Címke: Adó

Bréking! Kiszivárgott, mire készül a kormány!

ADD TOVÁBB!

Ha munka van, minden van!
Magyarország erősebben fog kijönni a válságból, mint ahogyan belement.
Bővült az otthonteremtés rendszere
Bértámogatás a vállalkozásoknak
Történelmi béremelés az orvosoknak és az ápolóknak
13. havi nyugdíj visszavezetése
Jövedelemadó-mentesség a 25 év alattiaknak
Hitelmoratórium
10 milliós kamatmentes hitel a kisvállalkozásoknak
6000 milliárd áll rendelkezésre
2030-ra Európa 5 legélhetőbb és legversenyképesebb országa között leszünk
Tovább nő a bölcsődei férőhelyek száma, a meglévőket korszerűsítik
Lesz iskolabusz
1500 milliárdból fejlesztik a felsőoktatást
Felzárkóztatják a 300 leghátrányosabb települést
Vízgazdálkodás, mezőgazdaság erősítése
Zöld közlekedés
Környezetbarát vasút
Zöld busz program
Nő a megújuló energiaforrások aránya
Energetikai korszerűsítések
Napelemes rendszerek
Körforgásos gazdaság, a hulladék alapanyag!
Digitális képességek növelése
Egészségügyi kiadások tovább nőnek
Versenyelőnyre fogunk szert tenni
A baloldal megszorított és adókat emelt a válság mellé
Megszorítások helyett támogatás és lehetőség mindenkinek
Csak közösen lábalhatunk ki!

KÖSZÖNJÜK! 🤍

A kormány hatezer milliárd forintot fordít a versenyképesség növelésére

Hatezer milliárd forint áll a kormány rendelkezésére arra, hogy Magyarországot még erősebbé tegye és hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé kerüljön - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára felkerült videóban.

Schanda Tamás kijelentette: annak érdekében, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, soha nem látott mértékű, 1500 milliárd forintos támogatás jut a felsőoktatás területére. Ez biztosítja Magyarország sikerességét hosszabb távon - tette hozzá.

A tervek közül az államtitkár kiemelte a bölcsödei férőhelyek számának további növelését, a gyerekek közlekedésének megkönnyítését iskolabusz rendszerrel, a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását, a vízgazdálkodás korszerűsítését, a közlekedés korszerűbbé és zöldebbé tételét, a megújuló energiaforrások arányának növelését és a digitális képességek megerősítését.

A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét - mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.

A munkát folytatja a kormány a gazdaság újraindításának akciótervével, amelynek keretében például bővítették az otthonteremtési támogatásokat, bértámogatást nyújtottak a vállalkozásoknak, történelmi léptékű béremelést hajtottak végre az orvosoknál, visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, jövő évtől a 25 év alattiaknak jövedelemadó mentességet biztosítanak, fenntartják a hitelmoratóriumot és a legkissebb vállalkozásoknak 10 millió forintos kamatmentes hitelt biztosítanak - sorolta.

Schanda Tamás úgy fogalmazott, hogy a baloldal adóemelésekkel megsarcolta az embereket a gazdasági válság idején, de a problémákat képtelen volt megoldani. A jelenlegi kormány a megszorítások és segélyek útjára nemet mondott, helyette mindenkinek lehetőségeket és támogatásokat biztosít - jegyezte meg.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210221-a-kormany-hatezer-milliard-forintot-fordit-a-versenykepesseg-novelesere
https://www.facebook.com/schandatamasjanos/videos/3872037039521928

Címkék: Adó  Egészségügy  Fejlődés  Gazdaság  Környezetvédelem  Megélhetés  Oktatás  Videók 

"Orbán nem segít" - hazudják a hataloméhes balliberális politikusok!

Közben pedig mindenki nyerhet a 25 év alattiak adókedvezményével!

"Orbán nem segít" - hazudják a hataloméhes balliberális politikusok!

Az előző generációk élete, pályakezdése nem volt ilyen rózsás! A 12% munkanélküliség mellett senki sem akart pályakezdő fiatalokat alkalmazni, és akinek mégis sikerült munkát találnia, az fizette a "szuperbruttót", azaz a több mint 40 százalékos jövedelemadót. De ezen kívül megpróbálták bevezetni a tandíjat, egekbe emelték a rezsi árát, amit az albérletben lakó fiatalok is fizettek, eltörölték az otthonteremtési kedvezményeket, a szocpolt, mindent megtettek annak érdekében, hogy egy fiatal NE akarjon családot alapítani, inkább utazzon el Magyarországról.

Mi ebben a rendszerben voltunk fiatalok, olvassa el mindenki! Nekünk ilyen körülmények között kellett helytállnunk! https://szamokadatok.hu/Post/2918/Segedlet_Gyurcsany_evertekelo_beszedehez

2010 óta más szelek fújnak! Az Orbán-kormány megteremtette Magyarország történetének legnagyobb családtámogatási, otthonteremtési és adócsökkentési rendszerét. Ma "nem fáj" kifizetni a gázt, ma a közoktatásban mindenkinek ingyen jár a tankönyv, a gyermektelenek is kevesebbet adóznak, mint 10 éve, a kormány fejleszti az oktatási rendszert, 850 ezer új munkahelyet teremtettek, hogy aki dolgozni akar, annak ne okozzon problémát az elhelyezkedés. A cikk végén elhelyezünk több linket ezzel kapcsolatosan!

Innen a Magyar Hírlap cikke Piroska Szalai munkaerőpiaci elemzővel:

Mindenki nyerhet a huszonöt év alattiak adókedvezményével
A személyijövedelemadó-mentesség munkavállalásra ösztönözhet, és a munkaadóknak is segít

Segíti az önállósodást, munkavállalásra ösztönözhet, és a munkaadónak is előnyös lehet a huszonöt év alattiak személyi jövedelemadó-mentessége.

Érthetetlen, miért baj az, ha 2022-ben a fiataloknak a bruttó keresetük tizenöt százalékával emelkedik a kézhez kapott jövedelmük, vagy máshogyan fogalmazva a nettó keresetük huszonkét százalékkal emelkedik – válaszolta lapunk megkeresésére Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő. Hozzátette, amikor az intézkedésről az érintetteket kérdezte, egyhangúlag azt válaszolták, ez meggyorsítja számukra az önállósodást.

Az intézkedés hátteréről szólva elmondta, a 2013–2018 között érvényben levő munkahelyvédelmi akció volt az első olyan intézkedés, amely a 25 év alattiak foglalkoztatásához külön kedvezményt adott. A támogatást ekkor a munkáltató kapta úgy, hogy az állam elengedte a bérek után fizetendő szociális hozzájárulási adó felét. Ebben az időben a 15–24 évesek foglalkoztatási rátája 18,4 százalékról 29 százalékra emelkedett, a munkanélküliségi rátájuk pedig 26,4-ről 10,2 százalékra esett.

A szakértő kitért arra is, a 15–24 éves fiatalok esetében hazánkban még mindig alacsonynak mondható a foglalkoztatási ráta. A korcsoportban a munkanélküliségi ráta még 2020 negyedik negyedévében is 11,5 százalék volt, ami jóval alacsonyabb az uniós átlagnál, összevetésképpen ez az arány 2010-ben 26,8 százalék volt idehaza.

A szakértő elmondta, ezek az arányok úgy számolandók, hogy bár a korcsoportban csaknem egymillióan vannak, és közülük 265 ezren voltak a negyedik negyedévben foglalkoztatottak, 34,5 ezren munkanélküliek, utóbbiak arányát nem a korcsoport teljes létszámával vetik össze, hanem az aktívan dolgozókéval. A szakértő szerint látható, hogy a fiatalok foglalkoztatása csak akkor tud jelentősen bővülni, ha nemcsak a jelenleg munkanélküliekre, hanem az inaktívokra, a tanulókra is fókuszálunk.

Ugyanis hazánkban nagyon alacsony azoknak az aránya, akik a tanulás mellett dolgoznak is. Amíg 2010-ben ez az arány mindössze 1,8 százalék volt, 2019-ben is csupán 4,1 százalékot ért el. Azoknak az aránya, akik nem tanulnak, de dolgoznak, 24,4 százalék, ami az ötödik legmagasabb érték, jóval átlagon felüli volt 2019-ben. A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 2020 harmadik negyedévében a második legalacsonyabb, a foglalkoztatottaknak mindössze 7,1 százaléka.

A szakértő úgy véli, a fiatalok foglalkoztatása terén akkor tudjuk az osztrák vagy a német, csaknem ötvenszázalékos rátát megközelíteni, ha több részmunkaidős lehetőséget biztosítunk a szakmájuk megszerzése előtt állóknak. Ezek lehetnek gyakornoki munkák éppúgy, mint duális képzési lehetőségek – fűzte hozzá.

A diákok pedig akkor vállalnak ilyen munkát, ha azon a heti egy-két napon, amikor dolgozni tudnak az iskola mellett, a megkeresett jövedelmük akkora, hogy megéri nekik a pluszterhet vállalni. Továbbá a munkáltató számára egy kezdő betanítása mindig pluszköltséget jelent, főképp akkor, ha nem teljes munkaidős munkatársról van szó. E terhek csökkentésébe állt bele az állam azzal, hogy az szja-kedvezménnyel tizenöt százalékot ott hagy a munkavállalónál – mutatott rá Szalai Piroska.

Egy háromszázezer forintos bruttó bért alapul véve az összes járulék levonásával 201 ezer forint a nettó jövedelem, viszont ha a példa esetében 45 ezer forintnyi személyi jövedelemadót elengedik, a 25 év alatti munkavállaló már nettó 246 ezer forintot kap kézhez – magyarázta a szakértő, aki szerint összessé­gében ezzel az intézkedéssel mindenki nyerhet.

Olyan támogatást kapnak a fiatalok 2022-ben, amire az ország történetében még nem volt példa: a kormány bevezeti a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét – mondta tegnap Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookon megosztott videójában. Kiemelte: a támogatás egy átlagos kereset mellett havonta akár 40 ezer, éves szinten pedig félmillió forinttal többet jelent.

Ez pedig a legjobbkor jön, ugyanis akkor van a legnagyobb szükség a támogatásra, amikor valaki elkezdi a karrier­jét, az első vállalkozásba kezd vagy éppen családot alapít – hívta fel a figyelmet. Szentkirályi Alexandra az szja-mentességet a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb pontjának nevezte, ami évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket.

„Ilyen támogatást az elmúlt harminc évben nem kaptak a fiatalok, én azt gondolom, ez egy komoly segítség számukra, amely bizonyítja, hogy a magyar fiatalok számíthatnak a Fidesz–KDNP-kormányra” – mondta Hollik István tegnapi videóüzenetében. A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte: a fiatalok anno ezzel ellentétben sohasem számíthattak a baloldali kormányokra.

„Amíg tehát Gyurcsány Ferenc és a baloldal semmit nem adtak a fiataloknak, csak elvettek tőlük, addig mi ingyenessé tettük a KRESZ és a nyelvvizsgát, lehetővé tettük a fiatalok részére a kedvezményes diákhitelt, családtámogatással segítjük őket, valamint jövőre a gazdaság-újraindítási akcióterv részeként a 25 év alatti fiatalok teljes mértékben mentesülnek a személyi jövedelemadó befizetése alól” – hangsúlyozta.

Hogyan adózik egy 25 év alatti fiatal?
https://szamokadatok.hu/Post/2703/Hogyan_adozik_egy_25_ev_alatti_fiatal
Rezsicsökkentés: átlagosan 1 millió maradt a zsebünkben
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
Az egyedülállók zsebében átlagosan 4 millió maradt
https://szamokadatok.hu/Post/2683/Alhir_hogy_a_kormany_nem_ad_semmit_az_egyedulalloknak
Mindenki bére nőtt az egykulcsos, csökkentett adó miatt.
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal

Forrás: http://szalaipiroska.hu/blog/2021/02/18/mindenki-nyerhet-a-huszonot-ev-alattiak-adokedvezmenyevel-magyar-hirlap/
https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210218-mindenki-nyerhet-a-huszonot-ev-alattiak-adokedvezmenyevel

Címkék: Adó 

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!

Magyarország Kormánya kiváló munkát végzett, és ezt már világszerte elismerik! (videóval)

Magyarország uniós szinten is eredményesen védekezett!

Varga Mihály videója: https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/132485068669562

A gazdasági visszaesés 5,2 százalék lett, ami az uniós átlagnál (6,4%) jobb eredmény!
A gazdaságvédő intézkedések által ma többen dolgoznak, mint a járvány előtt!
Az államadósság uniós átlag alatt maradt!
A hiány pedig uniós szinten van.
A hitelminősítők pozitívan értékelték a magyar gazdaságot.
Az idei második negyedévben kétszámjegyű növekedés jöhet!
A magyar családtámogatási rendszerre már a japánok is felfigyeltek!
Magyarországon az ezer főre jutó házasságkötések száma 6,7 volt, s ezzel a tagállamok között Litvánia után a második helyen álltunk Lettországgal holtversenyben. Ez az adat nagyon sok mindent elárul a társadalom és a gazdaság állapotáról!
Mindezt adóemelések helyett adócsökkentéssel, családtámogatással, beruházási támogatásokkal értük el! Lehet így is gazdaságot működtetni!

Varga Mihály: Több ezer milliárd forintos fejlesztések jönnek

A Gazdaság-újraindítási akcióterv eddigi lépéseit, így az 5 százalékos lakásáfát, az otthonfelújítási támogatást, a 25 év alattiak adómentességét, a kamatmentes gyorskölcsönt újabb intézkedések, több ezer milliárd forintos fejlesztések követik - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalára kedden feltöltött videóban a statisztikai hivatal frissen közzétett adatait kommentálva.

Kiemelte: a tárca számításai szerint a magyar gazdaság idén a második negyedévben visszaáll a növekedési pályára és két számjegyű bővülést mutat majd abban a negyedévben.

Varga Mihály elmondta, hogy Magyarország eredményesen védekezett uniós összehasonlításban a járvány gazdasági hatásaival szemben. A magyar gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben, 5,1 százalékkal csökkent tavaly, miközben az uniós átlag mínusz 6,4 százalék volt. Ezzel olyan országokat előztünk meg, mint Ausztria, Belgium, Franciaország, Olaszország, vagy éppen Csehország - tette hozzá.

A visszaesést egyrészt a magyar gazdaság ellenállóképessége, másrészt a gazdaságvédelmi intézkedések fékezték - húzta alá a pénzügyminiszter utalva arra, hogy az ellenállóképességet a magyar emberek elmúlt évekbeli munkája és a magyar gazdaságpolitika alapozta meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a munkahelyvédelmi támogatásoknak és az adócsökkentéseknek köszönhetően tavaly év végén 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon, ami megegyezik a járvány előtti szinttel. Tavaly a kormány 4 ezer milliárd forintot fordított a költségvetésből a fejlesztések támogatására - mutatott rá jelezve, hogy az unióban GDP-arányosan az egyik legtöbb beruházás Magyarországon valósult meg.

Magyarország egyensúlyi mutatói jóval kedvezőbbek, mint a 2008-as válság után, ezt a minap két nagy hitelminősítő is elismerte - idézte fel Varga Mihály. Arra is rámutatott, hogy az államadósság mértéke tavaly az év végén az uniós átlag alatt maradt, a deficit pedig uniós szintet ért el.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20210216-varga-mihaly-tobb-ezer-milliard-forintos-fejlesztesek-jonnek
Az Eurostat GDP növekedési adatai: https://bit.ly/3jVbGCP
Ez a valódi teljesítmény!
https://szamokadatok.hu/Post/2920/Ez_a_valodi_teljesitmeny
Az ezer főre jutó házasságok aránya 2020-ban elérte az 1985-ös szintet, ezzel
https://szamokadatok.hu/Post/2924/Az_ezer_fore_juto_hazassagok_aranya_2020-ban_elerte_az_1985-os_szintet_ezzel
Orbán Viktor ismertette a legfontosabb számokat!
https://szamokadatok.hu/Post/2929/Orban_Viktor_ismertette_a_legfontosabb_szamokat
Magyarország és a V4 kiválóan kezelték a válságot, ezért gazdaságunk növekedése továbbra is az élvonalban van
https://szamokadatok.hu/Post/2901/Magyarorszag_es_a_V4_kivaloan_kezeltek_a_valsagot_ezert_gazdasagunk_novekedese_tovabbra_is_az_elvonalban_van
Nagyvállalati beruházási támogatás - így jönnek létre a munkahelyek!
https://szamokadatok.hu/Post/2873/Nagyvallalati_beruhazasi_tamogatas
A hazai beruházási ráta vezető helyen áll az unióban!
https://szamokadatok.hu/Post/2844/A_hazai_beruhazasi_rata_vezeto_helyen_all_az_unioban
Hasít a magyar külkereskedelem
https://szamokadatok.hu/Post/2878/Hasit_a_magyar_kulkereskedelem
Kilenc területre fókuszálva áll helyre a gazdaság
https://szamokadatok.hu/Post/2867/Kilenc_teruletre_fokuszalva_all_helyre_a_gazdasag
Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés!
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles
Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Adó  Család  Európai Unió  Gazdaság  Megélhetés 

Ez a valódi teljesítmény!

Ez a valódi teljesítmény!

Adómentesség a fiataloknak
https://bit.ly/3tYtmlp
CSOK, babaváró a fiatal pároknak
https://bit.ly/2OFUt4V
Adókedvezmény, otthonfelújítás a családoknak https://bit.ly/3tXk4Gw
13. havi nyugdíj az időseknek
https://bit.ly/2ZdixxJ
Rezsicsökkentés, adócsökkentés, fejlesztések mindenkinek!
https://bit.ly/3jN5AUO
https://bit.ly/2NsJ33v
https://bit.ly/3qlepYG

Minden más csak süket duma!
ADD TOVÁBB!

Címkék: Adó  Család  Nyugdíjasok 

A nettó minimálbér 85-170%-kal nőtt, a nettó garantált bérminimum pedig 108-190%-kal 2010 és 2021 februárja között

A számok magukért beszélnek!

A nettó minimálbér 85-170%-kal nőtt, a nettó garantált bérminimum pedig 108-190%-kal 2010 és 2021 februárja között

Piroska Szalai munkaerőpiaci elemző írása
A korábbi minimálbérrel kapcsolatos postjaimhoz többen tettek megjegyzést arról, hogy a növekedés bruttóban kimagasló, de mi van a nettóval! Nos nézzük meg akkor, hogy mi is történt az adózás terén!

2011-től teljesen átalakultak az adózási kedvezmények hazánkban. Az a városi pletyka járja, hogy előtte a minimálbér adómentes volt. Ez nem igaz! 2010 januártól 73.500 Ft volt a bruttó minimálbér. Az adóalapot akkor a bruttó összegének a 27%-kal növelt értéke („szuperbruttó”) jelentette, annak a 17%-a volt a személyi jövedelemadó, azaz 15.869 Ft. Ebből 15.100 Ft-ot adójóváírásként le lehetett vonni, s így az adó 769 Ft/hó maradt, s ehhez jöttek még a járulékok, így összesen 18% levonás terhelte a minimálbért. Ha valaki 3 vagy több gyermeket nevelt, akkor is csak 17%-ra csökkenhetett a teher.

Ezt a rémesen átláthatatlan rendszert egyszerűsítettük le. Megszűnt a szuperbruttósítás és az adójóváírás. A szuperbruttósítás véleményem szerint az adókulcs kozmetikázását jelentette csupán.

Értelmetlen volt a bruttó bért először csak papíron 27%-kal növelni, s a növelt értéket 17%-kal, majd a felső sávban 32%-kal adóztatni. Sokkal átláthatóbb lett volna azt mondani, hogy az alsó sávban 21,6%-os a magasabb sávban pedig 40,6%-os kulcsot kell használni. Tudjuk, hogy az állam 2010 előtt nem törekedett arra, hogy átlátható, tiszta, könnyen érthető szabályozást alkosson.

2011-től az egykulcsos adó 16% lett, majd ez tovább csökkent 15%-ra, s összesen egyféle kedvezmény működött, ez a gyermekek után igénybe vehető adókedvezmény. Később egészült ki a fiatal házasok kedvezményével, s jövőre pedig a 25 évnél fiatalabbak is beléphetnek a kedvezményezettek közé.

Sajnos sokan úgy szokták máig összehasonlítani a 2010 előtti és utáni adórendszereket, hogy a 2010 előtti időszak összes kedvezményével számolnak, míg a 2011-től érvényesíthető gyermekkedvezményeket nem veszik figyelembe, pedig a foglalkoztatottak negyede tudott élni vele már a legelső évben is, s később csak nőtt az arányuk.

Ezekután vizsgáljuk meg a pontos számokat:

- a bruttó minimálbér 128%-kal nőtt 73.500 Ft-ról 167.400 Ft-ra. A gyermektelenek nettója 85%-kal 60.236 Ft-ról 111.321 Ft-ra. A fiatal házas növekedés 93%-os, az egy gyermekeseké 101%-os, a kétgyermekeseké 151%-os, míg a három gyermekeseké 170%-os volt. A zöld alapra rajzolt grafikonon külön bontottam, hogy a növekedésből mekkora rész a fogyasztói árak növekedése és mekkora marad azon felül, amely a vásárlóerő növekedését jelenti. A két és három gyermekeseknél több, mint megduplázódott a reálérték, a vásárlóerő, de a gyermektelenek esetében is több, mint felével nőtt.

- Minimálbért 200-250 ezren keresnek csupán, mert akinek van szakmája, annak legalább a szakmunkás minimálbért (a hivatalos neve: garantált bérminimum) meg kell kapnia. A garantált bérminimum jelentősebb mértékben emelkedett, mint a minimálbér. Bruttó értéke 89.500 Ft-ról 219.000 Ft-ra. A gyermektelenek esetében ez nettóban 70.062 Ft-ról 145.635 Ft-ra azaz több, mint duplázódott, a többi kategória esetében is 115-190%-os nettó növekedést tapasztalhattunk. Részletek a sárga lapra rajzolt grafikonon. A vásárlóerő itt is 82-144% között növekedett nettóban.

Kérem, ne dőljünk be azoknak a rosszindulatú hangoknak, akik szerint az adórendszer egyszerűsítése, tisztítása, átláthatóbbá tétele ÉS ezzel egyidőben az egyértelmű új hangsúly kialakítása, azaz a családok támogatásának emelése az alacsony keresetűeknek hátrányt jelentett volna. Sem a minimálbéren élők, sem a garantált bérminimumot keresők nem veszítettek, sőt jelentősen emelkedett a bérük bruttó és nettó valamint a vásárlóértéke is. Mellettük jelentősen javult az anyagi helyzete annak az egymillió munkavállalónak, akik élnek évente a családi kedvezménnyel.

Ne felejtsük el, hogy júliustól remélhetően további 1%-kal nő mind a minimálbér, mind a garantált bérminimum.

Kapcsolódó cíkkek:
Az Orbán-kormány jelentősen csökkentette a különbséget a legszegényebbek és a leggazdagabbak között!
https://szamokadatok.hu/Post/2854/Az_Orban-kormany_jelentosen_csokkentette_a_kulonbseget_a_legszegenyebbek_es_a_leggazdagabbak_kozott
Így változott a bérek vásárlóértéke az elmúlt 30 évben!
https://szamokadatok.hu/Post/2830/Igy_valtozott_a_berek_vasarloerteke_az_elmult_30_evben
Lélektani határ!
https://szamokadatok.hu/Post/2817/Lelektani_hatar
Fordulópont! 2020-ra a termékenység elérte a Bokros csomag bevezetése előtti szintet!
https://szamokadatok.hu/Post/2808/Fordulopont_2020-ra_a_termekenyseg_elerte_a_Bokros_csomag_bevezetese_elotti_szintet
2020-ban a magyar bruttó havi átlagkereset meg fogja haladni a 400.000 Ft-ot!
https://szamokadatok.hu/Post/2800/2020-ban_a_magyar_brutto_havi_atlagkereset_meg_fogja_haladni_a_400000_Ft-ot
2020-ra teljesítettük a megcélzott 75%-os foglalkoztatási rátát a 20-64 éves korcsoportban!
https://szamokadatok.hu/Post/2792/2020-ra_teljesitettuk_a_megcelzott_75-os_foglalkoztatasi_ratat_a_20-64_eves_korcsoportban
Februártól nő a minimálbér, júliustól további emelés várható
https://szamokadatok.hu/Post/2751/Februartol_no_a_minimalber_juliustol_tovabbi_emeles_varhato
Hazánkban váltak a legnagyobb arányban foglalkoztatottá a munkanélküliek!
https://szamokadatok.hu/Post/2729/Hazankban_valtak_a_legnagyobb_aranyban_foglalkoztatotta_a_munkanelkuliek
Hogyan adózik egy 25 év alatti fiatal?
https://szamokadatok.hu/Post/2703/Hogyan_adozik_egy_25_ev_alatti_fiatal
Az OECD nyilvántartása alapján 2010-2019 között Magyarországon növekedett legjobban a minimálbér reálértéke Litvánia után
https://szamokadatok.hu/Post/2864/Az_OECD_nyilvantartasa_alapjan_2010-2019_kozott_Magyarorszagon_novekedett_legjobban_a_minimalber_realerteke_Litvania_utan

Forrás: https://www.facebook.com/piroska.szalai.54/posts/3253979784851575

Címkék: Adó  Megélhetés 

2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója

2017 óta egykulcsosra csökkent, és ezzel Magyarországé lett az EU legalacsonyabb társasági adója

Dobrev azt hazudja, hogy Orbán nem segít, a valóság ezzel szemben az, hogy a jelenlegi intézkedéseken túl a kormány már a járvány előtt felkészítette a magyar gazdaságot.

Magyarországon van a legalacsonyabb társasági adó, a legolcsóbb gáz és a második legolcsóbb elektromos áram. A munkáltatók bérekkel összefüggő kiadásai is csökkentek, miközben a munkavállalók is több nettó bért vihetnek haza a folyamatosan csökkenő adók és a növekvő adókedvezmények miatt.

📌 Az egész világon egyedülálló a magyar válságkezelés! Egymást taposva jönnek Magyarországra a befektetők. Hihetetlen számok: Magyarországon 140 százalékkal emelkedtek, miközben világszerte 42 százalékot zuhantak a közvetlen külföldi befektetések 2020-ban az ENSZ szerint.
https://szamokadatok.hu/Post/2794/Az_egesz_vilagon_egyedulallo_a_magyar_valsagkezeles

Dobrev hazudik! 🤮
Hajrá Magyarország! 🇭🇺
Hajrá Magyarok! 🇭🇺

📌Forrás: https://profitline.hu/Az-EU-n-belul-Magyarorszagon-a-legalacsonyabb-a-tarsasagi-ado-387721
📌Térkép nagyban: https://taxfoundation.org/2020-corporate-tax-rates-in-europe/
📌Rezsi: https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
📌Villamos energia/földgáz ára: https://szamokadatok.hu/Post/2375/Itt_a_futesi_szezon_nezzuk_a_szamokat
📌Bérköltség: https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
📌 A kormány megteremtette talán a világ legnagyobb és legátfogóbb családtámogatási és otthonteremtési rendszerét
https://szamokadatok.hu/Post/2739/Csaladpolitika_szamokban_Jo_uton_indultunk_el
📌 A családok kétharmada korszerűsítette vagy tervezi korszerűsíteni otthonát.
https://szamokadatok.hu/Post/2742/A_szamok_ismet_cafoljak_az_alhireket
📌 A kormány adómentességgel támogatja a fiatalokat
https://szamokadatok.hu/Post/2703/Hogyan_adozik_egy_25_ev_alatti_fiatal
📌 A jövedelemadó csökkentését minden magyar dolgozó ember élvezheti
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal
📌 Jelentősen csökkent az állami szolgáltatások és ügyintézés díja
https://szamokadatok.hu/Post/2659/Dragulas_helyett_csokkeno_kiadasokkal_indult_az_ev
📌 A nagy diktatúrában 47 százalékról 20 százalékra csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők száma
https://szamokadatok.hu/Post/2647/A_nagy_diktaturaban_47_szazalekrol_20_szazalekra_csokkent_a_tulzsufolt_lakasokban_elok_szama
📌 Öröklési és ajándékozási sarc - a Fidesz eltörölte
https://szamokadatok.hu/Post/2615/Oroklesi_es_ajandekozasi_sarc_-_a_Fidesz_eltorolte
📌 Jelentősen több pénz marad az emberek zsebében a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és a 2010 óta folyamatosan emelkedő bérek miatt
https://szamokadatok.hu/Post/2707/Mennyi_maradt_a_rezsi_kifizetese_utan_most_es_2010-ben
📌 Álhír, hogy a kormány nem ad semmit az egyedülállóknak!
https://szamokadatok.hu/Post/2683/Alhir_hogy_a_kormany_nem_ad_semmit_az_egyedulalloknak
📌 A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját
https://szamokadatok.hu/Post/1149/A_magyar_munkavallalok_fizetik_az_Europai_Unio_negyedik_legalacsonyabb_adojat
📌 Tények: kétszer olyan gazdagok vagyunk, mint Gyurcsányék idején
https://szamokadatok.hu/Post/2704/Tenyek_ketszer_olyan_gazdagok_vagyunk_mint_Gyurcsanyek_idejen
📌 Rezsicsökkentés - íme a valódi számok
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
📌 Válságkezelés régen és most: több munkahely van ma, mint a járvány előtt és 850 ezerrel több, mint 2010-ben.
https://szamokadatok.hu/Post/2734/Valsagkezeles_regen_es_most
📌 A polgári kormányzás 10 éve (2010-2020)
https://szamokadatok.hu/Post/2768/A_polgari_kormanyzas_10_eve_2010-2020

Címkék: Adó  Európai Unió 

Válságkezelés régen és most

Add tovább!

Válságkezelés régen és most

A számok és a tények azt mutatják, hogy a balliberális összeborult ellenzéket SOHA TÖBBÉ nem hagyhatjuk tönkretenni Magyarországot, a magyar családokat, a magyar munkahelyeket, bennünket!

📌 A baloldal kizárólag adóemelésben tud gondolkozni, és ezt már nem is titkolják. Ha hatalomra kerülnek, eltörlik a családtámogatást, megemelik az adókat, a rezsit, mindenkinek fájni fog. Évtizedek óta azt mondják, hogy "fizessenek a gazdagok", aztán végül mindenki fizet. (A gazdagok amúgy most is többet fizetnek, mert a 15% SZJA 2x annyi az 500 ezer forintos bér után, mint a 250 ezer forintos bér után)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/686019302081248
📌 Dobrev őszödi beszéde: ők a bankokat mentették nem az embereket
https://www.facebook.com/hollikistvan/videos/214848883611363

György László írásával kezdjük ezt a posztot, amit a végén kapcsolódó cikkeinkkel egészítünk ki. Ez az írás annyira jó, hogy ebből sem elvenni, sem hozzátenni nem kell semmit.

"🇭🇺 A válságkezelés azért lehet eredményes, mert megértettük: ha munka van, minden van!

Egy jól ismert baloldali gazdaságkutató műhely szerint, a kormánynak közvetlenül a munkahelyek megőrzésére kellett volna fordítania a GDP 1 százalékát, mert akkor meg lehetett volna őrizni az összes munkahelyet hazánkban. Valójában az állítás értelmetlen, hiszen a válság alatt a foglalkoztatás nem csökkent

Magyarországon, hanem nőtt, csak a munkaerőpiac átrendeződött a magasabb hozzáadott értékű szakmák irányába.
„Ha Magyarországon minden érintett munkavállaló bérköltségének 80%-át 3 hónapra állta volna a költségvetés, akkor a teljes nettó költségvetési kiadás 360 milliárd forint lett volna, ami soknak tűnhet (a GDP közel 1%-a).” Írja az elmúlt héten megjelent gyorselemzés, hozzátéve, hogy éppen ezért a jelenleginél gálánsabb bértámogatási programot is hirdethetett volna a kormány.

Mindez elsőre nem is hangzik rosszul. Sőt. Ha azonban jobban megnézzük, egy fontos szemléletbeli különbségre mutat rá bal- és jobboldal között. Míg a baloldali „sikerrecept” a 2000-es évekből jól ismert ingyenpénz és segély munka helyett, megtámogatva némi külföldi, bizonytalan eredetű adóssággal, addig a kormány a munka becsületére épített az elmúlt 10 évben Magyarországon és a válság alatt is.

A munka- és tudásalapú társadalom azt is jelenti, hogy hagyjuk a munkaerőpiacot lélegezni és átalakulni. Mindez azzal jár, hogy más országokkal, például Nagy-Britanniával és Ausztriával összehasonlításban a kormány a járvány alatt sem adott segélyt az otthon ülésért, mert ez igazságtalan lenne azokkal szemben, akik dolgoznak. Nem hagytuk azonban magukra a munkavállalókat: a beruházások ösztönzésével segítettük a versenyképes munkahelyek létrejöttét és megerősítését. Ezért indítottunk a vállalkozások technológiaváltását, hatékonyabb működését ösztönző programokat, írtunk ki célzott iparági felhívásokat, hogy csak néhány példát említsek, külön támogattuk az egészség-, az élelmiszer-, és a textilipart, valamint a turizmust. Mindezt a GDP-nek nem 1, hanem 2 százalékát meghaladó mértékben.
A döntést igazolni látszik, hogy 2020 decemberében 20 ezerrel többen dolgoztak, mint februárban illetve 4 ezerrel többen mint az előző év azonos hónapjában.

A magyar munkaerőpiac valójában nem válságba került, hanem átalakul. 26 ezerrel többen dolgoznak az IT-szektorban, 20 ezerrel többen a tudományos tevékenység területén, 16 ezerrel többen az építőiparban és kevesebben a turizmusban, vendéglátásban és a szállítás/raktározás területén.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a mindennapokban a járvány nem okoz nehézséget. Nem könnyű új szakmát kitanulni, munkahelyet váltani, másba fogni. Azt is tudjuk, hogy vannak olyanok, akik nem abban a munkakörben dolgoznak, amihez a legjobban értenek, vagy amit a legjobban szeretnek, és lehet, hogy átmenetileg kevesebbet is keresnek, mint a válság előtt.

Most azon dolgozunk, hogy legyőzzük a járványt és mielőbb újraindíthassuk a gazdaságot, hogy megteremtsük a feltételeket, hogy a korlátozó intézkedések elmúltával mindenki ott dolgozzon, ahol a legjobban tudja a saját képességeit hasznosítani és visszatérhessen élete a korábbi kerékvágásba. Röviden: a cipész maradjon a kaptafánál, a musical énekes pedig énekeljen, és ne ételfutárként dolgozzon. De büszkék vagyunk a musicalénekesekre, akik nem panaszkodnak, hanem maguk is büszkék arra, hogy a jég hátán is megélnek ezekben a nehéz időkben is.

Ha az elmúlt 10 év legnagyobb magyar eredményét kellene megjelölnöm, hogy már nem dőlünk be az ingyenpénz ígéretének. Természetesen mindenki szeretné, ha életünk visszatérne a régi kerékvágásba, de a mostani válságos időket Magyarországon szinte mindenki munkával vagy önmaga fejlesztésével tölti. (Ne feledjük, az elmúlt 30 évben a 2020-at megelőző három volt a legjobb a bérek és munka szempontjából Magyarországon.) Munka- és tudásalapú társadalmat építünk tehát, és az intézkedések is ehhez igazodnak, mert hiszünk benne, hogy ez az alapja annak, hogy mi magyarok a jég hátán is megéljünk. Csak így lehet stabil jövedelmünk és egzisztenciánk hosszú távon.

Ábra 1: https://bit.ly/2Y4rhFP
Ábra 2: https://bit.ly/3ixlr9n

👉További kapcsolódó cikkek:

📌Újabb hatalmas elismerés Magyarországnak és a magyar válságkezelési intézkedéseknek! Az Eurostat szerint az egész unióban a magyar fizetések csökkentek a legkisebb mértékben (0,8%) az összes uniós ország közül. Ez azt jelzi, hogy a teljes foglalkoztatás magyar modellje válságállónak bizonyult.
https://szamokadatok.hu/Post/2732/Ujabb_hatalmas_elismeres_Magyarorszagnak_es_a_magyar_valsagkezelesi_intezkedeseknek
📌 Hazánkban váltak a legnagyobb arányban foglalkoztatottá a munkanélküliek!
https://szamokadatok.hu/Post/2729/Hazankban_valtak_a_legnagyobb_aranyban_foglalkoztatotta_a_munkanelkuliek
📌 Többen dolgoztak decemberben, mint egy évvel ezelőtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2698/Tobben_dolgoztak_decemberben_mint_egy_evvel_ezelott
📌 A gazdaságvédelmi akcióterv eredményei számokban
https://szamokadatok.hu/Post/2677/A_gazdasagvedelmi_akcioterv_eredmenyei_szamokban
📌 A világjárvány alatt 1676 milliárd forintnyi beruházás érkezett Magyarországra
https://szamokadatok.hu/Post/2663/A_vilagjarvany_alatt_1676_milliard_forintnyi_beruhazas_erkezett_Magyarorszagra
📌 Hoppá! Az ipar már jobban teljesít, mint a vírus előtt!
https://szamokadatok.hu/Post/2656/Hoppa_Az_ipar_mar_jobban_teljesit_mint_a_virus_elott
📌 A FIDESZ sokkal jobb válságkezelő
https://szamokadatok.hu/Post/2622/Fidesz_sokkal_jobb_valsagkezelo
📌 7 537 milliárd forint a vidéki Magyarország fejlesztésére!
https://szamokadatok.hu/Post/2669/7_537_milliard_forint_a_videki_Magyarorszag_fejlesztesere
📌 A bejelentett munkahelyteremtő és munkahelyvédő fejlesztések egy része
https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/249557143188093

Forrás: https://www.facebook.com/gylaszloitm/posts/826559997923630

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Család  Gazdaság  Megélhetés 

Hogyan adózik egy 25 év alatti fiatal?

Nézzük meg a számokat, azok önmagukért beszélnek! 130-150 milliárd forint marad a fiatalok zsebében évente!

Hogyan adózik egy 25 év alatti fiatal?

A baloldal megpróbálja relativizálni, jelentéktelennek beállítani azt az intézkedést. Szándékuk érthető, hiszen ők mindig csak ELVETTEK a fiataloktól (is). Ha hatalomra kerülnek, ők a jövőben is elveszik a pénzt azoktól, akik szakmát tanultak és dolgoznak, és odaadják azoknak, akik nem akarnak dolgozni. A mi adóforintjainkból alkohol és drog lesz.
📌Így veszik majd el a pénzt mindenkitől ("tehetősebb" náluk mindenkit jelent, aki többet keres a minimálbérnél)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/686019302081248
📌És erre költik majd a pénz azon részét, amit nem lopnak el:
https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/videos/1104577506604362

Megnéztük a 2008-as bérkalkulátorban és az idei bérkalkulátorban egy 300 ezer forintos bruttó bér nettóját. Az idei adatból levontuk a 25 év alattiak jövő évtől érvényes személyi jövedelemadó-mentessége alapján ezen adó mértékét, és azt kaptuk, hogy
📌Gyurcsány idejében csupán 166 500 forint járt nettóban,
📌Orbán Viktor intézkedéseinek köszönhetően pedig 244 500 forintot visznek haza 2022-től. (Jelenleg pedig 199 500 forint a nettó, ami ugyancsak magasabb, mint a "gyurcsányi" jólétben járó 166 500 Ft)

Tudjuk persze, hogy Gyurcsány idejében senki sem keresett ennyit, de az összehasonlítás érdekében szándékosan ugyanazt az összeget vettük alapul, hogy érzékelhető legyen a különbség. Továbbá a Gyurcsányi 12%-os munkanélküliségben a pályakezdő fiataloknak esélyük sem volt arra, hogy elhelyezkedjenek.
Összegezve tehát: azok a fiatalok, akik Gyurcsány támogatják, hajlandóak a saját bérük közel 50 százalékával támogatni a baloldalt.

🔴3 kapcsolódó fontos cikk:

📌Rezsicsökkentés: átlagosan 1 millió maradt a zsebünkben
https://szamokadatok.hu/Post/2682/Rezsicsokkentes_-_ime_a_valodi_szamok
📌Az egyedülállók zsebében átlagosan 4 millió maradt
https://szamokadatok.hu/Post/2683/Alhir_hogy_a_kormany_nem_ad_semmit_az_egyedulalloknak
📌 Mindenki bére nőtt az egykulcsos, csökkentett adó miatt.
https://szamokadatok.hu/Post/2671/Ha_Gyurcsanyekat_tamogatod_nem_Orbannal_tolsz_ki_hanem_magaddal

Innen Szalai Piroska írása: (grafikon: https://bit.ly/3oLemEC)

"Jó hír Új adókedvezmény jön: A 25 év alattiaknak az átlagkeresetig nem kell személyi jövedelemadót fizetni 2022-től.
Ahogy korábban a kkv-k helyi iparűzési adójának csökkentését, úgy most ezt az szja csökkentést is támadja az ellenzék. Számomra most is felfoghatatlan, hogy miért baj az, ha a fiataloknak a bruttó kereset 15%-ával nő a nettó, kézhez kapott jövedelme, vagy máshogyan fogalmazva a nettó keresetük 22%-kal emelkedik?
Nézzük az intézkedés hátterét:
- a nyugdíj mellett dolgozóknak már most sem kell tb járulékot fizetni, ez a bruttóbér 18,5%-át jelentő kedvezmény számukra. Sőt az esetükben a munkáltatónak nem kell szociális hozzájárulási adót sem fizetni, azaz 15,5%-kal olcsóbb őket foglalkoztatni, mint más egyéb munkavállalót.

- a 15-24 éves fiatalok esetében hazánkban még mindig alacsonynak mondható a foglalkoztatási ráta. 2019-ben a korcsoport 28,5%-a dolgozott, tavasszal a pandémia hatására leesett 25,7%-ra, s a legutolsó (szeptember-novemberi) ismert adatok szerint 27,2%-ra visszaemelkedett. Itt még vannak munkaerő-piaci belső tartalékaink, amit érdemes lenne mozgósítani. A 2019-es értékünkkel a 16. helyen állunk a tagállamok között. Több, mint 10 százalékpontot javultunk 2010 óta, amikor a 18,3%-os rátánkkal a legrosszabbak voltunk az unióban.

- A korcsoportban a munkanélküliségi ráta még most is 11,4%, ami már alacsonyabb ugyan az uniós átlagnál, de így is a 11. helyre elegendő csupán a tagállamok közt. (Hazánk a 15-64 évesek között egyébként 3-4. helyen szokott állni az unióban.) 2010-ben még 26,4%-os rátánkkal a 18. helyen álltunk, tény, hogy hatalmasat javultunk azóta.

- A korcsoportban több, mint egymillióan vannak, s közülük 288 ezren voltak 2019-ben foglalkoztatottak, s 37 ezren munkanélküliek. Ha a munkanélküliek számát a teljes korcsoport létszámához viszonyítjuk, akkor ez 3,7% lenne csupán. A munkanélküliségi rátát azonban nem a teljes korcsoport létszámához hasonlítják, hanem csupán az aktívakéhoz, akik a foglalkoztatottak + a munkanélküliek. Látható, hogy a fiatalok foglalkoztatása csak akkor tud jelentősen bővülni, ha nemcsak a jelenleg munkanélküliekre, hanem az inaktívokra is komolyan fókuszálunk. Hazánkban nagyon alacsony azoknak az aránya, akik a tanulás mellett dolgoznak is. 2010-ben 1,8% volt, de 2019-ben is csupán 4,1% - ahogy az ábrákon látható. E téren a 22. helyen állunk még mindig. Azoknak az aránya, akik nem tanulnak, de dolgoznak 24,4%, ami az 5. legmagasabb érték, jóval átlagon felüli.

- A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya a 3. legalacsonyabb, mindössze 7,8%-a foglalkoztatottaknak.
Mindezek után érthető, hogy a fiatalok foglalkoztatása terén akkor tudunk az osztrák vagy a német közel 50%-os rátára eljutni a mostani 28,5%-ról, ha több részmunkaidős lehetőséget biztosítunk a szakmájuk megszerzése előtt állóknak. Lehetnek ezek gyakornoki munkák épp úgy, mint duális képzési lehetőségek, vagy bármi egyéb munkakörök. A diákok pedig akkor vállalnak ilyen munkát, ha azon a heti 1-2 napon, amikor dolgozni tudnak az iskola mellett, a megkeresett jövedelmük akkora, hogy megéri nekik a plusz terhet felvállalni. Továbbá a munkáltató számára egy kezdő betanítása mindig plusz költséget jelent, főképp akkor, ha nem teljes munkaidős munkatársról van szó. E terhek csökkentésébe állt bele az állam azzal, hogy az szja kedvezménnyel 15%-ot otthagy a munkavállalónál.

Ha egy 300 ezer forintos bruttó bért veszünk példaképpen, akkor idén még 45 ezer forintot kell fizetni szja-t és 54 ezer forintot, azaz 18,5% TB-t, így 201 ezer forint a nettó bér, jövőre pedig 246 ezer forintra fog emelkedni az szja nélküli nettó. (Érdemes megjegyezni, hogy 2009-ben még 80 ezer forint volt az szja ebben az esetben, mert 158 ezer forintig 18% volt az szja kulcs, felette pedig 36%.)
Véleményem szerint mindenki nyer az ügyön, igazi win-win szituációt teremt ez az intézkedés."

Forrás: https://www.facebook.com/piroska.szalai.54/posts/3237575189825368
https://nettober.com/index.php?p=berkalk20210101
https://www.nettober.com/index.php?p=berkalk20080101
https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog2011.html
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/duplan_jol_jar_sok_magyar_fiatal_az_szja-mentesseggel.721504.html

Címkék: Adó 

Beindult a balliberális álhírgyártó propaganda a 25 éves kor alatti adómentességgel kapcsolatosan

10 pontban az agymenéseikről!

Beindult a balliberális álhírgyártó propaganda a 25 éves kor alatti adómentességgel kapcsolatosan

Balliberális járványügyi hergelés, értelmetlen és demagóg kijelentések, önmaguknak ellentmondó követelések.
Már megszoktuk, de azért nézzük ebből is 10 példát, mert az ellenzék narratívája a járvány kitörése óta már kezd nagyon szánalmassá válni. Ezzel nem is lenne gond, ha közben nem a választópolgárokat néznék végtelenül ostobáknak, Sajnos a helyzet az, hogy az ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatokkal azt is kifejezik, hogy szerintük az emberek buták és 2 hét alatt elfelejtik azt, amit ugyanezek az emberek korábban követeltek.

Az LMP legújabb posztja verte ki a biztosítékot nálunk, amiben a 25 éves kor alatt bevezetni tervezett adómentességet szimplán szavazatvásárlásnak és "néhány havi adómentességnek" nevezik. Tényleg néhány havi? A 18 éves frissen végzett szakmunkát 7 évig élvezheti, míg a 23 éves friss diplomás 2 évig. Ez kevés? Ti mit tettetek a fiatalokért? 12% munkanélküliséggel, a szocpol eltörlésével, adóemelésekkel, áremelésekkel hátráltattátok őket, közben fizetőssé akartátok tenni az oktatást.

📌Ellenzék: A kormány csak a családosokat segíti, a fiatalokat nem!
Kormány: Segít, adómentességet ad akár 7 évre! (a 18 éves szakmunkás akár 7 évig is élvezheti!)
Ellenzék: SZAVAZATVÁSÁRLÁS! „Néhány havi adókedvezmény”!
📌Ellenzék: Azonnali támogatást a turizmusnak, vendéglátóiparnak, szállodáknak!
Kormány: Segít, kifizeti a vendégéjszakákat, bértámogatást ad, fejlesztési forrásokat ad.
Ellenzék: NER! Mészáros! Magántulajdonban lévő szálláshelyeket támogat a kormány!
📌Ellenzék: (miután ők elvették a 13. havi nyugdíjat) A kormány nem segíti a nyugdíjasokat!
Kormány: 4%, infláció feletti emelés + 13. havi nyugdíj visszavezetése.
Ellenzék: Alamizsna! Kevés! De amúgy meg nagy az adósság!
📌Ellenzék: Törölje el a kormány az érettségit!
Kormány: az érettségi rendben lezajlott, senki sem lett beteg.
Ellenzék: Miért nem volt szóbeli?!
📌Ellenzék: (miután 60 ezer fertőzöttel riogattak tavasszal 2 héten belül) Nincs lélegeztetőgép!
Kormány: vettek lélegeztetőgépeket.
Ellenzék: Sok a lélegeztetőgép! Nincs orvos! (van, de mindegy…)
📌Ellenzék: (miután elvettek az orvosoktól 1 havi bért) Azonnali béremelést az orvosoknak!
Kormány: Megduplázták az orvosok bérét járvány és válság ellenére
Ellenzék: Ne írják alá az orvosok a szerződéseket!
📌Ellenzék: Azonnali kijárási tilalmat! Kötelező maszkviselést!
Kormány: amikor indokolt lett, bevezették.
Ellenzék: Orbán korlátozza a szabadságot! Diktatúra!
📌Ellenzék: Azonnali tesztelést a pedagógusoknak
Kormány: amikor indokolt volt, lehetőséget biztosítottak rá.
Ellenzék: Látszatintézkedés!
📌Ellenzék: Milliók lettek munkanélküliek!
Kormány: megőrizték a munkahelyeket, ma többen dolgoznak, mint a járvány előtt.
Ellenzék: Ingyenpénzt mindenkinek!
📌Ellenzék: Legyen ingyenes a védőoltás! Ne legyen kötelező!
Kormány: A vakcina ingyenes és önkéntes.
Ellenzék: Ne regisztráljon senki! Emberkísérlet!

Forrás: LMP hergelő, hazug és végtelenül ostoba posztja: https://www.facebook.com/lehetmas/posts/10158182130037013
https://mandiner.hu/cikk/20210115_nem_tetszik_az_lmp_nek_a_25_ev_alattiak_szja_mentessege

Címkék: Adó  Kettős mérce 

Orbán Viktor: jön a teljes jövedelemadó-mentesség 25 év alatt

Orbán Viktor: jön a teljes jövedelemadó-mentesség 25 év alatt

„Eldöntöttük, hogy legkésőbb 2022 január elsejétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, teljes jövedelemadó-mentességet adunk”
– ezt Orbán Viktor mondta szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában.
Hozzátette, azzal, hogy „támogatták a nyugdíjasokat, a családosokat és ezzel a fiatalokat is” azzal, hogy nem kell a munkájuk után SZJA-t fizetniük, szerinte „így a válságkezelésük kerek lesz”.
👉A teljes felvétel: https://mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/01/15/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-januar-15

Mi várható, ha Gyurcsányék kerülnek hatalomra?
👉Áremelések: https://www.facebook.com/szamokadatok/posts/254043789406095
👉Adóemelések: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/686019302081248

Eddig már 105 728 magyar állampolgárt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával, ám az ország ennél jóval nagyobb oltókapacitással rendelkezik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című pénteki műsorában. Hangsúlyozta: míg az Egyesült Királyságban a lakosság 4, az unióban csak 1 százalékát oltották be a rendelkezésre álló vakcinák alacsony száma miatt, ami megkérdőjelezi, hogy jó ötlet volt-e a közös vakcina beszerzés. – Ám most nem Brüsszelre kell mutogatni, ehelyett máshonnan igyekszünk beszerezni a védőoltásokat. Az operatív törzs már megállapította, hogy a kínai és az orosz vakcina nem jelent kockázatot, de még át kell menniük a szükséges engedélyeztetési folyamaton – közölte a kormányfő, aki arra is kitért, hogy hazánkban már kétszer többen gyógyulnak meg a Covid-19-ből, mint ahányan elkapják azt.

Orbán Viktor elmondta, egyre inkább nő az oltási kedv. Hamarosan beoltjuk az utolsó egészségügyi dolgozókat, és az időotthonokban élőket, így hamarosan elkezdődik a harmadik csoport, a 60 évnél idősebb magyarok beoltása.

Közölte: Ha a regisztráltak közül mindenki megjelenik az oltáson, akkor egy nap alatt legalább ötszázezer embert tudnak beoltani.

A Pfizerrel kapcsolatban elmondta, három megyei kórház jelezte, nem tudja tárolni megfelelően megoldani a tárolást. – A mi egészségügyünk ütésálló képessége nemzetközileg megállja a helyét – hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök aláhúzta: amint lesz elég vakcina, azonnal tudnak időpontot adni a regisztráltaknak.

Ha a brüsszeli vakcinabeszerzések ütemében haladunk, akkor nyár végén, ősszel fel tudjuk oldani a korlátozásokat. Ha a kínai vakcina megfelelő, abban az esetben talán nyár előtt is visszakaphatjuk az életünket – fejtette ki.

Azzal kapcsolatban, hogy a baloldal folyamatosan támadja a kormánynak a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedéseit, Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy az ellenzék túlment egy határon.

– Semmi sem szent a baloldal számára, hiszen akár álhírek terjesztésével sugallják azt, hogy nagy a baj, nem bírja a terhelést az egészségügy.

Válság idején, amikor emberek halnak meg, ez életveszélyes gondolkodás – fogalmazott a miniszterelnök. A kormányfő arra is kitért, hogy Magyarország – szemben a nyugat-európai államokkal – a munkahelyek megőrzésére és a beruházások ösztönzésére helyezte a hangsúlyt a gazdaságvédelmi intézkedéseiben, egyebek mellett a jelentős adócsökkentésekkel.

Orbán Viktor úgy vélekedett: az adókat csökkenteni kell. Ha megéri vállalkozni, akkor az emberek működtetik az ország gazdaságát. Kiemelte: a kormány 432 milliárd forinttal csökkentette a 2020-as adókat.

– A pénz Pesten van, de az embereknél, nem az önkormányzatoknál
hangsúlyozta a kormányfő a helyi iparűzési adó csökkentésével kapcsolatban. Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány Megkezdte januártól a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amit a baloldal elvett 2010 előtt. Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy a kormány válságkezelése – ahogy 2010-ben is – a magyarok ismeretére épül. Szavai szerint azért döntöttek az adócsökkentés mellett, mert az erősíti az emberek együttműködését, míg a baloldal által preferált adóemelés lefojtja a teljesítményt.

A miniszterelnök azt is bejelentette: 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak a tervek szerint, de ezen még dolgozik a kormány.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/orban-viktor-johet-a-kinai-es-az-orosz-vakcina-9228236/

Címkék: Adó