Címke: Európai Unió

Brüsszel megfogalmazta, mit ért “jogállam” alatt

7 pontban arról, hogy mit nem szeretnénk Magyarországon!

Brüsszel megfogalmazta, mit ért “jogállam” alatt

Körvonalazódik a betelepítés valódi oka, örök hatalom bebetonozása, azaz a liberális diktatúra kiépítése a cél.

Menczer: Lakást és politikai döntésjogot adna a bevándorlóknak Brüsszel. A héten megjelent brüsszeli stratégia lakást, valamint a politikai döntések jogát adná a bevándorlóknak - hívta fel a figyelmet a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Facebookon.

Menczer Tamás a Facebookon megjelent videójában azt mondta, hogy az új brüsszeli stratégiában hét pontban „rajzolják meg a migráció ívét” a migrációpárti bürokraták.

📌 Az első pont - az államtitkár közlése szerint - arról szól, hogy irányítani akarják a migrációs politikát, „tehát irányítani akarnak bennünket”.
📌 A második pont szerint nyitott társadalmat akarnak létrehozni.
📌 A harmadik szerint meg akarják szervezni a migrációt: már a migránsok elindulása előtt programokat akarnak nekik tartani - tette hozzá.
📌 A negyedik pont a pénzről szól, konkrétan megnövelt pénzügyi támogatási lehetőségeket biztosítanának a számukra.
📌 Az ötödik pont arról szól, hogy támogatnák a megfelelő és megfizethető lakhatást, vagyis lakást adnának a bevándorlóknak - mondta.
📌 A hatodik pont szerint teljes gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai részvételt biztosítanának, vagyis minden jogot megadnának a migránsoknak.
📌 A hetedik pont szerint pedig a migránsszervezeteknek a helyi, regionális és a nemzeti döntéshozatalban való részvételét segítenék elő, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a politikai döntéshozatalt a bevándorlók kezébe adnák - hívta fel a figyelmet.

„Ez tehát a legfrissebb brüsszeli stratégia, Brüsszel szerint aki erre nemet mond, amelyik tagállam erre nemet mond, az nem jogállam. A magyar kormány álláspontja azonban változatlan: mi a migrációra is nemet mondunk és a nyomásgyakorlásra is” - jelentette ki Menczer Tamás.

Világosan látszik, hogy Brüsszel csak azokat az országokat tekinti jogállamnak, akik gyakorlatilag ingyen és bérmentve átadják országukat egy bevándorolt, idegen nép tulajdonába, az évezredek által megtermelt javakat rendelkezésükre bocsátja, a dolgozó, adófizető eutópai emberek pénzén akarják eltartani azokat, akik nem akarnak dolgozni, nem akarnak beilleszkedni, nem tisztelik az európai jogot, hagyományokat, szabályokat, nem tisztelik a nőket, a vallásunkat, semmibe veszik az európai emberek érdekeit.

Magyarorszégot meg fogjuk védeni, Magyarország marad a mi jogállamunk - olyan ország, amit mi építettünk, és mi is élvezzük a hazánk adta biztonságot, támogatásokat, javakat. Ez nem politikai, ez stratégiai kérdés, ez a megmaradásunk záloga. A kormány álláspontja az, hogy a migrációt nem menedzselni kell, hanem meg kell állítani azt. Ezzel az állásponttal a Számok csapata teljes mértékben egyetért.

ADD TOVÁBB!

📌 Az örökké tartó balliberális hatalom bebetonozásáról

Az Európai Bizottság migrációs terve szerint a fogadó országoknak "meg kell teremteniük a migránsok teljeskörű politikai részvételi lehetőségeit". Magyarul szavazati jogot kell kapniuk!

Első körben azokat, akik nem akarják betelepíteni a migránsokat, megbélyegzik, azok nem jogállamok, vezetőik nyilván korruptak és autokraták.
Ha valamilyen úton-módon, zsarolással, fenyegetéssel mégis rájuk erőszakolják a kvótákat, akkor jön a következő lépés: nem vagy jogállam, ha nem tartod el ezeket az embereket! Az nem számít, hogy a saját országod állampolgárai generációkon át dolgoznak reggeltől estig, hogy megteremtsék a megélhetéshez szükséges anyagiakat, hadd jöjjenek olyan emberek, akik egy büdös vasat sem adóztak még az EU-ban, sem kultúrájukban, sem szokásaikban nem illeszkednek és nem is akarnak beilleszkedni az európai emberek közé, de nekik bizony jár majd a lakás, a fix fizetés, a szociális juttatások anélkül, hogy dolgoznának. A számlát persze a munkába járó és adót fizető európai emberek fizetnék, mert ez olyan demokratikus, nem?

Ha ez is megvan, akkor jöhet a harmadik lépcső: nem vagy jogállam, ha nem adsz ezeknek az embereknek szavazati jogot. Kukába az alaptörvényeddel, alkotmányoddal, jogszabályaiddal, nem számít, hogy ők nem beszélik az országod hivatalos nyelvét, nem tisztelik annak törvényeit, szokásait, hagyományait, nem számít semmi: a lényeg, hogy meg kell adni nekik a szavazati jogot, hogy segítségükkel örökre bebetonozzák hatalmukat a balliberális pártok. Ha nem adod meg - nem vagy jogállam, és ha végig viszik a költségvetést, meg persze ha Orbán Viktor és a lengyelek nem vétóznának, akkor ott lenne a zsarolási mechanizmus. Nem adjuk oda a saját pénzedet addig, amíg nem leszel "jogállam", azaz nem adsz ezeknek az embereknek szavazati jogot.

Nem titok, hogy azok az népek, akiket a "fejlett nyugat" tárt karokkal vár, jellemzően nagy családokban élnek, egy két évtized, és könnyen többségbe kerülhetnek. Lesz egy durván megosztott társadalom, minden téren megosztott: kultúra, vallás, származás, szokások, értékek, stb stb. Hogyan kell ilyen társadalomban választást nyerni? Hát pofon egyszerű! Össze kell ugrasztani a különböző társadalmi csoportokat, majd a többség mellé kell állni, és borítékolható a győzelem.

Egy homogén társadalomban ez a fa ék egyszerűségű trükk nem bevethető, hiszen ha nincsenek éles ellentétek, akkor marad az egyes pártok, erők valódi teljesítménye alapján való megítélés, a választáson az a párt vagy oldal fog győzni, melyet a homogén társadalom a saját maga kormányzására legalkalmasabbnak tart.

Ez a módszer nem új, évszázadok óta alkalmazzák, neve oszd meg és uralkodj, azaz divide et impera. Korábbi cikkünket a módszer Magyarországi alkalmazásáról a cikk végén helyezzük el.

Korábbi írásunk:
Bárki bármit mond: a balliberális “Willkommenskultur” megbukott, ott nincs terror, ahol polgári kormány van hatalmon, és a nemzeti érdekek vannak előtérben a globalista érdekekkel szemben. Azok az államok, melyek felrúgták a Schengeni egyezményt és kontrollálatlan emberáradatot zúdítottak saját országaikra, még sokáig fognak szenvedni a “szeretett és szabadon választott” politikusaik ámokfutása miatt. Ezek olyan hibák, melyeket demokratikus úton kijavítani nem lehet.

Terrortámadás Nizzában...
Sajnos ezzel számolni lehetett Macron elnök kijelentése miatt, miszerint a Mohammed karikatúrák beleférnek egy demokrácia szólásszabadságába. A Charlie Hebdo Erdoganos címlapja is olaj volt a tűzre. Az Iszlám szerint viszont a próféta ábrázolása "istenkáromlásnak" számít és halálbüntetés jár érte. Egy terrorista 3 embert megkéselt, egy 70 éves nőnek levágta a fejét. A rendőrök meglőtték és életveszélyes sérüléssel van éppen a műtőben. A személyéről még nincs információ, ám a hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet. Szemtanuk szerint az elkövető Allahu Akbar kiáltással gyilkolt.

Szijjártó Péter üzenete:
Európa, ébresztő!
Kezdenek elszabadulni a szélsőséges, keresztényellenes, a hagyományos európai értékeket és a hagyományos európai életformát megsemmisíteni akaró ideológiák, csoportok és személyek.
Egy tanár lefejezése, gyilkosság a templomban, a szent pápa szobrának meggyalázása...
Mi jön még?
Vagy minek kell még jönnie, hogy egyes döntéshozók végre észhez térjenek? Európa, ébresztő!
Ne hagyjuk magunkat!
Forrás: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/210415507117674
Videó: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/382036789652610

Varga Judit üzenete:
Elég volt az álszentségből! Elég volt abból, hogy miközben Nyugat-Európában egymást érik a terrortámadások, az antiszemita atrocitások, e közben a nyugat-európai politikusok a magyar és lengyel jogállamisággal kelnek és fekszenek, ahelyett, hogy megvédenék a saját állampolgáraikat. Elég volt abból, hogy Brüsszelben a magyar sajtószabadságot féltik, miközben más tagállamokban oknyomozó újságírókat gyilkolnak. Az európai politikusoknak végre a valódi kérdésekkel kellene foglalkozniuk, végre az európai emberek és a keresztény Európa védelmében kellene fellépniük. Mindezt addig, amíg még nem késő! Magyarországra számíthatnak.
Forrás: https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/3828545370497724

📌 A liberálisok 10 fő hazugsága:

- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI NŐK jogaiért és százezer számra engedik be azokat, akik semmibe veszik a nőket.
- A liberalisok harcolnak a GYEREKEK jogaiért, de betelepítik azokat, akiknek a jogrendszere megengedi, hogy akár 8 éves kislányokat férjhez adjanak, és támogatják az abortuszt is.
- A liberalisok harcolnak a JOGÁLLAMÉRT és eltűrik a NO-GO zónákat a nyugat-európai országaikban, így létrejön egy "állam" az államban.
- A liberalisok ANTISZEMITIZMUSSAL vádolják Magyarországot, miközben rászabadítják az európai zsidóságra a zsidógyűlölő illegális bevándorlók millióit.
- A liberalisok harcolnak VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS szabadságáról, de nem tűrnek más véleményt, kirekesztő módon megbélyegeznek másokat (náci, rasszista, homofób, kirekesztő senki az, aki velük nem ért egyet)
- A liberalisok harcolnak a szexuális kisebbségek extra jogaiért, miközben Európába hívják azokat, akik finoman szólva nem osztják ezeket a nézeteket
- A liberalisok harcolnak EMBERI MÉLTÓSÁGÉRT, miközben habzó szájjal démonizálják, gyalázzák, a velük nem egyező véleményt megfogalmazó embereket.
- A liberalisok harcolnak ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT, de kizárólag a deviánsok, az idegen kultúrájú emberek esélyeit veszik figyelembe, az őslakos európaiakkal szemben.
- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI ÉRTÉKEKÉRT, de az európai értékek közé már nem számítják bele a keresztény kultúrát, a hagyományos családmodellt, a nemzeti identitást, a hazaszeretet, a valódi sajtószabadságot.

Magyarországot megvédjük! A magyar emberekkel senki sem fogja ezt tenni!

Egységben az erő!
Hajrá FIDESZ-KDNP!
Magyarország maradjon magyar ország!
Add tovább!

📌 Forrás: https://bit.ly/36dlz9z (2. oldal)
"The integration process involves the host
society, which should create the opportunities for the immigrants' full economic, social, cultural, and political participation"
📌 Divide et impera: https://szamokadatok.hu/Post/1075/Oszd_meg_es_uralkodj_-_semmi_sem_valtozott_a_Romai_birodalom_ota
📌 Videó: https://www.facebook.com/menczer.tamas/videos/812815642873195
📌 Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20201128-menczer-lakast-es-politikai-dontesjogot-adna-a-bevandorloknak-brusszel
📌 Korábbi írásunk a témában: Körvonalazódik a betelepítés valódi oka, örök hatalom bebetonozása, azaz a liberális diktatúra kiépítése a cél. https://szamokadatok.hu/Post/2397/Korvonalazodik_a_betelepites_valodi_oka

Címkék: Európai Unió 

Továbbra is zsarolni szeretné Magyarországot a külföldi ügynökökből álló Momentum

Továbbra is zsarolni szeretné Magyarországot a külföldi ügynökökből álló Momentum

Miközben mi, magyarok, azért harcolunk, hogy senki se tudja elvenni a saját pénzünket mindenféle mondvacsinált indokkal, "jogállamiságnak" csúfolt genderlobbival és betelepítési kvóták eröltetésével, addig a magyarellenes Momentum azért lobbizik, hogy márpedig maradhasson a zsarolómechanizmus.

Szerencsére van nekünk egy kiváló Miniszterelnökünk, és van egy vétó jogunk, és ezek "ötvözete" garantálja Magyarországnak a szuverenitás és a valódi jogállam - a magyar emberek érdekeit képviselő jogállam - fenntartását.

📌 50 pontban arról, hogy miért hazaáruló párt a Momentum
https://szamokadatok.hu/Post/2263/50_pontban_arrol_hogy_miert_hazaarulo_a_Momentum

‼️7 pontban, 7 cikkel tesszük helyre a botmixeres Cseh Katalint.

📌 1. Orbán Viktor: Egyesíteni fogjuk az erőinket
https://szamokadatok.hu/Post/2390/Orban_Viktor_Egyesiteni_fogjuk_az_eroinket
📌 2. Nem kérünk sem kommunista, sem brüsszeli diktatúrát.
https://szamokadatok.hu/Post/2359/Deutsch_Tamas_nem_kertel_az_Europai_Uniorol
📌 3. Varga Judit: A jogállamiság leépítéséről szőtt balliberális narratíva álságos és hamis.
https://szamokadatok.hu/Post/2329/Varga_Judit_A_jogallamisag_leepiteserol_szott_balliberalis_narrativa_alsagos_es_hamis_videoval
📌 4. Valóság az uniós pénzről és a vétóról
https://szamokadatok.hu/Post/2328/Valosag_az_unios_penzrol_es_a_vetorol
📌 5. Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte
📌 6. Varga Judit sorai az uniós költségvetés körüli tervszerű balliberális károkozásról és az általuk terjesztett álhírekről
https://szamokadatok.hu/Post/2316/Varga_Judit_sorai_az_unios_koltsegvetes_koruli_tervszeru_balliberalis_karokozasrol_es_az_altaluk_terjesztett_alhirekrol
📌 7. Jogállamiságról rövidenhttps://szamokadatok.hu/Post/2284/Jogallamisagrol_roviden

Címkék: Európai Unió  Momentum 

Nem az EU finanszíroz bennünket, hanem mi az EU-t

Nem az EU finanszíroz bennünket, hanem mi az EU-t

Orbán Viktor: “mi nem kapunk pénzt az uniótól; ezt a többi tagállam által nálunk megtermelt profitért kapott kompenzációnak tekintjük, ezért nem érint meg minket, ha pénzzel zsarolnak”.

Mint mondta, “nincs egyenlő verseny, mert mi a kommunizmusból és diktatúrából jövünk és az olyan országok, mint Németország, a kapitalizmusból, a szabadságból jönnek”.

Ezért “sem a németek, sem a brüsszeliek nem tekinthetik ajándéknak a Magyarországnak jutó uniós forrásokat”, mert csupán “a tisztességtelen versenyben elért előnyük részleges kompenzációját” jelentik.

Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból – tette hozzá a magyar kormányfő.

🔴 Korábbi, részletesebb cikk ebben a témában.
Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte

Forrás: http://www.miniszterelnok.hu/2015-ben-az-volt-a-mondas-aki-nem-engedi-be-a-migransokat-az-ne-kapjon-penzt/

Címkék: Európai Unió 

Az EU demagóg klímavédelme

Az EU demagóg klímavédelme

🔴 Teljesen ellehetetleníti az EU az autózást, a közúti áruszállítást és a mezőgazdaságot, miközben az igazán szennyező luxus- és teherszállító hajózást, repülést, szénerőműveket nem szankcionálják.

Aki benzines autót szeretne vásárolni, jobban teszi, ha nem halogatja ezt a vételt. A helyzet az, hogy már idén sem könnyű normális motorral (nem 1 literes, 3 hengeres fűnyírómotorral) szerelt autót venni. Egyik kedves olvasónk a saját fülével hallotta az egyik autószalonban a következő sorokat az eladó szájából: "itt van az autó készleten, de nem tudom Önnek eladni, mert a gyártó már elérte az idei kvótát. Talán jövőre..."

Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt jövőre a kvóta még alacsonyabb lesz, és könnyen előállhat az a helyzet, hogy már csak a sokkal drágább elektromos autót lehet majd megvásárolni év vége felé. Az Euró 7 norma pedig gyakorlatilag megöli a hagyományos, ám megbízható benzines és dízel motorokkal szerelt autók gyártását.

Egy pár szám, csak hogy mindenki érezze a jelenség mértékét:
📌 A világ 15 legnagyobb teherhajója több káros anyagot bocsát ki, mint a világ 760 millió autója
📌 A világ tengerein mintegy 90 ezer konténerszállító hajó közlekedik
📌 Amerikában évente 60 ezer ember hal meg a teherhajók által okozott légszennyezettség miatt.
📌 Az eddigi rekord napon 202 ezer repülőjárat szállított utasokat. E mellett természetesen teherszállító gépek is repültek.
📌 Az eddigi rekord pillanatban 19285 repülőgép volt egyidejűleg a levegőben

A képen néhány példa az EU dilettáns, demagóg klímapolitikájára:

📌 1. Az EU-nak nincs problémája a súlyosan környezetszennyező hajókkal érkező amerikai cseppfolyós gázzal, miközben folyamatosan keresik a lehetőségeket arra, hogy ellehetetlenítsék a környezetbarát módon, csővezetéken érkező orosz gázt. Legutóbb épp az Északi Áramlat vezeték építését akasztották meg 90 százalékos készültségi szintnél, mindezt mondvacsinált ürüggyel (Navalnij ügy)

📌 2. Az EU-nak nincs problémája a súlyosan környezetszennyező teherhajókkal szállított árukkal sem, miközben a helyi termelést, a mezőgazdaságot újabb és újabb környezetvédelmi előírásokkal sarcolják. Ezáltal a helyben termelt élelmiszer és iparcikkek drágábbak lesznek, versenyhátrányba kerülnek a Kínában és más országokban előállított termékekkel szemben, ami tovább növeli majd a hajókkal való szállítást, az EU-s termékek és gyártók (és ezzel párhuzamosan a munkavállalók!) helyzetét tovább rontja.
A luxus szállodahajókkal sincs gond, miért is lenne! Gondolta volna, hogy egyetlen hotelhajós társaság (Carnival) 47 hajója tízszer annyi kén-dioxidot bocsát a levegőbe, mint az összes európai személyautó? Amikor dilettáns és demagóg környezetvédelemről beszélünk, erre gondolunk.

📌 3. Az EU-nak azzal sincs baja, hogy Németország álszent módon bezárta atomerőműveit, majd pedig sunyi módon az előre látható energiaellátási problémák miatt a franciáktól kezdték el venni az ugyancsak atomerőművekben termelt áramot, közben leromboltak pár műemlék templomot, mert a helyen, ahol voltak épp bányászható szenet találtak, és most égetik a szenet, füstölnek a szénerőműveikben, hogy legyen áramuk. Közben ugyanez az EU és a baloldal megpróbálják a magyar PAKS II projektet megakasztani. Nyilván az elégetett szén az környezetbarát.

📌 4. Az EU-nak nincs baja a napi több tízezer repülőjárattal sem, hiszen az globalista, az trendi, repülni menő, de közben ön, sima mezei munkavállaló az összekuporgatott pénzéből ne vegyen egy 4 millió forintos kisautót, mert ha megtenné, akkor maga lenne az ördög! Vegyen egy még kisebb autót 11 millióért, mert attól lesz felvilágosult környezetbarát. Az teljesen mindegy, hogy ennek az autónak az előállítása és üzemeltetése a teljes életciklusa alatt legalább annyira terheli a környezetet, mint egy benzines autó, erről nem kell tudnia senkinek sem. Az sem gond, hogy az elektromos autó megbízhatatlan, a töltése időigényes, nincs is hozzá infrastruktúra, hatótávolsága nem teszi lehetővé a nagyobb távolságokra való utazásokat, az elektromos, legalább háromszor drágább autókkal való fuvarozás pedig nyilván mindennek felviszi az árát, hiszen a fuvarozók sem karitatív szervezetek, a jármű vásárlásra fordított kiadásnak meg kell térülnie, és meg is fogja azt téríteni a szállítási díjak emelésével.

Az Euro7-es kibocsátási norma 2025-től lehetetlenné tenné belsőégésű motorral hajtott gépkocsik forgalomba hozatalát az EU területén. Ha ez megvalósul, a motorgyártó üzemek, mint a győri Audi, vagy a szentgotthárdi Opel/PSA kezdhetnek csomagolni.

A tervezett EURO 7-es szabvány bevezetésével az Európai Bizottság 2025-től de facto betiltja a belső égésű motorral rendelkező autókat – nyilatkozta Hildegard Müller, a német Járműipari Szövetség (VDA) elnöke a BILD-nek. A bizottság azt szeretné elérni, hogy a jövőben minden járműnek gyakorlatilag emissziómentesnek kell maradnia minden vezetési helyzetben: akár hegyre felfelé, akár csúcsidőben a városi forgalomban. Ez technikailag lehetetlen, ezt mindenki tudja – folytatta Müller. A tervezett normával, amelyet Ursula von der Leyen bizottsági elnök 2021-ben el akar fogadni, az új határértékeknek olyan csekélyeknek kell lenniük, mint a jelenlegi hibahatár. Az Európai Bizottság indirekt módon, a műszaki szabályok mögé bújva szorítja ki a belsőégésű motorokat. Őszintébb lenne, ha nyíltan kimondanák, hogy Európában tilos benzines vagy dízel autókat gyártani. Csak akkor feltehető az a kérdés, hogy vannak-e megfelelő alternatívák – így Hildegard Müller.

Világszerte páratlan döntésével az Európai Bizottság csak azt éri el, hogy új, korszerű motorral rendelkező autók ne kerülhessenek forgalomba. A régi járművek nagyobb valószínűséggel maradnak használatban, egyszerűen nem lehet már őket újakra cserélni. Tilalom helyett újításokra és beruházásokra van szükség az e-üzemanyagok vagy az üzemanyagcella területén. Nem a belső égésű motor, hanem az üzemanyag a probléma – hangsúlyozta a VDA elnöke.

Az EU döntése azokat az országokat hozza nehéz helyzetbe, amelyekben erős az autóipar.

Ide tartozik Németország is. A modern belsőégésű autók gyártása egyike azon kevés értékláncnak, amelyek még mindig teljesen Németországban vannak. Számos régió, például Bajorország, Baden-Württemberg, a Saar-vidék, Szászország vagy Észak-Rajna-Vesztfália nagyon sok munkahelyet fog elveszíteni. De bajba kerülnek Közép-Európa országai is, ahol az elmúlt évtizedekben jelentős autógyártó- és beszállítói kapacitások alakultak ki. Lengyelországtól Romániáig komoly autóipar létesült, ezen belül különösen a motorgyárak érintettek.

A motorgyártás mindeddig stratégai területe volt az autógyártásnak. A járművek alkatrészeinek nagy részét beszállítóktól vásárolják a márkák, azonban a motorfejlesztést nem engedték ki a kezükből, mert ez biztosítja a versenyképességüket a világpiacon.

Az európai élvonalbeli márkák, a VW, az Audi, a Mercedes, a BMW évtizedes előnyre tettek szert a versenytársakkal szemben. A villanymotorok sokkal egyszerűbb szerkezetek, és a gyártók többségében beszállítóktól veszik, a legfontosabb alkatrésszé az akkumulátor-csomagok és az irányító szoftverek váltak. Mindkét területen hátrányban vannak az európaiak az USA-val és Kínával szemben.

Hazánkban is a motorgyártással foglalkozó vállalkozások, illetve beszállítók kerülhetnek bajba, ha a tervezett tartalommal lép életbe az EURO 7-es kibocsátási szabályozás. Közülük legjelentősebb az Audi győri gyára. A cégnél 1994 óta gyártanak motorokat, a vállalat azóta a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött,

több mint 35 millió motort állítottak elő Győrben. A vállalat mintegy hatezer munkatársa kilencezer motort gyárt naponta a VW csoport 31 járműgyártó telephelye számára. Bár 2018-ban elindult az elektromotorok sorozatgyártása is, könnyű belátni, hogy a belsőégésű motorok gyártásának az esetleges leállítása után sokkal kisebb kapacitásokra lesz szükség. Hasonló a helyzet az Opel motorgyár esetében Szentgotthárdon is.

A márka 2017-től a PSA csoport részeként működik, 2020 elejétől gyártják üzemükben azt a háromhengeres 1,2 literes turbófeltöltős benzines motort, amelyből a gyár kapacitása évi háromszázötvenezer darab elkészítését teszi lehetővé.

Új feladatot kell majd keresniük maguknak azoknak a beszállítóknak is, akik ezeknek a motorgyáraknak szállítanak alkatrészeket, öntvényeket, kábeleket, vezérlő elektronikákat és szoftvereket.

Forrás, további érdekességek:

📌 1. Veszélybe kerülhetnek az európai motorgyárak
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/veszelybe-kerulhetnek-az-europai-motorgyarak-8964224/
📌 2. A PSA nem fektet több pénzt mostantól a belső égésű motorok fejlesztésébe.
https://www.facebook.com/varkonyi.gabor.hivatalos/posts/790256135105780
📌 3. Főként a hajózás szennyezi Európa levegőjét
https://dasblog.hu/2019/06/14/fokent_a_hajozas_szennyezi_europa_levegojet
📌 4. Beköszöntött a drága földgáz kora. Az LNG előállítása környezetszennyező, szállítása drága. A számlát a végfelhasználók fizetik!
https://www.vgfszaklap.hu/lapszamok/2013/junius/2836-lng-a-mit-tudni-illik-a-cseppfolyos-foldgazrol
📌 5. 16 óriás tankhajó annyit képes szennyezni, mint a világ 900 milliós autóparkja
https://www.origo.hu/idojaras/20091125-hajo-szennyezes-karacsony-aru.html
📌 6. A baloldal nem szavazta meg a magyar gazdák támogatását. Ők azt akarták elérni, hogy a gazdák a támogatás 50 százalékát környezetvédelemre fordítsák a jelenlegi, amúgy is magas 30 százalékos szint helyett..
https://szamokadatok.hu/Post/2168/Megszavaztak_12_milliard_euro_kb_4200_milliard_forint_unios_forras_a_magyar_gazdaknak_2027-ig

További források:
https://kitekinto.hu/2020/01/13/europan-kivul/hany-repulo-van-fent-egyszerre-a-levegoben/178364/
https://korkep.sk/cikkek/tudomany/2019/05/19/a-15-legnagyobb-teherhajo-sokkal-jobban-szennyezi-a-kornyezetet-mint-a-vilag-osszes-autoja/

Címkék: Európai Unió  Környezetvédelem 

Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte

Nem Orbán az, aki el akarja venni, hanem a baloldal! Orbán az, akik megakadályozza őket ebben!

Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: olyan ez, mint amikor Önnek van egy lakása, amit bérbe ad. Ön átadja a bérlőnek a lakás használati jogát, cserébe ő katonásan fizet. Lejárt az előző szerződés, de a bérlő új feltételekkel állt elő: ön továbbra is biztosítsa a lakás használati jogát, de majd a bérlő eldönti, hogy fizet önnek vagy nem, ha szerinte ön jófej, akkor fizet, ha úgy gondolja, hogy rossz fiú, akkor meg nem.

A kedves bérlő persze sosem írja le, hogy ő mit ért az alatt, hogy "jófejnek lenni" Ma azt jelenti, hogy ön egy lábon szökdel, holnap azt fogja, hogy kézen jár, holnapután meg azt, hogy megtanul repülni, aztán ha ezeket a feltételeket nem teljesíti, akkor amellett, hogy továbbra is az ön lakásában lakik, az önnek járó pénzt nem fizeti ki, mert ön nem jófej.

Belemenne egy ilyen szerződésbe? Ugye, hogy nem! Erről van most szó a költségvetés körüli vitában. Brüsszel és a hazai ellenzék karöltve azon mesterkednek, hogyan lehetne a magyar népet Orbán ellen hergelni és hogyan lehetne a választást ilyen módon elcsalni.

1. Ha Orbán belemenne a zsarolhatóság jogszabályi szintre emelésébe, akkor a választásokig mondvacsinált ürüggyel nem adják ide a pénzünket, az embereknek meg azt mondjuk, hogy mindenről Orbán tehet.
2. Ha kiáll a magyar érdekekért, és vétózik, akkor is azt mondjuk, hogy miatta nem kaptok pénzt. Az index és Jávor Benedek olyan szintig aljasodtak le, hogy az egybites olvasóiknak leírták, hogy "MAGYARORSZÁGNAK A HELYREÁLLÍTÁSI CSOMAGBÓL GYAKORLATILAG MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK FEJENKÉNT 250 000 FORINT JÁRNA" A gondolkodni nem tudó proletárok pedig eljátszanak a gondolattal, hogy mennyi mindent tudna venni "a zsebében lévő 250 ezer forintból" ha nem "a zorbán"!

Félelmetes, hogy mennyi önálló gondolkodásra képtelen ember vesz körül bennünket! Lássuk hát, hogy mi is "a zunióspénz"

Az "unióspénz" az EU csatlakozási szerződésben leírtak alapján kerül kiosztásra, ha bárki bármit elvon, azaz egyoldalúan megszegi ezt a szerződést, akkor a magyar állam is jogosulttá válik a szerződéstől eltérni, és mondjuk megadóztatni a nyugati termékeket, ezzel versenyelőnybe helyezni a magyar vállalkozásokat.

A balliberális hataloméhes politikusoknak és az őket vakon követőknek ideje lenne felébredniük Csipkerózsika-álmából - az "uniós pénz", amivel mindig hergelik és megvezetik az embereket, nem ajándék. Magyarország nagyon nagy árat fizetett érte, ugyanis az uniós csatlakozással egyidejűleg a piacunkat adtuk érte.

A "pénzcsapok elzárása" nem működik. A lisszaboni szerződésből nem következik, hogy politikai szempontokat be lehet vinni a normatív szabályozásba, a több éves költségvetést pedig nem az Európai Bizottság, és nem is az Európai Parlament határozza meg, hanem az Európai Tanács, amely a 27 ország első embereiből áll (államfők vagy kormányfők a saját országos rendszereik szerint, tőlünk a miniszterelnök), és kizárólag EGYHANGÚ döntéssel, azaz kompromisszumokkal érhető el a megállapodás. Senki semmit nem tud elzárni.

Az EU-n keresztül jövő források, nekünk JÁRNAK, és az is a mi pénzünk. Azért JÁR, mert a csatlakozási szerződéskor a megállapodásban egy csomó dologról lemondtunk, egy csomó dolgot megengedtünk, pl. megnyitottuk a piacainkat, minek következtében egész iparágakat raboltak le, tettek tönkre (cukoripar pl.), és CSERÉBEN olyan költségvetések készülnek az EU-ban, hogy ezek valamennyire kompenzálva legyenek. Bár úgy tűnik, hogy nettó kedvezményezettek vagyunk az EU költségvetések során, a megvalósuló projekteket nagy mértékben a nyugatiak, főleg a németek valósítják meg, így visszacsorog a pénz jelentős része.

Günther Oettinger, a német európai uniós biztos erről nyilatkozott is korábban (azaz elszólta magát), hogy a németek nem nettó befizetők, hanem nettó kedvezményezettjei az ilyen politikának. Az indexen olvasható (a Forrásnál belinkelt) cikkben a magyarokra és lengyelekre kérdez rá a riporter, Oettinger válaszol:

"Why not save even more – for example, the billions in EU structural funds that go to Poland and Hungary, since those two countries refuse to take in refugees?

Budgetary policy shouldn’t be used to impose political penalties. The structural funds are for making weak regions more competitive. And a large part of every euro the EU gives Poland comes back to Germany. The Poles use the money to place orders with the German construction industry, to buy German machines and German trucks. So net contributors such as Germany should be interested in the structural funds. From an economic perspective, Germany isn’t a net contributor but a net recipient."

Magyarul a németek sokkal érdekeltebbek az ilyen "unióspénzek" politikájának, hiszen bár távolról úgy tűnik, hogy a keleti országok kevesebbet fizetnek be, és többet kapnak vissza, a gyakorlatban a pénz nagy része visszafolyik a német gazdaságba, mert német gépeket veszünk, némeg cégek magyarországi munkahelyteremtését támogatjuk, német termékek lepték el a magyar piacot ADÓZATLANUL.

Józan paraszti ésszel meg lehet érteni: a régi, nyugati EU nem azért vette be a közép- és kelet-európai országokat, mert jót akart tenni velünk. Azért vettek be, mert ez nekik előnyös volt.

Az „EU támogatás” valójában pénznyomtatási engedély

2004-2015 között kb. 8 ezermilliárd forintnyi „EU-támogatás érkezett az országba”. Ez az összeg egy főre vetítve 800 ezer forint. Az „EU-támogatásra” legtöbben úgy tekintenek, mintha egy adomány lenne az EU részéről.

Talán meglepő, de ez a „támogatás” valójában jelenleg semmibe nem kerül az EU-nak. Magyarország pedig „EU-támogatás” nélkül is tudná csinálni ugyanazt, mint eddig: pénzt teremteni a semmiből és szétosztani azt.

Hogyan lehetséges ez? Mi is az az „EU támogatás”?

Ahhoz, hogy a bevezető gondolatok igazságtartalmát megítéljük, szükséges valamennyire belemenni a technikai részletekbe.

Mit jelent az, hogy „bejön az országba” az „EU-támogatás”? A magyar állam bankja a Magyar Nemzeti Bank. Az MNB-nek eurószámlája van több nyugati bankban, például a bázeli Nemzetközi Fizetések Bankjánál. Amikor Brüsszel átutalja az „EU-támogatást”, akkor az euró például erre a bázeli számlára kerülhet. Ezzel párhuzamosan a jegybank a Magyar állam jegybanknál lévő eurószámlájára beírja ezt az összeget. A magyar állam így eurókövetelésre tesz szert a jegybankkal szemben.

A magyar állam az „EU-támogatásokat” nem euróban, hanem forintban osztja ki. Ezért megkéri a jegybankot, hogy váltsa át az eurót forintra. A hétköznapi gondolkodás azt sugallná, hogy az átváltás azt jelenti, hogy a jegybank – a példában Bázelben lévő – euróját eladja és ezért forintot vesz a devizapiacon. Valójában a jegybank nem ezt csinálja, hanem „házon belül váltja át” az eurót. A „házon belüli átváltás” azt jelenti, hogy a jegybank a magyar állam euró-számlájáról lehúzza az ott lévő euró összeget, és ezzel párhuzamosan forintot teremt a semmiből, aztán ezt ráírja a magyar állam forint-számlájára. Tehát a jegybank forintot teremtett a semmiből a magyar állam számára.

Nézzünk egy példát: 1 milliárd euró „EU-támogatás jön be”, az árfolyam pedig 350 forint per euró. Ebben az esetben a jegybank teremt 350 milliárd forintot a semmiből az állam számára, ezzel párhuzamosan pedig 1 milliárd eurót parkoltat Bázelben.

Ezt követően a magyar állam az „EU-támogatást”, azaz a frissen teremtett forintot kiutalja a pályázatokon nyert vállalkozásoknak. A vállalkozások az elnyert összeget a bankszámlájukra kapják, így a kiosztott forint a bankrendszerben jelenik meg. De mivel a bankrendszernek nincs igazán szüksége erre a pénzre, a bankok ezt visszateszik a jegybankba és lekötik betétként. Így a frissen nyomtatott jegybankpénz, miután tett egy kört a gazdaságban – mondhatjuk – alvó jegybankpénzzé alakul.

Mi történik azzal a – példában 1 milliárd – euróval, amely az MNB bázeli számláján van? A bemutatott „házon belüli átváltás” során a jegybank ehhez az euróhoz eddig nem nyúlt. A jegybank később ezt az eurót „befekteti”, ezért „értékes”, kamatozó eurózónás államkötvényeket vesz. Például francia, német, olasz, stb. államkötvényeket. Ez azt jelenti, hogy a jegybank visszautalja az eurót eurózónás országoknak, és ezért cserébe eurózónás államkötvényeket kap.

Aztán ez a visszautalt euró adhatja az új kör kezdetét. Ezt aztán az eurozónás államok újra átutalhatják a brüsszeli közös kalapba. Ebből Brüsszel újra adhat „EU-támogatást”, azaz az euró mehet újra Bázelbe. A bázeli euró ürügyén újra nyomtathat a jegybank forintot. Aztán pedig az eurót újra visszautalhatja a jegybank az eurózónás országokba, amikor azt „befekteti” eurózónás államkötvényekbe.

Az egész végeredménye, hogy az MNB az egyik oldalon egyre több eurózónás államkötvényre tesz szert, a másik oldalon pedig egyre több forintot nyomtat a semmiből. csak 2004-2015 között kb. 8 ezermilliárd forint „EU-támogatás jött be” az országba. Valójában ennek az összegnek a túlnyomó része ma is ott hever a jegybank eszközoldalán „devizatartalék” címen. Ennyi többlet (francia, német, olasz stb.) államkötvénnyel rendelkezik a jegybank 2004 óta. Ezzel párhuzamosan a jegybank kb. ugyanennyi, azaz kb. 8 ezermilliárd forintnyi jegybankpénzt teremtett a semmiből 2004-2015 között

Tényleg kincs a devizatartalék?

Korábban már feszegettük azt a kérdést, hogy vajon a devizatartalék tényleg kincs-e, és van-e lehetősége erős katonasággal nem rendelkező országnak a devizatartalékát beváltani valamilyen értékre.

Nézzünk egy példát a helyzet szemléltetésére. Van egy település, ahol a helyi maffiózó állandóan „hitelbe” vásárol a helyi kisboltban. A boltosnál egyre nagyobb követelésállomány halmozódik fel a maffiózóval szemben. De mit tud ezzel csinálni? Mennyit érnek ezek a követelések? Ha végül ezeket a követeléseket nem lehet pénzre beváltani, akkor valójában az történik, hogy a maffiózó folyamatosan ingyen vásárol.

Ha a „devizatartalék” olyasmi, mint a maffiózóval szembeni követelésállomány, akkor az EU-nak valójában semmibe nem kerül az „EU-támogatás”. Ugyanis az eurót, amit „EU-támogatás” címen kapunk, azt visszaadjuk „devizatartalékolás” címen, a „devizatartalékot” pedig végül nem tudjuk beváltani semmire. Így az egész bonyolult műveletsorra érdemes inkább egyfajta pénzteremtési engedélyként tekinteni.

Ha már nyomtatunk, miért ne nyomtathatnánk magunknak pénzt?

Felmerül a kérdés, hogy a pénznyomtatáshoz miért van szükség erre az egész hókusz-pókuszra? A jegybank miért ne tehetné meg, hogy egyszerűen pénzt nyomtat az állam számára?

A magyar államnak ezt jelenleg jogszabályok tiltják meg. Az ország 1996-ban az IMF és a Világbank „segítségével” alakította át a pénzügyi rendszerét úgy, hogy ne tudjon saját maga számára pénzt teremteni, csak devizával szemben. Ezt követően, kezdetben elsősorban dollárral szemben képezhetett pénzt magának az ország. Majd a 2004-es EU-csatlakozás óta dollár helyett elsősorban euróval szemben teremthet az ország forintot. Ha nem lenne ez a jogszabályi korlát, akkor a jegybank minden további nélkül tudna nyomtatni pénzt az állam számára.

Talán sokak első reakciója, hogy saját pénznyomtatásnak biztosan nem lenne jó vége, ezért ne csináljuk. Érdemes két különböző problémát megkülönböztetni:

– Jó dolog-e, hogy pénzt nyomtatunk a semmiből?

– Jó dolog-e, hogy átadjuk a jogot az EU-nak, hogy kontrollálja, mikor mennyi pénzt nyomtatunk a semmiből?

Jó dolog-e, hogy pénzt nyomtatunk a semmiből?

Korábban volt arról szó, hogy a pénzteremtő hatóság vásárlóerőt vesz el mindenki mástól. Akinél a friss pénz megjelenik, az ingyen vásárlóerőhöz jut. Ezzel párhuzamosan nő a pénzmennyiség, ezért a pénz értéke kicsit lecsökken, azaz mindennek felmegy az ára egy kicsit. Így minden pénztulajdonos vásárlóerőt veszít. Szintén volt arról szó, hogy amennyiben a pénznyomtatás mértéke nem túl nagy, úgy ezzel együtt lehet élni. Amennyiben az állam a nyomtatott pénzt a társadalom számára hasznosan, hatékonyan és tisztán költi el, akkor a pénzteremtés egyfajta fair adóként fogható fel.

Mind az EU égisze alatt történő, mind az önálló pénzteremtés esetén a pénznyomtatás helyességével kapcsolatban ugyanazok a kérdések merülhetnek fel: tényleg fair-e ez az adó, jól költi-e el az állam a nyomtatott pénzt stb.

Jó dolog-e, hogy átadtuk a jogot az EU-nak, hogy kontrollálja, mikor mennyi pénzt nyomtatunk a semmiből?

A különbség a két változat között az, hogy a pénznyomtatási engedély átadásával hatalmat adtunk az EU-bürokraták kezébe. Az EU állandóan zsarolhatja Magyarországot, hogy amennyiben Magyarország nem úgy táncol, ahogy az EU fütyül, akkor az EU megvonja az „EU-támogatást”.

Amennyiben nem tudnánk, hogy az „EU-támogatás” csak egy pénzteremtési engedély, és a vonatkozó jogszabályokat, ha akarjuk, megváltoztathatjuk, úgy ez a zsarolás igen fenyegető érzést keltene bennünk. Ebben az esetben elhinnénk azokat a szlogeneket, hogy „az EU finanszírozza Magyarországot”, „EU-támogatások nélkül nem lenne sehol a gazdaság” és hasonlók.

Ha a jelenlegi keretrendszerből ki akarunk lépni, akkor ennek egyik módja, hogy megváltoztatjuk a pénzteremtéssel kapcsolatos jogszabályokat és saját magunk számára teremtünk pénzt. Emellett bombabiztos és átlátható szabályokkal korlátozzuk, hogy minden évben mennyi pénzt nyomtathat a jegybank az állam számára.

Valójában az önálló pénzteremtés kérdését nem lehet hermetikusan elzártan kezelni. A jelenlegi „szövetségi” rendszerben, azaz EU-tagországként valószínűleg kötelező elem a kisebb tagok számára az önálló pénzteremtés feladása. Viszont abban a hipotetikus esetben, ha nagyon elegünk lenne az EU-ból, akkor az „EU-támogatás” elvesztésétől való félelem nem kell, hogy eltántorítson minket szándékainktól. Nyomtathatunk pénzt magunknak valamilyen más címen.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/1058/Az_unios_penz_nem_ajandek_-_a_piacunkat_adtuk_erte
https://mandiner.hu/cikk/20150915_szabo_gergely_az_eu_tamogatas_nem_ajandek_hanem_penznyomtatasi_engedely
https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/
https://www.handelsblatt.com/today/politics/handelsblatt-interview-oettinger-germany-may-have-to-pay-more-to-eu/23567142.html

Címkék: Európai Unió 

Most már biztos: vétózzuk a zsarolást!

ADD TOVÁBB!

Most már biztos: vétózzuk a zsarolást!

Orbán Viktor: Magyarország megvétózza a számunkra előnytelen és elfogadhatatlan, utólag manipulált uniós büdzsét és a helyreállítási alapot.

A magyar kormányfő levélben tájékoztatta a döntésről a német kancellárt, továbbá az EB és az ET elnökét is.
Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét és Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét arról, hogy a magyar kormány megvétózza az EU hétéves költségvetésével és a helyreállítási alappal kapcsolatos jogalkotást – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután. A hírt korábban már Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megerősítette. „Éppen most informáltak a legújabb fejleményekről az MFF/NGEU-csomag (a többéves pénzügyi keret és a »Next Generation EU« helyreállítási eszköz) végrehajtásának helyzetét illetően” – írta Orbán Viktor.

Levelében a miniszterelnök megerősítette, hogy a „semmiről sincs megállapodás, ameddig nincs megállapodás mindenről” elvvel összhangban

Magyarország kormánya az MFF/NGEU jogalkotási csomag valamennyi eleme ellenében fog szavazni,
beleértve azok megvétózását, melyek egyhangúságot igényelnek, így az MFF-rendeletet és a saját forrásokról szóló határozatot is.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor már korábban is felhívta a figyelmet arra, veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, emellett Magyarország érdekeit, ha a következő hétéves költségvetést, illetve a rendkívüli helyreállítási csomagot olyan feltételekhez kötnék, amelyek pontosan nem határozzák meg, hogy mi a vélt jogsértés, és önkényesen vezethetnek politikai alapú költségvetési szankcióhoz kettős mérce alkalmazásával. Magyarország számára alapvetőek a közös értékek, beleértve a jogállamiságot, ezek érvényesülését és alkalmazását a magyar embereknek kell megítélniük, akik erre ugyanúgy képesek, mint bármely más európai nép.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201116_orban_viktor_magyarorszag_megvetozza_az_unios_budzset_es_a_helyreallitasi_alapot

Címkék: Európai Unió 

Brüsszel vs Magyarország. NEM a zsarolásra

Ha nem értik másképp, akkor vétózunk!

Brüsszel vs Magyarország. NEM a zsarolásra

🇭🇺 Hajrá Orbán Viktor!
📌 Ha egyetért, ossza meg!

Nézzük a tényeket, röviden:
Brüsszel minden szerződést egyoldalúan felrúgott!
📌 Megszegték a schengeni egyezményt iratok nélkül érkező, bűnözői múlttal rendelkező személyek betelepítésével, ezzel a magyar embereket is veszélybe sodorták, mivel az övezeten belül nincs határellenőrzés, ezek a személyek szabadon mozoghatnak, és Magyarországon is terrorcselekményeket követhetnek el.
📌 Megszegték a csatlakozási szerződésünket. Magyarország azzal a feltétellel csatlakozott, hogy pénzt kapunk a kohéziós alapból, cserébe eltöröljük a vámokat, megnyitjuk piacunkat. Mi teljesítettük a vállalást, eddig hellyel-közzel Brüsszel is, de most el akarják lopni a nekünk járó pénzt.
📌 Most pedig zsarolni próbálják Magyarországot mindenféle ál-jogállamisági, naponta változó feltételekkel. Nem írják le, hogy szerintük mi a jogállam, de naponta újabb és újabb feltételeket szabnak. Ma épp a szexuális kisebbségek témáját vették elő, holnap lehet közlik, hogy az a jogállam, ahol mindenki kézen jár, és ha mi nem járunk kézen, akkor nem lesz pénz.

Vicc ez az egész! Az egyoldalú szerződésszegés nekünk is szabad mozgásteret ad: meg fogjuk védeni Magyarországot - bármilyen áron. Magyarország szuverén ország, és nem fogjuk hagyni, hogy zsaroljanak bennünket.

A dolog úgy fest, hogy mi, magyarok, döntjük el, hogy milyen jogállamban szeretnénk élni. A jelenlegi jogállamunk nekünk MEGFELEL! Ők pedig nevezhetnek bármit jogállamnak, élhetik az életüket úgy, ahogy akarják, és mi ezentúl sem, ahogy eddig sem fogunk beleszólni abba, hogy NEKIK hogyan kell élni. Ha a helyzet megkívánja, lehet a nyugati határra is húzunk egy kerítést, azon nem múlik. A szerződéseket ők rúgták fel - nem mi.

📌 Varga Judit miniszter asszony sorai:

"Tisztázzunk néhány dolgot az uniós költségvetésről szóló végső döntéshez közeledve Magyarország és az Unió viszonya kapcsán, hiszen a hosszú tárgyalások során az uniós intézmények, egyes tagállamok és a hazai ellenzék sok kérdést belekevert a számok közé:
• Magyarország soha nem Európa ellen, hanem éppen Európáért és gyermekeink, unokáink európai jövőjéért küzdött és küzd.
• Magyarország az unió alapító atyáival egyetértve azt vallja, hogy Európa vagy keresztény és humanista lesz vagy nem lesz.
• A magyar és az európai emberek döntő többsége határozottan úgy véli, hogy Európának nem szabad feladnia identitását és azokat az alapvető értékeit, amiktől Európa a világ legélhetőbb kontinense.
• Magyarország a 2004-es uniós csatlakozáskor nem egy föderalista Európára, nem a globalizmusra és főleg nem az Európai Egyesült Államokra mondott igent, hanem az erős nemzetállamokra épülő egymást segítő és tiszteletben tartó szövetségre.
• A csatlakozáskor nem adtuk fel a nemzeti szuverenitásunk azon részét, hogy eldönthessük kivel akarunk együtt élni a saját hazánkban.
• Nem azért mondtunk igent az Unióba történő belépésre, hogy Brüsszel meghatározhassa számunkra, hogy mit tartunk családnak, mit hívunk házasságnak és kik és milyen feltételekkel fogadhatnak Magyarországon örökbe gyermekeket.
• Nem igaz, hogy a migrációs válság során Magyarország nem volt szolidáris a többi tagállammal, hiszen hazánk több százmilliárd forintot költött Európa határainak védelmére és igyekszünk helyben segíteni a bajba jutott embereket, mert úgy véljük, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell a rászorulókhoz eljuttatni.
• Nem Magyarország támadta a többi tagállamot a migrációs politikájuk miatt, hanem fordítva.
• Nem Magyarország támadja Brüsszelt és más tagállamokat különböző, mondvacsinált jogállamisági köntösbe bújtatott vádakkal, hanem fordítva.
• Nem mi kritizáljuk azokat a tagállamokat, ahol nincs Alkotmánybíróság, vagy a kormány közvetlenül irányítja az ügyészséget, vagy ahol a politikai szereplők nevezik ki a bírákat, hanem fordítva.
• Nem mi kértük számon a jogállamiságot azon tagállamokon, ahol az utóbbi időkben folyamatosak a keresztények elleni brutális támadások és egyre gyakrabban fordulnak elő antiszemita atrocitások, hanem ők rajtunk.
• Szemben a magyar ellenzék állításával, az uniós támogatások, kohéziós források nem könyöradományok, hanem az Uniós Szerződések alapján Magyarországot jogosan megillető kifizetések. Magyarország ezen forrásokért cserébe a csatlakozáskor rengeteg mindent vállalt, többek között: megnyitotta piacait, lemondott a vám és egyéb bevételeiről, átültette a teljes uniós joganyagot, elfogadta a tőke szabad áramlását (ezzel lehetővé téve a tőkeerős nyugat-európai cégek korlátok nélküli beruházásait), valamint Magyarország is jelentős összegekkel járul hozzá az Unió közös költségvetéséhez.
• Nem Magyarország zsarolja és helyezi nyomás alá Brüsszelt az uniós költségvetési forrásokról döntő tárgyalások során, hanem fordítva.
Aki ismeri a magyar történelmet, az pontosan tudja, hogy amikor gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, akkor a magyar emberek és Magyarország nem köt kompromisszumot, jelentsen ez akár szabadságharcot, akár csak egy egyszerű vétót.
“Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.”🇭🇺"

Részletek:
1. Mai zsarolás
https://magyarnemzet.hu/belfold/melegjogi-feltetelekkel-zsarol-brusszel-8956946/
2. Jogállamiságról röviden
https://szamokadatok.hu/Post/2284/Jogallamisagrol_roviden
3. Varga Judit nyilatkozata:
https://szamokadatok.hu/Post/2316/Varga_Judit_sorai_az_unios_koltsegvetes_koruli_tervszeru_balliberalis_karokozasrol_es_az_altaluk_terjesztett_alhirekrol

Címkék: Európai Unió 

Varga Judit sorai az uniós költségvetés körüli tervszerű balliberális károkozásról és az általuk terjesztett álhírekről

Varga Judit sorai az uniós költségvetés körüli tervszerű balliberális károkozásról és az általuk terjesztett álhírekről

KÖSZÖNJÜK! 🇭🇺

"Tisztázzunk néhány dolgot az uniós költségvetésről szóló végső döntéshez közeledve Magyarország és az Unió viszonya kapcsán, hiszen a hosszú tárgyalások során az uniós intézmények, egyes tagállamok és a hazai ellenzék sok kérdést belekevert a számok közé:
• Magyarország soha nem Európa ellen, hanem éppen Európáért és gyermekeink, unokáink európai jövőjéért küzdött és küzd.
• Magyarország az unió alapító atyáival egyetértve azt vallja, hogy Európa vagy keresztény és humanista lesz vagy nem lesz.
• A magyar és az európai emberek döntő többsége határozottan úgy véli, hogy Európának nem szabad feladnia identitását és azokat az alapvető értékeit, amiktől Európa a világ legélhetőbb kontinense.
• Magyarország a 2004-es uniós csatlakozáskor nem egy föderalista Európára, nem a globalizmusra és főleg nem az Európai Egyesült Államokra mondott igent, hanem az erős nemzetállamokra épülő egymást segítő és tiszteletben tartó szövetségre.
• A csatlakozáskor nem adtuk fel a nemzeti szuverenitásunk azon részét, hogy eldönthessük kivel akarunk együtt élni a saját hazánkban.
• Nem azért mondtunk igent az Unióba történő belépésre, hogy Brüsszel meghatározhassa számunkra, hogy mit tartunk családnak, mit hívunk házasságnak és kik és milyen feltételekkel fogadhatnak Magyarországon örökbe gyermekeket.
• Nem igaz, hogy a migrációs válság során Magyarország nem volt szolidáris a többi tagállammal, hiszen hazánk több százmilliárd forintot költött Európa határainak védelmére és igyekszünk helyben segíteni a bajba jutott embereket, mert úgy véljük, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell a rászorulókhoz eljuttatni.
• Nem Magyarország támadta a többi tagállamot a migrációs politikájuk miatt, hanem fordítva.
• Nem Magyarország támadja Brüsszelt és más tagállamokat különböző, mondvacsinált jogállamisági köntösbe bújtatott vádakkal, hanem fordítva.
• Nem mi kritizáljuk azokat a tagállamokat, ahol nincs Alkotmánybíróság, vagy a kormány közvetlenül irányítja az ügyészséget, vagy ahol a politikai szereplők nevezik ki a bírákat, hanem fordítva.
• Nem mi kértük számon a jogállamiságot azon tagállamokon, ahol az utóbbi időkben folyamatosak a keresztények elleni brutális támadások és egyre gyakrabban fordulnak elő antiszemita atrocitások, hanem ők rajtunk.
• Szemben a magyar ellenzék állításával, az uniós támogatások, kohéziós források nem könyöradományok, hanem az Uniós Szerződések alapján Magyarországot jogosan megillető kifizetések. Magyarország ezen forrásokért cserébe a csatlakozáskor rengeteg mindent vállalt, többek között: megnyitotta piacait, lemondott a vám és egyéb bevételeiről, átültette a teljes uniós joganyagot, elfogadta a tőke szabad áramlását (ezzel lehetővé téve a tőkeerős nyugat-európai cégek korlátok nélküli beruházásait), valamint Magyarország is jelentős összegekkel járul hozzá az Unió közös költségvetéséhez.
• Nem Magyarország zsarolja és helyezi nyomás alá Brüsszelt az uniós költségvetési forrásokról döntő tárgyalások során, hanem fordítva.
Aki ismeri a magyar történelmet, az pontosan tudja, hogy amikor gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, akkor a magyar emberek és Magyarország nem köt kompromisszumot, jelentsen ez akár szabadságharcot, akár csak egy egyszerű vétót.
“Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.”🇭🇺"

Forrás: https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/3879150082103919

Címkék: Európai Unió 

Az uniós költségvetés és az ellenzék elmeállapotának kóros elváltozásai

Az uniós költségvetés és az ellenzék elmeállapotának kóros elváltozásai

Egyre drámaibb fordulatokat vesz az ellenzék uniós költségvetés körüli hazugságcunamija, nagy erőfeszítéseket igényel, hogy az ember követni tudja az elmeállapotuk és az azzal szorosan összefüggő kommunikációjuk változásait, de megpróbáltuk a lehetetlent, összegeztük az eseményeket.

📌 1. 2020.07.16: A miniszterelnöki csúcs előtt: Orbánt nem veszi majd észre Brüsszelben senki, Orbán veszíteni fog, Orbánt a szőnyeg szélére állítják, Orbán semmit sem fog elérni.

📌 2. 2020.07.20: Megvolt a csúcs, a megállapodás magyar sikerrel zárult, hiszen a szövegből kikerült a tervezettben benne lévő zsarolómechanizmus. Az ellenzék hazugságai a csúcs után:
- Molnár Csaba szerint "Orbánt észre sem vették a csúcson, 72. sorból nézte az eseményeket"
- Dobrev Klára szerint "Hatalmasat bukott a gyenge Orbán Brüsszelben, nem tudott több pénzt kiharcolni"
- Ujhelyi István szerint "Orbán 4:0-ás vereséget szenvedett"
- Donáth Anna szerint "Orbán Viktor majdnem mindenben engedett"

📌 3. 2020.09.29: Donáth Anna is elismeri a Varga Judittal folytatott Tranzit vitán, hogy valóban nincs a szövegben zsarolómechanizmus. Nincs ál-jogállamisági kritérium. Mi ezt eddig is tudtuk, mert megvan a megállapodás szövege, de ezen a napon az ellenzék is beismerte ezt a tényt.

📌 4. 2020.11.05: Dobrev, Donáth, Cseh és a többi Brüsszelben Magyarország ellen dolgozó baloldali politikus hatalmas üdvrivalgásba kezdett, sikert kiáltottak, győzelmet harsogtak: zsaroló mechanizmust alkottunk! Elértük! Siker! Taps! Most majd megmutatjuk Orbánnak, hogy a pénzt mi fogjuk ellopni!

📌 5. 2020.11.10: Tegnap Donáth Anna és a többiek elkezdték üvölteni, hogy "Orbán ne vétózza meg a költségvetést" Hoppá! Miről is van szó?

Ezek szerint mégsem értek el semmit? Ezek szerint nincs a szövegben zsarolómechanizmus és a korábbi hazugságok ellenére sem került bele? Ezek szerint Orbáné az utolsó szó? Ezek szerint ha vétóra kerül sor, akkor mégis megpróbálták utólag a költségvetés tervezetébe belecsempészni olyan dolgokat, melyek a miniszterelnökök megállapodásban nem szerepelnek? Akkor jól értjük, hogy uniós cimboráikkal pénzt akarnak elvonni, és ha Orbán Viktor emiatt vétózik, akkor ő lesz a hibás?

Nagyon szánalmas és gyenge retorika! Főleg ilyen Donáth Annáktól, akik élő adásban hazudtak egész Magyarországnak, majd a kiszivárgott felvételekkel lebuktak.

Most elkezdik nyomni azt a narratívát, hogy "Orbán nem akar jogállamot", közben nem erről van szó. Arról van szó, hogy Orbán nem akarja azt, amit a liberálisok "jogállam" alatt értenek. Bár nyíltan kimondani gyávák, de mi tudjuk jól miről van szó: betelepítési kvóták, a nemek összemosása, a gyerekek agymosása egészen az óvodától, vallásellenesség, faji, nemzetiségi ellentétek, nyílt utcán való lefejezések, és még sok minden más.
Ez a "jogállam", pontosabban ál-jogállam nekünk NEM KELL.
A magyar törvények összhangban vannak az uniós joggal és a magyar emberek, országunk érdekeit védik. Még soha senki nem nevezett meg egyetlen törvényt sem, ami nem lenne "jogállami". Ilyenkor persze jön az a duma, hogy "az egyes törvények jók, de az összhatás nem jó". Ez pedig már kommunista módszer, ahol az "elvtárs" akkor is meghurcolható volt, ha nem is követett el semmilyen szabálysértést.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/1529/A_baloldal_teljesen_elrugaszkodott_a_realitas_talajarol_Egymast_kovetik_a_hazug_nyilatkozatok
https://szamokadatok.hu/Post/1523/Megszuletett_a_megallapodas_Orban_Viktor_elerte_amit_akart
https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/posts/971581196664269
https://www.facebook.com/csehkatalin.momentum/posts/4519402014798030
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/317481016216335
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/214247120052429

Címkék: Európai Unió 

Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben

Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben

🇭🇺 Az EUROSTAT friss adatai alapján Magyarország megelőzte Szlovákiát az egy főre jutó GDP-ben. Ezzel a magyar gazdaság 2. helyre lépett elő a régióban, maga mögött tudva Lengyelországot és Romániát is. A koronavírus elleni védekezés azért fontos, hogy ez így is maradjon. Beruházásösztönző támogatásainkkal és a vállalkozásoknál hagyott forrásokkal arra törekszünk, hogy új munkahelyeket hozzunk létre, és megerősítsük a meglévőket.

A lengyel után a szlovákot is visszaelőzte a magyar gazdaság

A magyar gazdaság az uniós statisztikák alapján a 2010-es évek végére nem csupán felzárkózott a közép-európai régióhoz és a visegrádi országokhoz, de fokozatosan egyre több gazdaságot utasít maga mögé. Októberben friss adatokat publikált az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat. Ebből kiderül, hogy a magyar gazdaság már tavaly visszaelőzte a szlovákot a gazdasági növekedés mutatóit tekintve – rácáfolva a liberális közgazdászok téves prognózisaira.
Leköröztük a lengyeleket, majd a szlovákokat

Az unió 27 országa között Magyarország – a 2008-as válság hatására – 2012-ben már csak a fejlettségi lista 23. helyén állt, 2019-re azonban a 20. helyre zárkózott fel, már hét országot (Lengyelország, Szlovákia, Románia, Lettország, Görögország, Horvátország, Bulgária) megelőzve.

Hogy az uniós országok gazdasági fejlettsége hogyan viszonyul egymáshoz, a leggyakrabban a vásárlóerő-paritáson mért egy főre jutó GDP-vel mérik, ezúttal is a gazdasági fejlettség ezen mutatóját vettük alapul.
Hazánkban a vásárlóerő-paritáson mért egy főre jutó GDP (gazdasági teljesítmény) 74,2 százalékon áll, vagyis az unió (átlagos) gazdasági fejlettségének nagyjából háromnegyedét, 74,2 százalékát hozzuk. A szlovákok és a lengyelek is ezzel szemben 73,3 százalékos fejlettségi szinten állnak.

Érdekesség, hogy Görögország szinte egész Közép-Európát verte gazdasági fejlettségben, az uniós fejlettség 2004-es 98,2 százalékáról 2019-re 66 százalékra zuhant vissza, ami történelmi léptékű esés. Ez az elrettentő példa jelzi, hogy mi lehetett volna a magyar gazdaság sorsa, ha 2010 után a gazdaságpolitika nem vet véget a szociálliberális gyakorlatoknak és nem „küldi haza” a megszorításokat (mint bukott, káros válságkezelési stratégiát) követelő Nemzetközi Valutaalapot.

A magyar felzárkózás dinamikáját is jelzi, hogy Magyarország szorosan megközelítette a 78,6 százalékon álló Portugáliát.
Ha a magyar gazdaságban jobban mennek a dolgok, mint a mediterrán országban és képesek vagyunk a járványhelyzet utáni világ nyerteseivé válni, akkor a kilencvenes években beláthatatlan távolságban lévő Portugáliát is lekörözhetjük, már középtávon.

A magyar felzárkózás tehát bizonyítottan zajlik, a visegrádi országok között Csehország után a magyar gazdaság következik fejlettségét tekintve.
Ehhez kellett az is, hogy a 2019-es magyar gazdasági növekedés a kormány által vártnál sokkal jobb lett: a költségvetésben szereplő 4,1 százalék helyett 4,6 százalék, ami Közép-Európa legjobb növekedési értéke volt. Szlovákia kevesebb mint a magyar ütem felével bővült.

A magyar gazdaság elveszett évtizedét, a szociálliberális kormányzás időszakát egyébként Szlovákia még jól használta fel, és már 2006-ra hazánk elé került. Több mint egy évtizedet kellett arra várni, hogy Magyarország 2019-ben kitartó és következetes versenyképességnövelő gazdaságpolitika útján végül visszaelőzze Szlovákiát.

A szlovák visszaesésben szerepet játszhatott az is, hogy az ország csatlakozott az euróövezethez 2009-ben,
azóta a növekedése gyengült.

A kedvező tendencia egy ideje látható volt: hazánk az elmúlt években már a vele fej-fej mellett haladó Lengyelországot is lehagyta. A visegrádi országok közül egyedül a történelmi okokból is lépéselőnyben lévő Csehország előzi meg hazánkat – Csehország alig marad el az átlagos uniós fejlettségi szinttől.

Érdekesség, hogy az első Orbán-kormány idején szintén nagyon gyorsan nőtt a magyar gazdaság,
1998 és 2002 között szintén megindult egy gyors régiós felzárkózás, ami azonban a szocialista kormányok időszakában rendre elakadt.

Meglepő tanulság: a felzárkózáshoz gazdasági függetlenség kell. A felzárkózási versenynek több tanulsága is van Magyarország számára.

– Egyrészt, előnyös, hogy hazánk nem lépett be elhamarkodottan a saját belső válságával küzdő euróövezetbe, ehelyett megőrizte gazdasági szuverenitását, a lehetőségekhez mért függetlenségét. Szlovákia viszont elveszítette saját gazdaságpolitikájának alappillérét, a monetáris politikát.

– Másrészt, a megszorítások politikája a kívánt céllal épp ellenkező hatást vált ki: Görögországban a nemzetközi szervezetek súlyos megszorításokat kényszerítettek ki, amitől a gazdasági növekedés beindulását várták, ezzel szemben az ország máig nem heverte ki a sokkot. Magyarország ugyanebben az időszakban, a 2010-es évek elején szakított a Nemzetközi Valutaalappal, hogy saját modelljével indítsa be a növekedést.

Látható, hogy mindkét esetben fontos szerepet játszott a gazdasági függetlenség.

Szlovákia, illetve Görögország is a gazdasági függetlenség elvesztésével került lassuló vagy visszaeső „felzárkózási” (a görögök esetében inkább leszakadási) pályára.
Hamis próféták

A Mandiner hetilap csütörtökön megjelenő számában a Makronóm részletesebben elemzi a felzárkózási versenyt. Cikkünkben külföldi szakértők véleményét is megmutatjuk, illetve felidézzük a hazai liberális közgazdászok állításait. Érdekes módon a nemzetközi szakértők többnyire pozitívan tekintenek a magyar gazdaságpolitikai megoldásokra, a hazai liberális közgazdák viszont többnyire elítélik azokat. Utóbbiakat az sem befolyásolja, ha az unió statisztikai hivatalának adatai magyar felzárózásról tanúskodnak.

„A hazai gazdaság lemarad a saját ligájában focizóktól” – nyilatkozta korábban Csaba László a 24.hu portálnak, hozzátéve, hogy „a magyar gazdaság minden nemzetközi egybevetés, így az EU-statisztika szerint is nem felzárkózik, hanem lemarad az olyan, vele egy ligában focizókhoz képest, mint Észtország, Szlovákia, Lengyelország”.

Csütörtöki cikkünkből az is kiderül majd, hogy a gazdasági leszakadás mítoszát nem csak Csaba, hanem Chikán Attila, Mellár Tamás, vagy épp Király Júlia is igyekezett építeni az elmúlt évtizedben, gyarapítva ezzel a hazai gazdasági fikciós irodalom izgalmas alternatív valóságait, figyelmen kívül hagyva a gazdasági tények némileg unalmasabb világát.

Forrás: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20201109_a_lengyel_utan_a_szlovakot_is_visszaelozte_a_magyar_gazdasag

Címkék: Európai Unió  Gazdaság