1 milliárd forintot vettek el egy magyar cégtől, és adták oda egy külföldi cégnek

Pikó bajban van, akár hűtlen kezelés is lehet a vád

1 milliárd forintot vettek el egy magyar cégtől, és adták oda egy külföldi cégnek

Pikó semmi újat nem tesz, csak ismétli ugyanazt, amit Gyurcsányék tettek Magyarországgal 2002-2010 között: eladtak MINDENT, a pénzt meg ellopták.

Ahogy már közismert, Pikó András VIII. kerületi polgármester a járványhelyzettel visszaélve önhatalmúlag döntött arról, hogy a közétkeztetésben a régi helyett új szolgáltatót választ, emiatt pedig a Fidesz-KDNP józsefvárosi frakciója a Közbeszerzési Hatósághoz fordult.

Pikó ezt a daliás lépést egyik napról a másikra hozta, miközben természetesen fittyet hányt a szabályokra és a törvényekre is. A magát függetlennek tituláló polgármester nem felmondta, hanem érvénytelenítette a régi szolgáltató, a Klassz Menza Kft. szerződését, és a PestiSrácok.hu információi szerint helyette azonnali hatállyal az Eurest nevű külföldi céggel kötött szerződést, akik eddig munkahelyi étkeztetéssel foglalkoztak, nem közétkeztetéssel. A Klassz Menza Kft. ügyvezetője, Demeter László portálunknak úgy nyilatkozott: nem hagyja annyiban Pikó önhatalmú döntését, hiszen jogi érvelését hamisnak és félrevezetőnek tartják, ezért jogi úton kívánnak érvényt szerezni igazuknak, sőt, még az is elképzelhető, hogy feljelentést tesznek hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A VIII. kerületi közétkeztetés évi egymilliárd forintos üzlet, így valóban különlegesen érdekes, hogy a már eddig is rengeteg kárt okozó, magát függetlenként körbetáncoltató Pikó miért tette meg ezt a megdöbbentő lépést és golyózta ki az érvényes szerződéssel rendelkező magyar céget egy külföldi kedvéért. Az Eurest cég ugyanis külföldi háttérrel rendelkezik, eddig pedig fő profiljuk a munkahelyi étkeztetés volt, azonban most előléptek Pikó segítségével, és a közétkeztetésért felelnek majd a kerületben, ha minden így marad. A Klassz Menza Kft. azonban egészen másképp látja a szituációt, hiszen Demeter László ügyvezető szerint a közbeszerzési eljárás értelmében érvényes szerződésük van az önkormányzattal, amit a polgármester nem mondhat fel önhatalmúlag. A szerződés egyoldalú felmondása, az új szolgáltató versenyeztetés nélküli megbízása törvényellenes

Demeter szerint, aki megdöbbent Pikó András gátlástalan lépésén. Demeter leszögezte, hogy éppen ezért a társaság Budapest Főváros Kormányhivatalához és a Közbeszerzési Hatósághoz fordult, de ennyivel sem érik be, hiszen keresetet is benyújtanak a Fővárosi Törvényszéken.

A Klassz Menza Kft. azt is latolgatja, hogy büntető feljelentést tesz Pikó András ellen hűtlen kezelés miatt, így minden lehetséges eszközzel igyekszik megakadályozni a józsefvárosi polgármester törvénytelen lépését. Pikó eddig fél év alatt veretes dicsőséglistát tudott felmutatni, hiszen a kerületet ismét elárasztották a hajléktalanok és a drogosok, a gettósodás gőzerővel zajlik, a polgármester pedig sokszor kerül hazugság gyanújába is. A Klassz Menza Kft. vezetője egyben hozzátette azt is, hogy sajnálatosnak tartják Pikó döntését, miszerint egy külföldi cég szerzi majd be az ételt a józsefvárosi gyermekeknek, időseknek és rászorulóknak. A független baloldali diadalmenet pedig úgy látszik, hogy folytatódik, amikor csak úgy önhatalmúlag kiveszi az érvényes szerződéssel rendelkező Klassz Menza kezéből a kerületi közétkeztetést és egy külföldi cégnek adja oda a jólelkű Pikó András. Kíváncsian várjuk a fejleményeket és Pikó újabb mentegetőzését, valamint szokásos sárkenését.

Forrás: https://pestisracok.hu/akar-hutlen-kezeles-is-lehet-a-vad-piko-andras-ellen-aki-egy-kulfoldi-ceg-kezebe-adta-a-jozsefvarosi-kozetkeztetest/

Címkék: Hírek 

Elképesztő jelenetek: Letérdeltek a svéd és az angol rendőrök is a Black Lives Matter aktivisták előtt

Elképesztő jelenetek: Letérdeltek a svéd és az angol rendőrök is a Black Lives Matter aktivisták előtt

Egyszerűen felfoghatatlan, hogy mi zajlik a világban. Szégyen, amit egyes – az amerikai eseményekhez semmilyen módon nem köthető – országok rendőrei művelnek.

Ahogy az várható volt Amerikából átterjedt Európára az erőszakhullám. A héten már Párizst feldúlták George Floyd gyászolói, aztán következett London és Stockholm. Annyival szerencsésebb az utóbbi két város, hogy annyira nem fajultak el a Black Lives Matter tiltakozások, mint az Egyesült Államokban,, “csak” térdelniük kellett a zsaruknak. Igen, jól olvastad.

Ez a legújabb őrület. A fehér faj képviselőinek meg kell alázkodniuk a négerek előtt, mert egy amerikai rendőr intézkedés közben eltett láb alól egy bűnözőt. Ok, nem kellett volna meghalnia, de talán sohasem tudjuk meg a valódi sztorit a ominózus esettel kapcsolatban.

Nézzük meg, ki is volt az a George Floyd:

Ha, erről is beszélne a média, akkor biztos, hogy sok empatikus ember nem ment volna gyújtogatni az “áldozat” miatt. Ha, egész pontosan tudják, hogy milyen bűncselekményekért ült börtönben a most posztumusz hőssé vált Floyd.

Azért azt tudni kell, hogy Floyd előélete, és agresszív fegyveres bűnözői múltja erősen közrejátszott abban, hogy ilyen módon viszonyuljanak hozzá a rend őrei. Főleg Amerikában, ahol a fegyver mindenkinél ott lapulhat.

Nők voltak a célpontjai.
Floyd az egyik legaljasabb fajta bűnöző volt. Nagy termetű, kifejezetten erős testalkatú emberként, puszta látványával is képes volt félelmet kelteni emberekben. Ezzel Ő maga is tisztában volt, és sokkal jobban tudta kamatoztatni ezt az adottságát, ha nők ellen vetette be magát.
Floyd elsődleges célpontjai a nők voltak, még hozzá az egyedülálló nők. Soha nem keresett olyan célpontot, vagy családot ahol férfiak is voltak. Floyd csak az egyedül élő nőkre vadászott.

Általában egyszerűen becsengetett ilyen-olyan indokkal, és amikor a nő kinyitotta az ajtót, akkor berontott. Ha valaki segítségért kiáltott azt általában fejbe verte. Volt olyan eset is, amikor valamiféle vízóra leolvasónak adta ki magát, és amikor a nő rájött, hogy hazudik, és rácsapta az ajtót, akkor az autóban várakozó barátai segítségével betörtek a nőhöz. Floyd egyszerűen a nőnek szegezte a fegyvert, míg a többiek kirámolták.

A későbbi rendőrségi dokumentációkból kiderül, hogy a nő, Floydot azonosította a szembesítésen.

Floyd most hős, de meg lehetne kérdezni azokat a nőket is, akiket egy csendes kis városban fölkeresett Floyd fegyverrel, és ha megmukkantak akkor azonnal ütött. Vajon Ők is hősként gondolnak rá, vagy inkább megnyugodtak, hogy már nem kell félni többé tőle.

Ha úgy nézzük a dolgot, Floyd erősen megdolgozott azért, hogy így bánjanak vele. Ez még nálunk is így van. Ha a rendőrnek egy olyan emberhez kell kimenni, akiről tudja, hogy egy undorító nőverő, fegyveres bűnöző, ahhoz nem lesznek kedvesek. Nyilván amikor a rendőr megkapja a riasztást megjelenik a monitoron a priusz lista, amin szépen részletezve van, milyen bűnlajstrommal rendelkezik az illető. Így a rendőrök már felkészülten, akár előítéletesen is állnak neki az egész eljárásnak. Ettől függetlenül, ez már a lónak a túloldala, és semmi nem magyarázza meg, hogy miért kellett megölni. Még akkor is, ha Floyd sokkal inkább volt egy elvetemült bűnöző, mint mintapolgár.

Volt már dolga a hatósággal

Piti lopásoktól elkezdve a rablásig, hamis személyazonosságig, sok mindennel próbálkozott. Aztán 2007-ben megszakadt a “karrier” nyilván az 5 év börtön is rásegített erre.

1998 augusztusában volt egy lopása, amiért ugyancsak egy hónapra leültették
Floyd-ot 2002-ben letartóztatták kihágás bűncselekmény elkövetése miatt, és 30 napot töltött börtönben
Kokain birtoklás bűncselekmény miatt, 2002. októberében letartóztatták, nyolc hónapra ítélték el
Floyd-ot tíz hónapos börtönbüntetésre ítélték kevesebb, mint egy gramm kokain birtoklása miatt, 2005. decemberi letartóztatása után
Beismerte, hogy betört egy egyedülálló nő otthonába, fegyverrel kényszerítette a házban lévő pénz átadására, drogot is keresett, bántalmazta a nőt a bírósági iratok alapján.
A 46 éves férfi a múltját Houstonban hagyta, miután a 2007. évi rablás miatt szabadon engedték a börtönből.
Egyik tiszt sem tudta volna felsorolni Floyd több mint egy évtizedes bűnügyi történetét az ominózus letartóztatás idején. Tehát joggal hitték, hogy egy komoly bűnözővel van dolguk.

Floyd hétfőn meghalt, miután egy fehér rendőrtiszt térdelt a nyakán, miközben letartóztatták, mert hamis 20 dollárossal akart fizetni.

További érdekesség Floyd halálával kapcsolatban: George szervezetében Fentanil volt. Halálát szívroham okozta, mondja az orvosszakértő.
A fentanil (fentanyl) kábító fájdalomcsillapító, eközben más független jelentések egyértelműen a letartoztatás következtében fellépő nyaki nyomást gondolják a halál okának, míg a halál módját, gyilkosságnak dokumentálják!

És Amerika hős mártírt csinált belőle. Azt még le is szarnánk, hogy a tengerentúlon mi történik, csak az a baj, hogy az mindig megjelenik a mi kontinensünkön is. Így volt ez az erőszak hullámmal és a fehérek kárhoztatásával.

A fehér ember lett a célpontjuk. Megerősítették a Black Lives Matter nevű mozgalmat, az öngyűlölő balliberálisokban partnerekre leltek és együtt támadnak most.

Londonban és Stockholmban is összejött a BLM tüntetés, ahol a demonstrációt biztosító rendőrök lettek a főszereplők. Le kellett térdelniük a tiltakozók előtt és hangosan bocsánatot kérniük.

Forrás: https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/04/elkepeszto-jelenetek-leterdeltek-a-sved-es-az-angol-rendorok-is-a-black-lives-matter-aktivistak-elott/

Címkék: Hírek 

Matteo Salvini: Magyarország számunkra példakép

Matteo Salvini: Magyarország számunkra példakép

🇭🇺❤️🇮🇹 MATTEO SALVINI: MAGYARORSZÁG SZÁMUNKRA PÉLDAKÉP.

Példaképnek nevezte Magyarországot Matteo Salvini, az olasz ellenzéki Liga párt elnöke az MTI-nek nyilatkozva az általa vezetett jobboldali pártszövetség koronavírus-járvány utáni első utcai demonstrációján, amelyet kedden Róma belvárosában rendeztek.

A politikus az őt éltető tömeg közepén, zöld-fehér-piros színű szájmaszkját levéve azt mondta:

„Tisztelet a magyar népnek és a kormánynak, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!”

Az „Olaszország nem adja fel! Büszkén talpra áll!” jelmondatú tüntetésen a Liga vezetője azt hangoztatta, a jobbközép azért lendült mozgásba, hogy segítsen a problémák megoldásában. „Olaszországot újra kell indítani, az olaszok haragja és tenni akarása teljesen érthető, azért vagyunk itt, hogy olyan politikai irányt szabjunk, amely önerőből messzire viszi Olaszországot, anélkül, hogy a soha meg nem érkező külső segítségre várna” – tette hozzá a baloldali kormány „örökös európai segítségvárására” utalva.

Matteo Salvini megjegyezte, az általa vezetett erők az utóbbi hónapokban „elfelejtett és diszkriminált” olaszokat képviselik. „Megtöltjük a tereket, hogy innen küldjük el javaslatainkat a járványt követő gazdasági válságtól leginkább érintettek nevében” – mondta Salvini.

A Liga, az Olasz Testvérek és a Hajrá Olaszország (FI) közös megmozdulása a február végén megtorpant olaszországi belpolitikai élet újraindulását szorgalmazta. Az olasz köztársaság június 2-i nemzeti ünnepén mintegy száz város tereit töltötték meg a jobbközép politikusai és választói. Pártzászlók helyett nemzeti lobogókat tartottak a magasba. A római Piazza del Popolón az eredetileg távolságtartással tervezett demonstráció tömegdemonstrációvá nőtte ki magát, amelyen nehéz volt betartatni az óvintézkedéseket. A térről induló korzó sétálóutcáján ötszáz méteres zöld-fehér-piros zászlóval vonultak fel.

Georgia Meloni, a FdI elnöke az MTI-nek hangsúlyozta: „Ha Európában változik valami, az az általunk képviselt és velünk szövetséges erőknek lesz köszönhető. Reményeink szerint Európában is mozgást tudunk előidézni, azoknak adunk hangot, akik némák maradtak a gazdasági válsághelyzetben”. Hozzátette, ez a megmozdulás bizonyítja, hogy a híresztelésekkel ellentétben az olasz jobboldal egységes, miközben a baloldali kormánypártok örökös vitája megbénítja a döntéshozatalt és az országot is. „Olaszország nincs hanyatlásra ítélve, létezik politikai és gazdasági alternatíva is” – hangoztatta, kijelentve, hogy a jobbközép az őszre halasztott tartományi választásokkal egy időben kormányváltásra is készül Giuseppe Conte kormányának leváltásával.

Antonio Tajani, a FI alelnöke olasz és európai újraindulási stratégiát sürgetett, arra emlékeztetve, hogy több tízezer olasz vállalkozás vár segítségre a járvány utáni újrainduláshoz.

Az óriás olasz zászlót vivő egyik római nő az MTI-nek azt mondta, úgy érzi, a miniszterelnök Contéval „bűnözők vezetik az országot, akik nem nyújtanak védelmet az olasz családoknak, ezért azonnal távozniuk kell”. A haragosabb tüntetők az olasz himnuszt énekelve szintén a kormány távozását követelték. „Szabadság! Választásokat! Kormányváltást!” – kiabálták a demonstrálók. Egy magát régi jobboldali választónak nevező idős férfi úgy vélte, itt volt az ideje, hogy az olaszok utcára vonuljanak, hiszen választások nélküli kormány vezeti őket. Egy fiatalember, arcán a Liga pártlogójával díszített szájmaszkkal, azt mondta, nem lehetett az olaszokat tovább „politikailag is karanténba zárni”.

Elemzők főpróbának nevezték a jobbközép demonstrációját a július 4-re a római Circus Maximus mezejére meghirdetett országos tüntetés előtt, amelyhez már egész Olaszországból csatlakozhatnak résztvevők. A római Piazza del Popolón kedd délután az úgynevezett narancssárga mezesek folytatják a tüntetést, akik egy hete a milánói Dóm téren szintén a kormány azonnali távozását sürgették.

Forrás: Magyar Demokrata hetilap
https://demokrata.hu/magyarorszag/matteo-salvini-magyarorszag-szamunkra-peldakep-250788/

Címkék: Hírek 

Háromgyerekes pesti doktornő a nemzet hőse

Neki köszönhetjük, hogy így megúsztuk a koronavírus-járványt

Háromgyerekes pesti doktornő a nemzet hőse

Egy háromgyerekes anyukának, Dr. Palkó Judit háziorvosnak köszönhetjük, hogy sikerült már az elején megfékezni a koronavírus-járványt. Pontos diagnózisával a doktornő feltehetően sok ember életét megmentette.

„Dr. Palkó Judit felkészültségének és lelkiismeretességének köszönhetően gyorsan sikerült igazolni a kialakult betegséget, így hatékonyan sikerült izolálni, majd felszámolni a szoros kapcsolatot ápoló, zárt iráni közösségben lévő vírust” – ezzel adta át a Pro Universitate kitüntetést a ferencvárosi háziorvosnak Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora. De ki ez a doktornő, aki pontos diagnózisával hozzájárult a járvány korai megfékezéséhez?

Barnáné Kovács Csilla, a csengeri Művelődési Központ szakmai vezetője együtt nőtt fel Dr. Palkó Judittal. Uborkát szedett gyerekként: kemény munkára nevelték vidéken

„Nagyon büszke vagyok rá! Szomszédok voltunk, gyerekkorunkban együtt jártunk reggelente iskolába. Ő már akkor is nagyon szorgalmas volt, ráadásul már kicsiként tudta, hogy mi érdekli, amikor nekünk még fogalmunk sem volt erről„ – meséli az egykori barátnő, hozzátéve, hogy a doktornő családjában nem volt orvos, szülei a mezőgazdaságban dolgoztak.

„Csodás gyerekkorunk volt, de ahogy vidéken az szokás, neki is kellett szednie az uborkát, a paradicsomot, kitartó és kemény munkára nevelték, a munka megtanított arra, hogy hogyan kell küzdeni” – vélekedik Kovács Csilla.
„Egy pici faluból is lehet nagy dolgokat elérni”

„Háromgyermekes családanyaként áll helyt a munkában is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy pátyodi lányként megmutatta, hogy egy pici faluból is lehet nagy dolgokat elérni.„

A doktornő egy másik gyerekkori pajtása is azt mondja: szülőfalujában nagyon büszkék rá és örülnek, hogy kitüntetést kapott.

„Együtt gyerekeskedtünk a szabolcsi Pátyodon, itt mindenki ismert mindenkit. Már gyerekként is nagyon szorgalmas volt és jó tanuló” – mondta róla Soltész József.
Most is rendel Ferencvárosban

A doktornőre keresztapja is nagyon büszke.

„Naponta beszélünk telefonon, sajnos a személyes találkozás a koronavírus miatt az utóbbi időben ritkult. Most is beszéltem vele, azt mondja folyamatosan csörög a telefonja, rengetegen gratulálnak neki„ – mondta a ripostnak Pethő András, aki korábban Pátyod polgármestere is volt. „Eredetileg biológus akart lenni, a család javasolta neki, hogy inkább orvos legyen. Milyen jól tettük!”

Természetesen kerestük a doktornőt, aki tegnap is rendelt és egyetemistákat vizsgáztatott, így sajnos csak későbbre ígért választ kérdéseinkre.
15 éve dolgozik háziorvosként

Palkó Judit 1994-ben szerezte meg az általános orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetemen( SE) summa cum laude, azaz kitűnő minősítéssel. 2000-ben háziorvostan, 2016-ban üzemorvostan szakvizsgát tett. 2005 óta dolgozik a Közraktár utca 24. szám alatti háziorvosi rendelőben, és hét éve látja el emellett az SE külföldi orvostanhallgatóit és gyógyszerészhallgatóit.
Folyamatosan követte a koronavírusos híreket

Mivel az orvosi egyetemen sok külföldi hallgatóval volt dolga, a doktornő folyamatosan figyelte a kínai, iráni híreket, és mindent, ami az új koronavírussal kapcsolatos. Ennek is köszönhető, hogy ő ismerte fel először Magyarországon a betegség tüneteit, ő küldte kórházba az első magyarországi beteget. Neki köszönhető, hogy hamar sikerült elkülöníteni a fertőzött irániakat, így nem terjedt el csendben széles körben.

Forrás: Ripost https://ripost.hu/politik/egy-haromgyerekes-anya-igy-elte-meg-a-koronavirus-fertozest-olyan-volt-mintha-uveget-nyeltem-volna-2333613/

Címkék: Hírek 

Nem tűrik tovább a rágalmakat a Bajcsy-Zsilinszky Kórház munkatársai és vezetősége

Nem tűrik tovább a rágalmakat a Bajcsy-Zsilinszky Kórház munkatársai és vezetősége

A Magyar Demokrata hetilap tájékoztatása a helyszínről.

A parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke, Korózs Lajos, az MSZP nevében Kunhalmi Ágnes, a Párbeszéd részéről Szabó Tímea és mások is az ellenzéki oldalról határozottan állítják, a fertőződések az állami kórházakból, jelesül a Bajcsy-kórházból kerültek az idősek otthonaiba, így a Pesti útra is. A Demokrata munkatársa a helyszínen tájékozódott.

Első utunk a kórház vezetőjéhez vezetett. Az iránt tudakozódtunk, megfelel-e valóságnak, amit a szocialista politikusok állítanak.

– Ez egyszerűen nem igaz! Határozottan visszautasítom a vádaskodást – rendezi a százszor elővett hivatalos papírokat, írásos vizsgálatokat szinte már sértődötten Bodnár Attila igazgató. – Kásler miniszter úr minden helyzetre azonnal reagál, és mi a tőle kapott eljárásrendet betartjuk. Amit állítanak, talán a vágyaikat tükrözi, de nem a valóságot. Nem és nem! Létezhetnek átfertőződések, kisebb gócok kialakulhatnak, de minket vádolni nagyfokú gyengeség és rosszindulat.

– Ma mit mutatnak a számok? Hány betegük van?

– Hála istennek bőven száz alatt, negyvenhat fertőzött beteget kezelünk.

– Hányan vannak lélegeztetőgépen?

– Senki. A dolgozók közül harminc kollégának volt pozitív a tesztje, de ez nem jelenti azt, hogy fertőzöttek lennének. A védőfelszereléseink pedig egy hónapra előre már megérkeztek.

– Igazat mond a Népszava írása, amely szerint a betegeket csak két méter magas gipszkarton választja el egymástól, ráadásul az sem ér a mennyezetig?

– Ez sem igaz. Amiről beszélnek, az a közlekedést irányító ideiglenes fal. Ahol kell, a légtér le van zárva a mennyezetig.

– Igaz, hogy szemetes- és sitteszsákokat vagdaltak szét, és azokból betegeket terelő zsilipet eszkábáltak?

– Ez sem igaz! Nagyon szomorú, hogy ilyeneket állítanak. Mi szakemberekkel dolgozunk, csak nem képzeli, hogy szemeteszsákokból építkezünk?

– Láthatóan idegesítik a kérdéseink, de szeretnénk, hogy az igazság kiderüljön. Nem támadni, tisztázni jöttünk.

– Nagyon bánt engem és a munkatársaimat is, hogy két hete nekik kell azokat a jelentéseket megírniuk, amelyekben az alaptalan rágalmakra válaszolunk. Volna más dolguk, hiszen a legtöbben mindennap reggel héttől este hétig dolgoznak. Az viszont erőt ad, hogy mindenki kérésre ugrik, nem kell utasítani. Nem ezt érdemelnék.

– Folytassuk! Igaz, hogy a kórházban a lélegeztetőgépek nem olyanok, mint amilyeneknek az ellenzék szerint lenniük kellene?

– Nem igaz! Minden gépünk a legkorszerűbbek közé tartozik, és elegendő van belőlük. Jelenleg több mint negyven azonnal bevethető, további száz pedig szükség esetén áll rendelkezésre. Hála istennek, kevésre van szükség.

