Címke: Család

A támogatás házhoz jön: Falusi CSOK és a Magyar Falu Program eredményei, lehetőségei

(videók a cikk végén)

A támogatás házhoz jön: Falusi CSOK és a Magyar Falu Program eredményei, lehetőségei

Több mint 5000 nyertes pályázat a Magyar Falu Program keretein belül, több mint 10000 családi ház újul meg vagy épül a Falusi CSOK keretein belül. Ezek a számok! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Magyarország Kormánya soha nem látott mértékben támogatja a kistelepüléseket és a vidéken élő családokat, hiszen ez az a terület, amiről a balliberális kormányok méltatlan módon megfeledkeztek, a falvakat és a vidéki embereket magukra hagyták a problémáikkal, az iskolájukat bezárták, a vonatközlekedést megszüntették, a közút-hálózatot hagyták leromlani, munkahelyteremtésre pedig nem is gondoltak.

Ezzel szemben jelenleg a kormány nagy hangsúlyt fektet a vidéki emberek életszínvonalának növelésére. Párhuzamosan elérhető a Falusi CSOK és a Magyar Falu Program is. Az első a családok otthonteremtését támogatja, az utóbbi az 5000 fő alatti települések útfejlesztéseit, óvodafelújításait, falugondnoki busz beszerzését, játszóterek, közösségi épületek, orvosi rendelők felújítását és építését.

A Magyar falu programot 2018-ban hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök, az első programelemek 2019 elején indultak el. A Magyar Falu Program első ütemében, 2019-ig 10000 pályázat érkezett be, ebből
5000 volt a nyertes pályázatok száma
1000 közösségi tér épült vagy újult meg,
több száz orvosi rendelő és szolgálati lakás épült vagy újult meg,
870 óvoda épült vagy újult meg,
330 falugondnoki busz beszerzésére került sor,
„Óvoda udvar” 649 db nyertes pályázat volt
„Temető fejlesztése” - 315 pályázat zárult sikeresen.
A Magyar Falu Program keretében az 5000 lélekszám alatti települések 76 százaléka, azaz 2887 település jutott több mint 45 milliárd forint fejlesztési forráshoz.

Idén, 2020-ban is folytatódik a program.
Tavalyhoz képest nagyjából ugyanannyi, több mint 11 ezer pályázat érkezhet be idén az önkormányzatoktól a Magyar falu program pályázati rendszerébe.
Ebben az évben eddig tíz pályázati kiírás jelent meg. Többnek nyár közepén lesz az utolsó beadási határideje, így még van lehetőségük pályázni a helyhatóságoknak. Konkrétan ezek a lehetőségek állnak rendelkezésre:

Orvosi szolgálati lakás,
Orvosi rendelő,
Orvosi eszköz,
Önkormányzati út és hídépítés, felújítás
Önkormányzati járdaépítés, felújítás anyagtámogatása
Egyházi közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás
Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás
Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése
Közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzés
Tanya és falugondnoki buszok beszerzése

A rendkívül komplex program a magyar kistelepüléseken tapasztalható népességcsökkenésre ad választ a falusi csok, az önkormányzati mellékút-felújítási és a helyi életminőség javítását célzó alprogramjaival. Az út- és járdafejlesztési kiírások rendkívül népszerűek voltak a pályázók körében, a támogatások segítségével több mint 10 milliárd forint értékben, mintegy nyolcszáz községben kezdődhetnek el vagy zajlanak az ilyen jellegű munkálatok.

A jövő évi költségvetésben is nagyon jelentős, az ideivel nagyjából megegyező pénzösszeg áll rendelkezésre a Magyar falu program végrehajtására, a kabinet a pályázatok tekintetében pedig az ideihez hasonló eredményességre számítanak.

Falusi CSOK:
Szárnyal a falusi CSOK: ezek a megyék a magyar családok kedvencei

Rendkívül népszerű a falusi csok, egyre többen élnek a támogatási lehetőséggel: május végéig 10 229 család nyújtott be támogatási kérelmet több mint 54 milliárd forint értékben.
A program első évének tapasztalatait értékelve Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy rendkívül népszerű a falusi csok, a családok élnek a támogatási lehetőséggel. Gyopáros Alpár kiemelte: egész Európában nincs még egy ilyen támogatási rendszer, "egyedülálló és példaértékű" a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) konstrukciója.

Ismertette: május végéig 10 229 család nyújtott be támogatási kérelmet több mint 54 milliárd forint értékben. Területileg meglehetősen kiegyenlített az igénylések száma, ugyanakkor a listából "felfelé" kiemelkedik Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Heves és Nógrád megye, ahol sok a kistelepülés.

A támogatási célokat nézve is nagyjából kiegyenlített a kép: az igénylők 52 százaléka ingatlanvásárláshoz, korszerűsítéshez, 48 százalékuk a meglévő otthon bővítésére kívánja felhasználni a pénzt.Kitért arra is, hogy leginkább azok a családok kérték a támogatást, ahol már három gyermek van, illetve ennyit szeretnének. Ez a kérelmezők hatvan százalékát teszi ki. Az igénylők 38 százaléka kétgyermekes vagy második gyermeket vállaló család.

A családok használt ingatlan vásárlásához, korszerűsítéséhez - kombinált támogatás esetében - 7,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényeltek, a meglévő otthon korszerűsítése esetén pedig 2,6 millió forintot kértek átlagosan. Gyopáros Alpár felidézte: a falusi csokról szóló szabályozás 2019. július 1-jén lépett életbe, és egy évvel ezelőtt ezekben a napokban küldték be a családok a pénzintézetekhez az első támogatási kérelmeket.

A kormánybiztos elmondta: a falusi csok nem az egész ország területén igényelhető otthonteremtési támogatási forma, a kormányrendelet alapján 2486 magyarországi településen kérhető. Ezek azok az 5000 fő alatti települések, amelyeken a rendelet megjelenése előtti évtizedekben tartósan csökkenő volt a lélekszám.

Forrás:
https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/jovore-tovabb-bovul-a-magyar-falu-program-2355848/
https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/ujabb-964-kistelepulesi-fejlesztes-indul-a-magyar-falu-program-kereteben
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/sikeres-a-magyar-falu-program-2503231
https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2020/07/06/szarnyal-a-falusi-csok-ezek-a-megyek-a-magyar-csaladok-kedvencei
https://internet.kozut.hu/magyar-falu-program/
https://www.youtube.com/watch?v=Qwh7vbzQeiM
https://www.youtube.com/watch?v=O04luccJW4Y
https://www.youtube.com/watch?v=1fuvHc3xrME
https://www.youtube.com/watch?v=SMasZCEPBKo

Címkék: Család  Országépítés 

Megszorítások helyett többletforrások

🔴🔴🔴 Megszorítások helyett jövőre jelentős többletforrásokat biztosít a Kormány a családok támogatására, az egészségügyre, az oktatásra, a szociális és a kulturális területre egyaránt. 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

A fejlesztések folyamatosak, és nem csak "hőszigetelésről" van szó, ahogy a balliberálisok beállítják. Egyik kiváló példa erre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ legújabb cikkében olvasható (képekkel)
https://www.facebook.com/egeszseg.aeek/posts/2481673068790173

43 milliós ápolási eszközfejlesztés a hatvani kórházban
Hill-Rom Centuris Pros SSR ágyak és 4 Hill-Rom HR900 SSR típusú ágyak érkeztek a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetbe 42,7 millió forint értékben.

Az új elektromos ágyakat az üzembe helyezést és a betanítást követően a kórház traumatológiai osztályán helyezték el, ahol a műtéten átesett betegek mozgását segítik majd – tájékoztatott dr. Stankovics Éva, a kórház főigazgatója.

Az állami eszközfejlesztés során beszerzett elektromos kórtermi ágyakat a betegmobilizálás fontosságát szem előtt tartva alakították ki, annak érdekében, hogy a lehető legkisebb teher háruljon az ápolókra, elősegítve ugyanakkor a betegek önálló és biztonságos mozgását, amely a mindennapokban és járványhelyzetben egyaránt – nagy segítséget jelent a dolgozóknak és a betegeknek – tette hozzá a főigazgató.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Család  Egészségügy  Gazdaság  Oktatás 

Több mint 900 milliárd forinttal támogatták a családokat

(+ teljes lista, + videó!)

Több mint 900 milliárd forinttal támogatták a családokat

Ebben nincs benne a családi pótlék, az adókedvezmény, és a többi rendszeres juttatás (CSED, GYED, stb) Ez csak a családvédelmi akcióterv összege.

Összesen a kormány az idei évben 2 228 milliárd forintot fordított családtámogatásra.

‼️A családtámogatási rendszer különböző elemeiről itt olvashatnak: https://szamokadatok.hu/Post/996/Minden_a_csaladtamogatasrol_-_Teljes_lista_a_baloldali_alhirek_ellen

‼️Ez pedig egy kis videó a témában: Mit tett a baloldal és mit tett a Fidesz. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/556505975240465

Mintegy 200 ezer családot, több mint 900 milliárd forinttal támogatott a kormány egy év alatt a családvédelmi akcióterv keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten

Novák Katalin a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) épületében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a tavaly július 1-jén induló családvédelmi akcióterv új fejezetet nyitott a magyar családtámogatások történelmében. Az elmúlt egy év a családokért történő összefogásról szólt, az akciótervet megelőző nemzeti konzultáció is azt mutatta, hogy Magyarországon nemzeti egyetértés övezi a családtámogatások szerepét – mondta.

Az államtitkár ismertette: a babaváró támogatást mintegy százezren igényelték, a legtöbben a 10 milliós támogatás egészét kérték, de népszerű volt a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a jelzáloghitel-elengedés és a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kölcsön is. A négygyermekes édesanyák szja-mentességét január óta 43 ezren vették igénybe, és a bölcsődei helyek bővítése is tart – tette hozzá.

Novák Katalin kiemelte, mintegy 40 éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint most, és több mint 20 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv is.

A kormány 2010 óta azon dolgozik, hogy a csökkenő népességű, idősödő nemzetből gyarapodó, fiatalodó nemzet váljon, valamint hogy visszaadja az elvesztett bizalmat, és Magyarországon újra higgyenek az emberek abban, hogy érdemes gyereket nevelni, családot alapítani – mondta.

Fűrész Tünde, a Kincs elnöke arról számolt be, hogy a csokhoz kapcsolódó kölcsönt 11 500-an, a jelzáloghitel elengedését pedig mintegy 18 ezren igényelték. A babaváró támogatással élők kétharmada a 30-as éveiben jár, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását kérők több mint fele a 40-es, 40 százaléka a 30-as éveiben él a lehetőséggel, a csokot igénylők átlagéletkora pedig 37 év – ismertette.

Hangsúlyozta, hogy az intézet családvédelmi akcióterv népszerűségét mérő kutatása szerint a többség kifejezetten hasznosnak tartja az intézkedéseket, a megkérdezettek 20 százaléka igénybe is vette azok egyikét. Legtöbben arról számoltak be, hogy óriási segítséget jelentettek a támogatások, a válaszadók 20 százaléka szerint az igénybe vett támogatás nélkül nem vállaltak volna gyermeket vagy újabb gyermeket – tette hozzá Fűrész Tünde.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/tobb-mint-900-milliard-forinttal-tamogatak-a-csaladokat-8313345/

Címkék: Család 

Köszönjük Mészáros Lőrincnek, hogy felújította az Erzsébet-táborokat!

Köszönjük Mészáros Lőrincnek, hogy felújította az Erzsébet-táborokat!

Gyermekeink tisztességes körülmények között táborozhatnak, mindezt szinte ingyenesen. Nem csoda, hogy a baloldal folyamatosan támadja érte a Kormányt és Mészáros Lőrincet, az intézkedés családbarát, a gyerekek érdekeit szolgálja, és nemzeti jelentőségű, és ezek az értékek ellentétesek a balliberális értékekkel. A DK-s mocskolódás (link) a cikk végén lesz, csak erős idegzetűeknek.

Az ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja, amelyet az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg ötödik éve. Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Alapértelmezetten a Balaton-partján több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá karácsonyi eseményeken is részt vehetnek a gyermekek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma, 2019-ben pedig összesen mintegy 130 ezres összlétszámról beszélhetünk.Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg.

Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin azt mondta, hogy
a napközis táborokat júliusban és augusztusban tartják,
június 26-ig pedig az iskoláknak kell biztosítaniuk a gyermekek felügyeletét. A táborokban figyelemmel lesznek az aktuális járványügyi helyzetre, és gondoskodnak róla, hogy a körülmények a lehető legbiztonságosabbak legyenek - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem - például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal - a tartalmas kikapcsolódást és a napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy
az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt: idén nyolc turnusban kétszer annyi gyerek vehet részt a napközis táborokban, mint tavaly.

A felhívások a héten jelennek meg, jelentkezni az iskolákon keresztül június 16-ig lehet - ismertette.
Tudatta: egy csoportban húsz gyermek lesz, túljelentkezés esetén rászorultság alapján választják ki a résztvevőket. Az elnök szerint azonban a százezres létszám lehetővé teszi, hogy minden olyan gyermeknek legyen hely, aki szeretne részt venni a táborban.

Forrás: Erzsébet Táborok
http://erzsebettaborok.hu/rolunk/
https://www.origo.hu/itthon/20200603-minden-eddiginel-tobb-gyermek-vehet-resz-a-napkozis-erzsebettaborokban.html
https://www.facebook.com/dk365/videos/847486512444835

Címkék: Család  Országépítés 

Jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj összege!!!

Jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj összege!!!

“Családipótlékozók” figyelmébe: mellé jár a családi pótlék és a családi adókedvezmény is, így már az első gyerek születése után is az adott példa alapján nettó 86.950 forinttal több pénzből gazdálkodhat a család.

A korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ez azt jelenti, hogy a gyermek megszületését követő hat hónapban jobb anyagi körülmények közé kerül a család, mint azt megelőzően. Ugyanis a csed után csak személyi jövedelemadót kell megfizetni, nyugdíjjárulékot és társadalombiztosítási járulékot nem - közölte Novák Katalin.
Minderre a jövő évi költségvetésben - egy módosítás nyomán - 14,25 milliárd forint áll rendelkezésre, és a tervek szerint 80 ezer családot segít majd az intézkedés - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a 2010 óta zajló családbarát kormányzás célja a gyermekvállalás előtti akadályok elhárítása, az, hogy semmilyen hátránnyal ne járjon a családok számára a gyermekvállalás, sőt jobb anyagi körülmények közé kerüljenek, mintha nem vállaltak volna gyermeket. Ezt szolgálja a csed összegének megemelése is - hangsúlyozta Novák Katalin.

Példaként említette: amennyiben egy nőnek a gyermekvállalás előtt 350 ezer forintos havi fizetése volt, az 232 750 forintot jelentett nettóban.
Viszont a csed folyósítása esetén a nettó jövedelme 297 500 forint lesz, ami közel 30 százalékos emelkedést jelent - közölte.
Hozzátette, hogy a csed korábbi összegéhez képest - a példánál maradva - 90 ezer forinttal kaphat többet jövő év júliusától egy kismama havonta, ami 43 százalékos bővülést jelent.

Mindez a kormány számításai szerint évente 28,5 milliárd forintos költségvetési forrást igényel - mondta Novák Katalin.
Kérdésre válaszolva közölte: a csedet azok a nők vehetik igénybe, akik a szülést megelőző két évben legalább 365 napon keresztül biztosítottak voltak. Az ellátás jár az örökbefogadó szülőknek is a gyermek hat hónapos koráig.

Forrás: Magyar Hírlap

Címkék: Család  Megélhetés 

Márki-Zay Ceausescuhoz hasonlítja Orbánt

Holott évente több millió forint állami (adófizetői) támogatásban részesül, 5 évig külföldön élt és adózott

Márki-Zay Ceausescuhoz hasonlítja Orbánt

Nem tudjuk, hogy Márki-Zay Péter a nagy gyűlöletében tud-e számolni? Tudjuk, a gyermekvállalás kapcsán nem minden az anyagi, de azért nézzük csak, hogy ő mennyi társadalmi, közösségi pénzbeli segítségtől esne el, ha azok lennének kormányon, akiknek ő is a szekerét tolja. Úgy is mondhatnánk, hogy a hét gyermek "luxusáért" mennyi külön adót kellene fizetniük.

Ha csak a családi pótlékot és az adókedvezményt nézzük, akkor havi nettó 343.000 forinttól esne el, ugyanis a bal-liberális imádottjainak a gyermek és a jövőhöz fűződő ideológiai alapja a következő: magánügy. Senkinek, semmi köze hozzá, ha akarta, állja a cechet. Ha jár is valami segítség, akkor csakis rászorultsági alapon (Ő polgármester, jó fizetéssel, tehát fityiszt neki, ahogy fityisz lenne a gazdag mozdonyvezetőnek, jegyvizsgálónak, postásnak is, emlékezzünk csak Bokros Lajos szép csomagjára, hogy pontosan ezeket tartalmazta!) tehát neki coki. Éves szinten tehát balliberális kormány mellett a Márki Zay család 4 millió 116 ezer forinttal lenne karcsúbb.

Márki-Zay Péter, polgármesteri fizetéséből, havonta 343 ezer forintot fizetne azért az örömért, hogy hét gyermeke van. De természetesen nem járna az ingyen tankönyv se ahogy az fél áron való étkezése se a gyerekeknek. Persze, ő ezt a nyálas képével minden gond nélkül venné tudomásul, hiszen ha balliberális kormány kerülne hatalomra, Márki-Zay Péter még több közpénz felett rendelkezhetne, és ismerve a baloldali visszacsorgatási mechanizmusokat, a gyermekek után jelenleg járó, de a balliberális kormány által elvett családi kedvezmények összegének sokszorosát kapná vissza Nokia-dobozban.

De Ez Márki-Zay Péter, ő közel áll a "tűzhöz". És vajon Ön, kedves baloldali szavazó, hogyan járna velük? Segítünk: évente több millió forinttól esne el, és senkit nem érdekelne, hogy nem tudja fizetni hitelét, vagy romlik a gyerekei életszínvonala, hiszen szerintük a család az "magánügy"

Forrás:
https://makohirado.hu/2020/06/17/marki-zay-ismet-forradalmat-vizionalt-es-ceausescuhoz-hasonlitotta-orbant/
https://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely-es-kornyeke/5-ev-utan-7-gyermekkel-tertek-haza-4201609/
https://profitline.hu/Mennyit-keres-egy-polgarmester-Magyarorszagon-Szamoljunk-399619
https://profitline.hu/Csaladi-potlek-2020-ban-\-\-hany-forint-a-csaladi-potlek-402156
https://zsebremegy.hu/adozas/csaladi-adokedvezmeny-osszege-igenylese/

Címkék: Család  Kettős mérce 

Igénybe veszed a családtámogatást és szidod Orbánt?

Akkor köpd szembe magad!

Igénybe veszed a családtámogatást és szidod Orbánt?

❗️ Íme egy tipikus balliberális politikus vagy szavazó: Csok, nagycsaládos autó, sikkasztás, kokó, majd mindezek után a kijelentés, hogy "Orbán lop"

A ti környezetetekben is van olyan, aki több tízmillió támogatást kért és vett fel, majd mindezek után szidja a kormányt? A miénkben van... Az ilyen embereknek azt tanácsoljuk, hogy álljanak a tükör elé, és köpjenek egy nagyot.

Forrás: https://youtu.be/7b-WDaCEcsc Hír TV Informátor

Címkék: Család  Kettős mérce 

Novák Katalin: Minden eddiginél több gyermek vehet részt a napközis, felújított Erzsébet-táborokban napi 100 forintért

Novák Katalin: Minden eddiginél több gyermek vehet részt a napközis, felújított Erzsébet-táborokban napi 100 forintért

Ezt csak zárójelben:
Az index is beszámolt erről - "22 milliárdért újítja föl Mészáros Lőrinc az üdülőket, amelyeket az állam elajándékozott" No comment.

Minden eddiginél több, százezer gyermek vehet részt idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin azt mondta, hogy
a napközis táborokat júliusban és augusztusban tartják,
június 26-ig pedig az iskoláknak kell biztosítaniuk a gyermekek felügyeletét. A táborokban figyelemmel lesznek az aktuális járványügyi helyzetre, és gondoskodnak róla, hogy a körülmények a lehető legbiztonságosabbak legyenek - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy a szinte ingyenes, napi 100 forintba kerülő táborokban nemcsak a gyermekek felügyeletét biztosítják, hanem - például sporttevékenységekkel, kulturális programokkal, kézműves foglalkozásokkal - a tartalmas kikapcsolódást és a napi négy étkezést is.

Az államtitkár kitér arra is, hogy
az ottalvós táborokat felújítják, így jövőre mintegy duplájára nő a férőhelyek száma.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke arról beszélt: idén nyolc turnusban kétszer annyi gyerek vehet részt a napközis táborokban, mint tavaly.

A felhívások a héten jelennek meg, jelentkezni az iskolákon keresztül június 16-ig lehet - ismertette.
Tudatta: egy csoportban húsz gyermek lesz, túljelentkezés esetén rászorultság alapján választják ki a résztvevőket. Az elnök szerint azonban a százezres létszám lehetővé teszi, hogy minden olyan gyermeknek legyen hely, aki szeretne részt venni a táborban.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200603-minden-eddiginel-tobb-gyermek-vehet-resz-a-napkozis-erzsebettaborokban.html

Címkék: Család 

A magyar családi adókedvezmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő

A magyar családi adókedvezmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő

A magyar családi adókedvezmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően segíti a családokat - hangsúlyozta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) hétfői közleményében.

A washingtoni Tax Foundation májusi elemzését ismertetve azt írták: az európai államok által nyújtott családi adókedvezmények mértéke jelentősen eltér. Közöttük Magyarország az élmezőnyben szerepel, a magyar családi adórendszer jelentősen hozzájárul a családok bevételeinek növeléséhez.

A családoknak nyújtott célzott adókedvezmények felmérése során összehasonlították egy egykeresős, kétgyermekes család és egy gyermektelen, egyedülálló munkavállaló adóterheit, akiknek adózás előtti, bruttó jövedelmük megegyezik. A vizsgált országokban az egykeresős és kétgyermekes családokat átlagosan 29,6 százalékos adómérték terhelte 2019-ben, eközben egy gyermektelen munkavállaló átlagos adóterhe 40,1 százalék volt, amely 10,5 százalékponttal magasabb, mint egy kétgyermekes családé.

Közölték: a magyar kormány a családi adórendszer 2011-es bevezetése, majd 2014-es járulékkedvezményekre való kiterjesztése óta megduplázta és gyermekenként havi 20 ezer forintra emelte a kétgyermekes családok által igénybe vehető személyi jövedelemadó-kedvezmény mértékét, amelynek eredményeképpen Magyarország a lista hetedik helyén végzett, Németországhoz és Szlovéniához közel hasonló 15 százalékos adómérték különbségekkel.

Ez azt jelenti, hogy egy kétgyermekes magyar család havi nettó jövedelme így 15 százalékkal magasabb a családi adózásnak köszönhetően, mint egy gyermektelen munkavállalóé - mutattak rá.

Hozzátették: a felmérés ugyanakkor nem tartalmazta a nagycsaládosok által igénybe vehető adókedvezményeket, amely a harmadik, vagy további gyermekek esetében gyermekenként havi 33 ezer forint, míg a négygyermekes édesanyáknak egyetlen más ország sem biztosít személyi jövedelemadó-mentességet Magyarországon kívül.

A felmérés szerint az adóterhek közötti különbség Luxemburgban a legnagyobb (-21,1 százalék), itt van a legkiterjedtebb adókedvezmény a vizsgált országokban. A második helyen Lengyelország (-17,9 százalék), a harmadikon Csehország (-17,3 százalék) végzett. Az adóterhek közötti eltérés Törökországban volt a legkisebb, itt mindössze -1,7 százalékpont a különbség, a lista alján található Görögország (-3,0 százalék), és Norvégia (-3,6 százalék).

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200601-a-magyar-csaladi-adokedvezmeny-nemzetkozi-osszehasonlitasban-is-kiemelkedo
Magyar Hírlap Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

Címkék: Adó  Család  Külföld 

Népességfogyás ellen: Családtámogatás - Youtube videó

Népességfogyás ellen: Családtámogatás - Youtube videó

🇭🇺‼️ VIDEÓ! A Számok (Aktív Tagok) közösség nem csak a nevében aktív, hanem tetteiben is: egyik új tagunk első videója felkerült a nemrég indult Youtube csatornánkra (iratkozzatok fel, ha még nem tettétek)
https://www.youtube.com/channel/UCgHtVWPkZhzFRmVVi3OLx5w

A jövőben további videókat fogunk készíteni, a csatornán már van 3 korábbi anyagunk: a baloldal teljesítményéről járvány idején, a családtámogatásról régen és most illetve a "romokban" lévő kórházakról. Minden videó elérhető Facebookon is, és hamarosan a Videa.hu oldalra is "beköltözünk", mivel nem szeretnénk úgy járni, mint a PestiSrácok, akiknek a Youtube egyszerűen törölte több éves munkájukat. Minden duplikálva lesz.

Oldalunk indulása óta egy fél év telt el, és mára egy igazi közösséget hoztunk létre: 30 000 bátor ember vesz körül bennünket, és ez nagyon-nagyon sok erőt és inspirációt ad nekünk ❤️

https://youtu.be/JEQZyoT1HGg

Címkék: Család  SzamokAdatok  Videók