Címke: Budapest

Karácsony Gergely már hazudni sem tud következetesen

Úgy tűnik, hogy az 5 helyettes és a 44 tanácsadó már nem elegendő ahhoz, hogy Karácsony Gergely legalább 1 poszton belül maradjon következetes. Újabb nap - újabb hazugság

Karácsony Gergely már hazudni sem tud következetesen

Eddig is hazudott a "szeretett és szabadon választott" főpolgármesterünk, de eddig legalább egy-egy Facebook poszton belül nagyjából ugyanazokat, következetesen. Egyik legújabb posztjában viszont ezt a képességét is elveszítette. A megosztott képen még "Közvetlen EU-s városi finanszírozásról" ír, a mellékelt szövegből viszont kiderül, hogy:

1. Szó sincs erről, a forrásokról továbbra is a nemzeti kormányok döntenek.
2. Eddig is volt városok finanszírozása uniós forrásból, de a nemzeti kormányok döntései mentén, tehát semmilyen sikert, áttörést sem értek el. A rengeteg út, iskola, óvoda, játszótér, park, vasút, orvosi rendelő, kórház mind-mind EU-s pénz felhasználásával és kormányzati, önkormányzati önrésszel valósulnak meg. Kivételt a Magyar Falu program jelent, ami 100%-ban hazai forrás. (Az EU nem támogatja a vidéki embereket)

Értjük a retorikát, valahogy el kell adni a táborának a nagy büdös semmit. Cserélgeti a képkereteket Facebookon, rovarhoteleket telepít, meg méheket a buszmegállókba, sárga csíkokat fest, meg gyárt napi 4-5 posztot a Facebookra, közben az egyetlen fontos fővárosi projekt, a Lánchíd áll közel 1 éve. (azért egyetlen fontos, mert a többit Tarlós már megoldotta, illetve egy részüket Karácsony leállította, pl. szuperkórház, mobilgát, stb)

‼️Korábban Dobrev Klára is ünnepeltette magát ezzel a semmivel, hasonló posztot tett ki, amit mi úgyszintén cáfoltunk, íme a cikkünk:https://szamokadatok.hu/Post/1473/A_DobrevKaracsonyLaszlo_tengely_ismet_hazudik_valosagot_elhallgat_es_ferdit

A Dobrev/Karácsony/László tengely ismét hazudik, valóságot elhallgat és ferdít

Két hír látott napvilágot, de csak egyet reklámozott a baloldal, és azzal is hazudtak: Dobrev Klára a saját érdemének állítja be azt a 1,5 milliárdot, amit Újbuda "nyert"

Dobrev mondása, miszerint önkormányzatok direkt pályázási lehetősége az ő érdeme, hazugság. Ezt írja: "Így kell ezt csinálni! A dk-s újbudai önkormányzat sikeresen pályázott az Európai Unióhoz. 1,5 milliárd forintot nyertek egy online kulturális közösség felépítésére. Újbuda sikere azért is fontos, mert látszik, hogy a kormányt megkerülve, önkormányzatok is pályázhatnak majd eu-s forrásokra. Ezt ígértük a kampányban, valóság lett belőle!"

Valóság: Amiben most a XI. kerület nyert, az a következő:
http://www.eurocities.eu/eurocities/news/UIA-5th-Call-for-Proposals-has-ended-with-11-new-projects-WSPO-BRC9GM

Tehát ez az 5. köre egy 2015-ben indult városfejlesztési alapnak, aminek az elindulásához sem Dobrev Klárának, sem a DK-nak, sem a többi balliberális pártnak semmi köze nincs.

A helyzet az, hogy az első pályázási időszak már 2015-16 fordulóján volt:
https://www.uia-initiative.eu/en/call-proposals/1st-call-proposals

Magyarul Dobrev nem ért el semmit, hanem hazudik és más tollával ékeskedik.

Közben a baloldal által nem reklámozott másik hír is napvilágot látott: Karácsonyék bénázása miatt egy 1 milliárd forintos uniós támogatástól esett el a főváros. A két összeg különbözete 500 millió, azaz Karácsony Gergely tanácsadóinak 16 havi bére, amiből 9 havit már el is költöttek.

A Karácsony Gergely vezette főváros újabb óriási bakit követett el, ami ezúttal egy uniós támogatásba került. A “szakértő” vezetés egy elhibázott tervezése miatt 900 millió + Áfa forrástól esett el Budapest, amely 85 százalékos intenzitás mellett egy milliárd forintot jelentett volna a fővárosnak.

A csepeli gerincút első szakaszát még a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat valósította meg. A Fővárosi Közgyűlés idén februárban el is fogadta a pályázatot a gerincút második és harmadik szakaszára, sőt még az önrészt is biztosította, azonban mostanra kiderült, hogy Karácsonyék óriási hibát követtek el a beadvány elkészítése során, így most úszott az uniós támogatás is. A történet már csak azért is érdekes, mert az összes ellenzéki politikus – Dobrev Klárával az élen – hangosan kampányol azért, hogy az uniós pénzeket az önkormányzatoknak kell adni. Most itt lett volna egy alkalom, hogy uniós támogatásból fejlődhessen egy kerület, de Karácsonyék bénázása miatt elúszott a lehetőség. Érdekes módon emiatt már nem emel szót sem Gyurcsányné, sem pedig a brüsszeli ellenzéki politikusok. Lehet, hogy az zavarja őket, hogy Csepelen fideszes vezetés van? Érdekes lenne…

A csepeli gerincút első szakaszát Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat és Németh Szilárd vezette Csepel Önkormányzata megvalósította. A 2. és 3. szakasz tervezésére, előkészítésére Borbély Lénárd Csepel polgármestere és Talós István megállapodása alapján 400 millió forint saját fővárosi forrást biztosítottak. Ez a munkák elkezdéséhez elegendő volt, de a teljes kiviteli tervek elkészítéséhez már nem. Ezért a kormány, fontosnak ítélve ezt a fővárosi fejlesztést és Budapestet támogatva befogadta az Unió által finanszírozott CEF projektlistába. Ezzel lehetősége nyílt a fővárosnak 900 millió + Áfa forrás megpályázására, amelyet kikötőfejlesztésre költhettek volna.

A Fővárosi Közgyűlés a februári döntésén el is fogadta, hogy pályázzanak és biztosította hozzá az önrészt.
Csakhogy a pályázat elkészítése során durva hibát követett el a Karácsony-féle vezetés, ugyanis nem kikötőfejlesztésre, azaz a kikötőhöz kapcsolódó, annak megközelítését szolgáló útfejlesztésre pályáztak, hanem simán beadták, mint útfejlesztés.
Ezért – érthető módon – az Európai Bizottság a kiértékelési jelentésben nem tesz említést a Főváros és a BKK csepeli gerincút befejező ütemeinek teljes előkészítését célzó projektjavaslatról, mivel téves benyújtás miatt azt részletesen nem értékelték, mivel “Kikötő” helyett a “Közút” alprioritásba került benyújtásra, ahol a pályázat nem volt támogatható.

DEMSZKY 1993-BAN MEGÍGÉRTE, TARLÓS 2012-BEN MEGVALÓSÍTOTTA, KARÁCSONY 2020-BAN ELCSESZTE

A gerincút már egy régóta küzdelmes témája a kerület önkormányzatának. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta: a gerincút megépítése egy 1993-as történet, amit még Demszky Gábor ígért meg.

Minden választási kampányban megígérte ezt. Aztán jött Tarlós István főpolgármestersége és akkor az ő támogatásával megépült a gerincút első szakasza 2012-ben – mondta a kerület fideszes polgármestere.

Hozzátette: az építést három szakaszra bontották. A következő önkormányzati ciklusra 2014 és 2019 között – amikor már Borbély Lénárd volt a polgármester-, akkor Tarlós Istvánnal megállapodtak abban, hogy a gerincút további szakaszainak megépítésére folytatják a tervezést. Erre 400 millió forintot elkülönített a főváros a költségvetésében. Mint mondta: azt már lehetett látni, hogy ez a pénz nem lesz elegendő a projekt teljes tervezésére. Úgy döntött az önkormányzat, hogy a második és a harmadik szakaszt összevonják és egyben fogják terveztetni és kivitelezni is majd. Erre jött egy olyan pályázati lehetőség, amit az Európai Unió nyitott meg. Ez egy úgynevezett CEF-es pályázat, ahol kikötőre és kikötővel kapcsolatos fejlesztésekre lehet pályázni. A kormány felismerte, hogy a gerincút egy fontos infrastrukturális beruházás a kerületnek és Budapestnek is.

Éppen ezért a kormány befogadta a gerincutat a projektlistába, amivel lehetőség nyílt arra, hogy pályázhassanak az uniós támogatásra. Erről februárban született egy közgyűlési döntés. A pályázatot úgy kellett volna beadni, mint kikötőhöz vezető infrastrukturális fejlesztés, ami teljes mértékben megállja a helyét, hiszen a gerincúton keresztül egy könnyű eljutási lehetőség lenne biztosítva a csepeli szabadkikötőhöz – mondta Borbély Lénárd.

A helyzet azonban az, hogy a fővárosi „szakértők” úgy adták be a pályázatot, mint egy sima útfejlesztést, aminek semmi köze nincs a kikötőhöz. Éppen ezért tartalmi értékelés nélkül egyértelműen elutasították ezt a pályázatot.
Ilyen durva szakmai hibát azt hiszem, hogy nagyon ritkán lehet elkövetni, én úgy gondolom, hogy akár szándékosság lehet a dolog mögött. Nem tudom elképzelni, hogy más legyen – tette hozzá Csepel polgármestere. Elmondta: azt fogja kérni Karácsony Gergelytől, hogy mivel ezt a pályázatot így sikerült beadni, és nettó 900 millió plusz ÁFA támogatási lehetőségtől elesett a kerület, ezért a főváros a költségvetéséből különítse el ezt a pénzt a további tervezésre és pótolják ki a szükséges fedezetet.

Borbély Lénárd elmondta, hogy amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, azóta a csepeli önkormányzat tudta nélkül a belváros központjába egy hajléltalanszállót akart már telepíteni, ráadásul a főpolgármester kihúzta az önkormányzatot az összes, a ciklusban lehetséges útfelújításból is, megvétózta egy nagy P+R parkoló megépítését, továbbá elvonta az európai uniótól nyert bicikliút-hálózat fejlesztésből a pénzt is. (Ez utóbbit nemcsak Csepeltől, hanem másik két kerülettől is megvonta.)

A kerületem nevében elvárom a főpolgármestertől, hogy álljon helyt, ha már így adták le ezt a pályázatot és fizesse ki a fővárosi önkormányzat a tervezés további költségeit, hiszen eleve fővárosi beruházásról van szó – mondta a polgármester.

Forrás:https://bit.ly/2ZpBxdx
https://szamokadatok.hu/Post/539/Karacsonynak_negyvenegy_tanacsadoja_van_havonta_harmincmilliot_fizet_nekik_Bemutatjuk_oket
Karácsony Gergely kamucikke:https://www.facebook.com/…/266672553365598/3620489001317253/

Címkék: Budapest 

„Pofátlan és dilettáns a főváros vezetése”

Tarlós István: A terv szintjén felmerült fejlesztéseket is beleszámítják a kötelezettségekbe

„Pofátlan és dilettáns a főváros vezetése”

Tarlós István szerint ezen a héten (is) alkalmatlanságukat bizonyították a főváros vezető baloldali politikusai, Karácsony és Horváth Csaba.

Már azt is ízléstelennek tartotta Tarlós István, korábbi főpolgármester, amikor hétfőn a főváros vezetése egy munkagödör mellett pózolt a Béke téren, ahol megkezdődött a főgyűjtő csatorna építése. „Pofátlan, immorális megnyilvánulás ez Karácsony Gergelytől, mert ő ennek a megvalósításáért egy szalmaszálat sem tett keresztbe, nem is ismerte a problémát” – jelentette ki lapunknak Tarlós István, majd hozzátette: „Mi a 4-es metró befejezéséért négy évet dolgoztunk, ezért a két helyzetet nem lehet összehasonlítani.” Egyúttal Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárának szavaira hívta fel a figyelmet. Schneller korábban arról beszélt, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – azaz a kormány és a városvezetés Budapest fejlődése érdekében létrehozott egyeztető fóruma – még 2019 februárjában döntött erről a fejlesztésről. „Nem ment volna, ha nincs Tarlós István főpolgármester és Tóth József, XIII. kerületi polgármester” – jegyezte meg Schneller Domonkos annak apropóján, hogy az MSZP angyalföldi polgármestere sem kapott meghívást a protokollképekhez. Okkal merül fel, hogy a szocialisták utolsó népszerű politikusát vajon miért mellőzi ilyen látványosan az MSZP-Párbeszéd pártszövetség arcának tartott Karácsony Gergely.

Tarlós István a legfurcsábbnak azt tartja, hogy amíg a tényleges döntései eredményeként elindult fejlesztéseknél elfelejtik megemlíteni, addig a csupán tervként felmerült beruházásokat már kötelezettségvállalásként állítják be. „A főváros számláján található minden forinton két forint kötelezettség van” – mondta Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője, Zugló polgármestere. „Úgy tűnik, Horváth Csaba alapfogalmakkal sincs tisztában” – háborodott fel a balliberális politikus szavain Tarlós, aki kilenc éven keresztül vezette Budapestet. „A december 31-i hivatalos zárás szerint kétszázmilliárd forintot hagytunk nekik. Ezek szerint négyszázmilliárdos kötelezettségnek kellene lennie. Ez a szám csak akkor jönne ki, ha olyan pénzek mellett, amelyeket 2044 és 2049 végéig kell visszafizetni, még a terv szintjén felmerült fejlesztéseket is beszámítják. Ez mutatja, hogy Horváth Csaba dilettáns szamárságot beszél. Tudhatna annyit, hogy amiről nem készült szerződés, az nem minősül kötelezettségnek. Ez nem véleménykérdés, hanem a hozzáértésről szól. Vagy ennyi idő után sincs tisztában a különbséggel, vagy szándékosan nem mond igazat. Egyik eset sem fest túl jó képet róla.”

A korábbi főpolgármester arra nem számít, hogy érdemeit a jelenlegi balliberális városvezetés elismerje, de elvárná, hogy legalább a nyilvánvaló tényeket ne ferdítsék el, mert ezek villámgyorsan tetten érhetők, és cáfolhatók.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200918-pofatlan-es-dilettans-a-fovaros-vezetese

Címkék: Budapest 

Kiderült az igazság - ismét lebukott Karácsony Gergely

Kiderült az igazság - ismét lebukott Karácsony Gergely

Tegnap írtunk egy cikket arról, hogy Karácsony Gergely bevallotta: 150 milliárd forintos mínuszban van a főváros. ismerve az átadás-átvételi állapotot, ez a bejelentés azt jelentette, hogy Karácsonyék kevesebb, mint 1 év alatt 350 milliárd forintot tettek zsebre.
Tegnapi cikkünk: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199961051481036

A helyzet ennél még szánalmasabb, mivel Karácsony Gergely most is hazudott: az Államkincstár cáfolta a 150 milliárdos hiányt.

Budapest főváros önkormányzata 134,98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, nettó készpénzállományának összege több mint 27 milliárd forint – közölte a Magyar Államkincstár az MTI megkeresésére hétfőn.

Az államkincstár tájékoztatása szerint a Budapest főváros önkormányzata, mint Adatszolgáltató július 20-án nyújtotta be a Magyar Államkincstár (MÁK) által üzemeltetett államháztartás információs (KGR-K11) adatgyűjtő rendszerbe a 2020. II. negyedéves időközi mérlegjelentés adatszolgáltatását.

Közölték: „Az ebben található nyilvános adatok alapján Budapest Főváros Önkormányzata 134.98 milliárd forinttal rendelkezik állampapírban, míg nettó készpénzállományának összege 27.868 milliárd forint”.

Orbán Viktor kormányfő szombaton az M1 aktuális csatornának adott interjújában arról beszélt, Budapesten külön segítséget kell adni a taxisoknak, vendéglátósoknak, szállodásoknak, általában az idegenforgalmi szektorban dolgozóknak. A miniszterelnök jó hírnek nevezte, hogy a fővárosnak van több mint százmilliárd forintnyi szabad pénzeszköze, amit fel tud használni erre a célra.

Karácsony Gergely főpolgármester vasárnap közösségi oldalán erre reagálva azt írta, a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye.

‼️ Összegezve a fent leírtakat: Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére. Magyarul 200 milliárd forint volt a kasszában. Mára ez az összeg "csupán" 38 milliárd forinttal csappant meg (38 000 millió... belegondolni is hátborzongató!)
A főváros semmilyen nagy beruházást nem valósított meg, de még csak el sem indított.

Érdemi munka helyett van napi 4-5 Facebook poszt, amit a "mipénzünkből" fizet Karácsony helyett a Fővárosi Önkormányzat, vannak rovarhotelek, sávlezárások, furcsa zászlók, furcsa vonulások, közpénzből való választási adatbázisépítés, "városdiplomáciai akadémia" a CEU-val, leállított fejlesztések, hajléktalanok és szemét mindenhol, mesék mindenféle sarcolásról, a nyugdíjasoktól megvolt támogatások, ötvennél több halott és több száz kiszáradt, gondozatlan és lesoványodott idős ember a fővárosi fenntartású idősotthonokban.

"Budapest mindenkié!" - Hazudtak! Budapest nem mindenkié, Budapest egy szűk baráti társaságé. Ahhoz, hogy jobban megérthető legyen miről is van szó, hallgassák meg ezt a remek összefoglalót: "Rendhagyó névsorolvasás" /Dömötör Csaba/ https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1196270490570771

Forrás:
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199961051481036
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-fovaros-135-milliard-forint-allampapiron-ul-290649/
🔴 Karácsony Gergely bejegyzése: (Mondjátok el neki a véleményeteket!) https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3591710957528391

Címkék: Budapest 

Karácsony Gergely bevallotta: 350 milliárd forintot tüntetett el kevesebb mint egy 1 év alatt

Geri! Ha számháborúban is olyan sikeres voltál, mint a jogosítvány megszerzésében, a helyedben nem erőltetnénk ezt a témát

Karácsony Gergely bevallotta: 350 milliárd forintot tüntetett el kevesebb mint egy 1 év alatt

Emlékezzünk: Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére. Magyarul 200 milliárd forint volt a kasszában.

Ehhez képest Karácsony Gergely a következőket írta 1 órával ezelőtt: "Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk."

A +200 milliárd és a -150 milliárd közötti különbség 350 milliárd forint. A jelek szerint a baloldali moslékkoalíció tagjai a budapestiek zsebéből veszik most ki azt a pénzt, amit 10 éve nem tudnak kivenni az ország kasszájából.
Budapest egy igazi kifizetőhely lett: milliárdos közétkeztetési szerződések haveri cégeknek, 30 milliós szerződések haveri ügyvédeknek, 44 tanácsadó, 5 helyettes, az önkormányzat által fizetett privát Facebook oldalak hirdetése több tízmillió forint értékben, egyik korrupciós botrány követi a másikat.

Arra is emlékezzünk, hogy 7 hónapja Karácsony Gergely megkapta az első 10 milliárdot a kormánytól abból az 50 milliárd forintos csomagból, amit a budapesti egészségügy fejlesztésére szántak. Hol vannak a projektek? Hol a lóvé?

Érdemi munka helyett van napi 4-5 Facebook poszt, amit a "mipénzünkből" fizet Karácsony, vannak rovarhotelek, sávlezárások, furcsa zászlók, furcsa vonulások, közpénzből való választási adatbázisépítés, "városdiplomáciai akadémia" a CEU-val, leállított fejlesztések, hajléktalanok és szemét mindenhol, mesék mindenféle sarcolásról, a nyugdíjasoktól megvolt támogatások, ötvennél több halott és több száz kiszáradt, gondozatlan és lesoványodott idős ember a fővárosi fenntartású idősotthonokban.

"Budapest mindenkié!" - Hazudtak! Budapest nem mindenkié, Budapest egy szűk baráti társaságé. Ahhoz, hogy jobban megérthető legyen miről is van szó, hallgassák meg ezt a remek összefoglalót: "Rendhagyó névsorolvasás" /Dömötör Csaba/ https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1196270490570771

Budapest valós pénzügyi helyzete ebben a cikkben https://szamokadatok.hu/Post/1394/Budapest_penzugyi_helyzete_konkretan_bekiabalasok_erzelmi_kitoresek_es_partpolitikai_hazugsagok_nelkul

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/nagy-mertekben-emelkedtek-a-berek-az-egeszsegugyben-8272113/
🔴 Karácsony Gergely bejegyzése: (Mondjátok el neki a véleményeteket!) https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3591710957528391
https://szamokadatok.hu/Post/1768/Emlekezteto_Karacsony_10_milliard_forintot_kapott_februarban_a_betegellatas_fejlesztesere
https://szamokadatok.hu/Post/1635/Kozossegi_gyules_cimszoval_gyujt_szemelyes_adatokat_Karacsony_Gergely_es_az_altala_vezetett_Fovarosi_Onkormanyzat
https://szamokadatok.hu/Post/1579/Lanchid_-_NEM_CEU_-_IGEN
https://szamokadatok.hu/Post/1437/Nem_csak_a_Lanchid_felujitasa_all_egesz_Budapestet_leallitotta_a_baloldal_5_evre
https://szamokadatok.hu/Post/1515/Balos_mesek_sarcolasrol_kivereztetesrol_siralmakrol
https://szamokadatok.hu/Post/1435/Mese_az_ures_kasszakrol_-_ime_a_szamok_ime_a_valosag
https://szamokadatok.hu/Post/1420/Karacsony_Gergely_-_a_kamuallatvedo
https://szamokadatok.hu/Post/1394/Budapest_penzugyi_helyzete_konkretan_bekiabalasok_erzelmi_kitoresek_es_partpolitikai_hazugsagok_nelkul

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Karácsony Gergely privát Facebook oldalát a Fővárosi Önkormányzat hirdeti az adófizetők pénzéből

Karácsony Gergely privát Facebook oldalát a Fővárosi Önkormányzat hirdeti az adófizetők pénzéből

Nem városépítésre, nem a rászorulók támogatására, nem is a város üzemeltetésére, tisztán tartására, a hajléktalanok helyzetének rendezésére megy az adófizetők pénze, hanem Facebook posztok és Karácsony Gergely oldalának kiemelésére, azaz kormányellenes propagandára.

Ott van például Kálmán Olga, aki elvileg Budapest ügyeit lenne illetékes intézni, helyette a Balatonról meg egyéb Budapest szempontjából irreleváns dolgokról készít kamuvideókat. Ott van a 44 tanácsadó, akik tevékenységét homály fedi, ellenben havi 30 millióba kerülnek, ott van az 5 helyettes, akiket még sok budapesti sem tudna név szerint megnevezni, mert annyira nem csinálnak semmit. Budapest nem mindenkié - Budapest bizony a haveroké!

Ma délelőtt Karácsony lebukott, kiderült, hogy még a Facebookozását is mi fizetjük, aztán elkezdett mentegetőzni, másra mutogatni, de a feltett kérdésésekre, a kifogásolt dolgokra nem válaszolt.

Karácsony Gergelynek üzenjük:
- a Fidesz oldalát a Fidesz fizeti
- a "Magyarország Kormánya" Facebook oldal nem valakinek a privát oldala, hanem a kormány hivatalos tájékoztató felülete, ezért ezt a kommunikációs keretből fizeti a kormány.
- Orbán Viktor privát oldalát nem az adófizetők finanszírozzák, ennek az oldalnak a miniszterelnök a tulajdonosa, ő is üzemelteti.
- Karácsony Gergely oldala viszont privát, mégis mi fizetjük. Egy vidéki családi ház árát loptad el tőlünk!

Fidesz Budapest írta:

Hárít és ismét mellébeszél Karácsony Gergely főpolgármester személyes Facebook oldalának költései kapcsán. 😮 Budapest Főváros Önkormányzatának van hivatalos közösségi oldala, amelyen közpénzből közérdeklődésre számot tartó információkat oszthat meg a főpolgármester. Ezt a széleskörű tájékoztatás érdekében nem is kifogásoltuk, sőt sokkal inkább támogatjuk!

A fővárosi Fidesz-KDNP azt azonban továbbra is etikátlannak tartja, hogy Karácsony Gergely privát Facebook oldalának hirdetéseit közpénzből finanszírozza. ⚠️ Ez egy olyan oldal ugyanis, amely Karácsony Gergely főpolgármestersége előtt is létezett és amelyet a főpolgármester politikai propagandára használ. 📢

Karácsony Gergelytől továbbra is várjuk arra a kérdésre a választ, hogy személyes Facebook oldalának 13 kezelője közül hányan állnak a Budapest Főváros Önkormányzatának alkalmazásában, vagyis hány embert fizetnek közpénzből facebookozásért, és ők mennyi pénzt kapnak ezért.

Szeretnénk, ha a főpolgármester erre válaszolna és nem mellébeszélne a kérdésben!

Forrás: https://www.facebook.com/fideszbudapest/posts/170750491290899

Címkék: Budapest 

Tarlós akkora pofont adott Karácsonynak és haverjainak, hogy a fal adta a másik

Matt 3 lépésben

Tarlós akkora pofont adott Karácsonynak és haverjainak, hogy a fal adta a másik

A Karácsony Gergely vezette budapesti szivárványkoalíció kitalálta, hogy milyen jó dolog lesz, ha indítanak egy hangzatos korrupciógyanús ügyek átvilágítására szolgáló vizsgálóbizottságot, majd a választásokig azt nem függesztik fel, érdemi munka és feljelentések nélkül megtartják ezt a "szervet" egy vádaskodó, hangulatkeltő hazugságfészeknek, amivel lehet majd hergelni a megtévesztett szavazóikat, mondván, hogy Tarlós meg a Fidesz loptak. Az elv nagyjából ugyanaz, mint a "hetescikkelyes" eljárás, amit megnyitottak, és nem nagyon akarják lezárni, mivel a céljuk nem is az, hogy kiderüljön az igazság, a valódi céljuk a közvélemény manipulálása.

A dolog úgy fest, hogy emberükre találtak, mert Tarlós úr mérnökember, ő hitbeli kérdésekben nem vitatkozik. Tarlós a hír hallatán önmaga ellen tett feljelentést a rendőrségen, ezzel rövidre is zárta az ügyet. Pár napja pedig megjelent a hír (nem is akárhol, hanem a "függetlenobjektív" Népszava írta meg), hogy "Hivatalos: visszadobta Tarlós feljelentését a rendőrség, nem nyomoznak a fővárosi beruházások után. A jelek szerint nem talált korrupcióra utaló nyomokat a Nemzeti Nyomozó Iroda a nagy budapesti beruházásoknál."

Ezzel Karácsonyék ismét lyukra futottak, nincs korrupció, a bizottságot fel is lehet számolni. Ha mégsem teszik, akkor sem lesz már akkora súlya az onnan kikiabált rágalmaknak, mert most már hivatalosan is megállapította a rendőrség, hogy ott bizony nem volt korrupció.

Forrás: https://nepszava.hu/3090138_hivatalos-visszadobta-tarlos-feljelenteset-a-rendorseg-nem-nyomoznak-a-fovarosi-beruhazasok-utan

Címkék: Budapest 

Pikó a haverjainak pályázik, az önrészt Te (is) fizeted, kedves liberális szavazó!

Ez a kemény, nem a kád széle. Józsefváros lakóinak érdekei nem fontosak

Pikó a haverjainak pályázik, az önrészt Te (is) fizeted, kedves liberális szavazó!

Soros alapítványának és egy szlovák önkormányzatnak pályáztak 90 millió forint uniós pénzt Pikóék, a 24 milliós önrészt Józsefváros lakói fizetik.

A helyiek fizetik az önrészt a Soros-alapítványoknak

A képviselő-testület mellőzésével, egy személyben döntött Pikó András baloldali polgármester arról, hogy a józsefvárosi önkormányzat uniós pályázatot nyújt be Soros-alapítványokkal karöltve, ráadásul a józsefvárosi adófizetők pénzéből még önrészt is vállalt. A helyi Fidesz frakcióvezetője elmondta: a józsefvárosi emberek helyett saját politikai szövetségeseik érdekében hozzák meg a döntéseket a baloldali városvezetők.

Noha a Pikó András vezette önkormányzat 267 000 eurót nyert uniós pályázaton, mindehhez a józsefvárosi önkormányzatnak anyagilag is hozzá kell járulnia. A polgármesteri döntést tartalmazó dokumentumból kiderül: a Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány mellett bekerült a pályázatba egy szlovákiai önkormányzat is. Tehát az elnyert közel kilencvenmillió forinton az említett három partner osztozik a deszegregációs program megvalósítására, miközben az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy a jövő évi és az azt követő józsefvárosi költségvetésben biztosítja a program önrészét, közel 24 millió forintot az adófizetők pénzéből. Pikó András önhatalmúlag, a koronavírus-járvány alatt döntött a pályázat benyújtásáról.

Vörös Tamás, a helyi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunknak leszögezte: a Pikó András vezette kerületi baloldal a tavalyi választások óta semmilyen eredményt nem tud felmutatni.

– Egyetlen fejlesztést sem indított el Pikó András Józsefvárosban, viszont a korábban elkezdődött programokat leállíttatta.

A helyi baloldali pártok elhibázott és ideológia által vezérelt politikája miatt Józsefváros közterületei­nek állapota tragikus, a kerület a legrosszabb korszakát idézi – sorolta a kerület viszontagságait a helyi Fidesz frakcióvezetője: Vörös rámutatott: úgy tűnik, az itt élő emberek biztonságérzete sem fontos Pikó Andrásnak, aki

Józsefváros fejlesztése és a rend fenntartása helyett a kerületi lakókra próbálja ráerőszakolni a balliberális elméleteket.

– Ráadásul a helyi baloldal ezt a propagandatevékenységét közpénzből folytatja, sőt újabban már az európai uniós támogatásokat is erre a célra fordítja, ahelyett, hogy a városrészt fejlesztené. A józsefvárosi emberek helyett saját politikai szövetségeseik érdekében hozzák meg a döntéseket a baloldali városvezetők.

Félő, hogy az uniós támogatásokat sem a kerületi óvodásokra, hanem a Soros György által támogatott szervezetekre költi el Pikó András

– mutatott rá Vörös Tamás.
Lapunk megírta: óvodafejlesztésnek álcázzák a Soros által támogatott alapítványoknak szerzett forrásokat Józsefvárosban. Erőss Gábor párbeszédes alpolgármester a közösségi oldalán jelentette be: uniós pályázatot nyertek az óvodák fejlesztésére. A hirdetményből kiderül, nem az önkormányzat által fenntartott óvodákhoz érkezik a forrás, hanem a magyar származású pénzember által támogatott két alapítványhoz.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-helyiek-fizetik-az-onreszt-a-soros-alapitvanyoknak-8572335/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

A lakók egyharmada meghalt a koronavírus miatt a fővárosi fenntartású Rózsa úti idősotthonban (videóval)

A lakók egyharmada meghalt a koronavírus miatt a fővárosi fenntartású Rózsa úti idősotthonban (videóval)

🎥 Videó: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nem-tortent-erdemi-intezkedes-a-fovaros-reszerol-az-idosotthonokban-2507101

A lakók 30 százaléka meghalt a koronavírus miatt a Rózsa utcai idősotthonban - erről beszélt a Hír TV-nek exkluzív interjút adó ott dolgozó munkatárs. A fővárosi fenntartású intézmény alkalmazottja elmondta: volt, hogy karanténban lévő, vagy végzettség nélküli ápolókat dolgoztattak.

Összesen a nagyjából száz lakóból 32-34-en haltak meg a Rózsa úti idősotthonban, miután koronavírussal fertőződtek - erről beszélt az intézmény egyik dolgozója a Hír TV-nek

Elmondta azt is: olyan is volt, hogy fertőzött, karanténban lévő embereket hívtak be dolgozni az idősotthonba, arra hivatkozva, hogy úgyis betegeket kell ellátni. Volt, hogy végzettség nélküli ápolókat alkalmaztak.

A dolgozó megerősítette: a járványhelyzet alatt a főváros baloldali vezetéséből senki nem látogatta meg az intézményt, Karácsony Gerely főpolgármester sem.

Magyarország Kormánya: Ideje lenne valakiket felelősségre vonni! Az emberek igazságérzetét nagyon sérti az, amikor ilyen egyértelmű bűncselekmények történnek, és senki ellen nem folyik eljárás!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200824-rozsa-uti-idosotthon-koronavirus.html

Címkék: Budapest 

Elkészült a budai Széllkapu park a Millenárisnál! (fotókkal!)

Ez sem Karácsony Gergely érdeme. A projektet Tarlós 2013-ban indította

Elkészült a budai Széllkapu park a Millenárisnál! (fotókkal!)

A kormány 2013-ban döntött, hogy az elhanyagolt 2,5 hektáros telket revitalizálja és befejezi a Millenáris projektet. A bontás 2014-ben, az építkezési kivitelezés 2017 nyarán kezdődött meg, az első ütem 2019. szeptemberében készült el.
Az új fővárosi zöldfelületen összesen 355 fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat és kialakítottak egy új, 500 férőhelyes mélygarázst is.

Galéria: https://bit.ly/2FAvTO4

Panorámaliftekkel felszerelt függőkerttel nyílik meg a budai Széllkapu beruházás csütörtökön, az új fővárosi zöldfelületen összesen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat és kialakítottak egy új, 500 férőhelyes mélygarázst is – hangzott el a Millenáris Nonprofit Kft. sajtóeseményén.

A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17.000 négyzetméter zöldfelülettel. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot – közölte Czérna Zoltán, a Parktech Kft. ügyvezetője a helyszínen.

A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egyidőben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, amelyek tetejére napelemekel helyeztek. Így tágas, agóra-szerű találkozóhely jött létre. A a megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolószámát - emlékeztetett Könözsi Szilvia, a TSPC Kft. építész tervezője.

A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak designbeton lapokból törnek elő, melyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak – olvasható a szervezők közleményében.

A kormány 2013-ban döntött, hogy az elhanyagolt 2,5 hektáros telket revitalizálja és befejezi a Millenáris projektet. A bontás 2014-ben, az építkezési kivitelezés 2017 nyarán kezdődött meg, az első ütem 2019. szeptemberében készült el.

A projekt története:
A Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hozta létre 2013. augusztus 1-én azzal a céllal, hogy a kormány 1136/2013. (III.19.) határozatában megfogalmazott feladatokat végrehajtsa.
Ennek értelmében a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. felügyelte és bonyolította le a Budapest II. kerület, Margit körút 85-87. szám alatt nyilvántartott ingatlanon szükséges bontási munkálatokat, valamint koordinálta a Margit körút – Kis Rókus utca – Fény utca – Mammut II. bevásárlóközpont által határolt tömb rehabilitációját. Részletek: http://szellkapu.hu/

Fotók: https://bit.ly/2FAvTO4
Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20200820_elkeszult_a_szellkapu
http://szellkapu.hu/

Címkék: Budapest  Fejlődés