Címke: Gyurcsány

Újabb hazugság a tesztelésről

A videóban a baloldali politikus nyilván arra gondol, hogy ha valaki ÖNKÉNT, TÜNETMENTESEN, HOBBI SZINTEN tesztelteti magát, akkor annak fizetnie kell érte, hatósági áron 19 500 forintot, és azt a hamis látszatot kelti a "kétszer kell fizetnie" kijelentésével, hogy ezt a tesztet egyszer megveszi a magyar állam az adófizetők pénzéből, majd másodszor pedig a végfelhasználó fizeti ki, csak a bibi ezzel ott van, hogy ha a végfelhasználó kifizeti, akkor az adófizetői pénz is visszakerül a helyére, tehát nincs ebben az esetben sem kétszer kifizetve.

A valóság pedig az, hogy az eddig elvégzett 680 000 teszt túlnyomó többsége a hatóság, a kórházak illetve a háziorvosok által lett elrendelve, és így INGYENESEK voltak a betegek számára.

Ezen is csak a magyar baloldal tud lovagolni, csak a magyar baloldal tudja gyorsabban terjeszteni az álhíreket, mint amilyen gyorsan a vírus terjed, és csak a magyar baloldaltól kell megvédeni a munkahelyeket a vírus mellett.

Ebben a videóban meg Dömötör Csaba cáfolja zseniális módon a hazug Dobrev Klára által terjesztett álhíreket. https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/2794839657397681

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!
Köszönjük, Hollik István!

Címkék: Egészségügy  Gyurcsány 

Demokráciáról, megértésről, elfogadásról beszél, közben mindenkit letilt, még azt is, aki csak kérdezni mer

Demokráciáról, megértésről, elfogadásról beszél, közben mindenkit letilt, még azt is, aki csak kérdezni mer

Lássuk mennyire "demokratikus" ez a DK és ez a Klára!

1. Menj az oldalára: facebook.com/dobrevklara
2. Írj egy kommentet (ha még nem vagy letiltva)
3. Figyeld meg, hogy hány percen belül fog letiltani.
4. Kommentben írd meg nekünk, hogy már korábban letiltott, vagy most tiltott le
5. Oszd meg ezt a posztot, hogy minél többen részt vehessenek a Számok “Dobrev Klára” demokrácia-kísérletében.
6. (ráadás) Használd a megfelelő hangulatjeleket is

Gyerünk, honfitársak! Lássuk a valóságot! Ezek ha kormányra kerülnek, pontosan így fognak az életben is "letiltani" és "földönfutóvá tenni" mindenkit!

PS: Arról most nem beszélünk, hogy legutóbbi videó tele van hazugságokkal, azt egy külön cikkben elemezzük.

Címkék: Gyurcsány  SzamokAdatok 

Ismét önmaguknak is ellentmondva hazudik a DK

Ismét önmaguknak is ellentmondva hazudik a DK

A DK-s politikusokat onnan lehet könnyen megismerni, hogy egy és ugyanazon témakörben képesek néhány hét eltéréssel homlokegyenest ellentétes dolgokat hazudni. Emlékezzünk:

2020.03.10 - nincs elég lélegeztetőgép! Azonnal venni kell!
https://ezalenyeg.hu/kozugy/lelegeztetogepek-beszerzeset-javasolja-a-dk-2333

2020.06.26 - 300 milliárdott dobott ki a kormány feleslegesen sok lélegeztetőgépre
https://ezalenyeg.hu/kozugy/300-milliardott-dobott-ki-a-kormany-feleslegesen-sok-lelegeztetogepre-6875

2020.09.17 -
Nincs elég lélegeztetőgép: Válaszokat várunk!
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-gyurcsany-part-szerint-most-eppen-nincs-eleg-lelegeztetogep-291874/

Kedves Demokratikus Koalíció: igazán lehetnétek egy picit ügyesebbek, változatosabbak, mert még hazudni sem vagytok képesen következetesen.

A GYURCSÁNY-PÁRT SZERINT MOST ÉPPEN NINCS ELÉG LÉLEGEZTETŐGÉP
A Demokratikus Koalíció választ vár a kormánytól arra, hogy „miért nincsenek hadrendbe állítva” a lélegeztetőgépek.

A DK egészségügyi szakpolitikusa csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava cikkére hivatkozva azt mondta, hogy a kórházak egy része már nem tudja fogadni a lélegeztetésre szoruló betegeket, a Szent László Kórházban és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben is „elfogyott a lélegeztetőgép-kapacitás”.
Komáromi Zoltán úgy fogalmazott: miközben hetek óta azzal van tele a sajtó, hogy a kormány a szükséges gépmennyiség sokszorosát szerezte be, ahol szükség lenne rájuk, ott még sincs elegendő eszköz. A lap szerint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben már az egészségügyi személyzet létszáma is kevés ahhoz, hogy folytatni tudják az ellátást, ezért más intézményekből várnának dolgozókat – tette hozzá.
A 300 milliárd forintért vásárolt gépek nem a kórházakban vannak, hanem raktárakban, ezért nem fognak a betegellátásban megjelenni – mondta Komáromi Zoltán. Hozzátette, úgy tűnik, hogy a „brutálisan túlárazott” lélegeztetőgépek beszerzése „csak lopásra volt alkalmas”, az egészségügy valódi felkészítésére nem.

A DK rémhírterjesztését Magyarország Kormánya is cáfolta a "Sajnos ismét álhírt kell cáfolnunk" szűkszavú kommenttel. Nem is érdemelnek többet ezek a DK-s megélhetési politikusok. Itt van a cáfolat.
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4387061848033168

Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/a-gyurcsany-part-szerint-most-eppen-nincs-eleg-lelegeztetogep-291874/

Címkék: Gyurcsány 

8 év alatt 15 720 fővel, harmadával csökkentették a Honvédség létszámát Gyurcsányék

8 év alatt 15 720 fővel, harmadával csökkentették a Honvédség létszámát Gyurcsányék

2002-2010 között a Honvédség létszáma harmadával csökkent, az eszközállománya elöregedett, jelentős részét eladták, a laktanyákat bezárták, a haderőnk gyakorlatilag megsemmisült.

A 2002–10-es időszak baloldali kormányzati politikája a teljes szétesés felé lökte a Magyar Honvédséget. A képességcsökkenés, a haditechnikai eszközök és az infrastruktúra elherdálása, a katonák semmibevétele jellemezte a szocialista kormányzás időszakát.

📍 ELHERDÁLT ÉVEK

A Magyar Honvédség (MH) 2010-re működőképességének a határára sodródott – állítják katonai forrásaink, akik szerint koncepcionálatlan és felelőtlen szakmai döntések sorozata, valamint a vagyonelemek elherdálása jellemezte az MSZP nyolcéves kormányzati időszakát, Juhász Ferenc és Szekeres Imre miniszteri tevékenységét.

Az állomány beígért illetményfejlesztése elmaradt, a megbecsülés hiánya miatt pedig a szervezeten belüli morál a mélypontra került. Az MH eszközparkja elavult, gyakorlatilag modernizációt és fejlesztést sem hajtottak végre. Lapunknak a névtelenséget kérő források elmondták: a hivatásos és szerződéses állomány összetételére vonatkozó „piramiselvű korfa” a feje tetejére állt.

2002 és 2010 között az életpályamodell s az ehhez tartozó egészséges jövőkép teljes mértékben hiányzott. A kilátástalanság miatt a honvédség jól képzett szakembereinek a nagy része úgy döntött, hogy elhagyja a szervezetet és máshol helyezkedik el.

Ebben az időszakban több mint 18 ezer fővel (!) csökkent a rendszeresített létszám, és lenullázták a haderő tartalékos rendszerét. Megszüntették a nyilvántartásokat, a bejelentési kötelezettséget, valamint a tartalékos állomány ki- és továbbképzésének a rendjét.

📍 NEM VOLT FEJLESZTÉS

A folyamatos forráshiányt a „feleslegessé nyilvánított” eszközök eladásával szerették volna orvosolni, de úgy tudjuk, ebből a nyolc év alatt jóformán jelképes összeg folyt be a tárcához. „A honvédelmi költségvetés egészséges elosztása a bér- és bérjellegű kiadások, a működés és fenntartás, valamint a fejlesztések viszonylatában az elvárásokhoz mérten (40-30-30%) aránytalanul alakult. Gyakorlatilag semmilyen forrás nem maradt a korszerűsítésekre” – állították informátoraink. Mint mondták, komplett katonai képességeket sodortak a megszűnés határára.
A 2002–10 közötti időszakban gyakorlatilag a Magyar Honvédség módszeres leépítése indult el, ötvenezer (!) különféle haditechnikai eszközt és hadfelszerelést adtak el. Az MH felélte a raktárkészleteit, a szakanyagok pótlására még koncepció sem készült.

Forrásaink egyöntetűen állították: a szocialista kormányzás idején a honvédség humánerőforrásának és haditechnikai eszközeinek az elkótyavetyélése zajlott.

📍 LEÉPÍTÉS FELSŐFOKON

Informátoraink számításai szerint 2002 és 2010 között nagyságrendileg ötven katonai szervezet szűnt meg: többek között felszámoltak két lövész-, egy tüzérdandárt, egy harcihelikopter-, egy repülő-, valamint egy légvédelmirakéta-ezredet, azonkívül bezárták a Pécsi Honvédkórházat. Ezzel együtt tulajdonképpen megszűnt a Magyar Honvédség tüzérképessége, a gépesített lövészi pedig átalakult könnyűlövész-képességgé. A harckocsizóknál, a műszakiaknál, a szállító- és harci helikopteres erőknél is jelentős csökkentést hajtottak végre, a felderítést pedig aránytalanul leépítették.

E változások miatt kivonták a rendszerből egyebek mellett a gépesített lövészi képesség gerincét alkotó mintegy ötszáz lánctalpas harcjárművet. Azokat kvázi ócskavasként, kilós áron értékesítették. Hasonló sorsra jutottak a pilótaképzés egyik fundamentumát jelentő közepes kategóriájú sugárhajtású repülőgépek, valamint a haderő légvédelmi képességének egyik alapját képező rakétakomplexumok.

A merev- és forgószárnyas eszközöknél (repülőgépek, helikopterek) a karbantartási folyamatok elodázása miatt a légi szállító járművek rendelkezésre állása jelentősen csökkent, emellett a helikopterflotta darabszáma is nagymértékben apadt. A harcihelikopter-képesség pedig gyakorlatilag megszűnt.

📍 A HARCKOCSIKAT IS KIIKTATTÁK

Forrásaink hangsúlyozták: az MSZP-kormányok idején több mint 140 felújított és modernizált önjáró tüzéreszközt elherdálva visszavetették az MH-t a gépvontatású tüzérség kategóriájába. Ez azt jelenti, hogy történelmileg több évtizedes lemaradásba sodorták Magyarország haderejét. A környező államokhoz képest ezzel igen nagy hátrányba kerültünk.

A hetvenhét felújított és modernizált T–72-es típusú harckocsit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök akkoriban ajándékba adta Iraknak, így gyakorlatilag az ország páncélosképessége egyszázadnyi erőre csökkent.

A korszerűsítési munkák elmaradása következtében 2010-re a Magyar Honvédség főbb haditechnikai eszközeinek a jelentős része elavulttá vált. Kiemelendő, hogy elodázták a Gépjárműbeszerzési program végrehajtását, amelyet jól szemléltet, hogy a haderő gépjárműparkjának az átlagéletkora 20-25 év, továbbá az, hogy az elmúlt két évben nagyságrendileg több új szaktechnika érkezett a rendszerbe, mint 2002 és 2010 között összesen.

Az eszközök rendszerből történő kivonása, feleslegessé minősítése folyamatos volt, azok értékesítése esetenként hulladékáron történt meg.

📍 LAKTANYABEZÁRÁSOK

A helyőrségek nagy részében a katonák infrastrukturális helyzete kritikussá vált. Több laktanyát is úgy adtak el, hogy miután több tízmillió forintos ráfordítással felújították és modernizálták, egyúttal feleslegessé nyilvánították és áron alul értékesítették azokat. Viszont a megmaradó objektumok korszerűsítése nem történt meg. 2002 és 2010 között több egyéb komplexum – köztük a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola ingatlanjainak – észszerűtlen eladására is sor került. Az időszak lakásértékesítéseinek finoman szólva is kétes módját jól mutatja, hogy máig tartó bírósági eljárások folynak az akkor végrehajtott ingatlanügyletek kapcsán.

📍 NÉMETH SZILÁRD: AZ MSZP MEG AKARTA SZÜNTETNI A MAGYAR HONVÉDSÉGET

A szocialisták 2002 és 2010 közötti két kormányzati ciklusának a honvédelemmel kapcsolatos politikája egyértelmű: meg akarták szüntetni a Magyar Honvédséget. A baloldal hű maradt Károlyi Mihály eszmeiségéhez, akinek a hadügyminisztere, Linder Béla kijelentette, nem akar több katonát látni, és meg is kezdték az MH szétverését. Abban az időszakban tették ezt a mai ellenzék eszmei elődei is, amikor Magyarország szuverenitása és a magyarok biztonsága veszélybe került – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus hangsúlyozta: a kormány megkezdte a haderőfejlesztést, és a Zrínyi 2026 program intézkedéseit azok bírálják leginkább, akik 2010 előtt kivették a részüket a honvédség szétveréséből. Felhívta a figyelmet: 1990, a rendszerváltás óta 2010-ig egyetlen nagy fejlesztés történt, az első Orbán-kormány alatt a Gripen vadászrepülők beszerzése. De Németh Szilárd nem akarta megkerülni a 2010–15-ös időszakot sem, amelyről kifejtette, hogy az országot a totális csődtől kellett megmentenie a Fidesz–KDNP-nek; nem juthattunk Görögország sorsára. „Minden tisztelet a katonáké, akik megértették, milyen helyzetben van az ország, hogy a kormánynak elsődleges feladata a gazdaság talpra állítása, ezért elfogadták a nadrágszíj meghúzását, s bíztak abban, hogy lesz értelme ennek. Ma már láthatják, hogy volt. A 2013-as nagy dunai árvíz idején helytállásukkal is bizonyították, hogy mindig lehet rájuk számítani” – fűzte hozzá.

Emlékeztetett, hogy 2001-ben, a Gripen-beszerzés idején ugyanazok az elvek vezérelték az akkori jobboldali kormányzatot, mint a mostani Zrínyi 2026 program megalkotóit. „Korszerű, NATO-kompatibilitású technikai eszközöket vásárolunk. A megállapodással a magyar gazdaságnak is használunk, hiszen a svédek befektetéseket hoztak a Gripenek ellentételezéseként, tehát a magyar érdekek, nem a beszállítók céljai az elsődlegesek” – összegzett Németh Szilárd. 2002 és 2010 között azonban szándékos, minden haderőnemre kiterjedő képességcsökkentést hajtottak végre. Miközben a honvédek a fejlesztést sürgették, addig a szocialista liberális politikusok a katonai költségvetést a „futottak még” kategóriába sorolták, silányították.

Az államtitkár hangsúlyozta: az MSZP mindvégig arra hivatkozott, hogy a NATO automatikusan megvéd majd minket. „Viszont az észak-atlanti szövetség nem jótékonysági szervezet, hanem nemzetállamok katonai és politikai együttműködése, nem véletlenül írják elő a tagállamoknak, hogy a bruttó nemzeti össztermék két százalékát védelmi kiadásokra kell költeni. Tehát a NATO erős nemzeti hadseregek működésében érdekelt. És ez Magyarország nemzeti érdeke is” – mondta az államtitkár. (P. T.)

Forrás: https://figyelo.hu/matrix/a-kivereztetett-honvedseg-7394/
Adatok: https://joallamjelentes.uni-nke.hu/2018_pages/pdf-serve/non-compress/web_PDF_JAJ_2018.pdf
15. oldal

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány 

A Balatononra jár hazudni a DK-Jugend, azaz a "DEL"

A Gyurcsány-pár ifjúsági tagozata, közben a vezérük volt az, aki eladta a Balatont (is) a haverjainak

A Balatononra jár hazudni a DK-Jugend, azaz a "DEL"

Gyurcsány gyerekeknek mosta ki az agyát, hogy miközben ő lopott házban lakik, amit a nyilasok és a kommunisták is einstandoltak az egykori zsidó tulajdonosától, azok hazudni járjanak a Balatonra, és azt terjesszék, hogy most valaki(k) "einstandolják" a Balatont. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy semmi, ami korábban állami tulajdon volt nem lett magántulajdon 2010 óta. Előtte más volt a helyzet, íme a valóság.

📌 A hazugságot tételesen cáfoltuk ebben a cikkben https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/191451338998674/

📌 A Balatoni árakról pedig itt számoltunk be: https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/189876659156142/

📌 Gyurcsány "áldozatos munkájának" a gyümölcse ebben a videóban szerepel: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3094862123916319

📌 A 2853 milliárdos lopásról és károkozásról itt számoltunk be: https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/173849070758901/
M5-M6 autópályák PPP konstrukció miatt okozott kár: 2853 milliárd forint
2021-es költségvetés:
Oktatás: 2229 milliárd forint
Egészségügy: 2245 milliárd forint
Nyugellátások: 3090 milliárd forint
Családtámogatás: 2295 milliárd forint

A lopott villa története pedig ebben a cikkben szerepel: https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/184650813012060/

Több Balaton, kevesebb DK!

Címkék: Gyurcsány 

Best of Gyurcsány 1-2: az örökzöld videó mindkét része egyben

Pont időszerű: Feri nyári egyetemet tart, és fiatalok agyát mossa a hülyeségeivel. Ez a videó egy remek prezentáció lenne számára, ha bemutatná az előadásain. Ő nem fogja, de mi igen.
Sokan ismerik, a fiatalok nem, mert amikor "dübörgött a gazdaság", és épp új adókkal, adóemelésekkel, IMF hitelekkel és devizacsapdával sanyargatták a magyarokat, akkor ők még ovisok voltak. Adjátok tovább minél több embernek!

Forrás: https://www.youtube.com/user/bestofgyurcsany/videos

Címkék: Gyurcsány  Videók 

Te tudod, hogy ki az a Feri?

Hajrá Fidelitas! Így kell ezt csinálni!

Pont Gyurcsány volt az, aki úgy nyilatkozott, hogy "Orbán Viktort folyamatos össztűz alatt kell tartani". Tartsuk hát folyamatos össztűz alatt a baloldalt! Mi kamuvideók helyett a valóságot tesszük közzé és juttatjuk el sok százezer emberhez!
Így tovább! Gratulálunk!

Címkék: Gyurcsány 

Egyre mélyebbre süllyed a DK - már azt sem tudják, miről hazudnak, az újabb álhírüket közben 1000 világtalan osztotta meg

Egyre mélyebbre süllyed a DK - már azt sem tudják, miről hazudnak, az újabb álhírüket közben 1000 világtalan osztotta meg

A DK szerint az oktatáspolitika feladata az épület akadálymentesítése - no comment. Az iskolák épületeit nem az oktatáspolitikusok modernizálják, hanem az iskolafelújítási program keretein belül, Széchenyi 2020 pályázatokon keresztül történik többek között az akadálymentesítés is, de hagyjuk is ezt az apróságot.

Miről is van szó, hogyan működik a vágyvezérelt álhírgyártás:
A baloldali fakenewsmédia apró pici kis álhírmorzsákat gyárt, melyeket a baloldali pártok, jelen esetben a DK, különböző összevetésekben időről időre elővesznek, és azon túl, hogy a közölt adatok hamisak, az állítások hazugak, ezeket az álhír-mozaikokat még olyan módon is rakják egymás mellé, hogy elolvasva a posztert a tudatlan, sötét emberekben felháborodást váltsanak ki.

A képen egyetlen állítás sem igaz, de haladjunk sorba.

📌 1. 7,5 millió "sok": Erről egy külön cikkben írtunk, miközben a baloldal és az álhírgyártó propagandájuk azt írja, hogy sok a 7,5 millió, a valóságban az akadálymentesítés már folyamatban van. Tehát nem elkezdték, nem kitalálták, nem kiírták a pályázatot, nem terveztetik, ezek már mind megvannak. A kivitelezés van folyamatban. Az állítás így nem igaz.
https://szamokadatok.hu/Post/1598/Hazugsag_hogy_az_egyhazi_iskolak_tobb_penzt_kapnak_es_egy_egyhazi_iskolaban_tanulo_diakra_negyszer_annyi_penz_jut

📌 2. 360 millió Matolcsy szobraira: A műalkotások abba a Postapalotába kerülnek majd, amelyet a baloldal elprivatizált, a Nemzeti Kormányunk meg visszavásárolta, és most régi pompájába helyreállítják a műemlék épületet. Az épületben pénzmúzeum lesz, tehát a szobor nem Matolcsyé, hanem egy múzeum pompáját növeli majd. Tudjuk, hogy a baloldalnak minden fáj, ami nemzeti, ami magyar, ami kultúra, ami történelem, hiszen "nekik az, hogy magyar, nem jelent semmit" A baloldal eladta a Magyar Posta impozáns épületét a későbbi bérleti díj 2,5 éves összegéért. A Posta 10 év alatt a Postapalota eladási árának négyszeresét fizette ki bérleti díjként. Ha ezt nem teszik, akkor a Posta önerőből fel tudta volna újítani a palotát, és jelenleg is az ingatlan tulajdonosa lenne.
A Fidesz kormány visszavásárolta az épületet, felújítja azt, a magyarok vagyona visszakerül hazánk tulajdonába. A jelenleg felújítás alatt álló épületbe költöző Pénzmúzeumnak már van Facebook oldala, kövessétek!
https://www.facebook.com/penzmuzeum/
Erről bővebben itt írtunk: https://szamokadatok.hu/Post/196/A_Postapalota_tortenete

📌 3. „20 milliárd minisztériumi irodabútorokra” Hazugság! A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány nem saját részre vesz 20 milliárd forintért bútort, hanem minden olyan közintézménybe, ahol erre szükség van.
Az összeg a bútorok kiszállítását, összeszerelését és karbantartását is tartalmazza. Amikor a baloldal azt hazudja, hogy az iskolákat csak hőszigetelik, de a berendezés nem változik, akkor ezzel a cikkel fogunk válaszolni rá, hiszen sokadjára önmagukat hazudtolják meg.
A bútorok közel 1000 intézménybe kerülnek (szociális intézmények, kormányhivatalok, okmányirodák, iskolák, óvodák, stb) így ezeket a bútorokat nem a „zorbán” használja majd, hanem mindenki. A balliberális propaganda-TV, az RTL klub ezzel szemben Szijjártó Péter székét mutogatta a riportban, ami már 22 év alatt 8 ciklust szolgált végig, és nem is szándékozza a miniszter lecserélni azt.
https://pestisracok.hu/szijjarto-peter-leleplezte-az-rtl-ujabb-kormany-elleni-uszitasat/

📌 4. "Mészáros Mátrai biznisze" - A Mátrai Erőmű nem Mészáros biznisze, hanem a Magyar Villamosművek az erőmű tulajdonosa. Ez megint egy olyan nemzeti vagyontárgyunk, amelyet pont az a baloldal árusította ki a rablóprivatizációjuk során, amelyik most támadja a kormányt, hogy az visszavásárolta és felújítja az erőművet. A Mátrai Erőmű többségi tulajdonát a Horn-kormány idején 1995-ben áron alul, mindössze 13 milliárd forintért adták el a szocialisták a német befektetőnek (RWE). Eközben viszont éves szinten 20 milliárd forintos profitot produkált a cég – a vállalat mindösszesen 8 hónapos nyereségéért elherdálták a nemzeti vagyont! Vajon ha nem adják el, akkor mennyi kiadástól kímélhették volna meg a magyar adófizetőket? Tudjuk, ugye? "A mi pénzünk!"
Rablóprivatizáció: https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
Mátrai Erőmű: https://szamokadatok.hu/Post/169/Mese_a_Matrai_Eromurol

Nos ezek az összegek gombok ahhoz képest amit ők elloptak csak az M5-M6 autópályákon: 2853 milliárd forintot. Nem elírás! 2853 MILLIÁRD forint kárt okoztak. Részletek:
https://szamokadatok.hu/Post/1221/A_baloldal_csak_az_M5-M6_autopalyakkal_tobb_kart_okozott_a_magyaroknak_mint_a_jovo_evi_oktatasra_egeszsegugyre_vagy_csaladtamogatasra_szant_teljes_keret

A DK hazug, népbutító, demagóg posztja: https://www.facebook.com/…/175110892579333/3147254408698285/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Gyurcsány 

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

Milliárdosok, de senkinek sem adományoztak a járvány idején. (A 20 maszkot a párt vette!)

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

A témában az egyik legjobb beszédet 2007-ben Navracsics Tibor mondta.
‼️ Videó: https://youtu.be/yAwgB_GcuB4
Közben Gyurcsányék szövetségese az Országgyűlésben zsidózott tegnap, de a magyarokat rémisztő képződményeknek tartó DK élén Dobrevvel és Gyurcsánnyal ettől nem határolódtak el.
‼️ Videó: https://youtu.be/2FUtjMHkeNU

Lopott villában laknak, adóelkerüléssel és 60 négyzetméteres medence építésével foglalkoztak, miközben az embereket a Bokros-csomag sújtotta, A villamosenergia árán duplájára emelték, de saját cégüknek olcsóbban adták az áramot. Ma ők beszélnek korrupcióról?

Épp a bukott miniszterelnök családtagja prédikál tisztességről, amikor Gyurcsány üzleti múltjában nincs egyetlen pont sem, amelyet ne árnyékolt volna be a korrupció gyanúja

Miközben Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc a kormányt kritizálja szerintük visszás gazdasági ügyek miatt, közben a saját házuk táján lenne inkább mit söprögetni. Átvitt értelemben és szó szerint is, mivel egy időben saját cégükön keresztül adták bérbe lakóhelyüket, az Apró-villát, amelyet így leírhattak az adójukból.

A Demokratikus Koalíció (DK) új arcként, friss jelöltként indította Dobrev Klárát az európai parlamenti (EP-) választásokon 2019 tavaszán. A trükk bejött, ám a DK által elért jó eredményhez szükség volt a szocialisták és a baloldal többi pártjának gyenge kampányára és rossz szereplésére is. Dobrevet pedig hamarosan parlamenti alelnökké is választották. A képviselőnő kedden az Országgyűlésben ekézte a kormánypártokat a szerinte nem megfelelő uniós forrásfelhasználás miatt, ám egy időben Dobrev Klárának is gondjai akadtak az uniós források miatt.

Habár csak 2019-ben debütált képviselőként, már 2002-ben jelentős pozícióba került a Medgyessy-kormány alatt, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese volt. Dobrev Klára felelősségi körébe tartozott az egységes monitoring és információs rendszer (EMIR), amelyet a hazánkba érkező fejlesztési források informatikai kezelésére hoztak létre. A rendszer 18 milliárd forintért készült, ám az állam az azt fejlesztő Welt 2000 Kft.-vel egy számára előnytelen szerződést kötött.

Ez később egy brüsszeli vizsgálat során derült ki, amelynek nyomán kis híján vissza kellett fizetni az erre szánt ­uniós forrásokat, ám az Orbán-kormány közbelépése ­miatt a pénzt végül sikerült más programokban felhasználni. Dobrev Klárának személyes felelőssége is volt az ügyben, ugyanis a Fejlesztéspolitikai Tárcaközi Bizottság 2003-as és ­2004-es ülé­sein ő volt az EMIR-ről szóló napirendi pontok témafelelőse, és rendszeresen foglalkozott az EMIR körüli problémákkal.

A Gyurcsány–Dobrev házaspár lakhelyének, a Szemlőhegy utcai villának a története ismert: előbb a nyilasok vették nyilvántartásba a második világháború során, majd 1952-ben, Rákosi Mátyás alatt államosították. Dobrev nagyapja, Apró Antal Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós peré­ben játszott szerepéért kapta jutalmul a villát az MSZMP Központi Bizottságának határozata alapján. Az ingatlan rendszerváltozás utáni története már kevésbé ismert:

Dobrev huszonhárom évesen vásárolta meg a villát a kerületi önkormányzattól kilencmillió forintért. Majd még ugyanabban az évben eladta az ingatlanhasznosítás jogát tizenhatmillió forintért a Gyurcsány Ferenccel közös családi vállalkozásának, a Fittelina Kft.-nek.

Erre a manőverre az adóoptimalizálás miatt kerülhetett sor. A bérbeadási jogot tizenhatmillió forintos értéken tartották nyilván egészen ­2000-ig, aminek alapján évi 2,6 millió forintot költségként írhattak le a vállalkozás bevételeivel szemben, így csökkentve a befizetendő társasági adót. A cég nemcsak bérbe adta a Gyurcsány házaspárnak az ingatlant, hanem felújítást és értéknövelő beruházásokat is végzett. 2003-ban a Fittelina Kft.-t beolvasztották a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altusba.

A Gyurcsány által birtokolt cég 1995 novemberében privatizálta a Magyar­óvári Timföldgyárat és Műkorund ­Rt.-t (Motim). Az üzlet úgy jöhetett létre, hogy a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (MHB) igazgatótanácsi elnöke, Apró Piroska jóvoltából az Altus hitelt kapott a Motim megvásárlásához. Egy 2007-es botrány is a Motimhoz kapcsolódik, ugyanis a Gyurcsány tulajdonában álló vállalat akkor a piaci árnál olcsóbban vásárolhatott áramot, abban az időszakban, amikor a baloldali kormányzás következtében az áram lakossági ára meredeken emelkedett.

Gyurcsány Ferencet, mint leendő demiszest a Fővárosi Tanács stafírozta ki egy lakással, az első üzleti sikerek már az akkori Miniszterelnöki Hivatalhoz kötődnek.

Az az ember beszélt korrupcióról, akinek a férje kétszeresére emelte a magyar családok vil­lamosenergia-számláit, gyárának, a „Gyurcsány-műveknek” viszont olcsóbban adta az áramot – reagált Dobrev Klára parlamenti felszólalására Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Sajátos, hogy a rablóprivatizátorból milliárdossá vált Gyurcsány családtagja prédikál tisztességről, jó erkölcsről, amikor a bukott miniszterelnök üzleti múltjában nincs egyetlen pont sem, amelyet ne árnyékolna be a korrupció gyanúja.

Az eredeti tőkefelhalmozás Gyurcsány Ferenc esetében azzal kezdődött, hogy a rendszerváltoztatás előtt, 1988-ban a Fővárosi Tanács elnöke a KISZ jogutódjának kiszemelt Demisz alelnökének ajándékozott egy zuglói lakást. A KISZ KB egykori titkára, Gyurcsány, mint Demisz-alelnök aztán abban még közbenjárt, hogy a KISZ székházát 1989-ben eladják a Kereskedelmi Banknak, Csillebércet pedig ugyanekkor elajándékozzák az Úttörőszövetségnek, majd azonnal lelépett a soha létre nem jött utódszervezetből, hátrahagyva két vagyongazdát, Varju László ügyvivőt és Karl Imre kamarást, akik később gondoskodtak arról, hogy a KISZ-vagyonnak írmagja se maradjon. Gyurcsánynak is jutott egy szeletke, Varjuék őt és cégét, az Altust bízták meg az országos üzlethálózattal bíró Ezermester végelszámolásával.

Gyurcsány 1990-től az üzleti élet felé vette az irányt. Egyik üzletszerzési terepe a Miniszterelnöki Hivatal lett. Nem véletlenül, itt szolgált ugyanis az állami üdülők felett bábáskodó akkori államtitkár, az egykori KISZ-es pajtás, Szilvásy György. A titkárságon dolgozott egy fiatal hölgy is, aki jelenleg az Európai Parlament alelnöke, a „véreskezű kommunista belügyminiszter unokája”, vagyis Dobrev Klára, Gyurcsány későbbi felesége. Ilyen szerencsés csillagzat alatt szökkent szárba az ifjú KISZ-es privatizátor üzleti karrierje, ami kezdetben még csak különféle állami ingatlanok megszerzésében és hasznosításában merült ki. Ebből egy a Parlament szomszédságában volt, a Szalay utcai ingatlan, amelyet 1995-ben vett bérbe Gyurcsány cége, 2006-ban viszont az ügyészség megállapította, hogy megszerzése jó erkölcsbe ütközött, ám nem volt mit tenni, az ügylet elévült.

A másik nagy szerzemény a kormányüdülőből kihasított balatonőszödi ingatlan volt, ezt 1994-ben lízingelte az Altus leányvállalata az államtól, majd azt az állam visszabérelte Gyurcsányéktól. Az aranykorban jól bevált technológia szerint éppen annyiért, amennyi az éves bérleti díj volt. A futamidő végén aztán maradványértéken megvásárolták a villát. Gyurcsányt később egy siófoki ügyvéd feljelentette, mondván, banánköztársaságban sem lehetséges, hogy hivatalban lévő miniszterelnök az állam tulajdonát szerezze meg. A feljelentést azonban a Legfőbb Ügyészség elutasította. Gyurcsány Ferenc 2010 júliusában megvált az ingatlantól, de a cég mérlegéből nem derült ki, mennyit keresett azon, amihez lényegében ingyen jutott hozzá.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200716-az-ifju-kisz-es-privatizator-fenyes-gazdasagi-karrierje
https://magyarnemzet.hu/belfold/dobrev-vadjai-visszahullanak-ra-8384586/

Címkék: Bűnözés  Gyurcsány