100 millió forintot spórol az Újpesti Önkormányzat a diákokon

100 millió forintot spórol az Újpesti Önkormányzat a diákokon

Az Újpesti Városházáról kiszivárgott információk szerint, az önkormányzat az iskolabezárások miatt a közétkeztetésen havi 30 millió forintot spórol, ami a tanév végéig elérheti a 100 millió forintos nagyságrendet.

Az Önkormányzat hivatalos kommunikációiban azonban hatalmas a csend azon megtakarítások körül, amelyet a járvány miatti megváltozott helyzet eredményeképpen ér el az Önkormányzat a kiadások területén.

*csökkenő energiaszámlák
*elbocsátások az SZTK-ban
*bölcsődei, óvodai ellátás szüneteltetéséből adódó megtakarítások
*az elmaradt programok megtakarított költségei
*a működésüket szüneteltető kulturális intézmények megtakarításai

Egy felelős városvezetés már rég kiszámolta volna ezeket az összegeket, amelyeket így bátran átcsoportosíthatott volna a védekezésre, és az emberek megsegítésére.

A védekezésre fordított költségeket is hatalmas titkolózás övezi. Állítólagosan 85 millió forintot költöttek védekezésre, de ezt az összeget semmiféle részletes adattal nem támasztották alá, kivéve az egyszer használatos (vagy ahogy a népnyelven mondják, utalva a nem egészen steril csomagolásra: egyszer sem használatos) maszkok 35 millió forintos költségét, amellyel sikerült ismét hatalmas botrányt kavarniuk.

Az egyszer használatos maszkok beszerzési ára körülbelül háromszorosa a mostani kiskereskedelmi árnak. Sokan korrupcióra gyanakodnak, de a hivatalos adattal az önkormányzat még mindig adós.

Hatalmas tehát a titkolózás az újpesti költségvetés körül. Legutóbb még azt is közérdekű adatigényléssel kellett megkérdezni, hogy Déri Tibor módosította-e a költségvetést.

Válasz az április 20-án feltett egyszerű kérdésre, a mai napig még nem érkezett meg.

Forrás: Újpesti Hírek
http://ujpestihirek.hu/index.php/helyi-temak/100-millio-forintot-sporol-az-ujpesti-onkormanyzat-a-diakokon

Címkék: Baloldali rombolás  Budapest  Önkormányzat 

Kapcsolódó