

A világ változik! A gazdasági dominancia az ókori Ázsiából átkerült Európába, majd az USA-ba, most pedig újra Ázsia erősödik. A mi célunk az, hogy mindenkivel jó viszonyt ápoljunk politikai és ideológiai nézettől függetlenül. Nagyon fontos, hogy ne legyünk senkinek sem a zsebébe, se az EU-nak, se az USA-nak, se Kínának. Kínával mindenki kereskedik, többek között az USA is és Németország is. Csak a hazaáruló balliberálisaink szeretnék azt, hogy mi kimaradjunk és lemaradjunk, és betagozódjunk a birodalmi Európai Egyesült Államokba. Nemzeti érdek, hogy a fent felsoroltak mellett Oroszországgal is jó viszonyt ápoljunk, lásd gázváráslás.

Ezek a tények mindenki számára nyilvánvalóak kell, hogy legyenek, kivéve a Telex, 444, Index, HVG és a többi balliberális mindenszarista álhírportál fizetett propagandistáit és azokat a hazaáruló politikusokat, akiket ők támogatnak.

Mellesleg meg teljesen egyértelmű, hogy miért repül Szijjártó Péter.

Forrás: https://g7.hu/vilag/20180712/egyre-csokken-az-eu-gazdasagi-sulya
https://novekedes.hu/elemzesek/borus-jovo-ele-nez-europa
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20210726-hazank-sokat-profitalt-a-turk-orszagokkal-folytatott-gazdasagi-egyuttmukodesbol
https://peking.mfa.gov.hu/page/ketoldalu-gazdasagi-kapcsolatok
https://szamokadatok.hu/Post/3983/Miert_repul_Szijjarto_Peter

Címkék: Gazdaság  Külföld 

Miért repül Szijjártó? Például azért, hogy legyen olcsó gáz!

A bezzegországokban meg közben csődbe mennek a vállalatok

Miért repül Szijjártó? Például azért, hogy legyen olcsó gáz!

Arról már írtunk, hogy miért repül a KÜLÜGYMINISZTER. Bizonyára azok, akik ezt kifogásolják, úgy gondolják, hogy a külügyminiszternek itthon kell ülnie, vagy kerékpárral kellene mennie más kontinensekre...
https://szamokadatok.hu/Post/3983/Miert_repul_Szijjarto_Peter

Most pedig olvassuk el ezt a pár cikket, legalább a címeket:
👉Megvan a hosszú távú gázvásárlási megállapodás Oroszországgal
https://www.origo.hu/gazdasag/20210830-gazvasarlas-oroszorszag-gazprom-szijjarto-peter.html
👉Európa legalacsonyabb energiaárait fizetik a magyarok
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/09/europa-legalacsonyabb-energiaarait-fizetik-a-magyarok
👉1 év alatt négyszeresére nőtt a földgáz világpiaci ára
Közeledik a fűtési szezon, de 2010 óta nem kell aggódnunk az árak miatt, mert azok nem emelkednek!
https://szamokadatok.hu/Post/3959/1_ev_alatt_negyszeresere_nott_a_foldgaz_vilagpiaci_ara
👉Durvul a gázáremelés: Egymás után mennek csődbe a brit lakossági energiaszolgáltatók a földgáz rekordmagas beszerzési ára miatt
https://novekedes.hu/hirek/durvul-a-gazaremeles-egymas-utan-mennek-csodbe-a-brit-lakossagi-energiaszolgaltatok-a-foldgaz-rekordmagas-beszerzesi-ara-miatt
👉Rekordmagas gázárak, bajban a német gazdaság
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210921/rekordmagas-gazarak-bajban-a-nemet-gazdasag-501566
👉Putyin Brüsszelnek: liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!
https://szamokadatok.hu/Post/3971/Putyin_Brusszelnek_liberalizaltak_az_energiapiacot_most_egyek_meg_amit_foztek
👉Befejeződött az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése!
Az energiaellátás nem politikai kérdés! (+lista)
https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese
👉Az olcsó rezsinek két feltétele van:
1. Hosszú távú gázvásárlási megállapodás Ez megvan!
2. 2022-ben a jelenlegi kormánynak szavazott bizalom.
https://szamokadatok.hu/Post/3900/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van

Lehet "NER"-ezni, "luxusrepülőzni", "világpiaciárazni" és egyéb sületlenségeket beszélni.

Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!
Hajrá Fidesz!

Címkék: Külföld 

Putyin Brüsszelnek: liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!

Egekben a földgáz, a villamos energia és a kőolaj ára. Ezzel a témával foglalkozunk is rendszeresen, mivel a balliberális álhírgyártó propaganda szerint mindenről (is) Orbán tehet. nemrég írtunk arról, hogy megvan a hosszú távú gázvásárlási megállapodás Oroszországgal, előtte meg arról, hogy mit is jelent nekünk a rezsicsökkentés intézménye.

Azok az országok, akik szerint az ilyen létfontosságú termékeket, mint a földgáz vagy a villamos energia napi árakon kell vásárolni, nagyot tévedtek! Azt hitték, hogy az árverseny jót tesz majd a végfelhasználóknak, valójában a dolog pont fordítva sült el: kartellek alakultak ki, a megnövekedett keresletnek pedig pont olyan árfelhajtó hatása lett, mint az építőanyagok piacán.

Összegezve tehát elmondható, hogy Nem Orbán tehet arról, hogy drága a benzin! Orbánnak azt köszönhetjük, hogy nálunk továbbra is Európában a legolcsóbb a földgáz és a villamos energia! Gázt olcsón fogunk venni, mert nekünk van hosszú távú gázvásárlási szerződésünk, olcsó áramunk is lesz, mert ellentétben a demagóg, dilettáns nyugati politikusokkal, mi nem zárjuk be az atomerőművet, ellenkezőleg, épülnek az új blokkok! Magyarországnak felelős kormánya van, amely nem egy választási ciklusra, hanem évtizedekre, évszázadokra tervez és épít!

🟥Kapcsolódó:
Befejeződött az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése!
Az energiaellátás nem politikai kérdés! (+lista)
https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese
Az olcsó rezsinek két feltétele van:
1. Hosszú távú gázvásárlási megállapodás Ez megvan!
2. 2022-ben a jelenlegi kormánynak szavazott bizalom.
https://szamokadatok.hu/Post/3900/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van
1 év alatt négyszeresére nőtt a földgáz világpiaci ára
Közeledik a fűtési szezon, de 2010 óta nem kell aggódnunk az árak miatt, mert azok nem emelkednek!
https://szamokadatok.hu/Post/3959/1_ev_alatt_negyszeresere_nott_a_foldgaz_vilagpiaci_ara
Döntöttünk! 1,4 millióan töltöttük ki a nemzeti konzultációt!
A válaszadók 99 százaléka nem szeretne magasabb rezsiárakat! A környezetszennyezés díját nem a családok, hanem a multinacionális nagyvállalatok fogják megfizetni!
https://szamokadatok.hu/Post/3945/Dontottunk_14_millioan_toltottuk_ki_a_nemzeti_konzultaciot

Forrás: https://youtu.be/Vz49dIt8X2w

Címkék: Európai Unió  Külföld  Videók 

Befejeződött az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése!

Az energiaellátás nem politikai kérdés!

Befejeződött az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése!

Pedig USA szankcionált, fenyegetőzött, zsarolta a németeket és az oroszokat is, de nem ért el semmit sem! A vezeték építése körülbelül 1 évet csúszott, mert a korábbi svájci és olasz kivitelezők felfüggesztették a csővezeték építését pont az amerikai szankciók miatt. Ekkor mindenki azt hitte, hogy a projekt leáll, mert az oroszok nem lesznek képesek önállóan megépíteni a rendszert. Tévedtek! Az oroszok átalakítottak két hajót, és lefektették a vezeték hiányzó szakaszát.

Az új útvonal rövidebb a réginél 2000 kilométerrel, a gázszállítás gyorsabb, hatékonyabb és a lényeg - olcsóbb lesz, hiszen senki sem fog pluszba nyerészkedni a tranziton. Az ukrán csővezetéket még a szovjet időkben építették, s az mára nagyon rossz állapotba került, mivel még az alapvető karbantartási munkálatokat sem végezték el rajta. Európába és az egész világon nagyon megdrágult az energia, és ennek több oka van. Részben a megnövekedett kínai kereslet, részben a járvány utáni hirtelen megugró igények, részben pedig azért, mert időarányosan elég rosszul állnak az európai országok a gáztározók töltésével.

Közben a földgáz ára a Brüsszel által erőltetett, "liberalizált" piacon elérte a 740 dolláros árat (1000 köbméter) Akiknek nincs hosszútávú gázvásárlási szerződésük, azok most félhetnek a közelgő fűtési szezontól. Erről részletesebben írtunk itt: https://szamokadatok.hu/Post/3959/1_ev_alatt_negyszeresere_nott_a_foldgaz_vilagpiaci_ara

Befejeződött az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat-2 gázvezeték építése - közölte a Gazprom orosz gázipari cég.

A közlemény szerint Alekszej Miller, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy az Északi Áramlat-2 gázvezeték moszkvai idő szerint reggel 8 óra 45 perckor teljesen elkészült.

A projektet irányító Nord Stream 2 AG hétfőn közölte, hogy befejeződött az Északi Áramlat-2 második vezetékének tengeri lefektetése és csak a cső dániai és németországi szakaszának összekapcsolása van hátra. A vállalat úgy tervezi, hogy a létesítményt 2021 végéig fogják üzembe helyezni.

A Bloomberg amerikai hírügynökség szerdán, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Gazprom tervei szerint az Északi Áramlat-2 első vezetékén október 1-jén, mindkettőn pedig december 1-jén indul meg a gáz szállítása. Mindemellett a gáznak az európai ellátórendszerbe való eljutása továbbra is Németországtól függ.

A Gazprom korábbi közlés szerint azzal számol, hogy az Északi Áramlat-2 még ebben az évben 5,6 milliárd köbméter gázt fog szállítani. Az Ukrajnát elkerülő, 11 milliárd dolláros beruházás a duplájára, évi 110 milliárd köbméterre növeli a már meglévő Északi Áramlat kapacitását.

Ukrajna számára a kulcskérdés, hogy Oroszország milyen útvonalon fogja szállítani a gázt. A Moszkva és Kijev között jelenleg érvényben lévő tranzitmegállapodás 2024-ben jár le. Az ukrán felet megillető tranzitdíj elérheti az évi 3 milliárd dollárt.

🟥Kapcsolódó!
Döntöttünk! 1,4 millióan töltöttük ki a nemzeti konzultációt!
A válaszadók 99 százaléka nem szeretne magasabb rezsiárakat! A környezetszennyezés díját nem a családok, hanem a multinacionális nagyvállalatok fogják megfizetni!
https://szamokadatok.hu/Post/3945/Dontottunk_14_millioan_toltottuk_ki_a_nemzeti_konzultaciot
Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön, mert ők azonnal lefekszenek Brüsszelnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
Az olcsó rezsinek két feltétele van:
1. Hosszú távú gázvásárlási megállapodás Ez megvan!
2. 2022-ben a jelenlegi kormánynak szavazott bizalom.
https://szamokadatok.hu/Post/3900/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van
Lehet “világpiaciárazni”
Akik ezzel jönnek, csak önmagukat nevettetik ki!
https://szamokadatok.hu/Post/3831/Lehet_vilagpiaciarazni
Magyarország foglalta elsőként törvénybe a teljes klímasemlegesség elérését
A kormány elfogadta a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát. Vannak, akik csak beszélnek. És vannak, akik cselekednek!
https://szamokadatok.hu/Post/3928/Magyarorszag_foglalta_elsokent_torvenybe_a_teljes_klimasemlegesseg_elereset
Orbán visszavásárolja azt, amit Gyurcsányék eladtak!
Gáztározók, energetikai vállalatok, MOL részvények, áramszolgáltatók, erőművek, stb. Az ország energiaellátása nem lehet külföldi kézben!
https://szamokadatok.hu/Post/3812/Orban_visszavasarolja_azt_amit_Gyurcsanyek_eladtak
Ebben a cikkben részletezzük, hogy mikor melyik energiaipari vállalat került magyar állami, illetve magyar tulajdonba.
https://szamokadatok.hu/Post/2578/Magyar_kezbe_kerul_a_Tiszantuli_Aramszholgaltato_is
Van mire büszkének lennünk!
Összeszedtük Magyarország Kormánya eddigi talán legnagyobb, legeredményesebb és leglátványosabb intézkedéseit!
https://szamokadatok.hu/Post/3465/Van_mire_buszkenek_lennunk
Rablóprivatizáció https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
Az energiaszektor főbb államosításai illetve visszavásárlásai https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt
A Nemzeti közművek után Létrejön a Nemzeti Vízművek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is
Visszaszerzi a kormány az elherdált állami vagyont!
https://szamokadatok.hu/Post/3379/Visszaszerzi_a_kormany_az_elherdalt_allami_vagyont
Országépítés (videó) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
Két lelkes rajongónk segítségével bemutatjuk a megtakarítás mértékét. (OLVASSA VÉGIG!)
https://szamokadatok.hu/Post/3373/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
Hosszú évek után magyar kézbe került a Budapesti Erőmű Zrt
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt
2012 óta csökken azok aránya, akik nem tudják kellően fűteni otthonukat. Lássuk a számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
A hazaáruló DK a rezsiárak emelését követeli Brüsszelben!
https://szamokadatok.hu/Post/2546/A_hazaarulo_DK_a_rezsiarak_emeleset_koveteli_Brusszelben
2×400 kilovoltos távvezeték épül Szlovénia és Magyarország között!
https://szamokadatok.hu/Post/2091/2400_kilovoltos_tavvezetek_epul_Szlovenia_es_Magyarorszag_kozott
Megvásárolja a cseh földgázkereskedő céget az MVM-csoport!
Nem mi adunk el, hanem mi vesszük meg a másét!
https://szamokadatok.hu/Post/1466/Megvasarolja_a_cseh_foldgazkereskedo_ceget_az_MVM-csoport
Az otthonunk a tulajdonunk! Magyarországon 91 százalék a magánlakások aránya! https://szamokadatok.hu/Post/2497/Balliberalis_mantra_30_eve_azt_hazudjak_hogy_nyugaton_kolbaszbol_van_a_kerites
Európai szinten Magyarországon alacsonyak a lakhatás költségei
https://szamokadatok.hu/Post/2516/Europai_szinten_Magyarorszagon_alacsonyak_a_lakhatas_koltsegei
2022-ben választunk! Íme a számok. 1. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3416/2022-ben_valasztunk
2022-ben választunk! Íme a számok. 2. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3419/2022-ben_valasztunk_2_resz
Újra magyar tulajdonba kerül a TIGÁZ és a TITÁSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul
Jelentősen több pénz marad az emberek zsebében a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és a 2010 óta folyamatosan emelkedő bérek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Beruházási rekord Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3139/Beruhazasi_rekord_Magyarorszagon
Vélemények helyett beszéljenek a számok.
https://szamokadatok.hu/Post/3453/Velemenyek_helyett_beszeljenek_a_szamok
A TITÁSZ és a TIGÁZ is az OPUS Global Zrt tulajdonába kerültek!
Liberális könnyek hullanak, hogy fognak így "gázszerelőzni"?
https://szamokadatok.hu/Post/3212/A_TITASZ_es_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerultek
“Lett lakossági gázáremelés?” - kérdezte Gyurcsány 2010 előtt egy sajtótájékoztatón
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
Zöld demagógia kontra számok
Az atomerőmű negyvenszer kevésbé terheli a környezetet, mint a gázerőművek, de a szél- és naperőművekkel szemben is négyszeres előnye van
https://szamokadatok.hu/Post/1758/Zold_demagogia_kontra_szamok
Sajtószemle 2010 előtt és után
https://szamokadatok.hu/Post/152/Sajtoszemle_2010_elott_es_utan

Rekord szinten az aranytartalékunk!
A 2010-es szint harmincszorosára, 94,5 tonnára nőtt Magyarország aranytartaléka!
https://szamokadatok.hu/Post/3240/Rekord_szinten_az_aranytartalekunk
31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
A kormány nem beszél erről, hanem cselekszik!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom
Újabb “botrány”... (+lista)
Orbán “ellopta” a pénzt a pedofilokat védő baloldaltól és “titokban”, a Zöld busz program keretein belül 123 darab új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált elektromos autóbuszt állít forgalomba belőle 18 milliárd forint értékben
https://szamokadatok.hu/Post/3795/Ujabb_botrany_lista
Ukrajna többé nem zsarolhat, és nem is csapolhatja meg az általunk megvásárolt gázt!
https://szamokadatok.hu/Post/3680/Ukrajna_tobbe_nem_zsarolhat_es_nem_is_csapolhatja_meg_az_altalunk_megvasarolt_gazt

Forrás: https://penzcsinalok.transindex.ro/hir/20210913-befejezodott-az-eszaki-aramlat-2-gazvezetek-epitese
https://youtu.be/OqwbMNLlWf4
https://www.vesti.ru/finance/article/2612876
https://tass.com/economy/1336161

Címkék: Fejlődés  Gazdaság  Külföld 

"Az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél. Huss!"

(És ez a 20 éves Afganisztáni megszállásra is igaz)

Putyin: “Az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél”
👉Egy igazi csemegét találtunk 2018-ból! Ettől idegrohamot kapnak a 444, a Telex, az index, a HVG és a többi álhírgyár szerkesztőségeiben :)

Az orosz elnök, miután bejelentette az új, nukleáris meghajtású fegyverek bevezetését, interjút adott az amerikai NBC TV csatornának. Putyin kifejtette, hogy mivel USA egyoldalúan felrúgta a rakétavédelmi rendszereket korlátozó, 1972-ben megkötött szerződést, ezért Oroszország a saját védelme érdekében kénytelen volt reagálni erre. Az új orosz eszközök bevezetésével az amerikai adófizetők pénzéből épített rakétavédelmi rendszer hatástalanná vált, mivel az kizárólag ballisztikus rakéták ellen véd, az új orosz fegyverek pedig nem ballisztikus röppályákon mozognak, és így az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél.

Az a szánalmas ebben a történetben, hogy az NBC kicenzúrázta ezt a részt az általuk közölt változatból, de az internet nem felejt, mi megtaláltuk az eredeti felvételt. Ez persze az álhírgyártók fejével gondolkozva érthető is, fájdalmas lenne megmutatni a saját népüknek azt a szomorú tényt, hogy a kormányuk felesleges dolgokra költi a dollármilliárdokat.

És miért kell erről beszélnünk? Azért, mert Oroszországot és elnökét pontosan úgy démonizálják, mint Magyarországot és Orbán Viktort, közben nem ők és nem mi vagyunk a hunyók.

🟥Kapcsolódó videók:
Putyin a finneknek: Meg fogjuk védeni ettől a gyermekeinket!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/956175885173510
Putyin a hollandoknak: El tudják ezt képzelni Csecsenföldön? Mert én nem.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/504271424181827

Forrás: https://youtu.be/qExBh2igWqQ
Az USA által egyoldalúan felrúgott egyezmény szövege
Orosz: https://bit.ly/3eJloHu
Angol: https://bit.ly/3bpYL8Y
Az újgenerációs nukleáris meghajtású fegyverek bejelentése: https://youtu.be/1ClS4zaQC0A
Oroszország rendszerbe állította az Avangard hiperszonikus rakétarendszert
https://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/oroszorszag-rendszerbe-allitotta-az-avangard-hiperszonikus-raketarendszert

https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/739671483376841

Putyin: “Az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél”
👉Egy igazi csemegét találtunk 2018-ból! Ettől idegrohamot kapnak a 444, a Telex, az index, a HVG és a többi álhírgyár szerkesztőségeiben :)

Az orosz elnök, miután bejelentette az új, nukleáris meghajtású fegyverek bevezetését, interjút adott az amerikai NBC TV csatornának. Putyin kifejtette, hogy mivel USA egyoldalúan felrúgta a rakétavédelmi rendszereket korlátozó, 1972-ben megkötött szerződést, ezért Oroszország a saját védelme érdekében kénytelen volt reagálni erre. Az új orosz eszközök bevezetésével az amerikai adófizetők pénzéből épített rakétavédelmi rendszer hatástalanná vált, mivel az kizárólag ballisztikus rakéták ellen véd, az új orosz fegyverek pedig nem ballisztikus röppályákon mozognak, és így az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél.

Az a szánalmas ebben a történetben, hogy az NBC kicenzúrázta ezt a részt az általuk közölt változatból, de az internet nem felejt, mi megtaláltuk az eredeti felvételt. Ez persze az álhírgyártók fejével gondolkozva érthető is, fájdalmas lenne megmutatni a saját népüknek azt a szomorú tényt, hogy a kormányuk felesleges dolgokra költi a dollármilliárdokat.

És miért kell erről beszélnünk? Azért, mert Oroszországot és elnökét pontosan úgy démonizálják, mint Magyarországot és Orbán Viktort, közben nem ők és nem mi vagyunk a hunyók.

Forrás: https://youtu.be/qExBh2igWqQ
Az USA által egyoldalúan felrúgott egyezmény szövege
Orosz: https://bit.ly/3eJloHu
Angol: https://bit.ly/3bpYL8Y
Az újgenerációs nukleáris meghajtású fegyverek bejelentése: https://youtu.be/1ClS4zaQC0A
Oroszország rendszerbe állította az Avangard hiperszonikus rakétarendszert
https://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/oroszorszag-rendszerbe-allitotta-az-avangard-hiperszonikus-raketarendszert

Címkék: Külföld  Videók 

Szijjártó Péter: A számok nem hazudnak, legyünk tisztában a saját erőnkkel

Szijjártó Péter: A számok nem hazudnak, legyünk tisztában a saját erőnkkel

Egy videóban ismertette a számokat Szijjártó Péter, Külgazdasági és Külügyminiszter. Németország és a visegrádi országok kereskedelmi forgalma 70%-kal nagyobb, mint a német-francia kereskedelmi forgalom! Magyarország sorozatban harmadszor is a világ 10 legjobb befektetési célországa közé került, a HIPA pedig megtartotta első helyét a régió legjobb beruházásösztönző ügynökségeként immár zsinórban harmadik alkalommal.

️Mi a Fideszt támogatjuk, mert jelenleg csak a Fidesz képes arra, hogy megszorítások nélkül kezeljen egy válságot, csak a Fidesz képes arra, hogy egyszerre építse az országot, emelje a béreket, 13. havi nyugdíjat fizessen, adómentességet adjon a fiataloknak, adó-visszatérítést a családoknak, béremelést adjon az orvosoknak és az ápolóknak, rekord szintre emelje az aranytartalékot és támogassa a beruházásokat, amiből új munkahelyek lesznek és tovább tud fejlődni az ország!
https://szamokadatok.hu/Post/3826/Valahogy_igy_lop_a_Zorban

👉Videó: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/918725078855803

🟥És ez nem minden! Van itt más is!
Az EU egyetért azzal, hogy a magyar gazdaság újraindulása sikeres!
https://szamokadatok.hu/Post/3607/Megbukottma_A_helyes_valasz_NEM
Öt helyet lépett előre Magyarország a nemzetközi versenyképességi rangsorban. A harmadik legnagyobb javulás a miénk! Kanyarban előzünk!
https://szamokadatok.hu/Post/3601/Ot_helyet_lepett_elore_Magyarorszag_a_nemzetkozi_versenykepessegi_rangsorban
OECD: szárnyalni fog a magyar gazdaság!
https://szamokadatok.hu/Post/3512/OECD_szarnyalni_fog_a_magyar_gazdasag
Az Európai Bizottság szerint kiválóan kezeltük a válságot!
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
WHO: A magyar egészségügy kiválóan teljesített! Önök a pandémia hősei!
https://szamokadatok.hu/Post/3316/Hans_Kluge_a_WHO_regionalis_igazgatoja_elismerte_Magyarorszag_kivalo_teljesitmenyet
A Moody’s szerint stabil a magyar bankrendszer!
https://szamokadatok.hu/Post/3221/Az_ellenzek_szerint_a_kormany_valsagkezelese_megbukott
Hatalmas elismerés: Zsinórban harmadik éve Magyarország a világ 10 legjobb befektetési célországa között szerepel, a HIPA pedig a régió legjobb beruházásösztönző ügynöksége!
https://szamokadatok.hu/Post/1127/Hatalmas_elismeres_3_eve_Magyarorszag_a_legjobb_befektetesi_celorszagok_kozott
Global Capital: Magyarország a térség legjobb adósságkezelője
https://szamokadatok.hu/Post/2011/Ujabb_elismeres_Magyarorszagnak
A többség elégedett Orbán Viktorral!
https://szamokadatok.hu/Post/3383/A_tobbseg_elegedett_Orban_Viktorral
Az IMF szerint a kormány jelesre vizsgázott!
https://szamokadatok.hu/Post/3380/Az_IMF_szerint_a_kormany_jelesre_vizsgazott
A S&P befektetésre ajánlott kategóriába sorolta hazánkat
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
A Fitch is elismeri a magyar válságkezelés hatékonyságát!
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
Az IMF jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését.
https://szamokadatok.hu/Post/3660/Rossz_hir_a_baloldalnak_ma_sem_bukott_meg_a_Zorban
S&P: Biztató fejlődési pálya lehetősége előtt áll a magyar gazdaság!
https://szamokadatok.hu/Post/3835/SP_Biztato_fejlodesi_palya_lehetosege_elott_all_a_magyar_gazdasag_lista

Forrás: https://hipa.hu/a-koronavirus-jarvany-ellenere-is-a-sikeres-mukodotoke-beruhazasok-eve-volt-2020-

ADD TOVÁBB!

Címkék: Gazdaság  Külföld