Varga Mihály: a baloldali módosítók 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének

Napszúrást kaptak a Gyurcsányisták

Varga Mihály: a baloldali módosítók 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének

Az összeg nagyjából az egészségügyre éves szinten fordított összegnek felel meg, ezt csak a nagyságrend érzékelése miatt írjuk le.

4600 milliárd forinttal borítanák fel a jövő évi költségvetést, és 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének a baloldali módosító javaslatok - tette közzé a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Ezek közel akkora összeggel – 4600 milliárd forinttal – borítanák fel a büdzsét, mint amit családtámogatásokra, a rezsivédelmi és honvédelmi alapra fordítanak összesen jövőre.

Példaként említette, hogy a baloldali adóemelési javaslatok 3240 milliárd forinttal emelnék a közterheket, ezek között szerepel a karbonadó, amely 200 milliárd forintos adóemelést jelentene, vagy a társasági adó növelése is, amely 2360 milliárd forinttal növelné a vállalkozások terheit.

Hozzátette: javaslataik szerint a költségvetési tartalékokat is fel kellene élni. Az eredeti 1260 milliárd forintos tartalék másfélszeresét, 1900 milliárdot költenének el a tartalékok terhére.

A jövő évi költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése. A célunk az, hogy a háborús válságban is megvédjük az elért eredményeket, megőrizzük a stabilitást – jelentette ki a pénzügyminiszter, és hozzátette: a baloldali javaslatok veszélyeztetnék ezt, növelnék a költségvetési hiányt és az államadósságot.

A költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudják támogatni – szögezte le Varga Mihály.

️Bölcs mondás: Kutyából nem lesz szalonna! Ezért nem szavaztunk rátok! Soha többé baloldal!

Forrás:https://vasarnap.hu/2022/07/04/varga-mihaly-a-baloldali-modositok-3240-milliard-forintos-adoemelest-jelentenenek/

Címkék: Adó  Baloldali rombolás  Gazdaság 

Kapcsolódó