Címke: Kettős mérce

Budapest “lerohasztása”

Az álhírgyártól letagadják a valóságot, ezért segítsük közösen a valóság terjesztését

Budapest “lerohasztása”

Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogyan lett "kivéreztetve" Budapest 2020-ban
https://szamokadatok.hu/Post/2591/Igy_lett_kivereztetve_Budapest_2020-ban
Ebben a videóban sok egyéb mellett több tucat fejlesztést mutatunk be, melyek Budapesten valósultak meg.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
Ezek Tarlós fejlesztései (videó)
https://szamokadatok.hu/Post/2085/Karacsony_Gergelynek_kuldjuk_ezt_a_videot
Ez pedig a Tarlós által befejezett és elindított projektek (lista)
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere

Most pedig nézzük, hogyan fog fejlődni a város 2021-ben
(+ lista a cikk végén)

Schneller Domonkos: A 444 „nagyon másik mozit néz”
A papír sok mindent elbír. Sokszor látni azt, hogy bizonyos orgánumok a valóságnak csak egy – általuk bemutatásra alkalmasnak gondolt – vékony szeletét mutatják be, esetleg egyoldalúan vagy épp torz optikán keresztül láttatják – Schneller Domonkos, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár az alábbiak szerint reagált a 444.hu hírportál írására, melyben „Budapest lerohasztásáról” írnak és arról, hogy „a fővárosnak járó EU-s támogatások 80 százalékát a kormány akarja elosztani, főleg az atlétikai stadion környékére”.

A 444.hu, és persze a nyomában sok más hírportál most valahogy nagyon másik mozit néz. Lehet-e mindez véletlen? Aligha. Talán reménytelen, de én most mégis megpróbálok egy bátortalan kísérletet tenni az EU-s forrásokkal kapcsolatos értekezés összevetésére a tényekkel. Nézzük hát az állításokat, és vizsgáljuk meg, vajon kiállják-e a valósággal való összevetést!

Egy.
Az első állítás magából a cikk címéből következik: valaki vagy valakik tudatosan (?) le akarják rohasztani Budapestet. Ez az állítás hamis.

A valóság ezzel szemben az, hogy valaki vagy valakik az elmúlt 10 évben 2200 milliárd forintból fejlesztették ezt a várost. Ebből az elképzelhetetlenül hatalmas összegből évtizedek óta pusztuló műemlékeket (Várkert Bazár, Budai Vár, Pollack Mihály- féle Ludovika történeti épület, Zeneakadémia, Vigadó, Eiffel csarnok, Gül baba türbéje, stb.) újítottak fel, miközben 375 milliárd forintnyi adósságot vállaltak át a (korábban valóban lerohasztott) kerületektől, Fővárostól, BKV- tól.

Eközben 1575 darab közösségi közlekedési járművet (villamos, busz, troli, metrószerelvények) helyeztek forgalomba. Budapest villamoshálózata a ’60-as, ’70-es évek hálózati csonkolása óta első alkalommal szintén ebben az időszakban bővült. Ezzel egy időben 393 ezer négyzetméter zöldfelületet (Normafa, Margit sziget, Orczy-park, Millenáris Széllkapu, 7 db családi sport-, és szabadidőpark, stb.) újítottak meg vagy hoztak létre. Ugyanebben az időszakban három egyetemi campus épült (Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Testnevelési Egyetem), és további egy (Pázmány) előkészítése zajlik. Budapest tehát épült, nem rohadt. Az írás második feléből (vigyázat, spoiler!) pedig ki fog derülni, hogy ez a jövőben is így lesz.

A második állítás szerint Magyarországnak összesen 11 ezer milliárd forint EU-s támogatás jut 2021 és 2027 között. Ez igaz.

Ebből, ha a kormány nem tenne meg mindent (lásd később) azért, hogy Budapestre sokkal több jusson, mint amennyi az EU-s szabályok alapján járna, kevés jutna ide, ez részben igaz. Magyarázat nélkül mégis hamis. Budapest ugyanis fejlett régiónak minősül az EU-ban, ezért nagyon kevés pénzt kap a területi alapon kiosztott forrásokból. Ez már az előző időszakban is így volt. A Budapestnek jutó forrást az ország 11 ezer milliárdos forrástömegével összevetni (amiben ráadásul az agrárpénzek is benne vannak) az olvasó szándékos megtévesztésének minősül.

A következő állítás, miszerint a fővárosnak 5 milliárd forintot ad a kormány, ugyanakkor többszörösen, súlyosan valótlan.
A cikk ugyanis a Budapestnek járó ERFA-forrás 20 százalékát próbálta kiszámolni. Nem sikerült. Budapestnek (az EU szabályai szerint és következtében) a kötelező hazai társfinanszírozással együtt járó ERFA-pénze 60 milliárd forint (szemben a vidék több mint 5000 milliárdos ERFA-forrásával). Ennek a 60-nak a 20 százaléka 12 milliárd forint, nem pedig 5. Valószínűleg csak a hazai társfinanszírozás nélküli forrást számolták, ami az összeg 40 százaléka, de ez téves.

Az említett 60 milliárd forint további részét valóban kiemelt projektekre költi el a kormány, mégpedig parkfejlesztésekre, ami (reméljük) aligha áll szemben a Fővárosi Önkormányzat preferenciáival, a konkrét projektek ráadásul csak akkor valósulnak meg, ha a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában arról a Kormány és a Főváros megállapodik – azaz valójában minden budapesti fejlesztésbe van beleszólása a Fővárosnak. Mi több, ezeknek a parkfejlesztéseknek az előkészítését a kormány több mint egymilliárd forintból már megkezdte (Városmajor, Gellért-hegyi közpark), sőt, van, ahol már a tervező kiválasztása is zajlik (új csepeli közpark).

A cikk Budapest kisemmizése újabb bizonyítékaként láttatja, hogy ennek a 60 milliárd forintnak miért csak a 20 százaléka (újra: nem 5, hanem 12 milliárd forint) fölött diszponál a Főváros. Fontos emlékeztetni: Tarlós István idején ez az arány 15 százalék volt 20 százalék helyett. Azaz: a Fővárosi Önkormányzat nagyobb arányban diszponálhat a források fölött, mint Tarlós István idején. A 2014–2020 közötti VEKOP-ból (ahol Budapest ERFA-pénze volt), 15 százaléknyi forrás jutott az önkormányzatoknak. A kormány mostani ajánlata ennél bőkezűbb – összhangban azzal, hogy a Budapesten kívüli területeknek juttatott ERFA-pénznek (tehát Debrecen, Győr, Székesfehérvár stb.) is 80 százalékát ágazati elven költi el a kormány és 20 százalékát adja az önkormányzati szférának, Budapest tehát nem részesül rosszabb elbánásban, mint a vidék. Így hát az állítás ismét csak hamis.

Kettő.
A cikk azt állítja, hogy „főleg” az Atlétikai Stadion környékére költené a kormány Budapest EU-s forrásait. Ez teljes nonszensz, légből kapott.
Az Atlétikai Stadion (amelynek megépülését amúgy – a körülötte megvalósuló park elkészülte esetén – egy közelmúltbeli kutatás szerint a ferencvárosiak 80 százaléka támogatja) semmilyen módon nem finanszírozható az EU forrásaiból, ráadásul a kivitelezői szerződést tisztán hazai forrásokból már a tavalyi évben aláírta az építtető BMSK. Tehát nemcsak, hogy nem költi, de nem is költhetné erre az EU-s forrásokat a kormány.

Három.
És hogy miért, hogyan tervezi egyéb, a fővárosnak alanyi jogon nem járó forrásokból fejleszteni Budapestet a kormány a következő 7 évben?

Mivel Budapest (mint azt feljebb már láthattuk) fejlett, és az uniós szabályok szerint összesen 60 milliárd forint ERFA-t kaphatna, a kormány ezt a korábbi időszakoknál jóval bőségesebben kompenzálja egyéb EU-s forrásokból, a Kohéziós Alapból és az RRF-ből (a 444 írása szerinti „mentőcsomag”, helyesen: Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz). Magyarország még nem közölt végleges projektlistákat, de a jelenleg ismert állapot szerint az RRF-ből 745 milliárd forintot, a tervezett új IKOP-ból jóval több, mint 500 milliárd forintot fordít budapesti fejlesztésekre a kormány.

Hogy mire? Például a napi 245 ezer utast szállító HÉV-hálózat teljes, sok százmilliárd (!) forint összegre rúgó megújítására, amelynek keretében egyebek mellett mélyalagútban vinnék be a Kálvin térig Budapest teljes déli részének lakosságát. Ezen felül szintén uniós forrásokból újul meg a gödöllői és a szentendrei vonal, továbbá kapnak több százmilliárd forint értékben mintegy 71 db új, klimatizált, halkan suhanó szerelvényt (az 50 éves, valóban „lerohadt” mai járművek helyett) a HÉV-vonalak. Úgy is lefordíthatjuk: sok százezer budapesti.

Olyan forrásokból, amelyeket egyébként az ország bármely más területén elkölthetne a kormány.
És hogy mit adnak nekünk még a rómaiak, mindezen felül?

Például sok tízmilliárd forint összeg van betervezve a néhány héttel ezelőtt fáradt olajjal részben tönkretett Ráckevei – (Soroksári-) Duna-ág revitalizációjára. Szennyvíz, élőhely-helyreállítás, a Kvassay zsiliptől egészen a Tassi műtárgyig, azaz közel 57 kilométeren. Ha sikerrel megvalósul, ez lesz az elmúlt évtizedek legnagyobb egybefüggő, a biodiverzitást szem előtt tartó környezetvédelmi beruházása Budapesten.

Mindezen felül a berlini S-Bahn példáját szem előtt tartva, szintén EU-s források terhére megépíti sok százmilliárd forintból azt a Déli körvasút projektet, amely gyors, gyakran közlekedő, kényelmes gyűrűirányú összeköttetést teremt az elővárosok, Újbuda, Ferencváros, illetve Kőbánya között: a déli vasúti összekötő híd elemeinek cseréje ennek a projektnek a keretében már jelenleg is zajlik.

Mindeközben hazai forrásokból új hidat tervez a kormány dél-Budapestre, illetve sok százmillió forintot adott a Fővárosi Önkormányzatnak a város ezután következő, északon megvalósuló hídjának, az Aquincumi hídnak a megvalósíthatósági tanulmányára. Rendbe teszi a szintén rohadó Citadellát, befejezi a Fővárosi Önkormányzat helyett a félbehagyott Biodómot, villamosvonalat hosszabbít a Műegyetem rakparton…és lehetne sorolni, napestig.

Na, hát így rohasztja a kormány Budapestet 2021-ben.

Új buszok
https://szamokadatok.hu/Post/2805/Kivereztetes
Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs
A Dél-budai Centrumkórház annyiba fog kerülni, mint az összes stadion együttesen!
https://szamokadatok.hu/Post/2904/A_Del-budai_Centrumkorhaz_annyiba_fog_kerulni_mint_az_osszes_stadion_egyuttesen
Új iskolák
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
Új híd (és már hazudnak ezzel kapcsolatosan is)
https://szamokadatok.hu/Post/2735/Alhirek_vs_valosag_a_jelenleg_meg_csak_tervezoasztalon_levo_Galvani_hiddal_kapcsolatosan
700 milliárd forint a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztéseire
https://szamokadatok.hu/Post/2719/700_milliard_forint_a_fovaros_es_Pest_megye_egeszsegugyi_fejleszteseire
A kormány évente százmilliárdokat biztosít Budapest fejlesztésére és működésére
https://szamokadatok.hu/Post/2718/A_kormany_evente_szazmilliardokat_biztosit_Budapest_fejlesztesere_es_mukodesere
Liget Budapest Projekt - a képek magukért beszélnek
https://szamokadatok.hu/Post/2653/Liget_Budapest_Projekt_-_ezt_tamadtak_es_a_mai_napig_tamadjak_a_liberalis_diktatura_hazai_kepviseloi

Forrás: https://vasarnap.hu/2021/02/11/schneller-domonkos-a-444-nagyon-masik-mozit-nez/

Címkék: Budapest  Kettős mérce 

"A család az család", avagy "Mi folyik itt Gyöngyösön?"

"A család az család", avagy "Mi folyik itt Gyöngyösön?"

Hiesz György feleségét is soron kívűl beoltották, de megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Úgy látszik nekik a saját életük számít, de a veszélyeztetett csoportokba tartozó emberek élete nem.

Oltásmutyi Gyöngyösön: volt szoci képviselő tanácsára oltatta be magát Hiesz György

Volt szocialista képviselő háziorvosa tanácsára oltatta meg magát Gyöngyös baloldali polgármestere. Információink szerint Hiesz György feleségét is beoltották. De megkapta a vakcinát a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Célpontban a baloldali oltásmutyi.
Kacsoh Dániel és Kereki Gergő írása

Ahogy arról lapunk is beszámolt, jogosulatlanul kaphatott koronavírus elleni védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak. A 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, ezt utóbb az intézmény dolgozói is megerősítettek.

A politikus kezdetben nem válaszolt az ügyben feltett kérdésekre, végül a gyöngyösi városi televízió adásában ismerte el, valóban megkapta a vakcinát, amelyet az oltási rend szerint egyelőre csak egészségügyi dolgozók vagy idősotthonban élők kaphatnának meg. A polgármester előbb a Hír tv, majd a Pesti Tv stábjai elől is elmenekült.

A Mandiner információ szerint a parádi idősotthonban szervezett oltásból maradt vissza oltóanyag, ehhez jutott hozzá jogosulatlanul a baloldali polgármester. Ezt a városi televízióban egyébként maga is beismerte, azt viszont elhallgatta, honnan szerzett információt arról, hogy az idősotthonban szervezett oltásból még maradt vissza oltóanyag. Hiesz csupán annyit mondott erről, hogy amikor az orvosi személyzet szembesült azzal, hogy több tucat vakcina megmaradt az oltásból, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik pedig az általuk ismert, a körzetükben élő személyeknek szóltak arról, hogy maradt még oltás.

„Ilyen telefont kaptam én, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást,
van egy óra, hogy döntsek róla: igen vagy nem.” Hiesz állítása szerint ekkor bement a kórházba, és másokkal együtt megkapta a védőoltást.

Autóba ült a háziorvos és felesége is.
A Mandiner helybéliektől úgy értesült, Hiesznek a saját háziorvosa, az abasári körzeti orvos, Dr. Lénárt András javasolta, hogy oltassa be magát. Legalábbis ő tanácsolta neki, hogy ha van még oltóanyag, éljen a lehetőséggel. A történet pikantériája az, hogy a háziorvos felesége Dr. Lénártné Benei Anikó nem más, mint a gyöngyösi önkormányzati cég, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Erre a pozícióra pedig a soron kívül beoltott balos polgármester által vezetett, balos többségű gyöngyösi képviselő-testület választotta meg még 2019 őszén. Ráadásul

információink szerint nem csupán a polgármestert, hanem annak feleségét is beoltották soron kívül.
De megkapta az oltást maga Dr. Lénártné Benei Anikó önkormányzati cégvezető is. Hogy igazak-e értesüléseink, arról személyesen az érintetteket is megkérdeztük.

Telefonon elértük Dr. Lénárt Andrást, aki elmondta, hogy a Hiesz-család háziorvosa, de azt tagadta, hogy ő szólt volna az oltás lehetőségéről a polgármesternek. Azt ugyanakkor elismerte, hogy telefonon beszéltek a polgármesterrel, és maga javasolta Hiesznek, hogy adassa be az oltást. Sőt, a háziorvos azonnal autóba szállt a Lénártnéval, mondván, ha már van ilyen lehetőség, akkor az egyébként önkormányzati cégvezető feleségének is adják be a vakcinát. Lénárt egyébként semmi kivetnivalót nem talált Hiesz beoltásában, szerinte mivel a polgármester a helyi védelmi bizottság elnöke is, így nem árt, ha védett a vírussal szemben.

Lénárt személye kapcsán további adalék, hogy korábban a Heves Megyei Közgyűlésben, az egészségügyi bizottság elnökeként együtt dolgozott az MSZP-alapító, a közgyűlésben korábban a szocialista frakciót vezető Hiesz Györggyel. Lénárt egyébként az MSZP jelöltjeként indult a 2006 őszi önkormányzati választáson, és a 10 ezer lakos alatti listáról szerzett mandátummal ült be a Heves Megyei Közgyűlésbe. Felesége, Lénártné Benei Anikó pedig egészen 2019-ig, 17 éven keresztül volt Abasár polgármestere.

A Mandiner az ügy kapcsán kérdésekkel fordult Hiesz György gyöngyösi polgármesterhez is, aki egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre, és a telefonját sem vette fel, többszöri próbálkozásunk ellenére.

A polgármester a városi televíziónak állítja, nem tudott az oltási tervről

A gyöngyösi városi televízió felvetésére, miszerint január elején, amikor beoltották a polgármestert, az oltási terv szerint egészségügyi dolgozók voltak soron, Hiesz gyakorlatilag azt mondja, hogy ő nem tudott az oltási tervről: „igazából azt, hogy most az oltási sorrendre milyen protokollok vonatkoznak, nem tudom”.

Csakhogy Hiesz háziorvosának foglalkozásánál fogva tudnia kellett az oltási tervről, és arról, hogy ebben az időszakban kizárólag az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói olthatók.

De tudnia kellett az oltási protokollról Hiesznek is, hiszen polgármesterként a helyi védelmi bizottság vezetője.
Az pedig meglepő lenne, ha a helyi védelmi bizottság vezetőjeként ne tudná valaki, hogy az oltási rend szerint még nem volt jogosult vakcinára, hiszen egyelőre csak az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg az oltást.

📌 Előzmények: Az ellenzék "járványügyi intézkedései" https://szamokadatok.hu/Post/2767/Az_ellenzek_jarvanyugyi_intezkedesei
📌 Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210126_hiesz_gyorgy_gyongyos_polgarmester_oltas_vakcina_koronavirus_ellenzek

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce 

Beindult a balliberális álhírgyártó propaganda a 25 éves kor alatti adómentességgel kapcsolatosan

10 pontban az agymenéseikről!

Beindult a balliberális álhírgyártó propaganda a 25 éves kor alatti adómentességgel kapcsolatosan

Balliberális járványügyi hergelés, értelmetlen és demagóg kijelentések, önmaguknak ellentmondó követelések.
Már megszoktuk, de azért nézzük ebből is 10 példát, mert az ellenzék narratívája a járvány kitörése óta már kezd nagyon szánalmassá válni. Ezzel nem is lenne gond, ha közben nem a választópolgárokat néznék végtelenül ostobáknak, Sajnos a helyzet az, hogy az ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatokkal azt is kifejezik, hogy szerintük az emberek buták és 2 hét alatt elfelejtik azt, amit ugyanezek az emberek korábban követeltek.

Az LMP legújabb posztja verte ki a biztosítékot nálunk, amiben a 25 éves kor alatt bevezetni tervezett adómentességet szimplán szavazatvásárlásnak és "néhány havi adómentességnek" nevezik. Tényleg néhány havi? A 18 éves frissen végzett szakmunkát 7 évig élvezheti, míg a 23 éves friss diplomás 2 évig. Ez kevés? Ti mit tettetek a fiatalokért? 12% munkanélküliséggel, a szocpol eltörlésével, adóemelésekkel, áremelésekkel hátráltattátok őket, közben fizetőssé akartátok tenni az oktatást.

📌Ellenzék: A kormány csak a családosokat segíti, a fiatalokat nem!
Kormány: Segít, adómentességet ad akár 7 évre! (a 18 éves szakmunkás akár 7 évig is élvezheti!)
Ellenzék: SZAVAZATVÁSÁRLÁS! „Néhány havi adókedvezmény”!
📌Ellenzék: Azonnali támogatást a turizmusnak, vendéglátóiparnak, szállodáknak!
Kormány: Segít, kifizeti a vendégéjszakákat, bértámogatást ad, fejlesztési forrásokat ad.
Ellenzék: NER! Mészáros! Magántulajdonban lévő szálláshelyeket támogat a kormány!
📌Ellenzék: (miután ők elvették a 13. havi nyugdíjat) A kormány nem segíti a nyugdíjasokat!
Kormány: 4%, infláció feletti emelés + 13. havi nyugdíj visszavezetése.
Ellenzék: Alamizsna! Kevés! De amúgy meg nagy az adósság!
📌Ellenzék: Törölje el a kormány az érettségit!
Kormány: az érettségi rendben lezajlott, senki sem lett beteg.
Ellenzék: Miért nem volt szóbeli?!
📌Ellenzék: (miután 60 ezer fertőzöttel riogattak tavasszal 2 héten belül) Nincs lélegeztetőgép!
Kormány: vettek lélegeztetőgépeket.
Ellenzék: Sok a lélegeztetőgép! Nincs orvos! (van, de mindegy…)
📌Ellenzék: (miután elvettek az orvosoktól 1 havi bért) Azonnali béremelést az orvosoknak!
Kormány: Megduplázták az orvosok bérét járvány és válság ellenére
Ellenzék: Ne írják alá az orvosok a szerződéseket!
📌Ellenzék: Azonnali kijárási tilalmat! Kötelező maszkviselést!
Kormány: amikor indokolt lett, bevezették.
Ellenzék: Orbán korlátozza a szabadságot! Diktatúra!
📌Ellenzék: Azonnali tesztelést a pedagógusoknak
Kormány: amikor indokolt volt, lehetőséget biztosítottak rá.
Ellenzék: Látszatintézkedés!
📌Ellenzék: Milliók lettek munkanélküliek!
Kormány: megőrizték a munkahelyeket, ma többen dolgoznak, mint a járvány előtt.
Ellenzék: Ingyenpénzt mindenkinek!
📌Ellenzék: Legyen ingyenes a védőoltás! Ne legyen kötelező!
Kormány: A vakcina ingyenes és önkéntes.
Ellenzék: Ne regisztráljon senki! Emberkísérlet!

Forrás: LMP hergelő, hazug és végtelenül ostoba posztja: https://www.facebook.com/lehetmas/posts/10158182130037013
https://mandiner.hu/cikk/20210115_nem_tetszik_az_lmp_nek_a_25_ev_alattiak_szja_mentessege

Címkék: Adó  Kettős mérce 

72 óra alatt 25 millió új felhasználója lett a Telegram Messengernek

Amiről tilos beszélni Facebookon, azt meg lehet beszélni máshol!

72 óra alatt 25 millió új felhasználója lett a Telegram Messengernek

Trump jogtalan letiltása és a Parler közösségi hálózat a GooglePlay és az AppStore általi ellehetetlenítése miatt emberek millió hagyják el a Twittert, a Facebookot, az Instagramot és térnek át a titkosított és cenzúramentes Telegram Messengerre. A nagy balliberális techcégek öngólt lőttek, hiszen eddig minden kapcsolattartás az ő platformjukon történt, mindent tudtak rólunk, szokásainkat, kedvenceinket, ismerőseinket, vásárlási szokásainkat és természetesen politikai nézeteinket is. Ennek most részben vége lesz.

A Facebookot el nem hagyva mi is alternatív csatornákon építjük a második, harmadik hídfőnket. Oldalunk megjelent a HunDub közösségi hálózatban, az ismerőseinkkel való kapcsolattartást pedig mi is átvittük a Telegramra. nincs többé tabu téma, tabu csak itt van, a cenzúrázott balliberális világban, melynek napjai meg vannak számlálva (szerintünk) Minden birodalomnak van kezdete, virágkora és bukása, ami elkerülhetetlen! Az elmúlt hetek Egyesült Államokbeli ijesztő eseményei azonban számunkra azt üzenték, hogy lépni kell, azonnal.

Minden politikust arra bíztatunk, hogy a közösségi hálózatokban található oldalaik MELLETT hozzák létre saját statikus weboldalaikat is, és a feltölteni kívánt tartalmat onnan linkeljék a Facebookra, vagy a weboldalon való megjelenés mellett tegyék fel a Facebookra. Minél közelebb van a választás, annál több oldalt fognak letiltani, korlátozni, elnémítani, és nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy a korábban megosztott tartalom elvesszen. A Parler példája mutatja, hogy az összes mobilalkalmazás a Google és az Apple kezében van, és BÁRKIT és BÁRMIT kikapcsolnak különösebb indok nélkül. A statikus weboldalakat és a patrióta médiánkat nem tudják irányítani, az ott tárolt információ biztonságban van.

Itt letilthatnak, de politikai nézeteinket nem tudják befolyásolni.
Nem félünk, és a végsőkig harcolni fogunk azért, hogy Magyarország maradjon magyar ország.

Mindenki dolgozzon ki saját részére B, C, és D tervet!
Most még nem késő! A Facebookot önként ne hagyjuk el, a harc jelenleg itt folyik, de ha letiltanak, nem kerülhetünk szorult helyzetbe.

Kövessétek HunDub oldalunkat!https://bit.ly/2LE6PsB
Weboldalunk címét pedig mentsétek el a kedvencekhez:https://szamokadatok.hu/

ADD TOVÁBB!

Forrás:https://sputniknews.com/science/202101121081744029-telegram-messenger-gets-25mn-new-users-in-last-72-hours-founder-says-/
https://szamokadatok.hu/Post/2660/Ok_dontik_el_hogy_mirol_szabad_beszelni
https://szamokadatok.hu/Post/2650/Vegleg_torolte_a_kozel_89_millio_kovetovel_rendelkezo_Donald_Trump_fiokjat_a_Twitter

Címkék: Kettős mérce  Média 

2006 - a nagy vakcina-biznisz éve

Gyurcsány kezében az állami milliárdokkal kitömött ciprusi offshore cég által gyártott H1N1 vakcina

2006 - a nagy vakcina-biznisz éve

Ma ugyanez a Gyurcsány az orosz oltóanyag ellen kampányol. Csak nem az a baj, hogy nem egy haver ciprusi cége gyártja, és nem csorog vissza semmi?
🔴 Tudjuk, Gyurcsánynak az egészségügy az üzlet, ez el is mondja: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452

Egy 14 éves cikkre hívta fel figyelmünket egyik kedves olvasónk, ehhez most nem akarunk se hozzátenni, se elvenni, csupán egyetlen aprócska plusz információra hívjuk fel figyelmüket:
"az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szakemberei Gyurcsány Ferenc kormányfővel ellentétben már hónapokkal korábban hatástalannak nyilvánították ezt a vakcinát" Kamuoltóanyag, ciprusi cég, állami milliárdok - ez volt a demokrácia?

Idézzük a cikket:
"Gyurcsány Ferenc mutatta be a madárinfluenza H5N1-es vírusa elleni oltóanyagot, amelyet a világon először Magyarországon gyártanak. A szer alkalmas arra, hogy veszély esetén megakadályozza a vírus átterjedését emberekre.
A világon elsőként Magyarországon gyártják iparszerűen a madárinfluenza H5N1-es vírusa elleni oltóanyagot - jelentette be Gyurcsány Ferenc kedden Pilisborosjenőn, a szert előállító Omninvest Oltóanyagtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft. központjában tett látogatása alkalmából.

📌 Állami támogatás a cégnek
A készítményt - ami már megkapta az engedélyt arra, hogy forgalmazzák - magyar virológusok, gyógyszeripari szakemberek, kutatók és fejlesztők állították elő - mondta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a sajtó képviselőinek felmutatta azt a kis ampullát, amelyben az a hat mikrogrammnyi hatóanyag volt, amely ahhoz szükséges, hogy védetté váljon egy ember.

A szer gyártása mostantól folyamatosan zajlik, "az Omninvest olyan egyedülálló, egész vírusos alumínium-foszfát géltechnológiával rendelkezik, amely mögött sok évtizedes tapasztalat áll" - tette hozzá.

Az oltóanyag arra szolgál, hogy az egyébként állatról-állatra terjedő vírus ne okozhasson megbetegedést emberben. Szükség esetén el lehet rendelni, hogy a készítménnyel beoltsák azt a 20 ezer embert, akik intenzív kapcsolatba kerülhetnek a beteg állatokkal. "Ma Magyarországon nincsen ilyen veszély" - hangsúlyozta a kormányfő.

1995 óta a mindenkori kormányzatok hosszú távú megállapodást kötöttek az Omnivesttel, amely évente 1,3 millió dózis humáninflenza elleni oltóanyagot állít elő. Az elmúlt hetekben a kormány a kutatási-technológiai alapból 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást is megítélt a további fejlesztésekre, amit a cég saját erőből egymilliárd forinttal toldott meg. A Omninvestnek az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank várhatóan további kétmilliárdos hitelt nyújt.

📌 Offshore cég?
A megállapodás szerint a mindenkori árbevétel 14 százaléka közvetlenül visszafolyik az államhoz, íly módon számítások szerint a megtérülési idő az állam számára rövidebb mint 2 év lesz - mondta Gyurcsány Ferenc.

Zimonyi Ferenc, az Omninvest ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a száz főt foglalkoztató cég jelenleg évi 1,4 milliárd forint árbevételt ért el. Minthogy más országok is érdeklődnek a szer iránt, a H5N1-es vírus elleni oltóanyagot előállító technológia eladásából több millió dollár bevétellel számolnak - tette hozzá.

Az Omninvest 98 százaléka sajátos módon egy ciprusi offshore cég tulajdonában van. Korábban a Figyelő kérdésére - nem kerül-e ellenőrizhetetlen helyre az állami segítséggel gyártott vakcinából származó bevétel - Rácz Jenő egészségügyi miniszter azt válaszolta: a céget az első állami szerződéskötéskor megvizsgálta a nemzetbiztonsági szolgálat.

Forrás: https://index.hu/belfold/omnivest8956/
https://24.hu/fn/gazdasag/2006/03/16/hatastalan_madarinfluenza_elleni_vakcina/

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Kettős mérce 

Balliberális kettős mérce

Sértegetik az embereket vallásuk, bőrszínük, származásuk miatt, náci diktátort dicsőítenek, és mindenki a helyén marad, közben a jobboldalon egy szándékosan félreértelmezett, majd a szerzője által visszavont cikk miatt magát a miniszterelnököt támadják, holott semmi köze nincs hozzá

Balliberális kettős mérce

Nézzük szépen sorba! A képen látható kirohanások csak egy töredéke annak, amit a baloldal elkövetett, és ellentétben a Fidesszel, náluk soha semminek nincs következménye, mindenki a helyén marad, senki semmit nem von vissza és bocsánatot sem kér. Ezen túl birkáknak neveznek bennünket, lámpavasaznak, sértegetnek, fenyegetnek, Gyurcsány meg "földönfutóvá" akar tenni mindenkit, aki másképp gondolkozik, mint ő. Márki-Zay azzal fenyegette a fideszeseket, hogy menekülniük kell majd az országból. Mi ez, ha nem nyílt terrorizmus, megfélemlítés, a jogállamiság páros lábbal való tiprása...

📌 1. Zsidózott a jobbikos Nunkovics képviselő a parlamentben
Újabb antiszemita botrányt okozott az Országgyűlésben a Jobbik. Miközben Deutsch Tamás az Országgyűlésben arról beszélt, hogy korábban zsidó származású képviselők listázását kérte a Jobbik a párt képviselője, Nunkovics Tibor a fideszes politikus származását támadta.
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/soltesz-zsidozott-a-jobbikos-kepviselo-a-parlamentben-2505092
📌 2. A Jobbik szerint itt az ideje listázni a zsidó kormánytagokat
Azon túl, hogy listázna, még Izrael államot is támadta Gyöngyösi, aki most a Jobbik EP képviselője!!!
https://www.origo.hu/itthon/20190303-gyongyosi-marton-izrael.html
📌 3. A DK nem határolódik el László Imre Hitlert dicsőítő szavaitól, mert ez olyan demokratikus, olyan liberális és toleráns, hogy egy náci diktátort emelnek piedesztálra.
https://magyarnemzet.hu/belfold/a-dk-nem-hatarolodik-el-laszlo-imre-hitlert-dicsoito-szavaitol-8337645/
📌 4. Karácsony Gergely szerint nem nácizmus, hogy Gyöngyösi listázta volna a zsidókat. Ez a jelek szerint belefér a "Budapest mindenkié" politikába
https://www.origo.hu/itthon/20190206-karacsony-gergely-hirtv-jobbik.html
📌 5. Kiálltak a nyíltan rasszista és antiszemita Bíró László mellett Kunhalmi, Márki-Zay, Karácsony és Hadházy.
https://mandiner.hu/cikk/20201010_karacsony_jakab_kunhalmi_marki_zay_biro_laszlo
📌 6. Legalja: Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a MÚOSZ. Nem elég hogy mocskolja és megsérti a keresztényeket, Müller Cecíliát, de még ki is tüntetik ezért...
https://szamokadatok.hu/Post/2389/Legalja_Papai_Gabor_a_Nepszava_rajzoloja_botranyos_karikaturajat_itelte_az_idei_ev_legjobb_rajzanak_a_MUOSZ
📌 7. Niedermüller Péter rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuálisokat. Ez is belefér a balliberálisoknak, Niedermüller is a helyén maradt.
https://www.origo.hu/itthon/20200126-niedermuller-peter-a-feher-kereszteny-heteroszexualisokrol.html
📌 8. A rasszista BLM-nek akar szobrot állítani Baranyi Krisztina, hiszen szerinte csak a feketék élete számít, a fehéreké nem. (Szerintünk minden élet számít)
https://szamokadatok.hu/Post/2398/A_rasszista_BLM-mozgalomnak_allitana_szobrot_Baranyi_Krisztina_a_IX_kerulet_polgarmestere
📌 9. Bíró László: a baloldali mentalitás, rasszizmus és antiszemitizmus megtestesítője egy személyben. Bíró ellen nyomoz a NAV adócsalás, pályázati pénzek nem megfelelő felhasználása miatt, és Bíró mellett kiállt az összes baloldali párt és az összes baloldali politikus. Ezt sosem fogják lemosni magukról!
https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/schiffer-biro-laszlo-zsigerbol-rasszista-4575509/

📌 A lista végtelen! Korábban készítettünk egy videót is arról, hogyan sértegetik a normális embereket a baloldal vezető szereplői.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/704667863679652

Az aktuálisan szóban forgó, de a szerzője által visszavont írásról a Sajtóklubban értekeztek, megnéztük, ennél jobban nem lehet összefoglalni a dolgokat.
Akit érdekel, nézze meg. https://youtu.be/U-C0NuSGeQg
A Miniszterelnöknek, a Fidesznek ehhez semmi köze nincs.

ADD TOVÁBB

Címkék: Kettős mérce 

Vizsgálatot indít a BKV az offshore-hátterű tendergyőztes miatt

Láng Zsolt nyílt levele után lépett a vállalat

Vizsgálatot indít a BKV az offshore-hátterű tendergyőztes miatt

Előzmények: https://szamokadatok.hu/Post/2334/Ciprusi_offshore-hatteru_cegtol_berelnek_buszokat_Karacsonyek

Vizsgálatot indít a BKV felügyelőbizottsága azzal kapcsolatban, hogy egy offshore hátterű cég, a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. nyerte meg a közlekedési társaság által kiírt buszbérlési tendert. A BKV egy nappal azután tette a bejelentést, hogy Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője a Karácsony Gergely főpolgármesternek írt nyílt levélben követelte, hogy azonnal vizsgálják ki a közbeszerzést. Lapunk is beszámolt róla, hogy a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. mögött egy ciprusi székhelyű offshore cég, az Agrina Holdings áll. Továbbá a vállalat hátterében Leisztinger Tamás, a területért felelős főpolgármester-helyettes, a szocialista Tüttő Kata volt élettársa sejthető.

A vállalattal összesen 342,72 millió forint értékben kötött bérleti szerződést a BKV.

„Hogyan nyerhetett a BVK közbeszerzési kiírásán egy többek között offshore hátterű cég által alapított vagyongazdálkodó Zrt.? Helyes gyakorlatnak tartja-e főpolgármester úr az eljárást” – firtatta Láng Zsolt, aki arra is rámutatott: kérdés, hogyan adhatta a legkedvezőbb ajánlatot egy 2020. május 11-én – vagyis pontosan hét nappal a BKV tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt – alapított cég.

A frakcióvezető arra is választ vár, hogy milyen hitelt érdemlő referenciákat tudott felmutatni a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt., hiszen az alapító cégek alaptevékenységét illetően sem mondható el, hogy nagy rutinnal rendelkeznének buszok bérbeadását illetően.
További kérdésként fogalmazta meg, hogy Karácsony tervezi- e elvenni a BKV felügyeletének feladatkörét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszonytól, s hogy tervezi-e a botrányos ügy kivizsgálását.

– Nem tartja-e mindezek fényében arcpirítónak a BKV azon közlését miszerint: „a beszerzés a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, s a teljes folyamatot végig a teljes transzparencia jellemezte” – érdeklődött Láng Zsolt.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/vizsgalatot-indit-a-bkv-az-offshore-hatteru-tendergyoztes-miatt-8980991/

Címkék: Kettős mérce 

Ismét beindult a kommunista időket idéző cenzúra a Facebookon

Ma reggel több száz, talán több ezer magyar felhasználót tiltottak le INDOKOLATLANUL

Ismét beindult a kommunista időket idéző cenzúra a Facebookon

Mindenkit letiltanak, akinek volt korábbi - általában úgyszintén jogtalan - tiltása. Mindegy, hogy most nem követett el még a Facebook saját törvényei alapján sem semmilyen "jogsértést", a tiltás 30 napra jár, és egészen véletlenül ebbe az időszakba beleesik az amerikai elnökválasztás is. Milyen érdekes, ugye?

A Számok egyik szerkesztőjét is korlátozták, holott privát profiljával gyakorlatilag semmit sem írt, és amit írt, az sem volt sértő. Nem is csoda, hogy a Facebook nem jelezte ebben az esetben sem, hogy mégis melyik bejegyzés sérti szerintük a "közösségi alapelveket", melyek ugyanolyan módon vannak megfogalmazva, mint a "jogállamiság" - gyakorlatilag bármikor bárkit elhallgattatnak, ha az illető véleménye nem egyezik a liberális mainstream álhírgyártó propaganda véleményével. A képen jól látszik, hogy legutóbb júniusban volt a szerkesztőnknek "szabálysértése", ami ugyanilyen indokolatlan volt, mint a mostani. Ma pedig arra hivatkozva ismét letiltották 30 napra, holott júniusban is megkapta indokolatlanul a szájzárat 1 hónapra.

Nem adjuk fel, nem félünk, mert itt korlátozhatnak, de a gondolatainkat, a véleményünket nem tudják korlátozni.

- Eddig sem írtunk, meg ezentúl sem írunk semmi sértőt. A politikai véleményünket fogalmazzuk meg, amit a Facebook ezzel az indokolatlan döntésével korlátoz. Akik a sajtószabadságot valóban féltik, osszák meg ezt a bejegyzést, mert a sajtószabadság valóban veszélyben van, csak nem a magyar kormány miatt, hanem a külföldi véleménydiktatúrát alkalmazó kibersztálinista cégek miatt.
- Eddig is és ezentúl is ki fogunk állni a magyar nemzeti érdekek mellett. Minél jobban fogják be a szánkat, annál jobban fogjuk szeretni Magyarországot, annál inkább fogjuk támogatni az Orbán Viktor vezette nemzet kormányt
- Eddig is és ezentúl is megteszünk mindent annak érdekében, hogy Magyarország maradjon magyar ország.

Kommentben írjátok le, ha az elmúlt 24 órában a Facebook letiltott bárkit is a környezetetekben. Nyilván azok, akiket letiltottak nem tudják ezt megírni, mert a cenzúra épp befogta a szájukat.

Ha egy ideig nem jelenik meg új cikk az oldalon, akkor tudjátok, hogy az összes szerkesztőnket letiltották.
SOHA NEM ADJUK FEL!

🇭🇺 Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!
ADD TOVÁBB!

PS: Tudomásunkra jutott, hogy Jeszenszky Zsolt privát profilját is tiltották indoklás nélkül, íme az ezzel kapcsolatos írása az oldalán

"Nagyon vigyázzatok a Facebook-kal! Ismét beindult a cenzúra-úthenger.
Nem számít, milyen oldalon állsz; ha egy kicsit is önálló véleményed van, ha nem tökéletesen azt nyomod, amit a liberális kánon előír, akkor veszélyes vagy, és utánad mennek.
Most, hogy jönnek az amerikai választások, különösen magas fokozatba kapcsolt a Zuckerberg-galaxis. Van egy amerikai politikával foglalkozó, ZÁRT(!!!) csoportunk, az ebbe posztolt AUGUSZTUS ELEJEI(!!!) bejegyzésemet szedték le már korábban, az ügy le is lett zárva, de MOST kaptam rá egy 30 NAPOS TILTÁST.
Ezért a személyes profilom nem működik, az üzenetekre sem tudok válaszolni, így ezúton kérek elnézést mindenkitől, akinek 1 hónapig nem reagálok.
Az oldalamnak van másik adminja is, így - egyelőre még - itt tudok posztolni. Kváncsi vagyok, mikor csap le Vágó Istvánék DK-s feljelentgető brigádja.
Mert ne feledjük: itthon ugyan váalsztások most nem lesznek, de a koronavírus kezelése kardinális kérdés, és a baloldal eltökélt, hogy ők tudjanak tematizálni, ők határozzák meg a közbeszédet, terjeszthessék a pánikot és az elégedetlenséget.
Ezért nagyon vigyázzatok, mit posztoltok. Ne használjátok a tiltott szavakat (b-vel, c-vel, m-mel, n-nel, zs-vel kezdődnek), sem sértő kifejezéseket, ne küldjétek el a 'csába azokat, akik ezt egyébként megérdemelnék.
Így működik sajnos ma a "liberális" világ. Megszabják, mit lehet mondani. Nagyon óvatosan, virágnyelven kell beszélni. Pont mint anno a kommunizmusban.
De fontos, hogy ne adjuk fel, ne hagyjuk magunkat. Szintén ahogy anno a kommunizmusban tették a szüleink, nagyszüleink. Ha virágnyelven, akkor virágnyelven, de el kell mondani az igazságot. Le kell törni a hallgatás falát, illetve nem szabad hagyni, hogy a neomarxisták, a velük teljesen összefonódott tech-cégekkel és médiájukkal falat építsenek a szabadsággal szemben. (Miközben persze álságosan épp ők papolnak a sajtó- és szólásszabadságról, demokráciáról.) Erről szól a mostani amerikai választás is, és várhatóan erről fog szólni 2022-ben a magyarországi is."

Forrás: https://www.facebook.com/politikaihobbista/posts/680554042571897

Címkék: Kettős mérce  Média 

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Várjuk Vera Jourová és az összes sajtószabadságozó balliberális felháborodását!

Nem terjeszthet lapot a köztereken, aki nem Karácsony propagandistája

Korlátozza a sajtószabadságot és a véleménynyilvánítást Karácsony Gergely vezette főváros egy a szerdai közgyűlésen megszavazott dokumentumban foglaltak révén. A baloldal által megszavazott előterjesztés úgy szól: a fővárosi önkormányzat számára négy teljes oldalt kell ingyenesen biztosítania annak a sajtóterméknek a tulajdonosának, aki közterületen kívánja ingyenesen terjeszteni a lapját. Az új rendelet leginkább a Metropolt és a Lokált érinti.

– Egészen elképesztően gátlástalan és arrogáns: Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba neve alatt Karácsonyék a gazdasági segítségnyújtás szükségességét önös, a minimális demokratikus jogokat is nélkülöző, a pártpropagandájukat szolgáló jogszabály meghozatalára használták – reagált a Láng Zsolt vezette Fidesz–KDNP frakció arra, hogy a jövőben Budapest közterületein csak akkor lehetséges ingyenes újságot osztani, ha abban négy teljes oldalon a Fővárosi Önkormányzat saját irománya jelenik meg ellenszolgáltatás nélkül.

– Ezt még Rákosi elvtárs is megirigyelné! – fűzték hozzá. Kovács Péter, Kertváros polgármestere sem hagyta szó nélkül Gy. Németh Erzsébet és Horváth Csaba kiegészítő javaslatát.

– Már nem is tudom, mit mondjak. 2020-ban a Karácsony Gergely által vezetett Budapesten ez is megtörténhet, a Szabad Nép-félóra ehhez képest kismiska volt – reagált Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a fővárosi döntés után.

🔴 A dokumentum: https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/10/+otf/691w/120468538101597284916823163431680491981516863o.jpg

Az előterjesztés kimondja: csak az kaphat közterület-foglalási engedélyt, aki ingyenes felületet biztosít a fővárosi önkormányzat által meghatározott tartalmaknak.

Az ügy érdekessége, hogy az előterjesztés kiegészítése nem önálló napirendi pontként került szavazásra, hanem a gazdasági mentőcsomag kiegészítéseként dugták el a kíváncsi szemek elől.

A Fidesz–KDNP frakció a fővárosi közgyűlés ülésén azt kérte, hogy külön szavazzanak az előterjesztés oda nem illő kiegészítéséről. A kormánypártok leszögezték: demokráciában egy ilyen javaslatot nem szabad megszavazni. Végül a baloldali képviselők többsége áldását adta az előterjesztésre.

Karácsony Gergelynek megválasztása után az első dolga az volt, hogy a Lokál ellen háborút indítson, és száműzze azt a metrólejáratokból.

Decemberben fel is bontotta a lappal kötött fővárosi szerződést.

Forrás: Magyar Nemzet https://magyarnemzet.hu/belfold/nem-terjeszthet-lapot-a-koztereken-aki-nem-karacsony-propagandistaja-8745462/

Címkék: Kettős mérce  Média 

Folyamatosan befogják a szánkat a liberálisok kezében lévő techcégek

Folyamatosan befogják a szánkat a liberálisok kezében lévő techcégek

🔴 Jouruvá szerint a magyar emberek “nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak”

Részben igaza van, ugyanis folyamatosan befogják a szánkat a liberálisok kezében lévő techcégek.

Ha ez így megy tovább, akkor 2022-ben Magyarországon a Facebook, a Youtube, a TikTok és a Twitter fognak választást nyerni, és nem a magyar emberek többsége. Sürgősen fel kell lépni a "kibersztálinizmus" ellen, a problémáról beszélni kell, ez ellen tenni kell. Nem vagyunk jogászok, nem tudjuk, hogy milyen lehetséges intézkedéseket lehet tenni, de hiszünk abban, hogy léteznek ilyen eszközök. Ha mégsem, akkor az is jó lenne, ha az illetékes tárca tájékoztatná a magyarokat, hogy mi az akadálya annak, hogy ezeket a cégeket jogkövető magatartásra bírjuk.

Pont Jourová és a hozzá hasonlók nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak, nekünk van véleményünk, csak néha elhallgattatnak és "földönfutóvá tesznek" bennünket.
Korábbi cikkünk: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/204094374401037

Címkék: Kettős mérce  Média