Címke: Baloldali rombolás

Nem támogatom a balliberálisokat, mert

Nem támogatom a balliberálisokat, mert

Miért is? Gyakran kérdezik itt a virtuális "csatatéren" a baloldali kommentelők, hogy mi a bajunk Gyurcsányékkal, meg úgy általában a balliberális eszmékkel. Mi készítettünk erre a kérdésre egy megfelelő választ. Kicsit terjedelmes, de messze nem teljes a lista.
A listánk 3 részből áll, a 2010 előtti bűneiket külön csoportosítottuk, a 2010 utáni, ellenzékben elkövetett bűneiket is külön válogattuk, a végén pedig egy általános részt helyeztünk el, a liberálisok 10 fő hazugságáról.

Osszátok meg, és tegyétek el ezt a cikket (linket) a könyvjelzők közé, még szükség lesz rá, Kommentben írjátok meg, ha valami kimaradt, mi pedig folyamatosan frissítjük majd a listát. Minden egyes ponthoz egy cikket találtok itt a Facebook oldalunkon és a https://www.szamokadatok.hu/ weboldalunkon is. Minden egyes állítás dokumentálva van, minden ezeket alátámasztó cikk forrásmegjelöléssel van ellátva.

Mi nem részt venni megyünk. Mi győzni megyünk!

🔴 1. A baloldal 2010 előtti bűnei:

- Kilövették az emberek szemét 2006-ban, hatalomra kerülésük esetén ismét ezt tennék, ha valaki tüntetni merne.
- 51,9 százalékról 80,1 százalékra növelték az államadósságot.
- Regnálásuk alatt lezüllesztették az Országos Mentőszolgálatot és hagyták elavulni annak eszközállományát és telephelyeit, több száz szakdolgozót rúgtak ki, elvonták a forrásokat.
- A minimálbér reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció.
- Az egészségügyi dolgozók bérének reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció, több ezer szakember hagyta el a pályát vagy az országot.
- 5,9 százalékról 11,3 százalékra növelték a munkanélküliek arányát.
- Duplájára emelték az áram, és háromszorosára a gáz lakossági árát. Akkor is volt „világpiaciár” meg most is van, csak akkor mi fizettük Európa egyik legdrágább rezsijét, most meg a legolcsóbbat.
- Eltörölték a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal, nevetséges mértékűre csökkentették.
- Elvettek 1 évnyi gyest.
- Eltörölték a támogatott forinthiteleket, ezzel devizacsapdába kergették a magyar családokat.
- A családi pótlékot emelgették, ezzel a nemdolgozók körében a megélhetési gyerekvállalást szponzorálták, a gyerekek éheztek, a pénz meg kocsmákban és nyerőgépekben kötött ki.
- Lízingelték a rendőrautókat, a rendőrségnek kilométerkorlátozása volt, a járőrök nem végezhették a munkájukat, mert meg volt kötve a kezük.
- Hagyták leromlani a kórházakat és az orvosi rendelőket. Több tucat kórházat zártak be, 3000 orvost és 6000 egészségügyi szakdolgozót rúgtak ki, hagyták elavulni a kórházak eszközállományát, nem gondoskodtak a munkaerő utánpótlásáról.
- Bezárták a nővérszállókat és a nővérképző intézményeket.
- Regnálásuk miatt Magyarországot több lépcsőben leminősítették egészen a bóvli kategóriáig.
- 2004-ben nemet mondtak a határon túli magyarokra, megosztották a nemzetet.
- A reálbérek csökkenése miatt folyamatosan csökkent a lakossági megtakarítások állománya, az emberek eladósodtak, a hiányzó pénzt fogyasztási hitelekkel pótolták a magyar családok.
- Regnálásuk alatt folyamatosan csökkent a házasságkötések száma, a születendő gyerekek száma, nőtt a válások száma. Sok esetben anyagi problémák álltak a háttérben.
- Regnálásuk alatt évről évre több magyar hagyta el Magyarországot, mint amennyi hazatért.
- Az egekbe emelték a tankönyvek árát, a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót privatizálták.
- Privatizálták a stratégiai vállalatokat, az energiaszektort, mindent eladtak, ami nyereséges volt, és ami nélkülözhetetlen egy szuverén állam számára.
- A devizacsapda miatt több százezer magyar családot fenyegetett kilakoltatást, ezt a problémát is a Fidesz oldotta meg a Nemzeti Eszközkezelő létrehozásával, több mint 155 ezer család otthonát mentették meg a bankok végrehajtóitól.
- Regnálásuk alatt 19% volt a társasági adó, ez elijesztette a külföldi befektetőket és ellehetetlenítette a magyar vállalatokat is. Jelenleg a társasági adó mértéke 9%.
- 1300 milliárd forintra növelték az önkormányzatok adósságát, mivel elvonták tőlük a pénzt, de a feladatokat nem, sőt újabb feladatokat adtak át megfelelő finanszírozás nélkül.
- Teljesen lezüllesztették a magyar Honvédséget, 18 ezer fővel csökkentették a Honvédség létszámát, a tüzérség gyakorlatilag megszűnt, a tankokat elajándékozták, a tankok később az iszlám állam terrorszervezet kezébe kerültek.
- Jelentősen nőtt a kórházak adóssága, mivel csökkentették a finanszírozást, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügytől.
- Privatizálni akarták az egészségpénztárt, ennek csak a 2010-es választási vereségük szabott korlátot.
- Leállították a MÁV fejlődését, a MÁV adóssága 2010-re 300 milliárd forintot tett ki. Eladták a nyereséges szállítmányozási üzletágat (MÁV Cargo)
- 80 milliárd forint adósságot halmoztak fel a BKV-nál, ezzel a vállalat hitelképtelen lett, a fejlődés itt is leállt.
- 167 milliárd forintot loptak el a 4-es metró beruházáson, az építkezést be sem fejezték. (OLAF jelentés)
- A pénzhiánnyal, szakemberhiánnyal küzdő egészségügyben folyamatosan nőttek a várólisták. A trendet a nemzeti kormány fordította meg.
- Az ő adórendszerében 17% volt az alsó SzJA adókulcs, valamint 32% a felső adókulcs (5.000.000 forint felett). A probléma mindössze annyi, hogy az adót a szuperbruttóból számolták és a bruttón alkalmazták, így a 17% valójában 21,58%-ot jelentett, a 32% pedig 40,64%-ot. Jelenleg az SzJA 15%
- A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14.000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát (intézményt) zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe. Ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7%-kal és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 km. hosszan.
- 18% öröklési illetékkel, 9% ingatlan öröklési illetékkel, gépjárművek esetében az átírási költség duplájával sarcolták azokat, akik az elhunyt szüleiktől bármit is örökölni mertek. A Fidesz eltörölte ezeket a sarcokat.
- 2010-ben a tömegközlekedésben használt autóbuszok átlagéletkora elérte a 18 évet, ma az átlagéletkoruk 10 év alatt van.
- A 2008-as válság után nem támogatták a magyar építőipart, az építőipar gyakorlatilag megszűnt létezni, több tízezer ember veszítette el az állását, rengeteg szakember külföldre menekült, sok cég csődbe is ment.
- 2853 milliárd forintos kárt okoztak az M5 és az M6 autópályák PPP szerződéseivel. A számlát 2040-ig fizetjük, évente nagyjából 170-180 milliárd forintot dobunk ki az ablakon. A 2853 milliárd a keletkezett kár, a teljes költség több mint 3900 milliárd.
- 2010-re a magyarok 32 százalékát taszították szegénységbe, mára ez a szám 12 százalék alá csökkent, a mélyszegénységben élők száma 481 ezer volt az ő regnálásuk idején, mára 103 ezerre csökkent ez a szám.
- Csökkentették a családi pótlék felső életkori határát 23 évről 20 évre.
- 159 százalékkal emelték 8 év alatt a jegyek és a bérletek árát. Ehhez képest 2010 óta az árak nem nőttek egészen 2020-ig. Idén volt egy pár százalékos emelés az infláció miatt.
- 2010 előtt sokkal nagyobb volt a különbség az átlagbér és a minimálbér között, ők voltak a „gazdagok kormánya”!
- Egy átlagos család rezsiköltség kiadása a többi kiadáshoz képest 22 százalékot tett ki 2010-ben, ma ez a szám 16%.
- Hajdú-Bét: 500 károsult, 9 öngyilkos, 5500 millió ki nem fizetett számla. Bajnai köszöni, jól van.
- Szeviép botrány: 400 károsult alvállalkozó, 11 milliárd forintot loptak el, titkos pártfinanszírozás. A károsultakat a Fidesz kártalanította 2010 után.
- Elvettek egy havi nyugdíjat
- Felemelték a nyugdíjkorhatárt
- Elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól
- Be akarták vezetni az ingatlanvagyon-adót
- Felemelték a társasági adót
- Felemelték az ÁFA-t
- Sukorói telekmutyi
- IMF hitel 20 milliárd eurós kerettel, melyből két év alatt összesen 14,2 milliárd eurót hívtak le. Ez nagyjából 5000 milliárd forintnak felel meg.
- Csökkentették a táppénz összegét
- Legalizálták a „megélhetési bűnözést”, 2010 előtt háromszor több bűncselekményt regisztráltak, mint jelenleg.
- Eladták a Mátrai Erőművet, mely az ország áramellátásának 17 százalékát adja. A Fidesz visszavásárolta ezt a stratégiai létesítményt.
- 3000 milliárd forint közpénzt talicskáztak ki a haverok nyugdíjpénztáraiba.
- Több száz állami vállalatot privatizáltak, csak néhány ezek közül: MALÉV, Tigáz, Máv Cargo, Titász, Édász, Dédász, Démász, Elmű, Ibusz, Rába, Antenna Hungária, MKB, OTP, Matáv, MOL, Budapest Airport, Posta Bank, Hungarocamion, stb. mindent eladtak, ami nyereséges volt.
- 8 év alatt 30 százalékról 81 százalékra növelték a háztartások nettó adósságát (a rendelkezésre álló jövedelemhez képest)
- Surányival az élen lenullázták az ország aranytartalékát.
- Bezárták az OPNI-t (pedig jelenleg szükségük lenne rá…)
- Vírus nélkül is éves -6% recesszióba sodorták az országot
- A 8 évük alatt évi 250 ezerről 60 ezerre esett vissza az újonnan forgalomba helyezett autók száma Magyarországon. Regnálásuk végére gyakorlatilag csak a cégek vettek új autót, az embereknek erre nem volt pénzük.
- Fizetős volt az óvodai és bölcsődei étkeztetés, ma több mint 1 millió gyerek étkezik ingyen.
- Simor vezetésével az MNB keményen veszteséges volt, a maradék aranykészletet is kivitték külföldre. Matolcsy irányítása alatt az MNB nyereséges, az aranykészlet tízszeresére, 31,5 tonnára nőtt, a nyereségből a magyar államot támogatja.
- Az M5-M6 autópályák teljes költsége 3924 milliárd forint lesz a PPP szerződés miatt, ez azt jelenti, hogy egyetlen kilométer autópályát 10,72 milliárd forintért építettek 2007 előtt. Ez a reális (drága) ár ötszöröse.
- 45 százalékra emelték az államadósság devizaarányát.
- Megszűntették a SZOCPOL-t, ami amúgy sem volt egy nagy összeg a jelenlegi CSOK-hoz képest. A családokat magukra hagyták otthonteremtési problémáikkal. 2010 után egyetlen családtámogatási elem bevezetését sem támogatták.
- GDP arányosan 8 év alatt 30 százalékról 3 százalékra csökkentették az állami vállalatok mennyiségét (állam működő vagyona)
- Regnálásuk alatt csökkent a születő gyerekek száma (1000 főre 9,5-ről 9-re éves szinten)
- Regnálásuk alatt az állami vagyon 60 százalékát eladták, 190 jól működő, nyereséges vállalatot privatizáltak, jelentős részüket a tulajdonos csődbe is vitte (pl. MALÉV)
- 283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt rúgtak ki 2002-2010 között.
- A baloldal bevezette az egyetemi tandíjat.
- 2008-ban a válság idején a baloldal a bankokat segítette 600 milliárd forinttal. Most a bankok fizetnek, 3600 milliárd forintos segítséget kaptak a hitelesek, a bankok meg extra bankadót.
- Bevezették a kamatadót: az amúgy is csökkenő megtakarításokat is megsarcolták. Gyurcsányéknál a már adózott pénz után járó kamat is adózott.
- 15 százalékról 20 százalékre emelték az EVA mértékét.
- Eltörölték a gázártámogatást.
- Csökkentették az agrártámogatásokat.
- Járulékokat emeltek.
- Hatalmas összegeket vontak el a tömegközlekedéstől.
- Kormányzati negyed: 10 milliárdot költöttek rá, és nem épült semmi.
- Állami tankönyvet írt 2010 előtt egy CEU-s tanár.
- A devizacsapdát ők okozták, közben azt hazudják, hogy a kormány nem mentette meg a devizásokat. A kormány 155 000 devizahitelest mentett meg a kilakoltatástól
- Csökkentették 2010 előtt az oktatásra fordítható keretet.
- 251 milliárd forint adósságot hagytak hátra Budapesten 2010-ben.
- 8 év alatt felszámolták a tartalékos katonaságot, Gyurcsány idejében 17 tartalékosunk volt, most van 10 000.

🔴 2. A baloldal 2010 utáni bűnei:

- Nemzetközi lejárató kampányt szerveztek a NAT miatt.
- Folyamatosan álhíreket terjesztenek mindennel kapcsolatosan: soha el nem hangzott vérlázító nyilatkozatokat állítanak be úgy, mintha azokat a jelenlegi magyar miniszterek és államtitkárok mondtak volna. Pl. „Novák Katalin: nem az államnak kell eltartania a nyugdíjasokat”
- Befészkelték magukat minden országosnak látszó, ám valójában néhány tucat aktivistát tartalmazó szervezetbe (pl. PDSZ, Magyartanárok egyesülete, Történelemtanárok egylete, stb) Ezeket a szervezeteket nyilatkoztatják szakmai ügyekben, és hergelik oktalanul a lakosságot. Ott vannak a MOK-ban is, lezüllesztették az orvosi kamarát a 444 szintjére, álhíreket terjesztenek (pl. koszos, lepukkant tusoló)
- Az abortuszt támogatják a gyermekvállalással szemben.
- Hazugságokat terjesztettek a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványokkal kapcsolatosan.
- A migrációt támogatják a demográfiai problémák magyar gyerekek születésével való kezelése helyett.
- Megpróbálták ellehetetleníteni a Nemzeti Konzultációkat. Támadták az online felületet, ellopták az íveket.
- Folyamatosan mocskolják a magyarokat, a keresztényeket, a heteroszexuálisokat, a fideszeseket, megöléssel fenyegetőznek, lámpavasaznak, földönfutóvá akarnak tenni mindenkit, aki nem béget nekik.
- Iparággá fejlesztették a börtönbizniszt, milliárdokat kerestek azon, hogy perelték a magyar államot.
- Támadják a Paks II projektet – ha hatalomra kerülnek, a projekt leáll, és Magyarország kiszolgáltatott marad energiaellátás terén.
- Hazudnak a gázárral kapcsolatosan, azt mondják, hogy most alacsony a világpiaci ár, akkor miért van az, hogy mi fizetjük a legolcsóbb gázt, 2010 előtt meg mi fizettük a második legdrágábbat? Akkor nem volt világpiaci ár?
- Hazudtak a mentők kiérkezési idejével kapcsolatosan, holott ma már műszerekkel méri az OMSZ az adatokat, azokat manipulálni nem lehet, minden egyes hívás és kiérkezés lekérdezhető, nyomon követhető. Aki mást állít, nevezze meg, hogy mikor és hová nem ment ki időben a mentő!
- Ahogy fokozódik a járványhelyzet, úgy egyre több hazugságot terjesztenek az egészségügyi rendszerrel kapcsolatosan. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy több fertőzött és több halott legyen, a maszkviselés ellen kampányolnak kamuorvosaik (pl. Gődény)
- A járvány első hullámának elején mesterséges boltpánikot keltettek azzal, hogy folyamatosan hazudtak, hogy elindult a felvásárlás. Végül tényleg elindult.
- Megszervezték a Gyöngyöspatai botrányt, céljuk az emberek összeugrasztása, olyan esetek kellenek, melyek sértik a tisztességes emberek igazságérzetét.
- Lebontanák a kerítést, szerintük a migráció egy álprobléma.
- A kormány tájékoztatási kötelezettségére elkülönített forrásokról azt hazudják, hogy ez „propaganda pénz”, közben pedig törvény írja elő, hogy a kormány tájékoztasson (újság, TV, reklámok, sajtótájékoztatók, stb)
- Hazudtak a CSOK-kal kapcsolatosan: a CSOK nem „röghöz kötés”, mert a „csokos” házat is el lehet adni.
- Álcivil soros-szervezeteket támogatnak (pl. TASZ, Helsinki, Amnesty, stb), és cserébe ezek a szervezetek durván beavatkozva Magyarország belügyeibe a baloldal szekerét tolják.
- Folyamatosan mindenféle román meg orosz lepukkant épületek fotóit magyar kórházaknak adják ki, ezzel hergelik a naiv követőiket. Mára már a MOK is beállt ebben a sorba.
- Az Alinsky módszert alkalmazzák, céljuk a hatalom átvétele minden áron, ha kell, akár utcai zavargások árán is. Hadházy, a Momentum és a többi már nyíltan is beszélnek erről.
- Járványhelyzetben összefogás helyett még durvábban támadták a kormányt, a társadalomban bizonytalanságot és gyűlöletet keltettek, démonizálták az Operatív Törzset, az orvosokat, a Tisztifőorvost.
- Szerintük a kormány idegengyűlölő, közben ők azok, akik a határokon túl élő magyar honfitársainkat románozzák, ukránozzák.
- Donáth Anna sajnálta, hogy nem magyarok a koronavírus első hazai fertőzöttjei.
- Genderpropagandát vinnének be már az óvodákba is, a Momentum éllovasa ennek az őrületnek. Középületeinkre kitűzték a szivárványos zászlót.
- A járvány első hullámának közepén Hadházy állampolgári engedetlenségre szólított fel.
- Miközben a nemzeti oldal gazdag emberei, politikusai adakoztak, a baloldal elintézte a dolgot 20 maszkkal.
- Folyamatosan eljárásokat, büntetéseket sürgetnek Magyarországgal szemben Brüsszelben. Dobrev, Donáth, Cseh és Ujhelyi ennek fő szervezői.
- A balliberális propagandamédia és a pártok arra használták fel a járványt, hogy maguk részére tarháljanak. Még az Operatív Törzs élő adásába is beletették a tarhálós felhívást.
- A Momentum a bankokat sajnálta a hiteltörlesztési moratórium bevezetése miatt.
- Nem támogatták a rendkívüli jogrend bevezetését, ezzel 1 héttel tolódott a törvény elfogadása, fennakadást ugyan nem okozott a baloldal gáncsolása, de pluszmunkát igen.
- Hazudtak a közintézményekkel, egészségügyi intézményekkel kapcsolatosan (pl. nincs mit enniük az orvosoknak, nincs szappan, nincs maszk, stb)
- Visszaéltek a baloldal polgármesterei a rendeleti kormányzással: ingatlanok eladásáról, haveri cégekkel való szerződésekről, személycserékről döntöttek a járványügyi intézkedések helyett.
- Azt hazudták, hogy a védőfelszerelést Európa vette nekünk, közben kiderült, hogy nem, kizárólag hazai forrásból vásároltuk azokat.
- O1G maszkokat gyártott a Momentum.
- Hazudtak a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatosan: a valóság az, hogy a törlesztő nem nőhet, kamatos kamat nem számítható fel.
- Támadták a rémhírterjesztést szankcionáló törvényt: világos, hiszen ők azok, akik a rémhíreket terjesztették.
- A járványra hivatkozva jogerős ítéletüket töltő bűnözőket engedtek volna ki a börtönből.
- Folyamatosan támadták a Tisztifőorvost, helyette mindenféle sarlatánokat nyilatkoztattak.
- Hazudtak a gazdasági mentőcsomaggal, a bérkompenzációval kapcsolatosan. Azt hazudták, hogy 0,3% a mértéke, közben a gazdaságvédelmi csomag a GDP 20 százaléka, kb. 9000 milliárd forint. Azt hazudták, hogy 0% a bérkompenzáció, közben kiderült, hogy 70%.
- Meghamisították Kásler miniszter levelét, „félig összevart hasú” betegek hazaküldéséről hazudoztak, meg 36 ezer hazaküldött betegről, közben kiderült, hogy senkit sem küldtek haza indokolatlanul. Haza csak az ment, aki már meggyógyult.
- Jakab automata hívásokkal zaklatta az embereket, miközben mindenki a védekezésre koncentrált, ő tolta a Jobbikos propagandát.
- Egyetlen fontos projekt lenne most Budapesten: a Lánchíd, mégis áll a munka, közel 1 évükbe került kiírni a közbeszerzést.
- Bérlakásprogramot ígértek, az októberi választások után eladják az önkormányzati bérlakásokat, egyéb ingatlanokat.
- Klímaveszélyhelyzetet hirdettek, tüntetnek, posztolnak a Facebookon, közben egyetlen kórót sem ültetnek, cserébe kivágják azokat a fákat, melyeket a kampányban még meg akarták menteni.
- Hatalomra kerülésük után Budapesten és a többi vidéki városban politikai tisztogatást hajtottak végre, minden olyan szakembert leváltottak, akik szerintük „fideszesek”
- 5 helyettes, 44 tanácsadó Budapesten, milliós szerződések a haveroknak, pénzelvonás és áremelés a lakosságnak.
- Megpróbálták megfúrni (és részben sikerrel is jártak) a Liget projektet
- Leállították a budapesti szuperkórház projektet
- Hazudnak a kultúrával és a művészettel kapcsolatosan, a jelenlegi kormány megduplázta a támogatások összegét 2010 óta, ők mindig csak elvontak.
- Álhíreket és rémhíreket terjesztenek a Balatonnal, az iskolákkal, a kórházakkal, a járványkezeléssel kapcsolatosan.
- Leállították a mobilgát építését a Római parton, pedig a projekt már folyamatban volt
- Szájzár rendeletek az általuk „visszavett” városokban, rendeletben tiltják meg az önkormányzati dolgozóknak, hogy nyilatkozhassanak.
- Kórházi botrányokat szerveztek a kormány lejáratása céljával: pl. Badacsonyi Szabolcs volt SZDSZ-es pártkatona kórházigazgatóként kirúgott egy köztiszteletben álló orvost, melyet az orvos kollégáinak a felmondása követett.
- Molesztálási ügyek: Gréczy, Havas, Donáth, Wittinghoff, stb.
- Fejlesztések leállítása a „visszavett” városokban. Totális inkompetencia: vagy nem akarják, hogy épüljenek a városok, vagy nem értenek hozzá, hogy mi lenne a feladatuk.
- Márky-Zay listázná azokat a bírókat, akik neki nem megfelelő ítéleteket hoznak
- Hatalomra kerülésük után megemelték a „visszavett” városokban a helyi adókat: telekadó, építményadó, idegenforgalmi adó
- 2 hét alatt 60 ezer új fertőzöttel riogatott a MOK
- „nincsmaszk, sokamaszk, nincslélegeztetőgép, sokalélegeztetőgép” stb.
- Védekezés helyett saját Facebook oldalaikra költöttek tízmilliókat (oldalanként) „Reggel, éjjel meg este” tolták az orbánfóbiát.
- Hazudtak a vérellátóval kapcsolatosan: senki sem tiltotta be a maszk használatát.
- Czeglédy szennylapja, a nyugat.hu örült a járvány terjedésének.
- Európai nyugdíjról, európai minimálbérről és alapjövedelemről hazudnak, közben ezekre nincs pénz, sosem volt, és sosem lesz. Magyarországon munkaalapú társadalom van, nem segélyalapú.
- Hadházy szerint ostobák a honvédek, a Honvédség fejlesztésére fordított pénz pedig „kidobott pénz”
- „Sarcolásról” beszélnek a baloldali polgármesterek, közben több pénzből gazdálkodnak 2020-ban, mint 2019-ben.
- Zokon vették, hogy a pártfinanszírozás egy részét emberéletek mentésére átcsoportosította a kormány.
- Csökkentették a járatok számát Budapesten, ezzel fokozták a fertőzés lehetőségét.
- A budapesti idősotthonokban minden harmadik gondozott fertőzött lett, több mint 50 ember halt meg. Karácsony meg sem látogatta az intézményeket, ahol rühfertőzés is tombolt, a gondozottak alultápláltak voltak és ki voltak száradva.
- „Fizessenek a gazdagok” – csak szerintük mindenki gazdag, aki az átlagbérnél többet keres.
- A „visszavett” városok helyi médiumait cenzúrázzák, ellehetetlenítik, bezárják, elvonják a pénzt. Nem tűrik a más véleményeket.
- Telehazudták a külföldi sajtót azzal, hogy bezárt a Parlament, közben nem zárt be.
- Hazudtak, hogy nálunk a legrosszabb a halálozási arány, közben a számok azt mutatták, hogy nálunk az egyik legjobb, lakosságarányosan a mortalitás az egyik legalacsonyabb volt.
- Karácsony megemelte az általa kinevezett cégvezetők bérét 40 százalékkal.
- Bojkottálták az érettségit, majd számon kérték, hogy miért nem volt szóbeli.
- Megemelték a szociális bérlakások díját Óbudán – a járvány kellős közepén.
- 1 milliárd forintot vontak el az óvodáktól, a bölcsődéktől, a fejlesztésektől Újbudán.
- „Teljhatalmat” hazudtak, aztán kiderült, hogy mégsem volt az, sem jogilag, sem a gyakorlatban nem élt vissza senki sem kormány oldalon a rendkívüli jogrenddel, de a baloldali városvezetők igen.
- Hadházy és Szél értelmetlen dudálós tüntetést szerveztek, megkapták a bírságot, majd tarháltak egy jót.
- 10 éve a sajtószabadságot féltik, közben szabadon O1G-zhetnek.
- Szabó Tímea 5 évig amerikai lapoknak tudósított, „sérülékeny” csoportok védelmével foglalkozott, 4 évig migránsprogramot koordinált a Helsinkinél (sorosszervezet).
- Gödön 4300 ember munkahelyét sodorták veszélybe a látszat-koalíciójukkal. A Samsung gyárat a kormány mentette meg a különleges gazdasági övezet intézményével.
- Támadták a rezsicsökkentés intézményét (csődbe mennek a közműcégek).
- Támadták a munka törvénykönyvét (rabszolgatörvény).
- Támadták a magánnyugdíjpénztárakkal játszó tőzsdecápák kiiktatását (ellop a zorbán 3000 milliárdot).
- Kórházak elleni perekhez toboroztak „ügyfelelet”.
- 4 millió éhezőről és félmillió új munkanélküliről hazudtak.
- Sarlatánok mindenhol: Karácsony egészségügyi tanácsadója nem orvos, hanem mentőápoló, Korózs „mentőápolója” sosem volt az, kamuvideót forgattak az OMSZ székháza előtt, Gődény sem orvos, ő gyógyszerész, aki ráadásul még a gyógyszerész szakmáját sem gyakorolja. Az ő ortopédus és homeopata cimborái zokon vették, hogy az Operatív Törzs virológusai nem tárgyalnak velük.
- A jogosítvánnyal sem rendelkező Karácsony Gergely autósok elleni lépései.
- Járvány idején több városban csökkentették az óvónők, dajkák fizetését, egyes helyeken 0 forintra csökkentették az önkormányzati dolgozók bérét.
- Felesleges adatigénylésekkel támadták az amúgy is leterhelt kórházakat.
- Lopott beszédek a Parlamentben, lopott gazdasági tervek és klímastratégiák az önkormányzatoknál.
- Folyamatosan gyalázzák a vidéki embereket: szerintük a vidéken élők tudatlanok, csak a kocsma és a templom között mozognak.
- Nyáron megállás nélkül támadták a turizmust (támogatások kapcsán, 5000 ezer forintos lángos, Tiborcz, Lőrinc, stb – szokásos hülyeségek).
- Gyalázzák a kereszténységet, a vallásunkat, kinevetik azt, hogy kereszténydemokraták vagyunk, gúnyolódnak a templomokon, a hitünkön.
- 10 éve „stadionoznak”, közben elhallgatják a több tízezer egyéb projektet (óvodák, iskolák, bölcsődék, utak, kórházak, rendelők, stb).
- Folyamatosan firkálnak, graffitiznek, szemetelnek, megsértik az emberek magánélethez, tulajdonhoz való jogát, zaklatják a politikusok és a közszereplők családjait, megfélemlítik a jobboldali újságírókat, kémkednek, lehallgatnak, stb.
- 2010-ben nem szavazták meg a kettős állampolgárságról és a honosításról szóló törvényt (pl. Gyurcsány).
- 2019-ben nem szavazták meg a 2020-as év Nemzeti Összetartozás évének nyilvánítását.
- „Ha évente nem keresed meg a 100 milliót, akkor hülye vagy” (Lackner).
- Az Isztambuli egyezményben genderlobbit akartak elfogadni.
- „botmixerezés”
- Elvették a nyugdíjasok támogatását Újpesten.
- „családipótlékoznak”, közben ma az adókedvezmény és a családi pótlék összege 1 gyerek esetén 82 százalékkal, 2 gyerek esetén 150 százalékkal, 3 gyerek esetén 145 százalékkal több, mint Gyurcsányék idejében.
- Hazugságokkal tömik tele brüsszeli cimboráik agyát, hogy azok külső támadásokat indítsanak Magyarország ellen az EP-ben.
- Azért kampányolnak Brüsszelben, hogy a nekünk járó fejlesztési forrásokat vonják meg tőlünk. Nekik egy leszakadó Magyarországra van szükségük.
- Nem engedték felszólalni Varga Juditot az EP-ben, amikor Magyarország újabb meghurcolásáról volt szó.
- Hazudtak a lélegeztetőgépekkel kapcsolatosan, betörtek egy kórházba, ott egy ismeretlen személyt a kórház dolgozójaként kiadva hazugság videót készítettek.
- Démonizálják a nemzeti érzelmű vállalkozókat, pl. Mészáros Lőrincet, holott ő épít, 25 ezer embernek ad munkát, adományoz, adózik.
- Divide et impera, avagy oszd meg és uralkodj: A módszer értelmében, ha az ellenfelek közül egyeseknek ígérünk bizonyos előnyt, míg másoknak nem, ezáltal az ellenfelek sorai megbonthatók, az ellenfelek külön-külön könnyebben legyőzhetők, illetve ellenőrzés alatt tarthatók. Céljuk megosztani a társadalmat vallási, etnikai, vagyoni, lakóhely szerinti és egyéb szempontok alapján.
- Hazudtak, hogy csökkent a covid osztályon dolgozók bére. Az igazság az, hogy a bér 180 százalékra nőtt, majd a járvány csökkenésével 150 százalékos volt a bér, de semmiképp sem csökkent.
- A választási ígéreteik ellenére a nyugdíjasok nem kapták meg a 20 ezer forintos fűtéstámogatást Budapesten.
- Támadták az iskolaőrség bevezetését, holott ezzel a kormány pont a gyerekeket, a nőket (tanárokat) védi meg.
- Támogatják a rasszista BLM és Antifa mozgalmakat.
- Támadták az Erzsébet táborok felújítási munkálatait. Nekik nem számít, hogy 100 ezer gyerek milyen körülmények között táborozik.
- Az egyes területek fejlesztésére fordított pénzről azt hazudják, hogy azt „Mészáros” vagy „Ráhel” kapják, holott ez nem igaz, fejlesztési pénzt mindenki kaphat, a szempontok nem politikaiak, hanem gazdaságiak. A turizmus ágazatot karolta fel a kormány, azon belül mindenkit.
- Hatalomra kerülésük után elvonták a pénzt Budapest fideszes kerületeitől, Tarlós idejében nem volt ilyen megkülönböztetés.
- Hazudtak, hogy minden Balatoni strand fizetős, közben több mint a fele ingyenes, méretében pedig ezek a strandok az összes strand háromnegyedét teszik ki.
- Homofóbiával vádolja Magyarországot Brüsszelben a Momentum.
- Listázzák a szerintük fideszes vállalkozásokat (hotelek, éttermek, stb) „NER hotel”
- Házon belül megszervezték az index balhét, közben lejáratták a kormányt, aminek semmi köze nem volt hozzá.
- Minden általuk „visszavett” városban emelték a parkolás díját, van, ahol 30 százalékkal, mindezt indokolatlanul. Megy az autósüldözés.
- A baloldali média titkolja a nyugaton történő eseményeket: keresztényüldözés, nemi erőszak, „no go” zónák, növekvő bűnözés, stb.
- Korrupcióval gyanúsították meg Tarlóst, a nyomozás megállapította, hogy nem volt korrupció.
- Folyamatosan azt hazudják, hogy a kormány faellenes, közben több száz millió fát ültettek 2010 óta, soha nem látott mértékben nőnek az erdőségek és zöldülnek a városok.
- A szivárványkoalíció csak a választásig működik, utána széthullik (pl. Göd, Szolnok, Ferencváros) Nem akarjuk, hogy kormányra kerülésük esetén működésképtelenné tegyék Magyarországot.
- Agymosó táborokat szerveznek a fiataloknak (pl. TASZ, Momentum, DK, stb)
- Saját ízlésük alapján korlátoznák a választójogot (pl. vidékiek nem, idősek nem, alacsony iskolai végzettségűek nem)
- Látszatintézkedések: Bérlakások helyett rovarhotelek, a parkolási problémák megoldása helyett közlekedési káosz teremtése a biciklisávokkal, klíma helyett ivókút a metróhoz, stb.
- Hazugság a Balatonnal kapcsolatosan, nem most adták el a fél Balatont, hanem ők adták el a haverjaiknak, pl. SCD, majd pedig nem fejlesztették az üdülőket.
- Ők a felelősek a politika és a közbeszéd eldurvulásáért, egyre mélyebbre süllyednek a politikusaik, ezzel példát mutatva híveiknek is. Pl. „Lónak a f…át” tábla a Parlamentben, vagy „lámpavasazás” stb.
- Közlekedési káosz Erzsébetvárosban.
- Deportálnák Magyarországról a határon túli magyarokat.
- Segítségükkel az EU „jogállamiság” gumiszabállyal zsarol bennünket is és a többi V4 országot: jogállam az, amit ők annak vélnek.
- Toleranciáról, megértésről beszélnek, közben mindenkit letiltanak. Most csak a Facebookon, aztán ha hatalomra kerülnek, akkor fizikailag is, meg „földönfutóvá teszik”

