"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes baloldal

Közben a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb buszgyárát adják át idén Mosonmagyaróváron!

"Minden rossz" - harsogja a hataloméhes baloldal

3200 új buszt állít forgalomba a Volánbusz év végéig! Nagy részük már forgalomban van, 2021-ben 850 új jármű lépett szolgálatba országszerte! 2022-ben is előre megyünk!
A fejlődés addig marad velünk, amíg a Fidesz vezeti az országot.
Ebben a cikkben további, buszokkal és tömegközlekedéssel kapcsolatos cikkeket linkeltünk.
https://szamokadatok.hu/Post/4636/2022-ben_is_elore_megyunk

És ez még nem minden!
90 IC+ kocsi
Elindult a Tram-train
P+R parkolók épülnek
Megújul a Déli Körvasút
Megújulnak a vasútvonalak
Megújul a Keleti Pályaudvar
Megújul a Nyugati Pályaudvar
50 megújuló állomás projekt
40 darab KISS emeletes motorvonat
97 autóbusz-állomáson épültek kerékpártárolók
Konténerterminál épül Zalaegerszegen és Fényeslitkén
50 darab hibrid motorvonat beszerzése van folyamatban
2000 milliárdos vasútfejlesztési program indul a fővárosban
a 25 ezer főnél népesebb településeken

A kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb buszgyárát adják át idén Mosonmagyaróváron, a Credobus évente akár ezer autóbuszt tud majd gyártani a beruházásnak köszönhetően. A cég megkezdte az elektromos meghajtású járművek fejlesztését is. Hazánk piacvezetője tavaly 420 autóbuszt adott át a Volánbusznak, és felvette kínálatába egy csuklós városi modell gyártását.
A világpiaci bizonytalanságok ellenére tavaly tovább építkezett a Kravtex-Kühne-csoport Mosonmagyaróváron. A folytatódó öntödei rekonstrukció mellett idén elkészül a 2008 óta folyamatosan bővülő új mosonmagyaróvári autóbuszgyár harmadik üteme – mondta el lapunk kérdésére Tormássy Attila értékesítési vezető. A kétmilliárd forintot meghaladó összértékű beruházáshoz – amely többek között megteremti a csuklós autóbuszok vázszerkezeteinek termelési környezetét – a kormány mintegy 470 millió forint támogatást nyújtott.

A létrejövő több mint 20 ezer négyzetméteres autóbuszgyár az egyik legnagyobb lesz a kelet-közép-európai régióban.
Az új gyártóhellyel a cégcsoport kapacitása a több műszakos munkarendet figyelembe véve évenként ezer autóbuszra növekszik.

Az európai kibocsátási normák szigorítására és a Zöldbusz programra válaszul a Credobusnál ősszel megkezdődött egy elektromos típuscsalád fejlesztése, amelyet várhatóan 2023-ban kezdhetnek gyártani Mosonmagyaróváron és Győrben – mondta el az értékesítési vezető. A fejlesztés igen jelentős beruházás a magyar buszgyártás elektrifikációjába.

Az új, elektromos meghajtású elektromos Credobusokat a cégcsoport mérnökei szerint az ultrakönnyű konstrukció különösen versenyképessé teszi majd: a buszok saját tömege eleve alacsonyabb, így az akkumulátorcsomag nem csökkenti túlzottan a befogadóképességet, és a hatótávolság is nagyobb lehet. Az évtized közepére a cégcsoport által értékesített buszok fele már elektromos meghajtású lehet.

A Credobus kiugróan jó évet zárt tavaly, két közbeszerzési eljárásban összesen 420 autóbusz szállítására nyert lehetőséget. Ennek köszönhetően a magyar buszgyártási ágazat teljesítménye tavaly húsz éves csúcsot ért el – mondta Tormássy Attila.

A Credobusok mellett csak az egyik érv, hogy gyártásuk magyar munkahelyeket teremt és költségvetési befizetéseket generál. Az ultrakönnyű konstrukciójú, gazdaságosan üzemeltethető buszokkal akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás érhető el, ami milliárdos nagyságrendet jelent, és évente több ezer tonnával csökkenti a közúti szállítás szén-dioxid-kibocsátását.

A cégcsoport tavaly ősszel mutatta be csuklós modelljét, a Credobus Econell 18 Next típust. A járműújdonság a világ legkönnyebb, 18 méteres kategóriájú csuklós autóbusza. Az innovatív futóművel és az optimalizált vázszerkezettel a jármű saját tömege legalább három tonnával könnyebb versenytársainál: a megszokott 17-18 helyett mindössze mintegy 14 tonna. Az alacsonyabb saját tömeg és fogyasztás egyszerű összefüggése miatt az új Econell 18 Nextnek a legkedvezőbb az üzemanyag-felhasználása és legalacsonyabb a fajlagos szén-dioxid-kibocsátása a kategóriában.

A Kravtex-Kühne-csoport két évtized leforgása alatt újraindította a magyar buszgyártást, és Credobus márkájú buszainak köszönhetően mára az egyik legnagyobb, hazai tulajdonú iparvállalattá vált. A Credobusnál évente mintegy 300 autóbusz készül, amely a cégcsoporton belül több mint 500, a magyar beszállítóknál pedig legalább további 150 munkahely megtartását biztosítja.

A Credobus ma az első számú hazai buszgyártó, termékei pedig több szegmensben is piacvezetők és egész Magyarországon elterjedtek: a márka jelen van az állami és önkormányzati közlekedési szolgáltatóknál, speciális autóbuszait a rendőrség, a honvédség és a közegészségügyi szervezetek is használják.

A cégcsoport eddig több mint 2600 autóbuszt gyártott, járművei részaránya a Volánbusz országosan 6200 darabot számláló helyközi flottájában mintegy negyven százalék.

A buszpiac mellett a cégcsoport a Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. révén az agráriumban, a szolnoki Panoráma Tourist Kft.-nek köszönhetően pedig a személyszállítási piacon is aktív. A Kravtex-Kühne-csoport forgalma jelentősen növekedett tavaly, a cégcsoport 2021. évi nem konszolidált árbevétele várhatóan meghaladja majd a harmincmilliárd forintot.

Kapcsolódó videók
👉2021-ben épült
https://szamokadatok.hu/Post/4596/2021-ben_epult
👉Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/435217704665393
👉Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
👉Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/456499855852256
👉Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
👉Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
👉Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
👉Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
👉További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/01/uj-magyar-buszgyar-epul

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó