Címke: Bűnözés

Magyarországon van a legkevesebb rablás az EU-ban!

Tudtad?

Magyarországon van a legkevesebb rablás az EU-ban!

Nem tudtad? Ez érthető, hiszen a balliberális álhírgyártó propaganda (444, index, Telex, HVG, atv, 168óra, átlátszó, azonnali, RTL, stb) soha nem fogják ezt leírni, illetve leadni!

Kapcsolódó cikkek
👉A legveszélyesebb országok Európában (top 3)
https://szamokadatok.hu/Post/2958/A_legveszelyesebb_orszagok_Europaban_top_3
👉Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny
👉Rendőrség méltóságának helyreállítása, közbiztonság növelése
https://szamokadatok.hu/Post/1361/Rendorseg_meltosaganak_helyreallitasa_kozbiztonsag_novelese
👉A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)
https://szamokadatok.hu/Post/2768/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020

Forrás:
Eurostat link: https://bit.ly/3kuZ19O
A felhaszált Eurostat kép: https://bit.ly/2OabrI4
A téma hosszabban kifejtve: https://novekedes.hu/elemzesek/magyarorszagon-van-a-legkevesebb-rablas-az-eu-ban-de-vajon-hol-van-a-legtobb-gyilkossag

Címkék: Bűnözés  Európai Unió 

A legveszélyesebb országok Európában (top 3)

Gratulálunk a "liberális demokráciáknak"!

A legveszélyesebb országok Európában (top 3)

Nekünk jó a magyar demokrácia! Hajrá Fidesz!

👉Megállíthatatlan a bűnözéshullám Svédországban
👉Magyarországon ezzel szemben a munkahelyek és a foglalkoztatottak számának növekedésével arányosan csökken a bűnözés is! Ez érthető, hiszen kinek van kedve bűnözni 8 óra kemény meló után?
https://szamokadatok.hu/Post/2507/Egyszeru_osszefugges_Minel_tobben_dolgoznak_annal_kevesebb_a_buncselekmeny

👉Jegyezzük meg: A baloldal nálunk alapjövedelmet osztana, ami tömeges munkakerüléshez vezetne, és így a bűnözést növekedő pályára állítanák!
Dömötör Csaba videója: https://www.facebook.com/FideszHU/videos/671406043759233
A Számok videója (és a leírásban további cikkek!)
https://szamokadatok.hu/Post/2628/Video_Erre_keszul_az_osszeborult_ellenzek

A különféle rangsorokat és indexeket készítő, független Numbeo.com összállítása szerint Európában Svédország a második legveszélyesebb ország közvetlenül Ukrajna után és Franciaország előtt.
👉Link: https://bit.ly/37rjA1B

Csak múlt vasárnap este, Bálint-napon, néhány óra leforgása alatt három nagy erejű robbantásos bűncselekmény is történt az északi országban. Malmöben több mint húsz autó lángolt este 9-kor, vele párhuzamosan pedig robbanás rázta meg a környéket, amiben egy garázssor sérült meg – tájékoztatott a rendőrség honlapja. Éjjel 1-kor a szintén dél-svédországi Kristianstadban berobbantottak egy ajtót. Szemtanúk szerint a robbantásnak akkora ereje volt, hogy az kilométerekre elhallatszott. A harmadik robbantásra Göteborg no-go zónájában került sor, 1.15-kor. Hétfőről keddre virradóan sem maradt abba az erőszakhullám, egy gyilkossági kísérletben Olofströmben hárman sérültek meg, lőtt sebekkel.

Az elmúlt években sok jogos kritikát kapott a svéd királyi rendőrség, mivel képtelen volt lépést tartani a bűnözés robbanásszerű terjedésével. Már nagyon messze van az a világ, amit a 2003-as, a némileg ironikus, Zsernyákok című svéd filmvígjáték mutat be. A film arról szól, hogy be akarnak zárni egy kisvárosi rendőrőrsöt, mert egyáltalán nincs bűnelkövetés a helységben. Hogy a helyi rendőrök indokolttá tegyék munkájukat, mondvacsinált esetekről készítenek jelentéseket. Ma inkább arról van szó, hogy még a kisvárosokat is elérte a szervezett bűnözés, és már nem nyilvános vizelés miatt kell eljárást indítani, hanem zsarolás, robbantás és késelés miatt. A belügyminiszter januárban arról számolt be, hogy 2020-ban tovább nőtt a fegyveres bűnelkövetések száma, az egy évvel korábbinál tíz százalékkal több, 366 lövöldözés történt. Ennek következtében 117-en megsérültek, és 47-en elhunytak. Mikael Damberg szerint a halálos kimenetelű lövöldözések több mint a fele a svéd politika által „sebezhetőnek” nevezett negyedekben történt, ahol egyébként a lakosság 5,4 százaléka lakik.

Gengszterparadicsom
Bár a rendőrség az utóbbi időben némileg kezd felnőni a feladathoz, amihez hozzájárul az is, hogy újabban mind a jogszabályi környezet, mind a tárgyi feltételek több lehetőséget biztosítanak a testületnek, de még mindig csak kullognak az események után. Anders Thornberg főparancsnok szokatlanul őszintén beszélt az év elején a bandák által elkövetett bűncselekményekről. Azt nyilatkozta, hogy a járvány idején minden bűnelkövetési forma száma csökkent, kivéve a bandákhoz köthető bűncselekmények mennyiségét, mert az növekedett, ráadásul soha nem haltak meg ennyien ennek következtében, mint tavaly.

Véleménye szerint a toborzásnak kell megálljt parancsolni, mert a bandabűnözés nyomán kialakult párhuzamos társadalmak aláássák a demokráciát.

– A kormányzat képtelen megérteni a bandabűnözés problémakörét, ezért Svédország gengszterparadicsommá vált – mondta ezzel kapcsolatban Lasse Wierup, az egyik legismertebb svéd bűnügyi újságíró a köztévében (SVT), egy vele készült interjúban. Szerinte a bűnözés megfékezésére évek óta végzett hatósági munka nem vezetett eredményre, egyes "különleges" hátterű fiatalok körében életstílussá vált a bűnözés. A korábbi spontán elkövetések helyett az elmúlt tíz évben szervezetté vált a bűnözés, az elkövetők átlagéletkora drasztikusan csökkent, míg az erőszakosság mértéke emelkedett, és kialakult a gengszteridentitás.

Mindennapossá vált az erőszak
Stockholm, Malmö és Göteborg no-go zónáiban mindennapossá váltak az autógyújtogatások, késelések, lövöldözések és robbantások. Wierup kutatásai alapján jelenleg körülbelül háromszázötven szervezett banda van. Véleménye szerint az erőszakos cselekedeteiknek mennyisége és nagysága egyedülállóvá teszi Svédországot Európában. Wierup véleményét, miszerint a kormányzat nem érti a problémát, alátámasztja a miniszterelnök egy tavalyi tévéinterjújában megfogalmazott válasza.

A műsorvezető kérdésére, hogy a baloldali, szociáldemokrata kormányok alatt kialakult és kontrollálhatatlanná vált negyedek problémakörével mit tenne ma máshogy, a hegesztő végzettségű Stefan Lövfen lakonikus egyszerűséggel csak annyit válaszolt:
👉„nem láttuk előre, hogy ez lesz belőle”.

Az azóta szállóigévé vált mondata sokat elárul a baloldali kormányzat tehetetlenségéről és a fennálló komoly problémákkal való valódi szembenézés teljes hiányáról.

Tovább duzzadnak a no-go zónák
A hivatal jelentése után az illetékes miniszter azt nyilatkozta, hogy nem lát aggodalomra okot, szerinte még nagyon korai következtetéseket levonni; mi több, Morgan Johansson szerint jó irányba halad a folyamat.

Kapcsolódó:
A határvédelem kérdésében nem lesz kompromisszum!
https://szamokadatok.hu/Post/2762/A_hatarvedelem_kerdeseben_nem_lesz_kompromisszum
Ők döntik el, hogy miről szabad beszélni!
https://szamokadatok.hu/Post/2660/Ok_dontik_el_hogy_mirol_szabad_beszelni
Állandósultak a terrortámadások a "fejlett és toleráns nyugaton"
https://szamokadatok.hu/Post/2420/Ujabb_terrortamadas_Autos_hajtott_gyalogosok_koze_Nemetorszagban_Trierben
A kölni és az amerikai események margójára. Sosem adjuk meg magunkat, nem a magyar rendőrök fognak letérdelni, hanem a terroristák
https://szamokadatok.hu/Post/1270/A_kolni_esemenyek_margojara

Forrás: https://magyarnemzet.hu/kulfold/megallithatatlan-a-bunozeshullam-svedorszagban-9385181/

Címkék: Bűnözés  Európai Unió 

Jó biznisz az ukrán cigi!

Főleg ha “egy kanyarban” az MSZP etikai bizottsága elnökének kocsijában 11 ezer adózatlan doboz van belőle

Jó biznisz az ukrán cigi!

(videóval)

150 milliós villában bujkál a cigarettacsempész MSZP-s képviselő.
Nyíregyháza egyik legdrágább negyedében próbál elrejtőzni a nyilvánosság elől az MSZP cigarettacsempészéssel lebukott képviselője. Legény Zsolt egy 150 milliós villában bujkál, itt talált rá a Ripost.

A lap szerint a politikus nyilvánvalóan így akarja elérni, hogy a sokmilliós bűncselekményről, a nagy értékű, nyilvánvalóan üzletszerű cigarettacsempészésről elterelődjön a figyelem.

A portál munkatársai napokig vártak Legényre, míg végül sikerült megszólaltatniuk, de csak annyit mondott, hogy az eljárás lezárultáig nem hajlandó nyilatkozni.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a baloldali politikus decemberben bukott le, hogy diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon.

Mint a lebukás után kiderült, Legény a gyakori látogatásai ellenére utazásai előtt nem is akkreditálta magát diplomata-útlevelével. Ez akkor sem történt meg amikor lebukott a Luzhanka ellenőrzőponton több tucat cigarettakarton csempészése közben, holott a magyar konzulátusra hivatkozott. Azt mondta, nem tudja, hogy került a cigaretta a csomagtartójába, csak úgy ott volt. Később több tanú jelenlétében, jól érthetően már azt mondta: „na jó, cigi van benne”.

Az MSZP politikusai pedig azóta is hallgatnak a történtekről, még december végén megpróbáltuk megszólaltatni Tóth Bertalan pártelnököt, de ő nem reagált a megkeresésünkre.

Legény Zsolt 2006 és 2014 között volt parlamenti képviselő, az ügy kirobbanásáig pedig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szövetségének alelnökeként és a párt országos etikai és fegyelmi ügyek tanácsának elnökeként dolgozott.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210126-150-millios-villaban-bujkal-a-cigarettacsempesz-mszp-s-kepviselo
Videó: https://youtu.be/FmWoBEwU0aM

Címkék: Bűnözés 

Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!

Egyszerű összefüggés: Minél többen dolgoznak, annál kevesebb a bűncselekmény!

A baloldal a demagóg ingyenpénz javaslatával a dolgozók számát csökkentené, a bűnözők számát növelné! Ezen képességüket már demonstrálták 2002 és 2010 között, ugyanis a munkanélküliséget sikerült 5,8 százalékról 11,2 százalékra növelniük, ezzel párhuzamosan a regisztrált bűncselekmények száma is nőtt közel 10 százalékkal. Az összefüggés érthető, hiszen aki nem dolgozik, annak nincs pénze, és azok között, akiknek nincs pénzük mindig akad olyan, aki ezt törvénytelen módon akarja "orvosolni"

Ezzel szemben a polgári kormány 10 év alatt 11,2 százalékról 3,5 százalékra csökkentette a munkanélküliséget, a regisztrált bűncselekmények száma pedig harmadára csökkent. A szigorodó törvények, a három csapás törvény, a csökkenő adók, a családtámogatási elemek munkavégzéshez kötésével, a gazdaság beindításával egyre többen dolgoznak, és egyre kevesebben törik a fejüket bűnözésen. Mivel egyre többen dolgozunk és fizetünk adót, ezért az adók mértéke folyamatosan csökken, és a jövőben is csökkenni fog, persze csak akkor, ha újra megválasztjuk a Fideszt 2022-ben.

Mivel csökkent a bűncselekmények száma, így a rendőrség is hatékonyabban tud dolgozni, hiszen így egy esetre sokkal több idejük, erőforrásuk van, nőtt a felderített esetek aránya, nőtt a rendőrség tekintélye és visszatartó ereje is.

Mi egy egészséges, törvénytisztelő, munakaalapú társadalomban szeretnénk élni, ahol mindenkinek megvan a maga helye és szerepe, ezért dolgozunk, ezért szerkesztjük oldalunkat is, ahol minden egyes nap kiállunk a magyar nemzeti érdekekért!

ADD TOVÁBB!

Forrás:
A foglalkoztatottak száma: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf021h.html
Munkanélküliségi ráta: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qlf027b.html
A regisztrált bűncselekmények száma: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_zji001b.html
Ingyenpénz helyett munka: https://szamokadatok.hu/Post/2137/Ingyenpenz_helyett_tisztesseges_munkat_es_novekvo_bereket
https://szamokadatok.hu/Post/1901/Ismet_ingyenpenzt_osztogatna_a_baloldal_ket_talan_legdilettansabb_politikusa
https://szamokadatok.hu/Post/2418/Egy_csokorba_szedtuk_a_baloldal_napvilagot_latott_es_reszben_mar_bevezetett_adoemelesi_sarcolasi_terveit

Címkék: Bűnözés 

Videó: Az áramlopó DK után itt a cigicsempész MSZP

A felvételen maga az elkövető konferálja fel az eseményeket, csak a párt nevét tévesztette el: MSZP, nem FIdesz

A baloldal azzal vádolja a Fideszt, amit ők egyedül követnek el. Jól látható, hogy amikor a Fideszt vádolták homofóbiával és antiszemitizmussal, akkor valójában magukról beszéltek, ezt a Szájer-ügyön szemléltették. Lopásról beszélnek, valójában ők lopnak. "A kicsik azok másolják a nagyokat"

Forrás:
https://magyarnemzet.hu/belfold/cigarettacsempeszt-alakitott-ukrajnaban-az-mszp-s-9087002/
http://m.atv.hu/videok/video-20201211-reggeli-hirado-2020-12-11-09 (7:26-tól)
MSZP: https://youtu.be/xiXcCJw1-RY

Címkék: Bűnözés  Videók 

Az áramtolvaj DK után itt a cigicsempész MSZP

Egy MSZP-s politikus autója csomagtartójában próbált cigarettát átcsempészni az ukrán határon

Az áramtolvaj DK után itt a cigicsempész MSZP

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – írja az ukrán Jevropejszka Pravda. A cikk szerint a 42 éves kisvárdai Legény Zsolt autója csomagtartójába rejtve próbált átjutni nagy mennyiségű cigarettával a Beregsurány-Luzsanka határátkelőn.

Az ukrán vámhatóság videót is közölt az áru lefoglalásáról:
🔴 Videó: https://youtu.be/XGNMhoil2LI

Legény 2006 és 2010, illetve 2014 és 2018 között volt az MSZP országgyűlési képviselője, jelenleg a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és

elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is.

A jogász végzettségű politikus diplomata útlevelet mutatott fel a határon, de autóján nem volt diplomata rendszám. Ez szemet szúrt a határőröknek, akik arra kérték Legényt, hogy nyissa ki a csomagtartót. Diplomáciai védelemre hivatkozva ezt nem tette meg, ezért kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében felnyitották azt.

Csütörtök este az MSZP közleményben tájékoztatott arról, hogy Legény minden párttisztségéről lemondott, és kilépett az MSZP-ből az esetet követően.

"Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük" – állt a párt közleményében.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201210_csempeszkent_bukott_le_az_mszp_etikai_tanacsanak_elnoke_az_ukran_hataron
https://szamokadatok.hu/Post/2140/Az_aramlopason_tul_Aggaszto_titkok_a_Gyurcsany-part_erzsebetvarosi_botranyabol
https://szamokadatok.hu/Post/2106/Azt_hitted_az_aramlopas_a_multe

Címkék: Bűnözés 

Korózs álvideója, a DK erzsébetvárosi bitcoinbányája és a szocialisták számlagyárai ügyében is nyomoz a rendőrség

Korózs álvideója, a DK erzsébetvárosi bitcoinbányája és a szocialisták számlagyárai ügyében is nyomoz a rendőrség

De vannak még ott offshore céges pénzszivattyúk, fehér porok, bevallott százmilliós sikkasztások, választási hazugságok, másra mutogatások, adóemelések, furcsa zászlók, monitorozó soros szervezetek, ismeretlen tevékenységet végző “tanácsadók” és még sok minden más is.

Kínos botrányok, sumákolnak és egymásnak falaznak a balosok. A baloldalon következmény nélkül marad minden!

🔴 Dömötör Csaba beszéde az önkormányzati választás előtt 2 nappal: mindent előrevetített. https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1196270490570771

A DK továbbra sem tisztázta magát a VII. kerületi önkormányzatnál történt illegális bitcoinbánya ügyében. Bajkai István (Fidesz), a kerület országgyűlési képviselője lemondásra szólította fel Niedermüller Péter polgármestert, aki ennek nem tesz eleget, sőt, kérdéseinkre sem válaszol.

Például arra, mire fordította a bitcoint az áramlopáson ért ex-DK-s Borka-Szász Tamás, akinek az irodájában rendszeresen megbeszélést tartottak a DK képviselői, így bejárt oda Niedermüller. A Borka-Szász irodájában működő szerver a dark webbel, az internet sötét, többek között kábítószer- és fegyverkereskedelemre használt felületével volt kapcsolatban, és kódfeltörést végzett, amiért bitcoinnal fizettek. Az ügyben az erzsébetvárosi Fidesz feljelentése alapján áramlopás miatt indult eljárás, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást.

Az MSZP ugyanezt a taktikát folytatja az álmentős videót készítő Korózs Lajos országgyűlési képviselő ügyében, még az Országgyűlés népjóléti bizottsága elnöki posztjáról sem hajlandó visszahívni a rémhírterjeszésbe, tehát bűncselekmény gyanújába keveredett politikusát. Most már a „nagyszerű asszony”, az álmentős is Korózs ellen fordult. Németh Athina ugyanis azt állította, hogy az MSZP politikusa szándékosan csalt és hazudott vele kapcsolatban. Őt csak felhasználták Korózsék, tudatosan meghamisították a szavait, hiszen soha nem állította, hogy mentős lenne az Országos Mentőszolgálatnál. Vele Korózs kávéházi környezetben vett fel egy interjút, amelyet később a tudta nélkül meghamisítottak – mondta az álmentős.

Ahogy Korózs ügyében, úgy az MSZP-s számlagyárak ügyében is nyomoz a rendőrség. Megírtuk, a Pest megyei MSZP egy korábbi irodavezetője ötvenkét alapszervezeti elnök nevére állított ki számlát több mint négyszáz esetben, ám pénzt ténylegesen nem adott át számukra, ugyanakkor az alapszervezeti elnökök nevét – mintha ők ténylegesen átvették volna az ellátmány összegét – ráhamisították a bizonylatra. Érden egy másik számlagyár is működött, még Tóbiás József elnöksége idején. Ezeket az eseteket Tóbiás Józsefnek, Hiller Istvánnak és Tóth Bertalannak is jelentették, ám vizsgálat nem indult a pártban.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201208-kinos-botranyaiban-sumakol-a-baloldal
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2392/Eves_szinten_1700_millio_forintos_beveteltol_fosztotta_meg_Karacsony_Gergely_a_BKV-t
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2334/Ciprusi_offshore-hatteru_cegtol_berelnek_buszokat_Karacsonyek
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2418/Egy_csokorba_szedtuk_a_baloldal_napvilagot_latott_es_reszben_mar_bevezetett_adoemelesi_sarcolasi_terveit
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2367/Ismet_lebuktak_az_ingyenelok
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2146/Karacsonyek_a_budapesti_vendeglatosok_helyett_az_NGO_polipot_tomik_ki_adofizetoi_milliokkal
📌 https://index.hu/belfold/2019/10/04/onkormanyzati_valasztas_kispest_gajda_peter_lackner_csaba_felvetel/
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2124/Karacsony_Gergely_onfenyezesenek_teteles_cafolata
📌 https://szamokadatok.hu/Post/2080/Karacsony_Gergely_elso_eve

Címkék: Bűnözés 

Zéró tolerancia a bűnözőkkel szemben!

Zéró tolerancia a bűnözőkkel szemben!

ADD TOVÁBB!

Varga Judit jelentette be a remek hírt!
Fontos❗️ Az Országgyűlés pár perce elfogadta a feltételes szabadságra bocsátás szigorításáról szóló törvénymódosítást.
A szigorítás célja az életellenes bűncselekmények túlélőinek és a társadalom minden tagjának védelme, hogy a győri kettős gyermekgyilkossághoz hasonló tragikus eset többé ne fordulhasson elő Magyarországon.
A tavaly általam kezdeményezett vizsgálat eredményeként a ma elfogadásra kerülő törvényben szereplő módosítások olyan büntetőjogi megoldásokat vezetnek be, amelyek a veszélyeztetettség mértékétől függő arányos válasszal zárják ki a veszélyhelyzetek kialakulásának lehetőségét.
Többek között az alábbi szigorításokról döntött az Országgyűlés:
➡️ az élet szándékos kioltásával járó bűncselekmények miatt kiszabott határozott tartamú szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása;
➡️ szélesebb bűncselekményi körben csak kivételesen lesz biztosítható, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kellően alapos vizsgálat mellett, egyedi mérlegelés alapján engedélyezhesse;
➡️ a súlyos személy elleni erőszakos bűncselekmények esetén, ha a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről rendelkezett, ahhoz kötelezően kapcsolódik a pártfogó felügyelet elrendelése, valamint kötelező az áldozatok védelmét szolgáló magatartási szabály (távoltartás) megállapítása;
➡️ a hozzátartozók sérelmére elkövetett kevésbé súlyos, de személy elleni erőszakos bűncselekmények esetén, ha a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság felfüggesztette, ugyancsak kapcsolódik a pártfogó felügyelet kötelező elrendelése, valamint az áldozatok védelmét szolgáló magatartási szabály megállapítása, amely csak indokolt esetben mellőzhető;
➡️ az egészségügyről szóló törvényben meghatározott kötelező pszichiátriai gyógykezelés kezdeményezésének a korábbinál szélesebb körben történő előírása.

Forrás: https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/posts/3802591223093139

Címkék: Bűnözés 

Egy rangsor, aminek jobb a végén lenni

Most az jön majd, hogy a "zorbán", Tiborcz meg Lőrinc megvették az Eurostatot? :)

Egy rangsor, aminek jobb a végén lenni

📊 Az EuroStat százezer főre eső rablási statisztikái vegyes képet mutatnak az európai országokról. A legtöbb ilyen jellegű bűncselekmény Belgiumban történt, ahol 167 volt a mutató értéke. A sorrendben Franciaország és Spanyolország következik, rendre 150-es és 144-es rátával.

🇭🇺 Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában az eurostat szerint. Nálunk csupán 9 rablás jut százezer lakosra. Hasonlóan jó statisztikája van Szlovákiának, mely országot Liechtenstein követi 11-es értékével.

Forrás (Eurostat link) https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File%3ACrime_statistics_robbery-Feb-2020.jpg

Címkék: Bűnözés  Európai Unió 

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

Milliárdosok, de senkinek sem adományoztak a járvány idején. (A 20 maszkot a párt vette!)

Gyurcsányék korrupcióról beszélnek, közben ők lopással és adócsalással gazdagodtak meg

A témában az egyik legjobb beszédet 2007-ben Navracsics Tibor mondta.
‼️ Videó: https://youtu.be/yAwgB_GcuB4
Közben Gyurcsányék szövetségese az Országgyűlésben zsidózott tegnap, de a magyarokat rémisztő képződményeknek tartó DK élén Dobrevvel és Gyurcsánnyal ettől nem határolódtak el.
‼️ Videó: https://youtu.be/2FUtjMHkeNU

Lopott villában laknak, adóelkerüléssel és 60 négyzetméteres medence építésével foglalkoztak, miközben az embereket a Bokros-csomag sújtotta, A villamosenergia árán duplájára emelték, de saját cégüknek olcsóbban adták az áramot. Ma ők beszélnek korrupcióról?

Épp a bukott miniszterelnök családtagja prédikál tisztességről, amikor Gyurcsány üzleti múltjában nincs egyetlen pont sem, amelyet ne árnyékolt volna be a korrupció gyanúja

Miközben Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc a kormányt kritizálja szerintük visszás gazdasági ügyek miatt, közben a saját házuk táján lenne inkább mit söprögetni. Átvitt értelemben és szó szerint is, mivel egy időben saját cégükön keresztül adták bérbe lakóhelyüket, az Apró-villát, amelyet így leírhattak az adójukból.

A Demokratikus Koalíció (DK) új arcként, friss jelöltként indította Dobrev Klárát az európai parlamenti (EP-) választásokon 2019 tavaszán. A trükk bejött, ám a DK által elért jó eredményhez szükség volt a szocialisták és a baloldal többi pártjának gyenge kampányára és rossz szereplésére is. Dobrevet pedig hamarosan parlamenti alelnökké is választották. A képviselőnő kedden az Országgyűlésben ekézte a kormánypártokat a szerinte nem megfelelő uniós forrásfelhasználás miatt, ám egy időben Dobrev Klárának is gondjai akadtak az uniós források miatt.

Habár csak 2019-ben debütált képviselőként, már 2002-ben jelentős pozícióba került a Medgyessy-kormány alatt, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese volt. Dobrev Klára felelősségi körébe tartozott az egységes monitoring és információs rendszer (EMIR), amelyet a hazánkba érkező fejlesztési források informatikai kezelésére hoztak létre. A rendszer 18 milliárd forintért készült, ám az állam az azt fejlesztő Welt 2000 Kft.-vel egy számára előnytelen szerződést kötött.

Ez később egy brüsszeli vizsgálat során derült ki, amelynek nyomán kis híján vissza kellett fizetni az erre szánt ­uniós forrásokat, ám az Orbán-kormány közbelépése ­miatt a pénzt végül sikerült más programokban felhasználni. Dobrev Klárának személyes felelőssége is volt az ügyben, ugyanis a Fejlesztéspolitikai Tárcaközi Bizottság 2003-as és ­2004-es ülé­sein ő volt az EMIR-ről szóló napirendi pontok témafelelőse, és rendszeresen foglalkozott az EMIR körüli problémákkal.

A Gyurcsány–Dobrev házaspár lakhelyének, a Szemlőhegy utcai villának a története ismert: előbb a nyilasok vették nyilvántartásba a második világháború során, majd 1952-ben, Rákosi Mátyás alatt államosították. Dobrev nagyapja, Apró Antal Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós peré­ben játszott szerepéért kapta jutalmul a villát az MSZMP Központi Bizottságának határozata alapján. Az ingatlan rendszerváltozás utáni története már kevésbé ismert:

Dobrev huszonhárom évesen vásárolta meg a villát a kerületi önkormányzattól kilencmillió forintért. Majd még ugyanabban az évben eladta az ingatlanhasznosítás jogát tizenhatmillió forintért a Gyurcsány Ferenccel közös családi vállalkozásának, a Fittelina Kft.-nek.

Erre a manőverre az adóoptimalizálás miatt kerülhetett sor. A bérbeadási jogot tizenhatmillió forintos értéken tartották nyilván egészen ­2000-ig, aminek alapján évi 2,6 millió forintot költségként írhattak le a vállalkozás bevételeivel szemben, így csökkentve a befizetendő társasági adót. A cég nemcsak bérbe adta a Gyurcsány házaspárnak az ingatlant, hanem felújítást és értéknövelő beruházásokat is végzett. 2003-ban a Fittelina Kft.-t beolvasztották a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altusba.

A Gyurcsány által birtokolt cég 1995 novemberében privatizálta a Magyar­óvári Timföldgyárat és Műkorund ­Rt.-t (Motim). Az üzlet úgy jöhetett létre, hogy a Magyar Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (MHB) igazgatótanácsi elnöke, Apró Piroska jóvoltából az Altus hitelt kapott a Motim megvásárlásához. Egy 2007-es botrány is a Motimhoz kapcsolódik, ugyanis a Gyurcsány tulajdonában álló vállalat akkor a piaci árnál olcsóbban vásárolhatott áramot, abban az időszakban, amikor a baloldali kormányzás következtében az áram lakossági ára meredeken emelkedett.

Gyurcsány Ferencet, mint leendő demiszest a Fővárosi Tanács stafírozta ki egy lakással, az első üzleti sikerek már az akkori Miniszterelnöki Hivatalhoz kötődnek.

Az az ember beszélt korrupcióról, akinek a férje kétszeresére emelte a magyar családok vil­lamosenergia-számláit, gyárának, a „Gyurcsány-műveknek” viszont olcsóbban adta az áramot – reagált Dobrev Klára parlamenti felszólalására Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Sajátos, hogy a rablóprivatizátorból milliárdossá vált Gyurcsány családtagja prédikál tisztességről, jó erkölcsről, amikor a bukott miniszterelnök üzleti múltjában nincs egyetlen pont sem, amelyet ne árnyékolna be a korrupció gyanúja.

Az eredeti tőkefelhalmozás Gyurcsány Ferenc esetében azzal kezdődött, hogy a rendszerváltoztatás előtt, 1988-ban a Fővárosi Tanács elnöke a KISZ jogutódjának kiszemelt Demisz alelnökének ajándékozott egy zuglói lakást. A KISZ KB egykori titkára, Gyurcsány, mint Demisz-alelnök aztán abban még közbenjárt, hogy a KISZ székházát 1989-ben eladják a Kereskedelmi Banknak, Csillebércet pedig ugyanekkor elajándékozzák az Úttörőszövetségnek, majd azonnal lelépett a soha létre nem jött utódszervezetből, hátrahagyva két vagyongazdát, Varju László ügyvivőt és Karl Imre kamarást, akik később gondoskodtak arról, hogy a KISZ-vagyonnak írmagja se maradjon. Gyurcsánynak is jutott egy szeletke, Varjuék őt és cégét, az Altust bízták meg az országos üzlethálózattal bíró Ezermester végelszámolásával.

Gyurcsány 1990-től az üzleti élet felé vette az irányt. Egyik üzletszerzési terepe a Miniszterelnöki Hivatal lett. Nem véletlenül, itt szolgált ugyanis az állami üdülők felett bábáskodó akkori államtitkár, az egykori KISZ-es pajtás, Szilvásy György. A titkárságon dolgozott egy fiatal hölgy is, aki jelenleg az Európai Parlament alelnöke, a „véreskezű kommunista belügyminiszter unokája”, vagyis Dobrev Klára, Gyurcsány későbbi felesége. Ilyen szerencsés csillagzat alatt szökkent szárba az ifjú KISZ-es privatizátor üzleti karrierje, ami kezdetben még csak különféle állami ingatlanok megszerzésében és hasznosításában merült ki. Ebből egy a Parlament szomszédságában volt, a Szalay utcai ingatlan, amelyet 1995-ben vett bérbe Gyurcsány cége, 2006-ban viszont az ügyészség megállapította, hogy megszerzése jó erkölcsbe ütközött, ám nem volt mit tenni, az ügylet elévült.

A másik nagy szerzemény a kormányüdülőből kihasított balatonőszödi ingatlan volt, ezt 1994-ben lízingelte az Altus leányvállalata az államtól, majd azt az állam visszabérelte Gyurcsányéktól. Az aranykorban jól bevált technológia szerint éppen annyiért, amennyi az éves bérleti díj volt. A futamidő végén aztán maradványértéken megvásárolták a villát. Gyurcsányt később egy siófoki ügyvéd feljelentette, mondván, banánköztársaságban sem lehetséges, hogy hivatalban lévő miniszterelnök az állam tulajdonát szerezze meg. A feljelentést azonban a Legfőbb Ügyészség elutasította. Gyurcsány Ferenc 2010 júliusában megvált az ingatlantól, de a cég mérlegéből nem derült ki, mennyit keresett azon, amihez lényegében ingyen jutott hozzá.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200716-az-ifju-kisz-es-privatizator-fenyes-gazdasagi-karrierje
https://magyarnemzet.hu/belfold/dobrev-vadjai-visszahullanak-ra-8384586/

Címkék: Bűnözés  Gyurcsány