Címke: Európai Unió

️Weber: szét kell osztani az unióba érkező gázt

Közeledik a tél, a nyugati ruszofób, magyargyűlölő politikuskák érzik, hogy baj lesz! Az új németek és az új franciák nem szeretik a hideget!

️Weber: szét kell osztani az unióba érkező gázt

Erre szoktuk mondani, hogy "Meg a f...om nem kéne?" :) Elnézést, de erre már nem tudunk mit mondani. Az egyesült államok bábjai előbb bevezettek egy millió szankciót, most pedig ugye arcvesztés nélkül már ki sem tudnak jönni ebből a helyzetből, de a gáz azért kellene nekik. Most épp azt tervezik, hogy elveszik másoktól. Végül is nincs itt semmi újdonság, a gyarmatosítók, a nácik leszármazottai mindig is élen jártak más népek kifosztásában.

Szégyen, amit csinálnak az EU vezetői! És ma már ciki EU-tagnak lenni, szívesebben lennénk függetlenek. Ez a szánalmas klub úgyis darabjaira hullik hamarosan, mert különböző népet sosem tudtak, és most sem tudnak együtt élni.

Magyarországnak nincs saját földgáza, SZERZŐDÉS ALAPJÁN VÁSÁROLJUK, ezt bárki megteheti. Sok sikert hozzá! Igaz kell hozzá egy vezeték is, meg is van, Északi Áramlat II. a neve, csak engedélyezni kell azt. (Persze, tudjuk, a tengerentúli gazdátok nem engedi. De ez már legyen a ti bajotok)

PS: A nekünk járó forrásokat még mindig nem kaptuk meg, közben a hatalmas ukroknak, akik nem is EU-tagok, toljátok a milliárdokat háborúra. Na ebből fogunk kiindulni, haver!

Forrás: https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/07/az-europai-unioba-erkezo-gazt-igazsagosan-szet-kell-osztani-a-kozossegben

Címkék: Baloldali rombolás  Európai Unió 

Hőségriadó, és a megoldások

Most jusson eszébe mindenkinek az a sok agymenés, amit összehordtak ezek a senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták!

Hőségriadó, és a megoldások

Frissen fürödve, tiszta ruhában épp úton voltunk, az autóban ment a klíma, és rájöttünk, hogy mi vagyunk Brüsszel ellenségei. Hogy merészeltünk ilyet tenni!

Brüsszeli javaslatok:
Ne klímázzunk
Ne fürödjünk
Ne mossunk
Járjunk gyalog

Orbán megoldásai:
Olcsó rezsi
Benzinárstop
Adókedvezmény
Paks II.

Orbán nem szabja meg neked, hogy hogyan kell élni! Ő segít neked, de a döntés a te kezedben van! Ha nem akarsz autózni, ne autózz! Ha nem akarsz az otthonodban klímázni, ne klímázz! Te döntesz, a kormány pedig segít neked. Ezzel szemben Brüsszel komoly szankciókon töri a fejét, az autósokat ellenségként kezelik (noha ők maguk méregdrága, nagyteljesítményű limuzinokkal járnak), veled kikapcsoltatnák a klímát, a klímákhoz szükséges gázt pedig már be akarják tiltani, tőled elvárják, hogy úgy mosakodjál, mint a macskák, ők persze titokban privát bulikat szerveznek az erre a célra bérelt strandokon, Timmermans már azt is kitalálta, hogy a ruhákat nem kell mosni, elég szellőztetni... (Megnéznénk azt, amikor egy kéthónapos gatyában leül Ursula mellé megvitatni a következő remek ötleteit...)

A Fidesz-kormánynak köszönjük az olcsó rezsit, a benzinárstopot, az adókedvezményt és a többi intézkedést, melyek lehetővé teszik hogy ezeket a forró napokat klimatizált helységben vészelhetjük át (amikor épp nem pancsolunk a Balatonban, mert hogy épp nyaralunk https://szamokadatok.hu/Post/5328/Nyaralni_mentunk )

Címkék: Európai Unió  Kettős mérce 

"Putyinoznak", közben tolják Oroszországba a milliárdokat, és mellette Orbánra mutogatnak

Hát nem GÁZ?

"Putyinoznak", közben tolják Oroszországba a milliárdokat, és mellette Orbánra mutogatnak

Az energiaembargóval kapcsolatos politikai kommunikáció és valós cselekvés a legtöbb EU tagállam esetében elválik egymástól.

👇 Az alábbi infografika megmutatja, hogy a háború kirobbanását követően hogyan alakultak Oroszország legnagyobb vásárlóinak fosszilis energia beszerzései.

Tanulságos, hogy a szankciókat - a kommunikáció szintjén - leginkább sürgető Lengyelország azonos ütemben növelte importját, mint más szereplők.

Németország pedig - annak ellenére, hogy a gazdasági miniszterük rendszeresen elmondja, hogy radikálisan csökkentették beszerzéseiket - továbbra is Oroszország második legfontosabb partnere.

Forrás: https://www.facebook.com/szazadvegkonjunktura/posts/3401135833494020

Címkék: Európai Unió  Kettős mérce 

Ahol van józan paraszti ész, ott többen dolgoznak

Kinek mit intézett a kormánya...Az EU leszakadóban van, Magyarország javítja az EU átlagot, Oroszországban pedig rekord alacsony a munkanélküliség

Ahol van józan paraszti ész, ott többen dolgoznak

️Itt van egy nagyon jó cikk arról, hogy mennyire béna az EU vezetése, és mennyire nem értik a világot. A szankciókkal nem az oroszoknak, hanem önmagunknak ártunk.

️Hat megdöbbentő ábra arról, mennyire nem működik az embargó
https://bit.ly/3HHH8R3

️Adatok:
https://bit.ly/3xwAbNN
🇭https://bit.ly/3OcZT0u
🇷https://bit.ly/3b8Cu2h

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Ursula! Moszkva köszöni a szankciókat!

️Idén 285 milliárd dollár bevételre számíthat az olaj- és gázeladások után Moszkva, ami 20 százalékkal több, mint az ország tavalyi, hasonló bevétele

Ursula! Moszkva köszöni a szankciókat!

Lehet, hogy mennyiségre kevesebbet adnak el (ebből következik, hogy készleteik nem apadnak olyan nagy mértékben!), de a drágulás miatt több lóvé folyik be Moszkvába. Ennyit az idi*ta szankciókról! A legtöbb gázt és olajat pedig pont azok veszik, akik a legjobban visítanak miatta.

️Brüsszel és Washington Putyin legnagyobb pincsijei!

Részletek: https://bit.ly/3tyTtB1

Címkék: Európai Unió  Külföld 

Ezt csak az nem érti, aki nem akarja érteni

️A jelek szerint a 444 ebbe a csoportba tartozik

Ezt csak az nem érti, aki nem akarja érteni

Ennél világosabban nem tudjuk nekik elmagyarázni, ha esetleg valakinek van ötlete, hogy hogyan lehet ezt a brüsszeli (senki által meg nem választott) bürokratákkal és a belpesti 444-es firkászokkal megértetni, az írja meg kommentben.

MINDEN kormány megtehetné azt, hogy kedvezményt ad saját lakosságának, csak nem teszik, bennünket meg még cseXegetnek is miatta. Nagyon gáz ez az EU! Régen menő volt a tagjának lenni, ma már inkább ciki.

ADD TOVÁBB!

Címkék: Európai Unió  Megélhetés 

Charles Michel az egyik legnagyobb álhírterjesztő!

️A valóság pedig az, hogy Brüsszel minden probléma forrása

Charles Michel az egyik legnagyobb álhírterjesztő!

Nem az oroszok vezettek be szankciókat és embargókat, nem miattuk drágul a gáz és a műtrágya, nem ők gátolják a szabad kereskedelmet, hanem ti - európai korrupt politikusok!
Az EU vezette be többek között az orosz fuvarozócégek, hajók, ipari vállalatok elleni szankciókat is. Az EU korlátozza és embargóval akadályozza az orosz energia áramlását, amiből következik, hogy brutálisan megdrágult a műtrágya. Ebből drágább termék és élelmiszerhiány következik, amit az EU-ban talán túl fogunk élni, de Afrikában emberek százmilliói éhezhetnek hamarosan.

Az amcsik pincsijei vagytok! Szégyelljétek magatokat! Azt hiszitek, hogy az emberekhez nem jutnak el a hírek? Hiába korlátozzátok és cenzúrázzátok azokat, tisztában vagyunk a problémák okával és okozóival is. A ruszofóbia drága mulatság, ezt már több alkalommal is leírtuk, de azok, akinek kellene, nem figyelnek, ahogy Putyin szavait sem vették komolyan, miközben 8 évig (!) próbált tárgyalni a nyugattal és kérte a nyugati döntéshozókat, hogy ne terjeszkedjenek kelet felé, mert baj lesz.

Kapcsolódó:
Nem az oroszok vezettek be szankciókat és embargókat, nem miattuk drága az energia és a műtrágya
PUTYIN: A NYUGAT MEGPRÓBÁLJA OROSZORSZÁGRA HÁRÍTANI AZ ÉLELMEZÉSI GONDOKAT
https://bit.ly/3mrYVS5
Közel duplájára nőtt az oroszok energiaexportból származó bevétele. A brüsszeli szankciók segítenek „demilitarizálni és denacifikálni" Ukrajnát
https://bit.ly/3NPEF8Q
Oroszország sosem fog letérdelni, jó lenne, ha tanulmányoznák a történelmet a nyugati döntéshozók
Szankciókat, még!
https://bit.ly/3yWHYXE
Az idi*ta szankcióknak köszönhetően 43%-ot erősödött a rubel a hadművelet kezdete óta
Közben „a fejlett Nyugaton” energiaválság és infláció (azaz a pénz értékének CSÖKKENÉSE) tombolnak
https://bit.ly/3GzXRoR
A nagy germánok le akarják cserélni az orosz gáztól való függőséget katari gáztól való függőségre
Ejnye, Olaf! Tudod te, hogy kikkel seftelsz?
https://bit.ly/3G7FkQo
Brüsszel Kínát és Oroszországot erősíti, Európát meg kifosztaná. USA bábkormányai és brüsszeli inasai nem nyugszanak
️Semmilyen embargós megállapodást ne írjunk alá, még akkor se, ha zsarolnak vagy megpróbálnak lefizetni!
https://bit.ly/3wHqFXU
Miközben Orbánt és Magyarországot támadják, azért mindenki szépen megegyezik a csúnya, gonosz Putyinnal
️Ennyit a nagy szolidaritásról, a közös fellépésről, a közös "értékekről"
https://bit.ly/3yMbZcD
Az oroszokkal nem tudnak kitolni, ezért bennünket akarnak tönkretenni, hiszen Európa is konkurensük
Ez a lényeg!
https://bit.ly/3wESLnX
Ezek azt hiszik, hogy az emberek teljesen vakon vannak?
A hatodik ruszofób szankciós csomag tárgyalása közben még van bőr a képükön Putyint hibáztatni a saját elhibázott döntéseik miatt
https://bit.ly/3wwQzO0
Csak az a szankció jó Brüsszelnek, ami a magyaroknak rossz
Hajtsunk végre 280 milliárd forintnyi beruházást csak azért, hogy 55-60 százalékkal dráguljon az üzemanyag Magyarországon?
https://bit.ly/3yGEOHj
Brüsszel kitart az olajembargó terve mellett
OK! Mi meg kitartunk a vétó mellett! Ennyi!
https://bit.ly/3yC4LaY
Ursula! Te olvasol híreket?
Ha Brüsszel folytatja az idióta szankciós politikát, az orosz energiafüggőség mellé lesz itt még orosz búzafüggőség is
https://bit.ly/3l9l3QK
NEM! Erre nem adunk felhatalmazást senkinek!
Brüsszel nem szövetséges, hanem egy ellenség, aki mindig átver bennünket!
https://bit.ly/3yz06GM
Bloomberg: A rubel a VILÁG legjobban teljesítő valutája lett
Bloomberg: Már 20 európai cég vásárol földgázt rubelért, emellett további 14 ügyfél igényelte a számlanyitáshoz szükséges dokumentumokat
https://bit.ly/3wkd8Fo
Drámai: szétlőtt hat, fehér zászlóval fellobogózott civil járművet az ukrán hadsereg Harkovban
️Az ukránok folyamatosan ezt csinálják, közben kamuvideókkal az oroszokra kenik
https://bit.ly/39fw93U
A német kormány a német emberek és a német cégek ellensége!
Így kell saját kezűleg tönkretenni a gazdaságot
https://bit.ly/3w5RTZ7
Senki sem fog dönteni a fejünk fölött!
️Ha megszűnik a vétó, lépjünk ki azonnal!
https://bit.ly/3M72QiL
Egyszer már legyőzték a nácikat, másodjára is legyőzik!
Putyin nem jelentett be semmi különöset, de egy fontos dologra felhívta a világ figyelmét
https://bit.ly/3sx6E54
Német demokratikus ojrók landolnak a csúnya, gonosz Putyin zsebében, ráadásul több, mint a háború előtt
Mi lesz most, Ursula? Indul Kötelezettségszegési eljárás a germánok ellen?
https://bit.ly/3MZ17vU
Medvegyev: Bátor lépés, hogy Orbán nem támogatja az orosz energia embargóját
️„Az uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csendben a szakadék felé haladjanak az egész sterilizált európai csordával együtt”
https://bit.ly/3Fr7J3q
Mi a valódi cél?
️Olyan érzésünk van, hogy Brüsszel nem az oroszokat akarja büntetni, hanem bennünket akar kifosztani
https://bit.ly/3l6VxM9
Mit ígértek Gorbacsovnak?
️"A NATO egyetlen centit sem fog terjeszkedni kelet felé"
https://bit.ly/3wc8Ekc
Kovács Zoltán a BBC-nek: Magyarország megvétózza az Oroszországgal szembeni EU-s olajembargót!
Ez a beszéd! Köszönjük!
https://bit.ly/3vJ1eWC
Ebbe ne menjünk bele, mert úgyis átvernek!
A helyreállítási alapot is támogattuk, felelősséget vállaltunk más tagállamok helyett, pénzt meg a mai napig sem kaptunk!
https://bit.ly/3FgKGrY
Putyin pincsijei Brüsszelben vannak!
A szankciók hatására hasít az orosz export, a rubel árfolyama meg ma sokkal kedvezőbb, mint a hadművelet előtt
https://bit.ly/3FqdKxu
Ez ám a sajtószabadság!
️A korrupt lefizeti a hazug nacionalistát
https://bit.ly/3MPjQtJ
Ukránok haza!
️A saját országotokat tönkretettétek, Magyarországot nem fogjátok!
https://bit.ly/3s7g1bn
A pofátlanságnak nincs határa
Ide jön, etetjük, itatjuk, biztosítunk neki szállást és védelmet, és ő a BBC-nek nyilatkozik, hogy itt mekkora a diktatúra!
https://bit.ly/3vMdrtL
Lengyelország felszabadult
Az orosz gázt most nem az oroszoktól, hanem a németektől veszik emelt áron
https://bit.ly/3LwggnX
Újabb őrület: amikor amúgy is romlanak a gazdasági mutatók, tegyük tönkre még jobban saját magunkat
️Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy egy évre függesszék fel az Európai Unióba irányuló valamennyi ukrán exportra kivetett valamennyi vámot, és minden vonatkozó védintézkedést
https://bit.ly/38ylj91
Valakinek a végén úgyis rubelben kell majd fizetnie!
A fizetési módot nem az uniós, korrupt politikusok, hanem az ELADÓ határozza meg
https://bit.ly/3MC8N6S
"Döbbenten állnak a bécsiek a szupermarket üres polcai előtt"
Köszönjék meg a brüsszeli rezsimnek!
https://bit.ly/3kgV2hT
Az EU maximalizálná a lakások hőmérsékleté
️Erre szokták azt mondani, hogy „Meg a f***om nem kéne?”
https://bit.ly/3ELs3fN
Szankcionáljatok még
Még nem tettétek tönkre eléggé EURÓPÁT!
https://bit.ly/37BmQLq
Friss energiaárak - 2022 Február
A választás egyik tétje az, hogy tudjuk-e majd fűteni az otthonainkat, lesz-e a mindennapi életünkhöz elegendő energiánk!
https://bit.ly/3EIBCfc
Orbán már megint előrelátó volt, a többiek csak kullognak utána!
Az egész EU-ban bejelentési kötelezettséget írhatnak elő a gabonapiacon
https://bit.ly/3LeotwR
Putyin a nyugatnak: hol van most a zöldpolitikátok?
️A Nyugat-európai korrupt politikusok most épp kifosztják európa népeit!
https://bit.ly/3LhnE6r
MEGÁLLÍTHATATLAN INFLÁCIÓ: 1900 FORINT EGY LITER ÉTOLAJ NÉMETORSZÁGBAN
https://bit.ly/3vHYHKP
Lesz 7. cikkely szerinti eljárás?
️Demokrácia, jogállam, szólásszabadság, sport politikamentessége, erőszak elítélése, magántulajdon védelme, rasszizmus elleni küzdelem, művészi szabadság, Szabad piaci verseny, stb. Bla-bla-bla!
https://bit.ly/3MGpjDM
7,9% - 40 éves csúcson az amerikai infláció!
Mindenki nyugodjon meg: megvan a magyarázat!
https://bit.ly/3tabju8
Ilyen a brüsszeli rezsim!
Áprilisban támogassuk a FIDESZ-KDNP jelöltjeit, hogy továbbra se a libsik, hanem a magyar emberek érdeke érvényesüljön Magyarországon! (pl. a gázkazántól legyen meleg, és ne mástól!)
https://bit.ly/3MDUWOm
Jöhet a cseppfolyós gáz, és így már kőolajat is megéri szállítani Európába! Mekkora ötlet! Mekkora kasza!
https://bit.ly/3KDugeC
Nincs jó erőszak és rossz erőszak
Ebbe a cikkbe összegyűjtöttük a konfliktus kiváltó okait.
https://bit.ly/3I4y5Im
A média által írt narratíva helyett itt van az orosz elnök február 24-i beszédének teljes magyar fordítása.
https://bit.ly/35PXMz5
A világon jelenleg zajló konfliktusok listája!
️Ne hagyd, hogy átmossa az agyad a média, amely csak arról ír, amiért fizetnek neki
https://bit.ly/3MKloFW
Kit szankcionál az EU és USA? Kik fogják megfizetni a ruszofóbia árát?
https://bit.ly/365Khv4
Orosz energiaminiszter: Ha Európa így folytatja, 300$ lesz egy hordó olaj. Ebből a videóból kiderül, hogy kik a felelősei a jelenlegi energiaválságnak
https://bit.ly/3tRqG9Z
Vajon mi (nyugati országok) mit tennénk hasonló helyzetben?
https://bit.ly/37bV7QE
Az USA által kezdeményezett háborúk listája. Akkor most tiltsuk ki az amerikai embereket és az amerikai vállalatokat is mindenhonnan?
https://bit.ly/3vYwVMe
Kik fognak kaszálni ezen?
️Írhat bármit az agyoncenzúrázott Facebook és a balliberális álhírgyártó média, aki gondolkodik, rájön, hogy ki a hunyó!
https://bit.ly/3pZ1SvT
A felelőtlen döntés árát mindenki megszívná - te is!
Szavazz okosan!
https://bit.ly/34pP1eu
Putyin a németeknek: ha így folytatják, fával fognak fűteni!
https://bit.ly/3HUGTR2
A Magyarországon felhasznált kőolaj 55%-a, a földgáz 80%-a Oroszországból származik. Ha van orosz gáz, van olcsó rezsi, ha nincs orosz gáz, nincs olcsó rezsi - ez ilyen egyszerű!
https://bit.ly/3KqNSTp
Ha nyer az ellenzék, akkor nem lesz áramunk, ez ilyen egyszerű. Itt van a magyar emberek érdekeivel szembe menő nyilatkozatuk.
https://bit.ly/3HBbMcM
Amit elhallgat Brüsszel! 70 milliárd köbméter gáz hiányzik Európából!
https://bit.ly/3hTVtgR
Dobrev Klára energetikai kijelentései hamisak
Hortay Olivér helyretette Gyurcsányné Dobrev Klárát, aki pont úgy ért az energetikához, mint minden máshoz
https://bit.ly/3hQXOcA
Az orosz vezetékes gázt nem lehet kiváltani más forrásból származó LNG-vel! Nincs elég hajó, nincs elég LNG, nincs elég terminál, és nincs elég pénz sem erre a hóbortra. (A tengeri szállítás és az LNG kitermelése ráadásul súlyosan környezetszennyező!)
https://bit.ly/3pNbjy6
Lehet világpiaciárazni!
Újabb rekordszintre drágult a földgáz Európában!
https://bit.ly/3MAiELc
Szijjártó az ellenzéknek:
Felelőtlenek és megdöbbentőek a baloldali nyilatkozatok, ezek veszélybe sodorják Magyarország biztonságos energiaellátását. A gázt nem fogjuk elzárni!
https://bit.ly/3pNclKS
Gyorsuló önpusztítás: Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét
Egykor 26 atomerőművük volt, 2021 végére maradt 6, most már csak 3 van, amit 2022 végén úgyszintén leállítanak
https://bit.ly/3MzOxDO
Gazdasági kérdésekben nem hozunk politikai döntéseket!
Kiállunk Orbán Viktor és Magyarország Kormánya mellett!
https://bit.ly/3Kp7bwn
Zseniális húzás, tényleg!
Húzzuk ki a konnektorból a saját lélegeztetőgépünket!
https://bit.ly/3pPmNRQ
Már az Euro 4-es dízelautókat is kitiltották Brüsszelből!
Gondolkozz amikor szavazol! Ezek az utcádból is kitiltják az autódat! A brüsszeli érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló baloldal megteszi!
https://bit.ly/3sVZQOS
️Videó: Putyin az ukrán hadseregnek: vegyétek át az irányítást!
https://bit.ly/3sU2q7Y

Videó: Putyin Scholznak: Belgrádot kik bombázták ENSZ-felhatalmazás nélkül?
https://bit.ly/3HZDxfo
Németország elkezdi újraindítani a korábban leállított atomerőműveit. Guten Morgen!
https://bit.ly/3tLzzlo
Újabb gazdasági károkat okozunk önmagunknak
Sok kereskedő bojkottálja az orosz nyersolajat, ami felnyomja a többi árát. Nem Orbán miatt drágul, csak szólunk
https://bit.ly/3IXvrp3
Videó: Putyin a nyugatnak: ebben a háborúban nem lesz győztes!
https://bit.ly/3J9EvHe

Videó: Lavrov a briteknek: ez a néma és a süket párbeszéde
https://bit.ly/3KtRh3F

Brüsszel bevezette az európai lakosok és az európai cégek elleni szankcióit. Múlt héten ismét elérte a történelmi csúcsot a földgáz tőzsdei ára Európában
https://bit.ly/3KqP9K8
Putyin beszédének magyar fordítása, amit a hadművelet hajnalán mondott. Aki teljes képet szeretne, olvassa el ezt az anyagot.
https://bit.ly/3soKJgE
A híres nyugati demokráciákba visszatért a kollektív bűnösség elve. Reméljük azért, hogy munkatáborokba nem viszik az oroszokat
https://bit.ly/3sQor7H
A nyugati országok önmagukat teszik tönkre a ruszofób szankciókkal! Újabb történelmi csúcson a kőolaj és a földgáz ára!
https://bit.ly/3Ktu8hX
Jöhet a cseppfolyós gáz, és így már kőolajat is megéri szállítani Európába! Mekkora ötlet! Mekkora kasza!
https://bit.ly/3vIiawP
Józanodik a nagy és hatalmas Germánia!
Libsik! Scholz Putyin pincsije! Írjátok gyorsan!
https://bit.ly/3vRu47v
Amerikai bombatámadások és rendszerváltási kísérletek a második világháború óta (lista) Akkor most tiltsuk ki az amerikai sportolókat, művészeket és vállalatokat is mindenhonnan?
https://bit.ly/3vQcp0d
Így bánik a „csúnya, gonosz Putyin” a hadifoglyokkal!
Ettől lehidalsz!
https://bit.ly/3hPZu63

Putyin Brüsszelnek: liberalizáltátok az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!
https://bit.ly/3CArXqc
Putyin a nyugatnak: Egy kisebbség jogai nem állhatnak a többség jogai felett!
https://bit.ly/3sXcQUg

Putyin a hollandoknak: El tudják ezt képzelni Csecsenföldön? Mert én nem.
https://bit.ly/3MCVFze

Putyin a finneknek: Meg fogjuk védeni ettől a gyermekeinket!
https://bit.ly/3vTrvlC

Putyin az NBC-nek: “Az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél”
https://bit.ly/3KM6dur

Putyin: Akik provokációkat szerveznek Oroszország ellen, meg fogják bánni.
https://bit.ly/34qOskz

Putyin a nyugatnak: nálunk is az anya nő, az apa meg férfi!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1266570183835780

Putyin a BBC-nek: "Itt az orosz emberek döntenek, és nem az önök megrendelői!"
https://bit.ly/3pQ6Hrn

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20220607_kulfold_charles_michel_ensz_elelmiszervalsag_haboru

Címkék: Európai Unió  Gazdaság 

Nem az oroszok vezettek be szankciókat és embargókat, nem miattuk drága az energia és a műtrágya

PUTYIN: A NYUGAT MEGPRÓBÁLJA OROSZORSZÁGRA HÁRÍTANI AZ ÉLELMEZÉSI GONDOKAT

Nem az oroszok vezettek be szankciókat és embargókat, nem miattuk drága az energia és a műtrágya

A Nyugat megpróbálja Oroszországra hárítani a globális élelmiszerpiacon keletkezett gondokat – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a „Moszkva.Kreml.Putyin” című televíziós műsor vezetőjének, Pavel Zarubinnak pénteken adott interjújában.

„A kedvezőtlen helyzet a globális élelmiszerpiacon nem tegnap alakult ki, s nem is Oroszország Donbaszban és Ukrajnában indított különleges katonai műveletének kezdetével. A folyamat még 2020 februárjában indult, a koronavírus-járvány negatív hatásai elleni küzdelemmel” – hangsúlyozta az orosz elnök az interjúban, amelyből előzetesen részleteket közölt a Rosszija-24 hírtelevízió. A teljes interjút vasárnap tűzi műsorára a televízió.

Putyin Szocsiban a Rosszija-1 hírcsatornának is nyilatkozott. Ebben az interjúban az orosz elnök arról beszélt, hogy a nyugati országok számos hibát vétettek, amelyek élelmiszerválsághoz vezettek, most meg keresik, hogy kire lehetne kenni a felelősséget, úgy gondolva, hogy Moszkva a legkézenfekvőbb jelölt erre.

Az orosz elnök kiemelte, hogy az ukrajnai hadművelet nyomán a nyugati államok olyan lépéseket tettek, amelyek csak tovább rontották a helyzetet a műtrágya- és élelmiszerpiacokon.

„Amint a gázárak elkezdtek felfelé kúszni, rögtön megnőtt a műtrágya ára, mert ennek egy része előállításához földgázra van szükség. Minden mindennel összefügg. Amint a műtrágyaárak megemelkedtek, számos vállalkozás többek között az európai országokban is veszteségessé vált és elkezdtek bezárni, mire a műtrágya mennyisége hirtelen csökkent a világpiacon, az árak pedig ennek megfelelően – drámaian – megugrottak, ez pedig teljesen váratlanul ért számos európai politikust” – jelentette ki Putyin.

Több józanság, kevesebb Brüsszel!

Kapcsolódó:
Közel duplájára nőtt az oroszok energiaexportból származó bevétele. A brüsszeli szankciók segítenek „demilitarizálni és denacifikálni" Ukrajnát
https://bit.ly/3NPEF8Q
Oroszország sosem fog letérdelni, jó lenne, ha tanulmányoznák a történelmet a nyugati döntéshozók
Szankciókat, még!
https://bit.ly/3yWHYXE
Az idi*ta szankcióknak köszönhetően 43%-ot erősödött a rubel a hadművelet kezdete óta
Közben „a fejlett Nyugaton” energiaválság és infláció (azaz a pénz értékének CSÖKKENÉSE) tombolnak
https://bit.ly/3GzXRoR
A nagy germánok le akarják cserélni az orosz gáztól való függőséget katari gáztól való függőségre
Ejnye, Olaf! Tudod te, hogy kikkel seftelsz?
https://bit.ly/3G7FkQo
Brüsszel Kínát és Oroszországot erősíti, Európát meg kifosztaná. USA bábkormányai és brüsszeli inasai nem nyugszanak
️Semmilyen embargós megállapodást ne írjunk alá, még akkor se, ha zsarolnak vagy megpróbálnak lefizetni!
https://bit.ly/3wHqFXU
Miközben Orbánt és Magyarországot támadják, azért mindenki szépen megegyezik a csúnya, gonosz Putyinnal
️Ennyit a nagy szolidaritásról, a közös fellépésről, a közös "értékekről"
https://bit.ly/3yMbZcD
Az oroszokkal nem tudnak kitolni, ezért bennünket akarnak tönkretenni, hiszen Európa is konkurensük
Ez a lényeg!
https://bit.ly/3wESLnX
Ezek azt hiszik, hogy az emberek teljesen vakon vannak?
A hatodik ruszofób szankciós csomag tárgyalása közben még van bőr a képükön Putyint hibáztatni a saját elhibázott döntéseik miatt
https://bit.ly/3wwQzO0
Csak az a szankció jó Brüsszelnek, ami a magyaroknak rossz
Hajtsunk végre 280 milliárd forintnyi beruházást csak azért, hogy 55-60 százalékkal dráguljon az üzemanyag Magyarországon?
https://bit.ly/3yGEOHj
Brüsszel kitart az olajembargó terve mellett
OK! Mi meg kitartunk a vétó mellett! Ennyi!
https://bit.ly/3yC4LaY
Ursula! Te olvasol híreket?
Ha Brüsszel folytatja az idióta szankciós politikát, az orosz energiafüggőség mellé lesz itt még orosz búzafüggőség is
https://bit.ly/3l9l3QK
NEM! Erre nem adunk felhatalmazást senkinek!
Brüsszel nem szövetséges, hanem egy ellenség, aki mindig átver bennünket!
https://bit.ly/3yz06GM
Bloomberg: A rubel a VILÁG legjobban teljesítő valutája lett
Bloomberg: Már 20 európai cég vásárol földgázt rubelért, emellett további 14 ügyfél igényelte a számlanyitáshoz szükséges dokumentumokat
https://bit.ly/3wkd8Fo
Drámai: szétlőtt hat, fehér zászlóval fellobogózott civil járművet az ukrán hadsereg Harkovban
️Az ukránok folyamatosan ezt csinálják, közben kamuvideókkal az oroszokra kenik
https://bit.ly/39fw93U
A német kormány a német emberek és a német cégek ellensége!
Így kell saját kezűleg tönkretenni a gazdaságot
https://bit.ly/3w5RTZ7
Senki sem fog dönteni a fejünk fölött!
️Ha megszűnik a vétó, lépjünk ki azonnal!
https://bit.ly/3M72QiL
Egyszer már legyőzték a nácikat, másodjára is legyőzik!
Putyin nem jelentett be semmi különöset, de egy fontos dologra felhívta a világ figyelmét
https://bit.ly/3sx6E54
Német demokratikus ojrók landolnak a csúnya, gonosz Putyin zsebében, ráadásul több, mint a háború előtt
Mi lesz most, Ursula? Indul Kötelezettségszegési eljárás a germánok ellen?
https://bit.ly/3MZ17vU
Medvegyev: Bátor lépés, hogy Orbán nem támogatja az orosz energia embargóját
️„Az uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csendben a szakadék felé haladjanak az egész sterilizált európai csordával együtt”
https://bit.ly/3Fr7J3q
Mi a valódi cél?
️Olyan érzésünk van, hogy Brüsszel nem az oroszokat akarja büntetni, hanem bennünket akar kifosztani
https://bit.ly/3l6VxM9
Mit ígértek Gorbacsovnak?
️"A NATO egyetlen centit sem fog terjeszkedni kelet felé"
https://bit.ly/3wc8Ekc
Kovács Zoltán a BBC-nek: Magyarország megvétózza az Oroszországgal szembeni EU-s olajembargót!
Ez a beszéd! Köszönjük!
https://bit.ly/3vJ1eWC
Ebbe ne menjünk bele, mert úgyis átvernek!
A helyreállítási alapot is támogattuk, felelősséget vállaltunk más tagállamok helyett, pénzt meg a mai napig sem kaptunk!
https://bit.ly/3FgKGrY
Putyin pincsijei Brüsszelben vannak!
A szankciók hatására hasít az orosz export, a rubel árfolyama meg ma sokkal kedvezőbb, mint a hadművelet előtt
https://bit.ly/3FqdKxu
Ez ám a sajtószabadság!
️A korrupt lefizeti a hazug nacionalistát
https://bit.ly/3MPjQtJ
Ukránok haza!
️A saját országotokat tönkretettétek, Magyarországot nem fogjátok!
https://bit.ly/3s7g1bn
A pofátlanságnak nincs határa
Ide jön, etetjük, itatjuk, biztosítunk neki szállást és védelmet, és ő a BBC-nek nyilatkozik, hogy itt mekkora a diktatúra!
https://bit.ly/3vMdrtL
Lengyelország felszabadult
Az orosz gázt most nem az oroszoktól, hanem a németektől veszik emelt áron
https://bit.ly/3LwggnX
Újabb őrület: amikor amúgy is romlanak a gazdasági mutatók, tegyük tönkre még jobban saját magunkat
️Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy egy évre függesszék fel az Európai Unióba irányuló valamennyi ukrán exportra kivetett valamennyi vámot, és minden vonatkozó védintézkedést
https://bit.ly/38ylj91
Valakinek a végén úgyis rubelben kell majd fizetnie!
A fizetési módot nem az uniós, korrupt politikusok, hanem az ELADÓ határozza meg
https://bit.ly/3MC8N6S
"Döbbenten állnak a bécsiek a szupermarket üres polcai előtt"
Köszönjék meg a brüsszeli rezsimnek!
https://bit.ly/3kgV2hT
Az EU maximalizálná a lakások hőmérsékleté
️Erre szokták azt mondani, hogy „Meg a f***om nem kéne?”
https://bit.ly/3ELs3fN
Szankcionáljatok még
Még nem tettétek tönkre eléggé EURÓPÁT!
https://bit.ly/37BmQLq
Friss energiaárak - 2022 Február
A választás egyik tétje az, hogy tudjuk-e majd fűteni az otthonainkat, lesz-e a mindennapi életünkhöz elegendő energiánk!
https://bit.ly/3EIBCfc
Orbán már megint előrelátó volt, a többiek csak kullognak utána!
Az egész EU-ban bejelentési kötelezettséget írhatnak elő a gabonapiacon
https://bit.ly/3LeotwR
Putyin a nyugatnak: hol van most a zöldpolitikátok?
️A Nyugat-európai korrupt politikusok most épp kifosztják európa népeit!
https://bit.ly/3LhnE6r
MEGÁLLÍTHATATLAN INFLÁCIÓ: 1900 FORINT EGY LITER ÉTOLAJ NÉMETORSZÁGBAN
https://bit.ly/3vHYHKP
Lesz 7. cikkely szerinti eljárás?
️Demokrácia, jogállam, szólásszabadság, sport politikamentessége, erőszak elítélése, magántulajdon védelme, rasszizmus elleni küzdelem, művészi szabadság, Szabad piaci verseny, stb. Bla-bla-bla!
https://bit.ly/3MGpjDM
7,9% - 40 éves csúcson az amerikai infláció!
Mindenki nyugodjon meg: megvan a magyarázat!
https://bit.ly/3tabju8
Ilyen a brüsszeli rezsim!
Áprilisban támogassuk a FIDESZ-KDNP jelöltjeit, hogy továbbra se a libsik, hanem a magyar emberek érdeke érvényesüljön Magyarországon! (pl. a gázkazántól legyen meleg, és ne mástól!)
https://bit.ly/3MDUWOm
Jöhet a cseppfolyós gáz, és így már kőolajat is megéri szállítani Európába! Mekkora ötlet! Mekkora kasza!
https://bit.ly/3KDugeC
Nincs jó erőszak és rossz erőszak
Ebbe a cikkbe összegyűjtöttük a konfliktus kiváltó okait.
https://bit.ly/3I4y5Im
A média által írt narratíva helyett itt van az orosz elnök február 24-i beszédének teljes magyar fordítása.
https://bit.ly/35PXMz5
A világon jelenleg zajló konfliktusok listája!
️Ne hagyd, hogy átmossa az agyad a média, amely csak arról ír, amiért fizetnek neki
https://bit.ly/3MKloFW
Kit szankcionál az EU és USA? Kik fogják megfizetni a ruszofóbia árát?
https://bit.ly/365Khv4
Orosz energiaminiszter: Ha Európa így folytatja, 300$ lesz egy hordó olaj. Ebből a videóból kiderül, hogy kik a felelősei a jelenlegi energiaválságnak
https://bit.ly/3tRqG9Z
Vajon mi (nyugati országok) mit tennénk hasonló helyzetben?
https://bit.ly/37bV7QE
Az USA által kezdeményezett háborúk listája. Akkor most tiltsuk ki az amerikai embereket és az amerikai vállalatokat is mindenhonnan?
https://bit.ly/3vYwVMe
Kik fognak kaszálni ezen?
️Írhat bármit az agyoncenzúrázott Facebook és a balliberális álhírgyártó média, aki gondolkodik, rájön, hogy ki a hunyó!
https://bit.ly/3pZ1SvT
A felelőtlen döntés árát mindenki megszívná - te is!
Szavazz okosan!
https://bit.ly/34pP1eu
Putyin a németeknek: ha így folytatják, fával fognak fűteni!
https://bit.ly/3HUGTR2
A Magyarországon felhasznált kőolaj 55%-a, a földgáz 80%-a Oroszországból származik. Ha van orosz gáz, van olcsó rezsi, ha nincs orosz gáz, nincs olcsó rezsi - ez ilyen egyszerű!
https://bit.ly/3KqNSTp
Ha nyer az ellenzék, akkor nem lesz áramunk, ez ilyen egyszerű. Itt van a magyar emberek érdekeivel szembe menő nyilatkozatuk.
https://bit.ly/3HBbMcM
Amit elhallgat Brüsszel! 70 milliárd köbméter gáz hiányzik Európából!
https://bit.ly/3hTVtgR
Dobrev Klára energetikai kijelentései hamisak
Hortay Olivér helyretette Gyurcsányné Dobrev Klárát, aki pont úgy ért az energetikához, mint minden máshoz
https://bit.ly/3hQXOcA
Az orosz vezetékes gázt nem lehet kiváltani más forrásból származó LNG-vel! Nincs elég hajó, nincs elég LNG, nincs elég terminál, és nincs elég pénz sem erre a hóbortra. (A tengeri szállítás és az LNG kitermelése ráadásul súlyosan környezetszennyező!)
https://bit.ly/3pNbjy6
Lehet világpiaciárazni!
Újabb rekordszintre drágult a földgáz Európában!
https://bit.ly/3MAiELc
Szijjártó az ellenzéknek:
Felelőtlenek és megdöbbentőek a baloldali nyilatkozatok, ezek veszélybe sodorják Magyarország biztonságos energiaellátását. A gázt nem fogjuk elzárni!
https://bit.ly/3pNclKS
Gyorsuló önpusztítás: Németország leállította a megmaradt nukleáris kapacitásának a felét
Egykor 26 atomerőművük volt, 2021 végére maradt 6, most már csak 3 van, amit 2022 végén úgyszintén leállítanak
https://bit.ly/3MzOxDO
Gazdasági kérdésekben nem hozunk politikai döntéseket!
Kiállunk Orbán Viktor és Magyarország Kormánya mellett!
https://bit.ly/3Kp7bwn
Zseniális húzás, tényleg!
Húzzuk ki a konnektorból a saját lélegeztetőgépünket!
https://bit.ly/3pPmNRQ
Már az Euro 4-es dízelautókat is kitiltották Brüsszelből!
Gondolkozz amikor szavazol! Ezek az utcádból is kitiltják az autódat! A brüsszeli érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló baloldal megteszi!
https://bit.ly/3sVZQOS
️Videó: Putyin az ukrán hadseregnek: vegyétek át az irányítást!
https://bit.ly/3sU2q7Y

Videó: Putyin Scholznak: Belgrádot kik bombázták ENSZ-felhatalmazás nélkül?
https://bit.ly/3HZDxfo
Németország elkezdi újraindítani a korábban leállított atomerőműveit. Guten Morgen!
https://bit.ly/3tLzzlo
Újabb gazdasági károkat okozunk önmagunknak
Sok kereskedő bojkottálja az orosz nyersolajat, ami felnyomja a többi árát. Nem Orbán miatt drágul, csak szólunk
https://bit.ly/3IXvrp3
Videó: Putyin a nyugatnak: ebben a háborúban nem lesz győztes!
https://bit.ly/3J9EvHe

Videó: Lavrov a briteknek: ez a néma és a süket párbeszéde
https://bit.ly/3KtRh3F

Brüsszel bevezette az európai lakosok és az európai cégek elleni szankcióit. Múlt héten ismét elérte a történelmi csúcsot a földgáz tőzsdei ára Európában
https://bit.ly/3KqP9K8
Putyin beszédének magyar fordítása, amit a hadművelet hajnalán mondott. Aki teljes képet szeretne, olvassa el ezt az anyagot.
https://bit.ly/3soKJgE
A híres nyugati demokráciákba visszatért a kollektív bűnösség elve. Reméljük azért, hogy munkatáborokba nem viszik az oroszokat
https://bit.ly/3sQor7H
A nyugati országok önmagukat teszik tönkre a ruszofób szankciókkal! Újabb történelmi csúcson a kőolaj és a földgáz ára!
https://bit.ly/3Ktu8hX
Jöhet a cseppfolyós gáz, és így már kőolajat is megéri szállítani Európába! Mekkora ötlet! Mekkora kasza!
https://bit.ly/3vIiawP
Józanodik a nagy és hatalmas Germánia!
Libsik! Scholz Putyin pincsije! Írjátok gyorsan!
https://bit.ly/3vRu47v
Amerikai bombatámadások és rendszerváltási kísérletek a második világháború óta (lista) Akkor most tiltsuk ki az amerikai sportolókat, művészeket és vállalatokat is mindenhonnan?
https://bit.ly/3vQcp0d
Így bánik a „csúnya, gonosz Putyin” a hadifoglyokkal!
Ettől lehidalsz!
https://bit.ly/3hPZu63

Putyin Brüsszelnek: liberalizáltátok az energiapiacot, most egyék meg, amit főztek!
https://bit.ly/3CArXqc
Putyin a nyugatnak: Egy kisebbség jogai nem állhatnak a többség jogai felett!
https://bit.ly/3sXcQUg

Putyin a hollandoknak: El tudják ezt képzelni Csecsenföldön? Mert én nem.
https://bit.ly/3MCVFze

Putyin a finneknek: Meg fogjuk védeni ettől a gyermekeinket!
https://bit.ly/3vTrvlC
Putyin az NBC-nek: “Az amerikai adófizetők pénzét elfújta a szél”
https://bit.ly/3KM6dur

Putyin: Akik provokációkat szerveznek Oroszország ellen, meg fogják bánni.
https://bit.ly/34qOskz

Putyin a nyugatnak: nálunk is az anya nő, az apa meg férfi!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1266570183835780

Putyin a BBC-nek: "Itt az orosz emberek döntenek, és nem az önök megrendelői!"
https://bit.ly/3pQ6Hrn

Forrás: https://demokrata.hu/vilag/putyin-a-nyugat-megprobalja-oroszorszagra-haritani-az-elelmezesi-gondokat-540500/

Címkék: Európai Unió  Gazdaság  Külföld