Címke: Európai Unió

Orbán Viktor kormánya dobogós adócsökkentő!

Nem mi mondjuk: az Eurostat mondja. Nem "lop", hanem NEKED SEGÍT!

Orbán Viktor kormánya dobogós adócsökkentő!

Az adócsökkentés hatására legalább százezer forint maradhat évente a családoknál. Az Eurostat statisztikái alapján 2009 és 2020 között Magyarországon csökkent a harmadik legnagyobb mértékben a GDP-arányos adóelvonás. Míg az állam 2009-ben a GDP 38,9 százalékát vonta el adók és járulékok formájában, addig 2020-ban 36,4 százalékát. Ez az érték jelentősen alacsonyabb az EU-tagországok átlagánál (2020-ban 41,3 százalék) – erről György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára számolt be közösségi oldalán.

Az államtitkár elmondta, hogy a GDP-arányos adóelvonás megmutatja, hogy a gazdasági teljesítmény mekkora hányada marad a családoknál és a vállalkozásoknál. „A jobboldali kormány az adócsökkentés politikájában hisz: célunk, hogy amit a családok és a vállalkozások megtermelnek, az náluk is maradjon” – fogalmazott.

Számokban kifejezve: ha 2010 után a baloldali kormány alatt tapasztalt szinten maradtak volna az adók, akkor 2020-ban 1200 milliárd forinttal több adót szedett volna be az állam a családoktól és a vállalkozásoktól. Ez háztartásonként évente akár közel 300 ezer forintot jelent – emelte ki György László.

Majd az államtitkár felsorolta, hogy milyen adókat csökkentett a kormány 2010 óta:

A személyi jövedelemadó legmagasabb kulcsa 36 százalékról 15 százalékra csökkent.
A négygyermekes édesanyáknak és a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.
A családi adókedvezmény mértéke a 2009-es 12 milliárd forintról 2022-re 980 milliárd forintra nőtt.
A nyugdíjas munkavállalók béréből levont közteher 49,5 százalékról 15 százalékra csökkent.
A társasági adó kulcsa 20 százalékról 9 százalékra csökkent.
A munkáltatói adó (szocho) 33,5 százalékról 13 százalékra csökkent, és eltöröltük a szakképzési hozzájárulást.
5 millió forint helyett immár 12 millió forintig jár alanyi áfamentesség.
Az ügyintézés illetéke 2200 forintról 0 forintra csökkent.
Az egyenesági rokonok és házastársak közötti öröklési, ajándékozási illeték mértéke 15–21 százalékról 0 százalékra csökkent.
Ezen felül számos egyéb intézkedés, béremelések segítik a magyar családokat: https://bit.ly/3AumwYV

György László emlékeztetett, hogy 2002 és 2010 között a baloldal folyamatosan emelte az adókat, nehéz helyzetbe hozva ezzel a családokat és a vállalkozásokat. A jobboldal ezzel szemben 2010 óta következetesen csökkenti az adókat. Ez az az út, amelyen tovább kell mennünk annak érdekében, hogy a vállalkozásaink számára versenyképes, a családjaink számára pedig magas béreket és emelkedő életszínvonalat eredményező gazdasági környezetet teremtsünk.

Kapcsolódó:
Figyelem! Tények következnek!
Na ezért támogatjuk a Fideszt!
https://szamokadatok.hu/Post/4647/Figyelem_Tenyek_kovetkeznek
A nyugdíjasok 17 százalékkal több pénzből gazdálkodnak, mint 1 éve!
https://szamokadatok.hu/Post/4462/Tudtad
Azt hiszed, nyugat-európai árak vannak Magyarországon?
Kevés a nálunk olcsóbb ország!
https://szamokadatok.hu/Post/4699/Azt_hiszed_nyugat-europai_arak_vannak_Magyarorszagon
Lássunk tisztán ÁFA ügyben!
Ahol alacsonyabb az áfa, ott magasabb az SZJA!
https://szamokadatok.hu/Post/4696/Lassunk_tisztan_AFA_ugyben
Infláció felett nőtt a fogyasztás 2021-ben. Ezek szerint van pénzünk! Ez a lényeg, a többi csak duma
https://szamokadatok.hu/Post/4698/Inflacio_felett_nott_a_fogyasztas_2021-ben
Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben
A számok azt mutatják, hogy bár drágult az élet körülbelül 50 százalékot 2009-hez képest, mégis jobban élünk most, mint a baloldali kormányzás idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/4691/Egy_atlagos_csalad_bevetele_most_es_2009-ben
Mennyi az Euró? Sok? Valóban?
A nagy diktatúrában, az Orbán-rezsimben még “drága euróban” is többet keresünk, mint a Gyurcsányi Szem-lő-hegyi “demokráciában”
https://szamokadatok.hu/Post/4686/Mennyi_az_Euro_Sok_Valoban
"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes, külföldi érdekeket kiszolgáló baloldal!
A számok meg azt mutatják, hogy 12. éve fejlődik Magyarország és ezzel párhuzamosan nő a jólét is
https://szamokadatok.hu/Post/4685/Minden_rossz_-_harsogja_a_hatalomehes_kulfoldi_erdekeket_kiszolgalo_baloldal
Még több cikk a megélhetéssel kapcsolatosan:
https://szamokadatok.hu/megelhetes

Forrás: https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2022/01/19/europai-top-3-ban-magyarorszag-az-adocsokkentesben/

Címkék: Adó  Európai Unió 

Azt hiszed, nyugat-európai árak vannak Magyarországon?

Kevés a nálunk olcsóbb ország!

Azt hiszed, nyugat-európai árak vannak Magyarországon?

Előzmények:
Lássunk tisztán ÁFA ügyben!
Ahol alacsonyabb az áfa, ott magasabb az SZJA!
https://szamokadatok.hu/Post/4696/Lassunk_tisztan_AFA_ugyben
Infláció felett nőtt a fogyasztás 2021-ben. Ezek szerint van pénzünk!
Ez a lényeg, a többi csak duma
https://szamokadatok.hu/Post/4698/Inflacio_felett_nott_a_fogyasztas_2021-ben
Egy átlagos család bevétele most és 2009-ben
A számok azt mutatják, hogy bár drágult az élet körülbelül 50 százalékot 2009-hez képest, mégis jobban élünk most, mint a baloldali kormányzás idejében!
https://szamokadatok.hu/Post/4691/Egy_atlagos_csalad_bevetele_most_es_2009-ben
Mennyi az Euró? Sok? Valóban?
A nagy diktatúrában, az Orbán-rezsimben még “drága euróban” is többet keresünk, mint a Gyurcsányi Szem-lő-hegyi “demokráciában”
https://szamokadatok.hu/Post/4686/Mennyi_az_Euro_Sok_Valoban
Még több cikk a megélhetéssel kapcsolatosan:
https://szamokadatok.hu/megelhetes

Sokat ér a pénzünk: kevesen vásárolnak a magyaroknál is kedvezőbb árakon az unióban

A magyarok vásárolhatnak legolcsóbban ruhát és energiát az unióban, erre jutott az uniós statisztikai hivatal, amely vásárlóerő-paritáson hasonlította össze az egyes országok árszintjeit. Nagyon fontos mindez, hiszen a rohamosan növekvő reálbérekből a magyarok így még olcsóbban is tudnak vásárolni, mint más országok lakói. Miközben a német és osztrák hadsereg már a nagy áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot, komoly eredmény, hogy a magyarok energiához és ruházati cikkekhez is a legalacsonyabb árakon juthatnak. A rezsicsökkentési politikának is köszönhető, hogy az energiaszegénység kevesebb mint harmadára csökkent hazánkban 2010 óta.
December közepén tette közzé az Eurostat a tagországok összehasonlító árszintjét az egyes országokban. Több mint kétezer fogyasztási cikk és szolgáltatás árát vizsgálták, és megállapították, hogy 2020-ban az EU tagállamai közül a fogyasztási cikkek és szolgáltatások legmagasabb árszintje Dániában volt (40 százalékkal az uniós átlag felett), a legalacsonyabb pedig Bulgáriában (45 százalékkal az átlag alatt).

A vizsgálatot az Eurostat – OECD vásárlóerő-paritások (PPP) programjában résztvevő 37 európai országban végezték, azaz az adatok vásárlóerő-paritáson mértek, így képesek kiküszöbölni például az árfolyamok hatásait. A vásárlóerő-paritás pedig egy olyan elméleti árfolyam, amely a kutatók által vizsgált termékkosár nemzeti pénzekben megadott árait egyenlővé, így összehasonlíthatóvá teszi.

A részt vevő országok csoportjába beletartozik az unió 27 tagállama, három EFTA-ország (Izland, Norvégia és Svájc), az Egyesült Királyság, öt tagjelölt ország (Albánia, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Törökország) és egy potenciális tagjelölt ország (Bosznia-Hercegovina).

Az egyes országok árszínvonalát az európai átlaghoz viszonyították. Így kapták meg az eredményt, miszerint az általános árszínvonalban Magyarország az európai átlag 66,3 százalékán áll.
Érdekes, hogy a régiónkban megelőz minket Ausztria 112,2 százalékos eredménnyel, majd Szlovákia 89,9 százalékos, Szlovénia (87,7%), Csehország (76,9%) és Horvátország (70,8%) is. Magyarországnál alacsonyabb árszínvonalat csak Lengyelországban élvezhetnek, ahol az európai átlag 59,8 százalékára mérték az árszínvonalat, illetve Romániában (55,5%).

Érdekesség, hogy mekkora a különbség a visegrádi országok között. Ha kivesszük közülük Csehországot, ahol magasabbak az átlagbérek, akkor nehezen magyarázható a kiugró szlovák árszínvonal. Ez a bérek magasságával nem magyarázható, hiszen lassan a V4 országai közül már náluk a legalacsonyabb az átlagbér.

Keresik is a szlovák drágaságnak az okát a helyi gazdasági szakírók, bár egyelőre kizárják azt, hogy esetleg az országban bevezetett euró okozná mindezt. Megemlítik viszont a szürke és a feketegazdaság meglétét, noha ebben a tekintetben Lengyelország is hasonló utakon jár.

Az a magyarázat már közelebb járhat az igazsághoz, hogy az ötmilliós piac teljesen másképp működik, mint egy tízmilliós, vagy egy 40 milliós piac. Más haszonkulcsokkal dolgoznak a cégek, és a nagyobb piacok többszereplősek, nagyobb lehet a konkurencia, míg egy kis országban lehet, hogy könnyebben tud piaci túlerőre szert tenni egy-egy cég.

És kétségkívül hat az árszínvonalra, hogy egy ország mennyire önellátó, mennyire kényszerül behozatalra olyan alapvető termékekből, mint például az élelmiszer. Ha ugyanis az otthoni, hazai termelés bőségesen ellátja a hazai fogyasztókat, akkor ez növeli a kínálatot és az ország legalább nem más országok folyamatainak lesz túlzottan kitéve.

Mindenesetre érdemes tovább vizsgálódni az európai statisztikában, ahol részletesebben, egyes termékcsoportok szerint is bemutatják a tagállamok árszínvonalát.

Élelmiszerek, italok, dohányáruk, ruházati cikkek és lábbelik
Átlagosan a háztartások kiadásainak 19 százalékát teszik ki az élelmiszerek és alkoholmentes italok, 5 százalékát az alkoholos italok és dohányáru, 3 százalékát a ruházat, illetve 1 százalékát a lábbelik.

Az EU tagállamai közül Luxemburgban a legmagasabb az élelmiszerek és az alkoholmentes italok árszínvonala (125%), míg Dániában a legdrágább a ruházat és a lábbeli (130%). Írországban a legdrágábbak az alkoholtartalmú italok és a dohánytermékek (204%).
Az összes ország közül Svájcban a legmagasabb az élelmiszerek és az alkoholmentes italok (172%), Norvégiában az alkoholos italok és a dohány ára (221%).

A 37 ország közül Észak-Macedóniában a legalacsonyabb az élelmiszerek és az alkoholmentes italok (63,75), valamint az alkoholos italok és a dohányáruk árszintje (49,1%). A vizsgált országok közül Törökországban a legolcsóbb a ruházat és a lábbelik (38-42%).

Az EU tagállamai közül Románia a legolcsóbb ország az élelmiszerek és az alkoholmentes italok tekintetében (68,7%). Bulgária a legolcsóbb ország az alkoholos italok és a dohányáruk (65,1%), valamint a lábbelik tekintetében (69,2%), míg a ruházati árszint Magyarországon (75,5%) a legalacsonyabb.

A legnagyobb árszóródást az alkoholtartalmú italok és a dohányáru esetében látni, ami betudható a termékek adóztatásában fennálló nagy különbségeknek.

Ábra: https://bit.ly/33p93oY

Energia, bútor, háztartási gépek és szórakoztató elektronikai cikkek
Átlagosan a háztartások kiadásainak 4 százalékát teszi ki az energia (villamos energia, gáz és egyéb tüzelőanyagok), 2 százalékát a bútorok és lakberendezési tárgyak, szőnyegek és egyéb padlóburkolatok, 1 százalékát a háztartási gépek, illetve 1 százalékát a fogyasztói elektronika.

Az árak szóródása e négy termékcsoport között jelentősen eltér, a villamos energia, a gáz és az egyéb tüzelőanyagok esetében a legkifejezettebb.

Itt a 37 részt vevő ország közül Dánia a legdrágább (126%), Törökország pedig a legolcsóbb (42,4%), míg az EU-ban a legalacsonyabb árszint ebben a kategóriában Magyarországon volt található (51,4%) a 2020-as évben.
A másik három csoport esetében az árak szóródása jóval alacsonyabb – különösen a szórakoztató elektronikai cikkeknél.

Az EU-tagállamok közül Luxemburgban a legmagasabb a bútorok és berendezési tárgyak árszintje, míg Bulgáriában a legalacsonyabb. A háztartási gépek tekintetében Málta a legdrágább ország az EU-tagállamok közül, míg Hollandiában a legdrágábbak a fogyasztói elektronikai cikkek.

Ábra: https://bit.ly/3FAf92S

Személyi szállítóeszközök, szállítási szolgáltatások, kommunikáció, éttermek és szállodák árszintjei
Átlagosan a háztartások kiadásainak 3 százalékát teszik ki a személyi szállítóeszközök, 2 százalékát a szállítási szolgáltatások, 3 százalékát a kommunikáció (szolgáltatások és berendezések), illetve 6 százalékát teszik ki az éttermek és szállodák szolgáltatásai.

A személyszállítási eszközök árszórása nem jelentős. A 37 ország közül Dánia kiemelkedik (137%), aminek oka az autókra kivetett magas adózási szint. Ehhez a termékcsoporthoz a legalacsonyabb árszintet Lengyelországban találták (82%).

A másik három szolgáltatási kategória (közlekedési szolgáltatások, kommunikáció, valamint éttermek és szállodák) között lényegesen nagyobb az árszórás. Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatások árai általában nagyobb eltéréseket mutatnak az egyes országok között, mint az áruk árai, a szolgáltatásokba fordított munkaerő-ráfordítás nagyobb aránya és a bérek országok közötti nagy szóródása miatt.

A szállítási szolgáltatások tekintetében Izland (179%) a legdrágább az összes ország közül, míg Svédország (154%) jelenti a legmagasabb árakat az EU tagállamai közül. Az összes ország közül a legalacsonyabb árszínvonal Észak-Macedóniában (46%) figyelhető meg, míg Bulgária (52%) a legolcsóbb EU-tagállam ebben a kategóriában.

A 37 vizsgált ország közül a legmagasabb kommunikációs árszint Norvégiában (176%), a legalacsonyabb pedig Romániában (38%) található.

Végül Svájc (172%) a legdrágább éttermekkel és szállodákkal tűnik ki, míg ezeknek a szolgáltatásoknak a legalacsonyabb árai Törökországban (45%) vannak. Az EU-tagállamok közül ezeket a pozíciókat Dánia (154%), illetve Bulgária (46,5%) foglalja el.

Ábra: https://bit.ly/3fyLYm5

Forrás: https://makronom.mandiner.hu/cikk/20220112_sokat_er_a_penzunk_kevesen_vasarolnak_a_magyaroknal_is_kedvezobb_arakon_az_unioban

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Az álhírekkel szemben nem uniós forrásból élünk!

Ráadásul Brüsszel a pénz egy részét most vissza is tartja (ellopta, ha úgy tetszik!) és mégsem ment csődbe az ország

Az álhírekkel szemben nem uniós forrásból élünk!

Az EU támogatás aprópénz!
Főleg a költségvetési kiadásokhoz és a balliberális média túlzásaihoz képest.

2014-2020-as időszakban Magyarország 25 milliárd euró strukturális és beruházási támogatásra volt jogosult, miközben minden évben 1,04 milliárd eurót fizettünk be az EU költségvetésébe. Azaz 7 évre 25 – 1,04*7 = 17,72 milliárd euró az egyenleg (kapott - befizetett). Egy évre vetítve 2,53 milliárd euró jut, ami pl. 2020-ban 344 Ft-os árfolyammal számolva 871 milliárd forintot jelentett.

2021-2027-es időszakot nézve lesz maximum 20 milliárd euró strukturális és beruházási támogatásunk, sőt már évi 1,56 milliárd eurót fizetünk be. (20 – 1,56*7)/7*356 = 462 milliárd Ft jut 2021-re 356 forintos árfolyammal számolva.

Az évenkénti egyenlő elosztás természetesen közelítés, főleg, hogy a ciklusok között is áthúzódnak a kifizetések, azonban jó képet ad.

Azt sulykolja a liberális média, hogy az EU támogatás mekkora segítség, sőt hiányában nagy bajban lennénk.

Számoljunk arányokat!

A 2020-as költségvetés kiadási főösszege 21.793 milliárd Ft volt, ennek a 871 milliárd Ft mindösszesen 4%-a. Ha a 2021-es költségvetésben álló 23.373 milliárd forintos kiadási főösszeghez viszonyítjuk a 462 milliárd forintot, akkor 2%-ot kapunk. Sőt, még a 2014-es 16.968 milliárdos kiadási főösszeget nézve is 4,6% az eredmény az akkori 310 forintos árfolyammal számolva.

Azért a kiadási főösszeghez viszonyítunk, mert ebből fizetjük a közbeszerzéseket, ahol az EU-s támogatások is nagyrészt szerepet játszanak. Ránézve a grafikonra enyhe csodálkozás kerít hatalmába.

Csak oktatásra 5x annyit költöttünk 2021-ben, csak családtámogatásra szintén 5x annyit, csak egészségügyre szintén 5x annyit, csak rendvédelemre dupla annyit, csak nyugellátásra 6.7x annyit, csak az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapba 6,5x annyi került, csak… csak…. Csak, hogy érezzük a léptéket!

Az EU kegyességéből adódóan a pénzek lazább feltételek mellett lesznek felhasználhatók a járvány utóhatásainak kezelésére. Közel dupla ekkora összeget is túlterveztünk és gond nélkül elköltöttünk, tehát ha logikusan végig gondoljuk, akkor hangzatos propagandát hallottunk. Az EU támogatás nem adható hozzá a GDP-hez, bár már ezirányú marhaságot is közölt valamelyik „híroldal”. GDP-növelő hatása természetesen van.

Ugye mindannyian meggondolnánk, hogy a szomszédunk hitelét milyen feltételek mellett fizetnénk úgy, hogy közben a szomszédunk is fizeti valamilyen feltételek mellett a mi hitelünket?

Brüsszel a pénz egy részét most vissza is tartja (ellopta, ha úgy tetszik!) és mégsem ment csődne az ország. Brüsszel ezzel beavatkozik a választásokba, zsarolja Magyarországot. Ez a pénz ráadásul nem is támogatás (ami amúgy nem ingyenpénz, mert a piacunkat adtuk érte), ez a pénz a helyreállítási alapból jönne, ami viszont HITEL, vissza kell fizetni! Kapcsolódó cikkek:

Varga Judit: Több gyermekvédelem, kevesebb Brüsszel!
https://szamokadatok.hu/Post/4410/Varga_Judit_Tobb_gyermekvedelem_kevesebb_Brusszel
A lengyeleket is zsarolják. Varsó bejelentette, hogy nem száll be az uniós költségvetésbe, és megvétózza a közös döntéseket, amíg nem fizetik ki a nekik járó pénzeket és Brüsszel folytatja a “jogállamiságinak” álcázott koncepciós eljárásokat
https://szamokadatok.hu/Post/4478/Uzenet_Brusszelnek
Döntést hozott az Alkotmánybíróság!
Az Alkotmánybíróság egyértelművé tette, hogy jogunk van elutasítani, hogy másokkal éljünk együtt, mint akikkel évszázadok óta közös a sorsunk
https://szamokadatok.hu/Post/4458/Dontest_hozott_az_Alkotmanybirosag
Ez az igazi diktatúra!
Pár évtizede a Szovjetunió akarta nekünk megmondani, hogyan éljünk, ma már Brüsszel zsarol és fenyeget bennünket
https://szamokadatok.hu/Post/4411/Ez_az_igazi_diktatura
Bukóra áll a baloldal és brüsszeli haverjaik
Azt hitték, hogy ha a választásokig visszatartják a pénzünket, akkor majd "megbukik a Zorbán", de tévedtek
https://szamokadatok.hu/Post/3848/Bukora_all_a_baloldal_es_brusszeli_haverjaik
“Szükség van minden magyar ember támogatására”
„Brüsszel megtámadta Magyarországot. Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak”, késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk!
https://szamokadatok.hu/Post/3758/Szukseg_van_minden_magyar_ember_tamogatasara
Brüsszel zsarolja Magyarországot!
A gyermekvédelmi törvény miatt késlelteti az Európai Bizottság a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírását a magyar kormánnyal
https://szamokadatok.hu/Post/3721/Brusszel_zsarolja_Magyarorszagot

Ha a számokon túllépünk, akkor egy kis pénzzsonglőrködési ismertető itt: https://szamokadatok.hu/Post/4602/Az_unios_penz_nem_ajandek
Ha még inkább kitekintünk, akkor ajánljuk ezt a cikket: https://szamokadatok.hu/Post/1177/Mese_az_unios_milliardokrol

Összegezve: Magyarország uniós források nélkül is köszöni, jól van! Maximum a gazdaságunk növekedése lenne átmenetileg 1-2 százalékkal alacsonyabb (de még így is nőne, mondjuk 6% helyett 4%-ot) Az uniós forrásokat fejlesztésekre költjük, nem pedig megélhetésre, működési kiadásokra, tehát amikor a baloldal azt állítja, hogy a 13. havi nyugdíj, a családtámogatás, a fiatalok adómentessége vagy a 6 havi fegyverpénz uniós forrásból vagy hitelből van, akkor HAZUDNAK. Ezt a pénzt a magyar gazdaság termeli meg, ideje lenne végre kilépni a "merjünk kicsik lenni" dobozból, és felfogni végre, hogy hazánk és annak gazdasága csodálatos teljesítményre képes!

Forrás:
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/januarban-is-erkezett-unios-forras-2-2023179/
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200214/kiszivargott-megsem-bukna-annyi-eu-penzt-magyarorszag-mint-eddig-tudtuk-415971
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20191106/durvan-visszavaghatja-brusszel-a-magyar-eu-tamogatast-406173
https://www.parlament.hu/irom41/10710/10710.pdf
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1900071.tv
https://mkogy.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300230.TV

Címkék: Európai Unió  Gazdaság 

Magyarország: 0%!

Infláció most mindenhol van, bennünket azonban nem fenyeget a rezsiáremelés!*

Magyarország: 0%!

*Amíg a Fidesz-KDNP van kormányon
A baloldal rezsicsökkentése így nézne ki: https://szamokadatok.hu/Post/4667/Gondolkozz_Meg_van_ido

Orbán Balázs írta: Míg az EU-ban átlagosan 31 százalékkal nőtt az áram és 51 százalékkal a gáz ára az elmúlt évben, addig a magyarok ugyanannyit fizetnek, mint korábban. A rezsicsökkentés kiállta az idők és az energiaválság próbáját.

A 2002 és 2010 közötti kormányzat engedte az áram árának megduplázódását és a földgáz árának megháromszorozódását, a jelenlegi kormány azonban kiszámítható és alacsony energiaár-környezetet teremtett a lakosságnak.

Ennek köszönhető, hogy hazánkban átlagosan 25 százalékkal csökkent a rezsi ára, és még ma, csaknem tíz évvel később is ugyanannyit fizetnek a magyarok az áramért és a gázért, mint korábban. A kormány rezsicsökkentés-politikája tehát kiállta az idők és az energiaválság próbáját.

A rezsicsökkentés sikerét a Household Energy Price Index adatai is igazolják, amelyek az európai fővárosokban fizetett lakossági villamosenergia- és gázárakat tartják számon.

A statisztikák szerint az energiaválság az uniós tagállamok többségét jelentős mértékben érintette, így az EU állampolgárai ma hazájuk fővárosában átlagosan 31 százalékkal kénytelenek többet fizetni a villamos energiáért és 52 százalékkal többet a gázért, mint egy évvel korábban.

A villamos energia ára a holland és román fővárosban emelkedett leginkább, ahol 1 év alatt több mint duplájára nőtt. A lakossági gázárakban hasonló a változás, de a növekedés mértéke még drasztikusabb. Romániában háromszoros, míg Görögország, Belgium, Dánia és Luxemburg esetében több mint kétszeres az áremelkedés.

Mindeközben hazánkban a rezsicsökkentésnek köszönhetően a villamos energia és a gáz ára is változatlan maradt. Sőt mi több, az EU-tagállamokat tekintve a magyar állampolgárok fizetik a legkevesebbet az energiafogyasztásért: a villanyért kevesebb mint felét, a gázért pedig kevesebb mint harmadát az uniós átlagnak. Eközben egy dán állampolgár villanyszámlája négyszer, egy svéd gázszámlája több mint hétszer akkora, mint egy magyaré.

A kormány rezsicsökkentési intézkedéseit számos kritika érte a bevezetésüket követően, a magyar baloldal pedig még ma is támadja a hatósági ármeghatározás intézményét.

A lakosság válság idején is fenntartott energiabiztonsága azonban a rezsicsökkentés-politikájának eredményességét igazolja.

Forrás: https://www.facebook.com/orbanbalazsandras/posts/572307214264652

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Forbes és G7 (nem "fideszes" hírportálok): Óriási rezsinövekedést hozott az új év Közép-Európában, de nem Magyarországon!

8. éve védi a magyar lakosságot a rezsicsökkentés! Köszönjük, Fidesz-KDNP!

Forbes és G7 (nem "fideszes" hírportálok): Óriási rezsinövekedést hozott az új év Közép-Európában, de nem Magyarországon!

Miért lehetséges ez?
Pl. ezért: Magyarország mert nagy lenni!
Jelentősen nőtt a magyar tulajdon aránya az energiaszektorban, a bankszektorban és a médiaszektorban
https://szamokadatok.hu/Post/4586/Magyarorszag_mert_nagy_lenni_lista
Meg ezért: „Megvédtük a rezsicsökkentést, megvédtük a magyar családokat!”
https://szamokadatok.hu/Post/4510/Orban_Viktor_ejjel_is_ertunk_dolgozott
És ezért is: 12. éve megszorítások helyett adócsökkentést, béremelést és újabb támogatásokat jelent a magyaroknak a január!
Orbán Viktornak és kormányának üzenjük: Számíthatunk önökre, ezért önök is számíthatnak ránk!
https://szamokadatok.hu/Post/4500/12_eve_megszoritasok_helyett_adocsokkentest_beremelest_es_ujabb_tamogatasokat_jelent_a_magyaroknak_a_januar

Brutális rezsinövekedéssel indult az év Közép-Európában, kivéve Magyarországon!

Lengyelországban például a gázszámlák 54 százalékkal emelkednek január elsejétől.
Óriási rezsinövekedést hozott az új év Közép-Európában, írja a G7 gazdasági hírportál. Az energiaárak növekedését a Magyarországon élők jobbára csak közvetve érzékelhetik, a környező országokban azonban a rezsiszámlán is meglátszódnak a világpiaci trendek – olvasható a Forbes cikkében.

A lap szerint a visegrádi térségben a lengyelek szenvedték meg a legjobban az áremelkedést, a 38 milliós országban becslések szerint 24 százalékkal emelkednek a villanyszámlák, míg a gázszámlák 54 százalékkal január elsejétől. Szlovákiában a lakosság által fizetett áram- és földgázárakat a kormány szabályozza: előbbinél 15, utóbbinál 24 százalékos növekedésre számíthatnak a szlovákok.

Csehországban kevésbé szabályozott az energiahordozók lakossági piaca, a fogyasztók emiatt különböző ütemben szembesülhetnek az áremelkedéssel. Az árak emelkedését az osztrákok sem ússzák meg, Bécsben a villanyszámla átlagosan 18 százalékkal emelkedik változatlan fogyasztás mellett, de a fővárosi szolgáltató 2022 végéig garanciát vállalt az új árak érvényben tartására.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20220103_g7_rezsi_magyarorszag_kozep_europa
https://g7.hu/vilag/20220103/oriasi-rezsinovekedest-hozott-az-uj-ev-kozep-europaban/
https://forbes.hu/penz/kozep-europa-rezsinovekedes/

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Az uniós pénz nem ajándék!

Ezt egyszer s mindenkorra jegyezze meg mindenki! (a baloldal szimpatizánsainak ez kötelező olvasmány!)

Az uniós pénz nem ajándék!

Előszóként annyit, hogy nem fogunk éhen halni akkor sem, ha Brüsszel áprilisig visszatartja a pénzünket ezzel avatkozva be a magyar választásokba.
https://szamokadatok.hu/Post/3848/Bukora_all_a_baloldal_es_brusszeli_haverjaik
A törvényeinket akkor sem módosítjuk, ha Brüsszelben a fejük tetejére állnak a libsik. Ebbe a cikkbe linkeltük az összes kapcsolódó írást!
https://szamokadatok.hu/Post/3850/A_baloldal_megtamadta_a_gyermekvedelmi_nepszavazast
Továbbá akkor sem fogunk illegális migránsokat befogadni, ha Brüsszelben egyeseknek ez nagyon nem tetszik (videó)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/357644402574152

👉És akkor a pénzről:
Mostanában divat lett az, hogy a nekünk járó fejlesztési források elvonásával zsarolják Magyarországot. Most épp azt szeretné a baloldal, hogy brüsszeli haverjaik vonják el (magyarul lopják el) a nekünk járó pénzt, amiért mi nem engedjük be az óvodákba és az iskolákba az aberráltakat. Nos, akkor tisztázzuk, hogy mi is az az "uniós pénz", és azt is, hogy ez mennyire, de mennyire nem ajándék!

Több cikket fogunk most linkelni, mert egyetlen írásba nem lehet besűríteni mindent. Mindenki értse meg azt, hogy Magyarországnak sokkal több pénze lenne, ha az ilyen adományok helyett bevezetnénk a vámot minden külföldi termékre. Ezzel egyszerre kerülnének versenyelőnybe a hazai vállalatok, és helyreállna az ország teljes függetlensége. Nem csoda, hogy sokak annyira nem akarták, hogy az Egyesült Királyság kilépjen ebből a cirkuszból! A kilépő országok csak nyernek a kilépéssel! Szerintünk hamarosan el fog jönni az a pillanat, amikor vagy Magyarország fog kilépni, vagy felbomlik ez az unió is, mint eddig az összes (pl. Szovjetunió, Csehszlovákia, Jugoszlávia, stb)

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: olyan ez, mint amikor Önnek van egy lakása, amit bérbe ad. Ön átadja a bérlőnek a lakás használati jogát, cserébe ő katonásan fizet. Lejárt az előző szerződés, de a bérlő új feltételekkel állt elő: ön továbbra is biztosítsa a lakás használati jogát, de majd a bérlő eldönti, hogy fizet önnek vagy nem, ha szerinte ön jófej, akkor fizet, ha úgy gondolja, hogy rossz fiú, akkor meg nem.

A kedves bérlő persze sosem írja le, hogy ő mit ért az alatt, hogy "jófejnek lenni" Ma azt jelenti, hogy ön egy lábon szökdel, holnap azt fogja, hogy kézen jár, holnapután meg azt, hogy megtanul repülni, aztán ha ezeket a feltételeket nem teljesíti, akkor amellett, hogy továbbra is az ön lakásában lakik, az önnek járó pénzt nem fizeti ki, mert ön nem jófej.

Belemenne egy ilyen szerződésbe? Ugye, hogy nem! Erről van most szó a PEDOFILELLENES törvény körüli vitában. Brüsszel és a hazai ellenzék karöltve azon mesterkednek, hogyan lehetne a magyar népet Orbán ellen hergelni és hogyan lehetne a választást ilyen módon elcsalni, a nekünk járó források visszatartásával nyomást gyakorolni Magyarországra.

Ezek tényleg azt hiszik, hogy pénzért eladjuk a gyermekeinket? Ezek nagyon nem ismerik a magyarokat!

Varga Judit: Több gyermekvédelem, kevesebb Brüsszel!
A dolog úgy néz ki, hogy Brüsszel gyakorlatilag ellopta a pénzünket (ami nem ajándék!), és azzal zsarol bennünket, hogy ha nem engedjük gyermekeinken a nemátalakító műtéteket, akkor nem adják ide a pénzt, ezzel is beavatkozva a jövő évi választásokba.
Rossz hír a brüsszeli rezsimnek: GYERMEKEINK NEM ELADÓK!

Ezzel szemben a gyerekverő MZP közölte, hogy ha lehetőséget kap rá, a gyermekvédelmi törvényt el fogja törölni! Ő bizonyára azt szeretné, hogy pedofilok molesztálják a gyerekeit...
https://szamokadatok.hu/Post/4400/Marki-Zay_a_gyermekeink_ellen_fordult

Varga Judit írta:
Milyen Európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel? Élő, megkötött szerződéseink vannak azokra a forrásokra, amik járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban!
️ Míg 2015-ben azért támadtak minket, mert megvédtük a határokat, most azért indítottak hadjáratot, mert meg akarjuk védeni gyermekeinket. Mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskoláinkba. Mert megállítjuk a gender őrületet iskoláink, óvodáink kerítésénél.
A nyáron indított támadássorozat ma újabb fejezetéhez érkezett: az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást további szakaszba léptette hazánk ellen, az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezve a magyar gyermekvédelmi törvényt.
Az, hogy a magyar gyerekeket hogyan nevelik, az a magyar szülők kizárólagos joga. Ebbe Brüsszel nem szólhat bele. Minden európai uniós szerződés szerint, amit Magyarország valaha elfogadott, aláírt és ratifikált, a gyereknevelés nemzeti hatáskörbe tartozik.
Mi történik mégis? Hiába fejtette ki a kormány részletesen, jogi érvek mentén álláspontját, azt a Bizottság rendre figyelmen kívül hagyja és egyből ideológiai hadviselésbe kezd.
️ Ezért gondoljuk úgy, hogy az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el a vitát. Európában elsőként a magyarok mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak minderről. Más országokban a balliberális politikai elit dönt a kérdésben az emberek megkérdezése nélkül.
Kitartunk amellett, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló egyre agresszívabb szexuális propagandát és ebben az álláspontunkban a Nemzeti Konzultáció is megerősített minket, hiszen a válaszadók 97%-a értett velünk egyet.
Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.
https://szamokadatok.hu/Post/4410/Varga_Judit_Tobb_gyermekvedelem_kevesebb_Brusszel

1. Az EU-támogatás nem ajándék, hanem pénznyomtatási engedély
https://mandiner.hu/cikk/20150915_szabo_gergely_az_eu_tamogatas_nem_ajandek_hanem_penznyomtatasi_engedely
2. Az EU-s források járnak a tagállamoknak. - videó
Tehát ezek nem adományok, hanem ezért cserébe mi az uniós csatlakozáskor megnyitottuk a piacainkat, elszenvedtük az ezzel összefüggő károkat, megnyitottuk a munkaerőpiacainkat - mondta Orbán Balázs a Cseh Katalinnal folytatott vitában.
https://www.facebook.com/FideszHU/videos/633027274073571
3. Az uniós pénz nem ajándék, a piacunkat adtuk érte
Nem Orbán az, aki el akarja venni, hanem a baloldal! Orbán az, akik megakadályozza őket ebben!
https://szamokadatok.hu/Post/2322/Az_unios_penz_nem_ajandek_a_piacunkat_adtuk_erte
4. A beruházások forrásainak 75 százaléka hazai. A maradék 25 százalék sem ajándék, a piacunkat és a munkaerőnket adjuk érte
https://szamokadatok.hu/Post/2726/A_beruhazasok_forrasainak_75_szazaleka_hazai_A_maradek_25_szazalek_sem_ajandek_a_piacunkat_es_a_munkaeronket_adjuk_erte
5. Nincs ingyen az uniós támogatás
LENTNER CSABA: A NYUGATI CÉGEK EXTRAPROFITOT TERMELTEK, ÉS A PÉNZT JOBBÁRA EL IS VITTÉK
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/nincs-ingyen-az-unios-tamogatas-10055138/
6. Bevallotta a német EU-biztos, miért éri meg a kelet-európai országokat támogatni
https://index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Címkék: Európai Unió 

"Bezzegnyugat"

Most épp 600%-kal drágább cseppfolyós gázt vásárolnak, miközben vehetnének négyszer olcsóbb orosz, vezetékes gázt is!

"Bezzegnyugat"

"Bezzegnyugat"
Most épp 600%-kal drágább cseppfolyós gázt vásárolnak, miközben vehetnének négyszer olcsóbb orosz, vezetékes gázt is!

“Kinek mit intézett a kormánya” - mondta Orbán Viktor, és mennyire igaza volt! Közvetlenül persze a döntéseket a politikusok, a kormányok hozzák meg, de közvetve, hosszabb távon mi döntjük el, hogy mi legyen az irány! Amikor áprilisban szavazni mész, gondolkozz el azon, hogy mennyit ér neked a kormányváltás vagy a jelenlegi kormány megtartása. Számold ki, hogy 4 év alatt mennyit buknál, ha ellenzékbe kerülne Orbán.

Készen állsz milliókat fizetni ezért? Akkor támogasd a baloldalt!
Ha nem, akkor menj el szavazni, és támogasd a Fideszt, hogy Magyarország maradjon magyar ország, hogy előre menjünk, és ne hátra!

Nézzük az eseményeket szépen sorban!
Európa borzasztó áron vesz gázt, mert fél az áramszünettől
Csúcson van az európai gázár, ezért eredetileg Ázsiába tartó LNG-szállítmányokat, vagyis cseppfolyósított gázt szállító hajókat irányítottak át, amiért a fogyasztók ráadásul jóval többet fizetnek.
https://bit.ly/3ehVglV
A cseppfolyósított gáz ára az év eleje óta 600 százalékkal emelkedett, és nincs megállás! Méreg drágán veszik az LNG-t, ami ráadásul hajókkal érkezik, borzasztó környezetszennyező a szállítása is, és az előállítása is. Hol vannak ilyenkor a "zöldek", akik amúgy vörösek?
https://bit.ly/3qmnl15
Ebben a videóban Putyin elárulja, hogy 70 milliárd köbméter gáz hiányzik Európából, ennek okait is kifejti, és azt is elmondja, hogy a hosszútávú gázvásárlási szerződésekkel rendelkező országok jelenleg NÉGYSZER olcsóbban veszik a gázt, mint a többiek a tőzsdén! A videó magyar feliratos, nézd meg, ha még nem láttad!
https://bit.ly/3emnHPz
A balliberálisok úgy kezelik az energiaválságot, hogy leállították az Északi Áramlat II. engedélyezési eljárását, a hazai baloldal pedig leállítaná Paks II-t.
https://bit.ly/3qpIDLr
Az orosz elnök hosszú távú gázszerződéseket ajánlott Európának. Az Északi Áramlat II. fel van töltve gázzal, amint kiadják a németek az engedélyt, másnap elindul a gáz! Ebben a videóban is van szó róla: https://bit.ly/3emnHPz
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2021/12/az-orosz-elnok-hosszu-tavu-gazszerzodeseket-ajanlott-europanak

Így kell önként versenyhátrányba sodorni az európai ipart!
👉Ebből további drágulás lesz, az pedig inflációt jelent! Mivel az európai országok gazdasága millió szálon kötődik egymáshoz, az energiaválság miatti inflációt mindenki érezni fogja, sajnos mi is.

A ruszofóbia drága mulatság, jobb lenne ezt befejezni és békében élni, üzletelni mindenkivel.

Közben a Fidesz
Hosszú távú gázvásárlási megállapodás
https://bit.ly/3H8XCQA
Épül Paks II.
https://bit.ly/3Epkqd4

Címkék: Baloldali rombolás  Európai Unió  Gazdaság  Környezetvédelem  Külföld 

Így kezelik az energiaválságot!

Demagóg, romboló balliberális (kamu)zöldpolitika helyett Magyarország felelős döntéseket hozott!

Így kezelik az energiaválságot!

Hosszú távú gázvásárlási megállapodás
https://bit.ly/3H8XCQA
Épül Paks II.
https://bit.ly/3Epkqd4

Hogyan kezelik az energiaválságot a balliberálisok?

Sosem látott csúcson a földgáz ára
https://bit.ly/3Ep6boH
Dojcsland: Felfüggesztették az Északi Áramlat-2 üzembe helyezési eljárását Németországban
https://bit.ly/3yQPlhf

Beköszöntött a tél, egekbe szöktek az energiaárak Európában
https://bit.ly/3egiokS
Magyar baloldal: "Kormányváltás után az egyik első lépés lesz Paks II. leállítása" - ez nem az LMP programja, ez a közös programjuk, hiszen a lista is KÖZÖS, a felelősség is az!
https://bit.ly/3GYOBJM

Ne hagyjuk, hogy hatalomra kerüljenek!
ADD TOVÁBB!

Energiapolitika röviden
A felelőtlen döntéseknek ára van, és ezt az árat TE fogod megfizetni! Gondolkozz!
https://szamokadatok.hu/Post/4320/Energiapolitika_roviden

Címkék: Európai Unió  Gazdaság 

Amit elhallgat Brüsszel!

70 milliárd m3 gáz hiányzik Európából!

A napnál is világosabb, hogy a gázhiány mesterséges, hiszen amikor rendelkezésre áll a szállítókapacitás, csökken a belső termelés, csökken az amerikai cseppfolyós gáz mennyisége, a németek pedig nem akarják kiadni a működési engedélyt, akkor nem Oroszország a hibás ebben! Az Északi Áramlat II. éves kapacitása 55 milliárd köbméter! Ez azt jelenti, hogy helyzet idén már biztosan nem fog normalizálódni, legalább egy év kell, hogy a hiányzó gázmennyiséget pótolja az EU, de ez csak akkor történhet meg, ha végre a józan ész felülkerekedik a ruszofóbián.

Az orosz elnök tételesen, számokkal sorolja fel a jelenség kiváltó okait. Az előző videóban a CNBC propagandistájának vázolta fel ugyanezt, de nagyon úgy tűnik, hogy nyugaton senki sem akarja meghallani Putyin szavait! Brüsszel és a nyugati országok a saját lakosságukat sanyargatják, a saját gazdaságukat teszik tönkre azért, hogy ártsanak az oroszoknak. Az ilyen politika végeredményét mindenki láthatja: az oroszok eladják a gázt Latin-Amerikába és Ázsiába, az EU meg saját kardjába dőlt.

CNBC videó Putyinnal: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/395184368860872
A jelenlegi gázár: https://szamokadatok.hu/Post/4515/Na_most_lehet_vilagpiaciarazni

👉A videóban lévő szöveg:
"Nézzük, hogy mi is történik a világpiacon!
Mindent a tőzsdére irányítottak, de a tőzsdén nem valódi gáz van, nem fizikai mennyiségek (melyek nem nőnek, mindjárt elmondom, hogy miért), hanem fiktív gáz van, leírják egy papírra, fizikai mennyiségek meg nincsenek mögötte!

A gáz mennyisége csökken! Nézzük: hideg volt az előző tél, a gáztározókból elfogyott a gáz, meleg és szélcsendes volt a nyár, kevés lett a szélenergia, Makrogazdasági tényezőket említettük, az ágazati tényezőket ezek. Mi történik még az európai piacon? Első sorban csökken a gáztermelés Európában, A kitermelés 22,5 milliárd köbméterrel csökkent Európában. Ez az első. A második: 18,5 milliárd köbméterrel kevesebb gázt töltöttek a gáztározókba. 71 százalékra vannak feltöltve, 18,5 milliárd köbméter hiányzik, és ez csak az első félév! Ha egész évet nézünk, a szükségletet, szorozzák meg kettővel. 9 milliárd köbméter gázt az USA és a Közel-Kelet országai elvittek az európai piacról és átirányították Latin-Amerikába és Ázsiába.

Apropó, amikor Európában kidolgozták azokat az elveket, melyek alapján formálták a gázpiacot, és mindent a tőzsdére küldtek, ők abból indultak ki, hogy ez egy prémium piac. Közben az európai piac ma már nem számít prémiumnak! Érti? Nem prémium! Latin-Amerika és Ázsia, az igen. Nos, már mondtam, hogy 18,5 milliárd szorozva kettővel, mínusz 9 milliárd kiesés, amit elvittek az Amerikai és a Közel-Keleti cégek, plusz a csökkenő belső kitermelés, 22,5 milliárd köbméter. Európában a gázhiány 70 milliárd köbmétert tesz ki. Ez sok! Mi közünk van ehhez? Ez az Európai Bizottság gazdaságpolitikájának saját kezűleg elért eredménye. Ehhez semmi közünk!

Oroszország és a Gazprom növelte az Európai piacra való szállításokat. A Gazprom 8,7 százalékkal növelte az európai mennyiséget, összesen pedig 12 százalékkal több gázt szállít külföldre. Amikor külföldről beszélünk ez alatt Kínát is értjük, hiszen ez is a világpiac hasznára válik, növeljük a szállítást! De Európába is 8,7 százalékkal növeltük. A mennyiséget tekintve ez több mint 11 milliárd köbméter gázt jelent. USA és Közel-Kelet 9 milliárddal kevesebbet szállított, a Gazprom pedig 11 milliárddal többet! Mindenki hallja, amit mondok? Nem erre a teremre gondolok, hanem az "illetékes" személyekre értem! Önöknek valakik csökkentik, mi pedig növeljük!

De még ez sem minden! Ma a hosszútávú gázvásárlási szerződések alapján – kérem, figyelmesen hallgassák és hallják meg, amit mondok - 1200 dollár most a gáz világpiaci ára, a velünk szerződött cégek közben NÉGYSZER OLCSÓBBAN veszik a gázt! Nem valamennyi százalékkal, hanem négyszer olcsóbban! És a Gazprom nem tesz szert extraprofitra! Mi nem sírunk emiatt, hiszen mi is a hosszútávú szerződésekben és a hosszútávú partnerségben vagyunk érdekeltek, így biztosítjuk a kitermeléshez szükséges forrásokat, és így garantáljuk a fogyasztóinknak a szükséges mennyiségeket is, stabilan, megbízhatóan.

Ön kérdezte, hogy tudjuk-e növelni a mennyiséget? Igen, tudjuk! Az Északi Áramlat II. egyik ága már fel is van töltve gázzal. Ha a német hatóság holnap kiadja az engedélyt, akkor holnapután elindul a gázszállítás. 17,5 milliárd köbméter! December végéig feltöltjük a második ágat is gázzal. A teljes kapacitás 55 milliárd köbméter. Ha figyelembe vesszük, hogy a hiány 70 milliárd köbméter, akkor az 55 milliárd az egy tekintélyes mennyiség. Amint fel lesz töltve a második ág, és amint kiadják az engedélyt, másnap elindul a gáz!

Forrás: https://youtu.be/dOcduCSSrv4?t=202

Címkék: Baloldali rombolás  Európai Unió  Gazdaság  Videók 

Na most lehet "világpiaciárazni"!

5x drágább a gáz a tőzsdén, mint a te gázszámládon! Te meg szidod Orbánt? Ez nagyon gáz!

Na most lehet "világpiaciárazni"!

Elképesztő szintre ugrott a gázár Európában: Történelmi zárócsúcs, 137 euró/MWh alakult péntek este a vezető európai gáztőzsde (TTF) decemberi kontraktusára. Ez azt jelenti, hogy a gáz ára 1 445 EUR/1000m³, azaz jelenlegi árfolyamon 530 Ft/m³

Közben Brüsszelben még mindig a magyar gyermekvédelmi törvény, az oroszok elleni indokolatlan szankciók és a lakásokra kivetett különadó a legfontosabb téma... Ott van az Északi Áramlat II., ami megépült, de a németek nem akarják kiadni az engedélyt, mindent amerikai nyomásra teszik, az oroszoknak akarnak kárt okozni, közben több kárt okoznak ezzel az Európai fogyasztóknak.
A gáz és az áram drágulása miatt minden drágulni fog! Az oroszok túlélik, de Európa nem biztos.

A gyermekvédelmi törvényünkre hivatkozva Brüsszel beavatkozik a magyar választásokba, hiszen visszatartják (gyakorlatilag ellopták) a pénzünket, és közben nem értik, hogy ez sem csak a magyar gazdaságnak okoz károkat, hanem egész Európának, hiszen össze vagyunk kötve: ha nálunk emiatt elmaradt egy fejlesztés, azzal nyugati cégek is buknak, mert akkor nem vesszük meg a hozzá szükséges termékeket. A választásra ennek nem lesz hatása, mert a kormány megoldotta másképp, kötvényt bocsátott ki, pénzünk van, nem fogunk mi sem éhen halni, ahogy az oroszok sem.

Az energiahordozók árának csökkentése, hosszútávú gázvásárlási szerződések helyett Brüsszel újabb adókat akar kivetni a lakástulajdonosokra (azaz pl. rád!) és az autótulajdonosokra (pl. rád!) Az EU-csúcson a visegrádi országok azért küzdöttek, hogy olcsóbb legyen az energia a családoknak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett videóban.
https://szamokadatok.hu/Post/4510/Orban_Viktor_ejjel_is_ertunk_dolgozott

Amikor szavazol, vedd figyelembe ezt is! Ha drága rezsit, különadókat, büntetést akarsz fizetni azért, mert VAGY, akkor támogasd a baloldalt. Ha továbbra is kiszámítható és olcsó rezsit szeretnél sarcolás nélkül, akkor pedig a Fideszt.

Forrás:
https://finance.yahoo.com/quote/TTF%3DF?p=TTF%3DF
https://www.calculat.org/hu/energia-tuzeloanyag/gaz-fogyasztas.html
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211217/elkepeszto-szintre-ugrott-a-gazar-europaban-nem-tudni-mikor-mennyi-gazt-kuldenek-az-oroszok-516774

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Megélhetés