Címke: Környezetvédelem

Újabb "Botrány"!

Ezt a pénzt se tudja már ellopni a baloldal! A Fidesz nem azt mondja, hogy "szálljanak ki a kocsiból, és menjenek gyalog" /Karácsony Gergely/, hanem fejleszti a tömegközlekedést!

Újabb "Botrány"!

Orbán “ellopta” a pénzt a baloldali EP-képviselőktől, és “titokban” 503 darab új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált autóbuszt állít forgalomba belőle a Volánbusznál 32,9 milliárd forint értékben.

Külön kiemelendő az a vérlázító tény, hogy a buszok többsége Magyarországon lesz gyártva, ami egy "súlyosan kirekesztő", a baloldali pártok külföldi megrendelőinek érdekeit sértő helyzet.

Köszönjük, Fidesz!

503 darab új autóbuszt vásárol a Volánbusz
Több mint félezer autóbusszal fiatalodhat meg a Volánbusz járműparkja. Az új szerzemények többsége magyar gyártmány, egy részük Mosonmagyaróvárott, illetve Győrött, másik részük pedig Debrecenben készül.

Sikeresen lezárultak a Volán Buszpark Kft. év elején kiírt közbeszerzési pályázatai, amelynek köszönhetően az utóbbi idők egyik legnagyobb hazai buszbeszerzése valósulhat meg. A Volánbusz flottakezeléséért felelős cég tenderén ugyanis három céget, a Kravtexet, az ITE Bus&Truckot, valamint a Volvo Hungariát választották ki győztesként.

A győri és mosonmagyaróvári üzemmel rendelkező Kravtex 365 darab Credobus Econell 12, részben alacsony padlós autóbuszt szállít le a Volánbusznak. A megrendelt mennyiségből 150 darab már egy hónapon belül forgalomba állhat. Az utolsó példány átadásával pedig már 1000 darabra nő a Volánbusznál forgalomban lévő Econellek száma. A sajtótájékoztatón bemutatott elővárosi kivitelű Credobus Econell 12 fedélzetén 43+1 ülő és 39-47 állóhely áll rendelkezésre. A 16,5 tonnás össztömegű autóbusz hajtásáról 210 lóerős, FTP Tector típusú Euro VId károsanyag-kibocsátási normákat teljesítő dízelmotor gondoskodik, amelyhez ZF AS Tronic Lite 6AS 1010B típusú automata váltó csatlakozik.

A debreceni központú és gyárral rendelkező ITE Bus&Truck Kft. 88 darab Mercedes-Benz Reform 501 LE típusú buszt szállíthat a Volánbusznak. Mint ismeretes, napjaink legszebb nagy kerekű magyar gyártmányú autóbuszának formatervét az a Kozák Péter jegyzi, aki többek között a legszebb magyar csuklóson, az Ikarus E94G-n is dolgozott korábban. A Reform 501LE típusú autóbuszt 2018-ban mutatták be, sorozatgyártása tavaly év végén indult el a hajdú-bihari megyeszékhelyen.

A modellben Euro VId, OM 936 típusú, 7.7 literes, 350 lóerős (260 kW) dízelmotor dolgozik, mely 1400 newtonméteres teljesítményre képes. Az erőforráshoz a ZF hatsebességes EcoLife automata sebességváltója csatlakozik. A félig alacsony padlós autóbusz utasterében 45 Kiel-gyártmányú utasülés, valamint 37-40 állóhely áll rendelkezésre. A Volánbusz tájékoztatása szerint a Reform 501LE típusú buszok Hajdú-Bihar, Fejér és Komárom-Esztergom megyékben szállítják majd az utasokat.

A Volvo Hungaria Kft. 50 darab Lengyelországban készülő Volvo 8900 B6SC típusú háromtengelyes szóló autóbuszt szállíthat a Volánbusz részére. A részben alacsony padlós, mintegy 95 utas szállítására alkalmas buszokból az ország nyugati és keleti régiójában 20-20 példány, míg középső részén 10 darab állhat forgalomba ez év novemberétől. Ez a típus ugyancsak nem ismeretlen a Volánbusz számára, hiszen 2020-ban 15 darab Volvo 8900-assal gazdagodott a társaság járműparkja. A modell hajtásáról 8 literes, Euro VId károsanyag-kibocsátási normákkal rendelkező dízelmotor gondoskodik.

Valamennyi autóbusz légkondicionált, emellett rendelkezik elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekes szék és babakocsi elhelyezésére alkalmas területtel, kihajtható rámpával, valamint üléspáronként 1 darab USB-csatlakozóval. A magyar gyártmányú autóbuszokat pedig prémiumminőségű, Continental Conti Hybrid és ContiCoach típusú gumiabroncsokkal szerelik fel.

“Magyarországon a személyforgalom több mint ötöde esik autóbuszokra, trolibuszokra. Ez az arány a legmagasabbnak számít az Európai Unió tagállamai közül. A közúti közösségi közlekedés fejlesztésében egyértelműen a járműállomány megújításával tehetünk a legtöbbet az utasok bizalmának elnyeréséért. A Volánbusz 2021-ben összesen 1600 busz beszerzésére indít közbeszerzéseket. A kormány a MÁV-Volán csoporttal közösen azon dolgozik, hogy a közösségi közlekedés európai szinten élenjáró részarányát tartósan megőrizze” – jegyezte meg Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjában 2018 óta összesen 1070 autóbusz állt forgalomba. Hogy pontosan melyek ezek, az az alábbi videón megtekinthető.

Kapcsolódó:
👉Emeletes vonat a Balatonnál!
Megújuló pálya, útépítések, tömegközlekedés fejlesztése: nem álom! Valóság! Az álhírekkel ellentétben a Balaton nem "a Fideszé", hanem mindenkié
https://szamokadatok.hu/Post/3610/Emeletes_vonat_a_Balatonnal
👉Környezetvédelem, tömegközlekedés a gyakorlatban! (+lista a cikk végén) Lezárult a dízelkorszak az észak-balatoni vasút egy szakaszán
https://szamokadatok.hu/Post/3605/Kornyezetvedelem_tomegkozlekedes_a_gyakorlatban_lista_a_cikk_vegen
👉Közlekedési problémák kezelése
Ízlelgesd ezt a két megközelítést, és jövőre ne szavazz magad ellen!
https://szamokadatok.hu/Post/3596/Kozlekedesi_problemak_kezelese

Forrás: https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2021/07/20/503-darab-uj-autobuszt-vasarol-a-volanbusz/
👉A képen a 16 darab már átadott új debreceni busz látható, melyekről korábban ebben a cikkben számoltunk be:
https://szamokadatok.hu/Post/3661/Errol_sem_fog_irni_a_hazug_baloldali_sajto

Címkék: Fejlődés  Környezetvédelem 

12 pontban arról, hogy miért a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatjuk!

Mi azt szeretnénk, hogy Magyarország maradjon magyar ország! Add tovább, ha te is!

12 pontban arról, hogy miért a Fidesz-KDNP pártszövetséget támogatjuk!

12 átfogó cikkel (és további 3500-zal a weboldalunkon) mondjuk el, hogy miért támogatjuk a Fidesz-KDNP pártszövetséget! A tisztánlátás érdekében szögezzük le: bennünket nem fizet sem a Fidesz, sem Mészáros, sem a Megafon - senki! Mi "csupán" mezei adófizető állampolgárok vagyunk, és azért támogatjuk a jelenlegi kormányt, azért szerkesztjük ezt az oldalt, mert szeretjük a hazánkat, tudjuk, megtapasztaltuk, hogy milyen rossz volt a baloldali kormány idejében az életünk, és látjuk, hogy mennyivel emberségesebb most Magyarország, mennyivel jobb az élet, mennyivel több most a lehetőség. A Fidesz nem "halat osztogat", hanem lehetőséget ad arra, hogy "halásszunk", és ez az egyetlen helyes út! Haza, család, munka - nincs más alternatíva!

Magyarország maradjon
Bátor
https://bit.ly/3xMUoxA
Szuverén
https://bit.ly/35NrYaK
Elismert
https://bit.ly/3wQQK5D
Gyarapodó
https://bit.ly/2Sjgngg
Jogállam
https://bit.ly/2Uk6GPh

Családbarát
https://bit.ly/2UwywrO

Egészséges
https://bit.ly/3gVoNmu

Innovatív
https://bit.ly/3d5egE8

Környezetbarát
https://bit.ly/35Q1V2k

Biztonságos
https://bit.ly/35J6sUz

Önellátó
https://bit.ly/3zLeIRL

Egységes
https://bit.ly/3xM0oGy

Niedermüllernek, és a hozzá hasonló hazaárulóknak üzenjük: A világon a legjobb dolog MAGYARNAK LENNI!
Minél jobban támadják Magyarországot külföldről, annál többen fogunk Orbán Viktor köré gyűlni, és a negyedik kétharmados győzelemmel 2022-ben elmondjuk a véleményünket mindenkinek arról, hogy mi hogyan látjuk a világot!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Család  Környezetvédelem  Nemzet  Vélemény 

Környezetvédelem, tömegközlekedés a gyakorlatban! (+lista a cikk végén)

Lezárult a dízelkorszak az észak-balatoni vasút egy szakaszán

Környezetvédelem, tömegközlekedés a gyakorlatban! (+lista a cikk végén)

Végéhez értek a Szabadbattyán és Balatonfüred között mintegy 55 km-es vonalszakaszon megvalósuló villamosítási munkálatok. A dízelvontatás megszűnésével komfortos, környezet- és utasbarát közlekedés jött létre, ezzel együtt az északi és a déli part megközelítése a kiszámítható vasúti menetrend és csökkenő menetidő miatt még gyorsabbá vált.

Mielőtt tovább mennénk, emlékezzünk, hogyan foglalkozott ezzel a témával a balliberális álhírgyártó propaganda! Most, amikor elkészült a fejlesztés, és az utason élvezhetik a szebb, modernebb, kényelmesebb és gyorsabb közlekedés, természetesen elhallgatják ezt a hírt!
A 24.hu, az egyik leggusztustalanabb álhírgyár írta:
"Mészáros Lőrinc a vejével együtt nyert el egy 23 milliárd forintos állami vasútépítést"
Sikerült a lényeget kiragadniuk....Nekik az baj, ha MAGYAR cég épít, ITTHON marad a nyereség, ADÓBEVÉTELE keletkezik az államnak, MUNKAHELYEK jönnek létre, és az ALVÁLLALKOZÓK ki vannak fizetve. Ennyit erről.
https://24.hu/belfold/2018/06/05/meszaros-lorinc-vasutepites-homlok-zsolt-balaton-vasut/

A fejlesztés átfogó célkitűzése a környezetbarát és biztonságos vasúti közlekedés vonzóbbá tétele az igényeknek megfelelő szolgáltatás korszerűsítésével, az utazási idő csökkentésével. A vonalszakasz villamosításának, felújításának, az érintett állomások és megállóhelyek utasforgalmi beavatkozásainak eredményeként megvalósul a gyors és környezetbarát villamosított vasúti kapcsolat. Az Észak-Balaton kiemelt turisztikai térség elérhetősége, , a településeit összekapcsoló közösségi közlekedési szolgáltatás színvonala jelentősen javul.

A beruházás keretében az 55 km-es vonalszakasz villamosítása és Szabadbattyán alállomás átépítése, valamint bővítése valósult meg. A fejlesztés tartalmazta Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs vasútállomások akadálymentesítését és átépítését – így például 55 cm magas peronok épültek, megtörtént a teljes vágányhálózat és a kitérők cseréje, korszerűsödött az utastájékoztató rendszer, megújult a térvilágítás, és a biztosítóberendezést is átalakították. Balatonfüred állomáson a mozdonycserék gördülékenyebb lebonyolításához szükséges villamosított csonkavágány épült

Alsóörs állomáson új felsővezetéki járműtároló épült, amely épületben fog állomásozni a vasútvonal karbantartási munkáihoz használatos felsővezeték szerelő-karbantartó jármű. Az épület vágánykapcsolata az állomási vágányok kiépítésével együtt valósult meg.

Emellett megtörtént a teljes vonalszakasz fenntartási vágányszabályozása, a lokális pályahibák megszüntetése.

Átépült az 1909-ben átadott Csittényhegyi alagút is, ahol a villamos vontatás miatt a pályaszint mintegy 25 cm-es süllyesztésére volt szükség, így az áramszedős járművek is áthaladhatnak.

A vasúti munkák mellett a szabadbattyáni vontatási transzformátor alállomás fejlesztési munkálatai is elkészültek. A vontatási energia biztosításához új tápvezeték épült ki a betápláló fázishatárig, ezzel a vasútvonal 2×25 kV-os táplálási rendszere biztosíthatóvá vált egészen Balatonfüredig.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: A kormány az elmúlt időszakban összesen több mint 300 milliárd forintot fordított közlekedésfejlesztésre a Balaton térségében. Már előkészületben van az észak-balatoni vasútvonal korszerűsítésének folytatása, az összesen mintegy 106 kilométeres Balatonfüred – Tapolca – Keszthely és Tapolca – Ukk vonalszakaszok felújítása, villamosítása is. A távlati cél a Balaton teljes körbejárhatóságának megteremtése környezetbarát, a tájba illeszkedő vasúttal. A kormány a továbbiakban is százmilliárd forintos nagyságrendben támogatja a balatoni közlekedés fejlesztését.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta: A mobilitás, a személyautók számának növekedése óriási kihívás elé állította a régió közlekedését. Az Észak-Balatonon végrehajtott közlekedési beruházások jelentős változást hoztak abban, hogy hogyan lehet elérni a környező településeket. Az infrastrukturális fejlesztések több perccel és több kilométerrel rövidítették le az utat. A hosszú távú célunk azt volt, hogy minél gyorsabban és minél kényelmesebben, szép állomásokon, kényelmes járműveken lehessen kötött pályán is közlekdni Balatonfüred és a főváros között.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: Az idei szezonban csaknem kétszer annyi járat fog közlekedni, a Balatonra. A part menti utazások is könnyebbé válnak, és egyes településekre akár 20 perccel is rövidül a menetidő. Holnap reggel indul el először KISS emeltes motorvonat Fonyódra, a hétvégente közlekedő járatokkal Szolnokról és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásairól, valamint a Dunakanyarról Szob és Vác térségéből lehet lejutni a déli partra. Egész nyáron igénybe lehet venni a tavalyról ismert Balaton 24 és 72 napijegyeket, melyekből az idei évben június 10-ig már 2400 darabot értékesítettünk. Ezen jegyek kiterjesztései a Balaton 24/72 Duo napijegyek, melyekkel a Volánbusz 123 helyi járata is igénybe vehetők.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: Terveink szerint nem állunk meg Balatonfüreden, megyünk tovább a tervezéssel a Balatonfüred-Tapolca-Keszhely, Tapolca-Ukk szakaszok irányába. A NIF Zrt. kiírta ezen szakaszok villamosításának tervezésére irányuló közbeszerzését, jelenleg a beérkezett ajánlatok kiértékelésénél tartunk. A Tervező feladata lesz valamennyi szakág engedélyezési terveinek elkészítése, a kivitelezés megkezdéséhez szükséges valamennyi hatósági engedély beszerzése, a kivitelezésre vonatkozó tenderdokumentáció műszaki köteteinek elkészítése. A villamosítási munkák mellett elkészítettük egyes balatoni vasútállomások felvételi épületei illetve állomási előterei rekonstrukciójának terveit is, remélhetőleg idén ősszel megkapjuk a szükséges forrást ezekre a fejlesztésekre is, így teljeskörűen megújulhat a balatoni vasúti közlekedés arculata.

Kontrát Károly, a Veszprém megyei 2. sz. országgyűlési egyéni választókerület országgyűlési képviselője elmondta: Örülök, hogy ennek a beruházásnak az átadására sor kerül, hiszen fontos lépés ez a közösségi közlekedés fejlesztésében. Immáron másfél óra alatt vált megközelíthetővé a Balaton Budapestről és vissza, ami a helyiek, a turisták és a vendégek számára is fontos. Elindul a szezon, bízom benne, hogy sok olyan vendéget vonzz majd a Balaton, akik a vasutat fogják igénybe venni a lejutáshoz.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból valósul meg.

🟠Kapcsolódó:
👉Magyarország mert nagy lenni! (+lista)
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/3471/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
👉Tömegközlekedés, környezetvédelem
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
👉Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
👉31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
Na de mit tett a kormány? Mutatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom
👉Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
👉Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
👉Közép-Európa legnagyobb naperőművét adták át Kaposváron
Beszéd helyett
https://szamokadatok.hu/Post/3492/Kozep-Europa_legnagyobb_naperomuvet_adtak_at_Kaposvaron
👉Közlekedési problémák kezelése
Ízlelgesd ezt a két megközelítést, és jövőre ne szavazz magad ellen!
https://szamokadatok.hu/Post/3596/Kozlekedesi_problemak_kezelese
👉Budapest többet érdemelne
Visszatértek azok az idők, amikor a mások által levedlett, más országok által leselejtezett járműveket vesz a főváros... Szégyen!
https://szamokadatok.hu/Post/3602/Budapest_tobbet_erdemelne
👉Értékteremtés Magyarországon!
Átadták az M85 autóút Csorna nyugat - Balf csomópont közötti szakaszát!
https://szamokadatok.hu/Post/3559/Ertekteremtes_Magyarorszagon
👉Az M8-as gyorsforgalmi út első szakaszát már átadták!
https://szamokadatok.hu/Post/3531/Az_M8-as_gyorsforgalmi_ut_elso_szakaszat_mar_atadtak_lista_a_cikk_vegen
👉A fejlesztéseket bemutató videónkban 13 perc 35 másodperctől van szó infrastrukturális fejlesztésekről
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
👉Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
👉2010 óta összesen 6000 km út és 500 km gyorsforgalmi út épül vagy újult meg teljesen.
https://szamokadatok.hu/Post/2539/Utepites_maskepp
👉Sopron is bekapcsolódott a gyorsforgalmi úthálózatba
A projekt költsége 150 milliárd forint TISZTÁN HAZAI FORRÁS
https://szamokadatok.hu/Post/2502/Sopron_is_bekapcsolodott_a_gyorsforgalmi_uthalozatba
👉Teljessé vált Eger gyorsforgalmi kapcsolata
(Nem hitelből és nem 35 évig fizetendő PPP konstrukcióban)
https://szamokadatok.hu/Post/1521/Teljesse_valt_Eger_gyorsforgalmi_kapcsolata
👉Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
Így "lopta szét" Orbán az országot, pontosabban így építi újjá Magyarországot!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
👉2020-ban 214 projektben 642 kilométernyi útszakasz újult meg.
https://szamokadatok.hu/Post/1775/Utepites_regen_es_most
👉1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
👉Indul az M6-os autópálya horvát határig vezető szakaszának a kivitelezése!
És mivel a Fidesz építi, ezért nem kell majd 35 évig törleszteni és így nem keletkezik 2853 milliárd forintos kár!
https://szamokadatok.hu/Post/3006/Indul_az_M6-os_autopalya_horvat_hatarig_vezeto_szakaszanak_a_kivitelezese
👉Indul az építkezés: 36 kilométernyi négysávos úttal gazdagodik Észak-Dunántúl
Nem beszélünk fejlesztésekről, hanem megvalósítjuk azokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2097/Indul_az_epitkezes_36_kilometernyi_negysavos_uttal_gazdagodik_Eszak-Dunantul
👉Átadták az M4-es legkeletibb szakaszát, ezzel elérte a román határt
https://szamokadatok.hu/Post/1843/Atadtak_az_M4-es_legkeletibb_szakaszat_ezzel_elerte_a_roman_hatart
👉Négysávos úttal vált gyorsabbá Debrecen megközelítése keleti irányból. A beruházás értéke 10,5 milliárd forint. Nem beszélnek róla! Megépítik!
https://szamokadatok.hu/Post/1767/Negysavos_uttal_valt_gyorsabba_Debrecen_megkozelitese_keleti_iranybol
👉Szolnok közelébe ért az M4
https://szamokadatok.hu/Post/1544/A_heten_a_masodik_gyorsforgalmi_utszakaszt_adjak_at

👉Tömegközlekedés fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem

👉A kistelepülések úthálózatát a Magyar Falu Program is segíti
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama
👉Kalocsa-Paks Duna-híd: átadták a munkaterületet, indul a kivitelezés
https://szamokadatok.hu/Post/2853/Kalocsa-Paks_Duna-hid_atadtak_a_munkateruletet_indul_a_kivitelezes
👉Így épül a jövő Magyarországon!
Lendületesen halad az M85 építése! Hamarosan elkészül a balfi csomópont. Egyre közelebb az átadás
https://szamokadatok.hu/Post/3398/Igy_epul_a_jovo_Magyarorszagon
👉Az országépítést bemutató videónkban pedig további 2000 fejlesztés, útépítések is!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
👉A sorozat korábbi cikkei: https://szamokadatok.hu/fejlodes
👉Hidat építünk, ami összeköt! 2010 óta több száz híd épült illetve újult meg! Mutatunk néhány példát!
https://szamokadatok.hu/Post/3570/Hidat_epitunk_ami_osszekot_2010_ota_tobb_szaz_hid_epult_illetve_ujult_meg
👉Hódmezővásárhelyi Népkert megállóhely
11 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3482/Hodmezovasarhelyi_Nepkert_megallohely

Forrás: https://nif.hu/2021/06/befejezodott-a-szabadbattyan-es-balatonfured-kozotti-vonalszakasz-villamositasa/
https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2021/06/lezarult-a-dizelkorszak-az-eszak-balatoni-vasut-egy-szakaszan

Címkék: Környezetvédelem 

2022-ben választunk!

Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!

2022-ben választunk!

Az előző hasonló posztban összehasonlítottuk a számokat, aki még nem látta, nézze meg, és ossza meg!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/337877367689403
Most pedig megnézzük az elvi különbségeket a két oldal között

Határvédelem
Baloldal: "álprobléma" https://bit.ly/3il6Cce
Fidesz: Határvédelemben nincs kompromisszum. https://bit.ly/3wTpina
Megélhetés
Baloldal: segély https://bit.ly/2Ro5edB
Fidesz: munka https://bit.ly/2Rn726E
Sport
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uWxBgG
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3chGn2g
Betelepítés, multikulti
Baloldal: támogatják https://bit.ly/3wZZjKS
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/3il7622
Vidékfejlesztés
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uTN55l
Fidesz: támogatja https://bit.ly/3uRsoXG
Megkülönböztetés, listázás
Baloldal: listáznak, mint a nácik https://bit.ly/2Ro64af
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/34N3y0f
Identitás
Baloldal: "k. ország" https://bit.ly/3plmjl8
Fidesz: édes hazánk https://bit.ly/3uU2gLM
Adózás
Baloldal: adóemelés https://bit.ly/3z4c3Cc
Fidesz: adócsökkentés https://bit.ly/3ijBkCr
Egészségügy
Baloldal: fizetős, privatizált https://bit.ly/3cjULae
Fidesz: fejlődő, állami https://bit.ly/3w6I0Ys
Iskolák, Bölcsődék, Óvodák
Baloldal: bezárták https://bit.ly/3x15M8G
Fidesz: építenek https://bit.ly/2TN2TtP
Családtámogatás
Baloldal: valamit mindig elvettek https://bit.ly/3x00tGe
Fidesz: folyamatosan bővítik https://bit.ly/3w6WSq9
Környezetvédelem
Baloldal: beszélnek róla https://bit.ly/2S3temV
Fidesz: cselekednek https://bit.ly/2S5haS6
Honvédelem
Baloldal: leépítették https://bit.ly/3cjbmex
Fidesz: folyamatosan fejlesztik https://bit.ly/3g8U0SN
Nyugdíj
Baloldal: elvették https://bit.ly/3gqWqwj
Fidesz: 13. havi+emelések https://bit.ly/2RuuGyk
Egyházak, vallás
Baloldal: folyamatosan provokálnak https://bit.ly/3cmAYHg
Fidesz: partnerség https://bit.ly/3yXaWnI
Fejlesztések
Baloldal: loptak és leállították https://bit.ly/3cmB3uy
Fidesz: transzparens folyamatok, fejlesztés https://bit.ly/3pr4AJ8
Nemzetközi kapcsolatok
Baloldal: provokációk, botrányok: https://bit.ly/3poRCvt
Fidesz: partneri kapcsolatok https://bit.ly/3gcZD2k
Műemlékvédelem
Baloldal: hagyták pusztulni https://bit.ly/3vZotJC
Fidesz: felújítják https://bit.ly/3posp45
Munkahelyteremtés
Baloldal: nem támogatták https://bit.ly/3po7FJF
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3z414st
Állami vagyon, Aranykészlet
Baloldal: elherdálták https://bit.ly/3vYiqVQ
Fidesz: gyarapítják https://bit.ly/3clKdYl
IMF-hitel
Baloldal: felvették, felélték https://bit.ly/3uUmJzS
Fidesz: visszafizették, és soha többé nem veszik fel https://bit.ly/3ijXlBe
Tömegközlekedés
Baloldal: leépítik https://bit.ly/2Ro58mi
Fidesz: fejlesztik https://bit.ly/3il9PIO
Energiaszektor
Baloldal: privatizálták, eladták https://bit.ly/3ikTeVd
Fidesz: visszaszerzik magyar tulajdonba https://bit.ly/3clKB9f

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Adó  Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Vidékfejlesztés 

Elindult az Újszülöttek Erdeje Program!

2030-ig minden évben legalább 10-10 facsemetét ültetnek az országban születő gyermekek után, vagyis minden évben mintegy 150 hektár új erdő születik

Elindult az Újszülöttek Erdeje Program!

A kormány cselekszik, mások meg csak beszélnek faültetésről. Karácsony Gergely az önkormányzati választási programjában azt ígérte, hogy “Minden Budapesten születő gyerek kap egy fát, ez évente 15 ezer facsemetét jelent”
Hol van a 23 000 fa, Geri?! Új fákat nem nagyon látunk 2019 októbere óta, csak gazos közterületeket és kivágott fákat. A faültetés fontos, és a politikusok között divatos téma, csak vannak a Fideszes politikusok, akik az ígéreteket valóra váltják, és vannak a megélhetési politikusok, akik a választás előtt "fűt-fát" ígérnek, aztán amikor pozícióba kerülnek, csak a közpénzt talicskázzák ki, de semmilyen érdemi lépést nem tesznek!
Klímaveszélyhelyzet – ezek csak üres szavak Budapesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2340/Faultetesi_programok_1_ev_utan_tisztan_elvalik_a_hazugsag_a_valosagtol

👉A Újszülöttek Erdeje program nyitányára Baranyában került sor, az első ilyen erdő átadó Vajszlón volt csütörtök délelőtt.

– A vajszlói tölgy a mai napig is fogalom. A 19. század végén, a 20. század elején lett keresett áru a hosszú, egyenes, jó minőségű vajszlói tölgy a világpiacon, és a mai napig így van ez. Nemcsak külföldiek keresik, hanem van olyan hazai faiparos, aki megnézi a fát, még mikor az lábon áll.

Bekottázza, ez neki mit ér – mondta el lapunknak Ripszám István a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón. – Hűek akartunk maradni ehhez az emblémához, tölgyből készítettük el az első erdősítést. Mellette 30 százalékban egyéb fafajok kerültek beültetésre a volt vajszlói csemetekert öt hektáros területén. Összesen 50 501 fát ültettek februárban, ami az elmúlt két hétben már 15 centimétert nőtt. Három év múlva már olyan nagyok lesznek, hogy nem látszunk ki belőle – tette hozzá.

Minden megyében egy-egy ilyen erdő születik, ahol az ültetendő fákat mindig az adott terültnek viszonyai szerint választják ki, említette meg az átadón Szentpéteri Sándor, az agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára. Az Újszülöttek Erdejét bárki megnézheti, aki Vajszló felé jár, illetve a következő tíz évben tíz különböző helyszínen újabbakat ültetnek a megyében. Jövőre a szigetvári térségen lesz a sor.

Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselő kiemelte az Újszülöttek Erdeje vajszlói átadóján, hogy 2019 és 2020 között 3,4 százalékkal emelkedett az élve születések száma az országban, ami immár az erdőtelepítésekre is jótékony hatást gyakorol. Kiemelte, hogy korábban 7,3 millió hektárnyi erdőnk volt. Trianon után ez lecsökkent egymillió hektárra, vagyis, az erdeinknek a 85 százalékát vesztettük el. Hozzátette, Magyarországnak 100 év kellett, hogy az egymillióról a duplájára növelje az erdeinek számát.

Nagy István

🟠Kapcsolódó: (a cikkekben további fontos linkek vannak!)
Tömegközlekedés, környezetvédelem
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
Na de mit tett a kormány? Mutatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom
Klímahiszti helyett
Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett
Óriási siker az Agrárminisztérium ország- és településfásítási programja. Számokkal
https://szamokadatok.hu/Post/2064/Oriasi_siker_az_Agrarminiszterium_orszag-_es_telepulesfasitasi_programja_Szamokkal
Újabb adókönnyítések a mezőgazdaságban!
Jelentősen csökkentek a terhek, egyszerűsödött az ügyintézés
https://szamokadatok.hu/Post/3459/Ujabb_adokonnyitesek_a_mezogazdasagban
Bejelentéseink alapján 10 000 tonna illegális hulladékot számoltak fel a Tisztítsuk meg az országot! programban
Környezetvédelemről a baloldal szokott beszélni, a Fidesz cselekszik
https://szamokadatok.hu/Post/2630/Bejelenteseink_alapjan_10_000_tonna_illegalis_hulladekot_szamoltak_fel_a_Tisztitsuk_meg_az_orszagot_programban

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujszulottek-erdeje-minden-szuletendo-kisgyermek-utan-10-fat-ultetnek-3818872/

Címkék: Környezetvédelem 

Közép-Európa legnagyobb naperőművét adták át Kaposváron

Beszéd helyett

Közép-Európa legnagyobb naperőművét adták át Kaposváron

Átadták az új, 100 megawatt teljesítményű naperőművet Kaposváron. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az eseményen azt mondta:
JELENLEG EZ A LEGNAGYOBB NAPERŐMŰ KÖZÉP-EURÓPÁBAN, NÉGYSZER AKKORA, MINT A KAPUVÁRI,
amit eddig Magyarország legnagyobb hasonló létesítményeként tartottak számon.

A kaposvári naperőmű 5 százalékos növekedést jelent a hazai fotovoltaikus kapacitásban, A NAGYSÁGRENDJE ANNYI, MINT A SOMOGYI MEGYESZÉKHELY LAKOSSÁGÁNAK TELJES ÉVES ENERGIAIGÉNYE, EMELLETT 120 EZER TONNA SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁST TESZ SZÜKSÉGTELENNÉ - jelezte.

Kijelentette: a beruházás kiemelten fontos, mert hozzájárul Magyarország klímapolitikai céljainak megvalósításához, és jó példája azon fejlesztéseknek, amelyeket a beruházók a koronavírus-járvány alatt is folytattak, bízva a magyar gazdaságban.

Palkovics László emlékeztetett arra: Magyarország vállalta, hogy 2050-re karbonsemleges országgá válik, karbonkibocsátását 95 százalékkal csökkenti az 1990-es szinthez képest. Vállaltuk, 2030-ra legalább 6 ezer megawatt fotovoltaikus kapacitást telepítünk, és 2020-ra elérjük a 2 gigawattot, ez meg is történt" - tette hozzá. Rámutatott, Magyarországnak 2021 elején már 2,3 gigawatt naperőmű-kapacitása volt, amihez most hozzáadódik a kaposvári naperőmű teljesítménye.

A miniszter szólt arról is, hogy az otthonfelújítási támogatáson belül 3 millió forintra lehet pályázni lakóházak, lakások rekonstrukciós munkáira és napelemek telepítésére, emellett a nemzeti helyreállítási terv forrásából is jelentős összeg, több mint 150 milliárd forint jut kiserőművek háztetőkre telepítéséhez, fűtési rendszerek korszerűsítéséhez. "Ez utóbbi programot legkésőbb július végén meghirdetik" - fűzte hozzá.

Palkovics László a naperőművek jelentőségét érzékeltetve rámutatott, hogy idén május 9-én a teljes magyar áramtermelés 37 százalékát az ipari méretű fotovoltaikus erőművek adták.

A lakossági naperőművek kapacitása is lényegesen nagyobb lett, egy év alatt a másfélszeresére nőtt - tette hozzá.

A miniszter a klímavédelem fontos területének nevezte a zöldbusz programot is. Beszámolt arról, hogy Kaposváron is készülnek majd elektromos buszok a részben speciális járműveket gyártó BM Heros Zrt. helyi szerepvállalásának köszönhetően.

Palkovics László kitért rá: Magyarország jelentős lépéseket tett azért, hogy számos területen erősítse együttműködését Kínával. Példaként a Budapest-Belgrád vasútvonal építését, a Fudan Egyetem tervezett budapesti campusát, és egyebek mellett a koronavírus elleni küzdelmet említette.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere (Fidesz-KDNP) az új naperőművet úttörő beruházásnak nevezte a jövő energiaellátásában. "Ez az erőmű nemcsak nekünk, kaposváriaknak, hanem egész Magyarországnak fontos" - hangoztatta a politikus.

Szita Károly közölte, a város vállalta, hogy 2050-re 80 százalékkal csökkenti a szén-dioxid, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest.

"Ma már 58 százaléknál tartunk, a most átadott beruházással azonban még nagyobb csökkenést érünk el, a célunkat nem 2050-re, hanem bő 10 év múlva elérjük" - mondta.

🟠Kapcsolódó:
Magyarország mert nagy lenni! (+lista)
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/3471/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
Tömegközlekedés, környezetvédelem
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!
Na de mit tett a kormány? Mutatjuk!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom
Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20210527-naperomu-kaposvar-legnagyobb.html
Videó: https://kapos.hu/hirek/gazdasag/2021-05-27/atadtak_kozep-europa_legnagyobb_naperomuvet.html

Címkék: Környezetvédelem 

Van mire büszkének lennünk!

Összeszedtük Magyarország Kormánya eddigi talán legnagyobb, legeredményesebb és leglátványosabb intézkedéseit!

Van mire büszkének lennünk!

Korábban már tettünk közzé egy listát, az a baloldal "eredményeiről" szólt. Akik nem látták, itt elolvashatják. 8 év alatt legalább 30 évvel vetették vissza az ország fejlődését!
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

Most pedig lássuk a Fidesz-KDNP eredményeit. A lista nem teljes, most csak azokat az intézkedéseket és azok hatásait szedtük össze, melyeket a hétköznapokban is érezhetünk a saját bőrünkön.

Ebben a videóbanaz országépítést mutatjuk be
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Ebben a videóban pedig csak az egészségügyet (mivel ez a balliberálisok erogén zónája)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
Vélemények helyett beszéljenek a számok.
https://szamokadatok.hu/Post/3453/Velemenyek_helyett_beszeljenek_a_szamok
Évről-évre egyre több lakás épül és kerül megvételre
https://szamokadatok.hu/Post/2997/Evrol-evre_egyre_tobb_lakas_epul_es_kerul_megvetelre
MAGYARORSZÁGON CSÖKKENT A LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN A MUNKABÉRRE RAKÓDÓ KÖZTEHER
https://szamokadatok.hu/Post/3143/Tobb_mint_85_szazalekponttal_csokkent_a_munkaberre_rakodo_kozteher_2009_es_2019_kozott
Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!
https://szamokadatok.hu/Post/2938/Magyarorszag_unios_szinten_is_eredmenyesen_vedekezett
Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Munkahelyvédelem régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2859/Munkahelyvedelem_regen_es_most
A hazai beruházási ráta vezető helyen áll az unióban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Beruházási rekord Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3139/Beruhazasi_rekord_Magyarorszagon
Gazdasági évnyitó - minden okunk megvan az optimizmusra
https://szamokadatok.hu/Post/2839/Gazdasagi_evnyito_-_minden_okunk_megvan_az_optimizmusra
Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot. Ezzel hazánk legnagyobb belterületi fásítási kezdeményezése valósul meg.
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett
A 2010 óta eltelt 11 év alatt több mint 2,5-szeresére, 2600 milliárdra emeltük a családok támogatására fordított összeget! Az 5% feletti GDP-arányos családtámogatással Magyarország világelső!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most
Eurostat: Jelentősen csökkent a rászorulók száma Magyarországon tíz év alatt
https://szamokadatok.hu/Post/2963/Eurostat_Jelentosen_csokkent_a_raszorulok_szama_Magyarorszagon_tiz_ev_alatt
Orbán Viktor ismertette a legfontosabb számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Munkahelyteremtő beruházások: lista (részlet) https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
“Pánikkormányzás” - ezt hazudja Dobrev
Aztán szembe jön a valóság: a Standard&Poor’s és a Fitch is válság ellenére befektetésre ajánlott országnak tartja Magyarországot
https://szamokadatok.hu/Post/2912/Panikkormanyzas_-_ezt_hazudja_Dobrev
Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója
https://szamokadatok.hu/Post/2822/2017_ota_egykulcsosra_csokkent_es_ezzel_Magyarorszage_lett_az_EU_legalacsonyabb_tarsasagi_adoja
Magyarországon a legolcsóbb az áram és a földgáz az egész EU-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2905/Lett_lakossagi_gazaremeles_-_kerdezte_Gyurcsany_2010_elott_egy_sajtotajekoztaton
Bérek, nettó, bruttó, bérköltség. https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
Jelentősen csökkent az állami szolgáltatások és ügyintézés díja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
Jelentősen több pénz marad az emberek zsebében a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és a 2010 óta folyamatosan emelkedő bérek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
Szavak helyett beszéljenek a számok!
👉Munkanélküliségi ráta 2010
Magyarország: 11,3%, EU átlag: 9,6%
👉Munkanélküliségi ráta most
Magyarország: 3,9%, EU átlag: 7,6%
https://szamokadatok.hu/Post/3386/Szavak_helyett_beszeljenek_a_szamok
A nagy “diktatúrában” egyre több új lakás épül!
https://szamokadatok.hu/Post/3390/A_nagy_diktaturaban_egyre_tobb_uj_lakas_epul
A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
Tömegközlekedés, környezetvédelem.
A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/3378/Tomegkozlekedes_kornyezetvedelem
Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok

1 100 000 ember kapta vissza magyar állampolgárságát!
https://szamokadatok.hu/Post/3107/1_100_000_ember_kapta_vissza_magyar_allampolgarsagat
Magyarországon van a legkevesebb rablás az EU-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/3023/Magyarorszagon_van_a_legkevesebb_rablas_az_EU-ban
Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
Az egészségügyben dolgozók béremelései (orvosok, ápolók, háziorvosok, stb)
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
Ezermilliárdokat tett félre a magyar lakosság 2020-ban!
https://szamokadatok.hu/Post/2890/Ezermilliardokat_tett_felre_a_magyar_lakossag_2020-ban
A legszebb eredmény! +115 000 gyermek született a családtámogatási rendszernek köszönhetően.
https://szamokadatok.hu/Post/2869/A_legszebb_eredmeny
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/2840/Magyar_tulajdon_aranya
Itt a fűtési szezon, nézzük a számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat

Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)
https://szamokadatok.hu/Post/2820/A_GYOD_osszege_Gyermekek_otthongondozasi_dija

Az otthon melege: sereghajtók voltunk, az EU átlagánál sokkal jobban teljesítünk jelenleg! https://szamokadatok.hu/Post/2670/Az_otthon_melege_sereghajtok_voltunk_az_EU_atlaganal_sokkal_jobban_teljesitunk_jelenleg
Fidesz sokkal jobb válságkezelő! https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
Egészségügy fejlesztése: várólisták, eszközök, bérek, létszám, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is
Több mint egymillió családot mentettünk meg az otthona elvesztésétől!
https://szamokadatok.hu/Post/3417/Retvari_tobb_mint_egymillio_csaladot_mentettunk_meg_az_otthona_elvesztesetol
Nyugdíjak, Manyup, emelések, stb
https://szamokadatok.hu/Post/3355/Igy_nem_segitette_a_kormany_a_nyugdijasokat

https://szamokadatok.hu/Post/3401/Igy_nem_segit_a_kormany_a_nyugdijasoknak
Rekord szinten az aranytartalékunk!
A 2010-es szint harmincszorosára, 94,5 tonnára nőtt Magyarország aranytartaléka!
https://szamokadatok.hu/Post/3240/Rekord_szinten_az_aranytartalekunk
Elfogadta a parlament a fiatalok szja-mentességét!
https://szamokadatok.hu/Post/3356/Elfogadta_a_parlament_a_fiatalok_szja-mentesseget

Gyes, gyed, gyet - Meghosszabbítják a lejáró jogosultságokat!
https://szamokadatok.hu/Post/3105/Gyes_gyed_gyet_-_Meghosszabbitjak_a_lejaro_jogosultsagokat
Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
A demográfiai fordulat évtizedén vagyunk túl!
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

2010 óta 936 736-tal, az utóbbi egy évben 108 786-tal nőtt a forgalomban lévő személygépkocsik száma Magyarországon!
https://szamokadatok.hu/Post/3068/2010_ota_936_736-tal_az_utobbi_egy_evben_108_786-tal_nott_a_forgalomban_levo_szemelygepkocsik_szama_Magyarorszagon
Szárnyal a beruházási rátánk!
https://szamokadatok.hu/Post/3030/Rossz_hirek_a_hatalomehes_ellenzeknek_szarnyal_a_gazdasagunk

Egészségügyi beruházások, cél a teljes önellátás.
https://szamokadatok.hu/Post/3011/Ujabb_egeszsegipari_beruhazasok

Orbán Viktor 10 legnagyobb válságkezelése
https://szamokadatok.hu/Post/2978/Kommentar_nelkul

Újabb hitelminősítő ismerte el a magyar gazdaság és a magyar kormány teljestményét!
https://szamokadatok.hu/Post/2969/Ujabb_hitelminosito_ismerte_el_a_magyar_gazdasag_es_a_magyar_kormany_teljestmenyet
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Hadiipar-fejlesztés Magyarországon: Honvédelem, üzlet, munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2527/Hadiipar-fejlesztes_Magyarorszagon_Honvedelem_uzlet_munkahelyek

Magyarországon 10,3%-kal növekedett a mezőgazdaságban a munkaerő termelékenysége
https://szamokadatok.hu/Post/2506/Magyarorszagon_103-kal_novekedett_a_mezogazdasagban_a_munkaero_termelekenysege
Az energiaszektor visszaállamosítása
https://szamokadatok.hu/Post/2430/Hosszu_evek_utan_magyar_kezbe_kerult_a_Budapesti_Eromu_Zrt

Megépül Paks II - az energiabiztonságunk záloga.
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya

Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben https://szamokadatok.hu/Post/2275/Magyarorszag_megelozte_Szlovakiat_az_egy_fore_juto_GDP-ben
A Nemzeti közművek után létrejön a Nemzeti Vízművek is
https://szamokadatok.hu/Post/2288/A_Nemzeti_kozmuvek_utan_Letrejon_a_Nemzeti_Vizmuvek_is

Az ország felminősítései https://szamokadatok.hu/Post/1971/Hatalmas_elismeres_a_magyar_gazdasagnak
Újra magyar tulajdonba kerül a TIGÁZ és a TITÁSZ
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

A Magyar Falu Program egy igazi siker!
https://szamokadatok.hu/Post/3002/Egyetlen_ev_leforgasa_alatt_900_korabban_csokkeno_nepessegu_faluban_emelkedett_a_lakossag_szama

Harmadára csökkent a szegénység!
https://szamokadatok.hu/Post/2987/Unios_elismeres_a_kormanynak

Ingyenes tankönyvek, NAT2020!
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas

Az OECD nyilvántartása alapján 2010-2019 között Magyarországon növekedett legjobban a minimálbér reálértéke Litvánia után
https://szamokadatok.hu/Post/2864/Az_OECD_nyilvantartasa_alapjan_2010-2019_kozott_Magyarorszagon_novekedett_legjobban_a_minimalber_realerteke_Litvania_utan
Öröklési és ajándékozási sarc - a Fidesz eltörölte
https://szamokadatok.hu/Post/2615/Oroklesi_es_ajandekozasi_sarc_-_a_Fidesz_eltorolte

2022-ben választunk! Íme a számok. 1. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3416/2022-ben_valasztunk

2022-ben választunk! Íme a számok. 2. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3419/2022-ben_valasztunk_2_resz

Nem mi mondtuk!
A baloldal szerint a Fidesz rosszul kormányoz. A világ ezt másképp látja!
https://szamokadatok.hu/Post/3415/Nem_mi_mondtuk
Munkanélküliségi ráta: Köszönjük, jól vagyunk! https://szamokadatok.hu/Post/2529/Munkanelkulisegi_rata_Koszonjuk_jol_vagyunk
Európai szinten Magyarországon alacsonyak a lakhatás költségei
https://szamokadatok.hu/Post/2516/Europai_szinten_Magyarorszagon_alacsonyak_a_lakhatas_koltsegei

Az otthonunk a tulajdonunk! Magyarországon 91 százalék a magánlakások aránya! https://szamokadatok.hu/Post/2497/Balliberalis_mantra_30_eve_azt_hazudjak_hogy_nyugaton_kolbaszbol_van_a_kerites
"Világpiaciárazók' figyelmébe, tények következnek
https://szamokadatok.hu/Post/2180/Vilagpiaciarazok_figyelmebe_tenyek_kovetkeznek

2020 év végére 66.080 milliárd forintra nőtt a háztartások pénzügyi vagyona, ami 5.445 milliárd forintos növekedés az előző évhez képest!
https://szamokadatok.hu/Post/2948/Kizsakmanyolas_kivereztetes_lopas_rezsim_diktatura_Meszaros_es_a_tobbi_suletlenseg_helyett
2020-ra teljesítettük a megcélzott 75%-os foglalkoztatási rátát a 20-64 éves korcsoportban!
https://szamokadatok.hu/Post/2792/2020-ra_teljesitettuk_a_megcelzott_75-os_foglalkoztatasi_ratat_a_20-64_eves_korcsoportban

Jelentősen nőtt a dolgozó orvosok száma
https://szamokadatok.hu/Post/3162/Alhir_nincs_orvos_es_romokban_vannak_a_korhazak

Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga.
https://szamokadatok.hu/Post/3211/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_az_alhirgyartok

Magyarország a második legnagyobb adócsökkentő!
https://szamokadatok.hu/Post/1841/Magyarorszag_a_masodik_legnagyobb_adocsokkento

Rekordméretű forrás az egészségügyben!
https://szamokadatok.hu/Post/3182/Rekordmeretu_forras_az_egeszsegugyben

Egyre több magyar engedheti meg magának a nyaralást!
https://szamokadatok.hu/Post/1538/Egyre_tobb_magyar_engedheti_meg_maganak_a_nyaralast

A jelenlegi 4,1 százalékos magyar munkanélküliségi ráta a negyedik legjobb mutató az Európai Unióban https://szamokadatok.hu/Post/1380/A_jelenlegi_41_szazalekos_magyar_munkanelkulisegi_rata_a_negyedik_legjobb_mutato_az_Europai_Unioban
Japánban is felfigyeltek a magyar családpolitika eredményeire! https://szamokadatok.hu/Post/2633/Japanban_is_felfigyeltek_a_magyar_csaladpolitika_eredmenyeire
Magyarország visszafizette az IMF-EU hitelt
https://hirado.hu/2016/04/06/magyarorszag-visszafizette-az-imf-eu-hitel-utolso-reszletet/

Minden önkormányzati adósságot átvállal a kormány
https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/minden-onkormanyzati-adossagot-atvallal-a-kormany-4076509/

A polgári kormányzás 10 éve - 28 rész egyben

👉A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa

Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

👉Rendteremtés
~~~~~~~~~
Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese

Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

👉Egészségügy
~~~~~~~~~
Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok

Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

👉Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese

Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

👉Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa

Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

👉További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg

Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

ADD TOVÁBB!

Címkék: Adó  Bűnözés  Család  Egészségügy  Fejlődés  Környezetvédelem  Nemzet  Nyugdíjasok  Oktatás  Önkormányzat  Vidékfejlesztés 

Tömegközlekedés, környezetvédelem

A Fidesz nem beszél róla, hanem cselekszik! (+lista a cikk végén)

Tömegközlekedés, környezetvédelem

A teljesség igénye nélkül, amiről most szó lesz:
90 IC+ kocsi
Elindul a Tram-train
P+R parkolók épülnek
Megújul a Déli Körvasút
Megújulnak a vasútvonalak
Megújul a Keleti Pályaudvar
Megújul a Nyugati Pályaudvar
50 megújuló állomás projekt
115 darab új mozdony érkezik
40 darab KISS emeletes motorvonat
3200 új autóbuszt vásárol a Volánbusz
97 autóbusz-állomáson épültek kerékpártárolók
Konténerterminál épül Zalaegerszegen és Fényeslitkén
50 darab hibrid motorvonat beszerzése van folyamatban
2000 milliárdos vasútfejlesztési program indul a fővárosban
2022-től kizárólag elektromos autóbuszok helyezhetők forgalomba a 25 ezer főnél népesebb településeken

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzései a Föld megóvása érdekében

A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése, ennek érdekében kidolgozta fenntarthatósági célkitűzéseit. A zöldstratégiai célokat a Föld napján ismerteti a vállalatcsoport, amelyek között kiemelt jelentőségű a közlekedési szolgáltatók CO2 kibocsátásának csökkentése, a zöld digitalizáció, a hatékony energiagazdálkodás, a hulladékok környezeti terhelésének csökkentése és a körforgásos gazdaságra való áttérés, valamint a környezetbarát, fenntartható vállalati működés kialakítása.
A vállalatcsoport zöld kampánya a Vasút Európai Évéhez kapcsolódva indult 2021. február 17-én. Ettől az időponttól a MÁV-START által kiállított elektronikus vonatjegyen, bérleten valamint azokon a nyomtatott jegyeken és bérleteken, ahol ez nem okoz többlet papírfelhasználást, a vasúttársaság feltünteti a távolságra vonatkozóan a CO2-kibocsátás megtakarítását. A személyautó helyett a MÁV-START által biztosított vasúti közlekedést választó utas kilométereként átlagosan több mint 70%-kal kisebb CO2 kibocsátással terheli a környezetet.

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági stratégiai célkitűzései között szerepel a közlekedésből származó CO2-kibocsátás további csökkentése a villamosított vasútvonalak hosszának, az elektromos vasúti és közúti járművek darabszámának növelésével, valamint az áruszállítás vasútra terelésével. Kiemelt cél továbbá - és a fejlődés egyik alappillére - a járműpark korszerűsítése. A megrendelt 40 darab KISS emeletes motorvonatból kilenc már forgalomba állt, a 90 darabos szériából ötvenöt saját gyártású IC+ kocsi járja az országot és folyamatban van az első osztályú, bisztrókocsival felszerelt IC+ szerelvény gyártása is. Megérkeztek Szentesre az első tram-train járművek, amelyek év végétől közlekedhetnek majd Hódmezővásárhely és Szeged között. Folyamatban van 115 darab mozdony és 50 darab hibrid motorvonat beszerzése is. A nemzeti buszstratégia része, hogy 2022-től kizárólag elektromos autóbuszok helyezhetők forgalomba a 25 ezer főnél népesebb településeken. A Zöld busz program keretében elektromos autóbuszokat tesztel a VOLÁNBUSZ és állít forgalomba nyolc városban és a Mátrai Erőmű térségében. Végső cél a korszerű autóbuszpark létrehozása, a buszos közlekedés károsanyag kibocsátásának és üzemeltetési költségeinek redukálása a fenntartható környezetvédelem érdekében.

Az 50 megújuló állomás projekt keretében több mint 20 állomáson és megállóhelyen épít ki a MÁV B+R parkolókat, megkönnyítve a váltást a kerékpáros, autós, illetve a vasúti közlekedés között. Az önkormányzatokkal együttműködve létrehozott P+R parkolók építésével arra ösztönözzük az embereket, hogy tegyék le autóikat és válasszák a környezetbarát közlekedési formát, a vasutat. Az elmúlt két évben 8 helyszínen épültek P+R és B+R parkolók, 2021-ben további 9 helyszínen folytatódnak a munkálatok. A Volánbusz országszerte 97 autóbusz-állomáson létesített kerékpártárolókat, amelyek összesen 3112 db bicikli biztonságos tárolására alkalmasak. Emellett 58 nagyobb műszaki telephelyen is épült kerékpártároló összesen 958 db-os tárolókapacitással dolgozóink kerékpáros munkába járásának támogatása érdekében.

