Címke: Gazdaság

"Összeszerelőüzem”, ugye?

Kapaszkodjatok, álhírgyártók! A valóság következik!

"Összeszerelőüzem”, ugye?

Több alkalommal, több cikkben taglaltuk már, hogy a magyar gazdaság bizony sokszínű, és több lábon áll. Ezeket a cikkeket linkeljük a leírás végén. Most nézzük a friss hírt:

137 milliárdot kapnak a cégek kutatás-fejlesztésre
Kiemelkedően magas keretösszegű GINOP-pályázatot hirdet a kormány a versenyképesség megőrzése és erősítése céljából.

"Fontos cél, hogy a magyar vállalkozások a kutatás-fejlesztés és innováció területés is előrelépjenek" – jelentette ki Varga Mihály pénteki Facebook-videójában.
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/782356679109959/

A pénzügyminiszter szerint ez a kulcsa annak, hogy a hazai cégek az átrendeződő világgazdasági helyzetben is versenyképesek legyenek.

Ennek érdekében a magyar kormány kiemelkedően magas, 137 milliárd forint keretösszegű GINOP-pályázatot hirdet a vállalkozások kutatásainak, fejlesztéseinek és innovációinak erősítésére.

Számításaink szerint elérheti a háromszázat azoknak a cégeknek a száma, melyek ebből a forrásból támogatást kaphatnak – tette hozzá Varga Mihály.

Kapcsolódó cikkek:
👉Magyarország gazdasága sokszínű és egyben egyedi
Az „összeszerelőüzemezők” figyelmébe – 1. rész
https://szamokadatok.hu/Post/1944/Magyarorszag_gazdasaga_sokszinu_es_egyben_egyedi
👉Gazdasági ágazatok súlya: pipa
Az „összeszerelőüzemezők” figyelmébe – 2. rész
https://szamokadatok.hu/Post/1970/Gazdasagi_agazatok_sulya_pipa
👉A baloldal az összeszerelőüzemeket támogatta
https://szamokadatok.hu/Post/2399/A_baloldal_az_osszeszerelouzemeket_tamogatta
👉Hazánkban váltak a legnagyobb arányban foglalkoztatottá a munkanélküliek!
Óriási siker és elismerés! +részletes ábra kommentben!)
https://szamokadatok.hu/Post/2729/Hazankban_valtak_a_legnagyobb_aranyban_foglalkoztatotta_a_munkanelkuliek
👉"Összeszerelő üzem" - ezzel illetik a magyar gazdaságot a hazai álhírgyártók
Nézzük meg, hogy mi a valóság
https://szamokadatok.hu/Post/2748/Osszeszerelo_uzem_-_ezzel_illetik_a_magyar_gazdasagot_a_hazai_alhirgyartok
👉120 új mérnök állás!
Lehet kiabálni hangosan, hogy "összeszerelőüzem"!
https://szamokadatok.hu/Post/3178/120_uj_mernok_allas
👉ITM: minden eddiginél többen dolgoznak Magyarországon!
Azért támogatjuk a Fideszt, mert amit mondanak, és amit tesznek, az összhangban van
https://szamokadatok.hu/Post/3776/ITM_minden_eddiginel_tobben_dolgoznak_Magyarorszagon

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/07/137-milliardot-kapnak-a-cegek-kutatas-fejlesztesre

Címkék: Gazdaság 

ITM: minden eddiginél többen dolgoznak Magyarországon!

Azért támogatjuk a Fideszt, mert amit mondanak, és amit tesznek, az összhangban van

ITM: minden eddiginél többen dolgoznak Magyarországon!

2020. április 04
Orbán Viktor: annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít
2021. július 28
Rekordmagasságba emelkedett, megközelítette a 4,7 milliót a foglalkoztatottak száma

Köszönjük, Fidesz!

Rekordmagasságba emelkedett, megközelítette a 4,7 milliót a foglalkoztatottak száma – közölte Bodó Sándor. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdai közleményében a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, még a járvány előtt, 2019-ben sem dolgoztak annyian, mint idén júniusban.

A rendszerváltoztatás óta nem dolgoztak még ilyen sokan Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatközlése szerint az előző hónaphoz képest 85 ezerrel, a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 98 ezerrel nőtt a foglalkoztatás. Az egy évvel korábbi szinthez mérve 2021 második negyedévében a hazai elsődleges munkaerőpiacon 76 ezerrel bővült, 4 millió 450 ezer fölé emelkedett a létszám. A rendszerváltoztatás óta nem dolgoztak még ilyen sokan Magyarországon.

A magyar munkaerőpiac megerősödve került ki a koronavírus-járvány hullámaiból.
Az ágazatok közötti jelentős munkaerő-áramlás nyertesei az infokommunikáció, a tudományos tevékenység, az építőipar és a pénzügyi ágazat. A járvány kedvezőtlen hatásait eredményesen és jól célzottan mérsékelték a kormány intézkedései, többek között a bértámogatási és munkahely-teremtési programok, az adókedvezmények vagy a hitelmoratórium.

Bodó Sándor kifejtette: „ígéretünkhöz híven nemcsak pótolni tudtuk a vírusválságban megszűnt munkahelyeket, hanem minden korábbinál magasabb szintre növeltük a foglalkoztatást. A magyar emberekkel összefogva 2010 óta rendkívüli eredményeket értünk el a munkaalapú társadalom és gazdaság kiépítésében. A közösen kivívott sikerek a vírusválságban is fenntarthatónak bizonyultak, Magyarország európai összevetésben kimagasló foglalkoztatási adatokat produkál 2021-ben. A járványhelyzet a bérek emelkedésében nem okozott érdemi megtorpanást, a hazai reálkeresetek 100 hónapja megszakítás nélkül növekednek” – idézte az államtitkár szavait az ITM közleménye.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210728_itm_minden_eddiginel_tobben_dolgoznak_magyarorszagon

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

Itt van a nemzet aranya! Rekordszinten van a mennyisége!

Vélemények helyett beszéljenek a számok!

Itt van a nemzet aranya! Rekordszinten van a mennyisége!

Aranytartalékunk 2010-ben: 3,1 tonna
🟢Aranytartalékunk most: 94,5 tonna
Akkor kik azok, akik lopnak?

Magyar Nemzeti Bank írta: Így néz ki a nemzet aranya! - Galéria

A 94,5 tonna arany között a legrégebbi rúd 1936-ban készült, míg a legújabbakon 2020-as évszám szerepel.

Egy-egy rúd mérete és súlya az öntéstől függően változhat, de átlagosan egy rúd kb 12,5 kg, hossza kb 28 cm, szélessége 6-7 cm, magassága kb 4 cm.

A régebbi öntések még téglatest alakúak voltak, az újabbak már a trapéz formát követik (így könnyebb megemelni a rendkívül súlyos aranyrudakat). Az öntödék saját védjegyüket, az arany tisztaságát, illetve egyedi sorszámát is feltüntetik a rudakon.

Az aranyat megérkezés után pontosan mérlegeljük, ellenőrizzük, leltározzuk, majd speciális ládákban elzárjuk. Egy-egy ládába nagyságrendileg 50 aranyrúd fér. A képeken az utolsó szállítmány látható mérlegelés előtt.

2022-ben választunk!
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. A kiváltságosok (a haverok) ki tudják majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3708/2022-ben_valasztunk
Orbán: Veszélyes idők jönnek, tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség!
Rekord szinten az aranytartalékunk!
https://szamokadatok.hu/Post/3687/Orban_Veszelyes_idok_jonnek_tartalekra_fedezetre_es_biztonsagra_van_szukseg

Forrás: https://www.facebook.com/jegybank/posts/1753460718171601

Címkék: Gazdaság  Nemzet 

Hasít a magyar agrár-külkereskedelem!

Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021 között

Hasít a magyar agrár-külkereskedelem!

A kormány arra törekszik, hogy ahol csak lehetséges, legyünk önellátók, közben növeljük az exportot! Egy jó példa erre az épülő alma logisztikai központ Újfehértón. A Szabolcsi Alma Centrum elnevezésű létesítmény Magyarország legjelentősebb almatermesztő körzetében, a nagy múltú Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet területén valósul meg. A tároló-, válogató és csomagoló infrastruktúrával is rendelkező logisztikai és kutatóközpont 9 ezer tonnás befogadóképessége mellett mintegy 16 ezer tonna étkezési és 4 ezer tonna ipari alma, illetve más gyümölcsök értékesítésére lesz képes. Magyarország almatermése egy átlagos évben 600 ezer tonna, amelynek kétharmada ipari és csak egyharmada étkezési alma. Az a cél, hogy ezt az arányt megfordítsuk. Azért volt tehát drága az alma, mert a magyar almából sűrítmény készült, mivel nem tudtul eltárolni, étkezési célra pedig külföldről vettünk almát, mivel Magyarországnak nem volt elegendő tárolókapacitása.

Összegezve tehát: amíg ez a kormány vezeti az országot, addig a magyar agrárium egészen biztosan fejlődni fog!
7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
Ezen kívül továbbra is elérhető a Magyar Falu Program, a Falusi CSOK és a Modern Városok Program is!
https://szamokadatok.hu/Post/3440/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere

Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021. január-áprilisa között – jelezte Nagy István agrárminiszter.

Nő a magyar agrárexport, miközben a behozatal csökken, ez pedig jó hír mert a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, tehát makrogazdasági jelentősége meghatározó – mutatott rá a VG megkeresésére Nagy István agrárminiszter. Az elmúlt években az agrárgazdaság a nemzetgazdaság pozitív egyenlegének harmadát-felét biztosította.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az agrárexport 2021.január-áprilisában 3 480,3 millió euró volt, 4,5 százalékkal haladta meg a 2020. évi azonos időszaki értéket. Mindeközben az agrárimport 2 212,6 millió eurós értéke 1,9 százalékkal csökkenés mutatott a vizsgál időszakban éves összehasonlításban. A két adat eredőjeként az agrár-külkereskedelmi többlet 17,7 százalékkal növekedett

Nagy István felhívta a figyelmet arra is, hogy az export és az egyenleg is látványosan nőtt az elmúlt évtizedben. Az agrárexport 98,3 százalékkal, az egyenleg 92,4 százalékkal bővült 2010 és 2021. január-áprilisa között.

Az agrártermékek aránya a teljes nemzetgazdaság külkereskedelmi többletéből 2021. január-áprilisban 43,3 százalék volt, az agrárgazdaság 1 267,7 millió euróval járult hozzá a nemzetgazdaság 2 927,2 millió eurós többletéhez. A szakminiszter szerint mindez jól bizonyítja, hogy az ágazat kimagasló teljesítményt nyújtva jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az ország az elmúlt évtizedben meghatározó eredményeket tudott felmutatni makrogazdasági szinten is.

A KSH adatai vizsgálva kiderül, hogy az agrárexport 2021. évi január-áprilisi növekedése meghatározóan a feldolgozott takarmányok, az élő állatok és a növényi olajok nagyobb forgalmának tudható be.

A tavalyi azonos időszakához képest leginkább a zöldség- és gyümölcskészítmények, a dohány és feldolgozott dohánypótlók és az olajos magvak kivitele csökkent. Az import csökkenését pedig főként a húsfélék, húskészítmények behozatalának visszaesése okozta, miközben nőtt a dohánypótlók, a növényi olajok és az állati takarmányok behozatal.

Magyarország kiválóan ki tudta használni a román piac uniós csatlakozását, hiszen az elmúlt bő évtizedben az odairányuló kivitelünk szignifikánsan emelkedett. Az idei év első harmadában Romániába volt legnagyobb exportpiacunk, 512,2 millió eurónyi termékünket fogadták. Hagyományos piacnak tekinthető a németországi, ahová 472,8 millió eurónyi agrárterméket szállítottunk, és harmadik legnagyobb piacunk Ausztria, amely 280,2 millió eurónyi magyar agrár- és élelmiszeripari termékünket fogadta. Import szempontjából kissé átrendeződik a sorrend, az év első harmadában Németország 414,3 millió euróval került a képzeletbeli dobogó első helyére, Lengyelország 279 millió euróval a másodikra és közel 200 millió eurós behozatali értékkel Szlovákia a harmadik helyezett.

Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/07/nagyon-hasit-a-magyar-agrar-kulkereskedelem
https://www.agroinform.hu/gazdasag/hatalmas-alma-logisztikai-kozpont-epul-szabolcsban-49561-001

Címkék: Gazdaság  Vidékfejlesztés 

Brüsszel a zsarolással nem fog elérni semmit sem

Arra készülnek Brüsszelben, hogy beavatkozzanak a magyar választásokba a saját pénzünk ellopásával!

Brüsszel a zsarolással nem fog elérni semmit sem

👉Korábban írtunk arról, hogy az uniós pénz nem ajándék, az a mi pénzünk, a piacunkat adtuk érte, és ha valakik azt megpróbálják visszatartani, akkor azok közönséges TOLVAJOK!
https://szamokadatok.hu/Post/3699/Az_unios_penz_nem_ajandek

Úgy tűnik a kormány is tisztában van vele, hogy a választásig itt bizony politikai nyomásgyakorlásra kell számítanunk, Brüsszel "trükkök százaival" megpróbálja majd a saját pénzünket ellopni. Erre a kormány felkészült, és az is világos, hogy Magyarországot nem Brüsszel tartja el: a saját lábunkon is megállunk, és még átlag feletti gazdasági növekedést is tudunk produkálni!

Közben pedig lesz időnk kitalálni, hogy hogyan szedjük be a kiesett pénzt. Pl. vámadó, határellenőrzés, nyugati termékek extra adója, stb stb. Brüsszel felrúgta a csatlakozási szerződést és a schengeni egyezményt, ez szabad kezet ad Magyarországnak is!

Az Origo cikke: Ha akarná, sem tudná elgáncsolni Brüsszel a magyar gazdaságot

Hány alkalommal kapnak idén pluszjuttatást a nyugdíjasok, mikor kapják vissza befizetett személyi jövedelemadójukat a családok vagy éppen miért drágább a zöldség? Sok más mellett ezekre a kérdésekre is világos választ adott Varga Mihály pénzügyminiszter. Elmondta azt is, miért tartja szégyenteljesnek a brüsszeli kifogásokat, beszélt a baloldal egyik fő kommunikációs szlogenjének hazugságáról, és azt is mondta: ha kell, a kormány szembemegy Joe Biden amerikai elnök javaslatával.

Drágább az élet, és a baloldal szerint ennek oka egyebek mellett az, hogy a Fidesz magasan tartja a forgalmi adót. Valóban a kormány miatt drágul például a zöldség és a tej?

– Nem ez az első – és bizonyára nem is az utolsó – olyan szakmai kérdés, amelyben a valóság és a baloldal véleménye között semmilyen kapcsolat sincs. Lássuk a tényeket! Nem kizárólag az adó határozza meg egy-egy áru vagy szolgáltatás árát, ezt a magyar vásárlók is pontosan tudják. Ha az áfát csökkentjük, az árak is mérséklődhetnek, de csak egy alkalommal, a hatás egyszeri. Az árakat alapvetően a piaci viszonyok határozzák meg, nem a forgalmi adó. Így fordulhat elő, hogy ha például dinnyéből sok termett idehaza és Európában is, akkor alacsony az ára, ha viszont a termés elmarad a szokásostól, akkor drága a termény. Szerepe lehet még a munkabérek növekedésének, a szállítási költségek változásának és még számos egyéb dolognak. Látható: az ár ingadozik, pedig az áfa kulcsa változatlan, vagyis hamis a baloldali szólam, nem az áfa miatt drágulnak a termékek.

Akkor mégis mi az oka annak, hogy mostanában drágul az élet, magas az infláció?

– Több ok érezteti egyszerre a hatását, az árak alakulásában hazai és nemzetközi tényezők is szerepet játszanak. A koronavírus miatti leállások után most indítják újra a gazdaságokat szerte a világban, a kínálat azonban több esetben ezzel nem tud lépést tartani, emiatt bizonyos árucikkekből, alapanyagokból átmeneti hiány alakul ki. Ez emeli az árakat. A globális újraindítás hatalmas mennyiségű energiát igényel, a kereslet az energiahordozók terén is drágulást okoz, ami sok termék árában azonnal megmutatkozik. Árfelhajtó hatásúak a globális kereskedelmi konfliktusok is, például az olyanok, mint amilyen most Kanada és az Egyesült Államok között alakult ki egyes faanyagok kapcsán. E nézeteltérés is jelentősen befolyásolta a világ- és európai piacokon a faáruk árát. A mezőgazdasági termékek esetében pedig az időjárás is meghatározó: a tavaszi fagyok miatt emelkedik most idehaza egyes gyümölcsök, zöldségek ára. Röviden: nem az áfa és nem is a kormány miatt drágulnak bizonyos termékek.

A kérdés továbbra is adott: hogyan lehet megfékezni az inflációt?

– A Pénzügyminisztérium azzal számol, hogy idehaza idén 4,2 százalékos lesz az infláció, jövőre pedig 3,6 százalékos mértéket tartunk valószínűnek. Mivel a kormányzati hatáskörbe tartozó tételek árai nem változnak, így az infláció mérséklésének eszközei a jegybanknál rendelkezésre állnak, a Magyar Nemzeti Bank pedig úgy nyilatkozott: átmenetinek tekinti az árak emelkedését. Ha a világgazdaság újraindul, a globális árfelhajtó tényezők nagyobb csoportja eltűnik. Biztos vagyok abban is, hogy a központi bankok minden szükséges eszközt bevetnek, hogy visszatereljék az inflációt a három százalék körüli szinthez. Ebben a kérdésben ugyanis a kormányoknak nincs sok mozgásterük, az infláció ügyében a jegybankok cselekedhetnek. Úgy is fogalmazhatnék: a monetáris politika akcióképességén múlik, hogy mikor rendeződik idehaza az infláció ügye.

Az infláció mértéke a nyugdíjemelésnél is lényeges. Számíthatnak extra juttatásra az év végén a nyugdíjasok?

– A nyugdíjak szempontjából különleges volt az idei esztendő. Év elején háromszázalékos nyugdíjemelés volt, ám az infláció nem várt módon megugrott, így a kormány az év közepén különleges, szokatlan lépésre szánta rá magát. Júniusban évközi nyugdíjemelést hajtottunk végre: a juttatásokat megemeltük, a 0,6 százalékos növelést pedig az év elejére visszamenőleg egy összegben kifizettük a jogosultaknak. A magyar nyugdíjasok ugyanis nem lehetnek kárvallottjai a koronavírus okozta globális válságnak. Ha az éves infláció magasabb lesz 3,6 százaléknál, és jelenleg ez a legfrissebb számítások szerint igen valószínűnek tűnik, akkor novemberben újabb nyugdíjemelés és visszamenőleges kifizetés következik.

Novemberben lenne esedékes a nyugdíjprémium is. Ilyen juttatást – leegyszerűsítve – akkor folyósít az állam, ha a gazdasági növekedés túllépi a 3,5 százalékot. Fizet idén az állam nyugdíjprémiumot?

– A jelenlegi számításaink szerint igen. Az idei költségvetésben félre is tettünk erre a célra több mint ötvenmilliárd forintot.

Miért, mit mutatnak a jelenlegi számítások?

– Az év első negyedéve is meglepő adatot hozott, a magyar gazdaság gyorsabban kezdett kijönni a visszaesésből, mint azt korábban az elemzők várták. Ebben a 2020-as gazdaságvédelmi intézkedéseknek meghatározó szerepe volt, a kormányzati lépések jól irányzottak és kellő mértékűek voltak. A legújabb adatok arra engednek következtetni, hogy a második negyedévben 14 százaléknál is nagyobb lehet a magyar gazdaság növekedése, egész évben pedig 6,5 százalékkal bővülhet a GDP. Jövőre újabb 5,3 százalékos növekedéssel számolunk, vagyis a hazai gazdaság másfél év alatt ledolgozhatja azt a veszteséget, amit a koronavírus-válság miatt szenvedett el.

– Időzzünk el egy kicsit az idei növekedésnél. Orbán Viktor miniszterelnök június elején, a Világgazdaság című gazdasági lap konferenciáján jelentette be, hogy ha a gazdaság 5,5 százaléknál jobban teljesít, akkor a családok visszakaphatják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat (szja). Ha jól értem, maga a kormány is úgy számol, hogy az elképzelés valóra válhat.

– Bár még van bizonytalanság, de igen, arra készülünk, hogy a befizetett szja-t a következő év elején a családok visszakapják. Egymillió család másfélmillió adófizetőjének adhatjuk vissza a befizetett adóját az átlagbér szintjéig.

Érdekes volt a bejelentés fogadtatása. Szakértők azt latolgatták, hogy a válságból való kilábalás időszakában még az Egyesült Államok sem volt ennyire bőkezű a családokkal, miközben ezzel nagyjából egy időben a magyar baloldal arról beszélt, hogy a kormány osztogat, szavazatot vásárol és a 2022-es országgyűlési voksolásra készülve választási költségvetést készített.

– A szakértők és a baloldal között az a különbség, hogy előbbiek a tényekből indulnak ki, utóbbiakat viszont éppen csak a tények nem érdeklik, amikor véleményt mondanak valamiről. Lássuk tehát ismét a tényeket! A baloldal 2014-ben és 2018-ban is azzal vádolta a kormányt, hogy választási költségvetést készített, ehhez képest mind a két választási évben kisebb lett a hiány a tervezettnél, vagyis a kormány mindkétszer takarékosan gazdálkodott. Ellentétben a baloldallal! Kormányzásuk idején átlagosan 6,6 százalékos hiányt halmoztak fel, de volt olyan év is, amikor majdnem tízszázalékost. Ezt hívják felelőtlen osztogatásnak, aminek egyébként az lett a vége, hogy csődbe vitték az országot. A baloldal azzal vádol minket, amit korábban ő maga csinált.

Ha már a kormány politikáját érintő kritikus megszólalásoknál tartunk: miként értékeli, hogy Brüsszelben bizonyos jogállami, ellenőrzési hiányosságokra hivatkozva visszatartanák a Magyarországnak járó újraindítási, helyreállítási pénzeket?

– Brüsszelben újra politikai kérdéssé igyekeznek alakítani egy tisztán gazdasági ügyet. Abban bízunk, hogy a józan ész végül felülkerekedik, sikerül ésszerű megoldást találni. A magyar kormány azt vállalja, hogy az uniós pénzek felhasználásakor szem előtt tartja a környezettudatos gazdaságfejlesztés kialakítását és a digitalizáció elősegítését. Konstruktívak vagyunk, együttműködünk, de fontos megjegyeznem, hogy Brüsszel szégyenteljes hozzáállása a magyar gazdaság helyzetét nem befolyásolja. A jelenlegi számítások azt mutatják, hogy a magyar gazdaság teljesítménye akkor is hat százalék felett nőhet az idén, ha az Európai Uniótól egyetlen fillér sem érkezik az év végéig. Ehhez a szükséges kormányzati lépéseket előkészítettük.

Brüsszel tehát akkor sem tudná most elgáncsolni a magyar gazdaságot, ha ezt kifejezetten akarná?

– Remélem, hogy nem akar ilyet, de nem tudná.

És miképpen érintené a gazdaságot, a magyar adórendszert a globális minimumadó, vagyis az az elképzelés, amely szerint egységesíteni kellene a társasági adó mértékét, mégpedig úgy, hogy bizonyos szint alá senki se mehessen? A tervek legutóbb 15 százalékról szóltak, miközben a magyar társasági adómérték ennél jóval alacsonyabb, mindössze 9 százalék.

– Az ötletet – amelyet legbefolyásosabb szorgalmazója miatt Biden-adónak is nevezhetünk – eddig 130 ország fogadta el, kilenc azonban nem. Magyarország nem támogat semmilyen adóemelést, különösen ezt nem, amely vaskos versenyhátrányt jelentene nemcsak nekünk, hanem a nálunk működő külföldi cégeknek is. Az ügy kapcsán éppen a napokban egyeztettünk lengyel kollégámmal, de Írország, Ciprus és Észtország esetében több más uniós szövetségesünk is van. A kérdésről ősszel folytatódnak a tárgyalások a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezetben, vagyis az OECD-ben, s bízom benne, hogy konszenzus alakulhat ki. A kérdésben csakis a magyar érdeket tudjuk képviselni, és ez akkor is így lesz, ha az amerikai elnök javaslatával kell szembemennünk.

Kapcsolódó cikkek:
1. Az EU-támogatás nem ajándék, hanem pénznyomtatási engedély
https://mandiner.hu/cikk/20150915_szabo_gergely_az_eu_tamogatas_nem_ajandek_hanem_penznyomtatasi_engedely
2. Az EU-s források járnak a tagállamoknak. - videó
Tehát ezek nem adományok, hanem ezért cserébe mi az uniós csatlakozáskor megnyitottuk a piacainkat, elszenvedtük az ezzel összefüggő károkat, megnyitottuk a munkaerőpiacainkat - mondta Orbán Balázs a Cseh Katalinnal folytatott vitában.
https://www.facebook.com/FideszHU/videos/633027274073571
3. Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte
Nem Orbán az, aki el akarja venni, hanem a baloldal! Orbán az, akik megakadályozza őket ebben!
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte
4. A beruházások forrásainak 75 százaléka hazai. A maradék 25 százalék sem ajándék, a piacunkat és a munkaerőnket adjuk érte
https://szamokadatok.hu/Post/2726/A_beruhazasok_forrasainak_75_szazaleka_hazai_A_maradek_25_szazalek_sem_ajandek_a_piacunkat_es_a_munkaeronket_adjuk_erte
5. Nincs ingyen az uniós támogatás
LENTNER CSABA: A NYUGATI CÉGEK EXTRAPROFITOT TERMELTEK, ÉS A PÉNZT JOBBÁRA EL IS VITTÉK
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/nincs-ingyen-az-unios-tamogatas-10055138/
6. Bevallotta a német EU-biztos, miért éri meg a kelet-európai országokat támogatni
https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210711-ha-akarna-sem-tudna-elgancsolni-brusszel-a-magyar-gazdasagot.html

Címkék: Európai Unió  Gazdaság 

2022-ben választunk!

Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. A kiváltságosok (a haverok) ki tudják majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!

2022-ben választunk!

A baloldalnak mindenki "gazdag", aki tanult valamit, van szakmája, és a minimálbérnél többet keres. Na ők fizetni fognak!
👉Videó: Mindenki fizetni fog
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/686019302081248
👉Ennyibe nézi a baloldal a "melósokat"
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/878025836274864
👉Ilyen, amikor vezető pozícióban vannak
https://szamokadatok.hu/Post/3684/Budapest_mindenkie
👉És ezt tették 2010 előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/3490/Uj_egyensuly_program
👉Ez a legjobb emberük
https://szamokadatok.hu/Post/3663/991_erv_Karacsony_Gergely_ellen
👉Megemelik a rezsit (és ebben a cikkben összegeztük további terveiket is)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon

És miért jobb a Fidesz? A többség ezt saját maga példáján érzi, tudja, a többieknek meg megmutatjuk! Ez persze nem minden, mindent nem tudunk egyetlen posztba sűríteni, de weboldalunkon van további 3500 éhhez! https://szamokadatok.hu

Nézzük a részleteket!
👉Gyes
2010 előtt: https://bit.ly/2RaFgdq
Most: https://bit.ly/2Qf2IGa
👉Munkanélküliség
2010 előtt: https://bit.ly/2Q85UmV
Most: https://bit.ly/3vU7Yy0
👉Földgáz ára
2010 előtt: https://bit.ly/3tDOvzY
Most: https://bit.ly/3bit69k
👉Villamos energia ára
2010 előtt: https://bit.ly/3f7rHn3
Most: https://bit.ly/3tzWRZG
👉Társasági adó
2010 előtt: https://bit.ly/33Bpw61
Most: https://bit.ly/3eyaVyu
👉Átlagbér
2010 előtt: https://bit.ly/3hikqUq
Most: https://bit.ly/2RdAoUS
👉Minimálbér
2010 előtt: https://bit.ly/3bisQHo
Most: https://bit.ly/3bisQHo
👉Garantált bérminimum
2010 előtt: https://bit.ly/3bieIOn
Most: https://bit.ly/3o59ryR
👉Tankönyvek
2010 előtt: https://bit.ly/3w0B92t
Most: https://bit.ly/33y58CO
👉13. havi nyugdíj
2010 előtt: https://bit.ly/3bnHCfU
Most: https://bit.ly/3o7OT8S
👉IMF Hitel, PPP mutyi:
2010 előtt: https://bit.ly/3w25Lkm
Most: https://bit.ly/3o8Acm1
👉Foglalkoztatottság
2010 előtt: https://bit.ly/3w1j2tm
Most: https://bit.ly/3w1j2tm
👉Személyi jövedelemadó
2010 előtt: https://bit.ly/3eA3FSx (szuperbruttóval 21,6%, 5 millió fölött 40,6%)
Most: https://bit.ly/3y2no5e
👉Öröklési sarc (haláladó)
2010 előtt: https://bit.ly/33vGC5a
Most: https://bit.ly/33vGC5a
👉Vizitdíj, kórházi napidíj
2010 előtt: https://bit.ly/3eB072x
Most: https://bit.ly/3uFkn8Y
👉Közigazgatási eljárások
2010 előtt: https://bit.ly/3bhixmL
Most: https://bit.ly/3bmYYcT
👉Családi adókedvezmény
2010 előtt: https://bit.ly/3twcwco
Most: https://bit.ly/3bhTvE5
👉Otthonteremtési támogatás
2010 előtt: https://bit.ly/3o5OHH4
Most: https://bit.ly/2R3gKv0
👉Otthonfelújítási támogatás
2010 előtt: https://bit.ly/2SIJzgG
Most: https://bit.ly/3fcJWYn
👉Babaváró támogatás
2010 előtt: https://bit.ly/3vWUNwg
Most: https://bit.ly/3uILaB7
👉Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása
2010 előtt: nem volt ilyen
Most: https://bit.ly/2RXDlJX
👉Szja-mentesség (fiatalok, sokgyerekes anyák)
2010 előtt: nem volt ilyen
Most: https://bit.ly/34GTVAf
és https://bit.ly/3g36KdD

Ráadás: elvi különbségek!
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/339093487567791

Határvédelem
Baloldal: "álprobléma" https://bit.ly/3il6Cce
Fidesz: Határvédelemben nincs kompromisszum. https://bit.ly/3wTpina
Megélhetés
Baloldal: segély https://bit.ly/2Ro5edB
Fidesz: munka https://bit.ly/2Rn726E
Sport
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uWxBgG
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3chGn2g
Betelepítés, multikulti
Baloldal: támogatják https://bit.ly/3wZZjKS
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/3il7622
Vidékfejlesztés
Baloldal: nem támogatják https://bit.ly/3uTN55l
Fidesz: támogatja https://bit.ly/3uRsoXG
Megkülönböztetés, listázás
Baloldal: listáznak, mint a nácik https://bit.ly/2Ro64af
Fidesz: elutasítják https://bit.ly/34N3y0f
Identitás
Baloldal: "k. ország" https://bit.ly/3plmjl8
Fidesz: édes hazánk https://bit.ly/3uU2gLM
Adózás
Baloldal: adóemelés https://bit.ly/3z4c3Cc
Fidesz: adócsökkentés https://bit.ly/3ijBkCr
Egészségügy
Baloldal: fizetős, privatizált https://bit.ly/3cjULae
Fidesz: fejlődő, állami https://bit.ly/3w6I0Ys
Iskolák, Bölcsődék, Óvodák
Baloldal: bezárták https://bit.ly/3x15M8G
Fidesz: építenek https://bit.ly/2TN2TtP
Családtámogatás
Baloldal: valamit mindig elvettek https://bit.ly/3x00tGe
Fidesz: folyamatosan bővítik https://bit.ly/3w6WSq9
Környezetvédelem
Baloldal: beszélnek róla https://bit.ly/2S3temV
Fidesz: cselekednek https://bit.ly/2S5haS6
Honvédelem
Baloldal: leépítették https://bit.ly/3cjbmex
Fidesz: folyamatosan fejlesztik https://bit.ly/3g8U0SN
Nyugdíj
Baloldal: elvették https://bit.ly/3gqWqwj
Fidesz: 13. havi+emelések https://bit.ly/2RuuGyk
Egyházak, vallás
Baloldal: folyamatosan provokálnak https://bit.ly/3cmAYHg
Fidesz: partnerség https://bit.ly/3yXaWnI
Fejlesztések
Baloldal: loptak és leállították https://bit.ly/3cmB3uy
Fidesz: transzparens folyamatok, fejlesztés https://bit.ly/3pr4AJ8
Nemzetközi kapcsolatok
Baloldal: provokációk, botrányok: https://bit.ly/3poRCvt
Fidesz: partneri kapcsolatok https://bit.ly/3gcZD2k
Műemlékvédelem
Baloldal: hagyták pusztulni https://bit.ly/3vZotJC
Fidesz: felújítják https://bit.ly/3posp45
Munkahelyteremtés
Baloldal: nem támogatták https://bit.ly/3po7FJF
Fidesz: támogatják https://bit.ly/3z414st
Állami vagyon, Aranykészlet
Baloldal: elherdálták https://bit.ly/3vYiqVQ
Fidesz: gyarapítják https://bit.ly/3clKdYl
IMF-hitel
Baloldal: felvették, felélték https://bit.ly/3uUmJzS
Fidesz: visszafizették, és soha többé nem veszik fel https://bit.ly/3ijXlBe
Tömegközlekedés
Baloldal: leépítik https://bit.ly/2Ro58mi
Fidesz: fejlesztik https://bit.ly/3il9PIO
Energiaszektor
Baloldal: privatizálták, eladták https://bit.ly/3ikTeVd
Fidesz: visszaszerzik magyar tulajdonba https://bit.ly/3clKB9f

Most te jössz! Add tovább a valóságot!

Címkék: Adó  Család  Fejlődés  Gazdaság  Gyurcsány  Megélhetés  Nyugdíjasok 

Amitől a liberálisokat kirázza a hideg

Onnan tudjuk, hogy jó úton járunk, hogy folyamatosan támadnak bennünket! (+lista!)

Amitől a liberálisokat kirázza a hideg

Most épp "szégyenletesnek" nevezték a pedofilellenes törvényünket, az UEFA pedig látvány a foci teltházas ünnepét Magyarországon a következő három meccset zártkapussá tette. Ezek szerint a liberálisok a pedofilokat védik, a sportot pedig a saját beteges ideológiáik terjesztésére kívánják használni!

Az a jó ebben ,hogy minden külső támadás összekovácsolja a nemzetet és erősíti a Fidesz támogatottságát, szóval hajrá Libsik! Győzzön a Fidesz negyedszer is kétharmaddal!

Hajrá Magyarország! Hajrá Orbán Viktor! Hajrá Fidesz! Így tovább!
Együtt erő vagyunk! Együtt újra sikerülni fog!

A képen látható állításokhoz adunk példákat is. Amitől a balliberálisokat kirázza a hideg...
Normális család: „Nonszensz a férfi és a nő közötti házasság” – Gyomorforgató családellenes konferenciát tartottak a CEU-n
https://bit.ly/3hxsCzE
Vallás, templomok: Egy keresztényellenes karikatúra kapta a baloldali MÚOSZ "szakmai" díját
https://bit.ly/3AMupZf
Nemzetünk: 2004. december 5 - a szégyen napja
Tizenhat éve árulta el Gyurcsány először a magyarokat
https://bit.ly/2VvZ4tJ
Tényleg a nemi erőszak jelképe a húsvéti locsolás?
https://bit.ly/3k36P4q
Törvényeink: Elítélt bűnöző támadja hazánkat az EP-ben a gyermekvédelmi, pedofilellenes törvény miatt
https://bit.ly/3e4HMu8
Műemlékeink: A budai várban keresett antiszemitizmust a DW, pedig otthon is söprögethetne
https://bit.ly/3APhHsN
Szurkolóink: Az UEFA zárt kapus meccsekkel és pénzbírsággal büntette Magyarországot, mert vannak szurkolóink
https://bit.ly/36uxyyR
Családtámogatási rendszerünk: Die Welt: Az orbáni családpolitika a náci időkre emlékeztet
https://bit.ly/3huppAJ
Erősödő vállalataink: Nem lesz globális adó Magyarországon, amíg a Fidesz kormányoz!
Megállapodtak a G7-ek pénzügyminiszterei a legalább 15%-os társasági adóminimumról
https://bit.ly/2T1kVbw
Józan stratégiánk: "Paks II. helyett megújulókat" Csak az a baj, hogy a szél nem mindig fúj, a nap meg nem mindig süt, és télen is kell az áram.
https://bit.ly/3yIosuz
Függetlenségünk: Támadást indított a nemzetek függetlensége ellen az európai baloldal
https://bit.ly/3r0d8r3
És természetesen Orbán Viktor: „Hallo, Herr Diktator” – új dokufilmben diktátorozzák Orbánt
https://bit.ly/3e0fDV5

Részletek: https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-ursula-von-der-leyen-kozlemenye-szegyenletes-9982292/
https://szamokadatok.hu/Post/3703/Szijjarto_az_UEFA-nak

Kapcsolódó:
👉A baloldal mindent támad, amitől fejlődne az ország!
Ők akkor boldogok, ha valamit gáncsolhatnak, ehhez értenek, ezért fizetik őket külföldi gazdáik
https://szamokadatok.hu/Post/3547/A_baloldal_mindent_tamad_amitol_fejlodne_az_orszag
👉Nem a rendőröktől kell félni, hanem az erőszakos, szélsőséges, anarchista liberálisoktól!
https://szamokadatok.hu/Post/2309/Nem_a_rendoroktol_kell_felni_hanem_az_eroszakos_szelsoseges_anarchista_liberalisoktol
👉A balliberálisok 11 éve hergelnek és hazudnak, mindent a hatalomért
https://szamokadatok.hu/Post/2804/A_balliberalisok_10_eve_hergelnek_es_hazudnak_mindent_a_hatalomert
👉Hétről hétre támadja az oldalunkat az álhírgyártó Telex!
Kicsit unalmas már, eddig nem is nagyon tettük szóvá, de most reagálunk erre
https://szamokadatok.hu/Post/3584/Hetrol_hetre_tamadja_az_oldalunkat_az_alhirgyarto_Telex
👉Karácsony Gergely választási hazugságai
Így verték át a budapestieket
https://szamokadatok.hu/Post/3578/Karacsony_Gergely_valasztasi_hazugsagai
👉Európai főváros vagy Csernobil?
Így nézett ki a Puskás környéke egy nappal az EB kezdete előtt
https://szamokadatok.hu/Post/3568/Europai_fovaros_vagy_Csernobil
👉Karácsony Gergely üzenete
Neki nem sikerült a jogsit letennie, most a budapestieken és a fővárosba látogatókon áll bosszút saját alkalmatlansága miatt
https://szamokadatok.hu/Post/3560/Karacsony_Gergely_uzenete
👉11 éve műbalhéznak
Ezek még az orvosok béremelésén is képesek hisztizni, amit ők maguk habzó szájjal követeltek korábban
https://szamokadatok.hu/Post/3543/11_eve_mubalheznak
👉DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak
Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak
👉2022-ben választunk! - 1. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
👉2022-ben választunk! - 2. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk
👉Videó: 15 éves az őszödi beszéd, de a baloldal ma is pont úgy hazudik.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/228834988634399
👉Ez fog történni, ha hatalomra kerülnek (a cikkben további linkek vannak!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉Szégyen és bűn: az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét. Most már nem csak a fejükben van sötétség, de a választók átverése által általuk irányított városokban is
https://szamokadatok.hu/Post/2553/Szegyen_es_bun_az_ellenzek_sotetsegbe_boritotta_az_orszag_egy_reszet
👉A baloldal a diákváros mellett tüntetett, ami meg fog épülni
Akkor nem tüntettek a híveik, amikor járványban, válságban emelték a helyi adókat, a parkolási díjakat, intézményeket zártak be, ciprusi offshore cégekkel szerződtek, sokmilliós prémiumokat osztottak maguknak
https://szamokadatok.hu/Post/3539/A_baloldal_a_diakvaros_mellett_tuntetett_ami_meg_fog_epulni
👉Íme a baloldal legjobb embere
Ha te sem szeretnéd, hogy kormányfő legyen, add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3450/Ime_a_baloldal_legjobb_embere
👉Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
👉Ilyen az, amikor “Budapest mindenkié”
Karácsony teljesen leamortizálja a fővárost! A képeken a Népliget, a Gellért hegy és a Városmajor jelenlegi állapota
https://szamokadatok.hu/Post/3367/Ilyen_az_amikor_Budapest_mindenkie
👉Budapest kivéreztetése!
A mai friss hírt kiegészítettük további fejlesztésekkel
https://szamokadatok.hu/Post/3353/Budapest_kivereztetese
👉Nemzeti Együttműködés Rendszere
Azt mondod, hogy "NER", de tudod, hogy mit jelent? Segítünk! Olvasd el és add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3533/Nemzeti_Egyuttmukodes_Rendszere
👉Egy neonácit véd Karácsony!
Ez a Protasevich nevű körözött bűnöző azon túl, hogy megszervezte a Belorusz puccskísérletet, egy ukrán önkéntes neonáci zászlóaljban is szolgált
https://szamokadatok.hu/Post/3520/Egy_neonacit_ved_Karacsony
👉Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!
(És sok minden más is! Lista a cikkben!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉Oltásellenes kampány:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565

👉Hazugságok példákkal:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842

👉Nemzeti Együttműködés Rendszere
Azt mondod, hogy "NER", de tudod, hogy mit jelent? Segítünk! Olvasd el és add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3533/Nemzeti_Egyuttmukodes_Rendszere
👉Listáznak, mint a nácik!
A Momentum politikai nézeteik alapján listázza a magyar vállalkozókat, erre egy alkalmazást is kifejlesztettek
https://szamokadatok.hu/Post/3532/Listaznak_mint_a_nacik
👉Segédlet Gyurcsány évértékelő beszédéhez
Figyelem! A lista nem teljes! Ennél sokkal több disznóságot elkövettek!
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez
👉A pedofilellenes törvény a gyerekeket védi, a pedofilokat pedig bünteti
Akik támadják ezt a törvényt, azok a pedofilokat védenék, a gyerekeket meg nem!
https://szamokadatok.hu/Post/3603/A_pedofilellenes_torveny_a_gyerekeket_vedi_a_pedofilokat_pedig_bunteti

Címkék: Család  Fejlődés  Gazdaság  Kultúra  Nemzet 

Orbán: Veszélyes idők jönnek, tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség!

Rekord szinten az aranytartalékunk!

Orbán: Veszélyes idők jönnek, tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség!

🤍 Képek: A nemzet aranya! https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/350226863141585

A számok azt mutatják, hogy nem a Fidesz lop, hanem a baloldal lop, ha lehetőséget kap kormányozni!
Rekord szinten az aranytartalékunk!
1. https://szamokadatok.hu/Post/3635/A_szamok_azt_mutatjak_hogy_nem_a_Fidesz_lop_hanem_a_baloldal_lop_ha_lehetoseget_kap_kormanyozni
2. https://szamokadatok.hu/Post/3517/Rekordon_Magyarorszag_aranytartaleka

Veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség - jelentette ki a miniszterelnök kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti logisztikai központjában a jegybankelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor, miután a jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot, azt hangsúlyozta: fontos az emberek számára, hogy sok arany van, mert ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, egyrészt pénzre van szükség, valamint arra, hogy a pénznek legyen értéke. A pénz értékét pedig három dolog garantálja: az arany, a jegybank és a kormány - tette hozzá.

„Zavaros idők jönnek, veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség” - fogalmazott a kormányfő, aki köszönetet mondott Matolcsy György jegybankelnöknek, amiért az MNB ezt a tartalékot, fedezetet és biztonságot nyújtja az országnak. Felidézte: néhány évvel ezelőtt arra lettek figyelmesek, hogy mozgás indult meg az aranypiacon, megváltozott a jegybankok aranyvásárlási és tartalékolási politikája. Úgy látták, az a meggyőződés alakult ki, hogy ugyan pénz van a piacon és a hitel bőségesen elérhető, de olyan idők jönnek, amikor csak hitelre támaszkodni nem biztonságos - folytatta.

A miniszterelnök közlése szerint ezért a kormány, a jegybank függetlenségét tiszteletben tartva, azt mondta: „legyen több és legyen itthon” az aranytartalék, de az már nem a kormány hatásköre volt, hogy mennyivel több, és mikor érkezik az haza. Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet: a hagyományos tárolási helyekről több évig tartó procedúra hazahozni az aranykészleteket, Magyarországon pedig a legmodernebb nemzetközi biztonsági körülmények között őrzik nemcsak a készpénzt, hanem az aranyat is. Ez nem egy „kóceráj”, Magyarország a technológiai versenyben is igen előkelő helyen van - mondta a kormányfő.

Matolcsy György, az MNB elnöke úgy fogalmazott: különleges és örömteli pillanatban vagyunk, a nemzet aranya hazaérkezett, Magyarország aranytartaléka gyarapodott. Megköszönte a munkát mindazoknak, akik az elmúlt egy évben részt vettek a Magyarországra érkezett 63 tonna arany hazahozatalában. Úgy értékelt: egészen különleges gazdaságtörténeti pillanat ez, mert még soha nem volt ilyen magas az aranykészlete Magyarországnak. Emlékeztetett: a jegybank 2018-ban a miniszterelnök stratégiai tanácsára úgy döntött, hogy megtízszerezi Magyarország aranytartalékát, majd az elmúlt évben újabb bővítésről döntöttek, így jelenleg 94,5 tonna az aranytartalék.

Rámutatott: ezzel „már kihúzhatjuk magunkat”, hiszen a világon az aranytartalék rangsorában az 56. helyről a 36. helyre ugrott Magyarország, a térségben pedig a hatodikról a harmadik helyre léptünk, Lengyelországban és Romániában van csak nagyobb aranytartalék. Ugyanakkor - folytatta - az egy főre jutó aranytartalékban a térségben Magyarország éllovas lett. Jelezte: minden egyes magyarra 0,31 uncia arany jut, ami már egy tekintélyes szám, de még egyharmada az osztrák értéknek, így van még „tovább”. Úgy vélte: az arany továbbra is nagyon fontos, és könnyen lehet, hogy ebben az évtizedben még fontosabb lesz. Az arany nemzetstratégiai, gazdaságstratégiai ügy, egy védelmi vonal. Akinek aranya van, az nem Kijelentette: a magyar aranytartalék nagyon fontos szerepet visz a teljes magyar devizatartalékban, így ez egy biztonsági, stratégiai védelmi eszköz.

Felidézte: Magyarország mindig is „kincses ország” volt, Erdélyben összesen ezer tonna aranyat bányásztak. „Arany volt, és most megint van” - fogalmazott Matolcsy György.

Kapcsolódó:
👉A “lopást” kiabálóknak!
Nehéz kérdés következik: Ha Orbán "lop", Gyurcsány meg nem lopott, akkor most miért jut mindenre pénz, és miért törölte el a Gyurcsány-vezette baloldal a támogatásokat? Adunk időt gondolkozni, szükség lesz rá!
https://szamokadatok.hu/Post/3621/A_lopast_kiabaloknak
👉A baloldal mindent támad, amitől fejlődne az ország!
Ők akkor boldogok, ha valamit gáncsolhatnak, ehhez értenek, ezért fizetik őket külföldi gazdáik
https://szamokadatok.hu/Post/3547/A_baloldal_mindent_tamad_amitol_fejlodne_az_orszag
👉Rablóprivatizáció!
Kevesek meggazdagodtak, az államot, az adófizetőket közben kifosztották!
https://szamokadatok.hu/Post/3489/Rabloprivatizacio
👉Nem a rendőröktől kell félni, hanem az erőszakos, szélsőséges, anarchista liberálisoktól!
https://szamokadatok.hu/Post/2309/Nem_a_rendoroktol_kell_felni_hanem_az_eroszakos_szelsoseges_anarchista_liberalisoktol
👉A balliberálisok 11 éve hergelnek és hazudnak, mindent a hatalomért
https://szamokadatok.hu/Post/2804/A_balliberalisok_10_eve_hergelnek_es_hazudnak_mindent_a_hatalomert
👉Hétről hétre támadja az oldalunkat az álhírgyártó Telex!
Kicsit unalmas már, eddig nem is nagyon tettük szóvá, de most reagálunk erre
https://szamokadatok.hu/Post/3584/Hetrol_hetre_tamadja_az_oldalunkat_az_alhirgyarto_Telex
👉Karácsony Gergely választási hazugságai
Így verték át a budapestieket
https://szamokadatok.hu/Post/3578/Karacsony_Gergely_valasztasi_hazugsagai
👉Európai főváros vagy Csernobil?
Így nézett ki a Puskás környéke egy nappal az EB kezdete előtt
https://szamokadatok.hu/Post/3568/Europai_fovaros_vagy_Csernobil
👉Karácsony Gergely üzenete
Neki nem sikerült a jogsit letennie, most a budapestieken és a fővárosba látogatókon áll bosszút saját alkalmatlansága miatt
https://szamokadatok.hu/Post/3560/Karacsony_Gergely_uzenete
👉11 éve műbalhéznak
Ezek még az orvosok béremelésén is képesek hisztizni, amit ők maguk habzó szájjal követeltek korábban
https://szamokadatok.hu/Post/3543/11_eve_mubalheznak
👉DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak
Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak
👉2022-ben választunk! - 1. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
👉2022-ben választunk! - 2. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk
👉Videó: 15 éves az őszödi beszéd, de a baloldal ma is pont úgy hazudik.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/228834988634399
👉Ez fog történni, ha hatalomra kerülnek (a cikkben további linkek vannak!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉Szégyen és bűn: az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét. Most már nem csak a fejükben van sötétség, de a választók átverése által általuk irányított városokban is
https://szamokadatok.hu/Post/2553/Szegyen_es_bun_az_ellenzek_sotetsegbe_boritotta_az_orszag_egy_reszet
👉A baloldal a diákváros mellett tüntetett, ami meg fog épülni
Akkor nem tüntettek a híveik, amikor járványban, válságban emelték a helyi adókat, a parkolási díjakat, intézményeket zártak be, ciprusi offshore cégekkel szerződtek, sokmilliós prémiumokat osztottak maguknak
https://szamokadatok.hu/Post/3539/A_baloldal_a_diakvaros_mellett_tuntetett_ami_meg_fog_epulni
👉Íme a baloldal legjobb embere
Ha te sem szeretnéd, hogy kormányfő legyen, add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3450/Ime_a_baloldal_legjobb_embere
👉Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
👉Ilyen az, amikor “Budapest mindenkié”
Karácsony teljesen leamortizálja a fővárost! A képeken a Népliget, a Gellért hegy és a Városmajor jelenlegi állapota
https://szamokadatok.hu/Post/3367/Ilyen_az_amikor_Budapest_mindenkie
👉Budapest kivéreztetése!
A mai friss hírt kiegészítettük további fejlesztésekkel
https://szamokadatok.hu/Post/3353/Budapest_kivereztetese
👉Nemzeti Együttműködés Rendszere
Azt mondod, hogy "NER", de tudod, hogy mit jelent? Segítünk! Olvasd el és add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3533/Nemzeti_Egyuttmukodes_Rendszere
👉Egy neonácit véd Karácsony!
Ez a Protasevich nevű körözött bűnöző azon túl, hogy megszervezte a Belorusz puccskísérletet, egy ukrán önkéntes neonáci zászlóaljban is szolgált
https://szamokadatok.hu/Post/3520/Egy_neonacit_ved_Karacsony
👉Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!
(És sok minden más is! Lista a cikkben!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉Oltásellenes kampány:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565

👉Hazugságok példákkal:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842

👉Nemzeti Együttműködés Rendszere
Azt mondod, hogy "NER", de tudod, hogy mit jelent? Segítünk! Olvasd el és add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3533/Nemzeti_Egyuttmukodes_Rendszere
👉Listáznak, mint a nácik!
A Momentum politikai nézeteik alapján listázza a magyar vállalkozókat, erre egy alkalmazást is kifejlesztettek
https://szamokadatok.hu/Post/3532/Listaznak_mint_a_nacik
👉Segédlet Gyurcsány évértékelő beszédéhez
Figyelem! A lista nem teljes! Ennél sokkal több disznóságot elkövettek!
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez
👉A pedofilellenes törvény a gyerekeket védi, a pedofilokat pedig bünteti
Akik támadják ezt a törvényt, azok a pedofilokat védenék, a gyerekeket meg nem!
https://szamokadatok.hu/Post/3603/A_pedofilellenes_torveny_a_gyerekeket_vedi_a_pedofilokat_pedig_bunteti

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210706-orban-veszelyes-idok-jonnek-tartalekra-fedezetre-es-biztonsagra-van-szukseg

Címkék: Fejlődés  Gazdaság  Nemzet 

A kormány megvédte a munkahelyeket!

Csillagos ötös!

A kormány megvédte a munkahelyeket!

Hazánkban nőtt a legnagyobb mértékben az ipari termelés!
TOP3 között a magyar beruházási ráta az EU-ban!
A magyar ipar kiegyensúlyozott szerkezetű, több lábon áll!
1 700 milliárd forintnyi ipari beruházás van folyamatban!

György László írta: "A magyar ipar nőtt a leggyorsabban az Unióban márciusban (1. ábra). https://bit.ly/3hrnwpa

Minek köszönhető és mit teszünk azért, hogy tovább bővüljön?
Az iparon nem fog múlni a magyar gazdaság első negyedéves növekedése. Az első negyedévben 4 százalékkal bővült a hazai ipar annak ellenére, hogy azon belül a legnagyobb súllyal és növekedési potenciállal rendelkező járműipar még vissza is esett 3,6 százalékkal. Mindez azt mutatja, hogy a magyar ipar kiegyensúlyozott szerkezetű, több lábon áll.

Ráadásul, az átmeneti autóipari megtorpanás sem azért történt, mert nincs megrendelés, vagy a magyar munkaerő és a hazánkban működő cégek ne lennének versenyképesek. Egyszerűen a globális alapanyag-ellátási lánc feslett fel, amely a világ autóiparára – így a magyarra is – negatív hatást gyakorolt.

Az adatok azt jelzik továbbá, hogy óriási növekedési potenciál van a magyar iparban az idei évben. Ha a világgazdaság működését érintő, a COVID-19 válság miatt bekövetkező ellátási problémák megoldódnak, és a korlátozó intézkedések nemcsak hazánkban, de máshol is enyhülnek, akkor jelentős kereslet jelentkezik majd az ipari termékeink iránt. Ne feledjük, hogy 2020-ban csak Németországban százmilliárd euró extra megtakarítás keletkezett abból, hogy a járvány alatt egyszerűen nem tudták elkölteni a családok a rendelkezésükre álló jövedelmüket. Ez a magyar gazdaság éves teljesítményének – a GDP-nek – közel háromnegyede. A magyar háztartások megtakarítási rátája is nőtt, a válság előtti szinthez képest közel 30 százalékkal, ami akár 700 milliárd forintos többletmegtakarítást eredményezhetett 2020-ban.

Azon dolgozunk, hogy a hamarosan megnövekvő globális kereslet kielégítésében még nagyobb szerep jusson a magyar ipari kapacitásoknak. Éppen ezért döntöttünk úgy egy évvel ezelőtt a gazdaságvédelmi akcióterv megalkotásakor, hogy a beruházási szint fenntartása érdekében az eredetileg tervezetten felül ezermilliárd forintot szánunk beruházásösztönzésre, amivel a magyar GDP 4 százalékát meghaladó beruházás megvalósulását segítettük. Ennek köszönhető, hogy az észt és az ír után a magyar beruházási ráta 2020-ban a harmadik legmagasabb (27,3 százalék), ami közel 6 százalékponttal magasabb az EU átlagánál (2. ábra). https://bit.ly/2RUT0ZO

Eddig azon dolgoztunk, hogy a vállalkozások ne halasszák el a kapacitásbővítő beruházásaikat, most pedig már azon, hogy a beruházási rátát magas szinten tartsuk. Jelen pillanatban is „csőben van” több mint 1700 milliárd forintnyi ipari beruházás, ennyit jelentettek be a Magyarországon működő hazai és külföldi vállalkozások az elmúlt időszakban (3. ábra). https://bit.ly/3y4VFAO
Ez a záloga annak, hogy versenyképes és egyre magasabb bért fizetni képes munkahelyek jöjjenek létre Magyarországon. Ez a 10 éve következetes beruházásösztönző gazdaságpolitika központi szerepet játszott tehát abban (4. ábra), hogy márciusban az egész Unióban Magyarországon nőtt leggyorsabban az ipar. https://bit.ly/33K8Xow
***
️ A Facebook-oldalam hozzászólásait olvasva érdemes tisztázni néhány kérdést. Magyarország nem 2010 után, hanem a kilencvenes-kétezres években, a neoliberális – azaz szélsőségesen piacpárti – gazdaságpolitikai elveket valló balliberális kormányok idején vált súlyosan kiszolgáltatottá a nemzetközi gazdasági folyamatoknak, szereplőknek, vállalatoknak. Akkoriban a gazdaságpolitika nem tett különbséget a hazánk szempontjából előnyös és kevésbé előnyös külföldi beruházások között és nem fordított elég figyelmet a magyar vállalatok támogatására sem. Mi ezzel szemben azt valljuk, hogy nekünk a magyar vállalatok az elsők, számukra kell a legnagyobb segítséget nyújtani, de emellett üdvözlünk minden olyan külföldi beruházót, aki a jövő technológiáit, így ezzel a jövő keresletét hozza Magyarországra és ezáltal képes tartósan munkát biztosítani a magyaroknak.

Nekünk az is célunk, hogy a világpiacokat uraló külföldi vállalkozások vonzónak találják a magyar gazdaságot, mert rajtuk keresztül úgy tudjuk növelni a magyar gazdaság teljesítményét, hogy exportpiacokról teszünk szert extra jövedelmekre. Ezzel párhuzamosan azon dolgozunk, amivel a 2010 előtti neoliberális gazdaságpolitikusok nem foglalkoztak: hogy magyar beszállítók megfelelő arányban és méltányos feltételekkel tudjanak csatlakozni és beilleszkedni ezen cégek értékláncaiba. Ez azért is fontos, mert a magyar vállalkozások így saját termék előállítását lehetővé tevő tudásra, a termelékenységük és ezáltal a bérek növeléséhez szükséges képességekre tehetnek szert és maguk is multivá, magyar multivá válhatnak.

Ugyanakkor mi nem feledkezünk meg a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozásokról sem. Nekünk ők az elsők. Ezért indítunk számukra több mint 400 milliárd forint értékben beruházásösztönző programokat a következő időszakban (ez átlagosan 10 millió forintot jelent munkavállalónként), hogy a jövő technológiáiba invesztáljanak és stabil magyar vállalkozássá vagy az exportpiacokon helyüket megállni képes magyar multivá váljanak. Ezért hoztuk létre a VALI-t (www.vali.hu), a személyre szabott vállalkozói információt és a Modern Mintaüzemek programot (www.modem4.hu), hogy vállalkozóink három kattintással megtalálják a testreszabott vállalkozásfejlesztési lehetőségeket és működés közben ismerjék meg a jövő technológiáit.

Így lesz gazdaságunk magyar, high-tech és zöld. Hajrá, patrióták, hajrá, magyar vállalkozók!

Forrás: https://www.facebook.com/gylaszloitm/posts/891917991387830
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20210514_gyorgy_laszlo_igy_lesz_gazdasagunk_magyar_high_tech_es_zold

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

A magyar gazdaság nettó külső adóssága - íme a számok!

Gyurcsányék eladósították és kiszolgáltatták az országot. Fidesz pedig folyamatosan csökkenti ezt a kiszolgáltatottságot

A magyar gazdaság nettó külső adóssága - íme a számok!

Varga Mihály írta: A számok nem hazudnak: az elmúlt tíz év eredménye, hogy jelentősen csökkent az ország külső eladósodottsága. A trendet a koronavírus-válság sem törte meg.

👉Magyarország fél évszázados adósi pozíció után nettó hitelezővé válhat a külfölddel szemben.
A vállalatok, a bankok, a családok és az állam külföldi szereplőkkel szembeni hiteltartozásának és követelésének egyenlege néhány év múlva lenullázódhat.

Mindez azt jelenti, hogy az ország sérülékenysége csökken, a külső egyensúlya pedig javul.

Forrás: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160972849078776

PS: Az ilyen Telexeknek és a többi hazug baloldali álhírgyárnak üzenjük, hogy sem a Fidesz, sem a Megafon, se Mészáros, sem más politikai pártok, szervezetek, alapítványok, stb. NEM fizetnek nekünk, nem is állunk velük kapcsolatban. Az oldalon az jelenik meg, amiről szerintünk illik beszámolni, az, amitől Magyarország megmarad magyar országnak.

Ellentétben sokakkal, nekünk nem kell engedélyt kérnünk senkitől sem ahhoz, hogy bármit is megosszunk :) Mi valóban függetlenek vagyunk, a Telex, a 444, a többi szennymédia, a fizetett megmondóemberek pedig nem azok :) Az oldalunkat nem irányítják sem külföldi sem belföldi politikai erők. Ezt nem mondhatják el magukról a felsorolt személyek és szervezetek.

Címkék: Gazdaság