18,5 milliárdért épít vakcinagyárat Mongóliában egy magyar cég

18,5 milliárdért épít vakcinagyárat Mongóliában egy magyar cég

‼️ Elindult a visítás a magyar beruházással kapcsolatosan, amit Szijjártó Péter jelentett be tegnap. A beruházásról részletesen a Forrásnál megjelölt linken olvashatnak.

Miről is van szó: 18,5 milliárdért épít vakcinagyárat Mongóliában egy magyar cég, Szijjártó egy 50 millió dolláros segélyhitelt is felajánlott.

Hazugság 1: Nem A magyar kormány fog 18,5 milliárdért építeni, hanem a magyar cég. A Kormány az Exim Bankon keresztül ehhez hitelt ajánlott fel, de jelenleg még az sem biztos, hogy erre szükség lesz.

Amikor egy külföldi cég (adott esetben a BMW) Magyarországra jön, akkor síri csend van a tekintetben, hogy ezt miért teszik. Ez rendben van, hiszen a piacgazdaságnak, a kapitalizmusnak és a globalizmusnak, amit a baloldal annyira szeret ez az egyik alappillére: Nemzeti cégek helyett multik alakulnak ki, melyek a világ számos országában hoznak létre gyárakat és telephelyeket, ezzel olcsóbb munkaerőhöz, adókedvezményekhez, csökkenő szállítási költségekhez és gyakran állami támogatásokhoz jutnak. Tehát ebben az esetben teljesen normális jelenség, ha Magyarországra jön egy külföldi cég.

De mi van akkor, ha egyre több magyar cég teszi ugyanezt? A Mol, a Richter, az OTP, és még lehetne sorolni: a világ több országában jelen vannak és sikeresen üzletelnek.

Jelen esetben egy eddig meg nem nevezett magyar cég állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban. Mi ezzel az ellenzék problémája?

"Több mint 18 milliárd forintból teremtünk új munkahelyeket Mongóliában" írja az Alfahír, és osztja a többi fakenews média. Úgy tesznek, mintha ez nem a magyar cég sikere lenne, mintha nem a magyar cég lenne ezzel gazdagabb és fizetne majd be több adót, adna egyre több embernek munkát, és lépne nemzetközi porondra. A baloldali lakájmédia és a baloldali pártok nem támogatják azt, hogy a mi vállalataink legyenek nemzetközileg is elismertek, de azzal sosem volt problémájuk, amikor vadprivatizációval gombokért eladták a magyar cégeket 2010 előtt, és sorra jöttek a külföldi vállalatok Magyarországra, és pumpálták ki az országból a milliárdokat.

Most pontosan ugyanezt tesszük mi is.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200430-otvenhet-millio-dollaros-megallapodast-irt-ala-magyarorszag-mongoliaval.html
https://alfahir.hu/2020/04/30/szijjarto_peter_mongolia_eximbank_gazdasag_kulgazdasagi_es_kulugyminiszterium
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/epulhet-a-bmw-gyar-7334129/

Címkék: Gazdaság  Kettős mérce  Külföld 

Kapcsolódó