Áprilisban mi az országépítésre szavazunk!

Újabb 8 projektet mutatunk be, hogy az álhírek mellett a valóság is terjedjen!

Áprilisban mi az országépítésre szavazunk!

12 éve fejlődik az ország, mi azt szeretnénk, hogy ez maradjon is így! Most mindenre jut pénz, akarat és szakértelem!

Folyamatos a vasúti kocsik felújítása
Megújult és komfortosabbá vált egy sor vasúti kocsi
A fejlesztés révén a hatvan FLIRT motorvonat műszaki színvonala megegyezik majd az újabb, kék-fehér festésű, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal.
Tavaly a MÁV-Start 57 személykocsijának, 28 motorkocsijának és 44 mozdonyának a felújítása, illetve komfortjavítása készült el – áll a MÁV Zrt. összefoglalójában. Az országos fővonalakon és a nemzetközi forgalomban közlekedő intercityk utastere frissült fel az új arculatnak megfelelően, mobileszközök töltésére alkalmas konnektorok és USB-csatlakozóaljzatok beépítésével; a belföldi IC-kocsik energiaellátó berendezését kicserélték. A nemzetközi forgalomban használt DWA- és DVJ-kocsik már az új külső arculatot is megkapták, a belföldi kocsik esetében ez az idén esedékes.
Forrás: https://www.vg.hu/cegvilag/2022/01/megujult-es-komfortosabba-valt-egy-sor-vasuti-kocsi

Várpalota: átadták a tanuszodát
Kontrát Károly írta: Hatalmas álom valósult meg!
Örömmel tölt el, hogy segíthettem a várpalotai uszoda megvalósítását, hiszen ez a létesítmény már egy nagyon régi vágyuk volt a helyieknek.
A sport az életünk része. Nemcsak egészséges, de kitartásra, küzdésre és elhivatottságra nevel. A fejlesztésének köszönhetően mostantól a helyi és környékbeli gyermekek itt tanulhatnak meg úszni, és megszerethetik ezt a csodálatos sportágat és a mozgást.
Magyarország Kormánya folyamatosan kiemelt figyelmet szentel és támogatást nyújt a sport valamennyi területének. A mostani beruházást javaslatomra több mint 1 milliárd forinttal támogatta.
Használják egészséggel! Hajrá, Várpalota!
Forrás: https://www.facebook.com/kontratkaroly/posts/345088240952881

Budai vár: megújult a Hauszmann-rámpa
Fennmaradt fotók, korabeli tervek és a modern kor elvárásai alapján, illetve a régészeti értékek megóvását szem előtt tartva építették vissza a szakemberek a Csikós udvart és a Hunyadi udvart összekötő Hauszmann-rámpát – írja közleményében a Nemzeti Hauszmann Program.
A program keretében újjáépített "lejtős utak" a középkori támpilléres falra támaszkodik, így a pillérek között létrejött terekben akadálymentesen is megközelíthető. Az újjászületett rámpa vörös klinkertégla burkolattal és mészkő zárófedéssel készült el, így szervesen illeszkedik a várfal többi részéhez, valamint a nemrégiben felújított Ybl-támfalhoz is.
Mivel a nagyközönség, a várban sétálók és pihenők számára szánták a területet, a tervezők pelenkázóval ellátott mosdóblokkokat, kiszolgáló- és üzlethelyiségeket, padokat, ültetett és dézsás fákat is tervezett a rámpára.
Az építmény szépségét emelik még a falára visszakerült eredeti trófeum relifek másolatai. Ezeket a relifeket még a régi Főőrség homlokzatáról helyezték át a rámpaműre, a palota Ybl-Hauszmann-féle átépítésekor. De a háborúban megsérültek és el is tűntek, így a művészek archív anyagok alapján alkották újra őket.
Forrás: https://www.travelo.hu/budapest/20220115-budapest-hauszmann-rampa-atadas-budai-varban-fotok.html

Körforgalom épül Tolcsvánál a 37-es úton
Biztonságosabb lesz az autózás az északkeleti határnál: főúton épül új körforgalom
Elindult a projekt, amiért a helybeliek már hosszabb ideje lobbiztak: a 37-es út tolcsvai csomópontjának fejlesztésére a NIF keresi a tervezőt.
Az elmúlt időben jelentősen megnövekedett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében futó 37-es főút forgalma, az ebből származó igényeknek megfelelően fejlesztik is az útvonalat. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében Szerencsig már zajlik a pálya négysávosítása mintegy 19 kilométeren, a tarcali csomópontot pedig körforgalommá építette át a HE-DO Építő Zrt.
Most a NIF az északabbra, a Sárospatak és a szlovák határ közelében található tolcsvai kereszteződés körforgalommá alakítását készíti elő: keresik a tervezőt a projekthez a közbeszerzési értesítő adatai szerint.
Régóta várt projekt indult el
Az új körforgalom a tolcsvai kereszteződéses, az elmúlt években több balesetnek is helyszínéül szolgáló csomópontot válhatja majd ki: a 37-es főút és a 3716-os jelű, Vilmány-Vámosújfalu összekötő út találkozásánál Vámosújfalu és Tolcsva között épülhet meg.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2022/01/biztonsagosabb-lehet-az-autozas-az-eszakkeleti-hatarnal-fouton-epulhet-uj-korforgalom

Tisza-tó: megépült a lábasház komplexum
Meseszép képeken a havas Tisza-tó madártávlatból
Múlt hétvégén csodaszép fehér köntösbe öltözött az Alföld, és a Tisza-tónál is erősen havazott.
Kisköre új szimbóluma!
Átadták a lábasház komplexumot! Na így “lopik a Fidesz"
https://szamokadatok.hu/Post/3638/Kiskore_uj_szimboluma
Forrás: https://www.turistamagazin.hu/hir/meseszep-kepeken-a-havas-tisza-to-madartavlatbol

Zamárdi: új közösségi tér épült
Witzmann Mihály írta: "Ő még csak 14", mármint tizennégy éve város Zamárdi, de a dinamikus fejlődést látva, a jóval nagyobb és idősebb városok számára is követendő példa lehet!
Ezúttal az új multifunkciós közösségi és kiállító teret adtuk át.
A beruházáshoz eredetileg 350 millió forint támogatást sikerült elnyernünk, amelyhez - kérésünknek megfelelően - a kormány további 81 millió forintos többletforrást biztosított, így a beruházást önerő nélkül, 100 százalékos állami finanszírozással készülhetett el.
Beszédemben kiemeltem, hogy a 2018-2022 közötti időszaknak Zamárdi egyértelműen a győztese, ugyanis a ciklusban elnyert támogatások mértéke meghaladja az 1,5 milliárd forintot!
Így került sor többek között
az iskola energetikai korszerűsítésére,
az új piactér megépítésére,
a strandfelújításokra,
orvosi eszközök beszerzésére,
sportpark kialakítására,
ingyenes WIFI hálózat telepítésére,
a Tourinform iroda fejlesztésére,
útfelújításokra,
temető fejlesztésre,
civil egyesületek és helyi programok támogatására,
és a most elkészült közösségi tér átadására is.
Jelenleg is folyamatban van az új bölcsőde építése
és a szélessávú internet hálózat fejlesztése is.
Céljaink persze még mindig vannak bőven, ezért szeretnénk folytatni a közös munkát!
A város sikerei jól tükrözik az itt élők kitartását, szorgalmát és tenni akarását. Nélkülük egész biztosan nem sikerült volna!
Köszönöm, és gratulálok! Hajrá, Zamárdi!
Forrás: https://www.facebook.com/witzmannm/posts/486741022820123

Etyek: megújult csomópont az 1-es főúton
Tessely Zoltán írta: Átadtuk tegnap az 1-es főút, a 8101-es és a 8108-as utak teljesen megújult és jelentősen átépített csomópontját Háromrózsánál! A térség közlekedésének biztonságát jelentős mértékben növelő fejlesztést együtt ünnepeltük Zólyomi Tamás - Etyek polgármesterjelöltje, Ugron Zoltán Mány és Bálint Istvánné Andi Bicske polgármesterével, és jelen volt Molnár István, a Magyar Közút Fejér megyei igazgatója is.
A projekt a Kiemelt Társadalmi Igények nevű útfelújítási program keretében valósult meg, teljes egészében hazai forrásból. A kivitelezést a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. végezte bruttó 327 millió forintból.
A megújult kereszteződésben is csak előre megyünk, nem hátra!
Forrás: https://www.facebook.com/tesselyzoltan/posts/368751978391470

Már termeli az áramot a tázlári naperőmű
A tázlári naperőmű is bekapcsolódott a megújuló energiatermelésbe
Lezárult a teljes kivitelezés, és megkezdte kereskedelmi termelését a Tázlár Solar Park, Magyarország egyik legnagyobb naperőműve. A beruházás közel 100 hektáron valósult meg, összesen több mint 115 ezer napelempanelt telepítettek.
Az erőmű a közcélú hálózatra újonnan létesült, nagyfeszültségű alállomás segítségével csatlakozik. A 63 MWp beépített teljesítményű napelempark üzembe helyezése több ütemben történt. A Tázlár Solar Park éves szinten több mint 36 ezer háztartás ellátásához elegendő villamosenergiát termel majd.
Forrás: https://novekedes.hu/hirek/a-tazlari-naperomu-is-bekapcsolodott-a-megujulo-energiatermelesbe

További érdekességek: Szavak helyett beszéljenek a képek!
Videó: 2021-ben épült
https://szamokadatok.hu/Post/4596/2021-ben_epult
Videó: Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/435217704665393
Videó: Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó