Címke: Közös jövőnk

Már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek!

Neked 3 perc - a Kormánynyak hatalmas segítség. Töltsd ki online - ezt nem lophatja el a baloldal

Már 232 ezer nemzeti konzultációs kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek!

‼️ https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/‼️

Az index már olyat is hazudik, persze a "neve elhallgatását kérő forrására" hivatkozva, hogy nem biztonságos az online rendszer. Ez nem igaz, ez HAZUGSÁG! A baloldal a Nemzeti Konzultáció sikertelenségében érdekelt, ezért most különösen fontos az össznemzeti összefogás! Gyerünk, magyarok! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Nagyon nagy az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza.

Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő és még messze nincs vége a kézbesítéseknek, ez nagyon nagy érdeklődést jelez - értékelt a parlamenti államtitkár.

Dömötör Csaba rámutatott: bár a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát sikeresen zárták, de a vírus változatlanul jelen van, a környező országokban növekvő számokról szólnak a beszámolók, és mivel vakcina változatlanul nem áll rendelkezésre, Magyarországnak is fel kell készülnie a második hullámra. Akkor tudják mindezt a legeredményesebben megtenni, ha tudják, melyek a járvány elleni küzdelem leginkább támogatott intézkedései, a konzultáció ebben ad majd világosabb képet - hangsúlyozta.

A parlamenti államtitkár sajnálatát fejezte ki, hogy a baloldali pártok és más szereplők a korábbi rossz gyakorlatuknak megfelelően most is támadják a konzultációt. Van, ahol postaládából veszik ki a kérdőívet, van, ahol a küldeményeket gyűjtik össze, és a szerdai példa alapján a konzultációs honlapot is támadják. Minden egyes ilyen támadás újabb ok arra, hogy mindenki elmondja a véleményét - mondta Dömötör Csaba.

Kitért arra is, minden politikai szereplőt, különösen a baloldali pártokat, arra kérnek, hogy ne lépjenek ki a törvényesség zónájából. Ha nem akarnak részt venni a koronavírusról szóló párbeszédben, akkor legalább ne akadályozzák azt, már csak azért sem, mert a vírus teljesen közömbös a belpolitikai viták iránt - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a DK ismét gyűjti a konzultációs íveket, most Veresegyházon történt ilyen eset, azt mondta: alapjaiban problémás, ha egyes politikai szereplők megpróbálják a konzultációt, a párbeszédet megakadályozni egy olyan kérdésről, amely mindannyiunk jövőjét érinti. A kormánynak az az álláspontja, hogy fontos két választás között is kikérni az emberek véleményét. Ha jogi felhatalmazás nélkül gyűjtenek személyes adatokat, azzal törvénytelenséget követnek el. Érdemes az adatvédelmi biztosnak is eljárnia, és érdemes feljelentést is tenni - mondta a parlamenti államtitkár.

Arra biztatott, hogy inkább a baloldali pártok is foglaljanak állást a feltett kérdésekben.

Az elmúlt napokban vitát kiváltott orvosi műszerről is kérdezték Dömötör Csabát. Azt mondta: nem tudják, mikor érkezik meg a vírus második hulláma, de azt láthatják, hogy az álhírek második hulláma megérkezett. Ebben az esetben arról van szó, hogy azt állították, létezik egy műszer, amely villámgyorsan kimutatja a koronavírus jelenlétét. Ezzel szemben a gyógyszerészeti és élelmezés-egészségügyi intézet rendszerében nincs nyoma annak, hogy ilyen műszert regisztráltak volna. Az állításokkal ellentétben sem az emberi erőforrások miniszterét, sem az egészségügyi államtitkárt nem keresték meg - rögzítette. Ezek alapján nem nehéz kikövetkeztetni, hogy ilyen vírustesztelő "csodamasina" nem létezik - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy nem ez az első álhír az elmúlt időszakból. Az állítólagos mentős tiszt mellett - aki a nyilvántartásban egyáltalán nem szerepelt - példaként említette a halálozási adatokról való szóló valótlan állításokat. A Párbeszéd azt mondta a parlamentben, hogy Magyarországon a legrosszabbak a halálozási arányok a világon, miközben a tények szerint a legjobban védekező államok között vagyunk. Azt is állították egyes baloldali képviselők, hogy az orvosok nem kaptak megfelelő védőfelszerelést, amit az egyes intézmények vezetőinek kellett megcáfolni. Azt is mondták, hogy nem ülésezik a parlament, de ez nem akadályozta meg őket, hogy az ülésekre bejárjanak - sorolta.

Úgy fogalmazott: jó lenne, ha a baloldali álhírgyár végre bezárná a kapuit.

Az airbnb tervezett szabályozásáról elmondta: a kormány a szerdai ülésén tárgyal róla. Első helyen támogatott verzióként az került a kormányülés napirendjére, hogy az önkormányzatok kapják meg a szabályozás jogát

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnoki-kabinetiroda/parlamenti-allamtitkar/hirek/mar-232-ezer-nemzeti-konzultacios-kerdoivet-toltottek-ki-a-magyar-emberek

Címkék: Közös jövőnk  Nemzet 

Mától az interneten is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt

Mától az interneten is ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt


https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/
TÖLTSÜK KI MINÉL TÖBBEN!
ADD TOVÁBB!
HAJRÁ MAGYAROK!🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Videó: Dömötör Csaba https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/1112219519150099

Címkék: Közös jövőnk  Vélemény 

Jó irányba halad a romák foglalkoztatottsága

Ugye ti is észrevettétek, hogy egyre több helyen dolgoznak romák is? Ez nagyon jó, hiszen csak munkával lehet integrálódni!

Jó irányba halad a romák foglalkoztatottsága

Donáth Anna, ügyeletes momentumos bohóc legutóbbi „A roma élet is számít” (1) agymenése kapcsán megnéztük, hogy a Fidesz miként cselekszik beszéd helyett. Kimutattuk, hogy a romák iskolázottsága lassan, de biztosan nő (2). Ebben a cikkben megvizsgáljuk a romák foglalkoztatottságának alakulását.

A romák, cigányok közül az utóbbi időben határozottan többen dolgoznak, mint korábban (3). Egyre több roma szülő mutat jó példát gyerekeinek, hogy dolgozni jár, ami alapja a felnőttkori viselkedésnormák kialakulásának…

Míg 1993-ban a munkaképes korú romák mindössze 24%-a dolgozott (4, 5), ez az arány 2003-ra 29%-ra nőtt (csak a 15-49 éves korcsoportra vonatkozik ez utóbbi). 2011-re újra 24,4%-ra esett vissza az arány (6), azonban a 2014-es 33,4%, valamint 2015-ös 39,3% után 2017-ben már a munkaképes korú romák 45%-a dolgozott (7, 8). A 45%-os mutató még így is elmaradt az országos átlagtól, ami 2017-ben 68% volt, azonban a 24%-hoz képest elsöprő fejlődést láthatunk.

2010 előtt a balliberálisok éhbére helyett nem csoda, hogy a segélyezésen szocializálódott romák továbbra is a segélyt választották. Ezzel szemben a polgári kormányzás által beindított gazdaság munkaerőéhsége növelte a munkabéreket, továbbá olyan munkaerőt is felszívott, akik számára korábban elképzelhetetlen lett volna a munkavégzés. Ezt nem képesek elviselni és felfogni a libsik.

Az sem véletlen, hogy a családi pótlék emelése helyett adókedvezményt kapnak a dolgozó szülők gyermekeik után. Ugye nem kell bővebb magyarázatot fűzni ehhez az intézkedéshez a romák kontextusában?

Egyértelmű, hogy aki tanul és dolgozik, ezáltal a társadalmi normák szerint szocializálódik, magasabb életszinvonalra, egyben hosszabb életre is számíthat. Segélyosztás helyett a Fidesz oktatást és munkát ad, ezzel életet is.

Hivatkozások:
1. https://mandiner.hu/cikk/20200619_kicsit_kesve_de_felkapaszkodna_a_blm_vonatra_a_momentum
2. https://szamokadatok.hu/Post/1341/A_romak_egyre_jobb_tanulok
3. https://g7.hu/elet/20190404/ot-eve-azt-hallgattuk-miert-nem-dolgoznak-a-ciganyok-most-azt-hogy-miert-vannak-ilyen-sokan-a-munkahelyemen/
4. https://www.eukn.eu/fileadmin/Lib/files/HU/2010/251-magyarorszagiromanepessegfoglalkoztatottsaga.pdf
5. http://real.mtak.hu/10473/1/egyben.pdf
6. http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/nepsz2011/nepsz_09_2011.pdf
7. https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/munkerohelyz/munkerohelyz15.pdf
8. http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/munkerohelyz/munkerohelyz17.pdf

Címkék: Közös jövőnk  Megélhetés 

Magyarország a világ országai között harmadik helyen áll a vészhelyzetre való felkészültség tekintetében!

Hatalmas elismerés!

Magyarország a világ országai között harmadik helyen áll a vészhelyzetre való felkészültség tekintetében!

2020.06.19 - A világ egyik legfelkészültebb országa - Magyarország!

A Deep Knowledge Group friss elemzése szerint Magyarország a világ országai között bronzérmes vészhelyzetre való felkészültség tekintetében. A kutatás szerint egyedül Kína és az Egyesült Arab Emírségek ért el nálunk is jobb eredményt. Így hazánk a legjobban teljesítő európai országnak számít.

A többi V4-es ország közül Lengyelország az 55., a Cseh Köztársaság a 62., míg Szlovákia a 71. helyen áll. Felkészültségünk minden bizonnyal szerepet játszott abban, hogy hazánk számos más országhoz képest minimális egészségügyi károkkal küzdött meg a koronavírussal.

A tanulmány linkje http://analytics.dkv.global/covid-regional-assessment-200-regions/full-report.pdf

#COVID #Felkeszultseg
Forrás: Oeconomus

Címkék: Egészségügy  Közös jövőnk 

Túléltük Trianont, túléltük a fasizmust, túléltük a kommunizmust - a liberalizmust is túl fogjuk élni

Túléltük Trianont, túléltük a fasizmust, túléltük a kommunizmust - a liberalizmust is túl fogjuk élni

Nemzetünkre, Alaptörvényünkre, Hazaszeretetünkre, családunkra, magyar kultúránkra, tisztességünkre, keresztény hitünkre, munkánkra, jogainkra és kötelességeinkre, hagyományainkra, és közös erőnkre támaszkodunk.

Nem fogunk letérdelni senki előtt sem! Mi, magyarok, egy büszke, bátor és tehetséges nemzet vagyunk. Kevesek a liberálisok ahhoz, hogy megtörjenek bennünket.

ADD TOVÁBB! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Címkék: Közös jövőnk 

A koronavírus-járvány magyarországi krónikája

Teljes lista a baloldali álhírek ellen

A koronavírus-járvány magyarországi krónikája

A balliberális politikusok (pl. Karácsony Gergely) azt hazudják, hogy Magyarország Kormánya az ő Facebook posztjaikat nézte, és azok alapján hozta meg a döntéseket. A valóság ezzel szemben az, hogy a döntések több száz magasan képzett szakember véleménye alapján születtek akkor, amikor azokra szükség volt, olyan mértékben, amekkorára szükség volt. A számok a kormányt igazolják. Itt a lista:

2019. december A kínai Vuhan városban ismeretlen eredetű vírusos tüdőgyulladásos megbetegedések történtek. Ez az új betegség később COVID-19 néven vált ismertté.

2020. 01. 30. A WHO nemzetközi vészhelyzetet hirdetett a kínai koronavírus okozta járvány miatt.

2020. 01. 31. A Belügyminisztériumban tartotta első ülését a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs, melynek vezetői a belügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere, további tagjai pedig Müller Cecília országos tisztifőorvos, Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, Balogh János országos rendőrfőkapitány, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Terrorelhárítási Központ, a Dél-Pesti Centrumkórház, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat főigazgatói. Elkészült az operatív törzs akcióterve is.

2020.02.01. Már készülnek a hazai gyártású védőmaszkok.

2020.02.23. Kiterjesztették az egészségügyi szűrést az Észak-Olaszországból érkezőkre. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs soron kívüli tájékoztatást kért az olasz hatóságoktól.

2020.02.25. Minden szükséges tájékoztatást megkaptak a házi- és gyermekorvosok a koronavírus-járvány megelőzéséhez szükséges teendőkről.

2020.02.26. Ügyeleti központot működtet az operatív törzs.

2020.02.28. Fővárosi operatív törzset hívott életre Karácsony Gergely, Tüttő Kata vezeti.

2020.03.01. A koronavírus miatt egyelőre nem engedik a migránsokat a tranzitzónába. Összefüggés van a koronavírus és az illegális migráció között – jelentette ki Bakondi György.

2020.03.04. Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt két olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén.

2020.03.05. Vizsgálat indult az iráni diákoknál. A két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték.

2020.03.06. A BKV naponta fertőtleníti az utasokkal érintkező felületeket.

2020.03.07. A kormány elfogadta az operatív törzs ajánlását és lemondta a március 15-re tervezett központi ünnepséget.

2020.03.08. Országos látogatási tilalom lépett érvénybe. Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

2020.03.09. Több mint nyolcmilliárd forintot különített el a kormány a védekezésre. Kiemelték, a koronavírus elleni védekezéshez szükséges intézkedések biztosítására a kabinet kész minden támogatást megadni.

2020.03.11. Emmi: Részletes tájékoztatást kaptak a kórházigazgatók.

2020.03.11. Járványvédelmi lépéseket vezet be Budapest. A BKK határozatlan időre felfüggeszti járművein az első ajtós felszállást.

2020.03.11. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányülés döntését ismertetve.

2020.03.12. Kiutazási tilalom lépett életbe. Nem utazhatnak külföldre az egészségügyben, rendvédelemben, honvédelemben dolgozók.

2020.03.12. Rendkívüli intézkedések léptek életbe: éjféltől zajlik a határellenőrzés.

2020.03.13. Felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere. A rendeletmódosítás egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit – közölte az Emmi.

2020.03.13. Álhír terjedt el a közösségimédia-oldalakon Budapest állítólagosan tervezett tervezett lezárásáról.

2020.03.13. Kikapcsolási moratóriummal segítenek. Az ELMŰ-ÉMÁSZ azonnali hatállyal felfüggesztette lakossági ügyfeleinél a tartozás miatti kikapcsolásokat.

2020.03.13. Kiutasítottak két iráni egyetemistát Magyarországról és az unió területéről, mert elhagyták a koronavírus miatt elrendelt kórházi karantént.

2020.03.13. A parlamenti pártok az iskolák bezárása mellett foglaltak állást.

2020.03.13. Nem látogathatják a tanulók az oktatási intézményeket. Fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor miniszterelnök. A kormány tíz akciócsoportot állít fel a vírus elleni védekezés jegyében. Március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben.

2020.03.15. Új intézkedések az egészségügyben dolgozók védelmében. A fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható, és felfüggesztik a népegészségügyi szűrővizsgálatokat is.

2020.03.15. Elfogta a rendőrség a Budapest lezárásával riogató férfit. A férfi lakcímén házkutatást tartottak, és kábítószergyanús származékokat is lefoglaltak.

2020.03.15. Elővizsgálati pont létesült a Honvédkórházban.

2020.03.15. Több vidéki óvoda és bölcsőde bezár.

2020.03.16. A kormány kihirdette az újabb rendkívüli és a csoportosulásokat korlátozó intézkedéseket. Komoly, a csoportosulásokat korlátozó intézkedések léptek életbe a vendéglátóhelyekre, üzletekre, tilos a rendezvények szervezése, a mozik és más kulturális intézmények látogatása. A kormány arra kérte az időseket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Az új intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben jelentette be.

2020.03.16. Országszerte szüneteltetik a kórházak a halasztható műtéteket és vizsgálatokat a koronavírus-fertőzés miatt.

2020.03.17. Életbe lépett a külföldiek beutazási tilalma. A korlátozás a közúti, vasúti, vízi és légi határokra egyaránt kiterjed.

2020.03.17. Délután 3 órától nem lehetnek nyitva a boltok, kivétel például az élelmiszerüzlet és patika.

2020.03.18. Müller Cecília országos tisztifőorvos epidemiológiai szakember arról adott tájékoztatást, hogy Magyarországon már bárhol jelen lehet a fertőző vírus.

2020.03.18. Magyarország különgépet küldött a Marokkóban rekedt magyarokért

2020.03.18. Szájmaszkok gyártásába kezdett több magyarországi szociális intézmény is.

2020.03.18. Az Audi és a Suzuki után a Mercedes-gyár is leállt.

2020.03.18. A bentlakásos szociális intézményekben látogatási, kijárási és felvételi zárlat van érvényben.

2020.03.19. Felfüggesztették a fogyasztásmérők leolvasását.

2020.03.20. Új intézkedések a szociális intézményekben élők védelmére.

2020.03.21. Magyar siker: meghatározták a vírus teljes genetikai kódját! Ez fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére.

2020.03.21. Elindult a Maradj otthon! Kampány. Az akció Rúzsa Magdi erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a Most élsz! című dallal indult.

2020.03.23. Az ellenzék elutasította a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A házszabálytól eltérő tárgyalást 137 igen, 52 nem szavazattal utasította el a parlament.

2020.03.24. A kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és a kilakoltatásokat.

2020.03.24. Tizenötezer forintra nő a PIN-kód nélkül engedélyezett, érintéses fizetések határa.

2020.03.25. A magyar tulajdonú MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.(Mol) óriásvállalat almásfüzitői telepe megkezdte a Mol Hygi elnevezésű, egyelőre 2 literes, újrahasznosítható műanyagból készült flakonban elérhető fertőtlenítőszereinek gyártását.

2020.03.25. Tábori kórházat állítottak fel Budapesten – egy nap alatt állítottak fel sátorrendszert a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán.

2020.03.25. A kormány megtiltotta egy, a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét.

2020.03.25. További 13 vállalatnál jelennek meg a honvédelmi irányító törzsek. A listán szerepel távközlési vállalat, élelmiszeripari és gyógyszeripari, illetve gázforgalmazó vállalatok.

2020.03.26. A Heim Pál Gyermekkórháznál is katonai sátrat építettek .

2020.03.27. A kormány kijárási korlátozást vezet be. Lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

2020.03.28. Életbe lépett a kijárási korlátozás. A kormány arra kérte az időseket, hogy lehetőleg maradjanak otthon, a koronavírus ugyanis rájuk a legveszélyesebb.

2020.03.28. Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben.

2020.03.29. A katonák is segítenek betartatni a korlátozást a rendőrséggel együttműködve.

2020.03.30. Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament. A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében. Varga Judit igazságügyi miniszter előterjesztésének kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit 137 igen szavazattal 53 nem ellenében – sürgősséggel – szavazta meg az Országgyűlés.

2020.03.31. A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket.

2020.03.31. Ötvenegy kórházban katonák lettek a kórházparancsnokok.

2020.04.01. Már minden megyében van koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (232 ember) találták, amelyet Pest megye (98 ember) követ.

2020.04.02. Tömött járatok Budapesten. Intézkedési terv kidolgozására kérte Fürjes Balázs államtitkár Vitézy Dávidot. Karácsony Gergely is panaszkodik, hogy a Budapesti Közlekedési Központ nem ura a helyzetnek.

2020.04.02. Orbán Viktor a hazai gyógyszergyártásról egyeztetett.

2020.04.03. Félmillió forint pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók .

2020.04.03. A Wizz Air hat gépe négymillió maszkot hoz Budapestre, jelentette be Szijjártó Péter.

2020.04.03. Orbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt főtitkárának. „Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!” – írta levelében Orbán Viktor, közölve, hogy bármilyen kérdés megvitatására nyitott, amint véget ér a jelenlegi koronavírus-világjárvány, mindaddig azonban minden idejét kizárólag arra fordítja, hogy magyar emberek életét igyekszik megmenteni.

2020.04.03. Újabb piacok nyitnak ki megfelelő óvintézkedések mellett vidéken.

2020.04.04. Járványügyi és a gazdaságvédelmi alapot is létrehoz a kormány. A kabinet elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét.

2020.04.05. Ingyenes a közterületi parkolás. A miniszterelnök Facebook-videójában megindokolta a vasárnap bejelentett kormánydöntést.

2020.04.06. Gazdaságvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor. A kormány által kidolgozott gazdaságvédelmi akcióterv célja, hogy annyi munkahelyet hozzanak létre, amennyit a koronavírus tönkretesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. Hangsúlyozta: egyetlen magyar sincs egyedül. Bejelentett továbbá egy bértámogatási programot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítását, valamint azt, hogy több mint 2000 milliárd forint értékben biztosítanak támogatott hitelt vállalatok finanszírozására.

2020.04.06. Többféle koronavírust is izoláltak Magyarországon. Úgy tűnik, több helyről érkezhetett a kórokozó Magyarországra – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborvezetője.

2020.04.06. Közterületeket, buszmegállókat fertőtlenítenek országszerte.

2020.04.07. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa összesen 3000 milliárd forint új forrást biztosít a pénzügyi rendszer védelmére, ez az idei várható GDP 6 százaléka – jelentette be Matolcsy György jegybankelnök.

2020.04.07. Két százalékkal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke.

2020.04.07. Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter.

2020.04.07. Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat

2020.04.08. Kötelező ellenőrzést rendelnek el az idősotthonoknál. A fővárosi Pesti úti Idősek Otthonában négy lakó hunyt el koronavírus-fertőzés következtében. A lakók több mint felét már tesztelték, mindenkit vizsgálni fognak – mondta a tisztifőorvos.

2020.04.08. ORFK: a veszélyhelyzetben érvényesek a lejárt okmányok.

2020.04.09. Egyszeri adóval járul hozzá a bankszektor a védekezéshez.

2020.04.09. Turisztikai korlátozások országszerte.

2020.04.09. Határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást. A kormányfő azt mondta: hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges további hosszabbításokról.

2020.04.10. Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármesterek. Parkok, parkolók, túraútvonalak lezárásáról döntöttek, helyenként korlátozták a településre belépők körét.

2020.04.10. Pesti úti idősotthonnal összefüggésben azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a Fővárosi Önkormányzatot. Az otthonban eddig az időpontig 151 fertőzöttet igazoltak, és 7 idős gondozott elhunyt. Dr. Müller Cecília személyesen látogatott el Budapest legnagyobb idősek otthonába, majd ezt követően kötelező határozatban rendelt el újabb intézkedéseket.

2020.04.11. Egy újabb fővárosi idősek otthonában is sok a fertőzött. A Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

2020.04.11. Európa legmodernebb mobil járványkórházát kereste fel Orbán Viktor. Kiskunhalason tartott ellenőrzést a miniszterelnök, ahol megtekintette a mobil járványkórházat, egy védőruha-varróüzemet és a városi kórházat.

2020.04.12. Orbán Viktor a szekszárdi Balassa János Kórházban járt. A szekszárdi egy pavilonkórház, ahol külön épületekben helyezhetik el a különböző betegségekben szenvedőket.

2020.04.14. Újabb cég kezd fertőtlenítőszer gyártásába – a győri székhelyű Graboplast Zrt.

2020.04.14. Részlegesen újraindult a termelés az Audi-gyárban. A gyárban egy hathengeres motor összeszerelő sora indult el mintegy száz emberrel egy műszakban.

2020.04.15. Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével, mondta az Agrárminisztérium államtitkára.

2020.04.15. Elindult az idősotthonok ellenőrzése, közölte az országos tisztifőorvos. A Pesti úti intézményben még tart a vizsgálat.

2020.04.16. A kórházak országszerte felkészülnek.

2020.04.16. Brutális mennyiségű felszerelés és újabb lélegeztetőgépek érkeztek. Másfélmillió védőruha, 100 ezer kesztyű, 50 ezer teszt és 200 lélegeztetőgép érkezett hazánkba.

2020.04.16. Több mint hétszáz fertőzött beteg van kórházban.

2020.04.16. Dagad a Nemzeti összefogás számlája. Az adományokat karitatív szervezeteken keresztül fogják eljuttatni a rászorulóknak.

2020.04.16. Újabb adókönnyítésekről döntöttek. Az adókönnyítések 200 milliárd forintot hagynak a vállalkozásoknál és a családoknál.

2020.04.17. Hitelintézeti könnyítésekről döntött az MNB.

2020.04.17. Teljes értékűnek számítanak az idei, megváltozott feltételek mellett szervezendő érettségi vizsgák, amelyeket több óvintézkedés mellett tartanak.

2020.04.17. Postai úton is átvehetőek lesznek a diplomák. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a „nyelvvizsga amnesztia” kapcsán tájékoztatta a felsőoktatási intézményeket az oklevelek kiosztásának lehetséges formáiról.

2020.04.17. A magyarok többsége a politikai viták félretételét várja Brüsszeltől.

2020.04.17. Lezárt települések, szigorú kijárási korlátozások a hétvégén.

2020.04.17. A Margitszigetet lezárják, a Városligetet nem.

2020.04.17. Már csaknem félmillió liter saját gyártású fertőtlenítőszert juttatott el a Mol az operatív törzs által kijelölt intézményekbe.

2020.04.19. Előszűrő sátor épült a farkasgyepűi tüdőgondozóban.

2020.04.19. Májusban lesznek a szakmai vizsgák.

2020.04.20. Maruzsa Zoltán: Lesz érettségi, ha a járvány miatt szükséges, „mozgatják” az időpontot.

2020.04.20. Kis híján kétezer fertőzött Magyarországon.

2020.04.20. Gyorsabban utalja ki az áfát az adóhivatal.

2020.04.20. Elindult a növekedési hitelprogram hajrá a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

2020.04.20. György László: Már kétórás foglalkoztatás után is igényelhető a bértámogatás.

2020.04.20. 22,5 millió maszk és 220 lélegeztetőgép érkezett az előző héten.

2020.04.20. Május 3-án Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve, mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

2020.04.22. Hárommillió maszk, kétmillió kesztyű és 164 lélegeztetőgép érkezett. Két kamion és egy repülőgép is hozott védőfelszereléseket Magyarországra.

2020.04.22. Vérplazmadonorokat keres az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Egy engedéllyel rendelkező ellenszérum előállításához keresnek már meggyógyult donorokat.

2020.04.22. Közel ötezer liter kéz- és felületfertőtlenítő a kórházaknak

2020.04.22. Csaknem negyedmilliárd forint adomány érkezett eddig a Nemzeti összefogás számlájára.

2020.04.22. Orbán Viktor szerint minden eddiginél fontosabb a V4-ek egysége. A magyar miniszterelnök megbeszélést folytatott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, majd a visegrádi országok miniszterelnökeivel is egyeztetett.

2020.04.22. Védőfelszereléseket adott az UNICEF Magyarország. Az UNICEF Magyarországtól több gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési és gyermekgyógyászati intézmény is nagy számban kapott maszkokat.

2020.04.22. Újabb védőeszközökkel segíti az operatív törzs az idősotthonokat. Összesen 1,3 millió maszkot és 365 ezer gumikesztyűt ad a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs az idősotthonoknak.

2020.04.22. A járvány továbbterjedésének lassítása érdekében a Magyar Honvédség alakulatai újabb idősotthonok fertőtlenítését kezdték meg.

2020.04.23. Május 3-ig hatályban maradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt, jelenlegi korlátozó szabályok.

2020.04.23. Újraindul a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban.

2020.04.23. A Budapesten szeptember 13. és 20. között kitűzött 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2021-re történő elhalasztását jelentette be Matteo Bruni szentszéki szóvivő.

2020.04.24. A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza jövő hét végén lezárul, ezért a kijárási korlátozások helyett új szabályokat fog megalkotni a kormány, és fokozatosan újraindítható lesz az élet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

2020.04.25. A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma emelkedő tendenciát mutat – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

2020. 04. 28. Az időben meghozott járványügyi intézkedések nagyon hatékonyak voltak, Magyarország legfőbb sikere, hogy sikerült ellaposítani a járványgörbét, de a koronavírus-járvány elhúzódó lesz – jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt.

2020. 04. 29. Több higiéniai szabálytalanságot tapasztaltak az ellenőrök a Pesti úti idősotthonban; egymilliós büntetést kapott az intézmény – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

2020. 04. 29. Újabb öt repülőgép és három kamion hoz egészségügyi védőfelszereléseket Magyarországra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020. 04. 29. Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. A 1,5 méteres távolság betartása és az arc eltakarása védőmaszkokkal az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező lesz.

2020. 04. 30. Májusban fennmarad a tantermen kívüli, digitális oktatás, a júniusi helyzetről pedig később döntenek.

2020.04.30. Már hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a vírus. Az idősotthonok között a legnagyobb gócpont továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol 295 gondozott, 26 dolgozó és 34 elhunyt van jelenleg.

2020.04.30. Megelőző fertőtlenítéseket végeztek el a börtönökben. A magyar börtönökben jelenleg nincs koronavírussal fertőzött fogvatartott.

2020.04.30. Az idősotthonok között a legnagyobb gócpont továbbra is a Pesti úti intézmény. Már hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a vírus .

2020.04.30. Biztatóak az adatok: a magyar építőipar még jobban tartja magát, mint az európai.

2020.04.30. Már biztos, hogy a nyári fesztiválok nagy része elmarad. A tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozást augusztus 15-ig meghosszabbították.

2020.04.30. Néhol szigorodnak a korlátozások, több településen viszont az eddigiek maradnak a helyi kijárási korlátozások.

2020.05.01. Országszerte felkészültek az iskolák az érettségi lebonyolítására. Kevés vizsgázó kért halasztást.

2020.05.01. A vírus nem szabadult el, „időt nyertünk” – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez azt jelenti, hogy „az első csatát megnyertük a vírussal szemben.”

2020.05.01. Óriási sikere lett Kondor Katalinnak, a Lovas István Társaság elnökének a tisztifőorvos támogatására írt nyílt levelének. Rengetegen támogatják Müller Cecíliát.

2020.05.02. Egyre többen jelentkeznek vérplazmadonornak. A súlyos betegek egy csoportjánál mintegy öt hete alkalmazott tocilizumab-terápia is „jelentős eredményeket mutat”.

2020.05.03. Orbán Viktor szerint jól vizsgázik a visegrádi együttműködés. Levélben köszöntötte Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt és rajta keresztül Lengyelország valamennyi polgárát Orbán Viktor.

2020.05.03. Hétfőtől lépnek hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések. Zárt ajtók mögött megtarthatók a sportrendezvények.

2020.05.03. A magyarok többsége támogatja az érettségi megtartását a Nézőpont Intézet felmérése szerint.

2020.05.04. Elkezdődött a védekezés új szakasza. Ettől a naptól kezdődően vidéken szigorú menetrend szerint megkezdődött a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítése.

2020.05.04. Covid-kézikönyvet jelentetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. A kézikönyv az újranyitáshoz szükséges ajánlásokat tartalmazza.

2020.05.04. Telefonos előjegyzéssel indul újra az egészségügy, a háziorvosi és fogászati ellátások, a szakrendelések – mondta Kásler Miklós.

2020.05.04. A Magyar Fürdőszövetség arra kéri a fürdők üzemeltetőit, hogy higgadtan értelmezzék a kijárási korlátozás hétfőn életbe léptetett enyhítését. A fürdők pünkösdi nyitása a reális és biztonságos a fürdőszövetség szerint.

2020.05.04. Karácsony Gergely Csepel helyett a belvárosi Városházán akar karantén hajléktalanszállót létesíteni. A főpolgármesteri hivatal szerint már a következő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása.

2020.05.04. Fokozatosan nyitnak a vidéki települések.

2020.05.04. Vidéken a legtöbb egyházmegyében – szigorú előírások betartásával – de újra tartanak nyilvános szentmiséket.

2020.05.05. A magyar költségvetésben idén csökkenés, jövőre 4,8 százalékos növekedés jöhet. A Pénzügyminisztérium által bemutatott legújabb konvergenciaprogram már ezekkel a mutatókkal számol.

2020.05.05. A kormány mindenki számára garantálja, hogy a járvány után is mindenki el fogja tudni tartani a családját – jelentette be Novák Katalin.

2020.05.06. Az operatív törzs közlése szerint indokolt Budapesten és Pest megyében az intézkedések fenntartása. Kedden ugyanis 46-tal nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, ebből 33-an budapestiek illetve Pest megyeiek voltak.

2020.05.06. Újabb, több mint 400 milliárd forintot biztosít a kormány a védekezéshez. Többletforrás jut egyebek mellett a bértámogatási programra, a vállalatok kapacitásbővítéseinek és beruházásainak támogatására.

2020.05.06. Az ITM bejelentése szerint a vírusválság nem írja felül az közútfejlesztési terveket. Nem maradnak el a tervezett útfelújítások és autóút-építések.

2020.05.06. A balliberális főpolgármester múlt héten még egyetértett a budapesti korlátozások további fenntartásával. Hirtelen aztán megváltoztatta az álláspontját. Így most épp egy hétig tartotta magát saját véleményéhez Karácsony.

2020.05.06. A koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket betartva több vidéki településen már fokozatosan megnyílnak a parkok és szabadidőközpontok.

2020.05.07. Már több mint nyolcszáz idősotthont fertőtlenítettek a katonák. Összesen több mint 1100 intézményben kell fertőtleníteni. A feladatban mintegy ezer katona vesz részt.

2020.05.07. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet megszűnéséig még online is kiadhatók az állatorvosi receptek.

2020.05.07. Magyar siker született a vírusllenes harcban. Ígéretesnek tűnik Baranyi Lajos terápiája. A citokinvihart meggátló terápia túl van a laboratóriumi és az állatkísérleti fázison.

2020.05.07. A kormány a vállalkozásokat azzal is segíti a járványügyi veszélyhelyzetben, hogy július elsejétől csökken a szociális hozzájárulási adó.

2020.05.07. Májustól már javulhat az ipari termelés mutatója. A várakozások szerint az áprilisi adat mutatja majd a mélypontot és májustól már javulni fog a helyzet.

2020.05.07. Gulyás Gergely közlése szerint, a kormányban meglepve olvasták a főpolgármester által levélben megfogalmazott kritikát. Ezért a kormány most azt várja, hogy Karácsony Gergely kitalálja, mit is akar – mondta a miniszter.

2020.05.07. A magyar cégek nagy része nem számol újabb elbocsátásokkal.

2020.05.07. Továbbra is az óvatosság jellemzi a vidéki településeket. A vidéki települések is csak részlegesen oldják fel a korlátozásokat.

2020.05.07. Több mint 120 óvintézkedés segíti a kecskeméti Mercedes-gyárban azt, hogy az április 28-án elindított termelés során fokozatosan térjen vissza a normális működéshez.

2020.05.08. Egészségügyi intézmények bezárásáról írt álhíreket egy nő akit ezért rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

2020.05.08. Eddig nagyjából az adósok negyven százaléka vállalta, hogy a válságban is törleszt. Így kétezermilliárd forint maradhat az adósoknál.

2020.05.08. A kormányzat „készen áll arra, hogy akár kétszázezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjon” Az élet újraindításának további lépései egy héten belül következhetnek.

2020.05.08. Negyvenezer tesztet végeztek a mentők. Mintegy 400 ezer kilométert tettek meg munkatársai a járványhelyzet miatt, és általában ők voltak az elsők, akik a betegekkel találkoztak.

2020.05.08. A héten már megtartották a legtöbb tanulót „megmozgató” tantárgyakból a vizsgákat. Teljesen fennakadás nélkül zajlanak az érettségi vizsgák.

2020.05.08. Megállapodás született egy új magyar vakcinagyár alapításáról. A magyar állam számára az a cél, hogy Magyarország az oltóanyag gyártás terén is függetlenedhessen.

2020.05.08. A legújabb vírusellenes védekezési eszközszállítmány részeként, több mint hatmillió maszk érkezett két nap alatt Magyarországra. Összesen 6 millió 300 ezer maszk, 25 ezer izolációs köpeny, valamint 120 lélegeztetőgép érkezett.

2020.05.08. Az egészségügyi szabályok betartását kérve, de jelentősen enyhítik a korlátozásokat a hétvégétől a vidéki települések.

2020.05.09. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hiába hirdetett bojkottot, hiába kérte a tanároktól, hogy vegyenek ki szabadságot. Az érettségik rendben lezajlottak. A Fidesz szerint éppen ezért a „baloldali hisztéria” ellenére nagyon is jó döntés volt megtartani az érettségit.

2020.05.10. Beruházásokkal új munkahelyek is jönnek létre. Már 338 vállalat jelezte, hogy beruházást hajtana végre a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásának visszaszorítása érdekében.

2020.05.10. Magyarországon nem visszaesés, hanem növekedés lesz idén, a jegybank tartja a 2-3 százalékos növekedési prognózisát – mondta Matolcsy György. A nemzeti bank vezetőjének érvelése szerint ez azért lesz lehetséges mert jó állapotban érte a válság Magyarországot.

2020.05.10. Csaknem teljesen megújult a mentőszolgálat flottája. Vasárnap 20 új mentőautó került a szolgálat állományába.

2020.05.10. A Mentők napja alkalmából, Győrfi Pál társaságában a józsefvárosi mentőállomást kereste fel Orbán Viktor. „Köszönjük, hogy odateszik magukat!” – mondta a kormányfő.

2020.05.11. Vidéken is kötelező a szájmaszk a Volánbuszokon. Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz vidéki helyközi járművein, és az első ajtón kell felszállni a járatok többségére.

2020.05.11. Koronavírusos megbetegedés következtében már százan haltak meg az idősotthonok lakói közül. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon nagyjából minden negyedik koronavírusos megbetegedéssel összefüggésben elhunyt személy valamelyik nyugdíjas otthonnak a lakója.

2020.05.11. A Századvég közvélemény-kutatása alapján a magyarok elutasítják „Soros tervét Európa eladósítására”. A válaszadók több mint háromnegyede szerint a soha le nem járó kamatozású hitel végleg kiszolgáltatottá tenné Európát.

2020.05.12. Már nyomoz a rendőrség a Pesti úti idősotthon ügyében. Nyomozást indított a Pesti úti idős otthon működésében tapasztalt egészségügyi szabálytalanságok ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2020.05.12. A Magyarország koronavírusos átfertőzöttségét vizsgáló 18 ezer fős országos reprezentatív tesztelési minta feléből, 8276 tesztből összesen kettő lett pozitív a koronavírus fertőzöttségre – jelentette be Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora. A klinikai járványelemző munkacsoportjának a vezetője szerint az eredmény alapján kijelenthető, hogy jelenleg nincs Magyarországon vírusjárvány, azonban a járvány veszélye ettől még fennáll.

2020.05.12. Mostantól – a koronavírus-járvány kezdeti szakaszán megszokott rendhez visszatérve – az ország egész területéről két kiemelt kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket. Azonban az enyhébb panaszokat mutató koronavírusos betegeket nem kötelező a két budapesti kórházban gyógyítani.

2020.05.12. Az egész világban lassul a fertőzés terjedése. Enyhén nőtt a fertőzöttek és a gyógyultak száma is.

(Folytatjuk)

Forrás: Magyar Demokrata hetilap
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-koronavirus-jarvany-magyarorszagi-kronikaja-234333/

Címkék: Egészségügy  Közös jövőnk 

A választási ígéretek 95%-a már teljesült

A Fidesz nem csak beszél, hanem cselekszik - Teljes, 92 pontos lista

A választási ígéretek 95%-a már teljesült

Teljes lista itt: https://nezopontintezet.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve.pdf

A polgári kormányzás egy évtizede alatt 95 százalékban teljesültek a 2010-es célok és vállalások – állapította meg a Nézőpont Intézet elemzésében.
Az intézet az elemzés apropójával kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy éppen tíz éve, 2010. május 14-én ült össze a rendszerváltozás utáni hatodik szabadon választott Országgyűlés, amely – mint fogalmaztak – “egyben le is zárta a húsz évvel korábban megkezdett munkát”. Hozzátették: az új parlamentben a Fidesz és a KDNP frakciói a mandátumok kétharmadát szerezték meg. Választási programjuk a két héttel később miniszterelnökké választott Orbán Viktor kormányának is a hivatalos programja lett – írták. Az elemzés kiemelte, hogy a polgári kormányzás egy évtizede alatt a 2010-es célok és vállalások 95 százalékban teljesültek. Ezzel összefüggésben felidézték:

a 2010-es kormányváltáskor Magyarországot gazdasági és morális válság sújtotta. A nemzeti ügyek politikáját meghirdető kormányprogram 2010 Magyarországának gazdasági, közbiztonsági, egészségügyi, szociálpolitikai és jogállamisági kihívásaira akart választ adni.

A Nézőpont Intézet a gazdaságban elért legfontosabb eredménynek nevezte, hogy 800 ezer új munkahely jött létre. A bürokráciacsökkentéstől a vállalati és önkormányzati források biztosításán át a gazdaság keleti nyitásáig minden megvalósuló intézkedés “a magyar gazdaságot ellenállóképesebbé, a magyar családokat öngondoskodóbbá tette” – folytatták. Hozzátették: 2010 után helyreállt a rendőrség megítélése és a családok biztonságérzete. A bűncselekmények száma megfeleződött, az elkövetők védelme helyett az áldozatok védelmét helyezték középpontba. Az orvosi életpályamodell megalkotásával, a praxishoz jutás támogatásával és az egészségügyi dolgozók bérének emelésével perspektívát kaptak az ágazatban dolgozók – áll az elemzésben, amely felhívta a figyelmet arra is, hogy nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, 36 ezer család menekült meg otthona elvesztésétől, a munkavállalást és a gyermekvállalást összeférhetőbbé tették, illetve csökkentették a szociális ellátás terheit.

Habár a kormányprogram céljainak 5 százaléka még megvalósítás alatt áll, legalább ennyi olyan intézkedés valósult meg 2010 óta, amely az új kihívásokra adott válasz

– jegyezték meg. A Nézőpont az elmúlt tíz év hozadékának nevezte a többi között a rendszerváltás óta először bevezetett rezsicsökkentést, a NATO-elvárásoknak megfelelő, a rendszerváltás óta történt legnagyobb haderőfejlesztést, a gazdaságfehérítési intézkedéssorozatot, továbbá Európa legkiterjedtebb családtámogatását.

A 2010 és 2020 közötti kormányzás eredményességéről és a 2022 utáni várakozásokról tanúskodik, hogy a magyarok 70 százalékának véleménye szerint 2022 után is Orbán Viktor lehet a kormányfő

– állapította meg az intézet.

Forrás: https://nezopontintezet.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve.pdf
https://nezopontintezet.hu/2020/05/14/a-polgari-kormanyzas-tiz-eve/

Címkék: Bűnözés  Család  Egészségügy  Gazdaság  Közös jövőnk  Megélhetés  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Országépítés 

A Fidesz erősödött, az ellenzék támogatottsága csökkent

Még a "kutyapártnak" is magasabb a támogatottsága, mint az MSZP-nek és az LMP-nek együtt

A Fidesz erősödött, az ellenzék támogatottsága csökkent

A kormány iránti magas bizalom a kormánypártra is kedvezően hatott, így a biztos szavazók körében elérte az 55 százalékot – derül ki a Nézőpont Intézet múlt heti telefonos kutatásából. A kijárási korlátozás sikere, hogy tízből hatan nem találkoztak a háztartásukban élőkön kívül senki mással.

A kormánypártok is profitáltak a koronavírus-járvány elleni határozott kormányzati fellépés népszerűségéből, valamint a kormány intézkedései iránti erős bizalomból.

Az év eleje óta 5 százalékponttal, 50-ről 55 százalékra növekedett a Fidesz támogatottsága a biztosan szavazók körében.

Az ellenzék esetében nincs nyertese, csak vesztese az elmúlt másfél hónapnak, a biztos szavazók körében a DK a legerősebb (12 százalék), de szorosan mögötte áll a Momentum (11 százalék) és a Jobbik (9 százalék) is. Vesztesnek elsősorban az MSZP-Párbeszéd közös lista (3 százalék), valamint az LMP (1 százalék) tekinthető, mivel mindketten
a bejutási küszöb alatt végeznének, ha „most vasárnap" lennének választások.

Népszerűek a járvány elleni kormányzati intézkedések
A pártverseny kormánynak kedvező elmozdulása egybevág a koronavírus elleni kormányzati intézkedésekkel való elégedettséggel. Múlt héten a megkérdezettek 72 százaléka jelezte, hogy inkább elégedett. A kijárási korlátozásokat a megkérdezettek 64 százaléka tartotta megfelelően szigorúnak, míg 30 százalékuk további szigorítást szorgalmazott.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200420-megnott-a-fidesz-csokkent-az-ellenzek-tamogatottsaga.html

Címkék: Közös jövőnk 

Csak egymásra számíthatunk

Egy borászat példáján

Csak egymásra számíthatunk

🇭🇺 Olvassátok el ennek a borásznak a segítségkérő üzenetét és nézzétek meg az eredményét! nagyon jó látni, hogy az emberek megmozdulnak. Senki sem fog rajtunk segíteni, csak mi, magyarok.

Vegyetek kizárólag hazai terméket, mert munkahelyek, vállalkozások, márkák és sorsok állnak mögöttük. Együtt sikerülni fog!🇭🇺

Címkék: Közös jövőnk