Címke: Külföld

Megbukott a tömeges tesztelés Szlovákiában

Vele bukott az ellenzékünk tesztelési mantrája is

Megbukott a tömeges tesztelés Szlovákiában

Hiába a tömeges tesztelés Szlovákiában, a napi új fertőzöttek száma nem csökkent számottevően. Úgy sem, hogy a gyorstesztekkel párhuzamosan korlátozásokat is bevezettek. Ez mutatja, hogy az ellenzék által vizionált tesztcunami nem csodaszer.

Szlovákiában 3,6 millió antigén tesztet végeztek október 31-én szombaton és november 1-én vasárnap. Ebből 38359 teszt lett pozitív. Hangsúlyozzuk, hogy ezek megbízhatatlan antigén gyorstesztek voltak és nem PCR tesztek, ugyanis PCR tesztekből képtelenség több millió darabot elvégezni és kiértékelni belátható időn belül. A tesztelést folytatták november 7-8-án is, amikor 2,44 millió tesztet végeztek és 13509 fertőzöttet találtak.

Megnéztük a szlovák napi fertőzések grafikonját, és a tömeges tesztelés után csak apró visszaesések láthatók, majd rövid időn belül visszatértek a magas napi új fertőzöttségi értékek.

Mindeközben október 15-től szigorú bezárások és korlátozások léptek érvénybe, sőt október 24-től november 1-ig kijárási tilalmat is bevezettek, amelyet később meghosszabbítottak.

Nehéz megmondani, hogy a közben bevezetett korlátozó intézkedések és a tömeges tesztelések nélkül most milyen számokat produkálna Szlovákia. Annyi biztos, hogy a védekező lépések hatása egy-két hét után már látszódni szokott, de a tömeges tesztelés hatását még jó indulattal sem tudjuk felfedezni. Október 31. óta már közel két hét eltelt. Bizonyítottan hatásos védekezési módszer a kontaktusok számának csökkentése (korlátozásokkal, kijárási tilalommal), így valószínűsíthető, hogy a számok stagnálása ennek köszönhető és nem a tömeges tesztelés javára írható. Elméletünket a Mandiner cikke is megerősíti.

Ezek a számok egyértelműen bebizonyítják, hogy az ellenzéki politikusaink továbbra is azt a liberális gondolkodást követik, hogy ha A-t tapasztalnak, akkor B-t követelnek és fordítva. Mi továbbra is a szakembereknek hiszünk.

Ahogy Magyarországon, úgy Szlovákiában is sokan tünetmentesen esnek át a fertőzésen. Az antigén tesztek által kimutatott néhány tízezer fertőzöttnél sokkal több aktív fertőzött lehet Szlovákiában.

Több millió ember azonban negatív teszteredményt kapott, így kérdéses, hogy csoportpszichológiai szempontból ez milyen viselkedést eredményez. Leginkább az álnegatív eredmények vetnek fel kérdéseket ebből a szempontból. Azonban ehhez a témához nem értünk, csak gondolatébresztőnek szántuk az utolsó bekezdést.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/2253/A_36_millio_szlovak_tesztrol
https://telex.hu/koronavirus/2020/11/09/szlovakia-koronavirus-teszteles-igor-matkovic-kevesebb-fertozott
http://pandemia.hu/szlovakia-koronavirus/
https://korona.gov.sk/hu/
https://ujszo.com/kozelet/november-14-ig-marad-ervenyben-a-kijarasi-tilalom
https://mandiner.hu/cikk/20201112_az_orszagos_teszteles_es_a_szlovak_nemzeti_felkeles#

Címkék: Egészségügy  Külföld 

Kamu demokrácia

Kamu demokrácia

Összetevők:
📌 Álhírgyártó média
📌 Cenzúrázott közösségi hálózatok
📌 Elcsalt választás
📌 Ezek együttese egy kamu elnököt eredményezett.
Ez az Egyesült Államok valaha volt legnagyobb szégyene!
🔴Video: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3521160094630548

🔴 Fake democracy.
Ingredients:
📌 Fake news
📌 Censored social media
📌 Fake election
📌 As a result: Fake president.
This is the biggest shame of United States ever!
🔴Video: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3521160094630548

DONALD J. TRUMP ELNÖK NYILATKOZATA

„Mindannyian tudjuk, miért kiálltja magát Joe Biden hamisan győztesnek, és miért próbálnak médiaszövetségesei segíteni neki ebben: nem akarják, hogy lelepleződjön az igazság. Egyszerű tény: ez a választás még korántsem ért véget. Joe Biden-t nem igazolták győztesként egyetlen államban sem, nem beszélve az egyik erősen vitatott államról, amely a kötelező újraszámlálások felé tart, vagy olyan államokban, ahol kampányunknak érvényes és jogos jogi követelései vannak, amelyek meghatározhatják a végső győztest. Például Pennsylvaniában jogi megfigyelőinknek nem engedélyezték a tisztességes hozzáférést a számlálási folyamat megfigyeléséhez. A törvényes szavazatok döntenek arról, hogy ki az elnök, és nem a média.

„Hétfőtől kezdve kampányunk bíróság elé állítja az ügyünket, hogy biztosítsák a választási törvények maradéktalan betartását és meghatározzák a törvényes győztest. Az Amerikai Nép tisztességes választásokra jogosult: ez azt jelenti, hogy megszámlálják az összes legális szavazatot, és nem számolják az illegális szavazatokat. Ez az egyetlen módja annak, hogy a közvélemény teljes bizalmat biztosítson választásainkban. Döbbenetes marad, hogy a Biden-kampány nem hajlandó egyetérteni ezzel az alapelvvel, és azt akarja, hogy a szavazólapokat akkor is számolják, ha azokat csalással, másolással, nem megfelelően vagy elhunyt szavazók által adták le. Az a fél, aki jogsértést követ el, jogellenesen távol tartja a megfigyelőket - majd a bíróságon fog felelni a hozzáférésük blokkolásáért.

- Szóval mit rejt Biden? Addig nem nyugszom, amíg az Amerikai Nép meg nem kapja a becsületes szavazatszámot, amelyet megérdemel, és amit a demokrácia követel. ”

- Donald J. Trump elnök

Forrás: https://www.donaldjtrump.com/media/statement-from-president-donald-j.-trump/
Fordítás: Számok.

STATEMENT FROM PRESIDENT DONALD J. TRUMP

“We all know why Joe Biden is rushing to falsely pose as the winner, and why his media allies are trying so hard to help him: they don’t want the truth to be exposed. The simple fact is this election is far from over. Joe Biden has not been certified as the winner of any states, let alone any of the highly contested states headed for mandatory recounts, or states where our campaign has valid and legitimate legal challenges that could determine the ultimate victor. In Pennsylvania, for example, our legal observers were not permitted meaningful access to watch the counting process. Legal votes decide who is president, not the news media.

“Beginning Monday, our campaign will start prosecuting our case in court to ensure election laws are fully upheld and the rightful winner is seated. The American People are entitled to an honest election: that means counting all legal ballots, and not counting any illegal ballots. This is the only way to ensure the public has full confidence in our election. It remains shocking that the Biden campaign refuses to agree with this basic principle and wants ballots counted even if they are fraudulent, manufactured, or cast by ineligible or deceased voters. Only a party engaged in wrongdoing would unlawfully keep observers out of the count room – and then fight in court to block their access.

“So what is Biden hiding? I will not rest until the American People have the honest vote count they deserve and that Democracy demands.”

- President Donald J. Trump

Source: https://www.donaldjtrump.com/media/statement-from-president-donald-j.-trump/

Címkék: Külföld 

Demokrata szégyen 2020

Így csalták el a választást. A felvételeken a szavazatszámláló bizottságok tagjai láthatóak több államban, amint épp üres szavazószelvényeket töltenek ki.
"I thank my lucky stars
To be living here today
'Cause the flag still stands for freedom
And they can't take that away
And I'm proud to be an American
Where at least I know I'm free
And I won't forget the men who died
Who gave that right to me
And I'd gladly stand up next to you
And defend Her still today
'Cause there ain't no doubt
I love this land
God Bless the U.S.A."

Címkék: Külföld  Videók 

A 3,6 millió szlovák tesztről

Röviden: ezek antigén tesztek

A 3,6 millió szlovák tesztről

A vörös rikkancsok nagy tömegben ordibálják, hogy Szlovákiában 3,6 millió koronavírus tesztet végeztek az előző hétvégén és még folytatják is.

Az elvégzett tesztekből 38 359 lett pozitív. A balliberálisok erre azt mondják, hogy Magyarország mekkora porfészek, mivel Szlovákia milyen sokat tesztel sőt sokkal jobb a tesztelési arányuk is. A vírustagadók pedig azt, hogy nincs is járvány, ha csak a tesztek 1%-a lett pozitív.

A valóság ezzel szemben a következő:
Ha megnézzük a Worldometer oldalát, akkor feltűnő lehet, hogy a Szlovákiában elvégzett tesztek száma 900.000 alatti és nem ugrott meg 3,6 millióval. Indulhattak volna körhátrányból is, de valójában világszerte csak a megbízható PCR-teszteket tartják számon. Szlovákiában a hétvégén antigén teszteket végeztek nagy mennyiségben. A PCR-teszteknek akár több napos átfutási ideje is lehet, azonban közel 100%-ban pontos eredményt adnak. Ezzel szemben az antigén tesztek 15-30 perc alatt eredményt adnak, azonban csak a betegség bizonyos szakaszában és bizonyos mértékben mutatnak valós pozitív eredményt. Nagyon sokszor álnegatív eredményt kapunk. Erről ír részletesen a Synlab. Az eredményesség kérdését balliberális média nem köti feltétlenül az olvasóik orrára, nem emeli ki, így legtöbb olvasójuk abban a tévhitben él, hogy a normál teszteléssel egyenértékű tesztelést végeztek Szlovákiában az akció keretében.

Nem mindegy, hogy potenciálisan fertőzött, tüneteket produkáló illetve kontaktuskutatás után azonosított embereket tesztelünk, vagy pedig mindenkit válogatás nélkül. Ennek tükrében nem meglepő az 1%-os arány. Továbbá, ha a hatékonyabb PCR tesztből végeztek volna 3,6 milliót, akkor az sokkal nagyobb számban mutatott volna ki fertőzötteket.

Innentől kezdve valamennyire érthető, hogy a szlovák statisztikákban nem jelenik meg az antigén tesztekkel azonosított 38 359 ember sem.

Ettől függetlenül, remélhetőleg, ez az akció segíti Szlovákiát a járvány elleni közdelemben.

Alapvetően az ordibáló rikkancsok most is csak tudatlanságukról, hiszékenységükről és tájékozatlanságukról tettek tanúbizonyságot.

Forrás:
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
https://www.synlab.hu/lakossagi/magazin/minden-amit-az-uj-koronavirus-laborvizsgalatairol-tudni-erdemes
https://magyarnemzet.hu/kulfold/onkentes-lesz-az-orszagos-teszteles-szlovakiaban-8838965/
https://magyarnemzet.hu/kulfold/igor-matovic-elegedett-a-tomeges-tesztelessel-8901815/
https://magyarnemzet.hu/belfold/ezert-nem-jo-otlet-a-gyorstesztekkel-valo-tomeges-teszteles-8906999/
https://mandiner.hu/cikk/20201105_ketarcu_szlovak_vilagmegmentes

Címkék: Külföld 

Bevándorlás és kivándorlás mérlege

Többen jönnek haza, mint ahányan elhagyják az országot!

Bevándorlás és kivándorlás mérlege

Pedig a liberális média évtizedek óta reklámozza, hogy milyen jó külföldön mosogatni!

Korábban már írtunk erről a témáról, de a Növekedés.hu egy pár hete megjelent cikkétől inspirálva, aktuális adatokkal frissítsük a ki- és bevándorlásra vonatkozó megállapításainkat és grafikonjainkat.

Elérhető a 2019-es adat a KSH „A magyar állampolgárok nemzetközi vándorlása” statisztikájában, amely górcső alá veszi a ki- és visszavándorló magyar állampolgárok mellett a külföldön született magyar állampolgárokat. Ők lehetnek kettős állampolgárok, de akár visszavándorlók külföldön született, magyar állampolgársággal (is) rendelkező gyerekei.

Ha a teljes képet nézzük, akkor már 2018-ban 9.817 volt a magyar állampolgárok nemzetközi vándorlásának mérlege, tehát ennyivel többen jöttek haza, vagy külföldön született magyar állampolgárként költöztek Magyarországra, mint ahányan elhagyták az országot. Ez a szám 2019-re 11.384 főre nőtt.

Örömteli, hogy ha csak a Magyarországon született állampolgárokat nézzük, akkor a 2014-es mélypont után (-20.029) 2019-ben 1.272-őt mutat a mérleg, tehát többen jönnek vissza a korábban kivándorlók közül, mint ahányan elhagyják az országot. 2018-ban 407 fő híján már majdnem egyensúlyba kerültünk.

Évről-évre csökken a kivándorlók száma, amely még inkább alátámasztja a marxista média (Index, 444, HVG, 24.hu, stb.) Magyarországgal kapcsolatos hazugságait, továbbá a kivándorlók a saját kárukon jönnek rá, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés.

2011. május 1-jével megszűntek a munkavállalók szabad mozgására vonatkozó korlátozások hazánk esetében is. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2011 után megindultak a királyfik és királylányok a gazdag nyugat felé. Miután a királyfi elhagyta az országot a patrióta valóság megkérdezi őt: „Hány éves vagy, királyfi?”. Királyfi válaszolt: „26”. Visszakérdez a patrióta valóság: „És még mindig hiszel a mesékben?”

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/506/Kivandorlas_es_bevandorlas_netto_erteke
https://novekedes.hu/elemzesek/ezrevel-vandorolnak-be-a-nemetek-magyarorszagra
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnvn004.html
https://szamokadatok.hu/Post/1625/A_magyarok_itthon_boldogulnak_OeconoMaps
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/hu/IP_11_506

Címkék: Külföld  Nemzet 

Salvini: "mindenki életvitelét tiszteletben tartják, de a gyerekektől el a kezekkel!”

Siker: az olasz jobboldal megállította a gendertörvényt!

Salvini: "mindenki életvitelét tiszteletben tartják, de a gyerekektől el a kezekkel!”

Gratulálunk, és köszönjük!

Nem tartja elsőrendűnek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben az úgynevezett gendertörvény parlamenti elfogadását az olasz jobboldal, amely elérte a baloldali kormányerő Demokrata Párt (PD) kezdeményezte jogszabály szavazásának leállítását - jelentette az olasz sajtó vasárnap.

Mario Adinolfi, a Családok népe (PdF) politikai mozgalom elnöke, aki a Demokrata Párt volt politikusaként állt át a családvédő szervezet élére, nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy a törvény parlamenti szavazásának leállítása „az első jelentős győzelemnek” számít.

„Az országnak más sürgős problémákkal kell jelenleg szembenéznie: legfontosabbnak a családok segítése számít, hiszen ezek tartják fenn a máskülönben ezer darabra hulló társadalmat. A fiatalokat, időseket, munka nélkül maradtakat, kereskedőket (…) kell segíteni, akiket egyedül a családok által biztosított háló tud megtartani” – hangoztatta Mario Adinolfi.

A jobboldali Liga, Olasz Testvérek (FdI) és Hajrá Olaszország (FI) a gendertörvényként ismert jogszabálycsomag október 22-re kitűzött parlamenti szavazásának leállítását sürgette, amire a képviselőház kormánypárti elnöke maga is igent mondott a rendkívüli egészségügyi helyzetre hivatkozva.

A törvényt kezdeményező Demokrata Párt főtitkára, Nicola Zingaretti közösségi oldalán úgy reagált, mindent megtesznek a vélekedésük szerint „tiszteletet, egyenlő jogokat és méltóságot biztosító” törvény mielőbbi elfogadása érdekében.

A parlament igazságügyi bizottságában nyáron elfogadott törvénytervezetet a PD-képviselő Alessandro Zan, a leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat, transzneműeket tömörítő LGTB-közösség tagja dolgozta ki.

A törvényjavaslatot az olasz katolikus püspöki kar (Cei) is bírálta, úgy ítélve meg, hogy a jogszabály a véleménynyilvánítási szabadságot büntetné.

Kritikusnak bizonyultak a feminista mozgalmak is a törvényben szereplő „nemi identitás” kifejezés bevezetése miatt, mert az eltörli a biológiai nemeket.

🇮🇹 Matteo Salvini, a Liga vezetője kifejtette, „mindenki életvitelét tiszteletben tartják, de a gyerekektől el a kezekkel!”.

Az Életért és Családért mozgalom tagjainak szombati utcai megmozdulásán Jacopo Coghe alelnök elmondta: „a homofóbia-ellenesség jelszavával egy új, ultravédett kategóriát akarnak létrehozni, miközben a védelem már mindenki számára létezik, és ezzel egy időben a másképpen gondolkodókat sújtják”.

„Ha mindannyian egyformák vagyunk, miért kellene egyeseket másokkal szemben még jobban védeni” – kérdezte Coghe. Mint mondta, a genderideológia kényszerítésével az ellentétes véleményt vallók gondolati és tömörülési szabadságát vonják meg.

Forrás: https://vasarnap.hu/2020/10/18/siker-az-olasz-jobboldal-megallitotta-a-gendertorvenyt/

Címkék: Külföld 

Megint román párt mellett kampányol a magyarellenes Momentumot vezető Fekete-Győr András. (videóval!)

Megint román párt mellett kampányol a magyarellenes Momentumot vezető Fekete-Győr András. (videóval!)

A videóban a szokásos maszlagot mondja, korrupció ellen, meg lopás, meg legyen európai Románia, stb. Ugyanezeket böfögik Magyarországon is. Szégyen, hogy egy magát magyarnak valló (bár ezt sosem mondta...) ember a magyar pártokkal szemben egy román pártot támogat!

A Momentum elnöke már nem először teszi ezt.
Vasárnap önkormányzati választásokat tartanak Romániában. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) számtalan magyar polgármesterjelölttel és magyar képviselőjelölttel vág neki a szeptember 27-ei választásoknak.

A Momentum testvérpártja, a román USR nevű liberális párt Bihar megyei szervezete videót tett közzé, amelyben Fekete-Győr András újra a román pártszövetség (USR-PLUS) jelöltjeire való szavazásra buzdítja az erdélyi magyarokat. Ahogy azt korábban már megírtuk, a Momentum elnöke nem először teszi ezt, hiszen a tavalyi államelnök-választáson szintén az USR-PLUS jelöltjére, Dan Barnára való voksolásra buzdította a magyarokat, az RMDSZ magyar jelöltje, Kelemen Hunor ellenében.

„Arra szeretnénk kérni titeket, hogy ahol tehetitek, támogassátok az USR-PLUS jelöltjeit is” – mondja az USR-PLUS videójában a Momentum elnöke.

Videó: https://www.facebook.com/USRBiharMegye/videos/3745640685459950
Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20200925_megint_roman_part_mellett_kampanyol_fekete_gyor_andras

Címkék: Külföld  Momentum 

Magyarország gazdasága sokszínű és egyben egyedi

Az „összeszerelőüzemezők” figyelmébe – 1. rész

Magyarország gazdasága sokszínű és egyben egyedi

A Gazdasági Összetettség Mutató (Economic Complexity Index - ECI) az egyes országok gazdaságának sokszínűségét és egyediségét méri. Magyarország ezen a ranglistán az előkelő 10. helyet foglalja el.

Máshogy fogalmazva a mutató az országok gazdaságának világkereskedelmi beágyazottságát és az előállított termékek egyediségét jellemzi. A világkereskedelmi beágyazottságot az mutatja, hogy mennyire sokszínű egy ország exportjának termékpalettája, míg a termékek egyediségét az jelzi, hogy hány további ország képes még a termékek előállítására.
Ez a mutató nem a Momentum és a DK frigyéből született szörnyszülötthöz hasonlatos, hanem a Harvard Egyetemen alkották meg, számításához az ENSZ COMTRADE adatbázisából származnak az adatok.

Magyarország gazdasága a tizedik helyezett ebben a képzeletbeli versenyben. Leginkább húzóágazatok az autógyártás, informatika, telekommunikáció, mezőgazdaság, elektronikai eszközök, gyógyszeripar, turizmus, szállítmányozás.
Megelőz minket többek között Japán, Svájc, Németország, Csehország, Ausztria, de magunk mögé utasítjuk az Egyesült Államokat, Olaszországot, Franciaországot, Kínát, Lengyelországot, Törökországot, Norvégiát, Kanadát, és még további százvalahány országot.

Az „összeszerelőüzemező” tucatértelmiségieknek üzenjük: a gazdaság nem a CEU gender szakjától működik, nem is érzékenyített menedzserek végeláthatatlan meetingjeinek sokaságától, nem is a libernyákok tudálékosságától, sőt nem is a fogalmatlan és fizetett O1G-zők sivalkodásától. Továbbá, nem a balliberális hírportálok (lásd HVG) torzításaitól lesz még inkább versenyképes. A gazdaság a munkától és a szaktudástól lesz sokszínű és más értelemben egyedi, ugyanígy munka és szaktudás szükséges az eladható termék előállításához.

Napjainkban folyó ipari változások keretéül az Ipar 4.0 szolgál, amely elnevezésében a negyedik ipari forradalomra utal, ahol egyre nagyobb szerepet kap az informatika és az automatizálás. Egy ilyen gyárban a gépek egymással kommunikálnak (M2M) és az automatikus döntésekben egyre inkább mesterséges intelligencia (AI) algoritmusok vesznek részt BigData alapokon. A széleskörű elterjedése évtizedekig tartó folyamat, tehát máról holnapra senkinek sem fogják a gépek elvenni a munkáját, csak a feladatkörök alakulnak át fokozatosan. A Skynet pedig továbbra is utópia marad.

Ezzel együtt folyik a szakképzésünk és oktatásunk felkészítése arra, hogy a magas szaktudás mellett alkalmazkodó és az új dolgok iránt nyitott szakembereket képezzünk.

Forrás:
https://www.mnb.hu/letoltes/hausmann-robert-stabilan-az-elmezonyben-osszetettseg-mint-a-jovo-sikereinek-alapja.pdf
https://www.visualcapitalist.com/countries-ranked-by-their-economic-complexity/
https://atlas.cid.harvard.edu/rankings
https://atlas.cid.harvard.edu/explore/?year=2018&country=102
https://hvg.hu/kkv/20180205_ipar_4_0_export_multik_termeles_ipar_4_ipari_forradalom_digitalizacio_strategiai_megallapodas
https://www.i40platform.hu/
https://novekedes.hu/ipar-4-0
https://www.ipar4.hu/
http://industry4.hu/hu/ipar4
https://www.nive.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1007%3Aaz-ipar40-a-bmszc-be-is-bekoltozott&catid=10&Itemid=166
https://itcafe.hu/hir/ibm_felmeres_uj_technologiak_ipar.html

Címkék: Gazdaság  Külföld 

Az afroamerikai polgármester úgy döntött, hogy csak a feketék kaphatnak szülési támogatást

Az afroamerikai polgármester úgy döntött, hogy csak a feketék kaphatnak szülési támogatást

🔴 USA: Havi 1000 dollár kapnak a várandós nők, de csak ha feketék. A rasszista projektet indító polgármester komolyan veszi a Black Lives Matter mozgalmat, mert úgy tűnik számára tényleg csak a fekete életek számítanak.

Az afroamerikai polgármester úgy döntött, hogy csak a feketék kaphatnak szülési támogatást.

San Francisco város szülési támogatást jelentett be a terhes és a csecsemőiket gondozó nőknek. A támogatás mértéke egységesen havi 1000 dollár (kb. 305 ezer Ft), amit a kismamák a terhességtől a baba 6 hónapos koráig megkapnak. A fehér, ázsiai és latin kismamáknak azonban nem kell vesződniük az igényléssel, a támogatást ugyanis faji alapon ítélik meg: csak a feketék kaphatják meg. – Tudósított a The Blaze.

A californiai nagyváros baloldali polgármestere, az egyébként fekete London Breed hétfőn jelentette be a sokak szerint beszédes nevű Abundant birth, azaz “Bőséges születés” névre keresztelt projectet. E szerint a város havonta 1000 dollárt ad egy nő terhessége alatt és a baba születését követő első hat hónapban, de csak a kiválasztott kismamáknak. A város fekete és csendes-óceáni rasszú nőre korlátozza a pénzeket, akik a polgármester szerint “a szülési statisztikák régóta fennálló faji szakadékának rossz oldalán állnak. “

A rasszista projektet indító polgármester komolyan veszi a Black Lives Matter mozgalmat, mert úgy tűnik számára tényleg csak a fekete életek számítanak. Breed kijelentette: azt reméli, hogy az úgynevezett alapjövedelem-kiegészítés-jellegű támogatást a későbbiek során képesek lesznek kibővíteni. A bővítést viszont nem az eltérő bőrszínű lakosok felé történő kiterjesztésre, hanem a támogatás időtartamára értette. Tervei szerint a kiválasztott státuszba kerülő fekete kismamák két évig is kaphatják majd a pénzt. (Khmmm…Talán így szünet nélkül állhatnak sorba újra és újra?…)

A kritikákat megelőzve a polgármesteri hivatal kijelentette, hogy döntésük főként az egészségügyi szempontok miatt alakultak így. A feketék esetében a koraszülés aránya a legmagasabb és magasabb a csecsemők fogyatékosság és a halálozás aránya is. A polgármester azonban világossá tette, hogy nem kizárólag egészségügyi aggodalmak indokolják, hogy csak saját fajtájának ítéli meg a támogatást. Úgy fogalmazott, hogy “A Bőséges születés projekt a faji igazságosságban gyökerezik” – mondta.

Érdekes, hogy az egyértelműen rasszista döntést a fősodratú média nem is közölte, arról csak csak a szélsőjobboldalinak titulált lapok mertek tényszerűen beszámolni. Ugyanakkor egyes afrofasiszta szervezetek vélhetően a lopakodó jogalkotás eszközével próbálják meg kihasználni az helyzetet. Amennyiben ugyanis a társadalmi felháborodás elmarad, vagy jogilag elbukik az eset precedenst teremthet és megnyitja a kaput a fehérek rendszerszintű elnyomása felé.

Forrás: https://630.hu/2020/09/18/usa-havi-1000-dollar-kapnak-a-terhes-nok-de-csak-ha-feketek/
Eredeti angol nyelvű link: https://www.theblaze.com/news/san-francisco-pregnant-moms-race
Videó: https://youtu.be/L9h6bJlp1Pw

Címkék: Kettős mérce  Külföld 

A magyar élet mégsem drága!

A magyar élet mégsem drága!

A svájci UBS bank számításai szerint 2018 első hónapjaiban a francia főváros volt Európa legdrágább városa. Egy párizsi lakás havi bérleti díja majdnem 3.000 amerikai dollár volt (pontosan 2.854 USD). A második helyen az angol főváros áll. Egy londoni apartman havonta 2.548 USD-be kerül. A harmadik helyen - kicsivel lemaradva - Luxembourg áll 2.480 USD havi költséggel.

🇭🇺 Budapest a negyedik legolcsóbb város a listán. A 693 dolláros havi bérleti díj 14 százalékkal van a pozsonyi, 18 százalékkal a varsói és 22 százalékkal a prágai költségszint alatt. A lista elején álló városok pedig nagyságrendekkel drágábbak a magyar fővárosnál. A párizsiak 4,12-szer, a londoniak 3,68-szor, a luxembourgiak pedig 3,58-szor annyit fizetnek havonta, mint a budapestiek.

A tanulmány linkje https://bit.ly/32yJvCr
Forrás: Oeconomus https://bit.ly/2ZINpXC

Korábbi cikkeink a bérekről (reálbér, adóterhelés, egyes élelmiszerek, benzin, tankönyvek, infláció, stb)

1. https://szamokadatok.hu/Post/1528/Szeptembertol_minden_diaknak_ingyenes_a_tankonyv_szol_a_hir_video_a_cikk_vegen_benne_Retvari_Bence
2. https://szamokadatok.hu/Post/1421/Mese_a_Kirivo_magyar_adoterhelesrol
3. https://szamokadatok.hu/Post/1381/88_honapja_tart_a_realkeresetek_emelkedese_Magyarorszagon
4. https://szamokadatok.hu/Post/1064/Gyurcsanyek_szemrebbenes_nelkul_hazudnak
5. https://szamokadatok.hu/Post/425/Realbernovekedes_Magyarorszagon_es_az_Europai_Unio_tobbi_tagallamaban
6. https://szamokadatok.hu/Post/296/400_ezer_felett_a_brutto_atlagkereset_a_vallalatoknal
7. https://szamokadatok.hu/Post/207/Atlagber_novekedese_az_inflacio_tukreben
8. https://szamokadatok.hu/Post/205/Minimalber_emelesei_az_inflacio_tukreben
9. https://szamokadatok.hu/Post/192/Mennyi_a_hus_Mennyi_a_kenyer
10. https://szamokadatok.hu/Post/171/Szamok_-_a_szemelyi_jovedelemado
11. https://szamokadatok.hu/Post/155/Ne_legy_a_baloldal_jatekszere
12. https://szamokadatok.hu/Post/1603/A_KSH_valos_szamokat_kozol_az_inflaciorol_is
13. https://szamokadatok.hu/Post/193/Mennyi_a_benzin

Címkék: Külföld  Megélhetés