Göd - különleges gazdasági övezet

A valóság!

Göd - különleges gazdasági övezet

A magyargyűlölő Donath Anna ismét Brüsszelbe rohan feljelenteni Magyarországot, és az erről szóló bejelentését is már nem is magyarul, hanem angolul teszi.

Nem rejti el, kinek az érdekében jár el, és kinek a pénzén teszi mindezt Donath Anna, a többszörösen visszaeső, magyargyűlölő, momentumos EP képviselő.

Miről is van szó? Mivel Göd közigazgatási területén belül van a Samsung üzeme, ahol jelenleg 1600 (többek közt Gödi emberek által betöltött) munkahely van, és további 2700 munkahely lesz kialakítva, Magyarország Kormánya ezt az ipari parkot különleges gazdasági övezetté nyilvánította, hogy megvédje a meglévő munkahelyeket, és kormányzati támogatással létrehozzon új munkahelyeket.

A kijelölt gazdasági övezetből származó adóbevételeket nem a kormány kapja meg, hanem a Megyei közgyűlés jogosult adót kivetni és adót beszedni. Az így befolyó összeget az adott térség fejlesztésére kell költeni. Erről szól a rendelet is, amit a Forrásnál megadunk (135/2020. (IV. 17.) Korm. rendelet)

Ezzel Szemben a baloldal és a baloldali propaganda-média azt állítja, hogy a Kormány "elcsatolja" Göd ötödét, meg "elveszi az adóbevételeket" Nem csatolnak el semmit, minden a megyében marad, minden adóforint a megye fejlesztésére lesz költve. Ami történik, és amivel nekik problémájuk van, az az összesen 4300 munkahely, ahol magyarok dolgoznak, illetve fognak dolgozni, pénzt fognak keresni, és nem lesznek kiszolgáltatottak, mert segély helyett tisztességes bevétellel rendelkeznek majd.

idézünk a rendeletből:

"A különleges gazdasági övezetté nyilvánított területen fekvő forgalomképtelen, törzsvagyonba tartozó közterület, közpark, közút tulajdonjogát annak terheivel, és az azokkal kapcsolatos egyéb kötelezettségekkel együtt a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti megye megyei önkormányzata szerzi meg."

"Minden helyi adó kivetésére a megyei önkormányzat lesz jogosult"

"A közgyűlés által bevezetett helyi adóból származó bevétel a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti megye megyei önkormányzatának bevétele. Az állami adóhatóság az általa beszedett helyi adót naponta átutalja a közgyűlés által közölt számlára.

A megyei önkormányzat a bevételt a rendeletében meghatározott módon a különleges gazdasági övezet szerinti megye területén fekvő települések területén megvalósuló fejlesztések és a települések működésének támogatására, valamint a bevétel legfeljebb 5%-ának erejéig a megyei önkormányzat a feladatai ellátásával kapcsolatos működési költségeire használhatja fel."

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20200422-\-\ujabb-2700-munkahely-jon-letre-a-godi-samsung-gyarban.html
https://ado.hu/ado/god-varosan-tesztelik-a-kulonleges-gazdasagi-ovezeteket/
https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/videos/235847557663000

Címkék: Politika 

Kapcsolódó