Címke: Gazdaság

Megszorítások helyett többletforrások

ūüĒīūüĒīūüĒī Megszor√≠t√°sok helyett j√∂vŇĎre jelentŇĎs t√∂bbletforr√°sokat biztos√≠t a Korm√°ny a csal√°dok t√°mogat√°s√°ra, az eg√©szs√©g√ľgyre, az oktat√°sra, a szoci√°lis √©s a kultur√°lis ter√ľletre egyar√°nt. ūüá≠ūüáļūüá≠ūüáļūüá≠ūüáļ

A fejleszt√©sek folyamatosak, √©s nem csak "hŇĎszigetel√©srŇĎl" van sz√≥, ahogy a balliber√°lisok be√°ll√≠tj√°k. Egyik kiv√°l√≥ p√©lda erre az √Āllami Eg√©szs√©g√ľgyi Ell√°t√≥ K√∂zpont leg√ļjabb cikk√©ben olvashat√≥ (k√©pekkel)
https://www.facebook.com/egeszseg.aeek/posts/2481673068790173

43 milliós ápolási eszközfejlesztés a hatvani kórházban
Hill-Rom Centuris Pros SSR √°gyak √©s 4 Hill-Rom HR900 SSR t√≠pus√ļ √°gyak √©rkeztek a hatvani Albert Schweitzer K√≥rh√°z- RendelŇĎint√©zetbe 42,7 milli√≥ forint √©rt√©kben.

Az √ļj elektromos √°gyakat az √ľzembe helyez√©st √©s a betan√≠t√°st k√∂vetŇĎen a k√≥rh√°z traumatol√≥giai oszt√°ly√°n helyezt√©k el, ahol a mŇĪt√©ten √°tesett betegek mozg√°s√°t seg√≠tik majd ‚Äď t√°j√©koztatott dr. Stankovics √Čva, a k√≥rh√°z fŇĎigazgat√≥ja.

Az √°llami eszk√∂zfejleszt√©s sor√°n beszerzett elektromos k√≥rtermi √°gyakat a betegmobiliz√°l√°s fontoss√°g√°t szem elŇĎtt tartva alak√≠tott√°k ki, annak √©rdek√©ben, hogy a lehetŇĎ legkisebb teher h√°ruljon az √°pol√≥kra, elŇĎseg√≠tve ugyanakkor a betegek √∂n√°ll√≥ √©s biztons√°gos mozg√°s√°t, amely a mindennapokban √©s j√°rv√°nyhelyzetben egyar√°nt ‚Äď nagy seg√≠ts√©get jelent a dolgoz√≥knak √©s a betegeknek ‚Äď tette hozz√° a fŇĎigazgat√≥.

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Címkék: Család  Egészségügy  Gazdaság  Oktatás 

Ízekre szedtük a 444 kamuvideóját

Hazugságok, csúsztatások, vélemények

Ízekre szedtük a 444 kamuvideóját

ūüĒīūüĒīūüĒī √ćzekre szedt√ľk a 444 nevŇĪ sorosblog egyik leg√ļjabb kamuvide√≥j√°t. Ennyi hazugs√°got m√©g K√°lm√°n Olga sem volt k√©pes egyetlen vide√≥ban √∂sszezs√ļfolni, a 444-nek siker√ľlt a lehetetlen. A Sz√°mok 12 pontban c√°folja a balliber√°lisokat.
Csak erŇĎs idegzetŇĪeknek, ez a 444 "remekmŇĪve" https://youtu.be/e6B6_BNBRj0

A vide√≥ nagyobb r√©sze (√ļgy 60%-a) v√©lem√©nyekbŇĎl, √©rzelmi alap√ļ √©s megalapozatlan, minden konkr√©tumot mellŇĎzŇĎ √°ll√≠t√°sokb√≥l √°ll. Ezekre reag√°lni sem fogunk, mert nincs mire. Egyes esetekben 20 √©ve elhangzott nyilatkozatokat √°ll√≠tanak szembe a v√°ratlan j√°rv√°nyhelyzet miatt hozott rendk√≠v√ľli int√©zked√©sekkel, meg hasonl√≥ ‚Äěfinoms√°gokkal‚ÄĚ van tele a k√©pzett √°lh√≠rgy√°rt√≥k √∂ssze√°ll√≠t√°sa. 20 √©ve p√©ld√°ul az oktat√°si √©s az eg√©szs√©g√ľgyi int√©zm√©nyek √∂nkorm√°nyzati fenntart√°s√ļak voltak, Gyurcs√°ny√©k meg folyamatosan bez√°rt√°k azokat, jelenleg ezek k√∂zponti k√∂lts√©gvet√©s √©s ir√°ny√≠t√°s alatt √°llnak, √©s az √°llam folyamatosan fejleszti mindk√©t ter√ľletet. A vide√≥ban elhangzott konkr√©t √ľgyeket pontokba szedve c√°foljuk.

‚ÄľÔłŹ1. Di√≥sgyŇĎri v√°r: Hazugs√°g, hogy a korm√°ny vonta vissza a t√°mogat√°si szerzŇĎd√©st.

A val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy Veres P√°l, Miskolc polg√°rmestere t√∂bb mint f√©l √©ven kereszt√ľl k√©ptelen volt al√°√≠rni a szerzŇĎd√©st. Ahogy megmelegedett Veres P√°l sz√©ke, elkezdte sz√©tverni a terveket! A konc rem√©ny√©ben √ļjabb √©s √ļjabb mŇĪszaki v√°ltoztat√°sokat akart √°tvinni az √ļj v√°rosvezet√©s a tervekben! √Čs a korm√°nyzat m√©g ezt is elfogadta. JelentŇĎs volt a k√©s√©s, de az id√©n febru√°r 20-√°n a korm√°ny es√©lyt adott Veres P√°lnak √©s csapat√°nak, hogy √©rv√©nyes szerzŇĎd√©st k√∂ssenek a kivitelezŇĎvel. Veres P√°l ehhez k√©pest tov√°bbi k√©t h√≥napig k√©ptelen volt d√∂nteni, √©s al√°√≠rni a kapcsol√≥d√≥ kivitelez√©si szerzŇĎd√©st. Ha al√°√≠rja, ma Miskolc 1.5 milli√°rd forinttal gazdagabb

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban: https://szamokadatok.hu/Post/908/Valotlansagokat_allit_Veres_Pal_a_Diosgyori_var_15_milliard_forintot_erinto_forraselvonasarol

‚ÄľÔłŹ2. IparŇĪz√©si ad√≥: Hazugs√°g, hogy a korm√°ny elveszi az iparŇĪz√©si ad√≥t, √©s fŇĎleg hazugs√°g ezt √ļgy √°ltal√°noss√°gban mondani, minden telep√ľl√©sre √©rtendŇĎen. A val√≥s√°g az, hogy senki semmit nem vesz el.
MirŇĎl van sz√≥:
A korm√°ny k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezett√© nyilv√°n√≠thatja a legal√°bb 5 milli√°rd forint k√∂lts√©gig√©nyŇĪ, munkahelyteremtŇĎ √©s megtart√≥ beruh√°z√°sokat egy t√∂rv√©nyjavaslat szerint. Mi a korm√°ny c√©lja? Megv√©deni a munkahelyeket - se t√∂bb, se kevesebb. G√∂d eset√©ben a p√©nzt nem veszi el senki, a p√©nz a Megyei k√∂zgyŇĪl√©s hat√°sk√∂r√©be ker√ľl √°t, √©s helyben is lesz felhaszn√°lva a polg√°rmesterekkel val√≥ szoros egy√ľttmŇĪk√∂d√©sben. Igaz lopni nem lehet majd, √©s ez nagy probl√©ma sz√°mukra. Ha lesz t√∂bb helyen is k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezet, akkor ott sem vesz el a korm√°ny semmit, a korm√°ny ad - milli√°rdokat munkahelyteremt√©sre, amibŇĎl lesz sok √ļj munkahely (ahogy 2010 √≥ta 850 000 lett), abb√≥l meg fizetŇĎk√©pes lakoss√°g lesz, mely helyben elk√∂ltve a p√©nzt erŇĎs√≠tik az adott v√°ros, t√©rs√©g gazdas√°g√°t.
G√∂d√∂n nem a Samsung gy√°r k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezett√© nyilv√°n√≠t√°sa a probl√©ma, hanem a balliber√°lisok egym√°s k√∂z√∂tti marakod√°sa. A Korm√°ny nem akarta ennek t√ļsz√°ul ejteni a Samsung gy√°r t√∂bb, mint 4000 munkav√°llal√≥j√°t.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/1019/Sir_a_baloldal_es_a_fakenews_mediajuk_mert_nem_tudjak_ELLOPNI_az_emberek_penzet
https://szamokadatok.hu/Post/1427/Ennyit_er_a_latszatkoalicio_a_szamlat_a_lakossag_fizeti

‚ÄľÔłŹ3. G√©pj√°rmŇĪad√≥: Hazugs√°g, hogy ez jelentŇĎs elvon√°s, √©s az is, hogy ez ‚Äěpadl√≥ra k√ľldi az √∂nkorm√°nyzatokat‚ÄĚ A val√≥s√°g az, hogy a j√°rv√°nykezel√©sre a korm√°ny a GDP 20%-√°t ford√≠tja, √©s mindenki kiveszi a r√©sz√©t a tehervisel√©sbŇĎl. Az √∂nkorm√°nyzatokt√≥l mind√∂sszesen a bev√©teleik 1,13%-√°t k√©rte a korm√°ny. Enn√©l sokkal t√∂bb kies√©se volt a munkav√°llal√≥knak, a c√©geknek, a v√°llalkoz√≥knak, az √°llami v√°llalatoknak, √©s mag√°nak az √°llamnak is. A korm√°ny mindig is seg√≠tette az √∂nkorm√°nyzatokat, 2013-ban p√©ld√°ul 1200 milli√°rd forint ad√≥ss√°got v√°llalt √°t azokt√≥l, most cser√©be mind√∂sszesen 34 milli√°rd forintot k√©rt. Csak Budapesten t√∂bb, mint 2000 milli√°rd √©rt√©kŇĪ fejleszt√©s val√≥sult meg, melyek jelentŇĎs r√©sze √ļj bev√©teleket is hoz a v√°rosnak.
Az √∂nkorm√°nyzatok j√∂vŇĎre a 34 milli√°rdos ‚Äěsarc‚ÄĚ 3,4-szeres√©t kapj√°k vissza.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/718/Balliberalis_polgarmesterek_alairasgyujtese
https://szamokadatok.hu/Post/709/Egy_szemleletes_abra_a_kivereztetett_onkormanyzatokrol
https://szamokadatok.hu/Post/1129/118_000_000_000_forint_a_kivereztetett_onkormanyzatoknak
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere

‚ÄľÔłŹ4. Parkol√°s: Hazugs√°g, hogy a korm√°ny elveszi a parkol√°si p√©nzeket. A val√≥s√°g az, hogy a parkol√°st a korm√°ny ingyeness√© tette √°tmeneti idŇĎre (aminek am√ļgy r√©gen v√©ge van) a j√°rv√°nyhelyzet egyik int√©zked√©sek√©nt. Mik√∂zben p√©ld√°ul Kar√°csony Gergely a j√°ratokat ritk√≠totta √©s √∂sszezs√ļfolta az embereket a buszokon, a Korm√°ny felelŇĎs d√∂nt√©st hozott, √©s ingyeness√© tette sz√ľks√©ges idŇĎre a parkol√°st, hogy aki akar √©s tud, az g√©pkocsival k√∂zlekedhessen, mert a legfontosabb a magyar emberek √©lete. A balliber√°lisok mindig is kifizetŇĎhelyk√©nt haszn√°lt√°k a parkol√≥c√©geket, Kar√°csony Gergely Zugl√≥i parkol√≥ c√©ge volt az egyetlen vesztes√©ges parkol√°si v√°llalat Tarl√≥s idej√©ben. Nem tudni, hov√° tett√©k a p√©nzt. FŇĎpolg√°rmesterk√©nt Kar√°csony√©k 30%-kal emelt√©k a parkol√°s √°r√°t, idi√≥ta √©s felesleges biciklis√°vokat jel√∂ltek ki, √©s mindent elk√∂vetnek, hogy az aut√≥sok √©let√©t ellehetetlen√≠ts√©k.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/1340/Minel_nagyobb_a_baj_a_baloldal_annal_jobban_lehuzza_az_embereket
https://szamokadatok.hu/Post/1145/Indokolatlanok_es_veszelyesek_Karacsony_Gergely_kerekparsavjai
https://szamokadatok.hu/Post/700/Hetfotol_dijmentes_lesz_a_kozteruleti_parkolas_Magyarorszagon

‚ÄľÔłŹ5. Semj√©n Zsolt t√∂rv√©nyjavaslata: Ezt nem fogadt√°k el, sŇĎt vissza is vont√°k, pont az√©rt, hogy ne legyen vis√≠t√°s, de ennek ellen√©re lett vis√≠t√°s. ErrŇĎl √≠rtunk egy cikket kor√°bban, mivel elŇĎre l√°ttuk, hogy m√©g sz√ľks√©g lesz r√°. Konkr√©tan a T/9934 javaslatr√≥l van sz√≥, melyet am√ļgy vissza is vontak a korm√°nyp√°rtok az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s jegy√©ben. Az√©rt √©rdemes errŇĎl √≠rni egy p√°r sz√≥t, mert a baloldal biztosan nem fogja elfelejteni ezt a javaslatot.
A javaslat √©rtelm√©ben azoknak a polg√°rmestereknek, akik v√©szhelyzetben szabot√°lj√°k a korm√°ny int√©zked√©seit vagy direkt p√°nikot keltenek, az √°ltaluk vezetett telep√ľl√©s lak√≥i k√∂z√∂tt, erre nem lett volna t√∂bb lehetŇĎs√©ge. Eml√©kezz√ľnk a Moh√°csi MSZP-s polg√°rmester kirohan√°s√°ra, aki √∂nk√©nyesen √°tvette az operat√≠v t√∂rzs hat√°sk√∂r√©t √©s a j√°rv√°ny g√≥cpontj√°v√° nyilv√°n√≠totta Moh√°csot, karant√©nba tette a v√°rost √©s kij√°r√°si tilalmat rendelt el. Ezzel t√ļll√©pte a hat√°sk√∂r√©t, √©s m√©g az a szerencse, hogy nagy igyekezet√©ben nem rendelte el a pallosjogot √©s az elsŇĎ √©jszaka jog√°t.
Mi volt ezzel a törvényjavaslattal az ellenzék gondja?
Az volt a fŇĎ probl√©m√°juk, hogy amennyiben a t√∂rv√©nyt elfogadt√°k volna, a polg√°rmesterek nem d√∂nthettek volna egy szem√©lyben, hanem mindannyiunk testi √©ps√©ge √©rdek√©ben d√∂nt√©seiket a v√©delmi bizotts√°ggal meg kellett volna vitatniuk.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban: https://szamokadatok.hu/Post/672/A_polgarmesterek_dontesi_joga_koruli_nyugtalankodasrol_avagy_a_balliberalisok_altal_oly_sokat_emlegetett_fekek_es_ellensulyok_rendszererol

‚ÄľÔłŹ6. G√∂d ism√©t: Egy nagyobb adag ‚Äěs√≠r√°s‚ÄĚ k√∂vetkezik: (por, zaj, √ļt √°llapota, ‚Äěg√∂diek akarata‚ÄĚ, stb): a polg√°rmester gy√°rellenes √©s munkahelyellenes nyilatkozataira nem tudunk mit mondani: ez a magyar baloldal! A gy√°r 4300 embernek ad munk√°t, ha nem ez, akkor nem tudjuk, mit √©rt a 444-es √ļjs√°g√≠r√≥ a ‚Äěg√∂diek √©rdeke‚ÄĚ alatt. Minden t√©nyezŇĎ (por, zaj, √ļt, stb) a k√∂rnyezetv√©delmi hat√°r√©rt√©kek alatt vannak, a gy√°rb√≥l sz√°rmaz√≥ bev√©telek is helyben lesznek elk√∂ltve, t√∂bbek k√∂z√∂tt √ļtfejleszt√©sre. Nem a Korm√°ny az, aki le√°ll√≠tja a fejleszt√©seket, hanem pont a g√∂di balliber√°lis marakod√°s eredm√©nye a fejleszt√©sek lenull√°z√°sa. A polg√°rmester vissza√©lt a vesz√©lyhelyzet adta k√ľl√∂nleges jogk√∂r√©vel, √©s azt arra haszn√°lta fel, hogy p√©ld√°ul a pand√©mia alatt a Welsz Tam√°s-f√©le S√≥lyom Airwaysben egykor feltŇĪnŇĎ Lucsik J√°noshoz k√∂thetŇĎ Iglu Ltp Kft.-vel k√∂t√∂tt √∂nhatalm√ļlag szaktan√°csad√≥i szerzŇĎd√©st. Annak ellen√©re tette ezt, hogy az √∂nkorm√°nyzati test√ľlet t√∂bbs√©ge is ellenezte a meg√°llapod√°st, a p√©nz√ľgyi bizotts√°g pedig nem d√∂nt√∂tt az elŇĎterjeszt√©srŇĎl. Inform√°ci√≥nk szerint Balogh d√∂nt√©s√©t a Momentum k√ľlsŇĎs bizotts√°gi tagja erŇĎs√≠tette, aki szem√©lyes ismerŇĎse Lucsiknak.

Teljes cikkeink a témában:
https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet
https://szamokadatok.hu/Post/1175/God_momentumos_polgarmestere_most_epp_179_millios_kart_okoz_a_varosnak
https://szamokadatok.hu/Post/1314/Furdostop_Godon_a_momentumos_polgarmester_miatt
https://szamokadatok.hu/Post/1329/Cegvezetestol_eltiltott_szemely_ad_tanacsokat_a_Momentumnak_Godon

‚ÄľÔłŹ7. ‚ÄěSamsung gy√°r nincs t√°j√©koztatva‚ÄĚ ‚Äď Ezt k√©tszer is visszahallgattuk, mert nem akartunk hinni a f√ľl√ľnknek, hogy ezt a 444 behazudja, t√∂bb ezer ember meg elhiszi. Ha nem lenne t√°j√©koztatva, akkor nyilv√°n nem j√∂tt volna ide, √©s fŇĎleg nem ind√≠totta volna el a gy√°r m√°sodik √ľtem√©nek a fejleszt√©s√©t.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban: https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet

‚ÄľÔłŹ8. ‚ÄěLakosok k√°rtalan√≠t√°sa‚ÄĚ ‚Äď nem tudjuk hogyan lehet k√°rtalan√≠tani a lakosokat, de szerint√ľnk 4300 munkahely az √©ppen el√©g k√°rtalan√≠t√°s. Egyesek azt mondj√°k, hogy k√ľlf√∂ldiek dolgoznak a gy√°rban, √©s ez lehet r√©szben igaz is, de van egy kis b√∂kkenŇĎ: a magyar t√∂rv√©nyek √ļgy sz√≥lnak, hogy k√ľlf√∂ldi munkav√°llal√≥t kiz√°r√≥lag akkor lehet alkalmazni, ha az adott poz√≠ci√≥ra nincs megfelelŇĎ magyar jelentkezŇĎ, teh√°t minden magyar munkav√°llal√≥, aki a gy√°rban szeretne dolgozni, az dolgozhat ott. Esetleg Kar√°csony Gergely, CsŇĎzik L√°szl√≥, Niederm√ľller P√©ter vagy Botka megmutathatn√°k, hogy ŇĎk hogyan ‚Äěk√°rtalan√≠tj√°k‚ÄĚ a lakosokat egy gy√°r miatt.

‚ÄľÔłŹ9. Cs√∂kkent a v√°rosok bev√©tele: Brav√≥! Mindenki√© cs√∂kkent: cs√∂kkent az √°llam√©, cs√∂kkent az √°llami c√©gek bev√©tele, cs√∂kkent a v√°llalatok, a mag√°nv√°llalkoz√≥k, az √ľzletek, a benzinkutak, az aut√≥p√°ly√°k, meg gyakorlatilag mindenki bev√©tele cs√∂kkent. A turizmus √©s a vend√©gl√°t√≥ipar bev√©tele lenull√°z√≥dott, a baloldali √∂nkorm√°nyzatok meg nyer√©szkedni akarnak a helyzeten? Annak ellen√©re, hogy √©vrŇĎl √©vre nŇĎttek a bev√©teleik, √©s a k√∂lts√©gvet√©s√ľk, ŇĎk nem hajland√≥ak a k√∂z√∂s tehervisel√©sbŇĎl kivenni a r√©sz√ľket? Ezen m√°r meg sem lepŇĎd√ľnk, de ha l√°tunk egy ilyen ‚Äěvis√≠t√°st‚ÄĚ akkor reag√°lunk r√°. Budapest p√©ld√°j√°n mutatjuk be az al√°bbi cikkekkel, hogy milyen g√°tl√°stalan m√≥don hazudnak. Pont ŇĎk azok, akik elveszik a fideszes ker√ľletektŇĎl a p√©nzt, Tarl√≥s ezt nem csin√°lta. Tarl√≥s utols√≥ k√∂lts√©gvet√©se 385 milli√°rd forintos volt, Kar√°csony idei k√∂lts√©gvet√©se 415 milli√°rd, a j√∂vŇĎ √©vi pedig 425 milli√°rd. MirŇĎl besz√©ltek?

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban:
https://szamokadatok.hu/Post/1303/Karacsony_Gergely_a_mai_napot_is_munka_helyett_Facebookon_valo_hazudozassal_toltotte
https://szamokadatok.hu/Post/1299/A_kormany_segithet_a_fovaros_altal_lenullazott_keruleteken
https://szamokadatok.hu/Post/1214/A_szamok_cafoljak_Karacsonyt

‚ÄľÔłŹ10: V√©dekez√©s k√∂lts√©ge: A baloldal ezt is korm√°nnyal fizettetn√© meg, k√∂zben p√©ld√°ul Czegl√©dy Csab√°ra van 36 milli√≥juk, de a v√©dekez√©sre nincs 35 milli√≥juk. A j√°rv√°ny nem csak √ļj kiad√°sokat jelentett, de jelentŇĎs megtakar√≠t√°sokat is. Az al√°bbi cikkben √öjpest p√©ld√°j√°n mutatjuk be, hogy mirŇĎl is van sz√≥. P√©ld√°ul
*cs√∂kkenŇĎ energiasz√°ml√°k
*elbocs√°t√°sok az SZTK-ban
*b√∂lcsŇĎdei, √≥vodai ell√°t√°s sz√ľneteltet√©s√©bŇĎl ad√≥d√≥ megtakar√≠t√°sok
*az elmaradt programok megtakarított költségei
*a mŇĪk√∂d√©s√ľket sz√ľneteltetŇĎ kultur√°lis int√©zm√©nyek megtakar√≠t√°sai
Ez Újpest esetében 100 milliós összeg, ami nagyjából háromszorosan fedezi a védekezés költségét.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban:
https://szamokadatok.hu/Post/1415/6_millio_forint_kozpenzert_turkalhat_a_Soros-fele_Trasparency_a_Niedermuller_vezette_Erzsebetvaros_onkormanyzati_dokumentumai_kozott
https://szamokadatok.hu/Post/923/100_millio_forintot_sporol_az_Ujpesti_Onkormanyzat_a_diakokon
https://szamokadatok.hu/Post/1250/A_rasszista_Niedermuller_368_millio_29_millio_AFA_Czegledynek_van_vedekezesre_35_millio_nincs

‚ÄľÔłŹ11: VIII.-IX. ker√ľletek "elvont milli√°rdjai": Hazudnak, senki semmit nem volt el.

Pik√≥, VIII ker√ľlet: Kronol√≥gia.
A ker√ľleti 1 milli√°rd √ļtja:
✅ 2019 április: Sára Botond kéri.
‚úÖ 2019 j√ļnius: Kocsis M√°t√© kilobbizza a korm√°nyn√°l.
‚úÖ 2019 j√ļlius: a parlament megszavazza (Cs√°rdi Antal ‚ÄúNEM‚ÄĚ-mel szavaz!)
✅ 2019 október: Pikó polgármester lesz.
‚úÖ 2020-ban el√©rhetŇĎv√© v√°lik a p√©nz.
✅ 2020 február 13-március 23.: Pikónak fogalma sincs, mit kell csinálni -> nem hívja le a pénzt, míg más városok igen.
✅ 2020 március 23.: a kormány a járványhelyzet miatt zárolja a pénzt, mint fel nem használt forrást.
✅ Azóta: Pikó András ahelyett, hogy belátná, hogy egy balfácán, folyamatosan hazudik, és másokat okol.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban:
https://szamokadatok.hu/Post/1133/A_Jozsefvarosi_1_milliard_utja

IX. ker√ľlet Baranyi 400 milli√≥ja.
Baranyi Krisztinának nem kellett a 400 millió forintos támogatás, majd megvádolta a kormányt, hogy nem adta oda ezt a pénzt.

Miut√°n Baranyi Krisztina azzal t√°madta a korm√°nyt, hogy "elvett 400 milli√≥ forintot" Ferencv√°rost√≥l, a parlament 2020.05.18-i √ľl√©s√©n kider√ľlt, ez teljes hazugs√°g. Pog√°cs√°s Tibor, a Bel√ľgyminiszt√©rium √°llamtitk√°ra parlamenti t√°j√©koztat√°s√°ban k√∂z√∂lte, Baranyi a t√°rc√°nak c√≠mzett level√©ben azt k√©rte, a fejleszt√©s ne val√≥suljon meg. √Ālszent politikai kommunik√°ci√≥ a IX. ker√ľlet baloldali polg√°rmester√©tŇĎl, ugyanaz t√∂rt√©nt, mint Pik√≥ Andr√°ssal J√≥zsefv√°ros√°ban.
"Elvettek 400 milli√≥ forintot Ferencv√°rost√≥l. A magyar k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl √©pp ez a - v√©gletekig lerobbant k√∂z√∂ss√©gi h√°z fel√ļj√≠t√°s√°ra sz√°nt - √∂sszeg hi√°nyzik a j√°rv√°ny elleni v√©dekez√©shez. Marad a romhalmaz, j√≥ lesz az kultur√°lis, idŇĎs√ľgyi, ifj√ļs√°gi programok megtart√°s√°ra a J√≥zsef Attila lak√≥telepieknek. Kifosztanak minket!" - √°prilis v√©g√©n Baranyi Krisztina ezzel a dr√°mainak sz√°nt bejegyz√©ssel tudatta k√∂vetŇĎivel, hogy az √°ltala ir√°ny√≠tott ker√ľlet ism√©t komoly fejleszt√©si p√©nzektŇĎl esett el, szerinte a korm√°ny miatt. Csakhogy a Juh√°sz P√©ter-f√©le Egy√ľtt volt k√©pviselŇĎje nem bontotta ki az igazs√°g minden r√©szlet√©t: a v√°rosr√©szt √©rt vesztes√©g miatt ugyanis egy valaki okolhat√≥ igaz√°n, ŇĎt pedig Baranyi Krisztin√°nak h√≠vj√°k.
Kocsis M√°t√©: √ćzl√©stelen Baranyi
Kocsis M√°t√© k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n reag√°lt a leg√ļjabb fejlem√©nyekre. "A J√≥zsef Attila lak√≥telepi k√∂z√∂ss√©gi h√°z kapcs√°n Baranyi Krisztina maga k√©rte fejl√©ces lev√©lben, hogy ez a beruh√°z√°s ne val√≥suljon meg" - ismertette az Orsz√°ggyŇĪl√©sben elhangzottakat a Fidesz frakci√≥vezetŇĎje, miszerint
a ferencvárosi polgármester maga kérte, hogy a beruházás ne valósuljon meg.
Kocsis √ļgy √©rt√©kelte, hogy √≠zl√©stelen Baranyinak az √ľgyben tan√ļs√≠tott viselked√©se. "Enyh√©n sz√≥lva is √≠zl√©stelen, hogy ezek ut√°n k√©t h√≥nappal m√°sokat (elsŇĎsorban a korm√°nyt √©s engem) okol az fel√ļj√≠t√°s elmarad√°s√°√©rt. "Marad a romhalmaz" - √≠rta k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n csal√≥dotts√°got sz√≠nlelve. H√°t marad, mert a polg√°rmester asszony √≠gy akarta. A s√°nta kuty√°t is k√©sŇĎbb √©rik utol." - fogalmazott.

https://www.origo.hu/itthon/20200518-baranyi-krisztina-ferencvarosi-kozossegi-haz-kocsis-mate.html

‚ÄľÔłŹ12: Cs√∂kken az √∂nkorm√°nyzatok mozg√°stere: Nagyon √©rdekes! Egyetlen Fideszes √∂nkorm√°nyzat sem s√≠r, holott ŇĎket pont ugyanezek a ‚Äěsarcok‚ÄĚ terhelik. Ňźk megoldj√°k, sz√©pen, csendben, okosan. A baloldal annyira hazudik ezen a ter√ľleten, hogy m√©g a megl√©vŇĎ, m√°r rendelkez√©sre √°ll√≥ forr√°ssal b√≠r√≥, esetleg kivitelez√©s f√°zis√°ban l√©vŇĎ fejleszt√©seket is le√°ll√≠tanak, √©s ezt nem a j√°rv√°ny idej√©n kezdt√©k, hanem m√°r elŇĎtte, holott p√©nz van ‚Äď szak√©rtelem nincs. A p√©nzt haverjaikra k√∂ltik, a v√°rosokt√≥l, a lakosokt√≥l csak elvonnak, ad√≥kat emelnek √©s √ļj sarcokat vezetnek be. N√©zz√ľk n√©h√°ny p√©ld√°t.

https://szamokadatok.hu/Post/1200/Karacsony_Gergely_mar_targyalni_sem_akar_Budapesti_fejlesztesekrol
https://szamokadatok.hu/Post/1288/Karacsony_Gergely_programja_13_oldal_1_bekezdes_Panelprogram
https://szamokadatok.hu/Post/1338/Stop_liberalisok
https://szamokadatok.hu/Post/1388/180_milliard_forint_van_volt_Budapest_kasszajaban
https://szamokadatok.hu/Post/1420/Karacsony_Gergely_-_a_kamuallatvedo
https://szamokadatok.hu/Post/1437/Nem_csak_a_Lanchid_felujitasa_all_egesz_Budapestet_leallitotta_a_baloldal_5_evre
https://szamokadatok.hu/Post/1435/Mese_az_ures_kasszakrol_-_ime_a_szamok_ime_a_valosag
https://szamokadatok.hu/Post/1443/Beerett_Marki-Zay_szerencsetlenkedese_nem_epul_meg_az_uj_konyvtar_Vasarhelyen
https://szamokadatok.hu/Post/926/Csokkentette_az_altala_kivalasztott_onkormanyzati_dolgozok_beret_es_kirugassal_fenyegeti_oket_Marki-Zay_Peter

További cikkek a https://szamokadatok.hu/ oldalunkon, ahol a valóságot mutatjuk be a balliberális álhírgyártó propagandával szemben!

Kövessétek a Számokat - a legsikeresebb jobboldali portált.

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Budapest  Gazdaság  Média  Önkormányzat 

Egyre nagyobb biztonságban az államadósság finanszírozása

Egyre nagyobb biztonságban az államadósság finanszírozása

Az √∂nfinansz√≠roz√°si programnak k√∂sz√∂nhetŇĎen az elm√ļlt 10 √©v sor√°n lefelezŇĎd√∂tt a k√ľlf√∂ldiek kez√©n l√©vŇĎ √°llamad√≥ss√°g ar√°nya, mely napjainkra a teljes √°llamad√≥ss√°g harmad√°ra cs√∂kkent.

Az Eur√≥pai Uni√≥ tagorsz√°gai k√∂z√ľl a n√°lunk gazdas√°gilag j√≥val fejlettebb Sv√©dorsz√°g vagy D√°nia rendelkezik gyakorlatilag ilyen alacsony k√ľlsŇĎ ad√≥ss√°g√°llom√°ny ar√°nnyal.

Az √°bra mutatja az √°llamad√≥ss√°g tulajdonosi k√∂r√©t 2019-ben sz√°zal√©kos ar√°nyban: p√©nz√ľgyi szektor (lila), nem-p√©nz√ľgyi szektor (r√≥zsasz√≠n), k√ľlf√∂ldi finansz√≠roz√≥k (z√∂ld)

A koronav√≠rus-j√°rv√°ny p√©nz√ľgyi hat√°sai sokkal megr√°z√≥bbak lehettek volna, ha nem ment volna v√©gbe az elm√ļlt √©vtizedben az √°llamad√≥ss√°g k√ľlf√∂ldi r√©szar√°ny√°nak ilyen gyors √ľtemŇĪ leszor√≠t√°sa. Ezt alapvetŇĎen a lakoss√°gi √°llampap√≠rok gyors t√©rnyer√©se tette lehetŇĎv√©, amiben fontos szerepe volt a M√ĀP Plusznak is. Az ad√≥ss√°g ilyen m√©rt√©kŇĪ √©s sebess√©gŇĪ √°tstruktur√°l√°sa szint√©n egyed√ľl√°ll√≥ az Eur√≥pai Uni√≥ban.

Az √°llamad√≥ss√°g 52 sz√°zal√©ka 2011-ben m√©g devizahitel volt. Ez m√°ra 17,3 sz√°zal√©kra cs√∂kkent, ami cs√∂kkentette a gazdas√°g p√©nz√ľgyi sebezhetŇĎs√©g√©t is. Az is fontos szempont, hogy az ad√≥ss√°g jelentŇĎs r√©szben m√°r a magyar h√°ztart√°sok kez√©ben, a lakoss√°gn√°l van, ami azt jelenti, hogy a 2010-es 3 sz√°zal√©kkal szemben m√°ra 26 sz√°zal√©kot k√©pvisel a lakoss√°g r√©szar√°nya az √°llamad√≥ss√°g finansz√≠roz√°s√°b√≥l - mondta Ol√°h D√°niel

A M√ĀP Plusz kiemelkedŇĎ hozama is hozz√°j√°rult ahhoz, hogy a magyar emberek egy √©v alatt 4400 milli√°rd forint √©rt√©kben v√°s√°roljanak abb√≥l. Ennek is k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy ‚Äěa lakoss√°g nett√≥ megtakar√≠t√°si r√°t√°ja 8-10 sz√°zal√©k k√∂zel√©ben stabiliz√°l√≥dott, ami egy rendk√≠v√ľl fontos v√©dŇĎh√°l√≥t jelent a h√°ztart√°soknak v√°ls√°gok idej√©n‚ÄĚ.

A magas megtakar√≠t√°sokb√≥l a k√©sŇĎbbiekben h√°ztart√°si fogyaszt√°s lehet, √≠gy megŇĎrizhetŇĎ a hazai gazdas√°gi n√∂veked√©s egyik stabil alappill√©re. A N√∂veked√©s.hu is felh√≠vja a figyelmet, hogy ehhez m√°r a j√∂vŇĎ √©vben komoly, visszat√©rŇĎ, k√©tsz√°mjegyŇĪ b√©rn√∂veked√©s t√°rsulhat.

Forr√°sok:
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20200706_igy_ertuk_utol_svedorszagot_es_daniat_kozpenzugyekben
https://novekedes.hu/elemzesek/van-olyan-mutato-amiben-utolertuk-svedorszagot-es-daniat

Címkék: Gazdaság 

Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést

a baloldal természetesen nem támogatta azt. (+videó)

Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést

A baloldal nem t√°mogatta, hogy
-Közbiztonságra +112%-kal
-Oktat√°sra +54%-kal
-Eg√©szs√©g√ľgyre +77%-kal
-Kult√ļr√°ra +174%-kal
-Szoci√°lis szolg√°ltat√°sokra +139%-kal t√∂bb jusson j√∂vŇĎre, mint 2010-ben.

√öjra bebizonyosodott ‚Äď a baloldalt nem √©rdeklik a magyarok + vide√≥.
‚ÄľÔłŹhttps://www.facebook.com/hollikistvan/videos/856391774887426/

A baloldal nem szavazta meg a 2021. √©vi k√∂lts√©gvet√©st, ezzel ism√©t bizony√≠totta, hogy nem √©rdekli a magyar emberek sorsa ‚Äď hangs√ļlyozta a Fidesz kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja a k√∂z√∂ss√©gi oldal√°ra p√©nteken felt√∂lt√∂tt vide√≥ban.

Hollik Istv√°n kiemelte: a p√©nteken elfogadott k√∂lts√©gvet√©s a gazdas√°g √ļjraind√≠t√°s√°r√≥l, a munkahelyek megv√©d√©s√©rŇĎl sz√≥l, a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©g fenntart√°sa mellett.

‚ÄěA baloldalnak 2009-ben az volt a v√°lasza az akkori v√°ls√°gra, hogy megsarcolta a magyar embereket √©s tov√°bbi terheket rakott a v√°llukra‚ÄĚ ‚Äď fogalmazott. Hozz√°tette: ezzel szemben a Fidesz‚ÄďKDNP √ļgy kezeli a koronav√≠rus √°ltal okozott v√°ls√°ghelyzetet, hogy seg√≠t az embereknek √©s a magyar v√°llalkoz√°soknak.

Hollik Istv√°n ismertet√©se szerint ez√©rt a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©sben szerepel a 13. havi nyugd√≠j vissza√©p√≠t√©se √©s a nyugd√≠jpr√©mium, tov√°bb√° j√∂vŇĎre a tank√∂nyvek m√°r teljesk√∂rŇĪen ingyenesek lesznek. Emellett tov√°bb bŇĎv√ľl a csal√°dok t√°mogat√°sa, 2021. j√ļlius 1-j√©tŇĎl a csecsemŇĎgondoz√°si d√≠j a brutt√≥ b√©r 70 sz√°zal√©k√°r√≥l 100 sz√°zal√©kra nŇĎ, a k√∂zszf√©r√°ban pedig j√∂vŇĎre 390 milli√°rd forinttal t√∂bb jut a b√©rekre, mint id√©n. Folytat√≥dik az ad√≥cs√∂kkent√©s is, a kisv√°llalati ad√≥, a kiva 11 sz√°zal√©kra m√©rs√©klŇĎdik.

‚ÄěA baloldal ma nemmel szavazott a k√∂lts√©gvet√©sre, √≠gy nemet mondott ezekre az int√©zked√©sekre is‚ÄĚ ‚Äď jelentette ki a kommunik√°ci√≥s igazgat√≥.

Hollik Istv√°n szerint a baloldalnak egy szempontja van, ‚Äěmegt√°madni mindent, amit a Fidesz‚ÄďKDNP csin√°l‚ÄĚ, √©s ‚Äěha mi igent mondunk, ŇĎk biztosan nemet‚ÄĚ.

A politikus szerint ahogy a baloldal nem seg√≠tette a j√°rv√°ny elleni v√©dekez√©st, ‚Äě√ļgy most sem √©rdekli ŇĎket, hogy az orsz√°g k√∂lts√©gvet√©se hozz√°j√°ruljon az emberek v√©delm√©hez √©s a gazdas√°gi kih√≠v√°sok megold√°s√°hoz‚ÄĚ.

‚ÄěNek√ľnk viszont tov√°bbra is Magyarorsz√°g az elsŇĎ. Mi az√©rt szavaztuk meg a k√∂lts√©gvet√©st, mert az seg√≠t abban, hogy a koronav√≠rus-j√°rv√°ny ut√°n Magyarorsz√°g min√©l hamarabb √ļjra a n√∂veked√©s √ļtj√°ra tudjon l√©pni‚ÄĚ ‚Äď hangoztatta Hollik Istv√°n.

Vide√≥: ‚ÄľÔłŹhttps://www.facebook.com/hollikistvan/videos/856391774887426/
Forr√°s: https://magyarnemzet.hu/belfold/ujra-bebizonyosodott-a-baloldalt-nem-erdeklik-a-magyarok-video-8331228/

Címkék: Gazdaság 

A válság ellenére is jövőre mindenre több pénz jut

A DK pedig hazudik

A válság ellenére is jövőre mindenre több pénz jut

Azt √≠rja a rasszista DK (Niederm√ľllert nem √≠t√©lt√©k el, ezzel k√∂z√∂ss√©get v√°llaltak a rasszista politikussal), hogy "a 2021-es k√∂lts√©gvet√©s a gyenges√©g k√∂lts√©gvet√©se - A DK k√∂veteli, hogy a korm√°ny ismerje be: az EU p√©nze n√©lk√ľl k√©ptelen lenne kezelni a v√°ls√°got!"

Lássuk a tényeket:

1. A k√∂lts√©gvet√©sben nincs uni√≥s p√©nz, mivel nincs is uni√≥s k√∂lts√©gvet√©s a k√∂vetkezŇĎ 7 √©vre. Ha lesz, akkor azok a forr√°sok c√©lir√°nyosan fejleszt√©sekre h√≠vhat√≥ak le, az a p√©nz nem az eg√©szs√©g√ľgy vagy az oktat√°s fenntart√°s√°ra ford√≠that√≥ forr√°s.

2. A jelenlegi válságban semmit sem kaptunk az uniótól, plusz forrás nincs, csak fizetési haladékot kaptunk és mindenféle koncepciós eljárásokat.

Az EU t√°mogat√°s apr√≥p√©nz a k√∂lts√©gvet√©shez k√©pest. Ezt bŇĎvebben kifejtett√ľk itt: https://szamokadatok.hu/Post/1220/Az_EU_tamogatas_apropenz

T√∂bb mint 150 milli√°rddal jut t√∂bb az eg√©szs√©g√ľgyre

Az eg√©szs√©g√ľgyi √©s a szoci√°lis szf√©r√°ban is t√∂bbletforr√°sok vannak a 2021-es k√∂lts√©gvet√©sben, amelyet p√©nteken fogadhat el az Orsz√°ggyŇĪl√©s ‚Äď mondta az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©rium√°nak parlamenti √°llamtitk√°ra szerd√°n az M1 aktu√°lis csatorn√°n.
R√©tv√°ri Bence k√∂zl√©se szerint az egy √©vvel kor√°bbi k√∂lts√©gvet√©shez viszony√≠tva 156 milli√°rd forinttal jut t√∂bb az eg√©szs√©g√ľgyre, ami 77 sz√°zal√©kkal haladja meg a baloldal √°ltal utolj√°ra elfogadott eg√©szs√©g√ľgyi k√∂lts√©gvet√©st.

A 2020-as k√∂lts√©gvet√©shez k√©pest az oktat√°s ter√©n 80 milli√°rd forint k√∂r√ľli, a nyugell√°t√°sokn√°l 127 milli√°rd forint, a kultur√°lis ter√ľleten 26 milli√°rd forint, m√≠g a szoci√°lis ter√ľleten 41 milli√°rd forint a t√∂bblet ‚Äď fŇĪzte hozz√° a parlamenti √°llamtitk√°r.

Mint mondta, egy olyan k√∂lts√©gvet√©st kellett elŇĎk√©sz√≠teni, amely egy v√°ls√°gos gazdas√°gi helyzetbŇĎl val√≥ kivezet√©s, az √ļjb√≥li n√∂veked√©s k√∂lts√©gvet√©se, mindezt √ļgy, hogy fenn kell tartani a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©get √©s a csal√°dok t√°mogat√°sai sem szenvedhetnek csorb√°t.

R√©tv√°ri Bence a Kossuth r√°di√≥ J√≥ reggelt, Magyarorsz√°g! c√≠mŇĪ mŇĪsor√°ban hangs√ļlyozta, hogy a k√∂lts√©gvet√©s a v√°ls√°gos idŇĎk ellen√©re is tartalmazza a meg√≠g√©rt b√©remel√©seket √©s a 13. havi nyugd√≠j visszavezet√©s√©t.

Forr√°s:

https://888.hu/ketharmad/tobb-mint-150-milliarddal-jut-tobb-az-egeszsegugyre-4258756/
https://szamokadatok.hu/Post/1177/Mese_az_unios_milliardokrol
https://szamokadatok.hu/Post/1220/Az_EU_tamogatas_apropenz
A DK hazugs√°gai: https://dkp.hu/hirek/5077/a-2021-es-koltsegvetes-a-gyengeseg-koltsegvetese-\-\-a-dk-koveteli-\-\hogy-a-kormany-ismerje-be-\-\az-eu-penze-nelkul-keptelen-lenne-kezelni-a-valsagot-\-\

Címkék: Gazdaság 

A magyar gazdaság ma már ütésálló

A magyar gazdaság ma már ütésálló

A fegyelmezett k√∂lts√©gvet√©si politika √©s a munkaalap√ļ gazdasaŐĀgpolitika bizonyiŐĀtotta, elbiŐĀrunk a vaŐĀlsaŐĀggal! A koronav√≠rus okozta visszaes√©s n√°lunk lesz az egyik legkisebb Eur√≥p√°ban, joŐąvoŐčre pedig uŐĀjra noŐąvekedeŐĀsi paŐĀlyaŐĀra aŐĀllunk!
Csak √≠gy tov√°bb Magyarorsz√°g! ūüá≠ūüáļ

Forr√°s: Hollik Istv√°n

Címkék: Gazdaság  Külföld 

Gyurcsány: A gyengeség, a gyávaság büdzséje a 2021-es

Gyurcsány: A gyengeség, a gyávaság büdzséje a 2021-es

‚ÄľÔłŹ GYURCS√ĀNY: A GYENGES√ČG, A GY√ĀVAS√ĀG B√úDZS√ČJE A 2021-ES.

El√∂lj√°r√≥ban egy kis eml√©keztetŇĎ, √≠zel√≠tŇĎ Gyurcs√°ny Ferenc kor√°bbi munk√°ss√°g√°r√≥l: √ćgy adt√°k √°t a korm√°nyz√°st 2010-ben.

‚ĚóÔłŹBudapest ad√≥ss√°ga: 251 milli√°rd
‚ĚóÔłŹM√ĀV ad√≥ss√°ga: 300 milli√°rd
‚ĚóÔłŹBKV ad√≥ss√°ga: 80 milli√°rd
‚ĚóÔłŹ√Ėnkorm√°nyzatok ad√≥ss√°ga: 1200 milli√°rd
‚ĚóÔłŹ√Āllamad√≥ss√°g 80,6%
‚ĚóÔłŹIMF/Vil√°gbank hitel: 4600 milli√°rd
‚ĚóÔłŹM5/M6 PPP ad√≥ss√°gok: 3841 milli√°rd
‚ĚóÔłŹK√≥rh√°zak ad√≥ss√°ga: 100 milli√°rd
‚ĚóÔłŹMNB vesztes√©ge: 41,6 milli√°rd
‚ĚóÔłŹMunkan√©lk√ľlis√©g 11,3%
‚ĚóÔłŹDevizahitelek ar√°nya: 63%
‚ĚóÔłŹK√≥rh√°zbez√°r√°s, √°gycs√∂kkent√©s, elbocs√°t√°sok, j√°ratritk√≠t√°sok, vonalbez√°r√°sok, ad√≥emel√©sek, rabl√≥privatiz√°ci√≥, Eur√≥pa egyik legmagasabb rezsije.

A gyenges√©g √©s a gy√°vas√°g b√ľdzs√©j√©nek nevezte a j√∂vŇĎ √©vit Gyurcs√°ny Ferenc, a DK vez√©rsz√≥noka.

A p√°rteln√∂k-frakci√≥vezetŇĎ szerint a b√ľdzs√© alapj√°n f√°radtnak, elk√©pzel√©shi√°nyosnak, intellektu√°lisan √©s politikailag is gyeng√©nek mutatkozik a korm√°ny.

Azt mondta: a k√∂lts√©gvet√©s mindig lehetŇĎs√©get ad arra, hogy a korm√°nyz√≥k szemben√©zzenek az orsz√°g val√≥s√°gos √°llapot√°val, a m√©lyben l√©vŇĎ konfliktusokkal, de nem l√°tja, hogy a kabinet ezt tenn√©. ‚ÄěGy√°v√°k a szemben√©z√©sben, gyeng√©k a v√°laszban‚ÄĚ ‚Äď fogalmazott Gyurcs√°ny Ferenc.

Szavai szerint a korm√°nyzat dikt√°lta k√∂z√©leti vit√°k sz√≠nvonala a koronav√≠rus-v√°ls√°g okozta kih√≠v√°sokhoz k√©pest felh√°bor√≠t√≥an alacsony, pedig musz√°j lenne √©lni a felelŇĎss√©ggel, √°t kellene √©rt√©kelni az √°llam szerep√©t.

Nemzeti politika-e az p√©ld√°ul, hogy az orsz√°g egy olyan eg√©szs√©g√ľgyet mŇĪk√∂dtet, amelyben a t√ļlnyom√≥ t√∂bbs√©g iszonyatos kiszolg√°ltatotts√°ggal k√ľzd, ek√∂zben pedig ‚Äěa nemzet nev√©ben fell√©pŇĎ‚ÄĚ kisebbs√©g megteremtette mag√°nak a sz√≠nvonalas, de dr√°ga mag√°neg√©szs√©g√ľgyet? ‚Äď tette fel a k√©rd√©st.

A koronav√≠rus-j√°rv√°ny miatt elrendelt digit√°lis oktat√°ssal kapcsolatban arra h√≠vta fel a figyelmet, hogy kistelep√ľl√©sek sokas√°g√°ban a minim√°lis felt√©tele sem volt meg a digit√°lis oktat√°snak, mert nincs se sz√°m√≠t√≥g√©p, se internet, se sz√ľlŇĎi hozz√°√©rt√©s. A korm√°ny azonban szerinte erre sem reag√°l, √ļgy tesz, mintha az elm√ļlt h√≥napoknak nem lenne semmilyen tanuls√°ga.

Az idŇĎsotthonok helyzet√©re sincs v√°lasz a k√∂lts√©gvet√©sben ‚Äď folytatta a DK vez√©rsz√≥noka -, nincs egy √°tgondolt idŇĎsgondoz√°si rendszer. A fŇĎv√°rosi Pesti √ļti idŇĎsotthon √ľgy√©ben is ‚Äď ahol sok √°ldozata volt a koronav√≠rus-j√°rv√°nynak ‚Äď az √©rdekelte a korm√°nyp√°rtokat, hogy meg tudj√°k-e politikailag √ľtni Kar√°csony Gergely fŇĎpolg√°rmestert ‚Äď tette hozz√°.

Az √∂nkorm√°nyzatokra kit√©rve azt mondta, a korm√°ny nem engedi, hogy a maguk urai lehessenek a telep√ľl√©sek, elvesz tŇĎl√ľk mindent, fojtogatja ŇĎket, folyamatosan √°llamos√≠t.

Az ellenz√©ki p√°rteln√∂k felvetette azt is, hogy korl√°tozni kellene a j√∂vedelmi k√ľl√∂nbs√©geket, a milli√°rdosok eset√©ben nem biztos p√©ld√°ul, hogy szer√©ny j√∂vedelemad√≥t √©s null√°s √∂r√∂k√∂s√∂d√©si ad√≥t kellene alkalmazni.

Gyurcs√°ny Ferenc √ļgy √∂sszegzett: nem l√°t ‚Äěk√∂z√∂s sztorit‚ÄĚ, fant√°zi√°tlanul zajlanak az esem√©nyek, a k√∂lts√©gvet√©s pedig arr√≥l √°rulkodik, hogy a korm√°ny egyetlen probl√©m√°ra sem ad v√°laszt, nem is akar szemben√©zni vel√ľk.

Forr√°s: https://demokrata.hu/magyarorszag/gyurcsany-a-gyengeseg-a-gyavasag-budzseje-a-2021-es-254200/
Grafika: Demokratikus M√©mek (nyomj egy kedvel√©st, partner√ľnk)
https://g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/
https://demokrata.hu/velemeny/ez-a-lanchid-256752/
https://mandiner.hu/cikk/20101006_csaknem_300_milliard_a_mav_adossaga
https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/minden-onkormanyzati-adossagot-atvallal-a-kormany-4076509/
https://www.origo.hu/itthon/20190819-fake-news-budapest-adossagallomany.html
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadóssága
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20101105/ev-vegere-kozel-100-milliard-forintra-emelkedhet-a-korhazak-adossaga-140932
https://www.mnb.hu/letoltes/eves-jelentes-2010-hu.pdf
https://www.ksh.hu/thm/2/indi2_3_2.html

Címkék: Baloldali rombolás  Gazdaság  Gyurcsány 

Annyian pályáznak villanyautó-támogatásra, hogy egy nap alatt elfogyott 4 milliárd forint

4 millió éhező országa

Annyian pályáznak villanyautó-támogatásra, hogy egy nap alatt elfogyott 4 milliárd forint

Mag√°nszem√©lyek, c√©gek ig√©nyelhetnek maxim√°lisan 2,5 milli√≥ forintot. A taxisok eset√©ben az √ļj aut√≥ √°r√°nak ak√°r a fel√©t is √°llja az √°llam.

Fel√ľlm√ļlta a v√°rakoz√°sokat az √©rdeklŇĎd√©s a tiszt√°n elektromos aut√≥k √©s seg√©dmotoros ker√©kp√°rok beszerz√©s√©nek t√°mogat√°s√°ra h√©tfŇĎ reggel 8-kor megny√≠lt, 5 milli√°rd forint keret√∂sszegŇĪ p√°ly√°zaton. M√°r az elsŇĎ √≥r√°kban csaknem 900-an ny√ļjtottak be p√°ly√°zatot, az ig√©nyelt t√°mogat√°s m√©rt√©ke meghaladta a 4 milli√°rd forintot ‚Äď k√∂z√∂lte az Innov√°ci√≥s √©s Technol√≥giai Miniszt√©rium (ITM) energia- √©s kl√≠mapolitik√°√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra.

Kaderj√°k P√©ter elmondta, hogy a p√°ly√°zatban az egy√©ni v√°s√°rl√≥k mellett a taxisok √©s a fut√°rszolg√°ltat√°ssal foglalkoz√≥ v√°llalkoz√°sok is k√©rhettek t√°mogat√°st. A taxisok r√©sz√©rŇĎl volt a legintenz√≠vebb az √©rdeklŇĎd√©s, a p√°ly√°zataikban ig√©nyelt t√°mogat√°sok √∂sszege megk√∂zel√≠tette a sz√°mukra az 5 milli√°rd forintb√≥l elk√ľl√∂n√≠tett 2 milli√°rd forintos keret hat√°r√°t.

A tiszt√°n elektromos meghajt√°s√ļ g√©pj√°rmŇĪvek beszerz√©s√©re ki√≠rt p√°ly√°zat t√°mogat√°si rendszer√©t √ļgy alak√≠tott√°k ki, hogy az olcs√≥bb, a kisebb √°rkateg√≥ri√°j√ļ elektromos aut√≥k ker√ľljenek elŇĎnybe. Ez√©rt a vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°s √∂sszege 11 milli√≥ forintos beszerz√©si √°r alatt a 2,5 milli√≥ forintot is el√©rheti g√©pj√°rmŇĪvenk√©nt, a 11-15 milli√≥ forint k√∂z√∂tti aut√≥kn√°l a t√°mogat√°s maximum 500 ezer forint.

A taxisokn√°l az√©rt fontos a tiszt√°n elektromos meghajt√°s√ļ g√©pkocsik beszerz√©s√©nek t√°mogat√°sa, mert ŇĎk tev√©kenys√©g√ľkkel befoly√°solj√°k a v√°rosok √©letminŇĎs√©g√©t ‚Äď mondta az √°llamtitk√°r. A d√∂nt√©s √©rtelm√©ben a p√°ly√°zatban a beszerz√©si √°r 55 sz√°zal√©k√°ig ig√©nyelhetnek vissza nem t√©r√≠tendŇĎ t√°mogat√°st a szem√©lysz√°ll√≠t√≥ v√°llalkoz√≥k.

Az ig√©nyl√©sek ki√©rt√©kel√©se ut√°n d√∂nthetnek a rendelkez√©sre √°ll√≥ t√°mogat√°si keret√∂sszeg n√∂vel√©s√©rŇĎl.

Forr√°s: https://hvg.hu/cegauto/20200616_Egy_nap_alatt_betelt_a_25_millio_elektromos_autokra

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

A kormány azokat segítette, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá

A kormány azokat segítette, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá

Egyetlen ad√≥s sem maradt egyed√ľl, akik √ļgy √©rezt√©k, hogy √°tmenetileg nem tudj√°k, vagy nem akarj√°k t√∂rleszteni a hitel√ľket, azoknak seg√≠tett a hitelt√∂rleszt√©si morat√≥rium.
Ne felejts√ľk el, hogy ezzel szemben a balliber√°lis korm√°ny hagyta t√∂nkremenni a magyar csal√°dokat, √©s a 2008-as v√°ls√°gban √©s az azt k√∂vetkezŇĎ 2 √©vben semmit sem tett annak √©rdek√©ben, hogy a csal√°dok √©s a v√°llalatok megmenek√ľljenek a bankok behajt√≥it√≥l. T√∂bb sz√°zezer csal√°d otthona ker√ľlt vesz√©lybe, t√∂bb t√≠zezer csal√°d el is vesz√≠tette azt. 2010 ut√°n a Nemzeti Korm√°ny l√©trehozta a Nemzeti Eszk√∂zkezelŇĎt, mely 155 ezer embernek seg√≠tett megtartani otthon√°t.

Jelenleg is v√°ls√°g van, csak √©pp senki sem ker√ľl bajba, mert a Korm√°ny ott seg√≠t, ahol arra a legnagyobb sz√ľks√©g van.

Kétezer milliárd forint marad a lakosságnál és a vállalatoknál.

A hitelt√∂rleszt√©si morat√≥riumnak k√∂sz√∂nhetŇĎen 2020-ban k√©tezer milli√°rd forint t√∂bbletforr√°s marad a lakoss√°gn√°l √©s a v√°llalatokn√°l - mondta a P√©nz√ľgyminiszt√©rium parlamenti √°llamtitk√°ra a koronav√≠rus-j√°rv√°ny elleni v√©dekez√©s√©rt felelŇĎs operat√≠v t√∂rzs h√©tfŇĎi online sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°n

T√°llai Andr√°s hozz√°tette: a korm√°ny gazdas√°gv√©delmi int√©zked√©sei k√∂z√∂tt a hitelt√∂rleszt√©si morat√≥rium √©rdemi seg√≠ts√©get jelentett.A jelenlegi adatok szerint a lakoss√°g 40 sz√°zal√©ka d√∂nt√∂tt √ļgy, hogy tov√°bb t√∂rleszti hiteleit, teh√°t t√∂bb mint fele √©lt a morat√≥rium lehetŇĎs√©g√©vel. A nagyv√°llalatok 70 sz√°zal√©ka, a kis- √©s k√∂z√©pv√°llalatok 40 sz√°zal√©ka t√∂rleszti tov√°bb a hiteleket - mondta. Az ig√©nybe vett morat√≥rium √©v v√©g√©ig kifut√≥ √∂sszege mintegy 2000 milli√°rd forint, ami a GDP mintegy 4,5 sz√°zal√©ka, tette hozz√°.

Fontosnak nevezte, hogy √ļjra elindult a v√°llalati hitelez√©s Magyarorsz√°gon, a N√∂veked√©si hitelprogram hajr√° keret√©ben m√°r t√∂bb mint 10 milli√°rd forint hitelt vettek ig√©nybe a magyar v√°llalkoz√°sok. T√°llai Andr√°s hangs√ļlyozta: Magyarorsz√°g a v√≠russal szembeni k√ľzdelem elsŇĎ fordul√≥j√°t megnyerte, az egyik legeredm√©nyesebben v√©dekezŇĎ orsz√°g, nem csak az idŇĎben hozott eg√©szs√©gv√©delmi, hanem gazdas√°gv√©delmi int√©zked√©sek miatt is.

Az √°llamtitk√°r azt mondta, a tŇĎke- √©s kamatt√∂rleszt√©s december 31-ig val√≥ felf√ľggeszt√©se vil√°gszerte egyed√ľl√°ll√≥ lehetŇĎs√©g, Nyugat-Eur√≥p√°ban a morat√≥rium nem √©rint ilyen sz√©les k√∂rt, √©s az ideje is jellemzŇĎen h√°rom h√≥nap.

Ismertet√©se szerint az int√©zked√©s mintegy 7,7 milli√≥ hitelszerzŇĎd√©st √©rintett. 2020 febru√°rban a bankok m√©rleg√©ben 15 ezer milli√°rd forint hitel√°llom√°ny volt, amelybŇĎl 8 ezer v√°llalati, h√©tezer milli√°rd lakoss√°gi hitel. Ha mindenki ig√©nybe veszi a morat√≥riumot, akkor az √ľgyfelek √©v v√©g√©ig mintegy 3600 milli√°rd forintot tudtak volna megtakar√≠tani.

A hitelmorat√≥rium bevezet√©se az √°ll√°shelyek megŇĎrz√©s√©t √©s a fogyaszt√°s bŇĎv√ľl√©s√©t is szolg√°lja - jegyezte meg. Felh√≠vta a figyelmet arra, hogy a vesz√©lyhelyzet megsz√ľntet√©se ut√°n is b√°rki d√∂nthet √ļgy, hogy december 31-ig nem t√∂rleszti a hiteleit.

Kiemelte, hogy az idŇĎben meghozott √©s hat√©kony gazdas√°gv√©delmi int√©zked√©sek miatt haz√°nk a lehetŇĎ leghamarabb kil√°balhat a j√°rv√°ny okozta gazdas√°gi v√°ls√°gb√≥l, √©s √ļjra Magyarorsz√°g lesz az Eur√≥pai Uni√≥ egyik legnagyobb gazdas√°gi n√∂veked√©ssel b√≠r√≥ tag√°llama.

Forr√°s: https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/ketezer-milliard-forint-marad-a-lakossagnal-es-a-vallalatoknal
https://www.vg.hu/gazdasag/megszunhet-a-nemzeti-eszkozkezelo-zrt-2284404/

Címkék: Gazdaság  Megélhetés 

A baloldal csak az M5-M6 autópályákkal több kárt okozott a magyaroknak, mint a jövő évi oktatásra, egészségügyre, vagy családtámogatásra szánt teljes keret

A baloldal csak az M5-M6 autópályákkal több kárt okozott a magyaroknak, mint a jövő évi oktatásra, egészségügyre, vagy családtámogatásra szánt teljes keret

√ćme a sz√°mok:

M5-M6 autópályák PPP konstrukció miatt okozott kár: 2853 milliárd forint
2021-es költségvetés:
Oktat√°s: 2229 milli√°rd forint
Eg√©szs√©g√ľgy: 2245 milli√°rd forint
Nyugell√°t√°sok: 3090 milli√°rd forint
Csal√°dt√°mogat√°s: 2295 milli√°rd forint

Magyarorsz√°g √©ves eg√©szs√©g√ľgyi, oktat√°si vagy csal√°dt√°mogat√°si keret√©t lopt√°k el ezekkel a szerzŇĎd√©sekkel - a sz√≥ legszorosabb √©rtelm√©ben. Azt is jegyezz√ľk meg, hogy amikor a 2853 milli√°rdos k√°rt okozt√°k, abban az √©vben az eg√©szs√©g√ľgyre 1854 milli√°rdot k√∂lt√∂ttek, teh√°t ink√°bb bŇĎ m√°sf√©l √©ves keretrŇĎl besz√©lhet√ľnk.

A baloldal aut√≥p√°ly√°it m√©g 20 √©vig fizetj√ľk! 2040-ig. Csak id√©n 113 milli√°rd forintot dobunk ki az ablakon a PPP szerzŇĎd√©s miatt, j√∂vŇĎre 117 milli√°rdot. Azon t√ļl, hogy a puszt√°ban k√∂t√∂tt√©k √∂ssze hidakkal az alagutakat, m√©g egy rendk√≠v√ľl k√°ros szerzŇĎd√©st is k√∂t√∂ttek hozz√°, nyilv√°n nem v√©letlen√ľl.

Csendben megjegyezz√ľk, hogy a 160 ezer eg√©szs√©g√ľgyi dolgoz√≥nak ny√ļjtott 500 ezer forintos pr√©mium 80 milli√°rd forintos kiad√°st jelent az √°llamnak. Ha nem lenne a baloldali korm√°ny √°ltal k√∂t√∂tt PPP szerzŇĎd√©s, most tov√°bbi 113 milli√°rd forintunk lenne mondjuk a gy√≥gyszer√©szek, vagy a szoci√°lis √°gazatban dolgoz√≥k munk√°j√°nak elismer√©s√©re.

Nagyon vicces √©s egyben siralmas is, amikor azok a politikusok k√∂veteknek ma b√©remel√©seket, meg egy√©b kiad√°sok miatt verik az asztalt, akik k√©t szerzŇĎd√©ssel ekkora k√°rt okoztak a magyar √°llamnak - √©s nek√ľnk, ad√≥fizetŇĎknek.

A 2853 milli√°rd forintos k√°r minden Magyarorsz√°gon √©lŇĎ magyar √°llampolg√°rra n√©zve (9,8 milli√≥ fŇĎvel sz√°molva) 292.000 forintos vesztes√©get jelent. A baloldal egy n√©gytag√ļ csal√°dt√≥l k√∂zel 1,2 milli√≥ forintot vett el csak az M5-M6 szerzŇĎd√©sekkel.

ErrŇĎl nem besz√©l az index √©s a 444! Nem M√©sz√°ros LŇĎrinccel van itt gond, hanem azzal, hogy m√©g √©vtizedekig kell fizetn√ľnk a nemzet√°rul√≥ erŇĎk szerzŇĎd√©seit. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha ezek √ļjra hatalomra ker√ľln√©nek!

Forr√°s: https://g7.hu/kozelet/20190723/negy-szerzodessel-annyit-dobott-ki-az-allam-mint-a-nyugdijpenztari-vagyon/
https://szamokadatok.hu/Post/713/Mennyivel_lenne_tobb_ha_nincs_M6_PPP-mutyi
https://szamokadatok.hu/Post/253/Korhazbezaras_es_PPP_mutyi_ehhez_ert_a_baloldal
https://szamokadatok.hu/Post/172/A_baloldali_penzszivattyu_PPP_szerzodesek

Címkék: Baloldali rombolás  Gazdaság