Hatalmas elismerés egy csodálatos szakembernek!

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

Hatalmas elismerés egy csodálatos szakembernek!

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost - jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai pénteken Székesfehérváron.

Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.
Örömét fejezte ki, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is a város legértékesebb civil díjaként említette az elismerést, ami Spányi Antal szerint azt jelenti, hogy a város vezetői is a Szent István-i értékrendet tartják követendőnek.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban - hangsúlyozta a kuratórium elnöke.

Példaértékűnek nevezte a tisztifőorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tisztifőorvosként.

Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre - jelentette ki Spányi Antal.

Csurgai Horváth József, a városi levéltár igazgatója elmondta, hogy már tizenhetedszer adják át a rangos civil elismerést.
Legutóbb, tavaly Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság nyugalmazott perjele kapott.
Müller Cecíliát a kuratórium tagjai idén egyhangúlag javasolták a díjra - tették hozzá.

Az elismerést kedden adják át Székesfehérváron.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200814-muller-cecilia-szent-istvanemlekerme.html

Címkék: Hírek 

Utcai zavargásokra, az MTVA elfoglalására, puccsra készül Hadházy Ákos

(+ hangfelvétel)

Utcai zavargásokra, az MTVA elfoglalására, puccsra készül Hadházy Ákos

Szerinte mivel 50 ezer rendőr van Magyarországon, ezért 100 ezer tüntető puccsot tud végrehajtani, erőszakos eszközökkel át tudják venni a hatalmat. Ezt nyilatkozta az anarchista balliberális képviselő a Klubrádió adásában.

Egyre több irányból halljuk azokat a hangokat, látjuk azokat a törekvéseket a baloldalon, hogy ők bizony antidemokratikus eszközöktől sem fognak megriadni, ha azt látják, hogy továbbra sincs meg az elegendő támogatottságuk (honnan is lenne...) A Libanoni és a Fehéroroszországi események árnyékában előjött a magyar politikai közélet legalja is, és puccsal, törvénytelenséggel, erőszakkal és antidemokratikus, nyilvánvalóan vért és áldozatokat követelő hatalomátvételre készülnek.

Hadházynak üzenjük: az 50 ezer rendőr mellett több százezer magyar hazafi fogja megvédeni a demokráciát. Itt nem lesz "maidan"! A rendbontókat befogjuk és a hatályos törvények alapján velük szemben intézkedni fogunk.

Hadházy Ákos
Magyarországon rend lesz, ezt jól jegyezd meg! Magyarországon négyévente van országgyűlési választás, a következő négy évre a kormány ott kap mandátumot. Semmilyen egyéb módja ennek nincs és nem is lesz. Ha azt hiszed, itt eljátszod a kijevi forgatókönyvet, nagyon tévedsz. Nagyon-nagyon tévedsz!

Forrás: (teljes hangfelvétel) https://www.klubradio.hu/adasok/hadhazy-akarhany-lista-lehet-amig-nem-akarnak-tenni-szazezren-a-rendszer-ellen-113592

Címkék: Hírek 

Magyarország legnagyobb ellenségét isteníti a Népszava

Nem lepődünk meg, hazaárulók voltak és azok is maradtak

Magyarország legnagyobb ellenségét isteníti a Népszava

Sorost isteníti, a magyar választók többsége által támogatott kormányt pedig ellenségnek nevezi a magyarellenes “Népszava”

“Ma kilencvenéves Soros György magyar–amerikai üzletember, akit elvei, demokratikus elkötelezettsége miatt az egész világon támadnak. Az alábbi írással köszöntjük” - írja a Népszava

Soros, aki a világ több tucat országát döntötte romba, polgárháborúkat, faji, vallási és etnikai tisztogatásokat szponzorál, több millió ember halálához van közvetlenül köze a Népszava szerint "demokratikusan elkötelezett"

Nos ilyen "demokrácia" Magyarországon nem lesz, és ha megpróbálják, a Népszava menni fog innen Sorosékkal együtt.

Forrás (csak erős idegzetűeknek) https://nepszava.hu/3087994_europa-ellensegei-elfoglaltak-az-allamot-\-\mondja-interjunkban-a-90-eves-soros-gyorgy

Címkék: Hírek 

Balatonlellén a mai napon tartott kampányt Illés Boglárka és a Fidelitas, ami ezt követően az online térben folytatódik

Kivetítő, kihangosítás - minden, ahogy kell

Balatonlellén a mai napon tartott kampányt Illés Boglárka és a Fidelitas, ami ezt követően az online térben folytatódik

A Fidelitas felvilágosító kampányba kezdett Balatonlellén, hogy felhívja a Demokratikus Koalíció (DK) nyári egyetemére érkező fiatalok figyelmét arra, mi történt a pártelnök, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején – jelentette be Illés Boglárka, a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke az egyik balatonlellei strand előtt tartott sajtótájékoztatóján kedden.

Hajrá Illés Boglárka! Hajrá Fidelitas! Így kell ezt csinálni! 🇭🇺🇭🇺

Címkék: Hírek 

Nem beszéltek róla - megcsinálták

Megvan az első vakcina a koronavírus ellen

Nem beszéltek róla - megcsinálták

PUTYIN BEJELENTETTE AZ ELSŐ OROSZ COVID-19-VAKCINA BEJEGYZÉSÉT

Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a Covid-19 koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését.

Bejegyzésre került a világ első, Covid-19 ellenes vakcinája, ezt Vlagyimir Putyin elnök személyesen jelentette be. Az elmúlt hetekben több hír is született arról, hogy az orosz fejlesztések a célegyenesbe értek. Tömeggyártásról egyelőre nincs hír.

Putyin az orosz kormány tagjaival folytatott videokonferencián hangsúlyozta, hogy a világon először jegyeztek be oltóanyagot az új koronavírus ellen. Az orosz államfő szerint a vakcina hatékony és tartós immunitást alakít ki a szervezetben. Közölte, hogy egyik lánya is megkapta az oltást.
– Meg kell kezdenünk a vakcina tömeggyártását, hogy mindenki, aki csak akarja, igénybe vehesse tudósaink vívmányát – fogalmazott az orosz elnök.

A bejelentés pár órával azt követően történt, hogy kedden megjelentek az új, hivatalos adatok Oroszországban. Ezek szerint április 23. óta először csökkent 5 ezer alá a 24 óra alatt újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma a szerint. Az elmúlt egy nap alatt 4945-tel 897 599-re emelkedett Oroszországban az igazolt Covid-19-fertőzések száma, ez 0,6 százalékos növekedést jelent. Az új esetek 28,4 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzések számát tekintve az Egyesült Államok (5 094 565), Brazília (3 057 470) és India (2 268 675) után. Az aktív esetek száma 1679-cel 179 293-ra csökkent. A halálozások száma 130-cel 15 131-re, a gyógyultaké pedig 6494-gyel 703 175-re emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 31 millió, az elmúlt nap folyamán pedig mintegy 177 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/kulfold/putyin-bejelentette-az-elso-orosz-covid-19-vakcina-bejegyzeset-8503056/

Címkék: Hírek 

A választás után a liberális ellenzék megpróbálja destabilizálni Fehéroroszországot

A módszereket 6 éve Kijevben begyakorolták

A választás után a liberális ellenzék megpróbálja destabilizálni Fehéroroszországot

Ha valaki azt hiszi, hogy a volt szovjet tagköztársaságokban nincsenek ugyanazok a balliberális erők, melyek szerte a világok káoszt, anarchiát szülnek, és beteges eszméket propagálnak, akkor az téved.

Fehéroroszországban választás volt, mely választáson nagy fölénnyel győzött a hatalomban lévő elnök, Lukasenko. Az, hogy Lukasenko milyen elnök, milyenek a fehérorosz törvények, milyenek az elnök módszerei azon lehet hosszasan vitatkozni, egy viszont tény: a posztszovjet térségben Fehéroroszország az egyetlen olyan ország, amely meg tudta őrizni és tovább tudta fejleszteni az iparát és a mezőgazdaságát. Az ország gazdasági problémáit nagy mértékben fokozzák a "nyugati, demokratikus szankciók", azaz a gazdasági korlátozások, a külső nyomásgyakorlás, mellyel "Európa utolsó diktátorát", ahogy egyesek fogalmaznak, megpróbálják ellehetetleníteni, az országot pedig térdre kényszeríteni, ezek ugyanazok az erők, melyeknek Orbán Viktorral és Magyarországgal is problémájuk van. Ennek az oka olyan egyszerű, mint egy faék: Lukasenko is, mint ahogyan Orbán Viktor, vagy Putyin, vagy Trump, és még sok másik elnök illetve ország, független külpolitikát folytatnak, a döntéseiket nem egyeztetik a "gazdag nagybácsival"

A választás lezárult, a cikkünk írásának időpontjában hivatalos eredmények még nincsenek, de az exit pollok alapján Lukasenko fölényes, 75-80%-os győzelmet aratott.

Az ellenzék már hetekkel a választás előtt hamis közvélemény-kutatásokat terjesztett, azt hazudták, hogy az elnöknek 3%-os a támogatottsága, ezzel megalapozva a hangulatot csekély szavazótáboruknál a bukás utáni forrongáshoz. Júliusban USA új konzult küld Minszkbe több évnyi diplomáciai szünet után Jeffrey Giauque személyében. Véletlen lenne? Pont a választások előtt két héttel? A nemrég elfogott 32 orosz zsoldoskatonáról a Fehérorosz hatóságok azt állították, hogy terrorcselekményeket akartak elkövetni, közben kiderült, hogy egy ukrán cég felhívására indultak Törökországba, Minszkben csak átszálltak volna másik repülőgépre, ekkora fogták el őket a hatóságok. Az egész akciót az ukránok tervelték ki, hogy megrontsák Moszkva és Minszk kapcsolatát.

A választás órákkal ezelőtt lezárult, hivatalos eredmény még nincs, de az ellenzék már utcára küldte híveit. Minszkben kődobálás, a rendőrökkel való összecsapások és rendbontások sorozata következett és tart jelenleg is, melyet a rendőrök kellő mértékkel hárítottak, könnygázt, és hanggránátokat alkalmaztak, több, rendőrökre támadó személyt előállítottak. Lukasenko nem lesz olyan gyáva, mint Janukovics volt, ő rendet fog tenni a városban. Elnököt szavazófülkében kell választani, és nem az utcán köveket dobálva.

Az ellenzéki TV csatodna (Dozsgy, azaz "eső") online közvetíti az eseményeket, a kommentátorai felfokozott hangulatban vannak, kétértelműen fogalmaznak, polgári elégedetlenségre, elhúzódó tüntetésekre, blokádra szólítanak fel, mindezt nem kevés külföldi pénzzel a zsebükben. A választás még ki sem hirdetett eredményét hamisnak nevezik, és azt nem ismerik el. A tüntetőket támadásra biztatják, arra kérik, hogy ne féljenek, ezzel kőkeményen beavatkoznak a választási rendszerbe, gyakorlatilag irányítják a tüntetést. A beszélgetések hátterében ugyanaz a néhány képkocka forog ismétlődve, a rendőri intézkedéseket mutatják, de az azt megelőző kődobálást, rendőrök elleni atrocitásokat nem.

A választás ott is pontosan ugyanúgy működik, mint Magyarországon: hamisítani nem lehet, mivel minden egyes választási bizottságban minden elnökjelölt emberei jelen vannak, az urnát együtt pecsételik le, együtt bontják ki, a szavazatokat közösen számolják, az eredményekről szóló jegyzőkönyvet minden tag kézjegyével hitelesíti és aláírja. A jegyzőkönyveket pedig ugyancsak az összes jelölt megbízott emberei jelenlétében összesítik és ebből lesz a végeredmény. A hivatalos eredmény részeben ezért is érkezik késéssel, mivel egyes ellenzéki bizottsági tagok egyszerűen megtagadják a jegyzőkönyvek aláírását, ezzel is időt húzva, ezzel is teret adva a "hamisított eredmény" közbeszédnek, mondván, hogy azért nem közlik még az adatokat, mert most hamisítják azokat meg.

Kíváncsian várjuk a 444, az index, a hvg, a 24.hu és a népszava tudósítását a Belorusz eseményekről. Szerencsére a mi szerkesztőségünkben van orosz nyelvet is beszélő munkatárs, ezért nem okoz nekünk problémát az információ gyűjtése első kézből.

Forrás: Youtube élő közvetítés https://www.youtube.com/watch?v=Vpc8QXYZMao
https://by.usembassy.gov/embassy/minsk/charge-d-affaires/
https://24.hu/kulfold/2020/07/30/terror-zsoldos-orosz-feheroroszorszag/
https://mandiner.hu/cikk/20200810_orszagos_tiltakozasok_feheroroszorszagban

Címkék: Hírek 

Magyarok százezrei mentek le a Balantonra ezen a hétvégén is

Magyarok százezrei mentek le a Balantonra ezen a hétvégén is

🔴 Olvasóink küldték: friss képek a Balatonról. Világosan látható, ahogy a 4 millió éhező és kilakoltatott devizahiteles elindulnak a Balatonra, hogy ott sátrazzanak le, mivel nincs hol lakniuk, és nincs is mit enniük, mert százezer egy lángos 🤣
Komolyra fordítva a szót: Hajrá magyarok, hajrá Balaton, hajrá magyar turizmus! Együtt sikerülni fog minden 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Címkék: Hírek 

Pedofil szocialista haver felemelkedése és bukása Szombathelyen

Erről biztosan nem fog írni a ballib álhírgyártó propagandamédia!

Pedofil szocialista haver felemelkedése és bukása Szombathelyen

Fiatalkorú lányokat kukkolt és kamerázott az öltözőben Czeglédy és a szombathelyi MSZP pedofil haverja. A ballib fakenews most hallgat!

Pedofil bűncselekmény gyanúja miatt feljelentették Czeglédy és a szombathelyi szocik cimboráját – Kaleta-ügy a Falcónál.

Az öltöző ablakán át készített felvételeket 18 év alatti lányokról a Falco KC, illetve szombathelyi sportközpont és kézilabda-akadémia egyik alkalmazottja egy rendőrségi feljelentés szerint. A hírt a klub és az intézmény együttes közleményben maga jelentette be azzal, hogy büntetőfeljelentést tettek és dolgozójukat azonnali hatállyal elbocsátották. A pedofil bűncselekménybe belebukott dolgozó nem más, mint a Falco marketingvezetője, S. Ádám, a szombathelyi szocik nagy reménysége. Czeglédy médiacsapatának oszlopos tagja, a Nyugat.hu újságírója az önkormányzati választások után tört be a szombathelyi sportéletbe. Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Kálmán jóbarátja, akit az új ellenzéki vezetés delegált az önkormányzati tulajdonú klubhoz. Helyi sportkörökben azt beszélik, hogy a klubmenedzser marketingvezetőnek fényes jövőt szántak; állítólag őt nézték ki a következő klubvezetőnek.
Az ország egyik vezető férfi kosárlabda-csapatának központjába, a Falco Arénába szintén a 2019-es önkormányzati vezetésváltás után kerültek be a fiatalkorú kézilabda utánpótlás-játékosok, akik a pedofil botrány áldozatai lehettek. Bár már korábban felvetődött az egy sportközpontba integrálás, a kosarasok végig ellenálltak, azon egyszerű okból, hogy a kézisek által használt vaksz miatt minden egyes alkalommal órákig használhatatlan a pálya, míg alaposan le nem takarítják.

Nemény András polgármestersége óta – mint az több ügyben is tettenérhető – az észérvek nem sokat érnek az elképzeléseikkel szemben. Ezt is végigvitték: a kézilabda-akadémia, vagyis utánpótlás-játékosok, 18 év alatti lányok is a Falco Arénában edzenek. Ennek csupán azért van jelentősége, mert S. Ádám a klub alkalmazottjaként így kerülhetett a fiatal lányok közelébe.

Úgy tudjuk, hogy a feljelentés szerint a marketingvezető az öltözőnél megbújva, az ablakon át kamerázta a telefonjával az átöltöző, hiányos öltözetű lányokat. Miután valaki észrevette, azonnal jelentették a klub vezetésének, akik vizsgálatot indítottak. Egy nap kellett és kiadták a közleményt az elbocsátásról, illetve rendőrségi feljelentésről. A közleményben nem nevezték néven az alkalmazottjukat, és azt is leszögezték, hogy további részleteket nem közölnek.
Sz. Ádám az 1999-ben Czeglédy Csaba által alapított, később onnan kivált Nyugat.hu egyik oszlopos tagja. A szocialista frakcióvezető, Tóth Kálmán jó barátja. Azt mondják, a városvezetésnél is a szocik protezsálták be, így jutott a Falcóhoz – és juthatott is volna még magasabbra, ha nincs a lebukás. A klubhoz kerülve, marketingvezetőként az egyik első dolga volt, hogy piacra dobják a Falco sört, ami valójában a tapolcai Stari sörfőzdében készülő sör dizájnolt, Falco-címkés változata. A tapolcai sörfőzde a S. Ádámmal rokonságban álló S. család tulajdona.

Megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot és megkérdeztük, megkapták-e már a feljelentést,indítottak-e büntetőeljárást az utánpótlás kézis lányok kamerázása ügyében, milyen bűncselekmény gyanújával és van-e már gyanúsított. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. Hogy nem kicsit van bajban a szombathelyi szocik ifjú reménysége, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy S. péntekekre korábban nagyon is aktív Facebook-profilját máris zárolta; ma már csak a borítóképe, profilképe és ismerősei láthatók, köztük Czeglédy Csaba, vagy Pál T. Gábor – a szintén Szombathelyről kinőtt bb1.hu sportportál tulajdonosa, akinek igencsak közeli jóbarátja a 6 milliárdos költségvetési csalási ügy, azaz a Czeglédy-ügy egyik vádlottja – és a szombathelyi önkormányzat több dolgozója.

A Büntető Törvénykönyv 204. § (1) bekezdésének b) pontja alapján, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyről vagy személyekről pornográf felvételt készít, kínál, átad vagy hozzáférhetővé tesz, az gyermekpornográfiát követ el és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Érdemes megjegyezni, hogy Kaleta Gábor, volt perui nagykövet ellen ugyanezen bűncselekmény enyhébb elkövetési magatartása miatt hoztak ítéletet. Őt azért ítéltek felfüggesztett szabadságvesztésre, mert ilyen fényképeket tárolt (jogi nyelven: tartott), és ezt a Büntető Törvénykönyv három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Azaz, amennyiben a fenti cselekmény bizonyítást nyer, úgy az súlyosabb bűncselekménynek számít, mint amit Kaleta Gábor követett el.

Mindenhová kinyújtja csápjait a vörös polip Szombathelyen

Mélységesen elítéli a szombathelyi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja a Falco KC következő klubvezetőjének kiszemelt S. Ádám tettét, amennyiben igazolódik, hogy akár fiatalkorú lányokat is meglesett és kamerázott az öltözőben – mondta el a Magyar Nemzetnek Illés Károly frakcióvezető. Arról is beszámolt, hogy a baloldal helyi reménységét az új ellenzéki vezetés delegálta a klubhoz, és a vasi megyeszékhelyen gyakorlattá vált a haverok és családtagok kinevezése.

Kevés a konkrét információnk az ügyről, ám amennyiben igazolódik, hogy így történt, akkor azt a szombathelyi Fidesz–KDNP képviselőcsoportja mélységesen elítéli – közölte a Magyar Nemzettel a kormánypártok helyi frakciójának vezetője. Illés Károly arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a Falco Kosárlabda Club, illetve a szombathelyi sportközpont és kézilabda-akadémia egyik alkalmazottja az öltöző ablakán át, a telefonjával kamerázott 18 év alatti, hiányos öltözetű lányokat.

A hírt a klub és az intézmény együttes közleményében jelentették be azzal, hogy munkatársukat azonnali hatállyal elbocsátották és az ügyben büntetőfeljelentést tettek. A PestiSrácok.hu megtudta, hogy a pedofil bűncselekménybe belebukott dolgozó nem más, mint a Falco KC marketingvezetője, S. Ádám, a szombathelyi szocialisták nagy reménysége, Czeglédy Csaba médiacsapatának oszlopos tagja, a Nyugat.hu újságírója.

Az MSZP frakcióvezetője, Tóth Kálmán jó barátját az új ellenzéki vezetés delegálta az önkormányzati tulajdonú klubhoz. – Én magam is lányos apa vagyok, ezért fokozottan érzem ennek az alávaló cselekedetnek a súlyát – folytatta Illés Károly, hozzátéve:

megdöbbentő, hogy ezt az embert szánták Magyarország egyik első számú kosárlabdaklubja, a Falco vezetőjének.

A politikus felháborítónak tartja, hogy a baloldal most őket vádolja azzal, hogy támadják a város csapatát. – Ezt határozottan visszautasítjuk, részünkről senki nem támadja a Falcót, sőt éppen a csapat miatt aggódunk – tette egyértelművé a frakcióvezető.

Illés Károly hangsúlyozta: ez már a sokadik botrányos kinevezése a szocialista városvezetésnek, például Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. néhány hónap után menesztett vezetője ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, mert a cég bankkártyájával, közpénzből fizette magánutazásainak hotelszámláit. Molnár Miklóst, a Fideszt korábban eláruló alpolgármestert pedig úgy nevezték ki a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójának, hogy tisztában voltak vele, ehhez nincs meg a szükséges, jogszabályban előírt ötéves víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata.

– Erre a tényre képviselőcsoportunk többször felhívta az új városvezetés figyelmét, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal pedig másfél millió forint büntetést szabott ki emiatt a cégre, valamint 90 napos határidővel arra kötelezte, hogy gondoskodjon a jogszerű állapot helyreállításáról. Csakhogy ha az erőből kinevezett Molnár Miklóst most elbocsátják, akkor 21 millió forint végkielégítést kell fizetni neki, ami véleményünk szerint nonszensz.

Persze nem lepődünk meg, hiszen az ellenzék tavaly őszi győzelmét nagyrészt ennek az embernek köszönheti, ezt pedig most busásan meghálálják neki

– jelentette ki a frakcióvezető. Illés Károly hozzáfűzte: a vasi megyeszékhelyen gyakorlattá vált a haverok és családtagok helyzetbe hozása. A szocialista városvezető, Nemény András egyik alpolgármestere, László Győző feleségének abban a Haladás Sportkomplexumban kreáltak egy menedzseri állást, amelynek megépítését öt éven keresztül éppen ők támadták, az LMP-s Ungár Péter helyi jobbkeze, az Úgytudjuk.hu főszerkesztő-társtulajdonosa pedig a Szombathelyi Médiaközpont Kft. tanácsadója lett havi ötszázezer forintért.

– A kabinetfőnök feleségét a városfejlesztési kft. ügyvezetőjévé nevezték ki, és még hosszan sorolhatnám. A lényeg az, hogy az utolsó aktivistájuknak is találtak a hivatalban pozíciót, igaz, a feladata mindössze annyi, hogy naphosszat a Fideszt üsse a Facebookon – jegyezte meg Illés Károly

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/mindenhova-kinyujtja-csapjait-a-voros-polip-szombathelyen-8491803/
https://bit.ly/30KLIKt

Címkék: Hírek 

Újabb három rovarhotelt adott át a főpolgármester, ám a Lánchíd-tendert még mindig nem írta ki

Újabb három rovarhotelt adott át a főpolgármester, ám a Lánchíd-tendert még mindig nem írta ki

‼️ A Lánchíd-projekt áll, szuperkórház nem kell, rezsitámogatás törölve, a Pesti úti otthonba még mindig nem ment el, de újabb 3 “rovarhotelt” átadott a “főpolgármester”

Budapest 5 év alatt 10 évet fog lemaradni fejlődésben.

Újabb három rovarhotelt adott át a főpolgármester, ám a Lánchíd-tendert még mindig nem írta ki

Három új rovarhotelét is felállította a Főkert a főpolgármester megbízásából. Az eddigieken kívül (Nehru part és Hajógyári sziget) immáron Vérmezőn, Tabánban és a II. János Pál pápa téren is birtokba vehetik a rovarok azokat a „hoteleket”, mely természetes élőhelyükhöz hasonló otthont biztosíthat számukra – számol be róla honlapján a Főkert. Mindeközben hiába ígérgeti hónapok óta a főváros vezetése, még mindig nem írta ki a közbeszerzést a Lánchíd felújítására, melynek állapota súlyos mértékben és folyamatosan romlik.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20200808_ujabb_harom_rovarhotele_van_a_fopolgarmesternek_am_lanchid_tendere_meg_mindig_nincs

Címkék: Hírek 

Márki-Zay bukta a "spiclitörvényt" is

Márki-Zay bukta a "spiclitörvényt" is

🔴🔴🔴 Márki-Zay bukta a "spiclitörvényt" is. Figyelem: ennek az embernek miniszterelnöki ambíciói vannak. Szerintünk kvalitásai alapján legfeljebb egy behajtócégnél lehet követeléskezelő, nem több.

🔴 Arról már korábban beszámoltunk, hogy Hódmezővásárhely a csőd szélén táncol, az egykor sikeresen működő várost Márki-Zaynak sikerült a csőd szélére sodornia a hozzá nem értő vezetésével. Bővebben itt: https://szamokadatok.hu/Post/1077/Csodbe_vitte_Hodmezovasarhelyt_a_baloldal_18_milliard_forint_tunt_el_2_ev_alatt

🔴 Arról is beszámoltunk, hogy ez az ember Hitlernek nevezte Orbán Viktort: Bővebben itt: https://szamokadatok.hu/Post/1176/Marki-Zay_punkosdje_Orban_Hitler_bortonbe_a_fideszesekkel

🔴 Beszámoltunk arról is, hogy Márki-Zay sorozatosan bukja az általa indított pereket, a sértegetései és a rágalmai miatt az ellene indított pereket is elbukja. Egyik legújabb ilyen kudarca egy ellene indított végrehajtás: Bővebben itt: https://szamokadatok.hu/Post/1253/Marki-Zay_Peter_ellen_vegrehajtast_kellett_kezdemenyezni_mert_a_korhaznak_jaro_adomanyt_tartja_vissza

🔴 Mindezek ellenére Márki-Zay gyermekei után összesen több, mint 74 millió forint állami támogatásban részesül, amit nem utasít vissza a "Hitlertől" és a "Ceausescutól" https://szamokadatok.hu/Post/1297/Marki-Zay_Ceausescuhoz_hasonlitja_Orbant

🔴 És akkor jött a spiclitörvény: Bővebben itt: https://szamokadatok.hu/Post/1352/A_kommunizmus_legsotetebb_eveit_idezi_a_hodmezovasarhelyi_spiclitorveny

🔴 És most pedig a bukása:

Visszavonták a hódmezővásárhelyi „spiclitörvényt”

Egyhangú döntéssel hatályon kívül helyezték a bűncselekményekről bizonyítékot szolgáltatóknak jutalmat ajánló, a Fidesz helyi képviselői által „spiclitörvénynek” nevezett hódmezővásárhelyi rendeletet az alföldi város közgyűlésének pénteki rendkívüli ülésén.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés Márki-Zay Péter polgármestert (Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület) támogató többsége június 25-én fogadta el a jogszabályt, amely alapján az önkormányzat jutalmat fizetne azoknak, akik egyes helyi bűncselekményekről bizonyítékokat szolgáltatnak, ha azok alapján jogerős elmarasztaló döntés születik.

A megyei kormányhivatal törvényességi észrevételt tett és felszólította a polgármestert, helyezzék hatályon kívül a rendeletet. A kormányhivatal szerint a rendelet egyebek mellett sérti a jogbiztonság és a személyes adatok védelmének alaptörvényben foglalt elvét, ellentétes a bűnüldözés garanciális jellegű törvényi előírásaival, a polgármester pedig nem jogosult bizonyítékok gyűjtésére, értékelésére, kezelésére.

Tatár Zoltán jegyző a közgyűlés pénteki ülésén - amelyen Márki-Zay Péter nem vett részt - elmondta, a kormányhivatal a rendelet hatályon kívül helyezésére 30 napos határidőt szabott meg. Annak érdekében, hogy „minden alkotmányossági aggálytól mentes tervezet” kerülhessen a közgyűlés elé, a jogszabályt hatályon kívül helyezték, a módosított változatot pedig a tervek szerint szeptemberben tárgyalják meg újra.

Cseri Tamás (Fidesz) a vitában úgy fogalmazott, hogy a rendelet teljesen értelmetlen is, és a magyar történelem gyászos korszakait idézi föl. A jogszabályt nem érdemes „toldozgatni-foltozgatni”, teljesen el kell felejteni - jelentette ki.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200807-visszavontak-a-hodmezovasarhelyi-spiclitorvenyt

Címkék: Hírek