Címke: Egészségügy

Rendkívüli ütemben zajlik a tanuszodák és az iskolai, óvodai tornatermek építése 215 intézményt érintően

2020 nyaráig már 73 beruházás fejeződött be. (A tornacsarnokokat ábrázoló képet kommentben helyeztük el!)

Rendkívüli ütemben zajlik a tanuszodák és az iskolai, óvodai tornatermek építése 215 intézményt érintően

Rendkívüli ütemben zajlik a tanuszodák és az iskolai, óvodai tornatermek építése 215 intézményt érintően. 2020 nyaráig már 73 beruházás fejeződött be. (A tornacsarnokokat ábrázoló képet kommentben helyeztük el!)

Így szólt a hír a hivatalos tájékoztatási oldalon (https://www.facebook.com/kormanyzat/posts/4765418276864188)

Közben a baloldal azt hazudja, hogy a kormány nem tesz semmit az egészségmegőrzés, a sport, az egészséges életmód népszerűsítésének területén, nincs prevenció, stb.. Akkor lássuk!

Mivel szeretjük a részleteket, a pontos adatokat, a forrásmegjelölést, ezért utánajártunk azoknak. Az újonnan megépített, tervezés és kivitelezés alatt álló létesítményeket a Nemzeti Sportközpontok oldalon talltuk meg. Kiváló oldal, nem is értjük, hogy ezt a Magyarország Kormánya oldalon az adminok miért nem tették a leírásba!

📌 51 tanuszoda épült illetve újult meg és került átadásra eddig
https://mnsk.hu/tanuszodak
A teljesség igénye nélkül: Kemecse, Füzesgyarmat, Balassagyarmat, Abádszalók, Ivács, Sárbogárd, Gönc, Dunakeszi, Csenger, Gyál, Tolna, Bélapátfalva, Edelény, Putnok, Sümeg, Szob, Fehérgyarmat, Derecske, Tokaj, Baktalórántháza, Törökszentmiklós, Mezőcsát, Kisvárda.

📌 Létesítménykereső térképpel!
http://mnsk.shared.webpartners.eu/letesitmenykereso

Folyamatban lévő fejlesztések:
📌 Egymilliárd forintból épül tanuszoda Sarkadon
https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egymilliard-forintbol-epul-tanuszoda-sarkadon-3465955/
📌 Lerakták a tanuszoda alapkövét Cigándon
https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/leraktak-a-tanuszoda-alapkovet-cigandon-4622695/
📌 Tanuszoda alapkövét tették le Várpalotán
https://demokrata.hu/magyarorszag/tanuszoda-alapkovet-tettek-le-214425/
📌 Hamarosan elkészül az új Gazdagréti tanuszoda
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/akar-nyolcvanan-is-uszhatnak-gazdagret-uj-tanmedenceiben
📌 Uszodát és tornacsarnokot is kap Sarkad
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/11/uszodat-es-tornacsarnokot-is-kap-egy-hatranyos-kisterseg
📌 Tanuszoda épül Letenyén
https://www.delnyugatkronika.hu/cikkek/hirek/letenyen-is-megoldodik-az-uszasoktatas-..html
📌 Megújult egy Nyíregyházi tanuszoda
https://www.nyiregyhaza.hu/post/megujult-az-arany-tanuszodaja-hamarosan-veget-er-a-140-millio-forintos-beruhazas-2020-08-31
📌 Tanuszoda épül Tiszakécskén
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/08/bacs-kiskun-megyei-varos-gazdagodik-uj-uszodaval

📌 És akkor lássuk a tornatermeket! 47 darab épült eddig 2010 óta, több fejlesztés folyamatban- illetve tervezés fázisában vannak.
Ugyancsak, a teljesség igénye nélkül: Balatonfüred, Kőszeg, Törökszetmiklós, Sárrétudvari, Hajdúnánás, Pécs, XII. kerület, Jászfelsőszentgyörgy, Debrecen, Pásztó, Eger, Buda, Andocs, Báránd, Csanádpalota, Dunaalmás, Érd, Erk, Görgeteg, Kaba, Kistarcsa, Konyár, Nagyberény, Nagyrábé, Nyírbogát, Sárrétudvari, Szerep, Zichyújfalu, Dabas, Gárdony, Jászfelsőszentgyörgy, Pázmánd, Szomód, Hejőpapistb.

Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program

A kormány 2014-ben döntött a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program elindításáról. Az a cél, hogy olyan európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák épüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését elősegítve így az adott település köznevelési feladatainak ellátását.

Nyolcszáz iskolában történtek fejlesztések, összesen 51 tanuszoda, 47 tornaterem, 44 tanterem, 15 teljesen új iskola épült, a budapesti agglomerációban 16 további iskola fejlesztése van folyamatban.

Jelentős digitális fejlesztések is zajlanak: szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az iskolákban, valamint 100 ezer informatikai eszközt szereztünk be a tanulóknak és a pedagógusoknak. A szülők terheinek csökkentésére is jelentős támogatásokat nyújtanak. mára már minden általános és középiskolás diák ingyen kapja a tankönyvet. Több mint fél millió gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen. Ingyenes a nyelvvizsga és a középiskolásoknak az 2021-es évtől ingyenes külföldi nyelvtanulásra is lehetőségük lesz.

A pedagógus-béremelés vonzóbbá tette az életpályát, és emellett ösztöndíjak segítik a pedagóguspályára készülő fiatalokat. Még a nyári szünetben megérkezik a tanárok emelt fizetése. Augusztusban kapják meg a pedagógusok a korábban bejelentett 10 százalékos emelést. 2019-ben már 355 milliárd forinttal költöttek többet pedagógusbérekre, mint 2010-ben.

A mellékelt képen 9 település tanuszodája látható, a forrásnál megjelölt interaktív térképen az összes létesítmény megtekinthető. Külön figyelmükbe ajánljuk a „kivéreztetett Budapestet”

Forrás:
http://mnsk.shared.webpartners.eu/letesitmenykereso
https://www.origo.hu/itthon/20191122-emmi-tobb-tamogatas-az-iskolak-fejlesztesere-a-pedagogusok-berere-a-diakok-es-szuleik-tamogatasara.html
https://www.origo.hu/itthon/20200623-augusztusban-megkapjak-a-pedagogusok-a-10-szazalekos-emelest.html
https://szamokadatok.hu/Post/1886/Megujult_es_uj_tornacsarnokot_kapott_a_debreceni_gorogkatolikus_altalanos_iskola
https://szamokadatok.hu/Post/1581/Egymast_kovetik_az_uj_tornatermek_es_tanuszodak_atadasai
https://szamokadatok.hu/Post/1348/Nekik_ez_is_STADION_nekunk_gyermekeink_jovoje_es_egeszsege
https://concretemedia.hu/2019/11/21/atadtak-a-katolikus-iskola-uj-tornatermet-paszton/
https://mindenamieger.blogspot.com/2017/11/atadtak-szilagyi-gimnazium-megujult.html
https://www.hirolvaso.com/atadtak-a-szent-margit-gimnazium-uj-tornacsarnokat/
https://www.hirbalaton.hu/uj-iskolai-tornacsarnokot-avattak-balatonfureden-balatonfured-hu/

Címkék: Egészségügy  Oktatás 

Jelentős béremelést kapnak 2021-ben a háziorvosok is!

Újabb bomba hír!

Jelentős béremelést kapnak 2021-ben a háziorvosok is!

Az alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók is béremelést kapnak 2021-ben - derül ki a kormány szerdán megjelent határozatából. A háziorvosi rendszer jövőre betervezett költségvetési kiadásai így 50 százalékkal emelkedhetnek. Korábban az orvosok fizetését rendezte a kormány.

Megjelent a háziorvosok béremeléséről szóló határozat a Magyar Közlönyben. Ennek értelmében

* A kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy a háziorvosok praxisközösségekbe, a házi gyermekorvosok csoportpraxisokba történő szerveződése érdekében teremtse meg a praxisközösségek, csoportpraxisok jogi kereteit. Ennek felelőse Kásler Miklós EMMI miniszter, és a határidő 2021. december 31.
* A kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, hogy a háziorvosi és házi gyermekorvosi, illetve az alapellátást nyújtó fogorvosi körzetek kialakításához adott szempontrendszerét aktualizálja és elektronikus formában tegye közzé a kormányzati honlapon. Ennek határideje 2021. január 1.
* A kormány 71,558 milliárd forinttal emeli meg a 2021-es költségvetés kiadási oldalán a "Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jogcím előirányzatot" a béremelés fedezése érdekében. Ennek határideje: 2021. január 1-jét követően azonnal. Ez az emelés a korábbi összeghez képest 50 százalékos bővítést jelent.
* Egyúttal pedig a pénzügyminiszternek a 2022-es és 2023-as költségvetés tervezése során gondoskodnia kell a szükséges fedezet betervezéséről.

Mint arról korábban beszámoltunk, még október 8-án elfogadta a parlament az orvosok béremeléséről szóló törvényt. Kásler Miklós korszakos jelentőségűnek nevezte a fizetések emelését.

AZ ELFOGADOTT JAVASLAT ÉRTELMÉBEN EGY KEZDŐ REZIDENS ORVOS JELENLEGI 255 EZER FORINTOS FIZETÉSE 687 EZERRE EMELKEDIK, EGY 40 ÉV SZAKMAI TAPASZTALATTAL RENDELKEZŐ SZAKORVOS 525 EZER FORINTOS FIZETÉSE PEDIG 2 MILLIÓ 380 EZER FORINTRA NŐ.

Az Orbán-kormány döntése történelmi jelentőségű és példátlan: emlékezhetünk a Gyurcsány-kormány nemhogy emelte volna az orvosok fizetését, hanem elvett belőle.

🇭🇺 Egészségügyi fejlesztések részletesebben.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége szerint "az egészségügy soha nem látott rossz állapotba került Orbán Viktor 10 éves kormányzása alatt" Akkor nézzük mi is a valóság. A Gyurcsány-klán 600 milliárd forintot vont el az egészségügytől, eladták a kórházakat a Hospinvestnek, majd csődbe vitték azokat, elbocsátottak 3000 orvost, 6000 egészségügyi dolgozót, bezártak több tucat kórházat, 16000 aktív kórházi ágyat számoltak fel, és privatizálni akarták az egészségpénztárat is - csak közbejött a 2010-es választás, ahol kétharmados többséggel elküldtük őket a sunyiba.

Gyurcsányék arról is gondoskodtak, hogy az egészségügyet ne lehessen könnyen talpra állítani, hiszen bezárták az utánpótlásképző intézményeket is: Bezártak nővérszállókat, bezártak nővérképző intézményeket, nem emelték érdemben az orvosok és az egészségügyi dolgozók bérét, az infláció magasabb volt, mint a ritka és kicsi béremelés, amit ők adtak. Az egészségügyi dolgozók bére reálértéken csökkent, ezért sok egészségügyi dolgozó külföldre kényszerült, a magyar adófizetők pénzén megszerzett tudásukat így más országok betegeinek a gyógyítására fordították. Dobrev Szövetségese, a Jobbikos Lukács László György például céget alapított arra, hogy orvosokat exportáljon más országokba, legalább 60 orvost el is távolított a magyar egészségügyből.

Gyurcsányék voltak azok, akik bevezették a vizitdíjat, a kórházi napi díjat, közben széfeket vásároltak a kórházakba, ők széfekkel akartak gyógyítani. Nem a bűnözést számolták fel, hanem a tisztességes embereknek széfet tettek a kórházi ágya mellé, hogy ne lopják meg őket a kórházban! Mekkora szégyen!

Tervszerű balliberális károkozás történik. A baloldal megmondta, hogy "Orbánt akkor lehet leváltani, ha gazdasági visszaesés lesz" - ezen dolgoznak 10 éve! Leállítják (ahol tudják) vagy akadályozzák a fejlesztéseket, adókat emelnek a "visszavett" városokban, hiába van pénzük, nem segítik a rászorulókat, még a hajléktalanokat is kizavarták az utcára, holott Tarlós idejében el voltak szállásolva. Nekik az kell, hogy emberek haljanak meg, forduljon rosszabbra az anyagi helyzetük, hogy utána Orbánt hibáztatva a kormány ellen hergeljék őket.

Ezt tették ők az egészségüggyel, ezt teszik a gazdasággal, ezt teszik a magyar emberekkel. Nekik a hatalom kell, minden más számukra feláldozható, járulékos veszteség.

És mit tett a FIdesz? Lássuk! Külön cikkekkel minden egyes témakörre!

📌 Megháromszorozták az egészségügyi dolgozók bérét, ötszörösére emelték az orvosok bérét.
📌 Ma 7300-zal több orvos, és 15000-rel több ápoló dolgozik az egészségügyben
📌 JÖVŐRE 2012 MILLIÁRD FORINT JUT EGÉSZSÉGÜGYI CÉLOKRA, AMI AZT JELENTI, HOGY A KORMÁNY TÍZ ÉV ALATT 915 MILLIÁRD FORINTTAL, 76 SZÁZALÉKKAL NÖVELTE AZ EMBEREK EGÉSZSÉGÉNEK MEGVÉDÉSÉRE, MEGŐRZÉSÉRE, VISSZASZERZÉSÉRE FORDÍTHATÓ FORRÁSOKAT.
📌 2010 óta: 91 kórház újult meg részben vagy egészben, 54 rendelőintézetet és 107 mentőállomást korszerűsítettek, továbbá 23 új rendelőintézet és 34 új mentőállomás épült Magyarországon.
📌 Idén januártól 14 százalékkal emelkedtek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek, novemberben ezen felül egy újabb húszszázalékos béremelés történt. 2022 januárjától újabb, harmincszázalékos béremelést terveznek.
📌 500 ezer forintos jutalommal köszönték meg minden egészségügyi dolgozó munkáját. Erre sosem volt példa korábban!
📌 Szolgálatba állítottak 1000 új mentőautót
📌 Felújítják a háziorvosi rendelőket
📌 Fejlődik a sport, a szabadidős lehetőségek, hiszen az egészségügy egyik alappillére a megelőzés, az egészséges életmód
📌 Csökkennek a várólisták
📌 A privatizált kórházak állapota rendeződött, mindent visszaszerzett az állam, amit nem érkeztek csődbe vinni Gyurcsányék
📌 Megépül az új centrumkórház
📌 Videó a fejlesztésekről
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452

Részletesebben:

‼️ Szociális ágazat, ápolók, fejlesztések, kiadások, várólisták, adósságrendezés, mentőszolgálat, oltások, bérek, egészségházak, és még sok minden más: A Számok gyűjteménye "egészségügyezőknek"

A legújabb hír (duplázódik az orvosok bére, https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/204869830990158) nagy port kavart a libsi megmondóemberek között, és hát amiért sírtak 10 évig, miután megvalósul, most már problémát jelent nekik.

Egészen hajmeresztő kommenteket láttunk ezzel kapcsolatosan, idézünk egy párat:
- "Üres a kassza, a zorbán meg két kézzel szórja a pénzt az orvosokra"
- "Az jó, hogy az orvosoké nő, de az ápolóké nem!"
- "Minek emeli, ha minden orvos külföldön dolgozik"
- "Azért emeli, hogy rá szavazzanak", stb.

Nos a baloldal és lakájmédiájuk által megtévesztettek érdekében készítettünk egy átfogó cikket arról, hogy mi is a valóság. Nézzük!

🔴 1.Ápolók.
Gyurcsányék 2006-2008 között több, mint 3000 ápolót rúgtak ki. A 2010-es (kormányváltás) létszámhoz képest ma közel 3000 ápolóval van több, tehát az Orbán kormány visszaépítette a baloldal által elbocsátott létszámot. Az ápolók bére a 2010-es szint duplájára nőtt. A bérek idén januárban további 14 százalékkal nőttek, megkapták az 500 ezer forintos jutalmat, novemberben újabb 20 százalékos emelés jön, 2022-ig további 30 százalék, és így a bérek elérik a 2010-es szint háromszorosát!

Forrás: https://www.enkk.hu/hmr/documents/beszamolok/HR_beszamolo_2018.pdf
http://profitline.hu/ny/irattar/2017-02-17/117682899_S796ezl.jpg
https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-kormany-beremelessel-osztondijakkal-segiti-az-apoloi-letszam-novekedeset
https://szamokadatok.hu/Post/1880/Itt_a_jarvany_masodik_hullama_ezert_ismet_elovettek_az_egeszsegugyet
https://www.origo.hu/itthon/20181210-jelentosen-nonek-a-berek-az-egeszsegugyben.html
https://szamokadatok.hu/Post/1108/Celkeresztben_sem_hatralok
https://szamokadatok.hu/Post/1013/Az_egeszsegugyben_dolgozo_mintegy_70_ezer_apolo_helytallasat_koszonte_meg_Prof_Dr_Kasler_Miklos_az_apolok_nemzetkozi_napjan

🔴 2. Orvosok.
2010 óta az orvosok fizetése 2,5-szeresére nőtt, a most bejelentett béremeléssel a fizetések elérik a 2010-es szint ötszörösét. 2010-hez képest ma 7300 orvossal van több a magyar egészségügyben, az újonnan diplomázó orvosok száma is duplájára nőtt. Az orvosok bére soha nem látott mértékben nőtt a polgári kormányzás ideje alatt, a kivándorlásuk is gyakorlatilag megszűnt.

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/2017/Betiltjak_a_halapenzt_mivel_duplazzak_az_orvosok_beret_KOSZONJUK
https://szamokadatok.hu/Post/871/Az_orvosok_keresete_nem_csokkent
https://szamokadatok.hu/Post/222/Szamok_-_az_orvosok_bere

🔴 3. Általános cikkek, kiadások, fejlesztések.

📌 Innen indultunk 2010-ben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
📌 A baloldal teljesítménye számokban
https://szamokadatok.hu/Post/696/Beveszi_meg_valaki_Kincses_Gyula_dumajat
📌 A létszámok alakulása számokban
https://szamokadatok.hu/Post/544/Baloldali_alhirterjesztes_az_orvosok_apolok_es_szocialis_dolgozok_letszamaval_kapcsolatosan
https://szamokadatok.hu/Post/1119/Orvoshianyra_noverhianyra_meg_egyeb_demagog_bekiabalasokra_remek_valaszt_adott_Retvari_Bence
📌 Források: +915 milliárd, azaz +76% az egészségügynek
https://szamokadatok.hu/Post/1714/Nominalisan_76_szazalekkal_realerteken_377_szazalekkal_tobbet_koltunk_egeszsegugyre_mint_a_baloldal
📌 Egészségügyi kiadások
https://szamokadatok.hu/Post/1810/Egeszsegugyi_kiadasok_novekedese
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa
📌 Videó a fejlesztésekről
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452
📌 Mentőszolgálat:
https://szamokadatok.hu/Post/1868/Romokban_az_egeszsegugy_-_hazugsag
https://szamokadatok.hu/Post/831/Az_Orszagos_Mentoszolgalat_allapota_baloldali_kormany_es_Fidesz_kormany_idejen
📌 Szociális ágazat:
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa
https://szamokadatok.hu/Post/1422/A_szocialis_dolgozok_bere_nem_14-ot_nott_10_ev_alatt_hanem_114-ot
https://szamokadatok.hu/Post/1377/A_Nemzeti_Kormany_valsagban_sem_hagyja_cserben_a_dolgozokat
📌 Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌 Adósságrendezés:
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
📌 Bérek:
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
📌 Várólisták:
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
📌 Oltások:
https://szamokadatok.hu/Post/974/A_magyarorszagi_vedooltasi_rendszer_vilagszinvonalu
📌 Vizitdíjról, kórházi napidíjról:
https://szamokadatok.hu/Post/1474/A_vizitdij_es_a_korhazi_napidij_ertelmetlensegerol_szamokban
📌 Egészségügy állapota:
https://szamokadatok.hu/Post/570/A_magyar_egeszsegugy_egeszsegugyi_allapota_egeszseges
📌 Fejlesztések:
https://szamokadatok.hu/Post/1881/Zold_mezos_beruhazas_keretein_belul_koltozhetett_uj_epuletbe_a_Borsod-Abauj-Zemplen_Megyei_Kozponti_Korhaz_es_Egyetemi_Oktatokorhaz_Gasztroenterologiai_szakrendelese
https://szamokadatok.hu/Post/1857/Mogyorod_Egeszseghaz
https://szamokadatok.hu/Post/1850/Ket_irany_van_es_mi_dontjuk_el_melyiket_valasztjuk
https://szamokadatok.hu/Post/1715/Folyamatos_az_uj_vagy_felujitott_egeszseghazak_orvosi_rendelok_atadasa_orszagszerte
https://szamokadatok.hu/Post/1610/Stadionepites_Miskolcon_helyett_uj_epulettel_bovul_a_miskolci_korhaz
https://szamokadatok.hu/Post/1465/Az_Egeszseges_Budapest_Program
https://szamokadatok.hu/Post/1342/Korhazfejlesztesek_indulnak_az_orszag_keleti_felen_8_varosban_epitkeznek
https://szamokadatok.hu/Post/1280/Romokban_az_egeszsegugy_Jah_nem
https://szamokadatok.hu/Post/1091/Romokban_az_egeszsegugy_Vagy_megsem
https://szamokadatok.hu/Post/716/_Elkeszult_a_mobil_jarvanykorhaz_Kiskunhalason

‼️ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!‼️

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201003-orban-kormany-orvos-beremeles-egeszsegugy.html
https://szamokadatok.hu/Post/2287/62_orvost_kuldott_Irorszagba_a_jobbikos_Lukacs_Laszlo_Gyorgy_most_hianyolja_oket
https://szamokadatok.hu/Post/2030/Nem_Kincses_es_nem_is_a_balliberalis_partok_erdeme_az_orvosi_berek_emelese_hanem_a_Kormanye_a_magyar_tarsadalome
https://szamokadatok.hu/Post/2024/Tenyek_az_egeszsegugyrol_-_nem_csak_az_orvosok_bere_no
Dobrev hazug posztja: https://www.facebook.com/dobrevklara/posts/3451937481549089

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201126-jelentos-beremelest-kapnak-2021-bena-haziorvosok.html

Címkék: Egészségügy  Megélhetés 

Valóság a halottak számáról európai összehasonlításban

Valóság a halottak számáról európai összehasonlításban

Legutóbb a fertőzöttek száma alapján igazoltuk, hogy az ellenzék továbbra is hazudik és hergel a koronavírus kapcsán. Ez nyilván nem meglepő, mert nehéz olyan témakört találni, ahol ne hazudnának vagy ferdítenének.

Az utóbbi hetekben sokszor napi több mint 100 ember halt meg a koronavírussal összefüggésben Magyarországon. Kíváncsiak voltunk, hogy európai összehasonlításban hogyan állunk. Valós-e a libernyák sivalkodás, vagy máshol is hasonlóak az arányok?

Fontos, hogy ne abszolútértékben nézzük a halottak számát, hanem lakosságszámhoz viszonyítva! November 25-i adatokat figyelembe véve európai szinten vizsgáltuk az egymillió főre jutó halottak számát. A grafikon szerint középmezőnyben vagyunk, ha a sorrendet nézzük, egészen pontosan a vizsgált 31 európai országból a 14. helyen állunk. Ha az egymillió főre vetített halottak számát nézzük, akkor Magyarországon 426 fő jut egymillió lakosra, míg a vizsgált 31 ország átlagában 579 fő. Ez minden, csak nem kirívóan magas.

Minden élet számít! Szomorú, hogy ezek az emberek a vírus áldozataivá válták. Tudjuk, hogy az orvosok és ápolók erőn felül teljesítenek és mindent megtesznek, azonban már ők sem tudtak segíteni ezeken a jobbára idős és krónikus betegségben szenvedő embereken. De egy biztos: a halálozási adatainkat nézve nincs alapja az ellenzék sivalkodásának, ugyanis sokan körülöttünk lényegesen rosszabb helyzetben vannak.

Világszinten egyre magasabb halálozási rátát látunk. Egy hónappal ezelőtt a 7 napos halálozási mozgóátlag 6000 főt mutatott, addig jelenleg már közel 10000 főnél tartunk.

Természetesen tudjuk, hogy hogyan riportol Svédország illetve tudjuk, hogy sok ország, pl. Szlovákia is lazább szabályokat alkalmaz a koronavírus halálokként való feltüntetésekor. Tehát nehéz megbízható összehasonlítást készíteni még európai országok között is.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/2357/Bizonyitek_es_szamok_az_ellenzek_COVID-hazugsagairol
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://szamokadatok.hu/Post/2101/Magyarorszag_jol_vedekezik_a_masodik_hullamban_is

Címkék: Egészségügy 

Bizonyíték és számok az ellenzék COVID-hazugságairól

Bizonyíték és számok az ellenzék COVID-hazugságairól

Az utóbbi hetekben sokszor négy-ötezres nagyságrendű új koronavírus fertőzöttet jelentettek Magyarországon. Kíváncsiak voltunk, hogy európai összehasonlításban hogyan állunk. Valós-e a libernyák sivalkodás, vagy máshol is magasak a számok?

Fontos, hogy ne abszolútértékben nézzük a fertőzöttek számát, hanem lakosságszámhoz viszonyítva! November 21-i adatokat figyelembe véve európai szinten vizsgáltuk az egymillió főre jutó fertőzöttek számát. A grafikon szerint középmezőnyben vagyunk, ha a sorrendet nézzük, azaz a vizsgált 31 európai országból a 18. helyen állunk. Ha az egymillió főre vetített fertőzöttek számát nézzük, akkor Magyarországon 17646 fő jut egymillió lakosra, míg a vizsgált 31 ország átlagában 22984 fő. Ez minden, csak nem kirívóan magas.

Bárhonnan nézzük persze, szomorúak ezek a számok és az is szomorú, hogy ilyen statisztikákkal is foglalkoznunk kell. De egy biztos: a fertőzöttségi adatainkat nézve nincs alapja az ellenzék sivalkodásának, ugyanis sokan körülöttünk lényegesen rosszabb helyzetben vannak nálunk.

Világszinten is gyorsul a járvány. Néhány héttel ezelőtt 400 ezer új fertőzöttet regisztráltak naponta, addig az utóbbi napokban már 600 ezer fölé emelkedett ez a szám.

Világszintű összehasonlításnak azonban már nincs értelme. Azért mert az európai országok nagyjából ugyanúgy statisztikáznak, még ha ismertek is eltérések a számok megállapítása és beküldése terén. Egy tőlünk távoli kontinensen sem a körülmények, sem a statisztikai módszerek nem feltétlenül egyeznek meg az európaival.

Ha visszanézünk az október 16-i hasonló posztunkra, ott ugyanezeket a következtetéseket vontuk le. Akkor csak EU-tagállamokat néztünk, most a legkisebb országokat és a nagyon keletieket kivéve az összes európai országot górcső alá vettük.

Forrás:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://szamokadatok.hu/Post/2101/Magyarorszag_jol_vedekezik_a_masodik_hullamban_is

Címkék: Egészségügy 

Dobrev az egészségügy állapotáért aggódik

Aggódjunk együtt, nézzük mi a valóság!

Dobrev az egészségügy állapotáért aggódik

📌Dobrev nem látta tegnapi videónkat, melyben sok minden más mellett az egészségügy fejlesztéseit is bemutatjuk! Osszátok meg DK-s ismerőseitekkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1540339236156957

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége szerint "az egészségügy soha nem látott rossz állapotba került Orbán Viktor 10 éves kormányzása alatt" Akkor nézzük mi is a valóság. A Gyurcsány-klán 600 milliárd forintot vont el az egészségügytől, eladták a kórházakat a Hospinvestnek, majd csődbe vitték azokat, elbocsátottak 3000 orvost, 6000 egészségügyi dolgozót, bezártak több tucat kórházat, 16000 aktív kórházi ágyat számoltak fel, és privatizálni akarták az egészségpénztárat is - csak közbejött a 2010-es választás, ahol kétharmados többséggel elküldtük őket a sunyiba.

Gyurcsányék arról is gondoskodtak, hogy az egészségügyet ne lehessen könnyen talpra állítani, hiszen bezárták az utánpótlásképző intézményeket is: Bezártak nővérszállókat, bezártak nővérképző intézményeket, nem emelték érdemben az orvosok és az egészségügyi dolgozók bérét, az infláció magasabb volt, mint a ritka és kicsi béremelés, amit ők adtak. Az egészségügyi dolgozók bére reálértéken csökkent, ezért sok egészségügyi dolgozó külföldre kényszerült, a magyar adófizetők pénzén megszerzett tudásukat így más országok betegeinek a gyógyítására fordították. Dobrev Szövetségese, a Jobbikos Lukács László György például céget alapított arra, hogy orvosokat exportáljon más országokba, legalább 60 orvost el is távolított a magyar egészségügyből.

Gyurcsányék voltak azok, akik bevezették a vizitdíjat, a kórházi napi díjat, közben széfeket vásároltak a kórházakba, ők széfekkel akartak gyógyítani. Nem a bűnözést számolták fel, hanem a tisztességes embereknek széfet tettek a kórházi ágya mellé, hogy ne lopják meg őket a kórházban! Mekkora szégyen!

Tervszerű balliberális károkozás történik. A baloldal megmondta, hogy "Orbánt akkor lehet leváltani, ha gazdasági visszaesés lesz" - ezen dolgoznak 10 éve! Leállítják (ahol tudják) vagy akadályozzák a fejlesztéseket, adókat emelnek a "visszavett" városokban, hiába van pénzük, nem segítik a rászorulókat, még a hajléktalanokat is kizavarták az utcára, holott Tarlós idejében el voltak szállásolva. Nekik az kell, hogy emberek haljanak meg, forduljon rosszabbra az anyagi helyzetük, hogy utána Orbánt hibáztatva a kormány ellen hergeljék őket.

Ezt tették ők az egészségüggyel, ezt teszik a gazdasággal, ezt teszik a magyar emberekkel. Nekik a hatalom kell, minden más számukra feláldozható, járulékos veszteség.

És mit tett a FIdesz? Lássuk! Külön cikkekkel minden egyes témakörre!

📌 Megháromszorozták az egészségügyi dolgozók bérét, ötszörösére emelték az orvosok bérét.
📌 Ma 7300-zal több orvos, és 15000-rel több ápoló dolgozik az egészségügyben
📌 JÖVŐRE 2012 MILLIÁRD FORINT JUT EGÉSZSÉGÜGYI CÉLOKRA, AMI AZT JELENTI, HOGY A KORMÁNY TÍZ ÉV ALATT 915 MILLIÁRD FORINTTAL, 76 SZÁZALÉKKAL NÖVELTE AZ EMBEREK EGÉSZSÉGÉNEK MEGVÉDÉSÉRE, MEGŐRZÉSÉRE, VISSZASZERZÉSÉRE FORDÍTHATÓ FORRÁSOKAT.
📌 2010 óta: 91 kórház újult meg részben vagy egészben, 54 rendelőintézetet és 107 mentőállomást korszerűsítettek, továbbá 23 új rendelőintézet és 34 új mentőállomás épült Magyarországon.
📌 Idén januártól 14 százalékkal emelkedtek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek, novemberben ezen felül egy újabb húszszázalékos béremelés történt. 2022 januárjától újabb, harmincszázalékos béremelést terveznek.
📌 500 ezer forintos jutalommal köszönték meg minden egészségügyi dolgozó munkáját. Erre sosem volt példa korábban!
📌 Szolgálatba állítottak 1000 új mentőautót
📌 Felújítják a háziorvosi rendelőket
📌 Fejlődik a sport, a szabadidős lehetőségek, hiszen az egészségügy egyik alappillére a megelőzés, az egészséges életmód
📌 Csökkennek a várólisták
📌 A privatizált kórházak állapota rendeződött, mindent visszaszerzett az állam, amit nem érkeztek csődbe vinni Gyurcsányék
📌 Megépül az új centrumkórház
📌 Videó a fejlesztésekről
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452

Részletesebben:

‼️ Szociális ágazat, ápolók, fejlesztések, kiadások, várólisták, adósságrendezés, mentőszolgálat, oltások, bérek, egészségházak, és még sok minden más: A Számok gyűjteménye "egészségügyezőknek"

A legújabb hír (duplázódik az orvosok bére, https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/204869830990158) nagy port kavart a libsi megmondóemberek között, és hát amiért sírtak 10 évig, miután megvalósul, most már problémát jelent nekik.

Egészen hajmeresztő kommenteket láttunk ezzel kapcsolatosan, idézünk egy párat:
- "Üres a kassza, a zorbán meg két kézzel szórja a pénzt az orvosokra"
- "Az jó, hogy az orvosoké nő, de az ápolóké nem!"
- "Minek emeli, ha minden orvos külföldön dolgozik"
- "Azért emeli, hogy rá szavazzanak", stb.

Nos a baloldal és lakájmédiájuk által megtévesztettek érdekében készítettünk egy átfogó cikket arról, hogy mi is a valóság. Nézzük!

🔴 1.Ápolók.
Gyurcsányék 2006-2008 között több, mint 3000 ápolót rúgtak ki. A 2010-es (kormányváltás) létszámhoz képest ma közel 3000 ápolóval van több, tehát az Orbán kormány visszaépítette a baloldal által elbocsátott létszámot. Az ápolók bére a 2010-es szint duplájára nőtt. A bérek idén januárban további 14 százalékkal nőttek, megkapták az 500 ezer forintos jutalmat, novemberben újabb 20 százalékos emelés jön, 2022-ig további 30 százalék, és így a bérek elérik a 2010-es szint háromszorosát!

Forrás: https://www.enkk.hu/hmr/documents/beszamolok/HR_beszamolo_2018.pdf
http://profitline.hu/ny/irattar/2017-02-17/117682899_S796ezl.jpg
https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-kormany-beremelessel-osztondijakkal-segiti-az-apoloi-letszam-novekedeset
https://szamokadatok.hu/Post/1880/Itt_a_jarvany_masodik_hullama_ezert_ismet_elovettek_az_egeszsegugyet
https://www.origo.hu/itthon/20181210-jelentosen-nonek-a-berek-az-egeszsegugyben.html
https://szamokadatok.hu/Post/1108/Celkeresztben_sem_hatralok
https://szamokadatok.hu/Post/1013/Az_egeszsegugyben_dolgozo_mintegy_70_ezer_apolo_helytallasat_koszonte_meg_Prof_Dr_Kasler_Miklos_az_apolok_nemzetkozi_napjan

🔴 2. Orvosok.
2010 óta az orvosok fizetése 2,5-szeresére nőtt, a most bejelentett béremeléssel a fizetések elérik a 2010-es szint ötszörösét. 2010-hez képest ma 7300 orvossal van több a magyar egészségügyben, az újonnan diplomázó orvosok száma is duplájára nőtt. Az orvosok bére soha nem látott mértékben nőtt a polgári kormányzás ideje alatt, a kivándorlásuk is gyakorlatilag megszűnt.

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/2017/Betiltjak_a_halapenzt_mivel_duplazzak_az_orvosok_beret_KOSZONJUK
https://szamokadatok.hu/Post/871/Az_orvosok_keresete_nem_csokkent
https://szamokadatok.hu/Post/222/Szamok_-_az_orvosok_bere

🔴 3. Általános cikkek, kiadások, fejlesztések.

📌 Innen indultunk 2010-ben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
📌 A baloldal teljesítménye számokban
https://szamokadatok.hu/Post/696/Beveszi_meg_valaki_Kincses_Gyula_dumajat
📌 A létszámok alakulása számokban
https://szamokadatok.hu/Post/544/Baloldali_alhirterjesztes_az_orvosok_apolok_es_szocialis_dolgozok_letszamaval_kapcsolatosan
https://szamokadatok.hu/Post/1119/Orvoshianyra_noverhianyra_meg_egyeb_demagog_bekiabalasokra_remek_valaszt_adott_Retvari_Bence
📌 Források: +915 milliárd, azaz +76% az egészségügynek
https://szamokadatok.hu/Post/1714/Nominalisan_76_szazalekkal_realerteken_377_szazalekkal_tobbet_koltunk_egeszsegugyre_mint_a_baloldal
📌 Egészségügyi kiadások
https://szamokadatok.hu/Post/1810/Egeszsegugyi_kiadasok_novekedese
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa
📌 Videó a fejlesztésekről
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/3135464329915452
📌 Mentőszolgálat:
https://szamokadatok.hu/Post/1868/Romokban_az_egeszsegugy_-_hazugsag
https://szamokadatok.hu/Post/831/Az_Orszagos_Mentoszolgalat_allapota_baloldali_kormany_es_Fidesz_kormany_idejen
📌 Szociális ágazat:
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa
https://szamokadatok.hu/Post/1422/A_szocialis_dolgozok_bere_nem_14-ot_nott_10_ev_alatt_hanem_114-ot
https://szamokadatok.hu/Post/1377/A_Nemzeti_Kormany_valsagban_sem_hagyja_cserben_a_dolgozokat
📌 Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌 Adósságrendezés:
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
📌 Bérek:
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
📌 Várólisták:
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
📌 Oltások:
https://szamokadatok.hu/Post/974/A_magyarorszagi_vedooltasi_rendszer_vilagszinvonalu
📌 Vizitdíjról, kórházi napidíjról:
https://szamokadatok.hu/Post/1474/A_vizitdij_es_a_korhazi_napidij_ertelmetlensegerol_szamokban
📌 Egészségügy állapota:
https://szamokadatok.hu/Post/570/A_magyar_egeszsegugy_egeszsegugyi_allapota_egeszseges
📌 Fejlesztések:
https://szamokadatok.hu/Post/1881/Zold_mezos_beruhazas_keretein_belul_koltozhetett_uj_epuletbe_a_Borsod-Abauj-Zemplen_Megyei_Kozponti_Korhaz_es_Egyetemi_Oktatokorhaz_Gasztroenterologiai_szakrendelese
https://szamokadatok.hu/Post/1857/Mogyorod_Egeszseghaz
https://szamokadatok.hu/Post/1850/Ket_irany_van_es_mi_dontjuk_el_melyiket_valasztjuk
https://szamokadatok.hu/Post/1715/Folyamatos_az_uj_vagy_felujitott_egeszseghazak_orvosi_rendelok_atadasa_orszagszerte
https://szamokadatok.hu/Post/1610/Stadionepites_Miskolcon_helyett_uj_epulettel_bovul_a_miskolci_korhaz
https://szamokadatok.hu/Post/1465/Az_Egeszseges_Budapest_Program
https://szamokadatok.hu/Post/1342/Korhazfejlesztesek_indulnak_az_orszag_keleti_felen_8_varosban_epitkeznek
https://szamokadatok.hu/Post/1280/Romokban_az_egeszsegugy_Jah_nem
https://szamokadatok.hu/Post/1091/Romokban_az_egeszsegugy_Vagy_megsem
https://szamokadatok.hu/Post/716/_Elkeszult_a_mobil_jarvanykorhaz_Kiskunhalason

‼️ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!‼️

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201003-orban-kormany-orvos-beremeles-egeszsegugy.html
https://szamokadatok.hu/Post/2287/62_orvost_kuldott_Irorszagba_a_jobbikos_Lukacs_Laszlo_Gyorgy_most_hianyolja_oket
https://szamokadatok.hu/Post/2030/Nem_Kincses_es_nem_is_a_balliberalis_partok_erdeme_az_orvosi_berek_emelese_hanem_a_Kormanye_a_magyar_tarsadalome
https://szamokadatok.hu/Post/2024/Tenyek_az_egeszsegugyrol_-_nem_csak_az_orvosok_bere_no
Dobrev hazug posztja: https://www.facebook.com/dobrevklara/posts/3451937481549089

Címkék: Egészségügy 

Szakértők szerint a teljes iskolazár csak az utolsó lépés lehet!

Szakértők szerint a teljes iskolazár csak az utolsó lépés lehet!

Az őszi szünet olyan volt, mintha minden iskolát bezártak volna 10 napra, azaz egy karanténnyi időre. A járvány terjedését tekintve olyan, mintha mindenhol digitális oktatásra váltottak volna. Elemzésünk szerint ennek mégsem volt számottevő hatása.

A libsik folyamatosan azt hajtogatják, hogy zárják be az iskolákat az általános iskolákat is beleértve. Számos cikk jelent meg a marxista lakájmédia berkein belül ezzel kapcsolatban, sokszor PDSZ-es forrásból. Erről a nem marxista Demokrata is tudósított nemrég.

Hans Kluge a WHO regionális igazgatója szerint azonban a teljes iskolazár csak az utolsó lépés lehet. Indoklása alapján az iskolabezárások csak kis hatást gyakorolnak a fertőzések terjedésére, sőt a rossz családi körülmények között nevelkedő gyerekekre kiemelten negatív hatással lenne ez a lépés.

A Magyar Kormány néhány nappal ezelőtt elrendelte a digitális oktatás bevezetését a felsőoktatási intézményekben és a középiskolákban. A felsőoktatási intézmények jó része amúgy is így működött részben vagy egészben. Egy középiskolás már magabiztosan tudja kezelni a számítógépet, digitális eszközöket és alkalmazásokat, sőt az ebédet is meg tudja magának melegíteni, egyedül otthon maradhat. Nem igényel szülői felügyeletet, így a szülő dolgozhat.

Az általános iskolások még minden téren segítségre szorulnak, így az anya vagy az apa nem tudná ellátni a munkáját így kockáztatná a családja megélhetését, ami összesítve a nemzetgazdaságra is negatív hatással lenne.

A középiskolások és főleg a felsőoktatásban tanulók nagyobb területről érkeznek az iskolába, tehát egy vírusos fertőzést is nagyobb területen szórnának szét. Ezzel szemben az általános iskolások tanulói legtöbbször egy településről vagy városrészből valók, kevésbé mobilisak.

Tapasztalatok szerint az intézkedések hatását általában egy-hét múlva már észrevehetjük. Hetekre bontottuk a szeptember elejétől tartó időszakot és megnéztük a történések hatását.

Szeptember második hetében 62%-kal, a harmadik hetében pedig 45%-kal emelkedett a fertőzöttek száma. Egészen pontosan a heti új fertőzések számáról és ezek arányáról van szó. Gondolhatnánk, hogy az iskola hatása a szeptember eleji ugrás, azonban az elkövetkezendő hetekben rendre 6%-os, 9%-os, és 8%-os emelkedést látunk. Elképzelhető, hogy szeptember elején a külföldi a nyaralásokból hazatérők voltak a fő fertőzők. Aztán október második hetében 22%-os, majd a harmadik hetében 50%-os emelkedést tapasztaltunk. Talán a hűvösebb időjárás több beltéri programot indukált. Ez utóbbi hét péntekétől (okt 23.) már elindult az őszi szünet. Az őszi szünet hetében 54%-os emelkedést látunk.

Itt jön újra egy érdekesség. Az őszi szünet utáni héten szintén magas, 52%-os emelkedést számoltunk. Pedig valójában egy 10 napos iskolazár utána vagyunk. Ennyi idő alatt már valamelyest látszódnia kellene, ha egy akár önmagában alkalmazott teljes iskolabezárásnak számottevő hatása lenne. De nincs. A Kormány nagyon szakszerűen csak akkor tér át digitális oktatásra az összes évfolyamon, ha már nincs más lehetőség és akkor is fokozatosan!

Fontos észrevenni, hogy november második hetében már újra alacsonyabb növekedést látunk (3%). November elején már újra indult az iskola, azonban ekkor jelentették be az éjfél és hajnali 5 közötti kijárási korlátozásokat, a rendezvények korlátozását, szórakozóhelyek zárlatát. Ezeknek az intézkedéseknek a hatását láthatjuk az ezt követő hét számaiban.

Tehát bebizonyosodott, hogy mégis csak a Kormány tudja, hogy a fertőzöttek milyen forrásból kapják el a vírust, így a Kormány tud felelősen dönteni a korlátozások időzítéséről és mibenlétéről. A Kormány ezek szerint úgy gondolja, hogy az éjszakai életet élők, felelőtlenül bulikázó fiatalok az egyik fő terjesztői a vírusnak. A Magyar Nemzet információi szerint családi és baráti összejövetelek a fertőzések fő forrása, amelyeket létszámát szintén korlátozta a kormány. A többi csak libernyák sivalkodás.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen hatásai lesznek az azóta bevezetett még szigorúbb korlátozásoknak.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/28/pdsz_most_mar_csak_a_zaras_maradt_lehetosegkent/
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-szakszervezet-most-eppen-azonnali-iskolazarat-kovetel-315422/
https://index.hu/belfold/2020/11/09/kozepiskola_bezaras/
https://444.hu/2020/11/08/pdsz-a-szulok-ne-kuldjek-a-gyerekeket-ovodaba-iskolaba-es-kerjek-hogy-igazoljak-a-gyerekek-hianyzasat
http://life.karpat.in.ua/?p=34468&lang=hu
https://twitter.com/hans_kluge/status/1321115054520078337
https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/rendkivuli-bejelentest-tesz-orban-viktor-3350236/
https://magyarnemzet.hu/mindmegette/kiderult-mik-terjesztik-jelenleg-leginkabb-a-koronavirust-8953031/

Címkék: Egészségügy 

Megbukott a tömeges tesztelés Szlovákiában

Vele bukott az ellenzékünk tesztelési mantrája is

Megbukott a tömeges tesztelés Szlovákiában

Hiába a tömeges tesztelés Szlovákiában, a napi új fertőzöttek száma nem csökkent számottevően. Úgy sem, hogy a gyorstesztekkel párhuzamosan korlátozásokat is bevezettek. Ez mutatja, hogy az ellenzék által vizionált tesztcunami nem csodaszer.

Szlovákiában 3,6 millió antigén tesztet végeztek október 31-én szombaton és november 1-én vasárnap. Ebből 38359 teszt lett pozitív. Hangsúlyozzuk, hogy ezek megbízhatatlan antigén gyorstesztek voltak és nem PCR tesztek, ugyanis PCR tesztekből képtelenség több millió darabot elvégezni és kiértékelni belátható időn belül. A tesztelést folytatták november 7-8-án is, amikor 2,44 millió tesztet végeztek és 13509 fertőzöttet találtak.

Megnéztük a szlovák napi fertőzések grafikonját, és a tömeges tesztelés után csak apró visszaesések láthatók, majd rövid időn belül visszatértek a magas napi új fertőzöttségi értékek.

Mindeközben október 15-től szigorú bezárások és korlátozások léptek érvénybe, sőt október 24-től november 1-ig kijárási tilalmat is bevezettek, amelyet később meghosszabbítottak.

Nehéz megmondani, hogy a közben bevezetett korlátozó intézkedések és a tömeges tesztelések nélkül most milyen számokat produkálna Szlovákia. Annyi biztos, hogy a védekező lépések hatása egy-két hét után már látszódni szokott, de a tömeges tesztelés hatását még jó indulattal sem tudjuk felfedezni. Október 31. óta már közel két hét eltelt. Bizonyítottan hatásos védekezési módszer a kontaktusok számának csökkentése (korlátozásokkal, kijárási tilalommal), így valószínűsíthető, hogy a számok stagnálása ennek köszönhető és nem a tömeges tesztelés javára írható. Elméletünket a Mandiner cikke is megerősíti.

Ezek a számok egyértelműen bebizonyítják, hogy az ellenzéki politikusaink továbbra is azt a liberális gondolkodást követik, hogy ha A-t tapasztalnak, akkor B-t követelnek és fordítva. Mi továbbra is a szakembereknek hiszünk.

Ahogy Magyarországon, úgy Szlovákiában is sokan tünetmentesen esnek át a fertőzésen. Az antigén tesztek által kimutatott néhány tízezer fertőzöttnél sokkal több aktív fertőzött lehet Szlovákiában.

Több millió ember azonban negatív teszteredményt kapott, így kérdéses, hogy csoportpszichológiai szempontból ez milyen viselkedést eredményez. Leginkább az álnegatív eredmények vetnek fel kérdéseket ebből a szempontból. Azonban ehhez a témához nem értünk, csak gondolatébresztőnek szántuk az utolsó bekezdést.

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/2253/A_36_millio_szlovak_tesztrol
https://telex.hu/koronavirus/2020/11/09/szlovakia-koronavirus-teszteles-igor-matkovic-kevesebb-fertozott
http://pandemia.hu/szlovakia-koronavirus/
https://korona.gov.sk/hu/
https://ujszo.com/kozelet/november-14-ig-marad-ervenyben-a-kijarasi-tilalom
https://mandiner.hu/cikk/20201112_az_orszagos_teszteles_es_a_szlovak_nemzeti_felkeles#

Címkék: Egészségügy  Külföld 

Ismét lyukra futott Falus Ferenc, a DK "virológusa" :)

Ismét lyukra futott Falus Ferenc, a DK "virológusa" :)

Bővült az ellenzék "virológus" gárdája. A
- kamuvideós Korózs
- álmentős Athina
- sarlatán Gődény
- ortopédus Pócs
- szcientológus Lenkei
- természetgyógyász Tamási
után itt van Falus Ferenc, a 10 éve lejárt engedéllyel rendelkező egykori orvos, akit a többiek mellett folyamatosan nyilatkoztat járványügyi kérdésekben a 444, a telex, az index és a többi kamugyár. Közben hangosan kiabálják, hogy az Operatív Törzs velük nem egyeztet.... De mégis kivel kellene egyeztetniük a virológusoknak, a matematikusoknak és a tudósoknak? Vicc ez az egész!

Ma is hatalmas álhírt közölt Falus, de nem ez az első eset.

‼️1. Mai hazugság, álhír, vagy rémhír, ha úgy tetszik: "Közel egymillió aktív fertőző szaladgál az országban, pillanatnyilag valószínűleg minden tizedikünk vírushordozó. (..) Nem hasra ütve mondom a számot, a szlovákiai országos tesztelés eredménye mutatja ezt a nagyságrendet"
Mindezt Szlovákiára hivatkozva mondja, mivel ott 3,6 millió embert teszteltek le, csakhogy Szlovákiában a tesztek 1 százaléka lett pozitív, ami Magyarország esetében nem 1 millió, hanem 100 ezer embert jelenthet.
📌 Hazugság: https://444.hu/2020/11/11/falus-ferenc-szerint-a-kormanyzat-kapkod-mikozben-kozel-egymillio-aktiv-fertozo-szaladgal-az-orszagban
📌 Valóság: https://ujszo.com/kozelet/a-36-millio-teszt-egy-szazaleka-lett-pozitiv

‼️2. Korábban Falus Ferenc azt is állította, hogy "Orbán Viktor jósol az első hullám tetőzésével kapcsolatosan. A Miniszterelnök a tudósok, a virológusok, a matematikusok számítása alapján akkor nagyjából a tetőzés előtt 2 héttel tűpontosan közölte a várható tetőzést. Orbán Viktor azt mondta, hogy a járvány ekkor fog tetőzni, és ez így is lett. Mindezt nem hasra ütésre, hanem komoly számítások alapján.
📌 Hazugság: https://mandiner.hu/cikk/20200501_a_miniszterelnok_majus_3_aval_megbukott
📌 Valóság: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/166044991539309

‼️3. Falus Ferenc korábban a járvány második hullámáról szóló miniszterelnöki bejelentésben és kételkedett, Falus úgy fogalmazott, hogy "Orbán jövendölését a második hullámról nem kell elhinnünk, mert amiket eddig mondott, azok sem bizonyultak igaznak" Mint látjuk, a második hullám itt van, "nem kicsit, nagyon!"
📌 Hazugság: https://444.hu/2020/05/01/falus-ferenc-orban-jovendoleset-a-masodik-hullamrol-nem-kell-elhinnunk-mert-amiket-eddig-mondott-azok-sem-bizonyultak-igaznak
📌 Valóság: https://koronavirus.gov.hu/

A lista nem teljes.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20201110-mar-10-eve-lejart-a-hires-baloldali-jarvanyugyi-szakerto-orvosi-engedelye.html
https://szamokadatok.hu/Post/1964/Az_ellenzek_jarvanyugyi_szaktekintelyei

Címkék: Egészségügy  Gyurcsány 

Magyar kórház! Nem "bezzegország"

Magyar kórház! Nem "bezzegország"

❤️ ÁTADTÁK AZ I. SZ. SEBÉSZETI ÉS INTERVENCIÓS GASZTROENTEROLÓGIAI KLINIKA ÚJ GASZTROENTEROLÓGIAI RÉSZLEGÉT

Húsz ágyas fekvőbeteg, valamint ambuláns ellátásra szakosodott gasztroenterológiai részleg alakult az I. Sz. Sebészeti Klinikán, amelynek neve is kiegészült az intervenciós gasztroenterológiai tevékenységgel a Szenátus augusztusi határozata alapján. Az új részleget dr. Merkely Béla rektor, dr. Pavlik Lívia kancellár és dr. Szijártó Attila klinikaigazgató ünnepélyes szalagátvágással adta át. Azzal, hogy az új profillal kiegészülő klinikán a gasztroenterológus és a sebész egy intézményben dolgozik, tovább emelkedik a betegellátás színvonala, amelynek bővülésével erősödik az oktatói és tudományos tevékenység is – hangzott el a megnyitón.

A korábbi nevén I. Sz. Sebészeti Klinikán szeptembertől egy 20 ágyas fekvőbeteg és ambuláns ellátásra szakosodott gasztroenterológiai részleget alakítottak ki. Az intézmény neve ezért a Szenátus augusztusi határozata alapján I. Sz. Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinikára módosult, a gasztroenterológiai részleg hivatalos megnyitójára pedig ünnepélyes keretek között most került sor.

Dr. Merkely Béla beszédében örömét fejezte ki a klinika fejlesztéseivel kapcsolatban – mint fogalmazott, az ünnepségnek helyet adó klinikai tanterem is sokat változott azóta, hogy utoljára itt járt. „Jó ide bejönni, világos, szép, tiszta és elegáns, méltó a sebészeti klinikához” – mondta a rektor, aki elismerően beszélt az intézményben folyó munkáról is. Egy olyan diszciplína fejlődött itt ki, amire évekkel ezelőtt nem is gondolhattunk volna – mutatott rá, kiemelve hogy korábban, a Klinikai Központ elnökeként az egyik legfontosabb feladatának tekintette az intervencionális gasztroenterológia alapjainak megteremtését. Amint arról dr. Merkely Béla beszámolt, a most átadott osztály az intervencionális kardiológia és szívsebészet mintájára jött létre, és egyfajta átfogó centrumként lesz képes a gasztroenterológiai sebészeti betegek kezelésére. Az ellátás felöleli a teljes gasztroenterológiát, úgymint diagnosztikus eljárások, funkcionális gasztroenterológia betegségek, elzáródások kezelése. “Kívánom, hogy az itt folyó klinikai munka bővülésével, az oktatási és tudományos publikációs tevékenység is tovább erősödjön” – fogalmazott a rektor.

Dr. Szijártó Attila, az I. Sz. Sebészeti és Intervenciós Gasztroenterológiai Klinika igazgatója beszédében felidézte az intézmény alapításának körülményeit. 1909-ben egy tábla hívta fel az akkor az Üllői út és a Mária utca sarkán (a mai Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika területén) található Sebészi Kóroda betegeinek figyelmét, hogy az intézmény új helyre költözik – ugyanerről a Budapesti Hírlap 1909. szeptember 27-i számában egy két oldalas cikkben számolt be. „A költözés nyomán Dollinger Gyula vezetésével 111 évvel ezelőtt Európa legmodernebb sebészeti klinikája nyílt meg itt, a Szigony utca és az Üllői utca sarkán” – mutatott rá az igazgató, aki felidézte egykori elődjének szavait: „Mi a mai kornak építtetünk, tudva, hogy a holnapnak ismét egészen más kívánságai lesznek”. Amint dr. Szijártó Attila elmondta, a klinikán ehhez híven folyt a munka az elmúlt több mint 100 évben, és jelentős orvosszakmai eredményeket ért el az intézet. Az igazgató ezután fotókkal is illusztrálva beszámolt arról, hogyan alakították át a klinikát, és miként készült el a most átadott gasztroenterológiai részleg.

„Gyermekünként szeretjük ezt az osztályt, hiszen az első pillanattól kezdve nyomon követhettük születését” – emelte ki dr. Werling Klára, a klinika új részlegének vezetője, hozzátéve: sokan évtizedek óta dolgoznak az egyetemen, ő maga 32 éve. „Szeretnénk a gasztroenterológia területén az ország egyik vezető intézetévé válni, ahol graduális, posztgraduális és egyéb szakmai továbbképzések, konferenciák kerülnek megrendezésre” – fogalmazott. Dr. Werling Klára szerint a legfontosabb, hogy az új osztály a betegek érdekeit szolgálja – azzal, hogy a gasztroenterológus és a sebész egy intézeten belül dolgozik, a betegellátás színvonala is emelkedik, hiszen közösen tudják megbeszélni és értékelni a páciensek állapotát és eredményeit, hamarabb és megalapozottabban tudnak döntéseket hozni a kezelésről, így a betegek gyógyulása is felgyorsulhat.

Dr. Hritz István, a klinikán működő endoszkópia centrumvezetője beszédében beszámolt a diszciplína történetének legfontosabb történelmi és orvosszakmai eseményeiről, külön kiemelve az endoszkópia múltjának meghatározó hazai pillanatait, például amikor 1957-ben a Magyar Belgyógyász Társaságon belül megalakult gasztroenterológiai munkaszekció. Felidézte az I. Sz. Sebészeti Klinikán megvalósult klinikai mérföldköveket is – ilyen volt, amikor az 1970-es évek végén, 80-as évek elején Magyarországon először itt végeztek endoszkópos kezelést nyelőcső varix vérzés esetén; és szintén itt valósult meg először az akut felső tápcsatornai vérzőbeteg-ellátás folyamatos ügyeleti rendszere a 80-as években.

Dr. Hritz István az új részlegről elmondta: 8 gasztroenterológus szakorvossal, 7 endoszkópos szakasszisztenssel, egy PhD-hallgatóval és egy adminisztrátorral működik a 20 ágyas fekvőbetegosztály, amihez mátrix-ellátás keretein belül hozzátartozik még a sebészeten található 10 ágy, ahol az intervenciós beavatkozásokat követően a betegek megfigyelése történik. „Akkreditált nemzeti vastagbélszűrő centrum vagyunk, és a kapszula-endoszkópia is meg tudott itt valósulni” – emelte ki.

A megnyitót követően a meghívottak megtekinthették a klinika gasztroenterológiai részlegének egyes helyiségeit is, majd dr. Merkely Béla rektor, dr. Pavlik Lívia kancellár és dr. Szijártó Attila igazgató az új osztály bejáratánál közösen vágták át az ünnepi szalagot.

Forrás: https://semmelweis.hu/hirek/2020/11/09/atadtak-az-i-sz-sebeszeti-es-intervencios-gasztroenterologiai-klinika-uj-gasztroenterologiai-reszleget/

Címkék: Egészségügy 

Kórházaink folyamatosan fejlődnek

2010 óta közel 100 kórház újult meg teljesen

Kórházaink folyamatosan fejlődnek

Folytatódik a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet fejlesztése - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Kásler Miklós közölte, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében további 1,6 milliárd forintot költhet az intézmény két nagyértékű képalkotó berendezés és kilenc ultrahangkészülék vásárlására, és elkezdődhetnek az épületen belüli átalakítási munkálatok is.

A miniszter emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban - szintén EBP-forrásból - egymilliárd forintért vásároltak altató- és lélegeztetőgépeket, kardiológiai CT-t, valamint a digitalizált felvételek tárolását, visszakeresését, továbbítását lehetővé tevő informatikai rendszert.

A mostani 1,6 milliárd forintból egy új CT- és MR-készüléket telepítenek az intézménybe, és kialakítják az ezek beüzemeléséhez és kezeléséhez szükséges helyiségeket.

Az átalakítások része egy pacemakerműtő kialakítása is, bővítik az intenzív részleget, továbbá egy érsebészeti műtőblokkot is létesítenek.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet - az Egészséges Budapest Program keretében - megkapott egy, a budapest IX. kerületében lévő ingatlant, amelyhez a kormány közel 1,6 milliárd forint kötelezettséget vállalt.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat erre az évre 727 millió forintot hagyott jóvá a központi költségvetésből, az 1 milliárd 597 millió forintot a jövő évi költségvetésből kell finanszírozni.

A határozat utal arra a 2017 áprilisi kormányrendeletre, amely a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította - többek között - a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet (GOKI-t) is. Ebben az szerepel, hogy a meglévő épület ideiglenes működéséhez átalakítás, felújítás, komfortosítás, funkcionális átalakítás, műszaki-technológiai fejlesztés szükséges.

A felnőtt kardiológiai és szívsebészeti részleg a Dél-pesti Centrumkórház új épületébe költözik, majd ezt követően a régi épületet elbontják. A gyermek kardiológiai és szívsebészeti tömb pedig felújításra kerül.

Forrás: https://kormany.hu/hirek/folytatodik-a-kardiologiai-intezet-fejlesztese

Címkék: Egészségügy