A képviselők tiszteletdíja

A képviselők tiszteletdíja

A korrupció egyik alappillére az alulfizetett képviselők és egyéb döntéshozó állami tisztviselők. Magyarország Európai normákat követve bevezette azt a megoldást, hogy a képviselők tiszteletdíja a mindenkori átlagbér háromszorosa. Így van ez a többi európai országban is. (ahol alacsonyabb az alapbér, ott pótlékokkal van kompenzálva, de a végeredmény ugyanaz)

Ehhez képest a "Népszaga" ismét hozta a formáját, és az alábbi előre definiált és folyamatosan használt mondatait vette elő:

"A képviselői béreket sikerült felzárkóztatni Európához"
"Nem hagyják az út szélén a politikusokat"
"Egy román tanár jobban keres a magyar kollégájánál"
"Kitömik a miniszteri zsebeket is"

A fenti állítások egyike sem igaz, senki semmit nem töm, a román tanár nem keres többet egy magyar tanárnál, a román bérek alacsonyabbak a magyar béreknél, és nem lett sem európai átlag a magyar képviselők javadalmazása, sem több.

Ami viszont lett, az a módszer, hogy a magyar képviselők is az átlagbér háromszorosát kapják: a magyar átlagbér háromszorosát.

Erről egy részletes tanulmány is készült amit a Forrásnál megadunk. Az álhírfogyasztók pedig olvassák tovább az ilyen hülyeségeket, amit a Népszava és a többi szennylap ír.

Forrás:
https://www.parlament.hu/documents/10181/1842354/parlamentek_kepviseloi_javadalmak_2019.pdf/41f0e744-04db-0e24-43c4-d678a63790e0

https://www.parlament.hu/bevezetes9#A%20k%C3%A9pvisel%C5%91k%20javadalmaz%C3%A1sa

https://nepszava.hu/3069090_megemelik-a-kepviselok-fizeteset-kover-laszlo-kozel-ketmilliot-vihet-haza

Címkék: Külföld  Média 

Kapcsolódó