Címke: Bűnözés

Egy rangsor, aminek jobb a végén lenni

Most az jön majd, hogy a "zorbán", Tiborcz meg Lőrinc megvették az Eurostatot? :)

Egy rangsor, aminek jobb a végén lenni

ūüďä Az EuroStat sz√°zezer fŇĎre esŇĎ rabl√°si statisztik√°i vegyes k√©pet mutatnak az eur√≥pai orsz√°gokr√≥l. A legt√∂bb ilyen jellegŇĪ bŇĪncselekm√©ny Belgiumban t√∂rt√©nt, ahol 167 volt a mutat√≥ √©rt√©ke. A sorrendben Franciaorsz√°g √©s Spanyolorsz√°g k√∂vetkezik, rendre 150-es √©s 144-es r√°t√°val.

ūüá≠ūüáļ Magyarorsz√°g a legbiztons√°gosabb orsz√°g Eur√≥p√°ban az eurostat szerint. N√°lunk csup√°n 9 rabl√°s jut sz√°zezer lakosra. Hasonl√≥an j√≥ statisztik√°ja van Szlov√°ki√°nak, mely orsz√°got Liechtenstein k√∂veti 11-es √©rt√©k√©vel.

Forr√°s (Eurostat link) https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File%3ACrime_statistics_robbery-Feb-2020.jpg

Címkék: Bűnözés  Európai Unió 

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

Milliárdosok, de senkinek sem adományoztak a járvány idején. (A 20 maszkot a párt vette!)

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

A témában az egyik legjobb beszédet 2007-ben Navracsics Tibor mondta.
‚ÄľÔłŹ Vide√≥: https://youtu.be/yAwgB_GcuB4
K√∂zben Gyurcs√°ny√©k sz√∂vets√©gese az Orsz√°ggyŇĪl√©sben zsid√≥zott tegnap, de a magyarokat r√©misztŇĎ k√©pzŇĎdm√©nyeknek tart√≥ DK √©l√©n Dobrevvel √©s Gyurcs√°nnyal ettŇĎl nem hat√°rol√≥dtak el.
‚ÄľÔłŹ Vide√≥: https://youtu.be/2FUtjMHkeNU

Lopott vill√°ban laknak, ad√≥elker√ľl√©ssel √©s 60 n√©gyzetm√©teres medence √©p√≠t√©s√©vel foglalkoztak, mik√∂zben az embereket a Bokros-csomag s√ļjtotta, A villamosenergia √°r√°n dupl√°j√°ra emelt√©k, de saj√°t c√©g√ľknek olcs√≥bban adt√°k az √°ramot. Ma ŇĎk besz√©lnek korrupci√≥r√≥l?

√Čpp a bukott minisztereln√∂k csal√°dtagja pr√©dik√°l tisztess√©grŇĎl, amikor Gyurcs√°ny √ľzleti m√ļltj√°ban nincs egyetlen pont sem, amelyet ne √°rny√©kolt volna be a korrupci√≥ gyan√ļja

Mik√∂zben Dobrev Kl√°ra √©s Gyurcs√°ny Ferenc a korm√°nyt kritiz√°lja szerint√ľk vissz√°s gazdas√°gi √ľgyek miatt, k√∂zben a saj√°t h√°zuk t√°j√°n lenne ink√°bb mit s√∂pr√∂getni. √Ātvitt √©rtelemben √©s sz√≥ szerint is, mivel egy idŇĎben saj√°t c√©g√ľk√∂n kereszt√ľl adt√°k b√©rbe lak√≥hely√ľket, az Apr√≥-vill√°t, amelyet √≠gy le√≠rhattak az ad√≥jukb√≥l.

A Demokratikus Koal√≠ci√≥ (DK) √ļj arck√©nt, friss jel√∂ltk√©nt ind√≠totta Dobrev Kl√°r√°t az eur√≥pai parlamenti (EP-) v√°laszt√°sokon 2019 tavasz√°n. A tr√ľkk bej√∂tt, √°m a DK √°ltal el√©rt j√≥ eredm√©nyhez sz√ľks√©g volt a szocialist√°k √©s a baloldal t√∂bbi p√°rtj√°nak gyenge kamp√°ny√°ra √©s rossz szerepl√©s√©re is. Dobrevet pedig hamarosan parlamenti aleln√∂kk√© is v√°lasztott√°k. A k√©pviselŇĎnŇĎ kedden az Orsz√°ggyŇĪl√©sben ek√©zte a korm√°nyp√°rtokat a szerinte nem megfelelŇĎ uni√≥s forr√°sfelhaszn√°l√°s miatt, √°m egy idŇĎben Dobrev Kl√°r√°nak is gondjai akadtak az uni√≥s forr√°sok miatt.

Hab√°r csak 2019-ben deb√ľt√°lt k√©pviselŇĎk√©nt, m√°r 2002-ben jelentŇĎs poz√≠ci√≥ba ker√ľlt a Medgyessy-korm√°ny alatt, a Minisztereln√∂ki Hivatal Nemzeti Fejleszt√©si Terv √©s EU-t√°mogat√°sok Hivatal√°nak eln√∂khelyettese volt. Dobrev Kl√°ra felelŇĎss√©gi k√∂r√©be tartozott az egys√©ges monitoring √©s inform√°ci√≥s rendszer (EMIR), amelyet a haz√°nkba √©rkezŇĎ fejleszt√©si forr√°sok informatikai kezel√©s√©re hoztak l√©tre. A rendszer 18 milli√°rd forint√©rt k√©sz√ľlt, √°m az √°llam az azt fejlesztŇĎ Welt 2000 Kft.-vel egy sz√°m√°ra elŇĎnytelen szerzŇĎd√©st k√∂t√∂tt.

Ez k√©sŇĎbb egy br√ľsszeli vizsg√°lat sor√°n der√ľlt ki, amelynek nyom√°n kis h√≠j√°n vissza kellett fizetni az erre sz√°nt ¬≠uni√≥s forr√°sokat, √°m az Orb√°n-korm√°ny k√∂zbel√©p√©se ¬≠miatt a p√©nzt v√©g√ľl siker√ľlt m√°s programokban felhaszn√°lni. Dobrev Kl√°r√°nak szem√©lyes felelŇĎss√©ge is volt az √ľgyben, ugyanis a Fejleszt√©spolitikai T√°rcak√∂zi Bizotts√°g 2003-as √©s ¬≠2004-es √ľl√©¬≠sein ŇĎ volt az EMIR-rŇĎl sz√≥l√≥ napirendi pontok t√©mafelelŇĎse, √©s rendszeresen foglalkozott az EMIR k√∂r√ľli probl√©m√°kkal.

A Gyurcs√°ny‚ÄďDobrev h√°zasp√°r lakhely√©nek, a SzemlŇĎhegy utcai vill√°nak a t√∂rt√©nete ismert: elŇĎbb a nyilasok vett√©k nyilv√°ntart√°sba a m√°sodik vil√°gh√°bor√ļ sor√°n, majd 1952-ben, R√°kosi M√°ty√°s alatt √°llamos√≠tott√°k. Dobrev nagyapja, Apr√≥ Antal Nagy Imre √©s m√°rt√≠rt√°rsainak koncepci√≥s per√©¬≠ben j√°tszott szerep√©√©rt kapta jutalmul a vill√°t az MSZMP K√∂zponti Bizotts√°g√°nak hat√°rozata alapj√°n. Az ingatlan rendszerv√°ltoz√°s ut√°ni t√∂rt√©nete m√°r kev√©sb√© ismert:

Dobrev huszonh√°rom √©vesen v√°s√°rolta meg a vill√°t a ker√ľleti √∂nkorm√°nyzatt√≥l kilencmilli√≥ forint√©rt. Majd m√©g ugyanabban az √©vben eladta az ingatlanhasznos√≠t√°s jog√°t tizenhatmilli√≥ forint√©rt a Gyurcs√°ny Ferenccel k√∂z√∂s csal√°di v√°llalkoz√°s√°nak, a Fittelina Kft.-nek.

Erre a manŇĎverre az ad√≥optimaliz√°l√°s miatt ker√ľlhetett sor. A b√©rbead√°si jogot tizenhatmilli√≥ forintos √©rt√©ken tartott√°k nyilv√°n eg√©szen ¬≠2000-ig, aminek alapj√°n √©vi 2,6 milli√≥ forintot k√∂lts√©gk√©nt √≠rhattak le a v√°llalkoz√°s bev√©teleivel szemben, √≠gy cs√∂kkentve a befizetendŇĎ t√°rsas√°gi ad√≥t. A c√©g nemcsak b√©rbe adta a Gyurcs√°ny h√°zasp√°rnak az ingatlant, hanem fel√ļj√≠t√°st √©s √©rt√©kn√∂velŇĎ beruh√°z√°sokat is v√©gzett. 2003-ban a Fittelina Kft.-t beolvasztott√°k a Gyurcs√°ny Ferenc tulajdon√°ban l√©vŇĎ Altusba.

A Gyurcs√°ny √°ltal birtokolt c√©g 1995 november√©ben privatiz√°lta a Magyar¬≠√≥v√°ri Timf√∂ldgy√°rat √©s MŇĪkorund ¬≠Rt.-t (Motim). Az √ľzlet √ļgy j√∂hetett l√©tre, hogy a Magyar Kereskedelmi √©s Hitelbank Rt. (MHB) igazgat√≥tan√°csi eln√∂ke, Apr√≥ Piroska j√≥volt√°b√≥l az Altus hitelt kapott a Motim megv√°s√°rl√°s√°hoz. Egy 2007-es botr√°ny is a Motimhoz kapcsol√≥dik, ugyanis a Gyurcs√°ny tulajdon√°ban √°ll√≥ v√°llalat akkor a piaci √°rn√°l olcs√≥bban v√°s√°rolhatott √°ramot, abban az idŇĎszakban, amikor a baloldali korm√°nyz√°s k√∂vetkezt√©ben az √°ram lakoss√°gi √°ra meredeken emelkedett.

Gyurcs√°ny Ferencet, mint leendŇĎ demiszest a FŇĎv√°rosi Tan√°cs staf√≠rozta ki egy lak√°ssal, az elsŇĎ √ľzleti sikerek m√°r az akkori Minisztereln√∂ki Hivatalhoz k√∂tŇĎdnek.

Az az ember besz√©lt korrupci√≥r√≥l, akinek a f√©rje k√©tszeres√©re emelte a magyar csal√°dok vil¬≠lamosenergia-sz√°ml√°it, gy√°r√°nak, a ‚ÄěGyurcs√°ny-mŇĪveknek‚ÄĚ viszont olcs√≥bban adta az √°ramot ‚Äď reag√°lt Dobrev Kl√°ra parlamenti felsz√≥lal√°s√°ra Hollik Istv√°n, a Fidesz kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja. Saj√°tos, hogy a rabl√≥privatiz√°torb√≥l milli√°rdoss√° v√°lt Gyurcs√°ny csal√°dtagja pr√©dik√°l tisztess√©grŇĎl, j√≥ erk√∂lcsrŇĎl, amikor a bukott minisztereln√∂k √ľzleti m√ļltj√°ban nincs egyetlen pont sem, amelyet ne √°rny√©kolna be a korrupci√≥ gyan√ļja.

Az eredeti tŇĎkefelhalmoz√°s Gyurcs√°ny Ferenc eset√©ben azzal kezdŇĎd√∂tt, hogy a rendszerv√°ltoztat√°s elŇĎtt, 1988-ban a FŇĎv√°rosi Tan√°cs eln√∂ke a KISZ jogut√≥dj√°nak kiszemelt Demisz aleln√∂k√©nek aj√°nd√©kozott egy zugl√≥i lak√°st. A KISZ KB egykori titk√°ra, Gyurcs√°ny, mint Demisz-aleln√∂k azt√°n abban m√©g k√∂zbenj√°rt, hogy a KISZ sz√©kh√°z√°t 1989-ben eladj√°k a Kereskedelmi Banknak, Csilleb√©rcet pedig ugyanekkor elaj√°nd√©kozz√°k az √ött√∂rŇĎsz√∂vets√©gnek, majd azonnal lel√©pett a soha l√©tre nem j√∂tt ut√≥dszervezetbŇĎl, h√°trahagyva k√©t vagyongazd√°t, Varju L√°szl√≥ √ľgyvivŇĎt √©s Karl Imre kamar√°st, akik k√©sŇĎbb gondoskodtak arr√≥l, hogy a KISZ-vagyonnak √≠rmagja se maradjon. Gyurcs√°nynak is jutott egy szeletke, Varju√©k ŇĎt √©s c√©g√©t, az Altust b√≠zt√°k meg az orsz√°gos √ľzleth√°l√≥zattal b√≠r√≥ Ezermester v√©gelsz√°mol√°s√°val.

Gyurcs√°ny 1990-tŇĎl az √ľzleti √©let fel√© vette az ir√°nyt. Egyik √ľzletszerz√©si terepe a Minisztereln√∂ki Hivatal lett. Nem v√©letlen√ľl, itt szolg√°lt ugyanis az √°llami √ľd√ľlŇĎk felett b√°b√°skod√≥ akkori √°llamtitk√°r, az egykori KISZ-es pajt√°s, Szilv√°sy Gy√∂rgy. A titk√°rs√°gon dolgozott egy fiatal h√∂lgy is, aki jelenleg az Eur√≥pai Parlament aleln√∂ke, a ‚Äěv√©reskezŇĪ kommunista bel√ľgyminiszter unok√°ja‚ÄĚ, vagyis Dobrev Kl√°ra, Gyurcs√°ny k√©sŇĎbbi feles√©ge. Ilyen szerencs√©s csillagzat alatt sz√∂kkent sz√°rba az ifj√ļ KISZ-es privatiz√°tor √ľzleti karrierje, ami kezdetben m√©g csak k√ľl√∂nf√©le √°llami ingatlanok megszerz√©s√©ben √©s hasznos√≠t√°s√°ban mer√ľlt ki. EbbŇĎl egy a Parlament szomsz√©ds√°g√°ban volt, a Szalay utcai ingatlan, amelyet 1995-ben vett b√©rbe Gyurcs√°ny c√©ge, 2006-ban viszont az √ľgy√©szs√©g meg√°llap√≠totta, hogy megszerz√©se j√≥ erk√∂lcsbe √ľtk√∂z√∂tt, √°m nem volt mit tenni, az √ľgylet el√©v√ľlt.

A m√°sik nagy szerzem√©ny a korm√°ny√ľd√ľlŇĎbŇĎl kihas√≠tott balatonŇĎsz√∂di ingatlan volt, ezt 1994-ben l√≠zingelte az Altus le√°nyv√°llalata az √°llamt√≥l, majd azt az √°llam visszab√©relte Gyurcs√°ny√©kt√≥l. Az aranykorban j√≥l bev√°lt technol√≥gia szerint √©ppen annyi√©rt, amennyi az √©ves b√©rleti d√≠j volt. A futamidŇĎ v√©g√©n azt√°n maradv√°ny√©rt√©ken megv√°s√°rolt√°k a vill√°t. Gyurcs√°nyt k√©sŇĎbb egy si√≥foki √ľgyv√©d feljelentette, mondv√°n, ban√°nk√∂zt√°rsas√°gban sem lehets√©ges, hogy hivatalban l√©vŇĎ minisztereln√∂k az √°llam tulajdon√°t szerezze meg. A feljelent√©st azonban a LegfŇĎbb √úgy√©szs√©g elutas√≠totta. Gyurcs√°ny Ferenc 2010 j√ļlius√°ban megv√°lt az ingatlant√≥l, de a c√©g m√©rleg√©bŇĎl nem der√ľlt ki, mennyit keresett azon, amihez l√©nyeg√©ben ingyen jutott hozz√°.

