Címke: Kettős mérce

Az elmúlt 1 év ellenzéki retorikája

Ehhez nem kellene kommentár, de Vadai gondoskodott róla, hogy a kiegészítés elkerülhetetlen legyen

Az elmúlt 1 év ellenzéki retorikája

A képen szereplő lista most kiegészült a DK-s Vadai agymenésével, aki szerint "a Zorbán" azért nyitja ki a teraszokat, hogy meghosszabbítsa a "TEJhatalmat" (Nem elírás! Lásd: "Forrás")
Vadai a következőt írta, idézzük szó szerint, mert ez annyira szánalmas lett, hogy ebből nem is kell egyes részleteket kiragadni, az egész gáz úgy ahogy van!

"A teraszok megnyitása után, sok kérdés vetődik fel bennem. DE a legfontosabb:
Miért akarja Orbán valójában meghosszabbítani a teljhatalmát? Lehet, hogy most már az Országgyűlés épületét is Mészáros Lőrinc nevére akarja íratni? Szerinted?
Köszönöm, hogy megosztod!
Fotó: telex.hu"

Eddig követelték a zárást, majd a nyitást, most az a baj, hogy a szabadtéri rendezvényeket és a teraszokat megnyitották. Valaki érti ezt? Mert mi nem.

Kapcsolódó:
A baloldal oltásellenes kampánya:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565
Hazugságok példákkal:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842
Németország bevásárol 30 000 000 Szputnyikot:
https://szamokadatok.hu/Post/3323/Ujabb_es_ujabb_pofonokat_kap_a_baloldal
Ausztria egymillió adag Szputnyik vakcinát vásárol
https://szamokadatok.hu/Post/3206/Ausztria_egymillio_adag_Szputnyik_vakcinat_vasarol
Nyitnak a teraszok
https://szamokadatok.hu/Post/3280/A_kormany_az_ujrainditas_kovetkezo_lepcsofokat_35_millio_beoltott_emberben_hatarozta_meg
4 millió beoltottnál további korlátozások feloldása jön
https://szamokadatok.hu/Post/3327/Hamarosan_nyitas

Forrás: https://www.facebook.com/vadaiagnes/posts/3907575515999624
https://demokrata.hu/magyarorszag/mszp-s-tejhatalom-dk-s-ultimatum-219893/

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce 

Libernyák (m)értékvesztés a papok oltásánál is

Libernyák (m)értékvesztés a papok oltásánál is

A papokat és lelkészeket most, hogy átléptük a 3 250 000 beoltottat, soron kívül oltják. Megszokhattuk már, hogy az identitásvesztett libernyákok mindent támadnak, ami vallás, ami a normális családot preferálja vagy éppen nemzeti. A papok, lelkészek oltásával kapcsolatban sem történt ez másképp. Átpörgettük az index cikkének kommentjeit a facebookon és az a mocskolódás, amit ott találtunk, lehangoló. A számunkra is elfogadható meglátást pedig a Kötőszó blog írja le.

Vizsgáljuk meg a kérdést a számok oldaláról!

Tudjuk, hogy hárommillió felett van a beoltottak száma, azt is tudjuk, hogy csak keleti vakcinából legalább egymillió érkezik áprilisban, május végére pedig megduplázható a beoltottak száma. Az idős papok, lelkészek, valamint akik oktatási tevékenységet is végeznek már megkapták az oltást.

Hazánkban összesen 3000 katolikus pap, 1560 református és 350 evangélikus lelkész teljesít szolgálatot. Ezek a legnagyobb egyházak. Nem találtunk pontos statisztikát, de az összes történelmi egyházat figyelembe véve sem érheti el a papok, lelkészek száma a 6000 főt. Nagyon sok közülük idős, valamint nagyon sokan oktatnak is, azaz már megkaphatták az oltást a pedagógusokkal együtt. Sokan már ettől függetlenül is sorra kerülhettek, így őket sem kell soron kívülinek tekinteni. Nagyon maximum 3000 olyan fő soron kívüli oltásáról beszélünk most, akik feltehetően már rég jelentkeztek és amúgy is sorra kerülnének. Ezt támadják az ateista liberálisok.

Köztudott, hogy áprilisban 1 000 000 adag vakcina érkezik Kínából, amely első dózisként adható, mert májusban be kell érkeznie a maradék közel 3 000 000 adagnak. 200 000 első dózis érkezik szerződés szerint Oroszországból és még sokszázezer az EU irányából.

Tehát 2-3 héten belül, miközben ennek a legfeljebb 3000 papnak és lelkésznek az oltása megtörténik, legalább 1 000 000-val nőhet a beoltottak száma.

Azaz az elkövetkezendő hetekben oltásra kerülők 0,3%-ával kapcsolatban megy az agyatlankodás a libernyák térfélen. Félreértés ne essék! Tőlük pont erre számítottunk.

