Címke: Budapest

50 000 000 Ft

Ennyivel biztosan szegényebb lett Budapest VIII. kerülete Pikó zsebszerződései miatt!

50 000 000 Ft

Hivatalos: ötvenmilliós bírságot kell fizetnie a Pikó vezette önkormányzatnak - elveszítették a pert!

Egy korábbi szerződés felbontása nem előre nem látható, rendkívüli esemény – erősítette meg a Közbeszerzési Döntőbizottság a VIII. kerületi közétkeztetéssel kapcsolatban.
A józsefvárosi közétkeztetéssel kapcsolatos perben kiszabott bírság mértéke nem változott, a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy az összes jogsértést elkövette az önkormányzat – derül ki a Közbeszerzési Döntőbizottság sajtóközleményéből. Mint írják, a Közbeszerzési Döntőbizottság a megismételt eljárásban is ötvenmillió forintos bírságot szabott ki, amelyet meg is kell fizetnie a Pikó András vezette önkormányzatnak.

Mind a hat jogsértés olyan súlyos volt, hogy semmiképpen nem indokolt a csökkentés.
Nem volt indokolt a sürgősség az önkormányzat részéről

Mint ismert, a közétkeztetési szerződést a józsefvárosi önkormányzat felmondta, és rendkívüli sürgősségre hivatkozva szerződést kötött egy másik szolgáltatóval. Mivel azonban a rendkívüli sürgősség nem volt indokolt, a hatóság – mint minden ilyen esetben – jogorvoslati eljárást indított. A Közbeszerzési Döntőbizottság elé került az ügy, ahol megállapították a jogsértést: kimondták a szerződés semmisségét, és bírságot szabtak ki.

Eszerint a közétkeztetési szerződés közérdekű, de semmiképpen nem tekinthető olyan kiemelkedő fontosságúnak, amely egy törvénysértő szerződés fenntartását indokolná. Ugyanakkor az önkormányzat törvényben rögzített közfeladata az ellátás biztosítása. Vagyis egy korábbi szerződés felbontása nem előre nem látható, rendkívüli esemény – alaptalan volt erre hivatkoznia a kerületvezetésnek.

Mindezek ellenére az önkormányzat megtámadta ezt a határozatot, ám a Fővárosi Törvényszék nem vitatta a Döntőbizottság által korábban megállapított, a közbeszerzési törvénybe ütköző 6 jogsértést. Új eljárás lefolytatására csak a bírság mértékének és a szerződés semmisségének indokolása tekintetében kötelezte a Döntőbizottságot az ítélet – derül ki a közleményből.

Nem indokolt a bírság csökkentése
Mint írják: a Közbeszerzési Döntőbizottság július 9-i határozatában kimondta – összhangban a Törvényszék korábbi döntésével –, hogy a bírság mérséklését nem tartja indokoltnak. Így a korábban már kiszabott ötvenmilliós bírságot – minden korábbi sajtóhíreszteléssel ellentétben – a baloldali vezetésű Józsefvárosi Önkormányzatnak meg kell fizetnie.

A szóban forgó szerződés 2020. november 20-án megszűnt, éppen ezért a határozat nem érinti a jelenlegi közétkeztetés biztosítását – teszi hozzá a sajtóközlemény.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210709_jozsefvaros_kozetkeztetes_belfold_sajtokozlemeny_kozbeszerzesi_dontobizottsag_fovarosi_torvenyszek_kozbeszerzes

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Önkormányzat 

Sajtószabadság? Diktatúra?

631 napja nem volt Budapestinfó! Akik sajtóellenesek, az a baloldal!

Sajtószabadság? Diktatúra?

Tarlós nem félt, a Budapestinfót kéthetente megtartotta, ott volt az összes ellenzéki újságíró! Kormányinfó hetente van
️Karácsony gyáva, ő csak a lakájmédia előre egyeztetett kérdéseire válaszol, a többi újságírótól menekül.

Tarlós: Azzal kezdi, hogy "Tyűű, ittt van a nagyhatalmú 444!"
https://youtu.be/Ypm_ynJ7_Hc
Ez pedig a "sajtóellenes" Orbán: https://bit.ly/3qVxf9N
️Karácsony: Menekül a kérdések elől, a jobboldali sajtónak tudatosan és következetesen fél nyilatkozni. https://bit.ly/3xmpdcm

A poszt aprópója: A Riporterek Határok Nélkül szerint Orbán a "sajtószabadság ellensége"
https://hvg.hu/itthon/20210705_Fake_News_Hatarok_Nelkul__Deutsch_Tamas

Az egylet címe inkább "Álhírek határok nélkül", így pontosabb.
ADD TOVÁBB

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Kettős mérce 

"Budapest mindenkié"

Dugók, gaz, bűz, szemét, megélhetési politikusok és tájidegen propaganda jellemzik a mai fővárost

"Budapest mindenkié"

Ugyanez lesz mindenhol, ha hatalomra kerül a baloldal! A baloldal nem is próbál hamis látszatot kelteni, tisztán kimutatják a foguk fehérjét, ilyen tekintetben tiszta lapokkal játszanak. Előre közölték, hogy adóemelés lesz, előre bejelentették, hogy elvonások jönnek, a családtámogatási rendszert lenullázzák, és kiszolgáltatják az országot a külföldi érdekeknek. A munkakerülők, a drogosok, a prostituáltak, mindenki, aki nem tisztességes életet él elsőbbséget fog élvezni a dolgozó, adófizető, normális magyar emberekkel szemben.

👉Nekünk ez nem kell!
️ Ha neked sem, add tovább!

Forrás:
Dugók: https://bit.ly/3hflIii
Gaz: https://bit.ly/2UrD0A0
Bűz: https://bit.ly/3qNAjVj
Szemét: https://bit.ly/3ykIpHu
Megélhetési politikusok: https://bit.ly/3hi5ViL
Propaganda: https://bit.ly/3hEeC68

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Budapest többet érdemelne

Visszatértek azok az idők, amikor a mások által levedlett, más országok által leselejtezett járműveket vesz a főváros... Szégyen!

Budapest többet érdemelne

Amikor Budapest “A Nemzet Fővárosa” volt (Tarlós István programjának a neve)
Összesen 73 dara új, alacsonypadlós, korszerű CAF villamos állt forgalomba Budapesten. Senkit ne tévesszen meg, hogy az utolsó darabok csak ma indultak el Budapest utcáin! Ezeket egy 2014-es (!) szerződés alapján szállította a CAF, Karácsony Gergelynek ehhez semmi köze!

️Ez van, amikor "Budapest mindenkié"
35 darab Frankfurtban leselejtezett, 30 éves villamost vett Karácsony Gergely. A baloldal szerint amit a németek leselejteznek, az jó lesz még a magyaroknak! Vajon hány évre tervezte ezeket a járműveket a gyártó? Vajon mennyi van még hátra ebből? Vajon hány üzemóra vagy megtett kilométerre tervezték ezeket a járműveket? Mindezeket figyelembe véve vajon ez jó üzlet? Nem tudjuk, minden esetre mezei "userként" nem örülünk annak, hogy használt járműveket kapunk. Más tornacipőjét vagy zokniját sem vennénk fel, ez is hasonló, megalázó dolog.

👉Részletesebben:
Vitézy Dávid írta: Ma forgalomba állt az utolsó darab is abból a 26 db új CAF-villamosból, melyeket még a 2014-ben kötött szerződésünk opciós jogával élve rendelt meg az Európai Unió és a Kormány 99%-os finanszírozása mellett a BKK. Emlékezetes, hogy az opciós villamosok forgalomba állítása 2019-ben egy évre leállt, amit tavaly némi rásegítés után végül sikerült kimozdítani a holtpontról.

A CAF-beszerzés az elmúlt 35 év legnagyobb villamosbeszerzése volt Budapesten. Hosszas tendereztetés után a BKK - Budapesti Közlekedési Központ vezetőjeként még 2014-ben írtam alá a szerződést a CAF-fal, a világ egyik vezető járműgyártójával és rendeltünk első körben 47 darab villamost a BKK számára, melyek azóta is járnak az 1-es, a 3-as és a Budai Fonódó (17, 19) vonalain. Az utasok elégedettek a járművekkel, az alacsonypadlós és klimatizált villamosok jelentősen javítják a közösségi közlekedés versenyképességét.

A szerződést előrelátóan jelentős opcióval kötöttük meg, így a Fővárosnak és a BKK-nak további 77 db villamos megrendelésére maradt még lehetősége - akkor ezt sokan nem értették, kritizálták, pedig a szerződés még a 2014-es árakon biztosítja mindmáig az új villamosok rendelését, ami nem kis szó, hisz a klímaváltozás miatt jelentősen élénkült a kereslet Európában a kötöttpályás járművek iránt. Ilyen áron egy új tenderen nem kapna ajánlatot a BKK. A villamosok magyar hozzáadott értékkel készülnek a CAF és a Dunakeszi Járműjavító Kft. együttműködése révén.

Két éve a BKK 26 darab új villamost rendelt meg ebből az opcióból, 99%-os uniós és állami támogatás mellett. Ezek szállítása zárult le ma.

A fennmaradó, még meg nem rendelt 51 darabos opciót jövő tavaszig hívhatja még le a BKK, bízom benne, hogy sikerül élni ezzel a kedvező lehetőséggel - a 2014-ben megrendelt villamosok ugyanis beváltak és a budapesti utasok az alacsonypadlós, klimatizált villamosokat igencsak megkedvelték az elmúlt években.

👉Forrás: https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/344473283701369
👉Harmincéves villamosokat vesz a főváros. Ezt a cikket be se másoljuk ide, akit érdekel, olvassa el az eredeti helyén :(
https://www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/harminceves-villamosokat-vesz-a-fovaros-2-3841019/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Karácsony Gergely választási hazugságai

Így verték át a budapestieket

Karácsony Gergely választási hazugságai

Jövőre is hazudni fognak, függetlenül attól, ki lesz a Gyurcsány-show befutója! Add tovább!

Színpadra lépett Gyurcsány angolul nem beszélő extanácsadója.
👉Hazudni tud, vezetni nem tud! (Se autót, se várost, országot meg főleg!)

Szemezgettünk egy kicsit Karácsony főpolgármester-jelölti programjából. Nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy szinte semmit sem tartott be az ígéreteiből! A dokumentum szerencsére a mai napig elérhető, a poszt végén elhelyezzük a linket is, mindenki "csemegézhet" belőle. Nézzük meg minél többen, hogy mi mindent HAZUDOTT Karácsony Gergely, és vessük össze a valóságot a leírtakkal.

Idézzük a programot.
Újraindítjuk a korábban leállított panelprogramot.
👉Nem indult ilyen

Megőrizzük a Főváros tulajdonában lévő lakásokat.
👉A lakásokat eladják.

20 000 forint lakásrezsi-támogatásban részesüljenek a nyugdíjasok.
👉Ilyen sem lett.

Megkezdjük a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő idősotthonok rekonstrukciós programját, bővítését.
👉Mutasson egyetlen idősotthont, ahol legalább egy szöget beütöttek.

Érezhetően csökkentjük a közterületi hajléktalanságot.
👉A köztereket ellepték a hajléktalanok.

Bevezetjük a 2012-ben megszüntetett lakásrezsi-támogatást. 2020-ra legalább a 20 000 leginkább rászoruló budapesti háztartás részére évi legalább 20 000 forint rezsitámogatást kívánunk
nyújtani.
👉Ez sem teljesült.

Támogatjuk a szexuális kisebbségek jogegyenlőségét és az elfogadást erősítő civil szervezeteket.
👉Ezt biztosan megoldották, a Transparencyről biztosan tudjuk, hogy kaszál, Karácsonyék alaposan kitömték közpénzzel.

Ösztöndíjprogramot indítunk a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok tanulmányainak támogatására.
👉Micsoda? Valaki hallott ilyenről?

Minden önkormányzati intézmény és cég
élére nyilvános pályázaton választunk vezetőt.
👉Persze, a haverokat helyezte pozícióba, a veszélyhelyzettel visszaélve, egyszemélyes döntésekkel.

A fővárosi önkormányzatban csak az interneten is elérhető szerződések léphetnek életbe.
👉Még jó, hogy pereskedni kell hónapokig annak érdekében, hogy egy szerződés tartalma kiderüljön.

Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt most parkolóként elkerített területet.
👉Nem adta vissza!

Bevezetjük a közlekedési alapjövedelmet Budapesten, így mindenki maga döntheti el, hogy az önkormányzattól kapott támogatást milyen közlekedési módra használja fel.
👉Hol lehet átvenni?

Kezdeményezzük, hogy a 14 éven aluliak ingyenesen utazhassanak a közösségi közlekedés járművein.
👉Ez is elmaradt.

Új fát ültetünk minden budapesti újszülött tiszteletére.
👉Hol lehet megtekinteni azt a nagyjából 20 000 fát, amivel az önkormányzati választás óta tartozik?

Minden négyzetméter közterületről világossá tesszük, hogy ki a gazdája.
👉Igen, szép nagy, egészséges GAZOKKAL és szeméttel van tele a város. Biztos van gazdájuk is, csak épp a város el van hanyagolva.

És mit látunk most?
️Tanácsadók hada élősködik a város kasszáján, de nem a várossal, hanem országos ügyekkel foglalkoznak (hazudnak)
️A pénzt a nyugdíjasok helyett ciprusi offshore cégeknél landol
️Mesterséges dugók, hogy ilyen módon indokolttá tegye a dugódíj (újabb sarc) bevezetését
️Milliós prémiumok a haveroknak, miközben 1,5 éve sír, hogy nincs pénz
️Hazug plakátokra jut pénz, a zöldterületek gondozására nem
️Leszerelt kukák, kosz, hajléktalanok, bűz, stb
️Az autósok üldözése, ellehetetlenítése
️Rasszista, magyarellenes kirohanások
️Pedofília támogatása álcivil szervezetek mögé bújva
️Folyamatos műbalhék (pl. index, szfe, stb)
️Fejlesztések akadályozása (pl. Diákváros, Centrumkórház, stb)
️3500 milliárd forintos hitelt venne fel, ha most ő kormányozna
️0 Ft béremelés a BKV-nál, közlekedési káosz a városban
️De bőven jut pénz (százmilliók) csapatépítő tréningekre, reprezentációs kiadásokra, propagandára, stb.

Ezt szeretnénk az egész országban? Mi biztosan nem, és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a baloldal hazugságait feltárjuk és megosszuk. Olvasóinkkal közösen már havi 2,2 millió embert érünk el, és nem állunk meg! "Megyünk tovább"

Forrás: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/budapest_mindenkie_1.pdf
Még több "Karácsony": https://bit.ly/3wjbH8N

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Európai főváros vagy Csernobil?

Így néz ki a Puskás környéke egy nappal az EB kezdete előtt

Európai főváros vagy Csernobil?

Németh Balázs osztotta meg a mai állapotról szóló képeket, ez lehangoló és kiábrándító. Vajon erre szavaztak azok, akik a baloldalt támogatták? Vajon értik azt, hogy ha ez a bűnbanda hatalomra kerül, akkor az egész ország így fog kinézni?

"Derékig érő gaz, szemétkupacok, kidőlt korlátok, rozsdás oszlopok - így néz ki a Puskás Aréna környéke egy nappal a labdarúgó Európa-bajnokság kezdete előtt
Ez a látvány fogadja majd a stadionhoz érkező 60 ezer magyar és külföldi(!) szurkolót.
Nem tudom, hogy Budapesthez, Zuglóhoz, a BKK-hoz, vagy személyesen a méhlegelők gazdájához tartozik a terület, de valaki szólhatna neki(k), hogy ez így NAGYON CIKI!"

Képek nagyban: https://www.facebook.com/nemethbalazsvagyok/posts/340517121124243

Kapcsolódó
👉Karácsony Gergely üzenete
Neki nem sikerült a jogsit letennie, most a budapestieken és a fővárosba látogatókon áll bosszút saját alkalmatlansága miatt
https://szamokadatok.hu/Post/3560/Karacsony_Gergely_uzenete
👉11 éve műbalhéznak
Ezek még az orvosok béremelésén is képesek hisztizni, amit ők maguk habzó szájjal követeltek korábban
https://szamokadatok.hu/Post/3543/11_eve_mubalheznak
👉11 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!
A Fidesz oldja meg azokat a problémákat, amelyeket a baloldal okozott
https://szamokadatok.hu/Post/3423/11_eve_takaritjuk_a_baloldal_altal_hatrahagyott_romokat
👉2853 milliárd forint kárt okoztak Gyurcsányék csak az autópályák PPP szerződéseivel
https://szamokadatok.hu/Post/2995/2853_milliard_forint_kart_okoztak_Gyurcsanyek_csak_az_autopalyak_PPP_szerzodeseivel
👉DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak
Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak
👉2022-ben választunk! - 1. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
👉2022-ben választunk! - 2. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk
👉Videó: 15 éves az őszödi beszéd, de a baloldal ma is pont úgy hazudik.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/228834988634399
👉Ez fog történni, ha hatalomra kerülnek (a cikkben további linkek vannak!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉A baloldal mindent támad, amitől fejlődne az ország!
Ők akkor boldogok, ha valamit gáncsolhatnak, ehhez értenek, ezért fizetik őket külföldi gazdáik
https://szamokadatok.hu/Post/3547/A_baloldal_mindent_tamad_amitol_fejlodne_az_orszag
👉A baloldal 10 éve bohóckodik, 10 éve hátráltatja a munkát
https://szamokadatok.hu/Post/1934/A_baloldal_10_eve_bohockodik_10_eve_hatraltatja_a_munkat
👉Szégyen és bűn: az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét. Most már nem csak a fejükben van sötétség, de a választók átverése által általuk irányított városokban is
https://szamokadatok.hu/Post/2553/Szegyen_es_bun_az_ellenzek_sotetsegbe_boritotta_az_orszag_egy_reszet
👉A baloldal a diákváros mellett tüntetett, ami meg fog épülni
Akkor nem tüntettek a híveik, amikor járványban, válságban emelték a helyi adókat, a parkolási díjakat, intézményeket zártak be, ciprusi offshore cégekkel szerződtek, sokmilliós prémiumokat osztottak maguknak
https://szamokadatok.hu/Post/3539/A_baloldal_a_diakvaros_mellett_tuntetett_ami_meg_fog_epulni
👉Íme a baloldal legjobb embere
Ha te sem szeretnéd, hogy kormányfő legyen, add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3450/Ime_a_baloldal_legjobb_embere
👉Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
👉Ilyen az, amikor “Budapest mindenkié”
Karácsony teljesen leamortizálja a fővárost! A képeken a Népliget, a Gellért hegy és a Városmajor jelenlegi állapota
https://szamokadatok.hu/Post/3367/Ilyen_az_amikor_Budapest_mindenkie
👉Budapest kivéreztetése!
A mai friss hírt kiegészítettük további fejlesztésekkel
https://szamokadatok.hu/Post/3353/Budapest_kivereztetese
👉Nemzeti Együttműködés Rendszere
Azt mondod, hogy "NER", de tudod, hogy mit jelent? Segítünk! Olvasd el és add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3533/Nemzeti_Egyuttmukodes_Rendszere
👉Egy neonácit véd Karácsony!
Ez a Protasevich nevű körözött bűnöző azon túl, hogy megszervezte a Belorusz puccskísérletet, egy ukrán önkéntes neonáci zászlóaljban is szolgált
https://szamokadatok.hu/Post/3520/Egy_neonacit_ved_Karacsony
👉Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!
(És sok minden más is! Lista a cikkben!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉Karácsony választási ígéretei (hazugságai)
https://szamokadatok.hu/Post/3435/Szinpadra_lepett_Gyurcsany_angolul_nem_beszelo_extanacsadoja

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Karácsony Gergely üzenete

Neki nem sikerült a jogsit letennie, most a budapestieken és a fővárosba látogatókon áll bosszút saját alkalmatlansága miatt

Karácsony Gergely üzenete

️Ha miniszterelnök lenne, akkor az egész ország közlekedését tenné tönkre, büntetne téged is, amiért van autód (ami ma már nem luxus, hanem általában munkaeszköz)

👉Karácsony Gergely azt üzeni
az időseknek,
a futároknak,
a családoknak,
a munkába igyekvőknek,
a vérellátó munkatársainak,
a csomagküldőknek
a mozgáskorlátozottaknak,
a fuvarozóknak,
a nagybevásárlás után haza igyekvőknek, hogy
“Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog”

Normális ez az ember? Mindenki döntse el magának. Azon túl, hogy ha hatalomra kerülnek, adókat fognak emelni, a támogatásokat elvonják, de még az eddig megszokott életünket is ellehetetlenítik!

Az emberek 99 százaléka elítéli a kamuzöld megélhetési politikusokat, a maradék 1 százalék meg olyan, mint ő.

Szálljon ki a kocsiból és menjen gyalog, ezt üzente Karácsony Gergely a pesti dugóban vergődő autósoknak

Hát szálljanak ki a kocsiból, és menjenek gyalog - ezt üzente Karácsony Gergely azoknak az autósoknak, akiknek nem tetszik, hogy a koncepció nélküli lezárások miatt lassan lehetetlen kocsival haladni a fővárosban. Egy pillanatra visszatértek a 2010 előtti idők, akkor volt jellemző ez a stílus. Gyurcsány Ferenc stílusa.

A napokban hatalmas dugók alakultak ki Budapesten, erről cikkeztünk is. A közlekedési káosz alapvetően két okra vezethető vissza: egyrészről a főváros vezetése koncepció nélkül zárta le a város forgalmas közlekedési szakaszait, másrészről a még tavaly abszurd módon bevezetett, de kihasználatlan biciklisáv is jelentős területet vett el az autósoktól.

A felfordulásban tehát nagy szerepe van annak, hogy a baloldali városvezetés több projektet is egyszerre, összehangolatlanul indított el: egy időben kezdték el a 3-as metró, a pesti alsó rakpart felújítását, valamint napokon belül elkezdődik a Lánchíd sokáig halogatott felújítása, és a Blaha Lujza teret is feldúlják. Magyarán általános felháborodás alakult ki az autósok között, hiszen a városban gyakorlatilag képtelenség autóval közlekedni.

Karácsony Gergely ilyen előzmények után tartott sajtótájékoztatót Zuglóban, ahol a családját (egyes vélemények szerint többször is) megfenyegető Tóth Csaba jelöltbemutatóján vett részt. A Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd egyébként a hétvégén támogatásáról biztosította a szocialista politikust, ismét megmutatva, hogy az előválasztás nem több szimpla színjátéknál.

A baloldal mindent megtesz annak érdekében, hogy mesterségesen általános elégedetlenséget okozzon, és közben a Fideszre mutogatva próbálnak politikai babérokra szert tenni. A helyzet azonban az, hogy nem a Fidesz vezeti a fővárost, nem a Fidesz nem tud összehangolni néhány (kormány által fizetett) beruházást, és nem a Fidesz üzente azt a fél országnak, hogy “Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog”

👉11 éve műbalhéznak
Ezek még az orvosok béremelésén is képesek hisztizni, amit ők maguk habzó szájjal követeltek korábban
https://szamokadatok.hu/Post/3543/11_eve_mubalheznak
👉11 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!
A Fidesz oldja meg azokat a problémákat, amelyeket a baloldal okozott
https://szamokadatok.hu/Post/3423/11_eve_takaritjuk_a_baloldal_altal_hatrahagyott_romokat
👉2853 milliárd forint kárt okoztak Gyurcsányék csak az autópályák PPP szerződéseivel
https://szamokadatok.hu/Post/2995/2853_milliard_forint_kart_okoztak_Gyurcsanyek_csak_az_autopalyak_PPP_szerzodeseivel
👉DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak
Kezdhetitek!
https://szamokadatok.hu/Post/3344/DK_vissza_fogjuk_adni_az_ellopott_vagyont_a_magyaroknak
👉2022-ben választunk! - 1. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal. Orbán ki tudja majd fizetni a rezsit, a hitelt, a többi költséget, de te nem biztos!
https://szamokadatok.hu/Post/3524/2022-ben_valasztunk
👉2022-ben választunk! - 2. rész
Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A baloldal egyszer már tönkretette az országot, és nyilatkozataik alapján, most is erre készülnek!
https://szamokadatok.hu/Post/3536/2022-ben_valasztunk
👉Videó: 15 éves az őszödi beszéd, de a baloldal ma is pont úgy hazudik.
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/228834988634399
👉Ez fog történni, ha hatalomra kerülnek (a cikkben további linkek vannak!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉A baloldal mindent támad, amitől fejlődne az ország!
Ők akkor boldogok, ha valamit gáncsolhatnak, ehhez értenek, ezért fizetik őket külföldi gazdáik
https://szamokadatok.hu/Post/3547/A_baloldal_mindent_tamad_amitol_fejlodne_az_orszag
👉A baloldal 10 éve bohóckodik, 10 éve hátráltatja a munkát
https://szamokadatok.hu/Post/1934/A_baloldal_10_eve_bohockodik_10_eve_hatraltatja_a_munkat
👉Szégyen és bűn: az ellenzék sötétségbe borította az ország egy részét. Most már nem csak a fejükben van sötétség, de a választók átverése által általuk irányított városokban is
https://szamokadatok.hu/Post/2553/Szegyen_es_bun_az_ellenzek_sotetsegbe_boritotta_az_orszag_egy_reszet
👉A baloldal a diákváros mellett tüntetett, ami meg fog épülni
Akkor nem tüntettek a híveik, amikor járványban, válságban emelték a helyi adókat, a parkolási díjakat, intézményeket zártak be, ciprusi offshore cégekkel szerződtek, sokmilliós prémiumokat osztottak maguknak
https://szamokadatok.hu/Post/3539/A_baloldal_a_diakvaros_mellett_tuntetett_ami_meg_fog_epulni
👉Íme a baloldal legjobb embere
Ha te sem szeretnéd, hogy kormányfő legyen, add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3450/Ime_a_baloldal_legjobb_embere
👉Indul a szezonális balatoni álhírgyártás! (+további érdekességek a cikk végén!)
https://szamokadatok.hu/Post/3442/Indul_a_szezonalis_balatoni_alhirgyartas_tovabbi_erdekessegek_a_cikk_vegen
👉Ilyen az, amikor “Budapest mindenkié”
Karácsony teljesen leamortizálja a fővárost! A képeken a Népliget, a Gellért hegy és a Városmajor jelenlegi állapota
https://szamokadatok.hu/Post/3367/Ilyen_az_amikor_Budapest_mindenkie
👉Budapest kivéreztetése!
A mai friss hírt kiegészítettük további fejlesztésekkel
https://szamokadatok.hu/Post/3353/Budapest_kivereztetese
👉Nemzeti Együttműködés Rendszere
Azt mondod, hogy "NER", de tudod, hogy mit jelent? Segítünk! Olvasd el és add tovább!
https://szamokadatok.hu/Post/3533/Nemzeti_Egyuttmukodes_Rendszere

Részletek: https://www.origo.hu/itthon/20210609-karacsony-gergely-szalljon-ki-a-kocsibol-es-menjen-gyalog.html

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

A baloldal a diákváros mellett tüntetett, ami meg fog épülni

Akkor nem tüntettek a híveik, amikor járványban, válságban emelték a helyi adókat, a parkolási díjakat, intézményeket zártak be, ciprusi offshore cégekkel szerződtek, sokmilliós prémiumokat osztottak maguknak

A baloldal a diákváros mellett tüntetett, ami meg fog épülni

És mikor nem tüntettek?
👉Amikor épp Karácsony akadályozta a centrumkórházat...
A baloldal mindent támad, amitől fejlődne az ország!
Ezek miért gyűlölik ennyire Magyarországot?
https://szamokadatok.hu/Post/3488/A_baloldal_mindent_tamad_amitol_fejlodne_az_orszag
👉Amikor Karácsony egy neonáci mellé állt
Egy neonácit véd Karácsony!
Ez a Protasevich nevű körözött bűnöző azon túl, hogy megszervezte a Belorusz puccskísérletet, egy ukrán önkéntes neonáci zászlóaljban is szolgált
https://szamokadatok.hu/Post/3520/Egy_neonacit_ved_Karacsony
👉Amikor Karácsony átverte őket
Karácsony választási ígéretei (hazugságai)
https://szamokadatok.hu/Post/3435/Szinpadra_lepett_Gyurcsany_angolul_nem_beszelo_extanacsadoja
👉Amikor kiderült, hogy az általuk megválasztott főpolgármester hazudott nekik
https://szamokadatok.hu/Post/3437/Karacsony_azt_hazudta_hogy_doktori_PhD_fokozatot_szerzett_a_Corvinuson
👉Amikor a tiltás ellenére is sarcolták a lakosságot
Karácsony és csatlósai a tiltás ellenére sarcolták a lakosságot!
Mesterségesen, szándékosan okoztak nehézségeket! Felelni fognak!
https://szamokadatok.hu/Post/3394/Karacsony_es_csatlosai_a_tiltas_ellenere_sarcoltak_a_lakossagot
👉Amikor Karácsony teljesen elhanyagolta a fővárost
Ilyen az, amikor “Budapest mindenkié”
Karácsony teljesen leamortizálja a fővárost! A képeken a Népliget, a Gellért hegy és a Városmajor jelenlegi állapota
https://szamokadatok.hu/Post/3367/Ilyen_az_amikor_Budapest_mindenkie

De amikor a kormány valamit építene, amiből a városnak adóbevétele lenne, munkahelyek jönnének létre, kormányzati milliárdokból fejlődne Budapest, akkor tüntetnek. A gyakorlat azt mutatja, hogy ezeknek mindegy, ha lehet hangosan kiabálni, hogy "O1G", akkor mennek randalírozni. Szégyen!

Nem kell választani!
Megépül minden: a diákváros, a szabadidőpark, a Galvani híd, a Fudan egyetem és még a stadion is!

FÜRJES BALÁZS: Rozsdából arany, avagy a Diákváros márpedig felépül. 👉Videóval! https://maiposzt.hu/p/furjesbalazs-2601720476792064

A város iránt elkötelezett polgár, az egyetemre készülő fiatal és mindenki, aki szívén viseli Budapest jövőjét, elhűlten olvashat a Diákváros kontra Fudan (helyesen: Diákváros és Fudan!) ügyben kialakult csetepaté újabb meg újabb felvonásairól. Pedig a Diákváros ügye jóval többet érdemel, mint kínai diktatúrával vagy az atlétikai vb megfúrásával való rémisztgetés. Ezért engedjék meg, hogy valósághűen bemutassam: honnan indult, mi a célja, és mi a tartalma ennek a maga nemében egyedülálló, a Diákvárosnál többről szóló városépítő vállalkozásnak.

Először is: Diákváros márpedig lesz!
A Diákváros a teljesen új városrész megvalósítását célzó, korszakosnak mondható Déli Városkapu fejlesztési program része. A Diákváros és a Déli Városkapu programok megvalósítása folyik, minden korábbi döntés végrehajtása zajlik, készülnek a tervek, van, ami már épül. Lesz Déli Városkapu, és lesz Budapest Diákváros. De miért ott, ahol, és miért az, ami?

Irány Dél!
Az elmúlt húsz évben a város délre nőtt. A lágymányosi egyetemi negyed, az Infopark, a Kopaszi-gát berobbanása, a Bálna és a Nehru park megelevenedése, a MÜPA és a Millenniumi Városnegyed mind arról tanúskodnak, hogy Budapest a Duna mindkét partján dél felé terjeszkedik. A jövő, úgy tűnik, délen van. Ebbe a folyamatba illeszkedik a pusztuló dél-pesti és észak-csepeli rozsdaövezetek zöld újrahasznosítását megvalósító, egyben égető városi kihívásokra megoldást adó Déli Városkapu–Budapest Diákváros városépítő program.

Dugók, rossz levegő, kevés zöld, hiányzó kollégiumok, hiányzó otthonok
Kevés itt a hely a mindennapi városi életünket megkeserítő kihívások számbavételére. Ezért csak tömören: el kell érnünk, hogy kívülről befelé, azaz a külső kerületekből és az agglomerációból könnyebben, kényelmesebben, gyorsabban lehessen tömegközlekedéssel, főleg kötött pályán bejutni munkába, suliba, ügyeket intézni. Hogy – a polgárok önkéntes, szabad választásából – többen használjuk a jobb minőségű HÉV-, villamos-, vasúti és metróhálózatot. Hogy csökkenjen az autós közlekedés aránya. Hogy fellélegezzen a város, levegőhöz jusson minden budapesti. Hogy lehessen forgalmat csillapítani a belvárosban.
Hogy több és jobban (demokratikusabban, ha úgy tetszik) eloszló legyen a minőségi budapesti zöldfelület. A park, a sétány, a fű, fa, virág, na és a víz. Ahol futunk, focizunk, tekerünk, andalgunk, megpihenünk.
Hogy – az otthonteremtési program mellett, pontosabban annak részeként – pótoljuk azt a sok ezer, 21. századi kollégiumi férőhelyet, amelyek megépítésére nem jutott erőforrása az elmúlt 50 évben a budapesti egyetemeknek.

A rozsda a város aranya
Budapesten – főleg Pesten! – a városmagtól pusztán néhány kilométerre elképesztően jó adottságú, ma kallódó és kihasználatlan rozsdaterületek vannak. Olyan egykori ipari-kereskedelmi térségek, amelyeken rég felhagytak az eredeti tevékenységekkel, amelyek ma elhagyatottak és lerobbantak, de amelyek közel vannak a városközponthoz (sokszor a Dunához is!), és amelyek nagyon jó közlekedési adottságokkal bírnak (utak, sínek, villamos, metró, vasút, a közvetlen közelben vagy keresztül-kasul).
Rendbetételük után e területek kitűnően alkalmasak új közparkok, lakóépületek, sportterületek, irodák, múzeumok, egyetemek, más közintézmények befogadására. Ez a kompakt város kulcsa: a város nem hatalmas távolságokat keletkeztetve szétterül és továbbnő, hanem hasznosítja belső tartalékait. Nemhiába nevezik a rozsdaövezeteket a város aranytartalékának.

Csepel és Ferencváros: a legtutibb rozsdafoltok
A legzseniálisabb rozsdaövezetek Csepelen és Ferencvárosban vannak. Ezek megújítását, új életre keltését célozza a Déli Városkapu program és annak részeként a Budapest Diákváros terv.
A Déli Városkapu térsége a Rákóczi hídtól délre fekvő 200 hektáros terület (ez megegyezik, külön-külön, az I., VI. és a VII. kerületek méretével), egészen a tervezett Galvani híd és kapcsolódó körút nyomvonaláig. Benne Észak-Csepel, a Ráckevei–Soroksári Duna-ág és Ferencváros déli Duna-partja, valamint a Soroksári út térsége.
A belváros innen 5-6 km, autós, kerékpáros és részben gyalogos közlekedésre ott a Duna-part, a csepeli gerincút, a Soroksári út, itt jönnek befelé a déli HÉV-ek, a 150-es vasút, és sokkal jobb közlekedési folyosó lehetne a Duna is.

A Déli Városkapu program: mozgás, zöld, diákélet
A Déli Városkapu program négy nagy területet foglal magában. A Baranyi-terv szerint – Ferencváros polgármesterével, Baranyi Krisztinával kötött megállapodásunk alapján – a Rákóczi híd alatt, a ferencvárosi Duna-parton megépül a Ferencvárosi Szabadidő- és Sportpark. Atlétikai központ, játszóterek, óvoda, szabadidős sportpályák, dunai strand kapnak itt helyet. A terveket polgármester asszonnyal közösen megalkottuk, az építkezés halad.

Észak-Csepelen óriási zöldfelülettel, gyalogos és tanösvényekkel, tisztásokkal, játszóterekkel, kültéri sportpályákkal és sporteszközökkel, kerékpárosutakkal, futókörökkel és egy egészen spéci, a csapadékvizet környezetbarát módon hasznosító wetland vizes élőhellyel megépül az új csepeli közpark. Ennek megtervezésére januárban írtuk ki a nyílt uniós közbeszerzési eljárást, eredményhirdetés hamarosan.

A soroksári Duna-ág ferencvárosi partja és Soroksári út között valósul meg a Budapest Diákváros. A Ferencvárosi Önkormányzat 2019. decemberi közgyűlésének Baranyi polgármester javaslatára hozott határozata szerint a Diákvárosban az a cél, hogy „két ütemben, mintegy 4000-4000 egyetemi hallgató számára elhelyezést és a szükséges infrastruktúrát biztosító kollégiumi diákváros kerüljön kialakítására a Nagyvásártelep közvetlen környezetében, és ennek keretében megvalósuljon a Nagyvásártelep pusztuló épületének teljes körű felújítása, új funkciókkal történő megtöltése” [Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának 364/2019. (XI.25.) számú Közgyűlési Határozata].

A térségben elszórva, de főleg a Diákvárostól északra terveztünk ingatlanfejlesztésre alkalmas, vegyes funkciójú (főleg iroda), üzleti hasznosítású területeket is. Döntően ezek, valamint a csepeli gerincúttal szomszédos terület és a térség Soroksári út melletti pufferzónája jelentik azt a tartalékot, ahova elhelyezhető a Fudan Egyetem campusa, érintetlenül hagyva a tervezett Diákváros (kollégiumok) teljes területét.
ELKÉSZÜLT A TELJES DÉLI VÁROSKAPU TÉRSÉGE, BENNE AZ 50 HEKTÁROS DIÁKVÁROS VÁROSSZERKEZETI MESTERTERVE.
Ez kijelöli az építési tömböket, az utcahálózatot, a köztereket és közterületeket és meghatározza a közlekedési rendet (autómentes övezet, a szélén parkolókkal, gyalog- és kerékpárutak, villamos, HÉV, kikötő). Az első épület, aminek nekirugaszkodunk, a Nagyvásártelep.

A Déli Városkapu: új egyensúly Budapest közlekedésében
Budapest közlekedésben új egyensúlyra van szükség az autós, kerékpáros, gyalogos, az egyéni és a közösségi közlekedés arányaiban. A DVK-program segít megvalósítani ezt az új egyensúlyt. A budapestiek többen, nagyobb arányban használhatják a délen megépülő új villamosvonalakat, a teljesen megújuló és mélyalagútban a Kálvin térig bevezetett csepeli és ráckevei HÉV-eket. Új villamosvonal épül a Diákváros főutcáján, a térségben megépül összesen 30 kilométer új bicikliút, 7 kilométer Duna-parti sétány.
Ha pedig a Városháza eldönti, mit akar, megépülhet az autós, kerékpáros, valamint villamossal való közeledést szolgáló, Dél-Pestet, Dél-Budát és Észak-Csepelt összekötő, a belvárosi utakat és hidakat tehermentesítő, a belvárosi forgalomcsillapítást lehetővé tevő új Galvani híd. (Ha Karácsony Gergelyék nemet mondanak a hídra, az nem fog megépülni, és a tervek bekerülnek az asztalfiókba.)

Mi történt eddig?
2018–2020 között a fővárosi, a csepeli, a ferencvárosi és az újbudai önkormányzat aktív részvételével elkészítettük a 200 hektáros térség, az új városnegyed városszerkezeti mestertervét. A munka nyílt nemzetközi tervpályázatokkal indult.
A zsűribe bevontuk a fővárosi, a csepeli, a ferencvárosi, az újbudai és a kőbányai önkormányzatok főépítészeit, a Műegyetem rektorát, neves külföldi mérnököket és várostervezőket, valamint mások mellett a néhai Fekete Györgyöt, Baráth Etelét, Zoboki Gábort, Miklósa Erikát és Z. Halmágyi Juditot. Nyílt, európai uniós tervpályázaton nyerte el a Ferencvárosi Szabadidős és Sportpark tervezését a NAPUR Architects Magyar Építész Iroda. Egy 17 résztvevős, nyílt nemzetközi tervpályázaton választottuk ki a Galvani híd tervezésére a Van Berke len Bos U.N. Studio & Buro Happold Consulting Engieneers P.C. világhírű angol–holland mérnök konzorciumot. A Déli Városkapu program városszerkezeti mestertervének elkészítésére szintén nyílt nemzetközi tervpályázaton, 17 pályázó részvétele mellett választottuk ki a SNØHETTA – BESCH und PARTNER norvég–osztrák építészirodát.

És mi történik éppen most?
A Budapest Diákváros területének ékköve az omladozó Nagyvásártelep, a főváros egyik legizgalmasabb ipari műemléke. 1932-ben készült el, innovatív magyar tervek alapján. Eredetileg ez egy hatalmas, egybefüggő csarnokterével és belmagasságával több ezer tonna árú elosztására használt csarnoképület. Anno innen látták el élelemmel fél Budapestet. 250 méter hosszú, 40 méter széles, belmagassága 17 méter. Tartóoszlopok nélküli belső szabad tere 10 000 négyzetméter, azaz másfél nagypályás focipálya vagy 13 kézilabdapálya.
Az egykor nagybani piacként működő épület az összedőlés határán áll. Ha felújítjuk, kitűnően alkalmas lesz a diákváros nagy fedett közösségi terének, hallgatói központjának. Befogadhat könyvtárat, nagy előadótermeket, sportpályákat, emelt szintű futókört, vendéglátóhelyeket, egyetemi klubot és menzát.
Ez az első épület, amelynek részletes építészeti terveit elkészítjük. A kormányzati Budapest Fejlesztési Központ nyílt építészeti tervpályázatán 22 különböző tervezőiroda vett részt. A zsűriben ott volt Budapest Főváros Önkormányzatának főépítésze, a ferencvárosi önkormányzat főépítésze és a Magyar Építész Kamara küldöttei is. A döntés megszületett, nyilvános eredményhirdetésen mutatjuk be a győztes pályaműveket.

Hogyan tovább?
Folytatjuk a munkát. Közösségi tervezéssel – továbbra is az önkormányzatokkal együtt, a részletes tervezésbe bevonva a lakosságot is. Nagy meló áll még előttünk. Minden épületet megterveztetni, sok építészeti pályázattal, közbeszerzéssel. Közmű- és közlekedési tervek elkészítése. Kármentesítés, a környezetszennyezések eltávolítása. Bontások, romeltakarítás, szanálás. Maga az építkezés.
FEL KELL OSZTANI A 8-10 000 KOLLÉGIUMI HELYET A BUDAPESTI EGYETEMEK KÖZÖTT. EZ EGY 15 ÉVES FEJLESZTÉSI PROGRAM, IGYEKEZNÜNK KELL, HOGY A VÉGÉRE ÉRJÜNK.

No és a Fudan?
A Diákváros az eredeti tervek szerint megépül, és 8-10 000 kollégiumi helyet biztosít a budapesti magyar egyetemek hallgatóinak. A világ 34. legjobb egyetemeként számontartott Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg.
Nem vagyok mindenhez is értő illetékes elvtárs – a kormányon belüli munkamegosztás szerint én a városépítésért felelek. A Fudan ideérkezésének megszervezése, a kínaiakkal való megállapodás az innovációs és technológiai miniszter feladata.
Biztos, hogy folytatódni fog a disputa, milyen előnyökkel jár egy rangos kínai egyetem Budapestre érkezése. A vita természetes, anélkül nincs demokrácia. Érdekes egybeesés: nemrég még hevesen támadták a keleti vakcinákat, mára pedig Európa egyetért: ezek ugyanúgy életeket mentenek, mint a nyugatról érkező oltás.

„I have a dream”
Mindig azt mondom: ha városépítő munkába fogsz, álmodj bátran és szabadon, tervezz felelősen, építs fegyelemmel! A nagy trükk, hogy egyszerre legyen meg az álomhoz szükséges szabadság, szertelenség, bátorság és képzelőerő, azaz kreativitás, és a megvalósításhoz szükséges rend, fegyelem, precizitás. Egyszerre, hogy az álom szertelensége ne verje szét a munkát, és a munka fegyelme ne fojtsa meg az álmot.

A MI ÁLMUNK EGY ÚJ, 21. SZÁZADI, ZÖLD, OTTHONOS VÁROSNEGYED BUDAPEST DÉLI KAPUJÁBAN.

Ahol sok a zöld, ahol vannak sportolásra, mozgásra, pihenésre alkalmas tág, szabad terek. Ahol újra lehet fürdeni a Dunában, és van eleven evezős élet. Ahol megszületik Budapest első diákvárosa. Úgy, hogy a campus centruma a százéves ipari műemlék, a zseniális Nagyvásártelep, egy izgalmas közösségi tér, hallgatói központ. Ahol megéri a gyors és kényelmes HÉV-eken és villamosokon utazni a belvárosig és tovább, ahol újra birtokba vehetjük a Duna-partot, ahol sokat lehet bringával és gyalogosan tekeregni. Ahol éttermekben, kávézókban, teraszokon jókat ehetünk és kvaterkázhatunk. És ahol a városrész jelképévé váló, hazai és nemzetközi építészdíjakat elhozó új déli dunai híd (ma még Galvani, de addig már rég megtaláltuk méltó, új nevét) összekapcsolja az eddig elvágott déli városrészeket, feltárja a csepeli és ferencvárosi egykori rozsdaövezeteket, és komoly forgalmat vesz le a belvárosi hidakról.

Sok vita és sok munka áll még előttünk. Sebaj, ezek nélkül nincs városépítés. Az építők építsenek, a fecsegők fecsegjenek. Ha kell, vitatkozzunk jó szándékkal, egymást tisztelve és a megoldást keresve. A rossz vitákba meg ne hagyjuk magunkat belerángatni. De keressük mindig a párbeszédet, az egyetértést. Dolgozzunk így, és a végén még azon kapjuk magunkat, hogy képesek voltunk meghaladni saját határainkat. Annak pedig mindig jó a vége.

Kapcsolódó:
👉Ismét vétóval zsarol Karácsony
https://magyarnemzet.hu/belfold/ismet-vetoval-zsarol-karacsony-gergely-fopolgarmester-9658922/
👉Ismét lyukra futott Karácsony Gergely!
A saját árnyékát kergette
https://szamokadatok.hu/Post/3273/Ismet_lyukra_futott_Karacsony_Gergely
👉A politikai lufi kipukkan
Az 1 százalékos Párbeszéd társelnöke választás elé állítaná az embereket, holott nem kell választani!
https://szamokadatok.hu/Post/3447/A_politikai_lufi_kipukkan

Forrás: https://bit.ly/3e5fmiP

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Fejlődés 

Budapest mindenkié

Budapest mindenkié

👉A városlakóknak parlagfű, szemét, díjemelés, forgalomkorlátozás, a fejlesztések leállítása, intézménybezárások, elbocsátások, hazug választási ígéretek jutnak
👉A haveroknak 70 millió forint prémium jut...

Karácsonyéknál a fővárosra nem, de jutalmakra bőven jut pénz

Több mint 70 millió forint jutalmat osztottak ki tavaly a Főpolgármesteri Hivatal vezetőinek, miközben aluljárófelújításra is a kormánytól kérnének pénzt Karácsonyék.
Több mint 70 millió forint jutalmat osztottak ki tavaly a Főpolgármesteri Hivatal vezetőinek – írta meg közérdekű adatigénylése alapján az Adatradar.hu. A portál kiemelte: ez az összeg magasabb a 2019 végén kifizetett bónuszoknál, ami azért érdekes, mert Karácsony Gergely és alpolgármesterei rendszeresen azt hangoztatják, hogy az önkormányzatnak nincs pénze.

„Az önkormányzat számlájáról novemberre elfogy a pénz”

„Az önkormányzat számlájáról novemberre elfogy a pénz” – tájékoztatta a Népszavát Kiss Ambrus, Karácsony Gergely helyettese még januárban. Karácsony maga pedig azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy novemberre két lehetőségük marad: a közszolgáltatások leállítása, vagy az, hogy csődöt jelentenek. Az Adatradar információi szerint

ehhez képest 2019-ről 2020-ra csaknem négymillió forinttal nőtt a kiosztott jutalmak összege.
Egy-egy fővárosi vezető félmillió és 1,3 millió forint közötti honoráriumot kapott, de olyan is volt, aki nem sokkal a menesztése előtt vihetett haza több mint hétmillió forintot prémiumként.

Az alkalmazottaknak ezrek, a vezetőknek százezrek járnak?

A portál hangsúlyozta, rákérdeztek arra is, hogy milyen elismerésben részesültek a főváros által szervezett koronavírus-tesztelések résztvevői. Emlékezetes, Karácsony Gergely tavaly karácsony előtt bejelentette, hogy egy ötnapos tesztelési akcióban Budapest négy pontján ötezer tesztet végeznek el ingyenesen, majd ezt a számot felemelték hétezer-ötszázra. Az Adatradar szerint a kezdeményezés leginkább propagandacélokat szolgált, és a cikk felidézi Karácsony Gergely szavait, aki azt írta a Facebookon: „ez a mennyiség megközelítőleg sem elég egy általános teszteléshez.” Ennek ellenére a fővárosi tesztelés több önkormányzati dolgozóra pluszfeladatot rótt, ráadásul a szűrés az ünnep előtti utolsó hétvégén is folyt.

Egy-egy fővárosi vezető félmillió és 1,3 millió forint közötti honoráriumot kapott, de olyan is volt, aki nem sokkal a menesztése előtt vihetett haza több mint hétmillió forintot prémiumként.
A fővárosi tesztelésben részt vevők elismerése viszont meglehetősen szerényre sikeredett. A Főpolgármesteri Hivatal arról tájékoztatta az Adatradart, hogy „a budapesti lakosok számára 2020. december 19-e és 23-a között biztosított koronavírus-gyorstesztelési lehetőség lebonyolításában való részvételért” négyen kaptak jutalmat. Hárman 2021. január 22-én, egy fő pedig április 30-án, tehát négy hónappal az akciót követően. A honoráriumok összértéke 30 ezer forint. Volt, aki 2000 forintos bónuszt kapott, ketten nyolcezer forintot, egy „szerencsés” pedig 12 ezret.

Ez az összeg a 2020-ban a vezetők jutalmazására fordított keret mindössze 0,04 százaléka, így nem igazán tükrözi azt a fajta megbecsülést és szociális érzékenységet, amelyről mostanában Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként szónokol – írta az Adatradar, utalva a főpolgármester kampányüzenetére, miszerint ő a „kevesek privilégiuma és a kiváltságos kevesek 1 százalékának magánérdekei helyett a 99 százalék igényeire” koncentrálna kormányfőként.

Aluljárófelújításra is a kormánytól kérnének pénzt Karácsonyék

Ráadásul mint arról korábban írtunk, a főpolgármester tavaly februárban megígérte a 3-as metró aluljáróinak felújítását, helyettese márciusban előterjesztést készített két állomáshoz, ám a folyamat jócskán elhúzódhat. Ráadásul a szükséges fedezetet ezúttal is a kormánytól várná a főváros. A tét egyébként végeredményben az akadálymentesítéshez kötött vonalrekonstrukció uniós támogatása.

Kapcsolódó:
👉Egy neonácit véd Karácsony!
Ez a Protasevich nevű körözött bűnöző azon túl, hogy megszervezte a Belorusz puccskísérletet, egy ukrán önkéntes neonáci zászlóaljban is szolgált
https://szamokadatok.hu/Post/3520/Egy_neonacit_ved_Karacsony
👉Ha hatalomra kerül a baloldal, brutális rezsiáremelés jön!
(És sok minden más is! Lista a cikkben!)
https://szamokadatok.hu/Post/3480/Ha_hatalomra_kerul_a_baloldal_brutalis_rezsiaremeles_jon
👉Karácsony választási ígéretei (hazugságai)
https://szamokadatok.hu/Post/3435/Szinpadra_lepett_Gyurcsany_angolul_nem_beszelo_extanacsadoja

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20210602_karacsony_gergely_fovaros_jutalmak_belfold_aluljaro

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest