Tag: Gyurcsány

EU confirms: Dobrev's minimum wage success story, which looks down on Hungarian workers and considers them sick and worthless, is as false as it is

EU confirms: Dobrev's minimum wage success story, which looks down on Hungarian workers and considers them sick and worthless, is as false as it is

(A small video for the title:https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/878025836274864)

As her own success, Ms. Gyurcsány, born Klára Dobrev, announced that "there will be a European minimum wage". Well, by now, EB President Von der Leyen has also confirmed that what Dobrev was talking about simply does not exist. Hungary, for example, may be encouraged (not obliged) by the EU to set a minimum wage that it already pays. Thanks for nothing, Comrade Dobrev!

📌This morning is our article on the scientific background of the thing, with numbers:
https://szamokadatok.hu/Post/2198/Dobrev_Klara_amokfutasa_az_europai_minimalberrel

Since 2017, the term “European minimum wage” has played a major role in the demagogic rhetoric of left-wing parties.
First the flag of Jobbik, then led by Gábor Vona, then, when the former party president failed in the 2018 elections and the other owner of the topic, Márton Gyöngyösi, vice-president Jobbik, left for Brussels (not for the minimum wage), the Gyurcsány party to the head.

Pro-government experts have been saying for years that it is impossible to raise a uniform minimum wage in EU member states,
as a lagging Bulgarian economy would collapse if, for example, the lowest income in Luxembourg were to be coughed up by every single worker.

But, of course, it sounded extremely good, as Mrs Gyurcsányi, born Klára Dobrev, announced a week ago with a welcome smile: It is a great success that the European Parliament has supported the employment and social policy guidelines I have drawn up by a large majority. More than two-thirds of the Members voted in favor of my report, which means that the recommendations can lead to legislation that is binding on all Member States. First and perhaps most important: there will be a European minimum wage! ”

And what the reality behind the Dobrev balloons was reported by EU Commissioner for Employment and Social Rights Nicolas Schmit:

The proposal concerns the framework of minimum wages, while respecting national traditions, national competences and the freedom of contract of the social partners. It also helps protect employers who pay fair wages to employees at the same time by ensuring fair competition. (...) However, it does not oblige Member States to introduce statutory minimum wages, nor does it set a common minimum wage. '

In other words, the report of Mrs. Gyurcsány, born Klára Dobrev, meant that everything remained the same. Each EU member state sets the minimum wage level according to its own market opportunities.
And to what extent does this affect the Hungarian workers, who have been fed by the members of the Gyurcsány clan for years by raising the level of the Hungarian minimum wage to European level ?! Well, there are no indications that the European Commission will obviously not rewrite the practice based on the economic opportunities of the Member States, which is not the case for Hungarian workers.

Source:https://888.hu/gazemberek/megerositette-az-eu-dobrev-minimalberes-sikikztorija-ugy-kamu-ahogy-van-4280401/
https://szamokadatok.hu/Post/2198/Dobrev_Klara_amokfutasa_az_europai_minimalberrel
Klára Dobrev's lies:https://www.facebook.com/dobrevklara/posts/3402035529872618

Tags: European Union  Gyurcsány 

Dobrev Klára ámokfutása az európai minimálbérrel

Hazugság vs valóság. (+ a FideszEU közleménye)

Dobrev Klára ámokfutása az európai minimálbérrel

Gyurcsányné dörgedelmes bejelentést tett, miszerint „Lesz európai minimálbér, …” (1). Ezt arra alapozza, hogy a jelentését néhány nappal ezelőtt elfogadta az EP (2). A jelentés 19. pontja foglalkozik az európai minimálbér kérdéskörével, amely kollektív szerződések és nemzeti jogszabályok révén kívánja rendezni a kérdést. A Bizottságot pedig felkéri, hogy erre adjon valamiféle keretrendszert.

Csak ennyi? Nincs itt semmi látnivaló! A felelős magyar kormány pedig nem kíván nemzeti jogköröket átruházni az EU-nak. Dobrev Klára továbbra is hangzatos demagógiát közvetít. Elmondjuk, miért.

A minimálbért természetesen mindenki növelni akarja, azonban fontos, hogy a bérek emelése az észszerűség keretein belül maradjon, mert akár ár-bér spirál is kialakulhat.

Az európai minimálbér ötlete évekkel Dobrev EP-képviselőségének kezdete előtt megfogant (3), ő csak felült a vonatra. Dobrev folyamatosan hangzatos demagógiát közvetített, alig lehet kihámozni, hogy mire gondol. Egységes összeg nyilván kivitelezhetetlen lenne, de végül mint kiderült elképzelése szerint a minimálbért az átlagbér legalább 60%-ára kellene emelni minden tagállamban (4), (5).

Ezek nagyon magasztos célok, azonban a probléma mindössze az, hogy mindenki más ezt a kérdést máshogy gondolja (6), (7), (8). A világ és az EU túlnyomó része szerint a minimálbért a mediánbér és nem az átlagbér 60%-ához kellene kötni. Sőt sokan a mediánbér 50-60%-os tartományát már elfogadhatónak tartják, továbbá az átlagbér 50%-áról beszélnek. Tudjuk, hogy a mediánbér összege az országok túlnyomó részében 80% körüli része az átlagbérnek. Dobrev az átlagbér 60%-áról hadovál, azaz a mediánbér akár 75%-át kifizetné minimálbérként. Ez gazdaságilag lehetetlen az EU-tagállamok nagy részében.

Az Eurostat nem rendelkezik a minimálbér és a mediánbér arányáról pontos számokkal, csak az átlagbérhez képest közöl adatokat (9), amely 2019-ben 42.4% volt Magyarországon. Azonban az OECD országok (nagyon sok közülük EU tagállam) mediánhoz képesti statisztikáját megnézve (8) Magyarország már 2017-ben is az előkelő 52%-os értékkel rendelkezett.

Elmondható, hogy Magyarország igencsak jól áll a minimálbér tekintetében mind a mediánbér 60%-ához képest (lásd diagram), mind pedig az átlagbér 50%-ához képest is (9). Felvetődik, hogy az EU többségét alkotó azon tagállamok, ahol rosszabb a helyzet, mint Magyarországon, hogy vélekednek a kérdésről, ha mellébeszéd helyett már konkrét számokról van szó.

A minimálbér összege 161 000 Ft 2020-ban, miközben 210 600 Ft a garantált bérminimum összege, amelyhez legalább szakmunkásbizonyítvány és képesítést igénylő munkakör szükséges. A garantált bérminimum 30%-kal magasabb a minimálbérnél, tehát a garantált bérminimumot kereső szakmunkások már európai minimálbért keresnek most is.

Közben azért Dobrev is leszállt a magas lóról (10), mert szembejött a valóság Ursula von der Leyen és az Európai Bizottság képében. Azt persze nem tudjuk, hogy szándékosan beszél az átlagbér 60%-áról vagy annyira ostoba, hogy összekeveri a mediánbért és az átlagbért.

A PM adatai szerint 2020. év elején 250 ezer munkavállaló dolgozott minimálbérért és 800 fő garantált bérminimumért. Mindkét kategóriát tekintve összesen 250 ezres csökkenést látunk 2018-hoz képest (11).

Fidesz EU közleménye:

Az Európai Bizottság minimálbér-javaslata a magyar modellt, az adócsökkentést, a családtámogatást, a stabil költségvetést, a munkahelyteremtést és a bérnövekedést támogatja

Az Európai Bizottság a minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő. A bizottsági javaslat megerősíti azt a gazdaságpolitikai irányt, a magyar modellt, amely az adócsökkentésre, a családtámogatásokra, a stabil költségvetésre, a munkahelyteremtésre és a folyamatos bérnövekedésre épül.

Az Európai Bizottság a minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslatot terjesztett elő.

A minimálbérekre vonatkozó uniós irányelv-javaslat előkészítése során két egymással teljesen ellentétes elképzelés ütközött. A baloldal olyan intézkedéseket javasolt, amelyek növelik az eladósodást, radikális adóemeléssel járnak, elbocsátásokhoz, a munkanélküliség növekedéséhez vezetnek és gyengítik a gazdaságot. A magyar emberek 2010 előtt a saját bőrükön tapasztalhatták, hogy milyen súlyos következményei vannak ennek a baloldali gazdaságpolitikának a személyes életükre, a megélhetésükre. Ezekben az években csaknem egymillióval kevesebb embernek volt munkája és a mainál jóval alacsonyabb bért kaptak.

Ezzel az igazságtalan és embertelen gazdaságpolitikával szemben az Európai Bizottság javaslata az Orbán-kormány gyakorlatát, a magyar modellt megerősítve az adócsökkentést, a családok támogatását, a stabil költségvetést, a munkahelyteremtést és a bérnövekedést támogatja.

Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc teljesítményét is megszégyenítő hazudozásával szemben Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos elmondta, hogy a minimálbér irányelvet alkalmazva sem fogják az emberek minden országban ugyanazt a bért kapni. “Ez teljesen lehetetlen lenne. Tönkretenné a gazdaságot, ha holnap Bulgária elfogadná a luxemburgi minimálbért. Holnap után már nem lenne bolgár gazdaság. Tehát ez nem lehetséges. (…) Tehát nagyon világos leszek a polgárok számára is: nem ígérünk minden európai számára azonos minimálbért. Nem egy egységes minimálbért vezetünk be egész Európában. Ez nem lenne reális. Ez teljesen lehetetlen lenne. Sőt felelőtlen. (…) Tehát erről szól ez az irányelv, nem határoz meg egyetlen egyedi minimálbért egész Európának.”

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői támogatják a magyar kormány erőfeszítéseit, hogy kiemelten kezeli a bérek folyamatos emelését: 2013 óta töretlen a reálkeresetek növekedése Magyarországon, és ez a tendencia idén is folytatódott. A minimálbérek emelkedése a 2010-es 73.500 Ft-os összegről 2020-ra 161.000 Ft-ra nőtt, tehát több mint kétszer akkora ma a magyar minimálbér, mint Gyurcsányék idejében volt. A bérek folyamatos emelése mellett jelenleg Magyarországon közel egymillióval több embernek van munkája, mint 2010 előtt volt.

Link: https://fidesz-eu.hu/hu/az-europai-bizottsag-minimalber-javaslata-a-magyar-modellt-az-adocsokkentest-a-csaladtamogatast-a-stabil-koltsegvetest-a-munkahelyteremtest-es-a-bernovekedest-tamogatja/

Forrás:
1. https://www.facebook.com/…/a.197563121584…/3386365754772929/
2. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-9-2020-0183_HU.html
3. https://www.feps-europe.eu/Assets/Publications/PostFiles/374_2.pdf
4. https://www.facebook.com/…/vb.18808098453…/1087322698390988/
5. https://mandiner.hu/cikk/20200204_a_ceu_professzora_szerint_is_kivitelezhetetlen_dobrevek_terve
6. https://www.etui.org/publications/policy-briefs/european-economic-employment-and-social-policy/the-european-minimum-wage-on-the-doorstep
7. https://www.imf.org/~/media/Files/Publications/WP/2020/English/wpiea2020059-print-pdf.ashx
8. https://www.boeckler.de/pdf/p_wsi_report_46e_2019.pdf
9. https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=earn_mw_avgr2&lang=en
10. https://magyarnemzet.hu/gazdasag/mar-dobrev-klara-is-mashogy-fogalmaz-az-europai-minimalberrol-8847569/
11. https://magyarnemzet.hu/gazdasag/atalakitasra-var-a-minimalberezes-7668872/

Tags: European Union  Gyurcsány 

The oligarch Gyurcsány was offended by millions of Hungarians! (video)

If you do manual work, then in the eyes of Mrs. Gyurcsány you are just a cheap, silly, vulnerable, uneducated, sick, uncompetitive worker

The oligarch Gyurcsány was offended by millions of Hungarians!  (video)

We literally quote the anti-Hungarian politician: "A country based on the manual labor of cheap, vulnerable, uneducated workers is not competitive. We need smart, healthy and balanced people."
According to them, those who do manual work are not smart, i.e. stupid, are not healthy, i.e. sick, but not even balanced.

📌VIDEO:https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/878025836274864

Shame! Mrs. Gyurcsány offended carpenters, bricklayers, shop assistants, car drivers, everyone who carries out productive activities in Hungary, everyone thanks to whom we have a place to live, we have something to eat, we have something to pick up, we have infrastructure, we have electricity, it is going on. tap water, everyone who does non-spiritual activities!

If you also do manual work, pass on this message! All sane people are aware that we don’t live well with communications and marketing degrees. It should be, but the economy is not based on it.

How would the left undermine manual workers if they came to power? Would I take the tax breaks from them? Could they stop development so that construction workers don’t have jobs? What would they do with what they think are cheap, vulnerable, uneducated, sick, uncompetitive workers?

Klára Dobrev made a shocking statement in one of last week’s shows on ATV’s Straight Talk. According to Ferenc Gyurcsány's wife, the EU representative of the Democratic Coalition, Hungarian workers are uneducated and, as he put it, cheap. "The whole policy of Fidesz is based on trying to serve multinational companies with cheap, vulnerable labor," he said, and then he emphasized the hopelessness and uncompetitiveness of the economy based on manual labor.

However, the sentences intended by the DK politician to be strong are repulsive on several points. On the one hand, they rest on untrue foundations, as most employees in Hungary are not employed by multis, but by small and medium-sized enterprises. In addition, the current economic model is “so” uncompetitive that in the pre-crisis period, economic growth of around five percent was recorded in Hungary, and few places in the EU were able to achieve better results, which, according to Klára Dobrev, were uncompetitive. And it should also be added that there is currently a peak of employment in Hungary, 4.5 million people have a job. During the reign of Klára Dobrev's husband, Ferenc Gyurcsány, there were one million fewer people working.

And it is only a matter of taste how someone who grew up in communist and later neo-capitalist luxury can judge the cheap nature of manual labor. Ms. Gyurcsány seems to have had little contact with the real world, where work means real work, and manual labor is not cheap because whoever does it is only worthy of such pay.

The unprecedented sentences of Klára Dobrev can be heard in the following recording:
📌VIDEO:https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/878025836274864

Source:https://magyarnemzet.hu/belfold/sok-szazezer-embert-sertegetett-gyurcsany-felesege-8864012/

Tags: Gyurcsány 

According to the majority of Hungarians, Gyurcsány is responsible for the police and must leave public life

According to the majority of Hungarians, Gyurcsány is responsible for the police and must leave public life

🔴Never wash this blood off yourself !!
According to the majority of Hungarians, Gyurcsány is responsible for the police and must leave public life. According to the crow, it was possible to demonstrate in 2006, it is not possible today! Do you understand? So it can’t be today, but it could have been in 2006! DK is lying in such a cheeky way!

🔴According to László Varju, in 2006, during the Gyurcsány government, there was democracy and it was possible to demonstrate peacefully, and today this is not possible. The DK politician was asked about the brutal police abuses in 2006 by the investigative show Hír TV Informátor, according to Varju, it was free to demonstrate at the time. The staff would have wondered what the pro-Gyurcsány politician would say to people who were beaten or shot in the eyes of the police in 2006 from a 14-year perspective.
🔴Video:https://magyarnemzet.hu/belfold/a-dk-szerint-a-demokraciaban-lehetett-tuntetni-8853146/

According to 63 percent of Hungarians, the former head of government should leave public life, the Hungarian Nation wrote, referring to the latest representative research of the Institute of Viewpoints, based on a telephone survey of a thousand people.
On the occasion of the sad anniversary, the Point of View Institute surveyed the social perception of what happened. From the perspective of so many years, 40 percent of Hungarians consider police intervention involving civilian victims to be illegal; this ratio was already similar in 2016. Interestingly, while in 2016, 34 percent of Hungarians called the events legal, this year only 24 percent said so.

Police violence disrupted Hungarian politics and became a defining generation experience
- Point of View points out, adding that young people under the age of thirty no longer remember what happened, 53 percent of them could not even judge the question of legality.

This autumn, 30 percent of Hungarians said they held Ferenc Gyurcsány and the government he led to be responsible for "that several civilians were injured after the commemoration on October 23, 2006." The brutal action was perpetrated by some police officers, but in the absence of identification numbers, prosecution was very slow and with modest results. The interpretation of the then head of government - that the political mood caused by Fidesz and the wrong choice of location can be blamed for what happened - now convinces only seven percent of the respondents, and 26 percent of the respondents hold both parties responsible.

The research analysis of the Perspective Institute reveals:

Ferenc Gyurcsány lost his social support permanently at that time,
since the austerity measures unexpectedly introduced after the 2006 election, the moral and cultural low point of the autumn speech, the use of police against a political opponent led to a lasting loss of popularity for the then prime minister. Today, 63 percent of Hungarians believe that Ferenc Gyurcsány should “withdraw from politics,” and only 20 percent oppose it.

According to the institute, it is an interesting turn that the camp near Gyurcsány decreased significantly in two years, because in September 2018, 30 percent of Hungarians still considered Gyurcsány's political role necessary. The police, on the other hand, did not suffer any permanent damage, and the Hungarians resent political decision-makers and not the executors of the decisions, the analysis emphasizes.

When asked whether Hungary can be proud of its police, 62 percent of respondents answered yes and only 25 percent said no.
October 23, 2006 was a black day in political history after the regime change. On the 50th anniversary of the 1956 Revolution and the War of Independence, the institute recalls a memorial rally organized by Fidesz, the largest opposition party at the time, with tear gas, a truncheon and a cavalry attack, citing action against far-right runners. As they write, it did not happen after 1990 that the government used violence against peaceful protesters, it only happened under the post-communist government, just on the important anniversary.

Ferenc Gyurcsány and his government have at least the political responsibility for the scandal, which is known as the “police wheel”, and he cannot escape from it fourteen years after the events.
The Perspective Institute reminds us that the Jobbik was reorganized at that time, which wrote the anti-Gyurcsány policy on its flag, so it is especially absurd that today's Jobbik is an ally of Ferenc Gyurcsány.

The majority of the respondents therefore hold Ferenc Gyurcsány responsible for what happened in 2006. Aware of this, it is interesting to know why László Varju makes such a statement to the staff of HírTV Informátor that it was a democracy at that time and it was possible to demonstrate calmly - unlike today. What’s more, he even accused the channel of inciting, trying to shift the responsibility of his party president to the TV crew for the street events of 14 years ago.

Source:https://888.hu/gazemberek/a-rendorattakert-gyurcsany-ferencet-tartjak-felelosnek-a-magyarok-tobbsege-4279451/

Tags: Gyurcsány  Left-wing destruction 

Gyurcsány! Don't put Imre Nagy's name on your mouth! Your wife's grandfather killed him

Gyurcsány!  Don't put Imre Nagy's name on your mouth!  Your wife's grandfather killed him

Klára Dobrev's grandfather personally supervised the conceptual trial of Imre Nagy and his associates, and then in 1958 he was the one who proudly announced the fact of execution in Parliament.
“There is really no more vile, disbelieving figure than Gyurcsány! Please have someone finally take the keyboard away from him!

Just today, on the day of the heroes of 1956, Imre Nagy is remembered in a trembling voice, and again he does not reveal every detail of the truth ...

🔴Reminder! This is what Gyurcsány did with the participants of the commemoration in 2006: Here (video): You can see what the police without the identification marks did on the instructions of the leader of the "democratic" coalition.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/572101746808791

For example, he forgets that Klára Dobrev's grandfather, Antal Apró, personally supervised the conceptual trial of Imre Nagy and his colleagues, and then in 1958 it was Apró who proudly announced the fact of execution in Parliament, stating that "legitimate satisfaction and the counter-revolution was a worthy revenge. ”

Ferenc's tear-soaked eyes may have been obscured by the smallness that Klára's grandfather received the majority of a villa in Rózsadomb as a gift for his participation in the retaliation, in recognition of his merits, based on the decision of the Central Committee of the Hungarian Socialist People's Party.

»You are our hero. Be blessed! ”Writes Gyurcsány.
And how much more honest it would have been like this:
»Thanks to Imre fork! Feri «
Of course, just the usual, toasting pace from the Dobrev Clan ... ”

🔴Anyone who is not yet disabled on the "Democratic" side of the "Democratic" leader of the "Democratic" Coalition should write to him in a comment what he thinks about it:
https://www.facebook.com/gyurcsanyf/posts/3886062521426181

STOMACH TURNER WHICH IS WORKED BY DK
GYURCSÁNY would EXTEND THE MEMORY OF IMRE THE GREAT

It was still conceivable, but now it is quite certain that all of Ferenc Gyurcsány's connection to reality was lost.

Another glorious proof of this is the post of former Prime Minister published on 23 October, in which he finally shared with us the great secret as to why the Democratic Coalition was founded on the day of Remembrance of the 1956 Revolution.

If perhaps this had not become clear to us so far for some mysterious reason: the party certainly sees Imre Nagy as a kind of role model and they want to pass on his legacy. The Gyurcsánys are "on the side of Imre Nagy".

Anyway, you could congratulate on this if you had, say, amnesia, but that’s not the case. It is quite a stomach that Gyurcsány began his political career as a patron of the garrison who executed the now-martyred prime minister, and it is Ferenc Gyurcsány who speaks of honesty, openness and speaks of morality, or even morality, or corruption. He mentions 23 - during his prime ministerial office, police responded to the peaceful commemoration of the Fidesz Astoria with tear gas grenades, vipers, sword blades, eye-shots and horseback riding.

I have not understood since then why he did not retire from public life to his villa in Szeplőhegy, where he might be able to find his dissertation in the meantime, or join the Demszky family, or go to a villa in Croatia to relax with Niedermüller and Ágnes Vadai. In our opinion, it would be good not only for them, but also for Hungarian public life, if the deputies who only harm this country left.

Of course, we have no illusions that the former socialist prime minister and his team will one day apologize for their anti-domestic and anti-national political activities, the more than scandalous autumn speech or the unqualified manifestations with which many, many millions of Hungarians - cross-border, Christian, conservative or just middle-class people - they left sore wounds in their souls. “Memory is not for itself.

With the power of confrontation, it helps you choose between good and evil. ” This was not said by us, but by Ferenc Gyurcsány himself on October 23, 2008. Well, then let’s recall a thing or two from the past and confront it!

First of all, we would still quietly note that the Gyurcsánys can be considered a lot of things, but they are in no way similar to the 1956 heroes. And the fact that Imre Nagy is “on his side,” well, is certainly questionable in the knowledge that, say, the Imre Nagy Society is distancing itself from everyone who played a decisive role in the defeat of the 1956 revolution or a leading, paid party and KISZ functionary in the decades of Cadarism. volt.

It is also worth recalling that, despite the protests of the local leaders of the MSZP, they were only able to erect a memorial plaque to Imre Nagy in Debrecen at the site of the temporary government's operation in 1944–45.

You may recall how shocked it was in 1994 when Gyula Horn, the then prime minister, wreathed on plot 301 with Erzsébet Nagy, the daughter of the martyred prime minister. It is known for his role in the suppression of the “counter-revolution”, for which even Imre Nagy was awarded a medal of merit during the Kádár government, which sent him to his death. Of course, Gyula Horn justified this at the time by saying that he considered the activities of the army units to be work for the restoration of law and order, which he is also proud of.

And here we should remember for a moment the beating of the merchant János Gál and the peasant Lajos Gál, which the puffins did in the name of restoring the legal order in Hajdú-Bihar county.

We do not forget that when the statue of Imre Nagy was inaugurated in the Martyrs' Square, the site was surrounded by a cordon, in addition to which they could be imprisoned and dragged after the revolution, while inside the representatives of the MSZP and the SZDSZ.

But inside the cordon also stood the chief prosecutor of Kálmán Györgyi, who almost constantly obstructed the prosecution of the commanders of the '56 murderous gunfire. Obviously by accident. And it is probably also the work of chance that the memory of Imre Nagy, precisely those of his relatives, followers and descendants, who settled him to death, settled on him almost unnoticed.

Do we still remember that in the beautifully renovated Imre Nagy memorial house, Ferenc Gyurcsány was received with special attention by his grandson Antal Apró, Klára Dobrev?

He calls Ferenc Gyurcsány, who in indignantly stated in 1988 that his father is right-wing because he still considers it a revolution, calls it fifty-six, the counter-revolution.

The man who was one of the deniers of the revolution in 1988 and before, and who still lives in the Tiny Villa and who is a member of the political baggage who insulted the revolution until 1989, the memory of the Prime Minister, was received with special respect. .

At Imre Nagy's funeral, Tibor Zimányi put it this way: where there are martyrs, there are also murderers. The murderers have spiritual heirs who became murderers in memory of the revolution.

So let's see what happened: these communist offspring recognized that they could forge classy political capital from 1956, they even made a law about the historical role of Imre Nagy.

It is an exciting addition that before and perhaps since then, János Kádár has not been condemned in a single word, nor has the bloody retaliation been condemned. It is heartbreaking and bloodthirsty for me that the memory of 1956 is “celebrated” by those who have insulted the revolution for decades.

Let us not forget how Imre Nagy and his companions were murdered, let us not forget, because we cannot forget how they interned families in Romania and humiliated people, ruined lives.

And those who call themselves Hungarian, but enter into communion with the political heirs of the oppressors of the time, despise the memory of the fifty-six heroes. I would also like to make Gyurcsányék aware that Imre Nagy is a martyr of the nation and not an expropriated commodity. Especially not by those who executed him and his followers, imprisoned him, persecuted him.

It was also shocking when Népszabadság published a picture that shows János Kádár and Imre Nagy together, and it was not really clear for what purpose this was done. Although it was not denied even then: it was János Kádár who executed Imre Nagy.

You can feel why, knowing all this, we consider it a terrible impossibility for the Democratic Coalition, led by Gyurcsány, to be on the side of Imre Nagy.

Today it is slowly history, but we recall again in this artificial sea of ​​lies and political chaos, which is mainly due to the MSZP and the DK: it was not Ferenc Gyurcsány's throat that was pressed into the throat by the police of the party state. They did not want to brutally push Ferenc Gyurcsány into a police car.

Both happened to Viktor Orbán in June 1988, on the 30th anniversary of the execution of Imre Nagy. There is undeniably a big difference, and fortunately voters also sense how big it is.

Source:https://mandiner.hu/cikk/20201024_csak_a_szokasos_arcpirito_tempo_a_dobrev_klantol
https://www.magyaridok.hu/velemeny/gyomorforgato-amit-a-dk-muvel-3607580/

Tags: Gyurcsány 

Bloody commemoration of peaceful commemoration in 2006 and handling of anti-government protest today

Have you seen a police officer with a stick, a dog, a viper and no identification marks today? Equestrian cops? Water cannons? Dog cops? Anyone shouted today, "Hedgehog!"

We didn't see it either! On stage, however, those present lied that there was a dictatorship, and they swallowed the many nonsense with their mouths open.

The left is ashamed that, despite an epidemic, such demonstrations are being organized, with thousands of people being infected every day and dozens of people dying.

You will never fail Orban! The majority of Hungarians understand that these gossiping are nothing more than the means of Gyurcsány's immeasurable desire for power. It doesn’t matter to them if someone dies, it doesn’t matter if the pressure on the health care system increases due to more infections, they just need one thing: they want to grab power and wheel our common money, as they did before 2010. The people taking part in the demonstration are just consumables for them.

This should be noted by everyone who sincerely believes that they will live better under Gyurcsány's rule. For those under the age of 20, this is forgivable, as they were still children before 2010, people over the age of 20 who would pull X next to Gyurcsány's name today are simply not normal!
Watch this video! Is that what you want?

We do not.

Tags: Gyurcsány  Videos 

Overhead reduction in DK

Overhead reduction in DK

🔴1. Before 2010, Gyurcsány doubled the price of electricity for the population, his own company bought electricity at a discount. While people had to choose between buying fruit for the child or paying the electricity bill, billionaire Gyurcsány had access to electricity much cheaper for his own company called Motim. All this was, of course, possible at the cost of political pressure.

Details:📌 https://mandiner.hu/cikk/20200623_a_fidesz_gyurcsany_rezsibloffjerol_beszel
https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
https://index.hu/gazdasag/magyar/gym080315/

🔴2. Gyurcsánys sold public utilities, gas storage facilities, power plants (eg Mátra too!) By robbery privatization, and they simply used up the money. It took Hungary almost a decade to recover the wasted strategic companies.
📌2011: the state repurchases Mol's 21.22 percent stake from Surgutnyeftyegas (HUF 500 billion)
📌2012: the capital's local government buys back 25 percent of the shares of Fővárosi Vízművek (with management rights) from RWE and Suez (HUF 15.3 billion)
📌2013: MVM acquires E.ON Földgáztrade, E.ON Storage and Panrusgaz, natural gas storage and wholesale companies from E.On (HUF 260-280 billion)
📌2013: MFB acquires 51 percent of the safety gas storage company MMBF Földgáztároló Zrt. From Mol (HUF 140 billion) HUF 19.9 billion)
📌2014: MVM purchases 49.83 percent of Főgáz from RWE (HUF 41 billion), then in the same year, now ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. Took over another 49.83 percent of Főgáz from the Budapest Municipality.
📌2014: the local government of Székesfehérvár acquires 49 percent of the liquidated Székesfehérvár Heating Power Plant previously owned by mega-investors from Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (HUF 2.75 billion)
📌February-July 2014: MET first acquires 24.5 and then 74.8 percent stake in Dunamenti Power Plant from Engie
📌September 2015: Főgáz, already a member of the national utility company, acquires 99.93 percent (HUF 5 billion) of the universal service and competitive market licensee GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.
📌2015-2016: after Magyar Telekom, E.On Energiaszolgáltató Kft. And Tigáz returned their retail gas supply licenses, Főgáz / NKM took their place
📌2016-2017: the national utility company buys the electricity supplier EDF Démász from EDF (HUF 121 billion)
📌October 2017: NKM Nemzeti Közművek Zrt. Acquires Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. From Engie (HUF 64 billion - HUF 90 billion)
📌2017-2018: OPUS originally planned to have a majority stake in the Budapest Power Plant with the Czech EPH, and then alone will acquire 72 percent of the Mátra Power Plant from RWE (51%) and EnBW (21%) (40 billion forint)
📌2017-2018: MET Group acquires 98.99 percent of Tigáz Zrt. (Natural gas distributor) from ENI
Source:https://www.portfolio.hu/uzlet/20191015/mar-nem-is-kerdes-a-magyar-dominancia-az-energiaszektorban-403783

🔴3. Did you think power theft was a thing of the past?
You are wrong! This is the present in Elizabeth City

Overhead reduction in DK mode. The "most European party" steals electricity from the municipal building.
Calling the formations that frighten the Hungarians, Niedermüller must leave, as this could only have happened with his knowledge!

📌Call of István Szakács:https://www.facebook.com/109502963090733/videos/636883653640434
📌Niedermüller's explanation. (Maybe tell him your opinions if you're not already blocked like we are)
https://www.facebook.com/PNiedermueller/posts/2648992765321463

In a multinational, if such a case were to emerge, the entire axis would fly: the one who committed it, its boss, its boss, all the way to the executive. A leader MUST KNOW what is happening in the organization he or she manages.

They lied that Budapest belongs to everyone - it turns out that Budapest belongs exclusively to the buddies who, abusing people's trust, stuff their own pockets instead of serving the public good.

A police action took place in the municipality of Erzsébetváros led by Péter Niedermüller, they are being investigated for power theft, a DK representative also resigned

A police action took place at the Erzsébetváros municipality led by Péter Niedermüller. For the time being, the police have confirmed that they have actually withdrawn and carried out a procedural act or are investigating theft. Tamás Borka-Szász from DK, who may be involved in the case, resigned from his mandate as a municipal representative and resigned from DK, the newspaper writes.

It is known that several IT equipment was seized during the police operation in the office of Tamás Borka-Szász, the representative of the Democratic Coalition in Erzsébetváros. In the investigation against a hitherto unknown perpetrator, cryptocurrency mining may have emerged, which in itself is not a crime. However, it is worth noting that cryptographic mining machines can be extremely expensive to buy, they are usually ordered from China, and are usually available for between $ 3,000 and $ 5,000.

Cryptographic mining machines become extremely hot and can be accident-prone if not used properly. In addition, they consume a lot of electricity. Police have stated that the National Investigation Bureau of the Standby Police is investigating an unknown perpetrator on suspicion of theft (the PS knows that it is power theft). During the investigation, the police officers carried out a procedural act in the VII. District in the building of Erzsébetváros Municipality. In the interests of the investigation, the police will not provide further information about the procedure.

The paper also interviewed a cryptocurrency expert who said the tool is likely to be ethereum mining, priced in the order of $ 5,000- $ 7,000, but also pointed out that it is stored in an amateur, long-used wooden frame structure, which carries an extreme fire hazard. . The machines used in this way have a very strong heat output; it is not inconceivable that the wooden frame suffers from self-ignition in some cases.

Meanwhile, DK acknowledged the police action in a statement sent to Index, and then it was written that Tamás Borka-Szász, DK VII. may be a district municipal representative. As a result of the events, Tamás Borka-Szász immediately resigned his mandate as a local government representative and left the DK.

As Tamás Borka-Szász won in an individual district in 2019, an by-election will be held in the 4th constituency of Erzsébetváros.

Source:https://www.origo.hu/itthon/20201016-rendorsegi-akcio-zajlott-a-niedermuller-peter-vezette-erzsebetvarosi-onkormanyzatnal.html

📌Niedermüller did not start today:
PÉTER NIEDERMÜLLER LEAVS HEAVEN DEBT LEAVING HER BERLIN JOB
https://raucelo.hu/hirek/niedermuller-peter-tetemes-tartozast-hatrahagyva-lepett-le-berlini-munkahelyerol-16402/
More by Niedermüller:
1.https://szamokadatok.hu/Post/1738/Niedermullernek_ma_nem_volt_mondanivaloja
2.https://szamokadatok.hu/Post/1719/Kovetelem_Niedermuller_azonnali_letartoztatasat
3.https://szamokadatok.hu/Post/1668/Kaosz_Erzsebetvarosban_A_kozlekedes_osszeomlott_ez_a_populista_inkompetens_politika_eredmenye
4.https://szamokadatok.hu/Post/1649/Niedermuller_szazmilliokat_jatszhat_at_a_parkolasi_cegnek
5.https://szamokadatok.hu/Post/1415/6_millio_forint_kozpenzert_turkalhat_a_Soros-fele_Trasparency_a_Niedermuller_vezette_Erzsebetvaros_onkormanyzati_dokumentumai_kozott
6.https://szamokadatok.hu/Post/1250/A_rasszista_Niedermuller_368_millio_29_millio_AFA_Czegledynek_van_vedekezesre_35_millio_nincs
7.https://szamokadatok.hu/Post/1083/Az_ovonoktol_elveszik_a_beruk_egy_reszet_a_haverokat_sokmillios_szerzodesekre_tomi_ki
8.https://szamokadatok.hu/Post/430/Niedermuller_ujabb_ellensegeket_talalt_maganak_ezuttal_a_taxisokat_alazta_meg
9.https://szamokadatok.hu/Post/285/Niedermuller_Peter_politikai_palyafutasa_veget_ert_
10.https://szamokadatok.hu/Post/888/Niedermuller_vegleg_kizarna_az_autosokat_a_keruletebol

🔴NEVER BE LEFT AGAIN!
ADD MORE!

Tags: Gyurcsány  Left-wing destruction 

Klára Dobrev lies as if there was no tomorrow

Klára Dobrev lies as if there was no tomorrow

Klára Dobrev is constantly lying to her own followers. We received a post in which he writes that the number of employees in Hungary has decreased by 5.3 percent.
This is a lie, even before the epidemic broke out, and now more than 4.5 million people have / have had jobs. If what Dobrev was saying were true, 238,000 people would have lost their jobs, which is also an incredible number. Dobrev refers to Eurostat, but does not provide a link, obviously, because it could be some snatched data, if at all true.

Dobrev can't even lie consistently, as the hair-raising lie that 35 percent of Hungarians lost their jobs had been spread in the past.
📌https://szamokadatok.hu/Post/1489/Igy_mukodik_a_balliberalis_agymosas

They were exactly the ones who handed over the government with nearly 200,000 new unemployed!
📌https://szamokadatok.hu/Post/443/Foglalkoztatottakak_szama

At the height of the crisis, at the end of April, 4 million 370,000 people were working for roughly 1 month, a decline of only 2.9 percent from the previous 4.5 million. This was also influenced by the seasonal trend. At the end of May, the number of employees was already 4.4 million, and currently 4 million 514 thousand people have jobs.

In summary:
📌In 2002, 3 million 870 thousand people had jobs in Hungary
📌In 2010, 3 million 732 thousand people had jobs
📌In 2019, the number of employees was 4 million 512 thousand
📌And currently 4 million 514 thousand people have jobs.
📌https://szamokadatok.hu/Post/1941/Annyi_munkahelyet_kell_letrehozni_amennyit_a_virus_tonkretesz_-_nem_csak_szóak
📌https://www.ksh.hu/docs/eng/xstadat/xstadat_eves/i_qlf021b.html

🔴🔴🔴Are they talking about jobs?🔴🔴🔴

The Gyurcsánys did not spare the Hungarians, the crisis hurt on its own, as more than 100,000 people lost their jobs in a few months across the country with group redundancies, the repayments of foreign currency borrowers doubled, prices rose, but wages did not. The people who lost their jobs at the time became permanently unemployed, they managed to double the 6 percent unemployment rate recorded at the beginning of Gyurcsánye's rule, and the nearly 12 percent unemployment persisted until 2013. It took the Fidesz government 3 years to repay the IMF loan taken by the left and start the economy.
- Freeze of wages
- Eviction of foreign currency creditors
- Mass layoffs
- Overhead increase
- IMF loan
- Tax increases
- Delete Socpol
- Raising the retirement age
- Reduction of GYES
- Cancellation of tax benefits
characterized left-wing "crisis management," which in practice meant that people already in trouble were hit even further by their government, not helping people in trouble at all. The Gyurcsánys left the Hungarians alone with their problems and further increased them.

In contrast, the Orbán government manages the crisis by not losing but giving people even more.
- Credit moratorium
- Tax cuts
- Family support and
expanding home creation subsidies
- Workplace protection action plan
- Continuation of developments
- 13th month pension
- Retraining program
- Encourage investment
Only a few of the measures that have recently been introduced or abolished despite the crisis.
Every Hungarian is responsible for every Hungarian. The government protects jobs, creates new jobs through targeted subsidies and tax cuts, and has created an economic environment that has made Hungary one of the 10 most popular investment destinations in the world. Hungarian families are helped and supported by a series of measures to dare to have children and dare to create a home, as no one is alone today, Hungary has become a family-friendly country.

These are just a few thoughts, at the end of the article we link full articles to each topic, with a reference to the source, specific data, numbers. The friend gets to know him in trouble, and the numbers and facts show that the Fidesz-KDNP government was a friend of the people, the left-wing government was his enemy. A crisis can also be managed so that it does not hurt, and the current government has proved this.

Here is the performance of individual governments in times of crisis:

🔴Left side:
📌Crisis management.
https://szamokadatok.hu/Post/938/A_Baloldal_csak_megszöritasokat_kepes_kormanyozni
📌Restrictions in times of crisis:https://szamokadatok.hu/Post/701/Balliberalis_valsagkezeles
📌A deficit of HUF 7 billion in 7 months in Miskolc
https://szamokadatok.hu/Post/1138/Miskolc_is_a_csod_szelere_sodrodott_7_honap_alatt_7_milliard_forint_hiany_keletkezett
📌They took away part of the kindergarten's salary
https://szamokadatok.hu/Post/1125/Baloldali_polgarmesterek_meglopjak_az_ovonoket
📌Data from the year before the economic crisis: the left has weakened the country, which is why the crisis has hurt so much.
https://szamokadatok.hu/Post/1111/Megbukott_az_ellenzek_az_erettsegin
📌Despite the crisis, tens of millions of contracts for buddies
https://szamokadatok.hu/Post/1083/Az_ovonoktol_elveszik_a_beruk_egy_reszet_a_haverokat_sokmillios_szerzodesekkel_tomi_ki
📌Billions are also absorbed in Hódmezővásárhely
https://szamokadatok.hu/Post/1077/Csodbe_vitte_Hodmezovasarhelyt_a_baloldal_18_milliard_forint_tunt_el_2_ev_alatt
📌Márki-Zay is reducing her salary and threatening to fire her employees
https://szamokadatok.hu/Post/926/Csokkentette_az_altala_kivalasztott_onkormanyzati_dolgozok_beret_es_kirugassal_fenyegeti_oket_Marki-Zay_Peter
📌They would tribute the middle class
https://szamokadatok.hu/Post/922/Balliberalis_valsagkezeles
📌They have left behind bills to be paid by 2040, we still pay for their motorways today, and we will pay for another 20 years, throwing 150-200 billion forints a year out the window.
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszöros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel

🧡Fidesz-KDNP:
📌Thanks to the economic protection action plan, thousands of billion in subsidies, the number of employees is growing again. The article still includes 4,472,000, but according to August data, the number of employees is again over 4.5 million:
https://szamokadatok.hu/Post/1634/Mar_csak_28_ezerrel_dolgoznak_kevesebben_mint_a_jarvany_kitorese_elott
📌Instead of restrictions, tax cuts, here are the specific tax types and numbers.
https://szamokadatok.hu/Post/1196/Uuper_adocsokkentesek_jonnek_20200701-tol
📌No person is left without income
https://szamokadatok.hu/Post/1116/Orban_Viktor_Amit_vallaltunk_azt_teljesiteni_fogjuk
📌Further tax cuts
https://szamokadatok.hu/Post/829/Adoemeles_helyett_ujabb_adocsokkentes
📌Economic protection action plan
https://szamokadatok.hu/Post/717/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eddig_ismert_reszletei
📌Family support, births, marriages
https://szamokadatok.hu/Post/1927/10_ev_alatt_evi_35_ezerrol_65_ezerre_nott_a_hazassagkotesek_szama_8375_es_sokra_tobb_gyerek_is_szuletik_mint_elozo_evében
📌In Europe, the Hungarian government spends the most on families
https://szamokadatok.hu/Post/1878/Europaban_a_magyar_kormany_forditja_a_legtobbet_a_csaladokra
📌Creating a home
https://szamokadatok.hu/Post/1858/A_koronavirus-jarvany_sem_torte_meg_a_CSOK_nepszeruseget_466_milliard_forint_148_ezer_magyar_csaladnak
📌Free textbooks
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzati_Alaptanterv_szerint_oktinta_oktatas
📌Increasing birth rate
https://szamokadatok.hu/Post/1764/Kozel_5_szazalekkal_tobb_gyermek_jott_vilagra_eddig_iden_mint_2019_azonos_idoszakaban
📌PIT exemption
https://szamokadatok.hu/Post/1724/Tobb_mint_40_ezer_negy-_es_tobbgyerekes_anya_elt_az_szja-mentesseggel
📌Home protection action plan, helping foreign currency borrowers after the 2010 change of government.
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
📌Nine out of ten previously troubled foreign currency borrowers repurchased their homes.https://infostart.hu/belfold/2020/05/27/megszunik-a-nemzet-eszkozkezelo

Source:
Dobrev's lying post:https://www.facebook.com/dobrevklara/posts/3251878838221622
Reality:
https://szamokadatok.hu/Post/1941/Annyi_munkahelyet_kell_letrehozni_amennyit_a_virus_tonkretesz_-_nem_csak_szóak
https://szamokadatok.hu/Post/1992/45_millio_fole_emelledett_a_foglalkoztatottakak_szama
https://szamokadatok.hu/Post/1933/Fel_evvel_meghosszabbitjak_a_hjelmoratoriumot_-_szol_a_mai_hir
https://szamokadatok.hu/Post/1489/Igy_mukodik_a_balliberalis_agymosas
https://szamokadatok.hu/Post/1111/Megbukott_az_ellenzek_az_erettsegin
https://szamokadatok.hu/Post/286/Tovabb_csokken_a_munkanelkuliseg

Tags: Gyurcsány  Living 

Who is Klara Dobrev?

Watch the video and find out the answer!

‼ ️Share this video because many people forgot, but even more people never knew who Klara Dobrev really was.

Well-known television producer Rákay Philip presents Gyurcsányne and the Dobrev clan in a very tough unveiling video.
Philip Rákay introduced the family members of Klára Dobrev, the wife of Ferenc Gyurcsány, one by one.

“The members of the clan can be said to have merged with the Communist-Socialist secret services for decades, serving foreign interests,” he said in a video on his Facebook page.

Then came the question:
"For whose benefit can you work today, and guided by what motivation does Klára Dobrev report Hungary on a regular basis?"

📌This is not Rákay Philip's first video about the fallen prime minister, most recently he reminded of Gyurcsány's brutality.
https://www.facebook.com/rakay.philip/videos/976997042726059

Source:https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200905-rakay-gyurcsany-brutalitasara-emlekezt

Tags: Gyurcsány 

The Gyurcsánys want to create a "new homeland" for themselves here

We will not leave them! Forward it if it bothers you!

The Gyurcsánys want to create a "new homeland" for themselves here

This is what the racist and Hungarian-hating DK wrote on their Facebook page.
"We will lead Hungary out of the world of inhuman hatred and create a European Hungary"
And the poster says even more rudely, "We have the right to create a new homeland."

Well, there will be no "new home" here for you "k..va country", we have known since the autumn speech, but we have a sweet country, and we will not give it to anyone, we will not tell it, there will be no "new home" instead.

The "world of hatred" is spoken of by the DK, the left, whose politicians are constantly making statements about lamp-laying, rat-riding, ground-running, and formations that frighten Hungarians. They threaten, they are Jews, they are gypsies, they are Romanians, they are looking down on the countryside, they are trampling on Hungarians and Hungarian national interests.

Does the DK maturing the country want to “get out of hatred”? We made a video for everyone to see what those “liberal values” are - just for the nervous. The collection is not complete, as more and more similar statements are received every day from left-wing parties and their politicians.
🔴 https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/704667863679652

And to the DK, the Momentum, and all the traitors like them, we say, There will be no "new home." It’s been the same home here for 1,000 years, our sweet, single country, and we won’t let anyone wipe their boots.

Source:https://www.facebook.com/dk365/posts/3317117725045285

Tags: Gyurcsány