– Igaz, hogy negyvenkét betegre jut két toalett?

– Nem igaz. Nyilván ezt is kritikának szánták, de erről is készült kimutatás: a legrosszabb esetben kilenc betegre jut egy vizes helyiség.

– Igaz, hogy az elmúlt években nagyon sok forrást vontak el a kórházaktól, így például az önökétől is?

– Nem igaz. A kórházak többletkiadásaira a kormány közel nyolcvanmilliárdot biztosított, melyből a részünket mi is megkaptuk. Itt jegyzem meg, hogy a Bajcsy felszereltségét tekintve világszínvonalú intézmény. Erről miért nem beszélnek a politikusok? Miért nem szeretnek büszkék lenni? Tagja voltam régebben egy fővárosi egészségügyi bizottságnak. Kérem szépen, a Gyurcsány-időszakban a harmadát sem kaptuk annak, amit a Fidesz-kormány most megad. Ez viszont igaz!

– Ha semmi sem igaz, vagy csak félig, akkor a Pesti úti tömeges halált okozó fertőzések előzményeiről mi a véleménye mint az intézmény számára kijelölt kórház felelős vezetőjének?

– Sok esetben felfekvéses, kiszáradt betegeket szállítottak hozzánk, ami egyértelműen az ellátás, az ápolás bűne, és megdöbbentő felelőtlenség.

– Amikor bajba kerültek, nem kértek önöktől segítséget?

– Nem kértek, nem szóltak, mi kérdeztük őket. Amikor kiderült, hogy nincs orvosuk, azonnal és önkéntes alapon, Müller Cecíliával egyeztetve, tíz napig három orvost küldtünk a Pesti útra, menteni, aki még menthető volt. Akik ezt a munkát végzik, azok nem kíváncsiak a baloldal lejárató hazudozásaira, nem vagyunk politikai fallabda az ellenzék térfelén. Két beteget olyan állapotban hoztak be a Pesti útról, hogy néhány percen belül megfulladtak. Sírtunk a tehetetlenségtől. Ehhez mit szól a tisztelt ellenzék? Miért nem Karácsonnyal meg Gy. Némethtel foglalkoznak, akik oda sem mentek? Én mentem, és láttam a körülményeket, de egy fővárosi intézmény életébe nem szólhatok bele.

– Hány beteget küldtek el a miniszter utasítására?

– Egy beteget sem küldtünk el. Ez a legmegalázóbb és legaljasabb hazugság. Amikor láttuk, mi következhet, akárcsak az Operatív Törzs, a kórház tizenkét tagú saját törzse is naponta ülésezett, azonnal rangsorolt, és alakított a rendszeren. Például ha valakinek évek óta epeköve van, azt, felelősséggel mondom, három hónappal később is meg lehet szabadítani tőle. Akut beteget nem küldtünk haza, és ilyen utasítást Kásler miniszter úrtól sem kaptunk soha.

– Mégis gyilkossággal vádolják önöket, a miniszterelnökkel és a miniszterrel egyetemben.

– Nagyon sért ez bennünket. Sok kolléga levélben panaszkodik a gyűlöletkampány és a hazudozás miatt. A több mint 1500 dolgozó között azonban sajnos akadnak olyanok, akik politikai küldetést teljesítenek a baloldal számára. Mi nem párttagkönyv, hanem képesítés és erkölcsi bizonyítvány alapján vesszük fel a munkatársakat. Őket minősíti, ha oda piszkítanak, ahonnan esznek.

– Az egyik osztályvezető orvosuk ma is úgy hirdeti magát a saját oldalán, hogy ő Horn Gyula unokahúga, aki politikusként az MSZP országgyűlési képviselője volt, szolgált Kádárnak, Hornnak, Demszkynek, és ma is aktív szocialista. Aki ráadásul nagybátyjával együtt az 1956-os forradalmárokat börtönből szabadult nyilaskereszteseknek titulálta. Azt beszélik itt az orvosok, hogy az MSZP lejáratókampánya és Havas Szófia jelenléte enyhén szólva is némi gyanút ébreszt bennük…

– Én nem kívánok vádolni senkit, mert nincsen bizonyítékom. Amit ön és mások a kolléganővel kapcsolatban hallanak, arra csak annyit válaszolhatok, hogy remélem, a kórházban kizárólag az orvosszakmai tevékenységét gyakorolja. Már vannak információim arról, hogy a legutóbb a Népszavában megjelent hazug irománynak ki lehetett a belső szerzője, eddig már eljutottam. Megyünk tovább, nem hagyjuk magunkat lejáratni. A Népszava cikkével kapcsolatban ügyvédhez fordultam, most folyik a jogi egyeztetés, mert hazudozásaikkal a kórház és igazgatója jó hírnevét megsértették, megrágalmaztak bennünket. A bírósági eljárás során, remélem, a júdások kilétére is fény derül.

A beszélgetés után kifelé menet a kapuban középkorú hölgy köszöni sírástól fuldokolva a biztonsági őrnek, hogy felviszi a tiszta pizsamát az intenzívre a férjének, akit az éjszaka hozott be a rohammentő. Mellette fiatal nő tartja oda minden érkező homlokához a lázmérőt. Elárulja, hogy ő valójában a büfés, de nincs forgalma, ezért most a portaszolgálatot erősíti. Nem a beosztás a fontos, ilyenkor a szükség irányít.

Amikor az egyik osztályon szóba hozom a félmilliós anyagi elismerés kifizetését, ápoló, műtős, orvos, sőt a katasztrófavédelmi ezredes is leáll néhány percre beszélgetni. Örülnek a pénznek, hasonló emberemlékezet óta nem történt a magyar egészségügyben. Nem panaszkodnak a védőfelszerelésre, a túlórapénzre, nem kérik nevük elhallgatását, a katonai jelenlétnek pedig örülnek, mert egy dolog a gyógyítás, és megint más a készletgazdálkodás.

– Legalább az orvosok is megtanulnak rendesen parkolni – mondja nevetve az egyik ápolónő.

A hölgyek szeme a maszk fölött derűsen csillog, ugyanúgy ugratják egymást, mint békeidőben szokták. Család az övék, nem lehet nem észrevenni.

Csupán egy adat a politikai vírus terjesztőinek és sajtójuknak: amíg Bécsben összesen két állami kórház működik, addig Budapesten tizenhét. Nem kell sok ész rájönni, hogy ebből mi következik, és mindez mit bizonyít. Könyökérintéssel vetünk véget a rögtönzött járványügyi, ha úgy tetszik, népjóléti bizottsági ülésnek, és mindenki siet a dolgára.

Kifelé jövet az idén 88 esztendős kórház udvaráról odalátni Horthy Miklós kormányzó és családja egykori teraszára. Asztmatikus kezelések okán rövid ideig itt lakott a feleségével és a gyermekeivel, innen járt be dolgozni hivatalába. Azóta a kórház egyik részlege a Horthy Paula, míg a másik a Horthy Gizella nevet viseli mind a mai napig. Magát a kórházat viszont Bajcsy-Zsilinszkyről nevezték el.

A Demokrata beszámolójában a riporternek nyilatkozott: dr. Bodnár Attila igazgató, dr. Rábai Kálmán osztályvezető főorvos, dr. Chamdin Safwan főorvos, dr. Pósfai Gábor főorvos, Homonnayné Gergely Hajnalka főnővér, Varga Judit asszisztens, Kiss Tünde orvosírnok, Fodor Krisztián betegszállító, Kalecz Zsuzsanna ápolási igazgató.

MAGYARORSZÁG
/ 2020.05.30.

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/nem-turik-tovabb-a-ragalmakat-248637/

Címkék: Hírek 

Roma politikusok nem vehettek részt Dobrev Klára konferenciáján

Roma politikusok nem vehettek részt Dobrev Klára konferenciáján

Hogy lesz ebből széleskörű társadalmi egyeztetés, meg a romák bevonása, hogy lesznek ebből antirasszista szlogenek és nácizás, Dobrev Klára? Mi volt a valódi célja ennek a konferenciának, ha pont az érintetteket nem hívtátok meg? Nektek nem számítanak a romák, nektek a szavazatuk kell, és az, hogy felhasználhassátok őket társadalmi ellentétek gerjesztésére. Az általatok megszervezett Gyöngyöspatai eset ennek illusztris példája.

Nem tartja meglepőnek Járóka Lívia, hogy cigány származású, jobboldali konzervatív politikusként nem hívták meg a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok által szervezett uniós romaügyi konferenciára. Az EP-képviselő erről a Kossuth Rádióban beszélt. A rendezvényt Dobrev Klára vezette és azon az európai parlament több tagja is részt vett, de egy roma származású képviselőt vagy szakértőt sem hívtak meg. Járóka Lívia, a Fidesz EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke korábban aktívan részt vett az Európai Unió roma-stratégiájának kidolgozásában.

Forrás, videó: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/roma-politikusok-nem-vehettek-reszt-dobrev-klara-konferenciajan-2502517

Címkék: Hírek 

Elindul a magyar innovációra épülő napelemgyár

balliberális politikusok és lakájmédiájuk összehangolt támadása sem tudta megfúrni

Elindul a magyar innovációra épülő napelemgyár

Heteken belül megkezdhetik a tömeggyártást az EcoSolifer Kft. magyar innovációra épülő napelem gyárában Csornán.

A kivitelezés megvalósulását a balliberális média (Index, HVG, 444.hu, Alfahír, Der Spiegel) és balliberális politikusok (Vadai Ágnes (DK), Niedermüller Péter (DK), Magyar Zoltán (Jobbik)) összehangolt támadással próbálták ellehetetleníteni.

A balliberálisok 3 éven át tartó lejárató kampánya és fakenews-hadjárata után a NAV-nyomozás és OLAF-vizsgálat lezárultával kimondásra került: teljesen tiszta az EcoSolifer Kft. magyar innovációra épülő napelemgyár-beruházása.

A cég olyan speciális napelemcellát fejlesztett ki, amellyel a napelem 50 százalékkal nagyobb mennyiségű elektromos áramot képes előállítani. A csornai gyár felépítése óriási lépésnek számít a megújuló energiákra való áttérés szempontjából: Magyarország – hasonlóan más fejlett országokhoz – el tud indulni azon az úton, hogy a napenergiát és az atomenergiát szinergiában tudja használni.

A baloldal ezzel a támadással 3 éves hátrányt okoztak a magyar cégnek, és több tucat magyar munkahely létrejöttét késleltették. Azt sem tartjuk kizártnak, hogy ezt az akciót külföldi konkurens cégek és iparágak megrendelésére tették.

Forrás és további részletek: https://pestisracok.hu/amikor-az-ellenzeki-lejarato-hadjarat-es-fakenews-gepezet-nemzeti-erdeket-sert-kis-hijan-megtorpedoztak-egy-vilagraszolo-magyar-innovaciot/

Címkék: Hírek 

Karácsony a fideszes kerületeket bünteti az útfelújításokon

Karácsony a fideszes kerületeket bünteti az útfelújításokon

‼️ Karácsony Gergely kivérezteti a számára nem szimpatikus kerületeket. Egyetlen utat sem újít fel Karácsony a "fideszes" kerületekben, de Bajnai Gordon utcájának felújításáról sürgősséggel döntött a "szeretett, és szabadon választott" főpolgármester.

Újabb állomására érkezett Karácsony Gergelynek az ellenzéki fővárosi kerületekkel szembeni polgárháborúja. A választások után elsőként megfosztotta a fővárosi ellenzéket azoktól a pozícióktól, amelyek hagyományosan az ellenzéké voltak korábban. Utána leállította a kerékpáros-fejlesztéseket ezekben a kerületekben, most pedig az összes fontosabb útfejlesztést és parkolófejlesztést is leállítja. Mindez példátlan politikai diszkrimináció Budapest történelmében: soha korábban nem történt hasonló.

Úgy tudjuk, hogy Csepelen már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására, de a főpolgármester pártpolitikai okból ezt is lefújta. Információink szerint ősztől a fővárosi utak takarítását sem végzik el többet az ellenzéki kerületekben, csak az utak egy részén. (Cserében viszont 40 százalékkal növelték a fővárosi cégvezetők fizetését.)

Négy évig egyetlen méter sem
A kormánypárti – a fővárosban ellenzékinek számító – polgármesterek tiltakoznak a lépés ellen. Karácsony Gergely pedig a járványhelyzetet kihasználva egy személyben dönt a kérdésben – méghozzá négy éves hatállyal.

Egyetlen méter főút felújítását sem végzi a Fővárosi Önkormányzat a következő négy évben a XVI. kerületben.

– írta ki közösségi oldalára Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester. Kifogásolta, hogy a Fővárosi Közgyűlés által már megszavazott Magtár utca és Rózsa utca felújítását is visszavonja Karácsony Gergely.

“A főpolgármester ezzel felrúgja a kerületi önkormányzat és a főváros korábbi megállapodását, mely szerint a kerület megtervezteti, a főváros felújítja a XVI. kerületben található, a főváros kezelésében levő főutakat”

Ahogy az posztjából látható, nemcsak a XVI. kerületet érintené a lépés, hanem további három kormánypárti vezetésű kerületet (Rákosmente, Csepel, és Soroksár) is. Kovács Péter szerint szakmai helyett politikai döntés született, hiszen csak azok a városrészek maradtak ki az útfelújításokból, ahol a választók fideszes polgármesternek szavaztak bizalmat.

Csepel nem ezt érdemli
A főváros a következő 4 évben egyetlen méter fővárosi út felújítását sem végzi el Csepelen. Ezzel együtt leállítják és visszavonják a HÉV végállomásához tervezett P+R parkoló megépítését is – írja immáron Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook-oldalán. A történetben az a durva, hogy a HÉV felújítását közben a kormány elvégzi, tehát csak a főváros hátrál ki pártpolitikai okokból a hozzá tartozó fejlesztésből.

Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy két másik kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút fejlesztést is, amely összekötött volna bennünket, szintén leállítják. Ebből az összegből Csepelen 840 millió forint értékű kerékpáros hálózat épült volna meg.

-írta a csepeli polgármester. Mint kiemelte, a fővárosi utak tekintetében a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása marad el. Mindegyik utca kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezett.

Borbély szerint egyértelműen szakmai helyett politikai döntés születik, mivel csak 4 kerület marad ki az útfelújításokból. Csak olyanok, ahol a választók fideszes, vagy az általa támogatott polgármesternek szavaztak bizalmat.

Mivel politikai döntésről van szó, arra kérem a Karácsony Gergelyt támogató helyi politikai pártokat és képviselőit, az MSZP-t, a Demokratikus Koalíciót, a Momentumot, az LMP-t és a Jobbikot, hogy velem együtt álljanak ki Csepelért és tiltakozzanak a diszkrimináció ellen. Csepel nem ezt érdemli.

– fogalmazott Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Bajnai utcáját újíttatja fel Karácsony
FOLYTATÓDIK A BOSSZÚHADJÁRAT, A HEGYVIDÉKTŐL HÁROMMILLIÁRD FORINTOT VONT EL A FŐVÁROS

Karácsony Gergely Csepel és a XVI. kerület után a hegyvidéki önkormányzatot is bünteti, a kormánypárti vezetésű kerülettől hárommilliárd forintot vont el a főpolgármester. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben. A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza szerdán a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra, ahol történetesen Bajnai Gordon volt kormányfő villája áll.

– A felújítások az itt élők számára nagyon fontos fejlesztések lettek volna, amire számított a kerület, de a főváros végül ezeket nem tervezte be a költségvetésébe – mondta el a Magyar Nemzet kérdésére Arató Zsolt, a Hegyvidék önkormányzatának sajtófőnöke.

Információnk szerint a Böszörményi út tervezésére több mint kétszázmilliót költött korábban a főváros, úgy tűnik, feleslegesen. A következő négy évben biztosan nem újulhat meg a kerület egyik legforgalmasabb útja. A főpolgármester nem kíván költeni a Béla király út rendezésére sem, pedig ott – a sajtófőnök elmondása szerint – égetően szükségessé vált az útfelújítás és ezzel párhuzamosan az elöregedett vízcsövek cseréje.

Karácsony Gergely azonban egy új projektet is beillesztett: a XII. kerületi Szarvas Gábor utat a kerület kérése nélkül is felújítja a főváros. Az említett úton történetesen Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök villája áll, s az utóbbi időben többször látták együtt a főpolgármesterrel. Lapunk korábban arról írt, hogy alig néhány nappal főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely négyszemközti tárgyalást folytatott az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal. Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója és szövegírója mindvégig Karácsonyt támogatta, sőt a kampányba is beszállt, és egyértelműen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje mellett kardoskodott.

Korábban a főpolgármester Bajnai volt kabinetvezetőjét, Walter Katalint nevezte ki a Budapest Városüzemeltetési Holding Zrt. élére.

– Az önkormányzattal erről nem egyeztettek, de tudomásom szerint valóban sor kerülhet ennek a teljesen átlagos állapotú útnak a felújítására – mondta el Arató Zsolt sajtófőnök.

A Magyar Nemzet korábban megírta: Karácsony Gergely bosszút áll a fideszes polgármestereken, ugyanis a következő négy évben nem hajlandó egy fillért sem áldozni azoknak a főutaknak a rendbetételére, takarítására, amelyek kormánypárti polgármesterek kerületében vannak. A XVI. kerület és Csepel is súlyos elvonásokkal szembesült, mert a főpolgármester visszavonta a korábbi megállapodásokat, és kivette a költségvetésből a felújításokra tervezett forrásokat.

Kovács Péter, a Kertváros polgármestere lapunknak úgy nyilatkozott: Karácsonynak olyan közutakat sikerült most lehúznia a fejlesztési listáról, amelyeknek a rekonstrukciójára már kész terveik voltak. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a biciklizőknek is keresztbe tett az ellenzéki főpolgármester, ugyanis a borzasztó állapotban lévő Magtár út felújításának letiltásával a Budapest–Csömör kerékpárút kialakítása is lekerült a fővárosi önkormányzat napirendjéről.

Karácsony lépése Csepelt is sújtja, miután Borbély Lénárd, a kerület kormánypárti polgármestere megvétózta a Táncsics Mihály utcába, egyeztetés nélkül létrehozni tervezett fővárosi hajléktalanszálló ügyét. A XVI. kerülethez hasonlóan Csepelen is már lefutott közbeszerzés és megkötött szerződés volt például a Táncsics Mihály utca felújítására. Karácsony a különleges jogrend adta jogával élve, a Fővárosi Közgyűlés helyett, a korábban megígért egyeztetések nélkül hozott egy személyben döntéseket.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/bajnai-utcajat-ujittatja-fel-karacsony-8179760/
http://csepel.info/?p=74201

Címkék: Hírek 

Karácsonyék hazudnak a Soros-pénzről

Karácsonyék hazudnak a Soros-pénzről

El sem tudtuk képzelni, mi mindenre jó teljhatalom, de Kari Baba és a 40 rabló (44 tanácsadó) minden nap megmutatják, hogy van még lejjebb.

NEM KÖLTHETTÉK MÉG EL TESZTEKRE A MILLIÁRDOSTÓL ÉRKEZŐ ÖSSZES ADOMÁNYT

Újabb furcsaságok derültek ki a Soros György által járvány elleni védekezésre adományozott egymillió euróról. A fővárosnak a héten benyújtott és elfogadott előterjesztésből kiderül, hogy a támogatás sokkal több, mint amit korábban elárultak: a Nyílt Társadalom Alapítvány 1 540 000 dollárt kíván biztosítani a fővárosnak. Az ügy pikantériája, hogy korábban lapunkkal azt az információt közölte a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat, a teljes egy millió eurót tesztekre költötték. Ami lehetetlen, mert az ígért támogatás fele érkezett csak meg a főváros számlájára, ami viszont kevesebb, mint egy millió euró. Mi több, a támogatás második felét csak akkor kapják meg, ha felhasználták az első részlet hetvenöt százalékát. Ebből következik, hogy még az első részletet sem költötték el, így nem mondtak igazat, amikor lapunknak azt állították: a teljes támogatást Covid-tesztekre fordították.

Közgyűlési felhatalmazás nélkül, egy személyben fogadta el Karácsony Gergely azt a rendeletmódosítást, amely szerint Soros György nem egymillió eurót, hanem 1 540 000 dollár támogatást kíván biztosítani a fővárosnak a járvány elleni védekezésre. A korábban bevallott összeg ugyanis jóval kevesebb, mint amit ténylegesen folyósít a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány.

Ráadásul nem stimmel az adománnyal az sem, hogy a hivatalos közlések szerint az összeget a koronavírus-járvány elleni védekezésre szánta a milliárdos üzletember.

A főváros sajtóirodája korábban lapunknak leszögezte: a pénzt csak arra lehet fordítani, sőt már el is költötték az összeget. Ez azért furcsa, mert az előterjesztés szerint a támogatás egyfelől nem annyi, mint amit kommunikáltak, és annak is csak a fele érkezett meg. A második részlet ráadásul csak akkor lesz lehívható, ha az elsőnek elköltötték a 75 százalékát.

Azaz Karácsony Gergely vezette önkormányzat közlése nem felel meg a valóságnak a támogatással kapcsolatban. Miután a járvány lecsengőben van, felmerül, hogy a támogatás fennmaradó részét mire költi majd a főváros.

„Pénzbeli adományozás keretében az Alapítvány a Nyílt Társadalom Elősegítéséért 1 540 000 dollár támogatást kíván biztosítani a Fővárosi Önkormányzat részére. A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés feladat és hatáskörében meghozott jóváhagyta és megkötötte az alapítvánnyal a hivatkozott összeg fogadásához kapcsolódó megállapodást. A megállapodás alapján a támogatás két egyenlő részletben érkezik meg: a szerződés megkötésekor, illetve az első részlet 75 százalékos felhasználását követően. A 770 000 dollárnak megfelelő első részlet 2020. április 14-én érkezett meg…” – áll az előterjesztésben azaz teljesen más a korábban elhangzottakhoz képest.

Mindemellett több önkormányzathoz hasonlóan Budafok-Tétény Önkormányzata sem kapta meg azokat a Soros támogatásból vásárolt koronavírus-teszteket, amelyeket Karácsony Gergely ígért a fővárosi önkormányzatoknak.

– Május 27-én, két hónappal a bejelentés és egy hónappal a járvány csúcsa, illetve egy amatőr módon összerakott, félkész szerződés kényszerű aláírása után sem tudjuk megmondani, hogy megkapjuk-e valaha a teszteket. – fogalmazott Karsay Ferenc polgármester Facebook-bejegyzésében. Hozzátette: szerencsére nem várakoztak tétlenül és szerződést készítettek elő megbízható, a PCR-teszttel egyenértékű vénás vérből kimutatott antitest tesztekre egy csepeli akkreditált laborral.

– A szerződés pedig lehetővé teszi az összes frontvonalban dolgozó munkatársunk, egészségügyi és szociális ellátásban résztvevő kollégánk tesztelését. Tehát nincs miért a Fővárosra várnunk, ha gyorsabban, jobb tesztet tudunk biztosítani az érintetteknek – hangsúlyozta Karsay Ferenc.

Csepel.info értesülései szerint Borbély Lénárd csepeli polgármester sem várt a sohanapján – vagy talán Karácsonykor – kiosztásra kerülő tesztekre. A gyorsaság érdekében ő azt kérte, hogy a főváros maga döntsön, kik kapják meg a teszteket, de ez sem történt meg.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/karacsonyek-nem-mondtak-igazat-a-soros-tamogatasrol-8176967/

Címkék: Hírek