Elon Musk nem hajlandó betiltani orosz hírforrásokat – ragaszkodik a szólásszabadsághoz

Végre egy normális ember!

Elon Musk nem hajlandó betiltani orosz hírforrásokat – ragaszkodik a szólásszabadsághoz

"Nem fogjuk megtenni, hacsak nem fegyverrel fenyegetnek. Sajnálom, hogy szólásszabadság-abszolutista vagyok"

Mekkora gáz már ez a nagy nyugati demokrácia! Megvádolnak egy népet valamivel, és letiltják, hogy még védekezni se tudjanak.
Egyetemistákat, sportolókat, művészeket rúgnak ki csak azért, mert oroszok. Kísértetiesen emlékeztet a módszer a második világháború előtti időkben alkalmazotthoz, csak akkor nem az oroszok voltak a rosszak.

Miután Oroszország önvédelemből hadműveletet indított az Ukrajnában oroszajkú embereket 8 éve gyilkoló rezsim ellen, a nyugati országok több orosz hírforrást letiltottak, mondván orosz "propagandát" közvetítenek. Erre válaszul csütörtökön az orosz külügyminisztérium közölte, hogy a német nyelvű, orosz állami tévécsatorna németországi betiltására Moszkva bezárja a DW oroszországi tudósítói irodáját, alkalmazottjainak akkreditációját pedig visszavonja. Az orosz külügyi tárca kezdeményezte, hogy a DW-t minősítsék idegen ügynöknek Oroszországban. (Az Egyesült Államokban sokkal korábban külföldi ügynöknek nyilvánították az orosz hírcsatornákat!)

A Facebook és a YouTube után a Google is megszünteti az orosz állami tulajdonú média lehetőségét arra, hogy a platformjain megjelenhessenek

E bejelentések után Oroszország közölte, hogy betiltja a Facebookot, közben a Duma által elfogadott egyik jogszabály miatt, a BBC jelezte, hogy kivonul az országból. Az Oroszországban pénteken elfogadott törvény alapján – amellyel a BBC a döntést indokolta – szabadságvesztéssel sújtható az orosz hadsereg műveleteire vonatkozó rémhírek terjesztése. Hasonló okból a CNN és ​​a CBS News is közölte, hogy leállítják az oroszországi adást.

Ezek szerint csak hazudni tudnak. Gáz!
Éljen a sajtószabadság! Thank You, Elon Musk!

Forrás: https://twitter.com/elonmusk/status/1499976967105433600
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/03/elon-musk-nem-hajlando-betiltatni-orosz-hirforrasokat-ragaszkodik-a-szolasszabadsaghoz

Címkék: Média 

Kapcsolódó