Címke: Egészségügy

Így “nem fejleszti” a kormány az egészségügyet!

Valóság: Egészségügyre 2884 milliárd forintot, az ideinél 769 milliárddal többet fordít a kormány jövőre, amelyből folytatódhatnak az intézménymegújító és egészségjavító programok!

Így “nem fejleszti” a kormány az egészségügyet!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az idei egészségügyi költségek elérik a 3 000 milliárd forintot. Ez az eredetileg tervezett 2 115 milliárdos költségvetést jóval meghaladta, a különbözetet a kormány átcsoportosítással biztosította, hiszen a járványhelyzet rendkívűli terhet helyezett az egészségügyi rendszerre. Eszközökre, béremelésekre, tesztekre, vakcinákra, maszkokra, oltópontokra és sok minden másra fordítottunk a pénzt. Erről bővebben itt lehet olvasni: https://szamokadatok.hu/Post/3182/Rekordmeretu_forras_az_egeszsegugyben

Több forrás áramlik az egészségügybe
A kormány 769 milliárd forinttal többet fordít a jövő évi költségvetés-tervezet szerint az egészségügyre.

Egészségügyre 2884 milliárd forintot, az ideinél 769 milliárddal többet fordít a kormány jövőre, amelyből folytatódhatnak az intézménymegújító és egészségjavító programok

A 2022-es költségvetési törvényjavaslatban a kormány dinamikus, 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter annak alkalmából, hogy beadta az Országgyűlés alelnökének a 2022-es költségvetési törvényjavaslatot.

Varga Mihály elmondta, hogy a tervezetben a gazdaság újraindítására 7308 milliárd forint áll rendelkezésre.

- Családi támogatásokra – például fiatalok szja-mentességére, otthonteremtésre – 2778 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetés-tervezetben, ami az ideinél 483 milliárd forinttal magasabb.

- Jövőre is áfa- és illetékmentességgel segíti a kormány az új otthonba költöző családokat, ami 170 milliárd forint megtakarítást jelenthet az érintetteknek.

- Nyugdíjkifizetésre 255 milliárd forinttal többet költ 2022-ben a kormány az ideihez képest; rendelkezésre áll az összeg – 160 milliárd forint – a 13. havi nyugdíj visszaépítésére is. Azt is hozzátette, hogy a nyugdíjak az infláció várható ütemét fogják követni (a költségvetésben 3 százalékos infláció szerepel). Magasabb növekedés esetén – folytatta – nyugdíjprémiumra is számíthatnak az idősek, amire 68,5 milliárd forintot irányzott elő a kormány.

- Egészségügyre 2884 milliárd forintot, az ideinél 769 milliárddal többet fordít a kormány jövőre, amelyből folytatódhatnak az intézménymegújító és egészségjavító programok – jelezte Varga Mihály. Kiemelte, hogy a járvány frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozók béremelésére 460 milliárd forint jut, amivel a kormány a többletmunkájukat kívánja elismerni.

- Különböző adó- és járulékcsökkentésekkel a családoknál és a vállalkozásoknál jövőre – a 25 év alattiak kedvezményét is figyelembe véve – 423 milliárd forinttal több pénz marad.

- A munkaadók, munkavállalók és a kormány 2016-os megállapodásának eredményeképpen folytatódik jövőre a szociális hozzájárulási adó csökkentése újabb 2 százalékponttal..

🟢Ez az egészségügy fejlesztése egy Számok videóban, benne a kórházak, a rendelők, a béremelések, az egyéb fejlesztések, minden fel van címkézve, minden ellenőrizhető.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305
🟢Ebben a cikkben összegyűjtöttük az egészségügy fejlesztésével és a béremelésekkel kapcsolatos összes információt: https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
🟢Ápolók béremelései https://www.szamokadatok.hu/Post/2439/A_napokban_erkezik_meg_az_apolok_megemelt_bere
🟢Nőtt a fogorvosok finanszírozása:
https://www.szamokadatok.hu/Post/2861/60-kal_emelkedik_a_fogorvosok_finanszirozasa
🟢Nőtt a háziorvosok és asszisztenseik bére:
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is
🟢Nőtt az orvosok bére:
https://szamokadatok.hu/Post/2017/Betiltjak_a_halapenzt_mivel_duplazzak_az_orvosok_beret_KOSZONJUK
🟢Bérek a szociális ágazatban
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa
🟢Fejlődik az egészségügy! (videó)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965
🟢Van orvos. Hazudik, aki az ellenkezőjét állítja
https://szamokadatok.hu/Post/2737/Van_orvos_Hazudik_aki_az_ellenkezojet_allitja
🟢A mentőszolgálat fejlesztéséről szóló átfogó cikkünk itt található: https://szamokadatok.hu/Post/1868/Romokban_az_egeszsegugy_-_hazugsag
🟢700 milliárd forint a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztéseire
https://szamokadatok.hu/Post/2719/700_milliard_forint_a_fovaros_es_Pest_megye_egeszsegugyi_fejleszteseire
🟢Átfogó cikk az egészségügy fejlesztéséről, béremelésekről, stb.
https://szamokadatok.hu/Post/2385/Jelentos_beremelest_kapnak_2021-ben_a_haziorvosok_is
🟢Az egészségügy nem üzlet, hanem nemzeti ügy
https://szamokadatok.hu/Post/2692/Az_egeszsegugy_nem_uzlet_hanem_nemzeti_ugy

Forrás: https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/tobb-forras-aramlik-az-egeszsegugybe-2-3746434/

Címkék: Egészségügy 

Mentőautók átlagéletkora - a számok makacs dolgok

Így nem fejleszti a Fidesz az egészségügyet!

Mentőautók átlagéletkora - a számok makacs dolgok

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez itt egy "kiragadott eset", azoknak javasoljuk a videó megtekintését is, az első 6 perc egészségügyi fejlesztésekről szól.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Rétvári Bence írta: Az elmúlt években lecseréltük a régebbi mentőautók jelentős részét, így a járműpark átlagéletkora csaknem felére csökkent. Ennyit arról a baloldali hazugságról, hogy a kormány nem fordít figyelmet az egészségügyre!
https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159694281222044

Ugyancsak Rétvári Bence írta: A mentők óriási terhelés mellett is helyt álltak a koronavírus elleni harcban. Fontos előrelépés volt, hogy tíz év alatt 124%-kal, 124%-kal több mint kétszeresére nőtt az Országos Mentőszolgálat költségvetése.
https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/10159697372162044

A modernizált, létszámban és eszközökben is fejlesztett Országos Mentőszolgálat ebben a helyzetben is el tudta látni a feladatait. Felfoghatatlan számokat tett közzé az Országos Mentőszolgálat!

Csak kettő ezek közül: 155 ezer fertőzöttet szállítottak kórházba az elmúlt bő egy évben, és másfél millió koronavírustesztet végeztek el.
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a Növekedés.hu-nak adott terjedelmes interjúban tárta a nyilvánosság elé a mentők járvány alatti tevékenységét, számszakilag az alábbi dolgok derültek ki az 1956-os forradaloméhoz vagy a világháborúkéhoz fogható terhelésről:

* 12 millió pár gumikesztyű, fél millió védőruha és 3,5 millió maszk fogyott
* több mint ezer ember vett részt napi 3-4 ezer mentési feladatban, akár 20 ezer tesztet is elvégezve
* a mintavételeket a kezdetektől 100 fős telefonközpont segítette önkéntesekkel, vöröskeresztesekkel, medikusokkal, betegszállítókkal
* elérhetővé vált 100 mintavételi pont (ennek ma körülbelül felére van már csak szükség)
* a járvány csúcspontján 400 mobil mintavételi egység működött
* 1,233 mintát vettek le, a napi csúcs 20 ezer volt - időközben digitalizálták a folyamat nagyját, hogy ne vesszenek el adatok és ne váljon kezelhetetlenné a munkavégzés terhe
* az elmúlt hetekben milliós nagyságrendben küldtek ki sms-eket
* a járvány csúcspontján napi 1500 koronavírus szállításuk volt
* 4,5 kilométert tettek meg, 155 ezer gyanús vagy igazoltan fertőzött beteget vittek kórházba csak a covid miatt
* 3 milliárd forintot emésztett fel tavaly a védekezés, ennek jelentős része túlóradíj volt
* 2,5 százalék volt a mentősök közti fertőződési arány (nem mind munkavégzés közben lettek betegek), minden esetben 100 százalék táppénzt fizettek

Csató Gábor azt is elárulta, a járványhelyzet fokozódásával - nemzetközi mintára - leválasztották a koronavírus-mentő tevékenységet az általánosról, így sikerült tartani a színvonalat, kvázi "két mentőszolgálat" létezett.

Kapcsolódó:
A hazudozó Hadházy újabb rémhírét cáfolta a Mentőszolgálat
Nem az ellátás omlott össze, hanem a baloldali álhírgyár!
https://szamokadatok.hu/Post/3140/A_hazudozo_Hadhazy_ujabb_remhiret_cafolta_a_Mentoszolgalat
Ebben a cikkben összeszedtük az egészségügyi fejlesztésekről, béremelésekről szóló információkat
https://szamokadatok.hu/Post/2962/Ma_van_a_magyar_apolok_napja
A Mentőszolgálat és az egészségügy fejlesztése folyamatos
https://szamokadatok.hu/Post/2733/Ujabb_3_milliard_forint_a_lathatoan_romokban_levo_Mentoszolgalatnak

Forrás: https://infostart.hu/belfold/2021/05/06/felfoghatatlan-szamokat-tett-kozze-az-orszagos-mentoszolgalat
https://novekedes.hu/interju/a-mentoszolgalat-jarvanymerlege-155-ezer-fertozott-korhazba-szallitasa-es-majdnem-1-5-millio-covid-teszt

Címkék: Egészségügy 

550 milliárd forintot spóroltunk a keleti vakcinák beszerzésével!

550 milliárd forintot spóroltunk a keleti vakcinák beszerzésével!

👉A kormány egyetlen helyes döntésével több ezer életet mentett meg, másfél hónappal korábban tudtunk nyitni, és még a "stadionozóknak" is kedveskedett :) A megspórolt összeg a stadionépítésekre fordított pénz több mint másfélszerese!

ÓRIÁSI ÖSSZEGET SPÓROLT MEG A MAGYAR GAZDASÁG A KELETI VAKCINÁKNAK KÖSZÖNHETŐEN

Óriási összeget spórolt meg a magyar gazdaság a keleti vakcináknak köszönhetően – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás a közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta: a magyar gazdaságot a zárás alatt napi 10-15 milliárd forint veszteség érte.

Megjegyezte, hogy a 4 millió átoltottat a keleti vakcinák nélkül másfél hónappal később lehetett volna elérni. Ezalatt a másfél hónap alatt a magyar gazdaságot több mint 550 milliárd forintnyi veszteség érte volna – jelentette ki, hozzátéve: ezt az összeget vagy legalábbis a jelentős részét sikerült megspórolni a keleti vakcináknak köszönhetően.

Vagyis az orosz és a kínai vakcina beszerzése – az életmentés és az újraindítás mellett – gazdasági szempontból is jó döntés volt – fogalmazott az államtitkár, hangsúlyozva, „minél többen oltatjuk be magunkat, annál előbb kapjuk vissza régi életünket”.

Mivel a "stadionozásnak" Magyarországon nagy hagyományai vannak, ezért íme még további 3 cikk ebben a témában!
A magyar állam több milliárd forintot nyert a Groupama Aréna felépítésén!
https://szamokadatok.hu/Post/3283/A_magyar_allam_tobb_milliard_forintot_nyert_a_Groupama_Arena_felepitesen
A balliberális kormányok többszörös kárt okoztak a stadionok költségénél. Az autópályák PPP szerződései a stadionépítésekre szánt összeg 8,5-szeresét vitték el, és ebből nem épült semmi, ez csak a keletkezett kár!
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszoros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel
A stadionozás, avagy az évtized demagógiája. Az összes állami költség 0,18 százaléka ment el az összes épült stadionra, 99,82 százaléka pedig minden egyébre.
https://szamokadatok.hu/Post/899/A_stadionozas_avagy_az_evtized_demagogiaja

Videó: https://www.facebook.com/menczer.tamas/videos/830487990886093
Forrás: https://demokrata.hu/gazdasag/oriasi-osszeget-sporolt-meg-a-magyar-gazdasag-a-keleti-vakcinaknak-koszonhetoen-378294/

Címkék: Egészségügy  Gazdaság 

Magyar siker!

Mi érjük el Európában először azt az állapotot, hogy van elég oltóanyag minden olyan ember beoltására, aki kéri

Magyar siker!

Ez nem kevesebbet jelent, minthogy Magyarországon fordul át először az oltóanyagok piaca keresleti piacból kínálati piacba.

Mindez annak köszönhető, hogy időben léptünk, a vakcinákra pedig nem ideológiai kérdésként tekintettünk, így a szélrózsa keleti és nyugati irányából is vásároltunk annak érdekében, hogy megvédjük a magyar emberek életét, egészségét.

Szijjártó Péter: Ön és csapata hatalmas munkát végeztek, ezért tisztelet és hála illeti meg Önöket!

Kapcsolódó:
👉Nincs megállás! Fel, győzelemre! Ellenségeinket legyőzzük, nem teszünk kivételt a láthatatlan ellenséggel, a vírussal sem!
https://szamokadatok.hu/Post/3372/Nincs_megallas_Fel_gyozelemre
👉4 000 000!
https://szamokadatok.hu/Post/3369/4_000_000
👉A baloldal oltásellenes kampánya:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565
👉Hazugságok példákkal. Videó.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842

Forrás: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/321026612723229
https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/554720518841240
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-13
https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/tajszam-nelkul-is-lehet-oltani-magyar-allampolgarokat-es-itt-elo-kulfoldieket-3735997/

Címkék: Egészségügy 

Nincs megállás! Fel, győzelemre!

Ellenségeinket legyőzzük, nem teszünk kivételt a láthatatlan ellenséggel, a vírussal sem!

Nincs megállás! Fel, győzelemre!

Most már van elegendő vakcina, innentől kezdve a mi kezünkben van a sorsunk, a jövőnk! A kormány mindent megtett annak érdekében, hogy minél hamarabb rendelkezésre álljanak a vakcinák, és most már eljött az a pont, amikor nem a vakcinák rendelkezésre állása lesz a szűk keresztmetszet, hanem az oltási hajlandóság. nagyjából 5 millió emberről már tudható, hogy be fogja oltani magát, de ez még mindig nem elegendő! A korlátozásoknak hamarosan vége lesz, ezért mi mindenki arra kérünk, hogy saját maga és környezete, családja érdekében regisztráljon, ha még eddig nem tette!

Nem a vakcináktól kell félni, hanem a vírustól, annak súlyos, esetleg végzetes következményeitől. Több ezer ember azért veszíthette el az életét, mert a sarlatánoknak és az oltásellenes baloldali pártoknak hitt, akik részben kérdőre vonták a vírus létezését, annak komolyságát, másrészt pedig megpróbálták aláásni a vakcinákba, a magyar szakemberekbe, a magyar egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat. Butaság lenne azt állítani, hogy ez nekik egyáltalán nem sikerült, sajnos vannak olyanok (kevesen!), akik még mindig nyomják az oltásellenes propagandát, mindenféle áltudományos baromságokkal próbálják meg alátámasztani saját, beteges elképzeléseiket. Ezek az emberek nem csak magukkal tolnak ki, de a környezetükben élő, hozzájuk hasonló tévhitben élőket is, hiszen amikor a teljes nyitás megtörténik, akkor már késő lesz "a Zorbánt" hibáztatni! Vakcina lesz, és azt bármikor bárkinek beadják, de aki nem jelentkezik, azt kényszeríteni nem fogja senki sem.

Összegezve tehát: Nem Orbánnal toltok ki, hanem magatokkal és szeretteitekkel. Nagy felelőtlenség, főleg a gyerekeket nevelő felnőttek esetében az oltások elutasítása! Ezek az emberek nem gondolnak bele abba, hogy ha velük bármi történik, akkor ki fogja majd a gyerekeiket felnevelni? Milyen sorsuk lesz az ilyen felelőtlen szülők árván maradt gyerekeinek?

https://vakcinainfo.gov.hu
Ha ezt olvasod, még nem késő! Regisztrálj!
PS: Mi ma megyünk a második adagért :)

Adatok: https://public.flourish.studio/visualisation/5615347/?utm_source=showcase&utm_campaign=visualisation/5615347
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-13

Címkék: Egészségügy 

Álhír: “Romokban az egészségügy”

Valóság: Sorra újulnak meg és épülnek a köznevelési, egészségügyi és szociális intézmények országszerte!

Álhír: “Romokban az egészségügy”

Mielőtt bárki azt mondaná, hogy ez egy "kiragadott példa", eláruljuk, hogy legújabb videónkban számtalan ehhez hasonló fejlesztést mutatunk be! Egészségügyi beruházásokkal kezdődik, majd oktatás jön, utána műemlék épületek, sport, közlekedés, járművek, parkok, fásítás, települések fejlesztése, stb. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/287195332858965
Ebben a cikkben pedig összegyűjtöttük, hogy hogy fejleszti a kormány a Nemzet Fővárosát.
https://szamokadatok.hu/Post/3353/Budapest_kivereztetese

Teljeskörűen rekonstruálták a szakrendelőt, és egy új pszichiátriai épületet is kialakítottak Dunakeszin

A korszerűsítési munkálatokat és az új épület kialakítását a LATEREX végezte el. (Nem "Lölő")

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretén belül bővítették és felújították a Dunakeszi szakrendelőt. A projektben a Pest megyei város egészségügyi központjában új épületet kapott a pszichiátria, és megvalósult a szakrendelő teljes körű rekonstrukciója és bővítése is.

A kivitelezések 2019 szeptemberében indultak, és a szakrendelő idén március közepén teljeskörűen el is készült. A pszichiátria különálló új épületének felépítése mindössze 9 hónap alatt sikeresen befejeződött, és 2020 augusztusában használatbavételi engedélyt kapott.

A szakrendelések a felújítás idején is működtek
A szakrendelő a 70-es években készült nyeregtetős, vasbeton pillérvázas és vasbeton szendvicspaneles épület, amely 2015-ben teljes körű energetikai felújításon esett át.

A rekonstrukció különlegessége, hogy a munkálatokat egy működő szakorvosi intézményben munkaidőben kellett megvalósítani, emellett az épület közepén egy teljesen új vasbeton szerkezetű 1600 kg-os teherbírású személyliftet alakítottak ki, valamint a meglévő liftaknát magasították egy emeleti szinttel.

A belső átalakítás során közbenső födémeket építettek be, a műtőt a kedvezőbb műszaki megoldások miatt a tetőtérből áthelyezték a földszintre. Az épület északi és keleti szárnyában a 2-2 szinten nyitott födémmezőket bezárták, a meglévő vasbeton tartógerendákra új monolit vasbeton födémlemez épült 19 cm szerkezeti vastagsággal, majd erre került az új rétegrend kialakítás.

Az új pszichiátriai épületben 4 rendelőt és 2 csoportszobát alakítottak ki
A pszichiátria a meglévő szakorvosi rendelőintézettől függetlenül, a telek délkeleti oldalán épült, a munkálatokat itt egy földszintes garázs elbontásával kezdték.

A lapostetős, monolit vasbeton attikafalas épület, tartószerkezetéből adódóan síkalapozási rendszerű, a tervezett pilléreket talpgerendák kötik össze, melyek sávalapokra, illetve kiszélesedő tömbalapokra támaszkodnak.

A szerkezetileg pillérvázas, kitöltő falas épület részben három-, nagyobb részben kétszintes, így tömegében átmentet alkot a szomszédos lakóépületek és a szakorvosi rendelő épülete között.

Az új épületben az alábbi helyiségeket alakították ki:
- a földszinten: 4 rendelő, 1 nővérszoba, 1 asszisztensi szoba és egy központi váró a hozzá tartozó funkciókkal (mosdók, takarítószer raktár, hulladéktároló);
- az I. emeleten: 2 csoportszoba, 1 iroda, 1 teakonyha, 1 dolgozói öltöző és a központi váró a hozzá tartozó funkciókkal (mosdók, takarítószer raktár).

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/04/teljeskoruen-rekonstrualtak-a-szakrendelot-es-egy-uj-pszichiatriai-epuletet-is-kialakitottak-dunakeszin

Címkék: Egészségügy 

Minden vakcina hatékony!

Mi lenne, ha a baloldal kormányozna – 5. rész

Minden vakcina hatékony!

A Kormány nemrégiben közzétette, hogy a különböző vakcinákkal mindkétszer beoltottak közül hányan fertőződtek meg koronavírussal vagy hunytak el. Ezt átszámolták százezer főre vetítve is, amely szemléletessé tette a hatékonyságot. Kijelentették, hogy ezzel bizonyítható, hogy minden alkalmazott vakcinatípus hatásos.

A balliberális álhírgyártó propaganda természetesen kapásból „megértette” az üzenet lényegét, és mindenféle indokokkal tovább folytatták oltásellenes kampányukat. Lassan mondjuk, hogy ők is értsék, a Kormány azt bizonyította, hogy minden oltóanyag hatékony, és nem az oltóanyagok összehasonlítása volt a céljuk. Még akkor sem, ha a Szputnyik és a Sinopharm oltások jobban teljesítettek, mint a Pfizer.

Ha a vakcinák hatékonyságát akarták volna egymáshoz mérni, akkor mindenféle súlyokat vezettek volna be az oltottak korával, második dózis óta eltelt idővel, alapbetegségekkel fűszerezve. Ettől függetlenül célszerű lenne újra lefuttatni ezt a kimutatást mondjuk két-három hónap múlva, hogy még biztosabb lábon álló adatokat lássunk.

Ami egyértelműen jelzi az oltások hatékonyságát, az a lélegeztetőgépen és kórházban levők számának drasztikus csökkenése. Míg 1 hónappal ezelőtt több mint 1500-an voltak lélegeztetőgépen és 12 ezren kórházban, addig ma már 700 körülire csökkent a lélegeztető gépen levők száma és 6000 alá esett a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma.

Ha megnézzük a pandemia.hu grafikonját, amit kitettünk, akkor láthatjuk, hogy a harmadik hullám tetőzése után milyen mértékben indult csökkenésnek a kórházi betegek és lélegeztető gépen levők száma a második hullám görbéjével összevetve.

Elég meggyőző. Ezért biztatunk mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra és a számára felajánlott vakcinát fogadja el.

Bele se merünk gondolni, hogy mi lenne, ha a baloldal kormányozna és a nagyjából 40%-os átoltottság helyett az EU 22%-os átoltottságával küzdenénk a vírus ellen. Főleg egy olyan helyzetben, amikor az indiai mutáns is elindult világhódító útjára. Mind az öt jelenleg alkalmazott vakcina hatékony lehet a COVID-19 eddigi legpusztítóbb válfaja, az indiai mutáns ellen.

Aki nem regisztrál és nem oltatja be magát, az az életével játszik.

Jelen sorozat korábbi részeiben már dicsértük az oltási terv zsenialitását, az átoltottság növelésének folyamatosságát, a logisztikai trükköket az EUs és keleti vakcinák felhasználását illetően.

Az Operatív Törzs beszámolói alapján azt a következtetést vontuk le, hogy a dózisok beadásával történő optimalizálás során korábban a Pfizer, Moderna, AstraZeneca vakcinákkal első körös oltásokat végeztek nagyobb részben. Tehát az első dózis adta védelmet a lehető legtöbb ember megkaphatta, aki jelentkezett. Tehát minden rendelkezésre álló vakcinát eloltottak úgy, hogy csak annyi maradjon, ami a második körös oltásokhoz éppen akkor kell. Most bebizonyosodott ez a feltételezés, ugyanis „A kedden érkezett Pfizer/BioNTech-szállítmányt a második körös oltásra fogják felhasználni, illetve a fennmaradt vakcinákat a 16-18 éves fiatalok számára különítik el.”, írja az Origo. Miközben az EUs vakcinákat nagyrészt második dózisként adják már jelenleg, a kínai oltóanyag milliós nagyságrendben újra első dózisként brillírozhat és még Szputnyikból is van 200 ezer első dózisunk. Ez teszi lehetővé, hogy aki akarja, azt pár héten belül beoltsák. Ha nem vigyázunk, akkor rövidesen több vakcina lesz, mint oltandó.

Előzmények:
👉Tudományos és gyakorlati tények a baloldal által támadott vakcinákról
Mi lenne, ha a baloldal kormányozna – 4. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3320/Tudomanyos_es_gyakorlati_tenyek_a_baloldal_altal_tamadott_vakcinakrol
👉Azért adható be több Pfizer vakcina, mert keleti vakcinánk is van
Mi lenne, ha a baloldal kormányozna – 3. rész
https://szamokadatok.hu/Post/3282/Azert_adhato_be_tobb_Pfizer_vakcina_mert_keleti_vakcinank_is_van
👉Mi lenne, ha a baloldal kormányozna? - 2. rész
Nagy bajban lennénk a vakcinákkal is
https://szamokadatok.hu/Post/3208/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_2_resz
👉Mi lenne, ha a baloldal kormányozna? - 1. rész
Nagy bajban lennénk a vakcinákkal is!
https://szamokadatok.hu/Post/3170/Mi_lenne_ha_a_baloldal_kormanyozna_-_1_resz

Forrás:
https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/5439413329464676
http://pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-sokkal-veszelyesebb-az-indiai-mutans-mint-eddig-gondoltuk/l7b80j6
https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/kicselezi_az_indiai_koronavirus-mutans_az_oltasokat/20210426122938
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-12
https://www.origo.hu/itthon/20210428-operativ-torzs-tajekoztato-2021-aprilis-28.html

Címkék: Egészségügy 

Miközben mindenki aludt, a madarunk újabb 480 000 Szputnyik vakcinát hozott Budapestre!

A keleti nyitás gazdaságilag is jó döntés volt, most pedig életeket ment!

Miközben mindenki aludt, a madarunk újabb 480 000 Szputnyik vakcinát hozott Budapestre!

Szijjártó Péter tett ki erről egy videót: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/5373441386031487

Szombaton kínából érkezett 600 000 adag Sinopharm vakcina
https://szamokadatok.hu/Post/3334/A_Nagyvas_csurig_pakolva_irany_Budapest_Szijjarto_Peter
Ennek köszönhetően a beoltottak aránya nálunk 37%, míg az unió átlaga 21% (amit a mi átlagunk javít)
https://szamokadatok.hu/Post/3348/Kommentar_nelkul
A lekötött nyugati vakcináknak eddig csupán a 14%-a érkezett meg, míg a keleti vakcináknak a 35%-a!
https://szamokadatok.hu/Post/3325/Vakcinabeszerzesek_Tenyek_kovetkeznek
A baloldal oltásellenes kampánya:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565
Hazugságok példákkal:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842
Németország bevásárol 30 000 000 Szputnyikot:
https://szamokadatok.hu/Post/3323/Ujabb_es_ujabb_pofonokat_kap_a_baloldal
Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója elismerte Magyarország kiváló teljesítményét!
https://szamokadatok.hu/Post/3316/Hans_Kluge_a_WHO_regionalis_igazgatoja_elismerte_Magyarorszag_kivalo_teljesitmenyet

Köszönjük, hogy időben meghozták a szükséges, jó döntéseket!
A Számok több mint 20 fős csapatának tagjai közül a többség kínai vagy orosz vakcinával lett beoltva. Mi nem válogattunk, amit a magyar szakemberek javasoltak nekünk, azt elfogadtuk, hiszen minden Magyarországon forgalomban lévő vakcina bizonyítottan jó.

ADD TOVÁBB!

Címkék: Egészségügy 

Csúcsot döntött az oltáspártiság

(+kapcsolódó videók a cikk végén)

Csúcsot döntött az oltáspártiság

Immár a magyarok 80 százaléka beoltatná (egy részük már be is oltatta) magát. Az orosz és a kínai vakcinák ellen indított baloldali lejáratókampány a baloldal vesztét fogja jelenteni!

CSÚCSOT DÖNTÖTT AZ OLTÁSPÁRTISÁG (+kapcsolódó videók a cikk végén)

A magyarok 80 százaléka oltáspárti és 70 százalékuk nem ért egyet a kínai vakcina betiltásával, amit a baloldal korábban követelt – ez derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült múlt heti felméréséből.

Minden eddiginél többen, ötből négy felnőtt magyar (80 százalék) mondta, hogy már beoltották vagy tervezi, hogy beoltatja magát. Ezzel tavaly év vége óta, amióta a különféle vakcinák elérhetőek Magyarországon, lényegében megduplázódott az oltáspártiak és harmadára csökkent az oltásellenesek aránya. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy kormánynak ilyen gyorsan, ilyen széles egyetértést sikerül létrehoznia. Ráadásul a vakcinakonszenzus nem elvi kérdés, hanem személyes fáradozást is igénylő ügy.

Ábra: https://bit.ly/2PmlhYq

Lehet, hogy az egyetértés és az oltáspártiság még ennél is gyorsabban kialakult volna, ha a baloldal egyes politikusai nem kérdőjelezték volna meg az oltások szervezettségét, az oltóanyagok hatékonyságát és a regisztráció szükségességét. A fundamentális kormányellenesség ezúttal nem volt eredményes. A magyarok 64 százaléka állította a kutatás során, hogy a kormány oltási tervével elégedett. Még a kormánykritikusok 37 százaléka is ezt mondta. A megkérdezettek 73 százaléka már a keleti oltóanyagok elleni félelemkeltésből sem kér, s egyetért azzal, hogy „bármilyen vakcina jobb, mint a (koronavírus) betegség” (22 százalék nem ért egyet).

A baloldal számára különösen az elmúlt hónapokban tett állítások lehetnek még a várhatóan a koronavírusról szóló választási kampányban kellemetlenek. Gyurcsány Ferenc pártja, a DK, valóságos lejárató kampányt folytatott a keleti vakcinákkal szemben az év eleje óta, de állításaik ma már egyértelműen kisebbségi véleménynek számítanak. Azzal, a baloldali párt Facebook oldalán olvasható állítással, hogy „kérdéses az orosz vakcina megbízhatósága”, illetve „a kínai vakcinát be kell tiltani” 57, illetve 70 százaléka a magyaroknak nem ért egyet (29 és 16 százalékuk igen). Molnár Csaba, a DK EP-képviselőjének okfejtésével, miszerint a keleti vakcinákkal a magyar kormány embereket áldoz fel (2021.02.19.) a magyarok 68 százaléka szintén nem tud azonosulni (22 százalékuk viszont igen).

Ábra: https://bit.ly/3xpPBCD

Forrás: https://nezopont.hu/csucsot-dontott-az-oltaspartisag

A baloldal oltásellenes kampánya:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565
Hazugságok példákkal:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842
Németország bevásárol 30 000 000 Szputnyikot:
https://szamokadatok.hu/Post/3323/Ujabb_es_ujabb_pofonokat_kap_a_baloldal
Ausztria egymillió adag Szputnyik vakcinát vásárol
https://szamokadatok.hu/Post/3206/Ausztria_egymillio_adag_Szputnyik_vakcinat_vasarol
Nyitnak a teraszok
https://szamokadatok.hu/Post/3280/A_kormany_az_ujrainditas_kovetkezo_lepcsofokat_35_millio_beoltott_emberben_hatarozta_meg
4 millió beoltottnál további korlátozások feloldása jön
https://szamokadatok.hu/Post/3327/Hamarosan_nyitas

Címkék: Egészségügy