Az emberek nem szeretik a hazaárulókat

El lehet itt bohóckodni egy ideig, de azt látni kell, hogy a külföldi érdekeket képviselő politikusok napjai meg vannak számlálva

Az emberek nem szeretik a hazaárulókat

Hatalmas zakóba futott Scholz pártja a tartományi választáson.

A schleswig-holsteini tartományi választáson a német kormánypártok még együtt se szereztek annyi szavazatot, mint a CDU, az előző szövetségi kormánykoalíció legnagyobb pártja, az előzetes eredmények szerint.

A második világháború óta nem ért el olyan rossz eredményt a schleswig-holsteini tartományi választásokon az SPD, Olaf Scholz kancellár szociáldemokrata pártja, mint vasárnap, és folyik a találgatás, hogy ezt a szövetségi kormányzat általános népszerűségvesztése okozza-e.

Az előzetes eredmények szerint a kancellári székről tavaly leköszönt Angela Merkel pártja, a konzervatív CDU a szavazatok 43,5 százalékát szerezte meg - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ez több, mint amit a jelenlegi szövetségi kormánykoalíció pártjai együttesen kaptak: a Zöldek 18, a Szociáldemokraták 15,9, és a Szabaddemokraták (FDP) 6,4 százalékot.

A tartományban ugyan eddig is a CDU kormányzott, de az SPD számára az eredmény többszörösen kellemetlen. Nem csak az, hogy több, mint húsz százalékponttal maradtak le Daniel Günther miniszterelnök pártja mögött, és hogy még a második helyet is elorozta tőlük szövetségi koalíciós partnerük, hanem az is, hogy messze elmaradtak még saját 27,2 százalékos 2017-es eredményüktől is.

Olaf Scholz kancellár az orosz-ukrán háború kitörése óta kettős szorításban vergődik: a magas energiaárak és az energiahiány ránehezednek a német gazdaságra, ugyanakkor külföldről és belföldről is óriási politikai tűz zúdul rá, hogy lelkesebben támogassa a Moszkva ellen küzdő Kijevet gazdasági értelemben, és fegyverekkel.

A második világháború végéről megemlékező vasárnapi tévébeszédében a kancellár minden segítséget megígért Ukrajnának.

Putyin (orosz elnök) nem nyeri meg ezt a háborút. Ukrajna kitart - mondta.

Német kancellárként elég furcsa dolog egy neonáci rezsim oldalára állni, de hát ő tudja. A múltat nem lehet eltörölni.

Forrás: https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/05/hatalmas-zakoba-futott-scholz-partja-a-tartomanyi-valasztason

Címkék: Hírek 

Kapcsolódó