A sok óvoda, iskola és kórház után végre egy stadion!

Nyíregyháza: épül a Városi Stadion!

A sok óvoda, iskola és kórház után végre egy stadion!

A balliberális álhírgyártó propagandamédia hatása alatt állók nézzék meg a leírás végén lévő videókat! Főleg a "kórházasat" :)

Focimeccsek mellett más rendezvényeket is megtarthatnak majd az új stadionban

A megyeszékhelyen egy több mint 12200 négyzetméteres, 8150 férőhelyes fedett lelátóval építik fel a modern stadiont, vasbeton pillérvázas felszerkezettel, mely egy 10160 négyzetméteres központi labdarugópályának ad majd otthont. Figyelnek arra is, hogy a stadion multifunkcionális legyen: egy 160 négyzetméteres színpadot is fel lehet majd állítani benne, nemcsak sporteseményeket lehet majd benne tartani.

A komplexum része lesz egy különálló, kétszintes, kétszáz négyzetméteres, fitneszteremmel és öltözőkkel felszerelt sportközpont, valamint a stadion körül egy 670 méter hosszú, kivilágított rekortán burkolatú futókör is készül.

Több mint 60 éve épült a régi stadion, már akkor is elavult technológiával

Azonban ahhoz, hogy a modern, UEFA-2 szabványoknak megfelelő komplexumot kialakíthassák, az engedélyezési eljárást is végig kellett járni és a kivitelezési terveket is el kellett készíteni, illetve előszőr el kellett bontani a régi stadiont. Ez utóbbi, javarészt az ősz és a tél első felében lezajlott munkafázisról Illés Gábortól, az Épkar építésvezetőjétől kaptunk tájékoztatást, aki az új létesítmény kialakításának első lépéséről, a cölöpözésről is informálta lapunkat.

A 64 éve elkészült földstadion (ez a fajta, a labdarúgópálya köré felhúzott földtöltésekre épült lelátókkal átadott stadion már akkor is elavultnak számított) bontása jelentős feladat volt. A munkálatok során

4550 köbméter azóta újrahasznosított betontörmeléket,
3000 köbméter téglatörmeléket
és 258,42 tonnányi acélszerkezetet
bontottak el.

A régi lelátó ülőhelyeit hazavihették a szurkolók
A munkafázis végig a tervek szerint, szakszerű irányítással zajlott le. Illés Gábor még külön kiemelte: a régi stadion székeit odaadományozták a rajongóknak és a közeli sportlétesítményeknek, ezzel is csökkentve a keletkezett hulladék mennyiségét. „Illetve így aki szeretett volna, az hazavihetett egy darabot a szeretett stadionjából” – tette hozzá.

Forrás, további részletek és képek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/04/igy-keszultek-fel-a-spartacus-uj-otthonanak-felepitesere

️🟢Kapcsolódó videók
👉2021-ben épült: https://bit.ly/3hU7i6H
👉Fejlesztések (2021 nyár vége, ősz) https://bit.ly/3t1jDN6
👉Fejlesztések (2021 tavasz vége, nyár) https://bit.ly/37khDqK
👉Modern Városok Program eredményei: https://bit.ly/3I3JO9U
👉Köznevelési intézmények: https://bit.ly/3CtSC7U
👉Egészségügy: https://bit.ly/3NdHXTF
👉Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!: https://bit.ly/3CuiKj8
👉Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel: https://bit.ly/3tNtRQg
👉További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó