Címke: Adó

Ízekre szedtük a 444 kamuvideóját

Hazugságok, csúsztatások, vélemények

Ízekre szedtük a 444 kamuvideóját

ūüĒīūüĒīūüĒī √ćzekre szedt√ľk a 444 nevŇĪ sorosblog egyik leg√ļjabb kamuvide√≥j√°t. Ennyi hazugs√°got m√©g K√°lm√°n Olga sem volt k√©pes egyetlen vide√≥ban √∂sszezs√ļfolni, a 444-nek siker√ľlt a lehetetlen. A Sz√°mok 12 pontban c√°folja a balliber√°lisokat.
Csak erŇĎs idegzetŇĪeknek, ez a 444 "remekmŇĪve" https://youtu.be/e6B6_BNBRj0

A vide√≥ nagyobb r√©sze (√ļgy 60%-a) v√©lem√©nyekbŇĎl, √©rzelmi alap√ļ √©s megalapozatlan, minden konkr√©tumot mellŇĎzŇĎ √°ll√≠t√°sokb√≥l √°ll. Ezekre reag√°lni sem fogunk, mert nincs mire. Egyes esetekben 20 √©ve elhangzott nyilatkozatokat √°ll√≠tanak szembe a v√°ratlan j√°rv√°nyhelyzet miatt hozott rendk√≠v√ľli int√©zked√©sekkel, meg hasonl√≥ ‚Äěfinoms√°gokkal‚ÄĚ van tele a k√©pzett √°lh√≠rgy√°rt√≥k √∂ssze√°ll√≠t√°sa. 20 √©ve p√©ld√°ul az oktat√°si √©s az eg√©szs√©g√ľgyi int√©zm√©nyek √∂nkorm√°nyzati fenntart√°s√ļak voltak, Gyurcs√°ny√©k meg folyamatosan bez√°rt√°k azokat, jelenleg ezek k√∂zponti k√∂lts√©gvet√©s √©s ir√°ny√≠t√°s alatt √°llnak, √©s az √°llam folyamatosan fejleszti mindk√©t ter√ľletet. A vide√≥ban elhangzott konkr√©t √ľgyeket pontokba szedve c√°foljuk.

‚ÄľÔłŹ1. Di√≥sgyŇĎri v√°r: Hazugs√°g, hogy a korm√°ny vonta vissza a t√°mogat√°si szerzŇĎd√©st.

A val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy Veres P√°l, Miskolc polg√°rmestere t√∂bb mint f√©l √©ven kereszt√ľl k√©ptelen volt al√°√≠rni a szerzŇĎd√©st. Ahogy megmelegedett Veres P√°l sz√©ke, elkezdte sz√©tverni a terveket! A konc rem√©ny√©ben √ļjabb √©s √ļjabb mŇĪszaki v√°ltoztat√°sokat akart √°tvinni az √ļj v√°rosvezet√©s a tervekben! √Čs a korm√°nyzat m√©g ezt is elfogadta. JelentŇĎs volt a k√©s√©s, de az id√©n febru√°r 20-√°n a korm√°ny es√©lyt adott Veres P√°lnak √©s csapat√°nak, hogy √©rv√©nyes szerzŇĎd√©st k√∂ssenek a kivitelezŇĎvel. Veres P√°l ehhez k√©pest tov√°bbi k√©t h√≥napig k√©ptelen volt d√∂nteni, √©s al√°√≠rni a kapcsol√≥d√≥ kivitelez√©si szerzŇĎd√©st. Ha al√°√≠rja, ma Miskolc 1.5 milli√°rd forinttal gazdagabb

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban: https://szamokadatok.hu/Post/908/Valotlansagokat_allit_Veres_Pal_a_Diosgyori_var_15_milliard_forintot_erinto_forraselvonasarol

‚ÄľÔłŹ2. IparŇĪz√©si ad√≥: Hazugs√°g, hogy a korm√°ny elveszi az iparŇĪz√©si ad√≥t, √©s fŇĎleg hazugs√°g ezt √ļgy √°ltal√°noss√°gban mondani, minden telep√ľl√©sre √©rtendŇĎen. A val√≥s√°g az, hogy senki semmit nem vesz el.
MirŇĎl van sz√≥:
A korm√°ny k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezett√© nyilv√°n√≠thatja a legal√°bb 5 milli√°rd forint k√∂lts√©gig√©nyŇĪ, munkahelyteremtŇĎ √©s megtart√≥ beruh√°z√°sokat egy t√∂rv√©nyjavaslat szerint. Mi a korm√°ny c√©lja? Megv√©deni a munkahelyeket - se t√∂bb, se kevesebb. G√∂d eset√©ben a p√©nzt nem veszi el senki, a p√©nz a Megyei k√∂zgyŇĪl√©s hat√°sk√∂r√©be ker√ľl √°t, √©s helyben is lesz felhaszn√°lva a polg√°rmesterekkel val√≥ szoros egy√ľttmŇĪk√∂d√©sben. Igaz lopni nem lehet majd, √©s ez nagy probl√©ma sz√°mukra. Ha lesz t√∂bb helyen is k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezet, akkor ott sem vesz el a korm√°ny semmit, a korm√°ny ad - milli√°rdokat munkahelyteremt√©sre, amibŇĎl lesz sok √ļj munkahely (ahogy 2010 √≥ta 850 000 lett), abb√≥l meg fizetŇĎk√©pes lakoss√°g lesz, mely helyben elk√∂ltve a p√©nzt erŇĎs√≠tik az adott v√°ros, t√©rs√©g gazdas√°g√°t.
G√∂d√∂n nem a Samsung gy√°r k√ľl√∂nleges gazdas√°gi √∂vezett√© nyilv√°n√≠t√°sa a probl√©ma, hanem a balliber√°lisok egym√°s k√∂z√∂tti marakod√°sa. A Korm√°ny nem akarta ennek t√ļsz√°ul ejteni a Samsung gy√°r t√∂bb, mint 4000 munkav√°llal√≥j√°t.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/1019/Sir_a_baloldal_es_a_fakenews_mediajuk_mert_nem_tudjak_ELLOPNI_az_emberek_penzet
https://szamokadatok.hu/Post/1427/Ennyit_er_a_latszatkoalicio_a_szamlat_a_lakossag_fizeti

‚ÄľÔłŹ3. G√©pj√°rmŇĪad√≥: Hazugs√°g, hogy ez jelentŇĎs elvon√°s, √©s az is, hogy ez ‚Äěpadl√≥ra k√ľldi az √∂nkorm√°nyzatokat‚ÄĚ A val√≥s√°g az, hogy a j√°rv√°nykezel√©sre a korm√°ny a GDP 20%-√°t ford√≠tja, √©s mindenki kiveszi a r√©sz√©t a tehervisel√©sbŇĎl. Az √∂nkorm√°nyzatokt√≥l mind√∂sszesen a bev√©teleik 1,13%-√°t k√©rte a korm√°ny. Enn√©l sokkal t√∂bb kies√©se volt a munkav√°llal√≥knak, a c√©geknek, a v√°llalkoz√≥knak, az √°llami v√°llalatoknak, √©s mag√°nak az √°llamnak is. A korm√°ny mindig is seg√≠tette az √∂nkorm√°nyzatokat, 2013-ban p√©ld√°ul 1200 milli√°rd forint ad√≥ss√°got v√°llalt √°t azokt√≥l, most cser√©be mind√∂sszesen 34 milli√°rd forintot k√©rt. Csak Budapesten t√∂bb, mint 2000 milli√°rd √©rt√©kŇĪ fejleszt√©s val√≥sult meg, melyek jelentŇĎs r√©sze √ļj bev√©teleket is hoz a v√°rosnak.
Az √∂nkorm√°nyzatok j√∂vŇĎre a 34 milli√°rdos ‚Äěsarc‚ÄĚ 3,4-szeres√©t kapj√°k vissza.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/718/Balliberalis_polgarmesterek_alairasgyujtese
https://szamokadatok.hu/Post/709/Egy_szemleletes_abra_a_kivereztetett_onkormanyzatokrol
https://szamokadatok.hu/Post/1129/118_000_000_000_forint_a_kivereztetett_onkormanyzatoknak
https://szamokadatok.hu/Post/1346/Pontot_teszunk_a_Tarlosnak_volt_9_eve_mantrazas_vegere

‚ÄľÔłŹ4. Parkol√°s: Hazugs√°g, hogy a korm√°ny elveszi a parkol√°si p√©nzeket. A val√≥s√°g az, hogy a parkol√°st a korm√°ny ingyeness√© tette √°tmeneti idŇĎre (aminek am√ļgy r√©gen v√©ge van) a j√°rv√°nyhelyzet egyik int√©zked√©sek√©nt. Mik√∂zben p√©ld√°ul Kar√°csony Gergely a j√°ratokat ritk√≠totta √©s √∂sszezs√ļfolta az embereket a buszokon, a Korm√°ny felelŇĎs d√∂nt√©st hozott, √©s ingyeness√© tette sz√ľks√©ges idŇĎre a parkol√°st, hogy aki akar √©s tud, az g√©pkocsival k√∂zlekedhessen, mert a legfontosabb a magyar emberek √©lete. A balliber√°lisok mindig is kifizetŇĎhelyk√©nt haszn√°lt√°k a parkol√≥c√©geket, Kar√°csony Gergely Zugl√≥i parkol√≥ c√©ge volt az egyetlen vesztes√©ges parkol√°si v√°llalat Tarl√≥s idej√©ben. Nem tudni, hov√° tett√©k a p√©nzt. FŇĎpolg√°rmesterk√©nt Kar√°csony√©k 30%-kal emelt√©k a parkol√°s √°r√°t, idi√≥ta √©s felesleges biciklis√°vokat jel√∂ltek ki, √©s mindent elk√∂vetnek, hogy az aut√≥sok √©let√©t ellehetetlen√≠ts√©k.

Teljes cikkeink a témában: https://szamokadatok.hu/Post/1340/Minel_nagyobb_a_baj_a_baloldal_annal_jobban_lehuzza_az_embereket
https://szamokadatok.hu/Post/1145/Indokolatlanok_es_veszelyesek_Karacsony_Gergely_kerekparsavjai
https://szamokadatok.hu/Post/700/Hetfotol_dijmentes_lesz_a_kozteruleti_parkolas_Magyarorszagon

‚ÄľÔłŹ5. Semj√©n Zsolt t√∂rv√©nyjavaslata: Ezt nem fogadt√°k el, sŇĎt vissza is vont√°k, pont az√©rt, hogy ne legyen vis√≠t√°s, de ennek ellen√©re lett vis√≠t√°s. ErrŇĎl √≠rtunk egy cikket kor√°bban, mivel elŇĎre l√°ttuk, hogy m√©g sz√ľks√©g lesz r√°. Konkr√©tan a T/9934 javaslatr√≥l van sz√≥, melyet am√ļgy vissza is vontak a korm√°nyp√°rtok az egy√ľttmŇĪk√∂d√©s jegy√©ben. Az√©rt √©rdemes errŇĎl √≠rni egy p√°r sz√≥t, mert a baloldal biztosan nem fogja elfelejteni ezt a javaslatot.
A javaslat √©rtelm√©ben azoknak a polg√°rmestereknek, akik v√©szhelyzetben szabot√°lj√°k a korm√°ny int√©zked√©seit vagy direkt p√°nikot keltenek, az √°ltaluk vezetett telep√ľl√©s lak√≥i k√∂z√∂tt, erre nem lett volna t√∂bb lehetŇĎs√©ge. Eml√©kezz√ľnk a Moh√°csi MSZP-s polg√°rmester kirohan√°s√°ra, aki √∂nk√©nyesen √°tvette az operat√≠v t√∂rzs hat√°sk√∂r√©t √©s a j√°rv√°ny g√≥cpontj√°v√° nyilv√°n√≠totta Moh√°csot, karant√©nba tette a v√°rost √©s kij√°r√°si tilalmat rendelt el. Ezzel t√ļll√©pte a hat√°sk√∂r√©t, √©s m√©g az a szerencse, hogy nagy igyekezet√©ben nem rendelte el a pallosjogot √©s az elsŇĎ √©jszaka jog√°t.
Mi volt ezzel a törvényjavaslattal az ellenzék gondja?
Az volt a fŇĎ probl√©m√°juk, hogy amennyiben a t√∂rv√©nyt elfogadt√°k volna, a polg√°rmesterek nem d√∂nthettek volna egy szem√©lyben, hanem mindannyiunk testi √©ps√©ge √©rdek√©ben d√∂nt√©seiket a v√©delmi bizotts√°ggal meg kellett volna vitatniuk.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban: https://szamokadatok.hu/Post/672/A_polgarmesterek_dontesi_joga_koruli_nyugtalankodasrol_avagy_a_balliberalisok_altal_oly_sokat_emlegetett_fekek_es_ellensulyok_rendszererol

‚ÄľÔłŹ6. G√∂d ism√©t: Egy nagyobb adag ‚Äěs√≠r√°s‚ÄĚ k√∂vetkezik: (por, zaj, √ļt √°llapota, ‚Äěg√∂diek akarata‚ÄĚ, stb): a polg√°rmester gy√°rellenes √©s munkahelyellenes nyilatkozataira nem tudunk mit mondani: ez a magyar baloldal! A gy√°r 4300 embernek ad munk√°t, ha nem ez, akkor nem tudjuk, mit √©rt a 444-es √ļjs√°g√≠r√≥ a ‚Äěg√∂diek √©rdeke‚ÄĚ alatt. Minden t√©nyezŇĎ (por, zaj, √ļt, stb) a k√∂rnyezetv√©delmi hat√°r√©rt√©kek alatt vannak, a gy√°rb√≥l sz√°rmaz√≥ bev√©telek is helyben lesznek elk√∂ltve, t√∂bbek k√∂z√∂tt √ļtfejleszt√©sre. Nem a Korm√°ny az, aki le√°ll√≠tja a fejleszt√©seket, hanem pont a g√∂di balliber√°lis marakod√°s eredm√©nye a fejleszt√©sek lenull√°z√°sa. A polg√°rmester vissza√©lt a vesz√©lyhelyzet adta k√ľl√∂nleges jogk√∂r√©vel, √©s azt arra haszn√°lta fel, hogy p√©ld√°ul a pand√©mia alatt a Welsz Tam√°s-f√©le S√≥lyom Airwaysben egykor feltŇĪnŇĎ Lucsik J√°noshoz k√∂thetŇĎ Iglu Ltp Kft.-vel k√∂t√∂tt √∂nhatalm√ļlag szaktan√°csad√≥i szerzŇĎd√©st. Annak ellen√©re tette ezt, hogy az √∂nkorm√°nyzati test√ľlet t√∂bbs√©ge is ellenezte a meg√°llapod√°st, a p√©nz√ľgyi bizotts√°g pedig nem d√∂nt√∂tt az elŇĎterjeszt√©srŇĎl. Inform√°ci√≥nk szerint Balogh d√∂nt√©s√©t a Momentum k√ľlsŇĎs bizotts√°gi tagja erŇĎs√≠tette, aki szem√©lyes ismerŇĎse Lucsiknak.

Teljes cikkeink a témában:
https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet
https://szamokadatok.hu/Post/1175/God_momentumos_polgarmestere_most_epp_179_millios_kart_okoz_a_varosnak
https://szamokadatok.hu/Post/1314/Furdostop_Godon_a_momentumos_polgarmester_miatt
https://szamokadatok.hu/Post/1329/Cegvezetestol_eltiltott_szemely_ad_tanacsokat_a_Momentumnak_Godon

‚ÄľÔłŹ7. ‚ÄěSamsung gy√°r nincs t√°j√©koztatva‚ÄĚ ‚Äď Ezt k√©tszer is visszahallgattuk, mert nem akartunk hinni a f√ľl√ľnknek, hogy ezt a 444 behazudja, t√∂bb ezer ember meg elhiszi. Ha nem lenne t√°j√©koztatva, akkor nyilv√°n nem j√∂tt volna ide, √©s fŇĎleg nem ind√≠totta volna el a gy√°r m√°sodik √ľtem√©nek a fejleszt√©s√©t.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban: https://szamokadatok.hu/Post/823/God_-_kulonleges_gazdasagi_ovezet

‚ÄľÔłŹ8. ‚ÄěLakosok k√°rtalan√≠t√°sa‚ÄĚ ‚Äď nem tudjuk hogyan lehet k√°rtalan√≠tani a lakosokat, de szerint√ľnk 4300 munkahely az √©ppen el√©g k√°rtalan√≠t√°s. Egyesek azt mondj√°k, hogy k√ľlf√∂ldiek dolgoznak a gy√°rban, √©s ez lehet r√©szben igaz is, de van egy kis b√∂kkenŇĎ: a magyar t√∂rv√©nyek √ļgy sz√≥lnak, hogy k√ľlf√∂ldi munkav√°llal√≥t kiz√°r√≥lag akkor lehet alkalmazni, ha az adott poz√≠ci√≥ra nincs megfelelŇĎ magyar jelentkezŇĎ, teh√°t minden magyar munkav√°llal√≥, aki a gy√°rban szeretne dolgozni, az dolgozhat ott. Esetleg Kar√°csony Gergely, CsŇĎzik L√°szl√≥, Niederm√ľller P√©ter vagy Botka megmutathatn√°k, hogy ŇĎk hogyan ‚Äěk√°rtalan√≠tj√°k‚ÄĚ a lakosokat egy gy√°r miatt.

‚ÄľÔłŹ9. Cs√∂kkent a v√°rosok bev√©tele: Brav√≥! Mindenki√© cs√∂kkent: cs√∂kkent az √°llam√©, cs√∂kkent az √°llami c√©gek bev√©tele, cs√∂kkent a v√°llalatok, a mag√°nv√°llalkoz√≥k, az √ľzletek, a benzinkutak, az aut√≥p√°ly√°k, meg gyakorlatilag mindenki bev√©tele cs√∂kkent. A turizmus √©s a vend√©gl√°t√≥ipar bev√©tele lenull√°z√≥dott, a baloldali √∂nkorm√°nyzatok meg nyer√©szkedni akarnak a helyzeten? Annak ellen√©re, hogy √©vrŇĎl √©vre nŇĎttek a bev√©teleik, √©s a k√∂lts√©gvet√©s√ľk, ŇĎk nem hajland√≥ak a k√∂z√∂s tehervisel√©sbŇĎl kivenni a r√©sz√ľket? Ezen m√°r meg sem lepŇĎd√ľnk, de ha l√°tunk egy ilyen ‚Äěvis√≠t√°st‚ÄĚ akkor reag√°lunk r√°. Budapest p√©ld√°j√°n mutatjuk be az al√°bbi cikkekkel, hogy milyen g√°tl√°stalan m√≥don hazudnak. Pont ŇĎk azok, akik elveszik a fideszes ker√ľletektŇĎl a p√©nzt, Tarl√≥s ezt nem csin√°lta. Tarl√≥s utols√≥ k√∂lts√©gvet√©se 385 milli√°rd forintos volt, Kar√°csony idei k√∂lts√©gvet√©se 415 milli√°rd, a j√∂vŇĎ √©vi pedig 425 milli√°rd. MirŇĎl besz√©ltek?

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban:
https://szamokadatok.hu/Post/1303/Karacsony_Gergely_a_mai_napot_is_munka_helyett_Facebookon_valo_hazudozassal_toltotte
https://szamokadatok.hu/Post/1299/A_kormany_segithet_a_fovaros_altal_lenullazott_keruleteken
https://szamokadatok.hu/Post/1214/A_szamok_cafoljak_Karacsonyt

‚ÄľÔłŹ10: V√©dekez√©s k√∂lts√©ge: A baloldal ezt is korm√°nnyal fizettetn√© meg, k√∂zben p√©ld√°ul Czegl√©dy Csab√°ra van 36 milli√≥juk, de a v√©dekez√©sre nincs 35 milli√≥juk. A j√°rv√°ny nem csak √ļj kiad√°sokat jelentett, de jelentŇĎs megtakar√≠t√°sokat is. Az al√°bbi cikkben √öjpest p√©ld√°j√°n mutatjuk be, hogy mirŇĎl is van sz√≥. P√©ld√°ul
*cs√∂kkenŇĎ energiasz√°ml√°k
*elbocs√°t√°sok az SZTK-ban
*b√∂lcsŇĎdei, √≥vodai ell√°t√°s sz√ľneteltet√©s√©bŇĎl ad√≥d√≥ megtakar√≠t√°sok
*az elmaradt programok megtakarított költségei
*a mŇĪk√∂d√©s√ľket sz√ľneteltetŇĎ kultur√°lis int√©zm√©nyek megtakar√≠t√°sai
Ez Újpest esetében 100 milliós összeg, ami nagyjából háromszorosan fedezi a védekezés költségét.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban:
https://szamokadatok.hu/Post/1415/6_millio_forint_kozpenzert_turkalhat_a_Soros-fele_Trasparency_a_Niedermuller_vezette_Erzsebetvaros_onkormanyzati_dokumentumai_kozott
https://szamokadatok.hu/Post/923/100_millio_forintot_sporol_az_Ujpesti_Onkormanyzat_a_diakokon
https://szamokadatok.hu/Post/1250/A_rasszista_Niedermuller_368_millio_29_millio_AFA_Czegledynek_van_vedekezesre_35_millio_nincs

‚ÄľÔłŹ11: VIII.-IX. ker√ľletek "elvont milli√°rdjai": Hazudnak, senki semmit nem volt el.

Pik√≥, VIII ker√ľlet: Kronol√≥gia.
A ker√ľleti 1 milli√°rd √ļtja:
✅ 2019 április: Sára Botond kéri.
‚úÖ 2019 j√ļnius: Kocsis M√°t√© kilobbizza a korm√°nyn√°l.
‚úÖ 2019 j√ļlius: a parlament megszavazza (Cs√°rdi Antal ‚ÄúNEM‚ÄĚ-mel szavaz!)
✅ 2019 október: Pikó polgármester lesz.
‚úÖ 2020-ban el√©rhetŇĎv√© v√°lik a p√©nz.
✅ 2020 február 13-március 23.: Pikónak fogalma sincs, mit kell csinálni -> nem hívja le a pénzt, míg más városok igen.
✅ 2020 március 23.: a kormány a járványhelyzet miatt zárolja a pénzt, mint fel nem használt forrást.
✅ Azóta: Pikó András ahelyett, hogy belátná, hogy egy balfácán, folyamatosan hazudik, és másokat okol.

Teljes cikk√ľnk a t√©m√°ban:
https://szamokadatok.hu/Post/1133/A_Jozsefvarosi_1_milliard_utja

IX. ker√ľlet Baranyi 400 milli√≥ja.
Baranyi Krisztinának nem kellett a 400 millió forintos támogatás, majd megvádolta a kormányt, hogy nem adta oda ezt a pénzt.

Miut√°n Baranyi Krisztina azzal t√°madta a korm√°nyt, hogy "elvett 400 milli√≥ forintot" Ferencv√°rost√≥l, a parlament 2020.05.18-i √ľl√©s√©n kider√ľlt, ez teljes hazugs√°g. Pog√°cs√°s Tibor, a Bel√ľgyminiszt√©rium √°llamtitk√°ra parlamenti t√°j√©koztat√°s√°ban k√∂z√∂lte, Baranyi a t√°rc√°nak c√≠mzett level√©ben azt k√©rte, a fejleszt√©s ne val√≥suljon meg. √Ālszent politikai kommunik√°ci√≥ a IX. ker√ľlet baloldali polg√°rmester√©tŇĎl, ugyanaz t√∂rt√©nt, mint Pik√≥ Andr√°ssal J√≥zsefv√°ros√°ban.
"Elvettek 400 milli√≥ forintot Ferencv√°rost√≥l. A magyar k√∂lts√©gvet√©sbŇĎl √©pp ez a - v√©gletekig lerobbant k√∂z√∂ss√©gi h√°z fel√ļj√≠t√°s√°ra sz√°nt - √∂sszeg hi√°nyzik a j√°rv√°ny elleni v√©dekez√©shez. Marad a romhalmaz, j√≥ lesz az kultur√°lis, idŇĎs√ľgyi, ifj√ļs√°gi programok megtart√°s√°ra a J√≥zsef Attila lak√≥telepieknek. Kifosztanak minket!" - √°prilis v√©g√©n Baranyi Krisztina ezzel a dr√°mainak sz√°nt bejegyz√©ssel tudatta k√∂vetŇĎivel, hogy az √°ltala ir√°ny√≠tott ker√ľlet ism√©t komoly fejleszt√©si p√©nzektŇĎl esett el, szerinte a korm√°ny miatt. Csakhogy a Juh√°sz P√©ter-f√©le Egy√ľtt volt k√©pviselŇĎje nem bontotta ki az igazs√°g minden r√©szlet√©t: a v√°rosr√©szt √©rt vesztes√©g miatt ugyanis egy valaki okolhat√≥ igaz√°n, ŇĎt pedig Baranyi Krisztin√°nak h√≠vj√°k.
Kocsis M√°t√©: √ćzl√©stelen Baranyi
Kocsis M√°t√© k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n reag√°lt a leg√ļjabb fejlem√©nyekre. "A J√≥zsef Attila lak√≥telepi k√∂z√∂ss√©gi h√°z kapcs√°n Baranyi Krisztina maga k√©rte fejl√©ces lev√©lben, hogy ez a beruh√°z√°s ne val√≥suljon meg" - ismertette az Orsz√°ggyŇĪl√©sben elhangzottakat a Fidesz frakci√≥vezetŇĎje, miszerint
a ferencvárosi polgármester maga kérte, hogy a beruházás ne valósuljon meg.
Kocsis √ļgy √©rt√©kelte, hogy √≠zl√©stelen Baranyinak az √ľgyben tan√ļs√≠tott viselked√©se. "Enyh√©n sz√≥lva is √≠zl√©stelen, hogy ezek ut√°n k√©t h√≥nappal m√°sokat (elsŇĎsorban a korm√°nyt √©s engem) okol az fel√ļj√≠t√°s elmarad√°s√°√©rt. "Marad a romhalmaz" - √≠rta k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n csal√≥dotts√°got sz√≠nlelve. H√°t marad, mert a polg√°rmester asszony √≠gy akarta. A s√°nta kuty√°t is k√©sŇĎbb √©rik utol." - fogalmazott.

https://www.origo.hu/itthon/20200518-baranyi-krisztina-ferencvarosi-kozossegi-haz-kocsis-mate.html

‚ÄľÔłŹ12: Cs√∂kken az √∂nkorm√°nyzatok mozg√°stere: Nagyon √©rdekes! Egyetlen Fideszes √∂nkorm√°nyzat sem s√≠r, holott ŇĎket pont ugyanezek a ‚Äěsarcok‚ÄĚ terhelik. Ňźk megoldj√°k, sz√©pen, csendben, okosan. A baloldal annyira hazudik ezen a ter√ľleten, hogy m√©g a megl√©vŇĎ, m√°r rendelkez√©sre √°ll√≥ forr√°ssal b√≠r√≥, esetleg kivitelez√©s f√°zis√°ban l√©vŇĎ fejleszt√©seket is le√°ll√≠tanak, √©s ezt nem a j√°rv√°ny idej√©n kezdt√©k, hanem m√°r elŇĎtte, holott p√©nz van ‚Äď szak√©rtelem nincs. A p√©nzt haverjaikra k√∂ltik, a v√°rosokt√≥l, a lakosokt√≥l csak elvonnak, ad√≥kat emelnek √©s √ļj sarcokat vezetnek be. N√©zz√ľk n√©h√°ny p√©ld√°t.

https://szamokadatok.hu/Post/1200/Karacsony_Gergely_mar_targyalni_sem_akar_Budapesti_fejlesztesekrol
https://szamokadatok.hu/Post/1288/Karacsony_Gergely_programja_13_oldal_1_bekezdes_Panelprogram
https://szamokadatok.hu/Post/1338/Stop_liberalisok
https://szamokadatok.hu/Post/1388/180_milliard_forint_van_volt_Budapest_kasszajaban
https://szamokadatok.hu/Post/1420/Karacsony_Gergely_-_a_kamuallatvedo
https://szamokadatok.hu/Post/1437/Nem_csak_a_Lanchid_felujitasa_all_egesz_Budapestet_leallitotta_a_baloldal_5_evre
https://szamokadatok.hu/Post/1435/Mese_az_ures_kasszakrol_-_ime_a_szamok_ime_a_valosag
https://szamokadatok.hu/Post/1443/Beerett_Marki-Zay_szerencsetlenkedese_nem_epul_meg_az_uj_konyvtar_Vasarhelyen
https://szamokadatok.hu/Post/926/Csokkentette_az_altala_kivalasztott_onkormanyzati_dolgozok_beret_es_kirugassal_fenyegeti_oket_Marki-Zay_Peter

További cikkek a https://szamokadatok.hu/ oldalunkon, ahol a valóságot mutatjuk be a balliberális álhírgyártó propagandával szemben!

Kövessétek a Számokat - a legsikeresebb jobboldali portált.

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Budapest  Gazdaság  Média  Önkormányzat 

Mese a "Kirívó magyar adóterhelésről"

Mese a "Kirívó magyar adóterhelésről"

A balliber√°lis √°lh√≠rgy√°rt√≥ politikusok, p√°rtok, kamuf√ľggetlen m√©di√°juk √©s megt√©vesztett aktivist√°ik gyakran hangoztatj√°k azt a hazugs√°got, hogy a magyar munkav√°llal√≥k fizetik az egyik legmagasabb ad√≥t eg√©sz Eur√≥p√°ban, de ak√°r az eg√©sz vil√°gon is. ezek az emberek hazudnak egy hatalmasat, majd a saj√°t hazug √°ll√≠t√°saikat el is hiszik, ebbŇĎl meggyŇĎzŇĎd√©s keletkezik, mely meggyŇĎzŇĎd√©sbŇĎl t√©ves k√∂vetkeztet√©seket vonnak le.

Most a N√©pszava √©s "Az √©n p√©nzem" nevŇĪ √°lh√≠rgy√°rak hazugs√°gait leplezz√ľk le √©s c√°foljuk sz√°mokkal.

A N√©pszava szerint "Kir√≠v√≥ ad√≥terhel√©s s√ļjtja a magyarok b√©r√©t" Hazugs√°g, mivel a magyarok b√©r√©t a negyedik legalacsonyabb ad√≥terhel√©s s√ļjtja.

Az "az √©n p√©nzem" nevŇĪ √°lh√≠rgy√°r m√©g tov√°bb ment. Id√©zz√ľk?

"A magyarok a legt√∂bb j√°rul√©kot fizetŇĎk k√∂z√∂tt vannak Eur√≥p√°ban
D√°ni√°ban, √Čsztorsz√°gban, √ćrorsz√°gban √©s Bulg√°ri√°ban a legalacsonyabbak a munkav√°llal√≥t terhelŇĎ j√°rul√©kok ‚Äď √°llap√≠totta meg a Deloitte legfrissebb kutat√°sa. A megmarad√≥ nett√≥ b√©r √∂sszege Norv√©gi√°ban, Luxemburgban, Finnorsz√°gban √©s Sv√©dorsz√°gban a legmagasabb, m√≠g a legkevesebb nett√≥ b√©r a cseh, francia, magyar √©s szlov√°k munkav√°llal√≥kn√°l marad."

Az elej√©n j√°rul√©kr√≥l besz√©lnek (ami ugye nem a teljes ad√≥terhel√©s, csak az ezen a c√≠msz√≥ alatt levont √∂sszeg), majd √°tt√©rnek a megmarad√≥ nett√≥ b√©rre, ahol m√°r nomin√°lis √©rtelemben √≠rj√°k, hogy a Norv√©g fizet√©sbŇĎl t√∂bb marad, mint a magyarb√≥l. Persze, mivel a norv√©g fizet√©s magasabb (az √°rak is, de ezt most hagyjuk) Teh√°t 1000 forintb√≥l 60% ad√≥ mellett marad 400 forint, m√≠g 300 forintb√≥l 30% ad√≥ mellett marad 210 forint, az ad√≥ alacsonyabb, de t√∂bb marad.

Mi a val√≥s√°g? Ha r√∂viden akarjuk megfogalmazni, akkor ennek pont az ellenkezŇĎje. A magyar munkav√°llal√≥k ad√≥terhel√©se a ‚ÄľÔłŹnegyedik legalacsonyabb eg√©sz Eur√≥p√°ban.‚ÄľÔłŹ
Rövid videó: https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/923830768063463
A szem√©lyi j√∂vedelemad√≥ m√©rt√©ke 15%, az √∂sszes ad√≥terhel√©s m√©rt√©ke (kedvezm√©nyek n√©lk√ľl) 33,5%

N√©zz√ľnk n√©h√°ny p√©ld√°t (a forr√°sn√°l pedig felt√ľntetj√ľk a teljes list√°kat is)

SZJA:
Svédország: 57,2%
Ausztria: 55%
Németország 45%
Szlov√°kia 25%
Csehorsz√°g 22%
Magyarorsz√°g 15% ūüá≠ūüáļ

Teljes adóterhelés:
Svédország: 60,1%
Ausztria: 55%
Németország 47,5%
Szlov√°kia 35,1%
Csehorsz√°g 31,1%
Magyarorsz√°g 33,5% ūüá≠ūüáļ

A b√©rek v√°s√°rl√≥√©rt√©ke tekintet√©ben is folyamatos a javul√°s, hiszen a re√°lb√©r (mennyit lehet v√°s√°rolni a nett√≥ b√©r√ľnkbŇĎl) is folyamatosan nŇĎ. ErrŇĎl t√∂bb cikket is elhelyez√ľnk a forr√°sn√°l.

‚ÄľÔłŹForr√°s:
EU SZJA: https://tradingeconomics.com/country-list/personal-income-tax-rate?continent=europe
SZJA (összes ország) https://hu.tradingeconomics.com/country-list/personal-income-tax-rate
Európai teljes adóterhelés összehasonlítása: https://taxfoundation.org/top-individual-income-tax-rates-europe-2019/
A népszava és "az én pénzem" hazug cikkei.
https://nepszava.hu/3053871_kirivo-adoterheles-sujtja-a-magyarok-beret
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/a-magyarok-a-legtobb-jarulekot-fizetok-kozott-vannak-europaban/4584/
https://szamokadatok.hu/Post/1381/88_honapja_tart_a_realkeresetek_emelkedese_Magyarorszagon
https://szamokadatok.hu/Post/1167/Ime_a_Szamok_valasza_a_beremelest_kovetelo_baloldalnak_a_realber_valtozasa_25_ev_alatt
https://szamokadatok.hu/Post/1064/Gyurcsanyek_szemrebbenes_nelkul_hazudnak
https://szamokadatok.hu/Post/988/Demagog_DK_mese_az_europai_berekrol
https://szamokadatok.hu/Post/435/Inflacio_-_a_valos_adatok
https://szamokadatok.hu/Post/425/Realbernovekedes_Magyarorszagon_es_az_Europai_Unio_tobbi_tagallamaban
‚ÄľÔłŹA hazugs√°gok:
https://nepszava.hu/3053871_kirivo-adoterheles-sujtja-a-magyarok-beret
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/a-magyarok-a-legtobb-jarulekot-fizetok-kozott-vannak-europaban/4584/

Címkék: Adó  Európai Unió 

Több, mint 150 ezer kisvállalkozás járt jól az adóelengedéssel

Több, mint 150 ezer kisvállalkozás járt jól az adóelengedéssel

Az int√©zked√©s 151 000 v√°llalkoz√°st √©rintett √©s 220 000 dolgoz√≥ munkahely√©t seg√≠tett megv√©deni. A szoci√°lis hozz√°j√°rul√°si ad√≥ 2%-os cs√∂kkent√©se √©v v√©g√©it 160 milli√°rd forintot hagy ott a munk√°ltat√≥kn√°l, ebbŇĎl pedig fejleszt√©s √©s b√©remel√©s lesz. Az int√©zked√©ssel a magyar munkav√°llal√≥k j√°rnak j√≥l.

A baloldal most is, mint mindig, seg√©lyeket osztogatna, Magyarorsz√°g Korm√°nya a demag√≥g bekiab√°l√°sok helyett hossz√ļt√°v√ļ j√≥l√©tet biztos√≠t a magyar munkav√°llal√≥knak √©s a magyar csal√°doknak.

Nek√ľnk nem seg√©ly kell, hanem munkahely √©s fizet√©s. Csak a kiszolg√°ltatott, szeg√©ny √©s munkan√©lk√ľli embereket tudja megv√°s√°rolni a baloldal egy zs√°k krumplival, ez√©rt ŇĎk abban √©rdekeltek, hogy a fejleszt√©sek √°lljanak le, a munkahelyek szŇĪnjenek meg, a p√©nz v√°ndoroljon ki a k√ľlf√∂ldi megrendelŇĎikhez, ŇĎk meg v√≠gan √©ljenek a visszacsorgatott alamizsn√°b√≥l.

Nagyon √∂r√ľl√ľnk annak, hogy ezt a v√°ls√°got nem baloldali korm√°ny mellett kell t√ļl√©ln√ľnk, hiszen mi m√©g eml√©ksz√ľnk arra, hogyan kezelt√©k ŇĎk a v√°ls√°got: 11,3% munkan√©lk√ľlis√©g, csoportos l√©tsz√°m-le√©p√≠t√©sek, ad√≥emel√©sek, csal√°dt√°mogat√°si rendszer megsz√ľntet√©se, b√©rbefagyaszt√°s, rabl√≥privatiz√°ci√≥, az √°llami vagyon elherd√°l√°sa, az orsz√°g elad√≥s√≠t√°sa (IMF hitel), b√≥vli besorol√°s, t√∂meges kilakoltat√°sok a devizacsapda miatt.

SOHA T√ĖBB√Č BALOLDAL!
Mi az√©rt fogunk dolgozni, hogy a balliber√°lis erŇĎk a hatalom k√∂zel√©be se ker√ľlhessenek Magyarorsz√°gon. Nek√ľnk egy haz√°nk van, √©s az az egy nem elad√≥.

Mi nem r√©szt venni megy√ľnk.
Mi gyŇĎzni megy√ľnk!

ADD TOV√ĀBB!

Forr√°s: https://youtu.be/l-OSfonPltg

Címkék: Adó 

Újabb adócsökkentések jönnek 2020.07.01-től

A balliberálisok ezt már nem fogják tudni feldolgozni

Újabb adócsökkentések jönnek 2020.07.01-től

A 2008-2009-es balliber√°lis v√°ls√°gkezel√©s k√©t pill√©ren √°llt: az egyik az ad√≥emel√©s, a m√°sik az IMF hitel volt. Ez a megk√∂zel√≠t√©s csŇĎd√∂t vallott, hiszen korm√°nyv√°lt√°sra 11,3% munkan√©lk√ľli volt Magyarorsz√°gon, t√∂bb sz√°zezer csal√°d otthona ker√ľlt vesz√©lybe, a munk√°ltat√≥k pedig elŇĎny√∂s helyzetbe ker√ľltek, hiszen minden nyitott poz√≠ci√≥ra volt 100 jelentkezŇĎ, √≠gy nem is voltak motiv√°ltak a b√©rek emel√©s√©ben.

Mára ez a trend (szemlélet) megváltozott, a figyelem középpontjában a magyar munkavállaló és a magyar családok vannak. Gulyás Gergely további adócsökkentéseket jelentett be. Itt a videó is: https://youtu.be/gRgWIsDSMBY

J√ļlius 1-j√©tŇĎl 15,5 sz√°zal√©kra cs√∂kken a jelenlegi 17,5 sz√°zal√©kr√≥l a szoci√°lis hozz√°j√°rul√°si ad√≥ (szocho) m√©rt√©k ‚Äď der√ľl ki a 82. sz√°m√ļ Magyar K√∂zl√∂nyben kihirdetett 140/2020. sz√°m√ļ korm√°nyrendeletbŇĎl. Ugyanez vonatkozik az szja-t√∂rv√©ny szerinti k√ľl√∂n ad√≥z√≥ j√∂vedelmek k√∂z√ľl a szochofizet√©si k√∂telezetts√©ggel terheltekre is.

Ezzel egyidejŇĪleg j√ļlius 1-j√©tŇĎl az √∂sszevont ad√≥alapba tartoz√≥ j√∂vedelemnek ‚Äď √∂n√°ll√≥, illetve nem √∂n√°ll√≥ tev√©kenys√©gbŇĎl sz√°rmaz√≥, valamint egy√©b bev√©telbŇĎl meg√°llap√≠tott, tov√°bb√° √°tal√°nyad√≥z√°s eset√©n az egy√©ni v√°llalkoz√≥i, a mezŇĎgazdas√°gi kistermelŇĎi bev√©telbŇĎl az √°tal√°nyban meg√°llap√≠tott j√∂vedelem ‚Äď m√°r nem a 85, hanem a 87 sz√°zal√©k√°t terheli a szocho, ha annak megfizet√©s√©re a mag√°nszem√©ly k√∂telezett. Az ad√≥elŇĎleg alapj√°nak meghat√°roz√°s√°ra is a ‚Äě87 sz√°zal√©kos szab√°ly‚ÄĚ vonatkozik j√ļliust√≥l.

A szochocs√∂kkent√©ssel √∂sszhangban j√ļliust√≥l ugyancsak 15,5 sz√°zal√©kra cs√∂kken az egyszerŇĪs√≠tett k√∂ztehervisel√©si hozz√°j√°rul√°s (ekho) m√©rt√©ke is.

A kisv√°llalati ad√≥ (kiva) m√©rt√©ke 12-rŇĎl 11 sz√°zal√©kra m√©rs√©klŇĎdik 2021. janu√°r 1-j√©tŇĎl.

A korm√°ny elm√ļlt 4 havi teljes√≠tm√©ny√©rŇĎl itt van egy √∂sszefoglal√≥: https://szamokadatok.hu/Post/1098/A_koronavirus-jarvany_magyarorszagi_kronikaja

ADD TOV√ĀBB A VAL√ďS√ĀGOT!

Forr√°s: https://adozona.hu/2020_as_adovaltozasok/Csokken_a_szocho_juliustol_0AXN0Y

Címkék: Adó 

A magyar családi adókedvezmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő

A magyar családi adókedvezmény nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő

A magyar csal√°di ad√≥kedvezm√©ny nemzetk√∂zi √∂sszehasonl√≠t√°sban is kiemelkedŇĎen seg√≠ti a csal√°dokat - hangs√ļlyozta a Kopp M√°ria Int√©zet a N√©pesed√©s√©rt √©s a Csal√°dok√©rt (KINCS) h√©tfŇĎi k√∂zlem√©ny√©ben.

A washingtoni Tax Foundation m√°jusi elemz√©s√©t ismertetve azt √≠rt√°k: az eur√≥pai √°llamok √°ltal ny√ļjtott csal√°di ad√≥kedvezm√©nyek m√©rt√©ke jelentŇĎsen elt√©r. K√∂z√∂tt√ľk Magyarorsz√°g az √©lmezŇĎnyben szerepel, a magyar csal√°di ad√≥rendszer jelentŇĎsen hozz√°j√°rul a csal√°dok bev√©teleinek n√∂vel√©s√©hez.

A csal√°doknak ny√ļjtott c√©lzott ad√≥kedvezm√©nyek felm√©r√©se sor√°n √∂sszehasonl√≠tott√°k egy egykeresŇĎs, k√©tgyermekes csal√°d √©s egy gyermektelen, egyed√ľl√°ll√≥ munkav√°llal√≥ ad√≥terheit, akiknek ad√≥z√°s elŇĎtti, brutt√≥ j√∂vedelm√ľk megegyezik. A vizsg√°lt orsz√°gokban az egykeresŇĎs √©s k√©tgyermekes csal√°dokat √°tlagosan 29,6 sz√°zal√©kos ad√≥m√©rt√©k terhelte 2019-ben, ek√∂zben egy gyermektelen munkav√°llal√≥ √°tlagos ad√≥terhe 40,1 sz√°zal√©k volt, amely 10,5 sz√°zal√©kponttal magasabb, mint egy k√©tgyermekes csal√°d√©.

K√∂z√∂lt√©k: a magyar korm√°ny a csal√°di ad√≥rendszer 2011-es bevezet√©se, majd 2014-es j√°rul√©kkedvezm√©nyekre val√≥ kiterjeszt√©se √≥ta megdupl√°zta √©s gyermekenk√©nt havi 20 ezer forintra emelte a k√©tgyermekes csal√°dok √°ltal ig√©nybe vehetŇĎ szem√©lyi j√∂vedelemad√≥-kedvezm√©ny m√©rt√©k√©t, amelynek eredm√©nyek√©ppen Magyarorsz√°g a lista hetedik hely√©n v√©gzett, N√©metorsz√°ghoz √©s Szlov√©ni√°hoz k√∂zel hasonl√≥ 15 sz√°zal√©kos ad√≥m√©rt√©k k√ľl√∂nbs√©gekkel.

Ez azt jelenti, hogy egy k√©tgyermekes magyar csal√°d havi nett√≥ j√∂vedelme √≠gy 15 sz√°zal√©kkal magasabb a csal√°di ad√≥z√°snak k√∂sz√∂nhetŇĎen, mint egy gyermektelen munkav√°llal√≥√© - mutattak r√°.

Hozz√°tett√©k: a felm√©r√©s ugyanakkor nem tartalmazta a nagycsal√°dosok √°ltal ig√©nybe vehetŇĎ ad√≥kedvezm√©nyeket, amely a harmadik, vagy tov√°bbi gyermekek eset√©ben gyermekenk√©nt havi 33 ezer forint, m√≠g a n√©gygyermekes √©desany√°knak egyetlen m√°s orsz√°g sem biztos√≠t szem√©lyi j√∂vedelemad√≥-mentess√©get Magyarorsz√°gon k√≠v√ľl.

A felm√©r√©s szerint az ad√≥terhek k√∂z√∂tti k√ľl√∂nbs√©g Luxemburgban a legnagyobb (-21,1 sz√°zal√©k), itt van a legkiterjedtebb ad√≥kedvezm√©ny a vizsg√°lt orsz√°gokban. A m√°sodik helyen Lengyelorsz√°g (-17,9 sz√°zal√©k), a harmadikon Csehorsz√°g (-17,3 sz√°zal√©k) v√©gzett. Az ad√≥terhek k√∂z√∂tti elt√©r√©s T√∂r√∂korsz√°gban volt a legkisebb, itt mind√∂ssze -1,7 sz√°zal√©kpont a k√ľl√∂nbs√©g, a lista alj√°n tal√°lhat√≥ G√∂r√∂gorsz√°g (-3,0 sz√°zal√©k), √©s Norv√©gia (-3,6 sz√°zal√©k).

Forr√°s: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20200601-a-magyar-csaladi-adokedvezmeny-nemzetkozi-osszehasonlitasban-is-kiemelkedo
Magyar Hírlap Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

Címkék: Adó  Család  Külföld 

A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját

(adókedvezmények nélkül!)

A magyar munkavállalók fizetik az Európai Unió negyedik legalacsonyabb adóját

A munkab√©r √∂sszes ad√≥terhe 33,5%, ezt mindenki ellenŇĎrizheti a b√©rkalkul√°tor oldalon, vagy a saj√°t b√©rpap√≠rj√°n. A sz√°m ad√≥kedvezm√©nyek n√©lk√ľl √©rtendŇĎ, gyermekes csal√°dok eset√©ben az ad√≥ m√©g alacsonyabb.

P√©ld√°nkban egy 400 ezer forintos b√©rt alkalmaztunk, de a sz√°m tetszŇĎlegesen m√≥dos√≠that√≥, az ad√≥ akkor sem lesz t√∂bb, mint 33,5% https://bit.ly/36I7Dmx

2 gyermek mellett az adó mértéke 16,85%-ra csökken
https://bit.ly/3gF91LF

Forr√°s: https://taxfoundation.org/top-individual-income-tax-rates-europe-2019/

Címkék: Adó  Európai Unió 

Minden a családtámogatásról - Teljes lista a baloldali álhírek ellen

Minden a családtámogatásról - Teljes lista a baloldali álhírek ellen

A baloldal gyakran - szinte folyamatosan - azt hangoztatja, hogy a Fidesz nem emeli a csal√°di p√≥tl√©k √∂sszeg√©t, k√∂zben azt elfelejtik megeml√≠teni, hogy ŇĎk √ļgy emelt√©k, hogy k√∂zben elt√∂r√∂lt√©k az 1 √©s a 2 gyermeket nevelŇĎ csal√°dok (ez a csal√°dok t√∂bbs√©ge) ad√≥kedvezm√©ny√©t. A gyakorlatban a megemelt csal√°di p√≥tl√©k √©s az elt√∂r√∂lt kedvezm√©ny nem jelentett nagyobb seg√≠ts√©get a tisztess√©ges, munk√°b√≥l √©lŇĎ √©s ad√≥fizetŇĎ √°llampolg√°rok sz√°m√°ra, viszont a munkaker√ľlŇĎ r√©teget meg √©hezŇĎ gyermekek szapor√≠t√°s√°ra √∂szt√∂n√∂zte.

Most √∂sszeszedt√ľk a csal√°di p√≥tl√©k √©s a csal√°di ad√≥kedvezm√©ny mellett az √∂sszes csal√°dt√°mogat√°si elemet egyetlen cikkben. Ha azzal tal√°lkoztok a k√∂z√∂ss√©gi m√©di√°val, hogy "afidesznememeliacsal√°dip√≥tl√©kot", akkor ossz√°tok meg ezt a cikket azokkal, akik vagy nincsenek tiszt√°ban a val√≥s√°ggal, vagy tiszt√°ban vannak vele, de sz√°nd√©kosan √°lh√≠reket terjesztenek.

√ćme a lista, mely elemeinek 80%-a nem volt el√©rhetŇĎ a baloldali korm√°nyok idej√©n, √©s ami el√©rhetŇĎ volt, annak m√©rt√©ke nagys√°grendekkel kisebb volt, mint a mai t√°mogat√°s (kiv√©ve a csal√°di p√≥tl√©k, mert azt tudatosan nem emelik, √©s j√≥l is teszik! Ezt sz√ľlŇĎk√©nt mondjuk)

Családi pótlék
https://csalad.hu/tamogatasok/csaladi-potlek

Családi adókedvezmény
https://csalad.hu/tamogatasok/csaladi-adokedvezmeny

Gyermekek Otthongondozási Díja (GYOD)
https://csalad.hu/tamogatasok/gyermekek-otthongondozasi-dija-gyod

Gyermekgondoz√°st seg√≠tŇĎ ell√°t√°s (GYES)
https://csalad.hu/tamogatasok/gyes-gyermekgondozast-segito-ellatas

Gyermeknevelési támogatás (GYET)
https://csalad.hu/tamogatasok/gyermeknevelesi-tamogatas-gyet

Gyermekgondozási díj (GYED)
https://csalad.hu/tamogatasok/gyermekgondozasi-dij-ismertebb-neven-gyed

CsecsemŇĎgondoz√°si d√≠j (CSED)
https://csalad.hu/tamogatasok/csecsemogondozasi-dij-csed

Anyas√°gi t√°mogat√°s
https://csalad.hu/tamogatasok/anyasagi-tamogatas

Diplom√°s GYED
https://csalad.hu/tamogatasok/diplomas-gyed

Gyermekápolási táppénz
https://csalad.hu/tamogatasok/gyermekapolasi-tappenz

ElsŇĎ h√°zasok kedvezm√©nye
https://csalad.hu/tamogatasok/elso-hazasok-kedvezmenye

Ingyenes étkezés - étkezési díjkedvezmény
https://csalad.hu/tamogatasok/etkezesi-dijkedvezmeny

Gyermek után járó szabadság
https://csalad.hu/tamogatasok/gyermek-utan-jaro-szabadsag

Minden diák ingyen kap tankönyvet 2020-tól a köznevelésben
https://www.origo.hu/itthon/20190801-retvari-bence-2020tol-a-koznevelesben-minden-diak-ingyen-kap-tankonyvet.html

Ha beteg a gyermek ‚Äď tov√°bbi t√°mogat√°sok.
https://csalad.hu/tamogatasok/ha-beteg-a-gyermek

Jelzáloghitel-elengedés
https://csalad.hu/tamogatasok/jelzaloghitel-elengedes
https://csalad.hu/tamogatasok/3-jelzaloghitelekhez-nyujtott-tamogatas-bovitese

CSOK
https://csalad.hu/tamogatasok/csok

CSOK-kölcsön
https://csalad.hu/tamogatasok/csok-kolcson

Négy- vagy többgyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége
https://csalad.hu/tamogatasok/negy-vagy-tobbgyermekes-edesanyak-szemelyi-jovedelemado-mentessege

Nagysz√ľlŇĎi GYED
https://csalad.hu/tamogatasok/7-nagyszuloi-gyed-bevezetese

Babaváró Támogatás
https://csalad.hu/tamogatasok/babavaro-tamogatas

B√∂lcsŇĎdefejleszt√©si program
https://csalad.hu/tamogatasok/6-bolcsodefejlesztesi-program

Nagycsaládosok Autóvásárlási Támogatása
https://csalad.hu/tamogatasok/nagycsaladosok-autovasarlasi-tamogatasa

Diákhitel-tartozás elengedése
https://csalad.hu/tamogatasok/otezer-fiatal-kapott-segitseget-a-diakhitel-torlesztesehez

K√∂ld√∂kzsin√≥r Program - k√ľlhoni magyar csal√°dok t√°mogat√°sa
https://csalad.hu/tamogatasok/koldokzsinor-program-kulhoni-magyar-csaladok-tamogatasa

Ezek a szabályok védik a kismamákat a munkahelyen
https://csalad.hu/tamogatasok/ezek-a-szabalyok-vedik-a-kismamakat-a-munkahelyen

Munkahelyvédelmi Akcióterv
https://csalad.hu/tamogatasok/munkahelyvedelmi-akcio

Falusi CSOK
https://csalad.hu/tamogatasok/mindent-a-falusi-csok-rol

Fiatalok életkezdési támogatása és Babakötvény
https://csalad.hu/tamogatasok/fiatalok-eletkezdesi-tamogatasa-es-babakotveny

Ingyenes nyelvvizsga
https://csalad.hu/tamogatasok/nyelvvizsgadij-visszateritese

Ingyenes KRESZ tanfolyam
https://csalad.hu/tamogatasok/kresz-vizsgadij-tamogatas

K√ľlf√∂ldi Nyelvtanul√°si Program
https://csalad.hu/tamogatasok/kulfoldi-nyelvtanulasi-program-megnyilt-a-palyazati-felulet

Erzsébet-táborok
http://erzsebettaborok.hu/

Címkék: Adó  Család  Megélhetés 

A minimálbér vásárlóértéke

(egyedülálló, adókedvezmény nélkül: most nem vettük számításba, 2010-ben pedig nem volt)

A minimálbér vásárlóértéke

Vert√©k √©s verik a mell√ľket a baloldaliak, hogy bezzeg akkor ad√≥mentes volt a minim√°lb√©r, a cs√ļnya, gonosz Orb√°n Vikor meg megad√≥ztatja. Nos, n√©zz√ľk meg, mt is jelent ez sz√°mokban kifejezve, mennyit √©rt "a zad√≥mentes" minim√°lb√©r, amit egy kis ad√≥kedvezm√©ny elt√∂rl√©ssel, kamatad√≥val, nyugd√≠jkorhat√°r-emel√©ssel, 10%-kal cs√∂kkentett t√°pp√©nzzel, 3-r√≥l 2 √©vre cs√∂kkentett gyed/gyessel, elt√∂r√∂lt szocpollal, megemelt √ĀFA-val, 11,4% munkan√©lk√ľlis√©ggel, √©s ingatlanad√≥val fŇĪszereztek.

A baloldal gyakran hozza elŇĎ a 10 √©ve nem emelkedett csal√°di p√≥tl√©kot, ezzel azt a l√°tszatot keltve, mintha a csal√°dok t√°mogat√°sa nem nŇĎtt volna. A val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy a csal√°doknak j√°r√≥ t√°mogat√°s a s√∂t√©t gyurcs√°nyi idŇĎszakhoz k√©pest 2,5-szeres√©re nŇĎtt. ErrŇĎl elhelyez√ľnk egy k√©pet kommentben.

Mi most a nettó minimálbér vásárlóértékét mutatjuk meg pár, mindenki által fizetett vagy vásárolt tételen.

Sz√°nd√©kosan az egyed√ľl√°ll√≥k minim√°lb√©r√©vel sz√°molunk, hogy min√©l t√∂bb baloldali mag√°ra ismerjen az √°br√°n.

A gyermeket nevelŇĎk eset√©ben 2020-ban a minim√°lb√©r nett√≥ √∂sszege 1 gyermek eset√©n 117.065 forint, 2 gyermek eset√©n 147.065 forint, 3 gyermek eset√©n 158.585 Forint. 3 gyermek eset√©n minim√°lb√©rbŇĎl is ig√©nybe vehetŇĎ a teljes ad√≥kedvezm√©ny √∂sszege, amennyiben azt a k√©t sz√ľlŇĎ egym√°s k√∂z√∂tt elosztva ig√©nyli, ez√©rt nem igaz az az √°ll√≠t√°s sem, hogy az ad√≥kedvezm√©ny csak a gazdagoknak j√°r.

2010-ben ezzel szemben az 1 meg 2 gyerekre j√°r√≥ ad√≥kedvezm√©ny 0 forint volt, √≠gy a minim√°lb√©r √∂sszege sem v√°ltozott ettŇĎl.

A k√©pen szereplŇĎ t√©teleken fel√ľl a "az orb√°ni ad√≥zott minim√°lb√©rbŇĎl" h√ļsb√≥l is t√∂bbet lehet venni, mint a baloldali ad√≥mentes minim√°lb√©rbŇĎl. (link a le√≠r√°s v√©g√©n)
Igaz√°b√≥l b√°rmire kisz√°molhat√≥, csak ezekkel a p√©ld√°kkal szoktak j√∂nni mindig a trollok (h√ļs, keny√©r, rezsi, b√©rlet, csal√°di p√≥tl√©k, stb)

Azt is hangoztatj√°k, hogy "brut√°lis √°remel√©s" volt, k√∂zben a nyilv√°nosan el√©rhetŇĎ adatok m√°st mutatnak. 2005-2008 k√∂z√∂tt az √°rak 40%-ot nŇĎttek, k√∂zben a nett√≥ minim√°lb√©r 13,9%-ot, azaz az ad√≥mentes baloldali minim√°lb√©r v√°s√°rl√≥√©rt√©ke 26%-ot vesz√≠tett az √°r√°b√≥l

ADD TOV√ĀBB

Forr√°s:
https://szamokadatok.hu/Post/204/A_netto_minimalber_vasarloerteke_egyedulallo
https://szamokadatok.hu/Post/241/Meg_egy_kis_serteshus
https://szamokadatok.hu/Post/324/Otthonteremtes_regen_es_most
https://szamokadatok.hu/Post/369/Egyes_elelmiszerek_fogyasztoi_ara_regen_es_most

Címkék: Adó  Megélhetés 

Reagálunk egy szánalmas rágalomra, amit a sok analfabéta terjeszt

Reagálunk egy szánalmas rágalomra, amit a sok analfabéta terjeszt

Az alábbi cikkben pontról pontra cáfoljuk a rágalmakat, a cikk végén egy rövid áttekintés a valóságról (és ehhez egy kép kommentben)

- A baloldal a nyugdíjasok 3000 milliárd forintnyi nyugdíját játszotta át a haverjai magánnyugdíjpénztáraiba, ezzel veszélybe sodorták a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát.
https://bit.ly/3clqpCn

- 32%-os SZJA-t fizetett a minim√°lb√©r kiv√©tel√©vel mindenki. Teh√°t √Ėn, aki t√∂bbet keres a minim√°lb√©rn√©l, ma 32% SZJA-t fizetne (vagy m√©g t√∂bbet), ha ma baloldali korm√°nyunk lenne, ehhez k√©pest a Fidesz korm√°ny 15%-ra cs√∂kkentette az SZJA m√©rt√©k√©t, egys√©gesen. A gazdagok √≠gy is t√∂bbet fizetnek, mert 200 ezer forintb√≥l a 15% SZJA az 30 ezer, 1 milli√≥ forintb√≥l a 15% az 150 ezer.
https://bit.ly/2SRPNYH
https://bit.ly/3bi9j79

- A baloldal 2009 j√ļlius 1-tŇĎl 5%-kal emelte az √ĀF√Ā-t 20-r√≥l 25 sz√°zal√©kra. Mellette t√∂meges elbocs√°t√°sok, 11,3% munkan√©lk√ľlis√©g, √©s stagn√°l√≥, egyes esetekben cs√∂kkenŇĎ re√°lb√©rek voltak, a g√°z √°r√°t h√°romszoros√°ra, a villany √°r√°t dupl√°j√°ra emelt√©k, elt√∂r√∂lt√©k az ad√≥kedvezm√©nyt, megsz√ľntett√©k a szocpolt. Az az 5% √ĀFA emel√©s f√°jt, a 2% emel√©s 2012-ben az√©rt volt sz√ľks√©ges, hogy talpra tudjon √°llni az orsz√°g az IMF hitelekbŇĎl, a baloldal √°ltal felvett devizahitelektŇĎl meg tudjunk szabad√≠tani, √©s be tudjuk ind√≠tani a gazdas√°got. 2010-2019 k√∂z√∂tt 77,7%-ot nŇĎtt a nett√≥ minim√°lb√©r √©s 76,2%-ot a nett√≥ √°tlagb√©r. Ez az √ĀFA nem f√°j.
A csal√°di ad√≥kedvezm√©nynek k√∂sz√∂nhetŇĎen a gyermeket nevelŇĎ csal√°dok kifejezetten j√≥l j√°rtak.
https://bit.ly/2zmB8hh
https://bit.ly/3dHuPnB

- Harmad√°val cs√∂kkent az ad√≥nemek sz√°ma az Orb√°n-korm√°nyok idej√©n 2010 √≥ta. A mell√©kelt weboldalon ad√≥nemenk√©nt, √©venk√©nt k√∂vethetŇĎek a v√°ltoz√°sok. https://bit.ly/2WfP4CQ

- A baloldal bevezette √©s fizettette az emberekkel a kamatad√≥t. A Fidesz elt√∂r√∂lte a kamatad√≥t, ennyit errŇĎl. Bankad√≥ mindig is volt, csak azt ma nem a lakoss√°g fizeti meg. M√°ra ingyenes a k√©szp√©nzfelv√©tel 150 000 forintig, √©s sok helyen az √°tutal√°s is ingyenes. Az online szolg√°ltat√°sokkal pedig szinte minden elint√©zhetŇĎ otthonr√≥l.

- Telekommunik√°ci√≥s ad√≥: A t√°vk√∂zl√©si ad√≥k√∂telezetts√©g a t√°vk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°t terheli. A t√°vk√∂zl√©si ad√≥ alanya a szolg√°ltat√≥.
https://bit.ly/2xN6DAG

- Telefonad√≥: Ez mi? Telekommunik√°ci√≥s ad√≥: A t√°vk√∂zl√©si ad√≥k√∂telezetts√©g a t√°vk√∂zl√©si szolg√°ltat√°s ny√ļjt√°s√°t terheli. A t√°vk√∂zl√©si ad√≥ alanya a szolg√°ltat√≥.
https://bit.ly/2xN6DAG

- "s√°rga csekk ad√≥": A p√©nz√ľgyi tranzakci√≥s illet√©k a lakoss√°gi √©s v√°llalati banki, postai tranzakci√≥kra, √≠gy egyebek k√∂z√∂tt az √°tutal√°si megb√≠z√°sra, beszed√©si megb√≠z√°sra, bankk√°rty√°s v√°s√°rl√°sra, csekkbev√°lt√°sra, k√©szp√©nzkifizet√©sre, k√©szp√©nz√°tutal√°sra, tov√°bb√° a k√∂lcs√∂nt√∂rleszt√©sre, a p√©nzv√°lt√°si tev√©kenys√©gre, valamint a banki d√≠j √©s jutal√©k felsz√°m√≠t√°s√°ra terjed ki. Az illet√©ket minden esetben a szolg√°ltat√≥nak kell megfizetnie.
https://bit.ly/2YKCVHH

- "N√∂vekvŇĎ munkan√©lk√ľlis√©g": Munkan√©lk√ľlis√©g Gyurcs√°n√©k idej√©ben j√°rv√°ny √©s kij√°r√°si korl√°toz√°s n√©lk√ľl 11.3%-ra nŇĎtt.
Munkan√©lk√ľlis√©g az Orb√°n-Korm√°ny idej√©n 3,5% a j√°rv√°ny elŇĎtt, jelenleg a legut√≥bb ismert adatok alapj√°n 4,6%. K√∂zel 1 milli√≥ √ļj munkahely j√∂tt l√©tre 10 √©v alatt, √©s ah√°ny munkahelyet most a j√°rv√°ny t√∂nkretesz, annyit fogunk l√©trehozni.
https://bit.ly/35WcIYp

- "AB kiher√©l√©s" Az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°got mŇĪk√∂dik, senki semmit nem her√©lt ki, az Alkotm√°nyb√≠r√≥s√°got t√∂bb t√∂rv√©nyt is visszadobott, sz√≥val ennyire van "kiher√©lve" Pl. Quaestor-t√∂rv√©ny.
https://bit.ly/2YMJtW9

- "egyp√°rti m√©diauralom" ErrŇĎl ennyit: https://bit.ly/3fB6QI7
A NMHH pedig pontosan ugyanolyan f√ľggetlen, mint az ORTT volt, nev√©ben pedig "orsz√°gos" helyett Nemzeti. A NMHH mŇĪk√∂d√©se transzparens, minden adat el√©rhetŇĎ az oldalukon.
http://nmhh.hu/rolunk

- "OBH kisaj√°t√≠t√°s": Ha ki lenne saj√°t√≠tva az Orsz√°gos B√≠r√≥s√°gi Hivatal, ennek a r√°galmakkal teli h√ľlyes√©gnek a szerzŇĎje r√°cs m√∂g√∂tt lenne. A b√≠r√≥s√°gokra b√°rmit lehet mondani, csak azt nem, hogy korm√°nyp√°rtiak.

- "pof√°tlan v√°laszt√°si t√∂rv√©ny" A v√°laszt√°si elj√°r√°sr√≥l sz√≥l√≥ t√∂rv√©ny harmoniz√°l az uni√≥s joggal, ezzel kapcsolatosan volt "elj√°r√°s" is, √©s mindenki mindent rendben tal√°lt. Ha alacsony a baloldal t√°mogatotts√°ga, mindig a v√°laszt√°si t√∂rv√©nyt okolj√°k, ahelyett, hogy magukban keresn√©k a hib√°t. Az √ļj v√°laszt√°si rendszerrel a Fidesz volt az, aki 386-r√≥l 199-re cs√∂kkentette a k√©pviselŇĎk sz√°m√°t.
https://bit.ly/3dwVOC8
https://bit.ly/2zsGE1K

- "TEK": A rendŇĎrs√©g sehol sem f√ľggetlen, a rendŇĎrs√©g az √°llam v√©grehajt√≥, t√∂rv√©nyeket betart√≥ √©s betartat√≥ szerve. A rendŇĎrs√©g utas√≠t√°sokat hajt v√©gre, √©s biztos√≠tja a k√∂zrendet.
2006-ban is utas√≠t√°st hajtott v√©gre, Gyurcs√°ny parancs√°ra kilŇĎtt√©k az emberek szem√©t. 2010 √≥ta ilyen parancsok nem hangoznak el.
https://bit.ly/2YMNji4

- Mal√©v: A Mal√©vot gombok√©rt, 200 milli√≥ forint√©rt adta el a Gyurcs√°ny-korm√°ny egy orosz v√°llalatnak. A Mal√©v 2012-es csŇĎdj√©hez a magyar √°llamnak nem volt semmi k√∂ze, ugyanis egy orosz c√©grŇĎl volt sz√≥. Nem a Fidesz adta, hanem a baloldal - t√©ny. A Mal√©v mellett t√∂bb SZ√ĀZ √°llami v√°llalatot adtak el az √ĀPV Rt-n kereszt√ľl, a p√©nzzel meg kit√∂mt√©k a k√∂lts√©gvet√©sben t√°tong√≥ lyukakat √©s a haverok zseb√©t.
https://bit.ly/2WAR9Is
https://bit.ly/3ckvZ7Y

- "Kiszolg√°ltatott munkav√°llal√≥k" A szakszervezetek ma is mŇĪk√∂dnek, a munkav√°llal√≥ pedig 2010 elŇĎtt volt kiszolg√°ltatva, amikor 11,3% volt a munkan√©lk√ľlis√©g, √©s stagn√°ltak a b√©rek, k√∂zben a rezsi √°ra az egekbe sz√∂k√∂tt, a devizahitelek t√∂rlesztŇĎi meg dupl√°j√°ra nŇĎttek. A munkav√°llal√≥k annyira kiszolg√°ltatottak, hogy 2010-hez k√©pest h√°romszoros√°ra nŇĎtt a lakoss√°g nett√≥ p√©nz√ľgyi vagyona - 50 ezer milli√°rd forint.
https://bit.ly/2AeWkX5

- "Diplom√°ciai elszigetelts√©g" - ez egy vicc. A mell√©kelt k√©pek ennek pont az ellenkezŇĎj√©rŇĎl sz√≥lnak.
https://bit.ly/3dp7SVQ

- "Autokr√°cia": Ha nem a liber√°lisok vannak hatalmon, mindig diktat√ļr√°t √©s hasonl√≥ ostobas√°gokat kiab√°lnak, de ettŇĎl mi - a magyarok t√∂bbs√©ge - m√©g nyugodtan alszunk

‚ÄľÔłŹDe n√©zz√ľk a val√≥s√°got: Mi volt a baloldal v√≠zibivalybŇĎr t√°sk√°j√°ban, √©s mi van ma az asztalon. (a k√©pet elhelyezz√ľk kommentben)

Mit rejtett Draskovics Tibor, Veres J√°nos √©s Oszk√≥ P√©ter √°ltal haszn√°lt v√≠zibivalybŇĎr t√°ska? Sokan m√°r el is felejtett√©k, hogy volt ilyen, holott 2010 elŇĎtt mindannyian rettegve v√°rtuk a soron k√∂vetkezŇĎ k√∂lts√©gvet√©si vit√°t, melyre ebben a t√°sk√°ban vitt√©k a baloldali p√©nz√ľgyminiszterek a k√∂vetkezŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©s tervezet√©t. Mindenki azon izgult, hogy most √©pp kitŇĎl vesznek el √©s mennyit, a t√°rsadalom mely r√©tege kapja a k√∂vetkezŇĎ "csomagot" Eml√©keztek m√©g? G√ļnyosan nem ad√≥emel√©snek, hanem "kiigaz√≠t√°snak" nevezt√©k az √ļjabb sarcokat.

A táskát a szocialisták vették 2004-ben, 2010-ben pedig a Fidesz jelképesen elárverezte azt, ezzel is jelezve, hogy korszakváltás, szemléletváltás jön. Ma már nem kell se táska, se Nokia doboz - ma minden az asztalon van.

A táska eladásából befolyt összeget is a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére fordították. A "vörösiszap" sajnos nem csak Kolontárt és Devecsert öntötte el, hanem jelképes értelemben egész Magyarországot, és a katasztrófa 8 évig tartott.

Ma is van iszap, csak ma az iszap aljas módon átvedlett, és ma kék, meg lila, meg zöld, meg pink, meg mindenféle iszap van. A mi dolgunk az, hogy ne hagyjuk, hogy még egyszer elöntse az országot!

A mai fiataloknak fogalmuk sincs, milyen volt a baloldal által irányított Magyarország.

ADD TOV√ĀBB

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Család  Média  Megélhetés 

A Baloldal csak megszorításokkal képes kormányozni

A Baloldal csak megszorításokkal képes kormányozni

Csak az√©rt, hogy ne felejts√ľk el, kik adnak nek√ľnk tan√°csot a gazdas√°gi v√°ls√°gkezel√©s kapcs√°n az ellenz√©kbŇĎl:

2008-ban a vil√°ggazdas√°gi v√°ls√°g hazai megjelen√©s√©t k√∂vetŇĎ 19. napon a Gyurcs√°ny-korm√°ny meg√°llapodott az IMF-fel a hitelfelv√©telrŇĎl, majd nemsokkal k√©sŇĎbb az EU-val √©s a Vil√°gbankkal is, akkor √©rt√©ken t√∂bb mint 4.200 milli√°rd forint √©rt√©kben.
Mindezek ellen√©re emelkedett az √ĀFA, az SZJA, az EVA, a j√∂ved√©ki-, az energia-, a g√©pj√°rmŇĪ- √©s a vagyonad√≥, illetve megszŇĪnt a szocpol, a 13. havi illetm√©ny √©s nyugd√≠j, valamint emelkedett a nyugd√≠jkorhat√°r, cs√∂kken a GYED, a GYES, a t√°pp√©nz, a csal√°di p√≥tl√©k, √©s a g√°zkompenz√°ci√≥.

Akkor ezeket a d√∂nt√©seket a ma is akt√≠v k√©pviselŇĎk k√∂z√ľl t√∂bben is megszavazt√°k:

Burány Sándor (Párbeszéd)
Hiller Istv√°n (MSZP)
Korózs Lajos (MSZP)
Mesterh√°zy Attila (MSZP)
Moln√°r Gyula (MSZP)
Moln√°r Zsolt (MSZP)
Szakács László (MSZP)
Varga László (MSZP)
Gyurcs√°ny Ferenc (DK)
Arató Gergely (DK)
Vadai √Āgnes (DK)
Hajd√ļ L√°szl√≥ (DK)
Ol√°h Lajos (DK)
Varju László (DK)

Erre szokták azt mondani: Sokkal szerényebben!

Forr√°s: Farkas √Ėrs

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Család  Megélhetés  Nyugdíjasok