57 000 000 forinttal lettek szegényebbek a tatabányaiak az alkalmatlan polgármesterük miatt

Gyurcsányék embere szolidaritásról beszélt, majd kirúgott 24 embert, szabálytalanul!

57 000 000 forinttal lettek szegényebbek a tatabányaiak az alkalmatlan polgármesterük miatt

A haver jegyzőnek persze jutott egy kis lóvé, 1,5 hónap munka után milliós jutalmat kapott.

- A történet első része: tisztogatás Tatabányán
https://szamokadatok.hu/Post/2655/Tatabanya_szabad_varos
- A történet második része: Beperelték a moslékkoalíciót Tatabányán!
https://szamokadatok.hu/Post/2970/Bepereltek_a_moslekkoaliciot_Tatabanyan

Első fokon pert nyertek Tatabányán az elbocsátott dolgozók
HA JOGERŐS LESZ AZ ÍTÉLET, AKKOR 57 MILLIÓ FORINT KÁRTÉRÍTÉST KELL KIFIZETNI A TÖRVÉNYTELEN FELMONDÁSOK MIATT

Pert nyertek a városháza ellen a méltatlanul elküldött hivatali munkatársak – erről számolt be Facebook-bejegyzésében Schmidt Csaba, a tatabányai Fidesz–KDNP-képviselőcsoport frakcióvezetője. A kormánypárti politikus felidézte, hogy pontosan egy éve, néhány nappal azután, hogy Szücsné Posztovics Ilona baloldali polgármester meghirdette a „szolidaritás évét”, Tatabánya történetében eddig példátlan leszámolást vitt véghez a polgármesteri hivatalban.

Mint kifejtette: méltatlan és megalázó módon bocsátottak el a jegyzővel 24 köztisztviselőt, akik közül a többség 10-15 éve dolgozott a tatabányai emberekért.

– A polgármester elküldött többek között egy hatgyermekes édesanyát, egy édesanyát és édesapát, akik egyedül nevelték három-három gyermeküket, és akiknek a munkájára nem lehetett panasz. Elbocsátásukat akkor a kormányzati elvonásokkal próbálta indokolni a polgármester, igaz, később több interjúban elmondta, hogy azoktól vált meg – élükön Fekete Miklós korábbi MSZP-s alpolgármesterrel –, akikkel egyszerűen nem akart együtt dolgozni. A hivatalnokokat egy határozat szerint még az üres állásokra sem lehetett újra felvenni – emlékeztetett a fideszes politikus. Schmidt Csaba kifejtette: mindezen bicskanyitogató tények ismeretében ajánlotta fel segítségét a sokszorosan megalázott volt kollégáknak.

– Az elküldött dolgozók közül a bátrabbak, kettő általam ajánlott városon kívüli ügyvéd segítségével perre mentek az igazságtalan és szabálytalan elbocsátásukért. Most első fokon a Győri Bíróság kimondta, hogy az elbocsátások szabálytalanok voltak, és a tíz munkatársnak 8 és 15 havi illetményüknek megfelelő kártérítést ítélt meg. Az ítélet még nem jogerős, de a kártérítésként megítélt összesen 57 millió forint erős üzenet a polgármesternek és a jegyzőnek, hogy nem beszélni kellene a szakértelemről és az emberségről, hanem inkább a mindennapokban kellene ezeket gyakorolni! – hangsúlyozta Schmidt Csaba, aki köszönetét fejezte ki a tíz bátor köztisztviselőnek, akik az elküldésüket követő fegyelmiindítások, fenyegetések közepette is bátrak maradtak, és megmutatták, hogy a tatabányai emberekkel nem lehet következmények nélkül így bánni.

Információink szerint a hivatal még nem nyújtott be fellebbezést az ügyekben, de a jogi képviselők arra számítanak, hogy ez meg fog történni. Biztosak azonban abban, hogy ha az ügy folytatódik, akkor a másodfokú bíróság is az elküldött dolgozóknak ad majd igazat, mert az elbocsátásoknál számos komoly hibát vétettek.

Közben Tatabánya a felsorolt projektek által közel 63 milliárd forintért lett "kivéreztetve" A nagyságrend megértéséhez tegyük hozzá, hogy a város 2021-es éves költségvetése 26,6 milliárd forint volt
https://szamokadatok.hu/Post/4579/Igy_lett_kivereztetve_Tatabanya

Forrás: https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/01/elso-fokon-pert-nyertek-tatabanyan-az-elbocsatott-dolgozok

Címkék: Baloldali rombolás  Önkormányzat 

Kapcsolódó