Valótlanságokat állít Veres Pál a Diósgyőri vár 1,5 milliárd forintot érintő forráselvonásáról

Valótlanságokat állít Veres Pál a Diósgyőri vár 1,5 milliárd forintot érintő forráselvonásáról

‼️ Hazugság, tétlenség, tudatos károkozás, manipulált újságcikkek - ez a mostani Miskolci balliberális városvezetés.

Íme Hubay György összefoglalója Veres Pál, Miskolc polgármesterének áldozatos munkájáról.

‼️Valótlanságokat állít Veres Pál a Diósgyőri vár 1,5 milliárd forintot érintő forráselvonásáról‼️

Ezért a mai napon sajtótájékoztató keretein belül tényekkel cáfoltam ezeket a hazugságokat.

Veres Pál és a szocialista-jobbikos városvezetés már több mint fél éve vezeti a várost, de azóta semmi mást nem csinál, csak leplezendő szakmai alkalmatlanságukat, állandóan visszamutogat a korábbi fideszes városvezetésre, ahelyett, hogy vezetné a várost.
Alkalmatlanságuk viszont most már hivatalosan is meg jelent a Magyar Közlönyben, hiszen tavaly október óta képtelenek voltak egy kész, biztos, minden tekintetben kormánytámogatást élvező projektet aláírni, és lehívni.
Veres Pál pedig most megint azt mondja, hogy mert a Fidesz…

Tegyük tisztába a dolgokat:

📌 A Diósgyőri vár második üteme Kriza Ákos fideszes polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök megállapodása alapján, - részben egy EU-s pályázat, részben a Modern Városok Program finanszírozásában - indult útjára 2017-ben. 1.5 milliárd forint Eu-s forrás mellé a kormány 5.5 milliárdot különített el.

📌 2018.-ban a vár teljes újratervezésének dokumentációja, és a kiviteli, engedélyezési tervek elkészültek. Kiírásra is került a közbeszerzés, ám világossá vált, hogy eredeti csodálatos állapotára visszaépíteni Nagy Lajos király várát 7 milliárd forintból nem lehet. Ez volt az építkezési bumm éve. Az árak elszálltak.

📌A fideszes városvezetés ugyanakkor nem mondott le a fantasztikus beruházásról, hanem kijárta, elintézte, hogy a kormány további 10.2 milliárd Forint támogatást adjon, hogy a Közép-Európában egyedül álló terv megvalósuljon. És 2019-ben már e megemelt támogatási keretek mellett újra kiírták a közbeszerzést. Erre pedig érvényes ajánlat érkezett.

📌A projekt olyannyira előkészített volt, hogy a választások után, vagyis valóban már az új városvezetés, akár 2019. október 14-én is kezdeményezhette volna a Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Államtitkárságon a közbeszerzés eredményes lezárását!

📌Ahogy megmelegedett Veres Pál széke, elkezdte szétverni a terveket!
A konc reményében újabb és újabb műszaki változtatásokat akart átvinni az új városvezetés a tervekben! És a kormányzat még ezt is elfogadta. Jelentős volt a késés, de az idén február 20-án a kormány esélyt adott Veres Pálnak és csapatának, hogy érvényes szerződést kössenek a kivitelezővel.

📌 Veres Pál ehhez képest további két hónapig képtelen volt dönteni, és aláírni a kapcsolódó kivitelezési szerződést.

‼️Ha aláírja, ma Miskolc 1.5milliárd forinttal gazdagabb. ‼️

Forrás: https://www.facebook.com/…/877397769094222/1529360797231246/

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kapcsolódó