Címke: Kettős mérce

Balliberális kettős mérce

Sértegetik az embereket vallásuk, bőrszínük, származásuk miatt, náci diktátort dicsőítenek, és mindenki a helyén marad, közben a jobboldalon egy szándékosan félreértelmezett, majd a szerzője által visszavont cikk miatt magát a miniszterelnököt támadják, holott semmi köze nincs hozzá

Balliberális kettős mérce

Nézzük szépen sorba! A képen látható kirohanások csak egy töredéke annak, amit a baloldal elkövetett, és ellentétben a Fidesszel, náluk soha semminek nincs következménye, mindenki a helyén marad, senki semmit nem von vissza és bocsánatot sem kér. Ezen túl birkáknak neveznek bennünket, lámpavasaznak, sértegetnek, fenyegetnek, Gyurcsány meg "földönfutóvá" akar tenni mindenkit, aki másképp gondolkozik, mint ő. Márki-Zay azzal fenyegette a fideszeseket, hogy menekülniük kell majd az országból. Mi ez, ha nem nyílt terrorizmus, megfélemlítés, a jogállamiság páros lábbal való tiprása...

📌 1. Zsidózott a jobbikos Nunkovics képviselő a parlamentben
Újabb antiszemita botrányt okozott az Országgyűlésben a Jobbik. Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik a párt képviselője, Nunkovics Tibor a fideszes politikus származását támadta.
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/soltesz-zsidozott-a-jobbikos-kepviselo-a-parlamentben-2505092
📌 2. A Jobbik szerint itt az ideje listázni a zsidó kormánytagokat
Azon túl, hogy listázna, még Izrael államot is támadta Gyöngyösi, aki most a Jobbik EP képviselője!!!
https://www.origo.hu/itthon/20190303-gyongyosi-marton-izrael.html
📌 3. A DK nem határolódik el László Imre Hitlert dicsőítő szavaitól, mert ez olyan demokratikus, olyan liberális és toleráns, hogy egy náci diktátort emelnek piedesztálra.
https://magyarnemzet.hu/belfold/a-dk-nem-hatarolodik-el-laszlo-imre-hitlert-dicsoito-szavaitol-8337645/
📌 4. Karácsony Gergely szerint nem nácizmus, hogy Gyöngyösi listázta volna a zsidókat. Ez a jelek szerint belefér a "Budapest mindenkié" politikába
https://www.origo.hu/itthon/20190206-karacsony-gergely-hirtv-jobbik.html
📌 5. Kiálltak a nyíltan rasszista és antiszemita Bíró László mellett Kunhalmi, Márki-Zay, Karácsony és Hadházy.
https://mandiner.hu/cikk/20201010_karacsony_jakab_kunhalmi_marki_zay_biro_laszlo
📌 6. Legalja: Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a MÚOSZ. Nem elég hogy mocskolja és megsérti a keresztényeket, Müller Cecíliát, de még ki is tüntetik ezért...
https://szamokadatok.hu/Post/2389/Legalja_Papai_Gabor_a_Nepszava_rajzoloja_botranyos_karikaturajat_itelte_az_idei_ev_legjobb_rajzanak_a_MUOSZ
📌 7. Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat. Ez is belefér a balliberálisoknak, Niedermüller is a helyén maradt.
https://www.origo.hu/itthon/20200126-niedermuller-peter-a-feher-kereszteny-heteroszexualisokrol.html
📌 8. A rasszista BLM-nek akar szobrot állítani Baranyi Krisztina, hiszen szerinte csak a feketék élete számít, a fehéreké nem. (Szerintünk minden élet számít)
https://szamokadatok.hu/Post/2398/A_rasszista_BLM-mozgalomnak_allitana_szobrot_Baranyi_Krisztina_a_IX_kerulet_polgarmestere
📌 9. Bíró László: a baloldali mentalitás, rasszizmus és antiszemitizmus megtestesítője egy személyben. Bíró ellen nyomoz a NAV adócsalás, pályázati pénzek nem megfelelő felhasználása miatt, és Bíró mellett kiállt az összes baloldali párt és az összes baloldali politikus. Ezt sosem fogják lemosni magukról!
https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/schiffer-biro-laszlo-zsigerbol-rasszista-4575509/

📌 A lista végtelen! Korábban készítettünk egy videót is arról, hogyan sértegetik a normális embereket a baloldal vezető szereplői.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/704667863679652

Az aktuálisan szóban forgó, de a szerzője által visszavont írásról a Sajtóklubban értekeztek, megnéztük, ennél jobban nem lehet összefoglalni a dolgokat.
Akit érdekel, nézze meg. https://youtu.be/U-C0NuSGeQg
A Miniszterelnöknek, a Fidesznek ehhez semmi köze nincs.

ADD TOVÁBB

Címkék: Kettős mérce 

Vizsgálatot indít a BKV az offshore-hátterű tendergyőztes miatt

Láng Zsolt nyílt levele után lépett a vállalat

Vizsgálatot indít a BKV az offshore-hátterű tendergyőztes miatt

Előzmények: https://szamokadatok.hu/Post/2334/Ciprusi_offshore-hatteru_cegtol_berelnek_buszokat_Karacsonyek

Vizsgálatot indít a BKV felügyelőbizottsága azzal kapcsolatban, hogy egy offshore hátterű cég, a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte meg a közlekedési társaság által kiírt buszbérlési tendert. A BKV egy nappal azután tette a bejelentést, hogy Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője a Karácsony Gergely főpolgármesternek írt nyílt levélben követelte, hogy azonnal vizsgálják ki a közbeszerzést. Lapunk is beszámolt róla, hogy a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. mögött egy ciprusi székhelyű offshore cég, az Agrina Holdings áll. Továbbá a vállalat hátterében Leisztinger Tamás, a területért felelős főpolgármester-helyettes, a szocialista Tüttő Kata volt élettársa sejthető.

A vállalattal összesen 342,72 millió forint értékben kötött bérleti szerződést a BKV.

