Eddig azt mondták, hogy a sávos rezsiárak és a sávos adózás trükközéshez vezet!

Egyetértünk! Ha mindenképp árat kell emelni, akkor legyen a lakossági áram ára a jelenlegi 37 forint helyett 50 forint!

Eddig azt mondták, hogy a sávos rezsiárak és a sávos adózás trükközéshez vezet!

Ha sávos lesz, akkor elindul az áramlopás, a családi házakat társasházzá fogják nyilvánítani, felszerelnek több mérőt, stb.
Ha kompenzációt adnak, akkor elindul az átjelentkezés, a gyerekek örökbe fogadása (tudjuk, milyen körökben!)
A 210 kwh/hó “átlag” egy vicc, ez az üres lakásokkal és nyaralókkal együtt jöhetett ki!

Ha mindenképp árat kell emelni, akkor emeljék meg mindenkinek pár forinttal. Így is beszedik a tervezett pénzt, de igazságos marad a rendszer, és továbbra is elmondhatják, hogy van rezsicsökkentés, hiszen nem piaci áron lesz a lakossági áram, hanem olcsóbban.

Ezzel elkerülhető a trükközés, fennmarad a rendszer igazságossága, senkivel sem fognak kitolni, nem fogják kifosztani a családokat!
Ugye azt írják, hogy "Áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti." - magyarul van 1,4 millió renitens, akik többet fogyasztanak (családban élnek, szegényebbek, ezért a házuk nincs korszerűsítve, régi hűtőjük van, stb.

️Ebben a helyzetben ne velük fizettessék meg a háború árát. Az egységes, csak a szükséges mértékű áremelést támogatni tudjuk. Számításaink szerint a 37 forintról 50 forintra való emelés elegendő lenne, hogy beszedjék azt a pénzt, amit a jelenleg ismert sávos, igazságtalan rendszerrel akarnak beszedni. Az egységes tarifa igazságos marad és mindenki spórolásra fog ösztönözni.

Aki egyetért, ossza meg!

PS: A fogyasztásunk csökkentése érdekében mi már most egészen konkrét lépéseket teszünk. Erről bővebben majd egy külön posztban fogunk beszámolni. Sok százezer forintot költünk erre, sok mindenről memondunk, de akkor sem lesz a 400-500 kWh/hó átlagból 210. Jó ha 400 alá le tudjuk vinni.

Címkék: Vélemény 

Kapcsolódó