Kikre tekint szánalommal Kövér László?

Értelmezési segédlet hithű balliberálisoknak

Kikre tekint szánalommal Kövér László?

Az idei matematika érettségi sikeres lebonyolítása apropót ad arra, hogy Kövér László kijelentését halmazelméleti eszközökkel magyarázzuk, miszerint „Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra a képviselőkre, akiknek a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb.”.

Az Index szerint Kövér László „a női politikusokra” tekint szánalommal (ügyesen, alcímbe rejtve), ATV is „a női politikusokra” utal, a 24.hu pedig már „a nők” elleni kirohanásra céloz. Lehetne még sorolni…

Ha minden nővel baja lenne, akkor nem alkalmazott volna még számos szűkítő jelzőt és minősítőt, tehát mindenképpen a nők valamiféle részhalmazáról beszélünk.

Az ábrán világoszölddel jelöltük a politikusok halmazát, rózsaszínnel pedig a nők halmazát. Ha Kövér László a politikus nőkről beszélt volna, akkor minden bizonnyal a kijelentésében szerepelt volna a „politikus” szó is. A női politikusok a világoszöld és a rózsaszín halmaz metszetébe tartoznak. Nem róluk beszélt. Kövér László ennél sokkal szűkebb részhalmazt említett, tehát a balliberális fakenews média megint túl nagyot akart mondani.

Nem az összes képviselőről beszélt (sötétzöld, a politikusok részhalmaza), azonban nem is a női képviselőkről (képviselők és a nők halmazának metszete), hanem „ezekről a képviselőkről” (a képviselők sárga-piros részhalmaza). Az „ezek a képviselők” halmaz azon részhalmazával szemben érez különös szánalmat, amely metszésben áll a nők halmazával (piros).

Kövér László a piros színű halmazt még pontosabban definiálta, ugyanis Szabó Tímea nevű elemét megnevezte. A halmazba pedig legtöbbször hasonló/azonos tulajdonságokkal rendelkező elemek kerülnek. Ha a sárga-piros „ezek a képviselők” halmazt tekintjük az alaphalmaznak, akkor a piros komplementere a sárga halmaz, magyarul az „ezek a képviselők” halmaz férfi tagjai. Ennyi erővel ők is felháborodhattak volna, mert ők is szánalmasak.

Kövér László kijelentésének oka egyszerű: ezek a képviselők méltatlanul viselkednek, álhíreket és hazugságokat ismételgetnek. Amennyiben nők, családanyák, úgy még inkább méltatlan ez a viselkedés. Amit tesznek, nem egyeztethető össze a Parlament szellemiségével. Megértjük Kövér László szánalmát.

Az ábráról lemaradt, a dolog lényegét tekintve nem releváns, de itt van a hiányzó két szín:
Lila: Olyan női politikus, aki nem képviselő
Narancssárga: Nem szánalmas női képviselők

Forrás:
https://mandiner.hu/cikk/20200430_kover_laszlo
https://888.hu/piszkostizenketto/szamproblemak-4246906/
http://www.atv.hu/belfold/20200428-ez-tulmegy-minden-hataron-ellenzeki-kepviselok-allnak-ki-a-noi-politikusok-megalazasa-ellen
http://www.jgypk.hu/mentorhalo/tananyag/Matematika_tantrgypedaggia/132_halmazok.html
https://szamokadatok.hu/Post/928/Domotor_Csaba_helyretette_a_boszmet_Adjatok_tovabb
https://szamokadatok.hu/Post/880/Kover_Laszlo_ilyet_nem_mondott

Címkék: Média  Vélemény 

Kapcsolódó