Címke: Baloldali rombolás

Karácsony és csatlósai a tiltás ellenére sarcolták a lakosságot!

Mesterségesen, szándékosan okoztak nehézségeket! Felelni fognak!

Karácsony és csatlósai a tiltás ellenére sarcolták a lakosságot!

Eljárás indult a Fővárosi Önkormányzat és nyolc kerület ellen, amiért a tiltás ellenére is sarcolták a lakosságot!

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal – köztük Józsefvárossal – szemben indított eljárást a Fővárosi Kormányhivatal. Mint ismeretes, a Pikó András vezette önkormányzat a kormány tiltása ellenére változtatott a parkolási rendeleten, amivel a háztartásokban a második autó után megszűnt a lakossági várakozási hozzájárulás ingyenessége.

Figyelmen kívül hagyta nyolc budapesti kerületi önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat a kormány azon rendelkezését, miszerint 2021 végéig nem növelhetik a lakosság terheit – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala az MTI-vel. Mint írták, a kormány döntésének betartása érdekében megvizsgálták az összes fővárosi kerület döntéseit és megállapították, hogy nyolc baloldali vezetésű kerületi önkormányzat (Józsefváros mellett az I., IV., VII., IX., XI., XIV., XVIII. kerületek) és a Fővárosi Önkormányzat is megsértette a jogszabályt, amikor lakossági díjemelésekről, illetve kötelezetti kör kiterjesztéséről döntöttek. A kormányhivatal ezért összesen 13 törvényességi eljárást indított. A jogszabályellenes döntések parkolási díjakat, lakbéreket, kommunális adót, anyakönyvi, gyermekétkeztetési és közterület-használati díjat is érintenek – közölte a kormányhivatal.

Mint azt korábban megírtuk Pikó András jelentősen drágította volna a parkolást Józsefvárosban, azonban azt kormányrendelet megtiltotta. A tiltást mégis kijátszotta a kerület baloldali vezetése, amikor a parkolási rendeletben egy betűt változtatott, így 2021. március 31-től a korábbi kedvezmény már nem lakosonként, hanem lakásonként jár. Ennek megfelelően az 1 lakásban élő családok esetében csupán 1 autó után nem kell fizetni. A másodikért már igen.

Ezt pedig Sára Botond írta Pikóék tervezett drogközpontja kapcsán: „Semmit rólunk nélkülünk!”- ezt ígérte a baloldal a józsefvárosiaknak. A lakók ezek után joggal várják el, hogy ne a fejük felett hozzanak döntéseket. Mégis ezt teszi a városvezetés, sokadszorra is. A polgármester most úgy döntött, a főpolgármesterrel karöltve drogközpontot akar nyitni a Teleki téren.

A lakókat derült égből villámcsapásként érte a hír. Semmit nem tudtak az egészről, pedig a döntést hosszú hetekig készítették elő. Csak őket felejtették el megkérdezni közben. Felháborodásukban aláírásgyűjtésbe kezdtek, követelve, hogy a városvezetés vonja vissza a döntést. A polgármester elintézte az egészet annyival, hogy hibázott, mert késett a KOMMUNIKÁCIÓVAL. Véletlenül sem az a hiba, hogy elfelejtette megkérdezni az ott lakók véleményét. De még utólag sem mer a szemükbe nézni, pedig lett volna lehetősége az összehívott lakógyűlésen, de csak sunnyog és lapít. Megint bebizonyosodott, hogy a részvételiség, párbeszéd és hasonló hangzatos kifejezések, csupán üres szavak a baloldalnak.

Ez a módszer a Demszky-időkre emlékeztet, amikor a polgármester és a főpolgármester az emberek megkérdezése nélkül döntött arról, hogy hajléktalanszállókat hoznak a kerületbe.
De nem meglepő a városvezetés lépése. Miért is kérdeznének meg bárkit, amikor a polgármester márciusban maga törölte el azt a rendeletet, ami kötelezte a lakókkal és civilekkel való egyeztetésre. Pedig ezt törvény írja elő. A jogsértés miatt a kormányhivatal törvényességi eljárást indított.

Ha pedig a városvezetés azt gondolja, hogy a józsefvárosiak becsapásával, "részvételiségre" hivatkozva elköltött százmilliókat nem fogjuk számon kérni, akkor nagyon tévednek!

Forrás: https://hirnyolc.hu/budapest/eljaras-indult-az-onkormanyzat-lakossagi-sarca-miatt
https://www.facebook.com/sarabotond/posts/4094622280594551

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Önkormányzat 

A bukott tanuló

Ha már neki nem sikerült letennie a jogsit, akkor más se járjon autóval. Karácsony Gergely lassan a fél városból kitiltja az autókat

A bukott tanuló

Téged büntet a saját alkalmatlansága miatt!

Nagyon gáz, hogy ez az ember áll Budapest élén, miközben még egy jogsit sem volt képes megszerezni. Ez vérciki.

Fidesz Budapest írta: Karácsony Gergely nem kíváncsi az autósok véleményére!
A főváros hivatalos oldalán megjelent szavazás szerint a nyári hétvégéken lezárnák az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt az autós forgalom elől. A szavazás egyelőre fej-fej mellett halad a kerékpárosok és az autósok között (az eredményt egyébként a Városháza oldala ismerteti, szerintünk a végén a lezárás pártiak nyernek majd). Ismét látjuk, nincs valódi igényfelmérés, ha Karácsony Gergelyen múlna, akkor egész Budapestről kitiltaná az autókat…

Számunkra nem világos, miért akarja a főpolgármester mindenképpen megbénítani Budapest autósforgalmát. Ha ugyanis az Andrássy út kétszer két sávját lezárják minden hétvégén az autósok elől, az hatalmas káoszt és végtelen dugókat okoz nemcsak a környező utcákban.
Készült-e hatástanulmány a lezárással kapcsolatban?
Ki gondolt a környező utcákban és a kerülő útvonalakon élőkre?
Készült-e átlátható felmérés a lezárásról, vagy csak az ő általuk kezelt oldalon lévő szavazás eredményeire hivatkoznak majd?
Valóban ez a legnagyobb segítség azoknak, akik a nyári hétvégéket a fővárosban töltik?
Belegondolt egyébként valaki, hogy az Andrássy út és a Kós Károly sétány tervezett lezárásával egyidőben lesz lezárva az alsó rakpart, újítják fel a Lánchidat, a belvárosi szakaszon pedig nem közlekedik a 3-as metró?

Láttunk már hasonló, hirtelen felindulásból megvalósult ötletet
Karácsony Gergelytől, és abból is mi lett? Pedig akkor csak egy sávot vett el az autósok elől a Nagykörúton... És legyünk őszinték, az finoman szólva sem volt egy jól sikerült projekt!

Korábbi cikkeink:
👉Fürjes Balázs: Karácsony fejezze be az autósok üldözését!
https://szamokadatok.hu/Post/1791/Furjes_Balazs_Karacsony_fejezze_be_az_autosok_uldozeset
👉Autó és autósellenes lépéseket tervez Karácsony
https://szamokadatok.hu/Post/869/Auto_es_autosellenes_lepeseket_tervez_Karacsony
👉A libsik kreativitása határtalan: Ha nem tudnak adót emelni, útdíjjal sarcolják az embereket!
https://szamokadatok.hu/Post/2496/A_libsik_kreativitasa_hatartalan_Ha_nem_tudnak_adot_emelni_utdijjal_sarcoljak_az_embereket
👉Nem dolgoznak a belvárosban a szolgáltatók Karácsony biciklisávja miatt
https://szamokadatok.hu/Post/1401/Nem_dolgoznak_a_belvarosban_a_szolgaltatok_Karacsony_biciklisavja_miatt
👉Az indokolatlan biciklisávok, a járatritkítás után most a pesti alsó rakpartról lettek száműzve az autósok
https://szamokadatok.hu/Post/1026/Az_indokolatlan_biciklisavok_a_jaratritkitas_utan_most_a_pesti_also_rakpartrol_lettek_szamuzve_az_autosok
👉Niedermüller végleg kizárná az autósokat a kerületéből
csak azokat engedné be, akik ott laknak
https://szamokadatok.hu/Post/888/Niedermuller_vegleg_kizarna_az_autosokat_a_keruletebol
👉Közben a kormány dolgozik, és fejleszti Budapestet.
https://szamokadatok.hu/Post/3353/Budapest_kivereztetese

Forrás: https://www.facebook.com/fideszbudapest/posts/295657092133571

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Gyurcsányék közölték: Ha hatalomra kerülnek, újra kifosztják az egyetemeket

Ellopják az egyetemek vagyonát, és saját ideológiai irányításuk alá helyezik az oktatást

Gyurcsányék közölték: Ha hatalomra kerülnek, újra kifosztják az egyetemeket

👉Nekik nem kell szabad egyetem! Nekik kommunista káderképző kell, amit ők irányítanak.

Az alapítványi működés lényege az, hogy az egyetemek önellátóvá és függetlenekké válnak, a kormány nem szól bele az egyetemek működésébe, az egyetem pedig olyan szakembereket fog képezni, melyek segítségével saját anyagi helyzetét is javíthatja, és közben pedig csökkennek az állam kiadásai is, hiszen ha az egyetemek saját vagyonukkal gazdálkodnak, akkor állami finanszírozásra már nem lesz szükség.

Ezt támadja a baloldal, nekik ennek pont az ellenkezője kell. Az ő ideáljuk az adófizetők által fizetett, de közben általuk, saját ideológiai szempontok alapján irányított káderképző, mint amilyen az SzFE is volt évtizedeken án. Az SzFE-buli nem jött össze, most a Parlamentben és annak falain kívül is megpróbálnak hergelni a modellváltással kapcsolatban.

