Címke: Európai Unió

A "willkommenskultur" megbukott, menekülnek a németek saját hazájukból

Spöttle szerint teljes kudarc az európai migrációs politika

A "willkommenskultur" megbukott, menekülnek a németek saját hazájukból

Évente kétszázezer német hagyja el hazáját a migráció miatt, sokan jönnek közülük Magyarországra – mutatott rá Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

Teljes kudarcnak nevezte az elmúlt öt év európai migrációs politikáját Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Elmondása szerint Németország lakosságának egyötöde már migrációs hátterű, és látható, hogy erősödik a tendencia. Az őshonos német lakosság születési rátája rendkívül alacsony, a migrációs hátterű embereké népcsoporttól függően 3,4-4,2. Ebből következik, hogy húsz év alatt a német lakosság megfeleződik, de vannak városok, ahol már most is közel járnak ehhez – emelte ki.

Hozzátette: egy évben durván 200 ezer német hagyja el a hazáját, nagyrészt nyugdíjasok, akik azt mondják, hogy nem érzik magukat biztonságban, nem érzik jól magukat hazájukban a migráció miatt. Magyarország kedvelt célországuk, egyrészt a migrációs politika miatt, másrészt sok sváb település van, ahol beszélnek németül – mondta.

Kitért arra is, hogy a kibocsátó államok – például Afganisztán vagy Pakisztán – nem nagyon akarják visszafogadni a balkáni útvonalon megrekedt illegális migránsokat, az elmúlt öt évben csupán mintegy 1500 embert tudtak visszaküldeni.

Georg Spöttle szerint több mint 500 ezer emberről tudnak a hatóságok Dániában, akiknek folyamatban van a menedékkérelmük, Németországban pedig 272 ezer olyan migráns tartózkodik, aki ellen jogerősen meghozták az ítéletet, hogy haza kell térnie, mert nem jogosult politikai menedékjogra. Ugyanezek az arányok Olaszországban vagy Spanyolországban is – ismertette, hozzátéve:

Németország 2015 óta 120 milliárd eurót adott ki migránsokra, és ez nem térül meg, mert nem kezdenek el dolgozni, nem illeszkednek be az illegális bevándorlók.

Georg Spöttle 👍
Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/spottle-szerint-teljes-kudarc-az-europai-migracios-politika-8557905/

Címkék: Európai Unió  Külföld 

A magyar gazdaság visszaesése kisebb az EU-s átlagnál

A magyar gazdaság visszaesése kisebb az EU-s átlagnál

Kijöttek a 2020 második negyedéves EU-s gazdasági adatok. Előző év azonos időszakához viszonyítva Magyarország GDP-je 13,5%-kal esett a második negyedévben, ami kedvezőbb az EU-átlagnál (14,1%). Az Eurozóna ennél még nagyobb visszaesést produkált: 15%-ot.

Ami bíztató, hogy míg a 2009-es gazdasági válság mélypontján a balliberálisok Magyarország GDP-jét 8%-kal csökkentették, addig az EU átlag visszaesés 6%-on megállt. Most pedig jobbak vagyunk az átlagnál.

Magyarország gazdasága nyitott, ami azt jelenti, hogy erős külkereskedelemmel rendelkezik. Ez azonban azt is jelenti, hogy a kereskedelmi partnerek gazdaságának hektikussága jelentősen kihat a magyar gazdaságra is. Ennek fényében még inkább bíztató számokat látunk.

Igazán érdekes a harmadik negyedéves szám lesz. Tekintve a munkahelymegőrző, munkahelyteremtő intézkedéseket, adókedvezményeket, gazdaságélénkítő lépéseket, bizakodóak lehetünk.

Lehetne persze az előző negyedévhez viszonyítani a számokat, azonban az nem ad reális képet. Március közepén állt le az élet nálunk, valahol pedig két héttel előtte. Az még az első negyedév. Tehát sok helyen már korábban elkezdett beesni a gazdaság. Q2-ben nagyjából ugyanúgy jött ki a vírusból mindenki, illetve akik előbb kezdték, azok sokszor előbb is lazítottak. Ha a Q1-hez néznénk a számokat, akkor a beeséshez viszonyított beesés torz képet mutatna, mintha a teljes beesést nézzük az egy évvel korábbihoz képest.

Vannak olyan államok, amelyek nem vezettek be szigorú korlátozásokat a gazdaságvédelem miatt. Cserébe többen meghaltak, de a legszerencsétlenebbek, pl. Svédország még 8,3%-os visszaesést is produkált. Aztán rosszul járt Spanyolország (22,1%), Franciaország (19%), Olaszország (17%). Ausztria kb. ugyanúgy áll, mint mi (13,3%). Németország gazdasága mindössze 11,7%-ot gyengült, ami a magyar export szempontjából jó hír.

Forrás:
https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10545332/2-14082020-AP-EN.pdf/7f30c3cf-b2c9-98ad-3451-17fed0230b57
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qpt001.html
http://osszkep.hu/2017/03/magyarorszag-a-vilag-egyik-legnyitottabb-orszaga/

Címkék: Európai Unió  Gazdaság 

GDP-arányosan a harmadik legtöbb EU-forrás jön Magyarországra

A baloldali álhírekkel ellentétben

GDP-arányosan a harmadik legtöbb EU-forrás jön Magyarországra

Az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről, eszerint az első két célkitűzést teljesítette; a hetes cikkely szerinti eljárás lezárásának sincs akadálya; fontos lépéseket sikerült tenni a pénzügyi források politikai feltételekhez kötésének kizárása ügyében, azonban a pártok és a civilnek álcázott politikai szervezetek támogatásának megszüntetése ügyében egyelőre nem ért célt Magyarország - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Hozzátette: a kormányfő azt javasolja, hogy az uniós egyezség ratifikációja során az Országgyűlés vitassa meg, hogy az elért eredmények elegendőek-e ahhoz, hogy azt a magyar törvényhozás támogassa.

Havasi Bertalan emlékeztetett: a magyar Országgyűlés 2020. július 14-én elfogadott határozatában világos mandátumot adott a magyar kormánynak az Európai Tanácsban az uniós mentőcsomagról és a többéves EU-költségvetésről folytatott tárgyalásokra. Az Országgyűlés öt elérendő célt rögzített: az első szerint az azonos helyzetben lévő tagállamoknak azonos elbánásban kell részesülniük. A második elvárás az volt, hogy a gazdagabb tagállamok polgárai ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országok polgárai. A harmadik pont értelmében a folyamatban lévő, úgynevezett "hetes cikkely szerinti eljárásokat" az uniós mentőcsomag és költségvetés elfogadása előtt le kell zárni. Negyedszer: a politikai pártok és politikai tevékenységet végző civilnek álcázott szervezetek uniós forrásból ne legyenek támogathatóak. Az ötödik feltétel szerint az uniós források politikai és ideológiai feltételekhez kötése "jogállamiság" címszó alatt elfogadhatatlan.

A tárgyalások eredményeként Orbán Viktor a következő tájékoztatást adta az Országgyűlésnek.

"Magyarország eredményesen tudta érvényesíteni azt az Országgyűlés által megfogalmazott elvárást, hogy az azonos helyzetben lévő tagállamok azonos elbánásban részesüljenek. Elértük, hogy az eredeti, Magyarország számára kedvezőtlen javaslatot érdemben és jelentős mértékben módosítsák.

Hazánk az uniós mentőcsomagból és költségvetésből összesen mintegy 40,7 milliárd euró vissza nem térítendő támogatáshoz juthat, továbbá 10 milliárd euró hitelt vehet fel. A teljesítendő befizetések nagysága mintegy 11 milliárd euró lesz. A befizetések és az elnyerhető források egyenlege mintegy 30 milliárd euró hét év alatt, azaz Magyarország a nemzeti jövedelme százalékában kifejezve évente átlagosan 2,8 százaléknak megfelelő többletforrást vonhat be. Ez a hatodik legmagasabb összeg, és Litvánia kivételével kizárólag olyan országok előznek meg bennünket, amelyeknek a nemzeti jövedelme a magyar alatt van. Az uniós költségvetésről kötött megállapodás alapján hét éven át a Kohéziós Politikából nemzeti össztermékünk 1,8 százalékának megfelelő forráshoz juthatunk, amely Bulgária és Horvátország után a harmadik legjobb eredmény.

Az objektív számok alapján arról tehetek jelentést az Országgyűlésnek, hogy a parlamenti határozat által szabott első és második célkitűzést teljesítettem" - írta Orbán Viktor Kövér László házelnöknek.

Beszámolóját úgy folytatta, hogy a országgyűlési határozatban rögzített mandátumnak megfelelően kezdeményezte az úgynevezett "hetes cikkely szerinti eljárás" lezárását még a német uniós elnökség alatt.

"Magyarországgal szemben az Európai Parlament politikai szempontok alapján meghozott, jogilag is vitás döntése folytán immáron két éve folyamatban lévő eljárás során Magyarország minden felvetést megválaszolt, minden kétséget eloszlatott, és minden vádat megcáfolt, amely a magyar demokrácia és jogállami intézményrendszer működésével kapcsolatosan felmerült. Ezért megítélésünk szerint semmilyen akadálya nincs annak, hogy az eljárás lezáruljon" - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: a német kormány képviselője is visszaigazolta azt a szándékot, hogy Németország az elnöksége hátralévő szakaszában az eljárás lezárására fog törekedni.

Orbán Viktor a negyedik pont kapcsán az írta: javasolta, de "nem járt sikerrel" az Országgyűlés által meghatározott azon célkitűzés elérésében, hogy a politikai pártok és politikai tevékenységet végző, civilnek álcázott szervezetek uniós forrásból történő támogatásának gyakorlata megszűnjön. "Azt vállalom, hogy Magyarország kormánya ezt a kérdést napirenden tartja" - szögezte le.

Az ötödik pontban megfogalmazott források politikai és ideológiai feltételekhez kötésének kizárása ügyében a miniszterelnök megítélése szerint fontos lépést tettek. "Világossá tettem, hogy Magyarország és különösen a jelenlegi kormánypártok vezetői elkötelezettek a jogállamiság mellett, és akkor is azok voltunk, amikor a kommunizmus időszakában a totalitárius diktatúrával szemben kellett a jogállamiságért küzdenünk. A világos jogi kategóriák nélküli politikai vádak jogállamiság címszó alá gyűjtése azonban éppen a jogállam alapelveit sérti" - fejtette ki Orbán Viktor.

Mint írta, a szöveg kifejezésre juttatja, hogy "valamennyien elkötelezettek vagyunk a jogállam iránt. Azt is tükrözi, hogy valamennyien fontosnak tartjuk az Európai Unió, tehát az európai, ezen belül a magyar adófizetők pénzügyi érdekeinek védelmét. A megállapodás ugyanakkor nem tartalmaz kétértelmű politikai kijelentéseket, így a betartása esetén nem fenyeget az a veszély, hogy politikai vagy ideológiai okokból bármely tagállammal, így hazánkkal szemben pénzügyi szankciók bevezetésére kerülhessen sor" - fejtette ki a kormányfő, aki szerint szintén fontos garancia, hogy az ezzel kapcsolatos részletkérdések tisztázására az Európai Tanács egy későbbi ülésén vissza kell térniük, ahol a részletszabályok elfogadásához egyhangú döntés szükséges.

Orbán Viktor mindezt úgy összegezte: Lengyelországgal vállvetve sikerült elérnünk, hogy a jogállamiság nevében, de a jogállamiság súlyos sérelmével lefolytatott uniós eljárások Magyarország kohéziós forrásait és pénzügyi érdekeit ne veszélyeztessék.

Levele végén a miniszterelnök úgy fogalmaz:

"az uniós költségvetés és mentőcsomag együttesen komoly gazdasági lehetőséget teremt Magyarország számára. Az is tény ugyanakkor, hogy a koronavírus-járványra adott uniós válasz, vagyis a közös hitelfelvétel szemben áll a magyar kormány elmúlt évtizedben folytatott államadósság-csökkentő politikájával és olyan adósságközösség irányába tett lépést jelent, amely példátlan az Európai Unió történetében.

A megegyezés hatálybalépéséhez tagállami parlamenti ratifikáció szükséges. Javaslom, hogy e ratifikáció során az Országgyűlés vitassa meg, hogy a korábban adott mandátum képviselete során elért eredmények elegendőek-e ahhoz, hogy az egyezség a magyar Országgyűlés támogatását elnyerje".

Forrás: https://novekedes.hu/hirek/orban-viktor-gdp-aranyosan-a-harmadik-legtobb-eu-forras-jon-magyarorszagra

Címkék: Európai Unió 

Nem vagyunk feketebárányok az EU-ban kötelezettségszegési eljárásokban

Nem vagyunk feketebárányok az EU-ban kötelezettségszegési eljárásokban

Rosszul dolgozik az ellenzékünk még az Európai Parlamentben is, attól függetlenül persze, hogy a kötelezettségszegési eljárásokat az Európai Bizottság kezdeményezi. 😊

2019. december 31-én összesen 66 eljárás volt napirenden Magyarországgal szemben (2019-ben 33 indult), azonban pl. Spanyolország, Olaszország, Belgium, Németország is megelőz minket.

Ha a 1564 nyitott eljárást a 28 tagállamra vetítjük, akkor 55 jön ki átlagosan. Azaz kicsit rendetlenebbek vagyunk, mint az átlag, amely büszkeséggel tölt el, tekintve, hogy nagyon sok eljárás politikai fennhangú kérdést érint.

Adatok részletezve az alább hivatkozott riportokban elérhetők.

Hivatkozások:
https://magyarnemzet.hu/kulfold/nem-magyarorszag-a-fekete-barany-az-unioban-8455086/
https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/report-commission-2019-eu-28-countries-factsheet_en.pdf
https://ec.europa.eu/internal_market/scoreboard/performance_by_governance_tool/infringements/index_en.htm

Címkék: Európai Unió 

Az "unióspénz" nem ajándék. Mi nem kapunk senkitől semmit, az a pénz a miénk

Ezt a videót osszátok meg mindazokkal, akik ajándékként tekintenek az uniós forrásokra

A mi szerény véleményünk az, hogy ha "az unió" bármilyen mondvacsinált indokkal egyetlen forint vagy eurocent forrást megvonna Magyarországtól, akkor azonnal be kell vezetni a vámadót minden nyugati termékre, ami Magyarország területére bejön. Szerintünk sokkal több pénzünk lenne, mint így.

Egy korábbi cikkünk ugyanerről szól, az uniós pénz nem ajándék a címe.
Kicsit hosszabban és részletesebben írtuk le benne, amit a Miniszterelnök is mondott.
https://szamokadatok.hu/Post/1058/Az_unios_penz_nem_ajandek_-_a_piacunkat_adtuk_erte

Címkék: Európai Unió 

Egy rangsor, aminek jobb a végén lenni

Most az jön majd, hogy a "zorbán", Tiborcz meg Lőrinc megvették az Eurostatot? :)

Egy rangsor, aminek jobb a végén lenni

📊 Az EuroStat százezer főre eső rablási statisztikái vegyes képet mutatnak az európai országokról. A legtöbb ilyen jellegű bűncselekmény Belgiumban történt, ahol 167 volt a mutató értéke. A sorrendben Franciaország és Spanyolország következik, rendre 150-es és 144-es rátával.

🇭🇺 Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában az eurostat szerint. Nálunk csupán 9 rablás jut százezer lakosra. Hasonlóan jó statisztikája van Szlovákiának, mely országot Liechtenstein követi 11-es értékével.

Forrás (Eurostat link) https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File%3ACrime_statistics_robbery-Feb-2020.jpg

Címkék: Bűnözés  Európai Unió 

Jogállamiság nem feltétel az uniós költségvetésben

Bár a teljes megállapodás szövege elérhető, a csapból is az folyik, hogy nincs semmilyen jogállamisági feltételrendszer, az index mégis az ellenkezőjét hazudja!

Jogállamiság nem feltétel az uniós költségvetésben

Az éjjel összeült az "Álhírgyártó Operatív Törzs" (index, 444, hvg, mérce, átlátszó, azonnali, 24.hu, 168óra, stb), de sajnos kreativitásuk nem sok volt, így hát a valóságot meg sem próbálták torzítani, simán az ellenkezőjét írták le. Szerintük benne van a megállapodás szövegében a jogállamisági feltétel, a valóság az, hogy nincs benne. Mellékeljük a dokumentum szövegét is.

Index.hu Ennyire hülyének nézitek az olvasóitokat? Csodálkoztok, hogy csökken a népszerűségetek és a bevételeitek? Nagyon nagy blama ez a cikk (is)

Megszületett a megállapodás az EU költségvetéséről és az újraindítási alapról. Magyarország elérte amit akart! 🇭🇺

A baloldal folyamatosan azt szajkózta, hogy Orbán Viktor elszigeteli Magyarországot.

Ezzel szemben még a magyar nemzeti kormányt nem túlságosan kedvelő Politico is azt írja ma reggeli összefoglalójában, hogy “Magyarország mindent elért amit akart.”

A teljes cikk itt olvasható: https://www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/politico-brussels-playbook-deal-the-art-of-the-budget-bribes-brits-and-tectonic-shifts/

Az index ettől függetlenül simán hozza címlapon a hazugságot, miszerint "Maradt a jogállamisági feltételrendszer az uniós költségvetésben"

Ez a dokumentum teljes szövege, aki megtalálja benne a feltételrendszert, annak fizetünk egy sört. https://www.consilium.europa.eu/media/45109/210720-euco-final-conclusions-en.pdf

A valóság az, hogy ilyen feltétel nincs benne. A Politico írja, hogy "RULE OF LAW LEFT OUTSIDE THE BUDGET: The rule of law doesn’t seem that much of a problem any more for the frugals — unanimity makes for give and take, generally speaking, in Council. Hungary got what it wanted — actually, it got everything it wanted." - ez azt jelenti, hogy kihagyták a jogállamisági feltételrendszert a megállapodás szövegéből, és Magyarország megkapta, amit akart.

Egyetlen sorban említik fogalom szintjén a "rule of law"-t, abban annyit írnak a dokumentumban, hogy
„az Európai Tanács hangsúlyozza a jogállamiság tiszteletben tartásának fontosságát”. - OK, tiszteletben tartjuk, de feltételrendszer NINCS, pénzt elvonni azért, mert valaki szerint nem vagyunk jogállam NEM LEHET.

"The European Council underlines the importance of the protection of the Union's financial interests. The European Council underlines the importance of the respect of the rule of law."

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!
Az index hazug cikke (amit majd most elkezdenek utólag manipulálni, átírni, stb)
https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/07/21/eu_koltsegvetesi_csucs_vegso_megallapodas/
Politico: https://www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/politico-brussels-playbook-deal-the-art-of-the-budget-bribes-brits-and-tectonic-shifts/
A hivatalos dokumentum: https://www.consilium.europa.eu/media/45109/210720-euco-final-conclusions-en.pdf
Hollik cáfolata: https://www.facebook.com/…/778846398980380/1444576299074050/

Címkék: Európai Unió 

Megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart!!

Megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart!!

ADD TOVÁBB!
🇭🇺🇭🇺🇭🇺 Megszületett a megállapodás, Orbán Viktor elérte, amit akart!!
Orbán Viktor győzni ment Brüsszelbe, és nem részt venni! Nem volt egyedül - több millió magyar volt vele lélekben! Köszönjük, hogy ilyen Miniszterelnökünk van! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Négy napos, példátlanul hosszú tárgyalás után megszületett a megállapodás: Orbán Viktor miniszterelnök elérte, amit akart. Magyarország 3 milliárd euróval több pénzt kapott mint amire előtte számítani lehetett. Angela Merkel német kancellár pedig ígéretet tett, hogy a német elnökség alatt, tehát 2020. végéig lezárja a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikkely szerinti eljárást.

Mint ismert, a magyar parlament múlt kedden megszavazta, hogy a magyar kormány milyen feltételekkel tárgyalhat Brüsszelben, azaz, miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét – olvasható az Origo cikkében.

A támogatási feltételeik között szerepel, hogy

a szegényebb országok nem kaphatnak kevesebb forrást, mint a gazdagok; a pénzt kizárólag a gazdaság újraindítására, a gazdasági növekedés beindítására, a munkahelyek védelmére és új munkahelyek teremtésére lehet fordítani; továbbá a forrás nem köthető össze olyan politikai és ideológiai feltételekkel, mint a jogállamiság, illetve a bevándorlás kérdésének a megítélése.

Orbán Viktor miniszterelnök egy ilyen parlamenti határozattal utazott Brüsszelbe tárgyalni.

A magyar kormány álláspontja az, hogyha az uniós tagállamok közösen veszik fel a hitelt, a feltételekről is közösen kell dönteniük. A túlzás nélkül páratlanul hosszú és nehéz tárgyalás után kiderült: Magyarországot nem tudják zsarolni, mert

a tárgyalások során sikerült elérni, hogy a Magyarországnak járó pénzt politikai feltételekkel, politikai ellenőrzéssel nem kötik össze, csak és kizárólag financiális ellenőrzés lehet.

Orbán Viktornak most nem sikerült elérnie, hogy az NGO-k ne kapjanak pénzt a költségvetésből, de Magyarország ezért a célért tovább fog harcolni. Összességében egyértelmű magyar sikerrel zárult az eredetileg két naposra tervezett, végül négy hosszú napig tartó brüsszeli csúcs: Orbán Viktor elérte, amit akart, Magyarország a tervezettnél 3 milliárd euróval többet kap, és év végéig – mint azt Angela Merkel megígérte – lezárják a 7-es cikkely szerinti eljárást – írja az Origo.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/kulfold/megszuletett-a-megallapodas-orban-viktor-elerte-amit-akart-8405703/

Címkék: Európai Unió 

A magyar álláspont szilárd és következetes: a kifizetések feltételekhez kötése nem elfogadható. (videóval)

Ismét a hollandok támadják a magyar álláspontot

A magyar álláspont szilárd és következetes: a kifizetések feltételekhez kötése nem elfogadható. (videóval)

Jó esély van arra, hogy megállapodás szülessen az EU brüsszeli csúcstalálkozóján – erről Orbán Viktor beszélt nemrég újságíróknak Brüsszelben, mielőtt az egyeztetések harmadik napja megkezdődött.

A miniszterelnök szerint a helyreállítási alap nagysága, a hitelek és segélyek aránya, a visszatérítések rendszere, illetve a kifizetések feltételekhez kötése jelenti a vitás kérdéseket. Arról, hogy a Michel-féle jogállamisági javaslat mennyire fér össze a magyar Országgyűlés általi felhatalmazással, a kormányfő úgy vélekedett: az összemossa a politikát és a gazdaságot, ez a parlament szerint sem elfogadható.

– A piros sarokban Hollandia áll, a kékben pedig Magyarország – mondta, azt is kijelentve, hogy egyelőre a hetes cikkelyes eljárás megszüntetésére vonatkozó magyar kérés sem teljesült.

A támogatások mértékéről szólva Orbán Viktor kijelentette: sokat javul a helyzet a téren, hogy a gazdagabb országok ne kapjanak több pénzt, mint a szegények, ám a rebate ( visszatérítési rendszer – a szerk.) privilégiumát a gazdagok továbbra is meg akarják tartani. A Magyarországnak juttatandó pénzekkel kapcsolatban a kormányfő szerint már nem „matematikailag abszurd” vagy „megalázó” a helyzet, így a friss tervek az országunkkal hasonló erejű államoknak – például Portugáliának – nem juttatnának nagyságrendekkel több támogatást.

Orbán Viktor elmondása szerint bármeddig hajlandó folytatni a tárgyalásokat annak érdekében, hogy sikerüljön megállapodni a 2021-27-es keretköltségvetésről és a hozzá kapcsolódó gazdasági helyreállítási mentőalapról.

Mint azt mondta, Európáról van szó, az uniós vezetők pedig mindannyian tisztában vannak azzal, hogy mennyire drámai is a gazdasági helyzet a kontinensen.

Videó: https://youtu.be/Sf2BBJGAb7Q

Címkék: Európai Unió 

Újraindult az aláírásgyűjtés a Nemzeti Régiók ügyében!

Újraindult az aláírásgyűjtés a Nemzeti Régiók ügyében!

‼️🇭🇺 ÚJRAINDULT AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉS A SZÉKELY NEMZETI TANÁCS EURÓPAI KEZDEMÉNYEZÉSÉNÉL! HAJRÁ!

A Számok - a baloldali álhírek ellenszere kérései:

1. Keressük meg az EU tagországaiban élő ismerőseinket, és kérjük, írják alá! Mind a 27 ország állampolgára aláírhatja, és minden nyelven elérhető; a nyelv kiválasztásával lehet kezdeni.

2. Akinek kettős állampolgársága van, az lehetőleg ne magyarként írja alá, hanem a másik EU-állampolgárságával! Külön fontos ez a horvát, szlovén, osztrák állampolgároknál, ahol nagyobb számban élnek ilyenek.

3. Egyébként pedig aki még nem írta alá, kérjük, hogy pótolja; legyünk minél többen!

Az aláírásgyűjtés újranyitása a járvány miatt vált lehetségessé. Minden aláírás számít, de most nagyon fontos az is, hogy más EU-állampolgárok is írják alá, mert hiába van meg az 1 millió támogató, ha nincs meg a másik feltétel: az, hogy legalább 7 országból legyen megfelelő létszámú aláíró.

Aki még nem ismerné, az aláírásgyűjtés célja:

"Az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól." Azaz pl. az erdélyi, tömbben élő magyarságot támogatjuk az aláírással, de más eurólai régiókban élő kisebbségi közösségeket is."

https://irdala.hu/

Címkék: Európai Unió  Nemzet