Címke: Európai Unió

Putyin a CNBC-nek: Önöket átverik!

Mi nem csökkentettük, hanem NÖ-VEL-TÜK a gázszállítást Európába!

Sok hazug váddal illetik Oroszországot a jelenleg kialakult európai energiahelyzet miatt. Drága az áram, drága a gáz, és egyben hiánycikknek számít mindkét energiaforrás, ám ahelyett, hogy az uniós döntéshozók belátnák saját hibáikat, másra mutogatnak. Miről is van szó?

Az energiaválság fő oka az energiapiac EU által megvalósított liberalizációja. Erről az orosz elnök ebben a videóban beszélt:
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371
Putyin már 2013-ban figyelmeztette a németeket, hogy a demagóg zöldpolitika semmi jóhoz nem vezet. "Ha így folytatják, fával fognak fűteni" - videó
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1317785535322386
Az idei nyár az átlagosnál szélcsendesebb volt, így hiány keletkezett a szélerőművek által előállított energia területén
A járvány miatti lezárások miatt a gázfogyasztás csökkent, majd az újranyitást követő nagy gazdasági fellendülés miatt meg hatalmasat nőtt az igény rá!
Az európai gáztározók töltöttsége alacsony, és jelenleg már elegendő idő sincs azok teljes feltöltésére. Az EU tagállamok kivártak, azt hitték olcsóbb lesz, de ahogy közeledett a tél, a "világpiacon" a piac szabályainak megfelelően (kereslet/kínálat/ár) az árak emelkedni kezdtek.
Az Egyesült Államokból korábban érkező cseppfolyós gáz "elúszott" Ázsiába, mert ott többet fizetnek érte. 14 milliárd köbméterrel csökkent az így érkező gáz mennyisége.
A fentiek miatt az oroszok már most 15 százalékkal több gázt szállítanak Európába, és ezt a mennyiséget - az tagállamok kérésére - tovább tudják növelni, de ezt önként nem tehetik, ezt kizárólag az EU által bejelentett és szerződött mennyiségekre tudják megtenni.
Több útvonalon érkezik jelenleg a gáz, beleértve Ukrajnát is, de mivel ez az útvonal még a szovjet időkben épült, és semmilyen karbantartást nem végeztek rajta, a rendszer összetevőinek a 80 százaléka elavult és rossz műszaki állapotban van, így ezen a csövön nem tudják már tovább növelni a gáznyomást, mert félő, hogy baleset lesz a vége, és így nagy kiesés keletkezik.

👉Az Északi Áramlat II gázvezeték is megépült, már csak az engedélyezési eljárás van folyamatban, és akkor ezen az útvonalon is megindulhat Európába az évtizedek óta stabil és megbízható orosz partnertől a gáz!
https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese

👉Sok minden más is elhangzott az "Orosz Energiahét" nevű fórumon, a teljes videót nincs kapacitásunk lefordítani, de az anyag itt van, akik még tanultak orosz nyelvet, megnézhetik!
https://youtu.be/ahdhZpZSJhM
Az általunk megosztott részlet 33 perc 20 másodperc körül található a teljes felvételben.
Ez pedig az a részlet külön, amit megosztottunk: https://youtu.be/Npm3FMN_qmE

PS: Putyint nem tudta zavarba hozni a szőke riporternő (Megyn Kelly), ezért most küldtek neki egy barnát (Hadley Gamble-t), de mint láthatjuk, dörzsöltebb annál az orosz medve, hogy ilyen trükkökkel levegyék a lábáról :)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/739671483376841

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Külföld  Videók 

Kanyarban előztünk!

Hazudik az, aki mást állít!

Kanyarban előztünk!

György László írta:
Azon dolgozunk, hogy minden magyarnak legyen munkája, aki tud és akar is dolgozni. Mert ha munka van, minden van.
Ezt igazolják a 2010 óta elért eredményeink.

2010 előtt mi, munkaszerető #magyarok szégyenszemre a legalacsonyabb foglalkoztatottsági szinttel rendelkeztünk az Unióban. Mára messze meghaladja a #magyar foglalkoztatás az EU-országok átlagát.

Sokat tettünk ezért és továbbra is ezen #dolgozunk. Álljon lentebb tizenegy intézkedés a legfontosabbak közül:
1️⃣ Ötödével csökkentettük a munkára rakódó adóterheket.
2️⃣ Kevesebb mint felére csökkentettük a magyar kis- és közepes vállalkozások társasági adóját.
3️⃣ Átalakítottuk a szakképzést, hogy helyreállítsuk a presztízsét. A tanárok bérét 30 százalékkal emeltük, lehetőséget biztosítunk vállalati szakembereknek a gyerekek képzésében való részvételre. A cégeknél dolgozó és tanuló diákoknak pedig több mint 100 ezer forintos havi jövedelmet adunk.
4️⃣ Elindítottuk a @Tanítsunk Magyarországért programot. Ma már közel 5000, kistelepülésen élő hetedikes és nyolcadikos általános iskolásnak van egyetemista nagytestvér mentora, aki megmutatja neki a munka- és továbbtanulási lehetőségeket. Mindenki tehetséges valamiben, de ezek a gyerekek aránytalanul kis számban tudták korábban kibontakoztatni a tehetségüket. Most eljött az ő idejük!
5️⃣ Mérhetővé tettük a felnőttképzést, hogy minden magyar dolgozó és munkát adó vállalkozás megismerhesse, milyen képzést érdemes igénybe vennie. A vállalati képzésekhez 70 milliárd forintos támogatási programot indítottunk.
6️⃣ Az előttünk álló időszakban 200 milliárd forintot szánunk az alacsonyan képzettek munkaerőpiacra segítésére, képzésükkel, bértámogatással.
7️⃣ 2022 január 1-jétől a 25 év alattiaknak eltöröljük a személyi jövedelemadóját, hogy munkára ösztönözzük őket, illetve megkönnyítsük a foglalkoztatásukat. Egy fiatalnál átlagban évente félmillió forint maradhat az intézkedés hatására!
8️⃣ Az állástalan és az iskolapadból kimaradt 29 év alattiak foglalkoztatására további közel 200 milliárd forintot fordítunk.
9️⃣ Rugalmassá tettük a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatását, hogy minél több munkaadó számára vonzóvá tegyük foglalkoztatásukat.
A szépkorúak foglalkoztatását is megkönnyítettük és adójukat csökkentettük. Ma már csak 15 százalék személyi jövedelemadó terheli foglalkoztatásukat, minden más adó és járulékfizetés alól mentesülnek.
1️⃣1️⃣ Végül, de nem utolsósorban megdupláztuk az egyetemeink éves költségvetését és 2600 milliárd forintot szánunk fejlesztésükre. Ez az elmúlt 650 év legnagyobb egyetemfejlesztése. Az a célunk, hogy a felnövekvő generációk számára biztosítsuk a jövő munkahelyeit!

A munkát folytatjuk. Csak együtt sikerülhet!

Forrás: https://www.facebook.com/gylaszloitm/posts/982471195665842
https://makronom.mandiner.hu/cikk/20211011_gyurcsany_munkanelkuliseg_gyorgy_laszlo

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Megélhetés 

A brüsszeli rezsim túlmegy minden határon!

Lassan már azt is megszabnák, hogy hányszor vehetünk levegőt egy nap, és azt is, hogy az így okozott károsanyag-kibocsátásért is fizetnünk kell

A brüsszeli rezsim túlmegy minden határon!

Brüsszelből akarják nekünk megmondani, hogy
Mit értsünk család és házasság alatt
Hogyan neveljük a gyermekeinket
Milyenek legyenek a törvényeink
Mennyibe kerüljön a rezsi
Milyen autóval járhatunk
Kikkel köthetünk üzletet
Kikkel éljünk együtt
Miről beszélhetünk
Mit gondolhatunk
Mennyit adózzunk
Mivel fűthetünk

Itt a legújabb próbálkozásuk: most a rezsi árát akarják emelni nálunk, mert értik, hogy Magyarország az okos energiapolitikájával hatalmas versenyelőnyre tett szert! https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20211006-megvedjuk-a-rezsicsokkentest
De emelni akarják az adókat is
https://szamokadatok.hu/Post/3836/Igy_beszel_egy_igazi_hazafi_Nem_lesz_globalis_ado
Bele akarnak szólni a gyerekek nevelésébe. Ebben a cikkben össze van gyűjtve minden ezzel kapcsolatos információ.
https://szamokadatok.hu/Post/3985/Magyarorszagon_az_anya_no_az_apa_ferfi
És most olvastuk, hogy már tárgyalják a lakott területen való 30 km/órás korlátozás bevezetését. (Lefordítva ez annyit jelent, hogy a kamuzöld politikusok azt szeretnék, hogy az autók motorja több ideig járjon, mire eljutnak A-ból B-be)
https://index.hu/kulfold/2021/10/06/europai-parlament-sebessegkorlatozas-lakott-teruletek-30-km-h/

🤍Amíg Orbán Viktor és kormánya vezeti Magyarországot, addig erre nem lesz lehetőségük!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Európai Unió 

Brüsszel nem emelheti az energiaárakat!

Orbán Viktor és barátai meg fogják védeni a rezsicsökkentés intézményét!

Brüsszel nem emelheti az energiaárakat!

Miért fontos ez? Ezért!
👉Újabb csúcson a gázár!
Közel 1200 dollárba kerül 1000 köbméter gáz a “fejlett nyugaton” Magyarországot ez a veszély nem fenyegeti!
https://szamokadatok.hu/Post/4059/Ujabb_csucson_a_gazar

A miniszterelnök kedd este Szlovéniából, az európai csúcsról töltött fel videót közösségi oldalára, melyben arról beszél, hogy Brüsszelnek az a titkos terve, hogy a ház- és lakástulajdonosokat megadóztassa, klímavédelem címszó alatt.

A magyar kormányfő azt ígérte, hogy a csehek, a lengyelek és a magyarok együtt fognak tiltakozni az ilyen javaslatok ellen az uniós csúcstalálkozón.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a kormányfők találkozóján puskaporos a levegő, és sok a feszültség, amit az áremelkedések, ezen belül az egyre növekvő európai energiaárak okoznak elsődlegesen.

Mindenki kritizálja a Bizottságot, mondván, hogy az egész zöld program, klímaprogram végrehajtásául megadott előrejelzések az árakra nézve teljes tévedésnek bizonyultak, és ezért ma Európa szenved, mert magas energiaárakat kell fizetni – jelentette ki a miniszterelnök.

Elmondása szerint a lengyelek, a csehek és a magyarok közösen javaslatokat fognak tenni, hogy miként lehetne csökkenteni az energia árát.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/orban-viktor-brusszel-ne-emelje-az-energiaarakat-video
https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/409752447189026
Videó: https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/983346249112945/

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Újabb csúcson a gázár!

Közel 1200 dollárba kerül 1000 köbméter gáz a “fejlett nyugaton” Magyarországot ez a veszély nem fenyegeti!

Újabb csúcson a gázár!

Videó: Az orosz elnök is üzent a brüsszeli korrupt politikusoknak: "liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!…"
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3185430048346371

1 dollár jelenleg 308 forint,
ez azt jelenti, hogy 1 köbméter gáz 370 forintba kerül a világpiacon, és ez csak a beszerzési ár!
A fogyasztók még többet fizetnek!
A mi gázszámlánkon 1 köbméter gáz ára 122 forint, és ez a végfelhasználói ár, ebben benne van minden (adó, rendszerüzemeltetési díj, alapdíj, stb)

Újabb történelmi csúcsra emelkedett a földgáz tőzsdei ára pénteken Európában

Január óta ötszörösére nőttek a földgázárak a legnagyobb európai gáztőzsdén, a holland TTF-n (Title Transfer Facility), ezen belül is szeptemberben drasztikus volt az emelkedés, gyakorlatilag megduplázódott az ár. A földgáz árának emelkedése felfelé hajtja az elektromos energia árát a fűtési szezon közeledtével, miközben Európában a gáztározók töltöttségének szintje az átlagosnál is alacsonyabb.

A Világgazdaság című magyarországi napilap cikke szerint a holland TTF novemberi határidős jegyzésében a földgáz ezer köbméterenként 1197 dollárba, azaz megawattóraként 100 euróba került eddigi napi maximumán. Szeptemberben a legközelebbi határidős jegyzésekben még 759 dollár volt az átlagár. Miközben sem vezetéken keresztül, sem cseppfolyósított formában nem érkezik elengedő földgáz, Európa kénytelen árversenybe bocsátkozni az elsőrangú ázsiai piacokkal a cseppfolyósított gázért.

Az S&P Global Platts amerikai pénzügyi szolgáltató vállalat által szolgáltatott adatok szerint Ázsiában a cseppfolyósított földgáz japán és koreai referenciaértéke (JKM) csütörtök este további 39 dollárral 1100 dollárra nőtt ezer köbméterenként. Az európai kereskedés pénteki nyitásakor ez automatikusan újabb történelmi csúcsokra tolta fel a gázárakat.

Miután későn léptek, több uniós országban is elszállt a gázár, nyár elején pedig kivártak tárolóik feltöltésével, abban bízva, hogy az árak csökkenni fognak – olvasható a lap cikkében. Magyarország például még időben lépett, így biztonsággal vághat neki a télnek, és a rezsiszámla növekedésének veszélye sem áll fenn.

Kapcsolódó:
👉Történelmi pillanat!!!
A zsaroló Ukrajnát elkerülve évente 3,5 milliárd köbméter orosz gáz érkezik Magyarországra a ma nyomás alá helyezett szerb-magyar interkonnektoron keresztül az új szerződésünk alapján!
https://szamokadatok.hu/Post/4050/Tortenelmi_pillanat
👉Ezermilliárdokat spórolt Magyarországnak és a magyar családoknak azzal, hogy mindig időben lépett!
Orbán Viktor előrelátó vezető!
https://szamokadatok.hu/Post/4049/Ezermilliardokat_sporolt_Magyarorszagnak_es_a_magyar_csaladoknak_azzal_hogy_mindig_idoben_lepett
👉Az olcsó rezsinek két feltétele van
https://szamokadatok.hu/Post/4034/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van
👉Miért repül Szijjártó? Például azért, hogy legyen olcsó gáz!
A bezzegországokban meg közben csődbe mennek a vállalatok
https://szamokadatok.hu/Post/4020/Miert_repul_Szijjarto_Peldaul_azert_hogy_legyen_olcso_gaz

Forrás: https://kronikaonline.ro/gazdasag/tortenelmi-csucsot-dontott-a-foldgaz-ara-europaban

Címkék: Európai Unió  Külföld  Megélhetés 

Valóság a pedagógushiányról EU-s összehasonlításban

Az „oktatásegészségügyezők” figyelmébe!

Valóság a pedagógushiányról EU-s összehasonlításban

Úgy mint tavaly, így iskolakezdéskor újra megvizsgáljuk, hogy mennyire van pedagógushiány a legnépszerűbb képzési formákban (óvoda, alapfokú, középfokú), hány diákra jut egy pedagógus Magyarországon és mennyi az EU-átlag. Minél kevesebb diákra jut egy tanár, annál jobb a tanárellátottság. Tavaly a 2018-as adatok álltak rendelkezésre, idén a 2019-esek.

Az Eurostat adatait (Orbán ezt biztosan nem vette meg és nem is Churchill hamisította) vizualizáljuk most is, amely az ISCED 2011 besorolási rendszer alapján dolgozik, így egységes rendszert biztosít a nemzetközi statisztikákhoz, de országonként is értelmezhető. Óvoda esetében az ED02-es kategóriát, alapfokú oktatás esetében az ED1_2-es összevont kategóriát, középfokú esetében az ED3-as kategóriát vesszük most is, mint tavaly. Azonban az Eurostat most foghíjasan prezentálja a felsőoktatást, így ED6-8 kategóriát kihagytuk a hiányos adatok miatt.

Látható, hogy az óvoda és az alapfokú oktatás esetében Magyarországon kevesebb diák jut egy tanárra, mint az EU-átlag, azaz jobb a pedagógus ellátottságunk, mint a libernyákok által felmagasztalt EU-ban. Egyedül a középfokú oktatás esetében van egy kis elmaradásunk, de itt is szűkül az olló a tavalyi számokhoz képest.

Ez azt jelenti, hogy máshol sincs több tanár, mindenhol hasonlóan hiány van pedagógusokból. Azonban a munkaerőhiány egy természetes állapot. Hiány van informatikusból, mérnökből, eladóból, szakácsból, szerelőből, segédmunkásból, alapvetően mindenből. A gazdaság legtöbb területén folyamatosan kevesebb emberrel végzik el azt a feladatmennyiséget, mint amennyivel kényelmesen le lehetne végezni. A legtöbb munkahelyen folyamatos a felvétel, mindig elkélne további munkaerő.

Kijelenthető, hogy ha pörög a gazdaság, akkor munkaerőhiány lesz a jellemző. A Gyurcsány-korszakban egekbe szökött a munkanélküliség. Mit is jelent ez? A magyarázat egyértelmű.

Ettől függetlenül is változik a világ. Korábban a pedagógusok, úgy mint mindenki más, 20-30-40 évig egy helyen dolgoztak. Legtöbbjük abból az iskolából ment nyugdíjba, ahol pályakezdő volt. Most már ők is iskolát váltanak, elhagyják a pályát vagy éppen visszatérnek.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Standard_Classification_of_Education
https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/educ_uoe_perp04/default/table?lang=en
https://szamokadatok.hu/Post/2003/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
https://szamokadatok.hu/Post/3730/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_az_alhirgyartok
https://szamokadatok.hu/Post/3510/Retvari_az_ellenzeknek

Címkék: Európai Unió  Oktatás 

Putyin Brüsszelnek: liberalizálták az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!

Egekben a földgáz, a villamos energia és a kőolaj ára. Ezzel a témával foglalkozunk is rendszeresen, mivel a balliberális álhírgyártó propaganda szerint mindenről (is) Orbán tehet. nemrég írtunk arról, hogy megvan a hosszú távú gázvásárlási megállapodás Oroszországgal, előtte meg arról, hogy mit is jelent nekünk a rezsicsökkentés intézménye.

Azok az országok, akik szerint az ilyen létfontosságú termékeket, mint a földgáz vagy a villamos energia napi árakon kell vásárolni, nagyot tévedtek! Azt hitték, hogy az árverseny jót tesz majd a végfelhasználóknak, valójában a dolog pont fordítva sült el: kartellek alakultak ki, a megnövekedett keresletnek pedig pont olyan árfelhajtó hatása lett, mint az építőanyagok piacán.

Összegezve tehát elmondható, hogy Nem Orbán tehet arról, hogy drága a benzin! Orbánnak azt köszönhetjük, hogy nálunk továbbra is Európában a legolcsóbb a földgáz és a villamos energia! Gázt olcsón fogunk venni, mert nekünk van hosszú távú gázvásárlási szerződésünk, olcsó áramunk is lesz, mert ellentétben a demagóg, dilettáns nyugati politikusokkal, mi nem zárjuk be az atomerőművet, ellenkezőleg, épülnek az új blokkok! Magyarországnak felelős kormánya van, amely nem egy választási ciklusra, hanem évtizedekre, évszázadokra tervez és épít!

🟥Kapcsolódó:
Befejeződött az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése!
Az energiaellátás nem politikai kérdés! (+lista)
https://szamokadatok.hu/Post/3969/Befejezodott_az_Eszaki_Aramlat-2_gazvezetek_epitese
Az olcsó rezsinek két feltétele van:
1. Hosszú távú gázvásárlási megállapodás Ez megvan!
2. 2022-ben a jelenlegi kormánynak szavazott bizalom.
https://szamokadatok.hu/Post/3900/Az_olcso_rezsinek_ket_feltetele_van
1 év alatt négyszeresére nőtt a földgáz világpiaci ára
Közeledik a fűtési szezon, de 2010 óta nem kell aggódnunk az árak miatt, mert azok nem emelkednek!
https://szamokadatok.hu/Post/3959/1_ev_alatt_negyszeresere_nott_a_foldgaz_vilagpiaci_ara
Döntöttünk! 1,4 millióan töltöttük ki a nemzeti konzultációt!
A válaszadók 99 százaléka nem szeretne magasabb rezsiárakat! A környezetszennyezés díját nem a családok, hanem a multinacionális nagyvállalatok fogják megfizetni!
https://szamokadatok.hu/Post/3945/Dontottunk_14_millioan_toltottuk_ki_a_nemzeti_konzultaciot

Forrás: https://youtu.be/Vz49dIt8X2w

Címkék: Európai Unió  Külföld  Videók 

Az uniós pénz nem ajándék!

Ezt egyszer s mindenkorra jegyezze meg mindenki! (a baloldal szimpatizánsainak meg kötelező!)

Az uniós pénz nem ajándék!

Előszóként annyit, hogy nem fogunk éhen halni akkor sem, ha Brüsszel a választásokig visszatartja a pénzünket ezzel avatkozva be a magyar választásokba.
https://szamokadatok.hu/Post/3848/Bukora_all_a_baloldal_es_brusszeli_haverjaik
A törvényeinket akkor sem módosítjuk, ha Brüsszelben sünt fognak ****ni. Ebbe a cikkbe linkeltük az összes kapcsolódó írást!
https://szamokadatok.hu/Post/3850/A_baloldal_megtamadta_a_gyermekvedelmi_nepszavazast
Továbbá akkor sem fogunk illegális migránsokat befogadni, ha Brüsszelben egyeseknek ez nagyon nem tetszik (videó)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/357644402574152

👉És akkor a pénzről:
Mostanában divat lett az, hogy a nekünk járó fejlesztési források elvonásával zsarolják Magyarországot. Most épp azt szeretné a baloldal, hogy brüsszeli haverjaik vonják el (magyarul lopják el) a nekünk járó pénzt, amiért mi nem engedjük be az óvodákba és az iskolákba az aberráltakat. Nos akkor tisztázzuk, hogy mi is az az "uniós pénz", és azt is, hogy ez mennyire, de mennyire nem ajándék!

Több cikket fogunk most linkelni, mert egyetlen írásba nem lehet besűríteni mindent. Mindenki értse meg azt, hogy Magyarországnak sokkal több pénze lenne, ha az ilyen adományok helyett bevezetnénk a vámot minden külföldi termékre. Ezzel egyszerre kerülnének versenyelőnybe a hazai vállalatok, és helyreállna az ország teljes függetlensége. Nem csoda, hogy sokak annyira nem akarták, hogy az Egyesült Királyság kilépjen ebből a cirkuszból! A kilépő országok csak nyernek a kilépéssel! Szerintünk hamarosan el fog jönni az a pillanat, amikor vagy Magyarország fog kilépni, vagy felbomlik ez az unió is, mint eddig az összes (pl. Szovjetunió, Csehszlovákia, Jugoszlávia, stb)

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: olyan ez, mint amikor Önnek van egy lakása, amit bérbe ad. Ön átadja a bérlőnek a lakás használati jogát, cserébe ő katonásan fizet. Lejárt az előző szerződés, de a bérlő új feltételekkel állt elő: ön továbbra is biztosítsa a lakás használati jogát, de majd a bérlő eldönti, hogy fizet önnek vagy nem, ha szerinte ön jófej, akkor fizet, ha úgy gondolja, hogy rossz fiú, akkor meg nem.

A kedves bérlő persze sosem írja le, hogy ő mit ért az alatt, hogy "jófejnek lenni" Ma azt jelenti, hogy ön egy lábon szökdel, holnap azt fogja, hogy kézen jár, holnapután meg azt, hogy megtanul repülni, aztán ha ezeket a feltételeket nem teljesíti, akkor amellett, hogy továbbra is az ön lakásában lakik, az önnek járó pénzt nem fizeti ki, mert ön nem jófej.

Belemenne egy ilyen szerződésbe? Ugye, hogy nem! Erről van most szó a PEDOFILELLENES törvény körüli vitában. Brüsszel és a hazai ellenzék karöltve azon mesterkednek, hogyan lehetne a magyar népet Orbán ellen hergelni és hogyan lehetne a választást ilyen módon elcsalni, a nekünk járó források visszatartásával nyomást gyakorolni Magyarországra.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy pénzért eladjuk a gyermekeinket? Ezek nagyon nem ismerik a magyarokat!

1. Az EU-támogatás nem ajándék, hanem pénznyomtatási engedély
https://mandiner.hu/cikk/20150915_szabo_gergely_az_eu_tamogatas_nem_ajandek_hanem_penznyomtatasi_engedely
2. Az EU-s források járnak a tagállamoknak. - videó
Tehát ezek nem adományok, hanem ezért cserébe mi az uniós csatlakozáskor megnyitottuk a piacainkat, elszenvedtük az ezzel összefüggő károkat, megnyitottuk a munkaerőpiacainkat - mondta Orbán Balázs a Cseh Katalinnal folytatott vitában.
https://www.facebook.com/FideszHU/videos/633027274073571
3. Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte
Nem Orbán az, aki el akarja venni, hanem a baloldal! Orbán az, akik megakadályozza őket ebben!
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte
4. A beruházások forrásainak 75 százaléka hazai. A maradék 25 százalék sem ajándék, a piacunkat és a munkaerőnket adjuk érte
https://szamokadatok.hu/Post/2726/A_beruhazasok_forrasainak_75_szazaleka_hazai_A_maradek_25_szazalek_sem_ajandek_a_piacunkat_es_a_munkaeronket_adjuk_erte
5. Nincs ingyen az uniós támogatás
LENTNER CSABA: A NYUGATI CÉGEK EXTRAPROFITOT TERMELTEK, ÉS A PÉNZT JOBBÁRA EL IS VITTÉK
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/nincs-ingyen-az-unios-tamogatas-10055138/
6. Bevallotta a német EU-biztos, miért éri meg a kelet-európai országokat támogatni
https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Címkék: Európai Unió 

XXI. Század Intézet: Európa élvonalában a V4-ek!

Csehországban 7,8 százalékkal, Szlovákiában 10,2 százalékkal, Lengyelországban 10,7 százalékkal nőtt a gazdasági teljesítmény az előző év azonos időszakához képest, míg Magyarország a legoptimistább prognózisokat felülmúlva 17,7 százalékos GDP növekedést tudott elérni

XXI. Század Intézet: Európa élvonalában a V4-ek!

Az utóbbi években minden korábbinál szorosabbá vált a Visegrádi Együttműködés tagállamainak kapcsolata, ami a gazdasági projektek mellett ma már a politikai érdekérvényesítés terén is megmutatkozik. Ennek okán a Csehországot, Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát magába foglaló V4-ek ma már nem csupán egy a kontinens többi regionális együttműködése közül, hanem sokkal inkább az elmúlt harminc év legsikeresebb államközi szövetsége, ami a 2020-as években több előrejelzés szerint is Európa gazdasági motorjává válhat.

A XXI. Század Intézet elemzésében ezúttal a Visegrádi Együttműködés sikerének kulcsát vizsgáljuk meg, különös hangsúlyt fektetve a szövetség által eddig elért eredményekre és közös projektekre.

Közös történelmi tapasztalatok
A közép-európai gondolatnak és a Visegrádi Együttműködés szövetségének hosszú évszázadokra visszavezethető hagyománya van. A térség országainak kapcsolata olyan történelmi alapokon nyugszik, mint az 1335-ös visegrádi királytalálkozó, amelyen a magyar, cseh és lengyel király gazdaságvédelmi célból – Bécs árumegállító jogával szemben – döntött az összefogás mellett. A sikeres együttműködést követően egyértelművé vált, hogy a három ország egységesen sokkal hatékonyabb érdekérvényesítésre képes a régiót ért gazdasági nyomással szemben, az országok közti szoros kapcsolat pedig a következő évszázadokban is megmaradt. Ezt követően a térség azonban a nagyhatalmi érdekek ütközőzónájába, a 20. század második felében pedig a szovjetek érdekszférájába került.

A közép-európai országoknak hosszú küzdelem árán, mindössze harminc évvel ezelőtt sikerült ismét kivívniuk függetlenségüket.

Ezt követően Csehszlovákia, Lengyelország és Magyarország számára hamar egyértelművé vált, hogy az elképzeléseik egyeztetése és közös érdekeik képviselete érdekében célszerű lenne közösen fellépni a Közép-Európát érintő ügyekben, így a három ország már 1990-ben is igyekezett egységes álláspontot képviselni a nemzetközi tárgyalásokon. Ennek megerősítéseként írta alá 1991. február 15-én Antall József magyar miniszterelnök, valamint Václav Havel csehszlovák elnök és Lech Wałesa lengyel elnök a három ország hivatalos szövetségét megerősítő Együttműködési nyilatkozatot, amelyet ma Visegrádi Együttműködésként ismerünk. A három – majd Csehszlovákia felbomlása után négy – közép-európai ország célja többek között a külpolitikai irányvonaluk összehangolása, érdekérvényesítő képességük megerősítése, az euroatlanti integráció előmozdítása, valamint a totalitárius kommunista hagyaték felszámolása volt.

Közös érdekérvényesítés
Az elmúlt harminc év sikeres együttműködésének köszönhetően a tagországok szinte egyszerre váltak a NATO, majd az Európai Unió tagjává, emellett pedig régiós szinten is több sikeres projekttel segítették egymás gazdasági növekedését. Létrehozták többek között az 1992-ben aláírt Közép-európai Szabadkereskedelmi Megállapodást (CEFTA) ami jelentősen megkönnyítette a tagállamok közti kereskedelmet, illetve a 2000-ben alapított Nemzetközi Visegrádi Alapot is, ami tovább erősítette a tagországok közötti kulturális és tudományos együttműködést.

A V4-ek gazdasága – együttesen – ma már az ötödik legnagyobb Európában. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) előrejelzései szerint 2030-ra a tagországok akár a 2004 előtt csatlakozott uniós tagok jövedelemszintjének 80 százalékát is elérhetik.

A szoros gazdasági együttműködést emellett számos további nemzetközi projekt is példázza, elég csak az áprilisban átadott magyar–szlovák villamosenergia-rendszereket összekötő új távvezeték átadására gondolnunk, míg a közeljövőben egy magyar–szlovák tranzit földgázszállító vezeték is átadásra kerül majd, ami az uniós szintű észak–déli gázfolyosó fontos elemeként, Lengyelországtól egészen Horvátországig biztosítja majd az összeköttetést a nemzeti földgázvezeték rendszerek között. Az említett beruházások amellett, hogy az egész európai villamosenergia- és gázellátás-biztonságához hozzájárulnak, a régió versenyképességét is nagymértékben megnövelik, ami elősegítheti a térség országainak gyors gazdasági növekedését. A tagországok emellett egy fővárosaikat összekötő gyorsvasút hálózat kiépítését is célul tűzték ki a következő évtizedre, amely egy osztrák leágazással kapcsolhatja majd be a térséget a nyugat-európai gyorsvasúthálózatba.

A V4-ek gazdaságának dinamikusságát az is jól példázza, hogy a legfrissebb adatok szerint a térség országainak gazdasági növekedése uniós szinten is kifejezetten jónak számít.
Magyarország a harmadik legnagyobb gazdasági növekedést produkálta az egész EU-ban, aminek köszönhetően a magyar bruttó hazai termék mértéke már magasabb, mint a válság előtt volt.

Nem véletlen tehát, hogy több elemző is a kontinens új gazdasági motorját látja az egyre kiterjedtebb együttműködésre törekvő V4-ek tagországaiban, amik különösen az elmúlt években fűzték szorosabbá kapcsolataikat.

Egységben az erő
Az együttműködés sikere a szoros gazdasági kapcsolatokon túl azonban másban is rejlik. A korábban alapvetően érdekalapú Visegrádi Együttműködés keretein belül az utóbbi években – a korábbi sérelmeket félretéve – több alkalommal is értékalapú, egymást támogató döntések születtek a tagállamok részéről, amiknek köszönhetően nemzetközi szinten is sikerrel tudtak kialakítani egy közös közép-európai álláspontot, amit képviselve az Európai Unióban is komoly eredményeket tudtak elérni.

Jó példa erre a 2015-ös bevándorlási válság, amely során a tömeges migráció és a nyugat-európai országok kötelező betelepítési kvótákat erőltető politikája arra sarkallta Csehországot, Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát, hogy – a magyar kormány vezetésével – közösen lépjenek fel a külső határok védelme érdekében, illetve együttes erővel szálljanak szembe a föderatív uniót támogató politikai erőkkel.

Az idő a közép-európai országok politikáját igazolta, amit az is bizonyít, hogy ma már a nyugat-európai országok közül is egyre többen értenek egyet a Visegrádi Együttműködés tagállamainak álláspontjával.

Emellett a tagállamok részéről az utóbbi években rendszeresen születnek közös állásfoglalások, valamint gyakoriak az egyeztetések a különböző szakértői és politikai szinteken is, ami legutóbb a koronavírus-járvány elleni védekezés kapcsán is tetten érhető volt. Ennek köszönhetően a V4-ek mára az egyik legerősebb politikai szövetséggé vált az Európai Unióban, amelynek érdekérvényesítő ereje legutóbb a költségvetési tárgyalások során múlta felül a nemzetközi balliberális erők várakozásait, de hasonló sikernek mondható az is, hogy Magyarország és Lengyelország az Európai Parlament által politikai okokból kezdeményezett 7. cikkely szerinti eljárások során is kölcsönösen kiáll egymás mellett, és megvétózza azok megindítását.

A V4-ek mozgatórugójaként tevékenykedő, minden korábbinál szorosabb magyar–lengyel szövetség erejét az is mutatja, hogy a két ország kormányának iránymutatásával az elmúlt évtizedben egy olyan önálló, közép-európai konzervativizmus jelent meg, amelynek gyakorlati megvalósulása – részben az Európai Néppárt balratolódása miatt – az új európai jobboldal megszervezését is eredményezheti. Ennek képezné szerves részét a Fidesszel szoros kapcsolatot ápoló lengyel Jog és Igazságosság pártja, amely jelentősen hozzájárulna ahhoz, hogy az újonnan alakult pártcsalád a néppárt és a szocialisták után a harmadik legnagyobb frakcióként jelenjen meg az Európai Parlamentben.

Látszik tehát, hogy a Visegrádi Együttműködés tagállamainak érték- és érdekazonosságon alapuló politikai és gazdasági sikerei felrúgták a korábban megszokott, nyugatiak által diktált status quot, mindez pedig a következő években komoly átrendeződést eredményezhet a jelenleg balliberális politikusok által irányított Európai Parlamentben.

Jövőbeli tervek
Az eddig elért sikereknek, valamint a tagállamok közti jó kapcsolatoknak köszönhetően minden jel arra utal, hogy a V4-eken belüli szorosabb kötelék kiépítése a jövőben is folytatódik. Ezt vetítik előre a július elsejével hivatalba lépett magyar elnökség tervei is, amelyek között a tagországok gazdaságának gyors újraindításán túl szerepel az együttműködés mélyítése a digitalizáció, a biztonságpolitika és az infrastrukturális fejlesztések terén is. A magyar elnökség emellett fontos külpolitikai célként határozta meg a migrációval szemben történő hatékonyabb fellépést, a nyugat-balkáni térség uniós integrációját és a Keleti Partnerség támogatását is, amelyre a többi tagállam részéről is komoly hajlandóság mutatkozik. Ezt bizonyítja az a nemrég született megállapodás is, amelynek értelmében a V4-ek tagállamai egy közösen koordinált terv keretén belül nyújtanak segítséget Litvániának a Belarusz felől érkező migráció visszaszorításában.

Az említett célok megvalósítása a következő években jelentősen hozzájárulhat majd a térség erőteljes gazdasági növekedéséhez, míg a tagországok közti kapcsolatok szorosabbra fűzése a V4-ek érdekérvényesítő képességének növelésével, a tagállamok nemzetközi elismertségére is pozitívan hathat. Mindehhez azonban fontos, hogy a Visegrádi Együttműködés – az időről-időre elhangzó ellentétes kijelentések ellenére – a jövőben is több maradjon egy érdekalapú államközi szövetségnél, elengedhetetlen tehát a közös értékek menti érdekérvényesítés folytatása, ami a következő harminc év sikerének egyik legfontosabb kulcsa lehet.

Forrás: https://www.xxiszazadintezet.hu/europa-elvonalaban-a-v4-ek/

Címkék: Európai Unió  Gazdaság 

Szijjártó Péter Brüsszelnek: “Magyarország NEM LESZ bevándorlóország!”

Egy világos üzenet 2018-ból! Orbán Viktor és kormánya pontosan azt teszik, amire felhatalmazást kaptak! A migrációs válság 2015-ös kitörése után, a 2018-as parlamenti választáson a magyarok többsége annak a pártnak szavazott bizalmat, amelyik Magyarország megvédését tűzte ki céljául. Ez a párt a Fidesz-KDNP! (pontosabban pártszövetség)

️A kormány tehát következetesen betartja a választási ígéretét ezen a területen is. Magyarországra csak LEGÁLISAN lehet bejutni, a schengeni egyezményben leírtaknak megfelelően.
Kerítésen átmászni nem lehet!

Add tovább Szijjártó Péter egyértelmű üzenetét!

Forrás: https://youtu.be/ySb-vni-fFA?t=139

Címkék: Európai Unió  Nemzet  Videók