Ilyenkor hol vagytok, álhírgyártók?

A zászlórúd, és ami azon túl van

Ilyenkor hol vagytok, álhírgyártók?

Tegnap már írtunk arról, hogy mit terjesztettek a Citadellával kapcsolatosan ("Mészáros 5,3 milliárdért épít egy zászlórudat")
👉Pánik az álhírgyártóknál! Megint épül valami, ami nemzeti, ami magyar! Soros kútmérgező firkászai még a Citadella felújításával kapcsolatosan is hazudnak! https://bit.ly/31B93RY

Most pedig nézzük meg, hogy mi van a "zászlórúdon túl"

Megépül Baja déli elkerülője
A csaknem 4 kilométer hosszú út levezeti majd a belvároson átmenő forgalmat. A projekt magában foglalja továbbá kerékpárutak, gyalog-, kerékpár és- szervizutak, valamint autóbusz megállóhelyek és tengelysúly-mérőhelyek építését. A keresztezett vízfolyásokon keretelemes átereszek épülnek.
A pontos adatok szerint emellett megépül
195 méter gyalog- és kerékpárút,
1230 méter kerékpárút,
2355 méter 2×1 sávos szervizút,
3 darab körforgalmú csomópont,
2 darab tengelysúly-mérőhely,
4 darab bazaltbeton burkolatú, öblös autóbusz megállóhely,
valamint közmű keresztezések és kiváltások építésére is sor kerül.
Forrás: https://magyarepitok.hu/utepites/2022/01/megepulhet-baja-deli-elkeruloje

Megújul a műemlék Citadella
Ezekkel a lépésekkel folytatódik a budai világörökség megújítása
A ZÁÉV és a Market végzik az UNESCO Világörökség részét képező budai Citadella rekonstrukcióját. Megújul a teljes Citadella, új funkciókkal bővül, a zöldfelület másfélszeresére nő, új közpark épül, lesz tó, kávézó, új kilátóteraszok ÉS egy 35 méter magas magyar zászló. A Várkapitányság Kommunikációs Iroda közölte:
„A Citadella megújításának mostani szakaszában a fejlesztési terület előkészítő feltárása, az erőd falainak rekonstrukciója és egy zászlórúd építése valósul meg mintegy 5,3 Mrd Ft értékben, amely összegből a zászlórúd építésének költsége mindösszesen 2 %-ot tesz ki. A közel 10 ezer négyzetméternyi falfelület rekonstrukciója a felületek letisztításával, a kalcit és gipsz kicsapódások eltávolításával és a gyenge, mállott részek leszedésével történik meg. A falrekonstrukció során a szakemberek újjáépítik a vörös mészkő fedlapokat is.”
Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/ezekkel-a-lepesekkel-folytatodik-a-budai-vilagorokseg-megujitasa
https://szamokadatok.hu/Post/4626/Panik_az_alhirgyartoknal_Megint_epul_valami_ami_nemzeti_ami_magyar

Békéscsaba: kész a parkolóház
Herczeg Tamás írta: Talán nem túlzás azt állítani, hogy a békéscsabai piac nem csak a nekünk, csabaiaknak, hanem a környéken élőknek is egy meghatározó jelentőségű hely. A csabai piac egy hosszú folyamat eredményeként kap új arculatot, és ezzel a környező városrész is megújul. A 8,2 milliárd forintos forrásból elkészülő beruházás munkálatai tavaly kezdődtek el. A parkolóház is a fejlesztés része, melynek ma volt a műszaki átadása.
Még ebben a hónapban ki lesznek alakítva az ideiglenes árusító helyek a parkolóház földszintjén, majd ezután, a régi pavilonsor, illetve a nagybani piac területe munkaterületként átadásra kerül a kivitelező részére, és a bontási munkálatok februárban elindulnak. Ezen a területen fog felépülni egy modern, új fedett-nyitott vásárcsarnok és az új pavilonsor. A piac projekt munkálatairól január 11-én délelőtt 10 órától tartanak lakossági fórumot a parkolóház területén.
Forrás: https://www.facebook.com/herczegtamas10/posts/341739851097050
https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/elkeszult-az-uj-parkolohaz-kovetkezik-a-vasarter-kialakitasa-bekescsaban

Páty: új sportcsarnok épül
Multifunkciós csarnokkal gazdagodik a Pest megyei település
A pátyi sportcsarnokban lehetőség adódik torna- és küzdősport, valamint labdajáték edzések és versenyek lebonyolítására.
A tervek szerint a csarnok nem csak sportolásra ad lehetőséget, hanem kulturális és közösségi térként is funkcionál majd. A komplexumban lehetőség adódik torna- és küzdősport, valamint labdajáték edzések és versenyek lebonyolítására. A komplexumban fitness terem is helyet kap
Részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2021/12/multifunkcios-csarnokkal-gazdagodika-pest-megyei-telepules

ELTE: megújulnak a műemlék épületek
Felsőoktatási fejlesztések a főváros központjában: egy elitgimnázium és az ELTE épületei is megújulnak
A BMSK Zrt. beruházásban összesen több mint 8500 négyzetméteren újul meg a műemléki környezetben lévő Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort utcai gyakorlógimnáziuma, valamint felújítják az ELTE Trefort-kerti campusának épületét is.
Nagyszabású iskolafejlesztési beruházás veheti hamarosan kezdetét a Budapest VIII. kerületi ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium Trefort utca és Szentkirályi utca sarkán elhelyezkedő intézményében.
Összesen 8500 négyzetméteren korszerűsítik az intézményt
Részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/felsooktatasi-fejlesztesek-a-fovaros-kozpontjaban-egy-elitgimnazium-es-az-elte-epuletei-is-megujulnak

Tiszaszalka: megújult az orvosi rendelő
Dr. Tilki Attila írta: Hajrà Magyar Falvak! Hajrà Tiszaszalka!
Udvarhelyiné Deák Ildikó Tiszaszalka polgármestere mutatta be a Magyar Falu Programból felújított rendelőt. Reméljük hozzájárul az egészségügyi alapszolgáltatás színvonalának az emeléséhez.
Forrás: https://www.facebook.com/drtilkiattila/posts/336569884952254

Százhalombatta: sportcsarnok épül
Elsősorban nemzetközi és hazai sportrendezvények megtartására szolgál majd az új épület.
A tervek szerint az új csarnok kétszintes, 1297 fő befogadására alkalmas épület lesz, melynek bruttó alapterülete csaknem 3000 négyzetméter.
Részletek: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/01/ebben-a-pest-megyei-varosban-epulhet-multifunkcionalis-sportcsarnok

48 új trolibusz érkezik Budapestre kormányzati támogatással
A Solaris Bus & Coach és a Skoda Electric alkotta konzorcium 48 darab akkumulátoros elektromos trolibusz megrendelését kapott Budapestről
Magyarországon is egyre több helyen bukkannak fel az elektromos buszok és nagy örömünkre nem csak teszt-jelleggel, hanem a területileg illetékes közlekedési vállalat beruházásaként. Ennek legnagyobb hajtóereje leginkább a nálunk is többször elhangzott Zöld Busz Program, melynek célja a ma Magyarországon üzemelő közel 3000 buszból minél több leváltása elektromos meghajtásúra.
A program keretében 2021-ben már döntés született többek között arról a 60 új e-busznak a beszerzéséről is, melyek összesen 6 megyeszékhelyre kerülnek majd: Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben pedig 6 tisztán elektromos autóbusz állhat forgalomba. Az ezt lehetővé tevő támogatási szerződést a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. konzorciumával kötötte meg a Humda Zrt. az eseményen, még novemberben.
Ennek értelmében hamarosan 48 darab új Trolibusz érkezik hamarosan Budapest útjaira, melyek a BKK (Budapesti Közlekedési Központ Zrt.) fenntartásában működnek. 2014-ben a Solaris Bus & Coach és a Škoda Electric alkotta konzorcium szerződést írt alá a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-vel 24 trolibusz szállítására. A pályázat akkor tartalmazta a szerződés meghosszabbításának lehetőségét is, további 84 jármű vásárlására, 12 és 18 méteres hosszváltozatban. A bővítéssel élt is a BKK, ami így végül először 36 trolibuszt rendelt. A megrendelés leszállítása 2015-ben kezdődött, azóta összesen 60 trolibuszt szállítottak Budapestre.
A leszállított trolibuszokkal elégedett lehetett a BKK, hiszen az elmúlt hetekben ismét élt a rendelés lehetőségével Budapest: ezúttal 12 darab szóló Trollino 12 és 36 darab csuklós Trollino 18 típusú buszra adott le rendelést a Solaris felé. A Solaris szerint a 48 új trolibuszt 2022 őszére kell átadni.
Forrás: https://e-cars.hu/2022/01/04/48-uj-elektromos-trolibuszt-rendelt-a-budapesti-kozlekedesi-kozpont

További érdekességek:
Szavak helyett beszéljenek a képek!
Videó: 2021-ben épült
https://szamokadatok.hu/Post/4596/2021-ben_epult
Videó: Fejlesztések (nyár vége, ősz)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/435217704665393
Videó: Fejlesztések (tavasz vége, nyár)
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1835329446647711
Videó: Modern Városok Program eredményei
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/907885750101274
Videó: Ezt tette Orbán a köznevelési intézményeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1215108605666438
Videó: Ezt tette Orbán a magyar egészségüggyel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/404216781419888
Videó: Ezt tette Orbán a műemlék épületeinkkel!
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/577667423675955
Videó: Ezt tette Orbán a tömegközlekedéssel
https://www.facebook.com/szamokadatok/videos/1219882711827007
További fejlesztések: https://szamokadatok.hu/fejlodes

ADD TOVÁBB A VALÓSÁGOT!

Címkék: Fejlődés 

Kapcsolódó