Címke: Egészségügy

Újabb hazugság a tesztelésről

A videóban a baloldali politikus nyilván arra gondol, hogy ha valaki ÖNKÉNT, TÜNETMENTESEN, HOBBI SZINTEN tesztelteti magát, akkor annak fizetnie kell érte, hatósági áron 19 500 forintot, és azt a hamis látszatot kelti a "kétszer kell fizetnie" kijelentésével, hogy ezt a tesztet egyszer megveszi a magyar állam az adófizetők pénzéből, majd másodszor pedig a végfelhasználó fizeti ki, csak a bibi ezzel ott van, hogy ha a végfelhasználó kifizeti, akkor az adófizetői pénz is visszakerül a helyére, tehát nincs ebben az esetben sem kétszer kifizetve.

A valóság pedig az, hogy az eddig elvégzett 680 000 teszt túlnyomó többsége a hatóság, a kórházak illetve a háziorvosok által lett elrendelve, és így INGYENESEK voltak a betegek számára.

Ezen is csak a magyar baloldal tud lovagolni, csak a magyar baloldal tudja gyorsabban terjeszteni az álhíreket, mint amilyen gyorsan a vírus terjed, és csak a magyar baloldaltól kell megvédeni a munkahelyeket a vírus mellett.

Ebben a videóban meg Dömötör Csaba cáfolja zseniális módon a hazug Dobrev Klára által terjesztett álhíreket. https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/2794839657397681

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!
Köszönjük, Hollik István!

Címkék: Egészségügy  Gyurcsány 

A számok nem hazudnak: ezért kelt feleslegesen pánikot vírus-ügyben a baloldal

A számok nem hazudnak: ezért kelt feleslegesen pánikot vírus-ügyben a baloldal

Magyarországot nem csak a vírustól, de a baloldaltól is meg kell védenünk.
Emlékezzünk: Az első hullám elején kiabáltak, hogy nincs elég lélegeztetőgép, aztán kiabáltak, hogy miért vettünk lélegeztetőgépeket, most megint hazudnak, hogy nincs elég.
https://szamokadatok.hu/Post/1921/Ismet_onmaguknak_is_ellentmondva_hazudik_a_DK
https://szamokadatok.hu/Post/1784/Gyalazat_amit_a_baloldal_a_jarvany_kapcsan_muvel

A baloldali álhírekkel ellentétben a magyar egészségügy felkészült a koronavírusjárvány második hullámának kezelésére.
A sajtóban megjelent kamuhírekkel és a baloldal hazug állatásaival ellentétben szeretnénk leszögezi, hogy a kórházakban van elég hely, van elég lélegeztetőkészülék, és van elegendő szakember is - hívja fel a figyelmet közleményében az EMMI.

A tények nyelvén ez a mai napon, 1839 lélegeztetésre alkalmas ágyat jelent, melyből 812 koronavírus kezelésére lett felkészítve, ezeken jelenleg összesen 29 koronavírusos beteg fekszik. A további ágykapacitásokról: 9487 kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, melyből a mai napon 384-et használnak valamint, több mint 16 000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre.

Ezek a kapacitások szükség esetén tovább bővíthetőek. A járvány kezelésére még a tavasz folyamán kidolgozott a magyar egészségügy egy tervet, ennek lényege, hogy azért végezzük kevés kórházban a covidos betegek kezelését, hogy minimalizáljuk a fertőzés kockázatát.
Ha azonban egy kijelölt intézmény megtelik, akkor az előzetes terveknek megfelelően egy következő intézmény lép be a koronavírusos betegek ellátási körébe, ahova más intézményből irányítanak át egészségügyi dolgozókat, orvosokat, nővéreket és technikusokat.

Minden eszköznek és minden azt kezelő egészségügyi szakembernek megvan a helye. Arra kérjük a baloldalt, hogy ne ugyanazt tegyék mint a járvány első hulláma idején, a kamuvideók és a kamuhírek gyártása helyett inkább a védekezést segítsék – írják.