Az ellenzék máris megígérte, hogy el fogja rabolni az egyetemektől azt a vagyont, amit azok most megkaptak

Még a zakkant ellenzékünk történetében is példátlan, hogy mekkora őrjöngést vágtak le, amikor a parlament kétharmaddal megszavazta az egyetemi modellváltás anyagi alapjait. A megannyi kis zsebminiszterelnök otthon, a konyhában már rég kiszámolta, hogy a 2022-es reménybeli győzelmük után mennyi mindent lehet majd ellopni és mivel lehet majd kifizetni a külföldi megbízóikat. Ezt már 2002-ben átéltük egyszer. És most ki vannak akadva, hogy törvényesen már csak kis eséllyel tehetik újra tönkre a felsőoktatást és a magyar tudományt.
Nem csoda, hogy Gyurcsányék ki vannak akadva, nagyon szép emlékeik vannak a 2002-es száznapos fosztogatásról. 2002-ben senki nem gondolta, hogy Magyarországon még egyszer kommunista rablók kormányozhatnak. Keserű tapasztalat volt, hogy az az elvileg magyar kormány minden tekintetben kifosztotta Magyarországot, az állam tulajdonában lévő működő tőkét elkotyavetyélte, a lehető legrosszabb konstrukciókban vette fel a hiteleket és uzsorások kezére adta a magyar lakosságot.

Jelenleg optimistán tekinthetünk a 2022-es választások elé, de az ördög nem alszik. Az ellenzéki koalíció a magyar állami vagyon ellopására, a magyar termőföldek külföldi tulajdonba adására, a magyar felsőoktatás liberális ideológia szolgálatába állítására, a magyar háztartások eladósítására szerveződött, külföldi gazdáik mindent meg fognak tenni azért, hogy az ország a szolgáik kezére jusson.

Egészen elképesztő, hogy miket hazudoznak itt össze olyan emberek, akik az országot romba döntő privatizőr Gyurcsány múltját teljesen el tudták felejteni. Olyan hazaárulókkal van dolgunk, akik lopásnak merik nevezni a közműcégek visszavásárlását, az önkormányzatok adósságrendezését, az ország aranykészletének növekedését. Mindannak a fosztogatásnak az ellenkezőjét, amit Gyurcsányék csináltak.

Ez a banda azért hisztizik, mert sok milliárd forint ellopásának reményétől megfosztotta őket a felsőoktatás “feltőkésítése”. Ezeknek a senkiknek csak egy dolog nem lopás, az, ha egyenesen az ő titkos bankszámláikra utalják a nemzeti vagyont és az adóbevételeket. Ezeknek egyetlen olyan haverjuk sincs, aki nem lop el mindent, ami nincs lebetonozva. Ezek tényleg azt gondolják, hogyha nyernek, mindegyikük hazavihet valami értékesebb dolgot a Parlamentből, a Nemzeti Múzeumból vagy a Nemzeti Bankból. És mindegyik beletörődött már abba, hogy a Szent Koronát és a koronázási kellékeket a Gyurcsány család viheti haza, mert Jakab Péter, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Tóth Bertalan (MSZP) mind azt gondolja, hogy az ott van a legbiztosabb helyen.

És mindegyik kinézte már, hogy melyik megyét veszi a nevére, vagyis melyiket kéri cserébe a szolgálataiért a patinás Gyurcsány nemzettség fejétől. Hiszen csak az nincs ellopva, ami az ő nevükön van.

A jogos felháborodásunkon túl téve magunkat, nézzük távolabbról ezt az egészet. Harminc év távlatából az a kényelmetlen következtetés adódik, hogy a diktatúra ötödik, hatodik vonala volt a rendszer legszörnyűbb része. A késő-kádárkor politikai elitje rendkívül szerény képességű, de a nyilvánosság előtt magát visszafogni képes emberekből állt. Horn Gyula még a harmadik vonalból lépett elő, Medgyessy már a hatodikból, a diktatúrában elfoglalt helyük a személyiségükkel és emberi erejével különös módon arányban állt. Magyarországot aztán sajnos éppen többek között Horn Gyula vezetésével a hatodik vonalból felbukkanó képződmények foglalták el és rabolták ki.

A korszak “követeléskezelői” (“fegyőr andrásai”), vagyis a meghódított földdel és lakóival semmiféle pozitív érzelmi kapcsolatot nem ápoló rablók voltak, akik a diktatúra legalsó szintjén, ügynökként, besúgóként beszervezve, majd alacsonyabb szintű bizalmi állásokban már a hetvenes évek elejétől hivatásszerűen loptak. Ennek a markánsan elkülönülő társadalmi rétegnek azonban megvolt a maga értelmisége és művészvilága is, akik aztán az SZDSZ képében bújtak elő a rendszerváltás idején. Kiderült, hogy az egyetemeken és a kultúra világában sokkal jobban sikerült a kommunista hatalomátvétel, mint bárhol másutt. 10 év jobboldali kormányzás után ugyanott tartunk, mint 1990-ben. A Magyar Állam szinte teljes egészében olyan társadalomtudományos felsőoktatást finanszíroz, amely a nemzet halálos ellenségeivé próbálja változtatni a mindenkori egyetemi ifjúságot. Teljes egyetemek és a magas kultúra intézményrendszerének sok eleme is részei egy olyan hálózatnak, amely csak a sajátjainak jólétével törődik és csak szipolyozza a magyar költségvetést. Ennek a hálózatnak a része a satnya pártokból és jelentéktelen politikusokból álló magyarországi ellenzék és az ellenzéki sajtónak hívott propagandagépezet is. Elképesztő, hogy mennyire kiürült intellektuálisan ez a társaság.

Reményt keltő viszont, hogy az egyetemi elitek döntő többsége, ott ahol valódi tudás és értékteremtés áll a karrierek mögött, rugalmasan elszakadni látszik a balliberális rablóbanda által felajánlott további posványban való dagonyázástól. Több ezer magyar egyetemi ember érzi versenyképesnek magát a világ tudáspiacán, de nem genderesekkel, meg marxistákkal akar bozótharcolni a forrásokért Gyurcsány környezetében, hanem a társadalmi hasznosság szempontjából nézi oktatói és kutatói karrierjét.

Az egyetemek a társadalom tudásszolgáltatói, az állam és az emberek igényeit kell kiszolgálniuk, és nem önmegvalósító feministáknak, tehetségtelen művészeknek és élénk képzeletű társadalommérnököknek kell játszóteret biztosítaniuk.

Nem véletlenül támadták a momentumosok például olyan elszántan azt, hogy a Magyar Kormány a helyreállítási alapból is ezermilliárdokat akar a felsőoktatásra költeni. Nem akarnak ezek normális felsőoktatást, csak aktivistaképzést maguknak.

Nem szabad megengednünk, hogy az ellenzék lehetőséget kapjon a felsőoktatás kifosztására. Mert most már az is a céljaik között szerepel.

Kapcsolódó cikkek:
Romokban az oktatás - kiabálják azok, akik 14.000 tanárt rúgtak ki, több száz iskolát zártak be és akik bevezették a tandíjat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
Oktatási reform Gyurcsány módra
https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra
Orbán Viktor adta át a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületét
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
A szekszárdi Szent József Iskolaközpont felújított épületegyüttese
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
"Aki iskolát épít, a jövőt építi!" /Varga Mihály/
"Romokban" az oktatás, ugye? Egy újabb iskolát fejleszt a kormány 5,3 milliárd forint "ellopott pénzből"
https://szamokadatok.hu/Post/2775/Aki_iskolat_epit_a_jovot_epiti_Varga_Mihaly
A Debreceni Egyetemen nem lesz bohóckodás a modellváltás miatt
Az egyetem szenátusa 65 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül döntött az alapítványi modellváltás mellett
https://szamokadatok.hu/Post/2741/A_Debreceni_Egyetemen_nem_lesz_bohockodas_a_modellvaltas_miatt
Corvinus Campus Székesfehérvár
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
Vége a bulinak: hazamennek az illegális egyetemfoglalók
https://szamokadatok.hu/Post/2283/Vege_a_bulinak_hazamennek_az_illegalis_egyetemfoglalok
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
Befektetés a jövőbe
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
Óriási lehetőség a fiatalok számára!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
"Magyarország GDP-arányosan többet fordít oktatásra, mint az EU-s országok átlaga."
https://szamokadatok.hu/Post/3211/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_az_alhirgyartok
Az EU-hoz képest Magyarországon nincs pedagógushiány! A 100 diákra jutó pedagógusok száma 8,7-ről 9,6-ra nőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2706/Az_EU-hoz_kepest_Magyarorszagon_nincs_pedagogushiany
A 2021-es költségvetés főbb számai.
https://szamokadatok.hu/Post/3160/Ugy_hazudik_a_balliberalis_alhirgyarto_propaganda_mintha_nem_lenne_holnap_ebben_elen_jar_a_Telex_nevu_alhirgyar
A 2010 óta eltelt 11 év alatt több mint 2,5-szeresére, 2600 milliárdra emeltük a családok támogatására fordított összeget!
Az 5% feletti GDP-arányos családtámogatással Magyarország világelső!
https://szamokadatok.hu/Post/3147/A_2010_ota_eltelt_11_ev_alatt_tobb_mint_25-szeresere_2600_milliardra_emeltuk_a_csaladok_tamogatasara_forditott_osszeget
Mindenhol mást jelent az oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/2909/Mindenhol_mast_jelent_az_oktatas
A Gyurcsányisták betegesen gyűlölik az iskolákat!
https://szamokadatok.hu/Post/2875/A_Gyurcsanyistak_betegesen_gyulolik_az_iskolakat
Döntöttek az egyetemek!
Modellváltás: Igen, bohóckodás: Nem!
https://szamokadatok.hu/Post/2798/Dontottek_az_egyetemek
1500 milliárd forintot fektet be a kormány a jövő építésébe!
https://szamokadatok.hu/Post/2797/1500_milliard_forintot_fektet_be_a_kormany_a_jovo_epitesebe
Fiatal hősök a frontvonalon!
Már mintegy 5200 hallgató vett részt a járvány elleni védekezésben
https://szamokadatok.hu/Post/2783/Fiatal_hosok_a_frontvonalon
A Mezőgazdaság Az Ország Legfontosabb Bástyája
Az agrárszakma újra "szexi" lett! Rengeteg fiatal látja benne a lehetőséget! 7 537 milliárd forint megy a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2730/A_Mezogazdasag_Az_Orszag_Legfontosabb_Bastyaja
"Romokban az oktatás" - hazudják 10 éve a balliberálisok
(tudják, azok, akik több száz iskolát zártak be 2010 előtt és több ezer tanárt rúgtak ki) Közben több mint 500 millió forintból újult meg a Szent József Katolikus Általános Iskola Szekszárdon
https://szamokadatok.hu/Post/2717/Romokban_az_oktatas_-_hazudjak_10_eve_a_balliberalisok
"Romokban az oktatás" - kiabálják azok, akik 14.000 tanárt rúgtak ki, több száz iskolát zártak be és akik bevezették a tandíjat
https://szamokadatok.hu/Post/2637/Romokban_az_oktatas_-_kiabaljak_azok_akik_14000_tanart_rugtak_ki_tobb_szaz_iskolat_zartak_be_es_akik_bevezettek_a_tandijat
Hazánk és Közép-Európa legjobb, valamint Európa egyik legjobb agráregyetemét hozzuk létre!
https://szamokadatok.hu/Post/2627/Hazank_es_Kozep-Europa_legjobb_valamint_Europa_egyik_legjobb_agraregyetemet_hozzuk_letre
Újjászületik a miskolci Avas szálló, oktatási intézmény lesz belőle!
https://szamokadatok.hu/Post/2378/Ujjaszulethet_a_miskolci_Avas_szallo
A Kárpát-medence legnagyobb képzési programját indítják el
Óriási lehetőség a fiatalok számára!
https://szamokadatok.hu/Post/2353/A_Karpat-medence_legnagyobb_kepzesi_programjat_inditjak_el
Corvinus Campus Székesfehérvár
Jelképes példája a baloldal nemtörődömségének, tolvaj kormányzásának és a Fidesz kiválóan gazdálkodó, nemzetépítő tevékenységének
https://szamokadatok.hu/Post/2342/Corvinus_Campus_Szekesfehervar
Gyurcsányék több száz iskolát zártak be!
A Fidesz-kormány felújítja azokat és újakat épít (a cikk végén egy kis áttekintés az egyes kormányok "teljesítményéről")
https://szamokadatok.hu/Post/2110/Gyurcsanyek_tobb_szaz_iskolat_zartak_be
Átadták a 2,4 milliárd forint állami forrásból felújított Brenner János Hittudományi Főiskola épületét szerdán Győrben
https://szamokadatok.hu/Post/1873/Atadtak_a_24_milliard_forint_allami_forrasbol_felujitott_Brenner_Janos_Hittudomanyi_Foiskola_epuletet_szerdan_Gyorben
A balliberális kórus üvöltözése ellenére elindult az új Nemzeti Alaptanterv szerinti oktatás
https://szamokadatok.hu/Post/1831/A_balliberalis_korus_uvoltozese_ellenere_elindult_az_uj_Nemzeti_Alaptanterv_szerinti_oktatas
Újjáépítjük, felújítjuk oktatási intézményeinket!
Miközben Budapesten hisztiznek a libsik a SzFE miatt, az oktatási rendszerünk soha nem látott módon fejlődik!
https://szamokadatok.hu/Post/1823/Ujjaepitjuk_felujitjuk_oktatasi_intezmenyeinket
Modern városok: kétmilliárdos szakképzési fejlesztés valósult meg Tatabányán
Tükröt állítunk a baloldal elé: ők hagyták leromlani az oktatást és az egészségügyet, az Orbán-kormány újjáépíti azt!
https://szamokadatok.hu/Post/1798/Modern_varosok_ketmilliardos_szakkepzesi_fejlesztes_valosult_meg_Tatabanyan
30%-kal nőtt a szakképzésben oktatók bére! Most mi lesz?
"Oktatásegészségügyezők" figyelem!
https://szamokadatok.hu/Post/1660/30-kal_nott_a_szakkepzesben_oktatok_bere_Most_mi_lesz
A Pécsi Tudományegyetem körüli álhírekről: valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/1641/A_Pecsi_Tudomanyegyetem_koruli_alhirekrol_valodi_szamok
Megújult az egri egyetem Delta épülete
Már megint nem stadion
https://szamokadatok.hu/Post/1596/Megujult_az_egri_egyetem_Delta_epulete
Az Országgyűlés megszavazta a jövő évi költségvetést. Főbb számok.
https://szamokadatok.hu/Post/1407/Az_Orszaggyules_megszavazta_a_jovo_evi_koltsegvetest
1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát
https://szamokadatok.hu/Post/3071/16_milliard_forinttal_tamogatja_a_kormany_a_2023-as_Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat
SzFE régi és új kollégium
https://szamokadatok.hu/Post/2849/SzFE_regi_es_uj_kollegium

Megbuktak a balliberálisok! Nem jött össze a forradalmasdi :)
Többen jelentkeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, mint tavaly és mindössze négy fő hagyta el az egyetemet
https://szamokadatok.hu/Post/2981/Megbuktak_a_balliberalisok_Nem_jott_ossze_a_forradalmasdi_
ÁSZ: Az SZFE gazdálkodását sorozatos szabálytalanságok jellemzik + Verebes korábbi mondatai
Milyen érdekes egybecsengés? Egy kis emlékeztető a baloldal holnapi vonaglása előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2151/ASZ_Az_SZFE_gazdalkodasat_sorozatos_szabalytalansagok_jellemzik_Verebes_korabbi_mondatai

Forrás: https://kiettemeg.pestisracok.hu/2021/04/az-ellenzek-maris-megigerte-hogy-el-fogja-rabolni-az-egyetemektol-azt-a-vagyont-amit-azok-most-megkaptak/

Címkék: Baloldali rombolás  Oktatás 

24 éve történt a nyugdíj einstand!

Nem a Fidesz "nyúlta le", hanem a baloldal privatizálta a nyugdíjkassza egy részét a haveri köröknek

24 éve történt a nyugdíj einstand!

👉Ismét elővette az álmentős, kamuvideós baloldal az időközönként ismételt mantrát, ezért mi most ismét cáfoljuk a hazugságokat. Lássuk hát a valóságot!
Cikkünk 3 részből áll: rövid összefoglaló az elején, részletesebben a magánnyugdíjrendszer megreformálásáról, illetve a nyugdíjrendszer fejlesztéséről az elmúlt 10 évben., plusz egy másik cikk, más ember tollából a végén.

1. Tények röviden.
1997-es döntés alapján 1998-tól kötelező volt a magánnyugdíjpénztárba való belépés mert az olyan “demokratikus”
2010-ben VÁLASZTHATÓ lett a rendszer. Az emberek 97 százaléka az állami nyugdíj mellett döntött! Mindenki nyilatkozhatott, aki maradni szeretett volna a tőzsdecápák markában. Magánnyugdíjpénztári számlát amúgy azóta is lehet nyitni, bárki megteheti.
Összegezve tehát a baloldal volt az, akik az emberek többségének akarata ellenére KÖTELEZŐ jelleggel ráerőltették a magyarokra a magánnyugdíjpénztári rendszert, a Fidesz volt az, akik választhatóvá tették azt.
Így tehát elzavarni nem a Fideszt kell, hanem a rablóprivatizáló, kamuvideós, hazug és magyarellenes balliberális politikusokat.

2. Hogyan fejlődött a nyugdíjrendszer az elmúlt 10 évben? Tények kifejtve.

A Nézőpont Intézet a nyugdíjasokról is szót ejtett:
„A nyugdíjak vásárlóértékét nemcsak megőrizték, de 10 százalékkal növelték is, az öregség után járó társadalmi juttatások egy főre jutó értéke vásárlóerő-egység alapján 2010-ben 1529,3, 2018-ban 1766,5 volt. A gazdasági intézkedések sorában szimbolikus jelentőségű, hogy a Kormány 2021-től fokozatosan visszaállítja a 2009 tavaszán kivezetett 13. havi nyugdíjat.”

Kiegészítésképpen:
A 2010-es 97259 forintos átlagnyugdíj 2019-re 142114 forintra (1) emelkedett (46,1%), míg az infláció 27%-os volt ugyanezen időszakban (2), így az átlagnyugdíj emelkedése 19%-kal meghaladta az inflációt.

A 13. havi nyugdíjat a balliberálisok vették el (3) és közben van pofájuk folyamatosan kritizálni a nyugdíjrendszert. 2009. július 1-től a Bajnai-kormány törölte el a 13. havi nyugdíjat, és szüntette meg a tiszta svájci indexálást, amely fele-fele arányban veszi figyelembe az inflációt valamint várható nettó keresetnövekedést is. Még ők vezették be cserébe az akkor gazdaságilag elképzelhetetlen nyugdíjprémiumot, ugyanis abban az időben a GDP növekedés nem érte el a 3,5%-ot, ami a nyugdíjprémium alapfeltétele. Nesze semmi, fogd meg jól! Továbbá ők szüntették meg a svájci indexálást (3), azaz vezették be azt a szabályt, hogy ha a GDP növekedése 3% alatt marad, akkor csak az infláció mértékével nő a nyugdíj, 3-4% között 80-20 arányban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 4-5% között 60-40%-ban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 5%-tól pedig a klasszikus svájci indexálás szerinti 50-50%-ban.

2012-től csak az inflációhoz kötik a nyugdíjak emelését.
A balliberálisok persze visítanak a nyugdíjak miatt (4). Vizsgáljuk meg a visításuk jogosságát! 2009-ben eltörölték a 13. havi nyugdíjat, ezért visíthattak volna, de nem visítottak, mert ezt a Bajnai intézte. 2010-ben, 2011-ben a GDP nem nőtt 3,5% fölé (5), tehát mindenképpen inflációval nőtt a nyugdíj: nincs különbség, Bajnai-fél nyugdíjrendszer élt.

A 2012-től bevezetett új nyugdíjrendszer szerint is, valamint a Bajnai-féle verzió szerint is 2012-ben, 2013-ban csak az inflációval nőttek volna a nyugdíjak, ugyanis 3% alatti mértékben nőtt a GDP. 2014-ben a GDP 4,2%-kal emelkedett, az infláció -0,2% volt, átlagkereset pedig 3%-ot nőtt, 2015-ben 3,8%-os GDP növekedés mellett az infláció -0,1%-ot tett ki, a nettó átlagkereset növekedése pedig 4,3%-ot ért el. A matek szerint a nyugdíjaknak nem kellett volna emelkednie ezekben az években, azonban 2014-ben 2,4%-kal (6), 2015-ben pedig 1,8%-kal emelkedtek (7). 2016-ban a GDP növekedése nem érte el az 3%-ot, nincs vita a nyugdíjemeléssel kapcsolatban.

2017-től azonban már jobban jártak volna a nyugdíjasok, ha a nettó bérnövekedést is figyelembe vették volna 2017-ben 60%-ban, 2018-ban 50%-ban, 2019-ben pedig 60%-ban. Azonban a nyugdíjprémiumot ezekben az években már megkapták a nyugdíjasok, megérkezett hozzájuk a rezsiutalvány valamint az Erzsébet utalvány is.

2020-tól pedig 4 év alatt fokozatosan visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj, amely átszámolva felfogható 4 éven keresztül évi +2%-os emelésnek is az infláción felül.

A dolgozó nyugdíjasok járulékmentességet élvezhetnek 2020. július 1-től, amely 14%-os keresetnövekedést jelent (8).
A magánnyugdíjpénztárakra áttérve a következő olvasható az elemzésben:
„A kormány ösztönözte a magánnyugdíjpénztári tagok visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe, mivel túlságosan költségesnek és kevéssé hatékonynak ítélte az 1997-es nyugdíjreformmal létrehozott második nyugdíjpillért és az intézkedés révén stabilizálódott a magyar nyugdíjrendszer.”

Kiegészítésképpen: A magánnyugdíjpénztárba (manyup-ba) a munkavállalót terhelő nyugdíjjárulék majdnem teljes összege került, míg a munkáltatói rész az állami nyugdíjpénztárba.
Az állami nyugdíjkassza felosztó-kirovó rendszerű, azaz bevétel-kiadás alapján működik. A munkavállalóktól befolyó nyugdíj(jellegű)járulékból kerülnek kifizetésre a nyugdíjak. Ha a bevétel kevesebb, mint a kiadás, akkor azt máshonnan kell előteremteni, mivel Magyarországon törvény szerint kötelező a nyugdíjak kifizetése.

Az idők során egyre többen léptek be a munkaerőpiacra úgy, hogy a nyugdíjjárulékuk egy részét a manyupnak fizették, azaz nem az államnak. Az aktív munkavállalók aránya nem nőtt a megfelelő módon, sokan rohantak el fiatalon nyugdíjba. A GDP növekedése jócskán elmaradt az elvárható 5%-tól, az államháztartás hiánya tarthatatlan volt, az infláció elszállt, a manyup működési költsége a tőkearányos 0,3%-nak többszörösére rúgott, közben pedig a nyugdíjakat fizetni kellett. Ezek a tényezők okozták, hogy 2010-re összesen közel 3000 milliárd Ft terhet rótt az államháztartásra a manyup működése úgy, hogy minden évben rosszabbodott a helyzet.

A manyup működéséhez szükséges gazdasági feltételeket az utóbbi években az Orbán-kormány tudta csak biztosítani.
Amikor az Orbán-kormány 2011-ben helyretette a nyugdíjrendszert (manyup tagok 97%-a automatikusan visszalépett az állami nyugdíjba, kötelező belépés megszűnt), akkor 3000 milliárd Ft-os manyup vagyont államosított.

Ennek fele magasan kamatozó állampapírban volt, amely kintlévőséget, adósságot jelentett az államnak. Mivel az állam önmagának nem tartozhat, ezért ezen állampapírokat egyszerűen bevonták, amely egyszeri, drasztikus államadósság-csökkentést eredményezett.

A maradék összegből pedig az állam fizette a nyugdíjakat, a családi pótlékot, munkahelyeket teremtett, adókedvezményt adott a családoknak, alapvetően ez az összeg nagyban hozzájárult a gazdaság beindításához.

Tehát lopásról szó sincs, csak rosszindulatú és/vagy tudatlan hazugságokról a balliberális fake news média és megvezetett olvasóik részéről. A manyup megszüntetésével sok 1000 milliárd Ft felesleges kiadástól és adósságtól menekült meg Magyarország (9).

3. Még egy összefoglaló a magánnyudíjakról, érthetően, világosan.

A balliberális oldal egyik kedvenc témája a magánnyugdíjak. Állításuk szerint: "Orbán Viktor haveri zsebekbe tömködte, elherdálta az állami nyugdíjpénztárba kényszerített emberek időskori megtakarításait." Tegyük tisztába tehát, a magánnyugdíjak kérdését is!

A Horn-kormány a Világbank "ösztönzésére" vezette be az önkéntes alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert. A lakosság befizetései mellé a kormány havi 30.000.000.000 forinttal (!!!) "támogatta" ezeket a pénztárakat.

Honnan volt havi harminc milliárd erre?! Hát, hitelből!!! Honnan jött a hitel?! Magánbankoktól busás kamatra! Ezek a bankok és a magán nyugdíjbiztosítók pedig hálából komoly összegekkel "támogatták" a bevezetést szorgalmazó kormánytagok külföldön vezetett bankszámláit.

A havi 30 milliárd és a hozzáadott évi 40 milliárd kamat évente 400.000.000.000 forintba került az adófizetőknek! Vagyis, ezek a magánkasszák, évi 400 milliárd államadósságot termeltek! A tizenhárom éves működésük alatt, cca. 5.000 milliárdot nyúltak le az államkasszából! Ugye milyen remek üzlet maszekként az államot fejni?!

Ez az óriási hiány hatalmas lukakat ütött a költségvetésen. Mindezt a Veres Jani szorgalmasan meghamisítgatta az uniós költségvetési jelentésekben, Gy. Ferenc kérésére. "Trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük." (Gy.F. Öszödi beszédéből)

A szoclib kormányok a kedvenc bankjaikat és biztosítóikat hozták helyzetbe, a magyar emberek kárára! Ugye milyen nagy a hasonlóság a devizahitelesek és a magán nyugdíj pénztárosok tönkretétele között?! Mindig a bankok és a biztosítók a kedvezményezettjei az aljas árulásoknak! De mit is várhattunk el ilyen bankárkormányoktól?!

És most jól figyeljünk! Az államtól cca. 5.000 milliárd átvándorolt, a MANYUP-ba. Viszont 2010-ben, a rendszer felszámolásánál mindössze csak 2.400 milliárd forintnyi vagyon került vissza! Hová lettek a 10-12 évnyi befizetések, és az államtól kapott összegek nagy része?! Eltűnt a tőzsdéken és egyéb útvesztőkben!

A pénztárak hazánkban állomásozó menedzsmentjei viszont rendszeresen milliárdos jutalmakat vettek fel! Volt olyan pénztár, amelynek vezetői 5 milliárdot utaltak haza a számlájukra, a válság idején, miközben a megtakarítások zöme eltűnt! És ezek után azt merészeli mondani akármelyik ellenzéki, hogy a Fidesz lopta el a nyugdíját több millió befizetőnek?! Persze, hogy merészeli, mert velejéig aljas, hazug gazember mind! Hiszen most azt is merészelik, hogy tüntetésre hívják az embereket. Tüntetni azok ellen, akik rendet tettek és tesznek.

Hány ócska cirkuszt művelnek még az utcákon, hergelve a népet, hogy megdöntsék a kormányt?! Vajon miért kellene a nyolc évvel ezelőtt megválasztott kormányt megdönteni?! Hiszen Európában demokratikus választáson soha nem tapasztalt arányban nyert. Mi magunk szavaztuk meg őket, nem a hottentották! Ja igen, értem! Mert általuk napvilágra kerül minden aljasság.

Nyolc éve hallgatjuk, hogy a Fidesz ellopta a nyugdíjakat. Nyolc éve hallgatjuk, hogy a "Zorbán" kisemmizte az embereket. Nyolc éve ontja a hazugságot MANYUP-ügyben is a teljes ellenzék. Nyolc éve tűri Orbán Viktor a súlyos, hazug rágalmakat.
A valóság azonban az, hogy a szocialista-liberális rendszer megléte volt maga az erőszak!

A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket! Ők követtek el világraszóló aljasságot velünk szemben! Meglopták és meglopattak több millió magyart, és most van bőr a képükön kánonban hörögni, hogy a "maffiakormány kisemmizi a dolgozókat, és nem törődik a nyugdíjasokkal".

Közben senki nem tud felmutatni olyan törvényt, amiben a kormány kötelezte volna a lakosságot arra, hogy visszalépjen az állami nyugdíjrendszerbe! Választható volt; vagy maradunk a privátban, vagy visszalépünk az államiba. Ellentétben a szocialisták kötelező erejű rendeletével!

Mivel a nyugdíjrendszer visszaalakítását a teljes Jobbik frakció is megszavazta, most felettébb furcsa az ő vádaskodásuk. Szavazóik, szimpatizánsaik megvezetésének eredményeként ma a jobbikos kötődésűek a legharsányabb védelmezői a szoclibek árulásainak!

A lakosság jó megérzéseit mutatta, hogy legtöbben visszamenekültek a biztos állami rendszerbe, mert 10-12 évnyi befizetésükből szinte semmit nem tudott felmutatni a magánkassza! Nemhogy gyarapodott volna a náluk gyűjtött betét, hanem még abból is csak morzsák maradtak, amit mi bíztunk rájuk, gondos kezelésre!

Erről ennyit...

Részletek:
1. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_fsp001.html
2. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf001.html
3. https://www.jogiforum.hu/hirek/20569
4. https://merce.hu/2020/04/20/atlagosan-3600-forintot-vesz-ki-a-nyugdijasok-zsebebol-az-inflacio/
5. https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt001.html
6. https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Nyugdijemeles_2014_1Y5XOL
7. https://www.origo.hu/gazdasag/20141222-kisebb-lesz-a-nyugdijemeles-2015-ben.html
8. https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/adougyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/az-uj-jarulekszabalyok-evente-350-milliardot-hagynak-a-csaladoknal-a-lakossagnal-es-a-vallalkozasoknal
9. https://szamokadatok.hu/Post/427/Tenyleg_ellopott_a_Fidesz_3000_milliardot

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa
A baloldal álhíre:
Magánnyugdíjpénztár-A szocialista-liberális rendszer káderei lopták meg a befizetőket!
https://www.facebook.com/mszpfb/posts/3675796112478092
https://napitema.blogspot.com/2019/08/magannyugdijpenztar-szocialista.html

Címkék: Baloldali rombolás  Nyugdíjasok 

DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak

Kezdhetitek!

DK: vissza fogjuk adni az ellopott vagyont a magyaroknak

Az einstandolt villával
https://szamokadatok.hu/Post/2865/Gyurcsanyek_korrupciorol_beszelnek_kozben_ok_lopassal_es_adocsalassal_gazdagodtak_meg
A PPP szerződések által okozott 2853 MILLIÁRD (!) forintos kár visszafizetésével
https://szamokadatok.hu/Post/2995/2853_milliard_forint_kart_okoztak_Gyurcsanyek_csak_az_autopalyak_PPP_szerzodeseivel
A felvett és felélt IMF hitel összegével https://szamokadatok.hu/Post/2351/Megszolalt_a_DK-s_Varju_eladositas_ugyben
A 4-es metrónál ellopott 167 milliárd forint visszafizetésével
https://szamokadatok.hu/Post/1884/Ismet_hazudik_a_balliberalis_propaganda-sajto_az_OLAF_jelentessel_kapcsolatosan
A privatizált állami vállalatok visszavásárlásával, vagy a pénz visszafizetésével
https://szamokadatok.hu/Post/948/Rabloprivatizacio
Az önkormányzatoktól elvont 1300 milliárd visszafizetésével
https://hirado.hu/2014/02/06/balog-zoltan-a-kormany-mintegy-1300-milliardos-onkormanyzati-adossagot-vallal-at/
Az elherdált aranytartalék árának visszafizetésével https://szamokadatok.hu/Post/1004/Az_index_Matolcsy_helyett_Suranyi_velemenyere_kivancsi
Az elherdált középületek árának visszafizetésével
Pl. https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra
Az egészségügytől elvont 600 milliárd visszafizetésével
https://szamokadatok.hu/Post/2351/Megszolalt_a_DK-s_Varju_eladositas_ugyben

Gyurcsányék bűnlajstroma: A lista NEM TELJES! https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

ADD TOVÁBB!

A DK üzenetét terjesztő oldal, az EzaLényeg már közel 80 millió forintot költött Facebook hirdetésekre. Kérdés, hogy ki, és milyen pénzből fizeti ezt! https://bit.ly/2QYOMQm
Forrás: https://ezalenyeg.hu/kozugy/dk-vissza-fogjuk-adni-az-ellopott-vagyont-a-magyaroknak-61454

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány 

Az elmúlt 1 év ellenzéki retorikája

Ehhez nem kellene kommentár, de Vadai gondoskodott róla, hogy a kiegészítés elkerülhetetlen legyen

Az elmúlt 1 év ellenzéki retorikája

A képen szereplő lista most kiegészült a DK-s Vadai agymenésével, aki szerint "a Zorbán" azért nyitja ki a teraszokat, hogy meghosszabbítsa a "TEJhatalmat" (Nem elírás! Lásd: "Forrás")
Vadai a következőt írta, idézzük szó szerint, mert ez annyira szánalmas lett, hogy ebből nem is kell egyes részleteket kiragadni, az egész gáz úgy ahogy van!

"A teraszok megnyitása után, sok kérdés vetődik fel bennem. DE a legfontosabb:
Miért akarja Orbán valójában meghosszabbítani a teljhatalmát? Lehet, hogy most már az Országgyűlés épületét is Mészáros Lőrinc nevére akarja íratni? Szerinted?
Köszönöm, hogy megosztod!
Fotó: telex.hu"

Eddig követelték a zárást, majd a nyitást, most az a baj, hogy a szabadtéri rendezvényeket és a teraszokat megnyitották. Valaki érti ezt? Mert mi nem.

Kapcsolódó:
A baloldal oltásellenes kampánya:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/1373421809692565
Hazugságok példákkal:
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/212454233584842
Németország bevásárol 30 000 000 Szputnyikot:
https://szamokadatok.hu/Post/3323/Ujabb_es_ujabb_pofonokat_kap_a_baloldal
Ausztria egymillió adag Szputnyik vakcinát vásárol
https://szamokadatok.hu/Post/3206/Ausztria_egymillio_adag_Szputnyik_vakcinat_vasarol
Nyitnak a teraszok
https://szamokadatok.hu/Post/3280/A_kormany_az_ujrainditas_kovetkezo_lepcsofokat_35_millio_beoltott_emberben_hatarozta_meg
4 millió beoltottnál további korlátozások feloldása jön
https://szamokadatok.hu/Post/3327/Hamarosan_nyitas

Forrás: https://www.facebook.com/vadaiagnes/posts/3907575515999624
https://demokrata.hu/magyarorszag/mszp-s-tejhatalom-dk-s-ultimatum-219893/

Címkék: Baloldali rombolás  Kettős mérce 

Fizetős lesz az egészségügy, ha hatalomra kerülnek Gyurcsányék!

Semmi sem változott!

Fizetős lesz az egészségügy, ha hatalomra kerülnek Gyurcsányék!

👉Ha őket támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal! A "melósokról" beszélnek, azonban csupán egy kiváltságos, gazdag baráti kört támogatnak Gyurcsányék!

És ez nem egy kiragadott példa a programjukból, íme még néhány! Amit látunk, az egy rendszer, az ország és a magyar lakosság csődbe juttatását eredményező rendszer egyik eleme.

Adóemelésekre készülnek! Aki többet keres a minimálbérnél, az nekik "tehetősebb" és az "többet fog fizetni" (nem mintha most nem fizetne többet! Az egykulcsos adó százalékos!)
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/686019302081248
Áremelések Szegeden
https://szamokadatok.hu/Post/3281/Ki_all_az_emberek_oldalan
A baloldal helyi szinten is megszorításokkal és adóemelésekkel kezelte a válságot
https://szamokadatok.hu/Post/3278/Nem_tanultak_semmit
Ne légy a magad ellensége! Így adóztunk régen, és így adózunk most.
Ha Gyurcsányékat támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal!
https://szamokadatok.hu/Post/3119/Ne_legy_a_magad_ellensege
Gyurcsány Ferenc, a világ egyik legrosszabb vezetője, és új barátai
https://szamokadatok.hu/Post/2977/A_kepen_Gyurcsany_Ferenc_a_vilag_egyik_legrosszabb_vezetoje_es_uj_baratai
Dobrev újabb terve és üzenete:
Ne tanulj, ne igyekezz, ne akarj több lenni, mint mások!
https://szamokadatok.hu/Post/2974/Dobrev_ujabb_terve_es_uzenete
Elvette a fiatal házasok lakástámogatását Újpest momentumos polgármestere
https://szamokadatok.hu/Post/2946/Elvette_a_fiatal_hazasok_lakastamogatasat_Ujpest_momentumos_polgarmestere
Épülő vagy leépülő országban szeretnél élni és dolgozni?
Terítéken a különbség a baloldal és a Fidesz között
https://szamokadatok.hu/Post/2846/Epulo_vagy_leepulo_orszagban_szeretnel_elni_es_dolgozni
Válságkezelés régen és most
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most
15 alkalommal emelték a gáz árát! Ha hatalomra kerülnek, folytatni fogják. https://szamokadatok.hu/Post/2694/A_rosszabb_elethez_ragaszkodok_figyelmebe
90 millióval lett gazdagabb Gyurcsány ügyvédje. Neki lesz pénze a jobb egészségügyi ellátásra, neked nem biztos.
https://szamokadatok.hu/Post/2667/Ez_am_a_kivereztetes_90_millioval_lett_gazdagabb_Gyurcsany_ugyvedje
Több mint 12 milliárd forinttal károsították meg Újbudát! Demszky haverja kaszál, az újbudaiak fizetnek!
https://szamokadatok.hu/Post/2658/Tobb_mint_12_milliard_forinttal_karositottak_meg_Ujbudat_Demszky_haverja_kaszal_az_ujbudaiak_fizetnek
Ha 22-ben hatalomra kerül a baloldal, mindenki fizetni fog
Ki így, ki úgy, de mindenkinek fájni fog. (további cikkek és videók a leírás végén)
https://szamokadatok.hu/Post/2645/Ha_22-ben_hatalomra_kerul_a_baloldal_mindenki_fizetni_fog
A libsik kreativitása határtalan: Ha nem tudnak adót emelni, útdíjjal sarcolják az embereket!
https://szamokadatok.hu/Post/2496/A_libsik_kreativitasa_hatartalan_Ha_nem_tudnak_adot_emelni_utdijjal_sarcoljak_az_embereket
Egy csokorba szedtük a baloldal napvilágot látott, és részben már bevezetett adóemelési, sarcolási terveit!
https://szamokadatok.hu/Post/2418/Egy_csokorba_szedtuk_a_baloldal_napvilagot_latott_es_reszben_mar_bevezetett_adoemelesi_sarcolasi_terveit
így hát Márki-Zay Péter kötelességének érezte, hogy megadóztassa a FÖLDET!
https://szamokadatok.hu/Post/2368/Bejelentette_a_kormany_hogy_jelentosen_konnyiteni_fogja_a_gazdak_terheit
Ciprusi offshore-hátterű cégtől bérelnek buszokat Karácsonyék
https://szamokadatok.hu/Post/2334/Ciprusi_offshore-hatteru_cegtol_berelnek_buszokat_Karacsonyek

A DK-val jönne a fizetős egészségügy
A BALOLDALI PÁRT SZERINT ANNAK JÁRNA A MAGASABB MINŐSÉGŰ ÁLLAMI ELLÁTÁS, AKI TÖBBET FIZET

Kormányon a Demokratikus Koalíció átalakítaná a társadalombiztosítás rendszerét. Gyurcsány Ferenc pártelnök szerint, aki hajlandó több járulékot fizetni, az kaphasson magasabb minőségű ellátást az állami rendszerben. – Ha úgy működne az ellátás, ahogy az a DK programjában van, akkor borulna a szolidaritás és diszkriminatív lenne a rendszer – mondta a Magyar Nemzetnek a Századvég szakértője.

Felborítaná a szolidaritáson alapuló társadalombiztosítási rendszert a Demokratikus Koalíció, ha kormányra kerülne. A párt honlapján is elérhető programból ugyanis ez derül ki. A DK ellátási csomagokra bontaná fel a jelenlegi egészségügyi ellátórendszert. Lenne egy olyan, ami alanyi jogon járna, ebbe beletartoznának például a sürgősségi ellátások. A biztosítottaknak járó csomag (ideértve azokat is, akik után a központi költségvetés fizeti a járulékot) mindenkinek egységes ellátást adna, az „egészségügy mindenkori átlagos színvonalának megfelelő orvosi eljárásokkal”. Hogy ebbe mi tartozna bele, az nem szerepel a programban. Az viszont igen, hogy a „csomag tartalmának egyéb részleteit szakmai egyeztetés keretében kell kidolgozni”.
A harmadik elem lenne az úgynevezett tb extra csomag. Ez annak járna, aki hajlandó vagy tud többet fizetni. A pluszbefizetés egy része a terv szerint leírható lenne az adóból. Mindez azonban azt jelenti, hogy aki nem tud vagy nem akar rendszeresen nagyobb összeget fizetni, annak marad az alapcsomag. Nem új keletű elképzelésről van szó: Gyurcsány Ferenc 2015. december 17-én már nyilatkozott erről.

A DK elnöke szerint be kellene vezetni a tb extrát, amelynek a lényege: „aki a lehetőségeihez mérten hajlandó több tb-járulékot fizetni, az kaphasson magasabb minőségű ellátást az állami rendszerben”.

– Magyarországon tb által finanszírozott egészségügyi ellátói rendszer működik. Ennek a szolidaritás a legfontosabb vezérlőelve, melynek fontosságát kiválóan igazolja a vírushelyzet is – mondta a Magyar Nemzetnek Maurer Szemere, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. egészségügy üzletágának a vezetője. Jelezte: a járvány egyértelműen megmutatta, hogy mennyire veszélyes, ha az egészségügyet pusztán üzleti, költség-haszon számítások alapján irányítják. – Nyugat-Európában, ahol háttérbe szorították a szolidaritáson alapuló tb-rendszert és üzleti alapokra helyezték a hangsúlyt, most nagy bajba kerültek – emelte ki Maurer Szemere.
– Magyarországon a hozzájárulás fe­jében megkülönböztetés nélkül mindenki hozzájut az összes állami egészségügyi szolgáltatáshoz.

Ha úgy működne a rendszer, ahogy az a DK programjában van, akkor az kapna magasabb minőségű ellátást, aki többet fizet. Ezzel borulna a szolidaritás és diszkriminatív lenne az állami ellátás – magyarázta.

Hozzátette: ha valaki pluszpénzt kíván fizetni valamilyen ellátásért, akkor azt ma is megteheti valamelyik magánszolgáltatónál. Az állami rendszerben nem járható út, hogy több pénzért járjon több ellátás.

A DK programja lényegében az állami ellátáson belül hozna létre egy VIP-rendszert.

– Mindez növelné a társadalmi feszültséget, és egy kevésbé átlátható struktúrához vezetne. Ne felejtsük el, amikor Gyurcsány Ferencék irányították az országot, akkor fizetőssé tették az egészségügyet, gondoljunk csak a vizit- és a kórházi napidíjra. Másfelől azon dolgoztak, hogy leépítsék az egészségügyi szolgáltatásokat, kórházi ágyakat, sőt kórházakat zártak be. Ami piaci alapon kifizetődő és nyereséges volt, azt kiszervezték, ami pedig veszteséges volt, az maradt az állami rendszerben. Ha minden úgy maradt volna, mint akkor volt, akkor most jóval kiszolgáltatottabb helyzetben állnánk a járvánnyal szemben is – tette hozzá a Századvég szakértője.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/a-dk-val-jonne-a-fizetos-egeszsegugy-9699584/

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy  Gyurcsány 

Az OPNI épülete után a Budagyöngye Kórház is megmenekül!

Gyurcsányék hagyatéka!

Az OPNI épülete után a Budagyöngye Kórház is megmenekül!

👉A baloldal rombol, a Fidesz épít! Ez a helyzet!

FRISS: Ismét bővül a fejlesztéseket bemutató videónk! További 100 dia, immár 2000 fejlesztés van benne. Itt van az "ellopott pénz"! Add tovább!
https://www.facebook.com/109117190565423/videos/287195332858965

Varga Mihály írta: Beruházások Budán! Nemcsak az OPNI menekül meg a pusztulástól!
A szintén 2007-ben bezárt Budagyöngye Kórház a II. kerületi Hűvösvölgyben új életre kel. Nővérszállót és oktatóközpontot alakítanak ki a kormány támogatásával.
Az épület eredetileg az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció anyaháza volt, amelyben nővérképző intézet is működött. Az intézményt a II. világháború után államosították, az épületben volt pártiskola, tüdőbeteg gyerekek iskolája, 14 éve a Szent Rókus Kórház részlegeként zárták be.
Hamarosan eredeti szépségében, eredeti funkciójában nyílhat meg.

"Romokban az egészségügy", állítják ezt, ők akik kórházakat zártak be:

– (Veszprémi) Heim Pál Gyermekkórház, 1995;
– Csepeli Kórház, 2003;
– (Kapuvári) Lumniczer Sándor Kórház, 2007;
– BM Kórház és Rendelőintézet, 2007;
– (Budapest, Szabolcs utcai) Országos Gyógyintézeti Központ, 2007;
– (OPNI) Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, 2007;
– Budai Gyermekkórház, 2007;
– Svábhegyi Gyermekkórház, 2007;
– Schöpf-Mérei Kórház, 2007;
– Szolnoki Tüdőkórház, 2008;
– Pécsi Tüdőkórház és Szanatórium, 2009.

Ők, akik eladták a kórházakat a haverjaiknak (Hospinvet botrány)

- Egri Kórház
- Kiskunhalasi Kórház
- Körmendi Kórház
- Hatvani Kórház
- Gyöngyösi Kórház
- Parádfürdői Kórház

Ők, akik orvosok és nővérek ezreit tették utcára!
Ők, akik bezárták az utánpótlásképző intézményeket!

És ezek az "emberek" ismét tönkre akarják tenni Magyarországot!
Gondolkozz, liberális szavazó! Ha ezeket megválasztod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal, gyerekeiddel és unokáiddal!

Kapcsolódó:
10 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat
Gyurcsányék bezárták az OPNI-t, az épületet hagyták tönkremenni, a Fidesz már 2013-ban létrehozta a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetet, most pedig a műemlék épület fog új életre kelni!
https://szamokadatok.hu/Post/2474/10_eve_takaritjuk_a_baloldal_altal_hatrahagyott_romokat
"Oktatási reform" Gyurcsány módra
10 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2358/Oktatasi_reform_Gyurcsany_modra
Van lejjebb! Az ellenzéknek nem fontos az egészségügy!
Nyílt támadás az egészségügy ellen! Még ellenzékben és képesek akadályozni a fejlesztést, még a kórházfejlesztést is!
https://szamokadatok.hu/Post/3291/Van_lejjebb_Az_ellenzeknek_nem_fontos_az_egeszsegugy
Gyurcsányék bűnlajstroma. A lista nem teljes!
https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez
Épülő vagy leépülő országban szeretnél élni és dolgozni?
Terítéken a különbség a baloldal és a Fidesz között
https://szamokadatok.hu/Post/2846/Epulo_vagy_leepulo_orszagban_szeretnel_elni_es_dolgozni
Gyurcsány - Hazugságmódok (példákkal) Oktatóvideó
https://szamokadatok.hu/Post/3296/Gyurcsany_-_Hazugsagmodok
Műemlékvédelmi világnap!
A kormány pedig nem beszél erről, hanem cselekszik!
https://szamokadatok.hu/Post/3301/Ma_van_a_Muemlekvedelmi_vilagnap

Forrás: https://maiposzt.hu/p/vargamihaly-10160761091583776

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy  Gyurcsány 

Van lejjebb! Az ellenzéknek nem fontos az egészségügy!

Nyílt támadás az egészségügy ellen!

Van lejjebb! Az ellenzéknek nem fontos az egészségügy!

A baloldal kormányzása idején eladta, privatizálta és bezárta a kórházakat. Most akadályozzák a hódmezővásárhelyi kórház felújítását! Értik? Tehát A KÓRHÁZ FELÚJÍTÁSÁT AKADÁLYOZZA A VÁROS POLGÁRMESTERE! Ezek tényleg mindent elkövetnek annak érdekében, hogy MINÉL ROSSZABB legyen!

Kezdődne az építkezés a járóbeteg-szakrendelőnél, de a város közel 140 millió forintot kérne csak azért, hogy az építési terület mellett, közterületen állhasson egy daru. Így nehezen fog fejlődni Vásárhely.

Egy 2004-es önkormányzati rendeletre hivatkozva döbbenetes árat kérne a vásárhelyi önkormányzat a helyi kórház felújításához szükséges közterület használatért. Valószínűleg országos rekordnak is beillene a közel 140 millió forint, amit a rövidke Hunyadi utca egy részének félpályás lezárásáért kellene megfizetnie a kivitelezőnek, csak azért, hogy az építés alatt ott állhasson egy daru.

Az egészségügyi intézményben egy határon átívelő pályázati program keretében komoly fejlesztéseken dolgoznak. A ROHU-450 jelű, a Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közös, mintegy 3 milliárd forintos pályázat keretében többek között két új szintet építenek a járóbeteg-szakrendelő épületére, amelyekben a belgyógyászat és a gyermekgyógyászat kap majd helyet. Az emeletráépítéshez szükséges toronydarut azonban csak közvetlenül az épület melletti közterületen, a Hunyadi utca egy részén lehet felállítani, úgy tűnik, igencsak borsos áron.

Portálunk információi szerint a kivitelezőket megdöbbentette az önkormányzat követelése. Úgy tudjuk, a város semmilyen egyeztetést nem is kezdeményezett a közintézmény felújításán dolgozó céggel, ami bár nem kötelező, de abból a szempontból mégiscsak furcsa, hogy egy ekkora összeget mindenki irreálisnak gondol, aki minimális szinten is tájékozott a helyi vagy akár az országos viszonyokban. A cég ezt nem is tudja megfizetni, ezért tárgyalásokat kezdeményeztek az önkormányzattal, hogy a közterület használata miatt ne kerüljön veszélybe a kórház fejlesztése. Tudomásunk szerint a közel 140 millió az egészségügyi intézménynél is kiverte a biztosítékot.

A kórház és Márki-Zay Péter viszonya eddig sem volt felhőtlen. Még a polgármesteri kampánya alatt Márki-Zay politikai témává és céltáblává akarta tenni a helyi egészségügyi ellátást, és olyan kijelentéseket tett az intézményre, hogy aki oda bemegy, az életét kockáztatja. A hazugságok és az intézmény jó hírnevének megsértése miatt a kórház bírósághoz fordult, amely több pontban is az egészségügyi intézménynek adott igazat, és a polgármester elmarasztalta.

👉Bezárt kórházak (példák) https://bit.ly/3ts7vlM
👉Privatizált kórházak (példák) https://bit.ly/3ak7OI1

Forrás: https://www.promenad.hu/2021/04/14/akadalyozhatja-az-onkormanyzat-a-korhaz-fejlodeset/
Így fejlődne a kórház: https://www.promenad.hu/2021/03/24/megkezdodott-a-korhaz-bovitese-mutatjuk-mi-epul/
Így fejlődött az egészségügy, amikor azt az ellenzék nem akadályozta: https://www.facebook.com/109117190565423/videos/2848283332165305

Címkék: Baloldali rombolás  Egészségügy 

Nem tanultak semmit!

A baloldal helyi szinten is megszorításokkal és adóemelésekkel kezelte a válságot. A kormány közbelépett, de sok aljasságot így is megvalósítottak!

Nem tanultak semmit!

Lista:https://bit.ly/3mIQlxU

A Századvég elemzése következik!
Az ellenzéki irányítás alatt álló önkormányzatok által bevezetett és bevezetni tervezett gazdasági intézkedések tűpontosan megmutatják, milyen gazdaságpolitikát követnének a mögöttük álló pártok egy ellenzéki kormányalakítás esetén. Az elemzésből kiderül, hogy a baloldali politikusok a társadalmi, gazdasági válság idején továbbra is adóemelésben, megszorításokban és elbocsátásokban gondolkodnak. Láthatóan semmit nem tanultak a 2008-2009-es válságkezelés kudarcából. Ugyanazokat, a munkavállalók, családok és vállalkozások vállára plusz terheket helyező, a válságot tovább mélyítő, a kilábalást tovább nehezítő intézkedéseket próbálják alkalmazni.

A hatalomra került baloldali városvezetők egy része, annak ellenére, hogy a legtöbb helyen igazolhatóan jó gazdálkodási helyzetben lévő településeket vettek át elődeiktől, első intézkedéseik között láttak hozzá a helyi adó- és díjfizetési terhek emeléséhez.

Az önkormányzatok kiegyensúlyozott gazdasági helyzetéhez nagymértékben járult hozzá a Kormány által 2011 és 2014 között végrehajtott, összesen 1369 milliárd forintba kerülő adósságkonszolidáció. Ebből az összegből több mint 2100 önkormányzat adósságát vállalta át a központi kormányzat.

Adóemelések, díjemelések, megszorítások
A 2019. évi választásokat követően azok az önkormányzatok léptek a gyakorlatban adóemelés, új adók bevezetése és díjemelések terén, amelyek képesek voltak a döntést gyorsan meghozni és azokat már a 2020-as adóévvel kezdődően bevezetni. Ennek oka, hogy az önkormányzatok helyi közterhek emelésére vonatkozó lehetőségei tekintetében 2020 év végén a Kormány új helyzetet teremtett. Élve a koronavírus-válság elleni védekezés miatt elfogadott rendkívüli jogrend biztosította felhatalmazással, a Kormány rendeleti úton (535/2020. (XII. 1.) Korm. rendelet) tiltotta meg, hogy a 2021-es évre az önkormányzatok adót emeljenek, új adót vezessenek be, illetve adókedvezményeket vonjanak meg.
Hasonlóképpen tiltotta meg azt is, hogy az önkormányzatok és a tulajdonukban lévő szervezetek 2021-ben megemeljék a szolgáltatásaikért, végzett tevékenységükért felszámított díjakat, illetve új díjakat vezessenek be (603/2020. (XII. 18.) Korm. rendelet). A Kormány a 609/2020. (XII 18.) Korm. rendeletben azt is megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy a vészhelyzet ideje alatt, illetve az azt követő 90 napban megemelje a tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérleti díját.

Mindezeket a rendeleteket a Kormány a lakosság és vállalkozások terheinek csökkentése, a válságból való kilábalás elősegítése érdekében hozta meg. Az intézkedéseknek a szükségességét azzal indokolta, hogy miközben jelentős adókedvezményekkel, adóelengedéssel és támogatásokkal segíti a vállalkozásokat, munkavállalókat és családokat, aközben több önkormányzat adóemelésekről, új adónemek bevezetéséről, díjemelésekről döntött.
Legtöbb esetben a megszorításokról a baloldali polgármesterek, kihasználva a rendkívüli jogrend teremtette jogi lehetőséget egy személyben hoztak döntést. Mindezt egy korábban nem látott egészségügyi és gazdasági világválság időszakában, amikor mind a lakosság, mind pedig a vállalkozások körében jelentős a működési lehetőségekkel és egzisztenciális viszonyokkal kapcsolatos bizonytalanság.

A válságot kiváltó ok jellegéből adódik, hogy annak lefutásának előrejelzése rendkívül nehéz és kiszámíthatatlan. Ebben a helyzetben a legtöbb, amit a gazdasági irányítás tehet, hogy szabályozási felhatalmazását és költségvetési mozgásterét a vállalkozások és lakosság terheinek csökkentése, sőt, a lehetőségekhez képest azok támogatása érdekében használja fel.

A válságkezeléssel kapcsolatos kormányzati álláspont a kezdetektől fogva az, hogy annak a közös teherviselésen kell alapulnia. Költségeinek fedezéséből a Kormány mellett a bankoknak, multinacionális kereskedelmi láncoknak, politikai pártoknak és az önkormányzatoknak is ki kell venni a részüket.
Ennek jegyében 2020 áprilisában, a gazdaságvédelmi intézkedések részeként a gépjárműadó központi költségvetésbe történő átcsoportosításáról született döntés, amely összeggel az önkormányzatok közvetlenül is hozzájárultak a védekezéshez. Ezt követően a társadalmi, gazdasági válság elhúzódásával párhuzamosan kormányzati és kamarai illetékesek több alkalommal is kérték az önkormányzatokat - elsősorban a leginkább érintett fővárosit és a kerületeket - hogy lehetőségeikhez képest járuljanak hozzá a legnehezebb helyzetben lévő ágazatokban (turizmus, vendéglátás) működő vállalkozások terheinek csökkentéséhez. Ezt a segítséget elsősorban adókedvezmények és díjkedvezmények, például a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak csökkentésén, elengedésén keresztül tudnák megadni.

Annak ellenére, hogy a válság kiszámíthatatlanságából adódó időbeli elhúzódásának következményeképpen a vállalkozások és a lakosság terhei, valamint ezzel párhuzamosan a védekezés költségei folyamatosan nőttek, a baloldali vezetésű önkormányzatok részéről a felelősségi körükkel arányos szolidaritásvállalás nem jelent meg.

Ahelyett, hogy a terhek csökkenéséhez próbáltak volna hozzájárulni, több baloldali önkormányzat a saját bevételeit növelő adó- és díjemelésekről hozott döntéseket.
Salgótarjánban például az idegenforgalmi adóemelést, új típusú telekadót és a parkolási díjat 33 százalékkal megemelő önkormányzati megszorításokat a szocialista polgármester sajátos módon „gazdaságélénkítő” csomagnak nevezte el. Olyan,, a turizmus, vendéglátás ágazat válsága által komolyan érintett városrészen, mint Budavár, Budapest I. kerülete a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjat háromszorosára emelték, de díjat emeltek Vácott is. A Budapestre érkező turisták elmaradásának különösképpen kitett VII. kerület, Erzsébetváros önkormányzata a kijárási tilalom idejére is kiszámlázta a terasszal rendelkező vendéglátóhelyek korábbi közterület-használati díjának 30 százalékát, amit az érintetteknek a legtöbb esetben nulla bevételük terhére kell kifizetniük.

Az adó- és közterület-használati díjemeléseken túl, amelyek egy részének gyakorlatba ültetését a kormányzati rendeletek megakadályozták, több baloldali vezetésű önkormányzat megszorító intézkedéseket léptetett életbe.

Ezek a megszorítások elsősorban az önkormányzatoknál, önkormányzati háttérintézményeknél, illetve az önkormányzati tulajdonú, vagy fenntartású cégeknél dolgozó munkavállalókat érintették, akiket elbocsátottak, vagy bérüket, jövedelmüket csökkentették.
Ilyen intézkedésekre többek között Vácott, Ózdon, Nagykanizsán, Siófokon, Tatabányán, Dunaújvárosban, Hódmezővásárhelyen, a Fővárosi Önkormányzat szintjén, valamint a VII., VIII., XI. és XVIII. kerületben került sor. Az önkormányzati megszorító intézkedések egy másik formája az intézménybezárás. Óvodákat zártak be többek között Pécsett és Siófokon, illetve a „nem barátinak” minősített civil és egyházi szervezetek támogatását is csökkentették, vagy megvonták. Miskolcon a baloldali többségű közgyűlés 2020 augusztusában olyan értelmű rendeletet fogadott el, amely alapján az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díját a piaci bérleti díjakhoz igazították volna. A helyi kormánypárti ellenzék véleménye szerint az emelés aránytalanul nagy terhet helyezett volna a bérlők vállára éppen a válság időszakában. A városvezetés bérleti díj emelési elképzeléseit a kormány bérleti díjak emelését a vészhelyzet feloldását követő kilencven napig megtiltó rendelete hiúsította meg.

A főpolgármester megszorításokhoz kéri a vállalkozások támogatását
A baloldali vezetésű önkormányzatok polgármestereinek kezdeményezései közül is kiemelkedik Karácsony Gergely főpolgármester „újraindítási adónak” elnevezett 2020. októberi kezdeményezése, amelynek keretein belül a helyi iparűzési adó (HIPA) mértékét további fél százalékponttal növelte volna.
Az elképzelés megvalósításának az ésszerűségen túl – minden fővárosi székhelyű, vagy ott telephellyel rendelkező vállalkozás HIPA terhelése 25 százalékkal emelkedne válság idején – törvényi akadálya is van. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény értelmében az iparűzési adó maximális éves mértéke az adóalap 2 százaléka, amit a főváros jelenleg is maximálisan kihasznál. Ez azt jelenti, hogy a főpolgármester javaslatát csak a törvény módosítása esetén lehetett volna gyakorlatba ültetni, amihez mind a kormányzati szándék, mind pedig az ilyenkor a latba sokat nyomó kereskedelmi és iparkamarai támogatás hiányzott.

A főpolgármester további szokatlan kezdeményezése volt, amikor februárban azzal a kéréssel fordult a budapesti vállalkozásokhoz, hogy az iparűzési adó befizetési kötelezettségük jogszabály általi ötven százalékos csökkentése ellenére a teljes összeget fizessék be a főváros kasszájába.
Válság idején nem megszorításokra, hanem adócsökkentésre van szükség!
Napjainkra a közgazdászok és a gazdaságpolitika alakítására jelentős befolyással rendelkező nemzetközi intézmények körében is konszenzus mutatkozik abban a kérdésben, hogy válság idején fő szabályként, a válság hatásainak kitett cégek és lakosság esetében nem a közterhek emelésére, hanem éppen azok csökkentésére, lazítására van szükség. Tulajdonképpen ezt a megközelítést erősíti az IMF által április elején megfogalmazott javaslat is, amely egy nagyon célzott, szimbolikus mértékű és ideiglenes „szolidaritási adó” bevezetését javasolja az országoknak, amely kizárólag a legmagasabb magánjövedelmeket és azokat a vállalatokat sújtaná, amelyek a válság kifejezett haszonélvezői. Logikailag ide sorolható a magyar kormány által tavaly áprilisban bevezetett egyik első válságkezelési intézkedés is, amely átmeneti jelleggel, a bankszektor számára 55, a multinacionális kereskedelmi láncok számára 36 milliárd forint plusz adófizetési kötelezettséget írt elő,

Okulva a korábbi válságkezelések kudarcaiból, a gazdaságpolitikát alakító kormányok, önkormányzatok világszerte a válságnak leginkább kitett vállalkozásokra és lakosságra rakódó terhek csökkentésére, a munkahelyek megvédésére és ezek célzott támogatására törekszenek, mert csak ettől várható a válságból való gyors kilábalás.
Az idei év elején hivatalba lépő Biden-adminisztráció tervei között ugyan szerepel a társasági adó emelésének a terve, azonban ennek megítéléséhez hozzátartozik, hogy Donald Trump elnöksége idején történelmi adócsomagot fogadtak el, amelynek során a társasági adót 35-ről 21 százalékra csökkentették és ezzel párhuzamosan egykulcsossá is tették. Ebben a megközelítésben a 28 százalékos szintre való emelés tulajdonképpen a korábbi nagyon jelentős csökkentés ideológiailag is motivált korrekciójának tekinthető.

Ezzel szemben a magyarországi baloldali önkormányzatok többsége éppen ebben a rendkívül nehéz, a lakosságot és a gazdasági szereplőket egyaránt rendkívül súlyosan érintő időszakban akarnak mindenkit válogatás nélkül érintő közterheket emelni és megszorító intézkedéseket bevezetni. Közgazdaságilag igazolt, hogy a munkavégzést és vállalkozásokat terhelő adók emelése csökkenti a versenyképességet és visszafogja a növekedést. Válság idején az egyébként is nehéz helyzetben lévő vállalkozásokat, cégeket a legkisebb irányú őket terhelő adóemelés is sokkal rosszabbul érinti, mint válságmentes, nem is beszélve konjunktúra időszakról.

Következtetések
A helyi adók és egyéb közterhek emelése elsősorban a legnehezebb helyzetben lévő mikro, kis- és középvállalkozásokat sújtja, amelyek tartalékai általában is szerényebbek a nagyokénál és kifeszített gazdálkodást folytatnak az felszínen maradásért.
Ez az a vállalkozói réteg, ahol a tulajdonosok gyakran kénytelenek saját zsebükbe nyúlni annak érdekében, hogy ne kelljen felfüggeszteni, rosszabb esetben abbahagyni a tevékenységüket, elbocsájtani az alkalmazottakat. A kormányzat éppen ezeknek a cégeken segít, amikor a pandémiás válság negatív hatásainak mérséklése érdekében megfelezte a helyi iparűzési adót, hitel visszafizetési moratóriumot hirdetett, csökkentette a munkaadókat terhelő járulékot, ideiglenes átalányadó (KATA, KIVA) mentességet rendelt el, munkabér támogatást fizet, vagy a bérleti díjak emelését tiltja meg.

Lista:https://bit.ly/3mIQlxU
Forrás:https://maiposzt.hu/p/szazadveg-2174877689321971
https://szazadveg.hu/hu/2021/04/14/a-baloldal-semmit-nem-tanult-valsagot-onkormanyzati-szinten-sem-lehet-adoemelessel-es-megszoritasokkal-kezelni~n1778

Címkék: Baloldali rombolás