A fenntarthatósági célkitűzéseknek fontos eleme a zöld digitalizáció. Magyarország optimális, zöld közlekedésének megteremtésében fontos lépés volt a vasúti és a közúti autóbuszos közlekedés egyesítése, amely lehetővé teszi a vidéki közlekedés összehangolását, a felesleges párhuzamosságok és a kihasználatlan járatok megszűnését, ezáltal az energiafelhasználás csökkentését. A zöld digitalizáció kiemelt projektje a jegyvásárlást megkönnyítő, vasúti és közúti közös elektronikus jegyértékesítő rendszer, melynek fejlesztését a MÁV-START megrendelésére a MÁV Szolgáltató Központ végzi. Egyre több busz- és vonatbérlet, jegy is elérhető a felhasználóbarát ELVIRA-ban és a MÁV Applikációban egyaránt. Az informatikai rendszerek fejlesztésének meghatározó szerepe van a hatékony utastájékoztatásban és kiszolgálásban, a vasúti és közúti menetrend optimális tervezésében, és mindazon folyamatokban, amelyek racionalizálásával a környezeti erőforrások kímélhetők. Cél az integrált állomási és fedélzeti utastájékoztatás megteremtése, az integrált diszpécserközpont kialakítása, valamint az egységes menetrendi és díjszabási alapadat-kezelő rendszer megvalósítása. Már zajlik a vasúti és közúti közös jegyértékesítő rendszer kifejlesztése, valamint a központi forgalomirányítási rendszerek kiterjesztése új vonalszakaszokra. A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat és autóbuszos közlekedést használókhoz. A Déli pályaudvar vizuális utastájékoztató rendszere kiegészült három nagy méretű, ipari üzemre is alkalmas vandálbiztos LCD-monitorral. A Keleti pályaudvaron modern ledes utastájékoztató kijelzőfalat alakítottunk ki, az épülő utascentrum ügyfélterében központilag vezérelt utastájékoztatási kijelzők segítik majd a tájékozódást. A Nyugati pályaudvaron szintén nagyméretű ledes kijelző épül.
A MÁV-Volán-csoport környezetvédelmi célkitűzései között kiemelt jelentőséggel bír a hulladékok környezeti terhelésének csökkentése, a fenntartható és körforgásos gazdaság kialakítása a kommunális hulladékok szelektív gyűjtésének megvalósításával, a felesleges hulladék keletkezésének megelőzésével, az újrahasználat és újrahasznosítás arányának növelésével, valamint az innovatív hulladékgyűjtési-, kezelési és csökkentési technológiák bevezetésével. A vállalatcsoport közel 500 telephelyén képződő, több mint 160 féle hulladékból a tavalyi év során országosan több mint 21.000 tonna hulladék keletkezett, amely nagyságrendileg egy Eger méretű város éves kommunális hulladéktermelésével azonos. Ezt a mennyiséget csak az erre alkalmas hulladékgyűjtési rendszer működtetésével lehet megfelelően kezelni, így minden hulladékot szelektíven gyűjt és tárol a vállalatcsoport az erre a célra létesített 1800 munkahelyi gyűjtőhelyen, és 28 saját üzemeltetésű veszélyes hulladék üzemi gyűjtőhelyen mindaddig, amíg kezelésre át nem adja. A vasúti pályák felújításából származó fémhulladékok újrahasznosításra átadott mennyisége 2019-ben meghaladta a 24.000 tonnát, ebből a fémanyagból akár két darab Eiffel-tornyot is fel lehetne építeni. A zöldebb, papírmentes munkahelyek feltételeinek megteremtésével érhető el, hogy a digitalizáció segítségével minél kevesebb papírt használjon fel a vállalatcsoport mindennapi működése során.
A vállalatcsoport arra törekszik, hogy működése során növelje a zöldenergiából származó elektromos áram felhasználási arányát, ennek érdekében fenntartható épületenergetikai fejlesztéseket tervez.

A MÁV-Volán-csoport fenntarthatósági weboldalt indít, amelyen a zöldstratégiai célkitűzések részletei mellett a legfőbb fenntarthatósági mutatókról, az aktuális zöld hírekről és érdekességekről is tájékozódhatnak az érdeklődők. A zold.mavcsoport.hu oldalon számláló is fut, amely a teljes utaskilométerre vetített CO2-megtakarítást mutatja másodpercenként az autós közlekedéshez képest. A weboldalon létrehozott CO2-spórolás játékban minden jeggyel, bérlettel rendelkező utas regisztrálhat és elolvashatja a vállalat fenntarthatósággal kapcsolatos célkitűzéseit a zajszennyezéssel, a vontatási energiából származó CO2-kibocsátással és a pálya melletti illegálisan elhagyott hulladékkal kapcsolatos témakörökben. Az oldalon regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A Föld napján mutatja be a MÁV-Volán-csoport a Vasút Európai Éve alkalmából felmatricázott FLIRT motorvonatot, amely a vasúti közlekedés népszerűsítésével a környezet védelmének fontosságát szimbolizálja, míg a CREDO Innovel autóbusz a közúti közösségi közlekedés megújuló, környezetkímélő járműállományát, a zöldülő autóbuszos közlekedést és az új beszerzéseknek köszönhető jelentősen csökkenő CO2-kibocsátást jelképezi.

Kapcsolódó:
A fejlesztéseket bemutató videónkban 13 perc 35 másodperctől mutatjuk be a közlekedés fejlesztését
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
68 év után először új vasúti pályaszakasz épül a Duna felett Budapesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2994/68_ev_utan_eloszor_uj_vasuti_palyaszakasz_epul_a_Duna_felett_Budapesten
620 új munkahely! Újabb hatalmas beruházás!
Közel 16 milliárd forintos logisztikai konténerterminál épül Zalaegerszegen! (+ korábbi bejelentések, munkahelyek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Megkezdték Európa legnagyobb intermodális termináljának építését Fényeslitkén
400 új munkahely Szabolcs megyében! (videóval a cikk végén)
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken
Klímahiszti helyett: Csaknem 1000 új busz érkezik a Volánbusz flottájába!
https://szamokadatok.hu/Post/3246/Klimahiszti_helyett_Csaknem_1000_uj_busz_erkezik_a_Volanbusz_flottajaba
Megújul a Nyugati Pályaudvar!
Teljesen megújul az épület, a tetőszerkezet már elkészült. A teljes felújítás költsége közel 10 milliárd forint!
https://szamokadatok.hu/Post/2921/Megujul_a_Nyugati_Palyaudvar
Több cég közös koncepció alapján fejleszti a jövőben a tömegközlekedést!
Megvalósul az, amire évtizedek óta vágytunk! Klímahiszti helyett konkrét intézkedések!
https://szamokadatok.hu/Post/2887/Tobb_ceg_kozos_koncepcio_alapjan_fejleszti_a_jovoben_a_tomegkozlekedest
Újabb “Megszorítás”
Kormányzati forrásból 10 000 parkolóhely és 8 000 kerékpártároló épül a “kivéreztetett” Budapesten a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia alapján
https://szamokadatok.hu/Post/3225/Ujabb_Megszoritas
Íme a legújabb "stadion": Vasútfejlesztési projektben kapott új buszpályaudvart Esztergom
A képen új buszok is szerepelnek
https://szamokadatok.hu/Post/1720/Ime_a_legujabb_stadion_Vasutfejlesztesi_projektben_kapott_uj_buszpalyaudvart_Esztergom
2022-ig összesen 3200 új buszt állít forgalomba a tavaly október óta országos szolgáltatást nyújtó Volánbusz
6 új csuklós buszt adtak át Zalaegerszegen
https://szamokadatok.hu/Post/1785/2022-ig_osszesen_3200_uj_buszt_allit_forgalomba_a_tavaly_oktober_ota_orszagos_szolgaltatast_nyujto_Volanbusz
Debrecenben szerelt buszokat adtak át Győrben!
Összesen 39 darab új Mercedes-Benz Conecto autóbusszal fejlesztik Győr tömegközlekedését
https://szamokadatok.hu/Post/1860/Debrecenben_gyartott_buszokat_adtak_at_Gyorben
23 új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz Székesfehérvárnak. (videóval)
https://szamokadatok.hu/Post/1958/23_uj_Mercedes-Benz_Conecto_G_tipusu_csuklos_autobusz_Szekesfehervarnak_videoval
Folyamatosan érkeznek az új buszok Budapestre
https://szamokadatok.hu/Post/2436/Ma_is_jol_kivereztettek_Budapestet_34_uj_busz
1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
Mészáros Lőrinc újabb 500 munkahelyet hoz létre!
(A meglévő 25 000 mellé!) Közösen gyárt vasúti kocsikat a Mészáros-csoport és a Stadler!
https://szamokadatok.hu/Post/2776/Meszaros_Lorinc_ujabb_500_munkahelyet_hoz_letre
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
Így "lopta szét" Orbán az országot, pontosabban így építi újjá Magyarországot!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
Megújuló vasútállomások
https://szamokadatok.hu/Post/2705/Orszagepites_regen_es_most

A Bagi vasútállomás fejlesztése
Országépítés, télen-nyáron
https://szamokadatok.hu/Post/2711/A_Bagi_vasutallomas_fejlesztese
Újabb 3 milliárd forint kormányzati támogatás a Keleti pályaudvar aluljárószintjének felújítására!
https://szamokadatok.hu/Post/2576/A_kivereztetett_es_megsarcolt_baloldali_varosok_nyomaban
Jelentős projekt készült el a főváros meghatározó vasútvonalán
https://szamokadatok.hu/Post/2567/Jelentos_projekt_keszult_el_a_fovaros_meghatarozo_vasutvonalan
Megígérték, megteszik. Újabb emeletes vonatok állnak forgalomba
2022-ig 40 ilyen vonat áll forgalomba, 50 állomás újul meg! (a cikk végén további fejlesztések!)
https://szamokadatok.hu/Post/2408/Megigertek_megteszik_Ujabb_emeletes_vonatok_allnak_forgalomba
Átalakult Kaposvár: átadták az ország első új intermodális csomópontját
https://szamokadatok.hu/Post/2281/Atalakult_Kaposvar_atadtak_az_orszag_elso_uj_intermodalis_csomopontjat
Építőipari Nívódíjban részesült a műemlékké nyilvánított, restaurált, több mint 100 éves kaposvári vasútállomás
A múltat nem eltöröljük, hanem megőrizzük!
https://szamokadatok.hu/Post/2187/Epitoipari_Nivodijban_reszesult_a_muemlekke_nyilvanitott_restauralt_tobb_mint_100_eves_kaposvari_vasutallomas
160 km/órás sebességű vasút!
Nem álom - valóság! Átadták az első szakaszt Ebes és Debrecen között!
https://szamokadatok.hu/Post/2105/160_kmoras_sebessegu_vasut
12 darab tram-train, vagyis villamos-nagyvasút hibrid fog közlekedni Szeged és Hódmezővásárhely között
https://szamokadatok.hu/Post/2020/12_darab_tram-train_vagyis_villamos-nagyvasut_hibrid_fog_kozlekedni_Szeged_es_Hodmezovasarhely_kozott
Európában csak 3 olyan vasútépítő géplánc van, mint amilyet a V-Híd Építő Zrt vásárolt meg, és adott át a mai napon Debrecenben
https://szamokadatok.hu/Post/1925/Europaban_csak_3_olyan_vasutepito_geplanc_van_mint_amilyet_a_V-Hid_Epito_Zrt_vasarolt_meg_es_adott_at_a_mai_napon_Debrecenben
115 darab vadonatúj mozdonnyal gyorsul a vasúti közlekedés 2022-től
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/115-darab-vadonatuj-mozdonnyal-gyorsul-vasuti-kozlekedes-2022-tol
Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!
https://szamokadatok.hu/Post/3339/Tizszerezodott_a_naperomuvek_beepitett_kapacitasa
Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom! Ebben a cikkben összeszedtük a kormány környezetvédelmi és klímastratégiai intézkedéseit
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom

Címkék: Környezetvédelem 

Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!

(+ átfogó klímastratégiai cikk a leírás végén)

Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása!

Múlt csütörtökön volt a magyar Föld napja mozgalom 31. évfordulója, ennek tiszteletére írtunk egy összefoglaló cikket a hazai környezetvédelmi intézkedésekről, programokról, tervekről és megvalósult fejlesztésekről. Érdemes elolvasni és megosztani!
https://szamokadatok.hu/Post/3322/Ma_31_eves_a_magyarorszagi_Fold_napja_mozgalom

Tízszereződött a naperőművek beépített kapacitása
A megújuló villamosenergia-termelést ösztönző legutóbbi METÁR-tender támogatott beruházásai segítségével tovább bővülhet a környezetbarát fotovoltaikus erőmű-kapacitás

A naperőművek beépített kapacitása öt év alatt tízszeresére növekedett hazánkban, és a tendencia a jövőben is folytatódik. A fejlesztések jól ütemezett megvalósításával a Nemzeti Energiastratégia, illetve a Nemzeti Energia- és Klímaterv szerinti cél, hogy a naperőművi kapacitás 2030-ra csaknem 6500, 2040-ig pedig csaknem 12 000 MW-ra bővüljön, idő előtt teljesülhet.

A Nemzeti Energiastratégia egyik kiemelt célja, hogy 2030-ra a hazai áramtermelés kilencven százaléka szén-dioxid-mentes legyen, 2050-re pedig az uniós célkitűzésekkel összhangban szeretnénk elérni a karbonsemlegességet. A klímavédelmi akcióterv céljai között szerepel, hogy a következő tíz évben a naperőművek kapacitása több mint a háromszorosára nőjön, illetve 2035-re kétszázezer háztartásnak kellene tetőre szerelt napelemekkel rendelkeznie.

Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke azt mondta, Magyarország az elmúlt években jelentős lépéseket tett a klímacélok elérése érdekében. A háztartási méretű napelemek teljesítőképessége a 2015-ös 128 MW-ról 2020. szeptember végére 640 MW-ra növekedett, ami öt év alatt ötszörös növekedést jelentett.

A Hivatal 2020. szeptember végén 79 681 darab háztartási kiserőművet tartott nyilván, amelyek közül 65 140-et természetes személyek telepítettek – ismertette a számokat a MEKH elnöke.

Horváth Péter János rámutatott, hogy a növekedési tendencia még erősebb volt háztartási méret (50 kW) feletti naperőművek esetén. Ezeknek az erőműveknek a beépített kapacitása az elmúlt öt évben ötvenszeresére nőtt, a 2015-ös 25 MW-tal szemben ma 1208 MW-tal számolhatunk. A MEKH elnöke kiemelte, hogy a háztartási méretű és háztartási méret feletti erőművek összesített kapacitása 2015-ről 2020 szeptember végére több mint tízszeresére növekedett, 153 MW-ról 1848 MW-ra.

Mint mondta, a lendületes növekedés a jövőben sem áll meg. A megújuló villamosenergia-termelést ösztönző legutóbbi METÁR-tender támogatott beruházásai segítségével tovább bővülhet a környezetbarát naperőmű-kapacitás, és évente újabb 343 GWh villamosenergiát állíthatunk elő megújuló forrásból. Ez évente 160 ezer háztartás teljes villamosenergia-igényét tudja fedezni.

A MEKH elnöke emlékeztetett, hogy a Nemzeti Energiastratégia adatai szerint a kormány az energiahatékonyság, mint legfőbb célterület mellett az ipari energiahatékonyságot és az elektromos közlekedés térnyerését is kiemelten támogatta. Az operatív programok forráskeretéből a 2014–2020-as időszakban energiahatékonysági beruházásokra és a megújuló energiaforrások hasznosításának növelésére több mint 600 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás és csaknem 175 milliárd forintnyi alacsony kamatozású hitel állt rendelkezésre – tette hozzá Horváth Péter János. Az elnök felidézte, hogy 2012–2016 között a kötelező átvételi rendszer (KÁT) keretében csaknem 215 milliárd forint működési támogatásban részesültek a zöldenergia-termelők. 2017. január 1-jétől a KÁT-rendszert a METÁR-rendszer váltotta, ahol a Nemzeti Energiastratégiában foglaltak szerint 2026-ig a kiosztható maximális éves új támogatástartalom 45 milliárd forint – mondta a Hivatal elnöke.

Horváth Péter János kifejtette, hogy a megújulók lendületes térnyerése a szabályozói oldalt is kihívások elé állítja, hiszen a naperőművek termelését biztonságosan kell integrálni a meglévő hálózatba. Az ellátásbiztonság érdekében továbbra sem nélkülözhetők a hagyományos technológiák, és ügyelnünk kell a megújuló és a hagyományos erőművi kapacitások reális összhangjának kiépítésére és fenntartására – tette hozzá a MEKH elnöke.

A MEKH támogatja a zöld távhőrendszerek kialakítását, a biomassza, a biogáz és a geotermikus energia fűtési célra történő hasznosításának a növelését, továbbá a környezetbarát közlekedés előmozdítását. Mint mondta, a Nemzeti Energia- és Klímaterv célkitűzéseinek megvalósításához a fogyasztóknak is törekedniük kell a hatékony energiafogyasztásra és az energiamegtakarításra, hiszen a legtisztább energia a fel nem használt energia.

Gyors ütemű fejlődés a megújulók terén

Tóth Tamás, a MEKH elnökhelyettese a Trend FM egyik műsorában arról beszélt, a megújuló energiaforrások területén hazánkban gyors ütemű fejlődés látható, hiszen az összes napelem-kapacitás mára elérte a 2000 MW-ot, és szinte az egész országban folyamatosan épülnek az új naperőművek. A lendületes növekedés az ilyen villamosenergia-termelés (METÁR) támogatásában is megmutatkozik.

Már az első aukció is jelentős áresést hozott, ekkor még maximum 20 megawattos erőművekre lehetett pályázni. A második tenderen már 50 megawatt volt a felső korlát. Az elnökhelyettes elmondta, a METÁR-tenderen a legtöbb pályázó a piacon elérhető villamosenergia-árhoz hasonló árat kínált. A fenntartható zöldáramtermelés a fogyasztók terhelése nélkül is megvalósítható, vagyis a megújuló tenderrendszer költséghatékony – mutatott rá Tóth Tamás.

A MEKH elnökhelyettese az interjúban kitért arra is, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a közintézmények is egyre gyakrabban telepítenek naperőműveket, és ma már 65 ezer lakossági felhasználó üzemeltet kis méretű naperőművet. A Nemzeti Energia­stratégia célja legalább kétszázezer lakossági napelemes rendszer elérése. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a 2023 decemberében megszűnő szaldóelszámolás biztosan változást fog hozni, ugyanakkor kormányzati cél, hogy beruházási támogatások segítségével tovább ösztönözzék a háztartási naperőművek létesítését.

Tóth Tamás szerint az energiaközösségek megalakulása is segítheti a háztartási méretű áramtermelés további terjedését, és lehetővé teszi, hogy a társasházak vagy a panellakások tetőfelületeire is napelem-panelek kerülhessenek.
(MOA)

Az összeállítás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatásával készítették.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210424-tizszerezodott-a-naperomuvek-beepitett-kapacitasa
A képen szereplő Somogy Megyei Kormányhivatal épületéről: https://szamokadatok.hu/Post/2534/Ezzel_a_felujitassal_havonta_milliokat_sporolhat_Kaposvar
Paks II. - szuverenitásunk nem lehet alku tárgya
Megkapta az energiahivatal létesítési engedélyét a Paks II. erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2352/Paks_II_-_szuverenitasunk_nem_lehet_alku_targya
Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
De ami a legfontosabb: senki sem lesz kirúgva!
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
Az EU demagóg klímapolitikájáról:
https://szamokadatok.hu/Post/3176/Teljesen_ellehetetleniti_az_EU_az_autozast_a_kozuti_aruszallitast_es_a_mezogazdasagot
Európa-rekorder beruházás Győrben!
Élőben jelentette be Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter!
https://szamokadatok.hu/Post/2044/Europa-rekorder_beruhazas_Gyorben
Klímahiszti helyett
Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett

Címkék: Környezetvédelem 

Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!

A kormány nem beszél erről, hanem cselekszik!

Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom!

👉Lássuk a részleteket!

Varga Judit írta: Ma 31 éves a magyarországi Föld napja mozgalom. Hazánkban 1990-ben tartották meg először ezt a világnapot, amely a közös jövőnkért való cselekvés ünnepévé vált. Évről évre egyre több társadalmi szervezet, önkormányzat és iskola csatlakozik a kezdeményezéshez változatos környezetvédelmi és szemléletformáló programok keretében.
️ A Föld Napja az éghajlatváltozással szembeni közös fellépés szükségességére is felhívja a figyelmet. 2016-ban ezen a napon írták alá a párizsi klímaegyezményt is, amelyet hazánk az uniós tagállamok közül elsőként ratifikált.
️ Magyarország kiemelt figyelmet fordít a természeti értékek és környezetünk megóvására. Eddig is sok eredményt értünk el, de a tavaly meghirdetett Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv végrehajtásával gyakorlati lépésekké rendeződtek a fontos környezetvédelmi kérdések.
️ A mai napon jusson eszünkbe, hogy a Föld napja mozgalom jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
️ Ezért fontos, hogy miután legyőztük a világjárványt, törekedjünk a hosszútávú gondolkodásra, természetes környezetünk gazdagságának megóvására, valamint a zöld technológiák, megoldások használatának fejlesztésére.
️Az eljövendő nemzedékek élhető jövője a mi kezünkben van
Tegyünk azért, hogy minden egyes nap a Föld napja legyen

És mit tesz a kormány annak érdekében, hogy hazánk klímasemleges legyen 2050-re? Több ezer milliárd forintot fordítunk környezetvédelemre, energiahatékonyságra, kerékpáros közlekedésre, fásításra, tömegközlekedésre, a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, hulladékgazdálkodásra, környezettudatos nevelésre. Íme az intézkedések egy része!

Középületeink megújulnak, energiahatékonyak lesznek, folyamatos a faültetés, a vasúti kapacitások fejlesztése, a tömegközlekedés modernizálása, napelemparkok építése, és még sok minden más is! 42 perces videóban foglaltuk össze, hogy mit épített a kormány az elmúlt 10 évben! Ez persze nem minden, de egy jelentős része a megvalósult fejlesztéseknek
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
Minden megyei jogú város be lesz kötve a négysávos úthálózatba. A közlekedés gyorsítása jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást!
https://szamokadatok.hu/Post/3288/Mar_csak_egy_megyei_jogu_varos_nem_elerheto_negysavos_uton
3200 új, Euro 6-os vagy elektromos autóbuszt állít forgalomba a Volánbusz. Az új, környezetbarát járművek jelentősen csökkentik a környezetterhelést!
https://szamokadatok.hu/Post/3246/Klimahiszti_helyett_Csaknem_1000_uj_busz_erkezik_a_Volanbusz_flottajaba
Klímahiszti helyett! Megduplázott keretösszeggel folytatja a kormány a Településfásítási Programot
https://szamokadatok.hu/Post/3150/Klimahiszti_helyett
2010 óta 450 millió fát ültettünk Magyarországon, idén és a következő években 17 000 hektár új erdő telepítése és 3 000 hektár iparifa ültetvény létesítése valósul meg.
Részletek:https://szamokadatok.hu/Post/2064/Oriasi_siker_az_Agrarminiszterium_orszag-_es_telepulesfasitasi_programja_Szamokkal
A településfásítási program keretein belül a tavalyi 12 000 fa után idén 24 000 fát ültetünk el.
Videó:https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/178488957250899
Faültetés Győrben, Budapesten (Tarlós idejében)
https://szamokadatok.hu/Post/2340/Faultetesi_programok_1_ev_utan_tisztan_elvalik_a_hazugsag_a_valosagtol
Tájékoztató a Magyar Kormány energia- és klímapolitikai irányairól, céljairól, tevékenységéről.
https://bit.ly/371ZQjX
Ez pedig a "Nemzeti Energia- és Klímaterv"
https://bit.ly/2Xz1vKr
Magyarország csodálatos tájai végre modern, környezetbarát szálláshelyeket kapnak
https://szamokadatok.hu/Post/2559/Magyarorszag_csodalatos_tajai_vegre_modern_szallashelyeket_kapnak
Országfásítási és Településfásítási program. https://orszagfasitas.hu/orszagfasitas-napjainkban/
Divatos téma a klímavédelem, szeretnek is róla beszélni sokat a baloldali politikusok. Nézzük, hogy kik beszélnek, és kik cselekednek!
https://szamokadatok.hu/Post/1904/Divatos_tema_a_klimavedelem_szeretnek_is_rola_beszelni_sokat_a_baloldali_politikusok_Nezzuk_hogy_kik_beszelnek_es_kik_cselekednek
Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
Bejelentéseink alapján 10 000 tonna illegális hulladékot számoltak fel a Tisztítsuk meg az országot! programban
https://szamokadatok.hu/Post/2630/Bejelenteseink_alapjan_10_000_tonna_illegalis_hulladekot_szamoltak_fel_a_Tisztitsuk_meg_az_orszagot_programban
Forgalomba állt az első elektromos Ikarus!
https://szamokadatok.hu/Post/2837/Forgalomba_allt_az_elso_elektromos_Ikarus
Magyarország figyel a környezetvédelemre és zöldül
https://szamokadatok.hu/Post/1198/Magyarorszag_figyel_a_kornyezetvedelemre_es_zoldul
Klímahiszti, vagy valódi lépések a környezetszennyezés csökkentéséért? Mi választottunk
https://szamokadatok.hu/Post/1696/Klimahiszti_vagy_valodi_lepesek_a_kornyezetszennyezes_csokkenteseert_Mi_valasztottunk
A Greenpeace médiának szóló akciói helyett a kormány valódi lépéseket tesz. https://szamokadatok.hu/Post/2076/Ujabb_olcso_ballib_propaganda_65_oran_at_demonstral_a_Greenpeace_Orban_hivatalanal
• Nemzeti fásítási program: 10 év alatt 450 millió elültetett fa
• 1990 óta 32%-kal csökkent az ország károsanyag-kibocsátása
• Vasútfejlesztés: 2018 és 2023 között 660 kilométeren történik felújítás, 440 kilométer hosszú vonalat villamosítanak,
és 200 kilométeren épül új nyomvonal vagy második (harmadik) vágány. A fejlesztések összege 1000 milliárd forint.
• Vasúti közlekedés fejlesztése: 115 új mozdony, 70 új IC kocsi, 40 darab emeletes "KISS" vonat, meglévő járműállomány felújítása.
• Paks II projekt: szénégetés helyett tiszta energia.
• Tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztése: Állomások, megállóhelyek és pályaudvarok fejlesztése, intermodális központok építése.
• Kerékpárút-hálózat fejlesztése: 1500 kilométer új kerékpárút épült 10 év alatt.
• Közintézmények energetikai korszerűsítése, hőszigetelése, stb: iskolák, óvodák, kórházak, rendelők, hivatalok újulnak meg több ezres nagyságrendben.
• Háztartások megújulóenergia-beruházásainak ösztönzése
• Vissza nem térítendő támogatások: Otthon Melege Program
• Visszatérítendő támogatások: kedvezményes hitelprogram
• Működési támogatások: hőszivattyús tarifa, kedvezményes napelemes elszámolása: 12.000 db lakossági
hőszivattyú és ca. 40.000 db, összesen 330 MW háztartási méretű napelemes rendszer 2018-ban
Helyi, megújuló energiaforrásokra építő települési energetikai beruházások támogatása:
• Fenntartható fejlődés, innovatív vállalati megoldások támogatása ("Ádernek 10 milliárd"...)
• Operatív Programok beruházási támogatásai: 54 konstrukció
• Távfűtött lakások szabályozhatóvá tétele és költségosztókkal történő felszerelése: 2 Mrd Ft támogatási
keret, akár 12.500 lakás fűtési rendszerének szabályozhatóvá vétele, okosítása
A PV-kapacitások jelentős bővítése, a METÁR tendereztetés rendszerének meghonosítása:
• Egyharmaddal csökkenő támogatási szükséglet, két és félszeres túljelentkezés a Pilot-tenderen
Közlekedés zöldítése:
• Zöld rendszám és kapcsolódó kedvezmények: több mint 16.000 db zöld rendszámos autó
• Elektromos autó és töltőtelepítési támogatások: eddig 4,5 Mrd Ft-tal 2082 db autó és 425 M Ft-tal 171 db
töltő támogatása
• Zöld Busz Program: 1,6 Mrd Ft mintaprojektet követően 36 Mrd Ft támogatás
• Energiahatékonysági TAO kedvezmény: 2018-ban 323 db projekt, 7,3 Mrd Ft beruházás után igényelt TAOkedvezmény
Az EU demagóg klímavédelme https://szamokadatok.hu/Post/2333/Az_EU_demagog_klimavedelme
Klímapolitikai bukás: egekben az energiaárak és tovább nő a fosszilis energiahordozók felhasználása Németországban
https://szamokadatok.hu/Post/1444/Klimapolitikai_bukas_egekben_az_energiaarak_es_tovabb_no_a_fosszilis_energiahordozok_felhasznalasa_Nemetorszagban
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
68 év után először új vasúti pályaszakasz épül a Duna felett Budapesten!
https://szamokadatok.hu/Post/2994/68_ev_utan_eloszor_uj_vasuti_palyaszakasz_epul_a_Duna_felett_Budapesten
2010 óta 1575 darab közösségi közlekedési járművet helyeztek forgalomba Budapesten
https://szamokadatok.hu/Post/2925/2010_ota_1575_darab_kozossegi_kozlekedesi_jarmuvet_helyeztek_forgalomba_Budapesten
Megépül a Galvani híd, ezzel is jelentősen csökken a menetidő, ezáltal a környezetszennyezés is.
https://szamokadatok.hu/Post/2735/Alhirek_vs_valosag_a_jelenleg_meg_csak_tervezoasztalon_levo_Galvani_hiddal_kapcsolatosan
Liget Budapest Projekt - ezt támadták és a mai napig támadják a liberális diktatúra hazai képviselői. A zöldterület 65 százalékra nő!
https://szamokadatok.hu/Post/2653/Liget_Budapest_Projekt_-_ezt_tamadtak_es_a_mai_napig_tamadjak_a_liberalis_diktatura_hazai_kepviseloi
36 településen épülnek bringaparkok! 2010 óta 1600 km kerékpárút épült!
https://szamokadatok.hu/Post/3304/36_telepulesen_epulnek_bringaparkok
Az áruszállítást közútról vasútra tereljük!
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken
Több cég közös koncepció alapján fejleszti a jövőben a tömegközlekedést!
Megvalósul az, amire évtizedek óta vágytunk! Klímahiszti helyett konkrét intézkedések!
https://szamokadatok.hu/Post/2887/Tobb_ceg_kozos_koncepcio_alapjan_fejleszti_a_jovoben_a_tomegkozlekedest
Megújul és környezetbarát lesz a Mátrai Erőmű
https://szamokadatok.hu/Post/2860/Megujul_es_kornyezetbarat_lesz_a_Matrai_Eromu
Újabb milliárdos vissza nem térítendő támogatás társasházak távfűtésének korszerűsítésére!
A kormány valódi lépéseket tesz az emberek megsegítésére és a klímavédelmi célok elérése érdekében!
https://szamokadatok.hu/Post/2525/Ujabb_milliardos_vissza_nem_teritendo_tamogatas_tarsashazak_tavfutesenek_korszerusitesere
Megépül Paks II. - az atomenergia környezetbarát!
https://szamokadatok.hu/Post/2428/OrbanLihacsov_talalkozo_a_paksi_beruhazas_utemterv_szerint_halad
1 milliárd forint elektromos kerékpárra: neked, nekünk!
Klímahiszti helyett valódi intézkedések, valódi segítség
https://szamokadatok.hu/Post/1948/1_milliard_forint_elektromos_kerekparra_neked_nekunk
Zöld demagógia kontra számok
Az atomerőmű negyvenszer kevésbé terheli a környezetet, mint a gázerőművek, de a szél- és naperőművekkel szemben is négyszeres előnye van
https://szamokadatok.hu/Post/1758/Zold_demagogia_kontra_szamok
Otthon Melege Program – Klímahiszti helyett
https://szamokadatok.hu/Post/208/Otthon_Melege_Program_Klimahiszti_helyett

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás: https://maiposzt.hu/p/vargajudit-4330728266946096
https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/4330728266946096

Címkék: Környezetvédelem