Csökkentette az általa kiválasztott önkormányzati dolgozók bérét és kirúgással fenyegeti őket Márki-Zay Péter

Csökkentette az általa kiválasztott önkormányzati dolgozók bérét és kirúgással fenyegeti őket Márki-Zay Péter

A baloldal sosem fog megváltozni, az ő agyukban a válságkezelés kizárólag megszorításokkal, elbocsátásokkal és megfélemlítéssel kezelhető.

Márki-Zay Péter több száz önkormányzati dolgozót félemlített meg azzal, hogy kirúgja, ezzel az eszközzel élve rákényszerítette őket, hogy önként írják alá az 50-75%-os bércsökkentésükről szóló módosítást. Közben kiderült az is, hogy a polgármesternek fogalma sincs arról, hogy mekkora összeget akar ilyen módon megtakarítani, illetve mekkora összeg hiányzik szerinte a város finanszírozásából.

Három opció közül választhat a 300 közalkalmazott Vásárhelyen: bérének 25 százalékát kapja, csak 4 órában félbérért dolgozik, vagy marad napi 8 órában, de akkor akár utcaseprésre is befoghatják - diplomásként, adott esetben. Cseri Tamás a polgármester által megszabott feltételek morális és jogi aggályairól beszélt a Rádió 7 szerdai, Közös nevező című műsorában. (link a Forrásnál)

A saját hivatali dolgozói munkakörét nem módosították, fizetésüket nem csökkentették a veszélyhelyzet ellenére sem, rajtuk nem kíván takarékoskodni a városvezetés, mely – nincs rá jobb kifejezés – a jelek szerint határozottan különbséget tesz közalkalmazott és közalkalmazott között Vásárhelyen.

Néhány dolgot szögezzünk le: Az iskolák, óvodák, a többi állami fenntartású intézményben dolgozók nem érintettek, hiszen őket nem Márki-Zay fizeti, ezeknek az intézményeknek a finanszírozása megoldott. A polgármester kizárólag az ő hatáskörébe tartozó, neki alkalmatlan embereket próbálja meg ezzel a módszerrel sakkban tartani és megfélemlíteni.

Nem derül ki, hogy mennyi bevételkiesése van a városnak, és az sem, hogy mennyi pénzt spórol a város a csökkent energiafogyasztáson, a bezárt vagy nyitva tartásában korlátozott intézmények fenntartásán, az elmaradt rendezvényeken, stb. Itt nem kevés pénzről van szó, ma reggel kiderült, hogy Újpest esetében itt százmilliós tételről van szó.

A kialakult helyzetért természetesen mindenki hibás, csak ő maga nem az. Hibás a kormány, hibás a járvány, hibás a reggeli harmatcsepp, de Márki-Zay Péter nem tehet semmiről.

Bővebben a mellékelt cikkben.

Forrás:
http://www.vasarhely24.com/vasarhely/cseri-a-polgarmester-celja-hogy-az-intezmenyvezetoket-tegyek-felelosse-a-bercsokkentesert?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cseri-a-polgarmester-celja-hogy-az-intezmenyvezetoket-tegyek-felelosse-a-bercsokkentesert
https://www.promenad.hu/2020/05/04/marki-zay-akar-leepitesekre-is-sor-kerulhet-vasarhelyen/
https://www.facebook.com/…/photos/10914131…/163381661805642/

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kapcsolódó