Senki sem fog dönteni a fejünk fölött!

️Ha megszűnik a vétó, lépjünk ki azonnal!

Senki sem fog dönteni a fejünk fölött!

Magunk részéről feljogosítjuk a kormányt arra, hogy a szükséges lépéseket tegye meg, és ha a kilépés lesz az egyetlen lehetőség, akkor arra is. Miről is van szó?

Egyre több liberrált hangot lehet hallani a vétó megszűntetésével kapcsolatosan. Ennek technikai megvalósítását nem értjük, hiszen ha most van vétó, akkor egy ilyen szerződésmódosítás is csak egyhangú döntéssel születhetne meg, arról nem is beszélve, hogy véleményünk szerint minden országban erről külön népszavazást is illene tartani. Tudjuk, hogy a népszavazás vagy a nemzeti konzultáció intézménye nyugaton már nem divatos, ott teljesen megszokott dolog, hogy a kormányok az emberekről az emberek bevonása nélkül döntenek.

De térjünk vissza a konkrét példákhoz, itt van mindjárt három:
Guy Verhofstadt: Az egyik legfőbb javaslat az uniós vétójog megszüntetése: https://bit.ly/3spRKxs
Von der Leyen az EU-ról: Az egyhangú döntéshozatal már nem működik a kulcsfontosságú területeken: https://bit.ly/3MY0WAQ
Macron is támogatja az uniós egyhangú döntéshozatal eltörlését: https://bit.ly/3P75Ux8

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy pl. a magyarok beleegyezése nélkül, valakik ott külföldön eldöntenék, hogy kitől vehetünk gázt és kitől nem, mit értsünk család alatt, eldönthetnék, hogy igenis be kell telepítenünk a déli határon érkező migránsokat, vagy épp azt, hogy szállítsunk-e fegyvert az ukrán neonáci rezsimnek.

Őrület! Ha valamilyen csoda folytán, trükkök százaival mégis elérnék, hogy a vétó jog szűnjön meg, akkor KI KELL LÉPNÜNK EBBŐL A MOCSÁRBÓL, de azonnal! SENKI SEM DÖNTHET A FEJÜNK FÖLÖTT! Olyan EU-ba léptünk be, olyan szerződést írtunk alá, amiben ez a jog szerepel, és jár nekünk. Ha a szerződéses feltételeket az egyik fél öncélúan, önhatalmúan megváltoztatja, akkor a szerződés megszűnik, a másik fél is szabad kezet kap.

Aki egyetért, adja tovább!

Friss: Megérkezett hazánkba az Európai Bizottság elnöke, zajlanak a tárgyalások. Nem tudjuk még, hogy miről beszélnek, de reméljük, hogy Orbán Viktor egyértelművé teszi a magyar álláspontot ezen a területen is. https://bit.ly/39P5vze

Címkék: Politika 

Kapcsolódó