Forrás:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gulyas-gergely-papok-lelkeszek-oltasara-kerul-sor
https://www.facebook.com/Indexhu/posts/4452188494814421
https://kotoszo.blog.hu/2021/04/06/kapjanak-e_oltast_a_papok_egy_lelkesz_valasza
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_n%C3%A9pess%C3%A9g%C3%A9nek_vall%C3%A1si_megoszl%C3%A1sa
https://magyarnemzet.hu/belfold/egyre-egetobb-a-paphiany-7427441/
http://egyszeruenreformatus.hu/

Címkék: Egészségügy  Kettős mérce 

Német “jogállamiság”

Döbbenetes: Petry Zsoltot politikai véleménye miatt kirúgta a Hertha! Petry Zsoltnak az volt a "bűne", hogy a normalitás oldalán áll

Német “jogállamiság”

Zsolt! Tekintse ezt elismerésnek, és SOHA ne kérjen elnézést azért, mert a normalitás oldalán áll! A balliberálisok gyengék, nem tűrik a vélemények sokféleségét, holott folyamatosan azt hirdették, hogy a sokszínűségért harcolnak. Ez nem igaz! Ők csak egy bizonyos propagandát nyomnak, amiből mi nem kérünk! Zsolt, jöjjön haza, itthon biztosan nem fogja senki sem meghurcolni azért, mert NORMÁLIS.

Szégyen! Ezek jönnek bennünket kioktatni jogállamiságból? Ezek, akik kirúgnak egy embert azért, mert annak VAN SAJÁT VÉLEMÉNYE! Olyan ez, mintha egy magyar cég kirúgná egy német munkatársát, aki szerint a család az valami más, amint ahogyan azt mi, magyarok, évszázadok tudjuk. Mekkora visítás lenne? És ők vádolnak minket homofóbiával, miközben ők maguk üldözik a NORMALITÁST képviselő embereket! Apropó, erre nincs valamilyen kifejezés? Lassan már a normalitás lesz üldözött... Mi nem félünk, és semmilyen nyomásra sem fogunk értelmetlen alakzatokat firkálgatni a tenyerünkre....

A Hertha BSC hivatalos honlapján jelentette be, hogy azonnali hatállyal felbontotta Petry Zsolt szerződését, miután a klub magyar kapusedzője a Magyar Nemzetnek adott interjúban politikai véleményét is megfogalmazta.

A Hertha közleménye azzal indokolja Petry Zsolt kirúgását, hogy a Magyar Nemzetben megjelent nyilatkozata nincsen összhangban a klub által képviselt értékrenddel. A szerződésbontásnak tehát nem szakmai okai voltak, hanem az, hogy a csapat alkalmazottjaként a klubnak nem tetsző véleményt fogalmazott meg. (Zárójelben: ezek szerint a német munka törvénykönyve ezt lehetővé teszi! A magyar nem!)

„Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékeltük a Hertha kötelékében eltöltött évei alatt. Segítőkész, toleráns és nyitott embernek ismertük meg, aki sosem tett homofób vagy idegengyűlölő megnyilvánulásokat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben” – idézi a Hertha honlapján megjelent írás Carsten Schmidt vezérigazgatót.

A közleményben Petry Zsolt is megszólalt: „Szeretném hangsúlyozni, hogy nem vagyok sem homofób, sem idegengyűlölő. Sajnálom a bevándorlási politikáról tett nyilatkozatomat, elnézést kérek mindazoktól, akik menedéket keresnek nálunk és akiket megbántottam. Szerettem a Herthánál dolgozni, és tiszteletben tartom a döntést. Minden jót kívánok a klubnak a jövőben.”

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának a tagja. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője volt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/sport/petry-zsolt-hertha-9617951/
https://mandiner.hu/cikk/20210406_petry_zsolt_kirugasarol

Címkék: Kettős mérce  Külföld  Vélemény 

Hogy tudsz tükörbe nézni, Péter?!

Hogy tudsz tükörbe nézni, Péter?!

És mennyi ilyen "Márki-Zay" van Magyarországon... Szidják a kormányt, miközben kisétálnak, új, csokos házukból, beülnek az új, a kormány támogatásával vásárolt autójukba, elmennek elköltenek trendi rucikra vagy 80 ezret, és sírnak, hogy nincs pénz, a kormányt meg elhordják mindennek...

2020.06.02.
Hitlerhez hasonlította Orbán Viktort Márki-Zay Péter
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/hitlerhez-hasonlitotta-orban-viktort-marki-zay-peter-2502623
2021.03.30.
Márki-Zay átvette a kormány támogatásával vásárolt új, 7 személyes autóját.
https://www.facebook.com/peter.markizay/posts/4166782253346029

ADD TOVÁBB!

Címkék: Kettős mérce 

Ténybeli dolgokat is letagad a hataloméhes ellenzék

Az egész világon elismerik a magyar oltási program eredményeit, de a baloldal még mindig másokra mutogat

Ténybeli dolgokat is letagad a hataloméhes ellenzék

Azt üzenjük Gyurcsánynak és társainak, hogy ha külföldön szerintük mindig minden jobb, akkor "Tessék! Lehet menni!"

A DK szerint Magyarországon nincs tömeges oltás. Nem tudjuk, akkor minek nevezik azt, amikor egyetlen nap alatt 139 700 embert oltanak be.
Pénteken megdőlt az oltási rekord Magyarországon.
https://www.origo.hu/itthon/20210328-penteken-megdolt-az-oltasi-rekord-magyarorszagon.html
Azt sem tudjuk, hogy a DK szerint miért ROSSZ az, hogy jelenleg Magyarország áll az Európai oltási rangsor élén.
Magyarország került az uniós ranglista élére a felnőtt lakosság átoltottsága terén.
https://szamokadatok.hu/Post/3193/Magyarorszag_kerult_az_unios_ranglista_elere_a_felnott_lakossag_atoltottsaga_teren
Azt viszont tudjuk, hogy ha Gyurcsányékon múlna, nem lenne se kínai, se orosz vakcina, az oltottak száma az 1 milliót sem érné el, ez azt is eredményezné, hogy sokkal több lenne a fertőzöttek, a betegek és az elhunytak száma.
Kétmillióhoz közelít a beoltottak száma
https://magyarnemzet.hu/belfold/ketmilliohoz-kozelit-a-beoltottak-szama-9580112/

👉Vajon Gyurcsányék ittak vagy szívtak valamit? Ennyire tájékozatlannak nézik saját híveiket? Lehet vitatkozni bizonyos dolgokon, de a számokon kár.

Szerencsére ezt a válságot nem a baloldal kezeli, és így csak verbálisan tudnak károkat okozni, de ez pont elég ahhoz, hogy lássuk - a hatpárti koalíció külföldi érdekeket képvisel a magyar nemzeti érdekekkel szemben, a hatpárti koalíció nem kormányzóképes, mert egymás között marakodnak a koncon, az összeborult ellenzék szakmai döntések helyett politikai döntéseket hozott volna ebben a kérdésben is.

Dömötör Csaba írta:
"1. Szerbia azt a kínai vakcinát is használja, amely ellen Gyurcsány Ferenc pártja petíciót indított, helyben bojkottált, és egy ponton be is tiltott volna.
2. Ha az oltásellenes kampányuk alapján ez megvalósult volna, sok százezerrel kevesebb magyar kapott volna eddig oltást.
3. Az, hogy ilyen előzmények után is szemrebbenés nélkül támadja az oltási programot, semmi mást nem bizonyít, mint hogy továbbra is a leggátlástalanabb alak a magyar politikában.
Magyarország a beoltottság terén az élen van az uniós országok között. Legalább azoknak a szakembereknek adhatnának nagyobb tiszteletet, akik ezt lehetővé teszik. "

Az oltások beadásának egyedül azok érkezése szab határt, ami ugye nem tőlünk függ. A kormányt mindent megtett, minden létező forrásból vesz vakcinákat, de a gyártási kapacitások végesek, és hatalmas a kereslet a világon a vakcinákra. Az a tény, hogy élen járunk önmagában is bizonyítja, hogy a kormány jól kezeli az oltási programot is.

NE LÉGY ÖNMAGAD ELLENSÉGE!
Ne támogasd azokat, akik az életedet is feláldoznák annak érdekében, hogy hatalomra kerüljenek!

ADD TOVÁBB

Forrás:
A BALOLDAL NEM KORMÁNYZÓKÉPES
https://nezopont.hu/a-baloldal-nem-kormanyzokepes/
https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/posts/1407102846316253

Címkék: Egészségügy  Kettős mérce 

A transzparencia bajnoka

Csak 2019-ben 40 milliót kaszált Hadházy a számára képviselőként tiltott lódoktorkodáson! Ezen felül bezsebeli a többmilliós képviselői tiszteletdíját és még tarhál is!

A transzparencia bajnoka

Semmit sem változott a baloldal, egyre korruptabbak, egyre látványosabban lopnak és egyre nagyobb mértékben mutyiznak. Ezek az emberek akarnak elszámoltatni bárkit is? Ezek akarnak kormányozni?

SZÉGYEN! Egy ilyen ügy után Hadházynak azonnal távoznia kellene, de nem fog, inkább hazudik és csal tovább, mint ahogyan semminek sincs következménye a baloldalon, ennek az esetnek sem lesz. De nem baj! Hadházy jelenléte innentől kezdve többet fog ártani a balliberális összeborulásnak, mint használni, mert amint kinyitja a száját bárhol is, azonnal neki fogjuk szegezni a csalásaival kapcsolatos ügyeket.

További összegek láttak napvilágot, havonta több milliót tesz zsebre Hadházy, holott képviselőként ezt nem tehetné! https://magyarnemzet.hu/belfold/a-szabalyokat-kijatszva-lehet-tobb-tizmillios-bevetele-evente-hadhazy-cegenek-9563726/

És akkor ez az "ember" vádolja a kistelepülések szorgalmasan dolgozó polgármestereit és lakosait lopással?
https://szamokadatok.hu/Post/2954/Uzenet_Hadhazy_Akosnak
Amúgy Vargáné Csengeri Mónika - Ludas polgármestere pont tegnap mutatta be milyen volt a település iskolája és milyen lett, ég és föld a különbség!
https://www.facebook.com/polgarmesterludasofficial/posts/255897726194671

Hadházy pedig megint hazudott vele kapcsolatosan, nem volt semmilyen razzia. (Hadházynál viszont időszerű lenne!)
https://www.facebook.com/polgarmesterludasofficial/posts/256651172785993

ADD TOVÁBB!

Címkék: Bűnözés  Kettős mérce 

Az európai szolidaritás: üres, tartalmatlan szavak

Brüsszel nemcsak a megígért határidőket és mennyiségeket nem tartja be, de a lakosságarányos elosztás elvét sem

Az európai szolidaritás: üres, tartalmatlan szavak

👉Orbán Viktor időben lépett, Magyarország több forrásból vesz vakcinákat!

KURZ: MEGOLDÁST KELL TALÁLNI AZ EURÓPAI VAKCINAELOSZTÁS EGYENLŐTLENSÉGEIRE
Korrekcióra szorul az a jelenlegi gyakorlat, amelynek alapján az uniós tagországok egyenlőtlenül kapnak a koronavírus elleni vakcinákból – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden Bécsben a cseh, szlovén és bolgár miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A kormányfők – Andrej Babis cseh, Janez Jansa szlovén és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök – egyetértettek az osztrák kancellár kijelentésével. Közölték: vissza kell térni az uniós tagállamok kormányfőinek korábbi megállapodásához, vagyis az oltóanyagok lakosságarányos elosztásához.

Kurz hangsúlyozta, hogy közös fellépésük célja nem a bűnbakkeresés, hanem a sokat hangoztatott európai szolidaritás elvének érvényre juttatása, és közös európai megoldás keresése a problémára.

Hozzátette, hogy az Európai Tanács elnöke, Charles Michel és Ursula von der Leyen bizottsági elnök támogatásáról biztosította a kormányfők kezdeményezését, és még a héten – videókonferencián – tárgyalnak a lehetséges megoldásról.

„A gyógyszergyártók nemcsak a megígért határidőket és mennyiségeket nem tartják be, de a lakosságarányos elosztás elvét sem” – mondta Bojko Boriszov.

Forrás: https://demokrata.hu/vilag/kurz-megoldast-kell-talalni-az-europai-vakcinaelosztas-egyenlotlensegeire-360408/

Címkék: Európai Unió  Kettős mérce 

Havi 310 ezer adófizetői forintért béreltet magának lakást Jakab haverja, miközben egy 173 négyzetméteres budai ingatlan van a nevén!

Kezdheted az "elszámoltatást" a haveroddal, Petike!

Havi 310 ezer adófizetői forintért béreltet magának lakást Jakab haverja, miközben egy 173 négyzetméteres budai ingatlan van a nevén!

Mutyipártok akarnak mutyiországot építeni! Ezek beszélnek "lopásról", "korrupcióról", ezek "fideszeznek"? Lopás lopás hátán az ellenzékben! Ciprusi offhore cégek, haveri zsebszerződések, kitalicskázott milliárdok, elvont kedvezmények és megemelt helyi díjak, közben maguknak meg "kaviárt homárral" tálalnak parizer helyett, az csak a Facebookra megy!

Miközben az adófizetők pénzén havi 310 ezer forintért béreltet magának egy budapesti lakást Kálló Gergely jobbikos képviselő, idei vagyonnyilatkozata szerint egy 173 négyzetméteres budai ingatlan társtulajdonosa lett - derül ki a parlament hivatalos oldalán közzétett adatokból. Bár Jakab Péter bizalmasa papíron eleget tett a jogszabályi előírásoknak, a jelek szerint a legkevésbé sem szorult rá arra, hogy igénybe vegye az elsősorban a vidéki politikusokat célzó lehetőséget. Ugyanis a bevallásában feltüntetett ingatlan egy tipikus családi lakás, amit kizárt, hogy ne tudna használni akkor, amikor havonta pár alkalommal felutazik a munkahelyére.

Január 31-én éjfélkor váltak nyilvánossá a parlamenti képviselők - tavalyi évre vonatkozó - vagyonnyilatkozatai, amiből kiderült, hogyan változott a vagyonuk az elmúlt 365 napban.

310 ezerért béreltet magának lakást
A jobbikos Kálló Gergely 2020 februárjában nyerte meg a dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választást a baloldali összefogás színeiben. Egy hónappal később hivatalosan is az Országgyűlés tagja lett, miután képviselőtársai körében letette az esküt.

A jogszabály előírja, hogy a ciklus közben mandátumot szerző képviselőknek, miután a parlament tagjaivá válnak, be kell nyújtaniuk a vagyonbevallásukat. Kálló ennek eleget tett: nyilatkozatában egy 100 négyzetméteres érdi családi házat tüntetett fel, ami egyébként egy 600 négyzetméteres telken áll. A dokumentumban az is olvasható, hogy adásvétel útján tett szert az ingatlanra, aminek egyébként felerészben tulajdonosa. Lényeges, hogy vagyonnyilatkozatában ekkor még nem szerepelt budapesti lakás.

Bár Érd nincs messze a parlamenttől, az Országgyűlésről szóló törvény lehetővé teszi, hogy a budapesti ingatlannal nem rendelkező képviselők az állam pénzéből béreltessenek maguknak lakást a fővárosban. A rendelkezés mögött az a jogalkotói szándék húzódik meg, hogy a vidéki képviselők nem tudnak olyan könnyen bejutni munkahelyükre, mint budapesti kollégáik.

Mint az a parlament.hu-n közzétett adatokból kitűnik, Kálló nem sokkal képviselővé választása után igénybe vette a lehetőséget.
AZ ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA TAVALY JÚNIUSTÓL KEZDVE HAVI 310 EZER FORINTÉRT BÉREL NEKI EGY BUDAPESTI LAKÁST.

A lakásbérleti szerződés pedig a február 24-ei állapot szerint továbbra is érvényben van, azaz azt nem mondták fel a felek.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210225-kallo-gergely-lakas-vagyonnyilatkozat.html

Címkék: Jobbik  Kettős mérce 

Budapest “lerohasztása”

Az álhírgyártól letagadják a valóságot, ezért segítsük közösen a valóság terjesztését

Budapest “lerohasztása”

Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogyan lett "kivéreztetve" Budapest 2020-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2591/Igy_lett_kivereztetve_Budapest_2020-ban
Ebben a videóban sok egyéb mellett több tucat fejlesztést mutatunk be, melyek Budapesten valósultak meg.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Ezek Tarlós fejlesztései (videó)
https://szamokadatok.hu/Post/2085/Karacsony_Gergelynek_kuldjuk_ezt_a_videot
Ez pedig a Tarlós által befejezett és elindított projektek (lista)
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere

Most pedig nézzük, hogyan fog fejlődni a város 2021-ben
(+ lista a cikk végén)

Schneller Domonkos: A 444 „nagyon másik mozit néz”
A papír sok mindent elbír. Sokszor látni azt, hogy bizonyos orgánumok a valóságnak csak egy – általuk bemutatásra alkalmasnak gondolt – vékony szeletét mutatják be, esetleg egyoldalúan vagy épp torz optikán keresztül láttatják – Schneller Domonkos, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár az alábbiak szerint reagált a 444.hu hírportál írására, melyben „Budapest lerohasztásáról” írnak és arról, hogy „a fővárosnak járó EU-s támogatások 80 százalékát a kormány akarja elosztani, főleg az atlétikai stadion környékére”.

A 444.hu, és persze a nyomában sok más hírportál most valahogy nagyon másik mozit néz. Lehet-e mindez véletlen? Aligha. Talán reménytelen, de én most mégis megpróbálok egy bátortalan kísérletet tenni az EU-s forrásokkal kapcsolatos értekezés összevetésére a tényekkel. Nézzük hát az állításokat, és vizsgáljuk meg, vajon kiállják-e a valósággal való összevetést!

Egy.
Az első állítás magából a cikk címéből következik: valaki vagy valakik tudatosan (?) le akarják rohasztani Budapestet. Ez az állítás hamis.

A valóság ezzel szemben az, hogy valaki vagy valakik az elmúlt 10 évben 2200 milliárd forintból fejlesztették ezt a várost. Ebből az elképzelhetetlenül hatalmas összegből évtizedek óta pusztuló műemlékeket (Várkert Bazár, Budai Vár, Pollack Mihály- féle Ludovika történeti épület, Zeneakadémia, Vigadó, Eiffel csarnok, Gül baba türbéje, stb.) újítottak fel, miközben 375 milliárd forintnyi adósságot vállaltak át a (korábban valóban lerohasztott) kerületektől, Fővárostól, BKV- tól.

Eközben 1575 darab közösségi közlekedési járművet (villamos, busz, troli, metrószerelvények) helyeztek forgalomba. Budapest villamoshálózata a ’60-as, ’70-es évek hálózati csonkolása óta első alkalommal szintén ebben az időszakban bővült. Ezzel egy időben 393 ezer négyzetméter zöldfelületet (Normafa, Margit sziget, Orczy-park, Millenáris Széllkapu, 7 db családi sport-, és szabadidőpark, stb.) újítottak meg vagy hoztak létre. Ugyanebben az időszakban három egyetemi campus épült (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Testnevelési Egyetem), és további egy (Pázmány) előkészítése zajlik. Budapest tehát épült, nem rohadt. Az írás második feléből (vigyázat, spoiler!) pedig ki fog derülni, hogy ez a jövőben is így lesz.

A második állítás szerint Magyarországnak összesen 11 ezer milliárd forint EU-s támogatás jut 2021 és 2027 között. Ez igaz.

Ebből, ha a kormány nem tenne meg mindent (lásd később) azért, hogy Budapestre sokkal több jusson, mint amennyi az EU-s szabályok alapján járna, kevés jutna ide, ez részben igaz. Magyarázat nélkül mégis hamis. Budapest ugyanis fejlett régiónak minősül az EU-ban, ezért nagyon kevés pénzt kap a területi alapon kiosztott forrásokból. Ez már az előző időszakban is így volt. A Budapestnek jutó forrást az ország 11 ezer milliárdos forrástömegével összevetni (amiben ráadásul az agrárpénzek is benne vannak) az olvasó szándékos megtévesztésének minősül.

A következő állítás, miszerint a fővárosnak 5 milliárd forintot ad a kormány, ugyanakkor többszörösen, súlyosan valótlan.
A cikk ugyanis a Budapestnek járó ERFA-forrás 20 százalékát próbálta kiszámolni. Nem sikerült. Budapestnek (az EU szabályai szerint és következtében) a kötelező hazai társfinanszírozással együtt járó ERFA-pénze 60 milliárd forint (szemben a vidék több mint 5000 milliárdos ERFA-forrásával). Ennek a 60-nak a 20 százaléka 12 milliárd forint, nem pedig 5. Valószínűleg csak a hazai társfinanszírozás nélküli forrást számolták, ami az összeg 40 százaléka, de ez téves.

Az említett 60 milliárd forint további részét valóban kiemelt projektekre költi el a kormány, mégpedig parkfejlesztésekre, ami (reméljük) aligha áll szemben a Fővárosi Önkormányzat preferenciáival, a konkrét projektek ráadásul csak akkor valósulnak meg, ha a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában arról a Kormány és a Főváros megállapodik – azaz valójában minden budapesti fejlesztésbe van beleszólása a Fővárosnak. Mi több, ezeknek a parkfejlesztéseknek az előkészítését a kormány több mint egymilliárd forintból már megkezdte (Városmajor, Gellért-hegyi közpark), sőt, van, ahol már a tervező kiválasztása is zajlik (új csepeli közpark).

A cikk Budapest kisemmizése újabb bizonyítékaként láttatja, hogy ennek a 60 milliárd forintnak miért csak a 20 százaléka (újra: nem 5, hanem 12 milliárd forint) fölött diszponál a Főváros. Fontos emlékeztetni: Tarlós István idején ez az arány 15 százalék volt 20 százalék helyett. Azaz: a Fővárosi Önkormányzat nagyobb arányban diszponálhat a források fölött, mint Tarlós István idején. A 2014–2020 közötti VEKOP-ból (ahol Budapest ERFA-pénze volt), 15 százaléknyi forrás jutott az önkormányzatoknak. A kormány mostani ajánlata ennél bőkezűbb – összhangban azzal, hogy a Budapesten kívüli területeknek juttatott ERFA-pénznek (tehát Debrecen, Győr, Székesfehérvár stb.) is 80 százalékát ágazati elven költi el a kormány és 20 százalékát adja az önkormányzati szférának, Budapest tehát nem részesül rosszabb elbánásban, mint a vidék. Így hát az állítás ismét csak hamis.

Kettő.
A cikk azt állítja, hogy „főleg” az Atlétikai Stadion környékére költené a kormány Budapest EU-s forrásait. Ez teljes nonszensz, légből kapott.
Az Atlétikai Stadion (amelynek megépülését amúgy – a körülötte megvalósuló park elkészülte esetén – egy közelmúltbeli kutatás szerint a ferencvárosiak 80 százaléka támogatja) semmilyen módon nem finanszírozható az EU forrásaiból, ráadásul a kivitelezői szerződést tisztán hazai forrásokból már a tavalyi évben aláírta az építtető BMSK. Tehát nemcsak, hogy nem költi, de nem is költhetné erre az EU-s forrásokat a kormány.

Három.
És hogy miért, hogyan tervezi egyéb, a fővárosnak alanyi jogon nem járó forrásokból fejleszteni Budapestet a kormány a következő 7 évben?

Mivel Budapest (mint azt feljebb már láthattuk) fejlett, és az uniós szabályok szerint összesen 60 milliárd forint ERFA-t kaphatna, a kormány ezt a korábbi időszakoknál jóval bőségesebben kompenzálja egyéb EU-s forrásokból, a Kohéziós Alapból és az RRF-ből (a 444 írása szerinti „mentőcsomag”, helyesen: Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz). Magyarország még nem közölt végleges projektlistákat, de a jelenleg ismert állapot szerint az RRF-ből 745 milliárd forintot, a tervezett új IKOP-ból jóval több, mint 500 milliárd forintot fordít budapesti fejlesztésekre a kormány.

Hogy mire? Például a napi 245 ezer utast szállító HÉV-hálózat teljes, sok százmilliárd (!) forint összegre rúgó megújítására, amelynek keretében egyebek mellett mélyalagútban vinnék be a Kálvin térig Budapest teljes déli részének lakosságát. Ezen felül szintén uniós forrásokból újul meg a gödöllői és a szentendrei vonal, továbbá kapnak több százmilliárd forint értékben mintegy 71 db új, klimatizált, halkan suhanó szerelvényt (az 50 éves, valóban „lerohadt” mai járművek helyett) a HÉV-vonalak. Úgy is lefordíthatjuk: sok százezer budapesti.

Olyan forrásokból, amelyeket egyébként az ország bármely más területén elkölthetne a kormány.
És hogy mit adnak nekünk még a rómaiak, mindezen felül?

Például sok tízmilliárd forint összeg van betervezve a néhány héttel ezelőtt fáradt olajjal részben tönkretett Ráckevei – (Soroksári-) Duna-ág revitalizációjára. Szennyvíz, élőhely-helyreállítás, a Kvassay zsiliptől egészen a Tassi műtárgyig, azaz közel 57 kilométeren. Ha sikerrel megvalósul, ez lesz az elmúlt évtizedek legnagyobb egybefüggő, a biodiverzitást szem előtt tartó környezetvédelmi beruházása Budapesten.

Mindezen felül a berlini S-Bahn példáját szem előtt tartva, szintén EU-s források terhére megépíti sok százmilliárd forintból azt a Déli körvasút projektet, amely gyors, gyakran közlekedő, kényelmes gyűrűirányú összeköttetést teremt az elővárosok, Újbuda, Ferencváros, illetve Kőbánya között: a déli vasúti összekötő híd elemeinek cseréje ennek a projektnek a keretében már jelenleg is zajlik.

Mindeközben hazai forrásokból új hidat tervez a kormány dél-Budapestre, illetve sok százmillió forintot adott a Fővárosi Önkormányzatnak a város ezután következő, északon megvalósuló hídjának, az Aquincumi hídnak a megvalósíthatósági tanulmányára. Rendbe teszi a szintén rohadó Citadellát, befejezi a Fővárosi Önkormányzat helyett a félbehagyott Biodómot, villamosvonalat hosszabbít a Műegyetem rakparton…és lehetne sorolni, napestig.

Na, hát így rohasztja a kormány Budapestet 2021-ben.

Új buszok
https://szamokadatok.hu/Post/2805/Kivereztetes
Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
A Dél-budai Centrumkórház annyiba fog kerülni, mint az összes stadion együttesen!
https://szamokadatok.hu/Post/2904/A_Del-budai_Centrumkorhaz_annyiba_fog_kerulni_mint_az_osszes_stadion_egyuttesen
Új iskolák
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
Új híd (és már hazudnak ezzel kapcsolatosan is)
https://szamokadatok.hu/Post/2735/Alhirek_vs_valosag_a_jelenleg_meg_csak_tervezoasztalon_levo_Galvani_hiddal_kapcsolatosan
700 milliárd forint a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztéseire
https://szamokadatok.hu/Post/2719/700_milliard_forint_a_fovaros_es_Pest_megye_egeszsegugyi_fejleszteseire
A kormány évente százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére
https://szamokadatok.hu/Post/2718/A_kormany_evente_szazmilliardokat_biztosit_Budapest_fejlesztesere_es_mukodesere
Liget Budapest Projekt - a képek magukért beszélnek
https://szamokadatok.hu/Post/2653/Liget_Budapest_Projekt_-_ezt_tamadtak_es_a_mai_napig_tamadjak_a_liberalis_diktatura_hazai_kepviseloi

Forrás: https://vasarnap.hu/2021/02/11/schneller-domonkos-a-444-nagyon-masik-mozit-nez/

Címkék: Budapest  Kettős mérce 

"A család az család", avagy "Mi folyik itt Gyöngyösön?"

"A család az család", avagy "Mi folyik itt Gyöngyösön?"

Hiesz György feleségét is soron kívűl beoltották, de megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Úgy látszik nekik a saját életük számít, de a veszélyeztetett csoportokba tartozó emberek élete nem.

Oltásmutyi Gyöngyösön: volt szoci képviselő tanácsára oltatta be magát Hiesz György

Volt szocialista képviselő háziorvosa tanácsára oltatta meg magát Gyöngyös baloldali polgármestere. Információink szerint Hiesz György feleségét is beoltották. De megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Célpontban a baloldali oltásmutyi.
Kacsoh Dániel és Kereki Gergő írása

Ahogy arról lapunk is beszámolt, jogosulatlanul kaphatott koronavírus elleni védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak. A 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, ezt utóbb az intézmény dolgozói is megerősítettek.

A politikus kezdetben nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, végül a gyöngyösi városi televízió adásában ismerte el, valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idősotthonban élők kaphatnának meg. A polgármester előbb a Hír tv, majd a Pesti Tv stábjai elől is elmenekült.

A Mandiner információ szerint a parádi idősotthonban szervezett oltásból maradt vissza oltóanyag, ehhez jutott hozzá jogosulatlanul a baloldali polgármester. Ezt a városi televízióban egyébként maga is beismerte, azt viszont elhallgatta, honnan szerzett információt arról, hogy az idősotthonban szervezett oltásból még maradt vissza oltóanyag. Hiesz csupán annyit mondott erről, hogy amikor az orvosi személyzet szembesült azzal, hogy több tucat vakcina megmaradt az oltásból, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeknek szóltak arról, hogy maradt még oltás.

„Ilyen telefont kaptam én, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást,
van egy óra, hogy döntsek róla: igen vagy nem.” Hiesz állítása szerint ekkor bement a kórházba, és másokkal együtt megkapta a védőoltást.

Autóba ült a háziorvos és felesége is.
A Mandiner helybéliektől úgy értesült, Hiesznek a saját háziorvosa, az abasári körzeti orvos, Dr. Lénárt András javasolta, hogy oltassa be magát. Legalábbis ő tanácsolta neki, hogy ha van még oltóanyag, éljen a lehetőséggel. A történet pikantériája az, hogy a háziorvos felesége Dr. Lénártné Benei Anikó nem más, mint a gyöngyösi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Erre a pozícióra pedig a soron kívül beoltott balos polgármester által vezetett, balos többségű gyöngyösi képviselő-testület választotta meg még 2019 őszén. Ráadásul

információink szerint nem csupán a polgármestert, hanem annak feleségét is beoltották soron kívül.
De megkapta az oltást maga Dr. Lénártné Benei Anikó önkormányzati cégvezető is. Hogy igazak-e értesüléseink, arról személyesen az érintetteket is megkérdeztük.

Telefonon elértük Dr. Lénárt Andrást, aki elmondta, hogy a Hiesz-család háziorvosa, de azt tagadta, hogy ő szólt volna az oltás lehetőségéről a polgármesternek. Azt ugyanakkor elismerte, hogy telefonon beszéltek a polgármesterrel, és maga javasolta Hiesznek, hogy adassa be az oltást. Sőt, a háziorvos azonnal autóba szállt a Lénártnéval, mondván, ha már van ilyen lehetőség, akkor az egyébként önkormányzati cégvezető feleségének is adják be a vakcinát. Lénárt egyébként semmi kivetnivalót nem talált Hiesz beoltásában, szerinte mivel a polgármester a helyi védelmi bizottság elnöke is, így nem árt, ha védett a vírussal szemben.

Lénárt személye kapcsán további adalék, hogy korábban a Heves Megyei Közgyűlésben, az egészségügyi bizottság elnökeként együtt dolgozott az MSZP-alapító, a közgyűlésben korábban a szocialista frakciót vezető Hiesz Györggyel. Lénárt egyébként az MSZP jelöltjeként indult a 2006 őszi önkormányzati választáson, és a 10 ezer lakos alatti listáról szerzett mandátummal ült be a Heves Megyei Közgyűlésbe. Felesége, Lénártné Benei Anikó pedig egészen 2019-ig, 17 éven keresztül volt Abasár polgármestere.

A Mandiner az ügy kapcsán kérdésekkel fordult Hiesz György gyöngyösi polgármesterhez is, aki egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre, és a telefonját sem vette fel, többszöri próbálkozásunk ellenére.

A polgármester a városi televíziónak állítja, nem tudott az oltási tervről

A gyöngyösi városi televízió felvetésére, miszerint január elején, amikor beoltották a polgármestert, az oltási terv szerint egészségügyi dolgozók voltak soron, Hiesz gyakorlatilag azt mondja, hogy ő nem tudott az oltási tervről: „igazából azt, hogy most az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, nem tudom”.

Csakhogy Hiesz háziorvosának foglalkozásánál fogva tudnia kellett az oltási tervről, és arról, hogy ebben az időszakban kizárólag az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói olthatók.

De tudnia kellett az oltási protokollról Hiesznek is, hiszen polgármesterként a helyi védelmi bizottság vezetője.
Az pedig meglepő lenne, ha a helyi védelmi bizottság vezetőjeként ne tudná valaki, hogy az oltási rend szerint még nem volt jogosult vakcinára, hiszen egyelőre csak az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg az oltást.

📌 Előzmények: Az ellenzék "járványügyi intézkedései" https://szamokadatok.hu/Post/2767/Az_ellenzek_jarvanyugyi_intezkedesei
📌 Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210126_hiesz_gyorgy_gyongyos_polgarmester_oltas_vakcina_koronavirus_ellenzek

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce