12 éve épül az ország! Maradjon is így!

Orbán Viktor és kormánya nem beszél, hanem cselekszik!

12 éve épül az ország! Maradjon is így!

Mit tesznek az emberekért? Íme néhány intézkedés! https://bit.ly/350flM8
Most meg nézzük a mai adag fejlesztést!

Dunavarsány: új bölcsőde épül
Bóna Zoltán írta: Tavasszal elkészül a dunavarsányi Tündérország bölcsőde. Szeptembertől pedig 48 kisgyermek veheti birtokba és kezdheti meg itt mindennapjait.
A dunavarsányi kisgyermekes szülőknek is segítséget tudunk nyújtani abban, hogy megtalálják a munka és a család közötti egyensúlyt, miközben gyermekük biztonságban, értő kezek között, közösségben fejlődik.
Hajrá, Dunavarsány!
Forrás: https://www.facebook.com/bonazoltanfidesz/posts/349761300303246

Székesfehérvár: új buszok érkeztek
Dömötör Csaba írta: Kampánynapló
MADE IN HUNGARY: több mint 500 új távolsági busz érkezik 2022-ben. A képen szereplő járműveket ma Székesfehérváron adták át, csak Fejér megyében 26 ilyen áll szolgálatba nyár közepéig.
A Mercedes buszokat itthon gyártják, Győrben és Debrecenben. A gyártásban 700-an vesznek részt, a mérnöki munkákban 150-en. A fejlesztések a beszállítókkal együtt 6000 magyar embernek adnak munkát.
A 45 ülőhelyes új buszokat klímával, kamerával, utasszámlálóval és elektronikus utasszállító rendszerrel is felszerelték.
Jó utat velük!
Forrás: https://www.facebook.com/domotor.csaba.gov/posts/500146131471163

Harta: új szociális központ épült
Font Sándor írta: Harta is előre megy, nem hátra!
Teljes délelőtti program volt a mai látogatás, aminek apropója az, hogy jelentős fejlesztések történtek az oktatási-nevelési intézményeknél, a szociális ellátásban, és a tűzoltó egyesületnél is.
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka meghívásának örömmel tettem ma eleget.
Különleges helyzetben van Harta, körzetem települései közt az egyetlen, ahol az óvoda, a minibölcsőde, az általános iskola, és a zene iskola is a Német Nemzetiségi Önkormányzat fenntartásában van, immár 6 éve. Jó gazdaként ugyanúgy gondját viselik valamennyi intézménynek, és nagyon komoly beruházásokat hajtottak végre jelentős kormányzati támogatással (több, mint 110 millió forint), de a fejlesztésekhez önerőt is hozzá tettek a települési és a nemzetiségi önkormányzat egyaránt.
A szociális intézmény nappali ellátóhelye egy régi, romos elbontott ház helyére épült, és intézményi fenntartásban működő szálláshely is kialakításra került. A közel 180 millió forintos kormányzati támogatással, 20 millió forintos önerővel egy olyan épületegyüttes szolgálja a hartaiakat, amely a XXI. század minden elvárásának megfelel.
A tűzoltó egyesület pedig országúti gyorsbeavatkozó gépjárművet tudott beszerezni a használatához szükséges eszközökkel, ár- és belvízvédekezéshez gépjárművet, valamint a feladatellátáshoz szükséges egyéb szakmai berendezéseket, mindösszesen 25 millió forint pályázati forrás elnyerésével.
A délelőtt zárásaként pedig megemlékeztünk a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján az otthonaikból elhurcoltakra és kitelepítettekre. Koszorút helyeztünk el a tiszteletükre emelt hartai emlékműnél.
https://www.facebook.com/FontSandor/posts/346883810591808

Detk: új szennyvíztisztító telep épült
Horváth Laci írta: Korszerű technológia, tisztább környezet, magasabb életminőség!
Már működik a pályázati forrásból épült Detk, Ludas és Nagyút településeket érintő új szennyvíztisztító telep. A ma átadott beruházáshoz kapcsolódóan a talaj- és rétegvizeket védő csatornahálózat-fejlesztés is megvalósult.
Stefanovszki Tamás polgármesterrel tovább dolgozunk Detk fejlesztéséért!
Forrás: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/posts/354695349814925

Aldebrő: már épül az új bölcsőde
Horváth Laci írta: Nagy beruházás a legkisebbeknek!
Bölcsődével gyarapodik Aldebrő, ahol a helyi és a tófalui csöppségek nevelkedhetnek majd. Az új intézményre már most nagy az érdeklődés, komoly segítség lesz ez a szülőknek.
Térségünk településein sorra épülnek a bölcsődék, újulnak meg az óvodák és iskolák! Mi továbbra is falvaink fejlődéséért, a családokért és a gyermekekért munkálkodunk, hiszen ők jelentik a magyar jövő zálogát!
Hajrá, Magyarország! Hajrá, Aldebrő!
Forrás: https://www.facebook.com/laszlo.horvath.31/posts/354504773167316

Szabadszállás: új bölcsőde épült
Salacz László írta: Egy hely, ahol minden a gyermekekért van!
A nemrég megnyílt szabadszállási Mézeskalács Bölcsőde már nagyon várja az ide betérő gyermekeket és szüleiket.
Minden szükséges feltétel adott, hogy a bölcsődében a gyermekek fejlődjenek és a szüleik ez idő alatt nyugodtan végezhessék munkájukat.
Örülök, hogy Magyarország Kormányával partnerségben sikerült biztosítanunk az intézmény megépítésének forrásait.
Nekünk a család az első!
Forrás: https://www.facebook.com/SalaczLaszlo/posts/362759642325422

Sátoraljaújhely: új függőhíd épül.
Elindult az előkészületi munka Sátoraljaújhelyen, a világrekorder gyalogoshíd projektben. Egy 700 méter hosszú, a Várhegyet és a Szárhegyet 80 méter magasan összekötő híd valósul meg az északkelet-magyarországi kisvárosban. A projekt tervezett költségvetése 4 milliárd forint, a várható átadás 2023.
A Nemzeti Összetartozás Hídjának építése a tereprendezéssel kezdődött, és a beruházók ígérete szerint 2023-ban vehetik birtokba az érdeklődők. A 700 méter hosszú építmény a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet 80 méter magasan köti össze. A középső részén üvegpadlóval készülő híd a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében, 4 milliárd forintból valósul meg. Az új gyalogoshíd később a Zemplén Kalandpark része lesz, teljes egészében önkormányzati projekt, melynek fenntartását a város vállalta.
Forrás: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/01/vilagrekorder-hid-epul-satoraljaujhelyen

Megújult a pécsi Pálos templom
Megújult az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend pécsi központja
A Boldog Özséb Program keretében az egész országban megújultak a pálosok kezelésében lévő épületek.
A Boldog Özséb Program keretében, 544 millió forint értékben újult meg a pécsi Pálos templom és kolostor. A pálos rend − az egyetlen magyar alapítású, középkori eredetű, ma is működő férfi szerzetesrend − 2020-ban emlékezett meg a rendet megszervező Esztergomi Boldog Özséb halálának a 750. évfordulójáról – derült ki az MTI szombati közleményéből.
Az évfordulóra kidolgozott és állami támogatásban részesített Boldog Özséb Program keretében az egész országban megújultak a pálosok kezelésében lévő épületek, így a templomok, kolostorok. Emellett számos, a pálos rend társadalmi beágyazottságát elmélyítő kulturális programelem is zajlott.
A program pécsi fejlesztései között a Pálos templom és a kolostorépület külső és belső felújítása történt meg, létrejött egy új előadótér, egy szentségimádási kápolna, valamint egy új gyerekjátszó-helyiség és egy új közösségi terem.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/megujult-az-egyetlen-magyar-alapitasu-szerzetesrend-pecsi-kozpontja

Kapcsolódó videók
👉2021-ben épült
https://szamokadatok.hu/Post/4596/2021-ben_epult
👉Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/435217704665393
👉Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
👉Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/456499855852256
👉Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó