Kamu a több száz fagyhalál!

A baloldal évek óta hazudik erről, közben egyetlen példát sem tudnak felmutatni!

Kamu a több száz fagyhalál!

Kamu civil szervezetre hivatkozva állítja a baloldal és álhírgyártó médiájuk, hogy Magyarországon évente több százan fagynak meg az utcán vagy fűtetlen lakásukban

Rétvári Bence írta:
KAMUKÉP UTÁN KAMUSZERVEZET
A baloldali politikusok és a baloldali sajtó előszeretettel hivatkozik a hajléktalanok és a fagyhalál miatt kihűltek száma kapcsán a „Magyar Szociális Fórum” nevű szervezetre. Azonnal és bármiféle kritika nélkül, tényként közölik azokat az adatokat, amik tőlük származnak. Olyan látszatot keltenek, mintha egy komoly szakmai szervezetről lenne szó, amelyik hiteles forrásból, ellenőrizhető módon szolgáltat adatokat. Csakhogy ez egyáltalán nincs így. Nemhogy az adatok hitelességére nincs semmi bizonyíték, de még a szervezet létezésére sem.
Ha felmegyünk a birosag.hu közhiteles civil szervezeti nyilvántartásának oldalára, akkor azt láthatjuk, hogy a civil szervezetek névjegyzékében nem szerepel „Magyar Szociális Fórum”, azaz ilyen szervezet nem létezik. De ha a kamuszervezet honlapjának domain adatait nézzük meg, akkor is az látható, hogy az mszfszk.hu oldalnak egy magánszemély a tulajdonosa, nem egy szervezet.
🤦♂️ Tehát a teljes magyar baloldali politika és sajtó legfőbb adatforrása egy hivatalosan nem is létező kamuszervezet. És ennek a kamuszervezetnek a fiktív adatait veszik készpénznek hétről hétre, és ezen fiktív adatok alapján támadják a kormányt.
✋ Aki egy kicsit is komolyan veszi önmagát, az ne hivatkozzon egy kamuszervezet fiktív számaira. Elég volt az álhírgyártásból, a kamuképekből, kamuvideókból, kamustatisztikákból és kamuszervezetekből! Csak azok az álhírgyártók támaszkodnak nem létező szervezetek ellenőrizhetetlen adataira, akiknek csak a riogatás és a kormány támadása számít, a hitelesség nem.

Ha van is ilyen eset, akkor az Budapesten van, ahol a baloldali vezetés kizavarta a hajléktalanokat az utcákra, ahol vizelet és széklet szag lepte el az aluljárókat, ahol a fizető utasok bűzben utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön, ahol a hajléktalanok védelme pont akkora kamu, mint a zöld politika.

Előzmény: Hazug, álhírgyártó baloldal!
Kabul rózsája ismét lebukott!
https://szamokadatok.hu/Post/4316/Hazug_alhirgyarto_baloldal

Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/448266049995831

Címkék: Hírek 

A Komáromi Csillagerőd kapta a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első díját!

Hatalmas elismerés!

A Komáromi Csillagerőd kapta a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj első díját!

És ez még nem minden! A műemlék épületeket bemutató videónk további több száz hasonló mestermunkát tartalmaz. A kórházak szerelmesei olvassák végig a cikket.
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955

A Komáromi Csillagerőddel pályázó Városliget Zrt. kapta a 23. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat, valamint az örökségvédelmi kategória I. díját - közölte a szervező, a nemzetközi ingatlanszövetség (FIABCI, Fédération Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers) magyar tagozata.

A VÁLSÁG ELLENÉRE A NÍVÓDÍJ TÖRTÉNETÉNEK LEGNAGYOBB LÉTSZÁMÚ MEZŐNYE INDULT IDÉN.
Elismerően szóltak a pályaművek magas színvonaláról, kiemelve az építészeti örökséget védő fejlesztéseket. A díjazottak jövőre részt vehetnek a FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi pályázaton is. Az idein a magyar pályázók 4 első és 3 második, míg az első eseménytől számítva összesen 28 első és 38 második helyezést értek el - tették hozzá.

Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20211124-komarom-csillagerod-nivodij-oroksegvedelmi-dij-varosliget.html

Kapcsolódó:
👉Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További érdekességek: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Hírek 

Hordó után tehergépkocsik gurultak át az új Tisza-hídon

Sikeresen lezajlott a NIF Zrt. beruházásában és a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével megvalósuló Szapáry-híd próbaterhelése

Hordó után tehergépkocsik gurultak át az új Tisza-hídon

Miután nem sokkal ezelőtt hírt adtunk arról, hogy hagyományos hordógurítással felavatták az M4-es gyorsforgalmi úton épülő Tisza-hidat, újabb jelentős esemény történt a műtárgyon; rendben lezajlott a próbaterhelés is – derült ki a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtóközleményéből.

48 tehergépkocsi tesztelte a hídon bekövetkezett alakváltozásokat. Az adatok kiértékelése néhány héten belül megtörténik.

A létesítmény a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével és az alvállalkozó A-Híd Zrt. közreműködésével valósul meg az M4-es Szolnokot elkerülő szakaszán.

Az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket mérték
Egy híd próbaterhelésére a kivitelezés végéhez közeledve kerül sor. Ilyenkor ellenőrzik a műtárgy használatba vétel előtti teherbírását.

A Szapáry-híd próbaterhelése során statikus és dinamikus terhelést végeztek. A hídszerkezet különböző részein, elemein mérték az ezek hatására bekövetkező alakváltozásokat és az egyes szerkezeti elemekben keletkező feszültségeket (pl. a főtartó lehajlását, támaszok süllyedését, szerkezet sajátfrekvenciáját stb.)

Az M4 Abony (Kelet)-Törökszentmiklós (Nyugat) közötti 27,1 kilométeres szakasz műszaki átadás-átvételi folyamata megkezdődött, a teljes szakasz forgalomba helyezése várhatóan 2022. februárban történik meg – írta a közlemény.

Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/11/hordo-utan-tehergepkocsik-gurultak-at-az-uj-tisza-hidon

Címkék: Hírek 

Rendkívüli V4-csúcs

Rendkívüli V4-csúcs

Európa józan politikusai Európa jövőjéről tárgyalnak!
Gyermekeink jövője miatt (is) támogatjuk Orbán Viktort!

Orbán Viktor a rendkívüli V4-csúcson:

„Brüsszel elhibázott politikát folytat: gyakorlatilag mindent finanszíroz, ami növeli a migrációs nyomást. Támogatja az NGO-kat, integrációs programokat hirdet.
Egyedül egy dologra nem ad pénzt, ez pedig a határ fizikai megvédése.

Az nem lehet, hogy azok az országok viseljék a növekvő migrációs nyomás pénzügyi terheit, akiket a földrajz és a történelem az Európai Unió külső határára rendelt.
Úgy lenne korrekt, ha a határvédelmi költségeket legalább elfeleznénk, hiszen nemcsak magunkat, hanem egész Európát is védjük.

Továbbá azt javasoljuk az Európai Uniónak, hogy ne támogasson egyetlen olyan országot sem, amelynek direkt vagy indirekt köze van az Európai Unió külső határára, így a lengyel határra nehezedő migrációs nyomáshoz.”

Forrás: https://www.facebook.com/FideszHU/posts/451620316324522
https://www.origo.hu/itthon/20211123-orban-brusszel-elhibazott-migracios-politikat-folytat.html

Címkék: Hírek 

A jótékonyági lista vezetője újra adományozott! (+lista)

Lehet Mészárosozni! Köszönjük, Mészáros úr!

A jótékonyági lista vezetője újra adományozott! (+lista)

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Mészáros Lőrinc a jótékonyági lista vezetője. Tudod, az a vállalkozó, akit te folyamatosan támadsz, aki 25 000 embernek ad munkát, aki adót fizet, kifizeti az alvállalkozókat és aki ott segít, ahol csak tud!
Mészáros Lőrinc magánvagyonából, valamint a Mészáros Csoporton keresztül is adakozik. Magánadományai 2021-ben elérték az 1,422 milliárd forintot, az elmúlt 5 évben pedig az 5,1 milliárd forintot.
https://bit.ly/32fHA8j

Mészáros Lőrinc adományai (néhány példa, a lista nem teljes)
8 milliós inkubátor a Semmelweisnek
120 millió Levente gyógyulására
100 millió Zente gyógyulására
1000 millió válságkezelésre
50 millió a Szent János Kórháznak
Ingyenes kezelés az SMA-s betegeknek
200 millió forint hátrányos családoknak
70 tonnányi élelmiszer a rászorulóknak
25 millió a földrengés károsultjainak
50 millió a Heim Pál Gyermekkórháznak
8 millió gyermekorvosi kutatás-fejlesztésre
100 millió a bicskei önkéntes tűzoltóságnak
Rákban szenvedő gyerekeknek segít Mészáros
360 milliós ösztöndíj a tehetséges diákoknak
120 lakókonténer a horvát földrengés áldozatainak
Együttműködés egyetemekkel, fiatal tehetségek támogatása
3500 hátrányos helyzetű családnak ingyenes üdülést biztosított
1000 eü dolgozónak díjmentes kétszemélyes hétvége szállodáiban

Most itt az újabb adomány!

Vitályos Eszter írta:
"Rendkívül fontos az önkéntesség és a társadalmi felelősség!
Köszönöm a meghívást és hogy részt vehettem azon az eseményen, ahol a szívemnek is oly fontos Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egy olyan egyedülálló járművet kapott, amely egyedileg lett megépítve, kimondottan kutatás-mentési feladatokra tervezték és különleges eszközökkel szerelt fel.

A Mészáros Csoport és a Takarékbank támogatásának eredményeként valósulhatott meg a mostani fejlesztés, amelynek segítségével a jövőben még hatékonyabban lehet majd részt venni és segítséget nyújtani az eltűnt személyek felkutatásában, a balesetet szenvedett személyekkel kapcsolatos különleges mentési szituációk hatékony felszámolásában, a különleges mentési helyzetekben.

A Kutató-Mentő Szolgálat Magyarország egyik legismertebb mentőcsapataként, évente mintegy 150 esetben vesz részt emberek vagy állatok felkutatásában és mentésében, káresetek felszámolásában, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte.
Az autót Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa és Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója adta át Balázs Lászlónak, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnökének.
Balázs László, a Kutató-Mentők elnöke elmondta: az autó a felszerelésekkel együtt közel 50 millió forintot ér.

"Közel 20 évet vártunk arra, hogy egy ilyen autónk legyen. Mindig is álmodoztunk egy olyan eszközről, ami mindent magában foglal és minden célnak megfelel. Például összkerék meghajtású, így télen is lehet használni, és minden felszerelésünk elfér rajta. Már nem okozhat problémát, hogy egy-egy mentésre mit is vigyünk magunkkal, mi fér el az autóban – mondta Balázs László, majd megmutatta az autóban lévő, életmentéshez szükséges eszközöket. Ezek között van például áramfejlesztő, egészségügyi felszerelések, különböző bontógépek, hangdetektor, szellőztető berendezés, speciális vágó eszközök, mentőkutya kennelek, kamerák és egy különleges tűzoltó-felszerelés."

Gratulálok minden résztvevőnek és kívánom, hogy ne kelljen sokszor használni a speciális járművet!

Hajrá Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat!
Hajrá Pilis-Dunakanyar!"

Közben a 444 nevű álhírportál: Mészáros Lőrinc 416 ezer forintos Louis Vuitton bakancsban és testhezálló bőrdzsekiben adott át egy terepjáró mentőautót...
No comment. Tehát nem az a lényeg, hogy egy 50 milliós adományt adott át, hanem az, hogy milyen bakancs volt rajta.

Forrás: https://www.facebook.com/vitalyoseszter/posts/280905454046389
https://bit.ly/3HzPLwb

Címkék: Hírek 

Hazug, álhírgyártó baloldal!

Kabul rózsája ismét lebukott!

Hazug, álhírgyártó baloldal!

Az 1 százalékos Párbeszéd 0 százalékos magyarellenes, hullarabló, újságírókat alpári módon sértegető politikusa egy újabb kamufotóval ábrázolta Magyarországot!
Ezt a fotót valójában 2013. március 25-én Karen Bleier készítette Washingtonban

Eredeti fotó: https://bit.ly/3Hq6Qc1
Kabul rózsája hazug posztja: https://bit.ly/3qHIHYw
"Te eszetlen hü**e gyerek! – Így viselkedik és káromkodik Szabó Tímea, ha a Pesti TV kérdezi (videó)
https://bit.ly/3FlYqjZ

Nem ez az első eset! Ezek sportot űznek abból, hogy lejárassák a hazánkat! Íme néhány további példa! Szabó Tímea kapta elsőként a kamuvideós Korózs-díjat Nacsa Lőrinctől, a jelek szerint megérdemelten.

Ismét lebuktak!
Ezúttal nem román, hanem lepukkant orosz kórház képével ábrázolta a moslékkoalíció a magyar intézményt!
https://bit.ly/3kFaCok
Hazugságok példákkal (videó)
https://bit.ly/3oyFPL0
Jakab “nyomorgó” statisztája vezető pozíciót töltött be, Horvátországban nyaralt, és mellé a jobbik önkormányzati képviselőjelöltje volt.
https://bit.ly/3Fsl9ex
Ismét lebukott a kamufotós, kamuvideós Ujhelyi!
Ezúttal nem román, nem ukrán, hanem thaiföldi lepukkant kórház fotójával ábrázolta a magyar egészségügyet!
https://bit.ly/3298iiU
A baloldal továbbra is támadja a járvány elleni védekezést: ezúttal Orbán Viktor egyik korábbi interjúját manipulálták úgy, mintha a kormányfő a magyar embereket hibáztatná a "vírus elszabadulása" miatt.
https://bit.ly/3kJByTF
Tibi atya Facebook oldal: a humoros köntösbe burkolt balliberális álhírgyár
https://bit.ly/3Dq0zdQ
Ezt a képet és a mellékelt cikket osztják a baloldali bérkommentelők évek óta, és most ismét elővették
https://bit.ly/329oqkv
A Kamuvideós Korózs-díj újabb nyertese Hadházy Ákos. Hadházy a vidéki településekről oszt meg kamu fotókat
https://bit.ly/3qJqHwM
A kamuvideós Kórózs-díjat elsőként Szabó Tímea kapta
Gratulálunk! Ez az igazi szégyen! Parlamenti képviselőként az álmentős hazugságait terjesztette a Parlamentben!
https://bit.ly/3kK73Nr
A baloldalon semminek sincs következménye
Korózs kamuvideókat gyártott, most járványról egyeztetne
https://bit.ly/3qR7x8e
Az index egy lepukkant (azóta rég felújított) orosz kollégiummal ábrázolta a magyar egészségügyet
https://bit.ly/3FkF131

És miért hullarabló? Ezért!
https://bit.ly/3DpsTgv
Miért magyarellenes? Ezért!
https://youtu.be/uC6bzTtXILc

Címkék: Hírek 

Pert vesztett az Ezalényeg.hu nevű álhírgyár!

Gratulálunk Dr. Hoppál Péter képviselő úrnak! Így kell ezt csinálni!

Pert vesztett az Ezalényeg.hu nevű álhírgyár!

Épp ideje volt, hogy valaki megleckéztesse az olkt után talán a legmocskosabb szennyoldalt, amely eddig több mint 130 000 000 forint értékben hirdette a Facebookon a hazugságait! (És ez csak a fő oldaluk! Vannak megyei oldalaik is, azokba is öntik a pénzt!) https://bit.ly/3wAUgBW

Dr. Hoppál Péter írta:
️ Idén március végén a leggyalázatosabb országos baloldali álhírgyár, az ezalenyeg.hu sokadszorra állított velem kapcsolatban valótlanságot.
️ Közszereplőként persze többet kell az átlagembernél elviselnünk, de van egy szint, amit már nem szabad eltűrni, és határozott válaszlépésre van szükség. Úgy döntöttem, hogy megteszem 12 év parlamenti képviselői szolgálatom első feljelentését. Bepereltem a hírportált.
️ Az említett baloldali médium tavasszal azzal vádolt meg, hogy a COVID járványban számomra nem fontos az emberek élete, és miattam is halt meg 20.000 ember, tehát arra utalnak, hogy gyilkos vagyok. Ezt a visszataszító cikket már nem hagytam szó nélkül, és bírósági keresetet nyújtottam be az oldal tulajdonosa, az Oraculum 2020 Kft. ellen becsülethez fűződő személyiségi jogok megsértése tárgyában.
️ A 2019-ben alapított cégről azt kell tudni, hogy tulajdonosa az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő és komlói polgármester, ma DK-s Páva Zoltán fia, akit szintén Páva Zoltánnak hívnak. Cikkeiket gyáva módon névtelenül írják, telefonon nem érhető el a szerkesztőség.
️ A november elején a Fővárosi Törvényszéken folytatott perben a bíróság megállapította, hogy az Oraculum 2020 Kft. által tulajdonolt ezalenyeg.hu cikkében megsértette a becsületemhez fűződő személyiségi jogaimat, ezért őket sérelemdíj és a teljes perköltség megfizetésére kötelezte. Győzött az igazság.
️ Ne hagyjuk a gyűlöletre épülő baloldali kampány alattomos támadásait szó nélkül Elég a gyáva és aljas mocskolódásokból Nem ilyen országot akarunk, ahol büntetlenül gyalázhatnak az álhírgyártók bárkit. Fel kell lépni a baloldal hazugságai ellen

KÖSZÖNJÜK ezt a remek hírt, képviselő úr!
Minden, lejáratásokat és rágalmakat elszenvedő Fideszes és KDNP-s politikust arra kérük, hogy kövessék Államtitkár úr példáját! Ezekkel csak így lehet "beszélni", másképp nem értik!

Címkék: Hírek 

Újabb hazugságspirálba keveredett "Gelgely"

Pont úgy tagadta a városháza-mutyit, mint a ciprusi offshore céges buszmutyit, végül kénytelen volt beismerni mindkét esetet!

Újabb hazugságspirálba keveredett "Gelgely"

Városháza-ügy: https://bit.ly/3bVuL4r
Buszmutyi: https://bit.ly/3HbwmS4

Vigyázz, Geri! Jön a villamos és Anonymus vezeti!
Videó (innen jön a "villamos") https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3010873979172691

ADD TOVÁBB!

Címkék: Hírek 

Karácsony lebukott! Szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát!

Márki-Zay Péter szövetségese szétlopja Budapestet! Ha hatalomra kerülnek, kifosztják az egész országot!

Karácsony lebukott! Szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát!

Tegnap írtunk róla, hogy Karácsony Gergely (Márki-Zay Péter szövetségese) már a munkahelyét is eladja. Mivel Facebookozni bárhol tud, ezért úgy gondolta a baloldali városvezetés, hogy a 40 milliárd forintot érő Városháza műemléki épületét, a hatalmas telekkel, frekventált helyen el kell adni egy haveri cégnek. Ekkor a tolvaj banda még cáfolta, tagadta a hírt.
https://szamokadatok.hu/Post/4237/Elado_a_budapesti_Varoshaza_epulete

Ma viszont napvilágot láttak az újabb bizonyítékok: Szerződés bizonyítja, hogy eladnák a Városházát

Dokumentumok bizonyítják, hogy hiába tagadta a főváros a Városháza eladásának tervét, mintegy negyven milliárd forintért kínálnák az ingatlant. Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházát is értékesítette. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a városháza helyén.
Dokumentum: https://bit.ly/31ya78N
Részletek: https://bit.ly/3wfyFPa

Kapcsolódó
👉A baloldal nem csinál semmi újat, csak azt folytatják, amit anno elkezdtek: lista - Kalapács alatt a budapestiek vagyona!
Gyurcsányék mindent eladnak, pont úgy, mint 2010 előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2982/Kalapacs_alatt_a_budapestiek_vagyona
👉Ők fosztották ki az országot! Ezt tették, amikor kormányon voltak! A baloldal cserélgetheti a logókat és az arcokat, de a lényeg nem változik!
https://szamokadatok.hu/Post/4163/Ok_fosztottak_ki_az_orszagot
👉2853 milliárd (!) forintot loptak ki a zsebünkből!
https://szamokadatok.hu/Post/3943/2853_milliard_forintos_szamlat_hagyott_hatra_a_baloldal

ADD TOVÁBB!

Címkék: Hírek 

Eladó a budapesti Városháza épülete!

Márki-Zay szövetségese, Karácsony Gergely már a munkahelyét is eladja (mivel nem is dolgozik semmit sem)

Eladó a budapesti Városháza épülete!

Így fosztják ki Budapestet!
Ha lehetőséget kapnak rá, az országot is kifosztják! Pont úgy, mint 2010 előtt!

"Fincsi" műemlék épület, nagy telekkel, frekventált helyen mehet a haveroknak!

Nem ez az első ingatlan, amit kimutyiznak a haveroknak! Korábban már írtunk róla, itt van egy kis lista, és ez még mindig csak a töredéke! Kalapács alatt a budapestiek vagyona!
Gyurcsányék mindent eladnak, pont mint 2010 előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2982/Kalapacs_alatt_a_budapestiek_vagyona

Ők fosztották ki az országot! Ezt tették, amikor kormányon voltak! A baloldal cserélgetheti a logókat és az arcokat, de a lényeg nem változik!
https://szamokadatok.hu/Post/4163/Ok_fosztottak_ki_az_orszagot

Nem mi mondtuk, az index írja:
Vevőt keres a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére a főváros vezetése – tudta meg az Index. Karácsony Gergely főpolgármester számos ötlettel előállt már a Városháza hasznosítására, Budapest Város Önkormányzata legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt.

Nem kisebb lépésre, mint a Városháza épületének eladására készül a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat – értesült az Index. Információink szerint

A FŐVÁROST VEZETŐ KOALÍCIÓHOZ KÖZEL ÁLLÓ ÜZLETI KÖRÖK MÁR MEG IS TETTÉK AZ ELSŐ LÉPÉSEKET A FŐVÁROS MINDEN BIZONNYAL LEGÉRTÉKESEBB INGATLANÁNAK ELADÁSA ÉRDEKÉBEN.

Karácsony Gergelyék terve azért is meglepő, mert annak idején a leköszönő fideszes városvezetés pénzügyi főpolgármester-helyettesének, Bagdy Gábornak a nyilatkozata szerint mintegy 180 milliárd forintnyi forráshoz férhettek hozzá Budapest irányításának átvételekor.

A szóban forgó, a belváros szívében hatalmas telken fekvő grandiózus épületkomplexum építését még a 18. században kezdték meg az olasz származású osztrák építész, Anton Erhard Martinelli tervei alapján. Az épület kezdetben hadikórházként funkcionált, és később kaszárnya is volt benne, majd 1894-ben kezdték el városházaként használni.

A Városháza patinás épülete műemléki védelem alatt áll, és egy turisták által frekventált világörökségi védőövezetben fekszik, ráadásul egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül a telken.

A jelenleg a Városháza utca, a Gerglóczy utca, a Károly körút és a Bárczy István utca által határolt, a 24357-es helyrajzi számon fekvő, mintegy negyvenezer négyzetméteres telek Budapest egyik legértékesebb ingatlana, amelynek hasznosítása tekintélyes jövedelmet hozhatna az azt megvásárló befektető számára, amennyiben sikerülne megszereznie a szükséges engedélyeket egy profitalapú projekt megvalósításához.

A telek alapterületének mintegy negyven százalékát elfoglaló barokk stílusú épületegyüttes háromszintes, így nagyságrendileg ötvenezer hasznosítható négyzetméterről van szó a főváros V. kerületének központi részén, ahol már most is számos luxusszálloda és felkapott irodaház található, így nem nehéz elképzelni, hogy lenne befektető, aki fantáziát lát akár még egy ilyen hatalmas beruházásban is.

AZ ELADÁSRA SZÁNT INGATLAN KÖZPONTI HELYZETE, MÉRETE MÁR ÖNMAGÁBAN TÖBB TÍZMILLIÁRD FORINTOS NAGYSÁGRENDŰ TRANZAKCIÓT VETÍT ELŐRE.

A főpolgármesternek korábban számos fölvetése is volt már a Városháza telkének és a rajta álló épületnek a hasznosítására, de ezek között az ingatlan magánkézbe adása hivatalosan eddig nem szerepelt.

Karácsony Gergely még megválasztása előtt az Indexnek nyilatkozva úgy fogalmazott:

Kinyitom a Városházát. Borzasztó üzenete van annak, hogy Budapest legértékesebb telke jelenleg egy parkoló. Olyan Budapestet szeretnék vezetni, amely szimbolikusan és a valóságban is nyitott. A nyugat-európai példákat követve nyitott városházát üzemeltetnék, amelynek a kertje nem parkoló, hanem közpark, ahol a civil szervezeteknek is van irodájuk, ahogyan kávézóknak és egyéb közösségi tereknek jut hely. Amúgy a ljubljanai polgármester kifejezetten kérte tőlem, hogy mondjam el Tarlós Istvánnak, hogy ott a Városháza aljában egy melegbár működik.

A főpolgármester végül elvetette a közpark kialakításának és a melegbár létrehozásának ötletét, ugyanakkor tavaly májusban, a koronavírus-járvány első hulláma idején már azzal az elképzeléssel állt elő, hogy hajléktalanoknak alakíttat ki elkülönítőt az épületben. Ebből az elképzelésből végül nem lett semmi.

Frissítés: Karácsony azt írta, hogy hazudik az index. Az idő mindent elrendez, észrevétlenül nem lehet eladni a Városháza épületét, ha mégis erre készül, arról tudni fogunk.

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/11/04/budapest-vezetese-eladna-a-varoshaza-epuletet

Címkék: Hírek