Digitális oktatás eszközellátottsága és internetelérése: pipa

Digitális oktatás eszközellátottsága és internetelérése: pipa

2019 októberi felmérés szerint a gyerekes családok
eszközellátottsága és internetelérése közel 100%-os.

A családok 90%-ában van asztali számítógép vagy laptop, 52%-ában tablet és 98%-ában okostelefon. Sőt a 8-17 éves korosztály 79%-a saját okostelefon tulajdonosa.
98%-os az internetelérés aránya. Itt természetesen nem 56 Kbit/s-os betárcsázós elérésre kell gondolni, hanem szélessávú hozzáférésre. Túlszárnyaltuk a 96%-os OECD átlagot.

A 43.800 középiskolai, valamint 76.500 általános iskolai tanárból és tanítóból 46.000 rendelkezik saját laptoppal. Ez csak a laptop.

Azok a tanárok vagy diákok, akik eszközhiányban szenvednek a Klebelsberg Központtól kérhetnek segítséget, ugyanis a Központ birtokában mindösszesen 294.000 laptop, számítógép, tablet, PDA, okostelefon van. De Mága Zoltán és Gattyán György is adományozott eszközöket.

Köztudott, hogy mindhárom nagy mobilszolgáltató sokgigabájtos adatkeretet ad ingyen. Így azok a tanárok vagy diákok, akik a Központ vagy adományok segítségével jutnak informatikai eszközhöz vagy korlátozott az internetelérésük is könnyebben elérhetik a digitális oktatási platformokat. A Magna Cum Laude hasonló mértékű libamáj felajánlásáról nem érkezett hír.

Ezeket a számokat csak liberális olvasóink megnyugtatására közöljük, akik minden megoldásra tudnak legalább egy problémát, mert okosak (mint a telefonjuk), és még információhiányban vagy fals információk birtokában is remek következtetéseket vonnak le.

Forrás:
https://magyarnemzet.hu/belfold/minden-raszorulo-diaknak-jut-digitalis-eszkoz-8013038/
https://www.origo.hu/techbazis/20200316-telekom-telenor-vodafone-ingyen-mobilnet-koronavirus.html
https://szamokadatok.hu/Post/792/1000_szamitogeppel_segit_a_harmadik_leggazdagabb_magyar_-_Gattyan_Gyorgy
https://szamokadatok.hu/Post/625/Maga_Zoltan_atadja_a_tableteket_raszoruloknak

Címkék: Oktatás 

Kapcsolódó