Forrás: https://888.hu/ketharmad/a-szamok-nem-hazudnak-ezert-kelt-feleslegesen-panikot-virus-ugyben-a-baloldal-4273180/

Címkék: Egészségügy 

Zöld mezős beruházás keretein belül költözhetett új épületbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gasztroenterológiai szakrendelése

(index és 444 olvasóknak "stadion")

Zöld mezős beruházás keretein belül költözhetett új épületbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gasztroenterológiai szakrendelése

Jó látni, hogy még a pandémiás helyzet közepette is, - amely emberfeletti terheket ró az egészségügyre - növekszik a fejlesztések száma, és korszerű, modern körülmények között gyógyulhatnak a betegek.

Átadták a miskolci gasztroenterológiai profilú szakrendeléseket

Új épületbe költöztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai profilú szakrendelései idén, még az év elején.

A zöldmezős beruházás építését/kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. munkatársai végezték, és az ütemtervnek megfelelően fejezték be a munkát; ennek köszönhetően a megyei tagkórház belgyógyászati tömbje egy teljesen új gasztroenterológiai épületegységgel bővült. Az ünnepélyes átadást ez év március elejére tervezte az egészségügyi intézmény, ám a világméretű pandémia közbeszólt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház területén, a meglévő Onkosebészeti épület és a Belgyógyászati épületek közötti építették meg az új gasztroenterológiai szakrendelő részt, amely főbejárattal kapcsolódik a belső udvari térhez, mozgáskorlátozott bejárattal az udvaron kialakított 78 férőhelyes térburkoló kővel és parkosított zöldfelülettel ellátott parkoló területhez, valamint belső ajtókkal az onkosebészeti pavilon és a belgyógyászati-kardiológiai épülettömb földszinti szakrendelőinek elérhetőségéhez.

Az új épületben kialakították a 100 fő elhelyezését biztosító betegvárót – betegirányító pulttal, a 7 vetkőző fülkével ellátott rendelő-vizsgáló egységet, egy kétágyas fektető helyiséget, központi endoszkóp mosóhelyiséget, betegforgalmi és személyzeti szociális vizesblokkokat, valamint raktárhelyiségeket.

A rendelő-vizsgáló helyiségek orvosszakmai funkciók szerint:

- 1 gasztroenterológiai szakrendelő
- 1 gasztroenterológiai vizsgáló-kezelő
- 2 colonoscopia vizsgáló-kezelő
- 1 UH vizsgáló és terápiás colonoscopia kezelő
- 1 db IBD (irritábilis bélszindróma) szakrendelő
- 1 db IBD kezelő

Az új épületrész beépített alapterülete: 676 négyzetméter.

A beruházás összköltsége: bruttó 674 millió forint – saját forrás.

A kivitelezés 2019. március 11-én kezdődött, 2019 novemberében fejeződött be. Az új betegellátó egységben (a kórházi mobiliákkal és egészségügyi gép-műszerekkel történő felszerelést követően) a szakmai ellátás január 13-tól indult.

Forrás: https://borsodihir.hu/helyben-jaro/2020/09/atadtak-a-miskolci-gasztroenterologiai-profilu-szakrendeleseket
https://www.facebook.com/bannegalboglarka/posts/3357453550941454 Bánné dr. Gál Boglárka

Címkék: Egészségügy 

Itt a járvány második hulláma, ezért ismét elővették az egészségügyet

Vége a Balaton körüli hazudozásnak, a tanévkezdéssel kapcsolatos álhírek is megvoltak

Itt a járvány második hulláma, ezért ismét elővették az egészségügyet

Az "Ez a Lényeg" nevű, a baloldali álhírgyárak között is dobogós szennylap írt egy olyan cikket, hogy "Nem vicc! Fizetésemelés helyett focimeccs-belépőt kapnak az ápolók!"
A cikk alapján valamelyik újságíró azt állítva, hogy az ápolók bére túlórákkal együtt is 180 ezer forint kérdést tett fel Gulyás Gergelynek a nemrég véget ért Kormányinfón, az államtitkár pedig precíz választ adott, mint mindig, ezúttal a NAV-tól lekérdezett adatok alapján ismertette a számokat.

Nos a valóság: Az ápolók idei eddigi bruttó átlagbére 303 961 forint, és ehhez jön az 500 000 forintos jutalom, amit ha havi szintre leosztjuk 12-vel, akkor az idei éves átlag havi bruttó bérük 345 627 forintra nő. Az ápolók bére idén januárban 14 százalékot nőtt, novemberben további 20 százalékot fog nőni, 2022-ben meg újabb 30 százalékot és eléri a bruttó 460-470 ezer forintos szintet.

Pont azok feszegetik ma a béreket, és kiemelten az egészségügyi dolgozók bérét, akik 8 éven keresztül gyakorlatilag befagyasztották a bérüket, figyelembe véve a 2002-2010 közötti összesen 42,6 százalékos inflációt, a bérek vásárlóértéke akkoriban jelentősen csökkent!

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás:
A számok a videóban kb. 1 óra 47 perctől hallhatóak
https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/332173198017240
Korábbi cikkeink:
https://szamokadatok.hu/Post/1166/Ismet_nyilatkozik_Gyurcsany_egeszsegugyi_allamtitkara_a_partpolitikai_feladatokat_vegrehajto_MOK_elnoke_Kincses_Gyula
https://szamokadatok.hu/Post/178/Egeszsegugyi_szakdolgozoi_es_az_apoloi_berek

Címkék: Egészségügy 

Az ellenzék és lakájmédiájuk ismét hazudnak a tb-törvényről

Lerágott csontot vettek elő ismét, és önfeledten osztják, mintha nem lenne holnap, és mintha nem lett volna ez már korábban tételesen cáfolva

Az ellenzék és lakájmédiájuk ismét hazudnak a tb-törvényről

Ami a legaljasabb az egészben, hogy a hazug cikküket az Országos Mentőszolgálat munkatársait és gépkocsiját ábrázoló képpel terjesztik. Az OMSZ nem ellenőrzi a biztosítotti jogviszonyt, ha valaki balesetet szenved, egyéb okok miatt sürgősségi ellátásra szorul, azt minden esetben ellátják, ha indokolt kórházba is szállítják, még akkor is, ha az illető külföldi állampolgár, menekült, stb. Azt ugye senki sem hiszi, hogy egy baleset helyszínén otthagyják a sérültet és hazamennek, mert annak nincs TB-je?

A sürgősségi ellátás is, és minden ellátás elérhető azoknak, akik szeretnék, hogy elérhető legyen. Olyan ez, mint a kötelező biztosítás az autó esetében: lehet kocsikázni anélkül is, csak ha balesetet okozol, akkor nagy bajba kerülsz. A biztosítotti jogviszonyról mindenkinek gondoskodnia kell, és erre mindenkinek lehetősége is van - azoknak is, akiknek átmenetileg nincs havi 7710 forintjuk, azaz napi 257 forintjuk arra, hogy rendelkezzenek érvényes egészségbiztosítással. A szociálisan rászorulók a törvény erejénél fogva továbbra is automatikusan és ingyenes jogosultak az egészségügyi ellátásra. A törvény a potyautasokat szűri ki, és sajnos volt belőlük elég sok! ("mipénzünk, ugye, elvtársak?")

Az ellenzéknek állítólag fontos az egészségügy, de kórházstopot hirdettek, meg akarják akadályozni a kórházépítéseket és a tb-törvény alaptalan támadásával azt is, hogy tiszta pénzügyi viszonyok legyenek az egészségügyben. Amit a baloldal művel az új tb-törvénnyel kapcsolatban az nettó rémhírterjesztés - mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András az MTI-nek csütörtökön.
Továbbra is teljes körű egészségügyi ellátásra jogosult minden gyermek, minden tanuló, minden kismama, minden nyugdíjas, minden álláskereső, minden biztosított munkavállaló, rászoruló, hajléktalan, és a módosítás nem érinti a sürgősségi ellátást és a mentést sem - közölte.

A tb-törvény módosításának egyetlen célja van, hogy az idén eddig feltárt 75 ezer adóelkerülőnél ösztönözze az egészségügyi járulék rendszeres fizetését - tette hozzá.

A baloldali pártok a törvény támadásával azok mellé a feketéző cégek mellé állnak, amelyek nem jelentik be alkalmazottaikat - jelentette ki Tállai András, hozzátéve, hogy ezzel azokat a csalókat támogatják, akik elveszik dolgozóiktól az egészségügyi ellátást és a nyugdíjat.

A baloldal megint az adócsalókat, ügyeskedőket próbálja védeni a munkavállalókkal és a jogkövetőkkel szemben - mondta. A baloldal rémhírterjesztésével szemben a valóság az, hogy aki eddig jogosult volt egészségügyi ellátásra, az ezután is jogosult marad, vagyis senki nem szorul ki az állami egészségügyből - mondta Tállai András.

Az, hogy ki hogyan juthat hozzá ingyenesen az állami egészségügyi szolgáltatáshoz, szintén nem változik: vagy járulékot fizet, vagy a törvény jogosítja fel erre, mint például a nyugdíjasokat, diákokat, kismamákat, munkanélkülieket, szociálisan rászorulókat, hajléktalanokat.

Csak az idén már 75 ezer ilyen potyautast szűrt ki az adóhivatal, akik 6,6 milliárd forint értékű járulékot nem fizettek be, ezzel nemcsak a költségvetést, hanem a többi tisztességes adófizetőt is megkárosították - mondta az az államtitkár.

A módosítás 2020. július 1-én léphet hatályba, ez kellő időt hagy a felkészülésre. A TAJ-szám csak abban az esetben válik automatikusan érvénytelenné, ha valaki júliustól legalább háromhavi egészségügyi szolgáltatási járulék tartozást halmoz fel - tette hozzá a politikus. Mindössze napi egy kávé áráért teljes körű egészségbiztosítás jár - húzta alá.

Továbbra is az EU-ban a magyar közteherviselési rendszer kéri el az egyik legkisebb összeget azért, hogy az adófizetők hozzáférhessenek az egészségügyi ellátórendszerhez. De az nem fair, hogy a társadalombiztosítási kockázatközösség fizető tagjai finanszírozzák a nem fizetők ellátásait is - mondta.

Hiába riogat az ellenzék, az új rendelkezések nem érintik a sürgősségi ellátást. A szabály változatlan: a mentés igénybevételéhez való jog továbbra is mindenkit megillet - hangsúlyozta. Tállai András leszögezte, tiszta viszonyok jönnek a társadalombiztosításban.

Az új rendszerben önhibáján kívül senki nem eshet el az egészségügyi ellátástól. Jelenleg a járulék befizetésére senki sem hívja fel azokat, akik más módon nem jogosultak az állami egészségbiztosításra. Így akár több évi, több százezer forintos tartozás is felhalmozódhat a magánszemélyeknél. Júliustól ez megváltozik, minden érintett tisztában lesz fizetési kötelezettségével - tette hozzá.

A szegények, szociálisan rászorultak nem maradhatnak ellátás nélkül, őket védi az új társadalombiztosítás rendszer is - emelte ki az államtitkár.

A szociálisan rászorulók a törvény erejénél fogva továbbra is automatikusan és ingyenes jogosultak az egészségügyi ellátásra. Akiknek - akár ideiglenesen is - nehézséget okoz a havi egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése, mindössze kérnie kell a fizetéskönnyítését az adóhivataltól - mondta Tállai András.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/parlamenti-allamtitkarsag/hirek/az-ellenzek-hazudik-a-tb-torvenyrol-is
A Mérce, a Népszava és a többi balliberális propagandamédia hazug cikke: https://merce.hu/2020/09/10/a-surgossegi-ellatas-sem-lesz-ingyenes-azoknak-akiknek-tb-tartozasa-van/

Címkék: Egészségügy 

Tesztelés és kontaktkutatás a valóságban

A 444 egy újabb hazugságát cáfoljuk

Tesztelés és kontaktkutatás a valóságban

TLDR: Ha nincs kontaktkutatás és csak a fertőzötteket azonosítják, akkor miért nem 100% a pozitív tesztek aránya? Vagy csak megint hazudik a 444?
Továbbra is folyamatos a balliberális álhírgyártás a teszteléssel és a kontaktkutatással kapcsolatban. Korábban azt hallgattuk, hogy „azért nincs sok fertőzött, mert nem tesztelnek”, majd a „most már azért van sok fertőzött, mert már tesztelnek”, legutóbb megjelent a „nem kell/nincs kontaktkutatás” (1) is. Rétvári Bence is helyreigazította a vágyvezérelt 444-et, mi pedig most kiegészítjük.

A kontaktkutatás és a tesztelés a WHO protokollja alapján történt eddig és történik jelenleg is (2).
Tehát Magyarországon mindenkit tesztelnek, akinek tünetei vannak. Ezen felül a fertőzött személyek kontaktjait is teszteljük, de a kontaktok kontaktjait már nem kell (3). Ezt ferdítette el a 444 (1). Bevezetésre került az utazók tesztelése is (másik opció: két hét pihenő). Súlyosságtól függően a fertőzöttek karanténban vagy kórházba kerülnek.
Ha a szabályoknak megfelelően végezzük a kontaktkutatást, valamint az utazókat is teszteljük, akkor az összes elvégzett teszt néhány százaléka lesz pozitív. Az álhírekkel ellentétben a tesztelés eredménye 24-48 órán belül megszületik.

A kontaktkutatás során a fertőzött személy kikérdezése (merre járt, kikkel találkozott a kritikus időszakban) az első és alapvető lépés. Emellett a mobiltelefonok lokáció-információit, bankkártyák forgalmi adatait, biztonsági kamerák felvételeit is segítségül hívják. Kontaktnak tekintünk minden olyan személyt, aki adott időnél hosszabb ideig a fertőzött 1-2 méteres közelében tartózkodott. Ezeket a személyeket fertőzöttségi valószínűség szerint sorrendezik, és ebben a sorrendben tesztelik és különítik el a kontaktokat. Magasabb a valószínűség annál, akivel a fertőzöttel együtt ebédelt 1 órán át, mint annál, aki a boltban mellette állt a sorban 5 percig.

Egy fertőzött esetében akár 20-30 kontaktszemély azonosítása is megtörténik, ami az összes kontaktszemély 70-90%-át jelenti. Célszerű olyan mennyiségű tesztet végezni, hogy azok maximum 3%-a legyen pozitív.
A tesztek száma valóban megnőtt az utóbbi néhány hétben. A magyarázat mindössze annyi, hogy nem adhoc tesztelés folyik, hanem a fertőzötteket és azok kontaktjait tesztelik. Tehát, ha több a fertőzött, akkor több a vizsgálandó kontakt és az elvégzendő teszt is.

Az elvégzett tesztek száma nem nőtt a fertőzöttek arányában (4 – Tesztek száma), mert amúgy is jól álltunk ebben a kérdésben. Az enyhén megnövekedett tesztmennyiség mellett a pozitív arány is emelkedett (4 – Pozitív tesztek aránya). Szeptemberig a pozitív tesztek aránya átlag 3% alatt maradt, a napok túlnyomó hányadában 3% alatt volt (4). Szeptember elején napi 4-6,5%-ra emelkedett az arány, tehát érthető, hogy Müller Cecília a tesztek szállítási kapacitás növelését (5, 6) rendelte el (a laborkapacitás elegendő). A tisztifőorvos asszony döntése mögött az áll, hogy továbbra is szakmai alapon történjen a védekezés (7).

Az ábrán kékkel az összesen elvégzett tesztek számát mutatjuk (500 ezernél tartunk). Pirossal pedig azt, hogy két beosztás között (ápr 1. előtt márc 15., utolsó rövidebb) elvégzett tesztek hány százaléka lett pozitív. Ha nem lenne kontaktkutatás, akkor nagyjából a tesztek 100%-a pozitív lenne. De mivel komoly kontaktkutatás folyik, ezért a pozitív tesztek aránya is csak néhány százalék. Ezt tervezzük most még hatékonyabbá tenni.

Forrás:
1. https://www.facebook.com/RetvariBence2018/posts/10159062242447044
2. https://apps.who.int/iris/handle/10665/331509
3. https://www.covid1001.hu/teszteles-es-kontaktkutatas-de-hogyan/
4. http://pandemia.hu/koronavirus-magyarorszag/
5. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/novelik-koronavirus-tesztek-szallitasahoz-szukseges-kapacitasat
6. https://mandiner.hu/cikk/20200909_muller_cecilia_naponta_hetezren_kernek_tesztet
7. https://youtu.be/q7vnYyzm00g

Címkék: Egészségügy 

"Romokban az egészségügy" - hazugság!

Az egészségügy 2010-ig volt romokban, azóta fejlődik minden. Íme az Országos Mentőszolgálatról egy összefoglaló képekkel, számokkal, tényekkel

"Romokban az egészségügy" - hazugság!

Add tovább a valóságot!

A kormány jelentős erőfeszítéseket tesz az életmentés folyamatos fejlesztéséért.

Kásler Miklós az OMSZ Markó utcai székházában tartott, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatón elmondta, 2010 óta több mint ‼️1000 ‼️ mentőautó cseréjére került sor. A 2019-2020 évek során 254 gépkocsit cseréltek le, közel 10 milliárd forint értékben, a gépkocsik és felszereltségük a kor legmagasabb színvonalát képviselik.

A járművek cseréjén túl ‼️255‼️ új vagy felújított mentőállomás is segíti a mentőket, és a további 21 mentőállomás építésével és megújításával szintén jelentős lépéseket tesz a kormány.

A mentőszolgálatnál használt gépkocsik átlagéletkora ‼️5‼️ év alá csökkent, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő. A korábban eszközbeszerzésre kapott forrásból folyamatos a mentőautók felszereléseinek cseréje is. A cél az, hogy emelkedjen mind a betegellátás, mind a szolgálatot teljesítők munkakörülményeinek színvonala.

A mentőszolgálat évente ‼️1,2 millió‼️ esetet lát el, mentőautóik ‼️40 millió ‼️kilométert tesznek meg.

Megújult a mentőszolgálat munkatársainak ruházata is, a korábban lízingelt 7 darab mentőhelikopter helyett ‼️9‼️ darab új helikoptert vett a kormány a Mentőszolgálat részére, Magyarország történetében először éjszakai mentésre és kötéltechnika alkalmazására is képes helikoptereket kapott az Országos Mentőszolgálat. A magyar tulajdonú helikoptereket
modern mentéstechnikai eszközökkel, lélegeztető, újraélesztő, valamint ultrahangkészülékekkel, a korábbiakhoz képest fejlettebb radar- és navigációs berendezésekkel, robotpilótával szerelték fel, alkalmasak éjszakai és kötéltechnikai légi mentésre is azokon a helyeken, ahol nem tudnának leszállni.

A nemrég kifejlesztett ‼️ÉletMentő alkalmazásal‼️ egy gombnyomással kérhetünk segítséget. Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.

1 évvel ezelőtt Több mint 1,6 milliárd forint értékben, ‼️2500 ‼️nagy értékű mentéstechnikai eszközt kapott az OMSZ. A mentőszolgálat története során ilyenre még nem volt példa.
Új defibrillátorokat, lélegeztetőgépeket, infúziós pumpákat és motoros váladékszívó eszközöket tudtak vásárolni a mentőautókba. A 70 raklapnyi, mintegy 2500 darab nagy értékű eszköz révén nem csupán a mentőautópark, hanem az eszközpark is modernizálódott.

Míg 2010-ben az Országos mentőszolgálat létszáma 6882 főt tett ki, mára ez a szám meghaladta a ‼️8000‼️főt, ezzel az a baloldali hazugság is megdőlt, hogy "nincsorvos meg nincsápoló"

Forrás:
http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/kasler_miklos_az_eletmentes_fejleszteserol
https://www.origo.hu/itthon/20190331-aprilis-1tol-uj-mentohelikopterem-omsz.html
https://www.vg.hu/kozelet/technologia-tudomany/az-eletmento-alkalmazasal-egy-gombnyomassal-kerhetunk-segitseget-1998921/
https://infostart.hu/belfold/2019/07/16/a-mentoszolgalat-tortenete-soran-ilyenre-meg-nem-volt-pelda
https://www.mentok.hu/3-3-1-a-foglalkoztatottak/
https://www.facebook.com/orszagosmentok/videos/662706771309432 (A videó végén elhangzik a 8000 fős létszám, ez friss adat)

Címkék: Egészségügy 

Mogyoród, Egészségház

Így volt "romokban az egészségügy", és a képen látható módon fejlődik ma

Mogyoród, Egészségház

2022-ben nem csak kormányt választunk, de irányt is. Fejlődni akarunk, és a nemzeti érdekeink mellett kiállni, vagy leépülni, feladni mindent, ami fontos a magyar embereknek, és szolgálni a külföldi érdekkörök kívánságait, közben elszegényedve és eladósodva.
Mi választottunk! Nekünk Magyarország az első! 🇭🇺

BEFEJEZŐDÖTT MOGYORÓD NAGYKÖZSÉG ÚJ EGÉSZSÉGHÁZÁNAK FEJLESZTÉSE

2018. szeptember elején indult az új Mogyoródi egészségház építése, amelyet a Mogyoród Nagyközség Önkormányzata a Magyar Állam 193,38 Millió forintos támogatásával valósított meg. Az új kétszintes épületben felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők, a védőnői szolgáltatás kapott helyet, valamint egy új multifunkcionális egység, mely egészségügyi szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérés elvégzésére ad lehetőséget.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata az új egészségház közel 345 Millió forintos összköltségű építését a Pénzügyminisztérium 193,38 Millió forint vissza nem térítendő támogatásával valósította meg a PM_EUALAPELLATAS_2017/23 sz. projektben. A támogatás forrása a "Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás”.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, a 2146 Mogyoród Fóti út. 18. szám alatti ingatlanon a régi gyermekorvosi rendelő és az ugyanitt található régi művelődési ház helyén épült az új kétszintes egészségház. Az emeleti 332 nm-es részen két felnőtt és a gyermek háziorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgáltatás kapott helyet, a földszinten 143 nm-en a közös használatú helyiségek mellett kialakításra került egy multifunkcionális egység szűrővizsgálatok, tanácsadás és felmérések végzésére. Az építési szerződést 2018. szeptember 10-én kötöttük meg a közbeszerzési eljárás során nyertes NF SOLAR Hungária Kft-vel. Az építési munka 2019. december 19-én zárult, megtörtént a korszerű új épület berendezése orvosi eszközökkel és bútorokkal, a használatba vételi engedély megszerzése után az épületet idén nyáron átadták.

A projektben megépített új modern egészségházban integráltan kap helyet az egész települést kiszolgáló felnőtt és a gyermek háziorvosi ellátás a védőnői szolgáltatással együtt, amely lehetőséget nyújt a szakemberek hatékony együttműködésére. A fejlesztéssel az orvosi ellátás magasabb színvonalon valósul meg, valamint létrejön a gyakoribb és szélesebb körű kiegészítő megelőző tevékenységek végzésére szolgáló infrastruktúra. Ezzel várhatóan települési szinten javul a lakosság egészségügyi állapota, az idősek ellátása és a keresőképesek gazdasági teljesítőképessége. Az ellátások összevonásával helytakarékos és költséghatékony megoldás jön létre egy teljesen akadálymentes és energia-hatékony épületben, jó közlekedéssel.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás: https://mogyorod.asp.lgov.hu/befejezodott-az-egeszseghaz-epitese

Címkék: Egészségügy 

Koronavírus kapcsán most a fiataloké a legnagyobb felelősség

De csak akkor, ha el akarjuk kerülni a szigorú korlátozásokat

Koronavírus kapcsán most a fiataloké a legnagyobb felelősség

Kásler Miklós Facebook posztjában kiemelte, hogy most a fiatalok elővigyázatosságán múlik a járvány további terjedése. Ezért arra kérte őket, hogy tartsák be a járványügyi ajánlásokat és előírásokat. Tehát fontos a maszkviselés, távolságtartás, kézmosás, fertőtlenítés, valamint az, hogy aki betegnek érzi magát az ne menjen közösségbe, illetve jelezze orvosának, amennyiben a koronavírus tüneteit tapasztalja magán. Ezekre már Müller Cecília is felhívta a figyelmet. A probléma az, hogy egyre több vírustagadóval és szkeptikussal találkozunk.
Miért is lényeges az, amit a miniszter úr és a tisztifőorvos asszony mondott? A koronavírus lefolyása eltérő idős és fiatal, beteg és egészséges emberek esetében. Míg egy életerős fiatal viszonylag hamar meggyógyul, de az is lehet, hogy tünetmentes marad, addig az idősek és betegek nagy valószínűséggel súlyos tüneteket produkálnak és kórházba kerülnek. Lehet, hogy csak lélegeztetőgép tartja őket életben a legkritikusabb időszakban. Legrosszabb esetben életüket vesztik.

A koronavírus első hulláma május elején tetőzött. A május 4-ei adatok szerint 2054 aktív fertőzött közül 1027 főt ápoltak kórháznak, azaz ennyi volt a súlyos fertőzöttek száma. Az összeesküvéselméletek rajongóinak jelezzük, hogy akkor a súlyos fertőzöttek aránya kereken 50%-a volt az összes aktív betegnek: „Biztos a zorbán rendelte el az 50%-ot.”. Tegnapra az aktív betegek száma 3805-re emelkedett, amelyből jelenleg mindössze 151 súlyos beteget ápolnak kórházban, ami 4%. Azaz a második hullámban inkább a fiatalok betegszenek meg, kevesebb a súlyos lefolyást produkáló fertőzött. Április 16-án az aktív fertőzöttek 65%-a volt kórházban.

Nagyon fontos, hogy sokan tünetmentesen vészelik át a betegséget, de ettől még másokat megfertőzhetnek. Számuk tíz-húszszorosa is lehet a tesztelésen kiszűrt betegeknek. Mivel a második hullámban sokkal több aktív fiatal és tünetmentes fertőzöttről beszélünk, mint amennyit az első hullámban láttunk, kiemelten fontos a fegyelem és az idősek védelme (Kásler Miklós és Müller Cecília erről beszélt). Azért, mert több fertőzött több másik embert tud megfertőzni. Ha megint megnő a súlyos fertőzöttek száma (ezzel együtt a halottak száma), akkor viszont újra olyan komoly korlátozásokat lesz kénytelen bevezetni a Kormány, mint az első hullámban. Nemcsak az idősek szempontjából lényeges a fegyelmezettség, hanem azért is, hogy minél előbb magunk mögött tudhassuk a második hullámot is.
Sokszor halljuk, a „most azért van több fertőzött, mert már tesztelnek” baromságot. Megnyugtatásképpen a tesztelés a WHO protokollja alapján történt és történik most is. Pont azokat tesztelik, akiket kell és úgy, ahogy kell. A szúrópróbaszerű, illetve teljes népességet felölelő tesztelés nem kivitelezhető, ugyanis a negatív teszt eredménye másnap már nem érvényes. Főleg nem működik a dolog 10 millió ember esetében.

Bocs, de ennél érthetőbben nem tudjuk elmagyarázni.

Forrás:
https://www.facebook.com/kasler.miklos.hivatalos/posts/174542607631883
https://magyarnemzet.hu/belfold/muller-cecilia-szerint-egyre-nagyobb-a-fiatalok-felelossege-8606316/
https://szamokadatok.hu/Post/1839/A_MOK_felvette_a_kesztyut_a_sarlatanokkal_szemben
https://koronavirus.gov.hu/
https://www.origo.hu/itthon/20200904-orban-viktor-radiointerju-2020-szeptember-4.html
https://azuzlet.hu/koronavirus-jarvany-merkely-bela-a-masodik-hullamot-biztosra-veszi/
https://apps.who.int/iris/handle/10665/331509

Címkék: Egészségügy 

Két irány van, és mi döntjük el, melyiket választjuk

Két irány van, és mi döntjük el, melyiket választjuk

Szokolya egy kis község Pest megyében, a Szobi járásban, lakosságának száma nem éri el a 2000 főt, de a trend növekedést mutat. A településen egy nagyon régi, romos orvosi rendelő működőtt, melyet a baloldali kormány természetesen nem újított fel, mert ők a pénzt másra költötték. Például elloptak 160 milliárd forintot a 4-es metrón, vagy 2853 milliárd forintot az M6-es autópálya építkezésén.

A Nemzeti kormány hozzájárulva a település életszínvonalának javulásához az egészségházat felújította, az intézmény 2018 óta, már két éve zavartalanul működik. A fejlesztésről Rétvári Bence számolt be Facebook oldalán, mi pedig kiegészítettük a hallottakat és a Számok oldal stílusához igazítottuk a tartalmat.

Megújult az egészségház, a betegellátás a 21-ik század elvárásainak megfelelő környezetben történik. Az intézményben háziorvosi és fogorvosi rendelés egyaránt helyet kaptak. Megújult 12 utca, energetikai korszerűsítésre került sor, tornaterem épült az iskolához, fel lesz újítva az óvoda és a bölcsőde, tankert jött létre, és még sok egyéb fejlesztésre is sor került az 500 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően.

Hajrá Magyarország! 🇭🇺
Hajrá vidék! 🇭🇺

Forrás:https://www.facebook.com/RetvariBence2018/videos/1428908794164312
https://bit.ly/2R1CC65
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szokolya
http://szokolya.hu/kozossegi-elet/galeria/category/7-szokolya-egeszseghaz-atadas

Címkék: Egészségügy