Címke: Bűnözés

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

Milliárdosok, de senkinek sem adományoztak a járvány idején. (A 20 maszkot a párt vette!)

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

A témában az egyik legjobb beszédet 2007-ben Navracsics Tibor mondta.
‼️ Videó: https://youtu.be/yAwgB_GcuB4
Közben Gyurcsányék szövetségese az Országgyűlésben zsidózott tegnap, de a magyarokat rémisztő képződményeknek tartó DK élén Dobrevvel és Gyurcsánnyal ettől nem határolódtak el.
‼️ Videó: https://youtu.be/2FUtjMHkeNU

Lopott villában laknak, adóelkerüléssel és 60 négyzetméteres medence építésével foglalkoztak, miközben az embereket a Bokros-csomag sújtotta, A villamosenergia árán duplájára emelték, de saját cégüknek olcsóbban adták az áramot. Ma ők beszélnek korrupcióról?

Épp a bukott miniszterelnök családtagja prédikál tisztességről, amikor Gyurcsány üzleti múltjában nincs egyetlen pont sem, amelyet ne árnyékolt volna be a korrupció gyanúja

Miközben Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc a kormányt kritizálja szerintük visszás gazdasági ügyek miatt, közben a saját házuk táján lenne inkább mit söprögetni. Átvitt értelemben és szó szerint is, mivel egy időben saját cégükön keresztül adták bérbe lakóhelyüket, az Apró-villát, amelyet így leírhattak az adójukból.

A Demokratikus Koalíció (DK) új arcként, friss jelöltként indította Dobrev Klárát az európai parlamenti (EP-) választásokon 2019 tavaszán. A trükk bejött, ám a DK által elért jó eredményhez szükség volt a szocialisták és a baloldal többi pártjának gyenge kampányára és rossz szereplésére is. Dobrevet pedig hamarosan parlamenti alelnökké is választották. A képviselőnő kedden az Országgyűlésben ekézte a kormánypártokat a szerinte nem megfelelő uniós forrásfelhasználás miatt, ám egy időben Dobrev Klárának is gondjai akadtak az uniós források miatt.

Habár csak 2019-ben debütált képviselőként, már 2002-ben jelentős pozícióba került a Medgyessy-kormány alatt, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese volt. Dobrev Klára felelősségi körébe tartozott az egységes monitoring és információs rendszer (EMIR), amelyet a hazánkba érkező fejlesztési források informatikai kezelésére hoztak létre. A rendszer 18 milliárd forintért készült, ám az állam az azt fejlesztő Welt 2000 Kft.-vel egy számára előnytelen szerződést kötött.

Ez később egy brüsszeli vizsgálat során derült ki, amelynek nyomán kis híján vissza kellett fizetni az erre szánt ­uniós forrásokat, ám az Orbán-kormány közbelépése ­miatt a pénzt végül sikerült más programokban felhasználni. Dobrev Klárának személyes felelőssége is volt az ügyben, ugyanis a Fejlesztéspolitikai Tárcaközi Bizottság 2003-as és ­2004-es ülé­sein ő volt az EMIR-ről szóló napirendi pontok témafelelőse, és rendszeresen foglalkozott az EMIR körüli problémákkal.

A Gyurcsány–Dobrev házaspár lakhelyének, a Szemlőhegy utcai villának a története ismert: előbb a nyilasok vették nyilvántartásba a második világháború során, majd 1952-ben, Rákosi Mátyás alatt államosították. Dobrev nagyapja, Apró Antal Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós peré­ben játszott szerepéért kapta jutalmul a villát az MSZMP Központi Bizottságának határozata alapján. Az ingatlan rendszerváltozás utáni története már kevésbé ismert:

Dobrev huszonhárom évesen vásárolta meg a villát a kerületi önkormányzattól kilencmillió forintért. Majd még ugyanabban az évben eladta az ingatlanhasznosítás jogát tizenhatmillió forintért a Gyurcsány Ferenccel közös családi vállalkozásának, a Fittelina Kft.-nek.

Erre a manőverre az adóoptimalizálás miatt kerülhetett sor. A bérbeadási jogot tizenhatmillió forintos értéken tartották nyilván egészen ­2000-ig, aminek alapján évi 2,6 millió forintot költségként írhattak le a vállalkozás bevételeivel szemben, így csökkentve a befizetendő társasági adót. A cég nemcsak bérbe adta a Gyurcsány házaspárnak az ingatlant, hanem felújítást és értéknövelő beruházásokat is végzett. 2003-ban a Fittelina Kft.-t beolvasztották a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altusba.

A Gyurcsány által birtokolt cég 1995 novemberében privatizálta a Magyar­óvári Timföldgyárat és Műkorund ­Rt.-t (Motim). Az üzlet úgy jöhetett létre, hogy a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (MHB) igazgatótanácsi elnöke, Apró Piroska jóvoltából az Altus hitelt kapott a Motim megvásárlásához. Egy 2007-es botrány is a Motimhoz kapcsolódik, ugyanis a Gyurcsány tulajdonában álló vállalat akkor a piaci árnál olcsóbban vásárolhatott áramot, abban az időszakban, amikor a baloldali kormányzás következtében az áram lakossági ára meredeken emelkedett.

Gyurcsány Ferencet, mint leendő demiszest a Fővárosi Tanács stafírozta ki egy lakással, az első üzleti sikerek már az akkori Miniszterelnöki Hivatalhoz kötődnek.

Az az ember beszélt korrupcióról, akinek a férje kétszeresére emelte a magyar családok vil­lamosenergia-számláit, gyárának, a „Gyurcsány-műveknek” viszont olcsóbban adta az áramot – reagált Dobrev Klára parlamenti felszólalására Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Sajátos, hogy a rablóprivatizátorból milliárdossá vált Gyurcsány családtagja prédikál tisztességről, jó erkölcsről, amikor a bukott miniszterelnök üzleti múltjában nincs egyetlen pont sem, amelyet ne árnyékolna be a korrupció gyanúja.

Az eredeti tőkefelhalmozás Gyurcsány Ferenc esetében azzal kezdődött, hogy a rendszerváltoztatás előtt, 1988-ban a Fővárosi Tanács elnöke a KISZ jogutódjának kiszemelt Demisz alelnökének ajándékozott egy zuglói lakást. A KISZ KB egykori titkára, Gyurcsány, mint Demisz-alelnök aztán abban még közbenjárt, hogy a KISZ székházát 1989-ben eladják a Kereskedelmi Banknak, Csillebércet pedig ugyanekkor elajándékozzák az Úttörőszövetségnek, majd azonnal lelépett a soha létre nem jött utódszervezetből, hátrahagyva két vagyongazdát, Varju László ügyvivőt és Karl Imre kamarást, akik később gondoskodtak arról, hogy a KISZ-vagyonnak írmagja se maradjon. Gyurcsánynak is jutott egy szeletke, Varjuék őt és cégét, az Altust bízták meg az országos üzlethálózattal bíró Ezermester végelszámolásával.

Gyurcsány 1990-től az üzleti élet felé vette az irányt. Egyik üzletszerzési terepe a Miniszterelnöki Hivatal lett. Nem véletlenül, itt szolgált ugyanis az állami üdülők felett bábáskodó akkori államtitkár, az egykori KISZ-es pajtás, Szilvásy György. A titkárságon dolgozott egy fiatal hölgy is, aki jelenleg az Európai Parlament alelnöke, a „véreskezű kommunista belügyminiszter unokája”, vagyis Dobrev Klára, Gyurcsány későbbi felesége. Ilyen szerencsés csillagzat alatt szökkent szárba az ifjú KISZ-es privatizátor üzleti karrierje, ami kezdetben még csak különféle állami ingatlanok megszerzésében és hasznosításában merült ki. Ebből egy a Parlament szomszédságában volt, a Szalay utcai ingatlan, amelyet 1995-ben vett bérbe Gyurcsány cége, 2006-ban viszont az ügyészség megállapította, hogy megszerzése jó erkölcsbe ütközött, ám nem volt mit tenni, az ügylet elévült.

A másik nagy szerzemény a kormányüdülőből kihasított balatonőszödi ingatlan volt, ezt 1994-ben lízingelte az Altus leányvállalata az államtól, majd azt az állam visszabérelte Gyurcsányéktól. Az aranykorban jól bevált technológia szerint éppen annyiért, amennyi az éves bérleti díj volt. A futamidő végén aztán maradványértéken megvásárolták a villát. Gyurcsányt később egy siófoki ügyvéd feljelentette, mondván, banánköztársaságban sem lehetséges, hogy hivatalban lévő miniszterelnök az állam tulajdonát szerezze meg. A feljelentést azonban a Legfőbb Ügyészség elutasította. Gyurcsány Ferenc 2010 júliusában megvált az ingatlantól, de a cég mérlegéből nem derült ki, mennyit keresett azon, amihez lényegében ingyen jutott hozzá.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200716-az-ifju-kisz-es-privatizator-fenyes-gazdasagi-karrierje
https://magyarnemzet.hu/belfold/dobrev-vadjai-visszahullanak-ra-8384586/

Címkék: Bűnözés  Gyurcsány 

Hadházy Ákos adatgyűjtő, jogállam elleni akciójának legyen jogi következménye!

Itt az ideje, hogy ne csak aggályokat fogalmazzunk meg, hanem cselekedjünk. Ha egyetértesz, add tovább!

Hadházy Ákos adatgyűjtő, jogállam elleni akciójának legyen jogi következménye!

A baloldali radikális Hadházy Nemzeti Konzultáció elleni akciója súlyos támadás a jogállam ellen. Illetéktelenül kezelik az állampolgárok személyes adatait, az adatokat pártpolitikai agitprop tevékenységre használják fel, az adatok magánlakásokban kötnek ki, lopják a postaládákból a borítékokat, aktivistákat használnak fel (és bizonyára fizetnek is nekik) hogy gátlástalanul elhallgattassák a magyarokat.

Az adatvédelmi biztos egyértelműen fogalmaz, ezért ideje megindítani hivatalból az eljárásokat is.

Ha a nemzeti konzultációs kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az a demokratikus jogállami megoldással megy szembe – mondta szerdán reggel Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Hírközlési Hatóság vezetője a radikális baloldali Hadházy Ákosnak és csapatának az akciójáról. Mint arról korábban többször beszámoltunk, Hadházyék önkényesen begyűjtik a konzultációs íveket. Továbbá rengeteg furcsaság van a független országgyűlési képviselő akciója körül, így például hogy évek óta bizalmi kapcsolatban van Hadházy Ákossal az a baloldali újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozásuk, ahol Hadházy alapítványának postacíme is van. A baloldali támadások ellenére óriási siker eddig a Nemzeti Konzultáció, mivel már több mint 400 ezren küldték vissza az íveket.

Aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy általi begyűjtése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Péterfalvi Attila szerint ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket - mondta, megjegyezve, ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat.
Kifogásolta, hogy a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni. Jelezte: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

Szoros kapcsolat van Hadházy és egy balliberális újságíró között
A radikális baloldali Hadházy akciója körül egyébként is egyre több a furcsaság. Kiderült, hogy évek óta bizalmi kapcsolatban van Hadházy Ákossal az az újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozásuk, ahol Hadházy alapítványának postacíme is van. Bár Hadházy Ákos alapítványának székhelye Szekszárdon, a saját lakásában van, a postafiókhoz tartozó cím ugyanakkor budapesti: a 7. kerületi Lövölde tér 2/a egy földszinti lakása.

Ugyanaz, ahová két vállalkozást is bejegyeztek.
A nyilvános cégadatok szerint ugyanebben a földszinti lakásban van bejelentve a 24.hu újságírójának, Kovács-Angel Mariannának egyéni vállalkozása és férjének vállalkozása is.
Az alapítvány és az újságíró között a kapcsolódási pont a 24.hu munkatársának férje, Kovács Áron, aki szintén ezen a címen érhető el. Ő Hadházy alapítványának a kurátora.

A baloldali aktivisták lopják a konzultációs íveket
A baloldal retteg a Nemzeti Konzultációtól, attól, hogy az emberek határozott véleményt fogalmaznak meg, ezért is próbálják elvenni a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét.
A Nemzeti Konzultáció elleni támadás egyik vezére a radikális baloldali Hadházy Ákos. Ő és emberei arra akarják rávenni követőiket, hogy ne küldjék vissza a kérdőíveket, amiknek begyűjtéséért az utcára is kivonultak. Sőt, egy szolnoki baloldali aktivistáról videó is készült, ahogy a postaládából ellopja a konzultációs ívet. De Debrecenben és Mezőtúron is megpróbálták megakadályozni az ívek megsemmisítésével vagy éppen begyűjtésével, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket.

Már közel 400 ezren töltötték ki
Mindezek mellett a hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hangsúlyozta:
Magyarország az egyik legeredményesebben védekező ország, ezért arra kell törekedni, hogy a vírust a határokon kívül tartsuk, ezért is döntött a kormány a beutazási korlátozásokról.
Dömötör Csaba értetlenségének adott hangot, hogy a baloldal miért akarja megakadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket az általuk támogatandó intézkedésekről.

Ezért van szükség a Nemzeti Konzultáció kérdéseire és arra, hogy válaszoljunk rá
Az ország sikeresen megnyerte a koronavírus-járvány első hulláma elleni küzdelmet, amihez szükség volt a kormány hatékony intézkedései mellett az emberek fegyelmezett viselkedésére is. Látjuk azonban, hogy a környező országokban több helyen újra elindult a járvány, így nem zárható ki ősszel a koronavírus-járvány második hulláma.
A kormány ezért a kilencedik Nemzeti Konzultáció több pontjában is arra kíváncsi, mi a véleményük a magyaroknak a járványügyi védekezés szükséges lépéseiről.
A kormány a járványt illetően több kérdésre is várja a választ.

Az első kérdésben több választási lehetőséget is találunk. A kormány azt kérdezi:

a járvány újabb hulláma esetén Ön az alább javasolt intézkedések közül melyiket támogatná?
A megjelölhető válaszok pedig a következők: kijárási korlátozás bevezetése, távolságtartás elrendelése, maszkviselés elrendelése, országhatárok lezárása, oktatási intézmények bezárása, áttérés digitális oktatásra, rendezvények korlátozása, a 65 éven felüliek külön vásárlási sávjának fenntartása, a védekezéshez szükséges eszközök kivitelének korlátozása és az ingyenes parkolás.

Ezenfelül további hat igennel vagy nemmel megválaszolható kérdést tett fel a kormány:

Ön egyetért-e azzal, hogy a járványügyi készültséget mindaddig fenn kell tartani az egészségügyben, amíg fennáll a járvány visszatérésének kockázata?
Ön szerint szükség van arra, hogy tovább erősítsük az idősotthonok járványügyi védelmét?
Ön egyetért azzal, hogy a kormánynak arra kell törekednie, hogy a védekezéshez szükséges felszereléseket Magyarországon lehessen előállítani, így csökkentve a kiszolgáltatottságunkat?
A járvány időben való észlelése és a védekezésre való felkészülés érdekében Ön szerint szükség van állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra, így csökkentve a kiszolgáltatottságunkat?
Ön szerint a járvány elleni védekezés idején a bankok és multinacionális vállalatok is járuljanak hozzá a védekezés költségeihez?
Ön szerint a kormánynak a járvány elmúltával is fenn kell tartania a munkahelyvédő és -teremtő programokat?
Ezekből is jól kivehető, hogy a járványügyi készültség fenntartásától kezdve az eszközbeszerzéseken, a bankok és multik hozzájárulásán és a gazdaságvédelmi programokon át számos kérdést érint a kérdőív.

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200715-hadhazy-nemzeti-konzultacio-elleni-tamadas-peterfalvi-attila.html

Címkék: Bűnözés 

Vége a börtönbiznisznek

Országszerte 10 büntetés-végrehajtási intézetben adtak át új épületszárnyat

Vége a börtönbiznisznek

Az elkészült beruházások szeptemberre a börtönök telítettségét 100 százalék alá csökkentik, a fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület 25 950 négyzetméterrel bővült.

A mai napon országosan tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyát avatták fel, melyek közös átadórendezvényét Veszprémben tartották. A közel 3000 új hely megteremtésével a kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot. A veszprémi börtön bővítésének munkálatait a ZÁÉV Zrt. végezte el.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleménye szerint Állampusztán, Pálhalmán, Sopronkőhidán és Szegeden 110-110, Tökölön 220, Baracskán és Veszprémben 330-330, Kiskunhalason és Tiszalökön 440-440, Miskolcon pedig 550 fogvatartott - összesen 2750 ember - befogadására alkalmasak a ma átadott új intézeti épületszárnyak.

Az elkészült beruházások szeptemberre a büntetés-végrehajtási intézetek telítettségét 100 százalék alá csökkentik, a fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület 25 950 négyzetméterrel bővült.

Több mint 500 tonna acélszerkezetet építettek be a veszprémi intézménynél
A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet elődje, a veszprémi várbörtön az évszázadok alatt egyetlen cellából bővült megyei börtönné. A 2000-es évek elejére az egykori törvényszéki épületben helyet kapó intézet sok szempontból nem felelt meg a kor kívánalmainak, ezért új helyszínre költözött, és átadásakor az ország legmodernebb intézetének számított.

A kibővített veszprémi börtönnél:

a beépített acélszerkezet tömege 510 tonna,
a kialakított gipszkartonfalak területe 18 ezer négyzetméter,
a telepített csővezetékek hossza 29 ezer folyóméter,
az épületek tetejét 28 ezer négyzetméter trapézlemez tető fedi
valamint 941 klímaberendezést is beépítettek.
A három személyes zárkák alapterülete 12,5, a hatszemélyeseké 25,5 négyzetméter.

Németh Éva, a veszprémi intézet parancsnoka elmondta, hogy a bővítéssel a zsúfoltságuk 100 százalék alá csökken. Hangsúlyozta: az új objektum mind a személyi állomány, mind a fogvatartottak részére az uniós normáknak és előírásoknak megfelelő elhelyezést biztosít.

A társadalomba való visszailleszkedést is szolgálják a börtönök
Varga Judit igazságügyi miniszter az átadón hangsúlyozta: a büntetés-végrehajtási intézet "összetett" helyszín, mely egyszerre szól a büntetésről és arról, hogy az elkövetőt a büntetés letelte után visszavezessék a társadalomba. A munkáltatás, az oktatás, a jóvátételi programokban való részvétel mind ezt segíti. Kiemelte: az elítéltek elzárásuk ideje alatt munkát végeznek, ez is biztosítja, hogy a börtön olyan helyszín legyen, amely tükrözi a társadalmi együttélés alapvető normáit, a rendet, a munkát és az egyéni, valamint a közösségi felelősségvállalást.

Ezzel párhuzamosan megkezdődött az áldozatvédelmi rendszer korszerűsítése: az áldozatvédelmi központok átadása, az ott elérhető ingyenes jogi, pszichológiai, pénzügyi segítség, az éjjel-nappal hívható, ingyenes segélyhívó szám és a védett házak rendszere mind a biztonságosabb országot szolgálják.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/07/orszagszerte-10-buntetes-vegrehajtasi-intezetben-adtak-at-uj-epuletszarnyat

Címkék: Bűnözés  Országépítés 

Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek

A polgári kormányzás 10 éve – 9. rész

Rendőrség személyi állománya, bírósági ügyek

A bűnözési statisztikák után a Nézőpont Intézet a rendőrség személyi állományáról értekezett:
„A rendőrség személyi állományát a Nemzeti Együttműködés Programjában szereplő 3500 főnél is nagyobb számban növelték, 2010-ben 33 450 fő, 2018-ban már 39 813 fő teljesített szolgálatot. Biztonságot jelentő rendvédelmi életpályát vezettek be 2015-ben, amely 30 százalékos illetményemeléssel indult, az év végén bruttó félmillió forint juttatást is fizettek. A létszám bővítés biztosította, hogy Magyarország minden települése körzeti megbízotti körzettel lefedett legyen.”

Kiegészítésképpen:
EU-s összehasonlítások szerint is jól állunk, ugyanis míg az EU-ban átlagosan 326 rendőr jutott 100.000 főre 2017-ben, úgy Magyarországon 406 fő (1). A Mérce természetesen létszámhiányt vizionál (2), bár esetükben a szokásos kettős mércéről van szó. Az Origo cikke (3) egy felmérésre hivatkozva kijelentette, hogy a magyarok 90 százaléka gondolja úgy, hogy a rendőrök jól végzik a dolgukat. Az állampolgárok 80 százaléka pedig rátermettnek és emberségesnek találja a hatóságokat.

Bíróságokkal kapcsolatosan így folytatták a leírást:
„A bírósági eljárásokat gyorsították mind jogszabályi változtatásokkal, mind anyagi feltételek megteremtésével. A 2016. évi CXXX. törvény szerint már lehetőség van kifogás benyújtására, amennyiben a bíróság elmulasztotta a perek ésszerű időn belül történő befejezésére irányuló kötelezettségét. Az Igazságügyi Minisztérium és az OBH közös munkájának eredményeként többek között az új, 21 oldal helyett mindössze 9 oldalas nyomtatványokkal kezdeményezhetők a polgári eljárások. A magyarországi közigazgatási ügyek pertartama a negyedik, a polgári ügyeké pedig az ötödik legrövidebb az Európai Unióban.„

Kiegészítésképpen:
Ha már a rendőrség létszámát EU-s szinten is megvizsgáltuk, akkor végezzünk itt is EU-s összehasonlítást! A 2019. évi uniós igazságügyi eredménytábla (4) szerint stabilan jól állunk minden ügycsoportban a pertartam tekintetében (5-9. ábra), valamint a döntési hatékonyságunk is elfogadható (10-12. ábra). (4)-ben még további érdekes kimutatások találhatók.

Nézőpont Intézet kitért a bírósági e-ügyintézésre is:
„A bürokráciacsökkentés jegyében 2018-ra megvalósult a teljes körű e-ügyintézés (5), a pertartamkalkulátor segítségével pedig kiszámítható az eljárás várható időtartama, az elektronikus értesítőrendszer SMS-ben vagy e-mailben értesíti az eljárásban részt vevő feleket. Az online bírósági fizetési portál lehetővé teszi az eljárások során keletkezett fizetési kötelezettségek online befizetését, az „e-akta” pedig az iratbetekintés virtuális lehetőségét biztosítja az ügyfelek számára.”

Részletek:
Fotó: Magyar Rendőrség (👍👍👍 Kövesd a rendőrség hivatalos oldalát!)
1. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File%3APolice_officers_2017data-02.jpg
2. https://merce.hu/2019/07/20/tavaly-ezrevel-mondtak-fel-rendorok-nyomaszto-a-letszamhiany/
3. https://www.origo.hu/itthon/20200701-a-fidesz-kormanyzasa-alatt-63-szazalekkal-csokkent-a-buncselekmenyek-szama.html
4. https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/justice_scoreboard_2019_en.pdf
5. https://e-ugyintezes.birosag.hu/

Forrás:
https://nezopontintezet.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve.pdf

Előző rész:
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese

Éjjel-nappal szolgálnak!
https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/284063779316933
https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/295371121616512
https://www.facebook.com/PoliceHungaryOfficial/videos/1153514715005304

Címkék: Bűnözés 

Amikor lecsap a karma... 20 millióra büntette az balliberális propagandisztikus RTL-t a versenyhivatal

Amikor lecsap a karma... 20 millióra büntette az balliberális propagandisztikus RTL-t a versenyhivatal

Az összeget keveselljük, a büntetés tényét üdvözöljük. Ne gondolja egy ilyen szenny-TV, hogy bármit megtehet, és a bolondját járathatja a hatósággal.

Eljárás elhúzása és tényállás feltárásának akadályozása miatt büntették meg.
Az ügy 2016-ban kezdődött, amikor a médiatanács nem járult hozzá, hogy az M-RTL megszerezze a Central Digitális Média Kft.-t. A tranzakciót emiatt a versenyhivatal megtiltotta, de a Kúria felülvizsgálatának eredményeként új eljárást kellett indítania. Az új vizsgálat során hívta fel a GVH az M-RTL-t, hogy mutassa be az aktuális piaci adatokat és a tranzakció jelen körülmények közötti kereteit.

Az M-RTL 2020 áprilisában a Covid-19 járványra hivatkozva kérte a GVH által szabott adatszolgáltatási határidő 45 nappal történő meghosszabbítását május végéig. A hivatal hozzájárult a vállalkozás kérelméhez.

Ennek ellenére az M-RTL május végi beadványában nem szolgáltatta a kért piaci adatokat, arra hivatkozva, hogy nem ért egyet a GVH gyakorlatával, azonban más módon sem adta meg ezeket az adatokat. Továbbá egymásnak ellentmondó információkat közölt a tranzakció tárgyát illetően
- tudatta a versenyhivatal.
A GVH a televíziós társaság adatszolgáltatásának ellentmondásossága miatt nem tudott intézkedni a médiatanács ilyenkor kötelező megkereséséről – írták.

Mivel az M-RTL magatartása miatt további eljárási cselekmények foganatosítása vált szükségessé, ezért az eljárás elhúzása és a tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a versenyhivatal – áll a közleményben.

Forrás: https://888.hu/ketharmad/20-milliora-buntette-az-rtl-t-a-versenyhivatal-4258708/?

Címkék: Bűnözés  Média 

Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése

A polgári kormányzás 10 éve – 8. rész

Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése

A Nézőpont Intézet elemzése a rendőrséget és közbiztonságot is megvizsgálta az utóbbi 10 évben:
„A rendteremtésen belül a legfontosabb programpont a rendőrség méltóságának helyreállítása, illetve a közbizalom fokozatos helyreállítása jelentette. Míg 2013-ban a magyarok 65 százaléka, 2018-ban már 83 százaléka érezte magát biztonságban sötétedés után (1).”

Kiegészítésképpen:
A magyar rendőr nem térdel le (3), továbbá a 2019-re már a magyarok 80,8%-a (1) érezte magát biztonságban.

Nézőpont Intézet így folytatta:
„A bűncselekmények hatékony visszatartása érdekében bevezették a „három csapás” törvényt (2), a kiemelten kezelt bűncselekmények száma pedig megfeleződött a 2010-es 242.511-ről a 2017-ig a 112.289-es esetszámra. 2010-ben még 447.186 regisztrált bűncselekmény volt, ez a szám 2018-ban 200.000 alá csökkent (199 830) (4), melyen belül az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekmények száma 15992-ről 9490-re csökkent, a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények száma pedig 6111-ről 2436-ra.”

Kiegészítésképpen:
A KSH (4) 2019-es statisztikája mindösszesen 165.648 bűncselekményt jelez. Ami a liberálisok szerint minden bizonnyal a számok kozmetikázásából ered, esetleg korrupt rendőrökből. Mi úgy gondoljuk, hogy bűnőzési statisztikák javulása a (minimál)bér váráslóértékének növekedéséből ered (5), ami összefügg a reálbér növekedésével is (6). Vagy esetleg azért, mert 150.000 devizahitelest mentett meg a kormány (7). De az is lehet, hogy az emberek bűnözés helyett dolgoznak (8). Sorolhatnánk. Ezek a dolgok minden bizonnyal egyenként és összességében is hozzájárultak a statisztika javulásához.

Részletek:

1. https://bit.ly/3i6szZY
2. https://bit.ly/385U0OK
3. https://bit.ly/383iCI8
4. https://bit.ly/2ZisfP2
5. https://bit.ly/2Vnjm5I
6. https://bit.ly/3g3VxIa
7. https://bit.ly/2Zd5JHn
8. https://bit.ly/3fVleum

Forrás:
https://bit.ly/3dH81DQ

Előző rész:
https://bit.ly/2VljjHK

‼️ Orbán Viktor beszéde a 100 éves Magyar Rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén
http://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-beszede-a-100-eves-magyar-rendorseg-unnepelyes-allomanygyulesen
‼️ A rend a szabadság alapja.
https://youtu.be/te4mdc_kmMg

Címkék: Bűnözés 

Sadiq Khan, London főpolgármestere szemrebbenés nélkül hazudik: VIDEÓ!

Karácsony Gergely példaképe, a "liberális értékek" egyik fő harcosa

Sadiq Khan, London főpolgármestere szemrebbenés nélkül hazudik: VIDEÓ!

Megkérdezték London szeretett polgármesterét, hogy szerinte London biztonságosabb város lett-e, mióta ő a polgármester. A kérdést a londoni rendőrség adataival egészítették ki, konkrét számokat mondtak neki, ennek ellenére Sadiq Khan szemrebbenés nélkül rávágta, hogy igen - London szerinte biztonságosabb lett.

2015-ben 21361 rablás volt
2019-re ez a szám 35216-ra nőtt, ez +65%

2015-ben 9704 késelés volt,
2019-re ez a szám 15003-ra nőtt, ez +55%

2015-ben 1804 fegyveres bűncselekmény történt
2019-re ez a szám 2342-re nőtt, ez +30%

- "Ezen felül nőtt a fegyveres rablás, a nemi erőszakok, a járműlopások, a betörések száma, és Ön szerint London biztonságosabb lett, mióta Ön a polgármester?"
- Igen.

Madarat tolláról, Karácsony Gergely! Budapest nem London, és nem is lesz London.

Videó magyar felirattal: https://youtu.be/JaGpcU1iRdU (‼️ Iratkozzatok fel, a csatorna szerkesztője partnerünk!)

Címkék: Bűnözés  Külföld 

20 év alatt négyszeresére nőtt a nemi erőszakok száma a "demokratikus" Svédországban

20 év alatt négyszeresére nőtt a nemi erőszakok száma a "demokratikus" Svédországban

Megnéztük a svéd bűnmegelőzési hivatal (Swedish National Council for Crime Prevention) oldalán lévő adatokat, és találtunk egy táblázatot az 1950-2018 között elkövetett bűncselekményekről. A benne lévő számok ijesztők - az összes típusú bűncselekmény száma folyamatosan emelkedik, főleg az utóbbi 20 évben.

A nemi erőszakok száma 20 év alatt a négyszeresére nőtt, A teljes lakosság számát tekintve az alábbi ábrából kiolvasható, hogy nagyjából napi 20 bejelentett(!) nemi erőszak történik Svédországban. És mennyi nincs bejelentve....

A 2019-es adatok pedig külön is említést érdemelnek.

10 455 molesztálás
8 818 gyermekekkel szemben (18 év alattiak) elkövetett szexuális erőszak
Ebből 2 441 esetben a sértett 15 év alatti
4 776 esetben a sértett 18 év feletti nő volt.

A balliberális álhírgyártó média természetesen nem a migrációs nyomás erősödésében látja az összefüggéseket, hanem a társkereső alkalmazások megjelenésében. Itt jegyezzük meg, hogy az első iPhone (és mint olyan az appok) 2008-ban láttak napvilágot. Előtte vajon mivel magyaráznák a növekedő trendet?

Ilyen liberális demokráciára nekünk, magyaroknak nincs szükségünk. Ezt a fajta "demokráciát" távol fogjuk tartani hazánktól.

Forrás: https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics/crime-statistics.html (Reported offences, 1950-2019)
"Total number of reported offences 2019" - 2019-es adatok.
https://voiceofeurope.com/2019/08/swedish-crime-authority-and-mainstream-media-say-huge-increase-in-rapes-is-due-to-dating-apps-and-not-migration/#prettyPhoto

Címkék: Bűnözés  Külföld 

Márki-Zay munkatársa, beosztottja volt a szegedi fegyveres rabló

Márki-Zay munkatársa, beosztottja volt a szegedi fegyveres rabló

Vásárhelyi Fidesz: Márki-Zay lezüllesztette a polgármesteri hivatalt!

A bűncselekmény elkövetése és a tettes elfogása után a a Márki-Zay vezette Hódmezővásárhely polgármesteri hivatala úgy tűnik, nagytakarítást tartott, mindenhonnan eltüntették a kolléga nevét, de ez sem sikerült nekik tökéletesen. A Polgármesteri hivatal telefonkönyve még elérhető, abban a régi nevekkel.
https://www.hodmezovasarhely.hu/files/telefonkonyv/telefonkonyv.pdf (lementettük, ha esetleg ezt is törlik)

A szegedi férfi vezető beosztásban dolgozott a Márki-Zay Péter vezette hivatalban. Már ott is elkövethetett jogsértéseket.

Összapparátusi értekezletet hívtak össze a vásárhelyi polgármesteri hivatalban, amely során Márki-Zay Péter polgármester elismerte és megerősítette a városban napok óta terjedő hírt, miszerint a nemrég Szegeden elfogott férfi a városházán dolgozott.

Információink szerint az egyik szegedi posta és virágüzlet kirablásával gyanúsított férfi a Márki-Zay Péter vezette hivatalban a ‼️Lakás és Helyiséggazdálkodási Csoportnál dolgozott, vezető beosztásban‼️. A polgármester azt is elismerte, hogy a férfivel már a hivatalban is gondok voltak, vélhetően több jogszabálysértést is elkövetett, amiért feljelentést tesznek.

Az ügy azért is érdekes, mert a Lakás és Helyiséggazdálkodási Csoport korábban is a figyelem középpontjába került, hiszen a Márki-Zay vezette önkormányzat egyik első, országos sajtót is megmozgató botránya Nagy Ernő szocialista képviselő lakásügye volt, amelynek keretében a képviselő lánya jutott nagyon kedvező feltételekkel önkormányzati lakásvásárlás lehetőségéhez. Az ügy további érdekessége, hogy a szegedi rablásokat elkövető férfi végzettsége és eddigi munkája alapján tisztában lehetett tettének jogi és társadalmi megítélésével, súlyával.

A Csongrád Megyei Főügyészség mai közleményében kifejtette: indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint a férfi előbb 2020. május 21-én, a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve az egyik szegedi postára. A hivatalban három alkalmazott tartózkodott, egyikükre a gyanúsított rászegezte a lőfegyvert és pénzt követelt tőle. Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva a kódos pénzesfiók kinyitását megelőzően kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül, és segítséget kérniük a járókelőktől. A gyanúsított ezt észlelve elhagyta a postát és kerékpárjával a helyszínről eltávozott.

A férfi május 23-án, 14 órakor ismételten szájmaszkban és lőfegyverrel lépett be a az egyik szegedi virágüzletbe, majd a pult mögött tartózkodó sértettre fogta a fegyvert, akit a bevétel átadására szólított fel. A sértett a gyanúsított fenyegetésére átadott 5.000 forintot. A gyanúsított cselekményét az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott látta, mobiltelefonon segítséget hívott, amelyet a férfi észrevett, majd távozott a helyszínről.

A közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett rablás bűntette, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

A Polgármesteri Hivatal válasza:

A Polgármesteri Hivatalban tartott munkaértekezletek ténye, az azokon elhangzottak nem nyilvános adatok, azokkal kapcsolatosan nem kívánjuk a nyilvánosságot tájékoztatni.

A gyanúsított személyéről nincs hivatalos tudomásunk, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk azon állítást, amely szerint ő korábban a Polgármesteri Hivatalban dolgozott.

A Lakás- és Helyiséggazdálkodási Csoport munkájával kapcsolatosan valóban folyt belső ellenőri vizsgálat, aminek az eredménye bűncselekmény gyanúját is felveti. Ezen belső ellenőri jelentés kapcsán valóban tettünk büntető feljelentést, az eljárás eredményéről még nincs tudomásunk.

Forrás: Vásárhely24 http://www.vasarhely24.com/vasarhely/a-marki-zay-peter-vezette-polgarmesteri-hivatal-munkatarsa-volt-a-szegedi-rablo
https://www.origo.hu/itthon/20200527-markizay-peter-pert-vesztett.html
https://www.promenad.hu/2020/05/27/vasarhelyi-fidesz-marki-zay-lezullesztette-a-polgarmesteri-hivatalt/

Címkék: Bűnözés 

A Jobbik politikai haszonszerzésre használja a Deák téri kettős gyilkosság szomorú tényét

A Jobbik politikai haszonszerzésre használja a Deák téri kettős gyilkosság szomorú tényét

Miközben Magyarországon évről évre csökken a bűncselekmények száma (összes bűncselekmény is, és a szándékos emberölések száma is) a Jobbik aljas, demagóg módon a nemrég történt budapesti gyilkosság hírét használja fel agitprop tevékenységre. A gyurcsányista párt Pintér Sándor 2010 előtti egyik kijelentését ragadták ki a szövegkörnyezetből, és azt úgy adják elő, mintha Pintér Sándor azt ígérte volna, hogy nem lesz egyetlen gyilkosság sem. Mivel nem lehet minden hülye mellé rendőrt állítani (pedig az ilyen Lukács László Györgyök mellé nem ártana) ezért bűncselekmények mindig is voltak, vannak és lesznek, a kérdés az, hogy mit tesz az állam ezek számának csökkentése érdekében.

Kommentben elhelyezünk egy ábrát, amin jól látható az elmúlt 10 éves trend is, tehát nem csak kiragadott számokról van szó, hanem egy folyamatról.

Pintér Sándor 2010-es nyilatkozata: https://www.youtube.com/watch?v=s4220xJr4wg

A Deák téri kettős gyilkosságról: https://youtu.be/Ld7jY3mmJcg

Évről-évre csökken az emberölések száma Magyarországon.
A rendőri eljárásban regisztrált szándékos, befejezett emberölések száma 2017-ben 90 volt az országban; 2018-ban 78, 2019-ben pedig 58 ilyen eset akadt.

Százezer lakosra lebontva (9,79 millió lakossal számolva) az arány 2017-ben 0,92 volt, 2018-ban 0,79 és 2019-ben 0,59.

A bűnügyi statisztika változását a bűnelkövetők magatartásán, a rendőri szervek munkájának hatékonyságán, illetve a bűnmegelőzés területén tett intézkedéseken kívül a Büntető Törvénykönyvben bevezetett változások is eredményezhetik. Tekintve, hogy egy ilyen módosítás épp beleesik a vizsgált időintervallumba, az adatok elemzésénél és értelmezésénél a 2013. július 1-én hatályba lépett új Büntető Törvénykönyv (továbbiakban: Btk.) ide vonatkozó változásait szükségszerű szem előtt tartani. Fontos hangsúlyozni, hogy a kiemelten kezelt bűncselekmények száma a Btk. változást követően, vagyis 2013-2018 között is jelentős csökkenést eredményezett, így az elemzésben vizsgált 2010-2018 időszak során tapasztalt csökkenést nem csak a Btk. módosítás váltotta ki.
További jelentős módszertani információ, hogy a PRE-STAT rendszerben feltüntetésre kerülő mutatók értékei a regisztráció ideje szerint jelennek meg, mely nem feltétlenül egyezik meg az elkövetési idővel. Az ENyÜBS adatai a bűncselekményekhez kötődnek, tehát abban az esetben például, ha egy terhelt egy cselekményével több bűncselekményt valósít meg (pl. több sértett is van), akkor nem egy, hanem több bűncselekmény jelenik meg a statisztikában.

Aljas Jobbikos hergelés: https://www.facebook.com/…/21316109669611…/2834593783329528/
Forrás: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/magyarorszagon-evrol-evre-csokken-az-emberolesek-szama-2494900
http://lechnerkozpont.hu/cikk/megnyugtatoan-alakulnak-a-bunozes-statisztikak

Címkék: Bűnözés  Jobbik