Címke: Fejlődés

Aki fejleszteni, építeni akar, az pályázik, nyer, és épít

Az örökké panaszkodó polgármesterenek ez kötelező olvasmány

Aki fejleszteni, építeni akar, az pályázik, nyer, és épít

Balaicz Zoltán: BRAVÓ! Hatalmas teljesítmény! 🇭🇺

📌 Korábban megosztottuk már Zalaegerszeg középületeinek fejlesztéséről szóló cikkünket, ebben óvodákról, iskolákról, idősotthonokról és még sok minden másról is szó esik.
https://szamokadatok.hu/Post/1935/Add_tovabb_hogy_a_te_polgarmestered_is_lassa_hogyan_kell_kommunikalni_a_fejlesztesekrol

📌Most nézzük a "nagyobb falatokat"
Üstökösként tör előre Zalaegerszeg
A ZALAI MEGYESZÉKHELYEN OLYAN FEJLŐDÉST ÉRT EL A KORMÁNYPÁRTI VEZETÉS, AMI A BALLIBERÁLIS OLDALT LERADÍROZTA

Kétszázmilliárd forint fejlesztési forrás érkezett és érkezik Zalaegerszegre 2014 óta, amelyből a hagyományos értékeket megtartva lényegében újjávarázsolják a várost. Közben olyan ultramodern munkahelyteremtő beruházások valósulnak meg a településen, amelyek nemcsak a megyeszékhely jelenét, hanem a távoli jövőjét is biztosítják. A zalaegerszegiek értékelik a kormánypárti vezetés erőfeszítéseit, a környező nagyvárosokból pedig egyre inkább irigykedve tekintenek a szomszéd várra.

Nagyon sok megyei jogú városban született szoros eredmény a 2019-es önkormányzati választáson, legalább féltucat megyeszékhelyen néhány százaléknyi szavazaton múlt, hogy az adott település élére kormánypárti vagy ellenzéki polgármester állt. Éppen a kiélezett küzdelem miatt fordult elő három helyen is – Nagykanizsán, Szekszárdon és Szolnokon –, hogy a polgármesteri széket fideszes politikus hódította el, de a közgyűlésben a polgári oldalnak nem lett többsége. Ha úgy tetszik, Zalaegerszeg a tipikus ellenpélda.

A hatvanezer lakosú zalai megyeszékhelyen a kormánypártok színeiben induló Balaicz Zoltán a voksok csaknem hetven százalékát besöpörte, miközben ellenfele, az összbaloldali Keresztes Csaba csak a szavazatok alig több mint 22 százalékát kapta.

Ezek után nem meglepő, hogy a polgári oldal jelöltjei mind a tizenkét egyéni körzetben megszerezték a mandátumot, balliberális politikusok pedig csak listáról jutottak be a közgyűlésbe. Balaicz Zoltán polgármester ráadásul arra a bravúrra is képes volt, hogy nemcsak megtartotta a már 2014-ben is erős pozícióit, hanem növelni is tudta a támogatottságát. Amíg a hat évvel ezelőtti megméretésen kevesebb mint tízezer voksot kapott, addig 2019-ben már csaknem 15 ezret.

S hogy mi Balaicz Zoltán és a polgári oldal titka Zalaegerszegen? Erre a város első embere – aki 2006-tól önkormányzati képviselőként, majd 2010-től alpolgármesterként dolgozott a zalai megyeszékhelyért –, azt mondja: nincs titok, csak sok-sok munka, s az a körülbelül kétszázmilliárd forint fejlesztési forrás, amely az utóbbi években a településre érkezett. – Amikor 2014-ben az emberek bizalmából a város polgármestere lettem, úgy láttam, hogy ha a kultúra, az oktatás és az egészségügy területéről érkező kihívásokra sikerrel kívánunk válaszolni, akkor először a gazdaságot kell megerősíteni. Azt tapasztaltam, hogy 2010-től a környéken levő megyei jogú városok az Orbán-kormány segítségével olyan aktív gazdaságfejlesztésbe kezdtek, ami Zalaegerszegen kevéssé mutatkozott meg, és ezt pótolnunk kellett. Néhány adat pontosan megmutatja, hogy mára hová jutottunk: 2014-ben a helyi iparűzési adó 3,2 milliárd forint volt, a járvány előtt pedig már elértük az ötmilliárdos határt, közben 2020 elejére négyezer új munkahely jött létre a városban, míg a regisztrált álláskeresők száma 2,3 százalékra csökkent.

Aki ma Zalaegerszegen akar és képes dolgozni, el tud helyezkedni – mondja el Balaicz Zoltán. Hozzáteszi: ezért is gondolkoztak abban, hogy munkáshotelt építenek, így a távolabbról érkező munkaerőt is el tudják helyezni a városban. Szavai szerint egy újabb szálló építésére még inkább szükség lesz a jövőbeni fejlesztésekkel párhuzamosan.

Ultramodern fejlesztések

A gazdaság folyamatos erősítése lehetőséget teremtett Zalaegerszegen arra, hogy több fontos beruházásba kezdjenek.

– Ehhez egy önkormányzat azonban önmagában kevés lenne, ezért is vagyunk hálásak a magyar kormánynak, hogy a Modern városok program elindult. Eger és Sopron után mi voltunk a harmadik helyszín, ahová Orbán Viktor miniszterelnök ellátogatott.

A szerződést 2015 áprilisában írtuk alá, amelynek köszönhetően olyan fejlesztésekre nyílt lehetőség, amelyekről korábban még álmodni sem mertünk. Ilyen például a kétszer két sávos M76-os gyorsforgalmi út megépítése, amely 170 milliárd forintból valósul meg. Ha 2023-ra teljesen elkészül, akkor megszünteti Zalaegerszeg elszigeteltségét, ennek segítségével pedig a gazdaságfejlesztés is sokkal könnyebb lesz – hangsúlyozza a polgármester. Balaicz Zoltán kiemeli azt is, hogy az M76-os gyorsforgalmi úthoz kapcsolódóan több nagy fejlesztést álmodtak meg az északi ipari parkba. Úgy fogalmazott, köszönettel tartoznak Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek azért, hogy a járműipari tesztpálya a városban valósul meg, amely az elektromos és önvezető autók kutatásfejlesztését teszi lehetővé. A létesítmény részben üzemel, már most csaknem kétszáz céggel működnek együtt, de a fejlesztés végső átadása várhatóan 2022 tavaszán lesz. S ehhez kapcsolódóan elindult a Science Park beruházás is. Hamarosan megkezdi működését a Drónkompetencia Központ, ahol a légi közlekedés kapcsán végeznek kutatásokat, fejlesztéseket. Emellett a közelmúltban tették le egy hadiipari üzem alapkövét, ahol a német Rheinmetall és a magyar állam vegyesvállalata Lynx harcjárműveket gyárt majd. Ott ötszáz új munkahely létesül. Balaicz Zoltán úgy véli, e nagy fejlesztések segítségével Zalaegerszeg nyertes pozíciót foglalhat el. Kiemeli azt is, ebben a munkában számíthatnak Vigh László országgyűlési képviselő segítségére, akivel közösen dolgoznak a város fejlesztésén.

Messze a kort meghaladva

Ahhoz azonban, hogy az újonnan épülő és már meglevő cégeket ki tudják szolgálni helyi munkaerővel, meg kell erősíteniük a szakképzést, ehhez a Ganz Ábrahám Technikumot szeretnék fejleszteni. Emellett szükség van egy erős felsőoktatási háttérre is a megyeszékhelyen, ennek elemeként a Pannon Egyetem január elsejétől helyben létrehozta a Zalaegerszegi Egyetemi Központot. Ennek két lába van: az egyik a gazdálkodási kar, a másik a Műszaki Mechatronikai Intézet, amelyet idővel szintén karrá fejlesztenének. Ez nagy segítség lesz abban, hogy a fiatalokat, majd a fiatal családokat helyben tudják tartani, mert ha valaki Zalaegerszegen piacképes képesítést szerez és el tud helyezkedni, akkor jó eséllyel a városban képzeli el a jövőjét is.

– Ahhoz azonban, hogy az itt élők jól is érezzék magukat a településen, magas színvonalú szolgáltatásokra, programokra is szükség van. Az ezekhez szükséges fejlesztéseket szintén a Modern városok programból valósítjuk meg.

Ötvenszázalékos készültségnél tart az új uszoda építése, de minden épített örökségünket megújítottunk vagy megújítunk az elkövetkező időben, ezekhez a munkálatokhoz állami segítséget kaptunk – mondja a zalai megyeszékhely első embere. S persze a fejlesztések nem állnak meg itt, már elkészült a Zalaegerszeg 2030 program, amelyre várják a kormány áldását. A polgármester szerint ha ezek a fejlesztések mind megvalósulnak, akkor egy évtized múlva a településen lakók úgy lehetnek majd büszkék a város múltjára, hagyományaira, értékeire, hogy közben egy olyan modern településen élnek majd, amely nyitott lesz a XXI. század kihívásaira. Sőt a digitalizációban és robotizációban élen járva felkészült lesz a távoli jövőre is.

Az ellenzék elsorvadt

A Zalaegerszegen tapasztalható fejlődés lényegében felőrölte helyben az ellenzéket, a folyamat a végéhez ért. A városban 1994 óta van polgári vezetés, amely legutóbb már úgy tarolt, hogy nemcsak minden egyéni körzetben, hanem az összes szavazókörben is nyert. Balaicz Zoltán azt mondja, hogy a közgyűlésben ülő ellenzéki képviselőkkel korrekt az együttműködősük, a város ilyen értelemben is a béke szigete, ahol mindenki a szakmaiságra igyekszik koncentrálni, a politikai botrányok így elkerülik a települést. Nem úgy a Covid-járvány, amely Zalaegerszeg életére is negatívan hat, de ahogy a kormány, úgy helyben a Balaicz Zoltán vezette város is a gazdaság élénkítésében, a munkahelyek megőrzésében és a családok támogatásában látja a kiutat. Úgy véli, 2021 nem lesz könnyű év, idén járványköltségvetésre lesz szükség, de a város működni fog, a munkahelyek megmaradnak, a fejlesztések haladnak tovább, 2022-re viszont már újra gazdasági fejlődést vár.

Elégedett helyiek

Optimisták a zalaegerszegi emberek is. A hirtelen jött tavaszias időnek köszönhetően sokan döntöttek úgy, hogy kimerészkednek a szabadba, az épülő Alsóerdei Sport- és Szabadidő-központ környékén is többen kocogással, sétával kapcsolódnak ki. A napos időben a városközpontban is többen tartózkodnak, az egyik padon két középkorú asszony beszélget és élvezi a napsütést. Kérdésre elmondják, hogy mindketten Zalaegerszegen születettek, és egész életükben itt éltek, és soha semmi pénzért nem költöztek volna el a városból, amit nagyon szeretnek. Nagyon örülnek a sok zöldövezetnek, az egyikük a Landorhegy környékéről nagyon kellemes gyermekkori emlékeket őriz, az ottani platánsorról valósággal ódákat zeng. Egybehangzóan állítják, hogy Zalaegerszeg nagyon is élhető település, ahol minden megtalálható, ami fontos nekik. Mint mondják, rengeteg fejlesztés történt a megyeszékhelyen, megfelelő a tömegközlekedés, jó a közbiztonság, a város a béke szigete.

– Eszembe sem jutna félni Zalaegerszegen. Azok a negatív, rossz hírek, amelyeket a televízióban látunk, nálunk nem történhetnek meg, legalább is eddig nem volt rá példa – mondja mosolyogva egyikük.

Szeretik azt is, hogy a városban jellemzően nagyon sok program van – ezeket persze a koronavírus-járvány miatt most nem lehet megtartani –, alapesetben a nyáron egymást érik a fesztiválok. Emiatt nemcsak ők, de még a gyermekeik is Zalaegerszegen maradtak, itt vásároltak lakást is. – Pedig a lányom egyetemista korában azt mondta, hogy Zalaegerszeg egy halott város, ahol nem lehet semmit csinálni. Azóta sok minden, így az ő véleménye is pozitív irányba változott, így szívesen lakik a településen, itt képzeli el a jövőjét – emeli ki az asszony.

Dicséret a szomszéd várból

Nagyon jó véleménnyel van a városról az egyik helyi bevásárlóközpont felé igyekvő fiatal nő is. Azt mondja, otthon érzi magát a megyeszékhelyen, hiszen ide született, itt vannak a barátai, ismerősei, akikkel szívesen tölti együtt az időt. A városban minden fontosat megtalál, de szívesen venne még több kiülős szórakozóhelyet. – No, nem most, télen, főleg a járvány idején, de akkor lenne rájuk igény, ha újra visszatér az élet a normális kerékvágásba. Ettől függetlenül, ha nincs járvány, nagyon sok jó program van Zalaegerszegen – jegyzi meg nevetve. Úgy véli, új nagy fejlesztésekre nem feltétlenül van szükség a városban, de azt megemlíti, hogy az utakra kellene még pénzt költeni, bizonyos szakaszokra ráférne a felújítás.

Az elért eredményekre a szomszéd várban, Nagykanizsán is felfigyeltek. Sok mindent elárul, hogy egy magát nagykanizsainak valló férfi a következő hozzászólást tette Balaicz Zoltán polgármester évértékelő interjújához, amelyet Zalaegerszeg hivatalos Facebook-oldalán is közzétettek: „Gratulálunk! Rendszeresen járok Egerszegen, kanizsai lakosként is élmény látni a sikeres munkahelyteremtő beruházásokat, a látványos városfejlesztési eredményeket, általános modernizációt és a hatalmas, stratégiai közlekedési infrastruktúra fejlesztéseket.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/ustokoskent-tor-elore-zalaegerszeg-9273236/

Címkék: Fejlődés  Önkormányzat 

Országépítés - amit eltitkolnak a balliberális álhírgyártó pártok és médiájuk

Szánj rá 30 percet, nézd meg, és oszd meg másokkal is!

A videónk bővült, és immár több mint 30 percben mutatjuk be a valóságot. Az index, a HVG, a Telex, az ATV, a DK, a Momentum és a többi orbánellenes párt és médium évekkel ezelőtt bezárt és lebontott román kórházak, lepukkant orosz kollégiumokkal ábrázolják a magyar egészségügyet, 10 éve "stadionoznak", a többi fejlesztést elhallgatják.
📌 Kórházak, iskolák, óvodák, orvosi rendelők, bölcsődék, utak, kerékpárutak, parkok, tömegközlekedés, zöldterületek, megújuló energia, színházak, műemlék épületek, hidak, vasút, járművek, faültetés, árvízvédelem, és még sok minden más a Számok összeállításában!

A videóban szereplő fejlesztéseket felcímkéztük, a videót bővítettük. Akik szerint túl gyors a lejátszás, azok megállíthatják a videót bármely ponton és elolvashatják a feliratokat. A videó 31 perces lett és ez csak a töredéke annak, ami épült és újult meg 10 év alatt!

Dobrev a kétkezi munkásokat szidta, holott a videóban szereplő fejlesztéseket pont ők valósították meg. Tisztelet és hála minden magyar embernek, akik nem beszélnek, hanem dolgoznak országunk és nemzetünk javára, a döntéshozóktól a segédmunkásokig! Mi nem megyünk bele szájkaratéba, szócsaták helyett hiteles forrásmegjelöléssel tesszük közzé a valóságot! Mi a szemünknek hiszünk, és nem a hataloméhes, balliberális, nemzetáruló politikusoknak és lakájmédiájuknak!

A videóban az alábbi programok keretein belül megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések töredéke!
📌Steindl Imre Program
📌Egészséges Budapest Program
📌Magyar Falu Program
📌Kórházfejlesztési program
📌Nemzeti Hauszmann Program
📌Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program
📌Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram
📌Modern Városok Program
📌Bölcsődeépítési program
📌Széchenyi 2020
📌Nemzetfásítási Program
📌Településfásítási Program
📌10 000 fát Budapestre Program
📌Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program
📌Zrínyi 2026 Program
📌Nemzeti Iskolafelújítási Program
📌50 Megújuló Vasútállomás Program

Oszd meg "stadionozó" ismerőseiddel! Mutassuk meg mindenkinek a cáfolhatatlan valóságot!
A videó elérhető Youtube csatornánkon is: https://youtu.be/1VK76xQkSzA

Címkék: Egészségügy  Fejlődés  Nemzet  Oktatás  Videók 

Aki pályázik, az nyer és fejleszt!

A “szabad városokban” nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem!

Aki pályázik, az nyer és fejleszt!

Folyamatosan sírnak a baloldali városvezetők, hogy nekik nincs pénzük, mert a csúnya gonosz kormány elveszi azt. A valóság ezzel szemben az, hogy a kormány nem vesz el semmit, a kisvállalatok iparűzési adójának fele ott marad helyben a vállalatoknál, az ott dolgozó embereknél, a másik fele pedig megy az önkormányzatokhoz. Fejlesztési forrás is van, csak PÁLYÁZNI kell, dolgozni kell, tervezni kell, akarni kell, szervezni kell, és akkor lesz minden.

👉 Videónkban több mint 1500 fejlesztésről számolunk be 20 percben
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Lássuk a következő 6 példát.

📌1. Lékó Róbert: Folyamatosan fejlődik Orom

Több kisebb-nagyobb beruházás is történt az elmúlt évben az oromi helyi közösség területén. Megújult a vasútállomás, több kisebb rendezvényt is meg tudtak szervezni, emellett a közterületek karbantartására is nagy figyelmet fordítottak. Bár a terveket és azok kivitelezését a világjárvány nagyban befolyásolta, azonban nem álltak meg a fejlődés útján az oromiak.
A tavalyi évben az Oromon is áthaladó Szabadka-Zenta-vasútvonal újult meg. Lékó Róbert, az oromi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy Oromnál is kicserélték a síneket, a talpfákat és rendbe tették a jelzéseket, valamint a helyi vasútállomás is megújult.
- Az egész távon tulajdonképpen csak Oromon újult fel a vasútállomás. Itt teljesen új tetőszerkezetet kapott, új ajtót, ablakot, valamint meszelést. Egyelőre még üresen áll, de bízunk benne, hogy hamarosan lesz benne szolgálat is.
A 2021-es évre főképp olyan terveket láttak elő, amik a helyi utak karbantartására, felújítására vonatkoznak.
- Nagyon ambiciózus terveink vannak az idei évre, szeretnénk aszfaltozni, szeretnénk koptató réteget az utcákba és természetesen a földes utakat is javítani, ahol szükség mutatkozik rá. Aszfaltozást Újfaluban tervezünk, Oromon az utcáknak a koptató réteggel való ellátása van kilátásban, Völgyesen pedig a földes utaknak a javítását tervezzük -mondta Lékó Róbert.
A tanácselnök hozzátette, hogy a 2020-as évben csak a kisebb rendezvényeiket sikerült megszervezni, mint az oromi Lecsófesztivál vagy a völgyesi Aratóünnepség, így bíznak benne, hogy az idei évben már a nagyobb volumenű rendezvényeknek is otthont adhatnak majd.

Forrás: https://m.vajma.info/cikk/vajdasag/26076/Leko-Robert-Folyamatosan-fejlodik-Orom.html

📌2. Megújult az impozáns épület Szombathelyen

Befejeződött a Magyar Államkincstár szombathelyi irodaházának felújítása. A több hónapig tartó munkálatok során kívül-belül megújult a Vörösmarty és a Széll Kálmán utca sarkán álló emblematikus épület.
Tavaly március óta állványok vették körül és ponyva takarta a Hübner Tibor tervezte kultikus épületet. Ráfért már a felújítás a több mint százéves, impozáns ingatlanra, amelyen a 2013-as tetőcserén kívül eddig nagyobb átalakítás nem történt.
Most összesen 586 millió 660 ezer forintból tették rendbe az épületet. Mintegy 2250 négyzetméteren megszépült a homlokzat, megújították a ház pincerészét és az első két szintjét, továbbá kicserélték a nyílászárókat. Emellett korszerűsítették és bővítették a Magyar Államkincstár beléptető-, riasztó- és tűzjelző rendszerét.
Az udvart is érintette a beruházás: átépítették a csatornahálózatot, renoválták a falazott kerítést, térköveztek és új kerékpártárolót alakítottak ki.

Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megujult-az-impozans-epulet-szombathelyen-4594960/

📌3. Művelődési ház újult meg Szűcsiben

Szabó Zsolt írta: A mai napon Szűcsiben jártam, ahol Hordósné Kovács Krisztina polgármester asszonnyal átadtuk a Művelődési Ház felújított épületét.
TOP energetikai felújítás pályázatból az épület külső hőszigetelést, valamint új nyílászárókat kapott.
Mindezek mellett új fűtési rendszer is kiépítésre került. A korszerűsítéssel az épület esetében jelentős lesz a költségmegtakarítás a település kiadásaiban.

Forrás: https://www.facebook.com/SZABO.ZSOLT.FIDESZ/posts/2864983630392329

📌4. Átadták az orvosi rendelőt Mencshelyen

Az ünnepélyes szalagátvágással jelképesen is átadták az orvosi rendelőt a településen. A Magyar falu programban nyert több mint 20 millió forintból felújított rendelő a tavalyi év végén kapta meg az engedélyt a működésre, és 2021. január negyedikétől, hétfőnként már rendel a faluban Sebestyén Gyula háziorvos.
Ez az orvosi rendelő már közel 50 éve megvolt a településen, de hiába alakították át többször is, nem felelt meg az előírásoknak, ezért megszüntették. Az 2019-ben elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően végre sikerült megfelelően felújítani és akadálymentesíteni, így január eleje óta már kulturált körülmények között és az előírt követelményeknek megfelelően működhet a rendelő. Egyelőre a fontosabb orvosi eszközöket, műszereket még úgy hozza magával Nagyvázsonyból Sebestyén Gyula háziorvos, de Szabó Zoltán László polgármesterrel már tervezik, hogy pályáznak majd a rendelő eszközfejlesztésére is.
Kontrát Károly országgyűlési képviselő az avatót követően elmondta, hogy a Mencshelyen élők kívánsága volt, hogy újra működjön az orvosi rendelő, amit személyesen is támogatott, hiszen ezzel a helyiek mindennapi életfeltételei javultak.
– Örülök annak, hogy a Magyar falu program keretében sikerült erre forrást biztosítani. Mencshely polgármestere partner volt, gyorsan megvalósították a beruházást, és elindulhatott a rendelés. Most a rendelési idő bővítésén és orvosi eszközök beszerzésén gondolkodnak pályázati forrásból – mondta el az országgyűlési képviselő, aki további támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és örömmel tapasztalta, hogy fejlődik a falu.

Forrás: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-orvosi-rendelot-mencshelyen-4342828/

📌5. Folyamatos fejlesztések Visontán, megújult az óvoda és sok minden más is

Horváth Laci írta: Eredményes megbeszélést folytattunk Szarvas Lászlóval, Visonta polgármesterével a település helyzetéről és terveiről.
- Visontán is segítséget jelent a Magyar Falu Program, az új traktorral könnyebbé válik a közterületek- és a mezőgazdasági utak karbantartása is.
- Befejeződött az óvoda energetikai felújítása is, az épület szebb és fenntarthatóbb lett.
- Hamarosan egész Visontát ingyenes wi-fi hálózat fedi le, már állítják az oszlopokat a nagy sávszélességű internetszolgáltatás beindításához.
- Bővítik a temetőben az urnafalat.
- Fontos lépés a templomban a szószék és a keresztelő ládika felújítása.
Visontán is folytatjuk, tovább dolgozunk Szarvas László polgármesterrel a település stabil jövőjéért! 🇭🇺

Forrás: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/posts/3595062950585290

📌6. Megújult a Mária Magdolna Plébániatemplom Zalaegerszegen.

Vigh László írta: 172 millió forintból újult meg a megyeszékhely belvárosában álló Mária Magdolna Plébániatemplom külseje. A Modern Városok Program által támogatott beruházásnak köszönhetően teljessé vált a műemlék-rekonstrukció.
A templom új orgonát is kap, a hangszer építését a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra vállalta. A hangszerek királynőjét várhatóan év végén helyezik üzembe, s a három-négy hónapos hangolás után már ezen csendülnek fel a liturgikus énekek.

Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/3692351074188310

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

A beruházások forrásainak 75 százaléka hazai. A maradék 25 százalék sem ajándék, a piacunkat és a munkaerőnket adjuk érte

A beruházások forrásainak 75 százaléka hazai. A maradék 25 százalék sem ajándék, a piacunkat és a munkaerőnket adjuk érte

Már 115 ezren látták legutóbbi, fejlesztések bemutatásával foglalkozó videónkat.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773
Az egyetlen dolog, amit erre mondani tudtak az ellenzéki szimpatizánsok, hogy "Ez nem Orbán érdeme, ez uniós pénzből épült" Azt szögezzük le az elején, hogy a pénz önmaga nem épít semmit, dolgos magyar kezek, magyar mérnökök, döntéshozók ezrei dolgoztak azon, hogy a pénzből országépítés legyen, Gyurcsányék idejében is volt uniós pénz, az iskolákat mégis bezárták, a kórházakat eladták, bölcsődét meg nem építettek, de ezt csak zárójelben. Maradjunk a források témájánál.

Az uniós források a GDP 3-4 százalékát teszik ki, nagyjából ennyit termel egy autógyár. Az EU-s források járnak a tagállamoknak. Tehát ezek nem adományok, hanem ezért cserébe mi az uniós csatlakozáskor megnyitottuk a piacainkat, elszenvedtük az ezzel összefüggő károkat, megnyitottuk a munkaerőpiacainkat - mondta Orbán Balázs a Cseh Katalinnal folytatott vitában.

📌A zsarolásról:
Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: olyan ez, mint amikor Önnek van egy lakása, amit bérbe ad. Ön átadja a bérlőnek a lakás használati jogát, cserébe ő katonásan fizet. Lejárt az előző szerződés, de a bérlő új feltételekkel állt elő: ön továbbra is biztosítsa a lakás használati jogát, de majd a bérlő eldönti, hogy fizet önnek vagy nem, ha szerinte ön jófej, akkor fizet, ha úgy gondolja, hogy rossz fiú, akkor meg nem.
A kedves bérlő persze sosem írja le, hogy ő mit ért az alatt, hogy "jófejnek lenni" Ma azt jelenti, hogy ön egy lábon szökdel, holnap azt fogja, hogy kézen jár, holnapután meg azt, hogy megtanul repülni, aztán ha ezeket a feltételeket nem teljesíti, akkor amellett, hogy továbbra is az ön lakásában lakik, az önnek járó pénzt nem fizeti ki, mert ön nem jófej.
Belemenne egy ilyen szerződésbe? Ugye, hogy nem! Ezért helyezte kilátásba a vétót Orbán Viktor korábban, ezért harcoltunk.

📌Magáról a pénzről. Miért mondjuk azt, hogy ez nem ajándék, hanem ez a mi pénzünk?

Az "unióspénz" az EU csatlakozási szerződésben leírtak alapján kerül kiosztásra, ha bárki bármit elvon, azaz egyoldalúan megszegi ezt a szerződést, akkor a magyar állam is jogosulttá válik a szerződéstől eltérni, és mondjuk megadóztatni a nyugati termékeket, ezzel versenyelőnybe helyezni a magyar vállalkozásokat.

A balliberális hataloméhes politikusoknak és az őket vakon követőknek ideje lenne felébredniük Csipkerózsika-álmából - az "uniós pénz", amivel mindig hergelik és megvezetik az embereket, nem ajándék. Magyarország nagyon nagy árat fizetett érte, ugyanis az uniós csatlakozással egyidejűleg a piacunkat adtuk érte.

A "pénzcsapok elzárása" nem működik. A lisszaboni szerződésből nem következik, hogy politikai szempontokat be lehet vinni a normatív szabályozásba, a több éves költségvetést pedig nem az Európai Bizottság, és nem is az Európai Parlament határozza meg, hanem az Európai Tanács, amely a 27 ország első embereiből áll (államfők vagy kormányfők a saját országos rendszereik szerint, tőlünk a miniszterelnök), és kizárólag EGYHANGÚ döntéssel, azaz kompromisszumokkal érhető el a megállapodás. Senki semmit nem tud elzárni.

Az EU-n keresztül jövő források, nekünk JÁRNAK, és az is a mi pénzünk. Azért JÁR, mert a csatlakozási szerződéskor a megállapodásban egy csomó dologról lemondtunk, egy csomó dolgot megengedtünk, pl. megnyitottuk a piacainkat, minek következtében egész iparágakat raboltak le, tettek tönkre (cukoripar pl.), és CSERÉBEN olyan költségvetések készülnek az EU-ban, hogy ezek valamennyire kompenzálva legyenek. Bár úgy tűnik, hogy nettó kedvezményezettek vagyunk az EU költségvetések során, a megvalósuló projekteket nagy mértékben a nyugatiak, főleg a németek valósítják meg, így visszacsorog a pénz jelentős része.

Günther Oettinger, a német európai uniós biztos erről nyilatkozott is korábban (azaz elszólta magát), hogy a németek nem nettó befizetők, hanem nettó kedvezményezettjei az ilyen politikának. Az indexen olvasható (a Forrásnál belinkelt) cikkben a magyarokra és lengyelekre kérdez rá a riporter, Oettinger válaszol:

"Why not save even more – for example, the billions in EU structural funds that go to Poland and Hungary, since those two countries refuse to take in refugees?

Budgetary policy shouldn’t be used to impose political penalties. The structural funds are for making weak regions more competitive. And a large part of every euro the EU gives Poland comes back to Germany. The Poles use the money to place orders with the German construction industry, to buy German machines and German trucks. So net contributors such as Germany should be interested in the structural funds. From an economic perspective, Germany isn’t a net contributor but a net recipient."

Magyarul a németek sokkal érdekeltebbek az ilyen "unióspénzek" politikájának, hiszen bár távolról úgy tűnik, hogy a keleti országok kevesebbet fizetnek be, és többet kapnak vissza, a gyakorlatban a pénz nagy része visszafolyik a német gazdaságba, mert német gépeket veszünk, némeg cégek magyarországi munkahelyteremtését támogatjuk, német termékek lepték el a magyar piacot ADÓZATLANUL.

Józan paraszti ésszel meg lehet érteni: a régi, nyugati EU nem azért vette be a közép- és kelet-európai országokat, mert jót akart tenni velünk. Azért vettek be, mert ez nekik előnyös volt.

Az „EU támogatás” valójában pénznyomtatási engedély

2004-2015 között kb. 8 ezermilliárd forintnyi „EU-támogatás érkezett az országba”. Ez az összeg egy főre vetítve 800 ezer forint. Az „EU-támogatásra” legtöbben úgy tekintenek, mintha egy adomány lenne az EU részéről.

Talán meglepő, de ez a „támogatás” valójában jelenleg semmibe nem kerül az EU-nak. Magyarország pedig „EU-támogatás” nélkül is tudná csinálni ugyanazt, mint eddig: pénzt teremteni a semmiből és szétosztani azt.

Hogyan lehetséges ez? Mi is az az „EU támogatás”?

Ahhoz, hogy a bevezető gondolatok igazságtartalmát megítéljük, szükséges valamennyire belemenni a technikai részletekbe.

Mit jelent az, hogy „bejön az országba” az „EU-támogatás”? A magyar állam bankja a Magyar Nemzeti Bank. Az MNB-nek eurószámlája van több nyugati bankban, például a bázeli Nemzetközi Fizetések Bankjánál. Amikor Brüsszel átutalja az „EU-támogatást”, akkor az euró például erre a bázeli számlára kerülhet. Ezzel párhuzamosan a jegybank a Magyar állam jegybanknál lévő eurószámlájára beírja ezt az összeget. A magyar állam így eurókövetelésre tesz szert a jegybankkal szemben.

A magyar állam az „EU-támogatásokat” nem euróban, hanem forintban osztja ki. Ezért megkéri a jegybankot, hogy váltsa át az eurót forintra. A hétköznapi gondolkodás azt sugallná, hogy az átváltás azt jelenti, hogy a jegybank – a példában Bázelben lévő – euróját eladja és ezért forintot vesz a devizapiacon. Valójában a jegybank nem ezt csinálja, hanem „házon belül váltja át” az eurót. A „házon belüli átváltás” azt jelenti, hogy a jegybank a magyar állam euró-számlájáról lehúzza az ott lévő euró összeget, és ezzel párhuzamosan forintot teremt a semmiből, aztán ezt ráírja a magyar állam forint-számlájára. Tehát a jegybank forintot teremtett a semmiből a magyar állam számára.

Nézzünk egy példát: 1 milliárd euró „EU-támogatás jön be”, az árfolyam pedig 350 forint per euró. Ebben az esetben a jegybank teremt 350 milliárd forintot a semmiből az állam számára, ezzel párhuzamosan pedig 1 milliárd eurót parkoltat Bázelben.

Ezt követően a magyar állam az „EU-támogatást”, azaz a frissen teremtett forintot kiutalja a pályázatokon nyert vállalkozásoknak. A vállalkozások az elnyert összeget a bankszámlájukra kapják, így a kiosztott forint a bankrendszerben jelenik meg. De mivel a bankrendszernek nincs igazán szüksége erre a pénzre, a bankok ezt visszateszik a jegybankba és lekötik betétként. Így a frissen nyomtatott jegybankpénz, miután tett egy kört a gazdaságban – mondhatjuk – alvó jegybankpénzzé alakul.

Mi történik azzal a – példában 1 milliárd – euróval, amely az MNB bázeli számláján van? A bemutatott „házon belüli átváltás” során a jegybank ehhez az euróhoz eddig nem nyúlt. A jegybank később ezt az eurót „befekteti”, ezért „értékes”, kamatozó eurózónás államkötvényeket vesz. Például francia, német, olasz, stb. államkötvényeket. Ez azt jelenti, hogy a jegybank visszautalja az eurót eurózónás országoknak, és ezért cserébe eurózónás államkötvényeket kap.

Aztán ez a visszautalt euró adhatja az új kör kezdetét. Ezt aztán az eurozónás államok újra átutalhatják a brüsszeli közös kalapba. Ebből Brüsszel újra adhat „EU-támogatást”, azaz az euró mehet újra Bázelbe. A bázeli euró ürügyén újra nyomtathat a jegybank forintot. Aztán pedig az eurót újra visszautalhatja a jegybank az eurózónás országokba, amikor azt „befekteti” eurózónás államkötvényekbe.

Az egész végeredménye, hogy az MNB az egyik oldalon egyre több eurózónás államkötvényre tesz szert, a másik oldalon pedig egyre több forintot nyomtat a semmiből. csak 2004-2015 között kb. 8 ezermilliárd forint „EU-támogatás jött be” az országba. Valójában ennek az összegnek a túlnyomó része ma is ott hever a jegybank eszközoldalán „devizatartalék” címen. Ennyi többlet (francia, német, olasz stb.) államkötvénnyel rendelkezik a jegybank 2004 óta. Ezzel párhuzamosan a jegybank kb. ugyanennyi, azaz kb. 8 ezermilliárd forintnyi jegybankpénzt teremtett a semmiből 2004-2015 között

Tényleg kincs a devizatartalék?

Korábban már feszegettük azt a kérdést, hogy vajon a devizatartalék tényleg kincs-e, és van-e lehetősége erős katonasággal nem rendelkező országnak a devizatartalékát beváltani valamilyen értékre.

Nézzünk egy példát a helyzet szemléltetésére. Van egy település, ahol a helyi maffiózó állandóan „hitelbe” vásárol a helyi kisboltban. A boltosnál egyre nagyobb követelésállomány halmozódik fel a maffiózóval szemben. De mit tud ezzel csinálni? Mennyit érnek ezek a követelések? Ha végül ezeket a követeléseket nem lehet pénzre beváltani, akkor valójában az történik, hogy a maffiózó folyamatosan ingyen vásárol.

Ha a „devizatartalék” olyasmi, mint a maffiózóval szembeni követelésállomány, akkor az EU-nak valójában semmibe nem kerül az „EU-támogatás”. Ugyanis az eurót, amit „EU-támogatás” címen kapunk, azt visszaadjuk „devizatartalékolás” címen, a „devizatartalékot” pedig végül nem tudjuk beváltani semmire. Így az egész bonyolult műveletsorra érdemes inkább egyfajta pénzteremtési engedélyként tekinteni.

Ha már nyomtatunk, miért ne nyomtathatnánk magunknak pénzt?

Felmerül a kérdés, hogy a pénznyomtatáshoz miért van szükség erre az egész hókusz-pókuszra? A jegybank miért ne tehetné meg, hogy egyszerűen pénzt nyomtat az állam számára?

A magyar államnak ezt jelenleg jogszabályok tiltják meg. Az ország 1996-ban az IMF és a Világbank „segítségével” alakította át a pénzügyi rendszerét úgy, hogy ne tudjon saját maga számára pénzt teremteni, csak devizával szemben. Ezt követően, kezdetben elsősorban dollárral szemben képezhetett pénzt magának az ország. Majd a 2004-es EU-csatlakozás óta dollár helyett elsősorban euróval szemben teremthet az ország forintot. Ha nem lenne ez a jogszabályi korlát, akkor a jegybank minden további nélkül tudna nyomtatni pénzt az állam számára.

Talán sokak első reakciója, hogy saját pénznyomtatásnak biztosan nem lenne jó vége, ezért ne csináljuk. Érdemes két különböző problémát megkülönböztetni:

– Jó dolog-e, hogy pénzt nyomtatunk a semmiből?
– Jó dolog-e, hogy átadjuk a jogot az EU-nak, hogy kontrollálja, mikor mennyi pénzt nyomtatunk a semmiből?

Jó dolog-e, hogy pénzt nyomtatunk a semmiből?

Korábban volt arról szó, hogy a pénzteremtő hatóság vásárlóerőt vesz el mindenki mástól. Akinél a friss pénz megjelenik, az ingyen vásárlóerőhöz jut. Ezzel párhuzamosan nő a pénzmennyiség, ezért a pénz értéke kicsit lecsökken, azaz mindennek felmegy az ára egy kicsit. Így minden pénztulajdonos vásárlóerőt veszít. Szintén volt arról szó, hogy amennyiben a pénznyomtatás mértéke nem túl nagy, úgy ezzel együtt lehet élni. Amennyiben az állam a nyomtatott pénzt a társadalom számára hasznosan, hatékonyan és tisztán költi el, akkor a pénzteremtés egyfajta fair adóként fogható fel.

Mind az EU égisze alatt történő, mind az önálló pénzteremtés esetén a pénznyomtatás helyességével kapcsolatban ugyanazok a kérdések merülhetnek fel: tényleg fair-e ez az adó, jól költi-e el az állam a nyomtatott pénzt stb.

Jó dolog-e, hogy átadtuk a jogot az EU-nak, hogy kontrollálja, mikor mennyi pénzt nyomtatunk a semmiből?

A különbség a két változat között az, hogy a pénznyomtatási engedély átadásával hatalmat adtunk az EU-bürokraták kezébe. Az EU állandóan zsarolhatja Magyarországot, hogy amennyiben Magyarország nem úgy táncol, ahogy az EU fütyül, akkor az EU megvonja az „EU-támogatást”.

Amennyiben nem tudnánk, hogy az „EU-támogatás” csak egy pénzteremtési engedély, és a vonatkozó jogszabályokat, ha akarjuk, megváltoztathatjuk, úgy ez a zsarolás igen fenyegető érzést keltene bennünk. Ebben az esetben elhinnénk azokat a szlogeneket, hogy „az EU finanszírozza Magyarországot”, „EU-támogatások nélkül nem lenne sehol a gazdaság” és hasonlók.

Ha a jelenlegi keretrendszerből ki akarunk lépni, akkor ennek egyik módja, hogy megváltoztatjuk a pénzteremtéssel kapcsolatos jogszabályokat és saját magunk számára teremtünk pénzt. Emellett bombabiztos és átlátható szabályokkal korlátozzuk, hogy minden évben mennyi pénzt nyomtathat a jegybank az állam számára.

Valójában az önálló pénzteremtés kérdését nem lehet hermetikusan elzártan kezelni. A jelenlegi „szövetségi” rendszerben, azaz EU-tagországként valószínűleg kötelező elem a kisebb tagok számára az önálló pénzteremtés feladása. Viszont abban a hipotetikus esetben, ha nagyon elegünk lenne az EU-ból, akkor az „EU-támogatás” elvesztésétől való félelem nem kell, hogy eltántorítson minket szándékainktól. Nyomtathatunk pénzt magunknak valamilyen más címen.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/1058/Az_unios_penz_nem_ajandek_-_a_piacunkat_adtuk_erte
https://mandiner.hu/cikk/20150915_szabo_gergely_az_eu_tamogatas_nem_ajandek_hanem_penznyomtatasi_engedely
https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/
https://www.handelsblatt.com/today/politics/handelsblatt-interview-oettinger-germany-may-have-to-pay-more-to-eu/23567142.html

📌A Számok korábbi cikke az uniós pénzről, kicsit bővebben, részletesebben: https://szamokadatok.hu/Post/1058/Az_unios_penz_nem_ajandek_-_a_piacunkat_adtuk_erte
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte
📌 Videó: https://www.facebook.com/FideszHU/videos/633027274073571

Címkék: Európai Unió  Fejlődés 

A Kormány minden települést támogat

Aki fejleszteni akar, az pályázik és nyer!

A Kormány minden települést támogat

🔴 Az ellenzék mindig azt hazudja, hogy a kormány különbséget tesz a települések és így az emberek között politikai alapon.
Az alábbi cikkben lesz nagyváros, kis falu, lesz "Fideszes" és nem "Fideszes" is, és milyen érdekes - akik pályáztak, azok nyertek is.
Összegezve tehát elmondható, hogy minden települést támogat a kormány, csak pályázni, dolgozni kell.

🔴 További fejlesztések ebben a 20 perces videóban:
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

📌1. Új óvoda Kispesten!

Dódity Gabriella írta: Hamarosan ebben az új rendelőben fogadják az orvosok a legkisebb kispestieket, miután az Egészségügyi Intézet korábbi gyermekorvosi részén korszerű MR és CT állomást alakítottak ki.
Köszönet illeti Dr. Kumin Marianna főigazgató asszonyt, aki miután átvette az intézet irányítását, azonnal nekilátott a kispesti egészségügyi ellátás átalakításához. Korábbi elképzelése, az egynapos sebészet is megvalósulhat hamarosan Kispesten, az átfogó fejlesztéshez a kormány 930 millió forintos támogatást biztosít Kispestnek az Egészséges Budapest Programból.
Szerencsére a baloldali városvezetés által elpuskázott lehetőséget sikerült korrigálnunk, így már Kispest is élvezheti a kormányprogram előnyeit. Korábban ugyanis egy hibásan kitöltött felmérőben Kispest azt jelezte, egyetlen egy forint támogatásra sincs igény. Köszönjük a kormány segítségét!

Forrás: https://www.facebook.com/doditygabri…/posts/3727036797377404

📌2. Újabb 6 falubusz került oda, ahol a legnagyobb szükség volt ezekre.

Horváth Laci írta: Kijelenthetjük, hogy a falubusz-beszerzés a Magyar Falu Program egyik slágere!
Erdőkövesdre is hamarosan megérkezik az új, 9 személyes, akadálymentesített jármű, mely nagy segítség lesz az idősek-, a betegek- és az iskolások szállításában, illetve a szociális ellátásban is. Halla István polgármesterrel bőven akadnak még terveink a falu fejlesztésére!
Tavaly Erdőkövesd mellett térségünk további 5 települése: Bükkszék, Fedémes, Mátraballa, Recsk, és Szentdomonkos nyert falubuszra támogatást, 2019-ben pedig Aldebrő, Bekölce, Bükkszentmárton, Hevesaranyos, Mátraszentimre, Mikófalva, Pálosvörösmart, Parád és Parádsasvár.
Ebben az évben is folytatjuk, dolgozunk tovább!

Forrás: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/posts/3563868083704777

📌3. Megújult épület – Elkészült a Bocskai Kálmán Szolgáltatóház Nyíregyházán

Megújult a Bocskai utca – Kálmán utca sarkán lévő műemlék védettségű épület egy átfogó, 1,2 milliárd forintos, 100 százalékban támogatott projekt keretében. A program része a természeti örökségek mellett az épített örökségek védelme és fejlesztése is.
Évtizedekig egy helyi védettségű, de folyamatosan romló épület állt a Bocskai utca és a Kálmán utca sarkán, melynek a felújítása most készült el a „Zöld Város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében.
„Egy nagyon érdekes, egyedülálló beruházás történt, be akartuk bizonyítani azt, hogy itt a régi szép épületek, amelyek Nyíregyháza stílusát, hangulatát is adták, nem szabad, hogy tönkremenjenek, ezért tulajdonképpen a Bocskai utca felől teljes eredeti állapotában, ahogy száz-egynéhány évvel ezelőtt állt, azokkal a stílusjegyekkel építettük meg, belül viszont, ahogy láthatjuk, egy 3 szintes, funkciót is biztosító, modern, 21. századi épület valósult meg, a gépészettől kezdve mindennel együtt, az udvaron pedig 8 parkoló és 10 kerékpártároló létesült, és itt lehetőség lesz arra, hogy olyan szolgáltatóház alakuljon ki, amely egy kulturális, turisztikai attrakciót is jelent” – mondta el televíziónknak dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.
A program részeként tavaly elkészült már a Kállay-kúria, idén tavasszal pedig a Móricz Zsigmond Színház melletti Szindbád átadása is megtörténhet – tette hozzá a polgármester.

Forrás: https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujult-epulet-elkeszult-a-bocskai-kalman-szolgaltatohaz-2021-01-18

📌4. Új szolgálati lakás Farádon

Gyopáros Alpár írta: A szolgálati lakás programot azért indítottuk a Magyar Falu Programban, hogy enyhítsünk a falvakban tapasztalható szakemberhiányon.
Farádon a vezető óvónői állást sikerült stabilizálni a pályázatnak köszönhetően. Hajrá Szalai Zoli! Csak így tovàbb! Hajrá Farád!

Forrás: https://www.facebook.com/alpar.gyoparos/posts/1546836582192039

📌5. Korszerűvé, biztonságossá vált a szennyvíztelep Zalalövőn

A szolgáltatás komfortfokozatának növelését, valamint a környezet védelmét egyaránt szolgálta az a nagyszabású térségi szennyvízprogram, amelynek avatóját pénteken tartották a zalai kisvárosban. Az 5,5 milliárd forint értékű fejlesztés összesen 17 települést érintett.
Gyarmati Antal, a házigazda település polgármestere kiemelte: a projektben Zalalövő és közvetlen vonzáskörzete mellett Jánosháza, Körmend és Lenti térsége érintett még. A fejlesztéshez szükséges forrást az Európai Unió kohéziós alapja, valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program biztosította. Zalalövőn 682 millió forint hasznosult.
Gyarmati Antal azt is elmondta: a hetvenes években épült tisztító korszerűtlenné vált, a kibocsátott szennyvíz paraméterei a környezetvédelmi előírásoknak már nem feleltek meg, elsősorban ez indokolta a beruházást. A fejlesztés szolgálja továbbá a Balaton vízgyűjtő területének védelmét, megteremtette a lehetőségét, hogy a helyi lakóingatlanok közel száz százaléka számára elérhető legyen a hálózatra való csatlakozás lehetősége, de akár további környező települések – Zalaháshágy, Szaknyér, Hegyhátszentjakab és Őrimagyarósd – szennyvízét is fogadni tudják.

Forrás: https://www.facebook.com/vigh.laszlo.01/posts/3678409728915778
https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszeruve-biztonsagossa-valt-a-szennyviztelep-zalalovon-4845217/

📌6. Kereki fejlesztése, új gépek, új rendelő, és még sok minden más.

Witzmann Mihály írta: Új rendelő, új szolgálati lakás, új orvos Kerekiben!
Csicsai László polgármester úr hívott és én mentem Kerekibe.
Velem egy időben érkezett meg az új traktor és a jármű számos kiegészítője. Köszönjük, Magyar Falu Program!
Javában tart az ingyenes WIFI hálózat kiépítése, szintén pályázati forrásból.
Ám a legnagyobb öröm, hogy új, fiatal háziorvos költözik a településre, aki Pusztaszemes és Bálványos községekben is ellátja a háziorvosi teendőket.
Szerencsére kormányzati támogatásból megújulhat az orvosi rendelő és a szolgálati lakás is.
Doktor úrral személyesen is volt alkalmam beszélni, és kiderült, hogy milyen orvosi eszközökre van szüksége a hatékony munkához.
Megígértem: az idén erre is találunk állami forrást!
Hajrá, Kereki! 🇭🇺

Forrás: https://www.facebook.com/witzmannm/posts/2831399237136452

ADD TOVÁBB!

Címkék: Fejlődés 

A Bagi vasútállomás fejlesztése

Országépítés, télen-nyáron

A Bagi vasútállomás fejlesztése

📌 Videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773
Benne további megújult állomások: Keszthely, Kaposvár, Békéscsaba, Karcag, Balatonszentgyörgy, Vác, Balatonfüred, Székesfehérvár, Nagytétény-Diósd, Gödöllő, Pécs, Pilisvörösvár, Dunakeszi, Balatonfőkajár, Tárnok, Kenderes, Zánkafürdő, Aszód, Tapolca.

(A balliberális álhírgyártó propaganda közben nyomja a "Lölő, Tiborcz, Orbán, lopás, oligarcházás" szokásos mantrát, csak miközben most újjáépül Magyarország, ezeket a hamis vádakat azok fogalmazzák meg, akik hagyták leromlani az infrastruktúrát, az egészségügyet, az oktatást, mindent...

Nem PPP, nem hitel, hanem saját hazai és (az álhírekkel ellentétben nem ellopott) saját uniós forrásból megújult Bag vasútállomása.
Kommentben elhelyezünk belső képeket is.
A fejlesztés keretén belül P+R parkoló épült, megújult az állomás épülete, megújult a vasúti pálya, felüljáró épült liftekkel, épültek magasperonok, perontetők, utastájékoztató rendszer, zajvédő falak, megújult a buszforduló, és mindezt hamarosan át is adják.
🔴 Talán többet mond minden szónál ez a videó: https://youtu.be/tjPVoAuMlgE
A kép felső felében pedig a régi állapot: Gyurcsányék "végig hazudták" kormányzásuk 8 évét, és "nem csináltak semmit" - a szó legszorosabb értelmében.

Forrás: https://youtu.be/tjPVoAuMlgE
A felújítás menete részletesen: http://www.bagfalu.hu/index.php/mav-vasuti-fovonal-korszerusitese

Köszönjük, Fidesz!
ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Országépítés régen és most

Nekünk Magyarország az első, Gyurcsánynak meg Brüsszel

Országépítés régen és most

🔴 Ebben a videóban 1500 hasonló fejlesztést mutatunk be, beleértve a kórházakat. Már 111 ezren látták! Osszák meg!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Tovább fejlődik az esztergomi vasútvonal és környezete, ezúttal Dorog állomás és környezete újult meg.
Az esztergomi vonal felújítása nyomán több mint duplájára nőtt a vonatok utasforgalma. Ez a siker mutatja, hogy érdemes beruházni az elővárosi vasútvonalakba és hogy reális a célkitűzésünk a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában, miszerint 80%-kal megnövelhető a Budapestre kötöttpályás közlekedéssel ingázók száma.

Dorogon most a vasútfejlesztés kiegészítő beruházásai keretében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felújította az állomásépületet, új előtér épült ki, az épület a városközpont felől könnyen, akadálymentesen elérhetővé vált. Az eddigieken kívül további P+R-, K+R-, taximegállóhelyeket és B+R kerékpártárolókat építettek ki és a peronhoz közvetlenül kapcsolódó új Volánbusz Zrt. megállók épültek, amivel a vasútra az autóbuszos ráhordás kényelmesen megoldható.

Az esztergomi vonal mentén további beruházásokat is tervezünk. Már megjelent a tender 393 új P+R parkolóhely tervezésére a felújítása után egyre népszerűbb elővárosi vasútvonalon. A NIF Esztergomban 149, Solymáron 92, Leányváron 68, Pilisvörösváron 57, Piliscséven 27 férőhellyel tervezi bővíteni a P+R kapacitást. A vonal mentén most meglévő 1496 férőhelynyi teljes kapacitás így 26 százalékkal nő.

A cél világos: hétfőtől péntekig naponta csaknem négyszáz autóval kevesebb fogja terhelni Budapest útjait északnyugatról, naponta csaknem négyszáz sofőr pihenhet vagy olvashat munkába menet és visszafelé a korszerű Flirt motorvonatokon, ahelyett, hogy a 10-es főút dugóiban bosszankodna. Több helyen olyan berendezést is üzembe helyezünk, ami segíti majd oda irányítani az autósokat, ahol van még P+R hely. Aranyvölgynél pedig K+R (Kiss & Ride) helyeket tervezünk, ahol a sofőr csak addig állhat meg autójával, amíg utasa kiszáll a vonathoz vagy amíg várja a vonattal érkező rokonát - ilyenek létesültek most Dorogon is.

A vonal fontosabb állomásain már reggel elfogynak a P+R helyek, a bővítés azonban a sűrűn beépített településeken sokszor nem könnyű. Pilisvörösváron például részben a MÁV-rakodó beáldozásával teremtenek új helyeket, (a fentieken jelzetten túl a MÁV Zrt. saját beruházás keretén belül további 73 parkoló helyet tervez építeni) mintegy szimbolikusan mutatva, hogy alakul át az egykori mellékvonal korszerű elővárosi vasúttá. A folyamat költséges, és nem gyors, de a kötöttpályás fejlesztések az egyetlen utat jelentik, ha változtatni akarunk a Budapestet terhelő autóáradaton. Az agglomerációból bejáró tíz ember közül mindössze három választja a közösségi közlekedést, az arány növelése mindenkinek, budapestinek és ingázónak egyaránt érdeke.

Az elmúlt évtizedek kiköltözési hullámával talán leginkább terhelt, Budai-hegység és Pilis közötti régió közlekedési folyosója 2008-ban kezdett átalakulni, amikor elkezdték az Újpesti vasúti híd rekonstrukcióját. Ezután a MÁV 2-es vonala minden elemében megújult. Szakaszosan második vágány épült, természetesen újjászületett a pálya, s amennyire a terepadottságok engedték, emelték a sebességet is. Kicserélték a biztosítóberendezést, végül villamosították is a vasutat, ami lehetővé tette a Stadler igen jó gyorsulóképességű Flirt motorvonatainak közlekedését. Új megállók is nyíltak, ahol szükség volt erre. A régió lakóinak mobilitási helyzetét ezek az intézkedések együtt javítják, nem egyszerűen a vonatok sebességének növelése. Az eredmény ugyanis az igényeket rugalmasabban kielégíteni tudó, sűrűbb menetrend. A vonal utasforgalma ennek köszönhetően 10 év alatt 107%-kal nőtt - tehát több, mint megduplázódott.
A közlekedési folyosó fejlesztése azonban ezzel sem ért véget. Az esztergomi vonal további sűrítésére is van igény, azonban ennek ma a budapesti hálózat befogadóképessége szab határt.

Épp ezért két intézkedésen is dolgozunk:
1. A H5-ös hév tervezésénél igyekszünk lehetővé tenni, hogy már az ötös metró megépülte előtt is beközlekedhessenek erre alkalmas kétáramnemű vonatokkal az esztergomi vonalról vonatok a Batthyány térre, legalább óránként kétszer. A részletek kidolgozása még folyamatban van, számos műszaki részletet kell még ehhez tisztázni, de a - Kunszentmiklós-Tass felől a ráckevei H6 hév-vonalra való beközlekedés képessége miatt is szükséges - kétáramnemű vonatok beszerzésének előkészítését is megkezdtük a MÁV-HÉV Zrt.-vel közösen.

2. Szintén előttünk álló feladat még a vasútvonal legbelső, a Nyugati pályaudvarra vezető szakaszának és magának a pályaudvarnak a megújítása, mely a legjelentősebb kapacitáskorlátot jelenti ma az esztergomi vonal sűrítése előtt. Ez a vasúti alagút tervével is összefüggésben az előttünk álló évek egyik legnagyobb vasútfejlesztési feladata, melynek előkészítését a Budapest Fejlesztési Központ a NIF és a MÁV együttműködésével 2021-ben megkezdi.
Fotók: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Forrás: Vitézy Dávid https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/3594223340646746
Magyar Építők https://magyarepitok.hu/vasutfejlesztes/2021/01/dorog-uj-buszmegallojabol-konnyu-elerni-a-korszeru-vasutallomast

Címkék: Fejlődés 

A baloldal azt hazudja, hogy a kormány csak a "Fideszes" településeket segíti

Ez hazugság! A kormány minden települést fejleszt és anyagilag segít, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy orbánfóbiás vezetése van

A baloldal azt hazudja, hogy a kormány csak a "Fideszes" településeket segíti

A baloldal azt hazudja, hogy a kormány csak a "Fideszes" településeket segíti. Ez hazugság!
A kormány minden települést fejleszt és anyagilag segít, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy orbánfóbiás vezetése van.

🔴Egyetlen képen nem tudunk mindent bemutatni, ezért készítettünk egy 20 perces videót, melyben a települések és a fejlesztés nevét feltüntetve mutatjuk be a valóságot. Aki még nem látta, nézze meg, és ossza meg!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Most pedig lássuk az újabb 6 fejlesztést!

📌 1. Elkészült az orvosi rendelő és aszfalt burkolatot kapott a Csokonai utca Mernyén!

Witzmann Mihály írta: Az orvosi rendelő egy 50 millió forintos területfejlesztési támogatásból valósulhatott meg. Nehéz szülés volt, de megérte! A projekthez már évekkel ezelőtt sikerült forrást találni, de a megvalósításig vezető utat sok akadály nehezítette. Igazán boldog vagyok, hogy végre elkészült!
A Csokonai utca a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően, teljes hosszában kapott aszfalt burkolatot. Jáger Róbert polgármester úr azt is elmondta, hogy az itt lévő ingatlanok így nem csak értékesebbé, de kelendőbbé is váltak a fejlesztés révén.
Egyeztettünk a kerékpárút és a bölcsőde építéséről is, amelyre a közelmúltban szintén sikerült pályázati támogatást találnunk.
Köszönöm a meghívást és szeretettel gratulálok a mernyeieknek!

Forrás: https://www.facebook.com/witzmannm/posts/2826440854298957

📌 2. Új falubusszal lett gazdagabb Jásd.

Ovádi Péter írta: A Magyar Falu Program keretében sikeresen pályázott falubuszra Jásd, amelyet a mai napon vehetett át Győri Tünde polgármester asszony és Jakab Ferdinánd falugondnok.
A 2021-es költségvetés az eddigieknél is nagyobb forrást nyújt a vidéki Magyarország fejlesztésére. Hajrá Falvak!

Forrás: https://www.facebook.com/ovadipeter/posts/3584746278311769

📌 3. Elkészült a milliárdos beruházás az Ipari Parkban Pápán.

A Juhar utca teljes körű megújítása és a Kopja utca meghosszabbítása, egészen az elkerülő útig, összesen több mint 1,1 milliárd forintba került.

Jó hír, hogy annak ellenére, hogy lényegesen többe került a beruházás, mint azt körülbelül 4-5 évvel ezelőtt, a pályázat benyújtásakor kalkulálták, a pápai önkormányzatnak nem kellett mélyen a zsebébe nyúlnia. - Annak idején nem lehetett látni az építőipari robbanást, a jelentős áremelkedéseket, így az akkor kalkulált összegeknél - nemcsak Pápán - a kivitelezés végül sokkal többe került. Ehhez nyújt segítséget a magyar állam az úgynevezett ráemeléssel, átvállalva a felmerült többletköltségeket - mondta el Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a helyszínen. A pápai önkormányzat eredetileg 800 millió forintot nyert el a beruházásra, amely végül mintegy másfélszer annyiba került, ezt a 400 milliót a kormányzat kiegészíti. Nem ez az egyetlen ilyen projekt, a Téglagyári út mentén zajló jelentős építkezések is jóval többe kerülnek, mint amennyiről szól a támogatási összeg. Eredetileg mintegy 1,8 milliárd forintosra saccolták a teljes kivitelezést, melyet 1,4 milliárddal egészít ki a kormányzat. Vannak további projektek is, amelyek többlet forrást igényelnek, ezek esetében is a kormányzathoz fordul az önkormányzat.

Forrás, további képek és részletek: https://www.infopapa.hu/hirek/olvas/elkeszult-a-milliardos-beruhazas-az-ipari-parkban-2021-01-06-113651

📌 4. Átadták a kibővített bölcsődét Gyömrőn

Dr. Szűcs Lajos írta: Átadtuk a kibővített bölcsődét Gyömrőn – gratulálok a gyömrőieknek!
(Fotó: Signal TV)

Forrás, további képek: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3520533671402903&id=466043650185269&__xts__%5B0%5D=68.ARCM8iVx9tAt78gO4-jN08W95wgPvFrNG4qLCfyMsCtUR3rPMoqyxt4PK2PRklH_6ypcKAEVeK3sEw9b5uARCXq-RrJUUepW8d7M0VI_aiU821938lj7GbCEll1XpnO6p8BoziXJa9ZnsNgiirLyimahs-qp9JzfF-88ISWXoxVC9mrVzeITF6j1MAv8fy5pk4ErV260RgA9xeQZS1D-F2183PzrD8uTKNHZgo61NBPGk3U4yXUT0qO9AiKOul9NEqZ2dW5XYMf_-f4EeSs8KhYlKHwQK_lEnz6QQBjGhsBh8OfgSE0&__tn__=K-R

📌 5. ÁTADTÁK A MEGYEI IPARKAMARA MÓRAHALMI KÉPVISELETI IRODÁJÁT

A járványhelyzet miatt virtuális eseményen adták át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mórahalmi képviseleti irodáját 2021. január 11-én hétfőn. Az István király út 1. szám alatti, önkormányzattal közösen felújított épületben a járványügyi helyzet javulását követően intézhetik a kamarai ügyeket a város és térségének vállalkozásai.
A rendezvényen dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke elmondta, hogy kulcsfontosságúnak tartja a vállalkozásokkal való kapcsolattartást, melyet a jövőben a most Mórahalmon átadott, immáron ötödik vidéki kamarai iroda is segít majd. A városban és térségében mintegy 1500, a gazdasági önkormányzatnál nyilvántartott vállalkozás, és több mint 50 önkéntes kamarai tag van. Az ő munkájuk mellett az önkormányzat tevékenységét támogatva dolgoznak majd közösen a térség gazdaságának fejlesztésén – tette hozzá.
Az átadáson részt vett Nemesi Pál, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa, a kamara korábbi elnöke, aki kiemelte, hogy a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetből való kilábalásban az együttműködéseknek kiemelt szerepe lehet. A kamara a megyében több mint 32 ezer vállalkozással áll kapcsolatban, ami sokat segíthet abban, hogy olyan végpontként működjön, ahol a vállalkozások egyeztethetnek a napi, aktuális problémákról, megoldásokról, valamint a jövőképről. A kormánybiztos kifejtette: a jó minőségű együttműködés, az önkormányzattal, a kamarával és a vállalkozásokkal a 2021-27-es uniós fejlesztési ciklus miatt meghatározó a jövő szempontjából.

Forrás: https://www.morahalom.hu/hu/reszletek/atadtak-a-megyei-iparkamara-morahalmi-kepviseleti-irodajat

📌 6. megújult a Mayer Lajos utca Győrben

Dr.Dézsi Csaba András írta: Nem tétlenkedünk 2021-ben sem. Ma átadtuk a Mayer Lajos utca 150 méter hosszan teljesen felújított szakaszát. Mert számunkra nem csak a belváros fejlődése a fontos.
Szívügyünk Győr

Forrás, további képek:
https://www.facebook.com/drdezsicsabaandras/posts/436499794385081

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Átadták a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumot

Balliberális könnyek fognak hullani

Átadták a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumot

(További cikkek Mészáros Lőrincről a leírás végén!)

Miért írjuk ezt? Azárt mert ezt a beruházást most kivételesen Mészáros Lőrinc cége építette (határidőre, mindenkit kifizetve, munkahelyeket teremtve, az adót befizetve), vagy ahogy ők írják, "Lölő" cége. Ebből következik, hogy erről a beruházásról írt a balliberális álhírgyártó propaganda, valótlanságokat és álhíreket terjesztettek, démonizálták Mészárost, azt a hamis látszatot keltették, mintha a 6 milliárdot "Mészáros kapta" volna, közben a valóság az, hogy a projekt összköltsége volt 6 milliárd, ebben benne van a telek, az építőanyag, a munkabérek, az adó, az alvállalkozók, az engedélyek, minden. Mészáros cégének a nyeresége csupán 5-6 százalék lehet, amely nyereség után adót fizet, amely nyereség itthon marad és amely nyereséget újabb eszközök beszerzésére, munkahelyek létrehozására fordítja a cége (nem ő, hanem a cége!)

📌Mészáros a nyereségből még adományozik is, nem keveset, több milliárd forint értéknél jár a listánk.
https://szamokadatok.hu/Post/2477/Ujabb_adomany_Meszaros_Lorinctol

A sport az egészségügy előszobája, a sport fejlesztése pedig szorosan összefügg az egészségügyi rendszerünk fejlesztésével. Minél több ember fog sportolni, annál kevesebbet kell költenünk a betegségek gyógyítására, így a sportra "elköltött" pénz nem kiadás, hanem befektetés a jövőbe.

Átadták a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumot

A sportfejlesztések terén Szombathely ismét gazdagodott: átadásra került a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum, azaz az Illés Akadémia új épülete a Szarka Zoltán utcában.

Hosszú ideje szerepelt a tervek között, hogy az Illés Akadémia egy korszerű épületbe költözik, ahol a növendékek saját kollégiumban készülhetnek a tanórákra és az edzésekre is. A papírra vetett tervrajzok megvalósítása akkor kezdődhetett el, amikor elkészült a Szombathely és környező településeinek árvízvédelmét szolgáló Dozmati tározó.

-A víztározó által jelentett biztonság garantálása után kezdődtek a munkák – és 2020 karácsonyára elkészült a Nyugat-magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrum – mondta Illés Béla, az akadémia alapító igazgatója. – Hat új pálya került kialakításra: ezek közül öt élő-, egy pedig műfüves pálya – utóbbi parafatöltettel készült, ami tartósabb, valamint természetesebb felületű, mint a korábbiak. Az épület négy szintjén összesen nyolc öltöző, korszerűen felszerelt konditerem, masszázsszobák, élettani adatokat elemző helyiség és orvosi szobák szolgálják a növendékeket.

A 2020/2021-es szezonban 139 tanulója van az akadémia nyolc korosztályának – a nem helyiek pedig ezen a héten beköltözhetnek a felsőbb szinteken található kollégiumba: 55 db kétágyas szoba várja őket. Az oktatótermek és közösségi helyiségek mellett a szakmai stáb – szakedzők, elemzők, erőnléti trénerek, egyéni képzők, scoutok – részére irodákat, valamint tárgyalókat is kialakítottak.

Az Illés Akadémia 2020-ban 13 játékost adott az utánpótlás-válogatottakba a jelenlegi növendékek közül, míg Schäfer András – Kovács István és Ugrai Roland után – harmadikként a szombathelyi intézményből bemutatkozhatott az Európa-bajnokságra kijutó nemzeti csapatban.

-Kétezerhúsz eleje óta a szombathelyi Illés Akadémia tagja annak a tíz egyesületnek, amelyek államilag elismert akadémiaként dolgozhatnak a labdarúgásban. A 15-19 éves növendékek fejlődésének záloga az a munka, amit itt helyben megvalósítunk. A hozzánk érkező gyerekek három középiskola közül választhatnak – Herman Ottó Technikum, Nagy Lajos Gimnázium és Kölcsey Ferenc Gimnázium – és immáron a saját kollégiummal még inkább egyszerűsödik a logisztikai feladatunk. Ez az infrastrukturális fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy újabb növendékek kerüljenek az akadémiáról a Szombathelyi Haladásba, így a felnőtt labdarúgásba – fejezte ki reményét Illés Béla.

Mint arról korábban beszámoltunk, a komoly, minőségi fejlesztés 5.9 milliárd forintos állami forrásnak köszönhetően valósult meg.

Forrás: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-a-nyugat-magyarorszagi-utanpotlas-nevelesi-centrumot-4568515/
A képen az alsó sor bal oldalán látható épület az Illés Akadémia 2015-ben átadott első épülete, a zöld pedig a ma átadott.

📌Azok kedvéért, akik szerint "inkább" valami másra kellene költeni, mutatjuk a valóságot: mindenre jut pénz, nem kell választani, mert minden épül és megújul.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/263391675129773

Még több "Lölő"
❤️1. Jól haladnak a munkák az M8-as autóút Körmend és az osztrák határ (Rábafüzes) közötti 28 kilométeres szakaszán. Mészáros épít, az álhírgyártó propaganda hazudik
https://szamokadatok.hu/Post/2086/Jol_haladnak_a_munkak_az_M8-as_autout_Kormend_es_az_osztrak_hatar_Rabafuzes_kozotti_28_kilometeres_szakaszan
❤️2. Európában csak 3 olyan vasútépítő géplánc van, mint amilyet a V-Híd Építő Zrt vásárolt meg. https://szamokadatok.hu/Post/1925/Europaban_csak_3_olyan_vasutepito_geplanc_van_mint_amilyet_a_V-Hid_Epito_Zrt_vasarolt_meg_es_adott_at_a_mai_napon_Debrecenben
❤️3. Újabb iskola épül Magyarországon, melyen egy helyi magyar vállalat építhet, ezúttal Felcsúton. https://szamokadatok.hu/Post/1920/Ujabb_iskola_epul_Magyarorszagon_melyen_egy_helyi_magyar_vallalat_epithet_ezuttal_Felcsuton
❤️4. Azért Mészáros épít, mert övé a legjobb ajánlat, mint mindig https://szamokadatok.hu/Post/1795/Azert_Meszaros_epit_mert_ove_a_legjobb_ajanlat_mint_mindi
❤️5. Romos, az emberektől elzárt pártüdülőket újít fel Mészáros és nyitja meg azokat a közforgalom előtt. https://szamokadatok.hu/Post/1664/Ilyen_allapotu_udulok_ujjaepiteset_uj_munkahelyeket_ellenez_a_baloldal
❤️6. Ha Mészáros épít hidat, akkor az rendben van. https://szamokadatok.hu/Post/1594/A_Hidepito_es_a_Meszaros_altal_kivitelezett_hidat_hamarosan_mar_birtokba_veheti_az_utazokozonseg
❤️7. Gyurcsányék 2000 millió forint osztalékot vettek fel cégükből, közben a járványügyi védekezésre egy büdös vasat sem áldoztak. Mészáros 1 milliárdot adományozott erre a célra. https://szamokadatok.hu/Post/1426/Gyurcsanyek_2000_millio_forint_osztalekot_vettek_fel_cegukbol_kozben_a_jarvanyugyi_vedekezesre_egy_budos_vasat_sem_aldoztak
❤️8. Mészáros cégei újítják fel az Erzsébet táborokat, évente 80-100 ezer gyerek élvezheti a megújult környezetet. https://szamokadatok.hu/Post/1372/Koszonjuk_Meszaros_Lorincnek_hogy_felujitotta_az_Erzsebet-taborokat
❤️9. 25.000 embernek ad munkát Mészáros Lőrinc, mindenki ki van fizetve, az alvállalkozók is. https://szamokadatok.hu/Post/1203/25000_embernek_ad_munkat_Meszaros_Lorinc
❤️10. Az álhírekkel ellentétben Mészáros Lőrinc alig nyert közbeszerzést a 2011-2019-es időszakban. https://szamokadatok.hu/Post/1188/Meszaros_Lorinc_alig_nyert_kozbeszerzest_a_2011-2019-es_idoszakban
❤️11. Europa Nostra-díjjal ismerték el a Szépművészeti Múzeum rekonstrukcióját! Ezt is Mészáros csinálta. https://szamokadatok.hu/Post/1003/Europa_Nostra-dijjal_ismertek_el_a_Szepmuveszeti_Muzeum_rekonstrukciojat
❤️12. Álhírek vs valóság. https://szamokadatok.hu/Post/363/Mit_is_epit_Meszaros_ur_9_milliardert
❤️13. A Mátrai erőműről https://szamokadatok.hu/Post/169/Mese_a_Matrai_Eromurol
❤️14. Ösztöndíjjal támogatja a tehetséges diákokat a Mészáros Alapítvány
https://szamokadatok.hu/Post/1702/Osztondijjal_tamogatja_a_tehetseges_diakokat_a_Meszaros_Alapitvany
❤️15. Mészáros a nyereségből még adományozik is, nem keveset, több milliárd forint értéknél jár a listánk.
https://szamokadatok.hu/Post/2477/Ujabb_adomany_Meszaros_Lorinctol
📌 A balliberális álhírgyártó propaganda csak Mészárosról beszél, a vörösbárókról nem. Hiánypótló cikk következik
https://szamokadatok.hu/Post/1413/A_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_csak_Meszarosrol_beszel_a_vorosbarokrol_nem_Hianypotlo_cikk_kovetkezik

Címkék: Fejlődés 

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!

Ezen kívül továbbra is elérhető a Magyar Falu Program, a Falusi CSOK és a Modern Városok Program is

7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!

🇭🇺🇭🇺🇭🇺
(videóval a cikk végén)

A kormány a Közös Agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül történelmi léptékű forrást, 4.265 milliárd forintot fordíthat a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 2027-ig – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a XXI. század következő évtizedének egyik legnagyobb feladata a vidéki térségek fejlesztése, az ott élő emberek életminőségének javítása, a fiatalok számára is vonzó és helyben elérhető munkahelyek, jobb minőségű életkörülmények, infrastruktúra és szolgáltatások teremtése. Nagy István hangsúlyozta, éppen ezért óriási a jelentősége annak, hogy a kormány bizalmat szavaz a magyar gazdáknak, az élelmiszer előállításában részt vevő gazdasági vállalkozásoknak és a vidéki önkormányzatoknak azzal, hogy 2021-től - a korábbi évek 17,5 százaléka helyett – 80 százalékos nemzeti társfinanszírozást biztosít az uniós vidékfejlesztési források mellé. A döntés a jelenlegi, 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési Program forrásainak megháromszorozását jelenti – emelte ki a tárcavezető.

Nagy István kiemelte, a Közös Agrárpolitika (KAP) másik pillére, a jövedelempótló támogatások révén pedig további 3.272 milliárd forintnyi, 100 százalékban uniós forrásból segíti a hazai mezőgazdasági szereplőket. Így a KAP uniós és hazai forrásai révén az elkövetkező kilenc évben összesen mintegy 7.537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére - tette hozzá.

A tárcavezető megjegyezte, a soha nem látott nagyságrendű források révén természetesen folytatódik a vidéki falvak, kisvárosok infrastruktúrájának megújítása, a közösségekre épülő és élhető vidéki Magyarország építése. Azt szeretnénk, hogy a vidéki Magyarország lakói a legkisebb falvaktól a megyei jogú városokig egyaránt nyertesei legyenek a következő évtizedeknek- tette hozzá. A miniszter kitért arra is, hogy a forrásból a teljes élelmiszeripar piacorientált modernizációja, valamint a biztonságos alapanyag-ellátás érdekében a mezőgazdasági termelés teljes körű környezetbarát korszerűsítése és precíziós gazdálkodásra történő átállítása is megoldódik.

Nagy István kifejtette, az elmúlt tíz év politikája a magyar föld és a magyar vidék védelmében, megerősítésében telt a kormány részéről, amelynek keretében szövetséget kötöttek a gazdákkal, elindult a Magyar Falu Program, megvalósult a falusi családi otthonteremtési kedvezmény, eredményesen zárultak a földárverések. Ma a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb eséllyel találja meg számításait egy fiatal vidéken, ahol megerősödött az agrár-középosztály és a családi gazdálkodók köre – emlékeztetett a miniszter.

📌 Forrás: https://kormany.hu/hirek/negyezer-milliard-forint-tamogatast-fordit-a-kormany-a-magyar-videk-fejlesztesere
📌 Videó: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-negyezer-milliard-forint-tamogatast-fordit-a-kormany-magyar-videkfejlesztesre-2514839

Címkék: Fejlődés  Gazdaság