Címke: Jobbik

Orbán Viktor: a klímaválság elérte a Jobbikot, olvad, mint a jéghegy

Orbán Viktor: a klímaválság elérte a Jobbikot, olvad, mint a jéghegy

Ha valaki tud még az országban működő vidéki Jobbik alapszervezetről, az jelezze Szinte minden egyes nap olvashatóak kilépő politikusokról, frakciótagokról és megszűnő alapszervezetekről szóló hírek. Jakab Péter beváltotta Gyurcsány Ferenc hozzá fűződő reményeit: az egykor 20%-os támogatottságú pártot gyakorlatilag megszüntette létezni.

A Jobbik ma pár néhány budapesti és néhány vidéki megmondóemberből áll, Facebookon nyomják tovább a gusztustalan gyűlöletpolitikát, pont ugyanúgy hazudnak "reggel éjjel meg este", mint megrendelőjük: Gyurcsány Ferenc.

Akik azt hiszik, hogy ezzel vége a "Jobbik" nevezetű trójai fa ló trükknek, azok tévednek. A Jobbikot a Fidesz megosztására hozták létre, ez volt az eredeti céljuk is, a célközönségük pedig a hazafias érzelmű, de politikailag naivabb társadalmi réteg volt. A képlet jól működött, a párt 20%-os támogatottságot is elért fénykorában, aztán jöttek a nyilvánvaló baloldali kötődés bizonyítékai, a Jobbik egyre többször szavazott a Fidesz ellen és a baloldal javára, egyre többen kezdtek el csalódni a pártban.

Ekkor jött a következő projekt: Jobbik 2.0, azaz A "Mi Hazánk"
Új név, új logó, régi arcok. Az arra fogékonyak maradtak a jobbikban és balra tolódtak, akiknek ez sok volt, azokat átcsábították a Mi Hazánkba, de a cél nem változott: megosztani a jobboldalt, ezzel a balliberális erők malmára hajtani a vizet.

A Jobbik és a Mi Hazánk együttes támogatottsága ma 8-9% (különböző közvéleménykutatók a Jobbiknak 7-8%-ot adnak, a Mi Hazánknak 0-1%-ot)
Ez azt jelenti, hogy az egykori 20%-os támogatottság mára kevesebb, mint a felére zsugorodott. Magyarország lakosságának jelentős része kijózanodott, és rájöttek, hogy az orruknál fogva vezették őket évekig.

‼️Friss hír: Feloszlott a Jobbik hatvani szervezete is.

Miután múlt héten feloszlott a ludasi és a nagyúti jobbikos csoport, hétfőn hasonlóan döntött a párt egyik legnagyobb taglétszámú alapszervezete, a hatvani is.
A kilépők szervezeten belüli besúgóhálózatról, hazug körlevelekről, rombolásról írtak búcsúközleményükben, továbbá képmutatónak nevezték a párt vezetését – számol be az Origo.

„Mi hatvani jobbikosok is úgy döntöttünk, hogy nem toljuk tovább Jakab Péter és pitiáner bandájának a szekerét. A Jobbik hatvani alapszervezete ezennel megszűnt, tagjaink pedig kilépnek a pártból” – ezekkel a sorokkal mondtak búcsút a hatvani jobbikosok egykori szervezetüknek. A közleményt egyébként az a Rákócziné Lózs Csilla tette közzé, aki sokáig Sneider Tamás választókerületi asszisztenseként dolgozott, és a mai napig a volt pártelnök bizalmi köréhez tartozik.

Az exjobbikosok ezután felsorolták, miért telt be a pohár náluk. Szokatlanul kemény szavakat használva a következőképpen fogalmaztak: „nem vagyunk hajlandóak asszisztálni a párt további rombolásához”; „nem kérünk a hazug körlevelekből”;
„nem kérünk az elnökség képmutató viselkedéséből”; „nem kérünk az ávós módszereket megszégyenítő besúgóhálózatból, akik hűen szolgálják ki az új jobbikos nagyurak minden vágyát, és távolíttatják el a pártból azokat, akiknek nem tetszik Jakabék rombolása”.

Forrás: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/feloszlott-a-jobbik-hatvani-szervezete-2599889/

Címkék: Jobbik 

Érettségi volt, látnivaló nem

Az érettségit bojkottálták volna, feleslegesen

Érettségi volt, látnivaló nem

Idén is lezajlottak az érettségik. Emlékszik még valaki, milyen hisztéria folyt emiatt előzetesen? Emlékezzünk csak azért!
Az elmúlt hetekben élénk érdeklődést kiváltva lezajlottak az érettségik. Ezért – mielőtt bármi megjegyzést is hozzáfűznék – érdemes felidézni, hogy a független és objektív sajtó, illetve a legszakmaibb szakmaisággal felvértezett szervezetek milyen véleménnyel voltak az érettségi időpontjáról és hogyan fogadták azt. Hiszen – tegyük fel először jóhiszeműen, én kivétel nélkül mindig ezt teszem, mielőtt a második eshetőséggel törődnék – nyilván amennyire tőlük telt, ezúttal is szakszerűen, jóindulattal és segítő szándékkal álltak a probléma megoldásához.

Már április 9-én lejött a Népszavában egy glossza, „Nem segít a kormány az érettségizőkön”, amelyben már rögvest a kezdő sorok érdemesek a figyelmünkre: „Ez nem az egeret szülő hegyek, hanem a sántáknak kiosztott púp este. Mondhatnánk, hogy a szokásos fideszes ajándék, de egyszerűen képtelenség megszokni, hogy valaki, aki hatalmat és lehetőséget is kapott, hogy segítsen, a baj enyhítése helyett inkább súlyosbítja azt.”

Következzék a PDSZ április 25-én kelt nyilatkozata, amely szintén a Népszavában jelent meg. Felütésként is azt írják, hogy a döntésnek – mármint az érettségi megtartásának – biztosan lesznek áldozatai, ezért felszólítják Maruzsa Zoltánt, hogy ne tartsák meg a vizsgákat. Fontos pontosan idézni pár mondatot a cikkből: „A PDSZ szerint egyetlen ember egészségét és életét sem szabad veszélyeztetni olyan esetben, amikor nincs maximális biztonság és van kockázatmentes alternatíva. Márpedig lehetőség van az érettségik és az egyetemi őszi szemeszter kezdetének elhalasztására, és ezen túl is jó pár más lehetőség kínálkozik, beleértve akár a jegymegajánlást vagy az online érettségit is”. Az írásban megszólaltatják Trencsényi Lászlót is, a Magyar Pedagógia Társaság elnökét, aki elmondja, hogy óriási egészségügyi kockázata van az érettséginek.

Ugyanezen a napon olvashattuk a Népszavában, hogy a Demokratikus Koalíció petíciót indított az érettségi elhalasztásáért,
mivel a kormány veszélyezteti a diákok, a tanárok, a családtagok és a barátok egészségét is!

Kicsivel korábban, április 17-én hozott le a 444 egy beszámolót a helyzetről, „Az írásbeli érettségi nem a diákok valós tudását fogja tükrözni” címmel. Nézzük, milyen meglátásokkal kezdtek a hergelésbe: „Az érettségi napján a diákok ellepik majd a tömegközlekedési eszközöket, pedig közülük sokan maguk is krónikus betegségekben szenvednek, cukorbetegek vagy asztmásak, ráadásul rengeteg diák a nagyszülőkkel él együtt. Arról nem is beszélve, hogy a tanártársadalom nagy része is 50 pluszos, és sokuk szakmai ártalomként magas vérnyomással küzd.” Hozzátették: „Az érettségi az egy rítus. Az, hogy a diákok kiöltöznek, készülnek, megjelennek a vizsgabizottság előtt, aztán a banketten. Ezek most mind érvényüket vesztik, és nagyon nehéz elképzelni egy maszkos, gumikesztyűs érettségit.”

Április 20-án ugyanez a 444 közölte a Szülői Hang aggódó közleményét, idézem „megmagyarázhatatlan, mire alapozva lehet az írásbeli érettségi megtartását mégis biztonságosnak ítélni. Fontos, hogy a kormány tegye nyilvánossá annak a döntésnek az indoklását, ami több százezer embert közvetlenül is érint, diákok, pedagógusok, iskolai technikai dolgozók, szülők és nagyszülők egészsége, akár az élete is múlhat rajta.” Szintén a 444-en, április 24-én hozták le a „Az Oktatói Hálózat az érettségi lefújását kéri” elnevezésű írást, amelyben idézik Pásztor Erzsébetet, aki elmondta, a legfontosabb szempont a járványügyi, minden más csak után következik.

És emlékezzünk meg a legvisszataszítóbb mozzanatról is, amely szintén a PDSZ-hez kötődik. A Magyar Hang április tizennyolcadikai tudósítása alapján koordinált szabadságkivétellel akarták ellehetetleníteni az érettségik lebonyolítását. Arra kérem a kedves olvasót, hogy próbáljuk átérezni ennek a húzásnak minden súlyát.

A PDSZ arra utasította volna a tanárokat, hogy hagyják cserben a diákokat.
Azokat, akiket évekig felkészítettek, tanítottak és segítettek, életük addigi – tanulmányi szempontból – legfontosabb pontján maradjanak támogatás nélkül. Komolyan érdekelne, hogy aki ezt megtette vagy megtette volna, az onnantól hogyan néz majd a diákjai szemébe? Hogyan lép be újra az iskolába és hogyan fogadják azok, akik esetleg nem most érettségiznek, de örök mementót kaptak arról, mennyire és hogyan számíthatnak erre a tanárra, amikor valódi szükség van?

Az ápolóknak, orvosoknak, kormányhivatali dolgozóknak, boltosoknak és patikusoknak is a lovak közé kellett volna dobniuk a gyeplőt?

No, de az érettségi minden kerékkötői kísérlet ellenére sikeresen, fennakadás nélkül lezajlott.

Hallottunk bármiféle problémáról, szerencsétlenkedésről, botrányról?
A független és objektív sajtó, a legszakmaibb szakmai egyesületek nagyítóval vizsgálták azokat a napokat, ha bármi említésre is érdemes esemény történik, azonnal megemlítik, leírják, beszámolnak róla, hiszen a legapróbb morzsáért is lehajolnak.

Nem történt ilyesmi, ellenben mindenki túl van egy nehéz feladaton, a dolgok természetes rendje szerint. Látnivaló egy szál se.

Gondoljuk el, mi lenne, ha célt érnek. Mindenki szívott volna, mindenkinek jóval rosszabb és bonyolultabb lett volna, a semmiért, a hisztériáért.

Ezek után két magyarázat kínálkozik megoldásképpen, semmivel sem több. Tegyük fel, hogy valóban szakmai nívójuk tetejét képviselve, saját igazuk tudatában harcoltak az érettségi elhalasztásáért. Ha így van, ideje visszavonulni a szakértéstől, mert teljesen nyilvánvaló, hogy nem értenek hozzá és szakmai mulasztásuk tízezrek életét nehezítette volna meg. Magam azonban valószínűbbnek tartom a második szcenáriót. Nem szakmáztak ezek semmit sem, csak tettek egy újabb kísérletet a rombolásra. Ezúttal sem sikerült, és ezt sem feledjük.

Forrás: Mandiner https://mandiner.hu/cikk/20200622_erettsegi_volt_latnivalo_nem
Grafika: Számok - a baloldali álhírek ellenszere

Címkék: Gyurcsány  Jobbik  Média  Momentum  Oktatás 

Borzalmasan ciki, és végtelenül szánalmas, amikor egy politikus egy civil oldaltól lopja a grafikát, és még hazudik is mellé

Borzalmasan ciki, és végtelenül szánalmas, amikor egy politikus egy civil oldaltól lopja a grafikát, és még hazudik is mellé

Dr. Lukács László György (akinek nem mellesleg politikus létére kevesebb követője van, mint az oldalunknak) ezt a szintet is meglépte.

Úgy látszik a Jobbik háza táján már csak ennyire futja. Zéró kreativitás, zéró munka, 100% hazugság és lopás. Biztos nem érnek rá agyalni, hiszen épp számolják, hogy az adott napon hányan léptek ki, és hány megyei szervezetük szűnt meg.

A Jobbikos (Jákobbikos) "Dr. Lukács László György" ellopta az oldalunk korábban megjelent grafikáját.

Eredeti grafika a Számok oldalon: https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/174817140662094/

A Jobbikus megélhetési politikus lopott grafikája:
https://www.facebook.com/…/641909572496243/3248869958466845/

Az általa összehordott hazugságokat pedig maga a "mindenható" index is cáfolta, így ezekre külön nem is pocsékoljuk az energiánkat.

Index cikke:

Nem az egészségügyi dolgozók feladata lesz igényelni az 500 ezres jutalmat

Terjedt az utóbbi napokban egy információ, miszerint az egészségügyiseknek a koronavírus elleni küzdelemért járó bruttó félmilliós jutalom nem automatikusan jön majd, hanem igényelni kell. Sokan ebből rögtön arra a következtetésre jutottak, hogy mindenkinek magának kell majd leveleznie az Emmivel, a Facebookon is osztották az erről szóló mémeket, például ellenzéki politikusok is.

Most a minisztérium közleményt adott ki, miszerint az igénylés nem azt jelenti, hogy minden dolgozó saját magának lesz kénytelen intézni majd el a pénzt.

A közlemény szerint az egészségügyi szolgáltatók készítik elő az 500 ezer forint egyszeri juttatás kifizetését, "az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében ezek rögzítik dolgozóik jutalmának kifizetési kérelmét",

"Az ellenzéki sajtótermékekben megjelent álhírek az egyszeri bérkifizetés részleteiről nem értékelhetők másként, mint hangulatkeltésként, hogy elvegyék a figyelmet arról, hogy Semmelweis-napra az egészségügyi ágazat szereplői ebben a rendkívüli juttatásban részesülnek" - írták.

Tájékoztatásuk szerint

AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓK DOLGA, HOGY A JUTTATÁSRA JOGOSULT DOLGOZÓIKAT LEJELENTSÉK, EZT NEM A DOLGOZÓKNAK MAGUKNAK KELL MEGTENNIÜK.

Az egészségügyi dolgozók jutalmának kifizetési kérelmét - a bérkiegészítéshez hasonlóan - a szolgáltatók adminisztrációs rendszerén keresztül kell rögzíteni, írták.

Hangsúlyozták: a jutalomra mindenki csak egyszer jogosult, tehát a kifizetés annak számára is csak egyszer történik meg, akinek több jogviszonya van, illetve a főállása mellett további jogviszonnyal rendelkezik, ezért az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében az adatokat dolgozónként szükséges rögzíteni.

Ezt a jelentést az egészségügyi szolgáltatók végzik és nem jelentkezhet adminisztrációs többletteherként, hiszen már kialakított gyakorlatuk van az ehhez hasonló intézkedések végrehajtásában. A közfinanszírozott ellátást végző, de magán fenntartású szolgáltatók számára pedig így nyílik lehetőség az egyszeri rendkívüli juttatás kifizetésére - közölték.

Az intézkedés gördülékenységét az Emmi szerint az is jelzi, hogy a mintegy 11 ezer érintett szolgáltatóból pár nap alatt már 3 ezer leadta az igényét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek.

A bruttó 500 ezer forintot mintegy 160 ezer dolgozó kapja majd.

A juttatást még Orbán Viktor jelentette be március elején a szokásos Kossuth rádiós interjújában, majd másnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta , hogy mindenki, még a technikai személyzet is megkapja ezt a pénzt.

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/06/14/nyugtat_az_emmi_nem_az_egeszsegugyi_dolgozok_feladata_lesz_igenyelni_az_500_ezres_jutalmat/

Címkék: Jobbik  SzamokAdatok 

Liberális értékek

Így fenyegetik, sértegetik és támadják a magyarokat a balliberális politikusok és megmondóembereik

‼️ Videó ‼️ Így fenyegetik, sértegetik és támadják a magyarokat a balliberális politikusok és megmondóembereik. Szabó Tímea kiforgatta Kövér László szavait, és napokig hisztizett a többi baloldali női politikussal egyetemben azon, hogy a Házelnök szóvá tette modortalan viselkedését és a határon túli magyarokról szóló újabb kirohanását (maszk kérdésben). A Számok csapata összeszedett néhány baloldali politikus és közszereplő által tett kijelentést, melyek magyarok millióira nézve sértőek és fenyegetőek.

"Számok" - fél éve a magyar nemzeti érdekek szolgálatában.
Már több, mint 30 000 ember követi oldalunkat, csatlakozz te is!
Tükröt állítunk a baloldal elé, számokkal, adatokkal, tényekkel mutatjuk be a valóságot.
Kövessétek Facebook oldalunkat https://www.facebook.com/szamokadatok
És iratkozzatok fel Youtube csatornánkra.
https://www.youtube.com/c/SzámokAdatok
Korábbi cikkeinket megtaláljátok weboldalunkon (kereshető)
https://szamokadatok.hu/
Videóink elérhetőek a Facebookon is: https://www.facebook.com/szamokadatok

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Jobbik  Kettős mérce  Momentum  Videók 

A Jobbik politikai haszonszerzésre használja a Deák téri kettős gyilkosság szomorú tényét

A Jobbik politikai haszonszerzésre használja a Deák téri kettős gyilkosság szomorú tényét

Miközben Magyarországon évről évre csökken a bűncselekmények száma (összes bűncselekmény is, és a szándékos emberölések száma is) a Jobbik aljas, demagóg módon a nemrég történt budapesti gyilkosság hírét használja fel agitprop tevékenységre. A gyurcsányista párt Pintér Sándor 2010 előtti egyik kijelentését ragadták ki a szövegkörnyezetből, és azt úgy adják elő, mintha Pintér Sándor azt ígérte volna, hogy nem lesz egyetlen gyilkosság sem. Mivel nem lehet minden hülye mellé rendőrt állítani (pedig az ilyen Lukács László Györgyök mellé nem ártana) ezért bűncselekmények mindig is voltak, vannak és lesznek, a kérdés az, hogy mit tesz az állam ezek számának csökkentése érdekében.

Kommentben elhelyezünk egy ábrát, amin jól látható az elmúlt 10 éves trend is, tehát nem csak kiragadott számokról van szó, hanem egy folyamatról.

Pintér Sándor 2010-es nyilatkozata: https://www.youtube.com/watch?v=s4220xJr4wg

A Deák téri kettős gyilkosságról: https://youtu.be/Ld7jY3mmJcg

Évről-évre csökken az emberölések száma Magyarországon.
A rendőri eljárásban regisztrált szándékos, befejezett emberölések száma 2017-ben 90 volt az országban; 2018-ban 78, 2019-ben pedig 58 ilyen eset akadt.

Százezer lakosra lebontva (9,79 millió lakossal számolva) az arány 2017-ben 0,92 volt, 2018-ban 0,79 és 2019-ben 0,59.

A bűnügyi statisztika változását a bűnelkövetők magatartásán, a rendőri szervek munkájának hatékonyságán, illetve a bűnmegelőzés területén tett intézkedéseken kívül a Büntető Törvénykönyvben bevezetett változások is eredményezhetik. Tekintve, hogy egy ilyen módosítás épp beleesik a vizsgált időintervallumba, az adatok elemzésénél és értelmezésénél a 2013. július 1-én hatályba lépett új Büntető Törvénykönyv (továbbiakban: Btk.) ide vonatkozó változásait szükségszerű szem előtt tartani. Fontos hangsúlyozni, hogy a kiemelten kezelt bűncselekmények száma a Btk. változást követően, vagyis 2013-2018 között is jelentős csökkenést eredményezett, így az elemzésben vizsgált 2010-2018 időszak során tapasztalt csökkenést nem csak a Btk. módosítás váltotta ki.
További jelentős módszertani információ, hogy a PRE-STAT rendszerben feltüntetésre kerülő mutatók értékei a regisztráció ideje szerint jelennek meg, mely nem feltétlenül egyezik meg az elkövetési idővel. Az ENyÜBS adatai a bűncselekményekhez kötődnek, tehát abban az esetben például, ha egy terhelt egy cselekményével több bűncselekményt valósít meg (pl. több sértett is van), akkor nem egy, hanem több bűncselekmény jelenik meg a statisztikában.

Aljas Jobbikos hergelés: https://www.facebook.com/…/21316109669611…/2834593783329528/
Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/magyarorszagon-evrol-evre-csokken-az-emberolesek-szama-2494900
http://lechnerkozpont.hu/cikk/megnyugtatoan-alakulnak-a-bunozes-statisztikak

Címkék: Bűnözés  Jobbik 

Fejlesztés helyett adósság: Példátlan mulasztás Egerben

Eger is a haveroké!

Fejlesztés helyett adósság: Példátlan mulasztás Egerben

129 608 215 forint: egészen pontosan ennyit kellett az egrieknek visszafizetniük

Mirkóczki Ádám nem érezte fontosnak, hogy elmondja az egrieknek: a városnak a déli iparterület beruházáshoz kapcsolódóan egészen pontosan 129 608 215 forintot kellett visszafizetnie az államkasszába, amit már meg is kellett tennie.

Mi történt eddig

Még februárban robbant ki a botrány, amikor kiderült: Mirkóczki Ádám nem nyújtotta be december 31-ig a déli iparterület-fejlesztéshez kapcsolódó határidő-módosítási kérelmet, ezért a már megkapott támogatásból közel 300 millió forintot vissza kell fizetnie a városnak az államkasszába.
https://www.egerhirek.hu/2020/02/28/mirkoczki-mulasztott-eger-fizethet/kozelet/arvai-jeno

Mirkóczki nem állt ki a nyilvánosság elé a botrány után, az Eger Hírek azonban megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudják: ténylegesen mennyibe kerül majd az egrieknek a mulasztás. A Miniszterelnökség válaszából azonban kiderült, hogy Mirkóczki a kötelező tartalmú előrehaladási jelentést sem küldte el tavaly év végén, amiből kiderülhetne, hogy mennyi pénzt költöttek el a támogatásból. Mirkóczki egy hét hallgatás után bűnösöket keresett az önkormányzati hivatalban. (Akkor nagy elánnal elkezdték felkutatni a hivatali dolgozók között azt, akinek a nyakába varrható a felelősség, de azóta is nagy hallgatás van arról, megtalálták-e a “bűnösöket”.) A jobbikos polgármester ugyanakkor közölte azt is: méltányosságot kér a Miniszterelnökségtől, hogy az tekintsen el a visszatérítéstől.
https://www.egerhirek.hu/2020/03/05/mirkoczki-honapokig-nem-torodott-a-deli-iparterulet-projekttel/kozelet/makkai-zsanett

A Miniszterelnökség válaszolt, Mirkóczki ismét hallgatott

A polgármester legalább két hétig nem osztotta meg az egriekkel, hogy a méltányossági kérelmével nagyon mellélőtt. A Miniszterelnökség akkor szerkesztőségük kérdéseire közölte:

“Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény nem ismeri a méltánylást igénylő élethelyzet fogalmát az Önkormányzatok tekintetében, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 73. §-a is a Támogatási Szerződés megkötése tekintetében nevesíti csak a méltányolható okot a Kedvezményezett mulasztására hivatkozással. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a jogszabályi előírásoknak nem tett eleget, így méltányolható körülményeket sajnos nem tudunk figyelembe venni. Tekintettel arra, hogy méltányosság gyakorlására nincs lehetőség a városnak meg kell kezdenie az elszámolást.”

A Miniszterelnökség az elutasító döntést természetesen korábban Mirkóczkinak is elküldte. Hozzátették azt is: “eddig a Program keretében ilyenre még nem volt példa”.
https://www.egerhirek.hu/2020/04/16/ismet-jogszabalyba-utkozott-mirkoczki/kozelet/arvai-jeno

Mi történt a döntés óta?

Szerkesztőségünk ismételten megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudjuk mi történt az áprilisi elutasító döntés óta. A következő választ kaptuk:

“Az ismételt elutasító döntésre tekintettel a szakmai és pénzügyi beszámoló a város részéről a szaktárca részére benyújtásra került. A beszámoló átvizsgálása során több szakmai és pénzügyi hiányosság került megállapításra, amelyek tisztázására további dokumentumokat kellett az Önkormányzatnak benyújtania. A csatolt dokumentumokból előzetesen megállapításra került, hogy a mulasztás miatt a 350 000 000 forint támogatásból 129 608 215 forintot kell majd visszafizetnie a városnak, amelyet az Önkormányzat május 7-én visszautalt a Miniszterelnökség számlájára. Az elszámolással kapcsolatosan a záró beszámoló felülvizsgálata folyamatban van.”

Tehát a mulasztás most már egészen biztosan több, mint 129 millió forintjába került ez egrieknek.

Forrás: https://www.egerhirek.hu/2020/05/19/129-608-215-forint-egeszen-pontosan-ennyit-kellett-az-egrieknek-visszafizetniuk/kozelet/arvai-jeno

Címkék: Jobbik  Önkormányzat 

Kirúgások, politikai tisztogatás Egerben

Kirúgások, politikai tisztogatás Egerben

Eger is a haveroké.
Miután leépítette a 110 éves Egri Vízilabda Klubot, szinte az összes önkormányzati cég vezetőjét lecserélte Eger polgármestere. Mirkóczki Ádám a veszélyhelyzeti jogkörét kihasználva, közgyűlés összehívása nélkül rendelte el a menesztést. A helyi Fidesz szerint a Mirkóczki jobbikos kifizetőhelyekké akarja változtatni a cégeket.

Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/menesztette-az-egri-cegvezetoket-mirkoczki-2501648
https://szamokadatok.hu/Post/997/A_jobbikos_Mirkoczki_kinyirta_a_legendas_egri_vizilabdacsapatot

Címkék: Jobbik  Önkormányzat 

Jakab Péter legújabb hazugságainak tételes cáfolata

Jakab Péter legújabb hazugságainak tételes cáfolata

🧨Hazugság:
Jobbik: Orbán adja vissza hétfőn a felhatalmazását, mert elvesztette a csatát a járvánnyal szemben
👍Valóság:
Magyarországon valósult meg az egyik legsikeresebb járványügyi és gazdasági felkészülés illetve védekezés.
Az 1 millió lakosra jutó elhunytak száma Magyarországon sokkal alacsonyabb, mint a bennünket diktatúrázó nyugati országban. Lehet "Szlovákiázni" is, csak az a gond, hogy ott a statisztikából "kifelejtik" az egyéb betegségekkel rendelkező elhunytakat, és köztudott, hogy 100 elhunytból nagyjából 90-95 rendelkezik más betegséggel is, a koronavírus pedig egy legyengült szervezetet támadva lesz végzetes kimenetelű
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/167243251419483/
Magyarországon kevesebben haltak meg eddig idén, mint a járványt megelőző években.
https://szamokadatok.hu/Post/1047/Magyarorszagon_kevesebben_hunytak_el_eddig_az_iden_mint_a_vilagjarvany_megjelenese_elotti_evekben

🧨Hazugság:
“A Jobbik elvárja a kormánytól, hogy ezentúl fordítson még nagyobb figyelmet a budapesti lakosokra és az egészségük megóvására! Fontos lenne az is – de ezt Orbán rendre nem veszi figyelembe –, hogy az országos gyógyintézetekben folyamatosan teszteljék a pácienseket, hiszen ezeknek a többsége Budapesten található és állami fenntartású."
👍Valóság:
Magyarországon 1 fertőzöttre vetített tesztek száma jelentősen magasabb, mint a "fejlett nyugati demokráciákban"
https://szamokadatok.hu/Post/967/Mentoszolgalat-foigazgato_Negyvenezer_tesztet_vegeztek_a_mentok
https://szamokadatok.hu/Post/828/Ertelmetlen_tobbet_tesztelni

🧨Hazugság:
Teszteljenek minden bentlakásos intézményben is, hogy meg lehessen akadályozni a járványügyi gócpontok kialakulását! Olyan többé nem fordulhat elő, hogy fővárosi kórházakból hurcolnak be betegségeket zárt intézményekbe!”
👍Valóság: A valóság ezzel szemben az, hogy a koronavírust nem a kórházakból "hurcolták be" az idősotthonba, hanem pont onnan vitték kórházba a más koronavírusos betegeket, melyek 70-80%-a rühfertőzött is volt. Nem mellesleg Soros 1 millió dolláros (350 millió forintos) adományával kapcsolatosan nagyon nagy a csend, holott ezt elvileg tesztelésre fordította volna Karácsony Gergely. A Pesti úti idősek otthonában eddig mégsem járt.
https://szamokadatok.hu/Post/702/Halal_ruh_es_koronavirus_a_Fovarosi_Onkormanyzat_idosotthonaban

🧨Hazugság:
Orbán szerint ő nyerte az első csatát a járvány elleni harcban, de el kell keserítenünk: ezt ő elveszítette! Csakis a magyar emberek és az önkormányzatok felelős hozzáállásának köszönhető a járványügyi védekezés sikeressége.
👍Valóság: A csatát nem "Orbán" meg nem is a Jakab által vizionált önkormányzatok nyerték, hanem a Magyar Nemzet. Ez persze az egykori kamunemzeti, de mára Gyurcsányista párt elnökének nem mond semmit. Orbán Viktor és az Operatív Törzs pedig kiválóan megszervezték ezt a munkát.
https://szamokadatok.hu/Post/1028/Szazadveg_Az_alhirekkel_ellentetben_sikeres_a_vedekezes_Magyarorszagon
https://szamokadatok.hu/Post/1016/Tisztelet_es_hala_mindenkinek_akik_reszt_vettek_a_jarvanyugyi_vedekezesben

🧨Hazugság:
Továbbra is követeljük a kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoknak azokat a forrásokat, amelyekre már nincs szükség a védekezéshez! Az önkormányzatok élni és dolgozni szeretnének, nem pedig újabb elvonásokat!
👍Valóság: Az önkormányzatoktól 34 milliárdot "vontak el", ami az összes bevételük 1,13%-a, tehát az önkormányzatok mindösszesen 1,13%-ban vették ki a részüket a gazdasági és járványügyi védekezésből, míg a kormány a magyar GDP 20%-nak megfelelő összeget fordít a gazdaság beindítására. Amikor a kormány átvállalt 1200-1400 milliárd adósságot az önkormányzatoktól, akkor csend volt.
https://szamokadatok.hu/Post/727/Managerek_akik_nem_tudnak_kezelni_1_bevetelkiesest
https://szamokadatok.hu/Post/718/Balliberalis_polgarmesterek_alairasgyujtese
https://szamokadatok.hu/Post/709/Egy_szemleletes_abra_a_kivereztetett_onkormanyzatokrol
https://szamokadatok.hu/Post/872/Magyarorszag_ujraindul

🧨Hazugság:
Orbán szerint időben meghozták az összes döntést is. Nos, ha rajta múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák és a közintézmények. A le- és bezárások kizárólag a kőkemény ellenzéki követeléseknek köszönhetők.
👍Valóság: "Orbán" nem Jakab Péter bekiabálásai és nem is Karácsony Gergely Facebook-posztjai mentén hozta meg a döntéseket, a döntések az Operatív Törzs ülésein születtek meg, mely nemzetközileg is elismert szakemberekből áll. A döntéseket úgy hozták meg, hogy azok időszerűek legyenek, és a legkisebb szükséges mértékben változtassák meg az emberek életét.
https://szamokadatok.hu/Post/856/Megszolalt_a_001_tamogatottsagu_part

🧨Hazugság:
A Jobbik továbbra is követeli Orbán Viktortól, hogy a hétfőn az Országgyűlésben adja vissza a felhatalmazást, amit indokolatlanul vont magához!”
👍Valóság: A felhatalmazást nem Orbán Viktor "ragadta magához" és nem is ő fogja "visszaadni" A különleges jogrendről szóló törvényt a baloldal (ide tartozik a jobbik is) nem szavazta meg, ezzel azt üzenték a magyaroknak, hogy nekik az emberek élete nem számít semmit. Az Országgyűlés csak 1 héttel később tudta elfogadni a törvényt sürgős helyett rendes szavazással, de az így kialakult helyzetet is sikeresen megoldotta a kormány.
A törvény körüli balliberális retorika kizárólag a kettős mérce alkalmazásának és a baloldal hatalomvágyának a szüleménye.
https://szamokadatok.hu/Post/851/John_Fonte_amerikai_politologus_kiall_Magyarorszag_mellett
https://szamokadatok.hu/Post/805/Visitas_ON_Jourova_A_magyar_intezkedesek_nem_ellenkeznek_az_EU-s_joggal
https://szamokadatok.hu/Post/620/A_Kormany_megoldotta_a_jogi_kihivast

Jakab Péter és a Jobbik minden egyes megnyilvánulásukkal csak azt bizonyítják, hogy ők nem a magyar emberek érdekei mellett politizálnak, hanem saját politikai pecsenyéjüket sütögetik.

Forrás: https://www.vadhajtasok.hu/2020/05/16/jobbik-orban-adja-vissza-hetfon-a-felhatalmazasat-mert-elvesztette-a-csatat-a-jarvannyal-szemben/

Címkék: Jobbik 

Varga-Damm Andrea újabb kirohanása, most a turizmust "zárná be"

Varga-Damm Andrea újabb kirohanása, most a turizmust "zárná be"

Varga-Damm Andrea, továbbra is gyengélkedik, amikor számokról van szó. Nemrég lebuktattuk egy orbitális hazugságát (erről bővebben itt: https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/157025385774603/)

Most talált egy pályázati értesítőt, és nagy szenzációként megosztotta a Facebookon: "Ezt nézzétek emberek! A kormány állami vállalatok kamu pályázati kiírása útján 5 milliárd Ft-ra hirdetett pályázatot" írja az oldalán.

Miről is van szó?

Van egy turizmus ágazatunk, ami a GDP 6,8%-át, azaz 2900 milliárd forintot hoz évente. Lassan mondjuk, hogy Dr. Varga-Damm Andrea is megértse: 2900 milliárdot.

Van egy pályázat, ami segíteni az ágazatot a helyreállításban, hiszen a turizmus volt az első és a legnagyobb károsultja a járványnak, gyakorlatilag megszánt létezni 2 hónapja. Mi is az 5 milliárd a 2900-hoz képest? 0,17%

Ennyi pénzt "költ" a kormány arra, hogy az ágazatot beindítsa, és legalább a tervezett bevétel valamennyi részét behozzuk még idén. A pályázat nem egy évre szól, hanem akár több évre is, az 5 milliárd meg keretösszeg. Ez nem azt jelenti, hogy el is lesz költve az egész, hanem ez a maximum erre a célra fordítható pénzösszeg.

A részletes kiírás elérhető mindenki számára, Varga-Damm Andrea mégis egy olyan linket tett közzé, amin semmilyen érdemi információ nem szerepel, vajon miért?

Itt van minden, részletesen:
https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:196351-2020:TEXT:HU:HTML&src=0&fbclid=IwAR1RZZFDprl8PYJI_xWlIl06L84yTlE37b6tv1twoHBUanSMOiFCldLqoUg

Idézünk:

A közbeszerzés ismertetése:
Az eljárásban Nyertes Ajánlattevő a keretösszeg terhére, egyedi megrendelések alapján látja el tanácsadási feladatait, amelyek az alábbi főbb tématerületek köré csoportosulnak:

1. Turisztikai termékfejlesztés
2. Turizmus és infrastruktúra fejlesztés, terület/településfejlesztés
3. Turisztikai desztinációmenedzsment és szervezetfejlesztés
4. Turisztikai informatikai és digitális tanácsadás
5. A turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódó pénzügyi, üzletviteli és tranzakciós tanácsadás
6. Turizmus és vendéglátással kapcsolatos ágazati képzés, tanácsadás
Az alábbiakban felsorolt tervezett projektek megvalósításához az Ajánlatkérőnek különös érdeke fűződik, ezért a megvalósítás során hangsúlyosnak tekintendők:
— kiemelt komplexitású, számos tématerületet integráló turisztikai tanácsadási projektek megvalósítása (becsült tanácsadási projektérték: nettó 300 000 000 Ft/projekt, becsült darabszám: 2-3 db/év)
— turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódó megvalósíthatósági és elemző tanulmányok elkészítése (becsült bekerülési érték: nettó 130 000 000 Ft/projekt, becsült darabszám: 5 db/év)
— turisztikai ágazati profitabilitási és hozzáadott érték elemzések, költség-haszon elemzések és likviditási tervek elkészítése,
— komplex eszköz- és ingatlanportfoliók felülvizsgálata (a portfoliókon belüli összes becsült elemszám: 400 db, amelyből az ingatlan portfolió cca. 275 db),
— engedélyes és nem engedélyes szakmai képzések kidolgozása és megvalósítása (becsült darabszám: 10 db tantermi és 10 db online képzés (e-learning)),
— turisztikai termékekkel és altermékekkel kapcsolatos helyzetelemző tanulmányok készítése, kapcsolódó adatbázisok (pl. attrakciók, vonzerők, érintettek, szolgáltatások, kapacitások) elkészítése, kiemelten az egészségturisztikai fejlesztések előkészítésének vizsgálata, szabályozási környezet hiányterületeinek (pl. üzemeltetési környezet, definíciók, adózási, támogatási rendszer stb.) feltárása, stratégia meghatározása, a természetes gyógytényezők orvosi kutatásainak előkészítéséhez kapcsolódó tanácsadói feladatok ellátása,
— turisztikai nemzetközi legjobb gyakorlatok feltérképezése,
— a fejlesztések turizmusszakmai megvalósíthatóságának, pénzügyi vonatkozásainak, műszaki előkészítettségének, működtetési/üzemeltetési formáinak, eszközrendszerének, kritériumrendszerének, előfeltételeinek, kockázatainak elemzése,
— keresletösztönző, piacfejlesztő integrált megoldások kialakítása,
— infrastrukturális fejlesztésekhez kapcsolódó általános stratégiák, akciótervek előkészítése és kidolgozása,
— komplex terület- és településfejlesztési programok kidolgozása, urbanisztikai tanulmányok elkészítése,
— közlekedésfejlesztési elemzések elkészítése,
— a hazai turisztikai térségek és desztinációk irányítási, működési és üzemeltetési gyakorlatainak áttekintése, fejlesztési javaslatok, hatékony turizmus szervezési struktúrák, menedzsment modellek kialakítása,
— az MTÜ vagy leányvállalatai által végrehajtott lehetséges üzleti tranzakciók (felvásárlások és fúziók) kapcsán stratégia készítése, a konkrét tranzakciók előkészítése, lebonyolítása és utólagos támogatása (post-merger support), vállalati forrásbevonási tanácsadás,
— vállalatértékelések elkészítése,
— turisztikai vonatkozású gazdaságpolitikai döntések, szabályozások előkészítésének támogatása, hatáselemzések elkészítése.
A beszerzés teljes mennyisége a 5 000 000 000 Ft keretösszeg, amelynek lehívására Ajánlatkérők a Kbt. 104. § (7) bekezdése alapján nem köteles.
További részletezés a közbeszerzési dokumentumokban.

Ez aztán a szenzáció, kedves Dr. Varga-Damm Andrea, hogy a kormány munkahelyek százezreit és a GDP 6,8%-át meg akarja menteni. Bravó, kedves jobbikos hazaáruló!

Forrás: https://mtu.gov.hu/cikkek/a-turizmus-eredmenyei-magyarorszagon
https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/koronavirus-valsag-turisztika-tanacsadas-tender.705176.html

Címkék: Gazdaság  Jobbik 

Az óvónőket lopja meg a Jobbik Ózdon

Az óvónőket lopja meg a Jobbik Ózdon

Huszonöt százalékkal csökkenti az óvónők fizetését az ózdi jobbikos polgármester

A Jobbik Jakabbal az élen a legnagyobb szabadságharcos, ha bérekről van szó, folyamatosan béremelést, bérátvállalást, dupla béreket követelnek. Most azonban, azokban a városokban, ahol az embereket sikerült átverniük, csökkentik a dolgozók bérét.

Május elsejétől 25 százalékkal csökkenti a jobbikos városvezető, Janiczak Dávid az óvónők és a kulturális ágazatban dolgozók fizetését Ózdon. Azok a dolgozók, akik nem fogadják el a szerződésmódosítást, fizetés nélküli szabadságra számíthatnak –tudta meg a Hír Tv.

Ahogyan az ország minden pontján, úgy Ózdon is március 18. óta távoktatás van, a bölcsődék, óvodák, iskolák zárva vannak, a pedagógusok otthonról dolgoznak. Az ózdi polgármester szerint ez azonban nem indok arra, hogy megkapják a teljes fizetésüket. Janiczak Dávid ezt azzal magyarázta, hogy a járvány kirobbanása óta az önkormányzat nagyon sok bevételtől esik el, amit valahonnan pótolni kell.

Ezért úgy döntött, hogy az óvónőktől és a kulturális ágazatban dolgozóktól veszi el a kiesett pénzt.

Ennek értelmében május elsejétől az ő fizetésüket 25 százalékkal csökkentik, ami mintegy 240 embert érint. A polgármester úgy véli, sok olyan döntést kell most meghozni, ami népszerűtlen, de biztosítja a hivatal további működését. Ezért döntöttek úgy, hogy az óvodai dolgozók munkaidejét nyolcról hat órára csökkentik. Akik pedig nem írják alá a szerződésmódosítást, fizetés nélküli szabadságra számíthatnak.

Az óvónők nem akartak megszólalni az ügyben, mert féltik az állásukat. A döntéssel azonban sokan nem értenek egyet, de úgy vélik, nincs más választásuk.

A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője azt mondta, hogy minden védekezéshez szükséges javaslatot támogatnak, de szerintük ezt nem a dolgozók béréből kell előteremteni. Csuzda Gábor szerint,

amíg a városi költségvetésben vannak elkülönített források, amikből fejlesztéseket valósítana meg a város, akkor azokhoz kell nyúlni.

Janiczak döntését ezért nem támogatják, mert ezzel családok megélhetése kerül veszélybe. A megszorítások összesen mintegy 80 millió forint megtakarítást jelentenek a városnak.

A váci baloldali polgármester is a közalkalmazottakat lehetetleníti el
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, az októberben megválasztott baloldali váci polgármester is a közalkalmazottakat bünteti a járványhelyzetben. Mitkovich Ilona azonban a jobbikos polgármesteren is túltesz, ugyanis ő nemcsak csökkenti, hanem

teljes egészében elveszi a fizetését számos önkormányzati intézményben dolgozónak.

Mindezt úgy teszi, hogy közben a polgármesteri hivatalt felújítják. A váci polgármesternek tehát úgy tűnik, a hivatal csinosítása fontosabb, mint a dolgozóik kifizetése.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200429-ozd-janiczakdavid-bercsokkentes-ovono.html

Címkék: Jobbik