A minimálbér vásárlóértéke

(egyedülálló, adókedvezmény nélkül: most nem vettük számításba, 2010-ben pedig nem volt)

A minimálbér vásárlóértéke

Verték és verik a mellüket a baloldaliak, hogy bezzeg akkor adómentes volt a minimálbér, a csúnya, gonosz Orbán Vikor meg megadóztatja. Nos, nézzük meg, mt is jelent ez számokban kifejezve, mennyit ért "a zadómentes" minimálbér, amit egy kis adókedvezmény eltörléssel, kamatadóval, nyugdíjkorhatár-emeléssel, 10%-kal csökkentett táppénzzel, 3-ról 2 évre csökkentett gyed/gyessel, eltörölt szocpollal, megemelt ÁFA-val, 11,4% munkanélküliséggel, és ingatlanadóval fűszereztek.

A baloldal gyakran hozza elő a 10 éve nem emelkedett családi pótlékot, ezzel azt a látszatot keltve, mintha a családok támogatása nem nőtt volna. A valóság ezzel szemben az, hogy a családoknak járó támogatás a sötét gyurcsányi időszakhoz képest 2,5-szeresére nőtt. Erről elhelyezünk egy képet kommentben.

Mi most a nettó minimálbér vásárlóértékét mutatjuk meg pár, mindenki által fizetett vagy vásárolt tételen.

Szándékosan az egyedülállók minimálbérével számolunk, hogy minél több baloldali magára ismerjen az ábrán.

A gyermeket nevelők esetében 2020-ban a minimálbér nettó összege 1 gyermek esetén 117.065 forint, 2 gyermek esetén 147.065 forint, 3 gyermek esetén 158.585 Forint. 3 gyermek esetén minimálbérből is igénybe vehető a teljes adókedvezmény összege, amennyiben azt a két szülő egymás között elosztva igényli, ezért nem igaz az az állítás sem, hogy az adókedvezmény csak a gazdagoknak jár.

2010-ben ezzel szemben az 1 meg 2 gyerekre járó adókedvezmény 0 forint volt, így a minimálbér összege sem változott ettől.

A képen szereplő tételeken felül a "az orbáni adózott minimálbérből" húsból is többet lehet venni, mint a baloldali adómentes minimálbérből. (link a leírás végén)
Igazából bármire kiszámolható, csak ezekkel a példákkal szoktak jönni mindig a trollok (hús, kenyér, rezsi, bérlet, családi pótlék, stb)

Azt is hangoztatják, hogy "brutális áremelés" volt, közben a nyilvánosan elérhető adatok mást mutatnak. 2005-2008 között az árak 40%-ot nőttek, közben a nettó minimálbér 13,9%-ot, azaz az adómentes baloldali minimálbér vásárlóértéke 26%-ot veszített az árából

ADD TOVÁBB

Forrás:
https://szamokadatok.hu/Post/204/A_netto_minimalber_vasarloerteke_egyedulallo
https://szamokadatok.hu/Post/241/Meg_egy_kis_serteshus
https://szamokadatok.hu/Post/324/Otthonteremtes_regen_es_most
https://szamokadatok.hu/Post/369/Egyes_elelmiszerek_fogyasztoi_ara_regen_es_most

Címkék: Adó  Megélhetés 

Kapcsolódó