„Hogyan nyerhetett a BVK közbeszerzési kiírásán egy többek között offshore hátterű cég által alapított vagyongazdálkodó Zrt.? Helyes gyakorlatnak tartja-e főpolgármester úr az eljárást” – firtatta Láng Zsolt, aki arra is rámutatott: kérdés, hogyan adhatta a legkedvezőbb ajánlatot egy 2020. május 11-én – vagyis pontosan hét nappal a BKV tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt – alapított cég.

A frakcióvezető arra is választ vár, hogy milyen hitelt érdemlő referenciákat tudott felmutatni a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt., hiszen az alapító cégek alaptevékenységét illetően sem mondható el, hogy nagy rutinnal rendelkeznének buszok bérbeadását illetően.
További kérdésként fogalmazta meg, hogy Karácsony tervezi- e elvenni a BKV felügyeletének feladatkörét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszonytól, s hogy tervezi-e a botrányos ügy kivizsgálását.

– Nem tartja-e mindezek fényében arcpirítónak a BKV azon közlését miszerint: „a beszerzés a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, s a teljes folyamatot végig a teljes transzparencia jellemezte” – érdeklődött Láng Zsolt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/vizsgalatot-indit-a-bkv-az-offshore-hatteru-tendergyoztes-miatt-8980991/

Címkék: Kettős mérce 

Ismét beindult a kommunista időket idéző cenzúra a Facebookon

Ma reggel több száz, talán több ezer magyar felhasználót tiltottak le INDOKOLATLANUL

Ismét beindult a kommunista időket idéző cenzúra a Facebookon

Mindenkit letiltanak, akinek volt korábbi - általában úgyszintén jogtalan - tiltása. Mindegy, hogy most nem követett el még a Facebook saját törvényei alapján sem semmilyen "jogsértést", a tiltás 30 napra jár, és egészen véletlenül ebbe az időszakba beleesik az amerikai elnökválasztás is. Milyen érdekes, ugye?

A Számok egyik szerkesztőjét is korlátozták, holott privát profiljával gyakorlatilag semmit sem írt, és amit írt, az sem volt sértő. Nem is csoda, hogy a Facebook nem jelezte ebben az esetben sem, hogy mégis melyik bejegyzés sérti szerintük a "közösségi alapelveket", melyek ugyanolyan módon vannak megfogalmazva, mint a "jogállamiság" - gyakorlatilag bármikor bárkit elhallgattatnak, ha az illető véleménye nem egyezik a liberális mainstream álhírgyártó propaganda véleményével. A képen jól látszik, hogy legutóbb júniusban volt a szerkesztőnknek "szabálysértése", ami ugyanilyen indokolatlan volt, mint a mostani. Ma pedig arra hivatkozva ismét letiltották 30 napra, holott júniusban is megkapta indokolatlanul a szájzárat 1 hónapra.

Nem adjuk fel, nem félünk, mert itt korlátozhatnak, de a gondolatainkat, a véleményünket nem tudják korlátozni.

- Eddig sem írtunk, meg ezentúl sem írunk semmi sértőt. A politikai véleményünket fogalmazzuk meg, amit a Facebook ezzel az indokolatlan döntésével korlátoz. Akik a sajtószabadságot valóban féltik, osszák meg ezt a bejegyzést, mert a sajtószabadság valóban veszélyben van, csak nem a magyar kormány miatt, hanem a külföldi véleménydiktatúrát alkalmazó kibersztálinista cégek miatt.
- Eddig is és ezentúl is ki fogunk állni a magyar nemzeti érdekek mellett. Minél jobban fogják be a szánkat, annál jobban fogjuk szeretni Magyarországot, annál inkább fogjuk támogatni az Orbán Viktor vezette nemzet kormányt
- Eddig is és ezentúl is megteszünk mindent annak érdekében, hogy Magyarország maradjon magyar ország.

Kommentben írjátok le, ha az elmúlt 24 órában a Facebook letiltott bárkit is a környezetetekben. Nyilván azok, akiket letiltottak nem tudják ezt megírni, mert a cenzúra épp befogta a szájukat.

Ha egy ideig nem jelenik meg új cikk az oldalon, akkor tudjátok, hogy az összes szerkesztőnket letiltották.
SOHA NEM ADJUK FEL!

🇭🇺 Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!
ADD TOVÁBB!

PS: Tudomásunkra jutott, hogy Jeszenszky Zsolt privát profilját is tiltották indoklás nélkül, íme az ezzel kapcsolatos írása az oldalán

"Nagyon vigyázzatok a Facebook-kal! Ismét beindult a cenzúra-úthenger.
Nem számít, milyen oldalon állsz; ha egy kicsit is önálló véleményed van, ha nem tökéletesen azt nyomod, amit a liberális kánon előír, akkor veszélyes vagy, és utánad mennek.
Most, hogy jönnek az amerikai választások, különösen magas fokozatba kapcsolt a Zuckerberg-galaxis. Van egy amerikai politikával foglalkozó, ZÁRT(!!!) csoportunk, az ebbe posztolt AUGUSZTUS ELEJEI(!!!) bejegyzésemet szedték le már korábban, az ügy le is lett zárva, de MOST kaptam rá egy 30 NAPOS TILTÁST.
Ezért a személyes profilom nem működik, az üzenetekre sem tudok válaszolni, így ezúton kérek elnézést mindenkitől, akinek 1 hónapig nem reagálok.
Az oldalamnak van másik adminja is, így - egyelőre még - itt tudok posztolni. Kváncsi vagyok, mikor csap le Vágó Istvánék DK-s feljelentgető brigádja.
Mert ne feledjük: itthon ugyan váalsztások most nem lesznek, de a koronavírus kezelése kardinális kérdés, és a baloldal eltökélt, hogy ők tudjanak tematizálni, ők határozzák meg a közbeszédet, terjeszthessék a pánikot és az elégedetlenséget.
Ezért nagyon vigyázzatok, mit posztoltok. Ne használjátok a tiltott szavakat (b-vel, c-vel, m-mel, n-nel, zs-vel kezdődnek), sem sértő kifejezéseket, ne küldjétek el a 'csába azokat, akik ezt egyébként megérdemelnék.
Így működik sajnos ma a "liberális" világ. Megszabják, mit lehet mondani. Nagyon óvatosan, virágnyelven kell beszélni. Pont mint anno a kommunizmusban.
De fontos, hogy ne adjuk fel, ne hagyjuk magunkat. Szintén ahogy anno a kommunizmusban tették a szüleink, nagyszüleink. Ha virágnyelven, akkor virágnyelven, de el kell mondani az igazságot. Le kell törni a hallgatás falát, illetve nem szabad hagyni, hogy a neomarxisták, a velük teljesen összefonódott tech-cégekkel és médiájukkal falat építsenek a szabadsággal szemben. (Miközben persze álságosan épp ők papolnak a sajtó- és szólásszabadságról, demokráciáról.) Erről szól a mostani amerikai választás is, és várhatóan erről fog szólni 2022-ben a magyarországi is."

Forrás: https://www.facebook.com/politikaihobbista/posts/680554042571897

Címkék: Kettős mérce  Média 

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Várjuk Vera Jourová és az összes sajtószabadságozó balliberális felháborodását!

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Korlátozza a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítást Karácsony Gergely vezette főváros egy a szerdai közgyűlésen megszavazott dokumentumban foglaltak révén. A baloldal által megszavazott előterjesztés úgy szól: a fővárosi önkormányzat számára négy teljes oldalt kell ingyenesen biztosítania annak a sajtóterméknek a tulajdonosának, aki közterületen kívánja ingyenesen terjeszteni a lapját. Az új rendelet leginkább a Metropolt és a Lokált érinti.

– Egészen elképesztően gátlástalan és arrogáns: Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba neve alatt Karácsonyék a gazdasági segítségnyújtás szükségességét önös, a minimális demokratikus jogokat is nélkülöző, a pártpropagandájukat szolgáló jogszabály meghozatalára használták – reagált a Láng Zsolt vezette Fidesz–KDNP frakció arra, hogy a jövőben Budapest közterületein csak akkor lehetséges ingyenes újságot osztani, ha abban négy teljes oldalon a Fővárosi Önkormányzat saját irománya jelenik meg ellenszolgáltatás nélkül.

– Ezt még Rákosi elvtárs is megirigyelné! – fűzték hozzá. Kovács Péter, Kertváros polgármestere sem hagyta szó nélkül Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslatát.

– Már nem is tudom, mit mondjak. 2020-ban a Karácsony Gergely által vezetett Budapesten ez is megtörténhet, a Szabad Nép-félóra ehhez képest kismiska volt – reagált Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a fővárosi döntés után.

🔴 A dokumentum: https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/10/+otf/691w/120468538101597284916823163431680491981516863o.jpg

Az előterjesztés kimondja: csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a fővárosi önkormányzat által meghatározott tartalmaknak.

Az ügy érdekessége, hogy az előterjesztés kiegészítése nem önálló napirendi pontként került szavazásra, hanem a gazdasági mentőcsomag kiegészítéseként dugták el a kíváncsi szemek elől.

A Fidesz–KDNP frakció a fővárosi közgyűlés ülésén azt kérte, hogy külön szavazzanak az előterjesztés oda nem illő kiegészítéséről. A kormánypártok leszögezték: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni. Végül a baloldali képviselők többsége áldását adta az előterjesztésre.

Karácsony Gergelynek megválasztása után az első dolga az volt, hogy a Lokál ellen háborút indítson, és száműzze azt a metrólejáratokból.

Decemberben fel is bontotta a lappal kötött fővárosi szerződést.

Forrás: Magyar Nemzet https://magyarnemzet.hu/belfold/nem-terjeszthet-lapot-a-koztereken-aki-nem-karacsony-propagandistaja-8745462/

Címkék: Kettős mérce  Média 

Folyamatosan befogják a szánkat a liberálisok kezében lévő techcégek

Folyamatosan befogják a szánkat a liberálisok kezében lévő techcégek

🔴 Jouruvá szerint a magyar emberek “nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak”

Részben igaza van, ugyanis folyamatosan befogják a szánkat a liberálisok kezében lévő techcégek.

Ha ez így megy tovább, akkor 2022-ben Magyarországon a Facebook, a Youtube, a TikTok és a Twitter fognak választást nyerni, és nem a magyar emberek többsége. Sürgősen fel kell lépni a "kibersztálinizmus" ellen, a problémáról beszélni kell, ez ellen tenni kell. Nem vagyunk jogászok, nem tudjuk, hogy milyen lehetséges intézkedéseket lehet tenni, de hiszünk abban, hogy léteznek ilyen eszközök. Ha mégsem, akkor az is jó lenne, ha az illetékes tárca tájékoztatná a magyarokat, hogy mi az akadálya annak, hogy ezeket a cégeket jogkövető magatartásra bírjuk.

Pont Jourová és a hozzá hasonlók nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak, nekünk van véleményünk, csak néha elhallgattatnak és "földönfutóvá tesznek" bennünket.
Korábbi cikkünk: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/204094374401037

Címkék: Kettős mérce  Média 

Az afroamerikai polgármester úgy döntött, hogy csak a feketék kaphatnak szülési támogatást

Az afroamerikai polgármester úgy döntött, hogy csak a feketék kaphatnak szülési támogatást

🔴 USA: Havi 1000 dollár kapnak a várandós nők, de csak ha feketék. A rasszista projektet indító polgármester komolyan veszi a Black Lives Matter mozgalmat, mert úgy tűnik számára tényleg csak a fekete életek számítanak.

Az afroamerikai polgármester úgy döntött, hogy csak a feketék kaphatnak szülési támogatást.

San Francisco város szülési támogatást jelentett be a terhes és a csecsemőiket gondozó nőknek. A támogatás mértéke egységesen havi 1000 dollár (kb. 305 ezer Ft), amit a kismamák a terhességtől a baba 6 hónapos koráig megkapnak. A fehér, ázsiai és latin kismamáknak azonban nem kell vesződniük az igényléssel, a támogatást ugyanis faji alapon ítélik meg: csak a feketék kaphatják meg. – Tudósított a The Blaze.

A californiai nagyváros baloldali polgármestere, az egyébként fekete London Breed hétfőn jelentette be a sokak szerint beszédes nevű Abundant birth, azaz “Bőséges születés” névre keresztelt projectet. E szerint a város havonta 1000 dollárt ad egy nő terhessége alatt és a baba születését követő első hat hónapban, de csak a kiválasztott kismamáknak. A város fekete és csendes-óceáni rasszú nőre korlátozza a pénzeket, akik a polgármester szerint “a szülési statisztikák régóta fennálló faji szakadékának rossz oldalán állnak. “

A rasszista projektet indító polgármester komolyan veszi a Black Lives Matter mozgalmat, mert úgy tűnik számára tényleg csak a fekete életek számítanak. Breed kijelentette: azt reméli, hogy az úgynevezett alapjövedelem-kiegészítés-jellegű támogatást a későbbiek során képesek lesznek kibővíteni. A bővítést viszont nem az eltérő bőrszínű lakosok felé történő kiterjesztésre, hanem a támogatás időtartamára értette. Tervei szerint a kiválasztott státuszba kerülő fekete kismamák két évig is kaphatják majd a pénzt. (Khmmm…Talán így szünet nélkül állhatnak sorba újra és újra?…)

A kritikákat megelőzve a polgármesteri hivatal kijelentette, hogy döntésük főként az egészségügyi szempontok miatt alakultak így. A feketék esetében a koraszülés aránya a legmagasabb és magasabb a csecsemők fogyatékosság és a halálozás aránya is. A polgármester azonban világossá tette, hogy nem kizárólag egészségügyi aggodalmak indokolják, hogy csak saját fajtájának ítéli meg a támogatást. Úgy fogalmazott, hogy “A Bőséges születés projekt a faji igazságosságban gyökerezik” – mondta.

Érdekes, hogy az egyértelműen rasszista döntést a fősodratú média nem is közölte, arról csak csak a szélsőjobboldalinak titulált lapok mertek tényszerűen beszámolni. Ugyanakkor egyes afrofasiszta szervezetek vélhetően a lopakodó jogalkotás eszközével próbálják meg kihasználni az helyzetet. Amennyiben ugyanis a társadalmi felháborodás elmarad, vagy jogilag elbukik az eset precedenst teremthet és megnyitja a kaput a fehérek rendszerszintű elnyomása felé.

Forrás: https://630.hu/2020/09/18/usa-havi-1000-dollar-kapnak-a-terhes-nok-de-csak-ha-feketek/
Eredeti angol nyelvű link: https://www.theblaze.com/news/san-francisco-pregnant-moms-race
Videó: https://youtu.be/L9h6bJlp1Pw

Címkék: Kettős mérce  Külföld 

Donáth Anna és a többi magyar ballib az anarchiát és az indokolatlan forradalmat támogatják Fehéroroszországban

Donáth Anna és a többi magyar ballib az anarchiát és az indokolatlan forradalmat támogatják Fehéroroszországban

Arról, hogy mi és miért történik ma Fehéroroszországban beszámoltunk ebben a cikkben:
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/191604615650013/

Arról is írtunk, hogy erről miért kell tudnunk, miért kell értenünk az eseményeket, és miért fontos előre felkészülnünk a legrosszabb forgatókönyvre.

A balliberálisok, amennyiben demokratikus választáson nem tudnak győzni, akkor polgárháborúval, "maidannal", "arab tavasszal" próbálják meg a hatalmat magukhoz ragadni. Ez egy bevált módszer, és jelenleg Minszkben ugyanat a forgatókönyvet játsszák le, amit 6 éve Kijevben. A különbség csak annyi, hogy Janukovics gyáva volt rendet tenni, Lukasenko nem lesz gyáva.

Donáth Anna szerint a választáson hatalmas vereséget elszenvedő és jelenleg az utcákon randalírozó, gyújtogató, kődobáló csőcselék a “bátor fehéroroszok”. Ha ők győznek, az demokrácia, ha ők buknak, az diktatúra. nem tudjuk, mire készülnek a balliberálisok sorosékkal a zsebükben, de mi bármilyen áron megvédjük Magyarországot az esetlegesen randalírozó csőcseléktől.

Donáth Anna: Minszkben nem lesz "Maidan", de Budapesten sem! Magyarországot megvédjük - bármilyen áron. Nem leszünk gyávák, ha kell, mi is utcára fogunk menni, nem csak a rendőrök és a katonák. Eszetekbe ne jusson itt utcai zavargásokat szervezni, mert gyorsak leszünk, határozottak és hatékonyak. Magyarországon rend lesz, ezt jól jegyezzétek meg.

Forrás: https://www.facebook.com/…/photos/29870244…/898447337310989/

Címkék: Kettős mérce  Momentum 

A baloldal teljesítménye járvány idején - a legnagyobb botrányok

Teljes lista +1 videó. Erre szükség lesz 22-ben

A baloldal teljesítménye járvány idején - a legnagyobb botrányok

Ezt nem teszik ki a falra, mi pedig sosem felejtjük el nekik. A magyar baloldalra járványhelyzetben sem számíthattunk. Politikusaik visszaéltek a bizalommal és a rájuk ruházott hatalommal, a járványt politikai haszonszerzésre használták.

Kamuvideók, álhírek, rászorulók, gyerekek, óvodák sarcolása, bérelvonás, idősotthonok és hajléktalanok cserbenhagyása, megfélemlítés, fejlesztések leállítása és akadályozása, közvagyon elherdálása, szabad véleménynyilvánítás akadályozása, fideszes kerületek büntetése, zsebszerződések, külföldi és belföldi lejáratás, a városok és a városi cégek eladósítása, kormányzás és védekezés akadályozása, választók átverése, kommunista módszerek, megfélemlítés, listázás, szájzár, politikai tisztogatás, turizmus, vendéglátóipar támadása, társadalmi feszültségek keltése, tarhálás.

A Számok csapata összegyűjtötte és tematikusan csoportokba rendezte a leginkább embertelen és a legbotrányosabb intézkedéseiket. Osszátok meg ezt mindenkivel, mert szükség lesz rá a 2022-es választás előtt. Az emberek hamar elfelejtik a rosszat, és inkább a jóra emlékeznek, ezért fordulat ma elő, hogy Gyurcsány Ferenc, aki padlóra küldte az országot és a magyar családok millióit, kilövette a szemünket, ma a baloldal vezére lehet.

Lássuk a valóságot! A felsorolt cikkek mindegyike megtalálható a https://szamokadatok.hu/ weboldalunkon, (ha esetleg a cenzúra törölné)

🔴🔴🔴 Videó a lent felsorolt bűnök egy részéről: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3335953163089582

🔴🔴🔴 Kamuvideók, hazugságok, álhírek
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165787684898373
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165918944885247
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182790373198104
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181093480034460
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/179910270152781
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174553534021788
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174149607395514
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173109067499568
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/171834330960375
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170525301091278
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169694301174378
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169036557906819
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166941164783025
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168764117934063
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168528787957596
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168417794635362
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161992225277919
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160343528776122
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/159793425497799
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/157025385774603
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160563055420836
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160589218751553
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161749658635509
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163659918444483
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163708268439648
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164064561737352
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164170668393408
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164616941682114
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168207831323025
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165931001550708

🔴🔴🔴 Rászorulók, gyerekek, óvodák sarcolása, bérelvonás, idősotthonok, hajléktalanok, megfélemlítés
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182662383210903
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182184199925388
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177938993683242
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177651247045350
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170142864462855
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169944117816063
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169887091155099
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169739437836531
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168161704660971
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165047781639030
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163435421800266
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161701225307019
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/162108428599632
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/146434483500360
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/143276693816139

🔴🔴🔴 Fejlesztések leállítása és akadályozása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182542949889513
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180890323388109
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177395567070918
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/171819367628538
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/143997770410698
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181461589997649
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180554666755008
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168105681333240
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166879294789212
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/162868641856944
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161799155297226
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/143132830497192
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182308666579608

🔴🔴🔴 Közvagyon elherdálása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178796943597447
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/175613943915747
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/164261285051013
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174728544004287

🔴🔴🔴 Szabad véleménynyilvánítás akadályozása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181743369969471
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180945526715922
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180654010078407
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178911076919367

🔴🔴🔴 Fideszes kerületek büntetése
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180218313455310
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176777273799414
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174520364025105

🔴🔴🔴 Zsebszerződések
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180079223469219
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181395466670928
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177932980350510
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176812087129266
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174728544004287
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174668814010260
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166872968123178
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/158905868919888
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/148798933263915
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/172553730888435
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182184199925388
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177646640379144

🔴🔴🔴 Külföldi és belföldi lejáratás
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174658750677933
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182700346540440
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182804689863339
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182210173256124
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181675833309558
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180502826760192
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180235400120268
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176924723784669
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/176523560491452
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/176138763863265
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173531477457327
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/167021204775021

🔴🔴🔴 A városok és a városi cégek eladósítása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170297037780771
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/169166237893851
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168122541331554
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/159458288864646
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/158238078986667

🔴🔴🔴 Kormányzás és a védekezés akadályozása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/182625806547894
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181743369969471
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/180963013380840
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/174107327399742
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173127530831055
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165625164914625
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/160599462083862
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/161727321971076
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/158777212266087

🔴🔴🔴 Választási ígéretek és a valóság
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181689956641479
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/176466837163791
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/171930167617458
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/171861524290989
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170155687794906
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/166072551536553

🔴🔴🔴 Kommunista módszerek, megfélemlítés, listázás, szájzár, politikai tisztogatás
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178657656944709
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177672237043251
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/121115352698940
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/119366529540489
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/146434483500360
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/181405516669923
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/175068977303577
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170024801141328

🔴🔴🔴Turizmus és vendéglátóipar támadása
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/178363633640778
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/177336210410187
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163115615165580

🔴🔴🔴 Lölőzés
https://www.facebook.com/…/…/171805644296577/172423617568113
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/172480910895717
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/173029317507543
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/167857878024687
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/165837994893342

🔴🔴🔴 Társadalmi feszültségek keltése
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/170613244415817
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/168079348002540

🔴🔴🔴 Tarhálás
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/154020072741801
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/150173723126436
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/152712939539181
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/163555345121607

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Kettős mérce  Média  Önkormányzat 

Gyurcsányék 2000 millió forint osztalékot vettek fel cégükből, közben a járványügyi védekezésre egy büdös vasat sem áldoztak

Gyurcsányék 2000 millió forint osztalékot vettek fel cégükből, közben a járványügyi védekezésre egy büdös vasat sem áldoztak

Mészáros Lőrincről gyártott hazugságokkal kelnek és fekszenek a liberális álhírgyártó propagandisták, közben ő olyan gazdag, aki azon túl, hogy 25 000 embernek ad munkát, még adományozik is rendszeresen. Ebben a cikkben felsoroltuk 4 ismertté vált adományát, közötte azt az 1 milliárd forintot, amit a járványügyi védekezésre az elsők között átutalt.
https://szamokadatok.hu/Post/857/Meszaros_Lorinc_ismertte_valt_adomanyai_1270_millio_forint

Ezzel szemben a baloldali oligarchák, a Gyurcsány páros nem adományoztak egy fillért sem, felvettek szépen csendben 2 milliárd forint osztalékot a diktatúrába hatalmas adókkal sarcolt éhező cégükből, és a pénzt kamuvideók gyártására, a járványügyi és a gazdasági védekezés hátráltatására, Magyarország belföldi és külföldi lejáratására költötték.

Rablóprivatizátorból milliárdos miniszterelnök

GYURCSÁNY AZ ÁLLAMMAL KÖTÖTT ÜZLETEKEN GAZDAGODOTT MEG

Ha vörös báró, akkor Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő meggazdagodása éles látlelete annak, hogy a rendszerváltás után miként szereztek szédületes vagyont az ifjú kommunisták. Bűncselekmények határát súroló tranzakciók, haverok és természetesen egy feleség, akinek édesanyja belépőkártyát jelentett a baloldali topmilliárdosok közé. Érdekes fénytörést ad a történteknek, hogy míg Gyurcsány folyamatosan fideszes oligarchákat emleget, csak az elmúlt négy esztendőben összesen több mint kétmilliárd forint osztalékot vett fel csak az Altusból.

Gyurcsány Ferenc cégbirodalmának alappillére első cége, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Részvénytársaság, amelyet 1992. november 10-én alapított. Gyurcsány a tízmillió forintos alaptőkével induló Altust – papíron – egy KISZ-es ismerősével hozta létre, ő maga hatvan-, Molnár Attila pedig negyvenszázalékos tulajdonos volt. Gyurcsány az Altushoz a kezdőtőkét akkori feleségének hozományából, egy Pécs környéki családi ház árából biztosította.

A vállalkozói pályára lépésben Gyurcsányt Szilas Ádám a székhely biztosításával (Szent István körút 11.), Szilas felesége, Tatai Ilona pedig a kései szocializmusban szerzett ágazati szakértelmével segítette – hasonlóan az Altusban később szintén fontos szerepet játszó Jagiellowicz Györgynéhez. Jagiellowicz és Tatai Ilona egyaránt a Taurus Gumiipari Vállalat vezetésében dolgozott. Debreczeni József könyve (Az új miniszterelnök) szerint Gyurcsány Altusában Molnár Attila kezdettől fogva Tatai Ilonáék strómanja volt. Minderre Debreczeni szerint azért volt szükség, mert az MSZMP Politikai Bizottsága tagjaként feltűnt Tatai Ilona neve rosszul csengett volna a rendszerváltás utáni évek üzleti világában. A cég kezdetben, az első hónapokban csak tanácsadással foglalkozott, de később a tulajdonosok figyelme a privatizáció felé fordult. Ezután, 1994-ben Tatai Ilona az Altus egyik cégénél vállalt igazgatótanácsi tagságot, Jagiellowicz Györgyné pedig az Altus által létrehozott Fortus Rt. elnök-vezérigazgatója lett, majd a kétezres években az Altust is vezette. Molnár Attilát Gyurcsány végül 1998-ban vásárolta ki az Altusból.

Akcióban az Altus
Gyurcsány Ferenc Altus Rt.-je 1993 decemberében szerezte meg az első privatizációs zsákmányát, a Gép- és Technológiaszerelő Rt.-t. Gyurcsány az ekkoriban szokásos módszerrel dolgozott: a cég 51 százalékát vette meg, az önrészt kárpótlási jegyből fedezte, ehhez pedig egzisztencia- és bankhitelt vett fel. A cégvásárlás Gyurcsány szerint végül csak veszteséget hozott, ezért 1995-ben megszüntették a gazdasági tevékenységet, elbocsátották a dolgozókat. Az Altus 1994-ben újból hitelből vásárolt, ezúttal a Béta-Roll Hengergumizó Kft.-t vette meg.

Házasság, politika
Gyurcsány életében 1994-ben történt egy nagyon fontos dolog: megházasodott, feleségül vette Dobrev Klárát.

A lakodalmat követően felpörögtek az események, amelyek nyilván nem voltak függetlenek attól a körülménytől, hogy Dobrev édesanyja az az Apró Piroska volt, aki ebben az időszakban Horn Gyula miniszterelnök kabinetfőnökeként is tevékenykedett. Az Altus alaptőkéjét 1995-ben a cég részvényesei megháromszorozták, a cég saját vagyona hétszeresére nőtt.

Gyurcsány két sokat vitatott ingatlanügye, a Szalay utcai és a balatonőszödi ingatlanvásárlás szintén közvetetten az Altus Rt.-hez kötődött, ugyanis az Altus cége, az Aldo Kft. szerezte meg a két ingatlant 1994 januárjában, majd májusában, sajátos konstrukciójú lízing-, illetve bérleti szerződéseket kötve a magyar állammal, közelebbről az azt képviselő Miniszterelnöki Hivatallal. Érdemes felidézni, hogy miképpen zajlott az adásvétel, hiszen az ügylet részletei világos képet festenek arról, hogy milyen módszerek vezettek Gyurcsány gazdagodásához.

„Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem”
A Szalay utca 4. szám alatt lévő épület alsó szintjén elhelyezkedő 319 négyzetméteres bemutatótermet 1994 májusában Gyurcsány Ferenc egyik cége, az Aldo egy lízingszerződéssel szerezte meg. Az Aldónak összesen 13 millió forintot kellett volna részletekben fizetnie, de 1995 januárjában eladta vételi jogát Gyurcsány másik cégének, az Altus Rt.-nek, amely 11 millió forintos előtörlesztéssel megvásárolta az ingatlant, majd képviselői klubbá alakította azt. Három hónappal később a kancellária egyik gazdasági társasága, a Közlöny- és Lapkiadó Kft., majd 2000-től a belőle kivált Human Jövő 2000 Kht. havi 1,1 millió forintért visszabérelte, sőt mintegy százmillió forintért fel is újította azt.

A bérleti díj 2003-ban csaknem 14 millió forint volt, vagyis egyetlen év bérleti díja magasabb volt, mint amennyiért a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) korábban értékesítette a Gyurcsány-cégnek az ingatlant. Gyurcsány tehát jól járt, ugyanez azonban nem mondható el a közlönykiadóról, amelynek a szerződésben foglaltak szerint még a klub belsőépítészeti munkálatait is el kellett végeznie: ez mintegy 122 millió forintjába került. (Ebből csak tízmilliót fizetett az Altus.) Ráadásul az Altus a képviselői klub üzemeltetéséből származó bevételből és a tagsági díjból befolyt összeg 28 százalékát is mindvégig megkapta.

Üdülő ingyen
Gyurcsány hasonló módszerrel jutott hozzá a balatonőszödi kormányüdülőhöz is. Az egész ügyletet az tette különösen pikánssá, hogy

Gyurcsányék az ingatlant évi 2,5 millió forintért lízingelték, ám – hogy, hogy nem – az épületet a későbbi miniszterelnök éppen ekkora összegért adta bérbe egy állami üdültetéssel foglalkozó társaságnak. Ez azt jelentette, hogy Gyurcsányéknak gyakorlatilag semmibe nem került az ingatlan.

Szintén 1995-ben, novemberben privatizálta az Altus az 1400 embert alkalmazó Magyaróvári Timföldgyárat és Műkorund Rt.-t (Motim), decemberben pedig egyszerűsített privatizációval került az Altushoz a Perfekt Pénzügyi Szakoktató és Kiadó Rt. A Motim privatizációjánál fontos szerepet játszott a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (MHB) igazgatótanácsi elnöke, Apró Piroska, ugyanis az MHB folyósította a hitelt az Altusnak a Motim megvásárlásához. Ellentmondásos tény, hogy miközben a DK mostanában rászorultsági alapon alacsonyabb energiaárakat követel, Gyurcsány kormányzása idején ilyen programról szó sem lehetett. Kivételt képezett ezalól a kormányfő cége, a Motim, mely – néhány másik nagyfogyasztóval együtt – egy 2007. decemberi megállapodás alapján az „elvileg legalacsonyabb” hazai, hivatalos aukción kialakult, nagykereskedelminek tekinthető árnál is olcsóbban vásárolhatott áramot. Eközben a lakossági áramárak a nyolcéves baloldali kormányzás időszaka alatt megduplázódtak.

1997-ben Apró Piroska lett az Altus igazgatóságának elnöke. Már a Horn-kormány ciklusának második felében számos tanácsadói megbízást kapott Gyurcsány Altus Consulting nevű cége, elsősorban a környezetvédelmi és területfejlesztési tárca háttérintézményeitől, amelynél ekkoriban államtitkárként dolgozott Szilvásy György.

Pályára áll a Fortus
Kanyarodjunk vissza ismét 1995-höz, hiszen ebben az évben kezdődött a Gyurcsány-féle cégfejlődés egyik legérdekesebb és egyben legsötétebb időszaka, amelyben felbukkan a Portik Tamás miatt elhíresült Energol Rt. De haladjunk a kezdetektől: az Altus, valamint a Magyar Villamos Művek (MVM) Fortus néven közös céget alapított. Előbbi 45, utóbbi 55 százalékos tulajdonrészt birtokolt. Az Altus kilencmillió forint készpénzzel szállt be az üzletbe, az MVM pedig, amelynek akkor Apró Piroska volt a tanácsadója, szerette volna a vállalkozásba apportálni a Dunamenti Hőerőmű fűtőolaj-tározóit. A tervet az Állami Számvevőszék húzta keresztül. A tározókat egyébként valamivel korábban négymilliárd forintnyi közpénzből hozta létre az állam, amihez a Magyar Fejlesztési Banktól vett fel hitelt. Az MVM arra hivatkozott, hogy az olajtározók működtetése gondot jelent neki, ezért partnert kellett keresni az üzemeltetéshez. Ez a partner lett a Fortus Rt.

Az ügyletek itt azonban még nem értek véget. Az MVM ugyanis tett még egy nagylelkű gesztust. Nevezetesen: a részvénytársaság alapító okirata öt százalék osztalék- és szavazatelsőbbséget biztosított az eredetileg kisebbségi tulajdonrésszel bíró Altusnak. A kérdőjelek számát növeli: vajon miért volt szüksége az MVM-nek egy olyan cégre, amelyen keresztül olajszállításokat bonyolít saját magához? A Fortus tájékoztatása szerint csak 1996-ban negyvenezer tonna fűtőolajat értékesítettek a villamos műveknek.

Gyurcsányék egyébként

a Fortushoz igazolták a Mol korábbi kereskedelmi igazgatóját, Sáska Lászlót. Őt később kis híján kivégezték, amikor a kocsijában ülő üzletemberre egy máig ismeretlen férfi több lövést adott le.

Olajbiznisz nehézfiúkkal
A történteket még rejtélyesebbé teszi, hogy a Fortus tulajdonosaként felbukkanó Dryden Enterprises Limited nevű ciprusi offshore cég alapító okirata az olajmaffiát irányító Energol Rt. egyik vezetőjének, Dékány Istvánnak a feleségénél tartott 1997. augusztusi házkutatásnál került elő. Talány, hogy a Gyurcsány-féle érzékeny cégirat miképpen kerülhetett az energolosokhoz.

Mint köztudott, az Energol-perben kiderült, hogy az Energol a Fortuson keresztül is komoly olajszállítmányokat szerzett be. A Fortus a büntetőeljárás során azzal védekezett, hogy tudtukon kívül, csak papíron, hamis számlákon keresztül vettek részt az ügyletekben. És ha már ismét az Energol-ügynél tartunk, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a botrány kirobbanása előtt, 1997. április 21-én Gyurcsány Ferenc és Jagiellowicz Györgyné kimenekült a Fortusból, vagyis a későbbi miniszterelnök lemondott felügyelőbizottsági, az üzletasszony pedig elnöki tisztségéről. Tény továbbá az is, hogy a Fortus üzleti kapcsolatban állt egy másik nagy olajcéggel, az MSZP-s hátterű ETL Rt.-vel, amelyről köztudott, hogy az Energol fő beszállítója volt. Az ETL felügyelőbizottságába 1996-ban, az olajügylet legjövedelmezőbb évében került be a szocialisták fő energetikai szakértőjeként ismert Karl Imre és Szűcs Erika, a szocialisták országos választmányának akkori tagja is. Szűcs jelenleg Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót erősíti.

Irány a Balkán!
Visszatérve az Altushoz:

a cég a kétezres években stabil, átlagosan nagyjából százmillió forintos éves adózott eredményt produkált.

A társaságot Gyurcsány kormányfői távozása évében, 2009-től Dobrev Klára igazgatta. Az Altus Zrt. megalapította a BudaShen kínai–magyar kereskedőházat, illetve létrehozta az Altus-ConsAlt Kft.-t, mely nemzetközi babérokra tört: kelet- és közép-európai kormányoknak, önkormányzatoknak, magánérdekeltségeknek és nonprofit szervezeteknek kínál és kínált tanácsadási szolgáltatást. 2011 novemberében Gyurcsány Ferenc mobilfizetési megoldásokat kínáló vállalkozást alapított Kóka Jánossal, Cellum Bulgaria AD néven. Albániában az Altus-ConsAlt szervezésében az a Central European Investment Services Kft. végezhette el a helyi köztisztviselők uniós felkészítését, amelyet Kóka akkori felesége, Szandrocha Kamilla jegyzett.

Macedónia (a mai Észak-Macedónia), Montenegró, Szerbia, valamint Bulgária kormánya a felzárkózási források hatékony elköltése érdekében foglalkoztatta az Altus-stábot.

Gyurcsány cégcsoportja 2010 áprilisától 2013 őszéig közel negyven – közszférát érintő – balkáni projektben vett részt.

A referencialistán olyan megbízások szerepelnek, mint a bulgáriai Plovdiv városfejlesztési stratégiája vagy éppen a nyugat-balkáni roma civil szervezetek felkészítése a nemzetközi források lehívására. Utóbbi esetben a Soros György-féle Open Society Foundations bízta meg Gyurcsány tanácsadó cégét.

Az Altus vezette konzorcium 2015-ben mintegy másfél milliárd forintos uniós közbeszerzést is elnyert, aminek értelmében a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési periódus kohéziós politikájáról gyűjtenek adatokat és készítenek tanulmányokat. Nem sokkal később Gyurcsány Ferenc cége már a lengyel fejlesztéspolitikát vizsgálhatta nagyjából 400 ezer euróért, mai árfolyamon több mint 140 millió forintért.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben egyébként több mint kétmilliárd forintnyi osztalékot vett fel csak az Altusból. A „sikersztori” tehát folytatódik.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/rabloprivatizatorbol-milliardos-miniszterelnok-8343915/
https://szamokadatok.hu/Post/1203/25000_embernek_ad_munkat_Meszaros_Lorinc

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce 

A baloldal teljesen elrugaszkodott a realitás talajától

A baloldal teljesen elrugaszkodott a realitás talajától

A járvány elején 60 ezer fertőzöttel riogattak, kifogásolták, hogy kevés a lélegeztetőgép, szerintük egy focista havi bére többe került, mint egy lélegeztetőgép, ezért venni kell sokat.

Következő lépésként (amikor már volt a szükségesnél sokkal több lélegeztetőgép) jött a "Ok, van gép, de nincs orvos" szokásos sületlenség. Kiderült, hogy orvos is van, a Kormány és az Operatív Törzs urai a helyzetnek.

Utána jött az egyéb ellátásokról való kamuvideó-gyártás, kamucivilek hazug nyilatkozatai, kórházakba való betörés, és ott a kórház dolgozójának beállított, a valóságban az egészségügyhöz semmilyen módon nem köthető emberek nyilatkoztatása maszk ügyben, jött a 36000 hazaküldött halálos betegről való mendemonda, és természetesen jöttek a hazug balliberális politikusok, akik mint a hiénák, megpróbáltak az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszert felhasználva és helyzetükkel visszaélve politikai haszonszerzéssel foglalkozni (mint utólag láthatjuk pl. az MSZP támogatottságán - kevés sikerrel.)

A kórházakat adatigénylési kérésekkel bombázták, telehazudták a hazai és a külföldi baloldali sajtót azzal, hogy itt félig összevarrt sebekkel küldenek haza betegeket, nincs maszk, és Orbán meg nem tesz semmit, a Parlament meg bezárt.

Amikor kivétel nélkül minden hazugságukra fény derült, mindenről kiderült, hogy kreált, koholt vádakról van szó, a videók, a képek, a nyilatkozatok, a Terikék, az Athinák meg az összes "civil" akiket nyilatkoztattak egyáltalán nem civilek, hazudnak mint a vízfolyás, és aktívan politizálnak, most jön a következő lépcső: Sok a lélegeztetőgép, meg nagyon drágák.

Ezek a baloldali pártok, politikusok és médiájuk alig várták azt a pillanatot, amikor legalább egy beteg olyan helyzetbe kerülne, hogy nem jut neki lélegeztetőgép.... Egészen biztosak vagyunk benne, hogy még drukkoltak is, hogy ilyen helyzet kialakulhasson. Donáth Anna például nem is titkolta, hogy sajnálja, hogy a járvány első hazai fertőzöttjei nem magyarok voltak, hanem irániak. Nos, ha ilyen helyzet kialakult volna, belegondolni is rossz, hogy milyen visítás lett volna. És ilyen helyzet bizony több "fejlett, nyugati országban" ki is alakult. A baloldal még az égre és felírta volna piros füsttel, hogy "Orbán gyilkos".

A valós helyzet röviden: Magyarország Kormánya természetesen túlbiztosította a lélegeztetőgépek darabszámát, hiszen a járvány kimenetele nem tervezhető, a járvány terjedése lassítható, de a járványt megállítani nem lehet. Mindenki egyetért abban, hogy bár az első hullám nehezén túl vagyunk, de lesz második hullám is. A lélegeztetőgépek műszaki cikkek, ezért ha tönkre megy egy gép, jelenleg nem kell bajlódni a javításával, hanem le kell venni egy új gépet a polcról és kész. A feleslegesnek ítélt gépeket bármikor eladhatjuk, hiszen a kereslet a gépek iránt jelenleg is nagy.

ADD TOVÁBB.

Címkék: Kettős mérce