Címke: Környezetvédelem

Tömegközlekedés, környezetvédelem

A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)

Tömegközlekedés, környezetvédelem

A teljesség igénye nélkül, amiről most szó lesz:
90 IC+ kocsi
Elindul a Tram-train
P+R parkolók épülnek
Megújul a Déli Körvasút
Megújulnak a vasútvonalak
Megújul a Keleti Pályaudvar
Megújul a Nyugati Pályaudvar
50 megújuló állomás projekt
115 darab új mozdony érkezik
40 darab KISS emeletes motorvonat
3200 új autóbuszt vásárol a Volánbusz
97 autóbusz-állomáson épültek kerékpártárolók
Konténerterminál épül Zalaegerszegen és Fényeslitkén
50 darab hibrid motorvonat beszerzése van folyamatban
2000 milliárdos vasútfejlesztési program indul a fővárosban
2022-től kizárólag elektromos autóbuszok helyezhetők forgalomba a 25 ezer főnél népesebb településeken

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzései a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit. A zöldstratégiai célokat a Föld napján ismerteti a vállalatcsoport, amelyek között kiemelt jelentőségű a közlekedési szolgáltatók CO2 kibocsátásának csökkentése, a zöld digitalizáció, a hatékony energiagazdálkodás, a hulladékok környezeti terhelésének csökkentése és a körforgásos gazdaságra való áttérés, valamint a környezetbarát, fenntartható vállalati működés kialakítása.
A vállalatcsoport zöld kampánya a Vasút Európai Évéhez kapcsolódva indult 2021. február 17-én. Ettől az időponttól a MÁV-START által kiállított elektronikus vonatjegyen, bérleten valamint azokon a nyomtatott jegyeken és bérleteken, ahol ez nem okoz többlet papírfelhasználást, a vasúttársaság feltünteti a távolságra vonatkozóan a CO2-kibocsátás megtakarítását. A személyautó helyett a MÁV-START által biztosított vasúti közlekedést választó utas kilométereként átlagosan több mint 70%-kal kisebb CO2 kibocsátással terheli a környezetet.

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági stratégiai célkitűzései között szerepel a közlekedésből származó CO2-kibocsátás további csökkentése a villamosított vasútvonalak hosszának, az elektromos vasúti és közúti járművek darabszámának növelésével, valamint az áruszállítás vasútra terelésével. Kiemelt cél továbbá - és a fejlődés egyik alappillére - a járműpark korszerűsítése. A megrendelt 40 darab KISS emeletes motorvonatból kilenc már forgalomba állt, a 90 darabos szériából ötvenöt saját gyártású IC+ kocsi járja az országot és folyamatban van az első osztályú, bisztrókocsival felszerelt IC+ szerelvény gyártása is. Megérkeztek Szentesre az első tram-train járművek, amelyek év végétől közlekedhetnek majd Hódmezővásárhely és Szeged között. Folyamatban van 115 darab mozdony és 50 darab hibrid motorvonat beszerzése is. A nemzeti buszstratégia része, hogy 2022-től kizárólag elektromos autóbuszok helyezhetők forgalomba a 25 ezer főnél népesebb településeken. A Zöld busz program keretében elektromos autóbuszokat tesztel a VOLÁNBUSZ és állít forgalomba nyolc városban és a Mátrai Erőmű térségében. Végső cél a korszerű autóbuszpark létrehozása, a buszos közlekedés károsanyag kibocsátásának és üzemeltetési költségeinek redukálása a fenntartható környezetvédelem érdekében.

Az 50 megújuló állomás projekt keretében több mint 20 állomáson és megállóhelyen épít ki a MÁV B+R parkolókat, megkönnyítve a váltást a kerékpáros, autós, illetve a vasúti közlekedés között. Az önkormányzatokkal együttműködve létrehozott P+R parkolók építésével arra ösztönözzük az embereket, hogy tegyék le autóikat és válasszák a környezetbarát közlekedési formát, a vasutat. Az elmúlt két évben 8 helyszínen épültek P+R és B+R parkolók, 2021-ben további 9 helyszínen folytatódnak a munkálatok. A Volánbusz országszerte 97 autóbusz-állomáson létesített kerékpártárolókat, amelyek összesen 3112 db bicikli biztonságos tárolására alkalmasak. Emellett 58 nagyobb műszaki telephelyen is épült kerékpártároló összesen 958 db-os tárolókapacitással dolgozóink kerékpáros munkába járásának támogatása érdekében.

A fenntarthatósági célkitűzéseknek fontos eleme a zöld digitalizáció. Magyarország optimális, zöld közlekedésének megteremtésében fontos lépés volt a vasúti és a közúti autóbuszos közlekedés egyesítése, amely lehetővé teszi a vidéki közlekedés összehangolását, a felesleges párhuzamosságok és a kihasználatlan járatok megszűnését, ezáltal az energiafelhasználás csökkentését. A zöld digitalizáció kiemelt projektje a jegyvásárlást megkönnyítő, vasúti és közúti közös elektronikus jegyértékesítő rendszer, melynek fejlesztését a MÁV-START megrendelésére a MÁV Szolgáltató Központ végzi. Egyre több busz- és vonatbérlet, jegy is elérhető a felhasználóbarát ELVIRA-ban és a MÁV Applikációban egyaránt. Az informatikai rendszerek fejlesztésének meghatározó szerepe van a hatékony utastájékoztatásban és kiszolgálásban, a vasúti és közúti menetrend optimális tervezésében, és mindazon folyamatokban, amelyek racionalizálásával a környezeti erőforrások kímélhetők. Cél az integrált állomási és fedélzeti utastájékoztatás megteremtése, az integrált diszpécserközpont kialakítása, valamint az egységes menetrendi és díjszabási alapadat-kezelő rendszer megvalósítása. Már zajlik a vasúti és közúti közös jegyértékesítő rendszer kifejlesztése, valamint a központi forgalomirányítási rendszerek kiterjesztése új vonalszakaszokra. A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat és autóbuszos közlekedést használókhoz. A Déli pályaudvar vizuális utastájékoztató rendszere kiegészült három nagy méretű, ipari üzemre is alkalmas vandálbiztos LCD-monitorral. A Keleti pályaudvaron modern ledes utastájékoztató kijelzőfalat alakítottunk ki, az épülő utascentrum ügyfélterében központilag vezérelt utastájékoztatási kijelzők segítik majd a tájékozódást. A Nyugati pályaudvaron szintén nagyméretű ledes kijelző épül.
A MÁV-Volán-csoport környezetvédelmi célkitűzései között kiemelt jelentőséggel bír a hulladékok környezeti terhelésének csökkentése, a fenntartható és körforgásos gazdaság kialakítása a kommunális hulladékok szelektív gyűjtésének megvalósításával, a felesleges hulladék keletkezésének megelőzésével, az újrahasználat és újrahasznosítás arányának növelésével, valamint az innovatív hulladékgyűjtési-, kezelési és csökkentési technológiák bevezetésével. A vállalatcsoport közel 500 telephelyén képződő, több mint 160 féle hulladékból a tavalyi év során országosan több mint 21.000 tonna hulladék keletkezett, amely nagyságrendileg egy Eger méretű város éves kommunális hulladéktermelésével azonos. Ezt a mennyiséget csak az erre alkalmas hulladékgyűjtési rendszer működtetésével lehet megfelelően kezelni, így minden hulladékot szelektíven gyűjt és tárol a vállalatcsoport az erre a célra létesített 1800 munkahelyi gyűjtőhelyen, és 28 saját üzemeltetésű veszélyes hulladék üzemi gyűjtőhelyen mindaddig, amíg kezelésre át nem adja. A vasúti pályák felújításából származó fémhulladékok újrahasznosításra átadott mennyisége 2019-ben meghaladta a 24.000 tonnát, ebből a fémanyagból akár két darab Eiffel-tornyot is fel lehetne építeni. A zöldebb, papírmentes munkahelyek feltételeinek megteremtésével érhető el, hogy a digitalizáció segítségével minél kevesebb papírt használjon fel a vállalatcsoport mindennapi működése során.
A vállalatcsoport arra törekszik, hogy működése során növelje a zöldenergiából származó elektromos áram felhasználási arányát, ennek érdekében fenntartható épületenergetikai fejlesztéseket tervez.

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági weboldalt indít, amelyen a zöldstratégiai célkitűzések részletei mellett a legfőbb fenntarthatósági mutatókról, az aktuális zöld hírekről és érdekességekről is tájékozódhatnak az érdeklődők. A zold.mavcsoport.hu oldalon számláló is fut, amely a teljes utaskilométerre vetített CO2-megtakarítást mutatja másodpercenként az autós közlekedéshez képest. A weboldalon létrehozott CO2-spórolás játékban minden jeggyel, bérlettel rendelkező utas regisztrálhat és elolvashatja a vállalat fenntarthatósággal kapcsolatos célkitűzéseit a zajszennyezéssel, a vontatási energiából származó CO2-kibocsátással és a pálya melletti illegálisan elhagyott hulladékkal kapcsolatos témakörökben. Az oldalon regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A Föld napján mutatja be a MÁV-Volán-csoport a Vasút Európai Éve alkalmából felmatricázott FLIRT motorvonatot, amely a vasúti közlekedés népszerűsítésével a környezet védelmének fontosságát szimbolizálja, míg a CREDO Innovel autóbusz a közúti közösségi közlekedés megújuló, környezetkímélő járműállományát, a zöldülő autóbuszos közlekedést és az új beszerzéseknek köszönhető jelentősen csökkenő CO2-kibocsátást jelképezi.

Kapcsolódó:
A fejlesztéseket bemutató videónkban 13 perc 35 másodperctől mutatjuk be a közlekedés fejlesztését
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
68 év után először új vasúti pályaszakasz épül a Duna felett Budapesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2994/68_ev_utan_eloszor_uj_vasuti_palyaszakasz_epul_a_Duna_felett_Budapesten
620 új munkahely! Újabb hatalmas beruházás!
Közel 16 milliárd forintos logisztikai konténerterminál épül Zalaegerszegen! (+ korábbi bejelentések, munkahelyek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Megkezdték Európa legnagyobb intermodális termináljának építését Fényeslitkén
400 új munkahely Szabolcs megyében! (videóval a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken
Klímahiszti helyett: Csaknem 1000 új busz érkezik a Volánbusz flottájába!
https://szamokadatok.hu/Post/3246/Klimahiszti_helyett_Csaknem_1000_uj_busz_erkezik_a_Volanbusz_flottajaba
Megújul a Nyugati Pályaudvar!
Teljesen megújul az épület, a tetőszerkezet már elkészült. A teljes felújítás költsége közel 10 milliárd forint!
https://szamokadatok.hu/Post/2921/Megujul_a_Nyugati_Palyaudvar
Több cég közös koncepció alapján fejleszti a jövőben a tömegközlekedést!
Megvalósul az, amire évtizedek óta vágytunk! Klímahiszti helyett konkrét intézkedések!
https://szamokadatok.hu/Post/2887/Tobb_ceg_kozos_koncepcio_alapjan_fejleszti_a_jovoben_a_tomegkozlekedest
Újabb “Megszorítás”
Kormányzati forrásból 10 000 parkolóhely és 8 000 kerékpártároló épül a “kivéreztetett” Budapesten a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia alapján
https://szamokadatok.hu/Post/3225/Ujabb_Megszoritas
Íme a legújabb "stadion": Vasútfejlesztési projektben kapott új buszpályaudvart Esztergom
A képen új buszok is szerepelnek
https://szamokadatok.hu/Post/1720/Ime_a_legujabb_stadion_Vasutfejlesztesi_projektben_kapott_uj_buszpalyaudvart_Esztergom
2022-ig összesen 3200 új buszt állít forgalomba a tavaly október óta országos szolgáltatást nyújtó Volánbusz
6 új csuklós buszt adtak át Zalaegerszegen
https://szamokadatok.hu/Post/1785/2022-ig_osszesen_3200_uj_buszt_allit_forgalomba_a_tavaly_oktober_ota_orszagos_szolgaltatast_nyujto_Volanbusz
Debrecenben szerelt buszokat adtak át Győrben!
Összesen 39 darab új Mercedes-Benz Conecto autóbusszal fejlesztik Győr tömegközlekedését
https://szamokadatok.hu/Post/1860/Debrecenben_gyartott_buszokat_adtak_at_Gyorben
23 új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz Székesfehérvárnak. (videóval)
https://szamokadatok.hu/Post/1958/23_uj_Mercedes-Benz_Conecto_G_tipusu_csuklos_autobusz_Szekesfehervarnak_videoval
Folyamatosan érkeznek az új buszok Budapestre
https://szamokadatok.hu/Post/2436/Ma_is_jol_kivereztettek_Budapestet_34_uj_busz
1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
Mészáros Lőrinc újabb 500 munkahelyet hoz létre!
(A meglévő 25 000 mellé!) Közösen gyárt vasúti kocsikat a Mészáros-csoport és a Stadler!
https://szamokadatok.hu/Post/2776/Meszaros_Lorinc_ujabb_500_munkahelyet_hoz_letre
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
Így "lopta szét" Orbán az országot, pontosabban így építi újjá Magyarországot!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
Megújuló vasútállomások
https://szamokadatok.hu/Post/2705/Orszagepites_regen_es_most

A Bagi vasútállomás fejlesztése
Országépítés, télen-nyáron
https://szamokadatok.hu/Post/2711/A_Bagi_vasutallomas_fejlesztese
Újabb 3 milliárd forint kormányzati támogatás a Keleti pályaudvar aluljárószintjének felújítására!
https://szamokadatok.hu/Post/2576/A_kivereztetett_es_megsarcolt_baloldali_varosok_nyomaban
Jelentős projekt készült el a főváros meghatározó vasútvonalán
https://szamokadatok.hu/Post/2567/Jelentos_projekt_keszult_el_a_fovaros_meghatarozo_vasutvonalan
Megígérték, megteszik. Újabb emeletes vonatok állnak forgalomba
2022-ig 40 ilyen vonat áll forgalomba, 50 állomás újul meg! (a cikk végén további fejlesztések!)
https://szamokadatok.hu/Post/2408/Megigertek_megteszik_Ujabb_emeletes_vonatok_allnak_forgalomba
Átalakult Kaposvár: átadták az ország első új intermodális csomópontját
https://szamokadatok.hu/Post/2281/Atalakult_Kaposvar_atadtak_az_orszag_elso_uj_intermodalis_csomopontjat
Építőipari Nívódíjban részesült a műemlékké nyilvánított, restaurált, több mint 100 éves kaposvári vasútállomás
A múltat nem eltöröljük, hanem megőrizzük!
https://szamokadatok.hu/Post/2187/Epitoipari_Nivodijban_reszesult_a_muemlekke_nyilvanitott_restauralt_tobb_mint_100_eves_kaposvari_vasutallomas
160 km/órás sebességű vasút!
Nem álom - valóság! Átadták az első szakaszt Ebes és Debrecen között!
https://szamokadatok.hu/Post/2105/160_kmoras_sebessegu_vasut
12 darab tram-train, vagyis villamos-nagyvasút hibrid fog közlekedni Szeged és Hódmezővásárhely között
https://szamokadatok.hu/Post/2020/12_darab_tram-train_vagyis_villamos-nagyvasut_hibrid_fog_kozlekedni_Szeged_es_Hodmezovasarhely_kozott
Európában csak 3 olyan vasútépítő géplánc van, mint amilyet a V-Híd Építő Zrt vásárolt meg, és adott át a mai napon Debrecenben
https://szamokadatok.hu/Post/1925/Europaban_csak_3_olyan_vasutepito_geplanc_van_mint_amilyet_a_V-Hid_Epito_Zrt_vasarolt_meg_es_adott_at_a_mai_napon_Debrecenben
115 darab vadonatúj mozdonnyal gyorsul a vasúti közlekedés 2022-től
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/115-darab-vadonatuj-mozdonnyal-gyorsul-vasuti-kozlekedes-2022-tol
Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom! Ebben a cikkben összeszedtük a kormány környezetvédelmi és klímastratégiai intézkedéseit
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom

Címkék: Környezetvédelem 

Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!

(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)

Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!

Múlt csütörtökön volt a magyar Föld napja mozgalom 31. évfordulója, ennek tiszteletére írtunk egy összefoglaló cikket a hazai környezetvédelmi intézkedésekről, programokról, tervekről és megvalósult fejlesztésekről. Érdemes elolvasni és megosztani!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom

Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása
A megújuló villamosenergia-termelést ösztönző legutóbbi METÁR-tender támogatott beruházásai segítségével tovább bővülhet a környezetbarát fotovoltaikus erőmű-kapacitás

A naperőművek beépített kapacitása öt év alatt tízszeresére növekedett hazánkban, és a tendencia a jövőben is folytatódik. A fejlesztések jól ütemezett megvalósításával a Nemzeti Energiastratégia, illetve a Nemzeti Energia- és Klímaterv szerinti cél, hogy a naperőművi kapacitás 2030-ra csaknem 6500, 2040-ig pedig csaknem 12 000 MW-ra bővüljön, idő előtt teljesülhet.

A Nemzeti Energiastratégia egyik kiemelt célja, hogy 2030-ra a hazai áramtermelés kilencven százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig az uniós célkitűzésekkel összhangban szeretnénk elérni a karbonsemlegességet. A klímavédelmi akcióterv céljai között szerepel, hogy a következő tíz évben a naperőművek kapacitása több mint a háromszorosára nőjön, illetve 2035-re kétszázezer háztartásnak kellene tetőre szerelt napelemekkel rendelkeznie.

Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke azt mondta, Magyarország az elmúlt években jelentős lépéseket tett a klímacélok elérése érdekében. A háztartási méretű napelemek teljesítőképessége a 2015-ös 128 MW-ról 2020. szeptember végére 640 MW-ra növekedett, ami öt év alatt ötszörös növekedést jelentett.

A Hivatal 2020. szeptember végén 79 681 darab háztartási kiserőművet tartott nyilván, amelyek közül 65 140-et természetes személyek telepítettek – ismertette a számokat a MEKH elnöke.

Horváth Péter János rámutatott, hogy a növekedési tendencia még erősebb volt háztartási méret (50 kW) feletti naperőművek esetén. Ezeknek az erőműveknek a beépített kapacitása az elmúlt öt évben ötvenszeresére nőtt, a 2015-ös 25 MW-tal szemben ma 1208 MW-tal számolhatunk. A MEKH elnöke kiemelte, hogy a háztartási méretű és háztartási méret feletti erőművek összesített kapacitása 2015-ről 2020 szeptember végére több mint tízszeresére növekedett, 153 MW-ról 1848 MW-ra.

Mint mondta, a lendületes növekedés a jövőben sem áll meg. A megújuló villamosenergia-termelést ösztönző legutóbbi METÁR-tender támogatott beruházásai segítségével tovább bővülhet a környezetbarát naperőmű-kapacitás, és évente újabb 343 GWh villamosenergiát állíthatunk elő megújuló forrásból. Ez évente 160 ezer háztartás teljes villamosenergia-igényét tudja fedezni.

A MEKH elnöke emlékeztetett, hogy a Nemzeti Energiastratégia adatai szerint a kormány az energiahatékonyság, mint legfőbb célterület mellett az ipari energiahatékonyságot és az elektromos közlekedés térnyerését is kiemelten támogatta. Az operatív programok forráskeretéből a 2014–2020-as időszakban energiahatékonysági beruházásokra és a megújuló energiaforrások hasznosításának növelésére több mint 600 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás és csaknem 175 milliárd forintnyi alacsony kamatozású hitel állt rendelkezésre – tette hozzá Horváth Péter János. Az elnök felidézte, hogy 2012–2016 között a kötelező átvételi rendszer (KÁT) keretében csaknem 215 milliárd forint működési támogatásban részesültek a zöldenergia-termelők. 2017. január 1-jétől a KÁT-rendszert a METÁR-rendszer váltotta, ahol a Nemzeti Energiastratégiában foglaltak szerint 2026-ig a kiosztható maximális éves új támogatástartalom 45 milliárd forint – mondta a Hivatal elnöke.

Horváth Péter János kifejtette, hogy a megújulók lendületes térnyerése a szabályozói oldalt is kihívások elé állítja, hiszen a naperőművek termelését biztonságosan kell integrálni a meglévő hálózatba. Az ellátásbiztonság érdekében továbbra sem nélkülözhetők a hagyományos technológiák, és ügyelnünk kell a megújuló és a hagyományos erőművi kapacitások reális összhangjának kiépítésére és fenntartására – tette hozzá a MEKH elnöke.

A MEKH támogatja a zöld távhőrendszerek kialakítását, a biomassza, a biogáz és a geotermikus energia fűtési célra történő hasznosításának a növelését, továbbá a környezetbarát közlekedés előmozdítását. Mint mondta, a Nemzeti Energia- és Klímaterv célkitűzéseinek megvalósításához a fogyasztóknak is törekedniük kell a hatékony energiafogyasztásra és az energiamegtakarításra, hiszen a legtisztább energia a fel nem használt energia.

Gyors ütemű fejlődés a megújulók terén

Tóth Tamás, a MEKH elnökhelyettese a Trend FM egyik műsorában arról beszélt, a megújuló energiaforrások területén hazánkban gyors ütemű fejlődés látható, hiszen az összes napelem-kapacitás mára elérte a 2000 MW-ot, és szinte az egész országban folyamatosan épülnek az új naperőművek. A lendületes növekedés az ilyen villamosenergia-termelés (METÁR) támogatásában is megmutatkozik.

Már az első aukció is jelentős áresést hozott, ekkor még maximum 20 megawattos erőművekre lehetett pályázni. A második tenderen már 50 megawatt volt a felső korlát. Az elnökhelyettes elmondta, a METÁR-tenderen a legtöbb pályázó a piacon elérhető villamosenergia-árhoz hasonló árat kínált. A fenntartható zöldáramtermelés a fogyasztók terhelése nélkül is megvalósítható, vagyis a megújuló tenderrendszer költséghatékony – mutatott rá Tóth Tamás.

A MEKH elnökhelyettese az interjúban kitért arra is, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a közintézmények is egyre gyakrabban telepítenek naperőműveket, és ma már 65 ezer lakossági felhasználó üzemeltet kis méretű naperőművet. A Nemzeti Energia­stratégia célja legalább kétszázezer lakossági napelemes rendszer elérése. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a 2023 decemberében megszűnő szaldóelszámolás biztosan változást fog hozni, ugyanakkor kormányzati cél, hogy beruházási támogatások segítségével tovább ösztönözzék a háztartási naperőművek létesítését.

Tóth Tamás szerint az energiaközösségek megalakulása is segítheti a háztartási méretű áramtermelés további terjedését, és lehetővé teszi, hogy a társasházak vagy a panellakások tetőfelületeire is napelem-panelek kerülhessenek.
(MOA)

Az összeállítás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatásával készítették.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210424-tizszerezodott-a-naperomuvek-beepitett-kapacitasa
A képen szereplő Somogy Megyei Kormányhivatal épületéről: https://szamokadatok.hu/Post/2534/Ezzel_a_felujitassal_havonta_milliokat_sporolhat_Kaposvar
Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
Az EU demagóg klímapolitikájáról:
https://szamokadatok.hu/Post/3176/Teljesen_ellehetetleniti_az_EU_az_autozast_a_kozuti_aruszallitast_es_a_mezogazdasagot
Európa-rekorder beruházás Győrben!
Élőben jelentette be Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter!
https://szamokadatok.hu/Post/2044/Europa-rekorder_beruhazas_Gyorben
Klímahiszti helyett
Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett

Címkék: Környezetvédelem 

Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!

A kormány nem beszél erről, hanem cselekszik!

Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!

👉Lássuk a részleteket!

Varga Judit írta: Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom. Hazánkban 1990-ben tartották meg először ezt a világnapot, amely a közös jövőnkért való cselekvés ünnepévé vált. Évről évre egyre több társadalmi szervezet, önkormányzat és iskola csatlakozik a kezdeményezéshez változatos környezetvédelmi és szemléletformáló programok keretében.
️ A Föld Napja az éghajlatváltozással szembeni közös fellépés szükségességére is felhívja a figyelmet. 2016-ban ezen a napon írták alá a párizsi klímaegyezményt is, amelyet hazánk az uniós tagállamok közül elsőként ratifikált.
️ Magyarország kiemelt figyelmet fordít a természeti értékek és környezetünk megóvására. Eddig is sok eredményt értünk el, de a tavaly meghirdetett Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtásával gyakorlati lépésekké rendeződtek a fontos környezetvédelmi kérdések.
️ A mai napon jusson eszünkbe, hogy a Föld napja mozgalom jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
️ Ezért fontos, hogy miután legyőztük a világjárványt, törekedjünk a hosszútávú gondolkodásra, természetes környezetünk gazdagságának megóvására, valamint a zöld technológiák, megoldások használatának fejlesztésére.
️Az eljövendő nemzedékek élhető jövője a mi kezünkben van
Tegyünk azért, hogy minden egyes nap a Föld napja legyen

És mit tesz a kormány annak érdekében, hogy hazánk klímasemleges legyen 2050-re? Több ezer milliárd forintot fordítunk környezetvédelemre, energiahatékonyságra, kerékpáros közlekedésre, fásításra, tömegközlekedésre, a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, hulladékgazdálkodásra, környezettudatos nevelésre. Íme az intézkedések egy része!

Középületeink megújulnak, energiahatékonyak lesznek, folyamatos a faültetés, a vasúti kapacitások fejlesztése, a tömegközlekedés modernizálása, napelemparkok építése, és még sok minden más is! 42 perces videóban foglaltuk össze, hogy mit épített a kormány az elmúlt 10 évben! Ez persze nem minden, de egy jelentős része a megvalósult fejlesztéseknek
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Minden megyei jogú város be lesz kötve a négysávos úthálózatba. A közlekedés gyorsítása jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást!
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
3200 új, Euro 6-os vagy elektromos autóbuszt állít forgalomba a Volánbusz. Az új, környezetbarát járművek jelentősen csökkentik a környezetterhelést!
https://szamokadatok.hu/Post/3246/Klimahiszti_helyett_Csaknem_1000_uj_busz_erkezik_a_Volanbusz_flottajaba
Klímahiszti helyett! Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett
2010 óta 450 millió fát ültettünk Magyarországon, idén és a következő években 17 000 hektár új erdő telepítése és 3 000 hektár iparifa ültetvény létesítése valósul meg.
Részletek:https://szamokadatok.hu/Post/2064/Oriasi_siker_az_Agrarminiszterium_orszag-_es_telepulesfasitasi_programja_Szamokkal
A településfásítási program keretein belül a tavalyi 12 000 fa után idén 24 000 fát ültetünk el.
Videó:https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/178488957250899
Faültetés Győrben, Budapesten (Tarlós idejében)
https://szamokadatok.hu/Post/2340/Faultetesi_programok_1_ev_utan_tisztan_elvalik_a_hazugsag_a_valosagtol
Tájékoztató a Magyar Kormány energia- és klímapolitikai irányairól, céljairól, tevékenységéről.
https://bit.ly/371ZQjX
Ez pedig a "Nemzeti Energia- és Klímaterv"
https://bit.ly/2Xz1vKr
Magyarország csodálatos tájai végre modern, környezetbarát szálláshelyeket kapnak
https://szamokadatok.hu/Post/2559/Magyarorszag_csodalatos_tajai_vegre_modern_szallashelyeket_kapnak
Országfásítási és Településfásítási program. https://orszagfasitas.hu/orszagfasitas-napjainkban/
Divatos téma a klímavédelem, szeretnek is róla beszélni sokat a baloldali politikusok. Nézzük, hogy kik beszélnek, és kik cselekednek!
https://szamokadatok.hu/Post/1904/Divatos_tema_a_klimavedelem_szeretnek_is_rola_beszelni_sokat_a_baloldali_politikusok_Nezzuk_hogy_kik_beszelnek_es_kik_cselekednek
Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
Bejelentéseink alapján 10 000 tonna illegális hulladékot számoltak fel a Tisztítsuk meg az országot! programban
https://szamokadatok.hu/Post/2630/Bejelenteseink_alapjan_10_000_tonna_illegalis_hulladekot_szamoltak_fel_a_Tisztitsuk_meg_az_orszagot_programban
Forgalomba állt az első elektromos Ikarus!
https://szamokadatok.hu/Post/2837/Forgalomba_allt_az_elso_elektromos_Ikarus
Magyarország figyel a környezetvédelemre és zöldül
https://szamokadatok.hu/Post/1198/Magyarorszag_figyel_a_kornyezetvedelemre_es_zoldul
Klímahiszti, vagy valódi lépések a környezetszennyezés csökkentéséért? Mi választottunk
https://szamokadatok.hu/Post/1696/Klimahiszti_vagy_valodi_lepesek_a_kornyezetszennyezes_csokkenteseert_Mi_valasztottunk
A Greenpeace médiának szóló akciói helyett a kormány valódi lépéseket tesz. https://szamokadatok.hu/Post/2076/Ujabb_olcso_ballib_propaganda_65_oran_at_demonstral_a_Greenpeace_Orban_hivatalanal
• Nemzeti fásítási program: 10 év alatt 450 millió elültetett fa
• 1990 óta 32%-kal csökkent az ország károsanyag-kibocsátása
• Vasútfejlesztés: 2018 és 2023 között 660 kilométeren történik felújítás, 440 kilométer hosszú vonalat villamosítanak,
és 200 kilométeren épül új nyomvonal vagy második (harmadik) vágány. A fejlesztések összege 1000 milliárd forint.
• Vasúti közlekedés fejlesztése: 115 új mozdony, 70 új IC kocsi, 40 darab emeletes "KISS" vonat, meglévő járműállomány felújítása.
• Paks II projekt: szénégetés helyett tiszta energia.
• Tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztése: Állomások, megállóhelyek és pályaudvarok fejlesztése, intermodális központok építése.
• Kerékpárút-hálózat fejlesztése: 1500 kilométer új kerékpárút épült 10 év alatt.
• Közintézmények energetikai korszerűsítése, hőszigetelése, stb: iskolák, óvodák, kórházak, rendelők, hivatalok újulnak meg több ezres nagyságrendben.
• Háztartások megújulóenergia-beruházásainak ösztönzése
• Vissza nem térítendő támogatások: Otthon Melege Program
• Visszatérítendő támogatások: kedvezményes hitelprogram
• Működési támogatások: hőszivattyús tarifa, kedvezményes napelemes elszámolása: 12.000 db lakossági
hőszivattyú és ca. 40.000 db, összesen 330 MW háztartási méretű napelemes rendszer 2018-ban
Helyi, megújuló energiaforrásokra építő települési energetikai beruházások támogatása:
• Fenntartható fejlődés, innovatív vállalati megoldások támogatása ("Ádernek 10 milliárd"...)
• Operatív Programok beruházási támogatásai: 54 konstrukció
• Távfűtött lakások szabályozhatóvá tétele és költségosztókkal történő felszerelése: 2 Mrd Ft támogatási
keret, akár 12.500 lakás fűtési rendszerének szabályozhatóvá vétele, okosítása
A PV-kapacitások jelentős bővítése, a METÁR tendereztetés rendszerének meghonosítása:
• Egyharmaddal csökkenő támogatási szükséglet, két és félszeres túljelentkezés a Pilot-tenderen
Közlekedés zöldítése:
• Zöld rendszám és kapcsolódó kedvezmények: több mint 16.000 db zöld rendszámos autó
• Elektromos autó és töltőtelepítési támogatások: eddig 4,5 Mrd Ft-tal 2082 db autó és 425 M Ft-tal 171 db
töltő támogatása
• Zöld Busz Program: 1,6 Mrd Ft mintaprojektet követően 36 Mrd Ft támogatás
• Energiahatékonysági TAO kedvezmény: 2018-ban 323 db projekt, 7,3 Mrd Ft beruházás után igényelt TAOkedvezmény
Az EU demagóg klímavédelme https://szamokadatok.hu/Post/2333/Az_EU_demagog_klimavedelme
Klímapolitikai bukás: egekben az energiaárak és tovább nő a fosszilis energiahordozók felhasználása Németországban
https://szamokadatok.hu/Post/1444/Klimapolitikai_bukas_egekben_az_energiaarak_es_tovabb_no_a_fosszilis_energiahordozok_felhasznalasa_Nemetorszagban
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
68 év után először új vasúti pályaszakasz épül a Duna felett Budapesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2994/68_ev_utan_eloszor_uj_vasuti_palyaszakasz_epul_a_Duna_felett_Budapesten
2010 óta 1575 darab közösségi közlekedési járművet helyeztek forgalomba Budapesten
https://szamokadatok.hu/Post/2925/2010_ota_1575_darab_kozossegi_kozlekedesi_jarmuvet_helyeztek_forgalomba_Budapesten
Megépül a Galvani híd, ezzel is jelentősen csökken a menetidő, ezáltal a környezetszennyezés is.
https://szamokadatok.hu/Post/2735/Alhirek_vs_valosag_a_jelenleg_meg_csak_tervezoasztalon_levo_Galvani_hiddal_kapcsolatosan
Liget Budapest Projekt - ezt támadták és a mai napig támadják a liberális diktatúra hazai képviselői. A zöldterület 65 százalékra nő!
https://szamokadatok.hu/Post/2653/Liget_Budapest_Projekt_-_ezt_tamadtak_es_a_mai_napig_tamadjak_a_liberalis_diktatura_hazai_kepviseloi
36 településen épülnek bringaparkok! 2010 óta 1600 km kerékpárút épült!
https://szamokadatok.hu/Post/3304/36_telepulesen_epulnek_bringaparkok
Az áruszállítást közútról vasútra tereljük!
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken
Több cég közös koncepció alapján fejleszti a jövőben a tömegközlekedést!
Megvalósul az, amire évtizedek óta vágytunk! Klímahiszti helyett konkrét intézkedések!
https://szamokadatok.hu/Post/2887/Tobb_ceg_kozos_koncepcio_alapjan_fejleszti_a_jovoben_a_tomegkozlekedest
Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
Újabb milliárdos vissza nem térítendő támogatás társasházak távfűtésének korszerűsítésére!
A kormány valódi lépéseket tesz az emberek megsegítésére és a klímavédelmi célok elérése érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/2525/Ujabb_milliardos_vissza_nem_teritendo_tamogatas_tarsashazak_tavfutesenek_korszerusitesere
Megépül Paks II. - az atomenergia környezetbarát!
https://szamokadatok.hu/Post/2428/OrbanLihacsov_talalkozo_a_paksi_beruhazas_utemterv_szerint_halad
1 milliárd forint elektromos kerékpárra: neked, nekünk!
Klímahiszti helyett valódi intézkedések, valódi segítség
https://szamokadatok.hu/Post/1948/1_milliard_forint_elektromos_kerekparra_neked_nekunk
Zöld demagógia kontra számok
Az atomerőmű negyvenszer kevésbé terheli a környezetet, mint a gázerőművek, de a szél- és naperőművekkel szemben is négyszeres előnye van
https://szamokadatok.hu/Post/1758/Zold_demagogia_kontra_szamok
Otthon Melege Program – Klímahiszti helyett
https://szamokadatok.hu/Post/208/Otthon_Melege_Program_Klimahiszti_helyett

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás: https://maiposzt.hu/p/vargajudit-4330728266946096
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/4330728266946096

Címkék: Környezetvédelem 

Klímahiszti helyett: Csaknem 1000 új busz érkezik a Volánbusz flottájába!

Klímahiszti helyett: Csaknem 1000 új busz érkezik a Volánbusz flottájába!

👉2022 végéig összesen 3200 darab új jármű érkezik a Volán 6500 darabos flottájába!
👉A járművek 60 százaléka lecserélődik, és 38 százalékkal csökken a buszok szén-dioxid-kibocsátásának mértéke!
(A korábban átadott, már futó buszokra példákat is mutatunk a cikk végén!)

Nagy léptékben cseréli buszait a Volán
Csaknem ezer új vagy kisebb részben újszerű buszra írhat ki az év folyamán közbeszerzési felhívást az állami buszos vállalat flottakezelő cége.

Másfél ezernél is több busz szerepel a Volán Buszpark Kft. 2021-es közbeszerzési tervében. A Volánbusz Zrt. ­flottakezelő cégeként működő, a Máv Zrt. és a Volánbusz tulajdonában lévő gazdasági társaság a napokban töltötte fel az EKR felületére az erről szóló dokumentumot. Ebből kiderül, hogy zömében dízel, de gázüzemű járművekre is kiírnak még az idén tendereket.

Bár korábban volt szó róla, egyelőre nincs nyoma, hogy elektromos autóbusz beszerzésére is sor kerülne idén. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a másfél ezret meghaladó darabszámból egy jelentős, 500 darab körüli tétel – 50 háromtengelyes és 453 normál szóló, alacsony belépésű, légkondicionált dízelbuszt tartalmazó eljárás – előkészítése már tavaly megkezdődött, de a kiírások áttolódtak 2021 januárjára. Az EKR alapján az látszik, hogy a szóban forgó két tender a bírálat szakaszában tart, az előzetes menetrend szerint a forgalomba állásuk 2022-re valószínűsíthető.

204 darab MAN Lion’s City G elővárosi csuklós autóbusz leszállítása éppen zajlik. Vagyis mindezeken felül csaknem ezer új, illetve kisebb részben újszerű buszra jelentethet meg az év folyamán közbeszerzési felhívást a Volán Buszpark, feltéve, ha ténylegesen megjelennek a tervezetben feltüntetett mennyiségek.

A tervek szerint lesz köztük 164 CNG-hajtású, alacsony padlós szóló, 360 alacsony belépésű szintén szóló, de dízeles, illetve két csomagban mintegy 120 csuklós dízelbusz, végül új normál padlós és turistabusz is.

A friss közbeszerzési terv jól szemlélteti, hogy az állami buszos vállalat jármű-fiatalítási programja a 2018 ősze és 2020 decembere közötti 866 – ebből 755 darab vadonatúj és 111 darab újszerű, Euro 6-os emissziós besorolású erőforrással szerelt környezetkímélő – busz forgalomba állításával korántsem ért a végére. A Magyarbusz.info szakportál ennek kapcsán arról írt, hogy a Volánbusz a progresszív járműpark-fiatalítási kampányában 2023-ig 45 százalékkal csökkentené a tízévesnél idősebb buszok arányát a hozzávetőleg 6500 járművet számláló buszparkjában. Az elmúlt bő két évben a vállalat flottájának csaknem 12 százalékát cserélték le, a buszok átlagos kora 12 év alá csökkent. A járműpark további fiatalítása és zöldítése dízel-elektromos hibrid, valamint tisztán elektromos hajtású autóbuszok forgalomba állításával történne.

47 milliárd forintos keretből összesen 3200 új jármű beszerzésére kap lehetőséget a Volánbusz. https://bit.ly/3t2lDlJ

Példák a korábban forgalomba helyezett buszokra (hogy ne csak a jövőbeli tervekről beszéljünk, de megvalósult tényekről is!)

14 új busz Budapestnek
https://szamokadatok.hu/Post/3145/Kivereztetes
Több cég közös koncepció alapján fejleszti a jövőben a tömegközlekedést! Megvalósul az, amire évtizedek óta vágytunk! Klímahiszti helyett konkrét intézkedések!
https://szamokadatok.hu/Post/2887/Tobb_ceg_kozos_koncepcio_alapjan_fejleszti_a_jovoben_a_tomegkozlekedest
Forgalomba állt az első elektromos Ikarus!
Évente 150 buszt fognak gyártani az Ikarus székesfehérvári gyárában!
https://szamokadatok.hu/Post/2837/Forgalomba_allt_az_elso_elektromos_Ikarus
Az összes régi Ikarus 415-ös buszt lecserélték Budapesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2805/Kivereztetes
“Az éj leple alatt” újabb 17 busz érkezett a “kivéreztetett” Budapestre
https://szamokadatok.hu/Post/2679/Az_ej_leple_alatt_ujabb_17_busz_erkezett_a_kivereztetett_Budapestre
34 új busz Budapestnek
https://szamokadatok.hu/Post/2436/Ma_is_jol_kivereztettek_Budapestet_34_uj_busz
Kormánydöntés: újabb jelentős támogatást kap a budapesti járműbeszerzés, új trolik és villamosok jöhetnek
https://szamokadatok.hu/Post/2242/Kormanydontes_ujabb_jelentos_tamogatast_kap_a_budapesti_jarmubeszerzes_uj_trolik_es_villamosok_johetnek
23 új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz Székesfehérvárnak. (videóval)
https://szamokadatok.hu/Post/1958/23_uj_Mercedes-Benz_Conecto_G_tipusu_csuklos_autobusz_Szekesfehervarnak_videoval
30 új csuklós Mercedes busz Budapestnek, 60 a vidéki városoknak
https://szamokadatok.hu/Post/1912/30_uj_csuklos_Mercedes_busz_Budapestnek_60_a_videki_varosoknak
Debrecenben gyártott buszokat adtak át Győrben!
https://szamokadatok.hu/Post/1860/Debrecenben_gyartott_buszokat_adtak_at_Gyorben
6 új csuklós buszt adtak át Zalaegerszegen
https://szamokadatok.hu/Post/1785/2022-ig_osszesen_3200_uj_buszt_allit_forgalomba_a_tavaly_oktober_ota_orszagos_szolgaltatast_nyujto_Volanbusz
Megújul a Volánbusz flottája
https://szamokadatok.hu/Post/255/A_Volanbusz_megujul
Ebben a videóban pedig 14 perc 20 másodperctől mutatjuk be a tömegközlekedés fejlesztését!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

Forrás: https://maiposzt.hu/p/vg-4010150032340345
https://magyarbusz.info/2021/04/06/felporgetne-a-jarmubeszerzeseket-a-volan-buszpark/

Címkék: Fejlődés  Környezetvédelem 

Németország kijózanodott: Nagy hiba volt az atomstop!

Időjárásfüggő energiaforrásokra nem lehet gazdaságot és ipart alapozni!

Németország kijózanodott: Nagy hiba volt az atomstop!

Kapcsolódó:
Demagóg energiapolitika és klímastratégia
https://szamokadatok.hu/Post/3176/Teljesen_ellehetetleniti_az_EU_az_autozast_a_kozuti_aruszallitast_es_a_mezogazdasagot
Svédországban elfogyott az áram! (videó)
https://szamokadatok.hu/Post/2900/Svedorszagban_elfogyott_az_aram
Orbán–Lihacsov találkozó: a paksi beruházás ütemterv szerint halad
https://szamokadatok.hu/Post/2428/OrbanLihacsov_talalkozo_a_paksi_beruhazas_utemterv_szerint_halad
Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
Orbán Viktor és Emmanuel Macron közös levelet írt az Európai Bizottsághoz
https://szamokadatok.hu/Post/3184/Orban_Viktor_es_Emmanuel_Macron_kozos_levelet_irt_az_Europai_Bizottsaghoz

A németekben mára megérett a felismerés, hogy az atomenergiáról való lemondás és a megújuló energiaforrások tömeges rendszerbe állítása katasztrófához vezet. Erről tanúskodik a független openpetition.de véleményközlő portálon megjelent felhívás, amely szerint a Bundestagnak, a német parlament alsóházának sürgősen vissza kellene vonnia atomellenes döntését, amelyet néhány hónappal a fukusimai atomerőmű balesete után, 2011. június 30-án hozott meg. Miközben a németek mára belátták, hogy totális zsákutca az Energiewende és az atomstop, a magyarországi ellenzéki politikusok még mindig abból próbálnak maguknak politikai tőkét kovácsolni, hogy a Paks II. projekt leállításával kampányolnak.

Amint arról a német felhívás is tanúskodik, az ottani választópolgárok belátták: rossz lóra tettek, amikor Angela Merkel kancellárnak hagyták, hogy a pillanatnyi politikai érdeke oltárán feláldozza az atomenergiát. A tömegével rendszerbe állított, ellátásbiztonságot garantálni nem képes időjárásfüggő megújulók, a nap- és szélerőművek hektikus termelése az összeomlás szélére sodorja az egész európai villamosenergia-rendszert. Csak egy hajszálon múlt 2021. január 8-án az összeurópai blackout (erről itt és itt lehet részletesen olvasni). Ez, akárcsak Texasban, a létfontosságú infrastruktúrák összeomlásához vezetett volna. Belegondolni is borzasztó, hogy a mostani pandémiás helyzetben mivel járna a hazai ellenzék energetikai téveszméinek megvalósulása. A járvány miatt emberéletek ezrei múlnak a megbízható áramellátáson. Ezt kockáztatja az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP Magyarország ellátásbiztonságot fenyegető atomellenes politikája.

De maradjunk a szakmai kérdéseknél, a makacs tényeknél, amelyek alátámasztják, hogy miért kerülendő a német út! Németország az ezredforduló óta, de különösen a fukusimai atomerőmű-baleset után erőltetett ütemben állította rendszerbe a hektikusan termelő, időjárásfüggő megújulókat, döntően nap- és szélerőműveket, miközben a jövő év végéig a stabil termelésre képes összes, még üzemelő német atomerőművet leállítják.

