Címke: Baloldali rombolás

A rasszista BLM-mozgalomnak állítana szobrot Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere

Ezeknek teljesen elment a józan ítélőképességük

A rasszista BLM-mozgalomnak állítana szobrot Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere

Egyet előre szögezzünk le, "kedves" Baranyi Krisztina: ha felállítja ezt a szobrot, akkor még aznap ledöntjük! Magyarországon a rasszita kártyát nem fogjátok eljátszani, Magyarországon ‼️MINDEN élet számít.‼️

Szobra lehet Ferencvárosban a gyújtogató, szélsőbalos mozgalomnak.
Az Egyesült Államokból indult szélsőbaloldali mozgalomnak, a szobrokat döntő, gyújtogató BLM-nek akar szobrot állítani Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester a koronavírus-járvány közben – írja a PestiSrácok. A Black Lives Matter-mozgalom zavargásai Európára is kiterjedtek, főleg Franciaország, Nagy-Britannia és Belgium esett áldozatául.

Baranyi Krisztina, a Ferencváros baloldali polgármestere nyilvánosságra hozta azt az önkormányzati határozatot, amelyből kiderült, hogy kik nyerték a közterekre kiírt Public Art nyílt pályázatot. A határozat alapján fény derül arra, hogy Baranyi Krisztina a BLM-mozgalomnak akar szobrot állítani a IX. kerületben. A polgármester magyarázata szerint a szobor egy „köztéri emlékműszobor parafrázis” lenne, „amely jelenleg is aktuális társadalmi és politikai kérdéseket érint, hoz játékba: Black lives matter, az LMBTQ-val kapcsolatos a társadalomban élő előítéletek”. Az Origo.hu közzétette az állítást igazoló dokumentumot is:
Kép: https://mandiner.hu/gallery/2020/Kov%C3%A1cs%20Gerg%C5%91/blm.png

Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201127_a_blm_mozgalomnak_allitana_szobrot_baranyi_krisztina

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

"Oktatási reform" Gyurcsány módra

10 éve takarítjuk a baloldal által hátrahagyott romokat!

"Oktatási reform" Gyurcsány módra

Egy bezárt iskola gyászos története, 17 évig tartó romos, koszos, szemetes állapot, telekmutyi, ingatlanvagyon elherdálása, majd az állapot rendezése, a közvagyon visszaszerzése, és egy csodálatos park nyitása a Fidesz által.

Az egykori Görgey Artúr Általános Iskola története kiválóan mutatja be azt a gyalázatos, tolvaj kormányzást, a közérdek helyett a magánérdekek előtérbe helyezését, amit a ma is aktívan politizáló baloldali figurák, élükön Gyurcsány Ferenccel hátrahagytak maguk után.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere osztotta meg Facebook oldalán a frissen átadott park képeit a következő szöveggel:

"Folyamatosan szépítjük és tesszük zöldebbé Csepelt. Ma jelképesen, rendezvény tartása nélkül, Tukacs Líviával, az önkormányzat fenntartható fejlődéssel foglalkozó szakértőjével átadtuk a csepelieknek a Csikó sétányon, a volt Görgey iskola helyén megépült parkot. A régi iskolát a szocialisták 2010 előtt bezárták, majd eladták, hogy lakópark épüljön oda. Polgármesterként ígéretet tettem rá, és vissza is szereztük az ingatlant, majd elbontottuk a megmaradt romhalmazt. Közösségi tervezéssel, az Önök javaslatai alapján összesen 16 ezer négyzetméteren varázsoltuk újjá.
Ennek jegyében mintegy 500 méteres térkő burkolatú gyalogos sétányt építettünk az üzletsor és a park között, míg a parkon belül ez 1700 négyzetméteren valósult meg. A sportolni vágyóknak egy 360 méter hosszú gumiburkolatú futókör, tollaslabda és lábtengó pálya, egy teqball, pingpong asztal és egy sakkasztal épült. Ezeken kívül egy látványos szökőkút, valamint modern padok és ivókutak állnak a parkba látogatók rendelkezésére. A szökőkút vízellátása úgy lett megvalósítva, hogy a gyermekek a nyári kánikulában biztonsággal játszhatnak ott 🙂
A zöldítés jegyében ültettünk 40 darab fát és közel 13000 négyzetméteren gyepesítés is történt a területen, amelyet korszerű öntözőrendszerrel láttunk el. Emellett új parkolóhelyeket alakítottunk ki, miközben a meglévőket felújítottuk. Végül rendbe tettük a park és a Cirmos sétány 4/A között húzódó útszakaszt, valamint az ottani Spar-ral szembeni járdaszakaszt is.
Köszönöm a környéken lakó családok és vállalkozások türelmét, megértését és együttműködését.
Vigyázzunk a parkra, vigyázzunk egymásra! Csepel új parkját Önöknek és az unokáinknak építettük.
Hajrá Csepel!"

De nézzük a terület és az iskola körüli eseményeket kronológiai sorrendben.
📌 1. A baloldal hazugságokkal és gátlástalan gyűlöletkampánnyal megnyerte a választást 2002-ben
📌 2. 2003-ban a Görgey Artúr Általános Iskolát már be is zárták (oktatási reform szoci módra). Nem felújították, nem kerestek neki más felhasználási módot, hanem simán csak bezárták, a tanárokat kirúgták, a diákokat más iskolákba kényszerítették. Az indok az volt, hogy nincs elég tanuló, és ezért kell bezárni. Később kiderült mi a valódi ok: a telket átjátszották egy haveri cégnek, mely cég lakóparkot akart építeni a területen.
📌 3. Az iskolát és területét végül 2007-ben az akkori önkormányzat egy telekcserés mutyi során az Ibiza Kft-nek adta át, azzal a kilátással, hogy ott majd lakóházakat építhet a cég, csakhogy a területen kizárólag intézményt, iskolát vagy óvodát lehet létesíteni, tehát kialakult egyfajta patthelyzet: a telek már nem közvagyon, hanem magántulajdon, de lakásokat építeni nem lehet rá. Ez magyarázza azt, hogy miért állt évekig érintetlenül a terület, a rajta lévő egykori iskola épülete pedig miért lett hajléktalanok és drogosok tanyája. Még saját haverjaikat is átverték.
📌 4. 2010-ben a baloldal csúfos vereséget szenved a választáson. itt megfordul a történet, és a leépülés korszakát a fejlesztés, a helyreállítás időszaka váltja fel. 2013-ig visszafizettük az IMF hitelt, és innentől kezdve elkezdődött az azóta is tartó folyamatos fejlődés.
📌 5. 2013-ban arról szóltak a hírek, hogy 1 milliárd forintos kárt jelentett be az Ibiza Kft, és folyamatban van az önkormányzat elleni bírósági per. A cég szerint 2007-ben félrevezették őket, és visszakövetelik a pénzt. Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere (2013) 1 forint vételi ajánlatot tett az ingatlanra, de a tulajdonos ezt természetesen nem fogadta el.
📌 6. Hosszas huzavona után az önkormányzat végül 2018-ban tudta visszaszerezni a területet.
📌 7. 2019-ben a romos, életveszélyes épületet elbontották. Lakossági fórumot tartottak, postai úton is megkeresték a kerület lakosait, és egyeztetve, közös döntést hoztak a terület jövőbeli hasznosításával kapcsolatosan: A Csikó sétányon park épül.
📌 8. 2020 (jelenleg) átadásra került Csepel legújabb parkja.
Köszönjük, Borbély Lénárd! Ilyen egy jó gazda, egy jó manager, ha úgy tetszik. A problémákról nem beszél, hanem megoldja azokat mindannyiunk örömére! Erre 2022-ben is, és 2024-ben is emlékezni fogunk! 🇭🇺❤️

Forrás:
További képek: https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/4028031427210418
https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3804770062869890
https://szellemvarosok.blog.hu/2019/02/22/elhagyatva_gorgey_artur_altalanos_iskola_csiko_suli
https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12388-kerdoives-felmeres-a-lakossag-koreben-hogy-mi-epuljon-az-egykori-gorgey-artur-altalanos-iskola-helyen
https://www.csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/12419-mi-legyen-a-gorgey-iskola-helyen-javaslatok-a-lakoktol
https://index.hu/belfold/2013/03/11/aki_ide_bemegy_az_eletet_kockaztatja/

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány  Oktatás 

Megszólalt a DK-s Varju eladósítás ügyben

Teljes listával szembesítjük a balliberálisokat saját bűneikkel!

Megszólalt a DK-s Varju eladósítás ügyben

A DK SZERINT A KORMÁNY HARMINC ÉVRE ELADÓSÍTOTTA AZ ORSZÁGOT
A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a magyarok arculcsapásának, az ország érdekeinek nyílt elárulásának nevezte, hogy a kormány 2,5 milliárd eurós (mintegy 900 milliárd forint) hitelt vett fel, az összeg egyik felét tíz, a másik felét harminc évre.

Varju 1989 óta MSZP tag, a párt alapítója, 2011 óta ment a haverja, Gyurcsány után a DK-ba. Nézzük hát, hogy mi mindenhez van köze KÖZVETLENÜL Varju elvtársnak.

A képen 4 példa, a cikkben pedig egy teljes bűnlajstrom a baloldal 30 év alatt elkövetett nemzetáruló, idegenszívű bűneiről. Kép:
📌 Elvontak 600 milliárdot az egészségügytől
https://szamokadatok.hu/Post/470/Szamok_a_Parlamentben
Videó: https://youtu.be/w4U0XtNM-z4?t=417
📌 2853 milliárd forintos kárt okoztak az autópályák PPP szerződéseivel.
https://szamokadatok.hu/Post/1691/Balliberalis_kormanyok_tobbszoros_kart_okoztak_a_stadionok_koltsegenel
📌 5000 milliárd forintos IMF hitelt vettek fel, a pénzt felélték.
https://www.origo.hu/gazdasag/20081113-imf-hitel-kamatnyereseg-es-vitak-mire-lehet-kolteni-a-hatalmas.html
📌 55 százalékról 80 százalékra növelték az államadósságot.
https://szamokadatok.hu/Post/824/Tovabb_csokkent_az_allamadossag

🔴 Teljes lista

Osszátok meg, és tegyétek el ezt a cikket (linket) a könyvjelzők közé, még szükség lesz rá, Kommentben írjátok meg, ha valami kimaradt, mi pedig folyamatosan frissítjük majd a listát. Minden egyes ponthoz egy cikket találtok itt a Facebook oldalunkon és a https://www.szamokadatok.hu/ weboldalunkon is. Minden egyes állítás dokumentálva van, minden ezeket alátámasztó cikk forrásmegjelöléssel van ellátva.

🔴 1. A baloldal 2010 előtti bűnei:

- Kilövették az emberek szemét 2006-ban, hatalomra kerülésük esetén ismét ezt tennék, ha valaki tüntetni merne.
- 51,9 százalékról 80,1 százalékra növelték az államadósságot.
- Regnálásuk alatt lezüllesztették az Országos Mentőszolgálatot és hagyták elavulni annak eszközállományát és telephelyeit, több száz szakdolgozót rúgtak ki, elvonták a forrásokat.
- A minimálbér reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció.
- Az egészségügyi dolgozók bérének reálértékét nem emelték, a növekedésnél magasabb volt az infláció, több ezer szakember hagyta el a pályát vagy az országot.
- 5,9 százalékról 11,3 százalékra növelték a munkanélküliek arányát.
- Duplájára emelték az áram, és háromszorosára a gáz lakossági árát. Akkor is volt „világpiaciár” meg most is van, csak akkor mi fizettük Európa egyik legdrágább rezsijét, most meg a legolcsóbbat.
- Eltörölték a családi adókedvezményt az 1 és 2 gyerekes családok esetében, a háromgyerekesekét 60 százalékkal, nevetséges mértékűre csökkentették.
- Elvettek 1 évnyi gyest.
- Eltörölték a támogatott forinthiteleket, ezzel devizacsapdába kergették a magyar családokat.
- A családi pótlékot emelgették, ezzel a nemdolgozók körében a megélhetési gyerekvállalást szponzorálták, a gyerekek éheztek, a pénz meg kocsmákban és nyerőgépekben kötött ki.
- Lízingelték a rendőrautókat, a rendőrségnek kilométerkorlátozása volt, a járőrök nem végezhették a munkájukat, mert meg volt kötve a kezük.
- Hagyták leromlani a kórházakat és az orvosi rendelőket. Több tucat kórházat zártak be, 3000 orvost és 6000 egészségügyi szakdolgozót rúgtak ki, hagyták elavulni a kórházak eszközállományát, nem gondoskodtak a munkaerő utánpótlásáról.
- Bezárták a nővérszállókat és a nővérképző intézményeket.
- Regnálásuk miatt Magyarországot több lépcsőben leminősítették egészen a bóvli kategóriáig.
- 2004-ben nemet mondtak a határon túli magyarokra, megosztották a nemzetet.
- A reálbérek csökkenése miatt folyamatosan csökkent a lakossági megtakarítások állománya, az emberek eladósodtak, a hiányzó pénzt fogyasztási hitelekkel pótolták a magyar családok.
- Regnálásuk alatt folyamatosan csökkent a házasságkötések száma, a születendő gyerekek száma, nőtt a válások száma. Sok esetben anyagi problémák álltak a háttérben.
- Regnálásuk alatt évről évre több magyar hagyta el Magyarországot, mint amennyi hazatért.
- Az egekbe emelték a tankönyvek árát, a nyereséges Nemzeti Tankönyvkiadót privatizálták.
- Privatizálták a stratégiai vállalatokat, az energiaszektort, mindent eladtak, ami nyereséges volt, és ami nélkülözhetetlen egy szuverén állam számára.
- A devizacsapda miatt több százezer magyar családot fenyegetett kilakoltatást, ezt a problémát is a Fidesz oldotta meg a Nemzeti Eszközkezelő létrehozásával, több mint 155 ezer család otthonát mentették meg a bankok végrehajtóitól.
- Regnálásuk alatt 19% volt a társasági adó, ez elijesztette a külföldi befektetőket és ellehetetlenítette a magyar vállalatokat is. Jelenleg a társasági adó mértéke 9%.
- 1300 milliárd forintra növelték az önkormányzatok adósságát, mivel elvonták tőlük a pénzt, de a feladatokat nem, sőt újabb feladatokat adtak át megfelelő finanszírozás nélkül.
- Teljesen lezüllesztették a magyar Honvédséget, 18 ezer fővel csökkentették a Honvédség létszámát, a tüzérség gyakorlatilag megszűnt, a tankokat elajándékozták, a tankok később az iszlám állam terrorszervezet kezébe kerültek.
- Jelentősen nőtt a kórházak adóssága, mivel csökkentették a finanszírozást, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügytől.
- Privatizálni akarták az egészségpénztárt, ennek csak a 2010-es választási vereségük szabott korlátot.
- Leállították a MÁV fejlődését, a MÁV adóssága 2010-re 300 milliárd forintot tett ki. Eladták a nyereséges szállítmányozási üzletágat (MÁV Cargo)
- 80 milliárd forint adósságot halmoztak fel a BKV-nál, ezzel a vállalat hitelképtelen lett, a fejlődés itt is leállt.
- 167 milliárd forintot loptak el a 4-es metró beruházáson, az építkezést be sem fejezték. (OLAF jelentés)
- A pénzhiánnyal, szakemberhiánnyal küzdő egészségügyben folyamatosan nőttek a várólisták. A trendet a nemzeti kormány fordította meg.
- Az ő adórendszerében 17% volt az alsó SzJA adókulcs, valamint 32% a felső adókulcs (5.000.000 forint felett). A probléma mindössze annyi, hogy az adót a szuperbruttóból számolták és a bruttón alkalmazták, így a 17% valójában 21,58%-ot jelentett, a 32% pedig 40,64%-ot. Jelenleg az SzJA 15%
- A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14.000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát (intézményt) zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe. Ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7%-kal és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 km. hosszan.
- 18% öröklési illetékkel, 9% ingatlan öröklési illetékkel, gépjárművek esetében az átírási költség duplájával sarcolták azokat, akik az elhunyt szüleiktől bármit is örökölni mertek. A Fidesz eltörölte ezeket a sarcokat.
- 2010-ben a tömegközlekedésben használt autóbuszok átlagéletkora elérte a 18 évet, ma az átlagéletkoruk 10 év alatt van.
- A 2008-as válság után nem támogatták a magyar építőipart, az építőipar gyakorlatilag megszűnt létezni, több tízezer ember veszítette el az állását, rengeteg szakember külföldre menekült, sok cég csődbe is ment.
- 2853 milliárd forintos kárt okoztak az M5 és az M6 autópályák PPP szerződéseivel. A számlát 2040-ig fizetjük, évente nagyjából 170-180 milliárd forintot dobunk ki az ablakon. A 2853 milliárd a keletkezett kár, a teljes költség több mint 3900 milliárd.
- 2010-re a magyarok 32 százalékát taszították szegénységbe, mára ez a szám 12 százalék alá csökkent, a mélyszegénységben élők száma 481 ezer volt az ő regnálásuk idején, mára 103 ezerre csökkent ez a szám.
- Csökkentették a családi pótlék felső életkori határát 23 évről 20 évre.
- 159 százalékkal emelték 8 év alatt a jegyek és a bérletek árát. Ehhez képest 2010 óta az árak nem nőttek egészen 2020-ig. Idén volt egy pár százalékos emelés az infláció miatt.
- 2010 előtt sokkal nagyobb volt a különbség az átlagbér és a minimálbér között, ők voltak a „gazdagok kormánya”!
- Egy átlagos család rezsiköltség kiadása a többi kiadáshoz képest 22 százalékot tett ki 2010-ben, ma ez a szám 16%.
- Hajdú-Bét: 500 károsult, 9 öngyilkos, 5500 millió ki nem fizetett számla. Bajnai köszöni, jól van.
- Szeviép botrány: 400 károsult alvállalkozó, 11 milliárd forintot loptak el, titkos pártfinanszírozás. A károsultakat a Fidesz kártalanította 2010 után.
- Elvettek egy havi nyugdíjat
- Felemelték a nyugdíjkorhatárt
- Elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól
- Be akarták vezetni az ingatlanvagyon-adót
- Felemelték a társasági adót
- Felemelték az ÁFA-t
- Sukorói telekmutyi
- IMF hitel 20 milliárd eurós kerettel, melyből két év alatt összesen 14,2 milliárd eurót hívtak le. Ez nagyjából 5000 milliárd forintnak felel meg.
- Csökkentették a táppénz összegét
- Legalizálták a „megélhetési bűnözést”, 2010 előtt háromszor több bűncselekményt regisztráltak, mint jelenleg.
- Eladták a Mátrai Erőművet, mely az ország áramellátásának 17 százalékát adja. A Fidesz visszavásárolta ezt a stratégiai létesítményt.
- 3000 milliárd forint közpénzt talicskáztak ki a haverok nyugdíjpénztáraiba.
- Több száz állami vállalatot privatizáltak, csak néhány ezek közül: MALÉV, Tigáz, Máv Cargo, Titász, Édász, Dédász, Démász, Elmű, Ibusz, Rába, Antenna Hungária, MKB, OTP, Matáv, MOL, Budapest Airport, Posta Bank, Hungarocamion, stb. mindent eladtak, ami nyereséges volt.
- 8 év alatt 30 százalékról 81 százalékra növelték a háztartások nettó adósságát (a rendelkezésre álló jövedelemhez képest)
- Surányival az élen lenullázták az ország aranytartalékát.
- Bezárták az OPNI-t (pedig jelenleg szükségük lenne rá…)
- Vírus nélkül is éves -6% recesszióba sodorták az országot
- A 8 évük alatt évi 250 ezerről 60 ezerre esett vissza az újonnan forgalomba helyezett autók száma Magyarországon. Regnálásuk végére gyakorlatilag csak a cégek vettek új autót, az embereknek erre nem volt pénzük.
- Fizetős volt az óvodai és bölcsődei étkeztetés, ma több mint 1 millió gyerek étkezik ingyen.
- Simor vezetésével az MNB keményen veszteséges volt, a maradék aranykészletet is kivitték külföldre. Matolcsy irányítása alatt az MNB nyereséges, az aranykészlet tízszeresére, 31,5 tonnára nőtt, a nyereségből a magyar államot támogatja.
- Az M5-M6 autópályák teljes költsége 3924 milliárd forint lesz a PPP szerződés miatt, ez azt jelenti, hogy egyetlen kilométer autópályát 10,72 milliárd forintért építettek 2007 előtt. Ez a reális (drága) ár ötszöröse.
- 45 százalékra emelték az államadósság devizaarányát.
- Megszűntették a SZOCPOL-t, ami amúgy sem volt egy nagy összeg a jelenlegi CSOK-hoz képest. A családokat magukra hagyták otthonteremtési problémáikkal. 2010 után egyetlen családtámogatási elem bevezetését sem támogatták.
- GDP arányosan 8 év alatt 30 százalékról 3 százalékra csökkentették az állami vállalatok mennyiségét (állam működő vagyona)
- Regnálásuk alatt csökkent a születő gyerekek száma (1000 főre 9,5-ről 9-re éves szinten)
- Regnálásuk alatt az állami vagyon 60 százalékát eladták, 190 jól működő, nyereséges vállalatot privatizáltak, jelentős részüket a tulajdonos csődbe is vitte (pl. MALÉV)
- 283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt rúgtak ki 2002-2010 között.
- A baloldal bevezette az egyetemi tandíjat.
- 2008-ban a válság idején a baloldal a bankokat segítette 600 milliárd forinttal. Most a bankok fizetnek, 3600 milliárd forintos segítséget kaptak a hitelesek, a bankok meg extra bankadót.
- Bevezették a kamatadót: az amúgy is csökkenő megtakarításokat is megsarcolták. Gyurcsányéknál a már adózott pénz után járó kamat is adózott.
- 15 százalékról 20 százalékre emelték az EVA mértékét.
- Eltörölték a gázártámogatást.
- Csökkentették az agrártámogatásokat.
- Járulékokat emeltek.
- Hatalmas összegeket vontak el a tömegközlekedéstől.
- Kormányzati negyed: 10 milliárdot költöttek rá, és nem épült semmi.
- Állami tankönyvet írt 2010 előtt egy CEU-s tanár.
- A devizacsapdát ők okozták, közben azt hazudják, hogy a kormány nem mentette meg a devizásokat. A kormány 155 000 devizahitelest mentett meg a kilakoltatástól
- Csökkentették 2010 előtt az oktatásra fordítható keretet.
- 251 milliárd forint adósságot hagytak hátra Budapesten 2010-ben.
- 8 év alatt felszámolták a tartalékos katonaságot, Gyurcsány idejében 17 tartalékosunk volt, most van 10 000.

🔴 2. A baloldal 2010 utáni bűnei:

- Nemzetközi lejárató kampányt szerveztek a NAT miatt.
- Folyamatosan álhíreket terjesztenek mindennel kapcsolatosan: soha el nem hangzott vérlázító nyilatkozatokat állítanak be úgy, mintha azokat a jelenlegi magyar miniszterek és államtitkárok mondtak volna. Pl. „Novák Katalin: nem az államnak kell eltartania a nyugdíjasokat”
- Befészkelték magukat minden országosnak látszó, ám valójában néhány tucat aktivistát tartalmazó szervezetbe (pl. PDSZ, Magyartanárok egyesülete, Történelemtanárok egylete, stb) Ezeket a szervezeteket nyilatkoztatják szakmai ügyekben, és hergelik oktalanul a lakosságot. Ott vannak a MOK-ban is, lezüllesztették az orvosi kamarát a 444 szintjére, álhíreket terjesztenek (pl. koszos, lepukkant tusoló)
- Az abortuszt támogatják a gyermekvállalással szemben.
- Hazugságokat terjesztettek a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványokkal kapcsolatosan.
- A migrációt támogatják a demográfiai problémák magyar gyerekek születésével való kezelése helyett.
- Megpróbálták ellehetetleníteni a Nemzeti Konzultációkat. Támadták az online felületet, ellopták az íveket.
- Folyamatosan mocskolják a magyarokat, a keresztényeket, a heteroszexuálisokat, a fideszeseket, megöléssel fenyegetőznek, lámpavasaznak, földönfutóvá akarnak tenni mindenkit, aki nem béget nekik.
- Iparággá fejlesztették a börtönbizniszt, milliárdokat kerestek azon, hogy perelték a magyar államot.
- Támadják a Paks II projektet – ha hatalomra kerülnek, a projekt leáll, és Magyarország kiszolgáltatott marad energiaellátás terén.
- Hazudnak a gázárral kapcsolatosan, azt mondják, hogy most alacsony a világpiaci ár, akkor miért van az, hogy mi fizetjük a legolcsóbb gázt, 2010 előtt meg mi fizettük a második legdrágábbat? Akkor nem volt világpiaci ár?
- Hazudtak a mentők kiérkezési idejével kapcsolatosan, holott ma már műszerekkel méri az OMSZ az adatokat, azokat manipulálni nem lehet, minden egyes hívás és kiérkezés lekérdezhető, nyomon követhető. Aki mást állít, nevezze meg, hogy mikor és hová nem ment ki időben a mentő!
- Ahogy fokozódik a járványhelyzet, úgy egyre több hazugságot terjesztenek az egészségügyi rendszerrel kapcsolatosan. Mindent elkövetnek annak érdekében, hogy több fertőzött és több halott legyen, a maszkviselés ellen kampányolnak kamuorvosaik (pl. Gődény)
- A járvány első hullámának elején mesterséges boltpánikot keltettek azzal, hogy folyamatosan hazudtak, hogy elindult a felvásárlás. Végül tényleg elindult.
- Megszervezték a Gyöngyöspatai botrányt, céljuk az emberek összeugrasztása, olyan esetek kellenek, melyek sértik a tisztességes emberek igazságérzetét.
- Lebontanák a kerítést, szerintük a migráció egy álprobléma.
- A kormány tájékoztatási kötelezettségére elkülönített forrásokról azt hazudják, hogy ez „propaganda pénz”, közben pedig törvény írja elő, hogy a kormány tájékoztasson (újság, TV, reklámok, sajtótájékoztatók, stb)
- Hazudtak a CSOK-kal kapcsolatosan: a CSOK nem „röghöz kötés”, mert a „csokos” házat is el lehet adni.
- Álcivil soros-szervezeteket támogatnak (pl. TASZ, Helsinki, Amnesty, stb), és cserébe ezek a szervezetek durván beavatkozva Magyarország belügyeibe a baloldal szekerét tolják.
- Folyamatosan mindenféle román meg orosz lepukkant épületek fotóit magyar kórházaknak adják ki, ezzel hergelik a naiv követőiket. Mára már a MOK is beállt ebben a sorba.
- Az Alinsky módszert alkalmazzák, céljuk a hatalom átvétele minden áron, ha kell, akár utcai zavargások árán is. Hadházy, a Momentum és a többi már nyíltan is beszélnek erről.
- Járványhelyzetben összefogás helyett még durvábban támadták a kormányt, a társadalomban bizonytalanságot és gyűlöletet keltettek, démonizálták az Operatív Törzset, az orvosokat, a Tisztifőorvost.
- Szerintük a kormány idegengyűlölő, közben ők azok, akik a határokon túl élő magyar honfitársainkat románozzák, ukránozzák.
- Donáth Anna sajnálta, hogy nem magyarok a koronavírus első hazai fertőzöttjei.
- Genderpropagandát vinnének be már az óvodákba is, a Momentum éllovasa ennek az őrületnek. Középületeinkre kitűzték a szivárványos zászlót.
- A járvány első hullámának közepén Hadházy állampolgári engedetlenségre szólított fel.
- Miközben a nemzeti oldal gazdag emberei, politikusai adakoztak, a baloldal elintézte a dolgot 20 maszkkal.
- Folyamatosan eljárásokat, büntetéseket sürgetnek Magyarországgal szemben Brüsszelben. Dobrev, Donáth, Cseh és Ujhelyi ennek fő szervezői.
- A balliberális propagandamédia és a pártok arra használták fel a járványt, hogy maguk részére tarháljanak. Még az Operatív Törzs élő adásába is beletették a tarhálós felhívást.
- A Momentum a bankokat sajnálta a hiteltörlesztési moratórium bevezetése miatt.
- Nem támogatták a rendkívüli jogrend bevezetését, ezzel 1 héttel tolódott a törvény elfogadása, fennakadást ugyan nem okozott a baloldal gáncsolása, de pluszmunkát igen.
- Hazudtak a közintézményekkel, egészségügyi intézményekkel kapcsolatosan (pl. nincs mit enniük az orvosoknak, nincs szappan, nincs maszk, stb)
- Visszaéltek a baloldal polgármesterei a rendeleti kormányzással: ingatlanok eladásáról, haveri cégekkel való szerződésekről, személycserékről döntöttek a járványügyi intézkedések helyett.
- Azt hazudták, hogy a védőfelszerelést Európa vette nekünk, közben kiderült, hogy nem, kizárólag hazai forrásból vásároltuk azokat.
- O1G maszkokat gyártott a Momentum.
- Hazudtak a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatosan: a valóság az, hogy a törlesztő nem nőhet, kamatos kamat nem számítható fel.
- Támadták a rémhírterjesztést szankcionáló törvényt: világos, hiszen ők azok, akik a rémhíreket terjesztették.
- A járványra hivatkozva jogerős ítéletüket töltő bűnözőket engedtek volna ki a börtönből.
- Folyamatosan támadták a Tisztifőorvost, helyette mindenféle sarlatánokat nyilatkoztattak.
- Hazudtak a gazdasági mentőcsomaggal, a bérkompenzációval kapcsolatosan. Azt hazudták, hogy 0,3% a mértéke, közben a gazdaságvédelmi csomag a GDP 20 százaléka, kb. 9000 milliárd forint. Azt hazudták, hogy 0% a bérkompenzáció, közben kiderült, hogy 70%.
- Meghamisították Kásler miniszter levelét, „félig összevart hasú” betegek hazaküldéséről hazudoztak, meg 36 ezer hazaküldött betegről, közben kiderült, hogy senkit sem küldtek haza indokolatlanul. Haza csak az ment, aki már meggyógyult.
- Jakab automata hívásokkal zaklatta az embereket, miközben mindenki a védekezésre koncentrált, ő tolta a Jobbikos propagandát.
- Egyetlen fontos projekt lenne most Budapesten: a Lánchíd, mégis áll a munka, közel 1 évükbe került kiírni a közbeszerzést.
- Bérlakásprogramot ígértek, az októberi választások után eladják az önkormányzati bérlakásokat, egyéb ingatlanokat.
- Klímaveszélyhelyzetet hirdettek, tüntetnek, posztolnak a Facebookon, közben egyetlen kórót sem ültetnek, cserébe kivágják azokat a fákat, melyeket a kampányban még meg akarták menteni.
- Hatalomra kerülésük után Budapesten és a többi vidéki városban politikai tisztogatást hajtottak végre, minden olyan szakembert leváltottak, akik szerintük „fideszesek”
- 5 helyettes, 44 tanácsadó Budapesten, milliós szerződések a haveroknak, pénzelvonás és áremelés a lakosságnak.
- Megpróbálták megfúrni (és részben sikerrel is jártak) a Liget projektet
- Leállították a budapesti szuperkórház projektet
- Hazudnak a kultúrával és a művészettel kapcsolatosan, a jelenlegi kormány megduplázta a támogatások összegét 2010 óta, ők mindig csak elvontak.
- Álhíreket és rémhíreket terjesztenek a Balatonnal, az iskolákkal, a kórházakkal, a járványkezeléssel kapcsolatosan.
- Leállították a mobilgát építését a Római parton, pedig a projekt már folyamatban volt
- Szájzár rendeletek az általuk „visszavett” városokban, rendeletben tiltják meg az önkormányzati dolgozóknak, hogy nyilatkozhassanak.
- Kórházi botrányokat szerveztek a kormány lejáratása céljával: pl. Badacsonyi Szabolcs volt SZDSZ-es pártkatona kórházigazgatóként kirúgott egy köztiszteletben álló orvost, melyet az orvos kollégáinak a felmondása követett.
- Molesztálási ügyek: Gréczy, Havas, Donáth, Wittinghoff, stb.
- Fejlesztések leállítása a „visszavett” városokban. Totális inkompetencia: vagy nem akarják, hogy épüljenek a városok, vagy nem értenek hozzá, hogy mi lenne a feladatuk.
- Márky-Zay listázná azokat a bírókat, akik neki nem megfelelő ítéleteket hoznak
- Hatalomra kerülésük után megemelték a „visszavett” városokban a helyi adókat: telekadó, építményadó, idegenforgalmi adó
- 2 hét alatt 60 ezer új fertőzöttel riogatott a MOK
- „nincsmaszk, sokamaszk, nincslélegeztetőgép, sokalélegeztetőgép” stb.
- Védekezés helyett saját Facebook oldalaikra költöttek tízmilliókat (oldalanként) „Reggel, éjjel meg este” tolták az orbánfóbiát.
- Hazudtak a vérellátóval kapcsolatosan: senki sem tiltotta be a maszk használatát.
- Czeglédy szennylapja, a nyugat.hu örült a járvány terjedésének.
- Európai nyugdíjról, európai minimálbérről és alapjövedelemről hazudnak, közben ezekre nincs pénz, sosem volt, és sosem lesz. Magyarországon munkaalapú társadalom van, nem segélyalapú.
- Hadházy szerint ostobák a honvédek, a Honvédség fejlesztésére fordított pénz pedig „kidobott pénz”
- „Sarcolásról” beszélnek a baloldali polgármesterek, közben több pénzből gazdálkodnak 2020-ban, mint 2019-ben.
- Zokon vették, hogy a pártfinanszírozás egy részét emberéletek mentésére átcsoportosította a kormány.
- Csökkentették a járatok számát Budapesten, ezzel fokozták a fertőzés lehetőségét.
- A budapesti idősotthonokban minden harmadik gondozott fertőzött lett, több mint 50 ember halt meg. Karácsony meg sem látogatta az intézményeket, ahol rühfertőzés is tombolt, a gondozottak alultápláltak voltak és ki voltak száradva.
- „Fizessenek a gazdagok” – csak szerintük mindenki gazdag, aki az átlagbérnél többet keres.
- A „visszavett” városok helyi médiumait cenzúrázzák, ellehetetlenítik, bezárják, elvonják a pénzt. Nem tűrik a más véleményeket.
- Telehazudták a külföldi sajtót azzal, hogy bezárt a Parlament, közben nem zárt be.
- Hazudtak, hogy nálunk a legrosszabb a halálozási arány, közben a számok azt mutatták, hogy nálunk az egyik legjobb, lakosságarányosan a mortalitás az egyik legalacsonyabb volt.
- Karácsony megemelte az általa kinevezett cégvezetők bérét 40 százalékkal.
- Bojkottálták az érettségit, majd számon kérték, hogy miért nem volt szóbeli.
- Megemelték a szociális bérlakások díját Óbudán – a járvány kellős közepén.
- 1 milliárd forintot vontak el az óvodáktól, a bölcsődéktől, a fejlesztésektől Újbudán.
- „Teljhatalmat” hazudtak, aztán kiderült, hogy mégsem volt az, sem jogilag, sem a gyakorlatban nem élt vissza senki sem kormány oldalon a rendkívüli jogrenddel, de a baloldali városvezetők igen.
- Hadházy és Szél értelmetlen dudálós tüntetést szerveztek, megkapták a bírságot, majd tarháltak egy jót.
- 10 éve a sajtószabadságot féltik, közben szabadon O1G-zhetnek.
- Szabó Tímea 5 évig amerikai lapoknak tudósított, „sérülékeny” csoportok védelmével foglalkozott, 4 évig migránsprogramot koordinált a Helsinkinél (sorosszervezet).
- Gödön 4300 ember munkahelyét sodorták veszélybe a látszat-koalíciójukkal. A Samsung gyárat a kormány mentette meg a különleges gazdasági övezet intézményével.
- Támadták a rezsicsökkentés intézményét (csődbe mennek a közműcégek).
- Támadták a munka törvénykönyvét (rabszolgatörvény).
- Támadták a magánnyugdíjpénztárakkal játszó tőzsdecápák kiiktatását (ellop a zorbán 3000 milliárdot).
- Kórházak elleni perekhez toboroztak „ügyfelelet”.
- 4 millió éhezőről és félmillió új munkanélküliről hazudtak.
- Sarlatánok mindenhol: Karácsony egészségügyi tanácsadója nem orvos, hanem mentőápoló, Korózs „mentőápolója” sosem volt az, kamuvideót forgattak az OMSZ székháza előtt, Gődény sem orvos, ő gyógyszerész, aki ráadásul még a gyógyszerész szakmáját sem gyakorolja. Az ő ortopédus és homeopata cimborái zokon vették, hogy az Operatív Törzs virológusai nem tárgyalnak velük.
- A jogosítvánnyal sem rendelkező Karácsony Gergely autósok elleni lépései.
- Járvány idején több városban csökkentették az óvónők, dajkák fizetését, egyes helyeken 0 forintra csökkentették az önkormányzati dolgozók bérét.
- Felesleges adatigénylésekkel támadták az amúgy is leterhelt kórházakat.
- Lopott beszédek a Parlamentben, lopott gazdasági tervek és klímastratégiák az önkormányzatoknál.
- Folyamatosan gyalázzák a vidéki embereket: szerintük a vidéken élők tudatlanok, csak a kocsma és a templom között mozognak.
- Nyáron megállás nélkül támadták a turizmust (támogatások kapcsán, 5000 ezer forintos lángos, Tiborcz, Lőrinc, stb – szokásos hülyeségek).
- Gyalázzák a kereszténységet, a vallásunkat, kinevetik azt, hogy kereszténydemokraták vagyunk, gúnyolódnak a templomokon, a hitünkön.
- 10 éve „stadionoznak”, közben elhallgatják a több tízezer egyéb projektet (óvodák, iskolák, bölcsődék, utak, kórházak, rendelők, stb).
- Folyamatosan firkálnak, graffitiznek, szemetelnek, megsértik az emberek magánélethez, tulajdonhoz való jogát, zaklatják a politikusok és a közszereplők családjait, megfélemlítik a jobboldali újságírókat, kémkednek, lehallgatnak, stb.
- 2010-ben nem szavazták meg a kettős állampolgárságról és a honosításról szóló törvényt (pl. Gyurcsány).
- 2019-ben nem szavazták meg a 2020-as év Nemzeti Összetartozás évének nyilvánítását.
- „Ha évente nem keresed meg a 100 milliót, akkor hülye vagy” (Lackner).
- Az Isztambuli egyezményben genderlobbit akartak elfogadni.
- „botmixerezés”
- Elvették a nyugdíjasok támogatását Újpesten.
- „családipótlékoznak”, közben ma az adókedvezmény és a családi pótlék összege 1 gyerek esetén 82 százalékkal, 2 gyerek esetén 150 százalékkal, 3 gyerek esetén 145 százalékkal több, mint Gyurcsányék idejében.
- Hazugságokkal tömik tele brüsszeli cimboráik agyát, hogy azok külső támadásokat indítsanak Magyarország ellen az EP-ben.
- Azért kampányolnak Brüsszelben, hogy a nekünk járó fejlesztési forrásokat vonják meg tőlünk. Nekik egy leszakadó Magyarországra van szükségük.
- Nem engedték felszólalni Varga Juditot az EP-ben, amikor Magyarország újabb meghurcolásáról volt szó.
- Hazudtak a lélegeztetőgépekkel kapcsolatosan, betörtek egy kórházba, ott egy ismeretlen személyt a kórház dolgozójaként kiadva hazugság videót készítettek.
- Démonizálják a nemzeti érzelmű vállalkozókat, pl. Mészáros Lőrincet, holott ő épít, 25 ezer embernek ad munkát, adományoz, adózik.
- Divide et impera, avagy oszd meg és uralkodj: A módszer értelmében, ha az ellenfelek közül egyeseknek ígérünk bizonyos előnyt, míg másoknak nem, ezáltal az ellenfelek sorai megbonthatók, az ellenfelek külön-külön könnyebben legyőzhetők, illetve ellenőrzés alatt tarthatók. Céljuk megosztani a társadalmat vallási, etnikai, vagyoni, lakóhely szerinti és egyéb szempontok alapján.
- Hazudtak, hogy csökkent a covid osztályon dolgozók bére. Az igazság az, hogy a bér 180 százalékra nőtt, majd a járvány csökkenésével 150 százalékos volt a bér, de semmiképp sem csökkent.
- A választási ígéreteik ellenére a nyugdíjasok nem kapták meg a 20 ezer forintos fűtéstámogatást Budapesten.
- Támadták az iskolaőrség bevezetését, holott ezzel a kormány pont a gyerekeket, a nőket (tanárokat) védi meg.
- Támogatják a rasszista BLM és Antifa mozgalmakat.
- Támadták az Erzsébet táborok felújítási munkálatait. Nekik nem számít, hogy 100 ezer gyerek milyen körülmények között táborozik.
- Az egyes területek fejlesztésére fordított pénzről azt hazudják, hogy azt „Mészáros” vagy „Ráhel” kapják, holott ez nem igaz, fejlesztési pénzt mindenki kaphat, a szempontok nem politikaiak, hanem gazdaságiak. A turizmus ágazatot karolta fel a kormány, azon belül mindenkit.
- Hatalomra kerülésük után elvonták a pénzt Budapest fideszes kerületeitől, Tarlós idejében nem volt ilyen megkülönböztetés.
- Hazudtak, hogy minden Balatoni strand fizetős, közben több mint a fele ingyenes, méretében pedig ezek a strandok az összes strand háromnegyedét teszik ki.
- Homofóbiával vádolja Magyarországot Brüsszelben a Momentum.
- Listázzák a szerintük fideszes vállalkozásokat (hotelek, éttermek, stb) „NER hotel”
- Házon belül megszervezték az index balhét, közben lejáratták a kormányt, aminek semmi köze nem volt hozzá.
- Minden általuk „visszavett” városban emelték a parkolás díját, van, ahol 30 százalékkal, mindezt indokolatlanul. Megy az autósüldözés.
- A baloldali média titkolja a nyugaton történő eseményeket: keresztényüldözés, nemi erőszak, „no go” zónák, növekvő bűnözés, stb.
- Korrupcióval gyanúsították meg Tarlóst, a nyomozás megállapította, hogy nem volt korrupció.
- Folyamatosan azt hazudják, hogy a kormány faellenes, közben több száz millió fát ültettek 2010 óta, soha nem látott mértékben nőnek az erdőségek és zöldülnek a városok.
- A szivárványkoalíció csak a választásig működik, utána széthullik (pl. Göd, Szolnok, Ferencváros) Nem akarjuk, hogy kormányra kerülésük esetén működésképtelenné tegyék Magyarországot.
- Agymosó táborokat szerveznek a fiataloknak (pl. TASZ, Momentum, DK, stb)
- Saját ízlésük alapján korlátoznák a választójogot (pl. vidékiek nem, idősek nem, alacsony iskolai végzettségűek nem)
- Látszatintézkedések: Bérlakások helyett rovarhotelek, a parkolási problémák megoldása helyett közlekedési káosz teremtése a biciklisávokkal, klíma helyett ivókút a metróhoz, stb.
- Hazugság a Balatonnal kapcsolatosan, nem most adták el a fél Balatont, hanem ők adták el a haverjaiknak, pl. SCD, majd pedig nem fejlesztették az üdülőket.
- Ők a felelősek a politika és a közbeszéd eldurvulásáért, egyre mélyebbre süllyednek a politikusaik, ezzel példát mutatva híveiknek is. Pl. „Lónak a f…át” tábla a Parlamentben, vagy „lámpavasazás” stb.
- Közlekedési káosz Erzsébetvárosban.
- Deportálnák Magyarországról a határon túli magyarokat.
- Segítségükkel az EU „jogállamiság” gumiszabállyal zsarol bennünket is és a többi V4 országot: jogállam az, amit ők annak vélnek.
- Toleranciáról, megértésről beszélnek, közben mindenkit letiltanak. Most csak a Facebookon, aztán ha hatalomra kerülnek, akkor fizikailag is, meg „földönfutóvá teszik”
- Ciprusi, offhore hátterű cégekkel kötnek szerződéseket több százmillió forint értékben
- Áramot loptak, bitcoinnal üzérkedtek az Erzsébetvárosi polgármesteri hivatal épületében
- Támadták az iskolaőrség bevezetését
- A kamupártokat ellehetetlenítő törvénymódosítást akadályozták
- Az abortusz mellett indítottak országos kampányt
- Támadták az orvosok béremelését lehetővé tevő törvényt
- Donáth Anna "őszödi beszéde": beismerték, hogy Brüsszelben ők járatják le az országot. (eddig is tudtuk, de már ők is beismerték)

Néhány példa a választás utáni teljesítményükre: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/182860549857753
Utcai zavargásokra készülnek https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/199349278208880

🔴 3. A liberálisok 10 fő hazugsága

- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI NŐK jogaiért és százezer számra engedik be azokat, akik semmibe veszik a nőket.
- A liberalisok harcolnak a GYEREKEK jogaiért, de betelepítik azokat, akiknek a jogrendszere megengedi, hogy akár 8 éves kislányokat férjhez adjanak, és támogatják az abortuszt is.
- A liberalisok harcolnak a JOGÁLLAMÉRT és eltűrik a Saria rendőrséget a nyugat-európai országaikban, így létrejön egy "állam" az államban.
- A liberalisok ANTISZEMITIZMUSSAL vádolják Magyarországot, miközben rászabadítják az európai zsidóságra a zsidógyűlölő illegális migránsok millióit.
- A liberalisok harcolnak VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS szabadságáról, de nem tűrnek más véleményt, kirekesztő módon megbélyegeznek másokat (náci, rasszista, homofób, kirekesztő senki az, aki velük nem ért egyet)
- A liberalisok harcolnak a HOMOSZEXUÁLISOK extra jogaiért, miközben Európába hívják azokat, akik finoman szólva nem osztják ezeket a nézeteket
- A liberalisok harcolnak EMBERI MÉLTÓSÁGÉRT, miközben habzó szájjal démonizálják, gyalázzák, a velük nem egyező véleményt megfogalmazó embereket.
- A liberalisok harcolnak ESÉLYEGYENLŐSÉGÉRT, de kizárólag a deviánsok, az idegen kultúrájú emberek esélyeit veszik figyelembe, az őslakos európaiakkal szemben.
- A liberalisok harcolnak az EURÓPAI ÉRTÉKEKÉRT, de az európai értékek közé már nem számítják bele a keresztény kultúrát, a hagyományos családmodellt, a nemzeti identitást, a hazaszeretet, a valódi sajtószabadságot.

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_https://szamokadatok.hu/Post/1949/Nem_tamogatom_a_balliberalisokat_mert_
https://demokrata.hu/magyarorszag/a-dk-szerint-a-kormany-harminc-evre-eladositotta-az-orszagot-318054/

Címkék: Baloldali rombolás  Gyurcsány 

Ciprusi offshore-hátterű cégtől bérelnek buszokat Karácsonyék

Több százmilliós BKV-pályázatot ítélt oda Karácsony egy cégnek, amely a tender kiírásakor még nem is létezett

Ciprusi offshore-hátterű cégtől bérelnek buszokat Karácsonyék

Valahogy nem látjuk az oknyomozó balliberális újságírókat, a felháborodott balliberális politikusok lopásról és csalásról szóló nyilatkozatait, nem ír senki sem petíciót a baloldal a közpénzek ellopásának megakadályozásáról, nem láncolja oda magát a raszta hajú anarchistájuk a városházához, nem tüntetnek, nem adnak ki közös nyilatkozatot és nem töltenek fel közös videót. Most nem féltik a lóvét? Most nem baj, hogy a pályázat kiírása után lett bejegyezve a cég? Hmm? Olyan förtelmesen büdös kettős mérce szagot érzünk!

Minden a régi! Magyarázzuk, hogy miért.
Az elején kezdjünk egy gyors magyarázattal. Miért is történik Budapesten minden pontosan ugyanúgy, ahogy 2002-2010 között történt országosan: adóemelések, elvonások, leállított fejlesztések, be nem váltott ígéretek, mutyi, lopás, offshore cégek, haverok pozícióba helyezése, politikai tisztogatás, káosz és anarchia: Íme Dömötör Csaba frappáns összefoglalója erről:
🔴 Videó: https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1196270490570771

És akkor lássuk a cikket!
Ciprusi offshore-hátterű cégtől bérel buszokat a BKV. Százmilliós BKV-pályázatot ítélt oda Karácsony egy cégnek, amely a tender kiírásakor még nem is létezett

Az egy éve sem létező cég, hogy, hogy nem, Leisztinger Tamáshoz, Tüttő Kata főpolgámester-helyettes volt élettársához köthető – derül ki a Privátbankár cikkéből.
A főváros április 28-án írt ki közbeszerzési eljárást használt alacsony padlós autóbuszok bérlésére. Az eljárást még a járvány első hullámának idején le is bonyolították, de a részletekre csak most derült fény.

A nyertes kiléte nemcsak első, de sokadik ránézésre is meglepő” – áll a Privátbankár cikkében.

A kiírás szerint a BKV 6 darab, maximum 12 éves légkondicionált autóbuszt bérelt volna 12 hónapra. Ha belegondolunk, ez jó üzlet lett volna olyan busztársaságoknak, amelyek a turizmus kiesése miatt nem tudták hasznosítani flottájukat, Karácsony pedig ezzel megmenthet legalább egy fuvarozótársaságot az anyagi csődtől, win-win. Nyilván majd jelentkeznek a busztársaságok.

Az ajánlattételi határidőig, május 25-ig jelentkezett is két ilyen vállalat, a harmadik pedig a titokzatos, budapesti székhelyű CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. volt, amelyről korábban még nem igazán hallottak a buszos szakmában.

Ez nem véletlen: a cég nemhogy nem foglalkozott korábban buszokkal, a pályázat kiírásának időpontjában még nem is létezett.

A BKV Zrt. természetesen a legkedvezőbbnek utóbbi cég ajánlatát találta, így ezzel a társasággal kötötte meg a bérleti szerződést, melynek összértéke az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján nettó 342,72 millió forint.

A CR-Facilities Zrt.-t idén május 11-én alapították, és pontosan 7 nappal azelőtt, május 18-án, jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Véletlen egybeesés.

A vállalat cégkivonata szerint a vezérigazgató egy vecsési magánszemély, Tóth Erika, aki az Opten adatbázisa alapján ezenkívül más társaságban sem tulajdonosként, sem vezető tisztségviselőként nem érdekelt.

Tehát ott tartunk, hogy egy Tóth Erika nevű vecsési hölgy alapít egy busztársaságot a semmiből május közepén, majd egy hét múlva a BKV vezetői összecsapják a tenyerüket, és azt mondják: Te leszel a nyertes, Erika!

Szerencsére a cégbírósági papírok már árulkodóbbak: hogy, hogy nem, a vállalatot alapító cégek kapcsolatait viszonylag könnyen vissza lehet fejteni Leisztinger Tamás baloldali oligarcháig.

Forrás: https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/leisztinger-tamas-offshore-hatteru-cegetol-berel-buszokat-a-bkv.html
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/szazmillios-bkv-palyazatot-itelt-oda-karacsony-egy-cegnek-amely-a-tender-kiirasakor-meg-nem-is-letezett-2511967
https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/offshore-hatteru-ceg-nyerte-a-bkv-buszberlesi-tenderet.html?utm_source=rss&utm_medium=referral

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Bérlakás programot, olcsóbb lakhatást ígértek. Hazudtak

Bérlakás programot, olcsóbb lakhatást ígértek. Hazudtak

A koronavírus-járvány közepén sarcolja meg V. Naszályi Márta az első kerületieket. Budapest mindenkié! Felszabadult! Toleráns! Szabad! Európai város! Taps!

"Ötödik" Naszályi Márta, az ellenzéki összefogással megválasztott első kerületi polgármester példátlan intézkedésre készül: a koronavírus-járvány közepén, a november 26-ára tervezett testületi ülésen emeli két és félszeresére a kerületi lakbéreket. A tervezet szerint a lakók által a lakásokba invesztált felújítási összegeket pedig nem veszik figyelembe.
Facebookon tartott fogadóórát V. Naszályi Márta, az első kerület tavaly megválasztott párbeszédes polgármestere. A szűk körű tájékoztatón bejelentette, hogy radikálisan megváltoztatják az első kerületi lakásbérlés feltételeit.

Az első kerület, gyakran több generáció óta helyben lakó polgárai döntően önkormányzati bérlakásokban élnek, amelyek felújításáról évek óta maguk gondoskodnak. A polgármester új tervezete szerint 120.000 Ft/fő jövedelem fölött költségelvű lakbér lép életbe, azaz példátlan mértékben,

250%-kal emelkednek az eddigi lakbérek.
Emellett a tervezet alapján megszüntetik a bérlakások örökölhetőségét, ami eddig kárpótolta azokat, akik számára nem volt megvehető a lakás. Nem veszik továbbá figyelembe a lakók által elvégzett felújításokat, amik tulajdonképpen az önkormányzati ingatlanvagyon értékét növelték.

A kerületi polgárok tiltakozást indítottak a törvény által előírt társadalmi egyeztetés hiánya miatt és amiatt, hogy nem előzte meg az intézkedést semmiféle, a lakbéremelést megalapozó hatástanulmány.

📌 Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201115_a_koronavirus_jarvany_kozepen_sarcolja_meg_v_naszalyi_marta_az_elso_keruletieket
📌 Videó: Elmagyarázza, hogy miért JÓ nekünk járvány idején a háromszoros lakbér.
https://www.facebook.com/VNaszalyiMarta/videos/364873448081638
📌 A program: https://1.kerulet.ittlakunk.hu/helyi-politika/190927/polgarmester-valasztas-v-naszalyi-marta-budavari-programja

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Újabb elvonás, adóemelések és újabb gáncsolt fejlesztés Budapesten!

Karácsony Gergely és Gyurcsány haverjaiból álló csapata mindent elkövet a gazdasági visszaesés érdekében. Na akkor ki az aki lop?

Újabb elvonás, adóemelések és újabb gáncsolt fejlesztés Budapesten!

"Rovarhotel az van, most már darázs-garázs is, de adócsökkentés, na az nincs!"
🔴 Videó: https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/646419196238971

Karácsony megcsonkíttatta a Blaha Lujza tér terveit, közben adóemelést tervez annak ellenére, hogy több mint 200 milliárd forinton "ül"

Négymilliárd forintból újult volna meg a fővárosi Blaha Lujza tér. A rekonstrukció magába foglalta volna az aluljáró és a Somogyi Béla utca felújítását, továbbá egy illemhely, egy pavilon, egy buszváró és egy lift építését is. Ám az utóbbi elemeket Karácsony Gergely főpolgármester forráshiányra hivatkozva kivette a műszaki tartalomból. Korábban lapunknak Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettes leszögezte: a kiviteli tervek megvoltak, a tér felújítására félretették a forrást a költségvetésben, a főváros hárommilliárd, míg a magyar állam egymilliárd forinttal járult volna hozzá a költségekhez. Karácsony Gergely megválasztása után rögtön a tér zöldebb újragondolásáról beszélt, de arról egy szót sem ejtett, hogy hárommilliárd helyett csak másfél milliárdot szánnak a célra.

A csökkentett műszaki tartalomról még a nyáron hozott döntést a főváros. A kormány már korábban rendelkezésre bocsátotta a megígért egymilliárdos állami támogatást, ám annak felhasználási ideje decemberben lejár, ezért Karácsonyék külön közbeszerzést terveznek kiírni, és kezdeményezik a támogatói okirat módosítását is. Erről is döntött volna a Fővárosi Közgyűlés októberben, csakhogy az ülés elmaradt, de a rendkívüli jogrend alatt a főpolgármester egy személyben elfogadhatja azt. Az előterjesztés szerint a kormányzati támogatásból megvalósítandó műszaki tartalom – a pavilonépület létesítése, a közműépítés, az aluljáró-szigetelés, a kiemelt növénykazetták kiépítése, a vízgépészet és a Márkus Emília utca burkolatának elkészítése, a gyalogos-térburkolat kiépítése – megvalósítására egy éve van a fővárosnak. Mindezek után folytatódhat a térrendezés saját forrásból megvalósuló üteme, azaz feltehetőleg egy év helyett legalább két évet kell várni a felújított tér átadására.

Közben a főváros tele van pénzzel, mégis adóemelést tgerveznek.

Csak rombol a megszorítás
TÁLLAI ANDRÁS: MIKÖZBEN A KORMÁNY ADÓT CSÖKKENT, KARÁCSONY EMELNE

A legvalószínűbb, hogy Karácsony Gergelyék csupán annyit értenek a gazdasághoz, az adózáshoz, mint tyúk az ábécéhez – így vélekedett lapunknak a pénzügyminiszter helyettese arról, hogy a főpolgármester újraindítási adó címén felemelné a helyi iparűzési adót. Tállai András szerint a különbség jól látható: Budapest balliberális irányítói megszorítást vezetnének be, a kormány viszont a válság alatt is adót csökkentett.

Alaposan felkorbácsolta az indulatokat a fővárosi gazdasági szereplők köré­ben, hogy Karácsony Gergely nemrégiben arról beszélt: adóemelésre lenne szükség a fővárosban. Az új teher a baloldali politikus októberi közlése szerint azokat a nagyobb vállalkozásokat sújtaná, amelyek a válságot eddig nagyjából átvészelték. – Nehéz komolyan vehető magyarázatot adni arra, hogy Karácsony Gergely miért gondolkodik adóemelésről, amikor a főváros vagyona látványosan növekszik – mondta lapunknak a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András arra az adatsorra utalt, amelyet a Magyar Nemzet is közzétett. Eszerint június és szeptember között Budapest készpénzállománya több tíz milliárd forinttal nőtt, ezzel pedig a harmadik negyedév végén nyolcvanmilliárd forint körüli mozgatható összeg állt a városháza rendelkezésére. Mindezt úgy, hogy további 134 milliárdot állampapírban tartott Budapest.“

– Adót csak az emel, akinek égető szüksége van pénzre, a fővárosi adatok ugyanakkor egészen másra utalnak – vélekedett az államtitkár. Emiatt szerinte felmerülhet sok más mellett annak gyanúja, hogy Karácsonyék azért emelnének az iparűzési adón, hogy bizonyos cégeket megbüntessenek, nyomás alá helyezzenek.

– Persze könnyen lehet, hogy csak arról van szó, hogy Karácsony és megannyi tanácsadója nagyjából annyit ért a gazdasághoz, a városirányításhoz és az adózáshoz, mint tyúk az ábécéhez – fogalmazott a miniszterhelyettes.

– A mostani válságban ugyanis – folytatta – minden állami vagy helyi vezető azon töri magát, hogy a mozgatható összegeket a cégeknek, a családoknak, a munkavállalóknak juttassák el, hogy az élet ne álljon meg, az állások ne vesszenek el. A magyar kormány például már kilencszázmilliárd forintnál is többet fordított a gazdaság beindítására, a munkahelyek megóvására.
Tállai András felidézte, hogy a kormány év közben jelentősen csökkentette a munkaadók közterhét, sokaknál adót engedett el, és könnyebbé tette az adósságok befizetését is. – Ez kellett ahhoz, hogy a vállalkozói szférának esélye legyen a talpon maradáshoz – mondta. Az adócsökkentések nem állnak le. Már idén is döntés születhet újabb könnyítésekről, jövőre ismét, érezhető mértékű adócsökkentés következhet. A különbség az államtitkár szerint pontosan látszik: a kormány a válság alatt is adómérsékléssel segíti a gazdaságot, a baloldal viszont ilyenkor is a cégek sanyargatásában látja a megoldást.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/karacsony-megcsonkittatta-a-blaha-lujza-ter-terveit-8950541/
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/csak-rombol-a-megszoritas-8950658/

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

A nyugdíj "einstand" nem 10 éve történt, hanem 23 éve!

A baloldal újból és újból nyitott szájjal megy abba a bizonyos erdőbe

A nyugdíj "einstand" nem 10 éve történt, hanem 23 éve!

Ismét elővette az álmentős, kamuvideós baloldal az időközönként ismételt mantrát, ezért mi most ismét cáfoljuk a hazugságokat. Lássuk hát a valóságot!
Cikkünk 2 részből áll: rövid összefoglaló az elején, részletesebben a magánnyugdíjrendszer megreformálásáról, illetve a nyugdíjrendszer fejlesztéséről az elmúlt 10 évben.

🔴 1. Az “einstand” nem 10 éve volt, hanem 23 éve, 1997-ben!

📌1997-es döntés alapján 1998-tól kötelező volt a magánnyugdíjpénztárba való belépés mert az olyan “demokratikus”
📌 2010-ben VÁLASZTHATÓ lett a rendszer. Az emberek 97 százaléka az állami nyugdíj mellett döntött! Mindenki nyilatkozhatott, aki maradni szeretett volna a tőzsdecápák markában. Magánnyugdíjpénztári számlát amúgy azóta is lehet nyitni, bárki megteheti.

Összegezve tehát a baloldal volt az, akik az emberek többségének akarata ellenére KÖTELEZŐ jelleggel ráerőltették a magyarokra a magánnyugdíjpénztári rendszert, a FIdesz volt az, akik választhatóvá tették azt.
Így tehát elzavarni nem a Fideszt kell, hanem a rablóprivatizáló, kamuvideós, hazug és magyarellenes balliberális politikusokat.

🔴 2. Hogyan fejlődött a nyugdíjrendszer az elmúlt 10 évben?

A Nézőpont Intézet a nyugdíjasokról is szót ejtett:
„A nyugdíjak vásárlóértékét nemcsak megőrizték, de 10 százalékkal növelték is, az öregség után járó társadalmi juttatások egy főre jutó értéke vásárlóerő-egység alapján 2010-ben 1529,3, 2018-ban 1766,5 volt. A gazdasági intézkedések sorában szimbolikus jelentőségű, hogy a Kormány 2021-től fokozatosan visszaállítja a 2009 tavaszán kivezetett 13. havi nyugdíjat.”

Kiegészítésképpen:
A 2010-es 97259 forintos átlagnyugdíj 2019-re 142114 forintra (1) emelkedett (46,1%), míg az infláció 27%-os volt ugyanezen időszakban (2), így az átlagnyugdíj emelkedése 19%-kal meghaladta az inflációt.

A 13. havi nyugdíjat a balliberálisok vették el (3) és közben van pofájuk folyamatosan kritizálni a nyugdíjrendszert. 2009. július 1-től a Bajnai-kormány törölte el a 13. havi nyugdíjat, és szüntette meg a tiszta svájci indexálást, amely fele-fele arányban veszi figyelembe az inflációt valamint várható nettó keresetnövekedést is. Még ők vezették be cserébe az akkor gazdaságilag elképzelhetetlen nyugdíjprémiumot, ugyanis abban az időben a GDP növekedés nem érte el a 3,5%-ot, ami a nyugdíjprémium alapfeltétele. Nesze semmi, fogd meg jól! Továbbá ők szüntették meg a svájci indexálást (3), azaz vezették be azt a szabályt, hogy ha a GDP növekedése 3% alatt marad, akkor csak az infláció mértékével nő a nyugdíj, 3-4% között 80-20 arányban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 4-5% között 60-40%-ban az infláció és a nettó átlagkereset függvényében, 5%-tól pedig a klasszikus svájci indexálás szerinti 50-50%-ban.

2012-től csak az inflációhoz kötik a nyugdíjak emelését.

A balliberálisok persze visítanak a nyugdíjak miatt (4). Vizsgáljuk meg a visításuk jogosságát! 2009-ben eltörölték a 13. havi nyugdíjat, ezért visíthattak volna, de nem visítottak, mert ezt a Bajnai intézte. 2010-ben, 2011-ben a GDP nem nőtt 3,5% fölé (5), tehát mindenképpen inflációval nőtt a nyugdíj: nincs különbség, Bajnai-fél nyugdíjrendszer élt.

A 2012-től bevezetett új nyugdíjrendszer szerint is, valamint a Bajnai-féle verzió szerint is 2012-ben, 2013-ban csak az inflációval nőttek volna a nyugdíjak, ugyanis 3% alatti mértékben nőtt a GDP. 2014-ben a GDP 4,2%-kal emelkedett, az infláció -0,2% volt, átlagkereset pedig 3%-ot nőtt, 2015-ben 3,8%-os GDP növekedés mellett az infláció -0,1%-ot tett ki, a nettó átlagkereset növekedése pedig 4,3%-ot ért el. A matek szerint a nyugdíjaknak nem kellett volna emelkednie ezekben az években, azonban 2014-ben 2,4%-kal (6), 2015-ben pedig 1,8%-kal emelkedtek (7). 2016-ban a GDP növekedése nem érte el az 3%-ot, nincs vita a nyugdíjemeléssel kapcsolatban.

2017-től azonban már jobban jártak volna a nyugdíjasok, ha a nettó bérnövekedést is figyelembe vették volna 2017-ben 60%-ban, 2018-ban 50%-ban, 2019-ben pedig 60%-ban. Azonban a nyugdíjprémiumot ezekben az években már megkapták a nyugdíjasok, megérkezett hozzájuk a rezsiutalvány valamint az Erzsébet utalvány is.

2020-tól pedig 4 év alatt fokozatosan visszaépítésre kerül a 13. havi nyugdíj, amely átszámolva felfogható 4 éven keresztül évi +2%-os emelésnek is az infláción felül.

A dolgozó nyugdíjasok járulékmentességet élvezhetnek 2020. július 1-től, amely 14%-os keresetnövekedést jelent (8).

A magánnyugdíjpénztárakra áttérve a következő olvasható az elemzésben:
„A kormány ösztönözte a magánnyugdíjpénztári tagok visszalépését az állami nyugdíjrendszerbe, mivel túlságosan költségesnek és kevéssé hatékonynak ítélte az 1997-es nyugdíjreformmal létrehozott második nyugdíjpillért és az intézkedés révén stabilizálódott a magyar nyugdíjrendszer.”

Kiegészítésképpen:
A magánnyugdíjpénztárba(manyup-ba) a munkavállalót terhelő nyugdíjjárulék majdnem teljes összege került, míg a munkáltatói rész az állami nyugdíjpénztárba.

Az állami nyugdíjkassza felosztó-kirovó rendszerű, azaz bevétel-kiadás alapján működik. A munkavállalóktól befolyó nyugdíj(jellegű)járulékból kerülnek kifizetésre a nyugdíjak. Ha a bevétel kevesebb, mint a kiadás, akkor azt máshonnan kell előteremteni, mivel Magyarországon törvény szerint kötelező a nyugdíjak kifizetése.

Az idők során egyre többen léptek be a munkaerőpiacra úgy, hogy a nyugdíjjárulékuk egy részét a manyupnak fizették, azaz nem az államnak. Az aktív munkavállalók aránya nem nőtt a megfelelő módon, sokan rohantak el fiatalon nyugdíjba. A GDP növekedése jócskán elmaradt az elvárható 5%-tól, az államháztartás hiánya tarthatatlan volt, az infláció elszállt, a manyup működési költsége a tőkearányos 0,3%-nak többszörösére rúgott, közben pedig a nyugdíjakat fizetni kellett. Ezek a tényezők okozták, hogy 2010-re összesen közel 3000 milliárd Ft terhet rótt az államháztartásra a manyup működése úgy, hogy minden évben rosszabbodott a helyzet.

A manyup működéséhez szükséges gazdasági feltételeket az utóbbi években az Orbán-kormány tudta csak biztosítani.

Amikor az Orbán-kormány 2011-ben helyretette a nyugdíjrendszert (manyup tagok 97%-a automatikusan visszalépett az állami nyugdíjba, kötelező belépés megszűnt), akkor 3000 milliárd Ft-os manyup vagyont államosított.

Ennek fele magasan kamatozó állampapírban volt, amely kintlévőséget, adósságot jelentett az államnak. Mivel az állam önmagának nem tartozhat, ezért ezen állampapírokat egyszerűen bevonták, amely egyszeri, drasztikus államadósság-csökkentést eredményezett.

A maradék összegből pedig az állam fizette a nyugdíjakat, a családi pótlékot, munkahelyeket teremtett, adókedvezményt adott a családoknak, alapvetően ez az összeg nagyban hozzájárult a gazdaság beindításához.

Tehát lopásról szó sincs, csak rosszindulatú és/vagy tudatlan hazugságokról a balliberális fake news média és megvezetett olvasóik részéről. A manyup megszüntetésével sok 1000 milliárd Ft felesleges kiadástól és adósságtól menekült meg Magyarország (9).

Forrás: https://szamokadatok.hu/Post/1698/Nyugdijasok_nyugdijrendszer_megreformalasa

A baloldal álhíre: https://www.facebook.com/mszpfb/posts/3675796112478092

Címkék: Baloldali rombolás  Nyugdíjasok 

Karácsony Gergely döntése miatt 100 milliós büntetést fizetett és évi 1,7 milliárd forint reklámbevételtől esett el a BKV

Karácsony Gergely döntése miatt 100 milliós büntetést fizetett és évi 1,7 milliárd forint reklámbevételtől esett el a BKV

Így teszik tönkre a fővárost, így hoznak politikai alapon gazdasági döntéseket, és közben a kormányra fogják a gazdasági nehézségeket.
📌 Az index is írt erről, persze ők "elfelejtettek" írni a bevételkiesésről:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/10/karacsony_gergely_bkv_bkk/

Még 2019 novemberében volt egy cikk arról, hogy Karácsony Gergely döntése alapján a BKV nem köthetett szerződést a reklámtenderen győztes céggel. A döntés miatt a BKV évi 1,7 MILLIÁRD forinttól esett el.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint szabálytalanul torpedózta meg Karácsony Gergely előterjesztése alapján a Fővárosi Közgyűlés a BKV hirdetési felületeinek értékesítését célzó pályázatot. A nyertes francia cég évi 1,7 milliárd forintot, a jelenleginél egymilliárddal többet fizetett volna a pénzszűkében lévő BKV-nak. Karácsony akciója miatt 115 millió forintos büntetést is kapott a fővárosi cég. A főpolgármester ismét a Facebookon magyarázkodik, az előző városvezetésre hárítva a felelősséget.

📌 Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/negymilliardos-kart-okozott-karacsony-7702919/

Ez pedig a mai hír: Karácsony Gergely döntése miatt százmilliós büntetést fizetett a BKV. A döntés jogerős.

A befizetést a Kúria döntése kényszerítette ki, a városháza nem akart fizetni.
Miután a Közbeszerzési Döntőbizottság megbüntette a fővárosi tömegközlekedési céget, mert egy főpolgármesteri határozat miatt eredménytelennek mondta ki az amúgy érvényes reklámtendert, Karácsony Gergely bíróság elé vitte az ügyet – írta meg a Világgazdaság. A városháza a százmilliós bírságot sem engedte volna kifizetni, ezt végül a Kúria döntése kényszerítette ki.

A Fővárosi Törvényszék és a Kúria is elutasította a BKV és a BKK kérelmét, hogy függesszék fel a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amelyben 115 millió forintra bírságolta meg a két fővárosi céget – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Közbeszerzési Hatóság. A büntetést januárban szabták ki azért, mert a felügyelet szabálytalanságokat észlelt a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosítási jogáért kiírt eljárás, a reklámtender 2019. novemberi lezárásakor.

Karácsony még perelne

A főváros által kezdeményezett jogvédelem arra is kiterjedt volna, hogy a bírságot ne kelljen befizetnie a BKV-nak és a BKK-nak. Csakhogy a bíróság állásfoglalásával ez a törekvés is meghiúsult: a közbeszerzésben közös ajánlatkérőként szereplő vállalatok végül május 20-án átutalták a bírságot, de ezzel párhuzamosan Karácsony Gergely felszólítására pert is indítottak, hogy – miként a főpolgármester kérte – „képviseljék az igazukat”. Az első tárgyalást november végére tűzték ki.

Nem világos, miért nem indult új közbeszerzés egy év alatt

A főváros annak idején azt ígérte, hogy a befejezetlen eljárás után új közbeszerzést ír ki. Azóta eltelt egy év, de előrelépés nem történt. Annak tisztázására, hogy miért nem, már a Közbeszerzési Hatóság is lépéseket tett. Addig viszont marad a mostani felállás, és a reklámfeladatokat továbbra is az eddigi külsős partnerek végzik változatlan feltételekkel, harmadannyi bérleti díjért – írta meg a Világgazdaság.

📌 Forrás: https://mandiner.hu/cikk/20201110_ki_kellett_fizetnie_a_bkv_nak_a_100_millios_buntetest

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Áramlopás, bitconbánya után egy kis hűtlen kezelés

"Visszavették" Erzsébetvárost!

Áramlopás, bitconbánya után egy kis hűtlen kezelés

Hűtlen kezelés miatt indulhat nyomozás a DK politikusa ellen

Rekordnagyságú pénzt, 417 millió forintot veszített az erzsébetvárosi önkormányzat a DK-s városvezetés felelőtlensége, és alkalmatlansága miatt. Az esetet közzétevő Bajkai István, fideszes honatya hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz Niedermüller Péter polgármester és segítői ellen.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester ellen, akit egyben lemondásra szólít fel, miután kiderült, hogy bírósági végrehajtás alapján 417 millió forintot emeltek le az erzsébetvárosi önkormányzat számlájáról – jelentette be a kormánypárti honatya egy pénteki sajtótájékoztatón. Szavai szerint az önkormányzatok történetében páratlan nagyságú összeget a bírósági végrehajtó egy vállalkozás javára emelte le hétfőn, a Király utca 23–29. alatti ingatlantömb fejlesztésével kapcsolatos ügyben. Mint mondta, az önkormányzattól követelt kötbér leemelése egy olyan szerződés alapján történt, amelyet még 2003-ban, a szocialista Hunvald György hivatali idejében kötöttek meg, az önkormányzat vagyoni érdekeit súlyosan sértően. Hozzátette: a szerződést 2019-ben, az akkori fideszes vezetés módosította a kerület érdekeinek megfelelően, így a Király utcai ingatlantömb fejlesztésével több milliárd forintnyi vagyonhoz jutott volna az erzsébetvárosi önkormányzat.

A honatya arra is kitért: mivel tavaly decemberben a Miniszterelnökség nem adta jóváhagyását a szerződésben meghatározott egyik ingatlan átruházására, a VII. kerületi önkormányzatot megillette a szerződéstől való elállás joga, de arra is lehetősége lett volna Niedermülleréknek, hogy a tárcával egyeztessenek az ingatlan átruházhatóságáról. Bajkai István szerint azonban az elmúlt évben a DK-s városvezetés semmilyen érdemi lépést nem tett a fenyegető kár elhárítására, az önkormányzat vagyonának a védelmére és a szerződés teljesítésére, s nem éltek az önkormányzatot megillető elállás jogával sem, hogy ezzel elkerüljék a súlyos kötbérfizetési kötelezettséget.

– A 417 millió forint kötbér leemelése gondos városvezetés esetén elkerülhető lett volna, ezért felmerül a hűtlen kezelés bűncselekményének a gyanúja, ezért teszek büntetőjogi feljelentést Niedermüller Péter és segítői ellen – összegezte a fideszes politikus, aki egyúttal felszólította a Guyrcsány-párti polgármestert, hogy felelőtlen városvezetése és alkalmatlansága miatt hivataláról mondjon le. Bajkai egyebek mellett arra is választ vár Niedermüllertől, hogy a pénz leemelése után miről egyeztetett polgármesteri szobájában az érintett vállalkozóval, valamint az ügyvédi működésétől felfüggesztett Czeglédy Csabával. A fideszes képviselő utóbbinak az ügyben képviselt szerepét is firtatta, ahogyan azt is: mennyi pénze maradt az önkormányzatnak a 417 millió forint leemelése után, és teljesíteni tudja-e a pénzügyi kötelezettségeit?

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/hutlen-kezeles-miatt-indulhat-nyomozas-nidermuller-ellen-8916245/

Előzmények: https://szamokadatok.hu/Post/2140/Az_aramlopason_tul_Aggaszto_titkok_a_Gyurcsany-part_erzsebetvarosi_botranyabol

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest 

Varga Mihály: Karácsony magyarázkodik és félrevezet

Számokkal cáfolta meg a pénzügyminiszter az ámokfutó Karácsony hazugságait

Varga Mihály: Karácsony magyarázkodik és félrevezet

Kínos magyarázkodást lehet olvasni Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán, aminek a lényege, hogy a „csúnya, gonosz” kormány elveszi a főváros pénzét, tönkreteszi a fővárosi önkormányzatot - írta a pénzügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Varga Mihály szerint ezzel szemben tény, hogy 2010 óta a kormány 375 milliárd forint adósságot vállalt át Budapesttől, miközben az iparűzésiadó-bevételei 85 milliárdról 164 milliárdra emelkedtek. A fővárosi önkormányzatnak 2020 második negyedévének végén 27,9 milliárd forint állt rendelkezésre, állampapírban pedig 135 milliárdja volt - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy a szolidaritási elvet - ahol a gazdagabb önkormányzatok szolidaritási hozzájárulással támogatják a szegényebbeket - korábban csak egy önkormányzat törte meg, és fizetett kevesebbet: Budapest. Ezt a kivételezettséget szünteti meg fokozatosan a kormány: a főváros idén a „normál képlet” szerinti összeg 85 százalékát fizeti be, csak jövőre szűnik meg a kivételezett helyzet. Ez a folyamat egyébként már Tarlós István idejében elkezdődött - írta a fideszes politikus.

„Karácsony Gergely magyarázkodik, félrevezet, közben a - kormánnyal szemben kritikus - Moody's hitelminősítő stabilról pozitívra javította a főváros pénzügyi helyzetének megítélését. Döntsék el kinek higgyünk: Karácsonynak, vagy a Moody's-nak?” - tette fel a kérdést Varga Mihály.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20201029-varga-mihaly-karacsony-magyarazkodik-es-felrevezet
https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/posts/10160245000558776
Karácsony Hazugsága: https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3731918026841016

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest