Kitüntették a Hír TV műsorvezetőjét, Földi-Kovács Andreát

Szívből Gratulálunk!

Kitüntették a Hír TV műsorvezetőjét, Földi-Kovács Andreát

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Földi-Kovács Andrea, a Hír TV műsorvezetője. A köztársasági elnök által odaítélt elismerést az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettes adta át.

Hajrá Hír TV!
Forrás, videó: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/kituntettek-a-hir-tv-musorvezetojet-2510829

Címkék: Hírek 

Orbán Viktor reggeli interjúja a Kossuth Rádióban!

Fontos üzenetek - add tovább!

Orbán Viktor reggeli interjúja a Kossuth Rádióban!

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott a legújabb kormányzati lépésekről.

Orbán Viktor miniszterelnök a beszélgetés elején arról beszélt, hogy tegnap 27 miniszterelnök együttes virológiai megbeszélést folytatott. "Azt tudom mondani, hogy nálunk a helyzet még istenes. Itt sem könnyű, de sokkal rosszabb a helyzet például Belgiumban vagy Hollandiában. Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik" - mondta a kormányfő.

📌 A maszkviselést be kell tartani
Orbán Viktor szólt arról is, hogy az uniós intézkedések között próbálnak valamilyen egységes rendszert kialakítani. Mindenki a saját rendszerében bízik a teszteket illetően is - tette hozzá.
Valóban mindenki csinál valamit, de az intézkedések szigorúsága és helyzet nem fedi egymást. Nem a szabályok számának a szaporítása, hanem a meghozott szabályok betartása a legfontosabb - tette hozzá. Abban van a kulcs, hogy a maszkviselést be kell tartani - mondta a kormányfő.


📌 A harmadik legnagyobb egészségügyi tartalékkal rendelkezünk Európában
Orbán Viktor kiemelte, hogy mindenkinek hozzá kellett szoknia a helyzethez. Hétfőtől az ellenőrzések tekintetében egy új világ kezdődik. Aki nem hordja a maszkot, az nemcsak a saját, hanem a mások egészségével játszik - mondta a kormányfő.
Aki nem hordja a maszkot, az mindenkit veszélybe sodor. A rendőrségnek lehetősége lesz a különféle boltok, éttermek bezárására. Az állampolgári fegyelmezettséget tekintve elég jól alkalmazkodtunk. Az egészségügyi rendszer bírni fogja a nyomást - emelte ki Orbán Viktor.
A harmadik legnagyobb egészségügyi tartalékkal rendelkezünk Európában - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátette, a lélegeztetőgépet tekintve az elsők vagyunk.

📌 December vége-január elején megjöhet az első adag koronavírus-elleni vakcina Magyarországra
Kétszer annyi influenza elleni oltásunk van, mint békeidőben, de lehet ez nem elég, ezért rendeltünk 360 ezret, valamint van egy magyar vakcinagyár is - tájékoztatott a miniszterelnök, kiemelte, Debrecenben is épül egy új oltóanyag-gyár. A kormányfő elmondta továbbá, hogy mind a remdesivirt, mind a favirapiravirt gyártjuk.
Remekül küzdenek az orvosok és az ápolónők. Mindenki fáradt, mindenkinek van problémája, de az orvosaink tudják, ha baj van, akkor menni kell. Bírni fogják, és mindnyájan bírni fogjuk. Úgy számolok, december vége-január elején megjöhet az első adag koronavírus-elleni vakcina Magyarországra. Már január környékén be lehet oltani a krónikus betegeket, és a legveszélyeztetettebb csoportot –emelte ki a kormányfő.

📌 Orbán Viktor utasította az Operatív Törzset, hogy legyen egy átoltottsági terv. Áprilisban inthetünk búcsút a járványnak a mostani állás szerint – mondta a miniszterelnök.
Folyamatos az egyeztetés az orvosi jogviszonyról
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az orvosok jogállásáról szóló törvényről folyamatosan egyeztetnek.
Kiemelte, a kirendelési szabályokat humanizálni kell, de egy járványhelyzetben a kirendelés maradni fog.
A miniszterelnök szerint jogos-életszerű igények vannak. A magánpraxis ügyéről azt mondta, hogy kialakult egy életforma, és próbálnak rendet tenni ezen a területen is. A következő kormányüléseken biztosan döntenek majd ezekről a kérdésekről.

📌 Össze fog állni a családtámogatási rendszer

A kormányfő arról is szólt, hogy van egy optimista kép előtte gazdasági téren, de pénzügyi téren nem lesz könnyű.
Mindezen helyzetben sikerült végrehajtani a nagyon jelentős egészségügyi béremelést. Eljött az ideje annak is, hogy az elviselhetetlen alacsony fizetéseket meg tudják emelni. Mindezek mellett össze fog állni a családtámogatási rendszer.
2010-ben is az első döntések a családtámogatás területén voltak - mondta a kormányfő.

📌 „Amíg ez a kormány van, addig nem jönnek be a migránsok”

A brutális nizzai terrorcselekmény kapcsán Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarország nem fogja hagyni, hogy Brüsszelből hazánkra erőltessék a migrációra vonatkozó szabályok megváltoztatását, nem fogunk arra az útra lépni mint Nyugat-Európa.
Emlékeztetett, a magyar ellenzék is bevándorláspárti, „egy falkában” vannak azokkal, akik a bevándorlás szabályainak megváltoztatásáért helyeznek nyomást hazánkra.
Hozzátette: Magyarország érdeke, hogy Európa szerte olyan migrációellenes vezetők legyen kormányon, mint például a jelenleg ellenzékben lévő olasz Matteo Salvini.

📌 Nagyot romlott a helyzet Nyugat-Európában

Matteo Salvini megakadályozta a bevándorlást. Nekünk Nyugat-Európában is az az érdekünk, hogy bevándorlásellenes politikusok legyenek a hatalmon – hangsúlyozta a kormányfő.
Egyébként fel vagyok dúlva, mivel 1984-ben voltam először Nyugat-Európában, de soha nem féltem – emlékeztetett Orbán Viktor.
Ha a saját gyerekeink kimennek Nyugatra, akkor aggódni kell. Volt egy fantasztikus kontinensünk, és érthetetlen, hogy egyesek hagyják, hogy ilyen helyzet alakult ki – mondta a kormányfő.
Semmilyen ok sincs arra, hogy valaki meggyilkoljon ártatlanokat

Lehet beszélni arról, hogy az európai szólásszabadság jól van-e berendezve, de arra semmilyen ok sincs arra, hogy valaki meggyilkoljon ártatlanokat - mondta a kormányfő, hangsúlyozta, nem lehet elvenni a másik ember életét, és menthetetlen bármilyen gyilkosság egy békeidőben.

📌 Orbán Viktor elmondta, hogy október 31-én egy református templomot avat fel Budapest mellett. Szólt arról is, hogy a reformáció mentette meg a magyar nyelvet, és nemzettudatot a 16. században. Ezt még a katolikus testvérek is elfogadhatják - tette hozzá.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201030-orban
Magyar Hírlap

Címkék: Hírek 

Jávor Benedek hazug állításait cáfolja a Pénzügyminiszter

A balliberálisok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy Magyarországnak rossz legyen

Jávor Benedek hazug állításait cáfolja a Pénzügyminiszter

A baloldal kijelentette: szerintük Orbánt csak akkor lehet leváltani, ha súlyos, elhúzódó, mindenkinek fájó gazdasági válság fog bekövetkezni. Ők mindent meg is tesznek ennek érdekében. A baloldal azért dolgozik, hogy a magyar családok, nyugdíjasok, dolgozók saját bőrükön is megérezzék a gazdasági válságát. 2010 előtt ők voltak kormányon, akkor éreztük is, mivel mindent elvontak, amit csak tudtak, megemelték az adókat, egekbe emelték a munkanélküliséget.

🔴 Részletesen arról, hogy miért nem engedhető meg, hogy ezek még egyszer kormányozzanak: https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_

Varga Mihály írása

Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben, cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük.

Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el. A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot - állítja. Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1%-kal, az EU átlagosan 8,3%-kal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag.

A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz - írja. Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány - IMF-adóssággal együtt - feltornázni.

Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99%-át már felhasználtuk a 2014-2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni?

Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás - üzeni a szerző. Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány-Bajnai kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve.

Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására, és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg!

Forrás: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160245970923776

Címkék: Hírek 

Kreténnek nevezte az újságírót Gyurcsány ügyvédi kamarából kizárt ügyvédje, Czeglédy Csaba (videóval)

Kreténnek nevezte az újságírót Gyurcsány ügyvédi kamarából kizárt ügyvédje, Czeglédy Csaba (videóval)

“Kretén” - eddig terjed Gyurcsány Ferenc ügyvédjének szókincse. Czeglédy Csabát a szombathelyi városházán kérdeztük, azonban az önkormányzati képviselő (ismét) vállalhatatlanul nyilvánult meg.
A milliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csabának már az ügyvédi engedélyét is felfüggesztették.
Gyurcsány embere bemutatja, hogy melyek is pontosan a baloldali értékek…
TANULSÁGOS JELENET! HANGGAL!

🔴 VIdeó: https://www.facebook.com/pestitvariporter/videos/1025792251199917

🔴 Előzmények: https://szamokadatok.hu/Post/2143/Egy_jo_hir_ma_estere_Felfuggesztette_Czegledy_ugyvedi_engedelyet_a_kamara

Címkék: Hírek 

Ferencváros TC - Dinamo Kijev : 2 - 2

Szép volt fiúk!

Ferencváros TC - Dinamo Kijev : 2 - 2

Csodálatos hajrával egyenlített a Ferencváros a Kijev ellen
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 2. fordulójában a Ferencváros hazai pályán a 90. percben egyenlített, így 2–2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel. Az ukrán csapat az első félidőben kétszer is betalált, majd a fordulás után Nguen Tokmac szépített, Franck Boli pedig a rendes játékidő utolsó percében egyenlített. A csoport másik mérkőzésén a Barcelona két góllal nyert a Cristiano Ronaldo nélkül kiálló Juventus otthonában.

http://www.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaja/bl-g-csoport-ferencvaros-dinamo-kijev-2791959

Címkék: Hírek 

Magyar ügyvezető igazgatója lesz az IMF-nek!!!

GRATULÁLUNK!

Magyar ügyvezető igazgatója lesz az IMF-nek!!!

(Akkor csak nem annyira rossz az a magyar oktatási rendszer, ha ilyen kiváló szakemberek kerülnek ki a padsorok közül!)

Az MNB eddigi ügyvezető igazgatója, Palotai Dániel a közép-kelet-európai országcsoportot képviseli majd a Nemzetközi Valutaalap igazgatótanácsában.

Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) eddigi ügyvezető igazgatója és főközgazdásza november elsejétől első magyarként kerül be a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfelső döntéshozó testületébe – értesült az Index. Palotai a közép-kelet-európai országcsoport – Törökország, Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Fehéroroszország, Szlovénia és Koszovó – képviseletét látja majd el.

""Elsősorban a hazai érdekek hatékony képviseletét tartom feladatomnak, és hogy minél reálisabb, mélyebb és pozitívabb kép alakuljon ki Magyarországról"

Palotai közgazdász diplomáját 2004-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetemen. 2010-től a Nemzetgazdasági Minisztérium makrogazdasági főosztályát vezette. 2013 és 2020 között az MNB ügyvezető igazgatója és főközgazdásza volt. Tagja például a Corvinust fenntartó alapítvány kuratóriumának is.

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20201028/palotai-daniel-szemelyeben-magyar-ugyvezeto-igazgatoja-lesz-az-imf-nek-454886

Címkék: Hírek 

Befejeződnek az M1-es autópálya eddigi legnagyobb felújítási munkálatai

A projekt összköltsége 22 milliárd forint volt, a sztráda 71 kilométer hosszan újult meg

Befejeződnek az M1-es autópálya eddigi legnagyobb felújítási munkálatai

A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja.

Október 29-én, csütörtök délután teljes egészében visszaadják a forgalomnak az M1-es autópálya helyreállításban érintett szakaszait, így az autópályát újra mindkét oldalon fix korlátozás és sávelhúzás nélkül használhatják a közlekedők – derül ki a Magyar Közút közleményéből.

Az autópálya helyreállítása kapcsán a Budapest felé vezető oldalon az Euroaszfalt Kft., míg a Hegyeshalom felé tartó pályaoldalon a Reaszfalt Kft. és Swietelsky Magyarország Kft. alkotta konzorcium volt a fővállalkozó kivitelező.

A szakemberek várhatóan október 28-án, szerdán megnyitják a Budapest felé tartó oldalon az eddig lezárt biatorbágyi felhajtót is.

November folyamán a Budapest felé tartó oldalon még számítani lehet mozgó terelés mellett végzett kisebb befejező munkákra, mely során például forgalomszámláló hurkokat és meteorológiai mérőeszközöket telepítenek a szakemberek.

Helyenként teljes pályaszerkezet cserét is végeztek
A tavaly elkezdett helyreállítási munkálatok részeként az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán megújult az érintett szakasz minden sávja. A leállósávban két réteg aszfalt cseréje valósult meg, a külső sávban három réteg új aszfalt épült, míg a belső sávban a kopóréteget cserélték a szakemberek.

A külső sávban közel 104 ezer négyzetméteren gondoskodtak a szakemberek az alapréteg helyszíni hideg remix újrahasznosításos eljárással történő helyreállításáról. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán a külső és a belső sávban is három réteg új aszfalt épült, melyből a külső sáv alaprétegét szintén helyszíni újrahasznosításos technológiával cserélték ki.

Mindkét oldalon voltak olyan helyszínek, ahol teljes pályaszerkezet cserét is végeztek, továbbá a szükséges mértékben felújították a szakaszon található hidakat, a vízelvezető aszfalt szegélyeket, surrantókat, rendezték a padkákat és új burkolati jeleket festettek fel.

Forrás: Magyar Építők https://magyarepitok.hu/utepites/2020/10/befejezodnek-az-m1-es-autopalya-munkalatai

Címkék: Hírek 

Újabb megszorításokat, adóemeléseket és hitelfelvételt terveztek Budapesten

A kormány nem fogja engedni!

Újabb megszorításokat, adóemeléseket és hitelfelvételt terveztek Budapesten

A baloldalnak csak egyetlen receptje van: lehúzni még egy bőrt azokról, akiknek amúgy is "fáj" az eddigi teljesítményük és a járvány okozta helyzet. Miért van az, hogy nem hallunk adóemelésekről Nyíregyházán, vagy Debrecenben, Győrben, Sopronban, Veszprémben, stb?
Miért csak és kizárólag a baloldali városok vezetése látja a gazdasági problémák megoldását abban, hogy további problémákat okoz?

Városainkat nem csak a vírustól, de a baloldaltól is meg kell védenünk. Ebben a cikkben részletesen leírja a Magyar Nemzet milyen gaztetteket hajtottak végre a járvány kitörése óta a baloldali vezetők:
📌 Sarcokkal „kezelte” a járványhelyzetet a baloldal
https://magyarnemzet.hu/belfold/sarcokkal-kezelte-a-jarvanyhelyzetet-a-baloldal-8872778/

Most pedig lássuk, mire készült Karácsony és "baráti köre" a közeljövőben. A kormány átvállalja a fejlesztéseket, ad pénzt, csak hagyják békén az embereket!

A kormány tegnap hozott döntésével megerősítette: a jó együttműködés jegyében a kabinet segítő kezet nyújt a fővárosnak és kész átvállalni jelentős budapesti városfejlesztések megvalósítását, a költségek teljes fedezetét, és így tehermentesíteni a fővárosi költségvetést - közölte a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán

Fürjes Balázs elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a kormány támogatását kérte budapesti megszorításokhoz, adóemeléshez és hitelfelvételhez. E javaslatokat most a kormány áttekintette és egyértelműen leszögezte: sem a megszorításokat, sem a budapesti adóemelést, sem a főváros eladósodást nem tartja alkalmas eszköznek a járvány miatti gazdasági visszaesés kezelésére, azokat nem tudja támogatni - közölte.

Viszont a kormány tegnap döntött arról, hogy kész segítséget nyújtani a fővárosi városvezetésnek és kész több tízmilliárd forintnyi budapesti városfejlesztést teljes egészében átvállalni, a fejlesztéseket megvalósítani és ezzel tehermentesíteni a fővárosi önkormányzat költségvetését - tudatta Fürjes Balázs.

A kormánydöntés lényege, hogy kizárólag a fővárosi önkormányzattal való megegyezés, kizárólag a főpolgármester igénye alapján a kormány kész az önkormányzat helyett viselni nagy budapesti városfejlesztések költségét, átvállalni a megvalósítás felelősségét - mondta az államtitkár.

Fürjes Balázs hozzátette, hogy a kormánydöntés fontos pontja, hogy a kormány garanciát ad Karácsony Gergelynek: az átvállalt városfejlesztések terveit a kormány a fővárossal közösen dolgozza ki és csak a városvezetés által jóváhagyott tervek alapján lehetne építkezni. Fürjes Balázs tudatta, hogy a kormány döntése és a fővárosnak már meg is küldött írásos javaslata első körben 60 milliárd forintnyi tehermentesítésre tesz javaslatot, azaz 60 milliárd forint megtakarítását teszi lehetővé a fővárosnak, ha a városvezetés elfogadja a kormányzati megoldást.

A kormánydöntés pontosan és tételesen megnevezi azokat az egyenként is több milliárdos városfejlesztéseket, amelyek átvállalását a kormány felajánlja a városvezetésnek - mondta el az államtitkár.

„A kormány javaslata megfogalmazásakor igazodott Karácsony Gergely kéréseihez. Azoknak a fejlesztéseknek a segítő átvállalására teszünk javaslatot, amelyeket a főpolgármester nevezett meg. A listát tőle kaptuk, ő jelölte ki azokat a fejlesztéseket, amelyeket a főpolgármester adóemeléssel és a város eladósításával akart finanszírozni és amikre további kormányzati költségvetési támogatásokat kért. A mi megoldásunk egyszerű és gyakorlatias: fejlesszük együtt Budapestet, de tegyük ezt adóemelés és eladósodás nélkül” - fogalmazott Fürjes Balázs.

Az államtitkár pontos tájékoztatást adott arról, milyen városfejlesztések valósulhatnak meg, ha a főpolgármester elfogadja a kormány javaslatát. Fürjes Balázs elmondta, a kormány, a főpolgármesterrel való megegyezés alapján kész megvalósítani a pesti rakpartok kerékpáros- és gyalogosbarát, zöldfelületeket, utcabútorokat, pihenőpadokat is tartalmazó átalakítását a kétszer egysávos autóközlekedést fenntartó megújítását, kifizetni és befejezni a Biodóm-beruházást, biztosítani a turistabuszok Gellért-hegyi kitiltását lehetővé tevő, környezetbarát budai sikló megvalósítását, meghosszabbítani a budai fonódó villamos hálózatát és bővíteni az Etele téri buszpályaudvart.

„Ha a főváros elfogadja megoldási javaslatunkat, 60 milliárddal tehermentesítjük a fővárosi költségvetést, 60 milliárdot spórolhat meg a főpolgármester, 60 milliárd újabb extra segítséget kap Budapest” - mondta Fürjes Balázs államtitkár.

📌 Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201028-a-kormany-kesz-milliardokkal-tehermentesiteni-a-budapesti-koltsegvetest
📌 Miskolcon sem a megoldás, hanem a probléma része a baloldal.
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/210925373717937

Címkék: Hírek 

Egymás után vállnak működésképtelenné a "visszavett" városok

A nyugodt fejlődést felváltotta a koncon való marakodás. Ha hatalomra kerülne a baloldal, akkor az országgal is ugyanezt tennék

Egymás után vállnak működésképtelenné a "visszavett" városok

Ilyen ez, amikor több dudás van a csárdában, jól látszik, hogy ez a kamukoalíció csak a hatalom érdekében létezik, ha megvan a hatalom, akkor elindul a pozíciókért, a pénzért, a zsíros falatokért való marakodás, a város meg leáll.

Egy ideig el lehet bohóckodni azzal, hogy az előző városvezetés által pályázott, megnyert, elindított projekteket adnak át, és állítanak be úgy, mintha az ő érdemük lenne, de ennek hamar vége lesz, hiszen új projektek már nem nagyon indulnak. Írtunk róla korábban, hogy milyen gátlástalan módon állította be Karácsony Gergely a saját érdemének a nemrég átadott új villamosokat
📌Link: https://szamokadatok.hu/Post/2089/Karacsony_1_evig_nem_allitotta_forgalomba_az_uj_mar_leszallitott_villamosokat

De Szigetszentmiklós sem kivétel ilyen téren. Bár Nagy János tagadta, hogy lenne bármi köze az "Ezalényeg.hu" nevű baloldali álhírgyárhoz, az oldalon mégis "a jelenlegi városvezetést" istenítik, és az ő érdemüknek állították be az egészségház átadását, mely projekt a valóságban még 2018-ban elindult.
📌Link https://szamokadatok.hu/Post/2043/Hazudik_es_sertegeti_a_fideszeseket_az_EzaLenyeghu

Aki nem tudná, az "Ezalényeg.hu" egy anonim módon működő balliberális propagandalap, melynek rejtélyes módon nagyon sok pénze van. Az önkormányzati választás előtt nem kevesebb, mint 55 millió forintot költöttek Facebook-hirdetésekre, de azóta is nyomják a hazugságokat
📌Link
https://szamokadatok.hu/Post/817/MSZP-kozeli_propaganda-oldal_55_000_000_Forintot_koltott_csak_a_Facebookon

Na de lássuk mi a helyzet Szigetszentmiklóson.

Asztaltöréshez vezetett a koncon való marakodás Szigetszentmiklóson
A baloldali vezetésű önkormányzat mellett kilenc albizottság működik, van köztük olyan, amelynek létszáma nagyobb a képviselő-testületénél, mivel negyvennégy külsős tagja van

Törvénytelenségek, visszaélések, bukott politikusok átmentése – Márki-Zay Péter bizalmasa, Nagy János polgármester egy év alatt közpénzkánaánt varázsolt Szigetszentmiklósból a baloldal számára.

Szigetszentmiklóst is elérte a politikai adok-kapok – fogalmazott a DunaMédia Televíziónak Nagy János, a település baloldali polgármestere, miután sajtóértesülések szerint az Összefogás-frakció egyik zárt ülésén tettlegességig fajult a vita az ellenzéki képviselők között. Bár a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) színeiben induló városvezető kacsának titulálta a sajtóban megjelenteket, azt többen is elismerték, az ülésen hangos vita alakult ki, aminek következtében még egy asztal is eltörött.

A holnapi képviselő-testületi ülésen azonban nem csupán arra kell magyarázatot adnia az Egerből beejtőernyőztetett polgármesternek, mi történt azon a bizonyos zárt ülésen, hanem arra is, miként fordulhatott elő, hogy az egyik bizalmasa, a szigetszentmiklósi MSZP frakcióvezetője, Ladányi Sándor januártól ez idáig törvénytelenül vezette a város legnagyobb cégének, az Aries Nonprofit Kft.-nek a felügyelőbizottságát, miután a holnapi ülés egyik napirendi pontja épp a szocialista politikus helyére történő új tag választása.

Ladányi – vélhetően egyedülálló módon az országban – két bizottsági elnöki poszt mellett két bizottsági alelnöki pozíciót is bezsebelt tavaly október óta, valamint további három bizottságnak is a tagja, s ezen pozíciókon felül lehetett az Aries felügyelőbizottságának az elnöke is. Csakhogy – amint arra a Szigetszentmiklósi vagyok Facebook-oldal felhívta a figyelmet –, a politikus által vezetett cégek sorra dőltek be az elmúlt években, aminek súlyos következményei lettek: Ladányit, az általa vezetett cégek köztartozásai miatt eltiltotta a bíróság az ügyvezetéstől.

Mivel törvény zárja ki, hogy egy eltiltott ügyvezető az eltiltás tartama alatt – felügyelőbizottsági tagként – ügyvezetést felügyeljen, ez azt jelenti, hogy az MSZP frakcióvezetője jogtalanul vette fel a felügyelőbizottsági elnöki posztért járó havi bruttó száznyolcvanezer forintos tiszteletdíjat, sőt összeférhetetlensége miatt az általa vezetett felügyelőbizottság összes eddigi határozata is semmisnek titulálható. Felmerül az is, Ladányi büntetőjogi felelőssége tudatában valótlan nyilatkozatot tett arra nézve, hogy vele szemben nem állnak fenn törvényi kizáró okok. A szocialista politikus nem hivatkozhat arra, hogy nem tudott az eltiltásról, hiszen a vonatkozó határozatot a törvényi előírásoknak megfelelően közzétették a cégnyilvántartásban, amely így jogerőre is emelkedett – teszi hozzá a Szigetszentmiklósi vagyok szeptemberi posztja.

Ladányi Sándor mellett kétséges Nagy János másik bizalmasának, Szentgyörgyi Józsefnek a pozíciója is. Ő korábban tanácsadóként, jelenleg viszont kabinetvezetőként segíti a szigetszentmiklósi városvezető munkáját – havonta majd egymillió forintért. A szintén MSZP-s színekben politizáló Szentgyörgyiről azt kell tudni, tavaly októberig ő volt Halásztelek polgármestere, s az elbukott választásokat követően tűnt fel Szigetszentmiklóson, ahol – sokak szerint Nagy Jánost hátulról irányítva – valójában ő vezeti a várost. Szentgyörgyi regnálása alatt tekintélyes adósságba kergette Halásztelket, ami nem csoda, hiszen, mint a Szigetszentmiklós ma Facebook-oldal írja: az elmúlt években igazi családi vállalkozást láthattak a halásztelkiek. A bukott polgármester például korábban a testvérével közös, majd a már csupán Szentgyörgyi Tibor tulajdonában álló SZTJ Kft.-vel végeztette az önkormányzat és az intézményeinek informatikai szolgáltatásait és számítástechnikai beszerzéseit. Unokatestvére, Szentgyörgyi Károly pedig éveken keresztül vezette a döntően önkormányzati támogatásokból működő Hate Nonprofit Kft.-t, amely a városi intézmények működtetéséért felel. Mindezen felül a mostani, fideszes városvezetés tetemes összegű kifizetetlen számlát talált, amely szintén Szentgyörgyi örökségének tudható be.

Adódik a kérdés, miért fogalmazott úgy évértékelőjében Márki-Zay Péter embere, Nagy János polgármester, hogy a helyiek elégedettek a munkájával, miután a napnál is világosabb: az elmúlt egy év bebizonyította, a Pest megyei város kiváló táptalajt jelent a baloldal számára, legalábbis ami a közpénzekkel való visszaélést jelenti.

Ladányi Sándor törvénytelen esete, Szentgyörgyi József tanácsadói, majd kabinetvezetői posztja csak a jéghegy csúcsa, hiszen a negyvenezres lakosú Szigetszentmiklóson az önkormányzat mellett kilenc albizottság működik – van úgy, hogy ülésenként egy-egy napirendi pontot tárgyalnak –, és van olyan bizottság, amelynek létszáma nagyobb a képviselő-testületénél. Utóbbi nem is csoda, a baloldal negyvennégy külsős bizottsági tagot hozott be, jut tehát hely és pénz mindenkinek, még az említett Ladányi lányának is. Az már csak hab a tortán, hogy a fizetési listán olyanok is vannak, akiket az elmúlt egy évben még csak nem is nagyon láttak az önkormányzat épületében: ilyen például az a Tétényi Éva is – Esztergom szintén bukott polgármestere –, aki Jószai Attila DK-s alpolgármester tanácsadójaként érkezett, pár hete pedig főépítészként „dolgozik” Szigetszentmiklós fejlődéséért.

A polgármesteri hivatalhoz közel állók szerint a Szigetszentmiklóst egy éve irányítgatni próbáló Összefogás-koalíción belüli ellentétek, illetve a széthúzás nem más, mint az önkormányzat átláthatóságát meghirdető alpolgármester és köre, valamint a Nagy János polgármestert hátulról irányító, Halásztelek után Szigetszentmiklóst egyszerűen csak egy nagyobb húsosfazéknak tekintő Szentgyörgyi és sleppjének marakodása a város irányítá­sáért, végső soron az MSZP és a DK közötti hatalmi harc az ellenzéki összefogáson belüli vezető szerepért.

Vántsa Botond, a Fidesz helyi elnöke és önkormányzati képviselője szerint egy év után ideje lenne a városért dolgozni és a baloldalon meglévő hatalmi harcot befejezni. A fejlesztések megtorpantak, és már ötletekkel sem állnak elő a várost vezetők, hogy mit szeretnének kezdeni Szigetszentmiklóssal, mivel azonban szóba sem állnak egymással, a helyi lakosok semmi jóra nem számíthatnak.

📌Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201027-asztaltoreshez-vezetett-a-koncon-valo-marakodas-szigetszentmikloson

A jelenség nem egyedi, íme további 3 "visszavett" város lezüllesztése
📌Link: https://szamokadatok.hu/Post/1439/A_baloldali_tengely_kozel_egy_eves_teljesitmenye_Szamok_Pest_Megye_cikke_a_3_visszavett_varosbol

Címkék: Hírek 

Építőipari Nívódíjban részesült a műemlékké nyilvánított, restaurált, több mint 100 éves kaposvári vasútállomás

A múltat nem eltöröljük, hanem megőrizzük!

Építőipari Nívódíjban részesült a műemlékké nyilvánított, restaurált, több mint 100 éves kaposvári vasútállomás

"A múltat végképp eltörölni" - éneklik a baloldal "karizmatikus" vezetői. 📌 Videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/796369740895863

Na pont ennek az ellenkezőjét teszi a Fidesz-KDNP kormány, az építőiparban a műemlék épületeinket felújítják, eredeti állapotukat, eredeti pompájukat adják vissza ezeknek.
Az egyik remek példa erre a pár éve felújított kaposvári vasútállomás.

A cikk végén lesz egy hivatkozás további képekkel, érdemes megnézni. Kommentben pedig elhelyezünk egy képet (előtte/utána)

A kaposvári vasútállomás Építőipari Nívódíjban részesült 2019-ben. Kedden pedig ünnepélyesen felavatták az épület elismerését hirdető táblát.
Az eseményen felszólalt Nyiszter Tamás Antal, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese, Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke, Dr. Tóth János, a Közlekedéstudományi Egyesület főtitkára, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Pallay Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnöke.

3000 négyzetméteres épület újult meg
Peresztegi Imre beszédében elmondta: nem volt egyszerű feladat az épület teljes felújítása, már csak nagysága miatt sem, hiszen az állomás több mint 3000 négyzetméteres. Az elnök kiemelte: fontos organizációs és logisztikai feladatokat is végeztek a projekt során, ugyanis a felújítás alatt a zavartalan vasúti forgalmat is fenn kellett tartani.

A szakember hangsúlyozta továbbá az épület pinceszerkezetének megerősítésének feladatát, mint jelentős kihívást. A beszédek után az emlékplakettek átadása következett, melyből a generálkivitelező mellett az alvállalkozók is részesültek. Név szerint
a ZALA-ELEKTRO Kft. (Zalaegerszeg)
a PK-É.H.K. Építészeti Hídépítési és Kereskedelmi Kft. (Pécs)
és a Kapos-Kész Kft. (Kaposvár)

Restaurálhatóvá vált az eredeti építészeti formavilág
A Műemlék helyreállítás, építmény rehabilitáció kategóriában díjat nyert vasúti létesítményről korábban a ZÁÉV projekt főmérnökével, Diós Andrással készítettünk interjút. A szakember számos érdekes részletet elárult az értékmentő munkáról. A Pfaff Ferenc tervezte jellegzetes hármas tagozódású főépület állaga az eltelt évszázad alatt leromlott, a világháború során még bombatalálat is érte. Így a MÁV Zrt. felújítási programjában az elsők között kezdődött meg az állomás rendbetétele.

A rekonstrukció tervezői jelentős műemléki kutatást végeztek, és több tervet, eredeti fotót és rajzot találtak, amelyek felhasználásával autentikussá tették a felújítást.

A falkutatás több olyan részletet is feltárt, amelyekkel restaurálhatóvá vált az eredeti építészeti formavilág és a díszítőfestés. Mind emellett megújult a mai kornak megfelelően az épületgépészet és villamosság, a vasútüzem biztonság technológia, valamint a kormányablakkal új funkcióval is bővült a létesítmény.

📌 Forrás, további képek: Magyar Építők https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2020/10/idoutazas-a-vasuti-varoban-emlektablat-kapott-kaposvar-nivodijas-epulete

Címkék: Hírek