Atom helyett gáz- és szénerőművek

Teljesen egyértelmű, hogy a leállított német atomerőművek „helyét” nem a nap- és szélerőművek veszik át, hanem a fosszilis erőművek. Ennek ékes bizonyítéka, hogy az elmúlt öt évben a német gázerőművek villamosenergia-termelése megduplázódott, valamint még mindig jelentős és megkerülhetetlen szerep hárul a szénerőművekre is. A még üzemelő atomerőművek végleges leállítása, és a klímavédelmi okokból a szénerőművek 2038-ig történő tervezett kivezetése, súlyos kapacitáshiánnyal fenyeget. Ezért is olyan fontos Németországnak az Északi Áramlat-2 gázvezetékrendszer megépítése és üzembe helyezése, amit az USA viszont akadályozni próbál. Nyilvánvaló, hogy az orosz gáz nélkül, az atomerőművek és a szenes erőművek leállításával az agyaglábakon álló német megújuló gólem azonnal térdre rogyna. Németországban tavaly 80 millió tonnával csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, de ennek kétharmada a koronavírus-járvány okozta fogyasztáscsökkenéshez köthető, e nélkül csak 25 millió tonna lett volna csak a csökkenés. Mindez azt is jelenti, hogy a járvány elmúltával, a gazdaság és a fogyasztás növekedésével, ismét növekedni fog a német kibocsátás.

Németország ellátásbiztonságát ma ugyanis kizárólag a bezárásra ítélt atomerőművek, a szén- és gázerőművek tudják biztosítani akkor, amikor a nap- és szélerőművek termelése minimális, sőt gyakran importra is szükség van. A szénerőművek érdekében ma is falvakat és akár templomokat is lerombolnak, hogy a helyükön új szénbányák nyíljanak. A német energiapolitika egyik legtragikusabb következménye, hogy a leállított atomerőművi blokkok helyét fosszilis erőművek veszik át a jövőben. Egy amerikai tanulmány szerint az általuk okozott légszennyezés évi 1100 ember idő előtti haláláért felelős.

Agyontámogatott megújulók vs. olcsó atom

A német megújulók összességében mintegy 330 milliárd euró támogatást kaptak az elmúlt húsz évben. Ezt az összeget lényegében a fogyasztók zsebéből vette ki a német kormány. A nap- és szélerőművek beépített kapacitása a 2005-ös 20 500 MW-ról 117 000 MW-ra, azaz több mint ötszörösére nőtt 2020-ra. A német háztartások az ezredfordulón 13,94, 2020-ban viszont már 31,47 eurócentet voltak kénytelenek fizetni kilowattóránként.

A megújuló energiaforrások irdatlan támogatási rendszere az elmúlt években igazi bürokratikus szörnnyé fejlődött. Ezért volt szükség tavaly nyáron immár német kormányzati beavatkozásra, az EEG-pótdíj csökkentésére az áramárak további növekedésének megakadályozása érdekében. Ennek azonban súlyos ára van, hiszen a német költségvetés idén és jövőre kénytelen 11 milliárd eurót a megújulók támogatását szolgáló EEG-kassza hiányának pótlására fordítani. Enélkül a háztartási villamosenergia-árak közel 10 százalékkal növekedtek volna.

A kormányzati beavatkozások ellenére az EEG kassza idei összege a tervek szerint közel 34 milliárd euró lesz (mintegy 12 500 milliárd forint)! Úgy tűnik, hogy az áramárakra gyakorolt politikai „nyomásgyakorlás” nem érte el a célját, hiszen tavaly decemberben egy berlini háztartási fogyasztó még csak 32,87 eurócentet (mai árfolyamon: 121 forint) fizetett 1 kWh áramért, idén februárban már 33,78 eurócentet (124 forint), miközben Budapesten csak 38 forintot kell fizetni érte. Ez annak köszönhető, hogy Magyarországon az áram felét az olcsón termelő Paksi Atomerőmű állítja elő.

Összehasonlításképpen: a két új paksi, VVER-1200 típusú blokk 12,5 milliárd euróba kerül. A németek csak az idei, megújulók támogatására szánt összegből 5 ilyen típusú atomerőművi blokkot tudnának építeni, és még egy kis apró is maradna nekik. Éves szinten mintegy 43 TWh klímabarát áramot tudnának termelni és ugyanennyi kapacitást képviselő szénerőművet állíthatnának le, éves szinten 35 millió tonna szén-dioxid kibocsátását előzve meg...

A német ipar is nagyon aggódik…

A német jogszabályok szerint az ipari nagyfogyasztók számára a rendszerhasználati díjak összegét a „legközelebbi megfelelő erőműhöz vezető fizikai út alapján” kell kiszámítani. A nagyerőművek jórészt az ipari nagyfogyasztók közelében vannak. Ha a közeli szén- vagy atomerőművet leállítják a következő „megfelelő”, értsd: folyamatos termelésre képes, erőmű távolabb lesz, ezért a távolság növekedésével a rendszerhasználati költségek is meredeken növekednek.

Riasztó hangulat uralkodik a német alumínium-, acél- és vegyiparban. Azok a szektorok, amelyek különösen függenek a versenyképes energiaáraktól, hirtelen észreveszik, hogy a szén- és atomerőművek fokozatos leállításnak olyan súlyos következményei vannak, amelyekre eddig nem gondoltak. A rendszerhasználati díj, amely a villanyszámla egyik legnagyobb tétele, gyakorlatilag egyik napról a másikra megduplázódik. Ez a hatás eddig csak néhány nagyfogyasztót érintett, de az alaperőművek további leállítása miatt hamarosan újabb és újabb cégek fogják megkapni a sokkal magasabb villanyszámlát, ami jelentősen ronthatja majd a német ipar versenyképességét.

A fizika és az időjárás mindenhol helyre teszi a politikusokat

2021. január 1-jén véglegesen leállítottak 11 széntüzelésű német erőművet, amelyek 4700 MW kapacitást képviseltek. Az üzemeltetők a korai bezárásért kártérítést is kaptak. Azonban ezeknek az erőműveknek a leállítása csak 8 napig tartott, hiszen január 8-án a németországi sötét, havas, hideg és szélcsendes napon a nap- és szélerőművek alig termeltek, az import lehetőségek beszűkültek, de hatalmas volt az áramigény, ezért a leállított erőművek közül többet arra utasítottak, hogy haladéktalanul kezdje meg újra a termelést. Az ok prózai: Németországban kevés lett a villamos energia.

A január 1-jén végleg leállított, de közben mégis üzemelésre „kötelezett” Heyden-4 szénerőművi blokkot február végéig például hatszor kellett üzembe állítani az ellátásbiztonság garantálása érdekében. Ráadásul további leállított szénerőműveket köteleznek arra, hogy tartalék erőműként készenlétben álljanak. Az Uniper például le akarja állítani az Ingolstadt olajtüzelésű erőművét, de erre nem kap engedélyt.

Úgy is fogalmazhatjuk, hogy a leállított szénerőművek miatti „energiaátmenet” már azelőtt meghiúsult, mielőtt elkezdődött volna. A fizika nemes egyszerűséggel helyre teszi a német politikusokat.

Nyilván nem véletlen a január 8-ai dátum. Ezen a napos csak egy hajszál választott el bennünket az egész Európára kiterjedő masszív áramszünettől (erről itt és itt lehet részletesen olvasni). Ezt a rendszerszintű problémát jelzi Svédország esete is, ahol –Németországhoz hasonlóan – száműzni kívánják az éjjel-nappal, télen-nyáron termelni képes atomerőműveket, miközben 100 százalékban a megújulókra akarnak alapozni. Minderről a hazai atomellenes ellenzéki párt és politikusaik mélyen hallgatnak, valószínűleg azért, mivel ez sehogy sem illik a Paks II. elleni mantrájukba.

A tények Paks II. mellett szólnak

Szerencsére az ellenzéki politikusok helyett beszélnek a tények. A Paks II. Atomerőmű megtérülését az Európai Bizottság lezárult vizsgálata is egyértelműen alátámasztja, hiszen az eredmények szerint a két új blokknak köszönhetően nemcsak a befektetett pénz térül meg, hanem jelentős profit is keletkezik. A Paks II. projekt a teljes életciklus alatt évi 7,35 százalék hozamot hoz majd a magyar államnak. A számítások tartalmazzák például a hulladékkezelés és a majdani leszerelés költségeit is.

Az atomerőművek gazdaságosságát rangos szakmai szervezetek is alátámasztják. Tavaly jelent meg a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) tanulmánya, amelyből kiderül, hogy a közeljövőben az atomerőművekből származó villamos energia költségei egyre alacsonyabbak lesznek. Ez annak köszönhető, hogy az új építési projektekhez szükséges tanulságokat mára levonták. Ennek révén az atomenergia továbbra is a legmegbízhatóbb, alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológia maradhat, a legkisebb várható egységköltségekkel.

Ahogy azt Móricka elképzeli...

Az „olcsó”, vagy ahogy a hazai ellenéki politikusok szeretik őket emlegetni, az ingyenes nap- és szélerőművek csak a mesében léteznek. A megújulók óriási közvetett és közvetlen támogatásokkal életképesek. Jó példa erre, hogy az Európai Bizottság kiadványa szerint 2008-2018 között az Európai Unióban a megújulók összességében 612 milliárd euró támogatásban részesültek. De példaként lehet említeni, hogy 2019-ben a hazai megújulók a támogatási rendszereken keresztül összesen mintegy 59 milliárd forintot kaptak, ami 2,2 Ft/kWh értékkel növelte az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók villanyszámlájának összegét. Az LMP frakcióvezetőjének, a humánszervező diploma mellett okleveles közgazdász végzettséggel is rendelkező Keresztes László Lórántnak erről is illene beszélnie, amikor ország-világ előtt hirdeti, hogy nincs szükség az atomenergiára. Végül is a Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András már tudja, hogy a naperőmű az valójában atomerőmű... Nos, igen...

A német választópolgárok a saját kárukon tapasztalták meg, hogy az energiapolitikai döntések nem a következő választásokig szólnak, hanem évtizedekre határozzák meg a mindennapi életet. Remélhetőleg a fentiek ismeretében itthon is megértik az emberek, hogy miért kell hozzáértő politikusokra bízni az energiapolitikát. Az egészséges energiamix magyar viszonylatban az atomenergiára és a naperőművekre alapoz, mert akkor biztosan lesz áram a konnektorban. A többi üres beszéd.

Forrás: Atombiztos - Hárfás Zsolt blogja 👍
https://atombiztos.blogstar.hu/2021/03/27/nemetorszag-kijozanodott-katasztrofahoz-vezet-az-atomstop/107589/

Címkék: Gazdaság  Környezetvédelem  Külföld 

Teljesen ellehetetleníti az EU az autózást, a közúti áruszállítást és a mezőgazdaságot

Miközben az igazán szennyező luxus- és teherszállító hajózást, repülést, szénerőműveket, öreg, dízel mozdonyokat nem szankcionálják

Teljesen ellehetetleníti az EU az autózást, a közúti áruszállítást és a mezőgazdaságot

Elnémulnak a motorok az évtized végére Európában
Az évtized végéig be kell fejezni a belsőégésű motorokkal szerelt autók gyártását az Európai Unióban – mondta Angela Merkel sajtótitkára a német autóipari csúcstalálkozó után.

Aki benzines autót szeretne vásárolni, jobban teszi, ha nem halogatja ezt a vételt. A helyzet az, hogy már idén sem könnyű normális motorral (nem 1 literes, 3 hengeres fűnyírómotorral) szerelt autót venni. Egyik kedves olvasónk a saját fülével hallotta az egyik autószalonban a következő sorokat az eladó szájából: "itt van az autó készleten, de nem tudom Önnek eladni, mert a gyártó már elérte az idei kvótát. Talán jövőre..."

Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt jövőre a kvóta még alacsonyabb lesz, és könnyen előállhat az a helyzet, hogy már csak a sokkal drágább elektromos autót lehet majd megvásárolni év vége felé. Az Euró 7 norma pedig gyakorlatilag megöli a hagyományos, ám megbízható benzines és dízel motorokkal szerelt autók gyártását.

Egy pár szám, csak hogy mindenki érezze a jelenség mértékét:
A világ 15 legnagyobb teherhajója több káros anyagot bocsát ki, mint a világ 760 millió autója
A világ tengerein mintegy 90 ezer konténerszállító hajó közlekedik
Amerikában évente 60 ezer ember hal meg a teherhajók által okozott légszennyezettség miatt.
Az eddigi rekord napon 202 ezer repülőjárat szállított utasokat. E mellett természetesen teherszállító gépek is repültek.
Az eddigi rekord pillanatban 19285 repülőgép volt egyidejűleg a levegőben
A képen néhány példa az EU dilettáns, demagóg klímapolitikájára:
1. Az EU-nak nincs problémája a súlyosan környezetszennyező hajókkal érkező amerikai cseppfolyós gázzal, miközben folyamatosan keresik a lehetőségeket arra, hogy ellehetetlenítsék a környezetbarát módon, csővezetéken érkező orosz gázt. Legutóbb épp az Északi Áramlat vezeték építését akasztották meg 90 százalékos készültségi szintnél, mindezt mondvacsinált ürüggyel (Navalnij ügy)
2. Az EU-nak nincs problémája a súlyosan környezetszennyező teherhajókkal szállított árukkal sem, miközben a helyi termelést, a mezőgazdaságot újabb és újabb környezetvédelmi előírásokkal sarcolják. Ezáltal a helyben termelt élelmiszer és iparcikkek drágábbak lesznek, versenyhátrányba kerülnek a Kínában és más országokban előállított termékekkel szemben, ami tovább növeli majd a hajókkal való szállítást, az EU-s termékek és gyártók (és ezzel párhuzamosan a munkavállalók!) helyzetét tovább rontja.
A luxus szállodahajókkal sincs gond, miért is lenne! Gondolta volna, hogy egyetlen hotelhajós társaság (Carnival) 47 hajója tízszer annyi kén-dioxidot bocsát a levegőbe, mint az összes európai személyautó? Amikor dilettáns és demagóg környezetvédelemről beszélünk, erre gondolunk.
3. Az EU-nak azzal sincs baja, hogy Németország álszent módon bezárta atomerőműveit, majd pedig sunyi módon az előre látható energiaellátási problémák miatt a franciáktól kezdték el venni az ugyancsak atomerőművekben termelt áramot, közben leromboltak pár műemlék templomot, mert a helyen, ahol voltak épp bányászható szenet találtak, és most égetik a szenet, füstölnek a szénerőműveikben, hogy legyen áramuk. Közben ugyanez az EU és a baloldal megpróbálják a magyar PAKS II projektet megakasztani. Nyilván az elégetett szén az környezetbarát.
4. Az EU-nak nincs baja a napi több tízezer repülőjárattal sem, hiszen az globalista, az trendi, repülni menő, de közben ön, sima mezei munkavállaló az összekuporgatott pénzéből ne vegyen egy 4 millió forintos kisautót, mert ha megtenné, akkor maga lenne az ördög! Vegyen egy még kisebb autót 11 millióért, mert attól lesz felvilágosult környezetbarát. Az teljesen mindegy, hogy ennek az autónak az előállítása és üzemeltetése a teljes életciklusa alatt legalább annyira terheli a környezetet, mint egy benzines autó, erről nem kell tudnia senkinek sem. Az sem gond, hogy az elektromos autó megbízhatatlan, a töltése időigényes, nincs is hozzá infrastruktúra, hatótávolsága nem teszi lehetővé a nagyobb távolságokra való utazásokat, az elektromos, legalább háromszor drágább autókkal való fuvarozás pedig nyilván mindennek felviszi az árát, hiszen a fuvarozók sem karitatív szervezetek, a jármű vásárlásra fordított kiadásnak meg kell térülnie, és meg is fogja azt téríteni a szállítási díjak emelésével.
Az Euro7-es kibocsátási norma 2025-től lehetetlenné tenné belsőégésű motorral hajtott gépkocsik forgalomba hozatalát az EU területén. Ha ez megvalósul, a motorgyártó üzemek, mint a győri Audi, vagy a szentgotthárdi Opel/PSA kezdhetnek csomagolni.
A tervezett EURO 7-es szabvány bevezetésével az Európai Bizottság 2025-től de facto betiltja a belső égésű motorral rendelkező autókat – nyilatkozta Hildegard Müller, a német Járműipari Szövetség (VDA) elnöke a BILD-nek. A bizottság azt szeretné elérni, hogy a jövőben minden járműnek gyakorlatilag emissziómentesnek kell maradnia minden vezetési helyzetben: akár hegyre felfelé, akár csúcsidőben a városi forgalomban. Ez technikailag lehetetlen, ezt mindenki tudja – folytatta Müller. A tervezett normával, amelyet Ursula von der Leyen bizottsági elnök 2021-ben el akar fogadni, az új határértékeknek olyan csekélyeknek kell lenniük, mint a jelenlegi hibahatár. Az Európai Bizottság indirekt módon, a műszaki szabályok mögé bújva szorítja ki a belsőégésű motorokat. Őszintébb lenne, ha nyíltan kimondanák, hogy Európában tilos benzines vagy dízel autókat gyártani. Csak akkor feltehető az a kérdés, hogy vannak-e megfelelő alternatívák – így Hildegard Müller.
Világszerte páratlan döntésével az Európai Bizottság csak azt éri el, hogy új, korszerű motorral rendelkező autók ne kerülhessenek forgalomba. A régi járművek nagyobb valószínűséggel maradnak használatban, egyszerűen nem lehet már őket újakra cserélni. Tilalom helyett újításokra és beruházásokra van szükség az e-üzemanyagok vagy az üzemanyagcella területén. Nem a belső égésű motor, hanem az üzemanyag a probléma – hangsúlyozta a VDA elnöke.
Az EU döntése azokat az országokat hozza nehéz helyzetbe, amelyekben erős az autóipar.
Ide tartozik Németország is. A modern belsőégésű autók gyártása egyike azon kevés értékláncnak, amelyek még mindig teljesen Németországban vannak. Számos régió, például Bajorország, Baden-Württemberg, a Saar-vidék, Szászország vagy Észak-Rajna-Vesztfália nagyon sok munkahelyet fog elveszíteni. De bajba kerülnek Közép-Európa országai is, ahol az elmúlt évtizedekben jelentős autógyártó- és beszállítói kapacitások alakultak ki. Lengyelországtól Romániáig komoly autóipar létesült, ezen belül különösen a motorgyárak érintettek.
A motorgyártás mindeddig stratégai területe volt az autógyártásnak. A járművek alkatrészeinek nagy részét beszállítóktól vásárolják a márkák, azonban a motorfejlesztést nem engedték ki a kezükből, mert ez biztosítja a versenyképességüket a világpiacon.
Az európai élvonalbeli márkák, a VW, az Audi, a Mercedes, a BMW évtizedes előnyre tettek szert a versenytársakkal szemben. A villanymotorok sokkal egyszerűbb szerkezetek, és a gyártók többségében beszállítóktól veszik, a legfontosabb alkatrésszé az akkumulátor-csomagok és az irányító szoftverek váltak. Mindkét területen hátrányban vannak az európaiak az USA-val és Kínával szemben.
Hazánkban is a motorgyártással foglalkozó vállalkozások, illetve beszállítók kerülhetnek bajba, ha a tervezett tartalommal lép életbe az EURO 7-es kibocsátási szabályozás. Közülük legjelentősebb az Audi győri gyára. A cégnél 1994 óta gyártanak motorokat, a vállalat azóta a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött,
több mint 35 millió motort állítottak elő Győrben. A vállalat mintegy hatezer munkatársa kilencezer motort gyárt naponta a VW csoport 31 járműgyártó telephelye számára. Bár 2018-ban elindult az elektromotorok sorozatgyártása is, könnyű belátni, hogy a belsőégésű motorok gyártásának az esetleges leállítása után sokkal kisebb kapacitásokra lesz szükség. Hasonló a helyzet az Opel motorgyár esetében Szentgotthárdon is.
A márka 2017-től a PSA csoport részeként működik, 2020 elejétől gyártják üzemükben azt a háromhengeres 1,2 literes turbófeltöltős benzines motort, amelyből a gyár kapacitása évi háromszázötvenezer darab elkészítését teszi lehetővé.
Új feladatot kell majd keresniük maguknak azoknak a beszállítóknak is, akik ezeknek a motorgyáraknak szállítanak alkatrészeket, öntvényeket, kábeleket, vezérlő elektronikákat és szoftvereket.
Forrás, további érdekességek:
1. Veszélybe kerülhetnek az európai motorgyárak
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/veszelybe-kerulhetnek-az-europai-motorgyarak-8964224/
2. A PSA nem fektet több pénzt mostantól a belső égésű motorok fejlesztésébe.
https://www.facebook.com/varkonyi.gabor.hivatalos/posts/790256135105780
3. Főként a hajózás szennyezi Európa levegőjét
https://dasblog.hu/2019/06/14/fokent_a_hajozas_szennyezi_europa_levegojet
4. Beköszöntött a drága földgáz kora. Az LNG előállítása környezetszennyező, szállítása drága. A számlát a végfelhasználók fizetik!
https://www.vgfszaklap.hu/lapszamok/2013/junius/2836-lng-a-mit-tudni-illik-a-cseppfolyos-foldgazrol
5. 16 óriás tankhajó annyit képes szennyezni, mint a világ 900 milliós autóparkja
https://www.origo.hu/idojaras/20091125-hajo-szennyezes-karacsony-aru.html
6. A baloldal nem szavazta meg a magyar gazdák támogatását. Ők azt akarták elérni, hogy a gazdák a támogatás 50 százalékát környezetvédelemre fordítsák a jelenlegi, amúgy is magas 30 százalékos szint helyett..
https://szamokadatok.hu/Post/2168/Megszavaztak_12_milliard_euro_kb_4200_milliard_forint_unios_forras_a_magyar_gazdaknak_2027-ig
7. Az évtized végéig be kell fejezni a belsőégésű motorokkal szerelt autók gyártását az Európai Unióban – mondta Angela Merkel sajtótitkára a német autóipari csúcstalálkozó után.
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/elnemulnak-a-motorok-az-evtized-vegere-europaban-9561788/
További források:
https://kitekinto.hu/2020/01/13/europan-kivul/hany-repulo-van-fent-egyszerre-a-levegoben/178364/
https://korkep.sk/cikkek/tudomany/2019/05/19/a-15-legnagyobb-teherhajo-sokkal-jobban-szennyezi-a-kornyezetet-mint-a-vilag-osszes-autoja/

Címkék: Európai Unió  Környezetvédelem 

Klímahiszti helyett

Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot

Klímahiszti helyett

Ezzel hazánk legnagyobb belterületi fásítási kezdeményezése valósul meg. Köszönjük,Nagy István

A kormány nem beszél, hanem cselekszik, a balliberális klímahiszti-tüntetések, a molinók, a látványos "odaláncolások" nem oldanak meg semmit, konkrét lépések kellenek, és az alábbi lista szerint vannak is.

👉2010 óta 450 millió fát ültettünk Magyarországon, idén és a következő években 17 000 hektár új erdő telepítése és 3 000 hektár iparifa ültetvény létesítése valósul meg.
Részletek:https://szamokadatok.hu/Post/2064/Oriasi_siker_az_Agrarminiszterium_orszag-_es_telepulesfasitasi_programja_Szamokkal
👉A településfásítási program keretein belül a tavalyi 12 000 fa után idén 24 000 fát ültetünk el.
Videó:https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/178488957250899
👉Faültetés Győrben, Budapesten (Tarlós idejében)
https://szamokadatok.hu/Post/2340/Faultetesi_programok_1_ev_utan_tisztan_elvalik_a_hazugsag_a_valosagtol
👉Tájékoztató a Magyar Kormány energia- és klímapolitikai irányairól, céljairól, tevékenységéről.
Link:https://bit.ly/371ZQjX
👉Ez pedig a "Nemzeti Energia- és Klímaterv"
Link:https://bit.ly/2Xz1vKr
👉Magyarország csodálatos tájai végre modern szálláshelyeket kapnak
https://szamokadatok.hu/Post/2559/Magyarorszag_csodalatos_tajai_vegre_modern_szallashelyeket_kapnak
👉Országfásítási és Településfásítási program.https://orszagfasitas.hu/orszagfasitas-napjainkban/
👉Divatos téma a klímavédelem, szeretnek is róla beszélni sokat a baloldali politikusok. Nézzük, hogy kik beszélnek, és kik cselekednek!
https://szamokadatok.hu/Post/1904/Divatos_tema_a_klimavedelem_szeretnek_is_rola_beszelni_sokat_a_baloldali_politikusok_Nezzuk_hogy_kik_beszelnek_es_kik_cselekednek
👉Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
👉Bejelentéseink alapján 10 000 tonna illegális hulladékot számoltak fel a Tisztítsuk meg az országot! programban
https://szamokadatok.hu/Post/2630/Bejelenteseink_alapjan_10_000_tonna_illegalis_hulladekot_szamoltak_fel_a_Tisztitsuk_meg_az_orszagot_programban
👉Forgalomba állt az első elektromos Ikarus!
https://szamokadatok.hu/Post/2837/Forgalomba_allt_az_elso_elektromos_Ikarus
👉Magyarország figyel a környezetvédelemre és zöldül
https://szamokadatok.hu/Post/1198/Magyarorszag_figyel_a_kornyezetvedelemre_es_zoldul
👉Klímahiszti, vagy valódi lépések a környezetszennyezés csökkentéséért? Mi választottunk
https://szamokadatok.hu/Post/1696/Klimahiszti_vagy_valodi_lepesek_a_kornyezetszennyezes_csokkenteseert_Mi_valasztottunk
👉A Greenpeace médiának szóló akciói helyett a kormány valódi lépéseket tesz.https://szamokadatok.hu/Post/2076/Ujabb_olcso_ballib_propaganda_65_oran_at_demonstral_a_Greenpeace_Orban_hivatalanal
• Nemzeti fásítási program: 10 év alatt 450 millió elültetett fa
• 1990 óta 32%-kal csökkent az ország károsanyag-kibocsátása
• Vasútfejlesztés: 2018 és 2023 között 660 kilométeren történik felújítás, 440 kilométer hosszú vonalat villamosítanak,
és 200 kilométeren épül új nyomvonal vagy második (harmadik) vágány. A fejlesztések összege 1000 milliárd forint.
• Vasúti közlekedés fejlesztése: 115 új mozdony, 70 új IC kocsi, 40 darab emeletes "KISS" vonat, meglévő járműállomány felújítása.
• Paks II projekt: szénégetés helyett tiszta energia.
• Tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztése: Állomások, megállóhelyek és pályaudvarok fejlesztése, intermodális központok építése.
• Kerékpárút-hálózat fejlesztése: 1500 kilométer új kerékpárút épült 10 év alatt.
• Közintézmények energetikai korszerűsítése, hőszigetelése, stb: iskolák, óvodák, kórházak, rendelők, hivatalok újulnak meg több ezres nagyságrendben.
• Háztartások megújulóenergia-beruházásainak ösztönzése
• Vissza nem térítendő támogatások: Otthon Melege Program
• Visszatérítendő támogatások: kedvezményes hitelprogram
• Működési támogatások: hőszivattyús tarifa, kedvezményes napelemes elszámolása: 12.000 db lakossági
hőszivattyú és ca. 40.000 db, összesen 330 MW háztartási méretű napelemes rendszer 2018-ban
Helyi, megújuló energiaforrásokra építő települési energetikai beruházások támogatása:
• Fenntartható fejlődés, innovatív vállalati megoldások támogatása ("Ádernek 10 milliárd"...)
• Operatív Programok beruházási támogatásai: 54 konstrukció
• Távfűtött lakások szabályozhatóvá tétele és költségosztókkal történő felszerelése: 2 Mrd Ft támogatási
keret, akár 12.500 lakás fűtési rendszerének szabályozhatóvá vétele, okosítása
A PV-kapacitások jelentős bővítése, a METÁR tendereztetés rendszerének meghonosítása:
• Egyharmaddal csökkenő támogatási szükséglet, két és félszeres túljelentkezés a Pilot-tenderen
Közlekedés zöldítése:
• Zöld rendszám és kapcsolódó kedvezmények: több mint 16.000 db zöld rendszámos autó
• Elektromos autó és töltőtelepítési támogatások: eddig 4,5 Mrd Ft-tal 2082 db autó és 425 M Ft-tal 171 db
töltő támogatása
• Zöld Busz Program: 1,6 Mrd Ft mintaprojektet követően 36 Mrd Ft támogatás
• Energiahatékonysági TAO kedvezmény: 2018-ban 323 db projekt, 7,3 Mrd Ft beruházás után igényelt TAOkedvezmény
👉Az EU demagóg klímavédelmehttps://szamokadatok.hu/Post/2333/Az_EU_demagog_klimavedelme
👉Klímapolitikai bukás: egekben az energiaárak és tovább nő a fosszilis energiahordozók felhasználása Németországban
https://szamokadatok.hu/Post/1444/Klimapolitikai_bukas_egekben_az_energiaarak_es_tovabb_no_a_fosszilis_energiahordozok_felhasznalasa_Nemetorszagban

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Környezetvédelem 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Van mire büszkének lennünk!

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Összefoglaló lista: tények, számok, adatok! Add tovább!

Nemrég megosztottuk legújabb videónkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel látható fejlesztéseket: kórházak, iskolák, utak, műemlék épületek, óvodák, tanuszodák, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

Most pedig nézzük a többi eredményt: szociális biztonság, rendteremtés, gazdaság talpra állítása, demokratikus normák, stb.

Az utóbbi bő hat hónapban, összesen 28 részen keresztül bekezdésről-bekezdésre haladva tekintettük át a Nézőpont Intézet elemzését, amely az eltelt 10 év polgári kormányzásának eredményeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

Köszönjük a Nézőpont Intézetnek, hogy ilyen összeszedett és részletes elemzést alkottak meg. Gondolataik mindenhol tényszerűséget, magas szakmai színvonalat és mély ismereteket sugároznak. Tudjuk, hogy minden körülmények között a kompakt megfogalmazásra és a legfontosabb tények ismertetésére törekedtek, ugyanis ez egy akkora téma, amelyből tízszer vagy akár százszor terjedelmesebb írást is készíthettek volna.

28 részes sorozatunkban a témaköröknek külön-külön posztot szenteltük, így részletesebben és egy-egy témára fókuszálva próbáltunk meg még átfogóbb és egyben mélyebb képet adni.

Minden szekciót megmagyaráztunk, kiegészítettünk, részleteztünk, sőt legtöbbször grafikonok segítségével világítottuk meg a leírtakat. A posztok formába öntése során mi is sok újdonságot tanultunk, és reméljük, hogy olvasóink is jobban megismerték és felelevenítették az elmúlt 10 év eredményeit.

2019 év elején egy hasonló sorozat futott a Magyar Nemzet hasábjain „Az orbáni modell” címmel Giró-Szász András tollából, amelynek mindig héten nagyon vártuk a következő részét.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonló sorozatot zárunk tehát a Számok tolmácsolásában, amely a polgári kormányzás 10 évét taglalta és a Nézőpont Intézet írását használta kiindulási alapként.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Egészségügy
~~~~~~~~~
Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

És végül de nem utolsó sorban lássuk az egyes intézkedések konkrét számait!

Évről-évre egyre több lakás épül és kerül megvételre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
Hoppá! Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most

A hazai beruházási ráta vezető helyen áll az unióban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most

Eurostat: Jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orbán Viktor ismertette a legfontosabb számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Munkahelyteremtő beruházások: lista (részlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
“Pánikkormányzás” - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
Jelentősen csökkent az állami szolgáltatások és ügyintézés díja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
Jelentősen több pénz marad az emberek zsebében a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és a 2010 óta folyamatosan emelkedő bérek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar állampolgárságát!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat

Magyarországon van a legkevesebb rablás az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban

Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az egészségügyben dolgozók béremelései (orvosok, ápolók, háziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban

A legszebb eredmény! +115 000 gyermek született a családtámogatási rendszernek köszönhetően.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya

Itt a fűtési szezon, nézzük a számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajtók voltunk, az EU átlagánál sokkal jobban teljesítünk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb válságkezelő! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Egészségügy fejlesztése: várólisták, eszközök, bérek, létszám, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demográfiai fordulat évtizedén vagyunk túl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 óta 936 736-tal, az utóbbi egy évben 108 786-tal nőtt a forgalomban lévő személygépkocsik száma Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Szárnyal a beruházási rátánk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Egészségügyi beruházások, cél a teljes önellátás.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

Újabb hitelminősítő ismerte el a magyar gazdaság és a magyar kormány teljestményét!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarországon 10,3%-kal növekedett a mezőgazdaságban a munkaerő termelékenysége
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege

Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Megépül Paks II - az energiabiztonságunk záloga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti közművek után létrejön a Nemzeti Vízművek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az ország felminősítései https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
Újra magyar tulajdonba kerül a TIGÁZ és a TITÁSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanyna
k
Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Ez pedig a baloldal listája...
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Gazdaság  Környezetvédelem  Kultúra  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Lebetonozzák Mocsárosdűlőt!

Gigaépítkezést tervez a baloldal Mocsárosdűlőn, gombamód nőhetnek ki az irodaházak a részben védett, vizes élőhelyen

Lebetonozzák Mocsárosdűlőt!

Hol vannak a raszta hajú "ligetvédők"? Nem látjuk, hogy odaláncolják magukat a fákhoz, nincs molinó, nincs Facebook-csoport, nincs petíció, stb. Ilyenek ezek a kamuzöldek! A természet csak a kampányban fontos, a győzelem után jönnek a “Nokia-dobozok”, a ciprusi cégek, a haverok, a visszacsorgatás.

Emlékezzünk! Karácsony Gergely "fűt-fát" ígért a kampányban, és mi lett belőle? Semmi!. Volt itt "minden Budapesten született gyerek után ültetünk egy fát" ígéret, volt "panelprogram" kamu, volt "fakivágási tilalom", volt "beton stop" és persze tartalmatlan "klímaveszélyhelyzet" is, de ezek csak szavak maradtak, valódi tettek nem követték az ígéreteket. Budapest elhanyagolt, koszos város lett, a balliberális vezetés most abból "él", hogy az előző vezetés által elindított projekteket adják át, szalagot vágnak, de új projektek nem indulnak, holott pénz van, csak szakértelem nincs.
A cikk végén lesz egy kis "lista"...

Miközben a főváros baloldali vezetése azt hirdeti, hogy zöldterületként óvnák meg Mocsárosdűlőt, a nyilvánosság elől rejtegetett terveik szerint lakások és irodahelyiségek ezreit húznák fel a részben védett vizes élőhelyen. A területen Bús Balázs, Óbuda korábbi fideszes polgármestere rendelt el változtatási tilalmat, amely máig érvényes.

A Karácsony Gergely vezette főváros betondzsungelt hozna létre Óbuda – és egyben Budapest – egyik utolsó jórészt érintetlen, ritka növény-, és állatfajoknak is otthont adó zöldterületén.

A Főpolgármesteri Hivatal városépítési főosztálya közreműködésével a Mocsárosdűlő egy jelentős részének beépítésére készített tanulmányterv szerint akár 2600 lakást húzhatnak fel a területen, ahol összesen csaknem félmillió négyzetméternyi szintterületet alakítanának ki. A várhatóan közfelháborodást keltő terveket Karácsonyék olyannyira rejtegetik, hogy éppen a szándékaik ellentét hangoztatják.

Bardóczi Sándor főépítész a minapi Facebook-bejegyzésében azzal ünnepeltette a baloldali városvezetést, valamint az általuk korábban deklarált „klímavészhelyzetet”, hogy Mocsárosdűlőből 650 ezer négyzetméternyi terület lesz „nem beépíthető”. Szerinte ez „annyira példátlanul paradigmaváltó tett, hogy sokan talán őrültségnek is tarthatják”. Ám míg Bardóczi azzal érvelt, hogy a szóban forgó rész egészen 1970 óta beépíthető terület, azt elfelejtette megemlíteni, hogy Bús Balázs, a III. kerület korábbi fideszes polgármestere – a mai napig hatályos – változtatási tilalmat rendelt el Mocsárosdűlőn, és minden beépítésre vonatkozó tervet megakadályozott.

– Ez a csodálatos élőhely azonban most sérülhet, hiszen úgy tűnik, hogy a főváros és a kerület baloldali vezetése elhatározták, hogy beépítik a zöldterület egy részét, miután feloldották a változtatási tilalmat – hangsúlyozta Bús Balázs. Sőt Karácsonyék terveit támogathatja az egyre kevésbé civil szervezetként viselkedő Aquincum-Mocsáros Egyesületet is, amely a Facebook-oldaláról törölt olyan kommenteket, amelyekben helyi lakosok tiltakozásukat fejezték ki a beépítések ellen.

Mindeközben a beépítési terveket szó szerint rejtegeti a baloldal, Bardóczi bejegyzésében mindössze egy vaktérkép szerepel Mocsárosdűlőről, és csak sejteni lehet, hogy a magyarázat nélkül, kékkel jelölt foltok némelyike a majdani beépítések területét jelöli.

Mint korábban megírtuk, az Óbudai Anzix egy korábbi számában – szintén magyarázat nélkül – közölt rajzokon az F+4, illetve az F+7 jelzések arra engedtek következtetni, hogy több emeletes irodaházakat és lakóépületeket húznának fel, s a lapunk birtokába került tanulmányterv ezt megerősítette. Figyelemre méltó, hogy a tanulmányban azt is megemlítik: a területen jelentkező belvíz miatt nem lehet mélygarázst építeni, így a több ezernyi ingatlannal együtt megjelenő nagy számú autó parkoltatása is növelheti a zsúfoltságot, nem is beszélve a helyi forgalomra nehezedő extra teherről, és az ezzel együtt járó légszennyezésről.

A fentiek fényében meglehetősen visszásnak hat Szabó Tímea tegnapi Facebook-bejegyzése, amelyben azt a látszatot igyekezett kelteni, hogy a kormány akarja beépíteni Mocsárosdűlőt.

– Nekünk zöld kell, nyugalom kell, tiszta levegő kell! Üzenem a kormánynak: ne próbáljanak meg újra trükközni, kétszer már beletört a bicskájuk az óbudaiak ellenállásába! Ahogy megvédtük a Rómait és a Hajógyárit, úgy fogjuk a Mocsárost is! – írta a Karácsony-párt társelnöke.

Mint korábban a Magyar Idők beszámolt róla, Mocsárosdűlőt az 1920-as évek óta próbálták megmenteni az elkötelezett természetvédők. Nevét valószínűleg talajáról kapta, a középkorban még egy tó volt itt. Óbuda egyik utolsó, még természetközeli élőhelye a védetté nyilvánítás ellenére veszélyben van. A Gyermekeink Egészséges Felnőtt Koráért Alapítvány a dűlő látogathatóvá, rekreációs területté alakítását szorgalmazta néhány éve, és ezeket a terveket az előző, fideszes városvezetés is támogatta.

Karácsony Gergely "zöld" intézkedései:
Karácsony új fát ígért minden budapesti újszülött tiszteletére - nem lett.
https://szamokadatok.hu/Post/1181/Karacsony_uj_fat_igert_minden_budapesti_ujszulott_tiszteletere
Tarlós fejlesztéseit adják át, az eredményt sajátjukként tálalják
Átadták a tabáni szabadidőparkot - Köszönjük, Tarlós úr!
Park épül a fideszes vezetésű V. kerületben, ezért érthető a kamuzöldek és az álhírgyártó propaganda támadása
https://szamokadatok.hu/Post/2657/Park_epul_a_fideszes_vezetesu_V_keruletben_ezert_ertheto_a_kamuzoldek_es_az_alhirgyarto_propaganda_tamadasa
Liget Budapest Projekt - ezt támadták és a mai napig támadják a liberális diktatúra hazai képviselői
https://szamokadatok.hu/Post/2653/Liget_Budapest_Projekt_-_ezt_tamadtak_es_a_mai_napig_tamadjak_a_liberalis_diktatura_hazai_kepviseloi
Karácsony Gergely önfényezésének tételes cáfolata
https://szamokadatok.hu/Post/2124/Karacsony_Gergely_onfenyezesenek_teteles_cafolata
Klímahiszti, vagy valódi lépések a környezetszennyezés csökkentéséért?
https://szamokadatok.hu/Post/1696/Klimahiszti_vagy_valodi_lepesek_a_kornyezetszennyezes_csokkenteseert_Mi_valasztottunk
Szabó Tímeáék ismét a fejlesztés, a sport, a zöldterület rendezése ellen lázítanak
https://szamokadatok.hu/Post/1417/Szabo_Timeaek_ismet_a_fejlesztes_a_sport_a_zoldterulet_rendezese_ellen_lazitanak
Karácsony Gergely programja: 13. oldal 1. bekezdés: Panelprogram - nem lett.
https://szamokadatok.hu/Post/1288/Karacsony_Gergely_programja_13_oldal_1_bekezdes_Panelprogram
A Liget-projekt 60%-ról 65%-ra emeli a zöldterület arányát, ennek ellenére megy a hiszti, több fejlesztést leállítottak.
https://szamokadatok.hu/Post/1209/A_Liget-projekt_60-rol_65-ra_emeli_a_zoldterulet_aranyat
Számok, tények a Ligetről
https://szamokadatok.hu/Post/331/Szamok_tenyek_a_Ligetrol
Klímaveszélyhelyzet – üres szavak Budapesten, folyamatos faültetés Debrecenben
https://szamokadatok.hu/Post/117/Klimaveszelyhelyzet_ures_szavak_Budapesten_folyamatos_faultetes_Debrecenben
Brutális fairtás Terézvárosban
https://szamokadatok.hu/Post/1676/Brutalis_fairtas_Terezvarosban
Visszavettük Budapestet - Karácsony Gergely most éppen 85 fa kivágásáról döntött
https://szamokadatok.hu/Post/1012/Visszavettuk_Budapestet_-_Karacsony_Gergely_most_eppen_85_fa_kivagasarol_dontott
Faültetési programok: 1 év után tisztán elválik a hazugság a valóságtól
https://szamokadatok.hu/Post/2340/Faultetesi_programok_1_ev_utan_tisztan_elvalik_a_hazugsag_a_valosagtol

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/gigaepitkezest-tervez-a-baloldal-mocsarosdulon-9432221/
Bús Balázs https://www.facebook.com/busofficial/posts/2908183652761442
Pénz van - szakértelem nincs.
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/penzt-kunyeral-mikozben-uszik-a-penzben-karacsony-gergely-9431147/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Környezetvédelem 

Bréking! Kiszivárgott, mire készül a kormány!

ADD TOVÁBB!

Ha munka van, minden van!
Magyarország erősebben fog kijönni a válságból, mint ahogyan belement.
Bővült az otthonteremtés rendszere
Bértámogatás a vállalkozásoknak
Történelmi béremelés az orvosoknak és az ápolóknak
13. havi nyugdíj visszavezetése
Jövedelemadó-mentesség a 25 év alattiaknak
Hitelmoratórium
10 milliós kamatmentes hitel a kisvállalkozásoknak
6000 milliárd áll rendelkezésre
2030-ra Európa 5 legélhetőbb és legversenyképesebb országa között leszünk
Tovább nő a bölcsődei férőhelyek száma, a meglévőket korszerűsítik
Lesz iskolabusz
1500 milliárdból fejlesztik a felsőoktatást
Felzárkóztatják a 300 leghátrányosabb települést
Vízgazdálkodás, mezőgazdaság erősítése
Zöld közlekedés
Környezetbarát vasút
Zöld busz program
Nő a megújuló energiaforrások aránya
Energetikai korszerűsítések
Napelemes rendszerek
Körforgásos gazdaság, a hulladék alapanyag!
Digitális képességek növelése
Egészségügyi kiadások tovább nőnek
Versenyelőnyre fogunk szert tenni
A baloldal megszorított és adókat emelt a válság mellé
Megszorítások helyett támogatás és lehetőség mindenkinek
Csak közösen lábalhatunk ki!

KÖSZÖNJÜK! 🤍

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

Hatezer milliárd forint áll a kormány rendelkezésére arra, hogy Magyarországot még erősebbé tegye és hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé kerüljön - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára felkerült videóban.

Schanda Tamás kijelentette: annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, soha nem látott mértékű, 1500 milliárd forintos támogatás jut a felsőoktatás területére. Ez biztosítja Magyarország sikerességét hosszabb távon - tette hozzá.

A tervek közül az államtitkár kiemelte a bölcsödei férőhelyek számának további növelését, a gyerekek közlekedésének megkönnyítését iskolabusz rendszerrel, a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását, a vízgazdálkodás korszerűsítését, a közlekedés korszerűbbé és zöldebbé tételét, a megújuló energiaforrások arányának növelését és a digitális képességek megerősítését.

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét - mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.

A munkát folytatja a kormány a gazdaság újraindításának akciótervével, amelynek keretében például bővítették az otthonteremtési támogatásokat, bértámogatást nyújtottak a vállalkozásoknak, történelmi léptékű béremelést hajtottak végre az orvosoknál, visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, jövő évtől a 25 év alattiaknak jövedelemadó mentességet biztosítanak, fenntartják a hitelmoratóriumot és a legkissebb vállalkozásoknak 10 millió forintos kamatmentes hitelt biztosítanak - sorolta.

Schanda Tamás úgy fogalmazott, hogy a baloldal adóemelésekkel megsarcolta az embereket a gazdasági válság idején, de a problémákat képtelen volt megoldani. A jelenlegi kormány a megszorítások és segélyek útjára nemet mondott, helyette mindenkinek lehetőségeket és támogatásokat biztosít - jegyezte meg.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210221-a-kormany-hatezer-milliard-forintot-fordit-a-versenykepesseg-novelesere
https://www.facebook.com/schandatamasjanos/videos/3872037039521928

Címkék: Adó  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Oktatás  Videók