Címke: Baloldali rombolás

Fontold meg jól, hogy kire szavazol

Márki-Zay: "Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében”

Fontold meg jól, hogy kire szavazol

A téma bővebben itt van kifejtve: https://mandiner.hu/cikk/20220121_belfold_marki_zay_peter_baloldal_korhaz_egeszsegugy_ellatas

Nézd meg ezt a videót - a baloldal ezt mind BEZÁRNÁ, az orvosokat, az ápolókat, többi dolgozót meg KIRÚGNÁK! Az egészségügyi dolgozóknak nem lenne nem hogy magas, de még alacsony bérük sem! Semmilyen bérük nem lenne, bennünket meg a halálba küldene a baloldal!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888

Még egy videó: Nyilatkozatok, melyeket ma már letagad a baloldal. Nézd meg, add tovább!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/976130949992185

Tegyél te is azért, hogy a múlt ne térhessen vissza!
A megosztás gomb egy remek fegyver ellenük!

Márki-Zay járványban, gazdasági nehézségek közepette PÉNZT KÖVETEL a kórháztól! Van ennél lejjebb?
https://szamokadatok.hu/Post/4705/Marki-Zay_jarvanyban_gazdasagi_nehezsegek_kozepette_PENZT_KOVETEL_a_korhaztol

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy 

A baloldal üzletet csinálna a szolidáris és egyenlő egészségügyből

A szegény nem kapna megfelelő ellátást, a gazdag meg többet fizetne

A baloldal üzletet csinálna a szolidáris és egyenlő egészségügyből

Mindenkire egységesen 7%-os egészségbiztosítási járulék vonatkozik, ami azt jelenti, hogy egy bruttó 200.000-es minimálbérből élő segédmunkás 14.000 forinttal járul hozzá minden hónapban az egészségügy működéséhez, míg egy bruttó 1.000.000 forintot kereső projektvezető 70.000 forinttal.

Ez a különbség kettejük között.

A hasonlóság azonban az, hogy mivel ugyanolyan emberek, ezért ugyanolyan ellátást kapnak a kórházban, ugyanúgy megkapják az oltást, ugyanúgy elmehetnek a háziorvoshoz, fogorvoshoz, bármilyen szakorvoshoz. A várólistán egyikük sincs előnyben a másikkal szemben. Gyermekeik ugyanazt a szolgáltatást kapják a gyerekorvosnál. Ha nyugdíjba mennek, ugyanolyan ellátásban részesülnek nyugdíjuk mértékétől függetlenül.

A magyar egészségügy egyenlően kezeli a pácienseit, mindenki ugyanazt a szolgáltatást kapja. Mindeközben a jobban keresők többel járulnak hozzá a működéshez, a kevesebbet keresők kevesebbel, ezért a magyar egészségügy szolidáris is egyben. Ha valaki kevesebb járulékot fizet be, mint amennyibe a kezelése kerül, a különbözetről nem kapja meg a számlát.

Márki-Zay Péter üzletet csinálna az egészségügyből pont úgy, mint az elvtársai és a főnöke, Gyurcsány Ferenc. Ez magyarul azt jelenti, hogy a piaci alapú működés miatt a gazdagabbak előnyben lennének a szegényebbekkel szemben, tehát az egészségügy elvesztené egyenlő és szolidáris jellegét. A gazdagabbaknak fűszoknyás lányok mojitót szolgálhatnának fel MZP szerint. Na de mi történne a szegényebbekkel?

A baloldal úton-útfélen hangoztatja a szolidaritást, azonban már terveiben is megbukik szolidárisnak lenni. Valójában azért, mert ők már nem is baloldaliak, hanem globalisták. Csak azokkal lennének szolidárisak, akik nemzeti és klasszikus európai értékek nélküli világot képzelnek el, azaz az identitásvesztett liberálisokkal és a szociális ellátórendszert kihasználni vágyó jöttmentekkel.

Forrás:
https://888.hu/kinyilott-a-pitypang/a-kapitany-celja-tovabbra-is-a-valasztok-felrevezetese-4346213/
https://www.facebook.com/wintermantel.zsolt/posts/479479123557515

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy 

Bravó Petya!

Feri büszke lehet rád! Egy 20%-os pártot számoltál fel!

Bravó Petya!

Friss hír: Kilépett a Jobbikból a párt debreceni alelnöke
https://www.dehir.hu/debrecen/kilepett-a-jobbikbol-a-part-debreceni-alelnoke/2022/01/18/

Jobbik? LMP? MSZP? Párbeszéd? Momentum? Vajon melyik érné el ezek közül a parlamenti küszöböt, ha önállóan indulnának? Az egész összeborulás csak arra jó, hogy a közismert és jelenleg is a Parlamentben lévő megélhetési politikusaik megint beülhessenek a Parlamentbe 4 évre, mert vagy a tutibiztos körzetekben indulnak, vagy listáról kerülnek majd be.

Ezen pártok egyéb tagjai jobban tennék, ha elgondolkoznának azon, hogy betöltik-e továbbra is a biodíszlet szerepét vagy sem.

Magyarországon továbbra is két politikai erő van: Az egyik Orbán Viktor és a mögötte álló Fidesz-KDNP pártszövetség, a másik pedig a lopott villában lakó oligarcha és a pártja. A többiek csak a Szemlőhegyi szappanopera statisztái.

ADD TOVÁBB.

Címkék: Baloldali rombolás  Jobbik 

Márki-Zay járványban, gazdasági nehézségek közepette PÉNZT KÖVETEL a kórháztól!

Van ennél lejjebb?

Márki-Zay járványban, gazdasági nehézségek közepette PÉNZT KÖVETEL a kórháztól!

Értik, ugye? Nem támogatja, hanem SARCOLJA a KÓRHÁZAT!

A baloldal ellenzékben is képes fosztogatni az egészségügyet. Nem meglepő, hiszen ők közölték, hogy az egészségügy az nekik üzlet. Ezek a nyilatkozatok, és még sok minden más a Számok baloldali politikusok (ma már általuk tagadott) nyilatkozatait bemutató videójában is szerepel. https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/976130949992185
Orbán pedig egy ellenzéki városban és fejleszti, bővíti a kórházat! Még több egészségügyi fejlesztés: (videó) https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
Fontold meg, hogy kit támogatsz!

A hódmezővásárhelyi kórház bővítése folyamatban van, a több mint kétmilliárd forintból megvalósuló fejlesztéssel új gyermek- és belgyógyászati osztályt alakítanak ki, és korszerű diagnosztikai eszközök érkeznek az intézménybe
https://vasarhelyihirek.hu/jelentos_fejlesztes_elott_a_vasarhelyi_korhaz

A baloldali miniszterelnök-jelölt által vezetett hódmezővásárhelyi önkormányzat ismét a kórháztól követel pénzt. A piaci alapon működő egészségügyet méltató Márki-Zay Péter korábban egy fórumon keményen beleszállt az intézménybe, mellyel egy időben perben is állt. Most a város harmincmilliós bérleti díjat számlázott a kórháznak.
Sok évre visszamenőleg követel 30 millió forintot a Márki-Zay Péter polgármester vezette önkormányzat a hódmezővásárhelyi kórháztól, az udvart alkotó parkoló, belső utak, járdák használata címén – tudta meg a Mandiner. A sarcként is felfogható követelmény annak fényében is vizsgálandó, hogy nemrég már vívott ilyen csatát az ellenzéki városvezető, miniszterelnök- és parlamenti képviselőjelölt az egészségcentrummal, 140 millió forintot követelve egy kórházfejlesztés miatt az utcán dolgozó daru egy éves területhasználatáért. Utóbbi sarcolási kísérlet már elbukott – e cikkben még visszatérünk az esetre –, ám a kórházudvar most bevezetett bérleti díjának botránya várhatóan még csak ezután kezd majd kibontakozni.

A 2014-2019 közötti évekre visszamenőleg, frissen kiállított számlák másolata a Mandiner birtokába került.
30 milliót kérnek járvány alatt a kórházudvarért

A múlt évtized elején a települési önkormányzati kézben lévő kórházak államiakká váltak, de több helyütt bizonyos arányban vegyes maradt a tulajdoni viszony. Így a hódmezővásárhelyi kórház (teljes nevén: Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont – Hódmezővásárhely-Makó) esetében a kórházépületek közötti mozaikos telekrészek maradtak önkormányzati tulajdonban. Lényegében ezt használná ki a kórháztól való pénzszerzésre a baloldali önkormányzat.

Nem csak parkolóterületre, látogatók, orvosok, ápolók, illetve betegekre és szülés előtt állók belső közlekedési útvonalaira vetnek ki sarcot Márki-Zayék, tudomásunk szerint a bérleti díjszedésbe bevont területhez tartozik az is, ahol a COVID-dal szembeni védőoltásra érkezőket segítő katonák sátra áll. Az eset azért is meglepő, mert soha korábban fel nem merült, hogy ezekért a kórházon belüli területekért az önkormányzat bérleti díjat szedjen az egészségügyi intézménytől.

Kriveczky György, a kórházi centrum jogi képviselője a Mandiner érdeklődésére a következőképpen vázolta a furcsa helyzetet:

„Miután a hódmezővásárhelyi kórház peres úton érvényesítette egy kölcsönszerződésből adódó több tízmilliós tartozáskövetelését, az önkormányzat bérleti díjak kiszámlázásával lépett fel. Sok olyan kórház van, amelynek vegyes a tulajdonviszonya. De melyik az a városi önkormányzat a vásárhelyin kívül, amely a helyi kórház közepén lévő telekrészekért, amin parkolnak és átjárnak a betegek, orvosok, piaci áron megállapított bérleti díjat kérne sok évre visszamenőleg, a covidjárvány közepén?
Ez az országszerte példátlan eljárás elvileg jogos, de inkorrekt és mélyen igazságtalan.”

A polgármester nekimegy a darunak
Márki-Zay Péternek volt már egy kétes hírű hadakozása a hódmezővásárhelyi kórházzal. A 2021 tavaszán kezdődött ügy fő motívuma: horribilis közterület-használati díjat kért az önkormányzat azért, hogy a kórház magasépítészeti felújításának a kivitelezője használni tudjon egy daru felvonulásához szükséges, rövid szakasznyi utcasávot. A járóbeteg-szakrendelő kétszintes bővítése egy részben európai uniós forrású, határokon átívelő kormányzati projekt egyik állomása. Eddig szűkös helyen működött a belgyógyászati és gyermekgyógyászati osztály, ám a fejlesztés révén méltóbb körülmények között és eszközparkkal folytathatják.

A polgármesteri hivatal tavaly márciusi közútkezelői hozzájárulási határozata szerint azonban több mint 136,3 (!) millió forintot akartak a kivitelezőtől annak fejében, hogy az építkezés teljes idejére, egy évre a kórházterülettel határos, egyirányú Hunyadi utca egyik sávját, járdáját és kerékpárútját rövid szakaszon igénybe vehesse.

A követelt összeggel azonban veszélybe került a projekt hódmezővásárhelyi szakrendelő-fejlesztéssel kapcsolatos részének 1,4 milliárdos beruházása.
A kivitelező ugyanis ezt nem tudta volna kifizetni, márpedig akadálytalan toronydaru-munkálatok nélkül nem lehetséges a ráépítés. Ráadásul az építőipari árak is az egekbe szöktek közben.

A helyi Fidesz-szervezet akkor közleményben szólította fel a polgármestert: ha már nem segíti a várost, ne is akadályozza a kórház fejlesztését, mondjon le a hatalmas sarcról. Lázár János – aki 2002 és 2012 között volt a megyei jogú város polgármestere, 2002-től pedig az érintett választókerület egyéni parlamenti képviselője – ugyancsak megszólalt. Büntetőadónak nevezte a csaknem 140 millió forint követelményt, hozzátéve: „Aki most a frontvonalon harcolóktól elvesz, nem pedig ad, az olyan, mintha hátba lőné a sajátjait. Elhiszem, hogy egy miniszterelnök-jelölti kampány sokba kerül, de ne a város betegeinek kelljen állniuk a cechet. El a kezekkel a kórházaktól, el a kezekkel az egészségügyben dolgozóktól!”

Kallai Árpád főigazgató megdöbbentő és arcátlan követelésnek nevezte a kiszabott területhasználati díjat, majd világossá tette: „Ez a sarc az építkezés tíz százalékát teszi ki, így ellehetetleníti, kettétöri a fejlesztést. Ez kigazdálkodhatatlan a kórház költségvetéséből, és nem áll rendelkezésre a projekt büdzséjében sem. Csak egy példa: 140 millió forint az intézmény éves gyógyszerköltségkerete.”

Márki-Zay Péter amíg lehetett, nem hátrált meg: egy 2004-es rendeletre hivatkozott lapunknak nyilatkozva, állítva, hogy fillérre az abban rögzített paraméterek szerint állapították meg a 136,3 milliós összeget. A városvezető szerint „az uniós pályázati forrás bőven lehetőséget biztosít arra, hogy a városnak törvényesen leszakadjon néhány millió, ami rá is férne Hódmezővásárhelyre”.

A kormány buktatta el a sarcolást
A kivitelező visszavonta eredeti kérelmét, leszűkítette az igénybe veendő külső felvonulási területet, s a munkát lelassítva és elaprózva folytatta. Menetközben a kórház kérelmezte, hogy kormányzatilag kiemelt beruházás legyen ez a hódmezővásárhelyi fejlesztési projekt. Ennek eredményeként nyár végére megszületett az a kormányhatározat, ami által a projekt fenyegetettsége megszűnt.

A kiemelt beruházási státus meggátolta Márki-Zayékat abban, hogy a daru helyhasználatáért pénzt kérjenek.
Ilyen jellegű követeléssel az önkormányzat többé nem élhetett.

Azóta ismét az eredeti ütemben halad az építkezés. A két új szint már fölkerült az adott kórházépületre, a nyílászárókat, gépészeti elemeket is helyükre illesztették. Ha azonban a kormányzat nem hozta volna meg az áthidaló döntését, a vásárhelyi lakosok, illetve a térségben élők egészségügyi ellátását szolgáló fejlesztés elbukik vagy nagy késedelmet szenved Márki-Zayék akciója miatt.

Pert vesztett a halálkampány miatt
Ugyancsak emlékezetes volt a hódmezővásárhelyi polgármesternek a helyi kórházzal kapcsolatos halálkampánya. Márki-Zay egy székkutasi kampányfórumon, Kiss Attila jobbikos képviselőjelöltnek korteskedve 2018 márciusában, az országgyűlési választás kampányában szavakban is durván nekiment saját városa kórházának. Ezt mondta, nem sokkal időközi győztes polgármesteri választása után:

„Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják!
A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon három nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy negyvenkét éves nő, egy kisbaba tavaly három napos korában”.

A kórház főigazgatója, Kallai Árpád minderre azonnal úgy reagált: a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény 570 dolgozójának becsületét.

A jobbikos parlamentiképviselő-jelöltet a fideszes Lázár János megverte a választáson, az őt támogató Márki-Zay pedig a vásárhelyi kórházat sértegető kijelentéseiért pert kapott a nyakába. Pontosabban: személyiségi jogi pert indított a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Márky-Zayval szemben a kórház jó hírnevének megsértése miatt. A pert első-, másod- és harmadfokon is – törvényszék, ítélőtábla, Kúria – megnyerte a az egészségügyi intézmény. Az első és másodfokú bíróság egyöntetűen megállapította, hogy

MZP megsértette a kórház jó hírnevét, személyiségi jogait, mivel valótlanságokat állított.
A bírák kiemelték: egy kórházról volt szó, s hogy ennek kapcsán voltak alkalmasak ezek a kijelentések az egészségügyi ellátásba vetett bizalom megingatására. Mindezért 800 ezer forintos sérelemdíjat is kiróttak a polgármesterre. A Kúria ítélete abban különbözött az előzőktől, hogy szerinte a bevezető kijelentés – aki bemegy a vásárhelyi kórházba, az életét kockáztatja –, belefér a szabad véleménynyilvánításba. Viszont azt helyben hagyta a Kúria, hogy a polgármester a konkrét, valótlan állításokkal megsértette az intézmény személyiségi jogait; az említett sérelemdíj kirovása is megmaradt. Az alperes Márki-Zay – csak azután, hogy végrehajtás indult meg vele szemben – a 800 ezres összeget a perköltséggel együtt kifizette.

Lánya a kórházban gyakornokoskodhatott
A történetnek még nincs vége. Ugyanis hódmezővásárhelyiektől úgy értesültünk, hogy a kórházat keményen támadó polgármester szegedi orvostanhallgató lánya a kérdéses időszakban és még utána is több ízben választotta szakmai gyakorlatai színhelyéül a szegedi egyetemmel szorosan együttműködő hódmezővásárhelyi kórházat. Feltehetően azért, mert megfelelő színvonalú szakmai tudásra akart szert tenni, ami persze szöges ellentétben áll édesapja jobbikos fórumon elővezetett kíméletlen, kórházzal szembeni halálkampányával.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20220118_rendszeresen_tamadja_varosa_korhazat_marki_zay

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy 

Kormányoznának, de még hazudni sem tudnak egységesen

Dübörög az élelmiszerárstop körüli hergelő és hazug balliberális kampány

Kormányoznának, de még hazudni sem tudnak egységesen

A DK szerint 30%kal drágult a hús ára, és erről persze személyesen Orbán Viktor tehet. Erre külön reagáltunk, íme a cikkünk. https://bit.ly/33qnNnq
Jakab szerint nem drágult (bár előtte egy évig azzal házalt, hogy drágult). Jakab 4. lett azon a választáson, ahol a Fidesz el sem indult, és még az asszony is kirakta, érthető a frusztráció. Jakab pont azokkal a termékekkel hergelt előtte, aminek az árát a Fidesz csökkentette. https://bit.ly/33n7rw7
Az MSZP szerint mégis drágult, mind éhen halunk! Olyan képeket is megosztottak, ahol egy ember egy üres tányér előtt ül.
https://bit.ly/3Acr0Dk
Közben 2010 előtt 5%-kal emelték az áfát, Orbán meg 22%-kal csökkentette az alapvető élelmiszerek áfáját. Most az ÁFA csökkentését követelik, holott az már évek óta csökkentve van, és mellé mi fizetjük Európa legalacsonyabb személyi jövedelemadóját
https://bit.ly/3qLn6OJ
Egyben egységesek: “csirkefarhátoznak”, miközben 6 élelmiszer ára lesz alacsonyabb! Kristályukor, búzafinomliszt, étolaj, sertés comb, csirkemell 2,8%-os tej. Lehet, hogy a baloldali dúsgazdag politikusoknak ez nem segítség, de nekünk igen. Ez is, és a többi kormányzati intézkedés is.
https://bit.ly/3FEMVDY

Gyereket nevelő szülőként érint bennünket az adóvisszatérítés, az otthonfelújítási támogatás, az olcsó rezsi, a családi adókedvezmény, az ingyenes tankönyv, az ingyenes óvodai étkezés, és még sok minden más is!

A vicc az egészben az, hogy maga a "kapitányuk" mondta korábban, hogy az ÁFA csökkentését benyelik a kereskedők, erről mi is írtunk. https://bit.ly/3tCT8hG
MZP nyilatkozata ebben a videóban lesz 4 perc 23 másodperctől: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/976130949992185

A számok meg azt mutatják, hogy az árak ellenére 14 százalékkal többet költöttünk. Ezek szerint nem okoz problémát az, ha pár forinttal drágul a "farhát", vagy bármi más. https://szamokadatok.hu/Post/4658/Botrany_Rezsim_NER_4_millio_ehezo

Ennek a kormányzati intézkedésnek nem is a 6 termék árának a csökkentése a lényeg, ez inkább egy ÜZENET mindenkinek: senki se próbáljon meg extra profitra szert tenni másokat megkárosítva, mert a kormány be fog avatkozni, ha kell. Ezt tették az üzemanyagok árával is, ezt tették most pár élelmiszer árával is, és ezt fogják tenni a jövőben minden olyan esetben, amikor valakik az indokoltnál nagyobb mértékben emelik az árakat. Ezt nem akarják megérteni egyesek!

Több Fidesz-KDNP
Kevesebb balliberális, tolvaj baloldal!

Miért támogatjuk még a Fideszt? Ezért!
https://bit.ly/3o6J5wP
https://bit.ly/3BQ34Vj
https://bit.ly/3FEJvS0
https://bit.ly/3GZwmVm
https://bit.ly/3GxEjjS
https://bit.ly/3Kiuh8q
https://bit.ly/3KgfSK8
https://bit.ly/3A5sZZK
https://bit.ly/33onGZI
https://bit.ly/3frqSpM
https://bit.ly/33JBfTt

ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce 

Brutális adóemelésre készül a baloldal!

Te fizetni fogsz, hogy más ne dolgozzon!

1 percben mutatjuk meg, mire készül az ellenzék. "Fájni fog" mindenkinek: annak is, akitől elvesznek, meg annak is, akinek nem adják oda.
Ismerjük már a baloldal politikáját, azaz "fizessenek a gazdagok" elvet, ahol mindenki gazdagnak számít, aki nem segélyekből él. A jelenlegi 15 százalékos jövedelemadót megemelik 42 százalékra, mint régen, a szuperbruttónak csúfolt sarccal. Érteni kell, hogy a "gazdagok" most is többet fizetnek, hiszen a 200 ezer forintos bérnek 30 ezer forint a jövedelemadója, míg az 500 ezer forintos bér után 75 ezer adót kell fizetni, a százalékos mérték azonban egyforma, azaz 15 százalék. A baloldal elvenné a pénzt azoktól, akik dolgoznak, és egy részét odaadná azoknak, akik nem akarnak dolgozni, a nagyobb részét pedig simán lenyúlnák!

ADD TOVÁBB!

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Videók 

Gondolkozz! Még van idő!

Ha nem szeretnéd, hogy a leendő kormány azért BÜNTESSEN, mert szegény vagy, vagy gazdag vagy, támogasd a Fideszt!

Gondolkozz! Még van idő!

Orbán Viktor nem turkál a zsebedben, mindenkinek biztosítja az olcsó rezsit, mindenki azonos mértékű adót fizet, a támogatások összege is azonos mértékű! Ezzel szemben a baloldal minden társadalmi réteg esetében megtalálná az okot, hogy miért fizessenek TÖBBET az emberek.

A "gazdagok" most is többet fizetnek, hiszen ha pl. a személyi jövedelemadót nézzük, akkor egy orvos (aki a baloldali kormány idejében átlagbér alatt keresett, most meg az átlagbér sokszorosát kapja) a másfélmilliós fizetéséből 225 000 Ft adót fizet, míg egy szociális dolgozó (akinek a bére 2010 óta háromszorosára nőtt) a 370 ezer forintos fizetéséből csupán 55 500 Forintot.

A baloldal politikája társadalmi ellentéteket, adóelkerülést, áramlopást és elszegényedést eredményezne! Maradjon Magyarország igazságos és mindenki számára biztonságos ország!

Az nem megoldás és nem rezsicsökkentés, ha a kormány MEGEMELI sokszorosára a rezsi árát és közli veled, hogy hőszigetelj! Akinek nincs hőszigetelve az otthona, az nem azért van, mert nem szeretné, hanem azért, mert még nincs rá PÉNZE! A baloldal a szegényeket sarcolná meg a legjobban! Azt is tudjuk, hogy évtizedek óta politikájuk a "Fizessenek a gazdagok". Ez nem 10 éve, nem is 5 éve hangzott el, hanem folyamatosan ezt hangoztatják. Íme egy példa (videóval)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/686019302081248

Hajrá Fidesz-KDNP!

Címkék: Baloldali rombolás  Megélhetés 

57 000 000 forinttal lettek szegényebbek a tatabányaiak az alkalmatlan polgármesterük miatt

Gyurcsányék embere szolidaritásról beszélt, majd kirúgott 24 embert, szabálytalanul!

57 000 000 forinttal lettek szegényebbek a tatabányaiak az alkalmatlan polgármesterük miatt

A haver jegyzőnek persze jutott egy kis lóvé, 1,5 hónap munka után milliós jutalmat kapott.

- A történet első része: tisztogatás Tatabányán
https://szamokadatok.hu/Post/2655/Tatabanya_szabad_varos
- A történet második része: Beperelték a moslékkoalíciót Tatabányán!
https://szamokadatok.hu/Post/2970/Bepereltek_a_moslekkoaliciot_Tatabanyan

Első fokon pert nyertek Tatabányán az elbocsátott dolgozók
HA JOGERŐS LESZ AZ ÍTÉLET, AKKOR 57 MILLIÓ FORINT KÁRTÉRÍTÉST KELL KIFIZETNI A TÖRVÉNYTELEN FELMONDÁSOK MIATT

Pert nyertek a városháza ellen a méltatlanul elküldött hivatali munkatársak – erről számolt be Facebook-bejegyzésében Schmidt Csaba, a tatabányai Fidesz–KDNP-képviselőcsoport frakcióvezetője. A kormánypárti politikus felidézte, hogy pontosan egy éve, néhány nappal azután, hogy Szücsné Posztovics Ilona baloldali polgármester meghirdette a „szolidaritás évét”, Tatabánya történetében eddig példátlan leszámolást vitt véghez a polgármesteri hivatalban.

Mint kifejtette: méltatlan és megalázó módon bocsátottak el a jegyzővel 24 köztisztviselőt, akik közül a többség 10-15 éve dolgozott a tatabányai emberekért.

– A polgármester elküldött többek között egy hatgyermekes édesanyát, egy édesanyát és édesapát, akik egyedül nevelték három-három gyermeküket, és akiknek a munkájára nem lehetett panasz. Elbocsátásukat akkor a kormányzati elvonásokkal próbálta indokolni a polgármester, igaz, később több interjúban elmondta, hogy azoktól vált meg – élükön Fekete Miklós korábbi MSZP-s alpolgármesterrel –, akikkel egyszerűen nem akart együtt dolgozni. A hivatalnokokat egy határozat szerint még az üres állásokra sem lehetett újra felvenni – emlékeztetett a fideszes politikus. Schmidt Csaba kifejtette: mindezen bicskanyitogató tények ismeretében ajánlotta fel segítségét a sokszorosan megalázott volt kollégáknak.

– Az elküldött dolgozók közül a bátrabbak, kettő általam ajánlott városon kívüli ügyvéd segítségével perre mentek az igazságtalan és szabálytalan elbocsátásukért. Most első fokon a Győri Bíróság kimondta, hogy az elbocsátások szabálytalanok voltak, és a tíz munkatársnak 8 és 15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg. Az ítélet még nem jogerős, de a kártérítésként megítélt összesen 57 millió forint erős üzenet a polgármesternek és a jegyzőnek, hogy nem beszélni kellene a szakértelemről és az emberségről, hanem inkább a mindennapokban kellene ezeket gyakorolni! – hangsúlyozta Schmidt Csaba, aki köszönetét fejezte ki a tíz bátor köztisztviselőnek, akik az elküldésüket követő fegyelmiindítások, fenyegetések közepette is bátrak maradtak, és megmutatták, hogy a tatabányai emberekkel nem lehet következmények nélkül így bánni.

Információink szerint a hivatal még nem nyújtott be fellebbezést az ügyekben, de a jogi képviselők arra számítanak, hogy ez meg fog történni. Biztosak azonban abban, hogy ha az ügy folytatódik, akkor a másodfokú bíróság is az elküldött dolgozóknak ad majd igazat, mert az elbocsátásoknál számos komoly hibát vétettek.

Közben Tatabánya a felsorolt projektek által közel 63 milliárd forintért lett "kivéreztetve" A nagyságrend megértéséhez tegyük hozzá, hogy a város 2021-es éves költségvetése 26,6 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/4579/Igy_lett_kivereztetve_Tatabanya

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/01/elso-fokon-pert-nyertek-tatabanyan-az-elbocsatott-dolgozok

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

25 éve történt a nyugdíj einstand!

Nem a Fidesz "nyúlta le", hanem a baloldal privatizálta a nyugdíjkassza egy részét a haveri köröknek!

25 éve történt a nyugdíj einstand!

A kamuvideós, külföldi érdekeket kiszolgáló hazug baloldal időközönként ismétli azt a mantrát, miszerint "a Zorbán lenyúlta a magánnyugdíjakat", ezért mi most ismét cáfoljuk a hazugságokat. Lássuk hát a valóságot! De nem csak úgy, bekiabálva, hanem tényszerűen, dátumokkal, százalékokkal, összegekkel, linkekkel, stb.

Cikkünk 3 részből áll: rövid összefoglaló az elején, részletesebben a magánnyugdíjrendszer megreformálásáról, illetve a nyugdíjrendszer fejlesztéséről az elmúlt 10 évben., plusz egy másik cikk, más ember tollából a végén.

Előszóként nézzük meg, hogy mit tett a Fidesz! Ebben az írásban benne van az elmúlt 12 év összes emelése és juttatása, plusz egy jelen évre vonatkozó konkrét példa is.
https://szamokadatok.hu/Post/4462/Tudtad

1. Tények röviden.
- 1997-es döntés alapján 1998-tól KÖTELEZŐ volt a magánnyugdíjpénztárba való belépés mert az olyan “demokratikus”
- 2010-ben VÁLASZTHATÓ lett a rendszer. Az emberek 97 százaléka az állami nyugdíj mellett döntött! Mindenki nyilatkozhatott, aki maradni szeretett volna a tőzsdecápák markában. Magánnyugdíjpénztári számlát amúgy azóta is lehet nyitni, bárki megteheti.
👉Összegezve tehát a baloldal volt az, akik az emberek többségének akarata ellenére KÖTELEZŐ jelleggel ráerőltették a magyarokra a magánnyugdíjpénztári rendszert, a Fidesz volt az, akik választhatóvá tették azt. Így tehát elzavarni nem a Fideszt kell, hanem a rablóprivatizáló, kamuvideós, hazug és magyarellenes balliberális politikusokat.

2. Hogyan fejlődött a nyugdíjrendszer az elmúlt 10 évben? Tények kifejtve.

A Nézőpont Intézet a nyugdíjasokról is szót ejtett:
„A nyugdíjak vásárlóértékét nemcsak megőrizték, de 10 százalékkal növelték is, az öregség után járó társadalmi juttatások egy főre jutó értéke vásárlóerő-egység alapján 2010-ben 1529,3, 2018-ban 1766,5 volt. A gazdasági intézkedések sorában szimbolikus jelentőségű, hogy a Kormány 2021-től fokozatosan visszaállítja a 2009 tavaszán kivezetett 13. havi nyugdíjat.”

Kiegészítésképpen:
A 2010-es 97259 forintos átlagnyugdíj 2019-re 142114 forintra (1) emelkedett (46,1%), míg az infláció 27%-os volt ugyanezen időszakban (2), így az átlagnyugdíj emelkedése 19%-kal meghaladta az inflációt.

A 13. havi nyugdíjat a balliberálisok vették el (3) és közben van pofájuk folyamatosan kritizálni a nyugdíjrendszert. 2009. július 1-től a Bajnai-kormány törölte el a 13. havi nyugdíjat, és szüntette meg a tiszta svájci indexálást, amely fele-fele arányban veszi figyelembe az inflációt valamint várható nettó keresetnövekedést is. Még ők vezették be cserébe az akkor gazdaságilag elképzelhetetlen nyugdíjprémiumot, ugyanis abban az időben a GDP növekedés nem érte el a 3,5%-ot, ami a nyugdíjprémium alapfeltétele. Nesze semmi, fogd meg jól! Továbbá ők szüntették meg a svájci indexálást (3), azaz vezették be azt a szabályt, hogy ha a GDP növekedése 3% alatt marad, akkor csak az infláció mértékével nő a nyugdíj, 3-4% között 80-20 arányban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 4-5% között 60-40%-ban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 5%-tól pedig a klasszikus svájci indexálás szerinti 50-50%-ban.

2012-től csak az inflációhoz kötik a nyugdíjak emelését.
A balliberálisok persze visítanak a nyugdíjak miatt (4). Vizsgáljuk meg a visításuk jogosságát! 2009-ben eltörölték a 13. havi nyugdíjat, ezért visíthattak volna, de nem visítottak, mert ezt a Bajnai intézte. 2010-ben, 2011-ben a GDP nem nőtt 3,5% fölé (5), tehát mindenképpen inflációval nőtt a nyugdíj: nincs különbség, Bajnai-fél nyugdíjrendszer élt.

A 2012-től bevezetett új nyugdíjrendszer szerint is, valamint a Bajnai-féle verzió szerint is 2012-ben, 2013-ban csak az inflációval nőttek volna a nyugdíjak, ugyanis 3% alatti mértékben nőtt a GDP. 2014-ben a GDP 4,2%-kal emelkedett, az infláció -0,2% volt, átlagkereset pedig 3%-ot nőtt, 2015-ben 3,8%-os GDP növekedés mellett az infláció -0,1%-ot tett ki, a nettó átlagkereset növekedése pedig 4,3%-ot ért el. A matek szerint a nyugdíjaknak nem kellett volna emelkednie ezekben az években, azonban 2014-ben 2,4%-kal (6), 2015-ben pedig 1,8%-kal emelkedtek (7). 2016-ban a GDP növekedése nem érte el az 3%-ot, nincs vita a nyugdíjemeléssel kapcsolatban.

2017-től azonban már jobban jártak volna a nyugdíjasok, ha a nettó bérnövekedést is figyelembe vették volna 2017-ben 60%-ban, 2018-ban 50%-ban, 2019-ben pedig 60%-ban. Azonban a nyugdíjprémiumot ezekben az években már megkapták a nyugdíjasok, megérkezett hozzájuk a rezsiutalvány valamint az Erzsébet utalvány is.

2020-tól pedig 4 év alatt fokozatosan visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj, amely átszámolva felfogható 4 éven keresztül évi +2%-os emelésnek is az infláción felül.

A dolgozó nyugdíjasok járulékmentességet élvezhetnek 2020. július 1-től, amely 14%-os keresetnövekedést jelent (8).
A magánnyugdíjpénztárakra áttérve a következő olvasható az elemzésben:
„A kormány ösztönözte a magánnyugdíjpénztári tagok visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe, mivel túlságosan költségesnek és kevéssé hatékonynak ítélte az 1997-es nyugdíjreformmal létrehozott második nyugdíjpillért és az intézkedés révén stabilizálódott a magyar nyugdíjrendszer.”

Kiegészítésképpen: A magánnyugdíjpénztárba (manyup-ba) a munkavállalót terhelő nyugdíjjárulék majdnem teljes összege került, míg a munkáltatói rész az állami nyugdíjpénztárba.
Az állami nyugdíjkassza felosztó-kirovó rendszerű, azaz bevétel-kiadás alapján működik. A munkavállalóktól befolyó nyugdíj(jellegű)járulékból kerülnek kifizetésre a nyugdíjak. Ha a bevétel kevesebb, mint a kiadás, akkor azt máshonnan kell előteremteni, mivel Magyarországon törvény szerint kötelező a nyugdíjak kifizetése.

Az idők során egyre többen léptek be a munkaerőpiacra úgy, hogy a nyugdíjjárulékuk egy részét a manyupnak fizették, azaz nem az államnak. Az aktív munkavállalók aránya nem nőtt a megfelelő módon, sokan rohantak el fiatalon nyugdíjba. A GDP növekedése jócskán elmaradt az elvárható 5%-tól, az államháztartás hiánya tarthatatlan volt, az infláció elszállt, a manyup működési költsége a tőkearányos 0,3%-nak többszörösére rúgott, közben pedig a nyugdíjakat fizetni kellett. Ezek a tényezők okozták, hogy 2010-re összesen közel 3000 milliárd Ft terhet rótt az államháztartásra a manyup működése úgy, hogy minden évben rosszabbodott a helyzet.

A manyup működéséhez szükséges gazdasági feltételeket az utóbbi években az Orbán-kormány tudta csak biztosítani.
Amikor az Orbán-kormány 2011-ben helyretette a nyugdíjrendszert (manyup tagok 97%-a automatikusan visszalépett az állami nyugdíjba, kötelező belépés megszűnt), akkor 3000 milliárd Ft-os manyup vagyont államosított.

Ennek fele magasan kamatozó állampapírban volt, amely kintlévőséget, adósságot jelentett az államnak. Mivel az állam önmagának nem tartozhat, ezért ezen állampapírokat egyszerűen bevonták, amely egyszeri, drasztikus államadósság-csökkentést eredményezett.

A maradék összegből pedig az állam fizette a nyugdíjakat, a családi pótlékot, munkahelyeket teremtett, adókedvezményt adott a családoknak, alapvetően ez az összeg nagyban hozzájárult a gazdaság beindításához.

Tehát lopásról szó sincs, csak rosszindulatú és/vagy tudatlan hazugságokról a balliberális fake news média és megvezetett olvasóik részéről. A manyup megszüntetésével sok 1000 milliárd Ft felesleges kiadástól és adósságtól menekült meg Magyarország (9).

3. Még egy összefoglaló a magánnyudíjakról, érthetően, világosan.

A balliberális oldal egyik kedvenc témája a magánnyugdíjak. Állításuk szerint: "Orbán Viktor haveri zsebekbe tömködte, elherdálta az állami nyugdíjpénztárba kényszerített emberek időskori megtakarításait." Tegyük tisztába tehát, a magánnyugdíjak kérdését is!

A Horn-kormány a Világbank "ösztönzésére" vezette be az önkéntes alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert. A lakosság befizetései mellé a kormány havi 30.000.000.000 forinttal (!!!) "támogatta" ezeket a pénztárakat.

Honnan volt havi harminc milliárd erre?! Hát, hitelből!!! Honnan jött a hitel?! Magánbankoktól busás kamatra! Ezek a bankok és a magán nyugdíjbiztosítók pedig hálából komoly összegekkel "támogatták" a bevezetést szorgalmazó kormánytagok külföldön vezetett bankszámláit.

A havi 30 milliárd és a hozzáadott évi 40 milliárd kamat évente 400.000.000.000 forintba került az adófizetőknek! Vagyis, ezek a magánkasszák, évi 400 milliárd államadósságot termeltek! A tizenhárom éves működésük alatt, cca. 5.000 milliárdot nyúltak le az államkasszából! Ugye milyen remek üzlet maszekként az államot fejni?!

Ez az óriási hiány hatalmas lukakat ütött a költségvetésen. Mindezt a Veres Jani szorgalmasan meghamisítgatta az uniós költségvetési jelentésekben, Gy. Ferenc kérésére. "Trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük." (Gy.F. Öszödi beszédéből)

A szoclib kormányok a kedvenc bankjaikat és biztosítóikat hozták helyzetbe, a magyar emberek kárára! Ugye milyen nagy a hasonlóság a devizahitelesek és a magán nyugdíj pénztárosok tönkretétele között?! Mindig a bankok és a biztosítók a kedvezményezettjei az aljas árulásoknak! De mit is várhattunk el ilyen bankárkormányoktól?!

És most jól figyeljünk! Az államtól cca. 5.000 milliárd átvándorolt, a MANYUP-ba. Viszont 2010-ben, a rendszer felszámolásánál mindössze csak 2.400 milliárd forintnyi vagyon került vissza! Hová lettek a 10-12 évnyi befizetések, és az államtól kapott összegek nagy része?! Eltűnt a tőzsdéken és egyéb útvesztőkben!

A pénztárak hazánkban állomásozó menedzsmentjei viszont rendszeresen milliárdos jutalmakat vettek fel! Volt olyan pénztár, amelynek vezetői 5 milliárdot utaltak haza a számlájukra, a válság idején, miközben a megtakarítások zöme eltűnt! És ezek után azt merészeli mondani akármelyik ellenzéki, hogy a Fidesz lopta el a nyugdíját több millió befizetőnek?! Persze, hogy merészeli, mert velejéig aljas, hazug gazember mind! Hiszen most azt is merészelik, hogy tüntetésre hívják az embereket. Tüntetni azok ellen, akik rendet tettek és tesznek.

Hány ócska cirkuszt művelnek még az utcákon, hergelve a népet, hogy megdöntsék a kormányt?! Vajon miért kellene a nyolc évvel ezelőtt megválasztott kormányt megdönteni?! Hiszen Európában demokratikus választáson soha nem tapasztalt arányban nyert. Mi magunk szavaztuk meg őket, nem a hottentották! Ja igen, értem! Mert általuk napvilágra kerül minden aljasság.

Nyolc éve hallgatjuk, hogy a Fidesz ellopta a nyugdíjakat. Nyolc éve hallgatjuk, hogy a "Zorbán" kisemmizte az embereket. Nyolc éve ontja a hazugságot MANYUP-ügyben is a teljes ellenzék. Nyolc éve tűri Orbán Viktor a súlyos, hazug rágalmakat.
A valóság azonban az, hogy a szocialista-liberális rendszer megléte volt maga az erőszak!

A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket! Ők követtek el világraszóló aljasságot velünk szemben! Meglopták és meglopattak több millió magyart, és most van bőr a képükön kánonban hörögni, hogy a "maffiakormány kisemmizi a dolgozókat, és nem törődik a nyugdíjasokkal".

Közben senki nem tud felmutatni olyan törvényt, amiben a kormány kötelezte volna a lakosságot arra, hogy visszalépjen az állami nyugdíjrendszerbe! Választható volt; vagy maradunk a privátban, vagy visszalépünk az államiba. Ellentétben a szocialisták kötelező erejű rendeletével!

Mivel a nyugdíjrendszer visszaalakítását a teljes Jobbik frakció is megszavazta, most felettébb furcsa az ő vádaskodásuk. Szavazóik, szimpatizánsaik megvezetésének eredményeként ma a jobbikos kötődésűek a legharsányabb védelmezői a szoclibek árulásainak!

A lakosság jó megérzéseit mutatta, hogy legtöbben visszamenekültek a biztos állami rendszerbe, mert 10-12 évnyi befizetésükből szinte semmit nem tudott felmutatni a magánkassza! Nemhogy gyarapodott volna a náluk gyűjtött betét, hanem még abból is csak morzsák maradtak, amit mi bíztunk rájuk, gondos kezelésre!

Erről ennyit...

Részletek:
1. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_fsp001.html
2. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf001.html
3. https://www.jogiforum.hu/hirek/20569
4. https://merce.hu/2020/04/20/atlagosan-3600-forintot-vesz-ki-a-nyugdijasok-zsebebol-az-inflacio/
5. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html
6. https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdijemeles_2014_1Y5XOL
7. https://www.origo.hu/gazdasag/20141222-kisebb-lesz-a-nyugdijemeles-2015-ben.html
8. https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adougyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-uj-jarulekszabalyok-evente-350-milliardot-hagynak-a-csaladoknal-a-lakossagnal-es-a-vallalkozasoknal
9. https://szamokadatok.hu/Post/427/Tenyleg_ellopott_a_Fidesz_3000_milliardot

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket!
https://flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/a-magannyugdijpenztar-gate

Címkék: Baloldali rombolás  Nyugdíjasok