Címke: Jobbik

Teljes össztűz Jakab hazugságaira!

10 éve nyomják a "Mészáros" meg a "lopás" dumát, nincs semmi új ötletük, nincs semmi bizonyítékuk, nincs egyetlen feljelentés sem, de csak próbálkoznak!
Köszben fejlődik az ország, duplázódtak a bérek, sokkal jobban élünk még válság idején is, mint az ő regnálásuk alatt "békeidőben"... (bár az ő regnálásuk teljes időtartama egy válság volt, amit ők maguk okoztak)

Köszönjük, Rétvári Bence, Dömötör Csaba, Kocsis Máté, Menczer Tamás
Most őszintén: Ön, aki ezt a videót nézi, rábízná a családja jövőjét egy olyan koalícióra, aminek a tagja Jakab Péter, Gyurcsány, Fekete-Győr, Dobrev és a többi hataloméhes, hazaáruló politikus? A "visszavett" városokban is marakodnak a hatalomért, a városok meg jobb esetben stagnálnak, de sok esetben visszafejlődnek, és ezek akarják irányítani az országot? Amikor csak MSZP és SzDSz volt, akkor is marakodtak, most meg vannak hatan!
Mi egészen biztosan nem szeretnénk, hogy a "cicaharc" áldozata legyen Magyarország és minden magyar család!
👉ADD TOVÁBB!

Címkék: Jobbik  Videók 

Gyurcsányék járványhelyzetben is csak a hatalomra gondolnak

Gyurcsányék járványhelyzetben is csak a hatalomra gondolnak

Nevezetes nap a mai, hiszen ma összeült az összeborult ellenzék és aláírtak egy Gyurcsány által írott 6 pontos tervet, amely mentén egy általuk álmodott kormányváltás után irányítani szeretnék az országot. Nem lesz nehéz dolgunk, hiszen az ellenzéket ma ugyanazok az emberek vezetik, akik szemeket lövettek ki, és akik csődbe vitték Magyarországot, kivéreztették és megfélemlítették a magyar családokat. Újak a logók, szépek a szavak, újak a módszerek, de a tervek és az arcok ugyanazok. Haladjunk sorban, és ismerve a baloldal elmúlt 30 éves tevékenységét, töltsük fel tartalommal ezeket a pontokat.

📌1. Önmagával békében élő nemzet.
Vajon mire gondolhat a Gyurcsány-Dobrev klán? Csak nem arra, hogy mindenkit, aki velük nem ért egyet, megfenyegetnek, földönfutóvá tesznek, megzsarolnak, és elnémítanak ilyen-olyan módszerekkel? Pl. szájzár-rendelettel, amit Vácon használtak, bércsökkentéssel, amit több "szabad városban" is gyakoroltak, kirúgással, lejáratással, "folyamatos össztűz alatt tartással". A baloldal kormányzása idejében nem nagyon voltak ilyen bátor szájhősök, mint most, mert mindenki tisztában volt vele, hogy egyetlen rossz szó, és megjelenhet a ház előtt a "fekete Volga"...
Az első pont tehát nem a békében élő nemzet, hanem a kisebbség által megfélemlített és elnémított többséget jelenti az ő értelmezésükben. Itt és most szögezzük le: nem félünk, 6-7 millió embert nem tudtok rács mögé zárni, sem kirúgni, sem megfélemlíteni. Ez a mi hazánk, és meg is fogjuk azt védeni – minden áron! Ezt jól jegyezzétek meg!

📌2. Demokratikus jogállam.
Ez lefordítva annyit jelent, hogy aki tüntetni mer, azt egész egyszerűen le fogják lőni, jobbik esetben gumilövedékkel. Milyen demokráciáról papol az, aki véres módszerekkel leverte a békés tüntetést, aki koncepciós pereket indított, aki nyíltan bevallotta, hogy hazudott, átverte a választókat, és utána nem mondott le? Ez lenne a demokrácia? Ez lenne a jogállam? Talán az lenne a jogállam, ahol minden deviáns kisebbség joga érvényesül, a többségé - az egyszerű, dolgozó, gyermeket nevelő, adófizető, házasságban élő szülők, férfiak és nők pedig el vannak felejtve és el vannak nyomva? Ahol tilos az anya és az apa szavak? Ahol akár egy sámlival is házasságot lehet kötni? Ahol egy kutyának is örökbe adnak egy egészséges gyereket? Ahol idegen kultúrájú, Magyarországra nem jellemző vallású, a munkát nagy ívben elkerülő, de segélyekért szorgalmasan sorban álló MILLIÓKAT akartok majd betelepíteni?
NEM! Ez nem jogállam! Ez maga a balliberális, véres diktatúra!

📌3. Jövőbe tekintő kormányzás.
A jövőbe tekintő kormányzást már megismerhettük: 12% munkanélküliség, 82% államadósság, IMF hitel, iskolák, óvodák, kórházak bezárása, orvosok, tanárok, ápolók kirúgása és külföldre kényszerítése, kórházak és az egészségpénztár privatizációja, energiaszektor eladása, rablóprivatizáció, PPP szerződések, önkormányzatok, állami vállalatok eladósítása, devizahitelek, háromszorosára nőtt bűnözés, megélhetési gyerekvállalás, alanyi jogon járó segélyek, az emberek kiszolgáltatása és ilyen módon rövid pórázon való tartása (majd szükség esetén a szavazatuk egy zsák krumplival való megvásárlása).
Lezüllesztenék a Honvédséget, a Mentőszolgálatot, az egészségügyet, a vasutat, az úthálózatot, a szociális ágazatot és a mezőgazdaságot.
Ez NEM kormányzás! Ez hazaárulás!

📌4. Gondoskodó társadalom
Gyurcsányék társadalma mindenkiről gondoskodik, csak arról nem, aki a pénzt megtermeli és az adókat befizeti. Mit tettek ők a tisztességes magyar emberekkel? Adókat emeltek, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére a villany árát, eltörölték az adókedvezményeket, elvették az otthonteremtési támogatást (még akkor is, amikor az 20x kevesebb pénzt jelentett, mint most), elloptak egy évnyi gyest, ezzel több tízezer magyar nőt hagytak bevétel nélkül a gyermek harmadik évében, eltörölték a támogatott forinthiteleket, a családi pótlékot emelgették, ezzel a nemdolgozók körében a megélhetési gyerekvállalást szponzorálták, a gyerekek éheztek, a pénz meg kocsmákban és nyerőgépekben kötött ki, elvettek egy havi nyugdíjat, elvettek egy havi bért, felemelték a nyugdíjkorhatárt, be akarták vezetni az ingatlanvagyon-adót, bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, újra fizetőssé tennék a tankönyveket és a gyermekétkeztetést. A társadalom egy részét segélyekkel tartották „lélegeztetőgépen”, a másik részétől meg elvették a fizetés 60 százalékát.
Ez NEM gondoskodó társadalom, ez a társadalom munkakerülő részének a társadalom dolgozó része általi finanszírozása.

📌 5. Igazságos gazdaság.
Gyurcsányéknak az az igazságos, ha külföldi multimilliárdos cégek nyerészkednek Magyarországon, de az nem igazságos, ha van 1-2 jól menő magyar cég. Gyurcsányék hatalomra kerülve elkoboznák a magyar vállalkozók vagyonát és átjátszanák saját kezükre a vállalatokat, pont úgy, mint a villát, amiben laknak, egyszerűen einstandolnák, a vagyont felosztanák haverjaik között és felélnék, a vállalatokat ismét eladnák, a külföldi cégek azokat vagy bezárnák, a dolgozókat meg kirúgnák, vagy a fejlesztéseket leállítva, a béreket befagyasztva kiszipolyoznák, a profitot kivinnék az országból, a szükséges döntések meghozásáért természetesen a döntéshozókat pedig búsásan honorálnák. Mindenki jól járna, kivéve a magyar gazdaságot és a magyar munkavállalókat.
Továbbá: felemelnék a társasági adót, a munkabéreket terhelő munkáltatói járulékokat, ezzel megállítanák a bérek növekedését, ismét 12 százalékra növelnék a munkanélküliséget, hogy ne a cégek pályázzanak a jó munkaerőre, hanem a munkavállalók legyenek kiszolgáltatva, megemelnék 42 százalékra a jövedelemadót, hogy fizessen az, aki dolgozik, és kapjon ingyen pénzt az, aki nem. Visszaállítanák az öröklési illetéket, azaz a haláladót, újra a szakadék szélére sodornák az építőipart (mivel minden fejlesztést és az otthonteremtést is leállítanák), lenne új "Hajdú-bét", új "Szeviép", új "Sukoró", új "4-es metró" ügyek. Ha lehetőséget kapnak rá, akkor ismét „fájni fog” – mindenkinek!
Ez NEM igazságos gazdaság. Ez lenne maga a csőd.

📌 6. Európai Magyarország.
"Nekem az, hogy magyar, nem jelent semmit" /Gyurcsány Ferenc/
Mindaz, amitől ország az ország és nemzet a nemzet a baloldal feladná és lenullázná. Lebontanák a kerítést, betelepítenék ide azokat, akikről írni sem szabad a „demokratikusan cenzúrázott Facebookon”, megjelenne Magyarországon is a terror, a nemi erőszak, a tömeges munkanélküliség, utcai verekedések, gyújtogatások, rendőrattakok, vallási, nemi, etnikai feszültségek, lefejezések, templomrombolások és felgyújtások, előírnának mindenféle kvótákat, amikor például egy vezető nem szakmai alapon kerül kiválasztásra, hanem nemi alapon vagy bőrszín alapján, amikor elő lenne írva kötelező jelleggel más vallások és más nyelvek tanulása, ahol a magyarok kerülnének hátrányosan megkülönböztetett helyzetbe a SAJÁT HAZÁJUKBAN.
Ez NEM Európai Magyarország! Ez a magyarság teljes feladása, a nemzetállam és a nemzet eltörlése és júdáspénzért, kilóra való kiárusítása.

Ezt az írást természetesen nem tudjuk a DK, Gyurcsány, Dobrev, jakab, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, Karácsony és a többi oldalára beilleszteni, mert a DEMOKRÁCIA és a SZÓLÁSSZABADSÁG jegyében le vagyunk tiltva Miért? Mert feltettünk egy-egy kérdést.

SOHA TÖBBÉ BALOLDAL!

PS: a fent leírtakat a korábban általunk összegyűjtött baloldali bűnlajstrom cikkünkből gyűjtöttük ki. A lista nem teljes, mivel minden nap tesznek hozzá ezek a bűnözők!
https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Jobbik  Momentum 

Csaknem másfél milliárd forinttal nem tud elszámolni a Jobbik

Felmerül a kérdés: Hol a lé, elvtársak?!

Csaknem másfél milliárd forinttal nem tud elszámolni a Jobbik

Úgy látszik a Jobbik már megtanult lopni, így teljesen beleillik a DK-MSZP-MOMENTUM-LMP-PÁRBESZÉD tengelybe.

VISSZATÉRŐ SZABÁLYTALANSÁGOKRA DERÜLT FÉNY A JOBBIK GAZDÁLKODÁSÁBAN AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK VIZSGÁLATA SORÁN

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak sokadszorra gyűlt meg a baja a pártok gazdálkodását vizsgáló Állami Számvevőszékkel. A Jobbik gazdálkodásában az ÁSZ jelentése szerint 2005 óta visszatérő probléma a felhasznált közpénzek átláthatóságának biztosítása.

Saját tagságát és a közvéleményt is megtévesztette a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mivel a párt gazdálkodása 2017-ben és 2018-ban sem volt átlátható és elszámoltatható – áll az ÁSZ december 18-án kiadott közleményében. Mint írják: a párt 2017. évi és 2018. évi (mely időszakban a párt több mint 1,4 milliárd forint közpénzt kapott) pénzügyi kimutatása sem mutat megbízható és valós képet a párt gazdálkodásáról. Az ÁSZ ráadásul azt is megjegyzi: a most lezárt ellenőrzés során feltárt gazdálkodási szabálytalanságok 2005 óta visszatérően jelen vannak a párt gazdálkodásában.

Az ÁSZ arról is beszámolt: a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökének, a jelentéstervezetre adott észrevételei nem voltak megalapozottak, illetve az ellenőrzés több megállapítását nem vitatta. Hozzátették: az ÁSZ a feltárt szabálytalanságok kijavítása érdekében összesen 11 javaslatot fogalmazott meg a Jobbik elnökének, akinek ezek alapján harminc napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/jobbik-atvilagitas-9120746/
https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/megbizhatatlan-a-jobbik-gazdalkodasa

Címkék: Jobbik 

Jakab újabb idegösszeomlása. (Videó! Add tovább!)

Komolyan kezdünk aggódni ennek az embernek az állapota miatt. Szerintünk közveszélyes a magyar társadalomra nézve. Nem viselkedhet így egy országgyűlési képviselő, mert ezzel rossz példát mutat, radikalizálja a követőit. Mondjuk lehet pont ez a céljuk, látták Borsodban, hogy demokratikus eszközökkel nem tudnak győzni, mert nincs ennek a fajta gusztustalan viselkedésnek támogatottsága, megpróbálják hát kocsmai eszközökkel.

Orbán Balázs Jakabnak:
Gond az elsősorban azzal van, hogy Ön egy parlamenti szabotőr, egy politikai percember és egy szélsőséges provokátor. …. Ez pedig egy munkahely is, nyilvánvalóan a munkahelyen pedig viselkedni is kell…
Önnel szemben pedig egyetlen egy elvárás fogalmazódik meg, aminek Ön évek óta visszatérően és tudatosan nem tesz eleget: hogy viselkedni kell.
Arra szeretném kérni, hogy próbáljon meg egyszer nem saját magával foglalkozni, nem a politikai túlélésével foglalkozni, hanem az ország érdekével és mindezt tegye úgy, hogy ennek a háznak a méltóságát, tisztességét megőrzi. S akkor pontosan ugyanúgy fog tudni dolgozni, ahogy az összes többi képviselő.

Címkék: Jobbik  Videók 

Bomba hír! Hatalmas büntetés Jakabnak!

Nem lehet büntetlenül bohóckodni az Országházban!

Bomba hír! Hatalmas büntetés Jakabnak!

4,4 millió forintra büntette Kövér László Jakab Pétert a krumplis akció miatt!
Indulhat a tarhálás! 🥔🥔🥔

Rekordbüntetés a Parlamentben: 4,4 millióra szankcionálták Jakab Pétert a krumplizsákos akciója miatt
Példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, a múlt heti krumpliszsákos akciója miatt Jakab múlt héten, felszólalása után egy krumplis zsákkal indult el Orbán Viktor felé, mire Kocsis Máté frakcióvezető és Balla György a kormányfő elé állt, így akadályozva meg Jakabot abban, hogy megtámadja a krumplis zsákkal.

🔴🔴🔴 Aki esetleg lemaradt, itt van egy kis videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/2707723759476952
Itt egy részletesebb videó:
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/44-millio-forintos-buntetest-kapott-jakab-peter-kover-laszlotol-2510640

Jakab összeomlott, nem tudja feldolgozni a vereséget.
Kocsmát csinált a Parlamentből! Szégyen! Szánalmas! Nevetséges!
Közben pont a Jobbik osztogatta a krumplit, a cikkben lévő videóban 2 perc 50 másodperc körül van erről szó: https://mandiner.hu/cikk/20201011_a_krumpli_trukkot_is_bevetette_a_baloldal

Forrás: https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/posts/3743416609053959

Címkék: Jobbik 

A baloldal két dolgot nem tud: nyerni és veszíteni

Videó: OSZD MEG TE IS!

🔴 Jakab összeomlott, nem tudja feldolgozni a vereséget.
Ma is kocsmát csinált a Parlamentből! Szégyen! Szánalmas! Nevetséges!
Közben pont a Jobbik osztogatta a krumplit, a cikkben lévő videóban 2 perc 50 másodperc körül van erről szó:
https://mandiner.hu/cikk/20201011_a_krumpli_trukkot_is_bevetette_a_baloldal
❤️Hajrá FIDESZ! 2022-ben takarítsjuk ki ezeket a bohócokat a Parlamentből!
Fel, négyötödös győzelemre!

Címkék: Jobbik  Videók 

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

🔴 Baloldali bukta Egerben: el sem olvasták az általuk beterjesztett, a korábbi ciklustól ellopott, kopipésztelt javaslatot, már megvalósult fejlesztéseket akarnak ismét megépíteni, mellékesen adósságcsapdába vezetik a várost, a közvagyont meg kiárusítják.
Ezekre az emberekre bízták Eger városát a szavazók? Taps!

Egyszer már átadott fejlesztéseket építenének Egerben

A MIRKÓCZKI-FÉLE VEZETÉS KOMOLY HITELFELVÉTELLEL TERVEZ, ÉS KIÁRUSÍTHATJA A KÖZVAGYONT

A közvagyon kiárusítására készülnek a balliberális vezetésű Egerben, miközben egymilliárd forintos, működésre is fordítható, szabad felhasználású folyószámla-hitelkeretet szavazott meg a közgyűlés. Mirkóczki Ádám polgármester közben azzal vált nevetség tárgyává, hogy olyan gazdasági programot terjesztett elő, amely megvalósult fejlesztéseket tartalmazott.

Nemcsak a balliberális többségű Tatabányán, hanem a Mirkóczki Ádám vezette Egerben sincs elfogadott gazdasági programja a városnak – erről tájékoztatta lapunkat Oroján Sándor, a hevesi megyeszékhely Fidesz–KDNP-s frakcióvezetője. Az önkormányzati törvény szerint a képviselő-testület megalakulását követő hat hónapon belül minden településnek el kell fogadnia a gazdasági programját, amely a következő ötéves ciklusról szól. Ez azonban nem történt meg Egerben sem, a különbség annyi, hogy amíg Tatabányán még nem is tárgyalt a gazdasági programról a közgyűlés, a hevesi megyeszékhelyen szavaztak is a javaslatról.

– Mirkóczki Ádám polgármester jobban tette volna, ha nem nyújtja be a gazdasági programját, mert akkor nem égett volna meg a közgyűlés előtt. Az történt ugyanis, hogy a városvezetés az előző ciklusban elfogadott programot terjesztette elénk, valamelyest módosítva. Megvizsgáltuk az anyagot, és kiderült, hogy az több mint hatvan százalékban betűre megegyezik az öt évvel ezelőtt elfogadott programmal, még a tartalomjegyzékét sem változtatták meg. Emiatt fordulhatott elő, hogy a Mirkóczki-féle javaslatban olyan fejlesztések voltak, amelyek mostanra megvalósultak – hangsúlyozta Oroján Sándor.

A kormánypárti politikus példaként említette, hogy az anyagban benne van az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése. – Ők ráadásul a benyújtott gazdasági programjukba még kétszer egy sávos út megépítését tervezték, miközben a kétszer két sávos M25-öst két hete már átadták – tette hozzá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető. Oroján Sándor kifejtette: Mirkóczkiék az anyagban javasolják több út rendbe tétele mellett a Bárány István Sportuszoda és az Eszterházy tér felújítását, csakhogy az elmúlt ciklusban ezek is elkészültek. – Ezért történhetett meg az a blama, hogy több balliberális képviselő is leszavazta a gazdasági programot. Mirkóczki Ádámnak minél hamarabb új javaslattal kell előállnia, mert az önkormányzat már így is mulasztásos törvénysértést követ el azzal, hogy Egernek nincs elfogadott gazdasági programja – mutatott rá a Fidesz–KDNP-s frakcióvezető.

Oroján Sándor aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy miközben a balliberális többség a legutóbbi közgyűlésen egymilliárd forintos, működésre is fordítható folyószámla-hitelkeretet fogadott el, a közvagyon elherdálására készülnek. – Módosították a vagyonrendeletet akként, hogy a polgármester bármilyen, maximum 25 millió forint értékű ingatlan értékesítéséről egy személyben dönthet. Emellett határoztak arról, hogy az önkormányzat vagyontárgyait, ingatlanjait fel kell mérni, és amit lehet, elő kell készíteni értékesítésre – emelte ki Oroján Sándor. Hozzátette: a régi, gyurcsányi módszerekkel tönkreteszik a várost.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/egyszer-mar-atadott-fejleszteseket-epitenenek-egerben-8483481/
https://szamokadatok.hu/Post/1597/Elherdaljak_az_onkormanyzati_ingatlanokat_a_baloldali_polgarmesterek
https://szamokadatok.hu/Post/997/A_jobbikos_Mirkoczki_kinyirta_a_legendas_egri_vizilabdacsapatot
https://szamokadatok.hu/Post/1067/Kirugasok_politikai_tisztogatas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1076/Fejlesztes_helyett_adossag_Peldatlan_mulasztas_Egerben
https://szamokadatok.hu/Post/1106/Egri_Vizilabda_Klub_-_Mirkoczki_csodbe_vitte_a_Kormany_megmenti
https://szamokadatok.hu/Post/1128/Politikai_verengzes_Egerben

Címkék: Jobbik  Önkormányzat 

Orbán Viktor: a klímaválság elérte a Jobbikot, olvad, mint a jéghegy

Orbán Viktor: a klímaválság elérte a Jobbikot, olvad, mint a jéghegy

Ha valaki tud még az országban működő vidéki Jobbik alapszervezetről, az jelezze Szinte minden egyes nap olvashatóak kilépő politikusokról, frakciótagokról és megszűnő alapszervezetekről szóló hírek. Jakab Péter beváltotta Gyurcsány Ferenc hozzá fűződő reményeit: az egykor 20%-os támogatottságú pártot gyakorlatilag megszüntette létezni.

A Jobbik ma pár néhány budapesti és néhány vidéki megmondóemberből áll, Facebookon nyomják tovább a gusztustalan gyűlöletpolitikát, pont ugyanúgy hazudnak "reggel éjjel meg este", mint megrendelőjük: Gyurcsány Ferenc.

Akik azt hiszik, hogy ezzel vége a "Jobbik" nevezetű trójai fa ló trükknek, azok tévednek. A Jobbikot a Fidesz megosztására hozták létre, ez volt az eredeti céljuk is, a célközönségük pedig a hazafias érzelmű, de politikailag naivabb társadalmi réteg volt. A képlet jól működött, a párt 20%-os támogatottságot is elért fénykorában, aztán jöttek a nyilvánvaló baloldali kötődés bizonyítékai, a Jobbik egyre többször szavazott a Fidesz ellen és a baloldal javára, egyre többen kezdtek el csalódni a pártban.

Ekkor jött a következő projekt: Jobbik 2.0, azaz A "Mi Hazánk"
Új név, új logó, régi arcok. Az arra fogékonyak maradtak a jobbikban és balra tolódtak, akiknek ez sok volt, azokat átcsábították a Mi Hazánkba, de a cél nem változott: megosztani a jobboldalt, ezzel a balliberális erők malmára hajtani a vizet.

A Jobbik és a Mi Hazánk együttes támogatottsága ma 8-9% (különböző közvéleménykutatók a Jobbiknak 7-8%-ot adnak, a Mi Hazánknak 0-1%-ot)
Ez azt jelenti, hogy az egykori 20%-os támogatottság mára kevesebb, mint a felére zsugorodott. Magyarország lakosságának jelentős része kijózanodott, és rájöttek, hogy az orruknál fogva vezették őket évekig.

‼️Friss hír: Feloszlott a Jobbik hatvani szervezete is.

Miután múlt héten feloszlott a ludasi és a nagyúti jobbikos csoport, hétfőn hasonlóan döntött a párt egyik legnagyobb taglétszámú alapszervezete, a hatvani is.
A kilépők szervezeten belüli besúgóhálózatról, hazug körlevelekről, rombolásról írtak búcsúközleményükben, továbbá képmutatónak nevezték a párt vezetését – számol be az Origo.

„Mi hatvani jobbikosok is úgy döntöttünk, hogy nem toljuk tovább Jakab Péter és pitiáner bandájának a szekerét. A Jobbik hatvani alapszervezete ezennel megszűnt, tagjaink pedig kilépnek a pártból” – ezekkel a sorokkal mondtak búcsút a hatvani jobbikosok egykori szervezetüknek. A közleményt egyébként az a Rákócziné Lózs Csilla tette közzé, aki sokáig Sneider Tamás választókerületi asszisztenseként dolgozott, és a mai napig a volt pártelnök bizalmi köréhez tartozik.

Az exjobbikosok ezután felsorolták, miért telt be a pohár náluk. Szokatlanul kemény szavakat használva a következőképpen fogalmaztak: „nem vagyunk hajlandóak asszisztálni a párt további rombolásához”; „nem kérünk a hazug körlevelekből”;
„nem kérünk az elnökség képmutató viselkedéséből”; „nem kérünk az ávós módszereket megszégyenítő besúgóhálózatból, akik hűen szolgálják ki az új jobbikos nagyurak minden vágyát, és távolíttatják el a pártból azokat, akiknek nem tetszik Jakabék rombolása”.

Forrás: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/feloszlott-a-jobbik-hatvani-szervezete-2599889/

Címkék: Jobbik 

Érettségi volt, látnivaló nem

Az érettségit bojkottálták volna, feleslegesen

Érettségi volt, látnivaló nem

Idén is lezajlottak az érettségik. Emlékszik még valaki, milyen hisztéria folyt emiatt előzetesen? Emlékezzünk csak azért!
Az elmúlt hetekben élénk érdeklődést kiváltva lezajlottak az érettségik. Ezért – mielőtt bármi megjegyzést is hozzáfűznék – érdemes felidézni, hogy a független és objektív sajtó, illetve a legszakmaibb szakmaisággal felvértezett szervezetek milyen véleménnyel voltak az érettségi időpontjáról és hogyan fogadták azt. Hiszen – tegyük fel először jóhiszeműen, én kivétel nélkül mindig ezt teszem, mielőtt a második eshetőséggel törődnék – nyilván amennyire tőlük telt, ezúttal is szakszerűen, jóindulattal és segítő szándékkal álltak a probléma megoldásához.

Már április 9-én lejött a Népszavában egy glossza, „Nem segít a kormány az érettségizőkön”, amelyben már rögvest a kezdő sorok érdemesek a figyelmünkre: „Ez nem az egeret szülő hegyek, hanem a sántáknak kiosztott púp este. Mondhatnánk, hogy a szokásos fideszes ajándék, de egyszerűen képtelenség megszokni, hogy valaki, aki hatalmat és lehetőséget is kapott, hogy segítsen, a baj enyhítése helyett inkább súlyosbítja azt.”

Következzék a PDSZ április 25-én kelt nyilatkozata, amely szintén a Népszavában jelent meg. Felütésként is azt írják, hogy a döntésnek – mármint az érettségi megtartásának – biztosan lesznek áldozatai, ezért felszólítják Maruzsa Zoltánt, hogy ne tartsák meg a vizsgákat. Fontos pontosan idézni pár mondatot a cikkből: „A PDSZ szerint egyetlen ember egészségét és életét sem szabad veszélyeztetni olyan esetben, amikor nincs maximális biztonság és van kockázatmentes alternatíva. Márpedig lehetőség van az érettségik és az egyetemi őszi szemeszter kezdetének elhalasztására, és ezen túl is jó pár más lehetőség kínálkozik, beleértve akár a jegymegajánlást vagy az online érettségit is”. Az írásban megszólaltatják Trencsényi Lászlót is, a Magyar Pedagógia Társaság elnökét, aki elmondja, hogy óriási egészségügyi kockázata van az érettséginek.

Ugyanezen a napon olvashattuk a Népszavában, hogy a Demokratikus Koalíció petíciót indított az érettségi elhalasztásáért,
mivel a kormány veszélyezteti a diákok, a tanárok, a családtagok és a barátok egészségét is!

Kicsivel korábban, április 17-én hozott le a 444 egy beszámolót a helyzetről, „Az írásbeli érettségi nem a diákok valós tudását fogja tükrözni” címmel. Nézzük, milyen meglátásokkal kezdtek a hergelésbe: „Az érettségi napján a diákok ellepik majd a tömegközlekedési eszközöket, pedig közülük sokan maguk is krónikus betegségekben szenvednek, cukorbetegek vagy asztmásak, ráadásul rengeteg diák a nagyszülőkkel él együtt. Arról nem is beszélve, hogy a tanártársadalom nagy része is 50 pluszos, és sokuk szakmai ártalomként magas vérnyomással küzd.” Hozzátették: „Az érettségi az egy rítus. Az, hogy a diákok kiöltöznek, készülnek, megjelennek a vizsgabizottság előtt, aztán a banketten. Ezek most mind érvényüket vesztik, és nagyon nehéz elképzelni egy maszkos, gumikesztyűs érettségit.”

Április 20-án ugyanez a 444 közölte a Szülői Hang aggódó közleményét, idézem „megmagyarázhatatlan, mire alapozva lehet az írásbeli érettségi megtartását mégis biztonságosnak ítélni. Fontos, hogy a kormány tegye nyilvánossá annak a döntésnek az indoklását, ami több százezer embert közvetlenül is érint, diákok, pedagógusok, iskolai technikai dolgozók, szülők és nagyszülők egészsége, akár az élete is múlhat rajta.” Szintén a 444-en, április 24-én hozták le a „Az Oktatói Hálózat az érettségi lefújását kéri” elnevezésű írást, amelyben idézik Pásztor Erzsébetet, aki elmondta, a legfontosabb szempont a járványügyi, minden más csak után következik.

És emlékezzünk meg a legvisszataszítóbb mozzanatról is, amely szintén a PDSZ-hez kötődik. A Magyar Hang április tizennyolcadikai tudósítása alapján koordinált szabadságkivétellel akarták ellehetetleníteni az érettségik lebonyolítását. Arra kérem a kedves olvasót, hogy próbáljuk átérezni ennek a húzásnak minden súlyát.

A PDSZ arra utasította volna a tanárokat, hogy hagyják cserben a diákokat.
Azokat, akiket évekig felkészítettek, tanítottak és segítettek, életük addigi – tanulmányi szempontból – legfontosabb pontján maradjanak támogatás nélkül. Komolyan érdekelne, hogy aki ezt megtette vagy megtette volna, az onnantól hogyan néz majd a diákjai szemébe? Hogyan lép be újra az iskolába és hogyan fogadják azok, akik esetleg nem most érettségiznek, de örök mementót kaptak arról, mennyire és hogyan számíthatnak erre a tanárra, amikor valódi szükség van?

Az ápolóknak, orvosoknak, kormányhivatali dolgozóknak, boltosoknak és patikusoknak is a lovak közé kellett volna dobniuk a gyeplőt?

No, de az érettségi minden kerékkötői kísérlet ellenére sikeresen, fennakadás nélkül lezajlott.

Hallottunk bármiféle problémáról, szerencsétlenkedésről, botrányról?
A független és objektív sajtó, a legszakmaibb szakmai egyesületek nagyítóval vizsgálták azokat a napokat, ha bármi említésre is érdemes esemény történik, azonnal megemlítik, leírják, beszámolnak róla, hiszen a legapróbb morzsáért is lehajolnak.

Nem történt ilyesmi, ellenben mindenki túl van egy nehéz feladaton, a dolgok természetes rendje szerint. Látnivaló egy szál se.

Gondoljuk el, mi lenne, ha célt érnek. Mindenki szívott volna, mindenkinek jóval rosszabb és bonyolultabb lett volna, a semmiért, a hisztériáért.

Ezek után két magyarázat kínálkozik megoldásképpen, semmivel sem több. Tegyük fel, hogy valóban szakmai nívójuk tetejét képviselve, saját igazuk tudatában harcoltak az érettségi elhalasztásáért. Ha így van, ideje visszavonulni a szakértéstől, mert teljesen nyilvánvaló, hogy nem értenek hozzá és szakmai mulasztásuk tízezrek életét nehezítette volna meg. Magam azonban valószínűbbnek tartom a második szcenáriót. Nem szakmáztak ezek semmit sem, csak tettek egy újabb kísérletet a rombolásra. Ezúttal sem sikerült, és ezt sem feledjük.

Forrás: Mandiner https://mandiner.hu/cikk/20200622_erettsegi_volt_latnivalo_nem
Grafika: Számok - a baloldali álhírek ellenszere

Címkék: Gyurcsány  Jobbik  Média  Momentum  Oktatás