Lengyelország - Magyarország: 26-30

BRAVÓ!

Lengyelország - Magyarország: 26-30

A magyar férfi kézilabda-válogatott Lengyelország legyőzésével bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe, a középdöntő utolsó, spanyolok elleni mérkőzésétől függetlenül.
Gulyás István csapata ötödik mérkőzését megnyerve továbba is 100%-os az egyiptomi tornán.

📌 Előzmények:
🇭🇺 Óriási győzelem Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda VB-n!
https://szamokadatok.hu/Post/2728/Oriasi_gyozelem_Nemetorszag_ellen_csoportelso_Magyarorszag_a_kezilabda_VB-n
🇭🇺 A németek után a brazilokat is legyőztük!
https://szamokadatok.hu/Post/2743/A_nemetek_utan_a_brazilokat_is_legyoztuk
🇭🇺 Kézilabda-Eb Magyarországon 2022-ben!
https://szamokadatok.hu/Post/2749/Kezilabda-Eb_Magyarorszagon_2022-ben

Forrás: https://www.facebook.com/M4Sport.hu/posts/2222640507868146
https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2021/01/23/a-lengyelek-elleni-magabiztos-sikerevel-biztos-vb-negyeddontos-a-magyar-kezivalogatott/

Címkék: Hírek 

Kézilabda-Eb Magyarországon 2022-ben!

Világszínvonalú lesz a Népligetnél épülő kézilabdacsarnok!

Kézilabda-Eb Magyarországon 2022-ben!

Szlovákiával közösen Magyarország rendezi a 2022-es férfi kézilabda EB-t, a fejlesztést is ennek köszönhetjük.

A téma aktuális, hiszen parádésan szerepel válogatottunk! Legyőztük a brazilokat, legyőztük a németeket és karnyújtásnyira van a negyeddöntő!

🔴 Azok kedvéért, akik szerint inkább másra kellene költeni a pénzt, készítettünk egy videót, melyben 20 percben mutatjuk, hogy mi minden épült. Ez csak a töredéke, és az egészségügyi fejlesztésekkel indul a videó
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Az élsport, és azon belül is a csapatsport összekovácsol, erősíti a nemzeti öntudatot, a nemzetközi tornák pedig különösen "veszélyesek" a liberálisok szemében, hiszen akkor együtt sírunk, együtt nevetünk, együtt szurkolunk több millióan. Ezért támadják folyamatosan a focistákat, a nemzetközi mérkőzések rendezésére alkalmas létesítményeket és természetesen a kormányt, amely támogatja a sportot, amely egyben egészséges életmódra is nevel. Természetesen még a kivitelezőket is támadják, akik megépítik a (liberális szótárban gyűjtőnéven ismert) "stadionokat", de ezt csak akkor, ha a kivitelező cég magyar tulajdonú, és főleg akkor, ha a tulajdonos neve M betűvel kezdődik

A 20 ezres befogadóképességű arénát jövőre adják át.
Íme Európa legnagyobb kézilabda arénájának látványterve" – ezzel a kommentárral tette közzé Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Kézilabda Szövetség elnöke az alábbi (kommentben) fotókat még tavaly nyáron.

Mára már nem csak látványtervek vannak, hanem szerkezetkész a létesítmény, a munka jól halad és határidőre kész lesz.
A csarnok 20 022 fő befogadására alkalmas és a 2022-es férfi kézilabda Eb-re készül.

"A Magyar Kézilabda Szövetség büszke rá, hogy a sportág világszínvonalú otthont kap, de nem csak a kézilabda szurkolói örülhetnek, ugyanis az aréna nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de még bizonyos lovas és motoros versenyeket is"
– írta Kocsis Máté. A csarnokot a Market Építő Zrt. építi.

A pontos helyszín a népligeti buszpályaudvar mögötti terület, a Gyáli út és az Üllői út között. A fejlesztést a kormány már korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította.

📌Ehhez összesen ennyi hozzáfűzni valója van az álhírgyártóknak "Stadionépítési láz a járvány idején: a sportarénák 2020-ban is nyelték a százmilliárdokat" - Tehát az a baj, hogy a járvány ellenére a járvány előtt elindított építkezések nem álltak le, és az ott dolgozó embereket nem rúgták ki.
https://blog.atlatszo.hu/2020/12/stadionepitesi-laz-a-jarvany-idejen-a-sportarenak-2020-ban-is-nyeltek-a-szazmilliardokat/

Kapcsolódó:
🇭🇺 Óriási győzelem Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda VB-n!
https://szamokadatok.hu/Post/2728/Oriasi_gyozelem_Nemetorszag_ellen_csoportelso_Magyarorszag_a_kezilabda_VB-n
🇭🇺 A németek után a brazilokat is legyőztük!
https://szamokadatok.hu/Post/2743/A_nemetek_utan_a_brazilokat_is_legyoztuk

Forrás: https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/kezilabda-ime-a-nepligeti-csarnok-latvanyterve-fotok-2775111

Címkék: Hírek 

A németek után a brazilokat is legyőztük!

“Legyőzhetetlen az, ki hittel száll a harcba” Gratulálunk!

A németek után a brazilokat is legyőztük!

Lehet stadionozni, "Lőlőzni", Orbánozni, kútmérgezéssel foglalkozni. A sport nemzeti ügyünk, a sport összeköt és összekovácsol! Hajrá Magyarország!

Óriási győzelem Brazília, előtte Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda VB-n! A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-23-ra legyőzte Brazíliát az egyiptomi világbajnokság középdöntő-csoportjának első fordulójában, csütörtökön.

📌Ezt november végén írtuk, hogy ne mondhassák, hogy ez egy véletlen győzelem volt, amúgy meg minden rossz.
⚽️ A magyar válogatott Európa 16 legjobb válogatottja között
⚽️ A Fradi BL-csoportkörös.
⚽️ Kijutottunk az EB-re.
⚽️ Megnyertük a Nemzetek Ligája-csoportunkat.
Na akkor: a puffogók, a károgók, az örökös elégedetlenkedők, a futballt állandóan temetők, a bukott sportközgazdászok, a “minek kellenek stadionok?” jöjjenek elő most is, és mondják el, mi miért nem jó.
Mondjuk, az is elég, ha kánonban eléneklik, hogy az éjjel soha nem érhet véget.
https://szamokadatok.hu/Post/2336/Nemzetek_Ligaja_MagyarorszagTorokorszag_2-0

📌Előzmények: https://szamokadatok.hu/Post/2728/Oriasi_gyozelem_Nemetorszag_ellen_csoportelso_Magyarorszag_a_kezilabda_VB-n
📌Részletek: https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2021/01/21/brazilia-legyozesevel-tovabbra-is-szazszazalekos-a-vb-n-a-magyar-kezivalogatott

Címkék: Hírek 

Álhírek vs valóság a jelenleg még csak tervezőasztalon lévő Galvani híddal kapcsolatosan

Öröm helyett kútmérgezés libsi módra

Álhírek vs valóság a jelenleg még csak tervezőasztalon lévő Galvani híddal kapcsolatosan

Még meg sem épült a híd, de már megy a hergelés, az álhírek terjesztése, az évtizedek óta várt fejlesztés elleni propaganda.
Röviden azt hazudták, hogy "jön a zorbán és bevezeti a dugódíjat, hogy indokolt legyen a híd"... Mi van? Lássuk a valóságot.

📌 Fürjes Balázs írta: "CSUPA NAGYBETŰVEL, LASSAN, HOGY A VÁROSHÁZÁN IS MEGÉRTSÉK:
A KORMÁNYNAK ESZE ÁGÁBAN SINCS TÁMOGATNI A DUGÓDÍJAT.
Az autósüldözés, a megszorítások, az adóemelés Karácsony Gergely politikája.Mi az adócsökkentésben hiszünk és az emberekre bízzuk, mikor,mivel szeretnének közlekedni."

📌 Vitézy Dávid írta:
A mai napon a Telexen a főpolgármester kabinetfőnöke, majd egy posztban a főpolgármester azt állította, hogy a Galvani hídhoz kapcsolódóan a dugódíj bevezetésén dolgozunk. Ez az állítás nem felel meg a valóságnak.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, a Főváros és a Kormány közös városfejlesztési fórumának 2020. február 27-i határozata, amely a Galvani híd, mint Budapest következő Duna-hídjának megépítéséről szól, megtalálható a Főváros honlapján és a Hivatalos Értesítőben is. A határozat a 6. pontban így fogalmaz: „felkéri Budapest Főváros Önkormányzatát, hogy az Új déli Duna-híd teljes belvárosi forgalomcsillapítási potenciálját a híd megnyitása idejére teljeskörűen kiaknázó intézkedési terv és forgalomtechnikai módosítások előkészítését kezdje meg, beleértve az érintett bevezető utak belső szakaszainak forgalomcsillapítását”.
Karácsony Gergely főpolgármester a “ne Brüsszel miatt akarjunk dugódíjat” című interjújában 2020. szeptember 16-án azt mondta: “Azt tudni kell, hogy a Thököly út-Rákóczi út-Hegyalja út-Budaörsi út egy városon átvezető autósztráda, aminek a forgalmát akkor tudjuk elkezdeni csökkenteni, amikor döntés születik az új dél-dunai hídról. A főváros és a kormányzat között volt egy kis vita, hogy az Albertfalvai vagy a Galvani hidat kell megépíteni, de az, hogy kell egy híd valahol délebbre, abban egyetértünk. Ha ez megvalósul, akkor a Rákóczi út is visszakaphatja az eredeti funkcióját, ami korábban egy nagyon patinás városi boulevard volt.”

A főpolgármester fenti mondataival teljesen egyetértek, épp ezért mondjuk már évek óta, már a 2017-es nemzetközi tervpályázat óta, hogy érdemes megépíteni a Galvani hidat, ezért is csináljuk. Kár, hogy ennek ellenére a Fővárosi Önkormányzat az FKT fent idézett, lassan egy évvel ezelőtti döntése óta semmilyen koncepciót nem mutatott be arról, hogy a Galvani hídhoz kapcsolódóan, az annak segítségével megnyíló, közösen rögzített belvárosi forgalomcsillapítási potenciált kiaknázva milyen belvárosi forgalomcsillapító intézkedéseket tervez, a Kormánnyal közösen elfogadott határozat ellenére.

A Kormány által a Galvani híd előkészítésével megbízott Budapest Fejlesztési Központ és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő éppen a Fővárosi Önkormányzat és a BKK kérésére az Új Duna-híd forgalmát olyan forgatókönyvek esetére is modellezte, előrejelezte, amikor a belvárosban különböző forgalomcsillapítási intézkedések történnek, hogy lássuk, és a fővárosi szakemberek is lássák, mindez milyen hatással van a híd várható forgalmára. Számos alkalommal egyeztettünk ezügyben a Főváros és a BKK szakembereivel az elmúlt két évben - a most előrángatott modellezések egyébként még 2019 végén készültek.

A forgalmi előrejelzések célja kettős: bemutatni, hogy önmagában a híd létrejötte mekkora forgalmat húz ki a belvárosból és ha egyéb intézkedések is kísérik ezt, mennyivel fokozható ez a hatás. Hogy milyen kísérő intézkedések lesznek, a fenti határozat szerint nem mi döntjük el, hanem a Főváros. A modellezéseket pedig olyan forgatókönyvekre készítettük el, amelyekben közösen maradtunk.
A forgalmi viszonyok előrejelzése, az úgynevezett forgalmi modellezés a BKK rendszerein, az úgynevezett Egységes Forgalmi Modell számítógépes előrejelző modell segítségével történt, mely alaprendszert még 2013-ban a vezetésemmel helyezte üzembe a BKK és azóta is minden budapesti közlekedési beruházás hatáselemzésének alapvető eszközeként szolgál. A belvárosi forgalomcsillapítás különböző eseteinek modellezésére használt forgatókönyvek a Főváros és a BKK szakembereivel egyeztetve, kifejezetten a BKK korábbi tanulmányaiból eredtek, mind a behajtási díjra és annak zónahatárára, mértékére (a BKK nyilvános, 2013-as tanulmányából származó adatok kerültek a modellbe, tehát innen, a Főváros saját terveiből származnak a ma a Főváros vezetői által látszólagos megdöbbenéssel posztolt értékek), mind a belvárosi forgalomcsillapítás mértékére vonatkozóan. Mindezek az intézkedések a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott és a városvezetés által magáénak vallott Budapesti Mobilitási Tervben szerepelnek.

Az elmúlt hetekben a Főváros vezetői, valamint a főpolgármester kabinetfőnöke által alapított civil szervezet folyamatosan azzal vádolta a beruházást, hogy a Galvani híd forgalmi hatáselemzése során nem vettük figyelembe a Budapest Mobilitási Terv célkitűzéseit, az autóforgalom növekedésének megállítását Budapesten és a belváros forgalomcsillapítását. Ez nem igaz. Az Új Duna-híd úthálózatának méretezése során a BFK figyelembe vette és modellezte a fővárosi forgalomcsillapítási törekvéseket és a különböző, a Budapesti Mobilitási Tervben szereplő intézkedésekkel együttes hatását az új híd megépítésének. Így készült a most kritizált vizsgálat is, a Főváros szakembereivel közösen.

Miután ezeket a kombinált modellezéseket elvégeztük, ezek is bizonyították: a belvárosi forgalomcsillapítás mellett az Új Duna-híd terhelése optimális, 55 ezer autóval tehermentesíti a belvárost és képes betölteni a hídnak szánt hálózati szerepet. Nyilván ez is hozzájárult ahhoz, hogy 2020 februárjában a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán Karácsony Gergely főpolgármester is támogatta az Új Duna-híd megépítését.
Ezek a forgalmi hatásbecslések és modellezések egyébként épp arra keresték a választ, hogy amennyiben a Főváros saját hatáskörében úgy dönt, hogy behajtási díjat vezet be vagy csillapítja a belvárosi főútvonalak forgalmát, akkor ez miképpen hatna a híd forgalmára, azzal együtt is érdemes és értelmes lenne-e az új Duna-híd megépítése. A válasz: igen, egyértelműen, hisz a belvárosi autóforgalom egy jelentős részének Petőfi híd és Rákóczi híd általi átvállalására a Galvani híd lehetőséget és többletkapacitást teremt, hálózati szerepet vállal át. A modellezésekben az intézkedések hatásait természetesen elkülönítettük.

Az Új Duna-híd megalapozó vizsgálatainál tehát a BFK felelősen vette figyelembe a fővárosi forgalomcsillapítási törekvések hatásait és vetette össze a híd hatásaival, de ez nem jelenti azt, hogy bármennyiben is átvállalnánk a konkrét forgalomcsillapítási intézkedésekről szóló döntés lehetőségét, hatáskörét és felelősségét a Fővárosi Önkormányzattól és a hídhoz kapcsolódóan dugódíjat vagy hasonló más intézkedést készítenénk elő - hisz ahogy a fent idézett határozatból is látható, mindez a Főváros feladata és hatásköre.

Kiragadott részletek felfújása, kiforgatása helyett azt javaslom, folytassuk inkább a közös munkát a Galvani híd megépítése és Budapest élhetősége, az autóforgalom csillapítása érdekében, melynek kereteit az FKT határozata is megadja.

📌 Borbély Lénárd, Csepel polgármestere írta:

Csepel polgármestereként érdeklődéssel figyelem a hetek óta zajló szakmai, mostanra viszont egyre inkább politikai színezetet nyert vitát a kerületünkben magvalósuló Galvani híd kapcsán. Eredetileg nem is terveztem hozzászólni, hiszen számos szakértő elmondott már rengeteg érvet mindkét oldalon, és az eddigi írásokból is egyértelmű volt (többek közt Kassay Tamás, Schneller István, Vitézy Dávid véleményei), hogy a híd megépítése melletti érvek voltak többségben. Karácsony Gergely mai posztja után viszont úgy érzem, hogy csepeli lakosként és megválasztott polgármesterként hangot kell adjak véleményemnek ezen a fórumon is.

Budapest 1950, azaz Nagy-Budapest megalakulása óta, több mint 70 éve adós a csepeliek számára a közvetlen budai összeköttetés megteremtésével. A kormányzat szakembereinek elmúlt 3 évi munkája ezt mára elérhető közelségbe hozta, hiszen év végére már talán az engedélyei is meglesznek az új hídnak.

Karácsony Gergely a mai bejegyzésével most ezt támadja. Az immár elérhető közelségű új átkelőt venné el tőlünk. Másként fogalmazva: a Városháza utcai kényelmes irodából vívott kormány elleni sakkjátszmájának egy lépéseként odadob közel 80 ezer csepelit, gond nélkül feláldozza azt a lehetőséget, hogy a lakosaink napi 30-40 perccel kevesebbet töltsenek utazással, dugóban. És ez az a pont, ahol meg kell szólalni: eddig, és ne tovább. A cinizmusnak is kell legyen határa.

Vannak persze olyan szirénhangok, amelyek a híd elhelyezkedését vitatják, mondván, hogy az Albertfalvi hidat kellene először megépíteni. Azon túl, hogy ez olyan, mintha a Lánchíd után nem a Margit hidat, hanem rögtön az eggyel távolabbi Árpád hidat építették volna meg elődeink. Ha rájuk hallgatunk, azzal szinte biztosan 2030 utánra tolódik a híd jelenleg 2024-re tervezett átadása. Ezt akarjuk? A csepeliek, illetve Dél-Budapest félmillió, saját híddal nem rendelkező lakója biztosan nem. (Nem beszélve arról a végeláthatatlan vitáról és tiltakozáshullámról, amit az Albertfalvi híd lehetetlen, sok százmilliárd forintba kerülő budai levezető útja, a „rózsavölgyi alagút” gerjesztene.)

Karácsony Gergely főpolgármester elődei - Demszky Gábor és Tarlós István - alatt, jóllehet nem azonos sebességgel, de egyaránt fejlődött a város. Ki-ki a város anyagi lehetőségeihez, illetve saját tehetségéhez, városirányító képességéhez mérten igyekezett fejleszteni Budapestet. És ha olykor szűkösek is voltak ezek a lehetőségek, egy dologban mindenképp közös volt a két korábbi városvezető: ha a mindenkori kormány fejleszteni akarta a fővárost, akkor sosem utasították el a kinyújtott kezet. Jó példa erre a Rákóczi (Lágymányosi) híd megvalósítása 1995-ben, illetve a Megyeri hídé 2008-ban, amelyeket – a Lánchídhoz vagy épp a Szabadság hídhoz hasonlóan – szintén az akkori kormányok építettek, hiszen önerőből az elmúlt 150 évben egyetlen hidat sem tudott megépíteni Budapest önkormányzata.

Karácsony Gergely most megtörni látszik ezt a hagyományt. A főpolgármester szintet lépett a „minél rosszabb, annál jobb”-játékban. Ez önmagában véve is elgondolkodtató, szerintem ebbe kár beszállni. Az azonban, hogy a főpolgármester játszmáinak a csepeliek igyák meg a levét, ennél sokkalta több. Elfogadhatatlan.
Értem én, hogy a semmittevés és a panaszkodás már megy. Talán túl jól is. De Önt, ha jól emlékszem, a város vezetésére választották. Másfél év eltelt, Főpolgármester úr, végre ideje volna már felnőni a feladathoz.

Forrás: https://twitter.com/BalazsFurjes/status/1351899336595169286
https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3605736409495439
https://telex.hu/velemeny/2021/01/20/hidvita-dugodij-nelkul-nem-hozza-a-szamokat-a-galvani-hid
https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/4197850860228473

Címkék: Hírek 

Óriási győzelem Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda VB-n!

Lehet “stadionozni”... A sport nem kiadás, hanem befektetés a jövőbe és az egészséges életmódba

Óriási győzelem Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda VB-n!

Egészen elképesztő győzelmet aratott Magyarország Németország ellen a férfi kézilabda vb-n. Lékai Máté 3 másodperccel a vége előtt lőtte be a győztes gólt, 29-28-ra nyertünk a németek ellen, ami csoportelsőséget ért a magyar válogatottnak. Máthé Dominik és Bánhidi Bence világklasszis produkciója nélkül ez a győzelem aligha született volna meg.

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára végre elkezdődött a világbajnokság. Erre hat napot kellett várni, mert a Zöld-foki-szigetek és Uruguay elleni mérkőzések legfeljebb edzésnek voltak jók.

📌Ezt november végén írtuk, hogy ne mondhassák, hogy ez egy véletlen győzelem volt, amúgy meg minden rossz.
⚽️ A magyar válogatott Európa 16 legjobb válogatottja között
⚽️ A Fradi BL-csoportkörös.
⚽️ Kijutottunk az EB-re.
⚽️ Megnyertük a Nemzetek Ligája-csoportunkat.
Na akkor: a puffogók, a károgók, az örökös elégedetlenkedők, a futballt állandóan temetők, a bukott sportközgazdászok, a “minek kellenek stadionok?” jöjjenek elő most is, és mondják el, mi miért nem jó.
Mondjuk, az is elég, ha kánonban eléneklik, hogy az éjjel soha nem érhet véget.
https://szamokadatok.hu/Post/2336/Nemzetek_Ligaja_MagyarorszagTorokorszag_2-0

Részletek: https://www.origo.hu/sport/csapat/20210119-ferfi-kezilabda-vilagbajnoksag-magyarorszag-nemetorszag.html

Címkék: Hírek 

Várható volt: pártot alapított a sarlatán

A vírustagadó, oltásellenes patikus a nagy lóvéra utazik, az emberélet neki nem számít

Várható volt: pártot alapított a sarlatán

Tömegrendezvényeket szervezet Gődény, ahol az idős, átvert, naiv emberek szorosan egymás mellett ülve maszk nélkül hallgatták a sarlatán gyilkos "tanait", és mindez csupán arra ment ki, hogy követőkre tegyen szert, alapítson egy kamupártot, majd több százmillió adófizetői forintot bezsebelve bohóckodjon egyet a választáson.

Gődény a pénzre utazik, ő nem buta ember, amit csinált, azzal ő mindenképp jól járt, hiszen ezzel megalapozza a maga, a gyerekei és az unokái életét is, csak közben ki tudja hány embert halt meg és fertőződött meg, mert elhitték ennek az orvosnak kinéző, magát "Doktor Gődénynek" nevező sarlatánnak a téveszméit és hamis tanait.

Korábban írtunk róla, előre megmondtuk, hogy erre megy ki a játék. Gődény még csak nem is orvos, és főleg nem virológus, vírus ügyben nyilatkozik, félrevezeti az embereket, meghazudtolja a Tisztifőorvos és az Operatív Törzs utasításait, a magyar virológus szakemberek véleményét kérdőre vonja, stb. Ilyenkor mindig fel kell tenni magunknak a kérdést: Miért teszi ezt? Miért jó ez neki?

A választ megkaptuk, pénzért.

Korábbi cikkeink:
📌 Cáfolták a kamugyártó, vírustagadó "Doktor Gődény" hazugságait
https://szamokadatok.hu/Post/2401/Cafoltak_a_kamugyarto_virustagado_Doktor_Godeny_hazugsagait
📌 Megjött a vírustagadó, a járványügyi intézkedések ellen kampányol, tagadja a veszély létezését és kormányellenes videókkal próbálja megzavarni a közrendet.
https://szamokadatok.hu/Post/987/Kibujt_a_Godeny_a_zsakbol_A_kormany_ellen_lazi
📌 Döbbenetes hazugságokat terjeszt a magát orvosnak hazudó Gődény és a többi sarlatán
https://szamokadatok.hu/Post/2326/Dobbenetes_hazugsagokat_terjeszt_a_magat_orvosnak_hazudo_Godeny_es_a_tobbi_sarlatan
📌 Tömegrendezvényeket szerveznek, utána "orbánoznak", a kormányt hibáztatják, amiért terjed a vírus
https://szamokadatok.hu/Post/2111/Tomegrendezvenyeket_szerveznek_utana_orbanoznak_a_kormanyt_hibaztatjak_amiert_terjed_a_virus
📌 Az ellenzék járványügyi "szaktekintélyei"
https://szamokadatok.hu/Post/1964/Az_ellenzek_jarvanyugyi_szaktekintelyei
📌 A MOK felvette a kesztyűt a sarlatánokkal szemben
https://szamokadatok.hu/Post/1839/A_MOK_felvette_a_kesztyut_a_sarlatanokkal_szemben
📌 Gődény nem áll le, továbbra is tagadja a járvány létezését, a maszkviselés szükségességét
https://szamokadatok.hu/Post/1518/Dr_Godeny_allj_le
📌 Tagadja a járvány létezését és a kormány ellen uszít “Doktor Gődény”
https://szamokadatok.hu/Post/1500/Tagadja_a_jarvany_letezeset_es_a_kormany_ellen_uszit_Doktor_Godeny

Forrás:
https://mandiner.hu/cikk/20210115_uj_part_bukkant_fel_a_virusszekptikus_godeny_gyorgy_korul

Címkék: Hírek 

Az A-Híd Zrt. újíthatja fel bruttó 26,6 milliárd forintért a Lánchidat

Karácsony tétlensége 5 milliárd forintba került

Az A-Híd Zrt. újíthatja fel bruttó 26,6 milliárd forintért a Lánchidat

Wintermantel Zsolt írta:
Ugyanaz a feladat, azaz a Lánchíd felújítása;
Betűre, számra ugyanaz a műszaki tartalom;
Ugyanaz a cég;
Mégis ötmilliárddal, azaz több, mint 25 %-al magasabb ár!
Nincs az az infláció, nincs az a Covid, nincs semmilyen jogosan felhozható indok, miért is kellene 5 milliárddal többet fizetni ugyanazért, mint amit Tarlós István fizetett volna!
Hacsak nem...
Fejezzétek be Ti a gondolatmenetet!
Mindenesetre én ehhez nem adtam a nevemet, nem szavaztam meg Karácsony "kedvenc" cégének plusz ötmilliárdját!
Még hogy nincs pénz...

Előzmények:

📌Pontot teszünk a „Tarlósnak volt 9 éve” mantrázás végére
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere
📌Karácsony Gergelynek küldjük ezt a videót!
"Így “tette tönkre” Tarlós Budapestet..."
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/375019087006864
📌Ez nem városvezetés!
Milliárdos veszteséget okoz a BKV-nak Karácsony Gergely, miközben a Lánchíd és a Metró projektek is 15 milliárddal drágábbak lettek
https://szamokadatok.hu/Post/2685/Ez_nem_varosvezetes
📌Kifizetőhely lett Budapest
De nem a nyugdíjasokat, nem is a fiatalokat, meg nem is a vállalkozókat támogatják Karácsonyék, hanem ÖNMAGUKAT
https://szamokadatok.hu/Post/2696/Kifizetohely_lett_Budapest
📌15 milliárd forinttal drágult a főváros két nagyberuházása Karácsonyék tétlensége miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2552/15_milliard_forinttal_dragult_a_fovaros_ket_nagyberuhazasa_Karacsonyek_tetlensege_miatt
📌Karácsonyék a budapesti vendéglátósok helyett az NGO polipot tömik ki adófizetői milliókkal
https://szamokadatok.hu/Post/2146/Karacsonyek_a_budapesti_vendeglatosok_helyett_az_NGO_polipot_tomik_ki_adofizetoi_milliokkal

Forrás: https://www.facebook.com/wintermantel.zsolt/posts/4033855956648657

Címkék: Hírek 

Megbukott a holland kormány

Így járnak azok, akik másoknak próbálják meg megmondani, hogyan kell élni

Megbukott a holland kormány

Mark Rutte holland miniszterelnök a jogállamiságra hivatkozva nemrég még pénzügyi büntetéssel fenyegette Magyarországot, és egy hazánk nélküli új Európai Unió ötletét is felvetette a holland parlamentben. Most éppen a holland parlament egyik vizsgálóbizottsága jutott arra, hogy a holland adóhatóság megsértette a jogállamiságot és figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, családok megélhetését lehetetlenítette el tömegesen. Az ügy miatt a mai napon a Rutte-kormány lemondott. Miközben a magukat liberálisnak valló kormányok folyamatosan kritizálják a magyar kormány családpolitikáját, a saját rendszerük működtetésébe most belebuktak. Ezért sem érdemes kioktatni egy másik országot és beleszólni a belpolitikai kérdésekbe. A holland jövőt bízzuk a holland, a magyart a magyar választókra.

🔴 Emlékezzünk: nyáron is miatta tartott 4 napig a miniszterelnöki csúcs Brüsszelben https://youtu.be/hK9TdS1u168
Úgy tűnik, hogy működik még a természetes szelekció. Felkészül Merkel, Macron, a DK, a Momentum, a Jobbik és az összes többi hazaáruló!

Lemondott a Mark Rutte vezette holland kormány a családtámogatási botrány miatt

Holland lapok információi szerint lemondott Hollandia kormánya, a családtámogatási botrány miatt. Később ezt a kormány is megerősítette a miniszteri tanács pénteki ülését követően.

2012-től kezdődően több száz család került súlyos anyagi helyzetbe, miután a holland adóhatóság csalóként kezelte őket, és megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, valamint számos esetben több ezer euró visszafizetésére kötelezte az érintetteket. Ez legtöbbször olyan családoknál fordult elő, ahol a szülőknek kettős állampolgársága volt. A nemzeti ombudsman és a holland parlament vizsgálóbizottságra is arra a következtetésre jutott, hogy az adóhatóság megsértette a jogállamiságot, figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, és több családot lehetetlenített el anyagilag.

"A vizsgálóbizottság szerint a jelenlegi harmadik, továbbá a korábbi Rutte vezette kormányok is felelősek az ártatlan családoknak okozott megpróbáltatásokért" - írja a helyi sajtó.

Az adóhatóság visszaéléseinek áldozatává vált szülők egy csoportja kedden öt hivatalban lévő és egy volt miniszter ellen indított bírósági kereset, súlyos gondatlansággal és hivatali bűncselekménnyel vádolva őket.
A KORMÁNY LEMONDÁSÁHOZ AZ IS HOZZÁJÁRULT, HOGY CSÜTÖRTÖKÖN LEMONDOTT LODEWIJK ASSCHER A HOLLAND MUNKÁSPÁRT VEZETŐJE, AKI A KORÁBBI RUTTE-KORMÁNYOK IDEJÉN SZOCIÁLIS ÜGYEKKEL FOGLALKOZÓ MINISZTER VOLT.

A harmadik Rutte-kormány 2017 októbere óta van hatalmon, koalícióban a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA), a 66-os Demokraták (D66) és a Keresztény Unió (CU) pártokkal.

Rutte és miniszterei március 17-ig, a parlamenti választások napjáig ügyvivői minőségben látják el feladataikat

Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20210115-lemondott-a-mark-rutte-vezette-holland-kormany-csaladtamogatasi-botrany-miatt.html
https://www.facebook.com/csaladesifjusag/posts/3416354701797071

Címkék: Hírek 

Libsi tempó: mutyiznak, majd pedig ők vannak felháborodva, ha kiderül, és ők perelnek

Szerencsére az igazság most is kiderül, Gyurcsány és Gyurcsány felesége, Klára elbukták a pert, fizethetnek

Libsi tempó: mutyiznak, majd pedig ők vannak felháborodva, ha kiderül, és ők perelnek

Gyurcsány és felesége családi cége, az Altus pert vesztett Deutsch Tamás ellen

A Kúria a mai tárgyaláson helyt adott Deutsch Tamás alperes felülvizsgálati kérelmének, és a felperes Altus Befektetési Zrt. keresetét teljes egészében elutasította, egyben a perben hozott első- és a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta - derül ki egy közleményből.

Az Altus Befektetési Zrt. azt sérelmezte a keresetében, hogy a Deutsch Tamás által 2017. október 12. napján tartott sajtótájékoztatón elhangzottak nem feleltek meg a valóságnak, és azok így sértik a jó hírnevét.

A sérelmezett közlés az volt, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendelésből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott kölcsön Czeglédy Csabának.

A Kúria a döntésében kiemelte, hogy a Deutsch Tamás által elmondottak közérdeklődésre számot tartó témában hangoztak el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

A Kúria külön hangsúlyozta, hogy
a közlés tényekből levont következtetés volt, miszerint Gyurcsány Ferenc családi érdekeltségébe tartozó cég jutatott kölcsönt Czeglédy Csabának.

📌A ténybeli alapok:
1. az Altus Zrt. kapott uniós megbízást
2. Altus Kft. adott kölcsönt
3. Mindkét cég Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tulajdonában van
4. Mindkét cég ügyvezetője Gyurcsány Ferenc házastársa, Dobrev Klára
5. Gyurcsány Ferenc maga nyilatkozta, hogy "családi cége" adott kölcsönt Czeglédy Csabának
6. Ismert, hogy a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás Czeglédy Csaba ellen."

Tekintettel arra, hogy a Kúria Deutsch Tamás alperesnek adott igazat, így a jogerős ítélet alapján a korábban az Altus Befektetési Zrt.-nek kifizetett 500 ezer forint sérelemdíj is visszajár Deutsch Tamásnak.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210113-gyurcsany-es-felesege-csaladi-cege-pert-vesztett-deutsch-tamas-ellen.html
Deutsch Tamás https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3932681123431660&id=100000694338124&__xts__%5B0%5D=68.ARACb3Sq2Yb82NcZVPfrlCjfRG_BC3lzzHeWmhLZIai6ntrh4hNgeQ91W6B6xL8J17sEXyhbxaEOkyHoQL0A2QhCxSOAnfPfIFsYQWUGk-BlQjiqpsGXPDgUcwX31u9BjHSk0oTPylcOP3eQE6BovLRe7SnEPrAXBsi0hCwQ8AWcCnAz01a-yYfv87C3ewMNDljYnP38e8czu-emLt2qPC2CW6zKuQTEt-h7AGeeYaCBAlx8D5fl2X7JHVLYEMTsz0EipCgle8V0EyEj2d3_-FPZZPwuKS-HvJDNnvNCsWvJJ78QFKI&__tn__=K-R

Címkék: Hírek 

Szavak helyett – A majki kamalduli remeteség felújítása!

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram legújabb munkája! (További képek a forrásnál megjelölt link alatt!)

Szavak helyett – A majki kamalduli remeteség felújítása!

Csodálatos a mai nap, hiszen ez a második olyan fejlesztés, amely egy bizonyos magyar cég munkájával valósult meg. Kitalálják melyik az? A 444, a Telex, az Index, a HVG, az ATV, az RTL és a többi álhírgyártó propagandamédia kedvence! Hát persze, hogy Mészáros cége! Sőt, ezt a fejlesztést egyenesen a démonizált vállalkozó gyerekei valósították meg! Hát nem felháborító? Libsi szemmel nézve persze az, hiszen fejlődik az ország, épül, szépül, be van fizetve az adó, vannak munkahelyek, mindenki ki van fizetve, és még adományokra is futja, egy szóval REND van. Ez a liberálisok legnagyobb szívfájdalma, ugyanis ők a káoszt szeretik, az adóelkerülést, a pénzek lenyúlását, és ehhez képest teljesen más történik.

Mai első fejlesztésekkel foglalkozó cikkünkben a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumot mutattuk be, és linkeltünk is hozzá rengeteg információt Mészáros Lőrinc tevékenységéről, akit érdekel, nézze meg, érdemes!

Amikor megtudtuk, hogy ki volt a kivitelező, rákerestünk erre a 444 oldalán, és persze találtunk is egy mocskolódó, a lényeg kivételével mindennel foglalkozó cikket, akinek alacsony a vérnyomása ezt is megnézheti. Ezt nevezik ők újságírásnak és tájékoztatásnak.
https://444.hu/2018/07/13/meszaros-lorinc-gyerekei-2-milliard-forint-kozpenzt-nyertek-hogy-felujitsak-a-majki-kamalduli-remeteseget

Most pedig lássuk a remeteség felújításáról szóló cikket!

Elkészült az egykor némasági fogadalmat tett szerzeteseknek is otthont adó majki együttes legújabb fejlesztési üteme, a helyszínnek a NÖF Nonprofit Kft. építészei, Máté Zsuzsanna vezető tervező, a TSPC, az Archiflex, valamint a Garten Studio adott új életet. A 17 remeteház, a csonka templomtorony, a díszkert felújítása, valamint a kortárs fogadóépületek kialakítása építészettörténeti ritkaságok misztikus tárházává avanzsálta a helyszínt. Székely Márton írása.

Kastély és kolostor egyben
A Nemzeti Kastélyprogram égisze alatt Majkon éppen az utolsó simításokat végzik, a prominens online szabad enciklopédia által is csak lakonikusan „műemlékegyüttesnek" nevezett helyszínen. A Vértes festői dombhátai között megbúvó épületkomplexum afféle kettő az egyben, hiszen kamalduli remeteségként és Esterházy-vadászkastélyként egyaránt hivatkoznak rá. Az erdőben kanyargó országútról lehajtva egy tóparti fasoros út vezet az éppen újjáépülő díszkapuhoz, ahonnan feltárul a hely arca, a két fő részből álló épületegyüttes.

Északkeleten a nagyobb tömegű főépület, az ún. Foresteria található, mely egy puritán külsejű emeletes kastélyként jelenik meg mai formájában. Ehhez délnyugatról egy kisebb telep, a klauzúra csatlakozik, ahol a remeteházak állnak katonás – avagy helyesebben szólva: kolostori – rendben, középen egy magányos barokk templomtoronnyal. A Foresteria, az egykori konvent, később Esterházy-kastély épülete öt évvel ezelőtt nyílt meg a teljes helyreállítás után, a most zajló beruházás keretében pedig a klauzúra és a környezetrendezés van soron. Az új ütem tervezési feladatait a NÖF Nonprofit Kft. építészei hajtották végre Máté Zsuzsanna vezető tervezővel és a TSPC szakági tervezőivel a tájépítészetért a Garten Studio volt felelős.

Foresteria
A főépület megújulásáról egy 2015-ös cikkünkben írtunk. A megnyitás óta eltelt fél évtized tapasztalatairól az itt dolgozók lelkesen mesélnek, az együttest szívesen keresik fel a látogatók, ahol a megtekinthető kiállítás mellett kávézó és bérbe vehető rendezvénytér is további vonzerőt biztosít a helyszínnek. A Foresteria legfontosabb látványeleme a különböző, 18. és 19. századi korszakokat megidéző enteriőrrekonstrukciók térsora; melyből a leglátványosabb a falképekkel és stukkókkal díszített barokk refektórium (díszebédlő), illetve a 19. század végi faburkolatos vadászterem, melyből a főbejárat feletti, vasból rekonstruált historizáló erkély is nyílik.

A falak között zajló egykori élet mindennapjaiba is betekintést nyújtanak a kiszolgáló helyiségek, azaz az istálló, a gyógyszertár, és a konyha. Korunk trendjébe jól illeszkedik e tematika beemelése a programba, mely árnyalja a történeti rezidenciákról alkotott képünket az egykori szolgálati terek bemutatásával, ahogyan például a gyulai Almásy-kastélyban látható interaktív háztartástörténeti kiállítás is ezt teszi. Az épületszárny emeletén új, nagyobb terek kialakítására is lehetőség volt. Ide került a történeti stílusban készült, de új berendezésével kiegyensúlyozott hangulatú rendezvényterem, mely természetesen esküvőhelyszínnek is ideális. E mellett található a történeti kiállítás természetes fényeket nem igénylő kortárs tere, ahol eredeti műtárgyak, épülettöredékek és dokumentumok mentén lehet végigkísérni az épületek és lakóinak sorsát.

Klauzúra
A Foresteria U-alakú épülete által körülölelt belső udvarból kerítéskapun át jutunk délnyugati irányban a klauzúra területére, mely kisebb telepített falu benyomását kelti az egyszeri látogatóban. Tizenhét remeteház található itt, mindegyik saját, fallal körülvett zárt kerttel. E kicsiny nyeregtetős épületek családi ház-szerű elrendezésben állnak, eredetileg 1-1 szerzetes szállásául szolgáltak. A rend adományokból építtette őket, az adományozó család címerei ezért kerültek az oromzatokra. Minden házban volt egy lakószoba, egy műhely, egy kamra és egy kis kápolna. A telep közepén állt az egykori templom, ahol három óránként közös imára gyűltek össze a testvérek. Az eredetileg e rend számára 1770-ben elkészült együttes egyébként rövid ideig szolgálta eredeti funkcióját, 1782-ben II. József rendeket betiltó rendelete miatt a majki remeteséget is feloszlatták, a templomot építőanyag lelőhelynek és istállónak használták, amit egy villámcsapás is súlyosbított az 1800-as évek elején – így ma már csak tornya és hajójának egy kis része áll. Az egykori templomtér kontúrjait a földre készített rajzolat mutatja, de feltárták és látogathatóvá tették a megmaradt kriptát, ahogy a torony is nyitva fog állni: kilátópontként. Sőt, az eredeti templom egészének virtuális megidézése sem marad el!

A megújuló remetelakok közül négy múzeumi funkciót kap. Ezek közül az egyik autentikus látványt nyújt majd a berendezésével, tehát egy klasszikus „mindent a szemnek" enteriőr kiállítás lesz. A többi házikó azonban interaktívan mutatja be az egykori életmódot, egyikben kipróbálhatóak lesznek az egykori szerzetesi tevékenységek, megfoghatóak a tárgyak, míg a másik kettőben látványmanufaktúra és múzeumpedagógia kap helyet. Ezeken kívül tíz további remeteházból terveznek bérbe vehető szálláshelyet kialakítani, az utolsó háromba pedig kiszolgáló funkciók kerülnek.

Park
A főépülettől délkeletre fekszik a támfalas teraszokból álló mértani kert, melyet – közepén egy díszkúttal – teljesen helyreállítanak a munkálatok folyamán. E teraszok architektonikus elrendezésükkel adnak kontrasztot az őket körbeölelő tájképi kertnek, ami mintegy feloldja a franciakert zártságát és átmenetet képez a környező természetes tájba: a három oldalon lévő sűrű erdők és a déli oldalról határoló szántóföld felé.

A helyreállított történeti kert teszi teljessé a hiteles kastélyélményt, egyúttal ideális végpontja lesz a túrának, ahol a látogatók feldolgozhatják az addig látottakat. A tervek szerint kialakítanak egy meditációs teret ennek érdekében, illetve az aktív rekreáció jegyében létesül egy pajta állatokkal és egy ökopont is.

Fogadóépület
Egy teljesen új elemmel is kiegészül az épületegyüttes, egy fogadóépülettel, mely az országútról megközelíthető közönség-parkoló és a nagy tó között épült fel. Az Archiflex tervezte kortárs architektúra két nyeregtetős épülettömege egymáshoz hozzá sem ér, de kompozíciós egységet alkotnak, rusztikus hatású anyagválasztás jellemzi őket. Kellemes parkosított területet képeztek ki a tó partján az új épület előtt, ami egy játszótérrel is kiegészül. Dramaturgiailag is előnyös, hogy az országútról lehajtva rögtön leparkolják autóikat a vendégek, és a tó mellett gyalogolva tehetik meg az utat, mielőtt belépnek a kolostor-kastély magával ragadó világába.

Zárszóul
A különböző épületfajtákat és történeti korokat felvonultató majki komplexum szinte építészettörténeti képeskönyvnek is beillik. Bár a kamalduli rend csak rövid ideig működött itt, szellemiségüket mégis megidézheti jelenlétük építészeti lenyomata, a klauzúra, mely struktúrájával saját korában meglehetősen atipikus volt, a remetelakok léptéke és elrendezése már-már a modern sorházakat juttatja eszébe a mai látogatónak, így megadva azt kettős érzést, ami a 18. század egyházi miliőjének az utóbbi évszázad kertvárosi világával való áthallásaiból fakad.

A kastélyszárny – vagyis a korábbi Foresteria – pedig szerény külseje ellenére is jelentős emlékhely, ablakaiból pazar kilátás nyílik a környező vértesi tájra. A remetelakokat egy részének szálláshellyé alakítása után egészen unikális élménnyel kecsegtet majd a helyszín látogatása. Minden bizonnyal számot tarthat a közönség érdeklődésére a Magyarországon egyedülálló műemléki együttes megújulása, a szakma számára pedig a rehabilitáció magas építészeti minősége.

Forrás: https://epiteszforum.hu/szavak-helyett-\-\a-majki-kamalduli-remeteseg-legujabb-felujitasa
https://epiteszforum.hu/nema-baratok-nyomaban-a-majki-foresteria-rekonstrukcioja

Címkék: Hírek