Címke: Gyurcsány

Hatalmas öngólt lőtt a DK: javaslatukkal csökkentenék a női vezetők arányát

Hatalmas öngólt lőtt a DK: javaslatukkal csökkentenék a női vezetők arányát

A Demokratikus Koalíció újra benyújtja azon törvényjavaslatát, amely szerint a nagyobb cégek igazgatóságában vagy felügyelőbizottságában a tagok legalább egyharmadának nőnek kell lennie. (Arról, hogy mely számít „nagyobb” cégnek, nem ír a DK közleménye)

A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarország az EU élmezőnyében áll ezen a területen (is), közel 40% Magyarországon a női vezetők aránya. A DK javaslata így nem növelné, hanem csökkentené a vezető pozícióban lévő nők arányát.

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/11/23/dk_noi_kvotat_a_nagyobb_cegek_igazgatosagaba/
EU adatok: https://de.statista.com/infografik/15519/frauen-in-fuehrungspositionen-im-eu-vergleich/

Címkék: Gyurcsány 

"Oktatási reform" Gyurcsány módra

10 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!

"Oktatási reform" Gyurcsány módra

Egy bezárt iskola gyászos története, 17 évig tartó romos, koszos, szemetes állapot, telekmutyi, ingatlanvagyon elherdálása, majd az állapot rendezése, a közvagyon visszaszerzése, és egy csodálatos park nyitása a Fidesz által.

Az egykori Görgey Artúr Általános Iskola története kiválóan mutatja be azt a gyalázatos, tolvaj kormányzást, a közérdek helyett a magánérdekek előtérbe helyezését, amit a ma is aktívan politizáló baloldali figurák, élükön Gyurcsány Ferenccel hátrahagytak maguk után.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere osztotta meg Facebook oldalán a frissen átadott park képeit a következő szöveggel:

"Folyamatosan szépítjük és tesszük zöldebbé Csepelt. Ma jelképesen, rendezvény tartása nélkül, Tukacs Líviával, az önkormányzat fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértőjével átadtuk a csepelieknek a Csikó sétányon, a volt Görgey iskola helyén megépült parkot. A régi iskolát a szocialisták 2010 előtt bezárták, majd eladták, hogy lakópark épüljön oda. Polgármesterként ígéretet tettem rá, és vissza is szereztük az ingatlant, majd elbontottuk a megmaradt romhalmazt. Közösségi tervezéssel, az Önök javaslatai alapján összesen 16 ezer négyzetméteren varázsoltuk újjá.
Ennek jegyében mintegy 500 méteres térkő burkolatú gyalogos sétányt építettünk az üzletsor és a park között, míg a parkon belül ez 1700 négyzetméteren valósult meg. A sportolni vágyóknak egy 360 méter hosszú gumiburkolatú futókör, tollaslabda és lábtengó pálya, egy teqball, pingpong asztal és egy sakkasztal épült. Ezeken kívül egy látványos szökőkút, valamint modern padok és ivókutak állnak a parkba látogatók rendelkezésére. A szökőkút vízellátása úgy lett megvalósítva, hogy a gyermekek a nyári kánikulában biztonsággal játszhatnak ott 🙂
A zöldítés jegyében ültettünk 40 darab fát és közel 13000 négyzetméteren gyepesítés is történt a területen, amelyet korszerű öntözőrendszerrel láttunk el. Emellett új parkolóhelyeket alakítottunk ki, miközben a meglévőket felújítottuk. Végül rendbe tettük a park és a Cirmos sétány 4/A között húzódó útszakaszt, valamint az ottani Spar-ral szembeni járdaszakaszt is.
Köszönöm a környéken lakó családok és vállalkozások türelmét, megértését és együttműködését.
Vigyázzunk a parkra, vigyázzunk egymásra! Csepel új parkját Önöknek és az unokáinknak építettük.
Hajrá Csepel!"

De nézzük a terület és az iskola körüli eseményeket kronológiai sorrendben.
📌 1. A baloldal hazugságokkal és gátlástalan gyűlöletkampánnyal megnyerte a választást 2002-ben
📌 2. 2003-ban a Görgey Artúr Általános Iskolát már be is zárták (oktatási reform szoci módra). Nem felújították, nem kerestek neki más felhasználási módot, hanem simán csak bezárták, a tanárokat kirúgták, a diákokat más iskolákba kényszerítették. Az indok az volt, hogy nincs elég tanuló, és ezért kell bezárni. Később kiderült mi a valódi ok: a telket átjátszották egy haveri cégnek, mely cég lakóparkot akart építeni a területen.
📌 3. Az iskolát és területét végül 2007-ben az akkori önkormányzat egy telekcserés mutyi során az Ibiza Kft-nek adta át, azzal a kilátással, hogy ott majd lakóházakat építhet a cég, csakhogy a területen kizárólag intézményt, iskolát vagy óvodát lehet létesíteni, tehát kialakult egyfajta patthelyzet: a telek már nem közvagyon, hanem magántulajdon, de lakásokat építeni nem lehet rá. Ez magyarázza azt, hogy miért állt évekig érintetlenül a terület, a rajta lévő egykori iskola épülete pedig miért lett hajléktalanok és drogosok tanyája. Még saját haverjaikat is átverték.
📌 4. 2010-ben a baloldal csúfos vereséget szenved a választáson. itt megfordul a történet, és a leépülés korszakát a fejlesztés, a helyreállítás időszaka váltja fel. 2013-ig visszafizettük az IMF hitelt, és innentől kezdve elkezdődött az azóta is tartó folyamatos fejlődés.
📌 5. 2013-ban arról szóltak a hírek, hogy 1 milliárd forintos kárt jelentett be az Ibiza Kft, és folyamatban van az önkormányzat elleni bírósági per. A cég szerint 2007-ben félrevezették őket, és visszakövetelik a pénzt. Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere (2013) 1 forint vételi ajánlatot tett az ingatlanra, de a tulajdonos ezt természetesen nem fogadta el.
📌 6. Hosszas huzavona után az önkormányzat végül 2018-ban tudta visszaszerezni a területet.
📌 7. 2019-ben a romos, életveszélyes épületet elbontották. Lakossági fórumot tartottak, postai úton is megkeresték a kerület lakosait, és egyeztetve, közös döntést hoztak a terület jövőbeli hasznosításával kapcsolatosan: A Csikó sétányon park épül.
📌 8. 2020 (jelenleg) átadásra került Csepel legújabb parkja.
Köszönjük, Borbély Lénárd! Ilyen egy jó gazda, egy jó manager, ha úgy tetszik. A problémákról nem beszél, hanem megoldja azokat mindannyiunk örömére! Erre 2022-ben is, és 2024-ben is emlékezni fogunk! 🇭🇺❤️

Forrás:
További képek: https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/4028031427210418
https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3804770062869890
https://szellemvarosok.blog.hu/2019/02/22/elhagyatva_gorgey_artur_altalanos_iskola_csiko_suli
https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12388-kerdoives-felmeres-a-lakossag-koreben-hogy-mi-epuljon-az-egykori-gorgey-artur-altalanos-iskola-helyen
https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12419-mi-legyen-a-gorgey-iskola-helyen-javaslatok-a-lakoktol
https://index.hu/belfold/2013/03/11/aki_ide_bemegy_az_eletet_kockaztatja/

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Oktatás 

Gyurcsányék most a vakcinák ellen uszítanak!

Gyurcsányék most a vakcinák ellen uszítanak!

Gyurcsányék most a vakcinák ellen uszítanak, közben személyes adatokat gyűjtenek. Nekik több halottra és több betegre van szükségük, hogy a helyzetet kormányellenes propagandára használják!

A kormány ezzel szemben az emberek egészségét és életét menti. Többféle vakcina lesz, ezek mind ingyenesek és önkéntesek lesznek. Ne bízza Gyurcsányra az egészségét! Neki csak a hatalom kell!

Amint elérhető lesz a vakcina, (vakcinák) magunk részéről mindenkinek azt javasoljuk, hogy oltassák be magukat, hiszen a korlátozásokat előbb-utóbb fel fogják oldani, és akkor az oltásellenesek pórul járhatnak. Nem kell félni egyik vakcinától sem, hiszen mielőtt Magyarországon forgalomba hoznak bármit is, azt magyar orvosok és tudósok vizsgálják be, tesztelik, engedélyezik, és csak utána kerülhet forgalomba.
Ha valaki fél az orosz vakcinától, oltassa be magát másikkal. Mi például úgy vagyunk ezzel, hogy jobban bízunk az orosz gyógyszerben, mint a "fejlett nyugatiban". Látjuk, hogy mi mindenre képes ez a bizonyos nyugat, valahogy az elmúlt évtizedekben már inkább bennük nem bízunk, az oroszok irányába pedig nőtt a bizalmunk.

Amióta Magyarországon megjelent a koronavírus-járvány, a baloldal ott próbál meg keresztbe tenni a közös védekezésnek, ahol csak tud. A sort a végtelenségig lehetne folytatni, de a napokban kétségkívül elérkeztünk a mélypontra: a Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtésbe kezdett a koronavírus-oltóanyagok ellen, mindenféle bizonyítékok nélkül azt sugallva, hogy az orosz és a kínai oltóanyag nem elég megbízható. Ez nem csupán hazugság, hanem annál sokkal veszélyesebb: ezzel Gyurcsány Ferencék emberek életét veszélyeztetik. Ugyanis a vírus megállításának egyetlen végleges módja van: ha minél többen beadatják a vakcinát.

Csütörtök este indította legújabb online konzultációját a DK, amivel talán minden eddiginél messzebbre merészkedett a közös védekezés elleni támadásban.

Politikai kérdést csinálnak a vakcinákból
A baloldali párt honlapján ugyanis váratlanul felbukkant egy kétkérdéses kérdőív, amelyben Gyurcsányék azt tudakolják az emberektől, hogy melyik vakcinát választanák, amennyiben úgy döntenek, hogy beoltatják magukat a vírus ellen.

"Ön beoltatná magát koronavírus elleni vakcinával?" - hangzik az első kérdés, amelyre "igennel" és "nemmel" lehet felelni. Amennyiben valaki előbbi mellett tette le a voksát, akkor következő körben megjelölheti, hogy melyik oltóanyagot választaná. Opcióként a német, az amerikai, a kínai és az orosz vakcina van megadva, de "a bármelyikkel beoltatnám magam", valamint a "nem tudom" választ is be lehet klikkelni.

Ahogy az a DK online konzultációinál megszokott, a kérdések és az arra adott válaszlehetőségek meglehetősen manipulatívak, másképp fogalmazva, irányítottak. A kérdőív bevezetőjében ugyanis kiemelték, hogy "az Orbán-kormány eddig a kínai és az orosz vakcina felé nyitott a leginkább". Ezzel értelemszerűen azt sugallják, hogy ezeknek a szereknek kérdéses a megbízhatósága. Az emberek véleményéről érdeklődő - ám valójában azt manipuláló - Gyurcsány-párt a petíció elindítását követően közzétett posztjában nem túl korrekt módon úgy fogalmaz, hogy "üzenjük Orbánnak: ne végezzen emberkísérletet a magyar embereken". Ezt azzal indokolták, hogy szerintük az orosz és a kínai vakcina megbízhatatlan. Hogy állításukat mire alapozták, az nem derült ki a rövid ismertetőből (mint ahogy a párt politikusainak megnyilvánulásaiból sem). Gyurcsányék tehát

NEM VALÓS KONZULTÁCIÓT, HANEM EGY POLITIKAILAG MOTIVÁLT AKCIÓT INDÍTOTTAK.

Arról nem is beszélve, hogy már a kiindulópont is rettenetesen nagy hazugság. A miniszterelnök ugyanis világosan kifejtette, hogy a nyugati vakcinákat a kormány "lekötötte", de hogy ezek mikor fognak ténylegesen rendelkezésre állni, áprilisban, májusban, esetleg júniusban, az jelen pillanatban erősen kérdéses. Érvelése szerint ezért, ha valahol hamarabb készül el vakcina, akkor Magyarország abból is rendelni fog, hiszen a gyorsaság most mindennél fontosabb.

Nem politikai kérdés a vakcina, hanem egészségügyi kérdés, hiszen életeket kell megmenteni - emelte ki Orbán Viktor.

Ezen a ponton mindenképpen fontos kiemelni, hogy a koronavírus-járványt egyedül a vakcinákkal lehet megállítani, minden más, így a maszkviselés is, csak annak kordában tartására jó.
AZZAL, HOGY GYURCSÁNY PÁRTJA MEGPRÓBÁLJA AZ OLTÓANYAGOKBA VETETT KÖZBIZALMAT MEGINGATNI, EMBERI ÉLETEKET VESZÉLYEZTET, ÉS NÖVELI A FERTŐZÉS TERJEDÉSÉNEK ESÉLYÉT.

Emberéletek árán gyűjtenek adatokat?
Az álfelmérésnek van egy másik érdekes jellemzője is, ugyanis a kérdések előtt a válaszadóknak ki kell tölteniük egy adatlapot. A Gyurcsány-párt természetesen a személyes adatokra kíváncsi, a következőket kell megadni mindenek előtt:

Név
Születési dátum
E-mail cím
Telefonszám
Ország
Irányítószám
Település
Árulkodó, hogy aki nem adja ki az adatait, az nem fér hozzá a kérdésekhez. Tehát

GYURCSÁNYÉKAT LEGALÁBB ANNYIRA ÉRDEKLI AZ EMBEREK ADATAI, MINT A VÉLEMÉNYÜK.

Emellett az is kérdéses, hogy az adatgyűjtés mennyire jogszerű - nem egyszer volt már rá példa, hogy az adatvédelmi hatóság jogellenesnek ítélt meg hasonló akciókat.

Szintén az orosz vakcina ellen hergel a Momentum
Nemcsak a DK, hanem a sokak által a párt ifjúsági szervezetének tartott Momentum is az orosz vakcinát támadja.

Fekete-Győr András pártelnök tegnapi videóüzenetében szintén arra célozgatott, hogy a Keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. Emiatt arra kérte a kormány tagjait, hogy mindenki előtt oltassák be magukat a szerrel.

Megbízható az orosz vakcina
A baloldali politikusoknak nemcsak az az állítása hazugság, hogy a kormány nem preferálja a Nyugat-Európából érkező vakcinákat, hanem az is, hogy az orosz oltóanyag nem megbízható.

Tegnap a novoszibirszki Vektor kutatóközpont közölte, hogy a második orosz vakcinával, az EpiVacCoronával beoltott összes önkéntesnél kimutatták az antitesteket. "A klinikai kutatások szerint az antitesteket kimutatták az EpiVacCorona vakcinával immunizált önkéntesek 100 százalékánál. A sejtes immunválaszt illetően már megjegyeztük, hogy az EpiVacCorona vakcinával oltott önkéntesek többségénél az oltás után kifejezett specifikus T-sejtes immunválasz beindulását figyelték meg"
- olvasható a kutatóközpont közleményében.

Azt is kiemelték, hogy az eddigi tesztelések során nem mutatkoztak mellékhatások. Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter ismertette, hogy az orosz oltóanyag félidős jelentése szerint 92 százalékos a vakcina hatékonysága.

A kezdetektől akadályozzák a védekezést
Gyurcsányék akciója olyan szempontból nem meglepő, hogy amióta itthon megjelent a koronavírus-járvány, a baloldal ott próbál meg keresztbe tenni a közös védekezésnek, ahol csak tud.

Tavasszal parlamenti képviselőik nem voltak hajlandóak támogatni a koronavírus-törvény gyorsított eljárásban való tárgyalását, később magát a jogszabályt is elutasították a szavazás során. Ezzel durván akadályozták az akkor még teljes egészében ismeretlen vírus elleni védekezést.

Pedig a kormány csak ahhoz kért támogatást, hogy a járvány csillapodásáig gyorsan tudja meghozni döntéseit. Ez annyira elfogadhatatlan volt a baloldalnak, hogy a nemzetközi szövetségeseikkel együtt hangos diktatúrázásba kezdtek. Ezek a vádak is teljesen alaptalannak bizonyultak, hiszen a kabinet ígéretének megfelelően amint a járványügyi helyzet indokolttá tette, visszavonta a jogszabályt. A baloldal emellett rendszeresen gúnyolta azt a Müller Cecíliát, aki országos tisztifőorvosként sikeresen levezényelte az első hullám alatti védekezést.

A legdurvább támadás Korózs Lajos MSZP-s képviselőhöz köthető. A baloldali politikus egy olyan videót tett közzé, amelyben egy álmentős fogalmazott meg durva hazugságokat az egészségügyi rendszer működésével kapcsolatban. Mint később kiderült, Szabó Tímea, a Párbeszéd vezetője a szocialista képviselőt megelőzve hangoztatta Németh Athina hamis állításait. Azt, hogy a hazai baloldal előre eltervezetten összejátszott nemzetközi szövetségeseivel, hogy egy brit orvosi lapban bukkantak fel a baloldali kamuvideó hazugságai.

Korózs semmit nem tanult a korábbiakból, és ősszel, közvetlenül a veszélyhelyzet meghosszabbítását tárgyaló parlamenti ülés előtt egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Gyorsan kiderült, a posztjához felhasznált statisztikák hazugságokon alapultak. A Fidesz-KDNP a kamuhír miatt a politikus lemondását követeli a népjóléti bizottság éléről. A baloldal azonban összezárt, és nem hajlandó megválni a vállalhatatlan megnyilvánulásaival országos botrányt okozó szocialista politikustól.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201121-a-dk-online-peticiot-inditott-a-vakcinakkal-kapcsolatban.html

Címkék: Gyurcsány 

Megszólalt a DK-s Varju eladósítás ügyben

Teljes listával szembesítjük a balliberálisokat saját bűneikkel!

Megszólalt a DK-s Varju eladósítás ügyben

A DK SZERINT A KORMÁNY HARMINC ÉVRE ELADÓSÍTOTTA AZ ORSZÁGOT
A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a magyarok arculcsapásának, az ország érdekeinek nyílt elárulásának nevezte, hogy a kormány 2,5 milliárd eurós (mintegy 900 milliárd forint) hitelt vett fel, az összeg egyik felét tíz, a másik felét harminc évre.

Varju 1989 óta MSZP tag, a párt alapítója, 2011 óta ment a haverja, Gyurcsány után a DK-ba. Nézzük hát, hogy mi mindenhez van köze KÖZVETLENÜL Varju elvtársnak.

A képen 4 példa, a cikkben pedig egy teljes bűnlajstrom a baloldal 30 év alatt elkövetett nemzetáruló, idegenszívű bűneiről. Kép:
📌 Elvontak 600 milliárdot az egészségügytől
https://szamokadatok.hu/Post/470/Szamok_a_Parlamentben
Videó: https://youtu.be/w4U0XtNM-z4?t=417
📌 2853 milliárd forintos kárt okoztak az autópályák PPP szerződéseivel.
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszoros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel
📌 5000 milliárd forintos IMF hitelt vettek fel, a pénzt felélték.
https://www.origo.hu/gazdasag/20081113-imf-hitel-kamatnyereseg-es-vitak-mire-lehet-kolteni-a-hatalmas.html
📌 55 százalékról 80 százalékra növelték az államadósságot.
https://szamokadatok.hu/Post/824/Tovabb_csokkent_az_allamadossag

🔴 Teljes lista

Osszátok meg, és tegyétek el ezt a cikket (linket) a könyvjelzők közé, még szükség lesz rá, Kommentben írjátok meg, ha valami kimaradt, mi pedig folyamatosan frissítjük majd a listát. Minden egyes ponthoz egy cikket találtok itt a Facebook oldalunkon és a https://www.szamokadatok.hu/ weboldalunkon is. Minden egyes állítás dokumentálva van, minden ezeket alátámasztó cikk forrásmegjelöléssel van ellátva.

🔴 1. A baloldal 2010 előtti bűnei:

- Kilövették az emberek szemét 2006-ban, hatalomra kerülésük esetén ismét ezt tennék, ha valaki tüntetni merne.
- 51,9 százalékról 80,1 százalékra növelték az államadósságot.
- Regnálásuk alatt lezüllesztették az Országos Mentőszolgálatot és hagyták elavulni annak eszközállományát és telephelyeit, több száz szakdolgozót rúgtak ki, elvonták a forrásokat.
- A minimálbér reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció.
- Az egészségügyi dolgozók bérének reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció, több ezer szakember hagyta el a pályát vagy az országot.
- 5,9 százalékról 11,3 százalékra növelték a munkanélküliek arányát.
- Duplájára emelték az áram, és háromszorosára a gáz lakossági árát. Akkor is volt „világpiaciár” meg most is van, csak akkor mi fizettük Európa egyik legdrágább rezsijét, most meg a legolcsóbbat.
- Eltörölték a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal, nevetséges mértékűre csökkentették.
- Elvettek 1 évnyi gyest.
- Eltörölték a támogatott forinthiteleket, ezzel devizacsapdába kergették a magyar családokat.
- A családi pótlékot emelgették, ezzel a nemdolgozók körében a megélhetési gyerekvállalást szponzorálták, a gyerekek éheztek, a pénz meg kocsmákban és nyerőgépekben kötött ki.
- Lízingelték a rendőrautókat, a rendőrségnek kilométerkorlátozása volt, a járőrök nem végezhették a munkájukat, mert meg volt kötve a kezük.
- Hagyták leromlani a kórházakat és az orvosi rendelőket. Több tucat kórházat zártak be, 3000 orvost és 6000 egészségügyi szakdolgozót rúgtak ki, hagyták elavulni a kórházak eszközállományát, nem gondoskodtak a munkaerő utánpótlásáról.
- Bezárták a nővérszállókat és a nővérképző intézményeket.
- Regnálásuk miatt Magyarországot több lépcsőben leminősítették egészen a bóvli kategóriáig.
- 2004-ben nemet mondtak a határon túli magyarokra, megosztották a nemzetet.
- A reálbérek csökkenése miatt folyamatosan csökkent a lakossági megtakarítások állománya, az emberek eladósodtak, a hiányzó pénzt fogyasztási hitelekkel pótolták a magyar családok.
- Regnálásuk alatt folyamatosan csökkent a házasságkötések száma, a születendő gyerekek száma, nőtt a válások száma. Sok esetben anyagi problémák álltak a háttérben.
- Regnálásuk alatt évről évre több magyar hagyta el Magyarországot, mint amennyi hazatért.
- Az egekbe emelték a tankönyvek árát, a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót privatizálták.
- Privatizálták a stratégiai vállalatokat, az energiaszektort, mindent eladtak, ami nyereséges volt, és ami nélkülözhetetlen egy szuverén állam számára.
- A devizacsapda miatt több százezer magyar családot fenyegetett kilakoltatást, ezt a problémát is a Fidesz oldotta meg a Nemzeti Eszközkezelő létrehozásával, több mint 155 ezer család otthonát mentették meg a bankok végrehajtóitól.
- Regnálásuk alatt 19% volt a társasági adó, ez elijesztette a külföldi befektetőket és ellehetetlenítette a magyar vállalatokat is. Jelenleg a társasági adó mértéke 9%.
- 1300 milliárd forintra növelték az önkormányzatok adósságát, mivel elvonták tőlük a pénzt, de a feladatokat nem, sőt újabb feladatokat adtak át megfelelő finanszírozás nélkül.
- Teljesen lezüllesztették a magyar Honvédséget, 18 ezer fővel csökkentették a Honvédség létszámát, a tüzérség gyakorlatilag megszűnt, a tankokat elajándékozták, a tankok később az iszlám állam terrorszervezet kezébe kerültek.
- Jelentősen nőtt a kórházak adóssága, mivel csökkentették a finanszírozást, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügytől.
- Privatizálni akarták az egészségpénztárt, ennek csak a 2010-es választási vereségük szabott korlátot.
- Leállították a MÁV fejlődését, a MÁV adóssága 2010-re 300 milliárd forintot tett ki. Eladták a nyereséges szállítmányozási üzletágat (MÁV Cargo)
- 80 milliárd forint adósságot halmoztak fel a BKV-nál, ezzel a vállalat hitelképtelen lett, a fejlődés itt is leállt.
- 167 milliárd forintot loptak el a 4-es metró beruházáson, az építkezést be sem fejezték. (OLAF jelentés)
- A pénzhiánnyal, szakemberhiánnyal küzdő egészségügyben folyamatosan nőttek a várólisták. A trendet a nemzeti kormány fordította meg.
- Az ő adórendszerében 17% volt az alsó SzJA adókulcs, valamint 32% a felső adókulcs (5.000.000 forint felett). A probléma mindössze annyi, hogy az adót a szuperbruttóból számolták és a bruttón alkalmazták, így a 17% valójában 21,58%-ot jelentett, a 32% pedig 40,64%-ot. Jelenleg az SzJA 15%
- A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14.000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát (intézményt) zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe. Ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7%-kal és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 km. hosszan.
- 18% öröklési illetékkel, 9% ingatlan öröklési illetékkel, gépjárművek esetében az átírási költség duplájával sarcolták azokat, akik az elhunyt szüleiktől bármit is örökölni mertek. A Fidesz eltörölte ezeket a sarcokat.
- 2010-ben a tömegközlekedésben használt autóbuszok átlagéletkora elérte a 18 évet, ma az átlagéletkoruk 10 év alatt van.
- A 2008-as válság után nem támogatták a magyar építőipart, az építőipar gyakorlatilag megszűnt létezni, több tízezer ember veszítette el az állását, rengeteg szakember külföldre menekült, sok cég csődbe is ment.
- 2853 milliárd forintos kárt okoztak az M5 és az M6 autópályák PPP szerződéseivel. A számlát 2040-ig fizetjük, évente nagyjából 170-180 milliárd forintot dobunk ki az ablakon. A 2853 milliárd a keletkezett kár, a teljes költség több mint 3900 milliárd.
- 2010-re a magyarok 32 százalékát taszították szegénységbe, mára ez a szám 12 százalék alá csökkent, a mélyszegénységben élők száma 481 ezer volt az ő regnálásuk idején, mára 103 ezerre csökkent ez a szám.
- Csökkentették a családi pótlék felső életkori határát 23 évről 20 évre.
- 159 százalékkal emelték 8 év alatt a jegyek és a bérletek árát. Ehhez képest 2010 óta az árak nem nőttek egészen 2020-ig. Idén volt egy pár százalékos emelés az infláció miatt.
- 2010 előtt sokkal nagyobb volt a különbség az átlagbér és a minimálbér között, ők voltak a „gazdagok kormánya”!
- Egy átlagos család rezsiköltség kiadása a többi kiadáshoz képest 22 százalékot tett ki 2010-ben, ma ez a szám 16%.
- Hajdú-Bét: 500 károsult, 9 öngyilkos, 5500 millió ki nem fizetett számla. Bajnai köszöni, jól van.
- Szeviép botrány: 400 károsult alvállalkozó, 11 milliárd forintot loptak el, titkos pártfinanszírozás. A károsultakat a Fidesz kártalanította 2010 után.
- Elvettek egy havi nyugdíjat
- Felemelték a nyugdíjkorhatárt
- Elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól
- Be akarták vezetni az ingatlanvagyon-adót
- Felemelték a társasági adót
- Felemelték az ÁFA-t
- Sukorói telekmutyi
- IMF hitel 20 milliárd eurós kerettel, melyből két év alatt összesen 14,2 milliárd eurót hívtak le. Ez nagyjából 5000 milliárd forintnak felel meg.
- Csökkentették a táppénz összegét
- Legalizálták a „megélhetési bűnözést”, 2010 előtt háromszor több bűncselekményt regisztráltak, mint jelenleg.
- Eladták a Mátrai Erőművet, mely az ország áramellátásának 17 százalékát adja. A Fidesz visszavásárolta ezt a stratégiai létesítményt.
- 3000 milliárd forint közpénzt talicskáztak ki a haverok nyugdíjpénztáraiba.
- Több száz állami vállalatot privatizáltak, csak néhány ezek közül: MALÉV, Tigáz, Máv Cargo, Titász, Édász, Dédász, Démász, Elmű, Ibusz, Rába, Antenna Hungária, MKB, OTP, Matáv, MOL, Budapest Airport, Posta Bank, Hungarocamion, stb. mindent eladtak, ami nyereséges volt.
- 8 év alatt 30 százalékról 81 százalékra növelték a háztartások nettó adósságát (a rendelkezésre álló jövedelemhez képest)
- Surányival az élen lenullázták az ország aranytartalékát.
- Bezárták az OPNI-t (pedig jelenleg szükségük lenne rá…)
- Vírus nélkül is éves -6% recesszióba sodorták az országot
- A 8 évük alatt évi 250 ezerről 60 ezerre esett vissza az újonnan forgalomba helyezett autók száma Magyarországon. Regnálásuk végére gyakorlatilag csak a cégek vettek új autót, az embereknek erre nem volt pénzük.
- Fizetős volt az óvodai és bölcsődei étkeztetés, ma több mint 1 millió gyerek étkezik ingyen.
- Simor vezetésével az MNB keményen veszteséges volt, a maradék aranykészletet is kivitték külföldre. Matolcsy irányítása alatt az MNB nyereséges, az aranykészlet tízszeresére, 31,5 tonnára nőtt, a nyereségből a magyar államot támogatja.
- Az M5-M6 autópályák teljes költsége 3924 milliárd forint lesz a PPP szerződés miatt, ez azt jelenti, hogy egyetlen kilométer autópályát 10,72 milliárd forintért építettek 2007 előtt. Ez a reális (drága) ár ötszöröse.
- 45 százalékra emelték az államadósság devizaarányát.
- Megszűntették a SZOCPOL-t, ami amúgy sem volt egy nagy összeg a jelenlegi CSOK-hoz képest. A családokat magukra hagyták otthonteremtési problémáikkal. 2010 után egyetlen családtámogatási elem bevezetését sem támogatták.
- GDP arányosan 8 év alatt 30 százalékról 3 százalékra csökkentették az állami vállalatok mennyiségét (állam működő vagyona)
- Regnálásuk alatt csökkent a születő gyerekek száma (1000 főre 9,5-ről 9-re éves szinten)
- Regnálásuk alatt az állami vagyon 60 százalékát eladták, 190 jól működő, nyereséges vállalatot privatizáltak, jelentős részüket a tulajdonos csődbe is vitte (pl. MALÉV)
- 283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt rúgtak ki 2002-2010 között.
- A baloldal bevezette az egyetemi tandíjat.
- 2008-ban a válság idején a baloldal a bankokat segítette 600 milliárd forinttal. Most a bankok fizetnek, 3600 milliárd forintos segítséget kaptak a hitelesek, a bankok meg extra bankadót.
- Bevezették a kamatadót: az amúgy is csökkenő megtakarításokat is megsarcolták. Gyurcsányéknál a már adózott pénz után járó kamat is adózott.
- 15 százalékról 20 százalékre emelték az EVA mértékét.
- Eltörölték a gázártámogatást.
- Csökkentették az agrártámogatásokat.
- Járulékokat emeltek.
- Hatalmas összegeket vontak el a tömegközlekedéstől.
- Kormányzati negyed: 10 milliárdot költöttek rá, és nem épült semmi.
- Állami tankönyvet írt 2010 előtt egy CEU-s tanár.
- A devizacsapdát ők okozták, közben azt hazudják, hogy a kormány nem mentette meg a devizásokat. A kormány 155 000 devizahitelest mentett meg a kilakoltatástól
- Csökkentették 2010 előtt az oktatásra fordítható keretet.
- 251 milliárd forint adósságot hagytak hátra Budapesten 2010-ben.
- 8 év alatt felszámolták a tartalékos katonaságot, Gyurcsány idejében 17 tartalékosunk volt, most van 10 000.

🔴 2. A baloldal 2010 utáni bűnei:

- Nemzetközi lejárató kampányt szerveztek a NAT miatt.
- Folyamatosan álhíreket terjesztenek mindennel kapcsolatosan: soha el nem hangzott vérlázító nyilatkozatokat állítanak be úgy, mintha azokat a jelenlegi magyar miniszterek és államtitkárok mondtak volna. Pl. „Novák Katalin: nem az államnak kell eltartania a nyugdíjasokat”
- Befészkelték magukat minden országosnak látszó, ám valójában néhány tucat aktivistát tartalmazó szervezetbe (pl. PDSZ, Magyartanárok egyesülete, Történelemtanárok egylete, stb) Ezeket a szervezeteket nyilatkoztatják szakmai ügyekben, és hergelik oktalanul a lakosságot. Ott vannak a MOK-ban is, lezüllesztették az orvosi kamarát a 444 szintjére, álhíreket terjesztenek (pl. koszos, lepukkant tusoló)
- Az abortuszt támogatják a gyermekvállalással szemben.
- Hazugságokat terjesztettek a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványokkal kapcsolatosan.
- A migrációt támogatják a demográfiai problémák magyar gyerekek születésével való kezelése helyett.
- Megpróbálták ellehetetleníteni a Nemzeti Konzultációkat. Támadták az online felületet, ellopták az íveket.
- Folyamatosan mocskolják a magyarokat, a keresztényeket, a heteroszexuálisokat, a fideszeseket, megöléssel fenyegetőznek, lámpavasaznak, földönfutóvá akarnak tenni mindenkit, aki nem béget nekik.
- Iparággá fejlesztették a börtönbizniszt, milliárdokat kerestek azon, hogy perelték a magyar államot.
- Támadják a Paks II projektet – ha hatalomra kerülnek, a projekt leáll, és Magyarország kiszolgáltatott marad energiaellátás terén.
- Hazudnak a gázárral kapcsolatosan, azt mondják, hogy most alacsony a világpiaci ár, akkor miért van az, hogy mi fizetjük a legolcsóbb gázt, 2010 előtt meg mi fizettük a második legdrágábbat? Akkor nem volt világpiaci ár?
- Hazudtak a mentők kiérkezési idejével kapcsolatosan, holott ma már műszerekkel méri az OMSZ az adatokat, azokat manipulálni nem lehet, minden egyes hívás és kiérkezés lekérdezhető, nyomon követhető. Aki mást állít, nevezze meg, hogy mikor és hová nem ment ki időben a mentő!
- Ahogy fokozódik a járványhelyzet, úgy egyre több hazugságot terjesztenek az egészségügyi rendszerrel kapcsolatosan. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy több fertőzött és több halott legyen, a maszkviselés ellen kampányolnak kamuorvosaik (pl. Gődény)
- A járvány első hullámának elején mesterséges boltpánikot keltettek azzal, hogy folyamatosan hazudtak, hogy elindult a felvásárlás. Végül tényleg elindult.
- Megszervezték a Gyöngyöspatai botrányt, céljuk az emberek összeugrasztása, olyan esetek kellenek, melyek sértik a tisztességes emberek igazságérzetét.
- Lebontanák a kerítést, szerintük a migráció egy álprobléma.
- A kormány tájékoztatási kötelezettségére elkülönített forrásokról azt hazudják, hogy ez „propaganda pénz”, közben pedig törvény írja elő, hogy a kormány tájékoztasson (újság, TV, reklámok, sajtótájékoztatók, stb)
- Hazudtak a CSOK-kal kapcsolatosan: a CSOK nem „röghöz kötés”, mert a „csokos” házat is el lehet adni.
- Álcivil soros-szervezeteket támogatnak (pl. TASZ, Helsinki, Amnesty, stb), és cserébe ezek a szervezetek durván beavatkozva Magyarország belügyeibe a baloldal szekerét tolják.
- Folyamatosan mindenféle román meg orosz lepukkant épületek fotóit magyar kórházaknak adják ki, ezzel hergelik a naiv követőiket. Mára már a MOK is beállt ebben a sorba.
- Az Alinsky módszert alkalmazzák, céljuk a hatalom átvétele minden áron, ha kell, akár utcai zavargások árán is. Hadházy, a Momentum és a többi már nyíltan is beszélnek erről.
- Járványhelyzetben összefogás helyett még durvábban támadták a kormányt, a társadalomban bizonytalanságot és gyűlöletet keltettek, démonizálták az Operatív Törzset, az orvosokat, a Tisztifőorvost.
- Szerintük a kormány idegengyűlölő, közben ők azok, akik a határokon túl élő magyar honfitársainkat románozzák, ukránozzák.
- Donáth Anna sajnálta, hogy nem magyarok a koronavírus első hazai fertőzöttjei.
- Genderpropagandát vinnének be már az óvodákba is, a Momentum éllovasa ennek az őrületnek. Középületeinkre kitűzték a szivárványos zászlót.
- A járvány első hullámának közepén Hadházy állampolgári engedetlenségre szólított fel.
- Miközben a nemzeti oldal gazdag emberei, politikusai adakoztak, a baloldal elintézte a dolgot 20 maszkkal.
- Folyamatosan eljárásokat, büntetéseket sürgetnek Magyarországgal szemben Brüsszelben. Dobrev, Donáth, Cseh és Ujhelyi ennek fő szervezői.
- A balliberális propagandamédia és a pártok arra használták fel a járványt, hogy maguk részére tarháljanak. Még az Operatív Törzs élő adásába is beletették a tarhálós felhívást.
- A Momentum a bankokat sajnálta a hiteltörlesztési moratórium bevezetése miatt.
- Nem támogatták a rendkívüli jogrend bevezetését, ezzel 1 héttel tolódott a törvény elfogadása, fennakadást ugyan nem okozott a baloldal gáncsolása, de pluszmunkát igen.
- Hazudtak a közintézményekkel, egészségügyi intézményekkel kapcsolatosan (pl. nincs mit enniük az orvosoknak, nincs szappan, nincs maszk, stb)
- Visszaéltek a baloldal polgármesterei a rendeleti kormányzással: ingatlanok eladásáról, haveri cégekkel való szerződésekről, személycserékről döntöttek a járványügyi intézkedések helyett.
- Azt hazudták, hogy a védőfelszerelést Európa vette nekünk, közben kiderült, hogy nem, kizárólag hazai forrásból vásároltuk azokat.
- O1G maszkokat gyártott a Momentum.
- Hazudtak a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatosan: a valóság az, hogy a törlesztő nem nőhet, kamatos kamat nem számítható fel.
- Támadták a rémhírterjesztést szankcionáló törvényt: világos, hiszen ők azok, akik a rémhíreket terjesztették.
- A járványra hivatkozva jogerős ítéletüket töltő bűnözőket engedtek volna ki a börtönből.
- Folyamatosan támadták a Tisztifőorvost, helyette mindenféle sarlatánokat nyilatkoztattak.
- Hazudtak a gazdasági mentőcsomaggal, a bérkompenzációval kapcsolatosan. Azt hazudták, hogy 0,3% a mértéke, közben a gazdaságvédelmi csomag a GDP 20 százaléka, kb. 9000 milliárd forint. Azt hazudták, hogy 0% a bérkompenzáció, közben kiderült, hogy 70%.
- Meghamisították Kásler miniszter levelét, „félig összevart hasú” betegek hazaküldéséről hazudoztak, meg 36 ezer hazaküldött betegről, közben kiderült, hogy senkit sem küldtek haza indokolatlanul. Haza csak az ment, aki már meggyógyult.
- Jakab automata hívásokkal zaklatta az embereket, miközben mindenki a védekezésre koncentrált, ő tolta a Jobbikos propagandát.
- Egyetlen fontos projekt lenne most Budapesten: a Lánchíd, mégis áll a munka, közel 1 évükbe került kiírni a közbeszerzést.
- Bérlakásprogramot ígértek, az októberi választások után eladják az önkormányzati bérlakásokat, egyéb ingatlanokat.
- Klímaveszélyhelyzetet hirdettek, tüntetnek, posztolnak a Facebookon, közben egyetlen kórót sem ültetnek, cserébe kivágják azokat a fákat, melyeket a kampányban még meg akarták menteni.
- Hatalomra kerülésük után Budapesten és a többi vidéki városban politikai tisztogatást hajtottak végre, minden olyan szakembert leváltottak, akik szerintük „fideszesek”
- 5 helyettes, 44 tanácsadó Budapesten, milliós szerződések a haveroknak, pénzelvonás és áremelés a lakosságnak.
- Megpróbálták megfúrni (és részben sikerrel is jártak) a Liget projektet
- Leállították a budapesti szuperkórház projektet
- Hazudnak a kultúrával és a művészettel kapcsolatosan, a jelenlegi kormány megduplázta a támogatások összegét 2010 óta, ők mindig csak elvontak.
- Álhíreket és rémhíreket terjesztenek a Balatonnal, az iskolákkal, a kórházakkal, a járványkezeléssel kapcsolatosan.
- Leállították a mobilgát építését a Római parton, pedig a projekt már folyamatban volt
- Szájzár rendeletek az általuk „visszavett” városokban, rendeletben tiltják meg az önkormányzati dolgozóknak, hogy nyilatkozhassanak.
- Kórházi botrányokat szerveztek a kormány lejáratása céljával: pl. Badacsonyi Szabolcs volt SZDSZ-es pártkatona kórházigazgatóként kirúgott egy köztiszteletben álló orvost, melyet az orvos kollégáinak a felmondása követett.
- Molesztálási ügyek: Gréczy, Havas, Donáth, Wittinghoff, stb.
- Fejlesztések leállítása a „visszavett” városokban. Totális inkompetencia: vagy nem akarják, hogy épüljenek a városok, vagy nem értenek hozzá, hogy mi lenne a feladatuk.
- Márky-Zay listázná azokat a bírókat, akik neki nem megfelelő ítéleteket hoznak
- Hatalomra kerülésük után megemelték a „visszavett” városokban a helyi adókat: telekadó, építményadó, idegenforgalmi adó
- 2 hét alatt 60 ezer új fertőzöttel riogatott a MOK
- „nincsmaszk, sokamaszk, nincslélegeztetőgép, sokalélegeztetőgép” stb.
- Védekezés helyett saját Facebook oldalaikra költöttek tízmilliókat (oldalanként) „Reggel, éjjel meg este” tolták az orbánfóbiát.
- Hazudtak a vérellátóval kapcsolatosan: senki sem tiltotta be a maszk használatát.
- Czeglédy szennylapja, a nyugat.hu örült a járvány terjedésének.
- Európai nyugdíjról, európai minimálbérről és alapjövedelemről hazudnak, közben ezekre nincs pénz, sosem volt, és sosem lesz. Magyarországon munkaalapú társadalom van, nem segélyalapú.
- Hadházy szerint ostobák a honvédek, a Honvédség fejlesztésére fordított pénz pedig „kidobott pénz”
- „Sarcolásról” beszélnek a baloldali polgármesterek, közben több pénzből gazdálkodnak 2020-ban, mint 2019-ben.
- Zokon vették, hogy a pártfinanszírozás egy részét emberéletek mentésére átcsoportosította a kormány.
- Csökkentették a járatok számát Budapesten, ezzel fokozták a fertőzés lehetőségét.
- A budapesti idősotthonokban minden harmadik gondozott fertőzött lett, több mint 50 ember halt meg. Karácsony meg sem látogatta az intézményeket, ahol rühfertőzés is tombolt, a gondozottak alultápláltak voltak és ki voltak száradva.
- „Fizessenek a gazdagok” – csak szerintük mindenki gazdag, aki az átlagbérnél többet keres.
- A „visszavett” városok helyi médiumait cenzúrázzák, ellehetetlenítik, bezárják, elvonják a pénzt. Nem tűrik a más véleményeket.
- Telehazudták a külföldi sajtót azzal, hogy bezárt a Parlament, közben nem zárt be.
- Hazudtak, hogy nálunk a legrosszabb a halálozási arány, közben a számok azt mutatták, hogy nálunk az egyik legjobb, lakosságarányosan a mortalitás az egyik legalacsonyabb volt.
- Karácsony megemelte az általa kinevezett cégvezetők bérét 40 százalékkal.
- Bojkottálták az érettségit, majd számon kérték, hogy miért nem volt szóbeli.
- Megemelték a szociális bérlakások díját Óbudán – a járvány kellős közepén.
- 1 milliárd forintot vontak el az óvodáktól, a bölcsődéktől, a fejlesztésektől Újbudán.
- „Teljhatalmat” hazudtak, aztán kiderült, hogy mégsem volt az, sem jogilag, sem a gyakorlatban nem élt vissza senki sem kormány oldalon a rendkívüli jogrenddel, de a baloldali városvezetők igen.
- Hadházy és Szél értelmetlen dudálós tüntetést szerveztek, megkapták a bírságot, majd tarháltak egy jót.
- 10 éve a sajtószabadságot féltik, közben szabadon O1G-zhetnek.
- Szabó Tímea 5 évig amerikai lapoknak tudósított, „sérülékeny” csoportok védelmével foglalkozott, 4 évig migránsprogramot koordinált a Helsinkinél (sorosszervezet).
- Gödön 4300 ember munkahelyét sodorták veszélybe a látszat-koalíciójukkal. A Samsung gyárat a kormány mentette meg a különleges gazdasági övezet intézményével.
- Támadták a rezsicsökkentés intézményét (csődbe mennek a közműcégek).
- Támadták a munka törvénykönyvét (rabszolgatörvény).
- Támadták a magánnyugdíjpénztárakkal játszó tőzsdecápák kiiktatását (ellop a zorbán 3000 milliárdot).
- Kórházak elleni perekhez toboroztak „ügyfelelet”.
- 4 millió éhezőről és félmillió új munkanélküliről hazudtak.
- Sarlatánok mindenhol: Karácsony egészségügyi tanácsadója nem orvos, hanem mentőápoló, Korózs „mentőápolója” sosem volt az, kamuvideót forgattak az OMSZ székháza előtt, Gődény sem orvos, ő gyógyszerész, aki ráadásul még a gyógyszerész szakmáját sem gyakorolja. Az ő ortopédus és homeopata cimborái zokon vették, hogy az Operatív Törzs virológusai nem tárgyalnak velük.
- A jogosítvánnyal sem rendelkező Karácsony Gergely autósok elleni lépései.
- Járvány idején több városban csökkentették az óvónők, dajkák fizetését, egyes helyeken 0 forintra csökkentették az önkormányzati dolgozók bérét.
- Felesleges adatigénylésekkel támadták az amúgy is leterhelt kórházakat.
- Lopott beszédek a Parlamentben, lopott gazdasági tervek és klímastratégiák az önkormányzatoknál.
- Folyamatosan gyalázzák a vidéki embereket: szerintük a vidéken élők tudatlanok, csak a kocsma és a templom között mozognak.
- Nyáron megállás nélkül támadták a turizmust (támogatások kapcsán, 5000 ezer forintos lángos, Tiborcz, Lőrinc, stb – szokásos hülyeségek).
- Gyalázzák a kereszténységet, a vallásunkat, kinevetik azt, hogy kereszténydemokraták vagyunk, gúnyolódnak a templomokon, a hitünkön.
- 10 éve „stadionoznak”, közben elhallgatják a több tízezer egyéb projektet (óvodák, iskolák, bölcsődék, utak, kórházak, rendelők, stb).
- Folyamatosan firkálnak, graffitiznek, szemetelnek, megsértik az emberek magánélethez, tulajdonhoz való jogát, zaklatják a politikusok és a közszereplők családjait, megfélemlítik a jobboldali újságírókat, kémkednek, lehallgatnak, stb.
- 2010-ben nem szavazták meg a kettős állampolgárságról és a honosításról szóló törvényt (pl. Gyurcsány).
- 2019-ben nem szavazták meg a 2020-as év Nemzeti Összetartozás évének nyilvánítását.
- „Ha évente nem keresed meg a 100 milliót, akkor hülye vagy” (Lackner).
- Az Isztambuli egyezményben genderlobbit akartak elfogadni.
- „botmixerezés”
- Elvették a nyugdíjasok támogatását Újpesten.
- „családipótlékoznak”, közben ma az adókedvezmény és a családi pótlék összege 1 gyerek esetén 82 százalékkal, 2 gyerek esetén 150 százalékkal, 3 gyerek esetén 145 százalékkal több, mint Gyurcsányék idejében.
- Hazugságokkal tömik tele brüsszeli cimboráik agyát, hogy azok külső támadásokat indítsanak Magyarország ellen az EP-ben.
- Azért kampányolnak Brüsszelben, hogy a nekünk járó fejlesztési forrásokat vonják meg tőlünk. Nekik egy leszakadó Magyarországra van szükségük.
- Nem engedték felszólalni Varga Juditot az EP-ben, amikor Magyarország újabb meghurcolásáról volt szó.
- Hazudtak a lélegeztetőgépekkel kapcsolatosan, betörtek egy kórházba, ott egy ismeretlen személyt a kórház dolgozójaként kiadva hazugság videót készítettek.
- Démonizálják a nemzeti érzelmű vállalkozókat, pl. Mészáros Lőrincet, holott ő épít, 25 ezer embernek ad munkát, adományoz, adózik.
- Divide et impera, avagy oszd meg és uralkodj: A módszer értelmében, ha az ellenfelek közül egyeseknek ígérünk bizonyos előnyt, míg másoknak nem, ezáltal az ellenfelek sorai megbonthatók, az ellenfelek külön-külön könnyebben legyőzhetők, illetve ellenőrzés alatt tarthatók. Céljuk megosztani a társadalmat vallási, etnikai, vagyoni, lakóhely szerinti és egyéb szempontok alapján.
- Hazudtak, hogy csökkent a covid osztályon dolgozók bére. Az igazság az, hogy a bér 180 százalékra nőtt, majd a járvány csökkenésével 150 százalékos volt a bér, de semmiképp sem csökkent.
- A választási ígéreteik ellenére a nyugdíjasok nem kapták meg a 20 ezer forintos fűtéstámogatást Budapesten.
- Támadták az iskolaőrség bevezetését, holott ezzel a kormány pont a gyerekeket, a nőket (tanárokat) védi meg.
- Támogatják a rasszista BLM és Antifa mozgalmakat.
- Támadták az Erzsébet táborok felújítási munkálatait. Nekik nem számít, hogy 100 ezer gyerek milyen körülmények között táborozik.
- Az egyes területek fejlesztésére fordított pénzről azt hazudják, hogy azt „Mészáros” vagy „Ráhel” kapják, holott ez nem igaz, fejlesztési pénzt mindenki kaphat, a szempontok nem politikaiak, hanem gazdaságiak. A turizmus ágazatot karolta fel a kormány, azon belül mindenkit.
- Hatalomra kerülésük után elvonták a pénzt Budapest fideszes kerületeitől, Tarlós idejében nem volt ilyen megkülönböztetés.
- Hazudtak, hogy minden Balatoni strand fizetős, közben több mint a fele ingyenes, méretében pedig ezek a strandok az összes strand háromnegyedét teszik ki.
- Homofóbiával vádolja Magyarországot Brüsszelben a Momentum.
- Listázzák a szerintük fideszes vállalkozásokat (hotelek, éttermek, stb) „NER hotel”
- Házon belül megszervezték az index balhét, közben lejáratták a kormányt, aminek semmi köze nem volt hozzá.
- Minden általuk „visszavett” városban emelték a parkolás díját, van, ahol 30 százalékkal, mindezt indokolatlanul. Megy az autósüldözés.
- A baloldali média titkolja a nyugaton történő eseményeket: keresztényüldözés, nemi erőszak, „no go” zónák, növekvő bűnözés, stb.
- Korrupcióval gyanúsították meg Tarlóst, a nyomozás megállapította, hogy nem volt korrupció.
- Folyamatosan azt hazudják, hogy a kormány faellenes, közben több száz millió fát ültettek 2010 óta, soha nem látott mértékben nőnek az erdőségek és zöldülnek a városok.
- A szivárványkoalíció csak a választásig működik, utána széthullik (pl. Göd, Szolnok, Ferencváros) Nem akarjuk, hogy kormányra kerülésük esetén működésképtelenné tegyék Magyarországot.
- Agymosó táborokat szerveznek a fiataloknak (pl. TASZ, Momentum, DK, stb)
- Saját ízlésük alapján korlátoznák a választójogot (pl. vidékiek nem, idősek nem, alacsony iskolai végzettségűek nem)
- Látszatintézkedések: Bérlakások helyett rovarhotelek, a parkolási problémák megoldása helyett közlekedési káosz teremtése a biciklisávokkal, klíma helyett ivókút a metróhoz, stb.
- Hazugság a Balatonnal kapcsolatosan, nem most adták el a fél Balatont, hanem ők adták el a haverjaiknak, pl. SCD, majd pedig nem fejlesztették az üdülőket.
- Ők a felelősek a politika és a közbeszéd eldurvulásáért, egyre mélyebbre süllyednek a politikusaik, ezzel példát mutatva híveiknek is. Pl. „Lónak a f…át” tábla a Parlamentben, vagy „lámpavasazás” stb.
- Közlekedési káosz Erzsébetvárosban.
- Deportálnák Magyarországról a határon túli magyarokat.
- Segítségükkel az EU „jogállamiság” gumiszabállyal zsarol bennünket is és a többi V4 országot: jogállam az, amit ők annak vélnek.
- Toleranciáról, megértésről beszélnek, közben mindenkit letiltanak. Most csak a Facebookon, aztán ha hatalomra kerülnek, akkor fizikailag is, meg „földönfutóvá teszik”
- Ciprusi, offhore hátterű cégekkel kötnek szerződéseket több százmillió forint értékben
- Áramot loptak, bitcoinnal üzérkedtek az Erzsébetvárosi polgármesteri hivatal épületében
- Támadták az iskolaőrség bevezetését
- A kamupártokat ellehetetlenítő törvénymódosítást akadályozták
- Az abortusz mellett indítottak országos kampányt
- Támadták az orvosok béremelését lehetővé tevő törvényt
- Donáth Anna "őszödi beszéde": beismerték, hogy Brüsszelben ők járatják le az országot. (eddig is tudtuk, de már ők is beismerték)

Néhány példa a választás utáni teljesítményükre: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/182860549857753
Utcai zavargásokra készülnek https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199349278208880

🔴 3. A liberálisok 10 fő hazugsága

- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI NŐK jogaiért és százezer számra engedik be azokat, akik semmibe veszik a nőket.
- A liberalisok harcolnak a GYEREKEK jogaiért, de betelepítik azokat, akiknek a jogrendszere megengedi, hogy akár 8 éves kislányokat férjhez adjanak, és támogatják az abortuszt is.
- A liberalisok harcolnak a JOGÁLLAMÉRT és eltűrik a Saria rendőrséget a nyugat-európai országaikban, így létrejön egy "állam" az államban.
- A liberalisok ANTISZEMITIZMUSSAL vádolják Magyarországot, miközben rászabadítják az európai zsidóságra a zsidógyűlölő illegális migránsok millióit.
- A liberalisok harcolnak VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS szabadságáról, de nem tűrnek más véleményt, kirekesztő módon megbélyegeznek másokat (náci, rasszista, homofób, kirekesztő senki az, aki velük nem ért egyet)
- A liberalisok harcolnak a HOMOSZEXUÁLISOK extra jogaiért, miközben Európába hívják azokat, akik finoman szólva nem osztják ezeket a nézeteket
- A liberalisok harcolnak EMBERI MÉLTÓSÁGÉRT, miközben habzó szájjal démonizálják, gyalázzák, a velük nem egyező véleményt megfogalmazó embereket.
- A liberalisok harcolnak ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT, de kizárólag a deviánsok, az idegen kultúrájú emberek esélyeit veszik figyelembe, az őslakos európaiakkal szemben.
- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI ÉRTÉKEKÉRT, de az európai értékek közé már nem számítják bele a keresztény kultúrát, a hagyományos családmodellt, a nemzeti identitást, a hazaszeretet, a valódi sajtószabadságot.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-dk-szerint-a-kormany-harminc-evre-eladositotta-az-orszagot-318054/

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány 

A magyarság tettekben mutatkozik meg, nem a személyi igazolványban

A magyarság tettekben mutatkozik meg, nem a személyi igazolványban

A képen szereplő 6 ember közül öten bár papíron magyarok, de cselekedeteikkel minden egyes nap bizonyítják, hogy ők ártani akarnak országunknak és nemzetünknek. A hatodik, Loïc Nego, a magyar labdarúgó válogatott tagja, 2019-ben tett állampolgári esküt. Akkor a következő szöveget mondta el:

📌 "Én, Loïc Nego, esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem. Magyarországnak hű állampolgára leszek, az Alaptörvényt és a jogszabályokat tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom. Isten engem úgy segéljen."

Ezt a szöveget sosem fogjuk hallani Gyurcsánytól, Dobrevtől, Donáth Annától, Fekete-Győrtől és a többi hazaárulótól. Ki sem jönne a szájukon!

Loïc Nego pontosan azt tette, amire felesküdött. Szereti és tiszteli Magyarországot, a meccsen gólt lőtt, majd megcsókolta címerünket. Köszönjük, és tiszteljük érte a francia származású honfitársunkat!

📌 1. Fekete-Győr: Megint román párt mellett kampányol a magyarellenes Momentumot vezető Fekete-Győr András.
https://szamokadatok.hu/Post/1966/Megint_roman_part_mellett_kampanyol_a_magyarellenes_Momentumot_vezeto_Fekete-Gyor_Andras_videoval
📌 2. Gyurcsány: Egyik kijelentése "Nekem az, hogy magyar, nem jelent semmit ..."
https://www.youtube.com/watch?v=6p4BWQdC2u8
📌 3. Donáth Anna: Szlovák párt mellett kampányolt a momentumos Donáth Anna
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szlovak-part-mellett-kampanyolt-a-momentumos-donath-anna-2490046
📌 4. Dobrev: folyamatosan Magyarország elleni szankciókat, pénzelvonást sürget Brüsszelben. https://www.kemma.hu/orszag-vilag/dobrev-klaraek-magyarellenes-ultimatumot-fogalmaztak-meg-2714228/
📌 5. Bangóné: Bangóné nem bánta meg, hogy a határon túliak elleni kampány arca volt
https://vasarnap.hu/2019/04/09/bangone-borbely-ildiko-nem-banta-meg-hogy-a-2004-es-gyalazatos-nepszavazasi-kampany-plakatarca-volt/
📌 6. Loïc Nego: az Izland elleni meccsen lőtt gólja után megcsókolta címerünket.
https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201114-csok-a-cimerre

ADD TOVÁBB!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Loïc_Nego

Címkék: Gyurcsány  Momentum  Nemzet 

Ismét lyukra futott Falus Ferenc, a DK "virológusa" :)

Ismét lyukra futott Falus Ferenc, a DK "virológusa" :)

Bővült az ellenzék "virológus" gárdája. A
- kamuvideós Korózs
- álmentős Athina
- sarlatán Gődény
- ortopédus Pócs
- szcientológus Lenkei
- természetgyógyász Tamási
után itt van Falus Ferenc, a 10 éve lejárt engedéllyel rendelkező egykori orvos, akit a többiek mellett folyamatosan nyilatkoztat járványügyi kérdésekben a 444, a telex, az index és a többi kamugyár. Közben hangosan kiabálják, hogy az Operatív Törzs velük nem egyeztet.... De mégis kivel kellene egyeztetniük a virológusoknak, a matematikusoknak és a tudósoknak? Vicc ez az egész!

Ma is hatalmas álhírt közölt Falus, de nem ez az első eset.

‼️1. Mai hazugság, álhír, vagy rémhír, ha úgy tetszik: "Közel egymillió aktív fertőző szaladgál az országban, pillanatnyilag valószínűleg minden tizedikünk vírushordozó. (..) Nem hasra ütve mondom a számot, a szlovákiai országos tesztelés eredménye mutatja ezt a nagyságrendet"
Mindezt Szlovákiára hivatkozva mondja, mivel ott 3,6 millió embert teszteltek le, csakhogy Szlovákiában a tesztek 1 százaléka lett pozitív, ami Magyarország esetében nem 1 millió, hanem 100 ezer embert jelenthet.
📌 Hazugság: https://444.hu/2020/11/11/falus-ferenc-szerint-a-kormanyzat-kapkod-mikozben-kozel-egymillio-aktiv-fertozo-szaladgal-az-orszagban
📌 Valóság: https://ujszo.com/kozelet/a-36-millio-teszt-egy-szazaleka-lett-pozitiv

‼️2. Korábban Falus Ferenc azt is állította, hogy "Orbán Viktor jósol az első hullám tetőzésével kapcsolatosan. A Miniszterelnök a tudósok, a virológusok, a matematikusok számítása alapján akkor nagyjából a tetőzés előtt 2 héttel tűpontosan közölte a várható tetőzést. Orbán Viktor azt mondta, hogy a járvány ekkor fog tetőzni, és ez így is lett. Mindezt nem hasra ütésre, hanem komoly számítások alapján.
📌 Hazugság: https://mandiner.hu/cikk/20200501_a_miniszterelnok_majus_3_aval_megbukott
📌 Valóság: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/166044991539309

‼️3. Falus Ferenc korábban a járvány második hullámáról szóló miniszterelnöki bejelentésben és kételkedett, Falus úgy fogalmazott, hogy "Orbán jövendölését a második hullámról nem kell elhinnünk, mert amiket eddig mondott, azok sem bizonyultak igaznak" Mint látjuk, a második hullám itt van, "nem kicsit, nagyon!"
📌 Hazugság: https://444.hu/2020/05/01/falus-ferenc-orban-jovendoleset-a-masodik-hullamrol-nem-kell-elhinnunk-mert-amiket-eddig-mondott-azok-sem-bizonyultak-igaznak
📌 Valóság: https://koronavirus.gov.hu/

A lista nem teljes.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201110-mar-10-eve-lejart-a-hires-baloldali-jarvanyugyi-szakerto-orvosi-engedelye.html
https://szamokadatok.hu/Post/1964/Az_ellenzek_jarvanyugyi_szaktekintelyei

Címkék: Egészségügy  Gyurcsány 

Megerősítette az EU: A magyar dolgozókat lenéző, betegeknek és értékteleneknek tartó Dobrev minimálbéres sikersztorija úgy kamu, ahogy van

Megerősítette az EU: A magyar dolgozókat lenéző, betegeknek és értékteleneknek tartó Dobrev minimálbéres sikersztorija úgy kamu, ahogy van

(A címhez egy kis videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/878025836274864)

Saját sikereként jelentette be Gyurcsányné, született Dobrev Klára, hogy „lesz európai minimálbér”. Nos, mostanra Von der Leyen EB-elnök is megerősítette: amiről Dobrev beszélt, az egyszerűen nem létezik. Magyarországot – például – olyan minimálbér megállapítására ösztönözheti (nem kötelezheti) az EU, amilyet már most is fizet. Kösz a semmit, Dobrev elvtársnő!

📌 Ma reggeli cikkünk a dolog tudományos hátteréről, számokkal:
https://szamokadatok.hu/Post/2198/Dobrev_Klara_amokfutasa_az_europai_minimalberrel

A baloldali pártok demagóg retorikájában 2017 óta komoly szerepet kapott az „európai minimálbér” kifejezés.
Először az akkor még Vona Gábor vezette Jobbik tűzte zászlajára, majd amikor a korábbi pártelnök a 2018-as választásokon elbukott, és a téma másik gazdája, Gyöngyösi Márton Jobbik-elnökhelyettes elhúzott Brüsszelbe (nem minimálbérért), akkor a Gyurcsány-párt állt a fantazmagóriát erőltetők élére.

A kormánypárti szakemberek évek óta hangoztatják, hogy lehetetlen uniformizált minimális bérszintet meghúzni az EU tagállamainál,
hiszen egy leszakadt bolgár gazdaság összeroppanna, ha például a luxemburgi legalacsonyabb jövedelmet kellene kiköhögnie minden egyes munkavállalónak.

De – persze – rendkívül jól hangzott, ahogy Gyurcsányné, született Dobrev Klára egy héttel ezelőtt üdvözült mosollyal bejelentette: Óriási siker, hogy az Európai Parlament nagy többséggel támogatta az általam kidolgozott foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatásokat. A képviselők több mint kétharmada megszavazta a jelentésemet, vagyis az ajánlásokból minden tagállam számára kötelező jogszabályok születhetnek. Az első és talán legfontosabb: lesz európai minimálbér!”

És hogy mi a Dobrev-lufi mögötti valóság, arról Nicolas Schmit foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos számolt be:

A javaslat a minimálbérek keretére vonatkozik, a nemzeti hagyományok, a nemzeti hatáskörök, valamint a szociális partnerek szerződési szabadságának tiszteletben tartásával. Továbbá tisztességes verseny biztosításával segít megvédeni azokat a munkáltatókat is, akik egyidejűleg tisztességes bért fizetnek a munkavállalóknak. (...) Ugyanakkor nem kötelezi a tagállamokat a törvényben előírt minimálbérek bevezetésére, és nem határoz meg közös minimálbérszintet sem.”

Vagyis Gyurcsányné, született Dobrev Klára jelentése annyit ért, hogy minden marad a régiben. Minden EU-tagállam a saját piaci lehetőségeinek megfelelően alakítja ki a minimális kereseti szintet.
És hogy mennyiben érinti ez a magyar munkavállalókat, akiket a Gyurcsány-klán tagjai évek óta etetnek azzal, hogy európai szintre tornázzák fel a magyar minimálbér szintjét?! Nos, a jelek szerint semennyiben, ugyanis az Európai Bizottság nyilvánvalóan nem fogja átírni a tagállamok gazdasági lehetőségei alapján létrejött gyakorlatot, amit tekintve egyébként a magyar munkavállalók nem is állnak rosszul.

Forrás: https://888.hu/gazemberek/megerositette-az-eu-dobrev-minimalberes-sikersztorija-ugy-kamu-ahogy-van-4280401/
https://szamokadatok.hu/Post/2198/Dobrev_Klara_amokfutasa_az_europai_minimalberrel
Dobrev Klára hazugsága: https://www.facebook.com/dobrevklara/posts/3402035529872618

Címkék: Európai Unió  Gyurcsány 

Dobrev Klára ámokfutása az európai minimálbérrel

Hazugság vs valóság. (+ a FideszEU közleménye)

Dobrev Klára ámokfutása az európai minimálbérrel

Gyurcsányné dörgedelmes bejelentést tett, miszerint „Lesz európai minimálbér, …” (1). Ezt arra alapozza, hogy a jelentését néhány nappal ezelőtt elfogadta az EP (2). A jelentés 19. pontja foglalkozik az európai minimálbér kérdéskörével, amely kollektív szerződések és nemzeti jogszabályok révén kívánja rendezni a kérdést. A Bizottságot pedig felkéri, hogy erre adjon valamiféle keretrendszert.

Csak ennyi? Nincs itt semmi látnivaló! A felelős magyar kormány pedig nem kíván nemzeti jogköröket átruházni az EU-nak. Dobrev Klára továbbra is hangzatos demagógiát közvetít. Elmondjuk, miért.

A minimálbért természetesen mindenki növelni akarja, azonban fontos, hogy a bérek emelése az észszerűség keretein belül maradjon, mert akár ár-bér spirál is kialakulhat.

Az európai minimálbér ötlete évekkel Dobrev EP-képviselőségének kezdete előtt megfogant (3), ő csak felült a vonatra. Dobrev folyamatosan hangzatos demagógiát közvetített, alig lehet kihámozni, hogy mire gondol. Egységes összeg nyilván kivitelezhetetlen lenne, de végül mint kiderült elképzelése szerint a minimálbért az átlagbér legalább 60%-ára kellene emelni minden tagállamban (4), (5).

Ezek nagyon magasztos célok, azonban a probléma mindössze az, hogy mindenki más ezt a kérdést máshogy gondolja (6), (7), (8). A világ és az EU túlnyomó része szerint a minimálbért a mediánbér és nem az átlagbér 60%-ához kellene kötni. Sőt sokan a mediánbér 50-60%-os tartományát már elfogadhatónak tartják, továbbá az átlagbér 50%-áról beszélnek. Tudjuk, hogy a mediánbér összege az országok túlnyomó részében 80% körüli része az átlagbérnek. Dobrev az átlagbér 60%-áról hadovál, azaz a mediánbér akár 75%-át kifizetné minimálbérként. Ez gazdaságilag lehetetlen az EU-tagállamok nagy részében.

Az Eurostat nem rendelkezik a minimálbér és a mediánbér arányáról pontos számokkal, csak az átlagbérhez képest közöl adatokat (9), amely 2019-ben 42.4% volt Magyarországon. Azonban az OECD országok (nagyon sok közülük EU tagállam) mediánhoz képesti statisztikáját megnézve (8) Magyarország már 2017-ben is az előkelő 52%-os értékkel rendelkezett.

Elmondható, hogy Magyarország igencsak jól áll a minimálbér tekintetében mind a mediánbér 60%-ához képest (lásd diagram), mind pedig az átlagbér 50%-ához képest is (9). Felvetődik, hogy az EU többségét alkotó azon tagállamok, ahol rosszabb a helyzet, mint Magyarországon, hogy vélekednek a kérdésről, ha mellébeszéd helyett már konkrét számokról van szó.

A minimálbér összege 161 000 Ft 2020-ban, miközben 210 600 Ft a garantált bérminimum összege, amelyhez legalább szakmunkásbizonyítvány és képesítést igénylő munkakör szükséges. A garantált bérminimum 30%-kal magasabb a minimálbérnél, tehát a garantált bérminimumot kereső szakmunkások már európai minimálbért keresnek most is.

Közben azért Dobrev is leszállt a magas lóról (10), mert szembejött a valóság Ursula von der Leyen és az Európai Bizottság képében. Azt persze nem tudjuk, hogy szándékosan beszél az átlagbér 60%-áról vagy annyira ostoba, hogy összekeveri a mediánbért és az átlagbért.

A PM adatai szerint 2020. év elején 250 ezer munkavállaló dolgozott minimálbérért és 800 fő garantált bérminimumért. Mindkét kategóriát tekintve összesen 250 ezres csökkenést látunk 2018-hoz képest (11).

Fidesz EU közleménye:

Az Európai Bizottság minimálbér-javaslata a magyar modellt, az adócsökkentést, a családtámogatást, a stabil költségvetést, a munkahelyteremtést és a bérnövekedést támogatja

Az Európai Bizottság a minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő. A bizottsági javaslat megerősíti azt a gazdaságpolitikai irányt, a magyar modellt, amely az adócsökkentésre, a családtámogatásokra, a stabil költségvetésre, a munkahelyteremtésre és a folyamatos bérnövekedésre épül.

Az Európai Bizottság a minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő.

A minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslat előkészítése során két egymással teljesen ellentétes elképzelés ütközött. A baloldal olyan intézkedéseket javasolt, amelyek növelik az eladósodást, radikális adóemeléssel járnak, elbocsátásokhoz, a munkanélküliség növekedéséhez vezetnek és gyengítik a gazdaságot. A magyar emberek 2010 előtt a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy milyen súlyos következményei vannak ennek a baloldali gazdaságpolitikának a személyes életükre, a megélhetésükre. Ezekben az években csaknem egymillióval kevesebb embernek volt munkája és a mainál jóval alacsonyabb bért kaptak.

Ezzel az igazságtalan és embertelen gazdaságpolitikával szemben az Európai Bizottság javaslata az Orbán-kormány gyakorlatát, a magyar modellt megerősítve az adócsökkentést, a családok támogatását, a stabil költségvetést, a munkahelyteremtést és a bérnövekedést támogatja.

Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc teljesítményét is megszégyenítő hazudozásával szemben Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos elmondta, hogy a minimálbér irányelvet alkalmazva sem fogják az emberek minden országban ugyanazt a bért kapni. “Ez teljesen lehetetlen lenne. Tönkretenné a gazdaságot, ha holnap Bulgária elfogadná a luxemburgi minimálbért. Holnap után már nem lenne bolgár gazdaság. Tehát ez nem lehetséges. (…) Tehát nagyon világos leszek a polgárok számára is: nem ígérünk minden európai számára azonos minimálbért. Nem egy egységes minimálbért vezetünk be egész Európában. Ez nem lenne reális. Ez teljesen lehetetlen lenne. Sőt felelőtlen. (…) Tehát erről szól ez az irányelv, nem határoz meg egyetlen egyedi minimálbért egész Európának.”

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői támogatják a magyar kormány erőfeszítéseit, hogy kiemelten kezeli a bérek folyamatos emelését: 2013 óta töretlen a reálkeresetek növekedése Magyarországon, és ez a tendencia idén is folytatódott. A minimálbérek emelkedése a 2010-es 73.500 Ft-os összegről 2020-ra 161.000 Ft-ra nőtt, tehát több mint kétszer akkora ma a magyar minimálbér, mint Gyurcsányék idejében volt. A bérek folyamatos emelése mellett jelenleg Magyarországon közel egymillióval több embernek van munkája, mint 2010 előtt volt.

Link: https://fidesz-eu.hu/hu/az-europai-bizottsag-minimalber-javaslata-a-magyar-modellt-az-adocsokkentest-a-csaladtamogatast-a-stabil-koltsegvetest-a-munkahelyteremtest-es-a-bernovekedest-tamogatja/

Forrás:
1. https://www.facebook.com/…/a.197563121584…/3386365754772929/
2. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2020-0183_HU.html
3. https://www.feps-europe.eu/Assets/Publications/PostFiles/374_2.pdf
4. https://www.facebook.com/…/vb.18808098453…/1087322698390988/
5. https://mandiner.hu/cikk/20200204_a_ceu_professzora_szerint_is_kivitelezhetetlen_dobrevek_terve
6. https://www.etui.org/publications/policy-briefs/european-economic-employment-and-social-policy/the-european-minimum-wage-on-the-doorstep
7. https://www.imf.org/~/media/Files/Publications/WP/2020/English/wpiea2020059-print-pdf.ashx
8. https://www.boeckler.de/pdf/p_wsi_report_46e_2019.pdf
9. https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=earn_mw_avgr2&lang=en
10. https://magyarnemzet.hu/gazdasag/mar-dobrev-klara-is-mashogy-fogalmaz-az-europai-minimalberrol-8847569/
11. https://magyarnemzet.hu/gazdasag/atalakitasra-var-a-minimalberezes-7668872/

Címkék: Európai Unió  Gyurcsány 

Magyar emberek millióit sértette meg az oligarcha Gyurcsányné! (+videó)

Ha ön kétkezi munkát végez, akkor Gyurcsányné szemében ön csak egy olcsó, buta, kiszolgáltatott, tanulatlan, beteg, versenyképtelen munkás

Magyar emberek millióit sértette meg az oligarcha Gyurcsányné! (+videó)

Idézzük szó szerint a magyarellenes politikust: "Az olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan munkások kétkezi munkájára épülő ország nem versenyképes. Okos, egészséges és kiegyensúlyozott emberekre van szükség."
Ezek szerint akik kétkezi munkát végeznek nem okosak, azaz buták, nem egészségesek, azaz betegek, de még csak nem is kiegyensúlyozottak.

📌VIDEÓ: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/878025836274864

Szégyen! Gyurcsányné ezzel megsértette az ácsokat, a kőműveseket, a bolti eladókat, a gépkocsi-vezetőket, mindenkit, aki termelő tevékenységet végez Magyarországon, mindenkit, akinek köszönhetően van hol laknunk, van mit ennünk, van mit felvennünk magunkra, van infrastruktúránk, van áramunk, folyik a csapból a víz, mindenkit, aki nem szellemi tevékenységet végez!

Ha ön is kétkezi munkát végez, adja tovább ezt az üzenetet! Minden épeszű ember tisztában van azzal, hogy kommunikáció és marketingszakos diplomákkal nem lakunk jól. Kell az is, de nem ezen alapul a gazdaság.

Vajon hogy alázná meg a baloldal a kétkezi munkásokat, ha hatalomra kerülnének? Elvennék tőlük az adókedvezményeket? Esetleg leállítanák a fejlesztéseket, hogy az építőiparban dolgozóknak ne legyen munkájuk? Mit tennének a szerintük olcsó, kiszolgáltatott, tanulatlan, beteg, versenyképtelen munkásokkal?

Megdöbbentő állítást fogalmazott meg Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorának egyik múlt heti adásában. Gyurcsány Ferenc felesége, a Demokratikus Koalíció uniós képviselője szerint a magyar munkavállalók tanulatlanok és – ahogy ő fogalmazott – olcsók. – A Fidesz egész politikája arra épül, hogy olcsó, kiszolgáltatott munkaerővel próbáljuk kiszolgálni a multinacionális cégeket – hangoztatta, majd a kétkezi munkára épülő gazdaság kilátástalanságát, versenyképtelenségét hangoztatta.

A DK politikusának erősnek szánt mondatai ugyanakkor több ponton is visszatetszők. Egyrészt valótlan alapokon nyugodnak, ugyanis Magyarországon a legtöbb munkavállalót nem a multik, hanem a kis- és középvállalkozások alkalmazzák. Emellett a jelenlegi gazdasági modell „olyannyira” nem versenyképes, hogy a válság előtti időszakban öt százalék körüli gazdasági növekedést jegyeztek fel idehaza, az unióban kevés helyen tudtak ennél jobb – Dobrev Klára megfogalmazása szerint versenyképtelen – eredményt elérni. S hozzá kell tenni azt is, hogy jelenleg foglalkoztatási csúcs van idehaza, 4,5 millió embernek van állása. Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején egymillió fővel kevesebben dolgoztak.

Az pedig már csak ízlésbeli kérdés, hogyan ítélheti meg a kétkezi munkaerő olcsó jellegét olyan valaki, aki előbb kommunista, utóbb újkapitalista luxusban nőtt fel. A jelek szerint Gyurcsányné nemigen érintkezett a valódi világgal, ahol a munka valódi munkát jelent, a kétkezi munka pedig nem azért olcsó, mert aki végzi, csak ilyen fizetésre méltó.

Dobrev Klára példátlan mondatai az alábbi felvételen meghallgathatóak:
📌VIDEÓ: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/878025836274864

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/sok-szazezer-embert-sertegetett-gyurcsany-felesege-8864012/

Címkék: Gyurcsány 

A magyarok többsége szerint Gyurcsány a felelős a rendőrattakért és távoznia kell a közéletből

A magyarok többsége szerint Gyurcsány a felelős a rendőrattakért és távoznia kell a közéletből

🔴 Ezt a vért sosem mossátok le magatokról!!
A magyarok többsége szerint Gyurcsány a felelős a rendőrattakért és távoznia kell a közéletből. Varjú szerint 2006-ban lehetett tüntetni, ma nem lehet! Értik? Tehát ma nem lehet, de 2006-ban lehetett! Ilyen pofátlan módon hazudik a DK!

🔴 Varju László szerint 2006-ban, a Gyurcsány kormány idején demokrácia volt, és nyugodtan lehetett tüntetni, ma pedig erre nincsen lehetőség. A DK-s politikust a 2006-os brutális rendőri túlkapásokról kérdezte a Hír TV Informátor című oknyomozó műsora, Varju szerint akkor szabadon lehetett tüntetni. A stáb arra lett volna kíváncsi, hogy a Gyurcsány-párti politikus mit mondana 14 év távlatából azoknak az embereknek, akiket 2006-ban megvertek a rendőrök, vagy kilőtték a szemét
🔴 Videó: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-dk-szerint-a-demokraciaban-lehetett-tuntetni-8853146/

A magyarok 63 százaléka szerint a volt kormányfőnek távoznia kellene a közéletből – írta meg a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet legújabb, ezer fő telefonos megkérdezésén alapuló, reprezentatív kutatására hivatkozva.
A Nézőpont Intézet a szomorú évforduló alkalmából közvélemény-kutatásban vizsgálta a történtek társadalmi megítélését. A civil áldozatokkal járó rendőri beavatkozást ennyi év távlatából a magyarok 40 százaléka tartja jogszerűtlennek; ez az arány már 2016-ban is hasonló volt. Érdekes, hogy míg 2016-ban a magyarok 34 százaléka nevezte jogszerűnek a történteket, idén már csak 24 százalék mondta ezt.

A rendőri erőszak felbolygatta a magyar politikát és meghatározó generációs élménnyé vált
– mutat rá a Nézőpont, hozzátéve: a harminc év alatti fiatalok ma már nem emlékeznek a történtekre, 53 százalékuk a jogszerűség kérdését sem tudta megítélni.

Idén ősszel a magyarok 30 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Gyurcsány Ferencet, illetve az általa vezetett kormányt tartja felelősnek azért, „hogy a 2006. október 23-i megemlékezés után több civil is megsérült”. A brutális fellépést egyes rendőrök követték el, azonban azonosító számok híján nagyon lassan és szerény eredményekkel zajlott a jogi felelősségre vonás. Az akkori kormányfő értelmezése – miszerint a Fidesz keltette politikai hangulat és a ­rossz helyszínválasztás okolható a történtekért – ma már csak a válaszadók hét százalékát győzi meg, a megkérdezettek 26 százaléka pedig mindkét felet felelősnek tartja.

A Nézőpont Intézet kutatáshoz készült elemzéséből kiderül:

Gyurcsány Ferenc ekkor vesztette el tartósan társadalmi támogatottságát,
hiszen a 2006-os választás után váratlanul bevezetett megszorító intézkedések, az őszödi beszéd morális és kulturális mélypontja után a rendőrség alkalmazása a politikai ellenféllel szemben az akkori kormányfő tartós népszerűségvesztéséhez vezetett. Ma a magyarok 63 százaléka véli úgy, hogy Gyurcsány Ferencnek „vissza kellene vonulnia a politikától”, és csupán 20 százalékuk ellenzi ezt.

Az intézet szerint érdekes fordulat, hogy a Gyurcsány melletti tábor két év alatt is jelentősen csökkent, ugyanis 2018 szeptemberében még a magyarok 30 százaléka tartotta szükségesnek Gyurcsány politikai szerepvállalását. A rendőrség ezzel szemben nem szenvedett tartós károkat, a magyarok a politikai döntéshozókra és nem a döntések végrehajtóira neheztelnek – hangsúlyozza az elemzés.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország büszke lehet-e a rendőrségére, a kérdezettek 62 százaléka felelt igennel és csak 25 százalékuk nemmel.
A rendszerváltozás utáni politikatörténet fekete napja volt 2006. október 23-a. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján az akkori legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz által szervezett emlékező nagygyűlésnek a rendőrség – a szélsőjobboldali randalírozók elleni fellépésre hivatkozva – könnygázzal, gumibottal és lovasrohammal vetett véget – idézi fel az intézet. Mint írják, 1990 után nem fordult elő, hogy a hatalom erőszakot alkalmazzon békés tüntetők ellen, az csak a posztkommunista kormány alatt következett be, éppen a fontos évfordulón.

A „rendőrattakként” elhíresült botrányért legalább a politikai felelősség Gyurcsány Ferencet és kormányát terheli, s ezelől tizennégy évvel az események után sem tud menekülni.
A Nézőpont Intézet emlékeztet: ekkor szerveződött újjá a Jobbik is, amely zászlajára a Gyurcsány-ellenes politikát írta, így különösen abszurd, hogy a mai Jobbik Gyurcsány Ferenc szövetségese.

A válaszadók többsége tehát Gyurcsány Ferencet teszi meg felelősnek a 2006-ban történtekért. Ennek tudatában érdekes az, hogy vajon Varju László miért nyilatkozik olyat a HírTV Informátor stábjának, hogy akkoriban demokrácia volt, és nyugodtan lehetett tüntetni – ellentétben manapság. Ráadásul még ő vádolta meg a csatornát felbujtással, megpróbálván a TV stábra hárítani a pártelnökének a felelősségét a 14 évvel ezelőtti utcai eseményekért.

Forrás: https://888.hu/gazemberek/a-rendorattakert-gyurcsany-ferencet-tartjak-felelosnek-a-magyarok-tobbsege-4279451/

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány