Mélyszegénység!

Úgy nő a boltok forgalma, mintha nem lenne holnap

Mélyszegénység!

Elérhető 2022 első négy hónapjának kiskereskedelmi forgalmi adta. Ez azt mutatja, hogy január-április időszakban a kiskereskedelmi forgalom volumene 11,8%-kal volt magasabb, mint előző év azonos időszakában.

Fontos, hogy volumenindexet nézünk, amely kiszűri az árváltozást, azaz libsi olvasóinknak jelezzük, hogy az inflációzás jelen esetben is ugyanolyan szakmaiatlanságot takar, mint bármikor máskor.
Nyilván 2021. év eleje kicsit gyengélkedett, mert az akkori COVID miatti korlátozó intézkedések valamelyest visszavetették a kiskereskedelmi forgalmat, így az egy évvel ezelőtti minimális visszaesés kicsit torzítja a számokat. Ezt figyelembe véve is agyzsibbasztó azonban, hogy a libsik továbbra is mélyszegénységről és nyíló ollóról hazudoznak.

A márciusi 16,7%-os valamint az áprilisi 15,8%-os növekedés egy része valószínűleg a gyermeket nevelők februári adóvisszatérítésének is köszönhető.
Minimálisan nőtt az élelmiszerek forgalma is, de a nem élelmiszerek valamint az üzemanyagok fogyasztása emelkedett csak számottevően.

Tehát hiába az infláció, az embereknek annyi pénzük van, és olyan mértekben növekednek a fizetések, hogy többet vásárolunk. Azaz „a kígyók kígyóznak”, csak nem ott, ahol Feri gondolja, hanem az üzletekben.

Forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis2204.html
https://szamokadatok.hu/Post/5319/Haborus_az_inflacio_de_a_berek_igy_is_jobban_nonek

Címkék: Megélhetés 

Kapcsolódó