Fejlődés vagy leépülés? Erről is szavazunk!

Kevesebb mint 3 hónap, és kiderül, hogy a magyarok többsége melyik utat választja!

Fejlődés vagy leépülés? Erről is szavazunk!

8 újabb projekt segítségével mutatjuk be, hogy miért a Fidesz-KDNP a jó választás! Intézménybezárások helyett fejlődés, PPP helyett normális útépítés, egészségügy privatizációja helyett fejlesztés.

Kész az SZTE inkubátorház
Fókuszban a tudomány: átadták a Science Park Szeged első létesítményét, az SZTE inkubátorházat
Átadták a szegedi egyedülálló infrastruktúrát biztosító, és Nívódíjjal is jutalmazott ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet mellett található, 85 hektáros Science Park Szeged első létesítményét, a Szegedi Tudományegyetem Inkubátorházát.
A Szegeden található szovjet laktanya területén épített inkubátorház felújítása a Ferroép Zrt. kivitelezésében készült el, és a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ székhelyeként működik majd.
A munkálatok során a szakemberek elvégezték a 3300 négyzetméteres, elhanyagolt állapotban állt, háromemeletes egykori laktanyaépület teljeskörű gépészeti, erős- és gyengeáramú felújítását, továbbá laboratóriumokat és irodákat alakítottak ki.
Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2022/01/fokuszban-a-tudomany-atadtak-a-science-park-szeged-elso-letesitmenyet-az-szte-inkubatorhazat

Megújult a 2106-os út
Rétvári Bence írta: Újabb és újabb útszakaszok újulnak meg választókörzetemben. Az új utakon is előre megyünk, nem hátra!
Forrás: https://www.facebook.com/RetvariBence/posts/475601213928981

Nagykanizsa: új CT berendezés
Cseresnyés Péter írta: A Kanizsai Dorottya Kórházban új, modern CT berendezést állítanak üzembe!
Ezzel csökkenhet a várólista, és gyorsabbá válhat a betegellátás, hisz a készülék az eddiginél sokkal gyorsabban működik, alacsonyabb a pácienseket érő sugárterhelés, továbbá jóval részletesebb képalkotásra képes, vagyis hamarabb és könnyebben felismerhetők az elváltozások.
A 240 millió forintos állami támogatással beszerzett CT is jó példa arra, hogy a Kormány kiemelten kezeli az egészségügyet, ez nemcsak a fejlesztésekben, de a terület dolgozóinak biztosított fokozatos fizetésemelésben is megmutatkozik.
A Kanizsai Dorottya Kórház az elmúlt években összesen mintegy hétmilliárd forint összegű fejlesztési támogatáshoz jutott.
Míg a baloldal fizetőssé tenné az egészségügyet és kórházakat záratna be, addig a Fidesz jelentős és folyamatos fejlesztéseket hajt végre.
Nekünk Magyarország az első!
Forrás: https://www.facebook.com/cseresnyes.peter/posts/341268671154242

Kiskőrös: iskolai tornaterem épül
Új sportközponttal gazdagodik a kiskőrösön található Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium.
Pár napon belül megkezdődik az építkezés a Bács-Kiskun megyei Kiskőrös városában található Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új sportcsarnokának kivitelezésén. A közel 900 millió forintos beruházással az intézmény több évtizedes álma valósul meg, ugyanis az iskola már régóta küzdött azzal a problémával, hogy nincs megfelelő méretű és felszereltségű sportcsarnoka. Az új sportcsarnok által nem csak a mindennapos testnevelési órák oldódnak meg, hanem a tömegsportok és egyéb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik.
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/egy-kiskorosi-iskola-evtizedes-vagya-teljesul-hamarosan-az-uj-sportcsarnokkal

Göd: új iskolai tornaterem épül
Tuzson Bence írta: Új tornateremmel bővítjük a Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát, ami egyben egy új közösségi tere is lesz Gödnek!
Tervezési szakaszban van az új tornaterem és közösségi tér kialakítása. Az új létesítményt az iskolai tanórák mellett helyi sportegyesületek használhatják majd edzésekre, esetleg mérkőzésekre. Kialakítása lehetővé teszi, hogy konferenciákat, koncerteket vagy akár színházi előadásokat is tarthassanak benne. A körzetünkben élők véleménye szerint is szükség van olyan fejlesztésekre, amelyek a testi és szellemi egészségünk megőrzésében játszanak fontos szerepet.
Forrás: https://www.facebook.com/tuzson.bence/posts/491168712377631

Csaroda: megújult az orvosi rendelő
Dr. Tilki Attila írta: Hézser Ákosné, Rita a csarodai polgármester asszony mindig nosztalgiázik ha a TOP pályázatból megépített gyönyörű rendelőbe érkezik, hiszen édesanyja, Erzsike néni 27 évig volt dr. Veress András doktor úr mellett - aki a térség egyik legkedveltebb háziorvosa - orvosírnok.
Úgy látszik, hogy itt, Csarodán öröklődik a szakmaszeretet az orvosírnokoknál is, hiszen Zolcsákné Simon Judit éppen a hetefejércsei rendelés adatait rögzítette a gépbe.
Szemet gyönyörködtető az épület és örülünk annak, hogy orvosi eszközöket is nyertek és a védőnői szolgálat is megújult.
Forrás: https://www.facebook.com/drtilkiattila/posts/339729637969612

Debrecen-Hajdúszoboszló: Négysávosodik a 4-es út
A 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszát összesen 12,1 kilométeren bővítik.
A beruházás lezárása után Hajdúszoboszló gyorsforgalmi kapcsolatot nyer, miután Debrecen már korábban bekapcsolódott az M35-ös autópályának köszönhetően - ezen belül a 4-es főút Debrecen-Hajdúszoboszló szakasza közvetlen kapcsolatban van az M35-össel.
Különszintű csomópontok, kerékpárút és új út is épül
A 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszát összesen 12,1 kilométeren bővítik, emellett három különszintű csomópontot is kiépítenek. A fejlesztést Hajdúszoboszló elkerülő útjának keleti csomópontja (ez a 4-es főút és a 34121-es út csomópontja), valamint Debrecen István úti csomópontja között hajtják végre.
A tervek szerint a projekt tartalmaz továbbá
Hajdúszoboszló elkerülő úthoz csatlakozva, a 4. sz. főút - 34121 j. út csomópontjánál új körforgalom létesítését;
Ebes belterületén a Rákóczi utca és József Attila utca közötti meglévő útszakaszhoz csatlakozva (tervezetten a későbbi 48101. j. út) a József Attila utca és az Ady Endre utca közötti, megközelítőleg 1 km hosszúságú új nyomvonalú utat;
továbbá létesül két gyalogos és kerékpáros felüljáró, illetve bővítenek egy meglévő hidat;
mindezek mellett a Hajdúszoboszló-Ebes-Debrecen kerékpáros kapcsolat előkészítése is a feladatok közt szerepel a meglévő Hajdúszoboszló-Ebes kerékpárút figyelembevételével.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2022/01/negysavosodik-a-4-es-fout-debrecen-es-hajduszoboszlo-kozotti-szakasza

M44: Megépül a Kecskemét-Szentkirály szakasz
Megvan a kivitelező a Kecskemét-Szentkirály szakaszra
A Hódút építi meg a Kecskemét mellett futó 5-ös főút M5-ös kapcsolatának közvetlen közeléből induló 32,3 kilométeres pályát, mely a Békéscsabáig vezető M44-es legnyugatibb és egyben utolsó része is. Így tehát a most kiírt szakasz elkészültével teljesen elérik M44-es építésének célját: Békéscsabát bekötik a gyorsforgalmi hálózatba, azáltal, hogy az M5-ös autópályát összekötik a várossal.
https://magyarepitok.hu/utepites/2022/01/igy-fejezik-be-az-m44-es-epitkezeset-megvan-a-kivitelezo-a-kecskemet-szentkiraly-szakaszra

További érdekességek:
Szavak helyett beszéljenek a képek!
Videó: 2021-ben épült
https://szamokadatok.hu/Post/4596/2021-ben_epult
Videó: Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/435217704665393
Videó: Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

ADD TOVÁBB!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó