Hol vagytok, álhírgyártók? :)

Erről a 8 fejlesztésről miért hallgattok? Csak nem azért, mert semmilyen módon nem tudjátok Mészároshoz kötni ezeket?

Hol vagytok, álhírgyártók? :)

Írjátok már meg gyorsan, hogy melyik munkát végzi “Mészáros barátjának az üzlettársa” :)

XVI. kerület: megújult a Szent-Györgyi általános iskola
A célegyenesbe fordult a rákosszentmihályi városrész legnagyobb oktatási fejlesztése
Az Épkar munkájával a XVI. kerületi Szent-Györgyi Általános Iskola nemcsak megújul, hanem tágasabb is lesz a komplex épületegyüttesre kiterjedő korszerűsítésnek köszönhetően.
Befejező szakaszába lépett a XVI. kerületi Szent-Györgyi Általános Iskola felújítása és bővítése: már a célegyenesbe fordult az iskolaépület korszerűsítése – számolt be róla a kivitelező Épkar Zrt. Facebook posztjában, amelyben látványos képeket is megosztottak az intézmény aktuális állapotáról.
A tervek szerint 2022 tavaszára a Csömöri út 142. szám alatti épületegyüttes a pincétől a padlásig megújul, addigra a Szent-Györgyi alsó tagozatának otthont adó ingatlan nem csak korszerű, de tágasabb is lesz.
A munkálatok 2021. januárjában kezdődtek meg, és kiterjednek a telken elhelyezkedő négy épület komplex korszerűsítésére.
A felújítás során a szakemberek korhűen rekonstruálják az intézmény legrégebbi, 138 éves épületét, ahol belső felújítás zajlik, valamint teljesen elbontották a főépület földszintes részét, amely helyére egy új, emeletes rész létesítettek.
A jelenlegi tornaszoba helyett egy új, 464 négyzetméteres modern tornatermet és hozzá tartozó öltözőket alakítanak ki, továbbá egy külön aula is helyet kap a főépületben. Ennek fontosságát többek között az is indokolta, hogy a kerületben már csak ennek az iskolának nem volt megfelelő méretű és felszereltségű tornaterme.
A könnyebb megközelíthetőség érdekében a melléképületből a főépületbe helyezték át a konyhát és az ebédlőt, ennek köszönhetően a jövőben már nem kell a tanulóknak az udvaron keresztül átjárniuk a melléképületbe. Ezeken felül a munkálatok érintik a könyvtárt is, amelyet átépítenek, illetve az iskola 17 oktatási tantermét, köztük két csoportszobát is megújítanak a szakemberek.
Megújítják az épületgépészeti-és energetikai rendszereket is
A kivitelezők feladata kiterjed a burkolatok cseréjére, az az épületgépészeti és épületvillamos rendszerek korszerűsítésére, a külső és belső nyílászárók cseréjére, továbbá felújítják a lapostetőt is. A gondnoki lakásban kicserélik a gázvezetéket, míg az egykori ebédlő melléképületét raktárrá alakítják, ahol a gázvezetékek cseréjét és a homlokzat javítását is elvégzik.
A környezettudatosság jegyében megújuló energiát használ majd az épület.
A felújítás idejére a felső tagozatosok a közelben lévő Centenáriumi Általános Iskolába költöztek, az alsó tagozatos diákok pedig a mai felső tagozat épületében folytatják tanulmányaikat.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/a-celegyenesbe-fordult-a-rakosszentmihalyi-varosresz-legnagyobb-oktatasi-fejlesztese

Hetes: új óvoda épült
Móring József Attila írta: Három különböző forrásból, közel 200 millió forint támogatást nyert Hetes. Ebből megújult két utca és építettek egy csodálatos óvodát.
Hosszú és nehéz munka volt, hiszen az óvoda felújításának szándéka már 2017-ben megfogalmazódott. Akkor még egy teljesen új épület távoli álom volt csupán, de Hetesen mertek nagyot álmodni!
Az új utakon (amelyeken ugye előre megyünk ) balesetmentes közlekedést, az oviban sok-sok vidám gyerekmosolyt kívánok!
(Az átadás nem a közelgő választás miatt volt most, hanem a vírus miatt csak most tudtunk összejönni.)
Forrás: https://www.facebook.com/moringjozsef/posts/348209423792933

Megújul a Szent Margit Kórház
December 21-én írta az Épkár: Budapest, Szent Margit Kórház
A mai nap átvettük a munkaterületet
Megkezdjük a kórház energetikai korszerűsítését
www.epkar.hu
Forrás: https://www.facebook.com/Epkar/posts/4170009709765763

Testnevelési Egyetem: új campus
Újabb fejezetéhez érkezett a főváros legnagyobb campusfejlesztése
A ZÁÉV kivitelezésével épül meg a Testnevelési Egyetem új campusának Alkotás úti tömbje.
A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Testnevelési Egyetem campusfejlesztésének második üteméről szóló közbeszerzési eljárás eredményét.
A nettó 69,7 milliárd forint értékű munkát a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el.
Az egyetem új kampuszának Alkotás úti beépítése során kialakítanak
egy atlétika csarnokot, uszodával és sporthotellel,
egy tornacsarnokot,
labdajáték csarnokokat,
lőteret és vívótermet,
egy kollégium-diákhotelt,
valamint egy történeti kert is
A tervek szerint az atlétika csarnok 400 férőhelyes lelátóval, VIP helyiséggel, szeminárium helyiséggel és az atlétika sportág kiszolgáló területeivel (öltözők, vizesblokkok) fog rendelkezni. A csarnok több mint 50 méter fesztávú térlefedést kap, amely alatt sportpályát és a lelátót helyezik el.
A tervezett uszodát egy 50 méteres versenymedencével, egy 25 méteres tanmedencével, és egy 200 fős lelátóval alakítják ki. Továbbá itt kapnak helyet a szemináriumi-helyiségek, és az úszás oktatáshoz szükséges magas szintű kiértékelő helyiség is. Az uszoda wellness-funkcióval, és konditeremmel is kiegészül.
Az 53 szobás sporthotel az épületegyüttes Alkotás utcai frontján kap helyet, bejárati lobby területe az Alkotás utcai frontról nyílik, és egy reggeliző helyiség, illetve egy melegítőkonyha is csatlakozik hozzá.
Az uszoda és az atlétika csarnok teteje sporttetőként lesz kialakítva, futókörrel, és különböző rekreációs sportolást szolgáló burkolt sportfelületekkel. Mindemellett tornacsarnok, a ritmikus gimnasztika edzőterme, továbbá a küzdősportok terei is helyet kapnak.
Történelmi park is épül
A kollégium-diákhotel épület együttese a tervek szerint 400 férőhelyes és 224 szobát foglal magába. A létesítmény néhány szobája akadálymentes férőhellyel és egy, illetve kétágyas szobákkal is rendelkezik majd.
A projekt része továbbá egy parkolóház kialakítása is, melyben 198 gépkocsi és 5 motorkerékpár kaphat helyet.
Végeredményben összesen több mint 30.000 négyzetméternyi sportlétesítmény, közel 6000 négyzetméternyi mélygarázs, és csaknem 14.000 négyzetméternyi szállás jellegű létesítmény valósul meg a beruházásban, több mint 50.000 négyzetméteren.
A kivitelező feladata lesz egy több mint 18.000 négyzetméteres történelmi park építése is.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/ujabb-fejezetehez-erkezett-buda-legnagyobb-campusfejlesztese

PTE: új szülészet épül
Dr. Hoppál Péter írta: Íme a látványtervek:
2.8 milliárd forint állami támogatásból Nemzeti Reprodukciós Módszertani Központot és a családbarát szülészetet alakítanak ki a Pécsi Tudományegyetemen.
A kormány támogatja a pécsi egészségügyet!
Forrás: univpecs.com
Forrás: https://www.facebook.com/hoppalpeter/posts/512918326854803

Abda: fogorvosi rendelő épült
Nagy István írta: Amikor a sors keze avagy a végzet utoléri az embert ! Fogorvosi rendelő épül Abdán, ennek a munkáit néztük meg Szabó Zsolt Polgármester úrral .
Forrás: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/posts/469820717848333

Soltvadkert: fejlődik a kemping
Font Sándor írta: Soltvadkert is előre megy, nem hátra! Újabb jelentős fejlesztés a Vadkerti-tónál, ezúttal majdnem 120 millió forint támogatást kap a város a kisvárosi program keretében.
Temerini Ferenc polgármester úr és csapata mindig kiemelt figyelmet fordít a Vadkerti-tó és környezetének fejlesztésére. Átadás előtt a kempingben az új vizesblokk, most pedig egy olyan épületegyüttes megépítésére fog sor kerülni, amelyben 5 teljes komfortú apartmanház foglal majd helyet. Mindez a vizesblokk kialakítás után egy hosszútávú szálláshelyfejlesztés második üteme, amivel Soltvadkert a modern kor igényeit kielégítő kemping szolgáltatást tud nyújtani.
Gratulálok a beruházáshoz, sok vendéget kívánok a használatához!
Forrás: https://www.facebook.com/FontSandor/posts/345707790709410

Ózd: megújul a kápolna
Riz Gábor írta: Megkezdődött a görögkatolikus kápolna felújítása Ózdon! A közel 13 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően kívül és belül is megújul az épület.
Ez a kápolna volt egykor a „szülőhelye” a helyi közösségnek. A nagy templom megépülése előtt nagyon sokan itt kötöttek házasságot, itt ministráltak, itt keresztelték meg gyermekeiket. Éppen ezért fontos, hogy vissza tudjuk az adni az épületnek az őt megillető rangját és sokáig megmaradjon a helyi hitélet egyik helyszínének.
Nyugat-Borsod, a mi otthonunk!
Ózd, a mi közös ügyünk!
Forrás: https://www.facebook.com/rizgaborfidesz/posts/349501033667037

Kapcsolódó videók
👉2021-ben épült
https://szamokadatok.hu/Post/4596/2021-ben_epult
👉Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/435217704665393
👉Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
👉Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/456499855852256
👉Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó