Címke: Fejlődés

A fejlesztési források jó helyre mennek!

A fejlesztési források jó helyre mennek!

👉Hiába hazudnak a hataloméhes balliberálisok! Nem most épülnek 40 centis kilátók, nem most köttetnek a PPP szerződések, nem most zárják be a kórházakat, az iskolákat, az óvodákat, vagy privatizálják azokat! A Fidesz épít, a baloldal rombol.

FRISS: Ismét bővült a fejlesztéseket bemutató videónk! További 100 dia, immár 2000 fejlesztés van benne. Itt van az "ellopott pénz"! Add tovább!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

👉Most pedig jöhet a mai adag "lopás"

1. Budapest agglomerációjában növekvő város kap új iskolát
Az iskola komplexum bruttó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter.
A meglévő három általános iskola mellett egy újabb oktatási intézmény épülhet Gödön. Az iskolák telítettsége miatt vált szükségessé az új beruházás. Ehhez kapcsolódóan a Nemzeti Sportközpontok (NSK) ajánlati felhívást tett közzé az uniós közbeszerzési adatok szerint.
A Gödön megvalósuló 24 tantermes általános iskola generáltervezésére várják az ajánlattevőket.
A nyertes tervező feladata lesz a szükséges tanulmányok, felmérések és vizsgálatok elvégzése, így különösen az országképi véleményezés lefolytatása, az előzetes régészeti dokumentáció megszerzése, a környezetvédelmi hatástanulmány és az előzetes vizsgálati dokumentáció beszerzése.
Továbbá valamennyi szakágra kiterjedő kiviteli tervdokumentáció és az építési engedélyezési tervdokumentáció elkészítésére is szerződik. Az iskolakomplexum bruttó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter.
A fejlesztés helyszíne Gödön, a Kinizsi utca mellett fekvő, volt golf-beütőpálya területét érinti.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/magyarepitok-3886069384813992

2. Nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén!
Szépen halad a Velencei Ifjúsági Tábor teljes újjáépítése
Nyolcszáz millió forintból szépül meg a Székesfehérvár tulajdonában lévő 143 férőhelyes tábor, téliesített része is lesz.
A Modern Városok Program keretében teljesen megújul a Velencei Ifjúsági Tábor. A beruházásra Székesfehérvár városa 800 millió forintot kapott a kormánytól.
A tábor 143 férőhelyes. A felújítást követően egy téliesített központi épülettel is rendelkezik majd, melyben több mint negyven diáknak a téli időszakban is lehet tábort szervezni.
Velencén, a Régiposta utca 1. szám alatt már csak a táborvezetői ház emlékezetet az egykori táborra. A tavaly nyáron, a Modern Városok Program keretében indult beruházás munkálatai nagyon jól haladnak.
A régi közösségi épület helyén már áll az az új, kétszintes épület, amelyben a földszinten kap helyet a recepció, a 80 fős étkező- és foglalkoztatóterem, a 140-160 adagos melegítőkonyha és a gazdasági parkoló, egy akadálymentesített szoba, valamint az egészségügyi részleg, melyhez orvosi szoba, váró, két különálló betegszoba és önálló vizesblokk tartozik.
Az emeleten lesz 9 négyfős és 2 kétfős, téliesített szoba, ez utóbbiakat akár oktatásra is lehet majd használni. Az új közösségi épületben 41 főt tudnak elhelyezni. A 18 vadonatúj faházzal, amelyek között akadálymentesített is van, a tábor teljes befogadóképessége 143 fő lesz a fejlesztésnek köszönhetően.
A főbejárat közelében 40 állásos kerékpárparkoló lesz. A parkosítással és új utcabútorok, okospadok kihelyezésével korszerűsítik a zöldterületet, kialakítanak egy univerzális sportpályát, lesz egy nagy közösségi tér, illetve korszerű sport- és játékeszközöket szereznek be. Törekszenek arra, hogy az árnyat adó, szép és nagy fákat megőrizzék.
„Nagyon szépen halad az építkezés, és az eszközbeszerzések is folyamatban vannak, így bízunk benne, hogy talán a nyári időszakban fogadhat már diákokat a tábor Velencén. Reméljük, hogy a csodálatos környezetben, a korszerű épületekben és a megújuló közösségi tereken rendezett táborok sok szép élményt nyújtanak majd a fehérvári iskolásoknak, valamint a más városokból hozzánk érkező diákoknak, fiataloknak egyaránt.” – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.
A helyszínt Dr. Cser-Palkovics András a közösségi oldalán közzétett videóban mutatta be.
"Bízom benne, hogy talán már most nyáron is lesz itt lehetőség tábort szervezni." - fogalmazta meg a polgármester, aki hozzátette Székesfehérvárról és az ország más részeiből is érkezhetnek majd ide a gyerekek.
Forrás: https://fmc.hu/2021/04/18/szepen-halad-a-velencei-ifjusagi-tabor-teljes-ujjaepitese/
https://maiposzt.hu/p/tesselyzoltan-4576722712341087

3. Épül az új út Győr és Pápa között.
Kara Ákos írta: Ezzel a címmel jelent meg beszámoló, cikk a Győr+ hetilapban. Az elmúlt napokban dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőtársammal és térségi polgármesterekkel a Győr+ híradónak is nyilatkoztunk a témában.
Nagyon fontos beruházás ez, amellyel biztonságosabb lesz a közlekedés és nagyon jelentős fejlődést is hoz majd az egész térségünk számára, még a kisebb településeken is. Szíves figyelmükbe ajánlom a cikket, amely így szól:
„Három országgyűlési képviselő Kara Ákos, dr. Kovács Zoltán és Gyopáros Alpár összefogása és közös munkája után kapott kormányzati támogatást a Győr és Pápa közötti új út megépítése. A most épülő 2x2 sávos új út jelenlegi munkáiról Kara Ákos, győri országgyűlési képviselő beszélt lapunknak.
Nagyon fontos fejlesztésről van szó, hiszen térségi fejlesztési hatásában és összegszerűségében is jelentős beruházás ez. Biztonságos, ugyanakkor gyorsabb közlekedést tesz lehetővé ez a most megépülő, településeket elkerülő 2x2 sávos új út Győr és Pápa között. Olyan térségi jelentőségű beruházás ez, amely közel 200 000 embert érint.
Ennek a fejlesztésnek a nettó összege több mint 90 milliárd forint. Jelenleg földmunkákat végeznek a teljes szakaszon, valamint a hidak, felüljárók építésének előkészítése zajlik.
Gyirmót és Ménfőcsanak között a Malom utcánál és az Új élet útnál várhatóan 2022 második felében készül el a két új turbókörforgalom. Ezek az autópálya lehajtónál korábban megépült új körforgalmakhoz hasonlóan a folyamatos és biztonságos közlekedést segítik majd. A 36 km-es út átadása 2023-ban lesz. Az megépülő új útra hat csomóponton lehet majd felhajtani. A 2-2 sávot fizikai elválasztással építik meg, megengedett sebesség pedig 110 km/h lesz. Mindez azt jelenti, hogy városunkból nem csak Pápa lesz sokkal hamarabb elérhető, hanem például Gyömöre, Tét, Felpéc, Kajárpéc, Szerecseny, Gyarmat és Csikvánd is – tette hozzá Kara Ákos.”
(Forrás: Győr+ hetilap 2021/04/16)
https://maiposzt.hu/p/karaakos-3870993609664027

4. Megújul és bővül a II. kerületi Szent Angéla Ferences iskola !
Varga Mihály írta: Beruházások Budán A II. kerületi Szent Angéla Ferences iskola felújítása és bővítése gőzerővel folyik.
Aula és szaktantermi szárny, ebédlő, könyvtár és tornaszoba is készül a kerület egyik legnépszerűbb iskolájában.
A kormány a beruházást már több mint 3 milliárd forinttal támogatta.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/vargamihaly-10160758012108776

5. Megújul a MAZSIHISZ Szeretetkórház!
Borbély Ádám írta: Az Amerikai úti MAZSIHISZ Szeretetkórház II. épülete 1,56 milliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg.
Többek között új főbejárattal és betegfelvételi részleggel bővül az intézmény. Ezzel együtt a háromszintes, magastetős kórháztömb régi lépcsőházait elbontják, helyükre modern és akadálymentesített lift és lépcsők épülnek.
Felújítják a teljes homlokzatot, elbontanak több válaszfalat új térkialakítást létrehozva, illetve lecserélik a nyílászárók jelentős részét, valamint számos egyéb építészeti, villamoshálózati és épületgépészeti feladatot elvégeznek.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/borbelyadam-900012964177636

6. Készül a bölcsőde Vépen!
Nyár közepére elkészül az épület, és ha minden jól megy, szeptember 1-jétől működhet a bölcsőde. Ágh Péter országgyűlési képviselő Kovács Péter polgármesterrel tartott bejárást.
Már a belső munkák zajlanak: burkolás, csempézés, a festők glettelnek, előkészítik a falfelületeket a festésre, készülnek a gipszkarton álmennyezetek, és lealapozták azt az épületrészt, amely összeköti a bölcsődét az óvoda főzőkonyha részével.
A későbbiekben hátravan még a külső tereprendezés, a parkosítás, a játszótér kialakítása, de eddig minden az ütemezés szerint halad – tudtuk meg Kovács Péter polgármestertől.
A Vépért végzett közös munkánk évről évre látványos eredményeket hoz. Ilyen volt a közelmúltban az M86-os irányába vezető út felújítása, most pedig új hír az egyházi pályázat 15 milliós sikere. Emellett támogatásból zajlik a bölcsőde fejlesztése is.
Választókerületünkben, Észak-Vas megyében 1,717 milliárd forint értékben valósulhatnak meg fejlesztések a legkisebbek érdekében.
Tíz helyszínen kerülhet sor ilyen beruházásokra, hiszen sikeres pályázatot nyújtott be Csepreg, Horvátzsidány, Kemenesmagasi, Kőszeg, Lukácsháza, Ölbő, Rábapaty, Répcelak, Sárvár és Vép. A kisvárosban látványos épület készül, amely méltó második otthona lesz a gyerekeknek – fogalmazott Ágh Péter.
Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/keszul-a-bolcsode-vepen-bejarast-tartottak-4852153/
https://maiposzt.hu/p/aghpeter-4282232631808032

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Az ellenzék hergel, a magyar vállalatok pedig közben dolgoznak a "kivéreztetett" Budapesten!

(+képek)

Az ellenzék hergel, a magyar vállalatok pedig közben dolgoznak a "kivéreztetett" Budapesten!

Sikeresen lezajlott Budapest új vasúti hídjának statikus próbaterhelése - következő lépésben a dinamikus terheléspróba, a felsővezeték kiépítése következik, ezt követően jöhetnek az első, már utasokat szállító vonatok rövidesen.

A Szergej dízelmozdony és a 14 zúzottkővel megrakott vagon hétfő este 19:44-kor elsőként hajtott fel a frissen elkészült új hídszerkezetre. Részletek az alábbi videóban: https://fb.watch/4_vQ8VaBNm/

👉68 év után először új vasúti pályaszakasz épül a Duna felett Budapesten! Az új, harmadik pályaszakasz mellett a két régi híd is megújul!
https://szamokadatok.hu/Post/2994/68_ev_utan_eloszor_uj_vasuti_palyaszakasz_epul_a_Duna_felett_Budapesten

A munkát a Duna Aszfalt kft. végzi (Szíjj László) a V-Híd Építő Zrt. közreműködésével (Mészáros Lőrinc). Mindkét üzletember cégei kiváló munkát végeznek, és miközben több mint 25 000 embernek adnak munkát, mindig tisztességesen kifizetik az alvállalkozókat, befizetik az adót, a nyereséget meg itthon fektetik be, itthon hoznak létre belőle új munkahelyeket. Az üzleti tevékenység mellett érdemes megemlíteni az adományozásokat is, erről bővebben az írás végén található korábbi írásainkban olvashatnak!

Részletek:
👉Forrás, képek: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/309026553912709
Mészáros Lőrinc tevékenysége (a cikkben további linkek!) https://szamokadatok.hu/Post/3292/Megujult_az_Erzsebet-tabor
👉Szíjj László legutóbbi adománya:
https://szamokadatok.hu/Post/2951/Szijj_Laszlo_tobb_mint_120_millio_forintot_adomanyozott_az_SMA-s_kisfiu_Zsombor_kezelesere
👉Bár a balliberális álhírgyártó propaganda mindig "Mészárosozik", azt a hamis látszatot keltve, hogy minden közbeszerzést ő nyeri, a valóság teljesen más: Mészáros Lőrinc alig nyert közbeszerzést a 2011-2019-es időszakban
https://szamokadatok.hu/Post/1188/Meszaros_Lorinc_alig_nyert_kozbeszerzest_a_2011-2019-es_idoszakban

Még több "kivéreztetés"
👉Nem kell választani!
Megépül minden: a diákváros, a szabadidőpark, a Galvani híd, a Fudan egyetem és még a stadion is!
https://szamokadatok.hu/Post/3285/Nem_kell_valasztani
👉Újabb “Megszorítás”
Kormányzati forrásból 10 000 parkolóhely és 8 000 kerékpártároló épül a “kivéreztetett” Budapesten a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia alapján
https://szamokadatok.hu/Post/3225/Ujabb_Megszoritas
👉A rakpartok fejlesztését a Kormány átvállalta a Fővárosi Önkormányzattól
A rakpart fejlesztését a Budapest Fejlesztési Központ valósítja meg a Kormány finanszírozásában. Újabb “kivéreztetés”
https://szamokadatok.hu/Post/3217/A_rakpartok_fejleszteset_a_Kormany_atvallalta_a_Fovarosi_Onkormanyzattol
👉Kivéreztetés!
Orbán “elvonta” Budapesttől a 14 darab új, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő, Euro 6-os Mercedes Connecto autóbuszról készült számlát, és “titokban” kifizette azt
https://szamokadatok.hu/Post/3145/Kivereztetes
👉“Az éj leple alatt” újabb 17 busz érkezett a “kivéreztetett” Budapestre
Ezek a járművek heti félmillió budapestit szolgálnak ki
https://szamokadatok.hu/Post/2679/Az_ej_leple_alatt_ujabb_17_busz_erkezett_a_kivereztetett_Budapestre
👉2010 óta 1575 darab közösségi közlekedési járművet helyeztek forgalomba Budapesten
Kivéreztetés? A valóságot nem lehet letagadni!
https://szamokadatok.hu/Post/2925/2010_ota_1575_darab_kozossegi_kozlekedesi_jarmuvet_helyeztek_forgalomba_Budapesten
👉A Dél-budai Centrumkórház annyiba fog kerülni, mint az összes stadion együttesen!
Stadionfóbiások, figyelem! Ez ám a kivéreztetés, ugye! :)
https://szamokadatok.hu/Post/2904/A_Del-budai_Centrumkorhaz_annyiba_fog_kerulni_mint_az_osszes_stadion_egyuttesen
👉Kivéreztetés!
Orbán elvonta Budapesttől a régi Ikarus 415-ös autóbuszokat és az éj leple alatt az összeset lecserélte új, euro6-os, alacsonypadlós Mercedes Conecto buszokra
https://szamokadatok.hu/Post/2805/Kivereztetes
👉700 milliárd forint a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztéseire
Eddig 245 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések. Ez ám a "kivéreztetés"!
https://szamokadatok.hu/Post/2719/700_milliard_forint_a_fovaros_es_Pest_megye_egeszsegugyi_fejleszteseire
👉Klímahiszti helyett: 2000 milliárdos vasútfejlesztési programot jelentett be Fürjes Balázs
https://szamokadatok.hu/Post/2843/Klimahiszti_helyett_2000_milliardos_vasutfejlesztesi_programot_jelentett_be_Furjes_Balazs

Címkék: Budapest  Fejlődés 

Itt van az "ellopott pénz"

Ezt soha nem fogod látni az álhírgyártó média és a balliberális pártok oldalain! 2000 fejlesztés egyetlen videóban, előtte/utána képek, ezermilliárdok hazánk fejlesztésére!

A videónk bővült, és immár több mint 40 percben mutatjuk be a valóságot. Az index, a HVG, a Telex, az ATV, a DK, a Momentum és a többi hazudozó balliberális párt és médium évekkel ezelőtt bezárt és lebontott román kórházakkal, lepukkant orosz kollégiumokkal ábrázolják a magyar egészségügyet, 10 éve "stadionoznak", lopást kiáltanak a fejlesztéseket meg elhallgatják.

Kórházak, iskolák, óvodák, orvosi rendelők, bölcsődék, utak, kerékpárutak, parkok, tömegközlekedés, zöldterületek, megújuló energia, színházak, műemlék épületek, hidak, vasút, járművek, faültetés, árvízvédelem, és még sok minden más a Számok összeállításában!

A videóban szereplő fejlesztéseket felcímkéztük, a videót bővítettük. Akik szerint túl gyors a lejátszás, azok megállíthatják a videót bármely ponton és elolvashatják a feliratokat. A videó 42 perces lett és ez csak a töredéke annak, ami épült és újult meg 10 év alatt!

Dobrev a kétkezi munkásokat szidta, holott a videóban szereplő fejlesztéseket pont ők valósították meg. Tisztelet és hála minden magyar embernek, akik nem beszélnek, hanem dolgoznak országunk és nemzetünk javára, a döntéshozóktól a segédmunkásokig!

Mi nem megyünk bele szájkaratéba, szócsaták helyett hiteles forrásmegjelöléssel tesszük közzé a valóságot! Mi a szemünknek hiszünk, és nem a hataloméhes, balliberális, nemzetáruló politikusoknak és lakájmédiájuknak!

A videóban az alábbi programok keretein belül megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések töredéke!
Steindl Imre Program
Egészséges Budapest Program
Magyar Falu Program
Kórházfejlesztési program
Nemzeti Hauszmann Program
Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program
Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram
Modern Városok Program
Bölcsődeépítési program
Széchenyi 2020
Nemzetfásítási Program
Településfásítási Program
10 000 fát Budapestre Program
Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program
Zrínyi 2026 Program
Nemzeti Iskolafelújítási Program
50 Megújuló Vasútállomás Program
Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program

Oszd meg "stadionozó" és "lopást" kiáltó ismerőseiddel! Mutassuk meg mindenkinek a cáfolhatatlan valóságot!

Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!
Hajrá Fidesz!

PS: A videót a Gyurcsányi hazugságmódok 6. pontja miatt készítettük! https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842

👉A videó elérhető Youtube csatornánkon is! https://youtu.be/wnxirDzOWaI

Címkék: Fejlődés  Videók 

Az elhallgatott hírek mai adása következik

Ezek nem ígéretek! Ezek mind folyamatban lévő vagy már megvalósult fejlesztések!

Az elhallgatott hírek mai adása következik

A felsorolt 6 projekt nem is "egyedi eset, kiragadott példa", hiszen az országépítés 10 éve folyamatosan történik. Az alábbi videóban összegyűjtöttük a leglátványosabb eredmények közül egy "párat"
🟢 Itt van egy videó, mely korábbi cikkeink alapján készült, és több mint 1500 hasonló fejlesztést tartalmaz!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363

👉Most pedig jöjjön az elhallgatott hírek mai adása részletesebben!

1. Iskolai tornaterem épül Nagymaroson!
Rétvári Bence írta: Nagymaroson régóta megoldatlan, hogy a Kittenberger Kálmán Általános Iskola diákjainak – főleg rossz időben – a mai kor elvárásainak is megfelelő körülmények között tartsák meg a tornaórákat. A kormány ezért döntött arról, hogy új tornatermet épít a nagymarosi diákoknak, és ehhez 783 millió forint kormányzati forrást biztosít. Az egyedi adottságú terepviszonyok és a különösen értékes iskola épület miatt egyedi tervezés szükséges a tornacsarnok megvalósításához. Hamarosan egy modern, ízléses, környezetbe illő épülettel bővül az iskola a diákok és szülők örömére, mely a diákokon kívül a nagymarosiak sport és közösségi rendezvényeinek is új helyszínt biztosíthat! Gratulálunk a településnek!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/retvaribence-10159652591672044

2. Új iskolakonyha épült Gárdonyban!
Tessely Zoltán írta: Tegnap Tóth István, Gárdony polgármestere és Dr. Molnár Krisztián megyei elnök társaságában ünnepélyesen átadtuk a felújított iskolakonyha épületét.
A gárdonyi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának segítségével tudta megvalósítani ezt a fejlesztést, melynek során számos funkcionális megoldást került kialakításra az udvaron (akadálymentesítés, járdaépítés, a szállításhoz szükséges biztonságos bejutás biztosítása, kerékpártámaszok), valamint az ingatlanhoz kapcsolódó parkolóhelyek kialakítása is megtörtént.
Gratulálok e nagyszerű fejlesztéshez, és biztos vagyok benne, hogy a gárdonyi iskolások és szüleik egyaránt örülni fognak ennek a szépen felújított épületnek!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/tesselyzoltan-4573438606002831

3. Már épül az új bölcsőde Écsen!
Kara Ákos írta: A szombat reggeli Dunakapu téri piacos bevásárlás után, délelőtt országgyűlési képviselőként nyúli és écsi lakossági javaslatokat beszéltünk meg az ott élőkkel közösen, illetve elmondtam én is néhány hosszú távú, térségi fejlesztéssel kapcsolatos ötletemet.
Köszönöm a megkereséseket, köszönöm a fejlesztésekkel kapcsolatos lakossági javaslatokat. Köszönöm az új ötleteket és nagyon köszönöm a személyes találkozás lehetőségét!
A Győr-Pannonhalma közötti bicikliúttal kapcsolatban felmerült kérdések megoldásához kell majd az építtető és a kivitelező véleménye is, ezért hamarosan újabb találkozó lesz velük kiegészülve Écsen.
A lakosokkal való találkozás után dr. Szabó Norbert polgármester úrral ismét települési bejárást tartottunk. Fejlődik a falu, épül a bölcsőde is, keresem a lehetőségeket polgármester úr fejlesztési terveinek valóra váltásához.
Az écsi megbeszélést követően Mezőörsre mentem, erről hamarosan beszámolok a Facebook oldalamon is.
Az itt élőkkel közösen fejlesztjük a térségünket! Jó hétvégét kívánok mindannyiuknak!
A betegeknek gyors gyógyulást, a karanténban lévőknek pedig sok türelmet kívánok!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/karaakos-3864976416932413

4. Megújult a Kuthy-kúria Kapolcson!
Fenyvesi Zoltán írta: A kormány támogatásával megújult és átadásra is került Kapolcson az impozáns Kuthy-kúria. Jó hírem van, a rendezvény tér májusban nyit, június 19-én pedig Csermer Bogi sanzon estjén vehetnek részt az érdeklődők. A kúria egyébként folyamatosan nyitva lesz kiállításokkal és helyi kézműves termékekkel. Az őszi programok szeptemberben indulnak, heti 2-3 programmal várják majd a helyieket és az ide érkező látogatókat.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/fenyvesizoltan-298773608284123

5. Idősek otthona újul meg Veszprémben!
Porga Gyula írta: Önkormányzatunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül több, mint 134 millió forintos támogatást nyert el a Völgyikút Idősek Otthona energetikai korszerűsítésére.
Nagy öröm számomra, hogy folyamatosan megszépülő óvodáink mellett most lehetőségünk nyílik egy idős otthon felújítására is: az épület tetejére naperőmű kerül, valamint új szigetelést és nyílászárókat kap. ️
Hamarosan melegebb, otthonosabb falak közé érkezhetnek haza idős szeretteink!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/porgagyula-1672344029624737

6. Megújul a Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola!
Vitályos Eszter írta: Visegrádon jártunk Eőry Dénes polgármester úr meghívására, ahol megtekintettük a hamarosan átadásra kerülő Visegrádi Áprily Lajos Általános Iskolát és a felújítás alatt álló Magyar László tornacsarnokot. Visegrádon a 2025 Visegrád, Rév u. 2. szám alatti visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola 8 tanteremmel és a szükséges kiszolgáló helyiségekkel bővül. A beruházás során a jelenlegi, ún. kisiskola épület lebontásra kerül és helyébe egy teljesen új iskolaépület épül. A fejlesztéssel együtt az iskola udvara is megújul.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/vitalyoseszter-3856596527761735
https://mnsk.shared.webpartners.eu/letesitmenykereso/76

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

36 településen épülnek bringaparkok!

36 településen épülnek bringaparkok!

2010 óta 1600 kilométer új kerékpárút épült, a hálózat teljes hossza 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert, B+R parkolók, kerékpártárolók segítik a közlekedést!
👉Na ennyire "kerékpáros-ellenes" a Fidesz!

Egészen extrém pályákon is száguldhatnak a bringasport kedvelői

Országszerte 36 településen épülnek bringaparkok, melyeken a legkülönbözőbb pályatípusok valósulhatnak meg.

Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig − közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda pénteken.

A kormánybiztosi iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával 2021-ben is Országos bringapark programot hirdetett azzal a céllal, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark.

A kormánybiztosi iroda az 50 százalékos önrész mellett idén 558 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére, így

36 új bringapark és 3 görpark épül az országban 1,1 milliárd forintot meghaladó értékben.

Fejlesztik a parkok környezetében lévő infrastruktúrát is
A hozzájárulási összegeket nem kizárólag a bringaparkok építésére, hanem a közvetlen környezetükben felépülő, felújítandó infrastruktúra fejlesztésére is fordíthatják a jelentkezők. A program lebonyolítója az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK).

A tájékoztatás szerint a támogatásra minden olyan önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzetipark-igazgatóság, erdészeti szervezet, sportegyesület, natúrpark, egyházi szervezet, illetve egyéb civil- és gazdasági szervezet jelentkezhetett, amely többek között vállalta, hogy beruházását legkésőbb 2022. március 31-éig megvalósítja.

A közlemény szerint a létrejövő parkok célja, hogy az óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára épült hagyományosabb játszóterekből már kinőtt fiatalok számára ne a digitális világ legyen az egyetlen alternatíva a szabadidő eltöltésére.

A kezdők és az extrém sportot kedvelők is találnak számukra megfelelő pályát
Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz: pályázók single trailek (egynyomvonalas, földutas pálya); pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya); és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták.

A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük kisebb lélekszámú községek éppúgy megtalálhatóak, mint nagyobb városok. Bringaparkok épülnek Balassagyarmaton, Békéscsabán, Biatorbágyon, Budakeszin, Budapesten Kőbányán és Újbudán is, továbbá Cegléden, Domaszéken, Dorogon, Gencsapátin, Győrött, Gyulán, Hajdúböszörményben, Hosszúhetényben, Iszkaszentgyörgyön, Karcagon, Kiskunfélegyházán, Komlón, Kozármislenyen, Mátraszentistvánon, Nagymaroson, Nemesvámoson, Pápán, Pécsett, Sopronban, Szekszárdon, Szentgotthárdon, Szurdokpüspökin, Tarjánban, Vácott, Vácrátóton, Velencén, Veszprémben, Zircen, illetve Debrecenben, ahol azonnal két ilyen létesítmény is épül.

Görparkok Fóton, Győrött és Törökbálinton létesülnek.

Forrás: https://maiposzt.hu/p/magyarepitok-3885688774852053
Kapcsolódó:
👉2010 óta mintegy 1600 kilométer új kerékpárút épült Magyarországon, a hálózat teljes hossza 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert. Idén újabb 95 kilométeren látnak neki a munkálatoknak, valamint további 1000 kilométernyi fejlesztés előkészítése kezdődik meg.
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4913717218700959/
👉1 milliárd forint elektromos kerékpárra: neked, nekünk!
Klímahiszti helyett valódi intézkedések, valódi segítség
https://szamokadatok.hu/Post/1948/1_milliard_forint_elektromos_kerekparra_neked_nekunk
👉Újabb “Megszorítás”
Kormányzati forrásból 10 000 parkolóhely és 8 000 kerékpártároló épül a “kivéreztetett” Budapesten a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia alapján
https://szamokadatok.hu/Post/3225/Ujabb_Megszoritas
👉Körbetekerhető a Tisza-tó
https://szamokadatok.hu/Post/1307/Korbetekerheto_a_Tisza-to
👉Részletes kerékpárút térkép és kerékpárbarát útvonalak városi kerékpárosoknak, kerékpártúra tervező az elszántaknak
https://merretekerjek.hu/

Címkék: Fejlődés 

Ígéretek helyett valódi kormányzás!

A Fidesz újjáépíti Magyarországot, és ezt mindenki láthatja!

Ígéretek helyett valódi kormányzás!

A családtámogatás, az adócsökkentés, az otthonteremtési rendszer, a közbiztonság növelése, a határvédelem, az egészségügy, az oktatás fejlesztése és a bürokráciacsökkentés mellett országunk újjáépül, középületeink és köztereink megújulnak, ez energiatakarékos és fenntartható működést eredményez!

A képen nem "kiragadott példák" szerepelnek, hanem egy 10 éve tartó tudatos munka eredményei láthatóak, de ez még nem minden!

🟢 Itt van egy videó, mely korábbi cikkeink alapján készült, és több mint 1500 hasonló fejlesztést tartalmaz!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
🟢 Ez pedig az egészségügy fejlesztése egy Számok videóban, benne a kórházak, a rendelők, a béremelések, az egyéb fejlesztések, minden fel van címkézve, minden ellenőrizhető.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
🟢 Ebben a cikkben a polgári kormányzás 10 éves munkájának a legfontosabb, mindenki által érzékelhető intézkedéseit szedtük össze
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

És akkor jöhet a mai adag "lopás" (ahogy a libsik mondanák...)

1. Megújul a Görgey utcai óvoda Debrecenben!
Papp László írta: Jó ütemben halad a Görgey Utcai Óvoda felújítása, s ezzel újabb óvodát teszünk szebbé városunkban!
Terveink között nyolc óvoda energetikai fejlesztése szerepel, mely várhatóan a 2021/22-es nevelési évben valósul meg. Fontosnak tartjuk Debrecen oktatási infrastruktúrájának fejlesztését, hiszen a tudásba és ezzel együtt a jövőbe fektetünk!
Debrecen fejlődik!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/papplaszlo-2989289854638545

2. Balatonfűzfő is fejlődik!
Kontrát Károly írta: Balatonfűzfő tovább fejlődik!
- Átadtuk a Parti sétány melletti kerékpárutat, elektromos töltőt, parkolókat, melyek kialakítását Magyarország Kormánya és az Európai Unió összesen ‪199.136.743‬ Ft-tal támogatta.
- Magyarország Kormányának támogatásával és önkormányzati önrésszel ‪9.671.304‬ Ft-ból megújult a balatonfűzfői Öveges József szakközépiskola és a fiú kollégium közötti járda. A gyalogosok biztonságosabban közlekedhetnek ezen a szakaszon!
- Járda épült a balatonfűzfői Városi Stadionban is! A beruházás a Magyar Falu Program keretein belül és önrésszel, összesen ‪4.626.072‬ Ft-ból valósult meg. Az újonnan épült járda, szegély és lépcső, valamint a gyepesítés a biztonságos és kulturált gyalogos megközelítést szolgálja.
Gratulálok a fejlesztésekhez! Hajrá, Fűzfő!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/kontratkaroly-832073907386204

3. Megújult az óvoda Nagynyárádon!
Dunai Péter írta: Nagynyárád. Megvalósult fejlesztések: óvoda, közterületi eszközök, temető.
Forrás:
https://www.facebook.com/peter.dunai.5/posts/5427799823927584

4. Kajárpéc: Megújult orvosi rendelő, védőnői szolgálat és még sok minden más!
Kara Ákos írta: Országgyűlési képviselőként Kajárpécen jártam.
A héten Kajárpécen is jártam, hiszen nemrégiben készült el a falu új védőnői rendelője.
Személyesen köszöntem meg Szimeiszter-Kiss Renáta védőnő lelkiismeretes munkáját, amit a kajárpéci és felpéci családokért tesz.
Laki György polgármester, a helyi képviselőtestület és az egész helyi közösség nagyon fontosnak tartotta az új védőnői rendelő megépítését, ezért a Magyar Falu Program kormányzati támogatását kiegészítették önkormányzati forrással.
️ Polgármester úr és Bors Imre plébános céljai között szerepel, hogy folytatódhasson a kajári Szentháromság katolikus templom felújítása. A templomot 1800-ban adták át. A templom szentélyének felújítása már korábban megkezdődött, ennek folytatásához remélik a kormányzati támogatást.
️ A közelmúltban befejeződött óvodai felújítás után hamarosan megkezdik egy szolgálati lakás kialakítása, felújítása, szintén a Magyar Falu Program támogatásával.
️ Mindeközben ott jártamkor is dolgoztak a tájház udvarán. Nagy köszönet Kocsis Évinek, a Kajárpéci Hagyományőrzők Egyesülete valamennyi tagjának és segítőjének, továbbá természetesen az ott dolgozó szakembereknek, hogy mindig építik, szépítik a tájházat és környezetét.
Akik figyelik, ismerik, vagy résztvevői voltak korábban a tájházban szervezett programoknak tudják, hogy milyen jó hangulatú értékőrző és értékteremtő rendezvények valósultak meg ott. Jó lenne mielőbb újabb nagyszerű közösségi rendezvényen részt venni az egyesület szervezésében.
Polgármester úr nagyon szeretné, ha a jövőben az orvosi szolgálati lakást is fel tudná újítani a falu, továbbá a kultúrházban szeretne modernizációt végrehajtani.
Érdekesség, hogy a Kajárpéci Polgárőr Egyesület keretében aktívan működik a lovas járőr szolgálat.
A Győr és Pápa között most épülő 2x2 sávos 83-as út előnyt fog jelenteni Kajárpéc számára is. Rövidebb ideig tarthat majd a Győrbe való közlekedés, és biztonságosabb is lesz a korábbiakhoz képest. Kajárpéc nagyon szép fekvésű, folyamatosan fejlődő település, emellett nyilván az útépítés hírei miatt és a kormányzati családpolitikai támogatásoknak is köszönhetően az utóbbi időben egyre többen költöznek be Kajárpécre.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/karaakos-3862494773847244

5. Már dolgoznak a nagygépek a ceglédi vonal felújításán!
MÁV írta: Április elején indult a ceglédi 100a vonal Vecsés–Üllő–Monor szakaszának felújítása. A héten már a nagygépek is megkezdték az ágyazatrostálási munkálatokat. A kivitelezést a MÁV FKG végzi több mint száz szakember közreműködésével, számos munkagép, vasútüzemi és közúti jármű bevonásával. A munkálatok első ütemében, várhatóan június 18-ig, Vecsés és Üllő között dolgoznak felváltva először az egyik majd a másik vágányon, hogy a vonatközlekedés mindig biztosítva legyen. A kivitelezés befejezését követően ezen a szakaszon is megszüntethetőek a sebességkorlátozások, ezáltal megbízhatóbbá és stabilabbá válik a közlekedés, csökkenhet a meghibásodások száma.
Forrás: https://www.facebook.com/mavcsoport/posts/3859648597462147

6. Debrecen belterületén folytatódik a 471 négysávosítása
Ajánlati felhívást tett közzé a NIF a már korábban megkezdett, megyeszékhely megközelítését elősegítő beruházás folytatására.
Tavaly augusztusban írtunk a 471-es főút Debrecen és Hajdúsámson közötti korszerűsített szakaszának átadásáról. A főút 2x2 sávossá bővítésével Mátészalka irányából gyorsabban elérhető a megyeszékhely. A fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. közös munkájával készült el.
A NIF az uniós közbeszerzési közlönyben most kihirdette az útszakaszhoz kapcsolódó következő ütem kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívást, amely Debrecen belterületére vonatkozik. A kiírás szerint a nyertes ajánlattevő feladata az engedélyezési tervek és útépítési engedély alapján a kiviteli tervdokumentáció elkészítése és a kivitelezés megvalósítása.
Közel 2 kilométeren építik ki az új burkolatot
A beruházás során:
a 471-es főúton Debrecen belterületén a 1+000-2+850 km szelvények között 1850 méter hosszan a meglévő 2x1 sávos szakaszt 2x2 sávra bővítik a Mátyás Király utcától Simon István utcáig;
továbbá a Debrecen lakott területi szakaszán található 2x1 sávos Acsádi út burkolatmegerősítésére is sor kerül 1060 méter hosszan;
a négysávosításhoz kapcsolódóan több városi utca, illetve gyűjtőút csatlakozását kell áttervezni, várhatóan 8 szintbeni, jelzőlámpás csomópontot építenek.
A fejlesztésnek köszönhetően a már korábban átadott Debrecen és Hajdúsámson közötti korszerűsített szakaszhoz kapcsolódva biztonságosabbá és gyorsabbá válik Debrecen közúti megközelítése északkeleti irányból. Az ajánlatokat 2021. május 28-ig várják.
Forrás: https://maiposzt.hu/p/magyarepitok-3878849582202639

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Tessék! Már megint "lop"!

Valójában meg fejleszti az országot! (Azért írjuk így, mert erre talán a 444, a telex, az index, és a többi szennylap olvasói is felfigyelnek)

Tessék! Már megint "lop"!

🟢 Itt van egy videó, mely korábbi cikkeink alapján készült, és több mint 1500 hasonló fejlesztést tartalmaz!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
🟢 Ez pedig az egészségügy fejlesztése egy Számok videóban, benne a kórházak, a rendelők, a béremelések, az egyéb fejlesztések, minden fel van címkézve, minden ellenőrizhető.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
🟢 Ebben a cikkben a polgári kormányzás 10 éves munkájának a legfontosabb, mindenki által érzékelhető intézkedéseit szedtük össze
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

Akkor lássuk a mai "lopásokat" :)

1. Honvédelmi Sportközpont épül Újfehértón!
Simon Miklós országgyűlési képviselő írta: Honvédelmi Sportközpont épül Újfehértón!
Remek ütemben halad a Honvédelmi Sportközpont építése Újfehértón, mely reményeink szerint az országban az elsők között nyitja meg kapuit a térség lakói előtt.
A mintegy 880 millió forint ráfordításával megvalósuló, hazafias és honvédelmi nevelést biztosító intézmény a fiatalok számára kínál kellő helyszínt a szabadidős tevékenységek, sportok és küzdősportok végzésére, 700 négyzetméter beépített és 760 négyzetméter külső küzdőtér kialakításával.
Gratulálok Újfehértó!
Forrás: https://maiposzt.hu/p/simonmiklos-2808749346106136

2. Félmilliárd forintot meghaladó költségvetéssel építenek új óvodát Gárdonyban
Hamarosan – legalábbis a tervek szerint másfél éven belül – új épületben, kibővült terekkel várja a gárdonyi református óvoda a kicsiket. Kell is a hely, sok a gyerek a Velencei-tó térségében. A látványtervek már elkészültek. A modern épületben közel negyvennel több gyermeket tudnak majd fogadni.
Az építési telket a város önkormányzatától 42 millió forintért vásárolta az egyházközség, s a gárdonyi városrészben, a Kossuth és Jókai utca találkozásában található. A kivitelezést több körös versenyeztetés után 581 millió forintos bekerülési összegért vállalta el a nyertes vállalkozó. A lelkész asszony elmondta: a beruházás időtartama 12 hónap lesz, mely idén áprilisban elkezdődik. – Így ha Isten éltet bennünket, akkor 2022 szeptemberében sokak örömére kaput nyit az új óvoda – tette hozzá.
Kelemen Istvánné Enikő óvodavezetőt pedig az intézményben folyó munkáról, illetve arról kérdeztük, kiket várnak majd az óvodában: – Pedagógiai munkánk célja, hogy igyekezzünk azoknak a szülőknek a segítségére sietni, akik szeretnék hittel és hitben nevelni gyermekeiket, de ennek a törekvésnek egymaguk nem tudnak eleget tenni, vagy úgy érzik őket biztonságban, ha az intézményben eltöltött időben is a keresztény szellemiség miliője hatja át életüket és tevékenységeiket egyaránt.
Forrás: https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gardony-uj-eletfacska-reformatus-ovoda-4785139/

3. Csodálatos a Liget Budapest Program keretein belül megvalósult játszótér! (Liberálisoknak csak "beton")
Egyenlő hozzáférés – ez az egyik legalapvetőbb szempontja a Városliget megújításának, hiszen senki sem szenvedhet hátrányt azért, mert bármilyen fogyatékkal kell együtt élnie.
Éppen ezért már a Liget Budapest Projekt kezdeti szakaszában rengeteget egyeztettünk a mozgássérülteket és fogyatékkal élőket képviselő civil szervezetekkel, akiknek a javaslatai alapján kidolgoztuk a VÁROSLIGET AKADÁLYMENTESÍTÉSI KONCEPCIÓJÁT. Ez egy olyan előírásokat tartalmazó kódex, ami garantálja, hogy minden a Ligetben megvalósuló fejlesztés maradéktalanul teljesítse ezeket az elvárásokat.
Jó példa erre a gyakorlatban Városliget családbarát fejlesztéseinek egyik zászlóshajója, a Nagyjátszótér, ami Budapest egyik legnagyobb, legizgalmasabb gyerekparadicsoma, ami akár az egészséges, akár a fogyatékkal élő gyermekek számára úgy nyújt különleges játékélményt, hogy közben a képességeit is fejleszti, biztonságos körülmények között.
Az esélyegyenlőség, a társadalmi integráció jegyében nagy hangsúlyt fektettünk a terület akadálymentesítésre és az érzékenyítésre. Számos olyan integrált játszóeszközt is telepítettünk a parkrészbe, melyeken a fogyatékkal élő és speciális nevelési igényű gyermekek együtt tudnak játszani társaikkal.
Forrás: https://www.facebook.com/miligetunk/posts/2780548595530954

4. Megújult az Arany óvoda Tatabányán!
Schmidt Csaba írta: Szülők képviselőivel bejártuk az Arany Óvodát
Az óvoda épületrészének felújítását a kivitelező a jövő héten befejezi, ezért a szülők képviselőivel, Vejtey képviselő úrral igyekeztünk meggyőzni a kivitelező és a város jelenlévő képivelőit, hogy az óvoda május első felében visszaköltözhessen, mert a jelenlegi tervekben szereplő augusztusi határidő jelentős megterhelést jelentene a családoknak. Óvodavezető asszony szintén támogatta a májusi költözést és elmondta, hogy egy hét alatt vissza tudnak költözni.
A visszaköltözésnek szerintem nem lehet akadálya, hiszen a kivitelezési szerződésben szerepel, hogy a vállalkozónak az óvoda működésének biztosítása mellett kell dolgoznia. A megbeszélésen konstruktív módon végig beszéltük milyen engedélyeket kell még beszerezni a visszaköltözés előtt, így reményeim szerint a városvezetés mellé áll a májusi költözésnek, ami nagy könnyebbség lenne az gyerekeknek, szülőknek, óvónőknek egyaránt.
Forrás: https://www.facebook.com/schmidtcsabaTb/posts/3914599051942667

5. Megújul a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Lentiben!
Vigh László írta: Csaknem 1,9 milliárd forintos ráfordítással újul meg Lentiben a Vörösmarty-iskola épülete, a fejlesztéssel magasabb szintű oktatást tudnak biztosítani a zalai városban, valamint a környező 50 településen élő gyerekeknek.
A felújítás jelenleg 30%-os készültségű. Hétfőtől itt mintegy 200 alsós diák térhet vissza a digitális oktatásból a személyes jelenléthez, ami a dolgozó szülőknek is nagy segítség, de a gyermekek fejlődése szempontjából is elengedhetetlen.
Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/3937428059680609

6. Új körforgalom épül Nyíregyházán!
Kovács Ferenc írta: Épül az új körforgalom a Kállói út – Tünde utca csomópontban.
A munkaterület átadásával kezdetét vette a forgalmas kereszteződés átalakítása, melynek során négyágú körforgalom valósul meg, minden ágán átkelőhelyekkel a gyalogosok és kerékpárosok számára. A projektben a régi buszmegálló helyett új buszöböl születik, s a modernizáció része a csapadékvíz-elvezetés megoldása és a közvilágítási hálózat átalakítása. A beruházást önkormányzatunk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel közös konzorciumban, uniós forrásból valósítja meg, a várható befejezés 2021 szeptembere. Ezzel egy újabb biztonságos csomópont születik Nyíregyházán, folytatva stratégiánkat, melynek során például csak tavaly három új körforgalom épült a városban, kettő Örökösföldön, egy a Korányi-Csaló köznél.
Forrás: https://www.facebook.com/Dr.Kovacs.Ferenc.politikus/posts/3933282890104288

EZT ADD TOVÁBB, NE A 444 és a Telex hazugságait!

Címkék: Fejlődés 

Megújult az Erzsébet-tábor!

Kétszer annyi gyermek táborozhat, 21. századi körülmények között, biztonságban, mint eddig!

Megújult az Erzsébet-tábor!

Mészáros Lőrinc cége is dolgozott rajta, és kiváló munkát végeztek! Közben mindenkit kifizettek, az adót befizették, és új munkahelyeket hoztak létre Magyarországon! Mészáros 25 000 embernek ad munkát, és még soha senki sem panaszkodott rá! A dolgozóit megbecsüli, tisztességesen kifizeti, az adót itthon fizeti, a nyereséget pedig arra fordítja, hogy itthon hozzon létre új munkahelyeket és adakozzon - sokat! (erről teszünk oda pár linket az írás végére)

Közben a baloldal: "Gyermektábor-király lett Orbán kedvenc gázszerelője: Rögtön két balatoni tendert is behúzott" vagy "Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége építi tovább a zánkai Erzsébet-tábort" esetleg "22 milliárdért újítja föl Mészáros Lőrinc az üdülőket, amelyeket az állam elajándékozott" - Micsoda? Elajándékozott? Talán nem a magyar gyerekek fognak ott ugyanúgy ingyen nyaralni, mint eddig? Talán nem nekik épült? Talán nem egy állami alapítvány szervezi a nyaralásokat? Talán nem segít ez több százezer családnak?

Ennyire fáj nekik az, ha magyar vállalat épít tábort a magyar gyerekeknek! Erre emlékezzünk jövőre is!

Novák Katalin írta: "Megújulnak, bővülnek az Erzsébet-táborok! Zánkán ma Gulyás Gergely miniszter úrral megnéztük az építkezést, amely biztosítja, hogy kétszer annyi gyermek táborozhasson, 21. századi körülmények között, biztonságban, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi."

ADD TOVÁBB!

Forrás: https://maiposzt.hu/p/novakkatalin-3662986833800522

Mészáros adományai
https://szamokadatok.hu/Post/3121/Rakban_szenvedo_es_transzplantalt_gyermekeket_tamogat_a_Meszaros_csoport
Ösztöndíjjal támogatja a tehetséges diákokat a Mészáros Alapítvány. Az alapítvány négyéves fennállása alatt nyolcszáz fiatalt támogatott összesen több mint 360 millió forint ösztöndíjjal.
https://szamokadatok.hu/Post/1702/Osztondijjal_tamogatja_a_tehetseges_diakokat_a_Meszaros_Alapitvany
Ingyenes kezelést tett lehetővé az SMA-s gyermekeknek a Mészáros-csoport
https://szamokadatok.hu/Post/2341/Ingyenes_kezelest_tett_lehetove_az_SMA-s_gyermekeknek_a_Meszaros-csoport
Jól haladnak a munkák az M8-as autóút Körmend és az osztrák határ (Rábafüzes) közötti 28 kilométeres szakaszán. Mészáros épít, az álhírgyártó propaganda hazudik
https://szamokadatok.hu/Post/2086/Jol_haladnak_a_munkak_az_M8-as_autout_Kormend_es_az_osztrak_hatar_Rabafuzes_kozotti_28_kilometeres_szakaszan
Európában csak 3 olyan vasútépítő géplánc van, mint amilyet a V-Híd Építő Zrt vásárolt meg. https://szamokadatok.hu/Post/1925/Europaban_csak_3_olyan_vasutepito_geplanc_van_mint_amilyet_a_V-Hid_Epito_Zrt_vasarolt_meg_es_adott_at_a_mai_napon_Debrecenben
Újabb iskola épül Magyarországon, melyen egy helyi magyar vállalat építhet, ezúttal Felcsúton. https://szamokadatok.hu/Post/1920/Ujabb_iskola_epul_Magyarorszagon_melyen_egy_helyi_magyar_vallalat_epithet_ezuttal_Felcsuton
Azért Mészáros épít, mert övé a legjobb ajánlat, mint mindig https://szamokadatok.hu/Post/1795/Azert_Meszaros_epit_mert_ove_a_legjobb_ajanlat_mint_mindi
Romos, az emberektől elzárt pártüdülőket újít fel Mészáros és nyitja meg azokat a közforgalom előtt. https://szamokadatok.hu/Post/1664/Ilyen_allapotu_udulok_ujjaepiteset_uj_munkahelyeket_ellenez_a_baloldal
Ha Mészáros épít hidat, akkor az rendben van. https://szamokadatok.hu/Post/1594/A_Hidepito_es_a_Meszaros_altal_kivitelezett_hidat_hamarosan_mar_birtokba_veheti_az_utazokozonseg
Gyurcsányék 2000 millió forint osztalékot vettek fel cégükből, közben a járványügyi védekezésre egy büdös vasat sem áldoztak. Mészáros 1 milliárdot adományozott erre a célra. https://szamokadatok.hu/Post/1426/Gyurcsanyek_2000_millio_forint_osztalekot_vettek_fel_cegukbol_kozben_a_jarvanyugyi_vedekezesre_egy_budos_vasat_sem_aldoztak
Mészáros cégei újítják fel az Erzsébet táborokat, évente 80-100 ezer gyerek élvezheti a megújult környezetet. https://szamokadatok.hu/Post/1372/Koszonjuk_Meszaros_Lorincnek_hogy_felujitotta_az_Erzsebet-taborokat
25.000 embernek ad munkát Mészáros Lőrinc, mindenki ki van fizetve, az alvállalkozók is. https://szamokadatok.hu/Post/1203/25000_embernek_ad_munkat_Meszaros_Lorinc
Az álhírekkel ellentétben Mészáros Lőrinc alig nyert közbeszerzést a 2011-2019-es időszakban. https://szamokadatok.hu/Post/1188/Meszaros_Lorinc_alig_nyert_kozbeszerzest_a_2011-2019-es_idoszakban
Europa Nostra-díjjal ismerték el a Szépművészeti Múzeum rekonstrukcióját! Ezt is Mészáros csinálta. https://szamokadatok.hu/Post/1003/Europa_Nostra-dijjal_ismertek_el_a_Szepmuveszeti_Muzeum_rekonstrukciojat
Álhírek vs valóság. https://szamokadatok.hu/Post/363/Mit_is_epit_Meszaros_ur_9_milliardert
A Mátrai erőműről https://szamokadatok.hu/Post/169/Mese_a_Matrai_Eromurol
Ösztöndíjjal támogatja a tehetséges diákokat a Mészáros Alapítvány
https://szamokadatok.hu/Post/1702/Osztondijjal_tamogatja_a_tehetseges_diakokat_a_Meszaros_Alapitvany
Adományok. https://szamokadatok.hu/Post/1070/Bovult_a_lista_Ujabb_adomany_Meszaros_Lorinctol
Újabb adomány. https://szamokadatok.hu/Post/1484/Ujabb_200_millios_jotekonysagi_felajanlas_Meszaros_Lorinctol
Mészáros Lőrinc újabb 500 munkahelyet hoz létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2776/Meszaros_Lorinc_ujabb_500_munkahelyet_hoz_letre
Minden idők legnagyobb felújítási programjába kezd a Hunguest Hotels
https://szamokadatok.hu/Post/2871/Minden_idok_legnagyobb_felujitasi_programjaba_kezd_a_Hunguest_Hotels
A TITÁSZ után a TIGÁZ is az OPUS Global Zrt tulajdonába kerül!
https://szamokadatok.hu/Post/3097/A_TITASZ_utan_a_TIGAZ_is_az_OPUS_Global_Zrt_tulajdonaba_kerul

Címkék: Fejlődés 

Fejlődő, épülő Magyarország!

Már megint nem stadionok! (Bár az értelmes embereknek a sporttal sincs problémájuk, a baloldali pártok kedvéért ezt néha érdemes kihangsúlyozni)

Fejlődő, épülő Magyarország!

🟢 Itt van egy videó, mely korábbi cikkeink alapján készült, és több mint 1500 hasonló fejlesztést tartalmaz!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/405415033875363
🟢 Ez pedig az egészségügy fejlesztése egy Számok videóban, benne a kórházak, a rendelők, a béremelések, az egyéb fejlesztések, minden fel van címkézve, minden ellenőrizhető.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
🟢 Ebben a cikkben a polgári kormányzás 10 éves munkájának a legfontosabb, mindenki által érzékelhető intézkedéseit szedtük össze
https://szamokadatok.hu/Post/3131/Van_mire_buszkenek_lennunk

Most pedig lássuk a mai "adagot"!

1. Közösségi álom vált valóra az új lőrinci piactér átadásával
Csaknem 350 millió forintból elkészült a közösségi tér és a piac, amiket szerdán adtak át. Szabó Zsolt országgyűlési képviselő új fejlesztésekről is tájékoztatott.
Egy összességében mintegy kétmilliárd forint értékű fejlesztéscsomag – amely összeg nem tartalmazza a szintén nemrég elkészült Zagyva-parti kerékpárút költségeit – eddig megvalósult utolsó beruházásaként átadták a megújult Közösségi Házat és piacteret a település központjában. Ezzel csaknem elnyerte végleges arculatát a Szabadság tér, bár néhány teendő – amelyekről lentebb írunk – még hátra van.
Az avatáson Szabó Zsolt országgyűlési képviselő az ókori római agorákhoz hasonlította a létesítményt. Mint fogalmazott, ezek a fejlesztések a jövőnek szólnak, amikor ismét korlátozások nélkül lehet közösségi életet élni, s az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek, vásárolhatnak vagy szórakozhatnak. Utóbbi megjegyzésével arra utalt, hogy az épületben a piac és a házasságkötő terem – ahol a képviselő-testület is ülésezik – mellett cukrászdának, zöldségesnek és terményüzletnek való helyiségek is rendelkezésre állnak, emellett itt lesz a rendőrség és a polgárőrség irodája is. Mindez 350 millióba került, s a sikeres pályázathoz elengedhetetlen volt a kormánypárti politikus hatékony lobbitevékenységére is.
Forrás: https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kozossegi-alom-valt-valora-az-uj-lorinci-piacter-atadasaval-3545416/
https://maiposzt.hu/p/szabozsolt-2925176257706399

2. Megújult a Szobi Fekete István Általános Iskola!
Rétvári Bence írta: "Közel 180 millió forintos pályázati forrásból újult meg a szobi általános iskola, idősek otthona és „Meseház”. Az épületek új homlokzatot, szigetelést, nyílászárókat és napelemeket is kaptak. Megújult külső és megújuló energiaforrások."
Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159642934692044

3. Kaposvár: Elbontották az állványzatot a Nagyboldogasszony-székesegyház homlokzatáról, így láthatóvá vált, milyen szép lesz a templom a munkák végeztével.
A szakemberek jelenleg a belső terekben dolgoznak. A felújítási munkálatok várhatóan 2022 húsvétjára fejeződnek be.
Bár sem fotókat, sem videót nem készíthettünk, illetve készíthetünk a templom megújulásáról, a Kaposvári Egyházmegye stábja nemrég járt a belső térben, így mi is megismerhettünk néhány érdekeséget a restaurátori munkálatokról.
Forrás: https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2021/04/13/igy-nez-ki-a-felujitott-szekesegyhaz.html

4. Befejezéséhez közeledik a Csetényi általános iskola felújítása!
A Magyarország Kormánya által nyújtott összesen 944.969.354.-Ft támogatásból az EFOP-4.1.2-17-2017-00059 projekt keretében megújuló iskola felújítása befejezéséhez közeledik. A 822.522.151.- Ft értékű projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül valósul meg. A projekt keretében felújításra került a régi épületrész, két új tanteremmel és egy tornateremmel bővült iskolánk. Az intézmény bútorzata, technikai és oktatást segítő eszközei is megújulnak.
2021 márciusára megépült a természettudományos és a művészeti szaktanterem, valamint a 450 m2-es tornacsarnok. Az épület belső átalakításával új irodák, kiszolgáló helyiségek és mosdók épültek. Elkészült az iskola teljes épületgépészeti felújítása: elektromos-, víz-, csatorna- és fűtésrendszer cseréje, már működik a gázkazános központi fűtés. Az energiatakarékosságot szolgálja a hőszigetelés, a korszerű műanyag ablakok és a tetőn elhelyezett 33 db napelem. Minden helyiség új parketta vagy járólap burkolatot kapott. Jelenleg a tornaterem belső munkái folynak, valamint a tereprendezés az udvaron.
Az iskola felújítása a minőségi oktatás elősegítését szolgálja. Ehhez most kezdték meg az eszközök beszerzését. Minden tanterem modern eszközökkel lesz felszerelve. Tantermekként a hagyományos táblák mellett interaktív táblával, az alsósoknak állítható magasságú asztalokkal, székekkel. A művészeti teremben speciális tanulói rajzasztalok várják a gyerekeket. A természettudományos szaktanteremben a gyerekek kísérletezésre alkalmas asztaloknál tanulnak. A számítástechnika terem megújult bútorokkal és részben új gépekkel lesz ellátva. Eddig csak ebben a teremben tudtak számítógépet használni a tanulók. A projekt keretében 50 darab új tanulói laptopot szereztek be, melyeken bármelyik órán dolgozhatnak a gyerekek. Az kialakított iskolai könyvtárba új könyveket, filmeket szereztek be. A korszerű, szemléletes oktatás érdekében az interaktív táblákhoz, a tanulói és tanári számítógépekhez digitális tananyagokat vásároltak.
Az épület mozgássérültek számára is megközelíthető lesz, az udvaron ehhez külön parkoló került kiépítésre. A bejárati és a földszinti ajtók kerekes székkel is használhatók. A gyengén látókat az eltérő járólapok segítik a közlekedésben. Őket irányítja a tájékozódásban a folyosón elhelyezett, Braile-írással is ellátott információs tábla is.
Az udvaron kültéri sporteszközök, padok és játékok kerülnek elhelyezésre.
Tanulóink szeptembertől szebb, modernebb környezetben, korszerű iskolában fognak tanulni.
Forrás: https://csetenyiskola.hu/iskolai-hirek/2021-04-07/befejezesehez-kozeledik-iskolank-felujitasa

5. Megújul a bagodi Fekete István Általános Iskola
Jól halad a bagodi Fekete István Általános Iskola felújítása. Az állami támogatásból megvalósuló fejlesztést tavaly tavasszal kezdték. A beruházás 75%-a már elkészült, s várhatóan májusban be is fejeződik. A projekt részeként sportudvart és játszóteret is kialakítanak, megtörténik az udvar rendezése, eszközbeszerzések valósulnak meg. Az épületet felújították, bővítették, hőszigetelték, 5 új tantermet alakítottak ki.
Forrás: https://zegtv.hu/hirado-17974/?video=2tnGXvDQDF4

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton

Mutatjuk, hol épülnek új utak idén!

Már csak egy megyei jogú város nem elérhető négysávos úton

Zalaegerszeg kivételével már minden megyei jogú város be van kötve a négysávos úthálózatra, két év alatt 400 hidat adtak át - tudtuk meg a Magyar Közút Zrt.-től és a NIF Zrt.től. A következő években közel 600 milliárd forint jut közút-fejlesztésre: összegyűjtöttük és térképre tettük a fontosabb útfejlesztéseket.

Az utóbbi időben sok fejlesztésen ment keresztül a magyar közúti infrastruktúra, és több régiós országot megelőztünk az autópályahálózat kiterjedtségével.

A kormány korábban bejelentett célja, hogy minden megyeszékhelyet bekapcsoljanak a hazai autópálya/gyorsforgalmi úthálózatba, majdnem teljesült. A másik stratégiai cél, hogy minden magyar állampolgár legfeljebb 20 perc leforgása alatt elérhessen egy legalább négysávos utat - még várat magára.

Az új autópályák, illetve gyorsforgalmi utak átadásáról rendszerint sokat hallani a sajtóban, de a hazai négy vagy több sávos úthálózat egy része főutakból áll, amiről sokkal kevesebb szó esik. Az interneten fellehető autópályahálózatot bemutató térképeken is ritkábban szerepelnek, pedig nagyon fontosak.
Három olyan megyeszékhelyünk is van (Veszprém, Kaposvár, Salgótarján), amelyek például pár éve a főút négysávúsításával lettek bekapcsolva a hazai gyorsforgalmi hálózatba,
és a helyi lakosoknak nagy segítséget jelentenek ezek az utak.

248 kilométer 2x2 sávos főút
A Magyar Közút kezelésében 1917 kilométer négy – vagy többsávos útszakasz található,
ebből a legalább 2X2 sávos, osztottpályás külterületi főutak hossza 248 kilométer.
Ezekből bővítettek 89 kilométernyi főutatat négysávosra az elmúlt 5 évben - tudtuk meg a Magyar Közút Zrt.-től, illetve a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től.
Térkép: https://bit.ly/3geNrzD

A top három legfontosabb négysávúsítási projekt az elmúlt évekből
Az elmúlt évek négysávúsítási projektjei közül kiemelendő
a 8-as főút Székesfehérvár és Veszprém közötti szakaszának, a 21-es főút Hatvan és Salgótarján közötti szakaszának, valamint a 67-es főút M7-es autópálya és Kaposfüred közötti szakaszának a befejezése.
Ezek az útszakaszok - csakúgy mint az autópályák - vadvédő kerítéssel is el vannak látva.

Elkerülő utakkal enyhítik a városok átmenő forgalmát
Egy-egy város lakóinak az életét nagyon meg tudja keseríteni a nagy átmenőforgalom. Az autópályák, gyorsforgalmi utak mind elkerülik a településeket, viszont a régi főutak sajnos gyakran nem. Mi arra voltunk kíváncsiak, hogy a fejlesztések folyamán figyelembe veszik-e a az érintett települések forgalomterhelését, és építenek-e elkerülő szakaszokat. Érdeklődésünkre megnyugtató választ kaptunk:

Ahol új nyomvonalra került a főút, ott településeket elkerülő szakaszok is épültek. Ezek közül a legfontosabb a Várpalotát elkerülő szakasz. fogalmazott kérdésünkre a Magyar Közút Zrt.

Már csak egyetlen megyei jogú város nem rendelkezik négysávos útkapcsolattal
Mint az elején említettük, a kormány tervei alapján minden megyei jogú várost be akarnak kapcsolni a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. Hogy megtudjuk, hogy áll most ez a projekt, megkérdeztük, jelenleg hánynak van közülük valamilyen négy vagy több sávos kapcsolata. A válasz alapján meglehetősen jól állunk.
Mára 18 megyei jogú város gyorsforgalmi úti kapcsolattal bír, és további négy rendelkezik 2X2 sávos főúti kapcsolattal, ez utóbbiak Hódmezővásárhely, Salgótarján, Veszprém és Kaposvár.

Velük szemben csupán egy város, Zalaegerszeg nem kapcsolódik semmilyen legalább négysávos úthoz, de dolgoznak az M76-os gyorsforgalmi úton, amely által a zalai megyeszékhely is csatlakozik az M7-es autópályához a jövőben.
Térkép: https://bit.ly/2QrqIpa

Azokon a szakaszokon, melyeket négysávosítottak, szúrópróbaszerűen vizsgálták az elmúlt 5 évben a főutak környezetét, és néhány százalékkal nagyobb mértékben bővült a forgalom, mint a kétsávos szakaszokon. A négysávos szakaszok a kétsávosaknál általában is nagyobb forgalmat bonyolítanak le.

A sávbővítések kapcsán érdemes megemlíteni, hogy az utak kapacitáskihasználtága a sávbővítések után csökken, így vélhetően sokkal kényelmesebben és biztonságosabban lehet rajtuk haladni.

Uniós és kormányzati források is segítik a hazai úthálózat fejlesztését
2016 óta jelentős közúthálózat-fejlesztési beruházások kerülnek megvalósításra az IKOP (Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program) és a CEF (Connencting Europe Facility) uniós forrásokból, ezek mellett pedig a magyar állam is komoly hazai forrásokat fordít e célra - tudtuk meg a NIF Zrt.-től.

A konkrét számokat tekintve, az elmúlt négy évben, tehát 2016 és 2020 között nem kevesebb mint 1023 milliárd 701 millió forintot biztosítottak a költségvetésből közúti infrastruktúra fejlesztésre és
az előttünk álló négy évre (2021-2024) is tekintélyes összeg, összesen 583,6 milliárd forint hazai forrás áll majd rendelkezésre.

Idén átadásra tervezett új utak
A négy vagy több sávos úthálózat fejlesztésével kapcsolatban megtudtuk, hogy 2021-ben, az M44 autóút - amellyel tavaly bekötötték Békéscsabát a gyorsforgalmi hálózatba-, újabb szakasszal bővül Lakitelek - Tiszakürt között, ezzel gyorsabbá válik a város elérése.
Térkép: https://bit.ly/3mSXwU3

Emellett az M30 autópálya Miskolc - Toronyosnémeti szakasza kerül átadásra, amely része az úgynevezett "Via Carpatia" tervnek. Utóbbi a V4-es országok észak-déli átmenő forgalmát fejlesztő projekt.
Térkép: https://bit.ly/3ggVXhp

Illetve várhatóan megtörténik a 8. sz. főút Veszprém déli elkerülő út bővítésénél az I. ütem megvalósítása (Litéri és Budapesti csomópontok között).
Térkép: https://bit.ly/3uVWwBq

A tavaly elkészült jelentősebb négysávos közúti fejlesztések:
2020 év a NIF Zrt. által a legjelentősebb, átadott új és felújított négysávos közutak:
Szolnok megközelítése M4 M0-Ceglédbercel közötti szakasz
Szolnok megközelítése M4 Cegléd-Abony közötti szakasz
M4 autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár közötti szakasz
Eger megközelítés M25 déli ütem
sz. főút Debrecen-Hajdúsámson közötti szakasz
Sopron megközelítése M85 Csorna II. – Sopron kelet csp. közötti szakasz
sz. főút M5 autópálya - 5. sz. főút közötti szakasz kapacitásbővítése
Zalaegerszeg megközelítése M76 gyorsút M7 ap – Balatonszentgyörgy közötti szakasz
Békéscsaba megközelítése M44 Kondoros-Békéscsaba közötti szakasz

Két év alatt 400 új híd
A Magyar Közúttól megtudtuk, hogy milyen négy vagy több sávos hidak állnak a kezelésükben.
A négysávos úthálózathoz kapcsolódóan a két legfőbb folyónkon, a Tiszán és a Dunán összesen 6 négy vagy több forgalmi sávos átkelést biztosító híd található.

Dunán, folyásirány szerint:
M0 Megyeri híd 2×2 sáv
(Budapesti hidak - nem társaságunk kezelésében)
M0 Hárosi Duna-híd
M8 Pentele Duna-híd 2×2 sáv
Tiszán, folyásirány szerint:

M3 Oszlári Tisza-híd 2×2 sáv
M43 Móra Ferenc Tisza-híd 2×2 sáv
43-as főút Szegedi Bertalan Lajos Tisza-híd 4 forgalmi sáv
Ugyan újonnan ilyen négysávos híd nem készült el az elmúlt öt évben, de ez nem jelenti azt, hogy tétlenkednének,
hiszen 2018 és 2020 között mindössze két év alatt összesen 407 hidat adtak át.
Még ha ebben a számban a kisebb hidak is benne vannak, ez a mennyiség akkor is jelentősnek nevezhető.

Érdeklődésünkre a NIF Zrt. elárulta, hogy a közúthálózat fejlesztésének részeként, jó pár közúti híd tervezése vagy éppen kivitelezése zajlik épp most is,
melyek közül a legfontosabbak a következők:

👉Kivitelezés alatt álló hidak:
Kalocsai Duna-híd
M4 autóúton Tisza-híd (2X2 sáv)
M44 autóúton Tisza-híd (2X2 sáv)
👉Tervezés alatt álló hidak:
Galvani-híd (2X3 sáv)
Mohácsi Duna-híd (2X2 sáv)
Veszprém, Aranyosvölgy viadukt
👉Tervezetten 2021. évben induló előkészítési feladatok:
Győr, Mosoni-Duna-híd
Vác új Duna-híd
Lónyai, Tisza-híd
Tivadar, Tisza-híd
Szeged, Tisza-híd
Szamossályi, Szamos-híd
Hatvan, Zagyva-híd

Mindent összevetve tehát elmondható, hogy a közúti infrastruktúránk az elmúlt években nagyon dinamikusan fejlődött,
és a jelentős forrásoknak köszönhetően a jövőben is várható az úthálózat nagyarányú bővülése.
Újonnan épült vagy épülő hidak, elkerülő utak, új gyorsforgalmi szakaszok sokasága biztosítja, hogy egyre biztonságosabban és gyorsabban tudjunk közlekedni.

Megállapítható, hogy a hazai négy vagy több sávos úthálózat még annál is jelentősebb, mint amit az autópályákat és gyorsforgalmi utakat ábrázoló térképes kiadványok mutatnak.
Ez a négysávos főutaknak köszönhető, melyek hossza az elmúlt öt évben majdnem megduplázódott
és jól látható, hogy a fejlesztések során továbbra is terveznek ilyen projekteket.

Már most a régió egyik legfejlettebb országa vagyunk e téren, de ha az előttünk álló fejlesztési tervek megvalósulnak, egy európai szinten is igazán jónak számító négy (vagy több) sávos úthálózatot tudhatunk majd magunkénak.

👉 Kapcsolódó:
1000 kilométernyi útszakasz újul meg idén!
2010 óta 6000 km út újult meg, az elvégzett beruházások összértéke 755 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/3124/1000_kilometernyi_utszakasz_ujul_meg_iden
2853 milliárd (!) forint kárt okozott a baloldal az M5-M6 autópályák PPP szerződéseivel, a díjat ma is fizetjük, és fizetjük egészen 2040-ig.
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszoros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel

Forrás: https://novekedes.hu/elemzesek/mar-csak-egy-megyei-jogu-varos-nem-elerheto-negysavos-uton-mutatjuk-hol-epulnek-uj-utak-iden

Címkék: Fejlődés