Címke: Fejlődés

A baloldali álhírgyártó média ezt is elhallgatja

Nagyon fontos beruházások, ezekről sem beszélnek, helyette leírják, hogy az oltási kampány az "kormánypropaganda" (de ők persze nem oltásellenesek...)

A baloldali álhírgyártó média ezt is elhallgatja

"Látványosan nőtt a vírustagadó magyarok száma, a kormánypropaganda viszont kifulladni látszik" - Ezt írja a 24.hu nevű álhírportál. Tehát az oltási kampány az szerintük "kormánypropaganda".... Aki ezt leírta, az nem normális. Biztos verték gyerekkorában. És ők állítják, hogy ők nem oltásellenesek!

Na de térjünk vissza a fontos hírekre! Itt van újabb 8 fejlesztés, amivel cáfoljuk a "lopik az Óbán" c. hazugságokat. Mint látjuk a pénz jó helyre kerül.

Elérte egyik legfontosabb mérföldkövét a Mosoni-Duna vízszintjét helyreállító projekt: áthelyezték a folyóág torkolatát
Rendszeresen tájékoztatunk a Mosoni-Duna komplex torkolati árvízműtárgyának és átfogó fejlesztésének építkezésén, mely Véneknél, Győr közelében zajlik a térség meghatározó vízügyi beruházásaként. A nagyberuházás a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Kötiviép’B Kft. alkotta konzorcium kivitelezésében zajlik. A mérnöki feladatokat a Főber Zrt. látja el, a zsaluzati eszközöket a Magyar Doka Kft. biztosítja a projektben.
Lehet Mészárosozni, libsik!
Forrás: https://magyarepitok.hu/vizgazdalkodas/2021/11/elerte-egyik-legfontosabb-merfoldkovet-a-mosoni-duna-vizsintjet-helyreallito-projekt-athelyeztek-a-folyoag-torkolatat

Nagykáta: megújult a rendőrkapitányság épülete
Czerván György írta: MEGÚJULT A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉPÜLETE
- A Nagykátai Rendőrkapitányság energetikai felújítását gazdasági és környezetvédelmi szempontok is indokolták.
- A fejlesztés pénzügyi forrását a 2016-ban jóváhagyott KEHOP pályázaton elnyert támogatás biztosította.
- A meglévő épület 15 cm-es külső homlokzati hőszigetelést kapott nemesvakolattal.
- A régi műanyag ablakok helyett igényes fa kivitelezésű nyílászárók kerültek beépítésre.
- Központi fűtés helyett korszerű hőszivattyús rendszert alakítottak ki, amely megoldja a kánikulai időszakban az irodák hűtését is.
- Az energiaellátást a tetőre helyezett 129 napelemrendszer segíti.
- A fejlesztés költsége 291 millió forint, melyhez az ORFK és a Pest MRFK 30 millió forinttal járult hozzá.
Köszönöm a rendőrök munkáját! Köszönöm, hogy biztonságban élhetünk Magyarországon!
További sok sikert és jó egészséget kívánok!
https://www.facebook.com/czervan1959/posts/313031440640981

Békéscsaba: Hamarosan elkészül a parkolóház, majd jöhet a pavilonsor és a piac
Miután a parkolóház szerkezetileg megvalósult, az épületben elektromos, gépész, műgyanta, lakatos és térkövezési munkálatokat végeznek a kivitelezők. Elsőként a parkolóház készül el, miután a parkolóház használatbavételi engedélyt kap és megtörténik az árusok ideiglenes átköltözése, utána veszik át a kivitelezők munkaterületként a pavilonsort és a piac területét, hogy ott is elkezdhessék a munkát.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/hamarosan-elkeszul-a-parkolohaz-majd-johet-a-pavilonsor-es-a-piac-igy-halad-a-swietelsky-bekescsaban

Feldebrö: megújult az óvoda
Horváth Laci írta: A feldebrői Asztalos János Óvoda minden szeglete megújult!
Egy évtizeddel ezelőtt a baloldal magára hagyta a kis településeket, szerintük a falu egy elavult településforma volt. A Fidesz kormánynak azonban meggyőződése, hogy a falusi életforma értékes, melyet minden eszközzel meg kell tartani és meg kell erősíteni. Ezért indult útjára többek közt a Magyar Falu Program, melynek köszönhetően sorra újulnak meg azok az intézmények, ahol gyermekeink bontogatják szárnyaikat.
Térségünk települései, így Feldebrő is megmutatta, hogyan kell élni a lehetőségekkel, s azt is, milyen komoly eredmények érhetőek el, ha van akarat, erő, szándék és kitartás. A feldebrői óvoda immár igazi éke a településnek!
Gratulálok a közösségnek, s egyúttal köszönöm az óvoda minden dolgozójának a színvonalas, szeretetteljes munkáját! A gyermekeknek pedig sok élményt és boldogságot kívánok!
Folytatjuk a munkát!
Forrás: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/posts/322151016402692

Fejlődik a Kéktúra zselici szakasza
Újabb turistaszállást adtak át a Dél-dunántúli Kéktúra zselici szakaszán
Újabb szálláshelyet adtak át a zselici erdő lenyűgözően gyönyörű környezetében, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán. A Haracsi Vendégház a Hotel Kardosfa tőszomszédságában kínál elérhető árfekvésű szálláshelyet a bakancsos, kerékpáros és lovas turisták számára. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program során a közelmúltban további két szálláshely is megújult a Zselicben, így a Meteor kulcsosház Simonfán, a Gyertyánosi kulcsosház pedig Kaposváron várja a túrázókat.
A Zselic a Dunántúli-dombság része, lankás tájaival remek célpont a szelíd domborzati viszonyokat kedvelő turisták számára. A hangulatos dombok között több turistaút is keresztülhalad, köztük a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, valamint a Dél-Dunántúli Piros Túra is. Az időszaki látogatószámlálások alapján éves szinten több tízezer látogató, túrázó fordul meg a Zselic területén. Ezért a közelmúltban számos fejlesztés valósult meg a térségben, melyek kiváló célpontot jelentenek a bakancsos turisták, a kerékpárosok, a természetfotósok, az amatőr csillagászok és az iskolai csoportok számára is.
Forrás: https://aktivmagyarorszag.hu/ujabb-turistaszallast-adtak-at-a-del-dunantuli-kektura-zselici-szakaszan/

Kész a Püspökladány–Ebes szakasz
Kabán, Hajdúszoboszlón és Ebesen is megújult a vasútállomás, valamint Püspökladány és Ebes között megtörtént a kétvágányú, villamosított vonalszakasz teljes átépítése és korszerűsítése. Aluljárók, felüljárók, zajvédő falak épültek.
A kormány 6000 milliárd (!) forintot fordít vasútfejlesztésre a következő 15 évben, amely versenyképesebbé, kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a közlekedést Magyarországon.
A NIF Zrt. beruházásában jelentős korszerűsítésen esett át a 100. sz. számú vasútvonal, Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasza. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen megnövekszik Hajdú-Bihar megye vasúti szolgáltatásának színvonala, az átépített vasútállomások modern környezetet biztosítanak az utazó közönség számára. A beruházás záró sajtótájékoztatóján Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára, Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere, Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese számoltak be a fejlesztés eredményeiről.
Forrás: https://nif.hu/2021/11/befejezodtek-a-puspokladany-ebes-vasuti-vonalszakasz-atepitesenek-munkai
https://www.facebook.com/Bodó-Sándor-746134725416297/posts/313613430584341

Újfehértó: Szabolcsi Almacentrum
Nagy István írta: Újfehértó. Szabolcsi Almacentrum. Bokréta avató ünnep.
Mindig jó hazalátogatni, de ma különösen, hiszen mérföldkőhöz érkeztünk, befejeződött az almacentrum alapozása, a szerkezet építése és a külső burkolás. Tervek szerint 2022 júliusában már teljesen üzemkész állapotban kezdheti el a komplexum a működését.
Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a fejlesztésnek!
Forrás: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/posts/437856897711382

Megújult a Derecskei-főcsatorna
Dr. Vitányi István írta: Befejeződött a Derecskei-főcsatorna korszerűsítése. A három milliárd forintos, európai uniós és hazai támogatásból finanszírozott projekt sikeres megvalósításának köszönhetően javult Derecske térségének vízgazdálkodása. A beruházással lehetővé vált a térség kiszámítható, biztonságos növénytermesztése, ezáltal nagymértékben nő a mezőgazdaságban élők versenyképessége az agrárszektorban.
Forrás: https://www.facebook.com/drvitanyiistvan/posts/345697297364291
https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/megujitottak-es-meghosszabbitottak-a-derecskei-focsatornat-5864537/

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Épül a jövő Magyarországa, a fejlesztési forrásokat jó helyre tesszük, és ezt az EU is elismeri

Miközben Márki-Zay az embereket sértegeti

Épül a jövő Magyarországa, a fejlesztési forrásokat jó helyre tesszük, és ezt az EU is elismeri

Újabb elismerés, most az Az Európai Számvevőszéktől
Az Európai Számvevőszék az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén mutatta be 2020-as éves jelentését, amelyben megállapítja, hogy Magyarország teljesítménye kiemelkedő volt a 2014-2020-as pénzügyi időszakban
https://szamokadatok.hu/Post/4363/Ujabb_elismeres_most_az_Az_Europai_Szamvevoszektol
Közben a baloldal
Felháborító és gusztustalan, amit a baloldal "legalkalmasabb embere" megenged magának!
Szerinte mindenki sötét, aki nem szeretne magasabb rezsiárakat, és azok is trágyaevő sötétek, akik nem szeretnék, hogy illegális migránsok százezreit engedjük be!
https://szamokadatok.hu/Post/4372/Felhaborito_es_gusztustalan_amit_a_baloldal_legalkalmasabb_embere_megenged_maganak

Most pedig nézzük a mai országépítő összeállítást!

Átadták a Bölcső-hegyi kilátót
A kormány 2010 óta 27 milliárd forintot fordított az állami erdőgazdaságokon keresztül ökoturisztikai beruházások megvalósítására - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára csütörtökön Szentendrén.
Zambó Péter a Bölcső-hegyi kilátó ünnepélyes átadásán elmondta, hogy az elmúlt tíz év ökoturisztikai fejlesztéseinek keretében 52 kilátó, 150 egyéb létesítmény, 40 erdei szálláshely, 17 látogatóközpont és 11 erdei iskola létesült. Hozzátette, hogy emellett 11 500 kilométer jelzett erdei turistautat, 1600 kilométer kerékpározásra kijelölt utat és 400 kilométernyi lovaglóutat kezelnek az erdőgazdaságok.
Csak a Pilisi Parkerdő területén 35 nagyobb ökoturisztikai fejlesztés valósult meg, közöttük olyanok, mint a Naplás-tavi kilátó, a Hármashatárhegyi kilátó, a Rotter Lajos turistaház vagy a most átadott Bölcső-hegyi kilátó - fűzte hozzá az államtitkár.
Forrás: https://kormany.hu/hirek/27-milliard-forintot-forditott-a-kormany-okoturisztikai-beruhazasok-megvalositasara
https://demokrata.hu/magyarorszag/atadtak-a-bolcso-hegyi-kilatot-454743/

Jól halad a Veszprém déli elkerülő építése
Ütemtervnek megfelelően halad a 8. sz. főút Veszprém déli elkerülő I. ütem megvalósítása a Litéri és Füredi csomópontok között.
A kivitelezés I. ütemébe tartozó szakaszt, a Litéri és az új Budapesti csomópont között (a 49+100 km szelvényig) 2021. december végétől már használhatják a közlekedők.
Forrás: https://www.facebook.com/nifzrt/posts/262036315966207
https://nif.hu/2021/11/tervezett-utemben-halad-veszpremben-a-deli-elkerulo-epitese

M85: közeleg az újabb szakasz átadása
Már idén év végén a NIF Zrt. és a DS Konzorcium teljeskörűen forgalomba helyezi az M85-ös autóút Balfi csomópont és Fertőrákos csomópont közötti szakaszát.
Az elmúlt hetekben rendkívül jó tempóban haladt a Mély út kivitelezése, így Sopron Város hűségesküjének 100. évfordulójára, azaz
már idén év végén a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a DS Konzorcium teljeskörűen forgalomba helyezi az M85 IV. szakaszát a Balf csomópont és a Fertőrákos csomópont között, valamint az új Mély utat.
Az utolsó simításokat végzik az átadás előtt
A DS Konzorcium tájékoztatása szerint november közepén az aszfalt kopóréteg behúzásával a kivitelező befejezte az útburkolat építését a Mély úton. Ugyanakkor a burkolati jelek festését és a forgalomtechnika kiépítését is megoldották a kivitelezők.
Mindemellett elkészült a padkák humuszrétege is, ahol a kertészek már füvesítettek és az átadásig növényeket is ültetnek, illetve lesz, ahol öntöző hálózatot is telepítenek.
A Mély út csomópontjaiban a térkövezési munkák szintén befejeződtek, a jelzőlámpák és a közvilágítás végső szerelési munkái vannak hátra. Valamint zárásként a támfalak üzemi járdáira a korlátok is felkerülnek. A decemberi ünnepélyes átadás előtt a DS Konzorcium az M85 Balf csomópont és Fertőrákos csomópont közötti szakaszáról eltávolítja a jelenleg használatban lévő ideiglenes forgalomtechnikai eszközöket és letakarítja a burkolatot, így a közlekedők teljesen új állapotban vehetik birtokba a gyorsforgalmi út új szakaszát.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/11/m85-kozeleg-az-ujabb-szakasz-atadasa

Fonyód: finisben az új sportcsarnok
A B Build munkájával az új csarnok nemcsak a sportolókat, hanem a közönséget is teljes mértékben ki fogja szolgálni a mai, modern kor követelményeinek abszolút megfelelő technológiával.
Fonyódon épül fel a NIKÉ Kézilabda Egyesület és a B Build & Trade Kft. összefogásával a környék egyik legnagyobb sportberuházása, amely nagymértékben elősegítheti Fonyód és környéke sport és turisztikai életének fellendülését. A milliárdos nagyságrendű kivitelezés - melyet a NIKÉ Sportegyesület Magyar Sportakadémia megrendelése alapján a B Build & Trade Kft. egyedüli generálkivitelezőként visz véghez és előreláthatólag 2022 kora tavaszán zárul le.
Jelenleg a külső és belső szakipar dolgozik
Szentesi Ervin építésvezető tájékoztatta lapunkat a közel 1000 fős, háromszintes, 3720 négyzetméter nettó alapterületen megvalósuló kézilabdacsarnok aktuális állásáról. A projektben előregyártott vasbeton vázas, acél rácsos tartó tetőszerkezetű sportlétesítmény valósul meg. A csarnok megközelítőleg 65x45 méter befoglaló méretű, ehhez csatlakoznak személygépkocsi- és buszparkolók, illetve kerékpártárolók is.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/igy-halad-a-fonyodi-sportcsarnok-epitese

Nyírkarász: új munkásszálló
Jövőre is folytatódik a munkásszállások kialakítását ösztönző kormányzati munkaerőpiaci program – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkarászon csütörtökön.
Bodó Sándor a Master Good cégcsoport 323 millió forintból kialakított munkásapartmanjának átadásán emlékeztetett, a program eddigi öt, már lezárult kiírása során a kormány 45 munkásszállás kialakításához és ezzel 5796 férőhely létrehozásához nyújtott támogatást országszerte, több mint 14,7 milliárd forint értékben.
Az idén szeptemberben immár hatodik alkalommal meghirdetett, több mint 10 milliárd forintos támogatási keretösszegű programot az Országos Foglalkoztatási Alap kezeli, elbírálása pedig folyamatban van – számolt be az államtitkár.
Forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/munkasszallot-adtak-at-nyirkaraszon-454661/
https://szabolcsihir.hu/szabolcs-szatmar-bereg/2021/11/nyirkaraszon-epitett-munkasszallot-a-master-good-a-kormany-is-segitett

Kaposvár: új buszok az új pályaudvaron
Gelencsér Attila írta: Újabb 6 környezetkímélő, kényelmes és korszerű busz áll forgalomba Somogy megye útjain.
A modern járművekkel az utazók Kaposvár, Kadarkút, Böhönye, Nagyatád, Csurgó, Barcs és Marcali térségében találkozhatnak.
A járműpark folyamatos korszerűsítésének célja, hogy a busszal történő közlekedés egyre környezetbarátabb, biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson az utasok számára.
Forrás: https://www.facebook.com/gelencsera/posts/443812883763762
https://www.facebook.com/gelencsera/videos/928250391414569/
https://szamokadatok.hu/Post/2281/Atalakult_Kaposvar_atadtak_az_orszag_elso_uj_intermodalis_csomopontjat

Kész a Zalaegerszeg-Zalalövő kerékpárút
Vigh László írta: A kerékpározók számára nagyobb közlekedésbiztonságot nyújt a Zalaegerszeg-Zalalövő közti kerékpárúton az úgynevezett "világító technológia", amelyről ma adtunk tájékoztatást Schanda Tamás, parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes úrral és Móricz József úrral, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., megyei igazgatójával.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jóvoltából elkészült beruházás révén világító útburkolati jelek segítik a sötétben - napnyugtától-napfelkeltéig - való közlekedést. Gratulálok a fejlesztéshez!
Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/331891772078850

Épül a kétszer kétsávos 83-as főút
23 híd cölöpözésén dolgoznak Pápa gyorsforgalmi kapcsolatán. A fejlesztés a Soltút és a Duna Aszfalt fővállalkozásával és az Euroaszfalt munkájával valósul meg.
Többször írtunk már a 83-as főút kicsit több, mint egy éve elrajtolt építkezéséről. A NIF Nemzeti Infrasturktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában két szakaszban döntően új nyomvonalon épül négysávos út 36 kilométeren Pápa és Győr között. A 83-as főúton a Pápa és Tét közötti déli szakasz a Duna Aszfalt Zrt., míg a Tét és Győr közötti északi szakasz a Soltút Kft. generálkivitelezésében valósul meg. A déli szakaszon az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként működik közre.
Most a NIF látványos videót tett közzé amelyen jól látható hogy halad a munka az új úton: az állami cég közleménye szerint a terveknek megfelelő tempóban haladnak.
Tavasszal indulnak a pályaszerkezet munkái
A videó mellett több, a fejlesztés léptékét és a kivitelezés fázisait bemutató adatot is közzétettek, így kiderül: a humuszolási és töltésalapozási munkálatok már véget értek és a burkolat alap, illetve az aszfalt alapréteg próbabeépítését is befejezték. Így tavasszal a kiértékelések alapján a már elkészült töltéseken megindulhat a pályaszerkezet építése is.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/11/videon-mutatjuk-be-a-ketszer-ketsavos-83-as-fout-epitkezeset

👉További több ezer fejlesztés: https://szamokadatok.hu/fejlodes
ADD TOVÁBB!

Címkék: Fejlődés 

Újabb elismerés, most az Az Európai Számvevőszéktől

Az Európai Számvevőszék az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén mutatta be 2020-as éves jelentését, amelyben megállapítja, hogy Magyarország teljesítménye kiemelkedő volt a 2014-2020-as pénzügyi időszakban

Újabb elismerés, most az Az Európai Számvevőszéktől

️Nem ez az egyetlen elismerés, íme egy kis lista.
https://szamokadatok.hu/Post/4043/Ezt_sosem_fogja_leirni_a_baloldal

Mire költöttük a pénzünket? Itt van pár ezer tény (görgess)
https://szamokadatok.hu/fejlodes

„2020 végéig az európai strukturális és beruházási alapokból Magyarország közel 15 és fél milliárd eurót használt fel, amellyel lakosságarányosan a legjobb eredményt érte el a V4 országok közül, az egész EU-t tekintve pedig negyedik helyen áll a három balti állam mögött” - emelte ki Kósa Ádám, a Fidesz képviselője.

A jelentés szerint több tagállam behozhatatlan lemaradással küzd a pénzek lehívásában, ami a hétéves pénzügyi időszak végéhez közeledve komoly veszteségeket fog okozni számukra. Kósa Ádám kiemelte: „A magyar kormány kemény munkájának köszönhetően Magyarország esetén a forrásvesztés esélye nem áll fenn.” Hozzátette: „A közbeszerzések vonatkozásában az Európai Bizottság belső piaci eredménytáblája alapján Magyarország az uniós középmezőnyben található, Németország, Írország vagy a Benelux államok társaságában”.

Deutsch Tamás már a jelentés szakbizottsági bemutatása kapcsán elmondta: „A magyar kormány korrupcióval szembeni zéró toleranciájának és a 2011-ben megerősített közbeszerzési szabályoknak köszönhetően hazánkban 2010 óta folyamatosan javul a források felhasználásának szabályossága és hatékonysága, és ez visszaköszön a Számvevőszék jelentésében is.”

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20211125-magyarorszag-elre-tort-az-unios-forrasok-felhasznalasaban

Címkék: Fejlődés  Gazdaság 

Itt van a mai "csokor" fejlesztés, az elhallgatott valóság!

Miközben a baloldal álhíreket terjeszt

Itt van a mai "csokor" fejlesztés, az elhallgatott valóság!

Osszuk meg minél többen, mert ez az igazi teljesítmény! További linkek, videók az írás végén. (És igen, kórházak is, meg iskolák is!)

Bonyhád-Tevel-Murga: kész az út
Potápi Árpád János írta: Hazai forrásból, a Magyar Falu Program finanszírozásában valósult meg a Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út felújítása. A 6,8 kilométer hosszú, 886 millió forintból megújult szakaszt ma adtuk át ünnepélyesen Süli János miniszter úrral, akivel közös sajtótájékoztatót tartottunk a térségi útfelújításokról
Örömmel számoltunk be arról, hogy Tolna megyében 150 kilométernyi útszakasz újulhatott meg az elmúlt időszakban mindösszesen 2️9️ milliárd forint értékben a Magyar Falu Program, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép Duna-menti Térségfejlesztési Program jóvoltából
Több ezren közlekednek ezeken a szakaszon is nap mint nap, a felújítások révén biztonságosabban és komfortosabban tehetik meg. Köszönetet mondtunk a Közút megyei igazgatóságának, valamennyi kivitelezőnek és mindazoknak, akik munkájukkal szerepet vállalnak Tolna megye úthálózatának fejlesztésében
Forrás: https://www.facebook.com/potapiarpad/posts/448208083341507

Tata: új honvéd sportcsarnok
Átadták a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár teljeskörűen felújított sportcsarnokát, amit az egyik szeretett hősi halottukról neveztek el.
Bencsik János - A Tatai medencéért írta: Negyven év után ismét használhatják a katonák a felújított tornatermet - Klapka György Dandár - Tata
A tornaterem belső elrendezésének kialakításakor valamint az eszközpark kiválasztásakor a cél a multifunkcionalitás volt, így az egyéni sportolási lehetőségek biztosítása mellett szakasz szintű kiképzési foglalkozásokat is lehet tartani a csarnokban, ahol a tervezett végleges eszközpark beszerzését követően egyszerre akár 40-50 fő is sportolhat majd. Emellett a csarnokba tervezett mászófal lehetőséget biztosít arra is, hogy a katonák alpin, illetve sziklamászó alaptechnikákat sajátíthassanak el laktanyán belül, függetlenül az időjárási körülményektől.
Az új tornacsarnok névadója Kolozsvári György posztumusz hadnagy, aki hősi halált halt 2010. szeptember 7-én Afganisztánban, az 1. Lövészzászlóalj, 3. Lövészszázad vezénylőzászlósaként. Beosztottjai nagyon szerettek együtt szolgálni vele, gondoskodó és a munkájában kiemelkedően precíz ember volt, aki nagy hangsúlyt fektetett a katonaéletre való nevelésre.
A 200 millió forintból megvalósult beruházás átadásán Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, továbbá Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett.
Forrás: https://www.facebook.com/tataimedenceert/posts/466875861461842
https://honvedelem.hu/hirek/benko-tibor-epitjuk-a-jovot.html

Megérkezett a 19. Airbus helikopter
Már-már rutinszerű jelenet zajlott le november 23-án, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison: egy újabb H145M típusú helikopter érkezett Németországból, az Airbus donauwörthi bázisáról.
A „06” -os oldalszámú H145-ös helikoptert és német személyzetét Csillak Roland alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis törzsfőnök-helyettese fogadta. Bár a forgószárnyas már magyar színekben lépte át a határt, hivatalos átadás-átvételéig ideiglenes német lajstrommal és engedélyekkel, valamint az Airbus gyár saját pilótáival tette meg a Németország és hazánk közötti útvonalat.
Noha a húsz gépes flotta utolsó előttijeként érkezett, a „hatos” valójában az első Magyarországnak szánt helikopterek között volt, hazatérésére mindössze azért kellett november végéig várni, mert a magyar hajózók és műszaki katonák típusképzése és felkészítése két saját forgószárnyasunkon zajlott. A külhoni kiképzések befejeződésével azonban az utolsó két helikopter is megkezdheti szolgálatát a Magyar Honvédség kötelékében.
Az utolsó – még Németországban tartózkodó – H145M típusú, többfeladatú könnyű helikopter várhatóan decemberben tűnik fel a magyar égbolton, teljessé téve a típus alkotta húsz gépes köteléket.
Forrás: https://honvedelem.hu/hirek/magyarorszagon-az-utolso-elotti-airbus.html

Veszprém: kész a Tornászgyakorló
Ovádi Péter írta: Az álomból valóság lett és a jövő nagy reménységei birtokba is vették a Modern Városok Program keretén belül megvalósult Tornászgyakorlót.
Igazi csapatmunka eredménye, ami nem valósulhatott volna meg a Veszprémi Torna Klub, a Magyar Torna Szövetség, Veszprém Város Önkormányzata és Magyarországa Kormánya nélkül. Nagy köszönet a tervezőknek és a kivitelezőnek egyaránt.
Biztos vagyok benne, hogy sok szép élmény és siker otthona lesz a Tornászgyakorló. Szeretettel gratulálok, hajrá Veszprém, hajrá VTC!
Forrás: https://www.facebook.com/ovadipeter/posts/329948988941831
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/sportoloi-bazis-epult-a-veszpremi-tornaszok-szamara

Vásárosnamény: megújuló utak
Dr. Tilki Attila írta: Biztonságos közlekedés, további tervek.
Ezek a kulcsszavak hangzottak el Vásárosnaményban a Magyar Közút Zrt-vel közösen rendezett útátadó ünnepségen. Szilvai József vezérigazgató úr elmondta, hogy 2018-ban 520 kilóméternyi út teljes körű felújítását indította el Magyar Közút Zrt és valósította meg. Örülök annak,hogy a jövőben az alsóbbrendű utak felújítására is lehetőséget kapnak a települések, továbbá az M3-as és M49-es építése is folytatódik. Két hidat is tervezünk a Tiszán és a Szamoson, hogy még jobban bekapcsoljuk Szatmár-Bereg térségét az ország vérkeringésébe.
Forrás: https://www.facebook.com/drtilkiattila/posts/311671844108725

Pálháza: megújult az óvoda
Átadták a felújított és kibővített Hegyközi Tündérvarázs Óvoda és Mini Bölcsődét Pálházán. Az intézmény már kicsinek bizonyult a gyermek létszám növekedésnek köszönhetően. Az épület két csoportszobával, vizesblokkal, tornaszobával bővült. A fejlesztés a Magyar Falvak program keretében, két nyertes pályázatból, közel 93 millió forintból valósult meg.
Forrás: http://www.zemplentv.hu/atadtak-a-felujitott-es-kibovitett-ovodat-palhazan/

Monor: új vakcinagyár épül
Nyolcmilliárd forint értékben létesül vakcinagyár Monoron
A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. vakcinagyárat épít Monoron nyolcmilliárd forint értékben, amelynek nyomán az Európai Unió legnagyobb mélyhűtött vakcina tároló létesítménye jön létre - közölte kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető a francia állatgyógyászati vállalat raktárátadóján vett részt a Pest megyei városban, ahol zöldmezős beruházási csomag keretében új vakcinagyárat létesítenek. Ez az első ütem, amely elkészült az állam által 1,6 milliárd forinttal támogatott, összesen 8,2 milliárd forint értékű fejlesztés keretében.
A projekt megkezdése óta a cég 180 új munkahelyet hozott létre Magyarországon. Beszédében a miniszter kiemelte, hogy az elmúlt másfél év a koronavírussal szembeni küzdelemről szólt, és "megmutatta, hogy a folyamatos fejlődés ellenére mégiscsak mennyire kiszolgáltatottak vagyunk egy-egy ilyen járvány kitörése esetén". Mint közölte, ez az időszak emellett demonstrálta a megelőzés szükségességét is, amelynek "legfontosabb és legalapvetőbb tételeként az oltást szoktuk emlegetni".
Hangsúlyozta, hogy ez az állategészségügyben is így van, ugyanis ennek a területnek is megvan a "maga Covidja", például a sertéspestis vagy a madárinfluenza formájában.
Forrás: https://www.origo.hu/gazdasag/20211123-szijjarto-peter-vakcina-monor-beruhazas.html
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/426053795654586
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/az-europai-unio-legnagyobb-melyhutott-vakcina-taroloja-epul-monoron

Békéscsaba: elkészült az elkerülő
Tíz hónappal határidő előtt készült el a Duna Aszfalt Békéscsaba az M44-eshez kapcsolódó új elkerülő útjával
A Fürjesi út mintegy nettó ötmilliárd forintért épült meg a megyeszékhely határában.
Szerdán adták át át Békéscsaba új gyorsforgalmi kapcsolatához, az M44-eshez tartozó új bekötőútját: a Fürjesi utat, melyet a Duna Aszfalt Zrt. épített meg (hasonlóan, mint az M44-es több szakaszát is, többek között a Békéscsabába közvetlenül beérkező pályát is).
Pántya József, a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Zrt. útfejlesztési igazgatója a szerdai ünnepélyes szalagátvágáson elmondta:
az 5,2 kilométeres út a 47-es, a 44-es és a csanádapácai utat köti össze az M44-es gyorsforgalmi úttal; a csomópontokban betonburkolatú körforgalmakkal. Mindemellett az út mellett párhuzamosan végig kerékpár- vagy kerékpárral is járható szervízút halad.
A kivitelező Duna Aszfalt Kft. tíz hónappal a vállalt határidő előtt fejezte be a munkálatokat.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/11/tiz-honappal-hatarido-elott-keszult-el-a-duna-aszfalt-az-m44-es-es-bekescsaba-uj-elekrulo-utjaval
https://behir.hu/ujabb-merfoldko-atadtak-es-forgalomba-helyeztek-a-furjesi-elkerulo-utat

Kapcsolódó:
👉Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További érdekességek: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

A Fidesz épít, a baloldal meg elad mindent!

Íme újabb 8 csodálatos projekt! Csak az nem veszi észre a fejlődést, aki nem is akarja látni a valóságot!

A Fidesz épít, a baloldal meg elad mindent!

👉Mit csinál a baloldal? Itt van 4 példa!
https://szamokadatok.hu/Post/4248/A_tolvajok_nem_valtoznak

És most nézzük a mai országépítő listát:

Ipolydamásd: épül az új híd
Rétvári Bence írta: Ritka élmény új épülő hidat látni. Ipolydamásdnál most mindenki
megnézheti. Magyarországnak előre kell menni, nem hátra!
Forrás, további képek: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/444421913713578

Győr-Pannonhalma: kész a kerékpárút
Befejeződtek a munkálatok és hivatalosan is átadták a kisalföldi települések között megépült kerékpárutat. A fejlesztésnek köszönhetően a Győrtől délre eső települések egy része biztonságosabban elérhető lesz kerékpárral, és a biciklivel közlekedő turisták is a korábbinál komfortosabban érhetik el a pannonhalmi világörökséget.
A kerékpáros útvonal fejlesztése az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg. A kivitelezést a Colas Út Építőipari Zrt. végezte, nettó 1,8 milliárd forint értékben. A beruházás a Modern Városok Program (MVP) keretében, hazai finanszírozásból valósult meg.
Forrás: https://nif.hu/2021/11/elkeszult-a-gyort-pannonhalmaval-osszekoto-kerekparut/

Rábapatona: megújult az egészségház
Gyopáros Alpár írta: Rábapatona igen gyorsan fejlődik, most épp az egészségház újult meg!
A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően, most már méltó körülmények közt működik a háziorvosi, fogorvosi és védőnői rendelés.
Gratulálok Molnár-Nagy Béla polgármester úrnak és csapatának!
Csak így tovább, hajrá Rábapatona!
Forrás: https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/posts/438704130960221

Kunmadaras: kész az új termelői csarnok
Új csarnokot kaptak a helyi termelők a kunmadarasi piacon. Az épület 200 négyzetméteres. Az árusok korábban a szabad ég alatt árulták portékájukat.
Videó: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/atadtak-az-uj-kunmadarasi-termeloi-csarnokot-2531467

Szomor: megújult az iskola
Völner Pál írta: Szebb és korszerűbb épületben tanulhatnak a gyerekek és dolgozhatnak a pedagógusok a szomori Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskolában. Évtizedek óta nem volt annyi iskolafelújítás az országban, mint amennyi az elmúlt pár évben lezajlott vagy megkezdődött, a szomori például java részben a Magyar Falu Programban elnyert kormányzati támogatásból valósult meg, de a Tatabányai Tankerületi Központ is jelentős összeggel járult hozzá.
Közös célunk, hogy a gyerekek mindent megkapjanak, ami ahhoz kell, hogy a jövő nyertesei lehessenek!
Forrás: https://www.facebook.com/volnerpal/posts/333117985291566

Esztergom: új duális szakképzési központ
Többmilliárdos fejlesztésekkel gazdagodik a Dunakanyar
Rendezett környezet a helyiek és a kirándulók számára: orvosi rendelők, iskolák, óvodák, bölcsődék,sportpályák, utak, hidak, kirándulóhelyek újultak megés épültek a kormány támogatásának köszönhetően
Két éve született az a miniszteri határozat, amely jelentős forrást biztosított a megújuló szakképzés duális képzőhelyének kialakítására, eszközfejlesztésre és ágazati képzőközpont létrehozására. Helyszínéül Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Esztergomot jelölte ki. A Kisfaludy-programban a város 410 millió forintot kapott a centrum a kialakítására. Hernádi Ádámtól megtudtuk, az esztergomi szakképzési centrum megkapta a Fürdő Szálló és a régi gőzfürdő épületét vagyonkezelésbe.
Itt alakítanak majd ki tan­éttermet, –szállodát, –konyhát és –cukrászdát. A leendő négycsillagos Studiolo Boutique Hotelként újjászülető Fürdő Szálló 21 kétágyas szobával várja majd a vendégeket. Belső válaszfalain ma még graffitik éktelenkednek, de már nem sokáig: az épület teljes homlokzata megújult, és elkészültek az épület vízszintes szigetelésével is. Hamarosan új nyílászárókat szerelnek be, az összes munkálattal heteken belül végezhetnek. Hamarosan a Szent István Városi Strandfürdő és Hotel felirat is visszakerül a főhomlokzatra, ami az esztergomiak kifejezett kérése volt.
Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20211123-tobbmilliardos-fejlesztesekkel-gazdagodik-a-dunakanyar

Jánosháza: megújult az iskola
V. Németh Zsolt írta: Megújult az iskola Jánosházán!
Nekünk Magyarország az első!
Videó: https://www.facebook.com/vnemethzsolt/videos/683728953016116

Túrkeve: új óvoda épült
F. Kovács Sándor írta: Gyermekeink a legjobbat érdemlik!
ÚJ ÓVODA TÚRKEVÉN!
Tegnap adtuk át az új, 75 férőhelyes Mosolygó Óvodát, amely komoly mérföldkő a Túrkevei Református Egyházközség és a Nagykunsági Református Egyházmegye életében. A mintegy 250 millió forintból megépült színvonalas, korszerű létesítmény nagy segítséget jelent majd a túrkevei és környékbeli gyermekes családoknak. Gratulálok!
Forrás: https://www.facebook.com/f.kovacs.sandor/posts/318355760116924

Kapcsolódó:
👉Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További érdekességek: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

Vonalbezárás helyett vasútépítés!

"Budapestbelgrádozók és Mészárosozók", figyelem! Ezek megvalósult és átadott projektek!

Vonalbezárás helyett vasútépítés!

BUDAPEST ÉSZAKI VASÚTI DUNA-HÍD KORSZERŰSÍTÉSI MUNKÁI
https://bit.ly/3DMQdoF
KELENFÖLD – TÁRNOK VASÚTVONAL REKONSTRUKCIÓJA
https://bit.ly/30VaU3F
GYOMA – BÉKÉSCSABA VASÚTI VONALSZAKASZ VASÚTI PÁLYA REKONSTRUKCIÓJA
https://bit.ly/3l2tgq7
PILIS ÁLLOMÁS ÁTÉPÍTÉSE, PILIS – ALBERTIRSA VONALSZAKASZ FELÚJÍTÁSA
https://bit.ly/3xclYoA
RÁKOSRENDEZŐ – ESZTERGOM VASÚTVONAL VILLAMOSÍTÁSA ÉS KIEGÉSZÍTŐ ÉPÍTÉSI MUNKÁI
https://bit.ly/3oVPQBU
BÉKÉSCSABA ÁLLOMÁS ÁTÉPÍTÉSE
https://bit.ly/3r2Fymc
SZOLNOK – SZAJOL VONALSZAKASZ REKONSTRUKCIÓJA
https://bit.ly/3HO6bRI
EBES – DEBRECEN VASÚTI VONALSZAKASZ KORSZERŰSÍTÉSE
https://bit.ly/30QqAoe
PILISVÖRÖSVÁR – PILISCSABA VASÚTI VONALSZAKASZ ÁTÉPÍTÉSE
https://bit.ly/3kWYUW4
VÁC ÁLLOMÁS ÉS KAPCSOLÓDÓ LÉTESÍTMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE
https://bit.ly/3r06wea
KISÚJSZÁLLÁS – PÜSPÖKLADÁNY VASÚTVONAL SZAKASZ FELÚJÍTÁSA
https://bit.ly/3DOzP79
SZAJOL – KISÚJSZÁLLÁS VASÚTVONAL SZAKASZ FELÚJÍTÁSA
https://bit.ly/3xg9qwo

Lehet kiabálni, hogy "Lopik az Óbán", lehet Mészárosozni, hazudozni, álhíreket terjeszteni, de a valóságot eltitkolni nem lehet.

ADD TOVÁBB!

Kapcsolódó:
Európa legnagyobb intermodális központja Fényeslitkén épül! 400 új munkahely
https://szamokadatok.hu/Post/4346/Igeretek_helyett_megvalosulo_fejlesztesek
620 új munkahely! Újabb hatalmas beruházás!
Közel 16 milliárd forintos logisztikai konténerterminál épül Zalaegerszegen!
https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Közben az autópályák elérik az országhatárt
https://szamokadatok.hu/Post/4325/A_Fidesz_nem_beszelt_utepitesrol
Épül a Budapest-Belgrád vasútvonal
https://szamokadatok.hu/Post/4156/Palkovics_Magyarorszagot_Kozep-Europa_logisztikai_eloszto_kozpontjava_fogjuk_tenni
Fejlődik a vasút
https://szamokadatok.hu/Post/4213/Budapestbelgradozok_figyelem

Visszavásároljuk a repülőterünket, amit a baloldal további 190 cég eladása mellett átjátszotta külföldi haverjaiknak
https://szamokadatok.hu/Post/4141/Budapest_Airport
November 29-én indul a tram-train!
Így lett “kivéreztetve” 70 milliárd forintból a "nemfideszes" Szeged és "nemfideszes" Hódmezővásárhely
https://szamokadatok.hu/Post/4341/November_29-en_indul_a_tram-train
Orbán “ellopta” a pénzt a Cseh Katalin-féle kamucégektől, hogy abból a felújított Nyugati Pályaudvarról elindítsa az első új, emeletes KISS vonatot a nemrég megújult vonalon a 2018-ban korszerűsített esztergomi vasútállomásra!
https://szamokadatok.hu/Post/4227/Liberalis_konnyek_hullanak
3000 milliárd útfejlesztésre
https://szamokadatok.hu/Post/4224/3000_milliard_utfejlesztesre_liberalisoknak_ez_is_lopott_penz
További 15 vasúti fejlesztés
https://szamokadatok.hu/Post/4213/Budapestbelgradozok_figyelem
Mese a drága vasútról, avagy "Mészáros 338 milliárdért épít 7 kilométer vasutat"
Álhírek helyett itt a valóság!
https://szamokadatok.hu/Post/4192/Mese_a_draga_vasutrol_avagy_Meszaros_338_milliardert_epit_7_kilometer_vasutat
Forgalomba állt a 15. KISS-motorvonat a 120a (Budapest–Újszász–Szolnok) vonalon!
https://szamokadatok.hu/Post/4137/Vonalbezarasok_helyett_lista
Megújult a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal
Ma is lehet mészárosozni egy jót!
https://szamokadatok.hu/Post/4107/Megujult_a_Kelenfold-Szazhalombatta_vasutvonal
Lehet “Orbánozni” és “Mészárosozni”
Látványos videón a balatoni régió infrastrukturális fejlesztései!
https://szamokadatok.hu/Post/3789/Lehet_Orbanozni_es_Meszarosozni
Finisben a Budapest–Hatvan (80a) vasútvonal korszerűsítése!
Így "lopta szét" Orbán az országot, pontosabban így építi újjá Magyarországot!
https://szamokadatok.hu/Post/2769/Finisben_a_BudapestHatvan_80a_vasutvonal_korszerusitese
👉Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007

Címkék: Fejlődés 

Ígéretek helyett megvalósuló fejlesztések!

Európa legnagyobb intermodális központja Fényeslitkén épül!

Ígéretek helyett megvalósuló fejlesztések!

22 milliárd forintos beruházás, 400 új munkahely Szabolcs megyében! Nem Frankfurtban, nem Párizsban, nem is Brüsszelben, hanem Fényeslitkén, Szabolcs megyében!

Dr. Seszták Miklós írta: "Európa legnagyobb intermodális központja Fényeslitkén épül!
Az East-West Gate vasúti terminálja az ország logisztikai és a térség gazdasági fejlődésének egyik fontos kulcseleme.
Nagyon jó érzés látni, tudni, hogy itt, a mi térségünkben valósul meg ez a páratlan beruházás, méghozzá döbbenetes precizitással és gyorsasággal!"

A 125 hektáros terület megvásárlását követően februárban megkezdték a fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális kombiterminál építését. Az EWG Európa első, saját 5G-hálózatot használó, zöld technológiára épülő, vasúti nyomtávváltáson alapuló intermodális kombiterminálja lesz, amely átadását követően elméleti kapacitását és területét tekintve is a legnagyobb ilyen létesítmény lesz a kontinensen. A terminál évente akár 1 millió darab 20 lábas konténert (TEU) is tud majd kezelni. Üzembe helyezésekor 15 ezer négyzetméter raktárterület szolgálja ki az ügyfeleket. A 22 milliárd forintos beruházáshoz a Magyar Állam 2,95 milliárd forint munkahelyteremtő támogatást nyújtott. Az EWG-terminállal Magyarország aktív részese lehet a Kína és Európa közötti Új Selyemút kontinentális forgalmának, és új lehetőségek nyílnak meg a Kínába irányuló export számára is. A tranzitból származó bevételeinkhez képest az állami támogatás elenyésző, és egy nagyon gyorsan megtérülő befektetés lesz! A térség foglalkoztatottság szempontjából az országos átlag alatt van, így ez a 400 új munkahely a lehető legjobb helyre került. További 400 család megélhetése lesz biztosítva, további 400 ember fog segély helyett munkából élni, és így minden nap büszkén nézni a tükörbe tudva azt, hogy őket senki sem tartja el, ők saját maguk kenyerét keresik, és adót fizetnek, így pedig teljesértékű tagjai lesznek a magyar társadalomnak.

Korábban a Számok oldalon is beszámoltunk már róla, de akkor még nem volt ennyire látványos a fejlesztés.
https://szamokadatok.hu/Post/2945/Megkezdtek_Europa_legnagyobb_intermodalis_terminaljanak_epiteset_Fenyeslitken
Hasonló intermodális terminál épül Zalaegerszegen is!
620 új munkahely! Újabb hatalmas beruházás!
Közel 16 milliárd forintos logisztikai konténerterminál épül Zalaegerszegen!
https://szamokadatok.hu/Post/2964/620_uj_munkahely_Ujabb_hatalmas_beruhazas
Közben az autópályák elérik az országhatárt
https://szamokadatok.hu/Post/4325/A_Fidesz_nem_beszelt_utepitesrol
Épül a Budapest-Belgrád vasútvonal
https://szamokadatok.hu/Post/4156/Palkovics_Magyarorszagot_Kozep-Europa_logisztikai_eloszto_kozpontjava_fogjuk_tenni
Fejlődik a vasút
https://szamokadatok.hu/Post/4213/Budapestbelgradozok_figyelem
Visszavásároljuk a repülőterünket, amit a baloldal további 190 cég eladása mellett átjátszotta külföldi haverjaiknak
https://szamokadatok.hu/Post/4141/Budapest_Airport

Magyarország régióvezető logisztikai csomóponttá, megkerülhetetlen tranzitországgá válik, és ebből hatalmas nyereségünk lesz!

Hajrá Fidesz!

Címkék: Fejlődés 

Ilyenkor hol van a baloldali álhírgyártó sajtó?

A valódi hírek helyett álhíreket gyártanak

Ilyenkor hol van a baloldali álhírgyártó sajtó?

Akkor nézzük ma is, hogy mit fejlesztett (Telex olvasóknak: "lopott") nekünk Orbán :) Előre szólunk, hogy aki olyanokat akar írni, hogy "ez szép, de a kórházak romokban vannak", az olvassa végig az írást, és nézze meg a végén található videókat!

Veszprém: kulturális központ épül
Elrajtolt az Acticity: nagyszabású kulturális központ épül Veszprémben
Gyermekkórház átalakításával nyer új kulturális létesítményt Veszprém a VEMÉV-SZER Kft., valamint a VeszprémBer Építő Kft. munkájával. Ez volt az egyik kórház, amit a baloldal BEZÁRT!
nekik a gyerekek egészsége nem jelentett semmit.
A Hóvirág utcában található, Acticity elnevezésű projektindító sajtóeseménye csütörtök délelőtt zajlott le. A közbeszerzési adatok szerint a két beruházó, a Veszprém 2030 Műszaki Infrastruktúra Fejlesztő Kft. és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata. A város közepén csaknem két és fél évtizede üresen álló, egyre romosabb épület a Pro Architectura és Ybl-díjas építész, Anthony Gall tervei alapján születik újjá.
További részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/elrajtolt-az-acticity-nagyszabasu-kulturalis-kozpont-epul-veszpremben

Tömörkény: megújult az idősek klubja
Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő hivatalos oldala írta: Tömörkény sokat fejlődött!
Ma több fejlesztést is átadtunk.
Megújult az idősek otthona, a faluközpont, és felújításra került a tömörkényi konyha is.
A fentieken kívül a Magyar Falu Programból is több sikeres fejlesztés valósult meg.
Épülnek, szépülnek falvaink!
Forrás: https://www.facebook.com/farkassandorszentes/posts/322862222986353

Dunavarsány: új sportközpont épült
Bóna Zoltán írta: Elkészült a Dunavarsányi Olimpiai Központ új, modern uszodája és sportcsarnoka Magyarország Kormányának százszázalékos finanszírozásával.
Az új, minden XXI. századi igényt kielégítő létesítmények is hozzájárulnak olimpikonjaink sikeres felkészüléséhez.
Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!
Forrás: https://www.facebook.com/bonazoltanfidesz/posts/313648087247901

Szent Margit Gimnázium fejlesztése
Simicskó István írta: Építészeti nívódíjat kapott a Szent Margit Gimnázium tornacsarnoka.
A kormány támogatásának köszönhetően kialakításra került a gimnázium területén egy sportcsarnok, valamint a tetején egy rekortán burkolatú kézilabdapálya.
A rendszeres testmozgásra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, ehhez pedig szükséges megfelelő, korszerű infrastrukturális háttér biztosítása.
Forrás: https://www.facebook.com/istvan.simicsko/posts/420824706079599
https://pestbuda.hu/cikk/20211119_epiteszeti_nivodijat_kapott_a_szent_margit_gimnazium_tornacsarnoka

Zalaegerszeg: új piac épült
A Szabadics Zrt. munkájával nem egyszerű piac készült el, hanem azzal együtt a göcseji tájegységet bemutató tudásközpont is.
Október végén elkészült a nettó 900 négyzetméter alapterületű Helyi termelői és kézműves piac - Göcsej tudásközpont. A projekt Zalaegerszeg város beruházásában a Nívódom Kft. és a Szabadics Építőipari Zrt. konzorciumával valósult meg. A két cég mindvégig konstruktívan tudott együttműködni a projekten.
További részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/atadtak-zalaegerszeg-legujabb-termeloi-es-kezmuves-piacat

Nyíregyháza: két új óvoda épül
Dr. Szabó Tünde írta: A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség az országos óvodaprojekt keretében lehetőséget kapott arra, hogy Nyíregyházán két új intézmény épüljön!
Folyamatosak a városban zajló fejlesztések, hogy mindennapjainkat korszerű, gyönyörű és biztonságos környezetben élhessük.
Forrás: https://www.facebook.com/dr.szabotunde.hu/posts/440036724236534
https://www.nyiregyhaza.hu/post/ovodaepites-a-nyiregyhazi-reformatus-egyhazkozseg-ket-uj-ovodat-epit-a-varosban-2021-11-15

Dunakeszi: milliárdos iskolafejlesztés
„Aki iskolát épít, az a jövőt építi”
A kormány 1,15 milliárd forinttal támogatta a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola megújulását - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest megyei városban.
Soltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott.
Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott.
„Nekünk, keresztény embereknek fontos feladatunk a béketeremtés, amiben a katolikus iskolák fontos szerepet játszanak” - hangoztatta az államtitkár.
Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a magyar kormány ebben a választókerületben is komoly fejlesztéseket valósít meg: az elmúlt időszakban 16 oktatási fejlesztés valósult meg és folyamatban van még hét.
Hozzátette, hogy aki iskolát épít, az a jövőt építi; amikor tégla téglára kerül, az érték megsokszorozódik.
Úgy fogalmazott, fontos, hogy az oktatás itt a hitre épül, mert a hit erős alap, amely megsokszorozza a rárakott téglák értékét és erőssé teszi a jövőnket is.
A megújult iskolát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.
Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20211119-aki-iskolat-epit-az-a-jovot-epiti

Csopak: új körforgalom épült
Mintegy 483 millió forint kormányzati támogatásból, a kiemelt társadalmi igények programból megépült a körforgalom Csopaknál, amit hivatalosan november 17-én, szerdán adtak át. Elhangzott, kiépítésében a kormányzat, Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő, és a kivitelezést kísérő összefogás segített.
Kontrát Károly videója: https://www.facebook.com/kontratkaroly/videos/3129291833972165/
További részletek: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-a-csopaki-korforgalmat-5195306/

Kapcsolódó:
👉Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További érdekességek: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

Paks II. - beszéljenek a számok és a szakemberek!

Hazugság, hogy a befektetés sosem fog megtérülni!

Paks II. - beszéljenek a számok és a szakemberek!

Paks II. bizony egy megtérülő befektetés önmagában is, a fejlesztés elmaradása esetében egy esetleges tartós áramkimaradás pedig mérhetetlen, hatalmas károkat okozna a magyar gazdaságnak!
Paks II.-ről való lemondás olyan lenne, mintha egy lélegeztetőgép működését ceruzaelemre bíznánk: amíg működik, addig jó, de ha elfogy az áram, a károk visszafordíthatatlanok.

Két kiváló cikket ajánlunk olvasóink figyelmébe! Az egyiket Atombiztos - Hárfás Zsolt blogja írta, a másikat a Magyar Építők
Mindkét cikket SZAKEMBEREK írták, és nem felelőtlen balliberális politikusok. (Kövessétek mindkét oldalt a Facebookon is!)

Egy fontos gondolatot kiemelnénk itt is: "Paks II termelési egységköltsége a teljes, hatvanéves üzemidőre számolva mintegy 55 euró/megawattóra körül lesz. A projekt megtérülését az Európai Bizottság lezárult vizsgálata is alátámasztja, hiszen az eredmények szerint a két új blokk visszahozza a befektetett tőkét, és jelentős profitot is fog termelni a tulajdonosnak, a magyar államnak. A felelős kormányzati kommunikáció és szakértői nyilatkozatok az elmúlt években következetesen arról szóltak, hogy az áramárak szükségszerűen növekedni fognak. Nos, ez mára bekövetkezett! Aktuális adatok szerint októberben a villamos energia havi átlagos nagykereskedelmi ára csaknem 200 euró/ megawattóra volt, de egyes órákban megközelítette a 430 eurós értéket is! Hol van ez a balos „megmondóemberek” húszeurós vízióitól?!"

Paks II. - számok és valóság a megtérülésről
https://bit.ly/3oFd5jL
Paks II: öt komplexumban 18 építmény létesítése halad folyamatosan
https://bit.ly/30H7hy9

ADD TOVÁBB!
Állítsuk meg a felelőtlen, az országot veszélybe sodorni akaró baloldalt!

Mit mond a baloldal?
“Szálljanak ki a kocsiból, és menjenek gyalog”
"Járjon kisebb autóval az, aki sokallja a benzin árát"
"A benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak"
"Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni"

Mit tesz Orbán Viktor?
- Paks II. - megépül
- Rezsicsökkentés - fenntartja
- Olcsó orosz gáz - kell és van
- Környezetszennyezés díja - a nagy multik fizetik meg és nem az emberek
- Üzemanyagárak - szabályozva vannak
- Energiaipari cégek - magyar tulajdonban
- Lakossági árak - 12 éve nem emelkedtek
- Kit képvisel - a magyar embereket
- Üzenet - Nekünk Magyarország az első!
- Befagyasztotta az üzemanyag árát
- 2010 óta nem emelte az illetékeket,
az adókat, az átírási költséget
- Ingyenes KRESZ tanfolyam
- Változatlan műszaki vizsgadíjak
- Nagycsaládos autó támogatás
- Törzskönyv, forgalmi, rendszám
sem drágult 2010 óta
- béremelés, adóvisszatérítés,
adókedvezmény, 13. havi nyugdíj,
hogy az autózás mindenki számára elérhető legyen
https://szamokadatok.hu/Post/4320/Energiapolitika_roviden
https://szamokadatok.hu/Post/4322/Az_auto_nem_luxus

A fűtés leállására készíti fel az embereket a német katasztrófavédelem
Ez történik, amikor demagóg, pillanatnyi politikai érdekeket képviselő politikusok kerülnek hatalomra. (Márki-Zay is ilyen!)
https://szamokadatok.hu/Post/4244/A_futes_leallasara_kesziti_fel_az_embereket_a_nemet_katasztrofavedelem

Címkék: Fejlődés  Gazdaság 

Telex, 444, atv, index és a többi álhírportál, hol vagytok?

Erről beszéljetek, ne pedig arról, hogy milyen cipő van Mészároson!

Telex, 444, atv, index és a többi álhírportál, hol vagytok?

Történelmi léptékű országépítés zajlik, ezek meg jönnek az ócska, prolihergelő dumával. Mészáros épp átadott egy 50 milliós adományt, erre a 444 megírja, hogy drága cipő volt a lábán...
https://bit.ly/3HLECc2

Itt van az újabb adag fejlesztés!

Lenti: megújult az iskola
Komplett felújításon ment keresztül a ’70-es években épült iskola a Szabadics Zrt. munkájával.
A projekt sikeresen lezárult, október 29-én adták át hivatalosan a megszépült intézményt az iskolásoknak. Az idén januárban indult felújításra már nagy szükség volt, hiszen a ’70-es években épült iskola állapota nagyon leromlott.
Minden tanterem megújult és az épület külsejét is modernizálták
Kustor Bence építésvezető elmondta, időben végeztek a rájuk bízott feladatokkal, így zavartalanul és biztonságosan megtörténhetett a szeptemberi tanévkezdés. Az intézmény rendszerváltás előtti stílusú épületeinek infrastrukturális fejlesztését a Zalaegerszegi Tankerületi Központ beruházásában végezték el.
A munkálatoknak köszönhetően kívül-belül megújult az iskola, ennek keretében
kicserélték a nyílászárókat, a fűtési rendszert és a világítást, új hőszigetelést kaptak a külső falak, valamint az esőelvezetés is megoldódott.
A teljes tető megújult, amely új fedést kapott és hőszigetelték. A fűtési rendszer megújításával együtt a víz- és szennyvíz hálózatot is modernizálták, klímákat építettek be. Az épületben megtörtént az akadálymentesítés, és egy 630 kilogramm teherbírású, nyolcszemélyes lifttel is gazdagodott az iskola. Az akadálymentesítés során a főbejáratnál rámpát építettek, valamint akadálymentes korlátokat és kapaszkodókat helyeztek el. A hidegburkolatban pedig taktilis sávot alakítottak ki a könnyebb közlekedés érdekében.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/11/modern-kulsore-valtott-a-hatarmenti-varos-altalanos-iskolaja-fotok

Miskolc: új óvoda épült
Csöbör Katalin írta: Átadtuk a 345 millió forintos állami támogatásból megépített miskolci Szalay Sámuel Református Általános Iskola kétcsoportos óvodáját. Hiszem azt, hogy az idejáró gyermekeket nem csak az intézmény falain belül, de azon kívül is keresztyén szellemiségben nevelik majd. Erős keresztény közösségek híján ugyanis erős Magyarországról sem beszélhetünk
Forrás: https://www.facebook.com/CsoborKatalin/posts/468583454636236
https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-a-szalay-samuel-reformatus-ket-tanitasi-nyelvu-altalanos-iskola-uj-ovodajat-6005498/

Esztergom: készül a tanszálló
Völner Pál írta: Folynak a munkálatok, készül a tanszálló! A megújuló épület a hazai szakképzés egyik példaértékű helyszíne lesz, hiszen egyszerre szolgálja majd a duális képzésben tanulókat és az idelátogató vendégeket. A beruházás a kormányzat, Hernádi Ádám polgármester úr vezetésével Esztergom, és az Esztergomi Szakképzési Centrum együttműködésével valósul meg.
A szakképzés színvonalának érdekében országosan is több lépést is tettünk az elmúlt években:
átláthatóbbá és célszerűbbé tettük az oktatás teljes rendszerét
a diákok (felmenő rendszerben) ösztöndíjat vagy bért kapnak,
az oktatók bérét pedig átlagosan mintegy 30 százalékkal megemeltük.
Ezek az intézkedések is a magyar fiatalok érdekeit szolgálják!
Forrás: https://www.facebook.com/volnerpal/posts/330531688883529

Egervölgy: megújult az iskola
Egervölgyön megújult az iskola, erről V. Németh Zsolt osztott meg egy videót. Érdemes megnézni, hiszen most egy 360 fős településen is megmarad az iskola, sőt, megújul! Emlékezzünk arra, hogy a baloldali kormány BEZÁRTA ezeket az iskolákat, jelentősen növelve az emberek terheit azáltal, hogy a szomszéd településre kellett vinniük a gyerekeket minden nap.
Forrás: https://www.facebook.com/vnemethzsolt/videos/434117441496631/

Bóly: új munkásszálló épült
Bodó Sándor írta: ÚJABB MUNKÁSSZÁLLÁS ÉPÜLT
Bóly városában 83 férőhelyes munkásszálló épült, melyhez a kormány több mint 300 millió Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.
A munkaerőpiaci mobilitásra és a munkába járásra a kormány kiemelt figyelmet fordít, ezért a "Munkásszállások kialakítása" elnevezésű program keretében eddig 45 munkásszállás és összesen 6000 férőhely létrehozását 15 milliárd Ft összegben támogattunk.
Forrás: https://www.facebook.com/Bod%C3%B3-S%C3%A1ndor-746134725416297/posts/308227627789588

Kunhegyes-Tiszaszőlős: megújult az út
A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3217. jelű Kunhegyes - Tiszaszőlős összekötő út 15+200 – 19+590 kilométer szelvények közötti közel 4,4 kilométeres szakaszának felújítása – olvasható a lapunk számára is eljuttatott sajtóközleményben. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABAG Általános Építő Kft. bruttó közel 645 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.
F. Kovács Sándor írta: Ismét egy megújult útszakasz, ezúttal Tiszaszentimrén!
Sok munka és várakozás után elérkeztünk a Tiszaszentimre körüli utak felújításának második mérföldkövéhez, tegnap adtuk át a 3217-es út szentimrei, mintegy négy kilométeres szakaszát, amely közel 645 millió forintból újult meg a Magyar Falu Program keretében.
Korábban új aszfaltburkolatot kapott a Tiszaszentimre és Tomajmonostora közötti útszakasz, most pedig elkezdődött a Kunmadaras felé vezető út felújítása. Gratulálok a beruházáshoz, folytatjuk a munkát!
https://www.facebook.com/f.kovacs.sandor/posts/315611083724725
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2021/11/megujult-uton-kozlekedhetnek-a-tisza-to-tersegeben-elok

Kőszeg: újjászületik a MÁV árvaház
Ágh Péter írta: Tudásközpontként születhet újjá Kőszeg ikonikus épülete! Az Orbán Viktor vezette magyar kormány sokadszor bizonyítja, hogy Kőszeg mellett áll. Az egykori MÁV Árvaház újjászületése Ferenc Miszlivetz koncepciója alapján új távlatokat nyithat Kőszeg előtt. Közös munkánk révén Magyarország Kormánya egymás után olyan döntéseket hoz, amelyek Kőszeg érdekeit és fejlődését szolgálják!
Részletek: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tobb-mint-12-milliard-forintos-kraft-fejlesztes-indul-koszegen-5484908
Forrás: https://www.facebook.com/aghpetervasmegye/posts/436835364478055

Ferencváros: új vasúti híd épül
Ez az a projekt, amivel a baloldal folyamatosan hergel (Mészáros 338 milliárdért épít 7 km vasutat) Mi a valóság? Íme, videó:
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/243991374373387
Vitézy Dávid írta:
Elkészült a ferencvárosi átemelés terve. Folyamatban van az engedélyezési eljárás, a kivitelezési tender jövő év elején várható.
A Ferencváros pályaudvar Buda felé eső végéhez tervezett vasúti híd a Déli Körvasút fejlesztésének a nagyközönséget – látszólag – legkevésbé érintő része. Valójában persze nagyon is fontos ez a műtárgy a beruházás legfőbb céljának eléréséhez: hogy több személyszállító (elsősorban elővárosi) vonat közlekedhessen nyugat és kelet, Kelenföld és Ferencváros között, hogy pontosabban tarthassák a menetrendjüket, illetve az esetleges zavarok minél kisebb és minél kevesebb vonatot érintő késést okozzanak. A Déli Körvasút (https://delikorvasut.hu/) fejlesztése a kormány döntése szerint a BFK és a NIF Zrt. közös beruházása, hasonló jelentőségű vasúti projekt legalább száz éve nem volt Budapest területén.
Ha a vonatok keresztezik egymás útját, az egyiknek meg kell várnia, amíg a másik elhalad. Könnyű belátni, hogy a legnagyobb hátrányt a tehervonatok okozzák az elővárosi vonatok számára, hiszen ezek általában hosszabbak, és lényegesen nehezebben gyorsulnak a személyszállító vonatoknál. Ahogy a közúton, például az autópálya-csomópontokban az ilyen helyzetek vasúton is külön szintű keresztezéssel oldhatók meg, egy ilyen műtárgy igen jelentősen növeli az érintett szakaszok kapacitását.
A ferencvárosi átemelés éppen ilyen megoldás, személyszállító vonatok „átemelésére” szolgál főképp tehervonatok fölött, így bizonyos vonatok egymás útjának keresztezése nélkül, egyszerre haladhatnak majd itt. A hídon egy vágány fut majd, áthaladva öt vágány fölött. Utóbbiak részben a 150-es, kelebiai vasútvonal, részben Ferencváros úgynevezett személypályaudvari részének magasabb sorszámú, peron nélküli, valójában tehervonatok által használt (kelet-nyugati fekvésű) vágányai, részben pedig az úgynevezett nyugati rendező (észak-déli irányú) vágányai felől érkeznek.
️ Az átemelésen haladó vágány Buda felé Közvágóhíd állomásra, majd az Összekötő vasúti hídra fut, az ellenkező irányban pedig a szintén előkészítés alatt álló Népliget megállóhelyen keresztül részben Kőbánya–Kispest, illetve Ferihegy, részben az Élessarok (majd a külső körvasút, Pécel, Gyömrő) részben a Keleti pályaudvar felé. A hídon mindkét irányú vonatközlekedés lebonyolítására lesz lehetőség, így nem csak az egyik irányú vonatok használhatják ki a keresztezésmentes kapcsolat előnyeit.
Noha az átemelés teljesen vasúti környezetben, egy teherpályaudvar területén épül majd, mégiscsak a főváros belső területéről van szó, a híd látszani fog a környező épületekből, a Könyves Kálmán körút egyes pontjairól is, a NIF Zrt. szakembereivel együtt azért az volt az elvárásunk, hogy esztétikus, a maga nemében harmonikus szerkezet készüljön. A tervezési közbeszerzést a Speciálterv Kft. és a Kontúr Csoport Kft. konzorciuma nyerte. A helyi adottságokat, a végső vágányképet figyelembe véve egy aszimetrikus szerkezet tervei születtek meg, vagyis ott lesznek támasztópillérek, ahol hely lesz rájuk. A hosszabb szerkezet egy 213 méteres, háromtámaszú, alsópályás, a rövidebb pedig egy 81 méteres, kéttámaszú, szintén alsópályás, rácsostartós acélhíd. A rámpákkal, egyéb kiegészítő szerkezetekkel az egész műtárgy hossza 839 méter. A tervezést nehezítő további tényező volt, hogy a keresztező, illetve a keresztezett vágányok kis szöget zárnak be. A szerkezet típusának kiválasztásában, megjelenésének meghatározásában a hídász szakembereken kívül építészek, így Budapest főépítésze is részt vett.
Forrás: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/440947900720573

Kapcsolódó:
👉Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
👉Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További érdekességek: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés