Címke: Család

Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere

A baloldal családpolitikája... Betelepítés: Igen, magyar családok: nem!

Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere

A rendelet 20 évig volt hatályban! Még a Gyurcsányék által okozott válságot is túlélte, most azonban erre nem akarnak pénzt költeni...
Közben jut pénz tanácsadókra, helyettesekre, rovarhotelre, Czeglédyre, darázs-garázsra, Facebook propagandára, postaládákba eljuttatott önfényező szórólapokra, ciprusi offshore cégekre, a helyettesek élettársaira, molinóra, aszfaltfirkára, arculatra, jutalmakra és most már kormányellenes plakátokra is.
De az újpesti fiatalokra "NINCS PÉNZ"!!!

👉22-re Bokros-csomaggal készülnek
https://szamokadatok.hu/Post/2943/Bokros-csomaggal_keszulnek_2022-re
👉A baloldal bűnlajstroma
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez
👉Durva adóemelések jönnek, ha hatalomra kerülnek, ezzel együtt a családtámogatásokat is eltörlik.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/686019302081248

Hétfői rendeletével megszüntette a fiatal házasok lakáshoz jutásának támogatását Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere, aki ezzel egy több mint 20 éve hatályban lévő rendelkezést vont vissza. Erre nem tudok olyat írni, ami ne verné ki a biztosítékot - kommentálta a baloldali városvezetés újabb megszorító intézkedését Wintermantel Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke.

A kormánypárti politikus tegnapi posztjában kifogásolta a család- és fiatalellenes döntést.

Megvonták a támogatást a fiatal házasoktól
Ismertette, hogy a baloldali polgármester váratlanul megszüntetette a fiataloknak óriási segítséget jelentő lakástámogatást, így az erről szóló önkormányzati rendeletet hatályon kívül helyezte.
Déri Tibor ezzel egy húsz éve működő, eddig politikai hovatartozástól függetlenül mindenki által támogatott segítséget vett el az újpesti fiataloktól - írta felháborodottan, hozzátéve, hogy erre nem tudna olyat írni, ami ne verné ki a biztosítékot.

A jogszabály egyébként jelenleg nem érhető el a kerület hivatalos oldalán, az Újpest.hu-n.
👉A dokumentum: https://www.facebook.com/wintermantel.zsolt/posts/4112178025483116

Miután Wintermantel Zsolt tegnap beszámolt a legújabb baloldali sarcról, Déri Tibor egy nap késéssel szánalmasan magyarázkodni kezdett a közösségi oldalán. A fővárosi baloldal kommunikációs stratégiáját követve arról írt: az általa vezetett önkormányzatnak a kormány hibájából kevés a pénze, amiért a kormányt tette felelőssé. "Valamennyi kiadásunkat felül kellett vizsgálnunk, és kénytelenek voltunk kellemetlen döntéseket is hozni azért, hogy a költségvetés egyensúlyba kerüljön" - vallotta be, hogy kénytelen volt megszorításokkal operálni, habár ezt a szót ilyen formában nem írta le.

Ellentmondásos a momentumos városvezető gondolatmenete, hiszen december elején több mint nyolcmilliárd forint volt az önkormányzat számláin. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt időszakban több nagyobb volumenű kiadása is volt Dériéknek: így a jelek szerint autósmozira, kondiparkra, borfesztiválra, környezetkárosító papír határidőnaplóra, a kerületi médiának több mint 300 milliós forintos támogatásra, és a politikailag megbízható személyek kifizetésére volt pénzük. Nagyon úgy néz ki, a fiatal házasok megsegítése nem szerepel a baloldali városvezetés fő preferenciái között.

"Ez szégyen"
Wintermantel Zsolt újabb, keddi posztjában arra hívta fel a figyelmet, a rendeletben utódja azzal indokolta meg a döntését, hogy a kormány ezt a kérdést már megoldotta. "Tekintettel arra, hogy a Kormány családtámogatási rendszerében több olyan támogatási forma is elérhető, mellyel a fiatal házasok támogatása megvalósul, így a rendelet hatályon kívül helyezése indokolt" - ismertette, hogyan mentegette magát a baloldali polgármester a dokumentumban.

A kormánypárti politikus szégyennek tartja ezt a hozzáállást. "Szerintem pedig értékválasztás kérdése, hogy egy önkormányzat segíti, támogatja-e azon fiataljait, akik önálló életüket Újpesten kezdenék el, első közös lakásukban! Mi emeltük a támogatás összegét, a baloldal megszünteti. Szégyen!" - mondta el markánsan véleményét az ügyről a Fidesz választókerületi elnöke.

"Lassan másfél éve hatalmon vannak, és nem csináltak semmit! Jól van ez így?"
Wintermantel Zsolt az elmúlt időszakban többször is élesen bírálta Újpest baloldali vezetését. Legutóbb akkor, amikor kiderült, hogy az önkormányzat nemtörődömsége miatt a városrész elesett több mint 400 millió forinttól.

Miután Déri Tiborék egyszer már veszni hagytak 322 milliónyi állami támogatást a Székesdűlő földútjainak korszerűsítése kapcsán, ismét megtették ezt még egyszer. Pedig a kormány újra, ráadásul emelt összegű pályázatot írt ki a tárgyban, ennek ellenére az önkormányzat kisujját sem mozdította a közel félmilliárdos összeg megszerzése érdekében, így a pénz ismét elúszott.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20210216-deri-tibor-elvette-a-fiatal-hazasok-kedvezmenyet.html
https://szamokadatok.hu/Post/2716/Csucsra_jaratjak_a_hazugsagkampanyt
https://szamokadatok.hu/Post/2884/Karacsony_Gergelynek_javasoljuk
https://szamokadatok.hu/Post/2941/Kozbeszerzes_vagy_kozbe_szerzes_Nem_mindegy

Címkék: Baloldali rombolás  Család 

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!

Magyarország Kormánya kiváló munkát végzett, és ezt már világszerte elismerik! (videóval)

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!

Varga Mihály videója: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/132485068669562

A gazdasági visszaesés 5,2 százalék lett, ami az uniós átlagnál (6,4%) jobb eredmény!
A gazdaságvédő intézkedések által ma többen dolgoznak, mint a járvány előtt!
Az államadósság uniós átlag alatt maradt!
A hiány pedig uniós szinten van.
A hitelminősítők pozitívan értékelték a magyar gazdaságot.
Az idei második negyedévben kétszámjegyű növekedés jöhet!
A magyar családtámogatási rendszerre már a japánok is felfigyeltek!
Magyarországon az ezer főre jutó házasságkötések száma 6,7 volt, s ezzel a tagállamok között Litvánia után a második helyen álltunk Lettországgal holtversenyben. Ez az adat nagyon sok mindent elárul a társadalom és a gazdaság állapotáról!
Mindezt adóemelések helyett adócsökkentéssel, családtámogatással, beruházási támogatásokkal értük el! Lehet így is gazdaságot működtetni!

Varga Mihály: Több ezer milliárd forintos fejlesztések jönnek

A Gazdaság-újraindítási akcióterv eddigi lépéseit, így az 5 százalékos lakásáfát, az otthonfelújítási támogatást, a 25 év alattiak adómentességét, a kamatmentes gyorskölcsönt újabb intézkedések, több ezer milliárd forintos fejlesztések követik - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára kedden feltöltött videóban a statisztikai hivatal frissen közzétett adatait kommentálva.

Kiemelte: a tárca számításai szerint a magyar gazdaság idén a második negyedévben visszaáll a növekedési pályára és két számjegyű bővülést mutat majd abban a negyedévben.

Varga Mihály elmondta, hogy Magyarország eredményesen védekezett uniós összehasonlításban a járvány gazdasági hatásaival szemben. A magyar gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben, 5,1 százalékkal csökkent tavaly, miközben az uniós átlag mínusz 6,4 százalék volt. Ezzel olyan országokat előztünk meg, mint Ausztria, Belgium, Franciaország, Olaszország, vagy éppen Csehország - tette hozzá.

A visszaesést egyrészt a magyar gazdaság ellenállóképessége, másrészt a gazdaságvédelmi intézkedések fékezték - húzta alá a pénzügyminiszter utalva arra, hogy az ellenállóképességet a magyar emberek elmúlt évekbeli munkája és a magyar gazdaságpolitika alapozta meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a munkahelyvédelmi támogatásoknak és az adócsökkentéseknek köszönhetően tavaly év végén 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon, ami megegyezik a járvány előtti szinttel. Tavaly a kormány 4 ezer milliárd forintot fordított a költségvetésből a fejlesztések támogatására - mutatott rá jelezve, hogy az unióban GDP-arányosan az egyik legtöbb beruházás Magyarországon valósult meg.

Magyarország egyensúlyi mutatói jóval kedvezőbbek, mint a 2008-as válság után, ezt a minap két nagy hitelminősítő is elismerte - idézte fel Varga Mihály. Arra is rámutatott, hogy az államadósság mértéke tavaly az év végén az uniós átlag alatt maradt, a deficit pedig uniós szintet ért el.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210216-varga-mihaly-tobb-ezer-milliard-forintos-fejlesztesek-jonnek
Az Eurostat GDP növekedési adatai: https://bit.ly/3jVbGCP
Ez a valódi teljesítmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2920/Ez_a_valodi_teljesitmeny
Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Orbán Viktor ismertette a legfontosabb számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Nagyvállalati beruházási támogatás - így jönnek létre a munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2873/Nagyvallalati_beruhazasi_tamogatas
A hazai beruházási ráta vezető helyen áll az unióban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem
Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Adó  Család  Európai Unió  Gazdaság  Megélhetés 

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel

Európában a legjobbak egyike vagyunk

Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel

"Piroska Szalai munkaerőpiaci elemző írása:
Az Eurostat ma ezzel a házasságkötéseket bemutató térképgrafikonnal köszöntötte a Bálint napot.
Én pedig szeretettel egészítem ki egy olyannal, ahol jól láthatóaz, hogy hogyan alakult a házasságkötések aránya az elmúlt 60 évben hazánkban.

Az Eurostat legutolsó ismert adatai a 2019-es évről vannak, akkor Magyarországon az ezer főre jutó házasságkötések száma 6,7 volt, s ezzel a tagállamok között Litvánia után a második helyen álltunk Lettországgal holtversenyben. A KSH a napokban közzé tette a 2020-as adatokat is, onnan tudható, hogy 6,9-re nőtt a múlt évben ez a mutatónk. Legutóbb 1985-ben volt ekkora a házasságkötések aránya nálunk.

A házasságkötések aránya és a termékenységi ráta nagyon hasonló módon alakult az elmúlt 60 évben. (Korábbi postban részleteztem azt.) A GYES és a szocpol lakásvásárlási kedvezmények emelték a házasságkötések arányát, a munkanélküliség megjelenése, a Bokros csomag hatására pedig jelentősen csökkent ez az arány. A csökkenés 1998-2020 között az első Orbán kormány idején megállt, stagnálni kezdett 4,4-4,5 szinten, majd a kormányváltás után ismét zuhanni kezdett, s 2010-re elérte a 3,6 minimum szintet. 2010 után az Orbán kormányok új családpolitikája hatására már majdnem megduplázódott ez az arány. Míg 2010-ben az unió 27 tagállama közül a 23. helyen álltunk (mindössze Spanyolországban, Luxemburgban, Bulgáriában és Szlovéniában volt kisebb a házasságkötések aránya), addig 2019-re a 2. helyre léptünk előre. Ilyen növekedés sehol nem volt a tagállamok között.

Minden kutatás arról számol be, hogy a házasságban több gyermek születik, mint házasság nélküli párkapcsolatban. De az is igaz, hogy csak akkor kötnek az emberek házasságot, ha bíznak a jövőben, az anyagi biztonságérzetük van olyan szinten, hogy mernek tervezni, azt érzik, hogy saját kezükben a sorsuk irányítása. Ha azt érzik, hogy érték a család a társadalom, a közösségek számára is.
Nagyon fontos látni, hogy a javulás a pandémia alatt sem állt meg nálunk. További javulás csak akkor elképzelhető, ha további jelentős családtámogatási intézkedések születnek. Ilyenek a baloldali kormányok alatt nem születtek, az Orbán kormányok alatt pedig folyamatosan.

Boldog Bálint/Valentin napot mindenkinek! "

Az eredmények nem maguktól születtek, hatalmas kormányzati munka áll mögötte! Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul

Forrás: https://www.facebook.com/piroska.szalai.54/posts/3258573091058911
Eurostat https://www.facebook.com/EurostatStatistics/posts/2907309706220611

Címkék: Család  Nemzet 

Ez a valódi teljesítmény!

Ez a valódi teljesítmény!

Adómentesség a fiataloknak
https://bit.ly/3tYtmlp
CSOK, babaváró a fiatal pároknak
https://bit.ly/2OFUt4V
Adókedvezmény, otthonfelújítás a családoknak https://bit.ly/3tXk4Gw
13. havi nyugdíj az időseknek
https://bit.ly/2ZdixxJ
Rezsicsökkentés, adócsökkentés, fejlesztések mindenkinek!
https://bit.ly/3jN5AUO
https://bit.ly/2NsJ33v
https://bit.ly/3qlepYG

Minden más csak süket duma!
ADD TOVÁBB!

Címkék: Adó  Család  Nyugdíjasok 

A legszebb eredmény!

Orbán Viktor nem választási ciklusokban, hanem generációkban gondolkozik

A legszebb eredmény!

"Ha nem vezettük volna be a családtámogatási rendszert, akkor 115 ezerrel kevesebb gyermek született volna az elmúlt 10 évben."

Talán minden korábban felsorolt eredményünk közül ez a legfontosabb! A polgári kormányzás további eredményeit ebben a sorozatban részleteztük, érdemes megosztani!
🟢 A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)
https://szamokadatok.hu/Post/2768/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020

Köszönjük, Miniszterelnök úr!

Forrás: (videó) https://www.facebook.com/FideszHU/videos/1396396227374601

Címkék: Család  Nemzet 

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság

Orbán Viktor célja az, hogy Magyarország 2030-ra Európa 5 legélhetőbb állama közé tartozzon!

Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság

Így tervez egy igazi vezető Add tovább!

A magyar gazdaság válság utáni újraindítása érdekében és azzal a céllal, hogy Magyarország 2030-ra Európa öt legélhetőbb állama közé tartozzon, a kormány rendeletben határozta meg a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv elkészítéséhez szükséges programterületeket.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint ezek a következők:

Demográfia és köznevelés – a cél gyermekvállalási kedv és a hazai lakosság számának növelése az ezt elősegítő család-, adó- és egészségpolitikai eszközökkel. Szintén cél a fiatal generációk XXI. századi követelményeknek megfelelő, nemzeti alapokon álló, minőségi oktatásának biztosítása;
Egyetemek megújítása – a felsőoktatási és a felnőttképzési rendszerek, valamint az ehhez kapcsolódó szakképzés megújításával el kell érni, hogy a magyarországi egyetemek Európa legmagasabb színvonalú oktatási, tudományos, innovációs és kulturális központjaivá, a helyi közösség és a gazdaság- és kutatásfejlesztés motorjává váljanak.
Felzárkózó települések és régiók – a programpont a fejlődésben lemaradt települések és régiók teljes körű fejlesztését írja elő a munka és a tanulás lehetőségeinek bővítésével.
Vízgazdálkodás – a feladat a hazai felszíni és a felszín alatti vízkészletek védelme, a vízgazdálkodás megújítása, versenyképességének és jövedelemtermelő képességének növelése. Cél a klímaváltozás mezőgazdasági termelésre gyakorolt negatív hatásainak ellensúlyozása is.
Fenntartható, zöld közlekedés – Magyarország összes települését egy nemzeti közlekedési rendszerbe kell összekapcsolni, ehhez bővíteni a települési, a regionális, a városközi és az áruszállítási útvonalakat, illetve elterjeszteni klímabarát technológiákat.
Energetika (zöld átállás) – meg kell erősíteni Magyarország energiafüggetlenségét, ehhez növelni kell az energetikai önállóságot és önrendelkezést, korszerűsíteni az energiaszektort, növelni az energetikai rendszerek hatékonyságát és elősegíteni a digitalizációt. További cél az energiaszektor szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése, a Magyarország által vállalt klímavédelmi célok teljesítése.
Körforgásos gazdaság – csökkenteni kell a háztartások és a gazdaság által termelt hulladék mennyiségét, és fokozni a hulladék fejlett technológiákon alapuló környezetbarát újrahasznosítását.
Digitalizáció – a cél a korszerű technológiákon és informatikai hálózatokon alapuló hatékony és versenyképes gazdasági, államigazgatási, oktatási és egészségügyi rendszerek kiépítése és fejlesztése.
Egészségügy – Folyamatosan javítani kell a magyarok általános egészségi állapotát az egészségügyi szolgáltatások színvonalának emelésével és az infrastrukturális, humánerőforrás és informatikai feltételek fejlesztésével.
A rendelet előírja a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, hogy a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv részleteinek kidolgozása érdekében 2021. március 31-ig folytassa le a szükséges egyeztetéseket az Európai Bizottsággal, és koordinálja programterületek Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz célkitűzéseihez illeszkedő tartalmának kialakítását. Szintén e miniszter feladata, hogy folyamatosan koordinálja a tervben szereplő beavatkozások Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz célkitűzéseihez illeszkedő tartalmának kialakítási munkáit, és ennek keretében döntsön a megvalósítani kívánt fejlesztések támogatásáról.

Az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszternek ki kell alakítania a terv végrehajtásával kapcsolatos eljárásrendet, és azt március 31-ig a kormány elé terjesztenie.

A terv egyes pontjaiért felelős szakminiszterektől február 28-ig várja el a kormány a programterületekhez illeszkedő projektek előkészítésének megkezdését, és azt, hogy gondosodjanak az azokhoz kapcsolódó feltételes közbeszerzések megindításáról. Szintén e minisztereknek kell hetente tájékoztatniuk a Miniszterelnökséget vezető minisztert – az általa megjelölt tartalom szerint – arról, hogy hol tartanak a feladat végrehajtásával.

A programterületek szakpolitikai felelősei a következők:

Demográfia és köznevelés – a Miniszterelnökséget vezető miniszter a családokért felelős tárca nélküli miniszter az emberi erőforrások miniszterével együttműködve
Egyetemek megújítása – az innovációért és technológiáért felelős miniszter
Felzárkózó települések és régiók – a belügyminiszter
Vízgazdálkodás – az agrárminiszter
Fenntartható zöld közlekedés – az innovációért és technológiáért felelős miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter
Energetika (zöld átállás) – az innovációért és technológiáért felelős miniszter
Körforgásos gazdaság – az innovációért és technológiáért felelős miniszter
Digitalizáció – az innovációért és technológiáért felelős miniszter, a miniszterelnök kabinetfőnöke és a belügyminiszter
Egészségügy – emberi erőforrások minisztere

A közlönyben megjelent a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönről szóló kormányhatározat is. Mint a határozat hangsúlyozza, a kormány arra törekszik, hogy a magyar emberek számára biztosítsa a közösségi védettség eléréshez szükséges mennyiségű oltóanyagot, és ennek eredményeként a koronavírus járvány terjedésének megelőzéséhez szükséges védelmi korlátozó intézkedéseket – részben vagy egészben – a lehető leghamarabb feloldhassa. Kijelenti, hogy a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások számára több támogatást is nyújt.

A határozat szerint a Gazdaság-újraindítási Akciótervben induló Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramban elérhető gyorskölcsön olyan forgóeszköz hitel konstrukció, amelynek keretében legfeljebb 10 000 000 forint hitel vezető fel.
A hitel egyaránt felhasználható a bér, a járulék, a rezsi, a működési költség, valamint készlet finanszírozására. A hitel ügyfél által fizetendő éves kamata 0 százalék, a futamideje legfeljebb 10 év. Törlesztését az adós a hitel folyósítása után 3 év türelmi idő után kell megkezdeni. A gyorskölcsön hitelprogram igényelhető keretösszege 100 000 000 000 (százmilliárd) forint.

A kormány felhívta a pénzügyminisztert, az innovációért és technológiáért felelős minisztert, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tegyen javaslatot a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön – az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által lebonyolítítandó – végrehajtási konstrukciójára, a szükséges keret biztosítására, ezen belül az igénybevételre jogosultak körére, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával egyeztetve.

Forrás: https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/gyorskolcson-helyreallitas-kamatmentes-3539818/

Címkék: Család  Gazdaság  Környezetvédelem  Oktatás  Vidékfejlesztés 

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)

Miközben Gyurcsányék milliárdosok lettek, a családok elszegényedtek. A polgári kormány megmentette a magyar családokat!

A GYOD összege (Gyermekek otthongondozási díja)

Rétvári Bence írta:
2010-ben az önellátásra képtelen gyermeküket otthon gondozó szülőknek járó ápolási díj legmagasabb összege 37 ezer forint volt. Az ő helyzetüket javította a Gyermekek otthongondozási díjának (GYOD) bevezetése, mely törvényjavaslatra egyetlen baloldali képviselő se szavazott igennel. Idén a GYOD összege már 147 ezer forint, ami a korábbi összeg közel négyszerese. A GYOD összege jövőre tovább fog nőni, mert minden család támogatásában elkötelezettek vagyunk. 👨‍👩‍👧‍👦

Tisztelet és megbecsülés a gyermeküket otthon ápoló családoknak!

Kapcsolódó:
📌 Válságban is infláció fölötti a minimálbér emelésének mértéke!
https://szamokadatok.hu/Post/2765/Valsagban_is_inflacio_folotti_a_minimalber_emelesenek_merteke
📌 Családpolitika számokban. "Jó úton indultunk el"
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
📌 Mennyi maradt a rezsi kifizetése után most és 2010-ben?
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
📌 A béreket terhelő adók régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
📌 A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)
https://szamokadatok.hu/Post/2768/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020
📌 Rétvári: több mint egymillió családot mentettünk meg az otthona elvesztésétől!
https://szamokadatok.hu/Post/2498/Retvari_tobb_mint_egymillio_csaladot_mentettunk_meg_az_otthona_elvesztesetol

Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
📌Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
📌Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
📌Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
📌Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence2018/posts/10159454654112044

Címkék: Család 

Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!

A nemzetellenes erőknek nem sikerült annyi kárt okozniuk, hogy ne tudjuk azt helyrehozni!

Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!

2010 és 2020 közötti 24 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv hazánkban, ami a legjobb adat Európában.

Piroska Szalaimunkaerőpiaci elemző írása:
Tegnap a KSH nyilvánosságra hozta a decemberi születési adatokat, amellyel már a 2020-as teljes év ismertté vált. 2020-ban a KSH mérése szerinti teljes termékenységi ráta 1,55-re emelkedett. Ekkora mértékű termékenységi ráta legutóbb 1995-ben volt. Ebben az évtizedben 0,32-dal emelkedett, amelynél nagyobb javulás legutóbb a hetvenes évek közepén volt csupán.
Tekintsük át a magyar termékenységi ráta utóbbi 70 évben történt változását!

Az első jelentős hatást az 1953-1956 között a Ratkó korszakban életben levő abortusztilalom és gyermektelenségi adó gyakorolta. Az intézkedések 1956 nyarán történő megszűntetése és a forradalom utáni megtorlások következtében egészen 1962-ig zuhant a ráta, majd a családok gazdasági helyzetének kis mértékű javulása hatására a zuhanás megállt, de emelkedni a GYES bevezetésének hírétől kezdett. A három éves GYES 1967 január 1-től lépett életbe. Rövid időre visszaemelkedett a 2-es szintre a ráta, de gyorsan ismét csökkenni kezdett. 1969-ben volt a legtöbb abortusz hazánkban, száz szülésre 134 abortusz esett.

1973-ban bevezették azt a szociálpolitikai csomagot, ami a lakhatási körülményeket támogatta a korábbihoz nem mérhető mértékben. Ekkortól már a „bevállalt” gyermekre is lehetett hitelt és „szocpol” támogatást kapni. Ebben az időben a szülő nők átlagéletkora 25 év volt, tehát épp akkor vezették be a programot, amikor a Ratkó gyermekek legtöbbje szült. A program hatására a termékenységi ráta felugrott 2,4 körüli értékre. Nagy létszámú anyai korcsoport magas rátával nagyon magas születésszámot eredményezett. 1974-1976 között 180 ezer feletti gyermek született.

Majd 1980-ra már ismét 2 alá esett a termékenység. Mivel sok magas iskolai végzettségű és a korábbinál magasabb kezdő fizetésű nő jelent meg ekkorra a munkaerő-piacon, a családjaik számára egyre nagyobb problémát okozott a GYES alacsony mértéke. 1985-től bevezették a GYED-et, aminek következtében ismét a rendszerváltásig emelkedett a termékenység.
A munkahelyek 1989-1992 közti óriás mértékű megszűnése olyan veszélyt jelentett a családokra, hogy elkezdték „halasztani” a gyermekvállalást. Szerettek volna gyermeket, de nem merték bevállalni. Majd 1995-ben a Bokros csomag megszűntette a GYED-et. Ez volt az első olyan rendelkezés, ami a családok kedvezményeit megnyirbálta. Egyértelmű üzenete volt, hogy az állam számára innentől nem érték a gyermek, a közösség egyedül hagyta a gyermekes családokat. Ezáltal 1,5 alá esett a termékenység, sőt 1999-re 1,3 alá. 2000-ben az első Orbán kormány ugyan visszavezette a GYED-et, de bevezette mellé a minimálbér 140%-át jelentő GYED plafont is. Ennek hatására megállt a zuhanás pár évre ismét 1,3 fölé emelkedett a ráta ugyan, de jelentősen emelkedni már nem tudott. Ekkor 28 év volt a szülő nők átlagos életkora. A 1974-1976 közti „szocpol” gyerekek (sokszor hibásan Ratkó unokáknak hívják őket) 2002-2004 között értek ebbe a korba, amikor nagyon alacsony volt a termékenységi ráta, s nem is volt várható, hogy a kormány bármilyen családi vagy gyermekkedvezményekben gondolkodjon. Így aztán nem lett magas az éves születésszám. Ezt még a Bajnai kormány azzal tetézte, hogy a 42 év óta működő GYES-t 2009-ben lecsökkentette 2 évre – igaz, hogy 2010 júniusi hatállyal. Ennek is rendkívül negatív üzenete volt. A 2010-re 10% fölé kerülő munkanélküliség, a reálbér csökkenése, a devizahitel válság miatt rengeteg családot fenyegető szegénység és társadalmi kirekesztődés hatására aztán ismét jelentős csökkenést tapasztalhattunk a termékenységben. 2011-re elérte a valaha mért érték minimumát, 1,23-t.

2010-ben a második Orbán kormány egyik első intézkedéseként visszaállították a 3 éves GYESt, 2012 januártól korábban nem látott mértékű családi adókedvezményt vezettek be, amelynek hatására 0,11-gyel emelkedett a ráta. 2013-tól a munkahelyvédelmi akció keretében a GYED/GYES-ről visszatérő anyák munkáltatói a magyar gazdaságtörténetben először járulékkedvezményt kaptak. 2014-ben a GYED extra keretében megszűnt a GYED és a GYES alatt a nők munkavállalási tilalma, s ennek következtében 0,07-tel tovább nőtt a termékenység. Majd 2015-től elindult a CSOK, ami 0,05-ös növekedést eredményezett. Ezen a 1,49-es szinten maradt négy éven át. S 2020-ban a CSOK 2019-es jelentős kibővítésének hatására ismét jelentősen emelkedett, 0,06-tal, s az intézkedések hatására a KSH módszerével számított termékenységi ráta 1,5 fölé került (Bokros csomag óta először).

A KSH és az Eurostat termékenységi adatai között különbség van, amely abból adódik, hogy az Eurostat az unió bármely országában születő magyar gyermekeket számolja bele a rátába, a KSH pedig Magyarországon megszülető bármilyen nemzetiségű gyermekeket veszi alapul. Az Eurostatnál 2016-ra 1,5 fölé kerültünk, s 2018-ra éppen meghaladtuk az uniós átlagot. Az EUROSTAT 2019-es és a 2020-as adataira még várni kell.

Forrás:https://www.facebook.com/piroska.szalai.54/posts/3248229368759950
https://szamokadatok.hu/Post/2796/A_demografiai_fordulat_evtizeden_vagyunk_tul
https://mandiner.hu/cikk/20210129_novak_katalin_zajlik_a_demografiai_fordulat_magyarorszagon

Címkék: Család  Nemzet 

A demográfiai fordulat évtizedén vagyunk túl!

A kormány történelmi jelentőségű lépéseket tett

A demográfiai fordulat évtizedén vagyunk túl!

Tisztelet és hála érte!

📌 Hogy mik ezek? Íme a teljes lista:
👉Családtámogatás, otthonteremtés:
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
👉Adócsökkentés:
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
👉Munkahelyteremtés:
https://szamokadatok.hu/Post/2792/2020-ra_teljesitettuk_a_megcelzott_75-os_foglalkoztatasi_ratat_a_20-64_eves_korcsoportban
👉Rezsicsökkentés:
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
👉További eredmények:
https://szamokadatok.hu/

A demográfiai fordulat évtizede volt a 2010 és 2020 közötti időszak, ez idő alatt 24 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv Magyarországon, ez az adat Európában a legjobb - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a KSH pénteken közzétett népesedési adatait értékelve. Novák Katalin hozzátette ugyanakkor, hogy az évek óta tartó lendület megtorpanhat a koronavírus-járvány hatására, de a kormány bízik abban, hogy ez nem tart majd sokáig.

„Büszkén kijelenthetjük, hogy az elmúlt tíz évben az Európai Unió összes tagállama közül Magyarországon emelkedett leginkább a gyermekvállalási kedv” - mondta telefonos nyilatkozatában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin kiemelte, a pozitív demográfiai fordulatot az is alátámasztja, hogy ugyanezen idő alatt a házasságkötések száma is majdnem a duplájára emelkedett: míg 2010-ben 35 ezer pár, addig 2020-ban már 67 ezer pár kötött házasságot. Hozzátette: bízik abban, hogy a pozitív változások tartósak lesznek.

Közölte, a koronavírus-járvány következményeként a demográfiai adatok rendkívül kedvezőtlenül alakultak mindenhol a világon.

Elmondta, Magyarországon nemcsak a halálozások számában tükröződik a járvány hatása, hanem - a decemberi adatok szerint - a gyermekvállalási kedvet is visszavetette. Szerinte ez azt jelzi, hogy a járvány „a fiatalok gyermekvállalással kapcsolatos terveit is újraírja”.

Ismertetése szerint Európa nagyon sok országában esett vissza jelentősen a születések száma. Példaként Franciaországot említette, ahol 1945 óta nem született olyan kevés gyermek, mint 2020-ban, pedig ott - mint mondta - jelentős bevándorlással is számolhatnak. Németországban, Svédországban, Lettországban is csökkent decemberben a születések száma az előző évhez képest - fűzte hozzá.

Novák Katalin közölte, Magyarországon 2020-ban az előző évinél 3 ezerrel több gyermek született (összesen 92 233), a decemberi hónap adata mégis csaknem 8 százalékos csökkenést mutat. Ez már „a járvány hatásának is tulajdonítható”, és arra lehet számítani, hogy ez a negatív hatás végigkíséri majd a későbbi hónapokat is.

Közölte, bízik abban, hogy a járvány után azok a fiatalok is bátran mernek majd a családalapítás mellett dönteni, akik ebben az időszakban nem vállalkoztak erre.

Novák Katalin erre utalva a gyermekeket előre vállalóknak szóló családtámogatásokra hívta fel a figyelmet, valamint a jövőre bevezetendő személyijövedelemadó-mentességre, amely családalapítás előtt álló fiatalok életkezdését segítheti majd.

Több születés és halálozás volt 2020-ban, mint az azt megelőző évben. Nőtt a természetes fogyás mértéke 2020-ban: 3,4 százalékkal több gyermek született, de 7,7 százalékkal többen haltak meg, mint 2019 azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel. Tavaly decemberben az előző év azonos időszakához képest jelentősen többen haltak meg és nagyobb volt a természetes fogyás.

A közleményben kiemelték: az előzetes adatok szerint 2020 decemberében az élveszületések száma 7,9 százalékkal csökkent, a halálozásoké viszont jelentősen, 44 százalékkal emelkedett 2019 azonos hónapjához képest (16 141). A havi természetes fogyás 8974 fő volt, ami 2019 decemberéhez képest 162 százalékos növekedést jelent.

Tavaly 92 233 gyermek jött világra, ami 3040-nel több a 2019-es születésszámnál. A decemberi csökkenés kivételével valamennyi hónapban többen születtek, mint egy évvel korábban. Jelentősebben emelkedett a születések száma az előző év azonos hónapjaihoz képest, januárban (9,7 százalék), júniusban (9,1 százalék), februárban (7,8 százalék).

A teljes termékenységi arányszám emelkedett, az egy nőre számított becsült értéke 1,55 volt a 2019. évi 1,49-hez képest.

Tavaly januártól decemberig 139 549-en haltak meg, 9946-tal többen, mint 2019-ben. Januárban és februárban, valamint májustól júliusig kevesebben, az év többi részében viszont többen hunytak el, mint 2019-ben. A legnagyobb mértékű növekedés az év utolsó hónapjaiban, októberben (18 százalék), novemberben (61 százalék) és decemberben (44 százalék) történt, a legjelentősebb, 15 százalékos csökkenést pedig januárban regisztrálták.

Kiemelték, az elhunytak számának október-decemberi jelentős mértékű emelkedése következtében az éves természetes fogyás 47 316 fő volt, ami 17 százalékkal nőtt a 2019-es 40 410 főhöz képest.

A hivatal adatai szerint 2020-ban 67 301 pár kötött házasságot, ami 3,1 százalékkal, 2033-mal több az egy évvel korábbinál. Január-márciusban 101 - áprilisban 8,9, szeptember-októberben 8,3, decemberben 2,9 százalékkal több, míg május-augusztusban 15, novemberben pedig 14 százalékkal kevesebb - frigyet regisztráltak, mint 2019 azonos időszakaiban.

Ezer lakosra 9,5 élveszületés és 14,3 halálozás jutott. Az élveszületés 0,3, a halálozás 1,0 ezrelékponttal volt magasabb, mint 2019-ben. Mindezek következtében a természetes fogyás 4,9 ezrelékes értéke 0,7 ezrelékponttal haladta meg az egy évvel korábbit.

2020-ban ezer élveszületésre 3,4 csecsemőhalálozás jutott, ami 0,3 ezrelékponttal kevesebb az előző évinél. A házasságkötési arányszám 6,9 ezrelék volt, 0,2 ezrelékponttal nagyobb, mint 2019-ben.

A nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege mérsékelte a természetes fogyásból eredő népességcsökkenést, ennek eredményeként a 2011. évi népszámlálás alapján továbbvezetett lakónépesség becsült száma 2020 végén 9 millió 731 ezer fő volt - áll a KSH gyorsjelentésében.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210129-novak-katalin-a-demografiai-fordulat-evtizeden-vagyunk-tul
https://szamokadatok.hu/Post/2271/A_magyar_tarsadalom_lassan_de_biztosan_gyogyul_az_utobbi_10_evben
https://szamokadatok.hu/Post/2386/Tobb_gyermek_szuletett_iden_mint_egy_eve

Címkék: Család 

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

Az elmúlt 10 év legnagyobb eredményei 28 pontban

A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)

📌 Nemrég megosztottuk legújabb videónkat, melyben 30 percben mutatjuk be a szemmel látható fejlesztéseket: kórházak, iskolák, utak, műemlék épületek, óvodák, tanuszodák, parkok, stb.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/405415033875363

📌 Most pedig nézzük a többi eredményt: szociális biztonság, rendteremtés, gazdaság talpra állítása, demokratikus normák, stb.

Az utóbbi bő hat hónapban, összesen 28 részen keresztül bekezdésről-bekezdésre haladva tekintettük át a Nézőpont Intézet elemzését, amely az eltelt 10 év polgári kormányzásának eredményeit taglalja.
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=N3K4DiMtGAY

Köszönjük a Nézőpont Intézetnek, hogy ilyen összeszedett és részletes elemzést alkottak meg. Gondolataik mindenhol tényszerűséget, magas szakmai színvonalat és mély ismereteket sugároznak. Tudjuk, hogy minden körülmények között a kompakt megfogalmazásra és a legfontosabb tények ismertetésére törekedtek, ugyanis ez egy akkora téma, amelyből tízszer vagy akár százszor terjedelmesebb írást is készíthettek volna.

28 részes sorozatunkban a témaköröknek külön-külön posztot szenteltük, így részletesebben és egy-egy témára fókuszálva próbáltunk meg még átfogóbb és egyben mélyebb képet adni.

Minden szekciót megmagyaráztunk, kiegészítettünk, részleteztünk, sőt legtöbbször grafikonok segítségével világítottuk meg a leírtakat. A posztok formába öntése során mi is sok újdonságot tanultunk, és reméljük, hogy olvasóink is jobban megismerték és felelevenítették az elmúlt 10 év eredményeit.

2019 év elején egy hasonló sorozat futott a Magyar Nemzet hasábjain „Az orbáni modell” címmel Giró-Szász András tollából, amelynek mindig héten nagyon vártuk a következő részét.
https://magyarnemzet.hu/az-orbani-modell/

Egy ehhez hasonló sorozatot zárunk tehát a Számok tolmácsolásában, amely a polgári kormányzás 10 évét taglalta és a Nézőpont Intézet írását használta kiindulási alapként.

Az összes rész belinkelve alább még egyszer, azaz 28 az egyben.

A magyar gazdaság talpra állítása
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📌Gazdasági alapok megszilárdítása
https://szamokadatok.hu/Post/1057/Gazdasagi_alapok_megszilarditasa
📌Vállalkozások támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1093/Vallalkozasok_tamogatasa
📌Adminisztrációs terhek és a bürokrácia csökkentése
https://szamokadatok.hu/Post/1141/Adminisztracios_terhek_es_a_burokracia_csokkentese
📌Közbeszerzések racionalizálása
https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa
📌A föld azé, aki megműveli
https://szamokadatok.hu/Post/1208/A_fold_aze_aki_megmuveli
📌Falvak és a vidék fejlesztése
https://szamokadatok.hu/Post/1267/Falvak_es_a_videk_fejlesztese
📌Önkormányzati rendszer átalakítása
https://szamokadatok.hu/Post/1319/Onkormanyzati_rendszer_atalakitasa

Rendteremtés
~~~~~~~~~
📌Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
📌Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek
https://szamokadatok.hu/Post/1414/Rendorseg_szemelyi_allomanya_birosagi_ugyek

Egészségügy
~~~~~~~~~
📌Egészségügyi bérfejlesztés, praxisok
https://szamokadatok.hu/Post/1463/Egeszsegugyi_berfejlesztes_praxisok
📌Várólista, kielégítő ellátás, egészséges életmód
https://szamokadatok.hu/Post/1494/Varolista_kielegito_ellatas_egeszseges_eletmod
📌Kórházak adósságrendezése, mentők fejlesztése, gyógyszerártámogatás
https://szamokadatok.hu/Post/1549/Korhazak_adossagrendezese_mentok_fejlesztese_gyogyszerartamogatas
📌Egészségügyi kiadások alakulása
https://szamokadatok.hu/Post/1586/Egeszsegugyi_kiadasok_alakulasa

Szociális biztonság
~~~~~~~~~~~~~
📌Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
📌Munka és a gyermekvállalás összeegyeztethetősége
https://szamokadatok.hu/Post/1651/Munka_es_a_gyermekvallalas_osszeegyeztethetosege
📌Nyugdíjasok, nyugdíjrendszer megreformálása
https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
📌Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, akadálymentesítés, gyermekvédelem
https://szamokadatok.hu/Post/1739/Megvaltozott_munkakepesseguek_foglalkoztatasa_akadalymentesites_gyermekvedelem
📌Bérek a szociális ágazatban, gyógyászati segédeszközök támogatása
https://szamokadatok.hu/Post/1790/Berek_a_szocialis_agazatban_gyogyaszati_segedeszkozok_tamogatasa

Demokratikus normák
~~~~~~~~~~~~~~~
📌Jogállami normák helyreállítása
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa
📌Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető
https://szamokadatok.hu/Post/1866/Korrupcioellenes_intezkedesek_es_egy_kis_emlekezteto
📌A nemzeti vagyon visszaszerzése
https://szamokadatok.hu/Post/1889/A_nemzeti_vagyon_visszaszerzese
📌Közszolgáltatások, közigazgatás
https://szamokadatok.hu/Post/1929/Kozszolgaltatasok_kozigazgatas
📌A nemzeti konzultációk
https://szamokadatok.hu/Post/1956/A_nemzeti_konzultaciok

További eredmények
~~~~~~~~~~~~~~~~
📌Vállalkozások: kiszámíthatóság és növekvő termelékenység
https://szamokadatok.hu/Post/1985/Vallalkozasok_kiszamithatosag_es_novekvo_termelekenyseg
📌Kiindulási állapot és teendők az egészségügyben
https://szamokadatok.hu/Post/2021/Kiindulasi_allapot_es_teendok_az_egeszsegugyben
📌Haderőfejlesztés és modernizálás
https://szamokadatok.hu/Post/2056/Haderofejlesztes_es_modernizalas
📌Sport és a szégyenteljes NOlimpia
https://szamokadatok.hu/Post/2094/Sport_es_a_szegyenteljes_NOlimpia
📌Gazdaságfehérítés
https://szamokadatok.hu/Post/2144/Gazdasagfeherites

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Család  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Megélhetés  Nemzet  Önkormányzat  Vidékfejlesztés