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200716-az-ifju-kisz-es-privatizator-fenyes-gazdasagi-karrierje
https://magyarnemzet.hu/belfold/dobrev-vadjai-visszahullanak-ra-8384586/

Címkék: Bűnözés  Gyurcsány 

Hadházy Ákos adatgyűjtő, jogállam elleni akciójának legyen jogi következménye!

Itt az ideje, hogy ne csak aggályokat fogalmazzunk meg, hanem cselekedjünk. Ha egyetértesz, add tovább!

Hadházy Ákos adatgyűjtő, jogállam elleni akciójának legyen jogi következménye!

A baloldali radik√°lis Hadh√°zy Nemzeti Konzult√°ci√≥ elleni akci√≥ja s√ļlyos t√°mad√°s a jog√°llam ellen. Illet√©ktelen√ľl kezelik az √°llampolg√°rok szem√©lyes adatait, az adatokat p√°rtpolitikai agitprop tev√©kenys√©gre haszn√°lj√°k fel, az adatok mag√°nlak√°sokban k√∂tnek ki, lopj√°k a postal√°d√°kb√≥l a bor√≠t√©kokat, aktivist√°kat haszn√°lnak fel (√©s bizony√°ra fizetnek is nekik) hogy g√°tl√°stalanul elhallgattass√°k a magyarokat.

Az adatv√©delmi biztos egy√©rtelmŇĪen fogalmaz, ez√©rt ideje megind√≠tani hivatalb√≥l az elj√°r√°sokat is.

Ha a nemzeti konzult√°ci√≥s k√©rdŇĎ√≠veket az √©rintetteken k√≠v√ľli harmadik szem√©ly gyŇĪjti be, az a demokratikus jog√°llami megold√°ssal megy szembe ‚Äď mondta szerd√°n reggel P√©terfalvi Attila, a Nemzeti Adatv√©delmi √©s H√≠rk√∂zl√©si Hat√≥s√°g vezetŇĎje a radik√°lis baloldali Hadh√°zy √Ākosnak √©s csapat√°nak az akci√≥j√°r√≥l. Mint arr√≥l kor√°bban t√∂bbsz√∂r besz√°moltunk, Hadh√°zy√©k √∂nk√©nyesen begyŇĪjtik a konzult√°ci√≥s √≠veket. Tov√°bb√° rengeteg furcsas√°g van a f√ľggetlen orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎ akci√≥ja k√∂r√ľl, √≠gy p√©ld√°ul hogy √©vek √≥ta bizalmi kapcsolatban van Hadh√°zy √Ākossal az a baloldali √ļjs√°g√≠r√≥ √©s feles√©ge, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lak√°sban van bejelentett v√°llalkoz√°suk, ahol Hadh√°zy alap√≠tv√°ny√°nak postac√≠me is van. A baloldali t√°mad√°sok ellen√©re √≥ri√°si siker eddig a Nemzeti Konzult√°ci√≥, mivel m√°r t√∂bb mint 400 ezren k√ľldt√©k vissza az √≠veket.

Agg√°lyait fejezte ki a nemzeti konzult√°ci√≥s k√©rdŇĎ√≠vek harmadik szem√©ly √°ltali begyŇĪjt√©se miatt a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°g (NAIH) eln√∂ke az M1 aktu√°lis csatorn√°nak nyilatkozva. P√©terfalvi Attila szerint ha a k√©rdŇĎ√≠veket az √©rintetteken k√≠v√ľli harmadik szem√©ly gyŇĪjti be, az demokratikus jog√°llami megold√°ssal megy szembe.

Egyes orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎk, ellenz√©ki p√°rtok √©s akci√≥csoportok arra sz√≥l√≠tj√°k fel az embereket, hogy ne a korm√°nynak, hanem nekik k√ľldj√©k el a k√©rdŇĎ√≠veket - mondta, megjegyezve, ezen felh√≠v√°sok nem tartalmazz√°k egy√©rtelmŇĪen, hogy a tov√°bbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat.
Kifog√°solta, hogy a k√©rdŇĎ√≠veken szereplŇĎ adatokat szimpatiz√°nsi adatb√°zis √©p√≠t√©s√©re is fel tudj√°k haszn√°lni. Jelezte: szem√©lyes adatok eset√©n az uni√≥ adatv√©delmi rendelet√©nek szab√°lyai alkalmazand√≥k, amely a p√°rtokra √©s az orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎkre is vonatkozik.

Szoros kapcsolat van Hadh√°zy √©s egy balliber√°lis √ļjs√°g√≠r√≥ k√∂z√∂tt
A radik√°lis baloldali Hadh√°zy akci√≥ja k√∂r√ľl egy√©bk√©nt is egyre t√∂bb a furcsas√°g. Kider√ľlt, hogy √©vek √≥ta bizalmi kapcsolatban van Hadh√°zy √Ākossal az az √ļjs√°g√≠r√≥ √©s feles√©ge, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lak√°sban van bejelentett v√°llalkoz√°suk, ahol Hadh√°zy alap√≠tv√°ny√°nak postac√≠me is van. B√°r Hadh√°zy √Ākos alap√≠tv√°ny√°nak sz√©khelye Szeksz√°rdon, a saj√°t lak√°s√°ban van, a postafi√≥khoz tartoz√≥ c√≠m ugyanakkor budapesti: a 7. ker√ľleti L√∂v√∂lde t√©r 2/a egy f√∂ldszinti lak√°sa.

Ugyanaz, ahová két vállalkozást is bejegyeztek.
A nyilv√°nos c√©gadatok szerint ugyanebben a f√∂ldszinti lak√°sban van bejelentve a 24.hu √ļjs√°g√≠r√≥j√°nak, Kov√°cs-Angel Mariann√°nak egy√©ni v√°llalkoz√°sa √©s f√©rj√©nek v√°llalkoz√°sa is.
Az alap√≠tv√°ny √©s az √ļjs√°g√≠r√≥ k√∂z√∂tt a kapcsol√≥d√°si pont a 24.hu munkat√°rs√°nak f√©rje, Kov√°cs √Āron, aki szint√©n ezen a c√≠men √©rhetŇĎ el. Ňź Hadh√°zy alap√≠tv√°ny√°nak a kur√°tora.

A baloldali aktivisták lopják a konzultációs íveket
A baloldal retteg a Nemzeti Konzult√°ci√≥t√≥l, att√≥l, hogy az emberek hat√°rozott v√©lem√©nyt fogalmaznak meg, ez√©rt is pr√≥b√°lj√°k elvenni a szabad v√©lem√©nynyilv√°n√≠t√°s lehetŇĎs√©g√©t.
A Nemzeti Konzult√°ci√≥ elleni t√°mad√°s egyik vez√©re a radik√°lis baloldali Hadh√°zy √Ākos. Ňź √©s emberei arra akarj√°k r√°venni k√∂vetŇĎiket, hogy ne k√ľldj√©k vissza a k√©rdŇĎ√≠veket, amiknek begyŇĪjt√©s√©√©rt az utc√°ra is kivonultak. SŇĎt, egy szolnoki baloldali aktivist√°r√≥l vide√≥ is k√©sz√ľlt, ahogy a postal√°d√°b√≥l ellopja a konzult√°ci√≥s √≠vet. De Debrecenben √©s MezŇĎt√ļron is megpr√≥b√°lt√°k megakad√°lyozni az √≠vek megsemmis√≠t√©s√©vel vagy √©ppen begyŇĪjt√©s√©vel, hogy az emberek elmondhass√°k a v√©lem√©ny√ľket.

Már közel 400 ezren töltötték ki
Mindezek mellett a h√©tfŇĎ reggeli √∂sszes√≠t√©s szerint eddig 396 ezren t√∂lt√∂tt√©k ki a Nemzeti Konzult√°ci√≥t. A Minisztereln√∂ki Kabinetiroda √°llamtitk√°ra hangs√ļlyozta:
Magyarorsz√°g az egyik legeredm√©nyesebben v√©dekezŇĎ orsz√°g, ez√©rt arra kell t√∂rekedni, hogy a v√≠rust a hat√°rokon k√≠v√ľl tartsuk, ez√©rt is d√∂nt√∂tt a korm√°ny a beutaz√°si korl√°toz√°sokr√≥l.
D√∂m√∂t√∂r Csaba √©rtetlens√©g√©nek adott hangot, hogy a baloldal mi√©rt akarja megakad√°lyozni, hogy az emberek elmondj√°k a v√©lem√©ny√ľket az √°ltaluk t√°mogatand√≥ int√©zked√©sekrŇĎl.

Ez√©rt van sz√ľks√©g a Nemzeti Konzult√°ci√≥ k√©rd√©seire √©s arra, hogy v√°laszoljunk r√°
Az orsz√°g sikeresen megnyerte a koronav√≠rus-j√°rv√°ny elsŇĎ hull√°ma elleni k√ľzdelmet, amihez sz√ľks√©g volt a korm√°ny hat√©kony int√©zked√©sei mellett az emberek fegyelmezett viselked√©s√©re is. L√°tjuk azonban, hogy a k√∂rnyezŇĎ orsz√°gokban t√∂bb helyen √ļjra elindult a j√°rv√°ny, √≠gy nem z√°rhat√≥ ki ŇĎsszel a koronav√≠rus-j√°rv√°ny m√°sodik hull√°ma.
A korm√°ny ez√©rt a kilencedik Nemzeti Konzult√°ci√≥ t√∂bb pontj√°ban is arra k√≠v√°ncsi, mi a v√©lem√©ny√ľk a magyaroknak a j√°rv√°ny√ľgyi v√©dekez√©s sz√ľks√©ges l√©p√©seirŇĎl.
A korm√°ny a j√°rv√°nyt illetŇĎen t√∂bb k√©rd√©sre is v√°rja a v√°laszt.

Az elsŇĎ k√©rd√©sben t√∂bb v√°laszt√°si lehetŇĎs√©get is tal√°lunk. A korm√°ny azt k√©rdezi:

a j√°rv√°ny √ļjabb hull√°ma eset√©n √Ėn az al√°bb javasolt int√©zked√©sek k√∂z√ľl melyiket t√°mogatn√°?
A megjel√∂lhetŇĎ v√°laszok pedig a k√∂vetkezŇĎk: kij√°r√°si korl√°toz√°s bevezet√©se, t√°vols√°gtart√°s elrendel√©se, maszkvisel√©s elrendel√©se, orsz√°ghat√°rok lez√°r√°sa, oktat√°si int√©zm√©nyek bez√°r√°sa, √°tt√©r√©s digit√°lis oktat√°sra, rendezv√©nyek korl√°toz√°sa, a 65 √©ven fel√ľliek k√ľl√∂n v√°s√°rl√°si s√°vj√°nak fenntart√°sa, a v√©dekez√©shez sz√ľks√©ges eszk√∂z√∂k kivitel√©nek korl√°toz√°sa √©s az ingyenes parkol√°s.

Ezenfel√ľl tov√°bbi hat igennel vagy nemmel megv√°laszolhat√≥ k√©rd√©st tett fel a korm√°ny:

√Ėn egyet√©rt-e azzal, hogy a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©get mindaddig fenn kell tartani az eg√©szs√©g√ľgyben, am√≠g fenn√°ll a j√°rv√°ny visszat√©r√©s√©nek kock√°zata?
√Ėn szerint sz√ľks√©g van arra, hogy tov√°bb erŇĎs√≠ts√ľk az idŇĎsotthonok j√°rv√°ny√ľgyi v√©delm√©t?
√Ėn egyet√©rt azzal, hogy a korm√°nynak arra kell t√∂rekednie, hogy a v√©dekez√©shez sz√ľks√©ges felszerel√©seket Magyarorsz√°gon lehessen elŇĎ√°ll√≠tani, √≠gy cs√∂kkentve a kiszolg√°ltatotts√°gunkat?
A j√°rv√°ny idŇĎben val√≥ √©szlel√©se √©s a v√©dekez√©sre val√≥ felk√©sz√ľl√©s √©rdek√©ben √Ėn szerint sz√ľks√©g van √°lland√≥ magyarorsz√°gi j√°rv√°ny√ľgyi figyelŇĎszolg√°latra, √≠gy cs√∂kkentve a kiszolg√°ltatotts√°gunkat?
√Ėn szerint a j√°rv√°ny elleni v√©dekez√©s idej√©n a bankok √©s multinacion√°lis v√°llalatok is j√°ruljanak hozz√° a v√©dekez√©s k√∂lts√©geihez?
√Ėn szerint a korm√°nynak a j√°rv√°ny elm√ļlt√°val is fenn kell tartania a munkahelyv√©dŇĎ √©s -teremtŇĎ programokat?
EzekbŇĎl is j√≥l kivehetŇĎ, hogy a j√°rv√°ny√ľgyi k√©sz√ľlts√©g fenntart√°s√°t√≥l kezdve az eszk√∂zbeszerz√©seken, a bankok √©s multik hozz√°j√°rul√°s√°n √©s a gazdas√°gv√©delmi programokon √°t sz√°mos k√©rd√©st √©rint a k√©rdŇĎ√≠v.

Forr√°s: https://www.origo.hu/itthon/20200715-hadhazy-nemzeti-konzultacio-elleni-tamadas-peterfalvi-attila.html

Címkék: Bűnözés 

Vége a börtönbiznisznek

Országszerte 10 büntetés-végrehajtási intézetben adtak át új épületszárnyat

Vége a börtönbiznisznek

Az elk√©sz√ľlt beruh√°z√°sok szeptemberre a b√∂rt√∂n√∂k tel√≠tetts√©g√©t 100 sz√°zal√©k al√° cs√∂kkentik, a fogvatartottak elhelyez√©s√©re szolg√°l√≥ alapter√ľlet 25 950 n√©gyzetm√©terrel bŇĎv√ľlt.

A mai napon orsz√°gosan t√≠z b√ľntet√©s-v√©grehajt√°si int√©zet √ļj √©p√ľletsz√°rny√°t avatt√°k fel, melyek k√∂z√∂s √°tad√≥rendezv√©ny√©t Veszpr√©mben tartott√°k. A k√∂zel 3000 √ļj hely megteremt√©s√©vel a korm√°ny c√©lja, hogy szeptember 30-√°ig megsz√ľntesse a b√∂rt√∂n√∂kben uralkod√≥ t√ļlzs√ļfolts√°got. A veszpr√©mi b√∂rt√∂n bŇĎv√≠t√©s√©nek munk√°latait a Z√Ā√ČV Zrt. v√©gezte el.

A B√ľntet√©s-v√©grehajt√°s Orsz√°gos Parancsnoks√°g√°nak k√∂zlem√©nye szerint √Āllampuszt√°n, P√°lhalm√°n, SopronkŇĎhid√°n √©s Szegeden 110-110, T√∂k√∂l√∂n 220, Baracsk√°n √©s Veszpr√©mben 330-330, Kiskunhalason √©s Tiszal√∂k√∂n 440-440, Miskolcon pedig 550 fogvatartott - √∂sszesen 2750 ember - befogad√°s√°ra alkalmasak a ma √°tadott √ļj int√©zeti √©p√ľletsz√°rnyak.

Az elk√©sz√ľlt beruh√°z√°sok szeptemberre a b√ľntet√©s-v√©grehajt√°si int√©zetek tel√≠tetts√©g√©t 100 sz√°zal√©k al√° cs√∂kkentik, a fogvatartottak elhelyez√©s√©re szolg√°l√≥ alapter√ľlet 25 950 n√©gyzetm√©terrel bŇĎv√ľlt.

Több mint 500 tonna acélszerkezetet építettek be a veszprémi intézménynél
A Veszpr√©m Megyei B√ľntet√©s-v√©grehajt√°si Int√©zet elŇĎdje, a veszpr√©mi v√°rb√∂rt√∂n az √©vsz√°zadok alatt egyetlen cell√°b√≥l bŇĎv√ľlt megyei b√∂rt√∂nn√©. A 2000-es √©vek elej√©re az egykori t√∂rv√©nysz√©ki √©p√ľletben helyet kap√≥ int√©zet sok szempontb√≥l nem felelt meg a kor k√≠v√°nalmainak, ez√©rt √ļj helysz√≠nre k√∂lt√∂z√∂tt, √©s √°tad√°sakor az orsz√°g legmodernebb int√©zet√©nek sz√°m√≠tott.

A kibŇĎv√≠tett veszpr√©mi b√∂rt√∂nn√©l:

a beépített acélszerkezet tömege 510 tonna,
a kialak√≠tott gipszkartonfalak ter√ľlete 18 ezer n√©gyzetm√©ter,
a telep√≠tett csŇĎvezet√©kek hossza 29 ezer foly√≥m√©ter,
az √©p√ľletek tetej√©t 28 ezer n√©gyzetm√©ter trap√©zlemez tetŇĎ fedi
valamint 941 klímaberendezést is beépítettek.
A h√°rom szem√©lyes z√°rk√°k alapter√ľlete 12,5, a hatszem√©lyesek√© 25,5 n√©gyzetm√©ter.

N√©meth √Čva, a veszpr√©mi int√©zet parancsnoka elmondta, hogy a bŇĎv√≠t√©ssel a zs√ļfolts√°guk 100 sz√°zal√©k al√° cs√∂kken. Hangs√ļlyozta: az √ļj objektum mind a szem√©lyi √°llom√°ny, mind a fogvatartottak r√©sz√©re az uni√≥s norm√°knak √©s elŇĎ√≠r√°soknak megfelelŇĎ elhelyez√©st biztos√≠t.

A társadalomba való visszailleszkedést is szolgálják a börtönök
Varga Judit igazs√°g√ľgyi miniszter az √°tad√≥n hangs√ļlyozta: a b√ľntet√©s-v√©grehajt√°si int√©zet "√∂sszetett" helysz√≠n, mely egyszerre sz√≥l a b√ľntet√©srŇĎl √©s arr√≥l, hogy az elk√∂vetŇĎt a b√ľntet√©s letelte ut√°n visszavezess√©k a t√°rsadalomba. A munk√°ltat√°s, az oktat√°s, a j√≥v√°t√©teli programokban val√≥ r√©szv√©tel mind ezt seg√≠ti. Kiemelte: az el√≠t√©ltek elz√°r√°suk ideje alatt munk√°t v√©geznek, ez is biztos√≠tja, hogy a b√∂rt√∂n olyan helysz√≠n legyen, amely t√ľkr√∂zi a t√°rsadalmi egy√ľtt√©l√©s alapvetŇĎ norm√°it, a rendet, a munk√°t √©s az egy√©ni, valamint a k√∂z√∂ss√©gi felelŇĎss√©gv√°llal√°st.

Ezzel p√°rhuzamosan megkezdŇĎd√∂tt az √°ldozatv√©delmi rendszer korszerŇĪs√≠t√©se: az √°ldozatv√©delmi k√∂zpontok √°tad√°sa, az ott el√©rhetŇĎ ingyenes jogi, pszichol√≥giai, p√©nz√ľgyi seg√≠ts√©g, az √©jjel-nappal h√≠vhat√≥, ingyenes seg√©lyh√≠v√≥ sz√°m √©s a v√©dett h√°zak rendszere mind a biztons√°gosabb orsz√°got szolg√°lj√°k.

Forr√°s: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/07/orszagszerte-10-buntetes-vegrehajtasi-intezetben-adtak-at-uj-epuletszarnyat

Címkék: Bűnözés  Fejlődés 

Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek

A polgári kormányzás 10 éve – 9. rész

Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek

A bŇĪn√∂z√©si statisztik√°k ut√°n a N√©zŇĎpont Int√©zet a rendŇĎrs√©g szem√©lyi √°llom√°ny√°r√≥l √©rtekezett:
‚ÄěA rendŇĎrs√©g szem√©lyi √°llom√°ny√°t a Nemzeti Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s Programj√°ban szereplŇĎ 3500 fŇĎn√©l is nagyobb sz√°mban n√∂velt√©k, 2010-ben 33 450 fŇĎ, 2018-ban m√°r 39 813 fŇĎ teljes√≠tett szolg√°latot. Biztons√°got jelentŇĎ rendv√©delmi √©letp√°ly√°t vezettek be 2015-ben, amely 30 sz√°zal√©kos illetm√©nyemel√©ssel indult, az √©v v√©g√©n brutt√≥ f√©lmilli√≥ forint juttat√°st is fizettek. A l√©tsz√°m bŇĎv√≠t√©s biztos√≠totta, hogy Magyarorsz√°g minden telep√ľl√©se k√∂rzeti megb√≠zotti k√∂rzettel lefedett legyen.‚ÄĚ

Kiegészítésképpen:
EU-s √∂sszehasonl√≠t√°sok szerint is j√≥l √°llunk, ugyanis m√≠g az EU-ban √°tlagosan 326 rendŇĎr jutott 100.000 fŇĎre 2017-ben, √ļgy Magyarorsz√°gon 406 fŇĎ (1). A M√©rce term√©szetesen l√©tsz√°mhi√°nyt vizion√°l (2), b√°r eset√ľkben a szok√°sos kettŇĎs m√©rc√©rŇĎl van sz√≥. Az Origo cikke (3) egy felm√©r√©sre hivatkozva kijelentette, hogy a magyarok 90 sz√°zal√©ka gondolja √ļgy, hogy a rendŇĎr√∂k j√≥l v√©gzik a dolgukat. Az √°llampolg√°rok 80 sz√°zal√©ka pedig r√°termettnek √©s embers√©gesnek tal√°lja a hat√≥s√°gokat.

Bíróságokkal kapcsolatosan így folytatták a leírást:
‚ÄěA b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°sokat gyors√≠tott√°k mind jogszab√°lyi v√°ltoztat√°sokkal, mind anyagi felt√©telek megteremt√©s√©vel. A 2016. √©vi CXXX. t√∂rv√©ny szerint m√°r lehetŇĎs√©g van kifog√°s beny√ļjt√°s√°ra, amennyiben a b√≠r√≥s√°g elmulasztotta a perek √©sszerŇĪ idŇĎn bel√ľl t√∂rt√©nŇĎ befejez√©s√©re ir√°nyul√≥ k√∂telezetts√©g√©t. Az Igazs√°g√ľgyi Miniszt√©rium √©s az OBH k√∂z√∂s munk√°j√°nak eredm√©nyek√©nt t√∂bbek k√∂z√∂tt az √ļj, 21 oldal helyett mind√∂ssze 9 oldalas nyomtatv√°nyokkal kezdem√©nyezhetŇĎk a polg√°ri elj√°r√°sok. A magyarorsz√°gi k√∂zigazgat√°si √ľgyek pertartama a negyedik, a polg√°ri √ľgyek√© pedig az √∂t√∂dik legr√∂videbb az Eur√≥pai Uni√≥ban.‚Äě

Kiegészítésképpen:
Ha m√°r a rendŇĎrs√©g l√©tsz√°m√°t EU-s szinten is megvizsg√°ltuk, akkor v√©gezz√ľnk itt is EU-s √∂sszehasonl√≠t√°st! A 2019. √©vi uni√≥s igazs√°g√ľgyi eredm√©nyt√°bla (4) szerint stabilan j√≥l √°llunk minden √ľgycsoportban a pertartam tekintet√©ben (5-9. √°bra), valamint a d√∂nt√©si hat√©konys√°gunk is elfogadhat√≥ (10-12. √°bra). (4)-ben m√©g tov√°bbi √©rdekes kimutat√°sok tal√°lhat√≥k.

N√©zŇĎpont Int√©zet kit√©rt a b√≠r√≥s√°gi e-√ľgyint√©z√©sre is:
‚ÄěA b√ľrokr√°ciacs√∂kkent√©s jegy√©ben 2018-ra megval√≥sult a teljes k√∂rŇĪ e-√ľgyint√©z√©s (5), a pertartamkalkul√°tor seg√≠ts√©g√©vel pedig kisz√°m√≠that√≥ az elj√°r√°s v√°rhat√≥ idŇĎtartama, az elektronikus √©rtes√≠tŇĎrendszer SMS-ben vagy e-mailben √©rtes√≠ti az elj√°r√°sban r√©szt vevŇĎ feleket. Az online b√≠r√≥s√°gi fizet√©si port√°l lehetŇĎv√© teszi az elj√°r√°sok sor√°n keletkezett fizet√©si k√∂telezetts√©gek online befizet√©s√©t, az ‚Äěe-akta‚ÄĚ pedig az iratbetekint√©s virtu√°lis lehetŇĎs√©g√©t biztos√≠tja az √ľgyfelek sz√°m√°ra.‚ÄĚ

Részletek:
Fot√≥: Magyar RendŇĎrs√©g (ūüĎćūüĎćūüĎć K√∂vesd a rendŇĎrs√©g hivatalos oldal√°t!)
1. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File%3APolice_officers_2017data-02.jpg
2. https://merce.hu/2019/07/20/tavaly-ezrevel-mondtak-fel-rendorok-nyomaszto-a-letszamhiany/
3. https://www.origo.hu/itthon/20200701-a-fidesz-kormanyzasa-alatt-63-szazalekkal-csokkent-a-buncselekmenyek-szama.html
4. https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/justice_scoreboard_2019_en.pdf
5. https://e-ugyintezes.birosag.hu/

Forr√°s:
https://nezopontintezet.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve.pdf

ElŇĎzŇĎ r√©sz:
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese

√Čjjel-nappal szolg√°lnak!
https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/284063779316933
https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/295371121616512
https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/1153514715005304

Címkék: Bűnözés 

Amikor lecsap a karma... 20 millióra büntette az balliberális propagandisztikus RTL-t a versenyhivatal

Amikor lecsap a karma... 20 millióra büntette az balliberális propagandisztikus RTL-t a versenyhivatal

Az √∂sszeget kevesellj√ľk, a b√ľntet√©s t√©ny√©t √ľdv√∂z√∂lj√ľk. Ne gondolja egy ilyen szenny-TV, hogy b√°rmit megtehet, √©s a bolondj√°t j√°rathatja a hat√≥s√°ggal.

Elj√°r√°s elh√ļz√°sa √©s t√©ny√°ll√°s felt√°r√°s√°nak akad√°lyoz√°sa miatt b√ľntett√©k meg.
Az √ľgy 2016-ban kezdŇĎd√∂tt, amikor a m√©diatan√°cs nem j√°rult hozz√°, hogy az M-RTL megszerezze a Central Digit√°lis M√©dia Kft.-t. A tranzakci√≥t emiatt a versenyhivatal megtiltotta, de a K√ļria fel√ľlvizsg√°lat√°nak eredm√©nyek√©nt √ļj elj√°r√°st kellett ind√≠tania. Az √ļj vizsg√°lat sor√°n h√≠vta fel a GVH az M-RTL-t, hogy mutassa be az aktu√°lis piaci adatokat √©s a tranzakci√≥ jelen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tti kereteit.

Az M-RTL 2020 √°prilis√°ban a Covid-19 j√°rv√°nyra hivatkozva k√©rte a GVH √°ltal szabott adatszolg√°ltat√°si hat√°ridŇĎ 45 nappal t√∂rt√©nŇĎ meghosszabb√≠t√°s√°t m√°jus v√©g√©ig. A hivatal hozz√°j√°rult a v√°llalkoz√°s k√©relm√©hez.

Ennek ellen√©re az M-RTL m√°jus v√©gi beadv√°ny√°ban nem szolg√°ltatta a k√©rt piaci adatokat, arra hivatkozva, hogy nem √©rt egyet a GVH gyakorlat√°val, azonban m√°s m√≥don sem adta meg ezeket az adatokat. Tov√°bb√° egym√°snak ellentmond√≥ inform√°ci√≥kat k√∂z√∂lt a tranzakci√≥ t√°rgy√°t illetŇĎen
- tudatta a versenyhivatal.
A GVH a telev√≠zi√≥s t√°rsas√°g adatszolg√°ltat√°s√°nak ellentmond√°soss√°ga miatt nem tudott int√©zkedni a m√©diatan√°cs ilyenkor k√∂telezŇĎ megkeres√©s√©rŇĎl ‚Äď √≠rt√°k.

Mivel az M-RTL magatart√°sa miatt tov√°bbi elj√°r√°si cselekm√©nyek foganatos√≠t√°sa v√°lt sz√ľks√©gess√©, ez√©rt az elj√°r√°s elh√ļz√°sa √©s a t√©ny√°ll√°s felt√°r√°s√°nak akad√°lyoz√°sa miatt 20 milli√≥ forint elj√°r√°si b√≠rs√°got szabott ki a versenyhivatal ‚Äď √°ll a k√∂zlem√©nyben.

Forr√°s: https://888.hu/ketharmad/20-milliora-buntette-az-rtl-t-a-versenyhivatal-4258708/?

Címkék: Bűnözés  Média 

Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése

A polgári kormányzás 10 éve – 8. rész

Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése

A N√©zŇĎpont Int√©zet elemz√©se a rendŇĎrs√©get √©s k√∂zbiztons√°got is megvizsg√°lta az ut√≥bbi 10 √©vben:
‚ÄěA rendteremt√©sen bel√ľl a legfontosabb programpont a rendŇĎrs√©g m√©lt√≥s√°g√°nak helyre√°ll√≠t√°sa, illetve a k√∂zbizalom fokozatos helyre√°ll√≠t√°sa jelentette. M√≠g 2013-ban a magyarok 65 sz√°zal√©ka, 2018-ban m√°r 83 sz√°zal√©ka √©rezte mag√°t biztons√°gban s√∂t√©ted√©s ut√°n (1).‚ÄĚ

Kiegészítésképpen:
A magyar rendŇĎr nem t√©rdel le (3), tov√°bb√° a 2019-re m√°r a magyarok 80,8%-a (1) √©rezte mag√°t biztons√°gban.

N√©zŇĎpont Int√©zet √≠gy folytatta:
‚ÄěA bŇĪncselekm√©nyek hat√©kony visszatart√°sa √©rdek√©ben bevezett√©k a ‚Äěh√°rom csap√°s‚ÄĚ t√∂rv√©nyt (2), a kiemelten kezelt bŇĪncselekm√©nyek sz√°ma pedig megfelezŇĎd√∂tt a 2010-es 242.511-rŇĎl a 2017-ig a 112.289-es esetsz√°mra. 2010-ben m√©g 447.186 regisztr√°lt bŇĪncselekm√©ny volt, ez a sz√°m 2018-ban 200.000 al√° cs√∂kkent (199 830) (4), melyen bel√ľl az √©let, a testi √©ps√©g √©s az eg√©szs√©g elleni bŇĪncselekm√©nyek sz√°ma 15992-rŇĎl 9490-re cs√∂kkent, a vagyon elleni erŇĎszakos bŇĪncselekm√©nyek sz√°ma pedig 6111-rŇĎl 2436-ra.‚ÄĚ

Kiegészítésképpen:
A KSH (4) 2019-es statisztik√°ja mind√∂sszesen 165.648 bŇĪncselekm√©nyt jelez. Ami a liber√°lisok szerint minden bizonnyal a sz√°mok kozmetik√°z√°s√°b√≥l ered, esetleg korrupt rendŇĎr√∂kbŇĎl. Mi √ļgy gondoljuk, hogy bŇĪnŇĎz√©si statisztik√°k javul√°sa a (minim√°l)b√©r v√°r√°sl√≥√©rt√©k√©nek n√∂veked√©s√©bŇĎl ered (5), ami √∂sszef√ľgg a re√°lb√©r n√∂veked√©s√©vel is (6). Vagy esetleg az√©rt, mert 150.000 devizahitelest mentett meg a korm√°ny (7). De az is lehet, hogy az emberek bŇĪn√∂z√©s helyett dolgoznak (8). Sorolhatn√°nk. Ezek a dolgok minden bizonnyal egyenk√©nt √©s √∂sszess√©g√©ben is hozz√°j√°rultak a statisztika javul√°s√°hoz.

Részletek:

1. https://bit.ly/3i6szZY
2. https://bit.ly/385U0OK
3. https://bit.ly/383iCI8
4. https://bit.ly/2ZisfP2
5. https://bit.ly/2Vnjm5I
6. https://bit.ly/3g3VxIa
7. https://bit.ly/2Zd5JHn
8. https://bit.ly/3fVleum

Forr√°s:
https://bit.ly/3dH81DQ

ElŇĎzŇĎ r√©sz:
https://bit.ly/2VljjHK

‚ÄľÔłŹ Orb√°n Viktor besz√©de a 100 √©ves Magyar RendŇĎrs√©g √ľnnep√©lyes √°llom√°nygyŇĪl√©s√©n
http://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-beszede-a-100-eves-magyar-rendorseg-unnepelyes-allomanygyulesen
‚ÄľÔłŹ A rend a szabads√°g alapja.
https://youtu.be/te4mdc_kmMg

Címkék: Bűnözés 

Sadiq Khan, London főpolgármestere szemrebbenés nélkül hazudik: VIDEÓ!

Karácsony Gergely példaképe, a "liberális értékek" egyik fő harcosa

Sadiq Khan, London főpolgármestere szemrebbenés nélkül hazudik: VIDEÓ!

Megk√©rdezt√©k London szeretett polg√°rmester√©t, hogy szerinte London biztons√°gosabb v√°ros lett-e, mi√≥ta ŇĎ a polg√°rmester. A k√©rd√©st a londoni rendŇĎrs√©g adataival eg√©sz√≠tett√©k ki, konkr√©t sz√°mokat mondtak neki, ennek ellen√©re Sadiq Khan szemrebben√©s n√©lk√ľl r√°v√°gta, hogy igen - London szerinte biztons√°gosabb lett.

2015-ben 21361 rabl√°s volt
2019-re ez a sz√°m 35216-ra nŇĎtt, ez +65%

2015-ben 9704 késelés volt,
2019-re ez a sz√°m 15003-ra nŇĎtt, ez +55%

2015-ben 1804 fegyveres bŇĪncselekm√©ny t√∂rt√©nt
2019-re ez a sz√°m 2342-re nŇĎtt, ez +30%

- "Ezen fel√ľl nŇĎtt a fegyveres rabl√°s, a nemi erŇĎszakok, a j√°rmŇĪlop√°sok, a bet√∂r√©sek sz√°ma, √©s √Ėn szerint London biztons√°gosabb lett, mi√≥ta √Ėn a polg√°rmester?"
- Igen.

Madarat tolláról, Karácsony Gergely! Budapest nem London, és nem is lesz London.

Vide√≥ magyar felirattal: https://youtu.be/JaGpcU1iRdU (‚ÄľÔłŹ Iratkozzatok fel, a csatorna szerkesztŇĎje partner√ľnk!)

Címkék: Bűnözés  Külföld 

20 év alatt négyszeresére nőtt a nemi erőszakok száma a "demokratikus" Svédországban

20 év alatt négyszeresére nőtt a nemi erőszakok száma a "demokratikus" Svédországban

Megn√©zt√ľk a sv√©d bŇĪnmegelŇĎz√©si hivatal (Swedish National Council for Crime Prevention) oldal√°n l√©vŇĎ adatokat, √©s tal√°ltunk egy t√°bl√°zatot az 1950-2018 k√∂z√∂tt elk√∂vetett bŇĪncselekm√©nyekrŇĎl. A benne l√©vŇĎ sz√°mok ijesztŇĎk - az √∂sszes t√≠pus√ļ bŇĪncselekm√©ny sz√°ma folyamatosan emelkedik, fŇĎleg az ut√≥bbi 20 √©vben.

A nemi erŇĎszakok sz√°ma 20 √©v alatt a n√©gyszeres√©re nŇĎtt, A teljes lakoss√°g sz√°m√°t tekintve az al√°bbi √°br√°b√≥l kiolvashat√≥, hogy nagyj√°b√≥l napi 20 bejelentett(!) nemi erŇĎszak t√∂rt√©nik Sv√©dorsz√°gban. √Čs mennyi nincs bejelentve....

A 2019-es adatok pedig k√ľl√∂n is eml√≠t√©st √©rdemelnek.

10 455 moleszt√°l√°s
8 818 gyermekekkel szemben (18 √©v alattiak) elk√∂vetett szexu√°lis erŇĎszak
EbbŇĎl 2 441 esetben a s√©rtett 15 √©v alatti
4 776 esetben a s√©rtett 18 √©v feletti nŇĎ volt.

A balliber√°lis √°lh√≠rgy√°rt√≥ m√©dia term√©szetesen nem a migr√°ci√≥s nyom√°s erŇĎs√∂d√©s√©ben l√°tja az √∂sszef√ľgg√©seket, hanem a t√°rskeresŇĎ alkalmaz√°sok megjelen√©s√©ben. Itt jegyezz√ľk meg, hogy az elsŇĎ iPhone (√©s mint olyan az appok) 2008-ban l√°ttak napvil√°got. ElŇĎtte vajon mivel magyar√°zn√°k a n√∂vekedŇĎ trendet?

Ilyen liber√°lis demokr√°ci√°ra nek√ľnk, magyaroknak nincs sz√ľks√©g√ľnk. Ezt a fajta "demokr√°ci√°t" t√°vol fogjuk tartani haz√°nkt√≥l.

Forr√°s: https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics/crime-statistics.html (Reported offences, 1950-2019)
"Total number of reported offences 2019" - 2019-es adatok.
https://voiceofeurope.com/2019/08/swedish-crime-authority-and-mainstream-media-say-huge-increase-in-rapes-is-due-to-dating-apps-and-not-migration/#prettyPhoto

Címkék: Bűnözés  Külföld 

Márki-Zay munkatársa, beosztottja volt a szegedi fegyveres rabló

Márki-Zay munkatársa, beosztottja volt a szegedi fegyveres rabló

V√°s√°rhelyi Fidesz: M√°rki-Zay lez√ľllesztette a polg√°rmesteri hivatalt!

A bŇĪncselekm√©ny elk√∂vet√©se √©s a tettes elfog√°sa ut√°n a a M√°rki-Zay vezette H√≥dmezŇĎv√°s√°rhely polg√°rmesteri hivatala √ļgy tŇĪnik, nagytakar√≠t√°st tartott, mindenhonnan elt√ľntett√©k a koll√©ga nev√©t, de ez sem siker√ľlt nekik t√∂k√©letesen. A Polg√°rmesteri hivatal telefonk√∂nyve m√©g el√©rhetŇĎ, abban a r√©gi nevekkel.
https://www.hodmezovasarhely.hu/files/telefonkonyv/telefonkonyv.pdf (lementett√ľk, ha esetleg ezt is t√∂rlik)

A szegedi f√©rfi vezetŇĎ beoszt√°sban dolgozott a M√°rki-Zay P√©ter vezette hivatalban. M√°r ott is elk√∂vethetett jogs√©rt√©seket.

√Ėsszappar√°tusi √©rtekezletet h√≠vtak √∂ssze a v√°s√°rhelyi polg√°rmesteri hivatalban, amely sor√°n M√°rki-Zay P√©ter polg√°rmester elismerte √©s megerŇĎs√≠tette a v√°rosban napok √≥ta terjedŇĎ h√≠rt, miszerint a nemr√©g Szegeden elfogott f√©rfi a v√°rosh√°z√°n dolgozott.

Inform√°ci√≥ink szerint az egyik szegedi posta √©s vir√°g√ľzlet kirabl√°s√°val gyan√ļs√≠tott f√©rfi a M√°rki-Zay P√©ter vezette hivatalban a ‚ÄľÔłŹLak√°s √©s Helyis√©ggazd√°lkod√°si Csoportn√°l dolgozott, vezetŇĎ beoszt√°sban‚ÄľÔłŹ. A polg√°rmester azt is elismerte, hogy a f√©rfivel m√°r a hivatalban is gondok voltak, v√©lhetŇĎen t√∂bb jogszab√°lys√©rt√©st is elk√∂vetett, ami√©rt feljelent√©st tesznek.

Az √ľgy az√©rt is √©rdekes, mert a Lak√°s √©s Helyis√©ggazd√°lkod√°si Csoport kor√°bban is a figyelem k√∂z√©ppontj√°ba ker√ľlt, hiszen a M√°rki-Zay vezette √∂nkorm√°nyzat egyik elsŇĎ, orsz√°gos sajt√≥t is megmozgat√≥ botr√°nya Nagy ErnŇĎ szocialista k√©pviselŇĎ lak√°s√ľgye volt, amelynek keret√©ben a k√©pviselŇĎ l√°nya jutott nagyon kedvezŇĎ felt√©telekkel √∂nkorm√°nyzati lak√°sv√°s√°rl√°s lehetŇĎs√©g√©hez. Az √ľgy tov√°bbi √©rdekess√©ge, hogy a szegedi rabl√°sokat elk√∂vetŇĎ f√©rfi v√©gzetts√©ge √©s eddigi munk√°ja alapj√°n tiszt√°ban lehetett tett√©nek jogi √©s t√°rsadalmi meg√≠t√©l√©s√©vel, s√ļly√°val.

A Csongr√°d Megyei FŇĎ√ľgy√©szs√©g mai k√∂zlem√©ny√©ben kifejtette: ind√≠tv√°nyt tett a nyomoz√°si b√≠r√≥ fel√©, hogy rendelje el annak a szegedi f√©rfinak a letart√≥ztat√°s√°t, aki k√©t napon bel√ľl k√©tszer is maszkban √©s lŇĎfegyverrel rabolt Szegeden.

A megalapozott gyan√ļ szerint a f√©rfi elŇĎbb 2020. m√°jus 21-√©n, a d√©li √≥r√°kban l√©pett be sz√°jmaszkot viselve az egyik szegedi post√°ra. A hivatalban h√°rom alkalmazott tart√≥zkodott, egyik√ľkre a gyan√ļs√≠tott r√°szegezte a lŇĎfegyvert √©s p√©nzt k√∂vetelt tŇĎle. Az alkalmazottaknak siker√ľlt a gyan√ļs√≠tott figyelmetlens√©g√©t kihaszn√°lva a k√≥dos p√©nzesfi√≥k kinyit√°s√°t megelŇĎzŇĎen kirohanniuk a h√°ts√≥ ajt√≥n kereszt√ľl, √©s seg√≠ts√©get k√©rni√ľk a j√°r√≥kelŇĎktŇĎl. A gyan√ļs√≠tott ezt √©szlelve elhagyta a post√°t √©s ker√©kp√°rj√°val a helysz√≠nrŇĎl elt√°vozott.

A f√©rfi m√°jus 23-√°n, 14 √≥rakor ism√©telten sz√°jmaszkban √©s lŇĎfegyverrel l√©pett be a az egyik szegedi vir√°g√ľzletbe, majd a pult m√∂g√∂tt tart√≥zkod√≥ s√©rtettre fogta a fegyvert, akit a bev√©tel √°tad√°s√°ra sz√≥l√≠tott fel. A s√©rtett a gyan√ļs√≠tott fenyeget√©s√©re √°tadott 5.000 forintot. A gyan√ļs√≠tott cselekm√©ny√©t az √ľzlet h√°ts√≥ r√©sz√©ben tart√≥zkod√≥ alkalmazott l√°tta, mobiltelefonon seg√≠ts√©get h√≠vott, amelyet a f√©rfi √©szrevett, majd t√°vozott a helysz√≠nrŇĎl.

A k√∂zfeladatot ell√°t√≥ szem√©ly s√©relm√©re fegyveresen elk√∂vetett rabl√°s bŇĪntett√©nek k√≠s√©rlete, fegyveresen elk√∂vetett rabl√°s bŇĪntette, valamint lŇĎfegyverrel vissza√©l√©s bŇĪntette miatt indult elj√°r√°sban a fŇĎ√ľgy√©szs√©g a sz√∂k√©s, elrejtŇĎz√©s, valamint a bŇĪnism√©tl√©s vesz√©lye miatt ind√≠tv√°nyozta a letart√≥ztat√°s egy h√≥napra t√∂rt√©nŇĎ elrendel√©s√©re.

Az √ľgy√©szi ind√≠tv√°ny t√°rgy√°ban a Szegedi J√°r√°sb√≠r√≥s√°g nyomoz√°si b√≠r√≥ja a mai napon fog d√∂nteni.

A Polg√°rmesteri Hivatal v√°lasza:

A Polgármesteri Hivatalban tartott munkaértekezletek ténye, az azokon elhangzottak nem nyilvános adatok, azokkal kapcsolatosan nem kívánjuk a nyilvánosságot tájékoztatni.

A gyan√ļs√≠tott szem√©ly√©rŇĎl nincs hivatalos tudom√°sunk, ez√©rt sem megerŇĎs√≠teni, sem c√°folni nem tudjuk azon √°ll√≠t√°st, amely szerint ŇĎ kor√°bban a Polg√°rmesteri Hivatalban dolgozott.

A Lak√°s- √©s Helyis√©ggazd√°lkod√°si Csoport munk√°j√°val kapcsolatosan val√≥ban folyt belsŇĎ ellenŇĎri vizsg√°lat, aminek az eredm√©nye bŇĪncselekm√©ny gyan√ļj√°t is felveti. Ezen belsŇĎ ellenŇĎri jelent√©s kapcs√°n val√≥ban tett√ľnk b√ľntetŇĎ feljelent√©st, az elj√°r√°s eredm√©ny√©rŇĎl m√©g nincs tudom√°sunk.

Forr√°s: V√°s√°rhely24 http://www.vasarhely24.com/vasarhely/a-marki-zay-peter-vezette-polgarmesteri-hivatal-munkatarsa-volt-a-szegedi-rablo
https://www.origo.hu/itthon/20200527-markizay-peter-pert-vesztett.html
https://www.promenad.hu/2020/05/27/vasarhelyi-fidesz-marki-zay-lezullesztette-a-polgarmesteri-hivatalt/

Címkék: Bűnözés