Néhány példa a választás utáni teljesítményükre: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/182860549857753
Utcai zavargásokra készülnek https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199349278208880

🔴 3. A liberálisok 10 fő hazugsága

- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI NŐK jogaiért és százezer számra engedik be azokat, akik semmibe veszik a nőket.
- A liberalisok harcolnak a GYEREKEK jogaiért, de betelepítik azokat, akiknek a jogrendszere megengedi, hogy akár 8 éves kislányokat férjhez adjanak, és támogatják az abortuszt is.
- A liberalisok harcolnak a JOGÁLLAMÉRT és eltűrik a Saria rendőrséget a nyugat-európai országaikban, így létrejön egy "állam" az államban.
- A liberalisok ANTISZEMITIZMUSSAL vádolják Magyarországot, miközben rászabadítják az európai zsidóságra a zsidógyűlölő illegális migránsok millióit.
- A liberalisok harcolnak VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS szabadságáról, de nem tűrnek más véleményt, kirekesztő módon megbélyegeznek másokat (náci, rasszista, homofób, kirekesztő senki az, aki velük nem ért egyet)
- A liberalisok harcolnak a HOMOSZEXUÁLISOK extra jogaiért, miközben Európába hívják azokat, akik finoman szólva nem osztják ezeket a nézeteket
- A liberalisok harcolnak EMBERI MÉLTÓSÁGÉRT, miközben habzó szájjal démonizálják, gyalázzák, a velük nem egyező véleményt megfogalmazó embereket.
- A liberalisok harcolnak ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT, de kizárólag a deviánsok, az idegen kultúrájú emberek esélyeit veszik figyelembe, az őslakos európaiakkal szemben.
- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI ÉRTÉKEKÉRT, de az európai értékek közé már nem számítják bele a keresztény kultúrát, a hagyományos családmodellt, a nemzeti identitást, a hazaszeretet, a valódi sajtószabadságot.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!
FEL, GYŐZELEMRE! 🇭🇺

Címkék: Baloldali rombolás 

A baloldal 10 éve bohóckodik, 10 éve hátráltatja a munkát

A baloldal 10 éve bohóckodik, 10 éve hátráltatja a munkát

Hol járnánk most, ha az elmúlt 10 évben az időnk, energiánk és pénzünk jelentős részét nem arra kellett volna fordítanunk, hogy a baloldal hazugságait cáfoljuk, a baloldal fejlődést, munkát megnehezítő, bennünket gáncsoló lépéseit kivédjük és megakadályozzuk? Nekik igazából nincsenek is érveik azzal kapcsolatosan, hogy a jelenlegi, 10 éve tartó polgári kormányzás miért lenne rossz a magyar emberek számára, ők csak azt tudják, hogy nekik miért rossz: nekik azért rossz, mert 10 éve nem tudnak lopni, nem tudják lezülleszteni és kiszolgáltatni Magyarországot idegen az érdekeknek.

Mi ellen lázadtok, elvtársak? A családtámogatási rendszer ellen? Az adócsökkentések ellen? Az új beruházások ellen? Az óvoda / iskola / bölcsőde / orvosi rendelő felújítások ellen? Nem tetszenek az ingyenes tankönyvek, az ingyenes gyermekétkeztetés? Nem tetszenek a megépített autópályák, utak, hidak? Nem tetszik a 13. havi nyugdíj visszavezetése? Nem tetszik a kórházfejlesztés? Nem tetszik a hitelmoratórium a járvány alatt? Esetleg a 10 éve tartó reálbérnövekedés a problémátok, vagy az otthonteremtési támogatások?

Ne bohóckodjatok: mondjátok el, hogy ti hogyan csinálnátok! Megtartanátok-e a jelenlegi támogatásokat, vagy nem? Kitől vennétek el és kinek adnátok? Az, hogy O1G az világos, de attól, hogy Orbán helyett más lesz a miniszterelnök, nem oldódik meg semmi! Ennyire hülyének nézitek a híveiteket, hogy "óegygéztek", és közben titkoljátok, hogy esetlegesen hatalomra kerülve, ti mit csinálnátok másképp?
Korrupcióval vádoljátok a kormányt, de hol vannak a perek? Hol vannak a feljelentések? Ki lop? Hol lop? Ha tudjátok, hogy valaki lop, jelentsék fel. ha nem jelentitek fel, akkor csak hazudtok.

Jól mondta Menczer Tamás: „A MUNKAHELYEKET A VÍRUS MELLETT A BALOLDALTÓL IS MEG KELL VÉDENI”

A képen egy pár "akciójuk", melyek most hirtelen eszünkbe jutottak, ennél persze sokkal több volt. A megmozdulások támogatottságán is látszik, hogy a magyar emberek teljesen másképp gondolkoznak, mint ők.

📌 1. "Autós teljes útzár": A Facebookon hangos, 11 ezer fős csoport szervezett egy autós blokádod, mely csúfosan megbukott. Nagyjából 40 ember gyűlt össze néhány autóval, a rendőrök, meg minden épeszű ember csak nevettek rajtuk. Az egyik szónok bevallotta, hogy neki 3 lánya van. Komolyan "rendszert akarsz buktatni"? Te, aki közel 2 millió forintot teszel zsebre évente csak az adókedvezmény és a családi pótlék formájában? Te, aki ingyen kapod a tankönyveket, az étkeztetést, jogosult vagy 7 üléses új autó vásárlására, jogosult vagy legalább 20 millió forint vissza nem térítendő otthonteremtési támogatásra? Készen állsz arra, hogy a baloldal hatalomra kerülése esetében az ismét lenullázott családtámogatásokat más forrásból pótold? A gyerekeidnek milyen sorsot, milyen életet, milyen országot akarsz hagyni? Családbarát vagy magyarellenes országot? Szégyelld magad!
Itt a videó: https://vk.com/video-164595398_456239314
https://szamokadatok.hu/Post/996/Minden_a_csaladtamogatasrol_-_Teljes_lista_a_baloldali_alhirek_ellen

📌 2. A Gődény-féle maszkellenes tüntetés: itt is "országos demonstrációról" volt szó, közben egy bármilyen vidéki "ÁFÉSZ"-ban többen vannak szombaton, mint ahányan ezen a tüntetésen voltak. Mi ellen tüntettek? Nem akartok élni? Szerintetek a maszkviselést Orbán találta ki? Nézzetek már szét a világon, ez a pandémia a teljes emberiséget sújtja, minden országban pontosan ugyanilyen intézkedéseket vezettek be, hogy megvédjék az emberek életét. Szerintetek a maszkviselés olyan nagy áldozat annak érdekében, hogy honfitársaink ne halljanak meg, és Magyarország maradjon működőképes? Gődény egy sarlatán, ő nem is orvos, felveszi a fehér köpenyt, a Facebookon 100 ezer követője meg istenként tiszteli - de csak ott. A maszkellenes tüntetésre mégsem mentek el, hiszen ciki lenne maszkban tüntetni a maszk ellen, maszk nélkül meg gyávák voltak tüntetni, mert bár Gődényt bálványként imádják, a vírus létezését az épeszű emberek nem tagadják.
Még a Kincses Gyula vezette, jelenleg álhíreket terjesztő MOK is elhatárolódott a sarlatánoktól.
https://szamokadatok.hu/Post/1839/A_MOK_felvette_a_kesztyut_a_sarlatanokkal_szemben
https://szamokadatok.hu/Post/1826/Stop_Godeny

📌 3. No NAT: Emlékeztek mekkora hisztéria volt a közösségi médiában? 25 ezer aláírást gyűjtöttek az új Nemzeti Alaptanterv ellen, előbújtak mindenféle országosnak látszó, a valóságban néhány tucat embert tömörítő gittegyletek, mint pl. a PDSZ, a Történelemtanárok egylete, a Magyartanárok egyesülete, stb. aztán amikor tüntetést szerveztek, ott voltak vagy harmincan. A "gigatüntetés" megbukott, a lőtéri kutyát nem érdekelte ez az egész hisztéria, mert az emberek értették, hogy a NAT nem ellenünk, hanem értünk változik.
A PDSZ a DK pártpolitikai fegyvere, a feladatuk minden, oktatással kapcsolatos intézkedés támadása. Bojkottálták az érettségit, majd számon kérték a kormánytól, hogy miért nem volt szóbeli, de még a pedagógusok béremelése ellen is tiltakoztak, kevesellték, közben azt nem akarják látni, hogy idén nagyon sok ember nem kapott béremelést, a pedagógusok, az orvosok, a rendvédelmisek, a szociális dolgozók igen. Az állam lett a leghumánusabb munkáltató.
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
https://szamokadatok.hu/Post/377/PDSZ_oriastuntetes_es_orszagos_ellenallas
https://szamokadatok.hu/Post/1377/A_Nemzeti_Kormany_valsagban_sem_hagyja_cserben_a_dolgozokat

📌 4. Kövér László elleni hisztéria. Mit is mondott Kövér László? A Házelnök azt mondta a baloldali politikusnőkre, hogy "Nincs annál elszomorítóbb, amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére." és teljesen igaza volt. Szabó Tímea, Gurmai, Vadai, Szél, Bangóné, Kunhalmi és a többi viselkedése felháborító és elszomorító. Így egy hétköznapi ember sem viselkedhet bármilyen közösségben, egy országgyűlési képviselő meg főleg, nekik példát kell mutatniuk. A baloldali képviselők akkor nem tiltakoztak, amikor cimboráik lámpavasaztak vagy patkányoztak. Itt egy videó a baloldal sértegetéseiről, természetesen nem teljes, hiszen ennél sokkal több van. Mire ment ki ez a hiszti? Természetesen csak egyről szól: kormányellenesség és az orbánfóbia növelése.
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/704667863679652
https://szamokadatok.hu/Post/941/Kikre_tekint_szanalommal_Kover_Laszlo
https://szamokadatok.hu/Post/903/Amikor_a_balliberalis_erzekenyitett_politikusok_NEM_tiltakoznak

📌 5. Hadházy O1G-s, dudálós tüntetése „Dudálj, hogy Orbán is hallja!” szlogennel. A mai napig nem értjük, mi volt ezzel a céljuk a járvány első hullámában. Talán az, hogy mivel építő jellegű tevékenységükkel annak hiányában nem tudnak a sajtóba szerepelni, így kitalálnak ilyen bohóckodást, mert azzal bekerülhetnek a figyelem középpontjába. A tüntetés KRESZ és jogszabályellenes volt, ezért meg is kapták a rájuk kiszabott büntetéseket, melyek kifizetésére természetesen a szimpatizánsaiktól tarháltak pénzt. Parlamenti képviselő létükre nehézséget jelentene számukra a milliós fizetéseik mellett egy 250 ezer forintos büntetés kifizetése? Tudják, hogy jogszabályellenes, amit csinálnak, mégis megtették, és amikor az előre tudható bírságot megkapták, akkor meg tarhálnak? Szégyen!
https://szamokadatok.hu/Post/1771/Szel_Bernadett_megkapta_melto_bunteteset
https://szamokadatok.hu/Post/932/Hadhazy_szabalyt_sert_majd_gyavan_tarhal
https://szamokadatok.hu/Post/865/Szabalysertesi_eljaras_indult_az_indokolatlan_dudalok_ellen

📌 6. "k..va erős képek" az MTVA székházban. A magukat forradalmároknak képzelő baloldal természetesen itt is a nőket küldte előre, és megpróbálták elfoglalni az MTVA székházát. Természetesen itt is a Momentum, Hadházy és Szél Bernadett voltak a főszervezők, nekik nem rend kell, hanem anarchia, vér, ők a zavarosban szeretnek halászni. Erről írtunk egy véleménycikket, amiben leírjuk, mire készül a baloldal, hogyan radikalizálja a táborát, miért viselkednek így a politikusok és mi ezzel a céljuk. Egyet minden esetre szögezzünk le: Magyarországon van 50 ezer rendőr, 30 ezer Honvéd, 10 ezer tartalékos katona és legalább 500 ezer tettre kész hazafi, és közösen megvédjük az MTVA-t is és Magyarországot is. Itt nem lesz se "Maidan", se "Minszk", se "Arab tavasz"
https://szamokadatok.hu/Post/1876/Ez_most_nem_Szamok_hanem_egy_velemeny_Mielott_reagal_kerjuk_olvassa_el_a_cikket
https://szamokadatok.hu/Post/1684/Utcai_zavargasokra_az_MTVA_elfoglalasara_puccsra_keszul_Hadhazy_Akos

Címkék: Baloldali rombolás 

"Fél évvel meghosszabbítják a hitelmoratóriumot" - szól a mai hír

Nézzük meg milyen az összkép a jelenlegi gazdasági válság kezelése és a 2008-as, Gyurcsányék által kezelt gazdasági válság során meghozott intézkedések terén

"Fél évvel meghosszabbítják a hitelmoratóriumot" - szól a mai hír

Gyurcsányék nem kímélték a magyarokat, a válság önmagában is fájt, mivel országszerte csoportos létszám-leépítésekkel több, mint 100 ezer ember veszítette el az állását néhány hónap leforgása alatt, a devizahitelesek törlesztői duplájára nőttek, az árak emelkedtek, de a bérek nem. Az akkor állásukat elvesztő emberek tartósan munkanélkülivé váltak, Gyurcsányék kormányzása elején jegyzett 6 százalékos munkanélküliségi rátát nekik sikerült megduplázniuk, és a közel 12 százalékos munkanélküliség kitartott egészen 2013-ig. 3 évre volt szüksége a Fidesz kormánynak, hogy kifizesse a baloldal által felvett IMF hitelt, és beindítsa a gazdaságot.
- Bérbefagyasztás
- Devizahitelesek kilakoltatása
- Tömeges elbocsátás
- Rezsiáremelés
- IMF hitel
- Adóemelések
- Szocpol törlése
- Nyugdíjkorhatár emelése
- GYES csökkentése
- Adókedvezmények törlése
jellemezték a baloldali "válságkezelést", ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy az amúgy is bajban lévő embereket a kormányuk még tovább ütötte, egyáltalán nem segítették a bajba jutott embereket. Gyurcsányék magukra hagyták a magyarokat a problémáikkal, és tovább növelték azokat.

Ezzel szemben az Orbán-kormány a válságot úgy kezeli, hogy nem elvesz, hanem még többet ad az embereknek.
- Hitelmoratórium
- Adócsökkentések
- Családtámogatási és
otthonteremtési támogatások bővítése
- Munkahelyvédelmi akcióterv
- Fejlesztések folytatása
- 13. havi nyugdíj
- Átképzési program
- Beruházások ösztönzése
Csak néhány azon intézkedések közül, melyeket nemrég vezettek be illetve a válság ellenére sem töröltek el.
Minden magyar felelős minden magyarért szól a jelmondat. A kormány megvédi a munkahelyeket, célzott támogatásokkal, adócsökkentésekkel új munkahelyeket teremtenek, olyan gazdasági környezetet alakítottak ki, hogy Magyarország a világ 10 legkedveltebb befektetési célországává vált. A magyar családokat egy sor intézkedés segíti és támogatja abban, hogy merjenek gyereket vállalni, merjenek otthont teremteni, hiszen ma már senki sincs egyedül, Magyarország családbarát ország lett.

Ez csak néhány gondolat, a cikk végén minden egyes témakörhöz teljes cikkeket linkelünk, forrásmegjelöléssel, konkrét adatokkal, számokkal. Bajban ismerszik meg a barát, és a számok és a tények azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP kormány az emberek barátja, a baloldali kormány az ellensége volt. Válságot lehet úgy is kezelni, hogy az ne fájjon, és a jelenlegi kormány ezt bebizonyította.

Íme az egyes kormányok teljesítménye válság idején:

🔴 Baloldal:
📌 Válságkezelés.
https://szamokadatok.hu/Post/938/A_Baloldal_csak_megszoritasokkal_kepes_kormanyozni
📌 Megszorítások válság idején: https://szamokadatok.hu/Post/701/Balliberalis_valsagkezeles
📌 7 hónap alatt 7 milliárd forint hiány Miskolcon
https://szamokadatok.hu/Post/1138/Miskolc_is_a_csod_szelere_sodrodott_7_honap_alatt_7_milliard_forint_hiany_keletkezett
📌 Elvették az óvónők bérének egy részét
https://szamokadatok.hu/Post/1125/Baloldali_polgarmesterek_meglopjak_az_ovonoket
📌 Gazdasági válságot megelőző év adatai: a baloldal legyengítette az országot, ezért is fájt annyira a válság.
https://szamokadatok.hu/Post/1111/Megbukott_az_ellenzek_az_erettsegin
📌 Válság ellenére több tízmilliós szerződések a haveroknak
https://szamokadatok.hu/Post/1083/Az_ovonoktol_elveszik_a_beruk_egy_reszet_a_haverokat_sokmillios_szerzodesekkel_tomi_ki
📌 Hódmezővásárhelyen is milliárdok szívódnak fel
https://szamokadatok.hu/Post/1077/Csodbe_vitte_Hodmezovasarhelyt_a_baloldal_18_milliard_forint_tunt_el_2_ev_alatt
📌 Bért csökkentett és kirúgással fenyegeti alkalmazottait Márki-Zay
https://szamokadatok.hu/Post/926/Csokkentette_az_altala_kivalasztott_onkormanyzati_dolgozok_beret_es_kirugassal_fenyegeti_oket_Marki-Zay_Peter
📌 A középosztályt sarcolnák
https://szamokadatok.hu/Post/922/Balliberalis_valsagkezeles
📌 2040-ig fizetendő számlákat hagytak maguk után, az autópályáikat még ma is fizetjük, és még 20 évig fizetjük, évente 150-200 milliárd forintot dobunk ki az ablakon.
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszoros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel

🧡 Fidesz-KDNP:
📌 A gazdaságvédelmi akcióterv, a több ezer milliárdos támogatásoknak köszönhetően ismét nő a foglalkoztatottak száma. A cikkben még 4 472 000 szerepel, de az augusztusi adat szerint ismét 4,5 millió fölött van a foglalkoztatottak száma:
https://szamokadatok.hu/Post/1634/Mar_csak_28_ezerrel_dolgoznak_kevesebben_mint_a_jarvany_kitorese_elott
📌 Megszorítások helyett adócsökkentések, íme a konkrét adónemek és a számok.
https://szamokadatok.hu/Post/1196/Ujabb_adocsokkentesek_jonnek_20200701-tol
📌 Nem marad jövedelem nélkül egyetlen ember sem
https://szamokadatok.hu/Post/1116/Orban_Viktor_Amit_vallaltunk_azt_teljesiteni_fogjuk
📌 Újabb adócsökkentések
https://szamokadatok.hu/Post/829/Adoemeles_helyett_ujabb_adocsokkentes
📌 Gazdaságvédelmi akcióterv
https://szamokadatok.hu/Post/717/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eddig_ismert_reszletei
📌 Családtámogatás, születések, házasságkötések
https://szamokadatok.hu/Post/1927/10_ev_alatt_evi_35_ezerrol_65_ezerre_nott_a_hazassagkotesek_szama_8375_es_sokkal_tobb_gyerek_is_szuletik_mint_elozo_evekben
📌 Európában a magyar kormány fordítja a legtöbbet a családokra
https://szamokadatok.hu/Post/1878/Europaban_a_magyar_kormany_forditja_a_legtobbet_a_csaladokra
📌 Otthonteremtés
https://szamokadatok.hu/Post/1858/A_koronavirus-jarvany_sem_torte_meg_a_CSOK_nepszeruseget_466_milliard_forint_148_ezer_magyar_csaladnak
📌 Ingyenes tankönyvek
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
📌 Növekvő születésszám
https://szamokadatok.hu/Post/1764/Kozel_5_szazalekkal_tobb_gyermek_jott_vilagra_eddig_iden_mint_2019_azonos_idoszakaban
📌 SzJA-mentesség
https://szamokadatok.hu/Post/1724/Tobb_mint_40_ezer_negy-_es_tobbgyerekes_anya_elt_az_szja-mentesseggel
📌 Otthonvédelmi akcióterv, devizahitelesek megsegítése a 2010-es kormányváltás után.
https://szamokadatok.hu/Post/1612/Otthonvedelmi_akcioterv_devizahitelesek_megsegitese
📌 Tízből kilenc, korábban bajba jutott devizahiteles visszavásárolta otthonát. https://infostart.hu/belfold/2020/05/27/megszunik-a-nemzeti-eszkozkezelo

Címkék: Baloldali rombolás  Gazdaság 

A baloldali megélhetési pártoknak és politikusoknak mindösszesen 260 ezer ívet sikerült összelopkodniuk

A baloldali megélhetési pártoknak és politikusoknak mindösszesen 260 ezer ívet sikerült összelopkodniuk

Hatalmas sikerként állítják be, valójában nem az, hiszen a kérdőíveket 1 millió 793 ezren töltötték ki és küldték vissza a Kormányhoz. Ennek a mennyiségnek csupán a 14,5 százalékát sikerült a baloldalnak összelopkodnia. Nem leszünk demagógok, nyilván volt a begyűjtött ívek között elég sok, amit a megtévesztett híveik önként adtak nekik át, de az is tényszerűen igaz, hogy több alkalommal lebuktak szervezett akcióikkal, postaládákból lopták ki az íveket, kukába dobták az emberek személyes adatait, rengeteg postaládába meg sem jöttek az ívek, mert már kézbesítés közben "lábuk kerekedett" A Számok szerkesztői között is vannak sokan, akik meg sem kapták postai úton az ívet.
Azt is homály fedi, hogy vajon hány ívet sikerült nyomdai úton lemásolniuk, hiszen az ív nem egy védelmi elemekkel ellátott nyomtatvány, hanem egy sima A4-es nyomtatott papír, egy jobb minőségű otthoni nyomtatóval is sokszorosítható.

A Momentum pedig kifejezetten büszke arra, hogy 4 ember 1 éves munkaidejének megfelelő időt azzal töltöttek, hogy összegyűjtsenek 85 ezer ívet. Ha a Momentum ezt az időt valami hasznossal töltötte volna, például faültetéssel, idős, rászoruló embereknek való segítéssel, esetleg szemétszedéssel, vagy legalább azzal, hogy nem csinálnak semmit, akkor sokkal több támogatóra tehettek volna szert. Ez a 4 ember 1 éves munkaidejének megfelelő óra csak a Momentum számai, a többi megélhetési párttal és politikussal, aktivistáikkal közösen vajon hány ember hány évnyi munkaidejét pocsékolták el a semmire?

Szégyen ez a baloldal! Komolyan csak ennyire futja? Csak rombolni, másokat hátráltatni, gáncsolni tudnak? Miért nem végeznek építő jellegű tevékenységet? Csak egy kicsit, csak mutatóba, legalább "k. erős képek" kedvéért....

Az, hogy mennyire szánalmasak, a legjobban Gelencsér Ferenc posztja mutatja, mely 13 óra alatt mindösszesen 10 megosztást és 92 hangulatjelet ért el. Ez is azt mutatja, hogy még a saját szimpatizánsaik körében sem aratott osztatlan sikert a Nemzeti Konzultáció ellehetetlenítésére tett - mint utólag kiderült - sikertelen kísérletük.

Forrás: (Gelencsér posztja, nyugodtan írjátok le neki a véleményeteket) https://www.facebook.com/gelencser.ferenc.momentum/posts/337604664257095

A hivatalos végeredmény: https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/posts/191078432406699

Hadházy videója a "hatalmas sikerről" https://www.facebook.com/hadhazyakos/videos/4385721478166291

Címkék: Baloldali rombolás  Momentum 

Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa

Ismét ingyenpénzt osztogatna a baloldal két, talán legdilettánsabb politikusa

Nagyjából havi ciklikussággal előveszik a baloldal "karizmatikus" politikusai az ingyenpénz témáját, és ezzel csábítják az arra fogékony, lusta, dolgozni nem akaró embereket. A jelenség annyira nem új, hiszen már az októberi kampányban is ment az európai minimálbér, európai nyugdíj, alapjövedelem, és egyéb aljas hazugságok.

Mindenki tegye fel magának azt az egyszerű kérdést, hogy dolgozna-e azért, hogy másnak ne kelljen? A pénz nem terem a fán, azt valakiknek meg kell termelniük, tehát lenne a társadalomnak egy része, mely dolgozik önmaga, családja, gyerekei helyett és mellette eltartja a többi ingyenélőt. Ugye, hogy nem dolgozna mások helyett! Mert mi sem.

Lázár Jánosnak tette fel ezt a kérdést korábban az ATV riportere, Lázár János meg a maga határozott stílusában ki is fejtette erről a véleményét. Itt van mindkét videó:

1. Karácsony és Szabó Tímea hazug videója.
https://youtu.be/FTZMSW-H_u4
(Van benne persze egy kis "NER", jacht, repülő, stadion, és a többi szokásos kifejezés a baloldal nagyjából 200 szóból álló szókészletéből) Persze elhangzanak még olyan hazugságok, hogy a kormány az elmúlt 10 évben nem segítette a családokat, csak a gazdagokat támogatja, "dolgozók millióit taszította szegénységbe", vagy "családok százezreit hozta teljesen kiszolgáltatott helyzetbe"

2. Lázár János korábbi reakciója erre a felvetésre:
Lázár János rendkívül határozottan válaszolt Csuhaj Ildikó újságírónak, aki a Kormányinfón a szociális érzékenység hiányát kérte számon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren az alapjövedelem kérdésköre kapcsán.
https://youtu.be/gzmyqtxS12g

A magyar társadalom túlnyomó többségének józan gondolkodására vall, hogy a videót mindösszesen 426-an tekintették meg, a "Párbeszéd" Youtube csatornáját összesen 1350 ember követi, és a videóra 29 "Like" érkezett.

Ennyit az alapjövedelemről, és a populista hazug politikusokról.

Mivel járna, ha mégis bevezetnék?
- Adóemeléssel járna
- Növelné a segélyből élők számát
- Tartósan tömegek esnének ki a munkaerőpiacról
- Feketemunkára ösztönözne
- Végül újabb megszorításokhoz vezetne
Részletek: https://szamokadatok.hu/Post/993/Ezek_lennenek_az_alapjovedelem_bevezetesenek_kovetkezmenyei
https://www.origo.hu/itthon/20200507-a-baloldalnak-fogalma-sincs-hogy-mennyibe-is-kerulne-az-ingyenpenz.html

ADD TOVÁBB!

Címkék: Baloldali rombolás  Megélhetés 

Karácsony Gergely bevallotta: 350 milliárd forintot tüntetett el kevesebb mint egy 1 év alatt

Geri! Ha számháborúban is olyan sikeres voltál, mint a jogosítvány megszerzésében, a helyedben nem erőltetnénk ezt a témát

Karácsony Gergely bevallotta: 350 milliárd forintot tüntetett el kevesebb mint egy 1 év alatt

Emlékezzünk: Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére. Magyarul 200 milliárd forint volt a kasszában.

Ehhez képest Karácsony Gergely a következőket írta 1 órával ezelőtt: "Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk."

A +200 milliárd és a -150 milliárd közötti különbség 350 milliárd forint. A jelek szerint a baloldali moslékkoalíció tagjai a budapestiek zsebéből veszik most ki azt a pénzt, amit 10 éve nem tudnak kivenni az ország kasszájából.
Budapest egy igazi kifizetőhely lett: milliárdos közétkeztetési szerződések haveri cégeknek, 30 milliós szerződések haveri ügyvédeknek, 44 tanácsadó, 5 helyettes, az önkormányzat által fizetett privát Facebook oldalak hirdetése több tízmillió forint értékben, egyik korrupciós botrány követi a másikat.

Arra is emlékezzünk, hogy 7 hónapja Karácsony Gergely megkapta az első 10 milliárdot a kormánytól abból az 50 milliárd forintos csomagból, amit a budapesti egészségügy fejlesztésére szántak. Hol vannak a projektek? Hol a lóvé?

Érdemi munka helyett van napi 4-5 Facebook poszt, amit a "mipénzünkből" fizet Karácsony, vannak rovarhotelek, sávlezárások, furcsa zászlók, furcsa vonulások, közpénzből való választási adatbázisépítés, "városdiplomáciai akadémia" a CEU-val, leállított fejlesztések, hajléktalanok és szemét mindenhol, mesék mindenféle sarcolásról, a nyugdíjasoktól megvolt támogatások, ötvennél több halott és több száz kiszáradt, gondozatlan és lesoványodott idős ember a fővárosi fenntartású idősotthonokban.

"Budapest mindenkié!" - Hazudtak! Budapest nem mindenkié, Budapest egy szűk baráti társaságé. Ahhoz, hogy jobban megérthető legyen miről is van szó, hallgassák meg ezt a remek összefoglalót: "Rendhagyó névsorolvasás" /Dömötör Csaba/ https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1196270490570771

Budapest valós pénzügyi helyzete ebben a cikkben https://szamokadatok.hu/Post/1394/Budapest_penzugyi_helyzete_konkretan_bekiabalasok_erzelmi_kitoresek_es_partpolitikai_hazugsagok_nelkul

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/nagy-mertekben-emelkedtek-a-berek-az-egeszsegugyben-8272113/
🔴 Karácsony Gergely bejegyzése: (Mondjátok el neki a véleményeteket!) https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3591710957528391
https://szamokadatok.hu/Post/1768/Emlekezteto_Karacsony_10_milliard_forintot_kapott_februarban_a_betegellatas_fejlesztesere
https://szamokadatok.hu/Post/1635/Kozossegi_gyules_cimszoval_gyujt_szemelyes_adatokat_Karacsony_Gergely_es_az_altala_vezetett_Fovarosi_Onkormanyzat
https://szamokadatok.hu/Post/1579/Lanchid_-_NEM_CEU_-_IGEN
https://szamokadatok.hu/Post/1437/Nem_csak_a_Lanchid_felujitasa_all_egesz_Budapestet_leallitotta_a_baloldal_5_evre
https://szamokadatok.hu/Post/1515/Balos_mesek_sarcolasrol_kivereztetesrol_siralmakrol
https://szamokadatok.hu/Post/1435/Mese_az_ures_kasszakrol_-_ime_a_szamok_ime_a_valosag
https://szamokadatok.hu/Post/1420/Karacsony_Gergely_-_a_kamuallatvedo
https://szamokadatok.hu/Post/1394/Budapest_penzugyi_helyzete_konkretan_bekiabalasok_erzelmi_kitoresek_es_partpolitikai_hazugsagok_nelkul

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Ismét hazudik a balliberális propaganda-sajtó az OLAF jelentéssel kapcsolatosan

Íme a valóság

Ismét hazudik a balliberális propaganda-sajtó az OLAF jelentéssel kapcsolatosan

(Emlékeztető a 4-es Metró zavaros ügyeiről és arról, hogy Tarlós István hogyan fejezte be a baloldal által hátrahagyott, befejezetlen beruházást. https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190903-a-szakadek-szelerol-hozta-vissza-tarlos-a-4-es-metrot)

"Magyarország esetében javasolt a legnagyobb arányban pénzügyi büntetést az Unió Csalás Elleni Hivatala az elmúlt négy évben" - írja az Euronews, amit persze átvett a 444, a HVG, az index, és a többi hazugsággyár.

Azt azonban nem írják le, hogy az elmúlt 4 évben javasolt büntetések zöme a 2010 előtt kötött 4-es Metróval kapcsolatos szerződések miatt történt! Így már mindjárt más a helyzet, ugye?

Zömmel a 4-es metró miatt bünteti az országot az unió
AZ ELLENZÉKI SAJTÓ ISMÉT FÉLREÉRTELMEZI AZ OLAF-JELENTÉST

Az ellenzéki sajtó katasztrofális korrupciós mutatóról ír az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szeptember 10-én nyilvánosságra hozott 2019-es éves jelentésére hivatkozva. Csakhogy a jelentés szerint a magyar ügyészség az uniós átlagot (39 százalék) lényegesen meghaladó mértékben, az OLAF által kezdeményezett ügyek 47 százalékában emelt vádat 2015 és 2019 között – közölte pénteken a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtófőosztálya. A közleményben hangsúlyozzák: az uniós hivatal magyar ügyészséghez eljuttatott igazságügyi ajánlásainak a száma folyamatosan csökkent az elmúlt években, és egyre többször olyan ügyben tesznek igazságügyi ajánlást, amelyben már folyik Magyarországon nyomozás.

Az OLAF az uniós pénzekkel összefüggő adminisztratív szabálytalanságokat vizsgálja, büntetőjogi tényállást nem állapít meg, bűnügyi bizonyítást nem végez. Erre sem felhatalmazása, sem pedig eszköze nincsen. A magyar ügyészség – bár erre nincs törvényi kötelezettsége – a mindig követett protokoll szerint az uniós hivatal igazságügyi ajánlása nyomán valamennyi esetben elrendelte a nyomozást, illetve amennyiben már folyamatban volt a nyomozás, az OLAF ajánlását a nyomozás irataihoz csatolták és abban értékelték.

A Legfőbb Ügyészség kiemeli, hogy 2019-ben az OLAF összesen három igazságügyi ajánlást tett az ügyészi szervezetnek. Ezeket az ajánlásokat már folyamatban lévő nyomozásban értékelte a hatóság.

Az igazságügyi ajánlások száma folyamatosan csökken, 2015-ben és 2016-ban még 10-10 ajánlás érkezett, 2017-ben már csak hat, 2018-ban négy, míg 2019-ben három.

Emlékeztetőül: január 31-én Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában fogadta az OLAF főigazgatóját, Ville Itälät. A találkozón a felek megerősítették, hogy az uniós pénzeket érintő bűnügyi visszaélések kapcsán a szervezetek közötti hatékony információcserét és együttműködést továbbra is kiemelten fontosnak tartják. Emellett megállapodtak abban, hogy az eddig is jól működő szakmai kapcsolat további elmélyítése érdekében együttműködési megállapodást dolgoznak ki.

Ville Itälä a találkozót követően nyilvánosan is hangoztatta, hogy elégedett annak eredményeivel.

A magyar ügyészség és az OLAF szorosan együttműködik, mind vezetői, mind szakértői szinten rendszeresek a találkozók.

Az OLAF-jelentésről beszámoló Euronews azonban azt emelte ki, hogy az elmúlt négy évben Magyarország esetében javasolt a legnagyobb arányban pénzügyi büntetést az Európai Csalás Elleni Hivatal. A strukturális alapok és az agrárpénzek kifizetéseinek 3,93 százalékát találták problémásnak. Ez több mint tízszerese az uniós átlagnak – írja a cikk szerzője, azonban nem teszi hozzá, hogy a pénzügyi büntetések zöme a 4-es metróberuházáshoz kapcsolódnak.

Reagált a Fidesz–KDNP EP-képviselői csoportja is az OLAF éves jelentésére. Ebben kiemelték: Magyarország történetének legsúlyosabb korrupciós botrányát, a 4-es metró beruházásának ügyét számos más 2010 előtti visszaélés mellett a jelentésben említett időszakban tárta fel az OLAF.

A jelentésben a Magyarország esetében szereplő 3,93 százalékos pénzügyi korrekciós arányszám is a 4-es metró beruházás és más, 2010 előtti, de csak az elmúlt években feltárt súlyos korrupciós ügyek miatt szerepel. A korrupciós ügyért egyértelműen és kizárólag a szocialista–liberális kormányt és a fővárosi vezetést terheli a felelősség – írták.

A Magyar Nemzet májusban megírta: a Miniszterelnökség a Demszky-féle főváros leggyanúsabb beruházása, a 4-es metró szerződéseivel kapcsolatban még 2017 elején tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen az OLAF jelentése alapján. A hivatal szerint az ügyben többszörösen felmerült az unió pénzügyi érdekei megsértésének, a hűtlen kezelésnek, a csalásnak, a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének, a közbeszerzési és koncessziós eljárásban történt versenyt korlátozó megállapodásnak, a vesztegetésnek, a sikkasztásnak, az adócsalásnak, a befolyással üzérkedésnek, a számviteli rend megsértésé­nek, valamint a köz- és magánokirat meghamisításának gyanúja. Ezek egy része nem igazolódott be, ám a leválasztott Siemens-féle szerződések ügyé­ben a német hatóságoknak lehetnek újabb bizonyítékai. Mindezt annak kapcsán közöltük, hogy kétéves nyomozás után a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az OLAF-jelentésre indult nyomozás egy részét. A Nemzeti Nyomozó Iroda a Siemens-szerződések ügyét különválasztotta az alapügytől, és felfüggesztették az eljárást a német válasz megérkezéséig.

A 4-es metróhoz kapcsolódik, hogy az M2-es és M4-es vonalon közlekedő Alstom-metrószerelvények szállítására kiírt közbeszerzési pályázat befolyásolása miatt indult büntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a vádlottakat vesztegetés bűntettével vádolja. Köztük Medgyessy Péter volt miniszterelnök egykori bizalmasát, T. Károlyt, W. Vilmotsot, az Alstom Power Hungária Zrt. vezérigazgatóját, Shahbaz Z. amerikai állampolgárt, az osztrák Kyrill L.-t és Terner Gézát. A vádhatóság szerint a francia Alstom cég vezető tisztségviselője a BKV M2-es és M4-es metróvonalat érintő járműbeszerzésére az ­MSZP–­SZDSZ-es kormány idején, 2005. júniusban kiírt közbeszerzési eljárásban milliós nagyságrendű euró átadásával vesztegetett meg az eredményt befolyásolni képes ismeretlen embert vagy embereket.

Mindezzel szemben Medgyessy Pétert, az MSZP volt miniszterelnökét is említi a 4-es metró gyanús ügyleteit taglaló OLAF-jelentés, Medgyessy ellen azonban nem indult büntetőeljárás, az OLAF által terhére rótt cselekmények lobbizásnak minősültek.

Már az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálja a baloldal „kamuvideóját” európai uniós forrásokkal való visszaélés miatt – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatóján. A politikus közölte: a botrányos videó azért keltette fel a Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) érdeklődését, mert a gyanú szerint a baloldal uniós pénzekkel is visszaélt az anyag készítése során. A videó egyik készítője – aki a Népszabadság volt újságírója – ugyanis uniós pénzből fizetett alkalmazott: az MSZP és Ujhelyi István európai parlamenti asszisztense – mutatott rá Hollik István.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/zommel-a-4-es-metro-miatt-bunteti-az-orszagot-az-unio-8650068/

Címkék: Baloldali rombolás  Média 

Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget

Emlékeztető: Így tették tönkre Gyurcsányék a Magyar Honvédséget

🇭🇺 Arról, hogy hol áll a Magyar Honvédség jelenleg, beszámoltunk több cikkben, a legutóbbi cikkünkben igyekeztünk egy átfogó képet adni (a szöveges részben sokkal több információ van, mint a képen!)
https://www.facebook.com/…/…/109141310563011/198980548245753

Így verték szét a Honvédséget Gyurcsányék
Néhány szám az elején:

- 18000 fővel csökkentették a Honvédség létszámát
- Legalább 50 katonai szervezetet számoltak fel
- Eladtak 500 darab BMP-1 gyalogsági harcjárművet
- Elajándékoztak 77 darab T-72 tankot Iraknak
- 144 darab 2SZ1 Gvozdika önjáró tarackot
- Több laktanyát is úgy adtak el, hogy miután több tízmillió forintos ráfordítással felújították és modernizálták, egyúttal feleslegessé nyilvánították és áron alul értékesítették azokat.

A 2002–10-es időszak baloldali kormányzati politikája a teljes szétesés felé lökte a Magyar Honvédséget. A képességcsökkenés, a haditechnikai eszközök és az infrastruktúra elherdálása, a katonák semmibevétele jellemezte a szocialista kormányzás időszakát.
ELHERDÁLT ÉVEK

A Magyar Honvédség (MH) 2010-re működőképességének a határára sodródott – állítják katonai forrásaink, akik szerint koncepcionálatlan és felelőtlen szakmai döntések sorozata, valamint a vagyonelemek elherdálása jellemezte az MSZP nyolcéves kormányzati időszakát, Juhász Ferenc és Szekeres Imre miniszteri tevékenységét.

Az állomány beígért illetményfejlesztése elmaradt, a megbecsülés hiánya miatt pedig a szervezeten belüli morál a mélypontra került. Az MH eszközparkja elavult, gyakorlatilag modernizációt és fejlesztést sem hajtottak végre. Lapunknak a névtelenséget kérő források elmondták: a hivatásos és szerződéses állomány összetételére vonatkozó „piramiselvű korfa” a feje tetejére állt.

2002 és 2010 között az életpályamodell s az ehhez tartozó egészséges jövőkép teljes mértékben hiányzott. A kilátástalanság miatt a honvédség jól képzett szakembereinek a nagy része úgy döntött, hogy elhagyja a szervezetet és máshol helyezkedik el.

Ebben az időszakban több mint 18 ezer fővel (!) csökkent a rendszeresített létszám, és lenullázták a haderő tartalékos rendszerét. Megszüntették a nyilvántartásokat, a bejelentési kötelezettséget, valamint a tartalékos állomány ki- és továbbképzésének a rendjét.

NEM VOLT FEJLESZTÉS

A folyamatos forráshiányt a „feleslegessé nyilvánított” eszközök eladásával szerették volna orvosolni, de úgy tudjuk, ebből a nyolc év alatt jóformán jelképes összeg folyt be a tárcához. „A honvédelmi költségvetés egészséges elosztása a bér- és bérjellegű kiadások, a működés és fenntartás, valamint a fejlesztések viszonylatában az elvárásokhoz mérten (40-30-30%) aránytalanul alakult. Gyakorlatilag semmilyen forrás nem maradt a korszerűsítésekre” – állították informátoraink. Mint mondták, komplett katonai képességeket sodortak a megszűnés határára.
A 2002–10 közötti időszakban gyakorlatilag a Magyar Honvédség módszeres leépítése indult el, ötvenezer (!) különféle haditechnikai eszközt és hadfelszerelést adtak el. Az MH felélte a raktárkészleteit, a szakanyagok pótlására még koncepció sem készült.

Forrásaink egyöntetűen állították: a szocialista kormányzás idején a honvédség humánerőforrásának és haditechnikai eszközeinek az elkótyavetyélése zajlott.

LEÉPÍTÉS FELSŐFOKON

Informátoraink számításai szerint 2002 és 2010 között nagyságrendileg ötven katonai szervezet szűnt meg: többek között felszámoltak két lövész-, egy tüzérdandárt, egy harcihelikopter-, egy repülő-, valamint egy légvédelmirakéta-ezredet, azonkívül bezárták a Pécsi Honvédkórházat. Ezzel együtt tulajdonképpen megszűnt a Magyar Honvédség tüzérképessége, a gépesített lövészi pedig átalakult könnyűlövész-képességgé. A harckocsizóknál, a műszakiaknál, a szállító- és harci helikopteres erőknél is jelentős csökkentést hajtottak végre, a felderítést pedig aránytalanul leépítették.

E változások miatt kivonták a rendszerből egyebek mellett a gépesített lövészi képesség gerincét alkotó mintegy ötszáz lánctalpas harcjárművet. Azokat kvázi ócskavasként, kilós áron értékesítették. Hasonló sorsra jutottak a pilótaképzés egyik fundamentumát jelentő közepes kategóriájú sugárhajtású repülőgépek, valamint a haderő légvédelmi képességének egyik alapját képező rakétakomplexumok.

A merev- és forgószárnyas eszközöknél (repülőgépek, helikopterek) a karbantartási folyamatok elodázása miatt a légi szállító járművek rendelkezésre állása jelentősen csökkent, emellett a helikopterflotta darabszáma is nagymértékben apadt. A harcihelikopter-képesség pedig gyakorlatilag megszűnt.

A HARCKOCSIKAT IS KIIKTATTÁK

Forrásaink hangsúlyozták: az MSZP-kormányok idején több mint 140 felújított és modernizált önjáró tüzéreszközt elherdálva visszavetették az MH-t a gépvontatású tüzérség kategóriájába. Ez azt jelenti, hogy történelmileg több évtizedes lemaradásba sodorták Magyarország haderejét. A környező államokhoz képest ezzel igen nagy hátrányba kerültünk.

A hetvenhét felújított és modernizált T–72-es típusú harckocsit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök akkoriban ajándékba adta Iraknak, így gyakorlatilag az ország páncélosképessége egyszázadnyi erőre csökkent.

A korszerűsítési munkák elmaradása következtében 2010-re a Magyar Honvédség főbb haditechnikai eszközeinek a jelentős része elavulttá vált. Kiemelendő, hogy elodázták a Gépjárműbeszerzési program végrehajtását, amelyet jól szemléltet, hogy a haderő gépjárműparkjának az átlagéletkora 20-25 év, továbbá az, hogy az elmúlt két évben nagyságrendileg több új szaktechnika érkezett a rendszerbe, mint 2002 és 2010 között összesen.

Az eszközök rendszerből történő kivonása, feleslegessé minősítése folyamatos volt, azok értékesítése esetenként hulladékáron történt meg.

LAKTANYABEZÁRÁSOK

A helyőrségek nagy részében a katonák infrastrukturális helyzete kritikussá vált. Több laktanyát is úgy adtak el, hogy miután több tízmillió forintos ráfordítással felújították és modernizálták, egyúttal feleslegessé nyilvánították és áron alul értékesítették azokat. Viszont a megmaradó objektumok korszerűsítése nem történt meg. 2002 és 2010 között több egyéb komplexum – köztük a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola ingatlanjainak – észszerűtlen eladására is sor került. Az időszak lakásértékesítéseinek finoman szólva is kétes módját jól mutatja, hogy máig tartó bírósági eljárások folynak az akkor végrehajtott ingatlanügyletek kapcsán.

NÉMETH SZILÁRD: AZ MSZP MEG AKARTA SZÜNTETNI A MAGYAR HONVÉDSÉGET

A szocialisták 2002 és 2010 közötti két kormányzati ciklusának a honvédelemmel kapcsolatos politikája egyértelmű: meg akarták szüntetni a Magyar Honvédséget. A baloldal hű maradt Károlyi Mihály eszmeiségéhez, akinek a hadügyminisztere, Linder Béla kijelentette, nem akar több katonát látni, és meg is kezdték az MH szétverését. Abban az időszakban tették ezt a mai ellenzék eszmei elődei is, amikor Magyarország szuverenitása és a magyarok biztonsága veszélybe került – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A politikus hangsúlyozta: a kormány megkezdte a haderőfejlesztést, és a Zrínyi 2026 program intézkedéseit azok bírálják leginkább, akik 2010 előtt kivették a részüket a honvédség szétveréséből. Felhívta a figyelmet: 1990, a rendszerváltás óta 2010-ig egyetlen nagy fejlesztés történt, az első Orbán-kormány alatt a Gripen vadászrepülők beszerzése. De Németh Szilárd nem akarta megkerülni a 2010–15-ös időszakot sem, amelyről kifejtette, hogy az országot a totális csődtől kellett megmentenie a Fidesz–KDNP-nek; nem juthattunk Görögország sorsára. „Minden tisztelet a katonáké, akik megértették, milyen helyzetben van az ország, hogy a kormánynak elsődleges feladata a gazdaság talpra állítása, ezért elfogadták a nadrágszíj meghúzását, s bíztak abban, hogy lesz értelme ennek. Ma már láthatják, hogy volt. A 2013-as nagy dunai árvíz idején helytállásukkal is bizonyították, hogy mindig lehet rájuk számítani” – fűzte hozzá.

Emlékeztetett, hogy 2001-ben, a Gripen-beszerzés idején ugyanazok az elvek vezérelték az akkori jobboldali kormányzatot, mint a mostani Zrínyi 2026 program megalkotóit. „Korszerű, NATO-kompatibilitású technikai eszközöket vásárolunk. A megállapodással a magyar gazdaságnak is használunk, hiszen a svédek befektetéseket hoztak a Gripenek ellentételezéseként, tehát a magyar érdekek, nem a beszállítók céljai az elsődlegesek” – összegzett Németh Szilárd. 2002 és 2010 között azonban szándékos, minden haderőnemre kiterjedő képességcsökkentést hajtottak végre. Miközben a honvédek a fejlesztést sürgették, addig a szocialista liberális politikusok a katonai költségvetést a „futottak még” kategóriába sorolták, silányították.

Az államtitkár hangsúlyozta: az MSZP mindvégig arra hivatkozott, hogy a NATO automatikusan megvéd majd minket. „Viszont az észak-atlanti szövetség nem jótékonysági szervezet, hanem nemzetállamok katonai és politikai együttműködése, nem véletlenül írják elő a tagállamoknak, hogy a bruttó nemzeti össztermék két százalékát védelmi kiadásokra kell költeni. Tehát a NATO erős nemzeti hadseregek működésében érdekelt. És ez Magyarország nemzeti érdeke is” – mondta az államtitkár. (P. T.)

Az 1920 utáni magyar történelem legfeleslegesebb és legkárosabb haderő-leépítését hajtották végre Gyurcsányék 2004 után – legfőbb ideje, hogy végre elkezdődjön a haderő újbóli fejlesztése. Demkó Attila írása arról, hogyan mért a Magyar Honvédségre egy elképesztő méretű csapást a saját vezetése.

A Honvédelmi Minisztérium volt védelempolitikai főosztályvezetőjének, a Máglyatűz c. geopolitikai thriller szerzőjének írása

Tudatosan nem foglalkozom már jó ideje belpolitikával sem a közéletben, sem a magánéletben. Kivéve, ha a határon túlra nagyhatalmi döntések által került magyarok helyzetét, vagy a Magyar Honvédség (MH) ügyét nagyon negatívan érinti valami.

Érdekes módon mindig egy személy lépi át ezt a küszöböt: Gyurcsány Ferenc. A Zrínyi 2026-al foglalkozó előző cikkem Gyurcsány-kormányt érő kritikáit néhány kommentelő nehezményezte, mondván, minek kell már gyurcsányozni, stb.

Pedig rendkívül finom és visszafogott voltam. Első cikkemben csak utaltam arra, miért is lett a térség egyik leggyengébb hadserege a magyar a gyurcsányi időszak végére.

Most viszont bővebben és kevésbé finoman fogok írni, az 1920 utáni magyar történelem legfeleslegesebb és legkárosabb haderő-leépítéséről.

Ez a leépítés Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződik, ami nem kis dolog, mert 1990 után volt jó pár másik az MH-t érintő rendkívül káros intézkedés. A haderő az elmúlt néhány évben elindult fejlődése kapcsán is érdemes emlékezni arra, hogy mi történt, nehogy még egyszer előforduljon hasonló fejlemény.

Ez természetesen egy olyan ember véleménye, aki akkoriban referensként nem volt döntések közelében, de tiszt kollégáimtól hallottam eleget. Persze aki nyíltan felemelte a szavát, annak eltörték a karrierjét. Például Vadai Ágnest rettegték akkoriban. Én nyilvánosan nem tettem, de jelentéktelen pozícióban lévő civil alkalmazottként nem is lett volna hatása.

Az elméleti alap az volt, hogy a NATO- és EU-csatlakozás, a szomszédaink nagy részével közös szövetségi rendszerbe való tartozás minden történelmi/biztonsági problémát megold. Abban számos beszélgetés alapján biztos vagyok, hogy az akkori tanácsadók közül ezt a legtöbben tényleg komolyan gondolták. Lehet, hogy még a kérdésben kulcsfontosságú politikusok is, elsősorban Gyurcsány és Vadai is. A velük permanens konfliktusban lévő Szekeres Imre keveset számított, aligha ő hozta a nagyobb döntéseket.

Nem gondolom tehát, hogy a nemzet tudatos, összeesküvés-szerű lefegyverzése történt. Egész egyszerűen ezek az emberek ennyire alkalmatlanok a világ megértésére, ennyire doktrinerek és elfogultak a saját hazájukkal szemben.

Miközben a magyarság történelméből a legrosszabbat látják és láttatják, addig a legjobbat feltételezik a szomszédainkról.
Befelé korlátlan önkritika, kifelé korlátlan bizalom. Persze lehet, hogy segített a döntésben az is, hogy hatalmas értéket adtak el, szerény áron.

A filozófiát érintően félreértés ne essék: az egy nem rossz dolog, ha magunkba nézünk és látjuk saját történelmi hibáinkat. Az a rossz dolog, ha elhisszük, hogy minden szomszédunk ugyanígy gondolkodik, és nem lát bennünk és az egy évszázada meghódított magyar közösségekben ellenséget.

Az pedig a történelmi ismeretek és a fantázia teljes hiányát bizonyítja, ha valaki a jelen békés állapot a világtörténelem végéig való fennmaradását vizionálja. A Gyurcsány-kormányzat alatt ez történt, és így mért a Magyar Honvédségre egy elképesztő méretű csapást saját vezetése.

A Magyar Honvédség kiindulópontja a rendszerváltás után sokkal jobb volt, mint gondoljuk. Csehszlovákia és Jugoszlávia szétesése után a Honvédség a térség egyik legkisebb haderejéből a harmadik legerősebb lett. 2004-ig eszközei harcértékében gyakorlatilag paritásban volt a második helyen lévő románnal, csak létszámában volt kisebb.

Természetesen minden adatsor fenntartással kezelendő, mert az, hogy papíron mennyi eszköz van, nem jelenti azt is, hogy mind használható. Nem mutatja a tisztikar, a katonák képzettségét, morálját, a társadalom áldozatvállalási készségét, a logisztikai képességet, a földrajzi előnyöket (Magyarország esetében Trianon óta inkább hátrányokat) és még sok minden mást sem, amiből összeáll egy ország valós katonai ereje.

De mindezeket egybevéve, a Magyar Honvédség régiósan nem volt gyenge a 2000-es évek kezdetén, ha a más kategóriában lévő Ukrajnát nem számítjuk, minden képességben első vagy második helyen állt.

A Honvédség nem gyenge volt, hanem azzá tették Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt,
mind morálisan, mind a társadalmi háttér szempontjából, de leginkább haditechnikai szempontból. Mert a legsúlyosabb kérdés mindig a fegyver, azt drága és hosszú idő beszerezni, kiképezni rá az állományt. Ha pedig már háborús helyzet van, maga a beszerzés is reménytelen.

A nehéztechnika, amit a Gyurcsány kormány felszámolt, a T-72, a BMP-1, és a Gvozdika hármasán alapult. A harckocsi, a gyalogsági harcjármű és az önjáró tarack egy egységet alkot: ha bármelyik kiesik, a képesség aránytalanul sokat sérül. Ezeket a lánctalpas technikákat a szovjetek úgy tervezték meg, hogy együttműködjenek, együtt tudjanak terepen előrehaladni.

A T-72-vel együtt halad a BMP. A BMP-kben van a gyalogság, amely olyan feladatokat old meg, amit a harckocsi nem tud. De maga a BMP is képes ellenséges gyalogság vagy páncéltörő rakétájával akár harckocsik leküzdésére is. A Gvozdika pedig tüzérségi támogatást ad, és bár jó esetben nem kerül közvetlen harcérintkezésbe, képes, persze korlátozottan, akár harckocsik leküzdésére is. A harckocsit ebből a hármasból semmivel sem lehet helyettesíteni. A BMP-t ugyan helyettesítheti a BTR-80/A, a Gvozdikát pedig a vontatott tüzérség, de jóval kisebb lesz az ütőképesség. Egy BTR-80 esélye például egy harckocsi ellen zéró.

Ezt a szerencsétlen hibridet hozták létre 2004-2009 között, mert úgymond „már csak távoli régiókban kell majd szövetségeseink oldalán helyt állnunk” – segédcsapatként.

A legnagyobb kárt az összes, 144 darab Gvozdika kivonásával majd eladásával okozták.

Sokat úgy vontak ki és adtak el, hogy előtte modernizálták őket. Azt mondták, hogy nem NATO-kompatibilisek, ami igaz. De Romániát, Bulgáriát, Horvátországot, Szlovákiát és Lengyelországot ez nem zavarta, meg is tartották őket. Lengyelország vagy 300 darabot modernizált is. Szerbia ma is rendszerben tart 72 darabot. Csak mi gondoltuk úgy, hogy valami misszióba könnyebben telepíthető eszköz jobb lesz, de végül a Gyurcsány kormány nem vett semmit az eladott Gvozdikák helyett.

Ezzel gyakorlatilag megszűnt a magyar tüzérség, maradt néhány kétes harcértékű D-20-as mutatóba. A több mint 500 eladott BMP-1-es talán kisebb veszteség, de a legtöbb katona hasonlóan fájdalmasan élte meg elvesztésüket, mint az önjáró tüzérségét.

A pusztítás valamit csak az egykor 238 darabos T-72-es állományból hagyott meg. Ezt egyébként épp az előző szocialista kormányzat növelte ekkorára egy száz darabos beszerzéssel Fehéroroszországból http://www.eszmelet.hu/csapody_tamas-jogszabalysarto-harckocsibeszerzes/. Amit pár évvel korábban, 1996-ban Horn Gyula alatt megvettek, 2004 végén elajándékozták, Gyurcsány Ferenc maga jelentette be 77 T-72-es Iraknak adományozását. http://www.origo.hu/nagyvilag/20041211magyarorszag.html

Amikor 2010-ben már védelmi tervezési főosztályvezetőként Kalocsán jártam megnézni, milyen eszközök maradtak meg a raktárakban és milyen állapotban vannak, a helyi parancsnok azt mondta, hogy a Gvozdikák és BMP-1-esek

eladási ára kevesebb volt, mint a fém értéke, ami bennük van.
És azt is, hogy gyászos hangulatban pakolták fel őket a vonatokra, a legtöbb eszköz kifejezetten jó állapotban volt. Ami maradt, az szintén jobb állapotban volt a vártnál. Máig emlékszem, ahogy egy harckocsizó őrnagy megvizsgált pár eszközt, és meglepve mondta, hogy gyakorlatilag vadonatújak. Nem igaz, hogy egy rozsdatemetőt adtak el, bár persze volt Kalocsán az is.

A harckocsik és a tüzérség teljes kiirtása végül tehát teljesen nem sikerült, a fegyvernemi alapok megmaradtak, de ez már inkább a tisztikar ellenállásán múlt, nem Vadai Ágnesen vagy Gyurcsány Ferencen.

2010-ben a kormánnyal együtt ment ez az egyszerre arrogáns, ostoba és naiv filozófia, és elindult a további romlás megállítása majd az építkezés. Ez utóbbi talán kezdődhetett volna előbb, a végeredmény viszont, ha minden megvalósul, kiváló lesz. A haditechnikai oldala is, és az ellentételezés is, mert gyárak épülnek Magyarországon. Nem csak fegyvergyárak, a BMW-beruházás aligha független attól, hogy annyi fegyvert szerzünk be Németországból/Bajorországból.

De a társadalomban még kell a gondolkodáson változtatni. Tetszik vagy nem,

úgy kell gondolkodni, ahogy a térség többi nemzete gondolkodik.
A románok, szerbek, horvátok és szlovákok tudják, hogy az erő számít. Az ukránok, akik ha nem is magyar mértékben, de leépítették és elhanyagolták hadseregüket, véres számlát fizetnek most rossz döntéseikért. A történelem nem ért véget és fehér zászlóval várni a végzetet mindig rossz politika.

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20181223_demko_attila_igy_vertek_szet_a_honvedseget_gyurcsanyek
https://figyelo.hu/matrix/a-kivereztetett-honvedseg-7394/

Címkék: Baloldali rombolás 

2020-ban még mindig lapátoljuk a baloldali után hátrahagyott örökséget...Egy bezárt iskola gyászos története

2020-ban még mindig lapátoljuk a baloldali után hátrahagyott örökséget...Egy bezárt iskola gyászos története

Az egykori Görgey Artúr Általános Iskola története kiválóan mutatja be azt a gyalázatos, tolvaj kormányzást, a közérdek helyett a magánérdekek előtérbe helyezését, amit a ma is aktívan politizáló baloldali figurák, élükön Gyurcsány Ferenccel hátrahagytak maguk után.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere osztotta meg Facebook oldalán a jelenleg épülő park képeit a következő szöveggel:

"Emlékeznek még, hogy nézett ki a volt Görgey iskola épülete és környéke?
Ma reggeli bejáráson az alpolgármesterekkel közösen örömmel láttuk azt a munkát, amely által az egykor lepusztult terület közösségi tervezéssel, az itt élők észrevételeit és ötleteit beépítve teljesen megújul. A beruházásnak köszönhetően újabb közterületet varázsolunk újjá, s hamarosan a sétányok lakói és egyúttal minden csepeli élvezheti az új pihenőparkot.
Hajrá Csepel!

De nézzük a terület és az iskola körüli eseményeket kronológiai sorrendben.

📌 1. A baloldal hazugságokkal és gátlástalan gyűlöletkampánnyal megnyerte a választást 2002-ben
📌 2. 2003-ban a Görgey Artúr Általános Iskolát már be is zárták (oktatási reform szoci módra). Nem felújították, nem kerestek neki más felhasználási módot, hanem simán csak bezárták. Az indok az volt, hogy nincs elég tanuló, és ezért kell bezárni. Később kiderült mi a valódi ok: a telket átjátszották egy haveri cégnek, mely cég lakóparkot akart építeni a területen.
📌 3. Az iskolát és területét végül 2007-ben az akkori önkormányzat egy telekcserés mutyi során az Ibiza Kft-nek adta át, azzal a kilátással, hogy ott majd lakóházakat építhet a cég, csakhogy a területen kizárólag intézményt, iskolát vagy óvodát lehet létesíteni, tehát kialakult egyfajta patthelyzet: a telek már nem közvagyon, hanem magántulajdon, de lakásokat építeni nem lehet rá. Ez magyarázza azt, hogy miért állt évekig érintetlenül a terület, a rajta lévő egykori iskola épülete pedig miért lett hajléktalanok és drogosok tanyája.
📌 4. 2010-ben a baloldal csúfos vereséget szenved a választáson. itt megfordul a történet, és a leépülés korszakát a fejlesztés, a helyreállítás időszaka váltja fel. 2013-ig visszafizettük az IMF hitelt, és innentől kezdve elkezdődött az azóta is tartó folyamatos fejlődés.
📌 5. 2013-ban arról szóltak a hírek, hogy 1 milliárd forintos kárt jelentett be az Ibiza Kft, és folyamatban van az önkormányzat elleni bírósági per. A cég szerint 2007-ben félrevezették őket, és visszakövetelik a pénzt. Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere (2013) 1 forint vételi ajánlatot tett az ingatlanra, de a tulajdonos ezt természetesen nem fogadta el.
📌 6. Hosszas huzavona után az önkormányzat végül 2018-ban tudta visszaszerezni a területet.
📌 7. 2019-ben a romos, életveszélyes épületet elbontották. Lakossági fórumot tartottak, postai úton is megkeresték a kerület lakosait, és egyeztetve, közös döntést hoztak a terület jövőbeli hasznosításával kapcsolatosan: A Csikó sétányon park épül.
📌 8. 2020 (jelenleg) a munkálatok folyamatban vannak, hamarosan elkészül és átadásra kerül Csepel legújabb parkja.

Köszönjük, Borbély Lénárd! Ilyen egy jó gazda, egy jó manager, ha úgy tetszik. A problémákról nem beszél, hanem megoldja azokat mindannyiunk örömére! Erre 2022-ben is, és 2024-ben is emlékezni fogunk! 🇭🇺❤️

Forrás:
https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3804770062869890
https://szellemvarosok.blog.hu/2019/02/22/elhagyatva_gorgey_artur_altalanos_iskola_csiko_suli
https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12388-kerdoives-felmeres-a-lakossag-koreben-hogy-mi-epuljon-az-egykori-gorgey-artur-altalanos-iskola-helyen
https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12419-mi-legyen-a-gorgey-iskola-helyen-javaslatok-a-lakoktol
https://index.hu/belfold/2013/03/11/aki_ide_bemegy_az_eletet_kockaztatja/

Címkék: Baloldali rombolás  Oktatás 

Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető

A polgári kormányzás 10 éve – 20. rész

Korrupcióellenes intézkedések, és egy kis emlékeztető

A korrupcióellenes intézkedésekkel folytatta a Nézőpont Intézet:
„A korrupció elleni kormányzati fellépés érdekében 2012-ben elfogadta a kormány a rendszerváltás óta első közigazgatási korrupciómegelőzési programot (1). A büntetőjogi eszközök alkalmazása mellett a korrupció megelőzését és az intézményi megbízhatóság, az integritás erősítését is hangsúlyozta. Az államigazgatási szerveknél évente december 31-éig fel kell mérni az államigazgatási szerv működésével kapcsolatos korrupciós kockázatokat és ez alapján egyéves korrupciómegelőzési intézkedési tervet kell megfogalmazni a kockázatok kezelésére. A 2011-től a rendőrség részeként létrehozott Nemzeti Védelmi Szolgálat (2) munkájának eredményeképpen belső korrupciós hálózatokat szüntettek meg a hivatásos állományon belül, amelyek a korábbi kormányzás alatt zavartalanul működtek.”

Kiegészítve:
Korábbra visszatekintve, az első korrupcióval szembeni kormányzati stratégiai határozatot 2001-ben fogadták el (1). Ha korrupció kerül szóba, akkor Gyurcsány (3), Czeglédy (4, 5), Botka (6, 7), Lackner (8) jut eszünkbe, sőt Hagyó (9), meg úgy általában a vörösbárók (9), de semmiképpen sem Tarlós (10).

Ha a korrupcióval kapcsolatos ferdítésekről, hazugságokról, részrehajlásról van szó, akkor pedig a Soros-pénzelte Transparency International ugrik be (11). Az általuk képviselt balliberális részrehajlás és torzítás (12) övezi az elemzéseiket, sőt a közbeszerzések tisztaságának növekedése valami miatt kimaradt az elemzésből (13, 14).
A Transparency International Korrupció Érzékelési Indexe már nevében is nevetséges. Nyilván nem valós adatok, történések alapján készített statisztikákról beszélünk, hanem vélemények alapján, ami még inkább nevetségessé teszi nemcsak az eredményt, de magát a felmérést végző szervezetet is.

A közbeszerzési eljárások 2010 óta teljesen átláthatóvá váltak. Az utóbbi 10 évben 39%-ról 58%-ra emelkedett a magyar KKV-k által nyert közbeszerzések aránya, továbbá már 100-ból 87-et (helyi vagy külföldi) KKV nyer. Az egyrésztvevős eljárások száma 34%-ról 25,5%-ra csökkent, miközben a hirdetmény nélküli eljárások aránya - a 92%-os csökkenése után - az EU-átlag felére esett. Tehát nem a haverokat hozzák helyzetbe, mint 2010 előtt.

Részletek:
1. https://korrupciomegelozes.kormany.hu/a-kormany-korrupcioellenes-intezkedesei
2. https://nvsz.hu/
3. https://szamokadatok.hu/Post/1487/Gyurcsanyek_korrupciorol_beszelnek_kozben_ok_lopassal_es_adocsalassal_gazdagodtak_meg
4. https://szamokadatok.hu/Post/763/A_magyar_keresztenyeket_gyalazo_Niedermuller_29_millios_szerzodest_kotott_a_bunozo_Czegledyvel_Gyurcsany_jo_baratjaval
5. https://szamokadatok.hu/Post/1415/6_millio_forint_kozpenzert_turkalhat_a_Soros-fele_Trasparency_a_Niedermuller_vezette_Erzsebetvaros_onkormanyzati_dokumentumai_kozott
6. https://szamokadatok.hu/Post/1582/A_Szeviep-ugy_utan_itt_van_az_ujabb_szazmillios_csalas_Szegeden_-_Botka_korul_fogy_a_levego
7. https://szamokadatok.hu/Post/114/A_Szeviep_botrany_margojara
8. https://szamokadatok.hu/Post/935/Baloldal_megszuntette_a_Lackner-ugyet_vizsgalo_bizottsagot
9. https://szamokadatok.hu/Post/1413/A_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_csak_Meszarosrol_beszel_a_vorosbarokrol_nem_Hianypotlo_cikk_kovetkezik
10. https://szamokadatok.hu/Post/1812/Tarlos_akkora_pofont_adott_Karacsonynak_es_haverjainak_hogy_a_fal_adta_a_masik
11. https://transparency.hu/adatok-a-korrupciorol/korrupcio-erzekelesi-index/
12. http://abouthungary.hu/blog/stop-the-presses-soros-funded-transparency-international-worried-about-big-money-and-its-undue-influence-on-politics/
13. https://kozbeszerzes.hu/data/filer_public/b7/6a/b76ad9b4-f131-4e58-baf2-9d496e1cd2e9/kh_gyorsjelentes_2019_a4_fin.pdf
14. https://szamokadatok.hu/Post/1174/Kozbeszerzesek_racionalizalasa

Forrás:
https://nezopont.hu/wp-content/uploads/2020/05/A-polgári-kormányzás-tíz-éve-1.pdf
Előző rész:
https://szamokadatok.hu/Post/1822/Jogallami_normak_helyreallitasa

Címkék: Baloldali rombolás  Nemzet